#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2010 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, μπορεί να αναθέσει στον Καραμανλή ειδικούς ρόλουςΌλοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται πλέον ότι από την ΔΕθ και εντεύθεν την πολιτική ατζέντα την βάζει ο Σαμαράς. Θορυβημένα το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο στα ισχυρά επιχειρήματα του επιστρατεύοντας τους συνήθεις από την εποχή Καραμανλή τηλε-παράγοντες για να κάνουν παιχνίδι.

Έτσι ο κ. Ψωμιάδης, αφού δεν τόλμησε να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Σαμαράς με τον αδελφό του βγήκε σήμερα στο Real FM του επίσης συνήθη κ. Χατζηνικολάου για να πει ότι «τo κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει», και να ανησυχήσει για την “πολυδιάσπαση της Κεντροδεξιάς”.Ξεχνώντας φυσικά ότι η πολυδιάσπαση της Κεντροδεξιάς ξεκίνησε επί Καραμανλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. ιδρύθηκε όταν αυτός ήταν αρχηγός της ΝΔ και οι μεσαιοχωρίτικες πολιτικές του (να μην ξεχνάμε την κ. Γιαννάκου και το βιβλίο της ιστορίας) οδηγούσαν σταθερά ψηφοφόρους της ΝΔ στον κύριο Καρατζαφέρη. Μια πολιτική που αν δεν αντιστράφηκε ήδη, ανακόπηκε επί Σαμαρά.

Στο ίδιο πνεύμα των δηλώσεων Ψωμιάδη κινούνται άλλωστε και τα γνωστά εξαπτέρυγα του Μνημονίου, Ντόρα, Καρατζαφέρης, Βορίδης, Κιλτίδης κλπ. Από τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα, εκείνο που μπορεί να ανασυνθέσει –και έχει παρακαταθήκη να το κάνει- την ευρεία Κεντροδεξιά χωρίς αποκλεισμούς είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε για παράδειγμα σήμερα ο τελευταίος.

Όχι δεν είναι ανέκδοτο

Ας βάλουμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά, τα πράγματα στη θέση τους.

1. Τον Κώστα Καραμανλή οι οπαδοί της Ν.Δ. τον στήριξαν, τον πίστεψαν, τον αγάπησαν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που απογοητεύτηκαν  από την διακυβέρνησή του και πολλοί ακόμα αισθάνονται ότι τους εγκατέλειψε και είναι θυμωμένοι. Όμως ο κόσμος της Ν.Δ. επειδή  δεν ξεχνά ότι  ο Καραμανλής του έδωσε δυο εκλογικές νίκες,  δεν τον διαγράφει από τη  μνήμη του,  ούτε θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ  να τον τελειώσει με τον τρόπο που το επιχειρεί. Για αυτό και σε κάθε αφορμή εκδηλώνει την στήριξη του προς το πρόσωπό του.

2. Οσοι  όμως μιλάνε  για  επάνοδο Καραμανλή πρώτα πρώτα κάνουν ζημιά στον ίδιο. Επειδή η ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται  ως φάρσα. Ο Καραμανλής  οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Είμαστε βέβαιοι ότι  θα το κάνει και  μάλιστα σύντομα. Και όταν το κάνει θα βοηθήσει ουσιαστικά τη Ν. Δ. να επανέλθει στην εξουσία.

3. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Καραμανλή να βάλει στη θέση τους αυτούς τους αυτόκλητους υπερασπιστές. Πολλώ δε μάλλον, που οι περισσότεροι  το κάνουν είτε για να εξασφαλίσουν κάποια λεπτά δημοσιότητας, είτε επειδή προσπαθούν, επι ματαίω,  να  διεκδικίσουν  κεντρικό ρόλο, είτε τέλος επειδή θέλουν να ανακόψουν την πορεία του κ. Σαμαρά.

4. Προφανώς και ο Καραμανλής δεν τελείωσε πολιτικά. Όμως, ο ελληνικός λαός του έδωσε απλόχερα δυο εκλογικές νίκες. Πόσοι έλληνες πολιτικοί είχαν παρόμοιες ευκαιρίες; Ούτως ή άλλως, οι πρώην πρωθυπουργοί είναι θεσμικοί παράγοντες του πολιτεύματος και αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα και πρέπει να αξιοποιούνται. Μπορούν μετά το πέρας της θητείας τους να αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές και ρόλους.

4. Η  Ν.Δ. αποτελούσε πάντα τον πυλώνα και τον κύριο εκφραστή της κεντροδεξιάς και ο αρχηγός της αναλάμβανε την ευθύνη διεύρυνσής της. Κάποιοι, που έφυγαν από την Ν.Δ. παρασυρμένοι  από την ματαιοδοξία τους, τώρα που βρέθηκαν σε αδιέξοδο,  αυτοαναγορεύονται σε κήρυκες της ενότητας, ενώ στην πράξη απεργάζονται  την διάσπαση της παράταξης.

5. Η Ν.Δ. έχει αρχηγό εκλεγμένο από τη βάση και μάλιστα με ευρύτατη πλειοψηφία. Στις κρίσιμες μάλιστα στιγμές που διέρχεται η χώρα, είναι  ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που βρίσκονται μπροστά μας.

Προφανώς και ο Καραμανλής θα αποφασίσει ο ίδιος το πολιτικό του μέλλον. Δεν θα το υποδείξουμε εμείς. Όταν, όπως πιστεύουμε εμείς, δικαιωθεί στην κοινή γνώμη, και ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, μπορεί  να αποτελέσει έναν  άξιο διάδοχο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας. Ή να αναλάβει ειδικούς ρόλους για την πατρίδα, ή τη ΝΔ.

Όλα τα άλλα, που λέγονται και γράφονται, είναι εκ του περισσού για να μην πω εκ του πονηρού.