#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2011 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη Σαμαρά, πάμε μια βολτα…Πρόεδρε, πάμε μία βόλτα, αλλά οι δυο μας. Εσύ (ο αρχηγός) και εγώ (ο λαός). Πάμε, έλα να σε πάω δηλαδή, για να σου δείξω όχι αυτό που χρειάζεται να ξέρεις αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις. Να αφήσεις πίσω σου της γραφειοκρατία της Συγγρού και να αναζητήσεις στην ελληνική περιφέρεια αλλά και στις γειτονιές της Αττικής και του Πειραιά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό. Όχι ΠΑΣΟΚΟ-συμβόλαιο, σαν αυτά των απίθανων ρητορειών της «φάρας», αλλά πραγματικό. Εσύ και ο λαός. Καθημερινά. Δίπλα του. Μαζί του. Το σπίτι σου να είναι το σπίτι του, η δουλειά του, οι χώροι που ζει τη ζωή του να γίνουν τα δικά σου καταφύγια μέχρι και τις εκλογές. Για να του συμπαρασταθείς, να τον εμπνεύσεις, να του εξηγήσεις, να του σταθείς σαν άνθρωπος σε άνθρωπο. Και να του δώσεις το λόγο της τιμής σου, αυτόν που είχες και πιστεύω ότι έχεις, ότι θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πράγματα.

Βγες από τη Συγγρού. Τι σε κρατάει εκεί; Οι συσκέψεις; Με ποιους; Με τους συνεργάτες σου ή τους παραγωγικούς φορείς; Φύγε. Ξεκινά περιοδεία, όχι όμως με συνοδεία. Δεν χρειάζεσαι πολλούς. Ούτε κουστωδία επισήμων και ημετέρων. Δεν τους έχεις ανάγκη. Σε ακυρώνουν. Έχεις χάρισμα επικοινωνίας, μπορείς να χαμογελάς, να εκπέμπεις ευγένεια και πολιτισμό. Ξεκίνα από όπου θέλεις. Έχεις 100 μέρες για να γυρίσεις όλη τη χώρα. Να καταλάβεις πώς περνά ο κόσμος και την ώρα που θα σου λέει τα προβλήματά του να του απλώνεις ειλικρινώς το χέρι.  Εικόνες που θα κρατάς εσύ και ο λαός στη μνήμη του. Εικόνες που δεν είναι ανάγκη να καταγράψουν ούτε οι τηλεοπτικές κάμερες οι οποίες ακόμα και αν το κάνουν, πιο πολύ θα σε χλευάσουν όσοι θα σε σχολιάζουν, παρά θα σε επικροτήσουν. Βλέπεις δεν είναι political correct για αυτούς, για τους θιασώτες των Παπαδήμων, για τα γιουσουφάκια του Ρεν και του Σόιμπλε, όσους επικροτούν τις απειλές και αναδεικνύουν σε τόσο σημαντικό πρόσωπο τον υπάλληλο της Κομισιόν, τον Αλταφάζ, που «σηκώνουν» τις δηλώσεις του και τις προτάσσουν σαν να έστειλε μήνυμα ο Θεός.

Βγες από τη Συγγρού και μη φοβάσαι τα ΜΜΕ. Ούτως ή άλλως δεν περιμένεις τίποτα από αυτά. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που πριν από δύο εβδομάδες μας έλεγαν ότι στις δημοσκοπήσεις το 80% είναι εναντίον του μνημονίου και σήμερα μας λένε ότι το 80% υποστηρίζει με θέρμη τη λύση Παπαδήμου. Ήμαρτον! Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου αν ζούσε δε θα τολμούσε να κάνει αυτό! Να κάνει δηλαδή γενέθλια για τη γιορτή του δύο φορές σε διάστημα 15 ημερών!

Είναι αυτά που τρομοκρατούν τον κόσμο, τον θυμώνουν, τον εξοργίζουν, προσπαθούν να τον εξευμενίσουν με κραυγές για ηθική, την ώρα που τον περιπαίζουν αλλά και τον χειραγωγούν, με political correct συμπεριφορές, όμως στα δελτία τους, αν μιλήσουμε για τα κανάλια, δε θυμάμαι να μας δείχνουν πολλά ρεπορτάζ για τα προβλήματα του λαού, για τις αγωνίες του, για τα δράματα που περνά.

Βγες από τη Συγγρού και τράβα στα χωριά. Σε πόλεις μικρές και μεγάλες. Πιες καφέ με τους νέους, και μάθε τι σκέφτονται για τους πολιτικούς, για το μέλλον. Κάντο όμως μόνος σου. Χωρίς την κάμερα ή τον τοπικό βουλευτή. Θα σε ακυρώσουν. Θα σε καταστήσουν στα μάτια του λαού, κερδοσκόπο. Ό,τι βγήκες με την απόχη να μαζέψεις ψήφους, ότι έστησες άλλο ένα σόου. Μην φοβάσαι μετά. Ο ένας με τον άλλο, αν πας στα 10 από τα 100 σπίτια του χωριού, θα το διαδώσει. Θα πει τι είπε μαζί σου. Και ας είναι ΠΑΣΟΚ, και ας είναι αριστερός. Εδώ που φτάσαμε όλοι στην ίδια μοίρα είναι. Και να ξέρεις ότι θα πουν αλήθεια.

Μπες στα φιλόξενα σπίτια και ζήτα τους να σου μιλήσουν. Να τους ακούσεις και να σε ακούσουν. Μίλα τους απλά. Η μάνα μου δε ξέρει το ΑΕΠ, ούτε το PSI. Αγνοεί τους οικονομικούς δείκτες της τρόικας. Ξέρεις τι με ρωτάει; «Γιατί παιδί μου να πληρώσω για το σπίτι μου; Δικό μου δεν είναι»; Τι της απαντάς πρόεδρε;

Μπες στα μαγαζιά που καταρρέουν και μίλα με αυτούς που χρωστάνε. Σταμάτα να μιλάς με τους παραγωγικούς φορείς. Μη φοβάσαι. Μην φοβηθείς. Από το λαό αναδείχθηκες. Και από αυτούς τους 800.000 θα ξαναβγεί η ελπίδα. Που θα γίνουν πολλοί περισσότεροι αν νιώσουν ότι υπάρχει κάποιος που πάει να τους δει, να τους μιλήσει, να τους ακούσει. Να τους ζητήσει συγνώμη για τα λάθη που διέπραξε και η δική του γενιά πολιτικών. Αλλά θα τους «κατηγορήσει» κιόλας, θα τους καταστήσει συνυπεύθυνους γιατί στο παρελθόν έτρεχαν στο γραφείο του και σε χιλιάδες  πολιτικά γραφεία ανά την επικράτεια ώστε να ζητήσουν διορισμούς, ρουσφέτια, μαϊμού συνάξεις. Πράγματα που έκανε όλο το πολιτικό σύστημα και φυσικά και η Νέα Δημοκρατία η οποία φόρεσε στολή ΠΑΣΟΚ όταν ανέβηκε στην εξουσία και έστησε τα παραμάγαζα που δεν ήταν φυσικά δυνατό να εξελιχθούν σε Εμπορικά κέντρα (της δεκαετίας του 80 αλλά και του 90) γιατί πάντα αυτός που κάνει πρώτος τη δουλειά έχει και τη γνώση. Οι άλλοι απλά αντιγράφουν και τις περισσότερες φορές είναι κακή αντιγραφή.

Βγες από τη Συγγρού. Η μοίρα σου, η πολιτική, είναι μέσα στο λαό. Αυτός θα αποφασίσει στο τέλος. Όχι οι Βρυξέλλες, όχι τα ψευδεπίγραφα διλήμματα, οι μνημονιακές δυνάμεις που ετοιμάζουν τους εκλεκτούς τους για να πάρουν θέση μάχης στις επόμενες εκλογές. Θα νικήσεις στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Εφιάλτες θα συναντήσεις ξανά στο δρόμο σου, αλλά όσο τα έχεις καλά με το λαό θα κερδίζεις. Και στις άλλες εκλογές, και στις επόμενες. Και όσο θα περνά ο καιρός οι καθαρές θέσεις, η αλήθεια και η ελπίδα θα εδραιώνονται. Θα κυριαρχούν.

Ο Έλληνας πρόεδρε είναι περήφανος. Μπορεί να ζήσει φτωχός, αλλά όχι ατιμωμένος. Μπορεί να δεχτεί πολλά, όχι όμως την σκλαβιά. Οποιαδήποτε μορφής σκλαβιά. Ούτε την κοροϊδία και τα παραμύθια. Αρκετά έζησε με αυτά. Άνοιξε το βηματισμό σου. Άσε τους φελλούς να επιπλέουν και πάρε το μοναδικό δρόμο που θα σε κάνει ηγέτη ενός λαού και όχι ενός κόμματος.

Ένας αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/11/2011 15:18:08

  Πολύ ωραίο κείμενο
  ''Γίνε κι ένας από μας'' ή βάλε στη καθημερινότητά σου την ενσυναίσθηση....

  • danaos avatar
   danaos @ ΕΥΑ 20/11/2011 17:19:21

   Αναγνώστη, μόλις ξεκίνησα να πληκτρολογώ ένα κείμενο με επικεφαλίδα: "κ.Σαμαρά υπάρχει ελπίδα;" να σου εμφανίστηκε το δικό σου και έτσι γλίτωσα απ' την πληκτρολόγηση!!!Μου πήρες όλες τις σκέψεις!!!

   • blue nile avatar
    blue nile @ danaos 20/11/2011 17:55:20

    Επιτρέψτε μου να σφίξω το χέρι και των δυο σας.

    • James Winona avatar
     James Winona @ blue nile 20/11/2011 19:05:43

     xyma kai tsouvalata !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Anatoli avatar
     Anatoli @ blue nile 20/11/2011 19:24:43

     ...και μένα και των τριών Σας.....

  • αχιλλεας χονδρονασιος avatar
   αχιλλεας χονδρονασιος @ ΕΥΑ 21/11/2011 15:40:21

   ΓΥΦΤΕ ΛΑΕ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥ
   Ποιός χθεσινός ή σημερινός πολιτικός μπορεί να σταθεί απέναντι στον Ελληνικό Λαό και να του πεί:"Γύφτε λαέ σκάσε και άκου;" ποιός έχει κάτι να του πεί βιωματικό; Ολοι οι διαχειριστές της εξουσίας είχαν σχέση ανταλλακτική με τον "λαό". Με ψηφίζεις, σε διορίζω. Με υποστηρίζεις, δέχομαι το "νταβατζιλίκι" σου. Ο Ηγέτης που χρειάζεται η ανάγκη μας πρέπει να ζεί στην άσκηση της σοφίας και να κατέχει την σοφία της άσκησης. Αυτός ο΄Ηγέτης δεν έχει ανάγκη από δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακές προστυχιές. Εχει στο αίμα του και στην κίνηση της καρδιάς του όλη την Ελληνικότητα από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Ευκλείδη, τον Αριστοτέλη, μέχρι τον Παπαδιαμάντη, το Σεφέρη, τον Σικελιανό, τον Σολωμό και τον Ρίτσο, όλους τους ηρωισμούς από τον Λεωνίδα, τον Διγενή Ακρίτα, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Μακρυγιάννη, μέχρι τον Αυξεντίου, τον Ευαγόρα, τον Σολωμό Σολωμού. Είναι μιμητής του Αγίου Νεκταρίου και του Πατροκοσμά. Είναι ομολογητής της Πίστεώς μας μαζί με το νέφος των Νεομαρτύρων μας, του Γρηγορίου του Ε, του Σεραφείμ του Φαναριοφαρσάλων. Αυτός ο Ηγέτης ζει το χθές και το αύριο στο σήμερα. Οί νεκροί μας και οι αγέννητοί μας ενώνονται στο πρόσωπό του σήμερα και η καθαρότητα της σκέψης του και η λογικότητα του λόγου του ως φωτισμός της Αδρικότητας των έργων του θα αρδεύσει την καρδιά και την ψυχή του Λαού και ως ΕΝΑΣ Ανθρωπος θα κινηθούμε όλοι, ως πραγματικοί αδελφοί εν Χριστώ και θα πούμε στην οικουμένη "δεύτε λάβετε ΦΩΣ", που τόσο έχετε ανάγκη. Γίνετε Ελληνες. Σημερινός πολιτικός για να γίνει τέτοιος Ηγέτης πρέπει να ζήσει "σαράντα" ημέρες στην έρημο με νηστεία και προσευχή, να οδηγηθεί στην μετάνοια, να καθαρθεί (πρώτον καθαρθήναι είτα καθάραι) και μετά ως φωτισμένος ίσως πεί το "Γύφτε Λαέ σκάσε και άκου". Τότε θα έχει να πεί, για να το ακούσουν και οι "εταίροι μας".Ιδού η Ρόδος...

