#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2011 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσοι επικαλούνται την «κοινωνική εξέγερση» είναι οι τελευταίοι που θα συμμετείχαν σε αυτή…
Η πιο  συνηθισμένη πρόβλεψη που ακούει και διαβάζει κανείς τον τελευταίο χρόνο είναι η εξής: έρχεται κοινωνική έκρηξη. Οι καθημερινές εντάσεις στην Κερατέα, το κτίριο το δήμου Αθηναίων που τελεί 15 ημέρες υπό κατάληψη, το κίνημα του «δεν πληρώνω», το οποίο  συνεχίζει τη δράση του, συνθέτουν μία εικόνα κοινωνικού αναβρασμού.  Είναι όμως προεόρτια κοινωνικής εξέγερσης ή απλά εκφράζουν συγκεκριμένα αιτήματα, αποτελούν δηλαδή κινήσεις που αρχίζουν και τελειώνουν με τις αφορμές που έφεραν κάποιους ανθρώπους στους δρόμους;

Κανείς δεν θέλει τη χωματερή στην περιοχή του (έστω κι αν αυτή μετονομάστηκε σε ΧΥΤΑ, που κι αυτός ο όρος ξεπερασμένος είναι), κανείς συμβασιούχος (έργου ή ορισμένου χρόνου) δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του, ουδείς  δε θέλει να πληρώνει πανάκριβα διόδια ανά 50 χιλιόμετρα στο εθνικό δίκτυο, ουδείς είναι διατεθειμένος να πληρώνει καθημερινά το ισχύον κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κι αν τα προαναφερθέντα είναι  σημαντικά τοπικά, ή ατομικά, τι να πει κανείς για όσους εξεγείρονται όταν αδικείται η ομάδα τους από διαιτητή αμφιβόλου ηθικής, ή για όσους πλακώνονται για μια θέση πάρκινγκ, ή γιατί στραβοκοιτάχτηκαν στο φανάρι; Τελικά οργιζόμαστε και «ξεσπάμε» με τα «μικρά» και μόνο γι αυτά;

Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πρωτοστατούν οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες αδυνατούν όμως να πυκνώσουν τις τάξεις τους.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των πολιτών έχει εδώ και καιρό αφαιρέσει όλα τα  «λίπη» από τη διαβίωση της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι μεταφορικές εταιρείες κάνουν «χρυσές» δουλειές τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί μετακομίζουν για να γλιτώσουν από κάποια πάγια έξοδα. Επίσης η «μαύρη οικονομία» ανθεί. Το ύψος των φόρων και το εκατέρωθεν όφελος έχει δώσει νέα πνοή στην «αφορολόγητη» οικονομική ζωή. Μέχρι και φαινόμενα της ξεχασμένης εδώ και δεκαετίες  ακόμη και στην ύπαιθρο, ανταλλακτικής οικονομίας έχουν εμφανιστεί.

Οι πολίτες ετοιμάζονται για οικονομική «βαρυχειμωνιά». Οι εξεγέρσεις όμως θα παραμείνουν στις νότιες ακτές της Μεσογείου όπως φαίνεται. Η κοινωνία είναι οργισμένη μεν, δεν εξεγείρεται δε. Δείγμα υπεύθυνης στάσης, δείγμα «μικροαστισμού», ή επίδειξη αισθημάτων συνυπευθυνότητας για τα δημοσιονομικά; Ή μήπως, σε πείσμα των επαναστατών του διαδικτύου πρόκειται για έναν γενικευμένο φόβο "να μην πάθω ό,τι και ο γείτονας¨, "ας λουφάξω μπας και την γλυτώσω";

Ένα είναι βέβαιο: όλοι όσοι ατομικά επικαλούνται την «κοινωνική εξέγερση» είναι οι τελευταίοι που θα συμμετείχαν σε αυτήν…

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 03/04/2011 19:53:40

  Η κοινωνία είναι οργισμένη μεν, φοβισμένη δε

  • thanasis avatar
   thanasis @ o βουνίσιος 03/04/2011 20:21:15

   η κοινωνιααποκοιμηθηκε για λιγο αλλα μετα την
   ελευση των ανθυπατων του δντ αλλα και μετα
   απο τις 15 του απριλη θα αρχισει να
   ζυμωνεται μια νεα πλατεια ταχιρ και
   ουτε τα ματ αλλα και η συμμορια
   των προθυμων θα εχει θεση ασφαλη

 2. Γιωργος Ασημένιος avatar
  Γιωργος Ασημένιος 03/04/2011 19:59:04

  Σίγουρα η απάθεια, ο φόβος , το μάταιο των αντιδράσεων, η ανασφάλεια, έχει ριζώσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία, η οποία τόσα χρόνια γαλουχήθηκε με το πνεύμα του ατομισμού, της αρπαχτής, του "τι με με νοιάζει εμένα βρε αδελφέ;" Το σίγουρο είναι ένα : αν οι πολίτες δεν κατανοήσουν οτι η παθητική στάση δεν είναι λύση αλλά αποτελεί το πρόβλημα, αν δεν αντισταθούν μαζικά και αλληλέγγυα τότε δεν πρόκειται να αποφύγουν τον βιασμό ο οποίος θα είναι άγριος. Ο καθένας ας σκεφτεί και ας διαλέξει...

  • mind trap avatar
   mind trap @ Γιωργος Ασημένιος 04/04/2011 00:16:05

   Η στοιβάδα απάθειας και ωχαδερφισμού αποτυπώνεται πλήρως σε ένα γκάλοπ για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας που έγινε πριν από περίπου 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
   Το 70% προέβλεπε ότι η οικονομία της Ελλάδας θα πάει προς το χειρότερο. Το παράδοξο είναι ότι επίσης το 70% προέβλεπε για τον εαυτό του ότι οικονομικά θα πάει καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή με λίγα λόγια, όλοι προέβλεπαν ότι μόνο τους ίδιους τα χειρότερα δε θα τους αγγίξουν!
   Η στοιβάδα απάθειας είναι τουλάχιστο 30 χρονών και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Συνεπώς οι σημερινοί 50άρηδες μικρέ οδυσσέα είναι σίγουρο ότι δε πρόκειται να κατέβουν στο δρόμο. Εξάλλου ο σημερινός 20άρης που το αίμα του βράζει, το μυαλό του δεν έχει προλάβει να γίνει ακόμα ροκφόρ από τα ΜΜΕ όπως έγινε του μπαμπά του. Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα τσιμπίσει με μία μπάλα, τζούλια ή με χωρούς και πανυγήρια της τηλεόρασης. Η ιστορία δείχνει ότι οι εξεγέρσεις δεν γίνοντια από συνταξιούχους και οικογενειάρχες, αλλά από νέους και φοιτητές.
   Σαν μία ύστατη προσπάθεια λοιπόν, των γενεών των τελευταίων δεκαετιών μούγκας και απάθειας, αυτών που ούτως ή άλλως δε θα κατέβουν....ας πούν τουλάχιστο την αλήθεια στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και ας τα αφήσουν να αποφασίσουν τι θέλουν.
   Θέλουν την πατρίδα τους ή θέλουν να χορεύουν με τα αστέρια (dancing with the stars)? Γιατί όπως κάπου τελευταία δίαβασα, η Δημοκρατία δεν είναι μόνο στα χαρτιά και δεν έχει αυτόματο πιλότο, αλλά για τη Δημοκρατία πρέπει να μάχεται η κάθε γενιά συνέχεια και ξεχωριστά, αν θέλει να έχει Δημοκρατία.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/04/2011 20:03:24

