#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2012 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ώρα για τολμηρές λύσεις....Την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Οικονομικών μας διαβεβαίωνε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα για το  «πακέτο των μέτρων», θα κλείσουν μέχρι την Κυριακή

Όταν κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος, γιατί υπάρχουν επιπτώσεις στις αγορές. Διακυβεύονται  πολλά.

Η Κυριακή ήρθε και πέρασε, η Tρόϊκα έφυγε, αλλά το «πακέτο μέτρων» δεν έκλεισε!

Έχει την πολυτέλεια ο Υπουργός Οικονομικών, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, να παίζει στα ζάρια την αξιοπιστία του;

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση βουλευτού, άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο  μετακύλισης ομολόγων 28 δις που κατέχει το ευρωσύστημα, που λήγουν την περίοδο 2013-2016, για μετά το 2016. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πήραν την απάντηση κάποια ΜΜΕ και άρχισαν να λένε και να γράφουν (και με το δίκιο τους) ότι ο κ. Σταϊκούρας μιλάει για αναδιάρθρωση.

Όταν στο Υπουργείο Οικονομικών κατάλαβαν τη «γκάφα», βγήκαν να τη διαψεύσουν λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη»! Κατά τη γνώμη μας έπρεπε να υπάρχει τέτοια σκέψη  και όχι μόνο σκέψη, αλλά και απόφαση και πρόταση! Όμως, αυτά τα σοβαρά πράγματα δεν διατυπώνονται με τυπικές  απαντήσεις στη Βουλή, τις οποίες κατά κανόνα  γράφουν υπηρεσιακοί παράγοντες ή συνεργάτες των Υπουργών.

Αυτές οι ...σκέψεις, αποτελούν διαπραγματευτικά χαρτιά. Δεν σπαταλώνται έτσι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με αυριανή συνέντευξή του, το μέλος της ΕΚΤ Γέρκ Άσμουσεν, αποκλείει κάθε συμμετοχή της ΕΚΤ σε ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Διπλή ζημιά.

Την Κυριακή ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας κάποιοι διάλογοι του κ. Στουρνάρα με την Tρόϊκα.

Λυπούμαι, που θα το γράψω, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν γίνονται έτσι οι διαπραγματεύσεις. Ο Υπουργός Οικονομικών διαπραγματεύεται για το μέλλον ενός λαού. Έχει πολιτική και εθνική ευθύνη. Απέναντί του βρίσκονται υπάλληλοι. Τεχνοκράτες, οι εισηγήσεις των οποίων έπρεπε να βρίσκονται στον κάλαθο των αχρήστων. Είναι δυνατόν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών να ...απειλεί έναν τεχνοκράτη  με την παραίτησή του; Γιατί νομίζει ότι τον ενδιαφέρει τον κ. Τόμσεν με ποιόν θα διαπραγματευτεί; Ξεκίνησε με τον Παπακωνσταντίνου, τον Βενιζέλο και  τον Ζαννιά. Ο κ. Στουρνάρας είναι ο τέταρτος Υπουργός που έχει απέναντί του! Σιγά να μη δείξει ευαισθησία! Εντολές εκτελεί ο άνθρωπος!

Ένα από τα τραγικά λάθη της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με την Tρόϊκα, είναι οτι δεν έστειλε από την αρχή μια έμπειρη και αξιόπιστη ομάδα διαπραγματευτών εγνωσμένου κύρους. Που να κατέχουν το αντικείμενο! Να απαντάνε με αριθμούς σε κάθε ανοησία της Τρόϊκα. Και τα επιχειρήματά τους να πείθουν. Γιατί οι διαπραγματεύσεις σ’ αυτό το επίπεδο, δεν είναι συζητήσεις μεταξύ φίλων. Υπάρχουν συμφέροντα.

Εν κατακλείδι,  ουδείς είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι εύκολες. Όμως, δυστυχώς, η Ελλάδα από την αλήστου μνήμης εποχή των μεγάλων διαπραγματευτών Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, έχει χάσει όλες τις μάχες με την Τρόϊκα. Και συνεχίζει να τις χάνει, υποχωρώντας.

Τρείς είναι οι βασικοί λόγοι κατά τη γνώμη μου.

Πρώτον, γιατί ουδέποτε είχαμε στ΄αλήθεια μια άλλη πειστική πρόταση. Όσο τις προτάσεις τις επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, από την ίδια φιλοσοφία θα χαρακτηρίζονται ή όπως μου είπε κάποιος «παλιός» «αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει»! Κάποιος  φόρος στα ακίνητα, κάποιο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, κάποια έκτακτη εισφορά. Τέτοια πράγματα! Αυτά έμαθαν, αυτά κάνουν! Απουσιάζει η φαντασία!

Δεύτερον, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα μέλη της  Τρόϊκα ως ...αυθεντίες! Ως γνώστες! Ο κ. Τόμσεν και η παρέα του απέτυχαν. Τέλος! Παρέλαβαν μια οικονομία σε κακή κατάσταση και την οδήγησαν να κρέμεται στο χείλος της αβύσσου. Αυτό είναι το έργο τους! Και τους παίρνουμε ακόμα στα σοβαρά; Συνδιαλέγεται ο Υπουργός οικονομικών με τους αποτυχημένους; Αναζητά λύσεις από τους ολετήρες; Πρόκειται για ασκήσεις ματαιότητας...

Τρίτον, από τότε που εγκαταστάθηκε η Τρόϊκα, δεν βγήκαμε μια φορά μπροστά! Όλο στην ...άμυνα, την απολογία και τις εξηγήσεις είμαστε! Δεν αιφνιδιάσαμε μια φορά ευχάριστα τις αγορές. Αποτύχαμε να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό, που να έστελνε σε όλους το μήνυμα ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και κοιτάει το μέλλον. Έτσι ένα κλίμα μιζέριας και διαρκούς αναζήτησης φόρων σκέπασε τη χώρα και την οδήγησε στην κατάθλιψη και την απαισιοδοξία.

