#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2010 11:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη, η Ρηγίλλης είναι για τα …μπάζα (και για να χάνεις τον χρόνο σου)Στρατηγική Νίκης

Μόνο όποιος γνωρίζει τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε ο Σαμαράς για να πει «ναι» στα μέτρα που επέβαλε στη χώρα το Δ.Ν.Τ, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του «όχι»!  Πιέσεις οι οποίες δεν προέρχονταν μόνο από έξω, αλλά και από μέσα, από ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι συνεργάτες του. Και αυτό το «όχι» αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε  το μέγεθος και την ισχύ του συστήματος  που έχει ν’ αντιμετωπίσει  μ’ αυτήν την κίνηση, ήτοι:

- Το σύνολο του διεφθαρμένου ελληνικού κατεστημένου, που περιμένει ως σωτήρα το ΔΝΤ, μαζί με τον κατεστημένο ελληνικό τύπο – παράδειγμα οι αντιδράσεις από τον ΣΕΒ για τις οποίες γράφουμε αλλού (Ο Σαμαράς συντάσσεται με το λαό και όχι με το ΣΕΒ !)

- Τον ξένο παράγοντα, που επεδίωκε πώς και πώς την υποταγή μας στο ΔΝΤ για να μας κάνει πιο ευάλωτους σε πιέσεις και να απαιτήσει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Κι όμως, δεν δίστασε να τα βάλει με όλους αυτούς μαζί! Όχι μ’ ένα εύκολο τριτοκοσμικό λαϊκισμό, αλλά ως υπεύθυνος ηγέτης, υποσχόμενος στους δανειστές συνέχεια του κράτους και αποπληρωμή των χρημάτων τους. Για αυτό και είπαμε ότι το «όχι» ήταν μια ηγετική κίνηση μεγάλου βεληνεκούς.

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Η κίνηση αυτή θα αποβεί ατελέσφορη, αν  το μήνυμα του  Σαμαρά  δεν  καρποφορήσει στην κοινωνία. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά! Ας μη γελιόμαστε. Με το σημερινό κομματικό μηχανισμό δεν έχει ελπίδα. Το έχουμε ξαναπεί: η ΝΔ είναι  ένας  βαριά άρρωστος οργανισμός και  θέλει χρόνο πολύ για να αναταχθεί. Λόγω όμως της ταχύτητας των εξελίξεων και της κρισιμότητας των περιστάσεων ο Σαμαράς δεν έχει  χρόνο.

Αν αναλώσει τις δυνάμεις του, προσπαθώντας να κάνει τη ΝΔ  «κόμμα», θα χάσει τον καιρό του και το πιθανότερο είναι  να εγκλωβιστεί σε διαδικασίες από τις οποίες δε θα ξεφύγει  ποτέ. Τα βαρίδια, θα τον τραβάνε  πίσω.

Διαπίστωση εξίσου σημαντική: Χρειάζεται επειγόντως δίπλα του μια άφθαρτη και δυναμική επιτελική ομάδα. Αυτή που έχει δίπλα του αυτή τη στιγμή δεν τραβάει.

Προσωπικές στρατηγικές και εσωστρέφεια

Η διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη, είναι μια λαμπρή ευκαιρία να δοθεί  ένα τέλος στις προσωπικές στρατηγικές των κορυφαίων στελεχών, που χρόνια τώρα ταλανίζουν τη Ν.Δ. Είναι καιρός να γίνει κόμμα συντεταγμένο, με όργανα που λειτουργούν ως εργαστήρια ιδεών και διαφορετικών απόψεων.  Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να δημιουργεί ομαδούλες και λόχους, να χτίζει σχέσεις με δημοσιογράφους και συμφέροντα  και να ασχολείται με  την προσωπική του προβολή, ενίοτε μάλιστα σε βάρος του κομματικού συμφέροντος

Πρέπει, επίσης, να δοθεί και ένα οριστικό τέλος με την ιστορία των στελεχών «που πλήγωσαν την παράταξη».  Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η συζήτηση, ούτε να βάλει άλλους κριτές και διαιτητές. Το θέμα αυτό πρέπει να το λύσει η Ν.Δ. με δική της πρωτοβουλία, μέσα από τα δικά της όργανα και με τις δικές της καταστατικές διαδικασίες. Και να τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα, για να κοιτάξει μπροστά.

