#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2013 21:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναβάλλονται οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτωνΠαγώνουν προς το παρόν οι αποφάσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν είναι καλό να ανοίξει αυτή την περίοδο ένα θέμα που κρίνεται καυτό και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν σύντομα τα τελικά σχέδια για το νέο σύστημα φορολόγησης ακινήτων.

Ωστόσο, υπάρχει περισσότερος χρόνος για την κατάθεση συγκεκριμένων και ποσοτικοποιημένων προτάσεων ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή δικαιοσύνη. Κυρίως, τα θέμα που «καίνε» είναι τα ακίνητα που είναι κλειστά και δεν έχουν έσοδα, οι ιδιοκτήτες που είναι άνεργοι και φυσικά η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τις φτωχές οικογένειες.

Το θέμα ανέλαβε να διευθετήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «το θέμα δεν βιάζει την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως «δεν ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας, όταν ρωτήθηκε για το ύψος του νέου φόρου και τη σύγκρισή του με το ΕΕΤΗΔΕ που ισχύει σήμερα, υπογράμμισε πως «ακόμα τρέχουν σενάρια και η γενική δήλωση που έχω κάνει πως ότι παίρναμε θα παίρνουμε, ισχύει».

Με την «αναλογία» αυτή, ήταν αντίθετες οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για το θέμα της φορολόγησης ακινήτων, αφού είπε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το φόρο ακινήτων, σημείωσε: «Να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητά τους».

Κύρια θέματα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής όπου θα συζητηθεί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Σχέδιο της ΕΕ, τα αιτήματα των αγροτών και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης οι τρεις αρχηγοί συζήτησαν για τα αιτήματα των αγροτών, δίνοντας απάντηση σε πάρα πολλά από αυτά, ενώ αναφέρθηκαν και σε ζητήματα της πραγματικής οικονομίας αναζητώντας τρόπους για την αναθέρμανση της αγοράς.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε παράλληλα, ότι έκανε παρέμβαση ώστε να προωθηθούν έκτακτα μέτρα για τους ανέργους, ειδικότερα τους νέους και τις νέες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση του θέματος των αγροτών από τους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει νέα προοπτική στους αγρότες, σημειώνοντας πως μέσα από την ελληνική γεωργία θα οικοδομηθεί το πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Επεσήμανε, παράλληλα, πως στην επόμενη συνάντηση οι τρεις αρχηγοί θα επικεντρωθούν στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την ανεργία.

Για το φόρο ακίνητης περιουσίας δήλωσε πως δεν είναι κάτι που επείγει, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να δίνει κανείς βάση στα σενάρια. Υπογράμμισε πως θα είναι ένα σύστημα δίκαιο και αναλογικό, όπου θα πληρώνουν περισσότεροι όσο το δυνατόν λιγότερα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/02/2013 22:17:29

  Σωστή ἡ ἀπόφαση τῆς ἀναβολῆς,δέν βλέπω ὅμως ἄν θά ὑπάρξουν ποτέ ἔστω λίγο καταλληλότερες συνθῆκες γιά νά ἐφαρμοστεῖ. Ὅσο γιά τό ὅτι θά εἶναι ἕνα σύστημα ''πιό δίκαιο καί ἀναλογικό'' πού εἶπε ὁ Βενιζέλος,δέν παύει νά εἶναι ἕνας νέος φόρος προστιθέμενος σέ ἤδη ἕνα σωρό φόρους,ὁπότε ὅπως καί ἄν τόν σερβίρουν ὁ κόσμος θά τ' ἀκούει βερεσέ...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κυθήριος 07/02/2013 00:28:46

   Με την ακύρωση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και ΦΑΠ και την επιβολή μόνο ενός φόρου από τον οποίο θα απαλλάσονται ή θα πληρώνουν 10-20Ε το χρόνο εκατομμύρια και οι λιγότεροι τα πολλά θα διαφωνούσες; Ανάλογα τις δυνάμεις του καθενός σημαίνει δίκαιος φόρος. Να δούμε και κρίνουμε.

