#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη, κάνε «ένα βήμα πιό γρήγορο απ’ τη φθορά»

Η πιο μεγάλη μάχη είναι αυτή που έρχεται...Αλήθεια, ποιος θα στοιχημάτιζε, αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια ο αρχηγός της ΝΔ θα ήταν και πάλι πρωθυπουργός;  Ποιοί, πέραν των φανατικών φίλων του πίστευαν τότε ότι ο Αντώνης Σαμαράς που μόλις είχε βγει από μια πολύχρονη πολιτική ερημιά θα ήταν σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ... τόπου που Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πριν την ....ώρα της, δηλαδή πρίν εξαντλήσει την ...οκταετία της. Από την άποψη  αυτή ο κ. Σαμαράς πιστώνεται ότι πήρε ένα κόμμα διαλυμένο και μέσα από συμπληγάδες το έφερε και πάλι στην εξουσία.

Όμως, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν!

Εδώ στο Antinews  δεν κρυφτήκαμε τα τελευταία χρόνια. Είπαμε ξεκάθαρα τις απόψεις μας. Διατυπώσαμε φανερά και την προτίμησή μας προς τον κ  Σαμαρά. Έτσι αισθανόμαστε, ότι  ο ...αγώνας δικαιώθηκε, αλλά ως γνωστόν η πιο σημαντική μάχη είναι πάντα η επόμενη.  Και για μας μεγαλύτερη σημασία έχει να κερδίσει ο κ. Σαμαράς την επόμενη μάχη που έχει να κάνει με τη σωτηρία και την ανόρθωση της πατρίδας μας.

Αναμφίβολα παραλαμβάνει  μια χώρα σε οριακή κατάσταση. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι εναντίον για αυτό και η αποστολή του αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Εμείς αυτήν την αποστολή θα τη στηρίξουμε. Και η καλύτερη μορφή στήριξης δεν είναι  παρά μόνο εκείνη που γίνεται χωρίς ιδιοτέλεια. Και χωρίς υστερικές κραυγές.

Αντιλαμβανόμαστε ό,τι η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμών και ισορροπιών. Αναμενόμενο, λόγω των εταίρων. Όμως, αλίμονο αν ο νικητής των εκλογών, καταστεί όμηρος του τρίτου  και του έκτου κόμματος.

Τα αρνητικά...

Η Κυβέρνηση δεν είναι αυτή ακριβώς την οποία περιμέναμε. Και εξηγούμαστε.

Δεν περιμέναμε να οριστεί «τσάρος» της  Οικονομίας ένας τεχνοκράτης που μας φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες μέρες του «σημιτικού εκσυγχρονισμού».  Ο κ. Ράπανος θήτευσε στο ΟΤΕ, ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επι Σημίτη και από το 2009 προΐστατο της Εθνικής Τράπεζας! Τι έργο πρόσφερε στην Τράπεζα ώστε να προαχθεί σε «τσάρο» της οικονομίας;  Η ΝΔ δεν μπορούσε, τόσο καιρό, να βρει  ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβόλιζε μια νέα αρχή χωρίς αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν; Για να μην μιλήσουμε για την θητεία του στον ΟΤΕ, όπου βεβαίως με κανέναν τρόπο δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η εντιμότητά του, αλλά η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται τι γίνεται πίσω ... από την πλάτη του.
Προκαλεί αρνητική εντύπωση η ταχύτητα ορισμένων επιτελικών στελεχών της ΝΔ, που άρον-άρον έσπευσαν να εγκαταλείψουν τις κομματικές τους θέσεις για να καταλάβουν υπουργικές!
Αναμέναμε  από  ορισμένα κορυφαία στελέχη να  επιλέξουν να ριχτούν στη μάχη της καθημερινότητας που καίει τους πολίτες και όχι να αναζητούν την ασφάλεια υπουργείων χωρίς ...φθορά για να κτίσουν το προφίλ τους.
Είναι κακό σημάδι η εμμονή ορισμένων - και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον - με τα μήντια και την τηλεόραση, Μόνον ανασφάλεια δείχνουν έτσι.
Είναι αρνητικό ό,τι η ΝΔ βρήκε μόνο μια γυναίκα άξια για να αναλάβει υπουργικό αξίωμα!
Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε που είδαμε υπουργούς που δεν κατάφεραν και πολλά στην προηγούμενη θητεία τους να επανέρχονται σε ...οικεία λημέρια.
Το υπουργικό σχήμα μικρό δεν είναι, ευέλικτο θα αποδειχτεί στην πορεία αν είναι , αλλά η δέσμευση για διαχωρισμό μεταξύ βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας ...ετεροχρονίστηκε!

Επισημαίνουμε επίσης ότι  σε αντίθεση με τη ΝΔ που στην Κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συμμετάσχει με κορυφαία στελέχη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να ...υποβαθμίσουν τη παρουσία τους και το έκαναν προφανώς για να κρατήσουν ...πισινή για τα δύσκολα που έρχονται.

Το σύστημα Σαμαρά

Είναι αλήθεια, ότι η πρώτη ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν θετική. Όχι μόνο επειδή  με δυο κινήσεις, όπως τη μείωση του  μισθού  των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου  κατά 30% και τον  περιορισμό  της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης, ικανοποίησε  το λαϊκό αίσθημα, αλλά κυρίως γιατί  το σύστημα  άσκησης εξουσία που περιέγραψε δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Ενδεικτικά, επισημαίνουμε, τα εξής:

Την  έμφαση στην  αποτελεσματικότητα.
Την απόφαση του να τεθεί χρονο-στοχοδιάγραμμα σε κάθε Υπουργείο
Την ξεκάθαρη εξήγηση ότι «η κυβέρνηση, παρά τη διακομματική της σύνθεση, είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!»
Την διαβεβαίωση ότι «πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στη χώρα μας.»
Τη δέσμευση ότι «οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε.»
Την προειδοποίηση ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση  να συντονίζεται κεντρικά. Για να μην υπάρχουν παραφωνίες» και την προτροπή προς τους Υπουργούς να αποφεύγουν τα ...κανάλια!