Επικοινωνία

Η Ν.Δ. πορεύεται σ’ ένα εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Όπως γράψαμε κάποτε τον Σαμαρά ποτέ δεν τον πήγαν και ούτε θα τον πάνε. Για αυτό θα κάνουν ότι μπορούν για να τον κοντύνουν συνεχώς. Αν δεν το καταλάβει αυτό, ο ίδιος θα επισκέπτεται το ΒΗΜΑ, τον Χατζηνικολάου και τον Ε.Τ. και οι μισοί συνεργάτες του θα δίνουν παραπολιτικά που θα θάβουν τους άλλους μισούς. Ή μήπως δεν το ξέρει κι αυτό;

Με βάση τα ανωτέρω ο Σαμαράς έχει δύο εναλλακτικές:

Πρώτον να προσκυνήσει τα ΜΜΕ, όπως υποστηρίζουν διάφοροι συνεργάτες του – οι ίδιοι που υποστήριζαν το «ναι». Η πολιτική αυτή, όσες φορές υιοθετήθηκε από τη  Ν.Δ. κατέληξε σε αδιέξοδο. Σας θυμίζω τις σχέσεις αγαστής συνεργασίας του Μητσοτάκη με τον Όμιλο Αλαφούζου, που κατέληξαν σε πόλεμο άνευ όρων. Το παιχνίδι του Ρουσόπουλου και του Σουφλιά με τους γνωστούς διαπλεκόμενους, που κατέληξε σε ναυάγιο.

Δεύτερον, να μην ασχοληθεί καθόλου μαζί τους! Να τους αγνοήσει! Να κατέβει στον κόσμο και να εκπαιδεύσει μια ομάδα μουτζαχεντίν περί τα επικοινωνιακά η οποία θα χτυπάει κατά ριπάς.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να επενδύσει και ασχοληθεί με το διαδίκτυο. Είναι το μέσον του παρόντος και του μέλλοντος. Ας αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις μόνο στο διαδίκτυο. Για να υποχρεωθούν στη συνέχεια τα ΜΜΕ να αναπαράγουν τις ειδήσεις από το διαδίκτυο. Θα έχει διπλό όφελος. Και το διαδίκτυο θα προβάλλει και τα κανάλια θα αποδυναμώσει.

Σε εύθετο χρόνο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα  φιλικό όμιλο, που θα στηρίζει τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. επειδή ιδεολογικά ανήκει στο χώρο και όχι επειδή προσδοκά στα μελλοντικά λάφυρα της εξουσίας. Αν ο κόσμος της Ν.Δ. δε μπορεί να στηρίξει μια εφημερίδα ή ένα ραδιόφωνο, τότε να σταματήσει να γκρινιάζει γιατί σχεδόν το σύνολο του τύπου βρίσκεται απέναντι.

Υπάρχει ελπίδα;

Το είπαμε πολλές φορές. Τις επόμενες εκλογές δε θα τις κερδίσει η Ν.Δ., αλλά ο Αντώνης Σαμαράς.  Για να γίνει αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί  η θεωρία του «ώριμου φρούτου». Η θεωρία αυτή προϋποθέτει  ισχυρό κομματικό μηχανισμό, γιατί απαιτεί μάχη σε βάθος χρόνου, τον οποίο δεν διαθέτει ο Σαμαράς.

Για να κερδίσει, πρέπει να κινηθεί με κινηματικό τρόπο να συμβαδίσει με τα ρεύματα που δημιουργούνται  στην κοινωνία. Να αφουγκραστεί το σφυγμό του κόσμου. Να ακούσει όλα αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει ο κοινός νους, η λογική του απλού πολίτη. Έχει, επίσης,  λείψει  η αλήθεια. Εκπαιδεύσαμε ένα λαό με εύκολες υποσχέσεις και ψεύτικες προσδοκίες. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Είναι καιρός να επανέλθουμε στα …βασικά.  Το απλό είναι δύσκολο γιατί δεν χρειάζεται επεξήγηση και πολλές λεπτομέρειες. Και όπως είναι γνωστό, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Spm avatar
  Spm 12/05/2010 11:46:41

  Απλά, καταπληκτικό!!!

