#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/04/2013 12:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανανέωση της ΝΔ ενόψει συνεδρίουΣε αναδιάταξη δυνάμεων προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ που έχει μια ιδιαίτερη σημασία, λόγω του χρονικού σημείου -τέλη Ιουνίου- που θα γίνει και της προσπάθειας για μετεξέλιξη του κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός, έχοντας ως κεντρική άποψη ότι το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί ριζικά, προετοιμάζει, αργά και σταθερά τις αλλαγές στο κομματικό μηχανισμό, παρά το γεγονός ότι η κεντρική του στόχευση είναι η πορεία υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος.

Ο Αντ. Σαμαράς θέλει, εκτός από την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, να εκδηλωθούν τους επόμενους δυο μήνες έως το συνέδριο του κόμματος περί τα τέλη Ιουνίου, οι πρωτοβουλίες του για την ανασυγκρότηση της ΝΔ.

Το σχέδιο για τη νέα ΝΔ θα κατατμηθεί και θα υλοποιηθεί σταδιακά και στο αποκορύφωμα που θα είναι το συνέδριο, στόχος είναι να υπάρξει προσφορότερος χρόνος για ουσιώδη συζήτηση περί του μέλλοντος του κόμματος.

Υπ' αυτές τις συνθήκες πρώτο μέλημα του Αντ. Σαμαρά είναι η διαμόρφωση ενός επιτελείου που θα αναλάβει να συντονίσει τις τρέχουσες κομματικές υποθέσεις ως το συνέδριο, οπότε θα διαμορφωθεί η νέα κομματική δομή.

Οι εισηγήσεις για την ανάδειξη νέας γενιάς στελεχών έχουν υιοθετηθεί και είμαστε ενώπιον μιας ουσιαστικής αναγέννησης του κόμματος, η οποία δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις-κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό, πρόσωπα που έχουν άποψη και εικόνα για το κόμμα, αφού έχουν διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ.

Αυτή ήταν μια έξυπνη κίνηση, διότι ενσωματώνει αποστασιοποιημένα στελέχη που θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους, την προσπάθεια αναγέννησης του κόμματος, ενώ φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος για γραμματέας της ΝΔ.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, μια νεοεκλεγείσα βουλευτής, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Ιωαννίνων), ενώ αξιοποιήθηκαν σε άλλες θέσεις, πρόσωπα με κομματική παιδεία.

Ο Αντ. Σαμαράς ουσιαστικά έχει καταλήξει σε ένα συνθετικό σχήμα, στο οποίο ουσιαστικά εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις (δεν αναφέρουμε τη λέξη τάσεις, διότι έχει αλλεργία η ηγετική ομάδα).

Προ ημερών κλήθηκαν στα γραφεία της ΝΔ, πρώην βουλευτές και πολιτευτές, μια κίνηση που σηματοδοτεί την ανάκληση στην ενεργό δράση, πεπειραμένων στελεχών που συνδέθηκαν με τις πρώτες περιόδους ανάπτυξης της ΝΔ. Με αυτή την κίνηση, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, τονίζει την έννοια της «επιστροφής στις ρίζες».

Σε κάθε περίπτωση όμως τον τόνο στο κόμμα θα δίνουν εναργώς πρόσωπα που απηχούν τις απόψεις του Αντ. Σαμαρά, για το κομματικό μοντέλο, το οποίο σε τίποτε σχεδόν δεν θα μοιάζει με το σημερινό.

Π.χ., δεν θα υπάρχει η παραδοσιακή ιεραρχική δομή με «ανώτερα»-«καθοδηγητικά» και «κατώτερα» όργανα, και κυρίως δεν θα προβλέπονται διαδικασίες που ευνοούν την εκκόλαψη μηχανισμών.

Αν και οι μηχανισμοί και τα «μαγαζάκια», τελείωσαν μετά το 2009 και την νίκη του Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές, στόχος είναι να εξαλειφθούν τελείως οι «ενδιάμεσοι» και η κομματική βάση να εκφράζεται απευθείας για κάθε θέμα.

Ο Αντ. Σαμαράς θέλει ριζικές αλλαγές, διότι δεν αγνοεί ότι από την επομένη των εκλογών το κόμμα του εισήλθε σε φάση εσωστρέφειας. Στη ΝΔ αποτελεί κοινή ομολογία ότι τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια επέτειναν την εσωκομματική αποσύνθεση και αυτό κατέστη σαφές από την αδυναμία του κόμματος να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις εκλογικές υποχρεώσεις του και από την ανυποληψία των κομματικών οργάνων.

Ο Αντ. Σαμαράς ουσιαστικά έβγαλε πέρα δύο εκλογικές αναμετρήσεις (Μαΐου και Ιουνίου) σχεδόν μόνος, ενώ και στις ενδιάμεσες εξορμήσεις στην περιφέρεια οι οργανωτικές δυνατότητες του κόμματος απεδείχθησαν εξαιρετικά περιορισμένες.

Η αξιολόγηση που έχει γίνει δείχνει ότι το κόμμα ήταν σκελετός και είχε νεκρώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά κανείς δεν έλεγε να το πάρει απόφαση.

Η ώρα των αλλαγών έφθασε και ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την αναγέννησή του, διότι χωρίς κόμμα δεν μπορεί να στηριχθεί η κυβέρνηση και χωρίς κομματικό μηχανισμό, η παράταξη δεν έχει πιθανότητες για εκλογικές επιτυχίες.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 20/04/2013 13:17:02

  Ανανέωση από την μεγάλη δεξαμενή των ανιψιών, ξαδελφιών, κουμπάρων κλπ, των φατριών που ελέγχουν την ΝΔ και σε μεγάλο βαθμό είναι η αιτία για την κατάντια της χώρας.

  Να είστε σίγουροι ότι αν δούμε μια από τα ίδια στα στελέχη, αυτή τη φόρα δεν θα τσιμπήσουμε. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Θηβαίος 20/04/2013 20:19:47

   ΑνΕλλ εισαι?

   • ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
    ΑΠΟΛΛΩΝ @ Μικρασιάτης 20/04/2013 21:11:54

    Δηλαδή όποιος δε συμφωνεί με τα γραφόμενα πρέπει να απολογηθεί ; Ή βλέπεις να υπάρχει διάθεση εκχώρησης εξουσιών & ενεργού ρόλου στη λαϊκή βάση της Ν.Δ. ; Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και των Αν.ελ. το έδειξαν καθαρά. Πρέπει να αλλάξουν πολλά ακόμη, έχει πολύ δρόμο.