Τέλος, το μέτρο σύγκρισης, που έθεσε για όλους, κλείνοντας την ομιλία του: «Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα.  Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’ όλους τους άλλους!»

Η επόμενη ημέρα...

Η «επανίδρυση του κράτους» που επαγγέλθηκε ο Κώστας Καραμανλής απέτυχε να γίνει πράξη επειδή η τότε κυβέρνηση δεν τόλμησε να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και τις συντεχνιακές πρακτικές και αντιλήψεις που τορπιλίζαν και συνεχίζουν να αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Μεγάλο μέρος αυτού του  «κράτους» ήδη μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα κυβέρνηση θα το βρεί μπροστά της με το φανατισμό ....νεοπροσύλητου.

Από την άλλη, εκδηλώνονται ήδη οι πρώτες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί στα καυτά θέματα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και της τιμωρίας των ενόχων του Μνημονίου. Αντιλαμβανόμεθα  κάποιες παραχωρήσεις, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε μια δραματική υποχώρηση. Θα ανακύψει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας και θα συντηρήσει τον εκ δεξιών λαϊκισμό. Πέραν φυσικά των τεράστιων προβλημάτων που θα συνεχίσουν να προκαλούνται για την χώρα και κυρίως τον απλό πολίτη.

Κατά την γνώμη μας ακόμα πιο σημαντικές και από τα υπουργεία, είναι οι επιλογές που θα γίνουν για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, τις ΔΕΚΟ, τις κρατικές Τράπεζες, αλλά και σε άλλους οργανισμούς και υπηρεσίες (π.χ. ΙΚΑ, ΕΡΤ, ΣΔΟΕ, ΟΠΑΠ κ.λ.π) που για χρόνια λυμαίνονταν το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, επειδή η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος, πρέπει να αρχίσει από την πρώτη ημέρα να μας αιφνιδιάζει με πρωτοβουλίες. Να κάνει το πρώτο βήμα, αντί να περιμένει ...υποδείξεις.

Να βγούμε, επιτέλους, μια φορά μπροστά , αντί να περιμένουμε το μοιραίο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει μόνον «αν κάνει ένα βήμα πιό γρήγορο απ’ τη φθορά» στην οποία έχουμε εγκλωβιστεί εδώ και χρόνια....

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ap avatar
  ap 23/06/2012 08:37:22

  Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ στις εκλογές κάνει υποχρεωτικές τις συνεργασίες και τις μικρές υποχωρήσεις, προκειμένου και να γίνει δουλειά , αλλά και να μη δυσαρεστηθεί κανένας. Μέχρι στιγμής οι επιλογές του Σαμαρά είναι πάρα πολύ καλές. Καθαρή ΝΔ κυβέρνηση με ολίγη από τα δύο άλλα κόμματα, με πρόσωπα πραγματικά κοινής αποδοχής.
  Όσο για την εξεταστική, ποιο είναι το ζητούμενο να ρίξουμε δυο τρεις ανθρώπους στα θηρία; Αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που παράγει και αθωώνει λαμόγια και απατεώνες, σε πέντε χρόνια πάλι τα ίδια θα λέμε....

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/06/2012 09:11:16

  ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  Γράφει το antinews: "Από την άλλη, εκδηλώνονται ήδη οι πρώτες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί στα καυτά θέματα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και της τιμωρίας των ενόχων του Μνημονίου. Αντιλαμβανόμεθα κάποιες παραχωρήσεις, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε μια δραματική υποχώρηση. Θα ανακύψει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας και θα συντηρήσει τον εκ δεξιών λαϊκισμό. Πέραν φυσικά των τεράστιων προβλημάτων που θα συνεχίσουν να προκαλούνται για την χώρα και κυρίως τον απλό πολίτη"

  Οι παραπάνω είναι εύλογοι προβληματισμοί. Έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας και ήταν επόμενο το ΠΑΣΟΚ ως ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους να μην θέλει να καταλογιστούν πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε στελέχη που είναι συνυφασμένα με αυτό όπως είναι τα πρόσωπα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Περί αυτού πρόκειται, ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους για να μην κοροϊδευόμαστε.

  Όμως, ο Βενιζέλος θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αποδεχτεί "την μία και μοναδική εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο" που έχει προαναγγείλει ο Α. Σαμαράς και αποτελεί προγραμματική θέση της ΝΔ. Και τούτο διότι:

  Η βουλή που προέκυψε την 17η Ιουνίου έδωσε 71 βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να κατατεθεί μια πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αρκεί το 1/5 του όλου αριθμού των βουλευτών δηλαδή 60 βουλευτές! Αυτό αναγκαστικά σημαίνει ότι ο Βενιζέλος - ακόμα κι αν θέσει ως όρο στην κυβέρνηση που συμμετέχει να μην ανακινηθεί το θέμα - δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αυτός την πρόταση για σύσταση εξεταστικής.

  Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αλώσει ψηφοθηρικά το ΠΑΣΟΚ. Ήδη το πέτυχε στις εκλογές της 17ης/6/2012 κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Οι κύριες δεξαμενές του ήταν το ΚΚΕ και το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ως προς το ΚΚΕ εξάντλησε τα περιθώρια. Ως προς το ΠΑΣΟΚ έχει δυνατότητα να πάρει κι άλλες δυνάμεις.

  Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να καταθέσει όχι μόνο μία αλλά ποικίλλες προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών π.χ. για την οικονομία γενικά από το 2004 μέχρι σήμερα, για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 από την κυβέρνηση Παπανδρέου, για τις εξοπλιστικές δαπάνες κατά την περίοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την ευθύνη Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου ΚΑΙ Βενιζέλου κατά και μετά την είσοδό μας στο καθεστώς τρόϊκας κ.ο.κ.

