#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2011 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ό,τι και να κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν

Ο πρωθυπουργός της συμφοράςΗ μεγαλύτερη δυστυχία για την Πατρίδα μας είναι ότι σε μια κρίσιμη καμπή, την κυβερνάει ένας εξουσιομανής άνθρωπος, που μπροστά την καρέκλα του, δεν υπολογίζει τίποτα. Η πρόταση για το δημοψήφισμα, δείχνει το μέγεθος της ανευθυνότητας του ανδρός.

Αν ο κ. Παπανδρέου στις 27 Οκτωβρίου «διαπραγματεύτηκε» μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα (έτσι μας είπε δημόσια και ο ίδιος και ο κ. Βενιζέλος), τότε ποιός ο λόγος να τη θέσει σε δημοψήφισμα; Δεν φοβάται μήπως ….παρασυρθεί ο λαός και την καταψηφίσει;

Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε μια κακή συμφωνία, τότε γιατί μας είπε ψέματα, όταν έμπλεος ικανοποίησης μας την παρουσίασε ως επιτυχία; Και γιατί δεν έχει το θάρρος να το ομολογήσει, αλλά ζητάει από τον Ελληνικό λαό να διορθώσει τα εγκληματικά του λάθη;

Η αλήθεια είναι ότι πρόταση για το δημοψήφισμα αποδεικνύει ότι ο κ. Παπανδρέου αναζητά «φύλο συκής» για να κρύψει την πολιτική του γύμνια και αποτυχία.

Κατ’ αρχήν,  από τη αναγγελία του δημοψηφίσματος αμφιβάλλω, αν υπάρχει πλέον δανειακή σύμβαση!

Ποια χώρα της ΕΕ, θα σπεύσει  να κυρώσει μια  δανειακή σύμβαση όταν αυτή τελεί υπό την αίρεση του ελληνικού λαού;

Δεύτερον, η Ελληνική Βουλή είναι δυνατόν να ψηφίσει μια σύμβαση, την οποία αργότερα μπορεί να καταψηφίσει ο Ελληνικός λαός; Αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου ότι παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς; Και μάλιστα επικίνδυνα;

Ας υποθέσουμε ό,τι όλα αυτά ξεπερνιούνται, πιστεύει στ’ αλήθεια ο κ. Παπανδρέου ότι ο Ελληνικός λαός  θα έχει τον χρόνο να ….μελετήσει μια σύμβαση η οποία βρίθει τεχνικών λεπτομερειών, που είναι δυσνόητες ακόμα και για τους ειδικούς; Άρα το δίλημμα είναι κίβδηλο.

Να έρθουμε τώρα στην ουσία του πράγματος. Γιατί ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση;

Μια πρώτη εξήγηση είναι πως με τη κοινοβουλευτική του ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης, αναζητούσε τρόπο να τη συσπειρώσει. Προς την  ίδια κατεύθυνση κινείται και το αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζονται προσωρινώς.

Δεύτερον,  θεωρεί ότι έτσι ανταποκρίνεται στο αίτημα  για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Τρίτον, κερδίζει πολιτικό χρόνο για να περάσει  από τη Βουλή τον προϋπολογισμό και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια.

Τέταρτον, ουσιαστικά μετακυλύει στον Ελληνικό λαό τις ευθύνες της δικής του πολιτικής ανεπάρκειας.

Θα του συμβεί αυτό που εξορκίζει

Με το 75%  του εκλογικού σώματος να διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και το σύνολον των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον της ιδέας του δημοψηφίσματος, αμφιβάλλει κανείς για το αποτέλεσμα;

Έτσι, το πιθανότερο είναι το δημοψήφισμα να μετατραπεί σε μια μαζική αποδοκιμασία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικώς.

Ποιες, επομένως, θα είναι οι συνέπειες;

Ο κ. Παπανδρέου, βάζει τη  χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Δεύτερον, εκβιάζει σκαιότατα τον ελληνικό λαό με καταστροφικά διλήμματα. Και αυτό θα το βρεί μπροστά του.

Τρίτον, υπονομεύει  μια συμφωνία την οποία παρουσίασε ως επιτυχία του, άρα αυτοαναιρείται!

Τέταρτον, αποδεικνύεται αναξιόπιστος έναντι των εταίρων, με τους οποίους συμφώνησε τη δανειακή και ουδείς πλέον θα τον παίρνει στα σοβαρά.

Πέμπτον, με μια μαζική αποδοκιμασία, ο κ. Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να παραμείνει ούτε μια μέρα στην εξουσία. Άρα, τελικά θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε εκλογές τις οποίες με το δημοψήφισμα προσπαθεί να αποφύγει προσωρινώς.

Εν κατακλείδι, με το δημοψήφισμα ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να οργανώσει τη δραπέτευσή του, παραδίδοντας μάλιστα στο διάδοχό του μια διαλυμένη χώρα. Τον απασχολεί μόνον η προσωπική του διάσωση και «γαία πυρί μειχθήτω». Ξέρει ότι δεν έχει ελπίδες να κερδίσει το δημοψήφισμα! Γνωρίζει, επίσης, ότι αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα θα επιδεινώσει την οικονομία μας. Όμως ακόμα και τώρα,  επενδύει στο φόβο! Τρέφει  μια αμυδρά ελπίδα, μήπως, ο Ελληνικός λαός, μπροστά στο φάντασμα της χρεοκοπίας, του δώσει  παράταση χρόνου. Πλανάται. Αν πάλι χάσει, θα έχει να λέει, ότι δεν φταίει ο ίδιος, αλλά ο λαός που ήταν …ανώριμος και η αντιπολίτευση που τον παραπλάνησε!

Ελπίζει στην καταστροφή για να δικαιωθεί.

Πολύ φοβούμαι ότι με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού, η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Είναι στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτρέψει τους τυχοδιωκτισμούς του κ. Παπανδρέου. Ίσως είναι και καθήκον του..

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) avatar
  Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) 01/11/2011 07:10:41

  Αυτό που έγραφε σε αναφορά του ο Τζορτζ Χόρτον, Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη το 1922, νομίζω πως αντικατοπτρίζει τέλεια το τι συμβαίνει: «Είναι απίστευτο, οι Έλληνες πολιτικοί είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν την ίδια τους την πατρίδα, προκειμένου να μείνει το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια βδομάδα παραπάνω".
  Ντροπή!

