#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2011 00:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερίαΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στην πολιτική δεν υπάρχουν επιτήδειοι ουδέτεροι. Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμη κι αν υπάρχουν, εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς. Πάντα διαλέγω πλευρά και παίζω μπουνιές. Και χρόνια τώρα ήμουν και θα είμαι στην ίδια πλευρά.

Παρακολούθησα την κωμωδία «Φεύγει ο Γιώργος που μένει, ο Πετσάλνικος κι η θυμωμένη Κομανέτσι». Παρακολούθησα βεβαίως και το ρεσιτάλ μαύρης προπαγάνδας της διαπλοκής εναντίον του Αντώνη και της ΝΔ. Έστησαν πολύωρα πάνελ, συζητούσαν ώρες με οργή, ζωντανές συνδέσεις, λοιδορίες, παρεμβάσεις νεκραναστημένων, για τους όρους που έθεσε ο Παπαδήμος στον Σαμαρά. Του απηύθυναν και νουθεσίες, όταν δεν τον χλεύαζαν. Νεοφιλελεύθερα μπάζα, όλη η φλωρούμπα με ανταύγειες, γνώμη και σολάριουμ, έβγαινε κι έκανε περισπούδαστες αναλύσεις με σαρδόνεια χαμόγελα ανοχής όταν άλλοι βρίζανε τον Σαμαρά.

Θα θυμίσω βέβαια, πριν λίγα χρόνια, το φοβερό ρεπορτάζ εφημερίδας για τα μούτρα που έκανε συνοφρυωμένος ο Ερντογάν κατά την συνάντηση του στην Αθήνα με τον Κ. Καραμανλή και τις αναλύσεις για την αποτυχία της επίσκεψης, η οποία όμως δεν ..έγινε, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή! Το φύλλο της εφημερίδας όμως κυκλοφόρησε, πριν πάρουν χαμπάρι οι φιλιππινέζες της παραπληροφόρησης. Φυσικά η εν λόγω δημοσιογραφάρα είναι από αυτούς που κάνουν αναλύσεις και κουνάνε το δάχτυλο και στο Σαμαρά και σε σας. Τον πήρε το μάτι μου και τώρα τον κυριούλη. Ποιανού του έπεσε η τσίπα από την τσέπη για να την βρουν αυτοί;

Μετέδιδαν μάλιστα ορισμένοι, πως ο Σαμαράς δέχτηκε τους όρους. Όπως όμως απεδείχθη και από την δήλωση Παπαδήμου, όροι δεν υπήρχαν! Το παραμύθι διακινήθηκε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ορισμένα φερέφωνα των γνωστών «επιχειρηματιών» με τον ένα πελάτη, το Κράτος. Μούφα, δηλαδή, «πέτσινο» το θέμα των πάνελ και των δελτίων, δύσοσμη λάσπη με το πηλοφόρι πούλαγαν οι ρεπατζούδες του Μόσιαλου. Άραγε, στα wikileaks του μέλλοντος θα δούμε, αν τα καλόπαιδα είχαν ενημερώσει και γι’ αυτές τις εκπομπές την Πρεσβεία, ΜΙΑ είναι η Πρεσβεία, όπως και για την εικόνα που «φιλοτέχνησαν» στον Σαμαρά; I wonder…

 

Τι έγινε λοιπόν, αδέρφια;

1. Ναι, θα προτιμούσα να επιμέναμε σκληρά και να γκρεμοτσακιζόταν ο απερίγραπτος τυχοδιώκτης, πριν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση και να πηγαίναμε σε εκλογές εντός μηνός.

2. Ναι, θεωρώ ότι η απειλή εξόδου από το Ευρώ ήταν χάρτινη. Δεν υπάρχει μηχανισμός, δεν προβλέπεται και θα έπρεπε να απαντήσουμε «αν το κάνετε, αν μας εξαναγκάσετε σε έξοδο οδηγώντας μας στη χρεωκοπία, αυτό σημαίνει αυτομάτως και μονομερή διαγραφή όλου του χρέους και πυροδότηση των CDS, με ότι αυτό συνεπάγεται». Γιατί, αδέρφια, αν χρωστάς δέκα χιλιάδες σε μια τράπεζα, είσαι κακομοίρης. Αν χρωστάς 400 δισεκατομμύρια, είσαστε συνέταιροι.

3. Ναι, θα προτιμούσα να μην μετέχουμε με κανένα πρόσωπο στην μεταβατική κυβέρνηση, να έχουμε την ελάχιστη δυνατή ταύτιση, να την ελέγχουμε αντιπολιτευτικά,  να τηρήσουμε την δημόσια δέσμευση μας για ψήφιση μόνο της δανειακής, εκεί που μας έφερε ο τυχοδιώκτης κωπηλάτης, να βάλουμε πλάτη για την εκταμίευση της 6ης δόσης και εκλογές.

Έχουμε και λέμε:

Ο Αντώνης Σαμαράς, πείτε ότι θέλετε, όμως έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου. Το καλοκαίρι του πήρε στο προφορικό την παραίτηση, μετά τον μάλωσε η μαμά του κι ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με την αμερικάνικη καρδιά» και κείνος την πήρε πίσω, λέγοντας και ψέματα για τα διαμειφθέντα. Τώρα, στα μισά της θητείας του, μετά την απίστευτη ξεφτίλα που έκανε στη χώρα και το τελεσίγραφο του Αντώνη, καταγράφηκε επιτέλους στα πρακτικά της Προεδρίας η δήλωση του, ότι δεν θα ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος. Βέβαια, έχει γαντζωθεί στο λαιμό του ΠΑΣΟΚ και σας ορκίζομαι θα τους πάει στο 9%, αλλά σε ξένα νιτερέσα δεν ανακατεύομαι. Αποδείχθηκε πάντως ότι αυτός ο sui generis τύπος, μπορεί να έλκει μέρος της καταγωγής του από την μαγευτική και φλατ Μινεσότα, όμως έχει το πείσμα των διασήμων θεόρατων ημίονων του Μιζούρι. Σωστά λοιπόν ο Αντώνης εκτίμησε ότι δεν ήταν τόσο απλό, «στέλνω τελεσίγραφο κι αύριο αυτός φεύγει». Εκεί, πακτωμένος ο ποδηλάτης με την διαστημική γυαλούμπα. Έπρεπε Ο Αντώνης να κάνει, όπως έκανε, κι άλλα πράγματα κι ελιγμούς για να τον ξεπακτώσει και να χάσετε, ωρέ Έλληνες, το μπερκέτι που σας έλαχε για Πρωθυπουργός στην πιο δύσκολη στιγμή από το 1974. Για σκεφθείτε το, χάρις στον Αντώνη, χάσατε άλλα δύο (2) χρόνια πρωθυπουργίας ΓΑΠ. Ε;
Εγώ, που το ΄χω και λίγο το φιλοπόλεμον στο αίμα μου, θα μπορούσα να αγνοήσω την ευθεία απειλή της εξόδου από το Ευρώ και να ανταπαντήσω, «τότε θα πάρετε ό,τι έδειχνε ο Καραϊσκάκης στον εχθρό σηκώνοντας την φουστανέλα», αλλά δεν είμαι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ένας από εσάς είμαι. Ο Αντώνης λοιπόν που είναι Αρχηγός της ΝΔ, ακόμη κι αν θεωρούσε την απειλή πιθανή μόνο κατά ποσοστό 10%, ως θεσμικός παράγοντας κι αυριανός Πρωθυπουργός, ήταν υποχρεωμένος να την λάβει σοβαρά υπ’ όψιν.
Θα προτιμούσα να μην συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, γιατί θα πουν αυτό που ήδη λένε, ό,τι συγκυβερνούμε. Υποθέτω όμως ότι έπαιξαν ρόλο δυο πράγματα. Πρώτον αίτημα του νέου Πρωθυπουργού για όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνδρομή στο έργο του και δεύτερον, η άποψη να έχει κι η ΝΔ κάποια μάτια από μέσα σε όσα θα γίνονται σε αυτές τις εκατό ημέρες.

Ο Γιώργος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Ραγκούσης και τ’ άλλα καλά παιδιά, οι αρχιτέκτονες του ζόφου των δυο αυτών χρόνων,  θα θελήσουν να πουν «όλοι το ίδιο είμαστε». Ήδη το λένε κι από κοντά επιχαίρει ο τυχοδιώκτης των μαϊμού Δεκεμβριανών, νομίζοντας ότι τώρα που στα σαράντα ανακάλυψε το Έθνος και την Πατρίδα, ό,τι θα βρει κεντροδεξιούς πελάτες. Όταν έχεις στο βιογραφικό σου τις καταλήψεις σε..Λύκεια, καλά κρασιά.

Προσέξτε όμως κι αυτό. Η μεταπολιτευτική παράγκα, δυο μόλις μέρες αφού ορκίστηκε η μεταβατική κυβέρνηση των Εκατό Ημερών, βγάζει και δημοσκοπήσεις ότι ο κόσμος, λέει, δεν θέλει εκλογές στις 19/2. Θέλει, τάχα, να συνεχίσει να κυβερνά αυτός που ακόμη δεν κυβέρνησε! Σουρεαλιστικά πράγματα, που στόχο έχουν να κόψουν τον δρόμο του Σαμαρά για την εξουσία και να γίνουν και διάφορες βολικές διευθετήσεις. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να τις κάνουν. Θα σας πω τώρα μερικές κακές λέξεις: απλές, προνομιούχες, Blackrock κλπ. Αδυνατούν εκεί στην Εσπερία να καταλάβουν ότι δίνουν λεφτά, που οι τράπεζες μετά τα δίνουν στον Μπάμπη το Σουγιά, που ‘χει μπίζνες από μπετά και ΜΜΕ, μέχρι σκουπίδια. Θα επιληφθούν λοιπόν αρμοδίως…

 

Υπογραμμίζω λοιπόν:

Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, με τρεις αποστολές, ήτοι δανειακή, εκταμίευση έκτης δόσης, εκλογές στις 19/2/2012. Οι δημοσκοπήσεις ποτέ δεν μπορούν να υποκασταστήσουν την βούληση του Λαού, ούτε να αποτυπώσουν αληθινά την δυσαρμονία της παρούσας Βουλής με το εκλογικό σώμα.

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλυντήριο των ευθυνών του Παπανδρέου και των συνεργών της πολιτικής του για όσα έγιναν αυτά τα δυο χρόνια.

Ο κ. Παπαδήμος, δεν προέρχεται από παρθενογένεση, είναι χρόνια στον δημόσιο βίο. Σίγουρα όμως είναι ικανός κι έχει κύρος. Προέρχεται δε από ένα χώρο, όπου έχει μάθει να σηκώνει το τηλέφωνο κι η εντολή του να μεταδίδεται και να εκτελείται πάραυτα. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον την συνάντηση του με το δοβλέτι μας.

Τα συνωμοσιολογία περί Τριμερούς να τα λαμβάνετε σοβαρά υπ όψιν όσοι γουστάρετε Ελλοχίμ, θεωρίες για την Κούφια Γη και καλλικαντζάρους. Αν δεν επηρεάζεστε από τον Λιακόπουλο, τότε σημειώστε ότι η Τριμερής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος παγκόσμιας «Αθηναϊκής Λέσχης», όπου πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι μαζεύονται και συζητούν άτυπα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν κι η κυβέρνηση του των Εκατό Ημερών, εύχομαι να πετύχει στην υλοποίηση των τριών ειδικών σκοπών που έχει και πιστεύω, η παραπαίουσα διαπλοκή να μείνει με την όρεξη για παραβίαση της συμφωνίας  για άμεσες εκλογές. Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός δεν μπορώ καν να σκεφθώ ότι θα καταδεχθεί να παίξει το κύρος του και την αποστολή του μονά ζυγά για να κάνει χάρες σε αυτούς που σε λίγο μπορεί να μην υπάρχουν.

Ο Αντώνης ούτε «συστημικός», ούτε «μνημονιακός» έγινε. Οι αποφάσεις του, συμφωνείτε με αυτές ή όχι, ήταν πράξη αυτοθυσίας εν όψει άμεσου εθνικού κινδύνου κι όχι πράξη υποταγής.

Νέα μέτρα θα ‘ρθουν προς συζήτηση με το πολυετές. Ποιος θέλετε να το διαπραγματευθεί; Ποιον ξέρετε που να έχει πει βροντερά όχι στη ζωή του και να είναι ικανός; Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές κι απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας να κάτσει ως εκπρόσωπος μας ο Αντώνης Σαμαράς.

Όσοι λοιπόν θυμώσατε κι όσοι προβληματισθήκατε, όπως κι εγώ, με όσα έγιναν, γιατί τα θέλετε όλα και τα θέλετε τώρα, κάνετε ένα βήμα πίσω, κοιτάξτε την μεγάλη εικόνα και μην υποστέλλετε την Σημαία. Εμμονή στην Αποστολή και το βλέμμα πάντα στο στόχο.

Αδέρφια, όσο υπάρχουμε εμείς, εσείς όλοι, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει Ελευθερία…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 13/11/2011 00:11:35

  Καλησπέρα Φαήλο!!
  Φοβάμαι ότι θα αφήσεις πολλούς ...άυπνους απόψε!!!
  Κρατάμε γερά και πάντα με την Ελλάδα στην ψυχή μας και τον Αντώνη στην καρδιά μας.........
  Καλό βράδυ από το Μόναχο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δώρα Γκανούλη 13/11/2011 01:20:11

   Χαίρε Δώρα!

   • ΣΠΥΡΟΣ avatar
    ΣΠΥΡΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 10:40:58

    Δεν έφυγε κανένας Παπανδρέου γιατί απλά δεν υπήρχε ούτε αυτός ούτε το ΠΑΣΟΚ. 5 νταβατζήδες υπήρχαν 5 υπάρχουν και κανονίζουν με τους απ' έξω τα πάντα. Γι' αυτό ήταν χρυσή ευκαιρία το όχι, γιατί θα τους διέλυε. Δημοκρατία με αυτούς τους 5 ξεχάστε τη.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Δώρα Γκανούλη 13/11/2011 15:06:09

   Καλημέρα φίλε, μια κουβέντα μόνο, πέσατε σε παγίδα, βρέστε τρόπο να μην σας κουκουλόσει όπως γίνετε με τις παγίδες.
   Τέτοιες ώρες δεν χρειάζονται πολιτικά παιχνίδια, ο κόσμος κουράστικε και θα το δείτε το επόμενο διάστημα.

   Τάσος από Αριδαία, Πέλλας

 2. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 00:14:47

  Οσο θαρρος και αν προσπαθειτε να μας δωσετε η τροικα και ο Παπαδημος με την συμετοχη δυστυχως της ΝΔ αλλα ετοιμαζουν. Τα ΜΜΕ προετοιμαζουν το εδαφος

  Πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων ζητούν Παρίσι και Βερολίνο

  Την πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ζήτησαν στο μεταξύ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαροζί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του το Σάββατο.

  «Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

  Στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σημειώνεται επίσης ότι σε διμερή τους επικοινωνία, ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσαν «την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ

  Υπενθυμίζεται ότι θέτοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

  -Πρώτο, τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

  -Δεύτερο, την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνδέεται με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, και

  -Τρίτο, την εφαρμογή όλων των προγραμμάτων στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης.
  Πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη αισθάνεται η πλειονότητα των πολιτών μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

  Με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες επιδοκιμάζουν την τοποθέτηση Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

  Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

  Όσον αφορά στα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο.

  Ένα ποσοστό 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.

  Αντιθέτως, σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες αισθανόταν οργή, ανασφάλεια και απαισιοδοξία στην περίοδο πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

  Συγκεκριμένα, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά.

  Ένα ποσοστό 78,6% αισθάνεται τώρα περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% αισθάνεται το αντίθετο.

  Η επιδοκιμασία για τον σχηματισμό μίας τέτοιας κυβέρνησης φαίνεται και από το γεγονός ότι το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 01:29:11

   Θα σηκώνεται το πρωί ο Παπαδήμος και θα λέει: "πάρτε 10" και φυσικά δεν θα εννοεί κάμψεις αλλά 10 χιλιάδες απολύσεις...
   Περαστικός θα είναι. Θα κάνει τη δουλεία του και θα φύγει.

   Ο επόμενος από αυτόν ή ο μεθεπόμενος θα μας βάλει στη δραχμή, αφού δεν θα γίνεται κι αλλιώς, η δραχμή είναι μονόδρομος. Ο Σαμαράς θα "φαγωθεί" κάπου στην πορεία. Ας πρόσεχε. Έπρεπε να είχε βγει στο πεζοδρόμιο και να είχε ρίξει τον ΓΑΠ εδώ και έναν χρόνο που μας πηδάνε οι τρόικες, τώρα πέταξε το πουλάκι, θα ξεχαστεί από τον λαό εκ των πραγμάτων.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απορία 13/11/2011 01:33:53

    Πήρες πολύ φόρα...

    • Απορία avatar
     Απορία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 01:40:03

     Λέω ψέμματα;

    • gynner avatar
     gynner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 01:45:19

     Να θυμίσω ποιός έφυγε με ελικόπτερο στην Αργεντινή;Πάντως όχι αυτός που τους έβαλε στο ΔΝΤ!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 01:49:49

   Τα συστημικά μέσα, ήδη προετοιμάζουν την παραμονή του Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, πολύ πέρα από την 19/2/2012. Θα ακολουθήσουν και άλλες δημοσκοπήσεις που θα προβάλουν ότι οι πολίτες αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια με το Παπαδήμο στην εξουσία.

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 02:12:24

   Εμπιστευεσαι την Kappa Research για τον Δολιο Οργανισμο; Την εταιρια της οποιας ο ιδιοκτητης φιλοξενησε και τους 300 μυστηριωδως αφιχθεντες εκ Χανιων Μαροκκινους της Υπατιας; Και μετα ελεγε στην κυβενρηση να ενδωσει στα αιτηματα τους για να εγκαταλειψουν το κτιριο στο οποιο ο ιδιος τους καλεσε;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 10:21:56

   Δίνεις μεγαλύτερη δύναμη στα ΜΜΕ από αυτή που έχουν. Πώς θα υποκατασταθεί η λαϊκή βούληση. Αυτό δεν γίνεται. Όχι νέα μέτρα από Παπαδήμο. Εκλογές σε 3 μήνες. Τέλος.

  • dimitrisag avatar
   dimitrisag @ Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 14:38:07

   Ρε παιδιά, οι ψήφοι της αριστεράς όλης είναι πάνω από το 25%,
   πως γίνεται και το 80% να λέιε "ΝΑΙ" στον Παπαδήμο;
   Ούτε η χούντα του Πινοσέτ δεν θα έβγαζε τέτοια δημοσκόπηση.
   Μην τους πιστεύετε, οι νατβατζήδες - μπετατζήδες με τα ΜΜΕξαπάτησής
   τους, παίζουν τα παιχνίδια τους!!!!!!!

  • sofia avatar
   sofia @ Ρήγας Φερραιος 14/11/2011 07:45:00

   Οι απαντήσεις ήταν στο ερώτημα "αν η Ελλάδα κινδυνεύει να βγεί απο το ευρώ με τη νέα κυβέρνηση" γι' αυτό και το μεγαλύτερο ποσοστό φάνηκε αισιόδοξο για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Δεν είδα όμως πουθενά να τέθηκε ερώτηση για το "αν οι ερωτώμενοι προσδοκούν να καλυτερεύσουν, ή αν φοβούνται ότι θα χειροτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης του Έλληνα πολίτη"... Τότε θα βλέπαμε αν και πόση αισιοδοξία υπάρχει. Δυστυχώς οι ερωτήσεις στοχεύουν σε "προκατασκευασμένες απαντήσεις.

 3. elsoto avatar
  elsoto 13/11/2011 00:14:53

  Με όλον τον σεβασμό, νομίζω ότι ούτε ο ίδιος πιστεύεις αυτά που γράφεις. Πάμε γι άλλα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ elsoto 13/11/2011 01:23:06

   Αν πίστευα άλλα, θα έγραφα άλλα. Το 'χω αυτό το συνήθειο παιδιόθεν. Γι' αυτό θα ήμουν ακατάλληλος για διπλωμάτης. Εσύ πήγαινε γι' άλλα, εγώ εδώ θα μείνω.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 01:50:29

    Μία τεκμηριωμένη και πολύ κατατοπιστική ανάλυση όλης της ενδεικνυόμενης στρατηγικής της ΝΔ αυτή την κρίσιμη στιγμή, ακριβώς έτσι, αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς κατάφερε να στείλει τον Παπανδρέου εκτός, να προκαλέσει εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, να κατοχυρώσει εκλογές σε 98 ημέρες.

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 13/11/2011 17:42:01

     Προς κον. Ιωάννη Κωτούλα
     σας παραθέτω την καταληκτική παράγραφο απο άρθρο του κου. Καργάκου που δημοσιεύεται στο μπλογκ σας (14/09/11):

     Ο κ.Σαμαράς, μένοντας εκτός "μνημονιακής" πολιτικής, χρεώνεται την ευθύνη να χαράξει μία νέα δυναμική πολιτική, για να μπορέσει να αναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους με κάποια πυγμή. Αυτό προϋποθέτει ανακαίνιση πλήρη στο σκάφος και στο πλήρωμα. Reformatio in capite et in membris. Μεταρρύθμιση και στην κεφαλή και στα μέλη. Αυτό θα του δώσει την δυνατότητα, εν όψει εκλογών, να ζητήσει γενναίο ποσοστό ψήφων, διότι στις μάχες του μέλλοντος δεν χρειάζεται η συναρωγή των κομμάτων, χρειάζεται η συναρωγή των πολιτών. Χρειάζεται ποσοστό ψήφων ανάλογο με αυτό που πήρε το 1974 ο Κων. Καραμανλής. Αλλά για να του δώσει τέτοιο ποσοστό ο ελληνικός λαός πρέπει να πειστεί ότι με την ψήφο του δεν θα ξαναπληγωθεί.
     --------------------------------------------------------------
     τελείως τα αντίθετα με αυτά που περιγράφονται διεπράχθησαν τις τελευταίες ημέρες.
     Η τελευταία πρόταση είναι και η απάντηση για την τέλεια καταστροφή που είναι ήδη μπροστά μας!!!

   • geothe avatar
    geothe @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 13:17:58

    Φαήλο αυτό ακριβώς λέγαμε όλοι (ίσως οι περισσότεροι) τόσες ημέρες και μας χαρακτήριζαν από γκρινιάρηδες μέχρι προβοκάτορες. Αυτό ακριβώς εννοούσαμε:
    Γκρεμοτσακίστηκε ο Παπανδρεϊσμός, όχι ακόμη η διαπλοκή. Από κανενός το μυαλό δεν πέρασε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι προδότης, οι ενέργειές του όμως δεν είχαν συνέχεια (όχι στελέχη της ΝΔ στην κυβέρνηση - Αβραμόπουλος + Δήμας στην κυβέρνηση). Όσο για τους εκβιασμούς των ξένων κέντρων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς. Το μόνο που περιμένουμε είναι η διαχείριση της δανειακής, γιατί αυτό θα κρίνει αν τα επιτυχημένα κοράκια της κυβέρνησης (βλέπε σχολικά βιβλία της Διαμαντοπούλου) μπορέσουν να τον βάλουν στο κάδρο της καταστροφής της Ελλάδας.

   • VOLOVOS avatar
    VOLOVOS @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 16:18:57

    Κοντός ψαλμός αληλούια Φαήλο.Σε κανένα μήνα θα καταλάβουμε τι γίνετε.Ελπίζω να μην καεί η χώρα στις 17
    Νοεμβρίου γιατί δεν νομίζω με τη νέα κυβέρνηση να ηρέμησε κανένας.Ηοργή και η απογοήτευση συνεχίζουν να υπάρχουν.

 4. Οπαδός avatar
  Οπαδός 13/11/2011 00:15:38

  Επιτέλους μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Παρεπιπτόντως βγάλαν τις μάσκες και πολλά blogs. Η μόνη μου απορία είναι με ποιούς θα κάνει κυβέρνηση ο Σαμαράς; Με τα παιδιά που λέγαν για επανίδρυση και δεν κάνανε τίποτα ή με τους άλλους που αυξήσαν τις δημόσιες δαπάνες; Οι κύριοι τίποτα για να γίνω πιο κατανοητός.
  Τέλος αν είναι να φύγει το πράσινο παρακράτος για να έρθει το γαλάζιο να μου λείπει. Ας δούμε επιτέλους και ένα άνοιγμα στην κοινωνία.

  • yianna avatar
   yianna @ Οπαδός 13/11/2011 07:51:16

   Οπαδέ,
   Συμφωνώ απολύτως. Από τότε, δεκαετία του 80, που αποφάσισε η από δω πλευρά να μιμηθεί τις πρακτικές του πράσινου παρακράτους, έχασε.
   Η εξουσία για τη ΝΔ δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Όσο υπάρχουν τα απομεινάρια του Καθεστώτος Πασόκ στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, δεν θα αφήσουν άλλον να κυβερνήσει. Η μόνη παραχώρηση θα είναι συγκυβέρνηση. Πως θα τα βάλουμε με τους σταμουλοκολάδες και τους φωτόπουλους?
   Υπομονή λοιπόν αδέλφια, αφήστε τους να καθαρίσουν την κόπρο τους μόνοι τους. Ας βγουν πρώτο κόμμα στις εκλογές και ας πάνε με τους Καρατζαφέρηδες, και τους λοιπούς να κάνουν κυβέρνηση. Εμείς αντέχαμε, αντέχουμε και θα αντέξουμε γιατί έχουμε την Πατρίδα στην καρδιά μας.

   • αριστειης ο δικαιος avatar
    αριστειης ο δικαιος @ yianna 13/11/2011 13:29:52

    συμφωνω απολυτα αγαπητε μου φιλε απο το 80 η πατριδα μας ζει ενα ασχημο ονειρο τον παπανρεισμο κατι σαν το περονισσμο στην αργεντινη.Δυστυχως αυτο το ασχημο ονειρο διελυσε οτι ωραιο ηθικο και τιμιο διεθετε αυτη η χωρα τον αγνο πατριωτισμο ,δεν δικαιολογει σε τιποτα την αριστερη λαιλαπα της μεταπολιτευσης τα οποια λαθη της δεξιας πατριωτικης παραταξης.Ομως και ο λαος δεν ειναι αμετοχος των ευθυνων του για αυτη την ολοσχερη παραδοση στον παρανδρεισμο και την σαχλαμαρα της δηθεν προοδευτικοτητας των εν γενει αριστερων.Και δυστυχως η δεξια παραταξη φορτωμενη ενοχες που δεν τις αξιζαν κλεισθηκε στο καβουκι της και μα ψυχολογια ηττημενου κατα κρατος προσπαθησε να μιμηθει πρακτικες και ηθικη αριστερης και πασοκικης λειτουργιας.Τωρα ελαχε στον Αντωνη Σαμαρα να φορτωθει στις πλατες του εκτος την πατριδα που χανεται και ενα κομμα γαλουχημενο στο να ειναι η ουρα των αριστερων ορεξεων ολου του πολιτικου φασματος στον τοπο αυτο.Και εδω ουραγοι σε ολο τον κοσμο εχει ταυτισθει η αριστερη κομμουνιστικη ιδεολογια με την ποιο αγρια μορφη διακυβερνησης ενος λαου και εδω ζει και ωασιλευει!!Αντωνη κρατα γερα ,δεν ξερω πως και ποσο θα αντεξεις ,σε εσενα ελπιζουμε ομως για την αναγεννηςη της δεξιας ιδεολογιας στον τοπο αυτο μην μας προδωσεις.....

 5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 13/11/2011 00:15:44

  Απο ''αντιμνημονιακοι'' φθασαμε στην συγκυβερνηση. Ας δεχθω την διαβεβαιωση σου Φαηλο περι αυτοθυσιας του Σαμαρα για την πατριδα. Αλλα θα κανουμε κι αλλες υποχωρησεις; Αν επιχειρησουν να παραβιασουν τις ''κοκκινες γραμμες'' μας, τι θα κανει ο Αντωνης; Θα υποχωρησει κι αλλο; Και δεν μιλαω για οταν γινει πρωθυπουργος, μιλαω για τους επομενους τρεις μηνες. Θα υπογραψει; Θα ψηφισει μετρα; Θα ψηφισει παραχωρηση εθνικης κυριαρχιας; Ειλικρινα Φαηλο, ειμαστε σε μεγαλη συγχυση κι εχουμε χασει τη μπαλα ολοι οι νεοδημοκρατες απο προχθες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 13/11/2011 01:27:35

   Είναι μεταβατική κυβέρνηση 100 ηγμερών και εκλογών με συγκεκριμένους ειδικούς σκοπούς και έργο. Πόσες φορές πρέπει να; το πει;
   Δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπογράφει, αρκεί η δημόσια δήλωση και διαβεβαίωση του.
   Δήλωσε επίσης ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα που θα είναι στην κατεύθυνση της αποτυχημένης φιλοσοφίας - συνταγής που ακολουθήθηκε ενάμιση χρόνο τώρα.
   Μάλλιασε η γλώσσα του να λέει πως δεν θα δεχτεί εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 01:58:27

    Και αν ο Παπαδήμος, θεωρηθεί αναγκαίος και με την έντονη προτροπή του συνόλου των γνωστών μέσων και κάποιων κομμάτων πάει παρά πέρα από τις 19/2, τι θα κάνει ο Σαμαράς; Θα τον καταγγείλει; Θα αποσύρει του υπουργούς της ΝΔ; Και αν θελήσει να τους αποσύρει, είναι βέβαιο ότι θα παραιτηθούν; Θα παραιτηθεί ο Αβραμόπουλος αφού είναι γνωστή η αγάπη του και τη καρέκλα;
    Θα υποβάλει πρόταση δυσπιστίας; Μα ο Παπαδήμος θα μπορεί να στηριχθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του Καραφύρερ, της κυρίας, του Κουβέλη και ίσως σε κάποιους ανεξάρτητους... την Έλσα κλπ

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 02:17:00

    Θα σε... στεναχωρησω, αλλα η Ελευθεροτυπια γραφει καθαρα για μεθοδευσεις του διεθνους παρακρατους (ας το λεμε τουλαχιστον με το ονομα του) ωστε να παραταθει η θητεια του Papademas μεχρι να ολοκληρωθει το εγκλημα. Οποτε θα πρεπει να προετοιμαζεσαι και γι αυτο το ενδεχομενο...

    • vardarskian avatar
     vardarskian @ Theoprovlitos 13/11/2011 09:16:02

     Αν τεθεί θέμα αποχώρησης ας επιλέξει ο κάθε Αβραμόπουλος να κάτσει στην όποια καρέκλα του. Τόσο το καλύτερο.

   • agitatoras avatar
    agitatoras @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 09:22:41

    Πάντως θα έχει πολύ ενδιαφέρον η 19η Φεβρουαρίου, ως προς τις δικαιολογίες που θα εφευρεθούν τότε για την μη διενέργεια εκλογών (ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΤΕ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΑΝ" ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2013. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ)

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ agitatoras 13/11/2011 10:23:47

     Προσδίδεις και εσύ μεγάλη δύναμη στα ΜΜΕ που πλέον δεν έχουν. Ξύπνησε ο κόσμος

   • Mara avatar
    Mara @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 10:32:25

    Aγαπητέ Φαήλο Καλημέρα.

    Μάλλιασε η γλώσσα του..., μάλλιασε η γλώσσα του... Ο.Κ. Ωστόσο η απότομη "στροφή" λίγο πριν την τελική ευθεία έγινε, αφήνοντας κάγκελο... ένα μεγάλο μέρος του κόσμου.
    Κακά τα ψέμματα, το μικρόβιο της αμφισβήτησης μπήκε...
    Όσο για την ανησυχία και την αγωνία... ? Άς το... να μην το συζητάμε καλύτερα.
    Το θέμα είναι τώρα τί γίνεται.
    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει "όπλα" που του δίνουν την δυνατότητα, να επαναφέρει την ψυχολογία του κόσμου όχι μόνο στην αρχική της κατάσταση, αλλά ακόμα καλύτερα.
    Μόνο που αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ για να εξοντωθεί το μικρόβιο, που αναφέρω παραπάνω, ΤΩΡΑ πριν προλάβει να μολύνει....
    Ο.Κ. Ο Παπανδρέου μας τελείωσε με εξευτελιστικό τρόπο. Αυτό αναμφισβήτητα είναι σπουδαίο γεγονός.
    Σημαντικότερο όμως όλων, εδώ που φθάσαμε, είναι ότι τα δύο κρισιμότερα υπουργεία σε τέτοιους καιρούς... φύγανε από τα χέρια της συμμορίας και περάσανε στα δικά του.
    Αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες το έχω αναφέρει, ότι οι κινήσεις-επαφές... των Δήμα και Αβραμόπουλου, μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω....
    Ο χρόνος πλέον δεν είναι σύμμαχος του. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.
    Ότι είναι να κάνει... πρέπει να το κάνει ΧΘΕΣ....

    Υ.Γ
    Όσο για την δανειακή? Κοίτα μην δεν προλάβουμε καν να φθάσουμε έως τις υπογραφές...

   • sofia avatar
    sofia @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2011 08:35:06

    Φίλε Φαήλο, σε διαβάζω ανελλιπώς κάθε Τετάρτη στη "δημοκρατία". Έχω διαβάσει και το βιογραφικό σου που πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει, γιατί ό,τι έχεις πετύχει, δεν το πέτυχες με τα λεφτά του μπαμπά σου, αφού είναι προφανές ότι δεν υπήρχαν, αλλά με σκληρή δουλειά και αγώνα. Όμνως με προβλημάτισε το εξής: Στην αρχή αισθάνθηκα μουδιασμένη, όταν, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Αντώνη γιά μη στήριξη κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακολούθησε το "στήριξη μεν αλλα με τεχνοκράτες και όχι πολιτικούς" για να καταλήξει στο "στήριξη με πολιτικούς και με συμμετοχή κάποιων Νεοδημοκρατών πολιτικών". Μετά είπα " δεν βαρυέσαι, είναι προτιμότερο να είσαι μέσα και να κατευθύνεις ή να μπλοκάρεις κάποια πράγματα, παρά έξω και να κάνεις εκ του ασφαλούς μιά στείρα αντιπολίτευση" (στείρα γιατί δεν πρόκειται να ληφθεί από κανέναν αρμόδιο σοβαρά υπ΄όψιν). Με αυτό το σκεπτικό περίμενα να δώ υπουργούς ή υφυπουργούς της Ν.Δ. σε κάποια νευραλγικά υπουργεία. Το ότι το Εξωτερικών και το Εθνικής Άμυνας κατέληξαν σε χέρια Νεοδημοκρατών ήταν ενθαρρυντικό, αλλά όλα τα Υπουργεία που σχετίζονται με τον κόσμο της Εργασίας (Εσωτερικών, Εργασίας, Παιδείας, ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ) κατέληξαν στα χέρια των ιδίων που τα είχαν και πρίν και ως εκ τούτου, η σφαγή των εργαζομένων (μισθωτών του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα, μικρομεσσαίων επαγγελματιών κλπ) θα συνεχιστεί, όχι μόνον αμείωτη, αλλά συνεχώς αυξανόμενη, με τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει αναρμόδια, καθώς δεν συμμετέχει σε αυτά τα Υπουργεία. Εξ άλλου οι επιδιώξεις της Ε.Ε. αλλά και της Αμερικής, είναι η δραμματική συρρίκνωση, έως και εξαφάνιση, της μεσσαίας τάξης και η δήμευση της ακίνητης περιουσίας τού Έλληνα πολίτη (να θυμίσω ότι ο κ. Ράιχενμπαχ, ένα μήνα πρίν έρθει στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό, είχε ζητήσει να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών και να μπούν εγγύηση γιά το χρέος). Και είναι πολύ απλό πλέον να κατασχεθεί ο,τιδήποτε. Με τα ήδη θεσπισθέντα μέτρα (νέοι δυσβάστακτοι φόροι και χαράτσια που επιβλήθηκαν μόνιμα, σε συνδυασμό με την δραμματική μείωση μισθών και συντλαξεων) ακόμη και αν δεν επιβληθουν νέα, πράγμα μάλλον αδύνατο, ο έλληνας σε λιγότερο απο ένα χρόνο δεν θα μπορεί να τα πληρώσει, με αποτέλεσμα οι Εφορείες να αρχίσουν τις παραγγελίες κατάσχεσης. Ήδη, κάποιου γνωστού μου του έστειλαν παραγγελία κατάσχεσης της μοναδικής του κατοικίας (διαμερίσματος 80 τ.μ.) γιά χρέος 7000 ευρώ! Οι παραγγελίες αυτές μέχρι χθές δεν υλοποιούνταν στην πραγματικότητα, απλώς γίνονταν γιά να μην παραγραφεί το χρέος στην 5/ετία, αφού κατέληγαν κατα κανόνα μετά από πολλά χρόνια στα δικαστήρια και οι οφειλέτες δικαιώνονταν. Ωστόσο πρόσφατα με απαίτηση της Τρόικας τα δικαστήρια θα πρέπει να προχωρούν τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες αυτές τις υποθέσεις, απορρίπτοντας συγχρόνως τις προσφυγές των οφειλετών. Όπερ σημαίνει άμεση κατάσχεση για πενιχρά- σε σχέση με την αξία του ακινήτου- χρέη και πλειστηριασμός με τιμές εκκίνησης της ξεφτίλας. Και αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι οι εξωκοινοβουλευτικοί πλέον υπουργοί αυτής της κυβέρνησης θα καλούνται απλώς να εφαρμόσουν τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα, καθώς και αυτά που πρόκειται να ψηφιστούν μέσα σε αυτό το -έστω και μικρό- χρονικό διάστημα από μιά διευρυμένη κατα τα φαινόμενα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τα πράγματα είναι άκρως ανησυχητικά. Και μιά πληροφορία που δεν τη διάβασα σε καμμιά εφημερίδα και δεν την είδα, ούτε την άκουσα ,σε κανένα κανάλι. Λίγη ώρα πρίν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της συμφοράς, ο Σηφουνάκης με την ψήφο μόλις 5 βουλευτών (κάτι που έβγαλε από τα ρούχα του και τον πρεδρεύοντα στη Βουλή κ. Κακλαμάνη), λάθρα και κρύφα, κατήργησε όλες τις πολεοδομίες της χώρας. Και ο λόγος? όχι βέβαια η ευαισθησία απέναντι στους πολίτες, που άλλωστε απέδειξαν περίτρανα ότι δεν την έχουν (άλλωστε ποιός έχει σήμερα την οικονομική άνεση να κτίσει οικοδομή?) αλλά το γεγονός ότι ο πεθερός του κ. Σηφουνάκη, είναι κάτοχος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Grecotel και οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών αυτών επιχειρήσεων βρίθουν πολεοδομικών παραβάσεων, που τώρα πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας... Άσε που και οι μελλοντικοί εισαγόμενοι εξ Ευρώπης επιχειρηματίες, όταν αγοράσουν σε πλειστηριασμούς τις ατομικές μας περιουσίες δεν θα θέλουν κανένα ελεγκτή στα πόδια τους όταν θα αναγείρουν τα μεγαθήριά τους ό,που γουστάρουν και όπως γουστάρουν. Φορολογικός παράδεισος η Ελλάδα γιά τους ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και φορολογική κόλαση για τους μικρομεσσαίους προσεχώς...