 Συμπέρασμα: Τρία χρόνια τώρα, έχουμε εγκλωβιστεί σε μια λογιστική διαχείριση της κρίσης, που μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Όμως, κρίσεις αυτού του μεγέθους απαιτούν,πρωτίστως, πολιτικές και ύστερα οικονομικές αποφάσεις.

Χρειαζόμαστε τολμηρές αποφάσεις, τώρα!

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anaconda avatar
  Anaconda 26/09/2012 07:19:23

  "ουδέποτε είχαμε στ΄αλήθεια μια άλλη πειστική πρόταση. Όσο τις προτάσεις τις επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, από την ίδια φιλοσοφία θα χαρακτηρίζονται"
  Όλη η ουσία συμπυκνωμένη σε λίγα λόγια.

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Anaconda 26/09/2012 14:30:44

   Και φυσικά φυσικότατα εγώ θα κληθώ να πληρώσω πάλι την έλλειψη φαντασίας η δημιουργικής σκέψης των περί τα οικονομικά ασχολουμένων πολιτικών.Είναι τόσο απλά τα πράγματα.Αρκεί οι ίδιοι και οι ίδιοι που μας έφεραν στην καταστροφή να βρίσκονται πάλι εκεί που ήταν σαν καταστροφείς,αλλά αυτή τη φορά για να μας σώσουν.Τέλεια......

   • Anaconda avatar
    Anaconda @ ano-kato 26/09/2012 18:07:50

    Έχεις άλλες 2 επιλογές:
    1. να τους εξαφανίσεις με ένα μαγικό ραβδάκι
    2. να μερημνήσεις ούτως ώστε να υπάρξει υπερκομματικός Μηχανισμός Στρατηγικής Υποστήριξης ούτως ώστε να αυξηθεί το κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο πολιτικής λειτουργίας σε εθνικά βιώσιμο σημείο.

 2. GO avatar
  GO 26/09/2012 08:11:55

  Πράγματι, αυτό που πάντα λέγαμε οι περισσότεροι.
  Πρωτίστως η πολιτική.

 3. 1kris avatar
  1kris 26/09/2012 08:24:56

  Προς κ.Α.Σαμαρα
  Καλο θα ηταν προεδρε να ριξεις μια ματια τι ειπε η Κριστιν Λαγκαρντ για την Αργεντινη-ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ-και την απαντησι που εδωσε μια ΓΥΝΑΙΚΑ που ομως ειναι προεδρος ενος πιο υπερηφανου λαου ενος ΕΘΝΟΥΣ οπως το αποκαλεσαι η κ.ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙΡΤΕΝΕΡ.κοιταξετο προεδρε οσο ακομα ειναι νωρις

 4. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 26/09/2012 08:38:52

  Λογω της ημερας και μονο...

  ''δεν μιλας για τη ζωη απο εναν αμβωνα
  ουτε και γραφεις ποιηση στις βιβλιοθηκες ''
  Enrique Lihn

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/09/2012 08:43:18

  H μονη τολμηρη αποφαση αν θες να κοντραρεις ειναι η επανοδος στη δραχμη με παραλληλη αρνηση ολου του χρεους και τις αναλογες συνεπειες.
  Οι κλαψες δεν ωφελουν.Οι τροικανοι δεν ειναι απλοι υπαλληλοι.Ειναι οι εντεταλμενοι υπαλληλοι στους οποιους σε παραπεμπουν οι δανειστες.Περιθωρια διαπραγματευσης δεν υπαρχουν οταν ο αλλος τυπωνει το νομισμα με το οποιο συναλλασσεσαι.Ειτε συμμορφωνεσαι σε οσα απαιτει ειτε τα σπας.

 6. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 26/09/2012 08:43:33

  Απουσιάζει η φαντασία!

  Μήπως απουσιάζει η θέληση ; Αποκρατικοποιήσεις, κατάργηση μονιμότητας στο δημόσιο - χρειάζεται τόση πολλή φαντασία ; Η τρόϊκα μας μάρανε που δέν πουλιέται ένα πρώην αεροδρόμιο γιατί οι Αθηναίοι γουστάρουν να γίνει "μητροπολιτικό πάρκο, καμάρι για όλη τη χώρα" και το σέρνουν για 2,5 χρόνια απο συρτάρι σε συρτάρι....

  • S.R. avatar
   S.R. @ τσώφλι πασατέμπου 26/09/2012 09:31:09

   Φιλε μου, αυτα τα αυτονοητα, δεν περνανε απο το μυαλο κανενος, φαινεται, στην ηγεσια της Ν.Δ., γιατι φοβουνται οτι οι αριστεροι , μεσα και εξω απο την Ν.Δ., θα τους χαρακτηρισουν "νεοφιλελευθερους".... Και αυτο ειναι μεγαλη καταρα για εναν Μεταπολιτευτικο ηγετη της ΝΔ.....Και η χωρα βαδιζει προς το αναποφευκτο....

 7. skeptical ( ex voter) avatar
  skeptical ( ex voter) 26/09/2012 08:44:17

  Ειναι εξαιρετικά σωστό και σαφές το άρθρο και λέει με περισσή ευγένεια ( που δεν ξέρω αν την δικαιούνται )στους έχοντες την ευθύνη "κύριοι Δεν διαπραγματευθήκατε ".
  Ενα προς ένα τα σημεία που θίγονται ειναι ορθότατα, με αρχή την μη σύσταση ομάδας έμπειρων διαπραγματευτών σε ένα τετοιας σημασίας εθνικό θέμα , και πολύ θα ήθελα να δω αν μπορεί να σταθεί κάποιος σοβαρός αντίλογος .
  Θα μέινω στην ευπρέπεια τού άρθρου και στις θλιβερές σκέψεις "μοιραίοι και άβουλοι" γιατί ένα βήμα παραπέρα καραδοκούν άλλες σκέψεις .

