#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2010 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη Σαμαρά άλλαξέ τα όλα !Η νίκη της ΝΔ και το μήνυμα της κάλπηςΑκούμε από προχθές το βράδυ ότι η ΝΔ δεν καρπώθηκε τα αναμενόμενα οφέλη από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ.

Με νωπές τις πληγές των εσωκομματικών, με τη Ντόρα να προαναγγέλλει την ίδρυση κόμματος, το Μητσοτάκη να τάσσεται φανερά υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ, με τους βαρόνους να καλούν τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε οικουμενική και να αφήσει τις ακρότητες (!!!), με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα να ασχολείται  με τις αποχωρήσεις του «Master Chef» και του «Big Brother», τον Καραμανλή να βρίσκει την ώρα να μιλά στους εμπόρους (ήμαρτον Κύριε), κάποιους πολιτευτές αλλά και βουλευτές να στηρίζουν άλλους συνδυασμούς, (κρυφά ή φανερά) το κόμμα αργοκίνητο καράβι, τα ΜΜΕ όλα απέναντι του αλαζονικά και προκλητικά, ο ισχυρισμός ότι δεν πήγε καλά η ΝΔ είναι αστείος, προκατασκευασμένος και  δεν επιδέχεται σοβαρής κριτικής. Εκτός αν κάνουμε ανάλυση με όρους Καμίνη, που έμεινε 7 μονάδες πίσω και αποδοκιμάστηκε ο Κακλαμάνης!!!

Η ΝΔ έκλεισε την ψαλίδα, ακύρωσε τον »πονηρό» σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ σε Αττική και Πελοπόννησο και έστειλε στον επαναληπτικό αυτές τις δύο«σίγουρες» μέχρι πρότινος για το ΠΑΣΟΚ περιφέρειες και μάλιστα με υψηλές πιθανότητες τελικής επικράτησης

Προηγείται λέει το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο. Μας συγχωρείτε, αλλά προηγείται για 2.921 ψήφους (0,77%) η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.

Στην Αττική αν ρωτούσατε πριν από μία εβδομάδα πόσοι πίστευαν ότι ο Κικίλιας θα ήταν στον επαναληπτικό, τα ποσοστά θα ήταν νικοτίνης σε τσιγάρα λάιτ. Η μάχη του επαναληπτικού ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση και για τους δύο.

Η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο. Είναι μπροστά στη Θεσσαλία,  στα Ιόνια και το Βόρειο Αιγαίο και υπολείπεται 2412 ψήφων στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη και  12.603 ψήφων στη Στερεά.

Διεκδικεί 10 Περιφέρειες με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι και στις 10!

Υπό αυτές τις συνθήκες και με το δίλημμα της αποσταθεροποίησης της χώρας, των σπρεντ που πήραν την ανηφόρα, τη διεθνή πίεση και τα εγχώρια φερέφωνα, η ΝΔ έπιασε ταβάνι.

Αν  όμως θέλει να αλλάξει επίπεδο, πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρέπει να αλλάξουν πολλοί.

Γιατί δεν ξέρουμε πως αισθάνονται στην Ρηγίλλης – αφού προτιμούν πρωτίστως να εκφράζουν τα συναισθήματά στους στην τηλεπαρουσιάστριες της διαπλοκής – εμάς εδώ δεν μας κάνει δα και να πετάμε στα σύννεφα ο εξευτελισμός να παραμένει ακόμα πρώτα, έστω και οριακά ένα κόμμα που κορόιδεψε ξεδιάντροπα τον λαό.

Εμείς δεν “ακούσαμε” προχθές το βράδυ το μήνυμα της βάσης. Το διαβάζουμε καιρό εδώ μέσα στα σχόλια των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών μας. Σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πήγαν στις κάλπες αυτή την φορά. Οι οποίοι δεν ξέρω αν προστίθενται ή συναθροίζονται με τις 700.000 που “έφτυσαν” το κόμμα την προηγούμενη φορά, στέλνουν όμως ένα σαφές μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά: άλλαξέ τα όλα.Γιατί, το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε αυτό όλοι ξέρουμε από καιρό: Η ΝΔ είναι ένα ληγμένο προϊόν.

Επειδή ζήσαμε απο κοντά αυτήν την εκλογική μάχη και επειδή “γράψαμε” εκατοντάδες χιλιόμετρα ακολουθώντας τον Σαμαρά στις περιοδείες του παραμένει ατράνταχτη πεποίθησή μας ότι χωρίς αυτόν η ΝΔ δεν θα υπήρχε σήμερα. Είναι πρωτόγνωρη και ηρωική η προσπάθεια που κατέβαλε, η πίστη του στο αποτέλεσμα και στις δυνάμεις που κρύβει μέσα της η παράταξη.

Από εκεί και πέρα όμως , πέρα από τον Σαμαρά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, εκτός από ξύλινο λόγο, παλαιοκομματικές νοοτροπίες, βυζαντινισμούς της κακιάς ώρας, ασχετοσύνη και αμορφωσιά. Και έλλειψη καλού γούστου, θα πρόσθετα, επειδή η αισθητική, ειδικά στην TV παίζει μεγάλο ρόλο.

Διαφωνεί κανείς; Εδώ είμαστε για να κάνουμε δημόσιο διάλογο με όποιον θέλει. Θα μας εξηγήσει όμως πρώτα γιατί η ΝΔ είναι ανύπαρκτη στη νεολαία. Γιατί πιάνει πάτο στις νεαρές ηλικίες και θριαμβεύει στους ηλικιωμένους.

Πολιτικό συμπέρασμα πρώτο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος, εάν δεν αποκτήσει ιδεολογική υπεροχή απέναντι στην ιδεολογική τρομοκρατία της παγκοσμιότητας, του ενδοτισμού, της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας. Με μπροσούρες, χρυσοπληρωμένα φυλλάδια και ανακοπινώσεις τύπου – σεντόνια δεν γίνεται δουλειά. Αυτά είναι για να λένε κάποιοι στον Σαμαρά ότι κάνουν κάτι.

Πολιτικό συμπέρασμα δεύτερο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό της. Αν δεν βάλει μέσα (στο γραφείο του Σαμαρά, στα επιτελεία της Ρηγίλλης, στα κομματικά γραφεία και στις νομαρχιακές) νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες. Θα αποτύχουν τον πρώτο μήνα. Θα τους κοροϊδεύουν τα λαμόγια του Τύπου τον δεύτερο. Στον τρίτο μήνα θα έχουν απογοητευθεί και θα θέλουν να πάνε σπίτι τους. Τον τέταρτο όμως θα βγουν στην τηλεόραση και θα τους πάρουν και τα σώβρακα.

Τι είπατε δεν υπάρχουν άνθρωποι; Ας διδαχθούν οι αρμόδιοι από το παράδειγμα του Antinews που τόλμησε αυτό που δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα στον χώρο του: να αναδείξει μέσα από τις τάξεις των απλών πολιτών ικανότατους αρθρογράφους και σχολιαστές. Άνθρωποι ικανοί υπάρχουν χιλιάδες. Ευκαιρίες δεν τους δίνονται.

Πολιτικό συμπέρασμα τρίτο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν παρακάμψει έστω και εν μέρει την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των νεοταξικών-πράσινων-νταβατζήδικων ΜΜΕ. Και είναι κρίμα η Ρηγίλλης να μην βοηθά καθόλου το τεράστιο δυναμικό που στηρίζει τη ΝΔ στο Διαδίκτυο. Βαρεθήκαμε να το λέμε. Τελεία.

Θα πούμε και κάτι άλλο. Οι επιλογές τοπικών αρχόντων δεν ήταν και οι καλύτερες. Δεν κόψαμε δα τις φλέβες μας για το αν θα βγει ο Κακλαμάνης, ο Ψιψινάκης και ο Πανίκας. Όσο για εκείνο που είπε ο Σαμαράς στον Πρετεντέρη “σε πόσες περιοχές είδατε να βάλω υποψήφιους που με στήριξαν” άστο να το πάρει το ποτάμι.

Δεν είναι ότι δεν αντιλαμβανόμεθα της ανάγκες της πολιτικής τακτικής, του διαίρει και βασίλευε και των τακτικών ισορροπιών. Και κυρίως ό,τι πολεμάει κανείς με αυτά που έχει.

Με αυτά που έχει όμως ο Σαμαράς στην Ρηγίλλης δεν θα πάει πουθενά πέρα από το Μαξίμου.

Γιατί για εμάς το ζητούμενο δεν είναι να βγει πρωθυπουργός – αυτό ήδη το έχει μάλλον καταφέρει.

Για μας το ζητούμενο είναι να κυβερνήσει πραγματικά την Ελλάδα και να την αλλάξει με βάση το όραμα που ενέπνευσε για να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ.

Αποτελεί λοιπόν παραδοξολογία να οραματίζεται κανείς τη Νέα Μεταπολίτευση και να θέλει να την πραγματώσει με τα φθαρμένα υλικά της προηγούμενης.

Αυτό είναι για μας το μήνυμα της βάσης. Ελπιδοφόρο, με τεράστια δυναμική νίκης, για όσους το καταλάβουν.

FX- Μ.Ο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 09/11/2010 13:14:39

  Σωστοτατο αρθρο μπραβο και στους 2 σας!!!!

  • Αλεξανδρος avatar
   Αλεξανδρος @ Αλεξανδρος 09/11/2010 13:16:31

   Μικρε Οδυσσεα μιας και εχεις αναλυσει τα παντα και επεσες μεσα στις προηγουμενες προβλεψεις...μια προβλεψη για τη δευτερη Κυριακη υπαρχει και τι πρεπει να προσεξουν οι ψηφοφοροι?????//

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ Αλεξανδρος 09/11/2010 14:19:42

    Δύσκολη η πρόβλεψη της δεύτερης Κυριακής. Πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες.
    Μια πρώτη εκτίμηση με σχετική ασφάλεια είναι ότι ο Δράκος θα κερδίσει, εύκολα ή δύσκολα.

    • Αλεξανδρος avatar
     Αλεξανδρος @ μικρός οδυσσέας 09/11/2010 18:59:07

     Οδυσσεα μια προβλεψη γενικοτερη για το ποσες περιφερειες περιπου θα κερδισει η Ν.Δ ???

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Αλεξανδρος 10/11/2010 14:42:35

      Είναι νωρίς. Θα σου πω όμως ότι στην Ιπποκράτους φοβούνται ότι θα χάσουν 8. Κάτι ξέρουν;

  • Roulis avatar
   Roulis @ Αλεξανδρος 09/11/2010 15:46:05

   Οι προδοτες Σαλμας και Σταματης στο νομο Αιτω/νιας για δημαρχο στο Μεσολογγι στηριζαν ανοιχτα τον ανταρτη Μουρκουση!Ευτυχως δεν τους περασε.Να τους χαιρεται ο Προεδρος...

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ Αλεξανδρος 09/11/2010 16:39:07

   Ωστε ελεγχει ο Σαμαρας το κομμα ε??

   Αν κομμα ειναι τα καφε της Πλατειας Κολωνακιου, η Κ.Ο. και τα κεντρικα της Ρηγιλλης τοτε ναι.Μπορει (και προφανως) να τα ελεγχει.

   Αν κομμα ομως ειναι, οι ΝΟΔΕ, οι Τοπικες Επιτροπες τοτε (να με συμπαθατε) αλλα δεν ελεγχει τιποτα.
   Οχι γιατι επεσαν στα χερια των οχτρων αλλα για εναν πολυ απλουστατο λογο:
   ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!!!
   Ο κοσμος για να "σηκωθει απο το καναπε" χρειαζεται καθοδηγηση.
   Ο κοσμος για να ξεφυγει απο τα νυχια της ΤV χρειαζεται ενημερωση.
   Η σχεση ηγεσιας-βασης πρεπει να ειναι αμφιδρομη.
   Για ολα τα παραπανω χρειαζεται κομματικος μηχανισμος.
   Ο οποιος απλα δεν υφισταται.
   Η οπου υπαρχει εκτελει χρεη κομματαρχη του αισχιστου ειδους για χαρη καποιων βουλευτων, ο οποιοι φροντισαν να αλωσουν το κομματικο μηχανισμο προς ιδιο οφελος και τελικα να τον απαξιωσουν.

   Οταν φτιαχνεις ενα σπιτι δε ξεκινας απο τη κορυφη, ξεκινας απο τη βαση.Οταν δεν υπαρχει βαση, οτι υλικα και να χρησιμοποιησεις (παλια ή καινουρια) το οικοδομημα θα καταρρευσει κι ας εχει διαλεξει εσυ ο ιδιος τα καλυτερα κεραμυδια για τη στεγη του σπιτιου.

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 09/11/2010 13:27:16

  Επιτέλους αρχίσατε να μιλάτε ειλικρινά.
  Το ζητούμενο είναι να έρθει νέος κόσμος να αναλάβει το κόμμα.
  Τότε θα αποδόσει το πνεύμα και το ήθος του Σαμαρά.
  Ο Κικίλιας είναι το ζωντανό παράδειγμα.
  Φέρτε κι άλλους και τους παλιούς στο γεροκομείο.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 09/11/2010 13:28:51

   Καλώς τον. Βρες που είπαμε ψέμματα και κερδίζεις μια ετήσια συνδρομή στο antinews

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Factorx 09/11/2010 13:39:17

    Η καταγωγή μου είναι από Σέρρες .Τα άτομα που μετέχουν στις τρέχουσες εκλογές με τη ΝΔ βγήκαν από τον Αχιλλέα Καραμανλή(τσέκαρε το).
    Επειδή διαλαλείς ότι ο Σαμαράς ελέγχει το κόμμα πλέον για πες μου πως έγινε αυτό;
    θέλω να συνεχίσεις να μου απαντάς ειρωνικά και με υπεροψία διορθώνομαι (για το "καλώς τον").

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Factorx 09/11/2010 13:41:26

    Μάλιστα τσέκαρε και ποιοι μπήκαν υποψήφιοι στο δήμο με τη ΝΔ και θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ.

    • Factorx avatar
     Factorx @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 09/11/2010 14:10:19

     Φίλε, μην απαντάς άλλα ντ΄αλλων. Εμας επέκρινες στο πρώτο σχόλιό σου

     • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
      ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Factorx 09/11/2010 14:21:19

      Διαβάζω κάθε μέρα τα άρθρα σου και υποστηρίζεις περίτρανα ότι το κόμμα πλέον ανήκει στο Σαμαρά .Και σε ρωτώ αν αυτό αληθεύει τότε πως συμβαίνει αυτό στη Σέρρες.Εκτός αν πιστεύεις το αντίθετο τότε ανακαλώ.Αν πάλι ζητάς να σου βρω τα άρθρα από το site σου συγνώμη δε θα μπορέσω.Πάντως επειδή απάντηση το ξέρω ότι δεν θα πάρω σε παρακαλώ σταμάτα να με προκαλείς και να με περιορίζεις να λέω τη γνώμη μου άσχετα αν είναι διαφορετική από τη δική σου.

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 09/11/2010 13:36:52

  Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο πιο κρίσιμο μονοπάτι. Η ψυχική δύναμη των πολιτών που πιστεύουν σ'αυτόν και η δική του αντοχή, ψυχική και σωματική, είναι τα πιό δυνατά εφόδια για να οδηγηθεί ψηλά αλλάζοντας την πατρίδα μας. Οι γενναίοι επιβραβεύονται κοιτώντας μπροστά σ'ενα ευρύτατο ορίζοντα αξιών. Τώρα είναι η στιγμή να αποδεσμευτεί από ο,τι πια δεν ειναι ικανό να προσφέρει. Όλοι στηρίζομε τη δημιουργία του νέου και φρέσκου για το καλό της Ελλάδας μας.

 4. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 09/11/2010 13:38:58

  Δεν είναι λίγο υπερβολικό να μηδενίζουμε ολόκληρη τη ΝΔ εκτός Σαμαρά; Ασφαλώς και η ΝΔ είχε και έχει ορισμένα καλά στελέχη όπως και κακά. Το θέμα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι και φυσικά να μπαίνουν συνεχώς και νέοι αξιόλογοι άνθρωποι στο κόμμα. Ας μην είμαστε μηδενιστές-δεν είναι τόσο απλά τα πράματα. Αλλωστε πολλοί από αυτούς που βρίσκονται δίπλα στον Σαμαρά είναι φυσικά επιλογές του ίδιου.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Kώστας Θ. 09/11/2010 15:48:54

   Ὄχι, δὲν εἶναι καθόλου ὑπερβολικό. Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ἡρωικὴ ἔξοδος ἀπὸ τὰ εἰωθότα τῆς μεταπολιτεύσεως, καὶ ἂν ἡ κυβερνητικὴ καὶ ἀντιπολιτευτικὴ ΝΔ δὲν ἦταν ἀπὸ τὸ '81 καὶ δῶθε συνεπέστατα ἐκπασοκισμένη, ἐμένανε νὰ πέσει κεραυνὸς νὰ μὲ κάψει.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Kώστας Θ. 09/11/2010 16:05:24

   Ένα ακόμη παράδειγμα λάθους επιλογής: Το χρίσμα για το Δήμο Καστοριάς δόθηκε στο νυν Νομάρχη, ανίκανο και άπληστο λαμόγιο.
   Έχασε πανηγυρικά απο αντάρτη της Ν.Δ που επίσης ο κόσμος με μισή καρδιά τον ψήφισε γιατί κι αυτός είναι και ανεπαρκής και λαμόγιο, αν υπήρχε ένας καλός υποψήφιος ο νυν Νομάρχης δεν θα έπιανε ούτε 15%.
   Η επιλογή μάλιστα αυτή για το χρίσμα ενόχλησε τόσο πολλούς νεοδημοκράτες στο νομό, που δεν πήγαν γιαυτό το λόγο να ψηφίσουν ούτε στις Περιφερειακές. Και να πεις ότι δεν υπήρχαν προεκλογικά γκάλοπ? Υπήρχαν και προειδοποιούσαν... Αλλά ο πρόεδρος τα αγνόησε και ιδού τώρα τα αποτελέσματα.

 5. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/11/2010 13:42:49

  Ο Σαμαράς αν θέλει να πάρει την Ελλάδα πίσω πρέπει να
  1. ξεσκονίσει τα οικονομικά των ΜΜΕ
  2. επαναφέρει τα αρχαία Ελληνικά και το πολυτονικό στα σχολεία
  3. διαχωρίσει υπουργείο παιδείας και ΚΙΣ
  4. καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές με τα ισόβια μέλη
  5. καταργήσει τις ΜΚΟ διεθνικού χαρακτήρα και να εφαρμοστεί Πόθεν έσχες στους εκπροσώπου τους.
  6. επαναφέρει το θρήσκευμα στις ταυτότητες (ας δηλώνει ο καθένας ότι θέλει)
  7. Οι Έλληνες βουλευτές να έχουν υποχρεωτικά την ελληνική σημαία έξω από τα σπίτια τους και τα γραφεία τους
  8. Να εφαρμοστεί κάρτα του πολίτη για όσους επισκέπτονται Μασονικές Στοές

  Μετά θα είναι ελεύθερος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/11/2010 13:52:31

   Όλα αυτά τα απαγορεύει η ΕΕ.

   • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
    ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Misha 09/11/2010 14:07:45

    Τι απαγορεύει η ΕΕ
    Τα αρχαία Ελληνικά? Το πολυτονικό? Τον έλεγχο στα έσοδα των καναλιών? Το σύνταγμα της Ελλάδας καταλύεται μέσω ΜΚΟ και ανεξάρτητων αρχών. Υπάρχει καμιά νομοθεσία που λέει ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι ισόβιες? Το ΚΙΣ τι δουλειά έχει στο υπουργείο παιδείας?
    To Ελληνικό σύνταγμα υπερισχύει του ευρωπαϊκού στην Ελλάδα. Εγώ θέλω να δηλώσω στην ταυτότητά μου Έλληνας.
    Ό,τι και νά κάνει ο κος Σαμαράς αν δεν κάνει τα παραπάνω θα πέσει κι αυτός.

    • Misha avatar
     Misha @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/11/2010 14:24:05

     Bεβαίως και το πολυτονικό απαγορεύει (αν όχι ευθέως , τουλάχιστον εμμέσως) ως εμπόδιο της πολυπολιτισμικότητας και της ευρωπαϊκής ενοποίησης .
     Για τις ταυτότητες δεν το συζητάμε, έχει πάρει και απόφαση το ευρωδικαστήριο.
     Το «ξεσκόνισμα» των ΜΜΕ πήγε να το κάνει ο ΚΑΚ και τον ισοπέδωσε στεγνά ο Μπόμπ ο Μάστορας, πάλι δια του ευρωδικαστηρίου.
     Το ΚΙΣ είναι μια χαρά οργάνωση, τη δουλειά του κάνει, με την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΕ.Θυμίζω πως ήταν από τους πρωτεργάτες της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

     Την αστερόεσσα της ΕΕ δεν την βλέπεις δίπλα στην Ελληνική σε κάθε χώρο πια;

     Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα.

     • Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
      Τζώνυ Μπη Γκουντ @ Misha 09/11/2010 15:02:11

      Ας μην αναμασάμε αυτά που λέγανε κάποτε οι λεγόμενοι «προοδευτικοί»/

      Δεν υπάρχει ουδεμία απόφαση οργάνου της ΕΕ που να αναφέρεται στις αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων.