   • dim avatar
    dim @ Γεώργιος Τ. 07/02/2013 02:33:50

    Επικοινωνιακά θα εκμεταλλευτεί πολύ η αντιπολίτευση το ότι το χαράτσι ήταν έκτακτο, και τώρα μονιμοποιήθηκε δια της πλαγίας οδου... Δε θα κάτσουν να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να πάρει ο καθένας το εκκαθαριστικό του και να δει αν τελικά θα πληρώσει 10 - 20 -100 ή 200 ευρώ... Και έτσι να είναι τελικά και να είναι πραγματικά δίκαιο, και πραγματικά να απαλλάσσει πολλούς, η ζημιά θα έχει γίνει και στο κλίμα στην κοινωνία και ίσως και στην οικονομία απο την αστάθεια και την αβεβαιότητα...

    Η μόνη λύση είναι να ξεκαθαρίσουν ότι τα 2,5 δις είναι υποχρέωση της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια που υπάρχει το πρόγραμμα, και μετά θα μειωθεί κατά πολύ το κονδύλι που αφορά είσπραξη φόρων ακίνητης περιουσίας... και να τονίσουν και να δείξουν και με παραδείγματα ότι θα υπάρχει και ελάφρυνση για τις μικρές περιουσίες...

    Αν νιώσει ο οικογενειάρχης ότι πας να τον κοροϊδέψεις, μονιμοποιώντας ένα έκτακτο χαράτσι, πάει, τον έχασες... Αν του πεις όμως ότι αυτό θα είναι για 2-3 χρόνια ακόμα, και μάλιστα με ελάφρυνση για τις μικρές περιουσίες, δεν θα τον χάσεις...

    • Μηχανικός avatar
     Μηχανικός @ dim 07/02/2013 17:07:06

     Μην ξεχνάμε ότι ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα είναι πάγια θέση της ΝΔ. Για αυτό είχε εφαρμοστεί το ΕΤΑΚ (από το 2008) από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κατήργησε. Επίσης, ας θυμηθούμε με την επιβολή του ΕΤΑΚ είχε συζητηθεί και η υπαγωγή των αγροτεμαχίων σε αυτόν και τελικά αποφασίστηκε να γίνεια από το 2010 και μετά, άσχετα με το γεγονός ότι καταργήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
     Το χαράτσι είναι μεταγενέστερο και επιβλήθηκε επιρόσθετα όλων των υπόλοιπων φόρων στα ακίνητα που επανέφερε το ΠΑΣΟΚ.
     Ας κάνουμε τον σωστό διαχωρισμό.
     Ένας φόρος για τα ακίνητα, χωρίς έκτακτες εισφορές, χωρίς φόρο μεταβίβασης, χωρίς τίποτα άλλο.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 07/02/2013 08:59:38

    Θά εἶναι ἔτσι;
    Συμφωνῶ ὅμως,νά δοῦμε πρῶτα..

   • Κώστας Ν. avatar
    Κώστας Ν. @ Γεώργιος Τ. 07/02/2013 10:03:08

    Eννοείς,ανάλογα τις δυνάμεις του καθενός (φτωχού Έλληνα) σημαίνει δίκαιος φόρος αν είχες την ατυχία να γεννηθείς φτωχός. Διότι όπως ξέρουν πλέον και όλοι οι ξένοι, οι πλούσιοι Ελληνες έχουν Offshore ακόμα και στο Κρανίδι, ή έδρα στη Βουλγαρία και δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, ακόμα κι αν τους καρφώνουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, διότι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν έχουν κι αυτοί offshore οπως απεδείχθη περίτρανα και ενώπιον του δικαστηρίου..

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Κυθήριος 07/02/2013 00:34:24

   Την ίδια άποψη εχω και εγώ.Αυτό το θα παίρνουμε όσα παίρναμε,με φοβίζει..

  • Floria avatar
   Floria @ Κυθήριος 07/02/2013 11:45:38

   Με συγχωρείς Κυθήριε, αλλά δεν υπάρχει πιο λάθος απόφαση από την αναβολή.

