#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2011 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλβανικότεροι των Αλβανών;Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Πριν από μερικές μέρες μιλώντας εκεί σε εκδήλωση για τα εικοσάχρονα της «Ομόνοιας» είπε μεταξύ άλλων ότι:

- Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας.

-  Τους κάλεσε δε να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού.

- Έκανε και την απλή και επιστημονικά ορθή διαπίστωση ότι οι Βλάχοι, που υπάρχουν αρκετοί και στην Αλβανία, έχουν ελληνική συνείδηση.

Ο κ. Γενικός Πρόξενος εκτελώντας ευόρκως τα καθήκοντα του, είπε τα αυτονόητα. Δεν κάλεσε την 8η Μεραρχία να εξορμήσει από το Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Γιάννενα και να καταλάβει την Βόρειο Ήπειρο. Δεν αμφισβήτησε τα σύνορα. Δεν έβρισε κανέναν. Είπε απλώς και μετ’ επιτάσεως αυτά που πρέπει να θέτει η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διπλωματία.

Ξεσηκώθηκαν τα ΜΜΕ των αλβανών κατσαπλιάδων σωβινιστών και του επιτέθηκαν. Ο Γ.Γ. του αλβανικού ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα και διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας εξηγήσεις κλπ. Ο Πρέσβης τί νομίζετε ότι έκανε; Του είπε να πάει για φρέσκα; Του είπε ότι αυτά που είπε ο Πρόξενος είναι η απλή αλήθεια, στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες, εξ αυτών οι πλείστοι Βλάχοι και η Αλβανία οφείλει να επιτρέψει στους Έλληνες αυτούς να δηλώσουν ελεύθεροι την εθνική τους καταγωγή στην απογραφή κι ότι η Ελλάδα θα επιτηρήσει άγρυπνα την διασφάλιση της διαδικασίας, ζητώντας και διεθνείς παρατηρητές; Του είπε ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας των λαών μας, η Ελλάδα την προστατεύει και συμφέρει και την Αλβανία, που ζει από την Ελλάδα να την προστατεύει;  Λοιπόν αδέρφια, ο εξοχότατος κ. Πρέσβης είπε ότι αυτά που είπε ο κ. Καμαρινός είναι προσωπικές του απόψεις!

Στην συνέχεια, την παρελθούσα Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο κ. Καμαρινός ανεκλήθη στην Αθήνα και Χάρης Δημητρίου τις τον επιτίμησε για τον «υπερεθνικισμό» του και του ανακοίνωσε ότι ανεκλήθη από την θέση του, ότι είναι σε διάθεση του Υπουργού και μελετώνται και περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα. Υποθέτω βεβαίως ότι ο κ. Δημητρίου επικεφαλής, διευθυντής ή κάτι τέτοιο της αρμοδίας βαλκανικής διευθύνσεως «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει», δεν κάνει ότι του καπνίσει. Έτσι του είπαν οι από πάνω, έτσι είπε. Εν πάση δε περιπτώσει το μαγαζί έχει πολιτικό προϊστάμενο τον πολύ κ. Δρούτσα, ο οποίος και φέρει ακεραία την πολιτική ευθύνη για ότι κακό ή καλό λαμβάνει χώρα στους από κάτω ορόφους ή τι λένε οι Πρέσβεις του, όταν μιλάνε με Γ.Γ. ξένων ΥΠΕΞ. Κάτι ξέρει κι ο Γ.Γ. του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Ζέππος το όνομα του, αν δεν απατώμαι.

Το μήνυμα βέβαια που εκπέμπεται στους σωβινιστικούς κύκλους των Τιράνων με τα παραπάνω αλλά και την επιρροή πάνω στο ηθικό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν χρειάζεται να σας το αναλύσω. Όποιος έχει τελειώσει την πρώτη την μικρή και αντιλαμβάνεται την στοιχειώδη έννοια του καλώς εννοούμενου εθνικού συμφέροντος, καταλαβαίνει.

Πήγε βέβαια στην Κορυτσά κι ένα συνεργείο του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ALSAT, το οποίο βρήκε εκεί πολυάριθμα παράξενα όντα, τα οποία, ώ του θαύματος, ομιλούσαν την ελληνική και δήλωσαν και Έλληνες. Ο αλβανικός λοιπόν τηλεοπτικός σταθμός έδειξε κάποια πράγματα και μετέδωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή, ναι, υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά και πρέπει να έχουν κι αυτοί δικαιώματα. Δηλαδή ότι είπε, αυτονοήτως, και ο ανακληθείς Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Φαντάζομαι ότι όταν ο κ. Δρούτσας πάρει χαμπάρι τις συνέπειες όλων αυτών, θα φροντίσει να στείλει τον άνθρωπο πίσω στη θέση του για να συνεχίσει το έργο του και θα βάλει τον Πρέσβη και το Υπουργείο του να ασχοληθούν με το σημαντικότερο, που είναι η διασφάλιση του κύρους της απογραφής, αφού γίνεται για πρώτη φορά μετά από 80 τόσα χρόνια και θα αποτυπώσει την πραγματική και σημαντική εικόνα και παρουσία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και την υπόλοιπη Αλβανία.

Αν δεν απατώμαι, δουλειά του ΥΠΕΞ, κυρίως, είναι η με συνέπεια και σταθερότητα προαγωγή των εθνικών συμφερόντων και η υπεράσπιση των Ελλήνων όπου γης κι όχι να κρατάνε το χέρι του αλβανικού ή όποιου άλλου σωβινισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 18/02/2011 14:44:34

  Φαήλε, "μην κρατάς την αναπνοή σου" που λένε και στο χωριό μου. Εδώ η συμμορία αυτή αμφισβητεί τον Ελληνισμό ημών των γηγενών αυτόν των εν Αλβανία δεν θα αμφισβητούσε;

  • eytyxia avatar
   eytyxia @ Νίκος 18/02/2011 22:55:18

   Μπορεί να μας πολεμάνε και να μας ξεφτιλίζουν κάθε μέρα οι Αλβανοί αποκαλώντας μας «κωλοέλληνες»…

   Μπορεί να μας ξεφτιλίζουν κάθε μέρα οι Ελλαδίτες αποκαλώντας μας «Αλβανούς»..

   Μπορεί το Αλβανικό κράτος και παρακράτος να σκοτώνει εμάς και τα παιδιά μας γιατί μιλάμε ελληνικά..

   Μπορεί να μας μεταχειρίζεται το Ελληνικό κράτος και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σαν να ήμασταν αλλογενής μετανάστες από την Ουγκάντα εξαναγκάζοντας μας να γράφουμε τα ονόματα μας στα Λατινικά.. (Αλκιβιάδης- Alqivjadh) (Διονύσης- Dhjonis)

   Αλλά εμείς Έλληνες γεννηθήκαμε και Έλληνες θα πεθάνουμε.. μέχρι να μην μείνει μέσα μας πνοή..

   Αυτή λοιπόν είναι η αμαρτία μας κύριε Δρούτσα πατριώτη! Αυτή είναι η αλήθεια μας!

   Και αν με αυτά τα λόγια ξεφεύγω από την εξωτερική σας πολιτική που θέλετε να χαράξετε υπάρχουν και εδώ φυλακές να μας χώσετε επειδή δηλώνουμε την ελληνικότητα μας..Ποτέ δεν είναι αργά..Συνεχίστε μέχρι να μας εξοντώσουν όλους....μέχρι να μην έχουμε άλλη φωνή να πολεμήσουμε..μέχρι να μας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα και τις πατρογονικές εστίες μας..μέχρι να μην υπάρχουμε πια…

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ eytyxia 19/02/2011 13:39:44

    Ευτυχία
    Αδελφή μου κράτα.
    Άντεξε.
    Πολέμα.
    Θα έρθουν κάποια στιγμή στα πράγματα οι Έλληνες.
    Υπομονή.

    • eytyxia avatar
     eytyxia @ ΣΟΝ ΠΕΝ 19/02/2011 20:51:51

     Υπομονή??? Δεν υπάρχουν άλλοι που να έχουν κάνει περισσότερη υπομονή από τους βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα..20 χρόνια είμαστε ξένοι..και για το κράτος αλλά και για τους πολίτες αυτής της χώρας..η λέξη «βορειοηπειρώτης» για τους περισσότερους είναι συνώνυμο του «αλβανός»..και να μην μας αναγνωρίζει η Αλβανία σαν Έλληνες γιατί αυτό είναι το συμφέρον της το καταλαβαίνω..αυτό που δεν κατανοώ είναι πως είναι δυνατόν να μας απαρνιέται η μάνα Ελλάδα..η μάνα πατρίδα.. που με το όνομα της στο στόμα έχουν πεθάνει και πεθαίνουν ακόμα γέροι και παιδιά..για αυτήν τη μάνα πατρίδα πολέμησαν οι παππούδες μας..φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν και βασανίστηκαν οι πατεράδες μας. Η απάρνηση της ελληνικότητας θα ήταν η μόνη σωτηρία για πολλούς από εκείνους που βασανίστηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, αλλά αυτοί προτίμησαν να πεθάνουν για την Ελλάδα παρά να την προδώσουν..

