#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2012 07:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσα έγιναν στην Κομοτηνή είναι μόνο η αρχή

"Ποιός τη ζωή μας, ποιος την κυνηγά"

[caption id="attachment_149954" align="alignnone" width="600" caption="O πίνακας "Κραυγή" του Μουνχ είναι πασίγνωστος και είναι το χαρακτηριστικότερο έργο που δείχνει την τρέλα και την απελπισία"][/caption]

"Όταν έχουμε χάσει τα πάντα, ακόμα και την ελπίδα, η ζωή γίνεται ατίμωση και ο θάνατος καθήκον". (W.C. Fields, 1880-1946, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας)

Για κάποιους πέρασε αδιάφορα, κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν, αλλά οι περισσότεροι στρέφουν το βλέμμα τους προς την Κομοτηνή και βλέπουν το δικό τους μέλλον.

Οι βολεμένοι ντιντήδες πέριξ του Κολωνακίου θα πουν «έλα μωρέ, ένας τρελός είναι, τα χάπια του δεν πήρε και τον έπιασε αμόκ».

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Το Δημήτρη Μανίκα που απολύθηκε πριν από 6 μήνες, δεν έβρισκε δουλειά, τους έταζαν επαναπρόσληψη και είχε παιδιά να μεγαλώσει, δεν τον ξέρουμε. Και φυσικά δεν επικροτούμε την κίνησή του να μπουκάρει στην επιχείρηση που άλλοτε δούλευε, να πυροβολεί αδιακρίτως και να κρατά επί ώρες ομήρους.

Όμως, ο Μανίκας είναι ένας από αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους τα τελευταία δύο χρόνια και που, το κυριότερο, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και καμιά ελπίδα για το μέλλον. Και προφανώς δεν έχει ούτε μπάρμπα στην Κορώνη, ούτε εκατομμύρια στο εξωτερικό. Μεροκαματιάρης οδηγός είναι που έχασε τη δουλειά του και απελπίστηκε.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος. Η ανεργία είναι το χειρότερο σαράκι για κάθε οικογενειάρχη. Και μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμη και έγκλημα όποιος βλέπει νηστικά τα παιδιά του.

Υπάρχει μια εκπληκτική αμερικανική ταινία με τον Μ. Ντάγκλας ο οποίος χάνει τη δουλειά του, πιέζεται από παντού, διαλύεται η οικογένειά του, ο κόσμος πέφτει πάνω του και τον πλακώνει. Και μια ημέρα σαν όλες τις άλλες, δε θέλει και πολύ να... σαλτάρει και να προσπαθεί με τα όπλα να αλλάξει ότι του φαίνεται στραβό στην πόλη του. Από τον πλούσιο που παίζει γκολφ μέχρι τον φασίστα έμπορο όπλων που μισεί τους πάντες.

Προφανώς, έτσι και ο Μανίκας που εισέβαλλε στο εργοστάσιο στην Κομοτηνή, βλέπει ότι ο κόσμος του καταστρέφεται και παραλογίζεται.

Όμως, δεν είναι τυχαίο το περιστατικό, ας μην κάνουν το λάθος κάποιοι να το απομονώσουν. Η ανεργία στην περιοχή έχει φτάσει στα ύψη. Η Κομοτηνή βρίσκεται αντιμέτωπη με την αποβιομηχάνιση καθώς έχουν κλείσει σε 10 χρόνια πάνω από 90 εργοστάσια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεργία στο νομό Ροδόπης έχει φτάσει το 40% και τα ίδια ποσοστά μπορεί να βρει κανείς στο Βόλο, την Πάτρα, την Κοζάνη, την Ηπειρο κ.λπ.

Το απονενοημένο διάβημα του Μανίκα έγινε την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, καθώς ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε από 14,1% τον Νοέμβριο του 2010 σε 19,9% τον Νοέμβριο του 2011 (έναντι 19,4% τον Οκτώβριο του 2011).

Και σα να μην έφτανε η ανεργία η κυβέρνηση κόβει και τα επιδόματα για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.