 8. Γεωργία avatar
  Γεωργία 26/09/2012 09:03:20

  Έχουμε εγκλωβιστεί διότι παντού λέμε ότι έχουμε μόνο ένα μονόδρομο. Δεν είναι έτσι. Έπρεπε να ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα και όχι να μπλοφάρουμε.Οι δανειστές γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα όριο στις πιέσεις. Αυτό το όριο είναι η ιδεατή γραμμή που αν την υπερβούν κινδυνεύει η χώρα να καταρρεύσει και να μην αποπληρώσει τίποτα. Γι’ αυτό και η διάθεση συμβιβασμών, στο βαθμό που θα πιεστούν, μπορεί να μεγαλώσει, μέχρι και να δεχτούν αναδιαρθρώσεις και απώλειες, οι οποίες καλύπτονται από την προηγηθείσα τοκογλυφία, καθώς και από το γεγονός ότι η πραγματική τιμή στις αγορές των ομολόγων που διαθέτουν είναι χαμηλότερη από εκείνη που λαμβάνουν με την αναδιάρθρωση. Σε αυτή ακριβώς βάση, η Ισλανδία διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές της.

 9. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 26/09/2012 09:06:58

  Ο παλιός είπε :''αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει'' . Μόνο που η Ελλάδα βγάζει Φέτα, Κατίκι, Λαδοτύρι, Κασέρι και άλλα υπέροχα τυριά. Απλά στο Υπ. Οικ. (και αναφέρομαι κυρίως στους εκάστοτε σπουδαγμένους στην ξενιτιά εισαγόμενους πολιτικούς ηγήτορες του) δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα.
  Εκτός αυτού, εκεί που σπούδασαν έμαθαν τα οικονομικά μάλλον λειψά ή μονοδιάστατα. Αν και υποτίθεται ότι όλοι είναι πρεσβευτές του ίδιου οικονομικού συστήματος (του καπιταλιστικού), έχουν διδαχθεί μόνο τη σχολή του Σικάγο (Φρίντμαν κ.α) και δεν ξέρουν τίποτα από Κέινς.
  Έτσι πανικόβλητοι και κατώτεροι των περιστάσεων τα μόνα που σκέφτονται είναι αυτά που απαριθμούνται σωστά στο άρθρο. Οπότε τι να αντιτάξουν στους υπαλληλίσκους της Τρόικα; Ακόμη και την παραίτησή τους σε αυτούς την ανακοινώνουν πρώτα.
  Τέλος σήμερα είναι μέρα απεργίας. Βγείτε όλοι έξω (υπάλληλοι, ελ. επαγγελματίες, καταστηματάρχες) και διαδηλώστε. Τι έχετε να χάσετε όλοι; Ο μισθός είναι λειψός, τα κέρδη σας ανύπαρκτα. Μετά τις δέκα - έντεκα πάτε όλοι στους χώρους συγκεντρώσεων των πόλεων που κατοικείτε και εργάζεστε και ειρηνικά και πολιτισμένα , στείλτε ένα μήνυμα εκεί που πρέπει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 26/09/2012 18:34:14

   που το θυμήθηκε τώρα το ...κατίκι!
   Η αδυναμία της γιαγιάς μου!
   Δεν μου άρεσε ποτέ!

   • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
    ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ Κώστας Ροδινός 26/09/2012 19:40:32

    Κακώς κύριε Κώστα
    το κατίκι (Δομοκού κυρίως) είναι ωραίο, σχετικά άπαχο και ανάλατο (δεν υπαινίσσομαι τίποτα για την ηλικία κανενός) και Π.Ο.Π !!!!
    Σε ότι αφορά την παραίνεση για αγώνα κατήφεια και απογοήτευση. Άνθρωποι φοβισμένοι, απελπισμένοι και κακοπληρωμένοι, πήγαν σήμερα στις δουλειές τους και μετρούσαν αυτούς που έλειπαν. Ακόμη και όσοι απεργήσαμε και πήγαμε στις συγκεντρώσεις (των μικρών πόλεων), αλληλομουτζωνόμασταν για τις επιλογές μας και ουσιαστικά μοιρολογούσαμε.
    Κρίμα.

 10. S.R. avatar
  S.R. 26/09/2012 09:20:27

  Οσο η Ν.Δ. παραμενει "σοσιαλοποιημενη" και κρατικιζουσα, θα παρουσιαζει την ιδια οικονομικη πολιτικη (με μπλε επιστρωση)με το Πασοκ και τις "αλλες δημοκρατικες δυναμεις"..... Οταν σκοπο εχουμε να μην απολυσουμε κανενα πλεοναζοντα Δ.Υ., (οπως και ολη η "αριστερα και η προοδος"), θα συνεχιζουμε να κοβουμε απο ολους ενα κομματι, και θα μεγαλωνουμε την υφεση....Και ετσι, πιθανωτατα, καποια στιγμη, θα τους απολυσουμε ΟΛΟΥΣ, αλλαζοντας νομισμα και τυπωνοντας "χαρτοπετσετες", με ονομα,"δραχμη", "οβολο","ρουβλι" η δεν ξερω τι αλλο....Οποτε το "μισθολογικο"κοστος του Δημοσιου, αυτοματως θα μηδενισθη και το προβλημα θα λυθει...Ασχετα βεβαια οτι το νομισμα αυτο θα ειναι σχεδον αχρηστο και θα μεταπεσουμε σε ανταλλακτικη οικονομια....
  Βεβαια, θα εχουμε δειξει ,σαν Ν.Δ., ποσο "κοινωνικα ευαισθητοι" ειμαστε, που δεν απολυσαμε καποιους....

 11. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 26/09/2012 09:30:13

  Αν περιμένετε από εκεί που περιμένετε τολμηρές λύσεις, μάλλον θα περιμένετε πολύ ακόμα.