     Τον πρόξενο Οικονόμου θα τον θυμούνται όλοι και θα γραφτεί στην ιστορία γιατί πάνω από το δικό του συμφέρον έβαλε την Ελλάδα και τον ελληνισμό.. Το παράδειγμα του πρόξενου Οικονόμου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο για όλους τους πολιτικούς..μιλήστε για μας ..δεν είναι ντροπή..εμείς είμαστε υπαρκτοί άνθρωποι και όχι φαντάσματα… μιλήστε για μας μην μας θάβεται ζωντανούς..

     Δεν ακούω από κανέναν στη βουλή να λέει το παραμικρό για εμάς, εκτός ελάχιστων βουλευτών του ΛΑΟΣ. Που και αυτούς τους φιμώνουν με λέξεις «εθνικιστές» «φασίστες» «ακροδεξιοί» για να χάνουν τη σοβαρότητα τους..
     Δηλαδή μόνο οι εθνικιστές νοιάζονται για τα ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου και τα δικαιώματα της? Η άλλοι βουλευτές και τα άλλα κόμματα έχουν πιει το αμίλητο νερό? Τόση σημαντική είναι αυτή η καρέκλα που κάθονται που δεν υπολογίζουν τίποτα? ούτε ανθρώπους, ούτε πατρίδα, ούτε ιστορία? Μαζί τους θα την πάρουν?
     Εκτός από την καρέκλα, ας αφήσουν λίγο χώρο στο κιβούρι τους και για την προδοσία τους..

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 18/02/2011 14:45:31

  Με ΥΠΕΞ τον Δρούτσα,μέχρι και οι Αλβανοί σηκώνουν ανάστημα Φαήλε... Έσθ΄ήμαρ όμως και σύντομα. Ο επόμενος πρωθυπουργός,που βρίσκεται προ των πυλών, όταν ήταν ΥΠΕΞ, μας είχε κάνει περήφανους. Περιμένουμε πολλά από τον Αντώνη. Ειδικά να μας ξαναδώσει όραμα,ελπίδα και περηφάνεια.

 3. xenios avatar
  xenios 18/02/2011 14:55:50

  Θεωρώ αυτό το θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και θα σας παρακαλέσω να μας ενημερώνετε για τις εξελίξεις, γιατί φυσικά, δεν πρόκειται να περάσει στα megaλα κανάλια.

 4. kakofonix avatar
  kakofonix 18/02/2011 14:57:36

  Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι θα πράξει έτσι ο κ. Δρούτσας;
  Μια μπύρα στοίχημα ότι ο Καμαρινός θα μετατεθεί στην Ουγκάντα.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 15:00:00

  Αυτος ο Ζεππος ειναι μεγαλη μαρκα... ηταν και Πακισταν..? Εφερνε εργατες με το αζημιωτο?? ειναι κ αλλου μπλεγμενος ο Ζεππος... θα θυμηθω.

  ΠΠ

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 17:34:24

   Ηταν καπετανιος.

 6. panatha avatar
  panatha 18/02/2011 15:07:32

  Φαηλε θα μας τρελλανεις;
  Θα κοψεις σε καποιον το δικαιωμα να ειναι ο,τι θελει απο τη στιγμη που
  αποδεδειγμενα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,και επισης αποδεδειγμενα ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;

 7. petros avatar
  petros 18/02/2011 15:10:42

  Η ουσία είναι η εξής :
  Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας, προφανώς, δεν γνωρίζει ότι σήμερα στην Αλβανία γίνεται εντατική προπαγάνδα
  α) Ρουμανική για να προσεταιριστεί τους Ελληνόβλαχους
  β) Σκοπιανή, για να προσεταιριστεί τους σλαβόφωνους πληθυσμούς μερικών χωριών στο τριεθνές.

  Η μορφωση μου δεν μου επιτρέπει να χαρακτηρίσω αυτούς που ανακάλεσαν τον πρόξενο, αλλά το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε στα χέρια ανθρώπων που δεν ξέρουν ούτε που πέφτει η Κορυτσά.
  Είναι θέμα άμεσης ανάγκης, υπερκομματικής, βουλευτών από όλα τα κόμματα η στήριξη του Προξένου της Κορυτσάς, που άπτεται των εθνικών συμφερόντων στη Κορυτσά, στη Χειμάρρα και άλλες μη αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές. Επιπλέον σε όλες τις περιοχές της Αλβανίας, υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες, Ελληνόβλαχοι και μετριοπαθείς Αλβανοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι που έχουν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού τους. Οι βουλευτές του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα αφήσουν τον ακραίο αλβανικό εθνικισμό να επιβάλλει τη θέλησή του, ενώ η γειτονική χώρα οδεύει προς την ΕΕ ; Ντροπή. Επιτέλους, ας ξεσηκώσουμε την κοινή γνώμη. Καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελλήνων σε γειτονικά κράτη, και εμείς σιωπούμε ... Ως πότε αυτή η παθητική στάση ;

 8. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/02/2011 15:11:27

  Μια όαση με άρωμα Ελλάδας στην πολύπαθη Ινδία. Βρέθηκα εκεί και ξέρω ότι το βίντεο παρουσιάζει αλήθειες. Σε μια περιοχή όπου οι ντόπιοι παλεύουν για την καθημερινή επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους. Εκεί μακρυά κάποιοι τιμούν την Ελλάδα ενόσω στο εσωτερικό άλλοι την ξεπουλούν..
  Σύνδεσμος της σχετικής ιστοσελίδας
  http://www.theluckygirlsmovie.com/
  και απευθείας το βίντεο στο
  http://vimeo.com/17684635

 9. Έρεβος avatar
  Έρεβος 18/02/2011 15:17:20

  Απο κυβέρνηση ψευτών τι να περιμένει κανείς.
  Ο Δρούτσας το πήρε το διδακτορικό τελικά; Για να ξέρουμε πως να τον αποκαλούμε κύριο ή δόκτωρα.

  Ψευτρόνια του κερατά. Οι παπατζήδες στην ομόνοια λένε λιγότερα ψέμματα στη διάρκεια μιας μέρας από αυτά που λέει ο πλέον ελάχιστος της σημερινής κυβέρνησης

  Φαήλο είναι πολιτικοί απατεώνες.

  Όταν λιγότερο σοβαρές κατάστασεις της οικονομίας αποτελούσαν αιτία για πρόωρες εκλογές, πως με την παρούσα κοσμογονικά άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας ο ΓΑΠ αντί να ξαναζητήσει την ψήφο του λαού πήρε απάνω του όλη την ευθύνη και μας δέσμεύσε για δέκα γενεές;

  Ποια βόρειο ήπειρο, εδώ σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε μία μία τις καινούργιες περιφέρειες.

  Είναι πολιτικοί απατεώνες, το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας έχει εκτραπεί εδώ και μήνες. Πλέον όχι μόνον πρέπει να πέσουν αλλά πρέπει και να λογοδοτήσουν για όλα. Και φυσικά και για την εγκατάληψη του Μαρτυρικού (το Μ κεφαλαίο) βορειοηπειρώτικου ελληνισμού.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Έρεβος 18/02/2011 15:22:01

   Για το ξεπούλημα περιφερειών που λές, να τί αναφέρεται για την Κεφαλλονιά
   h++p://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=18650&Itemid=152

 10. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/02/2011 15:20:45

  Έτσι έπρεπε να κάνουν, σε σημαδιακή επέτειο έπρεπε να περαστεί το κατάλληο μειοδοτικό μήνυμα. Γιατί η 17η Φεβρουαρίου 1914 είναι ημερομηνία ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και της αρχής μεγάλου αγώνα των γηγενών Ελλήνων. Έτσι λοιπόν, κάποιοι θέλουν και να προσβάλουν μνήμες και να αποθαρρύνουν όσους ακόμα αντιστέκονται. Μακάρι στην προσεχή αλβανική απογραφή να μη δειλιάσουν οι Έλληνες.

 11. beautifull day avatar
  beautifull day 18/02/2011 15:22:11

  πλέον είμαστε κι εμείς εναντίον μας.

  http://www.noiazomai.net/bushplans.files/image009.gif

  • ugly me avatar
   ugly me @ beautifull day 18/02/2011 17:15:13

   και μια που τ'αναφέραμε, κάντε ρε καμιά πλάκα να ρθει ο καρατζαφέρης στη νδ να γελάσουμε.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ beautifull day 19/02/2011 17:01:27

   Tα ρολόγια, τα μανικετόκουμπα, τα δακτυλίδια!!! Προσέχετε, ρε παιδιά πού πάτε και βάζετε τα χέρια σας! :-))

 12. Makedonas Thessalonikios avatar
  Makedonas Thessalonikios 18/02/2011 15:39:42

  Kala to filotimo tou Neoellina teinei na eksafanistei....
  Apomeine toulaxiston ligos tsampoukas;
  Ligo tsagano;

 13. SAS avatar
  SAS 18/02/2011 15:40:22

  Μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε Τούρκους , Αλβανούς , σκοπιανούς , Ευρωπαίους αρκεί να μην έχουμε Ελληνική συνείδηση και να ξεχάσουμε την Ιστορία μας . Ασιχτήρ πια με όλους τους προδότες της πολιτικής ορθότητας .