    • Απροσάρμοστος avatar
     Απροσάρμοστος @ sofia 14/11/2011 19:40:20

     Ξεχνάς ένα σημαντικό παράγοντα φίλτατη....και να έβαζε ο Σαμαράς Νεοδημοκράτες στα Υπουργεία που λες μπορείς να μου εξηγήσεις πώς οι Νεοδημοκράτες Υπουργοί θα εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους με κοινοβουλευτική πλειοψηφεία του ΠΑΣΟΚ; Ο Σαμαράς ανέλαβε τα υπουργεία που θα εξασφαλίσουν την δυνατότητα εξόδου αν το σκεφτείς καλά...Αυτά τα δύο υπουργεία σχετίζονται με την ΑΟΖ και την προστασία της που θα μας επιτρέψει να αντλήσουμε τον πλούτο του Αιγαίου....

     • sofia avatar
      sofia @ Απροσάρμοστος 15/11/2011 07:22:20

      Μα δεν έχω αντίρρηση σε αυτό. Το βλέπω κι εγώ ότι οι νέοι υπουργοί δεν μπορούν παρά να εφαρμόζουν ό,τι ψηφίζει η βουλή. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε, ότι αυτοί φέρνουν τα νομοσχέδια στη Βουλή πρός ψήφιση, άρα μπορούν και να τα διαμορφώνουν (όσο βέβαια τους επιτρέπει η Τρόϊκα, αφού τον τελευταίο χρόνο αποδείχθηκε ότι αυτή νομοθετεί). Την ανησυχία μου εκφράζω και φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθώ.

 6. tsiftsidis elefterios avatar
  tsiftsidis elefterios 13/11/2011 00:16:42

  παντα σωστος, απλα φιλε Φαηλο ολοι βιαζονται για γρηγορα αποτελεσματα πραγμα που δεν ειναι πραγματοποιησιμο τη δεδομενη στιγμη.

 7. ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ avatar
  ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 13/11/2011 00:18:00

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΗΛΟ...

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

  ΑΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

  ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 8. Underdog avatar
  Underdog 13/11/2011 00:22:44

  Δηλαδή είναι Λένιν και όχι Τρότσκι.
  Τέλος πάντων " Εμεις Σαμαρά θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες" για να παραφράσω τους Κύπριους αδελφούς μας.
  Επαναλαμβάνω ομως δεν έχει πρόβλημα στρατηγικής ο Σαμαράς;

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Underdog 13/11/2011 00:37:04

   Υπήρχε και ο Κερένσκυ, μην ξεχνάς

 9. GOLD avatar
  GOLD 13/11/2011 00:24:57

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΑΙΛΟ . ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ . ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΠΑΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ; ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΝΔ ;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ GOLD 13/11/2011 10:24:08

   ΟΧΙ

 10. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 13/11/2011 00:28:10

  Για σου Φαηλο τα χαιρετισματα μου απο το Dusseldorf ελπιζω ο προεδρος να πιανει των παλμο μας και τι θελουμε απο αυτον,καμια ανοχη στη διαπλοκη γροθια στο μαχαιρη ειμαστε μαζι του

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2011 00:30:00

  OK, σε διάβασα, νομίζω ότι είσαι ξεκάθαρος, αλλά γιατί εγώ ΚΑΙ από αυτά που γράφεις εσύ βγάζω το ίδιο συμπέρασμα; Αυτό το ίδιο στο οποίο είμαι κολλημένος;

  Ο ΓΑΠ έχει κάνει αυτά που του έχω καταλογήσει και ποιος ξέρει τι άλλο. Αλλα -- και συγγνώμη που λέω "αιρετικά" -- τον ΓΑΠ τον είχε ήδη ξεκάνει η΄"Καϊλή" και η παρέα της και δεν νομίζω ότι έπαιζαν θέατρο οι Μερκοζύ που σκύλιασαν μαζί του. Και δεν το βλέπω κομματικά, το βλέπω ...ευρύτερα. Σκύλιασαν με την πιρουέτα του ΓΑΠ αυτοί που έχουν στείλει τον Ραϊχενμπαχ εδώ. Ενστικτωδώς, θεωρώ τον Ράϊχενμπαχ "εχθρό" ή προπομπό του "εχθρού" και τον ΓΑΠ τελειώμενο από την πέμπτη φάλαγγα μέσα στο Πασόκ.

  Είμαι βαρετός και λέω τα ίδια και τα ίδια, αλλά ΕΑΝ γίνουν εκλογές (δες πόσες αναφορές γίνονται ότι ΔΕΝ θέλουν οι ξένοι εκλογές), σοβαρά θα πάμε να ψηφίσουμε ποιόν τοπικό θα εκλέξουμε με τον Ράϊχενμπαχ παρόντα;;; Πάρεδρο θα ψηφίσουμε;

  Και είμαι βαρετός επαναλαμβάνοντας ότι η 6η δόση κουβαλάει όρους. Και οι όροι είναι παράδοση. Δεν ξέρω όλα τα σενάρια και όλα τα παρασκήνια, ή σενάρια, που εικάζω ότι μπορεί να υπάρχουν, αλλά πα-ρα-κα-λώ για μη υπογραφή, και δεν είμαι ούτε τροτσκιστής ούτε τίποτα τέτοια παλαβά. Με΄τα την 6η δόση θα υπάρχουν συνεχιζόμενοι εκβιασμοί. Απλά βλέπω εκκαθαριση εν λειτουργία, και έτσι δουλεύει. Εκβιάζουν μέχρι να πάρουν το τελυταίο κινητό ή ακίνητο που μεταφέρεται.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ archaeopteryx 13/11/2011 02:02:23

   Πολύ σωστά, αλλά ποιος ακούει

  • Απορία avatar
   Απορία @ archaeopteryx 13/11/2011 03:52:47

   Μην κολλάτε στα θεωρητικά περί υπογραφών κλπ.
   Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο από την ημέρα της απελευθέρωσής της από τους τούρκους, δεν πρόκειται να γίνει τώρα με τις τυχόν υπογραφές του Παπαδήμου.

   Όλα ανατρέπονται αν θέλει πραγματικά να σοβαρευτεί ο λαός και στηρίξει κυβερνήτες έλληνες στην καρδιά. Εαν ο λαός εξακολουθήσει να είναι μαλθακός, παρτάκιας και βολεψάκιας όπως είναι ο σημερινός νεοέλληνας, δεν μας σώζει τίποτα, θα μας πάρουν και τα σώβρακα. Είτε "υπογράψει" ο Παπαδήμος, είτε οτιδήποτε.

   Στις διεθνείς σχέσεις οι υπογραφές λίγο ρόλο παίζουν. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι συσχετισμοί ισχύος και τίποτε άλλο. Εαν έχεις ένα κράτος με κοινωνική συνοχή μπετόν αρμέ, με εθνική και όχι μόνον προσωπική συνείδηση, όλα ανατρέπονται.

   Ας το καταλαβουμε αυτό, όλα από μας εξαρτώνται. Οι μπίλντεμπεργκ και οι τριμερείς κάνουν τη δουλειά τους, ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.

   • Μηχανικός avatar
    Μηχανικός @ Απορία 13/11/2011 14:41:10

    'Αντε μπράβο!!!

   • A.M. avatar
    A.M. @ Απορία 13/11/2011 14:43:04

    Πολύ σωστός Απορία!
    Πολύ σωστός!

    Ειδικά ως προς το...
    «Στις διεθνείς σχέσεις οι υπογραφές λίγο ρόλο παίζουν. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι συσχετισμοί ισχύος και τίποτε άλλο. »

    Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι συσχετισμοί ισχύος._

    Και με ένα κράτος μπάχαλο .. για ποιά ισχύ να μιλήσουμε;;;

  • Phedra avatar
   Phedra @ archaeopteryx 13/11/2011 09:59:27

   +++++ Kala ta les alla poios s'akouei.... Oneireuonte oti tha ginoun ekloges...

  • Gas Bailey avatar
   Gas Bailey @ archaeopteryx 13/11/2011 11:19:23

   Αν και Φαηλικός εδώ θα συμφωνήσω με τον archaeopteryx.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ archaeopteryx 14/11/2011 00:17:45

   Εγώ μια ερώτηση θα κάνω, μόνο η 6η δόση είχε όρους;

 12. βισάλτης avatar
  βισάλτης 13/11/2011 00:32:16

  Συμμετοχή ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα του παπαδήμα δεν εμποδίζει τον αντώνιο να διαφοροποιηθεί από την σαπίλα του συστήματος και να απαιτήσει
  1 ΑΟΖ με άμεση εκμετάλευση του υπεδάφους ειδικά στην β.ελλάδα -χρυσός-ουράνιο-διαμάντια κλπ. σύμφωνα με έγκυρες μελέτες ελλήνων και ξένων .
  2 Λογιστική διερεύνηση του χρέους με ταυτόχρονη ποινική δίωξη εμπλεκομένων σε μόχλευση του χρέους.
  3 Αμεση απαίτηση γερμανικών αποζημιώσεων από δάνεια-καταστροφές-λεηλασίες-εκτελέσεις-λιμό.Δεν υπέστησαν μόνο οι εβραίοι ολοκάυτωμα.
  4 Δημοσιοποίηση των ονομάτων ελλήνων δημοσία σιτιζομένων που 'έπαιξαν" σε ασφαλιστήρια κινδύνου στοιχηματίζοντας στην χρεοκοπία της χώρας,όπως επίσης και των ονομάτων ελλήνων καταθετών-φοροφυγάδων σε ελβετία-σευχέλλες κλπ.
  5 Δέσμευση περί αλλαγής του νομοθετικού νπλαισίου ώστε να βρεθεί τρόπος να μην παραγραφούν οι παρανομίες των πολιτικάντηδων και να λογοδοτήσουν για τα σκάνδαλά τους τα τελευταία είκοσι χρόνια...Σιχαθήκαμε να βλέπουμε γουρουνόφατσες να μας γελούν κατάμουτρα καλυπτόμενοι από άσυλα και προνόμια..
  Αυτές οι ενέργειες θα κάνουν την διαφορά με ή όχι συμμετοχή ...και θα καταστήσουν σαφές στον λαό ότι δεν πρόκειται για συννενοχή.

  • Τασος avatar
   Τασος @ βισάλτης 13/11/2011 00:47:09

   Καλο θα είναι να μην μιλάμε άσχημα για τα Αμερικανικά διαβατήρια και για τους Αμερικανό σπουδαστούς... ;)
   2) Σε γενικες γραμμες μου εισαι ιδιαίτερα συμπαθής.
   3) ρωτω : Τριμερής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος παγκόσμιας «Αθηναϊκής Λέσχης», όπου πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι μαζεύονται και συζητούν άτυπα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα....
   αρά το λες γιατι το γνωρίζεις εκ τον έσω, εμενα με καλεσαν σε λεύκη γιορτή και αρνήθηκα ευγενικά!
   (μην τα λες αυτα γιατι μασονία και λέσχες κ.α θα σε παρεξηγήσου).
   ο Καραϊσκακης δεν ειχε σχέσεις με αυτά!!!
   4) Εγω και εσυ που στηρίξαμε Σαμαρα, θα κριθή η επιλογή στην αντοχή της Δανειακής σύμβασης!!!! (Παράδοση εθνικής κυριαρχίας για τη νέα βοήθεια, ζητεί ο Σόιμπλε)
   5) ε Και ο παπαδημος δεν ειναι το θειο βρεφος ξεχνας οτι ειναι το παιδι του Σημιτησταν.... και το παιδι του μπουμ του ΧΑΑ.... εεε μην τα ξεχναμε αυτα!!!
   6) 'Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να παραμείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήσει...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης...Μόνον διότι πρέπει...'' Ι.Μ

   Μπράβο πολυ καλο κειμενο, εχει συναίσθημα, και ένταση.
   Θα ηταν τιμη μου να σε δω απο κοντα !

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Τασος 13/11/2011 09:24:50

    Τάσο, καλημέρα.
    Όχι, δεν ξέρω εκ των ... έσω. Δεν συχνάζουν σε τέτοια μαγαζιά κορυδαλλιώτες λοκατζήδες μάχιμοι δικηγόροι. Με φαντάζεσαι δίπλα - δίπλα με τον Alexis; Έχω και βαρύ χέρι...
    Απλώς διαβάζω σοβαρά πράγματα κι όχι συνωμοσιολογικές θεωρίες. Οι Έλληνες ψοφάμε για μυστηριώδεις εξηγήσεις, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ βισάλτης 13/11/2011 02:04:13

   Έχω τη γνώμη ότι ονειρεύεσαι

 13. Τασος avatar
  Τασος 13/11/2011 00:41:16

  Καλο θα είναι να μην μιλάμε άσχημα για τα Αμερικανικά διαβατήρια και για τους Αμερικανό σπουδαστούς... ;)

  2) Σε γενικες γραμμες μου εισαι ιδιαίτερα συμπαθής.

  3) ρωτω : Τριμερής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος παγκόσμιας «Αθηναϊκής Λέσχης», όπου πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι μαζεύονται και συζητούν άτυπα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα....

  αρά το λες γιατι το γνωρίζεις εκ τον έσω, εμενα με καλεσαν σε λεύκη γιορτή και αρνήθηκα ευγενικά!
  (μην τα λες αυτα γιατι μασονία και λέσχες κ.α θα σε παρεξηγήσου).
  ο Καραϊσκακης δεν ειχε σχέσεις με αυτά!!!

  4) Εγω και εσυ που στηρίξαμε Σαμαρα, θα κριθή η επιλογή στην αντοχή της Δανειακής σύμβασης!!!! (Παράδοση εθνικής κυριαρχίας για τη νέα βοήθεια, ζητεί ο Σόιμπλε)

  5) ε Και ο παπαδημος δεν ειναι το θειο βρεφος ξεχνας οτι ειναι το παιδι του Σημιτησταν.... και το παιδι του μπουμ του ΧΑΑ.... εεε μην τα ξεχναμε αυτα!!!


  6) 'Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να παραμείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήσει...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης...Μόνον διότι πρέπει...'' Ι.Μ

  Μπράβο πολυ καλο κειμενο, εχει συναίσθημα, και ένταση.
  Θα ηταν τιμη μου να σε δω απο κοντα !

 14. Ηλίας avatar
  Ηλίας 13/11/2011 00:43:20

  Με σεβασμό στην αγωνιστικότητα και το κουράγιο σου έχω να σου πώ το εξής:
  1. Τον γαπ ΔΕΝ τον εριξε ο Σαμαράς. Τον έριξε ο λαος στις 28 Οκτωβρη και συνακολουθα οι απειλες πολλων βουλευτων του με τον φοβο του λιντσαρισματος πλεον απο τον κοσμακη.
  2. Εκβιάσανε τον Σαμαρά με εξοδο απο το ευρω. Που πηγε κε Κρανιδιωτη μου το «Αν η κυβέρνηση σκεφτεί να εκβιάσει τη ΝΔ θα καταλάβει ότι η παράταξη μας δεν εκβιάζεται»;;; Αμ εκβιαζεται...
  3. "να έχει κι η ΝΔ κάποια μάτια από μέσα σε όσα θα γίνονται σε αυτές τις εκατό ημέρες." Εεεεεε....τώρα για να μην πω κατι ασχημο θα πω απλα ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ.

  Κε Κρανιδιωτη πιστευω οτι ουτε εσεις πιστευετε αυτα που γραφετε αλλα δεν σας κακιζω φυσικα. Σας θαυμαζω για την αφοσιωση στον πολιτικο Σαμαρα αλλά ορισμενα πραγματα δεν ξεχνιουνται και δεν συγχωρουνται ευκολα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ηλίας 13/11/2011 10:28:44

   Κάτσε βρε Ηλία, ήρθε κάτι στη βουλή αντίθετο με τα συμφέροντα της χώρας και το ψήφισε ο Σαμαράς; Έφερε κάτι η 3ήμερη κυβέρνηση Παπαδήμα που είναι αντίθετο με τις διακηρυγμένες από το Σαμαρά πολιτικές και το ψήφισε; Μάγισσες κυνηγάς μου φαίνεται. Αν με κάτι διαφωνήσει ο Σαμαράς μέσα στις 100 ημέρες, παρά το ότι στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου στο σχηματισμό της, θα αποσύρει τους υπουργούς της και θα πάμε σε εκλογές. Απλά, ξεκάθαρα, εύκολα.

   • Αιμιλια Σ. avatar
    Αιμιλια Σ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 17:53:22

    Δεν τα ήξερε αυτά εκ των προτέρων ο κος. Σαμαράς;
    Ότι δεν παίζουμε κουμπάρες, συγκυβέρνηση εννοούμε συγκυβέρνηση!!
    Αν τολμήσει και αποσύρει υπουργούς θα φανεί ανακόλουθος με τις πρότερες αποφάσεις του!
    Γι' αυτό ας μην λέμε πράγματα που δεν πείθουν πλέον κανένα.
    Παίξαμε και χάσαμε.
    Όσο πονάτε και σεις πονάμε και μεις!

 15. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 13/11/2011 00:46:06

  Η ΠΑΤΡΙΔΑ: Η πατρίδα είναι μια μεγάλη οικογένεια. Και όταν κινυνεύει ποτέ δεν διώχνεις κανένα σου παιδί από το σπίτι. Και ούτε παίρνεις τα λεφτά από το φτωχό σου παιδί για να σώσεις το πλούσιο παιδί σου. Και αν σου ζητήσουν να εκπορνεύσεις την γυναίκα σου ή τα παιδιά σου για να σώσεις την οικογένεια σου τότε προτιμάς να καταστραφείς μαζί τους.

 16. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 13/11/2011 00:48:06

  Ωστε η Τριμερης ειναι μια Λεσχη που μαζευονται επιχειρηματιες και πολιτικοι
  και συζητουν μονο περι της μεταφυσικης του Αριστοτελη.
  Ποιοι την ιδρυσαν και γιατι;
  Μετεχουν απο Ελληνικης πλευρας περαν του Παπαδημου και οι Παπαχελας ,Βουρλουμης;
  Αυτοι και καποιοι αλλοι δεν μετεχουν και στην λεσχη BILDERBERG.
  Αλλη μια αθωα λεσχη συναξης πνευματικων ανθρωπων που συζητανε και αυτοι περι του μοιραιου της υπαρξης.
  Και ολα αυτα ειναι φαντασιωσεις του Λιακοπουλου και Ελωχειμ.
  Μεγαλο αλμα εκανες Φαηλο και προσεξε το κενο απο κατω.
  Ειπαμε να υπερασπιζεσαι τον Σαμαρα θεμιτο ειναι και κατανοητο.
  Αλλα οχι να μας βγαζεις λαδι τα Διεθνη κεντρα συνομωσιας κατα των Λαων.

  • Τασος avatar
   Τασος @ ΙΩΝΑΣ2 13/11/2011 03:28:54

   Μπράβο (Ιονα) !!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΝΑΣ2 13/11/2011 09:31:37

   Αυτό που λέω, φίλε Ίωνα, είναι πως συνήθως πρόκειται για κυριλέ μηχανισμούς δημοσίων σχέσεων και αλληλοπροώθησης, όχι ...παγκόσμια κυβέρνηση.
   Το ότι μετέχουν και διάφορα γνωστά υποπρακτορίδια από διάφορες χώρες, πλάϊ στους πραγματικά ισχυρούς, δεν σημαίνει από μόνο του κάτι. Χρειάζονται και κάποιους για να σερβίρουν τους καφέδες.
   Τα κέντρα συνωμοσίας κατά των Λαών υπάρχουν αλλά είναι ορατά. Αυτά να αντιμετωπίσουμε κι όχι να αναλώνουμε ενέργεια σε τρίχες.

   • StarPowerNone avatar
    StarPowerNone @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 23:53:12

    Άψογος.
    Λιτός και άψογος!

  • Phedra avatar
   Phedra @ ΙΩΝΑΣ2 13/11/2011 10:02:44

   +++++ 10000

 17. ageliki avatar
  ageliki 13/11/2011 00:56:16

  akrivws etsi prepi na praxoume Failo dipla tou kai prosilomenoi ston stoxo

 18. ER avatar
  ER 13/11/2011 00:59:10

  Και τωρα στο ........δια ταυτα.

  Πιστευεις οτι στις 19-2-2012 που ο Παπατραπεζας θα ζητησει ψηφο
  εμπιστοσυνης απο τη βουλη δεν θα βρεθουν τουλαχιστον 151 προθυμοι
  που για διαφορους λογους θα την δωσουν?
  Ραντεβου λοιπον σε εκατο ημερες για την παραταση και για εκλογες το 2013 με το νεο κομμα της ευημεριας.

  • Απορία avatar
   Απορία @ ER 13/11/2011 01:16:15

   Όλοι οι σημερινοί "πάικτες" είναι χαμένοι. Γκαραντί, 100%.

   Ο Παπαδήμος θα κάνει τις απολύσεις, πάλι ο Παπαδήμος ή ο "επόμενος" θα ξεπουλήσει και ο "επόμενος" ή ο "μεθεπόμενος" θα μας γυρίσει στη δραχμή.

   Και οι τρεις αυτοί οι "επόμενοι" δεν θα σταθούν παρά για κάποιους μήνες. Ο "μετά από αυτούς" θα είναι αυτός που θα καθήσει χρόνο στην εξουσία και θα παράξει έργο.

   Ο Σαμαράς δυστυχώς πλέον δεν έχει τόσο βαθύ χρονικό ορίζοντα για να είναι ο "μέτα τους επόμενους". Όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι κάποιος από τους "επόμενους", της μιας χρήσης.

   Το ποιος θα είναι ο "μετά τους επόμενους", άγνωστον. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι κανείς από τους γνωστούς.

   • Nick63 avatar
    Nick63 @ Απορία 13/11/2011 01:33:08

    Συμφωνώ "απορία".
    Αυτή η κρίση θα καταβροχθίσει τουλάχιστον 3-4
    πρωθυπουργούς μέχρι να έρθουμε "στα ίσια μας"...

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ Απορία 13/11/2011 11:10:56

    Απορία, συμφωνώ. Ετσι είναι, απόλυτα λογικό. Τσουνάμι έρχεται, φυσιολογικά θα 'φάει' τους 3-4 πρώτους που περιμένουν στη γραμμή και όταν θα καταλαγιάσει το κύμα, μετά από 2-3 χρόνια, όποιος είναι τότε στα πράγματα, θα μπορεί να μαζέψει τα ερείπια και να ξεκινήσει να 'χτίζει' σε νορμάλ συνθήκες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ER 13/11/2011 01:17:02

   Υποθέτω ότι κανείς δεν θα είχε πρόβλημα οι εκλογές να γίνουν 1ο μέρες πριν ή μετά την 19/2 αν υπάρχει σε εξέλιξη σοβαρή εκκρεμότητα. Μεγάλη όμως αναβολή σημαίνει παραβίαση της συμφωνίας του Συμβουλίου Αρχηγών, οπότε κάνεις τα δέοντα...

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 01:24:39

    Την εμπιστοσύνη την αποσύρεις.Τους Αντιπροέδρους (γιατί παραμένουν αντιπρόεδροι της ΝΔ) πως τους αποσύρεις;
    Εγώ ξέρω ότι εδώ στην Κρήτη τα πράγματα Φαήλο όταν γίνουν εκλογές θα είναι χειρότερα και από τις Περιφερειακές

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Νίκος 13/11/2011 10:36:08

     Δεν θα είναι. Η Ντόρα είναι τελειωμένη

   • Underdog avatar
    Underdog @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 01:25:18

    Δηλαδή αποχωρείς από την κυβέρνηση; Και μετά εκείνη συνεχίζει απτόητη αφού δεν μπορείς να την ανατρέψεις, ενω το ΠΑΣΟΚ σε κατηγορεί για εξουσιομανή.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Underdog 13/11/2011 01:31:51

     Θεωρητικά, εκτός από την αποχώρηση από την κυβέρνηση υπάρχουν κι άλλα δραστικά μέσα αντίδρασης αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
     Κάνοντας υποθέσεις, μπορούμε να πούμε ότι αν κάποιοι από τους συμβαλλόμενους μιας συμφωνίας, δεν έχουν μπέσα, είναι μκακόπιστοι, δόλιοι και την παραβιάσουν, τότε πλέον δεν δεσμεύεσαι και ενεργείς κατρά το δοκούν.

    • Απορία avatar
     Απορία @ Underdog 13/11/2011 01:38:07

     και τα κανάλια σε περνάνε στα ψιλά, αφού το σεξαπήλ με τον λαό θα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Απορία 13/11/2011 02:00:16

      A, άμα είναι ζήτημα σεξ απήλ, τότε Μεντρέκας, πως τον λένε, δαγκωτό τα κορίτσια.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Underdog 13/11/2011 10:38:45

     Ναι, αποχωρείς από την κυβέρνηση και κατεβαίνεις με ανένδοτο για άμεσες εκλογές. Μια παραμένουσα κυβέρνηση μετά τη συμφωνηθείσα διάρκεια (τις 100 ημέρες + λογική μικρή παράταση ημερών) θα είναι κυβέρνηση δημοκρατικής εκτροπής αφού δεν στηρίζεται σε λαϊκή εντολή. Ο λαός θα είναι μαζί με τη ΝΔ για το λόγο αυτό

     • Y. avatar
      Y. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 11:34:43

      “...συν λογική μικρή παράταση ημερών...”
      Δε κατάλαβα? Από που κι ως που θα είναι λογική? Δλδ τι είναι οι εκλογές? Επιταγή ποτ έχεις εκδώσει, και στη λήξη της ζητάς παράταση από το κομιστή?
      Ξεχάστε τα αυτά. Οι εκλογές έχουν συμφωνηθεί γαι τις 19/2, και ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 19/2. Τελεία και παύλα. Ειδάλως, όχι Φεβρουαρινά, αλλά “μέρες της αποκάλυψης του αγίου Βαρθολομαίου”

 19. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/11/2011 00:59:27

  ΣΧΕΤΙΚΑ ¨ΔΗΜΟ – ΑΝΑΚΟΛΟΠΙΣΕΙΣ¨ ΤΟΥ ¨ΒΗΜΑΤΟΣ¨ ΚΑΙ ΤΟΥ ¨ΕΘΝΟΥΣ¨ ( 13/11)

  ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ “ Trialteral ” ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …

  Το πρώτο , αυθεντικό , γκάλοπ για τον Λουκά Παπαδήμ δίνει …τα εξής αποτελέσματα:

  Καλός 73%

  Εξαιρετικός 84%

  Περίφημος 96%

  Απίστευτος 102%

  Δεν παίζεται! 131%

  Θεός 245%

  Ο λευκός καπνός πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο 459%

  Το χείλος του γκρεμού 880%

  Και γαμ@ τους πρωθυπουργούς 1069%

  Όπως ξέρετε όλες οι εταιρείες περνούν κρίση . Όμως με την φροντίδα των ¨υγιών¨ επιχειρηματιών που ένας πρώην πρωθυπουργός τους αποκάλεσε ¨Νταβατζήδες¨, ξέρουν να την ξεπερνούν .

  Σας παραθέτουμε τους τίτλους Εφημερίδων δύο ¨ Νονών ¨ της οποιασδήποτε εξουσίας που προσπαθούν να μας πείσουν με το αθέμιτο μέσο των επί ¨αμοιβή ¨ ανατιθέμενων ¨δήμο – ανασκολοπίσεων¨ , πως ο νέος ¨μεταβατικός¨- Πρωθυπουργός των τεσσάρων Τελεσιγράφων του 4ου Ράιχ την τελευταία εβδομάδα και της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης από την ¨ Trialteral Commission ” , όπως επίσης και η ¨ Κυβέρνηση Γερμανικής – Δ.Ν.Τ. - Σωτηρίας ¨ είναι αποδεκτή ( με απόκλιση δεκαδικής υποδιαίρεσης της μονάδας, διότι πρόκειται για ¨διαφορετικές¨ εταιρείες ) είναι πάνω 70 % ( ! ) από τον λαό σαν ¨ρεαλιστική λύση¨ .

  http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/0mirto/ethnos.jpg

  http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/0mirto/00000000000000tobhma.jpg

 20. anastos avatar
  anastos 13/11/2011 01:04:28

  ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ....................


  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ...............Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ......ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΑΤΕΝΙΣΗΣ......................

 21. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/11/2011 01:07:04

  Από συνέντευξη τού γερμανού πρώην υπουργού εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ στην εφημερίδα «Die Zeit». Προσέξτε τήν ερώτηση καί τήν απάντησή του.
  - Θα πρέπει και τα 17 σημερινά κράτη μέλη του ευρώ να παραμείνουν στην ευρωζώνη;
  «Δεν ξέρω αν πρέπει να είναι όλα μέσα. Αλλά καλά θα ήταν να κρατήσουμε τους Ελληνες στην ευρωζώνη. Γιατί ως πολιτικός για θέματα εξωτερικής πολιτικής επισημαίνω ότι: Η σημασία της Ελλάδας για τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο θα παραμείνει».
  ΠΗΓΗ: ηλεκτρονική σελίδα Βήματος 12.11.11 16:34

  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιλντ», ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να πράξει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
  Οπως σημειώνει ο ίδιος: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να την κρατήσουμε στο ευρώ. Γιατί, όποιος βγει από το ευρώ, θα βγει και από την Ε.Ε. Είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα, η οποία είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Στην Ελλάδα, τα χρήματα των πλούσιων επιχειρηματιών πρέπει να επενδυθούν στη χώρα και όχι να πηγαίνουν σε ελβετικούς λογαριασμούς. Πρέπει να πιεστούν οι Ελληνες πλούσιοι ναn πληρώνουν τους φόρους».
  ΠΗΓΗ: Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011
  Σύμφωνα με τον καθηγητή Φώσκολο:

  -Τα βεβαιωμένα και πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ανέρχονται σε περίπου 15 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (περιλαμβάνονται και αυτά της ελληνικής λεκάνης του Ηρόδοτου) και αυτά νοτίως της Κρήτης, που κατά την ΡGS εξομοιώνει τη λεκάνη νοτίως της Κρήτης εκτάσεως 80 χιλιάδων τετρ. χιλιομέτρων, με αυτήν της Λεβαντίνης εκτάσεως πάλι 80 χιλιάδων τετρ. χιλιομέτρων, σε 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

  -Η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ημερησίως φυσικό αέριο εκπεφρασμένο σε ισοδύναμο αργού πετρελαίου δύο φορές περισσότερο από ό,τι παράγει σήμερα ο Κόλπος του Μεξικού. Ο Κόλπος του Μεξικού (Πλευρά ΗΠΑ) παράγει 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ η Ανατολική Μεσόγειος θα παράγει το ισοδύναμο των 3,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Λογικό λοιπόν είναι να υπάρχει κολοσσιαίο ενδιαφέρον για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Εύσημα πρέπει να αποδοθούν στον πρωτεργάτη αυτής της επιτυχίας τον Δρα Σόλωνα Κασίνη.

  -Τα αποθέματα των υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης έχουν εκτιμηθεί από το ΒΕΙCΙΡ/FRΑΝLΑΒ του ομίλου ΙFΡ για μεν την Ελληνική λεκάνη του Ηρόδοτου σε 2-2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (ισοδύναμα με 6-8 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου) και της νοτίου Κρήτης, εκ μέρους της πολύ γνωστής ΡGS, σε 3,45 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Αυτά τα τεράστια αποθέματα θα γίνουν υποχρεωτικά αντικείμενο εκμετάλλευσης για να βγάλουμε αφενός το χρέος μας και αφετέρου να βοηθήσουμε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή της πείνα μετά το 2020.

  "Η ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος έχει κολοσσιαίο ατομικό ενδιαφέρον να οριστεί σύντομα η ΑΟΖ Κύπρου- Ελλάδας για να εξάγει μέσω αγωγού τα πλεονασματικά της 6 τρισ. m3 φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Η εξαγωγή θα γίνει μέσω αγωγού που θα περνά μέσα από την Ελληνική ΑΟΖ", καταλήγει ο Έλληνας καθηγητής.
  ΠΗΓΗ: ελεύθερος τύπος, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

  Μέχρι στιγμής καλά τά πάει ο Σαμαράς.
  Τό παιχνίδι είναι πολυσύνθετο, θά γίνει πιό ζόρικο, πολύ πιό βρώμικο καί αδίστακτο. Η ματιά πίσω από τήν κουρτίνα όπου γίνονται οι κινήσεις στήν παγκόσμια σκακέρα δέν επιτρέπεται. Οι κινήσεις προδίδουν τήν εξέλιξη τού παιχνιδιού.
  Οι φήμες γιά συνταγματική εκτροπή δέν βγαίνουν τυχαία.

  «Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών.
  Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει
  εκεί που πρέπει να τα στείλει…»

  Επιμένω. Διαβάστε προσεκτικά όλο τό μήνυμα τού Σαμαρά. Πολύ προσεκτικά.
  Νά είστε σίγουροι ότι οι άλλοι είναι πολύ επαγγελματίες καί αδίστακτοι. Άν απογυμνώσουν τόν Σαμαρά από τόν κόσμο του θά μάς διαλύσουν στήν κυριολεξία. Τώρα αρχίζει η μάχη. Θά δείτε πολλά καί θά τρίβετε τά μάτια σας. Θά απαγοητευθείτε πολλοί στήν πορεία. Θά αισθανθείτε προδομένοι καί θά σάς πείσουν νά ρίξετε οι ίδιοι τό πρώτο ανάθεμα.
  Άν νομίζετε ότι ο Σαμαράς δέν έχει τόν αναγκαίο πατριωτισμό καί τσαγανό νά κάνει τό σωστό καί τό έχουν ο Τσίπρας, η Παπαρήγα καί οι «άλλοι», τότε μήν τόν στηρίξετε. Άν νομίζετε ότι είναι «εθνοκεντρικός» καί ονειρεύεται μιά χώρα γιά τούς έλληνες, δείξτε του στοιχειώδη εμπιστοσύνη.

  • yianna avatar
   yianna @ Ιαπετός 13/11/2011 08:10:14

   Σωστός !!!!!!

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Ιαπετός 13/11/2011 09:23:13

   ή από τον Φαήλο θα ανακτάμε το ηθικό μας,
   ή από τους σχολιαστές των αναρτήσεών του!

   Νά΄σαι καλά Ιαπετέ!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ιαπετός 13/11/2011 12:18:40

   Συμφωνώ απολύτως.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ιαπετός 13/11/2011 13:41:18

   Ανάσταση πριν τα Χριστούγεννα! εκπληκτικό σχόλιο..

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ ΕΥΑ 13/11/2011 16:21:29

    Εύγε Ιαπετέ. Κατευθείαν στόχο! Μην παγιδεύεστε έχετε υπομονή και επιμονή.

  • Mara avatar
   Mara @ Ιαπετός 13/11/2011 16:37:47

   Μωρέ... τα κρισιμότερα υπουργεία πήραμε. Εθνικά υπουργεία!!!
   Μετά την πτώση Παπανδρέου, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία.
   Ειδικά το Αμύνης, σε τέτοιους καιρούς...., να κάνουμε τον σταυρό μας που βρίσκεται στα χέρια μας. Αυτό να το θυμάστε... κυρίως το επόμενο διάστημα.

   • android.K. avatar
    android.K. @ Mara 13/11/2011 17:59:32

    Στα χέρια του Αβραμόπουλου!!

 22. Nick63 avatar
  Nick63 13/11/2011 01:18:29

  Άν τελικά ήταν "...χάρτινη η απειλή εξόδου απο την Ευρωζώνη, γιατί δεν
  υπάρχουν τα εργαλεία..." και ότι θα κυρήσσαμε στάση πληρωμών και
  ενεργοποίηση πληρωμής των cds, τότε ποιό νόημα είχαν οι αποφάσεις του
  Α.Σ. σαν "...πράξεις αυτοθυσίας εν όψη άμεσου εθνικού κινδύνου...";

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nick63 13/11/2011 09:37:59

   Γιατί οι έξω θα πάθαιναν ζημιά αλλά τον υπεύθυνο ηγέτη τον νοιάζει κι η ζημιά που θα πάθαινε ο Λαός. Θασ υπήρχαν κι εδώ συνέπειες - τσοιυνάμι.