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 01/11/2011 07:28:10

  Θέτω πιθανά ερωτήματα του Δημοψηφίαματος και προτείνω επιλογές:

  Ευρώ ή Δραχμή? Ασφαλώς Δραχμή
  Ευρώ ή Λεκ? Ασφαλώς Λεκ
  Ευρώ ή Λεβ? Ασφαλώς Λεβ
  Ευρώ ή Πέσο Ασφαλώς Πέσο
  Ευρώ ή Κετσάλ Ασφαλώς Κετσάλ
  Ευρώ ή Ουγκίγια? Ασφαλώς Ουγκίγια
  Ευρώ ήΑφγάνι? Ασφαλώς Αφγάνι

 3. Πέτρος. Μ avatar
  Πέτρος. Μ 01/11/2011 07:41:46

  Αγαπητέ Κώστα,
  κανείς Ελληνας πολιτικός δεν θα προανήγγελλε μέσω δημοψηφίσματος την πιθανή αποχώρηση της χώρας από το ΕΥΡΩ.
  Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η επάνοδος σε εθνικό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο για την σωτηρία του έθνους.
  Όμως αυτό για να συμβεί απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και φυσικά όταν και όποτε αποφασιζόταν αποτελεί αποκλειστική απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού που δεν θα πρέπει να έχει ενημερώσει από πριν ούτε την ... μάνα του.
  Ο κος Παπανδρέου επιχειρεί να δραπετεύσει καταστρέφοντας την χώρα.
  Η χθεσινη του απόφαση ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία.
  Η ΝΔ ορθά θέτει το θέμα .
  Το δημοψήφισμα αποτελεί αντεθνική ,αντισυνταγματική καταστροφική επιλογή .
  Αν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία σύντομα η χώρα θα περιέλθει σε συνθήκες ΜΗ νομίσματος και κοινωνικής ζούγκλας.
  Πρέπει με κάθε τρόπο το ταχύτερο δυνατό να αποτραπεί οχι απλά η διεξαγωγή αλλά ούτε καν επιτραπεί η εκκίνηση της διαδικασίας.
  Εκλογές με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
  ΤΩΡΑ.

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ Πέτρος. Μ 01/11/2011 08:37:09

   Δεν σας κανει εντυπωση η απουσια απο επισημα χειλη τριτης επιλογης? γιατι η δραχμη η το ευρω να ειναι η μοναδικες και θανασιμες ας μου επιτραπει επιλογες?

   • Φερώνυμος avatar
    Φερώνυμος @ Christos Apostolidis 01/11/2011 11:08:25

    Ποιός αγαπητέ θα βάλει το τρίτο ερώτημα; Τα πολιτικά κόμματα που είναι χρεωμένα στις τράπεζες;
    Καιρός είναι να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία στο τόπο μας γιατί οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι από τη νομοθετική εξουσία μή μπορώντας να ζητήσουν Δημοψήφισμα οι ίδιοι.
    (Σε αντίθεση με την Ιταλία ή Ελβετία όπου με 100 000 υπογραφές μπορούν να εισάγουν δημοψήφισμα με αίτημα εισαγωγής νέου νόμου ή ακύρωσης ψηφισθέντος νόμου της Βουλής).

 4. ΑWACS avatar
  ΑWACS 01/11/2011 07:50:46

  O ΓΑΠ με το δημοψήφισμα πέρα από όλα τα άλλα θα προσπαθήσει να νομιμοποιήσει και την δανειακή (ουσιαστικά την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας)την οποία δεν έχουν φέρει για κύρωσει στη βουλή. Είναι μεγάλα λαμόγια!
  Στη δανειακή κρύβεται όλο το ζουμί για ενδεχόμενες ευθύνες που μπορούν να τους αποδωθούν και να τους καταδικάσει μελλοντικά, και πάνε να την νομοποιήσουν εκβιάζοντας για άλη μια φορά το λαό με το τρομακτικό δίλημμα Ευρώ ή δραχμή!

  Περάσει δεν περάσει το δημοψήφισμα, την ουσία η όλη κίνηση αποτελεί δημιουργία υπερασπιστικής γραμμής μπροστά στο φόβο να υπάρξουν δικαστήρια και απόδωση ευθυνών για το ξεπούλημα της χώρας!

  • popolaros avatar
   popolaros @ ΑWACS 01/11/2011 11:12:59

   Ακριβώς εκεί είναι το ζουμί.
   Ο υπέρτατος εκβιασμός για καλύψουν τις πομπές τους.

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/11/2011 07:52:10

  ''Κατ’ αρχήν, από τη αναγγελία του δημοψηφίσματος αμφιβάλλω, αν υπάρχει πλέον δανειακή σύμβαση!''Αυτο ακριβως .Εαν θελουν να εξιλεωθουν οι Ευρωπαιοι ιδιως οι Γερμανοι {οι οποιοι το παιζουν αθωοι λεγοντας οτι ''ειναι εσωτερικο θεμα ''!}απεναντι στον Ελληνικο λαο να πουν στον γκαουλαιτερ τους Παπανδρεου οτι δεν υπαρχει δανειακη συμβαση και παμε παλι απο την αρχη με την ετησια συνοδο κορυφης του Δεκεμβριου .Να δουμε τοτε τι θα κανει ο ανευθυνος κι επικινδυνος ΓΑΠ!

  • man8os avatar
   man8os @ Ραβινος 01/11/2011 10:08:29

   Περιμενε λιγο, μην εισαι ανυπομονος κατι τετοο θα γινει, η θα προκαλεσουν αλλες καταστασεις μη δημοκρατικες. Αυτο που εκανε χτες ο ΓΑΠ ηταν μια απιστευτη εχθρικη κινηση εναντι της ΕΕ και των φιλων και συμμαχων μας Γαλλων και ομοιοπαθουντων Ιρλανδων, Ιταλων και Πορτογαλλων. Με μια στριφογυριστη κλωτσια αλα τσακ Νορις απειλει να ριξει την Ιταλια και την Ισπανια.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ man8os 01/11/2011 10:43:35

    φιλτατε Μανθο, μην εισαι τοσο αθωος!
    Σε απολυτη συμφωνια ο εκβιασμος με ΔΝΤ και υπολοιπους!

    Ειμαστε σε κατοχη!!!!

