#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2011 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός των βαρώνων και της τρόϊκας“Υπουργός Οικονομίας ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου;» αναρωτήθηκε ένας ξένος τραπεζίτης, μόλις άκουσε ότι ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει νέος «τσάρος» της Οικονομίας.

Και συνέχισε πικρόχολα, «είναι αστείο ένας θιασώτης της υγιεινής διατροφής να έχει δεξιά και αριστερά του δυο …ευτραφείς αντιπροέδρους!»

Κατά τα άλλα είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια συγκυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου. Φαίνεται δηλαδή ότι χθες το μεσημέρι, κι ενώ έφευγαν ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ. «Μη με ρίξεις, στήριξέ με και θα γίνεις και επίσημα το νούμερο 2» του είπε ο πρωθυπουργός. Κορόιδο ήταν να πει όχι ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει βραχύ πολιτικό βίο, είτε ως πρωθυπουργός είτε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει τσάρος, γίνεται υπερ-αντιπρόεδρος και έχει κορυφαίο ρόλο στην κυβερνητική επιτροπή, δείχνει ακριβώς ότι υπήρξε deal κάτω από το τραπέζι. Από την άλλη, φυσικά, ο πρωθυπουργός δίνει το πιο καυτό υπουργείο σε έναν «αντίπαλο», επομένως δεν αποκλείεται να γυρίσει μπούμερανγκ για το κ. Βενιζέλο αυτή η ανάληψη της θέση του υπουργού Οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου ώδινεν όρος και έτεκεν μυν καθώς δεν τόλμησε να δώσει νέα πνοή στη χώρα βάζοντας νέους ανθρώπους, έστω και τεχνοκράτες. Σε μια κυβέρνηση ισορροπιών επέλεξε μια σκληρή κομματική σύνθεση καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να κρατήσει το κόμμα του το οποίο χθες διαλύθηκε

Κατά τα λοιπά, ο ανασχηματισμός μοιάζει με το παιχνίδια με τις μουσικές καρέκλες. Οι ίδιοι άνθρωποι απλά άλλαξαν θέσεις και μπήκαν και κάποιοι καινούριοι δήθεν για ανανέωση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά  της ..φαρσοκωμωδίας που κατέληξε σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό συμβιβασμών και ισορροπιών είναι τα εξής:

1.       Έγιναν δεκτές  οι βασικές εισηγήσεις της τρόϊκας καθώς απομακρύνθηκαν (Κατσέλη , Μπιρμπίλη) ή μετακινήθηκαν (Ρέππας) οι μη συνεργάσιμοι υπουργοί.

2.       Ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά συμβιβάστηκε με τους βαρώνους του κόμματος και …συγκυβερνά πλέον μαζί τους.

3.       Χάριν εντυπώσεων απομακρύνθηκαν μερικοί  «κηπουροί» αν και βολεύτηκαν κάπου άλλου (ο κ. Δρούτσας πάει στην Ευρωβουλή). Ουσιαστικά τα μόνα …θύματα είναι η κα Μπιρμπίλη και ο κ. Πανάρετος.

4.       Ο Πρωθυπουργός  διατηρεί τον έλεγχο στους τομείς Εξωτερικών (Λαμπρινίδης), Άμυνας (Μπεγλίτης), Πολιτισμού (Γερουλάνος), Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Παπακωνσταντίνου)

5.       Ο κ. Παπανδρέου δεν ..τόλμησε να αναμετρηθεί  με υπουργούς που προκαλούν ζημιά στην εικόνα του (Πάγκαλος) ή διαφωνούν με το Μνημόνιο (Παπουτσής)

6.       Τέλος,  η δέσμευση για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, έμεινε πάλι στα χαρτιά

7.       Με τις νέες αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης και την αναδιανομή αρμοδιοτήτων θα έχουμε πάλι τα γνωστά φαινόμενα της απορρύθμισης για άγνωστο χρονικό διάστημα

Συμπέρασμα: Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε έναν  ανασχηματισμό υπό την πίεση των βαρώνων.  Στον τομέα της οικονομίας την καυτή πατάτα παραλαμβάνει ο  βασικός πολιτικός του αντίπαλος. Όμως, ο  Πρωθυπουργός συνεχίζει να ελέγχει με τους ανθρώπου του,  τους κρίσιμους τομείς Αμυνας και Εξωτερικών, αλλά και εκεί όπου θα γίνουν τα μεγάλα deals.

Επισημαίνουμε:

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γ. Παπακωνσταντίνου με το Περιβάλλον, κανείς δεν το ξέρει. Ίσως τον έβαλε εκεί για να τον προστατέψει και να ηρεμήσει από τα τόσα προβλήματα που είχε τόσους μήνες.

Ο Ηλίας Μόσιαλος που αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν ο μοναδικός βουλευτής που είχε αναλάβει επικεφαλής κυβερνητικής επιτροπής (της "επιτροπής σοφών" για την Υγεία. Τον προετοίμαζαν δηλαδή από καιρό για κυβερνητικά αξιώματα

Ενδιαφέρουσα η επιλογή Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος. Πολύ ενδιαφέρον εθνικά ότι ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, πάει στη θέση του Στ. Λαμπρινίδη, δηλαδή επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί το «κλάδεμα» των Κηπουρών, εκτός από τον Γερουλάνο ο οποίος πάντως παρέμεινε σε ένα υπουργείο χαμηλών προσδοκιών.

Η απομάκρυνση του φίλου του πρωθυπουργού, Γ. Πανάρετου, ίσως ηρεμήσει την κατάσταση στα Πανεπιστήμια καθώς ο τέως υφυπουργός είχε σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για τις… ταλιμπανικές μεθόδους του, αν και ξεσκέπασε αρκετά «γκρίζα» σημεία της Παιδείας. Ικανοποιείται επίσης και η κ. Διαμαντοπούλου, άλλο πουλαίν της διαδοχής.

Η υπουργοποίηση Π. Οικονόμου και Π. Κουκουλόπουλου είναι «βόλεμα» ανθρώπων του Βενιζέλου.

Όσο για το πόσο μπορεί μια κυβέρνηση σαν αυτή να είναι αποτελεσματική, μάλλον, θα απογοητευτούν όσοι το περιμένου. Το πρόβλημα το έχουμε ξαναπεί δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Σωτηρία χρειάζεται η χώρα, όχι σωτήρες όπως είπε χθες ο κ. Ρέππας.

Τελικά ο ΓΑΠ κατάφερε την συναίνεση στην κυβέρνησή του.

Κ.Ρ. - Α.Ψ. - Π.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/06/2011 12:00:09

  "Τελικά ο ΓΑΠ κατάφερε την συναίνεση στην κυβέρνησή του."

  Ακριβώς. Για να τους πάρει μαζί του στον πολιτικό θάνατο. Αυτός ήταν εξάλλου ο στόχος του εξαρχής. Να μην σφαχτεί μόνος του στο βωμό του Μνημονίου...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Επώνυμος 17/06/2011 17:50:22

   Ο στόχος του εξαρχής ήταν να μας καταστρέψει και φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία θα διαλυθεί πριν το παρασιτικό πολιτικό της σύστημα.