 2. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 20/11/2011 15:24:42

  Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο "ένας αναγνώστης", όποιος κι αν είναι πάντως μπράβο! το δυνατό κείμενό του περικλύει νομίζω όλα τα συναισθήματα και την ανάγκη για αλήθειες του απλού πατριώτη έλληνα πολίτη.

 3. mitikas avatar
  mitikas 20/11/2011 15:24:49

  Καταπληκτικό!

 4. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 20/11/2011 15:28:01

  ΜΠΡΑΒΟ!!! Πολύ σωστά, Πρόεδρε βγες από τη Συγγρού άμεσα, σήμερα κιόλας ο κόσμος θέλει να νοιώσει την ελπίδα (εσένα δηλαδή) δίπλα του!!! και πάρα πολύ σωστά, Μόνος!!!!

 5. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 20/11/2011 15:30:09

  Αναγνώστη, λες και είσαι μέσα στο μυαλό μου και στη ψυχή μου! Είναι μέρες που σκέφτομαι και εγώ ακριβώς τα ίδια ,που με τόσο ωραίο και αληθινό τρόπο έχεις γράψει! Α.Σαμαρά, βγες από το μαυσωλείο της Συγγρού και κατέβα στον κόσμο. Πάρε μαζί σου αν θες, μόνο ένα φρουρό σου , αλλά έλα μόνος σου εδώ κάτω σε μας . Μπες στα σπίτια , στα καφέ , στο μετρό, περπάτησε στο δρόμο και μίλα με μας, με το ταλέντο σου , το χάρισμα της προσέγγισης που έχεις , με το μεγάλο και όμορφο χαμόγελό σου. Απ'όλους μόνο εσύ ξεχωρίζεις ,γι'αυτό και ότι έγινε, έγινε για να σε μειώσει, να σε φέρει στα μέτρα τα μικρά , να θαμπώσει την εικόνα και το λόγο σου, να σε καταστήσει χειραγωγίσιμο. Και μαζί με σένα , να εξαφανίσει και από εμάς την ελπίδα. Ο κόσμος είναι η μεγάλη σου και τελευταία ευκαιρία , να δείξεις αυτό που είσαι. Σε περιμένουμε! Kαι αν κάνεις κατά Πάτρα μεριά, προσφέρομαι να σου δείξω που πρέπει να πας και να σταθείς!

  • Y. avatar
   Y. @ Diamond Angel 20/11/2011 17:25:38

   “….μίλα με μας, με το ταλέντο σου , το χάρισμα της προσέγγισης που έχεις , με το μεγάλο και όμορφο χαμόγελό σου..” !!!

 6. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 20/11/2011 15:30:38

  Σαν να τα είπα εγώ! Συγχαρητήρια!

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 15:30:54

  Υποκλίνομαι.
  Απλά λαϊκά και ξάστερα χωρίς φανφάρες: που είμαστε τι είμαστε πως μας κατάντησαν και τι πρέπει να γίνει.

  ΥΓ

  Ας πάει στη ΔΕΗ στην Αριστείδου
  Ας πάει στον ΟΑΕΔ
  Ας πάει στα συσσίτια
  Ας περπατήσει από Μοναστηράκι ως Πατήσια


  ...και δεν χρειάζεται ούτε πληροφόρηση, ούτε συμβούλους, ούτε δημοσκοπήσεις, ούτε στρατηγικές.
  Μάτια και αυτιά ανοικτά για να δει που έχει κατρακυλήσει η χώρα.
  Γιατί η χώρα δεν είναι ούτε το € ούτε η δραχμή
  Γιατί η χώρα δεν είναι ούτε λαϊκή ούτε φιλελεύθερη
  Γιατί η χώρα κατάντησε να είναι η μάνα που παραδίδει το βρέφος στον εισαγγελέα επειδή δεν έχει να πληρώσει ΔΕΗ ενοίκιο και το γάλα.


  Αυτή είναι η χώρα: οι πολίτες ...και όταν τελειώσει η υπομονή ακολουθεί η έκρηξη.

  ή αυτοί ή εμείς.
  Πρέπει ο καθένας να διαλέξει την πλευρά που θα σταθεί

 8. Panagiotis avatar
  Panagiotis 20/11/2011 15:32:56

  ΣΩΣΤΟΣ, ΑΡΧΗΓΕ ΒΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!

 9. Θέμις avatar
  Θέμις 20/11/2011 15:36:27

  Αυτή είναι η αλήθεια. Μπράβο.

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/11/2011 15:38:18

  Εξαιρετικός ο "αναγνώστης"!!!
  Ενας μέν, αλλά γράφει και εκφράζει πολλούς!

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/11/2011 15:45:54

  Καλο για ονειρο !Αυτος δεν θαταν Προεδρος κομματος με οραμα για την Ελλαδα και τον λαο της οπως κανει τωρα ο Σαμαρας αλλα ενας απο χωριο εις χωριο γυρολογος - πραματευτης !

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ραβινος 20/11/2011 15:48:34

   Ο συγχρωτισμός με τον λαό καθιστά κάποιον ... πραματευτή;
   Μίλησες ως αληθινός ...ραβίνος.

   • Αυτόνομος avatar
    Αυτόνομος @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 15:54:32

    Ιθαγενή, ο Ραβίνος δεν κρύβει τις προτιμήσεις του για τον κ. Τίποτα, τις παρελάσεις, τις γκραν κάσες και τους μπάτλερ μελαψού χρώματος στην Αρκαδία

   • τσωφλι πασατεμπου avatar
    τσωφλι πασατεμπου @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 15:57:26

    γιατι ρε φιλε, σε ενοχλουμε εμεις οι εβραιοι ;

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ τσωφλι πασατεμπου 20/11/2011 16:22:06

     Ο όρος Ραββίνος ή Ραβίνος προέρχεται από την εβραϊκή λέξη ραβί που σημαίνει «μεγάλος, έξοχος», στην δε Καινή Διαθήκη ο Ιησούς Χριστός αποκαλείται δώδεκα φορές «Ραββί» με την έννοια του "Δασκάλου"...οπότε απευθύνομαι στο αξίωμα (που δεν θέλει επαφές με την ...πλέμπα) και όχι στην εθνότητα....αν μιλάς προς εμένα

     ΥΓ

     προσωπικά δεν με ενοχλεί τι είναι ο άλλος ...έστω και βάζελος ( θέσεις και απόψεις αναλύουμε και παραθέτουμε), οι νουθεσίες αποκλεισμού με ενοχλούν και η "μία και μοναδική απόλυτη αλήθεια"

    • Y. avatar
     Y. @ τσωφλι πασατεμπου 20/11/2011 17:31:03

     Αν ήσουν Εβραίος/α, όφειλες να τα ξέρεις αυτά που λεέι ο Ιθαγενής (..ως μη εβραίος, τώρα τα έμαθα)

 12. Μάρκος avatar
  Μάρκος 20/11/2011 15:54:18

  Τα είπε όλα το κείμενο...το θέμα είναι να τα καταλάβει κι ο ίδιος...να καταλάβει ότι το χαράτσι της ΔΕΗ δεν το πληρώνουμε, όχι γιατί μόνο δεν έχουμε, αλλά γιατί δεν θέλουμε! Γιατί είναι σταλινικό μέτρο. Γιατί δεν είναι δυνατόν να πληρώσεις ποινή, για το σπίτι που αγόρασες!

 13. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 20/11/2011 16:06:18

  Διαπργμάτευση ΤΏΡΑ! άρθρο, άρθρο. Όπως έκαναν και με τις αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Πριν τις εκλογές. Οι τρεις μήνες είναι πολλοί!

 14. George avatar
  George 20/11/2011 16:12:33

  mia paraklisi kurie fahle i kapoios pou einai konta sto proedro na metaferete auto to minima ston Antwnh Samara kai na xekinisei tin periodia tou stis thermopules xwris tous bouleutes kai tous paratrexamenous. mazi me ton lao kai na exete mazi sas kapoion me kamera kai na dioxeteusete streams mesw internet me video kai kalipsei apo mesa pou stirizoune tin nea dimokratia kai na ginoune periodies ektos apo tous xwrous douleias kai oikies politwn kai se istorikous xwrous tou ellhnismou giati autoi oi xwroi sispirwnoune olous tous ellines kai tis ellinides kai deixnei oti skopos einai na sunexizei i uparxsei autou tou perifanou ellinikou kai aiwniou fwtinou laou .

  • Y. avatar
   Y. @ George 20/11/2011 17:34:13

   Φιλική συμβουλή. Με τα γκρίκις σου, πάνε παρακάτω

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Y. 20/11/2011 22:20:13

    Φίλτατε μην είστε τόσο αυστηρός, καλά θα κάνει ο φίλος να αρχίσει να γράφει με ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά μπράβο του και για την όμορφη προτροπή.

    • Y. avatar
     Y. @ TopGunZ 20/11/2011 22:32:05

     Ήθελα να του πω, με τα ελληνικά, όλοι τον διαβάζουν. Πάντως μπράβο του, πιό κάτω όχι μόνο έγραψε, αλλά και το αναγνώρισε

 15. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 20/11/2011 16:13:11

  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ: Αντώνη σωστά στα λέει ο Αναγνώστης. Μόνο που δεν θα έπρεπε να στα πει. Θα έπρεπε να έχεις βγεί την βόλτα σου από καιρό. Έλα λοιπόν να μιλήσουμε. Στα δύσκολα σε θέλουμε. Και αφού λες ότι είσαι της λαικής και πατριωτικής δεξιάς περιμένουμε να μας πεις τι θα κάνεις για μας. Γιατί αυτά που παθαίνει τώρα ο λαός της Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο και το πιό ύπουλο χτύπημα στην πατρίδα μας. Και να σου πω και ένα μυστικό που δεν στο είπε ο Αναγνώστης: Ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται και πολλά λεφτά για να περνά καλά. Και φτωχός να είναι πάλι καλά περνά. Τα στοιχειώδη θέλουμε για να έχουμε και μεις δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

  • tak avatar
   tak @ Χρήστος Δημάρης 21/11/2011 10:09:44

   Εντάξει βρε παιδιά... Θα ξαναπερπατήσει ο άνθρωπος... Άλλωστε. όσο έχει
   περπατήσει αυτός, δεν έχουν περπατήσει και πολλοί... Τέλος πάντων Αντώνιε, βγες στην πιάτσα να λάβεις την εντολή της νομιμοποίησης του νέου "ΟΧΙ", προς τους Αλαμανούς και λοιπούς Γότθους, Βησιγότθους, Οστρογότθους, Γαλάτες και Βανδάλους! Απόσταγμα από το ίδιο ... καζάνι είναι όλοι τους!

 16. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/11/2011 16:17:48

  Καταπληκτικό κείμενο! Μπράβο! Μακάρι να το διαβάσει το κείμενο αυτό ο Πρόεδρος. Όλη η Ελλάδα τον περιμένει και θέλει να τον δει από κοντά να δει την αλήθεια στο βλέμα όταν θα μιλάει και να ζητήσει από τον Πρόεδρο να υποσχεθεί ότι η Χώρα μας δεν θα παραδοθεί, ούτε θα ξεπουληθεί, αλλά θα αναγεννηθεί με αξιώσεις.