 14. eleonora avatar
  eleonora 18/02/2011 15:56:04

  I polotiki tou strouthokamilismou tou YPEX efere ti xora mas se afta ta halia. Den tolmoun oi perissoteroi apo aftous na poun ta pragmata me to onoma tous, giafto kai kamia lisi den ehei vrethei mexri tora gia kanena apo ta megala provlimata pou tha eprepe ´na eixame kratisei apofasistiki stasi, opws to Skopiano kai oxi mono. Oi swstoi diplomates einai aftoi pou ehoun to tharos na poun me to onomatous ta aftonoita, alla distixws aftoi menoun stin afania kai oi sygekrimenoi me tis megales theseis pou tous prosferontai kata kairous sto YPEX einai aftoi pou paizoun topaixnidi tis ekastote kivernisis. I apopsi mou afti einai meta apo 30 peripou xronia sto YPEX, opou Presveis kai diplomates pou eixan to tharow tis apopsis tous ehoun meinei stin afaneia. Afti einai omws i Ellada, opws o Kronos, trwei ta paidia tis!!!!!!!!!!

 15. Orestios avatar
  Orestios 18/02/2011 15:57:48

  Ανθελληνική η κυβέρνηση της Ελλάδας.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Orestios 18/02/2011 18:04:28

   «Οταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη» ~Ελύτης

 16. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 18/02/2011 16:04:13

  Μετά τηνπρόσκληση του Έλληνα Πρέσβη στους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την καταγωγή τους άρχισαν οι Ελληνοποιήσεις κατά χιλιάδες (Ελλήνων φυσικά )

  h..p://www.antibaro.gr/forum/2692

  που τρόμαξε ακόμη και την εθνικιστική Αλβανία

  ht..p://borioipirotis.blogspot.com/2011/02/spahiu.html

  Οι Έλληνες της Αλβανίας δεν είναι 250.000, αλλά 400.000 και θα φανεί.
  Επίσης αυτό που τρομάζει είναι το 1.000.000 ορθοδόξων με Ελληνικές ρίζες!

  • Νικάτωρ avatar
   Νικάτωρ @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 19/02/2011 20:48:09

   Στην Βόρειο Ηπείρο και Αλβανία υπάρχουν περίπου 350,000 ελληνόφωνοι και 150,00 βλαχόφωνοι έλληνες. Μετά από 20 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού λιγότεροι από 50,000 έχουν την ελληνική ιθαγένεια, άλλοι 250,000 έχουν ταυτότητα ομογενούς, και οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού... (αντίθετα η Γερμανία έδωσε την ιθαγένεια σε πάνω από 3 εκατομμύρια εξ αίματος συμπατριώτες τους από την Σοβιετική Ένωση εντός ενός έτους μετά την πτώση του Παραπετάσματος!)
   Υπάρχουν στην Αλβανία επίσης άλλοι 400-500,000 ορθόδοξοι (πολλοί με ελληνικές καταβολές) και ίσως 100-150,000 ρωμαιοκαθολικοί χριστιανοί, κυρίως στον βορρά.

 17. man8os avatar
  man8os 18/02/2011 16:19:34

  Δεν τα ξερω τα διαδικαστικα, και ουτε με πολυενδιαφερουν. Αυτο που ξερω ειναι οτι πρεπει να συμπαραστεκομαστε παντα στην Ελληνικη μειωνοτητα.

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/02/2011 16:21:45

  Aυτή είναι η στρατηγική της νέας τάξης πραγμάτων κύριε Κρανιδιώτη. Όταν λες την αλήθεια απλά σε βρίζουν χρησιμοποιώντας τους γνωστούς 'in' χαρακτηρισμούς: υπερεθνικιστής, ρατσιστής, κ.λ.π.

  • αναστάς avatar
   αναστάς @ Δημήτρης 18/02/2011 18:06:38

   αυτά ήταν παλιά, τώρα σε βάζουν φωτιά και σε καίνε.

 19. Ιωάννης Παντόπουλος avatar
  Ιωάννης Παντόπουλος 18/02/2011 17:31:14

  Είναι το σύγχρονο ερώτημα, πού τίθεται τρείς φορές τήν μέρα. Τελικά είμαστε απλώς πληθυσμός μιάς κρατικής οντότητας, πού αυξομειώνεται ανάλογα με τίς συνθήκες ή είμαστε ένα εθνικό κράτος; Κάτω από ποιό πρίσμα και συναίσθημα θα ειδωθούν οι εξωελλαδικά διαμένοντες Ελληνες; Αισθανόμαστε οι ελλαδίτες έλληνες υπήκοοι ( μερικοί λένε πολίτες ) ότι είμαστε συνεχή δρώμενα τής ιστορικότητάς ( σε όλο το εύρος της ) μας; Και άν ναί, ποιά είναι αυτή; Πώς θα μπορέσουμε να νοήσουμε και να συμπαρασταθούμε στούς έταιρους, μή κρατικά θεσμοθετημένους ( στα ελλαδικά κιτάπια ) Ελληνες; Τρικυμία εν κρανίω. Συνειδητή και ασυνείδητη αποεθνοποίηση. Συνειδητή και ασυνείδητη προσπάθεια αποπροσδιορισμού μας. Συνειδητή και ασυνείδητη προσπάθεια επαναπροσδιορισμού μας. Ο θαυμασμός τού σολωμού (εννοώ το ψάρι τών βόρειων ), τού Ουισκιού, τής αγγλικής (γλώσσας και νοηματοδότησης ), τών προχωρημένων ευρωπαίων, τής περιδήνησής μας στόν κόσμο τού κυρίαρχου λευκού αγγλοσάξωνα, στήν βία του, στήν άλλη αντίληψη τού άλλου, στήν δικιά του αρχαιολατρεία, στά γεμάτα μπαούλα του, στο άλλο, άλλο... μάς οδήγησε στό επίπεδο τής μαιμούς. Γίναμε η μαιμού, πού τής ντύνουν τον χιτώνα τού αρχαίου ( και αυτόν όπως τον φαντάσθηκαν οι προχωρημένοι αγγλοσάξωνες ), χορεύει τούς σκοπούς τού κάθε γύφτου αφεντικού, αγνοεί τή πονηράδα τής γυφτιάς με το απλωμένο χέρι καί περιμένει τήν ζάχαρη τού επαίτη να τήν γλείψει. Εκατοεντηρίδες τώρα μάς κλέβουνε τό όνειρο. Τί να ζήσεις χωρίς όνειρο; Εμείς ξεχάσαμε τήν Ιθάκη. Θα ξυπνήσουμε άραγε ένα πρωί με βουλωμένα τα αυτιά μας από τα ουρλιάγματα τών σειρήνων, καί θα αναπωλήσουμε τήν καταγωγή μας; Τόν τόπο μας; Τούς προγόνους μας; Τήν Πηνελόπη μας; Τόν Ευμαιο, τόν Γιό μας; Πότε θα γίνει ο νόστος στόχος ζωής;

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/02/2011 19:01:28

  Η απομάκρυνση του πρέσβυ κ. Οικονόμου ήταν τέραστιο λάθος και το μόνο που θα επιτύχει, το μόνο, το τονίζω, θα είναι η ενίσχυση του αλβανικού σωβινισμού.
  Ο ανθελληνισμός στην Αλβανία είναι πολύ ισχυρός, με ιστορικό βάθος που ξεκινά από την ίδρυση του αλβανικού κράτους, είναι ανθελληνισμός που καλλιεργείται από το ίδιο το κράτος μέσω της εκπαίδευσης και αν νομίζει ο κ. Δρούτσας ότι θα τον κατευνάσει με το να απομακρύνει έναν διπλωμάτη που δήλωσε ότι στην Κορυτσά υπάρχουν ΚΑΙ Έλληνες, κάνει τεράστιο λάθος. Προφανώς ο κ. Δρούτσας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Αλβανία, ούτε γνωρίζει τους Αλβανούς και την κυρίαρχη ιδεολογία που επικρατεί εκεί. Δεν είναι δυνατόν απέναντι στον κάργα εθνικιστή εσύ να το παίζεις πολιτικώς ορθός αντιεθνικιστής, διότι αυτός το εκλαμβάνει ως αδυναμία. Οταν παρουσίασε ο ιστορικός Γ. Παναγιωτόπουλος την πολύ σημαντική έκδοση του Αρχείου του Αλή Πασά (φυλάσσεται στη Γεννάδειο και είναι στην ελληνική, διότι αυτή ήταν η επίσημη γλώσσα της αυλής του Αλή), ξέρετε πώς αντέδρασαν αλβανοί επιστήμονες στα λεγόμενα του Παναγιωτόπουλου; (καλός ιστορικός, αλλά της αριστερής αποδομητικής σχολής). Είπαν "μπράβο, ούτε Αλβανός δεν θα μιλούσε έτσι!". Αυτό σας το λέω επί λέξει όπως το άκουσα από αλβανό του ακαδημαϊκού χώρου. Για να δείτε το πώς ο ελληνικός αποδομητισμός ερμηνεύεται στις γειτονικές χώρες, όπου το φαινόμενο αυτό είναι άγνωστο. Στην Αλβανία η εθνικιστική ιστοριογραφία είναι ο κανόνας ακόμα και από αριστερούς ιστορικούς, όπως ο Pëllumb Xhufi, ο οποίος έγραψε άρθρο (στα γαλλικά) με το οποίο χαρακτηρίζει την εξέγερση του Διονυσίου του Σκυλοσόφου στα Γιάννινα (1611) "εθνική επανάσταση αλβανικού πληθυσμού κατά των Ελλήνων". Και το δημοσίευσε σε τιμητικό τόμο προς τιμήν ξένου επιστήμονα που εκδόθηκε στο εξωτερικό, με συμμετοχές έγκυρων πανεπιστημιακών και ερευνητών. Εδώ μιλάμε για ακραία εθνικιστική ιστοριογραφία που κινείται στο όριο του επιστημονικού λόγου.