Η υπόθεση λοιπόν της ομηρίας στην Κομοτηνή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η απελπισία οδηγεί τους ανθρώπους σε απίστευτες καταστάσεις και τους επόμενους μήνες δυστυχώς ίσως δούμε πολύ χειρότερες φωτιές από τη σπίθα που άναψε η οικονομική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτοί που την περασμένη χρόνια πύκνωναν τις τάξεις των προέρχονταν κυρίως από τους ”ριγμένους” του Δημοσίου, τις ζορισμένες συντεχνίες και τους συνήθεις απεργούς της ΓΣΕΕ του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ, η σιωπηλή πλειοψηφία, αυτοί που δεν έχουν λαμβάνειν έστω τα όσα δίδει το Κράτος κάθε μήνα , αυτοί που πρέπει να καθαρίσουν μόνοι τους, με τα προσόντα και τις δυνάμεις τους, έχουν άλλες έγνοιες , προς το παρόν: Να πληρώσουν το ρεύμα, τα σχολεία και τα δάνεια και προσπαθήσουν να κρατήσουν το σπίτι τους.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ βγουν στο Σύνταγμα, οι πολλοί, τότε ούτε είκοσι ούτε πενήντα μπουλουκοδιμοιρίες δεν θα σώσουν τον “ναό της Δημοκρατίας” και το ιερατείο της Μεταπολιτεύσεως…

Αυτή η ώρα έρχεται και γρήγορα και βίαια.

Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο θα είναι θέμα δευτερολέπτων. Αλλά αυτήν την φορά, δεν θα είναι μόνο ο ΓΑΠ, η Τρόϊκα και το Μνημόνιο. Τα γνωστά χαλκεία ετοιμάζονται από τώρα για να είναι και “η παλινόρθωση της αμετανόητης Δεξιάς“

Καιρός να αφυπνισθούν λοιπόν στην Συγγρού

Το άμεσο χρέος της παράταξης στην οποία ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι να διαχειριστεί την κρίση καλύτερα. Αλλά να καβαλήσει το κύμα, να εκφράσει την λαϊκή οργή και να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας και ασπίδα προστασίας των πολλών και αδύναμων.

Γράψαμε κι άλλη φορά  ότι ο ρόλος που επέλεξε για τον εαυτό του ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός του «επίδοξου ηγέτη των συγκυριών» αλλά ενός «σύγχρονου ηγέτη της μορφοποίησης» μιας κοινωνίας σε παρακμή. Μέσα από επώδυνες πολιτικές επιλογές, με βαθιά επίγνωση του κοινού καλού και το δικό του timing, είναι ωστόσο επιτακτική ανάγκη η εκκίνηση εκείνων των μηχανισμών που θα αναγεννήσουν και την παράταξη και την ελληνική κοινωνία.

Διαφορετικά το τσουνάμι της λαϊκής οργής θα τους συμπαρασύρει όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανώλης avatar
  Μανώλης 02/03/2012 08:23:19

  Εάν καταλαβαίνω καλά, η τελευταία παράγραφος είναι προειδοποίηση της λαϊκής οργής προς Σαμαρά. Πολύ σωστά την κάνετε και την επισημαίνετε. Αλλά νομίζω ότι δεν θα ληφθεί υπόψη. Είναι άλλες οι δρομολογήσεις. Καλημέρα!

