Όταν βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες των τραπεζών θα... κλάψουνε μανούλες
11/02/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες των τραπεζών θα... κλάψουνε μανούλες

Η απελευθέρωση του Άγγελου Φιλιππίδη με εγγύηση – μαμούθ 2 εκατ. ευρώ ήταν από πολλούς αναμενόμενη. Από όλη την υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια, κανείς δεν έχει προφυλακιστεί αλλά υπάρχουν πολλοί αυστηροί όροι για τους κατηγορούμενους.

Οι δικαστές πείστηκαν από τις αιτιάσεις του Φιλιππίδη ότι επέστρεψε μόνος του από την Τουρκία για να απολογηθεί κι ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Έξω λοιπόν βρίσκονται ο Φιλιππίδης, ο Κοντομηνάς, ο Γριβέας και η γυναίκα του, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι χορήγησης δανείων και φυσικά οι λοιποί επιχειρηματίες που πήραν τα δάνεια. Αυτό, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως κουκούλωμα ενός πιθανού σκανδάλου. Η υπόθεση θα έχει πολύ ψωμί και αν κάποιοι ανοίξουν το στόμα τους ή αν ανοίξουν τα κιτάπια όλων των τραπεζών τότε… θα κλάψουνε μανούλες. Ούτε η δικαστική εξουσία, ούτε και η ίδια η κυβέρνηση εφόσον μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, δεν μπορεί να αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία της κάθαρσης στον τραπεζικό κλάδο. Και πρέπει εδώ και τώρα να βγουν όλα στο φως, ακόμη και η δανειοδότηση των κομμάτων. Όλων των κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και όποιου άλλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξουν κι άλλοι καυτοί φάκελοι. Στην Αγροτική τράπεζα, στην Εθνική τράπεζα καθώς και στον ΟΠΑΠ. Έτσι ώστε να φανεί ποιοι πήραν δάνεια και δεν τα πλήρωσαν ποτέ, ποιοι πήραν χρηματοδοτήσεις εν είδει διαφήμισης χωρίς καμιά ανταπόδοση και ποιοι τελικά έκαναν περιουσίες με λεφτά από κρατικές εταιρείες. Είναι καιρός να βγουν όλα στο φως χωρίς φόβο και χωρίς πάθος διότι έτσι θα επέλθει η κάθαρση που επιζητά η κοινωνία.

Όταν θα βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες τότε θα δούμε ποιοι θα προφυλακιστούν ή ποιοι θα φυλακιστούν για τα καλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/02/2014 07:49:52

  .......να βγουν όλα στο φως....... Η μεγάλη ευκαιρία του Σαμαρά να τον αγαπήσει η Ελλάδα.Σύντομα όμως ,ΤΩΡΑ τον άλλο μήνα θα είναι αργά,αλλά να δουμε και κατασχέσεις ,επιστροφές κλεμένων .Δεν μπορεί να κλέβουν τους πολίτες μέσω των διοδίων έτσι απροκάλυπτα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΠΕΛΙΑΣ 11/02/2014 08:01:00

   Σωστός.

 2. Μάτα Χάρι avatar
  Μάτα Χάρι 11/02/2014 08:25:36

  Καιρός λοιπόν κάποιος ν΄αποφασίσει να τους αποκαλύψει και να τους πολεμήσει όπως υποχρεούται. Όχι μονάχα να τους απειλεί για να κρατάνε ισορροπίες και να μην του πριονίζουν το …θρόνο. Αν όχι ούτε και τώρα, άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει.

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 11/02/2014 09:33:52

  γουν όλα στο φως, μετά την θυσία του Ελληνικου λαού, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς να δει είναι η κάθαρση. Σε όλα τα επίπεδα οικονομική, πολιτική κλπ. Δεν μπορούμε να παμε στην άλλη μέρα με τα βαρίδια .... Πρέπει να γίνει υγιής η επιχειρηματικότητα και να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους.

 4. JIM BIM avatar
  JIM BIM 11/02/2014 10:37:54

  Όλα στο φως, δεν πτώχευσε η χώρα τυχαία, τα θαλασσοδάνεια και η ανωμαλία που δημιούργησαν στην αγορά και τον ανταγωνισμό κατέστρεψαν την οικονομία ! Πρέπει να είναι υγιές το περιβάλλον και να έχουν ίσες ευκαιρίες όλοι!!! Χρειάζεται κάθαρση πολιτική και οικονομική για να περάσουμε στην επόμενη μέρα.

 5. Κόρη καραβοκύρη avatar
  Κόρη καραβοκύρη 11/02/2014 11:23:06

  Καμια καθαρση δεν προκειται να γινει, απολυτως καμια διοτι δεν συμφερει ουτε τους τραπεζιτες, ουτε τους μεγαλοδανειοληπτες ουτε το υπαρχον πολιτικο συστημα απο τις παρυφες της ακρας δεξιας μεχρι και την ακρα αριστερα που ειναι ολοι βουτηγμενοι μεχρι τον λαιμο στις αρπαχτες και στις ρεμουλες, οσο δε για εκεινο το μερος της κοινωνιας που δεν συμμετεχει στα ανωτερω μορφωματα ειτε λογω πεποιθησεων ειτε λογω αδυναμιας(!!), να παει να κουρευεται.

 6. N. avatar
  N. 11/02/2014 13:02:32

  Mιας και μιλάμε για δανεικά και αγύριστα,μια είδηση που μας έρχεται από έξω και "περιέργως" θάφτηκε. Ο Ευρωβουλευτής κ.Θ. Σκυλακάκης ρώτησε τον Επίτροπο Οικονομικών κ.Χοακίν Αλμούνια: Σε συνέχεια προηγούμενων γραπτών ερωτήσεων όσον αφορά την χρηματοδότηση ελληνικών πολιτικών κομμάτων (E-011048/2011 και P-002640/2013) και μετά την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του Πασόκ (ΠAΣOK), ύψους 360.000 ευρώ προς τον Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (IKA), από τον παρελθόντα Ιούλιο το θέμα της εξυπηρέτησης των δανείων των πολιτικών κομμάτων επανέρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.

  Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου 2012, ανακύπτει πρόβλημα ηθικού κινδύνου σε σχέση με τα εν λόγω χρέη.

  Το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

  Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής της 18ης Απριλίου 2013, οι εποπτεύοντες εντολοδόχοι σε όλες τις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες άρχισαν τη δραστηριότητά τους στις 16 Ιανουαρίου 2013, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμόρφωση με τις αρχές αμεροληψίας και ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές (άρθρο 3.4.2 του μνημονίου συμφωνίας).

  Ερωτάται η Επιτροπή: σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η Επιτροπή από τους ελεγχόμενους από αυτήν εποπτεύοντες εντολοδόχους οι οποίοι ορίστηκαν στις υπό αναδιάρθρωση ελληνικές τράπεζες, εξακολουθούν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εξυπηρετούν τα χρέη τους (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των αποσβέσεων);” Και ο κ.Αλμούνια απάντησε : Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες.

  Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής. Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας.

  Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013”. Πηγή enet.gr Μιας και μιλούσαμε για την σωτηρία της Πατρίδας,σκελετους στα ντουλάπια,θαλασσοδάνεια κλπ.

  • νικος avatar
   νικος @ N. 11/02/2014 23:37:48

   καποτε πρεπει να σπασει το αποστημα των σδιαπλεκομενων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.