 6. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 01/11/2011 08:14:59

  Αν στο Δημοψήφισμα συμμετέχει λιγότερο από 40% του εκλογικού σώματος, το αποτέλεσμα θεωρείται άκυρο και συνεπώς εκείνος που έθεσε το δίλημμα ΕΚΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ.

  Θεωρώ ότι είναι εξασφαλισμένη μεγαλύτερη αποχή.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/11/2011 08:48:09

   Aν τελικά φτάσουμε στο δημοψήφισμα, που πάρα πολύ αμφιβάλλω, γιατί θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια οι ευβρωπαίοι οσονούπω,η συμμετοχή θα πλησιάσει το 90% και το αποτέλεσμα θα είναι αντίστοιχο του δημοψηφίσματος Αυνάν, στην Κύπρο μας...
   70-80% ΟΧΙ...Εκτίμηση προσωπική.
   Δεν υπάρχει δίλημμα.Η ψήφος των Ελλήνων ανέκαθεν ήταν εκδικητική.

   • Christos Apostolidis avatar
    Christos Apostolidis @ Dark Angel 01/11/2011 08:59:18

    ΟΧΙ σε τί?

    πχ, αν το ερωτημα ειναι :
    Θελετε να συνεχισουμε την διακυβερνηση της χωρας ώς εχει ή να κυρηξουμε πτωχευση και να οδηγηθουμε σε δραχμη με 30000% υποτιμηση σε 6 μηνες,

    Το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο καταστροφικο? Και στις δυο περιπτωσεις παραμενει στην εξουσια το ΠΑΣΟΚ φιλε!

    • Dark Angel avatar
     Dark Angel @ Christos Apostolidis 01/11/2011 09:03:07

     Όποιος διάβασε το μεσοπρόθεσμο και ψήφισε ΟΧΙ, είναι πιθανότα απλώς εκνευρισμένος.Αν κάποιος διαβάσει τι μας περιμένει με την νέα δανειακή δεν θα χρειαστεί να επιλέξει ψηφοδέλτιο...Μάλλον θα χρειαστεί να επιλέξει διαμέτρημα...

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Christos Apostolidis 01/11/2011 10:39:02

     Μιλαμε για αποχη ''Δεν συμμετεχουμε στο λαθος '' 90% !ποσοστο πολιτικου σεισμου με τον κοσμο στους δρομους και οποιον παρει ο χ@.ος.Εγω εχω ηδη ενταχθει στο στρατοπεδο της αποχης εκτος απροοπτου που το ψυχανεμιζομαι με την μορφη οτι δεν φτασουμε στην διενεργεια του δημοψηφισματος .Τελειωνει το καντηλι τους οπως λενε στο χωριο μου!

 7. Dark Angel avatar
  Dark Angel 01/11/2011 08:34:35

  Καλημέρα κ.Ροδινέ.
  Ελπίζω να μην αναρωτιέστε πλέον, αν ο ΓΑΠ,είναι απλά ανίκανος ή δόλιος...
  Πιθανότατα είναι και τα δύο μαζί, με έντονο αυτοκτονικό ιδεασμό.
  Βαρύτατη κατάσταση.
  Η λέξη που αρχίζει με "Γου" και τελειώνει σε "δη", τους προκαλεί ανατριχίλα και ,μάλλον πια, όχι άδικα.
  Δεν θα φύγει, αν δεν προσπαθήσει να τελειώσει την δουλειά του ή καλύτερα εκείνη των πατρώνων του, που αμφιβάλλω αν τον ελέγχουν και οι ίδιοι.Ελπίζω αυτοί τουλάχιστον να κατάλαβαν ότι προσλαμβάνοντας της οικογένεια, είχαν προσλάβει και το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τους κολαούζους τους, μαζί με κάτι αποκόμματα της συμφοράς, εκ δεξιών και αριστερών...Κάτι δεν πρέπει να πήγε καλά στην μοιρασιά...
  Αν περιμένετε από τον Πρόεδρα να κάνει το καθήκον του, θα πρέπει κάποιος να μας διευκρινήσει πριν, ως προς ποιον.Άλλο το καθήκον ως πατριώτης και άλλο ως "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ"....χαώδης διαφορά...
  Χρειάζονται διευκρινήσεις.

  • JOHN avatar
   JOHN @ Dark Angel 01/11/2011 08:52:06

   Πολυ σωστα.Ο ΓΑΠ ειναι εντολοδοχος και αδιστακτος.Προτου φυγει μας επιφυλασει πολλες δυσαρεστες και σκοτεινες εκπληξεις.Θα τολμησει ο προεδρος της δημοκρατιας να τον σταματησει η για αλλη μια φορα το κοματικο συμφερον θα υπερισχυσει του πατριωτικου καθηκοντος?

   • DIM avatar
    DIM @ JOHN 01/11/2011 09:27:33

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ''. ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ.

 8. Dark Angel avatar
  Dark Angel 01/11/2011 08:59:39

  O Πρόεδρας δεν θα τολμήσει απολύτως τίποτα.
  Βρίσκεται σε άρνηση...Ψυχοπαθολογική ή κομματική, δεν ξέρω, δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις.

 9. Θασίτης avatar
  Θασίτης 01/11/2011 09:13:30

  ΠΡΟΣΟΧΗ. Είδαν ότι δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μέτωπο `Ελλήνων απέναντι στους σχεδιασμούς της νέας τάξης και προσπαθούν να ξαναδιχάσουν τους Έλληνες.
  Αυτός θα είναι και ο κύριος σκοπός του δημοψηφίσματος εκτός από την νομιμοποίηση της κατοχής.
  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ...

 10. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 01/11/2011 09:13:42

  να παραιτηθουν ολοι οι βουλευτες της νου δου και να παμε σε εκλογες. δεν υπαρχει αλλη λυση. τι θελει ο σαμαρας να παμε σε δημοψηφισμα και μετα να παραλαβει μια χρεοκοπημενη χωρα? και με νομιμοποιημενη τη δανειακη συμβαση? ας αφησει λοιπον η νου δου κατα μερος τις ευγενιες και να παρει τις προτωβουλιες εκεινες που χρειαζονται για να παμε σε εκλογες. πριν ειναι αργα.

 11. Νικόλας avatar
  Νικόλας 01/11/2011 09:25:44

  ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ!