 2. Geros avatar
  Geros 02/03/2012 08:23:41

  Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν οι πραγματικά εξαθλιωμένοι και οι γιαλατζί . Οι γιαλατζί είναι αυτοί που ξεβολευτικαν , ή μάλλον απειλήθηκαν ότι θα ξεβολευτούν, από τις αργομισθίες τους και από κάθε λογής παρασιτική δραστηριότητα - βλέπε κλειστά επαγγέλματα - που τους επέτρεπε να ζουν όλα αυτά τα χρονια σε βάρος των υπολοίπων.
  Για τους πραγματικά εξαθλιωμένους νομίζω ότι η λύση είμαστε εμείς και όχι ο Σαμαράς που .... καβαλάει κύματα και άλλες ποιητικές μεγαλοστομίες.
  Δεν πρέπει μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που έζησε ο τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες να σταθούμε παθητικοί και να περιμένουμε την ανακούφιση των μη εχόντων από ένα κράτος που αποδεδειγμένα δεν έχει και δεν θα έχει για πολλά χρόνια ακόμα.
  Ένας από τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ είναι και το ότι τα περιμέναμε όλα από τους πολιτικούς δίνοντας σε εμάς τον ρολο του τιμητή που περιμένει στην γωνια με τα χερια σταυρωμένα να αποτύχουν οι πολιτικοί , και όταν αποτύχουν τα βάζουμε με την τύχη μας που μας έφερε τέτοιους πολιτικούς να μας κυβερνάνε , λες και εμείς δεν τους ψηφίζαμε.
  Είναι δική μας δουλειά να συνδράμουμε , να βρούμε ποιοι συγγενείς , φίλοι ή γείτονες έχουν ανάγκη. Μπορούμε και μονοι μας μπορούμε και να οργανωθούμε με άλλους , να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και με χρήματα και με εργασία. Αντί να κλαιγόμαστε , καλύτερα να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο.
  Οι μέρες της στείρας κριτικής σε όλα τελειωσαν , η ανθρωπιά θέλει έργα , το να στεκόμαστε στην άκρη και να φωνάζουμε "μα γιατί δεν κάνει κάτι το κράτος?" μας έκανε να νιώθουμε καλύτερα στο παρελθόν αλλά τώρα πια είναι εμφανές πως κρύβει υποκρισία και αδιαφορία.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Geros 02/03/2012 18:19:04

   Συμφωνώ.

 3. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 02/03/2012 08:38:19

  Αχ Καλά τα λες Πιος ακούει

 4. NONOS avatar
  NONOS 02/03/2012 08:48:28

  "είναι ωστόσο επιτακτική ανάγκη η εκκίνηση εκείνων των μηχανισμών που θα αναγεννήσουν και την παράταξη και την ελληνική κοινωνία"
  Αριστο το αρθρο σας .........."δυστυχώς" τα λετε οπως πρέπει να τ'ακούνε μερικοί....

 5. skopelos news avatar
  skopelos news 02/03/2012 09:02:25

  Το πιάσατε το νόημα δεν έχουν παρά να το καταλάβουν και άλλη
  δεν θα το ανάρτησης αλλά είναι για σένα

 6. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 02/03/2012 09:13:09

  Ας μιλήσουμε για την Κομοτηνή. Ή να μιλήσουμε για τις τρεις ληστείες μετά φόνου που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Έχουμε καπιταλισμό μέσου επιπέδου ανάπτυξης, δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Μα τώρα με το μνημόνιο που ειρήσθω εν παρόδω ψήφισε και ο Σαμαράς, τα πράγματα θα δεμ θα ελέγχονται. Ο κάθε δυστυχισμένος άνεργος ή απολυμένος ή κάποιος που έχει οικογένεια θα βρίσκεται σε απόγνωση. Με 359 ευρώ ή 450 μισθό ή και 550 δε ζεις στην Ελλάδα. Αυτοί είναι μισθοί Βουλγαρίας. Εκεί όμως με 200 ευρώ ζεις γιατί τα είδη είναι πιο φτηνά και χαράτσια δεν υπάρχουν. Ας μη βάλουμε και το πετρέλαιο που στην Ελλάδα θέλεις 3.000 ευρώ το λιγότερο να ζεστάνεις ένα σπίτι για μια χρονιά. Ζήτω ο ελληνικός καπιταλισμός.

 7. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 02/03/2012 09:26:28

  «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος».

 8. The Saint avatar
  The Saint 02/03/2012 09:49:24

  Το συγκεκριμένο περιστατικό, σαφώς δεν είναι το πρώτο, αφού "παράπροχθες" ένα ζευγάρι απειλούσε να πέσει απο ταράτσα.
  Σε αυτα θα πρέπει να προστεθούν και οι αυτοκτονίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και έχουν αιτία την κρίση.
  Και όλα αυτά βεβαίως πρέπει να προστεθούν στο γενικευμένο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ώς κοινωνία, και ειδικά τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν να φάνε, και καταλήγουν σε ιδρύματα είτε έχου γονείς, είτε όχι...

