#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2010 17:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάχωμα Δημαρά, με φερετζέ Ντόρας


Η αυτοϊκανοποίηση του συστήματος
Η  τακτική του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργεί αναχώματα σε προεκλογικές περιόδους δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Η παρουσία του Φώτη Κουβέλη στα Αριστερά και το «υπό ίδρυση» μόρφωμα της Ντόρας Μπακογιάννη στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, αποτελούν τα πρώτα φράγματα, προκειμένου να διακοπεί εκατέρωθεν το Αντι-Μνημονιακό ρεύμα. Ήδη έχουν δώσει «χείρα βοηθείας» στις κυβερνητικές επιλογές σε μια σειρά από δύσκολα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει.

Στο ίδιο κλίμα η υποψηφιότητα του Γ. Δημαρά λειτουργεί ως «αποροφητήρας κραδασμών» από το σεισμό που έχουν προκαλέσει στη κοινωνία τα μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (μετακινούμενοι ψηφοφόροι), που δε βρίσκονται μέσα στους μηχανισμούς, αλλά κινούνται δορυφορικά από αυτό, βρίσκουν την αντι-μνημονιακή επιλογή τους, στο πρόσωπο του ανεξάρτητου βουλευτή.

Είναι όμως αυτή η επιλογή  αντιμνημονιακή και κατά πόσον έχουμε να κάνουμε με έναν ανεξάρτητο βουλευτή εκτός συστήματος;

Επί της αρχής ο Δημαράς ψήφισε «παρόν», που απέχει πολύ από το να είσαι «κατά του μνημονίου». Για αυτό το λόγο δεν αρθρώνει  σαφές αντι-μνημονιακό λόγο.

Σε αυτή τη πολιτική συγκυρία των αυτοδιοικήτων εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη, διεκδικεί να πάρει ρόλο μέσα στο πολιτικό σύστημα, χρησιμοποιώντας και ποντάροντας σε μία επιλογή χωρίς ταυτότητα και πολιτικό στίγμα.

Βλέποντας πως τη πρώτη κίνηση Σαμαρά να δώσει το προσωπικό τόνο στη Νέα Δημοκρατία, με την επιλογή του καινούργιου Βασίλη Κικίλα, βάλθηκε να την αποδημήσει.

Και όλα αυτά στη προσπάθειά της να διατηρήσει τον άτυπο τίτλο της «οιονεί υποψηφίας της Νέας Δημοκρατίας».

Ενισχύει το Δημαρά με τον Κουρούση, διαρρέει πως ο στενός της κύκλος θα τρέξει υπόγεια για αυτόν, και αναλώνεται σε απαξιωτικές εκτιμήσεις για την επιλογή Σαμαρά.

Από την άλλη ο Δημαράς «αρπάζει» την ευκαιρία να παίξει το ρόλο του υπερκομματικού και πολυσυλλεκτικού, για να διεισδύσει στο χώρο της ΝΔ και να λειτουργήσει ως ανάχωμα των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ.

Και επειδή χωρίς ΜΜΕ, εγκυρότητα δεν υπάρχει, Δημαράς και Μπακογιάννη βρίσκουν φιλόξενη στέγη στα Studio του Ταύρου, με επιστέγασμα ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις. Σε αυτές η επιλογή Σαμαρά βάσει σχεδίου αποδομείται και το εκλεκτό ανάχωμα με φερετζέ Ντόρας τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης και δείχνει να αποτελεί τον ιδανικό εραστή της Περιφέρειας.

Και το σύστημα αυτοϊκανοποιείται…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας avatar
  Κώστας 09/10/2010 18:12:38

  Eδώ και καιρό έχει επισημανθεί το αληθινό νόημα της υποψηφιότητας Δημαρά. Μία παγίδα για τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα στο γνώριμο ρόλο του αποτυχημένου Ιζνογκούντ("θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη"). Τελικά ο εξευτελισμός της Ντόρας θα είναι μακρύς και βασανιστικός. Ταύτισε από μικρή την ίντριγκα με την πολιτική και δικαίως κατάντησε απόβλητη. Στα τελευταία της πολιτικής της σταδιοδρομίας αποφάσισε να γελοιοποιήσει ακόμη και την έννοια της δολοπλοκίας, συμμαχώντας με ...Δημαρά. Ο οποίος ξέχασε πως όποιος συμμαχεί με την Αγρία Οικογένεια τον τρώει η μαρμάγκα...

