#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2011 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ό,τι κι αν κάνει ο Σαμαράς θα τον κατηγορήσουν (η αλήθεια για την ψηφοφορία)

Η τακτική της ΝΔ στην ψήφιση του «εφαρμοστικού»
"Με συναίνεση στα άρθρα ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος", "Συναίνεση σε 22 από τα 49 άρθρα του εφαρμοστικού έδωσε χθες η Νέα Δημοκρατία", "Σε δύο βάρκες πάτησε αυτές τις μέρες στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία καθώς χθες, μόλις ένα 24ωρο αφότου είπε «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, οι βουλευτές της υπερψήφισαν σχεδόν το 50% του εφαρμοστικού νόμου". Αυτά και άλλα παρόμοια διαβάζουμε  σε όλες τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και ακούμε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα σήμερα. Ωραία μας τα λένε, να δούμε όμως και την πραγματικότητα:

Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε "όχι" επί της αρχής στον εφαρμοστικό νόμο. Κατ' άρθρο, ψήφισε:

"Ναι" στα άρθρα: 1,3,5,6,7,8,1 9,20,21,22,23,,24,25, 26, 32, 37, 38, 42, 45, 46,48, 49.

"Όχι" στα άρθρα: 2,4,9,10,11,12, 13,14, 15, 16, 17, 18, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 34, 35,36,39,40,41,43,44,47,

Δηλαδή, στο Κεφάλαιο Α’, που αφορά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου συμφώνησε: στο άρθρο 1 (σύσταση-σκοπός-επωνυμία, διάρκεια έδρα), διαφώνησε στο ουσιαστικό άρθρο 2 (κεφάλαιο-περιουσία-έσοδα-διάθεση εσόδων), είπε «ναι» στο 3 (διοίκηση- αρμοδιότητες-διαχείριση, καταστατικό), «όχι» στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του άρθρου 4, «ναι» στην αξιοποίηση και την αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων (άρθρα  5 και 6) και επίσης «ναι» στις διατάξεις για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, το προσωπικό και τις αποδοχές αυτού (άρθρα 7 & 8). Τέλος διαφώνησε ως προς τις λοιπές και μεταβατικές διατάξεις του Κεφαλαίου Α.

Απορρίπτει όλο το Κεφάλαιο Β΄(Πολεοδομική ωρίμανση και επενδυτική ταυτότητα δημόσιων ακινήτων και λοιπές ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας).

Αποδέχεται το Κεφάλαιο Γ ( δικαίωμα επιφανείας επί δημοσίων κτημάτων), διαφωνώντας με τον ορισμό των δημοσίων κτημάτων και κτισμάτων.

Απορρίπτει τη φοροκαταιγίδα του Κεφαλαίου Δ υπό τον σεμνό τίτλο «Φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής», εκτός από το άρθρο 32 (απαλλαγή τόκων ομολογιακών δανείων).

Στο Κεφάλαιο Ε η ΝΔ συναινεί στις ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς (άρθρο 37) και στις δημοσιονομικές ρυθμίσεις (άρθρο 38,ειδική εισφορά αλληλεγγύης κτλ)

Τέλος στο Κεφάλαιο ΣΤ συμφωνεί στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, λέει όχι στις παρακρατήσεις συντάξεων κτλ του άρθρου-μαμούθ 44 και στις διατάξεις περί του ΟΔΙΕ στο 47. Συμφωνεί στο τέλος για τους καπνίζοντες στα καζίνο και των κέντρων διασκέδασης άνω των 300 τμ καθώς και στην αναστολή των πλειστηριασμών.

Ορισμένοι μας λένε τώρα, αναφερόμενοι στο λεγόμενο - αν και καλλιεργούμενο καταλλήλως - "κοινό αίσθημα", ότι η ΝΔ  έπρεπε να απορρίψει το σύνολο του εφαρμοστικού, καθώς το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε μέσα σε ένα περιβάλλον κρατικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας.

Όμως ο νόμος αυτός ρυθμίζει εκατοντάδες θέματα που θα καθορίσουν την ζωή χιλιάδων Ελλήνων στους μήνες που έρχονται και μόνον μια αντιπολίτευση τύπου ΓΑΠ δεν θα έβρισκε έστω και μία ρύθμιση με την οποία  να συμφωνεί.

Η ΝΔ διάλεξε άρθρα που  δεν άπτονται του πυρήνα του νόμου (φοροκαταιγίδα,  εισφορές, ξεπούλημα) αποδεικνύοντας παράλληλα ότι δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση.

Τώρα κατηγορείται ότι «συμφωνεί με τον μισό εφαρμοστικό», κάτι που όπως αποδείξαμε με την παρουσίαση των άρθρων που υπερψήφισε, δεν ισχύει. Επέλεξε άρθρα που υπαγορεύονται από τη λογική και συμφώνησε σημειολογικά με άρθρα που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της (αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Επέλεξε επίσης να καταψηφίσει τα άρθρα που μπορεί και να αποτελέσουν το εφαλτήριο για το κτίσιμο της νέας  «πράσινης παράγκας».

Γιατί ας μην ξεχνάμε:

Πρώτον, μέσα από το Μεσοπρόθεσμο και τα υπόλοιπα ο ΓΑΠ επιχειρεί να κτίσει μια "νέα διαπλοκή", όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές.

Δεύτερον, οι "αποκρατικοποιήσεις" αφορούν και το ξήλωμα του πράσινου βαθέως κράτους που έκτισε συστηματικά η Οικογένεια Παπανδρέου από το 1981 και εντεύθεν με τα λεφτά τα δικά μας.

Η καθαρότητα του μηνύματος που εκπέμπεται κάθε φορά είναι το ζητούμενο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να κάνουμε όμως και την υπόθεση εργασίας ότι η ΝΔ έλεγε όχι σε όλα τα άρθρα. Πιστεύετε ότι δεν θα την κατηγορούσαν για λαϊκισμό, δεν θα έλεγαν ότι «καλά, ούτε με την αναστολή πλειστηριασμών δεν συμφωνεί ο Σαμαράς;»

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ifer avatar
  ifer 01/07/2011 12:08:27

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου και στο ότι η ΝΔ θα έπρεπε να ψηφίσει τις ρυθμίσεις κατά περίπτωση.

  Όμως, όπως καταλαβαίνεις, εκείνο που μας καίει όλους είναι αυτό που κατά γενική ομολογία είναι το "ζουμί" του μεσοπρόθεσμου, δηλ. το γενικό ξεπούλημα. Εκεί νομίζω πως επικοινωνιακά έχασε ο Σαμαράς γιατί όντως εμφανίστηκε σαν να συμφωνεί. Αυτοί που είναι έτοιμοι να τον κατηγορήσουν είναι δεδομένοι και τους ξέρουμε όλοι. Όταν όμως τα μηνύματα που λαμβάνουμε ακόμα και εμείς που τον υποστηρίζουμε είναι απογοητευτικά, αυτό σημαίνει υπάρχει τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα στη Ν.Δ.

  Επειδή το καυτό θέμα είναι αυτό που προανέφερα και επειδή δεν έχουμε όλοι την άνεση χρόνου (και την ... ψυχική αντοχή) να διαβάσουμε όλα τα άρθρα του μεσοπρόθεσμου, θα ήταν πολύ χρήσιμο κάποιος από το antinews να αναλάβει να μας ενημερώσει πιο λεπτομερώς πού ακριβώς συμφώνησε και πού διαφώνησε η ΝΔ σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 2. ενας παλιος γνωριμος avatar
  ενας παλιος γνωριμος 01/07/2011 12:12:14

  Ωραία και σωστά τά λέτε..
  Μπορείτε να εξηγήσετε όλο αυτό τον δαίδαλο του ΝΑΙ και τού ΟΧΙ σε γλώσσα καφενείου;;Στό καφενείο τού χωριού: Στήν καφετέρια;;
  ¨η μήπως στην Συγγρού νομίζουν ότι όλοι είναι γνώστες(αλλά και διατεθιμένοι),να εμβαθύνουν σε λεπτομερείς αναλύσεις;;;
  Ποιός έχει δίκαιο και γιατί;;;
  ΟΧΙ!!!
  Μήν απορείτε για την εκμετάλευση λοιπόν..
  Η μισή Ελλάδα(ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ) δεν έχει να φάει κύριοι....

  • factorx avatar
   factorx @ ενας παλιος γνωριμος 01/07/2011 12:32:45

   Αυτά φίλε να τα πεις σε καφενείο. Μ΄εμάς μιλάς. Εμείς τα γράφουμε και απευθυνόμαστε σε ΝΟΗΜΟΝΕΣ. Λαική προπαγάνδα στις εφημερίδςς. Και αν εχεις παράπονα με την Συγγρού βρες την διεύθυνση στο διαδίκτυο και πήγαινε να υποβάλλεις τα παράπονά σου

   • ενας παλιος γνωριμος avatar
    ενας παλιος γνωριμος @ factorx 01/07/2011 12:48:48

    Το καφενείο και ή πλατεία ψηφίζει κΦ...και νοήμονες είναι..
    Επικοινωνιακή διάθεση δεν έχουν..

    • factorx avatar
     factorx @ ενας παλιος γνωριμος 01/07/2011 12:51:55

     "κφ" ;;;;

     • ενας παλιος γνωριμος avatar
      ενας παλιος γνωριμος @ factorx 01/07/2011 12:58:18

      ..εκ παραδρομής..κράτα σκέτο το "Φ"

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ ενας παλιος γνωριμος 01/07/2011 15:31:02

     Οι πολίτες να μορφωθούν για να καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι λένε οι πολιτικοί. Χρόνο έχουνε, όπως φαίνεται από τις χιλιάδες ώρες που αφιερώνουν σε μη πολιτικά ζητήματα στον ελεύθερο χρόνο τους. Στους παππούδες ας κάνουν τον κόπο να τα εξηγήσουν με απλά λόγια οι νεότεροι. Τόσους σπουδαγμένους έχει αυτή η χώρα.
     Διαφορετικά θα μπορούν για πάντα, και δικαιολογημένα μάλιστα, οι πολιτικοί να ισχυρίζονται ότι οι πολίτες είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα δημόσια ζητήματα γιατί δεν έχουν γνώσεις και επομένως μπορούν και πρέπει να τα διαχειρίζονται μόνο οι πολιτικοί. Δημοκρατία με αμόρφωτους πολίτες δεν μπορεί να υπάρξει.

  • spiros avatar
   spiros @ ενας παλιος γνωριμος 01/07/2011 12:33:58

   ΣΩΣΤΟ . Το καφενείο δεν μπαίνει στην λεπτομέρεια και τι λέει το κάθε άρθρο. Επομένως η πολιτική μάλλον πρέπει να αλλάξει τρόπο έκφρασης.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 12:13:55

  Καλημερα ΜΟ και καλο μηνα αδερφε.

  Τα σχολια μου στον Εφαρμοστικο πχ... δεν εχουν αξια για τον οποιονδηποτε μεσα στο Κοινοβουλιο?

  Αλλο οι πραξεις και αλλο τα αρθρα, η συσταση και ο σκοπος του ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Ε.
  Δλδ της Ελλαδας Α.Ε. της πρωτης Χωρας Ομολογο στον κοσμο !!

  ΝΑΙ ειναι Νομοσχεδιο Υπερ Χοντρικη, οπως το εχω ονομασει... αλλα επι της ουσιας δεν μπηκε ΚΑΝΕΙΣ !.. η ταμπακιερα ειναι ερμητικα κλειστη !

  Η ολη κουβεντα ειναι για πολιτικους και οχι για ανεξαρτητους κριτες/επικριτες/σχολιαστες. Οι δευτεροι δεν ειναι Θεσμικοι Παραγοντες ( εμεις )...
  μελετουμε και σχολιαζουμε το μακρυ και το κοντο μας.

  Αλλα υπαρχει και η Αντικειμενικη Αληθεια. Αυτη τη ριμαδα την εχουν κανει λαστιχο χειροτερο του εξαφανισμενου φιλου του Τιραμολα.

  ΠΠ

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 12:33:34

   ΠΠ, ένα πολιτικό σχόλιο μπορείς να γράψεις; Πέρα απο συναισθηματισμούς;

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 12:16:14

  και σημερα μαμω την τυχη μου ασχολουνται ΟΛΟΙ με τα ποια αρθα ψηφισαν και πια οχι !! χαχαχαα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ??
  ή οτι ο Ελληνικος Λαος για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ??

  μη φωναζουμε στο Λοβερμαν λοιπον....

  ΠΠ

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 12:23:31

   ΠΠ έχω την εντύπωση ότι οι επικονωνιακές αυτές τακτικές,χρησιμοποιούνται πρός μέτρηση αντιδράσεων μόνον και τίποτα άλλο..Ουσία Μηδέν!!!

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 12:37:37

   Η ουσία είναι ό,τι λέει ο Μπόμπολας και ο Λαμπράκης και ό,τι ψαρεύουν μερικοί στο διαδίκτυο νομίζοντας ότι ανακάλυψαν τον Πάπα;

  • Πανος avatar
   Πανος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 12:37:42

   Μήπως να εξηγούσες (ξανά) ποιά είναι η ουσία? Απλά και ωραία. Κάποιοι ίσως να μήν έχουν καταλάβει.

   • factorx avatar
    factorx @ Πανος 01/07/2011 13:04:03

    Διάβασε το άρθρο

    • Πανος avatar
     Πανος @ factorx 01/07/2011 13:14:26

     Φάκτορα αναφερόμουν στην ουσία στην οποία αναφέρεται ο ΠΠ. Το άρθρο το διάβασα και δεν αναφερόμουν σε αυτό.

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 01/07/2011 12:20:31

  Σωστό το κείμενο.ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ.Το ότι ο Σαμαράς θα δεχτεί κατηγορίες και λάσπες,αυτό είναι σίγουρο.ΟΜΩΣ,είναι ΚΑΘΗΚΟΝ των βουλευτών-στελεχών της παράταξης να εκλαϊκεύσουν ΟΛΑ τα παραπάνω....Υπάρχει προπαγάνδα από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ διαστρεβλώνουν όσα λέει ο Σαμαράς.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ας βγουν από την ΑΔΡΑΝΕΙΑ τους και να εξηγήσουν τα πάντα,ΑΠΛΑ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ,στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας....

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Komis Montechristo 01/07/2011 13:19:53

   Σαμαράς και ΝΔ ψήφισαν όχι στο Μνημόνιο Ι, όχι στο Μεσοπρόθεσμο, όχι επί της αρχής στον Εφαρμοστικό.

   Η ταμπακιέρα και η φασαρία, όπως αποδείχθηκε από τον παγκόσμιο τύπο, είναι το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, ο Εφαρμοστικός είναι αυτό που λέει η λέξη εφαρμοστικός του Μεσοπρ (δηλαδή χωρίς αυτό δεν υφίσταται) και τα ύποπτα άρθρα καταψηφίστηκαν.
   Αυτά να ξέρουμε και να μην κολλάμε στην προπαγάνδα τους.

   Επίσης,αν δεν αλλάξει η πολιτική έχει ήδη πει όχι στο Μνημόνιο ΙΙ.