 23. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/11/2011 01:19:59

  Ας περιπλέξουμε λοιπόν τον ψήφο εμπιστοσύνης μας ως τήβεννο την επόμενη εβδομάδα τους δύο Αντιπροέδρους και τον κύριο Παπακωνσταντίνου, γιατί ίσως τον Φεβρουάριο γίνουν εκλογές.
  Μόνο που τον Φεβρουάριο ακόμα 153 θα έχει το ΠΑΣΟΚ + δανειακή + προϋπολογισμό +νόμους....αλλά ξέχασα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που είπε ψέματα σε 16 ηγέτες την 27η Οκτωβρίου και εκβίασε την κοινωνία με το δημοψήφισμα θα τηρήσει τη συμφωνία του.

  ΥΓ


  Εγώ κύριε Φάηλε όπως απάντησα και στον ΓΦ δε κρίνω την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της.
  Κρίνω την ακύρωση δύο χρόνων όταν στην κυβέρνηση που στηρίζουμε συμμετέχουν ο μαζί τα φάγαμε, ο Proton και ο Παπακωνσταντίνου...που θα τους στηρίξουμε με την ψήφο μας.
  Κρίνω τα ...3 σημεία του κυρίου Παπαδήμου: θα συνεχίσει και θα υλοποιήσει τους νόμους του επικαιροποιημένου μνημονίου "με συνέπεια και αποφασιστικότητα που ολοκληρώνουν τον προϋπολογισμό του 2011", θα υπογράψει τη δανειακή και θα προετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2012 ...την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.
  Κρίνω την "τεχνοκρατική κυβέρνηση" ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ με γαρνιτούρα ΝΔ.

  Οι πράξεις λοιπόν κρίνονται.
  Το αποτέλεσμα αυτών.

  Οψόμεθα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 13/11/2011 01:28:18

   ...και όσο αφορά τον κύριο Παπαδήμο.
   Ναι ξέρει Οικονομικά.Ναι είναι ικανός.
   Ας πήγαινε στο ΥΠΟΙΟ.
   Όχι επικεφαλής. Όχι μόνο γιατί χθες αρθρογραφούσε εναντίον του κουρέματος. Όχι γιατί είναι Τραπεζίτης.
   Γιατί:

   ή με μαϊμουδίστικα στοιχεία μπήκαμε στο € ή όχι
   ή οι δικοί μας ή ξένοι μας δουλεύουν για την είσοδο.
   ή στέλναμε μαϊμού στοιχεία ή όχι την τελευταία δεκαετία
   Η σιωπή δεν είναι χρυσός.
   Να συμβαίνουν όλα δεν ...λέει...γιατί και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος μόνο στις ειδήσεις των εγχώριων ΜΜΕ συμβαίνει όχι στην αληθινή ζωή.
   Η αξιοπιστία λοιπόν δεν είναι αλά κάρτ και οι μαιμουδιές δεν προσδίδουν κύρος.

 24. Κάποιος avatar
  Κάποιος 13/11/2011 01:20:51

  Την «επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ» που έχει αναλάβει η Ελλάδα επισήμαναν στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μαζί του το βράδυ του Σαββάτου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν θα γίνει εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε ένα «αποφασιστικό βήμα».


  Είναι σίγουρο ότι οι αντισυστημικοί και αντιμνημονιακοί ηγέτες της συμπολίτευσης θα χτυπήσουν έγκαιρα εκ των έσω και θα βάλουν πλάτη για να προστατέψουν τον ελληνικό λαό από την εφαρμογή των αντιλαϊκών χαρατσιών, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις μαζικές απολύσεις.
  Τώρα άλλωστε δεν αποφασίζει μόνος του ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος.
  Υπάρχει πλέον η μαγιά που θα μας ελευθερώσει από την ανέχεια, τον εξευτελισμό και την βαρβαρότητα των νέων μέτρων.
  Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Α.Σαμαράς θα διαπραγματευθεί και δεν θα επιτρέψει να μείνει ούτε μια ελληνική οικογένεια χωρίς ρεύμα και θέρμανση χειμωνιάτικα γιατί ο άνεργος ή ο ημιαπασχολούμενος πατέρας δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια που το ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί στους αγαπητούς και φιλεύσπλαχνους ευρωπαίους δανειστές μας.

 25. Nikos avatar
  Nikos 13/11/2011 01:21:49

  Συγνώμη Φαήλο αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή δε χρειαζόταν κανένα βήμα πίσω. Κι απο τη στιγμή που κι εσύ μπαίνεις στο "λούκι" τότε η δουλειά η βρωμάει.Εκτός κι αν έχετε κάποιο μαγικό τρόπο να γίνουν εκλογές στις 19/02 όταν πλέον το ΠΑΣΟΚ θα έχει ανασυνταχθεί και ο ΛΑΟΣ θα έχει γλυκαθεί από την εξουσία.
  Δώσαμε την ευκαιρία στον ΓΑΠ να κυκλοφορεί χαλαρός και να μας κουνάει και το δάχτυλο.Αυτή είναι η αλήθεια

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nikos 13/11/2011 09:42:25

   Νίκο, καλημέρα. Είμαι πολύ μεγάλος για ν' αλλάξω γούστα και πολύ άκαμπτος για ελιγμούς. Αν σου "βρωμάει" κάτι, είναι το παιχνίδι που ΗΔΗ ξεκίνησε η διαπλοκή για να φτιάξει κλίμα και να πάνε παραπίσω οι εκλογές.
   Ξεχνάς την απλή αριθμητική. Εμείς μόνοι μας ΔΕΝ μπορούσαμε να επιβάλλουμε εκλογές. Ο Αντώνης πολιτικά τους στρίμωξε και συμφώνησαν. Αν την παραβιάσουν την συμφωνία, τότε θα γίνουν προφανώς άλλες δράσεις...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Nikos 13/11/2011 10:43:40

   Νίκο,

   Γιατί έχεις πιστέψει ότι ο Σαμαράς μπορούσε μόνος του να επιβάλλει εδώ και τώρα εκλογές και δεν το έκανε; Έχεις επιχειρήματα γι' αυτό; Δεν έχεις. Έκανε λοιπόν ότι μπόρεσε περισσότερο και πήρε μια δήλη ημερομηνία εκλογών. 19 Φεβρουαρίου 2012. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να το παίξουμε προδομένοι (σημάδια εθνικής κατάθλιψης είναι αυτά για τα οποία ευθύνεται αρκετά το κλίμα που είχε δημιουργήσει ο Παπανδρέου στη χώρα)

 26. Γιαννης Π. avatar
  Γιαννης Π. 13/11/2011 01:40:22

  Έπιτέλους Φαήλο....μια εκτιμηση των γεγονότων με ρεαλισμό!!! Γιατί από κλαψούρισμα και συνθήματα υπερπατριωτισμού από ορισμένου(λες και οι υπόλοιποι είμαστε νενέκοι) ζαλιστήκαμε 3 μερες τωρα!!!! Όποιος-όποια μπορεί και θέλει ακολουθεί!!!! Οι υπόλοιποι ας πάνε για άλλα!!!!! Έχει ο μπαξες πολλά λουλούδια....

 27. torn avatar
  torn 13/11/2011 01:42:55

  Μπορεί κάποιος να μου λύσει την εξής απορία: Όταν όλοι οι ευρωπαίοι λένε ότι ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, γιατί τώρα χαίρονται που έγινε πρωθυπουργός στην Ελλάδα ο εκ των πρωταγωνιστών της "εξαπάτησής" τους; Να χαίρονται οι έλληνες το κατανοώ αν και το βρίσκω τραγικό λάθος. Ο κόσμος είναι ευάλωτος και υπό το βάρος της πίεσης βρίσκει σωσίβιο σε οποιαδήποτε λύση του προσφέρεται. Οι ευρωπαίοι όμως; Μήπως γιατί ο κος Πρωθυπουργός θα είναι εξαιρετικά πρόθυμος να εφαρμόσει όποιο μέτρο απαιτούν οι "εταίροι" μας;
  Και τελικά μήπως το θέμα όλων αυτών ημερών ήταν απλά να εξαναγκαστεί ο Σαμαράς να ανοίξει την πόρτα σε αυτή την κυβέρνηση; Υπερθυμίζω ότι μετά τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, όλοι οι συμμετέχοντες ανακοίνωναν δήθεν ενθουσιασμένοι και ανακουφισμένοι την επίτευξη λύσης του ελληνικού προβλήματος. Για τη δρομολόγηση της λύσης που βρέθηκε δεν απαιτήθηκε αρχικά καμία συναίνεση. Ξαφνικά μετά το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος άρχισε ένας απίστευτης έντασης εκβιασμός προς το Σαμαρά και την κοινή γνώμη ότι αν δεν συγκαταθέσει η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα (ουσιαστικά ο Σαμαράς, καθώς οι λοιποί πρόθυμοι ήταν ούτως ή άλλως έτοιμοι, ενώ η Αριστερα θεωρείτο περιθωριακή και ουδέποτε τους ενδιέφερε), καταστρεφόμαστε, βουλιάζουμε πεθαίνουμε και δεν ξέρω τί άλλο. Τί άλλαξε από την 27η Οκτωβρίου; Με καταλύτη την ιστορία του δημοψηφίσματος στήθηκε ένας μηχανισμός που κατέστησε το Σαμαρά μέρος του προβλήματος και όχι το φορέα της λύσης.
  Η συνέχεια. Το λιβανιστήρι στη νέα κυβέρνηση θα πάει σύννεφο. Οι δημοσκοπήσεις ήδη άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη γνωστή αποστολή διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Ταυτόχρονα τα οικονομικά προβλήματα θα διογκώνονται, η συγκυρία θα είναι μονίμως κρίσιμη και ο Σαμαράς που θα ζητά εκλογές (αν τις ζητά τελικά καθώς έχει διαρραγεί ο δεσμός με σημαντικό κομμάτι της βάσης του), θα παρουσιάζεται ως εξουσιομανής που θυσιάζει τη σωτηρία της πατρίδας (θυμήθηκε και την πατρίδα εσχάτως το ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Εκλογές δεν θα γίνουν γιατί κανείς δεν θα τις θέλει καθώς το αποτέλεσμα που θα βγάλουν δεν θα ευνοεί κανέναν.
  Ακόμα και αν κάνω λάθος και τελικά γίνουν εκλογές θα βρεθούμε στον ίδιο παρονομαστή με ολίγη καθυστέρηση. Αυτοδυναμία δεν θα έχει κανείς, θα οδηγηθούμε πάλι σε μια οικουμενική γιατί ετσι ήθελε ο λαός και ενδεχομένως αυτή να είναι η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα.

 28. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/11/2011 01:44:52

  «Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, με τρεις αποστολές, ήτοι δανειακή, εκταμίευση έκτης δόσης, εκλογές στις 19/2/2012»

  Πράγματι αυτή είναι η αποστολή της «δοτής» κυβέρνησης του «δοτού» πρωθυπουργού Παπαδήμου. Της «δοτής» κυβέρνησης που συγκροτήθηκε κατά παράβαση, του συντάγματος. Και το ξέρεις πολύ καλά αγαπητέ Φαήλο, καλύτερα από μένα μια και είσαι νομικός, ότι για να ανατεθεί η πρωθυπουργία στον Παπαδήμο, ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ασέλγησαν επί του συντάγματος. Και αυτό επειδή υπήρχε εκλεγμένη βουλή (άσχετα αν υφίσταται διαπιστωμένη δυσαρμονία προς τη λαϊκή βούληση), υπήρχε πρωθυπουργός που διέθετε την δεδηλωμένη που μάλιστα επιβεβαιώθηκε από πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης και ο νόμιμος πρωθυπουργός ουδέποτε παραιτήθηκε. Αλλά αυτά τα έχουν ήδη πει οι συνταγματολόγοι.

  Θα σου πω όμως τη δική μου άποψη.

  1) Η Δανειακή θα υπογραφεί από όλους τους βουλευτές, πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με περισσότερους από 180 ψήφους, με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την εθνική κυριαρχία και για τη κατοχύρωση των ληστρικών απαιτήσεων των δανειστών.
  2) Η έκτη δόση θα δοθεί αφού υπογραφούν οι δεσμεύσεις που ζητούν οι ηγεμόνες. Το να δοθεί χωρίς να υπογραφούν τα προσκυνοχάρτια, το βλέπω χλωμό. Σύντομα όμως θα μάθουμε.
  3) Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν την 19/2/2012. Σε καμιά περίπτωση. Διότι ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει. Είναι ο εκλεκτός του συστήματος. Τα συστημικά μέσα τον στηρίζουν με νύχια και δόντια. Και ήδη το έδαφος καλλιεργείται επιμελώς προς τούτο. Λίγο παρακάτω από το άρθρο σου, υπάρχει η δημοσκόπηση του βήματος. Και τέτοιες «δημοσκοπήσεις» θα δούμε πολλές. Και οπωσδήποτε ο Παπαδήμος, υπερέχει χαρακτηριστικά από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Αν βελτιώσει και λίγο τη κατάσταση, τότε θα διεμβολίσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Μόνος αντίπαλος του Παπαδήμου, είναι ο λαός. Προσεχώς θα μάθουμε την αλήθεια.

  Θέλω όμως να μείνω στη δανειακή σύμβαση. Εσύ Φαήλο είσαι πατριώτης που πιστεύει στην Ελλάδα. Βλέπω όμως ότι με περίσσεια ευκολία αναφέρεσαι στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης, της οποίας όμως δεν γνωρίζουμε τους όρους της. Εσύ θα συμβούλευες ποτέ ένα πελάτη σου να δεσμευτεί εκ των πρότερο ότι θα υπογράψει μια δανειακή σύμβαση που ακόμη δεν έχει συνταχθεί; Πιστεύω πως όχι. Με ποιο δικαίωμα δεσμεύτηκαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ότι θα υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση; Διαθέτουν πρόσφατη πολιτική νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα;

  Αλλά ας έρθω στην ουσία του ζητήματος, αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση. Ποιες θα είναι οι δεσμευτικές ρήτρες που θα περιέχει προκειμένου η Ελλάδα να μην αθετήσει το χρέος της;

  1) Θα υπάρχει η ρήτρα της αμετάκλητης παραίτησης από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή που περιλαμβανόταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση, που, θεία τύχη, ευτυχώς, δεν κυρώθηκε από τη βουλή; Και αν υπάρχει, η ΝΔ θα την υπογράψει;
  2) Θα υπάρχει η απαίτηση της τρόικας για υπαγωγή του συνόλου του Ελληνικού χρέους κάτω από το Αγγλικό δίκαιο; Θα δεχθεί η ΝΔ τη μεταφορά του συνόλου του χρέους στο Αγγλικό δίκαιο;
  3) Θα υπάρχουν δεσμεύσεις αποδοχής επιτροπείας από «τεχνοκράτες» της ΕΕ και του ΔΝΤ; Και αν υπάρχουν, η ΝΔ θα τις δεχθεί;

  Εσύ Φαήλο θα ψήφιζες ποτέ τέτοιες παραιτήσεις και παραχωρήσεις; Θα δεχόσουν επιτροπεία;

  Και είμαι πλέον ή βέβαιος, ότι γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει ότι το Ελληνικό χρέος βρίσκεται κάτω από το Ελληνικό δίκαιο και τι; δυνατότητες που δίνει στη χώρα μας.

  Προσωπικά πιστεύω ότι οι ηγεμόνες της ΕΕ έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο και το τι θέλουν. Θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη και μάλιστα πολύ σύντομα, εκτός αν πιστεύεις στις διαβεβαιώσεις της Μέρκελ του Σαρκοζί και του Γιούνκερ; Θα έχουμε όμως προηγουμένως υπογράψει, τη δανειακή σύμβαση, θα έχουμε υπαγάγει το χρέος μας στο Αγγλικό δίκαιο, το χρέος μας θα αποτιμάται σε ευρώ ενώ εμείς θα επιστρέψουμε στη δραχμή, θα έχουμε παραιτηθεί από την ασυλία μας και θα έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία σε επιτρόπους.

  Και όποιος δεν τα βλέπει αυτά και θέλει να σιωπά, δικαίωμα του.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Αρματιστής 13/11/2011 08:25:35

   Δύσκολες ερωτήσεις αρματιστή,...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αρματιστής 13/11/2011 10:51:45

   Οι ευρωπαίοι δεν θα μας βγάλουν από το ευρώ εκτός και αν αποχωρήσουμε μόνοι μας.

   Η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο δεν έχει συζητηθεί επισήμως ακόμη για να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουν.

   Η επιτροπεία ήταν μια υποχώρηση του ΓΑΠ προς τη Μέρκελ. Ο ίδιος την ονόμασε "παράκληση" προς τη Μέρκελ να εγκατασταθεί μόνιμα η τρόικα στην Ελλάδα.

   Αν τολμήσει ο Παπαδήμος και δεν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012 (πάνω-κάτω με μικρή απόκλιση) τότε θα πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή και η ΝΔ θα είναι πια αναγκασμένη έτσι να την χαρακτηρίσει. Ως εκτροπή. Δεν μπορεί επειδή το θέλει η λούμπεν αριστοκρατία των ΜΜΕ - εργολάβων Μπόμπολας, Ψυχάρης και Αλαφούζος να παραταθεί ο βίος μιας τέτοιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Αν το τολμήσουν, η ΝΔ θα αποσύρει τη στήριξή της και θα κηρύξει ανένδοτο για άμεσες εκλογές. Θα καταγγείλει την κυβέρνηση ως ανομιμοποίητη λόγω παράβασης της συμφωνίας. Δηλαδή περίπου ως κοινοβουλευτική Χούντα. Απλά και ξεκάθαρα

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 14:40:58

    Με βάση τη πρώτη δανειακή σύμβαση, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.
    Ξέρεις όμως ποιο είναι το πρόβλημα; ότι για αυτά τα μείζονα ζητήματα που ακουμπούν την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της χώρας μας, επικρατεί άκρα σιγή τάφου

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Αρματιστής 13/11/2011 15:13:51

     Αυτή είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας. Ασφαλώς ο Σαμαράς δεν έχει δώσει γραμμή, άσχετα με τους ευσεβείς πόθους του κάθε ηλίθιου συμβούλου ή πρόθυμου Ντιντή, συνεπώς ακόμα ελπίζουμε ότι όταν έρθει το ζητούμενο, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν όχι, εμείς οφείλουμε πίστη στο σύνταγμα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αρματιστής 13/11/2011 23:54:36

   Όχι, δεν θα την ψήφιζα όπως την περιγράφεις.
   Κάτσε όμως να έρθει πρώτα η περίφημη σύμβαση.
   Κι επίσης, όχι δεν πιστεύω ότι θα μας πετάξουν έξω.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2011 08:57:43

    Ok.
    Κρατώ την απάντηση σου. Αν και μισή. Διότι υπήρχε ακόμη μια ερώτηση. "Αν εσύ θα συμβούλευες ένα πελάτη σου να δεσμευτεί εκ των προτέρων ότι θα υπογράψει μια σύμβαση, η οποία ακόμη δεν έχει συνταχθεί και τις οποίες οι όροι είναι άγνωστοι"...

    Πολύ καλά κάνεις και πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Είναι βέβαιο ότι με βάση τη συνθήκη, δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.
    Έχουν όμως τη δυνατότητα να σε εξωθήσουν σε έξοδο από το ευρώ, προβάλλοντας συνεχώς ακραίες απαιτήσεις, που η εθνική αξιοπρέπεια δεν επιτρέπει να δεχθείς. Ή μέσω χρηματοοικονομικών εκβιασμών.

 29. a.p. avatar
  a.p. 13/11/2011 01:49:38

  Ωραια εμεις "η μαγια" θα κανουμε υπομονη μεχρι να γινουν οι εκλογες . Το ΠΑΣΟΚ ομως μεχρι τοτε με δικα του ολα τα ΜΜΕ θα παρει ανασες με το "ολοι το ιδιο ειναι "και αντε μετα να βρεις ποιος θα ειναι πρωτος στις εκλογες με τοσα χρυσοψαρα που υπαρχουν στην Ελλαδα ...........
  Υ.Γ. 1 . Με τις δεσμευσεις π.χ. εθνικη κυριαρχια και αλλα ....που θα υπογραψει η νεα κυβερνηση τι γινεται ; θα υπαρχει επιστροφη ;

 30. Eυαγγελία avatar
  Eυαγγελία 13/11/2011 01:52:51

  Αν ο Σαμαράς χρειαζόταν πραξικόπημα με πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτικό και δη τραπεζίτη, για να μας απαλλάξει από τον φαλακρό συμφοιτητή του, τότε δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να με κυβερνήσει. Αν αποχωρούσε από τη Βουλή με ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα (το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη του 2011 που πέσαν τα χαράτσια), θα είχε προκαλέσει εκλογές και θα έπαιρνε 70%. Εγώ ένα πράγμα βλέπω, αυτή το στιγμή συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και την Ακροδεξιά. Το ΠΑΣΟΚ να μη χαίρεται, γιατί κι αυτό συγκυβερνά με τη ΝΔ και την Ακροδεξιά. Και κάτι άλλο. Αν ο Σαμαράς υπογράψει το ξεβράκωμα της Δανειακής και παραιτηθεί από όλους τους άσσους στο μανίκι της Ελλάδος, τότε τι στο καλό θα πάει να διαπραγματευτεί και επί ποίας βάσεως?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Eυαγγελία 13/11/2011 12:23:54

   Αν αποχωρούσε από τη βουλή θα προκαλούσε απλώς επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες των παραιτηθέντων βουλευτών της ΝΔ. Φανταστείτε αναταραχή και μάλιστα, θα εκλέγονταν ακόμα περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (αφού η ΝΔ θα απείχε από αυτές τις εκλογές). Άρα το σκεπτικό σου στηρίζεται σε ανύπαρκτη και λανθασμένη βάση. Ο Σαμαράς, πρέπει να το χωνέψουμε αυτό, ΔΕΝ μπορούσε μόνος του να επιβάλλει εκλογές άμεσα. Το καλύτερο που μπορούσε ήταν να μας απαλλάξει από τον Παπανδρέου δεχόμενος μεταβατική κυβέρνηση και να καθοριστεί δήλη ημέρα εκλογών σε 100 ημέρες.

   Αυτό που λες συγκυβέρνηση είναι θέμα του τι θα γίνει στην πράξη. Το ότι θα εφαρμοστούν εντός των 100 ημερών μέτρα που έχει ψηφίσει ο Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ - ΛΑγΟΣ με το αρχικό Μνημόνιο και το καλοκαίρι μόνο του το ΠΑΣΟΚ με το Μεσοπρόθεσμο δεν σημαίνει ότι τα αποδέχεται η ΝΔ. Δεν τα αποδέχεται. Τα 4 στελέχη της ΝΔ που είναι στην μεταβατική κυβέρνηση ΔΕΝ έχουν βουλευτική ιδιότητα ούτε βρίσκονται σε οικονομικό ή "μνημονιακό" υπουργείο επομένως ουδέποτε θα εγκρίνουν με την υπογραφή τους οποιοδήποτε από αυτά τα μέτρα ώστε να μπορεί να έχει άλλοθι το σύστημα ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει αναδρομική έγκριση του Μνημονίου από τη ΝΔ και "συγκυβέρνηση". Ο Σαμαράς ήταν τόσο οξυδερκής που επέβαλε την είσοδο των μη κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ (Δήμας, Μουρμούρας, Αρβανιτόπουλος) και του Αβραμόπουλου που παραιτήθηκε προηγουμένως από την βουλευτική του ιδιότητα. Αντίθετα, ο ΛΑγΟΣ και το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους και τις υπογραφές τους μμπορούν αν το θελήσουν να δεσμευθούν για όλα.

   Το πιάσατε αδέρφια; Ποιός είναι σωστός, αν όχι ο Σαμαράς;

 31. Δημόκριτος avatar
  Δημόκριτος 13/11/2011 02:07:24

  Φαήλο καλημέρα,
  θα ήθελα τη γνώμη σου (ή τη γνώση σου) για το πως θα χειριστεί ο Αντώνης τους γνωστούς-αγνώστους "μπαχαλάκηδες" της Συγγρού. Ο κόσμος ξέρει τους πολυεπίπεδους εχθρούς του Αντώνη, αλλά βαρέθηκε-αηδίασε-σιχάθηκε τους προβοκάτορες εκ των έσω.
  Επίσης θα ήθελα και το e-mail σου για κάποια ζητήματα που δεν γράφονται "on air"!
  Ηθικόν ακμαιότατον και αντοχή ατελείωτη, ψηλά τη σημαία της Πατριδας!

 32. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 13/11/2011 02:12:44

  Αγαπητέ μου Φαήλο, καλημέρα.
  Βάλσαμο στην πληγωμένη μας ευαισθησία τα λόγια σου, όμως το σαράκι του φόβου και της αμφιβολίας, γι' αυτά που βλέπουμε και ζούμε, εδώ και μια εβδομάδα και ειδικά από χτες, κατατρώει πολλούς από μας.
  Τον έδιωξε τον ΓΑΠ ο Σαμαράς, Φαήλο μου, όμως, ταυτόχρονα, εξαφανίστηκε και όλο το ΠΑΣΟΚ απ' το "κάδρο" της ενοχής.
  Λες και δεν υπήρξαν ποτέ οι πρωτεργάτες και οι εμπνευστές των δεινών που επισώρρευσαν, δυο χρόνια τώρα, στην πατρίδα.
  Θα έχει μάτια η ΝΔ μέσα στην κυβέρνηση, όμως, θα σηκώνει από δω και μπρος και τους σταυρούς που όρθωσε η παρέα του ΓΑΠ, στο προηγούμενο διάστημα. Ποια θα είναι η θέση της ΝΔ, την ώρα που θα έρχεται στα σπίτια μας η δεύτερη δόση απ' το χαράτσι της ΔΕΗ?
  Γιατί θα πρέπει να είναι και η ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα παραδώσει τα χαρτιά της εφεδρείας-απόλυσης σε χιλιάδες συμπολίτες μας?
  Είναι τόσα αυτά που σκέφτομαι, όπως όλοι και ακούω τις τελευταίες μέρες, που θα μπορούσα να απαριθμώ για πολλή ώρα. Δεν έχει, πιστεύω, μεγάλη σημασία.
  Σημασία έχει, εσείς όλοι, που είστε κοντά στον Πρόεδρο και μέσα στη ροή των γεγονότων, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και την ψυχή σας πλημμυρισμένη απ' την Ελλάδα μας.
  Και να μη διστάσετε να μιλήσετε δυνατά εκεί που πρέπει, όταν χρειαστεί...
  Και μεις, απ' την πλευρά μας, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, όταν έρθει η ώρα.
  Να έχετε και σε μας εμπιστοσύνη...

 33. Jean avatar
  Jean 13/11/2011 02:23:37

  Τους είδατε πως κορδώνονταν όλοι οι εκσυγχρονιστές, οι συγκυβερνητικοί, τα 'γομάρια', οι ανανιστές, οι νεοφιλελεύθεροι και οι ευρώδουλοι (όχι ευρωπαϊστές) όλων των κομμάτων; Καταλάβατε βέβαια τι έγινε μέσα στην ΝΔ και ποιοι την πέσανε στον Σαμαρά, ποιοι τον στριμώξαν και ποιοι τον αναγκάσανε στην αλλαγή της πολιτικής του; Οι πιέσεις από δω κι εμπρός θα είναι ισχυρότερες (ας πρόσεχε). Το νέο κόμμα των νταβατζήδων πάντως είναι γεγονός καθώς, δηλώσεις, παπαγάλοι και δημοσιεύματα (Να εξαντλήσει την τετραετία; το Βήμα, Τον επέβαλε η κοινωνία, το Έθνος, δημοσκοπήσεις αβαβά κ.ά) το προαναγγέλλουν πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής. Όσο κι αν ο Δελεστίκ το ξορκίζει ουσιαστικά το επιβεβαιώνει. Εκλογές θα γίνουν σε άγνωστο μέλλον. Όταν κι όποτε αποφασίσουν να τις κάνουν, έχουν έτοιμο και το δίλλημα. Η μεταπολίτευση ήρθε με το "Καραμανλής ή τανκς" η νέα μεταπολίτευση θα ξεκινήσει με το "Παπαδήμος ή δραχμή" κι ας λέει σήμερα ο Γιούνκερ ότι δεν μπορεί να βγει κράτος από το ευρώ τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία!!!!!. Το μπλοκ των πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων σαν αντίπαλο δέος πρέπει να δημιουργηθεί κι ο Σαμαράς μπορεί να ηγηθεί ειδάλλως μ' αυτή την ΝΔ θα οδηγηθεί ή σε συγκυβερνήσεις ή σε αφανισμό προς τέρψιν του Μητσοτακέϊκου. Μακάρι να κάνω λάθος.

 34. GS avatar
  GS 13/11/2011 02:45:00

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη,

  Χαίρομαι ειλικρινά για το σημερινό σας άρθρο. Ο θαυμασμός και η εκτίμησή μου άλλωστε για το προσωπό σας (ως άνθρωπος και ως συνάδελφος, βλέπετε ανήκουμε στο ίδιο "συνάφι") εξυπακούεται λόγω του "προτέρου εντίμου βίου" σας, επαγγελματικού και πολιτικού. Στη σημείωση που δημοσίευσα στο προηγούμενο άρθρο σας ομιλούσα για την πολιτική ηρεμία, την οποία πρέπει να προσφέρετε στον κ. Σαμαρά. Γιατί ο λόγος σας βαρύνει και για τον ίδιο αλλά και για πλείστους άλλους. Κάποιοι αντέδρασαν καλοπροαίρετα οφείλω να παραδεχθώ. Η απάντησή μου είναι ότι η ψυχραιμία και ο πολιτικός ελιγμός δεν θα πρέπει να συγχέεται με την ενδοτικότητα και το άθλημα της "οσφυοκαμψίας", με το οποίο ουδείς από εμάς θα ήθελε να έχει σχέση. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σίγουρο ότι θα περάσει δύσκολες ώρες. Θα προσπαθήσουν να τον προγράψουν, μετερχόμενοι όλων των γνωστών μέσων της παλαιάς και σύγχρονης προπαγάνδας (διαδόσεις, ψίθυροι, ακριτομυθίες κτλ), μολύνοντάς τον με το αμάρτημα του Μνημονίου και ρίχνοντας τον στο πολιτικό χωνευτήρι, έτσι ώστε να φύγει και το μόνο "εμπόδιο" από τη μέση. Είναι γνωστό τι διαδιδόταν τις τελευταίες ημέρες για τον Α. Σαμαρά, ότι οι πέραν του Ατλαντικού "σύμμαχοί" μας δεν τον θέλουν γιατί δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν(!!!!), είναι απρόβλεπτος λέει. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα λάβει ποτέ μεγαλύτερο εύσημο απο αυτό.
  Εκεί, οταν θα αρχίσει να εξελίσσεται όλη αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να σταθείτε δίπλα του για τις επόμενες 100 ημέρες, οι οποίες πάση θυσία δεν πρέπει να αυγατέψουν, προστατεύοντάς τον.
  Κινδυνεύοντας να γίνω κουραστικός θα σας ξαναθυμίσω ότι θα χρειαστεί υπομονή, επιμονή, ξεκάθαρη στρατηγική και ολίγη πονηριά (όχι κουτοπονηριά), καθώς έχουμε να κάνουμε με αγώνα αντοχής και όχι με κούρσα ταχύτητας.

 35. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/11/2011 02:51:08

  Παρακολουθώ πάντα με προσοχή και καλή διάθεση να κατανοήσω αυτά που θέλει να πει , επί της ουσίας , ανεξάρτητα από τα πως τα διατυπώνει , ο συμπολίτης – συμπατριώτης Φαήλος .

  Έχουμε διαφορετική ιδεολογική αφετηρία για την ερμηνεία των κοινωνικών - πολιτικών εξελίξεων και φαινομένων , αλλά σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση και πάρα πολλά κοινά , ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο Κατοχής που διανύουμε από ξένα και ντόπια ¨εγωιστικά , αντιλαϊκά , αντιδημοκρατικά και αντεθνικά συμφέροντα που κυβερνούν με Αντισυνταγματικό τρόπο.

  Θα διαφωνήσω αυτή τη φορά ¨κάθετα¨ στην ευκολία με την οποία υποβιβάζει την ¨Τριμερή¨ , ανεξάρτητα από τις ερμηνείες των οπαδών των Ελοχίμ και Νεφελίμ , δίνοντας σαν παράδειγμα την … αθωότητα του καφενείου της ¨Αθηναϊκής Λέσχης¨ , γιατί όχι και των ¨Rotary “ θα έλεγα .

  Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το παράδειγμα σαν απόδειξη της αθωότητας.

  Δεν πρέπει να έχει περάσει πολύς χρόνος που η κ. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη , εάν θυμάμαι καλά στον ¨Alexis “ , είχε αιτιολογήσει την συμμετοχή της στην ¨ Λέσχη Μπίντενμπεργκ ¨ ( που και αυτή την ¨δαιμονιούν¨ , εκτός των άλλων , και οι οπαδοί της ¨ Κούφιας Γης με τους καλλικαντζάρους¨ , αλλά τι να κάνουμε … ) ακριβώς με τα επιχειρήματα που παράθεσε ο φίλος Φαήλος , δηλαδή πρόκειται για ¨μια κοινωνική συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων ¨.

  Και θεωρώ την εκτίμηση αυτή ελλιπέστατη , διότι τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο έχουν ¨διττό χαρακτήρα ¨ , ένας από αυτούς είναι και η γνωριμία και η κοινωνική συναναστροφή και τα λουκούλλεια γεύματα σε ωραίο φυσικό περιβάλλον. Τον άλλο ενδεχόμενο σκοπό , σύμφωνα με τις αποχρώσεις ενδείξεις δεν τον γνωρίζω , ούτε είμαι σε θέση να τον αποδείξω , αλλά ούτε και τον ¨Άλ – Καπόνε ¨ μπορούσαν για πολλά χρόνια να τον συλλάβουν , εκτός από την στιγμή μιας ¨φορολογικής παράβασης.

  Σχετικά με την αθώα λέσχη της ¨Τριμερούς¨ , θα τον παρακαλέσω να δει την διάλεξη του παρακάτω ¨κληρονόμου του Λιακόπουλου¨ , του Noam Chomsky , και να διαβάσει , όχι τα σχόλια των αρθρογράφων , αλλά να δει τα στοιχεία που παραθέτουν , σε ότι αφορά την επαγγελματική δράση του κ Παπαδήμου , αλλά και για την ¨Παγκόσμια Αθηναϊκή Λέσχη ¨ , την ¨Trilateral Commission ¨ του ευαγούς ιδρύματος Ρόκφελερ :

  Noam Chomsky About The Philosophy Of The Trilateral Commission

  http://www.youtube.com/watch?v=aeMxM6fW_vE

  Όπως και των άλλων συνομωσιολόγων της Αριστεράς γενικά που – δεν – “ thing positive”:

  ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ - ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Συναντήθηκε λέει στις 12 Οκτωβρίου ο κ. Παπαδήμος , Παπαχελάς και ο ¨Συντονιστής ¨του Ευρωπαϊκού Παραρτήματος της Τριμερούς ¨ , ο σε λίγο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι , για να πιούνε καφέ …

  http://www.youtube.com/watch?v=ky8nhAravOY&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=3gUBHp5AhPQ&feature=player_embedded

  Λουκάς Παπαδήμος: Ο ευπατρίδης των τραπεζών
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://aristerovima.gr/details.php?id=2867

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-paredosan-ti-chora-stin-trimeri-o-pagkosmios-rolos-papadimou.html

  Πως λειτούργησε ο κ. Λ Παπαδήμος κατά την διάρκεια της Χρηματιστηριακής Απάτης 1999-2001
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://activepropaganda.espivblogs.net/2011/11/11/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82/#more-2007

  Επίσης …
  ¨¨¨¨¨¨¨¨

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5442%3Aagnostos-loukas-papadimos-&catid=81%3Akivernisi&Itemid=198

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=639421.

  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨΄

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ¨ΔΗΜΟ – ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΕΙΣ¨ ΤΟΥ ¨ΒΗΜΑΤΟΣ¨ ΚΑΙ ΤΟΥ ¨ΕΘΝΟΥΣ¨ ( 13/11)

  ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ “ Trialteral ” ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …

  Το πρώτο , αυθεντικό , γκάλοπ για τον Λουκά Παπαδήμ δίνει …τα εξής αποτελέσματα:
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Καλός 73%

  Εξαιρετικός 84%

  Περίφημος 96%

  Απίστευτος 102%

  Δεν παίζεται! 131%

  Θεός 245%

  Ο λευκός καπνός πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο 459%

  Το χείλος του γκρεμού 880%

  Και γαμ@ τους πρωθυπουργούς 1069%
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Όπως ξέρετε όλες οι εταιρείες περνούν κρίση . Όμως με την φροντίδα των ¨υγιών¨ επιχειρηματιών που ένας πρώην πρωθυπουργός τις αποκάλεσε ¨Νταβατζήδες¨, ξέρουν να την ξεπερνούν .

