#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/11/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναζητώντας τον Σαμαρά

[caption id="attachment_132984" align="alignnone" width="600" caption="Η έκφραση του Σαμαρά τα λέει όλα"][/caption]

Σε κάθε ηγέτη εκφράζονται διαφορετικές και αντίθετες τάσεις. Έτσι και στο πρόσωπο του Σαμαρά αντανακλώνται σήμερα οι διαφορετικές τάσεις και συγκρούσεις στη ΝΔ και ευρύτερα την κεντροδεξιά παράταξη: Λαϊκή δεξιά, σκληρή πατριωτική δεξιά, "σαμαρικοί", "καραμανλικοί", συστημικοί, σε ένα εκρηκτικό μίγμα με αριβίστες και τυχοδιώκτες της πολιτικής.

Οι συγκεκριμένες τάσεις εκφράζονται  και στα άτομα του λεγόμενου αρχηγικού περιβάλλοντός της  Συγγρού (επειδή ο Σαμαράς αυτούς που πραγματικά εμπιστεύεται τους κρατάει μακριά για να μην καούν): Από την μια ασυμβίβαστοι της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς και από την άλλη καραμανλικοί, καριερίστες συστημικοί και διάφοροι θεωρητικοί ξεκομμένοι από την κοινωνία. Μαζί με εκπροσώπους της καθεστωτικής αριστεράς.

Θαρρώ επίσης ότι και στο μυαλό του Σαμαρά κυριαρχούν δύο τάσεις, αυτή της αστικής πολιτικής ευγένειας και εκείνη του ρηξικέλευθου πολιτικού. Μέσα στον Σαμαρά θα συγκρούονται επίσης πάντα η μόρφωση και η καταγωγή του από την μια και οι ανάγκες του καθημερινού πολιτικού ρεαλισμού από την άλλη.

Αυτό το εκρηκτικό μίγμα κάνει τον ηγέτη Σαμαρά που πολλούς έκανε να τον αγαπήσουν, άλλους να τον μισήσουν και άλλους (όπως τώρα) να ...βγουν από τα ρούχα τους.

Με βάση τα προηγούμενα θα επιχειρήσω τώρα να δώσω μια εξήγηση των όσων συνέβησαν μέχρι τώρα.

Ενώ από την αρχή που ανέλαβε την ΝΔ ο Σαμαράς κινήθηκε ξεκάθαρα με ρηξικέλευθους όρους, ασκώντας μία αντιμνημονιακή πολιτική με κύριο στόχο τον απεγκλωβισμό από τα δεινά του μνημονίου και την  διασφάλιση της Ζωής, της Ελευθερίας και της Περιουσίας του λαού (κοινωνικός φιλελευθερισμός), ξαφνικά βλέπουμε μια στροφή προς την αστική πολιτική συμβατικότητα.

Μήπως  τον φόβισαν με την υποτιθέμενη χρεοκοπία, που αν διαβάσει κάνεις τις τελευταίες οικονομικές αναλύσεις θεωρείται απίθανη, τουλάχιστον για το πρόσεχες διάστημα;

Γιατί υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι αν οι Γερμανοί, ήθελαν να χρεοκοπήσουμε θα το είχαν κάνει εδώ και καιρό και δεν θα μας κρατούσαν ζωντανούς με νύχια και με δόντια, για να διασώσουν την Ιταλία και την Ισπανία. Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρίσκεται και αυτό υπό κατάρρευση, με μια Μέρκελ και έναν Σαρκοζί να καταβάλουν απέλπιδες τάχα προσπάθειες για να μην καταρρεύσει, αλλά στην πραγματικότητα να προωθούν την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Κάτι που όλο και περισσότερο το θεωρούν χρονικά αναπόφευκτο.

Μήπως τον φόβισαν, λέγοντάς του ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για  μία μετωπική σύγκρουση με το πράσινο κράτος και ότι θα πρέπει να περιμένει την πλήρη κατάρρευση του  και μετά να επιτεθεί; Ενώ όλοι καταλάβαιναν ότι με μία έφοδο το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταρρεύσει;

Δηλαδή, κάνεις εκλογές και διαπραγματεύεσαι με την Ευρώπη, δεν αφήνεις τον αντίπαλο να ζήσει. Και ειδικά όταν αυτός λέγεται ΠΑΣΟΚ. Και δεν ακούς αυτές τις συντηρητικές και άσχετες με την κοινωνική πραγματικότητα φωνές που σε περιτριγυρίζουν.

Ο Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ με κινηματικές διαδικασίες. Αν δεν ήταν αυτές η Ντόρα θα ήταν σήμερα αρχηγός της ΝΔ.

Στην πορεία ο Σαμαράς εγκατέλειψε τις κινηματικές διαδικασίες και άρχισε να συμπεριφέρεται σαν ένας ευγενής και πολιτισμένος αστός πολιτικός , έχοντας όμως απέναντί του τους αδίστακτους τυχοδιώκτες του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής. Πίστευε και πιστεύει ότι χάρις στην  ευφυΐα του, την μόρφωσή του και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές θα κάνει τα.... ¨σαμαρικά" του, θα τους μπερδέψει όλους, και στο τέλος θα περάσει το δικό του.

Ζήσαμε αυτήν την λογική όλες αυτές τις ημέρες. Σε μια στιγμή που ήταν ξεκάθαρο ότι το πράσινο κράτος βρισκόταν υπό κατάρρευση και με μία συντεταγμένη επίθεση θα συντριβόταν, ο Σαμαράς για μια ακόμα φορά δεν επέλεξε την τακτική της ρήξης. Αντιθέτως προτίμησε με αλλεπάλληλες κινήσεις στην σκακιέρα της πολιτικής να αποδομήσει τον Παπανδρέου και να οδηγήσει τις εξελίξεις σε αυτήν την κυβέρνηση - συμβιβασμό, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών του με τον Παπανδρέου και το "σύστημα".

Τι πέτυχε θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Είναι όμως αδύνατον να υπάρξει για πολύ καιρό αυτή η κυβέρνηση συμβιβασμού  διαπλοκής - πολιτικών. Οι εσωτερικές αντιφάσεις της και η κοινωνική πραγματικότητα καθιστούν λίαν αβέβαιο το μέλλον της. Και όπως έχουμε ξαναγράψει καλοθρεμμένα golden boys πως να τα βάλουν με street fighters των Εξαρχείων; - βλέπε προσεχώς επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Η τακτική Σαμαρά συνοψίζεται στα εξής: Αν επιτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι δική του επιτυχία. Αν αποτύχει θα το εκμεταλλευτεί και θα οδηγήσει τη ΝΔ στην εξουσία.

Θα επιχειρήσει δηλαδή να επαναλάβει αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης με την κυβέρνηση Ζολώτα - γι αυτό και "παίζουν" δίπλα του συγκεκριμένα πρόσωπα που γίνονται τώρα στόχος επικρίσεων.

Προσωπικά θεωρώ ότι όταν κανείς αγνοεί τον λαό, ειδικά όταν αυτός ο λαός στήθηκε ώρες ολόκληρες για να τον βγάλει αρχηγό, μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες. Ο ίδιος άλλωστε το είπε πρόσφατα στην Βουλή, μιλώντας για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου: «Τα γεγονότα αυτά πρέπει να δώσουν σε όλους μας ένα μάθημα. Έχει πια ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν μόνο κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη των εκλογών. Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια από τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού από τη μάταιη αναμονή για να δει κάποια έστω «χαραμάδα» προοπτικής  για καλύτερες μέρες που δεν έρχονται, μας, έχουν οδηγήσει σε μιαν άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία των Ελλήνων, εναντίον ολόκληρου του σημερινού πολιτικού συστήματος”.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Σαμαράς είναι ένας πατριώτης πολιτικός που ενεργεί για το καλό της Ελλάδας και όπως είπε πρόσφατα ο ίδιος "δεν επέστρεψε για να συμβιβασθεί". Γι αυτό είμαι σίγουρος πως θα αντλήσει γρήγορα τα συμπεράσματα από αυτήν την μάχη, θα καταλάβει ότι οι αστικές ευγένειες ήταν για άλλες εποχές και θα ξαναδούμε τον ρηξικέλευθο Σαμαρά. Επειδή η ίδια του η πολιτική ιστορία, αποδεικνύει ότι πάντα ήταν ρηξικέλευθος υπερασπίζοντας  την πατρίδα και τον λαό με όποιο κόστος.

Το παιχνίδι μόλις άρχισε...

Ε.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anatoli avatar
  Anatoli 11/11/2011 07:24:08

  Ακριβώς! Στην φωτογραφία αναφέρομαι....

 2. NONOS avatar
  NONOS 11/11/2011 07:29:30

  Βασικη αρχη των "πολιτικών παιχνιδιών"στην σκακιερα της πολιτικής ειναι "το μη μαχεσθε των δεδομενων".Ποιά λοιπόν ηταν τα δεδομενα τα οποία υψωνονταν τειχος αδιαπεραστος για τον Σαμαρα?
  1. Οτι ειχε να αντιμετωπίσει ενα Πρωθυπουργό που αλλα ελεγε και αλλα εννοούσε
  2. Οτι η κοινωνικη εκρηξη ειναι προ των πυλών με απροβλεπτες συνεπειες
  3. Οτι το οικονομικο κατεστημενο της Ευρωπης ειναι "στημενο" εις βαρος της χωρας.
  4. Οτι στην Ελλάδα υπερισχυει το συναισθημα της λογικης
  5. Οτι η επαπιλουμενη χρεωκοπία ειναι προ των πυλών
  6. Τα εγκάθετα ΜΜΕ θα προπαγανδιζαν ασυστολα σε βαρος του
  7. Οτι "οποιος ακολουθει ακριτα την οδο της εξουσίας αποκρυπτει την αληθεια"
  8. Να επιλεξει αναμεσα στο κομματικο και στο εθνικο καθήκον.
  Εκτιμώ οτι σοφα επραξε και "συμβιβαστηκε" η πραξη θα το δειξει ας μη προτρεχουμε....

  • ifigenia avatar
   ifigenia @ NONOS 11/11/2011 07:34:33

   προφάσεις εν αμαρτίαις........

   • Greek Voter avatar
    Greek Voter @ ifigenia 11/11/2011 13:47:51

    Θα συμφωνήσω απολύτως.

  • karamanlikos avatar
   karamanlikos @ NONOS 11/11/2011 10:45:39

   Ο Σαμαράς είναι ηγέτης!!! Δεν είναι ο κοινός Έλληνας πολιτικός.
   Ως πραγματικός Έλληνας επέλεξε να ενώσει και όχι να διχάσει, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο Καραμνλής. Αυτό είναι το εθνικό καθήκον ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
   Η νέα μεταπολίτευση δεν θα φτιαχτεί με παλιά υλικά, ούτε με καθεστωτικούς αριστερο-δεξιούς συμβούλους και παρατρεχάμενους που σκέφτονται παραδοσιακά επενδύοντας σε αυτό που έμαθαν πολύ καλά να κάνουν: απαξιώνουν, διχάζουν, καταστρέφουν για να αποκήσουν την καθεστωτική καρέκλα...
   Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού...
   Αυτή την ώρα είναι εφικτό να προχωρήσει η χώρα ήρεμα και ομαλά ώστε να μπορέσει να αποκτήσει έναν αξιόπιστο ηγέτη.
   Γιατί τούτη την ώρα του πολέμου η αξιοπιστία, η πίστη στο στόχο και η εθνική προσήλωση αποτελούν τα πιο βασικά όπλα για την αντιμετώπιση της, παραλλαγμένης με δημοκρατία, χούντας της ευρωπαϊκής ελιτ.

   • Lampros avatar
    Lampros @ karamanlikos 11/11/2011 12:22:05

    +1000000

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ karamanlikos 11/11/2011 14:51:32

    Αν είναι αλήθεια ότι ο Αρβανιτόπουλος ακούγεται για Παιδείας, ο Πρόεδρος έχει ήδη αρχίσει να τιμά την εμπιστοσύνη μου.

  • Καραγιάννης Θανάσης avatar
   Καραγιάννης Θανάσης @ NONOS 11/11/2011 11:10:49

   Πολύ σωστό το σχόλιο σου. Η λογική λέει ότι ορισμένες φορές κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι, εάν επιθυμείς να επιτύχεις τον τελικό σου σκοπό, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η σωτηρία της χώρας. Αυτό νομίζω - και μόνο - είεχε και έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς.

  • ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
   ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ @ NONOS 11/11/2011 12:57:28

   + 1000 000 !

 3. Nikolaos avatar
  Nikolaos 11/11/2011 07:32:39

  Οι πολίτες κατανοούν το Σαμαρά. Δεν φαίνεται να έχει παραβιάσει τις διακηρυγμένες αρχές του έως τώρα. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της π.τ.δ. που πρέπει να είναι ο κατατατικός χάρτης της νέας Κυβέρνησης. ΄Ομως, στην ολιγόμηνη λειτουργία της Κυβέρνησης αυτής κρύβονται οι παγίδες. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν είναι συνέχεια της προηγούμενης. Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Επομένως βασική αρχή στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Αν συμβεί αυτό ο Σαμαράς θα αποφύγει πολλές παγίδες που τον περιμένουν. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

 4. mx avatar
  mx 11/11/2011 07:37:32

  asxeto alla poly sxetiko......watch...
  //www.youtube.com/watch?v=5XrKO7MZ7s4&feature=player_embedded#!

 5. «Ήπειρος, η πατρίδα μας» avatar
  «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 11/11/2011 07:44:07

  Μακάρι να έχεις δίκιο. Μακάρι να επαληθευθείς και στις προβλέψεις σου για το καλό της παράταξης, που είναι πάνω από τα πρόσωπα, και της χώρας. Πάντως μας προβλημάτισε πάρα πολύ... Οδυσσεύς

 6. Anatoli avatar
  Anatoli 11/11/2011 07:45:20

  Αγαπητή/Αγαπητέ Ε.Σ.

  Ωραίο άρθρο, και κάποια ΄ς' και οξείες που ξέφυγαν το κάνουν ακόμη πιό βαθυστόχαστο....ναί νομίζω πώς όχι μόνο εμείς αλλά και ο Πρόεδρος μάλλον θα έχει βγεί από τα ρούχα Του και το 'προσεχές' εύκολα θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ΄πρόσεχε'.
  Πολύ καλή η ανάλυσή Σας 'γι 'αυτούς που εμπιστεύεται και προστατεύει γιατί δεν θέλει να καούν' και ότι είναι πατριώτης πολιτικός. Το πιστεύω ακράδαντα και όλοι μας θέλω να πιστεύω αλλά δεν είναι καιρός να τους έχει ως ασπίδα πάντοτε κοντά του? Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει ξανά στις καρδιές μας και να μας πεί 'να εμείς είμαστε μια γροθιά και είμαστε και θα είμαστε πάντοτε κοντά σας'. Μας έχει μπερδέψει με τις αστικές ευγένειες τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ νοιώθω πολύ πληγωμένη.......και προβληματισμένη.....

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Anatoli 11/11/2011 10:01:54

   Aγαπητή Anatoli,
   Αυτές τις αϋπνες γιά τον Ελληνισμό ώρες, έχετε χρόνο, αυτόκλητα να διορθώνετε « κάποια ΄ς’ και οξείες που ξέφυγαν το κάνουν ακόμη πιό βαθυστόχαστο" και το ‘προσεχές’ εύκολα θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ΄πρόσεχε’ », ενώ ταυτόχρονα, προφανώς σάς διαφεύγει η πεμπτουσία του εξαιρετικού αυτού Αρθρου.

   Πληγωμένες μπερδεμένες…….και προβληματισμένες….. αυτόκλητες ορθογράφοι-διορθωτές, περισσεύουν αυτές τις ώρες. Respect.

 7. Νίκος Χειλάς avatar
  Νίκος Χειλάς 11/11/2011 08:03:13

  'Η ο Σαμαράς έπεσε στην καλοστημένη παγίδα του ΠΑΣΟΚ και ακύρωσε όλη την προοπτική που έδινε στην παράταξη ρίχνωντας την στο ίδιο λάκο με τον Παπανδρέου, ή είναι και ο ίδιος μέρος της όλου θέατρου σε βάρος του λαού και της χώρας παίζοντας και αυτός το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της προσπάθειας να "ηρεμήσει" ο κόσμος από τον χάος ποιυ του έχουν επιβάλλει και που τώρα θα γίνει πιο οδυνηρό.

 8. Ρεζβερατρόλης avatar
  Ρεζβερατρόλης 11/11/2011 08:14:46

  Η Ελλάδα σήμερα είναι ανακουφισμένη που ο Σαμαράς επιτέλους άκουσε την φωνή των λογικών που - ευτυχώς λάθος - είχαμε πιστέψει ότι είχαν εκλείψει παντελώς από τη ΝΔ.
  Οχι η κρίση δεν είναι θεωρία συνομωσίας, ούτε το τεράστιο έλλειμά μας που οι κυβερνήσεις των 4 τελευταίων χρόνων συνέβαλλαν τα μέγιστα γι αυτό.
  Τώρα αυτό που κάθε λογικός Ελληνας προσεύχεται είναι ν' αφήσουν αυτή την κυβέρνηση να δουλέψει χωρίς να τρικλοποδιές απ' οπουδήποτε.
  Η κυβέρνηση Παπαδήμου άλλωστε μπορεί και πρέπει να είναι η χαραυγή μιας νέας πολιτικής στην Ελλάδα, μακριά από λαικισμούς, υστερίες, εύκολες υποσχέσεις, και κάθε τι παλαιοκομματικό.
  Όσοι την βοηθήσουν σε αυτό και την Ελλάδα θα βοηθήσουν και οι ίδιοι θα βγουν κερδισμένοι.

 9. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 11/11/2011 08:16:42

  ....Από την μια ασυμβίβαστοι της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς και από την άλλη καραμανλικοί, καριερίστες συστημικοί και διάφοροι θεωρητικοί ξεκομμένοι από την κοινωνία...

  Ε.Σ., αν όντως ίσχυε αυτό που γράφεις, τότε η πατριωτική και λαϊκή δεξιά αριθμεί κάτι λίγες χιλιάδες άτομα (όσους δηλαδή έπαιρνε η ΠΟΛΑΝ, άντε και κάποιους που υπάρχουν στο ΛΑΟΣ παραπλανώμενοι από τον Καρατζαφέρη).
  Ενώ το άρθρο σου είναι αρκετά αξιόλογο, θεωρώ ότι περιχαρακώνεσαι (και πιθανώς αυτοπροσδιορίζεσαι) πίσω από μία αρκετά άστοχη έκφραση.
  Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς εκφραστής της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, απλά τυγχάνει η τάση αυτή να είναι στην ηγεσία της ΝΔ αυτή τη στιγμή (για να μην παρεξηγούμαστε, προσωπικά το επικροτώ και συντάσσομαι).
  Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που τον βγάλανε είναι/είμαστε αυτοί που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση προσφέρανε τα, πενιχρά έστω, αποτελέσματα στη ΝΔ, αρνούμενοι να υποκύψουν στο μηδενισμό απέναντι στην πολιτική (που θα είναι και ο κύριος αντίπαλος στις επόμενες εκλογές).

  • madprof avatar
   madprof @ Κώστας Χ. 11/11/2011 10:38:48

   "... αρνούμενοι να υποκύψουν στο μηδενισμό απέναντι στην πολιτική (που θα είναι και ο κύριος αντίπαλος στις επόμενες εκλογές)"
   Μήπως είσαι υπερβολικός;
   Αυτό που υπάρχει στην εγχώρια αποκαλούμενη "πολιτική αρένα" είναι συρφετός μαφιόζικων γκρουπούσκολων ατάκτως συνδεδεμένων με δεσμούς αίματος (Κούληδες, Αρούληδες, Μιλτούληδες και λοιπά ζωντανά (sic!), Ελενίτσες, Κουλίτσες, Παναριτίτσες και λοιπές -ίτσες), πλαισιωμένοι από ορισμένους ανίδεους "ιδεολόγους", "οραματιστές" για να δένει η δημαγωγοΛασταρχοπολιτική Σούπα του μέλανα ζωμού που θέλοντας και μη, θα υποχρεώνονται οι πολίτες να καταπίνουν!