   Ούτε λίγο, ούτε πολύ δεν βοηθά στο "ξεκαθάρισμα" του επιχειρηματικού τοπίου και φρενάρει επενδύσεις.

   Δες το σχόλιο μου παρακάτω για την επιχειρηματολογία.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Floria 07/02/2013 13:53:54

    Τό εἶδα Floria καί δέν διαφωνῶ μέ τήν ἄποψή σου,ὅσον ἀφορᾶ ὅμως μόνο τίς ἐπενδύσεις,διότι γιά ἐμᾶς τούς φορολογούμενους πιστεύω ὅτι ἡ ἀναβολή σέ συνδιασμό μέ ἕναν πιό ὤριμο σχεδιασμό τοῦ φόρου,μπορεῖ νά εἶναι πιό ἐπωφελές σχέδιο..

 2. anonymous avatar
  anonymous 06/02/2013 23:09:51

  Έχουμε ξαναπεί ότι φόρος σε απρόσοδο ακίνητο, όπως ξενοίκιαστα διαμερίσματα, σπίτια σε χωριά, χωράφια, οικόπεδα κλπ. ισοδυναμεί με δήμευση, είναι αντισυνταγματικός και οδηγεί σε καταστάσεις χειρότερες από την Τουρκοκρατία. Θα είναι δε ο τάφος του κόμματος που θα τον επιβάλει.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ anonymous 07/02/2013 00:03:50

   Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να ξεσκισουν κι αλλο, οποιο φουκαρα εχει νοικιασει 2 γκαρσονιερες σε εξεφτελιστικη (πλεον) τιμη, τον οποιο ηδη εχουν ξεσκισει τα χαρατσια, τα ενεργειακα πιστοποιητικα, και οι 2 χωριστοι φοροι ενοικιων.
   Ειπαμε, δικαιες αντικειμενικες, δικαια αφορολογητα, και δικαιες φορολογικες κλιμακες, εναρμονισμενες με τη τωρινη κατασταση στην αγορα ακινητων...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ anonymous 07/02/2013 00:38:03

   Και αν ξαφνικά συννενοηθούν όλοι οι ιδιοκτήτες με τους νοικάρηδες να μην υπάρχουν συμβόλαια και αποδείξεις ώστε να φαίνονται ξενοίκιαστα;
   Μάλλον δεν πρέπει να πληρώνουν φόρο όσα δεν ηλεκτροδοτούνται.

   • Κώστας Ν. avatar
    Κώστας Ν. @ Μεγάλες στιγμές 07/02/2013 10:56:18

    Αυτό έχει ήδη γίνει φίλε Μεγάλες στιγμές ειδικά με την άλλη βλακεία να μην αναγνωρίζονται τα νοίκια ως έξοδα...
    Είπαμε όταν το κράτος εφαρμόζει φορομπηχτηκές τακτικές τουρκοκρατίας και μάλιστα ξια να ξεπληρώσει αμφιβόλου νομιμότητας χρέη (Τύπου Ακη) πρός ξένους "δανειστές" η φοροδιαφυγή γίναι ται νόμιμη υποχρέωση του λαού βάσει του άρθρου 114 του συντάγματος. Τό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η φοροδιαφυγή του λαού αλλά η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ των χρημάτων του απο τους πολιτικούς και τα αφεντικά τους "Νταβατζήδες" που εξάγουν τα χρήματα αυτά στους φορολογικούς παραδείσους, πράγμα που έχουν καταλάβει πλέον και οι ξένοι. Αν οι απο πάνω δεν δώσουν το παράδειγμα της πληρωμής των φόρων οι απο κάτω θα προσπαθούν δικαίως να περισώσουν ό,τι μπορούν απο τους κλέφτες...

