#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη Σαμαρά, σου χτυπάμε το καμπανάκι από την Βόρεια ΕλλάδαΠανικόβλητος ο φίλος μου, ήρθε και κάθισε δίπλα μου στο καφέ. Τα μάτια του πετούσαν αστραπές και γεμάτος θυμό παρήγγειλε τον καφέ του. Χειρονομούσε, φώναζε και κάποια στιγμή άπλωσε τα χέρια του με ανοικτές τις παλάμες και φασκέλωσε προς το γραφείο τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που βρισκόταν ακριβώς απέναντι.

«Ο γιος μου», έσκουξε, «ο Γιωργάκης, ο μεγάλος ντε, ήρθε χθες και μου δήλωσε ορθά – κοφτά πως θα ψηφίσει τους χιτλερικούς». Ο γιος του ο Γιώργος, είχε περάσει φέτος στο πανεπιστήμιο κι ετοιμαζόταν για φοιτητής. «Θα πάει με τον Κασιδιάρη, τον Καιάδα και τον Μιχαλολιάκο, ακούς;» φρύαξε ο πατέρας του ξεφυσώντας δυνατά. «Και οι δικοί μας, τα ψόφια άλογα, οι αστραχάν, κάθονται και κοιτάνε σαν χάνοι και διορίζουν τα σόγια τους στο δημόσιο» συμπλήρωσε ο φίλος μου ρίχνοντας ακόμη δύο φάσκελα προς την γνωστή κατεύθυνση.

«Τον ρώτησες γιατί θα πάει μαζί τους; Το συζητήσατε;» του είπα.

«Εσύ τι λες; Τρεις ώρες τον πιλάτευα χθες το βράδυ» απάντησε. «Είπε πως είναι μόδα. «Τρέντι» το είπε. Οι περισσότεροι φίλοι του προς τα κει «γέρνουν». Και οι άλλοι είναι με τον Τσίπρα! Δεν υπάρχει ούτε ένας, μου είπε, που να δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Ακούς; Ούτε ένας στην παρέα του. Και όχι μόνο! Και στις άλλες παρέες το ίδιο. Είναι τρελό, τα ίδια μας τα παιδιά επωάζουν μέσα τους, γύρω τους, στα στέκια τους το αυγό του φιδιού. Απίστευτο!».

«Καμιά σοβαρή εξήγηση έδωσε;» επέμεινα εγώ.

«Δεν βλέπουν μέλλον μπροστά τους, είπε. Ντρέπεται με αυτούς που τοποθετήθηκαν υπουργοί, θύμωσε με τα μέτρα που ετοιμάζουν, αισθάνθηκε ταπείνωση όταν ψάχναμε σπίτι να του νοικιάσουμε και αναγκαζόμασταν να «εξαιρούμε» γειτονιές επειδή ήταν γεμάτες λαθρομετανάστες και ως εκ τούτου δυνάμει επικίνδυνες. Ξέρεις, η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει γκέτο, εδώ οι Γεωργιανοί, εκεί οι μαύροι, παραπέρα οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί, παντού οι Αλβανοί, μας βγήκε η πίστη να βρούμε σπίτι κοντά στο ΑΠΘ αλλά μακριά από γκέτο λαθρομεταναστών. Ο μικρός το βίωσε μάλλον τραυματικά αυτό. Αλλά, πες μου στο θεό σου, κι εσύ το ίδιο δεν θα έκανες σαν πατέρας; Θα άφηνες τον γιο σου να μείνει σε μια γειτονιά όπου μόλις σουρουπώνει θα φοβάται να κυκλοφορήσει;»

«Έχεις δίκιο» του απάντησα. «Αλλά του είπες πως η ΧΑ δεν είναι η λύση στο πρόβλημα αλλά ένα πρόβλημα μεγαλύτερο, που για την ώρα δεν φαίνεται αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ πάνω κυρίως στους νέους, αν καταφέρουν να την γιγαντώσουν;»

«Εσύ τι λες;» είπε απελπισμένος. «Μου απάντησε πως όσο τα δημοκρατικά κόμματα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, οι νέοι όπως αυτός δεν βλέπουν άλλον δρόμο. Δεν βλέπουν μέλλον μπροστά τους, δεν έχουν κέφι να σπουδάσουν καν! Φοβούνται μέσα στην ίδια την χώρα τους! Τέτοια ξευτίλα δεν την ανεχόμαστε ρε πατέρα, μου είπε γεμάτος θυμό. Κάντε κάτι εσείς οι «δημοκράτες» αν δεν θέλετε να γίνουμε όλοι Χρυσή Αυγή».

Ύστερα, αναπολήσαμε τα γεγονότα των τελευταίων τριών ετών. Θυμηθήκαμε το φθινόπωρο του 2009, το τρέξιμο που είχαμε ρίξει για να βγει ο Σαμαράς αρχηγός με την εντολή να αλλάξει το κόμμα, να «καθαρίσει» την κόπρο του Αυγεία, να παράξει πολιτική και ιδεολογία, να κάνει την παράταξη ξανά ελκυστική στη νέα γενιά. Συμφωνήσαμε πως μέχρι τώρα, τίποτε από αυτά δεν έγινε πράξη. To ιδεολογικό μέτωπο εγκαταλείφθηκε, ο πατριωτισμός έγινε βορρά σε νέους και παλαιούς επιτήδειους της εθνικοφροσύνης, η παραγωγή πολιτικής ξεχάστηκε με τις διαχειριστικές επιλογές για το μνημόνιο.  Που να βρίσκονται άραγε τώρα εκείνοι οι πολύφερνοι σύμβουλοι του Σαμαρά με τα "ιδεολογικά προτάγματά τους";

Συμφωνήσαμε πως ήταν λάθος η «συγκυβέρνηση» Παπαδήμου και πως η ιστορία έδειξε πως ήταν εφικτή η προσφυγή στις κάλπες τον Δεκέμβριο του 2011, όπως πιστεύαμε και οι δύο τότε και περισσότερο τώρα, που αισθανόμασταν και δικαιωμένοι για εκείνη την άποψή μας. Συμφωνήσαμε πως ήταν ολέθριο λάθος επικοινωνίας η μνημονιακή «εικόνα» που έβγαζε προς τα έξω η ΝΔ από το Νοέμβριο του 2011 και δώθε. Ένα επικοινωνιακό κακούργημα, που την εμπόδισε να «κεφαλαιοποιήσει» πολιτικά την οξυδέρκεια του Σαμαρά που πρώτος είδε πως τα μέτρα και τα μνημόνια έγερναν «μονόπαντα» προς την ύφεση και την φτωχοποίηση της κοινωνίας. Η ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, κατάντησε στο τέλος υποχρεωτική, με ευθύνη και της ΝΔ δυστυχώς. Και τότε ήταν που άρχισε να «φουσκώνει» εκλογικά η Χρυσή Αυγή. Τράφηκε πολιτικά, από την απελπισία και το αδιέξοδο όπου είχαμε καταφέρει να στριμώξουμε ένα κόσμο ολόκληρο, στην συντριπτική πλειοψηφία ανέργους και νέους. Είμαστε βέβαιοι πως ενώ η κοινή προσλαμβάνουσα της κοινωνίας, είναι πως την Χρυσή Αυγή «φούσκωσε» το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, εκείνο που πραγματικά την απογείωσε, ήταν ο οικονομικός κατήφορος και η αφερεγγυότητα του πολιτικού συστήματος και των αστικών κομμάτων.

Φτάνοντας στο σήμερα και στο «δια ταύτα» συνομολογήσαμε πως το παιχνίδι θα χαθεί πολιτικά για τον Πρωθυπουργό, αν δεν αναλάβει αστραπιαίες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Αν δεν δράσει τολμηρά, ρηξικέλευθα και αποτελεσματικά. Αν συνεχίσει να πολιτεύεται με χαμηλούς τόνους, πίσω από κλειστές πόρτες αποστειρωμένων πολιτικών καταφυγίων, ερήμην του Λαού, χωρίς τον Λαό, και μακριά από τον κόσμο, οι διαρροές προς το εφιαλτικό χιτλερικό γκρουπούσκουλο του Μιχαλολιάκου μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να απειλήσουν την ίδια την χώρα.

Ο Σαμαράς, έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι στα χέρια του. Καιρός να αρχίζει να «κόβει» και να πετάει τα σάπια κομμάτια. Αρχής γενομένης από το ίδιο του το κόμμα. Δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, όλα σχεδόν δουλεύουν εναντίον του και κυρίως ο χρόνος που περνάει. Λίγους ακόμη μήνες αδράνειας και πολιτικής ατολμίας και η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη. Κάποιες κινήσεις έχουν γίνει αλλά οι επόμενες πρέπει να είναι καταλυτικές και ανατρεπτικές για το σύστημα, απρόσμενες και λυτρωτικές για την κοινωνία, τιμωρητικές για τους ενόχους και ανακουφιστικές για τον Λαό. Χωρίς αυτές, οι χιτλερικοί θα «λαφυραγωγήσουν» την νέα γενιά, μια γενιά που εμείς θα έχουμε εγκαταλείψει στο έλεός τους και ολόκληρη η χώρα θα ζήσει στιγμές εφιαλτικές και πρωτόγνωρες με την κοινωνία να κατατρώει ανελέητα τις ίδιες τις σάρκες της.

«Αντώνη Σαμαρά, σου χτυπάμε το καμπανάκι από την Βόρεια Ελλάδα! Μακάρι να μας ακούσεις, μακάρι να δράσεις σκληρά, ακαριαία και αποφασιστικά! Όλες μας οι ελπίδες σε σένα κρέμονται!» καταλήξαμε με τον φίλο μου.

Ύστερα, σκεφτικοί, συνεχίσαμε την κουβέντα χαμηλόφωνα, ρουφώντας τους καφέδες και βλέποντας με βουβή οργή στην απέναντι πλατεία να πυκνώνουν οι παρέες των λαθρομεταναστών κι από κοντά, οι ψευτοαναρχικοί με τα μπυρόνια στο χέρι, οι ρασταφάρι με τις λιγδιασμένες κοτσιδούλες και τα πρεζόνια που ετοιμαζόταν να «σουτάρουν» στην «σκοτεινή» πλευρά της πλατείας, εκεί όπου είχαν σπάσει όλους τους φανοστάτες από τη ρίζα και αν άπλωνες το χέρι στα παρατημένα από το Δήμο παρτέρια, αντί για χόρτα, έβρισκες μονάχα σκυλόσκατα, σύριγγες και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.

Ακενατόν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anaconda avatar
  Anaconda 08/09/2012 10:05:08

  Μιλώντας με πολύ σημαντικό παράγοντα του χώρου της κεντροδεξιάς στη Β. Ελλάδα θα ήθελα να σημειώσω το εξής: ακόμα και αν, με ένα μαγικό τρόπο, καμία από τις προγραμματισμένες κινήσεις δεν επηρρέαζε τη συνοχή της κυβέρνησης για 4-5 μήνες, οι ενέργειες όχι του απλού κόσμους αλλά του οργανωτικού ιστού όλων των κομμάτων του χώρου (ναι, ΟΛΩΝ των κομμάτων του χώρου) θα φέρουν απότομες, μη ελεγχόμενες συνέπειες. Χρειάζεται μια μεγάλη ουσιαστική κίνηση σωτηρίας ΤΩΡΑ: είτε ανάληψης ουσιαστικών υπερκομματικών καθηκόντων πέρα και πλέον από το όποιο Μνημόνιο (μέχρι και η Ουγγαρία αρνήθηκε το σχέδιο του ΔΝΤ και είπε ότι θα καταθέσει δική της αντιπρόταση!) είτε κάτι άλλο σε πολιτικό επίπεδο που μοιάζει ακόμα πιο δύσκολο...