  Αν ήθελε ο κ. Δρούτσας να κάνει κάτι θετικό για την εικόνα της Ελλάδας στην Αλβανία θα είχε βάλει μία τάξη στα της πρεσβείας μας στα Τίρανα, όπου, μέχρι τώρα που καταργήθηκε η βίζα, τα λαδώματα ήταν καθημερινή πρακτική. Λάδωνες και έπαιρνες βίζα, ενώ ταυτόχρονα έβγαζαν το λάδι σε αλβανούς επιστήμονες, μουσικούς κ.ά. που ήταν προσκεκλημένοι στην Ελλάδα για ένα συνέδριο, μία ημερίδα, ένα κοντσέρτο. Την ίδια ώρα που η Ιταλία είχε ξεχωριστή λίστα για τους "ειδικούς επισκέπτες" από Αλβανία, όπως οι παραπάνω κατηγορίες, εμείς τους είχαμε να κλείνουν ραντεβού με ένα νούμερο, το ίδιο για όλους όσους ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα, τους έκλειναν ραντεβού μετά από 20 μέρες για να βγάλουν βίζα (ενώ το συνέδριο ήταν σε 15 μέρες π.χ.) και μετά ο φορέας που τους είχε καλέσει έπρεπε να στείλει φαξ στην πρεσβεία με αίτημα για να συντομευθεί το ραντεβού!!!
  Δηλαδή, στην ελίτ της διπλανής χώρας, αντί να την καλοπιάσουμε και να τη διευκολύνουμε, της φερόμασταν σαν σκουπίδια, την ίδια ώρα που μαφιόζοι Αλβανοί μπαινόβγαιναν με μια χαρά βίζες. Είναι πολλά τα λεφτά.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΒΙΣ 18/02/2011 20:43:47

   Χίλια δίκια! Αν όντως είναι παλληκάρι ο πρόξενος δε θα σταματήσει και θα καταλάβουν στο ΥΠΕΞ ότι θα τους κοστίσει πολύ να μην τον ξαναστείλοων πίσω.

 21. Μisha avatar
  Μisha 18/02/2011 19:30:24

  Φαήλο, τον Δρούτσα τον ξέρεις από το σχέδιο Ανάν.
  Τέτοιοι τύποι θέλουν απέλαση κι αφαιρεση ιθαγένειας.

 22. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/02/2011 19:57:51

  Για να σας ενημερώσω για τις πολύ πολύ πρόσφατες εξελίξεις, φαίνεται πως το ΥΠΕΞ ανέκρουσε πρύμναν. Προφανώς κάποιοι αντελήφθησαν το μέγεθος της "πατάτας" που θα γινόταν. Έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Ζέππος, Γ.Γ. του ΥΠΕΞ, κάλεσε τον κ. Θόδωρο Οικονόμου - Καμινάρη και του μίλησε για παρεξήγηση, ότι ουδέποτε ανεκλήθη, ούτε υπήρχε πρόθεση του Υπουργού για κάτι τέτοιο, ότι εκλήθη στην Αθήνα για ενημέρωση, εξέφρασε την λύπη του για την παρεξήγηση και τα όσα γράφτηκαν και τον διαβεβαίωσε ότι σε λίγες ημέρες, αφού λάβει ενημέρωση και οδηγίες, θα επιστρέψει στα καθήκοντα του.
  Αν όσα προηγήθηκαν οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων υπηρεσιακών, δεν το γνωρίζω, το σίγουρο είναι ότι ενίοτε η σκληρή αλλά τεκμηριωμένη κριτική πιάνει τόπο.
  Το ζήτημα βέβαια έχει δύο διαστάσεις: αφενός της πλήρους αποκατάστασης του καλού διπλωμάτη στα καθήκοντα του στην Κορυτσά, ώστε να μην λάβουν και το λάθος μήνυμα οι αλβανικοί σωβινιστικοί κύκλοι κι αφετέρου, το μεγάλο ζήτημα της ουσίας, που δεν είναι παρά η διασφάλιση του κύρους της απογραφής και της ελεύθερης έκφρασης των εχόντων ελληνική καταγωγή και συνείδηση.
  Είναι σαφές ότι χρειάζονται χαμηλοί τόνοι, σχέδιο κι επαγρύπνηση.
  Θα τα παρακολουθήσουμε όλα....

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/02/2011 20:12:49

   Είναι δυνατόν "υπηρεσιακοί παράγοντες" να έχουν τη δύναμη να δημιουργούν τέτοιες παρεξηγήσεις; Θα τρελαθούμε τελείως;
   Προφανώς, εδώ έδρασαν "εκσυγχρονιστικοί" κύκλοι μέσα στο Υπ.Εξ., με αρχηγό τους τον Δρούτσα.
   Θα διάβασες ότι οι μεινοτικοί υποψήφιοι οδηγοί στη Θράκη θα μπορούν να εξετάζονται προφορικά στην τουρκική, κατά δήλωση ΓΑΠ;
   Ολα τελικά συγκλίνουν στο ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα, τα πλέον στοιχειώδη, και ότι το άτομο αυτό που το παίζει "πρωθυπουργός" είναι πραγματικά δημόσιος κίνδυνος.
   Επιτέλους, ας του το πει κάποιος από τη ΝΔ, έτσι κατάμουτρα: Είσαι πέμπτη φάλαγγα για το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/02/2011 20:23:24

   Και βέβαια πρέπει να υπάρχει εγρήγορση. Και σε αυτή την φάση, όπου το καθεστώς της γείτονος χώρας είναι υπό εσωτερική πίεση, κανονικά θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να είναι διεκδικητική, έστω και με το γάντι.

   Ο κ.Ζέππος είναι της ίδιας νοοτροπίας με τον κ.Ηρακλείδη. Για Κυπριακό (Ανάν), "μειονοτητες" εντός Ελλάδας και Βαλκάνια, τηρούν παράξενη στάση, αυτοί και οι όμοιοι τους. Μην παρεξηγηθώ, ο άνθρωπος είναι στο αντικείμενο της εξωτερικής πολιτικής, όχι σαν το Δρούτσα που πραγματικά δεν τον ήξερε ούτε η καθαρίστρια του. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και οι προθέσεις του είναι και οι αγαθότερες.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 18/02/2011 20:45:17

    Δεν τον ξέρω τον Ζέππο, αλλά αν έχει τις απόψεις του Ηρακλείδη, όλα εξηγούνται και θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα. Οι άνθρωποι αυτοί, από σύμπλεγμα για την εθνικότητά τους (υπάρχει και άλλος λαός με τόσο υψηλά ποσοστά συμπλεγματικών;) είναι ικανοί να γίνουν όργανα του εθνικισμού των άλλων.
    Θυμάμαι ένα - σχεδόν - συνάδελφο, κυπριακής καταγωγής, αριστερό, αντιεθνικιστή κλπ, που έκανε παρέα στην πόλη όπου σπουδάζαμε, στη Δ. Ευρώπη, με ένα άλλο φοιτητή, Αλβανό, εθνικιστή κάργα, φίλο του Χασίμ Θάτσι και, έχω βάσιμες υπόνοιες, χρηματοδοτούμενο από τον UCK (να σας πω μόνο ότι ο παραπάνω Αλβανός στις συνομιλίες του Ραμπουγιέ, μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων, ήταν εκεί, υπό επίσημη ιδιότητα, την οποία δεν θέλω να αναφέρω).
    Ο κύπριος εκείνος συνάδελφος, ενώ ήταν φανατικός εναντίον του ελληνικού εθνικισμού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να είναι κολλητός με αλβανούς εθνικιστές, που όπου στέκονταν κατηγορούσαν την Ελλάδα για τα πάντα.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 18/02/2011 21:59:02

    ΒΙΣ δεν εκπλήσσομαι από αυτό που περιγράφεις, φαντάζομαι βέβαια ότι σαν εμπειρία θα ήταν ιδιαίτερα οδηνυρή. Η ψυχολογία και η ανθρωπολογία κάτι θα λένε για αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί, κάπου θα βρούμε μια εξήγηση.

    όσο για τα ονόματα που ανέφερα, από τη δεκαετία του 1990 αλωνίζανε σε ΥΠΕΞ και αμφιθέατρα. Έχουν κατάρτιση και δημοσιεύσεις, αλλά δυστυχώς έχουν και στράτευση. Πλέον, αν κάνεις αναζήτηση στο google θα δείς ότι αυτούς και άλλους τους ενώνουν λέξεις κλειδιά όπως ΕΛΙΑΜΕΠ, Αναν, Ρεπούση, Το ΒΗΜΑ, Η Αυγή κτλ. Η δραστηριότητα τους όμως έχει ρίζες από παλαιότερα, το ίδιο και οι κοινές ιδεολογικοπολιτικές καταβολές και φυσικά η κοινή επιρροή τους στα ακαδημαϊκά και πολιτικά πράγματα.