  • Λόγιος avatar
   Λόγιος @ Κώστας Χ. 11/11/2011 11:09:09

   Φίλε μην είσαι απόλυτος για το ποιοι ψηφίζουν ακόμη νδ, ως προς τις ιδεολογικές τοποθετήσεις τους. Σε ό,τι με αφορά, εγώ που είμαι δεξιός (κι όχι "φιλελεύθερος", "κεντροδεξιός", "του μεσαίου χώρου" και τέτοια) και, θέλω να πιστεύω, πατριώτης, δεν ψήφισα τίποτα ούτε στις τελευταίες εκλογές, ούτε το 07. Κι αυτό γιατί εξαντλήθηκε η υπομονή μου με τους καραγκιόζηδες που υποτιμούν την νοημοσύνη μου. Έλεγε ότι θα παλέψει για "επανίδρυση του κράτους" ο ..., να μην πω, κι αυτός με όλη την κωλοκυβέρνηση του φοβούνταν να κυβερνήσουν. Μην τυχόν και τους πει ο "ιός" της ελευθεροτυπίας "δεξιούς". Γιατί εγώ ο δεξιός να τους ψηφίσω τους γελοίους όταν είδα τον πούστη τον Σρέντερ να πετά κατάμουτρα στον δικό μας αυτό το "mazedonia" και ο δικός μας να μην λέει λέξη; 'Οταν για πρώτη φορά στα χρονικά είδα τους ευζώνους να φεύγουν από τον Άγνωστο, λόγω επεισοδίων;;;!!! Που μερικές εκατοντάδες αλήτες καίγαν την Αθήνα για μέρες τελείως ανενόχλητοι;;; Που έγινε το κέντρο της Αθήνας γκέτο των λάθρο;;; (επί νέας δημοκρατίας άρχισε αυτό το χάλι να παίρνει τέτοιες διαστάσεις). Που η παιδεία παραδόθηκε στους Βερέμηδες και στις Ρεπούσηδες;;; Γιατί να τους ψαναψηφίσω;;; Για να μην ξανάρθει η χολέρα;;; Έχω βαρεθεί να βρίσκομαι σε αυτό το δίλημμα κάθε φορά που έρχονται εκλογές μετά από διακυβέρνηση νδ.
   Για τον Σαμαρά, ναι μου άρεσε η ατζέντα με την οποία κέρδισε την ηγεσία του κόμματος. Αλλά είμαι πολύ δύσπιστος ακόμη για το πως θα κυβερνήσει, αν και όταν. Αυτό το κόμμα μου έχει δώσει κάθε δικαίωμα να είμαι δύσπιστος.

 10. Σωτήριος Κομνηνός avatar
  Σωτήριος Κομνηνός 11/11/2011 08:24:17

  Ετοιμαστείτε για αφάνταστα σκληρά μέτρα. Επίσης να ξεχάσετε και τις εκλογές. (ΠΑΣΟΚ 153 και ΛΑΟΣ 9 + ΝΤΟΡΑ 3 + (ΝΤΟΡΑ εντός ΝΔ 4-5) μιά χαρά έχουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν πάνε να κουρεύονται όσοι είπανε για εκλογές).

  Μεγάλο ατόπημα Σαμαρά. Λυπάμαι πραγματικά γιατί τον ψήφισα και για αρχηγό της ΝΔ και τώρα βλέπω ότι πήγε στράφι η ψήφος μου. Μία από τα ίδια μάλλον. Κι αυτός πολύ μικρός για τις περιστάσεις, οι οποίες και μάλλον θα τον παραμερίσουν στο διάβα τους.

  • markos avatar
   markos @ Σωτήριος Κομνηνός 11/11/2011 13:21:23

   ξεχασες τις εδρες τις νδ

 11. Maria-Maria avatar
  Maria-Maria 11/11/2011 08:36:01

  Ε.Σ

  Το κειμενο σας, απο τα αντικειμενικοτερα που εχω διαβασει εδω μεσα τις τελευταιες μερες, με μι μικρη παρεμβαση αν μου επιτρεπεται .

  Αν επιτυχει ο κυριος Παπαδημος, δεν θα ειναι επιτυχια του Σαμαρα, αλλα του ιδιου του Παπαδημου. Και εδω θα πρεπει να προσεξετε, αυτο τωρα που ονομαζεται ως κοινωνικη απαξιωση των μεγαλων παραταξεων μην μεταλαχτει σε επιτυχια του "κανενα" ........

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ Maria-Maria 11/11/2011 10:24:41

   Πολύ σωστά. Επιτυχία του Παπαδήμου θα είναι επιτυχία της Κυβέρνησης του Παπαδήμου και όχι της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα τον στηρίξει.

   Τι θα του πει ο Σαμαράς; "Μπράβο Λουκά πολύ καλά τα έκανες, σήκω τώρα εσύ να κάτσω εγώ"; Μην υποτιμούμε την απλή λογική. Όποιος έχει τον μέσο νου ξέρει ότι: "ενδεκάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις".

   Να σημειώσω ότι εύχομαι να πετύχει ο Παπαδήμος υπερασπιζόμενος το συμφέρον της Ελλάδας (δυστυχώς δεν το πιστεύω), για να έχουν μέλλον τα παιδιά μου στη χώρα τους.

 12. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 11/11/2011 08:38:43

  Οταν αρχισεις να δεχεσαι εκβιασμους και αναγκαζεσαι να δηλωσεις:...Εδω που φτασαμε η εφαρμογη της συμφωνιας της 27ης Οκτωβριου των Βρυξελλων ειναι αναποφευκτη...
  Ε τοτε μην περιμενεις οτι θα τελειωσουν οι εκβιασμοι εις βαρος σου και κατ'επεκτασιν εις βαρος της Χωρας.
  Οι μεγαλοι πολιτικοι ανδρες αναδεικνυονται μεσα απ' τα ΟΧΙ στους δυναστες
  των Λαων.
  Επιτυχια της συγκυβερνησης Παπαδημου σημαινει μεγαλα δεινα για το Λαο
  και ως εκ τουτου ειναι αφελες να ισχυριζεσθαι οτι απ' αυτην την επιτυχια θα προσπορισει ωφελη ο Σαμαρας.
  Με την σταση του ο Σαμαρας ετρωσε το ηθικο οχι μονο των παραδοσιακων ψηφοφορων της Ν.Δ. αλλα και των αλλων πατριωτικων δυναμεων που ειναι εγκλωβισμενοι στα αλλα κομματα και ειχαν πιστεψει σ'αυτον και θα τον ακολουθουσαν.
  Κριμα.

 13. σίγουρος avatar
  σίγουρος 11/11/2011 08:41:19

  Σε ποιο ακριβώς σημείο έκανε το συμβιβασμό ο Σαμαράς όπως λέτε; Ήταν ηθελημένος, φοβικός, ή προερχόμενος εκ λάθους; Κατά τη γνώμη μου είναι ζωτικής σημασίας να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.

 14. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 11/11/2011 08:42:50

  Λοιπόν κύριοι,
  αυτές τις ημέρες σχολίασα ελάχιστα.Παρ' όλ΄ αυτά είδα μέσα στα σχόλια των άρθρων πολλά άγνωστα nicknames να κατηγορούν το Σαμαρά.

  Είδα τρολάρισμα σε απίστευτο βαθμό.Εξαπτέρυγα,ντοράκια και αθανασακηδάκια έκαναν μαζικό ντου στο αγαπημένο μας antinews προσπαθώντας να διαμορφώσουν κλίμα εναντίον του Αντώνη.

  Έτσι αποστασιοποιήθηκα και περιμένα ψύχραιμα να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός.

  Λοιπόν σήμερα, θέλω να καταθέσω ότι συνεχίζω να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατριώτη Αντώνη Σαμαρά και τις στρατηγικές κινήσεις του.Ο ηγέτης έχει δεδομένα που δεν έχουν οι υπόλοιποι και οφείλει να βλέπει την μεγάλη εικόνα και το μέλλον.

  Είμαι ικανοποιημένος που έφυγε ο ΓΑΠ,ο οποίος ήταν πανέξυπνος όπως πιστεύω και έκανε ότι έκανε βάση σχεδίου εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πραγματικής του πατρίδας...

  Περιμένοντας τις εκλογές και την απόλυτη δικαίωση των στρατηγικών κινήσεων του Σαμαρά και ανάδειξής του σε πρωθυπουργό της Ελλάδος στις 20 Φλεβάρη, θα σπάω πλάκα στην τηλεόραση βλέποντας την κατάρρευση του παπανδρεϊσμου και το ξεκατίνιασμα στο πασόκ για την ανάδειξη της αρχηγίας.

  Έχοντας πάρει τα ποπ κορν παραμάσχαλα, θα διασκεδάζω αφάνταστα με την πολυδιάσπαση και τα μαχαιρώματα στο συντροφικό πασόκ που είναι πολύ πιθανό να είναι τρίτο κόμμα και ίσως όχι ενιαίο.

  Καλή διασκέδαση μέχρι τις εκλογές και εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά.
  Η αφοσίωση και εμπιστοσύνη εξ΄άλλου στους ανθρώπους μας φαίνεται στις συγκυρίες που μας δοκιμάζουν.

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

  Υ.Γ. Και εγώ βιάζομαι να γίνουμε κυβέρνηση...λίγο υπομονή ακόμη.Υπάρχει σχέδιο οριστικής εξόντωσης του καθεστώτος που ακόμα ζει...βλέπε ΔΕΚΟ,ΔΕΗ κλπ.

  • amt avatar
   amt @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 11/11/2011 11:42:03

   Φίλε αντί για φαντάσματα καλό θα ήταν να δεις την πραγματικότητα. Όσο για τις εκλογές 19/2 πλανάσαι. Από σήμερα άρχισαν τα όργανα. Στο ΒΗΜΑ ήδη ο Καψής αναρωτιέται γιατί να μην εξαντλήσει την τετραετία ο Παπαδήμος. Άρχισε ήδη η σπέκουλα. Φαντάσου να πέσουν και τίποτα ψευτοδωράκια από Βρυξέλλες μεριά, κάτι δημοσκοπήσεις όπου ο "λαός" θα συμφωνεί με ταμπούνια με τον Παπαδήμο και τα λοιπά γνωστά. Εγώ αναρωτιέμαι αν θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Γι ' αυτό λοιπόν ξύπνα και κρίνε. Ο Σαμαράς υπέπεσε σε ολέθριο στρατηγικό σφάλμα. Νομίζω πως η κίνησή του, αποτελεί τον ορισμό του πολιτικού αυτοχειριασμού.

   • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ amt 11/11/2011 16:31:32

    Oι προβληματισμοί σου είναι λογικοί και συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να επιμείνουμε ακλόνητα στο χρόνο των εκλογών.

    Επιπλέον και ξύπνιος είμαι και κρίνω ότι αυτό που περιγράφεις ως ολέθριο στρατηγικό σφάλμα, είναι μια τακτική υποχώρηση.Ίσως λάθος ,ίσως σωστή,αυτό θα το δείξει ο χρόνος.Πάντως και μια Πύρρειος Νίκη, με έπαθλο μια χρεοκοπημένη και ακρωτηριασμένη Ελλάδα δεν μου λέει τίποτα.

    Προτιμώ τις Ολοκληρωτικές νίκες.

    Υ.Γ. Η Απόβαση στην Νορμανδία σχεδιαζόταν πάνω από 3 χρόνια και είχε αλλεπάλληλες αναβολές μέχρι να αποφασιστεί.Όταν έγινε όμως το τέλος ήταν ολοκληρωτικό για τη ναζιστική τότε Γερμανία.

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 11/11/2011 16:19:27

   Καταρχάς μην γράφεις μόνο με κεφαλαία,διότι κουράζεις και κάνεις το κείμενό σου δυσανάγνωστο.

   Δεν σου πρότεινα τι να κάνεις,σου είπα με χιουμοριστικό τρόπο τι πρόκειται να συμβεί στο πασόκ μέχρι τις εκλογές.

   Αν κατάλαβα καλά από το νόημα των γραφομένων σου,ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορείς το Σαμαρά για προδοσία.
   Συγνώμη αλλά σε αυτό διαφωνώ κάθετα.Στον πόλεμο υπάρχει και η τακτική υποχώρηση (live to fight another day).Με το δημοψήφισμα ο ΓΑΠ μας έφτασε ένα βήμα από την έξοδο από το ευρώ.

   Αν είναι να αποφασίζαμε να φύγουμε από το ευρώ,θα πρέπει να γίνει σε χρόνο όπου θα έχουμε προετοιμαστεί μυστικά γι'αυτό...αλλιώς τα σύνορα της Ελλάδος μπορεί να είναι στον Ισθμό της Κορίνθου σε καμιά δεκαριά μέρες.

   Ο Σαμαράς είχε και αυτό το δίλημμα κατά τη γνώμη μου να συνυπολογίσει. Το θέμα χρεοκοπία ή όχι δεν είναι μόνο οικονομικό είναι και γεωπολιτικό.

   Υ.Γ. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου ναρκωτικά...

 15. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 11/11/2011 08:45:41

  η πατριωτκη λαικη δεξια ειναι αυτη που λεει τα μεγαλα ΟΧΙ παντα. σαν το οχι του καραμανλη για τα σκοπια. η ψηφιση της δανειακης συμβασης απο τον προεδρο ειναι ναι στο μνημονιο 2 και να μετρα λιτοτητας. απ οτι φαινεται ο προεσδος δε θελει να κυβερνησει μονος του τη χωρα,γιατι αν ηθελε τωρ θα βρισκομαστε σε προεκλογικη περιοδο. τωρα δινει χρονο στο πασοκ να ανασυνταχτει , να αλλαξει αρχηγο και με την βοηθεια των νταβατζηδων να ξεχαστουν και μερικα πραγματα απο τη βαρβαρη πολιτικη του.
  και θα παμε στις ςπομενες εκλογες μα τα δυο κομματα να ξεκινουν απο την ιδια αφετηρια πια. ακομη και η πρωτια θα παιζεται. οσο για αυτοδυναμια ξεχαστετο.

 16. Μπαϊλντισμένος avatar
  Μπαϊλντισμένος 11/11/2011 08:46:33

  Management by Objectives ...

  Στα μέσα της δεκαετίας του '50 ο P. Drucker εισήγαγε τον παραπάνω όρο στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού θεωρώντας ότι το να κρίνεται ένας εργαζόμενος βάσει του αποτελέσματος δεν οδηγούσε σε ασφαλή συμπεράσματα για την αποδοτικότητά του. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να πιάσει όλους τους στόχους του εύκολα όταν οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι εξαιρετικά χαμηλοί, ενώ αντίθετα να αποτύχει σε όλους όταν οι στόχοι είναι εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων.

  Απαραίτητη εισαγωγή για να αξιολογήσουμε τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες μέρες.

  Έχω μέρες να γράψω κάποιο σχόλιο περιμένοντας να δω τις εξελίξεις. Από χαρακτήρος δεν είμαι υπέρ των κραυγών και του πανικού, αλλά περιμένω πρώτα να δω το αποτέλεσμα μιας πολιτικής πράξης και μετά να την κρίνω.

  Αν ο στόχοι ήταν να φύγει ο Παπανδρέου, να γίνουν (κάποτε) εκλογές και να γίνει Υπουργός ο ...Μουρμούρας τότε ο Σαμαράς πέτυχε περιφανή νίκη!!
  Αν όμως σας έλεγαν πριν μια βδομάδα ότι ο Παπανδρέου θα αποχωρήσει (καταχειροκροτούμενος) σαν ήρωας, θα έχει δικαίωμα να μείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακόμα ένα εξάμηνο, θα αποφευχθούν οι εκλογές τώρα, θα έχει το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” όλο το χρόνο ανασύνταξης, θα δικαιωθεί η μέχρι σήμερα πολιτική του ΠΑΣΟΚ, θα μπει στο κάδρο του μνημονίου ο Σαμαράς, η αυτοδυναμία της ΝΔ θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, θα περάσουν αβρόχοις ποσί η κύρωση της συνθήκης και ο προϋπολογισμός τι θα σκεφτόσασταν;

  Ακριβώς! Τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ.

  Επειδή όμως δεν είναι δίκαιο να υποβιβάζονται όλα τα θέματα σε επίπεδο πολιτικής και επικοινωνίας, απομένει να δούμε αν όλη αυτή η ιστορία θα κάνει καλό στη χώρα. Έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές (αρκετό), οπότε θα μπορούμε τότε να κρίνουμε τα αποτελέσματα αυτής της κατάληξης.

  Μέχρι τότε, σε κάποιους θερμόαιμους που βιάζονται ν' αποκηρύξουν το Σαμαρά και τη ΝΔ θα συνιστούσα περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Ωραία τα λόγια τα μεγάλα περί “εθνικά υπερήφανης” και “πτωχής πλην τίμιας” πατρίδας (κι εγώ μέσα είμαι), αλλά όλα αυτά τα χάσαμε το Μάιο του 2010 που ο τρισμέγιστος με τη βοήθεια του “Θέλω κι εγώ να παίξω ρόλο” και της Ψιψινέλ μας βάλανε στη σαλαμούρα (και τι σύμπτωση, κι εκείνο το μνημόνιο “υπερκομματική” στήριξη είχε).

  Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα πρέπει να κάνουμε το εθνικό και όχι το πολιτικό ταμείο. Αν κρίνουμε (ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, όχι αυτό που θ' ακούσουμε στο κανάλι ή θα διαβάσουμε στα blogs) ότι αυτή η κίνηση γλύτωσε τη χώρα από τα χειρότερα, τότε πρέπει να πούμε μπράβο στη ΝΔ και να το εκφράσουμε στην κάλπη. Αν κρίνουμε ότι έκανε ζημιά, φασκελοκουκούλωστα...

 17. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 11/11/2011 08:51:32

  Καλά τα λόγια, αλλά δεν φέρνουν ψήφους.....

 18. Τάκης avatar
  Τάκης 11/11/2011 08:51:41

  Τώρα ποιόν θα αντιπολιτεύεται ο κ. Σαμαράς;Τον εαυτό του; Διότι θα είναι πλέον συμπολίτευση και θα λέει ΝΑΙ στα μνημονιακά νομοσχέδια που ο ίδιος καταψήφιζε!

 19. The Saint avatar
  The Saint 11/11/2011 08:54:25

  Σεβαστή η αποψή σας αγαπητέ Ε.Σ.
  Επέτρεψέ μου όμως να σας πώ, ότι στο κείμενο διατυπώνονται ευσεβείς πόθοι σας.

  Ο κύβος ερρίφθη όπως έγραψε και κάποιος άλλος εδώ.
  Η ουσία -γιατι τελικά περι αυτής πρόκειται- είναι ότι οι κινούντες τα νήματα πέτυχαν να προχωρήσει το "δικο τους" με μηδαμηνές έως καθόλου "απώλειες" απο τη δική τους πλευρά.

  Τα όσα διαδραματίσθηκαν τις τελευταίες μέρες ήταν σκόπιμα. Οτι έκανε ο ΓΑΠ ήταν κατόπιν εντολών, όπως και η αποχωρησή του.
  Ο κος Σαμαράς δυστηχώς έχασε εκτός απο το "ματς" και τις εντυπώσεις. Στοιχεία που του χρειάζονται απαξ άπαντος γιά να μπορέσει να προσελκύσει το μέγιστο δυνατό των ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές.