      Υπάρχει, απεναντίας, απάντηση αρμοδίου ότι είναι στην ευχέρεια κάθε κράτους-μέλους να γράφει ό,τι αυτό επιθυμεί σε τέτοιου είδους ταυτότητες.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 09/11/2010 15:05:25

      Η ΕΕ δεν επεμβαινει στη γραμματικη των γλωσσων των μελων της.
      Καμμια υποχρεωση δεν ειχε η Ελλαδα απο την ΕΕ να εχει η να μην εχει το θρησκευμα στις ταυτοτητες.
      Καθε χωρα της ΕΕ δινει τις αδειες των καναλιων με το δικο της τροπο και σε οποιον θελει.Ο Μπερλουσκονι τις εχει δωσει στον εαυτο του.Η Ελλαδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ αδειες.

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 09/11/2010 17:33:02

      Τζώνυ

      Είναι καλό να μην εκτιθεται κανείς όταν δεν γνωρίζει.

      Βεβαίως και υπάρχει απόφαση του ευρωδικαστηρίου για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, τόσο μετά από ελληνικές προσφυγές όσο και μετά από προσφυγή τούρκου αλεβίτη

      http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=128145

     • Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
      Τζώνυ Μπη Γκουντ @ Misha 09/11/2010 17:41:38

      Misha, πράγματι είναι καλό κανείς να μην εκτίθεται.

      1. Το ΕΔΑΔ δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ΕΕ. Νομίζω μίλησα για την ΕΕ.
      2. Οι «προοδευτικοί» εξ Ελλάδος μας κοπανάνε από το 2000 για περιβόητη απόφαση (που βεβαίως είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ). Κι εσύ μου αντιτάσσεις απόφαση του ΕΔΑΔ τον Φεβρουάριο του 2010;
      3. Όταν το ζήτημα ετέθη στην Ελλάδα, έγιναν οι κατάλληλες ερωτήσεις στα αρμόδια όργανα της ΕΕ και η απάντηση ήταν αυτή που είπα πιο πάνω. Η ΕΕ δεν μπλέκεται καθόλου στο τι θα αναγράφεται και τι όχι στις ταυτότητες των κρατών-μελών.

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 09/11/2010 18:10:54

      Τζώνυ

      Κοροϊδευόμαστε;
      Το ΕΔΑΔ τίνος όργανο είναι;
      Δεν είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
      Προσέφυγαν σε αυτό δικοί μας κληρικοί και πιστοί το 2002 και έλαβαν αρνητική απάντηση ακόμα και για την προαιρετική αναγραφή του θρησκευματος στις αστ.ταυτότητες.
      Πρόσφατα εκδόθηκε αναλογη απόφαση και για την Τουρκία.
      Αυτη ειναι η πραγματικότητα.

     • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
      ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Misha 09/11/2010 18:30:56

      Misha μπέρδεψες την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την κόβα Αγίων Αναργύρων

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/11/2010 16:21:43

     Πάντως μὲ τὸ πολυτονικὸ ἔχει γίνει τεράστια ζημιὰ καὶ ὁ κόσμος σφυρίζει ἀδιάφορα.

     Μπῆκα σὲ τάξεις ΛΥΚΕΙΟΥ ἰδιωτικοῦ σχολείου ἐλὶτ τὸ 2008 (ὡς φοιτητὴς ἐπικεφαλῆς ὁμάδας μαθητῶν ποὺ ἔγραφαν ἕνα περιοδικὸ) μὲ σχολικὸ περιοδικὸ σὲ πολυτονικὸ καὶ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ οἱ μαθητὲς ρωτοῦσαν γιατί εἶναι γραμμένο στὰ ΑΡΧΑΙΑ.

     Τὸ θέμα εἶναι σοβαρό, δὲν εἶναι γραφικό. Ἐμπεδώνεται μιὰ διάκριση τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας σὲ ΝΕΑ (ὅ,τι ἔχει γραφτεῖ μετὰ τὸ '82, τυπωμένο σὲ μονοτονικὸ) καὶ σὲ ΑΡΧΑΙΑ (ὅ,τι ἔχει γραφτεῖ πρὶν τὸ '82, συμπεριλαμβανομένου τοῦ Ἐλύτη, Σεφέρη κλπ κλπ, τυπωμένο σὲ πολυτονικό). Ἡ ὀπτικὴ διαφορὰ ἔχει ἐπιφέρει αὐτὸ τὸ ἀποτέλεσμα. Ὅποιος δὲν μὲ πιστεύει, ἂς δοκιμάσει νὰ κάνει τὸ τὲστ σὲ μαθητές. Ὅποιος τὸ πιστεύει ἀλλὰ νομίζει ὅτι αὐτὸ δὲν εἶναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ καὶ εὐθέως ὑπονομευτικὸ τῆς συνέχειας τοῦ ἑλληνισμοῦ, ἂς συνεχίσει νὰ παίζει μὲ τὰ κουβαδάκια του καὶ ἂς μᾶς ἀφήσει ἡσύχους.


     Στὸ διαδίκτυο βλέπω συνεχῶς πὼς πάρα πολλοὶ συγχέουν τὸ πολιτονικὸ μὲ τὰ ἀρχαῖα, τὴν καθαρεύουσα κλπ καὶ εἶναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ὅτι σχετίζονται μὲ αὐτά! Κανεὶς δὲν ξέρει σήμερα ὅτι οἱ δημοτικιστὲς ἔγραφαν πολυτονικὰ καὶ ὅτι τὸ μονοτονικὸ ἐπεβλήθη ἀπὸ 30 βουλευτές, μεταμεσονυκτίως, ὡς τροπολογία, στὸ πλαίσιο τοῦ καταστροφικοῦ λαϊκισμοῦ τῆς ἐξίσωσης πρὸς τὰ κάτω, ποὺ ἔχει ἀπαυτώσει ὅσο δὲν πάει τὴν παιδεία καὶ μέσῳ αὐτῆς τὶς ἑπόμενες γενεές. Καὶ ὅποτε κάποιος ἐγκαλεῖ ὅσους πολυτονίζουν, τὰ ἴδια ἡμιμαθῆ ἐπιχειρήματα ποὺ τυγχάνουν ἢ μισὲς ἀλήθειες στὴν καλύτερη ἢ ἡμιἐγγράματες βλακεῖες στὴν χειρότερη. Τί νὰ τοὺς πεῖς, κάτσε καὶ διάβασε;;; Ἡ δὲ διασύνδεση τῆς γρπατῆς μορφῆς τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας μέχρι πρὶν τὸ '82 μὲ τὴν...θρησκευτικότητα ρίχνει τὴν χαριστικὴ βολὴ στὴν ἀπελπισία μου.

     Φυσικά, τὸ πρόβλημα δὲν ἔγκειται μόνον στὴν παραποίηση τῆς γλώσσας σὲ ΝΕΑ μονοτονικὴ καὶ ΑΡΧΑΙΑ πολυτονικὴ (ἐδῶ, στὴν ἀρχαία γλῶσσα, ἐμπίπτει καὶ ὁ... Γιάλομ, ποὺ τυπώνεται λόγω ΑΓΡΑς στὸ πολυτονικό). Τὸ ζήτημα εἶναι τεράστιο, ἔχουν γραφτεῖ ἄπειρες σελίδες γι' αὐτό, ἀλλὰ πιστεύω ὅτι αὐτὴ ἡ πλευρά του εἶναι ἡ πιὸ ἐπικίνδυνη μακροπρόθεσμα. Δὲν ἀναγνωρίζω στοὺς ΠΑΣΟΚ τοῦ '82 τέτοια ἐπιτελικὴ εὐφυία, ἀλλὰ πιστεύω ὅτι ἡ ἀλλαγὴ τῆς γραπτῆς μορφῆς τῆς γλώσσας μετἀ ἀπὸ 2.000 χρόνια λειτούργησε στὴν πράξη ὡς φοβερὸς τρόπος κοινωνικῆς μηχανικῆς, δόμησης τῆς ἑλλ. κοινωνίας ἐκ νέου. Ἦρθε ἀπὸ πάνω καὶ ἡ εὐρύτερη ἀντίληψη Φραγκουδάκη γιὰ τὰ σχολικὰ βιβλία (ἅμα δὲν ἔχετε ρίξει μιὰ ματιὰ στὸ "Τα αναγνωστικά βιβλία του Δημοτικού σχολείου:Iδεολογικός πειθαναγκασμός και παιδαγωγική βία, Θεμέλιο, 1978", δὲν ἔχετε δεῖ τίποτα!) καὶ τὸ πράγμα ἔδεσε, ρίχνοντας τὰ μαθητούδια στὰ τάρταρα τῆς δομικῆς βλακείας.

     Τὸ πρόβλημα εἶναι ὑπαρκτό, ΣΟΒΑΡΟ ὅσο καὶ ἡ ἔλλειψη ἐξωτερικῆς πολιτικῆς (ἐντασσόμενο στὸ εὐρύτερο πρόβλημα τῆς παιδείας, ὄχι μόνο του) καὶ πιστεύω βαθιὰ ὅτι ὅταν ἡ Ἑλλάδα ἀποφασίσει νὰ ἀνακάμψει καὶ οἱ Ἕλληνες νὰ σοβαρευτοῦν, τὸ ζήτημα θὰ λυθεῖ διὰ τῆς ἐπαναφορᾶς τῆς πολυτονικῆς δημοτικῆς, καὶ ἡ δισχιλιετὴς γραπτὴ μορφὴ τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας θὰ ἔχει ἀποκτήσει μιὰ σαρανταετὴ παρένθεση ἀφασίας. Ὑγιεία, σὲ ἱστορικὸ χρόνο πρόκειται γιὰ δευτερόλεπτο, καὶ ἡ ζωὴ συνεχίζεται.


     Στὴν περίπτωση ποὺ κάποιοι "ἀνάψουν" καὶ θέλουν διαδικτυακὸ καυγά, δηλώνω ἀπὸ τώρα ὅτι δὲν ἔχω οὔτε τὸν χρόνο οὔτε τὴν διάθεση καὶ τοὺς παραπέμπω στὴν ἀνάγνωση. Χρόνια τώρα ἀπαντῶ διαδικτυακῶς στὰ ἴδια τετριμμένα ἐπιχειρήματα, ἀλλὰ "οὐκ ἂν πείσεις κἂν μὲ πείσεις"ὁπότε βαρέθηκα. Νὰ πᾶτε νὰ βοσκήσουν κάνα βιβλίο.

  • oxoxo avatar
   oxoxo @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/11/2010 16:59:42

   αρες μάρες κουκουνάρες.....

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ oxoxo 09/11/2010 17:19:14

    Καλωσορίζουμε τὸν πρῶτο ἡμιεγγράμματο τῆς παρέας, μὲ τὴν ὑπενθύμιση ὅτι δὲν θὰ ἀπαντήσουμε στὸν δεύτερο.

 6. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 09/11/2010 13:54:07

  Υπάρχει μία ελαφρά, σχεδόν ανεπαίσθητη, μετατόπιση προς την ανάδειξη καλύτερων στελεχών. Για παράδειγμα: δεν βλέπουμε πια τον Γιακουμάτο στην τηλεόραση και βγαίνει πιο συχνά ο Μηταράκης. Δεν εννοώ ότι αρκεί βέβαια...απλώς ελπίζω να είναι δείγμα μιας ευρύτερης αλλαγής.

  Ένα από τα προβλήματα του πολιτικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δεν έχει λόγο που να αναφέρεται στους θεσμούς και ειδικά στο κράτος. Προβληματική περί Κράτους και δημόσιας διοίκησης η Νέα Δημοκρατία δεν διαθέτει. Και τούτο είναι μεγάλο μειονέκτημα στη συγκυρία, ιδίως. Και δεν εννοώ να αναφερθεί στη δημόσια διοίκηση για λόγους τακτικής. Εννοώ για το πώς θα κυβερνηθεί η Χώρα αν έλθει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Λεωνίδας 09/11/2010 15:19:47

   Αυτή η παρατήρηση για την έλλειψη σοβαρού και τεκμηριωμένου λόγου περί κράτους και διοίκησης είναι πάρα πολύ σωστή.
   Ας μην γελιόμαστε, η αντιπολίτευση πάντοτε είναι εύκολη. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά και τεκμηριωμένος λόγος και, στη συνέχεια, εμμονή στην εφαρμογή αρχών.
   Η Ελλάδα παρουσιάζει την όψη ρεμπέτ ασκέρ ως προς την διοίκηση και το κακό ξεκίνησε από τη δεκαετία του '80 ή μάλλον τότε οι υπάρχουσες παθογένειες έγιναν γάγγραινα.

 7. Enzo avatar
  Enzo 09/11/2010 14:00:55

  ε τοτε να φυγουμε απο την ΕΕ

 8. leo avatar
  leo 09/11/2010 14:01:28

  ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ.
  ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΥΡΙΟΙ;;;

  Η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης έφθασε!Από το γραφείο του Υποψηφίου Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιου γίνεται γνωστό πως έχει εξασφαλιστεί ειδική μέριμνα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών από όπου κι αν διαμένουν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2651037494 και στο 6977419910.Υπεύθυνος κ. Πάνος Ευσταθόπουλος.Όσον αφορά την μετακίνηση των ετεροδημοτών της Αθήνας ο συνδυασμός θα διαθέσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα στις 12 κ 13 Νοεμβρίου 2010 , ημέρες Παρασκευή & Σάββατο, με ημέρες επιστροφής τις 14 και 15 Νοεμβρίου 2010, ημέρες Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα.

 9. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 09/11/2010 14:05:52

  Ο Πανίκας θα είναι πάντα εδώ ! Στα μούτρα μας.

  Εκτός άν θεωρείται κι αυτός "αλλαγή". Ή τελος πάντων, ένα αναγκαίο όπλο στον αντιμνημονιακό αγώνα. Οπότε, πάω πάσο.

  Κατα τ'άλλα... ότι πεί η ηγεσία (δηλ. ο Ηγέτης - μή γελιόμαστε). Τουλάχιστον φεύγει το άγχος της σωστής ή όχι επιλογής απο πάνω μας - κάτι είναι κι αυτό. Αισθανόμαστε πιό χαλαροί : - Ψινάκης ; - Ναί, Ψινάκης, κάτι θα ξέρει ο Αρχηγός ! Έχει ο άνθρωπος κάτι το αντιμνημονιακό, μιά αύρα βρε παιδί μου...

 10. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/11/2010 14:07:42

  Μια αφελή ερώτηση να κάνω; Στην διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου είδατε , ακούσατε ή διαβάσατε πουθενά κανέναν Αβραμόπουλο ή Δήμα; Εχει ή όχι δύο αντιπροέδρους αυτό το κόμμα;Μην ψάχνεστε αδίκως φίλοι συναγωνιστές.Τα μηνύματα δεν ήταν καθόλου καλά για μας.Δυστυχώς και ο Αντώνης αυτοεγκλωβίζετε σε συγκεκριμένες λογικές και περιστοιχίζεται και πάλι με λάθος ανθρώπους της πρώην Ανοιξης.Κρίμα.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Γιάννης 09/11/2010 14:19:11

   Σωστά, που είναι οι αντιπρόεδροι; Θα πάει ο Αβραμόπουλος στην πατρίδα του να στηρίξει τον Δράκο;

   • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Kώστας Θ. 09/11/2010 17:04:43

    Ο Αρούλης ως βουλευτής της Β Αθηνών που είναι να στηρίξει Κικίλια?

    • Κώστας Σταματάκης avatar
     Κώστας Σταματάκης @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 09/11/2010 17:26:53

     Ο Αρούλης την Κυριακή το βράδυ ήταν στημένος στο ΜΕΓΑ και έκανε κριτική. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Κικίλια όμως ήταν χαμένος. Όπως και όλοι οι βουλευτές της Β Αθηνών. Να τους έχουμε όλους υπόψη στις βουλευτικές εκλογές, να τους περιποιηθούμε δεόντως.

 11. thanos avatar
  thanos 09/11/2010 14:10:26

  Αναπαράγω για να δώσω έμφαση στο παρακάτω από το κείμενο του άρθρου που συμπυκνώνει και τα δικά μου πιστεύω.


  "Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό της. Αν δεν βάλει μέσα (στο γραφείο του Σαμαρά, στα επιτελεία της Ρηγίλλης, στα κομματικά γραφεία και στις νομαρχιακές) νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες. Θα αποτύχουν τον πρώτο μήνα. Θα τους κοροϊδεύουν τα λαμόγια του Τύπου τον δεύτερο. Στον τρίτο μήνα θα έχουν απογοητευθεί και θα θέλουν να πάνε σπίτι τους. Τον τέταρτο όμως θα βγουν στην τηλεόραση και θα τους πάρουν και τα σώβρακα.

  Τι είπατε δεν υπάρχουν άνθρωποι; Ας διδαχθούν οι αρμόδιοι από το παράδειγμα του Antinews που τόλμησε αυτό που δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα στον χώρο του: να αναδείξει μέσα από τις τάξεις των απλών πολιτών ικανότατους αρθρογράφους και σχολιαστές. Άνθρωποι ικανοί υπάρχουν χιλιάδες. Ευκαιρίες δεν τους δίνονται"

 12. Factorx avatar
  Factorx 09/11/2010 14:10:58

  Να δεις ποια ετοιμάζουν να πάνε στο Ινστιτούτο

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Factorx 09/11/2010 15:45:48

   Γιὰ καλὸ ἢ γιὰ κακὸ τὸ λές;;; Θὰ μᾶς ἔρθει ντουβρουτζᾶς ἢ θὰ πετάξουμε ἀπ' τὴ χαρά μας;;;
   (Πάντως τὸ ΙΔΚΚ εἶναι φωλιὰ -δομικοῦ- ντορισμοῦ. Καὶ σὰν στράτευση, καὶ σὰν πολιτικὴ ἀντίληψη/σκέψη. Διερωτῶμαι πόσο μεγάλα νὰ εἶναι πιὰ τὰ ἔμμεσα προτερήματα τοῦ διορισμοῦ Βαγγέλα, ὥστε νὰ ὑπερφαλαγγίζουν τὰ ἀσύλληπτα μειονεκτήματα, μὲ πρῶτο τὴν ἀπώλεια τοῦ ΙΔΚΚ ὡς πιθανοῦ μελλοντικοῦ ἰδεολογικοῦ μοχλοῦ.)

  • victoria avatar
   victoria @ Factorx 09/11/2010 16:01:52

   ΩΧ...
   Να κανονίσουν την πορεία τους, μην δεν έχουμε πού να σταθούμε μεθαύριο. Είναι μεγάλο και δύσκολο θέμα ποιος επιλέγει ποιους για το αύριο. Παιδιά με προσόντα υπάρχουν πολλά, το θέμα είναι ποιος πιστεύει και τι.
   Πήξαμε σε αυτούς που έχουν το προφίλ, αλλά ουσία... Ποιος θα κρίνει την ουσία. Μόνο κάποιος που την έχει. Και πάλι αν το πετύχει.

   Όσοι έχουμε δουλειές, δεν θα πάμε στο ινστιτούτο. Θα γράφουμε και θα μιλάμε εδώ. Συγχαρητήρια για το άρθρο.

 13. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 09/11/2010 14:25:12

  Και κάτι άλλο: Χθες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου αφιερωμένη στη Ντόρα (ξανά), η Κοραή είπε στην Ντόρα για εκβιασμούς, απειλές κλπ. στην Κρήτη. Η Ντόρα έκανε πως δεν καταλάβαινε παίρνοντας αυτό το γνωστό χαμογελαστό ανήξερο ύφος.
  Ας μας ενημερώσει κάποιος φίλος κρητικός για το τι συνέβη εκεί.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Kώστας Θ. 09/11/2010 17:06:30

   Η Κρήτη θέλει πολλή δουλειά και κακώς στη ΝΔ έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Το νησί μπορεί να μη δώσει ποτέ πλειοψηφία στη ΝΔ αλλά είναι εφικτά ποσοστά της τάξης του 25% ίσως και παραπάνω. Αλλά με δουλειά και ΌΧΙ εγκατάλλειψη

 14. Dorian avatar
  Dorian 09/11/2010 14:33:39

  factorx: ευχαριστούμε για τα καλά λόγια

 15. spiros avatar
  spiros 09/11/2010 14:40:01

  Αγαπητοί φίλοι ο προβληματισμός του άρθορου επανέρχεται γιατί τα απόλυτα νούμερα προασπαθούν να εμηνευτούν πικοιλοτρόπως.
  Είναι γεγονός ότι η παλαιά φρουρά θα προσπαθήσει να αντισταθεί στην επόμεη φρουρά τους "ΝΕΟΥΣ". Η μάχη αυτή έχει αρχίσει και νομίζω ότι είναι πολύ σκληρή γιατί σε λίγο θα υπάρχει "το αντίπαλο δέος". Οι εκλογές έδειξαν ότι η μια πλευρά που λέγεται ΛΑΟΣ έπαψε να συγκινεί με την αλλοπρόσαλη πολιτική. Το επερχόμενο κόμμα είναι άγνωστο σε ποιό βαθμό θα απορροφήσει βουλευτές και τι μέλει γενέσθαι .
  Οι εκλογές έδειξαν ότι η ΝΔ αντέχει παρά τα όποια λάθη τακτική έγιναν προεκλογικά και με ολοκληρωτικό μηχανισμό απέναντι. Από τα υλικά που είχε διαθέσιμα το οικοδόμημα είναι μεγάλο και στερεό. Έδωσε αισιοδοξία στον κόσμο και στην φάση αυτή θεωρώ ότι είναι σημαντικό.
  συμφωνώ με τα γραφόμενα στο άρθρο για την επαύριο. Πρωτίστως όμως πρέπει να λυθούν προβλήματα επικοινωνίας . Δεν μπορεί να βγεί η ΝΔ με το σλόγκαν ΛΙΓΟΤΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ στο ΔΗΜΟΣΙΟ. Η φραστική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ θα συνεγείρει. Ακόμη και φιλελεύθεροι δεν τολμούν να το πούν. Αυτό το πρόβλημα της επικοινωνίας να λέγονται όλα με το όνομά τους είναι το σημαντικό πρόβλημα . Το ίδιο αντιμετωπίζουν και πολλά βολευτάκια. Χαϊδεύουν αυτιά.
  Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι θεωρούνται ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ . Εκεί είναι το επόμενο βήμα συνετισμού από το εσωτερικό του κόμματος.
  Το πρόγραμμα συνεκτικό να συνταχθί γρήγορα για να γίνει σημαία.