   Πιο ΌΧΙ δεν έχει, αυτή είναι η πραγματικότητα και πονάει και γιαυτό βάλλεται λυσσαλέα εντός και εκτός.

   Και συγχαρητήρια αξίζουν στο Μικρό Οδυσσέα που ξεκαθάρισε αυτήν την ομίχλη, που μπορεί να ήταν αναγκαία ισορροπία, αλλά πρέπει να επικοινωνηθεί στον κόσμο που θέλει να πιστέψει Σαμαρά. Θα ρίξουν όση λάσπη και όση τρέλα υπάρχει, για να μην τους πάρει όλους μαζί του.
   Το να επικοινωνηθούν σωστά και χωρίς διαστρεβλώσεις οι απόψεις της ΝΔ είναι mission impossible με όλα τα ΜΜΕ καταπώς είναι, το δέχομαι. Όμως αφού τους ξέρουν, ας ετοιμαστούν... Έχουμε πόλεμο.

   Κάθε μέρα αυτοί λένε ασύστολα ψεύδη, κουνώντας το δάχτυλο και φωνάζοντας "Λέτε ασύστολα ψεύδη"!!!
   ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ.

   Πώς το παλεύεις αυτό δεν ξέρω (χωρίς να ρίξεις και το επίπεδο, που είναι σημαντικό όχι γιατί δεν είναι σικ, αλλά για να μη χάσουμε ούτε έναν για το λόγο αυτό). Εδώ οι εμπειρότεροι να πουν καμιά γνώμη...

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ Komis Montechristo 01/07/2011 15:15:56

   Αυτή είναι η ουσία Κόμη.
   Οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να κατέβουν στο λαό και να του εξηγήσουν με απλό και μεστό λόγο τις θέσεις της παράταξης. Αλλά δε βλέπω κανένα πρόθυμο.Δυστυχώς.

 6. skeptiki avatar
  skeptiki 01/07/2011 12:44:02

  Δεν υπάρχει σοβαρή εξήγηση για τον οποιονδήποτε έστω και καλοπροαίρετο για το παιχνίδι "δεν ψηφίζω το νόμο" αλλά ψηφίζω τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νόμου που αρνήθηκα.
  Αρνούμαι το νόμο (όταν ξέρω ότι θα ψηφιστεί έτσι κι αλλιώς) και κάνω τα παζάρια μου για τον εφαρμοστικό. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Ούτως η άλλως πάλι τα άρθρα που θέλαν πέρασαν. Πλειοψηφία έχουν. Και χωρίς τη ΝΔ θα πέρναγαν.
  Και έχουμε ένα Πασόκ που περνάει τα μέτρα "κλαίγοντας" γιατί το στρίμωξαν το καημένο στη γωνία, και μιά ΝΔ που δεν μπορεί να μην υποστηρίξει τα μέτρα γιατί αυτή είναι η θέση της !!!!! Στην αντίληψη του κόσμου σημαίνει ότι η ΝΔ θα ξεπουλούσε περισσότερα!!

  Ακόμα και πολιτικός ελιγμός να είναι, και σωστός να είναι, επικοινωνιακά δεν σώζεται, οπότε καλύτερα να λέγονται λιγότερα για να σβήνει η συζήτηση. Γιατί εκτός από εδώ παντού αλλού μόνο αρνητικά σχόλια ακούγονται.

 7. ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
  ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 12:45:54

  Μου φαίνεται ότι λησμονείτε το βασικό επιχείρημα για την χθεσινή ψηφοφορία και την στάση της Ν.Δ. Δεν μπορείς να είσαι ο Σαμαράς του Όχι στην Τρόϊκα, στην Μέρκελ, στο Μνημόνιο κλπ και να υπερψηφίζεις το άρθρο 3. Διότι στο άρθρο αυτό θεσπίζεται η υποχρεωτική παρουσία δύο "παρατηρητών" της Τρόϊκας μέσα στο Δ.Σ. του Ταμείου. Δηλ κάθε απόφαση για το πώς, το γιατί, το τίμημα, το τί κλπ της Κρατικής Περιουσίας, θα πρέπει να έχει την άμεση έγκριση της Τρόϊκας. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει στ' αλήθεια ότι σε ενδεχομένη διαφωνία των δύο αυτών μελών, οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν διαφορετικά, διότι εγώ δεν το πιστεύω. Στην ουσία η Ν.Δ. εδέχθη την επιτήρηση της Τρόϊκας σε κάθε συμφωνία αξιοποιήσεως της Κρατικής περιουσίας. Μπορεί να έχει διάφορα επιχειρήματα στο γιατί το έκανε, αλλά δεν μπορεί και να δέχεται αυτό και να πουλά "αντιμνημόνιο" και "αντίσταση¨ κλπ διότι εν τέλει όλα για τα λεφτά γίνονται άρα αυτός ο όρος ήταν κρισιμότατος και όχι μία μικρή λεπτομέρεια.

  Άδωνις Α. Γεωργιάδης

  • factorx avatar
   factorx @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 12:50:19

   Καλωσήλθατε κ. Αδωνι. Δεν μου λέτε όμως μήπως ψηφίσατε το Μνημόνιο; Μιλάτε εσείς για "επιτήρηση" της Τρόϊκας όταν ο αρχηγός σας λειτουργεί ως εκπρόσωπος του ΓΑΠ και του ΔΝΤ;

   • ifer avatar
    ifer @ factorx 01/07/2011 12:57:49

    Είμαι ο τελευταίος που θα υπεράσπιζε τον κ.Γεωργιάδη, αλλά αυτή η απάντηση είναι του στυλ "κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους". Θα ήταν χρήσιμη (για μας τους υπόλοιπους) μια απάντηση επί της ουσίας.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ifer 01/07/2011 13:04:37

     Όχι, είναι πολύ ουσιαστική απάντηση, διότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Γεωργιάδης είναι η δημιουργία εντυπώσεων, εκμεταλλευόμενος μια εσφαλμένη "(κατ' εμέ) επιλογή της ΝΔ να δείχνει "υπευθυνότητα" απέναντι στους δημίους της χώρας. Η ουσία της απάντησης είναι ότι: Τολμάτε ρε και μιλάτε εσείς", που έχετε συμμαχήσει ανοιχτά με τους δημίους της χώρας; Δεν συγκρίνεται αυτό που έχετε κάνει εσείς με αυτό που κάνει η ΝΔ, όσο και αν πολύ θα θέλατε να είναι και η ΝΔ στο μνημονιακό μαντρί.

     Το μόνο δηλαδή που θέλει ο κ. Γεωργιάδης είναι, σαν άλλη αλεπού με κομμένη ουρά, να δείξει ότι τάχατες και η ΝΔ "περίπου τα ίδια κάνει". Πράγμα εντελώς αναληθές. ΔΕΝ κάνει τα ίδια η ΝΔ. Κάνει απλώς μια λάθος διαχείριση της (πάντως, υπαρκτής) ανάγκης της να αποδείξει εαυτήν ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

     • ifer avatar
      ifer @ Επώνυμος 01/07/2011 13:09:10

      Το καταλαβαίνω αυτά, απλώς θα ήθελα ΚΑΙ απάντηση επί της ουσίας

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ifer 01/07/2011 13:23:04

      Απάντηση επί της ουσίας δεν νομίζω να υπάρχει, είναι λάθος της ΝΔ ότι υπερψηφίζει τη συγκεκριμένη διάταξη, απλώς αυτό δικαιούμαστε να το λέμε ΜΟΝΟΝ εμείς, δεν δικαιούνται να το λένε οι απέναντι. Οι σύμμαχοι του εχθρού, που το μόνο που θέλουν είναι να διασπάσουν και να αποδυναμώσουν το δικό μας μέτωπο και την αφοσίωσή μας στον αρχηγό της ΝΔ.

      Διότι, για να απαντήσω και κάτι ακόμη στον Κεννάν, το ζήτημα να υπάρχει όχι η απόλυτη εμπιστοσύνη (που δεν είναι καλό να υπάρχει, αλλά η αναγκαία, από τη στιγμή που αναγνωρίζεις κάποιον ως αρχηγό, αφοσίωση. Και αυτή δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση.

     • Chris avatar
      Chris @ Επώνυμος 02/07/2011 05:04:37

      Εγώ που σας έχω γραμμένους και τους δυο δικαιούμαι να το λεω;

     • cobalt avatar
      cobalt @ Επώνυμος 02/07/2011 13:52:41

      Και μετά πως θα μπορούσε η ΝΔ να ασκήσει πολιτική;
      Όσοι της ζητούν να πεί οχι οχι οχι, της ζητούν ουσιαστικά να αυτίσει -να βάλει τα δάχτυλα στα αυτιά και να κάνει λαλαλα.
      Αν έκλεινε όλες τις πόρτες και αρνούνταν να κουβεντιάσει οτιδήποτε, το μόνο που θα κατάφερνε είναι να μείνει μόνη της στο δωμάτιο και να άφηνε μια παράνομη -πλέον- κυβέρνηση ν' αλωνίζει..
      Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περνούσε έτσι κι αλλιώς;

      Όπως είπε κι ο Φάκτορας παραπάνω, άλλο οι συναισθηματισμοί και άλλο η πολιτική.
      Κι εγω θα ήθελα ο Αντώνης να μπει μ'ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ στη βουλή και όποιος ψηφίζει να τον κυνηγάει, αλλά χρειάζεται πολιτική διάκριση αλλιώς τα μαζεύεις και φεύγεις ή γίνεσαι ανέκδοτο όπως ο εξαπτέρυγος που κυνηγάει την ουρά του σαν το μεθυσμένο κουτάβι.

      Η απλή ερώτηση για να φύγουν οι σκοτεινές απορίες είναι . Τι κερδίζει η ΝΔ με το να ψηφίσει αυτά τα άρθρα; Γιατί επικοινωνιακά μάλλον χάνει. Κερδίζει όμως -συν τοις άλλοις- τη συμμετοχή στην διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, δείχνει διάθεση συνεργασίας στην ΤΡΟΙΚΑ (αρνείται όταν αρνείται με λογικά επιχειρήματα αλλά αποδέχεται κιόλας) και δείχνει πως δεν είναι εκτός πραγματικότητος.
      Για το άρθρο 3, ίσως καλό θα ήταν να υπάρχουν 2 άσχετοι στο ΔΣ για να ρωτήσουν όταν πρέπει

      Τώρα, τις κορώνες του Γεωργιάδη...

   • Νικόλαος Μπεχράκης avatar
    Νικόλαος Μπεχράκης @ factorx 01/07/2011 16:47:15

    Σωστό.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 12:51:14

   κ. Γεωργιάδη κάνετε ένα μικρός λάθος. Αιτήσεις προσχώρησης στη ΝΔ υποβάλλονται στην Συγγρού, όχι στο Antinews

  • Πανος avatar
   Πανος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 12:59:55

   Νομίζω οτι το επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη είναι σωστό. Ασχετα απο την κριτική για τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη, ας απαντήσει κάποιος απο αυτούς που γνωρίζουν, για το θέμα που θέτει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 13:01:23

   Σας τσούζει πολύ που γίνατε ουρά του Παπανδρέου και σας κατατρύχει το σύνδρομο της αλεπούς με την κομμένη ουρά.

   Όσο και να φωνασκείτε όμως, το δικό σας έγκλημα να υπερψηφίσετε το Μνημόνιο δεν συμψηφίζεται με καμία περιττή επίδειξη "υπευθυνότητας" από την πλευρά της ΝΔ. Η υποστήριξη του Μνημονίου από εσάς και τον αρχηγό σας εντάσσεται σε πολύ ευρύτερο σχήμα υποστήριξης κάποιων συγκεκριμένων δυνάμεων.

   Με λίγια λόγια, είστε απέναντι από εμάς, πώς να το κάνουμε; Έχετε συμμαχήσει με τους εχθρούς της χώρας. Τόσο απλά. Και αυτό δεν αλλάζει.

   Τι κι αν εμείς έχουμε θέμα με το πώς αντιμετωπίζει τους εχθρούς αυτούς η από δω πλευρά; Εσείς είστε και θα είστε απέναντι. Μόνοι σας τοποθετηθήκατε. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί σας. Αν θέλετε εντυπωσιασμούς, έχετε τόσα κανάλια που σας δίνουν απεριόριστο βήμα. Εδώ θέλει επιχειρήματα. Έχετε;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 13:04:41

   Αυτό εννοείτε: "Στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου, 2 εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της ΕΥρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Ειτροπή "
   Πλήρης διαστρέβλωση κύριε Γεωργιάδη, λυπάμαι

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 13:33:30

   Κ. Γεωργιάδη,

   Μόνο η ΝΔ έχει σταθεί (ή αντισταθεί) απέναντι στην τρόικα.
   Με κόστος απέναντι σε όλο τον κόσμο.

   Άλλοτε λέτε ότι η τρόικα εμπαίζει τη ΝΔ και πως δεν αποδέχεται τις απόψεις της, τώρα υπανίσσεσθε πως ο Σαμαράς της κάνει 'πλάτες'. Ακυρώνετε μόνοι σας τα 2 επιχειρήματα ως αλληλοαναιρούμενα, επομένως δεν θα επιμείνω.

  • Πανος avatar
   Πανος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 14:10:25

   Κύριε Καρατζαφέρη μου! Και εσείς εδώ? Ανέλπιστο!

  • Φυγόκεντρος avatar
   Φυγόκεντρος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 15:09:30

   Κ. Γεωργιάδη κανείς δεν αρνείται την βοήθεια όταν αυτή βοηθάει πραγματικά.
   Ο Σαμαράς ποτέ δεν είπε όχι στην Ευρώπη και στη χείρα βοηθείας της.
   Λέει όμως, ένα διαρκές όχι στα μέτρα που καταστρέφουν αντί να βοηθούν και ένα διαρκές όχι στους όρους που μας υποδουλώνουν.

  • Heaven avatar
   Heaven @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01/07/2011 16:18:35

   Αυτό εννοείτε: “Στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου, 2 εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της ΕΥρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Ειτροπή ”
   Πλήρης διαστρέβλωση κύριε Γεωργιάδη, λυπάμαι!!!!!!!!!!!!! (αντιγραφη απο Μ.Ο.)

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Heaven 01/07/2011 19:06:12

    Ιδιαίτερα μετά την παραπληροφόρηση που ρίχνει συστηματικά στους Ευρωπαίους η αγαπητή σας φίλη Ντόρα, ευχής έργον είναι να υπάρχουν παρατηρητές! Γιατί δεν τους θέλετε? Για να ολοκληρώνωνται οι λαμογιές χωρίς να τις παίρνει κανένας είδηση, κύριε Γεωργιάδη?

 8. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 01/07/2011 12:48:08

  Μεταξύ των άλλων που ψήφισε υπέρ η ΝΔ ήταν η σύσταση του περοβόητου Ταμείου, όπου θα μεταβιβαστούν ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας. Από αυτή τη στιγμή και πέρα θα θεωρούντα ιδιωτικοποιημένα και θα απαγορεύεται να μεταβιβαστούν εκ νέου στο κράτος. Αυτό δεν θα ήθελα να το είχε ψηφίσει, δεν έπρεπε να το ψηφίσει. Δηλαδή, επειδή οι ΔΕΚΟ είναι πασοκοκρατούμενες ή λύση είναι να τις πουλήσουμε? Μαζί με το νερό του μπάνιου πετάμε και το παιδί? Σε περίοδο κρίσης κοψοχρονιά θα πουληθούν ΟΛΑ, ώστε να μπορέσουν να κερδοσκοπήσουν τα διεθνή και εγχώρια λαμόγια. Πώς θα εξασφαλίσει ο Σαμαράς ότι δεν θα συμβεί αυτό?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ευαγγελία 02/07/2011 10:33:20

   σωπα καημενη... τι λες τωρα !!!

   ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. η Χωρα Ομόλογο... αντε γεια................!

   ΠΠ

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/07/2011 12:56:03

  Η ΝΔ θέλει και τα παθαίνει. Είναι πολιτική επιλογή της η αποστολή του μηνύματος "δεν είμαστε λαϊκιστές". Από τη στιγμή που θέλει να στείλει αυτό το μήνυμα, ας μην μεμφόμαστε όσους γκρινιάζουν επειδή το αντιμνημονιακό μήνυμα δεν είναι αρκετά καθαρό.

  Η ουσία είναι ότι η εκποίηση της χώρας είναι οργανωμένο έγκλημα. Αν ένας εγκληματίας λέει "θέλω να αρπάξω αυτά κι αυτά, θα στήσω έναν μηχανισμό για να τα πουλήσει και να μπορέσουν να βάλουν τα συνεταιράκια μου χέρι στο ψαχνό" και έρχεται τώρα κάποιος και λέει "δεν συμφωνώ με το να αρπάξεις, αλλά θα συμφωνήσω με το να φτιάξεις μηχανισμός που θα πουλήσει αυτά που θέλουν να αρπάξουν τα συνεταιράκια σου", τότε τι μήνυμα περνάς για τη σχέση σου με τον άρπαγα;

  Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η ΝΔ αρνείται να καταγγέλει ανοιχτά οργανωμένο έγκλημα, οργανωμένη αρπαχτή σε βάρος της χώρας. Όσο και να υπονοεί συχνά-πυκνά ο Πρόεδρος ότι κάτι άλλο συμβαίνει, το κεντρικό μήνυμα είναι ότι έχουμε, απλώς, λάθος πολιτική. Δεν έχουμε "απλώς" λάθος πολιτική που γίνεται "κατά λάθος" τέτοια. Έχουμε οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της χώρας.

  Όσο δεν το καταγγέλλει έτσι η ΝΔ, θα αισθάνεται ότι πρέπει να απολογείται για το αν είναι λαϊκισμός αυτά που κάνει ή όχι. Σε ποιους, σε αυτούς που φωνάζουν σαν το κλέφτη για να φοβηθεί ο νοικοκύρης;

  Πρόκειται για μια ακόμη πτυχή λοιπόν αυτής της ουσιωδώς λάθος πολιτικής.

  Με τέτοια πολιτική επιλογή, δεν μας φταίει ούτε ο Μπόμπολας ούτε κανένας. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

  • ifer avatar
   ifer @ Επώνυμος 01/07/2011 13:06:59

   Σύμφωνοι, αλλά από την άλλη η ΝΔ είχε ήδη μιλήσει υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, και αυτά κάποιος φορέας θα έπρεπε να τα υλοποιήσει. Αν τον αρνείτο τελείως, θα εμφανιζόταν ως ανακόλουθη, και επομένως η κατηγορία για λαϊκισμό θα είχε βάση.

   Σημασία έχουν ΟΙ ΟΡΟΙ με τους οποίους θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση. Το γεγονός ότι απεδέχθη την παρουσία "παρατηρητών" είναι ήδη αρνητικό. Επίσης η ΝΔ είχε πει ότι δεν πρέπει να πουλάμε δημόσια περιουσία σε περιόδους ύφεσης, άρα αν έχει συμφωνήσει και στους καταιγιστικούς ρυθμούς του μεσοπρόθεσμου, αυτό θα είναι ακόμα πιο αρνητικό. Θα ήθελα να διαβάσω μια εμπεριστατωμένη άποψη για τη συνολική θέση της ΝΔ σε αυτά και πώς προτίθεται να πολιτευτεί στο εξής.

   • Heaven avatar
    Heaven @ ifer 01/07/2011 16:19:22

    Αυτό εννοείτε: “Στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου, 2 εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της ΕΥρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Ειτροπή ”
    Πλήρης διαστρέβλωση κύριε Γεωργιάδη, λυπάμαι

   • φωνη avatar
    φωνη @ ifer 01/07/2011 16:37:05

    Χθες ο Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή ξανατόνισε πάντως ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει ξεπούλημα, το οποίο και δεν αποδέχονται.

    • ορτικι ορτικαδ avatar
     ορτικι ορτικαδ @ φωνη 01/07/2011 18:49:43

     ε ναι επειδη μερικοι θελουν να διαστρευλωνουν τις θεσεις του σαμαρα δεν σημαινει οτι εμεις θα χαψουμε την προπαγανδα αυτη.το λαος εχει λυσαξει που ο σαμαρας το απαξιει και αυτο εχει βαλθει να διαδιδει οχι ανακριβειες αλλα και πραγματα που δεν εχουν υποθει καν.η μικροπολιτικη του λαος δεν αγγιζει τον σαμαρα οσο και αν προσπαθουν να τους δωσει λιγη σημασια ο αντωνης.ο καρατζαφερης σιγονταρει την κυβερνηση γιατι εχει βλεψεις για καποια θεση ισως θελει να συγκυβερνησει με τον γιωργο.να μας λειπουν αυτες οι τακτικες

   • thanos avatar
    thanos @ ifer 01/07/2011 17:05:44

    Επώνυμε, είσαι φοβερός.
    Ακριβώς, αυτή είναι η ουσία.
    Όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου κ φαιάς ουσίας.

  • Kennan avatar
   Kennan @ Επώνυμος 01/07/2011 13:10:43

   1. Επώνυμε, στη αγωνία σου να διαφοροποιηθείς και να υπάρξεις σχολιαστικά υιοθετείς την προπαγάνδα των Φωτοπουλαίων και του πράσινου κράτους. Η ουσία - που δεν την λέει ο Φάκτορας - είναι αν εμπιστευόμαστε τον Σαμαρά. Αν θεωρούμε ότι μπορεί να συναινέσει στο ξεπούλημα. Μέχρι τώρα όμως έχει δείξει το αντίθετο !!!

   2. Δεν λέει κανείς να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Όμως οι πράσινες κρατικές εταιρείες που έκανε δώρο την ιδιωτικοποίησή τους στο Κεφάλαιο ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πουληθούν για να ξεμπερδεύουμε και να μην έχουμε τους Φωτοπουλαίους μπροστά μας

   3. Θυμάσαι που και στο θέμα των "Αγανακτισμένω" διαφωνούσες πάλι, αλλά στο τέλος παραδέχθηκες ότι το antinews  είχε δίκαιο;

   • ifer avatar
    ifer @ Kennan 01/07/2011 13:17:33

    Είναι πάντως λίγο ακριβό το τίμημα να πουλήσεις ολόκληρη ΔΕΗ για να ξεφορτωθείς τον Φωτόπουλο!

    • Πανος avatar
     Πανος @ ifer 01/07/2011 13:21:38

     Δίκιο έχεις αλλά "extremis malis extrema remedia"...

     • Ευαγγελία avatar
      Ευαγγελία @ Πανος 01/07/2011 13:32:06

      Όχι. Δηλαδή αν κάποιος ιδιοποιηθεί το σπίτι μου εγώ μετά θα του το παραχωρήσω, για να γλιτώσω απ αυτόν? Eίναι περιουσία του ελληνικού λαού η ΔΕΗ, είναι πλεονασματική και προσφέρει στο κράτος. Και πληρώνουμε το φθηνότερο ρεύμα σε όλην την Ευρώπη. Εγώ εδώ στη Γερμανία που ζω πληρώνω τα διπλάσια. Ο Τραιανού είχε προτείνει να συνδεθούν οι πλεονασματικές ΔΕΚΟ με τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι έτσι θα έχουν πάντα υπερεπαρκή ρευστότητα. Δεν ξέρω αν γίνεται, καλό μου ακούγεται. Αν πουληθεί η ΔΕΗ, θα πούμε το ρεύμα ρευματάκι... Γιατί πάλι μονοπώλιο θα είναι, άντε ολιγοπώλιο, μεταξύ τους αυτοί θα χρεώνουν ό,τι γουστάρουν. Επίσης σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με απειλές διάφορες γύρω τριγύρω, οι στρατηγικές ΔΕΚΟ πρέπει να ανήκουν στο κράτος και να λειτουργούν ρολόι. Να μην έχει το όποιο λαμόγιο ιδιώτης, ειδικά μη Έλληνας, τη δυνατότητα να σε αφήσει χωρίς ρεύμα, αν το επιθυμήσει ή δει ότι την συμφέρει. Ακούγεται ακραίο, αλλά σε περίπτωση πολέμου με ένα τέτοιο σαμποτάζ, τον χάνεις χαλαρά...

     • Πανος avatar
      Πανος @ Ευαγγελία 01/07/2011 13:52:40

      Δεν έχεις άδικο. Συμφωνώ με αυτά που λές. Αλλά πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένουμε να αλλάξουν νοοτροπίες και συμπεριφορές δεκαετιών? Με ποιούς? Είμαστε εμείς αρκετοί? Επαναλαμβάνω οτι έχεις δίκιο. Αλλα στην προκειμένη περίπτωση που περιγράφεις, αυτός που οικιοποιήθηκε το σπιτι μου, ζεί εκει μέσα περισσότερο απο όσο έζησα εγώ... Και μεγάλωσε την οικογένεια του εκει μέσα, τα εγγόνια του και τα δυσέγγονα.. Άρα δεν έχω μόνο τον Φωτόπουλο αντίπαλο. Έχω και όλο του το σοϊ. Καταλαβαίνεις την αναλογία ελπίζω. Για αυτό μιλάω για έκτακτα μέτρα..

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Ευαγγελία 01/07/2011 19:14:49

      Ευαγγελία, έμεινες χωρίς τηλέφωνο όταν ιδιωτικοποιήθηκε
      ο ΟΤΕ, ή μήπως πληρώνεις ακριβώτερα τις υπηρεσίες του από
      εκείνες του ανταγωνισμού?
      Πώς να το κάνουμε, το κράτος ποτέ δεν ήταν, ούτε και θα γίνει,
      σοβαρός επιχειρηματίας. Μόνο φωλιά για λαμογιές σε βάρος
      όλων μας είναι. Ας μην θεοποιούμε τους θεομπαίχτες!

     • Ευαγγελία avatar
      Ευαγγελία @ δρόμος 02/07/2011 03:17:05

      Να μην εξιδανικεύουμε, αλλά και να μην δαιμονοποιούμε κανέναν. Οι ιδιώτες δεν είναι άγιοι κι αυτοί. Όλο το τραπεζικό καρτέλ άλλωστε στον ιδιωτικό τομέα ανήκει. Η σαπίλα μπορεί να αναπτυχθεί παντού, αν το ευνοήσουν οι συνθήκες. Και στο κράτος και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μιλάω υπέρ μιας οικονομίας κομμουνιστικού τύπου. Το βιβλιοπωλείο, το περίπτερο, το σινεμά, ναι, είναι ιδιωτικός τομέας. Αλλά στρατηγικοί τομείς, όπως η ενέργεια, η παιδεία κτλ. πρέπει να ελέγχονται από το κράτος, το οποίο έχει την υποχρέωση απέναντι στο φορολογούμενο πολίτη να τους τρέχει καλά. Να θυμίσω ότι ένα κράτος που λειτουργεί σωστά λειτουργεί αποτρεπτικά και στη διαφθορά του ιδιωτικού τομέα.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 02/07/2011 11:54:00

      Οι ιδιώτες δεν είναι άγιοι, αλλά δεν αναγκάζουν κανένα
      μας να τους πληρώνει για να λειτουργούν. Κάποτε πρέπει να ανασάνουμε, και να αναπτυχθούμε πραγματικά. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ όσο
      ταϊζουμε ανίκανους, που η αγορά θα είχε φτύσει από καιρού.

    • Ευαγγελία avatar
     Ευαγγελία @ ifer 01/07/2011 13:24:10

     +10000000

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Kennan 01/07/2011 13:20:05

    Μα δεν διαφωνούσα στο θέμα των αγανακτισμένων. Και είχα κατεβεί και σε συγκεντρώσεις. Απλώς εκεί ήμουν επιφυλακτικός.

    Ως προς το θέμα της εμπιστοσύνης: Δεν είναι μόνον αυτό. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε καθαρά για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και για διατήρηση μόνον του δικτύου σε κρατικό έλεγχο. Δηλαδή να ελέγξουν την παραγωγή και τα κοιτάσματα λιγνίτη και τα (χρυσοφόρα) υδροηλεκτρικά ιδιώτες; ΟΧΙ, ΟΧΙ ΟΧΙ! Δεν είναι θέμα ούτε εμπιστοσύνης, ούτε σχολιαστικής διαφοροποίησης αυτό. Είναι καθαρά θέμα ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ επί της ουσίας.

    Μην τρελαθούμε κιόλας ότι έκανε ο Ανδρέας κρατική τη ΔΕΗ! Κρατική ήταν από τότε που ιδρύθηκε. Και πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος. Αν έχουμε πρόβλημα τους Φωτόπουλους (έχουμε), λύσεις υπάρχουν. Καταρχάς να καταργηθεί η δυνατότητα που έχουν εκ του νόμου να μην δουλεύουν! Να πάνε να χτυπήσουν οκτάωρο και υπερωρίες, όπως όλοι. Και συνδικαλισμός στον ελεύθερο χρόνο τους! Άμα θέλουν μετά.

    Όσο για το αν εμπιστεύομαι, το έχω ξαναπεί: Φυσικά κι εμπιστεύομαι. Προτιμώς όμως να ελέγχω. Доверяй, но проверяй, έλεγε ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ και το εφαρμόζω παντού και πάντα. Τα μηνύηματα "υπευθυνότητας" που θέλει να δείξει ο Πρόεδρος στους απέναντι δεν τα γουστάρω καθόλου και θέλω να είμαι μπάστακας από δίπλα να τον ελέγχω με την ιδιότητα του απλού μέλους της ΝΔ, που του έχω αναθέσει την εκπροσώπησή μου, σε ποιο βαθμό και τι είδους μηνύματα τους στέλνει.

    Αν δεν σου αρέσει το να ελέγχω τον Πρόεδρο για αυτά που δεν μου αρέσουν, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Οπαδός δεν υπήρξα ποτέ.

    Ούτε όμως και προβοκάτορας. Διότι, να σου θυμίσω ότι κι εσύ έπεσες έξω όταν αναγκάστηκε μετά το antinews να παραδεχτεί ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με το να κάνει συγκυβέρνηση με τον Παπανδρέου ο Πρόεδρός μας.