  Τί θα κάνει τότε ο Βενιζέλος; Θα απαιτεί κάθε φορά η κυρίαρχη δύναμη της κυβέρνησης, δηλαδή η ΝΔ δια του Προέδρου της Α. Σαμαρά να δίνει εντολή στους βουλευτές της να απέχουν από τις ψηφοφορίες για την σύσταση των εξεταστικών που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιά δικαιολογία; Μην στενοχωρηθεί ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ του 12% και χαλάσει η συνοχή της κυβέρνησης; Δεν θα είναι αυτό από μόνο του υπονομευτικό της κυβερνητικής συνοχής;

  Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να περάσει η πρόταση σύστασης εξεταστικής από την Ολομέλεια του Σώματος απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τους 151 βουλευτές.

  Δηλαδή, αν ψηφίσουν την πρόταση για σύσταση ο ΣΥΡΙΖΑ (71), οι ΑΝΕΛ (20), η ΧΑ (18) και το ΚΚΕ (12) θα έχουν 71+20+18+12 = 120 βουλευτές. Ο μόνος τρόπος να μην περάσει μια τέτοια πρόταση είναι να απέχει η ΝΔ. Αν όμως απέχει η ΝΔ τότε θα είναι αυτή που θα χρεωθεί την "συγκάλυψη" των ευθυνών των προηγούμενων κυβερνήσεων και ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα φανεί στο λαό ότι είναι αυτοί που δεν θέλουν την διερεύνηση ευθυνών και την τιμωρία των τυχόν ενόχων. Στις επόμενες εκλογές, μαζί με την ήττα των άλλων εταίρων της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελπίζει σε ένα 5% και πολύ είναι!

  Για όλους αυτούς τους λόγους, προς το συμφέρον του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ είναι να συσταθεί με πρόταση της ίδιας της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλαδή με υπογραφή και των τριών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μία και μοναδική εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο η οποία δεν θα αφήνει περιθώρια στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει άλλες προτάσεις και να καταστήσει τη κυβερνητική πλειοψηφία όμηρο.

  Για να μην φανεί ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή στοχοποιεί τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και να αφαιρέσει επιχειρήματα από το ΣΥΡΙΖΑ για να μην φέρει άλλες προτάσεις για επιμέρους εξεταστικές επιτροπές, το αντικείμενό της θα πρέπει να είναι ευρύ. Δηλαδή λ.χ. από την εποχή που εισήλθαμε στο ευρώ (2001) και μέχρι την είσοδό μας στο καθεστώς της τρόϊκας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

  Στόχος αυτής της εξεταστικής είναι να φανούν αφενός οι πολιτικές ευθύνες μέχρι το 2009 (ανεπαρκής προετοιμασία για την είσοδο στο ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη, μη επανίδρυση του Κράτους από την διάδοχη κυβέρνηση Καραμανλή αλλά θα αναδειχθεί και ότι το δημόσιο χρέος διογκώθηκε όχι με ευθύνη της ΝΔ αλλά των παλαιοτέρων δανειών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τα οποία απλώς φάνηκαν και εξυπηρετήθηκαν επί ΝΔ). Ποινικές ευθύνες δεν θα ερευνηθούν για το διάστημα από 2001-2009 διότι ούτως ή άλλως έχουν παραγραφεί. Αφετέρου θα φανούν οι πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου για το διάστημα 2009-2010.

  Ένα νέο ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί σε συνεργασία ίσως με τη ΔΗΜΑΡ να φτιάξουν μια νέα σοσιαλδημοκρατική κεντροαριστερή παράταξη κόντρα στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην φοβάται τη διερεύνση των παραπάνω. Έτσι θα αποκτήσει και ένα ηθικό πρόσιμο στην προσπάθειά του αφού θα έχει υποστηρίξει και έμπρακτα την κάθαρση.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/06/2012 11:52:51

   Αν σε ένα μήνα , η και σε λιγότερο γίνει δεκτό το αίτημα Βίκυ -έχω παιδί- σημαίνει ότι έχει γίνει συνδιαλλαγή .
   Ο ΑΚΗΣ , ξέρει για το κόμμα του …. , μα γνωρίζει και περισσότερα για τους αντιπάλους του .
   ΓΙΑ τις εξεταστικές , θα παιχτούν εκβιαστικά παιχνίδια , αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι.
   Εκτός και αρχίσει η οπισθοχώρηση * Ο σώζων εαυτόν σωθήτω *οπότε πετάς και μια χειροβομβίδα στο wc.

 3. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 23/06/2012 09:12:39

  ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ. ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜ. ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΕ ΑΥΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ" ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΕΔΙΔΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ..

 4. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 23/06/2012 09:36:04

  Θα συμφωνήσω στο 90% του κειμένου.
  Υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις, μερικές επισημαίνονται στο κείμενο, που με ανησυχούν σφόδρα...
  Αν τώρα δεν γίνουν τα βήματα πέρα από την φθορά δεν θα γίνουν ποτέ, και τα σημάδια δεν είναι αισιόδοξα.
  Για άλλη μιά φορά θα κάνουμε υπομονή, άλλωστε τι άλλο να κάνουμε, μετά όμως τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ χειρότερα, οι δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν και ο λαός θα αγριέψει κι άλλο...
  Και τα "χαιδέματα " που έκαναν στον κ.Χατζιδάκη και τους λοιπούς θα γίνουν άγρια "κτυπήματα"...
  Ας έχουν και λίγο φόβο , δεν θα τους κάνει κακό, πιό σοφούς θα τους κάνει...

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 23/06/2012 09:44:15

  ...Καλημέρα. Εντελώς εκτός θέματος, αλλά θέλω με κάποιον τρόπο να επιστρέψω τις ευχές ενός ..... Αυτός ο Καρατζαφέρης, , χυδαίος, μικρόψυχος και ελεϊνός μπορεί ακόμα να γίνει; Δεν γνωρίζει άραγες ο αγράμματος μουζίκος οτι όση αρνητική διάθεση εκπέμπει, αυτή θα γίνει μπούμεραγκ και θα του επιστραφεί απ΄το σύμπαν;; Ας του το ευχηθούμε ολόψυχα. Nα εισπράξει συντόμως και...έντοκα όλα τα παρεπόμενα της ψυχικής του ευγένειας.