 16. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/11/2010 14:44:10

  @ Μικρός Οδυσσέας......1) μπορείς να μας αναφέρεις τα στοιχεία που σε κάνουν να κάνεις ασφαλή εκτίμηση για την πρωτιά του κυρίου Δράκου στον πρώτο γύρο?
  Γιατί εγώ θεωρώ ότι πάμε για το απόλυτο ντέρμπι, στο οποίο δεν χωρούν ασφαλή προγνωστικά.

  2) Για τον πρώτο γύρο στην περιφέρεια Πελοποννήσου είχα γράψει σε σχετικό σχολιό μου ότι προβλέπω 2%-3% διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο.
  Δεν έπεσα και πολύ έξω από την πρόβλεψή μου.....

  Εσύ είχες τώρα αναφερθεί καθόλου σε πρωτιά του κυρίου Τατούλη στον πρώτο γύρο?

  3) Η ΝΔ όντως μείωσε την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά.
  Αλλά αυτό συνέβη, διότι το ΠΑΣΟΚ πήρε πολύ λιγότερες (κατά 1.000.000 περίπου) από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
  Για αυτόν τον λόγο και μειώθηκε αισθητά η εκλογική του δύναμη.
  Αλλά η ΝΔ δεν πήρε περισσότερους ψήφους από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές....δεν εισέπραξε καθόλου από την πανθομολογούμενη δυσαρέσκεια και απογοήτευση των πολιτών.
  Αντίθετα μάλιστα, πήρε και αυτή λιγότερους ψήφους(κατά 500.000 περίπου).
  Βέβαια οι απώλειές της ήταν σαφώς λιγότερες από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η φθορά του ΠΑΣΟΚ ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που έλαβε σκληρά και επώδυνα μέτρα που έπληξαν το σύνολο της κοινωνίας.
  Η φθορά της ΝΔ που οφείλεται άραγε?
  Γιατί δηλαδή την εμπιστεύτηκαν λιγότεροι άνθρωποι και σημείωσε εκλογικό χαμηλό?
  Γιατί δεν εισέπραξε καθόλου από την δυσαρέσκεια των πολιτών, όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις με το ΚΚΕ(π.χ στην Αττική)?
  Γιατί σε κάποιους τομείς της περιφέρειας Αττικής την ΝΔ ξεπέρασε ο κύριος Δημαράς ως και το ΚΚΕ?
  Μήπως τελικά η ΝΔ δεν μπόρεσε συνολικά να πείσει τους πολίτες?

  • Minnie avatar
   Minnie @ δαιμονάκι 09/11/2010 14:48:49

   Η ψηφος ειναι γενους θηλυκου.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:08:40

   @ "η ΝΔ δεν πήρε περισσότερες ψήφους από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογες".Ούτε και το ΠΑΣΟΚ όμως στις εκλογές 2009 πήρε παραπάνω από τα δικά του ποσοστά. Οι νεοδημοκράτες απείχαν από τα πράγματα. Κι όμως όλοι μιλούσαν για περιφανή νίκη του ΓΑΠ.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:18:36

   Δαιμονάκι, είχα πει ότι και πρώτος να είναι στον πρώτο γύρο, έστω κι αν πάρει 45% (που δεν πήρε)θα χάσει. Ντέρμπι το είχαμε πει 500 φορές. Λείπουν ψήφοι από Λακωνία και Μεσσηνία σε σχέση με πέρυσι. Της ΝΔ, που δεν πήγαν στον πρώτο γύρο. Έπιασε ταβάνι στην Αρκαδία, κέρδισε και την Αργολίδα, δεν έχει άλλες εφεδρείες ο Τατούλης.
   Και συγγνώμη αλλά το 0,77 από το 2% έχει απόσταση 5.000 ψήφων

   • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ μικρός οδυσσέας 09/11/2010 17:10:38

    Η πατρίδα μου η Κορινθία έδωσε πρωτιά Δράκου πάντως, έστω και με 1,3%. Η νότια Πελοπόννησος που είναι η πιο δεξιά περιοχή της χώρας έχει δυνατότητες για μεγαλύτερα ακόμα ποσοστά στον Δράκο. Όσο για την Αρκαδία, δούλεψε το αθάνατο ρουσφέτι αλλά ο πρόεδρος θα πάει απο κει να συσπειρώσει τον κόσμο. Το ίδιο και στην Αργολίδα που η λιγερόκορμη γεροντο-φιλενάδα της Θοδώρας τα έδωσε όλα υπέρ Τατούλη. Θα τα πούμε με δαύτην από Δευτέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος (θα είναι θετικό για Δράκο).

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:36:07

   O Σαραβάκος,υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον συνδυασμό Τατούλη, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον συνδυασμό, χαρακτήρισε τον γυρολόγο πολιτικό "επικίνδυνο για την Πελοπόννησο" και καλεί σε μαζική καταψήφιση του συνδυασμού του.
   Τελειωμένος είναι ο Τατούλης...Και βρήκε το τέλος που του άξιζε. Απόβλητος, προβλέπω να βρίσκει στέγη στο απόκομμα της Ντόρας μαζί με τον γίγαντα Κιλτίδη.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Κώστας 09/11/2010 17:11:35

    ...και τον συνήγορο των χασισοκαλλιεργητών από Χανιά μαζί.

 17. eco avatar
  eco 09/11/2010 14:44:16

  θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο. Θεωρώ πως η πλειοψηφία που στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνεί με το κείμενο σας. Οι απόψεις αυτές και η κατά τόπους επιλογές Δημάρχων και Περιφερειαρχών μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε γιατί τους ψηφίσαμε.
  Να γνωρίζεται ότι οι «Σαμαρικοί» (όχι οι φίλοι του Σαμαρά , αλλά αυτοί που εκφράζονται από αυτές τις απόψεις) κάνουν υπομονή με τις «ισορροπίες» αλλά όχι για πολύ.
  Αρκετούς παππούδες οπαδούς της κυρίας και των απόψεών της ανεχτήκαμε να μας εκπροσωπούν σε τοπικό επίπεδο. Έρχεται η ημερομηνία λήξης.

 18. Armageddon avatar
  Armageddon 09/11/2010 14:48:30

  ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑΝ. ΜΗΝ ΠΤΟΗΣΕ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΜΕ....

 19. man8os avatar
  man8os 09/11/2010 14:50:28

  Μετα τις εκλογες να αλλαξει στρατηγικη.
  Να βγαλει την νεολαια στους δρομους, να επικοινωνισει μια αλλη φωνη.
  Να μιρασουμε φυλλαδια, σε καθε περιφερεια για τα τοπικα προβληματα και λυσεις.
  Να μοιρασουμε φυλλαδια για τις μπλε και τις κοκκινες γραμμες.
  Να κινητοποιησουμε κοσμο για πορειες, κατα τις εφαρμοζομενης πολιτικης.
  Να δειξουμε οτι ημαστε υπαρκτοι, στην βουλη και στον δρομο και στον δημοσιο διαλογο με λογο και επιχειρηματα

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ man8os 09/11/2010 16:32:38

   Ποιά νεολαία ρέ, τοὺς ΟΝΝΕΔίτες;;; Χά!

   • man8os avatar
    man8os @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/11/2010 17:13:39

    Ναι αυτους.
    Αλλοιως ας την επανιδρυσει αν θεωρει οτι δεν βοηθαει.

 20. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 09/11/2010 14:51:46

  o Σαμαράς πρέπει επειγόνως να αναμορφώσει την ηγετική ομάδα και να βελτιώσει την επικοινωνιακή πολιτική..Θέλουμε να βλέπουμε Μηταράκη-Σταικούρα-Χαρακόπουλο και όχι Γιακουμάτους και Παυλόπουλους στα κανάλια..Πρέπει επίσης η ρητορική του να απευθύνεται και σε ανθρώπους που δεν ανήκουν σε αυτό που λέμε σκληρό πυρήνα της παράταξης..Τρίτο και σημαντικότερο η δημιουργία προγράμματος το οποίο θα γίνει σημαία και θα μπορεί να "επικοινωνηθεί" μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό..

  • Minnie avatar
   Minnie @ περήφανος δεξιός 09/11/2010 14:53:46

   Να προσθεσω οτι πρεπει να αντικαταστησει και τον Παναγιωτοπουλο η θα πεσετε ολοι να με φατε?

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Minnie 09/11/2010 15:01:40

    Γιατί να σε φάμε;
    Και ποιόν να βάλει; Τουλάχιστον αυτός ξέρει καλά τα media. Ξέρω - δεν είναι και ο συμπαθέστερος αλλά γι’αρχή μάλλον ήταν καλή λύση.

    • Minnie avatar
     Minnie @ Kώστας Θ. 09/11/2010 15:08:12

     Εκανε μια αποπειρα με την Β. Τζοντζολα το καλοκαιρι και μετα την εφαγε το μαυρο το σκοταδι την καημενη.

     Εαν δεν θελει να αλλαξει τον Παναγιωτοπουλο, να του επιβαλει να αλλαξει image.
     Ειναι επιεικως τραγικος.

     Τουλαχιστον με τον Πεταλωτη γελαω... με τον Παναγιωτοπουλο ομως κλαιω μαυρο δακρυ.

   • Apollonios avatar
    Apollonios @ Minnie 09/11/2010 16:23:33

    +1000

 21. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/11/2010 14:58:50

  @Μικρός Οδυσσέας...3) άμα κάποιοι πανηγυρίζουν που ο κύριος Κικίλιας ως επίσημος υποψήφιος της ΝΔ πήρε 20,5% περίπου στην περιφέρεια Αττικής, τι να πω......η ΝΔ στην πρόσφατη δεινή της ήττα σε ολόκληρη την χώρα(εκλογές 2009) κατάφερε και πήρε 27% συνολικά στην περιφέρεια Αττικής.......και τώρα πήρε 20,5% σε περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, όπου η κοινωνία συνολικά δυσανασχετεί ......χάνοντας μάλιστα 260.979 ψήφους (το 2009 στην περιφέρεια Αττικής πήρε 548.084 ψήφους, ενώ τώρα πήρε μόνο 287.105!!!!!).
  Μήπως λοιπόν και οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την ΝΔ και προσωπικά τον κύριο Σαμαρά, για αυτό και απείχαν μαζικά από την ψηφοφορία?

  4) Αν υποθετικά η ΝΔ υποστήριζε επίσημα εσένα υποψήφιο περιφερειάρχη για την περιφέρεια Αττικής, πόσο λιγότερο ποσοστό άραγε θα έπαιρνε?
  5%, 10%,15%?
  Ή μάλλον θα έπαιρνε η ΝΔ το ίδιο ποσοστό (20,5%)?

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:31:24

   Δαιμονάκι βρες μου ένα γκάλοπ που έδειχνε τον Κικίλια δεύτερο. Όταν το έγραψα και το είπα, όλοι το θεωρούσαν καλαμπούρι. Και έλεγα ότι ο Δημαράς θα μείνει έξω, πρόσεξε το αυτό . Είναι μεγάλη επιτυχία των ανθρώπων που στήριξαν Κικίλια. Ο Δημαράς είχε πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και αναγνωρισιμότητα τεράστια. Και το 2006 που είχε προβάδισμα κέρδισε η Γεννηματά
   Κατά τα λοιπά δεν συγκρίνονται οι εθνικές με τις περιφερειακές. Διάβασε και την ανάρτηση περί αποχής. Πάντα σε νομαρχιακές, ευρωεκλογές τα 2 κόμματα είχαν απώλειες, μικρές ή μεγάλες. Εϊναι διαφορετικό το διακύβευμα των εθνικών

 22. Moriarty avatar
  Moriarty 09/11/2010 15:00:01

  Πολύ καλό το άρθρο. Ο Σαμαράς θα πρέπει (αν δεν το προσπαθεί ήδη) να λειτουργεί με δύο βιβλία στρατηγικής ανά χείρας: το ένα, να βασίζεται στα γνωστά φθαρμένα υλικά και τις πρακτικές του χθες, βελτιωμένες όπως-όπως. Το δεύτερο, να είναι λευκό, να του επιτρέπει τον σχεδιασμό από την αρχή με αναζήτηση νέων, ικανών προσώπων, νέων προσεγγίσεων επικοινωνίας με το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, νέους τρόπους αντιπροπαγάνδας στην προπαγάνδα των ΜΜΕ. Όταν ωριμάσει ο χρόνος, το πρώτο βιβλίο θα πάει στο καλάθι των αχρήστων και το δεύτερο θα αποτελέσει την πολιτική ενός σύγχρονου φιλελεύθερου-ριζοσπαστικού πατριωτικού κόμματος. Για τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να έχει δίπλα του έγκριτους ειδικούς επιστήμονες σε θέματα δημόσιας διοίκησης, φορολογικής πολιτικής, οικονομίας και ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι και θα καταρτίσουν ένα συνεκτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

 23. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/11/2010 15:03:25

  Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

  Ξένα οικονομικά κέντρα έχουν αλώσει το κράτος διαφθείροντας πολιτικούς, με μόνο σκοπό την συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας, εδώ και δεκαετίες. Βάζοντας τεράστια εμπόδια στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Κυρίως στους μικρους και μεσαίους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι σύμμαχοί των ξένων αυτών κέντρων. Συνεταίροι τους.

  Δηλαδή, η πολιτική διαφθορά είναι ο νεκροθάφτης της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

  Οσο έχουμε πολιτική διαφθορά (κι έχουμε να φαν κι οι κότες), ανάπτυξη ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

  Κι όσο δεν βλέπουμε ανάπτυξη, δεν θα δούμε κι ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

  Είναι τόσο απλό.

  Ανεξάρτητα κόμματα θέλουμε λοιπόν. Χωρίς διεφθαρμένους πολιτικούς.
  Χωρίς ανεξάρτητα κόμματα, ανεξάρτητο κράτος δεν κάνουμε.

  Ανεξάρτητο κράτος χωρίς ανεξάρτητα κόμματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  Ανεξάρτητο κράτος με τα κόμματα γεμάτα πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα εδώ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  Γι' αυτό συζητήσεις οικονομικές και οικονομικίστικες που λαμβάνουν μόνο υπόψη οικονομικούς δείκτες, ΔΕΝ ΛΕΝΕ πολλά πράγματα. Δεν σημαίνουν τίποτε. Δεν πιάνουν "χαρτωσιά".

  Η διαφθορά είναι τόση και τέτοια που θα ακυρώσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό μέτρο. Δίότι η ανάπτυξη πάει κόντρα στα συμφέροντα που η πολιτική διαφθορά εξυπηρετεί.

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

  Και η πολιτική διαφθορά ΔΕΝ μπορεί να καταπολεμηθεί με τα "συνήθη μέσα": εξεταστικές βουλευτών και διορισμένους από την κυβέρνηση δικαστές. Τα δοκιμάσαμε πολλές φορές αυτά τα "όπλα" και ήταν άσφαιρα.

  Οποιος νομίζει ότι μπορεί να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης χωρίς να γεμίσει τις φυλακές με τους διεφθαρμένους πολιτικούς ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Κι εμείς δεν έχουμε ακόμη ΚΑΝΕΝΑΝ διεφθαρμένο στη φυλακή. Εχουμε μόνο ελλείμματα. Εχουμε μόνο τεράστια κρυφά δάνεια. Και κανέναν στην φυλακή.

  Εχουμε έγκλημα χωρίς ενόχους.

  Εχουμε ομολογία της μεγάλης διαφθοράς πρόσφατα από επιφανές στέλεχος του EuroGroup. Οτι ήξεραν για δεκαετίες για το οικονομικό χάλι του ελληνικού δημοσίου αλλά δεν μιλούσαν γιατί κέρδιζαν "τεράστια ποσά".

  Και έχουμε ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ κόμματα που κάνουν "αντι-μνημονιακό" αγώνα χωρίς να λένε τίποτε για την ταμπακιέρα: τους οργανισμούς εκείνους, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που κέρδιζαν και κερδίζουν "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ" και μας έφεραν το Μνημόνιο. Η παρούσα καταστροφική κυβέρνηση είναι ένας απλός εκτελεστής του σχεδίου. Οι εγκέφαλοι είναι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και η διεθνής ληστοσυμμορία πίσω από αυτούς.

  Και όσο δεν μιλάει η αντιπολίτευση εναντίον τους, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κρατάμε μικρό καλάθι.

  Πατριωτική πολιτική δεν μπορεί να γίνει όταν λες ότι θα τιμήσεις την "υπογραφή τους κράτους" στο Μνημόνιο. Κάτω δηλαδή από ένα κείμενο που παραδίνει μεγάλα τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένους οργανισμούς, και αποδέχεται να δικαστεί η ελλάδα με το Αγγλικό δίκαιο. Τι πατριωτική πολιτική είναι αυτή; Τι αντι-μνημονιακή πολιτική είναι αυτή;

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Πατριωτική πολιτική και αντι-μνημονιακή πολιτική είναι να βγεις και να καταγγείλεις τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ως κατάπτυστο και ως βασικό όργανο της καταστροφής που βιώνουμε.

  • sawas avatar
   sawas @ Θραξ Αναρμόδιος 09/11/2010 17:49:38

   Θρακα

   για ακομη μια φορα εχεις δικιο.....

 24. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 09/11/2010 15:03:28

  Εξαιρετικό αρθρο και ελπίζω χρήσιμο για την ηγεσία του κομματος.

  Θεωρώ ομως οτι πέραν όλων των άλλων, το σημαντικότερο ειναι να αποσαφηνιστεί η ιδεολογική ταυτότητα του κομματος. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός ακούγεται λίγο νεφελώδης εννοια στην μεγάλη μάζα του λαού. Τα μηνύματα των εκλογών δείχνουν οτι οι οφελημένοι απο εδω και εμπρός θα ειναι τα κόμματα που εχουν ξεκάθαρη ταυτότητα και προσανατολισμό.
  Καλώς-κακώς το ΚΚΕ και τα λοιπά Αριστερά κόμματα τον έχουν, γι' αυτό και όλα μαζί ξεπέρασαν το 20% για να μην πω οτι οποτεδήποτε πάμε σε βουλευτικές θα "χτυπήσουν" 25%.
  Καλώς-κακώς η Χρυσαυγίτες τον έχουν, γι' αυτό εκαναν 5,3% στην Αττικη και δεν θα παραξενευτώ αν τους δω στο μέλλον να διεκδικούν και την είσοδό τους στην Βουλή ενω κομματα τύπου ΛΑΟΣ που δεν ξέρουν τι θέλουν και που πάνε, θα ψάχονται σε λίγο καιρό...
  Η Ν.Δ. με βασική επιχειρηματολογία "εχουμε το κατάλληλο μιγμα οικονομικής πολιτικής για να βγούμε απο το μνημόνιο σε 18 μηνες" δύσκολα θα πείσει άλλους εκτός απο τους νεοδημοκράτες και μερικούς ακόμα συγγενείς.
  Οταν εχεις οικονομικό πόλεμο και διακυβεύεται η προσωπική σου ύπαρξη και εθνική κυριαρχία δέν παίζεις με τους συνήθεις τρόπους και πολιτικές αβρότητες.
  Χρησιμοποιείς οτι μέσα εχεις, θεμιτά και αθέμιτα για να επιβιώσεις. Καλύτερα να σωσεις τον λαό σου κι ας σε βρίζουν οι ξένοι παρά να σε χτυπάνε στην πλάτη και να σου απονέμουν δήθεν βραβεία και να σε δουλεύουν με τα "μπράβο αγόρι μου. εισαι μεγάλος. εσυ θα μεινεις στην ιστορία ως ο αναμορφωτής της χώρας σου" και να νομίζεις οτι εισαι τετοιος, παιζοντας το παιχνίδι τους και τυφλωμένος στίς "δόξες" σου να μπορείς να δείς το ναυάγιο που έρχεται για την χώρα σου.
  Οι περιστάσεις ειναι εξαιρετικά κρίσιμες και κάτω απο τετοιες συνθήκες, ο ηγέτης δεν κλωθογυρίζει με ημίμετρα, στρογγυλεμένες πολιτικές αποφάσεις και συμπεριφορές.
  Η χώρα για να επιβιώσει πρέπει να πάει σε 30% "haircut" και επιμύκυνση στη αποπληρωμή του χρέους για τουλάχιστον 10 χρόνια παίρνοντας τα ανάλογα μέτρα τόσο σε οτι αφορά τίς σχέσεις μας με το εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ωστε να γυρίσουμε σε θετική οικονομική διακυβέρνηση, μέσα απο τον βιομηχανικό προσανατολισμό, την αξιοκρατία, ισονομία και φορολογική συνειδηση.
  Ποια ειναι αυτά τα μέτρα? Να μην επαναλαμβανόμαστε. Τα ξέρουν όλοι αλλά που ειναι ο ηγέτης με την γνωση, το θάρρος και την αποφασιστικότητατα να τα υλοποιήσει στο σύνολό τους?
  Το θέμα λοιπον ειναι ποιός θα έχει το guts να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις και να τις βροντοφωνάξει καλωντας σε συσπείρωση τον λαό, δημιουργώντας του ελπίδα και προοπτική. Αυτός που θα το κάνει, θα ειναι και ο ηγέτης της επόμενης 15ετίας που θα μείνει στην ιστορία αφήνοντας στην λήθη ολους του ψευτοηγέτες που μας κυβέρνησαν την τελευταία 35ετία.