  "...Ο Γιάννης Δημαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν ένα κοινό: διαγράφτηκαν και οι δύο από τα κόμματά τους τον Μάιο, την ημέρα της δραματικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του Μνημονίου. Ο πρώτος διότι το καταψήφισε ουσιαστικά δηλώνοντας «παρών» (παρά το «ναι» του ΠΑΣΟΚ) και η δεύτερη διότι το υπερψήφισε (παρά το «όχι» της ΝΔ).

  Πολιτικά δηλαδή τους χωρίζει άβυσσος. Ως εκ τούτου, προκαλεί απορίες η διαφαινόμενη προσέγγισή τους όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς ο πρώτος διεκδικεί ως «αντάρτης» την περιφέρεια Αττικής.

  Η αρχή έγινε όταν οι δυο τους συναντήθηκαν –με πρωτοβουλία της δεύτερης– στο γραφείο που διατηρεί ο Κων. Μητσοτάκης (ως πρώην πρωθυπουργός) στο ισόγειο της Βουλής στις 15 Σεπτεμβρίου.
  Η συνέχεια δόθηκε στα τέλη του μήνα όταν ανακοινώθηκε ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημαρά θα μετέχει, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο πρώην ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρ. Κουρούσης –ο οποίος είχε στηρίξει την κ. Μπακογιάννη στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.

  Και επειδή φαίνεται ότι ο κ.Δημαράς έχει κέφια, προσπαθεί να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιό του με ένα πρόσωπο που θα συζητηθεί πολύ (μεταξύ αστείου και σοβαρού) στην προεκλογική περίοδο: την συνονόματη της πρώην υπουργού, οδοντίατρο... Θεοδώρα Μπακογιάννη.

  Ηδη τα «παραπολιτικά» δίνουν και παίρνουν –μαζί και οι ερμηνείες για την άτυπη, πλην εμφανή πλέον, προσέγγιση των πρώην αντιπάλων και νυν ανεξάρτητων βουλευτών. Η βασικότερη, είναι ότι η κ. Μπακογιάννη (η... κανονική) προσβλέπει στη δυναμική του κ. Δημαρά για να πλήξει τον «γαλάζιο» υποψήφιο Β. Κικίλια."
  http://www.capital.gr/newsekloges.asp?id=1058720

 2. mymoodgm avatar
  mymoodgm 09/10/2010 18:17:14

  Εγκατέλειψε το καράβι (ΔΗΚΚΙ) την κατάλληλη στιγμή, το κατάλληλο timing που λένε, λίγο πριν βυθιστεί, και αμέσως εντάχθηκε στο Πασοκ που μπατάριζε 2004. Τωρα κάνει πάλι το αλμα του. Δηλωνει παρών στη ψηφοφορια για το μνημόνιο και βεβαια δεν παιρνει θέση αφηνοντας τους αλλους να αποφασίσουν κατα τις επιταγες του συστηματος στο οποιο παντοτε υπακουει!Επιανε η μπογιά του όσο ο μεταχουντικός έλληνας διψούσε για ”κάτι άλλο”, όπως οι αλβανοί στην μετά-Χότζα εποχή… Σημερα η εικονα του απόλυτου πολιτικου τιποτα!

 3. BlueSky avatar
  BlueSky 09/10/2010 18:21:47

  Μου αρέσει όταν επιβεβαιώνομαι(χθεσίνη μου ανάρτηση):

  ''η Ντόρα στο γνώριμο ρόλο του αποτυχημένου Ιζνογκούντ(“θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη”). Τελικά ο εξευτελισμός της Ντόρας θα είναι μακρύς και βασανιστικός. Ταύτισε από μικρή την ίντριγκα με την πολιτική και δικαίως κατάντησε απόβλητη. Στα τελευταία της πολιτικής της σταδιοδρομίας αποφάσισε να γελοιοποιήσει ακόμη και την έννοια της δολοπλοκίας.....''

