#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2009 12:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο κ. Παπανδρέου αναμασά τις εκθέσεις των ΗΠΑ και των Οικολόγων-Πρασίνων

 

Όταν πέρυσι βρέθηκα στη Μόσχα, στο πλαίσιο διπλωματικής αποστολής, πρωτοκλασάτος παράγων της ρωσικής πρεσβείας που έπαιξε τα τελευταία χρόνια κρίσιμο ρόλο στις ελληνορωσικές σχέσεις και πλέον έχει μετατεθεί στη ρωσική πρωτεύουσα, διερωτάτο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση: «Γιατί τόσο μεγάλες αντιδράσεις στην Ελλάδα για το εάν μπορεί να έχει συνέπειες στο περιβάλλον ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη; Σήμερα, η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα» Και πρόσθεσε με νόημα: «Ας ελπίσουμε ότι εάν ο Παπανδρέου γίνει κάποτε πρωθυπουργός θα συνεχίσουν να είναι σε καλό επίπεδο οι ελληνορωσικές σχέσεις». Ως γνωστόν, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα –Ρωσία - Βουλγαρία, σειρά οικολογικών οργανώσεων άρχισαν να διαμαρτύρονται.

 Μέχρι σήμερα, το μόνο συγκεκριμένο σημαντικό θέμα, στο οποίο έχει πάρει ανοικτή θέση ο κ. Παπανδρέου ενόψει των εκλογών, είναι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Εστιάζει δε, στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα’ χει, υψώνοντας έτσι τα πρώτα εμπόδια σε αυτά τα ύψιστης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας έργα. Ο ίδιος ουσιαστικά, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία της Ουάσιγκτον και των Ελλήνων Οικολόγων-Πρασίνων.

Οι τελευταίοι, εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα από πέρυσι (Ιούλιος 2008), έχουν κάνει σημαία τους έκθεση του υπουργού Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας που αναφέρει ότι «ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ενέχει μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν ολική επανεξέταση της κατασκευής και της σκοπιμότητας του αγωγού». Στην πραγματικότητα βέβαια, οι Βούλγαροι, οι οποίοι επίσης υφίστανται αμερικάνικες πιέσεις για να φρενάρουν τα ρωσικά σχέδια, προσπαθούν να ωφεληθούν και από τους Αμερικανούς και από τους Ρώσους. Κάνουν μεν τους δύσκολους στους Ρώσους, αλλά ευχαρίστως θα ήθελαν να δουν να περνούν από το έδαφός τους και οι αμερικάνικοι αγωγοί και οι ρωσικοί. Ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθούν και οι Τούρκοι, οι οποίοι –αξίζει να σημειωθεί- ήδη, εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, παίρνουν ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού της Μαύρης Θάλασσας, Blue Stream. 

Των Ελλήνων Οικολόγων είχαν προηγηθεί οι Αμερικανοί, οι οποίοι, ως γνωστόν προωθούν τον δικό τους πετρελαιαγωγό από την Κασπία (Αζερμπαϊτζάν), μέσω Τουρκίας – Ελλάδας - Βουλγαρίας, κ.λ.π., προς Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Η επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου σε πολλά σημεία συμπίπτει με αυτή των Αμερικανών. Ιδού τι έλεγε στις 17 Νοεμβρίου 2007 στα «Νέα» η Ζέινο Μπάραν, η Τουρκάλα αναλύτρια και –κυρίως- σύζυγος  του Αμερικανού βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών, Ματ Μπράϊζα. (Ο τελευταίος είχε αναλάβει την ενεργειακή πολιτική της Ουάσιγκτον στην περιοχή μας και τον Καύκασο, και είχε ασκήσει μεγάλες πιέσεις στην Ελλάδα για να σταματήσει τα πολλά ενεργειακά πάρε-δώσε με τη Ρωσία.) Η ίδια λοιπόν, έβλεπε «πιθανές επιπλοκές με τους Τούρκους στο Αιγαίο και μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους εξαιτίας του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης». Η κ. Μπάραν δεν έκρυψε την υποστήριξή της προς το αμερικανικό σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπακού – Τιφλίδας -Τσεϊχάν, διότι, όπως είπε, είναι «ο πρώτος μη ελεγχόμενος από Ρώσους αγωγός που μεταφέρει πετρέλαιο κατευθείαν στη Μεσόγειο». Επιπλέον, «ο αγωγός θα συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία στενότερα, και θα φέρει τις δύο χώρες του Νότιου Καυκάσου πιο κοντά στην Ε.Ε. και τη διατλαντική κοινότητα».

Ένα χρόνο πριν, το Σεπτέμβριο του 2006, οι αμερικανοί είχαν ξεκινήσει «περιβαλλοντική» εκστρατεία εναντίον των ρωσικών ενεργειακών σχεδίων στα Βαλκάνια. Την εκστρατεία αυτή σιγόνταραν και ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Τότε λοιπόν, είχε δημοσιευθεί τα αποτελέσματα δύο μαθηματικών μοντέλων που είχε χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ για να δείξει τους κινδύνους μιας πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης στο Αιγαίο. Έτσι όπως τα παρουσίαζε ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace κ. Ν. Χαραλαμπίδης, κατέληγαν στο εξής συμπέρασμα: «Χίλια εξακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα θα έχει έκταση η πετρελαιοκηλίδα σε περίπτωση που συμβεί ένα ναυτικό ατύχημα στο Αιγαίο στη ρότα, την οποία θα χρησιμοποιούν πολλά πετρελαιοφόρα προκειμένου να προσεγγίζουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όταν λειτουργήσει ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Οι ακτογραμμές που θα υποστούν τις συνέπειες θα φτάσουν τα 240 χλμ.».

Τώρα, πως μπορεί να προεξοφλεί κανείς οικολογική καταστροφή, όταν δεν έχει δει ούτε καν τα σχέδια του έργου, δεν μπορεί παρά να γεννά ερωτηματικά. Εκτός αυτού, πως είναι δυνατόν να ασκείται κριτική μόνον στα ρωσικά σχέδια και όχι στα αμερικάνικα ή άλλα; Άραγε, οι αμερικανικοί αγωγοί είναι πιο «καθαροί» και πιο «περιβαλλοντικοί» από τους ρωσικούς;

Το antinews είναι ξεκάθαρο. Οι περιβαλλοντικοί όροι πρέπει να τηρηθούν με δρακόντεια αυστηρότητα και θρησκευτική ευλάβεια. Πολύ περισσότερο, να ληφθούν μέτρα ώστε να μην κάνουν μεταφορές στο Αιγαίο μονοπύθμενα τάνκερ, αλλά διπύθμενα.

Όμως, η σπουδή του κ. Παπανδρέου και των υπολοίπων κύκλων εντός και εκτός Ελλάδος για το περιβάλλον, δεν μπορούν να βάζουν σε αμφισβήτηση τόσο σημαντικά σχέδια για τη χώρα μας. Πόσο μάλλον, όταν η Τουρκία με πολύ ταχείς ρυθμούς μετασχηματίζεται σε ενεργειακό-περιφερειακό σταυροδρόμι.