 2. Σούλα avatar
  Σούλα 12/05/2010 11:56:24

  Αχ βρε παλληκάρι μου τι ωραία που τα λες...

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 12/05/2010 11:59:01

  Οσο ο κ. Σαμαράς δεν "πλαισιώνεται" από λαό, τόσο θα αδυνατίζει.
  Και δεν τον βλέπω να θέλει να το αντιληφθεί. Το προφανές.

  Αν δεν θέλει να μας καλέσει όλους, ας καλέσει τις 400 χιλιάδες που τον ψήφισαν. Θα πάνε τρέχοντας.

  Ολα τα κόμματα είναι άρρωστα. Βαρειά. Η αρρώστεια τους η βασική είναι έλλειψη δημοκρατίας. Αβιταμίνωση πλήρης. Το ίδιο και τα συνδικάτα. Είμαστε ως χώρα σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να περιμένουμε να αποδώσουν κομματικές κούρες και θεραπείες.

  Αλλιώς, και το ισχνό μήνυμα του ΟΧΙ της ΝΔ, αφού δεν συνοδεύτηκε από "Βοήθεια λαέ", θα γίνεται μέρα τη μέρα ισχνώτερο.

  Μόνος του κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πολιτικός, αρχηγός κόμματος κλπ. Χρειάζεται τον λαό, εμάς. Διότι μόνο η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή του λαού ακυρώνει τα χειρότερα.

  Ποια χειρότερα; Γράψτε john perkins στο google. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν να εξουδετερώνουν εχθρούς. Κάνουν από απλές παρακολουθήσεις τηλεφώνων πρωθυπουργών, μέχρι φωτιές, εξεγέρσεις και πτώσεις αεροπλάνων. Και το σημαντικώτερο εκτοξεύουν απειλές για την ασφάλεια των οικογενειών των αρχόντων.

  Τους καλύτερους νάχει, τους καταδρομείς του Φαήλου, θα βρουν τρόπο να στριμώξουν και αυτόν όπως στρίμωξαν τόσους και τόσους στο παρελθόν.

  Είναι πολλά τα λεφτά.

  Μόνο ο λαός είναι η ασπίδα.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Θραξ Αναρμόδιος 12/05/2010 12:32:35

   Η αλήθεια είναι αυτή. Ο Σαμαράς ήδη έχει μπει στο μάτι του καθεστώτος. Το ΟΧΙ δεν μπορούν να του το συγχωρήσουν (όπως και δεν συγχώρεσαν στον Καραμανλή τον "βασικό μέτοχο", αγωγούς, ΟΧΙ στα Σκόπια κτλ)και θα τον τρελλάνουν όταν αναλάβει εξουσία.

   Εν πάσει περιπτώσει τώρα το καθήκον του το έκανε, λέγοντας ΟΧΙ στην προδοσία της χώρας, ρίχνοντας το βάρος στο μόνο και αποκλειστικό υπεύθυνο της τραγωδίας που ζούμε, το ΠΑΣΟΚ.

 4. aurora3363 avatar
  aurora3363 12/05/2010 12:09:29

  ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΞΙΕ! ΜΟΝΟ ΑΔΕΞΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ , ΝΑ ΑΦΟΥΓΡΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ..ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!ΤΟΝ ΘΑΒΟΥΝ..ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ.. ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ

 5. mara avatar
  mara 12/05/2010 12:14:02

  Άς υποθέσουμε ότι ο Αντώνης θέλει πραγματικά να ακολουθήσει την γραμμή της 2ης εναλλακτικής.
  Αντιλαμβάνεται και ο πιό αφελής ότι, με την απόφαση του αυτή, κάνει την αρχή για την μεγάλη σύγκρουση με το σύστημα (όχι βέβαια μόνο το Ελληνικό...).
  Ξεκινάει λοιπόν ένα πόλεμο μέχρι εσχάτων... με προσεχτικά επιλεγμένους ανθρώπους, άφθαρτους, γνήσιους πατριώτες και φυσικά με τον κόσμο να τον στηρίζει, με σκοπό να κάνει μία χώρα όπως την ονειρευόμαστε όλοι.
  Όλα αυτά είναι πάρα πολύ ωραία και ρομαντικά.
  Άς προσγειωθούμε όμως λίγο και να είμαστε ρεαλιστές.
  Το ερώτημα είναι απλό.
  Όλο αυτό το εγχείρημα δεν πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποιους συμμάχους. Το "παιχνίδι" είναι τοπικό...??? Το ντόπιο σύστημα είναι το πρόβλημα μόνο??? Αυτοί που ελέγχουν... το ντόπιο??? Θα μείνουν θεατές στο έργο...???? Όχι βέβαια!!!
  Γι΄αυτό έχω εκφράσει πάρα πολλές φορές την απορία το τελευταίο διάστημα,
  ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ... διαθέτει για να επιχειρήσει αυτόν τον πόλεμο????
  Και όταν λέμε στηρίγματα δεν εννοούμε μόνο τα εντός, αλλά κυρίως τα εκτός...
  (Βέβαια και να το ξέρουν κάποιοι... λέγονται αυτά???
  Σαφώς όχι).
  Άντε να δούμε...