 4. kontin avatar
  kontin 09/10/2010 18:34:13

  Αδέλφια ο μόνος που μπορεί να δώσει χαστούκι στο Μνημόνιο είναι ο Γιάννης Δημαράς.
  Προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει τον κόσμο αυτόν και το λαϊκό αίσθημα.
  Η Ντόρα θέλει να παίξει τα παιχνίδια της και εσείς τσιμπάτε. Ποιά είναι η υποσήτηριξη ο κος Κορούσης; Μην τρελαθούμε κιόλας.
  Σε μία μάχη που θες να έχεις πολιτική αντιπαράθεση δεν λειτουργεις με ένα πρόσωπο που είναι καλό, ηθικό και νέο αλλά πρόσωπο που εκφράζει έντονα την διαφορετικότητα και προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή ή έχει έντονη προσωπικότητα σε αγώνες.
  Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να περνά η ώρα. Η Ν.Δ πρέπει να στηρίξει μαζικά τον Γιάννη Δημαρά.

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 09/10/2010 18:58:38

  Φίλε Kontin, ο κύκλος της Ντόρας στηρίζει Δημαρά...και θα έχουμε και νέες εκφάνσεις στήριξης.Ηδη ο στενός πυρήνας μιλάει καθαρά για Δημαρά. Ας μη λέμε ονόματα.
  Ο Κουρούσης...Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 2000 έως το 2004...κολλητός του Γ. Οικονόμου πρώην Προέδρου ΟΝΝΕΔ και νυν εκπροσώπου του Forum της Ντόρας.

  Το ΠΑΣΟΚ είναι μανούλα σε αυτά. Από το 74 έως τώρα...που με το ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ έστηνε αναχώματα για να σταματήσει τη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου. Αυτό κάνει και σήμερα. Υψώνει τείχη δεξιά και αριστερά για να σταματήσει το κόσμο.Η καλύτερη τακτική είναι να τους πας στο Δημαρά. Να εκτονώσουν την οργή και τη δυσαρέσκειά τους. Και μετά ο μηχανισμός να τους μαζέψει.

  Ο Δημαράς το αγαπημένο παιδί του Μπόμπολα και του Χατζηνικολάου...όντως εκφράζει τη διαφορετικότητα.
  Από την άλλη...έρχεται η Ντόρα αύριο στη Real να επιβεβαιώσει το άρθρο: ψηφίζοντας τους καλύτερους υποψηφίους και προπαντός εκείνους που αρνούνται να λειτουργήσουν ως κομματικά φερέφωνα..

  Αλήθεια..τι αντίδραση είχαν οι παραδοσιακοί κομμματικοί και οι διευθυντές πολιτικών γραφείων βουλευτών της ΝΔ..μόλις άκουσαν την υποψηφιότητα Κικίλια; Μάλλον πήγαν να τα σπάσουν και να πριονίσουν την υποψηφιότητα...

  H ώρα πέρασε...ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Βανζέτι 09/10/2010 22:07:52

   Απογοήτευση ο Κουρούσης. Κρίμα

 6. Hase avatar
  Hase 09/10/2010 19:03:19

  Πανελλαδικα το ΠΑΣΟΚ θα πρεπει να φαει χαστουκι. Διοτι αν δεν το φαει, θα μας πηδηξει το 2011 λεγοντας οτι ο λαος επικροτει το μνημονιο και το εργο του. ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Hase 09/10/2010 22:03:08

   Akrivws

 7. lpap avatar
  lpap 09/10/2010 19:08:28

  Παρατηρώ για μια ακόμη φορά πως ασχολείστε πολύ με τη Ντόρα!Αποτυχία του Κικίλια δε σημαίνει πως τον ώθησε στην αποτυχία η Ντόρα! Αλίμονο, μην υπερεκτιμάμε!! Απλά δεν ήταν και η καλύτερη ενδεχομένως επιλογή κι από την άλλη ο Δημαράς μια ζωή στην πιάτσα είναι και αναγνωρίσιμος και συμπαθής γενικά. Δεν προκαλεί το κοινό αίσθημα η παρουσία του. Νομίζω πως ανάλογο πρόσωπο θα έπρεπε να επιλέξει ο Σαμαράς αλλά δεν το έκανε. Όχι όμως πως θα ευθύνεται η Ντόρα, όχι για όλα τουλάχιστον! Κι ο κόσμος είναι τόσο ζαλισμένος από η μια με τα προβλήματά του κι από την άλλη έχει τόσο απαξιώσει τους πολιτικούς που καμιά Ντόρα δεν τον σέρνει πια από τη μύτη, όπως παλιότερα. Μην της χρεώνετε τόσα πολλά. Καλύτερα να σταθείτε στα λάθη και στην ανανέωση που ο Σαμαράς δεν έκανε.. Εκεί είναι κάποια από τα προβλήματα κι όχι μόνο εκεί.