  Και όλα αυτά γιατί; Επειδή μέχρι και σήμερα καταδεχόμαστε, να πληρώσουμε τα λεφτά που έφαγαν οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι, και τα "συνεργαζόμενα" λαμόγια τους.
  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το ΠΑΣΟΚ θα είχε ήδη διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθει, οι πολιτικοί καραγκιόζηδες που σήμερα, πατώντας πάνω στο πτώμα της Ελληνικής κοινωνίας, άρχισαν τα αλισβερίσια γιά την "διαδοχή" είτε θα είχαν ήδη καταδικασθεί, η θα είχαν εξαφανιστεί απο προσώπου γής.
  ΜΟΝΟΝ σε αυτή τη χώρα μπορούν και συμβαίνουν αυτά!
  Γιά ότι έχουμε πάθει μέχρι σήμερα -και όσα θα πάθουμε απο εδώ και στο εξής- εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι, και όχι η γενικευμένη πολιτική αλητεία που βρίσκει και τα κάνει...
  Ειμαστε άξιοι, της μοίρας μας...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 02/03/2012 10:11:11

   Περίμενε, αγαπητέ Άγιε, να ξεκινήσει -οψέποτε επιτρέψουν οι ευρωναζί- η προεκλογική περίοδος, και θα δεις γέλιο που θα πέσει.

   Το ΠΑΣΟΚ, που όπως πολύ σωστά γράφεις, θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε ήδη εξαφανιστεί από προσώπου γης, ετοιμάζεται να παίξει το χαρτί του "μικρότερου κακού", σε συνεργασία (και για κοινό όφελος) με τους σαλονάτους ψευτοαριστερούς του Κουβέλη. Διαδίδει ήδη -και δυστυχώς με χλιαρές μισοδιεψεύσεις από την απέναντι πλευρά- ότι μετεκλογικά η ΝΔ θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει μαζί του, και στελέχη του λένε (προς το παρόν ιδιωτικά, σύντομα και ανοιχτά) στους (πρώην) ψηφοφόρους "μη φεύγετε, γιατί αν αναγκαστούμε να πάμε με τη δεξιά, τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι απίστευτης σκληρότητας, κρατήστε μας ζωντανούς στο παιχνίδι για να συνεργαστούμε με τον Κουβέλη ώστε τα μέτρα να είναι πολύ ηπιότερα".

   Χαίρετε...

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ Αυριανιστής 02/03/2012 11:32:32

    Ποιος χαίρεται;
    Cui bono?
    Θα δούνε τα ματάκια μας και θ΄ακούσουν τ΄αυτάκια μας...

   • ΝΙΚΗ avatar
    ΝΙΚΗ @ Αυριανιστής 02/03/2012 11:37:08

    Ε όχι! αν όντως υπάρξει Έλληνας που θα πέσει σ'αυτή την παγίδα και τους ξαναψηφήσει γιατί θα πιστεύει ότι του δίνουν ελπίδα για το αύριο τότε δε βρίσκω λέξεις να πω τι είμαστε!!

 9. Flat avatar
  Flat 02/03/2012 10:15:53

  Όσα δικια κα να ειχε ο συγκεκριμένος απολυμενος, δεν παύει να εινα έγλημα αυτό που έκανε και η εγκληματικότητα είνι ότι χειρότερο για μια κοινωνια που υποφερει οικονομικά. Καττι πρεπει να γίνει πριν γίνουμε σικάγο.

  • pan avatar
   pan @ Flat 02/03/2012 19:05:34

   Σωστά.Να του κολλήσουμε την ρετσινιά του ψυχοπαθή,να τον κλείσουμε στο ψυχιατρείο και καθαρίσαμε.Τα σκουπίδια κάτω απ το χαλί.

 10. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 02/03/2012 10:26:53

  Φίλοι μου, ο άνθρωπος αυτός ήταν κουμπάρος του ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος στην επιχείρηση. Επίσης, διέμενε σε σπίτι που του παρείχε η εταιρία ! Κάποια στιγμή διαφώνησε με τον κουμπάρο του, αυτός τον απέλυσε κι εμείς εδώ ρίχνουμε το φταίξιμο στην κακούργα την κενωνία !

  Εχει δεί κανείς τί σόϊ επιχείρηση είναι τούτη δώ, με σημαντικές εξαγωγές, με παγκόσμιο (ναί !) κύρος, τί κόπο έκανε ο ιδρυτής της να τη στήσει... σιγά μήν τρέξω να δικαιολογήσω με χίλιους τρόπους ένα που τραυμάτισε με κουμπούρι τρείς ανθρώπους, κάποιος εκ των οποίων μπορούσε και νάταν κι ο αδελφός μου.