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 01/11/2011 09:26:11

  Να παραιτηθεί ο ΠτΔ, να ασκήσει τα Συνταγματικά του δικαιώματα και να οδηγήσει ομαλά τη Χώρα σε έναν μήνα σε εκλογές. Παράλληλα να παραιτηθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση σύσσωμη. Το Σύνταγμα λέει ότι χρειάζεται 80 βουλευτές να παραιτηθούν για να προκηρυχθούν εκλογές. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΏΡΑ.
  Η ΠΑΤΡΊΔΑ ΠΆΝΩ ΑΠ´ ΌΛΑ. Δεν πρέπει να υποκύψει η Αντιπολίτευση στον εκβιασμό. Είμαστε στην Ευρώπη και θα μείνουμε εντός αυτής θέλουν δεν θέλουν, με νέα δεδομένα που θα προκύψουν απο ΕΠΑΝΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ που θα κάνει η νέα κυβέρνηση.

 13. αριστερος avatar
  αριστερος 01/11/2011 09:30:35

  Ελατε ρε παιδια ,μια ειναι η αληθεια.
  Πρεπει παση θυσια να πληρωθουν τα CD'S

 14. ifer avatar
  ifer 01/11/2011 09:35:19

  Όχι, κ. Ροδινέ, δεν είναι μόνο στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, που όλοι ξέρουμε πως το πιθανότερο είναι να μην κάνει τίποτα.

  Είναι και στα χέρια των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και πρώτα απ'όλα της αξιωματικής, που έχουν όπλα να δρομολογήσουν διαφορετικά τις εξελίξεις. Αν πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι είναι επικίνδυνος ο δρόμος που μας οδηγεί ο ΓΑΠ, τότε να συντονιστεί με τα άλλα κόμματα και να πάρουν όποια πρωτοβουλία νομίζουν πιο αποτελεσματική προς την κατεύθυνση των εκλογών.

  Το να κρύβεσαι πίσω από το ΠτΔ ενώ εσύ έχεις όπλα που δεν τα χρησιμοποιείς, οδηγεί τον κόσμο σε άλλες σκέψεις. Οι οποίες εντείνονται αν έχει δει το προηγούμενο βράδυ τον χλωμό Λυκουρέντζο να κοιτάει αμήχανος τη Ντόρα που του βγαίνει από .. αριστερά.

 15. KK avatar
  KK 01/11/2011 09:39:04

  Κάποιος αναλαμβάνει Πρόεδρος σε μία εταιρεία. Μαζεύει γύρω του τους συνεργάτες του και αρχίζουν έναν αγώνα για την σωτηρία της εταιρείας, αφού όπως λέει η προηγούμενη διοίκηση την είχε οδηγήσει στην καταστροφή. Επί δύο χρόνια πέρνουν αποφάσεις μόνοι τους, καλούν ξένους συμβούλους, κλείνουν συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι κλπ. Μετα απο δύο χρόνια η κατάσταση έχει φθάσει στα τάρταρα. Ξέρουν ότι όπου νάναι θα βρεθούν στο πεζοδρόμιο. Έχουν όμως ευθύνες και είναι ανοικτοί σε πολλά θέματα. Είναι πολύ πιθανό η επόμενη διοίκηση να τους ζητήσει τα ρέστα. Τι κάνουν λοιπόν;

  Συγκαλούν Γενική Συνέλευση (Δημοψήφισμα) με θέμα την έγκριση των πεπραγμένων (Δανειακή Σύμβαση) και ώς εκ τούτου την απαλλαγή της Διοίκησης από κάθε ευθύνη. Έτσι ελπίζουν ότι θα πάνε σπίτι τους χωρίς το άγχος της αναζήτησης ευθυνών για το κατάντημα της εταιρείας (χώρας).

 16. ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 01/11/2011 09:39:38

  ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ 50 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 01/11/2011 12:22:43

   Η μόνη λύση πλέον, ετσι όπως τα κατάφερε ο αχαρακτήριστος...

 17. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 01/11/2011 09:55:16

  ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ
  ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΗΝ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
  ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γιώργος Π 01/11/2011 10:08:00

   Ειλικρινά ρε φίλε πιστεύω ότι μετά τους χουντικούς είναι ο άνθρωπος που κινδυνεύει περισσότερο από όλους να λυντσαριστεί εν μέση οδώ.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Tassos 01/11/2011 11:02:01

    "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι".

 18. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 01/11/2011 09:56:04

  ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΟΥΝΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ.

 19. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 01/11/2011 09:58:28

  Ιδού η Ρόδος ...κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας!
  Αν πράγματι αγαπάς την πατρίδα και αγωνίζεσαι για αυτήν από τα 15 σου , σώσε την τώρα!
  Παραιτήσου για να σταματήσεις το εγκλημα που ετοιμάζει ο ομοιδεάτης σου ! Προθυπουργός! Κινδυνευεις να θεωρηθείς υπευθυνος για την καταστροφή γιατί είσαι ο μόνος που μπορει να κάνει κάτι θεσμικό και να σταματήσει τον κατήφορο!
  Είναι ένοχος ο Καπετάνιος που βρίσκει ναυαγό και δεν τον σώζει κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας!
  Μην ξεχνάς ότι...πρός γαρ το τελευταίο εκβάν ,έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται..!!!

 20. xreos avatar
  xreos 01/11/2011 10:01:09

  ο γαπ μισει και δεν τον ενδιαφερει το μελλον της ελλαδας.
  την χρησιμοποιει απλα για να διαλυσει την ευρωπη και το ευρω ,κατοπιν εντολων.
  το δημοψηφισμα το αποφασισαν οι συμβουλοι του, για να κτυπηση το ευρω.
  μας οδηγει στην δραχμη και την διαλυση της ευρωπης,απλα δεν θελει να τον παρουμε χαμπαρι.
  τα αφεντικα του ειδαν οτι πλησιαζει το πολιτικο του τελος και τον εβαλαν να τα τιναξει ολα στον αερα.
  το δημοψηφισμα δεν το αποφασισε για εσωτερικους λογους,αλλα για να κτυπηση την ευρωπη.
  δεν τον ενδιαφερουν οι επιπτωσεις στην ελλαδα.
  αδιαφορει πληρως.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ xreos 01/11/2011 12:01:49

   Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ευρώπη ηγέτες με "μπαλάκια" να το πούν έξω απο τα δόντια΄.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ xreos 01/11/2011 12:09:19

   O ΓΑΠας ετοιμάζει το νέο εθνικό διχασμό. Απλά πράγματα. Οι Έλληνες θα τσουβαλιαστούν εφεξής σε δύο κατηγορίες. Στους "μνημονιακούς" και στους "αντιμνημονιακούς" για να τρώγονται μεταξύ τους, αυτή ήταν η επιδίωξη τους εξ αρχής.
   Τώρα με το δημοψήφισμα θα καθοριστούν τα δύο στρατόπεδα επακριβώς, προκειμένου να αρχίσει το πανηγύρι.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιώργος 01/11/2011 12:42:31

    Εκτός αν μαζευτούμε όλοι σε ΕΝΑ στρατόπεδο: Αυτό της αποχής!

