#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιπαραγωγικοί … ήρωες του καθήκοντος

Θα βρεθεί έστω νέος Ανθυπολοχαγός, Ανθυποσμηναγός ή Σημαιοφόρος, Λοχίας, Αστυφύλακας, ένας Δίοπος, οποιοσδήποτε ένστολος, που θα καταδεχτεί να ρίξει μισή ψήφο σε υποψήφιο του μεταλλαγμένου κι αυθάδους ΠΑΣΟΚ;Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

21 Ιουλίου 1974. Άγιος Ιλαρίωνας, Κύπρος. Ο Διοικητής της 33 Μοίρας Καταδρομών, Ταγματάρχης (ΠΖ) Γεώργιος Κατσάνης, από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, ηγούμενος ο ίδιος αντεπίθεσης της Μοίρας τραυματίζεται θανάσιμα.

Αντιπαραγωγικός.

20 Ιουλίου 1974. Ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Παύλος Κουρούπης από τα Δεντρά Μεσσηνίας, διοικητής του 251 Τάγματος Πεζικού στην Κερύνεια καθηλώνει την αποβατική δύναμη των Τούρκων στην ακτή επί δύο ημέρες, έχοντας στη διάθεση του μόνο δυο λόχους. Απέναντι τους το 50ο Σύνταγμα Πεζικού του Τουρκικού Στρατού, του οποίου ο Διοικητής, Συνταγματάρχης Καραογλάνογλου σκοτώνεται την πρώτη κιόλας μέρα. Ο καλός και γενναίος Κουρούπης αγωνίζεται κάτω από πλήρη αεροπορική υπεροχή του εχθρού, αποκομμένος και κρατά τους μεχμετζίκ επί δυόμιση μέρες σε μια λωρίδα 500 μέτρων επί 50 με λιανοντούφεκα Λη Ένφιλντ του Β΄Π.Π.. Οι Τούρκοι αποβιβάζουν άρματα, κανονιοβολούν με πλοία, τα αεροπλάνα τους ρίχνουν ναπάλμ. Ο Κουρούπης με αναλογία δυνάμεων 7 προς 1 σε βάρος του άντεξε από τις 5 το πρωΐ της 20ης Ιουλίου έως τις 14:30 της 22ας Ιουλίου, όταν ηγήθηκε αντεπίθεσης πολεμώντας ο ίδιος στην πρώτη γραμμή. Έκτοτε αγνοείται.

Αντιπαραγωγικός.

Ο Καραμούζας ήταν Λοχαγός μου στην 2α ΜΑΛ. Ένα καλό παιδί από το Μεσολόγγι, λίγα χρόνια μεγαλύτερος μου, με αστείο επίθετο αλλά σοβαρή προσωπικότητα. Το πρώτο μου άλμα με την Μοίρα, μετά τη ΣΧ.ΑΛ., το 1991, ήταν νυχτερινό. Στην Πάχη. Μπροστά μου στο «στικ» ο Λοχαγός, μετά ο Ανθυπολοχαγός Πάρις Καπραβέλος, μετά εγώ κι ακολουθούσαν οι Καταδρομείς του λόχου μας. Άκουσα την κραυγή του πόνου την ώρα που προσγειωνόμουνα. Συντριπτικό κάταγμα σπονδύλου ο Λοχαγός. Τον κουβαλήσαμε στα χέρια μας ως το ασθενοφόρο. Ψύχραιμος και θαρραλέος. Πίσω του γυναίκα και παιδί. Θεραπεύτηκε και γύρισε στα καθήκοντα του. Αντιπαραγωγικός.

Λίγα χρόνια πριν, το 1985 ο Παραστατίδης, σκοτώθηκε σε άλμα. Το 1991 ο Τάσος Φωτόπουλος. Στην κηδεία του έδινα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε». Αντιπαραγωγικοί.Το 1972 το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Μέρλιν», συγκρούεται με γκαζάδικο του Νιάρχου. Βυθίζεται σε δευτερόλεπτα. 42 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες χάνουν τη ζωή τους.

Αντιπαραγωγικοί.

Στις 4 Νοεμβρίου 1996 κατά τη διάρκεια του «Παρμενίωνα» στα Αυλάκια της Σάμου βυθίζεται η πυραυλάκατος «Κωστάκος» μετά από σύγκρουση με το «Σάμαινα». Τέσσερα μέλη του πληρώματος χάνουν τη ζωή τους.

Αντιπαραγωγικοί.

Η πυραυλάκατος είχε πάρει το όνομα της από τον Αξιωματικό του Υποβρυχίου «ΓΛΑΥΚΟΣ», που σκοτώθηκε στην Μάλτα το 1942. Αντιπαραγωγικός κι αυτός, όπως κι ο θρυλικός Λάσκος, ο κυβερνήτης του «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ».

Ίμια, Ιανουάριος 1996, Έκτορας Γιαλοψός, Χριστόφορος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος. Οι νεκροί του ελικοπτέρου,

Αντιπαραγωγικοί.

18 Ιουνίου 1982. Ο Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, κυνηγώντας να βρεθεί στην ουρά του Τούρκου με το Mirage F1 του έσβησε σε μια λάμψη κάτω από τον ουρανό της Ελληνικής Λίμνης του Αιγαίου.

Αντιπαραγωγικός.

23η Μαΐου 2006, Κάρπαθος. Ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, από το Κάστελλο Ρεθύμνου πετώντας με F16, υπερασπιζόμενος τον Λαό του και τον όρκο του, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αερομαχίας με Τούρκους εισβολείς κι άφησε πίσω γονείς, γυναίκα, και δυο παιδιά. Στις 28 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε μετά θάνατον το αργυρό μετάλλιο αρετής κι αυτοθυσίας.Αντιπαραγωγικός.

16 Φεβρουαρίου 2001, Γενικό Κρατικό. Δύο Αρχιφύλακες του Τμήματος Μεταγωγών, οι  Aθανάσιος Δρακόπουλος, 47 ετών και Διονύσιος Aλεβιζόπουλος, 49 ετών, πέφτουν νεκροί δολοφονημένοι εν ψυχρώ από τον Κώστα Πάσσαρη. Τους ήξερα και τους δύο από τα Δικαστήρια.

Αντιπαραγωγικοί.

Το 1999 η εποχική Πυροσβέστης Ιωάννα Τασσοπούλου πέφτει στο καθήκον στην Χίο, μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, επίσης Πυροσβέστη, Σταύρο Καρβουνιάρη. Το 2000 ο Αρχιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος σκοτώνεται στον Ταύγετο. Το 2003 ο Πυρονόμος Ιωάννης Κωστάκης χάνει τη ζωή του στο Αγρίνιο, το 2005 ο Επιπυραγός Φώτης Αναγνωστόπουλος πέφτει στο καθήκον στον Πύργο.

Όλοι αντιπαραγωγικοί.

Οι παραπάνω αναφορές είναι απλώς ενδεικτικές. Η λίστα των πεσόντων θα γέμιζε χιλιάδες σελίδες εάν αναφέραμε όλους τους νεκρούς Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον πόλεμο και την ειρήνη, στην μάχη και στην εκπαίδευση, στις αναχαιτίσεις και τις περιπολίες, στον αγώνα απέναντι σε εξωτερικούς κι εσωτερικούς εχθρούς, στις συμπλοκές με κακοποιούς και τρομοκράτες, στην κατάσβεση πυρκαγιών, στις διασώσεις.

Μνημεία, ηρώα και κοιμητήρια μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Κυρίως όμως το μαρτυρούν χιλιάδες μανάδες, σύζυγοι, παιδιά που ‘μειναν με μια διπλωμένη σημαία, ένα σπαθί και μια υποτυπώδη σύνταξη. Το μαρτυρά και η ίδια η Ελευθερία μας.

Αν έβαζα και τους τραυματίες και τους ανάπηρους, θα έγραφα μήνες και δεν θα ‘χα τελειώσει.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο ίδιος ο Λαός. Σε αυτές χρωστάμε την ύπαρξη μας ως Έθνος, τον εκσυγχρονισμό της χώρας, την Ελευθερία και την ευημερία μας.

Τα Σώματα Ασφαλείας είναι η εσωτερική φρουρά της Δημοκρατίας.

Τα στελέχη προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την αγροτική κι εργατική τάξη, το πολύ την μικροαστική. Όποιος επιλέγει π.χ. το Σχολείο του Αίματος και της Τιμής, την Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων, που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ξέρει ότι ποτέ δεν θα γίνει πλούσιος. Ξέρει ότι θα γυρίσει όλη την Ελλάδα, ότι θα έχει δύσκολη οικογενειακή ζωή, θα περνάει ατελείωτες ώρες στην ύπαιθρο ή σε στρατώνες με υποτυπώδεις συνθήκες. Ξέρει ότι μπορεί να σκοτωθεί ή να μείνει σακάτης. Τα ξέρει όλα αυτά και τα αποδέχεται, όχι τόσο για την ασφάλεια του γλίσχρου μισθού, όσο για την Τιμή.

Το πρώτο του κίνητρο είναι το ηθικό. Δεν περιμένει χρήμα, περιμένει όμως αναγνώριση, στοιχειώδη σεβασμό, τις νενομισμένες τιμές, αυτές που πάντα απέδιδε η Ελλάδα και το Έθνος στους προκινδυνεύοντες.

Ακούσατε τι εξέμεσε ο μαχαλόμαγκας αντιπρόεδρας, γνωστός για τις επιτυχίες του στα Ίμια και στην υπόθεση Οτσαλάν. Δικαιούται βεβαίως να τα λέει, γιατί ξέρετε πόσο διακινδυνεύει αυτός καθημερινά για την Πατρίδα. Μπορεί να στουμπώσει από τα κοψίδια, να στραβοκαταπιεί καμμιά από αυτές τις μπουκιές «γατοκέφαλα» που ντερλικώνει και να του ‘ρθει κόλπος. Εκεί στο Δημόσιο Πρυτανείο η σίτιση είναι καλή για τον μερακλή οινοποιό που έφτασε τα 70 πλήρης πολιτικών βατερλώ και άδειος από φιλότιμο.

Κρίμα που γέρασε και διεγράφη πλέον της εφεδρείας. Θα ‘πρεπε να τον επιστρατεύσουν για κανά μήνα, να τον δώσουν υπό διοίκηση σε Υποδεκανέα στην προκάλυψη για να του εφαρμόσει τον παραδοσιακό τρόπο εκπαίδευσης: «Ανηφόρα, βίτσα, π…α και στενά παπούτσια». Θα τον ωφελούσε σωματικώς και θα σφυρηλατούσε τον αμετροεπή χαρακτήρα του.

Ο Πάγκαλος την αμόλησε κι ο Βενιζέλος την κλώσσησε τρεις μέρες μέχρι να κουνηθεί κι αυτός και να ψελλίσει τα αυτονόητα. Θυμάστε βέβαια και τους δικούς του άθλους προ μηνών που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.Λοιπόν, αδέρφια, οι εκλογές έφτασαν κι έχω την απορία. Θα βρεθεί έστω νέος Ανθυπολοχαγός, Ανθυποσμηναγός ή Σημαιοφόρος, Λοχίας, Αστυφύλακας, ένας Δίοπος, οποιοσδήποτε ένστολος, που θα καταδεχτεί να ρίξει μισή ψήφο σε υποψήφιο του μεταλλαγμένου κι αυθάδους ΠΑΣΟΚ; Τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη, αυτοί που αγρυπνούν στην προκάλυψη, στα readiness των μαχητικών, στις ατελείωτες περιπολίες στο Αιγαίο, αυτοί που δέχονται σφαίρες, πέτρες και μολότωφ από τους ελεγχόμενους «αναρχοαυτόνομους» και τους παρακρατικούς «αντεξουσιαστές», αυτοί που κυνηγούν με κίνδυνο ζωής, κλέφτες, πρεζέμπορους, μαχαιροβγάλτες, τρομοκράτες κι όλη την αλητεία εγχώρια κι εισαγόμενη, αυτοί που καίγονται στις φωτιές και πνίγονται στις πλημμύρες, όσοι έχουν σπαθί, Τιμή, καθήκον, νεκρούς κι ανάπηρους, κι οι οικογένειες τους, θα δώσουν έστω μια ψήφο στους υβριστές τους;

Μόνιμος Υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων είπε στον Διοικητή του: «Κύριε Διοικητά, είμαι περήφανος γι’ αυτό που είμαι. Τη διάλεξα τη στολή και τους κινδύνους. Όμως πια παρακαλάω να έχω υπηρεσία και να μην γυρίσω σπίτι. Γιατί όταν πηγαίνω σπίτι και βάζω στα χέρια της γυναίκας μου 700 Ευρώ καθαρά το μήνα για να ζήσει η οικογένεια μας, βλέπω στο βλέμμα της την απόρριψη».

Και τώρα αυτός ο Έλληνας Στρατιώτης πρέπει να υποστεί και την χλεύη του αντιπρόεδρα, ο οποίος βεβαίως και δικαιούται να ομιλεί, αφού ως γνωστόν, αυτός αγρυπνά στον Έβρο, αναχαιτίζει τους Τούρκους, πιάνει τους κλέφτες και τους ληστές, σβήνει τις φωτιές, όταν δεν αναθεωρεί το χρέος και δεν έχει καούρες από τα γουρουνόπουλα και τις ψαρούκλες, ώστε να δύναται να κουνήσει την υπερπαραγωγική κορμάρα του, που μας έχει οδηγήσει σε θριάμβους επί θριάμβων.

Φίλος, πιλότος σε F16, ξέρετε από αυτούς που αφήνουν τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο, όταν πηγαίνουν γι’ αναχαίτιση, μου είπε το καλύτερο: «Το να μας κατηγορεί ο Πάγκαλος για αντιπαραγωγικότητα, είναι σαν να μας εγκαλεί ο Ψινάκης για έλλειψη ανδρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 05/11/2010 14:53:08

  Αυτή είναι η κατάντια μας . Να σκοτώνουμε τα παιδιά μας. Φαήλο για μια ακόμη φορά πλημύρησε η Ελλάδα.

 2. blue nile avatar
  blue nile 05/11/2010 14:54:16

  Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ... θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους...

 3. sawas avatar
  sawas 05/11/2010 15:04:47

  Να κάνω έναν (παράτολμο) συνδυασμό για να κατανοήσω την αμετροέπεια Πάγκαλου

  1) τις δηλώσεις Πάγκαλου (για τα σώματα ασφαλείας)
  2) το άρθρο αυτό: h**p://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/11/blog-post_6889.html
  3) την διαπίστωση για τον Πάγκαλο από το άρθρο αυτό: h**p://www.antinews.gr/?p=69330

  Οπότε νομίζω πως ο Πάγκαλος έκανε εσκεμμένα την δήλωση ώστε να φουντάρουν κανονικά στις εκλογές και να πάνε για εθνικές αργότερα……

  Η όποια κυβέρνηση προκύψει ίσως έχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης…….

  Οψόμεθα

  • Enzo avatar
   Enzo @ sawas 05/11/2010 15:09:15

   μπα..τα πεταει αυτα ο χοντρουλης, τον ξερουμε ολοι πια, δεν τα κανει επιτηδες. αλλωστε εγω οπως τον βλεπω πρεπει να ειναι και λιγο τρελουτσικος.

 4. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 05/11/2010 15:25:13

  ΦΑΗΛΟ για άλλη μια φορά το άρθρο σου είναι απολαυστικό,καυστικό ,είμαι σίγουρος οι ένστολοι που διάβασαν το άρθρο σου ,ξαναβρήκαν το φρονημά τους μετά την αμετροέπεια ΠΑΓΚΑΛΟΥ .
  ΦΑΗΛΟ σε παρακαλώ κάποια στιγμή στο μέλλον που θα βρείς μιά ευκαιρία γράψε κάτι για την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ ,μήπως και καταφέρεις να λιγοστέψεις την ντροπή που νιώθω σαν ΈΛΛΗΝΑΣ για την παράδοσή του στους Τούρκους .

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΓΙΩΡΓΟΣ 05/11/2010 17:06:09

   Αν σου πει ο Φαήλος για τον Οτσαλάν όχι δε θα ξεντροπιαστείς αλλά δε θα ξέρεις πού να κτυφτείς.
   Ο Φαήλος είναι ένας σύγχρονος εθνικός αγωνιστής, που έχει προκινδυνεύσει στην προσπάθεια να σηκώσει υποχρεώσεις που δε σήκωσε ως όφειλε το Ελληνικό κράτος του Πάγκαλου και του Σημίτη.

   Ηταν αδελφικός φίλος του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη που δολοφόνησε η ΜΙΤ για τις σχέσεις του με Κούρδους επαναστάτες του ΠΚΚ.

   Ηρθε ώρα που περίμενε τη ...σειρά του αλλά δεν κιότεψε.

   Δε μιλάει γι'αυτά.
   Όμως οφείλουμε να μιλάμε όσοι ξέρουμε για να μη νομίζουν μερικοί ότι είναι άνθρωπος του ανέξοδου πατριωτισμού, τύπου Καρατζαφέρη.
   Ακριβώς γιατί είναι γνήσιος γι'αυτό και αναπνέουμε απελευθερωμένοι κάθε φορά που αφήνει τις σκέψεις του και την οργή του να χυθούν στο διαδίκτυο.

   Γειά σου Φαήλο Αητέ.

 5. o xenos avatar
  o xenos 05/11/2010 15:30:30

  Se alli chora zoume?
  Den pige kaneis strato gia na dei tin 'paragogikotita' tou? 95% xaramofaides dimosioi ypalliloi tis kakistis oras. To arthro afora to ypoloipo 5% pou akoma filai Thermopillas.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ o xenos 05/11/2010 15:33:51

   Auto eleipe, na zousame kai sthn idia "chora"...

   An zousa sthn ;idia chora m'esena file tha anoige h gh na me katapiei...

   • o xenos avatar
    o xenos @ (A)θανάσης 05/11/2010 15:40:05

    Kryptikon alla na katalava kala apanto:
    Zousa kai aistahnomai oti 'zo' stin 'idia' chora.
    Praktika kai evtichos, 'meno' stin allodapi, alla parakoloutho kai fantazomai mou epitrepetai na sxolaizo. Ektos kai an o sxoliasmos einai mono gia ta melei tou club.