 2. alexei avatar
  alexei 08/09/2012 10:05:49

  η Χρυση Αυγη δεν ειναι τρεντι. ο κοσμος την βλεπει ως την "αυτονοητη διεξοδο" απο τους κολπους της ΝΔ. μιλωντας με μερικους, πλεον, πρων νεοδημοκρατες σχεδον απαντες ειπαν οτι θα κινηθουν δεξιοτερα της ΝΔ εκτος απο εναν που ελπιζει να αναλαβει η Ντορα για να σωθουμε.

  οσον αφορα τους τοπικους βουλευτες που διοριζουν συγγενικα προσωπα ενα εχω να πω για το νομο μου (της Β Ελλαδας). ειναι ανυπαρκτοι, δεν κυκλοφορουν και δε τους βρισκεις ουτε σε γραφεια ουτε σε κινητα. ανησυχω μηπως απο την ραστωνη και την μεθη της εκλογης δεν διορισαν ουτε τους συγγενεις τους!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ alexei 08/09/2012 10:21:31

   Αυτοί που τα λένε αυτά δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται. Η Χ.Α δεν είναι δεξιότερα. Είναι χειρότερα.

   Δεξιότερα θα σήμαινε π.χ. περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Η Χ.Α. είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
   Δεξιότερα θα σήμαινε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο σχέδιο επίλυσης του λαθρομεταναστευτικού (Ξένιος Ζευς). Η Χρυσή Αυγή είναι κατά του σχεδίου αυτού, περισσότερο και από το Σύριζα όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Κόρινθο.

   κ.ο.κ.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 10:59:14

    Έτσι όπως τα λέει το άρθρο έχουν τα πράγματα.

    Ακόμη κι αν κανένα νέο μέτρο δεν ληφθεί, ακόμη κι αν το πακέτο των 11 δις ακυρωθεί, υπάρχει ασταμάτητη δυναμική στα άκρα, καθώς τα μετριοπαθή κόμματα στα μάτια όλων και περισσότερων συμπολιτών μας, δεν εγγυώνται τίποτα άλλο παρά την συνέχεια μιας αδιέξοδης πορείας.

    Αν υπάρχει κάτι που αναγνωρίζουν στον Σαμαρά οι περισσότεροι με τους οποίους μιλάω, αυτό είναι τουλάχιστον η σοβαρότητα. Καμία σχέση με τον φαιδρό θίασο του ΓΑΠ.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 11:00:18

    Δηλαδή βρε Μανώλη να καταλάβω.Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου (το οποίο επικαλούνται κατά κόρο οι της ΧΑ) ήταν αριστερό επειδή δεν έκανε αποκρατικοποιήσεις;
    Καλά για τον "(Ά)Ξενο" από ότι φαίνεται δεν ήταν το θέμα να λύσει το πρόβλημα των λάθρο αλλά να τους αποκεντρώσει ως φθηνό εργατικό δυναμικό εν όψει της ανακήρυξης ΕΟΖ.Αλλιώς οι απελάσεις έπρεπε να τρέχουν με 1000 και όχι να τους στοιβάζουν υποβαθμίζοντας κι άλλο την επαρχία (πληθυσμιακά όπως τη Θράκη αλλά και υγειονομικά) και να επιβαρύνουν κι άλλο τον κρατικό κορβανά με έξτρα έξοδα σίτισης,καταστροφή κρατικών υποδομών (σχολές αστυνομίας) και με περίθαλψη σε ανασφάλιστους λαθρομετανάστες.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Lichnee 08/09/2012 13:06:09

     Δεξιό είναι να κρατικοποιήσουμε τα πάντα; Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιός;

     Αφήστε τις συνωμοσιολογίες. Η ΕΟΖ υπό προϋποθέσεις και με εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μπορεί να βοηθήσουν ισχυρά την οικονομία. Μην και δοθεί μια ευκαιρία στους επιχειρηματίες, αμέσως να πούμε ότι ξεπουλάμε. Πώς αλλιώς θα γίνει ανάπτυξη αν όχι μέσω της επιχειρηματικότητας;

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 13:06:28

      Οι ΕΟΖ

    • Paynek avatar
     Paynek @ Lichnee 08/09/2012 16:31:45

     Α,δηλαδή πολύ καλά έκανε και η Χ.Α που αποφάσισε να το ρίξει στο υπερθέαμα απλά και μόνο προς άγρα ψήφων εναντίον των κέντρων κράτησης..
     Άσε που βρήκε και υπερασπιστές δημάρχους της αντιπολίτευσης! Έτσι μάλιστα, επιβεβαιώνεται και ο κανόνας της συνωμοσιολογίας που διακατέχει αρκετούς φαίνεται..Τα πιάσαμε σίγουρα τα λεφτά συμπατριώτη.Αφού πλέον στον κανόνα των κρατικοποιήσεων δεν θα χρειάζεται να δηλώνεις αριστερός μόνο. Ο μπαταχτζήδικος κρατικίστικος στρεβλότατος σοσιαλισμός του Ανδρέα, υπέρ κόμματος και παρατρεχάμενων,τώρα και με γεύση σβάστικας.. Συγχαρητήρια!

   • Enzo avatar
    Enzo @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 11:12:32

    εισαι φιλε Μανωλη εκτος πραγματικοτητας .

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Enzo 08/09/2012 13:06:57

     Η Χρυσή Αυγή είναι εκτός λογικής. Όπως κάθε αντιδημοκρατική, αντικοινοβουλευτική δύναμη.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 12:38:07

    Συμπεραίνω πως η Χ.Α είναι κατά του "Ξένιος Ζευς" για τον λόγο που βλέπουμε καθημερινά όλοι που κυκλοφορούμε στους δρόμους: διώχνεις τους λάθρο απο το Κέντρο πάνε στην Κυψέλη , τους διώχνείς απο την Κυψέλη πάνε στο Παγκράτι ,τους διώχνεις απο το Παγκράτι πάνε στην Αγία Παρασκευή και ούτω καθεξής, για να αναφερθούμε μόνο στην Αττική.

    Ενώ ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται σταθερά!

    Αν αυτό δεν είναι κοροιδία ,οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους.

    Και αυτό μιλώντας μόνο για την Αττική. Αν δούμε την ανεγξέλεκτη κατάσταση, π.χ ,στα νησιά του Αιγαίου, η "ανικανότητα" (μιλάω για το κράτος γενικά) πλησιάζει την Εθνική προδοσία.

    Νομίζετε πως θα αργήσει η Τουρκία (με τις πλάτες του Πακιστάν) να αρχίσει τις απειλές σχετικά με την "απάνθρωπη μεταχείριση" μουσουλμάνων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε θέμα μειονότητας?

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/09/2012 13:03:53

     Με ποιά στοιχεία τα λες αυτά; Με τα "αξιόπιστα" στοιχεία του Κασιδιάρη; Παιδιά, μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Σε 11 εβδομάδες έχεις γίνει μαι καλή προσπάθεια που έπρεπε να είχε γίνει δέκα χρόνια πριν. Η κριτική αυτή είναι καθαρή δημαγωγία από την Χ.Α. για να μην χάσει τα ψηφαλάκια των απελπισμένων των μεγάλων πόλεων από τη λαθρομετανάστευση.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 13:36:55

      Σε πληροφορώ πως ψηφίζω Ν.Δ απο τότε που λέγονταν ΕΡΕ...

      Ομολογώ ευθαρσώς όμως πως την τελευταία φορά ψήφισα ΝΔ με το ζόρι, μόνο λόγο απειλής Τσίπρα...και λόγω Φαήλου (όπως έγραφα πρίν τις εκλογές , είχα την ελπίδα πως θα δούμε την ΝΔ του Φαήλου και όχι την ΝΔ του Πάκη...)

      Τώρα ποιά απο τα "στοιχεία" που αναφέρω αμφισβητείς ,δεν καταλαβαίνω. Στόν Αρη ζείς?

      (συγνώμη δεν θα απαντήσω σε τυχόν απάντησή σου γιατί τώρα πάω για βουτιές...)

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 10:17:18

  Υπάρχει μια συγκεκαλυμμένη άρνηση της πραγματικότητας. Προσπαθούμε υποσυνείδητα να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιον. Προχθές ήταν η κυβέρνηση Παπανδρεόυ, χθές η κυβέρνηση Παπαδήμου, σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά που δεν παίρνει δήθεν τις γενναίες σούπερ ντούπερ αποφάσεις (κάτι σαν οδοστρωτήρας) να πάρει πέρα τα κακά σκιάχτρα και να έρθει η ευημερία στη χώρα.

  Παιδιά, να κοιταχτούμε στον καθρέπτη. Η οικονομία της χώρας είναι σκατά. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε κυρίως λόγω του υπερδανεισμού της δεκαετίας του 80 και της ιδεολογικής υπερ-κυριαρχίας ακραίων αριστερών ιδεολογημάτων που κατέστησαν την Ελλάδα χώρα απαγορευτική για επενδύσεις όχι μόνο ξένων αλλά και του πιο μικρού μικρομεσαίου. Κατάσταση που δεν κατάφερε να αλλάξει η λάϊτ ΝΔ όσο καιρό (λίγο) κυβέρνησε. Ένα μπακάλικο 3x3 να ανοίξεις στην Ελλάδα θα σου πάρει το κράτος το 60% του τζίρου σου και βλέπουμε (συν περαιώσεις κλπ.).

  Σε μια χάλια κατάσταση τα άκρα ανεβαίνουν. Όπως ανεβαίνει η άκρα αριστερά (δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ) έτσι ανεβαίνει το άλλο άκρο - η εθνικοσοσιαλιστική πλευρά (Χρυσή Αυγή) και η λαϊκίστικη ακροδεξιά (ΑΝΕΛ).

  Η λύση στο πρόβλημα είναι να πάρει μπρος η οικονομία και να φτιάξουμε επιτέλους κράτος αντί για το τσίρκο που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση αγωνίζεται καλά. Είναι εμφανές. Αλλά για να γυρίσει ο ήλιος (του πασοκισμού/κρατισμού/ρουσφατολογίας/λαϊκισμού/μίζας/ρεμούλας) θέλει δουλειά πολλή.

  Αγώνας για να γίνουμε αληθινό κράτος. Όταν θα το αποκτήσουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο δίκαιο 5%, η Χρυσή Αυγή στο 0,5% και η ΑΝΕΛ θα πάνε για βρούβες.

  Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε τόσο το καλύτερο. Το κράτος είμαστε εμείς κύριοι. Εμείς δεν κόβουμε αποδείξεις (και έτσι το κράτος κόβει τις συντάξεις), εμείς δίνουμε φακελάκια (στους αγίους λειτουργούς, ανιδιοτελείς κλπ κλπ ιατρούς, πολεοδόμους, εφοριακούς), εμείς καταπατούμε το χωράφι του γείτονα, εμείς δανειζόμαστε για να φτιάξουμε σπίτι και με τα λεφτά αυτά αγοράζουμε αυτοκίνητο καμπριολέ κ.ο.κ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 12:09:02

   ΕΤΣΙ, Μανώλη!!! Ζητούν τἀ ρἐστα από τόν Σαμαρά αντί νά κυνηγούν τὀν γιωργἀκη τἠς Μαργαρίτας καἰ τού λαοπρόβλητου!!!!

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Φωτεινή 08/09/2012 18:45:49

    Μας εβγαλες τα ματια,ευλογημενε.
    Ιλι ιλι,λαμα σαβαχθανι;

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 13:07:20

   Μανώλη,
   έχεις δίκιο πάνω κάτω σε αυτά που λες. Πράγματι η καταστροφική πορεία του ΠΑΣΟΚ το 80 μας έφερε εδώ που είμαστε. Πράγματι η επικράτηση των αριστερών ιδεολογημάτων μας έφερε εδώ.