 Διπλωματικός Απεσταλμένος

(Η φωτογραφία είναι από αφιέρωμα του Σταύρου Θεοδωράκη στο "BHMAGAZINO" για την ταξιδιωτική ζωή του Γιώργου Παπανδρέου – 13 Οκτωβρίου, 2002)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/09/2009 13:32:20

  Όλα αυτά είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέροντα αν δεν ήταν όλα ενταγμένα στον προεκλογικό οίστρο. Θεωρητικά θα έπρεπε να κάνουμε αυτό που μας συμφέρει όλους. Στην πράξη θα κάνουμε αυτό που συμφέρει τους 3-4 πειρατές που κάνουν κπουμάντο στον χώρο μας.

  Δεν μου αρέσει καθόλου η όποια εκλογικής πόλωση στην διαχωριστική γραμμή Ανατολή-Δύση. Και, προσωπικά, είναι λιγότερο πολιτκή ιδεολογία, και περισσότερο το γεωπολιτκκό ή πολιτισμικό που υπαινίσσεται ή συνεπάγεται.

  Όταν πρωτοδιάβασα το Clash of Civilization είπα μεσα μου "βρε _αμώ το, με κατατάσσουν με τους τατάρους, τους σεϊχουλισλάμηδες και τους βεδουϊνους". Κυρίες και κύριοι, προτιμώ την Δύση. Δεν με νοιάζει αν την εκπροσωπεί ο ΓΑΠ ή ο ΚΚ ή ο Μητσοτάκης ή Κανέλλη ή η Κατσέλη. Όλες μου οι προτιμήσεις και τα γούστα πάνε περίπατο αν η επιλογή είναι Ανατολή ή Δύση: Δύση.

  Η Δύση προτιμά διπύθμενα γκαζάδικα, και δεν θα ήθελα να δω την Τουρκία να το παίζει Δύση, και η Ελλάδα Ανατολή. Απλοϊκά πράγματα λέω, αλλά έτσι τα βλέπω.

  • Tηλέμαχος avatar
   Tηλέμαχος @ archaeopteryx 12/09/2009 16:31:19

   Όσο και να προτιμάς τη Δύση η πραγματικότητα θα είναι πάντοτε ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Δύση. Άρα θα τελείς υπό σύχγυση μια ζωή. Όπως όλη η Ελλάδα από το 1831 μέχρι σήμερα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ archaeopteryx 12/09/2009 17:13:58

   Τι ακριβως θα πει Δυση;Η Τουρκια που εχει ρωσικους αγωγους επαψε να ειναι Δυση;Η Γερμανια οπου θα καταληγει ο ρωσικος αγωγος South Stream θα παψει εξ αυτου του λογου να ειναι Δυση;
   Εχεις ακουσει μηπως απο τους υποστηρικτες του αγωγου ποτε να ζητησουν εξοδο απο το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ;Επομενως πως ενας αγωγος αλλαζει τον προσανατολισμο της χωρας;
   Εκεινο που παιζεται ειναι αλλο : Μερικοι θελουν ολες τις αλλες χωρες της Δυσης (και την Τουρκια) να συνεργαζονται με τη Ρωσια πλην της Ελλαδος γιατι θεωρουν οτι εμεις ειμαστε ειδικης ευαισθησιας.Μονο στην Ελλαδα ενας αγωγος πετρελαιου γινεται ζητημα.Σε λιγο θα μας πουν οτι δεν ανηκουμε στη Δυση επειδη εχουμε Ρωσους τουριστες.
   Ο South Stream θα καταληγει στην Ιταλια και θα ειναι κοινοπραξια Γκαζπρομ - ΕΝΙ.Ειναι η Ιταλια Ανατολη και ο Μπερλουσκονι ανατολικος;Αυτη η κατασταση πρεπει να τελειωνει.Ουτε η Ελλαδα ειναι χωρα με ειδικες αναγκες ωστε μονο απο αυτη να υπαρχει οικολογικο προβλημα απο τη διελευση αγωγων.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 12/09/2009 17:14:54

    Ο North Stream καταληγει στη Γερμανια.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ψυχραιμια 12/09/2009 18:44:39

    H λέξη Δύση προκύπτει από την αναρτηση: Η φωτό δείχνει τον ΓΑΠ με Αμερικάνικη σημαία, και το κείμενο λέει τι λέει το πρωτοκλασσάτο στέλεχος στη Ρωσική πρεσβεία. Ο καυγάς με τους αγωγούς είναι φαινομενικά αμερικανορωσικός.

    Ο Ρώσος χαμογελά και το χέρι το έχει στη στροφιγγα, λέω εγώ ο απλοϊκός, ο Γερμανός θα την ξαναπατήσει, αλλά καλά να πάθει αφου΄θέλει πράσινη οικολογία και τις σκουριές αλλού, εμείς φοβόμαστε τους Τούρκους, και χορεύουμε ενεργειακό ταγκό.

    Οι Αμερικάνοι θέλουν να ελεγχουν την διανομή και να κονομάνε, αλλά δεν τους φαντάζομαι να κάνουν εμπάργκο. Οι Ρώσοι πρέπει να πουλήσουν (το αέριο δεν αποθηκεύεται) και θα χρησιμοποιήσουν τον αγωγό για πολιτική.

    Αυτά τα απλοϊκά λίγα, για το Ανατολή-Δύση. Συγγνώμη, αλλά ο όρος προέκυψε από την ανάρτηση.

    Η μη απλοϊκοί ας θυμούνται ένα πράγμα... Το αέριο είναι εξ ορισμού ακριβότερο καύσιμο από το πετρέλαιο, δεν έχει θειάφι, και έχει λιγότερους τρόπους εύκολης μεταφοράς. Αυτό για το παζλ.

    Τώρα για τους τουρίστες, θεωρώ υποβάθμιση το ότι έχουμε περισσότεορυς Ανατολικούς από ότι Δυτικούς. Για τους Γερμανούς, δεν έιμαι σίγουρος... τουρίστες είναι ή ιδιοκτήτες;

    Τέλος, φίλε ψυχραιμία, για τον αγωγό. Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι προφάσεις. Οι Ρώσοι, από τότε που έπεσε το πετρέλαιο δεν τον πολυσπρώχνουν και πολλά ενεργειακά προτζεκτ πάνε περίπατο όταν το πετρέλαιο είναι κάτω και η ζήτηση κάτω. Οι φιλοΔυτικοί Βούλγαροι (να την πάλι η λέξη) δεν τον ήθελαν ποτέ και ο καινούργιος πρωθυπουργός τους είναι φιλοΔυτικότατος. Ο Τούρκικος αγωγός που πάει στο Τσεηχάν είναι πάλι άλλο θέμα, αλλά φαίνεται ότι οι Τούρκοι είναι σε καλύτερη θέση να κάνουν παζάρια.