  Σας παραθέτουμε τους τίτλους Εφημερίδων δύο ¨ Νονών ¨ της οποιασδήποτε εξουσίας που προσπαθούν να μας πείσουν με το αθέμιτο μέσο των επί ¨αμοιβή ¨ ανατιθέμενων ¨δήμο – ανασκολοπίσεων¨ , πως ο νέος ¨μεταβατικός¨- Πρωθυπουργός των τεσσάρων Τελεσιγράφων του 4ου Ράιχ την τελευταία εβδομάδα και της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης από την ¨ Trialteral Commission ” , όπως επίσης και η ¨ Κυβέρνηση Γερμανικής – Δ.Ν.Τ. - Σωτηρίας ¨ είναι αποδεκτή ( με απόκλιση δεκαδικής υποδιαίρεσης της μονάδας, διότι πρόκειται για ¨διαφορετικές¨ εταιρείες ) είναι πάνω 70 % ( ! ) από τον λαό σαν ¨ρεαλιστική λύση¨ .

  Αναδημοσιεύουμε από αλλού τα αποτελέσματα μιας άλλης , πιο αυθεντικής δήμο – ανασκολόπισης :

  http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/0mirto/ethnos.jpg

  http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/0mirto/00000000000000tobhma.jpg

 36. ΔΩΡΑ ΚΡΙΤΣΑΡΗ avatar
  ΔΩΡΑ ΚΡΙΤΣΑΡΗ 13/11/2011 02:58:22

  ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΦΑΗΛΕ, ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ !!!

 37. Τασος avatar
  Τασος 13/11/2011 03:03:22

  Καλο θα είναι να μην μιλάμε άσχημα για τα Αμερικανικά διαβατήρια και για τους Αμερικανό σπουδαστούς... ;)
  2) Σε γενικες γραμμες μου εισαι ιδιαίτερα συμπαθής.
  3) ρωτω : Τριμερής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος παγκόσμιας «Αθηναϊκής Λέσχης», όπου πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι μαζεύονται και συζητούν άτυπα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα....
  αρά το λες γιατι το γνωρίζεις εκ τον έσω, εμενα με καλεσαν σε λεύκη γιορτή και αρνήθηκα ευγενικά!
  (μην τα λες αυτα γιατι μασονία και λέσχες κ.α θα σε παρεξηγήσου).
  ο Καραϊσκακης δεν ειχε σχέσεις με αυτά!!!
  4) Εγω και εσυ που στηρίξαμε Σαμαρα, θα κριθή η επιλογή στην αντοχή της Δανειακής σύμβασης!!!! (Παράδοση εθνικής κυριαρχίας για τη νέα βοήθεια, ζητεί ο Σόιμπλε)
  5) ε Και ο παπαδημος δεν ειναι το θειο βρεφος ξεχνας οτι ειναι το παιδι του Σημιτησταν.... και το παιδι του μπουμ του ΧΑΑ.... εεε μην τα ξεχναμε αυτα!!!
  6) 'Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να παραμείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήσει...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης...Μόνον διότι πρέπει...'' Ι.Μ
  Μπράβο πολυ καλο κειμενο, εχει συναίσθημα, και ένταση.
  Θα ηταν τιμη μου να σε δω απο κοντα !

 38. Δικερως avatar
  Δικερως 13/11/2011 03:31:09

  Κρανιδιωτη,συντασσομαι.
  Εμεις εδω στην Ξανθη αρχισαμε να βραζουμε τα δευτερα.
  Και εχουμε τελικα κατι να γλεντησουμε.
  Παπας Λουκαδημος,Λουκας Παπαδημος,ο Αντωνης ερχεται.

 39. Δικερως avatar
  Δικερως 13/11/2011 03:33:27

  Κραταμε κι ενα διλιτρο for you,I should say.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 13/11/2011 23:56:43

   Αναμένω!

 40. Δικερως avatar
  Δικερως 13/11/2011 04:08:06

  Τσιπουρα,παρεα και τραγουδια:
  (http://www.youtube.com/watch?v=hhzOYCKIu0M)
  (http://www.youtube.com/watch?v=mZXJvCdr6aQ&feature=related)
  Ολοι οι Ελληνες μαζι.

 41. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 13/11/2011 04:26:10

  Η κεντροδεξια διαχρονικα οχι μονο τωρα, δεν εχει κατεβασει τον κοσμο κατω στο δρομο, ουτε για να τρεξει στο μαραθωνιο.Θα τον κατεβαζε για ανενδοτο;

 42. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 13/11/2011 04:32:13

  Φαήλο καλημέρα. Αυριο στην κοινοβουλευτική, ο πρόεδρος οφείλει να εξηγήσει - και θα το κανει- οχι μονο γιατί στηρίζουμε αλλά κυρίως γιατί συμμετέχουμε στην κυβέρνηση και μάλιστα με τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος! Ισως τότε αρθούν οι αμφιβολίες. Επίσης, είμαι βέβαιη οτι οχι μόνο λευκή επιταγή δεν έχει η κυβ'ερνηση Παπαδήμου (εκτός της υλοποίησης της συμφωνίας), αλλά η αντιπολίτευση που θα ασκηθεί απο την κοινοβουλευτική ομάδα να θεωρείται δεδομένη και σκληρή. Τη Δευτέρα καταθέτω ερώτηση για τους 80 Οργανισμούς που ιδρυσε στα 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τους 30.000 που προσέλαβε χωρίς ΑΣΕΠ. Ετσι, για ξεκίνημα.. Οι Βουλευτές της ΝΔ, εκλεγήκαμε με την εμπιστοσύνη του λαού και αποκλείεται να τη διαψευσουμε.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/11/2011 07:46:22

   Μα συγκυβερνάτε κυρία Βόζεμπεργκ. Έχετε διαθέσει τους δύο αντιπροέδρους σας στη "δοτή" κυβέρνηση Παπαδήμου και έχουν αναλάβει δύο πολύ κρίσιμα υπουργεία.

   Αλήθεια πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε αντιπολίτευση στη κυβέρνηση Παπαδήμου; Δεν θα δώσει η ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης;

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/11/2011 10:57:42

   Κυρία Βόζεμπεργκ θα πρέπει η παράταξη να το κυνηγήσει πάρα πολύ το θέμα με τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

   Είναι δυνατόν τη στιγμή που κόσμος θα βγει στην εφεδρεία - απόλυση με κομματικά ίσως κριτήρια,να γίνονται προσλήψεις και κατά παράβαση της ποσόστωσης 1/10?

   Είναι δυνατόν π.χ. να γίνεται στο Λιμενικό Σώμα Διαγωνισμός για προσλήψεις σχεδόν 500 ατόμων χωρίς ΑΣΕΠ? Χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις?Εν έτει 2011?Γιατί το επιτρέπουμε αυτό και δεν το αναδεικνύουμε?

   Μήπως πρέπει να απαιτήσετε να ακυρωθούν άμεσα αυτές οι προσλήψεις?

   Η Τροϊκα που πιέζει ακόμα και για μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων που γίνονται μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις,τι άποψη και τι ενημέρωση έχει γι΄αυτές τις 30.000 προσλήψεις κατά παράβαση της συμφωνίας της με τους πασόκους?

   Πώς θα πέσει το καθεστώς πασόκ όταν αυτοί συνεχίζουν και βολεύουν τα παιδιά τους και όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν τα παιδιά τους άνεργα?

   Προτείνω να τεθεί στην Ηγεσία της παράταξης να απαιτήσει να ακυρωθούν άμεσα όλες αυτές οι προσλήψεις,είτε πρόκειται για το Λιμενικό Σώμα, είτε για άλλους τομείς του Δημοσίου.

  • android.K avatar
   android.K @ ελιζα βοζεμπεργκ 13/11/2011 18:18:21

   Αξιότιμη κα. Βόζεμπεργκ,
   δεν νομίζω να αντιληφθήκατε αρκούντως που έχετε μπλέξει!

   • juliet avatar
    juliet @ android.K 13/11/2011 19:18:08

    Android.K
    Φίλε ,όταν θα το πάρουνε είδηση ίσως είναι αργά.Λυπάμαι γιατί ανάξιοι αφήνουν την Πατρίδα έρμαιο στα χέρια των επιτήδιων.Πόρνη σε διεθνές οίκο ανοχής.

    • juliet avatar
     juliet @ juliet 13/11/2011 20:17:02

     σε διεθνή

 43. Agriemenos avatar
  Agriemenos 13/11/2011 04:36:55

  Καλημέρα Φαήλε,
  Θεωρώ εύστοχο το κείμενό σου, όμως διαφωνώ σε ορισμένα θέματα και θα ήθελα τεκμηριωμένα να μου αποδείξεις ότι έχω λάθος. Αν όντως κάνω λάθος θα το παραδεχτώ.
  Πρώτα από όλα στο θέμα ότι έφυγε ο ΓΑΠ. Λέγαμε τόσο καιρό ότι ο Παπακωνσταντίνου και η τριπλέτα Βενιζέλου-Σαχινίδη-Οικονόμου στο Υπ. Οικ είναι κακή και πρέπει να φύγει (μαζί με τον ΓΑΠ). Μετά επί 6 ημέρες όλο το Έθνος (και η υφήλιος) καθηλώθηκε στους δέκτες της για να μας προκύψει ο Παπαδήμος και να πούμε ωχ! αμάν μη μας λείψουν και τσουπ! να πάλι σαν φάντης μπαστούνης όλη η κουστωδία μαζί με ορισμένους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς από το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ. Δεν το συζητάω ότι το μέγεθος της κυβέρνησης είναι τεράστιο (το 1/6 του συνόλου των βουλευτών) και ότι περιλαμβάνει 1 υπουργό, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 1 υφυπουργό στο ΥΠΕΘΑ! Επομένως, έχω την εντύπωση πως ναι μεν φεύγει ο ΓΑΠ από το κάδρο, αλλά με κυβέρνηση Παπαδήμου στο 80% με στελέχη της... προ 6 ημερών κυβέρνησης Γιώργου (μαζί με λίγο πασπάλισμα από ΝΔ και ΛΑΟΣ και μετάθεση ρόλων σε ορισμένους πασόκους υπουργούς), μάλλον ο ολετήρας παραμένει πίσω από την κουρτίνα και κάνει παιχνίδι.
  Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν τα κανάλια (επαναδιατυπώνω, τα μμε-νταβατζήδες-κατασκευαστές), που λιβανίζουν όλη μέρα τον Παπαδήμο ως καταπληκτικό, εμφανίσουν και δημοσκοπίσεις (ήδη στο Βήμα) που θα δίνουν ποσοστά αποδοχής Σαντάμ Χουσεϊν και κόμματος Μπααθ σ' αυτόν. Και το πρόβλημά μου δεν είναι ο Παπαδήμος ούτε ο κάθε Χ Παπαδήμος, ούτε αν είναι καλός, χρυσός, σουπερ, τρομερός και τώρα θα σωθεί η χώρα (!) που λένε τα παπαγαλάκια. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο συγκεκριμένος 1ον δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση 2ον δεν έχει συνταγματική νομιμοποίηση (άρθρα 37, 38 και 50 του Συντάγματος) και 3ον και κυριότερο είναι ένας από όλο αυτό τον εσμό που οδήγησε τη χώρα μας σ' αυτό το σημείο.
  Τι περίεργο, από το δημοψήφισμα πήγαμε στις δημοσκοπίσεις και στο Παπα-δήμο! Από τη στιγμή λοιπόν που αυτός ο άνθρωπος θα ηγηθεί μιας προσπάθειας που θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, οι δημοσκοπίσεις με τέτοια ποσοστά για εμένα κάνουν τζιζ και το γεγονός ότι απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από την αποτυχημένη κυβέρνηση του ΓΑΠ, θεωρώ πως η περίοδος ανοχής της κοινωνίας μας θα είναι μικρή και σύντομα θα εξαντληθεί την 17η Νοέμβρη ή λίγο μετά από αυτή. Κι όταν θα αρχίσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, θα κοπούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις, θα αυξηθεί η ανεργία τότε όλοι θα τρίβουμε τα μάτια μας (και τα μμε θα "πέφτουν από τα σύννεφα")
  Θεωρώ ότι η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αποφύγει το απευκταίο (και αυτό το λένε πολλοί οικονομολόγοι-καθηγητές και blogers όπως ο Βαρουφάκης, παρόλο που εγώ ένας οικονομολόγος είμαι με master όπως χιλιάδες συμπατριώτες μου) και αυτό όχι γιατί μου φταίει ο Παπαδήμος, αλλά γιατί δυστυχώς έτσι είναι διαρθρωμένη και λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις η ΕΕ, η ΕΚΤ, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Δηλαδή δεν θα μας σώσει κανένα EFSF και όποιο άλλο Special Purpose Vehicle, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις βασικές αιτίες της παγκόσμιας κρίσης και αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε το απευκταίο είτε εντός είτε εκτός ευρώ.
  Καλημέρα και περιμένω με ανυπομονησία τις όποιες παρατηρήσεις σου

 44. Pluto avatar
  Pluto 13/11/2011 04:40:38

  Φαήλο γειά σου!
  Διαβάζοντας τα Κυριακάτικα φύλλα θα επιβεβαιώσουμε τις περισσότερες από τις εκτιμήσεις σου.Οχι όμως όλες!
  Εξηγούμαι: αυτά που καταθέτεις είναι μια δήλωση προθέσεων /καταγραφή εκτιμήσεων.Eνα μανιφέστο γιά το τί θέλεις να κάνει η Κυβέρνηση Παπαδήμου.Δεν είναι post factum/mortem ανάλυση.Πολύ περισσότερο, που ο νέος Πρωθυπουργός προϊσταται ενός κοινοβουλευτικά αυτοδύναμου σχήματος που το κοσμούν : ακροδεξιοί λωποδύτες +Πασόκοι διαπλεκόμενοι κλέφτες + glamorous τυχοδιώκτης πού έχει κάνει στάση ζωή την προδοσία, άξιος παραγιός του Επίτιμου....Εσύ, λοιπόν, μας λες ότι αυτό είναι Κυβέρνηση ΕΠΕ ,3 στόχων καί 100 ημερών. Μήπως λογαριάζεις χωρίς τους εν λόγω συμπεθέρους;; Θα δείξει...

  Πέρα όμως από τον αγιασμό ,ποιά είναι Φαήλο η γάτα;;Αν πάνε να το στραβώσουν το πράγμα, είτε αποδεχόμενοι/υπερψηφίζοντας χημεία καί τέρατα,είτε κλωτσώντας στο απώτερο μέλλον τις εκλογές ,τότε πως θα το αποτρέψει αυτό ο Αντώνης;;Με καταγγελίες;;
  Η απάντηση είναι ότι η όποια επαπειλούμενη παρασπονδία μόνο με λαϊκή κινη(μα)τοποίηση αποτρέπεται. Καί τότε, στον απαραίτητο λαϊκό συναγερμό καί συμπαράταξη δεν περισσεύει κανένας!! Πολύ περισσότερο η Αριστερά! Ακόμα κι` αυτή που-- πολύ αδίκως-- λοιδορείς ότι ανακάλυψε την πατρίδα καί το Εθνος στα 40 της(Κατά το Ευαγγέλιο, άλλωστε, καί οι την δωδεκάτην ώραν προσελθόντες εξ ίσου σώζονται μ` αυτους της πρώτης ώρας--αν σε βολεύει να το βλέπεις έτσι!) Φαήλο, οι αριστεροί είναι μάστορες στην πάλη καί στην οδομαχία του ανένδοτου, απείρως πιό αποτελεσματικοί από τους Rangers των γυμναστηρίων καί άλλες μυώδεις κοπέλλες που εσχάτως κατηφόρισαν προς Συγγρού...
  Εχουν καί οι αριστεροί δικαίωμα κριτικής καί κάλλιστα μπορούν να λένε ότι όλοι ίδιοι ειναι, όταν εξ ονόματος της ΝΔ αναλαμβάνει να βάλει τάξη καί λογαριασμό στις Ενοπλες Δυνάμεις ο (ανιδιοτελής) άνθρωπος που έκανε πάμπλουτους τους προμηθευτές των νοσοκομείων καί τις πολυεθνικές του φαρμάκου καί ιατρικού εξοπλισμού! Οταν οι υπουργοί της περιόδου 2004-09 εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως Ηρακλείς του ....Παπαδήμου!! Αλλο ζήτημα όμως αν αυτή η ισοπεδωτική ταύτιση των πάντων στην ΝΔ (βάσει προβλέψεων που προκύπτουν από την προτέρα πείρα καί την πρόσφατη ιστορία) είναι πολιτικά ωφέλιμη καί σωστή! Κατά την προσωπική μου άποψη συνιστά πολιτικό λάθος των αριστερών ,αντίστοιχο με την δική σου απόρριψή τους
  Παρά τις διαμετρικά αντίθετες ιδεολογικές αφετηρίες ,η πίστη στη δημοκρατία,στην λαϊκή κυριαρχία,καί στην ανεξαρτησία της χώρας μπορούν να ενώσουν όσους την συμμερίζονται -- παρά τις περαιτέρω διαφορές τους.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ!! Σύντομα!! Αλλως, οι Μήδοι του Μνημονίου θα διαβούνε καί η πατρίδα θα χαθεί....
  Ακου λοιπόν τον Pluto,τον φίλο σου από απέναντι που φιλόπατρις εγέρασεν καί ομιλών καί γράφων,με άλλους λόγους νηστικός οδεύει εις τον τάφον....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Pluto 14/11/2011 00:05:27

   Μην μου αποδίδεις γενικεύσεις που δεν κάνω. Η Αριστερά δεν είναι μία και ενιαία. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην πατριωτική Αριστερά και στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ανήκουν κι αυτοί στο διαχρονικό Ελληνικό Εθνικό Κίνημα.
   Υπάρχουν όμως κι άλλα φρούτα. Παρά την φράση του συρμού "είμαστε όλοι πατριώτες", δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και ιδεολογικοί "γενίτσαροι", μπαχαλάκηδες, μηδενιστές πολιτικοί χουλιγκάνοι, ψυχωτικοί διεθνιστές με υστερικό μίσος για το Έθνος και τα σύμβολα του.
   Η αναφορά στον Τσίπρα, δεν είναι αναφορά στο σύνολο της Αριστεράς. Πάντως ο Αλέξης δεν φύτρωσε στα λάχανα. Έχω πολύ γερή μνήμη. Αν του ήρθε τώρα επιφοίτηση ή τον βοήθησαν και μερικοί νέοι συνεργάτες, κάτι ξέρω, να εγκαταλείψει τα νεομπολσεβίκικα των μαϊμού Δεκεμβριανών και την λαθρολαγνεία, καλό του κάνει αλλά έδει δείξαι για την ειλικρίνεια του.
   Ο Αντώνης την έχει αποδείξει πάντως.

 45. τσωφλι πασατεμπου avatar
  τσωφλι πασατεμπου 13/11/2011 07:43:20

  τασοοοοοοοοοοο φτανει ρεεεεεεεεεεεε

  παρε το φλυτζανι απ' το πληκτρολογιο !!!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ τσωφλι πασατεμπου 13/11/2011 10:41:42

   Respect

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ τσωφλι πασατεμπου 13/11/2011 16:02:26

   χαχαχαχα κορυφή!!!

 46. ιωνας avatar
  ιωνας 13/11/2011 07:55:36

  ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑ

  Το 1993 ο Αν. Σαμαράς βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ,τι πρέπει να ιεραρχήσει και να υπηρετήσει .Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα ( όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι πολιτικοί η την οικοδόμηση του προσωπικού του πολιτικού προφίλ ).Συνειδητά επέλεξε το πρώτο , το πλήρωσε όπως και ο ίδιος είπε μένοντας πάνω από 10 χρόνια εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής .Την ίδια ωρα που ο πρωταγωνιστής εκείνης της περιόδου ( Κ. Μητσοτάκης ) παρά τις κορώνες του περί πολέμου από τα διαπλεκόμενα παρέμεινε <>πολιτικά χάρη στην στήριξη του από τα ΜΜΕ των βαρόνων .Μην ξεχνάμε ότι παρά τους ισχυρισμούς του περί πολέμου από τον κ Αλαφούζο παραμένει ένας εκ των εκλεκτών του καναλιού .
  Η επιστροφή του Αν. Σαμαρά στην κεντρική πολιτική σκηνή έγινε ανορθόδοξα , με βάση τα ισχύοντα πολιτικά δεδομένα του ελληνικού πολιτικού lifestyle .
  Την ώρα που τα καθεστωτικά ΜΜΕ των βαρόνων προεξοφλούσαν την επικράτηση της κ. Μητσοτάκη –Κούβελου ο ίδιος επέλεξε να παίξει με τους δικούς του ηθικούς κανόνες , με τους κανόνες που επιτάσσει το καθήκον .Μίλησε στην καρδιά του Έλληνα , τον κοίταξε στα μάτια και του ζήτησε να βάλει το χέρι στην καρδιά και να τον αξιολογήσει για την προηγούμενη πολιτική του πορεία , να τον αξιολογήσει με βάση την πραγματικότητα και τα γεγονότα ΄.
  800.000 και πλέον στήθηκαν στις ουρές για ώρε για να κάνουν το καθήκον τους όχι απέναντι στον Σαμαρά αλλά απέναντι στην Ελλάδα .
  Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν απλά η προσωπική του νίκη , ήταν ήττα των καθεστωτικών ΜΜΕ που προεξοφλούσαν τον θρίαμβο της κ. Μητσοτάκη –Κούβελου ( γιατί αυτό είναι το όνομα της ) ήταν ήττα του συστήματος που δεν κατόρθωσε να επιβάλλει τον νέο αρχηγό της ΝΔ και κυρίως ήταν νίκη του λαού .
  Στα 2 χρόνια που ακολούθησαν επέλεξε και πάλι τον δρόμο που επιτάσσει το καθήκον απέναντι στην πατρίδα.
  Είπε όχι στο μνημόνιο την ώρα που η βαρονία και τα χαιδεμένα της παιδιά ( και εντός ΝΔ )ψιθύριζαν στο αυτί του Έλληνα ότι το μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος που θα τον οδηγούσε ξανά στην γη της επαγγελίας .
  Κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων ( παρόλη την προσπάθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ να τον παρουσιάσουν ως τον γραφικό της Ευρώπης ).
  Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα στο τώρα
  Ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε και την ώρα της αποχώρησης του από την εξουσία ( με αντάλλαγμα την διατήρηση του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ )να υπηρετήσει τα διαπλεκόμενα που τον ανέβασαν στην εξουσία ( να θυμίσω ότι ο Γιωργάκης του 2007 έγινε μέγας πολιτικός που επιβάλλει κανόνες στην Ευρώπη το 2009 ).
  Έφερε την χώρα σε αδιέξοδο , έθεσε σε κίνδυνο την καθημερινότητα του Έλληνα ( μισθοί , συντάξεις κ.α )
  Ο Αν. Σαμαράς βρέθηκε και πάλι στο δίλημμα καταστροφή της Ελλάδος αλλά προσωπικός εκλογικός θρίαμβος η αγώνας για την αποφυγή του μοιραίου για την πατρίδα.
  Επέλεξε το δεύτερο πληρώνοντας το ήδη σε δημοκοπικά ποσοστά .
  Η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση με τους 2 αντιπροέδρους στα κρίσιμα υπουργεία Άμυνας και εξωτερικών έστειλε το μήνυμα στην ντόπια και ξένη βαρονία ότι το ξεπούλημα
  και ο ακρωτηριασμός της Ελλάδος δεν θα περάσει , παράλληλα θέτει προ των ευθυνών τους και τους κ Δήμα και Αβραμόπουλο ,θα υπηρετήσουν την πατρίδα η θα υπακούσουν στις σειρήνες τις βαρονίας , μιας βαρονίας που τους διατήρησε ζωντανούς στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας.
  Μαζί σου λοιπόν Αν.Σαμαρά στον δρόμο που ανοίγεις .Γιατί οι ηγέτες δημιουργούν τους δρόμους για να βαδίσει με ασφάλεια το έθνος η πατρίδα και δεν περπατούν στους χρυσοπληρωμένους ( από τον ελληνικό λαό )ασφάλτους της καθεστωτικής βαρωνίας .

 47. pg avatar
  pg 13/11/2011 08:47:05

  ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ¨ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ¨ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ. ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΠΡΙΝ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ΄ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ ΤΟ 2009, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠ΄ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ 2009, ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΝ ΝΔ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΟΥ, ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 15 ΗΜΕΡΩΝ. ΑΡΑ, ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ, ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟ 2, ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ, ΝΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟ 3. ΤΩΡΑ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕΙΩΘΗΚΕ. ΟΧΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ. ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ¨ΚΛΑΣΣΙΚΑ¨ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ¨ΦΩΤΕΙΝΕΣ¨. ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΙ ¨ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ¨ ΚΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ¨ΑΓΝΟΕΙΣ¨ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ¨ΠΛΑΤΗ¨ ΚΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ.

 48. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 13/11/2011 08:59:37

  Αδελφέ Φαήλο,
  εν πρώτοις καλημέρα. Ο Αντώνης, θυμίζει έντονα τον άλλο Αντώνη του Καμπανέλλη στο Μυντχάουζεν. Πάντως, επειδή μας αρέσουν οι μάχες, είμαστε μαζί του πλέον, μέχρι τέλους. Όσο τα στημένα ΜΜΕ λιβανίζουν κατά παραγγελία διάφορους φιλέλληνες, μέλη επιτροπών και διεθνών λεσχών, τόσο εμείς ΘΕΡΙΕΥΟΥΜΕ. Είναι έγκλημα να προδίδει κανείς αυτόν τον ΥΠΕΡΟΧΟ λαό. Τον ΑΠΛΟ, ΛΑΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

 49. papasmurf avatar
  papasmurf 13/11/2011 08:59:47

  "In Europe, today is one of those symbolic days as the former Vice President of the European Central Bank is imposed on the Greeks by the Germans as their Prime Minister, and as former EU Commissioner Mario Monti is forced upon the Italians, in neither case with any voter having a chance to do anything about it."

  Craig Murray
  Καλημερα Φαηλο !!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ papasmurf 13/11/2011 09:50:35

   Ωχ!

   • Anatoli avatar
    Anatoli @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 10:18:50

    Oti kai na epiballoun stous Ellhnes oi Germanoi pano apo olous kai apo ola einai to thelhma tou kalou mas Theou kai h prostasia ths Panagias mas. Kalh Kuriakh se olous.

    Euge k. Kranidioth!

    kai sygnomh gia to oti den xrhsimopoihsa auth thn fora to Ellhniko alfabhtari.....

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 13:03:01

    τι "ωχ"? για σκέψου ν'αρχίσουν οσονούπω να συντονίζωνται οι Έλληνες με τους Ιταλούς, τι έχει να γίνει ....

    • papasmurf avatar
     papasmurf @ δρόμος 13/11/2011 13:24:23

     Είθε!!!!

  • xzetta avatar
   xzetta @ papasmurf 13/11/2011 10:33:33

   επόμενος παρακαλώ!

 50. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 13/11/2011 09:01:14

  Φαήλο, βρέθηκα στη δικιά σου θέση όταν ο Αρχηγός μας συναίνεσε στη δημιουργία αυτής, έστω και εκ των πραγμάτων προσωρινής, κυβέρνησης. Λίγο δαγκωμένος. Εχω ζήσει τα "χνώτα του" από το 1973, νοιώθω το βλέμμα του δίπλα μου, ακούω την Ελληνική του φωνή κάθε μέρα. 'Εβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα, για "μιά ώρα". Και αυτό με "συνέφερε", χωρίς απογοήτευση. Ας δούμε ενωμένοι μπροστά τη μεγάλη εικόνα μαζί του.

 51. ΜΠ avatar
  ΜΠ 13/11/2011 09:09:37

  Ξεχάστε τις σημερινές δημοσκοπήσεις. Αυτές θα αλλάξουν όταν ο Α.Σ αποδείξει όσα λέει υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στα καυτά θέματα:
  1) Ομόλογα και το δίκαιο που τα διέπει. Ελληνικό ή Αγγλικό; Το δίκαιο των ομολόγων και η παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας είναι ένα και το αυτό.
  2) Εκλογές στις 19.02.2012 και ούτε μέρα παραπάνω.
  3) Χαράτσι ΔΕΗ και όποιο νέο Χαράτσι τεθεί προς ψήφο με τη νέα δανειακή.
  Εάν αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν παραβιαστουν, τότε έχει καλές ελπίδες να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός με αξιώσεις.
  Αυτές τις κόκκινες γραμμές πρέπει να τις αξιοποιήσει σωστά επικοινωνιακά και να γίνουν η σημαία της αντιπολιτευτικής γραμμής του.

  • gynner avatar
   gynner @ ΜΠ 14/11/2011 01:48:42

   Πλήρωσε το χαράτσι μη μείνεις χωρίς ρεύμα χειμωνιάτικα!Οι γραμμές είναι ήδη ρόζ και σιγά σιγά ίσα που θα αχνοφαίνονται

 52. ΠΑΝΑΓΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 13/11/2011 09:19:18

  Φαήλο Καλημέρα

  Περιμέναμε εναγωνίως αρκετοί να δούμε τη θέση σου στις εξελίξεις καθώς κατάφερες με τον λόγο σου να γίνεις η ψυχή της παράταξης

  2 πράγματα μόνο θα πώ

  1- Η υποχώρηση στα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη δεν ξέρω αν έγινε για να παρουν θέσεις στο Υπουργικό που τους έλειψαν πολύ και τις επιθυμούσαν διακαώς οι Δήμας και Αβραμόπουλος αλλά είναι αλήθεια πως μας έβαλε στο κάδρο της συγκυβέρνησης αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα όπως είναι και να μην παίζουμε τις πιτσικουλιές που λένε και στο χωριό μου

  2- Η αγανάκτηση του κόσμου που σήμερα πληρώνει απο εκείνα που δεν έχει στην τσέπη του θα τον κάνει να μη βλέπει τακτικές όσο και να είναι-άν είναι- σωστές αλλά να βάζει και τον Σαμαρά στο ίδιο τσουβάλι

  Κατα τα άλλα.....θα δείξει και η ημερομηνία των εκλογών πόσο σταθερός μπορεί να μείνει ο Προεδρος στις αποψεις του η θα μας σώσει συνεχώς ο Παπαδήμος και η υπόλοιπη κομπανία!!!

 53. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 13/11/2011 09:27:21

  Αγαπητέ Φαήλο, καλημέρα όπως και σε όλους.
  Δυο μέρες τώρα σηκώθηκε πολύς κουρνιαχτός με τον σχηματισμό της κυβέρνησης και πύρ ομαδόν εναντίον του Α.Σ. και της Ν.Δ. Και δυο μέρες τώρα φωνάζω να βάλουμε τις πιστόλες στην θήκη τους, και να κρατήσουμε τους προβληματισμούς μας, κάνοντας υπομονή, με αιτιολογικό το ότι...
  1. Ξεκολλήσαμε.
  2. Ο γαπ μας τελείωσε
  3. Ότι πάμε για εκλογές στις 29/2.
  Και ακούγοντας τις ειδήσεις να συμπληρώσω στό σχόλιό σου, ότι το σύστημα της πασοκοδιαπλοκής φροντίζει να συντηρεί ορισμένες παραμέτρους, παρά το ότι έγινε για πολλοστή φορά ρεζίλι, μεταδίδοντας "απαιτήσεις" τάχα των βρυξελλών η αλλαχού, για υπογραφή νομιμοφροσύνης από τον Α.Σ., η ότι η παράταξη δεν είναι ενωμένη η σπαράσεται κλπ., για να βλάψει την Ν.Δ.
  Πολλά τα δεινά που περάσαμε το τελευταίο διάστημα....
  Και να σχολιάσω και κάτι τελευταίο βλέποντας τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής.
  "Ελεύθερη ώρα". Ο Παπούλιας έχει την παραίτηση στο συρτάρι του!
  Επειδή θεωρώ την εν λόγω εφημερίδα "όχι σοβαρή", για να είμαι ήπιος στους χαρακτηρισμούς μου, αν ο τίτλος είναι έστω και 1% αληθής, τότε υπάρχει θέμα!
  Ο νοών νοείτο...
  Καλή Κυριακή σε ολες/όλους!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Χαρίλαος 13/11/2011 13:09:23

   το 29/2 σου ξέφυγε ή προαισθάνεσαι το μελλούμενα? μου αρέσει πάντως, κάνει και ρίμα με το 29/11/2009 ... για γούρι!

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ δρόμος 15/11/2011 08:09:57

    Φτού....! 19/2/2011

 54. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 09:35:08

  Αυτό κατάλαβες ότι είπα; Απλώς ακούω την ρητορική του Τσίπρα και δεν ξεχνάω ποιος πραγματικά είναι.

 55. mixalhs nikolaoy avatar
  mixalhs nikolaoy 13/11/2011 10:12:51

  Κ.Φαήλο
  Ένας από τους λόγους που δεν κουνήσαμε μαντήλι στην ΝΔ και τον κ.Σαμαρά είστε εσείς ο κ.Καμμένος χωρίς να ξέρω ποιες είναι οι σχέσεις σας, αλλά σίγουρα είστε πιο κοντά στην κοινωνία και εκφράζετε πιο λεβέντικα, χωρίς αναστολές και συμβιβασμούς εκφράζοντας αυτό που πιστεύετε και αυτό που εισπράττετε από τους καθημερινούς ανθρώπους.
  Και πραγματικά είμαστε αναστατωμένοι και νοιώθουμε αρκετά προδομένοι με τις κινήσεις του κ.Σαμαρά, γιατί δεν πιστεύαμε ότι θα υπέκυπτε στο δίλλημα της χρεωκοπίας και της εξόδου της πατρίδας από το ευρώ. Άλλωστε τι 1η,τι 2η,… τι 6η δόση, για αυτό δεν κάναμε αγώνα και κατηγορούσαμε του βουλευτές του πασοκ για κότες? και κάποιοι από αυτούς είχαν και την λεβεντιά να παραιτηθούν?
  Και κοιτάξτε το αποτέλεσμα, αναλύστε ποιοι είναι ήδη ευχαριστημένοι και το διαφημίζουν και το προωθούν.1)το πασοκ, διατήρησε τον κυβερνητικό του έργο με σχεδόν τους ίδιους βουλευτές και την ίδια κατεύθυνση, ουσιαστικά λοιπόν αυτοί κυβερνούν 2)τον κ.καρατζαφερη από το πουθενά χώθηκε μέσα και μάλιστα του προσάπτουν και ενωτικό χαρακτήρα ,τον κ.Τίποτα, αλλά δεν θα μείνω εδώ γιατί στο παιχνίδι μπήκα και δυο ακόμα μεγάλοι και επικίνδυνοι παίχτες, και εξηγούμαι. ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ κάποιοι συγκεκριμένοι που όπως βλέπουμε από το ΕΘΝΟΣ και το ΒΗΜΑ δεν χάνουν χρόνο να δώσουν στο νέο αυτό σχήμα ,ποσοστά της τάξης 78% και προτείνουν και διάρκεια 2 χρόνων ,έχουν πολλά να κερδίσουν και άφησα τελευταίο τον κ Παπαδήμα που δεν νομίζω ότι θα είναι ένας διακοσμητικός» πρωθυπουργός» παίζει μια χαρά και αυτός τον ρολό του. για ποιους δεν ξέρουμε όμως! Και ο κ.Σαμαράς που έπαιζε σαν ο σημαντικότερος εκφραστής της δυσαρέσκειας της κοινωνίας μέχρι χθες τι κέρδισε ,τι κερδίσαμε εμείς ?πιστεύω ότι αυτός όπως και εμείς μόνο χάσαμε .χάσαμε την πίστη μας, την ελπίδα μας τη αναμαρτησία μας..
  Ευχαριστώ

 56. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 13/11/2011 10:31:52

  Αγαπητέ Φαήλο,
  ανήκω στους θυμωμένους και πικραμένους της παράταξης και νομίζω πως έχω το δικαίωμα αυτό.
  Θέλω να δικαιωθεί ο πρόεδρος σε όλα και γω να έχω κάνει λάθος εκτιμήσεις σε όλα. Έχω διατυπώσει τις ενστάσεις μου και την πικρία μου σε άλλες αναρτήσεις.
  Όμως φέρνω στο μυαλό μου μια δήλωση του Λυμπερόπουλου μια μέρα μετά τη διαγραφή του στο ΚΟΝΤΡΑ πως είχε πληροφορίες μέσα από τη Συγγρού πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα προέκυπτε κυβέρνηση συνεργασίας.
  Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μας κάνει καχύποπτους;
  Και κάτι τελευταίο.
  Η Πατρίδα έχει μαγιά για να ζυμώσει ελευθερία, αλλά δυστυχώς και η διαπλοκή έχει μπόλικη μαγιά κι αυτή τη στιγμή ζυμώνει καινούρια ψωμιά από τα οποία θα φάνε τον αγλέορα οι γνωστοί νταβατζήδες-διαπλεκόμενοι, που ως συνήθως θα στείλουν το λογαριασμό για τη μάσα στα παιδιά μας.
  Και δυστυχώς σ' αυτό το ζύμωμα εμείς θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης.

 57. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 13/11/2011 10:33:45

  Φυσικά και όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο ο Φαήλος έδειξε με το γραπτό του σήμερα ότι παρά τις διαφωνίες του παραμένει στοιχημένος πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως οι περισσότεροι από εμάς, σε αντίθεση με τους διάφορους δήθεν Σαμαρικούς οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα δηλώνουν "προδομένοι", "απογοητευμένοι", "εξοργισμένοι" και είναι έτοιμοι να γραφτούν μέλη στο κόμμα των...συνιστωσών. Παιδιά καλό βόλι στο επερχόμενο πλιάτσικο της 17ης Νοεμβρίου.

