#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2013 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει το…δημιούργημά του!Όλοι ήξεραν, αλλά δεν το μαρτυρούσαν ότι στο κόμμα του Αλέξη είχαν μαζευτεί από κάθε καρυδιάς καρύδι.

Από άτομα που κινούνται στις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τους λεγόμενους αντι-εξουσιαστές.

Όλοι το ήξεραν, αλλά δεν μιλούσαν.

Κάποιοι, μάλιστα,  εύκολα ξέχασαν και εκείνο το ημερολόγιο της «Αυγής» μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008.

Οι ίδιοι  κατάπιναν, επίσης,  σχεδόν αμάσητες τις αμφίσημες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την απροθυμία τους να καταδικάσουν ευθέως τους γνωστούς μπαχαλάκηδες.

Ήταν θέμα χρόνου, όλα αυτά τα βρούν μπροστά τους, αρκεί η συντεταγμένη πολιτεία να αποφάσιζε να δράσει συστηματικά.

Έφτανε, λοιπόν, να ασκηθεί κάποια οργανωμένη πίεση από τον  Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για την επιβολή του νόμου στο κέντρο της Αθήνας για να αποκαλυφθεί το προγραμματικό τους πρόσωπο. Να βγάλουν, δηλαδή, οι ίδιοι τις κουκούλες!

Έτσι, όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες ημέρες (η Βίλα Αμαλίας ήταν…..πολιτιστικό Κέντρο) και με πιο εντυπωσιακή τη σημερινή παραδοχή του κ. Διαμαντόπουλου ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, ουδένα θα πρέπει να εκπλήσσουν.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!  Ένα σύνολο συνιστωσών που οι μεταξύ τους διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με όλα τα άλλα κόμματα!

Αυτό, λοιπόν, το ετερόκλητο ασκέρι  ενώθηκε για να πετύχει ένα ρεσάλτο προς την εξουσία. Για να την κατακτήσει!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουν τον έλεγχο του κράτους. Μέχρι τώρα επιδίδονταν σ’ ένα ιδιότυπο αντάρτικο πόλεων στο κέντρο της Αθήνας. Κέρδιζαν περισσότερες μάχες από εκείνες που έχαναν γιατί η Πολιτεία δεν τολμούσε να τα βάλει ευθέως μαζί τους. Δεν τολμούσε επειδή δεν ήθελε και επειδή έτρεχαν πολλοί πρόθυμοι να υπερασπιστούν τους «μπαχαλάκηδες».

Ο Αλέξης Τσίπρας τους προσέφερε φιλόξενη στέγη και  το  όραμα κατάληψης της εξουσίας.  Δεν είναι και λίγο πράγμα! Στόχος του ήταν να τους εντάξει στο δημοκρατικό παιχνίδι.

Όμως, αυτές οι συνιστώσες δεν έχουν μάθει και ενδεχομένως δεν θέλουν ποτέ να μάθουν και να αποδεχθούν τους κανόνες της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι άλλα είναι τα πιστεύω τους και  άλλη η ιδεολογία τους. Δεν πρόκειται να …προσκυνήσουν.

Από εδώ και πέρα ο Αλέξης θα βρεθεί αντιμέτωπος με το …δημιούργημά του. Αν θέλει να παραμείνει ως κόμμα εξουσίας, πρέπει να απογαλακτιστεί από τους ….αντι-εξουσιαστές και  τις άλλες συνιστώσες του.

Διαφορετικά, ακόμα και οι πρώην …πασοκογενείς που  γητεύτηκαν από το χάϊδεμα των αυτιών που μεγαλόψυχα έκανε ο Αλέξης θα αναζητήσουν αλλού στέγη.  Και το κόμμα θα αρχίσει να φυλλορροεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η στασιμότητα στις δημοσκοπήσεις…

Γιατί δεν γίνεται να πηγαίνεις για επίσκεψη στο …Μπρούκινκς και από την άλλη οι βουλευτές σου να δηλώνουν αναρχικοί! Τέτοιο άλμα ούτε ο ….Γιάννης Μελισσανίδης το κατάφερνε!

Αρκεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να φέρνει τον Αλέξη  προ των ευθυνών του!

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 10/01/2013 15:13:09

  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία” και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα.
  Ο Σύριζα -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:
  1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.
  2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.
  3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.
  4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο.
  5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.
  6ον: Εάν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πυρπόληση της Αθήνας το 2008 ήταν “επανάσταση και εξέγερση”.
  Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως “χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της Ν.Δ.” για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.
  Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους “κουκουλοφόρους”, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως “κουκουλοφόρος”.
  Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…
  Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!».

  • Κώστας Κουφονικόλας avatar
   Κώστας Κουφονικόλας @ Maximus Decimus 10/01/2013 15:33:12

   Αντί να τεθεί το θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κάποιος "μηχανισμός" της Βουλής βάσει κάποιου άρθρου του κανονισμού που να οδηγεί σε έκπτωση από το αξίωμα, εφόσον ο - κατά δήλωσή του- "αναρχικός "βουλευτής (άλλο οξύμωρο) τάσσεται εναντίον της υφισταμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας;
   Και κάτι άλλο: Θα ήθελα να ξέρω αν ο κ. Διαμαντόπουλος πιστός στο πνεύμα του αναρχισμού διαθέτει την αποζημίωσή του στους σκοπούς της επανάστασης και δεν την καταθέτει σε τραπαζικό λογαριασμό...

   • pipis avatar
    pipis @ Κώστας Κουφονικόλας 10/01/2013 18:13:22

    Έλα ρε καημένε κι εσύ. Εδώ το ΚΚΕ είχε δηλώσει μέσω του Μαϊλη πως δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα, κι οι χρυσαυγίτες δρουν ως παρακράτος. Τι μηχανισμοί και κουραφέξαλα, ακόμα δεν έχετε καταλάβει πως το επίσημο κράτος είναι παράλυτο;

    • Κώστας Κουφονικόλας avatar
     Κώστας Κουφονικόλας @ pipis 11/01/2013 00:43:40

     Μήπως να ξυπνήσει;;;

    • Chris avatar
     Chris @ pipis 11/01/2013 00:47:50

     @ pipis. Like. Πάντως ο Σαμαράς και ο Δένδιας καταβάλλουν προσπάθειες επαναλειτουργίας του επίσημου κράτους. Ίδωμεν

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ Maximus Decimus 10/01/2013 15:45:37

   +1000

 2. Ίων και Ελευθέριος avatar
  Ίων και Ελευθέριος 10/01/2013 15:42:10

  Εν κατακλείδει δηλαδή τι θέλουμε; Έναν ΣΥΡΙΖΑ τίγκα στο αναρχικό στοιχείο που κατεβάζει κατά το δοκούν στο κέντρο της Αθήνας το ασκέρι των κουκουλοφόρων για να τα κάψουν, συρρικνούμενος προοδευτικά σε μονοψήφια ποσοστά ή έναν ΣΥΡΙΖΑ απογαλακτιζόμενο από τις ακροαριστερές καταβολές του και το παλαιονεοσταλινομαρξιστικό του προφίλ που θα φέρει ξανά το...ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; Αν ανάγνωσα σωστά το άρθρο σας, η μόνη εναλλακτική για να τελειώνουμε με το μπάχαλο των κουκουλοφόρων είναι να ''αστικοποιηθεί'' (τουτέστιν, φευ, να εκπασοκιστεί πλήρως) ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει στην εξουσία; Ελλάδα δίχως μπαχαλάκηδες και δίχως σύστημα και νοοτροπία ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ) προβλέπεται στο μενού;

 3. LamprosM avatar
  LamprosM 10/01/2013 15:45:19

  εγω λοιπόν που ειχα τοσες αμφιβολίες για τον Σαμαρά, του οφείλω άλλη μια συγνωμη. Τελικά "τους έβγαλε τις κουκούλες" όπως το είχε πεί.
  Η αληθεια ειναι πως το φανταζόμουν να τους μαζευουν στο συνταγμα και να τους τις βγάζουν με το ζόρι, αλλά δεν μπορουσα να φανταστώ οτι θα τους αναγκαζε να τις σηκώσουν μόνοι τους. 2 μπραβο λοιπόν.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/01/2013 16:23:37

  Μπλέξαμε με αναρχομπάχαλους ποικίλων ειδών.
  "Sticks for money and sticked mind", δια να λογοπαίξω αγγλοσαξωνικώς.
  Οι μέν για να φουλάρουν την πούγκα, οι δέ για να κάψουν την "Κούγκα".
  Απίστευτη μπαχαλοχώρα πολιτικών και οικονομικών μεγαλομπακάληδων, αναφωνώ και πάλι τρίς :
  "μάνα θα πάω στα καράβια" !!!