    • factorx avatar
     factorx @ Επώνυμος 01/07/2011 13:32:11

     Που "παραδέχθηκε" το antinews ότι υπήρχε πρόβλημα με την πρόταση Σαμαρα;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ factorx 01/07/2011 14:21:39

      Πρόβλημα με τη συγκυβέρνηση είπα, όχι με την πρόταση Σαμαρά. Εννοούσα την ακόλουθη παράγραφο, η οποία όμως τώρα βλέπω ότι έχει υπογραφή κααι δεν το θυμόμουν. Οπότε ανακαλώ για το ότι παραδέχθηκε το antinews.

      "Αφού δεν κατάφερε να κάψει τον πολιτικό του αντίπαλο Αντώνη Σαμαρά και να τον πείσει να συγκυβερνήσουν , αποφάσισε να κάψει τον εσωκομματικό του αντίπαλο Βαγγέλη Βενιζέλο προσφέροντας του το υπουργείο Οικονομικών (που κάποιοι πονηροί ήθελαν να δώσουν στον Αντώνη Σαμαρά με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ! ) και να του το χρυσώσει με μια αντιπροεδρία."

      http://www.antinews.gr/2011/06/17/107162/

    • ενας παλιος γνωριμος avatar
     ενας παλιος γνωριμος @ Επώνυμος 01/07/2011 13:47:20

     ..."Αν δεν σου αρέσει το να ελέγχω τον Πρόεδρο για αυτά που δεν μου αρέσουν, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Οπαδός δεν υπήρξα ποτέ.
     Ούτε όμως και προβοκάτορας."....

     Ακριβώς!!! Νεα Δημοκρατία και Σαμαράς είναι έννοιες ταυτόσημες πλέον..κατ΄επιλογή του Σαμαρά....Και εκλογή δικιά μας

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Επώνυμος 01/07/2011 13:39:35

   Όταν σου ανοίγουνε το κεφάλι και σου κλείνουνε το σπίτι ,τουλάχιστον, δεν κάθεσαι να ασχοληθείς με τα παραπάνω. Ο λαός είναι οργισμένος και η οργή θολώνει την λογική. Όταν η κυβέρνηση “μπατσοκ” δείχνει την "δημοκρατικότητα" της με τέτοιους τρόπους είναι λογικό να καταδικάζεις οποιαδήποτε συναίνεση, ακόμα και για την αγορά μολυβιών, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τα ψέματα, η καταστολή, οι απανωτές κολοτούμπες και η προπαγάνδα του πασοκ και εξαπτέρυγων κάνει πέτρα την καρδιά και μια σκληρή καρδιά δύσκολα διακρίνει . Αυτή είναι η Αλήθεια.
   ΥΓ
   Κύριε Γεωργιάδη δεν σας φτάνουν οι αμέτρητες εμφανίσεις σας στα παρωχημένα ΜΜΕ και τώρα πρέπει να μας χαλάτε και να μας μαυρίζετε την ψυχή και εδώ? Μάλλον δημοσκοπικά έχετε κακά μαντάτα. Από εδώ ψήφο δεν θα πάρετε όπως και να έχουν τα πράγματα! Μα τον Θεό, μου φαίνεται πως ακούω ακόμα και την πρίμα φωνή σας μέσω δικτύου. ΕΛΕΟΣ

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ Επώνυμος 01/07/2011 23:38:07

   Ακριβώς έτσι Επώνυμε!!

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Επώνυμος 02/07/2011 09:21:59

   Απόλυτα σωστό και προσυπογράφεται!

 10. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 01/07/2011 12:59:46

  Μπορείτε να μας πείτε που το βλέπετε αυτό;
  Εκτός αν διαβάζουμε άλλο νόμο...
  "ΤΟ ΔΣ του Ταμείου είναι πενταμελές και ορίζεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης του μετόχου...Πριν τον ορισμό η Επιτροπή του 49 Α του κανονισμού της Βουλής διατυπώνει με πλειοψηφία των 2/3 των μελών της γνώμη για την καταλληλότητα των προτεινόμενων προς διορισμό, του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου ύστερα από γνωμοδότηση του ΥΠΟΙΚ στον Πρόεδρο της Επιτροπής (της Βουλής)"

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μικρός Οδυσσέας 01/07/2011 13:06:11

   Χα!

 11. geosid avatar
  geosid 01/07/2011 13:07:17

  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ?ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ geosid 01/07/2011 13:37:27

   Μερικά άρθρα? Ψήφισε καίρια άρθρα. Αυτό είναι το πρόβλημα και το επισημαίνουν πολλοί σχολιαστές παραπάνω.

 12. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 01/07/2011 13:14:32

  Φέρατε την τρόικα στη χώρα με την ψήφο σας και τώρα σας ενοχλεί η ύπαρξη παρατηρητών χωρίς δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ του Ταμείου. Έχει εκχωρηθεί όλη η οικονομική πολιτική στην Τρόικα και μας ενοχλεί αυτό?
  Όχι άλλο κάρβουνο...(λυπάμαι ειλικρινώς)

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Μικρός Οδυσσέας 01/07/2011 13:39:13

   Αφού ο Σαμαράς είναι κατά της επιτήρησης γιατί συναινεί στη σύσταση αυτού του Ταμείου, που μόνο αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου δεν θα κάνει... Δεν μπορώ να βρω λογική σε αυτό.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Ευαγγελία 01/07/2011 14:03:50

    Όταν μιλούσε ο Σαμαράς για αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, και μάλιστα για 50 δις,τον ειρωνεύονταν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Τώρα που ήρθαν στις θέσεις του, αυτός θα καταψήφιζε τη σύσταση του Ταμείου για την αξιοποίηση της περιουσάις;
    Αυτό θα είχε λογική?

    • Ευαγγελία avatar
     Ευαγγελία @ Μικρός Οδυσσέας 02/07/2011 03:10:26

     Μα αυτό θα είναι ταμείο ξεπουλήματος επιβλεπόμενο από τους τοκογλύφους. Απορρίπτεται ευθύς εξαρχής!

 13. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 01/07/2011 13:17:49

  Αφού διαβάζει ο Άδωνις έχω να του στείλω ένα μήνα.
  Το δικαιούμαι γιατί τον ψηφίσαμε οικογενειακώς.

  Πόσο αφελείς πιστεύεις ότι είμαστε ώστε να ξαναψηφίσουμε εσένα και το κόμμα σου τον Σεπτέμβρη;
  Πόσο θεωρείς ότι μας πείθεις ότι το ΛΑΟΣ είναι πατριωτικό κόμμα;
  Πόσο τιμητικό για εσένα είναι να θεωρείσαι πλέον τόσο πατριώτης όσο ο Τζέφρυ Παπανδρέου και η Ντόρα Μητσοτάκη-Κούβελου;
  Πόσο περήφανος είσαι για τις κολοτούμπες του αρχηγού σου που κατάντησε επαίτης του ΓΑΠ για ένα Υπουργείο;
  Πόσο περήφανος και πατριώτης θεωρείσαι όταν υπογράφεις την ξένη κατοχή στην Ελλάδα;

  Υγ. Θα μας πείς εμάς που σε ψηφίσαμε τις απέγιναν οι 1.500.000 υπογραφές που μάζεψε η αρχηγάρα για το αντισυνταγματικό λαθρονομοσχέδιο του Ραγκούση;

  Υγ 2. Την αφίσα με το γάντι και την μπουνιά στο πολιτικό κατεστημένο θα την τοιχοκολήσετε πάλι τον Σεπτέμβρη;Η τώρα που γίνατε μέρος του συστήματος με υπερτηλεοπτική προβολή θα ήταν θράσσος να το κάνετε;

  • Κυνηγός avatar
   Κυνηγός @ Γιώργος Π 01/07/2011 14:15:50

   Αλήθεια, περιμένεις απάντηση;;;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κυνηγός 01/07/2011 19:22:01

    μα, δεν χρειάζεται απάντηση: και μόνο που θα διαβαστούν είναι μπουνιά
    στο στομάχι!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γιώργος Π 02/07/2011 01:02:37

   Σιγά μην μας διαβάζει. Μπούγιο κάνει, για φασαρία και για να προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο και τη δική μας ενότητα εδώ, σπέρνοντας διχόνοια και αμφισβητήσεις, για πράγματα για τα οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει.

 14. drider avatar
  drider 01/07/2011 13:37:07

  Με τα 600 δις στο εξωτερικό τί θα γίνει βρε μάγκες; Πότε θα ελεγχθούν αυτά και θα φορολογηθούν; Σημειώνω ότι μέρος αυτών των κεφαλαίων θα "κινητοποιηθούν" για την αγορά, π.χ. μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.

  Σε κάθε αγορά/ιδιωτικοποίηση που θα γίνεται θα μπαίνουν με ένα καλό ποσοστό, τουλάχιστον 10% και οι δικοί μας κεφαλαιοκράτες. Και θα αγοράσουν τσάμπα με τις τρέχουσες τιμές...

 15. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 01/07/2011 13:37:51

  Εδώ υπάρχει ένας γόρδιος δεσμός.
  Ένας από τους βασικούς πυλώνες του πασοκικού καθεστώτος ήταν ο συνδικαλισμός μέσα στις κρατικές επιχειρήσεις. Οι πράσινοι συνδικαλιστές, αφού εξασφάλιζαν πλήθος προνομίων (π.χ επίδομα Φαξ στη ΔΕΗ!, επίδομα κεραίας στον ΗΛΠΑΠ! και άλλα τέτοια) γίνονταν βουλευτές. Ενίσχυαν δηλαδή τον άλλο πυλώνα του πασικικού καθεστώτος, την πρωθυπουργική μοναρχία που καθιερώθηκε το 1985 με τη συνταγματική αναθεώρηση των χρωματιστών ψηφοδελτίων. Συνεπώς, οι δημόσιες εταιρείες, απετέλεσαν δεξαμενή των προνομιούχων ψηφοφόρων του κινήματος καθώς και το απαραίτητο δυναμικό αξιωματούχων για τη νομιμοποίηση του συστήματος μέσω της εξασφάλισης βουλευτικής έδρας (άρα και ασυλίας) καθώς και υπουργικών χαρτοφυλακίων.
  Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν από χρήματα του ελληνικού λαού κυρίως μέσω των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Συνεπώς, ναι μεν μέσω μιας ενδεχόμενης αποκρατικοποίησης μπορεί να καταρρεύσει αυτός ο πυλώνας του πράσινου καθεστώτος αλλά από την άλλη υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά στο γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες είναι δικές μας κατ' ουσίαν και προσωπικά δε θα μου άρεσε να ξεπουληθούν μόνο και μόνο για να εξουδετερωθούν οι διάφοροι Φωτόπουλοι.
  Ένας άλλος παράγοντας που τον αγνοούμε είναι ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που ζουν από τις δημόσιες εταιρείες(υπεργολάβοι, προμηθευτές κλπ). Πολλές από αυτές αποτέλεσαν έμμεσο πυλώνα στήριξης του ΠΑΣΟΚ με διάφορους τρόπους (κομματικές χορηγίες, χρηματοδότηση βουλευτών κλπ).
  Σημασία, τέλος, νομίζω ότι έχει ποιός θα είναι ο αγοραστής (πέρα από τα ζητήματα τιμήματος, διαφάνειας κλπ). Τι μας εξασφαλίζει ότι και αυτός, ο ιδιώτης, δε θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στον καλό πράσινο πωλητή?

  (Ερωτήματα προς συζήτηση θέτω. Τον πρόεδρο τον εμπιστεύομαι. Μέχρι τώρα δε μας διέψευσε. Ποιος είπε ότι η πολιτική είναι εύκολη?)

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/07/2011 13:45:35

   Από το βαθύ πασοκικό κράτος δεν του αφαιρείς μόνο μερικούς πυλώνες, που κι αυτοί, όπως πολύ σωστά διαπιστώνεις, δεν είναι καν δικοί του, αλλά του ελληνικού λαού. Το βαθύ πασοκικό κράτος απλά το ξεριζώνεις. Όλο. Δε γίνεται αλλιώς. Βλέπε την πρόσφατη διακυβέρνηση Καραμανλή, που πίστεψε ότι μπορεί να κυβερνήσει με τον πράσινο κρατικό μηχανισμό δίπλα του. Δε μιλώ για απόλυση απλών υπαλλήλων, που ψήφισαν κάποτε ΠΑΣΟΚ. Αυτοί προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες, άρα δεν μας πολυενδιαφέρουν εδώ. Το κομματικό κράτος είναι άλλο πράγμα. Αφορά θέσεις κλειδιά σε καίριους τομείς. Εδώ επεμβαίνεις.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/07/2011 19:28:39

   Μήπως θα έπρεπε τα χρήματα του ελληνικού λαού, και δη των ασφαλιστικών
   ταμείων, να τύχουν πιό σωστής διαχείρισης, από το να διοχετεύωνται σε
   αδιαφανώς διοικούμενους οργανισμούς, προς όφελος ολίγων? Επιτέλους,
   αφήστε τις μπίζνες στον φυσικό τους χώρο, τον ιδιωτικό τομέα, και φορολογήστε τον, να αποδώσει στο κράτος πολλαπλάσια! Για ποιό λόγο πρέπει να χρηματοδοτούμε όλοι το κηφηναριό των ΔΕΚΟ?

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/07/2011 13:48:15

  Το άρθρο που κατήγγειλε ο Μ. Κεφαλογιάννης στη συζήτηση προ της ψηφοφορίας ότι ανοίγει το δρόμο στις απαλλοτριώσεις και κατασχέσεις και των ιδιωτικών περιουσιών (σπίτια, χωράφια) επί του συνόλου του 80% ελληνικής ιδιοκατοίκησης το ψήφισε η ΝΔ;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ αλλενάκι 01/07/2011 14:06:23

   Όχι βέβαια.
   Απορρίπτει όλο το Κεφάλαιο Β΄(Πολεοδομική ωρίμανση και επενδυτική ταυτότητα δημόσιων ακινήτων και λοιπές ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας).
   Αυτό που λες είναι στο άρθρο 11 για τη χωροθέτηση και τις γενικές χρήσεις γης

   • ενας παλιος γνωριμος avatar
    ενας παλιος γνωριμος @ Μικρός Οδυσσέας 01/07/2011 14:47:55

    ΜΟ, σεβομαι τις απόψεις σου και την επικοινωνιακή σου τεχνική.Προσπαθείς να προλάβεις(=διορθώσεις),πιθανή εκμετάλευση των θέσεων της ΝΔ.Σωστά πράττεις.
    Ομως πόσο δύσκολο είναι για αυτούς στήν Συγγρού και πέριξ τού Σαμαρά
    να πούνε-μέ βάση τό νομικό έκτρωμα του Μεσοπρόθεσμου-,ότι΄:
    -Κύριοι είπαμε ΝΑΙ στίς ιδιωτικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,ΑΛΛΑ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΤΩΡΑ>ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!!
    Υπάρχει κανείς πού θα τούς κατηγορούσε ή εμέμφετο;;
    Αυτό πού έγινε είναι απείρως ποιό επικίνδυνο,πού δεν υπερασπίζεται ούτε με διευκρινήσεις,ούτε με εξηγήσεις..Αφήνει διάπλατα ανοιχτή την πόρτα των αμφιβολιών και της λοιδωρίας..
    Νοήμονες είναι πλέον οι πλείστοι των Ελλήνων,αφού αυτοί φαίνεται να καταλαβαίνουν καλύτερα ότι ή Πολιτική Είναι ή Τέχνη του Εφικτού,πολύ περισσότερο από την οδό.. Συγγρού.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Μικρός Οδυσσέας 01/07/2011 14:55:35

    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση Μ.Ο.