 6. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 12/05/2010 12:17:38

  Μακάρι να ακολουθούσε τις υποδείξεις από τα περισσότερα άρθρα που γράφονται σ' αυτό το σάιτ. Οι υποδείξεις είναι καλοπροαίρετες και αγγίζουν τους προβληματισμούς και αγωνίες των Ελλήνων πολιτών.
  Το σημερινό άρθρο είναι αυτό που θα πρέπει να τύχει σοβαρής μελέτης από μέρους του κ. Σαμαρά.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 12/05/2010 12:24:01

   Να είσαι σίγουρος ότι τα διαβάζει και τα παίρνει υπ όψη του σοβαρότατα.

 7. theagpar avatar
  theagpar 12/05/2010 12:25:01

  Αδεξιε δεξιέ απο λογια πηξαμε το ξαναλέω.
  Αν ξερεις τα ονοματα των συνεργατων του πες τα φορα παρτιδα.
  Το λακωνιζειν εστί φιλοσοφείν.ΟΝΟΜΑΤΑ!!!!!!!!

 8. sawas avatar
  sawas 12/05/2010 12:26:36

  σωστός ο Αδέξιος Δεξιός, όποιος ανακατεύτηκε με τα πίτουρα......ξέρετε την συνεχεία.

  Η θα έχει την στήριξη του κόσμου η των ΜΜΕ. Διέξοδος υπάρχει, όπως ορθά αναφέρθηκε.

  Περιμένουμε……..

 9. firiki2010 avatar
  firiki2010 12/05/2010 12:26:41

  Δεν ξέρω αν και γιατί το επιτελείο που έχει ο Σαμαράς είναι καλό ή χρειάζεται αλλαγή. Αν δεν το αλλάζει ή του κάνει ή δεν βρίσκει άλλο. Σχετικά με αυτούς που πλήγωσαν όντως το θέμα πρέπει με κάποιον τρόπο να τελειώσει στο Συνέδριο και να μην ξανασχοληθούμε με το παρελθόν.
  Θα μείνω στα θέματα της επικοινωνίας που παραδοσιακά ήταν και είναι το αδύνατο σημείο της παράταξης.
  1 Είναι αδύνατον η ΝΔ να αποκοπεί από τα παραδοσιακά μέσα γιατί έχουν ακόμα πολλαπλάσια δύναμη από το διαδίκτυο.
  2 Η δημιουργία ομίλου μέσων επικοινωνίας "που θα στηρίζει Σαμαρά και ΝΔ επειδή ιδεολογικά ανήκει στο χώρο" δεν μου φαίνεται να πολυστέκει. Ο όμιλος προυποθέτει λεφτά. Τα ΜΜΕ λειτουργούν με ζημιές και υφίστανται επειδή είναι οι αιχμές του δόρατος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ομίλων.Αρα...Μετά, όταν αρχίσουν να μπερδεύονται η αναγνωσιμότητα ,η ακροαματικότητα και τα κέρδη με τις ιδέες οι οποίες δεν είναι πάντοτε δυνατόν να είναι εξ αρχής δημοφιλείς, φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα.
  3 Ας φροντίσει η παράταξη σε πρώτη φάση να λειτουργήσει ένα αξιοπρεπές blog (δεν πειράζει αν σκοτωνόμαστε και λίγο εκεί μέσα),ας φροντίσει Τοπικά Γραφεία, ΕΚΟ κλπ να δημιουργήσουν τα δικά τους έστω μικρά κανάλια επικοινωνίας με τον κόσμο "αρμοδιότητας" τους,ας λειτουργήσει σε μόνιμη βάση σεμινάρια για μια διαρκή επιμόρφωση, ενημέρωση κλπ των ανθρώπων της (το Ιδρυμα Καραμανλή θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί σε αυτό τον τομέα)και μετά ... βλέπουμε. Πιθανώς "όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να εμφανισθεί ο δάσκαλος".
  4 Η τελευταία παράγραφος λιγάκι με μπέρδεψε. Αφού όπως σωστά λες εκπαιδεύσαμε ένα λαό με ψέμματα φοβάμαι ότι η λογική του απλού πολίτη δεν ταυτίζεται με αυτο που χαρακτηρίζεις κοινό νου. Και γιατί το απλό είναι δύσκολο? Εγώ θα έλεγα ότι αυτό που είναι απλό και αυτονόητο (για άλλους) για εμάς είναι μάλλον δυσνόητο. Και ακριβώς επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες καλύτερα στις εξηγήσεις μας με τον κόσμο να είμαστε λεπτομερείς ώστε το απλό να μην γίνει απλώς... απλουστευτικό.