    • (A)θανάσης avatar
     (A)θανάσης @ o xenos 05/11/2010 16:51:33

     Giati katafevgeis stin klapsa gia "melei" club kai ta paromoia file mou?

     Apla opws vlepw 8eleis na sxoliazeis alla den 8eleis na sxoliazesai.

   • Greekx avatar
    Greekx @ (A)θανάσης 05/11/2010 20:01:05

    +10000

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ o xenos 05/11/2010 15:38:22

   Άντε ρε κακομοίρη.

  • popolaros avatar
   popolaros @ o xenos 05/11/2010 15:39:10

   εεε τότε να κρατήσουμε μόνο αυτούς που απεβίωσαν στο καθήκον.
   Αυτό το 5% που αναφέρεσαι.
   Το υπόλοιπο 95% που επιμένει να ζει ακόμα, ας τους απολύσουμε, δεν χρειάζονται.

   • o xenos avatar
    o xenos @ popolaros 05/11/2010 15:46:21

    Oxi to 95%, alla to me to 50% de tha ekane kamia diafora stin perifimi 'amina' tis xoras.
    Diladi an eixame ligoterous argosxolous na simplironoun formes, na 'vgazoun' tis skopie kai kai na diekpaireonoun ta vismata ti tha ginotan?

    • lampros avatar
     lampros @ o xenos 06/11/2010 14:49:13

     Δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν τα στρατόπεδα σε λειτουργία, αυτό θα γίνονταν.

     Οι πολλοί δεν είναι εκεί για να είναι "παραγωγικοί" --στρατός είναι όχι εργοστάσιο--, είναι εκεί για να είναι άμεσα παρόντες ΟΤΑΝ χρειαστεί. Και εντωμεταξύ να συντηρούν όσο χρειάζεται τα στρατόπεδα, τον εξοπλισμό, κλπ.

     Η θητεία είναι: για να μάθουν τα βασικά, πως να χειρίζονται τα όπλα, πως να λειτουργούν στοιχειωδώς ομαδικά κλπ. Δεν είναι για να γίνει ο κάθε έφεδρος "ράμπο" --ούτε κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό, υπάρχουν άλλες ομάδες για αυτό και έχουν άλλη εκπαίδευση.

     Πέρα από αυτά, το υπόλοιπο 90% της θητείας είναι για την επάνδρωση των στρατοπέδων, ώστε να υπάρχει σε κάθε περίπτωση έτοιμο διαθέσιμο δυναμικό και να διατηρούνται αυτά, δηλαδή κάνα σκούπισμα, καμμιά σκοπιά, μαγείρεμα για όσους είναι μέσα, κλπ κλπ. Και, ναι, εκεί σηκώνει και λούφα και σαχλαμάρες και απ' όλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η θητεία είναι άχρηστη ή "αντιπαραγωγική", γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της.

     Πιστεύει κανείς ότι τα αρνητικά που σχολιάζει στην θητεία θα συνεχίζονταν αν οι φαντάροι βρεθούν στο μέτωπο; Ή νομίζει κανείς ότι όσοι έκαναν το "έπος του '40" ήταν στην θητεία τους πριν ράμπο και υποδείγματα;

   • popolaros avatar
    popolaros @ popolaros 05/11/2010 15:55:16

    τώρα που θα επανδρώνεται ο Στρατός με τους νέους παπανδρέλληνες θα διορθωθούν όλα.

 6. popolaros avatar
  popolaros 05/11/2010 15:31:23

  Εύγε Φαήλο.
  Με πρόλαβες.
  ...και είχε και παππού Στρατηγό ο πανκακος.
  Ίσως αυτό φταίει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ popolaros 05/11/2010 15:39:54

   Και πατέρα Πτέραρχο.

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 05/11/2010 15:52:28

   με έπιασες αδιάβαστο.
   Από full οικογένεια στρατιωτικών λοιπόν.
   Έχει απωθημένα.
   i-reportergr.com/2010/07/blog-post_7633.html

   • kiki avatar
    kiki @ popolaros 05/11/2010 16:01:58

    @ ποπολαρο,
    Αυτος εχει απωθημενα απο ολους μας,απο τον στρατο γιατι υπηρετησε,λογω μπαμπα και παπου στο επιτελειο,δηλαδη λουφα,απο το ΚΚΕ γιατι τον διαγραψαν,απο την κοινωνια για τι ειναι αυτος που ειναι,απο τις γυναικες γιατι περνιεται και για ωραιος,δηλαδη αυτο το τελευταιο παντα με προβληματιζε,πως?
    Με τον Ζουραρι γιατι ειναι πιο ομορφος και χαριτωμενος με χιουμορ,με τον Βγενοπουλο,γιατι παντα τον ειρωνευοταν για τις αμπελοφιλοσοφιες που κατεβαζε,με ολο τον κοσμο εχει αποθυμενα.
    Ας παει στα κομματια η ΟΡΚΑ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kiki 05/11/2010 18:50:17

     Οι όρκες είναι πανέξυπνα κι όμορφα ζώα. Τις αδικείς.

     • kiki avatar
      kiki @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 18:55:51

      Μα δεν ειναι βλαξ ο τεραστιος. Πανεξυπνος ειναι,αυτο ειναι το κακο.Το Ορκα δολοφονος ,λογω ογκου.Αμα τον δω μπροστα μου αυτον τον ογκο δεν θα τρομαξω.Θα τρομαξω.Και αυτος οταν κολυμπαει χαριτωμενος ειναι.Οταν βγαινει στην παραλια χαλαει η θεα.

    • skeptiki avatar
     skeptiki @ kiki 05/11/2010 20:58:26

     "γιατι περνιεται και για ωραιος" έλα βρε κοπέλα μου σεμνά θα με πνίξεις... έλεος δηλαδή.... ακόμα και τη σύζυγο για να την κρατάει ταμένα της έχει ας πάρει το δήμο και βλέπουμε :) ...

     • kiki avatar
      kiki @ skeptiki 06/11/2010 15:14:09

      @ σκεπτικη,
      Ετσι ειναι κοριτσι μου,και μαλιστα ειχε και επιτυχιες,βεβαια,οταν ηταν υπουργος σε κατι ημιαιμες της ευρυτερας αριστερας,που ολο κολοτριβωντουσαν μαζι του .
      Επισης ως υπουργος ΥΠΕΞ,ολο και ασκουσε εξουσια.

    • kiki avatar
     kiki @ kiki 06/11/2010 15:08:47

     ΅κικι,
     Βεργοπουλο

 7. A.M. avatar
  A.M. 05/11/2010 15:34:36

  «Ανηφόρα, βίτσα, π…α και στενά παπούτσια».

  Σε πιάνω .. αδιάβαστο ή μάλλον ξεχασιάρη :lol:
  Χάνει στην ομοιοκαταληξία έτσι όπως τόγραφες.
  Το σωστό είναι...
  «Π..α, βίτσα, ανήφορο και στενά παπούτσια»
  Ταιριάζει καλύτερα και είναι και το traditional
  για να θυμούνται σωστά οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
  (αστειεύομαι προφανώς)

  Όπως και νάχει πάντως ένα τέτοιο «στρώσιμο» το χρειάζονται ο αντιπρόεδρος και πολλοί άλλοι απ την «κυβέρνηση».

  Στο δια ταύτα συμφωνώ μαζί σου.
  Η απαξίωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων απ τις κυβερνήσεις του πασοκ από εποχής Σημίτη και εντεύθεν είναι άκρως αντιπαραγωγική για το έθνος και την πατρίδα.

  Και πρέπει πάραυτα να αποστρατευθούν οριστικά και αμετάκλητα λόγω Ανικανότητος - Ι7 θα τους χαρακτήριζα αν ήμουν στρατιωτικός γιατρός και αν υπήρχε τέτοια διαβάθμιση ανικανότητας - ο ΓΑΠ και όλο το συνάφι του, όχι μόνον απ την κυβέρνηση αλλά και απ την αντιπολίτευση και απ την βουλή των Ελλήνων. Επειδή στην Βουλή των Ελλήνων πρέπει να υπάρχουν ΜΟΝΟΝ Έλληνες πολίτες!

  Είναι όλοι τους παντελώς αντιπαραγωγικοί.
  Δεν τους χρειαζόμαστε για τίποτε, είναι άχρηστοι.

  Γι αυτό και δεν νομίζω πως θα υπάρξει στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων που θα τους ψηφίσει.
  Ειδικά τώρα που η υπάρχει η πατριωτική επιλογή που ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς κανένας στρατιωτικός δεν δικαιολογείται να ψηφίζει απάτριδες και ριψάσπιδες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ A.M. 05/11/2010 15:39:08

   Εμείς το λέγαμε, για πλάκα, όπως το γράφω.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 15:48:01

    Για πλάκα ναί.
    Αν και λίγο απείχε της κυριολεξίας εκεί μέχρι και το 1980, -81 περίπου.
    Σαν νέος τράβαγες άγριο «ανήφορο» κυριολεκτικά.
    Αν ήσουν δε και Αλφάς ΥΕΑ ξέχναγες και πως σε λένε απ την αυπνία και το καψόνι.
    Μετά ..εκπολιτίστηκε η θητεία αρκετά για όλους.

    • Greg avatar
     Greg @ A.M. 05/11/2010 16:23:04

     Μπα, το ίδιο ήταν και το '93, στη Σχολή Πυροβολικού. Δύο ώρες ύπνος κάθε μέρα, συνεχόμενα επί δύο μήνες, οι αλφάδες. Παραισθήσεις κανονικές, τύπου ελ εσ ντι, στις σκοπιές απ'την αυπνία. Στη μεσημεριανή "ξεκούραση", με πλήρη εξάρτηση δίπλα στα κρεβάτια στο θάλαμο, βήμα σημειωτόν, γόνατα ψηλά και "Μακεδονία ξακουστή..." Όταν δε, έμπαιναν νέες σειρές, τα ουρλιαχτά έφταναν ως τα Μέγαρα. Εφιάλτης διαρκείας με υπερβολική δόση παράνοιας. Το παραδίπλα στρατόπεδο, των καταδρομέων, φαινόταν σαν κολέγιο.

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ Greg 05/11/2010 16:49:48

      Μέχρι το 2000 περίπου οι σχολές ήταν σχεδόν ίδιες κι απαράλλαχτες.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ A.M. 05/11/2010 17:15:38

     Δε ξέρω αν εκπολιτίστηκαν οι Σχολές.
     Ξέρω όμως πως εγώ που υπηρέτησα το 1978 και πέρασα δύσκολη εκπάιδευση με τα γνωστά σπασίματα, δε μετάνοιωσα ούτε μια φορά που φοίτησα σε μια απ'αυτές.
     Αισθάνθηκα δε πως αν έπρεπε κάποια στιγμή να υπερασπιστώ την Πατρίδα ίσως έπρεπε να υποστώ πιο σκληρή εκπαίδευση.

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 17:28:22

      Από τότε που οι σειρές δεν μπαίνουν ανα δίμηνο, τέλος οι σχολες...

    • A.M. avatar
     A.M. @ A.M. 05/11/2010 18:07:11

     Κανένας δεν νομίζω να μετάνοιωσε για την σκληρή εκπαίδευση στον στρατό ειδικά αν ήταν και έφεδρος αξιωματικός.
     Αλλά όπως και να το κάνεις την ώρα που τα περνάς είναι ζόρια και άγρια.
     Μετά από χρόνια είναι όμορφες αναμνήσεις που τις θυμάται κάποιος για να διασκεδάσει τα άλλα τα ζόρια της ζωής που είναι ακόμα και άγρια.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ A.M. 05/11/2010 20:50:52

      Το 1990 τουλάχιστον η ΣΕΑΠ ήταν μια "μικρογραφία" τηςε Ευελπίδων. Έκανα κανα δυο χρόνια να περπατήσω με τα χέρια στις τσέπες!

     • victoria avatar
      victoria @ A.M. 05/11/2010 20:56:08

      ΣΕΑΠ στην Κρήτη; Μπράβο ρε παιδιά, τουλάχιστον χαίρομαι που ανακαλύπτω ότι κάποιοι μπορούν ακόμα να κρατήσουν κανένα όπλο αχρείαστο να'ναι.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ A.M. 05/11/2010 21:05:55

      Φαηλο, ΣΕΑΠ? Εγω ημουν το 1986, και μετα Ρεντινα !!!!.... και μετα Χιο..('87).. ολα τα ενανα γ αυτο και κατεληξα ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ !
      χαχαα

      ΠΠ

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ A.M. 05/11/2010 21:06:17

      Κουρέας ο επονομαζόμενος "Νίτζα" και έξοδος στα Λιονταράκια.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ A.M. 05/11/2010 21:13:02

      Αντε μας εφτιαξες μετα τα νευρα μου με τον ΓΑΠ τον προδοτη.
      το '87 Χιο.. Σισμικ..., επι Οζαλ νομιζω,.. Ημουν εξαιρετικα Αντιπαραγωγικος, 60 μερες.. στα νερα με 10μποφ ανεμο και βροχη. Τα υπολοιπα ειναι εμπιστευτικα, και λιγοι με καταλαβαινουν...

      ΠΠ

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ A.M. 05/11/2010 21:23:26

      Είσαι όμως περήφανος και τα θυμάσαι όλα με αγάπη και νοσταλγία, έτσι δεν είναι Πόρτα μου Ελληνική;
      Κι εγώ 1990-1991, 6ο Σύνταγμα, ΚΕΕΔ, ΣΕΑΠ, Σχολή Πεζικού (όλμοι), 505 ΤΠΝ, ΚΕΑΠ, Σχολή Αλεξιπτωτιστών για την "πουλάδα" κι όλο το 1991 2α Μ.ΑΛ.
      Ωραία πράγματα, έμαθα πολλά, έκανα φίλους για μια ζωή, ίδρωσα, μάτωσα, ταλαιπωρήθηκα, όπως όλοι όσοι είμασταν εκεί, αλλά έμαθα και πιστεύω ότι αφενός έγινα μύστης μιας παράδοσης, του Στρατού των Ελλήνων κι αφετέρου, όταν καμμιά νούλα πάει να μου πει "που ήσουν εσύ που μιλάς", μπορώ να τους τα τρίψω στα μούτρα.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ A.M. 05/11/2010 21:29:16

      Φαηλο, δεν μιλαω... ακουω, βλεπω, οταν εγραψε το Προφητης το "δεν περνουμε αιχμαλωτους..".. θυμηθηκα διαφορα.....
      Οπως και να εχει, Θα τους Αναδιαρθρωσω τον πατο...

      ΠΠ

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ A.M. 05/11/2010 21:33:22

      Κι εμεις στη ΣΜΧ δεν τραβάγαμε λίγα...
      Πες Φαήλο αν ξέρεις, όπου τα λέω δε με πιστεύουνε...

 8. apis22 avatar
  apis22 05/11/2010 15:37:02

  Δάκρυα στα μάτια μου έφερες Φαήλο...

 9. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 15:39:41

  ΑΣΦΑΛΩΣ και οι συγκεκριμένες δηλώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις του κυρίου Παγκαλου είναι :

  - απαράδεκτες,

  - ανάρμοστες για την υψηλή κυβερνητική θέση που κατέχει και

  - γενικά εκτός τόπου και χρόνου.

  ΑΣΦΑΛΩΣ βέβαια και δεν απηχούν την πραγματικότητα.

  Όμως ας μην εμπλέξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και - κυρίως - τα στελέχη της που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, σε ατέρμονες και διχαστικές κομματικές διαμάχες και συζητήσεις.
  Ιστορικά δεν μας βγήκε ποτέ σε καλό.....

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένη αποστολή και την εκτελούν με αυταπάρνηση ανεξάρτητα από τις δηλώσεις οποιουδήποτε πολιτικού ή κομματικού παράγοντα, ανεξάρτητα δηλαδή από τις δηλώσεις του "κάθε κυρίου Πάγκαλου".

  Και θα συνεχίσουν να την εκτελούν απερίσπαστες και στο διηνεκές, πολύ μετά από τον "κάθε κύριο Πάγκαλο" που θα έχει τότε αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.

  Ας διαφυλάξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως "κόρες οφθαλμού".
  Και ας τιμούμε τους νεκρούς των Ενόπλων Δυνάμεων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα ως ΗΡΩΕΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 05/11/2010 15:40:48

   Αυτό κάνω.

  • A.M. avatar
   A.M. @ δαιμονάκι 05/11/2010 15:52:20

   Να τους τιμούμε σαφώς.
   Μόνο που αυτό δεν το κάνει η πολιτεία με τον τρόπο που θάπρεπε.
   Άσε που για τους νεκρούς της Κύπρου το '74 άργησε πολύ να κάνει κάτι λίγο.
   Δεν τιμούν έτσι χλιαρά τους νεκρούς τους στον πόλεμο.

   • θανος avatar
    θανος @ A.M. 05/11/2010 17:00:30

    ποιο πολεμο ρε παιδια ,ο στρατος πουλησε την κυπρο

    • (A)θανάσης avatar
     (A)θανάσης @ θανος 05/11/2010 17:09:49

     Αν δεν τάμαθες, το 74 κάποιοι πολέμησαν κιόλα. Δεν ήταν όλοι "αντιρρησίες".

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ (A)θανάσης 05/11/2010 21:28:15

      Μόνο η τιμημένη δράση της ΕΛΔΥ, των Μοιρών Καταδρομών, του 251 Τ.Π. στην Κερύνεια, του Καλπουρτζή με τους πυροβολητές του, του Αλευρομάγειρου με το Τάγμα του, η πρωτοφανής Επιχείρηση "ΝΙΚΗ" της Α' Μοίρας με τον Παπαμελετίου, που πήγε με τα Νοράτλας από το Μάλεμε στην Λευκωσία, ο ήρωας Χανδρινός, ο κυβερνήτης του οπλιταγωγού που ξέσκισε τους Τούρκους στην Πάφο, αφού έφερε πίσω την απολυόμενη (!) σειρά της ΕΛΔΥΚ, που ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να γυρίσουν πίσω να πολεμήσουν, δεν αρκούν για να μην λένε μερικοί μαλακίες;

    • A.M. avatar
     A.M. @ θανος 05/11/2010 17:19:04

     Χρειάζεσαι επιμόρφωση πάραυτα!