 2. B.Q avatar
  B.Q 20/04/2013 13:17:06

  α) «Κάθε απώλεια δεν είναι παρά μια αλλαγή, και η αλλαγή είναι η απόλαυση της φύσης.»
  β) «Ένας βασιλιάς μπορεί να περιορίσει τη ζωή του στα όρια της ζωής κι ενός απλού πολίτη, χωρίς μ’ αυτό να έχει μικρότερο μεγαλείο και δύναμη, όταν πρόκειται να χειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις.»
  γ)«Το πνεύμα σου θα διαμορφωθεί σύμφωνα προς τις σκέψεις σου, γιατί η ψυχή χρωματίζεται απ’ αυτές.»
  Μάρκος Αυρήλιος :-)
  Άσχετα, αλλά και σχετικά......

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 20/04/2013 13:48:24

  «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.»
  ~Μαχάτμα Γκάντι

 4. PhD avatar
  PhD 20/04/2013 17:51:14

  Καλή είναι η ανανέωση ακόμα και αν προέρχεται και αυτή από τον κομματικό σωλήνα (ΟΝΝΕΔ).
  Μήπως όμως πρέπει επιτέλους να δούμε και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΘΑΡΤΑ νέα καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία και την επιστήμη???

  • euagelos avatar
   euagelos @ PhD 21/04/2013 10:31:16

   Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να γίνουν πολιτικοί σε βάση πελατειακού συστήματος εξαρτημένου από κάθε είδους συμφέρον πλην του δημοσίου. Μετά από ριζική ανατροπή νοοτροπιών, ίσως.

 5. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 20/04/2013 18:29:57

  "Η αξιολόγηση που έχει γίνει δείχνει ότι το κόμμα ήταν σκελετός και είχε νεκρώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά κανείς δεν έλεγε να το πάρει απόφαση". Ετούτο εδώ τώρα έγινε αντιληπτό; Ας πούμε ότι υπήρχαν άλλες κυβερνητικές προτεραιότητες, όμως η κομματική ανυπαρξία φαινόνταν. Σχετικά με τα πρόσωπα δεν περιμένω θαύματα, προφανώς κάποιοι .... ότι να' ναι θα βρεθούν μπροστά. Το θέμα μου είναι ότι έτσι η χώρα πάει πίσω για να αποδείξει ο κάθε βολεμένος ότι είναι ΚΑΙ άξιος. Όπως και νά' χει ας γίνει μια αρχή. Την καλησπέρα μου.

 6. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 20/04/2013 18:59:25

  Δέν θα ήταν κακό για την Ν.Δ. να προσθέσει στην ιδεολογία της και κατά συνέπεια και στην λειτουργία της τον όρο ηγεμονία ως ορίστηκε απο την Ιταλική Αριστερά.Πέρα απο την ανασύνταξη και αναδιάταξη των στελεχών της καλό θα ήταν να επικεντρωθεί και στις κοινωνικές ζυμώσεις ώστε να καταστεί ο κύριος διαμορφωτής των εξελίξεων μέσα απο πρωτοβουλίες και δράσεις.Η όποια ανανέωση της δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά θα πρέπει να σημάνει και την ενίσχυση της σε ποιοτικά της χαρακτηριστικά.Κανείς δεν αρνείται την αναγκαιότητα νέων ικανών στελεχών όμως η όποια κομματική αλλαγή θα πρέπει να μετασχηματιστεί και σε νέο πολιτικό λόγο ο οποίος και θα στοχεύει με την πειθώ να αποσπάσει την συναίνεση της ευρύτερης κοινωνίας και την ενεργοποίηση των Πολιτών..Αν εγκλωβίσει τον πολιτικό της λόγο στο εσωτερικό της- σε μια προσπάθεια να επιτύχει το μέγιστο της κομματικής συνοχής της -τοτε θα εγκλωβιστεί σε ενα κλίμα εσωστρέφειας το οποίο με την σειρά του θα παράγει την καθήλωση της αργά ή γρήγορα.

 7. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 20/04/2013 20:22:23

  Η βαση της Ν.Δ πρεπει να εχει πιο ενεργο ρολο. Το σχεδον 1.000.000 που ψηφισε στις εσωκομματικες της Ν.Δ πρεπει να εχει λογο. Προφανως δεν ειναι ευκολο, αλλα πρεπει να γινουν βηματα προς τα εκει...

 8. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 20/04/2013 20:59:18

  "Μωρέ, τον αντρειωμένο μην τον κλαις, όσο κι αν αστοχήσει!
  Κι αν αστοχήσει μια και δυο, πάλε θα ζώσει τ’ άρματά του,
  πάλε θα βάλει το σκουφί στραβά, τον κατηφέ στο αυτί του
  και πάλε οι φίλοι του θα θρονιαστούν στα πλούσια του τραπέζια!"

  Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας
  («Οδύσσεια»

  Εκτός από φλώρους, τέτοιους έχεις, Πρόεδρε?

  Γιατί τέτοιοι χρειάζονται τώρα..

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ Θόδωρος 17.06.2012 20/04/2013 22:15:14

   "Στου Όθωνα τα χρόνια"
   Σταμάτης Κόκοτας, 1966
   (αφιερωμένο στους φίλους του antinews)

   Ένα μεσημέρι
   στης Ακρόπολης τα μέρη
   άπονοι ληστές
   κάναν τις πέτρες τις ζεστές
   λημέρι

   Στο Μοναστηράκι
   Βαυαροί χωροφυλάκοι
   μες στην αντηλιά, χορεύουν μπρος στον βασιλιά
   συρτάκι

   Στην Κρήτη και στη Μάνη
   θα στείλουμε φιρμάνι
   σε πολιτείες και χωριά
   θα στείλουμε φιρμάνι
   να `ρθούν οι πολιτσμάνοι
   να κυνηγήσουν τα θεριά.

   Κάτω στο λιμάνι
   τραγουδούν οι πολιτσμάνοι
   ήρθαν τα παιδιά
   μα έχουν ακόμα την καρδιά
   στην Μάνη

   Ήρθανε την Τρίτη
   τα παιδιά του Ψηλορείτη
   πίνουν τσικουδιά, μα έχουν ακόμα την καρδιά
   στην Κρήτη

   Στην Κρήτη και στη Μάνη
   εστείλαμε φιρμάνι
   σε πολιτείες και χωριά
   εστείλαμε φιρμάνι
   κι ήρθαν οι πολιτσμάνοι
   και διώξαν όλα τα θεριά.