 25. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 09/11/2010 15:05:01

  Ραβίνε, σε ευχαριστώ για την αποδοχή

 26. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 09/11/2010 15:05:17

  πρεπει να βγαλει καινουργιο κοσμο μπροστα!δεν αντεχω να βλεπω τον αρουλη. πρεπει επεισης να σταματησει να παιζει το παιχνιδι μεσα απο νταβατζοκαναλα οπως πολυ σωστα λετε το διαδυκτυο προσφερει απεριοριστες δυνατοτητες.

 27. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/11/2010 15:06:32

  σταματήστε επιτέλους να μοιράζετε συγχαρητήρια για τα άρθρα που αναρτώνται και να βαυκαλίζεστε μεταξύ σας.
  Μην εθελοτυφλείτε!!!!!!!!!!

  Και η ΝΔ έχει τεράστιο πρόβλημα.

  1) Έχασε περίπου 500.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.....μόνο στην περιφέρεια Αττικής την ψήφισαν λιγότεροι 260.979 άνθρωποι!!!!!!

  2) Δεν μπόρεσε να εισπράξει καθόλου από την γενικότερη δυσαρέσκεια των πολιτών......το ΚΚΕ αύξησε σημαντικά τα εκλογικά του ποσοστά τουλάχιστον από τους ψήφους διαμαρτυρίας.

  3) Το πρόβλημα δεν είναι συγκυριακό.

  Οι πολίτες σαφώς την θεωρούν συνυπεύθυνη με το ΠΑΣΟΚ για τα χάλια της χώρας και την μεγάλη κρίση που διανύουμε.

  4) Δεν έχει ακόμα πείσει τους πολίτες, παρόλο που εδώ και 1 χρόνο έχει νέο αρχηγό, νέες πολιτικές.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:22:04

   Τα προσυπογράφω τα παραπάνω, δυστυχώς...

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:34:44

   Όλα αυτά τα στοιχεία δεν μέτρησαν λες:
   Με νωπές τις πληγές των εσωκομματικών, με τη Ντόρα να προαναγγέλλει την ίδρυση κόμματος, το Μητσοτάκη να τάσσεται φανερά υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ, με τους βαρόνους να καλούν τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε οικουμενική και να αφήσει τις ακρότητες (!!!), με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα να ασχολείται με τις αποχωρήσεις του «Master Chef» και του «Big Brother», τον Καραμανλή να βρίσκει την ώρα να μιλά στους εμπόρους (ήμαρτον Κύριε), κάποιους πολιτευτές αλλά και βουλευτές να στηρίζουν άλλους συνδυασμούς, (κρυφά ή φανερά) το κόμμα αργοκίνητο καράβι, τα ΜΜΕ όλα απέναντι του αλαζονικά και προκλητικά, ο ισχυρισμός ότι δεν πήγε καλά η ΝΔ είναι αστείος, προκατασκευασμένος και δεν επιδέχεται σοβαρής κριτικής. Εκτός αν κάνουμε ανάλυση με όρους Καμίνη, που έμεινε 7 μονάδες πίσω και αποδοκιμάστηκε ο Κακλαμάνης!!!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 15:40:54

   Και επίσης το να λέμε και καμιά καλή κουβέντα δεν είναι ελάττωμα. Επειδή με προκαλείς πες μου ένα σάιτ ή μια εφημερίδα που έλεγε:
   1. Ότι δεν θα κάνει εκλογές
   2. Ότι ο Κικίλιας είναι στον δεύτερο γύρο με τρίτο τον Δημαρά
   3. Ότι η "σίγουρη Πελοπόννησος δεν έχει κλειδώσει
   4. Όταν ειρωνεύτηκα ένα γκάλοπ που έδινε 42-28 ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν ήξερα τι έλεγα. Από τις 14 μονάδες πήγαμε στις 2. Στατιστικό σφάλμα...

 28. George avatar
  George 09/11/2010 15:07:58

  "Αν δεν βάλει μέσα (στο γραφείο του Σαμαρά, στα επιτελεία της Ρηγίλλης, στα κομματικά γραφεία και στις νομαρχιακές) νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες. Θα αποτύχουν τον πρώτο μήνα. Θα τους κοροϊδεύουν τα λαμόγια του Τύπου τον δεύτερο. Στον τρίτο μήνα θα έχουν απογοητευθεί και θα θέλουν να πάνε σπίτι τους. Τον τέταρτο όμως θα βγουν στην τηλεόραση και θα τους πάρουν και τα σώβρακα."
  Ετσι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 09/11/2010 15:20:23

  Γράφτηκε ότι το antinews ανέδειξε πολλούς ως άξιους σχολιαστές και αρθρογράφους. Αυτό είναι σωστό. Χρησιμοποιείται αυτό το επιχείρημα ως τι μπορεί να κάνει, κατ' αναλογία, ο Σαμαράς στη ΝΔ. Δηλαδή ότι ναι, υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό το έργο μέσα από τη σημερινή ΝΔ. Μέχρι εδώ καλά. Μία παρατήρηση δική μου σε σχέση με αυτήν την αναλογία.

  Ενώ βρίσκω το antinews εξαιρετικό και μοναδικό σε πολλά πράγματα, ακόμη δεν μπορώ να ξεπεράσω μία επιφύλαξη που έχω ως προς τον «μέσο όρο» των απόψεων των σχολιαστών σε σχέση με την Εκκλησία. Βρίσκω, δυστυχώς, αυτόν τον «μέσο όρο» επηρεασμένο από τον αντικληρικαλισμό της αριστεράς. Αναρωτιέμαι αν αναζητείται τέτοιο ποιον ανθρώπων από τον Σαμαρά στη σημερινή και αυριανή ΝΔ.

  Θα το πω ωμά. Μία ΝΔ με εχθρική ή ακόμη και ουδέτερη στάση απέναντι στην Εκκλησία δεν έχει καμία τύχη. Η πίστη του λαού μας είναι βαθειά ριζωμένη. Η παράδοσή του επίσης. Η ΝΔ δεν έχει καμία επιλογή ως προς το αν θα είναι φίλια προς την Εκκλησία ή όχι. Και για παράδειγμα δεν θα χρησιμοποιήσω τον Σημίτη (κακά τα ψέμματα, ο Χριστόδουλος τον οδήγησε σε συντριβή το 2004), αλλά τον Καραμανλή. Οι πέριξ της Εκκλησίας άνθρωποι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τον Καραμανλή σ' αυτό το θέμα. Επ' ουδενί δεν λεώ ότι εκεί οφείλεται η ήττα του 2009. Αλλά λέω ότι και αυτό συνετέλεσε ως ένα βαθμό. Απλά συνετέλεσε μακρυά από τα ΜΜΕ. Στο πεδίο του απλού κόσμου που δεν εκφράζεται από τα ΜΜΕ. Αν κάποιος έχει μάτια σε όλην την κοινωνία και όχι μόνο σε κομμάτια της, το βλέπει.

  Προσέξτε το.

  • dimitris hamenos avatar
   dimitris hamenos @ Τζώνυ Μπη Γκουντ 10/11/2010 15:05:03

   Α μαλιστα αγαπητε μου, εμεις που δεν προσκηναμε τον Γιαχβε δεν εχουμε δικαιωμα λογου για τα πραγματα. Δημοκρατικοτατο και ανεξηθρησκο σας βλεπω! Θα σας συμβουλευα να πατε καμια βολτα απο του Ροϊδη να τα πειτε με τα παιδια απο εκει να περασετε ομορφα...

 30. George avatar
  George 09/11/2010 15:21:00

  Εγω έχω ειλικρινά μία απορία και ελπίζω κάποτε να πάρω μια απάντηση.

  Τι περιμένει ο Σαμαράς για να διώξει με τις κλωτσίες τύπους σαν τον Πάκη?

  Γιατί δεν το κάνει?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ George 09/11/2010 15:23:20

   "Ευχαριστώ τους (λαθρο)μετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα"
   "αμυντική στάση της αστυνομίας"...
   Θέλετε άλλα;

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ George 09/11/2010 16:37:21

   Bουλευτής είναι ο Πάκης όπως και πολλοί άλλοι. Από που να τον διώξει? Αν θέλουν οι αθηναίοι, ας τον διώξουν στις επόμενες εκλογές.
   Ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς έχει μια δεδομένη κοινοβουλευτική ομάδα. Θα δουλέψει με αυτούς μέχρι τις επόμενες εκλογές, θέλει-δε θέλει.

   • man8os avatar
    man8os @ Κώστας Θ. 09/11/2010 17:14:23

    Στις επομενες ομως, να μην τον εχει υποψηφιο.

 31. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 09/11/2010 15:21:22

  Επειδή οι αριθμοί πάντα λένε την αλήθεια, αλλά ως συνήθως ερμηνεύονται κατά το δοκούν, τα επίσημα στοιχεία λένε τα ακόλουθα:

  Στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις τα τρία πρώτα κόμματα έλαβον:
  2007: ΠΑΣΟΚ 2.727.279 - ΝΔ 2.994.979 - ΚΚΕ 583.750
  2009: ΠΑΣΟΚ 3.012.373 - ΝΔ 2.295.967 - ΚΚΕ 517.154
  2010: ΠΑΣΟΚ 1.878.014 - ΝΔ 1.778.062 - ΚΚΕ 589.060
  Το μόνο κόμμα που δικαιούται να μιλάει για νίκη, είναι το ΚΚΕ, και αυτό μόνο, για τους 5.310 παραπάνω ψήφους από το 2007, δηλαδή μόλις πριν από τρία χρόνια που δεν είχε καν ξεκινήσει η κρίση.
  Τώρα τι σόι νίκη είναι αυτή, μόνο ο Περισσός το ξέρει.

  Στην περιφέρεια Αττικής, όπου είναι εγγεγραμμένοι 2.737.947 (με ενσωμάτωση του 98,32%), ο κ. Σγουρός έλαβε 338.123 ψήφους, ο κ. Κικίλιας έλαβε 287.105 ψήφους και ο κ. Παφίλης έλαβε 202.793 ψήφους.

  Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και τις αναγωγές, και βγάλτε συμπεράσματα.
  Όλα τα υπόλοιπα ανάγονται σε ερμηνείες κατά το δοκούν, που ουσιαστικά κρύβουν το πραγματικό πρόβλημα που έχουν όλα τα κόμματα.
  Και αυτό είναι, ότι πλέον δεν ΠΕΙΘΟΥΝ.
  Οι "πελάτες" αραίωσαν και όσο πάει θα αραιώνουν και περισσότερο.
  Το δυστύχημα εν τέλει είναι, ότι έχουν καταφέρει να αποστασιοποιήσουν τους πολίτες από τις πολιτικές διαδικασίες, ενώ συνάμα είτε του σκάβουν καθημερινά τον λάκκο, είτε απλά τον βοηθούν να πετάει έξω τα χώματα.

  Η προσπάθεια αποτύπωσης χρωμάτων στον εκλογικό χάρτη, με σκοπό την ψυχολογική επικράτηση επί του αντιπάλου, ανήκει στην δεκαετία του '80, όπου άρχισαν να μπαίνουν οι έγχρωμες τηλεοράσεις μαζικά στα σπίτια.

  Ο κυρίαρχος λαός απεδείχθη ότι είναι άξιος της μοίρας του.
  Αποφάσισε να υποστεί όλα τα δεινά που κατηγορεί ότι του έχουν φορτώσει, αυτοί που ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια, επειδή δεν έχει την βούληση να μιλήσει ξεκάθαρα,
  και είτε να μαυρίσει πανηγυρικά την κυβέρνηση, είτε να απέχει καθολικά από την διαδικασία, απαιτώντας κάτι τελείως ανατρεπτικό.

  Άρα τώρα που θα έρθουν τα νέα μέτρα, είναι προφανώς έτοιμος να κατηγορήσει το άτιμο σύστημα και την π...άνα κοινωνία, που και να χιονίζει επί πέντε χρόνια, άσπρη ημέρα δεν θα δει.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ ο νοών...νοείτω 09/11/2010 18:33:08

   Μη βάζετε νούμερα. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πάει να ψηφίσει.Οι μοναδικοί που έχουν λεφτά είναι οι αριστεροί.

 32. Enzo avatar
  Enzo 09/11/2010 15:27:21

  αδερφια η ΝΔ πρεπει να γινει σαν το ΠΑΜΕ.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Enzo 09/11/2010 15:42:25

   Σωστός!

  • man8os avatar
   man8os @ Enzo 09/11/2010 16:10:52

   Συμφωνω, ουσιαστικα αυτο προτεινω.
   Κινηματικο τροπο δρασης

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ man8os 09/11/2010 16:41:53

    Παιδιά "συντηρητική" παράταξη είμαστε όχι ΜΛ-ΚΚΕ.
    Να σας άκουγαν οι συνταξιούχοι βασιλόφρωνες...

    • man8os avatar
     man8os @ Κώστας Θ. 09/11/2010 17:12:33

     Οι ανθρωποι αλλαζουν αναλογα με τις περιοδους.
     Οταν δεν υπαρχει διακυβευμα,γιατι να κουνηθεις απο τον καναπε σου?
     Οταν παιζετε η εθνικη κυριαρχια και το προσωπικο μας φιλοτιμο, γιατι να μην υιοθετησουμε ποιο εντονο τροπο δρασης?

    • Enzo avatar
     Enzo @ Κώστας Θ. 09/11/2010 17:44:20

     Kωστα για δραση μιλαμε, ο κωλος της κοινωνιας και των νεοδημοκρατων "πιαστηκε" στον καναπε!

     • Κώστας Θ. avatar
      Κώστας Θ. @ Enzo 09/11/2010 21:14:59

      Πλάκα κάνω παιδιά, συμφωνώ μαζί σας. Και γώ από μαθητής στη δράση είμαι.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Enzo 09/11/2010 18:49:18

   Συμφωνώ!!!!

 33. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 09/11/2010 15:27:55

  Τα περισσοτερα ψηφοδελτια της Ν.Δ. σε αυτες τις εκλογες ηταν γεματα βαρωνους,γαλαζοαιματους γιους και κορες,γλυφτες του κερατα,φαντασματα του παρελθοντος,λαμογια και τρωκτικα,φοιτητοπατερες και νταβατζηδες της ΟΝΝΕΔ,κρατικοδιαιτους επιχειρηματιες και πολλα αλλα αθλια υποκειμενα.

  Ο Σαμαρας και οι στενοι του συνεργατες ειναι απολυτως μονοι τους.

  Ο Αντωνης εκανε το μεγαλο λαθος!Πηρε ενα σαπισμενο πτωμα (Ν.Δ.) ελπιζοντας οτι θα το αναστησει και θα το καταστησει ικανο να φερει την πολιτικη ανοιξη στην Ελλαδα.

  Το σωστο θα ηταν να δημιουργησει ενα νεο κομμα.

  Που πας ρε Αντωνη?Αμα γινεις πρωθυπουργος σε δυο μηνες θα σε τσακισουν τα σκανδαλα και η αχρηστια τους.Ουτε στην Δ.Ε.Θ. θα προλαβεις να μιλησεις!

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Επαγρυπνών 09/11/2010 16:28:30

   πολύ σωστός "Επαγρυπνών"....

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ Επαγρυπνών 09/11/2010 16:34:02

   Ως έναν βαθμό συμφωνώ. Υπάρχει απάντηση καθώς ο Σαμαράς δεν είχε πολιτικό χρόνο, καθώς η κουβέντα για τους υποψηφίους άνοιξε αν θυμάστε, από τον Μάρτιο με τη δήλωση του Νικήτα. Έτσι τα κανάλια της διαπλοκής συντήρησαν το θέμα. Οι εκδότες και καναλάρχες είναι ο αντίπαλος. Πολιτικές προτάσεις για τον περιορισμό ή τους χρειάζονται. Αν δει κανείς το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ηγετικής ομάδας μπορεί να καταλάβει πως χωρίς τους πάτρωνες δεν στέκονται ούτε σε πηγαδάκι. Η ΝΔ δεν έχει να χάσει τίποτα, από μία ρήξη με αυτούς. Αντίθετα η περίοδος που ο Ρουσόπουλος και ο Σουφλιάς έκαναν συμφωνίες με τους νταβατζήδες έδειξε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν μπέσα.

 34. Χαρις Ποντικός avatar
  Χαρις Ποντικός 09/11/2010 15:39:46

  Elpizw na diavazoun to blog sas paides. Evge. Alla na den eisai thn ONNED ta MAKI etc den nomizw na kataferei kapoios na mpei se kapoio komma. Afto pou exw na pw (kai sorry gia ta greeklish) einai oti o Samaras edw prepei na deiksei an einai eksipnos kai na parei kosmo pou den einai ND. Pou einai ikanos na ypiretisei ton kosmo gia ton kosmo kai oxi gia to eafto tou. To exw ksanapei opoios dei ton politiko ws epaggelma einai xamenos apo xeri kai dystyxws xamenoi kai oi Ellines.

 35. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/11/2010 15:41:37

  "Γιατί για εμάς το ζητούμενο δεν είναι να βγει πρωθυπουργός – αυτό ήδη το έχει μάλλον καταφέρει.

  Για μας το ζητούμενο είναι να κυβερνήσει πραγματικά την Ελλάδα και να την αλλάξει με βάση το όραμα που ενέπνευσε για να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ.

  Αποτελεί λοιπόν παραδοξολογία να οραματίζεται κανείς τη Νέα Μεταπολίτευση και να θέλει να την πραγματώσει με τα φθαρμένα υλικά της προηγούμενης."

  ΑΚΡΙΒΩΣ.

  Ἀκούει κανεὶς ἐκεῖ στὸ νεοκλασσικό;

  Ἂ καὶ κάτι ἀκόμα. Ὅπως λέει τὸ ἔξοχο ἄρθρο, ὁ Σαμαρᾶς θὰ κυβερνήσει, ἂς προχωρήσουμε πέρα ἀπ' αὐτό, τὸ ψωμὶ εἶναι στὸ ΠΩΣ καὶ μὲ ΠΟΙΟΥΣ θὰ κυβερνήσει. Γι' αὐτό, ἂς μὴν φθείρονται τὰ 2-3 μυαλὰ ποὺ τρέχουν μὲ ΧΙΛΙΑ ἐκεῖ μέσα ἀποκλειστικὰ στὴν χάραξη τῆς στρατηγικῆς γιὰ νὰ κερδηθοῦν οἱ ἐκλογές. Ὥρα νὰ ἀσχοληθοῦν ἐπιτελικὰ μὲ τὸ πῶς θὰ κυβερνηθεῖ μὲ ριζικὰ διαφορετικὸ τρόπο ἡ χώρα (διαφορετικὸ ὄχι ὡς πρὸς τὸ ΠΑΣΟΚ, ἀλλὰ ὡς πρὸς τὴν Μεταπολίτευση). Μέχρι στιγμῆς δὲν ἔχει ξεμυτίσει μιὰ πραγματικὰ ριζοσπαστικὴ πρόταση γιὰ τὴν παιδεία, τὴν ἐξωτερικὴ πολιτική, τὴν λειτουργία τοῦ δημοσίου, μιὰ ριζικὰ ἄλλη ἀντίληψη γιὰ τὸ τί εἶναι, τί σημαίνει Ἑλλάδα βρὲ ἀδελφέ. Ἦρθε ἡ ὥρα γιὰ κάτι τέτοιο, διότι μπορεῖ νὰ προκύψει ἐξουσία τὸν Μάιο καὶ ὁ χρόνος εἶναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.


  Παρακολουθοῦμε μὲ κομμένη τὴν ἀνάσα. Ἂς μὴν τοὺς φάει ἡ παλαιοκομματικὴ ἐντροπία, Θεέ μου.

 36. spiros avatar
  spiros 09/11/2010 15:45:48

  "Δύο βουλευτές ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενταχθούν, στις 21 Νοεμβρίου, στο κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
  Πρόκειται για τους πρώην Υπουργούς Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κιλτίδη, οι οποίοι μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Α. Ανδριανόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Κοτσώνης κινούνται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση και δεν αποκλείεται στις 21 Νοεμβρίου να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Ακούγεται επίσης και το όνομα του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ μίλησε θετικά για το υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟ"
  Θαυμάστε τα υλικά με τα οποία έκανε αγώνα και καλείται να συνεχίσει. Η αλλαγή έρχεται από μόνη της.