  • madprof avatar
   madprof @ Επώνυμος 17/06/2011 18:06:31

   Λίστα των "χαμένων" πολιτικών
   Μου λείπουν οι Λιάπης, Βουλγαράκης, Παπαντωνίου το Σαΐνι του colpo grosso,Τσοχατζόπουλος, Ρουσόπουλος ρε παιδιά !, χάνει η χώρα την εμπειρία παρόμοιων πολιτικών αναστημάτων, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές θα μπορούσαν να βάλουν ένα "χέρι" !.
   Προσθέστε αυτούς που αγνοώ-ξεχνώ και !

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 17/06/2011 12:00:22

  Μετά τον Σεπτέμβριο ο Παπανδρέου παραδίδει σε Βενιζέλο την πρωθυπουργία και μπαίνουν με νέο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση Μπακογιάννη Μάνος και λοιποί πρόθυμοι.

  Ο Παπανδρέου θα φαίνεται όλο και λιγότερο.

  Σενάριο made in Mega για αυτό πριονίζονταν ο Παπακωνσταντίνου.

  Τα συμφέροντα βάλανε τοποτηρητή στο Οικονομίας των ανθρωπό τους ο οποίος να θυμίσουμε ότι διαχειρίστηκε όλα τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων δηλαδή ενέκρινε όλες τις υπερβάσεις.

 3. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 17/06/2011 12:03:36

  Περιμένοντας το SMS για τον ανασχηματισμό...
  Εκτός από ανασχηματισμός της καραμπόλας ήταν και ανασχηματισμός του sms.
  Απίστευτο και όμως αληθινό στις 3.00 τα ξημερώματα έστελναν sms στους νέους Υφυπουργούς και μετά τους 5.00 άρχισαν να τους παίρνουν και τηλέφωνο. Το επιβεβαίωσε ο Γιάννης Δριβελέγκας στο ΜΕΓΚΑ ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα το sms δεν τα είδε γιατί κοιμότανε. Αυτή η κυβέρνηση μετά και τον προηγούμενο ανασχηματισμό που έγινε μαύρα μεσάνυχτα θα μπορούσε μετονομάσει το ΜΑΞΙΜΟΥ σε ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ να σερβίρει πατσά και σούπες γιατί για να ξημερωθούμε δε το βλέπω… Έτσι και αλλιώς ούτε με αυτή την κυβέρνηση θα ξημερωθούμε από τη «νύχτα» που μας έβαλε ο ΓΑΠ.
  http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/sms.html

 4. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 17/06/2011 12:04:38

  Το ζεϊμπέκικο της εθνικής τραγωδίας....

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/06/2011 12:05:28

  Ο Βενιζελος ειναι ο ικανοτερος πολιτικος του ΠΑΣΟΚ και αρα αυτος ειναι που επρεπε να παει στη δυσκολοτερη θεση.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ψυχραιμια 17/06/2011 12:57:08

   Διαφημίζεται από όλες τις παρατάξεις και από την πλειοψηφία του ελληνικού
   λαού ο κύριος Βενιζέλος.Έξυπνος,ικανός,καπάτσος,ρήτορας,κ.λ.π.
   Έργο όμως δεν παρήγαγε μέχρι τώρα.
   Είναι ιδιαίτερα πληθωρικός,σε όλες τις διαστάσεις του,αλλά δεν έχει αυτά τα διαφορετικά στοιχεία που θα τον έκαναν να ξεχωρίζει από τους άλλους ογκόλιθους του πασοκ.
   Λαοπλάνος με στυλ μου φαίνεται,με ισχυρή δόση αμφιβόλου σοβαρότητας.
   Μακάρι να μην είναι έτσι,αλλά δεν το βλέπω!

   • koinos_nous avatar
    koinos_nous @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 17/06/2011 15:43:42

    Οι πραξεις του δεν δειχνουν ιδαιτερη ευφυια, το αντιθετο μαλιστα, αν πχ μετα την ηττα το 2007 δεν εβγαινε μπροστα θα πηγαιναν μονοι τους οι Πασοκοι να του ζητησουν να γινει αρχηγος, τωρα παει στο υπουργειο οικονομιας οπου θα"μεγαλουργησει" ικαι αυτος οπως ο Παπακωνσταντινου.

    • SXOLIASTHS avatar
     SXOLIASTHS @ koinos_nous 17/06/2011 16:43:07

     Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΜΕΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΤΥΧΙΟ....

    • SXOLIASTHS avatar
     SXOLIASTHS @ koinos_nous 17/06/2011 16:43:30

     Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΜAΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΤΥΧΙΟ....

   • tampakiotis avatar
    tampakiotis @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 17/06/2011 17:41:43

    συμφωνω απολυτως μαζι σου.εχει εναν κενο λογο(αυτος και ο τσοχατζοπουλος ειναι εξπερ στο ειδος) που αν σε μια συζητηση ,αρχισει να μιλαει,και μετα 10 λεπτα ,του πεις ...θυμασαι τι ειπες πριν??????θα γελασει αμηχανα και θα αλλαξει θεμα.αυτος ειναι ο πασοκικος λογος.......αυτο που αναρωτιεμαι ειναι ...αφου δεν πιστευουν οι ιδιοι αυτα που λενε...........πως στο διαολο,τους πιστευουν οι ψηφοφοροι τους και τους ψηφιζουν???????την τυφλα τους μεσα......

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ψυχραιμια 17/06/2011 16:44:06

   ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ DNA ΘΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ
   ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΠΩΣ
   ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

 6. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 17/06/2011 12:06:49

  Περιμένοντας το SMS για τον ανασχηματισμό...
  http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/sms.html

 7. Πητ avatar
  Πητ 17/06/2011 12:08:47

  Δεν νομίζω ότι δεν τόλμησε να βάλει τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, απλώς κανείς τεχνοκράτης δεν δέχτηκε να αναλάβει χωρίς την υποστήριξη της ΝΔ. Όλοι αυτοί έχουν συνηθίσει να δρουν σε σχετικά προστατευμένα περιβάλλοντα. Δεν θα έμπαιναν μπροστά τώρα για να κρατηθεί μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία ο Νικολάκης.

 8. Περίεργος avatar
  Περίεργος 17/06/2011 12:09:20

  Σεπτέμβριο με Νοέμβριο οι ξένοι (οικονομικοι κύκλοι) υπολογιζουν default.
  Με Βενιζέλο και πρόθυμους??

 9. dadelos avatar
  dadelos 17/06/2011 12:10:37

  Ο Παπανδρεου με τι ακριβως θα ασχολειται;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ dadelos 17/06/2011 19:33:02

   ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ STAND-BY , ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ
   ΕΠΟΜΕΝΟ...... ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.