   Άσε μας εμάς, Πρόεδρε, να λέμε.. Εσύ εκεί.
   Κοντά με την θειά, μέχρι να απαλλαγούμε..

  • panas avatar
   panas @ Θόδωρος 17.06.2012 20/04/2013 22:16:01

   Δεν κατάλαβα. Γιατί να μην μπορούν και οι φλώροι να γίνουν αντρειωμένοι. Θέλει λίγο γυμναστική (βλέπε ΓΑΠ...) και τους κατάλληλους επικοινωνιολόγους...
   Σκέψου ακόμη πόσοι αντρειωμένοι του κόμματος έγιναν στην εξέλιξη τους και μέσα από το αλισβέρισι με την εξουσία και αυτοί φλώροι της Εκάλης...
   Και εν' τέλει τι ρατσισμός είναι αυτός με τους φλώρους. Τουλάχιστον αυτοί έχουν και κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μπορούν να σταθούν και σε ένα ευρωπαικό τραπέζι τρώγοντας με μαχαίρι και πηρούνι... :)

   • B.Q avatar
    B.Q @ panas 20/04/2013 23:00:02

    Το κάκιστο με τους...φλώρους και τα ...φλωράκια, είναι οτι το μόνο που τελικά δύνανται, είναι να παρουσιάζονται ευγενικοί, υποχωρητικοί και διαλλακτικοί εκεί όπου επιβάλλεται να φαίνονται δυναμικοί, διεκδικητικοί και αδιαπραγμάτευτοι. Συνήθως δε, επιδεικνύουν αξιοπρόσεκτη ευλυγισία στη...μέση και αξεπέραστες αγκυλώσεις στη νόηση. Πεπερασμένοι τύποι, άχρωμοι, άοσμοι και αβάσταχτα ασήμαντοι. Τώρα όσον αφορά τα...μαχαιροπήρουνα, γενικώς, τα χειρίζονται πράγματι με αξιοθαύμαστη ευχέρεια!!! Ένας ακόμη σοβαρός λόγος, για τον οποίο ουδείς ΣΩΦΡΩΝ, τους δίνει την ευκαιρία να ...στρωθούν, σε κανενός είδους τραπέζι :-)....

   • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
    Θόδωρος 17.06.2012 @ panas 21/04/2013 00:04:21

    "Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.
    Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.
    Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει."

    Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

 9. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 20/04/2013 23:06:03

  Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των κεντροδεξιών για ένα οργανωμένο και "καθαρό" κόμμα. Σίγουρα απαιτείται η ανανέωση των προσώπων. Όπως επίσης απαιτείται η εκ νέου επιχειρηματολογία υπέρ της ξεκάθαρης ιδεολογίας μας. Για να μην βρεθούμε ξανά στο σημείο που βρεθήκαμε τον περασμένο Ιούνη, σε μια κρίσιμη στιγμή η Ν.Δ χρεώθηκε ευθύνες τις οποίες δεν έπρεπε να χρεωθεί. Κινδύνεψε έτσι να καπελωθεί από το λαϊκισμό. Επικαιροποίηση των θέσεων και αδιάλλακτη στάση. Η παράταξή μας είναι ιστορική και η δύναμή της συνδέεται ευθέως ανάλογα με τη δυνατότητα εθνικής πολιτικής.

 10. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/04/2013 23:47:06

  Παλι παμε να βαλουμε τ'αλετρι μπροστα απο τ'αλογα .Εδω μεσα ειχε δημοσιευτει αρθρο για το ιδεολογικο μανιφεστο της ΝΔ που θα παει για εγκρισης στο συνεδριο.Ετσι για να παψει η παντοδυναμια στο ιδεολογικο πολιτικο πεδιο της αριστερας οπως το καπαναμε καθε τοσο.ετσι για να εχουμε κατι να λεμε .Τωρα πως εγινε και εξαφανιστηκε απο το προσκηνιο αυτη η κατα Σαμαρα ιδεολογικη πλατφορμα που θα εδινε φτερα στις ιδεολογικες αντιπαραθεσεις αριστερας -κεντροδεξιας με ταση κυριαρχιας της κεντροδεξιας ειναι αγνωστο .Ας ασχοληθουμε λοιπον με την ανανεωση προσωπων μοιραζοντας ελπιδες τυπου ''Παράλληλα, τοποθετήθηκε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, μια νεοεκλεγείσα βουλευτής, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Ιωαννίνων), ενώ αξιοποιήθηκαν σε άλλες θέσεις, πρόσωπα με κομματική παιδεία.'' ''Με κομματικη παιδεια ''παρακαλω !Οχι ο,τι παιδεια ναναι αλλα ναναι κομματικη οπωσδηποτε !

  • Αμφιβολία avatar
   Αμφιβολία @ Ραβινος 21/04/2013 03:01:45

   Αυτή η η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι... ΒΑΣΙΛΙΚΙΆ!

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Ραβινος 21/04/2013 19:21:12

   Σε ποιο αρθρο αναφερεσαι;

 11. nikos avatar
  nikos 21/04/2013 11:27:27

  Περιμένω μέχρι το συνέδριο να δώ τα καινουρια πρόσωπα που θα αναδειχτούν.
  Θα είναι πραγματικά καινούρια αξιόλογα άτομα με κοινωνικό και επαγγελματικό εκτόπισμα ή μια από τα ίδια, κομματικοί χαμηλων προσόντων, νεολαίοι που καταξιώθηκαν σε παρτυ στη Μύκονο και οι γνωστοί γυρολόγοι της εκάστοτε εξουσίας???

 12. loyal subject avatar
  loyal subject 21/04/2013 13:01:10

  "Οι εισηγήσεις για την ανάδειξη νέας γενιάς στελεχών έχουν υιοθετηθεί και είμαστε ενώπιον μιας ουσιαστικής αναγέννησης του κόμματος, η οποία δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα.
  Το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις-κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό πρόσωπα που έχουν άποψη και εικόνα για το κόμμα, αφού έχουν διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ."

  μου φτάνει αυτό

 13. anonymous avatar
  anonymous 21/04/2013 18:11:04

  Ένα κόμμα που από το 1974 και μετά η μόνη ανανέωση που γνώρισε ήταν η αντικατάσταση των γονέων από τους γόνους και που περίμενε από τον Καρατζαφέρη να αναδείξει 5 στελέχη για να τα πάρει, δεν θεωρώ ότι έχει πιθανότητες ανανέωσης.