 37. Χαρις Ποντικός avatar
  Χαρις Ποντικός 09/11/2010 15:45:54

  Ελπίζω να διαβάζουν το μπλόκγ σας παίδες. Εύγε! Αλλά αν δεν είσαι στην οννεδ και τα μακι και κάθε νεολαία δεν νομίζω να καταφέρει κάποιος να μπει στην πολιτική. Αυτό που έχω να πω είναι ο Σαμαράς εδώ πρέπει να δείξει αν είναι έξυπνος με το να προσεγγίσει κόσμο που δεν ανήκσει αποκλειστικά σε αυτό το χώρο νέους που έχουν όρεξη για δουλειά και μεράκι να αλλάξουν τα πράματα...ή μήπως κάτι τέτοιο δεν γίνεται έτσι και αλλιώς λόγω άλλων συμφερόντων?

  Το έχω πει άπειρες φορές το να είσαι πολιτικός είναι λειτούργημα όχι επάγγελμα όπως το βλέπουν αυτοί 0ι 300.

 38. spiros avatar
  spiros 09/11/2010 15:46:42

  Τα ανωτέρω έγραψε το GREEK MONEY

 39. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 09/11/2010 15:53:43

  Και επειδη καποιοι ανεφεραν ως σωτηρια λυση την νεολαια του κομματος να ξερουν πως η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ειναι οτι πιο διεφθαρμενο υπαρχει στην ελληνικη νεολαια.

  Μοναδικες αξιες τους ειναι τα ξεφρενα παρτυ,το αλκοολ,ο βυζαντινισμος και η εξουσια,το βολεμα,το γλυψιμο και το ευκολο (μαυρο) χρημα απο εκδηλωσεις παρτυ κλπ.

  Δειτε ποιον εβγαλαν για προεδρο και θα καταλαβετε.

  Παραθετω ενα παλαιοτερο αρθρο του antinews.gr
  http://www.antinews.gr/?p=33781

  Και ενα παρομοιο αρθρο απο αλλο (αδελφικο) μπλογκ.
  http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=1263

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Επαγρυπνών 09/11/2010 16:33:14

   και πάλι ολόσωστος "Επαγρυπνών"... Σχολείο ΛΑΜΟΓΙΑΣ έχουν καταντήσει η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ εδώ και χρόνια...

 40. lianos avatar
  lianos 09/11/2010 16:02:38

  Εξαιρετικό το άρθρο. Πριν από ένα μήνα περίπου σε κάποιο ανάλογο άρθρο είχα επισημάνει την ¨αποχή¨ των υπολοίπων στην Ν.Δ. απ' τον προεκλογικό αγώνα, ο οποίος ήταν προσωπικός αγώνας του κ. Σαμαρά. Τα ποσοστά που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δεν οφείλονται - δυστυχώς - σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον κ. Σαμαρά (ας με συγχωρήσουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και Δήμαρχοι), και αποτελούσαν και μήνυμα για κάποιες επιλογές του.
  Φαίνεται ότι η διάβρωση και η σήψη που υπάρχει ακόμα μέσα στο κόμμα, είναι πολύ μεγάλη και ο κόσμος (που τελικά έχει πολιτική σκέψη και αισθητήριο) θέλει πολύ μεγαλύτερες τομές για να πειστεί καταρχήν και να επιστρέψει σ' αυτό.
  Επειδή σε προσωπικό επίπεδο έχω μεγάλες προσδοκίες απ' τον κ. Σαμαρά, μέχρι στιγμής δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ' τις επιλογές του, αλλά θα τον στηρίξω γιατί πιστεύω ότι η μέχρι σήμερα διαδρομή του είναι πολιτικά ορθή. (κι ας με κάνει μερικές φορές ο Θράκας να συμφωνώ με αυτά που γράφει...)

 41. eco avatar
  eco 09/11/2010 16:05:51

  Ο Επαγρυπνών παρουσίασε την πραγματική κατάσταση των ψηφοδελτίων.
  Θα συμπληρώσω ότι τα ψηφοδέλτια είχαν τόσους "τέτοιους" όσες οι εκλόγιμες θέσεις και από εκεί και κάτω το χάος για να μην έχουν και κινδυνο μήπως και δεν εκλεγουν!
  Τέτοιου είδους επιλογές έκαναν οι εκλεκτοι της ΝΔόρας.

 42. Νασος avatar
  Νασος 09/11/2010 16:12:56

  Το άρθρο όπως και η πλειονότητα των σχολίων στο antinews θέτουν κατά τη γνώμη μου λάθος προβληματική. Το πρόβλημα του Σαμαρά δεν είναι σίγουρα το εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον ενώ η ένδεια στελεχών αποτελεί παράμετρο αλλά όχι δικαιολογία για τη μέτρια επίδοση του κόμματος στην πρώτη του εκλογική αναμέτρηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Η λογική της παρέμβασης σας κινείται περισσότερο στο επίπεδο του να αποκτήσει ο Σαμαράς ολοκληρωτικό έλεγχο του κόμματος που ηγείται και λιγότερο στο πως να κυβερνήσει εάν και εφόσον κληθεί να το κάνει.

  και θέτω τα εξής ερωτήματα.

  1. Είναι δυνατόν η εξαιρέτικα συντηρητική ιδεολογική κατεύθυνση που προτείνετε να βρει απήχηση στους νέους που είναι φύσει ευεπίφοροι σε προοδευτικές ιδέες; Να δεχτώ ότi σε καιρούς μεγάλης πολιτικής ρευστότητας οι άνθρωποι τείνουν να ακουμπήσουν σε παλιές δοκιμασμένες αξίες όπως η οικογένεια, το έθνος κλπ κλπ. Μετά όμως τι; Σε αυτό το σκηνικό των ανοιχτών συνόρων και της κινητικότητας ανθρώπων, κεφαλαίων προιοντων και ιδεων εμείς απλα θα κλεισουμε τα αυτία μας (και τα συνορά μας) και στη συνέχεια θα ευτηχήσουμε μακρια απο έντάσεις και πάσης φύσεως αλλοτριώσεις; Θα ρυθμίσουμε τα πάντα δια παντός και ξεμπερδέψαμε; Μπορεί μια χώρα ενταγμένη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς να συμμετέχει στο πλανητικό παιχνίδι με μόνο όχημα την ανασύσταση της εθνικής της ταυτότητας. Είναι άλλο πράγμα η καλλιέργεια φρονήματος και τελείως διαφορετικό η πορεία μιας χώρας στην διαμορφωμένη παγκόσμια συνθήκη. Το πρώτο ειναι καθαρά θέμα αισθητικής το δεύτερο καθαρά θέμα πολιτικής. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν η χώρα, σε αυτή τη φάση, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Σε αυτήν τη διαφορά προσέγγισης του πατριωτικού εδράζεται και η διαφορά αντίληψης μεταξύ προοδευτισμού και συντηρητισμου.
  Θα αναφερθώ στα άρθρα του Κρανιδιώτη, σημείο αναφοράς στο antinews, για να καταδείξω αυτό που λέω. Σε κάποιο άρθρο του για τον Πειραιά ο ΦΚ μας περιγράφει τον Πειραιά κάποιας περασμένης δεκαετίας, ως ανάμνηση της παιδικής του ηλικίας. Είναι δυνατόν αυτή η νοσταλγική ματιά στο παρελθόν, όσο όμορφα και αν μεταφέρεται στο χαρτί, να αποτελεί τον μπούσουλα για το πως ονειρευόμαστε τη χώρα μας και το μέλλον μας;
  Το δόγμα ¨μας έχουν φάει οι αδερφές και οι μασσόνοι" είναι εξαιρετικά λίγο για να σηκώσει το ιδεολογικό βάρος μιας παράταξης που φιλοδοξεί να εκφράσει ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας. Μπορεί να συνεπάρει τους ιδεοληπτικούς Χρυσαυγίτες αλλά θα αφήσει παγερά αδιάφορους όλους τους υπόλοιπους.

  2. Ακούω συχνά την καραμέλα περί εχθρικών ΜΜΕ. Ωστόσο πριν φτάσουμε εκεί, η ΝΔ θα πρέπει να βελτιώσει τον όλο μηχανισμό παραγωγής σκέψης και πολιτικής μέσα στο κόμμα. Που είναι η δεξαμενή σκέψης της; Πολύ σωστά αναφέρθηκε κάποιος στο Ινστιτούτο ΚΚ. Είναι δυνατόν να ηγείται αυτής της προσπάθειας ο Μειμαράκης; Αν αυτη η παρατήρηση δεν σας φαίνεται αρκετά δεξιά απλώς και μόνο επισημαίνω ότι, προς το παρόν, το ρόλο αυτό παίζει το antinews. Η παραγωγή σκέψης και το μπόλιασμα της κοινωνίας με ιδέες προυποθέτει εξωστρέφεια τόσο του αρχηγού όσο και του κόμματος. Από μια τέτοια δεξαμενή σκέψης θα προκύψουν και αυτοί που θα μεταφέρουν το μήνυμα του κόμματος στην κοινωνία. Τα περί νεοταξικών ΜΜΕ είναι φοβικά και ηττοπαθή. Αuτοί κάνουν τη δουλειά τους. Eμείς θα κάνουμε τη δική μας;

  Με λίγα λόγια ο Σαμαράς θα πρέπει να σταματήσει να κηνυγά φαντάσματα και να περιχαρακώνεται στη λογική της ιδεολογικής καθαρότητας. Το προγραμμά του, το σχέδιο του και η συνολική προτασή του για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας είναι αυτά που θα τον νομιμοποιήσουν ως ηγέτη στη συνείδηση των πολιτών και από τα οποία θα προκύψει το ιδεολογικό υπόβαθρο της πολιτικής του.

 43. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 16:16:40

  "Για παράδειγμα: δεν βλέπουμε πια τον Γιακουμάτο στην τηλεόραση και βγαίνει πιο συχνά ο Μηταράκης. Δεν εννοώ ότι αρκεί βέβαια…απλώς ελπίζω να είναι δείγμα μιας ευρύτερης αλλαγής. "

  φοβερος ο Μηταρακης,,τον ειδατε που τον ανεκριναν 5 δημοσιογραφοι στο Σκαι?

  αντξε μεχρι τελους..!
  δεν του το χα..

  μπραβο του Σαμαρα που τον διαλεξε.

  και ο κικιλιας ειναι ειλικρινης και καθαρος τυπος..οχι μεταλλαγμενο παιδι του σωληνα οπως κατι πασοκοπουλες και πασοκοπαιδα..

  • spiros avatar
   spiros @ Aggelos 09/11/2010 16:37:05

   Όχι μόνο άντεξε αλλά τους έκανε και υποδείξεις για να τον αφήσουν να μιλήσει. Άσε που έκανε ρόμπα και τον "ΜΕΓΑΛΟ" περισπούδαστο κ. Ζήρα ( οικονομολόγο της πλάκας)
   ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

 44. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 16:20:19

  "1. Είναι δυνατόν η εξαιρέτικα συντηρητική ιδεολογική κατεύθυνση που προτείνετε να βρει απήχηση στους νέους που είναι φύσει ευεπίφοροι σε προοδευτικές ιδέες; Να δεχτώ ότi σε καιρούς μεγάλης πολιτικής ρευστότητας οι άνθρωποι τείνουν να ακουμπήσουν σε παλιές δοκιμασμένες αξίες όπως η οικογένεια, το έθνος κλπ κλπ. "

  η νεολαια θελει αναπτυξη και νεες δουλειες..
  και αυτο πρεπει να προσφερει η δεξια..
  αναπτυξη της ιδιωτικης οικονομιας..

  αυτη ειναι προοδος..
  οχι να τρωμε τα ετοιμα του δημοσιου..

  και συντηρητικοι ειναι χειροτερα οι αριστεροι ειδικα στο θεμα της ιδιωτικης οικονομιας που ειναι ταμπου σχεδον..καθε ιδεολογια ειναι συντηρητικη σε ενα πραγμα και προοδευτικη σε ενα αλλο..

  δεν υπαρχει γενικα συντηρητικη παραταξη..αυτα τα λενε οι ηλιθιοι δηθεν διανοουμενοι ..

 45. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 16:21:24

  "Με λίγα λόγια ο Σαμαράς θα πρέπει να σταματήσει να κηνυγά φαντάσματα και να περιχαρακώνεται στη λογική της ιδεολογικής καθαρότητας. Το προγραμμά του, το σχέδιο του και η συνολική προτασή του για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας είναι αυτά που θα τον νομιμοποιήσουν ως ηγέτη στη συνείδηση των πολιτών και από τα οποία θα προκύψει το ιδεολογικό υπόβαθρο της πολιτικής του."
  λαθος σαιτ διαλεξες να γραψεις..

  το dorabak ηθελες...

  • Στάθης Δ avatar
   Στάθης Δ @ Aggelos 09/11/2010 16:46:44

   @ Aggelos
   Μήπως εσύ είσαι σε λάθος σάϊτ? Λέγεται αντιnews, όχι αντω(νης) news

   και μιά χάρη:
   Οποτε μπορέσεις, τεκμηρίωσε σε παρακαλώ αυτό το ρηξικέλευθρο περί "μη ύπαρξης συντηρητικής παράταξης" που το υποστηρίζουν μόνο "ηλίθιοι δήθεν διανοούμενοι". Θα αποτελέσει πεδίο γόνιμου προβληματισμού νομίζω

   • man8os avatar
    man8os @ Στάθης Δ 09/11/2010 17:20:15

    Αν εννοεις το ΠΑΣΟΚ ως συντηριτικη παραταξη, τοτε ναι,σε αυτο εισαι μεσα.
    Γιατι μονο αυτοι δεν θελουν να αλλαξουν την χωρα.
    Μαζι με το ΚΚΕ που δεν θελει να αλλαξει τον εαυτο του.
    Αλλα εμεις ημαστε σε περιοδο ανακαινισης, το μαγαζι το αλλαζουμε απο καθε αποψη.Και εμεις οι ιδιοι δεν ημαστε πια οι ιδιοι που ημασταν τον Σεπτεμβριο του 2009.
    Ειναι αδικο να μας λενε συντηριτικους. Η ΝΔ αυτη τη στιγμη ειναι απο τα πιο προοδευτικα κομματα στην Ελλαδα.

    • Στάθης Δ avatar
     Στάθης Δ @ man8os 09/11/2010 18:04:04

     Αγαπητέ Μαν8ο

     Νομίζω πώς η βασική διάκριση (ορισμός) μιάς οντότητας (πρόσωπο ή κόμμα, αδιάφορο) ώς "συντηρητικού" ή "προοδευτικού" έχει να κάνει με την στάση του απέναντι στην παγιωμένη και κυριαρχούσα (τρέχουσα) αντίληψη / αντιμετώπιση των εκάστοτε καταστάσεων (προσωπικών / πολιτικών ή κομματικών στην περίπτωση μας). Προσωπικά ακόμα δεν έχω πεισθεί από τις (εδώ και ένα χρόνο) κινήσεις Σαμαρά: η άρνηση του να κινηθεί δυναμικά στα θέματα διαφάνειας και κολασμού της κομματικής (ξεκινώντας εκ του οίκου του) διαφθοράς, μιά ματιά στα κομματικά φέουδα, η ουσιαστική κάλυψη των υπεύθυνων των σκανδάλων ομολόγων & Βατοπαιδίου (γιατί άραγε?), η αμφιλεγόμενη στάση του απέναντι στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, η πριμοδότηση των αποτυχημένων Κακλαμάνη & Ψωμιάδη -ο οποίος είναι και ποινικά έκθετος όπως γνωρίζουμε- νομίζω ότι αυτό δείχνει,.Οτι δηλαδή δεν προχωράει σε ουσιαστική ρήξη με το παρελθόν και την παγιωμένη κατάσταση (του κόμματος και της χώρας) οπότε δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για "προοδευτικότητα". Μην ξεχνάς ότι ο παρών πολιτικός χρόνος είναι απόλυτα πυκνός και ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελάχιστη ελπίδα ανάταξης του τόπου μας. Δεν έχουμε χρόνο για μερεμέτια και politically correct συμπεριφορές, απλά

     Οσον αφορά την απόφανση του Aggelos: "δεν υπαρχει γενικα συντηρητικη παραταξη..αυτα τα λενε οι ηλιθιοι δηθεν διανοουμενοι ..", μάλλον αυτόν θα πρέπει να ρωτήσεις τι εννοεί: Οτι η ΝΔ δεν είναι συντηρητική ή ότι δεν υπάρχει γενικά συντηρητική παράταξη? Η διατύπωση του εννοεί το δεύτερο, αν δεν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, και πραγματικά θα ήθελα να δώ μιά, έστω και κατ' επίφαση βρε αδελφέ, τεκμηρίωση

     Υ.Γ Οπως πολύ σωστά επισημαίνεις, επί της ουσίας, κανένα από τα υπαρχοντα πολιτικά κόμματα δεν δικαιούται το όρο "προοδευτικός" . Απλά γιατί καθημερινά αποδεικνύουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κομματική επιβίωση και η αντίστοιχη νομή (άμεσα ή έμμεσα) της εξουσίας (με τα αντίστοιχα οφέλη για να μην ξεχνιόμαστε)

     Φιλικά και sorry για το σεντόνι
     Στάθης Δ

 46. ANTIrisias avatar
  ANTIrisias 09/11/2010 16:24:57

  Αφήστε τον Καραμανλή ήσυχο.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ ANTIrisias 09/11/2010 16:36:14

   ...και μιλάτε πιό σιγά για να μην τον ξυπνήσετε

 47. blue nile avatar
  blue nile 09/11/2010 16:29:24

  Οι εκλογικές επιτυχίες ενός κόμματος έχουν να κάνουν με πολλές παραμέτρους.Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία που έχουν οι ικανότητες των στελεχών ενός κόμματος και η θέληση τους για προσφορά.
  Αν εξετάσουμε τη περίπτωση του εκλογικά επιτυχημένου ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις όποιες πελατειακές σχέσεις εγκαθίδρυσε με τα προνόμια που παρείχε σε επιλεγμένες ομάδες του κοινωνικού συνόλου, το χαρακτήριζαν πλήθος πιστών και φανατισμένων στελεχών που ακόμα και τώρα πέφτουν στη φωτιά για τον κομματικό σκοπό ή στόχο.
  Παρόλο που καθοδηγούνται από ιδιοτελή κίνητρα, κατά κάποιον παράξενο τρόπο διέπονται από κομματική πειθαρχία που τους κάνει για χάρη του κομματικού κέρδους να αναγνωρίζουν τους πιο ικανούς ανάμεσα τους και να τους αφήνουν να έχουν πρωτεύοντα ρόλο.
  Το άλλο που τους χαρακτηρίζει είναι η πλήρη παροχή διευκολύνσεων σε ημέτερους ή μη, πόσες φορές δεν έχω ακούσει ότι ο τάδε είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ αλλά για να πετύχει ένα καλό βύσμα στο στρατό απευθύνθηκε στον δείνα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό πέρα από την αποτελεσματική δικτύωση σημαίνει ότι δεν διστάζουν να μοχθήσουν για τους άλλους δοθείσης πρώτης ευκαιρίας.
  Η σύμπνοια μεταξύ τους είναι παροιμιώδης, θυμάμαι τότε στα φοιτητικά χρόνια ότι οι πασπίτες παρόλες τις όποιες αναμεταξύ τους διαφωνίες που είχαν παρουσιαζόταν στεγανό μπλοκ στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Αντικείμενο συζήτησης είχαν γίνει όλα αυτά στο περιθώριο πολλών ΕΦΕΕ όταν φτάσαμε να τους συγκρίνουμε ακόμα και με τους κνίτες.
  Στον αντίποδα των παραπάνω βρισκόταν πάντα η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ.
  Στο μεγαλύτερο ποσοστό παιδιά από ψηλότερες κοινωνικές διαστρωματώσεις με κάποιους από αυτούς να έχουν διάθεση γενικότερης προσφοράς και εποικοδομητικής ενασχόλησης με τα κοινά.
  Οι περισσότεροι όμως από τους υπόλοιπους ήταν αλλαζονικά
  παιδάρια με υπεροπτικούς τρόπους που παρέπεμπαν σε κυριλέ ιδωτικά εκπαιδευτήρια, ή ήταν φιλόδοξες κοπελίτσες με βλέψεις για τον πλούσιο γαμπρό ή στυγνοί υπολογιστές που αποκλειστική προτεραιότητα είχαν το ατομικό τους συμφέρον.
  Από τότε μέχρι τώρα δε πρέπει να άλλαξαν και πολλά πράγματα αφού στην ηγεσία της τωρινής ΟΝΝΕΔ βρίσκεται ο Παπαμιμίκος που αποτελεί την ενσάρκωση του καριερίστα πολιτικού του συμμετέχοντα σε ΜΚΟ.
  Σε τέτοιο πλαίσιο ανδρώθηκαν και διαμόρφωσαν εθισμούς ακόμα και τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ που δεν είναι να απορεί κανείς που δε σηκώθηκαν έστω μια στιγμή να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Κικίλια. Οι περισσότεροι από αυτούς απλά ζηλεύουν που δεν είναι στη θέση του γιατρού-μπασκετμπολίστα και ανησυχούν μη ξεφυτρώσουν καναδυό άλλα φυντάνια και περιορίσουν το δικό τους ρόλο.
  Στη μητρίδα μου Θεσσαλονίκη τυχαίνει να γνωρίζω πολλά από τα μέλη των μηχανισμών της ΝΔ. Αποτελεί μεγάλη ανακρίβεια ότι συστρατεύτηκαν με τη Ντόρα επειδή μόνο και μόνο τη θεωρούσαν σίγουρη νικήτρια, αυτό που τους έτερψε ήταν η υπόσχεση για διαιώνιση της μετριοκρατίας που άφηνε περιθώριο για μελλοντικά όνειρα σε όλους τους. Η πλειοψηφία τους στεναχωρήθηκε με την εκλογή Σαμαρά γιατί ένιωσαν να κινδυνεύουν από μελλούμενες ζυμώσεις που πλέον ήταν εκτός ελέγχου. Αν κάποιος συμμετέχει στις συζητήσεις τους εύκολα θα δει ότι η επιχειρηματολογία του Πρετεντέρη του Τσίμα και του Χατζηνικολάκη χρησιμοποιείται κατά κόρον, επιχειρηματολογία που έπρεπε να αποδομείται και όχι να λιβανίζεται αλλά φευ είναι ξεκούραστα προσβάσιμη, που να κάθονται τώρα να διαβάζουν αναλύσεις ή να ψάχνουν στο διαδίκτυο.
  Για να αποκτηθεί ιδεολογική υπεροχή έναντι στη συντεταγμένη προπαγάνδα της παγκοσμιοποίησης προαπαιτείται ανθρώπινη ποιότητα κριτική ικανότητα όχι απερίληπτα σπιθαμιαία αναστήματα. Γνώση βασικών χαρακτηριστικών και κατανόηση της ελληνικότητας ως πρόταση ύπαρξης και συνύπαρξης, έκφραση ορθού λόγου και όχι κοινότοπα κουτοπόνηρα ξεστομίσματα.
  Οι αντίστοιχοι πασοκτσήδες έχουν να υπερασπιστούν σαφώς ευκολότερα πράματα, και η μεγαλύτερη δυσγλωτία μπορεί να υπερασπίσει το ατομικό συμφέρον όταν διεγείρει αρχέγονα ένστικτα αυτοσυντήρησης και επιβολής.
  Και πως αυτοί οι ολίγιστοι της ΝΔ θα δεχτούν την όποια ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού όταν οι επερχόμενοι rookies θα τους παραγκωνίσουν λόγω υπέρτερων προσόντων?
  Ο Σαμαράς γνωρίζε την κατάσταση γι'αυτό και άοκνα όργωσε και θα ξαναοργώσει την επικράτεια απευθυνόμενος πρόσωπο με πρόσωπο με όσους περισσότερους πολίτες μπορεί μη εμπιστευόμενος το ανθρώπινο δυναμικό που του παρέχει η παράταξη που ηγείται.
  Ένα χρόνο μετά τη πεντακάθαρη εκλογή του και λίγες μέρες από το ευνοικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών που ισχυροποιεί τη θέση του είναι η ώρα να βάλει το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο. Αλλη αργοπορία δε χωράει.
  Εδώ και τώρα διαγραφές και δυσμένειες, εδώ και τώρα αξιολόγηση των στελεχών και ανάδειξη νέων προσώπων που θα αποποιούνται τις κομματικές παθογένειες.
  Καλή του τύχη.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ blue nile 09/11/2010 16:38:44

   ολόσωστος

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ blue nile 09/11/2010 16:57:24

   Ακριβώς τα ίδια διαπίστωσα και γω στη ΔΑΠ. Τομαρισμός και αλλαζονία μέχρι εκεί που δε παίρνει.