 8. kontin avatar
  kontin 09/10/2010 19:15:27

  Δεν είμαι αντικειμενικός γιατί υποστηρίξω τον Γιάννη Δημαρά, πιστεύω ότι η Ντόρα τον χρεώνει σε αυτή βλέποντας ότι είναι είναι ένα πρόσωπο που περνάει στην κοινωνία. Από την μεριά της είναι μία κίνηση τυχοδιωκτική και δεν πρέπει η Ν.Δ και ο Κος Σαμαράς να πέσει σε αυτή την παγίδα.
  Ο στόχος είναι ένας η κατάρευση του μνημονίου και η τιμωρία όσων το στήριξαν και όσων μας έφεραν έως εδώ σαν λαό, κοινωνία και έθνος να ξανακάνουν κάποιοι πειράματα πάνω μας όπως το '44 ΄49.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ kontin 09/10/2010 19:24:15

   Κατάρευση του μνημονίου (ότι κι αν αυτη η παρόλα σημαίνει) δεν γίνεται με Δημαρά ένα ΠΑΣΟΚο και μάλιστα του βαθέος ΠΑΣΟΚ που είναι το κατ΄ εξοχήν υπεύθυνο για την κατάσταση μας. Το ΠΑΣΟΚ και οι εγκληματικές πολιτικές του που συνεχίζονται έχουν τρείς υποψηφίους στην Περιφέρεια Αττικής Σγουρό, Δημαρά ,Μητρόπουλο.

   • anonymos avatar
    anonymos @ firiki2010.wordpress.com 10/10/2010 19:36:05

    Σωστά αλλά μην ξεχνάς όι εκτός από τον Κικίλια υπάρχει και ο Παφίλης σίγουρος αντιμνημονιακός επίσης.
    Γιατι όχι λοιπόν πρώτο γύρο παφίλη δεύτερο Κικίλια?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kontin 09/10/2010 19:50:45

   Αν είναι όπως τα λες, αγαπητέ kontin, τότε γιατί δέχθηκε τον Ντορικό υποψήφιο στο ψηφοδέλτιό του; Θέλει ή δεν θέλει να εκφράσει τον αντιμνημονιακό χώρο; Αν ναι, τότε τι δουλειά έχει να βάλει μέσα τον εκπρόσωπο της Ντόρας;

   Δεν λέω ότι δεν ήταν ειλικρινής η στάση του κατά του Μνημονίου, αλλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι η πολιτική του φιλοδοξία υπεραίνει την αντιμνημονιακή του αγνότητα και θέλει να κερδίσει την περιφέρεια από την πίσω πόρτα. Ίσως κατά βάθος να το θέλει και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εγκαταλείψει την έδρα του (όπως και ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού, Β. Οικονόμου) και να έρθει άλλος στη θέση του που θα ενταχθεί κανονικά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 9. Δίκωχο avatar
  Δίκωχο 09/10/2010 19:44:34

  Εάν ο έμπυρος -κατά Σαμαρά- Κικίλιας πήγαινε όντως με τα χίλια ούτε που θα επροφέρετο η λέξη Ντόρα. Αλλά η φτώχεια, ως γνωστόν, φέρνει γκρίνια οπότε μάλλον πρέπει να φταίει η Ντόρα. "Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε"; Υπομονή σύντροφοι. Σε 28 μερούλες θα ξέρουμε πως τα πήγε ο κ.Κικίλιας στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Καλή του επιτυχία!

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Δίκωχο 09/10/2010 22:03:38

   Εμπυρος ή Εμπειρος

   • Δίκωχο avatar
    Δίκωχο @ ανώνυμος 09/10/2010 22:16:01

    Κατά Σαμαρά έμπυρος(εκ του πυρός) και όχι έμπειρος (όρα ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ). Ο χαρακτηρισμός πάντως μάλλον ήταν ατυχής καθότι αναφέρεται και σε "σφαχτά", οπότε... ο νοών νοείτω....