  Το αν το μεσοδιάστημα είναι αρκετό γιά να μπορέσει να τα ανακτήσει ξανά, είναι κάτι που θα φανεί, ξέρετε όμως κάτι;
  Οπως είπα και στην αρχή το ζητούμενο είναι η ουσία, και η ουσία είναι ότι ο λαός, εγώ εσείς, όλοι μας, θα υποστούμε ένα νέο σκληρότερο γύρο εφαρμογής μέτρων αφαίμαξης, και έπεται συνέχεια. Αυτό θα δεί ο λαός. Και όχι αν ο -κάθε- Σαμαράς χρειάζεται μιά δεύτερη ευκαιρία...

  Ιστορικά κε Ε.Σ. οι πραγματικοί ηγέτες ΔΕΝ κατάλαβαν ποτέ απο εκβιασμούς, διλλήματα, και εκφοβισμούς, αντίθετα με τον Σαμαρά, το προφίλ του οποίου έχει πλέον απωλέσει αυτόν του "ηγέτη".

  Ο τελευταίος Ηγέτης κε Ε.Σ. μας έχει αφήσει πρό πολλού, και απ'ότι φαίνεται φεύγοντας κλείδωσε και την πόρτα...

 20. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 11/11/2011 08:55:14

  «Μήπως τον φόβισαν, λέγοντάς του ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μία μετωπική σύγκρουση με το πράσινο κράτος και ότι θα πρέπει να περιμένει την πλήρη κατάρρευση του και μετά να επιτεθεί; Ενώ όλοι καταλάβαιναν ότι με μία έφοδο το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταρρεύσει;»

  Δυστυχώς για το Σαμαρά και τη συντηρητική παράταξη, ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βγει από το κάδρο. Στη σέντρα μπήκε η ΝΔ. Και από εδώ και εμπρός σε αυτή θα επικεντρωθεί η κριτική από τα παπαγαλάκια. Άλλωστε ένας τραπεζίτης, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να πλασαριστεί ως αρχηγός αριστερού κόμματος….

  Αυτή τη στιγμή, στο ΜΕΓΚΑ φτιάχνουν την αγιογραφία του Παπαδήμου. Του «δοτού». Και ακόμη πριν λίγο, Κοραή, Μητρόπουλος και Κωτάκης, προετοίμαζαν το έδαφος για την μακροημέρευση του «δοτού». Τώρα μιλάει ο Αρζόγλου. Έχει καθαρό βλέμμα, λέει για τον «δοτό». Συμπληρώνει: «Είναι ο τέλειος». «Έχει παιδεία και καλλιέργεια». «Είναι και καλός στην απαγγελία».

  «Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου»!

  Θα μας σώσει ο τραπεζίτης! Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη στο σήριαλ της σωτηρίας της Ελλάδας.

 21. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 11/11/2011 08:58:35

  H μετωπική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ, όπως την εννοεί το κείμενο, αυτήν την ώρα μπορεί να είχε θύμα την ίδια την χώρα. Μην το αγνοούμε αυτό. Κι ο Σαμαράς όφειλε να το υπολογίσει αυτό, όπως και έκανε.

 22. Nikos T avatar
  Nikos T 11/11/2011 08:58:37

  Το ότι ο Α.Σαμαράς προτίμησε το σύστημα (καναλάρχες, ΕΕ κτλ) από την βάση που τον έστειλε στην προεδρία, ενδεχομένως υπολογίζει ότι η Ελληνική λαϊκή βάση δεν είναι αρκετά συγκροτημένη για να αντέξει επίθεση από το κατεστημένο.

  Μπορεί να ισχύει αυτό. Αν είναι να τα βάλεις με τα θηρία πρέπει να έχεις στήριξη.

  Όμως είναι αρκετά ριψοκίνδυνη στρατηγική, αφού κ τώρα που απώλεσε πολύ μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί (κ ενδεχομένως έχασε την αυτοδυναμία) ποιος μου λέει ότι το κατεστημένο δεν θα του επιτεθεί ξανά όταν έρθει ώρα (παρά την τακτική κατευνασμού που ακολούθησε τώρα).

 23. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/11/2011 09:09:27

  Τα ειπες ολα!Συμφωνω απολυτα .Οσο για τα street fighters των Εξαρχείων για την 17 Νοεμβρη υπαρχουν τα ΜΑΤ fighters και οχι τα golden boys !Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα !

  • madprof avatar
   madprof @ Ραβινος 11/11/2011 10:18:22

   "Σοφοί δε Προσιόντων", περιμένοντας τους Βαρβάρους και την χειμερινή καμπάνια "Σοκ και Δέος", οι πολίτες αποσβολωμένοι, κομματοπολτοποιημένοι, πεινασμένοι, χρεωκοπημένοι και κεκρετινισμένοι! Ως πότε όμως θα τους παραμυθιάζουν οι "γνωμηγήτορες" των διαπλεκόμενων μαφιόζων και τα πολιτικά παραμάγαζά τους;
   Ο νόμος της "Omerta" και της κοινής πορείας των "Οργανώσεων" για το καλό των Μελών τους, θα υπερισχύσει της θέλησης των πολιτών για Κάθαρση, Ισονομία, Ισοπολιτεία;

 24. romios avatar
  romios 11/11/2011 09:15:38

  Έχω εκφράσει αρκετές φορές τη δυσαρέσκειά μου, όπως και πολλοί άλλοι, για τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκε μέχρι τώρα αντιπολίτευση από τον Α.Σ., όχι από διάθεση ανιπολιτευτική (τον θαυμάζω από την εποχή που μιλούσε για τη Βόρειο Ήπειρο και που ανέτρεψε τον Μητσοτάκη) αλλά πιστεύοντας ότι οι φωνές των πολλών κάτι μπορούν να αλλάξουν.
  Εν προκειμών όμως, έχω την αίσθηση ότι τον αδικούμε. Ναι, όλοι θα θέλαμε κάποια διαφορετική στάση, όλοι γουστάρουμε πολτιικό που χτυπά τη γροθιά και σείεται ο κόσμος, αλλά οι επιθυμίες μας δεν είναι πάντα εφαρμόσιμες. Θέλω να πιστεύω ότι ο ΑΣ παραμένει η μεγάλη ελπίδα της Πατρίδας, γιατί ακριβώς την έχει πολύ ψηλά στην κλίμακα των αξιών του. Το ότι δεν μπόρεσε τώρα να κάνει αυτό που θέλαμε με θλίβει αλλά δεν με απογοητεύει. Στην πολιτική χρειάζεται και να περιμένεις. Παραδείγματα έχουμε άφθονα στην ιστορία, αναφέρομαι μόνο στη στάση του νεοεκλεγμένου Ελ. Βενιζέλου όταν Κρήτες βουλευτές ήθελαν να επιβάλουν de facto την ένωση με την Ελλάδα: έβαλε την αστυνομία να τους απωθήσει και στη συνέχεια, κατ' ιδίαν, κλαίγοντας τους εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή η Πατρίδα δεν μπορούσε να υλοποιήσει το αίτημά τους και τους συνέστησε υπομονή. Πράγματι, λίγο μετά, με την έναρξη των βαλκανικών η αναμονή δικαιώθηκε.

  Θέλω να πω ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν όλα, και μάλιστα αυτές οι "κωλοτούμπες" που όλοι καυτηριάζουν, δείχνει ακριβώς ότι ο Α.Σ. δεν είναι μέρος του συστήματος. Αν ήταν, θα τα είχε μεθοδεύσει όλα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, για να μην εκτεθεί ο ίδιος (όπως κάνει τόσα χρόνια ο ΓΑΠ). Το ότι εκτέθηκε έτσι ενώπιον όλων μας (ώστε ακόμη και δηλωμένοι φίλοι του να εκφράζουν την απογοήτευσή τους), με πείθει ότι είναι ΚΑΘΑΡΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ. Προτιμώ να έχω κάποιον που αγαπά την Πατρίδα, κι ας μην πετυχαίνουν πάντα οι σχεδιασμοί του (μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μία αδύναμη, ανυπόληπτη, και πανταχόθεν βαλλόμενη και αφόρητα πιεζόμενη χώρα, δεν είναι εύκολο κανείς να υλοποιήσει εύκολα όσα θα θέλαμε...). Θα έρθει στιγμή, θέλω να πιστεύω σύντομα, που θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση. Φτάνει να έχουμε καθαρό βλέμμα και να μη χάνουμε από τα μάτια μας το στόχο μας. Και ο ΑΣ νομίζω ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς που το έχουν.

  Λοιπόν: ο εκτεθειμένος επικοινωνιακά Αντώνης Σαμαράς, μου εμπνέει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη, γιατί απλούστατα είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ, και όχι κατασκεύασμα, μαριονέτα των συμφερόντων. Την πατήσαμε (ως λαός) μια φορά με τον Καραμανλή, πιστεύοντας τα παπαγαλάκια των καναλαρχών. Ας μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.

 25. Aggelos avatar
  Aggelos 11/11/2011 09:25:29

  βασικα επειδη δεν μπορουσε με εκλογες να ριξει τον Γαπ πασοκ κλπ.
  ουτε με παραιτηση του γινοταν.Μοονο ο προεδρος ειχε το κλειδι.
  ουτε μπορουσε να αφησει τη χωρα στα χερια του Γαπ που με τους επιθανατιους σπασμους του θα οδηγουσε την ελλαδα στο διαολο

 26. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 11/11/2011 09:25:33

  Επειδή προβλέπεται απίστευτη διελκυνστίδα στη Βουλή μεταξύ των συμβαλομένων στην κυβέρνηση κομμάτων με δηλώσεις και διαρροές στις κρίσιμες ψηφοφορίες, προτείνω η πίεση από το Ιερατείο της Ε.Ε να γίνει πιο λυσιτελής.
  Δια ταύτα απαιτείται άμεση μετονομασία της Βουλής σε "Συμβουλευτική Επιτροπή" γαι να εμπεριέχει τον απαραίτητο συμβολισμό.
  Να δημιουργηθεί πειθαρχικό συμβούλιο που θα επιλαμβάνεται της πειθάρχισης των βουλευτών στις ψηφοφορίες.
  Σε περίπτωση διαρροών να καλούνται οι Αρχηγοί των κομμάτων στις Βρυξέλες για διαβουλεύσεις και λογοδοσία.
  Τόσο απλά!!!

 27. Tassos avatar
  Tassos 11/11/2011 09:28:49

  Ο Σαμαράς είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε. Αν τον κοντύνουμε τότε θα κάνουν πάρτυ τα κοράκια και οι λύκοι.Το θέμα είναι να φτάσει στην Πρωθυπουργία για να δικαιωθούν οι προσδοκίες ενός μεγάλου τμήματος του Λαού. Μπορούμε να περιμένουμε 102 μέρες ή όχι? Θα χρεωκοπούσε η Ελλάδα και θα τα ρίχναν όλα στον Σαμαρά. Να μην την δει την παγίδα? Και να τελειώσω με αυτό που είχε γράψει κάποτε ο Φάκτορας : "ΟΥΔΕΙΣ ΣΑΜΑΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ"

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Tassos 11/11/2011 10:11:05

   και τώρα πάρτυ γίνεται...

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ @ Tassos 11/11/2011 11:06:54

   1. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ??? ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ???

   2. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ''ΟΥΔΕΙΣ ΣΑΜΑΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ'', ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ : ''Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ''.

   ΕΓΩ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ....

 28. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 11/11/2011 09:31:50

  Οι πιο επώδυνες ρήξεις θα είναι μεσα στη ν.δ.

 29. Pikis avatar
  Pikis 11/11/2011 09:33:49

  Ο πονηρός ΓΑΠ έστησε την "κυβέρνησης κοινής αποδοχής" για να πάρει αυτή το βάρος των εφεδρειών στο δημόσιο και τα άλλα ωραία μέτρα. Οι λίστες με τους εφέδρους ΤΩΡΑ ετοιμάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες. Ξαφνικά από τη Δευτέρα έρχονται εγκύκλιοι και επείγοντα σήματα στις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να τελειώνει γρήγορα το θέμα. Γάτα ο ΓΑΠ. Ποιον θα βρίζουν τώρα οι Δ.Υ.;
  Τα νέα μέτρα που έρχονται θα είναι δυσβάσταχτα για τους μικρομεσαίους πολίτες και θα αποδομήσουν την υγεία και την παιδεία. Το ΠΑΣΟΚ θα το παίζει αποστασιοποιημένο ώστε να βγει καθαρό για άλλη μια φορά. Ήδη στα κανάλια τα πασοκόμουτρα εμφανίζονται με στυλ "μόλις βγήκα από την κολυμπήθρα του Σηλωάμ". Έχουν ιδέες και άποψη!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ λέμεεεεε!

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ @ Pikis 11/11/2011 11:10:00

   ΑΥΤΟ ΤΟ “μόλις βγήκα από την κολυμπήθρα του Σηλωάμ”, ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΌ ΤΕΡΤΙΠΙ ΤΩΝ ΦΘΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΡΙΣΗ...
   ΕΙΘΙΣΤΑΙ

 30. Aggelos avatar
  Aggelos 11/11/2011 09:38:33

  ετσι πηγε σε συναινετικο σταδιακο ξεριζωμα του πασοκ Γαπ κλπ..

  και εγω πειραχτηκα.
  αλλα τωρα βλεπω οτι ισως δεν υπηρχε πρακτικα αλλη λυση..

  μακαρι να υπηρχε μπροστα εκλογη προεδρου πχ για να αναγκαζε κλογες τωρα,,θα ηταν το καλυτερο ισως..

  αλλα αφου δεν μπορουσε,,να κατσει στην ακρη και να βλεπει την ελλαδα να διαλυεται και να ξεφτιλιζεται απο τους Ευρωπαιους ,με τον καταρρεοντα Γεωργιο παπανδρεου τον Β ..

  ε,,θα ηταν χειροτερο..

 31. Heracles avatar
  Heracles 11/11/2011 09:38:38

  Aναρρωτιέμαι τι καταλαβαίνετε όταν αναφέρεστε σε "επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου" που θα χρεωθεί ο Σαμαράς ! Επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι η ψήφιση των όσων περιλαμβάνει η συμφωνία Παπανδρέου της 26ης Οκτώβρη με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις και τις μικρότερες επιπλέον απώλειες για το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Και ο κύριος Παπαδήμος αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται ως επιτυχία !

  μια μετεκλογική συμμαχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό Σαμαρά δεν θα τον χάλαγε και πολύ τον κύριο Σαμαρά, νομίζω... πολύ περισσότερο αν έχει διώξει και το λαομίσητο... Παπαδήμο που θα έχει ψηφίσει στο μεταξύ τα νομοσχέδια της ισοπέδωσης του ελληνικού λαού... Ετσι και αλλιώς ο κύριος Σαμαράς εκβιάστηκε για να αποδεχθεί αυτή τη λύση. Ετσι δεν ειναι ;

  • gynner avatar
   gynner @ Heracles 11/11/2011 12:26:24

   Με ποίων βουλευτών τις ψήφους αγαπητέ θα περνάει τα λαομίσητα νομοσχέδια δεν μας λές.

 32. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 11/11/2011 09:43:25

  Είναι δηλαδή δυνατόν να κάνεις την Επανάσταση έχοντας δίπλα σου και πρωτοκλασάτο τον Αβραμόπουλο.
  Ποιος τα πουλάει αυτά?

  • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
   ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/11/2011 10:03:49

   Θυμάμαι τον Αβραμόπουλο να χαρακτηρίζει τον ΓΑΠ ως πολιτικό που έρχεται από το μέλλον. Την εποχή εκείνη δεν είχε ξεκαθαρίσει σε ποιό κόμμα θα προσχωρήσει και έριχνε γέφυρες. Πάντως του αναγνωρίζω ότι με τις πρωτοβουλίες του για λαική εκλογή προέδρου ανοιξε τον δρόμο στον Σαμαρά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/11/2011 10:25:33

   Γιατι,ειπε ποτε ο Σαμαρας οτι θα κανει επανασταση;
   Μαλλον σε λαθος κομμα ψαχνεις την επανασταση.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/11/2011 10:26:28

   Ο Αβραμόπουλος δεν είναι για επαναστάσεις αλλά για άλλες δουλειές. Όλοι χρειάζονται σε ένα κόμμα εξουσίας.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 11/11/2011 11:15:16

   .....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ....ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ, Η...ΝΥΦΗ ΘΑ ΕΓΚΥΜΟΝΗΣΕΙ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, Τ Ε Λ Ο Σ !!!!!

 33. Τρίκαλα-07 avatar
  Τρίκαλα-07 11/11/2011 09:46:38

  "Ενώ όλοι καταλάβαιναν ότι με μία έφοδο το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταρρεύσει;" Όποιος το πιστεύει αυτό είναι βαθιά νυχτωμένος. Αρκεί μόνο να παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών στα συνδικάτα. (π.χ. εκπαιδευτικών) Όχι μόνο η ΠΑΣΚ κρατάει τις δυνάμεις της αλλά ενισχύονται και όσοι συνδικαλιστές ανήκουν στο βαθύ-βαθύ ΠΑΣΟΚ. Εκεί λοιπόν που θα έπρεπε να υπάρχει ψήφος τιμωρίας ή διαμαρτυρίας δεν την βλέπουμε.

 34. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 11/11/2011 09:49:06

  Οι ΜΑΣΚΕΣ έπεσαν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ακόμα μία μαχαιριά στην ψυχή του καημένου Ν.Δ.

  Ζήτω ο Αρούλης - Χατζηδάκης - Μίλτος -Υιός Δράκουλα-Αβραμό -Δήμας..........

  Πάμε γι΄ άλλα....................................................

 35. Βροχή avatar
  Βροχή 11/11/2011 09:50:52

  http://techiechan.com/?p=1458

  Μια πολύ καλή ανάλυση !!

 36. άγρυπνος Έλληνας avatar
  άγρυπνος Έλληνας 11/11/2011 09:53:32

  Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Σαμαράς πρότεινε τη μεταβατική κυβέρνηση μετά λόγου γνώσεως και όχι υποκύπτοντας σε ένα χοντρό, υπό πίεση λάθος ας το πει ανοικτά. Να πάρει θέση και ο Φαήλος.