    Έστω ότι κάποιος συμφωνεί με την υπερψήφιση ορισμένων άρθρων (για τη διευκόλυνση της συζήτησης και μόνο...)

    Η τακτική "ψηφίζω “Ναι” στο 40%, άρθρα: 1,3,5,6,7,8,19,20,21,22,23,24,25, 26, 32, 37, 38, 42, 45, 46,48, 49

    και “Όχι” στο 60% : 2,4,9,10,11,12, 13,14, 15, 16, 17, 18, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 34, 35,36,39,40,41,43,44,47"

    πιστεύεις διαφοροποιεί τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ;

    Και σε επικοινωνιακό επίπεδο αν το εξετάσω μόνο, πέφτει ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΜΑΥΡΗ όταν πρέπει κάποιος να διαβάσει ένα κείμενο γεμάτο άρθρα, διατάξεις, παραγράφους και νομολογία και να επιστρατεύσει όση ΚΑΛΗ θέληση του έχει απομείνει για να διακρίνει τα θετικά στοιχεία στη λογική της υπερψήφισης του 40% του εφαρμοστικού, μέσα σε ένα όργιο καθημερινής βίας έξω από τη βουλή.

    Είναι αντιληπτό για τους νοήμονες ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξέρει περισσότερα από εμάς και δεν μπορεί τα να πει δημοσίως και γι' αυτό επιμένει στη γραμμή της απόλυτης θεσμικότητας, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!

    Η αστική καταγωγή του κου Σαμαρά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα διοτι ο άνθρωπος δεν είναι λιγούρης με την εξουσία και τον πλούτο, αλλά μπορεί να αποτελέσει και ένα μεγάλο handicap.

    Εμείς το αιματοκύλισμα δεν θα το αποφύγουμε, αλλά ποιος θα νοιάζεται τότε αν η ΝΔ καταποντιστεί.

    Αυτά πολύ φιλικά για τη σελίδα, τον αγαπημένο μας Φάκτορα και όλους τους συνεργάτες.
    Δεν θέλω να πικραθείτε, ειλικρινά.

 17. TopGunZ avatar
  TopGunZ 01/07/2011 14:38:07

  Έκανα χθες ένα λάθος και παρασυρόμενος από πληροφορίες έγραψα για 4 μόνο άρθρα. Όταν τελικά ψηφίστηκαν πολλά περισσότερα πολλοί άρχισαν να φωνάζουν περί ξεπουλήματος, συναίνεσης κλπ. (μάλιστα βγήκαν και κανά δυο νέας κοπής παπαγαλάκια, φρέσκια φουρνιά). Σήμερα ο ΜΟ έγραψε ένα κατατοπιστικότατο άρθρο με το σύνολο των άρθρων που ψηφίστηκαν. Έκατσε κανείς να το μελετήσει, σε αντιπαραβολή μάλιστα με τον εφαρμοστικό? Πρέπει επιτέλους ο κόσμος να ξεχάσει τη νοοτροπία "καφενείο". Έχουμε Δημοκρατία και στη Δημοκρατία είναι καθήκον και υποχρέωση του καθενός να ξέρει. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και πρέπει να αποφασίσουμε: θέλουμε μια Καρατζαφερική δεξιά, να κωλοτουμπίζει ανάμεσα στα ναι και τα όχι βάσει πολιτικάντικου μαρκετινγκ? Ή θέλουμε έναν υπεύθυνο αρχηγό που ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική και στο θεατρινισμό? Θέλετε έναν Παπανδρέου που ακύρωνε όποια κίνηση ήθελε να κάνει ο Καραμανλής και οδηγηθήκαμε στη γενιά των ούτε 500 ευρώ μόνο και μόνο για να αρπάξει την καρέκλα ή θέλετε έναν Σαμαρά που ψηφίζει ναι στην παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών, κι ας τα ακούει από όλους τους καλοθελητές? Αν σας ρωτάνε στα καφενεία και σκούζουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν οικονομικά, αυτό το δίλημμα να τους θέτετε!

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ TopGunZ 01/07/2011 14:53:15

   Εσύ τώρα δεν Λαικίζεις;;;; αλλά φαίνεται για σένα τα καφενεία είναι Β¨διαλογής
   Εύγε, για τό πολιτικο σου σχόλιο....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ TopGunZ 01/07/2011 15:02:10

   Και στην παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών ΠΑΛΙ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

   Tι να πρωτοδιαβάσουμε και τι να πρωτοκάνουμε TopGunZ και που να πρωτοπούμε και που να πρωτοπάμε;

   Για το θεσμό της Επιφάνειας, για τις καινοφανείς νομολογίες που εισάγουν λονδρέζικα γραφεία, για τα CDS, για την Κάρτα του Πολίτη - ξέρεις ότι ο Βενιζέλος προανήγγειλε την κατάργηση των μετρητών και ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, η πρόβλεψη υπάρχει στον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ!-, για την αντισυνταγματικότητα της Δανειακής, για την Ιθαγένεια, για το Νομοσχέδιο των Υποχρεωτικών Μεταμοσχεύσεων, για τον αφοπλισμό των Εθνοφυλάκων, τη βία στο Σύνταγμα, την ένδειά μας σε μέσα -μάσκες, ρούχα, προστασία-

   γιατί απόλα;

   και πότε θα δουλέψουμε όσοι έχουμε δουλειά και αν δέν έχουμε και έχουμε καιρό να γράφουμε και να μελετάμε πως θα φάμε;

   ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ 20 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 01/07/2011 15:06:28

    Ήξερες π.χ. ότι στο Νομοσχέδιο για την Υποχρεωτική Δωρεά Οργάνων συμπεριλαμβάνονται τα ΑΝΗΛΙΚΑ !!! στο θεό σας!!! που είναι σε ΙΔΡΥΜΑΤΑ αγνωστων γονέων?

    Δηλαδή, αν πάθει κάτι ένα παιδάκι αγνώστων γονέων μέσα σε κάποιο ίδρυμα ΔΕΝ θα υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ να τους σταματήσει να το αποσυνδέσουν σε περίπτωση που πέσει σε κώμα και θέλουν να του πάρουν οργανα!!!

    ΕΛΕΟΣ !!!

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ αλλενάκι 01/07/2011 16:51:31

     Αλλενάκι αυτό που λες είναι όλη η ουσία.
     Χασάπηδες και ήρωες μαλλιά κουβάρια...
     κι η νύχτα γκαστρωμένη .-

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ αλλενάκι 01/07/2011 15:42:37

    Αλλενάκι μα το Θεό με φοβίζεις.

    Χρειαζόμαστε στρατιώτες μεταφορικούς, ή πραγματικούς;
    Κι όχι τίποτα άλλο, δεν έχω βαρύ χέρι (γλώσσα ναι).
    Έχουμε φτάσει εκεί; Και μη χειρότερα.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ victoria (true) 01/07/2011 15:50:02

     Ναι, ο κατάπτυστος και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ αυτός νόμος που ψήφισε και η ΝΔ (ψηφίστηκε δια νυχτός, εν μέσω κάποιου άλλου ορυμαγδού) ορίζει ότι:

     Τα ανήλικα που έχουν γονείς ή κάποιον κηδεμόνα εποπτεύονται από αυτούς και αυτοί (οι γονείς ή ο κηδεμόνας, συγγενής π.χ.) έχει τον τελευταίο λόγο στο να συναινέσει στην αφαίρεση οργάνων.

     Τα ανήλικα αγνώστων γονέων και τα έρημα παιδάκια είναι στη ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ !!!

     ΤΕΛΟΣ...

     • Αστος avatar
      Αστος @ αλλενάκι 02/07/2011 00:39:59

      Για μισο ρε αλλενακι μου λες οτι αυτο το πραμα περασε τελικα?
      Τωρα δηλ. εγω πρεπει να πληρωνω δικηγορο να μου κανει χαρτι οτι σε περιπτωση αιφνιδιου θανατου θελω να κρατησω τα σωθικα μου?


      Ρε Φακτορα αυτο πως σου ξεφηγε?

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Αστος 02/07/2011 01:05:03

      Ναι Αστέ, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο αυτό, ωστόσο η ΝΔ καταψήφισε τη διάταξη για τα έρημα ανήλικα.

      Ασχέτως αυτου όμως, τώρα πρέπει να προσέχει κάποιος πολύ, ιδίως αν έχει παιδιά. Αυτά είναι ο στόχος διότι θέλουν υγιή όργανα.

      Η αρνητική δήλωση ΚΑΙ των 18χρονων και άνω είναι α π α ρ α ί τ η τ η.

 18. Κ avatar
  Κ 01/07/2011 14:46:54

  Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει από και πέρα ο Σαμαράς είναι να μιλάει και να απευθύνεται στην βουλή με τον βενιζέλο. Στις φανφάρες του Βενιζέλου να βάλει τον ΣταΙκούρα να απαντάει εντός και τον Μιταράκη εκτός.

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/07/2011 15:07:38

  Οι υπάνθρωποι αυτοί κύριε πρόεδρε αντιμετωπίζονται μονο με μπαζούκας.

  ΤΕΛΟΣ.

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/07/2011 15:13:17

  Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε επίσημα σε απάντηση βουλευτή με κάτι ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες ότι "δεν χρειάζονται οι Εθνοφύλακες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπλα γιατί είμαστε σε καιρό ΕΙΡΗΝΗΣ" λέει!!!

  Έτσι τους μάζεψε και τα όπλα και τους μετράει και κάθε σφαίρα που ρίχνουν στην εκπαίδευση (όποτε γίνεται αυτή... και αν γίνεται...).

  Βέβαια, από την άλλη, ο Ελληνικός Στρατός έχει μετατραπεί σε ορντινάντσα των λαθρομεταναστών και τους κατευθύνει από το χεράκι στην Αθήνα όπου λαθροαλλοδαποί μεταφραστές και ψυχολόγοι με μισθό 5.000 ευρώ περιμένουν να τους κανακέψουν πριν ξαμολυθούν στους δρόμους με τα ναρκωτικά τους.

  Το 2010 σύμφωνα με επίσημη δήλωση του υπουργού αιματοκυλισματος του πολίτη εισέβαλλαν στη χώρα από τα ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ 127.000 παράνομοι μετανάστες.

 21. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/07/2011 15:44:50

  Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟ..ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  ΑΛΛΕΝΑΚΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 22. michel platini avatar
  michel platini 01/07/2011 16:08:18

  ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΝΕΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΚΑΘΕΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑ.ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΗ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΞΕΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ .ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΜΟΥΝ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΑΦΟΥ Ο Κ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΝΕΑ ΝΟΜΙΖΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΣΥΓΧΥΣΗ.ΣΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Κ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ''ΨΑΡΕΨΕΙ'' ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η' ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΓΡΕΙ Η ΝΔ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΑΤΙΝΑΣ

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ michel platini 01/07/2011 17:01:44

   Πολύ προχωρημένες οι προτάσεις σου φίλε Platini αλλά στη ΝΔ ακόμα ζούνε (επικοινωνιακά) με το Telex (TELegraph EXchange).
   Καλά κάνεις όμως μπορεί και να "ακούει" κάποιος.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ michel platini 01/07/2011 19:35:21

   Αγαπητέ αν θέλεις και να σε "διαβάζει" κάποιος, παράκληση, γράφε με πεζά,
   είναι πολύ κουραστική (ως αποτρεπτική) η ανάγνωση των κεφαλαίων.

 23. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 01/07/2011 16:41:41

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον κύριο Σαμαρά να φέρει ΤΩΡΑ στην εξουσία την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Υπάρχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΙΣΟΣ από όλους μας γιατί έφυγε από την εξουσία ένας φιλόπατρις άντρας όπως ο κύριος Καραμανλής με 1000 ψέματα των ΠΑΣΟΚΩΝ , ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΖΟΜΕΝΩΝ φυσικά
  απο τα Μ.Μ.Ε. των 5 νταβατζήδων. Εάν δεν φύγουν άμεσα από την εξουσία οι εξ επαγγέλατος ψεύτες του ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.

 24. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 01/07/2011 16:51:12

  Η καταψηφιση των αρθρων 3 και 5 για τις αποκρατικοποιησεις απαντά (εν μέρει) στο πως (πρεπει να γίνουν).

  Υπάρχουν όμως δύο ακόμη κρίσιμα ερωτήματα.
  Το ποτε και το ποιος.

  Και εδώ δυστυχώς υπάρχει το πρόβλημα.

  Ελεγε το Ζαππειο ΙΙ για το timing:

  «Κανείς δεν επενδύει σε μια Οικονομία που έχει παραλύσει, σε μια κοινωνία που κοχλάζει, σε μια χώρα που τη χτυπούν καθημερινά οι κερδοσκόποι και προεξοφλούν τη χρεοκοπία της. Να λοιπόν, που ξαναγυρνάμε στην ανάγκη Επανεκκίνησης…
  Αν πετύχουμε την Επανεκκίνηση, τα 50 δισεκατομμύρια μπορούν να βρεθούν σχετικά σύντομα.
  Αν δεν υπάρξει Επανεκκίνηση, τότε η αξιοποίηση της περιουσίας είναι μάταιη υπόθεση. Μόνο για «ξεπούλημα» θα μπορεί να γίνεται λόγος. Σε ευτελείς τιμές. Και περιμένοντας να γονατίσουμε για να μας τα πάρουν κοψοχρονιά.»

  Δήλαδη προυπόθεση για την Αξιοποίηση έθετες και ορθά την Επανεκκινηση.
  Όμως ο εφαρμοστικός είναι εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου δηλαδή η Επιδείνωση. Γι αυτό άλλωστε δεν το ψήφισες.

  Οσον αφορά το ποιος θα το εφαρμόσει .

  Ειναι σαφές ότι ευλόγως πρέπει να δηλώνεις ότι την αξιοποίηση της δημόσιας περίουσίας δεν μπορεί να την κάνει ο ΓΑΠ και ο πράσινος θίασος ειδικά όταν έχεις θέσει άμεσο θέμα εκλογών.

  Εμπάσει περιπτώσει κατάλαβαίνω ως ένα βαθμό την ανάγκη τήρησης κάποιων ισορροπιών ενός αστικόυ κόμματος άλλα η άποψή μου είναι οτι ο Σαμάρας πρέπει να στραφεί περισσότερο στην κοινωνία για άναζήτηση συμμάχων.
  Αλλωστε κινηματικά εξελέγη.
  Αυτους τους άλλους που πάει να πείσει δεν θα τον ''πάνε'' ποτέέτσι και αλλιως .

  Ενα είναι σιγουρο , ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ με τον ΓΑΠ.
  Και σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει.
  Ομως αυτό δεν είναι το δύσκολο.
  Το δύσκολο είναι να περάσει στην συνείδηση του λαού σαν ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
  Δηλαδή πολίτικός που θα γραψει Ιστορία και οχι που θα αποτελέσει απλά μια παραμπομπή της...

  Υ.Γ. Πρασινοσκουφίτσα Αδωνι δεν μασάμε.
  Αντε γρηγορα χώσου πάλι στην τρύπα σου μνημονιακό πράσινο σκουλήκι της συνευθύνης .

