Αντιμνημονιακός, αντικαπιταλιστής και λαθρέμπορος καυσίμων
19/02/2014 20:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιμνημονιακός, αντικαπιταλιστής και λαθρέμπορος καυσίμων

Στον αντιμνημονιακό αγώνα ενωμένοι και στην ... μάσα χωριστά

Στέλεχος του ΚΚΕ, αντιμνημονιακός, αντικαπιταλιστής και διαπρύσιος κήρυκας της επανάστασης κατά του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ο συλληφθείς για το λαθρεμπόριο καυσίμων, υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται για τον Μανώλη Χατζόπουλο, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες για το πότε και που θα γίνονταν οι έλεγχοι στα καύσιμα ώστε το κύκλωμα να γνωρίζει τι έπρεπε να κάνει. «Η εγκληματική οργάνωση ενημερωνόταν για επικείμενους ελέγχους από ανώτερο υπάλληλο του ΥΠ.Ε.Κ.Α., ο οποίος, λόγω της ιδιότητάς του, είχε πρόσβαση σε στοιχεία για προγραμματισμένους ελέγχους της Υπηρεσίας του ή άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών (εντολές ελέγχου) και γνώριζε εκ των προτέρων λεπτομέρειες για τον χρόνο και τις περιοχές όπου επρόκειτο να κινηθούν τα αρμόδια συνεργεία ελέγχου», αναφέρει επισήμως η Αστυνομία.

Η ρεμούλα – ρεμούλα αλλά και στον αντιμνημονιακό αγών ήταν στην πρώτη γραμμή ο εν λόγω επαναστάτης. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του που δημοσίευσε το 2012 η εφημερίδα Ριζοσπάστης και στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας, της νιότης και των αγώνων με ιδανικά. Είμαι εργαζόμενος στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης 30 χρόνια (υπάλληλος στο ΥΠΕΚΑ) και 25 χρόνια εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Σύλλογο και την Ομοσπονδία του υπουργείου. Έχω διατελέσει οχτώ χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τέσσερα χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων του υπουργείου. Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια δράσης υπαλληλικής και συνδικαλιστικής, τώρα, στο τέλος της καριέρας μου, νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος απ' αυτά που έζησα και την κατάσταση που αντιμετωπίζω και εγώ όπως και όλος ο ελληνικός λαός που ζει τη ζοφερή πολιτική πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές - καπιταλιστικές - νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να εκφράσω μέσω της εφημερίδας σας την κραυγή αγωνίας μου και να επαναλάβω κωδικοποιημένα σε φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους ότι υπάρχει άλλος δρόμος:

Είναι ο δρόμος με τον οποίο γκρεμίσαμε τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου και του Παπαδήμου. Είναι ο δρόμος με τις πανεργατικές απεργίες, με τις καταλήψεις στο Σύνταγμα, αλλά και στα υπουργεία, με την κλιμάκωση της συλλογικής δράσης των εργατών και της νεολαίας. Έτσι σώσαμε ό,τι δεν κατάφεραν ακόμα να λεηλατήσουν, έτσι μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του δρόμου είναι το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής που προτείνει το ΚΚΕ για τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών με δημόσιο έλεγχο, την έξοδο από το ζουρλομανδύα της λιτότητας του ευρώ. Εμπρός να μαυρίσουμε ξανά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους, να απομονώσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να κάνουμε επιστροφή αριστερά, απ' όπου ξεκινήσαμε, πιο μαζική και πιο ορμητική, πιο μεγάλη αριθμητικά, αλλά και πιο αιχμηρή πολιτικά, δυναμώνοντας με τη συστράτευσή μας και με την ψήφο μας το ΚΚΕ. Έτσι θα μπορούμε να έρθουμε σε δεσπόζουσα πολιτική θέση εφαρμόζοντας άμεσα μια πολιτική που συνίσταται σε:

-- Ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.

-- Διαγραφή του χρέους.

-- Κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση με δημόσιο έλεγχο.

-- Απαγόρευση των απολύσεων.