  • victoria avatar
   victoria @ blue nile 09/11/2010 17:44:37

   ++

  • man8os avatar
   man8os @ blue nile 09/11/2010 17:52:26

   ++

 48. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/11/2010 16:36:09

  Δεν ξέρω τι θέλουν και τι μπορούν να αλλάξουν οι κομματικές ηγεσίες μέσα στα κόμματά τους.

  Στη χώρα όμως, οι υπάρχουσες κομματικές ηγεσίες, δεν λένε τίποτε.
  Και ας μην κατηγορούν τους πολίτες γι' αυτό.

  Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν διαθέτουν πρόσωπα ικανά να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις, τις ίσως ηρωϊκές αποφάσεις, που χρειάζονται, που ζητάει ο λαός, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ανεξαρτησίας.

  Ούτε χαρισματικοί ηγέτες, ούτε μπροστάρηδες, ούτε ήρωες. Τίποτε. Απλώς επίδοξοι διαχειριστές.

  Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οι φορείς της διαφθοράς.
  Οι προωθητές της μετριότητας.
  Οι εκτοξευτές της ανικανότητας.
  Ο βιότοπος της συναλλαγής.

  Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ΤΟ πρόβλημα.
  Οχι η λύση.

  Η λύση θα ρθει αν και όταν οργανωθεί ένα λαϊκό κίνημα που θα διεκδικήσει
  -την ΑΜΕΣΗ κατάργηση του Μνημονίου
  -την αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας
  -τους κλέφτες στη φυλακή
  -τα κλεμμένα πίσω στη θέση τους
  -τα φορολογικά και οικονομικά βάρη ΟΧΙ μόνο στο λαό

  Θες να κάνεις το χρέος σου προς την πατρίδα, πατριώτη;
  Απαγκιστρώσου από τα κόμματα, για να δούμε τι θα κάνουμε.
  Και σταμάτα να τρώγεσαι με τον συν-έλληνα και συμπατριώτη σου για τα κομματικά σας.

  Εχουμε άλλα προβλήματα τώρα.
  Και πρέπει να τα λύσουμε εμείς.
  Γιατί τα κόμματα ΔΕΝ θα το κάνουν.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Κι αν κάποιος αναρωτηθεί πως πρακτικά μπορεί να ενεργοποιηθεί, ας διαβάζει τις ειδήσεις. Καθημερινά δίνονται ευκαιρίες με πορείες και συγκεντρώσεις και χίλια δυο.

  • Επαγρυπνών avatar
   Επαγρυπνών @ Θραξ Αναρμόδιος 09/11/2010 16:48:42

   Εγω παντως ειμαι μεσα συμπολιτη.

   Ο μονος τροπος να βοηθησουμε ουσιαστικα τον Αντωνη ειναι εκτος κομματικων μηχανισμων.

   ΝΟΔΕ,τοπικες οργανωσεις,ΔΑΠ,ΟΝΝΕΔ και λοιπα πριγκηπατα και φεουδα ειναι ακρως ακαταλληλα για την δημιουργια πολιτικης και ιδεων.

   Χρειαζονται νεες δεξαμενες σκεψης και πολιτικου σχεδιασμου εκτος κομματος γιατι αλλιως καηκαμε!

   Χρειαζονται νεες φιλικες εταιριες!

  • blue nile avatar
   blue nile @ Θραξ Αναρμόδιος 09/11/2010 16:56:19

   Πρώτη νίκη του «Σπάρτακου» στην Κομοτηνή!

   Η βραδυά των εκλογών στη Θράκη είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η εκλογική τύχη του αδέσποτου «Σπάρτακου», που ως παράταξη πολιτών σχηματίστηκε δυό μήνες πριν τις εκλογές και πέτυχε ποσοστό 5,3% και μία έδρα (με τον Νεκτάριο Δαπέργολα) στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής.
   Ο χώρος βέβαια είχε συσπειρωθεί από χρόνια, με βάση τη δουλειά του «Αντιφωνητή» στην τοπική κοινωνία και με βάση την εκτίμηση που αυτή η τελευταία τρέφει για τα πρόσωπα που τον στελεχώνουν. Έτσι, με το ποσοστό αυτό, που μεταφράζεται σε 1723 ψήφους επί συνόλου 32.000, άφησε πίσω το ΚΚΕ, ενώ δεν απείχε και πολύ από τον αυτόνομο συνδυασμό των τουρκοφρόνων (8%) και της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Μαρούδα (6,8%), χωρίς μάλιστα να έχει υποψηφίους εκτός πόλεως, πλην εξαιρέσεων. Χαρακτηριστικό ότι στην πόλη ο «Σπάρτακος» ήταν τρίτη δύναμη, με ποσοστό άνω του 7,5% ενώ στους οικισμούς εκτός πόλεως ήταν κάτω του 3%. Ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο μειονοτικός πληθυσμός είναι το 33% του συνόλου, άρα – και με δεδομένη την αδυναμία μας στους τουρκόφρονες – επί των πλειονοτικών της πόλης είχαμε ένα ποσοστό άνω του 11%! Κι όλα αυτά με έναν προϋπολογισμό που ήταν αστείος και για μεμονωμένο υποψήφιο πρασινογάλαζου συνδυασμού!
   Όπως και να έχει το πράγμα, αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην τοπική κοινωνία για έναν χώρο πολιτικής έκφρασης πέρα από τα παρακμιακά δεδομένα. Ο «Σπάρτακος» μπήκε στη μάχη με άλλη ατζέντα, με προκλητικά συνθήματα, με πολιτικά ανορθόδοξη ορολογία και όχι μόνο επιβίωσε αλλά απέδειξε ότι αυτά χρειάζεται η Κομοτηνή και αυτά χρειάζεται και η χώρα. Είναι μια πολύ καλή μαγιά για το μέλλον που προδιαγράφεται μαύρο για όλους μας και ήδη φίλοι από την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη ψάχνουν τρόπους μετάστασης του φαινομένου στις πόλεις τους. Η αρχή έγινε!

   http://antifonitis.gr/online/?p=2343

 49. Aris. A avatar
  Aris. A 09/11/2010 16:40:03

  αγαπητοί συνανησυχούντες
  factorx, μικρέ Οδυσσέα, και λοιποί.

  Παρατηρώντας την τακτική του Σαμαρά και συγνώμη για την αγένεια αλλά μου έρχεται στο νου μια παλιά σισιλιάνικη παροιμία.

  η π@@τσα δεν έχει κόκκαλα άμα μπει λίγο μπαίνει όλη.

  Είναι προφανές ότι μετά τα άριστα αποτελέσματα που έφερε στις δημοτικές εκλογές που τον εδραίωσαν στην θέση του και κυρίως στην συνείδηση των ψηφοφόρων της ΝΔ πλέον θα περάσει στην δημιουργία ενός πραγματικά λαικού κόμματος.

  Οσοι περίμεναν να τον χαρατσώσουν έμειναν με τις χατζάρες και τώρα θα προχωρήσει στην υλοποίηση πολλών από αυτά που περιγράφεται.

  Εξάλου οι νεοδημοκράτες του ξαναγέμισαν το ρεζερβουάρ.

  Δύο παρατήρησεις που αποδεικνύουν το ήθος και την προσωπικότητα του Σαμαρά.

  Ενας από τους ποιό στενούς του συνεργάτες ο Μιχαλιολάκος κατέβηκε να διεκδικήσει τον Πειραιά και μάλιστα αφού παραιτήθηκε από την βουλευτική έδρα.
  Αποδεικνύοντας ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν ακόμα και στους δικούς του.

  Δεύτερον δεν δείλιασε παρόλο που δέχτηκε καταιγιστικό πόλεμο για την υποψηφιότητα Κικίλια.

  Οι μεγάλοι ηγέτες παίρνουν πολλές φορές αποφάσεις που εκ τον προτέρων δεν είναι σίγουροι για την επιτυχία τους.
  Αυτό που κάνουν είναι όμως να υπερασπίζονται με πάθος τα συμφεροντά τους.

  Και όταν κάποιος παλεύει με τέτοιο τρόπο για τις αρχές του μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη ότι αύριο ως κυβερνήτης δεν θα θυσιάσει τα συμφέροντα της χώρας για το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον.

  ΥΓ. Την Κυριακή το βράδυ πίστευα ότι οι πιθανότητες του Κικίλια να επικρατήσει είναι 30%.
  Οσο περνάνε οι μέρες σε πολλούς αμφιταλαντευόμενους μάλλον φαίνεται ποιό ελκυστική λύση από τον Σγουρό.
  Δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη αν τελικά επικρατήσει.
  Ζούμε στην εποχή των μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων.

 50. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 09/11/2010 16:45:06

  Ο Σαμαράς ήρθε για να μας δώσει όραμα και ελπίδα,όραμα για μια καλύτερη ΝΔ και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα,για τη νεολαία,για την οικονομία και για το επίπεδο ζωής.Έχεις δίκιο είναι μόνος και είναι δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλοι για να κάνει πράξη αυτά που οραματίζεται,αυτά που έχει στα σχέδια του για τη χώρα ή τουλάχιστον δέν τους έχει τώρα.Αντίθετα οι υπάρχωντες είναι μέτριοι για να μήν πώ ανίκανοι να ακολουθήσουν τον Σαμαρά στο όραμα που έχει και ακόμα πιό μέτριοι για να κυβερνήσουν σύμφωνα με τα πιστεύω του.Όλοι στο πλευρό του άν θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και στο μέλλον και εμείς οι πολίτες και αυτοί οι οποίοι είναι εκλεγμένοι απο εμάς.Να αφήσουν τις παλαιοκομματικές νοντροπίες και τα προσωπικά συμφέρωντα και να σταθούν δίπλα στον άνθρωπο που θα φέρει στη χώρα ένα καλύτερο μέλλον.
  Όσο για τη ναιολαία πιστεύω πως έχει απομακρυνθει απο το κόμμα γιατί βαρέθηκε να βλέπει πρόσωπα φθαρμένα,πρόσωπα που στα μάτια της είναι "κλέφτες".Η ΟΝΝΕΔ φέρει μεγάλη ευθύνη σε αυτό και ο νέος πρόεδρος της έχει χάσει μια μάχη πολύ σημαντική για το μέλλον της παράταξης.
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 51. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 16:53:41

  και περι συντηρητισμου..

  αν πεις στη Ρωσσια οτι το να εισαι αριστερος ειναι προδευτικοτητα θα σε κυνηγανε μεχρι αυριο..

  για να μη λεμε οτι θελουμε..

 52. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 09/11/2010 16:59:52

  Ἀγαπητοί φίλοι,

  Ἐπιτρέψτε μου, ὡς παλαιοτέρου, νά σᾶς δώσω μία ἱστορική πληροφορία. Ἡ ὁποία, γιά ὅσους γνωρίζουν ἤ θελήσουν νά γνωρίσουν, δέν ἐπιδέχεται καμμία ἀμφισβήτηση. Δεξιός δέν εἶμαι, ὀφείλω ὅμως νά ἀναγνωρίσω ὄχι ἁπλῶς τό δικαίωμα, ἀλλά τήν ἀναγκαιότητα ὑπάρξεως μιᾶς ὑγιοῦς Δεξιᾶς στήν σύγχρονη (ἀστική, ἤ ὅπως ἀλλιῶς θέλετε νά τήν εἰπῆτε) κοινωνία. Τήν ὕπαρξη μίας ὑγιοῦς Δεξιᾶς ὀφείλουν μάλιστα νά τήν ἀπαιτοῦν οἱ …ἀντίπαλοί της. Διότι, ὅπως πλέον ἱστορικῶς ἀπεδείχθη, ἄν δέν ὑπάρχει, καί ἐπειδή ἡ φύση (καί ἡ κοινωνία) ἀπεχθάνεται τό κενό, θά ἀναγκαστοῦν τοίς πράγμασι νά παίξουν τόν ρόλο τῆς Δεξιᾶς οἱ ἴδιοι (οἱ ἀντίπαλοί της)! Ὅπερ γεγένηται…

  Ἡ ἱστορική πληροφορία, τώρα. Αὐτό πού ζοῦμε σήμερα στήν Ἑλλάδα (ἐδῶ καί τριάντα - τριάντα πέντε χρόνια, δηλαδή) ὀφείλεται στό ὅτι ἕνα - δύο χρόνια μετά τήν μεταπολίτευση ἡ κρίση ἡγεμονίας τῆς δεξιᾶς ἰδεολογίας ἔλαβε διαστάσεις αὐτοδιάλυσης καί σαρώματος (ἀπό τήν ὑποτιθέμενη «Ἀλλαγή»). Κατά τήν ἄποψή μου, δέν φταῖνε οἱ λαϊκιστές καί ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου γιά ὅλα ὅσα ἐπισυνέβησαν. Βρῆκαν χῶρο (κενό) καί ἔκαναν ὅτι ἔκαναν, μέ ἀποτέλεσμα νά καταλήξουν …δεξιοί (του κερατᾶ! βέβαια). Φταίει τό γεγονός ὅτι ἡ Δεξιά ἔπαψε πλέον νά παράγει ἰδεολογία. Λόγου χάρη, δέν μπορεῖς ἁπλῶς μέ νόμους νά ἐπαναφέρεις τήν διδασκαλία τῶν ἀρχαίων ἑλληνικῶν στά σχολεῖα, τό πολυτονικό ἤ δέν ξέρω τί ἄλλο θέλετε, ἄν δέν μπορεῖς νά στηρίξεις τό ἐγχείρημά σου σέ μία νέα ἰδεολογική βάση, διαφορετική πλέον ἀπό ἐκείνη τοῦ ἀρχαίου κλέους καί τῆς Μεγάλης Ἰδέας. Σκεφθῆτε πόσα χρόνια «ἰδεολογικῶν ἀγώνων» (καί ὑπονομεύσεων τῆς ἑλληνικότητας) χρειάστηκαν οἱ «προοδευτικοί», γιά νά καταφέρουν νά καθιερωθεῖ τό «μονοτονικό», προηγουμένως ἡ «δημοτική» (καί μάλιστα, ἀπό ἕναν δεξιό! Τί ἔχουμε ‘δεῖ σ’ αὐτήν τήν χώρα…) καί τόσα ἄλλα.

  Συμπέρασμα. Μήν ἀναλώνεσθε, ἐδῶ μέσα, σέ ἐκλογικιστικές, πρακτικιστές καί λοιπές ἀνούσιες σκέψεις. Μερικοί, ἄλλωστε, τό ἔχετε συλλάβει: καταθέστε τίς ἀπόψεις σας γιά τό πῶς μπορεῖτε νά ἀποκτήσετε ἰδεολογική πληρότητα καί δεινότητα ἔναντι τῶν ἀντιπάλων σας. Πῶς ἀπό δεξιοί θά γίνεται καί ἐπιδέξιοι…

  Ὑπογράφει ἕνας ἀριστερός συμπατριώτης σας.

  • spiros avatar
   spiros @ Διοτίμα 09/11/2010 17:36:21

   Αυτή την αλλαγή προσπαθεί ο Σαμαράς. Έχεις απολυτο δίκαιο

 53. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 09/11/2010 17:03:26

  Να κοπούν από τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών όλοι οι γεροντο-δεινόσαυροι που κάνουν ζημιά και υπονομεύουν. Κιλτίδης, Μαρκογιαννάκης ήταν μόνο η αρχή. Να ακολουθήσουν Έλσα Παπαδημητρίου, Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιακουμάτος, Χατζηγάκης από Τρίκαλα, κλπ. Φτάνει με δαύτους, αρκετά ταίζαμε φιδάκια στον κόρφο μας.

 54. irida avatar
  irida 09/11/2010 17:08:05

  Η αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Μόνο αν χρησιμοποιείται ως άλλοθι..Νομίζω πως ο Σαμαράς έκανε λάθος επιλογές στα πρόσωπα που αποφάσισε να στηρίξει ως κόμμα. Κατανοητό αλλά όχι απόλυτα, από μένα τουλάχιστον. Η παρουσία τόσων παλιών, φθαρμένων, άσχετα αν θα εκλεγούν τελικά, αφαιρούν από τη ΝΔ. δυναμική. Είναι τουλάχιστον απαισιόδοξο να βλέπεις τα επόμενα κρισιμότατα για τον τόπο χρόνια στην Τιβι Ψωμιάδη, Κακλαμάνη, Μιχαλολιάκο κι ένα σωρό άλλους. Με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες ενόψει Καλλικράτη!! Ό χρόνος δεν είμαι σε θέση να διακρίνω αν θα είναι μαζί του. Το παιχνίδι μοιράζεται κι αν κι ο Δημαράς κάνει κόμμα, τελικά, θα αρπάξει ψήφους κι από ανθρώπους. Θα αρπάξει κι η Ντόρα, τόσα χρόνια στην πιάτσα(εκτός και κάνει το λάθος να βάλει συνιδρυτές Μάνο κι Ανδριανόπουλο), γενικά το παιννίδι ανοίγει. Κανείς δεν ξέρει τι θα έκανε το ποσοστό της αποχής! Κι επειδή ανήκω σε αυτό μπορώ να ορίσω τον εαυτό μου μόνο και να τον προσδιορίσω.Τους έχω σιχαθεί όλους και στα πρόσωπα παμπάλαιων δεν έβλεπα και δεν βλέπω λύσεις. Και μην λησμονούμε πως κι ο Σαμαράς χρόνια έχει στην πολιτική απλά δεν είναι φθαρμένος κι ανακατεμένος σε διάφορα που είναι άλλοι.
  Ας τολμήσει λοιπόν αλλαγές ο Σαμαράς σύντομα για να χει μακρύτερο μέλλον. Αλλιώς δεν το βλέπω, αλλά μικρή η ζημιά, το χειρότερο είναι πως η χώρα μπαίνει σε τρομερές περιπέτειες και το 2011 θα ναι βαθύτατα οδυνηρό κι εξαθλιωτικό. Μην ξεχνάμε υπάρχουν απολύσεις μπροστά μας...δυστυχώς..

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ irida 09/11/2010 18:20:17

   Είπες τη μαγική λέξη: αυτοκριτική

 55. panagiotis avatar
  panagiotis 09/11/2010 17:08:47

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ !!!!!!