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/07/2011 16:54:16

  To Tαμειο θα εχει διακομματικη συνθεση.Επομενως το τι θα εισαγεται εκει μεσα θα αποφασιζεται απο τα κομματα και το τι θα πωλειται και ποτε και σε ποια τιμη απο τους ανθρωπους που θα εχουν βαλει εκει τα κομματα.
  Τωρα εκεινο που κυκλοφορησε ειναι οτι οι αντιπροσωποι των ξενων δεν θα ειναι παρατηρητες χωρις δικαιωμα ψηφου αλλα στην ουσια θα εχουν ρολο μεγαλυτερο.Αυτο ομως δεν το λεει ο νομος.
  Και κατι αλλο για αυτους που φωναζουν : Οι αντιρρησεις της ΝΔ κατανοουνται αν και απορριπτονται απο το ΕΛΚ οσο μενουν στα φορολογικα.Καθε φιλελευθερο κομμα ειναι κατα της φορολογιας.Εαν η ΝΔ εγκαταλειψει τη θεση αρχης υπερ του ιδιωτικου τομεα στο θεμα των ιδιωτικοποιησεων σημαινει οτι εγινε πια αλλο κομμα οριστικα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ψυχραιμια 02/07/2011 02:16:16

   ψυχραιμια - οπως εχω ξαναγραψει - το ζητημα των ιδιοτικοποιησεων δεν ειναι ασπρο/μαυρο οπως το παρουσιαζεις.
   ειναι ενα πραγμα οι ιδιωτικοποιησεις σε βαθος διετιας (λ.χ.) και τελειως διαφορετικο οι ιδιοτικωποιησεις άμεσα με το πιστολι στον κροταφο. Συμπερασμα : ναι στις ιδιοτικοποιησεις κατα την φαση μειωσης του χρεους - οχι κατα τη διαρκεια μειωσης του ελλειματος - Και υπαρχουν ισχυρα τεχνικα/οικονομικης φυσης επιχειρηματα να στηριξουν την ορθοτητα της στρατηγικης για χωρες που βρισκονται σε distress υπο την προυποθεση (παντα) ο'τι οι πιστωτες επιδιωκουν την αποφυγη της χρεοκωπιας (μεγαλη κουβεντα) - υιοθετηση διαφορετικης στρατηγικης εδω απο πλευρας πιστωτων ειναι και ενδεικτικη των προθεσεων. Το ταιμινγκ των ιδιοτικοποιησεων πρεπει να ειναι απο τα κεντρικα σημεια μιας επαναδιαπραγματευσης (λεμε τωρα..) των ορων του μμημονιου απο τον Α.Σ.
   Οσο για την σταση του ΕΛΚ .. ειναι 100% ασχετη με ιδεολογια ..ειναι καθαρα θεμα 'παζαρεματος' μεταξυ πιστωτη / δανειοληπτη .. τι περιμενες δηλ το ΕΛΚ να πει μπραβο στον Α.Σ. επειδη επιχειρει να προασπισει το συμφερον της χωρας του μεσω εξασφαλισης ευνοικοτερων όρων ?

 26. YIANNIS KAR avatar
  YIANNIS KAR 01/07/2011 17:27:57

  Τι έγινε βρε παιδιά; Χαμός από σχόλια σ' αυτό το κείμενο!!

  ΕΧΟΥΜΕ & ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

  Η ΝΔ έχει χρέος λοιπόν να περάσει σε αντοπολίτευση σε όλα. Δεν μπορεί να δίνει δεκανίκι σε μια χρεοκοπημένη καταρέουσα κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς, όλα παίζονται σε επικοινωνιακό επίπεδο. τότε λοιπόν ας έχει μαζί της του πολίτες που πιστεύουν αυτό, και όχι τις ισοροπίες και τους ισορροπιστές.
  Επίσης, ας ξεφύγει από το Οικονομικό πακέτο, που πολλές φορές μοιάζει με λογιστή-Μπακάλη... Δικαιώθηκε σε αυτόν τον τομέα. Ας δώσει περισσότερο όραμα & ελπίδα στον κόσμο. Ας μιλήσει για τη νέα μεταπολίτευση που πιστεύει-σχεδιάζει (μεταρυθμίσεις, νέες δομές, κ.λπ.). ας σταθεί στα θέματα της επανάκτησης της Εθνικής αξιοπρέπειας. Να βάλει και ιδεοπολιτικά στοιχεία στο λόγο της... να βγει στο εξωτερικό και να αναλάβεο πρωτοβουλία συννένωσης, ομαδικής δράσης όλων αυτών που βγαίνουν τελευταία και υποστηρίζουν την Ελλάδα και έναν άλλο τρόπο εξόδου από το ΑΔΙΕΞΟΔΟ....
  Δείχνει να διστάζει. Ας βγει μπροστά και θα δει την αποδοχή του κόσμου να γίνεται χείμαρος... Τότε θα σταματήσουν και οι διαμορφωτές της κοινής (;) γνώμης να μιλούν για αδιέξοδο και κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές..............

 27. Tem avatar
  Tem 01/07/2011 17:44:00

  Σε επίθεση με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.
  Η ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ αναφερόμενη στην κυβέρνηση κάνει λόγο για "δικτατορικό καθεστώς" ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ως "συνοδοιπόρο του ΠΑΣΟΚ" και μιλά για "θεωρητικά σαϊνια που πιέζουν τον κ. Σαμαρά, σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση".

 28. pikras57 avatar
  pikras57 01/07/2011 18:06:59

  ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ!
  Προς τι η αναφορά αυτή???????
  Για να έχουν το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ??


  παραγρ 4 άρθρο 9 Κεφ Α
  "Συμβάσεις που συνομολογήθηκαν , σύμφωνα με τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την γνωμοδότηση του ΣΕ θεωρούνται επωφελείς κις συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά την ευθύνη των μελών του ΔΣ."

 29. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 01/07/2011 18:35:29

  Ἔρχεσαι, πετᾶς δηλητήριο, καί ἐξαφανίζεσαι! Γύρισε λοιπόν καί ἀπάντησε μέ ἐπιχειρήματα κ. Γεωργιάδη!

  Ἐγώ μιά ἁπλή ψηφοφόρος ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: τό "κόμμα" σου ἔφερε μαζί μέ τόν Ἑλληνόφωνα ἀμερικάνο τό ΔΝΤ στήν Πατρίδα. Αὐτό ἔχει ἀφήσει ἀνεξίτηλα σημάδια στήν παράταξη σου!

  Ὁ κ. Πιᾶς σοῦ θυμίζει κάτι;;;;

 30. ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 01/07/2011 18:56:06

  Τέλος στο Κεφάλαιο ΣΤ συμφωνεί στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας


  Δεύτερον, οι “αποκρατικοποιήσεις” αφορούν και το ξήλωμα του πράσινου βαθέως κράτους που έκτισε συστηματικά η Οικογένεια Παπανδρέου από το 1981 και εντεύθεν με τα λεφτά τα δικά μας.  Δεν θέλω να επεκταθώ σε όλο το άρθρο ,αν τυχόν δημοσιευτεί το σχόλιο μου θα επικεντρώσω σε αυτά τα δυο .
  Λίγο πιο λιανά ; Τι σημαίνει διευθέτηση χρόνου εργασίας ;
  Δυστυχώς το επιτελείο της Ν.Δ η εσκεμμένα αγνοεί η έχει πραγματική άγνοια πως στην ουσία ξεπουλώντας τις ΔΕΚΟ δεν χτυπάς κανένα πράσινο συνδικαλιστή και το σύστημα πασοκ.
  Ήδη πολλοί από αυτούς τους συνδικαλιστές έχουν αποχωρήσει η αποχωρούν σε λίγο σε σύνταξη .
  Δεν έχετε παρά να καλέσετε έναν συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ η όποιου άλλου κόμματος θέλετε να σας εξηγήσει ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν πραγματικά σήμερα τα σωματεία στις ΔΕΚΟ και στο στενό Δ.Τ και με τι "συνεννοήσεις" εκλέγονταν τόσα χρόνια και πως οι πράσινοι συνδικαλιστές .
  Να τι θα καταφέρετε κύριοι της Ν.Δ και κόντρα στην θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού θα πάτε που αντιτίθεται στις αποκρατικοποιήσεις γιατί έχει μάθει τι εστί ιδιώτης και τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ θα χάσετε και όσοι προβληματισμένοι πασόκοι με μυαλό έχουν απομείνει θα τους διώξετε μακριά .
  Αυτά και ελπίζω να μην λογοκριθώ.  Επίσης μια παράκληση προς τους υπεύθυνους της σελίδας αν αγαπάτε τον Σαμαρά καλό θα ήταν τα λογοκριμένα σχόλια από εχθές να του τα στείλετε μην τυχόν και λάβει κάποια από αυτά υπόψη και μην μου αρχίσετε στείλτα μόνος σου ..δεν τα έχω !!!!
  Η παράκληση μου θα ήθελα να μην δημοσιευτεί το υπόλοιπο σχόλιο αν έχετε την ευγενή καλοσύνη ναι γιατί πιστεύω πως λέει αλήθειες .

 31. factorx avatar
  factorx 01/07/2011 21:18:07

  Πληροφορώ το ΑΛΛΕΝΑΚΙ ότι η ΝΔ καταψήφισε και κατάγγειλε την συγκεκριμένη διάταξη για υποχρεωτική δωρεά οργάνων. Δέχεται μόνον εθελοντική δωρεά οργάνων , όπως πρέπει δηλαδή.

  Με την ευκαιρία καλόν είναι στα συγκεκριμένα θέματα να μιλάμε για τα συγκεκριμένα θέματα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ factorx 01/07/2011 22:19:48

   Εννοείς τη διάταξη για τα ανήλικα παιδιά στα ιδρύματα; Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
   Καλό είναι όμως και που έγινε η διευκρινιση, διότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο το ψήφισε.

 32. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 22:53:54

  η ΟΥΣΙΑ ειναι ΜΙΑ... το μπακλαβα το εφαγαν !!

  ΠΠ

 33. ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
  ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 10:28:57

  Μήν χάνετε την ψυχραιμία σας ορισμένοι. Δεν μπορώ να είμαι συνεχώς συνδεδεμένος και να απαντώ. Επίσης μήν ρίχνετε το επίπεδο της συζητήσεως. Τώρα δήθεν δέχεστε ως απολύτως φυσιολογικό το να υπερψηφίζει η Ν.Δ. την υποχρεωτική παρουσία δύο "παρατηρητών" της Τρόικας στο Δ.Σ. του Ταμείου και κατηγορείτε εμένα ότι ψεύδομαι. Όμως όταν είχε ακουστεί ότι θα έμπαιναν παρατηρητές στα Υπουργεία, βγήκατε στα κάγκελα. Για να συνεννούμαστε, η θέσπιση της υποχρεωτικής παρουσίας των "παρατηρητών" είναι στην πράξη η εφαρμογή της απαιτήσεως των δανειστών μας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κρατικής μας περιουσίας. Ο τίτλος δεν έχει καμμία σημασία, είναι το περιτύλιγμα. Η ουσία είναι ότι θα λαμβάνουν γνώση της παραμικρής αποφάσεως και φυσικά το Δ.Σ. ξέροντας ότι είναι οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας, δεν θα αποφασίζει απολύτως τίποτε διάφορο της θελήσεώς τους. Όποιος δεν θέλει να το δει αυτό, απλώς θέλει να συντηρήσει τα παραμύθια περί του ηγέτου που λέει τα μεγάλα ΟΧΙ....
  Η Τρόϊκα ζήτησε μία πράξη νομιμοφροσύνης από την Ν.Δ. του κ. Σαμαρά και ο κ. Σαμαράς την έδωσε, για να τους κλείσει το μάτι και να τους δείξει ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από αυτά που λέει για τις ψήφους και μόνον. Η Ν.Δ. ψήφισε ΝΑΙ στην συνεχή επιτήρηση της Τρόϊκας στο Ταμείο, τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες.
  Το αντεπιχείρημα κάποιων, "τί μιλάς εσύ ρε Γεωργιάδη που υπερψήφισες το Μνημόνιο κλπ" είναι αστείο! Εγώ ποτέ δεν πούλησα Αντιμνημόνιο. Από την αρχή είπα καθαρά σε όλους, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Έχω αποφασίσει, όσο δυσάρεστος και να είμαι, να μήν κοροϊδέψω κανέναν. Εάν εσείς προτιμάτε να σας κοροϊδεύουν, δικό σας πρόβλημα. Εγώ πάντως δεν θα το κάνω. Καλά έκανε ο κ. Σαμαράς και υπερψήφισε, διότι εάν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός πρέπει να μπορεί και να μιλάει με τους εταίρους μας, αφού ούτε το Μνημόνιο 1 θα καταγγείλει, ούτε το Μνημόνιο 2 θα καταψηφίσει εάν έρθει με 180 ψήφους. Το πολύ πολύ να πει όχι στο Πασόκ, να προκηρυχθούν εκλογές, να τους φωνάξουν και τους δύο πάνω στις Βρυξέλλες όπως έγινε στην Πορτογαλία, να υπογράψουν και οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ότι θα τηρήσουν την συμφωνία όποιος από τους δύο και να εκλεγεί και να δοθεί η μάχη στο ποιός από τους δύο θα υλοποιήσει το νέο Μνημόνιο καλλίτερα. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά και δεν καταλαβαίνει γιατί η Ν.Δ χθες υπερψήφισε όλα τα κρίσιμα άρθρα, περί συστάσεως του Ταμείου κλπ είναι η ρομαντικός ή ανόητος ή πολιτικός απατεών. Εγώ τουλάχιστον σας λέω και σας γράφω την αλήθεια και αφού με βρίσετε ορισμένοι, κρατήστε το μήνυμα να το διαβάζετε σε λίγους μήνες που θα γίνουν όλα όσα σας γράφω εδώ με μαθηματική ακρίβεια....ελπίζω τότε να έχετε την γενναιότητα να παραδεχθείτε ότι σας τα έλεγα...
  Τέλος σε έναν που είπε ότι δήθεν αυτός και η οικογένειά του με ψήφισε κλπ Μήν είσαι ψεύτης αγαπητέ. Κάποιος που αποκαλεί τον Καρατζαφέρη κωλοτούμπα κλπ αποκλείεται να έχει ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ και άρα δεν έχει ψηφίσει και Γεωργιάδη. Κρατήστε ένα επίπεδο επιτέλους στην συζήτηση. Μισείς τον ΛΑ.Ο.Σ. δικαίωμά σου και εμένα, επίσης δικαίωμα σου. Μην υποκρίνεσαι όμως τον πρώην ψηφοφόρο μου, διότι είναι γελοίο και αποκαρδιωτικό να ανταλλάσσουν τέτοιους είδους επιχειρήματα δύο άνθρωποι που διαφωνούν. Εγώ κατέβηκα στις περιφερειακές εκλογές, αφού είχα ψηφίσει το Μνημόνιο, υπερασπίσθηκα την ψήφο μου παντού, δεν κρύφτηκα καθόλου και έλαβα 6,6%. Έχω ανανεώσει λοιπόν την δημοκρατική μου νομιμοποίηση, άσε λοιπόν τις κλάψες. Εδώ δεν έρχομαι για να πάρω ψήφους, δεν είμαι ηλίθιος να πιστεύω ότι θα ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα εμένα οι αναγνώστες του Antinews, έρχομαι διότι λέτε ότι δέχεστε και τον αντίλογο και μου αρέσει ο διάλογος και ο αντίλογος αυτό είναι όλο.
  Τώρα εάν κάποιος έχει όρεξη και επιχειρήματα να μιλήσει επί της ουσίας, για το γιατί η δήθεν -λέω εγώ- αντιμνημονική Ν.Δ. του κ. Σαμαρά ψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα του εφαρμοστικού του μεσοπροθέσμου νόμου, δηλ το μισό σχεδόν μεσοπρόθεσμο, ας μας τα πει, αλλά εάν το μόνο που θέλετε είναι να με υβρίσετε, τί να πω; κάντε το!
  Άδωνις Α. Γεωργιάδης