     Στην Κύπρο το 1974 μπούκαραν οι Τούρκοι.
     Τόχεις διαβάσει κάπου ή όχι;

     Και εκεί έγιναν ΜΑΧΕΣ!
     Ξέρεις τι είναι μάχη;
     Κάποιοι προσπαθούν να καταλάβουν το «σπίτι σου» και να το κάνουν δικό τους με το ζόρι και σύ αντιστέκεσαι με κάθε μέσον για να μην στο καταλάβουν.

     Και πολέμησαν στρατιώτες, υπαξιωματικοι και αξιωματικοί.
     Και σκοτώθηκαν στην Κύπρο.
     Και μερικοί κάηκαν από ναπάλμ που έριχναν τα τουρκιά αεροπλάνα.
     Και δεν βρήκαν τίποτε να θάψουν απ αυτούς, εξαϋλώθηκαν εντελώς.

     Τάχεις διαβάσει αυτά;

     Αυτοί λοιπόν που ήταν ΕΚΕΊ, στην πρώτη γραμμή, που πολέμησαν, που σκοτώθηκαν που κάηκαν που έμειναν ανάπηροι, που έχασαν τα λογικά τους απ όσα είδαν ήταν ΉΡΩΕΣ!
     Και δεν ξεπούλησαν τίποτε, παρά μόνον έδωσαν την ΨΥΧΗ τους για την πατρίδα.

     Τόπιασες ή να συνεχίσω;

     Άλλο η πολιτική άλλο οι ΉΡΩΕΣ!
     Εντελώς άλλο πράγμα ο χοντρομπαλάς που λέει μπούρδες και άλλο αυτός που άφησε τα κόκκαλά του στην Κύπρο , στην Αλβανία, στο Αιγαίο, στην Μακεδονία και όπου αλλού για να μπορείς εσύ να γράφεις σήμερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να αναρωτιέσαι «ποιό πόλεμο».

     Το εμπέδωσες τώρα;

     • Χαλκιδέος avatar
      Χαλκιδέος @ A.M. 09/11/2010 09:37:30

      Ρε παιδιά μην τσιμπάτε! Βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος "θολοπροοδευτικός αριστεράκιας" τώρα και πετάει καμιά μαλακία να πέρασει η άδεια και θλιμμένη ζωή του.

      Σε λίγο θα μας πει ότι "κακώς" δεν στρώσαμε κόκκινα χαλιά στα φασιστικά στίφη του Μουσολίνι το '40 αλλά αντισταθήκαμε μέσα στο κρύο και το χιόνι!

      Ουστ βρωμόσκυλα, προδότες!

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 05/11/2010 15:51:47

  Μπράβο Φαήλο!

 11. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 05/11/2010 15:52:19

  Τιμή καί δόξα στούς ΗΡΩΕΣ στρατιωτικούς.

  Πίσσα καί πούπουλα στούς επίορκους πολιτικούς.

 12. kiki avatar
  kiki 05/11/2010 15:56:05

  Αντιπαραγωγικοι,το παιδι μου πληρωνει απο την τσεπη του τα ανταλλακτικα ,γιατι αν τα παραγγειλει θα κανουν εκατο χρονια ναρθουν,υπερτιμολογημενα,και ετσι τα φτιαχνει μονος του και τα πληρωνει επισης.

 13. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 16:05:20

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης.....πάντως εγώ με το σχόλιό μου ΔΕΝ σου απεύθυνα καμιά μομφή.

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ δαιμονάκι 05/11/2010 16:32:52

   ..Οχι, όχι μομφή χρυσή μου δεν "απεύθυνες" με τό σχόλιό σου....
   ...Μόνον προσβολή νοημοσύνης

 14. rotten tomatoes avatar
  rotten tomatoes 05/11/2010 16:16:05

  Όχι μονο απαράδεκτη, αλλά και γελοία η δήλωση Πάγκαλου περί παραγωγικότητος. Δηλαδή, ο άνθρωπος θεωρεί ότι μόνο ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση παράγει. Εκτός αν σε λίγο μας πει ότι θεωρεί μόνο την πρωτογενή παραγωγή αυθεντική. Αυτά είναι πρωτογονισμοί.

  Πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποπεμφθεί. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

  Αλλά, βρίσκω πολλά τα ατυχήματα με τραγικές συνέπειες. Ή είναι μέσα στο αποδεκτό όριο παράπλευρων απωλειών;;

 15. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 05/11/2010 16:17:54

  5-6-7-8 γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία τους Αρχαγγέλους.
  Την Κυριακή λοιπόν πρώτα θα την μπουμπουνίσουμε (την ψήφο) και μετά καρφί για την πλησιέστερη Π.Μ., για να στηρίξουμε ηθικά τους ανθρώπους που αποτελούν ταυτόχρονα την αιχμή του δόρατος και τη συνείδηση της πατρίδας. Τους ανθρώπους με το εθνόσημο.
  Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ανάβουμε ένα κερί για τους νεκρούς και τους αγνοούμενούς μας.

  • Misha avatar
   Misha @ GRAEKUS 05/11/2010 16:22:50

   Aκου Αργαγγέλους!
   Ποιοι είναι αυτοί;
   Έχουν έγκριση από την τρόικα;
   Γιατί δεν φορολογούνται;
   Και ι δουλειά έχει η Εκκλησία στα ζητήματα του κράτους;
   Είναι υπερ του συμφωνου συμβίωσης (η δευτερη ΣΤΗΜΈΝΗ ερωτηση που μόλις έγινε στον ΓΑΠο) ή είναι ρατσιστές οπαδοί της παραδοσιακής οικογένειας;

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ GRAEKUS 05/11/2010 16:26:42

   Μες στου Αιγαίου τα νερά αγγέλοι φτερουγίζουν
   και μέσα στο φτερούγισμα τριαντάφυλλα σκορπίζουν.

 16. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 16:20:35

  Με το αίμα πάνω από τα φρύδια
  Τα βουνά της Αλβανίας βροντήξανε
  Ύστερα λυώσαν χιόνι να ξεπλύνουν
  Το κορμί του, σιωπηλό ναυάγιο της αυγής
  Και το στόμα του, μικρό πουλί ακελάηδιστο
  Και τα χέρια του, ανοιχτές πλατείες της ερημίας
  Βρόντηξαν τα βουνά της Αλβανίας
  Δεν έκλαψαν
  Γιατί να κλάψουν;
  Ήταν γενναίο παιδί

  Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 16:22:22

   ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

  • θανος avatar
   θανος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 17:02:26

   ο απλος λαος παλεψε στα βουνα της αλβανιας,οι τσολακογλου εριχναν τουφεκιες για την τιμη των οπλων

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ θανος 05/11/2010 19:21:39

    Είσαι μισοαδιάβαστος.
    Δεν υπήρξε τέτοιο φαινόμενο στην Αλβανία.
    Πουρκουάδες δεν υπήρξαν σε καμία παράταξη.
    Από την μοναρχική και Μεταξική Δεξιά μέχρι το τότε παράνομο ΚΚΕ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θανος 05/11/2010 20:46:25

    Ναι, και τον εκπαίδευαν και τον οδηγούσαν στην έφοδο Λαϊκές Επιτροπές.
    Τις μεγαλύτερες απώλειες ποσοστιαία τις είχαν και τις έχουν πάντα οι διμοιρίτες και οι διοικητές Λόχων, συνήθης Ανθυπολοχαγοί κι Υπολοχαγοί, μόνιμοι και έφεδροι, γιατί πρέπει να σηκωθούν πρώτοι και να οδηγήσουν το τμήμα τους μπροστά οπότε προσελκύουν τα πυρά του εχθρού. Έτσι χιλιάδες νεαροί απόφοιτοι της ΣΣΕ κι έφεδροι Αξιωμαστικοί γεμίσανε τα μνήματα, αγαπητέ κι ανιστόρητε Θάνο.
    Ο Λαός πάλεψε εκπαιδευμένος σκληρά και με λαμπρούς ηγήτορες, όπως ο Κατσιμήτρος, ο Δαβάκης κα.
    Η σκληρή εκπαίδευση ετών, τα οργανωμένα προσκοπευμένα από προκαθορισμένες θέσεις πυρά του πυροβολικού μας σε γεφύρια και διασταυρώσεις, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην Νίκη επί των Ιταλών, έργο των μονίμων κι εφέδρων Αξιωματικών.
    Τα λοιπά είναι παραμύθια για "αριστερά" άρλεκιν.
    Ακόμη κι ο ΕΛΑΣ χτίστηκε με κορμό μονίμους Αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων. Ο Νικηφόρος (Δ. Δημητρίου), ο Μπακιρτζής και πολλοί άλλοι έδωσαν κάποια σοβαρότητα στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Εν ολίγοις αν δεν υπήρχαν οι μόνιμοι Αξιωματικοί θα 'χε μείνει σε επίπεδο κατσαπλιάδικου.

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 05/11/2010 16:22:01

  ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΙΓΑ ΤΟΥ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΝΘΕΛΛΗΝΑ.

 18. Enzo avatar
  Enzo 05/11/2010 16:26:00

  εγω απορω ακομα πως και δεν τον εχουν μαζεψει οι στρατιωτικοι ακομα.
  τοσο πολυ τους εχουν ευνουχισει οι πολιτικοι?κριμα

  • A.M. avatar
   A.M. @ Enzo 05/11/2010 16:33:06

   1981 - 2010 = 29
   29 - (5 + 3 κσι άν) = 21 χρόνια πασοκ.
   Παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων υπό πασοκικη καθοδήγηση για 21 χρόνια.
   Με ανώτατα στελέχη προφανώς διοριζόμενα με όχι αξιοκρατικά κριτήρια στην καλύτερη με άκρως κομματικά κριτήρια στην χειρότερη.

   Αν περιμένεις σήμερα στρατιωτικούς όπως τους ξέραμε κάποτε έχασες.
   Από μια μεριά αυτό είναι καλό απ την άλλη όχι και τόσο.

   Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε καμμία κυβέρνηση να απαξιώνει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
   Μια χώρας χωρίς ένοπλες δυνάμεις αξιόλογες και με ηθικό υψηλόν είναι μια καταδικασμένη χώρα.

   • Enzo avatar
    Enzo @ A.M. 05/11/2010 17:02:55

    καλα αυτη η εξισωση ισχυει για ολο το δημοσιο.
    πασοκισταν!

   • θανος avatar
    θανος @ A.M. 05/11/2010 17:18:57

    το ηθικον ψηλο,οπως και την ηθικη απο οτι φαινεται την εξαρτας απο τον μισθο που παιρνουν

    • A.M. avatar
     A.M. @ θανος 05/11/2010 17:25:00

     Όταν ο χοντρομπαλάς τσιμπάει κάτι δεκαχίλιαρα το μήνα για να λέει μαλακίες συγγνώμη αλλά αυτός που αύριο θα πάει να σκοτωθεί στην πρώτη γραμμή - με εντολή πιθανότατα κάποιου χοντρομπαλά που θα μιλάει για κωλόπανα αναφερόμενος στην Σημαία - δεν μπορεί να παίρνει 700 ή 900 ευρώ.

     Είναι ανήθικο!

  • Misha avatar
   Misha @ Enzo 05/11/2010 16:47:11

   Ένας Παναγούλης φτάνει...

   • A.M. avatar
    A.M. @ Misha 05/11/2010 17:07:23

    Ναι φτάνει, αλλά μας τελείωσαν οι Παναγούληδες, δυστυχώς.

 19. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 05/11/2010 16:29:06

  Αντιπαραγωγικοί, ε;
  ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!
  Έτσι Φαήλο;
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ ΒΡΑΧΟΣ 05/11/2010 16:34:39

   Ποτέ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

 20. θανος avatar
  θανος 05/11/2010 16:40:47

  δεν συμφωνω με τον παγκαλο,σε τιποτα,ομως επι της ουσιας εχει δικιο,για το στρατο ,αντιπαραγωγικος ειναι,και δεν αρκουν τα μεμονομενα παραδειγματα ,τι εγινε ακριβως στην κυπρο;,ποια η σταση του στρατου στο συνολο του;το 1940 τι εκανε η ηγςσια του στρατου,να μην ξεχναμε τον τσολακογλου,η μονη σοβαρη επιχειρηση ηταν στην κορεα οταν υπερασπιζε τα πατρια εδαφη

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ θανος 05/11/2010 16:48:31

   !!!!!!!!!!!!!!!!
   Aν πουλάς το δικαίωμα ψήφου σου το αγοράζω...φίλε συνΕλληνα

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ θανος 05/11/2010 16:58:09

   Κι εσύ από την θαλπωρή καμιάς Αλβιώνας μας κακαρίζεις?

   Αμ κι εγώ αν έμενα εκεί, για άχρηστο θα τον είχα το στρατό...

   Εκτός αν είσαι πρωτοπλασμιστής "αριστερός", οπότε δυο φορές τρομάρα σου.

   • θανος avatar
    θανος @ (A)θανάσης 05/11/2010 17:06:42

    αγαπητε παγωτατζη δεν ειναι ολα για πουλημα,υπαρχει και το μιαλο που οσα καιο να δινεις δεν θα το αποκτησεις ποτε

    • A.M. avatar
     A.M. @ θανος 05/11/2010 17:09:12

     Μην είσαι και τόσο σίγουρος.
     Υπάρχει και το σχετικό ανέκδοτο... (δεν το γράφω όμως, όχι!)

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ A.M. 05/11/2010 17:11:37

      "Λεφτά υπάρχουν"...

      Ή μάλλον, κάτσε, τα μπέρδεψα: το ανέκδοτο λέει "κ...ι υπάρχουν, ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν...

    • θανος avatar
     θανος @ θανος 05/11/2010 17:11:46

     απο την ελλαδα μιλαω,και σκεφτομαι πριν γραψω,εσυ μεινε ησυχος σε φιλαει ο στρατος,απο που εισαι απο το κολονακι,η τα βορεια προαστια;ποτε προφυλαξε ο στρατος την πατριδα;παντα τσιρακι των ξενων ηταν ,και ειναι

     • θανος avatar
      θανος @ θανος 05/11/2010 17:15:52

      α ξεχασα,και σημερα προστατευει τα πατρια εδαφη ,στο αφγανισταν,με το αζημειωτο φυσικα

     • ο παγωτατζής avatar
      ο παγωτατζής @ θανος 05/11/2010 17:22:16

      Μάλλον έχεις δίκιο...τζάμπα θα πετούσα τά Ευρά μου!!!

     • ΒΡΑΧΟΣ avatar
      ΒΡΑΧΟΣ @ θανος 05/11/2010 17:26:37

      To κατάντημα μερικών δεν έχει όρια...
      BRAVO θανος...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θανος 05/11/2010 20:15:20

      1912-13, 1917-1922, 1940, 1947-49, 1974.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ θανος 05/11/2010 20:41:42

      @ Misha

      Aν ο ελληνικος στρατος δεν ειχε καμμια δουλεια στη Κορεα ή το Αφγανισταν τοτε δεν ειχε και καμμια δουλεια στην Αιγυπτο -στο Ελ Αλαμειν - ή στην Ιταλια,στο Ριμινι.
      Ουτε φυσικα ειχε καμμια δουλεια το θωρηκτο "Αβερωφ" την ιδια εποχη να προστατευει αγγλικες νηοπομπες στον Ινδικο Ωκεανο απο επιθεση ιαπωνικων πλοιων.Τι δουλεια ειχαμε εμεις στον πολεμο Αγγλων και Ιαπωνων;
      Δε βλεπω ομως τους κοπτομενους περι Κορεας ή Αφγανισταν να διαμαρτυρονται για την Αιγυπτο ή την Ιταλια.
      Αρα υπαρχουν αποστολες στο εξωτερικο που τους αρεσουν και αλλες που δεν τους αρεσουν.Και φυσικα η επιλογη τους εχει σχεση με το αν τους αρεσουν καθε φορα οι συμμαχιες της χωρας γιατι απο τις συμμαχιες εξαρτωνται και οι αποστολες.

     • Misha avatar
      Misha @ θανος 05/11/2010 20:46:53

      Ψυχραιμία

      Παντελώς άσχετες οι συγκρίσεις της συμμετοχής των ελλήνων μαχητών στον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στο Ρόμελ και στους μελανοχίτωνες , με τις μισθοφορικές συμμετοχές στα ιμπεριαλιστικά κόλπα των γιάνκηδων.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ θανος 05/11/2010 22:23:59

      @ Μisha

      Eπιβεβαιωνεις απλως οτι ενω συμφωνεις με την θεση της Ελλαδος στο β΄παγκοσμιο πολεμο δεν συμφωνεις με τη μετεπειτα συμμετοχη στο ΝΑΤΟ και απο εκει ξεκινα ολη η αντιθεση σου που καλυπτεται πισω απο ορους οπως "αντιφασιστικος αγωνας" και "ιμπεριαλιστικα κολπα".
      Η πλακα ειναι οτι και στις δυο περιπτωσεις ειχαμε τους ιδιους συμμαχους-και απλως αλλαξε ο αντιπαλος.Γιατι ο πολεμος της Κορεας ειναι "ιμπεριαλιστικο κολπο" ενω η αποβαση στη Νορμανδια -που και εκει συμμετειχαν Ελληνες (ενας παρασημοφορηθηκε μαλιστα στα 60 χρονια) δεν ειναι ;
      Οι ιδιοι ειναι που εκαναν και τα δυο.

     • Misha avatar
      Misha @ θανος 05/11/2010 23:53:53

      Ψυχραιμία

      Ουδεμία σύγκριση της μάχης εναντίον στο φασισμό και τον ναζισμό, ο οποίος εισέβαλε και στην πατρίδα μας ,με τις αποικιοκρατικές επιχειρήσεις των γιάνκηδων εναντίον του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Κορέας, του Βιετνάμ.

      Εδω κλαίνε οι ίδιοι οι αμερικάνοι για τις αλλεπάλληλες βλακείες τους, εμείς τι δουλειά έχουμε να ανακατευτούμε στου διαόλου του κέρατο;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θανος 05/11/2010 18:54:30

   Είσαι τόσο ανιστόρητος που με αφήνεις άφωνο.