  Μια επισήμανση μόνο. Κακώς Φαήλε χρησιμοποιείς ως επιχείρημα τις εκλογές στις 19/2. Και λέω κακώς γιατί οι εκλογές θα γίνουν 2-3 μήνες αργότερα. Ο Παπαδήμος-άσχετα αν κάποιος τον συμπαθεί ή όχι-δεν είναι...ποδηλάτης. Ξέρει να χωρίζει δυο γαιδάρων άχυρο συνεπώς θα προχωρήσει πέντε πράγματα τα οποία ο ΓΑΠ δεν μπορούσε ούτε καν να αντιληφθεί. Έτσι όλοι θα συμφωνήσουν οι εκλογές να πάνε αργότερα προκειμένου να ολοκληρωθούν αυτά τα πράγματα. Μην μένεις λοιπόν στις 19/2 γιατί τότε θα κληθείς να δικαιολογήσεις τη μη διεξαγωγή των εκλογών και θα έχουμε διάφορα τρολλάκια να μας λένε, πάλι, πόσο τους "πρόδωσε" ο Σαμαράς.

  • gynner avatar
   gynner @ Αστραπόγιαννος 14/11/2011 01:45:33

   Απο τώρα ετοιμάζεις το άλλοθι για τη νη διεξαγωγή εκλογών;Και μετά λένε τους πασοκιστανούς κολοτούμπες.

 58. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 13/11/2011 10:36:31

  Στις 3 Νοέμβρη το πρωί ο ΓΑΠ γυρνούσε δαρμένος από τις Κάννες με πρόταση για δημοψήφισμα Ευρώ ή δραχμή στις 4 Δεκέμβρη!!!

  Ο Μπένυ αρνείτο , η Μιλένα παραιτείτο , οι -ουληδες της ΝΔ συνεδρίαζαν με τον Βρεττό για να σωθεί η χώρα, η διαπλοκή ούρλιαζε...

  Γιατί μεταβατική και πρασινα άλογα ρε Φαήλο;
  Εκλογές αντί δημοψηφίσματος στις 4 Δεκέμβρη.
  Υπηρεσιακή ή κυβερνήστε αν μπορείτε.
  Τόσο απλά , τόσο θεσμικά , τόσο δημοκρατικά.

  Τι εναλλακτική τους έμενε;
  Συγκυβέρνηση Μπένυ εξαπτέρυγων -ουληδων;
  Ε ρε γλέντια με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια.
  Πριν τις 19/2 θα πέφτανε και μετά ο ΑΣ με ποσοστά Πούτιν

  Το πιθανότερο όμως σήμερα αντί να σχολιάζεις εδώ να σε ακούγαμε σε κάποια πλατεία της Κοκκινιάς...

 59. ΜΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 13/11/2011 10:38:01

  Φαήλο είσαι μια όαση μέσα σε αυτό το απίστευτο παιχνίδι παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του λαού απο τα καθεστωτικά-προδοτικά μπουρ..λα Μ.Μ.Ε.
  Τα Σεβη μου

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14/11/2011 10:52:49

   Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

 60. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 13/11/2011 10:45:52

  Έχει τόσο δίκιο ο Φαήλος που μας δίνει κι έναν τόνο εμψύχωσης από τη στιγμή που χάσαμε το θάρρος μας την ώρα που βλέπαμε τον Παπανδρέα να αποχωρεί ως κύριος από το Μαξίμου. Σίγουρα σαν κακομαθημένα τρίχρονα και πρώτος εγώ, γκρινιάζαμε βλέποντας τον κατά Σαρκοζί "τρελό και καταθλιπτικό" να αποχωρεί χωρίς χειροπέδες από το Μαξίμου και αυτό μας έκανε να έχουμε τρίτες σκέψεις..
  Θέλω όμως τη ΝΔ να δώσει στη δημοσιότητα το παρασκήνιο των ημερών από επίσημα χείλη. Οι απειλές για χούντες για απομόνωση της Ελλάδος και για επιστροφή στη δραχμή άναρχα, πρέπει κατά τη γνώμη μου να περάσουν στον κόσμο, για να ξέρει πως ο Σαμαράς έχει απέναντί του θηρία και δεν πρέπει να παλεύει μόνος όπως την εποχή των περιφερειακών εκλογών..
  Ελπίζω ακόμη...

 61. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 11:09:55

  Να σου προτείνω κάτι Φάηλε για να το μεταφέρεις αν μπορείς εκεί που πρέπει:

  Ο Σαμαράς θα πρέπει αύριο στην Κ.Ο., δηλαδή πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμα, να απαιτήσει με τον τρόπο του να βεβαιωθεί ο ειδικός σκοπός της κυβέρνησης και ιδιαίτερα ο χρόνος των εκλογών δηλαδή η 19η Φεβρουαρίου 2012 με ένα μια μικρό περιθώριο π.χ. 10 ημερών για να ολοκληρωθούν αυτά που απαιτούνται για την επικύρωση της 26ης Οκτωβρίου και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης (χωρίς νέα μέτρα). Να πει για παράδειγμα ότι με αυτή την προϋπόθεση θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και ότι ο,τιδήποτε παραπάνω από αυτά (είτε νέα μέτρα, είτε παράταση θητείας) θα σημαίνει για τη ΝΔ ότι πρόκειται για εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα. Έτσι θα κλείσει διαπαντός τα στόματα των διαπλεκομένων. Κιχ δεν θα μπορούν να κάνουν πια.

  • Theo avatar
   Theo @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 18:34:02

   Εκλογές στις 19/02 αγαπητέ Μανώλη Μ. δεν θα γίνουν.
   Βάζουμε και στοίχημα;
   Εκλογές μπορεί να προκύψουν μόνο απο γεγονότα που θα προκαλέσει ο λαός!

 62. ecobas avatar
  ecobas 13/11/2011 11:11:46

  Αγαπητε Φαιλο

  Μπορω να συμφωνησω στα περισσοτερα απ οσα λες..
  Μπορω να συμφωνησω οτι μεχρι πριν μερικες ημερες ..η μονη ελπιδα για τους Ελληνες ηταν ο Αντωνης Σαμαρας (και οχι η ΝΔ..)..
  Μετα την ορκομωσια Παπαδημου...εχω σοβαρες αμφιβολιες ...
  Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα βρεθουν πολλα καλοπαιδα ,που ειτε θα φυγουν απο τη ΝΔ...ειτε θα παραμεινουν εντος δημιουργοντας προβληματα...ειτε θα δηλωνουν τα παρακατω..
  http://www.youtube.com/watch?v=Rz80E-72Vos&feature=youtu.be
  Η αποδομηση της ΝΔ ξεκινησει μετα την εισοδο της στο καδρο των μνημονιακων κομματων...
  Ετσι ασχετα αν ο αρχηγος θελησει να συνεχισει αντιμνημονιακα και εθνικα...τα καλοπαιδα απο αλλου θα περνουν εντολες ...
  και ειμαι σιγουρος οτι τα καλοπαιδα δεν θα διαγραφουν....αλλα μονο ο Καμμενος...θα αποχωρησει..
  Καλη ανασταση
  .........
  τα Χριστουγεννα παντως κατι νεο θα γεννηθει...και εκει σιγουρα δεν χωρανε τα κ.λοπαιδα οι "παλιοι πολιτικοι"..

 63. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 13/11/2011 11:41:58

  Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Αυτός είναι άνθρωπος της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Τοποθετήθηκε από τους 5 νταβατζήδες εκδότες - εργολάβους δημοσίων έργων που μέσω των πρωτοπαλίκαρων τους τον λιβανίζουν από το πρωί έως το βράδυ. Εάν λοιπόν υπάρχει τσίπα και φιλότιμο από όλους όσους συμμετέχουν στην ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ κυβέρνηση ας αρχίσει το ξήλωμα της ΔΙΑΠΛΟΚΉΣ πρώτα και ύστερα του οποιουδήποτε άλλου. Ακόμα και σήμερα τα Μ.Μ.Ε. της διαπλοκής παίρνουν χρήματα από ΚΡΑΤΙΚΗ Διαφήμιση για να συντηρούνται και αυτοί και οι υψηλόβαθμοι δημοσιογράφοι τους. Και τέλος γιατί ψάχνουν μόνο τα λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό τα δύο τελευταία χρόνια και όχι από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2003 δηλαδή 10 μήνες πριν ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΤΑ ΈΡΓΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΤΟΥ 2004 και όχι μόνο στην Ελβετία. Ιδού λοιπόν πεδίο λαμπρό για να μας πείσουν όλοι τους για τις καλές τους προθέσεις.

 64. Νίκος avatar
  Νίκος 13/11/2011 11:46:13

  Λυπάμαι αν σας στενοχωρήσω, με όσα λέγω.
  Θα συμβούν φοβερά και τρομερά γεγονότα, σε διεθνές επίπεδο, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να ψοφήσει τελικά το αιμοβόρο θηρίο.
  ΜΕΤΑ από αυτά, η Ελλάδα (και οι άλλες χώρες), θα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ελεύθερη.

 65. andreas gr avatar
  andreas gr 13/11/2011 11:54:10

  Καλημερα κυριε Φαηλο.Θα διαφωνισω με το αρθρο σας αφου σας παρακαλεσω οταν αναφερεσται σε δημοσιογραφους να αναφερεσται με το ονομα τους γιατι δεν ειμαστε ολοι μας μαντεις.Τωρα οσο για το οτι ο Σαμαρας εριξε τον Παπανδρεου ειναι το μεγαλυτερο ψεμα γιατι τον ΓΑΠ τον εριξε ο κοσμος στις 28 Οκτωμβριου με τις κινησεις του σε ολες τις παρελασεις της χωρας.Να σας θυμισω οτι στις παρελασεις κραξιμο φαγανε και οι εκπροσωποι της ΝΔ να μην τα ξεχναμε αυτα και να μην προσπαθουμε να τα ωραιοποιησουμε.Το λαθος του Σαμαρα ειναι οτι δεν ακουσε την βαση της ΝΔ αλλα τα καναλια τις διαπλοκης και πλεον δεν ξεχωριζει απο το συστημα αλλα εγινε μερο του.Τωρα υπαρχουν καποιοι δεξιοι που τον δικαιολογουν υπαρχουμε ομως και μεις που δεν τον δικαιολογουμε και πλεον για μας ειναι παρελθον.Η κινηση του να γινει το δεκανικι του ΓΑΠ θα του στοιχεισει γιατι βλεπετε το κομμα δεν απαρτιζεται μονο απο μονοφθαλμους αλλα και απο σκεπτομενους που δεν τους αρεσει να παιζουμε με τις λεξεις.Ναι μεν αλλα δεν ειναι ετσι κι αλλα τετοια.Ο λαος μας που ειναι πανσοφος εχει για την καθε περιπτωση και μια παροιμια,και στην περιπτωση Σαμαρα η παροιμια ειναι οτι οπως εστρωσε θα κοιμηθει.Και παλι καλημερα σας.

 66. nick avatar
  nick 13/11/2011 12:10:25

  Τις μέρες που πέρασαν πολλοί που υποστηρίζουμε τον Σαμαρά αισθανθήκαμε προδωμένοι. Αν κάτσουμε όμως και δούμε ψύχραιμα τα πράγματα, ο Σαμαράς:
  - έχει πει πολλά ΟΧΙ (Μακεδονικό, Ανάν, Μνημόνιο) που μας έκαναν περήφανους.
  - έχει πει ένα ΝΑΙ στη μεταβατική Παπαδήμου που μας πλήγωσε.
  Περιμένουμε:
  - ένα δυνατό ΟΧΙ στην υπογραφή που του ζητούν να βάλει.
  - σε κάθε δήλωσή του να υπενθυμίζει ότι 19 Φεβρουαρίου έχουμε εκλογές.
  - δέσμευση για διερεύνηση ευθυνών για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.
  Φαήλο, η ανάλυσή σου είναι καλή. Είναι αλλιώς να είσαι απλός σχολιαστής γεγονότων και αλλιώς να έχεις στα χέρια σου τις τύχες των Ελλήνων όπως ο Αντώνης (σύντομα...).
  Σκέφτηκα πάρα πολύ τι πρέπει να κάνω αλλά δεν έχω άλλη επιλογή από το να στηρίξω έναν άνθρωπο που δηλώνει: “η πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα, είναι μια δύσκολη υπόθεση, κι ένα βαρύ χρέος. Είναι το μόνο χρέος που δε θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις, μόνο να το τιμήσεις…”

 67. cobalt avatar
  cobalt 13/11/2011 12:25:30

  Γειά σου Φαήλο. Συμφωνώ με το άρθρο, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα που έχουν οι περισσότεροι ΝΔκράτες είναι "γιατί;", εγω θα ρωτήσω "γιατί έτσι;".
  Δεν αμφισβητώ τις κινήσεις του Σαμαρά, είμαι σίγουρος πως τα ελατήριά του είναι ευγενέστατα, αλλά γιατί να "συμμαχήσει με το διάολο για το καλό της πατρίδας". Η Διαμάντω το έλεγε, ο Αντώνης το έκανε.

  Το πως μοιράστηκαν οι δυνάμεις στα υπουργία έχει σχέση με την εξήγηση, λές;

  • cobalt avatar
   cobalt @ cobalt 13/11/2011 12:26:42

   *υπουργεία

 68. Idiot avatar
  Idiot 13/11/2011 12:27:56

  Γιαννα αγγιξες μια χορδη στην καρδια μου που λεγεται Πατριδα.
  Patriam amamus dum spiramus...

 69. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 12:28:13

  Όσον αφορά στη δανειακή σύμβαση, αυτή είναι απλά το συμφωνητικό για να μας δώσουν δανεικά χρήματα. Δεν είναι νέο Μνημόνιο για να παραιτηθούμε με αυτό από τους "άσσους" μας. Ψάξε να δεις τη διαφορά μεταξύ δανειακής σύμβασης και νέου Μνημονίου. Το antinews έχει κάνει στο παρελθόν σχετική ανάρτηση με τη διάκριση αυτή, και μπορεί να ξανά κάνει και στο μέλλον αλλά και ο Μιχελάκης έβγαλε ανακοίνωση προ μίας εβδομάδας

 70. δρόμος avatar
  δρόμος 13/11/2011 12:30:58

  μέχρι να γίνουν εκλογές θα γίνουν κι άλλα διάφορα, ο καθένας θα μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τοποθετηθεί αναλόγως.

 71. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 12:37:05

  Να εξηγήσω λίγο ακόμα το παραπάνω σκεπτικό:

  Η είσοδος μη κοινοβουλευτικών προσώπων από τη ΝΔ και του Αβραμόπουλου που παραιτήθηκε προηγουμένως από τη βουλευτική του ιδιότητα σημαίνει απαραίτητα το εξής: Αν τυχόν ο Παπαδήμος με τους πασόκους υπουργούς φέρουν ο,τιδήποτε προς έγκριση στη βουλή που να περιέχει είτε επικαιροποίηση μέτρων του αρχικού Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, είτε αναδρομική έγκριση μέτρων του αρχικού Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, είτε και νέα μέτρα (όπως θα θέλανε κάποιοι τροϊκανότεροι της τρόϊκας), αφενός η ΝΔ δεν θα τα ψηφίσει, αφετέρου ούτε τα 4 στελέχη θα κληθούν να τα ψηφίσουν αφού δεν θα έχουν δικαίωμα να τα ψηφίσουν αφού είναι εξωκοινοβουλευτικοί βουλευτές. Επομένως, για ποιά συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μιλάμε; Αυτή που φαντασιώνεται ο Πορτοσάλτε στον Σκάϊ; Μόνο σε επίπεδο καφενείου μπορεί να γίνει πιστευτεί η ύπαρξη "συγκυβέρνησης". Το λάθος της "οικουμενικής" το απέφυγε ο Σαμαράς. Γι' αυτό μην σας παίρνει από κάτω. Ψηλά το κεφάλι και ραντεβού στις 20 Φεβρουαρίου 2012

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 12:38:20

   (διόρθωση) ... αφού είναι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί

   • Eυαγγελία avatar
    Eυαγγελία @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 13:02:30

    Αυτά τα εσωκοινοβουλευτικός, εξωκοινοβουλευτικός είναι μόνο προφάσεις. Είναι στελέχη της ΝΔ, αυτό δεν αλλάζει. Δεν έχει καμία αξία κάποιος να είναι αντιμνημονιακός, όταν ψηφίζει τη Δανειακή. Αυτηνής παράρτημα είναι άλλωστε και το Μνημόνιο. Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς στηρίζει μια δοτή κυβέρνηση δοσιλόγων, που επεβλήθη πραξικοπηματικά. Όταν κάποιος θέλει πραγματικά να εναντιωθεί στον εχθρό, δε συνεργάζεται μαζί του για λόγους τακτικής. Σε κάτι άλλες εποχές και κάτι άλλοι δοσίλογοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ό,τι έκαναν, το έκαναν για να βοηθήσουν την πατρίδα, αλλά ουδείς τους πίστεψε. Το ξαναλέω, αν ο Σαμαράς έπειθε ότι είναι πραγματικά εναντίον όσων συνωμολόγησε ο Παπανδρέου, θα έπαιρνε 70%.

   • Eυαγγελία avatar
    Eυαγγελία @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 13:06:32

    Ξέρω καλά τι είναι η Δανειακή και τι όρους προβλέπει, ώστε να μας δοθούν τα χρήματα, τα οποία παν ντουγρού για τοκοχρεωλύσια. Δεν είναι αστείο. Αν την υπογράψει κάποιος και αποδεχθεί όσα προβλέπει, τότε προς τι να διαπραγματεύεται? Να μπουν μόνο δύο και όχι τέσσερα χαράτσια?

 72. δρόμος avatar
  δρόμος 13/11/2011 12:43:05

  μπράβο ρε, νάσαι καλά για τον λεβέντικο, όταν θα πίνετε φωνάχτε με να τον χορέψω κι εγώ!

 73. kakofonix avatar
  kakofonix 13/11/2011 12:52:15

  1.Η έξοδος από το ευρώ, είτε εκουσίως είτε βιαίως, έχει προεξοφληθεί. Απομένει ο τρόπος, ο οποίος εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις της Ιταλίας.
  2. Κάθε διακρατική δανειακή σύμβαση (ή σύμβαση με το ΔΝΤ) υπάγεται αυτοδικαίως στο Αγγλικό δίκαιο. Διεθνής κανονισμός, τελεία και παύλα. Η έννοια του PSI είναι ακριβώς αυτή. Να αλλάξει το νομικό καθεστώς του ΣΥΝΟΛΟΥ του ελληνικού χρέους, ώστε μετά τη στάση πληρωμών ή την επιστροφή σε εθνικό ή άλλο ασθενές νόμισμα, να αποζημιωθούν ολοσχερώς οι πιστωτές
  3. Η επιτροπεία είναι απαράβατος όρος που έχει θέσει ο Σόιμπλε προκειμένου να επιτρέψει ακόμα και την 6η δόση. Φημολογείται ότι έχει απαιτήσει η επιτροπεία να λάβει θεσμικό χαρακτήρα (π.χ. με την ψήφιση σχετικού νόμου από 180 βουλευτές).

  Ο Αρματιστής έθεσε το πρόβλημα στην ρεαλιστική του διάσταση. Κατανοητές οι λεκτικές υπερβάσεις του Φαήλου, αλλά η κατάσταση είναι δυστυχώς όπως ακριβώς την περιγράφει ο Αρματιστής. Και όποιος δεν θέλει να το αποδεχθεί, απλώς εθελοτυφλεί.

  Βέβαια είναι νωρίς να προδικάσουμε τι θα υπογράψει ο Σαμαράς και τι όχι, αλλά ας είμαστε προετοιμασμένοι. Τα πρώτα δείγματα έδειξαν επικράτηση των Καραμανλικών και των Ντιντίδων.

  Η επόμενη τακτική κίνηση του συστήματος θα είναι η προσπάθεια διάσπασης της ΝΔ με αφορμή τη δανειακή σύμβαση και η προσχώρηση των προθύμων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Καλός ο ανένδοτος, αλλά προϋποθέτει μαζική συμμετοχή. Με 50 βουλευτές, ανένδοτος γιοκ.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ kakofonix 13/11/2011 14:37:59

   Δύσκολες ερωτήσεις Kakofonix, αλλά δεν περιμένω και απάντηση.

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ kakofonix 13/11/2011 15:22:50

   ....Τα πρώτα δείγματα έδειξαν επικράτηση των Καραμανλικών και των Ντιντίδων....
   Τι εννοείς, και ποιοι είναι αυτοί;

 74. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 13:06:23

  Ρήγας Φερραιος είπε:
  13/11/2011 στις 10:53 am
  Πιστευω οτι ΝΔ διεπραξε στρατηγικο και πολιτικο λαθος.
  Παρακολουθω τα μεγαλοσtελεχη του ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ αφ” ενος να συνεχιζουν την απαξιωση της ηγεσίας της ΝΔ και της πολιτικης της, αφ”ετερου με διαφορες δημοσκοπησεις να προετοιμαζουν το εδαφος για διαιωνηση των εξωθεσμικων λυσεων.
  Η αποψη, στηριζω στην κυβερνηση αλλα δεν συγκυβερνω, μου θυμιζει εκεινο το τσιτατο της “Ε” το 1981, στηριζουμε τη αλλαγη ελεγχουμε την εξουσια!!!
  Ποιος θα κανει Αξιωματικη αντιπολιτευση;;; Εαν ακουσω την δικαιολογια εδω που φτασαμε τα νεα μετρα ειναι αναποφευκτα…..θα πεθανω…..!!!!

  ****ΓΙ αυτό και η μοναδική διέξοδος που υπάρχει για τον Σαμαρά είναι να πάει σε εκλογές και ανασυγκρότηση της ΝΔ όσο μπορεί πιο σύντομα***
  Πολυ φοβαμαι οτι ουτε το ενα ουτε το αλλο δεν μπορει να κανει αυτη τη στιγμη, ο χρονος κυλα σε βαρος της παραταξης και της χωρας. Τα λεγομενα βαριδια επρεπε να ειχαν φυγει προ πολλου, τωρα εχουν σηκωσει κεφαλι.
  Ηδη καποιοι ειδημονες(;;;;) στα ΜΜΕ δειλα δειλα, ειναι αληθεια, οραματιζονται σχηματισμο Κ.Ο. Παπαδημου απο υγιως σκεπτομενους Βουλευτες!!!!. Θα μου απαντησει καποιος: Ποιος τους πιστευει;;; Η παροιμια ομως λεει: πες πες το κοπελι κανει τη κοπελια και θελει.
  Για οποιον δεν το καταλαβε το Συνταγμα εγινε…………..(βαλτε οποια λεξη σας ταιριαζει)

  Y.Γ. Να χαιρομαστε τα μνημονιακα στελεχη της ΝΔ που εχουν ξεσαλωσει στα ΜΜΕ. Και τι δεν λενε!!! *****Εκλογες 19/2/2012: Ονειρο θερινης νυκτος εν μεσω χειμωνος!!!!!

 75. Ορτικι Ορτικαδ avatar
  Ορτικι Ορτικαδ 13/11/2011 13:19:02

  Αδελφια ο αετος ξαναγυρισε στον ουρανο της Ελλαδας.Κοντα ειναι ο Φλεβαρης.Ερχεται η καλυτερη ανοιξη που θα γνωρισει η χωρα.Οι νεοι Ελληνες ερχονται ξανα στο κεντρο του πολιτισμου.Οι Ελληνες μπορουμε.Τα σημαδια ειναι ορατα πλεον.Η υπερηφανεια του λαου μας ειναι ο προαγγελος της νεας θεοφανειας.

  • Ορτικι Ορτικαδ avatar
   Ορτικι Ορτικαδ @ Ορτικι Ορτικαδ 13/11/2011 14:16:07

   Audaces fortuna iuvat
   Βιργίλιος, 70-19 π.Χ., Λατίνος ποιητής
   μτφρ: η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Ορτικι Ορτικαδ 13/11/2011 21:02:26

   Μπραβο ορτυκουδι'μ.
   Αφηστε ολοι τις στενοχωριες και τα μιζερα,κοιταξτε ψηλα,μην πιστευετε,
   εμπιστευθειτε,μην φανταζεστε,οραματιστειτε.
   Οι Αετοι στην Πατριδα μας ειναι δικεφαλοι,το ενα το κεφαλι ειστε εσεις,
   ο Λαος,ομαιμοι,ομογλωσσοι,ομοθρησκοι.
   Το αλλο ο Αντωνης,ο εσχατος που εσεται πρωτος.
   Γιατι τον ζητησαμε εμεις,για γκεσεμι και για γκουτζη μαζι,απο εμας η
   δυναμη του.

   • Theo avatar
    Theo @ Δικερως 13/11/2011 21:56:52

    λέμε και καμια μακακια για να περναει η ωρα

 76. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 13/11/2011 13:22:36

  Αγαπητε Φαηλο εχεις το χαρισμα να λες αυτα που θελουμε και εμεις να πουμε ομως επετρεψε μου να επιφυλαχθω (οχι για τις αγνες σου προθεσεις που συμμεριζομαι απολυτως και τις προσυπογραφω ανεπιφυλακτα) γιατι δεν πιστευω οτι σε τρεις μηνες μπορει να υπαρξει Νεοδημοκρατικη κυβερνηση που η πλειοψηφια της στη βουλη θα εξαρταται απο χατζηδακηδες, χατζηγακηδες, αρουληδες, αντωναρους, βαρβιτσιωτακια και μητσοτακη τζουνιορ...κλπ κλπ
  Φανταζεσαι εσυ να εξαρτιεται μια υπερηφανη Ελληνικη κυβερνηση απο την ψηφο καποιου απο τους ανωτερω ? Δεν αποζητω απαντηση αλλα να σε βαλω να σκεφτεις... κατα τα αλλα επρεπε να βαλεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ειναι η κατακλιδα σου , δηλαδη το 'Αδέρφια, όσο υπάρχουμε εμείς, εσείς όλοι, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει Ελευθερία… ' ΚΑΙ ΝΑΙ ΦΑΗΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ! ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ (παντα ειμασταν ) Η ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ολοι μαζι θα 'ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ'... μεχρι τοτε 'περνα' την φωνη μας στα ανωτερα κλιμακια γιατι μαζι σου συμφωνουμε με αλλους διαφωνουμε...

 77. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 13/11/2011 13:26:50

  Παρακαλω να διορθωθει το λανθασμενο 'κατακλιδα' με το ορθο 'κατακλειδα' αρκετο κακο εχουμε κανει στην γλωσσα μας, δεν θελω να κανω περισσοτερο. Απλως καμμια φορα γραφοντας με παθος καποια πληκτρα ξεφευγουν..

 78. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 13/11/2011 13:33:56

  Αγαπητέ Φαήλο εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου .Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαύγεια για αντιληφθεί κανείς , ότι την ώρα που η Πατρίδα βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση και το πολιτικό σύστημα είχε χάσει τελείως τον αυτοσεβασμό του, ο Αντώνης ,φύλαξε Θερμοπύλες και μπορεσε να περισώσει πολύ σημαντικά πράγματα.Τον πατριωτισμό της παράταξης, τις ευρωπαικές παραδόσεις, την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο του Ελληνα. Αυτά μπορούν να αποτελέσουν την κιβωτό της παράταξης για την μητέρα των Μαχών, που έρχεται αύριο. Επίσης , όσοι είχαμε ματώσει στις εκλογές του 2009 δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι ο Σαμαράς θα έρριχνε τόσο γρήγορα το ΠΑΣΟΚ. Όμως μην ξεχνάμε , είμαστε μπροστά σε ένα λαό οργισμένο, με κουρελιασμένο ηθικό , με μηδενική υπόληψη στο σημερινό σύστημα. Το ρολόι της μεταπολιτευσης σταμάτησε με την ορκωμοσία Παπαδήμου. Η αποτυχία των πολιτικών κομματων να προλάβουν τις απαιτήσεις των πολιτών, ο εκφεουδαρχισμός της πολιτικής ζωής, το ιδανικό του εύκολου πλουτισμού, που έγινε μεγάλη ιδέα των πολιτικών, η ηγεμονική παρουσία μιας τυχοδιωκτικής λαικιστικής κουλτούρας, μετέβαλλαν στα μάτια των πολιτων το σύστημα, σε ένα μαυσωλείο με πολιτισμό βρυκόλακα. Η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος. Αν στο κρίσιμο τρίμηνο ο Αντώνης παραμείνει καθηλωμένος στην Συγγρού συνεχίζουν να αλωνίζουν στα πανελ, οι γνωστές φυσιογνωμίες της τελευταίας διακυβέρνησης , παριστάνοντας στις ρεπατζούδες την μαιμού «που χτενίζεται σαν κυρία», τότε δεν θαχει πλοίο δεν θα χει οδό για τον Σαμαρά.Αυτό τρίμηνο είναι η χρυσή ώρα, για βαθιές τομές στο κομμα , που βρίσκεται σε κώμα, για εσωτερική δημοκρατία για ιδεολογική ανασυγκρότηση , για αλλαγή εικόνας γενικότερα.

 79. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 13/11/2011 13:46:00

  FactorX: Ακου να δεις κ. Πεπόνη. Οτι κάποιος γράφει κάτι στο διαδίκτυο δεν σημαίνει και ότι είναι θέσφατο. Σταμάτα λοιπόν να στέλνεις ανοησίες και δεν θα σε κόβει κανείς. Δεν θα βγάλουμε την πίκρα καθενός εδώ μέσα. Αυτό δεν είναι ούτε δημοκρατία, ούτε λευθεροτυπία

 80. κώστας avatar
  κώστας 13/11/2011 13:59:10

  Η τελευταία πρόταση (και τίτλος) του άρθρου είναι αποκαλυπτικότατη. Όλα κρίνονται μέσα στη Βουλή υπό τις διαμορφωθείσες νέες ισορροπίες, όπου ο κρίσιμος αριθμός "180" κατέστη πλέον περισσότερο προσβάσιμος αν όχι τετελεσμένα προσβάσιμος, όπως αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος.

 81. Αριστόδημος avatar
  Αριστόδημος 13/11/2011 14:04:23

  Δυστυχώς χάθηκε και η τελευταία ελπίδα για την ενδο κοινοβουλευτική δεξιά.

 82. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/11/2011 14:04:25

  Αγαπητοί φίλοι , δεξιά και αριστερά του Πατρός , θέλω να σας μεταφέρω μια απάντηση που γράφτηκε στο ¨fb" του Δ. Αλευρομάγειρου , η οποία σύμφωνα με την γνώμη μου , συμπυκνώνει όλη την ουσία της συζήτησης και του προβληματισμού που άνοιξε εδώ ο Φαήλος Κ. και των απαντήσεων - τοποθετήσεων που ακολούθησαν , ακολουθούν ακόμα.
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Ο Δ. Αλευρομάγειρος , παρουσιάζοντας ένα κριτικό άρθρο του Δ. Κωνστατακόπουλου για την δανειακή σύμβαση της 26ης /10 , έγραψε εισαγωγικά:
  ¨... Οι αξιότιμοι κ.κ. βουλευτες που είναι έτοιμοι να δωσουν ψηφο εμπιστοσύνης στην Κυβερνηση Παπαδήμου και να ψηφίσουν την δανειακη σύμβαση,αλλά και οσοι ηδη την εχουν καταψηφίσει να διαβασουν το κειμενο του Κοσμου του Επενδυτη,
  Δεν ειναι δυνατον όλοι να εχουν παθει ομαδικη πολιτική τύφλωση και να μην βλέπουν πέρα απο τη μυτη τους...¨

  Και έλαβε την παρακάτω - απάντηση - τοποθέτηση :
  ___________________

  ¨Δεν ειναι δυνατον όλοι να εχουν παθει ομαδικη πολιτική τύφλωση και να μην βλέπουν πέρα απο τη μυτη τους...¨ γράφει ο αγαπητός Πολίτης Δ. Αλευρομάγειρος...¨

  Δυστυχώς είναι, διότι σε μια μακροχρόνια διαδικασία πνευματικής αλλοτρίωσης από τον κυρίαρχο πολιτισμό του ¨ατομισμού¨ και της καταναλωτικής κοινωνίας ( η οποία αγωνιά για να πάρουμε την ¨6η δόση¨ , για να κάνουμε , έστω και περιορισμένες ) Χριστουγεννιάτικες γιορτές , υπάρχει διαφορετική ερμηνεία της έννοιας Ελευθερία , ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πατρίδας και του λεγόμενου ¨εθνικού συμφέροντος ¨.

  Υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση - με τις , θα έλεγα , αστικές αξίες , όπως ¨Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού ¨ , όπως και του ρητού , που κάποτε , εάν δεν κάνω λάθος διατύπωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος , ¨Δεν υπάρχουν Εθνικά Δίκαιο , αλλά Εθνικά Συμφέροντα¨.

  Αρχές τις οποίες απέρριψαν ¨ρομαντικοί¨ όπως ο Ο. Δραγούμης¨ ή ο Άρης Βελουχιώτης , αλλά ηττήθηκαν από τον κυρίαρχο ¨πολιτικό ρεαλισμό ¨.
  Συνεπώς η συζήτηση γύρο από τι είναι ¨ρεαλιστικό και εφικτό ¨ στην παρούσα κατάσταση και τι όχι , το ¨Τι να κάνουμε¨ και το τι είναι Πολιτική , είναι το ζητούμενο, έχοντας υπόψη και τον ευρύτατο ψυχικό και παραγωγικό μαρασμό του Ελλαδικού χώρου.

  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 83. Pileas avatar
  Pileas 13/11/2011 14:08:17

  Ωραία πένα ο Φαήλος...Ωραία τα γράφει κι αν δεν υπήρχε το Antinews θα έπρεπε να δημιουργήσει έναν Φαήλο.

  Συγνώμη όμως αλλά θεωρώ ότι όσα γράφεις είναι ιδεολογικά και όχι πολιτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναδεικνύεις το όντως εξαιρετικό θυμικό σου που όμως, ΟΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, οι πολιτικές διεργασίες το υπερβαίνουν.

  Δυστυχώς η αυτοδυναμία χάθηκε στον ορίζοντα της λανθασμένης διαχείρισης της κρίσης του "δημοψηφίσματος" από τη Ν.Δ. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η πρόβα τζενεράλε για τις συνεργασίες που έρχονται...
  Ετσι είναι. Όταν κοροιδεύεις τη λογική του ώριμου φρούτου και μετά περιμένεις απλώς τις εξελίξεις, τότε θα δεις την Ιθάκη στον ορίζοντα αλλά ποτέ δεν θα πατήσεις πόδι σε αυτή. Ο Άργως δεν θα σε αναγνωρίσει ποτέ και η Πηνελόπη θα γίνει το μήλο της Έριδος πολύ κατώτερων μεν αλλά που δεν φοβήθηκαν να ριχθούν στη φωτιά.

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Pileas 13/11/2011 18:45:14

   εξαιρετικό σχόλιο!!!

 84. ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 13/11/2011 14:12:30

  "Αδέρφια, όσο υπάρχουμε εμείς, εσείς όλοι, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει Ελευθερία…"
  Εκ του Εθνικού μας Υμνου:
  Και ακαρτέρει και ακαρτέρει
  φιλελεύθερη λαλιά,
  ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι
  από την απελπισιά,
  Κι έλεες: «Πότε, α, πότε βγάνω
  το κεφάλι από τσ' ερμιές;».
  Και αποκρίνοντο από πάνω
  κλάψες, άλυσες, φωνές.
  Στη συνέχεια
  Με τα ρούχα αιματωμένα
  ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
  να γυρεύεις εις τα ξένα
  άλλα χέρια δυνατά.
  Μοναχή το δρόμο επήρες,
  εξανάλθες μοναχή·
  δεν είν' εύκολες οι θύρες
  εάν η χρεία τες κουρταλεί.
  'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
  αλλ' ανάσαση καμμιά·
  άλλος σου έταξε βοήθεια
  και σε γέλασε φρικτά.
  Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου
  οπού εχαίροντο πολύ,
  «σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου,
  σύρε», έλεγαν οι σκληροί.

  Και σε ρωτώ ευθέως αδελφέ μου:
  Δεν ακούτε; Εις κάθε μέρος
  σαν του Άβελ καταβοά·
  δεν ειν' φύσημα του αέρος
  που σφυρίζει εις τα μαλλιά.
  Τι θα κάμετε; Θ' αφήστε
  να αποκτήσομεν εμείς
  λευθεριάν, ή θα την λύστε
  εξ αιτίας πολιτικής;
  ________________________
  Και να σκεφτείς αδελφέ μου ότι η σκλαβιά ξεκινά ΤΩΡΑ. Το "Μνημόνιο 1" και το "Μεσοπρόθεσμο" ήταν απλές "προπονήσεις"...

  • andreas gr avatar
   andreas gr @ ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 13/11/2011 14:34:48

   Κυριε ΣΑΓΝΕ καλα κανατε και δημοσιευσατε τους παραπανω στιχους αλλα αγκουμπανε μονο εμας τους απλους πολιτες τα γομαρια (βουλευτες ) δεν τους ακουμπανε.