 10. pikras57 avatar
  pikras57 17/06/2011 12:11:51

  ..ο ΠΑΠΑΚ πάει για να μαζέψει το παραδάκι από αυθαίρετα , ημιυπαίθριους...

  0 Μπέν... είναι ο πιό αναποτελεσματικός υπουργός...λόγια ..λόγια..ουσία ΜΗΔΕΝ.. θυμηθείτε τι έκανε στα πόστα που πέρασε.....


  και το τραγικό... όπως το άκουσα:

  αντί να ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΝΤΑΙ....αυτοί ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ>>.

 11. Posidonas avatar
  Posidonas 17/06/2011 12:14:31

  Δεν υπαρχει χρονος για ανοχη, αλλα κι ουτε αντοχης εκ μερους του λαου. Η μονη λυση για μερικους που αισθανονται και ειναι πατριωτες να αυτομολησουν και να ενωθουν με το λαο και να ζητησουν Συντακτικη Εθνοσυνελευση για να αλλαξη ο χαρτης αυτου του διευθαρμενου συστηματος. Και οι εκλογες ακομα, θα μοιαζουν σαν την σημερινη φαρσοκωδια.

 12. miden_agan avatar
  miden_agan 17/06/2011 12:15:01

  I love ΠΑΣΟΚ! Η "κουτάλα" πάνω από όλα.

  Πάντως το σχήμα είναι σαφώς πιο ορθολογικό και αν είχε γίνει παλαιότερα τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο.

  Τα παραπάνω για αυτούς που τις προηγούμενες μέρες περίμεναν το ΠΑΣΟΚ να καταρρεύσει. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία (στο μέγιστο βαθμό) είναι αποκλειστικό δημιούργημά του.

 13. ο ξένος avatar
  ο ξένος 17/06/2011 12:15:18

  Αισιόδοξη εξέλιξη η τοποθέτηση Βενιζέλου στο Οικονομίας. Το όλον ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της πολιτικής του μνημονίου, καθώς μέχρι σήμερα ο Παπακωνσταντίνου κατηγορήθηκε και ως άβουλο όργανο του Παπανδρέου και των ξένων. Το σκηνικό αυτό τελείωσε. Η ευκαιρία της ζωής του Βενιζέλου να αποδείξει αν είναι πολιτικός για τα δύσκολα και αν θα καταφέρει να εξηγήσει με επιτυχία και να πείσει την ελληνική κοινωνία για την αναγκαιότητα της πολιτικής του μνημονίου.

 14. factorx avatar
  factorx 17/06/2011 12:18:56

  Γ. Λιάνης στον χατζηνικολάου:
  • Μέχρι χθες η ομάδα Βενιζέλου θεωρούταν ύποπτη για αποστασία.
  • Πολύ πιθανό να είναι συμβιβασμός απελπισίας.
  • Αισθάνομαι καλά γιατί βλέπω πρόσωπα να παίρνουν θέση που τους αρμόζει. Μιλάω για τον κ. Βενιζέλο.
  • Πριν κοιτάξουμε τα «Ιουλιανά» να δούμε πρώτα τα «Ιουνιανά» και πως ήρθαμε εκεί.
  • Δεν θα στηρίξω με ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο.

 15. κατερίνα avatar
  κατερίνα 17/06/2011 12:26:33

  "Ο κ. Παπανδρέου ώδινεν όρος και έτεκεν μυν καθώς δεν τόλμησε να δώσει νέα πνοή στη χώρα βάζοντας νέους ανθρώπους, έστω και τεχνοκράτες. "

  Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, με την όποια μορφή του, δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα, αλλά μόνο για τον εαυτό του.
  Παρά τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες δύο μέρες το βλέπουμε να ανασυντάσσεται απτόηττο ,με μοναδικό σκοπό του να μασαμπουκιάσει και τα τελευταία ψιχία που έχουν απομείνει (π.χ ΕΣΠΑ).
  Παράλληλα θα ολοκληρώσει, με το αζημιώτο πάντα, το ξεπούλημα και μετά θα παραδώσει το χάος στο Σαμαρά.
  Τότε θα αρχίσει την ανασύνταξή του, για την επόμενη μέρα.

  Οσο για τους τεχνοκράτες, έλεος πιά, με αυτή την πεπονόφλουδα. Τα προβλήματα είναι πολιτικά και απαιτούν πολιτικές λύσεις.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ κατερίνα 17/06/2011 15:55:29

   Αγαπητή Κατερίνα, τα προβλήματα είναι και πολιτικά και αριθμών, αλλά, σήμερα, προέχουν οι αριθμοί. Συνεπώς, εφόσον είχαμε πρόθεση να σεβαστούμε την επιστήμη τους, θα ήταν καλύτεροι οι "τεχνοκράτες". Αλλά, στην Ελλάδα είναι σύνηθες οι "τεχνοκράτες" να γελοιοποιούν εαυτούς και την επιστήμη τους, δεχόμενοι εντολές από αδαείς πολιτικούς, χάριν της θέσεώς τους. Αυτοί, όμως, δεν είναι"τεχνοκράτες" αλλά φαυλοκράτες.

 16. alakran avatar
  alakran 17/06/2011 12:33:25

  O Bενιζέλος πρότεινε πριν 5 μέρες (στο "Πρώτο Θέμα) να υπερψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο με 180 ψήφους.Εξακολουθεί να το προτείνει?

  • tpe avatar
   tpe @ alakran 17/06/2011 16:48:01

   Τότε δεν ήταν υπουργός οικονομίας, αλλά της κουτσουρεμένης Εθνικής Αμύνης (μέχρι τον 25ο παράλληλο, έτσι, όχι πιο πέρα...)

 17. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 17/06/2011 12:34:47

  ειναι τελειωμενη ιστορια οι ανθρωποι. απλα παραταση ζωης πηραν μεχρι το φθινοπωρο,ετσι απλα για να βγει το καλοκαιρι χωρις εκλογες. με την τοποθετηση βενιζελου στο οικοναμιας ο παπανδρεου τον τελειωνει πολιτικα.
  με τα μετρα που ερχονται και που θα ψηφιστουν δε λιγο ο κοσμος θα εξαγριωθει ακομα περισσοτερο και ο βενιζελοσ θα εχει την τυχη παπακωνσταντινου ,θα γινει ο πιο αντιπαθεις ελληνας πολιτικος μετα τον μαζι τα φαγαμε. οσο για την αντιπροεδρια τυρακι του γιωργου ητανε και ο βαγγελης που μπορει να ειναι εξυπνος ανθρωπος αλλα απο πολιτικη δεν εχει ιδεα τσιμπησε ακομη μια φορα.

  οσο για τη διαδοχη γιωργακη υπαρχουν πολλοι παπανδρεου ακομη,δε μας τελειωσαν. μη ξεχνατε οτι ο γιος του λεγεται ανδρεας γεωργιου παπανδρεου.

  • tpe avatar
   tpe @ μητσος καρδιτσα 17/06/2011 16:48:31

   ΧΑΧΑΧΑ

 18. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/06/2011 12:39:43

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησής του σε μια νέα προσπάθεια συναίνεσης.