 12. Βαίλης Τσιαλιαμάνης avatar
  Βαίλης Τσιαλιαμάνης 26/09/2012 09:53:52

  Η διαπραγμάτευση έπρεπε να γίνεται με την υποστήριξη ομάδας "σοφών" οι οποίοι να είναι Έλληνες εγνωσμένης αξίας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη ομάδα θα λειτουργούσε στη λογική της αξιολόγησης κάθε προτεινόμενου μέτρου και των επιπτώσεων αυτού. Αν θημηθούμε ότι πριν λίγες μέρες η έκθεση της ALPHA BANK ουσιαστικά ήταν κόλαφος για την τρόικα και τα τεχνικά κλιμάκια, ας σκεφτούμε πως θα αντιμετωπιζόταν η ίδια έκθεση αν ήταν αποτέλεσμα μίας ομάδας "σοφών" εγνωσμένου κύρους διεθνώς.

  • tak avatar
   tak @ Βαίλης Τσιαλιαμάνης 26/09/2012 16:25:22

   Βασιλάκη, από πού και από ποιον τα ζητάς αυτά;

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/09/2012 10:18:21

  Το ζήτημα είναι, και δεν το αναφέρει ρητά ο κ. Κ.Ρ., ότι η Τρόικα έχει ένα πολύ ισχυρό όπλο εκβιασμού: Την εκταμίευση ή μη της δόσης του δανείου. Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης.

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 26/09/2012 10:30:44

  Δέν είχαμε ποτέ πειστικές προτάσεις ,γιατί η Τρόικα βλέπει πως όλη η διαπραγμάτευση απο μέρους μας έχει να κάνει με την προσπάθεια να σωθούν οι καρέκλες των Δημοσίων Υπαλλήλων και τίποτε άλλο.

  Και εγώ αν ήμουνα στη θέση της Τρόικας (και των αφεντικών της), θα μουλάρωνα λέγοντας ,θέλετε να σας πληρώνουμε για να διατηρείτε ένα εκατομμύριο αργόσχολους επειδή τους διόρισαν οι πολιτικοί σας? Ε ,όχι!

 15. πολιτης avatar
  πολιτης 26/09/2012 10:35:05

  οι λυσεις που απαιτουνται μιλανε απο μονες τους. δεν ειναι δυνατον σε αυτη τη χωρα τα φορολογικα εσοδα του κρατους να προερχονται σε ποσοστα ανω του 70 % απο μισθωτους και συνταξιουχους !!!!! και να μη μας διαφευγει με τους κουτσουρεμενους μισθους και συνταξεις πλεον !!!
  τα καρτελ σε ολα τα προιοντα ζουν και βασιλευουν
  προγραμμα δημοσιων επενδυσεων ανυπαρκτο
  εσπα ανυπαρκτο
  εισπραξη καταλογισθεντων οικονομικων παραβασεων ανυπαρκτες
  κλπ...κλπ...

  αναλωνωμαστε σε θεατρικες παραστασεις συλληψης (για μερικες ωρες) φορογυγαδων, δηθεν αποκαλυψεις για διαφθορα σε καθε πεδιο και επι της ουσιας τιποτε. οι υποθεσεις στη δικαιοσυνη παραμενουν τελματωμενες...περιμενοντας την παραγραφη τους. κραταμε τις ισορροπιες με τους διαφορους μεγαλοεπιχειρηματιες και μεγαλοεκδοτες που δεν χανουν ευκαιρια να δειξουν τα "δοντια τους" προειδοποιωντας το πολιτικο συστημα να κατσει στα αυγα του.........

  εγω ξερω οτι αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν τρως.......

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ πολιτης 26/09/2012 11:38:51

   ''εγω ξερω οτι αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν τρως…''

   Τελικά, βγαίνει το συμπέρασμα ότι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ΔΕΝ θέλει να φάει ομελέττα- γι' αυτό και δεν σπάει αυγά.

   Προτιμά να τρώει χαβιάρι.

   Και το χαβιάρι, αυγά είναι.

   Αυγά γιά λίγους.

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ Afroditi P. 26/09/2012 13:53:55

    καλο

 16. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 26/09/2012 12:01:38

  ''............Απέναντί του βρίσκονται υπάλληλοι. Τεχνοκράτες...................απειλεί έναν τεχνοκράτη με την παραίτησή του;............''

  Κύριε Ροδινέ

  Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

  Απέναντί του έχει τα εκτελεστικά όργανα των Αφεντικών του.

  Ξέρει πολύ καλά σε ποιούς απευθύνεται.

  Άλλωστε τήν ίδια άποψη πιστεύω οτι έχεις κι εσύ γιατί αυτό λές ακριβώς στη συνέχεια..........
  ''...............Ο κ. Στουρνάρας είναι ο τέταρτος Υπουργός που έχει απέναντί του.....''

  Δυστυχώς η μόνη σταθερά είναι ο Τόμσεν !!!!!!!!!!!!!!!

 17. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! avatar
  ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! 26/09/2012 13:24:41

  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Δέν απολύουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ (ακόμα και αν είναι καταχραστής η άχρηστος) και όλοι οι υπόλοιποι ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
  Δέν είναι "ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ" ΑΥΤΕΣ; LOL....!!

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/09/2012 14:13:24

  Το έχω επισημάνει ότι για την εκταμίευση της δόσης αυτής, άν και τεράστιας σε μέγεθος, κανείς δεν βιάζεται. Ούτε οι δικοί μας, ούτε οι δανειστές.
  Δεν βιάζονται, γιατί δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμο ομόλογο στο άμεσο μέλλον.
  Δεν βιάζονται, γιατί δεν υπάρχει άμεσο ταμειακό πρόβλημα (πληρωμής μισθών και συντάξεων), μια και είμαστε στη μέση της ετήσιας περιόδου συλλογής φόρων εισοδήματος κτλ.
  Άν και τα 25 δις από τα 32 θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των εμπορικών τραπεζών, πάλι δεν βιάζονται: Οι τράπεζες έχουν έκτακτη παροχή από το "σωληνάκι" του ELA και της ΕΚΤ, δεν κινδυνεύουν να μείνουν "ξερές".
  Θα το τρενάρουν όσο πάει, με διαπραγμάτευση επί διαπραγματεύσεων (ουσιαστική ή δια το θεαθήναι, δεν έχει σημασία).
  Με το ειδικό "Ελληνικό ζήτημα", οι 2 πλευρές τώρα "δεν έχουν τίποτε να χάσουν και τίποτε να βρούν".
  Εν τω μεταξύ φουντώνει πίσω από τις κουρτίνες η μεγάλη διαπάλη για τις μεγάλες λύσεις ευρωζωνικής κλίμακας (τρόπος ανακεφαλαιοποίησης και συλλογικού ελέγχου Ευρωπαικών τραπεζών, Σύμφωνο Σταθερότητας και συμπλήρωσή του με αναπτυξιακά - επενδυτικά μέτρα, επιμηκύνσεις προγραμμάτων δημοσιονομικής εξυγίανσης γιά όλα τα "PIIGS").