 56. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/11/2010 17:18:32

  @ Μικρός Οδυσσέας....1) μέχρι την Κυριακή οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές γενικά εδώ μέσα, παρουσίασαν την κυρία Μπακογιάννη ως "ανύπαρκτη", ως "τελειωμένη", ως πολιτικό με ελάχιστη πολιτική και εκλογική επιρροή.
  Τι έγινε τώρα?
  Αλλάξατε γνώμη και την θεωρείτε πλέον παράγοντα με σημαντική πολιτική επιρροή?
  Ή προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα προφανή, δηλαδή ότι η ΝΔ έχασε και αυτή σε αυτές τις εκλογές, αφού πήρε 500.000 περίπου λιγότερες ψήφους?
  (και ασφαλώς έχασε λιγότερους ψήφους από το ΠΑΣΟΚ)

  Αποφασίστε επιτέλους αν την θεωρείτε υπολογίσιμο πολιτικό αντίπαλο.....

  • man8os avatar
   man8os @ δαιμονάκι 09/11/2010 17:28:38

   Ειναι τελειωμενη.
   Το ταβανι της ειναι το 2%. Εκτος και αν συνεργαστει με αλλο κομμα.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 18:14:25

   Δαιμονάκι ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο για τη Ντόρα. Ευτυχώς που όλα τα άρθρα και τα σχόλια διατηρούνται Στο έχω ξαναπεί. Αν θέλεις να κάνουμ διάλογο να έχει μια δομή. Από τις εκλογές πήγες στη Ντόρα και κρατάς του; 500.000 χιλιάδες λιγότερους από σχόλιο σε σχόλιο.
   Η Ντόρα κατέβηκε στην προνομιακή για αυτήν περιφέρεια. Γιατί δεν κατέβηκε στην Αττική να μετρήσει δυνάμεις?

 57. diasapollon avatar
  diasapollon 09/11/2010 17:20:13

  Αγαπητοί φίλοι και παιδιά του antinews,
  από μικρός διάβαζα το περιοδικό σας.Βλέπω όμως έχετε ακόμα και σήμερα το πνέυμα του εκδότη του.Μπράβο στο άρθρο σας και στην τέλεια ανάλυση που κάνετε.Ελπίζω ότι ο Αντώνης ξέρει τι κάνει και σε λίγο καιρό θα δούμε μεγάλες αλλαγές.Πάντα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας και στην ψυχή μας η Νέα Ελπίδα για την ελπίδα της Ελλάδος.Το νέο look του site είναι και πρώτο.
  Υπομονή λοιπόν.......

 58. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/11/2010 17:20:30

  @ Μικρός Οδυσσέας......Η συμμετοχή μόλις 42% στον Δήμο ΑΘηναίων και το χαμηλό ποσοστό του κυρίου Κακλαμάνη ΔΕΝ είναι κυρίως αποδοκιμασία της τωρινής δημαρχιακής παράταξης σε μια πόλη με χίλια σοβαρά προβλήματα?

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 18:16:35

   Πρώτος δεν βγήκε ο Κακλαμανης με 7% διαφορά ή με παραπληροφόρησαν?Τόση αποδοκιμασία δεν αντέχεται...

 59. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/11/2010 17:22:29

  @ μικρός Οδυσσέας.....Για το γεγονός (όπως γράφεις) που η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ασχολήθηκε με τις αποχωρήσεις του «Master Chef» και του «Big Brother αντί με τις προχθεσινές εκλογές, ποιος άραγε ευθύνεται?
  Εγώ, εσύ, ο κύριος Μητσοτάκης, ο κύριος Παπανδρέου ή μάλλον ο πρόεδρος της ΝΔ που το επέτρεψε?
  Ο οποίος μάλιστα προς τιμήν του, "όργωσε" μόνος του όλη την χώρα....ήταν ο μόνος που ασχολήθηκε σοβαρά με αυτές τις εκλογές......όπως ο κύριος Καραμανλής τηρούσε μόνο αυτός το "σεμνά και ταπεινά"......

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ δαιμονάκι 09/11/2010 18:18:18

   Θεωρώ ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα

 60. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 09/11/2010 17:24:04

  Πολλά από τα συναισθήματα που εκφράζονται εδώ μέσα προέρχονται από ανυπομονησία. Το ότι οι περισσότεροι που γράφουν ή σχολιάζουν εδώ έχουν σαφή και συγκεκριμένη γνώμη για τον Σαμαρά, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΓΑΠ κλπ, αυτό δεν σημαίνει ότι τη γνώμη αυτή την ασπάζεται και η κοινωνία στο σύνολό της. Ο πολιτικός χρόνος τρέχει με πολύ διαφορετική ταχύτητα από τον πραγματικό χρόνο επειδή τόσο το σύστημα όσο και η κοινωνία συνολικά έχουν έμφυτη αδράνεια και παρουσιάζουν φαινόμενα υστέρησης σε κάθε καινούριο ερέθισμα.

  Για τον περισσότερο κόσμο, καλώς ή κακώς, η ΝΔ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας. Θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει ευρέως παραδεκτό ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης το έχει το ΠΑΣΟΚ (από τη δεκαετία του '80 ήδη, όταν μπήκαν τα θεμέλια της στρεβλής ανάπτυξης και επισημοποιήθηκε η λαμογιά). Επί 30 χρόνια ο περισσότερος κόσμος έμαθε να ζει μια επίπλαστη ευημερία (με δανεικά) και σε μεγάλο βαθμό την ευημερία αυτή την έχει πιστώσει στο "κοινωνικό" ΠΑΣΟΚ. Και ξαφνικά του είπαν ότι υπήρχε μια δημοσιονομική βόμβα που ο Καραμανλής την παρέδωσε για να εκραγεί στα χέρια του ΓΑΠ. Αυτή η αίσθηση δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

  Από την άλλη μεριά, η δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία είναι υπέρ του Σαμαρά. Με το που έκλεισε τους πρώτους εσωκομματικούς λογαριασμούς και άρχισε να συμμαζεύει το ημιδιαλυμένο το κόμμα του και βγήκε στην κοινωνία, άρχισε να βρίσκει φλέβα. Παρά τον πόλεμο και την απαξίωση που δέχεται από τα ΜΜΕ, έχει φτάσει ήδη στο σημείο να θέτει την ατζέντα. Σε πρώτη φάση κατάφερε να περάσει στον κόσμο ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Αυτό το κεφαλαιοποίησε ήδη στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως μέσω της φθοράς που προκάλεσε στον αντίπαλο και της συγκράτησης των δικών του ποσοστών. Αντέστρεψε την εικόνα που καλλιεργούσαν τόσους μήνες οι στημένες δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή και τα δυο κόμματα θα είχαν μεγάλη φθορά και η ΝΔ θα έπαιζε πανελλήνια γύρω στο 20% (που είναι άραγε όλοι εκείνοι οι "δημοσκόποι" να μας εξηγήσουν πως το 20% έγινε ξαφνικά 32%;). Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει τη φθορά που είχε η ΝΔ το 2009 και έπεται η συνέχεια με τις επόμενες δέσμες μέτρων που έρχονται.

  Ο όγκος των απογοητευμένων έχει μεγαλώσει σημαντικά και τώρα πλέον περιλαμβάνει και μεγάλο ποσοστό πασόκων. Εκεί είναι το επόμενο στοίχημα του Σαμαρά αν θέλει να αλλάξει επίπεδο. Να δείξει πρώτα απ' όλα ότι ξεμπερδεύει με το σάπιο παρελθόν για να μπορεί να παρουσιάσει ένα πραγματικά νέο καθαρό πρόσωπο και να δώσει σε όλο αυτό τον κόσμο προοπτική για το μέλλον. Πως; Προχωρώντας, όπως περιγράφεται στην ανάρτηση, τις αλλαγές στο κόμμα του (εκεί κι αν υπάρχει αδράνεια και φαινόμενα υστέρησης) και εντείνοντας το συγκροτημένο λόγο του προς την κοινωνία. Τώρα πια έμαθαν να τον ακούν και να προσέχουν τι λέει. Ιδέες έχει, τον πολιτικό χρόνο τον αντιλαμβάνεται πολύ καλά και οι μέχρι τώρα στοχευμένες κινήσεις του τον δικαιώνουν. Και βέβαια δε χρειάζεται υπέρμετρη βιασύνη και ανυπομονησία (ως γνωστόν, το γοργόν και χάρη έχει, αλλά όποιος βιάζεται σκοντάφτει, γι αυτό σπεύδε βραδέως).

 61. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 09/11/2010 17:26:14

  "Θα μας εξηγήσει όμως πρώτα γιατί η ΝΔ είναι ανύπαρκτη στη νεολαία..;Γιατί πιάνει πάτο στις νεαρές ηλικίες...;"
  Το ερώτημα που τέθηκε αποτελεί κατά την άποψή μου σοβαρό αντικείμενο προβληματισμού, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στο "αύριο", τους νέους δηλαδή που σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με την παράταξη. Εκτιμώ πως είναι τουλάχιστο δυσνόητο να εξηγήσει κανείς πως είναι δυνατόν άνθρωποι που δραστηριοποιήθηκαν κατά τα φοιτητικά τους χρόνια στο χώρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ή της ΟΝΝΕΔ,ούσα πρώτη νεολαιίστικη δύναμη, όταν βγαίνουν στο στίβο της ζωής να εξαφανίζονται.Εδώ είναι το σημείο που καλείται να διαδραματίσει τον επιτελικό ρόλο η παράταξη με τις αρμόδιες γραμματείες και τις κατά τόπους ΝΟΔΕ. Δεν μπορεί να"χάνονται" τα ίχνη των μελών ή των στελεχών φύγοντας από το χώρο σπουδών τους και οι τοπικές οργανώσεις ή οι ΝΟΔΕ απλώς να "περιμένουν" εάν κάποιος νέος ή νέα διαβεί το κατώφλι των γραφείων για να υποβάλλει αίτηση εγγραφής μέλους της Ν.Δ. Τρανά παραδείγματα θα μπορούσε να βρει κανείς πρόσφατα ειδικά στην κατάρτιση ψηφοδελτίων όπου η παρουσία νέων ανθρώπων, υγειών, καθαρών με γνώση του αντικειμένου στο οποίο απασχολούνται, δεν ήταν η αναμενόμενη. Σοβαρή ευθύνη και ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν οι "παλιοί" των ΝΟΔΕ, που δεν θα πρέπει να θεωρούν την ΝΟΔΕ βιλαέτι τους και υπό το φόβο της ανανέωσης και της εμφάνισης του καινούργιου, να αφήνουν την παράταξη στο τέλμα, τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, την οπισθοδρόμηση και μοιραία στην απομόνωση από τις τοπικές κοινωνίες. Το παράδειγμα δόθηκε από το σύνολο της βάσης που απάλλαξε από τα τζάκια, τις διαδοχές και τα φαμιλιοκρατίες την παράταξη.Ένα χρόνο σχεδόν μετά, οφείλει η ΝΔ να γίνει πιο ανοικτό κόμμα αφήνοντας χώρο σέ φρέσκιες ιδέες, νέα πρόσωπα, δημιουργικές δυνάμεις.Και οι δυνάμεις αυτές υπάρχουν.Ευκαιρίες ζητούν, μακρυά από παλαιοκομματισμούς, δόγματα του τύπου "ή μαζί ή αντίπαλος" και κυρίως την τυφλή υποταγή...

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ anhsyxos thrakas 09/11/2010 21:29:26

   Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να νοιάζονται οι κομματάρχες της νεολαίας για ένα απλό στέλεχος είναι να τον έχουν στα κατάστοιχα τους, έτσι ώστε να τους ψηφίζουν στις εσωκομματικές. Από κει και πέρα σκασίλα τους μεγάλη για το τι μπορεί να προσφέρει κάποιος στην οργάνωση. Την πάρτη τους κοιτάνε. Δες τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και βγάλε συμπέρασμα για το επίπεδο της ελίτ της νεολαίας. Και κρίμα γιατί από την ΟΝΝΕΔ έχουν περάσει πολλά αξιόλογα παιδιά που είχαν πολλά να προσφέρουν.

 62. Σπαρτιατης avatar
  Σπαρτιατης 09/11/2010 17:27:38

  ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΟΡΦΑΝΩΣΕΙ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ "ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΑ" ΑΤΟΜΑ.
  ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

 63. pistos avatar
  pistos 09/11/2010 17:40:05

  Με αγωνία παρακολουθούμε τα πολιτικά τεκταινόμενα και απογοητευόμαστε με τη συμπεριφορά που επιφυλάσσουν τα ΜΜΕ στα λίγα στελέχη της ΝΔ.
  Θύμα σήμερα ήταν ο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στο mega που δεν τον άφηναν να μιλήσει. Ήταν πέντε(5) αυτοί και αυτός μονάχος.
  Στο ΣΚΑΪ το πρωί ο ΜΥΤΑΡΑΚΗΣ τα ίδια τράβηξε.
  Στην ΝΕΤ ο Αρβανίτης γούρλωσε τα μάτια από χαρά και ενθουσιασμό όταν ο Κιλτίδης του είπε ότι προσχωρεί στο κόμμα τας Ντόρας(αναζητείστε το video).
  Στο ΑΛΤΕΡ οι Χατζη... και Αυτιάς βγάζουν Ντόρα και τον βουλευτή της Κρήτης που και αυτός προσχωρεί στο κόμμα της.
  Μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ΜΜΕ και το κόμμα της ΝΔ δεν αντιδρά.Τους εξευτιλίζουν, τους θάβουν και δεν αντιδρούν
  Γιατί;
  Το κόμμα μας φυλλοροεί, δεν έχει στελέχη, νέα στελέχη δυναμικά.
  Βλέπουμε να προβάλλονται μέχρι αηδίας τα εξαπτέρυγα και καμμία κίνηση από Ρηγίλης.
  Χρειάζονται νέα στελέχη, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ πως να σας το πούμε να το καταλάβετε.
  Χρειάζονται προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της κουλτούρας, των γραμμάτων, των τεχνών, της οικονομίας, των ένστολων, απ' όλους τους χώρους.
  Οι άλλοι δουλεύουν. Εμείς τίποτα. Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι μπετόν αρμέ. Δεν φεύγει κανείς.
  Πολλοί από τους λεγόμενους δεξιούς(μόνοι τους αυτοπροσδιορίζονται μερικοί και είναι γνωστοί μας), τουλάχιστον αυτές τις εκλογές ψήφισαν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Που είναι ο κομματισμός μηχανισμός.
  Γι΄αυτό και αγωνιούμε. Όλα θα κριθούν από τα ΜΜΕ.
  Τι τους φυλάει η ΝΔ. Έτσι κι αλλοιώς τους θάβουν κάθε ημέρα, η παραπολιτική-παραπληροφόρηση και προπαγάνδα πάει σύννεφο. ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ο κόσμος.
  Κάτι πρέπει να γίνει με την κρατική τηλεόραση, ειδικά για τη ΝΕΤ και ΕΤ3. Έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα στον παραπληροφορητικό τομέα. Και στην αντικειμενική ενημέρωση(ψάξτε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές που έχουν) Έλεος.
  Στελέχη νέα. Να δει ο κόσμος ποιός πρόκειται (προσεχώς) να τον κυβερνήσει.
  Και μιλάμε για αυτοδύναμη ισχυρή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όχι συνεργασίες που εξαγγέλει η Ντόρα κλπ εξαπτέρυγα.
  Εκεί θα κριθεί η ικανότητα της ΝΔ. Τα πράγματα είναι κρίσιμα και για την επομένη Κυριακή των εκλογών(χρειάζεται μεγάλη κινητοποίηση), αλλά και για το μέλλον του κόμματος.

 64. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 17:41:11

  "ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΟΡΦΑΝΩΣΕΙ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. "
  πολυ του λαου..αν πεις αλλη γνωμη και δεν εισαι κανελλη,σε τρωει το μαυρο φιδι..

  το φασισμο του κΚΕ ουτε στον εχθρο μου δεν το θελω..

  πιστευε και ΜΗ ερευνα,,σαν την εκκλησια ενα πραγμα..

 65. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 17:42:51

  και μπραβο IQ πιγκουινου.

  τα ειπες αψογα..


  μονο οταν ο καλοταισμενος λαος του πασοκ πονεσει και πεινασει πραγματικα θα αλλαξει μυαλα..

 66. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 17:45:28

  "Θύμα σήμερα ήταν ο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στο mega που δεν τον άφηναν να μιλήσει. Ήταν πέντε(5) αυτοί και αυτός μονάχος.
  Στο ΣΚΑΪ το πρωί ο ΜΥΤΑΡΑΚΗΣ τα ίδια τράβηξε.
  Στην ΝΕΤ ο Αρβανίτης γούρλωσε τα μάτια από χαρά και ενθουσιασμό όταν ο Κιλτίδης του είπε ότι προσχωρεί στο κόμμα τας Ντόρας(αναζητείστε το video).
  Στο ΑΛΤΕΡ οι Χατζη… και Αυτιάς βγάζουν Ντόρα και τον βουλευτή της Κρήτης που και αυτός προσχωρεί στο κόμμα της.
  Μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ΜΜΕ και το κόμμα της ΝΔ δεν αντιδρά.Τους εξευτιλίζουν, τους θάβουν και δεν αντιδρούν"


  δεν πειραζει,,οι μεγαλες επαναστασεις και ανατροπες γινονται Υπο πιεση..
  και ετσι πιο δυνατες..

 67. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 09/11/2010 18:00:40

  1) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΕΣ, ΤΑ ΦΥΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

  2) ΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ;
  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ;;;
  OVERDOSE ΠΑΘΑΜΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ... ΦΤΑΝΕΙ!!!

  3) ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
  ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ...

  4) ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ...
  ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΎΡΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΕΡΑ.

  ΤΕΛΙΚΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ...
  ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

 68. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/11/2010 18:10:18

  ... "Με νωπές τις πληγές των εσωκομματικών, με τη Ντόρα να προαναγγέλλει την ίδρυση κόμματος, , το Μητσοτάκη να τάσσεται φανερά υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ, με τους βαρόνους να καλούν τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε οικουμενική και να αφήσει τις ακρότητες (!!!), με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα να ασχολείται με τις αποχωρήσεις του «Master Chef» και του «Big Brother», τον Καραμανλή να βρίσκει την ώρα να μιλά στους εμπόρους (ήμαρτον Κύριε), κάποιους πολιτευτές αλλά και βουλευτές να στηρίζουν άλλους συνδυασμούς, (κρυφά ή φανερά) το κόμμα αργοκίνητο καράβι, τα ΜΜΕ όλα απέναντι του αλαζονικά και προκλητικά, ο ισχυρισμός ότι δεν πήγε καλά η ΝΔ είναι αστείος, προκατασκευασμένος και δεν επιδέχεται σοβαρής κριτικής. Εκτός αν κάνουμε ανάλυση με όρους Καμίνη, που έμεινε 7 μονάδες πίσω και αποδοκιμάστηκε ο Κακλαμάνης!!!"

  κόμμα είναι αυτό ή insane asylum;

 69. Enzo avatar
  Enzo 09/11/2010 18:30:32

  κανεις λαθος. το κομμα της θα γινει και παιρνει περιπου 5% .δεν κανει πισω αυτη.

  • man8os avatar
   man8os @ Enzo 09/11/2010 18:35:28

   Ναι τοσο θα της δωσουν οι φιλοι της οι δημοσκοποι. Αλλα τελικα δεν θα μπει στην βουλη.
   Εκτος και πιασει 40% στην Κρητη.

   • Enzo avatar
    Enzo @ man8os 09/11/2010 18:50:26

    αυτο λενε οι δημοσκοποι , τωρα τι θα ψηφισουν οι νεοελληνες αγνωστον!
    ειναι και παραξενος λαος μην το ξεχνας.

 70. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 09/11/2010 18:45:15

  Δηλαδή το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, να αυξήσουμε τα ποσοστά του κόμματος και να στηριχθεί ο Αντώνης!!!!

  Ωραία. Πολλοί από εμάς εδώ που συμμετέχουμε είτε ως αναγνώστες, είτε ως σχολιαστές, θα ψηφίσουμε ΝΔ. Θα στηρίξουμε το όνομα, τη φαννέλα..... Αλλά αυτό αρκεί;

  Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ΝΔ; Ποιο είναι το νέο όραμα που επαγγέλεται ο Αντώνης; Πως θα μπορέσει να τραβήξει κοντά του το λαό και ιδιαίτερα τους νέους; Δεν βλέπετε ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί τα πάντα, ότι έχει απογοητευθεί, ότι δεν συμμετέχει, δεν έχει ελπίδα;;;

  Νομίζω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα νέο μήνυμα. Απλά περιμένουμε να κερδίσουμε από τη ραγδαία φθορά του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έλθει η σειρά μας για να καθήσουμε και πάλι στη καρέκλα. Όχι βεβαίως εμείς ή κάποια νέα πρόσωπα, αλλά οι γνωστοί κοτζαμπάσηδες για να διαιωνίσουν την εξουσία τους, το πελατειακό κράτος, την αναξιοκρατία και την οικονόμα τους.

  Λυπάμαι, αλλά δεν θα πάρω.

 71. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 09/11/2010 18:55:01

  Misha, σου απαντώ εδώ.

  Ναι, το ΕΔΑΔ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Το ΕΔΑΔ είναι όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  Ίσως το μπερδεύεις με το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αλλά δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.

  • Misha avatar
   Misha @ Τζώνυ Μπη Γκουντ 09/11/2010 19:50:07

   Tζώνυ

   Το ΕΔΑΔ έχει δικαστές διορισμένους από τα κράτη μέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι και μέλη της ΕΕ. Οι μόνες ισχυρές εκτός ΕΕ χώρες που μετέχουν στο ΕΔΑΔ είναι η Ρωσία και η Τουρκία.