    Τώρα τι λέει ο κάθε ΓΑΠ, και γιατί, τρέχα γύρευε. Πιθανόν να είναι φιλοΔυτικός, ή ξέρει ότι έχει κολλήσει ούτως ή άλλως και κάνει κοζερί ότι δήθεν τον νοιάζει το περιβάλλον. Προσωπικά, με συμφέρει να γίνει ο αγωγός, αλλά έτερον εκάτερον.

    Με συγχωρείς για το μακροσκελές, αλλά απάντησα και σε άλλους.

   • Le canard avatar
    Le canard @ ψυχραιμια 12/09/2009 18:54:14

    @archaeopteryx

    Απλά οι ρώσοι τουρίστες αφήνουν πολύ περισσότερα απ'ότι οι δυτικοί. Πλέον.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ψυχραιμια 12/09/2009 18:59:43

    αν σε μια παρέα Δυτικών τουριστών κάνεις καμάκι στην χαμηλοβλεπούσσα νεαρά πίσω αριστερά, μπορεί να φας καμιά μπουνιά ή μπορεί και όχι. Σε παρέα Ανατολικών τουριστών, μάλλον καμιά ριπή από ημιαυτόματο θα φας... ή τουλάχιστον αυτή είναι η προκατάληψή μου... άσε που δεν μιλάω την γλώσσα (αν κι Καζαντζάκης έλεγε ότι δεν χρειάζεται)... :-)

   • Le canard avatar
    Le canard @ ψυχραιμια 12/09/2009 19:04:32

    @archaeopteryx

    Τη γλώσσα του καμακιού να μιλάς Αρχαίε και δεν χρειάζεται να ξέρεις άλλη. Προκαταλήψεις όμως. Τόπες κι εσύ. Απλά δεν ξέρεις τους Ρώσους και κυρίως τα θηλυκά. Ριπές φιλιών και όχι μόνον μπορεί να φάς. Σφαίρες μάλλον όχι. Σε αντίθεση με τις δυτικές σου που, εντάξει, δεν σε πυροβολούν αλλά σε σφάζουν με το ψιλο-ψευτοδιανοουμενίστικο στυλάκι τους (εξαιρέσεις υπάρχουν βέβαια και είναι πολλές). Προκαταλήψεις Αρχαίε, λοιπόν!!!

  • Le canard avatar
   Le canard @ archaeopteryx 12/09/2009 18:52:14

   Συμφωνώ με τον Αρχαίο για τα περί Δύσης-Ελλάδας, κ.λ.π., αλλά να μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα (Βαλκάνια γενικότερα) είναι η νότια γέφυρα Ανατολής-Δύσης (η βόρεια είναι η Ρωσία). Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο επίπεδο της πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης και στο πολιτισμικό επίπεδο. Ούτε Τρίτος κόσμος, αλλά ούτε και Πρώτος είμαστε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 12/09/2009 19:07:20

   προκαταλήψεις, και φάτε μάτια ψάρια...

   • Le canard avatar
    Le canard @ archaeopteryx 12/09/2009 19:10:56

    Ακριβώς. Διότι το φάτε μάτια ψάρια ισχύει κυρίως για τη Δύση, όχι για την Ανατολή. Εκεί έχει άλλους κανόνες το πράμα.

 2. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 12/09/2009 15:04:37

  Αν θες να ανήκεις στη Δύση, να ακολουθείς αυτό που είπε κάποτε ένας φιλέλληνας αμερικανός διπλωμάτης:
  "Αν θέλετε να πάτε μπροστά, να κάνετε όπως κάνουμε, όχι αυτά που σας λέμε να κάνετε..."
  Καλά που το κατάλαβες ότι λες απλοϊκά πράγματα...

  Ο πετρελαϊκός αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, όπως και ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, είναι σχέδια τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Ο μεν αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης υπήρξε αρχικά ελληνική σύλληψη και αναβαθμίζει εξαιρετικά τη στρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστώντας την δίαυλο τροφοδοσίας των δυτικών αγορών με ρωσικό πετρέλαιο, και μάλιστα ερήμην της Τουρκίας. Ο δε αγωγός South Stream είναι κρισιμότατος για τον ίδιο λόγο, αλλά και επειδή εξασφαλίζει την τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο από εναλλακτική, φιλική πηγή. Γιατί ο σημερινός αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (TGI) που συμφωνήθηκε επί ΠΑΣΟΚ, εξαρτά την Ελλάδα από την Τουρκία για την παροχή του φυσικού της αερίου, και "εξασφαλίζει" ότι θα περάσουμε πολύ κρύες νύχτες σε περίπτωση ελληνοτουρκικής έντασης... Οι συγκεκριμένοι δύο αγωγοί είναι λοιπόν κρίσιμοι για την αυτονομία του ενεργειακού εφοδιασμού της Ελλάδας και για την αποτροπή της δορυφοροποίησής της από την Τουρκία, μέσω ενεργειακού εκβιασμού...

  Περισσότερα στο http://www.enkripto.com/2009/09/blog-post_10.html

  • ataktos avatar
   ataktos @ Οδυσσέας 12/09/2009 15:13:28

   Αγαπητέ Οδύσσεια- μην απλοποιείς την σκέψη σου Ενεργειακό ισοζύγιο κάνε και θα τα βρεις όλα …

  • Le canard avatar
   Le canard @ Οδυσσέας 12/09/2009 17:51:29

   Οδυσσέας says:Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης υπήρξε αρχικά ελληνική σύλληψη.

   Εγκέφαλος ήταν πρωτοκλασάτος παράγων του Λάτση. Το 1996 μου είχε πεί μεταξύ των άλλων:

   «Δεν έχουμε καμμία αντίρρηση να φτιαχτούν αγωγοί και στην Tουρκία. Θεωρούμε ωστόσο, καθοριστικής σημασίας την ύπαρξη του αγωγού Mπουργκάς - Aλεξανδρούπολης. Kι’ αυτό γιατί το έργο θα λειτουργεί ως εξισορροπιστικός παράγων, αφού δεν θα επιτρέπει στην Tουρκία να κλείνει και να ανοίγει όποτε θέλει την «κάνουλα» για να εκβιάζει πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες λύσεις υπέρ της. Eκτός αυτού αποτρέπει τη δημιουργία μονοπωλίων και εξασφαλίζει την ομαλή ροή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά. Θα είναι λοιπόν, υπερβολικά δύσκολο για τους Aμερικανούς να αντικρούσουν αυτό το επιχείρημά και να δημιουργήσουν στα πόδια τους ένα μονοπώλιο, πράγμα το οποίο απεύχεται κάθε μεγάλη εταιρεία πετρελαίων».

   Δεν αποκλείεται επίσης, έλεγε, "με πρωτοβουλία της Pωσίας να κατασκευαστεί και άλλος παράλληλος αγωγός μέσω Bουλγαρίας και Eλλάδος, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα για τη μεταφορά διπλασίων ποσοτήτων πετρελαίου".