 10. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 09/10/2010 21:17:04

  1)Η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι πλέον στην ΝΔ και όπως έχει δηλώσει δεν είναι τώρα ΝΔ....οπότε δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός «οιονεί υποψηφίας της Νέας Δημοκρατίας»

  2) Δεν σας έχει προβληματίσει καθόλου ότι στην περιφέρεια Αττικής ο κόσμος δεν επιλέγει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση ψηφίζοντας τον "Αντιμνημονιακό" κύριο Κικίλια, αλλά τον κύριο Δημαρά?

  3) Αν εκλεγεί ο κύριος Δημαράς και όντως τον στηρίζει η κυρία Μπακογιάννη, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός σας ότι "η κυρία Μπακογιάννη είναι αδύναμη πολιτικά"

  4) Αν όντως περάσει στον δεύτερο γύρο ο κύριος Δημαράς αντί του κυρίου Κικίλια, δεν θα είναι μεγάλη ΗΤΤΑ του κυρίου Σαμαρά?

  5)Όσο για τις "ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις" όπως γράφει ο αρθρογράφος, υπομονή.....σε 1 μήνα περίπου θα αποδειχθεί αν τελικά ήταν ανύπαρκτες ή αν απλώς ο αρθρογράφος προσπαθούσε να τις απαξιώσει, επειδή δεν του άρεσαν τα αποτελέσματά τους.............

  • mymoodgm avatar
   mymoodgm @ δαιμονάκι 09/10/2010 21:31:55

   @δαιμονακι: 1)ε,ενταξει διαρρηγνυει τα κομματικά της ιματια,μη μου πεις. 2)απο που εκπορευεται η σιγουρια σου? 3)οντως, αν ειχε δυναμη θαχε παρει το κομμα και δεν θα ηταν τωρα με το χωμα στο στομα 4)θα ειναι αληθεια αποτυχια, οπως ομως, οτι και οι νεοδημοκρατες γιναν τραβεστι. Αδυνατον να το ζησουμε. 5)Δεν νομιζω ναχει να κανει με αυτο. Απλα η μεθοδευση στον Τυπο και στα γνωστα καναλια των βαρωνων, ειναι αυτο που λεμε ρουλεμαν απο γραφειο Τυπου σε διατεταγμενη υπηρεσια. Ειναι αυτο που λενε οι ιδιοι οι εκδοτες και διαμορφωτες της κοινης γνωμης, οτι ειμαστε ..γιδια και μας οδηγουνε! Αν το χεις νιωσει ποτε!!! Παντως κατα την γνωμη μου ειναι προσπαθεια συσπειρωσης του ΠΑΣΟΚ που βλεπει το ναυαγιο. Αλλωστε διακατέχονται απο το συνδρομο του Τιτανικου!!!

   • anonymos avatar
    anonymos @ mymoodgm 10/10/2010 19:31:40

    Ελικόπτερα

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ δαιμονάκι 09/10/2010 23:55:28

   δαιμονάκι

   Ευχαριστούμεν σε, που πιστοποιείς, πως ψήφος στο Δημαρά σημαίνει ψήφο στην Ντόρα Μπακογιάννη.

 11. mymoodgm avatar
  mymoodgm 09/10/2010 21:20:24

  Βεβαια αν η Ντορα ειχε συστημα δικο της που μπορουσε να ορισει καταστασεις, θα χε παρει και το κόμμα και δεν θα ηταν τωρα ...με το χωμα στο στομα.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/10/2010 21:20:54

  3) Αν εκλεγεί ο κύριος Δημαράς και όντως τον στηρίζει η κυρία Μπακογιάννη, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός σας ότι “η κυρία Μπακογιάννη είναι αδύναμη πολιτικά”

  Αν δηλαδή δηλώσω και εγώ ότι τον στηρίζω, και εκλεγεί, σημαίνει πως είμαι πολιτικός ογκόλιθος; Απ ότι ξέρω και ο Λεβέντης τον στηρίζει. Τι σημαίνει αυτό;
  Είσαι οπαδός του συραμμένου χαμόγελου; Για όνομα...

 13. aris. A avatar
  aris. A 09/10/2010 21:21:02

  Είναι δεδομένο ότι η Μπακογιάννη στηρίζει ότι είναι απέναντι στην ΝΔ και κρυφά και φανερά.