  • Αμφιβολία avatar
   Αμφιβολία @ anonymous 22/04/2013 02:17:46

   Κρύβε λόγια!

   Άσε που τώρα, μπορεί να παίρνει στελεχάρες και από την ΠΑΣΟΚάρα και απο την ΔΗΜΑΡ.

  • Θηβαίος avatar
   Θηβαίος @ anonymous 22/04/2013 08:43:06

   Να σας θυμίσω τι έλεγε η ΝΔ το 2004, όταν ανέλαβε την εξουσία: «Δεν υπάρχουν ικανά στελέχη στη ΝΔ, για αυτό κρατάμε τους πασόκους στον κρατικό μηχανισμό».

   Από πού να αναδειχθούν τα στελέχη και να γίνουν γνωστά, όταν το ίδιο τους το κόμμα του σνομπάρει, και όταν έρχεται στην εξουσία αναδεικνύει στελέχη άνω των ΄80 ετών, του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των φατριών που λυμαίνονται τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

 14. panas avatar
  panas 21/04/2013 19:27:04

  Απορώ που ένα τέτοιο θέμα δεν έχει αρκετά θετικά και εποικοδομητικά σχόλια. Μα τι περιμένουμε; Γιατί δεν ακούμε προτάσεις για αξιόλογα στελέχη που πρέπει να αναδειχτούν. Που είναι όλοι αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους του χώρου, έχουν πετύχει ή έστω έχουν αγωνιστεί σκληρά σε κάποιον τομέα και πιστεύουν πως μπορούν να προσφέρουν στην χώρα. Η ΔΑΠ κυριαρχεί χρόνια -ακόμη και τώρα - στα πανεπιστήμια. Απ' όλους αυτούς δεν μπορεί να σχηματιστεί ένα δυναμικό ανθρώπων που θα εκτοπίσει τη "μούχλα" των παλιών και περιμένουμε τις οδηγίες και προτάσεις κάποιων ηγεμόνων -τζακιών του κόμματος;
  Δεν είμαι κομματικός, αλλά στην παρούσα φάση αν δεν ανανεωθεί από τα κάτω πραγματικά η παράταξη (η συντηρητική ή η φιλελεύθερη ή η κοινωνικοφιλελεύθερη ή η "παράταξη του μέτρου" καλύτερα... ) με υγιείς δυνάμεις θα πληρώσει ο τόπος μεγάλο τίμημα...

 15. roadrunner avatar
  roadrunner 21/04/2013 20:40:06

  Μια που έχω μια μικρή εμπειρία, θα σου απαντήσω, ότι οι παλαιοί,
  ειδικά οι έχοντες εδραιωμένη εξουσία σε μια περιοχή,
  όχι μόνο δεν συμφωνούν με όσα λες,
  άλλα συνήθως φροντίζουν να κόβουν εν τη γενέσει τους,
  τέτοιες δυνάμεις νέων ανθρώπων (ειδικά αν δεν μπορέσουν να τους βάλουν κάτω από τη γνωστή "ομπρέλα ελέγχου και εξάρτησης.").
  Το κομματικό σύστημα παραμένει βουλευτοκεντρικό και "κλειστό", για αυτό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

 16. Zugzwang avatar
  Zugzwang 21/04/2013 21:26:46

  Το ερωτημα ειναι αν μπορουν να συμβιωσουν ακομα στη ΝΔ συντηρητικοι και ακροφιλελευθεροι. Οι συντηρητικοι υποστηριζουν παραδοσιακες αξιες (Θρησκεια, Πατριδα, Οικογενεια ). Οι ακροφιλελευθεροι ειναι υποστηρικτες των αξιων της παγκοσμοιοποιησης (Αμεσο Κερδος, Διεθνισμος, Απολυτη Ελευθερια Ηθων). Αν υπαρξει σωστος συμβιβασμος τα πραγματα μπορει να πανε και καλα. Αν οχι, τοτε θα υπαρξουν νεες καταστασεις. Αν επικρατησουν οι ακροφιλελευθεροι, θα συνεργασθουν με τ'αδερφια τους του ΠΑΣΟΚ και των πασοκογενων γκροπουσκουλων (η συγγενεια τους: Αμεσο Κερδος, Διεθνισμος, Απολυτη Ελευθερια Ηθων) η/και με τα ξαδερφια τους της Αριστερας (συγγενεια: Διεθνισμος, Απολυτη Ελευθερια Ηθων) kai δεν θα παραμεινει πλεον κανεις συντηρητικος στην ΝΔ.
  Ευχαριστη ηταν η εκπληξη στην Γαλλια. Sτην UMP οι συντηρητικοι κατορθωσαν να επιβληθουν ωστε το κομμα της Δεξιας να μπορεσει να αντισταθει πολυ δυναμικα στο σχεδιο νομου για τον γαμο των ομοφυλοφιλων ζευγαριων . Και κατεβηκαν μαλιστα και σε διαδηλωση opou htan kai το Εθνικο Μετωπο της Λε Πεν!

  • dim avatar
   dim @ Zugzwang 22/04/2013 02:44:49

   Ακροφιλελεύθεροι σε όλα δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί... Μόνο ο Βαλλιανάτος είναι, και παίρνει 0.3%...

   Η ΝΔ μοιάζει καπως με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα... Φιλελεύθερη στα Οικονομικά θέματα, Συντηρητική στα Κοινωνικά, Πατριωτική στα Εθνικά...

   Αν τα θέσεις στους 3 αυτούς άξονες, ξεκαθαρίζουν κάπως τα πράγματα.... Στα οικονομικά, κεντροδεξιά σημαίνει "φιλελεύθερη οικονομία", και αποκλείουμε αριστερούς (κομμουνιστές, σοσιαλιστές) και ακροδεξιούς στα οικονομικα (ακρο - νεοφιλελεύθερους)

   Στα εθνικά, κεντροδεξιά σημαίνει "πατριωτισμός" και αποκλείουμε εθνομηδενιστές της αριστεράς και υπερεθνικιστές της ακροδεξιάς...