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/05/2010 12:39:05

  Με αφορμή το σχόλιος της Μάρας, καταθέτω τα εξής:
  1. Τα περισσότερα ΜΜΕ βρίσκονται σε τραγική οικονομική θέση. Σε μερικά μάλιστα η κατάρρευση είναι πρό των πυλών. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί δεδομένου ότι το βασικό τους έσοδο, η διαφήμιση συρρικνώνεται δραματικά. Η αγορά ψιθυρίζει για μείωση του τζίρου έως και 40%. Η αύξηση του κόστους διαφήμισης με τα πρόσθετα μέτρα θα χειροτερέψει τα πράγματα. Ο ΔΟΛ έχει βγεί στη γύρα και αναζητά 100 εκατομμύρια και μέχρι στιγμής δυσκολεύεται να τα βρεί. Επι πλέον όλοι είναι φορτωμένοι με δάνεια. Είναι πιθανόν η πρώτη φούσκα που θα σκάσει θα είναι αυτή των ΜΜΕ.

  2. Τα μέτρα του ΔΝΤ, μαζί με αυτά που θα ακολουθήσουν,θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική κατάσταση στην κοινωνία. Κάτι που δεν έχουμε βιώσει εδώ και δεκαετίες. Η απομάκρυνση της κυβέρνησης Παπανδρέου θα γίνει καθολικό αίτημα.

  3. Επομένως, το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά, είναι να μετατρέψει αυτό ο κίνημα οργής σε πλειοψηφικό ρεύμα εξουσίας.

  Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι αδύνατο.
  Για να συμβεί αυτό πρέπει να προηγηθούν αυτά που λέει ο Αδέξιος, ενδεχομένως και πολλά άλλα.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2010 13:48:43

  Αν δεν φτιαξει δικο του καναλι ( κ υπαρχει τροπος.... ) και δικη του εφημεριδα δεν υπαρχει φως. Αντι να δινει τα $$ σε ασχετους ας δει το μελλον της παραταξης της Ελλαδας και το δικο του. Να φυγει και απ τη Ρηγιλλης να γλιτωσει απ τα φαντασματα. Οι τοιχοι εχουν αυτια.

  ΠΠ

 12. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 12/05/2010 22:37:30

  @ Ηλίας

  http://www.nd.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=490

  Ἔχεις καταθέσει τίς ἀπόψεις σου στήν ἱστοσελίδα τῆς ΝΔς;

 13. mara avatar
  mara 12/05/2010 22:49:27

  Aφροδίτη, φυσικά και του αξίζει ξεχωριστή ανάρτηση!!!
  κ. Φάκτορα μπορείτε???