 85. Aνδρεας Λεκατσας avatar
  Aνδρεας Λεκατσας 13/11/2011 14:36:33

  Αγαπητε φαηλο,καλησπερα και συγχαρητηρια για τον ειλικρινη αγωνα σου και τις ουσιωδεις παρεμβασεις σου.Θελω να μου πεις την γνωμη σου οσον αφορα το ΕΓΚΛΗΜΑ της ανταλλαγης των παλιοχαρτων (η παλιο-αυλων ομολογων) που ειχαν στα χερια τους οι ξενοι με καινουριο χρεος συμφωνα με το αγγλικο δικαιο το οποιο συμπεριλαμβανει και εμπραγματες εγγυησεις.Δεν ειναι προδοτης αυτος που θα το υπογραψει για δευτερη φορα? ο πρωτος ηταν ο παπακωνσταντινου.Επισης τι ειδους ορος ειναι αυτος που μας απαγορευει να δανειστουμε απο αλλη πηγη?? Σε παρακαλω επισης σε προσεχες αρθρο σου μην περνας ετσι στο ντουκου το θεμα των κοινων και των προνομιουχων μετοχων,για εμενα αυτα ειναι τα 2 σκανδαλα που συρουν τον Αντωνη να νομιμοποιησει....Λυπαμαι πολυ που φτασαμε στο σημειο να αποδοκιμαζουμε τον Αντωνη εμεις που ημασταν ωρες στις ουρες ΛΟΙΔΟΡΟΥΜΕΝΟΙ και χαλασαμε φιλιες και προσωπικες σχεσεις για να τον στηριξουμε....συνεχισε την αρθρογραφια σου,ειναι πολυ σημαντικη αυτη η ανταλλαγη αποψεων...

  με φιλικους χαιρετισμους

 86. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 13/11/2011 14:40:50

  Φαήλο χαίρε.
  Καλά όλα αυτά που γράφεις θα ήθελα όμως να σου υποβάλλω 3 παρατηρήσεις (πάντα καλόπιστα και πίστεψέ με δε είμαι όψιμος αναγνώστης σου).

  1. Τον Παπανδρέου δεν τον έριξε ο Σαμαράς αλλά ήταν ήδη τελειωμένος από τον Σαρκοζί, τη Μέρκελ, τον ύπαρχο, την εσωτερική τρόικα και τα διαπλεκόμενα γιατί τον θεωρούσαν καμένο χαρτί. Μήπως καταφέραμε να τον σώσουμε με την τακτική μας (άλλο αν μου πεις ότι μας συμφέρει ως αντίπαλος με την φθορά που έχει).

  2. Αν η απειλή είναι χάρτινη όπως λες και συμφωνώ, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό που θα καθιέρωνε το Σαμαρά μακράν άλλου και μακράς πνοής Ηγέτη.

  3. Από το να συζητάμε αν η τριμερής κ.λ.π. είναι ή όχι όπως την θέλει η φήμη της γιατί δεν εφαρμόζουμε (ως Χώρα) την τακτική του Ελευθερίου Βενιζέλου (του πραγματικού) ο οποίος όπως ξέρεις ήταν βαθύς γνώστης του Θουκυδίδη, δημιουργώντας ταύτιση συμφερόντων γενικώς ή μερικώς με ανάλογα αποτελέσματα. Η Κύπρος δείχνει το δρόμο.(ΑΟΖ).

 87. hdgr avatar
  hdgr 13/11/2011 14:47:38

  Αδέρφια, όσο υπάρχουμε εμείς, εσείς όλοι, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει Ελευθερία…

  Σύμφωνοι Φαήλο , αρκεί οι ζυμωτές να μην αντιμετωπίζονται απλά σαν εκλογική πελατεία αλλά σαν συμπρωταγωνιστές στην μάχη για την σωτηρία της Πατρίδας.
  Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει αν τελικά ο Άρτος θα διαφυλαχθεί ως το Υπέρτατο Αγαθόν ή θα δοθεί βορά στους στους λέοντες των αγορών(αλήθεια αυτές έχουν ονοματεπώνυμο;) και στις εγχώριες ύαινες.

  Πολλά μπορεί να πει κανείς , υπάρχει και η σκόνη της νεότευκτης κυβέρνησης "Εθνικής Σωτηρίας (;!)" ακόμα.
  Σκόρπια θίγω μερικά θέματα.

  1. Λες πως ο Σαμαράς έδιωξε τον ΓΑΠ . Αντιλαμβάνομαι πως κάτι πρέπει να του πιστωθεί πέραν των αδιαμφισβήτητων υποχωρήσεων.(Βέβαια υποστηρίζεται πως αυτές έγιναν για το καλό της Πατρίδας , έχω τις αντιρρήσεις μου , αλλά ας αφήσουμε και τον χρόνο να δείξει.)
  Κάποιος άλλος θα υποστήριζε πως τον ΓΑΠ τον έδιωξε η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αφού όπως λέγεται δεν ήθελαν να τον ξαναδούν στα μάτια τους.
  Και κάποιοι άλλοι πως τον έφαγαν οι MEGAλοι δημοσιογράφοι πρακτορεύοντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους , που με την σειρά τους προσδοκούν το μεγάλο φαγοπότι.
  Ρωτώ: Οι απεργίες , οι κινητοποιήσεις , οι μεγάλες διαδηλώσεις , ακόμα και τα γεγονότα την 28η Οκτωβρίου ,με τα όποια αρνητικά τους, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο; Η οργή του λαού -που έχει διάφορες αφετηρίες αλλά ολοένα και περισσότερο αποκτά αντιμνημονιακά και πατριωτικά χαρακτηριστικά- δεν καθόρισε , ως ένα σημείο βέβαια ,τις εξελίξεις;

  Το ερώτημα είναι καίριο. Έρχονται μεγάλες μάχες , εκεί θα κριθεί και η έκβαση του πολέμου. Ο Αντώνης Σαμαράς θα αντλήσει τη δύναμη του από τον λαϊκό παράγοντα -και δεν εννοώ τις εκλογές- ή θα επιμείνει σε τακτικισμούς που οριοθετούνται σε γραφεία και υπό τις συμβουλές ανθρώπων αμφίβολης αξίας;

  2. Έρχονται μεγάλες μάχες , εκεί θα κριθεί και η έκβαση του πολέμου.
  Το στράτευμα πρέπει να ομονοεί . Στρατηγική και ταχτική να είναι πλήρως καθορισμένες ώστε οι στρατιώτες να ξέρουν πως θα κινηθούν. Οι στρατιώτες θα πράξουν το καθήκον τους. Τι γίνεται με τους αξιωματικούς;
  Όταν " σε καιρό ειρήνης" συναγελάζονται με τον εχθρό πως θα συμπεριφερθούν την ώρα της μάχης; Ποιος μας εξασφαλίζει ότι την ώρα που ο Στρατηγός θα δώσει το σύνθημα της επίθεσης κάποιοι εξ' αυτών δεν θα υποχωρήσουν ή ακόμα χειρότερο δεν θα ανοίξουν την κερκόπορτα στον αντίπαλο;

  3. Υπάρχει και η δανειακή σύμβαση. Για να μην κουράζω παραθέτω τμήμα της παρέμβασης του φίλου Αρματιστή.
  "
  1) Θα υπάρχει η ρήτρα της αμετάκλητης παραίτησης από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή που περιλαμβανόταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση, που, θεία τύχη, ευτυχώς, δεν κυρώθηκε από τη βουλή; Και αν υπάρχει, η ΝΔ θα την υπογράψει;
  2) Θα υπάρχει η απαίτηση της τρόικας για υπαγωγή του συνόλου του Ελληνικού χρέους κάτω από το Αγγλικό δίκαιο; Θα δεχθεί η ΝΔ τη μεταφορά του συνόλου του χρέους στο Αγγλικό δίκαιο;
  3) Θα υπάρχουν δεσμεύσεις αποδοχής επιτροπείας από «τεχνοκράτες» της ΕΕ και του ΔΝΤ; Και αν υπάρχουν, η ΝΔ θα τις δεχθεί; "

  Εν πολλοίς πολλά θα ξεκαθαρίσουν από την στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ στο θέμα αυτό και τα συνεπακόλουθα του(υπογραφές , ψήφιση με 180 , συνοδευτικό μνημόνιο κλπ)

  4. Δεν είμαι σίγουρος αν οι εκλογές γίνουν την 19η Φεβρουαρίου , έστω 10 μέρες πριν ή 10 μέρες μετά.
  Ήδη φαίνεται ότι το πάνε για μακροημέρευση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
  Η ανησυχία μου έγκειται στο εξής.
  Αν εκταμιευθεί η 6η δόση αμέσως μπαίνει στο προσκήνιο η 7η δόση τα ποσά της οποίας είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερα της 6ης.
  Προφανώς η εκταμίευση της θα συνδυαστεί , πέραν των άλλων , με το πως υλοποιείται η δανειακή σύμβαση . Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι δανειστές μας θα ζητούν γη και ύδωρ.
  Τα εκβιαστικά διλήμματα και πάλι θα έρθουν στο προσκήνιο.
  Ποιος μας εξασφαλίζει ότι , σε ένα πολιτικό περιβάλλον σαν αυτό που οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ,δεν θα καταστεί "αναπόφευκτη" η μετάθεση των εκλογών και όχι μόνο;

  Γιατί φίλε Φαήλο συμφωνώ ότι σε κάποιες στιγμές είναι αναγκαίες οι ταχτικές υποχωρήσεις. Υπάρχουν όμως και οι κόκκινες γραμμές. Αν τις ξεπεράσεις τότε ο δρόμος -των υποχωρήσεων μέχρι τελικής συνθηκολόγησης υπό το καθεστώς ήττας- δεν έχει γυρισμό.

  Σε μια τέτοια περίπτωση ας ελπίσουμε ότι η μαγιά θα υπάρχει ακόμα.
  Και ότι ο φούρνος των Ελλήνων Πατριωτών -ό,τι και αν πιστεύουν , όπου και αν βρίσκονται, ό,τι και αν ψηφίζουν- θα ζυμώσει το ψωμί της Ελευθερίας για να το γευθεί η πολύπαθη αλλά τόσο Αγαπημένη Πατρίδα.

 88. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 13/11/2011 14:47:52

  Ο τυπογραφικός δαίμων αλλοίωσε το δεν είμαι όψιμος και το μετέτρεψε σε δε.

 89. rally monkey avatar
  rally monkey 13/11/2011 14:56:39

  Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλυντήριο των ευθυνών του Παπανδρέου και των συνεργών της πολιτικής του για όσα έγιναν αυτά τα δυο χρόνια.
  ..αυτο το λεει 'ενας απο μας',
  θα ήθελα να το ειχα ακουσει και απο τον Σαμαρά.

 90. crt avatar
  crt 13/11/2011 15:05:33

  Την καλησπέρα μου και εμένα. Εκτιμώ βαθειά την αγωνιστική πορεία και το πάθος του αγαπητού Φαήλου. Γράφω όμως για πρώτη φορά εδώ, επειδή αισθάνομαι απογοητευμένος από την πορεία Σαμαρά. Έως τώρα μπορούσα να την αποδώσω σε σφάλματα που κάθε άνθρωπος κάνει, αλλά και στην λυσσαλέα αντίδραση μερίδων στην ΝΔ που κάθε άλλο από πατριωτικά αισθήματα διακατέχονται (πχ 'η σημαία είναι ένα πανί', κλπ).
  Αλλά το να βγαίνει ο Φαήλος και να υπερασπίζεται την συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά, αντί να έχει ο τελευταίος ξεκινήσει ανένδοτο από την αρχή για να ρίξει την χολέρα του ΠΑΣΟΚ, αφού αρνήθηκε την ψήφιση των 'μνημονιακών', αν και τον κατέκρινα από την αρχή που δεν έφερε θέμα ψήφισης στην Βουλή και της Δανειακής Σύμβασης που μας έδεσε χειροπόδαρα, είναι πέρα από τα όρια.
  Τιμή στον Καμένο που δηλώνει ότι θα καταψηφίσει την Μνημονιοκή Συγκυβέρνηση. Δεν δέχομαι και για το υπόλοιπο χρέος να ισχύει το Αγγλικό Δίκαιο όπως για εκείνο της Δανειακής, και το χρέος προς ιδιώτες να μετατραπεί εν πολλοίς σε χρέος προς ΔΝΤ, ΕΚΤ και άλλες χώρες (= δεν κουρεύεται πλέον - όχι εύκολα τουλάχιστον).
  Ως προς τον Παπαδήμο πρόκειται για τον άνθρωπο της ΤτΕ την εποχή της φούσκας του Χρηματιστηρίου, της εισόδου με τον Σημίτη στο Ευρώ, και έξοχο υπάλληλο των ξένων κέντρων αποφάσεων. Μία ελπίδα είχαμε αφού ο Καρατζαφέρης αποδείχθηκε κωλοτούμπας τόσες φορές, και έρχεται τώρα ο Σαμαράς να μας απογοητεύσει.
  Αγαπητέ Φαήλο, αν και δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, κάνω έκκληση να ξανασκεφθείς πιο ψύχραιμα αυτά που έγραψες και να καταλάβεις ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα παραθέτεις. Αν έχεις δίαυλο επικοινωνίας, θα συνιστούσα όχι μόνο να τα πεις με τον Καμένο, αλλά και με τον Κωνσταντίνο Κόλμερ. Πολύ πιο σοβαρός και χαμηλών τόνων άνθρωπος (αλλά με βαθειά γνώση των πραγμάτων, ευπατρείδης, και ακόμα πιο σημαντικό: άνθρωπος με αρχές).

 91. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 13/11/2011 15:11:01

  Συμφωνώ αγαπητέ Φαήλο σε όλα. Και εγώ όλες αυτές τις μέρες εξέφραζα την ίδια θέση μέσα από σχόλια μου. Συναισθηματικά ασφαλώς και δε γούσταρα να βλέπω τον Αντώνη να παζαρεύει με αυτούς ούτε να συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις. Ο Σαμαράς όμως έπρεπε να στηρίξει την πατρίδα σε μια δύσκολη στιγμή-αυτό επιβάλλει η θέση του. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να έχει κάποιο πολιτικό κόστος (δεν νομίζω μεγάλο) αλλά μόλις ηρεμήσουν τα πνεύματα, αυτή η στάση του θα του αναγνωριστεί.

 92. KOYKOY avatar
  KOYKOY 13/11/2011 15:11:30

  πιστευεις αληθεια οτι οτι θα ερθει η εποχη (οχι η μερα) που θα πρωθυπουργευσει ο Σαμαρας και αυτο θα γινει με επιτυχια;;;;;;
  κι εξηγουμαι για να μην παρεξηγηθω
  το χαλι που ζουμε σημερα φαινοταν οτι θα ερθει με μαθηματικη ακριβεια απο τοτε που αρχισε ο μεσος Ελληνας να ζει την χλιδη και την (δανειζομενη) ευημερια (εποχη Σημιτη) χωρις να υπολογιζει τι πραγματικα σηκωνει η τσεπη του και τι πραγματικα οικονομικες δυνατοτητες του δινει η εργασια που κανει.
  αυτο βεβαια κατα την γνωμη μου ηταν ενα καλα στημενο παιχνιδι για να κανουν εκτος των αλλων το μεγαλο μερος του κοσμου να εχει πολλα να χασει (θυμησου την ραγδαια αυξηση των υπερχρεωμενων νοικοκυριων στο τραπεζικο συστημα την περιοδο 2000-2008) οταν θα ερχοταν η εποχη να παρει σημαντικες αποφασεις και να ακολουθει πιο ευκολα ψευτικες ελπιδες που του χαιδευαν τ'αυτια παρα το λογικο κι ας ηταν ορατο γιατι αναλογα με το ποσο ειχε μπει στο παιχνιδι τους τον οδηγουσε στην καταστροφη (βλεπε 2009 οταν ειπε ο Καραμανλης οτι τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα οικονομικα και χρειαζονται αμμεσα μετρα ποσο ευκολα ανεβηκαν τα ποσοστα του ΓΑΠ με ενα απλο "λεφτα υπαρχουν" κι ας ηταν φανερο οτι δεν γινοταν να υπαρχουν).
  και αυτο που περιγραφω παραπανω ειναι το κερασακι της τουρτας οπου τουρτα εστι ενα κρατος που ευημερει εικονικα μεσω υπερογκων ολοενα και αυξανομενων δανειων παραμενοντας σε μηδενικη παραγωγικη αναπτυξη (ή υποβαθμιζοντας αν προτιμας σε μηδενικη την παραγωγικη αναπτυξη) και αυξανοντας ολο και περισσοτερο τα εξοδα του κρατους μεσα απο ενα αυξανομενο κρατικο μηχανισμο για καθαρα πελατειακους λογους και μονο.
  και σε μια τετοια κατασταση το μονο φυσικοτερο του φυσικου ειναι οτι βασιλευει η διαπλοκη.
  για να επανελθω τωρα στην αρχικη μου ερωτηση, τοσο στο ΠΑΣΟΚ οσο και στην ΝΔ αυτο που βλεπουμε χρονια τωρα ειναι πισω απο καθε κομματικο αρχηγο να βρισκεται καποιος ή καποιοι οι οποιοι υπονομευουν και βαζουν τρικλοποδιες στον εκαστοτε αρχηγο τους.
  αυτους τους καποιους δεν τους εδιωξε αλλα ουτε περιορισε την δυναμη τους (ειτε γιατι δεν μπορουσε, ειτε γιατι εκρινε οτι δεν τον συμφερε το πολιτικο κοστος, ειτε για καποιον αλλο τριτο λογο) ουτε ο Καραμανλης και το πληρωσε ακριβα αλλα ουτε σημερα το εχει κανει ουσιαστικα και ο Σαμαρας (και δεν ηταν μονο η Ντορα που θα του εβαζε τρικλοποδιες και θα τον υπονομευε).
  Εξηγησε μου αγαπητε Φαηλε (και το "αγαπητε" δεν κρυβει ειλικρινα καμμια ειρωνια) οταν θα ερθει η ωρα να πρωθυπουργευσει ο Σαμαρας, πως θα το κανει με επιτυχια οταν εχει αυτους τους εσωτερικους υπονομευτες να του βαζουν τρικλοποδιες;;;;

  ΥΓ : ο αντιπαλος ειναι ορατος σε ολους εχθρος που αντιμετωπιζεται, ο εσωτερικος υπονομευτης ομως ειναι υπογειος υπουλος και ζοφερος και αυτο τον καθιστα ως τον πιο δυσκολα αντιμετωπισημο εχθρο....

 93. Greek Voter avatar
  Greek Voter 13/11/2011 15:22:20

  Φαήλο δε σε ξέρω προσωπικά, αλλά έχω αρχίσει να σε εκτιμώ παρά πολύ.

  Θέλω από εσένα μια ξεκάθαρη απάντηση.

  Μεθοδεύουν την υπαγωγή του χρέους στο βρετανικό δίκαιο, πράγμα καταστροφικό για τα συμφέροντα της χώρας.

  Ερωτώ:

  1. Πιστεύεις ότι ο Σαμαράς θα ψηφίσει κάτι τέτοιο;

  2. Αν δεν το ψηφίσει η ΝΔ, είναι δυνατόν να στηρίζει μια τέτοια κυβέρνηση;

  3. Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ ψηφίσει ή με τη στάση της δεν αποτρέψει κάτι τέτοιο θα συνεχίσεις να στηρίζεις το Σαμαρά;

  Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν είχα μια καθαρή απάντηση στα ως άνω αναφερόμενα.

 94. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 13/11/2011 15:39:53

  Εγώ πάλι, μετά γνώσης λόγου πιστεύω ότι υπό τις προυποθέσεις που αναφέρεις, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει πάνω από 35-40%.


  5

 95. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 13/11/2011 15:45:05

  Τα προβλήματα το Αντώνη θα πολλαπλασιάζονται αν το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό πασοκονεοδημοκρατικό μπλοκ θελήσει να κεφαλαιοποιήσει την νίκη στα σημεία που κατ ήγαγε και πάει για νοκ-άουτ.
  Ο Αντώνης πρέπει σύντομα να επιλέξει το χρόνο της σύγκρουσης με αυτό το μπλοκ. Αν όπως συνέβηκε στην πρόσφατη κρίση δεν έχει αυτός το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, πάλι θα συμβιβασθεί. Η νέα δημοκρατία του "εθνάρχη" , όπως και το ΠΑΣΟΚ του "λαοπρόβλητου" μας τέλειωσαν. Αν ο Αντώνης θέλει να αναδειχθεί σε ηγέτης 1ου μεγέθους πρέπει να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 13/11/2011 18:27:00

   Γράφεις Αλήθειες.

 96. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 13/11/2011 16:03:55

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη,
  Μήπως είναι καιρός να αντιληφθούμε
  ότι στη χώρα μας (όπως στη συντριπτική πλειονόητητα των χωρών του κόσμου) δέν υπάρχει Δημοκρατία;
  Γιατί:
  1. Δέν υπάρχει Ισηγορία.
  (Ισος χρόνος δημόσιου λόγου σε όλους τους πολίτες για τα δημόσια πράγματα).
  Σήμερα, μόνο όσοι έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ έχουν δημόσιο λόγο.
  2. Δέν υπάρχει Ισονομία.
  (Ιση αντιμετώπιση όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο).
  Βλέπε νόμους για ευθύνη υπουργών, βουλευτική ασυλία.
  3. Δέν υπάρχει Ισοκρατία.
  Απαγορεύεται στους πολίτες η συμμετοχή τους στη νομοθετική εξουσία.
  (Δηλαδή οι πολίτες δέν έχουν το δικαίωμα να εισηγούνται νόμους ούτε να καταργούν νόμους της Βουλής μέσω Δημοψηφισμάτων.)
  Βλέπε άρθρα του Συντάγματος: 73 πργ 1, και 44 πργ 2.

  Αν εξετάσουμε και το κόμμα της ΝΔ θα δούμε ότι στο εσωτερικό του
  δέν τηρεί τα παραπάνω γνωρίσματα (όπως και όλα τα υπάρχοντα κόμματα της
  Βουλής!).
  Αυτό προκύπτει τόσο από το καταστατικό του, όσο και τη πρόσφατη πρακτική του.
  (Βλέπε διαγραφή Λυμπερόπουλου).

  Ρητορικές ερωτήσεις:

  1. Θεωρείτε ότι τα παραπάνω γνωρίσματα είναι τα θεμελειακά συστατικά της
  Δημοκρατίας;
  2. Πώς τα υλοποιείτε στο κόμμα σας;
  3. Θεωρείτε δημοκρατικό τον αποκλεισμό των πολιτών από τη νομοθετική εξουσία σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα του Συντάγματος;
  4. Αν όχι τί ενέργειες κάνατε στο παρελθόν για απόδοση νομοθετικής εξουσίας
  και στους πολίτες πλήν των βουλευτών;
  5. Θεωρείτε οτι οι αποφάσεις για συμμετοχή στη σημερινή κυβέρνηση λήφθηκαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από το κόμμα της ΝΔ;

 97. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 13/11/2011 16:28:14

  Aγαπητε Φαήλε,
  Αν και έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν εκτιμώ τα κείμενά σου..

  Ωστόσο, δε θα ήθελα να είμαι στη θέση σου.. πάρθηκε μια απόφαση που προφανώς αναιρεί τα προηγούμενα, και εσύ όπως και άλλοι με σκληρή ρητορική, προσπαθείτε να συμμαζέψετε τα ασυμάζευτα..

  Μου θυμίζει αυτό που λένε για τον βιασμό: "αν δεν μπορεις να τον αποφύγεις, απόλαυσέ τον!"...αλλά εδώ δεν πρόκειται για βιασμό, αλλά για οικοθελή συνουσία...

  Εντάξει, πολλοί (και εγώ) έχουμε απαιτήσεις υπεήρωα από τον Σαμαρά.. ωστόσο, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και υπερβαίνουν τις δυνατότητες υπάρχει ο δρόμος της "παράιτησης", ο δρόμος του "αποσύσω τις δυνάμεις μου"...

  Μόνη ελπίδα ειναι πλέον η λαική δυσαρέσκεια...

 98. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 13/11/2011 16:32:21

  1)ΤΟ '67,ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΑΝΗΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΠΟΥΣΤΗΣ(ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ).ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ,ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΥΧΙΑΣ.
  2)ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΟΠΟΥ Η ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΨΟΦΟΔΕΗ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ ''ΝΑ ΤΡΟΥΠΩΣΕΙ'',ΠΟΥ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΗ ΑΠ' ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΑΡΚΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ,ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΙΔΕΕΣ,ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕGA SKY KAI NET,ΕΝΑ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΓΚΑΤΣΟΣ'' ΣΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ'' ΕΙΧΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ,ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΩΝ,ΦΙΛΩΝ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ Τ'ΟΝΕΙΡΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΝΟΣ.
  ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΙΡΟ,ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.

  • Φερώνυμος avatar
   Φερώνυμος @ ΑΜΟΡΓΟΣ 13/11/2011 18:47:31

   +10^{6} (Γράφε μόνο με πεζά!)

  • A.M. avatar
   A.M. @ ΑΜΟΡΓΟΣ 13/11/2011 20:50:21

   +1.00000000
   Έχεις ΑΠΌΛΥΤΟ δίκιο!
   Δυστυχώς.

   Την τελειωμένη Ελλάδα, την χρεωκοπημένη κοινωνικά και ηθικά, την βλέπουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάθε μέρα δίπλα μας, στην καθημερινότητά μας με όλους αυτούς τους θλιβερούς χαρακτήρες που περιγράφεις και με πάρα πολλούς άλλους ακόμα.

   Και άντε τώρα να αλλάξεις - και μάλιστα με «δημοκρατικό» πολίτευμα και τρόπους και μεθόδους - αυτό τον βλαχοπόνηρο λαό που δεν μπορεί να δεί - και που όταν μπορεί δεν θέλει - ένα βήμα παραπέρα απ το προσωπικό του συμφέρον και την δικιά του βόλεψη.

   Το πρόβλημά μας ΔΕΝ είναι οικονομικό.
   Οι Έλληνες ζήσαμε και με πολύ πολύ λιγότερα και σε πολύ μεγαλύτερη φτώχεια και σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και αντέξαμε επειδή ΔΕΝ είχαμε αλλοιωθεί σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία, σαν λαός.

 99. chris avatar
  chris 13/11/2011 16:39:10

  Οσο και να τα γυριζετε τωρα, ειστε συνυπευθυνοι αμφοτεροι.
  Η εξουσια περασε διπλα σας και την αφησατε.
  Οχι οτι την θελατε βεβαια κατω απο αυτες τις συνθηκες.
  Απλα νομιζατε οτι ο χρονος θα εινα υπερ υμων.
  Γελαστηκατε ομως.
  "Δις εις τον αυτον ποταμον ουκ αν εμβαιης ".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ chris 13/11/2011 20:17:12

   Δεν είναι έτσι αλλά για να μην μαλώνουμε, εδώ είμαστε, το εγγύς μέλλον θα δείξει το δίκιο και το άδικο.

 100. petros avatar
  petros 13/11/2011 17:12:07

  Πόση ηρεμία μπορεί να έχει κανείς όταν ταυτόχρονα
  και του μειώνουν το μισθό ή τη σύνταξη
  και του μειώνουν το αφορολόγητο όριο δύο φορές μέσα στο χρόνο
  και επιβάλλουν έκτακτες εισφορές στα ηδη φορολογημένα εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα
  και μας στέλνουν το αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ, με φασιστικές απειλές ότι θα μας κόψουν το ρεύμα ;

  Ρωτώ : Μπορούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα διατηρήσει αυτα τα αντισυνταγματικά μέτρα ; Και πόσο υπομονή να κάνουμε, όταν μετά τα στρατιωτάκια ( τους 153 της πλειοψηφίας ) θα βάλουν και την υπογραφή τους και τη ψήφο τους σε αντισυνταγματικά μέτρα όπως το χαράτσι της ΔΕΗ και τις έκτακτες εισφορές και οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ; Απαιτούμε άμεσα να ζητήσουν την ΑΚΥΡΩΣΗ του χαρατσιού της ΔΕΗ από τον κ. Παπαδήμο ΤΩΡΑ… Αλλιώς δεν θα πάρουν τη ψήφο μας σε 3 μήνες… ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, θέλουμε ΕΡΓΑ και ΠΡΑΞΕΙΣ

 101. Alexios Tegos avatar
  Alexios Tegos 13/11/2011 17:24:33

  Δε θα ντροπιάσω τα όπλα μου,
  ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου
  όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω,
  θα υπερασπίζω τα ιερά και τα όσια,
  και μόνος και με πολλούς,
  και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη,
  αλλά μεγαλύτερη και πολεμικότερη απ' όση θα μου παραδοθεί.
  Θα πιστεύω στους Θεούς
  και στους ισχύοντες νόμους θα υπακούω,
  και σε όσους άλλους νόμιμα θεσπισθούν.
  Κι αν κάποιος αναιρέσει ή αμφισβητήσει
  τους θεσμούς δεν θα το επιτρέψω,
  θα τον πολεμήσω είτε μόνος είτε με όλους.
  Και τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων θα τιμήσω.

 102. Alexios Tegos avatar
  Alexios Tegos 13/11/2011 17:31:37

  Η ειρήνη είναι η μεγαλύτερη ευλογία, αν μας εγγυάται την τιμή μας και τα δικαιώματά μας. Αν όμως έχει σαν συνέπεια της το χαμό της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την κηλίδωση της ένδοξης μας ιστορίας, τότε δεν υπάρχει άλλο πιο ατιμωτικό κι ολέθριο από αυτή ΠΟΛΥΒΙΟΣ

 103. Νίκος avatar
  Νίκος 13/11/2011 17:41:05

  Το πιο πιθανό (σχεδόν σίγουρο) είναι ότι ΔΕΝ θα γίνουν εκλογές, για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα χρόνο ακόμα, φυσικά "για το καλό του λαού".

 104. NONOS avatar
  NONOS 13/11/2011 18:05:52

  Ουδεν μονιμότερον του προσωρινού και να το θυμούνται καποιοι εδω μεσα .Δεν υπαρχει "εγκυος" και "ολιγον εγκυος" και δυστυχως ...η ΝΔ γκαστρωθηκε οτι αλλο και να λεμε ειναι για παρηγοριά στον κόσμο της που πληγωθηκε ειτε θελουν μερικοι να το καταλαβουν ειτε οχι. Οποια κρυφα γκαστρωνεται φανερα γενναει η ιστορία θα δειξει αν ο Σαμαρας διεπραξε το λαθος της ζωης του η οχι???????????

 105. Αλύγιστος avatar
  Αλύγιστος 13/11/2011 18:14:59

  Φαήλο,
  κάθε φορά περιμένω με ανυπομονησία τα κείμενά σου, λόγω του πατριωτικού κυρίως και σαφώς λιγότερο παραταξιακού τους περιεχομένου. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Θα πρέπει όμως ο Σαμαράς, ο οποίος πράγματι προέβαλε το συμφέρον της χώρας έναντι του προσωπικού του, να τηρήσει τουλάχιστον κάποιες από τις υποσχέσεις του. Για παράδειγμα η αποκατάσταση των προσφάτως αποστρατευμένων Αξιωματικών, οι οποίοι λοιδορήθηκαν από κάποια παπαγαλάκια, συμπεριλαμβανομένου και του ΓΑΠ, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Η αποκατάστασή τους δεν έχει να κάνει ούτε με την 6η δόση ούτε με τη δανειακή. Εχει όμως να κάνει με την επαναφορά της τάξης και της δικαιοσύνης στις ΕΔ. Πιστεύω ότι και εσύ γνωρίζεις ότι όλα έγιναν για να βγει από τη μέση ο Στρατηγός Φραγκούλης. Τώρα λοιπόν (και όχι μετά από 3 μήνες) είναι η ώρα τήρησης των υποσχέσεων, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στο πρόσωπο του Σαμαρά, αλλά κυρίως και στο ηθικό των ΕΔ, το οποίο απαιτείται τις κρίσιμες αυτές ώρες να είναι υψηλό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αλύγιστος 13/11/2011 20:14:01

   Δεν αφορά μόνο τον Αρχηγό ΓΕΣ κ. Φραγκούλη Φράγκο, παλιό Καταδρομέα. Αφορά όλους τους Αξιωματικούς που αποστρατεύθηκαν και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.
   Συμφωνώ μέχρι κεραίας μαζί σου.-

   • Theo avatar
    Theo @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 22:07:29

    μην ανησυχειτε καλε!
    θα τους αποκαταστησει ολους ο Αβραμο, ετσι Φαηλο;

    επειδη ειλικρινα σεβομαι αυτο που κανεις αγαπητε Φαηλο, και ξερω οτι και τιμιος εισαι και ντομπρος και ειλικρινης και ασυμβιβαστος και πατριωτης, θα γινουν πολλα, παρα-πολλα στο κοντινο μελλον που θα σε- και θα μας- ξεπερασουν.
    Θα αναγκαστεις να δικαιολογησεις πραγματα εκτος οριων οπως την υπογραφη που απο το πρωι ζητα το ΔΝΤ απο τον Σαμαρα. Αλλα λογια να αγαπιωμαστε παλι...

 106. Lewnidas avatar
  Lewnidas 13/11/2011 18:43:41

  Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερία αλλα θελουμε και καποιον να μας εκφραζει.
  κυριε Κρανιδιωτη δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα
  ειχαμε μια κυβερνηση που δεν μπορουσαν να κυκλοφορησουν στον δρομο, με ενα πρωθυπουργο περσονα νο γκρατα για τον γαλλογερμανικο παραγοντα. με υπουργους που η τροϊκα δεν ηθελε να βλεπει, που τα εβαζε με τον σκληρο κομματικο πυρηνα του.

  και τι καναμε

  τους δωσαμε μια διεξοδο: ειτε θα μιλαμε ρεαλιστικα ειτε θα μιλαμε ρομαντικα. ηταν ο νομιμα εκλεγμενος προθυπουργος της ελλαδας: θα επεφτε ειτε απο τον κοσμο(ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ) ειτε απο την κοινοβουλευτικη του ομαδα.Δεν ηταν η δουλεια της νεα δημοκρατιας να τον ριξει. η δουλεια της ηταν να ειναι ετοιμη να εφαρμοσει αυτα που υσχυριζοταν οτι μπορει προσφερει.

  Καποτε θα επρεπε ο ελληνικος λαο να πληρωσει για αυτους που ψηφιζει. δεν ειναι η δουλεια της Νεας Δημοκρατιας να μαζευει τα χαλια του ΠΑΣΟΚ.

  τωρα ο γιωργακης εχει μενει να ανησυχει μονο για το πασοκ εμεις χασαμε καθε αντιπολευτικη δυναμικη και εχουμε γινει συννενοχοι σε ενα εγκλημα που δεν διαπραξαμε.

  φαηλο καποια στιγμη πρεπει να καταλαβεις οτι εισαι ποιο σημαντικος απο οσο εχεις καταλαβει. δεν μπορεις να αναλονεσαι βασιζομενος στην προσωπικη σου ευσευξια. δεν χρωστας σε κανεναν παρα σε αυτο τον τοπο και τους δυστηχως του ιθαγενεις του

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Lewnidas 13/11/2011 20:11:15

   Φίλε Λεωνίδα,
   Κι εγώ πίστευα ότι θα έπεφτε, την μέρα μάλιστα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Τα γεγονότα όμως έδειξαν πως αυτός ο αδίστακτος τύπος δεν σκόπευε να το κουνήσει έτσι εύκολα. Τους είδες που τον χειροκροτούσαν όλοι; Οι ίδιοι που πριν τον βρίζανε. Κι ύστερα του δώσανε ψήφο εμπιστοσύνης και τον ξαναχειροκρότησαν. Πρόκειται περί Φυλής με συμφέροντα ξεχωριστά από το ΄'Εθνος, την Πατρίδα.
   Μην νομίζεις ότι τώρα θα τους βγει σε καλό. Αν πριν πίστευα ότι θα παίρνανε το πολύ 15%, τώρα θα πάρουν μονοψήφιο. Σύμμαχος μας, δυστυχώς, η αμείλικτη πραγματικότητα.
   Αυτό που έκανε ο Αντώνης ήταν πράξη αυτοθυσίας για να πιάσουμε κάποιους στόχους, να φύγει ο τυχοδιώκτης καταρχήν, δεν είναι πράξη πολιτικής υποταγής.
   Δεν ξέρω τι νομίζουν άλλοι ότι είμαι ή αν είμαι σημαντικός και πόσο. Λέω και γράφω αυτά που πιστεύω, με βάση τις ιδέες μου και προσπαθώ να ζω σύμφωνα με αυτές.

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 20:42:08

    ευχαρηστω για τον κοπο να απαντησεις και δεν ελπιζω να ανοιξουμε διαλογο γιατι φανταζομαι οτι θα εχει καλητερα πραγματα να κανεις.