   • kiki avatar
    kiki @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 19:14:01

    Αυτοι οι δυστυχεις που υπηρετουν εκει ,ειναι εκει γιατι ο Παπαψωνιου ειχε περασει νομο ,οτι οι πενταετους θητειας,δεν εχουν το δικαιωμα να αρνηθουν να αποσταλουν στο εξωτερικο.Αν κανω λαθος ας με διορθωσετε εσςι; οι νομικοι,αλλα το θυμαμαι γιατι τοτε ηταν πολλοι που αρνιοντουσαν,να πανε εκτος Ελλαδος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θανος 05/11/2010 20:52:35

   Από Ιστορία είσαι ντιπ για ντιπ κουμπούρας, ρε Θάνο. Έλεος!

 21. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 05/11/2010 16:47:37

  Δεν μπορώ να εκφραστώ όπως πρέπει...
  Μόνο να χαιρετίσω μπορώ, τα παλικάρια και τις κοπέλλες στις εσχατίες της Ελλάδας, που δεν έχουν φωνή για να μιλήσουν.Που και εκείνοι δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.
  Δεν είστε μόνοι, αδέρφια. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα σαν τους δούλους που σας κακολογούν,σαν το συνοθύλευμα λιπώδη ιστού, αλλά υπάρχουν και άλλοι που σας σέβονται.
  Μην σκιάζεστε, μερικοί ξέρουμε.
  Να πάτε μερικοί μια βόλτα στον Άγνωστο Στρατιώτη. Πρωϊ , είναι καλύτερα...
  Αν δεν βουρκώσετε, για Έλληνες δεν σας λογαριάζω...
  Αδειάστε μας την γωνιά και αφήστε μας μόνους.
  Θα τα καταφέρουμε.
  Μια ζωή λίγοι, με πολλούς...
  Καλή καρδιά.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ ΒΡΑΧΟΣ 09/11/2010 09:52:14

   Θα το γράψω στο περίπου, γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς:

   "Όλα τα θεριά του κόσμου μας χτυπάνε στους αιώνες αλλά δεν καταφέρνουν να μας αφανίσουν. Και πάντα μένει μια μικρή μαγιά να συνεχίσει..."

   Στρατηγός Μακρυγιάννης μιλώντας για τους Έλληνες.

   ΥΣ: Αν το γράφω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

 22. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 05/11/2010 17:05:37

  Κε Κρανιδιωτη, αισθανομαι μεγαλη ευγνωμοσυνη για ολους τους ηρωες που εδωσαν την ζωη και την υγεια τους για το καλο της πατριδας και γενικα για ολους οσους προσεφεραν σε αυτον τον τοπο. Καταλαβαινω επισης τον αγωνα σας για την εκλογικη επιτυχια του κομματος που υποστηριζετε. Το στρατευμα ομως ειναι κομματι της ελληνικης κοινωνιας και χαρακτηριζεται απο τα ιδια σημεια παθογενειας με αποτελεσμα να πλητεται και το φρονημα αλλα και το αξιομαχο του. Σε αυτο πολυ μεγαλη ευθυνη φερει το πολιτικο συστημα και κυρια κατ εμε οι κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ.
  Δεν νομιζω βεβαια πως το μονιμο προσωπικο ειναι αμοιρο ευθυνων, εκτος κι αν υπηρετησα σε αλλο στρατευμα. Μου προξενει επισης εντυπωση πως δεν αναφερθηκατε καθολου στους στρατευσιμους πολιτες εκτος κι αν αυτοι δεν εδωσαν ποτε την ζωη τους γι αυτον τον τοπο. Αν θελουμε να δουμε το ζητημα της αμυνας της χωρας θα πρεπει να δουμε την αληθεια καταματα, ισως μετα τις εκλογες...
  Για τον κ. Παγκαλο ευχομαι να νοσησει απο γεροντικη ανια και να παραχωρει συνεντευξεις στην κα Πανια, θα ειναι απολαυστικος.

 23. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 17:12:01

  @ A.M @ Φαήλος Κρανιδιώτης....πάντως στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα από κάποια ανάρμοστη δήλωση πολιτικού(δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν).

  Για παράδειγμα, οι ευθύνες του ελληνικού κράτους (κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)είναι τεράστιες που καθυστέρησε απαράδεκτα δεκαετίες να αναγνωρίσει επίσημα τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο το 1974......το ελληνικό κράτος μόλις το 1998 θέσπισε νόμο (Ν. 2641/98) που αναγνώρισε ως πολεμική τη χρονική περίοδο από 20 Ιουλίου 1974 μέχρι 20 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν εμπλακεί ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο για απόκρουση της τουρκικής εισβολής.

  Και μάλιστα 35 χρόνια μετά, η ελληνική Δικαιοσύνη έβγαλε απόφαση σε δεύτερο βαθμό( Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απόφαση Νο 4475/07) ) με την οποία έκρινε ότι το ελληνικό κράτος έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει τις πολεμικές υπηρεσίες 10 αγνοούμενων Ελλήνων στρατιωτών που ανήκαν στη Μονάδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και να επιδικάσει σε συγγενικά τους πρόσωπα αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
  Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ θεωρήθηκαν αγνοούμενοι στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων για απόκρουση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974.

  Μάλιστα πρωτόδικα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, είχε απορρίψει τη σχετική αγωγή!!!!!!!
  Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε απορρίψει τις αγωγές κρίνοντας ότι οι αξιώσεις είχαν παραγραφεί και ότι το Δημόσιο είχε απλώς δικαίωμα και όχι υποχρέωση να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη περίοδο ως πολεμική και τις υπηρεσίες τους ως πολεμικές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Σύμφωνα με το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (πρόεδρος Γ. Ζάκη, εισηγητής ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών - πρόεδρος Εφετών Γ. Φαλτσέτος), η μακρά παράλειψη του Δημοσίου να αναγνωρίσει τις πολεμικές υπηρεσίες δείχνει απαξίωση απέναντι στις υπηρεσίες τους προς την πατρίδα, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 2 του Συντάγματος, το οποίο αναγορεύει σε πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται την ανθρώπινη αξία και προσωπικότητα.

  Στη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση (4475/07) γίνεται ακόμα λόγος για παράνομη παράλειψη του Δημοσίου που προσέβαλε τη μνήμη των φονευθέντων και αγνοουμένων Ελλήνων, διότι καίτοι ανταποκρίθηκαν στην υπέρτατη υποχρέωσή τους και εκτέλεσαν γενναία το καθήκον τους θυσιάζοντας τη ζωή τους, πέρασαν 25 χρόνια μέχρι την πρώτη νομοθετική ρύθμιση. Αυτό όμως είχε ως συνέπεια να αντιμετωπίζονται οι ίδιοι οι αγνοούμενοι και οι συγγενείς τους με καχυποψία για το είδος της συμμετοχής τους στα τραγικά εκείνα γεγονότα.

  Στην αγωγή τους μάλιστα οι γονείς και τα αδέλφια των αγνοούμενων στρατιωτών, σημειώνουν ότι οι συγγενείς τους πολέμησαν εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο έπειτα από εντολή του Ελληνικού Δημοσίου και υπέστησαν το φοβερό και ψυχολογικό σοκ των τραυματικών εμπειριών της καθημερινότητας του πολέμου μέχρι την εξαφάνισή τους.

  Επίσης τονίζουν ότι πέρα από την απαξιωτική συμπεριφορά του κράτους που επί 24 χρόνια δεν αναγνώριζε την περίοδο εκείνη ως πολεμική και δεν απένειμε την τιμητική διάκριση του Ελληνα πολεμιστή, οι ίδιοι όσο και οι φονευθέντες ή αγνοούμενοι συγγενείς τους έμειναν εκτεθειμένοι σε κατηγορίες μεγάλης μερίδας Ελλήνων, οι οποίες υποθάλπονταν από τη μακρόχρονη σιγή του Δημοσίου και σύμφωνα με τις οποίες οι συγγενείς τους μετέβησαν στην Κύπρο ως χουντικοί πραξικοπηματίες που παρέδωσαν τη μισή Κύπρο στους Τούρκους χωρίς πόλεμο.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=1738618

  Υ.Γ : Μόνο προς κύριο Κρανιδιώτη :

  - η ΝΔ τόσα χρόνια ως κυβέρνηση (1974-1981 & 1989-1993) γιατί δεν αναγνώρισε ως πολεμική τη χρονική περίοδο από 20 Ιουλίου 1974 μέχρι 20 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν Έλληνες στρατιώτες υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και την τιμή της Ελλάδος και των Ενόπλων Δυνάμεων της ?

  - Γιατί τόσα χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζήτησε επιτακτικά και δεν πάλεψε για την προαναφερόμενη αναγνώριση?

  - Γιατί συνολικά το ελληνικό κράτος επί δεκαετίες επέδειξε τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 και δεν αναγνώριζε επί σειρά ετών την προσφορά τους ή την θυσία τους προς την πατρίδα καθώς και την περίοδο εκείνη ως πολεμική?

  ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΥΤΟ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ?

  Κύριε Κρανιδιώτη :

  - κατά την εκδίκαση της σχετικής αγωγής στο Διοικητικό εφετείο, το Δημόσιο παρέστη ως αντίδικος για να βγει αρνητική απόφαση για τους συγγενείς των αγνοούμενων στρατιωτών?
  Δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ (2006-2007) παρέστη αντίδικος σε αυτήν την δευτεροβάθμια δίκη, ζητώντας να κριθεί ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει τις πολεμικές υπηρεσίες 10 αγνοούμενων Ελλήνων στρατιωτών και ως εκ τούτου να μην δώσει τις σχετικές αποζημιώσεις?

  ΝΑΙ ή ΌΧΙ?

  - Κανονικά το ελληνικό κράτος κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ(2004-2009) δεν θα έπρεπε να αποζημιώσει άμεσα και αδιαμαρτύρητα τους συγγενείς των αγνοούμενων Ελλήνων στρατιωτών ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγνοούμενους και στους συγγενείς τους που ταλαιπωρήθηκαν,λοιδωρήθηκαν για δεκαετίες?

  ΝΑΙ ή ΌΧΙ?

  Και κύριε Κραναδιώτη, όλα αυτά σας τα ρωτάω γιατί γράψατε ένα πύρινο άρθρο με αφορμή μια άστοχη,απαράδεκτη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την στιγμή που και το κόμμα μας (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) θεσμικά συνέβαλε στην επί δεκαετίες ΠΡΟΣΒΟΛΗ όσων πολέμησαν και θυσίασαν την ζωή τους ή την σωματική τους ακεραιότητα στην Κύπρο το 1974, αποκρούοντας τους Τούρκους εισβολείς.

  Διότι δεν είναι δυνατόν στο άρθρο σας να αναφέρεστε στον ηρωικό αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Παύλο Κουρούπη που πολέμησε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και έκτοτε αγνοείται, του οποίου την προσφορά και την θυσία ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠΙΣΗΜΑ η Ελλάδα μέχρι το 1998(και μεσολάβησαν μάλιστα στο μεταξύ και 10 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ).

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Για να μην αναφερθούμε και στο ανίερο γεγονός ότι ακόμα στοιβαγμένα σε αποθήκες και εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου, εξακολουθούν να παραμένουν (70 χρόνια μετά) τα οστά εκατοντάδων Ελλήνων στρατιωτών, που σκοτώθηκαν κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 – 1941, παρά τη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, για τη δημιουργία ενός δεύτερου στρατιωτικού νεκροταφείου.

  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ?

  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=87798

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ δαιμονάκι 05/11/2010 18:13:54

   Mπερδεύεις το κράτος-οίκο ανοχής χωρίς τσατσά, με ανθρώπους που λοιδωρούνται από προδότες...
   Big fail...
   Oι άνθρωποι αυτοί, δεν υπερασπίστηκαν το "κράτος"...
   Υπερασπίστηκαν τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους και τους συμπολίτες τους.
   Και αν χρειαστεί - ελπίζω ποτέ ξανά - θα το κάνουν και χωρίς να περιμένουν "παράσημα" από κρατικές υπηρεσίες...

   ΥΓ: Συγγνώμη από τον Φαήλο, που απάντησα πριν από εκείνον.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 05/11/2010 19:20:36

   Η άποψη μου γι' αυτό το ζήτημα είναι γνωστή. Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες.
   Η ευθύνη και της Ν.Δ. είναι δεδομένη. Θα σου πω π.χ. για παλαιότερο Υπουργό Άμυνας που υποδεχόταν τους Αρχηγούς με τα πόδια πάνω στο γραφείο του και την μπουκάλα ουίσκυ μπροστά του.
   Αυτά όμως δεν αφορούν τον Αντώνη Σαμαρά, τον από τις 29/11/09 Πρόεδρο της ΝΔ, του οποίου οι θέσεις κι απόψεις είναι ταυτόσημες με το εθνικό χρέος προς τους πολεμιστές.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 19:41:57

    Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διατελέσει υπουργός εξωτερικών ,ευρωβουλευτής και υπουργός πολιτισμού της ΝΔ.
    Αρα δεν εμφανίστηκε με παρθενογέννεση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ως αρχηγός της ΝΔ, ούτε υπήρξε ένα απλό στέλεχος της.Κατείχε σημαντικές θέσεις ευθύνης στο παλαιότερο αλλά και στο πιο πρόσφατο παρελθόν.

    Πρόθεση μου δεν είναι να βάλλω εναντίον του Σαμαρά, γιατί αυτή την στιγμή άλλοι αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για την χώρα, αλλά να μην γράφουμε με τόσο ελαφριά συνείδηση ότι τα πεπραγμένα της ΝΔ δεν αφορούν και τον Α.Σαμαρά.

  • A.M. avatar
   A.M. @ δαιμονάκι 05/11/2010 20:29:52

   @δαιμονάκι

   Το ότι το Ελληνικό κράτος άργησε και πολύ και έκανε λίγα ειδικά για τους πεσόντες στην Κύπρο είναι δεδομένο και το έχω ήδη αναφέρει.

   Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε Αντιπρόεδρο της οποιασδήποτε Ελληνικής Κυβέρνησης να απαξιώνει της Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και τα σύμβολα του έθνους.

   Η κοινή λογική - είδος εν ανεπαρκεία σήμερα ειδικά στην κυβέρνηση ΓΑΠ - λέει ότι «αν δεν υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αύριο ΔΕΝ θα είσαι αντιπρόεδρος καμμιάς κυβέρνησης αλλά καρπαζοεισπράχτορας της τουρκίας» ταλαίπωρε ανθρωπάκο.
   Δεν το καταλαβαίνεις κύριε αντιπρόεδρε;
   Και ΜΟΝΟΝ στο προσωπικό σου συμφέρον να αποβλέπεις αυτές τις βλακείες δεν τις λές.
   Δεν θέτεις απέναντί σου αυτούς που έχουν στα χέρια τους ΟΠΛΑ.
   Τους έχεις πάντα φίλους και κολητούς ακόμα και αν δεν σου αρέσουν.
   Για ευνόητους λόγους.

 24. Κώστας avatar
  Κώστας 05/11/2010 17:15:32

  H ΝΔ πρέπει οφείλει να αποκαλέσει δημοσίως τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης "Πολιτικό αλήτη". Δεν είναι ένας ακόμη οξύς χαρακτηρισμός. Είναι η ανάγλυφη πραγματικότητα γι' αυτόν τον κινούμενο οχετό. Μετά, για διασκέδαση, ας διαβάσει κάποιος από του βήματος της Βουλής(για να γραφούν και στα πρακτικά) τις δηλώσεις του αλιτήριου αυτού για τον ΓΑΠ το 2001(τότε που τον κατηγορούσε με τα χειρότερα λόγια).

 25. Μεμάς avatar
  Μεμάς 05/11/2010 17:17:33

  Και όμως θα βρεθούν να τους ψηφίσουν, στην μεγάλη του πλειόψηφία ο δημόσιος τομέας είναι πράσινος. Εικοσιπέντε χρόνια διάβρωσης είναι αυτά, δεν παραγράφονται έτσι, εδώ στα blogs εκθέτουν παράπονα οι εκπαιδευτικοί για τις μειώσεις των αποδοχών τους και τόσα άλλα και στις εκλογές τους προχθές πάλι πράσινα ψήφισαν...................τι να πεί κανείς απογοήτευση και μόνο φίλοι μου, αυτά και μένω.

  • θανος avatar
   θανος @ Μεμάς 05/11/2010 17:22:28

   και τι να ψηφισουν ; τα ιδια σκα...α ειναι και οι αλλοι.

   • A.M. avatar
    A.M. @ θανος 05/11/2010 17:27:57

    Τα δοκίμασες όλα;
    Για πές μας τις εμπειρίες σου, πως είναι;

  • Enzo avatar
   Enzo @ Μεμάς 05/11/2010 17:25:58

   πριν λιγες μερες ειχαν εκλογες στο ΙΚΑ οι εργαζομενοι πανελλαδικα.
   κοιταω στην εφημεριδα , τι να δω?70,40 % ΠΑΣΟΚ 12,30 % ΝΔ!!!! χαχαχαχα
   ειναι βλακες οι ελληνες. και τα σπιτια να τους παρουν παλι Πασοκ θα ψηφιζουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.

   • loretta avatar
    loretta @ Enzo 05/11/2010 18:02:00

    ε δεν το ηξερες βρε Ενζο??? κατα τα αλλα μας μιλανε οι αλητηριοι πασοκοι πρασινοφρουροι για .....γαλαζια παιδια!!

   • A.M. avatar
    A.M. @ Enzo 05/11/2010 18:12:06

    Το πασοκ επί δεκαετίες εξαγόραζε με τους διορισμούς ψήφους.
    Έφτιαχνε πολίτες εξαρτώμενους απ το κράτος «κατά Μακιαβέλι ευαγγέλιο»
    Και έχει στην διάθεσή του αυτούς και τις οικογένειές τους μόνιμα να το ψηφίζουν.
    Άντε εσύ τώρα να ξερριζώσεις τέτοιες ρίζες που έχει ρίξει στα βαθεία του κράτους το πασοκόδεντρο.
    Δύσκολα πράματα.
    Γι αυτό μιλάμε για «χώρα-διαφθορά», λόγω της διαπλοκής χωρίς όρια που το πασοκ δημιούργησε.