  Πάρα πολύ σωστό. Έχουν ακόμη να χάσουν, αν εξεγερθούν. Εξεγείρεται όποιος δεν έχει να χάσει τίποτε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Επώνυμος 03/04/2011 22:09:54

   Επίσης " εξεγείρεται" (σε εισαγωγικά) όποιος έχει θέσει ως σκοπό ζωής την " εξέγερση" (βλέπε διάφοροι Συριζαίοι, Ανταρσύες και λοιποί ιδιοτελείς ιδεοληπτικοί).
   Όταν η κυρία Πορτάλιου, τ. υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων και παλιά στο αριστερίστικο κουρμπέτι, σου λέει ότι εμπνέεται από την Κομμούνα των Παρισίων, τι να πει κανείς;
   Οτι όραμά της είναι να αφήσει πίσω της την Αθήνα σε ερείπια που θα καπνίζουν και τους παπάδες μαζί με τον αρχιεπίσκοπο και εκατοντάδες άλλους αθώους πολίτες-ομήρους εκτελεσμένους; Γιατί αυτά ήταν τα έργα της Κομμούνας του 1871 στο Παρίσι, που, για όποιον δεν το ξέρει, ήταν μία ανταρσία κατά της νόμιμης και εκλεγμένης γαλλικής κυβέρνησης. Κατά τους πρώην φιλικούς προς αυτήν προδιορισμούς, την Κομμούνα δεν την υποστήριζαν πάνω από το 20% του πληθυσμού του Παρισιού.
   Προφανώς αυτό εννοεί η μανδάμ ότι θέλει για την Αθήνα και την Ελλάδα. Και δεν είναι μόνη της, Η Πορτάλιου εκπροσωπεί απλώς την παρακμιακή και μισότρελλη ελληνική ακρο-Αριστερά.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 03/04/2011 22:10:50

    Βέβαια, έχουμε και στα καθ' ημάς τους εκτελεσθέντες ομήρους στα Κρώρα, το 1944...

  • Μπάμπης avatar
   Μπάμπης @ Επώνυμος 04/04/2011 09:35:54

   συμφωνώ!αυτό είναι το μυστικό!έχουμε ακόμα να χάσουμε!όταν απομείνει μονάχα η αξιοπρέπεια (σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται αυτή) τότε θα βγούμε στους δρόμους!

 4. wb avatar
  wb 03/04/2011 20:17:29

  "Οι εξεγέρσεις όμως θα παραμείνουν στις νότιες ακτές της Μεσογείου όπως φαίνεται."
  Ο συντάκτης του άρθρου δεν πρέπει να ανησυχεί για το πότε θα μεταφερθούν και στις βόρειες ακτές οι εξεγέρσεις.
  Mε προσωπικότητες που εμπνέουν όπως ο Αλ(α)βάνος είναι θέμα χρόνου οι Ελληνες να τα κάνουν όλα Πλατεία Ταχρίρ :mrgreen:
  Οσοι αναρωτιούνται πάντως γιατί καθυστερεί η πολυπόθητη επανάστα ας ρίξουν μια ματιά στην αναρτηση του antinews με τίτλο Το μνημόνιο δεν είναι για όλους

 5. ataktos avatar
  ataktos 03/04/2011 20:22:23

  guiz- ποιος είναι ο λόγος που ο ΑΗΣ-Φλώρινας(ο ποιο ακριβοπληρωμένος) βγήκε πάλι ...σε υποχρεωτική συντήρηση...μην σας πουν ψέματα ... απλά.... λόγο ελλείψεις λιγνίτη !!!!!!!

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2011 20:23:46

  Τα Συνδικατα ειναι ΠΑΣΟΚΟΙ βολεμενοι...
  Οι μαγκες εκαψαν τη ΜΑρφιν με τους υπαλληλους μεσα... για να μην ξαναγινει δυναμικη διαδηλωση στο κεντρο... εχετε δει τπτ απο τοτε?? ΟΧΙ..
  ο ενας στις 1, ο αλλος στις 3 και ο τριοτος στις 5... τ απογευμα... μια χαρα τα οργανωσαν.. να μην υπαρξει δυναμικη παρεμβαση στο ΠΑΣΟΚ και στο ξεπουλημα της Χωρας. Πουλημενα κορμια και Γκεσταπιτες της Πολιτικης.
  Το διαδυκτιο θα φερει την επανασταση αλλα και την οργανωση του κοσμου να κατεβει στο δρομο... Τα Συνδικατα ειναι βολεμενα στα ρετιρε και στις μιζες να μην μιλανε. Ποιος Παναγοπουλος? οσι τον ακολουθουν δεν ντρεπονται? οσι τον ακουν δεν θελουν να τον στειλουν στη Φαγε αποθηκαριο??
  ΟΥΣΤ.

  ΠΠ

 7. juliet avatar
  juliet 03/04/2011 20:40:49

  @ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  το προεδριλίκι οδηγούσε σε βουλευτιλίκι και παράδειγμα , Πρωτόπαπας,Κουτρουμάνης έτσι για να μη ξεχνάνε τα συντρόφια που τώρα ματώνουν απο αγάπη για την Πατρίδα ΜΑΣ.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ juliet 03/04/2011 20:52:49

   και ο Κενελλοπουλος και πολλοι αλλοι...
   τωρα με τα υποβρυχια βγηκαν και μιζες... για να μην μιλανε !!!

   ΠΠ

 8. Σταύρος avatar
  Σταύρος 03/04/2011 20:44:56

  Αποθηκάριος είναι θέση τιμής!
  Ας ξεκινήσει πρώτα από δοκιμαστής των ευεργετημάτων τύπων γιαουρτιού σε ηλικιωμένη επιδερμίδα και θα έρθει ή ώρα του για αποθηκάριος!!!
  Αν ποτέ!

  • juliet avatar
   juliet @ Σταύρος 03/04/2011 21:18:03

   γι΄αυτό μουχλίασανε τα γιαούρτια αυτός τα δοκίμασε;