   Αλλά από την άλλη:
   Πιστεύεις σοβαρά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι το ....2020 κι ακόμα παραπέρα για να γυρίσει ο ήλιος;
   Ήδη έχουν επιδείξει απίστευτη υπομονή από τα τέλη του 2009. ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΜΑΖΕΣ.

   Αυτό είναι που λέμε εμείς εδώ. Λέμε την πραγματικότητα που βλέπουμε στους δρόμους κι όχι το ιδεατό. Η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται με ταχύτητα. Δεν διαλογιζόμαστε πάνω στο αν κάνει καλά ή όχι. Δεν έχει σημασία. Για αρχή αποδεχόμαστε ότι συμβαίνει. Μεγάλο πράγμα η ικανότητα του ανθρώπου να αποδέχεται την πραγματικότητα, πολύ μεγάλο. Μετά προσπαθούμε να βρούμε τι θα κάνουμε για να έχει αυτή η αλλαγή όσο το δυνατόν πιο ήπιες επιπτώσεις.

   Μακάρι βέβαια να κάνω λάθος. Μακα΄ρι η δικιά σου ανάγνωση της πραγματικότητας να είναι η σωστή....

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γιώργος Αχαιός 08/09/2012 13:16:43

    Δεν κάνεις λάθος ότι η κοινωνία βράζει. όμως εδώ έχουμε ένα δεδομένο: Δεν έχουμε λεφτά. Τέλος.

    Δεν παράγουμε. Δεν έχουμε το μηχανισμό να παράγουμε, έχουμε γραφειοκρατία που εμποδίζει στο να παράγουμε, δεν παράγουμε πλούτο.

    Για να παραγάγουμε πλούτο ένας δρόμος υπάρχει. Να μας χρηματοδοτήσουν οι μόνοι που μπορούν (δηλ. η τρόϊκα ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ) και εμείς ταυτόχρονα από τσίρκο να γίνουμε κράτος δηλαδή να σταματήσουμε τα ρουσφέτια, να εξαλείψουμε τις σπατάλες, να απολύσουμε άχρηστους Δ.Υ., να πατάξουμε τη γραφειοκρατία, τη φοροδιαφυγή κ.λπ.

 4. communi avatar
  communi 08/09/2012 10:27:22

  Στο σχολείο του δικού μου παιδιού 80% των συμμαθητών του είναι φανατικοί υποστηρικτές της ΧΑ. Δυστυχώς, η αστική δημοκρατία απέτυχε για μιά ακόμη φορά στην Ελλάδα.Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει τι θα συμβεί μετά,δεν τον ενδιαφέρει ο Χίτλερ, αφήστε που το ονομά του έχει αρχίσει να ασκεί αίγλη, τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει τώρα, τον ενδιαφέρει ότι πεινάει, (τραγικές ιστορίες παντού τριγύρω μας), τον ενδιαφέρι να τιμωρήσει όλο το πολιτικό φάσμα για την κοροιδία. Ας καταλάβει ο κ. Σαμαράς ότι ζούμε καταστάσεις αντίστοιχες με την κατοχή και ας πράξει ότι τον φωτίσει ο θεός. Οι έναπομείναντες στην ΝΔ είναι παραδοσιακοί δεξιοί συνταξιούχοι, οι έχοντες λίγα χρήματα που φοβούνται μην τα χάσουν, οι συγγενείς και ο βολεμένος περίγυρος των βολευτών-βουλευτών.Όσο για την λαθρομετανάστευση, είναι σημαντικότερο πρόβλημα από την οικονομία. Τις οικονομίες τις ξαναχτίζεις, την κοινωνία ποτέ. Η ΧΑ έπεξε το παιχνίδι σωστά και το κέρδισε, ας το καταλάβουν επιτέλους στην ΝΔ αντί να θρηνολογούν και να ειτίθονται στο καινούργιο που έρχετε με Χιτλερολογία γιατί το ενισχύουν. Η πομβόλυξ του Ξένιου Δία μάλλον απέτυχε, γεμάτη η Αθήνα πάλι από Πακιστανούς στα φανάρια, γεμάτη πάλι με τα τριτοκοσμικά καροτσάκια των λαθρομεταναστών, παντού παρεμπόριο, παντού το κράτος και η κοινωνία αιμοραγεί οικονομικά από αυτούς.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ communi 08/09/2012 13:12:06

   Πώς απέτυχε ο Ξένιος Δίας; Από πια στοιχεία το λές αυτό; Μερικές εβδομάδες εφαρμόζεται και έχουν φτιαχτεί μόνο 3 κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών. Το μέτρο για να αποδώσει ρεαλιστικά πρέπει να περιμένουμε να γίνουν κέντρα σε όλη την επικράτεια (40-50 στον αριθμό) και να περάσει τουλάχιστον μια διετία για να επαναπροωθηθούν όλοι αλλά και να δημιουργηθεί παγκοσμίως η εντύπωση ότι η χώρα δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Πώς δηλαδή θέλατε να λυθεί το θέμα, με οπλοπολυβόλα στις πλατείες και βουρ στον πατσά; Να σοβαρευτούμε. Είπαμε να είμαστε αμείλικτοι κατά της λαθρομετανάστευσης αλλά με δημοκρατικές πρακτικές αντιμετώπισής της.

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 13:49:03

    Ακριβώς με πολυβόλα και βούλιαγμα των σκαφών που τους αποβιβάζουν στα νησιά.

    Τα μέτρα Δενδια είναι επάναληψη παρελθόντων ενεργειών που απέτυχαν οικτρά.

    Αποτέλεσμα θέλουμε.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Aris. A 08/09/2012 15:37:29

     Αυτά ταιριάζουν σε δικτατορικά καθεστώτα. Δεν μπορούμε να συζητάμε σε αυτή τη βάση.

    • Carl Sagan avatar
     Carl Sagan @ Aris. A 09/09/2012 08:12:49

     Με πολυβόλα και βούλιαγμα των σκαφών που τους αποβιβάζουν στα νησιά. Έτσι ακριβώς. Δεν είναι θέμα δημοκρατικού ή δικτατορικού καθεστώτος, είναι θέμα κράτους ή μη κράτους. Ή είσαι κράτος και προστατεύεις τα σύνορά σου, ή είσαι ένα αποσυντιθέμενο πρώην κράτος που τα κομμάτια του μέλλεται σύντομα αποκολληθούν και να προσαρτηθούν σε άλλα κράτη.

   • Αθηνά-Μαρία avatar
    Αθηνά-Μαρία @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 15:48:41

    Mανώλη Μ. ,θερμά σε παρακαλώ σταμάτα να επιμένεις γιά το ΜΕΙΖΟΝ θέμα των Λάθρο. Μάς έκανες τα νεύρα κρόσια ! Είσαι Διακινητής μέσω Τουρκίας και έχεις ποσοστά ; Δεν βλέπεις ότι είσαι ο μοναδικός στην "παρέα" πού τους υπεραμύνεσαι ; Ολοι σου απάντησαν ευγενικά και με αδιάσειστα επιχειρήματα. Δεν μας φτάνει ο πόνος μας, αλλά έχουμε και γηγενείς πού εθελοτυφλούν.
    Δηλαδή καταμεσήμερο θέλεις να μας πείσεις ότι είναι μεσάνυχτα ;;;;;;
    Και όπως είπε και κάποιος " ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" Επαυξάνω !
    (κατά τα άλλα, στά διάφορα άλλα σημεία πού αναφέρεις είσαι σωστός)

 5. Κωστας avatar
  Κωστας 08/09/2012 10:55:13

  Το τέλος του αρθρου σου είναι το κλείσιμο του ματιού σε όλα τα προηγούμενα που με την αφήγησή σου καταδίκαζες. Την Χ.Α την διατηρεί, ανατροφοδοτεί προωθεί το ίδιο το σύστημα που εκμεταλλεύεται όλον τον Ελληνικό Λαό αλλά και την περιουσία του.
  Δυστυχώς τον φασισμό θα τον βιώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό όλοι μας τουλάχιστον όσοι είναι Δημοκράτες και πατριώτες.

 6. armageddon avatar
  armageddon 08/09/2012 11:16:53

  Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ΟΧΙ...Οι σημερινοί πολιτικοί είναι ασπόνδυλα ανθρωπάκια μπροστά στην κάθε ΜΕΡΚΕΛ...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ armageddon 08/09/2012 13:12:40

   Καλά ...

   • armageddon avatar
    armageddon @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 13:29:15

    Απάντηση δεν έδωσες.Τι να πεις...Η ιστορία δεν αλλάζει.

   • Ελευθέριος avatar
    Ελευθέριος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/09/2012 20:46:45

    Καλάμια... Μιλάει ο άνθρωπος.

 7. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 08/09/2012 11:30:45

  Αγαπητέ Ακενατόν,
  νομίζω ότι κάνεις ένα "βασικό" σφάλμα στην ανάλυση σου.
  Θεωρείς ότι αν ο Σαμαράς πήγαινε σε εκλογές τον Δεκέμβρη του 2011, τα πράγματα θα ήτανε διαφορετικά.
  Δεν βλέπω όμως κανένα "πραγματικό δεδομένο" που να μπορεί να στηρίξει μια τέτοια θέση ...
  Δυστυχώς και το δεύτερο (ή μήπως τρίτο;) μνημόνιο ήταν/είναι αναπόφευκτο, με βάση τις ισορροπίες στην ευρωζώνη και "ούτε ο θεός ο ίδιος" δεν θα μπορούσε να μας γλυτώσει από αυτό.
  Οσοι ψηφίσαμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ είχαμε αυτή την "υποψία", έστω και στο "πίσω μέρος του μυαλού μας" και - θέλω να πιστεύω - ότι συνειδητά κάναμε την επιλογή μας.
  Ηταν επιλογή να μείνουμε "πάση θυσία" στην ευρωζώνη.
  Οσοι ψηφίσανε κυρίως ΣΥΡΙΖΑ, είχανε μια διαφορετική άποψη. Πιστεύανε και πιστεύουν ότι η χώρα θα έπρεπε να "διακινδυνεύσει" την συμμετοχή της στην ευρωζώνη και να αποφύγει "πάση θυσία" ένα δεύτερο μνημόνιο.
  Σεβαστή και η δική τους άποψη ...
  Το ερώτημα ποια άποψη είναι σωστή, είναι "άνευ αντικειμένου" - είναι αδύνατο να "τρέξουν" και οι "δύο απαντήσεις παράλληλα" ώστε να βγάλουμε οποιοδήποτε λογικό συμπέρασμα.
  Η αποτυχία της μιας ΔΕΝ σημαίνει ότι θα πετύχαινε η άλλη !!!!
  Δυστυχώς θα πρέπει να "ζήσουμε το σενάριο που επιλέξαμε" μέχρι το τέλος και ας ελπίσουμε ότι κάναμε την σωστή επιλογή ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ np_complete_problems 08/09/2012 11:40:35

   Δεν έχετε άδικο στο σκεπτικό σας και γενικά αν δείτε όσα έχω γράψει κατά καιρούς, θα διαπιστώσετε ότι το συμμερίζομαι στο μεγαλύτερο μέρος του. Εκείνο που ήλπιζα τον Νοέμβριο του 2011, ήταν σε ενδεχόμενο εκλογών, η αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά που θα μπορούσε ίσως να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους αργότερα το δεύτερο μνημόνιο. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα είχαμε γλυτώσει και από τόσους μήνες απραξίας που κόστισαν ακριβά στην χώρα και - ίσως - της κοστίσουν και ένα τρίτο "κουστούμι" στο μέλλον. Ευχαριστώ.