    • occultist avatar
     occultist @ A.M. 05/11/2010 20:41:41

     A.M. είπε:
     ""Το πασοκ επί δεκαετίες εξαγόραζε με τους διορισμούς ψήφους.""
     Σε αυτούς απευθηνόταν ο βοθροΠάγκαλος οταν έλεγε "Μαζί τα φάγαμε".

     Προς κον Κρανιδιώτη,
     Στη σχετική ανάρτηση είχα εκφράσει την απορία μου γιατί κανένας ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΣ δεν είχε αντιδράσει. Τουλάχιστον βρέθηκες εσύ -ένας πρώην ένστολος- να απαντήσει στην λάσπη του λασπολόγου.

     • A.M. avatar
      A.M. @ occultist 05/11/2010 20:46:58

      Προφανώς ΚΑΙ σε αυτούς απευθύνονταν.
      Γιατί με αυτούς πράγματι «μαζί τα έφαγαν» άσχετα απ το ότι - απ ότι δείχνει ο φακός - ο ίδιος φαίνεται να έφαγε τα περισσότερα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ occultist 05/11/2010 23:37:18

      Η ευθύνη εν προκειμένω, κατά την ταπεινή μου άποψη, ανήκει στους Αρχηγύς των Όπλων και του ΓΕΕΘΑ, τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας.
      Έχουν φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας κι είναι καθήκον τους, μεταξύ άλλων, να υπερασπίζονται την Τιμή της στολής τους, την Τιμή των ανδρών και γυναικών που διοικούν.
      Όταν έχεις φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας, το όνειρο κάθε μαθητή παραγωγικής σχολής, μπορείς να "φτύσεις" τον όποιο υβριστή, να του τρίψεις στα μούτρεα την παραίτηση σου και να βγεις να ΜΙΛΗΣΕΙΣ εξ ονόματος αυτών που διοικείς στην ειρήνη και τον πόλεμο.
      Αν το βουλώνεις γιατί π.χ. προσδοκάς πολιτική θέση μετά την αποστρατεία σου, τότε είσαι συνένοχος.
      Εγώ, ένας ταπεινός έφεδρος Ανθυπολοχαγός έμαθα στην ΣΕΑΠ ότι πρώτο μου μέλημα είναι οι άνδρες μου και η αποστολή μου, όχι η πάρτη μου.
      Αυτό ισχύει σε όλα τα κλιμάκια και περισσότερο στην κορυφή.
      Γανταστείτε τον αντίκτυπο εάν σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία αντιδρούσε δημόσια σε μια τέτοια προσβολή.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ occultist 05/11/2010 23:39:58

      Και βεβαίως, για να είμαι δίκαιος, δεν το γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους παράσταση μπορεί να έκαναν οι Αρχηγοί, ώστε έστω και με καθυστέρηση να αναγκάτηκε νμα νγει ο Βενιζέλος για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μπορεί να συνέβησαν πράγματα που δεν γνωρίζουμε.

  • kiki avatar
   kiki @ Μεμάς 05/11/2010 19:18:10

   Και οι εφοριακοι,αυτοι που δεν μαζευουν τα εσοδα καπου 65 % πηρε το ΠΑΣΟΚ.

 26. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 05/11/2010 17:33:19

  Ευχαριστούμε κ. Φαήλο για το άρθρο σας. Ελπίζω ότι και ο κ. Σαμαρας
  συμμερίζεται τις απόψεις σας όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων (εκτός
  μίας μικρής, υπερβολικά ηχηρής μειοψηφίας που έχει τον απόλυτο έλεγχο των
  ΜΜΕ και η οποία βιαίως προσπαθεί να μας περάσει τις απόψεις της και τον τρόπο ζωής της).

  Οι ενστολοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τους σκεφτόμαστε και θα κανουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε το δύσκολο έργο τους. Είναι δύσκολο το έργο τους όταν βάλλονται από εχθρούς, κυρίως εσωτερικούς, αλλά κάνετε υπομονή.

 27. bromoskylo avatar
  bromoskylo 05/11/2010 18:32:01

  Δ.Ν.(*)=παραγωγικός
  (*) τα αρχικά το δημοσιογράφου που υπογράφει το μούφα ρεπορτάζ για τις δηλώσεις Καραμανλή στα Νέα

 28. δημητρης avatar
  δημητρης 05/11/2010 18:56:17

  Καμικάζι έσπειρε την Παρασκευή το θάνατο σε σουνιτικό τέμενος του βορειοδυτικού Πακιστάν. Οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας ξεπερνούν τους 50, ενώ 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

  Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος του χωριού κοντά στην Πεσαβάρ για την προσευχή της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

  Στο τέμενος επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Τηλεοπτικές εικόνες κατέγραψαν γυναίκες να ουρλιάζουν, ηλικιωμένους άνδρες με αίμα στα ρούχα και ένα παιδί να μεταφέρεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κοντινού νοσοκομείου.

  Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν μετά την επίθεση αυτοκτονίας του Σεπτεμβρίου σε πομπή σιιτών μουσουλμάνων στην νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, που άφησε πίσω της 54 ανθρώπους.

  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ; ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ; ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ;;;;;

 29. Misha avatar
  Misha 05/11/2010 19:07:42

  Δεν έχει άδικο ο Θάνος για τους μισθοφόρους στο Αφγανιστάν και τον Κόλπο.
  Ο ελληνικός στρατός δεν είχε καμμία δουλειά ούτε σε Κορέα , ούτε σε Ιράκ.

 30. headbangers balls avatar
  headbangers balls 05/11/2010 19:08:38

  πες μας τωρα οτι θα ψηφίσεις και κακλαμάνη για να χτυπήσεις το μνημόνιο

 31. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 19:11:46

  Αγαπητέ Δημήτρη,
  Η δήλωση του Αντιπροέδρου αφορούσε τα στελέχη, και γι' αυτό έγραψα έτσι αν και αναφέρομαι και στους στρατεύσιμους, π.χ. ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν απλός καταδρομέας, που υπηρετούσε την θητεία του.
  Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως κομμάτι της κοινωνίας μας σίγουρα εμφανίζουν αντίστοιχες παθογένειες. Υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που τις "σώζουν". Η ίδια η φύση της αποστολής τους, η παράδοση, το ότι ακόμη ικανό ποσοσοστό των στελεχών δεν επιλέγει το ράσο της στολής για βιοπορισμό αλλά με ηθικά κριτήρια, είναι αυτά που κρατούν ακόμη ένα πλαίσιο αρχών, αξιών.
  Π.χ. πολλά από τα 18χρονα παιδιά που περνούν ως "άσσοι" (=πρωτοετείς, από τον αριθμό 1 στις επωμίδες) την πύλη της Σχολής Ευελπίδων γνωρίζουν ότι πηγαίνουν στο Σχολείο του Παύλου Μελά, του Αθανάσιου Σακκέτα και του Δαβάκη και το 'χουν επιλέξει.
  Η πειθαρχία και ο ιεραρχικός έλεγχος έχουν επίσης και κάποια άλλα αποτελέσματα. Πες μου ποια άλλη υπηρεσία συντηρεί με ευλάβεια σε λειτουργική κατάσταση τροχαίο υλικό δεκαετιών; Δες πως διαλύονται τα λεωφορεία ή τα αυτοκίνητα των υπουργείων σε λίγα χρόνια. Στον Στρατό όμως υπάρχει συνήθως στον Όρχο Οχημάτων κάποιος "τρελλός" Αξιωματικός, που με την βοήθεια κληρωτών συντηρεί ακόμη και μουσειακά τζιπ ή φορτηγά. Η εξήγηση; Πειθαρχία, έλεγχος εκτέλεσης των διαταγών.
  Αυτή τη στιγμή ο Στρατός κινδυνεύει από την γελοία διάρκεια της θητείας, την απαξίωση του από την ανάξια πολιτική ηγεσία και την ΣΙΩΠΗ των Αρχηγών των Όπλων για τα προβλήματα αυτά. Κάποτε ο Στρατός είχε λόγο για τα πάντα, τώβρα ούτε γι' αυτά που τον αφδρούν κι αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Στις σοβαρές χώρες τα Στελέχη έχουν λόγο για την διάρκεια της θητείας, τις επιλογές των συσδτημάστων και προπαντός ΔΕΝ διανοείται η πολιτική ηγεσία να προσβάλλει το κύρος των Ενόπλων Δυνάσμεων. Εφώ όμως είναι η χώρα των Πάγκαλων και του Βαγγέλα.
  Και βεβαίως συμφωνώ ότι υπάρχει διακομματική και διαχρονική ευθύνη κομματοκρατίας και ρουσφετολογίας.
  Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση θα ήταν απλώς ν' αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν τη δουλειά τους.

 32. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 19:12:49

  Οικoνόμησε και καμιά γραμματοσειρά ελληνικών να σε καταλαβαίνουμε και να μη ξεχνάς την καταγωγή σου με τα γκριγκλις εκεί στην αλλοδαπή.
  Φίλε
  στο στρατό βλέπεις ότι θέλεις να δεις και ότι σε βολεύει.
  Αν τον βλέπεις σαν αγγαρεία και κοιτάς πως να την κάνεις από την ειδικότητα ως τη μετάθεση και διεκδικείς τη λούφα συμφωνώ μαζί σου.
  Πιθανόν έτσι να κάνουν οι περισσότεροι.
  Αν όμως αισθάνεσαι πολίτης-οπλίτης(τα ίδια γράμματα σε αναγραμματισμό-τυχαίο? δε νομίζω),αν είσαι απ'τους λιγότερους,
  και αποζητάς την εξέλιξή σου σε ικανό να
  υπερασπιστείς την Πατρίδα σου, τότε βρίσκεις και τους Κολοκοτρώνηδες και τους σταυραητούς
  και τότε οι κακουχίες σε τρέφουν και τη σκληραγώγηση τη ζητά το κορμί σου γιατί ξέρεις ότι η αίσθηση της υπεροχής χτίζει τη ρώμη της ψυχής και το ηθικό να υπερβείς όταν χρειαστεί το φυσιολογικό φόβο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/11/2010 20:48:14

   Μπράβο ρε Σων. Έτσι ακριβώς είναι!

 33. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 19:29:05

  @ ΒΡΑΧΟΣ...1) αυτό που αποκαλείς "κράτος-οίκο ανοχής χωρίς τσατσά" κάποιοι το κυβερνούν...δεν πάει με τον αυτόματο πιλότο......κι αυτοί που το κυβερνούσαν από το 1974 μέχρι το 1998 δεν αναγνώριζαν ως πολεμική τη χρονική περίοδο του 1974, στην οποία πολέμησαν-τραυματίστηκαν-σκοτώθηκαν Έλληνες στρατιώτες (20 Ιουλίου 1974 μέχρι 20 Αυγούστου 1974)...δεν αναγνώριζαν δηλαδή την προσφορά και την θυσία Ελλήνων στρατιωτιών προς την πατρίδα.....

  2) ασφαλώς οι άνθρωποι αυτοί δεν υπερασπίστηκαν το κράτος…...το κράτος όμως έπρεπε να κρατήσει αυτή την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ, ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ απέναντί τους και να μην τους αναγνωρίζει αναίτια και αδικαιολόγητα για πολλά χρόνια?

  3) Σας πείραξε μια απαράδεκτη κουβέντα ενός υπουργού(του ΠΑΣΟΚ) που αύριο δεν θα την θυμάται κανείς και γράφετε πύρινα άρθρα,σχόλια και δεν σας πειράζει που το επίσημο κράτος (την περίοδο μάλιστα 1974-1981 κυβερνούσε η ΝΔ) αδιαφορούσε και αγνοούσε για χρόνια όσους Έλληνες πολέμησαν στην Κύπρο το 1974?
  Μήπως λοιπόν βάζετε το κομματικό συμφέρον πάνω από όλα?

  3) αυτοί που το κυβέρνησαν αυτό το κράτος (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τα τελευταία 30 χρόνια, δεν φρόντισαν με αποτελεσματικό τρόπο να δημιουργηθούν στρατιωτικά νεκροταφεία για όλους τους ΗΡΩΕΣ νεκρούς μας του Αλβανικού Έπους.
  Δεν είναι δυνατόν σήμερα το 2010, τα οστά πολλών από αυτούς τους ΗΡΩΕΣ να είναι στοιβαγμένα ακόμα σε αποθήκες και εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου.
  Πρόκειται για πραγματικό ΑΓΟΣ που μας κατατρέχει όλους μας.......επειδή δεν τιμάμε την ιστορική μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι!!!!!!
  Ας ασκούσε τέλος η Ελλάδα αποτελεσματική πίεση στην Αλβανία για την δημιουργία στρατιωτικών νεκροταφείων, όταν η τελευταία έκανε τα ανοίγματα προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

 34. fitsulas avatar
  fitsulas 05/11/2010 19:38:02

  "Τα στελέχη προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την αγροτική κι εργατική τάξη, το πολύ την μικροαστική."
  Αυτό είναι όλο το ζουμί. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι η μόνη από τις 4 εξουσίες που κρατείται από τα λαϊκά στρώματα. Και αυτό τις καθιστά στόχο για τον Κολωνακάρχη και τους επαναστάτες με τα Prada.
  Άλλη παράμετρος είναι η αυξημένη δημοτικότητα (όπως και η εκκλησία) που έχουν στα γκάλοπ σε σχέση με τους πολιτικούς. Η απίστευτη αλαζονεία των ανδρείκελων της πολιτικής προκαλείται και εξελίσσεται σε μίσος για τις ΕΔ τις οποίες θέλουν να εξαφανίσουν από τη συνείδηση του λαού.
  Η γιγάντωση των πυρκαγιών των τελευταίων ετών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απουσία του στρατού από την κατάσβεσή τους. Ακόμα και οι "οικολόγοι" θα προτιμούσαν να βλέπουν τα δάση να καίγονται ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟ παρά να σβήνονται ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ. Ακόμα θυμάμαι τις δηλώσεις Παπαρήγα κατά το μεσο-ολοκαύτωμα, μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας και πριν απ' αυτήν της Ηλείας, σύμφωνα με τις οποίες στην κατάσβεση δεν πρέπει να συμμετέχει ο στρατός αλλά μόνον οι "αρμόδιοι".
  Απ' την άλλη έχει και τα δίκια του ο Πάγκαλος. Οι περισσότεροι αστυνομικοί θέλουν να κάθονται στα γραφεία και να κολλάνε χαρτόσημα. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και δεν ξέρουν από που να πιάσουν το περίστροφο. Και αν τολμήσεις να τους καλέσεις και τους κουνήσεις απ' τα γραφεία τους, σε πήρε και σε σήκωσε. Όπως και οι πυροσβέστες που, ενώ καιγόταν η Ελλάδα, είχαν κλείσει τα κινητά και μπάνιζαν τουρίστριες στην παραλία.

 35. SZAE avatar
  SZAE 05/11/2010 19:48:33

  Μεγάλε τραγουδιστή με χαρα μου σε ενημερωνω οτι μετα τα οικονομικα μετρα της κυβερνησης σου και καποιες περικοπες σε ανταλλακτικά η μοιρα στην οποια υπηρετω εξακολουθει και εχει την ιδια-υψηλη -διαθεσιμοτητα.
  Προσφατα στον "ελευθερο" μας χρόνο ολοκληρωσαμε και το εσωτερικο μας δικτυο (χιλιομετρα καλώδια) και διαφορα αλλα που δεν σε αφορούν.
  Απώλεια μερικες υπηρησιες παραπάνω τον μηνα....
  Εαν σου πω οτι το φαγητο που περισευει στην μοναδα το διανεμουμε-με πολιτικο αυτοκινητο-σε ενορια θα σε κανει να πας να το δοκιμάσεις;
  Ειμαστε Εδώ, ειμαστε Παροντες και ειναι Τιμη μας η στολη που φοράμε.
  Υ.Γ. Ενας αντιπαραγωγικος ένστολος με 21 ετη υπηρησίας

 36. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 05/11/2010 19:56:48

  Ερώτηση: ο Λάσκος είχε τον Παπανικολή ή ο Ιατρίδης?

 37. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 05/11/2010 20:03:15

  Φαήλο, επειδή έχεις και συ αρβανιτικη ριζα και απο χωριό που φημίζεται για τον τσαμπουκά του και για το ότι όταν προσβάλλονται τραβάνε "θικ", Μαυρομμάτι Θηβών αν δεν απατώμαι, δεν βρίσκεις οτι αυτός ο Πάγκαλος με αυτά που λέει μας ξεφτιλίζει εμάς τους Αρβανίτες;
  Και προέρχεται και από οικογένεια στρατιωτικών. Χλεχλεδισμός σε περιτύλιγμα τζάμπα μάγκα καλοταϊσμένου. Φαιδρότητα. Αλήθεια, πού εχει εργαστεί ο κύριος Πάγκαλος;
  Αναρωτιέμαι μόνο πόσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και αστυνομικοί θα λαβουν υπ' όψη τους αυτά που γράφεις.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ψυλλιασμένος 05/11/2010 20:58:19

   Σωστά, εκ μητρός Μαυρομματαίος.
   Ο Πάγκαλος έχει τόση σχέση με τον Αρβανίτη Έλληνα, όση κι ο θυρωρός της "Μεγάλης Βρετανίας" με Άγγλο Ναύαρχο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ψυλλιασμένος 05/11/2010 21:13:24

   Ο Πάγκαλος έχει καλές σπουδές, πρώτο πτυχίο Νομικά και δίδαξε και σε Πανεπιστήμιο στη Γαλλία. Ζωντανή απόδειξη ότι καμμιά φορά αυτά είναι τρίχες εάν δεν έχεις μέσα σου έναν άλλο κώδικα αξιών. Ο Πάγκαλος έχει μέσα του οκτώ κιλά παϊδάκια, μισό κιλό φέτα και κάτι γαλακτομπούρεκα. Οι πολιτικές του αξίες είναι αυτά που έχετε δει στα Ίμια, στην υπόθεση Οτσαλάν και τώρα με τις τζάμπα μαγκιές και τα όσα αμόλησε σε βάρος των στελεχών.