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 11:49:00

   Δηλαδή χωρίς τους παρατηρητές η Τρόικα δεν θα μάθαινε τι συμβαίνει στο Ταμείο;
   Εδώ μιλά για κάθε δαπάνη-κωδικό του Π/Υ και ζητά περικοπές.
   Ανά πάσα στιγμή γνωρίζει αναλυτικά στοιχεία και εσείς είδατε ότι ο Σαμαράς κλείνει το μάτι;
   Και είναι τόσο αφελής να το κάνει αυτό ψηφίζοντας διάταξη και όχι ερχόμενος σε μυστική συμφωνία;
   Το σκεπτικό σας έχει κενά λογικής κύριε Γεωργιάδη.
   Συμφωνούμε όμως στο ότι πρέπει να κρατήσουμε την κουβέντα σε ένα επίπεδο. Αλλά οι πολίτες είναι οργισμένοι κ. Γεωργιάδη. Και θέλουν να φύγει η τρόικα. Να ξανακερδίσει η χώρα την ανεξαρτησία τους και οι πολίτες την αξιοπρέπεια τους. Το Μνημόνιο Ι άνοιξε την κερκόπορτα και τώρα παρακολουθούμε την άλωση...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 12:08:41

   "Κάποιος που αποκαλεί τον Καρατζαφέρη κωλοτούμπα κλπ αποκλείεται να έχει ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ"

   Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά γιατί ντε και καλά είναι ψεύτης? Ίσα-ίσα, κυρίως αυτοί που απογοητεύονται από τις μετέπειτα συμπεριφορές είναι που αποδίδουν τον όρο σε όσους είχανε πιστέψει. Αυτούς χάνετε με την εντελώς ανισόρροπη στάση του αρχηγού σας, καλά θα κάνετε να το δείτε αυτό!

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 12:10:31

   To ποιός είναι υβριστής κύριε είναι γνωστό.
   Γνωστός υβριστής από ετών είναι ο ασόβαρος και λούμπεν αρχηγός σας.
   Κάθε φορά που εμφανίζεστε στον παρόντα ιστότοπο σας ρωτάω και δεν απαντάτε. Λογικό γιατί δεν τολμάτε να απαντήσετε, προτιμάτε το "στρίβειν" .
   Αλλά όποτε έρχεστε θα σας ρωτάω, για να φαίνεται η πολιτική γύμνια σας.
   Πάμε:
   1. Προ εβδομάδων, στην Λάρισα, ο αρχηγός σας τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Σας ρωτάω εσείε που έχετε υπεύθυνη κομματική θέση στο Λάος, είστε ως κόμμα υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο αρχηγός σας ή όχι;

   2. Σας ρωτάω: η νέα Ιρλανδική κυβέρνηση υπό τον Έντα Κέννι άλλαξε ή όχι τους όρους του Μνημονίου; Γνωρίζετε ποιοι όροι άλλαξαν, ποιές τροποποιήσεις επήλθαν; Μπορείτε να μας πείτε; Θα υποστηρίζατε ή όχι μια ανάλογη αλλαγή των όρων και για την Ελλάδα;

   3. Τον 5/2010 ψηφίσατε το Μνημόνιο με το επιχείρημα "θέλαμε τα λεφτά, γαιτί χωρίς αυτά θα χρεοκοπούσε η χώρα". Τώρα δεν ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο, ενώ υποτίθεται ήταν προυπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης. Δηλαδή αν δεν ψηφιζόταν, έλεγε το μνημονιακό στρατόπεδο, θα χρεοκοπούσαμε. Τάλε-κουάλε επιχείρημα με τον 5/2010. Η στάση σας όμως άλλαξε. Τί έγινε, δεν ισχύει για σας τώρα το επίχειρημα "θέλαμε τα λεφτά, για αποφυγή χρεοκοπίας". Ή ήταν σωστή η στάση σας τότε ή τώρα. Και τα δύο δεν γίνεται. ( Η πλήρης αλήθεια βέβαια είναι πως καιροσκοπική και λαικίστικη είναι η στάση σας τώρα, καιροσκοπική και λαικίστικη ήταν και τότε, που προσδοκούσατε υπουργεία σε κυβέρνηση ΓΑΠ...)

   3. Μιλάτε για ύβρεις. Στην Ελλάδα κύριε, είμαστε λίγοι και καλά γνωριζόμαστε. Ο αρχηγός σας είναι γνωστός ύπουλος υβριστής. Τους πάντες έχει καθυβρίσει και λασπώσει. Θυμίζω ενδεικτικά: τον Δ. Αβραμόπουλο-μετά τον Διόνυσο-αν τολμάτε δώστε το βίντεο με την εκπομπή του αρχηγού σας στο Τelecity την επόμενη της συνάντησης Καραμανλή- Αβραμόπουλου να δείτε τι αισχρά υπονοούμενα και λάσπες άφησε ο αρχηγός σας, τον Θανάση Τσούρα(με αφορμή την 17Ν), Σαμαρά, Σπηλιωτόπουλο κλπ. Πάντα με κουτοπόνηρα υπονοούμενα, όπως ταιριάζει σε λούμπεν στοιχεία.

   4. Υπάρχει ή όχι βίντεο στο οποίοι ο αρχηγός σας δηλώνει :" Με την 21η Απριλίου ήμουνα, με την 22ή δεν ήμουνα" υπονοώντας πως η Δικτατορία δεν έκανε καλά τη δουλειά της στην εξόντωση των προδικτατορικών πολιτικών;
   Υπάρχει ή όχι; Τολμάτε να απαντήστε ή θα κρυφτείτε πάλι;

   5. Υπάρχει ή όχι βίντεο όπου ο αρχηγός σας καλεί την Χρυσή Αυγή και την ΕΠΕΝ να ενταχθούν στη ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ που είχε δημιουργήσει όντας βουλευτής της ΝΔ. Υπάρχει ή όχι; Τολμάτε να απαντήσετε ή θα κρυφτείτε πάλι;

   6. Τολμάτε να μας δώσετε τα βίντεο των εκπομπών του Telecity από το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 1993 όπου ο αρχηγός σας υποστήριζε την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια ευθυγραμμιζόμενος με τη γραμμή Μητσοτάκη( ο οποίος και τον έβαλε στους συνδυασμούς της ΝΔ);

   7. Είναι ή όχι ο αρχηγός σας, που με χαρακτηριστική αποτυχία υποδύεται τον σοβαρό, ο εκδότης του βιβλίου " Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή" ,το 1989, με γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας; Επιτέλους για βιβλίο που έγραψε ο αρχηγός σας μιλάμε, τόσο πολύ ντρέπεστε για το παρελθόν του που δεν τολμάτε να ψελλίστε κάτι, αν επιδικιμάζετε ή όχι το κατακίτρινο αυτό παρελθόν;

   Καλό κρύψιμο...

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 12:25:51

   Η απόδειξη των στόχων σας είναι το επιχείρημα σας ότι ο Σαμαράς ψήφισε το μισό Μεσοπρόθεσμο.
   Το άρθρο 40 για την ισχύ του νόμου (μία φράση) με τα άρθρα μαμούθ (το 2, το 44) που περιλαμβάνουν δεκάδες διατάξεις, έχουν την ίδια βαρύτητα;
   Αφελής δεν είστε, επιμελής είστε, έχετε εικόνα του Νόμου.
   Μην προπαγανδίζετε τόσο άγαρμπα. Οι πολίτες και ιδίως οι αναγνώστες και σχολιαστές του σάιτ είναι και διαβασμένοι και υποψιασμένοι κύριε Γεωργιάδη.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ μικρός οδυσσέας 02/07/2011 14:04:00

    Δαίμων πληκτρολογίου: το 49 όχι το 40 αφορά την ισχύ του νόμου

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 13:01:08

   ναι χανουμε την ψυχραιμια μας οταν δεν εισαι συνδεδεμενος απο εσενα κρεμομαστε.λοιπον κανετε απιστευτη προπαγανδα στον σαμαρα.τι ειναι αυτα αν δεν ειστε ικανος να κατανοησετε αυτα που υποστηριζει μην λετε ψευδη πραγματα η τι φανταζεστε εσεις για αυτα που εχει σκοπο να πραξει ο σαμαρας.απο την αρχη οσα ελεγε επαληθευονται και δεν το παιζει αντιμνημονιακος για τα ματια του κοσμου.υποστηριζει τις θεσεις του με γενναιοτητα και ψηφιζει αρθρα τα οποια συμπεριλαμβανουν δικες του προτασεις.οσο για το βρισιμο που λετε εσεις το προκαλειτε με τις τακτικες που ακολουθειτε

  • Tasos avatar
   Tasos @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 02/07/2011 14:49:07

   Σωστος ο Αδωνης....

   Ποσο ανοητοι μπορει να γινομαστε αν πυστευουμε οτι η ΝΔ θα μπορεσει να κανει κατι αλλο απο αυτο που κανει το πασοκ.

   Κυριοι 2 δρομοι υπαρχουνε εδω που φτασαμε.

   1-ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
   2-ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΟ ΤΣΑΠΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

   Προσωπικα διαλεγω το 2

 34. Kennan avatar
  Kennan 02/07/2011 12:06:13

  Ο κ. Άδωνις έσωσε πάλι το Κράτος από τους Συμμορίτες χα χα χααααα

  http://www.youtube.com/watch?v=O8QY5SapJ3o&feature=channel_video_title

  • Φρουφρός avatar
   Φρουφρός @ Kennan 02/07/2011 12:19:08

   κάπου λέει... κατέβηκα με τον φρουρό μου....

   βέβαια χωρίς φρουρό δεν γίνεται, έτσι είναι ψήφισαν το μνημόνιο αυτός κι περιβόητος Βορίδης για να μην έχει να φάει ο κοσμάκης κι αυτοί να κόβουν βόλτες με τις μηχανές και τους φρουρούς που πληρώνει ο ελληνικός λαός.

   καταλάβατε τώρα περι τίνος πρόκειται ή να κάνω και κακάκια.

 35. kostas* avatar
  kostas* 02/07/2011 14:13:55

  @ 'Αδωνις Γεωργιάδης

  Σήμερα πιο πολύ απο ποτέ ακούμε το επιχείρημα απο ξένους κυριώς εταίρους μας και οχι μόνο ότι μια πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας θα σήμαινε ενα απίστευτο ντόμινο σε όλη την υφήλιο που μπροστά της η Lheman Brothers δεν θα ήταν τίποτα !Αρα φαντάζομαι ότι συμφωνείτε ότι η χώρα μας είχε πολλα περιθώρια διαπραγματεύσεων . Πέρυσι ο Γιώργος Παπανδρέου ύστερα απο 6 μήνες συνεχούς δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό(σε καιρούς που ζητάγαμε εμπιστοσύνη ωστε να αποφυγουμε την κριση δανεισμου) οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο . Γι ' αυτή του την αποφαση , που φαντάζομαι οτι όλη συμφωνούμε οτι πρόκειτε για μια ιστορικη σημασίας συμφωνία στην Ιστορια του έθνους μας , θεώρησε οτι δεν πρέπει να ενημερώσει κανέναν δεν συγκλήθηκε ΚΑΝΕΝΑ συμβούλιο πολιτικών αρχηγών (ενώ φέτος θυμηθηκανε ,αφου είμαστε ήδη στο Μνημόνιο την Συναίνεση) ούτε καν μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Μάλιστα γι αυτή την τοσο σκληρη αποφαση στηθηκε και σκηνικο Χολιγουντ στο Καστελόριζο ! Το κόμμα σας και εσείς ο ίδιος τρέξατε και με την ψήφος σας στηρίξατε τις ενέργεις Παπανδρέου(αν και είχε τη δύναμη να την περασει απο τη Βουλη οπως και φετος) με το επειχήρημα ότι αν δε το κάνατε θα είχαμε στάση πληρωμών . Αλήθεια φέτος πάλι δεν απειληθήκαμε ότι αν δε το ψηφίζαμε το μεσοπρόθεσμο θα είχαμε στάση πληρωμών μιας και δεν θα μας έδιναν την 5η δόση . Δεν μπορω με την λογική μου κ.Γεωργιάδη να καταλάβω λοιπόν πως πέρυσι σώζατε εσείς τη χώρα απο τη χρεωκοπία με το ΝΑΙ σας και πως φέτος με το ΟΧΙ σας ! Αν θελατε να μου εξηγησετε την πολιτικη συνεπεια αυτης της αποφασης.
  Στη διαρκεια της χρονιας είδαμε αρκετα παρασκηνια που συνεβησαν κυριως πριν τη συναψη της Δανειακης συμβασης με την Τροικα . Θα ήθελα επισης να σας ρωτήσω πέρυσι πιστεύατε ότι η συνταγη του Μνημονίου ήταν σωστή (και δεν την εκτελεσε σωστα η κυβερνηση ?) η αναγκαστήκατε να το ψηφίσετε μόνο ως προς αποφυγη της Χρεωκοπίας ?

  Αλλη μια ερωτηση που θα ήθελα να σας θεσω ,συμφωνειτε με την τοποθετηση στο ειδικο ταμειο του Αλεκου Παπαδοπουλου .Υπ.Οικονομικων τα χρονια της "Ισχυρης Ελλαδας" της "Ισχυρης Οικονομιας" ? τα χρόνια που έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ διαπλοκής στη χώρα ?