 8. Κλέων avatar
  Κλέων 08/09/2012 11:49:24

  Άλλο ένα άρθρο από έναν "δεξιό" για "δεξιούς".
  Αλλού θα βρείτε άρθρα από "αριστερό" για "αριστερούς".
  Όλοι εσείς, είτε στρίβετε δεξιά είτε αριστερά, θα γυρνάτε συνεχώς γύρω από στατικές ιδεολογίες που θα σας κρατάνε στάσιμους.
  Και ενώ αυτή η φιλόξενη ιστοσελίδα, δίνει "βήμα", εσείς πηγαίνετε σημειωτόν.

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ Κλέων 08/09/2012 14:01:02

   +1000

  • panas avatar
   panas @ Κλέων 08/09/2012 14:51:08

   ζωγραφιά από το μέλλον...

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 08/09/2012 12:20:43

  Τό ανερχόμενο σκότος, σέ αντίθεση προφανώς μέ τόν ευρωπαϊκό 'διαφωτισμό', (συσκοτισμό στήν πραγματικότητα-γμ τόν Τζών Λόκε σας γμ), τό εντοπίζεις μόνο τώρα τελευταία καί μόνο στήν ΧΑ, έεεε;
  Μήπως άργησες νά καταλάβεις τί παίζει πίσω από τίς κουρτίνες τρείς αιώνες καί κάτι;

 10. nikos avatar
  nikos 08/09/2012 12:44:58

  O kosmos perimene oti tha dei ameses allages stis forologikes diloseis kai sto xaratsi tis dei.anti touton eide anthropo ton diaplekomenos, stournara, sto ypoik, kamia anadromiki diorthosi sta metra,kai apeileitai me neous forous kai perikopes.
  H nd tha ypostei megalo pligma giati ta nea metra apeiloun ton kyrio meros ton paradosakon tis psifoforon : polyteknous,triteknous, syntaksiouxous, enstolous, xoria oi alles katigories.to problima einai otii forodiagfygi orgiazei kai ikibernisi strefetai kata ton dilothenton eisodimaton, eno to thema einai ta adilota.dystyxos, to paixnidi xathike, kai oi neoi strefontai mazika sti x.a

 11. ένας πολίτης avatar
  ένας πολίτης 08/09/2012 13:03:39

  Προσυπογράφω το αρχικό άρθρο του Akenaton.
  Το προσυπογράφω εγώ που είχα κοινούς αγώνες με τον κο Σαμαρά στις αρχές της 10ετίας του '80, όταν οραματιζόμασταν μια Ελληνική Πολιτική Του Αύριον.
  Το προσυπογράφω εγώ που δεν τον στήριξα στην ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στην οξυδέρκεια, στην εντιμότητα και τον πατριωτισμό του.
  Το προσυπογράφω εγώ που δεν αγκαλιάστηκα με Κακλαμάνηδες, Γεροντόπουλους και άλλους που τον εγκατέλειψαν και τον καθύβρισαν την επαύριον όταν επέστρεψαν στη Ν.Δ.
  Το προσυπογράφω εγώ που ένοιωσα ανακούφιση με την εκλογή του ως αρχηγού της Ν.Δ.
  Το προσυπογράφω εγώ που όταν τον συνάντησα (ένας μεταξύ των πολλών) μετά από χρόνια στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη δεν του ζήτησα να με περιλάβει στους παντοειδείς συμβούλους του.
  Το προσυπογράφω εγώ που έθεσα υπόψη του πρωθυπουργικού του γραφείου τη διάθεσή μου να βοηθήσω, χωρίς να ζητήσω οποιοδήποτε αντίδωρο, την κυβερνητική προσπάθεια με την εξειδικευμένη και αποδεδειγμένη τεχνογνωσία μου στο χώρο της υγείας αλλά οι γραμματείς του δεν μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.
  Το προσυπογράφω εγώ ως αγωνιών πολίτης αυτού του τόπου που επιδιώκει να κληρονομήσει λίγη ελπίδα στα εγγόνια του.

 12. leon avatar
  leon 08/09/2012 13:19:08

  1 μοναχα θα πω(που δειχνει οτι η κατασταση ειναι εφιαλτικη-περα απο το οικονομικο που πλεον μας εξοντωνει ΤΕΛΙΚΑ-και αφορα την φουσκα του Ξενιου Δια/
  ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ(ΜΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ)απο τις 07.30 εως τις 11.οο περιπου στον πεζοδρομο των προπυλαιων αφρικανοι πουλανε πρεζα-ανετα,ανενοχλητα,προκλητικα-ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ(ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ).Επισης ενα συνεχες πηγαινελα αφρικανων απο Ιπποκρατους μεχρι Αμερικης(κατα μηκος της Πανεπιστημιου)για ολοφανερες "παραδοσεις"σε δυστυχισμενους(ολοφανερα μιας και ειναι ερειπια)πρεζακηδες.

  ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ?

  λυπαμαι,αλλα η ΝΔ εχει τελειωσει..........................

 13. dimitrtf avatar
  dimitrtf 08/09/2012 13:19:45

  Πολυς κοσμος πιστευε στον σαμαρα μεχρι που ειπε οτι οελληνας εχει φιλοτιμο και θα πληρωσει μεχρι δεκαρα οσα του φορτωσαν ,τοτε ειδαμε καθαρα τι ειχε στο πισω μερος του μυαλου του οσα ακολουθησαν ηταν αναμενομενα,μην περιμενεται τιποτα απο αυτον .

 14. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/09/2012 13:27:46

  Η Μακεδονία και η Θράκη (και όχι γενικά κι αόριστα "η Βόρεια Ελλάδα") δεν θα δουν ποτέ τους καλυτερες μέρες αν δεν απαιτήσουν οικονομική αυτονομία και αυτοδιαχείριση των οικονομικών τους από το αθηναϊκό κράτος που εκατό χρόνια τώρα απομυζεί τους φόρους και τους ανθρώπινους πόρους των περιοχών αυτών, και τις ανταμοίβει με υπανάπτυξη και περιφρόνηση.

  Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακόμη αθηναϊκό κόμμα.

 15. Aventinus the Zethos avatar
  Aventinus the Zethos 08/09/2012 13:30:26

  Πόσο μπαμ κάνει ότι ο συγκεκριμένος διάλογος είναι δημιούργημα του αρθρογράφου... Σαν σενάριο από κακοφτιαγμένη σειρά είναι. Φυσικά δεν αμφισβηττώ το γεγονός ότι πολλοί αντίστοιχοι διάλογοι έχουν γίνει μέσα σε οικογένειες τα τελευταία 2 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η Χ.Α. έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο μόδα. Μία κακή μόδα. Το βλέπω σε φίλους, γνωστούς και συμφοιτητές και με πιάνει κατάθλιψη. Λυπηρό και απογοητευτικό.

  Τι μέλλον έχει μία χώρα που υποτάσσεται αυτόβουλα στον φασισμό;

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ Aventinus the Zethos 09/09/2012 08:21:32

   Aventinus η Γερμανία υποτάχθηκε αυτόβουλα στον εθνικισμό το 1933. Τι μέλλον είχε ως χώρα; Το σημερινό της παρόν απαντά στο ερώτημα;

 16. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 08/09/2012 13:30:47

  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συστηματικα και με εξωθεν εντολες
  κατεστρεψαν την Μεσαια Ταξη της Χωρας.
  Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να στραφει ο Λαος στα ακρα
  περιφρονωντας τα καθεστωτικα κομματα.
  Η Μεσαια Ταξη κραταγε αυτην την Χωρα.
  Την διαλυσατε με σχεδιο και μεθοδο και τωρα ζητατε τα ρεστα.
  Αν συνεχισουμε ετσι θα βιωσουμε συντομα μερες-νυχτες μαλλον- της
  Δημοκρατιας της Βαιμαρης με Ταγματα Εφοδου και στην συνεχεια μερες-νυχτες-Εμφυλιου.
  Για την συλληψη αυτου του σχεδιου ανατρεξτε στα γνωστα κεντρα ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΣΙΚΑΓΟΥ.
  Για την εκτελεση κκ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ.

  • kat avatar
   kat @ ΚΕΝΤΡΟ 08/09/2012 15:14:13

   +1000

 17. Aris. A avatar
  Aris. A 08/09/2012 13:35:34

  Παιδιά από την "δημοκρατία" που είχαμε δεν έμεινε τίποτα για να κανιβαλίσει η Χρυσή Αυγή.

  Την ξέσκισαν και την διέσυραν οι προηγούμενοι σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να της κάνει τίποτα χειρότερο η Χρυσή Αυγή.

  Ακουγα στον 105,5 πολιτικό αναλυτή που έλεγε ότι δεν τον φοβίζει το φαινόμεο Χρυσή Αυγή γιατί έχουν μαζευτεί όλοι οι κάγκουρες οι αμόρφωτοι και κάποια στιγμή θα τελειώσει το παραμύθι.

  Εσύ Akenaton ανήκεις σε αυτούς που μιλάνε για φιλοναζιστικό κόμμα και λοιπά.

  Και οι δύο είστε εκτός πραγματικότητας.

  Οπως ο κόσμος δεν φοβάται πλεόν ότι οι κουμμουνιστές θα του πάρουν τις γυναίκες έτσι και δεν πιστεύει ότι ο Μιχαλιολάκος και η παρέα του θα ανάψουν τους φούρνους και θα ψήνουν ανθρώπους.

  Ενας πρακτικός άνθρωπος διαβλέπει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ποιο πιθανό να περιπέσει σε οργάνωση με περίεργες υποθέσεις προστασίας και περίεργης εμπορίας παρά να αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία.

  Η ΝΔ ζορίζεται και λογικό είναι.

  Κόμμα καφενείου ήταν και βγήκε κάποιος ποιο δραστήριος και τους πήρε κόσμο.

  Συνέχεια δεν γράφεται ότι η μεταπολίτευση πέθανε και το νέο αργεί.

  Η Χρυσή Αυγή και ο Συνασπισμός πιθανόν να είναι οι σχηματισμοί που θα διαλύσουν το παλιό και σάπιο και να είναι μια μεταβατική φάση στο καινούργιο που έρχεται.

  Από τον Σαμαρά αλήθεια περιμένεις ανανέωση;;

  Δες είδες τις επιλογές του για τα ψηφοδέλτια και ποιους έβαλε ή άφησε στον κρατικό μηχανισμό.

  Είναι ποιο συστημικός από τους συστημικούς υπέρμαχος της οικογενειοκρατίας και των στεγανών της κοινωνίας.

  Ο ανάδοχος του γυιού του Ψυχάρη περιμένεις να δημιουργήσει ευκαιρίες για τα νέα παιδιά.

  Ο Σαμαράς θα κριθεί πως θα είναι η οικονομική κατάσταση μετά το Πάσχα, αν μαζέψει τα πράγματα στο μεταναστευτικό και πως θα χειρισθεί αν προκύψει κάποια εθνική κρίση.

  Προς το παρόν δεν χειρίζεται τα πράγματα άσχημα.

  Είναι εμφανές ότι το δίδυνο Στουρνάρα Σαμαρά είναι απείρως καλύτερο από το δίδυμο Βενιζέλου Παπανδρέου.

  Ως εκεί όμως.

  Αν καταφέρει να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και την βάλει σε τροχιά ανάπτυξης θα έχει πετύχει πραγματικά σπουδαίο έργο.

  Την εικόνα του ριζοσπάστη πολιτικού δεν την έχει.