    Ετσι το σχέδιο του ΓΑΠ θα του γυρίσει μπούμεραγκ...

 21. σίγουρος avatar
  σίγουρος 01/11/2011 10:02:03

  Το ρέκβιεμ ενός προδότη

  Τρίβει τις ιδρωμένες παλάμες του ο δοσίλογος προδότης της χώρας μας! Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν σταθεί στον παραλογισμό και μόνο της απόφασής του να κηρύξει δημοψήφισμα και αδυνατούν να κοιτάξουν πέρα απ’ το δάχτυλο!
  Συμφωνά με το σύνταγμα της Ελλάδας εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας της μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:
  α) Συναίνεση της αντιπολίτευσης (Ο Σαμαράς του το ‘χει ξεκόψει εδώ και μήνες παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκήθηκαν τότε!)
  β) 180 βουλευτές (δεν του φτάνουν τα 153 άβουλα βουλευτάκια του!)
  γ) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
  Δεν είναι το αγκύλωμα στην εξουσία από πλευράς Παπανδρέου που τον κάνει να τρυπώνει σε ολοένα και σκοτεινότερη τρύπα! Τουλάχιστον δεν είναι πρώτα αυτό!
  Πρέπει να υποδουλώσει την Ελλάδα, να της περιορίσει την Εθνική της κυριαρχία! Αυτή είναι η αποστολή του! Αυτό έχει τάξει να κάνει στους χρηματοδότες του!
  Αν τελικά φτάσουμε στο δημοψήφισμα η Εθνική μας κυριαρχία θα διακυβεύεται εντός του όποιου εν ίδει περιτυλίγματος εκβιαστικού διλήμματος…
  Γιατί αγωνιούν όλοι όμως; Στο λαό η τελική απόφαση…
  Μήπως όμως δεν είναι ο ίδιος λαός που εξέλεξε το ΓΑΠ πρωθυπουργό; Και μην πει κανείς ότι ο λαός παρασύρθηκε… Για το Γιωργάκη όλοι ήξεραν…

 22. Pikis avatar
  Pikis 01/11/2011 10:02:31

  Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφύγει και δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει. Είναι προφανές το σχέδιο διάλυσης της χώρας από το δίδυμο ΓΑΠ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

 23. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/11/2011 10:07:51

  Όπως και να τεθεί το ερώτημα στο δημοψήφισμα του ΓΑΠ , αν τελικά η αντιπολίτευση (και ο λαός…) δεν σταθεί ικανή να τον ανατρέψει στο μεταξύ, υπάρχει και μια τρίτη επιλογή από το Ναι και το Όχι: η περιφρονητική ΑΠΟΧΗ!

  Σε αυτό πιστεύω πως μπορούν άνετα να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σαφώς όλος ο λαός.

  Αυτός είναι ο προσφορότερος τρόπος για την απαλλαγή: Ένα παλλαϊκό κίνημα "Δεν Ψηφίζω" !

  (Δεν ψηφίζω, εννοείται, στο εκβιαστικό δημοψήφισμα του ΓΑΠ, όχι γενικά)

  ¨Έτσι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι ,απλά ,το τέλος του ΓΑΠ.

  Οποιοδήποτε άλλο, έγκυρο αποτέλεσμα , είτε με ναι , είτε με οχι, θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα ,για τους λογούς που όλοι καταλαβαίνουμε, ενώ θα είναι ζάχαρη για τον ΓΑΠ (Ναι: Όλα καλά ,συνεχίζω, Όχι: Εντάξει φεύγω, εγώ ήθελα να σας σώσω κι’ εσείς επιλέξατε την καταστροφή!).

  Αυτός νομίζει πως με την... πανέξυπνη ιδέα του δημοψηφίσματος έφερε τον εαυτό του σε μια θέση που στη μητρική του γλώσσα λέγεται "win/win".

  Και αν την πατήσουμε και συμμετάσχουμε ,έτσι θα είναι , win/win για τον Τζέφρυ και την Papandreou family και loose / loose για την Ελλάδα.

  Ας πάνε λοιπόν να ψηφίσουν μόνοι τους στο Δημοψήφισμα ,ο ΓΑΠ ,οι φίλοι του, και όσοι από την οικογένειά του έχουν Ελληνική υπηκοότητα!

  Οι υπόλοιποι, ας απολαύσουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με συμμετοχή… 15% !

  Ίσως τελικά ο ΓΑΠ μας δίνει ένα τρόπο να απαλλαγούμε από αυτόν , χωρίς εκτροπή και αιματοχυσία. Απλά με φτύσιμο!

 24. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 01/11/2011 10:10:42

  Εννοείται ότι ο εκβιασμός του δημοψηφίσματος είναι δεδομένος. Γι' αυτό άλλωστε και προσφεύγει σ' αυτή τη νέα απάτη η συμμορία των τοκογλύφων-διαπλεκομένων-λαμογιών, δια χειλέων του ανεγκέφαλου...
  Το ζήτημα είναι τι επιπτώσεις θα έχει ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
  Μήπως λοιπόν από τώρα θα πρέπει ΟΛΗ η αντιπολίτευση να στραφεί προς την λογική της δημόσιας ΑΠΟΧΗΣ προκειμένου να ακυρωθεί το δημοψήφισμα με όποιο ερώτημα και αν τεθεί; Και να δουλέψει από τώρα προτρέποντας τον λαό γι' αυτό; Να μια ευκαιρία για συνεννόηση ΟΛΗΣ της αντιπολίτευσης αλλά και για πρωτοβουλίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

 25. stathis avatar
  stathis 01/11/2011 10:14:30

  ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΝ: Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ (ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ), ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΥ... ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

 26. xreos avatar
  xreos 01/11/2011 10:14:49

  Μεγαλος ο γαπ,μας παει στην δραχμη,διαλυει την ευρωπη,και φορτωνει την ευθυνη στον λαο.

