#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2011 12:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Άρης προσπαθεί να το παίξει …ΚαραμανλήςΘέμα έγινε, όπως ήταν φυσικό, στον Τύπο, το γεγονός ότι ο αρμόδιος Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κ. Σπηλιωτόπουλος αντί να ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν στον τομέα του και να στριμώξει την υπουργό Παιδείας (γιατί άραγε; τι τους συνδέει;) προσπαθεί να το παίξει καραμανλικότερος του …Καραμανλή και την μια ζητά την επιστροφή του Ρουσόπουλου στη ΝΔ και την άλλη αμφισβητεί την στάση του κόμματος στο θέμα της Ζήμενς. Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «Ανατροπή» του Μέγκα, δήλωσε ότι κακώς η Ν.Δ. έθεσε θέμα πολιτικών ευθυνών για τον κ. Σημίτη, επιβάρυνε το κλίμα στην ηγετική ομάδα.  «Τους πρώην Πρωθυπουργούς με ενδείξεις δεν τους στέλνεις στο Ειδικό Δικαστήριο» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως δεν είναι υπερήφανος που η Ν.Δ. έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Επειδή λοιπόν ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν πολύ μικρός τότε για να θυμάται τι έγινε με την παραπομπή του Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο και επειδή η παραπομπή έγινε με βάση κυρίως όσα αποκάλυψε τότε το “Αντί” – για τα οποία εδιώχθη ανελέητα στη συνέχεια απο το ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος απολάμβανε τα αγαθά της βουλευτικής και υπουργικής ζωής – δηλώνουμε ότι είναι ντροπή ένα στέλεχος της σημερινής ΝΔ να πετάει έτσι στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες για κάθαρση και διαφάνεια.

Και επειδή με την φράση «τους πρώην Πρωθυπουργούς με ενδείξεις δεν τους στέλνεις στο Ειδικό Δικαστήριο» προσπαθεί να αντιγράψει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που είχε πει τότε το περίφημο “οι πρωθυπουργοί δεν πάνε φυλακή” υπενθυμίζουμε στον Τομεάρχη της ΝΔ την εποχή που “ο Κώστας Καραμανλής συνέδεε Σημίτη με Κόκκαλη”

Εμμεση αλλά σαφή σύνδεση του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη έκανε χθες ο Κώστας Καραμανλής.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=26.04.2001,id=7750396

Σε ομιλία του σε εκδήλωση μη κυβερνητικών οργανώσεων, αφού είπε ότι όταν οι πολιτικές αποφάσεις υποβάλλονται και επιβάλλονται από εξωθεσμικά παράκεντρα, είναι προφανές πως επέρχεται αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και της λαϊκής κυριαρχίας, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οταν η κυβέρνηση υποκλίνεται σε οργανωμένα συμφέροντα και παραδίδει σκανδαλωδώς στα χέρια τους έργα, προμήθειες και επιχειρήσεις τζόγου, τότε γίνεται πασιφανές ότι νοσεί το σύστημα και πλήττεται η Δημοκρατία.Οταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκέπτεται ξένες πρωτεύουσες και, θυσιάζοντας τα συμφέροντα της χώρας, επιχειρεί να προωθήσει τις επιδιώξεις μονοπωλιακού προμηθευτή, τότε αποκαλύπτεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως κάτι σάπιο βαραίνει τη Δημοκρατία στον τόπο μας».Ο κ. Καραμανλής με τις αναφορές του αυτές «φωτογράφισε» τον Σ. Κόκκαλη και τις επιχειρηματικές διασυνδέσεις που αυτός έχει με τη Βουλγαρία.Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε πως «ο αγώνας για τη θεσμική θωράκιση της Πολιτείας και την επιβολή πλήρους διαφάνειας, τόσο στις συναλλαγές όσο και στη λειτουργία του δημόσιου βίου, δεν ανακόπτεται, δεν αναστέλλεται. Η σιωπή είναι επιδίωξη όσων έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/04/2001