  Λυπάμαι, αλλά η κατάσταση είναι τραγική. Η χώρα βαδίζει ο Θεός ξέρει που και το πρόβλημα είναι πως θα πλασαριστούν οι βαρώνοι για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνει η οικογένεια κλπ.

  Η ωμή αλήθεια δεν έχει ειπωθεί ακόμα ολόκληρη. Σωτηρία όπως τη φαντάζονται, ίσως, μερικοί δεν υπάρχει. Η βραχύβια αυτή κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την αποστολή της με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Μετά, ανάλογα με τη τις διεθνείς διαπραγματεύσεις, να δούμε ποιός θα διαχειριστεί το οποιοδήποτε "πιστωτικό γεγονός".

 19. kostasthess avatar
  kostasthess 17/06/2011 12:53:52

  ελεος πια με αυτην την ΕΡΤ και τα λιβανιστηρια της.. Οποιοι "δημοσιογραφοι" δουλευουν εκει ειναι απαραδεκτοι και ανεκδιηγητοι.. Εχουν ξεπερασει τα ορια τις 2-3 τελευταιες μερες.. Νομιζω πως μια δηλωση τουλαχιστον πρεπει να κανει η Νεα Δημοκρατια.

 20. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 17/06/2011 12:59:23

  Ο Πανάρετος έκανε θόρυβο με τα εύκολα. Δεν ξεσκέπασε και τόσο "γκρίζες περιοχές" στην Παιδεία, πιο πολύ καπηλεύτηκε καταγγελίες και αποκαλύψεις για ζητήματα που ήδη είχαν ξεσκεπαστεί. Ηθοποιός ήταν.

  • tpe avatar
   tpe @ ΝΙΚΟΛΑΣ 17/06/2011 16:49:51

   Ο Πανάρετος δεν ήταν Πρύτανης; Τι ακριβώς αποκάλυψε; Ούτε το 1/1.000.000 απ΄όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια... Και φυσικά, ούτε μία φορά δεν πέρασε αυτό που έπρεπε...

 21. xreos avatar
  xreos 17/06/2011 13:00:39

  Το πασοκ παρελαβε περιπου 300 δις χρεος, προσθετει μεχρις στιγμης αλλα 200 δις με τα δυο πακετα στηριξης...θα παραδωση δηλαδη σε εμας και τον Σαμαρα 500 δις το λιγοτερο..Η Ελλαδα τελειωσε...το καταφεραν..
  Η αποστολη που ανελαβε να εξοντωση την Ελλαδα και να διαλυση την Ευρωπη..εκτελειται με απολυτη επιτυχια..

 22. Κρης avatar
  Κρης 17/06/2011 13:07:25

  Ε. Βενιζέλος
  ( από τον ιστότοπο της Βουλής )
  Ξένες γλώσσες:
  Γαλλική, Αγγλική

  Έχει ακουστεί ποτέ δημόσια να μιλάει ο Ε.Βενιζέλος αγγλικά ή γαλλικά ;
  Θα τους παλαβώσει στην ευρώπη με τα ''ατελείωτα'' μπλα μπλα.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Κρης 17/06/2011 14:01:57

   Αν θυμάμαι καλά, έχει σπουδάσει και στη Γαλλία. Πάντως όχι, δεν τον έχω ακούσει να μιλά.

 23. Pikis avatar
  Pikis 17/06/2011 13:17:22

  ΤΟ πρόβλημα δεν είναι ο Βενιζέλος. Αυτός απλά θα αρχίσει το μπλα μπλα ώσπου να "πειστούμε" ότι το μεσοπρόθεσμο είναι για το καλό μας.
  Το πρόβλημα είναι ο ΓΑΠ που θέλει πάση θυσία το μεσοπρόθεσμο και δεν ξεκουμπίζεται από την καρέκλα. Μάλλον θα περιμένει μέχρι να εισπράξει ο Νικολάκης τα CDS...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Pikis 17/06/2011 17:13:26

   Ο Νικολάκης ή ο Αντρίκος;

 24. alakran avatar
  alakran 17/06/2011 13:19:13

  Και επιτέλους όλοι αυτοί που αποκαλούν το Βενιζέλο "έξυπνο" και "ευφυή" ας μας πουν τί το έξυπνο έχει κάνει στη ζωή του!
  Μου θυμίζει το παραμύθι - που διαρκεί 25 χρόνια - για τον "ευφυέστατο" Παγκαλο, τη "δυναμική" Δαμανακη και το "συγγραφέα" Ανδρουλάκη.
  Να μην ξεχάσω και τον "σοβαρό καθηγητή¨ Σημίτη και - κορυφαίο όλων - τον "αντιαμερικάνο" Ανδρέα Παπανδρέου.
  Live your myth in Greece!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ alakran 17/06/2011 17:14:13

   Ό,τι δηλώσεις είσαι

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ alakran 18/06/2011 01:05:17

   +1000

 25. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 17/06/2011 13:24:54

  Οι κυβερνώντες διακρίνονται από ακατάσχετη αρχομανία,ακόρεστο εγωισμό και αχαλίνωτες φιλοδοξίες.Και από σήμερα συνεχίζεται το''θεάρεστο' έργο τους...Θα διασπείρουν φήμες γεμάτες κινδυνολογία και καταστροφολογία.Θα προσπαθήσουν,πάλι,να εμπαίξουν τη κοινή γνώμη.Θα συνεχίσουν να φέρονται με αυθάδεια,προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων μας,αλλά και ταυτόχρονα θα ''κολακεύουν'' τους πολίτες και θα δίνουν ''φρόνιμες''συμβουλές.Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο...Ποντάρουν πολλά σε ''εύπιστους'' πολίτες...Η πολιτική τους οδηγεί,με μαθηματική ακρίβεια,σε μοιραία αποτελέσματα για όλους μας.Ελπίζω,σύντομα,να αποχωρήσουν από την εξουσία διότι δεν είναι μακριά η μέρα που η πατρίδα θα είναι ερείπιο ψυχών....

 26. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 17/06/2011 13:29:03

  Eδώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κι ο Γιωργάκης κοιτάει πως θα κάψει τον Βενιζέλο και θα μοιράσει τις ευθύνες.
  Καλά τα λέει ο Πανούσης στο τραγουδάκι του:
  Τσίπα που.....ας
  έχουνε οι πολιτικοί
  αριστεροί και δεξιοί

 27. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 17/06/2011 13:33:43

  Είναι ένας ανασχηματισμός με παλαιά υλικά, ανακυκλώνει παλαιά πρόσωπα χωρίς ουσία διότι η πολιτική που θα ακολουθηθεί είναι ήδη υπαγορευμένη από τας Ευρώπας. Τώρα για την αποτελεσματικότητά τους δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες διότι η ανικανότητά τους εδώ και 20 μήνες ήταν ολοφάνερη και ο πολιτικός τους χρόνος περιορισμένος. Θα φύγουν νύχτα. Το Σεπτέμβρη η διαφορά θα είναι στις 10 μονάδες και τα spread στο Θεό !!!