    Το κακό είναι ότι δεν βρίσκονται άνθρωποι μπροστά τους να πατήσουν πόδι. Γιατί μη νομίζουμε ότι είναι ζόρικοι, αν καταλάβουν δυσκολία, την κάνουν διπλωματικά τέτοιοι τύποι. Γι αυτό κι αν επιμείνει ο Πρόξενος τώρα, θα έχουμε καλό, αυτοί θα υποχωρήσουν..

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/02/2011 13:43:12

   Φαήλε
   Μήπως γνωρίζεις ποιά ήταν η αντίδραση της Ν.Δ σε όσα αναφέρεις?
   Γράφτηκε μήπως κάτι στον αντιπολιτευόμενο Τύπο?

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/02/2011 13:45:42

   Φαήλε
   Άκυρη η ερώτηση.
   Διάβασα παρακάτω το Φάκτορα.

 23. factorx avatar
  factorx 18/02/2011 19:59:09

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με αφορμή το θέμα που προέκυψε για «ανάκληση» του Έλληνα Προξένου στην Κορυτσά κ. Θεόδωρου Οικονόμου – Καμαρινού, έκαναν την ακόλουθη δήλωση, μετά την κατάθεση και σχετικής ερώτησης στη Βουλή:

  «Δυστυχώς, και σε αυτή την περίπτωση, η τακτική του Υπουργείου Εξωτερικών δείχνει ξεκάθαρα την ατολμία, που διακρίνει τη σημερινή κυβέρνηση. Όχι μόνο στο να προασπίσει τα εθνικά μας δίκαια, αλλά ακόμη και στο να δεχθεί την διατύπωση των αυτονόητων όρων και θέσεων που οφείλουμε να χρησιμοποιούμε και να προβάλλουμε, εάν θέλουμε να είμαστε συνεπείς, τόσο ως προς την ιστορία μας, όσο και ως προς τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρεται μια ισχυρή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

 24. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 18/02/2011 20:15:42

  Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω κάτι που να μην είναι σωστό από όσα είπε ο Γενικός Πρόξενος. Τότε γιατί τον επέπληξε η Υπηρεσία του ; ποιά σούπα χαλάει μια τέτοια πατριωτική στάση ; Βορειοηπειρώτης γνωστός μου , δάσκαλος στο επάγγελμα , ο οποίος φυλακίσθηκε από το καθεστώς Χόντζα και Αλία γιατί επέμενε να διδάσκει ελληνικά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, μου μίλησε τις προάλλες απαξιωτικά για την ελληνική εξωτερική πολιτική σε σχέση της με την Αλβανία. Μάλιστα μου είπε πως διατείνονται οι Αλβανοί αξιωματούχοι πως τους Έλληνες τους έχουν στο τσεπάκι. Αυτό αν δεν είναι κατάντια

 25. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 18/02/2011 20:29:23

  Για ενημέρωση,να και η απάντηση του Προξένου
  Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ο ανακληθείς αιφνιδιαστικά στην Αθήνα Έλληνας Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός, αποκαλύπτει ότι αιτία της απομάκρυνσής του ήταν η χρησιμοποίηση των όρων «Έλληνες» και «Βόρεια Ήπειρος»! Λέξεις που είναι φαίνεται απαγορευμένες για το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά όχι και για τη συνείδηση και τις καρδιές των αληθινών Ελλήνων Διπλωματών, που υπηρετούν με αυτοθυσία την Πατρίδα και τελικά χάρη στο φιλότιμο και την ατομική τους προσπάθεια διασώζεται ακόμη η Ελλάδα…
  «ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΩ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»
  Ν: Έχει σηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών κ. Οικονόμου για την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή σας από την Κορυτσά. Είστε στα μάτια των Ελλήνων όλου του κόσμου ένας ήρωας, όπως φαίνεται στα μηνύματα που καταφθάνουν και εδώ στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… Αληθεύει πως ο λόγος της ανάκλησής σας ήταν τα λόγια που είπατε στους Βορειοηπειρώτες, πως «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες», πως εκεί «έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών» και ότι «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο»;

  ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο! Εάν ήμουν στην Καμπέρα ή κάπου αλλού, θα λειτουργούσα υπό άλλες συνθήκες. Αλλά ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο»…

  «ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ»

  Ν: Τι έχετε να πείτε τώρα πια στους Έλληνες του κόσμου, που θέλουν να σας ακούσουν. Η στάση σας είναι ένα σπάνιο κυριολεκτικά φαινόμενο στους καιρούς που ζούμε. Είναι μια στάση «Ίωνα Δραγούμη»…

  ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Σας είπα πως έκανα απλά το χρέος μου. Τίποτε παραπάνω. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα Εθνικά Θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Να δίνουμε τον αγώνα παντού και πάντα! Να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, μπρος στους κινδύνους και τις προκλήσεις»!

  ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ

  Ν: Πίσω σας, με την αιφνιδιαστική απομάκρυνση, αφήσατε τους Βορειοηπειρώτες για τους οποίους αγωνιστήκατε. Τι μήνυμα έχετε να τους στείλετε τώρα, καθώς έχουν μείνει εμβρόντητοι με τη στάση της Αθήνας;

  ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Να δώσουν το παρόν στην Απογραφή! Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν για να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους για τη Βόρειο Ήπειρο!
  Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες…

  Η Απογραφή είναι πολύ σημαντική! Και χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους και να εγγραφούν στην Ομόνοια! Για μένα αυτός ήταν ο στόχος! Και οι περισσότεροι από αυτούς τους Έλληνες της Κορυτσάς, το 80%, είναι Βλαχόφωνοι!

  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι αυτό που επετεύχθη, τόσο που ανησύχησε ιδιαίτερα τους Αλβανούς, που διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα να ανακληθώ στην Αθήνα»….

  Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ …ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

  Ν: Ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα, δήλωσε πως αυτά που είπατε περί Ελλήνων και Βορείου Ηπείρου, είναι «προσωπικές σας απόψεις»…

  ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Προσωπικές μου απόψεις; Δεν είναι λοιπόν για τον Πρέσβη αυτοί εκεί οι άνθρωποι Έλληνες; Δεν είναι Βόρεια Ήπειρος; Είναι προσωπικές απόψεις αυτά; Γιατί δεν μιλάει; Κάθε τόσο καίνε την ελληνική σημαία κάτω από την Πρεσβεία και δεν μιλάει! Γιατί;»!

  «ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ
  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΝΑ»…

  Ν: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμη; Σε λίγο τα λόγια σας θα φτάσουν σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού:
  ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση... Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;»

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 18/02/2011 20:44:45

   Άψογος!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 18/02/2011 20:49:11

   Στην Κορυτσά υπάρχει ένας υπόγειος φιλελληνισμός μεταξύ των εκεί χριστιανών. Υπάρχουν πολλοί με ελληνίζουσα συνείδηση και είναι μία αλήθεια την οποία οι Αλβανοί γνωρίζουν καλά, αλλά την αποκρύπτουν. Ταυτόχρονα, η Κορυτσά ήταν και ένα από τα λίκνα του αλβανικού εθνικισμού, οπότε γι' αυτούς το ζήτημα είναι μείζον.

 26. Greco avatar
  Greco 19/02/2011 00:51:34

  oποια και αν ειναι η σταση του καθενα εναντι των αλβανων (αλλοι τους συμπαθουν, αλλοι παλι οχι, αλλοι ονειρευονται τη Βορεια Ηπειρο, αλλοι προσπαθουν να τους προσεταιριστουν κτλ)

  ενα πραγμα πρεπει να καταλαβουμε,
  ενεργειες υποχωρητισμου, δυστυχως ή ευτυχως, εχει αποδειχθει οτι μονο μηνυματα αδυναμιας περνανε στους γειτονες που μας ελαχαν (αυτο ισχυει κ για τους τουρκους)

  κανενα βημα πισω απτα εθνικα δικαια και συμφεροντα, ακομα και αν δυσαρεστουνται καποιοι βραχυπροθεσμα
  ετσι μονο κερδιζεις τον σεβασμο, αλλα και την εκτιμηση μακροχρονια

 27. JEAN avatar
  JEAN 19/02/2011 01:06:55

  ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ! Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΥΣΤΥΧΟΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΙΤ, Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ! ΦΑΥΛΟ Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ !

 28. στ.τακης avatar
  στ.τακης 19/02/2011 12:28:59

  ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ?

 29. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/02/2011 12:43:31

  Ερώτηση εκτός θέματος, αλλά εντός φωτογραφίας: Το ρολόι που φορά ο Γιώργος, το έχει ακόμη;

 30. ηλιας avatar
  ηλιας 19/02/2011 13:19:58

  eytyxia:Συγκηνιτικα τα λογια σου...

  • eytyxia avatar
   eytyxia @ ηλιας 19/02/2011 20:53:00

   Ηλία σε ευχαριστώ..να σε καλά..αυτά που με πνίγουν είπα..