 9. kiki avatar
  kiki 03/04/2011 20:48:14

  Δεν εξεγειρονται μονο οσοι δεν εχουν να χασουν τιποτα,
  εξεγειρονται και οσοι θελουν να μην χασουν αυτα που ακομα εχουν.
  Καλε μου Οδυσσεα, πρεπει να εχεις μεγαλωσει ετσι, οτι εισαι μελος της κοινωνιας, οτι εισαι πολιτης που υπερτατο αγαθο ειναι η Ελευθερια σου και η Δημοκρατια.
  Πρεπει να εχεις κριτικη σκεψη ,και να ξερεις οτι τα κομματα απαρτιζονται απο πολιτες,που τα ψηφιζουν, και τους εκλεγουν.
  Αυτο με την ευθυνη της δικιας μου γενιας, καταστραφηκε στους νεωτερους, η κριτικη σκεψη, οτι δεν υπαρχουν αρχηγοι, αν δεν τους εκλεξουμε εμεις.
  Τον ΓΑΠ, τον εξελεξαν οι του Παναγιωτακοπουλου, με μια μεταφυσικη νοοτροπια οτι φερει το ονομα Παπανδρεου, τωρα που το καταλαβε αντιδρα,αλλα δεν παραιτουνται ,βλεπεις μειωμενη κριτικη και αναλυτικη σκεψη, και εναν φανατισμο κομματικο ταυτιση κομματος πολιτη-ψηφοφορου -κρατους.
  Με αυτην την λογικη εχουμε κομματα επιεικως προβατων.Περιμενουν να τους το πει η ηγεσια, και μουρμουρανε μονο, κλεισμενοι στα σπιτια τους και αραχτοι βλεποντας τηλεοραση.
  Με τις μικροπαρεμβασεις τυπου ανταλλακτικου εμποριου, στηριξη ανεργων στις τοπικες κοινωνιες μας, ειναι να μην εξαθλιωθουν τελειως , οι ανεργοι να μην ξεσπιτωθουν, να μπορουν να αντιμετωπισουν το επερχομενο.Και κυριως να μην εξαγριωθουν, γιατι τοτε μαναμ η Αργεντινη θαναι Ελβετια.
  Οι συζητησεις για το χρεος που κανουμε ειναι για να ενημερωθουν οι πολιτες , να συνταχθουν αφου το εχουν κατανοηση το προβλημα, για την ακριβεια οτι δεν ειναι δικο τους προβλημα, αλλα πλαστο των κρατουντων που βρισκονται σε διατεταγμενη υπηρεσια, για εξαθλιωση του πληθυσμου, πωληση της χωρας, διαμελισμο για την ακριβεια, και εξαφανιση του προτεκτορατου Ελλας.
  Βεβαια υπαρχει φοβος,τον καλλιεργουν καθημερινα, αλλα τον φοβο τον κτυπας με φοβο.Οταν ξερεις οτι αυριο δεν θαχεις να στειλεις τα παιδια σου σχολειο γιατι σου λειπουν τα εισητηρια, δεν θαχεις να τα ταισεις, ναι εχεις φοβο, για το μελλον, αλλα αυτους τους στηριζεις ψυχολογικα, και οσο αντεχεις πρακτικα,δεν εννοω φιλανθρωπια, εννοω οργανωση για αντιμετωπιση της λαιλαπας που επερχεται, και του προβληματος που υπαρχει ηδη.
  αν βγει η Νομενκλατουρα του δικου σας κομματος στο δρομο στα χωρια στις πολεις στον κοσμο θα καταλαβει οτι ειναι ηδη εδω .Επι πλεον δεν εμπιστευονται κανεναν κομματικο κανενος κομματος πια.
  Αυτοι αν ξεχηθουν που θα γινει αν συνεχισουμε ετσι , γιατι λιγο τους απασχολει τι λεει ο καθε βολεμενος απο τηλεορασεως βολευτης, θαναι αυτο που ονομαζεται η ψυχολογια του οχλου, και αυτο θαναι εις βαρος της χωρας μας.
  Γιαυτο και οργανωνουμε συζητησεις , μαζευουμε υπογραφες, να δουμε και σε τοπικο επιπεδο το ανταλλακτικο , να παρεμβουμε στους δημους για ενισχυση των ηλικιωμενων, των ανεργων, των παιδιων.
  Μπορει λοιπον ναμαστε η καταραμενη γενια της αντιπολιτευσης, να μην σας μαθαμε τιποτα, οτι αυτα ολα κατακτιωνται δεν στα δινει κανενας, γιατι σε αγαπα, αλλα σε αρκετους εχει μεινει η σπιθα των νεανικων χρονων, της δημιουργιας μιας χωρας ελυθερης και δημοκρατικης.
  Αυτοι που σουρνωνται μπρος μας ειναι τα αποστηματα της κοινωνιας, και πρεπει να εξαφανιστουν.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ kiki 03/04/2011 22:52:37

   Κοίτα να δεις που η "τιμημένη γενιά του Πολυτεχνείου" μόνο ως τέτοια δεν θα μείνει στν κοινωνία. Την ανταλλακτική οικονομία, ιδίως στην ύπαιθρο που όλο και κάτι έχει ο καθένας τη βλέπω να ανθεί. Στις πόλεις θα ανταλάσσουμε μόνο βρισιές...

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Μικρός Οδυσσέας 03/04/2011 23:48:48

    Δεν θα μείινει στην ιστορία ήθελα να πω, και παρέλειψα και τα θαυμαστικά για το σχόλιο σου Κική

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2011 20:51:15

  Ο Σαρκοζι παρειγγειλε ειδες ομπρελλες 7.000Ε η καθε μια για να προστατευεται απο ριψεις καθε ειδους αντικειμενου !!! χαχαχααχχαααααααααααααααααααχχαχα

  Προστατευει απο ριψη περτας/ντοματας, σκυλων, μπουκαλιων.. ακομη και ΚΑΛΠΩΝ !!! χαχαχααααααααα

  Το ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ θα την παραγγειλουν σε πρασινο χρωμα..... με πουα.

  ΠΠ

  • juliet avatar
   juliet @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2011 21:16:00

   και ο λαγός τώρα που θα συγκυβερνήσει θα χρειαστεί μια, δε συμφωνείς, αυτή θα είναι τρικολόρε και για τη Ντόρα κόκκινη, ετσι για να μη μπερδεύουμε τα προσώπα τα......

 11. kiki avatar
  kiki 03/04/2011 20:52:15

  @ και καλε μου Οδυσσεα,
  Λεγεται στην οτι σε πιθανο ανασχηματισμο, δελφινος για το υπουργειο Οικονομικων ειναι ο Λοβερδος.
  Καταναγκαστικος νομος , η αφαιρεση οργανων, για την αποπληρωμη του χρεους, που δανειστηκαν αυτοι και χρωστανε αυτοι.
  Ε το κανεις η δεν το κανεις τοτε.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kiki 03/04/2011 20:54:23

   θα κυβερνησει με το σαλιο που δεν υπαρχει... ο ηθοποιος Υπουργος που σημαινει ΣΚΟΤΑΔΙ.-

   ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/04/2011 20:56:20

    potiche...

    ΠΠ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ kiki 03/04/2011 22:55:58

   Για Λοβέρδο δεν έχω ακούσει. Ο Φλωρίδης παίζει πολύ στα σενάρια τελευταία

   • kiki avatar
    kiki @ Μικρός Οδυσσέας 04/04/2011 08:38:12

    Ο Λοβερδος ειναι πιο αδιστακτος, πιο κυνικος απο τον φλωριδη, και ισως ο πιο πειθαρχικος εις τας εντολας.
    εχοντας υπ οψιν οτι θελει να ειναι και δελφινος, η χαλιφης στην θεση του χαλιφη , φιλοδοξος χωρις μετρο, καλος μου δειχνει για Οικονομικων, που θα βρισκανε καλυτερο μαντροσκυλο.

 12. Φίλος avatar
  Φίλος 03/04/2011 20:54:04

  Η κοινωνία δεν εξεγείρεται διότι υφίσταται καθημερινή πλύση εγκεφάλου απ τα ΜΜΕ, που είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής καθυπόταξής της.

  ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ SHOCK (που λέει και η Naomi Klein)

  http://vimeo.com/21522444

  Όσοι δεν το έχουν δει... ας πρόσεχαν !

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Φίλος 03/04/2011 21:36:49

   Like, like!