   Αυτά, το 1996, όταν ακόμα η Τουρκία, εκτός από τους αγωγούς από Ιράκ, δεν είχε τίποτε άλλο και το όλο θέμα ήταν το πρόβλημα των Στενών.

   • Le canard avatar
    Le canard @ Le canard 12/09/2009 17:52:57

    Και μην ξεχνάμε, ε. Οι Λατσέοι χρηματοδότες των προεκλογικών εκστρατειών των Μπούς, και άλλων υποψηφίων προέδρων, ήταν και είναι. Αρα, μόνο για αντιαμερικάνους δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς.

 3. chgian avatar
  chgian 12/09/2009 15:22:21

  Στην δεκαετία του 60-70 η Σοβιετική ένωση χρηματοδοτούσε περιβαλλοντικές
  οργανώσεις για να σαμποτάρουν τις βιομηχανίες της Δύσης. Με το ίδιο
  νόμισμα πληρώνουν τώρα οι αμερικανοί για να σαμποτάρουν τα σχέδια των Ρώσων
  με τους αγωγούς αερίου και πετρελαίου.

  Αυτό δείχνει πως οι ΜΚΟ δεν είναι τόσο αθώες όσο θέλουν να δείχνουν.

  Αυτό όμως που μένει από όλη αυτή την ιστορία είναι πως όποια άποψη και
  να εκφράζεις, μπορείς να μπεις σε κάποια κατηγορία.

  Ανησυχείς για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους του αγωγού; είσαι φιλοαμερικανός.

  Θέλεις να πραγματοποιηθεί η αγωγός; είσαι φιλορώσσος.

  Είσαι αρχαιολάτρης; εξυπηρετείς τα σχέδια των αμερικανων και του Χάντιγκτον.

  Υποβαθμίζεις την ιστορία; είσαι αριστερός μειοδότης στην ίδια κατηγορία με την
  Ρεπούση.

  Επιθυμείς στρατιωτικούς εξοπλισμούς για ανάσχεση της Τουρκίας; είσαι πολεμοκάπηλος.

  Οραματίζεσαι ειρηνική συνύπαρξη Ελάδας-Τουρκίας; θα έπρεπε να είσαι στο κόμμα
  του Τρεμόπουλου.

  Απ'όλα έχει ο μπαξές!!

  • ataktos avatar
   ataktos @ chgian 12/09/2009 15:30:49

   Ότι κάποια σαΐνια μπορεί να τα άρπαξαν είναι πιθανών (εσύ ξέρεις) αλλά ότι η Ελλάς καταδικάστηκε με απόφαση Σ.Υ. Ε.Ε. 6.6.2007 είναι γεγονός .Ηρέμησε ..

 4. Orestios avatar
  Orestios 12/09/2009 15:22:57

  Το GAP συμπλέει με τις αμερικανικές βλέψεις? Τι λέτε τώρα? Το GAP ξεχειλίζει Ελλάδα. Ο λόγος, η όψη, οι συνήθειες. Όλα Ελληνικά.
  Χώρια που οι συνεργάτες του είναι φανατικοί αντιαμερικανοί, όπως ο εκπροσωπούλης.
  Το GAP έχει κυρήξει ανένδοτο στους αμερικανούς, γιατί δεν χρωστά σε κανέναν. χαχαχα

 5. Χους avatar
  Χους 12/09/2009 15:41:37

  Μ.Κ.Ο & ΑΘΩΕΣ

  ΕΝΟΙΕΣ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

 6. ellinikiafipnisis.blogspot.com avatar
  ellinikiafipnisis.blogspot.com 12/09/2009 17:17:16

  Αυτό το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες;;
  Πακιστανός υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βγάζει λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος!!
  Αφυπνισθείτε Έλληνες!!
  Αυτό είναι το όραμα σας για την Ελλάδα και τους Έλληνες κ. Παπανδρέου;
  Αυτή είναι η μηδενική ανοχή που διατυμπανίζατε (ξαφνικά μετά την αύξηση των ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ) για τη λαθρομετανάστευση;; Θα τους νομιμοποιήσετε όλους και μάλιστα θα τους βάλετε και στα ψηφοδέλτια σας....έτσι ώστε να μην είναι πλέον λαθρομετανάστες αλλά και να έχετε δεξαμενή σίγουρων ψηφοφόρων;;!
  Προσπαθούμε με πολύ κόπο να μη βγούμε από τα ρούχα μας με αυτά που βλέπουμε, σε προεκλογική περίοδο, όμως μας αναγκάζετε να αντιδράσουμε! Εσείς συνέλληνες που ακούγατε τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα Πακιστανό να σας μιλάει για ΠΑΣΟΚ και "Ανρέα Παπανδρέα" δεν ανατριχιάσατε; Τις Ελληνικές σημαίες τι τις θέλατε σε αυτή τη συγκέντρωση;;; Το μόνο μέλημα σας ήταν να φωνάζετε συνθήματα όπως "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", αντί να αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι το σχέδιο που προωθείται για την Ελλάδα είναι ο σταδιακός αφελληνισμός της μέσω τέτοιων τακτικών;! Είναι δυνατόν να μπαίνει στη διαδικασία διακυβέρνησης της χώρας κάποιος ο οποίος δεν μιλάει ούτε καν κατανοητά Ελληνικά, να τον βλέπετε μπροστά σας, να σας μιλάει, και εσείς να τον χειροκροτάτε γιατί ήταν επιλογή του Γιωργάκη; Αυτή είναι και η κατάντια της κοινωνίας μας και του πολιτικού μας συστήματος. Μας έχουν ναρκώσει και δεν αντιδρούμε σε τίποτα! Τί είναι πιο σημαντικό επιτέλους Έλληνες για εσάς; Η πατρίδα ή το κόμμα;;!! Επιτέλους Έλληνες αφυπνισθείτε, βγείτε από το λήθαργο στον οποίο σας έχουν βάλει!! Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα! Έχουμε στα χέρια μας το μεγαλύτερο όπλο. Την ψήφο. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλα για το καλό της Ελλάδος, για το καλό του έθνους, για το καλό των παιδιών μας! Ξυπνήστε και δείτε τι γίνετε μπροστά σας επιτέλους! Τέλος να αναφέρουμε απλά ότι πρέπει να είχε πολύ κουράγιο η κ. Δαμανάκη που ήταν στο ακροατήριο και άκουγε τα όσα έλεγε ο συνυποψήφιος της Πακιστανός. Να το χαίρεστε τέτοιο ΠΑΣΟΚ!! Πού είσαι Ανδρέα να "καμαρώσεις" το γιο σου..! Δείτε το βίντεο εδώ: Αυτό το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες;;
  www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