 3. dim avatar
  dim 06/02/2013 23:11:46

  Έγινε το πρώτο βήμα... Ήδη μιλήσανε για δικαιότερη κατανομή, αυτό σημαίνει ότι απαιτείται χρόνος για να τρέξουν όλα τα σενάρια και να βρουν το πιο δίκαιο... Ο Κουβέλης ως λαγός, μίλησε και για ελαφρύνσεις... Ο Στουρνάρας μίλησε και είπε ότι όσα παίρναμε πριν, τόσα θα παίρνουμε και τώρα... Μένει να συμπληρωθεί ότι: "Εννοούμε ότι όσα παίρναμε και με το χαράτσι το 2011 και 2012, θα παίρνουμε για τα επόμενα χρόνια που ισχύει το πρόγραμμα προσαρμογής, και όταν θα τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής (το 2016) μετά θα εισπράττουμε όσα εισπράτταμε και πριν το πρόγραμμα (δηλαδή χωρίς το χαράτσι), άντε και με μια αύξηση προς τα πάνω, αφού θα έχουμε μπορέσει να πιάσουμε και πολλούς που την σκαπούλαραν τα προηγούμενα χρόνια..."

  Ο λαός δεν είναι χαζός... Αν του πεις ότι θα πληρώνει για κάποια χρόνια λόγω εκτάκτων αναγκών, θα το δεχθεί... Αν προσπαθείς όμως να μονιμοποιήσεις το χαράτσι από τη πίσω πόρτα, έστω και με δικαιότερη κατανομή, αυτό δε μπορεί να το δεχθεί... Το χαράτσι είχε τη λογική ότι θα έιναι ένα έκτακτο μέτρο, και ως έκτακτο και μόνο κρίθηκε και νόμιμο… Θα συνεισφέρουμε όλοι τώρα που η πατρίδα έχει ανάγκη, αλλά θέλουμε συγκεκριμένη δέσμευση ότι μόλις λήξει το πρόγραμμα προσαρμογής το συνολικό ποσό από το Φόρο στα Ακίνητα θα μειωθεί αισθητά... Άλλο να αρμέγουν από τα ακίνητα 2,5 δις κάθε χρόνο για πάντα… και άλλο να τα παίρνουν για τα χρόνια της κρίσης (2011 – 2016) και μετά να επιστρέψουν σε ένα ποσό λίγο πάνω από το 1 δις… Έχουν εξάλλου 3 χρόνια μπροστά τους να πατάξουν φοροδιαφυγή, να φέρουν ανάπτυξη, να χτυπήσουν τη διαφθορά κλπ κλπ κλπ, ώστε να μη χρειάζεται αυτή η επιδρομή για πάντα στη περιουσία των Ελλήνων….

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dim 07/02/2013 00:29:32

   Σωστό

  • alhimistis avatar
   alhimistis @ dim 07/02/2013 01:11:04

   Τι σαχλαμάρες γράφεις ρε dim....

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ dim 07/02/2013 12:50:38

   και πως θα πείσεις τον λαό ότι θα είναι μόνο για τα επόμενα 2-3 χρόνια? θα το υποσχεθεί η κυβέρνηση (εδώ γελάμε)? ήδη ένα ''εκτακτο'' μετρο διετίας θα μετατραπεί σε ''εκτακτο '' πενταετίας και περιμένεις να πειστεί ο κόσμος αγαπητε? θα φτάσουμε στο 2015 και θα ξαναβγεί ο στουρνάρας να ζητάει χαράτσι μεχρι το 2020 ( έκτακτο θα βαφτιστεί και αυτό βεβαίως-βεβαίως

   • dim avatar
    dim @ Kostas nikolaou 07/02/2013 17:32:18

    Θα υπάρχει ήδη στο νομοσχέδιο η πρόβλεψη... Θα λέει το νομοσχέδιο: “Για τα έτη 2013-2015 ή 2016 (ανάλογα το πως θα εκτιμήσει το επιτελείο τη πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά) το αφορολόγητο θα είναι στα 50.000 ευρώ, συντελεστές αυτοί κι αυτοί κλπ κλπ... Από το 2016 και μετά, μετά το πέρας του προγράμματος προσαρμογής, το αφορολόγητο θεσπίζεται στα 100, 150 χιλ (ανάλογα με τις μελέτες που κάνουν τώρα τα επιτελεία)", ώστε το εισπραττόμενο ποσό να μην είναι για πάντα στα 2,5 δις, αλλά να "ελαφρύνει" κάπως τη μεσαία τάξη μετά το 2016, και να εμπεδωθεί και στον κόσμο ότι το χαράτσι δεν θα μονιμοποιηθεί από τη πίσω πόρτα…