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 10/01/2013 16:30:42

  Μην κάνετε το λάθος να διαχωρίζετε τον Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απο τους κουκουλοφόρους.

  Η Αυγή που έγραφε στα "Δεκεμβριανά" για καμμένους και κρεμασμένους μπάτσους , δεν είναι κανένα πeριθωριακό φυλλάδιο καποιας φράξιας: Είναι το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ!

  Δεν υπάρχει αμφιβολία πως βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο εκτροπής ,με στόχο ,πάσει θυσία ,νεκρούς.

  Αλήθεια , μιά και μίλησα για το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ , δεν μπορώ παρα να επισημάνω πως η "επίθεση" (καταλήψεις κλπ) συμπίπτει χρονικά με την επανέκδοση του...ανεπίσημου οργάνου τους (Σαβουροτυπία). Τυχαίο? Δε νομίζω...

  Προς το παρόν η κυβέρνηση φαίνεται να αντιδρά με αποφασιστικότητα. Ανησυχίες έχω για τα μέσα που έχει στα χέρια της: Δικαιοσύνη και Αστυνομία διαλυμένες , διεφθαρμένες, δυσαρεστημένες και…συνδικαλισμένες!

  Έπειτα, δεν αρκεί μόνο η καλή πρόθεση. Χρειάζεται και σωστή στρατηγική και τακτική.

  Όπως διαβάζω ,υπάρχουν κάπου 40 κτήρια που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

  Αν η Αστυνομία παρασυρθεί σε ένα ατέλειωτο «στακαμάν» με τους γνωστούς άγνωστους , καταλαμβάνοντας και στη συνέχεια προσπαθώντας να φυλάξει όλα αυτά τα κτήρια , θα πέσει σε καλοστημένη παγίδα.

  Το προφανές σχέδιο των κύκλων που κατευθύνουν τους δήθεν «αντιεξουσιαστές» είναι ακριβώς αυτό. Γίνεται προφανές και από την προσπάθεια διασποράς των δυνάμεων της ΕΛΑΣ με ταυτόχρονα «πλήγματα» και σε άλλους στόχους (ΑΣΟΕΕ , ΔΗΜΑΡ, πολιτικά γραφεία ,εκδηλώσεις).

  Η κλασική αρχή του ανταρτοπολέμου, όπου προσπαθείς να φθείρεις τις κρατικές δυνάμεις επιβάλλοντας τους ένα παθητικό ρόλο , όπου μάταια προσπαθούν να φυλάξουν όλους τους πιθανούς στόχους.

  Με άλλα λόγια ,δυνάμεις της ΕΛΑΣ που χρειάζονται απεγνωσμένα για την προστασία του πολίτη από το κοινό έγκλημα , θα είναι μόνιμα δεσμευμένες σε αυτό το παιγνίδι με τους αντιεξουσιαστές – που το’χουν για βούτυρο στο ψωμί τους.

  Η λύση είναι να πάρεις την πρωτοβουλία! Μέσα από αστυνομική (και όχι μόνο)έρευνα να βρεις (τεκμηριωμένα) ποιοι είναι και προπαντός ποιοι τους κατευθύνουν, και να τους κλείσεις μέσα για χρόνια. Όπως έκαναν οι Ιταλοί με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες και οι Γερμανοί με την Baader Meinhof/RAF.

  Και φυσικά χρειάζεται ένας νέος αντιτρομοκρατικός νόμος , προσαρμοσμένος στο συγκεκριμένο πρόβλημα (ο παλιός είχε φτιαχτεί με οργανώσεις τύπου 17Ν στο μυαλό) και νέοι κανόνες εμπλοκής για τις Δυνάμεις Ασφαλείας ,προκειμένου να μπορούν να κάνουν το καθήκον τους χωρίς τον φόβο του εισαγγελέα…

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 10/01/2013 17:29:48

   Καιρια τοποθετηση σημαντικα ερωτηματα.Αποψη μου ?Υπομονη .Θελει δουλεια για να γυρισει ο ηλιος του ΣΥΡΙΖΑ .Η αρχη εγινε μην υποβαθμιζουμε τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες των ΣΑ.Περιμεναν καιρο να βρουν εναν Δενδια με νομικη παιδεια και ικανοτητες management σε επιχειρησιακο επιπεδο.Λιγη υπομονη μεχρι τον Μαρτιο θαχει ξεκουκουλωθει ο ΣΥΡΙΖΑ !Το ξερουν κι'αυτοι γι'αυτο γαυγιζουν σαν λυσσασμενοι με ο,τι τους γυαλιζει.Κοιταξτε το ματι του Σκουρλετη και της Κωνσταντοπουλου πως γυαλιζει και θυμηθειτε με μεχρι τον Μαρτιο του 2013 λοιπον !

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 10/01/2013 20:39:56

   Είναι πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου. Τουλάχιστον 1000 άτομα από τον αριστερίστικο χώρο πρέπει να μπουν φυλακή ή να είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, προκειμένου να υπάρξει μία αποτελεσματική πολιτική νόμιμης καταστολής της αριστερίστικης βίας.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΒΙΣ 10/01/2013 22:47:56

    Και είπαμε: όχι σε πτέρυγα των φυλακών για προνομιούχους ,αλλα σε μεικτά κελιά με τ'αδέρφια μας τους Πακιστανούς και τους Νιγηριανούς! Μη γινόμαστε και ρατσιστές!

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 11/01/2013 15:59:55

   ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ :
   ΑΛΕΞΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ
   ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΥ ΒΙΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ COSCO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   ΟΤΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
   ΑΝΤΕ ΑΛΕΞΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 4% ,ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ
   ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΣΑΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ.

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 10/01/2013 16:40:33

  Ο Εισαγγελέας που είναι???Μόνο για την Χρυσή Αυγή είναι???.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 10/01/2013 16:48:21

   Τωρα το καταλαβες? Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειδες εκπροσωπο της Χ.Α. σε καποιο απο τα μεγαλα καναλια?

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Κώστας 10/01/2013 19:58:50

    Τίς καταλήψεις τῶν ἀναρχοσυριζαίων τίς κατεδίκασε ἡ ΧΑ;;; ῎Η προτιμότερα, γιατί δέν πάει νά ἐκκενώση τά δημόσια κτίρια ἀπό τά ἀναρχικά ἀποβράσματα τῶν συνιστωσῶν;;;;

 7. firiki2010 avatar
  firiki2010 10/01/2013 16:55:23

  " Δεν προλαβαίνονται" στο σημερινό firiki2010 γι αυτόν τον απίθανο ΣΥΡΙΖΑ που κινούμενος μεταξύ γελοιότητας και φασίζοντος τραμπουκισμού πάει ολοταχώς προς την απόλυτη ξεφτίλα !