 19. Darki avatar
  Darki 26/09/2012 14:19:27

  Λιγος Καζαντζακης συνομιλητες μου ,και μην ανατριχιασετε.Η ιστορια ειναι η μεγαλυτερη πορνη.Και δεν το κοβει.
  Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός της πλάνης μέρους του πνευματικού και πολιτικού κόσμου, που έτεινε να βλέπει το Μουσολίνι σαν χαρισματικό οραματιστή πολιτικό. Η ρητορεία του για την υπέρβαση των παλαιών πολιτικών και η επαγγελία του για ένα νέο σύστημα αξιών έδειχνε να πείθει μέρος της ιντελιγκέντσιας. Από τον Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο, τον Ουίνστων Τσώρτσιλ έως και τον Έλληνα κορυφαίο λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη εκφράζεται θαυμασμός προς το πρόσωπο του Μουσολίνι. Ο Καζαντζάκης μάλιστα σε μια επιστολή προς τη σύζυγό του Γαλάτεια αναφέρει: "Ανυπομονώ να δω πού βρίσκεται τόρα η Ιταλία, τί πνεματικά ρέματα, τί ανησυχίες, τί προσπάθειες στην τέχνη και στη σκέψη. Ένα κανείς διακρίνει: την κυριαρχία του φασισμού. Και φασισμός είναι ένα μεγάλο κοινωνικό (όχι μονάχα πολιτικό) ρέμα που παρασύρει την νεολαία όλης της Ιταλίας. Όπως είναι ο μπολσεβικισμός ένα σύνθημα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πνεματικό κλπ. όμοια κι ο Φασισμός. Νέοι από 15 χρονών γυρίζουν τους δρόμους με τα μάβρα τους πουκάμισα, μάβρους σκούφους, σε διαρκή επιστράτεψη. Περιοδικά τέχνης πλήθος εκδίδονται με φασιστικό ιδανικό. Ίσως αφτό να μελετήσω είναι το κλειδί της σύχρονης πνεματικής Ιταλίας. Μπολσεβικισμός και φασισμός είναι οι δυο σύχρονοι πόλοι που περιστρέφεται η Εβρώπη. Ο Μουσολίνι είναι ίσως πολύ μεγαλήτερος απ' ό,τι ωστόρα συνηθίσαμε να θαρούμε. Πάντως αργότερα θα μπορέσω να κρίνω° τόρα Σου γράφω απλώς την πρώτη μου εντύπωση."

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Darki 26/09/2012 15:19:06

   Να μην ξεχνάμε τον μεγάλο Αμερικανό ποιητή Έζρα Πάουντ: Από αγανάκτηση εναντίον της παρακμής και απανθρωπιάς που φέρνει η κεφαλαιοκρατία και το χρήμα (στην ποίησή του καταγγέλει συνεχώς την τοκογλυφία) κατέληξε θαυμαστής του Μουσσολίνι. Προπαγανδιστής των ιδεών του στο ραδιόφωνο.
   Στις 2 Μαΐου 1945 συνελήφθη από Ιταλούς παρτιζάνους και οδηγήθηκε στη βάση τους στο Τσιάβαρι. Σύντομα απελευθερώθηκε, μην παρουσιάζοντας δικαστικό ενδιαφέρον. Την επόμενη μέρα παραδόθηκε οικειοθελώς στις Αμερικανικές δυνάμεις. Φυλακίστηκε για "αναμόρφωση" σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Αμερικανικού στρατού έξω από την Πίζα, κλεισμένος για 25 μέρες σε ένα ανοικτό συρμάτινο κλουβί πριν του δοθεί μια σκηνή. Εκεί έπαθε νευρικό κλονισμό. Κατά τη διάρκεια της φυλακισής του έγραψε τα περίφημα "Κάντος της Πίζας": Είναι μια μετατόπιση του, μια περισυλλογή για την καταστροφή τη δική του και της Ευρώπης, και για τη θέση του ανθρώπου στον φυσικό κόσμο. Τα Κάντος της Πίζας κέρδισαν το πρώτο βραβείο Bollingen από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 1948.
   As a lone ant from a broken ant-hill
   from the wreckage of Europe, ego scriptor. (Canto 76)
   "Σαν έρημο μυρμήγκι έξω από ρημαγμένη μυρμηγκοφωλιά,
   από το ναυάγιο της Ευρώπης, εγώ ο συγγραφέας".
   Στην πατρίδα του ΗΠΑ θα δικαστεί. Με το ελαφρυντικό της ψυχικής διαταραχής του, δεν θα του καταλογισθεί ποινική ευθύνη. Όμως θα παραμείνει έγκλειστος έως το 1958 στο Ψυχιατρείο των ποινικών κρατουμένων στο Σαιντ Ελίζαμπεθ Χόσπιταλ της Ουάσινγκτον. Εκεί συνέχισε να γράφει τα Κάντος του, ενώ μετέφρασε αρχαία κινέζικη ποίηση και την τραγωδία του Σοφοκλή Τραχίνιαι.
   Το 1958 αποφυλακίστηκε με το αιτιολογικό της φρενοβλάβειας και επέστρεψε στην Ιταλία. Πέθανε στη Βενετία το 1972.