 14. Debbie avatar
  Debbie 13/05/2010 00:13:27

  Αδέξιε τα είπες όλα. Αναγέννηση της παράταξης με παλιά φθαρμένα υλικά δεν γίνεται. Αλλαγή σε όλα. Αναδιάρθρωση σε όλες τις οργανωτικές δομές του κόμματος για την αναγέννηση της παράταξης και την μετάβαση από το ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα στη Νέα Μεταπολίτευση και στην μεγάλη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Ενεργή συμμετοχή των μελών στις εκλογές των ΝΟΔΕ και Τοπικών Οργανώσεων, η οποία θα καταστήσει τη διαδικασία, απαρχή μιας αναβαθμισμένης σχέσης πολίτη – κόμματος. Μιας σχέσης που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των κοινωνικών ερεθισμάτων, στην ανάδειξη της φωνής της καθημερινότητας, των αναγκών και των αγωνιών όλων μας. Αυτή την στιγμή οργανωτικά είμαστε στο μηδέν. Αυτοί που βρίσκονται στην Ρηγίλλης ενδιαφέρονται μόνο να κρατήσουν τα κεκτημένα και τις καρέκλες τους είτε ξεσκονίζοντας το νέο Αρχηγό είτε δρώντας υπογείως...Και οι "δικοί" του άνθρωποι ακόμη ψάχνονται ...Οι τοπάρχες εν τω μεταξύ ορίζουν τους αντικαταστάτες τους και την σύνθεση των νέων συμβουλίων της Τοπικής που θέλουν και αυτά να τα ελέγχουν... . Αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, θα έχουμε χάσει και την τελευταία ευκαιρία...Ας σπεύσουμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην αναγέννηση της παράταξης με την υποψηφιότητα ή την στήριξή μας σε αυτούς που το αξίζουν. Δεν πρέπει να ξαναφήσουμε τίποτα στην ...τύχη του.
  Η νέα διάρθρωση των ΝΟΔΕ και των Τοπικών οργανώσεων όπως αναπτύχθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, εγγυούνται την επιτυχή αφομοίωση αυτών των αρχών.
  Η συμμετοχή στη διοίκηση των οργανώσεων νέων μελών σε ποσοστό 20% επιτρέπει σε όσους έβλεπαν με καχυποψία κι από απόσταση τις κομματικές λειτουργίες να συνεισφέρουν δημιουργικά με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
  Η ίδια ποσόστωση για τους νέους έως 35 ετών, καθιστά τη νέα γενιά, τη μαχόμενη νεολαία που ολοκληρώνει τον κύκλο της στην ΟΝΝΕΔ αλλά και φρέσκα άτομα από την κοινωνία και την αγορά, συστατικό κομμάτι της αναγεννητικής πορείας του κόμματος. Σε αυτή την αναγεννητική προσπάθεια, τεράστια σημασία έχει η επιλογή των προσώπων που θα κληθούν να αναλάβουν τη διαχείριση των κομματικών οργανώσεων. . Η προσωπική και πολιτική διαδρομή τους, να δίνει τα εχέγγυα για την αποτελεσματικότητα, την ηθική υπόσταση, την επιμονή και την αποφασιστικότητα τους. Γι αυτό και ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε με την ενεργό συμμετοχή μας και σε αυτές τις διαδικασίες του κόμματός μας , είναι πολύ σημαντικός και καθοριστικός.