 8. Playstasion avatar
  Playstasion 10/01/2013 16:59:56

  Γιατι ασχοληστε με τους σχιζοφρενεις , δεν αξιζει τον κοπο
  Αυτη ειναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ο καθεις να λεει ελευθερα οτι παπαρια του κατεβαινει απο το μυαλο του , στο τελος οι πολιτες κρινουν

  h@@p://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9934:2013-01-10-14-49-52&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

  Αν και η γνωμη μου ειναι , οτι η πολυ δημοκρατια βλαπτει με την εννοια που την προσδιορισε ο Ισοκρατης

 9. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/01/2013 17:25:43

  Προτιμώ αυτή την ...οπτική :

  ''Καταπιέζομαι από τις εξουσίες «Ο κόσμος έχει κουραστεί ν' ακούει κηρύγματα που δεν έχουν αντίκρισμα ή που το ίδιο το αντίκρισμά τους τα διαψεύδει. Η έμφυτη τάση του ανθρώπου ν' αλλάξει την απαράδεκτη σήμερα τάξη του κόσμου, αυτή η επαναστατική του διάθεση, διοχετεύεται σε σχήματα, καλουπάρεται και διατίθεται στο εμπόριο των κοινωνικών ιδεών, κατά τρόπο που υποβιβάζει τη νοημοσύνη του και εξαφανίζει την ατομικότητά του. Η διχρωμία των καιρών μας -η δεξιά και η αριστερά- καλύπτει το αληθινό πρόβλημα του ανθρώπου, που, βέβαια, βρίσκεται πολύ πιο πέρα από το αν θα φορέσει καλύτερο ή όχι παντελόνι. Κάτι τέτοιο είναι η χειρότερη τυραννία. Προσωπικά, αισθάνομαι να καταπιέζομαι από τις εξουσίες. Αν αυτό είναι Α Ν Α Ρ Χ Ι Σ Μ Ο Σ, τότε είμαι Α Ν Α Ρ Χ Ι Κ Ο Σ . Οχι βέβαια με την έννοια να βάζω μπόμπες. Αλλά να μην ανέχομαι με κανένα τρόπο να με διαθέτουν κατά τη βούλησή τους, χωρίς τη συγκατάθεσή μου, οι τρίτοι, οι άσχετοι, οι σωτήρες. Και αυτό είναι ένα αίσθημα που ολοένα και περισσότερο κυριεύει σήμερα μερικές συνειδήσεις». (ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ «Τα Νέα», 15 Ιουνίου 1982

 10. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 10/01/2013 17:50:19

  Ο κύριος αυτός που "θα πάρει και θα σηκώσει", αντικατοπτρίζει την εικόνα του θράσους και του κουτσαβακισμού.
  κακής ποιότητας μάλιστα κουτσαβακισμού, καθώς αν μου το έλεγε ενώπιος ενωπίω, απλά θα γελούσα με συμπάθεια.
  Ανθρώπους που αντί να ασκήσουν σοβαρή αντιπολίτευση και να πατήσουν στο δάπεδο το ισχύον πολιτικό κατεστημένο, αρλουμπολογούν και εξαντλούνται σε επικοινωνιακές φαιδρότητες.
  Ο τσύριζα-εκμ, ακμ-αμκ..αμκα και ποιος ξέρει τι άλλο, ελεεινολογεί την κοινωνία, πετώντας χάρτινες επικοινωνιακές σαΐτες σε πολιτικούς αντιπάλους του.
  Θεωρούν χωράφι τους τις γειτονιές, τα δημόσια κτίρια, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ θεωρούν ανθρωπιστική τους υποχρέωση, να καταστήσουν την Ελλάδα -συγγνώμη- "μεταναστευτική τσατσά προς την υπόλοιπη ευρώπη" και αυτονόητη την δυνητική υποβάθμιση των ελλήνων κατοίκων.

  Αντιθέτως, βλέπω πως κατορθώνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου και εξευτελίζει, αγχώνει, θέτει ενώπιον των ευθυνών του το σαθρό πολιτικό σύστημα, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.
  Και πάντως χωρίς να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να αρλουμπολογεί.

  Ας αναρωτηθούν οι κύριοι λοιπόν γιατί με ανθρώπους που κυβέρνησαν όπως ο απίθανος ο Δούκας και άλλα μπουμπούκια, αλλά και πως ενώ η ανεργία έχει πιάσει κόκκινα, δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση με ποσοστά Τσαουσέσκου.
  Είναι πολύ απλό...
  Είναι φλύαροι, βουτηγμένοι στις ιδεοληψίες τους και υπονομεύουν όποια τυχόν σοβαρή προσπάθεια εξέρχεται από τον χώρο τους.
  Δεν διαθέτουν πολιτική τεκμηρίωση, και λυπάμαι που θα το πω, αλλά παρά το κράξιμο στο μέγκα και αόριστα σε μεγάλο κεφάλαιο (και ποιος διαφωνεί μαζί τους), με την στάση τους λειτουργούν ως εχθροί του έθνους.
  Τόσο απλά και τόσο κατανοητά.
  Και οι πρακτικές με τις βίλες αμαλίες, τις καταλήψεις, είναι αποκρουστικές και εμφανώς τους εκθέτουν, όσο και αν -εν μέσω κοινωνικής κατάρρευσης- προσπαθούν να κουκουλώσουν αυτή τους την προβληματική εκδοχή.

 11. pipis avatar
  pipis 10/01/2013 18:17:31

  Εμένα αυτό που με εξοργίζει περισσότερο από όλα είναι που ο εν λόγω "κύριος" προσπαθεί να καπελώσει διάφορες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που λειτουργούν από ομάδες πολιτών, όπως για παράδειγμα τα ανταλλακτικά δίκτυα.

 12. alex23 avatar
  alex23 10/01/2013 18:21:51

  οι αναρχο-συριζαιοι χτυπησαν με οργανωμενα σχεδια και απεφυγαν καθε βιαιη συγκρουση ή προκληση και αυτο δεν πρεπει να θεωρηθει τυχαιο..
  ο συριζα οσμωμενο εξουσια, εχει βαλει στον παγο τα εξαρχεια και σιγουρα θελει
  οι συνιστωσες του να διαμαρτυρωνται αλλα με 'ηρεμια' για να μην τρομαξουν τα 'προβατα' ψηφοφορους ελευθερης βοσκης .. για αυτο και μετα τα χθεσινα και τις συνεντευξεις, ο 'αναρχο'-βουλευτης του σημερα εκανε την παπια..

  ο συριζα κινδυνευει να αποκαλυφθει μονο απο πυρηνες των συνιστωσων του, που εχουν (την δικη τους) ιδεολογια και οχι εξουσιολαγνεια..σε αυτην την φαση θα ειναι ολο μισολογα και θα κατηγορει ολους για διαστρεβλωση αυτων που λεει (των χρησμων 'αλλα πυθιας' που δινει για καθε δυσκολη ερωτηση δηλαδη)...

 13. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 10/01/2013 18:28:45

  Είναι για γέλια οι τσιριζαίοι...και ακόμα δεν είδαμε τίποτε.Αν σε 2-3 μήνες δεν διώξουν τους μισούς τουλάχιστον βουλευτές τους που είναι απο διαταραγμένες προσωπικόπητες (βαγγελάκης) μέχρι επαγγελματίες του χαβαλέ (τατσό) η κατα φαντασίαν δικαστές όπως η μεγαλοκοπελάρα ζωή, θα έχουμε γέλιο μέχρι δακρύων.
  Τουλάχιστον θα ξεχάσουμε τα βάσανα του μνημονίου με τα όσα θα γίνονται.Μιλάμε για το ΣΟΟΥ.
  Το Πάσχα θα γίνει το έλα να δείς..Αυτοί θα κάνουν κατάληψη και στους οβελίες για να χτυπήσουν τους ανάλγητους φασίστες που κατακρεγουργούν τα καυμένα τα αρνάκια..
  Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει σίγουρα....Μεγάλε ευάγγελε ...Που ήσουν κρυμμένος τόσο καιρό στα όρη της καστοριάς?
  Επανάσταση με συνοδεία αστυνομικών, γραφεία στη αθήνα,αυτοκίνητα, αεροπορικά εισιτήρια, υπαλλήλους ...Αυτός ο τύπος είναι όλα τα λεφτά..