 18. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/09/2012 13:51:42

  Η Ιστορία είναι αμείλικτη.Και πολύ φοβάμαι πως θα εκδικηθεί εξαιρετικά σκληρά.Θα ρωτήσει κάποιος:Πως βασίζεις το παραπάνω λόγο σου;Θ'απαντήσω με τέσσερα παραδείγματα της ελληνικής ιστορίας.Πριν,όμως,απαντήσω θα γράψω το εξής απλό,που το έχω αναφέρει επανειλημμένως στο παρελθόν:Η στροφή της ΝΔ από πέρυσι τον Νοέμβριο ήταν ένα,μεγάλης εμβέλειας,στρατηγικό λάθος.Ως γνωστόν,το πολιτικό σύστημα,από το 1951 και μετά,ήταν ατελές τρικομματικό.Δύο παρατάξεις μεγάλες διεκδικούν την εξουσία και η κομμουνιστική-ανανεωτική αριστερά περί του 10%.Φυσικά,οι δύο μεγάλες παρατάξεις εξουσίας είχαν,κατά καιρούς,έντονες ιδεολογικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους,οι οποίες,ΟΜΩΣ,αποτελούσαν δικλείδα ασφαλείας και προστασίας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας.Όποτε οι δύο μεγάλες παρατάξεις ταυτίστηκαν σ'επιλογές(σε καίρια χρονικά σημεία),συνέβησαν άλλα γεγονότα.Και ξαναγυρίζω πίσω,στην αρχική μου σκέψη.
  Η Ιστορία εκδικείται.Θ'αναφέρω τέσσερα παραδείγματα από το μικρό ταξίδι μου στο παρελθόν:
  1.Το 1920.Ως γνωστόν,το 1920 ο Βενιζέλος έχασε εκείνες τις εκλογές.Η αντιπολίτευση κέρδισε με το γνωστό σύνθημα ''επιστροφή των στρατιωτών στα σπίτια τους''.Τι έγινε όμως;Γύρισαν;Όχι βέβαια.Ο πόλεμος συνεχίστηκε,πιο άγριος και εξαντλητικός και τ'αποτελέσματα είναι γνωστά.Ερώτηση:Διαφοροποιήθηκε η αντιβενιζελική παράταξη από τη βενιζελική;Όχι.Συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση.Τι συνέβη μετά;Πλημμυρίδα γεγονότων.Μικρασιατική καταστροφή,δίκη και η εκτέλεση των έξι,αλλαγή πολιτεύματος και εγκαθίδρυση της αβασίλευτης προεδρευομένης δημοκρατίας σε γυάλινα πόδια (κράτησε μόλις έντεκα έτη).Το συμπέρασμα:Η έλλειψη διαφοροποίησης και η πλήρης ταύτιση (συνέχιση ίδιας πολιτικής) σε πράξεις βενιζελικών-αντιβενιζελικών έφερε τη μικρασιατική τραγωδία.
  2.Το 1936.Οι εκλογές του Ιανουαρίου έφεραν ισοψηφούσες,σχεδόν,τη βενιζελική και την αντιβενιζελική παράταξη.Ρυθμιστής το κομμουνιστικό κόμμα.Τι έγινε;Περί τέλη Ιουλίου του ίδιου έτους,μετά από πολύμηνη συζήτηση και αρκετό παρασκήνιο,ο Σοφούλης πήγε στον Γεώργιο και του είπε πως αποφασίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας Φιλελευθέρων και Λαϊκής Ριζοσπαστικής Ενώσεως του Θεοτόκη (ο Κονδύλης είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν).Το συμπέρασμα;Πλήρης ταύτιση βενιζελικών-αδιάλλακτων αντιβενιζελικών (το Λαϊκό Κόμμα-μετριοπαθείς αντιβενιζελικοί δεν θα συμμετείχε στο κυβερνητικό σχήμα).Αποτέλεσμα;Ο Γεώργιος κάλεσε το ίδιο βράδυ τον Μεταξά και του είπε να επισπεύσει την αντικοινοβουλευτική του ενέργεια.4 Αυγούστου το απόγευμα κηρύχθηκε η δικτατορία.Το τι επακολούθησε είναι γνωστό.
  3.Τα έτη 1965 και 1966.Η ΕΡΕ στήριξε αφενός τη κυβέρνηση που προερχόταν από βουλευτές της Εν.Κέντρου αφετέρου,τέλη του 1966,στήριξε με την Έν.Κέντρου τη κυβέρνηση Παρασκευόπουλου.Συνεχιζόταν η ίδια πολιτική από τον Ιούλιο του '65:Συγκυβερνήσεις και ελάχιστες διαφοροποιήσεις.Τον Απρίλιο του 1967 η ανάληψη της εξουσίας από τον Κανελλόπουλο ήταν,πια,μάταιη....21 Απριλίου ανατινάχτηκε το πολίτευμα.
  4.Το 1981 και τα τελευταία τριάντα έτη.Ο πασοκισμός,ως γνωστόν,κυριάρχησε σε ιδεολογικό-πολιτικό επίπεδο.Η ΝΔ τι έκανε;Σε πολλά (πχ λειτουργία κόμματος) επιχείρησε να μοιάσει το πασοκισμό.Κυρίως όμως η νοοτροπία στελεχών της αλλοιώθηκε.Γι'αυτό και η παράταξη δεν μακροημέρευσε στην κυβέρνηση.
  Και οδηγούμαστε στον Νοέμβριο του 2011.Ο αντιμνημονιακός λόγος της ΝΔ κρατούσε σφιχτά τις δικλείδες ασφαλείας και προστάτευε,κατά κάποιο τρόπο,τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος μας (με όποιες παραλείψεις και αδυναμίες-είναι γνωστά αυτά).Η αλλαγή στάσης της και η πλήρης ταύτιση της με το πασοκισμό (συγκυβέρνηση επί Παπαδήμου και τώρα) άφησε ένα τεράστιο κενό σε μεγάλες μάζες της ελληνικής κοινωνίας.Τι λένε ένα σωρό άνθρωποι έξω;ΝΔ και πασοκισμός το ίδιο είναι.Άρα,ας μην απορεί κάποιος αν άλλα κόμματα ή παρατάξεις παρουσιάζουν ιλιγγιώδη άνοδο και τα ποσοστά τους εκτοξεύονται στα ύψη.
  Εν κατακλείδι:Για να λειτουργήσει ορθά μια δημοκρατία πρέπει να υπάρχει ΕΜΠΡΑΚΤΗ διαφορά των παρατάξεων εξουσίας,τόσο ως προς τη σκέψη όσο και στις πράξεις.Θα ρωτήσει κάποιος:Δεν είσαι υπέρ της ενότητας;Βεβαίως και είμαι.Άλλο,όμως,ψυχική ενότητα,σε δύσκολες στιγμές,και άλλο η ισοπεδωτική ταύτιση σε λόγια και πράξεις.Δεν θέλω ν'αναφερθώ γιατί η ΝΔ εκανε εκείνη τη στροφή (η οποία ολοκληρώνεται).Τα έχω γράψει και τονίσει επανειλημμένως.Απλά,ας μην μας κάνει καμία εντύπωση το τι συνέβη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως τι,ίσως,συμβεί,στις επόμενες.Από την πλευρά μου κατέθεσα κάποιες σκέψεις,χωρίς φυσικά να διεκδικώ κανένα αλάθητο.Πάντως,ένα είναι σίγουρο:Εισερχόμαστε σε περίοδο μεγάλων εξελίξεων και ανακατατάξεων.

  • unfair avatar
   unfair @ Komis Montechristo 08/09/2012 15:49:04

   πολύ καλό το σχόλιο!
   ίσως θα ήταν χρήσιμο, να υπάρχει παράλληλα κ η πολιτική κατάσταση που υπήρχε κ υπάρχει, στα γειτονικά κ συμμαχικά κράτη.

 19. Κωστής Γ.Α. Καλετάκης avatar
  Κωστής Γ.Α. Καλετάκης 08/09/2012 13:57:07

  Παράκληση το "Βόρεια Ελλάδα" να αντικατασταθεί με το Μακεδονία και Θράκη. Μου θυμίζει περισσότερο "παλιοελλαδίτες" που έχουν κατακλύσει υπουργεία, μμε και γενικά όλα τα κέντρα αποφάσεων. Μόνο το γεγονός ότι ο Μακεδόνας και ο Θρακιώτης πολίτης θα πρέπει να φτάσει μέχρι τον Πειραιά για να ταξιδέψει στα νησιά τα λέει όλα.Το αθηναικό κράτος θα πρέπει να γίνει επιτέλους και ελληνικό.

 20. Ίωνας avatar
  Ίωνας 08/09/2012 13:58:19

  Οι ευθύνες της Ν.Δ. είναι μεγάλες.Από το 81 που θυμάμαι τον εαυτό μου παρακολυθώ ένα θέατρο.Τριάντα ένα χρόνια παρακολουθώ το κόμμα που αντιπροσωπεύει την δεξιά στην Ελλάδα να λειτουργεί εντελώς ενοχικά.Με βουλευτές παρτάκηδες και συμβιβασμένους, οι οποίοι, όπως φυσικά και οι ηγεσίες του κόμματος, παρακολουθούσαν συμβιβασμένοι την αριστερή ρητορεία, την παραποίηση της Ιστορίας, τα καψίματα της Ελληνικής σημαίας (αναφαίρετο δικαίωμα είπε βουλευτής της Ν.Δ.), την εισβολή των λαθρομεταναστών (ευχαριστούμε που μας επέλεξαν είπε βουλευτής-υπουργός της Ν.Δ.), την λεηλασία του δημοσίου και πολλά άλλα που από την στενοχώρια μου δεν μπορώ να θυμηθώ. Η Χ.Α. εκμεταλλεύεται το κενό δεξιά της Ν.Δ. και σιγά σιγά την λεηλατεί, αυτή είναι η πραγματικότητα και τώρα που ξύπνησαν όλοι στην Ν.Δ. (από τις δημοσκοπήσεις φυσικά) αφού είναι ανίκανοι να καταλάβουν αλλιώς τι έγινε, προσπαθούν μη έχοντας επιχειρήματα να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα μιλώντας για ναζισμό για Χίτλερ και πολλά άλλα.Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το φαινόμενο της Χ.Α., η οποία ούτε τρέντι είναι ούτε της μόδας η οποία περνάει, είναι η Ν.Δ. να επανιδρυθεί να φύγουν οι βρυκόλακες, οι βολεμένοι, οι κηφήνες και οι αριστοκράτες (οι τελευταίοι έπεσαν με την άλωση της Πόλης) από τις τάξεις της και να έρθει κοντά στον λαό από τον οποίο θα αντλήσει τα νέα στελέχη της.Αν δεν γίνουν αυτά της εξέλιξη της Χ.Α. αλλά και της Ν.Δ. την φανταζόμαστε όλοι.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Ίωνας 08/09/2012 14:25:46

   Ιωνας εξαιρετικός.