 13. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 03/04/2011 20:54:27

  Εξεγέρσεις θα υπάρξουν όταν δεν θα μπορούν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτό θα γίνει μετά το Μάη, εάν δεν θα μπορεί το κράτος να δανείζεται από τος αγορές για να καλύπτει τα ελλείματα.

 14. NIKOS avatar
  NIKOS 03/04/2011 21:17:05

  ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ NIKOS 03/04/2011 22:24:59

   Αν αυτός είναι πια ο μόνος τρόπος που απέμεινε για να ξεκουνήσουμε, τότε -ντροπή σε όλους μας- ναι, το εύχομαι...

 15. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 03/04/2011 21:37:43

  Δεν εχουμε καταλαβει ακομη οτι για να γινουν κινητοποιησεις πρεπει να ειναι στη κυβερνηση η επαρατος κατηραμενη Δεξια και απεναντι απασαι αι δημοκρατικαι δυναμεις .Ας δουμε ομως και την καλη πλευρα ητοι 1. δεν εχουμε απωλειες ανθρωπινων ζωων 2.Δεν μας καινε τα αυτοκινητα και τα μαγαζια.3.δεν εχουμε απεργιες 4.δεν δινουμε κακη εικονα στο εξωτερικο.Το οτι επεσαν τα λιπη μαλλον πρεπει να προσμετρηθει στα συν της κυβερνησης . Δεν υπαρχει λυσις εκτος απο υπομονη .Ο λογος απλος αι δημοκρατικαι δυναμεις ειναι το 60 τοις εκατο οι λοιποι το υπολοιπο 40 τοις εκατο δηλαδη εμεις και μαλιστα σπαρασομενο.Πρεπει να γινουμε περισσοτεροι και αυτο χρειαζεται 50 -60 χρονια υπο την προυποθεση οτι θα εχουμε διπλασιο δεικτη γεννητικοτητος απο το 60 τοις εκατο.Υγειαν και ευλογια . ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.

 16. juliet avatar
  juliet 03/04/2011 21:59:45

  @ αν.βορινος
  Καλησπέρα, Καζαντζάκης:
  ''Να πεθαίνεις κάθε μέρα.Να γεννιέσαι κάθε μέρα.Ν΄αρνιέσαι ό,τι έχεις κάθεμέρα.Η ανωτάτη αρετή δεν είναι να ΄σαι ελεύθερος ,αλλά να μάχεσαι για την ελευθερία''.

 17. διηνεκης avatar
  διηνεκης 03/04/2011 22:01:00

  Η εξεγερση θα ερθει οταν δεν θα εχουμε να πληρωσουμε τον φραπε στον πεζοδρομο και να παμε 2 φορες το μηνα στα μπουζουκια και 1 στα κολωμπαρα

  • factorx avatar
   factorx @ διηνεκης 03/04/2011 22:12:26

   !!!

   • juliet avatar
    juliet @ factorx 03/04/2011 22:24:53

    '@factorx
    τι είπε ο Βολταίρος;'' Η ελευθερία της σκέψης είναι η ζωή της ψυχής''.Καληνύχτα

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ διηνεκης 03/04/2011 22:54:17

   Πολύ ψαγμένο το σχόλιο Διηνέκη

 18. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2011 22:18:29

  Προσυπογράφω την εξαιρετική -μολονότι απαισιόδοξη- ανάρτηση πλήρως και ανεπιφύλακτα. Κι εγώ έχω βαρεθεί να ακούω, ήδη από τον... Ιανουάριο του 2010 -όταν δηλαδή άρχισε να πρωτοφαίνεται τι θα μας επεφύλασσε η νεοφιλελεύθερη πασοκική λαίλαπα- για "εξέγερση μετά το Πάσχα", "εξέγερση το Σεπτέμβρη, μόλις φανούν οι συνέπειες στον τουρισμό", "εξέγερση μετά τα Χριστούγεννα"... κι ακόμα να δούμε το παραμικρό. Δηλαδή, πολύ "κο κο κο" κι από αβγό τίποτα.

  Κύριοι, τι τα θέλετε, τι τα γυρεύετε. Όσοι είδαν το πρώτο επεισόδιο του "Εξάντα" για την Αργεντινή, άκουσαν μια μεγάλη αλήθεια. Οι Αργεντίνοι αποφάσισαν να ξεκουνήσουν κι εκείνοι από τους καναπέδες τους όταν -και μόνον όταν- η κυβέρνηση έβαλε χέρι στα χρήματά τους, δηλαδή μπλόκαρε μέσα σε μια νύχτα τις καταθέσεις τους κι εκείνες εξανεμίστηκαν με την υποτίμηση που ακολούθησε. Επι δέκα ολόκληρα χρόνια πιο πριν ξεπουλήθηκαν τα πάντα, όλος ο εθνικός πλούτος της χώρας παραδόθηκε βορά στα κτήνη των διεθνών "αγορών" και στους "δανειστές", απολύσεις γίνοναν με το τσουβάλι, αλλά οι Αργεντίνοι περίμεναν μακαρίως να... ανακάμψει η οικονομία τους και τα υπέμεναν όλα.

  Οπότε, μην περιμένετε μάταια. Η μόνη πιθανότητα να δούμε κι εμείς επιτέλους κάτι, είναι όταν ένα κυριακάτικο βράδυ βαρέσει το κανόνι και ο Παπακωνσταντίνου, μεταξύ των άλλων, πει "τίθεται όριο στις μηνιαίες αναλήψεις κεφαλαίων". Όπως δείχνουν τα πράγματα, κοντεύει η μέρα. Και τότε θα λυτρωθούμε από κάθ φόβο ή αναστολή...

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/04/2011 22:26:59

  Η Θ. Τζάκρη δήλωσε σήμερα ανεβασμένη στα 12ποντα ότι "το κράτος δεν θα κάνει πίσω στην υπόθεση της Κερατέας".

  Συνδυάζεται με μια πολύ ανησυχητική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αναρτήθηκε στο antixyta.
  (οι δυστυχείς έχουν φάει τόσο ξύλο τέσσερις μήνες τώρα και εκλιπαρούν το πασοκ ακόμα, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι το κόμμα αυτό έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο βαμπίρ)
  _______________________________________________________
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Γιατί ο αντ’ αυτού… Γιάννης Ραγκούσης είναι:
  1. Έτοιμος να βάψει τα χέρια του με αίμα στην Κερατέα, προωθώντας επί σειρά μηνών την ανωμαλία σε όλη την Ελλάδα;
  2. Ακύρωσε πραξικοπηματικά τη συμφωνία του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η. Λιακόπουλο για τη δημιουργία εργοστασίου στο ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας;
  3. ΚΥΒΕΡΝΑ με σκοπό να εδραιώσει ακόμα περισσότερο και με τον πλέον επίφοβο τρόπο την εξουσία του;

  ΙΣΩΣ γιατί…
  Ο εκλεκτός της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Λάτση και της Αμερικάνικης Πρεσβείας Γιάννης Ραγκούσης οδηγεί σε χειρουργικά χτυπήματα την υπόθεση της Κερατέας για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου μέσω της εσωτερικής ανωμαλίας που θα προκύψει;
  ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ:
  • Ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ –ένα κόμμα με βαθιές κοινωνικές ρίζες- πάσχει από πολιτικό Αλτζχάιμερ και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ και 4 μήνες στην Κερατέα.
  • Έχει γίνει δυσανεκτικό στο διάλογο…
  • Αλωνίζει ωσάν δραπανηφόρο άρμα τις ζωές 60.000 κατοίκων…

  ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ:
  • Πως γίνεται να καπελώνονται από τους ανθρώπους του Γιάννη Ραγκούση, οι τεράστιες και σχεδόν σε καθημερινή βάση αντιδράσεις, μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ από στελέχη τριακονταετίας.
  • Γιατί η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Λάτση θέλει να λερώσει το όνομά της και το όνομα των παιδιών της με αίμα, τη στιγμή που έχει πολύ περισσότερα χρήματα από τα 700 εκατομμύρια; Το μερίδιο, δηλαδή που της αναλογεί από τη διαχείριση των σκουπιδιών και που θα πάρει μέσω της θυγατρικής της Eurobank -ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ - η οποία έχει αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Κερατέας.
  • Ποιος αποφασίζει για τη φίμωση των μίντια και την άνευ προηγουμένων διαστρέβλωση της αλήθειας, από συγκεκριμένη μερίδα του τύπου;
  • Ποιος κρύβεται και για ποιο σκοπό πίσω από τους ξυλοδαρμούς συμπολιτών μας, τις εκφοβιστικές προειδοποιήσεις, τις αυθαιρεσίες, την κατάχρηση εξουσίας, την παρεκτροπή και την υπερβολή;

  Να συμφωνήσουμε με αυτό που πληροφορηθήκαμε από κυβερνητικό στόμα;
  «Μέχρι αιματοχυσίας θα φτάσει… ο Υπουργός με σκοπό την αναρρίχησή του στη θέση του Πρωθυπουργού»
  Όταν η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου οδήγησε την χώρα σε μία πρωτόγνωρη αναταραχή με βιαιότητες.
  Όταν μια Ελληνική κοινωνία είναι σε ένταση και σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.
  Όταν η ανεργία έχει αγγίξει επικίνδυνα ποσοστά…
  Όταν το πολιτικό σύστημα αμφισβητείται με κάθε τρόπο…
  Όταν τα κόμματα έχουν χάσει το παιχνίδι της αξιοπιστίας.
  Όταν οι δευτεροετείς του νεοφιλελευθερισμού που μας κυβερνούν λειτουργούν ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ.
  Όταν μια κοινωνία αντιμετωπίζεται με κυνισμό από τον Αντιπρόεδρο της χασαποταβέρνας…
  ΤΟΤΕ ΠΩΣ ο Ανθύπατος Ιωάννης Ραγκούσης από την θέση του Υπουργού Εσωτερικών, αδιαφορεί για τους κινδύνους που προκύπτουν για την χώρα από την κατάσταση στην Κερατέα;
  ΜΗΠΩΣ αυτό είναι που επιδιώκει;
  ΜΗΠΩΣ είναι πίσω - αν δεν προωθεί κιόλας μέσω της ΕΥΠ- από τις προβοκατόρικες ενέργειες;
  ΠΙΣΩ από την ρίψη μολότωφ στο σπίτι του πρόσφατα εκλεγμένου Δημάρχου Λαυρεωτικής κου Κώστα Λεβαντή για δύο συνεχόμενα βράδια;
  ΠΙΣΩ από το βασανισμό ομάδας πολιτών από τα ΜΑΤ στο μπλόκο του Λαυρίου μεταξύ των οποίων και του Αντιδημάρχου Κυριάκου Κατσουνάκη;
  ΠΙΣΩ από τις ψυχωτικές αντιδράσεις των ΜΑΤ όταν έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας που μετά από τον απρόκλητο και βάναυσο ξυλοδαρμό τους, έφυγαν βάζοντας φωτιά μέσα στο παράπηγμα που ήταν λιπόθυμος ένας άνθρωπος;

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Ανθύπατος Ιωάννης Ραγκούσης ετοιμάζει την «τελική λύση» τις αμέσως επόμενες μέρες, με τη μορφή γιγαντιαίας αστυνομικής και ασφαλίτικης επιδρομής, με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ και με προληπτικές συλλήψεις δεκάδων συμπολιτών μας.

  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ αυτή την πληροφορία να τη δημοσιεύσουμε μήπως και αποφύγουμε την αιματοχυσία στην πόλη μας.
  Για να αποφύγουμε να χυθεί αίμα συμπολιτών μας, κατοίκων ή αστυνομικών, καλούμε άμεσα:
  1. Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών και τους Προέδρους των Δικαστικών και Εισαγγελικών ενώσεων της Χώρας να προσέλθουν σε συνάντηση μαζί μας στο Δημαρχείο Κερατέας για να βρούμε λύση.
  2. Τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να καταγγείλουν ανοιχτά το σχέδιο ανωμαλίας του Γιάννη Ραγκούση για τη χώρα.
  3. Όλες τις οργανώσεις πολιτών και τους πολιτικούς σχηματισμούς να συμπαρασταθούν άμεσα στην Κερατέα για να αποτραπεί η αιματοχυσία στην πόλη μας.
  Οι Έλληνες με βάση το παλιό 114 έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν την νομιμότητα απέναντι στην ανωμαλία: «H τήρηση του παρόντος συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων».

  Συμπατριώτες
  Πόσο αίμα αντέχετε; Πόσο άδικο ανέχεστε; Πόσο ακόμα θα κατακρεουργούν το αύριο μας;
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τους υποψήφιους δολοφόνους των παιδιών μας.
  Η Ελληνική σημαία είναι σύμβολο τιμής και υπεράσπισης. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.
  Η ΚΕΡΑΤΕΑ είναι η δική μας σημαία…
  Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί το προσκλητήριο απόδειξης πατριωτισμού για όλους: Αστυνομικούς, Δικαστές, Πολιτικούς, Πολίτες.
  Επιτροπή Αγώνα

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 03/04/2011 22:31:17

   Στους Κερατιώτες, λέων. Στους εκβιαστές λάθρο, κοτούλα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 03/04/2011 22:41:24

    Οι Κερατιώτες είναι πασοκογενείς όπως και όλη η Β.Α. Αττική, Μεσογαία, υπόλοιπο Αττικής.

    Ναι μεν αγωνίζονται, ναι μεν έχουν δίκιο, αλλά είναι έτοιμοι πάλι να "κυλήσουν" και να υποτροπιάσουν μόλις το πασοκ τους πατήσει τα κουμπιά τους.

    Γι αυτό εκλιπαρούν δυστυχώς και "αδυνατούν να πιστέψουν ότι το πασοκ, αυτό το κοινωνικών καταβολών κόμμα πάσχει από πολιτικό alzheimer".
    Kαι εδώ αποφεύγουν τη σύγκρουση με την αλήθεια, alzheimer το λένε τώρα το ανήθικο βαμπίρ των αγορών;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 03/04/2011 22:45:59

     Και έτσι, προχτές έφαγαν άγριο ξύλο συνταξιούχοι στην καλυβούλα του Οβριόκαστρου και θα φάνε και άλλο και άλλο και ακόμα θα αναρωτιώνται.

     Και αν τους δώσει τίποτα παραχωρήσεις για να τους κάνει να σιγήσουν προσωρινά πάλι αυτό θα ψηφίσουν.