 14. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 10/01/2013 18:34:32

  Δεν υπαρχουν 'μπαχαλακηδες' υπαρχουν ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ... ποσες φορες πρεπει να σας το πουμε ? σιγα σιγα θα μας τους πειτε και ζωηρουληδες..... να τους περιγραφετε με ακριβεια = τραμπουκοι της αριστερας...

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Νικηφορος Φωκας 10/01/2013 18:44:17

   Τους ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ που ανακατεύονται με τους "μπαχαλάκηδες" κάτω από τις ευλογίες τις αστυνομίας σε κάθε πορεία τους ξεχνάμε; Μόνο οι αναρχικοί έχουν κράνη; Ο καθένας (μας) έχει από ένα στο σπίτι του και περισσότερα στην αποθήκη του.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Χρήστος 10/01/2013 19:32:51

    Ποιός σου είπε εσένα οτι σε κάθε όλοι έχουν κράνη στο σπίτι τους;

    • Χρήστος avatar
     Χρήστος @ Αδέξιος Δεξιός 10/01/2013 20:11:13

     Σε πόσα σπίτια δεν έχει ούτε ένα μέλος της οικογένειας μηχανάκι; Χωρίς κράνος κυκλοφορεί;

     • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
      Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Χρήστος 10/01/2013 20:28:15

      Τώρα ή συμφωνείς και απλώς ειρωνεύεσαι ή πουλάς τρέλα, ε? Σε πόσα σπίτια δεν έχουν μηχανάκι? ΣΕ ΠΟΛΛΑ!

      Τι λέμε τώρα, ρε παιδιά? Πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να ρίξουμε το επίπεδο πια?

      Σας έχουν κάνει κουρκούτι το μυαλό τα dance with the stars και το internet.

      Μπόμπιρες, σε virtual reality ζείτε, τό 'χετε πάρει χαμπάρι?

 15. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/01/2013 18:50:23

  Ας το δούμε από άλλη ... οπτική :-) :

  '' Καταπιέζομαι από τις εξουσίες «Ο κόσμος έχει κουραστεί ν' ακούει κηρύγματα που δεν έχουν αντίκρισμα ή που το ίδιο το αντίκρισμά τους τα διαψεύδει. Η έμφυτη τάση του ανθρώπου ν' αλλάξει την απαράδεκτη σήμερα τάξη του κόσμου, αυτή η επαναστατική του διάθεση, διοχετεύεται σε σχήματα, καλουπάρεται και διατίθεται στο εμπόριο των κοινωνικών ιδεών, κατά τρόπο που υποβιβάζει τη νοημοσύνη του και εξαφανίζει την ατομικότητά του. Η διχρωμία των καιρών μας -η δεξιά και η αριστερά- καλύπτει το αληθινό πρόβλημα του ανθρώπου, που, βέβαια, βρίσκεται πολύ πιο πέρα από το αν θα φορέσει καλύτερο ή όχι παντελόνι. Κάτι τέτοιο είναι η χειρότερη τυραννία. Προσωπικά, αισθάνομαι να καταπιέζομαι από τις εξουσίες. Αν αυτό είναι ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ, τότε είμαι ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ. Οχι βέβαια με την έννοια να βάζω μπόμπες. Αλλά να μην ανέχομαι με κανένα τρόπο να με διαθέτουν κατά τη βούλησή τους, χωρίς τη συγκατάθεσή μου, οι τρίτοι, οι άσχετοι, οι σωτήρες. Και αυτό είναι ένα αίσθημα που ολοένα και περισσότερο κυριεύει σήμερα μερικές συνειδήσεις». (ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ «Τα Νέα», 15 Ιουνίου 1982 ''

 16. Φουρναρης avatar
  Φουρναρης 10/01/2013 19:20:39

  Θα ήθελα την ομύγηρη να ρωτήσω εάν υπάρχει κανονισμός της Βουλής που να θέτει τα δύο (συνηθη ) κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .
  Η αιτία θα μπορούσε να είναι π.χ. διαλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού τα τελευτια 40 χρόνια!!

  Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω γιατί κάθε φορά που ανακοινώνει η στατιστική υπηεσία στοιχεία ανεργιας( ξεπέρασε και την Ισπανία τον Οκτωβριο!!) και αναπτυξης ( -4,6% για το 2013 το ΙΟΒΕ) ανακαλύπτουν κάποιοι πόσο αριστερός ή πόσο πασοκικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ;

  Φαντάζομαι ότι είναι εντελώς τυχαίο.

  Επίσης το φιάσκο της λίστας Λαγκαρντ που το χρεώνεται ολοκληρο η ελληνική κυβερνηση( βιαστηκαν να ενοχοποιήσουν τον Πρωην Τσάρο) όλως τυχαίο πέφτει πάνω στις δυλώσεις του Βουλευτή του Συριζα ο οποίος είπε τα αυτονόητα για έναν χώρο που είναι γεμάτη συσιστώσες!!

  • Γιώργος Π. και ... avatar
   Γιώργος Π. και ... @ Φουρναρης 10/01/2013 19:30:42

   Η τακτική υποβάθμισης ενός γεγονότος "καταλαμβάνουμε ετσιθελικά ένα δημόσιο κτίριο, ένα πανεπιστήμιο, υποβαθμίζουμε τη χώρα μας με δημογραφικές επιδιώξεις προσχηματικού ανθρωπισμού", δεν πουλάει πια φίλε φούρναρη.
   Πρώτη προτεραιότητα είναι η οικονομική -και ως συνέπεια αυτής-, η κοινωνική κρίση, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουμε σαν λαός.
   Αυτό τι σημαίνει;
   Ότι σε όλους τους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής κάνουμε πάρτι;
   Και εκτός των άλλων, δεν είναι και τόσο επουσιώδης η αντίληψη ενός σύγχρονου κοντζαμπασισμού απέναντι στη κοινωνική περιουσία, οι λογικές των γκέτο, ή το κάθε λογής άβατο.
   Όχι αυτά που ορθά καταμαρτυρεί απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο ο μέσος πολίτης, να το χρησιμοποιούμε ως πρακτική στην καθημερινότητά μας...
   Θεωρώ πολύ σοβαρή υπόθεση την κατάληψη ενός ιστορικού κτιρίου, και την όλη αντίληψη που διέπει τους συντοινιστές αυτών των πρακτικών.

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ Γιώργος Π. και ... 10/01/2013 20:13:35

    Όταν την χρησιμοποιούμε εμείς για να υποβαθμίζουμε την Λίστα Λαγκάρντ, την μη πάταξη της φοροδιαφυγής και την φοροεπιδρομή είναι καλά όμως.

 17. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 10/01/2013 19:32:00

  Υπάλληλος του ΟΤΕ Καστοριάς ο ...αναρχικός!
  Διορίστηκε μάλιστα το 2006, επι Καραμανλή!
  Ωραίοι αυτοί οι ,,,επαναστάτες που πληρώνονται από το δημόσιο!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αδέξιος Δεξιός 10/01/2013 20:47:26

   Υπάλληλος του ΟΤΕ που είμαι σίγουρος ότι δεν θα είχε πατήσει το πόδι του εκεί πριν από τις 10 το πρωί....
   Μεγαλύτεροι τεμπελχανάδες και παράσιτα από τους πάσης φύσεως αριστεριστές δεν υπάρχουν. Γι'αυτό και μόλις φτάσουν τα 50, αν τους δεις, γίνονται σαπιοκοιλιάδες που με το ζόρι μπορούν να απλώσουν το χέρι να πιάσουν τη μπύρα...