 37. S.R. avatar
  S.R. 11/11/2011 09:54:14

  Ρε παιδια για να δουμε τα πραγματα λιγο πιο ψυχριαμα....
  Το κρατος το Ελληνικο κατερρευσε, γιατι δανειστηκε ασυστολα και μοιρασε τα δανεικα, σε αχρηστους διορισμους κρατικων υπαλληλων, και σε πολιτικους και διαπλεκομενους "επιχειρηματιες"... Αρα ολος αυτος ο δανεισμος δεν ωφελησε παρα ελαχιστα την χωρα, και την πραγματικη οικονομια παραγωγης, και τωρα που μας ζητειται η εξωφληση, χρεοκοπουμε ( δεν μπορουμε να αποπληρωσουμε τα χρεωστουμενα)....
  Το πρωτο που θα πρεπει να κανουμε ειναι να ΑΝΑΔΙΩΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ τις δομες αυτου του κρατους.... Ασφαλως ενα μεγαλο μερος των κρατικων υπαλληλων περισσευουν και πρεπει να φυγουν.... Δυσαρεστο αλλα δικαιο, οπως το ιδιο δικαιο και δυσαρεστο ειναι οταν συμβαινει αυτο, και στον ιδιωτικο τομεα....Αλλα , ειναι αδιανοητο να πληρωνει η κοινωνια περισσευουμενους υπαλληλους, γιατι τοτε το ιδιο θα επρεπε να κανει και σε αυτους που χανουν την δουλει τους στον ιδιωτικο τομεα.....
  Ασφαλως απο την αλλη, θα πρεπει να μειωθουν πολυ οι παρεμβασεις του κρατους στην υγια οικονομια, ωστε να αφαιρεθη απο διεφθαρμενους ( και ανεπαγγελτους, κατα βασιν) πολιτικους, και διεφθαρμενους Δ.Υ. η δυνατοτητα διαπλοκης.... Ολοι ειδαμε πως ,ολος αυτος ο εσμος των κρατικων τρωκτικων, ειχε και δια νομου ( ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ) εξασφαλισει ατιμωρησια....
  Αυτα ( και αλλα ,αλλα να μην μακρυγορουμε) ΠΡΕΠΕΙ να γινουν και ΘΑ γινουν...
  Και γιατι μας συμφερει , και γιατι μας το επιβαλλουν απ εξω...
  Προσωπικα , εμπιστευομαι εναν τεχνοκρατη , γι αυτη την δουλεια, πολυ περισσοτερο απο εναν πολιτικο..... Αλλα ας πουμε οτι αυριο ανελαμβανε η Ν.Δ. με εκλογες και πλειοψηφια... Το ιδιο ακριβως θα εκανε και θα εισεπραττε ολο το πολιτικο κοστος.... Αν ωρισμενοι κηρυσσουν ( και περιμεναν απο τον Σαμαρα να κηρυξει) το "μπλε" ΕΑΜ, η δεν εχουν καλα αντιληφθη την δυναμικη της καταστασης, η θελουν ενα "μπλε" πασοκ, εναν "μπλε" κρατισμο, μια "μπλε" συνεχεια της μεταπολιτευσης... Αλλα αυτο ΔΕΝ γινεται πλεον... Ηταν ενα κοινωνικο μοτιβο στηριγμενο στα ΔΑΝΕΙΚΑ απ'εξω, που εισηγαγε ,πλασσαρισε και με αυτο εκμαυλισε μεγαλο μερος της κοινωνιας, ο απατεωνας Αντρεας.....
  Ε, αυτο δεν συνεχιζεται ,πλεον... Τελος.... Οποιος και να ειναι ο πρωθυπουργος....
  Αν οι αναποφευκτες αυτες μεταβολες λεγονται νεοφιλελευθερες ( που ειναι..) η αλλιως , καμμια σημασια δεν εχει.....
  Πριν λοιπον ,κατακεραυνωσουμε τον Σαμαρα, που συναινεσε στον Παπαδημο, πριν παρουμε το "μπλε κονσερβοκουτι", ας αναρωτηθουμε αν γινοταν αλλιως , και μαλιστα την συγκεκριμενη στιγμη.... Γιατι , εν πασει περιπτωσει, τον πατριωτισμο του Σαμαρα δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να τον αμφισβητησει.......

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ S.R. 11/11/2011 11:33:39

   Συμφωνώ με αυτά που γράφεις εδώ μέσα γενικά, όπως και με το παραπάνω σχόλιο...μια παρατήρηση να προσθέσω...η απόδοση σε κάποιον του όρου "τεχνοκράτη" δεν τον αγιοποιεί...αυτός μπορεί να αποφασίζει κοιτώντας διαγράμματα και όχι την κομματική πελατεία... αλλά μη ξεχνάς ότι οι αποφάσεις θα παίρνονται με βάση τη μεριά που στέκεται ο Παπαδήμος, και αυτή είναι σίγουρα η πλευρά των τραπεζών...
   Και αν πετύχει τη διάσωση των τραπεζών, θα είναι πετυχημένος τεχνοκράτης για τις τράπεζες..όσο μας τρομάζει η κατάρρευση μιας τράπεζας (αντί να μας χαροπιιεί), τόσο θα μπερδευόμαστε με το τι είναι τελικά επιτυχημένη πολιτική..
   Πάντως, μη ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα ο Παπαδήμος ήταν άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού και ότι τα μαγειρεμένα στοιχεία για την είσοδο στο Ευρώ τα συνέταξε ο ίδιος...

   • S.R. avatar
    S.R. @ Φακ Κωστας 11/11/2011 12:35:22

    Να ξεκινησω απο το τετυταιο, φιλε μου... Δεν θεωρω οτι ηταν κακο πραγμα η εισοδος μας στο ευρω, εστω και με πλασματικα στοιχεια....Απο κει και περα προχωρησε η Ανδρεικη αθλιοτητα του δανειζομαι ( πολυ πιο ευκολα , τωρα) και διοριζω...
    Μετα, σαν πετυχημενη πολιτικη θα θεωρουσα, την εφαρμογη μιας τετοιας πολιτικης, που θα δημιουργουσε δομες, Ολλανδιας, Αυστριας κλπ, κρατων δηλαδη , χωρις τον σαπιο κρατισμο που διεβρωσε εμας τωρα και αλλες χωρες παλιοτερα ( Αγγλια πριν απο την Θατσερ, και βεβαια, ολο το Σοβιετικο μπλοκ)....
    Αυτο το επιτυγχανει κανεις, με δοκιμασμενες πολλαπλα συνταγες ,αυτες που προσπαθουν τα ταμπελαρουν σαν "ανθρωποφαγες νεοφιλελευθερες", διαφοροι τυποι ,ειτε απο αγνοια η απο συμφερον ( για να τις "ξορκισουν" ,δηλαδη)...
    Επισης δεν νομιζω, οτι του Παπαδημου η πρωτη προτεραιοτητα θα ειναι οι τραπεζες.... Λεω "νομιζω", φιλε Φακ Κωστας, ισως ελπιζω....

 38. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 11/11/2011 09:55:52

  Αυτο που δεν καταλαβαινουν καποιοι ειναι οτι ο ο πυχης μπηκε πολυ ψηλα απο το Σαμαρα! Και ο ιδιος μεσα σε 5 μερες ανετρεψε ολα οσα ειχαν εναποθεσει οι πολιτες και οχι μονο οι ΝΔιτες και μεσα στο χαμο των τελευταιων ημερω ξεκινησε απο ΕΔΩ και τωρα εκλογες συνεχισε με κυβερνηση 35-40 ημερων χωρις συμμετοχη κανενος στελεχους Ν.Δ ....πηγαμε στο συγκυβερνηση μεχρι 19 Φεβρουαριου...καταληξαμε σε Κυβερνηση Παπαδημου με με πολιτικα Στελεχη απο τη Ν.Δ γιατι Δημας Αβραμοπουλος ειναι αντιπροεδροι μη το ξεχναμε. Ο Παπαδημος εδηλωσε οτι η Μαεταβατκη(?) κυβερνηση εχει σαν στοχο '''Την υλοποίηση των συμφωνιών της συνόδου κορυφής της 26ης οκτωβρίου και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται μ’ αυτές τις αποφάσεις.''' που ειναι σαφεστατο τι μετρα θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΤην υλοποίηση των συμφωνιών της συνόδου κορυφής της 26ης οκτωβρίου και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται μ’ αυτές τις αποφάσεις.Την υλοποίηση των συμφωνιών της συνόδου κορυφής της 26ης οκτωβρίου και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται μ’ αυτές τις αποφάσεις Ειναι σαφεστατο ποια μετρα ακολουθουν!!! Επισης δηλωσε ακομα οτι...:Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, διυκρίνισε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος, αλλά πρόσθεσε ότι σημείο αναφοράς θα αποτελέσει το πλαίσιο αρχών, στο οποίο συμφώνησαν την περασμένη Κυριακή οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς. Επομενως ΟΥΔΕΙΣ γνωριζει μεχρι ποτε θα κυβερνησει η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ κατα τα αλλα κυβενρηση....Μια κυβερνηση που πριν μια εβδομαδα θεωρουνταν απο τη Ν.Δ ως κοινοβουλευτικη Χουντα η δημιουργια της...Οτι νομιμοποηση ειχε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ(Φ)ΑΠας...το ιδιο εχει καιγια αυτο το εξαμβλωμα τωρα...Πρωτη φορα η προσφυγη στη λαικη ετυμηγορία Θεωρειται απο Ευρωπαικα και Ελληνικα κεντρα ως ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ....ποιο πραγμα το μεγαλυτερο και ιεροτερο δικαιωμα σε μια Δημοκρατια....αυτα πηγανα περιπατο κυριοι και μπορω να αναφερω πολλα ακομα αλλα θα κουρασω...δυστυχως η τελευταια εβδομα ηταν μια δυσαρεστη ανατροπη για αλλους αλλα και μια απωλεια ΕΛΠΙΔΑΣ οτι κατι μπορουσε να αλλαξει πριν την καταστροφη αλλα.....φευ....

 39. SOTPAP avatar
  SOTPAP 11/11/2011 10:02:40

  Ο Σαμαράς κατάφερε δυστυχώς να μπει στο νεκροτομείο μαζί με τον Παπανδρέου. Πήρε όμως μαζί του και την παράταξη, ψαλιδίζοντάς της την προοπτική αυτοδύναμης επανόδου της στην εξουσία. Πολύ σύντομα η χώρα θα μπει σε έναν κύκλο έντονων κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων, η Αριστερά θα αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά της κι εμείς θα ψάχνουμε τρόπο να πείσουμε την κοινωνία ότι είμαστε κατά του μνημονίου( είμαστε άραγε κατά; γιατί βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να το στηρίξουν, με αντάλλαγμα ένα Υπουργείο). Η παράταξη μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες και δυστυχώς η αστική ευγένεια του Σαμαρά θα τον προδώσει και πάλι. Ας ετοιμαστεί για μια ακόμη μεγάλη περίοδο πολιτικής μοναξιάς.... Κρίμα γιατί δεν του αξίζει, είναι πατριώτης πολιτικός.

 40. SOTPAP avatar
  SOTPAP 11/11/2011 10:04:18

  Δεν αντέχω την εικόνα Υπουργός Αβραμόπουλος. Χίλιες φορές καλύτερα Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου.

 41. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 11/11/2011 10:05:28

  Δεν εμπιστεύμαι πλέον τον Σαμαρά, για δύο λόγους:
  1.) ΠΡΙΝ αρχίσει την επαναδιαπραγμάτευσή του (αν ποτέ την αρχίσει) θα έπρεπε να ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ κυριως προς το εξωτερικό αν θεωρεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το χρέος ως ΝΟΜΙΜΟ?…
  Διότι δεν έχουμε απλώς “αποχρώσες ενδείξεις” αλλά ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ακόμη και ενώπιον Δικαστηρίου (Μαντέλης, καταδικασθείς με αναστολή) οτι σε όλες τις μεγάλες προμήθειες και έργα οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι κυρίως υπουργοί, έπαιρναν μίζα περίπου το 10% του έργου. Αρα στούς φουσκωμένους λογαριασμούς που το Κράτος πλήρωνε με δάνεια (εταιρείες όπως SIEMENS,HOHTIEF,VINCI,DRAGADOS,KRUPP,DEUCHE TELECOM, ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΙΝΤΡΑΚΟΜ,ΑΒΑΞ κλ.π.) δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Σύμφωνα με έγκυρους έλληνες και ξένους οικονομολόγους, τα 2/3 του Ελληνικού χρέους είναι παράνομο. Επομένως το ερώτημα για τον Σαμαρά δεν είναι ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ για το χρέος , αλλά για ποιό χρέος?
  2.) Οφειλε τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει αν η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ έχει ως προυπόθεση να είναι αποδεκτή απο τους Μερκοζί. (Τέτοια επαναδιαπραγμάτευση είναι προφανές οτι θα την κάνει, καλύτερα μάλιστα απο τον Σαμαρά, ο Παπαδήμος.
  3.) Αν όντως πίστευε σε επαναδιαπραγμάτευση με ρήξεις, θα είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για συνεργασία με την Αριστερά η οποία σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή θα είναι μονόδρομος.
  4.) Επειδή τίποτε απ' όλ΄αυτά δεν έκανε, μου χρωστάει 2 ευρώ, και τον περιμένω στο ΕΑΜ μαζί με τον τέως υπουργό πολιτισμού της ΝΔ , ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 11/11/2011 10:24:06

   Αντε γεια αφου δεν καταλαβες τιποτα.
   1) Ποτε ο Σαμαρας δεν ειπε για επαναδιαπραγματευση του χρεους.
   Μιλησε για επαναδιαπραγματευση του μνημονιου,δηλαδη της οικονομικης πολιτικης για την πληρωμη του χρεους που ΔΕΝ αμφισβητησε.
   2) Ουτε για καμμια ρηξη και επιστροφη στη δραχμη μιλησε.
   3) Δεν σου χρωσταει τιποτα γιατι οταν ψηφισθηκε δεν ειχε αρχισει η κριση δανεισμου για να σου υποσχεθει κατι για το χρεος.

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ ψυχραιμια 11/11/2011 11:42:33

    1) για να καταλάβω βάλανε τον Παπαδήμο να επανδιαπραγματευτεί το χρέος ??? σοβάρα μιλάμε τώρα ... όταν η ανακοίνωση της Προεδρίας μιλάει ΡΗΤΑ για "... εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές..." διάβασε αν δε με πιστέυεις http://www.antinews.gr/2011/11/10/132885/

    άρα παραμύθι η επαναδιαπραγμάτευση

    2)Σαμαράς: "Λαϊκό προσκλητήριο για ρήξη με το παλιό"

    άρθρο απο factorx http://dhmotikhkaramouza.blogspot.com/2011/11/blog-post_7618.html

    Και άλλες 1000 παρόμοιες δηλώσεις ... άρα ΝΑΙ μίλαγε για ρήξη ...

    άρα παραμύθι η ρήξη με το παλιό (εκτος αν ο Παπαδήμος είναι το "νέο" οπότε γιατί όχι και ο Σημίτης απ ευθείας)

    (για το δρχ ναι συμφωνώ δεν το έχει πει ποτέ)

    3)πλάκα κάνεις ??? ο Σαμαράς την ΕΠΟΜΕΝΗ της συμφωνίας της 26ης είχει πει

    Αντ.Σαμαράς: "Το χρέος το 2020 θα είναι ίδιο με αυτο του 2009"

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=116316

    άρα ΝΑΙ διαφώνησε με την συμφωνία που τώρα ψηφίζει με βασικό επιγχείρημα το πρόβλημα του ΧΡΕΟΥΣ

    Τότε τα έλεγε καλά ή τώρα ο πρόεδρος ???

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ ψυχραιμια 11/11/2011 11:43:24

    1) για να καταλάβω βάλανε τον Παπαδήμο να επανδιαπραγματευτεί το χρέος ??? σοβάρα μιλάμε τώρα ... όταν η ανακοίνωση της Προεδρίας μιλάει ΡΗΤΑ για "... εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές..." διάβασε αν δε με πιστέυεις #http://www.antinews.gr/2011/11/10/132885/#

    άρα παραμύθι η επαναδιαπραγμάτευση

    2)Σαμαράς: "Λαϊκό προσκλητήριο για ρήξη με το παλιό"

    άρθρο απο factorx #http://dhmotikhkaramouza.blogspot.com/2011/11/blog-post_7618.html#

    Και άλλες 1000 παρόμοιες δηλώσεις ... άρα ΝΑΙ μίλαγε για ρήξη ...

    άρα παραμύθι η ρήξη με το παλιό (εκτος αν ο Παπαδήμος είναι το "νέο" οπότε γιατί όχι και ο Σημίτης απ ευθείας)

    (για το δρχ ναι συμφωνώ δεν το έχει πει ποτέ)

    3)πλάκα κάνεις ??? ο Σαμαράς την ΕΠΟΜΕΝΗ της συμφωνίας της 26ης είχει πει

    Αντ.Σαμαράς: "Το χρέος το 2020 θα είναι ίδιο με αυτο του 2009"

    #http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=116316#

    άρα ΝΑΙ διαφώνησε με την συμφωνία που τώρα ψηφίζει με βασικό επιγχείρημα το πρόβλημα του ΧΡΕΟΥΣ

    Τότε τα έλεγε καλά ή τώρα ο πρόεδρος ???

 42. Y. avatar
  Y. 11/11/2011 10:12:53

  98 + 1 --> V

 43. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 11/11/2011 10:17:10

  “Αν επιτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι δική του επιτυχία.”

  Όχι δυστυχώς, θα είναι ο πολιτικός του θάνατος. Η διαπλοκή προωθεί τον Παπαδήμα ως τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Χθές ο Πρετεντέρης τα είχε βάλει με τον ΓΑΠ. Έχει αρχίσει ήδη η αποκαθήλωση του ΓΑΠ από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Στις επόμενες εκλογές ο Σαμαράς θα έχει αντίπαλο τον Παπαδήμα, που τον πρότεινε και ο ίδιος (γιατί είναι ικανός κλπ κλπ) για πρωθυπουργό της μεταβατικής. Το είχα γράψει σε σχόλιο μου σε ανάρτηση του Φαήλου, ότι η διαπλοκή έχει στήσει παγίδα στον Σαμαρά που δεν είχε άλλη διέξοδο από το να τον προτείνει για μεταβατικό πρωθυπουργό.

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ μαζί και με δήθεν «φωτισμένους» της κεντροδεξιάς (δεν χρειάζεται να γράφω ονόματα, τα ξέρετε) θα προτείνει στις επόμενες εκλογές να ηγηθεί ο Παπαδήμας μιας ευρύτερης παράταξης (του ΠΑΣΟΚ δηλαδή) για να σώσει τη χώρα. Ο ΓΑΠ και οι σύμβουλοι του τον είχαν καταλάβει, για αυτό και μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την λύση Παπαδήμα.

 44. Y. avatar
  Y. 11/11/2011 10:19:54

  ...για τη φωτό
  Κάθησε εσύ να συζητάς για πέντε ώρες σοβαρά θέματα που αφορούν το σπίτι σου (..όχι τη χώρα), και θα σου πω τι έκραση θα έχεις
  Εδώ συζητάμε για δέκα λεπτα για τα παιδία μας, και εσωστρεφόμαστε για πέντε ώρες

 45. Χλαπαταγή avatar
  Χλαπαταγή 11/11/2011 10:22:48

  Ενα ενδιαφέρον άρθρο εδώ που δίνει και μερικές ενδιαφέρουσες ερνηνείες.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=324891

  • Ανωνημος Ελληνας avatar
   Ανωνημος Ελληνας @ Χλαπαταγή 11/11/2011 14:12:17

   Αυτο το αρθρο ηθελα να βαλω κι εγω .... οπως κι αυτο
   http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=325000

 46. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/11/2011 10:27:15

  Νομίζω ότι τελικά αποδεικνύεται ότι όταν δεν αντιλαμβανόμαστε, εμείς οι πολίτες, τους συχετισμούς δυνάμεων και τήν κατάσταση του εσωτερικού μετώπου, αποζητούμε πράγματα που ενδεχομένως να μην μπορούν αν γίνουν. με άλλα λόγια όταν οι ελπίδες μας εκλαμβάνονται ως πραγματικότητα, κινδυνεύουμε να συντριβούμε.
  Ζητάμε όλοι από το Σαμαρά να επιτελέσει το πατριωτικό του καθήκον και να αντισταθεί ως νέος πολιτικός Λεωνίδας στην εκποίηση και την υποδούλωση της χώρας. Δηλαδή, ζητάμε από έναν άνθρωπο -του οποίου τον πατριωτισμό και την εντιμότητα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς - να γίνει ο Έλληνας σούπερμαν και να βάλει τη Μέρκελ στη θέση της, να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία και να τονώσει την εθνική αξιοπρέπεια.΄
  Μήπως ζούμε σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων όπου εκλαμβάνουμε στην ονομαστική τους αξία ιδέες που και οράματα που έχουν ξεφτίσει προ πολλού.
  Όταν η χώρα ζούσε επί δεκαετίες υπεράνω των δυνατωτήτων της, όταν ο λαός είχε μάθει να ζει πέραν των δυνάμεών του και στο όνομα της ανόδου του βιοτικού του επιπέδου, εκχώρησε ευχαρίστως de facto την εθνική του κυριαρχία, όταν η ελίτ της χώρας ενδιαφερόταν μόνο για την εκποίηση του εθνικού πλούτου, όταν επί δεκαετίες δεν υπήρξε ποτέ σοβαρά ουσιαστικός εθνικός στόχος, όταν αφεθήκαμε στην παραζάλη του καταναλωτισμού με δάνειες δυνάμεις, όταν αγνοούμε και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τι σημαίνει ιεραρχία, οργάνωση, απόδοση, παραγωγικότητα, όταν δεν μας ενοχλούσε όταν είμαστε αμερικανικό προτεκτοράτο και αργότερα γερμανικό επειδή περνάγαμε καλά, τώρα τι περιμένουμε. Τον Ιησού να κατέβει με τη ρομφαία και να κατατροπώσει αυτούς που επιβουλεύονται τον ελληνισμό?
  Και τι πατριώτες είμαστε εμείς που τόσα χρόνια ανεχόμασταν αυτή την κατάσταση. Και κάποιοι μπορεί να φωνάζαμε, να τα λέγαμε, να βλέπαμε ότι οδηγούμασταν σε αδιέξοδο αλλά είμαστε λίγοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ρίξαμε τώρα όλο το βάρος σε έναν άνθρωπο για να κάνει τη βρωμοδουλειά και ως νέος Επιμενίδης να καθαρίσει το μεταπολιτευτικό άγος.