   Στα κοινωνικά υπάρχει ένα θεματακι... Κεντροδεξιά σημαίνει "συντηρητικός" στα κοινωνικά θέματα παραδοσιακών αξιών... Αν όμως αποκλείσουμε τους "υπερσυντηρητικούς" (ακροδεξιά πτέρυγα στυλ tea party στα κοινωνικά θέματα), και τους ακραία φιλελεύθερους, μπορεί να βρεθεί μια κοινή στέγη - κοινός τόπος ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους κεντρώους - μετριοπαθείς φιλελεύθερους στα κοινωνικά θέματα...

   Εξάλλου, αυτό που πρέπει πάντα να μας ενώνει είναι η κοινή λογική και το συμφέρον του συνόλου...

 17. Σπορέας avatar
  Σπορέας 21/04/2013 22:45:11

  Το κακό με τους φλώρους είναι ότι δεν είναι...καρδερίνες.

 18. Α avatar
  Α 21/04/2013 23:19:44

  Η ΝΔ, εν μέσω κρίσης αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για τη διάσωση του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου.
  Αν δούμε τον πολιτικό χάρτη στη χώρα μας, θα δούμε,
  1. τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα - φούσκα που θέλει να παριστάνει την αντιπολίτευση, που δημιουργήθηκε στα ξαφνικά και μετά την απότομη συρρίκνωση του πασοκ, με αντίρροπες τάσεις, με συνιστώσες χωρίς συνισταμένη.
  2. την Χ.Α. εδώ δεν υπάρχουν λόγια, εδώ πλέον μιλάμε για φασισμό.
  3. το εναπομείναν πασοκ, που το βαρύνει σε μεγάλο βαθμό η είσοδος της Ελλάδας στα μνημόνια, χωρίς πυξίδα, με ανεπαρκή ηγεσία.
  4. ΑΝΕΛ, ευκαιρικό κόμμα με μόνο λόγο ύπαρξης , τη διάσπαση της ΝΔ, ώστε να κόψει την αυτοδυναμία της, στις προηγούμενες εκλογές.
  5. ΔΗΜΑΡ, η αριστερά του ... τραβάτε με κι ας κλαίω, ναι μεν αλλά...
  6. ΚΚΕ , εκτός τόπου και χρόνου, θέλει να νεκραναστήσει το ¨αποτυχημένο¨ μοντέλο του υπαρκτού σοσιαλισμού.

  Όλα αυτά τα κόμματα υποβαθμίζουν την έννοια της πολιτικής, ο κόσμος δεν τα εμπιστεύεται, με ανεύθυνο και ασυνάρτητο λόγο, άρα ανεφάρμοστη πολιτική.
  Το μεγάλο βάρος πέφτει στην ΝΔ και ιδιαίτερα στον αρχηγό της , να την καταστήσει την ¨μοναδική ¨αξιόπιστη πολιτική δύναμη, με υπεύθυνο, απλό και κατανοητό λόγο, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και με ικανά στελέχη.
  Στελέχη με μεγάλο ειδικό βάρος, που έχουν διακριθεί μέσα στη ζωή και την κοινωνία, άνθρωπο της προσφοράς ,όχι πάντως παιδιά του κομματικού σωλήνα.
  Η ΝΔ, δεν καλείται απλά ενόψει του συνεδρίου της να φροντίσει για την ανανέωση, καλείται να διασώσει ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αυτό απειλείται στις μέρες μας και έχει ΧΡΕΟΣ η ΝΔ, να συντηρήσει και ν΄ανεβάσει την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του κόσμου, στην πολιτική και στους πολιτικούς.

 19. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/04/2013 23:59:50

  Συγγνωμη για την καθυστερηση απαντησης Σ/Κ γαρ.
  Αναφερομαι σε 2 αρθρα 1}'' Η αναγκη επανιδρυσης & ιδεολογικης ανασυγκροτησης της ΝΔ ''25.8.2012 Υπογραφη FactorX-ΣΜ & 2}''Ξανασχεδιαζοντας το 'Ινστιτουτο Δημοκρατιας '' 11.2.2013 Υπογραφη Σωτ.Μητραλεξης.Φιλτατε Σωτ.Μηταλεξη τωρα το βλεπω ειναι και τα 2 δικα σου .Μπραβο σου !Ειναι και τα 2 εξοχα και παντα επικαιρα .Παραμενουν kai ta 2 παρα ποδα στο πολιτικο μου Toolbox !Το 1 τελειωνει με ενα ηχηρωτατο ''Οι εχοντες ωτα ακουειςν,ακουετωσαν ''!

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Ραβινος 22/04/2013 01:13:52

   Σ' εὐχαριστῶ, ἀλλὰ τὸ ὑποπτευόμουν. Ἐδῶ ὑπάρχει ἕνα θεμελιῶδες λάθος. Ποιός σοῦ εἶπε ὅτι αὐτὰ συνιστοῦσαν «ιδεολογικο μανιφεστο της ΝΔ που θα παει για εγκριση στο συνεδριο» ἢ «κατα Σαμαρα ιδεολογικη πλατφορμα»;;; Ἢ ὅτι αὐτοὶ ποὺ τὰ ἔγραψαν εἶναι προσκεκλημένοι στὸ συνέδριο ὡς σύνεδροι, μὲ δικαίωμα λόγου; Οἱ τοπικές, οἱ κλαδικὲς καὶ οἱ νεολαῖοι πᾶνε στὰ κομματικὰ συνέδρια. Ποιός σοῦ εἶπε ὅτι ἔχουν τὴν στοιχειώδη ἔστω κάλυψη σὲ ἐπίπεδο οὐσίας καὶ σχεδιασμοῦ αὐτὲς οἱ ἀναζητήσεις στὶς διαδικτυακὲς κοινότητες; Ποιός σοῦ εἶπε ὅτι στὴ ΝΔ ἐνδιαφέρονται; Ποιός σοῦ εἶπε ὅτι ἡ ΝΔ δίνει δυάρα τσακιστὴ γιὰ ὅλα αὐτά;;;

   Ἐκεῖνοι οἱ προβληματισμοὶ γεννήθηκαν ἐρήμην τῆς ΝΔ καὶ ἀπ' ὅ,τι φαίνεται θὰ συνεχίζουν νὰ πορεύονται ἀπολύτως ἐρήμην τῆς ΝΔ. Ἡ ΝΔ δὲν ἐνδιαφέρεται γιὰ τέτοια πράγματα, καρατσεκαρισμένο. Μοῦ κάνει φοβερὴ ἐντύπωση πλέον ἡ κάποτε ὑπόθεση ὅτι μπορεῖ καὶ νὰ ἐνδιαφερόταν.