 31. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 19/02/2011 14:42:16

  Και... «μακεδονικότεροι» των «εθνικά Μακεδόνων»;

  «Στελέχη του Ουράνιου Τόξου πραγματοποίησαν συνάντηση στις 14 Σεπτεμβρίου 2008 στην Έδεσσα στο κατάστημα της δημοτικής επιχείρησης. Στην παραπάνω συνάντηση ήταν καλεσμένη και η αξιωματούχος του ΟΗΕ Mac Dougall. Εγώ, ο Σεραφείμ Τάσος, συνεργάτης τηλεοπτικών μέσων των Αθηνών ειδοποιήθηκα να καλύψω τη συνάντηση. Όταν έφτασα στο σημείο, στη μικρή αίθουσα ήταν οι καλεσμένοι μαζί με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ και δύο τηλεοπτικά συνεργεία των Σκοπίων των σταθμών Α1 και Α2. Ζήτησα να εισέρθω στη μικρή αίθουσα και μου απαγορεύτηκε η είσοδος, παρέμεινα όμως εκτός περιμένοντας το τέλος της συναντήσεως μαζί με άλλους συναδέλφους τοπικών μέσων ενημέρωσης. Αφού τελείωσε και αποχώρησε η κ. Mac Dougall άρχισαν να αποχωρούν και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα. Εξερχόμενος ο κ. Παπατσαρκνιάς έκανε δηλώσεις στην κάμερά μου για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση. Κάποια στιγμή εξήλθε και ο εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου κ. Παύλος Βοσκόπουλος. Του ζήτησα να μας εξηγήσει τον σκοπό της συνάντησης και εκείνη τη στιγμή γύρισε πίσω και επιτέθηκε χτυπώντας την κάμερά μου. »

  Βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=ztCFrvZFG5Y

 32. Γιωργος avatar
  Γιωργος 19/02/2011 15:19:26

  Φαιλε πρεπει να βγεις να τα πεις στα καναλια για να μαθουν ολοι οι βορειοηπειρωτες οτι εχουμε μια φωνη που μας υποστιρηζει μεσα στη Ν.Δ.

 33. Α.Μ. avatar
  Α.Μ. 19/02/2011 17:41:25

  Ωραίος ο πρόξενος!
  Τον θέλουμε για Υπ. Έξ. πάραυτα!!!
  Ο Αντώνης φαντάζομαι να καταγράφει τέτοιους πατριώτες και να μην τους αφήσει ανεκμετάλλευτους όταν γίνει πρωθυπουργός.

 34. stoxastis avatar
  stoxastis 19/02/2011 21:49:14

  ...."μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τράβα!!"

 35. Christos Nik avatar
  Christos Nik 20/02/2011 15:44:47

  Η υπόθεση έγινε αντικείμενο εκπομπής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM-100. Και τι ακολούθησε νομίζετε; Η αντιπρόεδρος- αρμόδια της ομάδας Μπουτάρη για τα δημοτικά ΜΜΕ, κάλεσε τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μηλιάδου για να την... συνετίσει.
  Ο κ. Δήμαρχός μας πολεμά για τα δικαιώματα των Τούρκων, των Εβραίων και των ομοφυλοφίλων αλλά για τους Βορειοηπειρώτες... τσιμουδιά. Επιπλέον, ετοιμάζονται διώξεις για τους δημοσιογράφους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους επειδή ενοχλούν! Ενοχλούν τους κοσμοπολίτες εθνομηδενιστές...

 36. ΑΧΙΛΛΕΑΣ avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ 20/02/2011 17:37:11

  ΝΑ ΓΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΓΑΠ!
  ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!

 37. antanistimi avatar
  antanistimi 20/02/2011 17:42:48

  Δυστυχώς όταν δείχνεις μεγαλοψυχία,δικαιοσύνη καί σεβασμό σέ ορισμένους,αυτοί
  τό εκλαμβάνουν ώς αδυναμία σου.Πρέπει εκεί νά σταθούμε καί θυμάμαι αυτό πού μάς λέγανε οί παλιοί:''Μέ τόν καλό νά'σαι καλύτερος καί μέ τόν κακό χειρότερος.''

 38. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 21/02/2011 00:37:16

  Δεν εγραψα εξ αρχης γιατι ηθελα να δω το κλιμα και το πνευμα οσων θα γραφανε.Σε γενικα πλαισια διαπιστωσα την αγνοια των περισσοτερων οσων αφορα τη Β.Ηπειρο και το ζητημα μας,απο αλλους διαβασα αυτο που περιμενα δηλ να εκμεταλλευτουν πολιτικα αυτο το πολυ σημαντικο θεμα και οχι να τους ενδιαφερει ο βορειοηπειρωτικος ελληνισμος.
  Πρεπει να αρχισετε ολοι να ενημερωνεστε για τον τοπο μας,χρωσταει οποιος θελει να λεγετε Ελληνας,στον εαυτο του μια επισκεψη στο σκλαβομενο καμματι της Ηπειρου για να καταλλαβει πως οταν λεμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειναι μια εκφραση που τη χρησιμοποιουμε για να δειξουμε τις ριζες μας και των προγονων μας,ειμαστε ενα αμιγες ελληνικο κομματι με γλωσσα,θρησκεια,ηθη και εθιμα,συνειδηση,παραδοσεις και ψυχη ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Η αγνοια καποιων συμπατριωτων μας Ελληνων μας κανει να προσπαθουμε να αποδειξουμε κατι το οποιο ειναι χιλιοαποδεδειγμενο.Ειμαστε πιο ΕΛΛΗΝΕΣ απο τους περισσοτερους ελλαδιτες οχι γιατι δεν ειχαμε μπαστερδευτει με αλβανους κτλ (ηταν,ειναι και θα ειναι ντροπη και προδοσια για καποιον απο μας να παρει η να αφησει τα παιδια του να παντρευτουν αλβανους η αλλοεθνεις) αλλα γιατι μετα απο 400 χρονια τουρκοκρατιας αναγκαστηκαμε να υποστουμε αλλα 100 χρονια υπο τον (χειροτερο) αλβανικο ζυγο.Μετα απο φυλακισεις,εκβιασμους,περιθοριοποιησεις,βασανισμους,κλεισιμο εκλησιων και ποινικοποιησης της γλωσσας και θρησκειας,εμεις παραμειναμε Ελληνες και ειμαστε οι πλεον ετοιμοι να πεθανουμε για την πατριδα,ειναι η μεγαλυτερη τιμη για εναν Βορειοηπειρωτη να πεθανει για την πατριδα.
  Ο κ.Οικονομου ειναι ηδη ενας ηρωας για τον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο και ειτε το θελει ο GAP ειτε οχι πρεπει να συνεχισει να υπαρχει στον τοπο μας.Ειναι λιγοι αυτοι που εχουν ενθαρυνει με τετοιο τροπο,δηλ να κανει το αυτονοητο,τον ελληνισμο και δεν επιτρεπεται να αποσυρεται και να κανει τα χατιρια των αλβανων.Ο κ.Οικονομου σταθηκε στο πλευρο των κατοικων της Κορυτσας,μιας περιοχης με χιλιαδες Ελληνες και Ελληνοβλαχους που εχει κυνηγηθει απο τους βαρβαρους αλβανους επι σειρα ετων.Βοηθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ να γραψει πολλες χιλιαδες μελων που μεχρι τοτε δεν ειχαν τα αρχ... να δηλωσουν την ελληνικοτητα τους γιατι ενοιωθαν απροστατευτοι απο το εθνικο κεντρο απεναντι στους αλβανους.Για τον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο ειναι ενας συγχρονος Ιον Δραγουμης.
  Η Β.Ηπειρος δεν ειναι για πολιτικα παιχνιδια,αυτα τα εχουμε ξαναπληρωσει οταν ο αυτονομιακος αγωνας εφερε το Πρωτοκολλο της Κερκυρας και δεν ισχυσε για πολυ στην πραξη γιατι οι αλβανοι εκμεταλλευτηκαν την διχονοια της πατριδας την περιοδο εκεινη και μας ξανασκλαβωσαν.Δεν αντεχουμε αλλο τη σκλαβια,θα ερθει η ωρα που θα πεθανουμε για να ζησουν τα παιδια μας ελευθερα και οποιος ελλαδιτης δεν θα συνδραμει στον αγωνα αυτο θα ειναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ.Φατε λοιπον την κονσερβα που σας προσφερει η αριστερη προπαγανδα,μη διδασκεται στα παιδια μας την ιστορια της Β.Η. κοβοντας απο τα βιβλια ιστοριας οποιαδηποτε αναφορα,μη ξεχωριζεται τον Ελληνα απο τον Αλβανο και μετα ζητηστε τα ρεστα απο τον GAP και τη Ντορα (γιατι ξεχνανε μερικοι πως επι Ντορας στο ΥΠ.ΕΞ. εγιναν εγκληματα κατα του ελληνισμου της Β.Η. για κατι ονειροπολους Ελληνες σαν τον κ.Οικονομου που τον αποσειρουν γιατι μιλησαν για Ελληνες και Βορειο Ηπειρο.