 7. Christos Poulakis avatar
  Christos Poulakis 12/09/2009 17:45:08

  Sti Norbigia , exei idi anagkastei se paraitisi prwthypourgos gia ti mi synainesi tou se erga fysikou aeriou, to thema proklaei sygkrouseis megatonwn stin politiki zwi tis xwras, o kolossos tis Statoil e3anagkazetai na probei se grapti dior8wsi gia paraplinitiki tou diafimisi pou parousiazei to fysiko aerio ws filo pros to periballon. Exw grapsei gia to thema sti Galera

  http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=997

  An o GAP diatypwse tis sygkekrimenes apopseis gia ton agwgo Burgaz-Alexandroupolis, einai timi kai perifaneia gia tous Oikologous Prasinous kai to pagkosmio oikologiko kinima pou irthe pio konta sti theseis tou. H Ellada einai ypoxrewmeni na probei se meiwsi ekpompwn dio3eidiou tou an8raka, basei tis Symbasis tou Kyoto pou exei ypograpsei. Ta alla peri USA, einai f8inoi laikismoi

 8. Κολλητήρι avatar
  Κολλητήρι 12/09/2009 17:47:20

  ωπα παπακο ωπα


  Ρε λέτε να γίνει η πακιστανική γλώσσα υποχρεωτική στα σχολεία;

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/09/2009 20:19:15

  Αρχαίε
  "Τώρα τι λέει ο κάθε ΓΑΠ, και γιατί, τρέχα γύρευε. Πιθανόν να είναι φιλοΔυτικός, ή ξέρει ότι έχει κολλήσει ούτως ή άλλως και κάνει κοζερί ότι δήθεν τον νοιάζει το περιβάλλον".

  Πιθανόν να είναι φιλοδυτικός;
  Πιθανόν;
  Έλεος, ούτε ο Ραγκούσης δεν το λέει.

  Κι αυτό το "τώρα τι λέει ο κάθε ΓΑΠ" πολύ χαλαρό ακούγεται και πολύ δικαιολογητικό για τον υποτίθεται αυριανό πρωθυπουργό που θα μάς σώσει από την "χειρότερη κυβέρνηση της 30ετίας" όπως έχεις γράψει.

  Και αφού ανήκεις στη Δύση είσαι Καραμανλικός.
  http://www.youtube.com/watch?v=fHpLUeS_Jrs&feature=related
  Ο πατέρας του συμπαθούς σου ΓΑΠ προτιμούσε η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.
  Και όχι στον κάθε τυχάρπαστο που θέλει να φέρει ο ΓΑΠ για Έλληνα υπήκοο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 12/09/2009 21:08:05

   μεταξύ μας, Προφήτη, είμαι λίγο εκτός προδιαγραφών... Πολύ υπέρ της ελευθερίας (που πιστέυω ξεκινάει από την αγορά), αντιπαθώ τον κρατισμό (εκεί η ΝΔ, και οι υπόλοιποι χωλαίνουν), μισώ την συστηματοποιημένη διαφθορά, αλλά καταλαβαίνω την υπάρξη της διαπλοκής (είμαι υπέρ του δαχωρισμού μήντια και μπίζνες) κλπ. Είμαι κατά του να αφήνεις τον άλλον να ψοφάει στον δρόμο, αλλά και κατά των παροχών. Πιστεύω σε θεσμικές λύσεις παρα σε θεραπεία συμπτωμάτων, και δεν μου καίγεται καρφάκι αν δεν με πιστεύουν. Ζορίζομαι όταν καποιο μοντέλο που νόμιζα είναι τέλειο δεν δουλέυει, αλλα ψάχνω για την βελτίωση και εμπρός. Και φυσικά, life is a bitch and then you die.

   Βασικά τους βα-ριέ-μαι. Σαν να πρέπει να διαλέξω τον λιγότερο ανίκανο, ή τον λιγότερο τεμπέλη, ή τον λιγότερο κλέφτη. Σαν τρισδιάστατες πληγές του Φαραώ.

   Ειδικά για τον Καραμανλή, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά νομίζω μάλλον τα κάνει αυτά λίγο με το ζόρι. Αν βγει, αυτός ή ο ΓΑΠ, και πει αυτά που πρότεινα με ανοιχτή επιστολή, προχτές, θα τον ψηφίσω. Ειδεμή Πίνδος. Βρουμ βρουμ.

   Στο θέμα σε ποιον ανήκει η Ελλάδα... ο ΑΓΠ δικαιούται δια να ομιλεί; Έλεγε άσπρο και εννούσε μαύρο, φόρεσε και την Μιμή, τι να σου πω, εθνική υπερηφάνεια σκέτη.

   @Σπύρο, όλα τα περιαβλλοντολογικά είναι μια απάτη και μισή που βασίζεται σε καλοπροαίρετη πραγματικότητα. Η EPA της Αμερικής, αν το δεις όπως το βλέπω εγώ είναι μηχανισμός προστασίας των μεγάλων από ελεύθερο ανατγωνισμό: Πρώτα μεγάλωσας ρυπαίνοντας, μετά έβαλαν κανόνες που μονο αυτοί μπορούν να τηρήσουν, QED. Για την πράσινη ενέργεια να μην αρχίσω...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 12/09/2009 21:54:49

    Αρχαίε, ρε φίλε, πιθανόν φιλοδυτικός ο ΓΑΠ είναι ανέκδοτο.

    Κοίτα, η αγορά, η ελευθερία, η διαπλοκή, τα πάντα, είναι δυο πράγματα
    - η σχέσεις ισχύος μέσα στην κοινωνία
    - σε συνδυασμό με το ήθος με το οποίο έχει συνταχθεί η κοινωνία, που εκφράζεται από τους θεσμούς της.

    Μαζί σου για θεσμούς. Οι θεσμοί μένουν, οι άνθρωποι φεύγουν.
    Αλλά εδώ ακριβώς υπάρχει το μεγάλο τρικ.

    Είναι οι ποιότητες των ανθρώπων που δικαιώνουν τους θεσμούς.
    Αν ποντάρεις στην ποιότητα ΠΑΣΟΚ, ποντάρεις σε κουτσό άλογο.
    Αστραχάν.
    Τέρμα.

    ***
    Τώρα, παίζεται στην ΕΤ3 η ομιλία ΓΑΠ στην ΔΕΘ. Δες την, αν εμπιστεύεσαι τη ζωή σου σ' αυτόν τον άνθρωπο έχουμε καθοριστικές πολιτισμικές - όχι πολιτικές διαφοροποιήσεις.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 12/09/2009 22:13:23

    Και κάτι ακόμα
    "Είμαι κατά του να αφήνεις τον άλλον να ψοφάει στον δρόμο, αλλά και κατά των παροχών".

    Δεν γίνεται. Αυτά είναι που εδώ νοούμε "αμερικανιές", χωρίς να το λέω για σένα.
    Κάπου αποφασίζεις. Ή θα είσαι ήσυχος ότι κάποιος θα σε μαζέψει απ' το δρόμο, και αυτό ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ μηχανισμό, άρα και διαφθορά, και παροχές.
    Και τα αποδέχεσαι σαν αναγκαίο κακό για να σε μαζέψουν αν ο μη γένοιτο.