 18. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 10/01/2013 19:34:30

  Tελικα αυτος ο κος δεν ορκιστηκε υποταγη στο συνταγμα , στους νομους και στην δημοκρατια? Δεν υπαρχει διαδικασια διαγραφης του απο την Βουλη_?

 19. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 10/01/2013 20:00:12

  Τελικά, καλά λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ. Ούτε ένα σύνθημα δεν άφησαν από το κόμμα αυτό.
  Πολιτιστικό κέντρο η Βίλα Αμαλία. Αν δε με απατά η μνήμη μου έτσι αποκαλούσε τα σκυλάδικα και ο συγχωρεμένος ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, συνήθως με ένα σουτιέν πάνω στο κεφάλι του.
  Γιατί δεν πάνε τότε οι σύντροφοι του Αλέξη να κάνουν κατάληψη στο Diogenis Palace;

 20. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 10/01/2013 20:05:20

  Ο κύριος αυτός που “θα πάρει και θα σηκώσει”, αντικατοπτρίζει την εικόνα του θράσους και του κουτσαβακισμού.
  κακής ποιότητας μάλιστα κουτσαβακισμού, καθώς αν μου το έλεγε ενώπιος ενωπίω, απλά θα γελούσα με συμπάθεια.
  Ανθρώπους που αντί να ασκήσουν σοβαρή αντιπολίτευση και να πατήσουν στο δάπεδο το ισχύον πολιτικό κατεστημένο, αρλουμπολογούν και εξαντλούνται σε επικοινωνιακές φαιδρότητες.
  Ο τσύριζα-εκμ, ακμ-αμκ..αμκα και ποιος ξέρει τι άλλο, ελεεινολογεί την κοινωνία, πετώντας χάρτινες επικοινωνιακές σαΐτες σε πολιτικούς αντιπάλους του.
  Θεωρούν χωράφι τους τις γειτονιές, τα δημόσια κτίρια, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ θεωρούν ανθρωπιστική τους υποχρέωση, να καταστήσουν την Ελλάδα -συγγνώμη- “μεταναστευτική τσατσά προς την υπόλοιπη ευρώπη” και αυτονόητη την δυνητική υποβάθμιση των ελλήνων κατοίκων.

  Αντιθέτως, βλέπω πως κατορθώνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου και εξευτελίζει, αγχώνει, θέτει ενώπιον των ευθυνών του το σαθρό πολιτικό σύστημα, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.
  Και πάντως χωρίς να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να αρλουμπολογεί.

  Ας αναρωτηθούν οι κύριοι λοιπόν γιατί με ανθρώπους που κυβέρνησαν όπως ο απίθανος ο Δούκας και άλλα μπουμπούκια, αλλά και πως ενώ η ανεργία έχει πιάσει κόκκινα, δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση με ποσοστά Τσαουσέσκου.
  Είναι πολύ απλό…
  Είναι φλύαροι, βουτηγμένοι στις ιδεοληψίες τους και υπονομεύουν όποια τυχόν σοβαρή προσπάθεια εξέρχεται από τον χώρο τους.
  Δεν διαθέτουν πολιτική τεκμηρίωση, και λυπάμαι που θα το πω, αλλά παρά το κράξιμο στο μέγκα και αόριστα σε μεγάλο κεφάλαιο (και ποιος διαφωνεί μαζί τους), με την στάση τους λειτουργούν ως εχθροί του έθνους.
  Τόσο απλά και τόσο κατανοητά.
  Και οι πρακτικές με τις βίλες αμαλίες, τις καταλήψεις, είναι αποκρουστικές και εμφανώς τους εκθέτουν, όσο και αν -εν μέσω κοινωνικής κατάρρευσης- προσπαθούν να κουκουλώσουν αυτή τους την προβληματική εκδοχή.

 21. panos avatar
  panos 10/01/2013 20:26:26

  Μηπως πρεπει να ψαξουμε........που πηγε για λιγες ημερες ο Τσιπροσυριζας επαναστατης
  της πλακας μετα την νοτιο Αμερικη? Λεγετε οτι πηγε και.....προς ΗΠΑ μερια για να δει ........το καπιτωλιο. Δυστυχως παιζονται πολλα- πολλα σεναρια.

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/01/2013 20:36:46

  Διαφωνώ σε μία βασική διαπίστωση με τον Αδέξιο Δεξιό: Ότι δηλαδή οι διαφορές μεταξύ των συνιστωσών του Σύριζα είναι μεγαλύτερες από ό,τι του Σύριζα με τα άλλα κόμματα.
  Λάθος! Ο Σύριζα ΕΙΝΑΙ η βίλα Αμαλία, αυτή είναι η ιδεολογία της συνισταμένης και όχι κάποιας συνιστώσας. Τους μπαχαλάκηδες και όλη αυτή την ακροαριστερή άεργη και εθνομηδενιστική σαπίλα δεν την υποστήριξε κάποια συνιστώσα, αλλά:
  1. Ο Σκουρλέτης, ο εκ των στενότερων συνεργατών του Τσίπρα.
  2. Εμμέσως πλην σαφώς, και ο "σοβαρός" και "μετριοπαθής" Παπαδημούλης
  3. Η Αυγή, πολλές φορές στο παρελθόν.
  4. Η Νεολαία του Σύριζα.
  Το να λέμε ότι υπάρχει ένας "καλός" Σύριζα και ένας "κακός", σημαίνει ότι μπαίνουμε στο τρυπάκι του, στην υπόγεια προπαγάνδα ότι με τόσο κόσμο που συρρέει εκεί θα επικρατήσουν τελικά οι "καλοί". Λάθος! Ο όλος Σύριζα είναι ο κήπος του κακού, είναι ένα κόμμα που συνδέεται με πολύ πολύ υπόγειες και πολύ πολύ βρώμικες διαδρομές με τον σκοτεινό κόσμο της τρομοκρατίας, της προστασίας σε μαγαζιά των Εξαρχείων (όπου οι αφίσες του Σύριζα ήταν οι μόνες κομματικές αφίσες που μπορούσαν να τοιχοκολληθούν), των ναρκωτικών, της υπόθαλψης και νομιμοποίησης λαθρομεταναστών, συχνά πρεζεμπόρων, έναντι χιλιάδων ευρώ το κεφάλι.
  Δεν χρειάζεται να κάνει μία ανακοίνωση η ΝΔ για τα παραπάνω. Ας βάλει μερικούς δημοσιογράφους προσκείμενους ιδεολογικά σε αυτήν να κάνουν μία μικρή έρευνα στα Εξάρχεια και σε δικηγορικά γραφεία, όπως και στις "επιτροπές ασύλου"...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΒΙΣ 10/01/2013 22:16:37

   Καίριες οι επισημάνσεις σου ΒΙΣ. Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως πέφτουν κάποιοι στην παγίδα του "καλός ΣΥΡΙΖΑ" -"κακός ΣΥΡΙΖΑ". Πρώτον η διάκριση δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα και δεύτερον είναι ακριβώς αυτό που διακριτικά θέλουν να "περάσει" και οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ firiki2010 10/01/2013 22:49:59

    Ε ναι. Μια συνιστώσα για κάθε γούστο. Η κάθε συνιστώσα, φερετζές/ξεκάρφωμα/άλλοθι για τις υπόλοιπες. Πχ, η συνιστώσα Ρόζα στο ρόλο του κακού μπάτσου και ο Λαφαζάνης στο ρόλο του καλού. Όλα κατ'επίφαση και όλοι τους στο κόλπο. Η «γιάφκα Αμαλία» όμως (συμβολικά μιλώντας) είναι αυτό που τους ενώνει.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ ΚΜ 10/01/2013 23:14:47

     Κι όχι μόνο μια συνιστώσα για κάθε γούστο. Κι ένα στέλεχος για κάθε γούστο. Ο Σταθάς για τους "λαϊκούς τύπυς", ο παρ΄ ολίγον ΔΗΜΑΡίτης Παπαδημούλης για τους "ανανεωτικούς", ο Μητρόπουλος κι ο Κουρουπλής για τους "βαθυ-ΠΑΣΟΚους", ο Λαφαζάνης για τους "αμετανόητους ΚΚΕδες ", ο Τατσόπουλος για τους "κουλτουριάρηδες" κάτι Καραγιαννίδηδες και Διαμαντόπουλοι για τους επαναστάτες και φυσικά οι εκ των συνιστωσών για τους ακόμα πιο επαναστάτες. Στο DNA όμως όλων τους -όπως λες - η "βιλλα Αμαλία" και βεβαίως ότι συνεπάγεται η συγκεκριμένη τοποθέτηση τους απέναντι στην ανομία.