   Μια πανάρχαιη ιστορία: Πώς αιχμαλωτίζονται ακόμη και ευαίσθητες ψυχές, από τις ελκτικές δυνάμεις του κακού και την ένταση του πάθους των χειρότερων ανθρώπων, όταν οι καλύτεροι είναι χωρίς πεποίθηση.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Ο Θείος 26/09/2012 21:24:51

    Μπράβο Θείε !!!!!!!!!!! Ας διαβάσουμε για να μαθαίνουμε όλοι εμείς οι "χωρίς πεποίθηση" ....... Όλοι εμείς, που βλέπουμε σε αδιαφορία (στην καλύτερη) και με κρυφή συμπάθεια (στην χειρότερη) το "φιδάκι" να σέρνεται βιαστικά προς την κορυφή του λόφου, καταβροχθίζοντας στο διάβα του τα πρώτα σπαράγματα της (μισοπεθαμένης) 3ης Δημοκρατίας μας.

  • Darki avatar
   Darki @ Darki 26/09/2012 15:19:39

   Oπως λενε κι οι Αμερικανοι,ποτε δε θαχεις δευτερη ευκαιρια για να κανεις "πρωτη εντυπωση".
   Δε συνηθιζω να απανταω στον εαυτο μου,σχωρνατε με.

 20. θοδωρας avatar
  θοδωρας 26/09/2012 14:44:45

  τολμηρη λυση στρατηγε ειναι να ετοιμασεις εσυ ενα μνημονιο που θα λεει α β γ δ .το θελετε; οχι; αντε γεια ελα δω ελλ.λαε; δημοψηφισμα ετσι κι ετσι τι λετε;Ετσι κανουν οι ηγετες βερεσε τ ακουω τα αλλα

 21. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 26/09/2012 15:13:56

  ΑΣΧΕΤΟ αλλά σχετικό με το τρόπο σκέψης μας.
  Σταμάτησε λέει η κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου στον Εβρο μετά από καταγγελία του Δημάρχου του Σουφλίου (Απορώ ποιοί τον ψήφισαν....).
  Ο Παναγιωτοπουλος δεν ανέλαβε για να ανοίξει το κλειστό επάγγελμά των περιπτεράδων αλλά για την Εθνική άμυνα .
  Εργο του Φράγκου (το εργο κατασκευάζεται από το μηχανικό του στρατού ) και όχι μόνο αλλά νομίζω ότι οι Ελληνες θα προτιμούσαν την τάφρο από 10 περίπτερα που κι αυτά θα τα δουλεύουν αλβανοί.
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 22. Βέρτης avatar
  Βέρτης 26/09/2012 15:59:15

  Όταν όχι μόνο δεν παράγουμε τα απαιτούμενα να ζήσουμε , αλλά και αυτά που παράγουμε κατασπαταλώνται ή κλέβονται από κρατικοδίαιτους είναι αναπόφευκτο ότι ή πρέπει να γίνει "αιματηρή" ανακατανομή ή να αυξήσουμε την πίτα .
  Επειδή το δεύτερο αποκλείεται ρητά και κατηγορηματικά (έχουμε μείωση) μένει μόνο η ανακανομή.
  Η επιθυμία μας να συνεχίσουμε έτσι στην πλάτη φορολογουμένων άλλων χωρών μάλλον πρέπει να αποκλειστεί όπως και τα δανεικά και αγύριστα στα οποία είχαμε βολευτεί τα τελευταία 30; χρόνια.

 23. theo1611 avatar
  theo1611 26/09/2012 16:06:00

  Οι διαπιστώσεις που έχουν πρακτική σημασία είναι:
  1. Διαλύσαμε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων
  2. Επιμένουμε να διατηρούμε μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις σε τόμείς, ώστε τα κέρδη να είναι σε απόλυτα μεγέθη συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα σε άλλες αγορές, τοπικές ή παγκόσμιες, με δυναμικό τουλάχιστον μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερο.
  3. Αντί να δημιουργήσουμε χώρο στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για ικανοποιητικές αμοιβές, ισοπεδώνουμε όλους προς τα κάτω με βάση το μοντέλο που πλήρωνε τον οδηγό περισσότερα από το γιατρό!!!

  Το διά ταύτα από τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι προφανές.

  Το διά ταύτα από τις διαπιστώσεις του αρθρογράφου σας μένει να αποδειχτεί

 24. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 26/09/2012 16:08:20

  "Χρειαζόμαστε τολμηρές αποφάσεις, τώρα!"

  Και Έλληνες, χαλυβδόψυχους, ακομμάτιστους, πατριώτες, θα συμπλήρωνα Κώστα μου, αλλά δε βαριέσαι τώρα...

  Υ.Σ. Εξαιρετικό άρθρο, για άλλη μια φορά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ιεροφάντης 26/09/2012 18:36:29

   που είσαι εξαφανισμένος αγαπητέ Ιεροφάντη;
   Την καλησπέρα μου...

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Κώστας Ροδινός 26/09/2012 19:23:34

    Καλησπέρα Κώστα,

    Τίποτα ιδιαίτερο. Αστοχία υλικού στο pc, καλοκαιριάτικα.

    Ευτυχώς διορθώθηκε.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Ιεροφάντης 26/09/2012 19:29:00

     άντε να μη χανόμαστε!

  • franc avatar
   franc @ Ιεροφάντης 26/09/2012 20:06:59

   Kυρίως ακομμάτιστους πατριώτες θα μου επιτρέψεις να τονίσω εγώ αγαπητέ Ιεροφάντη.
   Και οι νέοι που δείχνουν επιτέλους προθυμία ας κινήσουν να προσφέρουν σε ΟΛΟΥΣ τους αναξιοπαθούντες και πεινασμένους συσίτιο και κάθε βοήθεια χωρίς να ζητάνε ταυτότητα και τίποτε άλλο ως αντάλλαγμα.Να μην ξαναυτοκτονήσει άνθρωπος απο έλλειψη χρήματος.
   Δίπλα σε κάθε ομάδα 10 χρυσαυγιτών να εμφανίζονται 50 δεξιοί και 50 αριστεροί Δημοκράτες και να προσφέρουν βοήθεια.
   να αποδείξουν οτι η αλληλεγγύη είναι κατ' εξοχήν δημοκρατική και όχι φασιστική αετή...