 4. fitsoulas avatar
  fitsoulas 06/02/2013 23:17:53

  Κακώς τον αναβάλλουν. Θέλουμε να κάνουμε τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και πρέπει να ξέρουμε.

 5. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/02/2013 23:18:59

  Αφού το νέο φορολογικό σύστημα θα είναι”πιό δίκαιο καί ἀναλογικό” όπως εἶπε ὁ Βενιζέλος, να υποθέσουμε ότι δεν θα εμπεριέχει το χαράτσι,
  που όπως είχε πει παλαιότερα και πάλι ο Βενιζέλος, ηταν ο έκτακτος μη-μόνιμος φόρος.... που μας έκαψε την γούνα!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ νεφέλη 07/02/2013 00:30:22

   Το χαράτσι μας τελείωσε. Τελευταίες δόσεις για το 2012 πληρώνουν στις αρχές του 2013 όσοι πληρώνουν και τέλος.

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 07/02/2013 00:15:27

  Ξυπνατε εκει στη Ν.Δ....! Το ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η, το οποιο τωρα πατε να μονιμοποιησετε δια της πλαγιας οδου με το ''Νεο-Ενιαιο-Φορο-Ακινητων'', ηταν αυτο που απαξιωσε οριστικα τον Ε. Βενιζελο (ο οποιος ηταν ο εμπνευστης του) και το ΠΑΣΟΚ.
  Παρτε πολυ σοβαρα το θεμα της φορολογησης της μικρο-μεσαιας και μεσαιας ιδιοκτησιας (απο 150.000 εως 500.000 Ευρω). Ειναι ενα πολυ μεγαλο μερος της Ελληνικης μεσαιας ταξης, των νοικοκυραιων, που κρατανε τη συνοχη αυτης της χωρας. Για καλο σας το λεμε. Δεν το λεμε με διαθεση αρνησης σε ολα, αλλα υπαρχουν ορια. Υπαρχουν τροποι να επιμεριστουν καλυτερα τα φορολογικα βαρη.
  Μην εξοντωσετε τη μικρο-μεσαια και μεσαια ιδιοκτησια. Ακουστε τις γνωμες ανθρωπων που ξερουμε την αγορα των ακινητων.
  Αυτα...

  • dim avatar
   dim @ Μικρασιάτης 07/02/2013 02:16:28

   Όποιος πάει να το μονιμοποιήσει έχει τελειώσει πολιτικά...

   Ο μικρομεσαίος οικογενειάρχης δε παίζει με αυτά... Είναι θέμα αρχής για αυτόν...

   Για αυτό λέω: Ξηγημένα πράγματα από την αρχή: "Κύριοι έχουμε ακόμα δημοσιονομικό πρόβλημα, όσο κρατάει το πρόγραμμα θα εισπράττουμε 2,5 δις... Από το 2016 και μετά θα ανεβάσουμε το αφορολόγητο στα 150 ή 200 χιλ πχ, και έτσι από εκεί και μετά για πάντα θα εισπράττουμε από τα ακίνητα 1 δις και κάτι..."

   Έχουνε 3 χρόνια μπροστά τους να βρουν ισοδύναμα... Είναι δεδομένο ότι θα βρούν, αφού μιλάνε για πάταξη φοροδιαφυγής, διαφθοράς και γραφειοκρατίας, ανάπτυξη, μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα κλπ κλπ κλπ.. Αν δεν έχουν βρει όλα αυτά σε 3 χρόνια, έτσι κι αλλιώς θα είμαστε για φούντο, οπότε έστω και επικοινωνιακά πρέπει να το ξεκαθαρίσουν από τώρα, ότι 2,5 δις ανα χρόνο μόνο για μέχρι το 2016... Ο κόσμος πρέπει να ξέρει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης των 2,5 δις ετησίως... Δε γίνεται, από εκεί που έπαιρνε τόσα χρόνια κάτω από 1 δις ετησίως, και με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων στα ύψη τότε, τώρα να αρμέγει το κράτος 2,5 δις ετησίως από τα ακίνητα όλων μας για πάντα !!!!! ...