   • kiki avatar
    kiki @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 14:44:09

    Με το συμπαθιο Ψαηλο,που διδαξε/,στο παν/μιο της Ναντερ,? τριχες.Οποιος περναγε απ εξω εμπαινε,ελληνας μαλιστα επι χουντας.Τυχαια,δεν αναγνωριζετε το πτυχιο απ εκει,και εκεινης της εποχης μαλιστα, και μεσα στην Γαλλια.Για να καταλαβεις το ακαταλογιστο,του ψευτη,εχει πει οτι σπουδασε εκει αρχιτεκτονικη.
    Ξερεις ποσα κολληταρια του ειναι απο την Ναντερ,και ολοι καθηγηταδες.
    Αλλο εξυπνος ,ειναι ψευτης ειναι,αλλα καθε φορα προσθετει και κατι επι πλεον στα ανυπαρκτα προσοντα του.
    Εντολη διδασκαλιας ειχε,δηλαδη εκανε σεμιναρια.

    • kiki avatar
     kiki @ kiki 06/11/2010 14:54:01

     @ Φαηλο,
     εννοουσα.
     Τους ειχαν δωσει να κανουν αυτα τα σεμιναρια για να παρουν αδεια παραμονης στους εμιγκρεδες και για να βγαλουν κανα γραγκο,καθοτι η χουντα ειχε κοψει την αποστολη συναλλαγματος .
     Η Ναντερ,για να καταλαβεις ειναι το παν/μιο σαβουρα της Γαλλιας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kiki 06/11/2010 15:04:15

     Απλά το είχα δει στο βιογραφικό του κάποτε. Κατά τα λοιποά δεν έχω ιδέα. Ώστε έτσι...

     • kiki avatar
      kiki @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 15:06:16

      @ Φαηλο,
      Ετσι και χειροτερα.
      Αλλωστε η παλια ειναι αλλιως.
      Οτι θελεις να ρωτησεις στην διαθεση σου.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 22:18:55

      Οκ!

 38. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 20:08:07

  Ο Λάσκος ήταν στο "Κατσώνης"¨κι ο Ιατρίδης στον "Παπανικολή". Είδες, σκεφτόμουν και τους δύο και τους "άλλαξα" τα υποβρύχια.

  • victoria avatar
   victoria @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 20:18:58

   Βασιλείου Λάσκου, δρόμος στο Παγκράτι. Μέχρι εκεί τους τιμήσανε...

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ victoria 05/11/2010 20:24:34

    Κι ένα πολύ ωραίο βιβλίο: "Βασίλης Λάσκος" του Καραγάτση

    • victoria avatar
     victoria @ Μικρός Οδυσσέας 05/11/2010 20:31:27

     Τι είπες τώρα. Σωστός!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μικρός Οδυσσέας 05/11/2010 21:09:21

     Υπέροχο βιβλίο.

 39. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 20:08:34

  @ Μικρός Οδυσσέας..... Ο Μιλτιάδης Ιατρίδης ήταν κυβερνήτης του υποβρυχίου «Παπανικολής» και ο Βασίλης Λάσκος ήταν κυβερνήτης του υποβρυχίου «Κατσώνης».

 40. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 20:13:15

  ΔΕν είπα αυτό, το κόμμα έχει συνέχεια αλλά μην ζητάς ευθύνες από κάποιον που από το 1993 έως το 2004 ήταν εκτός ΝΔ και 1999 -2004 εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής για το τι έκαναν ή δεν έκαναν άλλοι στο μεταξύ. Και σε διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν κάνω "ελαφρά τη καρδία".
  Φιλικά

  • A.M. avatar
   A.M. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 20:41:18

   @Κάποιος
   Έχεις ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή ΣΗΜΕΡΑ απ τον Αντώνη Σαμαρά;
   Και αν Ναί ποιά;

   Όπως και να έχει ΣΗΜΕΡΑ η ΜΟΝΗ αξιόλογη και ελπιδοφόρα εναλλακτική για την χώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
   Αν στο μέλλον μας απογοητεύσει .. ε τι να κάνουμε;
   Μια ακόμα απογοήτευση μέσα σε όλες τις άλλες τις μέχρι σήμερα.

   Όμως την ευκαιρία να μας αποδείξει ΑΝ είναι πράγματι η καλύτερη επιλογή ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να του την δώσουμε όλοι μας ΣΗΜΕΡΑ!

 41. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 05/11/2010 20:16:35

  Για αυτού του είδους τα πεπραγμένα Κάποιε,ΌΧΙ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.
  Ιδίως άν τόν συγκρίνεις με άλλους πολιτικούς τής ΝΔ τού ΠΑΣΟΚ αλλά και τής Αριστεράς.
  Τό ΄93 προδότης χαρακτηρίστηκε γιατί υποστήριξε τήν Εθνική θέση στό αυτονόητο: "Τά Σκόπια δεν μπορεί και δεν πρέπει να λέγονται Μακεδονία"
  Σαν ευρωβουλευτής πού σε "πρόσβαλλε" σαν χώρα(ιδίως σε Εθνικά θέματα);
  Για υπουργό πολιτισμού τελευταία,μπορείς να τού καταλογίσεις ότι θές, τό ΄77-81, δεν νομίζω ούτε εσύ να τού καταλογίζεις τίποτα.
  Βέβαια άν είσαι εμπαθής ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να τού φορτώσεις ΟΛΗ την παραταξιακή ευθύνη τής ΝΔ, επειδή ακριβώς ...δεν μιλάει,άρα τήν αποδέχεται.
  Αλλά και οι δυό ξέρουμε ότι ή ιστορία... είναι αλλιώς.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ο παγωτατζής 05/11/2010 20:34:21

   Δεν έχω καμιά πρόθεση να κάνω αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, γιατί δεν είμαι κυβερνητικός.Μια παρατήρηση έκανα απλά σ'ένα συγκεκριμένο σχόλιο.
   Μακάρι αν αναλάβει κάποια στιγμή πρωθυπουργός ο Σαμαράς να μην χρειαστεί να επανέλθω σε περαιτέρω κριτική και να πράξει όσα ευαγγελίζεται.
   Θα μου επιτρέψεις ωστόσο προς το παρόν να κρατήσω μικρό καλάθι για διαφόρους λόγους που δεν αφορούν τόσο το πρόσωπο του Σαμαρά και δεν είναι της παρούσης ενόψει του αντιμνημονιακού αγώνα να αναλυθούν.

 42. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 05/11/2010 20:20:58

  Πότε είπα ότι δεν με νοιάζει;
  Πότε είπε κανεις τέτοιο πράγμα;
  Και πότε εκφράστηκε σαν τον ΣΛΙΠ κανείς, έτσι όπως εκφράστηκε, από τους υπουργούς άλλων κυβερνήσεων, ακόμα και του ΠΑΣΟΚ;
  Επειδή κατακρίνω τον αχαρακτήριστο αυτόν, έχεις την εντύπωση ότι αν κανείς από την άλλη όχθη κάνει το ίδιο, θα έχω καμμία δυσκολία να του τα "χώσω" δεόντως;
  Σαν τι σου φαίνομαι; Σαν ΠΑΣΤΟΚΟΣ, που λέει "ότι πει το κόμμα";
  Δεύτερο big fail...Όποιο καθίκι καταφέρεται έτσι απέναντι σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται για να είμαι εγώ και εσύ ελεύθερος, θα λάβει ανάλογες απαντήσεις, από εμένα τουλάχιστον.
  Σεβασμός σε νεκρούς και τραυματίες από όλους , πάντοτε.
  Δεν ενδιαφέρει ποιος είναι και ούτε θα μπω σε διαδικασία "και εσείς τα ίδια κάνατε". Όποιος το κάνει είναι αχαρακτήριστος , αδαής και ανόητος...Και μερικά ακόμη είναι,αλλά δεν τα γράφω για να μην έχει πρόβλημα ο χώρος που μας φιλοξενεί...

 43. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 20:44:41

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης......για την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού προφανώς οργίστηκατε, θυμώσατε και γράψατε ένα πύρινο άρθρο......θα γράψετε όμως και καμιά κουβέντα για την θλιβερή πραγματικότητα ότι τα οστά πολλών από τους νεκρούς ΗΡΩΕΣ του Αλβανικού Έπους είναι ακόμα στοιβαγμένα σε αποθήκες και εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου?
  Θα αφιερώσετε 1 λεπτό για να "κατακεραυνώσετε" τις κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ που δεν κατάφεραν εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια να δώσουν λύση στο ζήτημα των στρατιωτικών νεκροταφείων και να συγκεντρώσουν σε αυτά όλα τα οστά των ΗΡΩΩΝ μας ?

  Θα αφιερώσετε 1 λεπτό να "καυτηριάσετε" την απαράδεκτη στάση των κυβερνήσεων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ που δεν αναγνώριζαν αναίτια για πολλλά χρόνια(πιο συγκεκριμένα την περίοδο 1974-1998) τους Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 και δόξασαν τα Ελληνικά Όπλα?

  Θα αφιερώσετε 1 λεπτό να καταγγείλετε και να "καυτηριάσετε" την στάση της
  προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ (2006-2007) που προφανώς έδωσε εντολή στο Δημόσιο να παραστεί αντίδικος στην σχετική αγωγή (που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ζητώντας μάλιστα να κριθεί ότι το ελληνικό κράτος ΔΕΝ έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει τις πολεμικές υπηρεσίες 10 αγνοούμενων Ελλήνων στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ έτσι ώστε να μην δώσει τις σχετικές αποζημιώσεις στους συγγενείς τους?

  Μην τσαντίζεστε μόνο με δηλώσεις πολιτικών που θα ξεχαστούν κάποια στιγμή, να τσαντίζεστε ΚΥΡΙΩΣ και με την θλιβερή πραγματικότητα ότι η επίσημη Ελλάδα (και σε αυτό ευθύνονται κυρίως αυτοί που κυβερνούν) δεν τιμά σε πολλές περιπτώσεις την μνήμη των ηρώων της που θυσιάστηκαν για αυτήν!!!!

  Δείξτε μας επιτέλους ότι είστε πατριώτης και δεν βάζετε πάνω από την Ελλάδα κανένα κομματικό συμφέρον, καμιά καρέκλα!!!!!!!!!!

  Υ.Γ : Ασφαλώς και σας προκαλώ να απαντήσετε.................

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 05/11/2010 21:03:41

   Και αυτό που κατάλαβες εσύ είναι απλώς ότι "τσαντίστηκα";
   Η δήλωση του αντιπρόεδρα αντανακλά την απαξίωση ικανού μέρους της παρασιτικής πολιτικής τάξης απέναντιο στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι' αυτό την στηλιτεύω. Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που θα ξεχαστεί. Είναι μια υπαρκτή, άθλια, νοοτροπία.

 44. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 05/11/2010 20:45:59

  Τουλάχιστον "αυτούς" τους πείραξε έστω και αυτό, δαιμονάκι.
  Εσένα δε σε πείραξε ΟΥΤΕ αυτό όμως...

  Άστα, τι να μας πεις πλέον...
  Τουλάχιστον ο tiramola ήταν ειλικρινής και φορούσε παντελόνια, στην ψύχρα είχε το σθένος να στηρ΄θιζει ανοιχτά τον ΓΑΠ...

  Ωρέ μπας κι είσαι ΟΝΤΩΣ η Μακρή???

 45. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 20:56:00

  ΔΕν έχεις δίκιο για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

 46. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/11/2010 21:01:15

  Φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει όσα έχω γράψει για την Ενοχική Δεξιά, που μου 'χουν χαρίσει την "αγάπη" της αυτιστικής κομματικής γραφειοκρατίας.
  Ρε συ, μπας και όντως είσαι η Κάτια Μακρή;

 47. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 21:20:59

  @ (A)θανάσης ....μάλλον δεν διαβάζεις προσεκτικά τα σχόλιά κου.....στις 3:39 pm αναρτήθηκε σχόλιο μου, που άρχιζε ως εξής :

  "ΑΣΦΑΛΩΣ και οι συγκεκριμένες δηλώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις του κυρίου Παγκαλου είναι :

  - απαράδεκτες,

  - ανάρμοστες για την υψηλή κυβερνητική θέση που κατέχει και

  - γενικά εκτός τόπου και χρόνου.

  ΑΣΦΑΛΩΣ βέβαια και δεν απηχούν την πραγματικότητα..."

  Nα είσαι λοπόν πιο προσεκτικός!!!!!!!!!!!!!

 48. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 21:22:27

  @ ο παγωτατζής.......μην ρίχνεις το επίπεδο....εκτίθεσαι!!!!!!!!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ δαιμονάκι 05/11/2010 21:54:31

   Σόρρυ αλλά τώρα βλέπω ότι είσαι γυναίκα.
   Νάμει πιο προσεκτικός στις εκφράσεις μου στο μέλλον δλδ..

 49. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 21:35:33

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης......το έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιό μου......οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου ήταν απαράδεκτες....με ενοχλεί που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης στηλιτεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις...και θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αποδοκιμάσει δημόσια αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια του αντιπροέδρου του.
  Αλλά με ενοχλεί εξίσου και το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ξεχνάει, αγνοεί προκλητικά τους Έλληνες ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Ελλάδα.

  Καλά κάνεις που γράφεις για τις δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου, αλλά να αναφέρεις ότι το επίσημο κράτος διαχρονικά σε πολλές περιπτώσεις φέρθηκε ανέντιμα και σκληρά απέναντι σε ανθρώπους που πολέμησαν για την Ελλάδα.
  Αλλά να είμαστε ειλικρινείς - κυρίως με τους εαυτούς μας.
  Αυτό το κράτος τα τελευταία περίπου 40 χρόνια κυβερνούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό και έχουν τεράστιες ευθύνες.
  Οι πολιτικές μου πεποιθήσεις ΔΕΝ είναι δυνατόν να μπαίνουν πιο ψηλά από την αγάπη μου και την πίστη μου για την Ελλάδα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 05/11/2010 23:44:20

   Τα έχω γράψει, όχι τώρα από το 1988 κι εντεύθεν πολλές φορές, οπότε σε παρακαλώ να είσαι λίγο πιο προσεκτική όταν σου ξεφεύγουν αιτήματα όπως να σου "αποδείξω τον πατριωτισμό μου". Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά όταν εγώ πήγαινα σε κάθε εκδήλωση για τους αγνοούμενους, τους πεσόντες, ταξίδευα στην Κύπρο κι έγραφα κείμενα για ΟΛΑ ΑΥΤΑ, άλλοι απλώς κωλοτριβόντουσαν με τα κεμαλικά και τώρα ισλαμοφασιστικά αδέρφια τους.

 50. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 05/11/2010 21:47:15

  Συγνώμη.

 51. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 05/11/2010 21:50:12

  Ψιτ ! ...Ψίτ ,πολύ φόρα πήρες κούκλα μου..Σε τί εκτίθομαι;;;;
  Γιατί απάντηση στην απάντηση,της απάντησης έχεις(ουμε) μήπως χάσει τόν μπούσουλα;;;;;;
  Η μήπως πήρες αμπάριζα όλους όσους έχεις στό μυαλό σου σαν.... enemies;;;;;

 52. Ermippos avatar
  Ermippos 05/11/2010 21:55:48

  κ. Κρανιδιώτη

  Οι εξυπνακισμοί και οι αθλιότητες του Πάγκαλου δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται για να πηδάμε με τόση ευκολία από το ένα στο άλλο άκρο και να εξιδανικεύουμε άκριτα και καθ' υπερβολή τον σημερινό ελληνικό στρατό. Η αλήθεια ποτέ δεν βρίσκεται στα άκρα και στους ρομαντικούς εξωραϊσμούς.

  Ο στρατός είναι και αυτός ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και είναι φυσικό να πάσχει από τις ίδιες παθογένειες. Όλοι αυτοί που στελεχώνουν τις ένοπλες δυνάμεις δεν κατέβηκαν ξαφνικά μια μέρα από τον Άρη για να φορέσουν τις τιμημένες στολές τους. Προέρχονται από τον μέσο όρο της ελληνικής κοινωνίας, είναι ο μέσος όρος της κοινωνίας, και δεν διαφέρουν σε πολλά από όλους εμάς. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κλασσικοί δημόσιοι υπάλληλοι, τελείως αδιάφοροι για το βαθύτερο νόημα της αποστολής τους.

  Η αφοσίωση και η βαθύτερη αίσθηση καθήκοντος κάποιων λίγων από αυτούς, -που, με κάθε ειλικρίνεια, δεν αμφιβάλω καθόλου ότι υπάρχουν-, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί έρεισμα για την απόδοση των χαρακτηριστικών που παραθέτετε στο σύνολο του προσωπικού. Οι αγαθές αυτές ιδιότητες άλλωστε, ο άδολος πατριωτισμός, η αίσθηση καθήκοντος, η αυτοθυσιαστική προθυμία, η φιλαλληλία, η συντροφικότητα, συναντώνται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλες τις επαγγελματικές τάξεις επειδή είναι χαρακτηριστικά ανθρώπινα και ως τέτοια δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο χακί περίβλημα. Υπάρχουν λοιπόν καλοί και κακοί στρατιωτικοί όπως υπάρχουν καλοί και κακοί δικαστές, καλοί και κακοί επιχειρηματίες, καλοί και κακοί ιερωμένοι. Και το ποσοστό των καλών και των κακών σε κάθε μια από όλες τις φαινομενικά μόνο διαφορετικές ομάδες που συγκροτούν την κοινωνία είναι κοινό, επειδή όλοι προερχόμαστε από το ίδιο βαθιά ελαττωματικό σήμερα εθνικό καλούπι. Με άλλα λόγια μια κοινωνία είναι ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο και υπό την έννοια αυτή μια κοινωνία που νοσεί βαρύτατα δεν μπορεί να έχει καλούς στρατιωτικούς αλλά κακούς γιατρούς, καλούς παπάδες αλλά καλούς δικαστές, καλούς πολιτικούς αλλά κακούς πολίτες.