 17. kp8 avatar
  kp8 20/11/2011 16:22:11

  Πολύ συγκινητικό το κείμενό σου Αναγνώστη. Γράφεις όμορφα, μεστά και απλά αυτά που ο σκεφτόμαστε όλοι μας. Ο Σαμαράς όμως εκτός από το να εμπνέει, απέδειξε ότι μπορεί και να απογοητεύει. Φοβάμαι ότι πολλά περιμένουμε όλοι μας, αλλά τα στεγανά στα οποία είναι εγκλωβισμένος δεν του επιτρέπουν να προσεγγίσει τις ελπίδες μας. Δεν είναι μόνο η ξαφνική - πριν από 2 εβδομάδες - στροφή προς τη νέα συμφωνία υπό το πρίσμα της ανάγκης καταβολής της περίφημης δόσης. Είναι που κάθε μέρα με θλιψη βλέπω και ακούω στις δηλώσεις τη στροφή από τη στήριξη του απλού ανθρώπου στην "ανάγκη να υλοποιηθούν οι στόχοι", μέσα στους οποίους είναι και η πλήρης υποδούλωσή μας. Αλλάξανε τα πράγματα, τώρα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τώρα θα τα ψηφίζουν όλα προς απόδειξη της υποστήριξής τους και όλα όσα πυρινα λέγανε ως αντιπολίτευση για τα αβάσταχτα βάρη και για τα ανήκουστα μέτρα, τώρα οι φωνές έχουν σιγήσει ......

 18. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 20/11/2011 16:22:27

  "αναγνώστη" ό,τι πρέπει στην περίπτωση το προς Αντώνιο ανάγνωσμά σου!

 19. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 20/11/2011 16:28:35

  Αναγνώστη Έγραψες!
  Μιλάς εκ μέρους όλων των Ελλήνων του κόσμου.

 20. κατσαμορας avatar
  κατσαμορας 20/11/2011 16:30:04

  προεδρε - αρχηγε - ηγετη.....πόσους οθωμανούς έχει ακόμη αυτή η χώρα; με ποσα χρόνια παπαδήμο μπορεί να "γιατρευτεί'' ο επαναστατημένος βαλκάνιος ;

 21. αδιαφθαρτος avatar
  αδιαφθαρτος 20/11/2011 16:35:11

  θα βγει ο προεδρος και θα ρθει να μου πει ( γιατι εγω εχω να του πω πολλα ) τι ?
  οτι το 2010 καταψηφισε το μνημονιο 1 αλλα τωρα το υπερψηφιζει ?
  οτι αστειευοταν στην βουλη λεγοντας στον ΓΑΠ να δωσει στον κωλοτουμπα ενα υπουργειο και τωρα του δωσε ο ιδιος 4 ?
  οτι θα ακυρωσει ολα τα χαρατσια οταν γινει πρωθυπουργος ?
  Οτι διεγραψε τον Π.Καμμενο επειδη ειναι πατριωτης ?
  Οτι δεν τολμει να διαγραψει τον Κυριακο επειδη φοβαται τον μπαμπα ?
  Οτι ακομη δεν εχει υποστηριξει την επερωτηση στην βουλη για τα αμαρτωλα CDS του ΤΤ ετσι ωστε να ξερουμε ποιος τα αγορασε και ποιος παιζει παιχνιδια εις βαρος της πατριδος μας ?
  Οτι ο ΓΑΠ μοιρασε και μοιραζει ακομη πακτωλους χρηματων σε ημετερους και ο ιδιος δεν αναδεικνυει κανενα θεμα ( ουτε καν για το υποκαταστημα τουΤΤ στην Θεσσαλονικη .

  Τι να βγει να πει στον κοσμο που λετε ?
  Θυμαμαι πολλους πριν τον προεδρο που ηταν αγαπητοι και κυκλοφορουσαν μεταξυ μας , αλλα απο καποια στιγμη και μετα χρειαζονται 10 σωματοφυλακες που πληρωνουμε εμεις !!!!!!!!!
  Ας καθησει λοιπον εκει που ειναι , γιατι το να περιφερεσαι ( οντας πολιτικος ) σημερα ειναι πολυ επικινδυνο .

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ αδιαφθαρτος 21/11/2011 00:45:39

   δυστυχώς σε πολλά έχεις δίκιο (αν όχι σε όλα)
   Δυστυχώς επίσης διακρίνω μια "μεσσιανικού" τύπου αντιμετώπιση προς το Σαμαρά.
   Δεν θέλουμε μεσσίες θέλουμε πολιτικές.
   Αν αύριο για κάποιο λόγο δεν υπάρχει Αντώνης τι θα γίνει;;;;;
   Δεν θέλουμε μέτρα ή σχέδια μέτων μόνο. Καλό είναι το Ζάππειο αλλά χρειαζόμαστε καθερές πολιτικές στρατηγικές επιλογές , οι αριθμοί αλλάζουν.
   Τι , πότε , γιατί και με ποιους.
   Αυτά να πεις Αντώνη .
   Όσο για το άρθρο είναι εξαιρετικό. Χρειάζεται η επαφή με τον απλό πολίτη. με εμένα , με το διπλανό μου.
   Δεν χρειάζεται να έρθει ο Αντώνης , ας στείλει κάποιον άλλο . Κάποιον που θα ΑΚΟΥΣΕΙ που ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ και θα τα μεταφέρει αυτούσια όλα , ακόμα και τα μπινελίκια. Έτσι θα μάθεις τι γίνεται στη κοινωνία και η κοινωνία ότι υπάρχει επαφή της ηγεσίας με την πραγματικότητα!

 22. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 20/11/2011 16:37:05

  ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.!!!!!! ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ..!!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.!!!! ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗΣ!!!!

 23. TSEPELOBITHS avatar
  TSEPELOBITHS 20/11/2011 16:41:09

  συμφωνω απολυτα. ηαληθεια ειναι απλη και μοναδικη. λεμε την αληθεια ολοκληρη με καθαρες και παστρικες κουβεντες, κοιταμε το λαο στα ματια και κανουμε το εθνικο μας χρεος. κοντρα στους προθυμους κοντρα στα μμε κοντρα στα καναλια κοντρα σε ολα τα κατεστημενα, κοντρα στα βαρωνιδια του κομματος και μιλαμε και απολογουμαστε μονο στο λαο.ενα περηφανο ελληνικο λαο που υπομενει τα παντα και περιμενει ν ακουσει ΑΛΗΘΕΙΕΣ και να βαλει καθε κατεργαρη ειτε ειναι ελληνας ειτε ειναι ξενος στη θεση που του αξιζει.

 24. Delphi avatar
  Delphi 20/11/2011 16:46:31

  Poli omorfo keimeno.Afto omos pou me stenoxori einai oti enas ygetis den xriazete na tou lene i alloi pio einai to sosto na kani, i na tou dini ides.Tha eprepe apo monos tou o Antonis Samaras, edo kai 2 xronia , na akolouthi mia ali prosegisi, pio konta sto lao. I esto pio sixna stin Bouli. Elpizo akoma.

 25. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 20/11/2011 16:48:03

  Μπραβο αγνωστε αναγνωστη θα ηταν πραγματι φανταστηκο αν το εκανε αυτο ο Αντωνης οχι μονο για να δη πως νιωθη και περναει ο λαος γιατι αυτο το γνωριζει,αλλα και για να δωσει θαρρος και ελπιδα στον λαο

 26. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 20/11/2011 17:03:19

  Οι παλιότεροι θα θυμούνται σιγουρα το Γκρουεζα, τον κομματάρχη και το Μαυρογιαλούρο τον πολιτικό-υπουργό, απο την ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.
  Ο βουλευτής ή ο υπουργός είναι κάποια μυθικά πρόσωπα, που ο κόσμος θεωρούσε οτι ήταν, οι πολιτικοί. Είχαν αίγλη και απολάμβαναν μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής απο το λαό. Η ενημέρωση δεν υπήρχε, πόσο μάλλον η επικοινωνία. Δικαιολογημένα λοιπόν, δημιουργόταν μια μυθική εικόνα γυρω απο τους ανθρώπους που ασχολούνταν τοτε με τα κοινά.
  Οι άνθρωποι της ενημερωσης, έγιναν επικοινωνιολόγοι –με λίγο μπερδεμένη την έννοια στο μυαλό τους- και σε συνεργασία με τους απανταχού Γκρουεζες, άρχισαν το μεγάλο γλέντι. Το μπαρ ήταν πλέον ανοιχτό. Έπρεπε να μείνουν μόνο οι δυνατοί παίκτες και έπρεπε να είναι λιγοι, ώστε να είναι ευέλικτοι και να ελέγχουν την εξουσία σε απόλυτο βαθμό.
  Τι έλεγχαν όμως? Ελέγχουν ή εκβιάζουν? ‘Η μήπως και τα δύο?
  Γκρούεζες απο τη μια, επικοινωνία απο την άλλη!
  Η διαπλοκή βρίσκεται στα καλύτερά της.
  Οι πολιτικοί για να έχουν την επαφή με τους πολίτες πρέπει ότι κάνουν «καλό» να το επικοινωνούν στους πολίτες. Αρα έχουν ανάγκη απο εκείνους που θα τους «πουλήσουν» το προϊόν, στους εν δυνάμει «πελάτες» τους, δηλαδή εμάς.
  Είναι η εποχή που μπαίνει στη ζωή μας και το τετράγωνο κουτί, με το γυαλί μπροστά, που μιλάει και την ώρα που αυτοί εγκαινιάζουν τη γέφυρα τάδε, στο Κακοσάλεσι, τους βλέπει ο παππούς τους –μαζί με τους φίλους του- στην πλατεία του χωριού, την Ανω Παναγιά!
  Μπαίνει στα σπίτια μας ενας τύπος και μας λέει, ότι έχουμε ανάγκη να πάρουμε, ενα ψυγείο, για να βάζουμε μέσα, το κρεάς, το γάλα, το τυρί και ενίοτε ο Γκρούεζας, το χαβιάρι.
  Πως ξέρει αυτός τι έχω εγώ αναγκη στο σπίτι μου? Αφού δεν τον ξέρω! Και όμως. Και με ξέρει και τις ανάγκες μου ξέρει ή διαμορφώνει και στο τέλος της ημέρας σκέφτομαι ότι μάλλον δίκιο έχει, γιατί το τυρί, χθές το μεσημέρι, μυριζε λίγο μούχλα και το πέταξα!
  Αποκτήσαμε το απόλυτο «ναρκωτικό» της κοινωνίας μας. Την εξάρτησή μας από την τηλεόραση, τους δημοσιογράφους, τους επικοινωνιολόγους και διαφημιστές –είναι αυτός που μπαίνει στο σπίτι σου κάθε μερα και σου λέει τι χρειάζεσαι και αν μια μερα δε στο πει, αισθάνεσαι ανασφάλεια.
  Και ενω όλα είναι σε μια ρότα, οι ίδιοι αυτοί τύποι δημιουργούν νέα εργαλεία για να σου λένε τι πρέπει να κάνεις. Οι νόμοι της ζωής όμως, είναι σκληροί και δίκαιοι –αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη-, τα εργαλεία τους μπορεί να γίνουν και ο χειρότερος εφιάλτης τους.
  Γιατί εσυ και εγω θα παρουμε τα εργαλεία τους και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνούμε, για να έχουμε τη δική μας φωνή. Να ανταλλάσουμε απόψεις, να κάνουμε κριτική ή να επικροτούμε τις πράξεις των πολιτικών μας, που πια τους ξέρουμε, για να τους εκλέγουμε ή να μην τους εκλέγουμε. Για να τους πούμε τις αναγκες μας, να τους στείλουμε σπίτια τους ή να τους αποθεώσουμε...
  Η αλήθεια ...κορίτσια είναι ότι δεν μας ελέγχεται πλέον, γιατί αυτή τη στιγμή εγω, εγω που δεν ξερετε αν υπάρχω, έχω βήμα και θα δουν αυτά που λέω και γραφω, αυτά που θέλω χρόνια τωρα να φωνάξω, χιλιάδες ζευγάρια μάτια.
  Και όσοι πολιτικοί και διαμορφωτές της ζωής μας το καταλάβουν συντομότερα, τόσο καλύτερα για αυτούς.
  Δείξαμε στις εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού, στη Νέα Δημοκρατία, ότι δεν μπορούν να μας ελέγξουν. Πήραμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Και εκλέξαμε το Σαμαρά.
  Και επειδή οι όροι του παιχνιδιού άλλαξαν και πλέον είμαστε και εμείς στην εικόνα, καλό θα είναι να καταλάβει ακόμα και ο Αντώνης –αν και το ξέρει- ότι με αυτούς που πρέπει να επικοινωνήσει απ ευθείας είμαστε εμείς, οι πολίτες, ο λαός!
  Είμαστε εμείς που πήγαμε με κινηματικές διαδικασίες και τον εκλέξαμε αρχηγό. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν πλέον μιντιάρχη, μεγαλο-δημοσιογράφο, μικρο-δημοσιογράφο, επικοινωνιολόγο, ή διαφημιστή για να κάνει τη δουλειά του. Είναι μοναδική ευκαιρία να κόψει αυτόν τον σάπιο ομφάλιο λώρο που υπάρχει στο τριγώνο, πολιτικός – επικοινωνία – λαός.
  Δεν τους έχεις ανάγκη, Πρόεδρε. Η δυναμή σου είναι ο κόσμος σου, το διαδύκτιο, τα μπλογκς και τα άλα εργαλεία, που δίνουν την αμεσότητα και σε εμένα και σε εσένα για να επικοινωνούμε.
  Η δυναμή σου είναι προσωπική πια η σχέση σου μαζί μας. Γιατί πλεόν ο πολίτης έχει πηγές ενημέρωσης, δεν χρειάζεται κατ αναγκη το «κουτί», ούτε τις κατευθυνόμενες φωνές του συστήματος. Μπορούμε να επικοινωνούμε, να μιλάμε, να ανταλλάσουμε ίδέες και απόψεις. Μπορούμε να μιλάμε και να ακουγόμαστε χωρίς ...ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
  Ειναι η μοναδική ευκαιρία για εσένα Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, κε Αντώνη Σαμαρά.
  Χρόνια κάποιοι κερδίζουν χωρίς να νοιάζονται για τίποτα και κανέναν. Μόνο να κερδίζουν, χρήματα και εξουσία.
  Αφησε τους να τρέχουν πίσω σου να βγάλουν το μεροκάματο και να μας φέρνουν μπαγιάτικη την είδηση, γιατί εμείς θα έχουμε ήδη επικοινωνήσει. Και αν δε σε «παίξουν...» δεν πειράζει, εμείς θα ξέρουμε, με το δικό μας τρόπο, τον άμεσο. Ασε που θα έχουμε άποψη και δεν θα μας την σερβίρουν μισή ή διαστρεβλωμένη.
  Η δυναμή σου Πρόεδρε, είμαστε εμείς και είμαστε εδω.
  Σε βλέπουμε, σε παρακολουθούμε, σε ακούμε, και δε δινουμε εναν παρά για το τι λένε αυτοί με τα στημενα παιχνιδακια τους –βλ. φτιασιδωμένες ειδήσεις ή δημοσκοπήσεις-.
  Κυριές και κύριοι, διαμορφωτές της ζωής μας –μέχρι πρότεινος- καλώς ήρθατε στο χειρότερο εφιάλτη σας, την ...απομυθοποίησή σας.