  Οπως ομολόγησε ο ίδιος ο Μαρκογιαννάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ τον Νοέμβρη αυξάνει την συνοχή της και κλείνει την στρόφιγγα στελεχών και ψηφοφόρων προς το νέο κόμμα.

  Με τον Κικίλια παίζεται ότι και με τον Τζανετάκο το 2002.

  Οπως τότε γλίτωσαν τον Σημίτη από την κατάρρευση θολώντας την εκλογική επιτυχία του Καραμανλή έτσι και τώρα προσπαθούν να τορπιλίσουν μια κεντρική πολιτική επιλογή του Σαμαρά.

  Οσο καλά και να πάει η ΝΔ στην υπόλοιπη Ελλάδα μια αποτυχία στην Αθήνα θα την καλύψει.

  Προσωπικά αμφιβάλω για τα γκάλοπ που φέρνουν τον Κικίλια τρίτο αλλά αν είναι αλήθεια αποκλείεται τα καλά αποτελέσματα του Δημαρά να οφείλονται στην Ντόρα.

  Εδώ δεν έρχεται δεύτερη στην Κρήτη θα έρθει στην Αθήνα

 14. Tasos avatar
  Tasos 09/10/2010 21:27:13

  σαφH αντι-μνημονιακό λόγο.

  (και μετα σβηστε αυτό το σχολιο)

 15. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 09/10/2010 22:05:15

  Διαβαστε στο σιτε του μακη τα αποτελεσματα του γκαλλοπ του σε πλήρη αντιθεση με του βήματος. Σημειωτ'εον τα γκάλοπ του έπεσαν πιο μεσα στις προηγούμενες εφημεριδες απο των εταιρειών δημοσκοπήσεων

 16. CLYKOS avatar
  CLYKOS 09/10/2010 22:42:16

  Ποιον μπορεί να ενδιαφέρει το άδηλο πολίτικο μελλον της κόρης του φαταούλα ,εφιάλτη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  Θα προσφέρει τώρα στα γεράματα η Ντόρα η ανάλγητη ,ότι δεν πρόσφερε είκοσι χρονια τώρα ασκώντας εξουσία από το προσκήνιο και ειδικά από το παρασκήνιο….

  Ποιος εχέφρων πολίτης μπορεί να προσδοκά κάτι απ αυτήν???

 17. zackii avatar
  zackii 10/10/2010 06:40:22

  Αν αποδειχτεί αποτυχημένη η επιλογή Σαμαρά -Κικίλια εννοώ- τι γίνεται?
  Θα μας πουν ότι 5000000 στην περιφέρεια Αττικής υποστηρίζουν το μνημόνιο,και όλα αυτά από μιά άστοχη?? κίνηση?
  Εγώ θα έλεγα την πρώτη Κυριακή Κικίλια γιά καταμέτρηση δυνάμεων, αλλά αν το ποσοστό του είναι πολύ χαμηλό και μη αναστρέψιμο, τη δεύτερη υπέρ οποιουδήποτε ενάντια στο μνημόνιο οου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ zackii 10/10/2010 09:23:43

   Η περιφέρεια Αττικής (Α-Β ΑΘΗΝΩΝ, Α-Β ΠΕΙΡΑΙΑ κ ΥΠΟΛΟΙΠΟ) έχει περίπου 2.850.000 εγγεγραμένους και είναι ζήτημα αν η συμμετοχή αγγίξει το 70% (2 εκατομρ).

   • anonymos avatar
    anonymos @ ΓΙΑΝΝΗΣ 10/10/2010 19:28:31

    Σιγα μην αγγίξει το 70%, 50% και πολύ βαζω

 18. Y. avatar
  Y. 10/10/2010 09:22:16

  Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιό και θυγατέρα

  “Ο Τρομπούκης εμπλέκει Ντόρα και Κώστα Μπακογιάννη”
  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=84875

  • anonymos avatar
   anonymos @ Y. 10/10/2010 19:29:24

   Ε και τι περίμενες κατα μάνα κατα κύρη

 19. Costas avatar
  Costas 11/10/2010 03:03:13

  Έ, ας ψηφίσετε τότε τον ....Κικίλια!!

  Ρε τι πάθαμε με τη ΝΔ του Σαμαρά, μετά τον σουβλάκια της Ραφίνας........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.