 11. τρομος avatar
  τρομος 02/03/2012 10:35:25

  πολύ φοβούμαι πως τις επόμενες μέρες θα θυμηθούμε πολλές φορές το άρθρο σας που περιγράφει μια άγρια κατάσταση η οποία συνεχώς κλιμακώνεται και θα εξακολουθήσει όσο ο στρουθοκαμηλισμός και το ξεκοίλιασμα της Ελληνικής κοινωνίας θα συνεχίζεται. Κι αυτό δυστυχώς που δεν υπολογίζουν κάποιοι είναι πως οδεύουμε σε μια εκτράχυνση που από ένα σημείο και μετά θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

 12. parsifal avatar
  parsifal 02/03/2012 10:40:18

  Εις επίρρωση της αναρτήσεως, την οποία προσυπογράφω ως πρός το προειδοποιητικό πρός ΠΑΝΤΑΣ μέρος, -τα περί διαφορετικότητος ενίων αρχηγών είναι φαιδρά - τα κυνηγετικά οπλα που κυκλοφορούν είναι γύρω στο 1,5 εκ. και οι κυνηγοί ( με αδεια, ενεργοί) περίπου 250.000... Ο νοών νοήτω.

 13. siakkas avatar
  siakkas 02/03/2012 10:47:11

  Απ όταν οι ανθρώπινες ψυχές γίνονται στατιστικές το παιχνίδι είναι χαμένο.
  Κάτι γνώριζαν οι Γαποφρουροί και μάζεψαν πέρσι άρον άρον τα όπλα απο τους εθνοφύλακες, αλλά δεν υπολόγισαν πόσα παράνομα κυκλοφορούν.
  Και ακολουθούν 15 χιλιάδες απολύσεις Δ.Υ.
  Κάποτε σχολίαζε εδώ και ένα "κεφάλι¨της Συγγρού, Χρύσανθος Λαζαρίδης το όνομά του.
  ΕΝΑ μα ένα άρθρο να διάβαζε απο τα πολλά και αφουγκραζόταν τα προβλήματα των σχολιαστών δε θα ήμασταν σ αυτό το χάλι.
  Τελικά πρώτα είναι το κόμμα και μετά η Ελλάδα;
  Γιατί μη μου πει κανείς ότι δεν συγκυβερνά η ΝΔ!
  Και ότι ανακοινώσεις και χαμόγελα βγάζουν εμένα προσωπικά μου θυμίζουν εποχές Αλβανίας του Χότζα και ΚΚΣΕ του Μπρέζνιεφ που ο λαός δυστυχούσε και το κόμμα ευημερούσε.
  Δεν είδαν πως έπεσαν αυτά τα καθεστώτα;
  Δεν βλέπουν ότι συναινούν στο Λάθος;
  Πόσο διαχρονικός ήταν ο Σουρής!
  Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!

 14. gf-dmp avatar
  gf-dmp 02/03/2012 11:05:06

  Την 1/10/11 έγραφα ένα σχετικό σενάριο εδώ:
  http://www.antinews.gr/2011/10/01/125169/#comment-810303
  Το ξαναλέω τώρα:
  Τι θα γίνει αν αρχίσουν και οι απολύσεις ΔΥ?

 15. ΜΕΜΑΣ avatar
  ΜΕΜΑΣ 02/03/2012 11:22:39

  Αν ο λαός (και εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν δει να τιμωρούνται τα λαμόγια κανένα κόμμα δεξιό ή αριστερό,δεν έχει ελπίδα.Δυστυχώς δεν ακούω τίποτα από τον ΑΣ για αυτό.

 16. Dark Angel avatar
  Dark Angel 02/03/2012 11:27:50

  "Αμείλικτος", "Μία εξεταστική".
  Τα έχει πει.
  Να δούμε κι αν καταφέρει να τα κάνει.

 17. ΜΕΜΑΣ avatar
  ΜΕΜΑΣ 02/03/2012 11:29:13

  Παρεμπιπτόντως εμένα μου περικόπτουν αναδρομικά σύνταξή και επικουρικό,αναδρομική άρση βολευτικής(το εννοώ το βολευτικης)ασυλίας γιατί δεν γίνεται;

 18. Pikis avatar
  Pikis 02/03/2012 11:44:15

  Καλά τα λες Φάκτορα, όμως έχω μια απορία.