  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ

  ΥΓ=Σε οποιον αρεσει ρε μαγκες για τους τυπους που πιστευουν στη διπλοματια και στις ειρηνικες λυσεις δεν εχω να τους πω τιποτα παραπανω απο το οτι δεν αντεχει ο Ελληνας τη σκλαβια,καποτε θα εξεγερθει.
  Δεν ζηταμε τιποτα περισσοτερο απο το αυτονοητο,να ζησουμε και να πεθανουμε σαν Ελληνες,στα χωματα μας,χωματα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και βασανισμενα.
  ΥΓ=κ.Φαηλο καποτε πρεπει να μιλησετε και να πειτε στον κοσμο και για νεοδημοκρατες προδοτες,γιατι εμεις θελουμε να πιστευουμε πως ψηφιζουμε δεξια και οχι ρουφιανους που βρηκαν πολιτικη στεγη.Απαγορευεται η ΝΔ να εχει απεναντι στον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο την ιδια σταση και πολιτικη με τους αριστερους,αλλιως δεν θα την ψηφισει ουτε ο προεδρος της σε λιγο.Και δεν αναφερομαι στον Σαμαρα που ειναι και ο λογος που το 90% των βορειοηπειρωτων θα ψηφισει ΝΔ (εχουμε μεγαλες απαιτησεις απο εναν ανθρωπο που γνωριζει το βορειοηπειρωτικο και εχει δειξει πως νοιαζεται στο παρελθον) αλλα σε πρωην κυβερνησεις της ΝΔ που απλα εκαναν οτι μπορουσαν για να ρημαξουν τον τοπο οι αλβανοι.

 39. Costas avatar
  Costas 21/02/2011 08:36:33

  Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Έλληνες επιθυμούν να ορίζουν τον εαυτό τους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει αυτή την ελευθερία. Συνεπώς αδέρφια μας θεωρούνται καθώς και εμείς ως Έλληνες αυτοπροσδιοριζόμαστε. Η μισή Αττική όμως ήταν Αρβανήτες για να μη πω και η μισή Ελλάδα κατά τα πρώτα χρόνια ζωής του νέου ελληνικού κράτους. Οι Αρβανίτες βέβαια πάντα στην πλειοψηφία θεωρούσαν τους εαυτούς τους Έλληνες και ήταν δικαίωμά τους. Γι' αυτό και σήμερα κανένας δεν αμφισβητεί την ελληνική τους συνείδηση. Όπως ενδιφερόμαστε όμως για τα αδέρφια μας Έλληνες στην Αλβανία, θα πρέπει να ενδιαφερθείτε εκεί στη Ν. Ελλάδα και για τα αδέρφια σας τους Αλβανούς της Αλβανίας, από τους οποίους το μόνο που σας διακρίνει είναι ότι αυτοί δεν έχουν και δεν είχαν ελληνική συνείδηση ενώ στον Ελλαδικό χώρο πολλοί την απόκτησαν (λόγω θρησκείας). Επειδή όμως το αίμα νερό δε γίνεται, άλλο αδέρφια εξ αίματος και άλλο εξ αγχιστείας. Διότι αν ότι δηλώσεις είσαι, τότε και Μακεδόνας είναι όποιος δηλώσει Μακεδόνας. Διότι η αντικειμενική γνώση της ιστορίας, επειδή είναι αδύνατη, είναι και υποδεέστερη της λογικής. Συνεπώς, αν θέλετε να είστε συνεπείς με το έθνος σας, παλέψτε για τη δημιουργία αλβανοαρβανίτικου κράτους με δύο επίσημες θρησκείες και μη παίζετε με τη λογική μας.

 40. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 21/02/2011 15:28:07

  Γνωριζει κανεις εδω μεσα πως το χωριο του Ζαππα συμφωνα με τους αλβανους κατοικειτε απο αλβανους,το χωριο ενος Ελληνα ευεργετη.Γνωριζει κανεις εδω μεσα πως το χωριο του πρωην Προεδρου της Δημοκρατιας κου Στεφανοπουλου περιτριγυριζεται απο μη αναγνωρισμενα χωρια (δηλ εκτος μειονοτικης ζωνης κατα τους αλβανους) παρολο που μιλαμε για ελληνικα εδαφη και Ελληνες κατοικους?Γνωριζει κανεις πως η Χιμμαρα δεν ειναι εντος μειονοτικης ζωνης,οι αλβανοι δηλ δεν αναγνωριζουν ως Ελληνες αυτους που εχουν χιλιοπολεμησει και εχουν αναδειξει ηρωες στην ελληνικη ιστορια,ηταν αυτοι οι οποιοι διαφωνουσαν στην αυτονομια της Β.Η. και ζηταγαν επιμονα ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.
  Μαθετε ολοι λοιπον πως απο την πατριδα μας και το εθνικο κεντρο νοιωθουμε προδομενοι,αλλα απο τον συμπατριωτη μας ΕΛΛΑΔΙΤΗ δεν μπορουμε να συγχωρησουμε την αγνοια.Μονο αν ξεκινησει μια ενημερωση ολων των Ελληνων θα μπορεσουμε να διεκδικησουμε ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μας,αλλωστε οποιος δεν γνωριζει την ιστορια του δεν εχει και μελλον και αυτη τη στιγμη μαλλον δεν εχουμε μελλον.

  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

 41. eytyxia avatar
  eytyxia 21/02/2011 21:34:32

  Είναι ανάξιο και να σου απαντήσω.. οι βορειοηπειρώτες δεν «επιθυμούν να ορίζουν τον εαυτό τους ως Έλληνες»… είναι Έλληνες ! Συγγνώμη που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για σένα Causantin.
  Aν είσαι αλβανός σε καταλαβαίνω και σε λυπάμαι..Αν είσαι Έλληνας απλά ντρέπομαι για σένα ..Αν είσαι αρβανίτης ..τότε αγκάλιασε εσύ και ενδιαφέρσου για τον αδρεφό εξ αίματος τον Αλβανό και πάρε το «αλβανοαρβανίτικο» σου κράτος και τρέχα στη μάνα πατρίδα σου να ανταμώσεις τα αδρέφια σου..και άφησε μας εμάς που «νομίζουμε» ότι είμαστε Έλληνες να συνεχίζουμε να ζούμε και να τιμάμε την Ελλάδα!

  • Causantin avatar
   Causantin @ eytyxia 21/02/2011 22:50:03

   Είσαι κάτι όταν το δηλώνεις νομίζω. Είτε είσαι Έλληνας είτε Βορειοηπειρώτης, είτε Αρβανίτης είτε Αλβανός. Οτιδήποτε άλλο ανάγεται στη γενετική επιστήμη και ξεφεύγει από τα όρια του πατριωτισμού. Και οι Βορειοηπειρώτες που τόσα υπέμειναν, νομίζω ήταν κατά ένα βαθμό, όχι από τη διατήρηση της δικής τους συνείδησης ως ελληνικής, αλλά περισσότερο από την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τότε με ότι συνέπειες μπορεί να είχε στη σκλήρυνση της αλβανικής εξουσίας και τη στέρηση των οποιωνδήποτε δικαιωμάτων τους. Η στήριξη βέβαια μιας τέτοιας πολιτικής από την Ελλάδα, εννοείται ότι είχε και τη βάση της στα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών.

 42. Adriano avatar
  Adriano 27/02/2011 11:26:03

  Orea ! Tha kanete tous Vllakoi elines .Oi bllaxoi tis Eladhos exoun pay stin ELBUL tis Eouropis gia anthropina dhikeomata peri gllosikis tous mionotitas (!!!!!mionotitas).
  O Arxi Papas ton bllaxoi tis Albanias eipe :
  Oi bllaxoi dhen einai elines,oute albanoi ...(ti ginete ?)
  Oi bllaxoi eipe einai ksexoristo filo (mipos enouse ethnos ?)
  Nomizo oti rezileuete ton elinismo me afta .O elinismos dhen exei anangji yia eleymosini .Kati alo .Otan oi arvanites lene oti einai albanoi (!!!!!!)
  Tote o Albanos Presuis stin Athina eprepe apo kairo na fonaksi
  Iparxoun albanoi stin Eladha ,kai dhen einai anagnorismenoi

 43. Adriano avatar
  Adriano 27/02/2011 11:36:28

  Epidi ezisa arvanites sas eroto
  Oi arvanites millane albanika ,kai oloi oi elines gllosollogoi + 100 % ton ksenon simfonoun se afto,kai apo tin ali einai ...elines
  Mpori kapios epistimona na mou eksigisi tin epistimonikotita ?
  pos mpori na milas arvanitika kai na eisai elinas ? Apo pou eos pou ?
  I epistimonikotita mas matheni to
  OSO EKFRAZESE SAN ARVANITIS EISAI ...ALBANOS
  Etsi kai alios o elinas to exei gia ntropi na ley oti einai ...arvanitis !!!
  Afto eksigisete epidhi stin ousia einai dhio etnoi
  Otan oi arvanites theorounte episima albanofonoi - elines emis oi albanoi exoume dhikeoma na theoroume tous elines tis Albanias eos
  elinofonoi - albanoi