  • Δωριεύς avatar
   Δωριεύς @ Ίωνας 08/09/2012 15:37:27

   Τό πρωινό τής 7ης Μαίου,σε απάντηση άρθρου τού Antinews <> έγραφα ακριβώς τά ίδια αλλά οί θεματοφύλακες τής δημοκρατίας έκοψαν τήν απάντηση. Αντί , λοιπόν , να αναρωτηθούν οι κρατούντες τί έκαναν λάθος καί κατήντησαν ένα κόμμα σαν τή ΝΔ στό 19% καί γιατί ένα 15% , κατά τεκμήριον , Έλληνες εστράφησαν πρός τόν Καμμένο ή την ΧΑ , μιλούν γιά χίτλερ καί ναζισμό. Ακούστε μωρέ τόν κοσμάκη λίγο καί τι τραβάει. Δείτε που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στήν Κυψέλη, Πλ. Αμερικής , Άγιο Παντελεήμονα, Ιωνία, Ομόνοια , Πάτρα , Κόρινθο κλπ., δείτε την ανεργία , ξυπνήστε επιτέλους. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου έκανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως 9 μήνες και τραυματίστηκε δύο φορές πολεμώντας μαζί με τους άλλους Έλληνες γερμανούς και ιταλούς για να μπορώ εγώ και οι άλλοι συνέλληνες να είμαστε ελεύθεροι και να λέμε ότι βλακεία θέλουμε, και σείς μού τους κουβαλήσατε εδώ και τους ανεχόμεθα. Φούχτελ, ραϊχενμπαχ, 40 γκαουλαϊτερ στις διάφορες υπηρεσίες και πάει λέγοντας.. Ίωνα, έχεις απόλυτο δίκηο και εσύ και ο Άρης Α. . Ένας παληός αλλά πρώην νεοδημοκράτης. Ελπίζω να μην κοπεί και αυτό το σχόλιο

 21. Τακις avatar
  Τακις 08/09/2012 14:10:14

  Αντωνη Σαμαρα εφτασε και για σενα η ωρα της κρισεως. Στειλε στο διαολο την Τροικα,καταγγειλε το Δουβλινο 2 που μας καταντησε αποπατο της Ευρωπης κι αν σου πουν δεν σου δινουμε την δοση πες τους οτι η Ελλαδα θα φυγη απο την ΕΕ και το Ευρω ( αμην και ποτε ). Τρεμουν οι τοκογλυφοι εκβιαστες αυτη την προοπτικη γιατι ξερουν οτι το μαγαζακι που εχουν στηση και θυσαυριζουν εις βαρος του Ευρωπαικου Νοτου θα παει για βρουβες. Αν ψηφισεις τα μετρα τελειωσες. Σε δυο-τρεις μηνες θα εισαι παρελθον και εσυ και η ΝΔ και δυστυχως κατα πασα πιθανοτητα και η Ελλαδα. Η αποφαση ειναι δικη σου.

 22. arcane avatar
  arcane 08/09/2012 14:16:46

  Ακούω τώρα τον λόγο του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Μιλάει γιά την ανάγκη να προστατευτεί το "Ευρώ" σε μιά χώρα που κατοικείται από "Ελληνες". Οταν αρχίσει να μιλάει στους Ελληνες γιά την ανάγκη να προστατευτούν οι Ελληνες τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ούτε με τη ΧΑ, ούτε με τον Τσίπρα ούτε με κανένα.

 23. dim avatar
  dim 08/09/2012 15:20:53

  Για κάθε ανώριμο παιδάκι που πάει στη ΧΑ επειδή είναι trendy, θα υπάρχει και ένας οικογενειάρχης του μεσαίου χώρου, είτε κεντροαριστερός είτε κεντροδεξιός, που την κρίσιμη στιγμή θα ψηφίσει τον δημοκρατικό σχηματισμό που είναι μπροστα στις τότε δημοσκοπήσεις για να τον ενισχύσει και να αποφευχθεί έτσι η επικράτηση των άκρων (είτε ακροαριστεράς και Σύριζα, είτε ακροδεξιάς και ΧΑ). Έτσι κάπως εγινε και στις 17 Ιούνη, όπου για κάθε ψήφο που κατευθυνόταν στο επικίνδυνο ακροαριστερό Σύριζα, υπήρχε και 1 ψήφος που πήγαινε προς τη ΝΔ από τους απλούς καθημεριμούς οικογενειάρχες, μικρομεσσαίους, που δεν είχαν ψηφίσει πο΄τε τους ΝΔ αλλά μπροστά στην απειλή της ακροαριστεράς στήριξαν Σαμαρά

  Για τους αριστερούς ας κάνουν ό,τι θέλουν, πάντα τη πάρτη τους κοιτούσαν εξάλλου, μόλις είδαν ότι δεν έχει άλλη μάσα με το ΠΑΣΟΚ πήγανε όλοι στο Σύριζα. Για τους δεξιούς όμως είναι λάθος να στρέφονται σε ακραίες, βίαιες, ναζιστικές λύσεις. Κάθε ψήφος στη ΧΑ είναι χαμένη ψήφος, γιατί πολύ απλά ποτέ δε θα κυβερνήσει.... Δείτε τι έγινε στη Γαλλία το 1992. Όταν πέρασε στο β' γύρο ο Λεπέν, και υπήρξε ο ΄κινδυνος΄ να γίνει πρόεδρος, 82% πήρε ο Σιράκ στο δεύτερο γύρο.

  Έτσι κι εδώ, αν φανεί ότι έχουν άνοδο τα άκρα, όλοι οι σχηματισμοί που είναι πιο δημοκρατικοί (κεντρώοι, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί) θα συσπειρωθουν γύρω από τον πρώτο για να του δώσουν ένα άνετο 40% και να βγεί πρώτο κόμμα.

  Δυστυχώς, τα ποσοστά των κομμάτων διαφέρουν πάρα πολύ ανα ηλικιακή ομάδα, και αυτό είναι το πιο τραγικό, γιατί η κάθε ομάδα κατηγορεί την άλλη για το αποτέλεσμα. Οι νέοι θέλουν να κλειδώσουν στα σπίτα τους γέρους, οι γέροι θεωρούν ανωριμα τα παιδιά που έχουν πια ως χόμπυ την συμμετοχή σε ακραίες ομάδες (μέχρι τώρα ήταν must για νεαρά αγόρια να πετάνε μολότοφ, για να κάνουν την εφηβική τους επανάσταση, τώρα θα γίνει και trendy να παίρνουν την ελληνική σημαία και ρόπαλα και να δέρνουν λαθρομετανάστες. Και έχουμε και τις μεσαίες ηλικίες, που στρέφονται προς το Σύριζα, για να μη χάσουν προνόμια που κέρδισαν επι δεκαετίες από το ΠΑΣΟΚ.

  Τώρα είναι εποχή βαθιάς κρίσης και απαιτείται ψυχραιμία.... Αν δε βγούμε από την ύφεση του χρόνου, τότε ναι θα έχουμε άσχημες καταστάσεις, με το σενάριο που περιέγραψα, τα άκρα στο 60%, και μόνο έναν ενιαίο σχηματισμό περί του κέντρου να μαζέψει όλο το υπόλοιπο 40% αν δεν θέλουμε να έχουμε ολοκληρωτισμό στην Ελλαδα

  Αν όμως αρχίσει και υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ τότε οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με πιο ομαλή κατανομή των ποσοστών, και αναδιαοργανωμένο το πολιτικό τοπίο στη χώρα με τρόπο λογικό και ομαλό: Θα κυριαρχήσουν 4 ιδεολογικοί χώροι:

  Ακροαριστερά 15% (ΚΚΕ 5%, Σύριζα 10%)

  Κεντροαριστερά 35% (μάλλον ενιαία με ένωση ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων, κεντροαριστερών λοιπών κλπ)

  Κεντροδεξιά 35% (ένωση ΝΔ, κεντρώων μεταρρυθμιστών, φιλελεύθερων, πατριωτικής δεξιάς)

  Ακροδεξιά 15% (ΧΑ 10% και ΑΝΕΛ αν έχουν επιβιώσει ώς τότε περί του 5%)

  • arcane avatar
   arcane @ dim 08/09/2012 16:18:52

   dim πολύ ενδιαφέρουσα η πρόβλεψή σου, αλλά σε δύο σημεία θα διαφωνήσω:
   1. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς τους ΑΝΕΛ ακροδεξιά, δεν έχουν κανένα ακροδεξιό χαρακτηριστικό, είναι κομμάτι της ΝΔ που διαφώνησε πλήρως σε ένα σοβαρό θέμα, το μνημόνιο. Εμένα μου θυμίζουν την ΠΟΛΑΝ και την ΔΗΑΝΑ παλιά.
   2. Κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ δεν σώνεται με τίποτα. Αν αποτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ σβήνει, αν επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ χάνει. Τυχούσα επιτυχία Σαμαρά θα ανεβάσει τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ μόνο, όχι το ΠΑΣΟΚ. Στη περίπτωση αυτή η ΔΗΜΑΡ θα είναι η νέα κεντροαριστερα.

   Σημείωσε όμως ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον χώρο της κεντροαριστεράς, αν αποτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά θα τον μονοπωλήσει και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα εξαφανιστούν μαζί.
   Αν υπάρξει ανάκαμψη επί κυβέρνησης Σαμαρά τότε οι ΑΝΕΛ θα γυρίσουν πίσω στη ΝΔ σιγά-σιγά, η ΧΑ θα ξεφουσκώσει και η ΝΔ θα κυριαρχήσει στην Ελληνική πολιτική σκηνή γιά τα επόμενα 20 χρόνια με τον Τσίπρα μόνιμο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

   • dim avatar
    dim @ arcane 08/09/2012 16:46:22

    Ακραίο θεωρείται κάθε τι μαξιμαλιστικό, κάθε μέγιστη επιδίωξη χωρίς διπλωματία, χωρίς διαπραγμάτευση κλπ, θεωρείται για μένα ακραία. Υπό αυτή την έννοια, και επειδή κινούνται στο δεξιό χώρο, αφού έχουν ακραίες επιδιώξεις (τζόγο, μονομερείς ενέργειες κλπ) θεωρούνται ακραίοι. Όχι βέβαια στο βαθμό των νεοναζί, αλλά πάντως οι επιδιώξεις των ΑΝΕΛ είναι ακραίες. Όπως και το Σύριζα δεν τον θεωρώ τόσο ακραίο όσο τον Ανταρσύα, αλλά σε καμία περίπτωση με επιδιώξεις μονομερείς, διαγραφές χρεών, απειλές για πυρηνικά , υπεράσπιση τρομοκρατών κλπ, δε μπορεί παρά να θεωρηθει ακραίο κόμμα, που θέλει στροφή 180 μοιρών για να διεκδικήσει τίμια και εν καιρώ ομαλών κοινωνικό-οικονομικών συνθηκων τον κεντροαριστερό χώρο....

    Η ανάλυση μου χωρίζεται σε δύο σενάρια:
    Πρώτον, το σενάριο της αποτυχίας της σημερινής κυβέρνησης, και άρα τόνωσης των άκρων, όπου όμως και εκεί προβλέπω έναν μεγάλο συνασπισμό πέριξ του κέντρου, που θα πάρει τουλαχιστον ένα 40%, για να αποφευχθεί η επικράτηση της ακροαριστεράς ή ολοκληρωτικών καθεστώτων στη χώρα. Φαντάζομαι τον εαυτό μου (γνήσιο δεξιό), μπροστά στη κάλπη να έχω να επιλέξω (βάση των δημοσκοπήσεων που θα δίνουν πχ 25% ΧΑ, 25% Σύριζα, και 25% Ένωση ΦιλοευρωπαΪκών δυνάμεων (κεντροαριστερές τύπου ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, και κεντροδεξιές τύπου ΝΔ κλπ). Προφανώς και θα επιλέξω την συμμαχία έστω και με την Ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, παρά να γίνει η χώρα μου φασιστική χώρα, πλήρους κατάργησης όλων των ατομικών ελευθεριών. Συντηρητικός είμαι, μέχρι εκεί που δε παίρνει, αλλά ο πατριωτισμός και ο συντηριτισμός απέχει πολύ από τον ακραίο εθνικισμό.