   • Αμφιβολία avatar
    Αμφιβολία @ Σωτ Μητραλ 22/04/2013 02:15:06

    Κι εμείς τι κάνουμε, αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται;

    Τα παρατάμε;

    Ο Γκρίλο, στην Ιταλία, ήταν καλύτερός μας;

    ΥΓ. Απολύτως ΤΙ_ΠΟ_ΤΑ δεν πρόκειται να βελτιωθεί, πολιτικά, εν ελλάδι, φίλτατε, αν οι ~4οάρηδες δεν e- ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΟΥΝ. Θυμίσου το, στα 60 σου, αυτό...

 20. Αμφιβολία avatar
  Αμφιβολία 22/04/2013 02:24:33

  @το εναπομείναν πασοκ, που το βαρύνει σε μεγάλο βαθμό η είσοδος της Ελλάδας στα μνημόνια

  Την ΙΔΙΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ, με των ΓΑΠ/Παπακωνσταντίνου οικονομική πολιτική ακολουθεί και η τωρινή κυβέρνηση των Σαμαρα/Στουρνάρα: κάνουμε Ο,ΤΙ ΠΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!

  • Α avatar
   Α @ Αμφιβολία 22/04/2013 09:15:55

   Με τη μεγάλη διαφορά, ότι αυτή η κυβέρνηση βρήκε μια κατάσταση που ήδη είχε διαμορφωθεί και την χειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δηλαδή και η χώρα δεν χρεοκόπησε, και το χρέος κουρεύτηκε και θα κουρευτεί κι΄άλλο, και η δανειοδότηση γίνεται και μάλιστα απρόσκοπτα και τα κοινοτικά κονδύλια ανάπτυξης μπαίνουν στην χώρα κλπ. ... αλλά το κυριώτερο είναι ότι παραμένουμε εντός ευρώ πράγμα που εξασφαλίζει την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ , του μελλοντικού εξωχώριου επενδυτή που θα βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα και θα δώσει δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.

   • Αμφιβολία avatar
    Αμφιβολία @ Α 22/04/2013 13:56:51

    Χαιρετώ σε, Α!

    @Με τη μεγάλη διαφορά, ότι αυτή η κυβέρνηση βρήκε μια κατάσταση που ήδη είχε διαμορφωθεί και την χειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    ΑΝ δεν μας είχε βάλει ο ΓΑΠ στο Μνημόνιο, όπως έλεγε η ΝΔ, τότε, τι θα χειριζόταν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο; Ε; Αφού η κυβέρνηση είναι μνημονιακή, θα πρέπει να στίσει άγαλμα στον πουρομπεμπέ ΓΑΠ.

    @Δηλαδή και η χώρα δεν χρεοκόπησε, και το χρέος κουρεύτηκε και θα κουρευτεί κι΄άλλο, και η δανειοδότηση γίνεται και μάλιστα απρόσκοπτα και τα κοινοτικά κονδύλια ανάπτυξης μπαίνουν στην χώρα κλπ.

    ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ έκαναν και οι ΓΑΠ/Παπακ. Όχι; και, μάλιστα, ήταν πρωτοπόροι και οι νυν τους αντιγράφουν: "Μία είναι η πολιτική μας: ακολουθούμε, ΠΙΣΤΑ, ό,τι μας λέει η Γερμανία/Τρόικα.

    @αλλά το κυριώτερο είναι ότι παραμένουμε εντός ευρώ πράγμα που εξασφαλίζει την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του μελλοντικού εξωχώριου επενδυτή που θα βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα και θα δώσει δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.

    Κι αυτοί παρέμειναν εντός ευρώ, φανατικά. Περί εμπιστοσύ νη ξένων επενδυτών, αγαπητέ, πεσ'τα σε καμιά κομματική συγκέντρωση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ. Γιατί τα στοιχεία λένε κάτι που κάνει τους επενδυτές να τρέχουν προς την άλλη μεριά:

    Στα 2,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα των Ταμείων + Αύξηση 1,7% των ανέργων το Μάρτιο + Μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 3,1 δισ. ευρώ

    • Α avatar
     Α @ Αμφιβολία 22/04/2013 19:19:25

     Άκουσέ με φίλε γιατί πρέπει να καταλάβουμε τις μεγάλες διαφορές:
     1.Η κυβέρνηση ΓΑΠ, είχε σχέδιο από πολύ νωρίς να μας χώσει στα δίχτυα του ΔΝΤ και το κατάφερε.
     Τότε ο Σαμαράς αν θυμάσαι έλεγε στον ΓΑΠ, πάρε μέτρα για να γλιτώσεις την μελλοντική τρόϊκα - μνημόνια. Πράγμα που δεν έκανε έγκαιρα ο ΓΑΠ και οδηγηθήκαμε εκεί που όλοι ξέρουμε.
     Αντίθετα, η κυβέρνηση του Σαμαρά, προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του προγράμματος που μας επιβλήθηκε και να απεγκλωβιστούμε μια ώρα αρχίτερα από τα μνημόνια.
     2. Η κυβέρνηση Σαμαρά λές ότι είναι μνημονιακή. Σου απαντώ ότι είναι τόσο μνημονιακή, όσο χρειάζεται για τον εξορθολογισμό του κράτους, της διοίκησης και των δαπανών της. Επίσης εργάζεται στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, πράγμα που συνάδει με την ιδεολογία της.
     Αν μου πεις ότι υπάρχει ύφεση, ανεργία, υπερβολικοί φόροι θα συμφωνήσω. Αλλά αυτή είναι η λάθος τακτική της Γερμανίας, που εφαρμόζει παντού το δόγμα της αυστηρής λιτότητας. Εμείς όμως τώρα και μέχρι ν΄αλλάξει η Γερμανική πολιτική, δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να μένουμε στο ευρώ, να μένουμε σταθεροί στην επίτευξη των στόχων του εξορθολογισμού του κράτους, ενώ παράλληλα να επιδιώκουμε την προσέλκυση επενδύσεων και τις αποκρατικοποιήσεις.
     3. Εδώ που κάνεις όμως το μέγα λάθος είναι ότι ισχυρίζεσαι ¨Κι αυτοί παρέμειναν εντός ευρώ, φανατικά¨, ξεχνώντας το περιβόητο δημοψήφισμα του ΓΑΠ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
     Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδιώχθηκε κακείν κακώς από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί (και πολύ σωστά) και στη συνέχεια εκδιώχθηκε και από την πρωθυπουργία , επίσης πολύ ορθώς.