  • O Bixiou avatar
   O Bixiou @ ΒΙΣ 10/01/2013 22:48:46

   Και να μην ξεχναμε και κατι "περιεργες" ΜΚΟ του εξωτερικου...

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ ΒΙΣ 11/01/2013 17:45:47

   Oλόσωστος.
   Μασκάρεμα σοβαρότητας μπορεί να υπάρξει , στροφή προς τη σοβαρότητα όχι.
   Πιο απλά: με υπουργό δημοσίας τάξης του Σύριζα η Α

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Kώστας ΜΠ 11/01/2013 17:51:57

    ..-θηνα θα γίνει κόλαση. Θα ξεσαλώσουν οι συνιστώσες και η Αστυνομία ως όργανο της Ελληνικης Δημοκρατίας θα έχει εντολές να παρακολουθεί απλά τις τις καταλήψεις και λοιπές αντιδημοκρατικές συνήθειες των έξαλλων Συριζαίων και των συγγενών τους, των τραμπούκων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 23. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 10/01/2013 20:58:00

  O ορισμός του Αϊνστάιν για την παράνοια: «Να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά κι ωστόσο κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα»

  Στην Ελλάδα προσπαθούμε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα με τους ίδιους πολιτικούς είτε τους γόνους αυτών....

  Ποιος ευθύνεται ; οι πολιτικοί που ξεφυτρώνουν ή οι πολίτες που τους γεννάνε;

 24. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/01/2013 21:26:43

  Αφήστε τον Τσίπρα και στείλτε τον Παπανδρέου φυλακή. Ο Γιούνκερ λέει ότι αυτά που περνάει ο κόσμος είναι αχρείαστα.

 25. Hans avatar
  Hans 10/01/2013 21:27:33

  Ε. και η ΝΔ παλιά είχε τους βασιλικούς, τους χουντικούς και τους φασίστες. Αλλά τώρα έχουν πάει όλοι στη ΧΑ, γι'αυτό και μένει στο 25%-30%.

  Α, και ένα γνήσιο τέκνο.

  http://www.youtube.com/watch?v=qlU9uLcuoVk

 26. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/01/2013 21:28:10

  Γιατί δε χωράει η άποψη ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ, εν μέσω των λοιπών σχολίων; Σε τι ενοχλεί;

  ''Καταπιέζομαι από τις εξουσίες «Ο κόσμος έχει κουραστεί ν' ακούει κηρύγματα που δεν έχουν αντίκρισμα ή που το ίδιο το αντίκρισμά τους τα διαψεύδει. Η έμφυτη τάση του ανθρώπου ν' αλλάξει την απαράδεκτη σήμερα τάξη του κόσμου, αυτή η επαναστατική του διάθεση, διοχετεύεται σε σχήματα, καλουπάρεται και διατίθεται στο εμπόριο των κοινωνικών ιδεών, κατά τρόπο που υποβιβάζει τη νοημοσύνη του και εξαφανίζει την ατομικότητά του. Η διχρωμία των καιρών μας -η δεξιά και η αριστερά- καλύπτει το αληθινό πρόβλημα του ανθρώπου, που, βέβαια, βρίσκεται πολύ πιο πέρα από το αν θα φορέσει καλύτερο ή όχι παντελόνι. Κάτι τέτοιο είναι η χειρότερη τυραννία. Προσωπικά, αισθάνομαι να καταπιέζομαι από τις εξουσίες. Αν αυτό είναι αναρχισμός, τότε είμαι αναρχικός. Οχι βέβαια με την έννοια να βάζω μπόμπες. Αλλά να μην ανέχομαι με κανένα τρόπο να με διαθέτουν κατά τη βούλησή τους, χωρίς τη συγκατάθεσή μου, οι τρίτοι, οι άσχετοι, οι σωτήρες. Και αυτό είναι ένα αίσθημα που ολοένα και περισσότερο κυριεύει σήμερα μερικές συνειδήσεις». (ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ «Τα Νέα», 15 Ιουνίου 1982''

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ BLACKQUEEN 10/01/2013 22:35:50

   Με όλα αυτά δεν φαντάζομαι να υπονοείτε ότι ο Ελύτης θα ήταν σήμερα αλληλέγγυος με τους πρώην ενοίκους της "Αμαλίας", "Μαρία Κάλλας" κλπ ούτε ότι θα έκανε στο σπίτι του συλλογή από άδεια μπουκάλια μπύρας.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ firiki2010 10/01/2013 23:48:10

    Με ''όλα αυτά'' αγαπητό μου Firiki 2010, καταθέτω την άποψη του ποιητή, εμμέσως αυτό που εγώ εισπράττω από τα λόγια του και κατά τρίτον, ότι επιλέξει να εννοήσει ο κάθε αναγνώστης....
    Εσείς, μάλλον επιλέξατε μία απλοϊκή προσέγγιση. Γιατί;
    Τι θα σκεπτόταν δε και τι θα έλεγε σήμερα ο Οδυσσέας Ελύτης, καλύτερα να μην το συζητήσουμε.
    Ας το φανταστούμε !!!!

  • pipis avatar
   pipis @ BLACKQUEEN 11/01/2013 00:07:31

   Κι ο Δήμου είχε αυτοπροσδιοριστεί κάποτε σε ένα κείμενο του ως αναρχικός. Αλλά αυτοί διατηρούν μια ρομαντική εκδοχή του αναρχικού ως κάποιου που απλά αντιστέκεται στην εξουσία.

   Οι αναρχικοί όμως για τους οποίους μιλάμε εδώ είναι οι θιασώτες της βίας. Αυτοί που θεωρούν το αντάρτικο πόλεων ως μια νόμιμη αντίσταση στην εξουσία.

   Τι σχέση έχουν τα ρομαντικά του Ελύτη με τους τραμπουκισμούς των ακροαριστερών; Καμία απολύτως.