   Είναι πατριωτικό καθήκον να συνεισφέρουμε όλοι τώρα στη κρίση, αλλά υποτίθεται ότι όλα αυτά γίνονται ώστε σε 2-3-4 χρόνια να έχουμε απογειωθεί (πλεονάσματα, ρυθμοί ανάπτυξης, μείωση ανεργία, σωστό επιτέλους παραγωγικό μοντέλο κλπ κλπ κλπ)... Ευκαιρία να σηματοδοτήσουν αυτόν τον ορίζοντα ξεκαθαρίζοντας το χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα ισχύει αυτό το "όσο παίρναμε, θα παίρνουμε...", να ξεκαθαρίσει ότι αυτό ισχύει μόνο για τη περίοδο του προγράμματος (2011-2016)... και αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά, να αυξηθούν τα αφορολόγητα και ακόμα νωρίτερα...

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ dim 07/02/2013 09:58:13

    Εγω συμφωνω με οσα λες στη θεωρια Dim . Το κρατος απο τους πολιτες περιμενει, εισπραττει και ανακυκλωνει.Πολυ χοντρα και απλοϊκα.Οταν ομως παμε στις λεπτομερειες, στο τι εισηγουνται οι ακαπνοι συμβουλοι, στο τι σχεδια εχουν οι απεξω, πολλα αλλαζουν....και μεχρι το 16 ειναι πολλα τα χρονια δεδομενης της φτωχοποιησης που υπαρχει τωρα.Δεν θ αντεξουμε. Ηδη ο κοσμος ασφυκτια και μαζευει αγανακτηση και μισος. Οτι χανεται δεν ξαναγυριζει. Τι να πεις σε καποιον που εχασε το σπιτι του; Οτι μετα τη "κατοχη" θα το παρει πισω οπως εγινε παλια;
    Εδω κατι αλλο ετοιμαζεται και αν δεν ολοκληρωθει, τιποτα δεν καταλαβαινουμε...μετα θα ανοιξουν τα ματια μας και θα δουμε ποιος προδωσε και ποιος ηταν πατριωτης. Εχω πειστει οτι ερχονται γεγονοτα οχι μονο για την Ελλαδα αλλα διεθνεις ανακαταταξεις που θα μας παρουν μπαλα. Το θεμα ειναι να γλυτωσουμε το αιμα....Φαινεται οτι οι υψηλα ισταμενοι κατι ξερουν και τραβανε το καιρο αλλιως δεν εξηγουνται πολλα.

 7. tsakali avatar
  tsakali 07/02/2013 01:02:40

  ο ανωνυμος σωστός. ο γιαννακης οπως παει την δουλεια θα τους καψει ολους κ εμας μαζι. το φορλογικο ειναι για κλαματα κ αναπτυξη ΜΗΔΕΝ!!! ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡ.ΑΝΑΠ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.!!!