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ franc 26/09/2012 21:22:55

    Φίλτατε franc, έχω την εξής αντίληψη για τους νέους ανθρώπους.

    Αντί να διεκδικούν μια θέση ως σερβιτόροι συσσιτίων για απόρους και αναξιοπαθούντες, ας διεκδικήσουν μαχητικά μια θέση ως εργαζόμενοι.

    Πολύ ανεργία υπάρχει, αλλά και πολύ τεμπελιά.

    Τα καφέ είναι γεμάτα με αραχτούς ανέργους.

    Τώρα, για τους χρυσαυγίτες, το μόνο που έχω να πω είναι ότι στον ελληνικεντρικό κοινωνικό ακτιβισμό είναι μέχρις στιγμής αξεπέραστοι.

    Και μάλλον θα παραμείνουν, διότι ευνοούνται από τις περιστάσεις.

    Για τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, φοβούμαι ότι έχουν γίνει πολύ συστημικές, για να παίξουν με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι τους.

    Αλλού, υπάρχει άρθρο του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ το οποίο δίνει μια άλλη προσέγγιση στα όσα μέχρις στιγμής ακούμε από νεολαίες μεγάλου κόμματος.

    Ίδωμεν. Εδώ ισχύει το "αμ' έπος, αμ' έργον".

    • sirios avatar
     sirios @ Ιεροφάντης 27/09/2012 18:30:00

     Και το "δικαίωμα στην τεμπελιά" του Paul Lafargue, αγαπητέ Ιεροφάντη?
     Το 34 ωρο? Η σούπερ τεχνολογία, τα ρομπότ, τα ΑΤΜ που ονειρεύτηκε ανέκαθεν ο άνθρωπος για να αντικαταστήσει τους δούλους και αυτός να φιλοσοφεί ως Άριστος? Αφου τις δουλειές τις κάνουν τα μηχανήματα (είναι πολύ πιο ανταγωνιστικα) και η ανεργία είναι απαραίτητος "θεσμός" του συδτήματος, γιατί να μην τεμπελιάζουν οι νέοι στις καφετέριες?. (Αλλωστε προσφέρουν εργασία στους έχοντες ανάγκην σερβιτόρους, μαγείρους καθαρίστριες κλπ).
     Η Υπεραφθονία μη αναγκαίων αγαθών που κατακλύζει τις προηγμένες χώρες και που επαρκούν για πολλές εντελώς τεμπέλικες γενιές αν δεν ήταν υπερσυγκεντρωμένη στο 5-10% των "αριστοκρατών"?
     Ξέρω, θα μου απαντήσεις τώρα κυβερνούν οι Υπερτραπεζίτες (Χέλμουτ Σμίτ).
     Ξαναγυρίσαμε στη φεουδαρχία και η τεμπελια απο δικαίωμα των αρίστων τιμωρείται με βουρδουλιές για να σωριάζουν περισσότερα στους Offshore παραδείσους οι "αριστοκράτες".
     Ελα όμως που εμείς εξακολουθούμε να είμαστε Ελληνες...

 25. panos avatar
  panos 26/09/2012 16:12:37

  Φιλε φακτορα τις τις τολμηρες λυσεις για να τις παρει καποιος πρεπει να σπασει πολλα αυγα.Η χωρα ειναι σε κρισιμο σημειο εξαιτιας της ανικανοτητας του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και της αρνησης του να παραδωσει τα κεκτημενα απο τη μεταπολιτευση και μετα, εις βαρος βεβαια ολων μας που δεν συμετειχαμε σε αυτο το βρωμερο παρτυ της ρεμουλας της κλεπτοκρατιας και του πελατειακου συστηματος. Υπαρχει μια βρωμερη ΓΕΝΙΑ μετα την μεταπολιτευση..........που βλεπει οτι με το μνημονιο μπορει να χασει τα κεκτημενα της και κανει οτι ειναι δυνατον να σπρωξει περισσοτερο τη χωρα στο γκρεμο. Ειναι μια γενια διευθαρμενη και διαφθειρουσα

 26. panos avatar
  panos 26/09/2012 16:21:29

  Ολοκληρωνω τη σκεψη μου λεγοντας οτι στη σημερινη απεργια εκτος των αγνων πολιτων που πλητονται κακως βαναυσα, υπηρχε και αυτη η ΒΡΩΜΕΡΗ ΓΕΝΙΑ των προνομοιουχων συνδικαλιστων που εκφραζει

  • tak avatar
   tak @ panos 26/09/2012 16:31:58

   Φυσικά δε θα εννοούσατε ποτέ τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, αυτόν που έκανε αυτές τις γελοίες δηλώσεις σήμερα...

 27. Ζωροάστρης avatar
  Ζωροάστρης 26/09/2012 16:41:33

  Αγαπητέ ΚΡ, ποιοι συμβουλεύουν πλέον τον πρόεδρο;

  Ο Λαζαρίδης εξακολουθεί να είναι σύμβουλος;

  Είναι σοβαρό άτομο αυτός.
  Ας μας γράψει μέσες άκρες που το πάει ο Σαμαράς και τι περιμένει.

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Ζωροάστρης 26/09/2012 16:54:38

   Σοβαρός είναι.