     Σε μια άλλη περιοχή ο πασόκος δήμαρχος βγαινει 5 τετραετίες.
     Τον έχουν παντρεφτεί.
     Μιλάμε για σύνδρομο της Στοκχόλμης πλέον ο Ελληνικός λαός.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ αλλενάκι 03/04/2011 22:41:54

   Αν "κλείσει" το θέμα Κερατέα με γρήγορο και "αποστελεσματικό" τρόπο ο Ραγκούσης.... μάλλον τότε θα είναι που το γκουβέρνο θα έχει περάσει τη λεπτή κόκκινη γραμμή

 20. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 03/04/2011 22:29:05

  @ julliet . Δεν πιστευω τιποτα δεν ελπιζω τιποτα ειμαι ελευθερος. Και πιστευω και ελπιζω και δοξα τω θεω ακομη ελευθερος. Υγειαν και ευλογια.

 21. CHRISTOF. avatar
  CHRISTOF. 03/04/2011 22:29:05

  Παιδια ηρεμια.Ζηλευετε την εξεγερση των βορειοΑφρικανων?Θελετε τα λαικα δικαστηρια και τα κονσερβοκουτια?Ειναι ευκολο,θυμηθειτε τα Δεκεμβριανα 44 και 2008.Οι αλλαγες γινωνται με εκλογες με κριτικη σκεψη και οχι με απαξιωση των κομματων.Υψωθειτε και διαδωστε τις αξιες της ελευθεριας της δημοκρατιας .Πιεστε τους φιλους και γνωστους που μπορουν να προσφερουν να ακουσουν την εκκληση του Σαμαρα και να ενταχθουν στη στρατια της καθαρσης και της απαλλαγης της χωρας απο τους σοσιαΛΗστες του μνημονιου.

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/04/2011 22:38:59

  Εξεγερσεις εναντιον του ΠΑΣΟΚ δεν γινονται.Χρειαζονται πολλα χρονια ακομη για να αλλαξει η ελληνικη νοοτροπια δεκαετιων.
  Καλυτερα ομως.Εκεινο που θα αρχισει να συμβαινει προσεχως ειναι να ψηφιζουν τη ΝΔ ανθρωποι που δεν ειχαν ποτε σχεση μαζι της για να μπορουν να εξεγειρονται.

 23. Κάποιος avatar
  Κάποιος 03/04/2011 22:40:41

  Εξέγερση χωρίς εναλλακτική πολιτική πρόταση στην φαρέτρα της αποτελεί κενό γράμμα και πεδίο προς πάσα πολιτική εκμετάλλευση από κάθε επιτήδειο πάτρωνα.

 24. ΜΑΙΚ avatar
  ΜΑΙΚ 03/04/2011 22:43:34

  Και η «λαϊκή αντίδραση» θέλει μια κάποια αρετή…

  Ως πού φτάνει η ανυπάκουη στους νόμους; Είναι ουσιώδης η αντίδραση, έχει ευρεία λαϊκή βάση, συντελεί στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης και στην προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων ή παραμένει στην ουσία απλά μια κενή αντίδραση; Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, από τη μια μεριά είναι υγιές να βλέπουμε πολίτες να «σηκώνονται από τον καναπέ», να εξεγείρονται, να αντιδρούν στα όσα συμβαίνουν γύρω μας (φτώχεια, περικοπές, αδικία, ατιμωρησία, ακρίβεια). Με μεγάλη ανησυχία βλέπω όμως πόσο εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμε από το κλίμα «ανομίας» και απειθαρχίας που επικρατεί προκειμένου να προωθήσουμε τα δικά μας «μικροσυμφέροντα» -όχι το κοινό καλό -και εν τέλει να βολευτούμε σε μια παγιωμένη κατάσταση. Γαλουχηθήκαμε από τα γεννοφάσκια μας με την εικόνα της Αντιγόνης που αψήφησε τους νόμους τις πόλης για να θάψει τον νεκρό αδελφό της. Ωστόσο, το ιστορικό αυτό πρόσωπο εκπροσωπούσε ιδεώδη και αξίες ενός άλλου κόσμου. Αναλογίζομαι αν την εποχή της απληστίας, του καιροσκοπισμού και της αναζήτησης του εύκολου κέρδους, οι «Αντιγόνες» έχουν ακόμα λόγο ύπαρξης. Και η «αντίδραση» θέλει μια κάποια αρετή…

  ΦΟΙΒΟΣ

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/04/2011 22:46:59

  Αν όχι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο, οι πασόκοι ψηφοφόροι σίγουρα.

  • GEODETIS avatar
   GEODETIS @ αλλενάκι 05/04/2011 01:53:13

   βρε θα φάνε ΑΛΛΑΓΗ με την κουτάλα της μαρμίτας ... που θα πάει καπνός και αντάρα ...

 26. Sofie avatar
  Sofie 03/04/2011 23:05:41

  Για να υπάρξει εξέγερση ή έστω κάποια αντίδραση από τον κόσμο ... πρέπει να βρεθεί Ηγέτης και όχι Managers κρατών, υποργείων, χρεών κλπ...
  Ένας ηγέτης που θα εμπνεύσει και στον οποίο θα πιστέψει ο λαός.
  Το να καθόμαστε και να βλέπουμε Λαζόπουλο (ο οποίος άνθρωπος καλώς κάνει τη δουλειά του) από τον καναπέ ίσως ανοίγει τα μάτια σε κάποιους, αλλά σιγουρα δεν οδηγεί πουθενά.

 27. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 03/04/2011 23:33:32

  Φίλες και Φίλοι, θα σας κουράσω λίγο με το σημερινό κομμάτι μου, το βδομαδιάτικο, (δεν λέω σε ποια εφημερίδα για να μη φανεί γκρίζα διαφήμιση)αλλά επειδή θέλω απόψε να κατατεθώ ενώπιόν σας, σας το προσφέρω ως έχει και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αναγνωστική σας ανοχή.


  10 ΑΝΤΡΕΣ δεν υπάρχουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;


  Ακούστε Κύριοι! Πριν από κάποιους μήνες απευθύνθηκα στις Κυρίες του κόμματός σας, που ψήφισαν το Μνημόνιο, δηλαδή την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της Πατρίδας ΜΑΣ. Ώστε τις αφήνω απέξω σήμερα και ζητάω το λόγο από σας.

  Ποιος είμαι εγώ, θα μου πείτε; ΄Ενας Έλληνας Ποιητής, ο τελευταίος των τελευταίων. Αλλά, οι Μεγάλοι Ποιητές μου πέθαναν, -ευτυχώς γι αυτούς, δεν έζησαν τη σημερινή μεθοδευμένη εξαφάνιση της Ελλάδας- κι οι «μικροί», που ζουν, είναι νεκροζώντανοι..

  Και, είτε δεν μιλάνε φοβισμένοι, είτε ξεπουλήθηκαν για τριάκοντα ευρωαργύρια στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Συμμορία που διαλύει τα ΄Εθνη και τους Λαούς, -πρωτοφανές κι αυτό στην Παγκόσμια Ιστορία της Λογοτεχνίας, να έχουμε να κάνουμε με… Ποιητές-Προδότες, αν είναι δυνατόν!