  Πότε θα κατέβουν στο δρόμο αυτοί που ανέφερες; Όταν θα έχει ψηφιστεί και ο τελευταίος νόμος-γκιλοτίνα; Τότε θα είναι αργά (εδώ που τα λέμε, και τώρα αργά είναι).

  Επίσης, όπως έγραψε και ο φίλος "Μεμάς", ο ΑΣ δεν λέει, ακόμα, τίποτα για τα λαμόγια που τα τσέπωσαν και μας στέλνουν κάθε λίγο τον λογαριασμό. Να ανοιχθούν οι φάκελοι "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004" και "ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ" για να δούμε ποιοι τα παντελόνιασαν. Όχι ότι δεν τους ξέρουμε.

  Ο ΑΣ πρέπει να ξέρει ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί για πρωθυπουργός θα έχει όλο το βάρος της Ελλάδας στους ώμους του. Δεν νομίζω να έχουμε περάσει πιο δύσκολη περίοδο ως χώρα (εκτός από τους πολέμους). Ας διαλέξει προσεκτικά με ποιους θα πορευτεί. Οι πολίτες δεν έχουν πλέον αντοχή, ούτε υπομονή. Ας μην αποδειχθεί "φούσκα" όπως ο Καραμανλής (ήθελε αλλά δεν μπορούσε/δεν τον αφήσανε/τον απειλούσαν/τον παραμύθιαζαν κ.α.).

 19. Πανουλής Διονύσης avatar
  Πανουλής Διονύσης 02/03/2012 12:17:15

  Όλα σωστά αλλά...
  Μα είναι δυνατόν να περιμένουμε από αυτούς που μας οδήγησαν εδώ να μας "σώσουν";
  Μας οδήγησαν σ΄αυτό το σημείο από α) ανίκανότητα ή β) εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.
  Όποια κι απ΄τις δύο εκδοχές κι άν ισχύει, τους καθιστά ανίκανους γιά να λύσουν το πρόβλημα, και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και "πονά" το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
  Δυστυχώς, τα χειρότερα έρχονται και θα είναι εκτός ελέγχου.
  Κι αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ΄όλη την Ευρώπη.

 20. Δαναός avatar
  Δαναός 02/03/2012 12:21:56

  Εγώ Νίκη. Θα ψηφίσω Κουβέλη για να μου δώσει κατώτατο μισθό 1400€ όπως λέει κι αυτός κι ο Τσίπρας, να τον βλέπω να διαπραγματεύεται με τη Μέρκελ,να καταψηφίσει όλα τα μνημόνια, να πει ουστ! στους δανειστές,να τακτοποιήσει το θέμα τον λάθρο, να βάλει μπρος την ανάπτυξη ξέρει αυτός, όπως έβαλε μπρος στο Συριζα, να ενεργοποιήσει τις γνωριμίες του και να περνάει αυτός καλά και μεις καλύτερα!!! Αν θέλεις κι άλλα θα κάνω άρθρο ξεχωριστό με τίτλο"Κουβέλη Κουβέλη μαζί σου για το μέλι!"

 21. nestrom avatar
  nestrom 02/03/2012 12:24:12

  Ωραίο το άρθρο.
  Μόνο που θέλω να επαναφέρω τη σημασία της τιμωρίας.
  Δεν μπορεί να διαπιστώνουμε το έγκλημα και να μην επιδιώκουμε τη διόρθωσή του.
  Τιμωρία στους επίορκους σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα (μικρολαμόγια και μεγαλοαπατεώνες). Όχι παχιά λόγια, διαπόμπευση και φυλακή. Δήμευση της περιουσίας με υπουργικές αποφάσεις. Και μη μου πείτε ότι είναι αντισυνταγματικό, γιατί νομίζω ότι και το σύνταγμα τελικά υπάρχει για να το επικαλείται κανείς όταν τον συμφέρει.
  Να δώσω παράδειγμα:
  Άνοιγμα όλων των καταθέσεων. Απλή εφαρμογή πολλαπλασιασμών, χρόνια επί εισοδήματα έτους, αφαίρεση των νόμιμων και δηλωθέντων εξόδων και να το υπόλοιπο της κατάθεσης. Ότι περισσεύει από το 120% του υπολοίπου να δημεύεται αυτόματα. Έτσι τιμωρείται η διαχρονικότητα της λαμογιάς και μαζεύεται όλο το χρήμα που παρήγαγε ο Πασοκισμός.
  Έτσι γίνεται πραγματική επανεκκίνηση.
  Αλλιώς "όταν θα πέσει το πρώτο βόλι αλίμονο σε αυτόν που θα ΄ναι ξαρμάτωτος".