  Και εσύ Αντώνη, έλα μαζί μας παντού, στο καφενείο, στο χωράφι, στη δουλειά, στις ρούγες, στο σπιτικό μας. Παντού ακούς, παντού...
  Δεν έχουμε τίποτα άλλο πια να περιμένουμε, απ όλους αυτούς. Μη μπεις μαζί τους στο ίδιο κάδρο διαχείρισης, τσαλακώνοντας τη ψυχή σου.
  Σε περιμένουμε...

 27. spiros avatar
  spiros 20/11/2011 17:10:52

  Επικροτώ και συνταυτίζομαι.
  Επέπτρεψέ μου να θέσω ένα σύντομο προβληματισμό πιστεύω επίκαιρο που αποκόμισα μόλις πρόσφατα.
  Συνάντηση με σοβαρό πολιτικοποιημένο άτομο επιχειρηματία για επεγγελματικούς λόγους .Μετά από αλληλοκατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, μου λέει τον καημό του. Ψήφισα ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να τους ξανψηφίσω γιτί έιναι άχρηστοι. Μετά από πολλά μου απευθύνει την ερώτηση ποιόν να ψηφίσω; Δεν πιστεύω σε κανέναν.... Η απάντησή μου μόνο αυτός που θέλει να ελαττώσει την φορολογία.... Η απάντηση αποστομοτική. Αυτός θέλει το κόμμα θέλει; Το κόμμα άλλα λέει. Δεν μπόρεσα να διασταυρώσω τη προέλευση του αληθές των λεγομένων. Μου έμεινε όμως η εντύπωσηαπό την συζήτηση ότι ο όρος "ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ" έχει παραξηγηθεί. Το θέτω ως προβληματισμό για να ενισχύσω μάλλον την άποψή σου για άμεση κάθοδο του Προέδρου στον ΛΑΟ!!!!! Η ανακύψασα ιδεολογική συζήτηση μάλλον δημιουργεί σύγχυση , προκαλεί αηδία και αυξάνει τον φόβο του αύριο. ΄Ωρα για πορεία απομόνωσης των .......

 28. σίγουρος avatar
  σίγουρος 20/11/2011 17:14:49

  Κράτα Σαμαρά το σθεναρά το Ο Χ Ι σου απέναντι στους Γερμαναράδες και ο λαός εδώ που έφτασε έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει. Όχι αυτοδύναμο αλλά με 65% θα σε φέρει να τον κυβερνήσεις.

 29. Y. avatar
  Y. 20/11/2011 17:20:51

  Μπράβο αναγνώστη!

 30. Υπερήφανος avatar
  Υπερήφανος 20/11/2011 17:34:03

  Ναι, κύριε Πρόεδρε
  κάντε μία περιοδεία και περάστε και από τα ακριτικά στρατόπεδα. Συνομιλήστε με Αξιωματικούς και Στρατιώτες και θα ανακαλύψετε πόσο καταρρακωμένο είναι το ηθικό τους. Από τη μία οι συνεχείς μειώσεις στις μισθολογικές απολαβές και από την άλλη οι προσβολές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας (αντιπαραγωγικοί, αυτιστικοί, κλπ.) με αποκορύφωμα το ξήλωμα της στρατιωτικής ηγεσίας και τα ανυπόστατα ψεύδη για δήθεν πραξικόπημα... Και τα μέτρα που ανακοινώνονται αποτελούν προχειρότητες, όπως η σίτιση των στελεχών από κοινού με τους οπλίτες θητείας, που μας γυρνούν δεκαετίες πίσω.
  Τολμήστε κύριε Πρόεδρε να απαιτήσετε την αποκατάσταση των Αξιωματικών που σφαγιάσθηκαν από τους πολιτικούς του "δημοψηφίσματος", για να δικαιολογήσουν τις ελαφρότητές τους, αλλά και για να ικανοποιήσουν την εμπάθειά τους έναντι του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη. Η αποκατάστασή τους δεν κοστίζει ούτε ευρώ από την 6η δόση ή τη δανειακή σύμβαση. Αντιθέτως πιστοποιεί ότι υπάρχει τουλάχιστον ΕΝΑΣ πολιτικός που ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ. Μόνο η επαναφορά της φυσικής ηγεσίας του στρατεύματος θα επιφέρει την τάξη και το αίσθημα της δικαιοσύνης στις ΕΔ, στοιχεία απαραίτητα τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

  • Y. avatar
   Y. @ Υπερήφανος 20/11/2011 18:39:49

   Αβραμόπουλος και Τζίμας τι λένε για την αποκατάσταση της ηγεσίας?
   (..εκτός αν είναι τέρα ινκόγκνιτα)

 31. Γιαννης Π. Μητρόπουλος avatar
  Γιαννης Π. Μητρόπουλος 20/11/2011 17:44:21

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Απλή και με στόχο προσέγγιση. Αυτό είναι και το μεγάλο ατού του Σαμαρά. Η μοναδική επικοινωνία του με τούς Πολίτες. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!

 32. Kennan avatar
  Kennan 20/11/2011 18:00:18

  Άρχισαν και οι προβοκάτσιες από το Πρώτο Θέμα, που όλοι ξέρουν με ποιους μιλάει στην Συγγρού:

  Υποστηρίζει οτι " ... το “Antinews” έχει συγκροτήσει ένα θινκ τανκ και παράλληλα μία δυναμική μειοψηφία εντός της κεντροδεξιάς που όμως προσελκύουν και απογοητευμένους από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Διαθέτουν πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα και έναν στρατευμένο πυρήνα προσώπων. Είναι εύκολο να καταρτίσουν πολιτικό πρόγραμμα. Εκείνο που τους λείπει για να γίνουν κόμμα είναι η πανεθνική δικτύωση (σύμφωνα με τον ορισμό του πολιτικού κόμματος απο τον Umbero Cheroni). Στις παρούσες συνθήκες κοινωνικής αγανάκτησης και με τις δυνατότητες που δίνουν τα sosial media δεν είναι δύσκολο. Εκείνο που λειτουργεί ανασχετικά για την αυτονόμησή τους είναι η πίστη τους στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι ταυτόχρονα η αχίλλειος πτέρνα τους. Οι πρόσφατες εξελίξεις έδειξαν ότι ο κ. Σαμαράς είναι πάντα ένας αστός πολιτικός που στην κρίσιμη στιγμή προτιμά να συνεννοείται με την τάξη του παρά να απευθύνεται και να αντλεί δύναμη από τις μάζες της λαικής δεξιάς..."

  http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=160517

  Είτε προβοκάτορες είναι είτε ...πανάσχετοι. Γιατί την "πανεθνική δικτύωση" την έχει το antinews, μεσω του Διαδικτύου - πλατφόρμα δεν θέλει να αποκτήσει ποτέ.

  • Μαλανδρής avatar
   Μαλανδρής @ Kennan 20/11/2011 18:08:40

   Κομιστές είναι.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Kennan 20/11/2011 18:08:41

   Πανικόβλητοι είναι ορισμένοι στην Συγγρού, Κέναν. Ούτε ξέρουν τι συμβαίνει και φτιάχνουν σενάρια με το μυαλό τους για να είναι ευχάριστοι στον αρχηγό, δυστυχώς

  • φωνη avatar
   φωνη @ Kennan 20/11/2011 19:20:28

   Προσπαθούν να απομονώσουν το Σαμαρά από τη βάση να προκαλέσουν ρήγμα. Επειδή ξέρουν ότι η δύναμη του είναι ο κόσμος. Πρώτον, το Σαμαρά τον ανέδειξε η λαϊκή βάση. Δεύτερον ο Σαμαράς έδωσε στη ΝΔ το ιδεολογικό χαρακτήρα του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Τρίτον έχει διαγράψει όλα τα ντοράκια και διάβασα πριν κάποιες μέρες ότι τράβηξε το αυτί στους γνωστούς και τους έλεγε τι να λένε στα κανάλια. Ο Σαμαράς τους κράζει και αυτοί θέλουν να εμφανίζουν τους εαυτούς τους και ως τη μεγάλη επιρροή. Και την επίθεση στο antinews εγώ έτσι την αντιλαμβάνομαι σαν προσπάθεια να δημιουργηθεί απόσταση. Γιαυτό να κρατάμε και εμείς γερά από τη μια, αλλά να κρατάει και η Συγγρού από την άλλη.

  • danaos avatar
   danaos @ Kennan 20/11/2011 19:39:55

   Φάκτορα ούτε προβοκάτορες είναι ούτε πανάσχετοι! Ξέρουν τι λένε. Ήδη η φράξια του antinews έχει έτοιμη την πλατφόρμα, για φόρτωμα, και τα αρχικά του υπό ίδρυση κόμματος μπορώ να τα ανακοινώσω! Γ.Α.Β.! Θα μπορούσα βέβαια συνωμοτικά να εξηγήσω τι σημαίνει Γ.Α.Β. αλλά φοβάμαι τη Δαμόκλειο Σπάθη σου!

 33. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 20/11/2011 18:32:48

  Άσχετο με το παρόν-και συγνώμη- αλλά μήπως πρέπει η νέα μεγαλειώδης κολοτούμπα να γείνει θέμα ξεχωριστής ανάρτησης;

  "Σχολιάζοντας την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούνται επιτακτικά από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε και πάλι απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο: «Θα πάτε να τους πείτε ότι στη γλώσσα μας υπάρχουν δύο λέξεις, υπάρχει μπέσα και φιλότιμο και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που σας στηρίζουν έχουν και μπέσα και φιλότιμο, υπογραφή δεν χρειάζεται»."
  http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=71217

  Σήμερα:
  "πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του μετά την συνάντηση είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας, και τόνισε ότι "είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ.Παπανδρέου όσο και του κ.Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης".

  Όπως είπε, τα πράγματα είναι ανελαστικά, και τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο συννενόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας".

  Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της 6ης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και εάν εξαρτηθεί απο τον ίδιο - αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση - τότε θα κάνει "αυτό που πρέπει".
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107434&catid=9

 34. Μαλανδρής avatar
  Μαλανδρής 20/11/2011 18:34:04

  μμμ!! σοβαρή εφημερίδα ξεχνάνε που ξεκατινιάζονταν για μήνες ολόκληρους μεταξύ τους, τώρα έχουν κι άποψη.
  Ή νομίζουν πως ξεχάσαμε!
  Άσε που συνέβαλαν τα μέγιστα να φθαρεί η Νέα Δημοκρατία τα ίδια θέλουν να κάνουν και τώρα.

  Αποσταθεροποιητές και κομιστές.

 35. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 20/11/2011 18:37:23

  Αναγνώστη, έγραψες από καρδιάς αυτά που σκεφτόμαστε όλοι μας. Το προσυπογράφω ανεπιφύλακτα και εύχομαι να εισακουστείς!
  Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και ο Αντώνης αυτό το ξέρει πολύ καλά, ήδη έχουν αρχίσει το "κούρεμα"! Αν οι εκλογές γίνουν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των, γιατί πολύ φοβάμαι πως μας τον έφεραν για να μείνει και θα δώσουν τα ρέστα τους γι αυτό, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Πρέπει καθημερινά να παλεύει για να κερδίζει το έδαφος, που οι «αντικειμενικοί» διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα προσπαθούν να του αφαιρούν, άλλοτε εντέχνως και άλλοτε απροκάλυπτα.
  Άλλον δρόμο δεν έχει παρά μόνον ό, τι κάνει μόνος του, ό, τι μπορέσουμε να κάνουμε εμείς στον μικρόκοσμό μας και ό, τι κάνει το διαδίκτυο, που ο αέρας του είναι ακόμα καθαρός! Μακάρι λοιπόν να εισακουστείς!

 36. George avatar
  George 20/11/2011 18:38:16

  Υ ΕΝΤΆΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΆΦΩ ΣΕ ΓΚΡΗΚΛΙΣ ΚΑΛΆ ΛΕΣ ΈΧΟΥΜΕ ΠΛΟΎΣΙΑ ΓΛΏΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΉ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΥΤΌ ΣΥΝΉΘΕΙΟ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΒΆΛΛΩ. ΦΑΝΤΆΣΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΓΛΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΆΜΑ ΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΎ ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΛΦΆΒΗΤΟ ΑΛΛΆ ΘΑ ΕΊΧΕ ΔΊΚΑΙΟ ΓΙΑΤΊ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ Η ΓΛΏΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΉ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΆΘΕ ΓΛΏΣΣΑ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΌΜΑΣΤΕ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΊ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΊ ΆΜΑ ΤΑ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ . ΟΜΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΔ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ George 20/11/2011 18:54:34

   Μπράβο George, τώρα που γράφεις στη γλώσσα και σε διαβάζουμε και συμφωνούμε μαζί σου!!!!!!!

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Diamond Angel 20/11/2011 19:17:53

    Διαμαντένιε Άγγελε γράφεις παραπάνω κάτι για Πάτρα.Είναι ευκαιρία να κατέβει ο Σαμαράς στη πρωτεύουσα της Αχαϊας,που είναι κάστρο του παπανδρεϊσμού.Ειδικά τώρα που ο πασοκισμός καταρρέει....Και κάτι ακόμη:Γνωρίζεις καλά από Πάτρα Διαμαντένιε Άγγελε;

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Komis Montechristo 20/11/2011 19:24:23

     Καλησπέρα Κόμη. Ζω στην Πάτρα . Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις;

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ Diamond Angel 20/11/2011 19:29:39

      Αφού ζεις στη Πάτρα και τη γνωρίζεις άριστα,βρισκόμαστε για καφέ;Δεν νομίζω να είναι κακό.

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Komis Montechristo 20/11/2011 19:35:13

      Δεν ήξερα ότι είσαι Πατρινός. Πάρε το e-mail μου από τον Φάκτορα και επικοινώνησε μαζί μου.

     • danaos avatar
      danaos @ Komis Montechristo 20/11/2011 19:41:53

      Diamond πρόσεχε! Είναι επικίνδυνο παιδάκι ο Κόμης!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Komis Montechristo 20/11/2011 22:21:17

      Κomis Montechristo,
      χαιρετώ,καλό θα ήτανε κάνει μια βόλτα γύρω στο Μαρκάτο ,εκεί που κάποτε υπήρχε ζωή και τώρα ...στο ''Κολωνάκι'' ....
      Ποιό σχολείο τελειωσες ;εγω το Γ΄στα Ψηλά-Αλώνια.
      Και κάτι για τα κακά λόγια που λένε για μας τους Πατρινούς είναι απο ζήλια ..
      Δαναέ ,μόνο ένας Πατρινός θα μπορουσε να είναι Κόμης και δη Μοντεχριστο.

     • stanley@gr avatar
      stanley@gr @ Komis Montechristo 20/11/2011 23:53:48

      και γω δηλωνω Πατρα!

     • juliet avatar
      juliet @ Komis Montechristo 21/11/2011 13:50:27

      stanley@gr
      χαίρομαι ,πάντα Πάτρα ,όπου και να βρισκόμαστε .Εγώ γεννήθηκα εκεί.Η πρώτη βόμβα των Γερμανών έπεσε στην Ιταλική συνοικία στο σπίτι του παππού μου .

  • Y. avatar
   Y. @ George 20/11/2011 19:04:11

   Όλα σωστα που λες. Είναι μια αίσθηση που την έχω ξαναπεί, ο Σαμαράς πρέπει να αισθάνεται πολύ μόνος

   • Thomas avatar
    Thomas @ Y. 20/11/2011 19:12:57

    Μόνος μπορεί να αισθάνεται αλλά δεν είναι . Είμαστε εμείς μαζί του και το ξέρει.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Y. 20/11/2011 19:13:41

    Υ, συμφωνώ μαζί σου. Ειδικά μετά τα τελευταία, έχει βάλει 10 χρόνια επάνω του....Γι'αυτό πρέπει να βγει έξω. Να δει ότι η δύναμή του και ασπίδα του είμαστε εμείς, ο κόσμος. Εύχομαι να μας διαβάζει.....

    • Y. avatar
     Y. @ Diamond Angel 20/11/2011 19:29:18

     Αν μας διαβάζει, και επειδή τον θωρώ νεαράτζα, τότε είναι που θα βγει με 1000, με τα 10 που του γράφεις..χαχαχα

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ George 21/11/2011 00:54:41

   τώρα πρέπει να συνηθίσεις και τα μικρά ( όχι καφαλαία)

 37. Πέτρος. Μ avatar
  Πέτρος. Μ 20/11/2011 18:40:41

  Το άρθρο είναι εξαιρετικό αλλά θα λειτουργούσε στην περίοδο μέχρι το ΓΑΠισιο δημοψήφισμα.
  Μετά την μπανανόφλουδα της μεταβατικής πολύ φοβάμαι ότι ούτε αυτός μπορεί να βγει πλέον στον δρόμο. Ειδικά σε λαϊκές συνοικίες.

  Αν ο ΑΣ δεν απεγκλωβιστεί το ταχύτερο δυνατό από αυτό το συνταγματικό και αντιδημοκρατικό έκτρωμα δεν υπάρχει μέλλον.

  Θα πω κάτι ''αιρετικό''.
  Να ευχόμαστε να αθετήσουν την συμφωνία για εκλογές την 19/2.
  Μόνο τότε ο ΑΣ θα μπορέσει να βρεθεί στους δρόμους μαζί μας.
  Αλλά δυστυχώς δώρα το σύστημα δεν κάνει.

 38. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 20/11/2011 18:41:17

  Η τελευταία παράγραφος τα ΛΈΕΙ ΌΛΑ. Λέει δηλαδή ΌΧΙ-ΌΧΙ-'ΟΧΙ . Και όχι ναι μεν αλλά και βλέπουμε στην πορεία.

 39. alejios avatar
  alejios 20/11/2011 18:41:44

  ΜΠΡΑΒΟ!!! ΑΓΝΩΣΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

 40. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 20/11/2011 18:58:53

  ΄Εχοντας διανύσει άπειρα χιλιόμετρα πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό, ρούγα-ρούγα συνοδεύοντας τον Πρόεδρο έχω καταλήξει στο εξής απλό συμπέρασμα μέρες πολλές πριν, προ κρίσης!Η γνωριμία και η απευθείας επαφή με τον ίδιο είναι ανεξίτηλη για κάθενα και καθεμιά που θα συναντήσει!Αλλά και ο ίδιος έχει τη σπάνια ικανότητα να "μαγέψει" με την αύρα του και να πείσει για την αλήθεια του... Θυμάμαι άπειρα γεγονότα αλλά ένα θα σάς πω....Στην αρχή της δεκαετίας του 80 αντικαταστάθηκε μια πρακτική επίπονη των σταφιδοπαραγωγών,το λεγόμενο "χαράκι" από τα μοντέρνα φυτοφάρμακα της εποχής εκείνης. Όταν χαράκωνε το αμπέλι ο αγρότης, το έκανε μέσα στο λιοπύρι με ένα κοφτερό εργαλείο πάνω στον κορμό του αμπελιού υπό την απειλή εντόμων και ερπετών που καραδοκούσαν στη σκιά του φυτού, σκύβοντας ολοένα και με τον καιρό κόντρα στη μεσσηνιακή γη.Ήταν ,λοιπόν, νέος βουλευτής ακόμα στα τέλη της δεκαετίας του 70 και έτσι όπως περιόδευε την ενδοχώρα σταμάτησε να χαιρετίσει μέσα στο χωράφι έναν από αυτούς τους χαρακωμένους από τα βάσανα συμπατριώτη του.Πιάσανε κουβέντα και ο αγρότης του έδειξε πως γίνεται η δουλειά!Τα χρόνια παρήλθαν και ήλθαν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2009 και κατηφορίζαμε από το ξενοδοχείο που διανυκτέρευσε στην Πύλο προς το εκλογικό κέντρο να ψηφίσει ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τον εαυτό του! Κόσμος αρκετός, αγαπητός και ενθουσιώδης έπεφτε πάνω του να τον χαιρετίσει και να του ευχηθεί. Από τη γωνία προβάλει ο γέροντας πια αγρότης..."Απόψε θα την χαρακώσω τη σταφίδα, μπαρμπα- Μήτσο!"του λέει ο Πρόεδρος....Γρήγορα μάς εξήγησε τη γνωριμία του με το γέροντα, αφήνοντας μας όλους με το στόμα ανοιχτό για την ελεφαντίσια μνήμη του και την πεποίθηση οτι ο γέροντας δεν τού στέρησε ποτέ την τίμια ψήφο του, πράγμα που επαληθέύτηκε και κάτα δήλωσή του....

 41. THOMAS avatar
  THOMAS 20/11/2011 19:14:32

  Πρόεδρε το μήνυμα το πήρες . Σε περιμένω!!!!!

 42. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/11/2011 19:19:46

  Άψογος!

 43. George avatar
  George 20/11/2011 19:32:33

  έστειλα λάθος λινκ παιδιά άλλο ήθελα να στείλω και δεν έκανα αντιγραφή και επικόλληση το σωστό χαχαχαχα :)

 44. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 20/11/2011 19:33:31

  Εἶχα φιλήσει τόν ἈΣ ὡς ὑπουργό ἐξωτερικῶν στό Ἡράκλειο Κρήτης, ἐλπίζω νά τόν φιλήσω καί τώρα ὡς ἀρχηγό καί λίαν συντόμως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

 45. George avatar
  George 20/11/2011 19:33:40

  http://troktikoblog.blogspot.com/2011/11/blog-post_8237.html

 46. blackyellowhorse avatar
  blackyellowhorse 20/11/2011 19:52:46

  Μεστο, αληθινο και αμεσο. Ευγε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

 47. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/11/2011 19:53:49

  Διαμαντένιε Άγγελε έστειλα το e-mail στον Φάκτορα.Πατρινός δεν είμαι αλλά ζω κάμποσα χρόνια.Περιμένω απάντηση.Αν δεν πάρω απάντηση,θα συνεννοηθούμε αλλιώς.