   • ΛΜ avatar
    ΛΜ @ pipis 11/01/2013 11:19:51

    Η Αναρχική σκέψη στην Αρχαία Ελλάδα :
    Είναι χρήσιμο να δούμε τι πρεσβεύει γενικά το δόγμα του αναρχισμού. Ο αναρχισμός, λοιπόν, απορρίπτει τους νόμους που έχουν θεσπιστεί από ανθρώπους, καταδικάζει την ατομική ιδιοκτησία και την ύπαρξη εξουσίας, θεωρεί μάλιστα και τις δύο γενεσιουργές αιτίες του εγκλήματος.
    Αντίθετα, η ανυπαρξία νόμων, ιδιοκτησίας και εξουσίας, οδηγεί στην πραγματική δικαιοσύνη και στη δημιουργία μιας ελεύθερης, φυσικής κοινωνίας που βασίζεται στην αλληλοβοήθεια.
    Αυτές τις αντιλήψεις θα τις συναντήσουμε και στη φιλοσοφική σκέψη αρχαίων Ελλήνων, διάσπαρτες όμως ή παραλλαγμένες ή ειπωμένες με ηπιότερο τόνο.
    Ζήνων ο Κιτιεύς (από το Κίτιο ύπρου, 335-263 π.Χ.), ιδρυτής του Στωικισμού :

    Ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει την ευδαιμονία, όταν η ζωή του εναρμονίζεται με τη φύση και τον θείο λόγο και όταν θέτει ως μοναδικό σκοπό της ζωής του την αρετή. Τα εξωτερικά αγαθά, όπως η υγεία και ο πλούτος, ελάχιστη σημασία έχουν και είναι μάλλον άξια περιφρόνησης . Αναφέρεται μάλιστα και κάποιο περιστατικό από τη ζωή του Ζήνωνα: Όταν το καράβι με το οποίο ταξίδευε ναυάγησε και έχασε όλη την περιουσία του, ο Κύπριος φιλόσοφος είπε την περίφημη ρήση: «Τώρα που ναυάγησα, έχω καλό ταξίδι». Την επιζήμια επίδραση του πλούτου και το άδικο της ατομικής ιδιοκτησίας στιγμάτιζε επίσης, όταν έλεγε πως «η πολυτέλεια κάνει φτωχό τον πλούσιο και διπλασιάζει τη δυστυχία των φτωχών» και πως «οι καρποί ανήκουν σε όλους, η γη σε κανέναν».
    Ακόμη πιο κοντά στα ιδεώδη του αναρχισμού μας φέρνει η «Πολιτεία» του Ζήνωνα, έργο από το οποίο ελάχιστα αποσπάσματα έχουν σωθεί. Στον κόσμο που φαντάζεται ο Ζήνων δεν υπάρχουν δικαστήρια, όργανα τάξης, στρατός, ναοί, χρήματα, ούτε καν σχολεία και γάμοι. Οι άνθρωποι ζουν όλοι μαζί, σαν αγέλη, σε μία οικουμενική κοινότητα που λειτουργεί με τα ίδια ήθη και τους ίδιους φυσικούς νόμους. Σε αυτήν την «ακρατική» κοινωνία, που διέπεται από πλήρη ελευθερία και ισότητα, δεν υπάρχει περιουσία ούτε οικογένεια. Το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με αυτές τις συνθήκες ειρηνικά εξηγείται απλά και αυτονόητα: εκτός από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, κάθε άνθρωπος έχει μέσα του και το κοινωνικό ένστικτο, που τον οδηγεί στη σύνδεση και στη συνεργασία με τους συνανθρώπους του με σκοπό το κοινό καλό. Αν, λοιπόν, οι άνθρωποι ακολουθούν τα έμφυτα ένστικτά τους αλλά και τη λογική, η οποία μπορεί να καθορίσει την ηθικότητα, θα ζουν αρμονικά, και ο πειθαναγκαστικός ρόλος των νόμων και των θεσμών θα είναι πια άχρηστος.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ ΛΜ 11/01/2013 12:59:20

     Το "προβληματάκι" είναι ότι δεν έχουμε (ευτυχώς) όλοι οι άνθρωποι την ίδια άποψη για το τι είναι "κοινό καλό" ή "λογικό". Εαν λοιπόν δεν συμφωνήσουμε σε κάποιες διαδικασίες και μηχανισμούς για την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ανευρεσης τους , το πιθανώτερο είναι να πλακωνόμαστε για να επιβάλλουμε το δικό μας "κοινό καλό" Ασε που δεν καταλαβαίνω για ποιον περίεργο λόγο κάποιος θα δεχθεί να θυσιάσει το δικό του "καλό" για το "καλό" των άλλων.

     • ΛΜ avatar
      ΛΜ @ firiki2010 11/01/2013 13:17:45

      Και τώρα αυτό γίνεται. Πλακωνόμαστε καθημερινά για τη δημόσια τάξη, το εθνικό συμφέρον, το δίκιο, το άδικο, το σωστό, το λάθος !!
      Σκοπός του ανθρώπου κατά την εξέλιξή του, δεν είναι η πιό μεγάλη ...κονόμα. Είναι να συγκλίνει σταδιακά, προς τη στόχευση ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΟΥ, απομακρυνόμενος από την ιδιοτέλεια.

    • άγρυπνη avatar
     άγρυπνη @ ΛΜ 12/01/2013 01:03:56

     Κατά την ταπεινή μου γνώμη,οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία των ανθρώπων, ήταν συνάρτηση της ατέρμονης πάλης με τα στοιχεία της φύσης[εξωτερικής και ανθρώπινης].Η προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει στον χαοτικό κόσμο,τον οδήγησε στην επινόηση των νόμων και η έμφυτη τάση του να συνθέτει στην δημοκρατία.Αν η αναρχία,που αποτελεί σύστημα αποσύνθεσης και διάλυσης,εξέφραζε τον άνθρωπο,θα κέρδιζε επάξια με την πάροδο των αιώνων,σταδιακά την θέση της και θα ήταν καθεστώς.Δεν είναι και δεν μπορεί να επιβληθεί με θεωρίες και βία.Οπως,δυστυχώς,και η πλατωνική πολιτεία[αν και ευσεβής πόθος],δεν είναι συμβατή με την φύση του ανθρώπου,γι'αυτό,θα παραμείνει ουτοπία για πάντα.Να την ονειρευόμαστε.

 27. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 10/01/2013 22:15:29

  Χρήστο, έχεις την εντύπωση ότι ο μέσος πολίτης που δεν ψηφίζει σύριζα υποστηρίζει καταστάσεις όπως αυτές που αναφέρεις;
  Το σχόλιό μου το διάβασες, ή απλά λες κάτι για να το πεις απλά;
  Γιατί εξάρω τον επαγγελματισμό της βουλευτίνας αυτής, επειδή την έχω φίλη ή επειδή είμαστε συγγενείς;
  Έλα ρε Χρήστο τώρα κάνε μας τη χάρη!

  Απλά λέω, ότι δεν θα γίνεται πάρτι κάθε φορά αξιοποιώντας φτηνά επιχειρήματα του στυλ "κουκουλώνετε τα σοβαρά προβλήματα".
  Όχι να αφήσουν τις πόλεις και τα χωριά να γίνουν ζούγκλα, έρμαια επιδρομών και καταλήψεων τότε!

 28. aggelosview avatar
  aggelosview 10/01/2013 22:30:44

  Πού είναι όλοι αυτοί που φώναζαν πέρσι για παρακρατικούς στις πορείες; Τελικά ο Σαμαράς τώρα που τους βγάζει τις κουκούλες αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν μόνο γκρουπούσκουλα καθοδηγούμενα με ονοματεπώνυμο.
  Μπράβο στο Σαμαρά. Επιτέλους μια επιθετική δεξιά.
  Τιμωρία: Το ξύσιμο των συνθημάτων στους τοίχους της Αθήνας!

 29. Φουρναρης avatar
  Φουρναρης 10/01/2013 22:56:13

  Nα την ξανακάνω την ερωτησούλα;;......θα την ξανακάνω μήπως υπαρχει κάπου στην νομοθεσία τροπος να απαφορευθούν τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό τα τελεταία 40 χρόνια;;

  Προχειρα φέρνω στον μυαλό μου (τελείως τυχαία ενταξει ...για να εξηγουμαστε) τον Βυρωνα που ως υπουργός διόρισε καμια 10 χιλιάδες αγροφύλακες (τα δικά μας παιδιά)
  Αναρωτιέμαι ποιός κάνει μεγαλύτερο κακό η κατάληψη της Βίλας Αμαλίας ή οποία έιναι σε κατάλειψη εδώ και 15 χρόνια ή προαναφερόμενες πολιτικές ??
  Οποιος θέλει ζυγαριά να τα ζηγιάσει του την παρέχω!!