 27. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/11/2011 10:17:16

  Όπως και να τεθεί το ερώτημα στο δημοψήφισμα του ΓΑΠ , αν τελικά η αντιπολίτευση (και ο λαός…) δεν σταθεί ικανή να τον ανατρέψει στο μεταξύ, υπάρχει και μια τρίτη επιλογή από το Ναι και το Όχι: η περιφρονητική ΑΠΟΧΗ!

  Σε αυτό πιστεύω πως μπορούν άνετα να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σαφώς όλος ο λαός.

  Αυτός είναι ο προσφορότερος τρόπος για την απαλλαγή: Ένα παλλαϊκό κίνημα "Δεν Ψηφίζω" !

  (Δεν ψηφίζω, εννοείται, στο εκβιαστικό δημοψήφισμα του ΓΑΠ, όχι γενικά)

  Έτσι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι , απλά ,το τέλος του ΓΑΠ.

  Οποιοδήποτε άλλο, έγκυρο αποτέλεσμα , είτε με Ναι , είτε με Όχι, θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα ,για τους λογούς που όλοι καταλαβαίνουμε, ενώ θα είναι ζάχαρη για τον ΓΑΠ (Ναι: Όλα καλά ,συνεχίζω, Όχι: Εντάξει φεύγω ,εγώ ήθελα να σας σώσω κι’ εσείς επιλέξατε την καταστροφή!).

  Αυτός νομίζει πως με την πανέξυπνη ιδέα του δημοψηφίσματος έφερε τον εαυτό του σε μια θέση που στη…μητρική του γλώσσα ονομάζεται «win/win».

  Και αν την πατήσουμε και συμμετάσχουμε ,έτσι θα είναι , win/win για τον Τζέφρυ και την Papandreou family και loose / loose για την Ελλάδα.

  Ας πάνε λοιπόν να ψηφίσουν μόνοι τους στο Δημοψήφισμα ,ο ΓΑΠ ,οι φίλοι του ,και όσοι από την οικογένειά του έχουν Ελληνική υπηκοότητα!

  Οι υπόλοιποι, ας απολαύσουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με συμμετοχή…15%!

  Ίσως τελικά ο ΓΑΠ μας δίνει ένα τρόπο να απαλλαγούμε από αυτόν , χωρίς εκτροπή και αιματοχυσία. Απλά με φτύσιμο!

 28. Kάποιος avatar
  Kάποιος 01/11/2011 10:20:43

  Ακριβώς!
  Αποτυχημένος ως πρωθυπουργός της Ελλαδός, επιτυχημένος όμως ως πιόνι εναντίον της ΕΕ και του ευρώ θυσιάζοντας την χώρα και τους πολίτες.

 29. letta avatar
  letta 01/11/2011 10:26:18

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ!!!!!!!! ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

 30. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 01/11/2011 10:44:05

  Ο κ.Παπανδρέου με την χθεσινή του απόφαση έζωσε όλο τον ελληνικό λαό με εκρηκτικά και του λέει ή λες ΝΑΙ ή πατάω το κουμπί και σας κάνω κομματάκια. Επιπλέον ακύρωσε την συμφωνία της 26 ΟΚΤ που κατά την γνώμη μου ήταν μια καλή βάση για ανάκαμψη αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας πάντα υπό προυποθέσεις. Εάν ο κ.Σαμαράς θέλει να σώσει την πατρίδα και το έθνος ένα πράγμα πρέπει να κάνει. Μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν προκυρηχθεί εκλογές! Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι λάθος.

 31. Avanti avatar
  Avanti 01/11/2011 10:55:33

  Ο ΓΑΠ έβαλε μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της χώρας με σκοπό την ολοκληρωτική καταστροφή της. Είναι ο πλέον αδίστακτος πολιτικός που έχει περάσει από το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Μου είναι αδιανόητο πως δεν το είχαμε αντιληφθεί έγκαιρα, τώρα μοιάζει να είναι αργά, όσες προσπάθειες και να γίνουν από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο έκρηξη στο τέλος θα γίνει.
  Μόνη μας σωτηρία είναι να παραιτηθεί το Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα κιόλας και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Αν ο Πρόεδρος δεν παραιτηθεί, θα μείνει μαζί με τον ΓΑΠ στην ιστορία ως οι αποκλειστικοί Ε Φ Ι Α Λ Τ Ε Σ της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Κρίμα όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού που προσπάθησαν εδώ και 35 χρόνια να αναστειλώσουν την χώρα. Σήμερα τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή τρίζουν!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Avanti 01/11/2011 12:27:08

   Oι λύσεις προκειμένου να απαλλαγούμε από τον άκρως επικίνδυνο ΓΑΠ είναι τρεις:
   1. Παραίτηση Προέδρου Δημοκρατίας.
   2. Ανατροπή του μέσα στο ΠΑΣΟΚ, από τους βουλευτές του (αυτό που πρότεινε ο Μητσοτάκης, έχει ISO στο θέμα αυτό...).
   3. Η τρίτη και ευνόητη λύση, που δεν μου επιτρέπεται να την αναφέρω....

   • Avanti avatar
    Avanti @ ΒΙΣ 01/11/2011 12:48:21

    @ ΒΙΣ

    Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου ως τρίτη λύση, εγώ σκέφτομαι διάφορα ........ το πρόβλημά μου είναι ότι αδυνατώ να πραγματοποιήσω έστω ένα από αυτά ώστε να υπάρξει άμεση λύση!!!!

 32. andreas avatar
  andreas 01/11/2011 11:11:03

  Μην ψαρωνετε δεν θα γινει κανενα δημοφηφισμα,αυτοι που τον ανεβασαν στην εξουσια αυτοι θα τον ριξουν γιατι αυτοι δεν ειναι προδοτες κοιτανε προτιστως το σπιτι τους το οποιο και φυσικα δεν θελουν να χασουν.Εγω απλα περιμενω να δω τον τροπο που θα το κανουνε.Ελπιζω να ειναι δημοκρατικος.