-- Εργατικός έλεγχος σε όλη την κοινωνία.

Να δυναμώσουμε την Αντικαπιταλιστική Αριστερά ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Οι Έλληνες δε θα μπορούν πλέον να πουν ότι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δε θα μπορούν πλέον να πουν ότι παραπλανήθηκαν από τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας και άλλες τέτοιες μπαρούφες.

Ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, Γιούνκερ, που αποχωρεί από το αξίωμά του, δήλωσε σε συνομιλητές του πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων αφού καμία κοινωνία δε θα μπορούσε να δεχτεί το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται, με αρχή τον Ιούλιο.

Ας ελπίσουμε να μη φτάσουμε μέχρι εκεί, αλλά να τους δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις κάλπες...

Σε αυτά που όλα εξέφρασα σαν κατάθεση ψυχής, νιώθω ότι γυρίζω μετά από 38 ολόκληρα χρόνια, σαν φοιτητής της γενιάς του Πολυτεχνείου, στην Ιθάκη μου, από εκεί που πρωτοπίστεψα και ανδρώθηκα πολιτικά και πάντα ζούσα και πίστευα παράπλευρα.

Νομίζω ότι με αυτή την υπέρβασή μου να γυρίσω στην αλήθεια και να ξυπνήσω από το λήθαργο, δικαιούμαι ακόμη να έχω ελπίδες.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν τελείωσε τίποτε. Τώρα αρχίζουν όλα. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 19/02/2014 21:17:55

  Δηλαδη είναι Σοσιαληστης ???.

 2. ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ 19/02/2014 21:56:47

  Μην είστε χαζοί κύριοι. Ο Σύντροφος Χατζόπουλος συμμετείχε στο κύκλωμα με απότερο σκοπό να καταδείξει το ηθικό ξεπεσμό του καπιταλιστικού συστήματος και την αλλοτρίωση των συνειδήσεων των αθώων ταξικών αδελφών μας.

 3. πριν πιώ avatar
  πριν πιώ 20/02/2014 00:16:51

  Παχιά λόγια, παχιές τσέπες. Βάζω στοίχημα ότι έχει και κοιλάρα, όπως «εύγλωτα» υπαινίσσεται ο φάκτορας.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 20/02/2014 00:37:44

  Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω ότι ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ... τουλάχιστον μέχρι κάποιο χρονικό σημείο, αλλά όχι και τόσο παλιό. Το βρήκα από google... αλλά μάλλον ισχύει: h--p://fourtounis.gr/download/pask-dy/pask-dy_02.html (ΥΒΕΤ, Υπουργείο Βιομηχανίας, ενέργειας και τεχνολογίας)

  • my way avatar
   my way @ victoria (true) 20/02/2014 05:57:48

   Πασόκος με τα όλα του. Μπράβο σας για την έρευνα και την αποκατάσταση της αλήθειας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ my way 20/02/2014 08:04:56

    Aυτή η εφημερίδα δεν δημοσιεύει άρθρα πασόκων. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6897464&publDate=13/6/2012

    • my way avatar
     my way @ ψυχραιμια 20/02/2014 08:31:06

     Γαλουχημένος στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς, το εγκατέλειψε μετά το μνημόνιο. Τα κύτταρά του, όμως, είχαν διαποτιστεί με το κύριο συστατικό της γαλουχίας του, τη λαμογιά.

    • my way avatar
     my way @ ψυχραιμια 20/02/2014 10:27:54

     Μεταφέρω περαιτέρω, δημοσιευθείσες πληροφορίες: "Η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο συγκεκριμένος ανήκε πριν από τρία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο από το Μάρτιο του 2009 όλες οι γενικές γραμματείες Ενέργειας πέρασαν στο ΥΠΕΚΑ και τη Διεύθυνση Ελέγχου, Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων. Επί 27 χρόνια ο εν λόγω ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο σύλλογο και την ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου. Για οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας και για τέσσερα του συλλόγου".