  • __f avatar
   __f @ EΛΛΗΝΑΣ 17/06/2011 13:38:29

   Και τι θα γίνει για να φύγουν μετά το καλοκαίρι; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να ρίξει έναν τέτοιο μηχανισμό. Μέχρι τώρα συζητούσαμε ότι δεν περνάει το μεσοπρόθεσμο τώρα όχι μόνο θα ψηφιστεί αλλά θα ψηφιστεί και από τους πλην μία βδομάδα αντάρτες.

 28. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 17/06/2011 13:35:06

  ΌΛΗ την κυβέρνηση ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ πρέπει να βρεί το θάρρος ο Σαμαράς να τους κατηγορήσει από βήματος της ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

 29. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 17/06/2011 13:38:15

  Αν τους αρχίσει τους ξένους το μπλά μπλά ο Βενιζέλος όπως κάνει με μας, θα τις πάρουμε όλες τις δόσεις στα σίγουρα. Σιγά μη κάθονται οι ξένοι να τους πρήζει με τις ώρες.

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/06/2011 13:39:01

  Την Τετάρτη της περικύκλωσης της Πλατείας Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους, σε ξενοδοχείο επί της ίδιας πλατείας, σε συνέδριο "Επιχειρηματικών Ευκαιριών" που διεξήγετο μέσα σ' αυτό, ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ τα ιμάτια της Ελλάδας (PRIVATIZATIONS) στο 1ο GREEK POWER SUMMIT.

  Tα πάνελ συντόνιζε ο κος ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ.
  _________________________________________________________
  Παρών ο STEVE FORBES του Ιnternational Champer of Commerce (ICC) και μεγάλος αριθμός επενδυτών από τις αγορές, ξένων και ελλήνων επιχειρηματιών της διασποράς (Πρόεδρος και CEO της Forbes Media, εκδότης του Forbes Magazine, και υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ το 1996 και το 2000)

  Οι εργασίες του συνεδρίου είχαν το γενικό τίτλο: "Ανταλλαγή Απόψεων για Μεγιστοποίηση των Ευκαιριών για διεθνείς επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα" (τουρισμός, κατασκευές, τράπεζες, εμπόριο, βιομηχανία, ναυτιλία ενέργεια και τεχνολογία).

  Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου σε δύο πάνελ συζητήσεων συντονιζόμενα από τον κο ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΜΑ συμμετείχαν οι κ.κ. :
  John Calamos, President of Calamos Investments (USA),
  Nick Lazares, Founder of Admirals Bank (USA),
  George Koukis, Founder and President of ΤEMENOS Group (Switzerland),
  Stephen Cucchiaro, CIO of Windward Investment (USA)
  Krysztof Walenczak, Secretary of State and Finance Ministry (POLAND...),
  Mihalis Pagidas, President of the Association of Chief Executive Officers (Greece),
  Professor of INSEAD Spyros Makridakis (Greece) και ο ίδιος ο Steve Forbes.

  Ο Steve Forbes δήλωσε: “This gathering couldn’t be more timely.” (καλύτερο τάιμινγκ δεν υπήρχε για αυτή τη ...μάζωξη)

  Το 1ο Greek Power Summit οργανώθηκε από την Honeystone Limited, εκδότες του περιοδικού GREEK RICH LIST και την International Advantage Corporation (IAC) established in 1993.

  h**p://www.businessinsider.com/steve-forbes-greek-power-summit-2011-6#ixzz1PWk4Dc8S

 31. occultist avatar
  occultist 17/06/2011 13:42:52

  Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  Σήμερα το πρωί ήμουν με συνάδελφο στο αυτοκίνητο και ακούγαμε απο το ραδιόφωνο τα του ανασχηματισμού. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου (;) σε καλεσμένο (;) <> άμεση και αυθόρμητη ήταν η απάντηση του συναδέλφου που παραλίγο να προκαλέση ατύχημα. <>

  • occultist avatar
   occultist @ occultist 17/06/2011 13:47:03

   Επαναλάμβάνω:
   Σε ερώτηση του δημοσιογράφου (;) σε καλεσμένο (;) ""Πως βλέπεται τον ανασχηματισμό;"" άμεση και αυθόρμητη ήταν η απάντηση του συναδέλφου που παραλίγο να προκαλέση ατύχημα. ""Αυτός δεν ήταν ανασχηματισμός.......Αλλαξοκαρεκλιά ήταν!!!!""

 32. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 17/06/2011 13:46:37

  Τελικά όλα αυτά τα ιλαροτραγικά που παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, προσωπικά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλα έγιναν για να ψηφιστεί αναίμακτα το μεσοπρόθεσμο. Αδίστακτα και κυνικά να βάλουν ταφόπλακα στη χώρα. Αηδία και κατάντια η εικόνα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χτες. Περιχαρείς όλοι χειροκροτούσαν τον ανυπέρβλητο αρχηγό τους τον οποίο πριν τον χλεύαζαν μεταξύ τους. Η απόλυτη παρακμή σε όλο της το μεγαλείο, με τα παπαγαλάκια τους να σφυρίζουν στον ίδιο ρυθμό με τα αφεντικά τους. Μια πολιτική μαφία καταστρέφει την Πατρίδα μας. Μακάρι να 'ρθει σύντομα η μέρα που θα αναλάβει ο Αντώνης το τιμόνι της χώρας και να νιώσουμε επιτέλους ότι κυβερνά ένας ευπατρίδης την ΕΛΛΑΔΑ.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ ΓΙΑΝΝΑ 17/06/2011 13:54:39

   Γιάννα,η δεύτερη σειρά του κειμένου σου τα λέει ΟΛΑ!!!

 33. Pilot A-7E avatar
  Pilot A-7E 17/06/2011 13:54:26

  η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσε να υπαρξει για τη συγκεκριμενη θεση.
  οποιος εχει καποια καλυτερη προταση...ας την γραψει!!!
  ...σχετικα με τα σχολια τυπου "κυβερνηση υπο προθεσμια"...απαντω με "μη φατε εχουμε γλαροσουπα"

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Pilot A-7E 17/06/2011 14:20:59

   Nτόρα Μπακογιάννη. Εχει δουλέψει και στο Υπουργείο Οικονομικών (μπήκε με εξετάσεις).

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Pilot A-7E 17/06/2011 14:44:32

   Φίλε πιλότε αυτή η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την μοίρα των Α-7 (Απόσυρση)!!!

   • Pilot A-7E avatar
    Pilot A-7E @ Κώστας Τ 17/06/2011 15:46:17

    ευτυχως τα ατιμα ακομα στον ελεγχο NDI δεν παρουσιαζουν καμια ουσιαστικη καταπονηση...και υποσχονται καποιες εκπληξεις στους "γειτονες" που ουτε φανταζονται!!!