     Μην προσπαθείς να συγκρίνεις τα ασύγκριτα, τη μέρα με τη νύχτα. Ο ένας σε πήγαινε ντουγρού για χρεοκοπία και εκτός ευρώ και ό άλλος ήρθε και τ΄ανέτρεψε αυτά και κάθε μέρα χτίζει την εικόνα μιας Ελλάδας που θα πρέπει να την εμπιστεύονται οι ξένοι.

     Και κάτι τελευταίο: Δεν ανήκω σε κανένα κομματικό γραφείο. Το μόνο που με χαρακτηρίζει, είναι ότι εμπιστεύομαι τον Α. Σαμαρά ως προς τις προθέσεις αλλά και ως προς την αποδοτικότητα των πράξεών του.

    • Αμφιβολία avatar
     Αμφιβολία @ Αμφιβολία 23/04/2013 02:31:45

     @.Η κυβέρνηση ΓΑΠ, είχε σχέδιο από πολύ νωρίς να μας χώσει στα δίχτυα του ΔΝΤ και το κατάφερε.

     ΔΗΛΑΔΗ,

     ο ΓΑΠ, αυτός ο γνωστός πουρομπεμπές, ανάγκασε Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί, Γιούνκερ και ΕΚΤ να φέρουν το ΔΝΤ και όλοι μαζί να μας βάλουν στο Μνημόνιο;

     Πέρα του κωμικού του πράγματος, μάθε ότι, η Γερμανία δεν έδινε λεφτά ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ στην συμφωνία/μνημόνιο...

     Όπως ίσως καταλαβαίνεις, δεν είμαστε για παραπάνω κουβέντες. Ειδικά μετά και από κείνο το "η κυβέρνηση είναι μνημονιακή λίιιιιγο, -όσο πατάει η γάτα". Time is limited, φίλτατε...

     Χαιρετώ!

 21. Αμφιβολία avatar
  Αμφιβολία 22/04/2013 02:41:19

  ΠΕΡΙ των... αδελφών μας, ΚΟΥΡΔΩΝ, το ανάγνωσμα:

  .. η Γερμανία κάλυψε την εξόντωση που διαπράττονταν από τον πολεμικό σύμμαχο της. Στο τέλος του πολέμου, θα επιτρέψει την φυγή και την φιλοξενία των δραστών της γενοκτονίας στο έδαφός της.

  .. ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 1.200.000 και 1.500.000, με τον αρμενικό πληθυσμό να κυμαίνεται ανάλογα με τα στατιστικά στοιχεία από 1,8 έως 2 εκατομμύρια.

  Οι δολοφόνοι υπεύθυνοι για την εξόντωση είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, στρατιώτες, ΚΟΥΡΔΟΙ*, είτε απλοί πολίτες...

  Σφαγές και εκτοπίσεις
  Μόλις οι άνδρες εκτελέστηκαν σε μικρές ομάδες έξω από την πόλη, ο αρμενικός πληθυσμός εκτοπίζεται.
  Διαιρείται σε φάλαγγες από γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, και οδηγείται έξω από την πόλη, ενώ οι επί μέρους σχηματισμοί αποδεκατίζονται από τους χωροφύλακες που είναι επιφορτισμένοι με τη συνοδεία, από ΚΟΥΡΔΟΥΣ* και πολιτοφύλακες.
  Le Nouvel Observateur com -21.04.2011
  ----------------------
  * ** «Βρισκόμουν ακόμη στην Ιταλία, όταν έλαβα από την Αθήνα, από τον Υπουργό της Κοινωνικής Προνοίας, τηλεγράφημα αν δέχουμαι ν’ αναλάβω τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου με ειδική εντολή να πάω στον Καύκασο όπου κιντύνευαν πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες και να προσπαθήσω να βρω τρόπο να μετακομιστούν στην Ελλάδα σώοι ..

  Έφυγα απο την Ιταλία, πέρασα από την Αθήνα, πήρα μαζί μου μια δεκαριά διαλεχτούς συνεργάτες, τους περισσότερους Κρητικούς, κι έφυγα για τον Καύκασο, να δω από κοντά πώς θα μπορέσουν να σωθούν οι χιλιάδες αυτές ψυχές. Από το νότο οι ΚΟΥΡΔΟι π ε τ ά λ ω ν α ν όσους Έλληνες έπιαναν, κι από το βορρά οι μπολσεβίκοι κατέβαιναν με φωτιά και με τσεκούρι. και στη μέση οι Έλληνες του Μπατούμ, του Σοχούμ, της Τιφλίδας, του Καρς, κι όλο στένευε γύρα από το λαιμό τους η θελιά, και περίμεναν, γυμνοί, πεινασμένοι, άρρωστοι, το θάνατο .. Περάσαμε τη Γεωργία, μπήκαμε στην Αρμενία, απόξω από το Καρς, τις μέρες εκείνες, είχαν πάλι πιάσει οι ΚΟΥΡΔΟΙ τρεις Έλληνες και τους είχαν π ε τ α λ ώ σ ε ι σα μουλάρια…»,

  Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο», κεφ. ΚΖ΄.

 22. ΚΜ avatar
  ΚΜ 22/04/2013 04:41:31

  Zugwang, έχεις απόλυτο δίκιο που επισημαίνεις το πρόβλημα. Για μένα, όλοι αυτοί που φωτογραφίζεις είναι εσωτερικός εχθρός. Δεν νοείται συνύπαρξη με αυτούς. Η μερική (και μόνον!) ταύτιση στα ελάσσονα (οικονομία) δεν μπορεί να υπερκεράσει την αντιδιαμετρική αντίθεση αναφορικά με τα όντως μείζονα (αξίες και ανθρωπολογικό υπόβαθρο). Και μην μου πει κάποιος ότι θεωρητικολογώ γιατί αρκεί να αναφέρω επιγραμματικά συγκεκριμένα ζητήματα: απόδοση ιθαγένειας, «γάμος» ομοφυλοφίλων και υιοθεσίες, θρησκευτικός αποχρωματισμός, σχέδιο Ανάν, βιβλία ιστορίας (ή «ανασκευή εθνικής αφήγησης», όπως έγραφε εδώ μέσα ένας από δαύτους πρόσφατα), «κοινωνία ατόμων» (!!), ανοιχτή κοινωνία, ιδιωτικοποίηση στρατού και δεν συμμαζεύεται...