   Στο "δια ταύτα" δυσκολεύεται και αυτός, αλλά "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"

 28. etto avatar
  etto 26/09/2012 17:54:51

  Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη εδώ -> http://adf.ly/DCAfv

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 26/09/2012 18:00:50

  «Όσοι το χάλκεον χέρι
  βαρύ του φόβου αισθάνονται,
  ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
  Θέλει Αρετήν και Τόλμην
  Η Ελευθερία.»
  ~Ανδρέας Κάλβος “Εις Σάμον” (1826)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ η Dimi 26/09/2012 18:37:52

   γειά σου
   αγαπητή Dimi!
   Πάντα με κάτι εύστοχο ...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Κώστας Ροδινός 26/09/2012 19:11:15

    Κώστα, καλησπέρα! μου λένε: “αν ήσουν εσύ πιλότος Π.Α., τον 3° και 4° παγκόσμιο με τη τουρκιά δεν θα τους είχαμε αποφύγει”. Μπορεί ν’ ακούγεται υπερβολικό αυτό, όμως ολόψυχα πιστεύω ότι μόνο με τρέλλα, στα δικά σου τα κυρίαρχα νερά, μπορείς να βουλιάξεις τον αρνητή γενοκτόνο/έποικο-εισβολέα-πορθητή. Μόνο με τρέλλα ακυρώνεις, τις “ασεβείς” του διελεύσεις. Μόνο με μεγάλη τρέλλα και χωρίς λόγια, “μαχαίρι κόβεις”, των μογγόλων “κρουαζιέρες” σε Μύκονο, Πάρο, Σούνιο, Σαντορίνη.. Και μόνο με τρέλλα ωραία ελληνική, παγκόσμια καταγγέλλεις και τον “βήχα κόβεις” για τρομοκρατικά-εκκωφαντικές τουρκοαερότσαρκες πάνω από τις στέγες των σπιτιών των φιλήσυχων κατοίκων των ακριτικών νησιών.. Κώστα, για το εξαιρετικό σου άρθρο και το βήμα Antinews.gr για να εκφρασθώ ελεύθερα, θερμά, Σάς Ευχαριστώ!

 30. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 26/09/2012 18:19:38

  Το τραγελαφικόν της ιστορίας είναι ότι στην ελλάδα πολίτες και πολιτικοί, φωνάζουμε ότι πρέπει να κανουμε κάτι, αλλά αυτό το κάτι είναι κάτι σαν το άγιο δισκοπότηρο...
  Θα μας σώσει αν το βρούμε τι και που είναι.
  Φωνάζοντας συνεχώς ο ένας στον άλλο να κάνει κάτι, δεν κάνουμε τίποτε...
  Πόσο τολμηρό είναι να κλείσει ,θα το ξαναπώ πάλι μήπως και γίνει κατανοητό, να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2004?.
  Είναι μάλλον κάτι που υπερβαίνει τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της χώρας.
  Αυτά γίνονται αντιληπτά απο μιά γωνία.
  Υπάρχει και η άλλη.
  Κάνουμε πολλά και συνεχώς για να μην κάνουμε το κάτι που μας ζητάν οι εξαποδώ.
  Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην κοπεί ακόμη ,εν έτει 2012, τρίτο χρόνο των σκληρών περικοπών, η παράνομη σύνταξη αποθαμένων και ζωντανών επειδή υπάρχουν 101 λόγοι, σοβαροί, που δεν μπορούμε να μοιράσουμε δυό γαιδουριών άχυρα και να μετρήσουμε πόσοι νοματαίοι πληρώνονται απο το γκουβέρνο.
  Τολμηρές αποφάσεις....
  Οχι τολμηρές ,αλλά θρασύτατες αποφάσεις παίρνουμε προκειμένου να μην πειραχθεί το παραμικρό απο τα μικρομάγαζα που έχουν στηθεί στο μπαχαλιστάν μας.
  Ξέρεις τι τόλμη χρειάζεται να ασχολείται όλο το σύμπαν ,αστυνομίες, ηλεκτρονικές αστυνομίες ,εισαγγελείς,δίωξη,οτενέδες,ευπ και να βρίσκουν το χαμένο παστίτσιο την ίδια ώρα που στόλοι απο δεξαμενόπλοια και μηχανοκίνητες μεραρχίες βυτιοφόρων εφορμούν στους βόρειους γείτονες μας για να τους πνίξουν με καύσιμα ,γίνονται άφαντες ...
  Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν έχουν υπερβεί το σημείο καμπής που διαχωρίζει την τόλμη απο την ηλιθιότητα.
  Μας έριξαν όλους στην ηλιθιότητα και τολμούν εκ του ασφαλούς να διαπράτουν μεγαλουργήματα.
  Δεν μετανοιώνω ,διακήρυξε ο τολμητίας-σαμουράι...Γιατι άλλωστε? Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος?
  Αφού πάλι τα πρόβατα θα ξαναμπούν στην στάνη...Λίγα ωραία λόγια για την πατρίδα, τους προδότες του έθνους, λίγα τολμηρά σχόλια για τον αγώνα του να διασωσει γλώσσα,θρησκεία και οικογένεια και όλα θα ξεχαστούν εν τη μεγαλοσύνη του έθνους και της βλακείας ημών.

  Ο τολμών νικά...

 31. blue nile avatar
  blue nile 27/09/2012 00:09:08

  Kε Κώστα οι επισημάνσεις σας είναι εξαιρετικά εύστοχες...

 32. victoria (true) avatar
  victoria (true) 27/09/2012 01:18:12

  Τολμηρή απόφαση τώρα, να δώσουμε για εξόρυξη τα πετρέλαια. Αύριο το πρωί. Ιόνιο στους αμερικανούς, Κρήτη στους Ρώσους, μοιραστε μπας και σωθούμε.
  Όλα τα λεφτά σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, μείωση και εξορθολογισμος του κράτους. Οι νέες δουλειές θα έρθουν.

 33. eliza avatar
  eliza 27/09/2012 06:46:21

  καλημερα. Το άρθρο ασκει σωστη κριτικη διοτι το προβλημα εστιάζεται στους ρολους. Η Κυβέρνηση συνομιλεί με ψυχολογια ηττημένου, η κατηγορουμένου και αντι να διεκδικει, απολογείται συνεχως! Δεχεται οτιδηποτε ζητειται απο τους αποτυχημενους εκπροσωπους των δανειστων αδιαμαρτυρητα προκειμενου να εκταμιευτει η δοση των 31 δις. Χωρις καποια σημαντικα και δυναμικα "ΟΧΙ" ποτε δεν επιτευχθηκαν στοχοι. Ι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.