    στο θεμα μας...
    ειμαι εναντιον του ΠΑΣΟΚ (οικογενειακη μας παραδοση)...αλλα αφου δε τελεσφορησε η εμπλοκη μας στα κυβερνητικα δρωμενα) θεωρω οτι ο βενιζελος ειναι οτι καλυτερο εχουν στη φαρετρα τους.
    αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει να ομαλοποιηθει η κατασταση και βλεπουμε...εξαλου ο ΠΑΠ εχει πεθανει στη συνειδηση ολου του λαου.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Pilot A-7E 17/06/2011 19:37:17

   ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

 34. torn avatar
  torn 17/06/2011 13:57:51

  Εγώ ξέρω ότι από τότε προχθές που έγινε το τζέτζελο στο ΠΑΣΟΚ, όλοι ασχολούνται με αυτούς, με τις συνεννοήσεις τους, την ομοψυχία τους, "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό" λες και λυθήκανε δια μαγείας τα οικονομικά προβλήματα, για αγανακτησμένους και διαμαρτυρίες δε, δεν ακούς κουβέντα. Τελικά θα τα περάσουν όλα, δεν θα κινηθεί φύλλο και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Είναι μιά ακόμη μαγεία ΠΑΣΟΚ με την ευγενική συνεισφορά των ΜΜΕ.

  • St avatar
   St @ torn 17/06/2011 14:20:16

   Έχεις δίκιο.

   Όλοι στο Σύνταγμα!
   Να μην περάσει το μεσο-μακροπρόθεσμο!!!

 35. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 17/06/2011 14:02:57

  Εδώ που τα λέμε έχει αδικήσει ο ΓΑΠ το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ας λένε ορισμένοι.Για του λόγου το αληθές ξέχασε να αξιοποιήσει τον Τζοχατζό,τον Μαντέλη,τον Τσουκάτο της Πόπης και τον Παπαντωνίου.....

 36. St avatar
  St 17/06/2011 14:18:27

  Ε οχι και τυχαία η τοποθετηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
  Πολύ μελετημένη είναι καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει να ξεπουλήσουν είναι στους κλάδους της ενέργειας με τη ΔΕΗ και τον πλουτο του υπεδάφους πετρέλαιο, φυσικό αέριο, Υδροηλεκτρικά, Νερά κλπ και του περιβάλλοντος με το ξεπούλημα υποδομών.

 37. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 17/06/2011 14:19:59

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΕΘΝΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΛ. ΒΕ. ΤΟΝ Κ.Κ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Γ.Α.Π.
  ΑΦΗΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΟΚΗΓΟΡΟ ΑΣΧΕΤΟ .
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;
  Υ.Γ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ - ΟΥΣ" ΣΥΝΤΑΚΤΗ - ΕΣ.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ; ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ; ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ;
  ΜΗΠΩΣ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

 38. alakran avatar
  alakran 17/06/2011 14:28:11

  Mόνη λύση οι εκλογές.
  Μετά τις εκλογές, τα οικονομικά θα τα αναλάβουν αυτοί που τα καταλαβαίνουν (ΣΑΜΑΡΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ).
  Δεν υπάρχει σύγκριση....

 39. Orestios avatar
  Orestios 17/06/2011 14:56:57

  Ο Παντελής οικονομου αφαίρεσε απο το site του όλα τα αντημνημονιακα άρθρα μόλις μπήκε στην κυβέρνηση.
  χαχαχαχαχαχαχαχα

 40. mixalios avatar
  mixalios 17/06/2011 14:57:22

  Γιώργος. Μιά κατηγορία μόνος του. STAR LEAGUE.

 41. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 17/06/2011 15:01:28

  Τι γίνετε σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι το ΣΤΕ θα βγάλει το Μνημόνιο συνταγματικό?

 42. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 17/06/2011 15:03:02

  o beni σε συνεντευξη στο πρωτο θεμα ειχε πει οτι το μεσοπροθεσμο πρεπει να ψηφιστει με 180,αρα παραδεχεται οτι το πρωτο μνημονιο που ψηφιστηκε με 151+ ειναι ακυρο ,για να δουμε τωρα τι θα πει που εγινε υπουργος οικονομιας ? μουγκα στη στρουγκα. ολοκληρος καθηγητης πανεπιστημιου και τον παιζει στα δακτυλα και τον κανει πλακα ο γιωργακης. την πατησε ακομη μια φορα ο βενιζελος. τελειωσε για αυτον η πολιτικη καριερα εδω.

 43. tiramola avatar
  tiramola 17/06/2011 15:28:28

  Στην φωτογραφία το δίδυμο της νίκης.

 44. zagor avatar
  zagor 17/06/2011 16:37:34

  Τώρα που ο Βενιζέλος έγινε υπουργός οικονομικών ξέχασε γρήγορα τις δηλώσεις του περί 180 ψήφων, γι'αυτό θα πρέπει κάποιοι να του το θυμίζουν συχνά πυκνά μέσα στη βουλή. Όσο για τον υφυπουργό του τον Οικονόμου που είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τι να πει κανείς απλά οι άνθρωποι είναι για γέλια. Από τους περίφημους τεχνοκράτες που θα μας έσωζαν από την πτώχευση, όπως ο ΓΑΠ είχε πει μετά από μια επισκεψή του στον Παπούλια, καταλήξαμε σε συνταγματολόγο!!! Έτσι καίγεται και ο Μπένι και ανοίγει ο δρόμος στον Λοβέρδο.

 45. ANERGOS avatar
  ANERGOS 17/06/2011 16:51:14

  Αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως...Τειχος στον Εβρο ΟΧΙ στη βουλη.Τωρα σιγουρα θα ερθει η πρασινη αναπτυξη ,αξιοκρατια, ολοι ισοι ενωπιον του νομου,δικαιοσυνη,ολα στο φως,το μαχαιρι τωρα περασε το κοκκαλο...

 46. alakran avatar
  alakran 17/06/2011 16:54:39

  μην ξεχάσουμε και την "επανάσταση του αυτονόητου"!!!!
  πόσο δίκιο έχεις..

 47. Tem avatar
  Tem 17/06/2011 17:18:19

  Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο είναι ότι ΓΑΠ άφησε εκτός την Τζάκρη. Γιατί αλήθεια Κύριε πρωθυπουργέ ?

 48. EYA avatar
  EYA 17/06/2011 17:54:38

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΕ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΓΡΑΦΕΙ ΠΥΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΛΠ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ, ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ....ΟΠΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ....

 49. Apatsi avatar
  Apatsi 17/06/2011 17:57:41

  Σιγά ρε Pilot A-7E, θα σκίσεις το καλτσόν από την πολύ τη ανάλυση. Μάλλον θα είσαι της εποχής του "We are doing it better" των Α-7Ε. Και προφανώς από τις Μοίρες της Κρήτης. Κάποια εποχή (καταπράσινη) δεν έβλεπες στο ΑΑΣ ανώτατο από άλλο μέρος της Ελλάδος. Τώρα πώς εσύ επιβίωσες με τέτοια οικογενιακή παράδοση? Xmmmmm.