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/06/2012 10:15:04

  Ποια γυναίκα? Η Όλγα Κεφαλογιάννη? Και αυτή "άριστη"? Τι έχει κάνει στη ζωή της εκτός από το να λέγεται Κεφαλογιάννη?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δημήτρης 23/06/2012 12:25:37

   Νομική στην Αθήνα, δύο μεταπτυχιακά, δικηγόρος από το 1999, τρεις φορές εξελέγη βουλευτής, την τελευταία πρώτη σε σταυρούς στην Α' Αθηνών για τη ΝΔ, τομεάρχης Τουρισμού από 12/09 και αν μη τι άλλο γοητευτικότατη παρουσία. Εσείς?

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ TopGunZ 23/06/2012 14:14:11

    Εγώ φεύγω για μεταπτυχιακά στη νανοτεχνολογία και όταν λέμε φεύγω εννοούμε φεύγω. Και πρώτα θα πάω να δουλέψω στη βιομηχανία καμιά εικοσαριά χρόνια και θα κάνω όνομα δικό μου και μετά (ΑΝ τα καταφέρω και πετύχω στον ελεύθερο ανταγωνισμό) θα πολιτευθώ και θα ζητήσω να γίνω υπουργός νανοτεχνολογίας ή κάτι τέτοιο.

    Όχι επειδή ήταν ο μπαμπάκας υπουργός να γίνω και εγώ. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν εκατό φορές καλύτερη από αυτήν.

    Και στην εκλογική αναμέτρηση που βγήκε πρώτη η Όλγα η ΝΔ ψηφίστηκε από δύο σχολεία και τρία περίπτερα, αν δεν το κατάλαβες.

    Υ.Γ Ήταν που θα βάζαμε τέλος στα τζάκια.... Προπαγάνδα στο φουλ.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ Δημήτρης 23/06/2012 18:05:08

     46043 σταυροί εκ των οποίων 17190 πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Όντως 2 σχολεία και 3 περίπτερα αν ζείς στο...Τόκυο. Καλή επιτυχία με το μεταπτυχιακό και τη μετέπειτα υπουργοποίησή σας.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ GreekInLux 23/06/2012 18:30:44

      Ναι 17190 σταυρούς, αλλά δεν έκανε μεταπτυχιακΑ (τονίζω τον πληθυντικό, είναι πακέτο γνωριμίας) στη νανοτεχνολογία (πως λέμε γενικά στη μηχανική ή στη φιλοσοφία), ούτε δούλεψε 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (στα 19 είμαστε οκ ή δε φτάνουν τα ένσημα?)...

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ TopGunZ 23/06/2012 19:18:55

      Ακατέβατα 20 και μόνο με προοπτικές ανόδου. Τώρα που το σκέφτομαι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι θα έπρεπε να ισχύει μόνο για τους πάνω από 40-45...λογικό; Επίσης αυτό να ισχύει μόνο για τους Βουλευτές. Για τους αρχηγούς κομμάτων ή έστω συνασπισμών και εν δυνάμει Πρωθυπουργούς δεν πρέπει και δεν κάνει να μετρά. Ενδεικτική η περίπτωση Τσίπρα. Απόλυση από το στράτευμα τον Ιούλιο του 04 κατόπιν 6μηνης ανάπαυλας λόγω βουλευτικής υποψηφιότητας. Οκτώβριος του 06 υποψηφιότητα για δήμαρχος της πρωτεύουσας, Φλεβάρης του 08 ανάδειξη σε αρχηγό κομματικού συνασπισμού πολλαπλών αποχρώσεων της αριστερά, της προόδου, των κινημάτων και της οικολογίας (πάρε να ΄χεις - όλα τα σφάζω, τα μαχαιρώνω, τα βομβαρδίζω, τα μπαρουτιάζω), Οκτώβρης του 09 είσοδος στη βουλή για πρώτη φορά, Μάιος - Ιούνιος του 12, υποψήφιος πρωθυπουργός στα 37. Φαντάζομαι επίσης ότι η νανοτεχνολογία κρίνεται πιο επιβεβλημένη από την ικανοποιητική γνώση της αγγλικής :)

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ TopGunZ 23/06/2012 16:09:48

    Ἔλα φίλε TopGunZ, ἔλεος. Θεωροῦμε προσὸν ὅτι μία γόνος ἔχει δύο μεταπτυχιακὰ στὰ πλαίσια τῆς προετοιμασίας της νὰ κληρονομήσει οἰκογενειοκρατία; Μὰ αὐτὰ εἶναι ἁπλῶς τὰ bonus τοῦ νά'χεις καλὸ σόϊ... Ἂς κρατήσουμε τὴν κρίση μας ἀμερόληπτη.

    Τώρα, ἂν ἀποδειχθεῖ ἱκανὴ εἶναι μιὰ ἄλλη ἱστορία. Οἱ γόνοι δὲν ἔχουν κάποια κατάρα ποὺ τοὺς καθιστᾶ σώνει καὶ ντὲ μέτριους. Ὅμως νὰ μὴν παραβλέπουμε ὅσα βρίσκονται μπροστὰ στὰ μάτια μας.

    • Κβάντα avatar
     Κβάντα @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/06/2012 17:26:40

     Μπράβο ΑΚ, γιατί μερικοί εδώ μέσα έχουν πάθει τύφλωση.
     Από που μας προέκυψε ΥΠΤΟΥ, δεν μπορώ να το καταλάβω. Το "δεν μπορώ να το καταλάβω" σχήμα λόγου είναι!
     Βέβαια κάποιοι σε αυτόν τον ιστότοπο όταν βγήκαν τα ονόματα των ψηφοδελτίων, μιλούσαν για μεγάλη ανανέωση.
     Ήμαρτον!

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/06/2012 18:28:14

     Εγώ μια απλή απάντηση σε μια απλή ερώτηση έδωσα. Προτιμώ να ξεκινώ με τη μελέτη του ατόμου πριν από αυτή του φαινομένου.