  Ο Σαμαράς προχτές έκανε τακτική υποχώρηση σε ανώτερες δυνάμεις. Εγώ που τον στήριξα και τον στηρίζω του καταλογίζω άλλα σφάλματα. Το βασικό του σφάλμα ήταν ότι δε χρησιμοποίησε το δυναμικό της κινηματικής του εκλογής και ότι ίσως έχασε την επαφή του με την κοινωνία. Δε χάιδεψε αυτιά αλλά δεν είπε και όλη την αλήθεια καθαρά. Μπορεί να του προσάψει κανείς και άλλα λάθη τακτικής. Όμως, και όλα να τα είχε κάνει σωστά, σε ότι αφορά το εσωτερικό του κόμματος και τη σχέση του με την κοινωνία, δεν αίρονται οι συσχετισμοί δυνάμεων με το εξωτερικό ούτε τις καθεστωτικές δυνάμεις των διαπλεκομένων.
  Η ελληνική κοινωνία είναι βαθειά άρρωστη. Μην ξεγελιόμαστε από το επίπεδο των συζητήσεων που γίνονται εδώ μέσα. Δεν είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα των κοινωνικών συσχετισμών.
  Όταν το συλλογικό υποκείμενο νοσεί σε τέτοιο βαθμό, η επίκληση των δυνάμεων του ελληνισμού που την ύστατη ώρα θα ορθώσουν το ανάστημα στους επερχόμενους βαρβάρους αντανακλά περισσότερο μια ψευδαίσθηση που ανάγεται στα όρια της μεταφυσικής, παρά εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα. Πολλές φορές υποπίπτω και εγώ στο ίδιο σφάλμα.
  Αν θεωρήσουμε χτες ότι υποστήκαμε μια ήττα, ας διδαχτούμε τουλάχιστον από αυτή.
  Όσοι τώρα ξεσπαθώνουν λάβροι εναντίον του αλλά και όσοι τον είχαν αναγορεύσει ως μεσσία, σφάλουν γιατί οι επικρίσεις αλλά και οι διθύραμβοι στο πρόσωπό του εδράζονται περισσότερο σε στερεότυπα προκαταλήψεων παρά στην καθαρή ανάλυση των πραγματικών δεδομένων.
  Ο Σαμαράς δεν είναι ούτε άγιος, ούτε διάβολος. Ούτε προέκυψε από παρθενογέννεση αλλά ούτε και είναι διαπλεκόμενος. Άνθρωπος είναι όπως όλοι μας που του έλαχε μια μεγάλη ευθύνη. Αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο μόνος ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη οριστική ήττα της μεταπολιτευτικής ψευδαίσθησης η οποία θα ερχόταν ούτως ή άλλως.

  • Taral avatar
   Taral @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/11/2011 14:44:54

   Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, διαβάζω τον ιστοχώρο σας αρκετό καιρό, πρώτη φορά συμμετέχω σε συζήτηση, ελπίζω να αλλάξει αυτό.

   Μπράβο για την τοποθέτηση σας και κυρίως για το ότι εμείς οι ίδιοι αφήσαμε να εξελιχθούν τα πράγματα και να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Πρώτα απ' όλα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε και μετά να απαιτήσουμε από το πολιτικό σύστημα να αλλάξει.

   Ο Α.Σ. προς το παρόν είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και οι περισσότεροι που τον πλαισιώνουν το ίδιο. Θεωρώ δύσκολο, να μπορέσει να αντισταθεί τόσο στις εξωτερικές πιέσεις όσο και στις εσωτερικές που σίγουρα υπάρχουν. Επίσης θεωρώ δεδομένο πως ο λαός έχει δρόμο ακόμα μπροστά του για να καταφέρει να πιέσει και να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

   Καλή δύναμη σε όλους μας.....

 47. Κάποιος avatar
  Κάποιος 11/11/2011 10:29:01

  O τίτλος του άρθρου "Αναζητώντας τον Σαμαρά" μου θυμίζει ένα άλλο τίτλο θεατρικού έργου του Σ.Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό".

  Οσοι είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν θα θυμούνται ότι ο Γκοντό δεν ήρθε τελικά ποτέ…

 48. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 11/11/2011 10:30:03

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ.
  ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΖΟΛΩΤΑ...
  ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ "ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ...

 49. Y. avatar
  Y. 11/11/2011 10:42:55

  Στο βαθμό που μπορώ να “διαβάσω” το Σαμαρά, τα πραγματικά “...ριζοσπαστικά” του δε τα είδαμε ακόμη. Για να το κάνει, πρέπει σε κάποιο βαθμό να έχει τα νώτα του καλλυμένα
  Από τις πρώτες συνεδριάσεις της Βουλής, οπωσδήποτε θέμα Συνταγματικής μεταρρύθμισης, για την επόμενη Βουλή

 50. Χρήστος avatar
  Χρήστος 11/11/2011 10:49:53

  Για Αβραμόπουλο: ελπίζω ότι βρήκε τον τρόπο να τον κάψει ο ΑΣ και να τελειώνουμε από αυτόν.
  Γενικά: Το στοίχημα δεν είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διατήρηση της ενότητας του κόμματος και η αποφυγή της πολυδιάσπασης, η οποία προωθείται από διάφορα εγχώρεια και μη κέντρα (και στοχεύει και στο ΠΑΣΟΚ) και θα φανεί, πριν αρχίσουν οι συζητήσεις για τις επόμενες εκλογές.

 51. Aggelos avatar
  Aggelos 11/11/2011 10:51:08

  ο Αβραμοπουλος ειναι ο καταλληλοτερος για υπουργος εξψτερικων,ως παλιος διπλωματης,,αυτη ειναι η δουλεια του..

  γιατι τον βαζουν ολο σε ασχετα υπουργεια?

  δεν καταλαβαινω..

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Aggelos 11/11/2011 14:58:26

   Eίναι κατάλληλος για ότι περιλαμβάνει ....αγοραπωλησίες.
   Do you know?

 52. kostas* avatar
  kostas* 11/11/2011 10:52:42

  Οι μερες θα περασουν και θα ηρεμησουμε ολοι ! Ειπα και εχθες δεν νιωθουμε προδομενοι απο το Σαμαρα αλλα πληγωμενοι ! Σε καθε περιπτωση νομιζω οτι νιωθει χειροτερα απο εμας και ο ιδιος ! Εχει συναισθηση πως νιωθει ο κοσμος και καταλαβαινει ! Απλα στο επικοινωνιακο του επιτελειο μη το Περνατε σαν Νικη , γιατι δεν ειμαστε ΠΑΣΟΚ ... Ηταν μια ηττα της Πολιτικης απο τη Διαπλοκη !! και αυτο ισχυει ! Ερχονται διαφορετικες μερες και η ιστορια γραφετε τωρα ! Παντως δεν θα κριθει απο το ΝΑΙ στον Παπαδημο ο Σαμαρας αλλα απο τις πολιτικες του Παπαδημου . Υπομονη και ολοι θα ανασυγκροτοθουμε να δουμε το μελλον .Με ρεαλιστικοτιτα ομως και χωρις Επαρση ..

 53. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 11/11/2011 10:59:52

  Ένα εξαίρετο άρθρο κι άλλοι τόσοι δεινοί σχολιαστές. Είναι μάλλον πρωί κι ακόμη δεν ήπιαν τον καφέ τους τα παπαγαλάκια της καθεστωτικής διαπλοκής και των προθύμων. Εκτός κι αν στριμώχνονται για τις αργομισθίες.

 54. ER avatar
  ER 11/11/2011 11:00:09

  Εχει δικαιωμα ο νεος προθυπουργος μετα το περας των 3 μηνων να ζητησει
  ψηφο εμπιστοσυνης και να συνεχισει μεχρι το 2013 ?????????

  Αν ναι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ οτι αυτο θα γινει και το 2013 θα υπαρχει κομμα
  των διαπλεκομενων ?

  Υ.Γ Η ψηφος εμπιστοσυνης ειναι ειδη εξασφαλισμενη γιατι κανενας
  βουλευτακος δεν θελει να χασει το μισθο 2 χρονια νωριτερα αφου γνωριζουν
  σιγουρα οτι δεν θα εκλεγουν.

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΟΣ

  • Γιώργος Γκ. avatar
   Γιώργος Γκ. @ ER 13/11/2011 13:28:40

   Δυστυχώς και γω φοβάμαι ότι όπως τα λες θα γίνουν.Από μας εξαρτάται αν θα τους χαλάσουμε τη μαγιονέζα(των Μπαμπηδων).

 55. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 11/11/2011 11:07:09

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!
  ΑΝ Ο ψυχραιμια ΜΙΛΑΕΙ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ,
  ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ DEFACTO ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 500 ΔΙΣ ΧΡΕΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ "ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΧΜΗ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΜΑΣ...

 56. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 11/11/2011 11:09:39

  εντυπωσιακές κινήσεις αναμένουμε εν όψει εκλογών,
  εντυπωσιακές και ουσιαστικές.
  αρχίζοντας απο βαθύ κούρεμα των υπαρχόντων βουλευτών.
  αρχισαν κάποιοι απο τους αντιπροσώπους του να επαναδραστηριοποιούνται ήδη στην επαρχία.
  με αυτούς που κανονίζαν συνεργασίες με το status quo στις περασμένες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εσωκομματικές θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.
  Επιφυλάσσομαι για ονόματα προσεχώς.

 57. Στρυμών avatar
  Στρυμών 11/11/2011 11:14:45

  Μεγάλη πολιτική τέχνη να μπορείς να εκφράσεις και να συγκεράσεις τον πατριωτισμό με την ορθολογική αντίληψη των πραγμάτων μέσα σ' ένα απολύτως παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
  Η καρδιά όλων μας είναι βαθιά πικραμένη. Ας περιμένουμε να καταλαγιάσουν τα πράγματα , να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και καθαρά και ύστερα να κρίνουμε.
  Δεν είναι κατάλληλες οι στιγμές για να αποφανθούμε.

 58. Tassos avatar
  Tassos 11/11/2011 11:19:31

  Οσοι πιστεύουν ότι ο Παπαδήμας θα μείνει και μετά τις 20 Φλεβάρη, πλανώνται πλάνη οικτράν. Εκτός από την διαπλοκή ποιός άλλος θα το ήθελε? Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ? Μα αυτός θα ήθελε να πρωθυπουργεύσει, όχι να βλέπει τον παπατζίμ αντ'αυτού. Ο Γιωργάκης (αν παραμείνει)? μα αυτός δεν τον ήθελε ούτε τώρα. Ο Σαμαράς? ή η αριστερά? αυτοί θα κάψουν την Αθήνα αν τυχόν δεν γίνουν εκλογές (παρέα με μας). Εκτός αν πιστεύετε ότι ο Παπαχελάς με την καραμπογιά στο κατσαρό μαλλί του (κάνει περμανάντ ή είναι ιδέα μου?) και ο Λαμπράκης έχουν δύναμη να καταλύσουν την δημοκρατία.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Tassos 11/11/2011 11:34:03

   Μα την δημοκρατία την κατέλυσαν . Ψήφισες Παπαδήμο στις εκλογές του 2009; Η δημοκρατία κατελύθη από τους 5 νταβατζήδες προεξέχοντος μάλιστα του Προέδρου της '' Δημοκρατίας''. Γιατί ούτε αυτός βρήκε το θάρρος να παραιτηθεί αφού και αυτός είναι άνθρωπός τους.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΣΠΥΡΟΣ 11/11/2011 13:14:05

    Εγώ λέω ότι αν κερδίσει στις 20 Φλεβάρη σβήνουν όλα. Αλλιώς η συγκατάνευσή του θα μείνει ως χονδροειδής γκάφα.

 59. Νικόλας avatar
  Νικόλας 11/11/2011 11:30:10

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΡΙΞΑΤΕ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ +10 ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ;
  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 19/2 ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΡΙΣΚΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

 60. m.s avatar
  m.s 11/11/2011 11:31:34

  O Σαμαράς πέρα από κάθε αμφιβολία ελέγχει το πολιτικό σκηνικό.
  Απαξιώνει τον Παπανδρέου και οδηγεί το Πασόκ σε μια εσωστρέφεια που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο . Όποτε γίνουν εκλογές το Πασόκ θα κατέβει κατακερματισμένο και ανυπόληπτο.
  Η Νέα Δημοκρατία έπρεπε και σωστά ανέλαβε ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης του τόπου από τα σφάλματα και τις ολιγωρίες της προηγούμενης κυβέρνησης.
  Δεν ταιριάζει στο κόμμα ο καταγγελτική τακτική και ο ανταρτοπόλεμος . Έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες και μέσα στο στίβο της ενεργούς πολιτικής να καταδείξει την πολιτική της υπεροχή τόσο σε ιδέες όσος και σε οράματα.
  Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας , δεν πετάει πέτρες , δεν φοβάται ευθύνες και αγώνες και ο Σαμαράς δεν θα παραδώσει ποτέ πια τις τύχες του τόπου σε ερασιτέχνες.

 61. ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΑΛΙΜΟΣ 11/11/2011 11:31:54

  Ανέβασε στα ουράνια τις προσδοκίες μας με το κίνημα της 29ης Νοεμβρίου και μετά μας έριξε στο κενό..Δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ ούτε βέβαια πρόκειται να του δώσω ψήφο για να γίνει πρωθυπουργός (που έτσι κι αλλιώς αυτοδύναμος δεν πρόκειται).

 62. blue nile avatar
  blue nile 11/11/2011 11:32:51

  Oι μέρες είναι δύσκολες. Ακούγονται και διαβάζονται πολλά. Για πολλούς ο Σαμαράς άρχισε να χάνει μέρος της προηγούμενης δυναμικής του συμμετέχοντας σε μια συγκυβέρνηση με έναν αρχιδιαπλοκάριο πρωθυπουργό. Δεν κρύβω και το δικό μου προβληματισμό αλλά και τη συγκρατημένη στεναχώρια μου. Όμως είναι πραγματικά τόσο μαύρα τα πράγματα, ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη της ολοκληρωτικής ρήξης; Απαντώ με ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα: Ο σωτήρας της Αργεντινής Νέστορ Κίρσνερ κάποια χρόνια πριν αναλάβει την πρωθυπουργία στη σκοτεινότερη φάση της νέας αργεντίνικης ιστορίας, είχε συμμετάσχει ενεργά στην διαπραγμάτευση για την εκχώρηση του αργεντίνικου πετρελαίου σε ξένες πολυεθνικές. Λίγο πριν αναλάβει την πρωθυπουργία σύσωμη η αριστερά υπενθύμιζε την συγκεκριμένη του στάση και με αυτή τη στάση ως γνώμονα προδίκαζαν τα εφιαλτικά μελλούμενα. Τώρα όλοι ξέρουν την αποφασιστική συμβολή του Κίρσνερ στην σωτηρία της χώρας του και προς τιμήν της η αριστερά αναγνωρίζει την προσφορά του ενώ εκπρόσωποι της δείχνουν σα να έχουν και τύψεις για την τότε συμπεριφορά τους.
  Είτε το θέλουμε είτε όχι ο Σαμαράς είναι ο μόνος εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο έξω από τα μνημονιακά δεσμά, είναι ο μόνος που μπορεί να απαλύνει την επερχόμενη λαική οδύνη.
  Μπορεί τώρα να φαίνεται ότι κούρνιασε κάπως συμβιβαζόμενος με το πασοκικό σύστημα που εξαθλίωσε τη χώρα αλλά το κοντινό μέλλον ίσως βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση καταστάσεων και δεδομένων.
  Προσωπικά θέλω να δω τον Σαμαρά πρωθυπουργό και εκεί θα τον κρίνουμε όλοι καλύτερα.

 63. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 11/11/2011 11:42:15

  Οι εκλογές δεν πρόκειται να φέρουν αυτοδυναμία για τη ΝΔ μετά τα χθεσινά. Καλύτερα έτσι. Οι πατριωτικές δυνάμεις να ενωθούν υπό τον Καμμένο ή κάποιον άλλον ασυμβίβαστο μπροστάρη και να κάνουν καινούργιο κόμμα που θα ενώσει τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες. Η ΝΔ έτσι κι αλλιώς ήταν βαρίδι και μετά τα χθεσινά βαρίδι είναι και ο Σαμαράς...Δεν περιμένουμε τίποτα, δεν ελπίζουμε σε τίποτα, είμαστε ελεύθεροι.

 64. Aggelos avatar
  Aggelos 11/11/2011 11:42:18

  χωρις τον αβραμοπουλο δεν θα ειχε βγει ο Σαμαρας..

  μην το ξεχνατε..

  ο αβραμοπουλος μπηκε στο αντιμητσοτακικο μετωπο και αλλαξε ο πολεμος..

  χωρις αυτον,,,,,θα εμεναν οι σκληροπυρηνικοι Σαμαρικοι μονοι τους..

 65. Aggelos avatar
  Aggelos 11/11/2011 11:47:26

  "Ο Σαμαράς δεν είναι ούτε άγιος, ούτε διάβολος. Ούτε προέκυψε από παρθενογέννεση αλλά ούτε και είναι διαπλεκόμενος. Άνθρωπος είναι όπως όλοι μας που του έλαχε μια μεγάλη ευθύνη. Αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο μόνος ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη οριστική ήττα της μεταπολιτευτικής ψευδαίσθησης η οποία θα ερχόταν ούτως ή άλλως."


  ακριβως..

  οσοι ψαχνουμε μεσσιες,,τοσο θα απογοητευομαστε..

 66. TIDI avatar
  TIDI 11/11/2011 11:51:46

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ...ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ http://astrapinews.blogspot.com/2011/10/blog-post_9777.html

 67. φωνη avatar
  φωνη 11/11/2011 11:55:29

  Έχετε δει ποτέ ξανά να μαζεύονται έξω από το προεδρικό μέγαρο τα μάτια και τα αυτιά όλοκληρου του πλανήτη; Γιατί περίμενε όλος ο πλανήτης την απόφαση του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας; Τι τους ένοιαζε;
  Ένας ξένος δημοσιογράφος είπε οι Έλληνες είναι μετά από 2000 χρόνια το έθνος που επηρεάζει και πάλι όλον τον πλανήτη. Μας είπε ποτέ κανείς εδώ τι ακριβώς κρίθηκε τις τελευταίες μερες; Τα γεγονότα ήταν τεράστιας σημασίας αυτό είναι σίγουρο.