  Με όλο τον σεβασμό και την συμπάθεια, οι υπεραπλουστεύσεις και οι άκριτες εξιδανικεύσεις δεν βοηθούν. Αντίθετα προκαλούν πολώσεις και θολώνουν την όραση εμποδίζοντας μας να δούμε την αλήθεια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ermippos 05/11/2010 23:52:04

   Ναι, αλλά αυτοί είναι οι μόνοι που είναι ταγμένοι από την αποστολή τους να σκοτωθούν, αν χρειαστεί κι όντως σκοτώνονται.
   Ούτε εμείς οι δικηγόροι, ούτε οι γιατροί, ούτε οι καντηλανάφτες, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε κανείς. Πως να το κάνουμε, άλλη η αποστολή του πιλότου μαχητικού, του Καταδρομέα, του Βατραχανθρώπου. του Αξιωματικού ή Υπαξιωματικού στα υποβρύχια ή στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών κι άλλη του υπαλλήλου του Υπουργείου Συλλογικής Αφασίας και δια Βίου Μάθησης ή του κλητήρα του ΙΚΑ. Ο κλητήρας του ΙΚΑ χρήσιμος, άξιος αλλά το πολύ πολύ να γλιστρήσει στις σκάλες. Ο στρατιωτικός ή ο αστυνομικός σκοτώνεται, μένει ανάπηρος, γιατί η αποστολ΄΄η του, το καθήκον του συμπεριλαμβάνει και το θάνατο.
   Εσύ λοιπόν απλουστεύεις τα πράγματα κι όχι εγώ.
   Στις σοβαρές κοινωνίες, ακόμη κι αυτές που έχουν να δουν πόλεμο δεκαετίες ή αιώνες θα ήταν αδιανόητη τέτοια "συζήτηση". Τιμούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία τους και ο κάθε Π¨αγκαλος θα είχε εξοστρακισθεί πάραυτα.

   • Ermippos avatar
    Ermippos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 00:04:58

    Στις σοβαρές κοινωνίες, ακόμη κι αυτές που έχουν να δουν πόλεμο δεκαετίες ή αιώνες θα ήταν αδιανόητη τέτοια “συζήτηση”.

    Συμφωνώ απολύτως.

    θα συνεχίσω να διαφωνώ όμως στο ζήτημα της εξιδανίκευσης. Και στο επιχείρημα ότι αυτοί είναι έτοιμοι να δώσουν συνειδητά την ζωή τους περισσότερο από κάθε απλό έλληνα. Η καθ' υπερβολή αυτοθυσιαστική έφεση μπορεί να ισχύει για ένα μικρό μέρος του προσωπικού των Ε.Δ. (π..χ σε αυτούς που επιλέγουν τα ειδικά σώματα ή τις αντικειμενικά επικίνδυνες θέσεις) αλλά δεν πρέπει να γενικεύεται. Άλλωστε σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο θα πολεμήσουν όλοι οι έλληνες και όλοι μας θα μοιραστούμε τον ίδιο κίνδυνο πλην των λίγων που θα προκαλέσουν την μοίρα τους στις πρώτες γραμμές. Αν λοιπόν δεν υπερβάλαμε τόσο αυτοί οι λίγοι θα είχαν όντως την ευκαιρία να απολαύσουν την τιμή που τους αξίζει και τώρα θολώνει με την υπερβολή της ισοπεδωτικής ταύτισης.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ermippos 06/11/2010 13:39:29

     Δεν εξιδανικεύω τίποτα. Για να στο πω απλά. Σε ένα ενδσεχόμενο πόλεμο στατιστικά έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί ο μικρός Αξιωματικός, λόγω θέσης κι αποστολής. Στην πολεμική αεροπορία οι πιλότοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν. Στο Πολεμικό Ναυτικό πλέον, αν μου τα 'παν καλά, δεν υπάρχουν πια κληρωτοί στα πλοία, είναι όλοι επαγγελματίες. Οπότε ιδού και σ' αυτό η απάντηση σου.
     Και ξέρεις κάτι, ο Ελληνικός Στρατός, το Π.Ν., η Π.Α., έχουν Ιστορία, παράδοση, Ήρωες, τους οφείλουμε την ύπαρξη μας και την ελευθερία μας. Είναι σαν να φτύνεις πάνω στους τάφους, πάνω στη Σημαία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει.... Ακόμνη κι αυτή η συζήτηση για τ' αυτονόητα είναι δείγμα παρακμής.

     • Ermippos avatar
      Ermippos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 14:12:21

      Καμία συζήτηση από μόνη της δεν είναι δείγμα παρακμής. Ο τρόπος της συζήτησης ναι. Αλλά όχι η συζήτηση η ίδια. Τίποτε δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.

      Σε κάθε περίπτωση δεν εδώ βαλθήκαμε να κρίνουμε την πολεμική ιστορία των ελλήνων και δεν είναι σκόπιμο να κάνουμε το λάθος να κρίνουμε το σήμερα (και πιθανόν να το απαλλάξουμε από τις ευθύνες του) μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς πραγμάτων που έχουν ήδη περάσει στον χώρο του μύθου. Μην ταυτίζουμε λοιπόν την σημερινή καλοπροαίρετη αμφισβήτηση της ποιότητας των Ε.Δ. (επαναλαμβάνω, όχι με τον τρόπο του Πάγκαλου) με βλασφημία κατά των πεσόντων στα πεδία των μαχών του 40. Αυτό θα θύμιζε τους εβραίους που ζούνε σήμερα πουλώντας σε μικρά πακέτα το ολοκαύτωμα των προγόνων τους.

      Σε κάθε περίπτωση όλοι μας περάσαμε από κει και όλοι μας έχουμε τις παραστάσεις και τις εμπειρίες μας. Δεν μπορούσαμε ασφαλώς όλοι να υπηρετήσουμε (και λέγοντας την λέξη "υπηρετήσαμε" την εννοώ απόλυτα κ. Κρανιδιώτη) στις ειδικές δυνάμεις. Αλλά καμιά φορά χρειάζονται και οι κάθε είδους επιμελητείες και δεν πρέπει να περιφρονούνται. Είναι κακό να μονοπωλείτε τον πατριωτισμό και την φιλοπατρία και δεν προάγει την παραγωγική συζήτηση. Αντίθετα η καλοπροαίρετη παραδοχή των ελλειμμάτων μας μας οδηγεί ασφαλέστερα στην αντιμετώπιση τους.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 14:51:50

      Έρμιππε, είναι εύστοχες οι παρατηρήσεις σου και ωραίος ο τρόπος γραφής σου. Όμως, υπάρχει αναπόφευκτα μία πόλωση εξ αιτίας μιάς δήλωσης νυν αντιπροέδρου και τέως ΥΠΕΞ, η οποία δεν είναι καθόλου αθώα. Αντίθετα έρχεται να συμπληρώσει την προ ετών μομφή του ίδιου ανθρώπου προς το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων για ανικανότητα σε σχέση με την κρίση των Ιμίων. Και παρ’ όλο που η Ελλάδα έπαψε από το 74 να έχει στρατιωτικό καθεστώς, ο συγκεκριμένος πολιτικός προσπάθησε τότε να αποκρύψει τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και να τις μετακυλίσει στον Στρατό συλλογικά.
      Σήμερα επιχειρεί να μετακυλίσει τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας για το σκάνδαλο, την οικονομική ήττα και την άνευ όρων συνθηκολόγησή που υπέγραψε, στους διορισμένους από το κράτος (του) πολίτες. Και ιδιαίτερα στα σώματα ασφαλείας. Όλα τα αρνητικά στα οποία αναφέρεσαι ανάγονται στην ίδια αιτία και στους ίδιους ανθρώπους. Αυτοί έκαναν στον στρατό και στην αστυνομία ότι έκαναν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα: ανορθολογική διόγκωση και λειτουργική συρρίκνωση. Έχουμε περισσότερους κατά κεφαλήν αστυνομικούς από την Νέα Υόρκη και σπανίως βλέπεις περιπολικό στους δρόμους. Στην Νέα Υόρκη μόλις βραδιάσει ανά δέκα λεπτά βλέπεις περιπολικό να διασχίζει σχεδόν κάθε δρόμο. Και κανείς δεν μιλάει για αστυνομοκρατία.
      Ο Φαήλος, δέχομαι, ότι έχει μία υπερβολική συναισθηματική φόρτιση, και ίσως να εξωραϊ ζει κάποιες καταστάσεις. Όμως προέχει να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Από εκεί και ύστερα, σε πολλά θα συμφωνήσω μαζί σου.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 14:57:15

      Δεν παραγνώρισα κανενός είδους προσφορά. Π.χ. η δύναμη της Χωροφυλακής που μετείχε στην Στρατιά της Μικράς Ασίας είχε τεράστιες απώλειες, ταπεινοί ημιονηγοί, νοσοκόμοι, μάγειροι, στρατιώτες της επιμελητείας και των μεταφορών, έχασαν τη ζωή τους μαζί με τους μαχητές της πρώτης γραμμής, όπου συνήθψς οι Αξιωματικξοί αποδεκατίζονταν στις εφόδους. Σε διαβεβαιώ δε ότι όπως αποδεικνύει η σύγχρονη Ιστορία, όποτε κι αν, ο μοι γένοιτο, γίνει πόλεμος, θα γίνει το ίδιο.
      Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι θεσμός και πρόσωπα, αλλά προπαντός θεσμός, είναι το οπλισμένο χέρι του Λαού, στελεχωμένο από τα παιδιά του.
      Ο Ανδρέας Παπανδρέου, με όλα τα ελαττώματα του, παρ' ότι, λόγω φόβου στην αρχή, έκανε κι αυτός τα εκλήματα του, όποως η διάλυση της Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων, σεβόταν και τιμούσε το στράτευμα και τα στελέχη. Εάν επί των ημερών του ο κάθε Πάγκαλος τολμούσε να ψελλίσει τέτοια απρέπεια, θα είχε φύγει σούμπιτος.
      Ο Ανδρέας δε έλεγε μεταξύ αστείου και σοβαρού μια κουβέντα, μου την μετέφερε φίλος μου, συνεργάτης του στα χρόνια της ακμής του: "Στην Ελλάδα δυο πράγματα είναι καλά οργανωμένα, ο Στρατός και το ΚΚΕ". Και φρόντιζε, με τις δικές του φυσικά επιλογές σε πρόσωπα, να τον κρατάει οργανωμένο και ουδέποτε του πρόσβαλλε το φρόνημα.
      Διότι, αγαπητέ, όπως και στην οικονομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις το φρόνημα είναι το ήμισυ του παντός. Ο Βοναπάρτης δε διαφωνούσε, έλεγε ότι το φρόνημα είναι ένα προς τρια με τα όπλα, αξίζει τρεις φορές παραπάνω.
      Όποιος λοιπόν και να είναι αυτός που λέει τέτοια πράγματα είναι αποδιοπομπαίος, ότι χρώμα και να 'χει, διότι δεν αγγίζεις το Στρατό σου, δεν προσβάλλεις την τιμή και το φρόνημα του. Τον βελτιώνεις, τον εξοπλίζεις, τον έχεις κόρη οφθαλμού κι αυτό θα έπρεπε να είναι διακομματική και διαχρονική πολιτική και κάποτε ήταν.
      Τώρα, οι περιθωριακές μηδενιστικές ιδέες έχουν πιαστεί από την ουρά της εξουσίας. Είναι ακόμη μειοψηφικές αλλά ο κουρασμένος κόσμος που αγωνιά για την επιβίωση δεν αντιδρά όπως πριν. Στην Ελλάδα άλλων δεκαετιών ο Πάγκαλος δεν θα τολμούσε να βγει στο δρόμο.
      Βέβαια με λίγη προσπάθεια ακόμη θα το καταφέρει.
      Και φυσικά αγαπητέ δεν μονοπωλώ τον πατριωτισμό. Απλώς λέω ότι επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ και τα στελέχη είναι ότι λαϊκότερο στην κοινωνία μας και είναι οι προκινδυνεύοντες οι δικοί σου, οι δικοί μου, οι Φύλακες όλων μας, τέτοιες απρέπειες είναι κατάπτυστες, περισσότερο δε που απηχούν μια υφέρπουσα μηδενιστική αντίληψη που σιγά σιγά βγαίνει πάνω, σαν βρώμικος αφρός.
      Άλλωστε ενυπόγραφα χρόνια τώρα είμαι υπέρ της καθολικής στράτευσης με ικανή διάρκεια, όχι η γελοιότητα των ...9 μηνών, με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις, στηριγμένη σχεδόν καθ'ολοκληρίαν στους εφέδρους, με κορμό μόνιμους επαγγελματίες με υψηλό κύρος και εκπαίδευση στα πρότυπα του Ισραήλ και της Ελβετίας.

     • Ermippos avatar
      Ermippos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 15:42:27

      Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη

      Εάν κάναμε συντεταγμένη συζήτηση είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνούσαμε σε πολλά. Απλά το δίκιο και των δυο μας χάνεται μέσα στον θόρυβο των πολλών παράλληλων διαλόγων και την αποσπασματικότητα των διαδοχικών ανταποκρίσεων. Κυρίως όμως στο ύφος που χρησιμοποιεί ο καθένας μας (δεν υπονοώ τίποτε) και από τόσο μακριά που μιλάμε δύσκολα μπορεί να συγκλίνει.

      Συμφωνώ και με τα περισσότερα από όσα λέει παραπάνω ο καθηγητής Moriarty. Θεωρώ και εγώ ότι η απαξίωση των ένστολων τμημάτων της κοινωνίας μας είναι αυτοκτονική και κάποια στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραία. Και δεν το λέω αυτό αμιγώς με ωφελιμιστικούς όρους. Συμμερίζομαι (ως ένα βαθμό βέβαια) kai τις απόψεις σας σχετικά με τους συμβολισμούς και τις άυλες αξίες που υπηρετούνται από την τοποθέτηση των Ε.Δ. σε μια ξεχωριστή θέση στις συνειδήσεις μας. Πλην όμως για να λειτουργήσουν αυτές οι συμβάσεις θα πρέπει να διαθέτουν το κατάλληλο ήθος και τα δυο μέρη. Και το τιμών και το τιμώμενο. Εδώ πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα και δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να το συζητήσουμε, εάν η συζήτηση μας διατηρηθεί σε πλαίσια ευπρέπειας και ειλικρινούς διάθεσης επίλυσης των προβλημάτων.

      Και κάτι ακόμη, πολύ σοβαρό νομίζω ως προεισαγωγικό μιας σοβαρής συζήτησης. Ο ηρωισμός και η αυτοθυσιαστική προσφορά μπορεί να είναι δύο ειδών. Μπορεί να προέρχονται από δύο διαμετρικά διαφορετικές πηγές. Η μία είναι αυτή που τροφοδοτείται από την βαθιά υποχρέωση που αισθάνεται το άτομο να υπηρετήσει μια συλλογικότητα της οποίας αισθάνεται αναπόσπαστο και ισότιμο μέλος. Η ανταπόκριση σε μια τέτοια υποχρέωση είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει τον θάνατο σε απόλυτη κατάφαση ζωής, επειδή στο συγκεκριμένο πλαίσιο η ίδια η ζωή δεν νοείται παρά μόνον ως μετοχή και σχέση (κατηγορική προσταγή;;;). Η άλλη, είναι αυτή που θέλει τον ηρωισμό και την θυσία ως υπακοή σε ναρκισσιστικές και φετιχιστικές ενορμήσεις, ως φαινόμενο εγωιστικό και δείγμα μιας ακραία ατομικιστικής θέασης της ζωής. Η διαφορά είναι χαώδης και από αυτήν πηγάζουν οι αντιφάσεις. Τυχαίνει φορές να μιλάμε για την μια πλευρά και να τασσόμεθα με την συμπεριφορά μας (ή να φαίνεται ότι τασσόμεθα - το αποτέλεσμα στην εξέλιξη της επικοινωνίας μας είναι το ίδιο) στην άλλη. Αυτό ίσως είναι το κεντρικό πρόβλημα σε θεμελιώδες επίπεδο. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε.