 8. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 07/02/2013 07:13:45

  Ελλάδα = η τελευταία Σοβιετικού τύπου χώρα.
  Υψηλότατη φόροι στην ατομική περιουσία-ιδιοκτησία...
  Βέβαια, στη Σοβιετική Ένωση τα πράγματα ήταν καλύτερα από την άποψη των φόρων: εκεί με τους φόρους συντηρούνταν ένα κόμμα. Το Κόμμα.
  Στην Κομμουνιστική Ελλάδα πρέπει με τους φόρους να συντηρηθούν πολλά Κόμματα...
  Και ποιό ήταν το αποτέλεσμα στη Σοβιετική Ένωση;
  Διελύθη σε κομμάτια...σε χώρες-κράτη εξαιτίας της ανέχειας και των υψηλότατων φόρων...ο νοών νοείτω...
  Οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους απαίδευτους Έλληνες την Ιστορία μας...το "διαίρει και βασίλευε"...γνωρίζουν τις "πόλεις-κράτη"...άντε να το προσγειώσουμε στην Ελληνική πραγματικότητα: τις "περιφέρειες-κράτη"...και πριν προλάβει κανείς να με σιχτιρίσει, να θυμίσω πως η Αρχαία Ελλάδα μεγαλούργησε ακριβώς με αυτό το μοντέλο διοίκησης...καθώς αναπτύχθηκε ο οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ των τότε διοικητικών κέντρων...ενώ σήμερα...
  Α, και μη με προκαλέσετε, γιατί θα απαντήσω....
  -:)

 9. Κώστας Ν. avatar
  Κώστας Ν. 07/02/2013 10:06:34

  Πότε θα εισπράξουν τα δις απο τη λίστα Λαγκάρντ?
  Διότι αν εισπράξουν αυτά μπορούν να καταργήσουν το χαράτσι χωρίς να το βαφτίσουν αλλοιώς...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κώστας Ν. 07/02/2013 11:01:56

   Ὅταν ὑπάρχει ζεστό μπικικίνι νά εἰσπράξεις,τί νά τίς κάνεις τίς ἐπιταγές;

 10. Floria avatar
  Floria 07/02/2013 11:39:21

  Η αναβολή αυτή είναι η χειρότερη απόφαση που μπορούσε να παρθεί σε αυτή την στιγμή, καθώς επιτείνει την αβεβαιότητα και "φρενάρει" ακόμη και τον τελευταίο "παλαβό" που μπορεί να σκεφτόταν να επενδύσει στην χώρα.

  Για κάθε επένδυση απαιτείται επιχ. σχέδιο.
  Σημαντικό μέρος του σχεδίου είναι τα έξοδα μιας επένδυσης και η φορολόγηση.

  Με το να αναβάλουμε αποφάσεις, δεν μπορούν να καταρτιστούν σχέδια, ΔΕΝ ξεκινάνε επενδύσεις.

  ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΥΤΟ!!!


  Όσο για τους μικροίδιοκτήτες, άνεργους, κλειστά ακίνητα, είτε παίρναμε την απόφαση τώρα (οπότε θα ξέραν τι τους περιμένει) είτε την πάρουμε π.χ. τον Οκτώβριο, αυτοί τον φόρο του '13 θα τον πληρώσουν ΟΥΤΩΣ Η' ΑΛΛΩΣ.


  Οπότε τελικά πείτε μου σε ποιόν κάνει καλό αυτή η αναβολή?

 11. T.V avatar
  T.V 07/02/2013 13:32:45

  Και που να σκασει η υποχρεωτικη ασφαλιση ακινητων, εκει να δεις....

 12. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 07/02/2013 17:16:14

  Έχω την εντύπωση πως κανένας σχεδόν, δεν γνωρίζει πόσος είναι ο φόρος στα ακίνητα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., γιατί αλλιώς δεν θα διάβαζα αυτά που διαβάζω...
  20 τ.μ. στο Παρίσι, έχουν 8πλάσιο φόρο από τα 200τ.μ. στην Αθήνα (με το χαράτσι και σε "ακριβές" περιοχές).

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μηχανικός 07/02/2013 19:17:23

   Γιά θύμισέ μας ὅμως καί τί μισθούς καί κοινωνικές παροχές ἔχουν ἀπό τό Κράτος...

 13. Τιμορος avatar
  Τιμορος 07/02/2013 18:06:44

  Οτι και να λετε ειναι μπουρδες. Ο Σαμαρας θα σωσει την Ελλαδα.

  • μερακλαντάν avatar
   μερακλαντάν @ Τιμορος 07/02/2013 19:50:29

   Tότε απόψε θα κοιμηθώ ήσυχος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.