   Οπότε αντιλαμβάνεσαι πως ο ισχυρισμός ότι το ΕΔΑΔ δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις της ΕΕ είναι μάλλον αβάσιμη.

   Από ελληνικής πλευράς μετέχει ο γνωστός εκσυγχρονιστής, υπουργός του Σημίτη και αναφερόμενος ως εβραϊκής καταγωγής, Χρήστος Ροζάκης (h--p://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=40859&cid=40).

 72. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 09/11/2010 19:09:04

  Οι νεότερες ηλικίες ενημερώνονται πολιτικά και κινητοποιούνται μέσα από το διαδίκτυο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ - και κατά συνέπεια και το Κόμμα - "αρνούνται" να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο - κυρίως με την αποστολή e mail σε τακτική βάση προς τα μέλη του κόμματος στην αρχή και γενικά σε όσους καταχωρήσουν την ηλ. διευθυνσή τους στην συνέχεια. Γι΄ αυτό και η σχέση των πολιτών με το κόμμα είναι χαλαρή. Γι΄ αυτό και το κόμμα δεν μπορεί να παρακάμψει αποτελεσματικά την δικτατορία των καναλιών. Παράδειγμα: ερχεται η δεύτερη Κυριακή. Πού είναι ένα ηλ. μήνυμα που να μας ενημερώνει γιά το τί πετύχαμε την πρώτη και να μας ενθαρρύνει να ξαναπάμε να ψηφίσουμε την δεύτερη;
  Σε ό, τι αφορά δε την Φθιώτιδα, ο περιφερειακός συνδυασμός της ΝΔ αντιμετώπισε, εκτός άλλων προβλημάτων, και τον ανοιχτό πόλεμο της πλευράς Μπακογιάννη.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 10/11/2010 01:06:25

   Σαν μέλος του κόμματος που είμαι μου έρχονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες sms στο κινητό μου από τη Νέα Δημοκρατία και το επιτελείο Δράκου μιας και είμαι ψηφοφόρος Κορινθίας..Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση γενικά.

 73. Apollonios avatar
  Apollonios 09/11/2010 19:56:29

  @Κοκκαλάκης
  Σωστός
  Είμαι γραμμένος σε αρκετά μπλογκς και λαμβάνω τις αναρτήσεις τους με e-mail κατευθείαν στο κινητο μου. Τόσο δύσκολο είναι να φτιάξει η Ν.Δ. κάτι αντίστοιχο για κάθε ενδιαφερόμενο?? Έλεος

 74. κωστας avatar
  κωστας 09/11/2010 20:44:26

  to blog σας το διαβαζω γιατι βρηκα ανθρωπους που βλεπουν στο Σαμαρα τα ιδια πραγματα που βλεπω και εγω ... Κοντρα σε ΜΜΕ αποψεις του κοσμου κτλ ...Μπραβο και παλι γι αυτο το αρθρο σας...Ο Αντωνης πρεπει να καταλαβει τι ειναι αυτο που τον εκανε Αρχηγο στις 29 νοεμβρη απο τη πρωτη Κυριακη , οταν 2 μηνες πριν γελαγαν οι παντες μονο που θα διεκδηκουσε κοντρα στη Ντορα το κομμα της ΝΔ ... Αν καταλαβει τι εγινε εκεινους του 2 μηνες τοτε πιθανον να μπορεσει να φερει τη "Νεα Μεταπολιτευση" . Ειμαι σιγουρος οτι το ξερει , το θεμα ειναι να συγκρουστει κιολας !

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ κωστας 09/11/2010 20:48:47

   Μέχρι να το πάρει όμως απόφαση να "συγκρουστεί", ας κατεβαίνουμε εμείς στις πορείες, να συγκρουόμαστε εμείς.

   Αλλιώς χαϊρι δεν βλέπω.

   Αντε και το παρα-αργήσαμε.

   Θραξ Αναρμόδιος

 75. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 09/11/2010 22:31:57

  η ΝΔ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την δυσαρέσκεια του κόσμου και την αναμενόμενη φθορά του ΠΑΣΟΚ.
  Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα θα κερδίσει τις τελικές πολιτικές εντυπώσεις ΑΝ κερδίσει ο κύριος Σγουρός την περιφέρεια Αττικής και ο κύριος Τατούλης την περιφέρεια Πελοποννήσου(στην δεύτερη πιθανή περίπτωση, η ΝΔ θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα).
  Ας αναρωτηθούν οι ιθύνοντες τώρα αν οι κύριοι Κικίλιας και Δράκος δεν ήταν οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις.

 76. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 09/11/2010 22:40:35

  Ζητάς από οπαδούς να γίνουν φίλαθλοι; Ματαιοπονείς.

 77. Aggelos avatar
  Aggelos 09/11/2010 22:51:02

  "Ποιο είναι το νέο όραμα που επαγγέλεται ο Αντώνης; "


  αναπτυξη και δουλειες για τον κοσμο..

 78. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 09/11/2010 22:56:12

  Σε πρωτεύουσα νομού, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέβασε ούτε τυπικά υποψήφιο δήμαρχο λόγω εσωκομματικών σπαραγμών.

 79. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/11/2010 23:08:35

  Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε κε Αστυάνακτα.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ TopGunZ 10/11/2010 00:47:35

   Ἂν εἶστε ΟΝΝΕΔίτης, τὰ ξέρετε τὰ τοῦ οἴκου σας καλύτερα ἀπὸ ἐμένα, ἄρα ἔστω.

   Πάντως σίγουρα δὲν εἶμαι μόνος ὅταν λέω ὅτι στὴν ΟΝΝΕΔ καὶ τὴν ΔΑΠ ἡ πολιτικὴ ὑφίσταται ὁλικὴ ἔκλειψη ἀπὸ τὰ πολλὰ μπουζούκια, ἐκδρομές, γκόμενες καὶ διαπλοκὴ μὲ τὶς πανεπιστημιακὲς σχολές. Ὅσο νά'ναι, ὅλο αὐτὸ δὲν φέρνει καὶ πολὺ σὲ νέα μεταπολίτευση. ἊΝ ἔχω ἄδικο πεῖτε το.

   • man8os avatar
    man8os @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/11/2010 02:54:39

    Δεν εχεις.
    Ομως αυτο το δυναμικο εχουμε, αυτο θα χρησιμοποιησουμε.
    Αλλιως ας μας διαγραψει ολους και ας ξεκινησει να ξαναχτιζει την νεολαια απο την αρχη (πραγμα αδυνατο)

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/11/2010 11:17:49

    Ὑπενθυμίζω ὅτι ὑπῆρξαν ἐκλογὲς ΟΝΝΕΔ, κι ὅτι αὐτὸ ἦταν λίγο-πολὺ τὸ διακύβευμα. Καὶ ὅτι μὲ τὴν... ἔνθερμη ἀνοχὴ (ἂν ὄχι παραπάνω) τῆς ἡγεσίας, ἔγινε αὐτὸ ποὺ ἔγινε, ὡς στρατηγικὰ τὸ μὴ χεῖρον, δῆθεν. Τί'ναι τοῦτα;;;    Ἄσε ποὺ δὲν ὑπῆρχε κανένας λόγος νὰ ἐμμείνει ὁ Σαμαρᾶς στὴν ἐκλογὴ ἀπὸ τὴν βάση, θὰ μποροῦσε ἁπλῶς νὰ διορίσει.

 80. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/11/2010 23:19:51

  Επίσης σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και τα καλά σας λόγια.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ TopGunZ 09/11/2010 23:29:48

   Εσύ εξαιρείσαι είπαμε. Δικός μας (λολ)

   Θραξ Αναρμόδιος

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Θραξ Αναρμόδιος 10/11/2010 10:23:49

    Πολλοί εξαιρούμαστε φίλε Θράκα. Εγώ είχα τη χαρά να είμαι σε ένα τμήμα του οποίου η ΔΑΠ κάθε άλλο παρά αγκυλωμένη ήταν. Ναι, και "χορούς" κάναμε και εκδρομές, 18 με 23 χρονών είμασταν, πάρτυ με τέια θα οργανώναμε? Αλλά κι στις επάλξεις είμασταν για τα θέματα της σχολής μας (και όχι για τον Τάκη Αναρχάκη και τον αγωνιστή Λούλη Μολοτωφούλη που κάνανε απεργία μπάνιου, ούτε για τον δοκιμαζόμενο λαό της Μποτσουάνα) και υποστηρίζαμε την παράταξή μας με υγιή τρόπο. Εμφανίστηκαν και κάποιοι κομήτες-λαμόγια, αλλά σύντομα τίθονταν στο περιθώριο.

    Η γράπα εν τω μεταξύ περιμένει...

 81. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 09/11/2010 23:22:30

  Πού να τολμήσει να κατεβεί στην Αττική; Εδώ στην Κρήτη κατάφερε να κάνει το 90%, που πήρε πέρυσι στις εσωκομματικές, μετά βίας 53-54%, μέσα σε ένα χρόνο! Εκτός και εάν, το περυσινό ποσοστό της ήταν τόσο αληθινό, όσο αληθινή στρατιώτης της παράταξης ήταν ή ίδια! Εκτός της "χώρας της Κρήτης" ως την Ευρυτανία μπορεί να πάει μόνο και γι αυτό το οφείλει στον αείμνηστο πατέρα των παιδιών της.

 82. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 09/11/2010 23:47:03

  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗΣ "ΑΝΤΩΝΗ" ΣΤΙΣ ΕΣΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ...ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ " ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ" . ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩ....

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΡΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ.....ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.

 83. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 09/11/2010 23:49:29

  Όταν χάνεται ο μπούσουλας το κενό αναπληρώνεται με την αναζήτηση Αρχηγού.

 84. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 09/11/2010 23:54:28

  Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτικών, αυτοί που θέλουν πρώτα να επιβιώσουν και εάν αντέξουν θα προχωρήσουν και αυτοί που θέλουν πρώτα να προχωρήσουν και εάν πετύχουν θα επιβιώσουν. Είναι θέμα ψυχολογικού χαρακτήρα.

 85. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 09/11/2010 23:59:38

  Διάβασα σήμερα στο "Βήμα" μια ανάλυση από όπου προκύπτει ότι τα ποσοστά αποχής των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2009 στην Αττική είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Πώς μπορεί να ερμηνευθεί αυτό το φαινόμενο;

 86. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 10/11/2010 00:52:31

  αν η ΝΔ δεν μελετήσει σοβαρά και προσσεκτικά τα διδάγματα αυτών των εκλογών, πολύ φοβάμαι ότι θα μειωθεί η εκλογική δύναμή της (σε ψηφοφόρους) και άλλο......

 87. PIG avatar
  PIG 10/11/2010 00:58:30

  H Βέροια δόθηκε πεσκεσάκι στο γιουχαϊστή του Σαμαρά, γνήσιο ντορικό απομεινάρι. Αν κερδίσει το Δήμο θα μας πει ότι θέλει να γίνει βουλευτής. Αν τον χάσει θα μας καταραστεί σε milisec κι έγινε άφανος για ντόρα με χίλια. Εκτός κι αν την κάνει κι ως δήμαρχος, οπότε καλό είναι να φτύνουμε στον κόρφο μας από τώρα.

 88. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 10/11/2010 01:03:16

  Το θέμα της στελεχιακής ανανέωσης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πολύ ΣΟΒΑΡΟ. Φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος και ελπίζω να κάνει καλή δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα..

 89. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 10/11/2010 01:08:24

  Για την Κρήτη θα τα πούμε από Δευτέρα και έχουμε να πούμε πολλά. Τώρα συσπειρωνόμαστε και κοιτάμε τις περιοχές που κρίνεται ο αγώνας.

 90. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 10/11/2010 01:19:10

  Το κόμμα είναι γεμάτο από πουλημένους. Αν η Ν.Δ. δεν έχει φτάσει σε ποσοστά ΚΟΔΗΣΟ ΚΑΕ το οφείλει στον Σαμαρά.
  ΣΚΟΥΠΑ μετά τις εκλογές, αλλιώς θα έχουμε μια απο τα ίδια. Δεν είναι δυνατό να βγαίνει η Μητσοτάκη να λέει ό,τι θέλει και οι βουλευτές του κομματος να είναι κόττες. Τελικώς λυπάμαι που ο ΓΑΠ δεν πάει σε εκλογές, γιατί μπορεί να τις έχανε η Ν.Δ. αλλά η κοινουλευτική ομάδα που θα έβγαινε θα ήταν από λίστα, με ό, τι σημαίνει αυτό...

 91. ixnos avatar
  ixnos 10/11/2010 03:45:27

  Με το να λέμε ΣΑΜΑΡΑ άλλαξε τα όλα δεν λέει τίποτα. Ποια να αλλάξει; Εδώ έγιναν σημεία και τέρατα εις βάρος του πλακιωτάκη στην κρητη από το μητσοτακεϊκο με την συναίνεση των νεοδημοκρατων βουλευτων του. Για δείτε εδώ καλύτερα τα λέει όλα. http://ixnos1.blogspot.com/2010/11/blog-post_4396.html Κατά την γνώμη μας το μεγάλο του πρόβλημα είναι στην..περιφέρεια.

  • eregoz avatar
   eregoz @ ixnos 10/11/2010 11:00:51

   Φίλε ίχνος..

   Επειδή τυχαίνει να κατάγομαι και εγώ από άλλο πρασινονήσι και συγκεκριμένα την Εύβοια σε καταλαβαίνω απόλυτα.Τα εκλογικά ποσοστά εδώ δεν ήταν τόσο ταπεινωτικά όπως στην Κρήτη(ίσα ίσα), αλλά επικρατεί και εδώ το ίδιο χάος στα εσωκομματικά.Μπορεί οι Ντοραίοι στην Εύβοια να μην κάνουν τόσο ανοιχτό πόλεμο γιατί δεν τους παίρνει αλλά εδώ δεν συντελούν μόνο αυτοί στο εσωκομματικό αλαλούμ.Οι βουλευτές μας έχουν σπάσει τον κόσμο της παράταξης στα 2 για να μην πω στα 1000 κομμάτια.Λάθος επιλογές υποψηφίων από το κόμμα με άλλοτε καλά και άλλοτε κακά αποτελέσματα για αυτό (αλλά σχεδόν πάντα με κακό αποτέλεσμα για την Αυτοδιοίκηση).Με μια ΝΟΔΕ που εκλέχτηκε στις εσωκομματικές με βυζαντινές μεθόδους και πράττει και στην θητεία της παρομοίως.Υποστήριξη από βουλευτές μας σε υποψηφίους άλλων κομμάτων πάντα στο μουλωχτό λες και δεν μαθαίνονται κάτι τέτοια και άλλα πολλά και διάφορα τα οποία δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ..πάρα μόνο σε κατασκοπευτικό best seller με 4 sequels. Όποιος έχει παρακολουθήσει τα σχόλιά μου θα έχει παρατηρήσει την συνεπή και αδιάκοπη μου στήριξη στον Αντώνη,αλλά και την συνεχή επισήμανση ότι θα πρέπει να πάρει μεγάλη σκούπα.Με πρόσωπα και μεθοδεύσεις που μας έβαλαν υπόλογους στον ελληνικό λαό και μας έριξαν στην αντιπολίτευση δεν πάμε μπροστά.

   Δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι τα ποσοστά της 1ης Κυριακής συνιστούν νίκη τηρουμένων των αναλογιών.Το κόμμα πρέπει να πάρει μπρος και μάλιστα γρήγορα.Αλλά για να μην τα ρίχνουμε όλα μόνο στο κόμμα μας,αλλά και γενικά στα κόμματα,θα ήθελα να πώ σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που την Κυριακή δεν πήγαν να ψηφίσουν να σηκωθούν επιτέλους από τους καναπέδες τους και να πάνε να ψηφίσουν. Άν δεν τους εκφράζει η ΝΔ ,οτιδήποτε είναι πιο κοντά σε αυτούς..αλλά επιτέλους να σηκωθούν από τον λήθαργό τους γιατί σε λίγο θα τους πάρουν τον καναπέ και θα παρακολουθούν πιασμένοι στο πάτωμα.

 92. nadja avatar
  nadja 10/11/2010 09:24:02

  κοντά 500.000 άνθρωποι βρίσκονται μετέωροι, όσοι πήγαν να ψηφίσουν και έριξαν άκυρο ή λευκό.. ας ορίσει επιτέλους κάποιος τις ένοιες του πατριωτισμού,του ήθους της δημοκρατίας και της λαικής κυριαρχίας από την αρχή. ζητάμε απο τον Αντώνη Σαμαρά να επαναπροσδιορίσει την έννοια του Έλληνα ηγέτη. Ας κοιτάξει τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας μας τον Καποδίστρια κι ας διδαχτεί. Θέλει αρετήν και τόλμην...

 93. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 10/11/2010 10:53:47

  Είναι ανούσιες οι αναλύσεις του τύπου ναι μείωσε τη διαφορά αλλά έχασε τόσους χιλιάδες ή πήρε τόσους κτλ.
  Θυμίζουν τις αναλύσεις που κάνουν οι ποδοσφαιρόφιλοι μετά από ένα παιχνίδι. Και είναι εντελώς λανθασμένες γιατί όλοι προσπαθούν να δώσουν συγκεκριμένη ερμηνεία σε κάτι αόριστο. ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  Ο Σαμαράς (αυτός και μόνο) θριάμβευσε, διότι με ένα σύστημα απέναντί του, με μεγάλο μέρος του κόμματος να σμποτάρει κι αυτό γιατί οι παλαιοί φοβούνται μην χάσουν τις καρέκλες και ορέγονται παλινόρθωση (ερήμην του Καραμανλή) κατάφερε να είναι 1,5 άντε 2 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Η νεα δημοκρατία μη έχουσα την εξουσια ήταν λογικό να χάσει ψήφους. Το ίδιο συνέβει και στο πασοκ το 2007. Αυτό γιατί πάντα στις εθνικές εκλογές τα κυβερνητικά κόμματα συλέγουν και ψήφους από όσους είναι κοντά στους μηχανισμούς διοίκησης του δημοσίου ή ευρύτερου δημοσίου και για προσωπικούς λόγους που αφορούν τα συμφέροντα της στιγμής ψηφίζουν το κόμμα που έχει την εξουσία. Το ΚΚΕ απλώς επέτυχε πολύ μεγάλη συσπείρωση και μάζεψε κάποιους αγανακτισμένους. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να αποκτήσει προοπτική κυβερνητικής δυναμικής, ο Σαμαράς πρέπει να πάρει ΚΕΦΑΛΙΑ. Το χθες του κόμματος αυτού τελείωσε. Ο απλός ψηφοφόρος αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ θέλει να δει για να αναθαρρήσει. Τόσο απλό όσο ακούγεται. Η γραφιοκράτες του κομματικού σωλήνα και τα καλόπαιδα του μπαμπα να πάρουν δρόμο...

 94. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/11/2010 11:14:09

  Ναί, ἀλλά... ποιὰ πᾶνε γιὰ τὸ ΙΔΚΚ τελικά;;;

 95. Tassos avatar
  Tassos 10/11/2010 11:26:46

  Καλά κάνεις και την υπενθυμίζεις την ιδιότητα αυτού του τύπου. Πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί στην ΝΔ ρε γαμώτο?

 96. Tassos avatar
  Tassos 10/11/2010 11:31:00

  Δεν είναι έτσι φίλε. Με αυτήν την λογική Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης , Κεφαλογιάννης (αυτός που καταδικάστηκε για "προστασία" χασισοκαλλιεργητών) θα ήταν ακόμη βουλευτές. Να πει στον Πάκη "είχες πει ότι θα παραιτηθείς μετά την ηγεσία Καραμανλή" να τον ευχαριστήσει για το ότι άφησε να κάψουν την Αθήνα και να τον στείλει.

 97. Asterix avatar
  Asterix 10/11/2010 15:54:12

  Προσυπογράφω.

 98. Τηράω δεξα, τηράω ζερβα avatar
  Τηράω δεξα, τηράω ζερβα 10/11/2010 15:54:49

  Τελικά η ΝΔ μοιάζει με την φιλενάδα μας. Στην αρχή μας αρέσει πολύ, στην συνέχεια όμως, κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξει, λες και δεν την διαλέξαμε εμείς.
  Υγιαίνετε.

 99. SOTHROPOULOS avatar
  SOTHROPOULOS 10/11/2010 16:40:39

  Η τελευταία σας ευκαιρία κύριε Σαμαρά πρίν τις εκλογές της Κυριακής για να τελειώνουμε με το Γιωργάκη και να σας δει ο κόσμος με άλλη ματιά.
  Επιθετική ανακοίνωση με διακύρηξη οτι δέχεστε την πρόκληση εκλογών.
  Δήλωση κατά του μνημονίου και μη αναγνώριση της υπογραφής του σε περίπτωση εκλογής σας.
  Εξαγγελία μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην αγορά , έξυπνους τρόπους διαχείρισης όπως σοφά πραγματοποίησαν στην Ουγγαρία.
  Ιδού η ρόδος , ιδού και το πήδημα. Στείλε το Ζήκο να αγκαλιάσει το μπουκάλι
  όπως αυτός με μοναδικό τρόπο γνωρίζει και δώτε στον κόσμο που περιμένει με αγωνία ένα φως ελπίδας.
  Καλύτερα όλοι μαζί στον πάτο με μια προσπάθεια που θα αξίζει τον κόπο, παρά
  στα τάρταρα και με το φέσι στο κεφάλι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.