      Όσο για τον Πάγκαλο; Υπάρχει όσο ασχολούμεθα μαζί του.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 22:53:11

      Να, για κάτι τέτοια μ' αρέσει αυτό που γίνεται, όταν γίνεται κουβέντα τέτοιου επιπέδου κι ας διαφωνούμε σε μερικά.
      Αν βέβαια τα βάλουμε κάτω μάλλον θα δούμε ότι οι διαφορές μας επί του θέματος είναι ελάχιστες.
      Αυτό που λες για τον ηρωϊσμό είναι ενδιαφέρον. Πάντως στην ελληνική ιστορική διαδρομή θα έλεγα ότι κατά κανόνα η αυτοθυσιαστική προσφορά ανήκει στην πρώτη κατηγορία, στην υπηρεσία της κοινότητας, της συλλογικότητας που κάποτε λέγαμε πόλη και μετά Έθνος. Κι οι ήρωες μας είναι προϊόντα μια συλλογικής ταυτότητας που περιλαμβάνει επίγνωση του που ανήκει το άτομο αλλά και μύθους, οι οποίοι όμως είναι αναγκαίοι.
      Θα έλεγα δε ότι ο ναρκισσισμός δεν επιβιώνει, εξαφανίζεται μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου. Απαιτείται κάτι πολύ πιο βαθύ, κάτι που άπτεται του συλλογικού.
      Μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση βγαίνει μέσα από τους πολέμους,ιδίως τους μακρόχρονους, όπου οι πολεμιστές αγωνίζονται για καιρό μαζί. Από ένα σημείο και πέρα ΄πολεμούν για τους συντρόφους τους.
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, από τις καλύτερες μάχιμες μονάδες στον κόσμο και η καλύτερη του Γαλλικού Στρατού. Αυτοί λοιπόν οι ξένοι, οι μη Γάλλοι, επειδή η Γαλλία δεν τους λέει και πολλά πολεμούν για την ίδια την Λεγεώνα, για τον εαυτό τους και τους συντρόφους. Το έμβλημα τους "Legio patria nostra" (Λεγεώνα, πατρίδα μας), αντανακλά την πραγματικότητα. Και στην ιστορία της έχουν καταγραφεί στιγμές απαράμιλλου ηρωϊσμού. Ακόμη κι εκεί όμως υπάρχει το συλλογικό, η πίστη, όχι στη Γαλλία, αλλά στους συντρόφους, στην ομάδα, το Λόχο, την ίδια τη Λεγεώνα.
      Είναι μια μεγάλη συζήτηση οι άνδρες στο στρατό.
      Σίγουρα δεν αρέσει σε όρισμένους αλλά κατά βάση αυτή η ένοπλη συλλογικότητα είναι στα γονίδια μας. Γιατί φτάσαμε στην Σελήνη, μιλάμε μέσα από το Διαδίκτυο, διασπάσαμε το άτομο αλλά ακόμη είμαστε στο DNA μας κυνηγοί - πολεμιστές. Χαλιναγωγούμε τα ένστικτα μας με την εκπαίδευση και τους νόμους, η επάρκεια της τροφής και το οργανωμένο κράτος βάζουν άλλα πλαίσια κι οργάνωση στην συλλογική ασφάλεια, αλλά μέσα μας ακόμη τα γονίδια μας φυλάνε το πνεύμα αυτών που ενωμένη σε ομάδα αγρυπνούν για την κοινότητα, ακολουθούν και κυνηγούν τα θηράματα, άμύνονται ή επιτίθενται στους εχθρούς της ανθρώπινης αγέλης. Γι' αυτό μας αρέσουν και τα ομαδικά σπορ, που είναι βίαια κι ανταγωνιστικά. Γι' αυτό τά μικρά αγόρια όλου του κόσμου ενώνονται σε ομάδες και παίζουν "πόλεμο" και το 'καναν για χιλιάδες χρόνια κι όταν δεν υπήρχε τηλεόραση και κινηματογράφος, όταν δεν υπήρχαν καν βιβλία. Γι' αυτό σήμερα όπου η υπερεπάρκεια τροφής θα έπρεπε να ΄χει εξαφανίσει ως παράλογο και άχρηστο το κυνήγι, σε μια χώρα 10.000.000 κατοίκων έχουμε περί το 1.000.000 (αν θυμάμαι καλά) κυνηγετικές άδειες!
      Τέλος πάντων, κάποια στιγμή το θέμα που θίγεις αξίζει ένα χωριστό κείμενο και μια συντεταγμένη συζήτηση.
      Φιλικά

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ermippos 06/11/2010 13:31:25

   Να κοιτάς τις ημερομηνίες και να προσέχεις τη δοσολογία.

 53. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 06/11/2010 01:39:59

  Αγαπητέ Φαήλο

  Αν ο πολύ <> Μεγάλος Τραγουδιστής ζούσε την εποχή του 21
  Να είσαι σίγουρος οτι θα έβγαζε αντιπαραγωγικούς και τους Κολοκοτρώνη - Καραισκάκη-Παπαφλέσσα-Αθανάσιο Διάκο......................................

 54. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 06/11/2010 01:51:09

  @ A.M….1) ασφαλώς και δεν έχει το δικαίωμα κανένας πολιτικός (πόσο μάλλον μέλος της κυβέρνησης) να απαξιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

  2) επειδή κάποια στιγμή αναφέρθηκες στον Παναγούλη…δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του, αλλά μήπως κάποιοι τις εκμεταλλεύτηκαν για τους δικούς τους σκοπούς?
  Θυμάσαι που και από ποιους εκπαιδεύτηκε και ποιος τον προμήθευσε εκρηκτικές ύλες με διπλωματικό σάκο?

  3) το έχω πει πολλές φορές…..ΔΕΝ είμαι γυναίκα….το «δαιμονάκι» ένα απλό ψευδώνυμο είναι!!!!!!!!!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ δαιμονάκι 06/11/2010 02:10:34

   @δαιμονάκι
   Συγγνώμη.
   Παρασύρθηκα απ τις προσφωνήσεις των λοιπών συνομιλητών.
   Δεν είχα την εντύπωση ότι ήσουν γυναίκα αρχικά.

   Όσο για τον Παναγούλη...
   Και όσο για τους πολιτικούς που ήρθαν το '74 απ' έξω ..
   Και όσο για το Κυπριακό...
   Και όσο για κάποια μυστική συνάντηση στην Λισαβώνα (?) - ΑΝ δεν με απατά η μνήμη μου - ΠΡΙΝ την πτώση της δικτατορίας, που συμμετείχαν Μαύρος, Αβέρωφ και αρκετοί άλλοι γνωστά πρόσωπα της πρώτης μεταδικτατορικής κυβέρνησης ....

   Μπορώ να σου πώ πολλά.
   Δεν μπορώ να αποδείξω δυστυχώς τίποτε.
   Αν και πολύ θα τόθελα..

 55. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 06/11/2010 01:56:59

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης ...προσεκτική αποκλείεται να είμαι....προσεκτικός όμως σίγουρα μπορώ να γίνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Γιατί ΔΕΝ είμαι γυναίκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  @ ο παγωτατζής....θα σοβαρευτείς επιτέλους?
  Θα σταματήσεις επιτέλους τις σαχλαμάρες του τύπου "χρυσή μου"?
  Δεν σε τιμούν καθόλου τέτοια σχόλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Los Lostrellos a Noche avatar
   Los Lostrellos a Noche @ δαιμονάκι 06/11/2010 03:38:37

   Μήπως έχεις κάποια συγγένεια τότε με την Κάτια Μακρή;

   Απλά το κινητό της στείλε μου

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ δαιμονάκι 06/11/2010 10:47:51

   ΡΕ @ δαιμονάκι,
   Τόχεις χάσει τελείως απαντώντας όπου τύχει δεξιά και αριστερά και μιλάς και για σοβαρότητα..
   Οργανώσου τουλάχιστον γιατί ΕΣΥ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ...
   Και δεν αναρωτιέσαι άν εσένα σε τιμά τό υφος τής Μακρή πού έχεις υιοθετήσει στίς απαντήσεις σου;
   Εξ΄ου και τό κούκλα μου(και όχι χρυσή μου )...πού ακόμη και ή Μακρή για φιλοφρόνηση θά τό θεωρούσε...
   Μικρό παιδάκι- δαιμονάκι, έλεγξε τήν επιθετικότητά σου, σέ καταστρέφει....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 06/11/2010 13:41:20

   Με παρέσυραν οι άλλοι. Οκ δαίμονα.

 56. Los Lostrellos a Noche avatar
  Los Lostrellos a Noche 06/11/2010 03:28:36

  Δηλαδή δεν είσαι η Κάτια Μακρή; Με χαλάς τώρα, γιατί την βλέπω στο Άλτερ και με έχει κερδίσει με την πίστη της στο κόμμα, μου θυμίζει πιστό σκύλο και είναι αυτό το είδος θηλυκό που ψάχνω για να ανοίξω σπιτικό.

  Δεν είσαι γυναίκα λοιπόν. Και τι είσαι; Μήπως είσαι ο Κακλαμάνης; ΧοΧοΧοΧο

 57. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 06/11/2010 09:51:48

  φαήλο, καλή η κοκκινοσκουφίτσα αλλά για να έχει λόγο ύπαρξης πρέπει να υπάρχει και ο κακός λύκος. Ποιά η μια και ποιός ο άλλος, θα φανεί αύριο. Όσο για το τέλος του παραμυθιού, είναι γνωστό. Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος...

 58. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 06/11/2010 14:15:39

  Αγαπητε τις αποψεις σας τις εκφραζεται με τον ιδιο στομφο και την ελληνοαμερικανικη ενωση που ειστε (οχι τυχαια )και συμαντικο μελος ?
  Η μεσα απο την ιππασια και τα αχαλινωτα ατια του ομορφου διθεσιου σας ο στομφος χανεται....(ενας γειτονας που σας εκτιμα και σαν ιππεα αλλα προπαντων σαν μαχιμο δικηγορο)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΧΡΗΣΤΟΣ 06/11/2010 14:32:10

   Ναι, ναι, από παντού κι από ψηλά ακούγομαι καλύτερα και για να ξέρεις, το διθέσιο μου το πλήρωσαν με την αποζημίωση για ηθική βλάβη κάτι καλόπαιδα δημοσιογραφούντες που με βρίζανε το 1999 κατά το Τσαλάνειο Άγος αλλά τους πήγα "στρατιωτικό περίπατο" στα Δικαστήρια, αυτό το "ανηφόρα, βίτσα, π...α κλπ" που λέω στο κείμενο.. Άμα ζηλεύεις, σε πάω μια βόλτα.

   • kiki avatar
    kiki @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 14:35:15

    Χι Χι ,μ αρεσε. Θα σου πω καποια μερα και γιατι?

 59. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/11/2010 15:14:03

  Φαηλο οταν εχεις χρονο δες τη συνεντευξη... για το τι μας ετοιμαζουν ο ΓΑΠ και οι φιλοι του...λάου λάου.
  http://video.google.com/videoplay?docid=5420753830426590918#

  Hollywood director Russo goes in-depth for first time on the astounding admissions of Nick Rockefeller, including his prediction of 9/11 and the war on terror hoax, the Rockefeller's creation of women's lib, and the elite's ultimate plan for world population reduction and a microchipped society Aaron Russo joins Alex Jones for a fascinating sit-down in depth video interview on a plethora of important subjects.
  Aaron begins by describing how the draconian and mafia tactics of Chicago police woke him up to the fact that America wasn't free after his nightclub was routinely raided and he was forced to pay protection money. Aaron and Alex then cover a broad range of topics including the private run for profit federal reserve, Aaron's experience in the late 80's with the IRS when they retroactively passed laws to punish silver and gold traders, the real meaning of the word "democracy," what really happened on 9/11 and Aaron's relationship with Nick Rockefeller, who personally tried to recruit him on behalf of the CFR. Aaron also relates how Rockefeller told him that the elite created women's liberation to destroy the family and how they want to ultimately microchip and control the entire population. Rockefeller also told before 9/11 Russo that an unexpected "event" would catalyze the U.S. to invade Afghanistan and Iraq.

  ΠΠ

 60. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 06/11/2010 18:08:03

  testin?

 61. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 06/11/2010 18:13:58

  Moderator(s), υπάρχει κάποιος λόγος που δεν δημοσιεύονται τα σχόλιά μου; Μέχρι τώρα είδα ότι δεν αποφεύγετε τη δημοσίευση διαφορετικών απόψεων από την κομματική γραμμή, τι φοβάστε τόσο πολύ από εμένα λοιπόν; Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω τα ΠΟΛΥ βρώμικα μυστικά, μην ανησυχείτε.
  Αν όμως ο σχολιασμός μου είναι ανεπιθύμητος αποκλείστε με μια και καλή για να το καταλάβω και να μη χάνω το χρόνο μου, όχι στα μουλωχτά διαγραφή μόνο κάποιων σχολίων που δε σας αρέσουν. Εντάξει καμάρια μου;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Los Lostrellos 06/11/2010 18:44:55

   Factorx: Επειδή βρίζεις ως λιμενεργάτης μην φτιάχνεσαι κιόλας και νομίζει ότι κάτι κάνεις. Προφανώς έχεις πρόβλημα να εκφραστεις διαφορετικά οπότε έχεις όλη την συμπάθειά μου. Δεν θα μαζέουμε ομως εμείς αγωγές για πάρτη σου

  • Factorx avatar
   Factorx @ Los Lostrellos 06/11/2010 18:49:56

   Και βέβαια με την άποψη που εκφράζεις για τις ένοπλες δυνάμεις ΣΥΜΦΩΝΩ σε γενικές γραμμές. Μπορείς σε παρακαλώ να την γράψεις σαν άνθρωπος για να είμαστε καλοί κι αγαπημένοι;

 62. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 07/11/2010 01:01:48

  Καλησπερα αρχικα ευχομαι σε ολους να δειξουν με την ψηφο τους την αποδοκιμασια του ελληνικου λαου σε αυτους που οταν μιλαγαν για περιστροφα κατω απο το τραπεζι παραλληλα η παρεα τους σορταρε ελλαδα μεσω ΤΤ με μηδενικους λογαριασμους.
  Φαηλο αποψε ησουν το θεμα συζητησης μου με ανθρωπους που σε εκτιμουν και για τον τροπο που σκεφτεσαι αλλα και για τον τροπο που ενεργεις.Η επιθετικοτητα σου ειναι χωρις λογο.Ενας ανθρωπος που ιππευει και επικοινωνει τοσο αρμονικα με ενα ζωο οπως το αλογο δεν μπορει να ειναι τοσο επιθετικος.Δεν ειχα διαβασει ποτε σχολια πανω στα αρθρα σου και ετσι πηρα την πρωτοβουλια μια και ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ με ποιον μιλαω να σου δωσω ενα σημειο κωδικοποιημενο αν θελεις για να χαμηλωσεις τους τονους γιατι ετσι χανεις το δικιο σου(με ποινικο ασχολησε το ξερεις καλυτερα αυτο που σου λεω)
  Ως προς την απαντηση που μου εδωσες αν μου λες για ηθικη βλαβη-θα με πας βολτα αν ζηλευω σου απαντω οτι το μοντελο πια ειναι ξεπερασμενο,αργησες πολυ να κανεις εκτελεστη την αποφαση και εγω αποκλειεται να ζηλεψω μια και ειμαι πατερας τριων παιδιων και ο γιος μου κλεινει τα 18 του χρονου και πρεπει να του παρω το καινουργιο μοντελακι χωρις αποζημιωση ηθικης βλαβης .Σημειωνω οτι τρεφω αισθηματα θαυμασμου προς τον τροπο που αντιμετωπιζεις την παρουσα πολιτικη φαση αλλα οσο ο ¨Μαικ ή Μιχάλης" υφισταται ως προσωπο και βοηθησε ολους εμμεσα ή αμμεσα μην πολυφωναζουμε...εστω και αν γνωριζουμε πολλα.
  Κικι προφανως εσενα σου αρεσε ο τροπος της διαδρομης που ορθα επραξε ο φαηλος αν ειναι ετσι οποτε...
  Φακτορχ αν μαζευεις αγωγες και για αυτα μαλλον καποιος εχει ανοιξει πραγματικο φακτορ για να βγαζει κανα φραγκο.
  Ευχομαι αυριο το καλυτερο για το εθνος .....και συγνωμη για την ωρα.
  Φαηλο εγω θα ειμαι αυριο σε εκλογικο τμημα εσυ??

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΧΡΗΣΤΟΣ 07/11/2010 11:55:52

   Aγαπητέ Χρήστο,
   Απέναντι σου δεν νομίζω ότι ήμουν επιθετικός, η απάντηση μου ήταν αφενός ενημερωτική κι αφετέρου έκανα προφανώς πλάκα. Τα αυτοκίνητα, φίλε μου, είναι όλα ανεξαιρέτως υποψήφια παλιοσίδερα και δεν φταίω εγώ για τις καθυστερήσεις τις Δικαιοσύνης. Πάντως βόλτα σε πάω έτσι κι αλλιώς άμα θες!
   Ο λόγος μου είναι πολιτικά μη ορθός κι επιθετικός από χαρακτήρα και πεποίθηση. Όχι όμως αδίκως κι αδιακρίτως.
   Όταν κάποιος ανωνύμως μου επιτίθεται με ύβρεις κι ειρωνείες του απαντώ καταλλήλως, γιατί, ναι, συνήθως δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, εκτός εάν διακρίνω ότι πρόκειται περί βαρεμένου, οπότε δεν ασχολούμαι.
   Αντιθέτως όταν διακρίνω αντίθεση μεν αλλά με βάθος σκέψης απολαμβάνω τον διάλογο και σε μερικές περιπτώσεις έχω γράψει ευθέως στον άγνωστο συνομιλητή του μου ότι έχει δίκιο, όταν κάτι με πείθει ή παραδέχομαι κάποιο λάθος μου. Δεν κατέχω την απόλυτη αλήθεια.
   Οι καιροί, αδερφέ, απαιτούν πίστη σε ιδέες, συνέπεια , επιθετικότητα, ορμή κι όχι σαβουάρ βιβρ. Δεν αισθάνομαι ότι ανήκω σε κάποια πολιτική συντεχνία, όπου υποδυόμαστε δημοσίως τους αντιπάλους και ιδιωτικώς τακιμιάζουμε και μοιράζουμε "παιχνίδι" ή "λάφυρα".
   Συγγνώμη αλλά εκεί με τον "Μαϊκ ή Μιχάλη" σ' "έχασα". Ακατάληπτο. Τι εννοείς;
   Το δόγμα του γαλλικού ιππικού επί Κορσικανού, για να ξέρεις, ήταν "Επίθεση, επίθεση και πάντα επίθεση". Με το άλογο σου πρέπει να έχεις αρμονική σχέση και να είσαι γεμάτος σιγουριά κι αυτοπεποίθηση. Εάν νοιώσει ότι έχεις αμφιβολίες ή ότι φοβάσαι (το νοιώθει από την μυρωδιά σου που την αλλάζει ή αδρεναλίνη κι από το ασυναίσθηση σφίξιμο των μυών) το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει άρνηση ή υπεκφυγή μπροστά στο εμπόδιο και μπορεί να φας τα μούτρα σου. Πρέπει να είσαι λοιπόν ήρεμος κι αρμονικός με το άλογο σου και ταυτόχρονα επιθετικός, αποφασισμένος για την πορεία της διαδρομής σου. Ή αν θες όπως λέω εγώ: "Τ' άλογα τ' αγοράζουν αυτοί που έχουν λεφτά αλλά τα καβαλάνε αυτοί που έχουν ψυχή".
   Όχι, δεν θα είμαι σε εκλογικό τμήμα. Χρόνια τώρα δεν δηλώνω από επιλογή. Πιστεύω πως πρέπει να πηγαίνουν δικαστικοί αντιπρόσωποι μόνο νέοι συνάδελφοι. Είναι άδικο να πηγαίνω εγώ με σχεδόν είκοσι χρόνια δικηγορίας και να στερείται την αποζημίωση των 800 - 1000 Ευρώ, όσα είναι, νέος/α συνάδελφος που τα 'χει μεγαλύτερη ανάγκη.
   Την ευχή σου για το Έθνος επί 1000!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.