  Κι έτσι παίρνω την ευθύνη του «αγγελοκρουσμένου» όπως με λένε κάποιοι, ή του «γραφικού» αν θέλετε εσείς, να εκπροσωπήσω αυθαίρετα την Ιστορία που γράφεται στις μέρες μας, και σας ρωτάω:

  -Μόνοι σας, δεν βγαίνετε και ζητάτε να ειπωθεί όλη η αλήθεια στο λαό; Εσείς δε λέτε επίσημα και ανοιχτά ότι το Μνημόνιο δεν ήταν η λύση; Εσείς πάλι, δεν έχετε κάνει το κόμμα σας μπάχαλο από την διαρκή αμφισβήτηση;

  Λοιπόν,10 αληθινοί άντρες δεν υπάρχουν ανάμεσά σας, να το πάτε λίγο παραπέρα και να ρίξετε αυτή την αρνητικά μοναδική στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά «κυβέρνηση» και να ξαναστήσουμε τον τόπο, όσο προφταίνουμε τέλος πάντων, από τα ερείπια που φτιάξατε, κι εσείς μαζί, με τον Αμερικάνο;

  -Γυναίκες δεν έχετε, ρε; Μανάδες δεν έχετε; Φιλενάδες δεν έχετε; Κόρες δεν έχετε; Πατεράδες, δεν έχετε; Δεν σας λένε τίποτε, όταν γυρνάτε το βράδυ στο σπίτι; Αφήνω τους ψηφοφόρους σας και τις επαρχίες σας και τα πολιτικά σας γραφεία.

  Με τις γυναίκες σας, πώς ξαπλώνετε να κοιμηθείτε; Τι σκέφτεστε όταν αγκαλιάζετε τη συντρόφισσα της ζωής σας και μάνα των παιδιών σας;
  Ότι τα καταφέρατε και μπήκατε στο Κοινοβούλιο και είσαστε μ αυτή την «κυβέρνηση» και περνάτε ζωή και κότα πάνω στο πτώμα της πατρίδας σας;

  Και μ αυτή τη σκέψη ερεθιζόσαστε; Και φτάνετε και σε οργασμό;
  Γιατί τότε σημαίνει πως είσαστε τουλάχιστον ψυχοπαθείς!

  Αφού, δεν υπάρχει άνθρωπος που να γνωρίζει ότι έχει ανακατευτεί στα σοβαρά σε μια σπείρα εθνοπροδοτών που βουλιάζει έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, στην αγραμματοσύνη και στην απελπισία και να τα… καταφέρνει να του σηκώνεται κιόλας, μ αυτή τη σκέψη!

  Εκτός από τους ψυχοπαθείς δικτάτορες ή τους σταδιοποιημένους μελλοθάνατους που μισούν τα νιάτα και τους άλλους ανθρώπους.

  Και εκτός από τους αποτυχημένους της ζωής που υπηρετούν σα σκυλιά με την ουρά στα σκέλια κάποιο αφεντικό, για να απολαύσουν λίγα ψίχουλα εξουσίας απέναντι στους συνανθρώπους τους.

  Είσαστε όλοι λοιπόν τέτοιο φύραμα; Δεν υπάρχουν 10 υγιείς ανάμεσά σας; Είσαστε όλοι άρρωστοι;

  Δεν το πιστεύω! Είναι έξω από κάθε Ελληνική Λογική κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί άντρες που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το φως και οι περισσότεροι είσαστε και αυτοδημιούργητοι, να καταντάνε τόσο άρρωστοι.

  Δεν μιλάω για ό,τι έρχεται, δεν πρόκειται να σας απειλήσω εν ονόματι αυτού του λαού, του λαού μας.

  Απλά, σας καλώ να σκεφτείτε το όποιο μέλλον σας σ αυτό τον τόπο, ιδίως αν ανήκετε και σε σχετικά νεότερη γενιά.

  Τι θα κάνετε αύριο και μεθαύριο; Ποιος σας είπε ότι τα αφεντικά που θα αγοράσουν την πατρίδα που δεν θα μιλάει τη γλώσσα της και θα είναι πια μια μνήμη παρελθόντος, θα σας χρειαστούν;

  Δεν το ξέρετε ότι έτσι που το πήγατε το πράγμα, αν το αφήσετε κι άλλο, σε λίγα μόνο χρόνια θα εξωπεταχτείτε κι εσείς απ το παιχνίδι; Και στο κάτω-κάτω της γραφής, το Φωνή Λαού, Οργή Θεού, δεν σας λέει τίποτε;

  Τι σας μένει άλλο λοιπόν, από λίγο φιλότιμο αλλά και στοιχειώδη λογική, εν όψει της ιστορίας που καταφθάνει αγριεμένη σα χιονοστιβάδα;

  Καλά, ας πούμε, την Ελληνική Ιστορία δεν τη σκέφτεστε. Την οικογένεια σας μωρέ, δεν τη σκέφτεστε; Και τα παιδιά σας που θα ζήσουν στην ξευτίλα, και τα παιδιά των παιδιών σας που θα ντρέπονται να πούνε το όνομά τους;

  Ξαναρωτάω: Δέκα αληθινούς άντρες δεν έχετε εκεί μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
  Να ρίξετε αυτή την αστεία και επικίνδυνη κυβέρνηση εδώ και τώρα; Και να βοηθήσετε με το κύρος του λαϊκού ήρωα που θα έχετε αστραπιαία αποκτήσει, (γιατί είσαστε εκτός από τρομαγμένοι και υπηρέτες, μάλλον και ευήθεις, απ ότι φαίνεται…)να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα;

  Και από Προεδρευόμενη να την κάνουμε τη Δημοκρατία μας Προεδρική.
  Και πάλι εσείς θα είσαστε οι πρώτοι που απ όλο το λαό θα επιλεγείτε να πάτε τη χώρα μπροστά, δεν το καταλαβαίνετε αυτό;

  Τόσο πανικόβλητοι είσαστε; Σας έχουν απειλήσει τίποτε «χορηγοί» ότι θα βγείτε από τα pay-lists και θα χάσετε τα σημερινά προνόμια;
  Ή σας έχουν περάσει υπογείως κι άλλες απειλές, ότι όποιος τα βάζει με το ΔΝΤ, μπορεί και να τον αποσύρουν βιολογικά;

  Δε βλέπετε τι έγινε με την Αργεντινή; Δε βλέπετε την Ουγγαρία; Την Πορτογαλία μόλις προχτές; Τι φοβόσαστε μωρέ;

  Γιατί αφήνετε την Ελλάδα να οθωμανοποιείται, να καταστρέφεται, να εξαφανίζεται, να φτωχαίνει και να αργοσβήνει;

  ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
  Δέκα άντρες που να γεμίζουν το παντελόνι τους και με λίγο ψυχή, εκτός από μια χούφτα μαραγκιασμένη σάρκα, δεν υπάρχουν ανάμεσά σας;
  Εκεί λοιπόν, έφτασε η πατρίδα μου;
  Γιατί αν έφτασε εκεί, ε, τότε ας πάμε όλοι μαζί να φουντάρουμε στο Φάληρο..
  Μας αξίζει..
  --------------------------
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • GEODETIS avatar
   GEODETIS @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 05/04/2011 02:23:58

   τώρα μάλιστα αυτό είναι .... βέβαια αυτό θα ακούσουν θα σηκωθούν το πρωί θα φιλήσουν την κυρά τους και τα μουτράκια των μωρών παιδιών τους, φανερά μετανιωμένοι και συνειδητοποιημένοι, θα τρέξουν στο ¨κλουβί με τις τρελές¨ (βλέπε Βουλή) να κάνουν την ανατροπή του αιώνα (βλέπε και αγορά του αιώνα, ξέρεις εσύ τα κόλπα του Ανδρίκου στα είχα ξαναπεί σε άλλο blog) σαν γνήσιοι ¨λαικοί¨ επαναστάτες ... τους καθήλωσες δεν θα φάνε από τις τύψεις ....