     • my way avatar
      my way @ my way 20/02/2014 10:52:40

      Έναν σύγχρονο Κουκουέ είναι πολύ δύσκολο να τον κατηγορήσεις για οτιδήποτε άλλο, πλην της πολιτικής μονολιθικότητάς του.

 5. βαγόνι avatar
  βαγόνι 20/02/2014 07:13:13

  'Αν το κυρίως θέμα,σ'αυτήν την υπόθεση,είναι ο συνδικαλιστής που βαστάει τσίλιες και του δίνουν τρία ευρώ, τότε όλα καλά...δημοσιογραφικό scoop ...! Και τ'αφεντικά;...και ο Πρόεδρος;...σωστά!...δεν δήλωσαν ποτέ "επαναστάτες"...κανένα πρόβλημα...σε απόλυτη αρμονία με τίς πεποιθήσεις τους...άς αναλάβει η ..δικαιοσύνη!

 6. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 20/02/2014 13:58:33

  Όταν μας φαίνεται τόσο μεγάλη είδηση ότι ένας αριστερός και αντιμνημονιακός είναι παράλληλα και αρχιλαμόγιο, είναι σαν να λέμε ότι αν ήταν δεξιός και μνημονιακός δεν θα ήταν είδηση.

 7. Το μάτι του Τίγρη avatar
  Το μάτι του Τίγρη 20/02/2014 18:36:51

  Κανείς δεν είναι ό,τι δηλώνει. Ο καθένας μας είναι αυτό ακριβώς που η καθημερινή ζωή και συμπεριφορά του αποδεικνύουν. Ποτέ δεν ενοχοποιείται όμως αυτό που λόγοι σκοπιμότητας ωθούν τον κάθε εγκληματία να υποκριθεί πως είναι...

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/02/2014 19:48:17

  Εκπλήσσομαι με τη έκπληξή μας. για όνομα του Θεού. Εμείς, συλλογικά πληρώνουμε σήμερα την χούντα και ό,τι επήλθε μετά το 1981 ειδικά ΜΑΖΙ. Την κλεπτοκρατία που μας βουλιάζει ολο και πιο πολύ.

 9. NEMESIS avatar
  NEMESIS 28/02/2014 13:07:57

  Ετσι ειναι αγαπητοι μου "αντιδραστικοί" οπως μας ελεγαν αυτα τα σκουπιδια ειδικα τα μολυβενια* χρονια της πρωτης πασοκοκρατιας. Ειναι προφανές οτι οι προοδευτικοι και δημοκρατικοι πολιτες ειναι ενα καρκινωμα που οδηγει τη χωρα απο καταστροφη σε καταστροφη απο τον καιρο του "προοδευτικου" (και γαλλοτραφους βεβαιως βεβαιως) Καλλέργη Ειναι ενα ειδος παρασιτικων μυκητων που εξικμαζουν τους κοινωνικους πορους πουλώντας το φτηνιαρικο εμπορευμα τους - "την προοδο και την δημοκρατικοτητα"- το οποιο συχνα αγοραζεται απο άλλα σκουπιδια εγχωρια αλλα συχνα και ξενα. Δε θελετε παραδειγματα φανταζομαι *= δεν λεω "πετρινα" γιατι ειναι ορος που χρησιμοποιησαν τα κουμμουνια για να περιγραψουν τα χρονια που πληρωναν το τιμημα της προδοσιας τους. Τα λεω μολυβενια οπως ελεγαν τα χρονια του 70 στην Ιταλια οταν οι κομμουνιστες εβαφαν με το αιμα ενος Λαου (στον οποιο δεν ανηκαν ως μπολσεβικοι) μια γη που ωσαυτως δεν τους ανηκε μια και ηταν μπολσεβικοι). Σαν σημερα πριν 40 χρονια εβαψαν την Ιταλικη γη και με το αιμα ενός Ελληνα που ολοι ξερουν πολυ λιγοτερο απο το καθε ηρωοποιηθεν αριστερο σκουπιδι, αλλα του οποιου η δοξα ειναι απειρως αγλαοτερη απο την "δοξα" των ηρωοποιηθεντων και ασυγκριτως διηνεκεστερη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.