  τέλος αν έχετε λιγο χρόνο θα ήθελα να σας ρωτήσω για να έχουμε ολοι οι ψηφοφόροι μια αποψη για το κόμμα σας άν συμφωνειτε με την επικεφαλής του κομματος σας στην Ευρωβουλή για τους πιο σημαντικούς πολιτικούς(και επιχειρηματίες) που γνώρισε η χώρα - http://www.youtube.com/watch?v=codyau-Umsk

  Οπως επίσης αν όλοι στο κόμμα σας έχετε αναλογες γνώσεις στα θέματα τεχνολογιας και αν συμμεριζεστε τα προβληματα των νεων φοιτητων όπως ο προεδρος σας - http://www.youtube.com/watch?v=P-elOawuDh8


  Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων , καλη σας ημέρα

 36. dimis avatar
  dimis 02/07/2011 15:46:03

  ++

 37. ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
  ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 03/07/2011 10:27:11

  Πρώτον, εγώ έθιξα την ανακολουθία του κ. Σαμαρά, να πουλά αντιμνημόνιο και παράλληλα να υπερψηφίζει όλα τα κρίσιμα άρθρα του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο. Μόνον ένας αναγνώστης το έπιασε ακριβώς και μπράβο του. Τώρα έχουμε δύο επιλογές Α) Είμαστε σε συνεννόηση και συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές μας, άρα πληρώνουμε κανονικά τα δάνειά μου και έχουμε οπωσδήποτε κάποιου είδους Μνημόνιο. Τώρα το εάν θα επιτύχουμε το επιτόκιο μισή μονάδα κάτω, μισή μονάδα πάνω ή εάν θα μας δώσουν την άδεια να πάμε τον ΦΠΑ από 23%-19% είναι λεπτομέρειες. Πάντως θα έχουμε Μνημόνιο. Επιλογή Β) τους γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και πάμε όπου μας βγάλει ο Θεός.
  Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να πουλάς αντιμνημόνιο και να ακολουθείς το Α). Είναι πολιτική υποκρισία και αυτό επεσήμανα! Εμείς, ως ΛΑ.Ο.Σ. ουδέποτε πουλήσαμε αντιμνημόνιο, ο κ. Σαμαράς πούλησε και πουλάει...
  Όσον αφορά γιατί καταψηφίσαμε το Μεσοπρόθεσμο τώρα, τα ειπα όλα στην βουλή καθαρά. Διότι το ΠΑΣΟΚ δεν τήρησε την συμφωνία. Η συμφωνία ήταν 2/3 μείωση δαπανών, 1/3 φόροι και έφερε 1/2-1/2. Δεν τήρησε την συμφωνία, δεν ψηφίσαμε! Είναι τόσο απλό. Άλλωστε η υπερψήφιση είναι το ένα, η εφαρμογή του προγράμματος το άλλο και το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν μπορεί ή Οικουμενική λοιπόν ή εκλογές, για να γίνει οικουμενική μετά!
  Τέλος το κόμμά μου είναι υπέρ μιας συμφωνίας με τους δανειστές μας για την αναδιάρθρωση του χρέους, διότι είναι υπέρογκο. Αυτό όμως για να γίνει πρέπει πρώτα να έχουμε εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, διότι μόνον τότε θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε σοβαρά το αίτημά μας και να γίνουμε πιστευτοί. Τότε θα μπορούσαμε π.χ. με ένα νέο δάνειο να αγοράσουμε όλα μας τα Ομολογα από την Δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση της τάξεως του -40% και έτσι να γίνει αναδιάρθρωση, χωρίς όμως να είναι Πιστωτικό γεγονός και χωρίς να πλήξει την αξιοπιστία της Χώρας. Προηγείται όμως η δημοσιονομική μας εξυγίανση, αυτό είναι το μείζον!

  Άδωνις Α. Γεωργιάδης

  Υ.Γ. Θα ήθελα στα σοβαρά να μου εξηγήσετε, το προεκλογικό ψεύδος τα "λεφτά υπάρχουν!" του Παπανδρέου, σε τί διαφέρει από την σημερινή συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην Real News; Ο άνθρωπος υποσχέθηκε ότι σε βάθος τετραετίας θα επιστρέψει όλες τις χαμένες συντάξεις, ταυτοχρόνως θα μειώσει όλους τους φόρους και ταυτοχρόνως θα μηδενίσει το έλλειμμα....μά δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ σε αυτή την χώρα επιτέλους;

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 03/07/2011 22:06:54

   Συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι. πείτε μας λοιπόν ποια είναι τα "κρίσιμα" άρθρα του Εφαρμοστικού που στήριξε ο Σαμαράς. Πιαστήκατε από τους παρατηρητές του ταμείου, ενός άρθρου δεκάδων διατάξεων για να βγάλετε συμπεράσματα κατά το δοκούν.
   Απόδειξα ότι δεν είναι έτσι.
   Μετά είπατε ότι ψήφισε τον μισό εφαρμοστικό.
   και πάλι απέδειξα ότι είναι άγαρμπη προπαγάνδα.
   Το κομμάτι στο οποίο σχολιάζετε κάνει συγκεκριμένες αναφορές και παρουσίαση του Νόμου κατά κεφάλαιο και άρθρο. Κ
   αι έρχεστε βουλευτής εν ενεργεία και κάνετε γενικόλογες αναφορές, τις θέσεις του κόμματος σας κτλ. Επί της ουσίας, για το νόμο, για τα άρθρα που υπερψηφίστηκαν από τη ΝΔ δεν μας λέτε κάτι.
   Επιτέλους κ. Γεωργιάδη δεν είμαστε τσοπάνηδες (με όλο το σεβασμό για τον κλάδο) εκτός ίσως από τον σχολιαστή που συμφωνεί μαζί σας.
   Τέλος σας έχω ξαναπεί ότι αν θέλετε να σας διαβάζουν στο ίντερνετ να είστε συνοπτικότερος, να δουλέψετε λίγο την ικανότητα περίληψης...

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΑΔΩΝΙΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 08/07/2011 15:20:06

   Δεν απαντά με τίποτα ο άνθρωπος. Τρέμει. Αλλά κάθε φορά θα τον ρωτάω.

   "Σας ρωτάω: η νέα Ιρλανδική κυβέρνηση υπό τον Έντα Κέννι άλλαξε ή όχι τους όρους του Μνημονίου; Γνωρίζετε ποιοι όροι άλλαξαν, ποιές τροποποιήσεις επήλθαν; Μπορείτε να μας πείτε; Θα υποστηρίζατε ή όχι μια ανάλογη αλλαγή των όρων και για την Ελλάδα;

   3. Τον 5/2010 ψηφίσατε το Μνημόνιο με το επιχείρημα “θέλαμε τα λεφτά, γαιτί χωρίς αυτά θα χρεοκοπούσε η χώρα”. Τώρα δεν ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο, ενώ υποτίθεται ήταν προυπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης. Δηλαδή αν δεν ψηφιζόταν, έλεγε το μνημονιακό στρατόπεδο, θα χρεοκοπούσαμε. Τάλε-κουάλε επιχείρημα με τον 5/2010. Η στάση σας όμως άλλαξε. Τί έγινε, δεν ισχύει για σας τώρα το επίχειρημα “θέλαμε τα λεφτά, για αποφυγή χρεοκοπίας”. Ή ήταν σωστή η στάση σας τότε ή τώρα. Και τα δύο δεν γίνεται. ( Η πλήρης αλήθεια βέβαια είναι πως καιροσκοπική και λαικίστικη είναι η στάση σας τώρα, καιροσκοπική και λαικίστικη ήταν και τότε, που προσδοκούσατε υπουργεία σε κυβέρνηση ΓΑΠ…)

   3. Μιλάτε για ύβρεις. Στην Ελλάδα κύριε, είμαστε λίγοι και καλά γνωριζόμαστε. Ο αρχηγός σας είναι γνωστός ύπουλος υβριστής. Τους πάντες έχει καθυβρίσει και λασπώσει. Θυμίζω ενδεικτικά: τον Δ. Αβραμόπουλο-μετά τον Διόνυσο-αν τολμάτε δώστε το βίντεο με την εκπομπή του αρχηγού σας στο Τelecity την επόμενη της συνάντησης Καραμανλή- Αβραμόπουλου να δείτε τι αισχρά υπονοούμενα και λάσπες άφησε ο αρχηγός σας, τον Θανάση Τσούρα(με αφορμή την 17Ν), Σαμαρά, Σπηλιωτόπουλο κλπ. Πάντα με κουτοπόνηρα υπονοούμενα, όπως ταιριάζει σε λούμπεν στοιχεία.

   4. Υπάρχει ή όχι βίντεο στο οποίοι ο αρχηγός σας δηλώνει :” Με την 21η Απριλίου ήμουνα, με την 22ή δεν ήμουνα” υπονοώντας πως η Δικτατορία δεν έκανε καλά τη δουλειά της στην εξόντωση των προδικτατορικών πολιτικών;
   Υπάρχει ή όχι; Τολμάτε να απαντήστε ή θα κρυφτείτε πάλι;

   5. Υπάρχει ή όχι βίντεο όπου ο αρχηγός σας καλεί την Χρυσή Αυγή και την ΕΠΕΝ να ενταχθούν στη ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ που είχε δημιουργήσει όντας βουλευτής της ΝΔ. Υπάρχει ή όχι; Τολμάτε να απαντήσετε ή θα κρυφτείτε πάλι;

   6. Τολμάτε να μας δώσετε τα βίντεο των εκπομπών του Telecity από το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 1993 όπου ο αρχηγός σας υποστήριζε την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια ευθυγραμμιζόμενος με τη γραμμή Μητσοτάκη( ο οποίος και τον έβαλε στους συνδυασμούς της ΝΔ);

   7. Είναι ή όχι ο αρχηγός σας, που με χαρακτηριστική αποτυχία υποδύεται τον σοβαρό, ο εκδότης του βιβλίου ” Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή” ,το 1989, με γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας; Επιτέλους για βιβλίο που έγραψε ο αρχηγός σας μιλάμε, τόσο πολύ ντρέπεστε για το παρελθόν του που δεν τολμάτε να ψελλίστε κάτι, αν επιδικιμάζετε ή όχι το κατακίτρινο αυτό παρελθόν;"

   Αυτός είναι ο αρχηγός σας κύριε και έδω το ασόβαρο παρελθόν του για το οποίο κρύβεστε και δεν απαντάτε: http://3.bp.blogspot.com/_p9qk1pN75Vg/S-iCpI5M4dI/AAAAAAAAHAI/nzSr1WOr8M8/s1600/liani.jpg

   Στο μεταξύ προσέχουμε νέες κολοτούμπες:
   Α. Γεωργιάδης εδώ:"Τέλος το κόμμά μου είναι υπέρ μιας συμφωνίας με τους δανειστές μας για την αναδιάρθρωση του χρέους, διότι είναι υπέρογκο. Αυτό όμως για να γίνει πρέπει πρώτα να έχουμε εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, διότι μόνον τότε θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε σοβαρά το αίτημά μας και να γίνουμε πιστευτοί. Τότε θα μπορούσαμε π.χ. με ένα νέο δάνειο να αγοράσουμε όλα μας τα Ομολογα από την Δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση της τάξεως του -40% και έτσι να γίνει αναδιάρθρωση, χωρίς όμως να είναι Πιστωτικό γεγονός και χωρίς να πλήξει την αξιοπιστία της Χώρας"

   Καρατζαφέρης στη Βουλή:"«Κακά τα ψέματα. Θα γίνει και αναδιαμόρφωση του χρέους. Δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013, με ανυπαρξία ανάπτυξης. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση.Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε ότι ο «κεχαγιάς» θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας"
   http://www.skai.gr/news/finance/article/153086/ohi-stin-anadiarthrosi-toy-hreoys/


   Ξανά. Καρατζαφέρης: Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πως θα τα βγάλουμε πέρα.
   Άδωνις:"...χωρίς όμως να είναι Πιστωτικό γεγονός και χωρίς να πλήξει την αξιοπιστία της Χώρας"

   Ωρε τι κολοτούμπες είναι αυτές...
   Ασόβαροι άνθρωποι μπήκαν στη Βουλή...

 38. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 03/07/2011 13:41:22

  καταρχην ο γιωργος ειπε λευτα υπαρχουν ενω ο σαμαρας παρουσιασε στο ζαππιο2 ολο το προγραμμα του με μεγαλη λεπτομερεια.δεν λεει λογια του αερα.ο σαμαρας κερδιζει την εμπιστοσυνη του κοσμου και πειθει και στο εξωτερικο αφου αυτα που προτεινει μπορουν να υλοποιηθουν.εχει πολλα χρονια να δει η ελλαδα εναν τετοιο πολιτικο.!!!!!!!!!!!!!!!!

 39. kostas* avatar
  kostas* 03/07/2011 21:27:39

  Καταρχην δεν πουλαει αντιμνημονιο .Ειπε οτι το Μνημονιο δεν ηταν μονοδρομος στις εξελιξεις αλλα εγινε απο τους χειρισμους του κ.Παπανδρεου .Ειπε απο τη πρωτη στιγμη οτι θα σεβαστει οποιαδηποτε συμβαση υπογραφει το Ελληνικο κρατος και απο τη στιγμη που υπογραφηκε σκοπος του ειναι πως θα φυγουμε μια ωρα νωριτερα ! και με 23 % ΦΠΑ η αληθεια ειναι οχι μονο δε θα φυγουμε μια ωρα νωριτερα(εννοω δε θα πιασουμε τους στοχους ) αλλα θα ειμαστε για πολλα χρονια ακομα ...Δευτερον δεν ειναι τι 19 τι 23 ... ειναι τι 13 ...τι 23 !!! για εσας δε λεει κατι ...Ευτυχως το λετε δημοσια και ο καθε αναγνωστης μπορει και σας κρινει πανω σε αυτο !

  Δευτερον περυσι τονιζατε οτι σωζατε την Ελλαδα ψηφιζοντας ΝΑΙ ...φετος ψηφισατε ΟΧΙ (αν και παλι θα ειχαμε σταση πληρωμων ...Αλλιως που θα βρισκαμε τα λεφτα τον Ιουλιο???σας το λεω οπως εσεις το λεγατε περυσι στη τηλεοραση) γιατι δεν τηρησε τη συμφωνια το ΠΑΣΟΚ ??? Δηλαδη εσας σας ενδιαφερει το τι πρατει το ΠΑΣΟΚ και οχι οι Ελληνες πολιτες ??? Κ. Γεωργιαδη οσο και αν κουραζεστε να αποδειξετε οτι ο Αντωνης Σαμαρας δεν ειναι συνεπης ... η Δικια σας κυβιστιση απο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ γινετε ακομα πιο αστεια απο τα επιχειρηματα που προσπαθειτε να στηριχθειτε καθε φορα !

  Καταννοω οτι δεν μου απαντησατε για τον Αλεκο Παπαδοπουλο ...τις αποψεις της κ.Τζαβελλα αλλα και τις γνωσεις γυρω απο τους υπολογιστες του προεδρου
  σας ...τι να πειτε αλλωστε !
  Οπως και να εχει σας ευχαριστω που απαντησατε ,και το κανουν ελαχιστοι αυτο και το λεω χωρις το παραμικρο ιχνος ειρωνιας .

 40. kostas* avatar
  kostas* 03/07/2011 21:50:44

  οσο για τη σημειωση σας ...για το "Λεφτα Υπαρχουν" και την παρομοιωση με το Ζαπειο 2 ...Το Ζαπειο 2 δε μιλησε για λεφτα που θα παρει ο λαος κ.Γεωργιαδη ...αλλα μιλησε για το πως το κρατος θα πληρωσει τα χρωστουμενα του ...και κατα συνεπεια και ο λαος ... χωρις να κορνιοτοποιησει τα κατωτερα κοινωνικα στρωματα και κρατωντας την Κοινωνικη Συνοχη ! Αν τα θεωρειτε ιδια αυτα τα 2 τοτε πραγματικα ειναι κατι παραπανω απο εμπαθεια αυτο που σας χαρακτηριζει για τον Αντωνη Σαμαρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.