     • Κβάντα avatar
      Κβάντα @ TopGunZ 23/06/2012 21:10:42

      Τομ ΚρουZ, δεν κάνεις ανάλυση ατόμου αλλά διαβάζεις το άρθρο της Βικιπαίδεια που έγραψε η ίδια. Άλλο μελετάω και άλλο κάνω ανάγνωση. Ο και λ Ολ, γ και α γα, Όλγα!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Κβάντα 23/06/2012 21:17:53

      Χαχαχα, γεια σου ρε Νικόλ Κίντμαν. Αν παρακολουθούσες και το αντινέα καθόλου θα καταλάβαινες τι βλακεία είπες. Εντάξει αγόρι μου, έχεις ζόρι με την Κεφαλογιάννη, χαλάλι σου, δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Τράβα κάνε κι εσύ κανά μεταπτυχιακό με τον Δημήτρη πιο πάνω, προς Ολλανδία μεριά, έχει εξαίρετα Πολυτεχνεία και, κυρίως για την περίπτωσή σας, πολλούς τρόπους να ξελαμπικάρετε...

     • Κβάντα avatar
      Κβάντα @ TopGunZ 23/06/2012 21:43:53

      Τομ ΚρουΖ, είσαι λίγο αγενής ή έτσι μου φαίνεται;
      Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, απλά δεν μπορώ να διαβάζω ιστορίες για αγρίους και για φαλακρά παπάκια.
      Μέχρι το "...δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας" είσαι κύριος.
      Μετά μου τα χαλάς.
      Για μεταπτυχιακά και Ολλανδίες, όχι στον ΠΡΥΤΑΝΗ!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Κβάντα 23/06/2012 21:57:09

      Α, για αυτό τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι σε αυτή τη φάση και δη η έρευνα. Ας κάνατε τον κόπο να ψάξετε στις φιλόξενες σελίδες του Antinews τι σημαίνει το ψευδώνυμό μου πριν γίνετε ρεζίλι.

     • Κβάντα avatar
      Κβάντα @ Κβάντα 23/06/2012 23:19:38

      Αγαπητέ, απαντάω στο σχόλιο των 9:57 pm.
      Έγινα ρεζίλι εγώ που σε αποκάλεσα Τομ ΚρουΖ, και όχι εσύ που μου αποκάλεσες Νικόλ Κίντμαν;
      Έχω την αίσθηση ότι είσαι λίγο μπερδεμένος.
      Καληνύχτα.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Κβάντα 23/06/2012 23:25:32

      Εφ' όσων το "Τομ Κρουζ" είναι άσχετο, ναι. Καλή σας νύχτα.

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ TopGunZ 23/06/2012 16:56:17

    Καλά για το πως εξελέγη τελευταία φορά στο Ρέθυμνο να το αφήσουμε καλύτερα. Ή να ρωτήσουμε το Σχοινά της ΝΔ (συνυποψήφιο).

   • anetos avatar
    anetos @ TopGunZ 23/06/2012 19:51:38

    σου αρέσει φαίνεται ... ο τουρισμός όμως δεν είναι καλλιστεία ειναι βιομηχανία

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δημήτρης 23/06/2012 22:13:40

   Πραγματικά καταλαβαίνω γιατί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Όχι απλά βρήκαμε τη λύση σε όλα μας τα προβλήματα, δηλαδή τη διαπόμπευση της Κεφαλογιάννη, αλλά ανερυθρίαστα επιτιθέμεθα και σε όποιον δεν ακολουθεί τη τελετουργία του Ταλιμπάν. Ούτε την ξέρω την Κεφαλογιάννη, ούτε μπορώ να προδικάσω την επιτυχία της ή μη στη θέση της. Άλλωστε το ξεκαθαρίζω, εδώ είμαστε για να κράξουμε εφ' όσων τα κάνει θάλασσα. Από κει και πέρα , έχω ένα κακό ελάττωμα, όσο πιο μικροπρεπής είναι η αντίδραση και η κριτική ορισμένων τόσο πιο συμπαθητικά κινούμαι στο αντικείμενο της χλεύης. Από πρυτάνεις με λανθάνουσας βάσης χιουμοράκι μέχρι εκκολαπτόμενους ερευνητές του CERN. Κύριοι, επαναλαμβάνω, βρείτε τρόπο να ξελαμπικάρετε και αρχίστε να σκέφτεστε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και ΘΕΣΕΙΣ. Φυσικά θεωρώ ίδιον των ευφυών ανθρώπων την ευχαρίστηση στην ανταλλαγή φλεγματικών στα όρια του προσβλητικού αστεϊσμών, οπότε θα φανεί με ποιους έχει νόημα να συνεχίσουμε το "τσίγκλισμα" και ποιοι μπορούν να γυρίσουν στα προνήπια. Και, φυσικά, μετά τη Φώφη, την Μπιρμπίλω και τα λοιπά γκανιάν, εκτιμώ την παρουσία της κας Κεφαλογιάννη σε προβεβλημένη θέση της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Εκτός αν θέλετε να διαφημίζει την Ελλάδα η συμπαθεστάτη κατά τα άλλα κα Παπαρήγα....

   • Nikitas avatar
    Nikitas @ TopGunZ 24/06/2012 14:25:41

    Προφανώς δεν κατάλαβες τι προσπάθησαν να σου πουν οι προηγούμενοι. Να στο πω, χρησιμοποιώντας τα δικά σου λόγια.

    Οποιαδήποτε άλλη "γοητευτικότατη παρουσία" με "Νομική στην Αθήνα, δύο μεταπτυχιακά, δικηγόρος από το 1999", έχει πολύ μικρή πιθανότητα να γίνει "τρεις φορές βουλευτής, τομεάρχης Τουρισμού από 12/09" ή Υπουργός αν το όνομά της δεν είναι Κεφαλογιάννη/Παπανδρέου/Γεννηματά.

    Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα της νεότερης ελληνικής πολιτικής ιστορίας των Παπανδρέου Α' - Καραμανλή Α' - Παπανδρέου Β' - Καραμανλή Β' - Παπανδρέου Γ'... και των άλλων πολιτικών τζακιών όπως οι Μητσοτάκηδες και οι Κεφαλογιάννηδες.

 7. franc avatar
  franc 23/06/2012 10:32:25

  Πολύ σωστή η ανάλυση του άρθρου. Δυστυχώς οι παρατηρήσεις του είναι τόσο καίριες που η μόνη βεβαιότητα που μας δημιουργεί αυτή η σύνθεση της κυβέρνησης είναι οτι πρόκειται για μια κυβέρνηση "αμυντικής καθυστέρησης"
  που απλώς θα προσπαθεί να κατευνάσει την αγανάκτηση του κόσμου μπροστά στα τελικά ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ μέτρα που έρχονται, προκειμένου οι "δανειστές" να αρπάξουν ό,τι απέμεινε απο τα κουρέλια της Ελλάδας, μέχρι να "μην πάει άλλο" και να αποφασίσουν μόνοι τους να υποχωρήσουν αν και εφ' όσον ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι "Νότιοι" της Ευρώπης.

 8. Φάνης Γιώτης avatar
  Φάνης Γιώτης 23/06/2012 10:54:12

  Συμφωνώ με την άποψή σας για τιους Γραμματείς κτλ. Νομίζω ότι πρέπει να είναι άξια παλαιά κομματικά στελέχη -το κόμμα διαθέτει ικανά και έντιμα πρόσωπα και ο Αντώνης Σαμαράς με πραγματική θητεία σε αυτό τους γνωρίζει. Να μη γίνει ότι το 2004-2009 που ο διορισμός φίλων του κάθε υπουργού ή απίθανων γιάπηδων διέσυρε τη Νέα Δημοκρατία.
  Κορίνθιος

 9. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 23/06/2012 11:33:21

  Φαίνεται ότι η ΝΔ , δεν έχει στελέχη , και κάποια από αυτά παραμένουν πολιτικά ανεπαρκείς – μέτριοι .
  Μόνιμοι υπουργοί , με λουστρίνια , ακριβά κοστούμια και μεγάλες συνοδείες !
  Έντεχνα και έξυπνα ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης , γνωρίζουν ότι θα εκθέσουν την Νέα δημοκρατία . Είναι τα πολιτικά τους ατου , την επόμενη μέρα …ΤΗΣ ΚΑΡΑΔΕΞΙΑΣ όπως λεει ο ιδιος .
  Απέναντί μας λοιπόν έχουμε όχι ένα κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά το μέτωπο της καθαρής και σκληρής δεξιάς, της “καραδεξιάς” (…). Μια συσπείρωση ακραίων στην πλειοψηφία τους στοιχείων, που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης. Εχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του (…)».
  Ευάγγελος Βενιζέλος, 25/5/2012

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΓΙΩΡΓΟΣ 23/06/2012 13:43:40

   Εχει δίκαιο ο κυρ Βενιζέλος για αυτό θα έπρεπε να κρατήσουμε την κα Μενδώνη ή να βάλουμε τον κύριο Καρτάλη ή την κα Αντωνίου...


   ΥΓ

   Ενας στρατός όταν έχει στρατιώτες και υπαξιωματικούς δεν πειράζει αν ο στρατηγός φορά λουστρίνια καλά θα πάει φτάνει ....να μην φορούν οι στρατηγοί ωτασπίδες....

 10. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 23/06/2012 11:56:22

  http://www.youtube.com/watch?v=IAtNCStqt4w&feature=player_embedded

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 23/06/2012 12:59:48

  Φαντάζομαι ο ίδιος που θα πίστευε πως μετά και την ορκωμοσία Σαμαρά θα συνέχιζαν κάποιοι να πληρώνουν τρολλ...

 12. Kommenos avatar
  Kommenos 23/06/2012 13:31:28

  Με τις ευχές μου για περαστικά στον Αντώνη Σαμαρά,

  νομίζω πως θα πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας:

  α) Ο Πρωθυπουργός με επέμβαση στο μάτι του που δεν ξέρουμε αν θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής ή θα πάει οδικώς ή θα του πουν οι γιατροί να μην ... κουράζεται.

  β) Ο Υπουργός Οικονομικών, που δεν έχει ορκιστεί ακόμα (για διαδικαστικούς λόγους που τους εξηγούν οι ειδικοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού) εισήλθε στο νοσοκομείο με λυποθυμικό επεισόδιο και άγνωστο το πότε, τι θα του κάνουν, πόσο θα νοσηλευτεί και αν θα χρειάζεται στη συνέχεια κάποια ανάρρωση,

  γ) Το κυβερνητικό πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί από τα 3 κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά στην ουσία είναι μαξιμαλιστικό και δεν το έχει ανακοινώσει κανένας στους ευρωπαίους, που σίγουρα θα έχουν σοβαρές αντιρρήσεις.

  δ) Το μεταναστευτικό έχει συμφωνηθεί να μείνει στο πλαίσιο του νόμου Ραγκούση, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προπονούνται για μπάτσες με το που θα το συζητήσουν στη Βουλή.

  Ενόψει της συνόδου Κορυφής που θα είναι ίσως η συμαντικότερη σε συνέπειες στη μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδας, προτιμώ να μην σκέπτομαι...

  Προμηθεύτηκα πολλά DVD, γιατί τα προσεχή δελτία ειδήσεων θα έχουν υψηλή τηλεθέαση, αλλά τα νεύρα μας θα γίνουν τσατάλια.

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/06/2012 15:58:06

  Κύριε Σπύρο, κανένα άλλο επιχείρημα πλην του Φρανκενστάϊν;
  Αν δεν το πήρατε είδηση είμαστε σε μετεκλογικό σκηνικό με κυβέρνηση Σαμαρά. Νομίζω το καλύτερο για την υγεία σας θα είναι να το αφομοιώσετε.