 33. Nikolaos avatar
  Nikolaos 01/11/2011 11:20:56

  Εκβιάζεται ο Σαμαράς. Γι' αυτό πρέπει να απαντήσει με εκβιασμό για να σωθεί η χώρα. " ΄Η άμεσες εκλογές ή αποχώρηση από τη Βουλή", που θα οδηγήσει σε άμεσες εκλογές.

 34. alakran avatar
  alakran 01/11/2011 11:25:02

  Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη?
  6 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Πασόκ ζητούν να κάνεις στην άκρη και να πάμε σε εκλογές!!!
  (μόλις το άκουσα στο ραδιόφωνο)

 35. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 01/11/2011 11:34:38

  «Γνώριζαν για το δημοψήφισμα Μέρκελ - Σαρκοζί» λέει ο Πρωτόπαππας
  Αυτό υποστήριξε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM». Όπως δήλωσε ο Πρωτόπαππας ο πρωθυπουργός είχε προϊδεάσει τους δύο ευρωπαίους ηγέτες για το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την αναγγελία του δημοψηφίσματος, το πρώτο πράγμα που ρώτησε τον κ. Παπανδρέου ήταν αυτό και ο πρωθυπουργός του απάντησε πως είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις του τόσο την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και τον Γάλλο πρόεδρο.

  Και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, σε δηλώσεις του στο Mega, δήλωσε πως το θέμα του δημοψηφίσματος είναι "μια εσωτερική πολιτική απόφαση που αφορά τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και προφανώς για το θέμα είχε ενημερώσει ο πρωθυπουργός -πιθανώς και ο υπουργός Οικονομικών- τους εταίρους μας".
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=322596

  Μιλάμε για μεγάλο χαμό.
  Έχει χαθεί κάθε έννοια εθνικής ενότητας σε επίπεδο πολιτικής. Ο Σαρκοζί δηλώνει δυσαρεστημένος για το δημοψήφισμα και η κυβέρνηση λέει άλλα. Μιλάμε για τόσα πολλά ψέμματα , που πλέον δεν ξέρω εάν έχει καν νόημα να μιλάει κανείς με παρανοικούς ανθρώπους.....

 36. Γιάννης Λύκος avatar
  Γιάννης Λύκος 01/11/2011 11:36:34

  Ποιός τον φοβάται τον λαό κύριοι; Δεν είμαι πασόκ -δεν ψηφίζω- αλλά τόσο καιρό όλοι εσείς οι κόρακες το μόνο που κάνετε είναι ανέξοδη κριτική, με ατζέντα απο πίσω η χώρις. Αναλάβετε τις ευθύνες σας τώρα και stfu όπως λένε και στο ιντερνέτι

 37. Λάμπρος Παπαγεωργίου avatar
  Λάμπρος Παπαγεωργίου 01/11/2011 11:37:28

  Νομίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να επιδιώξει ένα γενναίο πολιτικό κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο την προηγούμενη και πολύ περισσότερο την επομένη των εκλογών τις οποίες θα πρέπει να τις απαιτήσει τώρα αμέσως μετά μανίας .Δεν έχει πια τον πολιτικό χρόνο να εφαρμόσει οποιοδήποτε σχέδιο ανάκτησης της αυτοδυναμίας (αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο) . Η τακτική του ώριμου φρούτου είναι πολιτικά και ηθικά εγκληματική σε τούτους τους καιρούς.Το μοναδικό πολιτικό σχήμα που μπορεί να φέρει μια κάποια ελπίδα αυτή τη στιγμή είναι αυτό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονο κάλεσμα στους εχέφρονες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το στηρίξουν . Τις όποιες πολιτικές διαφορές ας αφήσουμε να τις συζητήσουμε του χρόνου το Πάσχα .Διαφορετική πολιτική διέξοδος δεν υπάρχει .Όποιος ονειρεύεται ή και συμβουλεύει περι αυτοδυναμίας , έστω και σε δεύτερο γύρο, θα ξυπνήσει απότομα και μπορεί κάποιος άλλος να του χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο καθένας θα το χτυπάει μόνος του . Αν έχεις χρόνο , κ . Σαμαρά , σκέψου το κι αυτό .

 38. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 01/11/2011 11:43:14

  Απ ότι φαίνεται ο ΓΑΠ λειτουργεί ως εντολοδόχος των Αμερικανών να διαλύσει την ευρωζώνη.
  Ο άνθρωπος είναι βομβιστής αυτοκτονίας,μουτζαχεντίν των ΗΠΑ.
  Καθίστε και θα δείτε τι έπεται.
  Ο Σαρκοζύ δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα και όντως λέει αλήθεια.
  Κανείς δεν ήξερε,ή μάλλον όχι και κανείς.
  Η πρεσβεία ήξερε...

 39. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/11/2011 11:48:06

  Μπαμπά είναι μακρυά η Αμερική και τα γραφεία της ¨Σοσιαλιστικής¨ -Διεθνούς ; ; ;

  ¨Σκάσε και κολύμπα ...¨ !

 40. KostasK avatar
  KostasK 01/11/2011 11:55:54

  σχολιο 1. Το εχουν οικογενειακο χούι οι Παπανδρέου να γατζωνονται με νυχια και δοντια στην εξουσια δικην φεουδαρχων, για να ξεφορτωθουμε τον πατερα το 1989 χρειαστηκαν 3 διαδοχικες εκλογες

  σχολιο 2 Ζηλωσε Ηροστρατεια δοξα ο ΓΑΠ (περαν πασης αμφιβολιας πλεον)

 41. brankaleon avatar
  brankaleon 01/11/2011 11:56:05

  Είναι τελικά μόνον το πολιτικό σαρκίο του που υπερασπίζεται ο G.A.P.;
  Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ΠΛΑΝΑΤΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΑΝ.
  Μέρος των "παιγνίων", μπορεί να είναι και τα στοιχήματα του Brother.
  Αλλά το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων φαίνεται ότι προέρχονται από τον υπερατλαντικό ΒΙG BROTHER.

  To αν τώρα τον G.A.P. τον χρησιμοποιούν σαν Ραν Ταν Πλαν ή σαν Άβερελ,
  αυτό μπορεί να έχει με τα δυναστικά σύνδρομα που διακατέχουν την mother.
  Οπωσδήποτε όχι την Ελλάδα μας, εξ' ών ολίγων πασοκούντων.