  Τι κρίθηκε αυτές τις μέρες; Αν πιστέψουμε οτι δεν κρίθηκε η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ....ποιό ήταν το διακύβευμα των ημερών που έστρεψε τα μάτια όλου του πλανήτη στην Ελλάδα;

  Να πιστέψω εγώ τον Τσίπρα που λέει δε θα χρεοκοπούσαμε και δε θα βγαίναμε από το ευρώ, θα συνεχίζαμε μια χαρά τις σχέσεις μας με την Ευρώπη παρότι οι ευρωπαίοι είπαν στον Παπανδρέου παραιτήσου και μην ξανάρθεις, δηλ σα να διέκοψε η Ευρώπη συνομιλίες με την Ελλάδα όσο παρέμενε ο ΓΑΠ πρωθυπουργός. Πιστεύετε ότι δεν κρίθηκε τίποτα αυτές τις μέρες; Δεν υπήρχε κανένα διακύβευμα, κανένα δίλημμα κανένας κίνδυνος; Αν υπήρχε τι ήταν αυτό;

  Πώς αξιολογούμε πολιτικές κινήσεις χωρίς να έχουμε καν ξεκαθαρίσει και συμφωνήσει για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά το δημοψήφισμα; Λες και οι πολιτικές αποφάσεις είναι κάτι ξεκομμένο απο την πραγματικότητα που διαμορφώνεται κάθε στιγμή. Αξιολογείτε τις αποφάσεις περισσότερο με εσωστρεφή διάθεση,κομματικό κριτήριο παρά με πολιτικό. Υπάρχει και το κομματικό συμφέρον, αλλά αυτό θα εδραιωθεί πάνω σε μια πραγματική πολιτική. Δε γίνεται να μην αναλαμβάνεις πολιτικές ευθύνες, να μην ασκείς πολιτική, να μην ακολουθείς τις εξελίξεις γιατί αυτό είναι το κομματικό συμφέρον. Θα έρθει και το κομματικό όφελος, αλλά μέσα από μια αληθινή πολιτική. Είναι αληθινή πολιτική να μιλάς για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αν πρώτα δεν υπερασπίζεσαι την ευρωπαϊκή μας πορεία και την αποφυγή της τελειωτικής οικονομικής κατάρρευσης;

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ φωνη 11/11/2011 12:31:55

   Ακριβώς! Τι θέλουμε έναν σουπερ-ήρωα που με ¨αυτοθυσία¨ θα έσπαγε το κεφάλι του στον τοίχο; Επαναστάτης χωρίς σκοπό;
   Ποιό το όφελος κατόπιν για όλους μας;
   Λίγη λογική δεν βλάπτει. Τίποτε δεν χάθηκε , η μάχη θα συνεχιστεί με τους επόμενους όρους που έχουν διαμορφωθεί.
   Η ανυπομονησία είναι ελάττωμα, ενώ η υπομονή μεγάλο προτέρημα!

  • τινα avatar
   τινα @ φωνη 11/11/2011 13:56:47

   Προσυπογράφω την κάθε λέξη σου.Κάποιοι εδώ μέσα προσπαθούν να μας πείσουν οτι ο Σαμαράς είναι εν τέλει ανόητος και ότι έκτισε δυο χρόνια τώρα τα γκρέμισε με μιας.Ευτυχώς ακόμη δεν άκουσα να τον αποκαλούν και προδότη.Το'χω πει κι 'αλλη φορά.Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Αυτό το διάστημα που κλυδωνίζεται η Ευρώπη πρέπει να μας βρει ισότιμο μελος της στις αποφάσεις που θα παρθούν.ΤΩΡΑ δεν είναι καιρός για λεονταρισμούς.Υπομονή χρειάζεται για το καλό και της χώρας και της παράταξης.

 68. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/11/2011 12:02:56

  Δεκάδες τοποθετήσεις και σκέψεις για το γιατί και το πως σκέφτηκε ο Σαμαράς, αν πρόδωσε ή δεν πρόδωσε κάποιους κλπ κλπ. Απόλυτα λογικό και φυσιολογικό όταν δεν βγαίνει να εξηγηθεί ο ΙΔΙΟΣ.

  Απλά και όμορφα, ανθρώπινα και όχι με ξύλινες ανακοινώσεις και διαγγέλματα έξω από μια πόρτα και 'δεν δεχόμαστε ερωτήσεις'. ΚΡΑ θα έκαναν τα κανάλια για μια κουβέντα μαζί του.

  Αντί όμως να βγει και να το τοποθετηθεί και να απαντήσει αν χρειαστεί και στα δύσκολα, αυτά δηλαδή που σκέφτεται ο κόσμος, αφήνει να απαντούν στη θέση του ο εκπρόσωπός του (εντελώς προσωπική μου εκτίμηση, ελάχιστος) ή κάτι απίθανοι τύποι, τύπου Σπηλιωτόπουλου (ΕΛΕΟΣ, δεν παλεύεται άλλο, κάθε 2 μέρες στο Μέγκα).

  Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο οι αρχηγοί του Πασοκ ή της Νδ είναι τόσο απόμακροι και δείχνουν τόσο απομονωμένοι. Σνομπάρουν ; Είναι υπεράνω ; Φοβούνται κάτι ; Δεν έχουν απαντήσεις σε όλα και προτιμούν να βγάζουν το φίδι από τη φωτιά και να εκτίθενται άλλοι στη θέση τους ; Σε τέτοιες περιόδους κρίσης θεωρούνε πως είναι καλό να κρύβονται και να μας πετάνε στα μούτρα ανακοινώσεις της πλάκας 4-5 προτάσεων ή να περιμένουμε από τη Μαρία Σπυράκη να μας διαβάσει στον αέρα το SMS που της έστειλαν στο κινητό από το κόμμα ;

  Κύριε Σαμαρά, όσο κρύβεστε, τόσο ενοχοποιείστε. Μάθετε να επικοινωνείτε, μάθετε να δέχεστε ερωτήσεις -ακόμα και στημένες. Επαναλαμβάνω, φοβάστε κάτι και δείχνετε σαν να έχετε χαθεί από το προσκήνιο ; Τι καλύτερο από το να διαλέξετε εσείς το μέσο που θέλετε για να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ σε ερωτήσεις, και όχι να μας ανακοινώνετε πράγματα για τα οποία ο κόσμος δικαίως αναρωτιέται.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Βούρδουλας 11/11/2011 12:23:09

   Πάω στοίχημα οτι θα βγεί και θα τοποθετηθεί δημόσια ο Σαμαράς, αμέσως μεττά τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης.

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 11/11/2011 12:23:46

    *μετά

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ Απλή σκέψη 11/11/2011 12:36:05

     Δηλαδή σήμερα, βαριά βαριά, πολύ βαριά, αύριο. Για να δούμε. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Πάλι καμιά 'σκληρή' ανακοίνωση βλέπω και καμιά στημένη δήλωση μπροστά στα σκαλιά των γραφείων, μεταστροφή, γύρισμα την πλάτη στα μικρόφωνα και βαθυστόχαστες αναλύσεις στο "τι να εννοούσε άραγε με τη λέξη θεσμικός ή κοινοβουλευτικός' ή δεν ξέρω κι' εγώ τι άλλο.

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Βούρδουλας 11/11/2011 23:02:59

      Tόχασες το στοίχημα. Ξέρεις γιατί;
      Γιατί δεν τον ¨πιάνεις¨τον πρόεδρο!

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Βούρδουλας 11/11/2011 15:49:24

   Φίλε Βούρδουλα, συμφωνώ σε όλα...Συνοψίζεις αυτα που σκεφτόμαστε όλοι..

 69. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/11/2011 12:05:40

  Και ένα λεπτό αφού έστειλα το σχόλιο, ο σπηλιωτόπουλος τώρα στο σκάι. Ούτε η λέξη 'έλεος' με καλύπτει πλέον. Ντροπή, τι άλλο να πω. Λες και δεν υπάρχει άλλος, απίστευτη ξεφτίλα.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Βούρδουλας 11/11/2011 13:22:00

   Φίλε μου δεν έχεις παρατηρήσει ότι τα κολοκαναλα αυτή την περίεργη περίοδο βγάζουν στο γυαλί τα παιδιά της ανταρσίας? Σπηλιωτόπουλος, Αντωναρος, Βαρβιτσιώτης και άλλοι …τυχαίο? Δεν νομίζω…

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ Περιπτερας 11/11/2011 13:56:22

    Φυσικά και το έχω παρατηρήσει και δεν γίνεται μόνο τώρα.

    Δεν μπορώ πάντως να πιστέψω πως αν θέλει να βγει ο Σαμαράς σε συνέντευξη όπως βγαίνουν όλοι οι αρχηγοί πλην πασόκ, θα του πούνε όχι. Στα τέσσερα θα πέσουν για να τον έχουν σε κάποιο κανάλι.

    Η αν δεν του αρέσει η μέθοδος αυτή ας οργανώσει συνέντευξη τύπου με ερωτήσεις και απαντήσεις όμως, όχι ανακοινώσεις, διαψεύσεις, διαρροές και άλλα τέτοια.

    Υπάρχει εντιμότερο πράγμα από μια καθαρή κουβέντα ; Οταν κάποιος έχει "πιστεύω" και επιχειρήματα, την αποζητά μια τέτοια κουβέντα. Κι' όσο ο σαμαράς κρύβεται , τόσο δικαιολογώ τις αντιδράσεις.

 70. Lewnidas avatar
  Lewnidas 11/11/2011 12:06:18

  είχαμε ένα τελειωμένο παπανδρέου και ο σαμαράς φοβήθηκε . Τι του είπε ο αβραμόπουλος και γιατί φοβήθηκε την αποστασία του lifestyle ποτε δεν το κατάλαβα.


  save fahlos

 71. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 11/11/2011 12:14:16

  Γίγαντας ο Αβραμόπουλος

  μπήκε στη ΝΔ επί Μητσοτάκη ,

  μετά έγινε δήμαρχος και κατέθεσε την κομμάτικη ταυτότητα (χαχαχαχαχα) ,

  μετά έφυγε επί Καραμανλή γιατί ήταν Μητσοτακικός ,

  μετά έκανε κόμμα γιατί η ΝΔ ήταν τελειωμένη ιστορία,

  μετά ξαναμπήκε επί Καραμανλή γιατί η ΝΔ θα έβγαινε μάλλον ,

  μετά έγινε υπουργός ,

  μετά ήθελε να γίνει αρχηγός γιατί ήταν ,

  μετά άλλαξε γνώμη γιατί δεν έβγαινε ποτέ και πήγε με το Σαμαρά

  μετά έγινε αντιπρόεδρος και αντιμητσοτακικός

  και τώρα θα γίνει υπουργός του ... Πασόκ

  γειά σου αντιπρόεδρε ... (στα 3 κόματα καίγεστε παιδιά)

  #https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRq8aWR-QBWbM3Puwax8ZC3ITqHKKo_ExyBKAwObo3NY9VpcU6EuQ#

  #http://www.youtube.com/watch?v=FXUYuCpEDNU#

  p.s. το ότι όσοι έχει αναδείξει ή υποστηρίξει εννίοτε ο Μητσοτάκης ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ και/ή ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ κάποτε τυχαίο είναι ??? (Σαμαράς , Αβραμόπουλος , Μάνος , Ανδιανόπουλος , Σουφλιάς , η κόρη του κλπ κλπ)

 72. Lampros avatar
  Lampros 11/11/2011 12:24:36

  Παράκληση προς όλους τους αναγνώστες και το antinews:

  Μπορούμε επιτέλους να πάψουμε σαν λαός, σαν παράταξη, (όχι αυστηρά ΝΔ. μιλάω για την ευρύτερη παράταξη των Ελλήνων “Μη Πασόκων”), σαν πολίτες που έχουμε επιλέξει να ενημερωνόμαστε και να συνομιλούμε από εδώ, να μην αυτομαστιγωνόμαστε??? Αρκετά πια…

  Έχουμε καταλάβει πως είμαστε σε πόλεμο με εχθρό πιο οργανωμένο, πιο δυνατό, πιο αδίστακτο?
  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΦΕΣ ΑΥΤΟ???

  Είχα την ατυχία να είμαι κοντά στις εξελίξεις το 2009,όταν ο Καραμανλής πήγε σε εκλογές. Εκτός από τις θεωρίες (???) για δολοφονία του, θυμάστε τι άλλο είχε γίνει τότε? Είχαν βάλει την βόμβα στο ΧΑΑ. Μια φράση τότε μου είχε μείνει στο μυαλό χαραγμένη, όταν ρώτησα “γιατί εκλογές????”. Και σας παρακαλώ μην την ξεχάσετε.
  “Λάμπρο, θα αιματοκύλιζαν την Ελλάδα”

  Αυτό σας λέω σήμερα αδέρφια. Δεν με χαροποιεί καθόλου η εξέλιξη αυτή του Παπαδήμου, και σε καμία περίπτωση δεν του έχω εμπιστοσύνη. Όμως, έχετε καμιά αμφιβολία σε πόσα δεινά θα μας έβαζαν αν δεν κάναμε μια “στρατηγική υποχώρηση”? Φοβάμαι πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν το ελάχιστο. Ο λαός έχει φτάσει στα έσχατα σημεία της αντοχής του. Ήθελε μια ανάσα. Ο Σαμαράς εκβιάστηκε για να πάρουμε αυτή την ανάσα. Έκανε λάθη, όμως διαχρονικά στην πορεία του, μου έχει δώσει την εντύπωση πως μαθαίνει από αυτά. Ας κρατήσουμε, πώς πλέον μέσα στην ΝΔ, φάνηκαν οι ψεύτες και όσοι είχαν κρυφή ατζέντα, και πλέον έχουμε σαφή ημερομηνία που θα εκφραστούμε ανοικτά. Πλέον τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, και δεν είναι θολά. Οι μεθοδεύσεις ξετυλίγονται, και είναι πιο εύκολο να γίνουν κατανοητές. Που θα πηγαίναμε με Αβραμό και Δήμα Αντιπρόεδρους στην θέση του Benny & Παγκαλου?

  Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Στην μάχη απέναντι σε ισχυρές εχθρικές δυνάμεις πρέπει να είμαστε ενωμένοι, και να αντέξουμε ΚΑΙ σκληρά κτυπήματα. Δεν θα είναι περίπατος. Μην ξεχνάτε, πριν την αυγή είναι τα πιο βαθύ σκοτάδι.

 73. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 11/11/2011 12:27:20

  Αν θέλαμε πολιτικό αρχηγό να λέει "ΟΧΙ" σε όλα, τότε θα είμασταν με το Κ.Κ...
  Υπομονή, ο αγώνας είναι μαραθωνιος και όχι κατοστάρι. Μην ενθουσιαζόμαστε και μην απογοητευόμαστε απότομα. Εγώ ακόμα πιστεύω ότι ο Σαμαράς είναι η μόνη ελπίδα για τη νέα Ελλάδα (ίσως και την νέα - επόμενη Ευρώπη, γιατί αυτή καταρρέει) που ονειρευόμαστε.
  Και μην ξεγελιόμαστε από δημοσκοπήσεις και άλλα διαπλεκόμενα παιχνίδια. Έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα για μια κυβέρνηση Σαμαρά καθολικής αποδοχής από την Ελληνική Κοινωνία.

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ζήσης Χ. Πατσίκας 11/11/2011 14:28:14

   +100000

 74. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/11/2011 12:39:20

  Συντάσσομαι με το Γιάννη Φαίλτωρ και το blue nile και λοιπούς.

  Δεν ξέρω τι συνέβη με το Σαμαρά, ξέρω πως κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς.

  Η ΝΔ είναι και παραμένει Αξιωματική Αντιπολίτευση.
  Γιαυτό μπαίνουν μόνο μη Κοινοβουλευτικά στελέχη (και ο Αβραμό παραιτείται αν συμμετάσχει), καθώς σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν μετέχει στην κυβέρνηση.

 75. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 11/11/2011 12:42:12

  Μ' αρέσει που ο Σαμαράς είχε σαν βασικό του επιχείρημα την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν μπόρεσε να κάνει διαπραγμάτευση ούτε για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΝΤΩΝΗ.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ν.Δ.
  Και το χειρότερο:
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 76. GEORGE_SPOROS avatar
  GEORGE_SPOROS 11/11/2011 12:43:26

  Να τομεαρχης παιδειας ,να μαλαμα.
  Ακουω και βλεπω τον κυριο Σπιλιωτοπουλο να εχει παρει αμπαριζα τα καναλια και να υποστηριζει οτι οι Ελληνες δεν εχουν κουλτουρα συνεννοησης.ΜΠΡΑΒΟ !!!
  Γνωριζει σε βαθος τον ελληνικο πολιτισμο,την ελληνικη γλωσσα και την ετυμολογια των λεξεων.Μηπως γνωριζει να μας πει τι σημαινει η λεξη διαλογος ή μηπως γνωριζει πως γεννηθηκε η αξια της Δημοκρατιας και το εφαλτηριο αυτης της μαιευτικης συμπεριφορας και επικοινωνιας.Αντι λοιπον να μας διδασκει για την αξια της κουλτουρας διαλογου δεν μας δινει το κοστος σε ευρω της δημοσιας παρουσιας του.
  Αυτος μπορει να ειναι τομεαρχης μπουρδολογιας σε καμια περιπτωση τομεαρχης παιδειας.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΚΟΣ
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

  • Ορτικι Ορτικαδ avatar
   Ορτικι Ορτικαδ @ GEORGE_SPOROS 11/11/2011 12:44:59

   +100000000000000

 77. andreas gr avatar
  andreas gr 11/11/2011 12:45:45

  Τα ειπες ολα στην προ τελευταια παραγραφο και τι ειπες,οτι και ο Παπανδρεου επαιρνε τις οποιες αποφασεις για το καλο μας οπως τωρα και ο Σαμαρας παιρνει τις οποιες αποφασεις παλι για το καλο μας.Και στις δυο περιπτωσεις κανεις δεν μας ρωτησε.Τωρα και οι δυο τους ειναι παρελθον.Ηδη ξεκιναω ενεργειες για την υπονομευση του (να λεμε και καμια μακακια να περναει η ωρα του πονου).

 78. Θύμιος avatar
  Θύμιος 11/11/2011 12:58:18

  Ο Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ με κινηματικές διαδικασίες. Αν δεν ήταν αυτές η Ντόρα θα ήταν σήμερα αρχηγός της ΝΔ.
  Θαρρώ επίσης ότι και στο μυαλό του Σαμαρά κυριαρχούν δύο τάσεις, αυτή της αστικής πολιτικής ευγένειας και εκείνη του ρηξικέλευθου πολιτικού.
  Ένας ξένος δημοσιογράφος είπε οι Έλληνες είναι μετά από 2000 χρόνια το έθνος που επηρεάζει και πάλι όλον τον πλανήτη. Μας είπε ποτέ κανείς εδώ τι ακριβώς κρίθηκε τις τελευταίες μερες; Τα γεγονότα ήταν τεράστιας σημασίας αυτό είναι σίγουρο.
  Έχετε δει ποτέ ξανά να μαζεύονται έξω από το προεδρικό μέγαρο τα μάτια και τα αυτιά όλοκληρου του πλανήτη; Γιατί περίμενε όλος ο πλανήτης την απόφαση του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας; Τι τους ένοιαζε;
  Oι μέρες είναι δύσκολες. Ακούγονται και διαβάζονται πολλά. Για πολλούς ο Σαμαράς άρχισε να χάνει μέρος της προηγούμενης δυναμικής του συμμετέχοντας σε μια συγκυβέρνηση με έναν αρχιδιαπλοκάριο πρωθυπουργό.
  “Ο Σαμαράς δεν είναι ούτε άγιος, ούτε διάβολος. Ούτε προέκυψε από παρθενογέννεση αλλά ούτε και είναι διαπλεκόμενος. Άνθρωπος είναι όπως όλοι μας που του έλαχε μια μεγάλη ευθύνη. Αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο μόνος ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη οριστική ήττα της μεταπολιτευτικής ψευδαίσθησης η οποία θα ερχόταν ούτως ή άλλως.”
  Σεβαστή η αποψή σας αγαπητέ Ε.Σ.
  Επέτρεψέ μου όμως να σας πώ, ότι στο κείμενο διατυπώνονται ευσεβείς πόθοι σας.
  Ο κύβος ερρίφθη όπως έγραψε και κάποιος άλλος εδώ.
  Η ουσία -γιατι τελικά περι αυτής πρόκειται- είναι ότι οι κινούντες τα νήματα πέτυχαν να προχωρήσει το “δικο τους” με μηδαμηνές έως καθόλου “απώλειες” απο τη δική τους πλευρά.