    Τους ειδα να χειροκροτουν οπως ημουν σιγουρος οτι θα εκλαιγαν παλι πριν ψηφησουν τα καινουργια μετρα. ποσο φτυσιμο θα αντεχαν?ποσο ξυλο? καποια στιγμη θα καταλαβαιναν καλητερη η πεινα απο την ξεφτυλα.Ακομα και οι αφικολητες με κουστουμι εχουν καποια κοινη λογικη.
    γιατι να θυσιαστει ο σαμαρας για αυτον? για αυτους? ολοι ποιανουμε τα μυνηματα που ερχοντουσαν απο απεξω. αλλα νυσαφι ποια! ηταν ιστορικη ευτηχια οτι θα επρεπε να αντιμετωπισουν αυτα που επραξαν. Επρεπε να σκασει στα μουτρα τους. Η πολιτικη δεν εχει χωρο για ιπποτικες αβροτητες οταν εχεις απεναντι σου την νομεκλατουρας της διαφθορας του πασοκρατισμου και της κοροϊδιας του λαου.Αυτοι μας εφεραν εδω,αυτοι εφεραν το ΔΝΤ και αυτοι επρεπε να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια.
    τον εχθρο οταν ειναι νικημενος τον τελειωνεις δεν διακοπτεις την μαχη για να καταφερει να αναδυπλωθει.
    τον γιωργακη τον υποτιμασαμε ολοι ισως γιατι πρεπει να καταλαβουμε οτι προκειται περι τριανδριας που ο ενας πηρε το πολιτικο αισθητηριο του μπαμπα

    εισαι σημαντικος γιατι δεν βγαινουν ευκολα αξυριστοι μαχημοι δικηγοροι, καταδρομεις με βαρυ χερι, γλυκια πενα και εφραδεια λογου! εισαι αυτοφωτος πλεον και στο ρανταρ οσων δουλευουν για να ζουν χωρις ιδεολογικες αγκυλωσεις. Οταν ξαναρθει η ωρα να κοιταχτεις στο καθρεφτη μην ξεχασεις οτι ο καθενας κανει τις επιλογες του και απο αυτες κρινητε ασχετως κινητρων και ελλατηριων.

 107. Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος avatar
  Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος 13/11/2011 18:44:26

  Φίλε Φαήλο καλησπέρα,
  σου γράφω με βαθεία απογοήτευση, αίσθηση εγκατάλειψης, γεύση προδοσίας. Ένα ανάχωμα είχαμε, μοναδιαίο, τον Αντώνη. ΄Οχι το κόμμα, σάπιο είναι από παλιά. Η ελπίδα του ΟΧΙ που όρθωσε τότε με κράτησε. Είπε για επαναδιαπραγμάτευση, είπα να κάνουμε υπομονή, αν δεν ελιχθεί πως θα κρατηθεί? Θα το διώξει το Μνημόνιο. Τώρα ότι θέλει ο εκλεγμένος ελληνόφωνος, άρτι παραιτηθείς, γίνεται. Τι θλίψη που νιώθω....
  Δεν έχω που να στηριχθώ. Δεν μου πάει ο νους ότι και τούτο είναι ένας ελιγμός ''για το καλό μας''. Μου πάει ο νους ότι πλέον από Κολοκοτρωναίος γίνηκε Νενέκος. Και πόσο δεν το ήθελα, και πόσο κρυφοέλπιζα ότι θα έλθει, θα κάνει αλλαγές, θα δώσει πίσω τη χαμένη τιμή, την υπερηφάνεια, την πίστη. Όχι τα κλεμμένα από μας, όχι τους εξαθλιωμένους μισθούς μας. Έπεσε στην παγίδα, θελητά? αθέλητα? Δεν ξέρω......Αφουγκράζεσαι τι λέω? Δεν έχω όρεξη να κατηγορήσω, έχω τάση να θρηνήσω, γιατί προτιμότερο το ΟΧΙ γενικώς, ξέρεις τους λόγους καλά....
  Αλήθεια Φαήλο γιατί να ψηφίσει τη δανειακή? Μη και φύγουμε από το ευρώ? Και τώρα που είμαστε δεν αργοπεθαίνουμε? Δεν είναι τούτο το θέμα όμως...
  Λυπάμαι αφάνταστα που πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα. Αναγνωρίζω ότι γράφεις εμψυχωτικά, αλλά δεν παίρνεις εσύ τις αποφάσεις. Εκείνος που τις πήρε, λάθεψε, πικράθηκα, και βλέπω το σκοτάδι να ζυγώνει......

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος 13/11/2011 20:02:41

   Φίλε Κωνσταντίνε, ψυχραιμία καταρχήν.
   Αυτά που γράφω τα πιστεύω, δεν τα λέω απλά για να εμψυχώσω.
   Τον αδικείς. Και δεν θ' αφήσουμε να έρθει κανένα σκοτάδι...

 108. φωνη avatar
  φωνη 13/11/2011 18:47:23

  Με τους στόχους που έθεσε ο Σαμαράς αυτές τις μέρες δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί. Ήταν σωστοί στόχοι δηλ και ήταν κρίσιμο για όλους μας να τους πετύχει κιόλας όχι απλά να τους θέσει.
  -Ακύρωση δημοψηφίσματος.
  -Απομάκρυνση ΓΑΠ
  -Μεταβατική Κυβέρνηση
  -Εκλογές.
  *Η μεταβατική κυβέρνηση δεδομένων των συνθηκών (σύμβαση-δόση) ήταν λογικό να μην είναι απλή υπηρεσιακή. Κάποιοι λένε ότι δεν υπήρχε λόγος να τακτοποιηθεί πριν τις εκλογές η δόση και η σύμβαση, αλλά ο Σαμαράς σε σχέση με αυτά είχε θέσει ζήτημα ομαλότητας και ηρεμίας στην προεκλογική περίοδο.

  *Για τη δανειακή σύμβαση το θυμάμαι πολύ καλά ότι η ΝΔ είχε πει (στις 26 Οκτ δεν ξέρω αν το είπαν και νωρίτερα) πως το κούρεμα είναι αναπόφευκτο εδώ που μας έφτασαν. Μάλιστα έλεγαν οτι από τη στιγμή που ΚΑΙ το ΔΝΤ ζήτησε υψηλό κούρεμα, θα υπήρχε οπωσδήποτε υψηλό κούρεμα, παρότι η Ελλάδα δεν ήθελε και δε θα έπρεπε να φτάσει στο υψηλό κούρεμα. (και ας κάνουν τα παπαγαλάκια οτι δεν το θυμούνται).

  Αυτά όλα, όμως, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και το "λιγότερο" είναι οτι δυσκολεύουν τη ΝΔ, το περισσότερο είναι οτι πράγματι η χώρα είναι σε στενό μαρκάρισμα. Μερικοί που λένε να ακυρώσουμε εντελώς τη δανειακή σύμβαση, δεν έχω καταλάβει πως προτείνουν να πορευτεί η χώρα από εκεί και πέρα και θα έπρεπε να το κάνουν με ύψιστη σοβαρότητα αν θέλουν και μπορούν πράγματι να οδηγήσουν τώρα τη χώρα σε λύση εκτός της σύμβασης. Αλλά αν επιμένουν να λένε δε χρειάζεται η σύμβαση χωρίς να ορίζουν το επόμενο βήμα δε φταίμε εμείς που δεν μπορούμε να τους πάρουμε στα σοβαρά.

  Το πρόβλημα δεν είναι, όμως, τόσο ότι η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση (υπό τις ειδικές συνθήκες των ημερών). Τη δανειακή σύμβαση η χώρα θα τη βρει μπροστά της όποια κίνηση να έκανε η ΝΔ. Το θέμα της κυριαρχίας ο Σαμαράς επιμένει να μην το δεχτει,έτσι δηλώνει δημόσια και επίσημα. Το ερώτημα εδώ είναι: μόνο ο Σαμαράς ωφείλει να αντιστέκεται σε ζητήματα κυριαρχίας, προσβλητικών υπογραφών κλπ; Οι άλλοι συμμετέχοντες στο πολιτικό σύστημα και γενικά στο σύστημα εξουσίας για ποιό ακριβώς λόγο δε δηλώνουν επίσημα τη διαφωνία τους; Έχουμε αποδεχτεί όλοι (υποστηρικτές και εχθροί του) άτυπα ότι ο Σαμαράς είναι ο μόνος και μοναχικός υπερασπιστής των εθνικών συμφερόντων;

  Το βασικό, πέρα από τη σύμβαση, είναι το μνημόνιο το καινούργιο να το διαπραγματευτεί εκ μέρους της Ελλάδας ο Σαμαράς. Γιαυτό είναι σημαντικό που ο Σαμαράς επιμένει στο διαχωρισμό των 2 και ζητάει να μην τα φέρουν πακέτο, όχι μόνο για να μην έχει φθορά προεκλογικά και να μην τον πουν οι μνημονιακοί..... μνημονιακό. Κυρίως, για να διαφυλάξει για τη χώρα την ευκαιρία να διαπραγματευτεί αναπτυξιακή πολιτική μετά από εκλογές.

  Επομένως, το σημαντικότερο από όλα είναι ο χρόνος των εκλογών. Και γιαυτό θα λυσσάξουν όλοι να μη γίνουν εκλογές στον προαποφασισμένο χρόνο. Και επειδή εμείς θέλουμε να γίνουν εκλογές, μας συμφέρει να πετύχει η κυβέρνηση αυτή στο συγκεκριμένο έργο της. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει σίγουρα να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτήν την κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να εγκλωβίσει το Σαμαρά.

  Η απόφαση να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ, σίγουρα είναι ρίσκο, αλλά έχει και θετικά όπως αυτό ότι θα έχουν έναν έλεγχο της κυβέρνησης από τα μέσα. Και κυριως, για μένα, θετικό είναι ότι πήρε ο Σαμαράς αυτά τα 2 υπουργεία τα πολύ πολύ σημαντικά άμυνας και εξωτερικών (που δεν επιφέρουν φθορά όμως)

 109. Kostas K avatar
  Kostas K 13/11/2011 19:13:36

  "Τα συνωμοσιολογία περί Τριμερούς να τα λαμβάνετε σοβαρά υπ όψιν όσοι γουστάρετε Ελλοχίμ, θεωρίες για την Κούφια Γη και καλλικαντζάρους."

  Το λάθος φανερώνει πόσο πιστεύετε αυτό που λέτε, κ. Κρανιδιώτη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kostas K 13/11/2011 19:55:57

   Αγαπητέ Κώστα, δυστυχώς δεν υπάρχει κείμενο μου που να μην έχει ένα τουλάχιστον λάθος. Εδώ φαγώθηκε ένα κάπα (συνωμοσιολογιΚά). Ο λόγος είναι ότι γράφω σε ρυθμό πολυβόλου, του κάνω μια πρόχειρη ανάγνωση και το στέλνω στον Φάκτορα. Πάντα ξεφεύγει τουλάχιστον ένα λάθος, για να μην μας πιάνει και το "μάτι"!
   Ναι, δεν πιστεύω ότι ο κόσμος κατευθύνεται από τους μασόνους, τους εβραίους, την Μπίλντεμπεργκ, την Τριμερή, ότι ο Ελ. Βενιζέλος ήταν Εβραίος και πράκτωρ του Σιωνισμού, ότι το πραξικόπημα του Ιωαννίδη το έκαναν Εβραίοι κομμάντος με ελληνικές στολές, ότι πρόσφατα ήρθαν στρατιές ευρωπαίων αστυνομικών σε βάση στη Λάρισα κλπ.
   Αυτές είναι βολικές συνωμοσιολογικές θεωρίες, συνήθως δείγμα χαμηλού πολιτικού πολιτισμού, μια βολική χίμαιρα, ώστες να χάνουμε τον στόχο από τα μάτια μας και να ασχολούμαστε με μ@λ@κίες.
   Οι μηχανισμοί ποδηγέτησης των αδύναμων Εθνών, είναι ολοφάνεροι, βγάζουν μάτι. Δεν κρύβονται σε σκοτεινά κέντρα, όπου φοράνε ποδίτσες, μια κάλτσα και θυσιάζουν παιδάκια για να ζυμώσουν άζυμα και να μεταλάβουν του αχράντου Εωσφόρου. Δεν χρειάζεται να ανταλλάξουν μυστικούς χαιρετισμούς, νοήματα, σήματα, ούτε να συναντηθούν σε υπόγειες στοές.
   Οι δυνάμεις της εξάρτησης, αυτοί που απειλούν την Πατρίδα μας με οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό ή και στρατιωτικό επεκτατισμό, είναι κυβερνήσεις ή υπερεθνικά συλλογικά υποκείμενα, μεγάλες εταιρείες, χορηγημένες ΜΚΟ, χρηματοπιστωτικοί οίκοι. Δεν είναι λέσχες ισχυρών κυρίων, κλαμπ με δερμάτινες πολυθρόνες.
   Είναι πολύ κινηματογραφική και πιασάρικη η υποθετική εικόνα μιας κλειστής κάστας, που αποτελεί την Παγόσμια Ολιγαρχική Κυβέρνηση, η οποία συγκλήθηκε και τάχα έστειλε τον Παπαδήμο να μας υποτάξει.
   Αγαπητέ, αυτό που μας υποτάσσει είναι: 1) η έλλειψη παραγωγικής βάσης, 2) το έλλειμμα φρονήματος, που έγκειται στον ρόλο των καθεστωτικών ΜΜΕ και της αφελληνισμένης Παιδείας μας και 3) το έλλειμμα ηγεσίας από την Κυβέρνηση.
   Τούρκοι, κάποτε οι Βούλγαροι, Αμερικανοί, Γερμανοί,οίκοι αξιολόγησης, τράπεζες, διεθνείς κερδοσκόποι, σόγια και κολλητοί πολιτικών μας, που κερδοσκοπούν από τους κινδύνους και την δυστυχία μας, μας έχουν απειλήσει κι απειλούν κατά καιρούς. Φάτσα κάρτα είναι. Το διεθνές Εκάλη Κλαμπ, δεν είναι μπαγκόσμια κυβέρνηση.

   • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
    Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 20:10:07

    κε Κρανιδιώτη οι λέσχες που αναφέρετε μαζί με τα δημοψηφίσματα του ΟΗΕ αποτελούν ισχυρή παγκόσμια κυβέρνηση. Εξάλλου ο ΓΑΠ δεν την έβγαλε από το μυαλό του την "παγκόσμια διακυβέρνηση" .Επίσης το γεγονός ότι η ΝΔ δεν μπορεί να καθαρίσει από " φιρφιρίκους" κάποια βάση πρέπει να έχει.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 21:45:19

    Eχετε δικιο αλλα υπαρχει μονο ενας τροπος για να πεισθουν οι Ελληνες : να αποφασισουν οι ιδιοι κατι και να το πληρωσουν.
    Η προταση του τρελου για δημοψηφισμα ισως να μην ειναι τοσο λαθος.
    Ισως να ηταν καλο να γινει το δημοψηφισμα,να βγει ΟΧΙ και να φυγουμε απο την ΕΕ και να φυγουν και οι "κατοχικες δυναμεις",να πεινασουμε για να βαλουμε μυαλο.
    Αλλιως αν σωζεις καποιους παρα τη θεληση τους δεν θα σε εκτιμησουν ποτε.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/11/2011 23:39:53

    Κε Κρανιδιώτη πέρα από τη συμφωνία μου στα θέματα που έχουν σχέση με τη στάση του Α.Σ. το τελευταίο διάστημα, θα ήθελα να σας επισημάνω κάποια πράγματα που όσο και αν φαίνονται μη πιστευτά είναι απόλυτες αλήθειες. Ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός είναι παιδιά του ίδιου πατέρα. Του διαβόλου που θέλει να σκοτώνεται η ανθρωπότητα και να βλέπει παντού εχθρούς εκτός από αυτόν που είναι ο μόνος σοβαρός εχθρός με την εμπειρία τόσων χιλιάδων ετών (η επιτυχία του άλλωστε είναι να μην πιστεύουν οι άνθρωποι πως υπάρχει μην τυχόν και πάρουν τα μέτρα τους και χάσει την πελατεία του). Η δεξιά και η αριστερά λοιπόν -όσων αφορά τα άκρα τους- είναι απίστευτα μακρυά από τον Χριστιανισμό η πρώτη λόγω πλεονεξίας και η δεύτερη λόγω υποκρισίας των ηγετών και ανελευθερίας. Αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Πούτιν στη Ρωσία λοιπόν (μέση οδός στα οικονομικά αλλά με σχετικά περιορισμένες ελευθερίες λόγω πρακτόρων που εισχωρούν όπου μπορούν και καταστρέφουν ότι καλό) είναι ότι πιο συμβατό με τη χρηστή διακυβέρνηση κατά την ταπεινή μου άποψη. Έτσι θέλω και τους Έλληνες κυβερνήτες. Καποδίστριες! Εύχομαι και εκτιμώ πως ο Α.Σ. είναι έτσι.

    Είμαι ορθόδοξος και πιστεύω το Ευαγγέλιο και όχι εκτιμήσεις πολιτικών ή δημοσιογράφων ή άλλων που ξέρουν όσα μπορεί να καταλάβει μόνος του σε μια ζωή ο άνθρωπος. Γιατί πολύ απλά, άλλο να μιλάει ο Θεάνθρωπος που έφτιαξε τα πάντα και ξέρει παρελθόν, παρόν και μέλλον απόλυτα και άλλο άνθρωποι με πεπερασμένη γνώση και δυνατότητες. Ο ΚΗΙΧ λοιπόν εμφανίστηκε στην Πάτμο και είπε στον αγαπημένο του μαθητή να γράψει αυτά που θα δει. Και έχουμε την Αποκάλυψη. Αν δε μπορεί κάποιος να το δεχτεί όταν μετά από 2000 χρόνια έχουν επιβεβαιωθεί τόσα πολλά από αυτά που γράφτηκαν τότε και είναι κοντά και τα υπόλοιπα, υπάρχει θέμα άρνησης της πραγματικότητας.

    Εννοείται πως φανερά πλέον γίνεται ότι γίνεται. Άλλωστε τα πρωτόκολλα λένε πως στο τέλος αφού έχει διαβρωθεί η πολιτική που έχει διαβρώσει την κοινωνία, θα ρίξουν τα βάρη της καταστροφής που τα υποχείριά τους θα έχουν υλοποιήσει σε αυτά και θα προωθήσουν ως μοναδική λύση την ΝΤΠ που θα συνίσταται σε υπερκυβέρνηση. Ο ΟΗΕ άλλωστε είναι ο πρόγονός της που με μια μικρή εξέλιξη μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που θέλουν. Άλλο ότι δε θα τα καταφέρουν τελικά. Υπάρχει ο Ξενοδόχος που θα ζητήσει λογαριασμό, θα βρεθούν χρεωμένοι και δε θα έχουν να πληρώσουν...

    Μην απορρίπτουμε τόσο απόλυτα θεωρίες που βασίζονται τόσο γερά σε πραγματικά γεγονότα. Θα βρεθούμε να πέφτουμε από ουρανοξύστη χωρίς αλεξίπτωτο. Η μήπως ο Πατροκοσμάς δεν έχει μιλήσει με απίστευτη ακρίβεια για πράγματα που "είδε" 200 χρόνια πριν; Ο Γέροντας Παΐσιος που ήξερε πριν τα δελτία ειδήσεων ότι εισέβαλε ο Αττίλας στην Κύπρο το '74 και ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ το '91, τυχαία είπε πως 5 άνθρωποι (ο Θεός να τους κάνει) κάνουν κουμάντο στον πλανήτη χωρίς να ξέρει ονόματα και διευθύνσεις; Εμείς πλέον λόγω διαδικτύου κάποια τα ξέρουμε και κατά σύμπτωση έχουν και κοινή εθνικότητα...

   • Kostas K avatar
    Kostas K @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2011 04:21:50

    Μετά την ατιμωρησία για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα απο κτίσεως κόσμου, δηλ. τη διάσωση των Αμερικανικών τραπεζών απο το κράτος (όπου για μικρότερα παραπτώματα πριν 20 χρόνια είχαν πάει φυλακή 1400 άτομα) οι τραπεζίτες ξεθαρρέψανε και συνεχίζουν το έργο τους στην ΕΕ και που ξέρει κανείς ακομα, αφού τελειώσουν με εμάς. Ο Παπαδήμος ήταν το κυριώτερο όργανο των "αγορών" το 1999 και το 2000 σαν διευθυντής της ΤτΕ. Ο εκκαθαριστής του τότε θα είναι ο σωτήρας του σήμερα; Με τον Μοντι δεν θα συνεννοούνται;
    Ποιά συνομωσία, όλα στο φώς είναι.

 110. JOHN avatar
  JOHN 13/11/2011 19:21:38

  Σε ολη τη διαδικασια του διορισμου της νεας κυβερνησης ακουστικαν συγχαριτηρια απο Μερκελ,Σαρκοζι ,Κγκραντ,Γιουνγκερ......Αλλα η περιφρονηση που εδειξαν στο λαο ηταν ηταν κατι παραπανω απο προκλητικη!Αλλα σε καποια φαση θα κριθουν ειτε το θελουν ειτε οχι.Ολοι ειπαν οτι θα εργαστουν εντατικα για την υλοποιηση του προγραμματος....και αλλα ηχηρα.Για τα προβληματα της κοινωνιας θα εργαστει καποιος να τα λυσει;Η ανεργια καλπαζει και ειναι θεμα χρονου να ξεπερασει επισημα το εκατομυριο,ακριβεια,χαρατσια.....Η 28η Οκτωμβριου ηταν μια προγευση για το τι προκειται ν ακολουθεισει.Και ας το λαβουν σοβαρα υπ οψη τους αυτο προτου η κατασταση γινει ανεξελεγκτη.

 111. george avatar
  george 13/11/2011 19:25:34

  Φαήλο,

  γράφεις ότι ο Αντώνης θα είναι ο "επόμενος πρωθυπουργός". Δε θα είναι Φαήλο μου μετά το "ΝΑΙ". Δε θα είναι. Ο ελληνικός λαός είναι (προφανώς) εύκολο θύμα και ψηφίζει ό,τι να ´ναι (έτσι βγήκε ο ΓΑΠ). Αυτή τη φορά όμως είναι ξεκάθαρο ποιοι συναίνεσαν στην κυβέρνηση των τραπεζών. Κανένα επιχείρημα δεν πρόκειται να πείσει το λαό για το αντίθετο και οι εκλογές θα γίνου ΠΟΛΥ μετά τις 19/2/11 και το ξέρεις.

  Παρακαλώ το Θεό να με φωτίσει, ώστε να πράξω το σωστό. Δυστυχώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να πάρω όπλο και να βγω στο δρόμο. Δεν μπορώ να αυτοκτονήσω (σκέφτομαι το παιδί μου, όχι τον εαυτό μου). Από την άλλη δεν μπορώ να ζω και να γνωρίζω ότι στην πατρίδα υπάρχει μια κατοχή ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει Σύνταγμα (ή τουλάχιστον έχει γίνει κουρελόχαρτο). Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ πείθουν του ηλίθιους ότι η νέα κατοχή είναι καλή (το ίδιο δεν έκαναν και το `41 ; ) και κάθε μέρα θα κάνουν προπαγάνδα προς αυτή την κατεύθυνση.

  Είμαι μόνος. Απελπιστικά μόνος και υποχρεωμένος όλη μέρα να αγωνίζομαι, όχι για την ελευθερία της πατρίδας μου, αλλά για την επιβίωση του παιδιού μου...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ george 13/11/2011 21:52:54

   αν μου επιτρέπεις, η επιβίωση του παιδιού σου δεν είναι άσχετη με την ελευθερία της πατρίδας σου! προς το παρόν, αυτό και μόνο πρέπει να κάνεις, κι αν ο καθένας μας επιτελέσει αυτό που του αναλογεί, θα έλθει και η πολυπόθητη ΙΣΧΥΣ στην οποίαν αναφέρεται ο Φαήλος, αναγκαία προϋπόθεση της εθνικής ανάτασης και σωτηρίας.

 112. skeptomenos avatar
  skeptomenos 13/11/2011 19:26:00

  Για όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες μια φράση που στους παλιότερους θυμίζει πολλά

  (είμαστε απέναντι) ..." σε όλους αυτούς που θα βαφτίσουν το συμβιβασμό επιτυχία" .
  Καληνύχτα...

  • ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
   ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ @ skeptomenos 13/11/2011 19:49:53

   Πόσο δίκιο έχεις...Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία δηλαδή η απεξάρτηση από "κέντρα λήψης αποφάσεων" από,από,από...Και σε ποιούς να βρείς "αρετή και τόλμη";Ο συγγραφέας του άρθρου, μια σκιά έχει ο ταλαίπωρος, που να την πρωτορίξει...
   Φαήλο, πάρ' τον Αντώνη από το χέρι και βγάλτον έξω στον απλό καθημερινό κόσμο που δίνει αγώνα επιβίωσης.Και αλλάξτε κοστούμια.Σαν κοράκια φαίνονται στο γυαλί με τα μαύρα και τα γκρίζα...

 113. Απαισιόδοξος avatar
  Απαισιόδοξος 13/11/2011 19:33:05

  Όσοι πιστεύετε ότι θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, παρακαλώ μελετήστε προσεκτικά τις αναλογίες των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα με τις αντίστοιχες εξελίξεις στην Ιταλία...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Απαισιόδοξος 13/11/2011 21:55:14

   κακό είναι αυτό? πολύ καλό το βρίσκω, αντιθέτως!

 114. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ 13/11/2011 19:39:49

  Μπράβο σου Φαήλο. Επιτέλους κάποιος να τα πεί σταράτα !

 115. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 13/11/2011 20:04:25

  Αγαπητέ Φαήλο,

  Για κάποιους απο μας που βρισκόμαστε κοντά στον ΑΚΣ απο το 93 κάποια πράγματα είναι πλέον ανέφικτα.
  Εφόσον ο πρόεδρος επιμένει να είναι επικεφαλής ενός διεφθαρμένου αλλά συνάμα και ηττοπαθούς κόμματος όπως αυτό της Ν.Δ. δεν περιμένω πλέον τίποτα.
  Εφόσον ο πρόεδρος επιμένει να ηγείται μιας Κ.Ο. γεμάτη ντιντήδες και γιαλατζή φιλελεύθερους ομοίως δεν περιμένω τίποτα.
  Εφόσον ο πρόεδρος στηρίζεται σε μέτριους (για να πώ το ελάχιστο) παλήούς συνοδοιπόρους τύπου Σταμάτη ομοίως δεν περιμένω τίποτα.
  Δεν έχω τα δεδομένα για να κρίνω τις τελευταίες πράξεις του τις οποίες προσωπικά (κι εγώ αγωνιστής Μηχανικός με όλες τις οικονομικές ανασφάλειες) μάλλον επικρότησα.
  Μ αυτό το όνομα (Νέα Δημοκρατία τι πρεσβεύει άλλωστε 37 χρόνια μετά), με αυτή την ηττοπαθή αντίληψη που το διατρέχει κάθετα και οριζόντια , μ αυτόν τον ιδεολογικό ερμαφροδιτισμό των κατά καιρούς ηγετικών ομάδων ,απορώ με την επιμονή του .
  Οι παρατάξεις υπήρχαν και προφανώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν ,οι διαχωριστικές γραμμές ,όπως ορθά έχεις επισημάνει στο παρελθόν, Βενιζελογενών -Λαϊκών αναιρέθηκαν ουσιαστικά το 1947 και τυπικά το 1974, αλλά τα κόμματα κάθε φορά εξέφραζαν την εποχή τους.
  Ο Συναγερμός το 51, η ΕΡΕ το 56 η Ν.Δ. το 1974, σήμερα τι?
  Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται όχι από τους άστοχους χειρισμούς του ΓΑΠ(αυτοί απλώς επιτάχυναν τις εξελίξεις) , αλλά κυρίως από το γεγονός ότι η έκφραση της δεκαετίας του 80 αποδείχτηκε λαθεμένη κι επικίνδυνη και στο υποσυνείδητο της κοινωνίας αυτό είναι φανερό οτι πιστώνεται αρνητικά στον ΑΝΔΡΕΑ .
  Ο ΑΚΣ διέπραξε ιστορικό λάθος όταν μετά την κινηματική εκλογή του δέχτηκε να μεταφέρει στους ώμους του τις αμαρτίες της Ν.Δ., η υποσυνείδητη εντολή ήταν ηχηρή πάρε αυτό το κόμμα άλλαξε όνομα σύμβολα και στόχους για να κυβερνήσεις την Ελλάδα.
  Σήμερα πλέον για να ξεπεραστεί η συνολική κρίση που αφορά πλέον και τον ίδιο (ενω το 2009 δεν τον αφορούσε) πρέπει να γίνουν πρωτόγνωρα πράγματα.
  Θα μπορούσε π.χ. (μιας κι η αυτοδυναμία μάλλον απομακρύνεται) ,αλλά ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας να προτείνει την απλή και άδολη αναλογική γιατί μόνον έτσι θα ξεκαθαρίσει (κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος) η κόπρος του Αυγείου.
  Σε αυτή την περίπτωση ,φαντάζει οξύμωρο, ίσως ο Α.Κ.Σ. ηγούνταν της Εθνικής προσπάθειας, ο δρόμος της αυτοδυναμίας μ αυτό το πολιτικό προσωπικό είναι εκ των προτέρων ατελέσφορος και ναρκοθετημένος.
  Επειδή ο γράφων δεν αισθάνεται συνοδοιπόρος του κυριάκου , του Άρη και του Κωστή απογοητευμένος παρακολουθεί τον ατομικό πόλεμο της εποχής να διεξάγεται με σφενδόνες.
  Τέλος επειδή γνώρισε το 1992-93 τον Δημήτρη Σταμάτη περιμένει τα πολιτικά του Φώτα και την τεράστια πολιτική του σκέψη (που σαι Μάο) για να πορευτεί.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ δημητρης μαλαμουλης 13/11/2011 21:34:30

   "Διεφθαρμένο" κόμμα η ΝΔ, "ητοπαθές", "ιδεολογικά ερμαφρόδιτο", "γεμάτο ντιντήδες και γιαλατζή φιλελεύθερους". Τι να κάνουμε; Αυτού του "διεφθαρμένου" , "ηττοπαθούς" κλπ κόμματος - από το οποίο προέρχεται- την αρχηγία διεκδίκησε ο Σαμαράς . Φαντάζομαι όχι με το ζόρι.
   Οσο για την απλή αναλογική ούτε "άδολη" είνια ούτε "δίκαιη"και κυρίως είναι αντιλειτουργική.

   • A.M. avatar
    A.M. @ firiki2010 13/11/2011 21:53:44

    @firiki2010 έγραψε:
    «Οσο για την απλή αναλογική ούτε “άδολη” είνια ούτε “δίκαιη”και κυρίως είναι αντιλειτουργική.»

    Αυτό είναι ένα ωραίο παραμύθι που εξυπηρετεί τους 5 νταβατζήδες της χώρας και τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Το Ισραήλ μια χαρά πορεύεται με απλή αναλογική από ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα.
    Δεν διαλύθηκε επειδή έχει την απλή αναλογική.

    Αντιλειτουργικοί είναι οι διαβλητοί θεσμοί του κράτους και όχι η απλή αναλογική.
    Αν οι θεσμοί πάψουν να είναι διαβλητοί μια χαρά μπορεί να ισχύσει η απλή αναλογική χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Εξ άλλου είδαμε και πόσο λειτουργικές και αποτελεσματικές είναι οι διάφορες εκδοχές της ενισχυμένης αναλογικής.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ A.M. 13/11/2011 23:00:18

     Το ότι δεν διαλυθηκε το Ισραήλ δεν είναι επιχείρημα υπερ της απλής αναλογικής γιατί το Ισραήλ μπορεί να μην διαλύθηκε από άλλους λόγους.
     Θα αντιστρέψω το σκεπτικό σου: Αν οι θεσμοί πάψουν να είναι διαβλητοί μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει η ενισχυμένη αναλογική χωρίς κανένα πρόβλημα.
     Η ενισχυμένη αναλογική τα τελευταία 37 χρόνια εξασφαλισε πολιτική σταθερότητα. Η απλή αναλογική που μόνο δίκαιη δεν είναι απλώς θα προσθέσει ένα πρόβλημα.
     Τα προβλήματα που έχουμε σε καμμία περίπτωση δεν είναι είναι αποτέλεσμα της ενισχυμένης αναλογικής , αλλά της κακής λειτουργίας των θεσμών που και εσύ επισημαίνεις.

   • Μαλαμούλης avatar
    Μαλαμούλης @ firiki2010 13/11/2011 22:11:54

    τον Νοέμβριο του 09, κάποιοι απο μας πίστεψαν ότι ο ΑΚΣ ανάλαβε την ηγεσία της Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης κι όχι του κόμματος της Ν.Δ.
    Φαίνεται ότι κάναμε λάθος.
    Ορθά λοιπόν με ειρωνεύεσαι.
    Όσο για τα υπόλοιπα τι υπονοείς , οτι δεν είναι διεφθαρμένο?

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Μαλαμούλης 13/11/2011 23:13:02

     Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Οταν ψηφίζαμε τον Νοέμβριο του2009 ψηφίζαμε για τον αρχηγό ενός κόμματος. Ηταν κατι άλλο η ΝΔ από την Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη που μου λες; Είχε άλλα στελέχη η μία από την άλλη; Αλλους ψηφοφόρους;Πως η Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη ήταν απαλλαγμένη από τις παθογένειες της ΝΔ;
     Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ,υπήρχαν, ή θα υπάρξουν κόμματα απαλλαγμένα από διεφθαρμένους, ανάξιους, λαμόγια κλπ.Από αυτό μέχρι την ισοπέδωση υπάρχει διαφορά.

  • Geros avatar
   Geros @ δημητρης μαλαμουλης 13/11/2011 23:29:00

   Αγαπητέ Δημήτρη ,
   αν κατάλαβα καλά εσύ θα ήθελες μια ΝΔ χωρίς τον Κυριάκο , τον Αρη , τον Κωστη , τον Σταμάτη , τους ντιντηδες , τους γιαλατζί φιλελευθερους , το όνομα , το σήμα , την παρούσα του ιδεολογία και πολλά αλλα πράγματα και ανθρώπους που δεν σε έπαιρνε ο χώρος για να τα αναφέρεις υποθέτω. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως νομίζεις ότι αυτό που θα απέμενε από όλο αυτό το .... τσεκούρωμα θα είχε πλειοψηφική δυναμική.
   Μήπως νομίζεις ότι αυτοί που δεν συμφωνούν μαζί σου είναι τόσο λίγοι που αν τους βγάζαμε από το κόμμα δεν θα έτρεχε τίποτα? Εγώ δεν το νομίζω αυτό. Αν όμως έχεις κανένα σχέδιο με το οποιο πετώντας κόσμο έξω δεν χάνουμε επιρροή θα ήθελα να το ακούσω γιατί εσύ εχεις θέμα με τον Σταμάτη εγώ με τον Μανόλη (και όλοι οι άλλοι εδώ μέσα με κάποιον).
   Αν από την άλλη η απώλεια επιρροής δεν σε ενδιαφέρει τότε ένα κόμμα εξουσίας δεν είναι καλή επιλογή για εσένα νομίζω.

 116. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ avatar
  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 13/11/2011 20:33:44

  Αγαπητέ συναγωνιστή Φαήλο,

  νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου για να μοιραστώ σκέψεις μου αναφορικά με την κοινή μας ιδεολογία, την οποία μέχρι πρότινος - τουλάχιστον για μένα - εκπροσωπούσε η Νέα Δημοκρατία. Καταλαβαίνω απόλυτα το λόγο ύπαρξης του αρχικού σου σχολίου (περι μαγιάς) - για την ανασύνταξη του ηθικού των απλών αγωνιστών της παράταξης - και μπορώ να πώ ότι ως ενα βαθμό πέτυχε το στόχο του μιας και εγώ με την πρώτη ανάγνωση του αισθάνθηκα ότι με έπεισες. ΟΜΩΣ - με μια δεύτερη ανάγνωση - αισθάνομαι ότι πρέπει - για την δική μου αξιοπρέπεια- να πω ΕΩΣ ΕΔΩ στην ηγεσία. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
  Δεν θέλω να έρθει στην διακυβέρνηση της χώρας η παράταξη μου απλά για να κάνει μια χρηστή διαχείριση. Άλλωστε η μη σκληρή μέχρι και τις τελευταίες μέρες αντιπολίτευση συνάμα με ΜΗ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ - να είναι καλά οι σύμβουλοι του Αντώνη -προδικάζει ένα αποτέλεσμα κατώτερω των προσδοκιών μας. ΚΙ ΟΜΩΣ κάναμε κουράγιο και υπομονή - όπως τότε στις ουρές για να ψηφίσουμε τον Αντώνη - προσδοκώντας ότι δεν μπορεί παρά κατι καλύτερο να γίνει για την πατρίδα μας, ερχόμενος ως άλλος "Λώρενς" από την έρημο αιφνιδιάζοντας το γκουβέρνο - το σάπιο κατεστημένο -.
  Η τελευταία όμως τακτική του Αντώνη είχε καταστροφικές συνέπειες. Έπεσαν οι μάσκες όπως είπε. Όχι μόνο θα αποδειχθεί ότι ήταν λανθασμένη εκ του αποτελέσματος αλλά - το χειρότερο - κλόνισε την εμπιστοσύνη. Έσπειρε την καχυποψία. Είτε με καλή πρόθεση είτε χωρίς - το θέτω κομψά - το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Είτε τελικά είναι "λίγος" για να τα βάλει με το σύστημα είτε τελικά είναι και αυτός "συστημικός". το αποτέλεσμα το ίδιο. να το σκέφτονται άλλοι θεμιτό αλλά για μένα δεν μπορούσα να το φανταστώ.....κατάντια....απογοήτευση.....αλλά πλέον καθότι με "θεωρώ σκεπτόμενο" δεν έχω να περιμένω τίποτα καλό......παρά την υπογραφή του ως πλήρη απόδειξη των σκέψεων μου.
  πέτυχε το ακατόρθωτο....να διασωθεί ο Γιωργάκης (άραγε θα μείνει "ατσαλάκωτος"??...σαν τον αξιοπρεπέστατο Άκη...πάλι κουκούλωμα ??)
  Αμείλικτη και πάλι η ιστορία...όλα τα κάστρα πέφτουν από μέσα...εσωτερικό χέρι ανοίγει την κερκόπορτα πάντα...
  στο διαταύτα....που να απευθυνθούμε πλέον ???