 48. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 20/11/2011 19:56:20

  Στο λαό κατευθείαν ρε. Αφήστε την καμαρίλα. Αυτό είναι το θέμα. Έτσι κι αλλιώς το νόουχάου το έχει. Το έκανε και στις εσωκομματικές. Η Ντορίτα φλέρταρε με το φακό κι ο Σαμαράς είχε πάρει σβάρνα βουνά και λαγκάδια. Θα το επαναλάβει φαντάζομαι. Ως μαγείρισσα ξέρω τον χρυσό κανόνα: Συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις.

  • Y. avatar
   Y. @ Bloody_Ophelia 20/11/2011 22:53:05

   Για να τιμήσω εσένα και αυτά που γράφεις, ένα μπλάντυ μέρυ από μένα (..με λογικό ταμπάσκο)

 49. George avatar
  George 20/11/2011 19:59:59

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΑΗΛΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ 800000 ΜΕΛΗ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΧΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΡΟΣ ΝΑ ΑΦΕΘΕΊ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.

 50. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/11/2011 20:04:41

  Δαναέ είσαι τρομερός και φοβερός!!!

 51. danaos avatar
  danaos 20/11/2011 20:15:20

  Όχι θα σ'αφήσω να αλωνίζεις στην Πάτρα!!!

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ danaos 20/11/2011 20:34:28

   Είδες;Είμαι συνεπέστατος...Πάω ασορτί με τις τρεις τελευταίες λέξεις του κεντρικού τίτλου της ανάρτησης....

   • danaos avatar
    danaos @ Komis Montechristo 20/11/2011 20:50:40

    Έχω εντολή από το Φάκτορα να προστατεύω το γυναικείο γκρουπ του antinews!

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ danaos 20/11/2011 21:09:59

     Καλησπέρα Δαναέ!!!! Χα,χα,χα....Δεν παίζεσαι!!!! Ελα και συ εδώ κάτω!!!!

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ Diamond Angel 20/11/2011 21:16:15

      Τέλεια πρόταση!!!Με πρόλαβες Διαμαντένιε Άγγελε!!Δαναέ είσαι άπαιχτος!!

     • danaos avatar
      danaos @ Diamond Angel 20/11/2011 21:17:30

      Σας ανακάλυψα αργά!Πριν λίγους μήνες κατέβηκα τρεις φορές! Εσύ το νου σου στον Κόμη και...στους καφέδες!!!

 52. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/11/2011 20:23:15

  Aυτό πρέπει να κάνει ακριβώς. Να επιμείνει στο ΟΧΙ.
  Ωραία αυτά που λέει ο αναγνώστης. Συμφωνώ κι επαυξάνω.
  Εγώ νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι άλλο: Να καλέσει για συμβουλέςαπλούς ανθρώπους , έναν από κάθε μετερίζι, χωρίς οφίτσια, χωρίς περγαμηνές. Ν΄ακούσει τη γνώμη τους. Κι αυτοί να τον πάρουν αγκαζέ και να τον συργιανίσουν στις γειτονιές ή καλύτερα στις αγορές του κόσμου. Να ξεφύγει από τους ειδήμονες και ν΄αποτανθεί σ΄αυτούς που βιώνουν την κρίση και ίσως έχουν κάποιες ιδέες για να ξεφύγουν αλλά δεν γνωρίζουν οικονομικά του LSE . Να μιλήσει με τον Ελληνισμό της Διασποράς που προοδεύει . Με τον άνεργο που ίσως κάτι έχει στο νού του για τη λύση του προβλήματός του. Με τον δημ.υπάλληλο που γνωρίζει στο πετσί του τα προβλήματα της αρτηριοσκληρωτικής κρατικής μηχανής και έχει ιδέες για το πώς θα πάρει μπροστά.
  Πιο εύκολο νομίζω ότι είναι ν΄ανοίξει το προσωπικό του mail box και να ζητήσει να του γράψει -όποιος θέλει, ό,τι θέλει για ένα συγκεκριμένο θέμα, πχ για τα ταξί, παρά να φέρνει γύρους στα βουνά και στα λαγκάδια, πράγμα το οποίο το κάνει ορισμένες φορές.
  Εχω στο δικό μου άρθρο θα έβαζα τον τίτλο "Αντώνη, πάρε ένα γράμμα" ή ακόμη ακόμη "Αντώνη έχεις πακέτο".

 53. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/11/2011 20:31:26

  Και γιατί παρακαλώ να μην έρθει και στο Αιγαίο, που έβγαλε -ακουσον, ακουσον- πράσινο περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών; (Συγνώμη που το λέω και το ξαναλέω αλλά αποκλείεται να ξεχάσω αυτό το άγος, μέχρι τις επόμενες εκλογές....)

 54. agitatoras avatar
  agitatoras 20/11/2011 20:32:18

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ; Η ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ "ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" ; ΙΔΩΜΕΝ.
  Κι όπου φοβάται φωνή ν' ακούει απ' το λαό
  σ' έρημο τόπο ζει και βασιλεύει,
  κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό
  όπου φωνή φοβάται ν' ακούει απ' το λαό.

 55. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/11/2011 21:00:51

  Γ.Ο.Β.Δαναέ.....

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 20/11/2011 21:58:54

   Γ.Ο.Α. καί μόνο Γ.Ο.Α. Έχουμε καί κάποιο αυτοσεβασμό

 56. Φανούρης avatar
  Φανούρης 20/11/2011 21:03:18

  Γουστάρω καμάκια στο antinews
  ή
  ψάρεμα για άλλους σκοπούς?

 57. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/11/2011 21:04:49

  Καλησπέρα Δαναέ! Διαφωνώ κάθετα με την απόφασή σου να γλιτώσεις την πληκτρολόγηση. Ξέρω πως είσαι ευρηματικός και ανήκεις σε εκείνους που δεν στερεύουν από ιδέες. Εκτός αυτού τώρα χρειάζεται ένας καταιγισμός σχετικών θεμάτων. Το απαιτούν οι καιροί! Περιμένω λοιπόν.

  • danaos avatar
   danaos @ Αφροδίτη 20/11/2011 21:45:33

   Σ' ευχαριστώ Αφροδίτη αλλά τα παραλές!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ danaos 20/11/2011 22:18:22

    Καλά τα λέει, άσε το σουρτούκιασμα και κάτσε γράφε.

 58. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/11/2011 21:05:00

  Ενα λιθαρακι στην λιμνη της νιρβανας οτι η βολτα μεσα στο πληθος φερνει την αναγνωριση σ'εναν ηγετη οπως ο Σαμαρας εφερε τοση αναστατωση!Χιλιες επαφες με τον λαο να κανει ενας ηγετης δεν περτχαινει τιποτα περισσοτερο απο εναν αλλον που με την λογο του μεσω των ΜΜΕ ξεσηκωνει τα πληθη κι αυτος ειναι ο Σαμαρας!Οσο για μενα οχι δεν ειμαι Εβραιος {ειμαι Αρβανιτης με ριζες γεννιας του '21 } αλλα τους σεβομαι ως εναν λαο που παρα τα οσα εχει τραβηξει στεκει γενναια αναμεσα σ'ενα τρικυμισμενο πελαγος Αραβων εχθρων του ! Με ασπιδα την πιστη στο μελλον της Ελλαδας με το Σαμαρα και δορυ την αληθεια μην πτοειστε πατριωτες απο θεσεις που αντιστεκονται στον λαικισμο της αγορας !

  • Y. avatar
   Y. @ Ραβινος 20/11/2011 22:26:24

   ..για το τσόφλι ήταν. Έχω και εγώ καλούς φίλους εβραίους, ο δε πατέρας μου όταν τους μαζεύανε, έκρυψε φίλο του για κάποιες μέρες, μέχρι η αντίσταση να τον στείλει στο βουνό

 59. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 20/11/2011 21:05:07

  Διαβάζοντας το άρθρο δεν μπορούσα να περιμένω να φτάσω στο τέλος για να δω ποιος ήταν ο συγγραφέας. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα ήταν ο Φαήλος. Η σκέψη μας είναι μαζί του ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες. Αδέλφια έχουμε πολλούς μεγάλους ανάμεσα μας και ας μιλάνε για σταγονίδια τα ασήμαντα ανθρωπάκια. Μπράβο και στον Φάκτωρα για την εκλογή της φωτογραφίας, όλα μετράμε. Η αγροφυλακή μπορεί να έχει αφανισθεί, αλλά ο Αγροφύλακας περιοδεύει τους αγρούς της Λακωνίας , 'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος"!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αγροφυλακας 20/11/2011 21:34:38

   Ξαναδιάβασε Αγροφύλακά μου το άρθρο - δεν το υπογράφει ο Φαήλος

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Factorx 20/11/2011 23:47:48

    Μα δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που λέω είναι ότι το άρθρο ήταν τόσο μεστό που καθώς το διάβαζα σκεπτόμουν ότι μάλλον το όνομα του Φαήλου θα φιγουράρει στο τέλος. Τελικά, όταν είδα ότι ήταν κάποιος άλλος, πάλι χάρηκα διότι προφανώς δεν είναι μόνο ο Φαήλος που μας ανεβάζει με τα φλογέρα του λόγια, αλλά έχουμε ‘πολλούς μεγάλους ανάμεσα μας’.

 60. vaggelis avatar
  vaggelis 20/11/2011 21:39:53

  πολυ ωραιο το κειμενο αναγνωστη μονος του με το λαο ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και στις εσωκομματικες εκλογες οι πληοψηφια των βουλευτων ηταν με τη κορη αλλα ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ

 61. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2011 21:48:24

  Οι αήθεις και πέρα από κάθε δεοντολογία δηλώσεις και απαιτήσεις του γερμανού χολερικού Dr Strangelove θα έπρεπε, αν υπήρχε ελληνικό κράτος, να απαντηθούν απο ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ότι δηλαδή εφ'όσον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εγγυάται, οι υπογραφές των λοιπών περιττεύουν και, σε κάθε περίπτωση, η θέση του χολερικού Dr Strangelove είναι υπουργός Οικονομίας της χώρας του, τίποτα παραπάνω θεσμικά. Δηλαδή, ό,τι εξουσίες έχει ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας να υποβάλλει απαιτήσεις, άλλο τόσο έχει ο σημαδεμένος Γότθος.
  Αλλά το ΠΑΣΟΚ του πατέρα του ΓΑΠ φρόντισε να αλλοιώσει το πολίτευμα της χώρας, καθιστώντας τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας περίγελω, ένα πουκάμισο άνευ περιεχομένου.
  Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη, όταν αναλάβει η ΝΔ, να φροντίσει να εισάγει συνταγματική μεταρρύθμιση, αποκαθιστώντας τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ίσως εισάγοντας και άμεση εκλογή του από τον λαό, ώστε να υπάρχει αντίβαρο στην Πρωθυπουργοκρατία.
  Η πορεία στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, δηλαδή προς ένα προτεκτοράτο των Γότθων - εκτός και αν επέλθει στο μεταξύ η διάλυση της ευρωζώνης -. επιβάλλει την ύπαρξη αντίβαρου στο πολίτευμα. Τουλάχιστον, στον (ενδοχομένως) δοτό και δοσίλογο πρωθυπουργό να υπάρχει ένας μη δοσίλογος Πρόεδρος της Δημοκρατιας με αρμοδιότητες, ένας ανώτατος άρχων ο οποίος να μπορεί να πει ΟΧΙ, έστω με κόστος τη θέση του...

 62. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2011 21:51:15

  Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή τη στιγμή έτσι και φύγουν από την Ελλάδα: Πακιστανοί, Σομαλοι, Νιγηριανοί, Αφγανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, Μπαγκλαντεσιανοί, θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας μας σχεδόν άμεσα.

 63. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 20/11/2011 22:00:45

  Ο Έλληνας πρόεδρε είναι περήφανος. Μπορεί να ζήσει φτωχός, αλλά όχι ατιμωμένος. Μπορεί να δεχτεί πολλά, όχι όμως την σκλαβιά. Οποιαδήποτε μορφής σκλαβιά. Ούτε την κοροϊδία και τα παραμύθια. Αρκετά έζησε με αυτά.

  Ο νέοΈλληνας της Mercedes "σκλαβωμένος" χρόνια τώρα από τα δανεικά... μπορεί να ζήσει φτωχός? Είμαστε σίγουροι γι'αυτό? Διότι αν είμαστε, εμπρός Αντώνη say bye bye to Euro και ξεκινάμε από το σημείο μηδέν. Φτωχοί και τίμιοι.