 79. anastos avatar
  anastos 11/11/2011 13:01:43

  ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΙΣΜΟΥ ............................................. ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΒΕΝΕΤΩΝ................................. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ.............................. ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ -ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ.............ΒΟΡΕΙΩΝ-ΝΟΤΙΩΝ........... Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.........................

 80. petron avatar
  petron 11/11/2011 13:08:37

  Αυτά που φαίνονται σε εμάς ως αυτονόητα (π.χ ρήξη με ΠΑΣΟΚ , ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ).....δεν μπορεί να είναι πάντα έτσι...

  Η πολιτική , ιδίως στην Ελλάδα έχει πολλές κρυφές πτυχές...που εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε.

  Ο ΓΑΠ και η αυλή του δεν θα έπεφτε έτσι εύκολα....

  Εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ !!!

 81. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 11/11/2011 13:11:26

  Ας σταματήσουν ορισμένοι εδώ μέσα με χαρακτηριστική ευκολία να χαρακτηρίζουν αυτούς που εκδηλώνουν αγωνιά, απογοήτευση, αγανάκτηση, οργή, προσμονή είτε παπαγαλάκια, είτε Ντορακια είτε ως δεινούς σχολιαστές είτε πασοκους είτε, είτε, είτε …

  Πολλοί από εμάς κρίνουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή με βάση τις προσωπικές μας απόψεις αλλά το κυριότερο με βάση το πώς βιώνουμε την κρίση τούτη την περίοδο … μακάρι ο Σαμαράς να μας κάνει όλους να ζητήσουμε δημοσίως συγγνώμη αλλά η παρούσα κατάσταση και η ανακολουθία λόγων και πράξεων οδηγεί πολλούς από εμάς σε εύλογα ερωτήματα και σε συγκεκριμένα συμπεράσματα… για άλλους σωστά, για άλλους λανθασμένα… το Antinews είναι μια δεξαμενή απόψεων, κρίσεων και διαλόγου.

  Τα δεινά των 2 τελευταίων ετών που οι περισσότεροι από εμάς βιώνουν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής μας στο σύστημα, όταν λοιπόν βλέπουμε περίεργες διεργασίες να λαμβάνουν χώρα χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρος ορίζοντας, όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από τη ΝΔ, όταν καταλαμβάνει ένας τραπεζίτης την εξουσία με την ανοχή της ΝΔ, όταν υπάρχει ο φόβος για σκληρότερα μέτρα είναι λογικό να υπάρχουν και φωνές αντίδρασης …
  Ίσως κάποιοι ακόμα αντέχουν ( οι τσέπες τους) δεν τους κατακρίνω, ίσως όμως κάποιοι έχουν φτάσει στα όρια τους ή φοβούνται ότι με την παρούσα κατάσταση πολύ σύντομα θα τα φτάσουν και θα τα ξεπεράσουν, έχουν λοιπόν πιστεύω κάθε δικαίωμα να φωνάζουν να οργίζονται να νιώθουν προδομένοι … αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει άμεσα να κοιτάξει ο Σαμαράς και να μας δώσει μια ειλικρινή απάντηση στα μάτια….

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ Περιπτερας 11/11/2011 13:21:08

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
   Είμαστε όλοι πολύ πικραμένοι και όχι παπαγαλάκια, όπως θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάσουν.

  • andreas gr avatar
   andreas gr @ Περιπτερας 11/11/2011 13:21:19

   Φιλε μου περιπτερα αφου μεχρι τελος του μηνα θα ψηφισουν το νεο φορολογικο νομοσχεδιο που ισοπεδωνει ολους και ολα αυτο δεν ειναι υποθεση εναι γεγονος.Αφου λοιπον ψηφιστει αυτο και απο την ΝΔ που συμετεχει γιατι πραγμα μιλαμε οτι οταν ΘΑ γινει ο Σαμαρας πρωθυπουργος θα το παρει πισω οταν θα το χει ψηφισει?Μα για τοσο μας εχουν?

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Περιπτερας 11/11/2011 14:03:51

   +++!
   Απορώ που είσαι ακόμη ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ!

 82. Φευγατος avatar
  Φευγατος 11/11/2011 13:33:11

  Υπαρχει Συνταγματικη εκτροπη...εκτος απο ολα αυτα.ποιος εξουσιοδοτησε να γινονται ολα αυτα?
  Υπηρξαν εκλογες χωρις αυτοδυναμια? οχι!
  τοτε? τι?
  Το προβλημα ειναι μεγιστο πλεον.......Ο Σαμαρας εχει παρει το δρομμο του αφηστε τον,ομμως υπαρχει και το δεδηλωμενο μιας αλλης μορφης χουντας πλεον.

 83. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/11/2011 14:03:21

  Δυστυχώς και Αντώνης υπέκυψε όπως και όλοι οι προηγούμενοι έσκυψε και αυτός το κεφάλι γιατί υπάρχει το θέμα το κύριο πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις δήθεν. Μια ερώτηση τότε γιατί κατηγορούσε το Γιώργο αφού και αυτός μας έβαλε στο ΔΝΤ επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αγαπητέ φίλε ο Αντώνης αυτά τα δύο χρόνια δεν ήξερε ότι θα βρεθεί και αυτός μπροστά σε αυτό το δίλημμα; Και εκεί είναι η μαγκιά του ΟΧΙ. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες η ΝΔ θα μπει για καλά στο χώρο της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήδη ξεκίνησε. Έχασε την μαγκιά του Αντώνης και την έχασε για εμάς τους γνήσιους αντιπασοκικούς Νεοδημοκράτες. Άκουσε και αυτος τα τσατσόνια του συστήματος τους αποτυχημένους που βοφήθηκαν ότι δεν θα έχουν θέσει στο νέο που υποτίθεται ότι έφτιαξε ο Αντώνης. Αυτά και εδώ είμαστε για να απολαύσουμε την συγκυβέρνηση με τον κόσμο να πεινάει αλλά με τους ισχυρούς να έχουν διατηρήσει την μπάγκα τους.

 84. Qnihilism avatar
  Qnihilism 11/11/2011 14:08:53

  Έτσι και στο πρόσωπο του Σαμαρά αντανακλώνται σήμερα οι διαφορετικές τάσεις και συγκρούσεις στη ΝΔ και ευρύτερα την κεντροδεξιά παράταξη: Λαϊκή δεξιά, σκληρή πατριωτική δεξιά, “σαμαρικοί”, “καραμανλικοί”, συστημικοί, σε ένα εκρηκτικό μίγμα με αριβίστες και τυχοδιώκτες της πολιτικής.

  Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της ΝΔ και θα είναι πάντα αν δεν αποκτήσει μία ξεκάθαρη ταυτότητα. Το πλαίσιο πρέπει να οριοτεθεί καλύτερα όπως πχ των συντηρητικών στην Αγγλία. Αλλιώς ο ΑΣ θα περάσει τη θητεία του προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες.

 85. Tonia G. avatar
  Tonia G. 11/11/2011 14:12:02

  Σωστός.
  Ο ΑΣ, με τη κίνηση αυτή (να στηρίξει Παπαδήμο) θα πάρει ένα κομμάτι από την κινούμενη άμμο του "μεσαίου χωρου", ενώ έχασε το σκληρό πηρύνα της Βάσης του. Συγχαρητήρια στους συμβούλους του.
  Αν μέσα σε ένα μήνα κινηθούν πολιτικές πατριωτικές δυνάμεις και συγκροτήσουν πόλο, ο ΑΣ ενδέχεται να μείνει στη ΝΔ με τους φιλελεύθερους και τους οπορτουνιστές. Όλοι οι άλλοι και η Βάση της ΝΔ ήδη ριζοσπαστικοποιείται...

  • Φευγατος avatar
   Φευγατος @ Tonia G. 11/11/2011 14:30:47

   Οταν στρεφεσαι εναντια στον πονο πλεον του κοσμου,τοτε συγνωμη,εισαι απεναντι του.Τελεια και παυλα!!!!

 86. dracon avatar
  dracon 11/11/2011 14:12:58

  Ποια είναι η αντιπολίτευση σήμερα;
  Πάντως όχι το ΠΑΣΟΚ
  Ουτε η ΝΔ
  Ουτε ο ΛΑΟΣ
  Η ΝΔ παραιτήθηκε από τον αντιπολιτευτικό της ρόλο και συμφώνησε με το πολιτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
  Αφησε τον ρόλο της αντιπολίτευσης στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ,που θα δούν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται,μόλις αρχίσει η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα και συμπολίτες μας να πεθαίνουν από το κρύο ,όπως συμβαίνει στη Βουλγαρία όταν ο υδραργυρος πέφτει κάτω από το μηδέν
  Οι δημοσκοπήσεις της Δευτέρας θα δείξουν τις συνέπειες αυτής της αυτοκτονικής επιλογής.

  • Φευγατος avatar
   Φευγατος @ dracon 11/11/2011 14:22:49

   Ισως αυτο.δεν ειναι κακο,στην πορεια που εχει παρει η χωρα.ισως μια συγκυβερνηση δυο αριστερων κομματων να απασφαλιση τους ασκους του αιολου,για να μπορεσει ο κοσμος να καταλαβει οτι κατι αλλαζει.Η ιστορια θα δειξει,παντως αυτο το εκτρωμα που προεκυψε υπογεια(ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ),ειναι μια μορφη χουντας και θα ανατραπει πολυ συντομα.
   Ραντεβου στους δρομμους πλεον......

 87. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/11/2011 14:16:56

  Aυτό που θα μετρήσει από δω και πέρα, είναι αν η ΝΔ παραμείνει στις θέσεις της. Αν θα συνεχίσει να κάνει αντιπολιτευση, όχι στον Παπαδήμο ως πρόσωπο και στην κυβέρνηση του, αλλά στη μνημονιακή πολιτική, αυτή των υπερβολικών φόρων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Αν θα επιμείνει στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πρώτου μνημονίου.
  Αυτή είναι η ουσία κι εκεί θα κριθεί ο Αντουάν και η ΝΔ.
  Από κει πέρα φάνηκε ότι η υπάρχει μία ομάδα στη ΝΔ, που έχουν προσχωρήσει στην εκβιαστική λογική του ΠΑΣΟΚ "Ευρώπη ή Χάος" (Βαρβιτσιώτης, Σπηλιοτόπουλος, Μητσοτάκης, κ.α.) και δεν φαίνεται να ασπάζεται την ιδέα μίας επαναδιαπραγμάτευσης, ή ενός άλλου μείγματος πολιτικής, που είναι η βασική γραμμή της ΝΔ.

 88. andreas gr avatar
  andreas gr 11/11/2011 14:29:39

  Για αυτο φιλε μου Γιωργο επρεπε να γινουν εκλογες για να τους στειλουμε ολους αυτους που περιγραφεις σπιτια τους και να ξεβρωμισει ο τοπος, και με την ευκαιρια και το κομμα.Τωρα πλεον κομμα δεν υπαρχει.Η πορεια του θα ειναι να συρικνωθει στα ποσοστα του Πασοκ η ακομα και να διασπαστει που προσωπικα πιστευω οτι θα γινει το δευτερο.

 89. Πετρος avatar
  Πετρος 11/11/2011 14:33:22

  Ο Σαμαρας ειναι ο πρωτος πολιτικος που με απογοητευσε τόσο,πριν καν προλαβει να κυβερνησει. Για εμενα εχει τελειωσει.Μακαρι να φυγει ο Καμμενος απο το μαντρι για να μην αναγκαστω να στηριξω αριστερους.

 90. SOTPAP avatar
  SOTPAP 11/11/2011 14:35:41

  το μόνο κακό που μένει να μας βρει, είναι να δεχτεί ο Σαμαράς πίσω στο κόμμα την Ντόρα

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ SOTPAP 11/11/2011 14:55:29

   Έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό πιο πιθανό είναι να δεχτεί η Ντόρα τον Σαμαρά στη ΔΗ.ΣΥ.
   Δυστυχώς μείναμε με την ελπίδα παραμάσχαλα.

 91. Aggelos avatar
  Aggelos 11/11/2011 14:38:05

  "Αν θα συνεχίσει να κάνει αντιπολιτευση, όχι στον Παπαδήμο ως πρόσωπο και στην κυβέρνηση του, αλλά στη μνημονιακή πολιτική, αυτή των υπερβολικών φόρων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Αν θα επιμείνει στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πρώτου μνημονίου.
  Αυτή είναι η ουσία κι εκεί θα κριθεί ο Αντουάν και η ΝΔ.
  Από κει πέρα φάνηκε ότι η υπάρχει μία ομάδα στη ΝΔ, που έχουν προσχωρήσει στην εκβιαστική λογική του ΠΑΣΟΚ “Ευρώπη ή Χάος” (Βαρβιτσιώτης, Σπηλιοτόπουλος, Μητσοτάκης, κ.α.) και δεν φαίνεται να ασπάζεται την ιδέα μίας επαναδιαπραγμάτευσης, ή ενός άλλου μείγματος πολιτικής, που είναι η βασική γραμμή της ΝΔ."
  σωστοος..

  εδω αρχιζει η πραγματικη μαχη,,τα μΜΕ παλι λενε νεα λιτοτητα κλπ..

  εδω σε θελω Σαμαρα..οχι αλλη λιτοτητα και αναπτυξη..

  βεβαια οι απολυσεις-συγνωμη εφεδρειες δημ υπαλληλων δεν προκειται να αλλαξουν βασικα

  το στοιχημα ομως ειναι η αναπτυξη και η ανεργια,,18 εφτασε..

 92. SOTPAP avatar
  SOTPAP 11/11/2011 14:38:45

  ρε παιδιά μπορεί να μου απαντήσει κάποιος, θα επέτρεπε ποτέ ο Καραμανλής να μπει ο Αγγέλου υφυπουργός της Διαμαντοπούλου;
  Ο Σαμαράς γιατί επιτρέπει αυτό το διασυρμό στον Αρβανιτόπουλο;
  Ο Αρβανιτόπουλος δεν ντρέπεται να πάει κάτω από την Υπουργό της Φωτοτυπίας;

  • Φευγατος avatar
   Φευγατος @ SOTPAP 11/11/2011 14:43:38

   Μαλλον θα ακουσεις μια απεραντη ΣΙΩΠΗ>>>>>>>>>>>>>>

 93. hdgr avatar
  hdgr 11/11/2011 14:57:34

  Οσονούπω θα τεθούν τα δύο πιο σημαντικά και αλληλένδετα μεταξύ τους θέματα.
  Η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
  Εκεί οι μάσκες θα πέσουν οριστικά.
  Το παιχνίδι δεν πρέπει να είναι -πρωτίστως- στα χέρια του παραπαίοντος πολιτικού συστήματος και των ξένων και εγχώριων καθοδηγητών του.
  Το παιχνίδι πρέπει να περάσει στα χέρια των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
  Και είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να παιχθεί στα σαλόνια μπροστά στις οθόνες αλλά κυρίως στο πεζοδρόμιο.
  Και όταν έρθει η ώρα της κάλπης -και καθώς θα έχουν πέσει οριστικά οι
  μάσκες για όλους αυτούς τους τσαρλατάνους του σάπιου πολιτικού συστήματος- ας ελπίσουμε ότι ο λαός θα κάψει το βασιλέα καρνάβαλο.
  Ακόμα καλύτερα αν αυτό γίνει την μέρα της ονομαστικής τους γιορτής δηλαδή την 19η Φεβρουαρίου.

 94. thodoris_s avatar
  thodoris_s 11/11/2011 15:07:05

  Υπομονή και πίστη στον ΑΣ.
  Πολλές φορές για να επιτύχεις αυτό που πραγματικά θέλεις,πρέπει να κάνεις ελιγμούς.
  Κανείς δεν αμφισβητεί οτι είναι ευπατρίδης!
  Και 2 χρόνια τώρα μας εχει εκπλήξει ευχάριστα πολλές φορές...

 95. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 11/11/2011 15:44:22

  Αυτός που θα έκανε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου πέτυχε να ΜΗΝ κερδίσει σε ΚΑΝΕΝΑ όρο από τους 4 που έθεσε:
  1) Ούτε εκλογές
  2) και πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση
  3) όχι μόνο η δανειακή σύμβαση αλλά και τα μέτρα της θα ψηφιστούν
  4) κατάφερε να φύγει ο ι-κανώ-ς τζέφρυ; του πέταξε και την πατάτα και πάει για τζόγκινγκ!

 96. Vass avatar
  Vass 11/11/2011 15:47:44

  Βλέπω τον Πάγκαλο να εισέρχεται για ορκομωσία. Εύγε Αντώνη για το επίτευγμα.

 97. SOTPAP avatar
  SOTPAP 11/11/2011 15:48:15

  το μόνο που με παρηγορεί, είναι η εικόνα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Βενιζέλος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στον Ροντούλη, που τους αποκάλεσε γομάρια

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ SOTPAP 11/11/2011 15:51:44

   Μας έκανες και γελάσαμε στον πόνο μας :-)

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ SOTPAP 11/11/2011 16:57:57

   χαχαχαχα!!!
   ΥΓ: Θα επαναφέρουν το ''Θρησκευμάτων'' στο Υπουργείο Παιδείας; (και μη γελάσει κανείς...)

 98. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 11/11/2011 15:52:35

  Τελικά, εγώ γιατί στήθηκα 1 ώρα στην ουρά κρατώντας το μωρό μου αγκαλιά την 29η Νοεμβρίου 2009;
  Για να κάνω τον Μπουμπούκο υπουργό, το λαμόγιο με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου πρωθυπουργό;
  Ντροπή Αντώνη.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ΓΙΑΝΝΑ 11/11/2011 21:00:55

   Γιάννα, στήθηκες για τις 20 Φεβρουαρίου 2012.
   Και για μια αξιοπρέπεια της χώρας, που είναι λέξη αποκλειστικότητα του Σαμαρά.
   Βράστον μπουμπούκο. Δεν θα επηρεάσει πουθενά τη ζωή σου. Οι 20 Φεβρουαρίου θα την επηρεάσουν.

 99. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/11/2011 15:56:13

  Ήδη βγήκαν πασόκοι που δε μιλούσαν καθόλου τα τελευταία δύο χρόνια λόγω μέτρων που παίρνανε και τώρα όχι απλά άδραξαν την ευκαιρία να επιτεθούν στους νδημοκράτες του στυλ: τώρα που συγκυβερνάμε τι έχετε να πείτε αντιμνημονιακοί; Γι' αυτό θα πάρουν πάλι τα πάνω τους και μάλιστα θα κατηγορούν και τη νδ. Είναι αθάνατοι!!!

 100. dogday avatar
  dogday 11/11/2011 16:36:38

  Σκυλίσια μέρα η σημερινή πραγματικά. Γίναμε κολαούζοι των Πασόκων πάλι.

 101. G.K. NEA MAKRI avatar
  G.K. NEA MAKRI 11/11/2011 16:37:29

  49 μέλη η νέα κυβέρνηση,39 ΠΑΣΟΚ, 6 ΝΔ ,4 ΛΑΟΣ. Παραμένουν πρακτικά όλοι όσοι μας έφτασαν εδώ, απλά αυτή τη φορά με στήριξη και συνευθύνη τουλάχιστον στα μάτια του απλού κόσμου της Ν.Δ. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και όχι διαρροές από κάποιους συνεργάτες του θα πρέπει με ειλικρίνεια να απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα: Τι ακριβώς σκεφτόσουν Αντώνη?..

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ G.K. NEA MAKRI 11/11/2011 17:26:46

   Aυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί κάποια στιγμή...