    Δεύτερον, το σενάριο της επιτυχίας της σημερινής κυβέρνησης: Εκεί λέω (αφού θα έχουμε και ορίζοντα τετραετίας) θα ομαλοποιηθεί το πολιτικό σκηνικό, και θα έχουμε τους 4 παραδοσιακούς χώρους (ακροαριστερά, κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, ακροδεξιά), που σαφώς μεν τα άκρα θα είναι ενισχυμένα σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες, (και λόγω της μόδας από τις νέες γενιές, και λόγω των κατάλοιπων της σοβαρότατης κρίσης της 3ετίας), αλλά οι δημοκρατικοί παραδοδιακοί σχηματισμοί κεντροαριστεράς – κεντροδεξιάς θα ανέβουν και πάλι προς το 70% (δεν αναφέρομαι σε ονόματα, μπορεί να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ή ΝΔ, αλλά μια μεγάλη Κεντροαριστερή Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη – τύπου Ολάντ, μια μεγάλη Κεντροδεξιά Πατριωτική Φιλελεύθερη Παράταξη – τύπου Σαρκοζύ, και φυσικά τα άκρα τύπου Μελανσόν και τύπου Λεπέν)

    Συνοψίζοντας, ή σε περίπτωση αποτυχίας, θα κατέβει ένας νέος ενιαίος σχηματισμός πέριξ του κέντρου, για να ανακόψει τα άκρα, ή σε περίπτωση επιτυχίας, θα έχουμε τη παραδοσιακή μάχη κεντροαριστεράς – κεντροδεξιάς (και εκεί καλό θα ήταν ψήφοι δεξιών που έχουν πάει προς την ακροδεξιά να επανέλθουν, για να μην κυβερνηθεί η χώρα από μια κεντροαριστερή συμμαχία, αλλά από την μεγάλη Φιλελελεύθερη Πατριωτική Παράταξη της κεντροδεξιάς....

    • Marios St avatar
     Marios St @ dim 08/09/2012 20:16:13

     Φίλε/η dim
     είναι καλό αυτό που πίνεις ??????

     • dim avatar
      dim @ Marios St 09/09/2012 02:33:42

      Τι δεν κατάλαβες από αυτό που λέω? Είναι τόσο απλό, και νομίζω ότι δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος:

      1) Αν πετύχει η κυβέρνηση αυτή, θα κερδίσει χρόνο, το πολιτικό σκηνικό την επόμενη τριετία θα ομαλοποιηθεί και θα έχουμε μια ανασύνθεση κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς που θα πάρουν και τη μερίδα του λεόντος στις επόμενες εκλογές

      2) Αν η κυβέρνηση δεν πετύχει και έχουμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: τότε τα άκρα θα ανέβουνε κι άλλο, και προκειμένου η πατρίδα να μη πέσει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες (κυβέρνηση ακροαριστεράς ή κυβέρνηση ακροδεξιάς), θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος σχηματισμός πέριξ του κέντρου, που με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σχέδιο θα κερδίσει τις εκλογές για να ανακόψει την άνοδο των φασιστών ή των νεομπλοσεβίκων στην εξουσία, και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τη κρίση...

 24. yianna avatar
  yianna 08/09/2012 15:53:25

  Akenaton,
  Ο φίλος σου σου περιέγραψε αυτό που συμβαίνει με τα παιδιά σχεδόν όλων μας.
  Ακούν για την εφαρμογή των νόμων, αλλά οι αρμόδιοι αρνούνται να παρακολουθήσουν την εφαρμογή τους.
  Η Αστυνομία είναι ανύπαρκτη, θυμάμαι περιστατικό του 1992 τότε που παράνομοι Αλβανοί κάνανε επιθέσεις σε Βορειοηπειρώτες και κρυβόντουσαν σε ακατοίκητα, αναγκάσθηκε κάποιος να τηλεφωνήσει στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης, τη διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας προκειμένου να μαζέψουν παράνομους Αλβανούς ( έδρασαν άμεσα). Τώρα μετά 20 χρόνια η κατάσταση είναι η ίδια. Δυστυχώς η ανυπαρξία της Αστυνομίας, η διαφθορά της, αναγκάζει τον κόσμο να πάρει το νόμο στα χέρια του. γιατί ο κόσμος πια έχει φθάσει στο αμήν. Έτσι όμως εκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Οι νέοι έχουν χωρισθεί σε Σύριζα και Χρυσή Αυγή. Η Δημοκρατία μας είναι μόνο κατ'όνομα.
  Εύχομαι ο ΑΣ να καταλάβει που πάει το πράγμα και να δράσει άμεσα.

 25. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/09/2012 15:59:54

  Ἀπορῶ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τί νὰ σκέφτεται ὁ Σαμαρᾶς διαβάζοντας αὐτὰ τὰ κείμενα. Ὅλα τὰ κείμενα ποὺ φωνάζουν μὲ ἀπόγνωση «ΠΡΕΠΕΙ νὰ σπάσουν ΟΛΑ τὰ αὐγὰ τῆς αὐγουλιέρας, δὲν γίνεται ἀλλιῶς». Τϊ νὰ σκέφτεται.

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/09/2012 16:04:57

  Πολυς πανικος .Ηρεμηστε.Πριν 30 χρονια θα βαζατε τις φωνες γιατι μας πηραν τα παιδια οι σταλινικοι;Οχι;Γιατι αραγε;Τους θεωρειτε καλυτερους απο τους χιτλερικους;
  Λοιπον οταν εγω ημουν φοιτητης τη δεκαετια του 70 η ΔΑΠ ειχε ποσοστο 7%.
  Τωρα απ οτι ακουω εχει πολυ μεγαλυτερο.Η πολιτικη κατασταση ειναι πολυ καλυτερη απ οτι στη μεταπολιτευση γιατι οι εξτρεμιστες μοιραζονται.
  Αλλο πραγμα 7% και το υπολοιπο 93% αριστεροι διαφορων δογματων και αλλο 20-30% και το υπολοιπο μοιρασμενο σε χρυσαυγιτες και αναρχοσυριζαιους.
  Παντα η νεολαια ειναι εξτρεμιστικη λογω ηλικιας.Το οτι μοιραζεται στα δυο ακρα σημαινει οτι η προσαρμογη θα ειναι ομαλοτερη.Επειτα μη ξεχνατε οτι η μεση ηλικια στην Ελλαδα ειναι τα 42 ετη.Δεν εχουμε πολλους νεους δυστυχως.
  Εαν το εξετασετε καλα θα δειτε οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση απο τη σημερινη κεντρωα συνθεση κυβερνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).Ακομη και να πεσει κατι παρομοιο θα βγει καθως η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορουν να συνεννοηθουν φυσικα.
  Η ανοδος της ΧΑ και η ακραια θεση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικο εκμηδενιζει τη πιθανοτητα αυτοδυναμιας του ΣΥΡΙΖΑ και ισορροπει την πολλη αριστερα που υπαρχει στην Ελλαδα.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ ψυχραιμια 08/09/2012 16:48:53

   Η ΧΑ στα πανεπιστήμια είναι ανύπαρκτη.
   Ούτε με φανάρι δεν βρίσκεις ΧΑαυγίτη σε ΑΕΙ.
   Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα.
   Κοινωνιολογικό είναι.
   Σε οιαδήποτε ΑΕΙ για να εισέλθεις πρέπει να έχεις ένα μίνιμουμ μόρφωσης, να πετύχεις ένα μίνιμουν βαθμών στις εξετάσεις και λοιπά γνωστά. Οι οπαδοί της ΧΑ νεαράς ηλικίας-συγνώμη άλλα έτσι είναι- είναι σε ημιάγρια κατάσταση από πλευράς παιδείας. Η ΧΑ είναι μακροπρόθεσμα καταδικασμένη , γιατί κανένα κίνημα-κόμμα δεν μακροημέρευσε με νεολαίους που ....γρύλιζαν. Λούμπεν οι επικεφαλής, λούμπεν και οι ακόλουθοι. Οιαδήποτε βελτίωση επέλθει τα επόμενα χρόνια σε οικονομία και αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης θα σημάνει την επιστροφή της ΧΑ σε συμμορία που κρεμάει το περιοδικό της στα περίπτερα της Ακαδημίας με αφιέρωμα στον..Ρούντολφ Ες(σαν αυτά που κρύβουν τώρα και κάνουν πως δεν τα ξέρουν)

 27. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 08/09/2012 16:22:52

  Διαβάζοντας το άρθρο μου άρχισα τρομαγμένος να σκέφτομαι την ιδέα να επισκεφθώ ψυχίατρο νομίζοντας οτι το έγραψα εγώ.
  Μόλις ηρέμησα κατάλαβα οτι δεν έχω ανάγκη ψυχιάτρου μια που δεν γράφω τόσο καλά όπως ο Ακενατόν, ζω μεν βόρεια αλλά οχι στην Θεσ/νίκη και δεν εχω γιο στο πανεπιστήμιο (οπως ο φίλος του) αλλά κόρη στο λύκειο.

 28. Νίκος avatar
  Νίκος 08/09/2012 16:44:09

  "Δεν θα επιτρέψω τάγματα εφόδου" είπε ο υπ. δημ τάξης από το βήμα της βουλής και έγινε αμέσως αντιληπτό πόσο ανήμπορη, αδύναμη και ανίκανη κατέστησαν τη δημοκρατία μας, οι καραγκιόζηδες που την υπηρετούν σαράντα χρόνια τώρα.
  Η νέα μεταπολίτευση είναι ήδη εδώ, μόνο που είναι λίγο διαφορετική από αυτήν που φανταστήκαμε οι περισσότεροι. Κεάδες, κασιδιάριδες και άλλοι ανώμαλοι πρωταγωνιστούν στο νέο πολιτικό σκηνικό. Γιατί άραγε; Μήπως είναι ο μόνος τρόπος να σταθείς απέναντι στο σάπιο, βρωμερό και τρισάθλιο πολιτικό σύστημα που δημιούργησαν οι άλλοι ανώμαλοι, με τα κοστούμια και τις γραβάτες, δεκαετίες τώρα; Ποιος άξιος, ηθικός, ανιδιοτελής και λογικός, μπόρεσε να βρει θέση στην πολιτική, δεκαετίες τώρα; ΚΑΝΕΝΑΣ. Γιατί λοιπόν απορείτε που η Χ.Α υποκαθιστά στη συνείδηση του πολίτη και όχι μόνο, την ευνομούμενη πολιτεία;

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Νίκος 08/09/2012 21:57:37

   Μπράβο, φίλε!
   Έτσι είναι...

   Αυτό που δεν έχουν πάρει χαμπάρι οι γραβατάκιδες είναι ότι, η ΧΑ είναι ΑΝΤΙ_ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ και, γι' αυτό, ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ στα μάτια του κόσμου, ειδικά, των νέων, που μισούν το κατεστημένο/σύστημα.

   Η ΧΑ, φυσιο_λογικά, θα εξαφανισθεί, αλλά θα κυοφορήσει τη "Νέα Μεταπολίτευση", μαζί με τον αντίστοιχο και αντίπαλο πολιτικό πόλο της, τον νεο- ΣΥΡΙΖΑ, νεο- ΚΚΕ, νεο- 17 Ν. Όλα τα άλλα κόμματα είναι σαπιο_παλαιολιθικά. Αριστερά και δεξιά.

   Επίσης, η Αριστερά ΠΕΘΑΝΕ στην Ελλάδα, από την στιγμή που υποστηρίζει τους "λάθρο" και λοιπούς μετανάστες.

   Ήδη, εδώ, στου ελλ. Διαδικτύου το κατ' εξοχήν Δεξιό φόρουμ- "Αγορά", (με την αρχαία και κυριολεκτική έννοια του όρου), υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικοί διαφωτιστές- καθοδηγητές της νέας- ΧΑ. Ο Μπαρμπαρούσης και ο Γερμενής- "Καιάδας" είναι άξεστοι, αυτοί εδώ είναι σφόδρα σφοδρώς ντελικάτοι και εμβριθείς.. "Λένε"...

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 08/09/2012 17:00:03

  «Ουδείς αναμάρτητος. Όλοι χρωστάνε».. Εκτοτε, η νεοναζί μαντάμ μαλάκωσε και πικρό για την Ελλάδα λόγο δεν ξεστόμισε και χίλια χρώματα άλλαξε, καθώς έπιασε το υπονοούμενο και τα ante portas παρελκόμενά του. H προγιαγιά Πηνελόπη Δέλτα, η οποία αυτοκτόνησε κατά την απρόκλητη εισβολή των Ναζί στην Αθήνα, ωθεί τον δισέγγονό της Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, να ανακινήσει και οριστικό Τέλος να δώσει στο τεράστιο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων A+B Παγκοσμίων Πολέμων ύψους € 1,000,000,000,000
  (Ενα Τρις Ευρώ), έντοκο σημερινό απαιτητό, προς την Ελλάδα.