 64. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 20/11/2011 22:07:46

  Διαβάζοντας αυτό το κείμενο για δύο πράγματα λυπάμαι...

  Πρώτον, γιατί δυστυχώς είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν τα όσα περιγράφει (αν και θα έπρεπε!) και δεύτερον γιατί... θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ!

  Προσυπογράφω 100%!

 65. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 20/11/2011 22:30:27

  Πολύ καλό ίσως τέλειο. Γι΄αυτό είναι δύσκολο να γίνει αληθινό και πραγματικότητα. Όμως επειδή πρέπει πάντα να ελπίζουμε μακάρι να πραγματοποιειθεί.

 66. ektoras avatar
  ektoras 20/11/2011 22:31:24

  Τα ειπε ολα... το θεμα ειναι ο Αντωνης να τα κανει..

 67. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/11/2011 22:41:56

  Αγαπητή juliet,όπως έγραψα παραπάνω,Πατρινός δεν είμαι αλλά ζω κάμποσα χρόνια στη Πάτρα.Απ'ότι μου γράφεις,κατάλαβα σε ποιο σχολικό συγκρότημα ήσουν όπως επίσης και για το μαγαζί που μου γράφεις.Τη πόλη τη γνωρίζω πολύ καλά,και από το παρελθόν.Όσο για τους ανθρώπους,θα γράψω το εξής:Παντού,σε όλο το κόσμο,υπάρχουν οι καλοί και οι μη καλοί.Αυτό μου δίδαξε και διδάσκει η ζωή.Πάνω απ'όλα να υπάρχουν καλή καρδιά,υγεία φυσικά και σ'αυτές τις δύσκολες καταστάσεις,που βιώνουμε ως πολίτες και ως Έλληνες,να έχουμε αντοχές,δύναμη και ΘΕΤΙΚΗ σκέψη!!!

  • juliet avatar
   juliet @ Komis Montechristo 20/11/2011 22:59:15

   Συγγνώμη,αλλά εμείς αναμετάξυ μας έχουμε κώδικες και το ''κωλονάκι '' δεν είναι μαγαζί,ρώτα Πατρινό να σου πει.Οσο για τους καλούς -κακούς ,αν έχεις φίλους Πατρινούς δεν πρόκειται να σε πουλήσουν ,αρκεί να μην τους πειράξεις.
   Η Πάτρα για μένα είναι η πόλη της καρδιάς μου,δεν θα μπορούσα να έχω γεννηθεί πουθενά αλλού!με καταγωγή μισή Ελληνική.To πατρικό μου είναι κοντά στα Ψηλά-Αλώνια .Και πάνω απ΄όλα εμείς εκεί κάτω έχουμε πάντα ΘΕΤΙΚΗ σκέψη και ΑΝΟΙΧΤΟ μυαλό.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ juliet 20/11/2011 23:10:02

    Δεν εννοούσα για κανένα ''Κολωνάκι'' αλλά για το Μαρκάτο.Κατάλαβα πως το έγραψες.Όσο για τα υπόλοιπα,καλά κάνεις και τα υπερασπίζεσαι.Κανένα πρόβλημα.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ juliet 20/11/2011 23:19:06

    Καλησπέρα Juliet!! Σε χάσαμε, καλά είσαι; Βρε, εδώ τελείωσες το σχολείο; Α, πρέπει και σένα να δούμε!!!! Ε, μην τον παρεξηγείς τον Κόμη, δεν είναι γηγενής, είναι ...φερτός!!!!!! Αλλά με τους καλούς του φίλους , θα μάθει!!!

    • Komis Montechristo avatar
     Komis Montechristo @ Diamond Angel 20/11/2011 23:25:43

     Καλό!!!Ας βρεθούμε.Πάρτε και εσείς το e-mail μου από το Φάκτορα.Ας συνεννοηθούμε λοιπόν.

 68. Δικερως avatar
  Δικερως 20/11/2011 22:53:18

  Καλο το αρθρο σου.
  Μηπως θα'πρεπε ομως να παμε εμεις μια βολτα με τον Αντωνη, μερες που ειναι?
  Να του δειξουμε πως τον στηριζουμε ανεπιφυλακτα για τις δυσκολες αποφασεις
  που ερχονται?
  Να αφησουμε τις καρεκλες,τα πληκτρολογια,τα αναλογια και τελικα τα πολλα
  λογια?
  Να παμε εμεις στον ηγετη,να του δειξουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ πως ζουμε με τα ιδια
  οραματα?
  Τι λες?

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Δικερως 20/11/2011 23:28:39

   Μήπως όμως ο ίδιος έχει επιλέξει να μοιράζεται τα οράματα που λες με τους ΣταματηδοΑρβανιτόπουλους και εσχάτως ακόμα και με Μιλτίκους?

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Zanetta 21/11/2011 00:25:37

    Τοσα χρονια,Zanetta,ο ''λαος'' ειχε συνηθισει απο τους παλαιοκοματικους,να τον βρισκουν στην δουλεια,ακομα και στο σπιτι,για να του υποσχεθουν τα γνωστα.
    Να του κανουν χειραψιες,να του λενε ομορφες μπουρδες,
    κυριως πριν τις εκλογες.
    Αυτος ο ηγετης ηρθε απ'τον λαο για να σπασει αυτην την
    ανοσια παραδοση.
    Επισης,εαν χρειαστει,ας παμε και για ατα,μαζι με ολους αυτους τους περισπουδαστους ψευτομακιαβεληδες
    που τους αρεσει να μας τα ζαλιζουν,γιατι πιστευουν πως οι προυπολογισμοι ψηφιζονται απ'τον καναπε με την βοηθεια του λαπτοπ,ανευθυνα,χαλαρα και νυσταγμενα.

 69. vildanden avatar
  vildanden 20/11/2011 23:21:46

  Πηγαίντε για άτα, αλλά να γυρίσετε νωρίς πίσω γιατί έχει ψήφιση προϋπολογισμού, έτσι;

 70. Ίων και Ίωνας avatar
  Ίων και Ίωνας 20/11/2011 23:39:36

  Ωραία τα έγραψε ο κύριος αναγνώστης.
  Το θέμα όμως είναι πολύ πέρα από τα συναισθηματικά φορτισμένα κείμενα που κάνουν τις καρδιές να ραγίζουν. Είναι το δια ταύτα της πολιτικής πράξης. Και η πολιτικές πράξεις του κ Σαμαρά το τελευταίο διάστημα άλλα δείχνουν. Υποστηρίζει μια κυβέρνηση που
  1) είναι πασιφανώς δοτή από τον εξωτερικό παράγοντα (βλέπε βιογραφικό του πρωθυπουργού της κ Παπαδήμου) και για αυτό περίπου -αν δεν θέλουμε να παίζουμε με τις λέξεις - πραξικοπηματική
  2) λειτουργεί σαν κέλυφος προστασίας του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος για ένα κόμμα που αν γινόταν ΤΩΡΑ εκλογές τα ποσοστά που θα έπαιρνε θα ήταν καταδικαστικά (πολύ κάτω του 20%)
  3) σύμφωνα με τον κ Δελαστίκ, ίσως ακόμα ακόμα να λειτουργεί ως κέλυφος προστασίας και για τον ίδιο τον ΓΑΠ (το ενδεχόμενο αυτό μου προκαλεί ανατριχίλα, αλλά στην χώρα αυτή όλα να τα περιμένει κανείς)
  4) τέλος, είναι μια κυβέρνηση που σκοπό έχει την προώθηση των διαδικασιών νομιμοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
  Το τελευταίο βέβαια είναι και το σημαντικότερο. Αφήνει λοιπόν ο Σαμαράς του άλλους να κάνουν την βρώμικη δουλειά (πχ η καταδικαστική για την χώρα μας μεταφορά του χρέους από το ελληνικό στο βρετανικό νομικό δίκαιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επόμενες...χιλιετηρίδες) και μετά θα ζητήσει εκλογές?
  Μα μας έχουν για τόσο ηλίθιους?
  Σημειωτέον ότι ανήκω σε αυτούς που στήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον Αντώνη Σαμαρά πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
  Ξαναλέω - δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από ψευδοσυναισθηματισμούς και πομφολυγώδη κείμενα που σκοπό έχουν να αντιρροπίσουν το αίσθημα προδοσίας που διακατέχει το λαό. Ως λαϊκή βάση του Σαμαρά, υποχρεούμεθα να πιέσουμε πχ να στηθούμε έξω από την Συγγρού και να απαιτήσουμε άμεση ακύρωση των αντισυνταγματικών και προδοτικών συμφωνιών (δανειακές συμβάσεις, περιλαμβανομένης της 26ης Οκτωβρίου), δηλαδή άρση της υποστήριξης στην υπάρχουσα κυβέρνηση και εκλογές.
  Τα υπόλοιπα, ταπεινή μου γνώμη, είναι εκ του πονηρού

 71. Ίων και Ίωνας avatar
  Ίων και Ίωνας 20/11/2011 23:58:12

  Ωραία τα είπε ο κ αναγνώστης, ωστόσο φοβάμαι ότι η διολίσθηση σε συναισθηματικά κείμενα που ραγίζουν καρδιές δεν πρόκειται να βοηθήσει πλέον κανένα. Τα δια ταύτα είναι πολύ πέρα από τις λεκτικές πομφόλυγες, είναι στην καθημερινή πολιτική πράξη. Και η πολιτική πράξη του Αντώνη Σαμαρά άλλα δείχνει το τελευταίο διάστημα.
  Και συγκεκριμένα στηρίζει μια κυβέρνηση που
  1) είναι πασιφανώς επιβεβλημένη από τον εξωτερικό παράγοντα (βλέπε απλά και μόνο το βιογραφικού του κ Παπαδήμου) και άρα -εάν δε θέλουμε να παίζουμε με τις λέξεις- περίπου πραξικοπηματική
  2) χρησιμεύει ως κέλυφος προστασίας του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος για ένα κόμμα που, εάν γινόταν ΤΩΡΑ εκλογές, τα ποσοστά του θα συγκέντρωνε θα ήταν μάλλον καταδικαστικά (πολύ κάτω του 20%)
  3) σύμφωνα με τον κ Δελαστίκ, μην αποκλείετε καθόλου και το ενδεχόμενο να λειτουργεί ως προστατευτικό κέλυφος ακόμα ακόμα και για αυτόν τον ίδιο τον ΓΑΠ (το ενδεχόμενο αυτό απλά και μόνο στη σκέψη μου προξενεί ανατριχίλα, αλλά σε αυτή την χώρα τα πάντα ρει και όλα είναι δυνατά)
  4) εξυπηρετεί ως φορέας νομιμοποίησης των αντισυνταγματικών και προδοτικών δανειακών συμβάσεων περιλαμβανομένης και της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου (αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς τι συνέπειες θα έχει για τη χώρα η μεταφορά του χρέους από το ελληνικό στο βρετανικό νομικό δίκαιο, για τις επόμενες... εκατονταετηρίδες?)
  Άρα λοιπόν, στο δια ταύτα τι έχει να μας πει ο αντιμνημονιακός Σαμαράς που επιθυμούσε διακαώς...αναδιάρθρωση του χρέους. Πως θα το αναδιαρθρώσει δηλαδή και με ποιες προϋποθέσεις?
  Θεωρεί ότι τα άρθρα των δανειακών συμβάσεων που ξεφτιλίζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, σε αντιδιαστολή με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, και τα οποία είναι αντισυνταγματικά, πρέπει να τα νομιμοποιήσει με την υπερψήφισή τους στην Βουλή?
  Μήπως να ξυπνήσουμε επιτέλους? Μήπως θα έπρεπε αυτή την ώρα να είμαστε, όλοι όσοι ανήκουμε στην λαϊκή βάση του Σαμαρα, έξω από τη Συγγρού απαιτώντας την άμεση ακύρωση των προδοτικών συμφωνιών, δηλαδή την άμεση άρση της υποστήριξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την προκήρυξη εκλογών το ταχύτερο δυνατόν?
  Σημειωτέον ότι ανήκω σε αυτούς που ψήφισαν τον Αντώνη Σαμαρά, απλά και μόνο για να μη δουν μια μέρα την ξενόδουλη Ντορέτα πρωθυπουργό της χώρας.
  Θα μας απογοητεύσει και ο Αντώνης τελικά?
  Ή μήπως τελικά το πρόβλημα είναι δικό μας, τουτέστιν είμαστε ακροδεξιά σταγονίδια και απλά δεν το ξέρουμε?