 117. kostas74 avatar
  kostas74 13/11/2011 21:05:04

  Αδελφε Φαήλο
  Ελπιζω να μην κανεις κανενα αστειο και δεν κατεβεις στις εκλογες που ερχονται.....
  ...ξηγηθηκαμε;

  Με απεριοριστη (και λιγα λεω....) εκτιμηση

  Κ.
  Υ.Γ. θα ηθελα την αποψη σου για τον Βοριδη...... η δικη μου αποψη ειναι οτι αδικησε τον εαυτο του τοσα χρονια με την δραση του σε ακροδεξιες ομαδουλες....εχει αποψη, εχει επιχειρηματα δεν ειναι ακραιος και ειναι πατριωτηε....και γενικα πειθει,μακαρι να ερχοτανε σε εμας

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ kostas74 13/11/2011 22:28:13

   με η χωρις τσεκουρι;

   • kostas74 avatar
    kostas74 @ Αιμιλια Σ. 13/11/2011 22:56:15

    @Αμαλια Σ.

    Καποτε δυο κινεζοι μοναχοι αναχωρησαν απο το μοναστηρι τους για να πανε σε αλλο μοναστηρι. Οδηποροι για μερες, καποια στιγμη συναντησαν μια νεα γυναικα στην οχθη ενος "φουσκωμενου" απο τις βροχες ποταμου η οποια και δισταζε να διαβει το ορμητικο ποταμι γιατι φοβοταν οτι θα την παρασυρει. Ο ενας απο τους μοναχους προσφερθηκε να την παρει στους ωμους του και να την μεταφερει με ασφαλεια στην απεναντι οχθη, πραγμα και το οποιο εγινε τελικα. Αφου ευχαριστησε η νεα γυναικα τους μοναχους συνεχισε το ταξειδι της προς αλλη κατευθυνση. Ο μοναχος ομως που δεν ειχε μεταφερει την γυναικα ειχε μια μεγαλη ανησυχια για αυτο που συνεβη. Στο μοναστηρι ηταν σαφης η εντολη που τους ειχαν δωσει. Σε καμμια περιπτωση και για κανενα λογο δεν επρεπε να ελθουν σε σαρκικη επαφη (οποιασδηποτε μορφης) με γυναικα για να μην σκανδαλιστουν.....και αυτο που εκανε ο συνοδοιπορος του ηταν μια σαφεστατη παραβιαση του κανονα. Σε ολη την διαδρομη μεχρι το τελος της μερας τον βασανιζε το διλημα, αν πρεπει να αναφερει αυτο που εκανε ο αλλος μοναχος (την μεταφορα της γυναικας στην αλλη οχθη του ποταμου). Πριν φτασουν λοιπον στο νεο τους μοναστηρι, αργα το βραδυ, δεν αντεξε και εκανε αυστηρη παρατηρηση στον μοναχο γιατι ειχε ερθει σε επαφη με την γυναικα....και η απαντηση του μοναχου στην παρατηρηση ηταν

    ".....αδελφε μου , εγω την γυναικα την αφησα στην αλλη οχθη του ποταμου, φαινεται ομως οτι εσυ ακομα την κουβαλας μαζι σου"

    Το τσεκουρι λοιπον αγαπητη Αμαλια ο Βοριδης το εχει αφησει εδω και χρονια........ καποιοι ομως βολευονται να το κουβαλανε απο ιδιοτελεια ακομα

    Φιλικα

    Κ.

 118. anonimos avatar
  anonimos 13/11/2011 21:31:11

  αλλος ενας προδοτης του συστηματος ο σαμαρας μας απογοητεψε ολους.Καλυτερα ομως ετσι για να μην τρεφουμε ελπιδες αδικα.Φαινοταν αλλωστε απ' την αρχη που το πηγαινε.Μονο τα κοματοσκυλα πια δεν το βλεπουν.Θα το δει ομως αυτος σιγουρα στις καλπες.Απαισιος κολοτουμπας!

 119. Δικερως avatar
  Δικερως 13/11/2011 21:32:55

  Εδω και μερες παρακολουθω στα blogs και στα ΜΜΕ,εναν ορυμαγδο δηλωσεων απο δηλωσιες,την σπορα του φοβου απο τους φοβισμενους,οργη απο τους εφησυχασμενους.
  Αν και αντιλαμβανομαι τι σημαινει να μπερδευονται τα ενστικτα με τον φοβο
  και την οργη,να με συγχωρατε.
  Να με συγχωρατε αδερφια,γιατι κιοτευετε τωρα που μας εχει αναγκη κι ο Τοπος
  και ο ηγετης που ολοι πιστεψαμε.
  Που ειναι η μαχητικοτητα σας? Που ειναι η εξυπναδα και η οξυδερκεια σας?
  Μονον οι αγελες ειναι καχυποπτες,μονον τα κοπαδια φοβουνται.
  Ειμαστε μια φοβισμενη αγελη?Αναρωτηθειτε...
  Οχι Κυριοι,ειμαστε η μαγια κι ο σπορος ο καλος.Δεν μας επιασαν οι μανες μας για να κλαψουριζουμε και να καταρρεουμε απεναντι στα φαινομενα αλλα για
  να χαμογελαμε απεναντι στα μελλουμενα.
  Αντεξατε δυο χρονια βιτσα και καπιστρι και δεν εχετε κουραγιο για τρεις μηνες
  κατενατσιο?
  Δεν επιτρεπετε τρεις μηνες στον διαλεχτο σας?Τοσο ακριβος εγινε ο χρονος σας?
  Να με συγχωρατε αδερφια,εγω αρχισα απο τωρα το γλεντι κι οποιος θελει
  ας σταματησει τις κλαψες κι ας συνταχτει.Ανυποχωρητοι αλλα σοφοι.
  (Κερναω και τσιπουρο αμα λαχει)

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Δικερως 13/11/2011 21:35:12

   Αιντε λεω
   http://www.youtube.com/watch?v=5IfIbqeFXZ4&feature=related

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Δικερως 13/11/2011 22:04:02

    πολύ καλές οι μουσικές σου επιλογές. Για τους φοβικούς μη σκιάζεσαι, όσοι στ'αλήθεια νοιάζονται θα καταλάβουν - οι υπόλοιποι είναι βαλτοί, "μαϊμού" σχολιαστές.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ δρόμος 13/11/2011 22:25:08

     Μερσι δρομε,δεν σκιαζομαι.
     Απλα να ξυπνησω την ψυχη τους θελω,να τους πειραξω,να θυμηθουν τα παραμυθια που τους ελεγε
     η γιαγια τους,να βρασει το αιμα τους,να γινουν ξανα παλληκαρια,λεβεντες.Να φτυσουν τον φοβο,να σκοτωσουν τον κακο τους εαυτο.
     ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ.Ακομα και οι βαλτοι.
     http://www.youtube.com/watch?v=Vwxxjn4hhZ8

    • Theo avatar
     Theo @ δρόμος 13/11/2011 22:29:55

     ραντεβου στα τσιπουραδικα στις 19/02, ποιου ετους δεν το γνωριζω!

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Theo 13/11/2011 22:37:39

      Εμεις παντως Theo,βραζουμε τα δικα μας τσιπουρα,και σε πληροφορω πως εχουμε αρχισει κιολας.

     • Theo avatar
      Theo @ Δικερως 14/11/2011 01:19:04

      Δικερως,
      απο που ξεφυτρωσες;
      δεν σε αναγνωριζω απο το nick σου.
      καινουριος;
      μνημονιακος της συγκυβερνησης;

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Theo 14/11/2011 22:51:15

      Τεο',ουτε εγω σε γνωριζω κι ουτε καιγομαι
      εδω που τα λεμε.
      Ξεφυτρωνω δε,εκει που δεν με σπερνουν.
      Οσον αφορα στην παρουσια μου εδω,εγινε
      εντονη μετα απο την διαπιστωση μου για την απυθμενη φοβικοτητα και την καχυποψια μερικων ακομα και απεναντι στον ανθρωπο που θεωρω την τελευταια ελπιδα της πατριδας μου,τον Αντωνη
      Σαμαρα.
      Εξ'αλλου εκτος απο αγωνιστες του διαδικτυου,ειμαστε,as you should know,και
      αγωνιστες της ζωης,της καθημερινοτητας
      και της δουλειας.
      Α,και για να σε ικανοποιησω,εχω υπογραψει μνημονιο με τον σχωρεμενο
      τον πατερα μου,την πατριδα μου,τον Θεο μου και προσφατως ενα μεσοπροθεσμο με τις δυο λατρεμενες κορακλες μου.Το αλλο το δικο σου το'χω γραμμενο.
      Αντε γεια και ραντεβου στα μαρμαρενια
      αλωνια.
      http://www.youtube.com/watch?v=GdBIt7IR6bw

 120. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/11/2011 21:47:04

  Κύριε Κρανιδιώτη καλησπέρα.Δεν θ'αναφερθώ στις τελευταίες 15 μέρες και όσα έγιναν.Ούτως ή άλλως,ο καθένας έχει την άποψή του.Τη δική μου την έχω αναλύσει σε ανάρτηση άλλης ημέρας.Μία ερώτηση.Δεν γνωρίζω αν το έχετε σκεφτεί.Υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου;Δεν αναφέρομαι εάν η ΝΔ προβεί σ'ενέργειες και ποιες,εφόσον παραταθεί αυτή η κατάσταση.Δεν είναι του παρόντος ν'αναλυθεί αυτό το θέμα.Ρωτώ εάν έχει περάσει από το μυαλό των κεντρικών ιθυνόντων της παράταξης η πιθανότητα,μέχρι τότε,να έχουν συμβεί άλλα γεγονότα.Για να εξωτερικεύσω όσα σκέφτομαι,μήπως οδηγηθούν τα πράγματα,με τρομερή ταχύτητα,σε μια επίσημη χρεωκοπία μέχρι 19-2-12 και όσα επακολουθήσουν ν'ανατρέψουν τα πάντα;Από το μυαλό μου έχει περάσει η πολύ μικρή,αυτή,πιθανότητα.Το παρόν σκηνικό θυμίζει,λίγο,δυο άλλες εποχές.Το 1936 και το 1967.Τότε,πάλι είχαμε κυβερνήσεις συνεργασίας,σε περιόδους τρομερής κρίσης,και ξέρουμε όλοι τι ήρθε αμέσως κατόπιν.Δυο δικτατορίες.Τώρα,φυσικά,δεν θα υπάρξει καμιά στρατιωτική δικτατορία.Το γνωρίζουμε άριστα.Μήπως όμως,με τη χρεωκοπία της χώρας,προκύψει κάτι που θα έχει σχέση με ''δικτατορία'' των αγορών και των ξένων τοκογλύφων,μέσω μιας μεγάλης αναταραχής;Πολλά περνούν από το μυαλό μου.Εξάλλου,το πείραμα ξεκίνησε από δω.Συνεχίζεται δίπλα και ποιος ξέρει που θα πάει.Το ερώτημά μου είναι λίγο ακραίο,αλλά οι καιροί είναι πονηροί.Θέλω την άποψή σας.Ευχαριστώ.

 121. Προδομενος avatar
  Προδομενος 13/11/2011 21:56:07

  Αν οι κυριοι Δημας και Αβραμοπουλος δεν ειναι κομματικα στελεχη της Νεας Δημοκρατιας και η κυβερνηση αυτη δεν ονομαζεται συγκυβερνηση τοτε
  μαλλον θα εχω παθει αλτςχαιμερ και αυριο πρωι πρωι θα στο γιατρο!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Προδομενος 13/11/2011 22:17:51

   Προδομενε,
   αδερφε μου,μην ξεχνας πως ο δοκτωρ Aloysius " Alois" Alzheimer,ηταν Γερμανος
   και πως παθαινεις την νοσο κι οχι τον δοκτωρα,ητοι την απωλεια ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗΣ μνημης.
   Εξ'αυτων συμπεραινεται πως δεν πρεπει να ανησυχεις γιατι εσυ εχασες την μακροπροθεσμη σου,κατι που συνεπαγεται και κοινωνικη επιφυλακτικοτητα
   λογω αδυναμιας ανακλησης σημαντικων πληροφοριων.
   Ετσι για να σε διευκολυνω σου ζητω ταπεινα να googlαρεις τις ομιλιες και τα οχι του Σαμαρα απο το '91 μεχρι προσφατως.
   Επισης συμβαλλω συην ενημερωση δηλωνωντας πως ο εν λογω δοκτωρ πεθανε
   οχι απο την συγκεκριμενη ασθενεια,οπως πιστευουν πολλοι,αλλα απο καρδιακη συγκοπη.

   • Greek Voter avatar
    Greek Voter @ Δικερως 13/11/2011 22:55:12

    Άλλα λόγια ν´ αγαπιόμαστε…

    Και επειδή μπορεί να με παρεξηγήσεις:

    Η έκφραση "άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε" αποτελεί μια από τις πλέον συνήθεις δημώδεις ελληνικές εκφράσεις που λέγεται σε περιπτώσεις παράβλεψης ή υποβάθμισης γεγονότων ή λόγων προς διακοπή ή αποφυγή πιθανής αντιπαράθεσης. (πηγή: Βικιπαίδεια )

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Greek Voter 13/11/2011 23:10:03

     Μα αγαπητε Ελληνα Ψηφοφορε,ο σκοπος δεν ηταν εκ των προτερων η αντιπαραθεση η' ακομα και η αποφυγη της.
     Ο σκοπος ειναι να εντοπισουμε παραυτα την διαφορα αναμεσα στον ανοιχτοματη και τον αυγουλοματη.
     Οχι τιποτε αλλο,αλλα υπαρχει ο κινδυνος να καταντησουμε ολοι Κουδες κι ουχι' Βουδες.
     Θα σου συνιστουσα δε,ανευ παρεξηγησεως να
     κοιτας καμμια φορα και το δενδρο κι οχι μονον
     το δασος.
     Φιλικα,a boy named Sue.

 122. epi avatar
  epi 13/11/2011 22:14:49

  Φαήλο, τον ΓΑΠ δεν τον έδιωξε ο Σαμαράς, αλλά οι δικοί του. Βλέπε Ραγκούσης-Διαμαντοπούλου-Λοβέρδος. Βάσω Παπανδρέου: "Είσαι εκτός τόπου και χρόνου". Βενιζέλος με συνεχές πριόνισμα κλπ κλπ. Μην ξεχνάς ότι έχουν φτάσει σε μονοψήφια νούμερα δημοσκοπήσεων. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σωθεί. Δυστυχώς ο Σαμαράς δεν το αντιλαμβάνεται και κάνει εκπτώσεις στις ιδέες του. Σωστά λες: "Μικρά ζύμη όλο το φύραμα ζυμοί". Όμως για τον Σαμαρά ισχύει: "εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;" Και ο Σαμαράς δυστυχώς έχει μωρανθεί.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ epi 13/11/2011 22:35:00

   Μωρος=βλαξ.
   Υπαρχουν πολλες κατηγοριες εξ'αυτων αλλα η πιο ασφαλης μεθοδος αναγνωρισης τους μας δινεται απο τον αειμνηστο Ευαγγελο Λεμπεση μετην μορφη των τασεων και των επιλογων τους:
   Ἡ ἔμφυτος τάσις τοῦ βλακός, ἐξικνουμένη συχνότατα εἰς ἀληθῆ μανίαν ὅπως ἀνήκῃ εἰς ἰσχυρὰς καὶ ὅσον τὸ δυνατὸν περισσοτέρας πάσης φύσεως ὀργανώσεις, ἐξηγεῖται πρώτον μὲν ἐκ τῆς εὐκολίας τῆς ἀγελοποιήσεως, εἰς ἣν μονίμως ὑπόκειται, λόγω ἐλλείψεως ἀτομικότητος , δεύτερον δὲ ἐκ τοῦ ἀτομικοῦ ζῳώδους πανικοῦ, ὑπὸ τοῦ ὁποίου μονίμως κατατρύχεται, ἐκ τοῦ δεδικαιολογημένου φόβου μήπως περιέλθη εἰς τὸ παντὸς εἴδους προλεταριάτον. Ἀποτελεῖ δὲ ἡ τάσις αὕτη ἀμάχητον σχεδὸν τεκμήριον περὶ τοῦ βαθμοῦ τῆς πνευματικῆς του ἀναπηρίας.
   Εαν τωρα νομιζεις πως ο Σαμ εμπιπτει σ' αυτην την κατηγορια και πως φοβαται
   να μην γινει προλεταριατο,με τις υγειες σου.

   • epi avatar
    epi @ Δικερως 13/11/2011 22:48:39

    liddell-scott:
    μωρός=ανούσιος, άνοστος.
    Με αυτή την έννοια το έγραψα και φαίνεται από την παραπομπή. Φυσικά και ο ΣΑΜ είναι έξυπνος. Κανείς δεν το αρνείται αυτό. Κινδυνεύει όμως να γίνει ανούσιος. Αυτό επεδίωκε ο ΓΑΠ και φαίνεται να το πετυχαίνει παγιδεύοντάς τον στην "μεταβατική" κυβέρνηση.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ epi 13/11/2011 23:33:39

     Παρ'ολο που δεν συμφωνω με την αναλυση σεβομαι
     την ανταπαντηση.
     Παντως οπως ξερεις το ''μωρος'' ειναι και κλινικη κατηγορια ανθρωπων με μειωμενη ευφυια.

 123. Greek Voter avatar
  Greek Voter 13/11/2011 22:42:59

  Greek Voter είπε:
  13/11/2011 στις 3:22 pm

  Φαήλο δε σε ξέρω προσωπικά, αλλά έχω αρχίσει να σε εκτιμώ παρά πολύ.

  Θέλω από εσένα μια ξεκάθαρη απάντηση.

  Μεθοδεύουν την υπαγωγή του χρέους στο βρετανικό δίκαιο, πράγμα καταστροφικό για τα συμφέροντα της χώρας.

  Ερωτώ:

  1. Πιστεύεις ότι ο Σαμαράς θα ψηφίσει κάτι τέτοιο;

  2. Αν δεν το ψηφίσει η ΝΔ, είναι δυνατόν να στηρίζει μια τέτοια κυβέρνηση;

  3. Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ ψηφίσει ή με τη στάση της δεν αποτρέψει κάτι τέτοιο θα συνεχίσεις να στηρίζεις το Σαμαρά;

  Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν είχα μια καθαρή απάντηση στα ως άνω αναφερόμενα.

  -------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------

  ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: (σε απλά ελληνικά)

  Αν ΔΕΝ πληρώσεις ΜΙΑ δόση της νέας δανειακής σύμβασης καθίσταται απαιτητό ΟΛΟ το δάνειο ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.

  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ;

  ΔΗΛΑΔΗ θα μας πουν:

  Για να πάρεις την 7η δόση θα κάνεις αυτό που σου ζητώ.

  ΑΝ ΔΕΝ το κάνεις (π.χ. γιατί προσβάλει την εθνική σου αξιοπρέπεια), ΔΕΝ έχεις να χάσεις μόνο τα (π.χ.) 8 ΔΙΣ που θα σου έδιναν, αλλά θα πρέπει να πληρώσεις 130 ΔΙΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.

  Και επειδή ΔΕΝ έχεις, θα έρθουν και ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΤΟ ΤΥΡΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (δήθεν 100 δις κούρεμα) ΤΗ ΦΑΚΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (αγγλικό δίκαιο);

  Υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο = Σ Κ Λ Α Β Ι Α

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Greek Voter 14/11/2011 10:27:19

   1) Aυτο ,οτι αν διακοπει το προγραμμα ειναι απαιτητες ολες οι δοσεις υπαρχει και στο παρον μνημονιο.
   2) Το αγγλικο δικαιο θα χρησιμοποιηθει για να κατασχεθουν ακινητα του ελληνικου Δημοσιου εξω.Για να κατασχεθει η χωρα πρεπει να ελθει ξενος στρατος και κανεις δεν εχει ορεξη.
   Σε περιπτωση που το προγραμμα αποτυχει και γυρισουμε στη δραχμη ολες οι συμφωνιες στην πραξη θα αλλαξουν και το κουρεμα θα φθασει το 90% και λιγο ειναι.
   Αν πετυχει και μεινουμε στο ευρω με επιμηκυνσεις και συμβιβασμους θα τα πληρωσουμε ολα σταδιακα.

   • Greek Voter avatar
    Greek Voter @ ψυχραιμια 15/11/2011 00:40:40

    Αγαπητέ φίλε,

    1. Το παρόν μνημόνιο δεν το έχει ψηφίσει η ΝΔ. Και επειδή δεν έχει περάσει με 180 υπάρχει ενδεχόμενο να θεωρηθεί άκυρο στο μέλλον.

    2. Το έχω ακούσει αυτό το επιχείρημα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει. Οι Διεθνείς συνθήκες πράγματι το απαγορεύουν, αλλά στην ίδια τη δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει ανάλογη εξαίρεση. Άρα διατηρώ επιφυλάξεις γιατί ποτέ δε ξέρεις...

    3. Εδώ κάνεις λάθος. Αν πάμε σε δραχμή στο μέλλον (καθόλου απίθανο) θα τα χρωστάμε όλα σε ευρω. Άρα, κλάφτα Χαράλαμπε... Αν όμως ισχύει το ελληνικό δίκαιο, βγάζεις νόμο και αλλάζουν πολλά.

    4. Όπως και να έχει θα μας πηγαίνουν δόση-δόση για 30 χρόνια και η απειλή θα είναι μόνιμη.

    Άρα, μάλλον, καταλήγουμε στo συμπέρασμά μου.

    Θα ευχόμουν πολύ να έκανα λάθος, αλλά....

    Υ.Γ. Έχω μια γενικότερη και πηγαία εμπιστοσύνη στο Σαμαρά, αλλά για κάποιο λόγο δεν πείθομαι ως προς αυτό. Κάτι παίζεται που δεν το ξέρουμε.

 124. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ 13/11/2011 23:25:00

  Έκκληση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για καταψήφιση της δοτής κυβέρνησης
  Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΤΑΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.
  rizospastikhdexia.blogspot.com/2011/11/blog-post_3922.html

 125. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2011 00:12:50

  Μάλλον γι΄άλλον Αντώνη μιλάς, φίλε. Για θυμήσου λίγο την Ιστορία μας τα τελευταία 20 χρόνια...

 126. Κώστας avatar
  Κώστας 14/11/2011 00:42:03

  Στις 28/10/2011 εδώ μέσα, στο αγαπημένο μας Antinews διαφωνούσαμε για τη στάση της ΝΔ και την ανακοίνωση Σαμαρά για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.
  Στην πορεία της ημέρας μάθαμε πως ανάλογα γεγονότα συνέβησαν σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Το Πασόκ και ο μνημονιακός εσμός λούφαζε. Κοιτούσαν απορημένοι και φοβισμένοι. Το παραμύθι "μας την πέφτουν οι συριζαίοι" είχε ξεφτίσει. Είχε επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη Φαήλου για αστούς και μαλτεζόπλακες.
  Ομως , κατά τη γνώμη μου, ο ΑΣ διέπραξε τότε το πρώτο λάθος. Με σαθρά επιχειρήματα τύπου "αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"( γιατί απαγορεύεται;). Ακολούθησαν άλλα λάθη, στα οποία εγώ προσωπικά δεν περιλαμβάνω αυτήν καθεαυτήν τη συμμετοχή στην κυβέρνηση την οποία και εγώ θεωρώ αναπόφευκτη, συμφωνώντας με τον πυρήνα του άρθρου. Σε άλλα λάθη αναφέρομαι( τακτικής) τα οποία θα προσπαθήσω να περιγράψω σε σχόλιο σε άλλη ανάρτηση. Προς το παρόν αρκούμαι σε δύο παρατηρήσεις:

  1. ΤΟΝ ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΛΑ Η 28/10. Ξεκάθαρα πράγμτα και να είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας. Χωρίς εκείνη την λαική κινητοποίηση( γιατί να τρομάζει ο όρος και γιατί να χαρίζεται στην αριστερά δεν κατάλαβα ποτέ...) κανένα γεγονός δεν θα είχε δρομολογηθεί.

  2. Τότε, στις συζητήσεις πέρι της στάσης της ΝΔ, όσοι διαφωνούσαμε με την ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων της Θεσσαλονίκης, μας αποδόθηκε πως θέλουμε να κάνουμε τον Σαμαρά Τσίπρα. Δηλαδή να τον σύρουμε στο πεζοδρόμιο. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Τότε θέλαμε απλά να μην καταδικάζει η ΝΔ το πεζοδρόμιο της 28/10. Σήμερα βλέπω πως ο αγαπητός Φαήλος, σε σχόλιο του υπαινίσεται λαική κινητοποίηση γράφοντας "εκτός από την αποχώρηση από την κυβέρνηση υπάρχουν κι άλλα δραστικά μέσα αντίδρασης αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα...". Κάνω λάθος;

  Όπως και να χει προτείνω, επειδή έρχεται και 17/11 το εξής: Μεθαύριο ΑΝ, λέω αν, οι συγκεντρώσεις με αφορμή το Πολυτεχνείο( ναι , αυτό που συμμετείχε ο αγαπητός Χ. Λαζαρίδης, ναι αυτό που βλέπουμε στις ιστορικές φωτο με τα κάγκελα του Μετσόβιου στολισμένα με ελληνικές σημαίες) λάβουν οξεία και παλλαική αντι-Παπαδήμου χρειά, ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ. Γιατί , δυστυχώς, με τόσους πεμπτοφαλαγγίτες μέσα στη ΝΔ, με κόμματα- προθύμους τύπου Λάος, μόνο στο πεζοδρόμιο και στις συγκεντρώσεις μπορούμε να ελπίζουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Κώστας 14/11/2011 02:18:42

   τότε θα μιλάμε για έναν "ηγέτη " εγκλωβισμένο στα αστικά..@$&*# θα είναι ολίγιστος... και κυρίως αν δεν τηρήσει τις προθεσμίες...100 μέρες

 127. Θεσσαλονικιά avatar
  Θεσσαλονικιά 14/11/2011 01:22:36

  Θέλω να ρωτήσω και να μάθω τι νομιμοποίηση έχει η υπογραφή του μνημονίου από τα υπάρχοντα κόμματα αν κατά την διενενέργια εκλογών πάρουν πολύ μικρά ποσοστά. Πόσο δεσμευτική μπορεί να είναι η υπογραφή κάποιου που θα αντιπροσωπεύει το 10 % του Ελληνικού λαου?

  όποιος μπορεί να απαντήσει ,περιμένω .

 128. aurora3363 avatar
  aurora3363 14/11/2011 02:08:08

  Το σημαντικό είναι να μην τους αφήσει να "κυβερνήσουν " πάνω απο 100 μέρες. Είναι εφηκτό;;;;; αυτό μετράει απο δω και πέρα!

 129. JOHN avatar
  JOHN 14/11/2011 09:10:34

  aurora3363. Στις δικτατοριες ολα ειναι πιθανα.Και λεω δικτατορια γιατι η κυβερνηση Παπαδημου αποτελει πραξηκοπημα,γιατι εγινε ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Και σαν τετοια θ αντιμετωπιστει απο το κοσμο.

 130. Γιώργος avatar
  Γιώργος 14/11/2011 10:13:31

  Τι λες ρε Φαήλε;

  Μήπως είσαι πολυσχιδής προσωπικότητα; Μήπως είσαι αμφιθυμικός; Μήπως είσαι της σχολής κομανέτσι κι εσύ;

  Ενώ αναφέρεις σαφέστατα τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ δεν έπρεπε να συναινέσει μετά λές ότι καλώς συναίνεσε!

  Ξέρεις τι εστί δανειακή σύμβαση; Αγγλικό δίκαιο, αύξηση του χρέους και έχετε γεια βρυσούλες! Το μόνο πού θέλουν οι τοκογλύφοι είναι να διασφαλίσουν τα ψεύτικα λεφτά τους, μόλις πάμε σε αγγλικό δίκαιο, η χρεωκοπία είναι σίγουρη και τότε θα μας πάρουν την χώρα ώσπου να πεις φυτίλι. Αυτήν την πολιτική υποστηρίζεις και μας το παίζεις πατριώτης;

  Και κάτι τελευταίο: για τις γερμανικές αποζημιώσεις θα πεις τίποτα; Εσύ πού όπως λες έχει και λίγο το φιλοπόλεμον μέσα σου. Σιγά μην σκίσεις το καλσόν.

  Όπως είπε και ο αρχηγός σου ο αντωνάκης, οι μάσκες έπεσαν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιώργος 14/11/2011 10:21:06

   To μονο δικαιο που υπαρχει ειναι των οπλων.Αν εσυ νομιζεις οτι επειδη λεει κατι το αγγλικο δικαιο μπορει καποιος να κατασχεσει μια χωρα κανεις μεγαλο λαθος.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ψυχραιμια 14/11/2011 10:32:16

    Το έχουν κάνει επανειλλημένα. Διάβασε και λίγο ιστορία δεν βλάπτει. Γιατί αλλιώς τρως αμάσητο το κουτόχορτο.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Γιώργος 14/11/2011 10:39:26

     Οι εποχες της βρεταννικης αυτοκρατοριας εχουν περασει.
     Η μονη δυναμη που μπορει να κανει κατι παρομοιο σημερα ειναι οι ΗΠΑ.Γενικα ομως το αποφευγουν δινοντας εμφαση σε στρατηγικα θεματα.
     Ειναι δε αδιανοητο να πιεσθει στρατιωτικα χωρα του ΝΑΤΟ.Και δε χρωσταμε σε Αμερικανους.
     Το μονο που θα συμβει αν τα σπασουμε με τους δανειστες ειναι οτι δεν θα μπορουμε να παρουμε νεα δανεια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος 14/11/2011 10:44:38

   "Γιώργο", είσαι πάντα τόσο τσαμπουκάς ή΄μόνο όταν φοράς τις πυτζάμες σου και κάνεις ανωνύμως "επανάσταση" με το πληκτρολόγιο;
   Να ξαναδιαβάσεις το κείμενο μου και καθώς θα τρως το γιαουρτάκι σου, σκέψου το πριν κάνεις νανάκια.

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ Γιώργος 15/11/2011 01:10:51

   Γιώργο Να είσαι ευγενικός με το Φαήλο γιατί δεν τον ξέρεις. Τον Πατριωτισμό του δεν τον ορίζει με τα γραπτά του αλλά με τα έργα του. Από πού πηγάζει το θράσος των χιλίων πιθήκων που μοστράρεις. Όχι και να διδάξεις Ιστορία σε διδάκτορες της Ιστορίας. Μαζέψου.

 131. Αννίτα avatar
  Αννίτα 14/11/2011 10:19:41

  Υποκλίνομαι στον Φαήλο Κρανιδιώτη,μόνο ενας πολιτικός με την σοφία να προβλέπει τους κινδύνους αλλά και τα υπέρ μιας χώρας σε δύσκολους καιρούς θα μπορούσε να πει: Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε την μεγάλη εικόνα. Και θα προσθέσω χωρίς να χάνετε τις λεπτομέρειες.!!! Τα όποια άλλα σχόλια είναι περιττά!!. Ο Σαμαράς έδωσε μάχη να φύγει ο Γαπ την κέρδισε, από δω και πέρα πρέπει να επιμείνει και να δώσει πιο σκληρή μάχη στις διαπραγματεύσεις των ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΑΣ.
  Γιατί άλλο μνημόνιο, άλλο οι όροι του. Αυτούς τους επέβαλε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, τις κατέθεσε ως προτάσεις στο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου [ μια λεπτομέρεια που έχει ξεχαστεί], και έγιναν αποδεκτοί αυτοί οι όροι από τους ευρωπαίους προ πάντων όμως από τους Αμερικανούς που στήριξαν τον πόλεμο του ενάντια στον ελληνικό λαό, με αυτόν τον απεχθή τρόπο της επιβολής των όρων.

 132. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 14/11/2011 10:40:28

  Για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιταλίας:
  Εκτός από από την τριμερή, συμβουλεύει και τη Goldman Sachs!
  http://www.zerohedge.com/news/mario-monti-italys-new-prime-minister

 133. άγρυπνος Έλληνας avatar
  άγρυπνος Έλληνας 14/11/2011 20:03:26

  Φαήλο μια ερώτηση: Ήταν πολιτικό λάθος η πρόταση μεταβατικής κυβέρνησης Σαμαρά προς Παπανδρέου;

 134. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 14/11/2011 20:56:27

  Γεια σου ρε Φαηλε μεγαλε!
  Η εμπιστοσυνη που λες , ειναι αισθημα , δεν ειναι λογικη.
  Και δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα ουτε να εμπιστευεσαι , ουτε να αγαπας.
  Λιγοι το μπορουν.
  Θα μπορουσε να ζει και να αναπνεει, ακομη και μονο απο την εμπιστοσυνη που του δειχνουμε ο Αντωνης !!! Τετοια δυναμη εχει.
  Νασαι καλα να τον στηριζεις γιατι εχει δυσκολο δρομο.

 135. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/11/2011 00:45:54

  Όχι.-
  Δεν μπορούσαμε να προκαλέσουμε μόνοι μας εκλογές. Το λέει η απλή αριθμητική. Έπρεπε λοιπόν ο Αντώνης να βρει τρόπο αυτός να φύγει και να συμφωνήσουμε όλοι σε σύντομες εκλογές. Έγινε.

  • άγρυπνος Έλληνας avatar
   άγρυπνος Έλληνας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/11/2011 08:42:31

   Δε θα έπεφτε η κυβέρνηση Παρασκευή βράδυ; Θα έπεφτε. Όλη η συζήτηση μετά την επιστροφή των ΓΑΠ - Βενιζέλου από Κάνες εντός και εκτός του κοινοβουλίου στηρίχτηκε στην πρόταση Σάμαρα. Ήταν το νέο στοιχείο που έσωσε τη παρτίδα γι αυτούς. Έχει γίνει λάθος, ανθρώπινα τα λάθη (μεγάλοι άντρες, μεγάλες καταστάσεις, μεγάλα λάθη). Το θέμα είναι να αποφευχθεί το επόμενο.

 136. Kostas avatar
  Kostas 15/11/2011 08:31:13

  Κατ' αρχάς τον Γιωργάκη δεν τον έριξε ο Σαμαράς. Τον έριξε ο λαός που κυμάτιζε τις Ελληνικές σημαίες, γιατί ούτε οι αριστερο-αντιεξουσιστές τον έριξαν. Άλλωστε αυτοί ενδιαφέρονται για τους φίλους τους τους ...μετανάστες.
  Δεύτερον, εάν ο Σαμαράς έκανε κάποιες άλλες δηλώσεις εκείνη την μοιραία μέρα αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα μέτραγε τις πληγές του. Συνεπώς μάλλον άστοχη η κίνηση της Πέμπτης, η οποία έγινε κάτω υπό πίεση.
  Δεν είμαι από αυτούς που δεν αναγνωρίζουν τις πιέσεις που δέχεται ο Σαμαράς. Σε καθημερινή σχεδόν βάση υπερασπιζόμουν το "Όχι" του λέγοντας ότι αφού αντέχει τις πιέσεις από το ΕΛΚ, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τα διαπλεκόμενα εντός τότε μπράβο του. Με τη στάση του αυτή επίσης, τόνιζα σε διάφορους, άφηνε ανοικτή την ελπίδα και αυτή η μικρή χαραμάδα όπως και να το κάνουμε βοήθησε στην ανάπτυξη του κινήματος των αγανακτισμένων.
  Τώρα, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η διαμόρφωση μίας άλλης πολιτικής, εθνικής, βιώσιμης, ανεξάρτητης και παραγωγικής απαιτεί την ευθεία σύγκρουση με το τέταρτο Ράιχ, το οποίο έχει ήδη αποφασίσει τι θα κάνει με μας. Συνεπώς, όσο πιο πολύ υποχωρούμε απέναντι σε αυτό, τόσο πιο πολλά θα μας ζητούν.
  Προβάλετε επίσης το επιχείρημα ότι θα μας"πέταγαν" από το ευρώ. τώρα, καλό είναι να μην καλλιεργούμε τον πανικό, γιατί αυτός είναι κακός σύμβουλος. Κατ' αρχάς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τέτοια διαδικασία και αυτό είναι που οι Γερμανοί προσπαθούν να επιβάλουν στην ΕΕ. Δεύτερον, όσοι θέλουν να κυβερνήσουν αυτή την χώρα, θα πρέπει, ή μάλλον έχουν την υποχρέωση, να έχουν έτοιμα εναλλακτικά σχέδια, με πλήρως καταγεγραμμένα τα βήματα και τις συνέπειες ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Διότι, όπως έλεγε και ο ποιητής ό,τι είναι αληθινό είναι και εθνικό.
  Τρίτον, τα χαράτσια εξακολουθούν να πέφτουν, η ανεργία εκτοξεύεται, οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται, ο στρατός διαλύεται, τα μαγαζιά κλείνουν, τα καλοριφέρ στις πολυκατοικίες δεν ανάβουν για να γίνει εξοικονόμηση. Αυτά, η νέα κυβέρνηση, που αποτελεί το τελευταίο χαρτί του συστήματος ΠΑΣΟΚ (και αυτό το σύστημα έχει κλαδιά σε πολλά κόμματα), που αποτελεί την πρώτη καθαρή κυβέρνηση επιτετραμένων, δεν πρόκειται ούτε και θέλει να τα αντιμετωπίσει. Υπάρχει λοιπόν ο μεγάλος κίνδυνος, η κρίση που θα έπρεπε να βιώνει το ΠΑΣΟΚ να μεταφερθεί στην Νέα Δημοκρατία, και τότε θα καγχάζει ο Γιωργάκης λέγοντας "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων"....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.