  Θυμηθείτε με τί μεγάλο στανιό πίεζαν για την εισδοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Τώρα μούγκα.
  Γιατί άρα γε θέλουν το Ellada μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
  Ενότητα και Πάλη συμφερόντων.

 42. η Dimi avatar
  η Dimi 01/11/2011 12:05:16

  «Λίγοι θα έχουν τη μεγαλοσύνη ν’αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Ομως, ο καθένας από εμάς, μπορεί να εργασθεί και ν’αλλάξει μιά σειρά από γεγονότα, και στο σύνολο όλων αυτών, οι πράξεις μας αυτές, θα γράψουν την ιστορία αυτής της γενιάς.» ~Robert F. Kennedy

 43. Παυλος Δόικος avatar
  Παυλος Δόικος 01/11/2011 12:06:18

  Είμαι ευρωπαϊστής και πιστεύω στη δύναμη της Ευρώπης. Επέστρεψα στην Ελλάδα από επιλογή και χτίζω εδώ το μέλλον μου και το μέλλον των 3 παιδιών μου. Είναι θέμα λίγου χρόνου και ήδη έχει ξεκινήσει η αλλαγή. Οι δημοκρατικές κοινωνίες έχουν μηχανισμούς και διαδικασίες αυτοπροστασίας από αυθαίρετες και υψηλού κινδύνου "πιρουέτες" εγκλωβισμένων αρχηγών. Η Ελλάδα έχει δημοκρατική παράδοση. Ο ελληνικός λαός θα ενεργοποιήσει την "τροποποίηση" της ηγετικής του ομάδας (πρωθυπουργός+αντιπρόεδροι) με συντεταγμένες κινήσεις, κατά το Σύνταγμα. Αν δεν τον αφήσει το πολιτικομιντιακό κατεστημένο λόγω δολιότητας ή αδυναμίας, τότε η αλλαγή θα γίνει με ορμή (εξεγέρσεις ή/και επανάσταση), αλλά μάλλον δεν θα το βιώσουμε αυτό.
  Κατά τα λοιπά, αν η δανειακή σύμβαση είναι το μήλον της έριδος, δηλαδή το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που μας προτείνουν για τα υπόλοιπα 20 έτη, τότε πρέπει να εκφραστεί ο λαός, αφού όμως το μοντέλο και οι επιπτώσεις του έχουν αφομοιωθεί από το λαό, διαμέσου της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί και να προστατευθούν οι κατακτήσεις της αστικής μας δημοκρατίας. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει ούτε να γίνει αφρικανική χώρα με φυλάρχους. Θα παραμείνει μια ευρωπαϊκή χώρα, με συγχρονη δημοκρατία, με πολύ λιγότερη διαφθορά και με αποτελεσματική οικονομία. Εκεί θέλουμε να πάμε και θα το καταφέρουμε και χωρίς ηγετικές αυθεντίες, χωρίς πολιτικά συμπλέγματα και χωρίς νομισματικές εμμονές.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Παυλος Δόικος 01/11/2011 12:23:13

   Διαφωνώ!
   Το συγκεκριμένο θέμα δεν ενδείκνυται για δημοψήφισμα, διότι
   1. είναι θέμα οικονομικής πολιτικής στην ουσία του και τέτοια θέματα δεν τίθενται σε δημοψήφισμα, ούτε καν συνταγματικά δεν προβλέπεται.
   2. είναι θέμα που αφορά το σύνολο της ΕΕ και δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να προκαλέσουμε την μήνι σύμπασας της Ευρώπης, και μάλιστα αφού έχουμε ήδη στιγματιστεί ως "απατεώνες που δίνουν ψευδή στοιχεία".
   3. είναι 100% εκβιαστικό και προϊόν δόλιας πρόθεσης. Ο ΓΑΠ αρνήθηκε να κάνει δημοψήφισμα για το μέγα θέμα της ιθαγένειας, προκειμένου να ικανοποιήσει την ιδεοληψία του να γεμίσει την Ελλάδα από ψευτο-Ελληνες Πακιστανούς και Αφγανούς. Τώρα, με ποιό πρόσχημα θέλει να κάνει το δημοψήφισμα; Κανείς δεν πιστεύει στη αγνότητα των προθέσεών του.
   Επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος, συμφωνώ με τον Μητσοτάκη που είπε ότι πρέπει οι ίδιοι του οι βουλευτές να τον ανατρέψουν. Ή να παραιτηθεί ο γηραιός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγκάζοντας τη χώρα να πάει σε εκλογές. Θα είναι η μόνη του χρήσιμη ενέργεια τα τελευταία χρόνια.

 44. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/11/2011 12:13:23

  (συγνώμη για τη διπλή ανάρτηση του σχολίου μου ,νόμισα πως δεν το πήρε την πρώτη φορά)

 45. ChrisLAg avatar
  ChrisLAg 01/11/2011 15:56:05

  Ο ΓΑΠ είναι αδίστακτος. Το μόνο που σκέπτεται αυτή τη στιγμή είναι το "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων".

 46. st.takis avatar
  st.takis 01/11/2011 16:15:09

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.........

 47. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 01/11/2011 23:26:32

  Ερώτημα: Γιατί πάει σε δημοψήφισμα ενώ ξέρει το αποτέλεσμα?

 48. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 02/11/2011 12:49:18

  Δημοψήφισμα θέλει εκβιάζει το λαό ο.κ αποχή 100% να δούμε τι θα κάνει

 49. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 02/11/2011 16:37:53

  Μην έχετε φρούδες ελπίδες για την ψηφοφορία της Παρασκευής. Πέφτει πολύ πίεση στο παρασκήνιο. Ο δοσίλογος θα πάρει με άνεση ψήφο εμπιστοσύνης. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ..Το ΠΑΣΟΚ δεν πέφτει εύκολα. Είναι ο ορισμός της λέξης καθεστώς. Το λόγο έχει ο Παπούλιας αλλά ούτε από εκεί περιμένω τίποτα. Ο Θεος να βάλει το χέρι του γιατί φοβάμαι αιματοκύλισμα.

 50. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 02/11/2011 17:04:49

  Δεν έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες ότι δεν τους θέλουμε και να φύγουν; Εδώ και τώρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.