    Πιστεύω εκφράζεις αυτόν το ακραίο ατομικισμό των Αμερικανών που δεν νοιώθουν να τους συνδέει ιστορικά τίποτα με τον χώρο κατοικίας, και τους συν-κατοίκους. Ξένοι είναι. Λιθουανός ο ένας Κινέζος ο άλλος. Τι σε νοιάζει τι θ' απογίνουν αν πέσουν στον δρόμο;

    "Εσύ" (εννοώ πως σκέφτεται ο μέσος) να βγάλεις λεφτά πήγες εκεί. Κι αν σου συμβεί η στραβή, βλέπουμε. Θες τη μικρότερη επιβάρυνση γιατί θέλεις να μαζέψεις φράγκα για την πάρτη σου. Γι’ αυτό δεν θες παροχές. Γιατί, θεωρείς, στα παίρνουν απ’ την τσέπη και τα τρώει ο Λιθουανός. Αυτό σημαίνει «πολυπολιτισμική τεχνητή κοινωνία».

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/09/2009 20:26:21

  Καλά Συγκλονίστηκα τώρα..
  Πώωωω ρε παιδί μου.
  Αμ γι΄αυτό ο greeklish Οικολόγος κόπτεται γιά τον αγωγό.
  Γιά το καλό τού Περιβάλλοντος............
  Και ρε Κουμπάρε τά Αμερικανάκια ,που επιδοτούν κάτι Πράσινες Μ.Κ.Ο ,πώς και δεν έχουν υπογράψει την Συνθήκη τού Κυότο??
  Ασε μην κουράζεσαι..Θα μάς πεις οτι και καλά,αφού οι Αμερικάνοι δέν έχουν Οικολογική Συνειδηση,δεν πρέπει και οι λοιποί να μήν Εχουν..Εμ..Να παίζουν μπάλα μονοι τους.........
  Αφεριμ...

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/09/2009 20:30:46

  Μπρέ μπρέ η Γαλέρα..

 12. Πόσσουμ avatar
  Πόσσουμ 12/09/2009 21:13:58

  Κύριε διπλωματικέ,
  Άλλο Greenpeace και άλλο GAP. Ο GAP δεν έχει, προς το παρόν, δεσμευτεί για τίποτε... Μη βγάζουμε εύκολες συνεπαγωγές. Μπλε και κόκκινο τι βγάζει, ας μας πει ο Βούλγαρος ζωγράφος...

 13. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 12/09/2009 22:22:25

  Το αέριο είναι πολύ φθηνότερο από το πετρέλαιο. Αρχαίε είσαι 100% φάουλ εδώ. Όταν το πετρέλαιο ήταν ακριβό οι πετρελαϊκές εταιρείες επανεισήγαγαν το αέριο στις πηγές που παράγουν και τα δύο προϊόντα, ώστε να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο και να εκμηδενίσουν την παραγωγή αερίου. Το αέριο είναι κάτι σαν παραπροϊόν. Επίσης, μία μονάδα που παράγει ηλεκτρισμό πληρώνει διπλά και τρίδιπλα όταν καίει πετρέλαιο σε σχέση με όταν καίει αέριο (στη μονάδα της μεγαβατώρας). Μη λέμε ό,τι μας κατέβει.

  Είσαι φάουλ και στο τι είναι ανατολή και δύση, αλλά βαριέμαι να το επεκτείνω επί του παρόντος.

 14. tom avatar
  tom 12/09/2009 23:17:11

  Προτείνουμε:
  Όταν ο κ. Παπανδρέου αναμασά τις εκθέσεις των ΗΠΑ και τις τοποθετήσεις των Οικολόγων-Πρασίνων

  Προσοχή στους εκλογολόγους, παραπληροφορούν

  Ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνει το μάτι στην Ουάσιγκτον

  Μόνο στην Ελλάδα ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών πάει να πολιτευτεί με άλλο κόμμα

  Πού «φοβάται» το ΠΑΣΟΚ η αγορά

  Το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στο νέο-φιλελευθερισμό;

  Ποιος «σκοτώνει» τους εκδότες της δεξιάς;

  «Η Κεντροδεξιά μπορεί να κερδίσει την Κεντροαριστερά»


  Αυτά προτείνει το νέο..antinews

  Για όλα φταίει Ο ΓΑ Π...

  • Factorx avatar
   Factorx @ tom 12/09/2009 23:22:52

   Ξέχασες το "ψαράς έσωσε τον ΓΑΠ"
   http://www.antinews.gr/?p=8143

   • Πόσσουμ avatar
    Πόσσουμ @ Factorx 13/09/2009 00:34:10

    Κύριε Φάκτορα,
    Σε διαβάζαμε τόσο καιρό γιατί ήσουν συνάδελφος "αναποφάσιστος"... Εν μέσω προεκλογικής περιόδου τ'αποφάσισες να αποφασίσεις;;;

    (ή μήπως ήσουν ..."ασυσπείρωτος";)

    Μετά τιμής

    • Factorx avatar
     Factorx @ Πόσσουμ 13/09/2009 00:53:10

     να μην λέμε ψεματάκια. χθες πρωτομπήκες εδώ ψεματούκλη

 15. Πόσσουμ avatar
  Πόσσουμ 13/09/2009 01:05:04

  Χθες πρωτοέγραψα, ας ακριβολογούμε.
  Είμαι δύσκολος στη "συγκατοίκηση", σε παρακολούθησα πρώτα αρκετό καιρό, για να δω αν "ταιριάζουμε". Γι'αυτό, φίλτατε, μη μου τα χαλάσεις τώρα...

  Καλημέρα

  • Factorx avatar
   Factorx @ Πόσσουμ 13/09/2009 01:13:16

   μήπως πρέπει να "κατέβεις" λίγο;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Πόσσουμ 13/09/2009 01:13:16

   μήπως πρέπει να "κατέβεις" λίγο;

   • Πόσσουμ avatar
    Πόσσουμ @ Factorx 13/09/2009 03:01:19

    Ok. Το θέμα θεωρείται λήξαν, άλλωστε υπάρχει και η έξοδος.
    Η αυτοπροστασία,προτείνω, στ'αλήθεια είναι περιττή, βεβαίως και είμαι ειρηνοποιό στοιχείο.