 102. Ταραχή avatar
  Ταραχή 11/11/2011 16:39:23

  Ο κόσμος με τις εκδηλώσεις του θορύβησε το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού.
  Τους έστειλε μήνυμα πως τελειώνει το κόλπο της εναλλαγής στην εξουσία.
  Πώς θα επιβάλει την κάθαρση και θα απομακρύνει τα απόβλητα.
  Βρείτε τις δηλώσεις της ημέρας εκείνης.Μίλησαν απλά για ευτελισμό των θεσμών,των θεσμών που επί μέρες τώρα έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτα.Εκτός της αριστεράς με την ευρεία έννοια καμία δήλωση δεν είπε ακριβώς τι ήταν αυτό που έγινε.Αυτό δεν σημαίνει όμως πώς δεν κατάλαβαν.Και μετά από λίγες μέρες φρόντισαν να κάνουν την μεγάλη κίνηση επιβίωσης του δικομματισμού.Την δήθεν συναίνεση.Άνοιξαν λέει νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου,που απ' ότι είναι φανερό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.Προσέξτε τις εκδηλώσεις όψιμης "αγάπης"και κατανόησης μεταξύ τους στα κανάλια του ξεπλύματος σκέψης.Που ξαφνικά εμφανίστηκε και η ανάγκη της συναίνεσης και κατανόησης της κοινωνίας.Μιας κοινωνίας δηλαδή που τς άλλαξαν τα φώτα για να καλύψουν τα λάθη και τις παραλήψεις της πολιτικής που επί 35 χρόνια τα δύο κόμματα εφάρμοσαν στον τόπο.

 103. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 11/11/2011 16:43:57

  Διαφωνώ με την σκέψη σου και την τοποθέτησή σου. Πιστεύω ότι ο ανθρωπολογικός τύπος της Ελλάδας δεν συγχωρεί την υποκρισία, την αλλαγή κατεύθυνσης ενός καπετάνιου χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία. Ο Σαμαράς δεν εξήξγησε και δεν ενημέρωσε πειστικά του ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν με την επιλογή τους. Σου θυμίζω σε όλες αυτές τις κρίσιμες ώρες την σκηνική του παρουσία. Για μένα το τραίνο της πολιτικής του ιστορίας σταμάτησε.

 104. ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 11/11/2011 16:51:31

  Σαφώς το άρθρο αυτό αποτελεί τον αντίλαλο του καυμού κάθε Πατριώτη. Αναρωτιεται ο κόσμος , συμβιβάστηκε λοιπόν κι ο Σαμαράς , η έσχατη ελπίδα για το δημοκρατικό μας εποικοδόμημα .Mε την ταπεινή μου πολιτική κρίση η απαίτηση του Ατσαλάκωτου , να πάρει Υπουργείο, περιφρονώντας την βουλευτική έδρα, που του έδωσε ο λαός , αποτελεί καθαρή Αποστασία, από την γενναία στρατηγική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαρας. Η Θλιβερή ματαιοδοξία του , που έφτασε στο σημείο να ακυρώσει την τοποθέτηση στην Αντιπροεδρια της κυβέρνησης ,υπό τον κ.ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ένός ιστορικού σεμνού και έντιμου στελέχους . όπως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ, υποδηλώνει εκτρωματικά εγωιστικά κίνητρα. Ο άνθρωπος είναι κυταρρικα επιρρεπής στην φιγουρα και τον εντυπωσιασμο. Ας μην ξεχνάμε , πως είναι ο άνθρωπος που προμήνυε το τέλος του βιολογικού κύκλου των σημερινών κομμάτων και έφτιαχνε κόμμα με σύνθημαμα , τρείς παραποιημένους κύκλους (στραβοχυμένα κουλουρια , που λέει ο λαός), που παρέπεμπαν στο Ολυμπιακό Οραμα, που ωστοσο δεν πρόφθαινε να συμετέχει ως φθίνων Δήμαρχος Αθηναίων , για την προσωπική του προβολή. Η επιμόνη του να αφήσει την βουλευτική έδρα προδίδει , για να πάρει Υπουργικό θώκο, που σήμαινει ότι με λεφτα του λαού θα στήσει προσωπικό μηχανισμό προβολής αποτελεί αθλιότητα. Όπως και η επιλογή του να συνυπάρξει , στο Υπουργείο αυτό με τον κομματικοδίαιτο Ραγκούση , παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ, που έγινε βουλευτής και Υπουργός . με μοναδικό προτέρημα πως έπρεπε , η Κανταφικής νοοτροπίας οικογένεια Παπανδρέου , να έχει τοποτηρητές παντού,για να έχει πρόσβαση στην εξουσία και τον δημόσιο πλούτο, αποτελεί πρόκληση για τους γενναίους Δημοκράτες, που στήριξαν το Κίνημα Σαμαρά. Η συμπεριφορά του , δοκιμάζεται πολιστικά μέσα απο κείνο το ξεχασμένο δίστιχο του Σαββόπουλου για τους πολιτικούς: «Μπορεί ο καννίβαλος να εκπροσωπήσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στην στομάχα»..Στην επικείμενη κυβέρνηση Παπαδήμου , θα είναι υπό την εποπτεία του περίφημου Πάγκαλου ,μέγιστα προκλητικού για τους οπαδούς της παράταξής μας, Αντιπροέδρου της νέας Κυβέρνησης και προκύψαντος , εξαιτίας της αναίδειας και του καπρίτσιουτ ου Ατσαλάκωτου , να συμμετέχει , στο Υπουργικό Συμβούλιο, με προφανή στόχο, να ακυρώσει την πολιτική Στρατηγική του Σαμαρα και της ΝΔ.ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 105. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 11/11/2011 19:33:33

  Νομίζω ότι αδικούμε ΠΟΛΥ τον Σαμαρά! Όλοι περιμέναμε το μεγάλο ΟΧΙ από τον Αντώνη επειδή κατά βάθος όλοι είμαστε τού συνθήματος "Ελλάς ή Τέφρα".

  Όμως ένα ΟΧΙ αυτή τη στιγμή από τον Σαμαρά θεωρώ ότι θα μας οδηγούσε μετά βεβαιότητος στην τέφρα! ( Το καλοκαίρι του 2007 στην Πελοπόννησο είναι πολύ πρόσφατο...)
  Και ο λόγος είναι ότι ο Σαμαράς δεν ήταν στην εξουσία ώστε να προετοιμάσει τον Τόπο για ένα μεγάλο ΟΧΙ.

  Ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ, είχε όμως την εξουσία και είχε προηγουμένως φροντίσει να κατασκευάσει τη Γραμμή Μεταξά, και ασφαλώς είχε επαρκώς αναδιοργανώσει τον Στρατό ακι την Ελληνική Διοίκηση...

  Ο Σαμαράς την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος αποφάσισε να "πάει προς το παρόν πάσο" ελπίζοντας σε μια καλύτερη συγκυρία στο μέλλον...

  Και να θυμάστε: Τη μάχη ΔΕΝ τη δίνουμε όταν είμαστε σε ξένο γήπεδο, τη δίνουμε όταν ΕΜΕΙΣ έχουμε επιλέξει το γήπεδο και τη στιγμή...

  Αλλιώς ,κινούμενοι μόνο από ρομαντισμό, και όχι από ψυχρή συνεκτίμηση των δεδομένων εκκινούμε από μειονεκτική θέση.

 106. Stefanos avatar
  Stefanos 11/11/2011 20:10:19

  @ factorx, το blog parapolitiki που αναφέρεται στο συγκεκριμένο post τι μέρους του λόγου είναι? Eίναι ΠΑΣΟΚοι ΔΗ.ΣΥτες? Τι είναι?

  • factorx avatar
   factorx @ Stefanos 11/11/2011 20:19:45

   Καταρχήν δεν αναφέρεται κανένα τέτοιο μπλογκ στην ανάρτηση. Κατά τα άλλα μπορείς να ρωτήσεις τους ίδιους.

 107. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 12/11/2011 13:44:13

  Η ίδια στενοκεφαλιά που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον μέσο δεξιό ψηφοφόρο, παραμένει και σήμερα ο χειρότερος εχθρός του κόμματος.

  Η ίδια στενοκεφαλιά, που οδήγησε στην εξουσία τον ΓΑΠ....

  Να υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009 κέρδισε με αριθμό ψήφων ΙΔΙΟ με το 2004 που είχε χάσει με 6 μονάδες διαφορά...

  Προσθέστε το (διαχρονικό πλέον) 5-6% του ΛΑΟΣ και έχετε στα χέρια σας το πρόβλημα της ΝΔ. Ότι δηλαδή, με τέτοιο δυναμικό να μην μπορεί να συσπειρωθεί επαρκώς και να βαδίσει ξεκάθαρα μπροστά, ιδεολογικά, εκλογικά και κυβερνητικά...

  Το 2009, οι δεξιοί "απογοητευμένοι" ήταν αυτοί που πήγαν για μπάνιο και χάθηκαν 700.000 ψήφοι.. Ετσι, το ΠΑΣΟΚ βγήκε με 10 μονάδες διαφορά, αλλά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ αριθμητικά! Και άλλοι ακόμα, δεξιοί, κρίνοντας ότι θα "τιμωρήσουν"την ΝΔ ψήφισαν ΛΑΟΣ. Τελικά η στενοκεφαλιά των δεξιών μας έφερε τον ΓΑΠ και τίποτα άλλο... Αβυσσος η ψυχή του δεξιού…

  Αυτή η αδυναμία συσπείρωσης όμως, δεν οφείλεται μόνο στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κόμματος και τις ψυχώσεις των δεξιών ψηφοφόρων, αλλά και στην πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ εναντίον της ΝΔ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της μεταπολίτευσης και κυρίως μετά την εξαφάνιση των εκδοτών της δεξιάς (Μομφεράτος, Αθανασιάδης, Βουδούρης) χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν αυτοί στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης...

  Εδώ κατάφερε και πέρασε ντούκου η λαίλαπα ΓΑΠ με όλη την καταστροφή που έφερε σε δυο χρόνια και σήμερα, ΔΕΞΙΟΙ, αντί να κάνουν κριτική στα δύο αυτά χρόνια ΠΑΣΟΚ, κάνουν κριτική στον...Σαμαρά, τη στιγμή μάλιστα που μας απάλλαξε από την παρουσία του, μεσούσης της πρώτης κυβερνητικής περιόδου του, και ταυτόχρονα, καταφέρνοντας να ελέγξει τα κρισιμότερα Υπουργεία της χώρας! Ελεος, λίγο νιονιό δεν βλάπτει πια!

  Για να ξυπνήσουμε λίγο και να ηρεμήσουμε λίγο με την εσωστρεφή κριτική μας! Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από εξάλειψη των όποιων ενοχών μπορεί ακόμα και σήμερα να κουβαλάει στην πλάτη του ο «μέσος Δεξιός».

  Και το κυριότερο, να μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ εξακολουθεί να έχει εναντίον της (κόμμα και ψηφοφόροι) το 95% των μέσων, εντύπων και ηλεκτρονικών, και εσχάτως και το πανευρωπαϊκό Σύμπαν! Και να σκεφτούμε ακόμα καλά, αν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος από τον Σαμαρά, που να μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα μέσα στην ΝΔ αλλά και την αύξηση της εκλογικής επιρροής της σε άλλους χώρους. Μάλλον δεν υπάρχει...

  Για αυτό, σας παρακαλώ, λίγη υπομονή με τον Σαμαρά!!! Πάρτε το σαν "έκκληση προς συσπείρωση στα δύσκολα", παρά το γεγονός ότι και εγώ ο ίδιος στο τσακ την γλύτωσα την κατάθλιψη την Κυριακή το βράδυ της “συνεννόησης”...

  • φωνη avatar
   φωνη @ Βατάτζης 12/11/2011 13:54:02

   +10000000

 108. mikro avatar
  mikro 12/11/2011 19:10:26

  Αν ο Σαμαράς δει πρωθυπουργία εγώ θα γίνω δέσποτας. Μέρος του συστήματος είναι και αυτός. Ο Παπαδήμος είναι ένα golden boy όπως ο Παπακωνσταντίνου και άλλοι πολλοί Τζέφρυ και η υπόλοιπη παρέα. Όλοι οι πολιτικοί είναι ανειλικρινείς πέρα για πέρα. Με τις ασκήσεις εδάφους που έκαναν άριστα όλες αυτές τις μέρες κυβιστήσεις-ανακυβιστήσεις και φλικ-φλακ στο τέλος, ελπίζω να παρουσιάσουμε στους Ολυμπιακούς του 12 την καλύτερη ομάδα ενόργανης γυμναστικής.

 109. ektoras avatar
  ektoras 13/11/2011 17:08:49

  Ωραια ολα αυτα, για το χαρατσι στα ακινητα που ερχετε στον κοσμο και εχει πελαγωσει και το ΦΠΑ θα κανει καποιος κατι; 'Η απλα θα κρυφτουν ολοι πισω απο τον Παπαδημο που θα μας ανακοινωσει οτι δεν θα βαλει αλλους φορους λες και μπορουμε να πληρωσουμε αυτους...

 110. George avatar
  George 13/11/2011 20:17:30

  to mono pou mpouroume na kanoume einai na pame stin kalpi kai na psifisoume ton Antwni Samara san proswpo oxi san komma tous upoloipous pou den goustaroume na doume dipla tou siga siga na min tous psifizoume na pane spitakia tous kai na mas afisoune stin isixia mas. Twra pou katafere na steilei ton Gap gia vrouves kai tapeinwse to PASOK kai mporei kai epitelous na tous teleiwse emeis i ndkrates tha xanakousoume ta prasina kai polixrwma papagalakia kai tha paroume tin karabina kai tha pirovolisoume ta podia mas? Den tha eimaste katholou kala tote sto kefali mas na min dwsoume mia eukairia sto proswpo tou Antwni Samara gia prothipourgo tis Elladas kai prepei na eimaste realistes episis o GAP den tha efeuge an o Antwnis den pigaine se metavatiki kibernisi kai tha ton eixame sto kefali mas alla 2 xronia pou tha itan terastia katastrofi gia tin Ellada enw twra otan perasoune treis mines epitelous tha exoume ekloges kai tha mporesoume EMEIS na tou eleutherwsoume ta xeria otan xwrisoume tin ira apo to stari mesa stin nea dimokratia me tin psifo mas. H kritiki sto antinews einai ugeiis kai antikeimeniki alla uparxoun kai papagaloi pou eisvaloune mesa kai edw kai mas tholwnoune ta nera autous min tous akoute einai san tis seirines sas kaloune na pesete apo to gkremo. Loipon paides ton Antwni Samara prepei twra na ton stirixoume oxi otan ton xanasteiloune stin monaxia ta lamogia.To parelthon to eidame twra omws to simera prepei na koitaxoume gia na mporoume na doume kai to aurio giauto oloi ton Febrouario metaferoume to minima stous girw mas mesa stin koinwnia se olous edw mesa sto Antinews kai olo to eleuthero internet kai se osous mporoume den afinoume ton stratigo na paei monos tou pame kai emeis mazi tou gia na polemisoume to thirio. EKLOGES LOIPON . PSIFIZOUME ANTWNI SAMARA KAI DEN PAME PALI GIA APOXI EPIDI TO LENE TA PAPAGALAKIA TOY SUSTIMATOS, GIATI TOTE TA LAMOGIA THA EXOUNE XANAKERDISEI KAI H ELLADA THA SYNEXIZEI NA EINAI PALI SE AUTO TO XALI POU EINAI 30 XRONIA TWRA . ELLAS ELLAS ANTWNIS SAMARAS. TO PIO WRAIO THA ELEGA THA ITAN H NEA DHMOKRATIA NA METANOMASTEI SE ENWMENI ELLADA KAI ME ARXIGO TON ANTWNAKI MAS NA PAEI MPROSTA, GIATI SIGNOMI MIN ME PAREXIGISETE AUTO TO ONOMA EXEI GINEI KAI AUTO ENA BARIDI ATHELA APO MONO TOU EPEIDI OLOI LENE H NEA DHMOKRATIA FTAIEI GIA OLA KAI O KARAMANLIS KAI AMA SOU BGEI TO MATI SOU BGAINEI KAI TO ONOMA LEEI MIA PAROIMIA GIAUTO ALLAGI KAI STO ONOMA. NEA METAPOLITEYSH ME TIN ENWMENI ELLADA LOIPON PAIDES TERMA H ISTORIA ANANEWSH SE OLA KAI MIA ELLADA ME ELPIDA GIA OLA TA PAIDIA THS KAI GIA TON EAYTO THS FYSIKA GIATI EINAI H MHTERA MAS KAI PREPEI PANTA NA TIN AGAPAME GIATI KAI AUTH MAS AGAPAEI OLOUS TO IDIO KAI PREPEI NA STAMATHSOUME NA THN PLIGONOUME KAI NA MAS PLIGWNEI. ANTE KALO AGWNA KAI KALO KOURAGIO SE OLOUS TOUS SYNELLHNES KAI THS SYNELLHNIDES MAS KALEI H MHTERA MAS H ELLAS KAI MAS MAS FWNAZEI PATRIS THRISKEIA OIKOGENEIA AYTO EINAI TO KALESMA TIS MESA STOUS AIWNES TWN AIWNWN AMHN

 111. GARDI avatar
  GARDI 13/11/2011 22:51:20

  Και μετά απ όλα αυτά το ερώτημα παραμένει ….

  Τα ελευθέρα επαγγέλματα είναι ευρωπαϊκή οδηγία με κανόνες ,
  –που ισχύει για όλες τις χώρες της ΟΝΕ-,
  που θα ΠΡΕΠΕΙ να περάσει και στην Ελλάδα.
  Το αστείο είναι ότι δε περνά στην Κ.Ο. της Ν.Δ.
  Αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. , θα περάσει της Ευρωπαϊκής δεξιάς που ασπάζεται τις Ευρωπαϊκές άξιες η της λαϊκής δεξιάς που εν τέλει πιστεύει –και ας μην το λέει – ότι, τι μας νοιάζει η Ευρώπη εδώ
  είναι ΕΛΛΑΔΑ.

  Ευρωπαϊκή Δεξιά και στην Ευρώπη Η Πατριωτική Λαϊκή Δεξιά και στην Ελλάδα?

  Ιδου το μέγα δίλλημα της Ν.Δ.

 112. ελεύθερος έλλην avatar
  ελεύθερος έλλην 14/11/2011 11:16:01

  Ναι,καλά ,σιγά μην τον φόβισαν με επικείμενη χρεωκοπία το Σαμαρά, η οποία όλως "τυχαίως" δεν συμφέρει τους δανειστές πρωτίστως,ειδάλλως θα είχε προ πολλού συμβεί εκτός κι αν νομίζετε τους τοκογλύφους για βλάκες.

  Ας είμαστε σοβαροί:

  Ο Αντώνης Σαμαράς όταν καταψήφιζε το μνημόνιο δήλωνε ον κάμερα:

  α)Θα σεβαστούμε τις υπογραφές της κυβέρνησης.
  β)Καταψηφίζω για να έχει ο λαός εναλλακτική!

  Δηλαδή, ο κ.Σαμαράς ευθέως είχε τοποθετηθεί από τότε ότι δεν πρόκειται να “κινδυνεύσουν” τα συμφωνηθέντα, ότι παίζει απλώς το ρόλο του ενάντιου στο μνημόνιο. Η θέση του ήταν ιδανική για το σύστημα.

  Τώρα, με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά “απαγόρευσαν” στον ελληνικό λαό να έχει ακόμη και τη φαντασίωση μιας άλλης πολιτικής!

  Πρόκειται για κλιμάκωση του ψυχολογικού πολέμου σε βάρος μας, σε συνέχεια του πολέμου που είχαμε δεχτεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου κατά την προ μνημονίου εποχή (είμαστε λαός διεφθαρμένων και φοροφυγάδων).

 113. giannis avatar
  giannis 05/01/2012 11:06:16

  Ο Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ, ΕΑΝ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΗ ΘΥΣΙΑ. ΖΗΤΩ Ο Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ; ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟΥΛΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.