 72. ε.αντωνοπουλος avatar
  ε.αντωνοπουλος 21/11/2011 00:08:36

  Αγαπητέ μου συντάκτη συμφωνώ και επαυξάνω και δεν νομίζω να υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που να μην συμφωνεί μαζί σου . Υγεία είναι το κείμενο σου . Εύχομαι να το διαβάσει ο Σαμαράς και να το κάνει πράξη έστω και σε μικρότερη έκταση .

 73. Θετταλός avatar
  Θετταλός 21/11/2011 00:17:53

  Αναγνώστη, με γλαφυρό τρόπο περιγράφεις την Α' ΦΑΣΗ με τον κωδικό "Βγες από τη Συγγρού" που μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Αλίμονο αν ένας ηγέτης δεν έχει την ικανότητα να αφουγκραστεί τον πόνο και τις αγωνίες του λαού του.
  Περιμένουμε τη Β' ΦΑΣΗ, την επώδυνη, που αφορά τις ΛΥΣΕΙΣ που θα πρέπει να δοθούν, στα αδιέξοδα που μας έχει ρίξει η ψυχοπαθολογική εμμονή της κυβέρνησης γαπ σε μια πολιτική υποτέλειας απέναντι στους τροϊκανούς, σε μια πολιτική που στηρίχθηκε από την αρχή στο ψεύδος και την απάτη (λεφτά υπάρχουν, δεν θα βάλω φόρο ακίνητης περιουσίας στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δεν θα πάρω άλλα μέτρα). Ηθική παρακμιακή πολιτική και οικονομική καταστροφή πάνε πακέτο. Έτσι συμβαίνει πάντα όταν υπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών του συστήματος και αγνοούνται οι πολλοί, ο λαός, που τον έχουν μόνο για κολακείες και για κανένα ξεροκόμματο και αυτό με υπερφορολόγηση.

 74. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/11/2011 00:26:57

  Πρόεδρε με τον κόσμο εσύ.
  Ό,τι είπες είπες, τώρα έξω μπας και το καταλάβουν περισσότεροι!

 75. Ίων και Ίωνας avatar
  Ίων και Ίωνας 21/11/2011 00:47:30

  Εννοείται ότι όσα έγραψα παραπάνω δεν στρέφονται κατά του υγιούς κειμένου του Αναγνώστη, το οποίο και μου άρεσε και φυσικά εύχομαι να γίνει και πράξη από τον Σαμαρά.
  Σίγουρα όμως όλοι σε αυτόν τον πλανήτη γεννηθήκαμε, και δη σε αυτή τη χώρα. Πατριωτικές σημαίες έχουν σηκώσει και άλλοι στο παρελθόν, στην αρχή της προηγούμενης αντιπολίτευσης, αλλά η συνέχεια είναι γνωστή. Δικαιούμεθα λοιπόν να έχουμε αν μη τι άλλο τις ενστάσεις μας για τον Σαμαρά, και συγκεκριμένα τον Σαμαρά του τελευταίου μήνα.
  Να πιέσουμε ως βάση για την ακύρωση των κατάπτυστων δανειακών συμβάσεων - αυτό νομίζω είναι το αυτονόητο.

 76. Ίων και Ίωνας avatar
  Ίων και Ίωνας 21/11/2011 00:57:56

  Εννοείται ότι με αυτά που έγραψα παραπάνω δεν στέφομαι κατά του υγιέστατου κειμένου του αναγνώστη, που και το επικροτώ και εύχομαι να τύχει της προσοχής του Σαμαρά.
  Ωστόσο όλοι σε αυτόν τον πλανήτη γεννηθήκαμε και δη σε αυτή τη χώρα.
  Πιστεύω ότι θα πρέπει η λαϊκή βάση να πιέσει. Να πιέσει εμπράκτως και όχι με ρητορείες γιατί δεν υπάρχει πλέον χρόνος.
  Θα αφήσουμε (εμείς) τους κοινοβουλευτικούς μας εκπρόσωπους να νομιμοποιήσουν τις αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις? Νομίζω ότι αυτό προέχει - το αυτονόητο δηλαδή.

 77. a.p. avatar
  a.p. 21/11/2011 01:31:21

  Καλο ! Πολυ καλο το αρθρο σου αναγνωστη.
  Αν και το βρισκω λιγο δυσκολο εναι επιβεβλημενο.

 78. προδικος avatar
  προδικος 21/11/2011 10:27:55

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!!!

 79. Βαρλάμης Νίκος avatar
  Βαρλάμης Νίκος 21/11/2011 10:50:40

  Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο η άμεση επικοινωνία με τον λαό θα δείξει τον δρόμο

 80. tak avatar
  tak 21/11/2011 12:44:18

  Διαβάστε αυτό το κείμενο... Είναι από τα καλλίτερα!

 81. KOYKOY avatar
  KOYKOY 21/11/2011 14:22:06

  πολυ καλο το αρθρο σου 'αναγνωστη' και σιγουρα με αγγιξε οπως και ολους
  ομως τα συναισθηματα που μου προκαλει μπερδευονται παραδοξα με τα συναισθηματα που μου προκαλει η σκληρη πραγματικοτητα, γιατι βαρεθηκα να ειμαστε διαρκως και μονο εμεις αυτοι που πληρωνουμε θελοντας και μη τα παντα χωρις να μας ρωτανε καν αν εχουμε ή αν μπορουμε ενω αυτοι απολαμβανουν ολα τους τα προνομια χωρις να αποχωριζονται κανενα απο αυτα λες και η κριση αφορα μονο εμας....
  κι εξηγουμαι
  μολις πολυ προσφατα εδωσαν την εγκριση τους σχεδον ολοι για τον προυπολογισμο του 2012 συμφωνα με τον οποιο ευελπιστουν να παρουν 5,5 περιπου δις περισσοτερα απο περσι απο τις δικες μας τσεπες (οι δικες μου ειναι αδειες παντως) χωρις να γινετε κανενας λογος εντελως προκλητικα για περικοπες στα δικα τους προνομια
  -το συνταξιοδοτικο καθεστως των βουλευτων τους εξασφαλιζει τεραστιες συνταξεις με μια πληρη θητεια!!!!!!!!!!!!
  -δεν φορολογειτε καν το συνολο του εισοδηματος τους,δεν φορολογουνται τα επιδοματα για την συμμετοχη τους στις κοινοβουλευτικες επιτροπες (που κατα την αποψη μου δεν θα επρεπε καν να παιρνουν επιδοματα)
  -συνεχιζουν να κανουν χρηση δωρεαν πολυτελων αυτοκινητων
  -διατηρουν τα εισοδηματικα, φορολογικα, ασφαλιστικα και συνταξιοδοτικα προνομια που ειχαν ψηφισει επικαλουμενοι το ασυμβιβαστο μεταξυ βουλευτικης ιδιοτητας και ασκησης επαγγελματος παρολο που στην συνεχεια καταργησαν αυτο το ασυμβιβαστο!!!!!!!!!!!
  -και να αναφερω ή οχι για τους εκλεκτους υπαλληλους της βουλης και του καναλιου της βουλης με τους τεραστιους 16 μισθους ετησιως;;;
  και ολα αυτα εν μεσω της μεγαλυτερης φορολογικης επιδρομης στο ονομα της επισης μεγαλυτερης οικονομικης και κοινωνικης κρισης της μεταπολιτευτικης για να μην πω της μεταπολεμικης περιοδου
  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ αν ακουγα τον Σαμαρα να μιλαει γι' αυτες τις μεγαλες αδικιες και οτι θα τις ρυθμιζε θα τον αντιμετωπιζα (και πιστευω και παρα πολυς κοσμος) με λιγοτερη επιφυλαξη και καχυποψια..........

 82. Greco21 avatar
  Greco21 21/11/2011 15:17:46

  Είχα πάει κάποτε (2005) στον γάμο της κόρης ενός Πολιτικού. Εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ από τις αντιδράσεις του κόσμου. Όλοι έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι. Μέσα σε αυτούς και ο πατέρας μου.

  Του λέω "Θα χαιρετήσεις τον προδότη;".

  Μου απάντησε καταγορηματικά...

  "Δεν τα ξέρεις καλά".

  ---------------------------------

  Το κείμενο του αναγνώστη με βρήσκει σε ένα ποσοστό σύμφωνο. Αλλά διαφωνώ στο εξής. Η ΝΔ είναι κόμα. Είναι ομάδα. Δεν μπορεί όλο το βάρος να πέφτει πάνω σε ένα άτομο. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Γιατί εκτός ότι θα φθείρει τον ίδιο θα φθείρει και το κόμμα. Όπως και η προσωπολατρεία. Κάπως έτσι την πάτησε ο ΝΔιτης όταν έδωσε αλάθητο στον Καραμανλή και ανέχτηκε επιλογές τύπου Αντώναρου. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να βγάζουν την ουρά τους έξω στα κρίσιμα οι βουλευτές. Το 2009 σε πιο λαγούμι κρύφτηκαν οι περισσότεροι; Που ήταν να δώσουν την μάχη;

  Αυτό που ωφείλει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς είναι δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο το κόμμα θα έχει τις δομές να είναι κοντά στην κοινωνία. Να δέχεται νέα στοιχεία, να δημιουργεί νέα στελέχη, να δέχεται παρατηρήσεις, να γίνονται ζυμώσεις. Να είναι προσιτά στον απλό κόσμο. Να μην είναι κέντρα υποδοχής αιτημάτων αλλά χώροι προβληματισμού. Αυτοί που θα ασχολούνται να μην είναι αργόσχολα κομματόσκυλα, αλλά άνθρωποι που έχουν δουλέψει, προβληματίζονται, έχουν όραμα και διάθεση.

  Η ώρα είναι κρίσιμη. Τα παραπάνω προυποθέτουν αρκετό χρόνο και φυσικά τα αρμόδια όργανα του κόμματος θα έπρεπε να δουλεύουν πυρετοδώς αντί να στριμόχνωνται για μια θέση στην λεζάντα.

  Επαναλαμβάνω. Η ΝΔ είναι κόμμα. Πρέπει να λειτουργεί σαν ομάδα. Το βάρος δεν πρέπει να το σηκώνει μόνος του ο αρχηγός. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσει πρώτος το παράδειγμα.

  • Costas avatar
   Costas @ Greco21 21/11/2011 17:10:21

   Swstos Greco21...!! (mon stin omada diafonoume alla ntaks...!!)

 83. Underdog avatar
  Underdog 21/11/2011 18:25:38

  Το καλύτερο αρθρο για να βγεί η παράταξη από το κενοτάφειο που την ερριξαν. Στείλτε το στο E-mail του Σαμαρά . Πρέπει να το διαβάσει!

 84. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 21/11/2011 20:30:20

  πολυ καλα τα λεει ο αγνωστος αναγνωστης. εμεις τα φωναζουμε αυτα απο καιρο.
  ο σαμαρας εχει κλειστει στη συγγρου και δεν εμφανιζεται πουθενα. ασε που οι συμβουλοι του ειναι ... να μην πω τωρα. θυμαμαι τον καραμανλη οταν ηταν αρχηγος της αντιπολιτευσης ειχε οργωσει ολη τη χωρα απο δυο και τρεις φορες.
  το παιχνιδι το εχασε μετα οταν κλειστηκε στο μαξιμου . ο σαμαρας πριν γινει πρωθυπουργος κινδυνευει να παθει το ιδιο. και αντε να εξηγησει τωρα στον κοσμο τι διαφορα εχει αν εχει η υπογραφη απο την ψηφιση της δανειακης συμβασης. δυσκολα τα πραγματα.

 85. jimmys avatar
  jimmys 04/12/2011 10:19:56

  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ενα μεγαλο μπραβο για τα γραφομενα σου .....
  Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ το εκανει αυτο .... δεν φοβαταν τον κοσμο ..ηξερει τι περναει και τι τραβαεε ...μιλαγε με τον λαο ηξερει να τον κοιταει στα ματια , ναι ενιωθει τα θελω και τον πονο του κοσμου ,ετσι τον ηξερα εγω ..
  ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΕ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΩΜΑ ......ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΟΙΑ .......
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ, ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ..... ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΩΣΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΙΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.