  Αυτό κατά τη γνώμη μου, είναι το κορυφαίο από τα κορυφαία θέματα τα οποία σκέπτεται και ωθεί προς επίλυση ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ η Dimi 08/09/2012 22:00:37

   Το "Όλοι χρωστάνε" είναι στη φαντασία σου, βέβαια.

 30. diman avatar
  diman 08/09/2012 18:00:28

  Όπως και ο συμφοιτητής του εντολές εκτελεί χωρίς πρώτη ούτε δεύτερη σκέψη.

 31. Δικερως avatar
  Δικερως 08/09/2012 18:37:51

  Αγαπητε Ακενατον,οσο εσυ κι ο φιλος σου θα συνεχισετε χαμηλοφωνα να συζητατε ρουφωντας τους καφεδες σας αγναντευοντας,τοσο θα απονομιμοποιησθε να χτυπατε οποιαδηποτε καμπανακια και ιδιαιτερα
  απο την Βορειο Ελλαδα.
  Ας θωρακιζε ο φιλος σου,με το παραδειγμα του,πολιτικα,ιδεολογικα τον
  προκομμενο του,και δεν θα 'χε τωρα να "μουντζωνει"τους "αλλους"για την λαθος επιλογη του γιου του.
  Τελος,οντας Βορειοελλαδιτης,δεν χτυπαω κανενα καμπανακι στον Αρχηγο μου.
  Ελπιζω ,απλα,να βαρεσει αυτος,καμμια καμπανα στα κεφαλια οσων τον
  καθιστουν υπευθυνο για ολη την κοπρια που κεννωθηκε στην διαρκεια μιας ολοκληρης γενιας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δικερως 08/09/2012 18:45:35

   Χωρίς "εργαλεία" και "παραδείγματα" δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να "θωρακίσεις" πολιτικά και (κυρίως) ιδεολογικά έναν έφηβο. Πόσο μάλλον σήμερα, που δικαίως ή αδίκως "χρεώνουν" στην δική μας γενιά (και στους υπάρχοντες πολιτικούς συλλήβδην) το οικονομικό πατατράκ! Και όχι αδίκως αν αναλογιστούμε όλα αυτά που γίνανε τα τελευταία 35 χρόνια ....

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ akenaton 08/09/2012 18:58:01

    Εχεις δικιο.
    Ειναι δυσκολο.
    Αλλο τοσο δυσκολο ειναι να'σαι αξιος και υπευθυνος στην ζωη σου.Οχι μονο παραδειγμα,αλλα και υποδειγμα.
    Αυτο δεν υποχρεωνει τον αξιο ν'απολογειται σ'αυτον που ειναι υπευθυνος για την προσωπικη αποτυχια του.
    Τεσπα,για ολα φταιει ο Κρατος,ο ξενος,ο πολιτικος,
    οι αλλοι,η προηγουμενη γενια,οι γεροι,οι νεοι,οι παλιοι,
    μαζι με τους καινουριους ομως,ο περονοσπορος και
    τελικα...ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ(που τα'βλεπε και
    δεν μας τα'λεγε).

    • akenaton avatar
     akenaton @ Δικερως 08/09/2012 20:43:40

     Φταίμε κι εμείς (όσοι φταίμε)!

 32. Δικερως avatar
  Δικερως 08/09/2012 18:43:23

  Υ Γ
  Τα χρυσα αυγα δεν ειναι μοδα.Μακαρι να ητανε.
  Απλα στα δυσκολα βγαζει ο καθεις τον πραγματικο εαυτο του.
  Αρχιζω να πιστευω,πως μεσα στον καθε ΝεοΕλλαδιτη κρυβεται κι ενας
  χρυσαυγακος(παλια νομιζα πως επροκειτο,μονον,για Σταλινακο).
  Με λιγα λογια,τα χρυσα αυγα ειναι ο κακος εαυτος του καθενος...

 33. panos avatar
  panos 08/09/2012 19:48:18

  Ειναι δυνατον ο Α. Σαμαρας σε ενα τριμηνο να λυσει ολα τα χρονιζοντα προβληματα της Ελληνικης κοινωνιας? Μια κοινωνια που ο καθε ενας μας κοιταζε να βολευτει απο το κρατος, να κλεψει το κρατος, να λαδωθει για ενα απλο χαρτι,να λαδωσει το γιατρο του ΕΣΥ και αλλα πολλα που πιστευω μονο στο ελλαδισταν γινονται. Ο βλαξ ΓΑΠ ειπε και μια αληθεια(σε ολα τα κακα που μας εκανε) οτι ειμαστε μια χωρα της διαφθορας(αμφιβαλει κανεις?). Επρεπε η τροικα να μας βαλει στα μνημονια? μηπως επρεπε απο χρονια να εφαρμοσουμε μονοι μας την ανασυγκροτηση του κρατους και τη δικαιοσυνη σε ολους τους τομεις της κοινωνιας? Εχεται παει σε αναπτυγμενο Ευρωπαικο κρατος να δειτε τι εστι κρατος(εκει βεβαια προσαρμοζομαστε γρηγορα). Θα μου πειτε εκει οι πολιτικοι δεν ειναι σαν τους δικους μας και με το δικιο σας, αλλα τωρα ειναι η τελευταια ευκαιρια που εχουμε σαν Εθνος να λυσουμε πολλα πραγματα που υστερουμε εναντι των ευρωπαιων. Ας μη πυροβολουμε τον Αντωνη γιατι ο χρονος και η ιστορια θα δειξει την πορεια μας στο μελλον.

 34. TopGunZ avatar
  TopGunZ 08/09/2012 20:46:21

  Σε λίγο μερικοί θα κατηγορούν το Σαμαρά επειδή το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά πριν από εμάς, τι ψάχνετε αγαπητέ.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ TopGunZ 08/09/2012 22:06:46

   Εσύ, φίλτατε, έχεις ακυρωθεί, προ πολλού, λόγω φανατικής προσήλωσης που αρμόζει σε θρησκευτική σέκτα.

   αντιλαβού, ή σ'ωσον ελέησον τους μακαρίους τω πνεύματι; Κι άλλοι αγαπήσαμε, αλλά δεν κάναμε κι έτσι. Χα, χα, χα!!!

 35. ΑΡΙΩΝ avatar
  ΑΡΙΩΝ 08/09/2012 23:37:30

  Ξαναγράφει ο komis! Χαιρετίζουμε. Δύσκολο,πάντως, Να γίνουν
  μακροπρόθεσμες εκλογικές προβλέψεις-εκτιμήσεις είναι Δύσκολο.Αν δεν κάνω λάθος,για τον
  Τουρισμό στην Κρήτη ο Σεφέρης; είχε αναφέρει ότι δεν πρέπει να
  ξεπερνάει ενα κρίσιμο όριο -μέγεθος, γιατί ακολουθεί μετά η αλλοτρίωση, το αναφομοίωτον.
  Το ίδιο δεν ισχύει και για τους μετανάστες;(απείρως πιο επικίνδυνο πρόβλημα). .Χάθηκαν οι ειδικοί;Είναι τόσο δύσκολο να καταλήξουν όλοι μαζί( ή οι περισσότεροι τουλάχιστον) για τον κρίσιμο αριθμό(μηδενικό,ελάχιστο,μικρό,μεγαλύτερο)που θα ζει ανθρώπινα ; Εκτός και αν εκτός των Δουβλίνων υπάρχουν και εγχώριοι κερδοσκόποι(μαύρη εργασία.κ.ά. που έχουν αναφερθεί και πιέζουν. Τέλος γιατί οι εταίροι μας δε θα καταλάβουν;
  Τι να πείσουμε; για το αυτονόητο;Ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος της Ε.Ε;εκτός και δε θέλουν να βοηθήσουν.Ε,υπάρχει και η διαφωνία και η σύγκρουση.Ας κρατήσουν και τα λεφτά τους.Αλήθεια ,πόσα ακριβώς είναι;

 36. τζοντζον avatar
  τζοντζον 09/09/2012 12:27:24

  Μανώλη Μ. εννοεις οτι στη συγκεντρωση των Σ.Α. την Πεμπτη οταν ολοι σχεδον οι 7000 περιπου συγκεντρωμενοι χειροκροτησαν την αφιξη της κοινοβουλευτικης ομαδας της Χ.Α. ηταν και ειναι εκτος λογικης? Μπραβο, αυτα να τους μεταφερετε στη Συγγρου και να δουμε πως θα συμμαζεψουμε τα ασυμμαζευτα. Καμπανακι απ ολη την Ελλαδα χτυπαμε.

 37. Αθηνά-Μαρία avatar
  Αθηνά-Μαρία 09/09/2012 20:35:49

  ...εξαιρετικός Ιωνας,πράγματι, όπως όλοι οι Ιωνες !

 38. Αθηνά-Μαρία avatar
  Αθηνά-Μαρία 09/09/2012 20:41:26

  καλά σού λέει, είναι καλό αυτό πού πίνεις ;;;;;;;;;;;;;;

 39. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 10/09/2012 08:34:39

  Το 2006 όσοι έβλεπαν τα δημοσιονομικά καταλάβαιναν που πήγαινε το πράγμα. Εγώ είχα γράψει από τότε για άνοδο της ακροδεξιάς. Από το 2006. Και ο Κωστάκης Καραμανλής από τότε αποφάσισε να τα παρατήσει και να στοιχηματίσει σε πιθανή Εθνική Καταστροφή σαν το θείο του ώστε να τον φέρει πίσω ο λαός σαν Μεσία. Και έδωσε την καυτή πατάτα στο Σαμαρά.

  ΥΓ. Αυτοί οι μάγκες της ΧΑ έχουν πάει ποτέ τους στο Γράμμο; Είχαν ψηφίσει ποτέ τους ΕΠΕΝ ή ΕΝΕΚ; Έχουν γνωρίσει την πολιτική απομόνωση από τους δήθεν δημοκράτες πολιτικούς επιγόνους του Αβέρωφ οι οποίοι τα έβαζαν με τα "σταγονίδια" και ταυτόχρονα διόριζαν κομμουνιστές στο δημόσιο; Μιλούσε κανείς τους τότε; Μούγκα. Έχουν ιδέα τί ήταν οι Άλκιμοι; Πάπαλα. Ακροδεξιοί του Κολωνακίου είναι...όπως οι αγρότες του Κολωνακίου με τις τζιπάρες...Ένα μάτσο πρώην κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι όλα αυτά τα καλόπαιδα. Μόλις κόπηκαν οι διορισμοί που τους έταξαν οι μπαμπάδες τους, πήγαν σε άλλες παραλίες. (Γι'αυτό η ΧΑ είναι ενάντια στην τρόϊκα: γιατί η Τρόϊκα τους έκοψε τους διορισμούς). Τζάμπα μάγκες. Να τονίσω κάτι όμως: όπως υπάρχουν σε μερικά συρτάρια φωτό από την επταετία με τις φατσούλες κάποιων οι οποίοι από το 74 και ένθεν το έπαιζαν "δημοκράτες" (της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) με τη στολή των Αλκίμων...έτσι θα υπάρχουν και φωτό με αυτά τα καλόπαιδα της ΧΑ...άλλωστε, τώρα η τεχνολογία είναι καλύτερη...είπαμε: με την κρίση ΟΛΟΙ θα γνωριστούμε καλύτερα. Όλοι θα ξεσκεπαστούν. Όλοι θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.