 50. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 17/06/2011 18:43:48

  Όλα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη στην Κυβερνητική Επιτροπή.Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να λέει ότι του καπνήσει,όλοι θα είναι συνένοχοι!!!
  Όσον αφορά τον ανσχηματισμό,δεν μπορείς να επισκευάσεις ένα σαπιοκάραβο με ανακυκλωμένα υλικά του.
  http://www.youtube.com/watch?v=DRdjnkDJr_c

 51. Μαριάννα avatar
  Μαριάννα 17/06/2011 18:58:08

  Το πραγμαικό ΠΑΣΟΚ πουλήθηκε με το μνημόνιο και την είσοδό μας στο ΔΝΤ. Οι περισσότεροι βουλευτές που έχουν ψηφιστεί 2 φορές , θα έπρεπε να είχαν παρετηθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα από την βουλή, τουλάχιστον να αφήσουνε νέους να διαχειριστούν την κρίση. Οι διεφθαρμένοι δεν θα μας φέρουνε την κάθαρση και την σωτηρία της πατρίδος μας.
  Δεν θα στηρίξω τελικά με ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Μαριάννα 17/06/2011 19:06:02

   Ποιό είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ???

 52. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/06/2011 19:35:44

  ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛΛ ,
  ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ
  ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ....
  "ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ..........."

  • μουρίνιο avatar
   μουρίνιο @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/06/2011 20:34:19

   Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου, Μπένυ. 3 καθηγητές αρκούν για να καταστρέψουν μια χώρα, κατά Μπίσμαρκ. Τέσσερις...;

 53. frankie avatar
  frankie 17/06/2011 19:39:14

  Λιγο ασχετο αλλα ισως ετσι εξηγειται η σιγη ιχθυως του Καραμανλη
  http://apiasto.blogspot.com/2011/06/blog-post_8481.html

 54. Σάκης avatar
  Σάκης 17/06/2011 19:49:46

  ΜΕ ΨΑΡΟΚΟΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

 55. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 17/06/2011 20:03:40

  Σήμερα,όλοι βιώσαμε ένα κακόγουστο σόου...''Νέοι''υπουργοί αλληλοσυγχαίρονταν με θεατρινισμούς και εμετικές κολακείες.Οι φράσεις τους βουτηγμένες σε στείρο και άγονο παραλήρημα.Τα βαθύτερα ελατήρια της αγωνιώδους παραμονής τους στην εξουσία είναι πασίγνωστα.Θέλουν να ολοκληρώσουν το ΦΑΥΛΟ και ΜΟΙΡΑΙΟ έργο τους...Εξακολουθούν,αμετανόητα, να υψώνουν τη κουρσάρικη σημαία του μνημονίου και της παράδοσης της χώρας στους ξένους δανειστές.Η φιλομνημονιακή πολιτική θα ενταθεί με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ...Είναι οι σύγχρονοι Νέρωνες του Ελληνισμού...Επί 20 ολόκληρες μήνες εξαπατούν αναίσχυντα τη κρίση του λαού,κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών,αποτελούν μια ιδιότυπη πολιτική τυραννία,τσαλακώνουν κάθε νομιμότητα,καταργούν κάθε έννοια δικαίου,κατακρεουργούν την αλήθεια,ληστεύουν τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού,δοκιμάζουν τις αντοχές του κόσμου,εξαναγκάζουν τη πατρίδα σε παρακμή,διάλυση και ΦΤΩΧΕΙΑ...Ζούμε μια ανυπέρβλητη ΦΡΙΚΗ!!!

  • EΛΛΗΝΑΣ avatar
   EΛΛΗΝΑΣ @ Komis Montechristo 17/06/2011 20:10:32

   Την οποία φρίκη να είσαι σίγουρος ότι ο Έλληνας θα την επιστρέψει αργά ή γρήγορα στα μούτρα τους διότι ούτε αναξιοπρεπής είναι, ούτε τρομοκρατημένος, όπως θέλουν να πιστεύουν αυτοί και τα παπαγαλάκια τους, ούτε βέβαια αισθάνεται ωραία με όλο αυτό το σκυλολόϊ που βλέπει να παρελαύνει στου Μαξίμου.

 56. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 17/06/2011 20:07:11

  Είναι προφανής η στήριξη ξένων κέντρων στο πρόσωπο του ΓΑΠ. Δείτε : http://www.newscode.gr/oikonomia/story/38632/bini-smaghi-h-antipoliteysh-paizei-perierga-paichnidia-sthn-ellada
  Τώρα από την άλλη ας προσέξουμε ιδιαίτερα στην ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. της Ν.Δ. εκείνη την αποστροφή για τους δημοσιογράφους. Αν τώρα συνδυάσουμε αυτά τα δυο, καταλαβαίνουμε όλοι γιατί τα γεράκια των αγορών στηρίζουν ΓΑΠ : διότι αυτός που ξεπουλάει είναι προτιμότερος από αυτόν που αντιστέκεται.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ EΛΛΗΝΑΣ 17/06/2011 22:58:56

   Aκριβως.
   Ολο το συστημα βγηκε να στηριξει - Σμαγκι, Ρομπαυ ('δεν ειναι ωρα για κομματικα παιχνιδια') - Μερκελ στηριζει Παπανδρεου (συγκεκριμενα - 'ΓΑΠ τον εκκαθαριστη').
   Με κολπο γκροσσο βαλαν και τον 'κοινωνικα ευαισθητο' Μπενυ στο κολπο
   να περασουν το μεσοπροθεσμο - να την κανει ο ΓΑΠ να του μεινει του Μπενυ το ΠΑΣΟΚ. (μαλλον θα του ειπαν/εταξαν και κατι αλλο ..για τοσο μ@λ@κ@ δεν τον εχω).
   Αφηστε την πλατεια - καμπινγκ αλλου...

 57. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 17/06/2011 20:47:48

  Ρεσιτάλ Δημαρά αυτή τη στιγμή!
  Μιλά για πολιτικές μαφίες...

 58. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/06/2011 21:00:18

  Mας περιμένουν χρόνια σκλαβιάς, οι σύγχρονοι, γραβατοφόροι τσέτες, ασελγούν πολιτικά, με «καταχρηστική πολιτική» και μάλιστα «επαναλαμβανόμενη», εις βάρος του Ελληνικού λαού.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ o βουνίσιος 17/06/2011 21:08:33

   +10000

 59. roadrunner avatar
  roadrunner 17/06/2011 21:20:52

  Συμφωνώ απόλυτα με το κεντρικό άρθρο και όλες τις παρατηρήσεις του, ειδικά με την τελευταία αράδα : «ο ΓΑΠ κατάφερε την συναίνεση στην κυβέρνησή του». Ήταν ο βραχυπρόθεσμος στόχος του ΓΑΠ, η εξαγορά των δήθεν αναρτών του ΠΑΣΟΚ με μια καρέκλα ή ένα υπουργείο, ώστε να πάρει από τους εξαγορασμένους την ψήφο εμπιστοσύνης μεθαύριο.