    Καλημέρα

 16. ataktos avatar
  ataktos 13/09/2009 07:21:05

  97 δις μέσα σε δέκα τελευταία χρόνια για εξοπλισμούς δεν είναι υπερβολή κύριοι …

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ataktos 13/09/2009 08:26:56

   ...και να λειτουργούσαν ... να θυμηθώ S300, άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά, υποβρύχια που γέρνουν κλπ
   Ολοι μιλάνε για μείωση των δαπανών και κανείς δεν έχει πει το ποιο απλό: γιατί στις αμυντικές προμήθειες δεν γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί; απευθείας αναθέσεις και προμήθειες με διακρατικές συμφωνίες, για άσκηση δήθεν Εξωτερικής πολιτικής και χρήμα σε φίλους και ΜΜΕ.
   Διάβαζα πρόσφατα ότι η Ελβετία, πρόκειται να προχωρήσει στην αγορά νέων αεροσκαφών.
   Μετά:

   -από δοκιμή για δύο χρόνια των επιλογών
   -υπολογισμού αντισταθμιστικών
   -υπολογισμό Logistic (συντήρηση, διαχείριση, υποστήριξη)

   Ορισμένοι θα ουρλιάζουν ότι δεν έχει τους δικούς μας γείτονες, για αυτό και εμείς κάνουμε:

   -μια προμήθεια αεροσκαφών
   -μια για εξοπλισμό
   -μια για πυρομαχικά

   και μιλάμε για αγορά του αιώνα (και ας έχουμε πάρει άλλες 3 φορές), για ανανέωση, για αντικατάσταση κλπ

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 13/09/2009 07:56:32

  Το προβλημα δεν ειναι τι λεει ο ΓΑΠ αλλα τι κανει. Και το ιστορικο του δηλωνει οτι θα τεινει παντα ευηκοον ους προς την αλλη οχθη του ατλαντικου σε ζητηματα που απτονται της γεωστρατηγικης θεσεως της Ελλαδας. Απο μονο του αυτο δεν ειναι κακο. Και το μονο κριτηριο που πρεπει να χρησιμοποιουμε ειναι το χρηστικο, τουτεστιν αν οι πραξεις του βλαπτουν τα εθνικα συμφεροντα. Γι'αυτο εγω, π.χ., δεν θεωρησα την "συμβολη" του στην διασπαση της Γιουγκοσλαυϊας ως τελειως αρνητικη για τα ελληνικα συμφεροντα, τουλαχιστον στο βαθμο που δεν εφερε ολοκληρωτικη εξουδετερωση της Σερβιας. Η αιτια; Οσο πιο πολλα και αποδυναμωμενα κρατη μας περιβαλλουν τοσο πιο ασφαλεις σχετικα θα ειμαστε.
  Το μεγιστο ζητουμενο τωρα ειναι τι συνεπειες θα εχουν πιθανες πραξεις του για την εθνικη ασφαλεια. Προηγουμενες ενεργειες του, ή και δηλώσεις του, και φυσικα η αδοδεδειγμενα ελλειψη συνδεσεως συναισθηματικης με τον Ελληνισμο. Π.χ. η ταχα μου προσεγγιση, που μονο προσεγγιση δεν ειναι, με την Τουρκια οχι μονο δεν μας ωφελησε αλλα και ξεσαλιωσε το "θεριο". Διοτι πολιτικη και στρατηγικη καρροτου διχως μαστιγιο οδηγει συχνα σε "καταναλωση" του θηριοδαμαστη απο το υπο εξημερωση θεριο. Τελος, για προεδρο της δημοκρατιας μας θα προτεινα τη μητερα του:
  Ειναι μεταναστρια εδω και 50 χρονια, δεν γνωριζει τη γλωσσα, ειναι ανυπαντρη, ανεργη και εχει και 4 παιδια. Αυτα περι αθανασιας της ψυχης, που ελεγε παλιος δασκαλος.

 18. driblas avatar
  driblas 13/09/2009 08:08:24

  Μπορεί οι φανατικοί πρασινοφρουροί να είναι μετριότατης νοημοσύνης φανατικά ανθρωπάκια αλλά, αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι να προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να μας αποδείξουν ότι ο Γιωργάκης, εκτός από αργόστροφος και υποκριτής σαρδαμάκιας, έχει και ρεύμα νίκης.
  Ο λαός την αισθάνεται την κοροϊδία που του έχουν στήσει οι επιχειρηματίες που ελέγχουν τα κανάλια.
  Όσα μαϊμού γκάλοπ και να βγάζει ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και ο Λαμπράκης, ο Γιωργάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός, για ένα απλό λόγο.
  Δεν είναι πια δεκαετία του 80.
  Ο κόσμος έχει μάθει να ξεχωρίζει τους αληθινούς πολιτικούς από τους ψεύτες.
  Έχει μάθει να ξεχωρίζει τις πραγματικές λύσεις από τις κούφιες αερολογίες.
  Έχει καταλάβει γιατί δεν μας έχει παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την παγκόσμια κρίση ο Γιωργάκης, γιατί απλά δεν υπάρχει.
  Έχει καταλάβει ότι εάν αρχίσουν πάλι τους μαρξιστικούς αυτοσχεδιασμούς τους, όχι μόνο δεν θα ξεχρεωθούμε ποτέ αλλά οι μισοί Έλληνες θα μείνουμε άνεργοι.
  Τέλος, έχει καταλάβει τί παίζεται από τους Αμερικανούς σε βάρος της Μακεδονίας μας, σε βάρος του Κυπριακού και σε βάρος των σχέσεών μας με τη Ρωσία και την Κίνα.
  Με αρνητικό πρωταγωνιστή βέβαια το γιό της κυρίας τσάντ.
  Ξέρετε ποιόν, αυτόν με τα πλαστικά χαμόγελα και τις ατέλειωτες χειραψίες σε ότι περπατάει, κολυμπάει και πετάει.
  American style, όπως ο ίδιος.
  Υπάρχει όμως και η αχίλλειος πτέρνα στο αμερικάνικο σενάριο, που είναι η ίδια η υπόθεση στην οποία βασίζεται.
  Ότι οι Έλληνες είναι αμερικανάκια.
  Think again.

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ driblas 13/09/2009 11:06:12

   @driblas

   Συγγνώμη φίλτατε αλλά θα διαφωνίσω. Αυτή την στιγμή ο Ελληνικός λαός ενδιαφ΄ρρεται πώς και όχι τις διεθνείς εξελείις. Θέλει αύξηση των αποδοχών του, έστω και με δανεικα, θέ3λει να διορίσει το βλαστάρι του στο δημόσιο γιατί είναι ανίκανο να βγεί στην ανταγωνιστική αγορά, άσχετα εάν ο άχρηστος θα πληρώνεται και α΄πο την τσέπη του γιατί κάπου πρέπει να βρεθούν τα λεφτά, θέλει νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, θέλει επέκταση σχεδίου πόλεως, θ΄4ελει, θέλει, θέλει ένα σωρό πράγματα και αδιαφορεί για το αύριο. Ο Γιωργάκης τα έταξε. Και οι ανωτέρω θα τον ψηφίσουν. Ακόμη και με 151 βουλευτές (ο Σιμίτης που μπορούσε να κάνει ζημιά είναι ήδη εκτός) θα δώσει πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες και στις επόμενες εκλογές στο εξάμηνο θα πάρει 80%. Διανύουμαι την τελευταία μονοεθνική εκλογική περίοδο. Ηδη στο μπλοκ δημοσιεύθηκε βίντεο πακιστανου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ. Ζήτω η πολυεθνική Ελλάδος. Μετά τους Μουσουλμάνους μειονοτικούς θα αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδος και οι Γεωργιανοί και οι Πακιστανοί και οι Κινέζοι.