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Φουρναρης 10/01/2013 23:01:50

   Μαλλον ο χωριατικος φουρνος με ξυλα προκαλει ζαλαδες

 30. Tassos avatar
  Tassos 10/01/2013 23:16:33

  Εντέλει οι φοβεροί και τρομεροί κουκουλοφόροι που τρόμαξαν Παυλόπουλο και Καραμανλή τον Κουρασμένο και κάψαν την Αθήνα, μόλις βρήκαν απέναντί τους τον Αρχηγό αποδείχθηκαν γατάκια.

 31. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/01/2013 23:38:52

  Κάθε άλλο παρά Αδέξιος! Στο δόξα πατρί...

 32. JE NE REGRETTE RIEN avatar
  JE NE REGRETTE RIEN 10/01/2013 23:45:29

  @ Στέλιο μου με...πρόλαβες ! Ετοιμαζόμουν να γράψω ακριβώς αυτό πού λές περί φυλακής μαζί με...Πακιστανούς ! Ε ναι ,αυτό θα ήταν τέλειο !
  Ολοι αυτοί οι Ανθρωπιστές -πονόψυχοι πού κάνουν κήρυγμα από την Εκάλη τρώγοντας χαβιάρι, να βρεθούν παρεούλα με όλους τους σκουρόχρομους εγκληματίες...Χαχαχα...Η καλύτερη τιμωρία, φαντάζεστε σκηνικό;
  Ολη η μαγκιά τους θα πήγαινε ανεπιστρεπτί περίπατο...μαζί με τις περίφημες θεωρίες τους περί παγκοσμιοποίησης... Χα,χα, χα

 33. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 11/01/2013 00:36:19

  Υποθέτω ο,τι αύριο ο Σόϊμπλε θα ζητήσει....συγνώμη απο τον Αλέξη και θα συμφωνήσουν για την...μονομερή καταγγελία του Μνημονίου.
  Εκ μέρους της Ελλάδα, φαντάζομαι.......

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Αδέξιος Δεξιός 11/01/2013 01:46:49

   Στην πολιτική δεν υπάρχουν προσωπικές συμπάθειας και αντιπάθειες. Από εκεί που ήταν ορκισμένοι εχθροί μπορεί να γίνουν τα καλύτερα φιλαράκια. Ειδικά αν θέλουν να ξεφορτωθούν Βενιζέλους κτλ που αποσταθεροποιεί το προτεκτοράτο τους. Γιατί αν γίνει στραβή δεν θα μιλάνε με Τσίπρα αλλά με Μιχαλολιάκο. Και αυτό στην Γερμανία κανείς δεν το θέλει (εκτός από τους Νεοναζιστές).

   • pipis avatar
    pipis @ Χρήστος 11/01/2013 02:30:03

    Μερικοί έχετε μεγάλη φαντασία. Πως ακριβώς θα αναλάβει ο Μιχαλολιάκος; Με πραξικόπημα; Τα πραξικοπήματα γίνονται από τον στρατό, όχι από την αστυνομία. Και στο στρατό ο φυρερίσκος δεν έχει πατήματα γιατί οι στρατιωτικοί με τις σβάστικες και τις λοιπές ανοησίες δεν ταυτίζονται.

    Θα ξεφουσκώσει κι η Χρυσή Αυγή σιγά-σιγά.

 34. rally monkey avatar
  rally monkey 11/01/2013 00:54:03

  'Μη διακόπτεις ποτε τον εχθρο όταν κανει λάθος' --

  Δε βλαπτει να υπενθυμιζουμε τι εστί Συριζα
  και για να μην ξεχνομιαστε .. μεχρι πριν 2 χρονια ήταν απλά..τσίρκο
  δεν το λεω υποτιμητικα γιατι το τσιρκο μπορει να αποδειχτει μερος επικυνδινο ..
  παρ'ολαυτα δεν παυει ο πυρηνας του να ειναι τσίρκο

  πως εφτασε το 28% .. άαςτο καλυτερα, εγιναν σημεία και τέρατα
  το 25% σιγουρα δεν ειχε επιγνωση του τι ακριβώς ψηφιζε..
  και υποψιαζομαι οτι πολλους απο αυτους δεν τους ενοιαζε κιολας
  εχοντας απηυδύσει με τους υπολοιπους

  παντως κουκουλες δεν ειδα να βγαινουν..ουτε ονοματα...

  • drider avatar
   drider @ rally monkey 11/01/2013 14:16:42

   Αυτού του είδους η μανιχαϊστική προσέγγιση καταστάσεων (όπως π.χ. των γεγονότων του Δεκ. 2008) δεν σας βοηθάει να κατανοήσετε τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην κοινωνία...

   "Η καθαρή και απλή αλήθεια σπάνια είναι καθαρή και ποτέ δεν είναι απλή."

   Όσκαρ Ουάιλντ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ rally monkey 11/01/2013 17:18:00

   ‘Μη διακόπτεις ποτε τον εχθρο όταν κανει λάθος’
   !!!!!!!!!!!!!!!

   • drider avatar
    drider @ Κώστας Ροδινός 11/01/2013 17:22:51

    Όταν έχεις υπομονή και περιμένεις δίπλα στο ποτάμι, κάποια στιγμή θα δεις το πτώμα του εχθρού σου να περνάει!

 35. Greco21 avatar
  Greco21 11/01/2013 12:52:55

  Μέχρι πρόσφατα είχαμε τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ...

  Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το εκσυγχρονιστικό, το έτσι και το γιουβέτσι... μέχρι που είχαμε και το όλον ΠΑΣΟΚ.

  Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης και η "αριστερά" μας φλώμωσε με όρους ανυπόστατους. Που δεν τους δικαιολογούσε καμμία δράση, η πολιτική βούληση.


  Ρητορία μέχρι να πέσουν στην μαρμίτα με τα φράγκα και μετά να μας λένε για τις διάφορες τάσεις που κατά το δοκούν επικρατούν με μόνιμη δικαιολογία την προσαρμογή σε νέα δεδομένα.

  Μια ζωή οπορτουνιστές, μια ζωή καιροσκόποι.

  Η κατάληψη εκφυλίστηκε στις μέρες τους. Επανάσταση είναι η δημιουργία.

 36. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/01/2013 13:28:05

  "Βυζαντινό" αναρχομπάχαλο μέσα, για να μη γίνει τίποτε ουσιώδες.
  Η αυτοκαταστροφή του πολιτικού σκηνικού - μπερντέ για καραγκιόζη, ποσώς μ' ενδιαφέρει. Αλλά τι θα γίνει με τη χώρα; Τι θα γίνει με τους πολίτες που δεν είναι σε "λίστες" ούτε "λήστεψαν";
  Ακούει κανείς επιτέλους τον Γιουνκέρ;
  Κύριε Σαμαρά μην χαλάσετε ότι προσπάθεια κάνατε, κύριε Τσίπρα (άν τυχόν καταλαβαίνετε τι τρέχει), κύριε Κουβέλη και λοιποί, το "time window" κλείνει. "Φυλαχτείτε" τώρα, μετά θα είναι αργά...

 37. Πέτρόπουλος avatar
  Πέτρόπουλος 11/01/2013 15:27:58

  O Τσίπρας θα πάθει υπερκόπωση...

  ΒΑΛΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΒΓΑΛΕ ΓΡΑΒΑΤΑ,ΒΑΛΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΒΓΑΛΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ.

 38. κεντρωος ακτιβιστης avatar
  κεντρωος ακτιβιστης 11/01/2013 20:08:50

  τα δυο ακρα αρχιζουν και ξεφουσκωνουν,ψηφισα δημοκρατικη αριστερα .αλλα πλεον Ν.Δ για πολλα χρονια..................και δε προπαγανδιζω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.