 44. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 01/03/2011 14:43:45

  Για σου ρε Αντριανο αναλυτη,ιστορικε και γνωστη!!!
  Ρε νουμερα ειστε ενα συνοθιλευμα 250 ετων,δεν ειστε εθνος,δεν εχετε ιστορια και λογικα δεν εχετε μελλον.
  Οι βλαχοι της αλβανιας μιλανε τη βλαχικη και εγκατασταθηκαν εκει ερχομενοι απο την Ελλαδα.Και δεν αγκατασταθηκαν σε ξενη χωρα,εγκατασταθηκαν οι περισσοτεροι στην Κορυτσα,μια περιοχη τοτε με αμιγες ελληνικο πληθυσμο που αν ειχατε ιστορια θα μαθενες πως συμφωνα με τους ξενους και τους αλβανους της τοτε εποχης,μεχρι την περιοδο της Αυτονομιας δηλ μεχρι το 1914 η πολη κατοικουνταν κατα 92% απο Ελληνες Χριστιανους Ορθοδοξους.
  Οι αλβανικες πρακτικες και οι χοτζικες μεθοδοι εκδιωγμου και ανθελληνισμου (φυλακισεις,εξοριες,εκτελεσεις,κλεισιμο σχολειων και απαγορευσης να μιλουν ελληνικα) αλιωσαν την περιοχη και τους κατοικους της.Το εθνικο φρονημα ομως δεν μπορεσε να το ξεριζωσει.
  Οι βλαχοι ειναι η ελληνικη ονομασια τους και χαρακτηριζει αυτους που ομιλουσαν,διεμεναν και πολεμουσαν για την πατριδα τους δηλ την Ελλαδα.Η υπολοιποι βλαχοι δηλ αυτοι των Σκοπιων (βλαχοι υπαρχουν μονο σε αυτες τις δυο χωρες,στην αλβανια πηγαν απο την Ελλαδα) ονομαζονταο Αρμανοι η Ρεμενοι.
  Η βλαχικη ειναι μονο γλωσσα λογου,παντα σαν γραπτη και γλασσα συναλλαγης ηταν για τους βλαχους η ελληνικη.Η γλωσσα της πατριδας τους.Εσεις προσπαθειτε να αφερεσεται το δικαιομα του αυτοπροσδιορισμου στους Χειμαριωτες και στους κατοικους της πολης των Αγ.Σαραντα και Αργυροκαστρου,δεν θα το κανετε με τους βλαχους που μιλανε και μια δευτερη γλωσσα!
  Οσο για τους αρβανιτες!Οσο Ελληνας εισαι εσυ αλλο τοσο αλβανοι ειναι κι'αυτοι.Την περιοδο που εμφανιζονται οι αρβανιτες δεν υπηρχε ανθρωπος (πλην του βορρα) που να θεωρουσε πως ανηκει σε ενα ξεχωριστο κομματι ανθρωπων,ολη η αλβανια ηταν Ελλαδα με Ελληνες κατοικους,Σερβια,Σκοπια κτλ.Ο μονος ηρωας που εχετε ειναι ο Ελλην Γεωργιος Καστριωτης,δηλ μιλαμε για εναν χριστιανο που βρεθηκε σε μια περιοχη που βρηκε πολλους ομοθρησκους του Ελληνες και αλλους (αλβανους) που ηταν ευκολα ζωα να βγαλουν στηθη μπροστα και να σκοτωθουν μονο και μονο για να μην τους παρει χριστιανος τη γη.Γιατι με τους τουρκους δεν ειχατε κανενα προβλημα αφου ειστε ιδια ρατσα,το προβλημα οσων αλβανων πολεμησαν ειναι να μη τους παρουν οι καουρηδες τη γη σαν νικητες της επαναστασης.
  Αν γνωριζεις κατι για αλβανικη ιστορια που δεν το ανεφερα και να αναγνωριζεται και απο γειτονες η απο ιστοριες αλλων χωρων θελω να μου τα αναφερεις για να μαθαινω.Αν δεν ξερεις πρεπει να αναλογιστεις μηπως πραγματικα ειναι Ελληνες αυτοι,μηπως κι'εγω ειμαι εξαλβανισμενος,μηπως εχω φαει τοσα χρονια ανθελληνικη προπαγανδα στη μαπα,μηπως πραγματικα η Ηπειρος ειναι μεχρι την Απολλωνια,μηπως η Χειμαρα το Αργυροκαστρο,η Κορυτσα,το Δυραχιο,η Αυλωνα,οι Αγ.Σαραντα,η Περμετη ειναι σκλαβομενα σε μια ξενη χωρα,μηπως οι Δροπολιτες,οι Βουρκαρηδες,οι Ριζιωτες και οι Πογωνησιοι δεν ειναι οι μονοι Ελληνες της αλβανιας?
  Φοβαστε την απογραφη γιατι θα φανει πως ολα αυτα που ισχυριζεστε τοσα χρονια και που προβαλεται θα καταρευσουν οσο ευκολα τα στησατε.Αν οι αλβανοι ψαχνατε τις ριζες σας ξερετε πως οι μισοι θα δηλωναν ΕΛΛΗΝΕΣ και αυτο σας τρομαζει.
  Λαος χωρις παρελθον παρον και μελλον ειστε.

  ΥΓ=κ.Κρανιδιωτη ειπατε πως θα μας κρατατε ενημερους.Υπαρχει καποιο νεο?

  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 45. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 04/03/2011 23:42:14

  Το επεισόδιο με τον κ. Οικονόμου στην Κορυτσά και όσα ακολούθησαν είναι ενδεικτικό της βαθιάς άγνοιας του εθνικού κέντρου για τα πράγματα στην περιοχή και κατά συνέπεια ελλειματικού ή μηδαμινού σχεδιασμού. Κι επειδή στην Κορυτσά και την περιοχή της τον κύριο όγκο του Ελληνισμού τον αποτελούν οι Βλάχοι, οι ανταγωνιστικές προπαγάνδες και η δράση τους θυμίζουν τέλη 19ου αιώνα. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά το θέμα των Βλάχων δείχνει να το έχει εγκαταλείψει.
  Εκτός από την επαναδραστηριοποίηση της ρουμανικής προπαγάνδας, στην Κορυτσά εδρεύει και το "Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων". Το τελευταίο είναι ΜΚΟ με στόχο την αναγνώριση του ξεχωριστού βλαχικού έθνους!!! Τα καταδικαστικά δελτία τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων είναι αρκετά διαφωτιστικά επ’ αυτού.

  http://www.vlachs-popsv.gr/

 46. Adriano avatar
  Adriano 05/03/2011 21:04:20

  Εύμηλος είπε:
  Emilie ! Simfono .Episis dhen kseroume ti simfonies exoun gini sto metaksi Eladhos kai Albanias kai sto thema ton bllaxon .Emis file apo roumanous tha tous kanoume elines .Etsi kai alios gia mas dhen einai albanoi .To poli megalitero thema anigjete stin Eladha .Kapios ti stigmi pou i Eladha pire to Ipiro kai mMakedonia eipe se enan galo.filo tou.kathigjiti
  Pes mou pos na elinopyisoume tous bllaxoi .(sizitisi afto exei gini sto Phoroum.gr )

 47. Adriano avatar
  Adriano 05/03/2011 21:09:49

  SPYROMILLIOS είπε:
  Esis dhen kserete kalitera apo emena .Ta kaifalia ton bllaxoi tis Eladhos ta eko filous sto face book.

 48. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 09/03/2011 00:48:45

  Adriano αφου τα εκει φιλο το facebook τοτε παω πασο.

 49. αχιλλεας avatar
  αχιλλεας 17/03/2011 07:58:58

  Ειμαι αρμανος,δηλαδη ΡΩΜΙΟΣ,δηλαδη ΕΛΛΗΝΑΣ και οχι βλαχος οπως πολυ αργοτερα μας ονομασαν και ξερω λιγο απο την ιστορια και την καταγωγη μας, των ΑΡΜΑΝΩΝ, δηλαδη των Ελληνων.Ας σωπασουν μερικοι ασχετοι.Στη Βορεια Ηπειρο ζουσαν και ζουν χιλιαδες Ελληνες Αρμανοι, δηλαδη Ελληνες.Αυτους πρεπει να εμψυχωσει και να προστατεψει η Ελλαδα τους εχει αναγκη ολους αυτους τους Ελληνες που ζουν στην Κορυτσα στη Χειμμαρα στο Αργυροκαστρο στο Μοναστηρι στη περιοχη της Οχριδας και οπου αλλου των τεχνιτων συνορων μας. Ο βιαιος εκσλαυισμος του ΤΙΤΟ στα Σκοπια, εξαλβανισμος και εκβουλγαρισμος,ανηκει σε αλλες εποχες

 50. Adriano avatar
  Adriano 22/03/2011 20:35:43

  αχιλλεας είπε:
  File ean eistai alitinos bllakos itela na diapistono .Ston Augousto stin Moskopoli oi bllaxoi dhen sikonane tin Eliniki Simea pou eixie pesi (kai eitan ston video) .O parakato sillogo dhen mou ley ta idhia ,gia na mi milame me prosopa
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

 51. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 08/08/2012 11:50:51

  Χθες, ο κ. Καμαρινός προσήχθη στην Δικαιοσύνη.

  Έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει αυτή την δρούτσια αθλιότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.