 14. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/06/2012 16:14:36

  H μαλθακή , πλην έντιμη, διακυβέρνηση Καραμανλή δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδιά της, ένεκα πολλών και διαφόρων λόγων. Το κυριότερο ότι είχε απέναντί της ένα πασοκ με φόρα και επιθυμία να πραγματώσει τα άνομα σχέδια που απηργάζοντο οι γνωστές-άγνωστες δυνάμεις και μια αριστερά που είχε μπεί κι αυτή στο παιχνίδι με τον ίδιο στόχο. Ετσι η κεντροδεξιά κυβέρνηση ΚΚ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο της.
  Σήμερα θεωρώ ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά αν και έχει δυσκολότερο -τιτάνιο- θα έλεγα έργο, εντούτοις όντας μέσα στην συγκυβέρνηση θα έχει διαφορετική (μπορεί ηπιότερη ή και όχι) αντιπολίτευση. Ο λαός δεν έχει μόνον τον Σαμαρά απέναντί του, αλλά και τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη που όσο και να συμμετέχουν με τρείς-τέσσερις εξωκοινοβουλευτικούς τους έχουν συνευθύνη στο έργο της κυβέρνησης. Αυτό επισημαίνω από τις συζητήσεις μου στην "πιάτσα" που λένε. Και πιστεύω ότι το φλέγον θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν θα αντιμετωπισθεί όπως επι Ραγκούση, γιατί πλέον άλλα είναι τα σημερινά δεδομένα και η ευρωπαϊκή θέση σχετικά. Αυτό θα επηρεάσει και την κουβελοαριστερά, η οποία τώρα πλέον δεν έχει κανένα αντιπολιτευτικό άλλοθι, αλλά μόνον κυβερνητικές ευθύνες.
  Καταλήγοντας, υπενθυμίζω ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και πρέπεει να έχουμε κατά νούν ότι στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται.

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/06/2012 18:43:02

   Εγώ κατάλαβα πως όχι μόνο η "κουβελοαριστερά" δεν δείχνει να έχει όρεξη για ευθύνες, αλλά και και το "βενιζελοπασόκ" δεν εμφανίζεται καν στη σύνθεση της κυβέρνησης (με εξαίρεση τον υφυπουργό/πρύτανη παιδείας) και η "σαμαροδεξιά" έχει καλυφθεί από ένα Υπουργό Οικονομίας τραπεζίτη που όταν ήταν υγιής δεν ορκίστηκε Υπουργός και τώρα που είναι να ορκιστεί, νοσηλεύεται.

 15. GreekInLux avatar
  GreekInLux 23/06/2012 18:29:39

  Oι ξυδoπαραγωγοί παντού στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνουν χρυσές δουλειές την τελευταία εβδομάδα. Προβλέπεται δε η ανέλπιστη αύξηση ζήτησης του προϊόντος να συνεχιστεί για καιρό.

  Βλέπω το σχεδόν 30% της ΝΔ ορίζεται πάντα από Συριζαίους και λοιπούς πικρόχολους ροζουλί απόχρωσης και ανεξάρτητης διάθεσης είτε ως απλά 29% είτε ως "μετά βίας" 29%. Την ίδια στιγμή το 26 και κάτι του ΣΥΡΙΖΑ ορίζεται πάντα ως 27%. Συμβαίνει όπως και στο ποδόσφαιρο...η πιο πικρή ήττα είναι αυτή που ο αντίπαλος σε έχει στείλει σπίτι σου μόλις με ένα τέρμα διαφορά...κατά προτίμηση 1-0.

  Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε συνέβη ένας Καμμένος του οποίου τα στελέχη κάποιο καιρό πριν την αποχώρηση έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπό τον Παπαδήμο, για να θυμηθούν μετά ότι ο ειδικός σκοπός δεν τους κάνει και θα τους βλάψει πολιτικά. Και το έριξαν στον "α λα καρτ" πατριωτισμό.

  Αυτή είναι η διαφορά του Σαμαρά και της ΝΔ υπό αυτόν "αγαπητέ". Ότι τώρα ανακαλύπτουν όλοι την πονηριά Βενιζέλου και Κουβέλη να μην συμμετάσχουν στην παρούσα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη για να μην εισπράξουν την τυχόν φθορά. Όταν ο Σαμαράς συμμετείχε με μόλις 2 στελέχη που παραιτήθηκαν από βουλευτές, άλλοι τον έλεγαν υποκριτή και άλλοι προδότη. Την ώρα που αυτός δεν υπολόγιζε το πολιτικό κόστος που εν γνώση του θα είχε, οι μετέπειτα ανεξάρτητοι υποκριτές την έκαναν με ελαφρά εν μέσω υστερικών αγορεύσεων στη βουλή.

  Προσπαθήστε να το ξεπεράσετε πάντως. Ο Σαμαράς KAI κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ κατά 11% μέσα σε 40 μόνο μέρες KAI ξεσκέπασε την ανεπάρκεια και το επικίνδυνο ποιόν (όσο και αν εσείς το αποκαλείτε μπαρούφα μας ενδιαφέρει ότι τα στελέχη του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία αποκαλούν στυγνούς δολοφόνους - τρομοκράτες "ευγενικούς αγωνιστές της δημοκρατίας") του Σύριζα και του αρχηγού του KAI είναι ο εκλεγμένος και όχι διορισμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας με 2,8% και 170.000 ψήφους παραπάνω.

 16. blue nile avatar
  blue nile 23/06/2012 18:39:13

  Το μεταναστευτικό καίει...
  Από την Τρίτη με όσους ψηφοφόρους της ΝΔ έχω συναντηθεί μου το επισημαίνουν.
  Και ανησυχούν...

  • Kommenos avatar
   Kommenos @ blue nile 23/06/2012 20:41:45

   Να είναι ήσυχοι. Τώρα που θα παραμείνει σε ισχύ ο νόμος Ραγκούση.