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 05/04/2011 05:32:29

   Αρχιζω και κατανοω οτι οι δημοσκοπησεις για το "κλεισιμο της ψαλιδας" βολεψαν το κυβερνων κατεστημενο. Εξηγουμαι:
   Η διαφορα "επρεπε να κλεισει" για να μην γινει ανταρσια στο κυβερνων κομμα για να φοβουνται για μελλοντικη αυτοδυναμια οι εξεγειρομενοι και για να κωλοκατσει η αντιπολιτευση περιμενωντας αιωνιος το οριστικο κλεισιμο της ψαλιδας και το να παρουν κεφαλι, που δεν θα αφεθει φυσικα απο τα μαγειρια της κοινης γνωμης καναλια και οικους δημοσκοπησεων να φανει ποτε.
   θα διατηρηθει εκει κατ εμε, στο 2,5 αντε και στο 1,5 αλλα δεν θα το αφησουν να προχωρησει. Στην πραγματικοτητα φυσικα κανεις δεν ξερει ποια ειναι τα πραγματικα ποσοστα των δυο μεγαλων κομματων, μπορει της ΝΔ για παραδειγμα να ειναι πολυ μεγαλητερα αλλα δεν θα αφησουν ποτε να φανει αυτη η διαφορα. Απο τοτε που παρατηρω π.χ. το Συνασπισμο με οτι μακακια και να κανει να ειναι παντα μεσα στη Βουλη ειχα αρχισει και υποψιαζωμουν οτι τα ποσοστα ηταν απο τοτε στημενα.

 28. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 04/04/2011 00:06:01

  Μας έχουν μείνει μόνον οι εξεγερμένες συνειδήσεις μας, που εκφράζονται μέσα από τα θυμωμένα κτυπήματα που επιφέρουμε στο πληκτρολόγιό μας.
  Δεν είναι καθόλου λίγο, γι αυτό έχουν πανικοβληθεί!
  Οι δρόμοι και οι πλατείες μας τέλειωσαν, μαζί με τα παιδιά της Μαρφίν και τα δαρμένα περήφανα γηρατειά!

 29. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 04/04/2011 00:30:27

  Στο πασοκ, δυστυχώς, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το κόμμα τους έχει μετεξελιχθεί σε κόμμα αγοραίων μάνατζερ με πρωτοπαλίκαρο τον υπουργό οικονομικών.

  • drider avatar
   drider @ o βουνίσιος 04/04/2011 01:02:46

   Ενώ οι υπόλοιποι πείθουν ότι έχουν πραγματικά αλλάξει και ότι θα αγωνισθούν για τα δίκαια του λαού...

   Δυστυχώς, της παρούσας οικονομικής κρίσης προηγήθηκε μια άνευ προηγουμένου κρίση αξιών. Και αν αύριο μας χαρίζανε όλα τα χρέη, η πρώτη θα συνέχιζε να υφίσταται. Για σκεφτείτε ποιό πρόβλημα είναι πιο σημαντικό ή όχι για το μέλλον ενός λαού... το οικονομικό ή το αξιακό;

 30. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 04/04/2011 01:46:48

  Η οικονομική κρίση πάντα επηρεάζει το κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν σημαίνει όμως ότι θα το επηρεάσει θετικά.
  αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται σα να έχει σίγουρο το θετικό αποτέλεσμα. Εκτός από αφελές είναι και παρανοϊκό.
  Για παράδειγμα,
  το χρόνο που πέρασε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν οι γάμοι ή τα διαζύγια;
  έφερε η κρίση τον ανόθευτο ανταγωνισμό ή γίνονται ισχυρότεροι οι λαφυραγωγοί ;
  κ.α.

 31. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 04/04/2011 07:58:49

  Γειά σου Δημήτρη Ιατρόπουλε.
  Πώς φαίνονται οι άντρες, που δε ζούνε γλύφοντας και με τα κέρατά τους!!!

 32. enianos avatar
  enianos 04/04/2011 10:04:30

  Το γιατί δεν εξεγείρεται ο κόσμος φαίνεται ξεκάθαρα, αν ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν .Όλα τα πολιτικά κόμματα χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες ανέδειξαν στελέχη μετριότητες και οι ικανοί πέρασαν στο περιθώριο .Το ίδιο έγινε και στους κρατικούς μηχανισμούς μιας και εκεί έκανε κουμάντο η κομματοκρατία, η ίδια κατάσταση και στον ιδιωτικό τομέα, αφού ο ανταγωνισμός δεν λειτουργούσε, αναπτύχτηκαν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες .Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι το αποτέλεσμα της (πολιτικής ) που εφαρμόστηκε κατά την μεταπολίτευση .Ποιος και γιατί να αγωνιστή? Τι να διασώσει από το σάπιο σύστημα ? Ο κόσμος περιμένει το τέλος αυτού του άρρωστου κατεστημένου.

 33. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 04/04/2011 10:37:20

  Οταν θα απαιτείται η παρέμβαση του Στρατού για την εφαρμογή των μέτρων(εκτροπή),ίσως τότε προηγηθεί μια κατευθυνόμενη μίνι εξέγερση(προβοκάτσια).

 34. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 04/04/2011 13:15:45

  Ξύπνησε κάποιο πρωϊ ο Έλληνας ένα χρόνο πρίν και είδε το εαυτό του στον καθρέπτη,αυτό που είδε δεν του άρεσε, φρίκαρε, αντί όμως να προβληματιστεί και να βρεί τις αιτίες που τον οδήγησαν σε τέτοια κατάσταση, έσπασε απλώς τον καθρέπτη.Η κρίση είναι περισσότερο ηθικο - κοινωνική παρά οικονομική και ο Έλληνας πολύ αδύναμος,αδιάφορος, δουλοπρεπής και ανίκανος να την αντιμετωπίσει.Εκεί στηρίζεται το πασόκ και η παρέα του,που ξεπουλάει ξεδιάντροπα αυτόν, τα παιδιά του και την πατρίδα του.Ο Έλληνας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε μιά υπερβατική εποχή που αναδεικνύει μορφές, ηγέτες και ήρωες. Του τα μάθανε αλλιώς τα γράμματα, τον άφησαν χωρίς όπλα σ'έναν πόλεμο που κερδίζεις με ελευθερία μυαλού και δύναμη ψυχής, με τόλμη και αγάπη σε αξίες και ιδανικά.Τίποτε από αυτά δεν έχει σήμερα ο Έλληνας, δυστυχώς τίποτα.Αυτή είναι η αλήθεια.

 35. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 05/04/2011 05:19:22

  Καλο το αρθρο αλλα θα το θεωρησω ως "ψαρεμα" αποψεων.
  Κατα Ματθαιον Ευαγγελιο:
  "Nα είστε, λοιπόν, προσεκτικοί σαν τα φίδια και άδολοι σαν τα περιστέρια"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.