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΚΜ 22/04/2013 18:26:52

   Συμφωνουμε!

 23. Νικήτας avatar
  Νικήτας 22/04/2013 21:48:53

  Ανατίναξη είναι η σωστή λέξη.
  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος όσο ικανός και αποφασισμένος είναι ο κάθε πρόεδρος
  για να σταματήσει η διάλυση που επιφέρουν οι κάθε είδους μηχανισμοί που δρούν σε ένα κόμμα εξουσίας σαν την νου δού ανεξέλεγκτοι .
  Είναι πολλά τα χρόνια και τα φίδια είναι παντού και μεγάλα ώστε όσες γάτες και αν πετάξει ο αρχηγός το φαρμάκι θα τις σκοτώσει.
  Στην επερχόμενη κοινωνική έκρηξη που οι μάσκες - όσες μείνανε δηλαδή - θα πέσουν , ο λαός θα γυρέψει πρότυπο αλήθειας που ας μην γελιόμαστε δεν υπάρχει στους γόνους και τους επίγονους.
  Ούτε στα εκτρώματα του κομματικού σωλήνα και του μηχανισμού δεν πα να έρχονται πρώτοι σε σταυρούς .
  Εδώ που τα λέμε δεν θα ιδρώσει και κανενός μπούλη το αυτί.
  Θα παρηγορηθούν στις καταθέσεις του κομματικού αγώνα αφήνοντας της θέση σε άξιους που θα εμπνέυσουν και δώσουν λύσεις γιατί απλά τα κάθε είδους προβλήματα θα τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι δικά τους.

  Είπαμε α ν α τ ί ν α ξ ή !
  Θέλει όμως άντερα.

 24. Α avatar
  Α 23/04/2013 08:55:32

  : ο ΓΑΠ, αυτός ο γνωστός πουρομπεμπές, ανάγκασε Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί, Γιούνκερ και ΕΚΤ να φέρουν το ΔΝΤ και όλοι μαζί να μας βάλουν στο Μνημόνιο;

  Για τον ρόλο του ΓΑΠ , στο πως μπήκαμε στο μνημόνιο θ΄αποφασίσουμε κάποια στιγμή. Πάντως με το που εκλέγεσαι κυβέρνηση αν δίνεις επιδόματα από το πουθενά, αν μαγειρεύεις το έλλειμα, αν δεν παίρνεις 20 δις από τις αγορές, αν κατηγορείς τη χώρα σου ως διεφθαρμένη και τελικά βγαίνεις από τις αγορές, τι πιθανότητες έχεις σαν χώρα και οικονομία; Και βέβαια θα μπεις στα μνημόνια και σε προγράμματα προσαρμογής.
  Αυτά είναι πράγματα και πράξεις που έστω και κατ΄ελάχιστο συγκρίνονται με τις πράξεις της σημερινής κυβέρνησης; Έλεος... αν δεν βλέπουμε τις εξώφθαλμες διαφορές ....
  Σήμερα θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε σε πρόγραμμα προσαρμογής και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, δεν υπάρχει άλλο εναλλακτικό και επίσης ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.
  Άρα, ας διορθωθούμε εμείς πρώτα σαν κράτος σαν διοίκηση, που λόγω της κρίσης γίναμε ρεζίλι διεθνώς για το Οθωμανικού τύπου ρουσφετολογικό κράτος και όλες τις απαρχαιωμένες δομές διοίκησης και μετά ας τα βάλουμε και με τους ξένους που μας δανειοδοτούν σήμερα και μπορούμε ν΄αναπνέουμε. Δεν χρειαζόμασταν κανένα μνημόνιο να μας επιβληθεί, μόνοι μας έπρεπε να κάνουμε τις δομικές αλλαγές για να έχουμε θέση ανάμεσα στα σύγχρονα κράτη.
  Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως ήταν καθοριστικός για όλο αυτό το μόρφωμα του κράτους και επίσης εγκληματικός για το πως οδηγηθήκαμε εκτός αγορών.

 25. Ραβινος avatar
  Ραβινος 23/04/2013 20:20:54

  Επιτρεπτε μου να απαντησω στον κ Μητραλεξη αλλα και σ'εσας σ'αυτο ''το παραταμε'' που γραψατε και με συγκλονισε γιατι ποτε και για τιποτα σ'ολη μου την ζωη δεν παρατησα την αναζητηση του δικαιου οσο κι αν μου κοστισε .Προτεινω στο φιλτατο Μητραλεξη ο οποιος ειναι βιρτουζος της γραφιδας να συνταξει ενα μανιφεστο {δεν θελει πολλες σελιδες } το οποιο να τεθει για προσυπογραφη εδω στο antinews { με την τεχνικη & αδεια του Factor X}και μολις πιασουμε τις 1.000 υπογραφες {το 1 τοις χιλιοις του 1.000.000 ψηφοφορων του Νοεμ.του 2009 } να το στειλουμε στον Γραμματεα της ΝΔ Κεφαλογιαννη με προταση για εισηγητη εκπροσωπο μας στο συνεδριο τον κ Μητραλεξη και ας το αγνοησει και μετα εδω ειμαστε !Τι λετε ?

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Ραβινος 24/04/2013 14:52:21

   Τὸ κλὰμπ εἶναι κλειστὸ κ. Ραβίνε. Πιὸ κλειστὸ δὲν γίνεται.

   Ἐδῶ οὔτε κἂν στὸ συνέδριο δὲν μποροῦμε νὰ συμμετάσχουμε, παρὰ μόνον ὡς... περαστικοί («Παρατηρητές») - τὸ ρώτησα στὰ κεντρικὰ καὶ μὲ διαβεβαίωσαν (εἶναι «τὸ μεγαλειῶδες κίνημα τῆς βάσης», θυμᾶσαι;). Εἴμαστε ἀνεπιθύμητοι Ραβίνε, πάρτε το χαμπάρι. Ἀμέσως μόλις μοῦ κατέστη ἐπαναλαμβανομένως σαφὲς ὅτι τὸ κλὰμπ εἶναι κλειστὸ καὶ ἔχει «πόρτα», ἔκλεισα κι ἐγὼ εἰσιτήρια τὶς ἴδιες μέρες γιὰ ἕνα συνέδριο στὴν Ὀξφόρδη, νὰ ἀναπνεύσουμε μιὰ στάλα καθαρὸ ἀέρα, νὰ βροῦμε τὴν ὑγιειά μας. Ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.