   Τελικά εκείνα τα διαβόητα "Κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών" τι θα γίνουν; Θα μπαίνει κανείς μέσα;

 17. Θύμιος avatar
  Θύμιος 23/06/2012 18:43:35

  Συγχαρητήρια, για την νίκη, που μας χαρίσατε.
  Συγχαρητήρια, για την νίκη, που μας χαρίσατε, και την ανάληψη των καθηκόντων σας, της πρωθυπουργίας. Και επίσης τις πιο θερμές μου ευχές για κάθε προσωπική και πολιτική σας επιτυχία.
  Επίσης τις πιο θερμές ευχές μου για περαστικά στον Αντώνη Σαμαρά,
  θα πρέπει, μάλλον, να κάνουμε το σταυρό μας.

  • anetos avatar
   anetos @ Θύμιος 23/06/2012 20:00:35

   θα τον κανεις πολλες φορες ακομα ....

 18. Κρίτων avatar
  Κρίτων 23/06/2012 20:10:17

  Η κυβέρνηση Καραμανλή ξεκίνησε χαλαρά γιατί κανείς δεν περίμενε την κρίση του 2009. Είχαν προετοιμαστεί για χαλαρή εκδρομή και τους προέκυψε καταιγίδα.Μετά ήλθε ο ανεκδιήγητος.Αυτός σκεπτόταν τα λεφτά. Επειδή ήξερε ότι οι πασόκοι τρέφονται με το ξένο χρήμα και είναι μάννες να το εξαφανίζουν.Τους χάλασαν τα σχέδια οι ευρωπαίοι που τους είπαν όχι χρήματα χωρίς μέτρα. Μέτρα. Σε ποιούς ; Στους δικούς τους!! Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. ΄Ολοι ξέρουν την κατάσταση και ο λαός και οι βουλευτές και οι υπουργοί! ΄Ολοι.!Για πρώτη φορά θα σταθούμε απέναντι στην πραγματικότητα . Είναι παρήγορο ότι η κυβέρνηση ανακούφησε τους πάντες.Νομίζω ότι θα περιμένουν για να δουν και μετά να κρίνουν.!Αλλά η κρίση θα είναι αμείλικτη.Δεν χωρούν διακιολογίες.!

 19. xbab avatar
  xbab 23/06/2012 20:19:12

  Οι μετριότατοι που κατείχαν θέσεις υψηλές στο κόμμα, το έσκασαν για τις υπουργικές καρέκλες.
  Κάπως έτσι ξεκινά η διάλυση της ΝΔ που αυτή τη στιγμή είναι ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΗ.
  Βέβαια και αυτοί που υπήρχαν πολύ λίγοι αποδείχτηκαν.
  Για να υπάρχει και στο κόμμα προοπτική, επιβάλλεται άμεσα να τοποθετηθούν ικανά, νέα και φιλόδοξα στελέχη.
  Να αναζητηθούν και γυναίκες [βρε]!
  Ποιός όμως τώρα έχει νου για το κόμμα;
  Οι μισοί υπουργοποιήθηκαν δεν ενδιαφέρονται
  Οι άλλοι μισοί δεν υπουργοποιήθηκαν και αυτοί δεν ενδιαφέρονται...
  Επομένως;
  Τι λες αγαπητό Antinews;

  • GO avatar
   GO @ xbab 23/06/2012 21:15:30

   Το σημείωσα στο άρθρο (οι περισσότερες θέσεις του οποίου είναι ορθές) το παρατηρώ και στο σχόλιο αυτό.
   Τα κομματικά στελέχη κατέλαβαν υπουργικούς θώκους από μόνα τους; Δεν διορίστηκαν από τον Πρωθυπουργό;
   Τι τους καταλογίζετε, λοιπόν;

  • GO avatar
   GO @ xbab 23/06/2012 22:32:23

   Τι γίνεται ρε παιδιά;

  • Factorx avatar
   Factorx @ xbab 23/06/2012 22:41:20

   βιάζεσαι, περίμενε και θα δεις

 20. Kommenos avatar
  Kommenos 23/06/2012 20:47:28

  Αστειεύσαι; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να απολύσουν όλους αυτούς που μπήκαν χωρίς εξετάσεις;

  Θυμάμαι μια φορά γύρω στο 2004 (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;) είχαν ορίσει ότι μια επιτροπή (τύπου ΟΑΕΔ) που θα εξέταζε για καθαρίστριες, ΄τις ρώτησε προφορικά τι διατάξεις περιείχε η Συνθήκη της Λωζάννης. Όμως τέτοιες δημόσιες εξετάσεις δεν έκαναν για όλους αυτούς που έβαλαν στις ΔΕΚΟ τόσα χρόνια. Και αφού γέμισαν ασφυκτικά το Δημόσιο, δημιούργησαν και τα ΚΕΠ (Χωρίς εξετάσεις; Βεβαίως χωρίς εξετάσεις)

 21. TopGunZ avatar
  TopGunZ 23/06/2012 20:57:13

  Και τώρα ότι εσείς θέλετε να μας πείτε πως είστε του ιδιωτικού τομέα και ψηφίσατε Σαμαρά ώστε να έχει όσο μεγαλύτερο έλεγχο μπορούσε?

 22. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 23/06/2012 21:25:16

  Ποιο θα είναι το φινάλε αυτής της κρίσης; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α) Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

 23. TopGunZ avatar
  TopGunZ 23/06/2012 22:16:17

  Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Η κυβέρνηση αυτή θα γιορτάζει του Αη-Γιαννιού. Τόσο "ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε" δε ματαθυμάμαι (αν και στην άλλη ανάρτηση βλέπω πως κάποιοι πάνε να με βγάλουν χαζό που προσπαθώ να κρατήσω τα γκέμια της πρόωρης κριτικής).

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ TopGunZ 24/06/2012 00:44:05

   ". . .που προσπαθώ να κρατήσω τα γκέμια της πρόωρης κριτικής)."

   ῞Ολοι οἱ νοήμοντες τό καταλαβαίνουν! Καί ἀπορῶ ἄν ἀξίζουν τήν προσοχή μας!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 24/06/2012 00:44:41

    "νοήμονες"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.