   Υ.Γ Ακόμη και το πληκτρολόγιο έχει αγανακτ΄θσει και άλλα πατάω άλλα γράφει.

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/09/2009 08:54:49

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΓΑΠ, είναι το κόμμα του και οι μηχανισμοί του.
  Το ΠΑΣΟΚ, μετά από το μπάχαλο των τελευταίων 5,5 χρόνων, θα είναι κυβέρνηση.
  Η ΝΔ θα χάσει όχι για ότι έκανε , αλλά για ότι δεν τόλμησε να κάνει και το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει όπως έχασε το 2007, εξαιτίας της αρνητικής ψήφου που το 2007 στράφηκε εναντίον του ενώ τώρα πλήττει τη ΝΔ.
  Το πρόβλημα όμως είναι όταν κερδίσει τι θα κάνει;
  Θα πάρει πίσω πχ την Ολυμπιακή; ...και δεν εννοώ ως εταιρεία ή πρακτική, αλλά συμβολισμό.
  Ολοι ασχολούνται με το 20% των αναποφάσιστων. Μα πως να μην δυσπιστεί το 1/5 του εκλογικού σώματος όταν από τη μια πχ ακούς για τεχνοκράτες και από την άλλη έχεις την κα Κατσέλη να ψάχνει τον τέταρτο δρόμο για τον σοσιαλισμό ή τον κ Τσούρα να συγκεντρώνει βιογραφικά για την στελέχωση του Δημοσίου Τομέα; Οταν από τη μία έχεις τεχνοκράτες σαν τον κ Παπακωνσταντίνου και από την άλλη εκφραστές θεωριών για "εντιμότερους κλέφτες, ή ολίγη από Σύνταγμα;"
  Πως να πειστεί ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος όταν όλοι μιλούν και βιώνουν για τα χάλια της οικονομίας και ακούν για τη Δανία του Νότου;
  Θα καταντήσω γραφικός και κουραστικός αλλά επιμένω:

  -θα καταργηθεί η αυτοτελή φορολόγηση; γιατί καλή είναι η τιμαριθμοποίηση και η προοδευτικότητα της κλίμακας, αλλά σημασία έχει τι μπαίνει στην κλίμακα...και τα επιδόματα και οι αμοιβές των κολλητών δεν μπαίνουν
  -θα συνδεθεί η σύνταξη με τις εισφορές; γιατί ωραίο είναι να βγαίνει άμεσα (αυτονόητο), αλλά το πρόβλημα είναι να βγαίνει δίκαια και όχι με πρόωρες και συντάξιμες αποδοχές χωρίς καταβολή εισφορών.... και μάλιστα αναδρομικά για να υπάρχει δικαιοσύνη γενεών;
  -θα σταματήσουν συνδικαλιστές να μετέχουν σε ΔΣ με απολαβές δεκάδων χιλιάδων €;
  -θα εξορθολογιστεί το μισθολόγιο στο Πτυχίο που το Διδακτορικό έχει λιγότερες αποδοχές από το ΥΠΟΙΟ, τα Τελωνεία, την Βουλή, και τους κολλητούς; θα γίνει σύνδεση αμοιβής - έργου, μέτρηση αποδοτικότητας και ωφελιμότητας των παρεχομένων υπηρεσιών;
  -θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ή θα φωνάζουν συμβολαιογράφοι, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, φαρμακοποιοί και λοιποί προοδευτικοί ψηφοφόροι;
  -θα γίνουν ιδιωτικά ΑΕΙ; τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα; ή θα φωνάζει το ΤΕΕ και ορισμένοι θα καίνε την Αθήνα ενώ οι ίδιοι για τα παιδιά τους μετά τα ιδιωτικά σχολεία τα στέλνουν στο εξωτερικό...
  -τι θα γίνει με το δημογραφικό; διάβαζα ότι οι 18-23 είναι 697000 και οι πάνω από 71 είναι 1,900,000 κάτι... αυτή είναι η απειλή και όχι οι μετανάστες και η Τουρκία ...αρκεί να περιμένουν 20 χρόνια και θα έχουν μια έρημη χώρα
  -τι θα γίνει με την παιδεία; θα γίνουν τομές; και τομές δεν είναι να πάνε οι αμοιβές των εκπαιδευτικών από 1500 στα 2000 €, αλλά να δοθούν δια δραστικοί πίνακες στα σχολεία, να μπουν οι νέες τεχνολογίες, να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτές και να πάνε 1,000 για παράδειγμα σπίτι τους και μετά να μιλήσουμε για αμοιβές...όχι να δίνουν 15 άχρηστα βιβλία στη Γ Δημοτικού ή 30 στη Α Γυμνασίου...
  -θα καταργηθεί η επιδοματική πολιτική που θυμίζει άρτο και θεάματα; ΕΚΑΣ, όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, επιδόματα στο Δημόσιο δεν είναι τίποτα άλλο από ομολογία ότι είμαι ανίκανος πάρε ένα κομμάτι και βούλωστο....

  Τα παραπάνω θέματα όμως είναι ταμπού, γιατί θίγουν κομματικά στελέχη και κομματικούς στρατούς, οπότε μάλλον πρέπει να την κάνουμε για χώρες που σε 10 χρόνια θα μας έχουν ξεπεράσει, όπως έγινε στο παρελθόν με Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία....είναι αργά να μάθω Βουλγαρικά ή Ρουμανικά;

 20. christos avatar
  christos 14/09/2009 10:39:21

  Να ποιος θα πάει τη χώρα μπροστά...
  http://www.youtube.com/watch?v=f9OYJSNIKw4&eurl=http://apolitik.pblogs.gr/&feature=player_embedded

  • tiramola avatar
   tiramola @ christos 14/09/2009 11:10:22

   chris...
   Το άκουσες πρόσφατα...
   "Την ιστορία της χώρας δεν την γράφουν οι ηγέτες.Την γράφει ο αγρότης στο χωράφι , η νοσοκόμα στο κέντρο υγείας , ο δάσκαλος στο χωριό"

   • sinn avatar
    sinn @ tiramola 14/09/2009 11:18:20

    Διαφορετικά, με την παραγνωρισμένη σοφία του λαϊκού τραγουδιού: ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΤΟ ΠΙΛΟΦΟΡΙ ΤΟ ΓΙΑΠΙ

 21. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/09/2009 02:04:26

  Ό,τι πουν οι φίλοι μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι για το καλό μας. Πρέπει να τους ακούμε πάντα και χωρίς αμφιβολίες. Έχουν αποδείξει επανειλημμένα την υποστήριξή τους προς τα εθνικά μας συμφέροντα.

 22. babis3565 avatar
  babis3565 16/09/2009 08:32:21

  ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΖΕΦΡΥ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.