  Ωστόσο, ένα από τα πάμπολλα που δεν κατανόησα είναι ο εξοβελισμός του γυναικείου στοιχείου από τα Υπουργεία της νεογέννητης κυβέρνησης. Τώρα το γεγονός ότι τα υπουργεία του θα διοικούνται πια, αποκλειστικά από άρρενες υπουργούς (εξαιρείται η Αννούλα του Παιδείας) που μπορεί να οφείλεται;
  Εξετάζω ενδεχόμενα:
  Α) Όλες οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανες.
  Β) Ο ΓΑΠ είναι μισογύνης
  Γ) Καμιά άλλη υποψήφια γυναίκα υπουργός δεν μπορεί να φτάσει την Αννούλα του Παιδείας , σε καλλιέργεια, μόρφωση και λογική, για αυτό και όλες οι άλλες εξοβελίστηκαν.
  Και βρίσκω ότι η σωστή απάντηση είναι η (Γ). Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το βιντεάκι με τη δήλωση της Αννούλας που δήλωσε μετά την ορκωμοσία : http://www.youtube.com/watch?v=XHbhEsReAAk&feature=player_embedded
  "Η ζωή τραβάει την ανηφόρα...και τις τραβάμε όλοι...με περισσότερο αισιοδοξία και περισσότερο πίστη"!,
  είπε η κορυφαία του Παιδείας!!! Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε....
  Ευτυχώς, θα σωθεί τουλάχιστον η Παιδεία !!!!!!!!!!!!
  Η όλη ανακύκλωση στελεχών και η αναπαλαίωση από το «χρονοντούλαπο» του ΠΑΣΟΚ των διατηρητέων του μόνο ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ προκαλεί….

 60. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 17/06/2011 21:33:44

  Φαηλε..θ
  α ζητησω απο τη ΝΟΔΕ Ηρακλειου να σε καλεσει να μιλησεις εδω..
  θελω το μαιλ σου παρακαλω..

 61. kiki avatar
  kiki 17/06/2011 23:12:26

  Συμπερασμα ενα , μετα απο ολη την μερα που μας περασε , γεμισαμε δηλωσεις αναιρεσεις αποβλακωσεις μπουρδολογιες, το συμπερασμα ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ αυτο ειναι και οι πασοκοι, βενιζελικοι κολλητοι του γιωργακη του αριστερου ρευματος του Σημιτακου της Βασουλας , της θειας μου της Κατινας, και δεν ξερω γω τι αλλη πρασινη μπουρδα ακομα ,
  ειναι αυτο κωλοτουμπες ψευτες απατεωνες δωσιλογοι γυμνοσαλιαγκες ερποντα ζωυφια, και παντα ετσι θαναι.

 62. rally monkey avatar
  rally monkey 18/06/2011 00:50:38

  στη χειμαρρώδη εισβολή του λαϊκού παράγοντα στην πολιτική ζωή
  πιστευω πως οι περισσοτεροι
  - δεν γνωριζουν τι παιζεται ακριβως..
  - ο λογος που ειναι στην πλατεια δεν ειναι ιδεολογικος ουτε εξ'ολοκληρου πατριωτικος
  - περιμενουν να ακουσουν ενα 'βρηκαμε τα λεφτα (αυτα που υπηρχαν)' και γυρισαν σπιτια τους
  παρ'ολαυτα αν δεν τους διαλυσουν οι κουκουλοφοροι/παρακρατικοι λειτουργουν σαν ελεγκτικος μηχανισμος - εξωθεσμικος μεν- αλλα και διαφανης και αποτελεσματικος
  - θα τα σκεφτουν 2 φορες (πιστευω) πριν ξεπουλησουν με την πλατεια γεματη

 63. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/06/2011 01:06:44

  Θάθελα να δω τηλεοπτική συζήτηση Βενιζέλου-Λ. Κανέλη!
  Ποιος θα βάλει γλώσσα μέσα;

 64. ΙΑΣΟΝΑΣ avatar
  ΙΑΣΟΝΑΣ 18/06/2011 01:10:30

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ
  ΕΡΓΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ;

 65. petros avatar
  petros 18/06/2011 02:14:29

  Από Κυριακή απόγευμα μέχρι Τρίτη βράδυ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ από το Ζάππειο μέχρι την Ομόνοια. Κανείς στο σπίτι του. Κανείς στις παραλίες και στους καναπέδες.Κάθε οικογένεια θα χάσει 5000 έως 11.οοο ευρώ. Λεηλασία. Η ύφεση θα είναι πρωτοφανής. Κανείς δεν θα ξοδεύει πέρα από τα αναγκαία. Η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη. Χώρια οι απολύσεις. Με τους κωλοτούμπες που μας προδίδουν για τις καρέκλες δεν έχουμε κανένα κοινό.ΟΛΟΙ στους δρόμους. Ας κατεβούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και από την περιφέρεια στην Αθήνα τη Κυριακή και την Τρίτη το βράδυ.

 66. λυσσανδορς avatar
  λυσσανδορς 18/06/2011 02:25:43

  η ολιγαρχια αλλαξε κουστουμια κομπαρσους διαφορους αερολογους
  υπνωτιστες
  θελει να κερδισει λιγο ακομα χρονο απτις ζωες μας

  θα τα καταφερει;
  ειδου ειναι το ερωτημα
  θα καταφερει να ξεγελασει το 16% επισημο πλεον στατιστικο
  των εγγεγραμενων ανεργων
  θα καταφερει να ξεγελασει τις σκληρες μερες των ηλικιωμενων
  συνανθρωπων μας
  θα καταφερει να ξεγελασει τον νεο ανθρωπο που
  ειναι ανεργος εδω και μηνες
  η μηπως θα τον φλομωσει και
  παλι σε χημικους πολεμους
  σε στημενους πετροπολεμους ...

  καπου πρεπει ολοι μαζι να βαλουμε μια τελεια .

  Να το παρουμε απτην αρχη

  γιατι αλλιως δεν βγαινει οσο και να το θελουν αυτοι.

 67. Γιώργος ξενιτεμένος avatar
  Γιώργος ξενιτεμένος 18/06/2011 04:52:23

  Για την ιστορία, υπενθυμίζω την απροκάλυπτη δήλωση υποτέλειας:
  «Αν διαφωνούσε με την Τρόικα δεν θα ήταν υπουργός»
  Τάδε έφη Γ. Πεταλωτής (κυβερν. εκπρόσωπος) αναφερόμενος στην κ. Κατσέλη, στις 2 Φεβρουαρίου 2011.

  Ε, φαίνεται πως διαφώνησε...

  • kiki avatar
   kiki @ Γιώργος ξενιτεμένος 18/06/2011 07:46:28

   σιγα καλε που διαφωνησε προχθες μολις ειχε πει οτι -υπουργος ακομα - τα 590 ευρω ειναι ενας πολυ καλος μισθος.
   Απλα η Μαγκυ , την βαρεθηκε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.