 15. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 13/05/2010 00:17:04

  Ι αm sorry, που λενε εδω στο καινουργιο μου "χωριο": Φιλτατοι νομιζω οτι πολλοι σχολιαστες κανουν ορισμενα βασικα λαθη:
  Πρωτον, περιοριζουν τον ρολο του κυριου Σαμαρα στον ρολο του προεδρου της ΝΔ. Αλλα ο τοπος, στις δυσκολες στιγμες που περναει, χρειαζεται εναν εθνικο ηγετη, που θα συνεγειρει, αν ειναι δυνατον, το συνολο των Ελληνων στην προσπαθεια να ξεφυγει η χωρα απο τον ασφυκτικο κλοιο, στον οποιο την εφερε το παπαντρεισταν. Ενα το κρατουμενο, λοιπον.
  Δευτερον, ζητουν ολα να τα κανει ο κυριος Σαμαρας, να πολεμησει τη σαβουρα, να καθαρισει την κοπρο του Αυγεια, να εξυγιανει το ενα και το αλλο και εμεις οι πολιτες να καθομαστε στον καναπε με την τηλεοραση απεναντι μας ανοικτη, εστω κι' αν δεν δινουμε σημασια σ' αυτα που λενε οι παπαγαλοι και οι γλαστρες τους. Συν Αθηνα, φιλοι μου, να συμβαλουμε και εμεις οι πολιτες, ο καθενας με τις δυναμεις του, με δυο λογια, να αφησουμε τον καναπε.
  Τριτον, να δημιουργησει κομματικο συγκροτημα επηρεασμου των πολιτων που θα διαθετει εντυπα, ραδιοφωνο και τηλεοραση, ξεχνωντας οτι στο σχετικα προσφατο παρελθον παρομοια "πειραματα" απετυχαν παταγωδως, για τον ενα 'η τον αλλο λογο (συγκροτημα Κοσκωτα, περιπτωση Πώποτα).
  Εκεινο που χρειαζεται ο τοπος αυτες τις στιγμες, εκτος απο εναν εθνικο ηγετη (με την εννοια οτι θα μπορεσει να συγκεντρωσει γυρω του το συνολο των Ελληνων) ειναι να καταστει δυνατη η εντιμη και εγκυρη ενημερωση ολων των πολιτων σε ολοκληρη τη χωρα. Η ενημερωση αυτη ειναι εφικτη με ορισμενα blogs, που ειναι ανεξαρτητα απο παραληδες, νταβατζηδες, εθνικους κατασκευαστες, εθνικους προμηθευτες κλπ., οπως ειναι τα Αntinews, Οlympia και ορισμενα αλλα και με τη διοχετευση των κειμενων τους σε εκεινους που δεν εχουν προσβαση στο Ιnternet, που θα εξουδετερωσει ταυτοχρονα και την επιρροη της τηλεορασης.
  Μια κινηση, την οποια μπορει κατα τη γνωμη μου να κανει ο κυριος Σαμαρας στον συγκεκριμενο τομεα ειναι να δηλωσει απεριφραστα στις ομιλιες και σε δηλωσεις του προς το διαδικτυο οτι δεν ειναι μακρια η στιγμη που εκδοτες, καναλαρχες και δημοσιογραφοι θα κληθουν να λογοδοτησουν για την συστηματικη παραπλανηση του ελληνικου λαου που επιχειρουν καθημερινα. Και ταυτοχρονα, οσοι πολιτες το αντεχουμε, οχι μονον να επισημαινουμε και να καταγγελουμε επωνυμως καθε τους παρασπονδια αλλα σαν αναγνωστες και ακροατες να ζηταμε και εξηγησεις, οπως αλλωστε εχουμε δικαιωμα.

 16. otiprepei avatar
  otiprepei 13/05/2010 06:00:13

  " Στέλιος Χ. says:
  12/05/2010 at 16:54

  Συμφωνώ.
  Αν δεν μπει τώρα βαθιά το μαχαίρι στο απόστημα της ΝΔ, ο Σαμαράς θα φθείρεται συνεχώς.
  Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.
  Δεν μπορώ να βλέπω στην τηλεόραση, να εκπροσωπούν την παράταξη, ο Παυλόπουλος, ο Κυριάκος, ο Γιακουμάτος και ότι έκανε μερικά εκατομμύρια ψηφοφόρους, να μας γυρίσουν την πλάτη.
  Προσωπικά δεν το ανέχομαι άλλο, πνίγομαι και ασφυκτιώ, δεν υπάρχει κανένα μέλλον, αν τώρα δεν τολμήσει, να αλλάξει άρδην, τα πάντα, να μπουν σε θέσεις κλειδιά νέα φρέσκα πρόσωπα, θα σταματήσουμε να ελπίζουμε. Αν δεν γίνουν αυτές οι σαρωτικές αλλαγές, η ΝΔ με Σαμαρά ή όχι, είναι τελειωμένη."

  HEAR! HEAR!

 17. otiprepei avatar
  otiprepei 13/05/2010 06:10:50

  Οχι μόνο η Ρηγίλλης είναι για τα μπάζα και ο κος Σαμαράς δεν πρέπει να ασχολείται μαζί της, αλλά πρωτίστως να κινηθεί αναλόγως με το να ξαναγίνουν γρήγορα εκλογές για να πάρει πίσω εκείνο το νόμο που μας έλεγε ντε... για το μεταναστευτικό πριν δούμε 3.000.000 Παπανδρέλληνες.

  Σωστό, ή Λάθος?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.