 22. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/03/2012 12:28:00

  Μην το γελάς καθόλου και μην το θεωρείς απίθανο. Πάρε απλώς τη μεγάλη μάζα της "κινούμενης άμμου" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κουβέλη και σκέψου τι θα έκαναν (ότ)αν τους τεθεί αυτό το δίλημμα που προανέφερα. Σκέψου όμως όχι με βάση το τι θα ήθελες, αλλά με βάση το τι είναι πιθανότερο να συμβεί.

  Οι λαγοί από το πασοκικό καπέλο έχουν διαχρονικά αποδειχθεί αστείρευτοι, αλλά αυτό μάλλον το ξέχασαν την αποφράδα 10η Νοεμβρίου 2011 εκείνοι που όφειλαν να το θυμούνται...

 23. Δαναός avatar
  Δαναός 02/03/2012 12:34:55

  Ούτε το γελώ ούτε απίθανο το θεωρώ.Ξέρουν την τέχνη της προπαγάνδας και του ψέματος τόσο καλά,τόσο που οι χάνοι να τσιμπούν πανεύκολα!

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Δαναός 02/03/2012 12:45:37

   Τι ποσοστό χάνων υπάρχει αυτή τη στιγμή άραγε σ'αυτόν τον τόπο; έχω τόση περιέργεια να δω αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών... Υ.Γ. Το άρθρο Δαναέ ”Κουβέλη Κουβέλη μαζί σου για το μέλι!” δεν το περιμένω μόνο εγώ εδώ μέσα..

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ ΝΙΚΗ 02/03/2012 13:00:46

    Σε μια χώρα που την παιδεία την είχε αναλάβει εργολαβικά το Κλικ, Νίτρο, Ντάουν Τάουν,και διάφορες μεσημεριανές Ρούλες, Τούλες κλπ, δυστυχώς μεγάλο.

    • Flat avatar
     Flat @ Δαναός 02/03/2012 13:04:29

     Δεν σας αρέσει ο Πετράν κε Δαναέ; Είστε αντιδραστικός;

    • juliet avatar
     juliet @ Δαναός 02/03/2012 13:06:31

     Είπαμε να αποφεύγεις το ....ουλες .

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Δαναός 02/03/2012 13:16:05

     Ο Πετράν; Μα τι λες τώρα; Είδωλό μου!

    • juliet avatar
     juliet @ Δαναός 02/03/2012 13:24:40

     Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Δαναός 02/03/2012 13:32:23

     Γιατί βρε juliet, μια χαρά ονόματα είναι.

 24. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 02/03/2012 12:56:12

  Mέσα σε 2 χρόνια, η Ελληνική κοινωνία μεταμορφώθηκε σε μπαρουταποθήκη, με 1.000.000 ανέργους, με αυτοαπασχολούμενους χωρίς εργασία που δεν έχουν μετρηθεί, με λουκέτα στις επιχειρήσεις, με νεόπτωχους εργαζόμενους των 400 €, με περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων και χαμηλοσυνταξιούχων.
  Από την άλλη μεριά και ενώ το εισόδημα των Ελλήνων έφτασε από ελάχιστο ως μηδενικό, αυξήθηκαν οι κατά κεφαλήν φόροι, οι τιμές στα προϊόντα πρώτης κατανάλωσης αυξήθηκαν, το ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται η τιμή του, τα δημοτικά τέλη , νερό δεν μειώνονται, άσε που ακόμα πληρώνουμε ΕΡΤ.
  Ακόμη, τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων χτύπησαν κόκκινο, οι τράπεζες είναι ανενεργές, ενώ ο πολίτης ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε ¨φοροφυγάς¨, ¨εισφοροδιαφεύγων¨, ¨μπαταχτσής¨ και εν τέλει ... παράνομος,
  έτοιμος να χάσει το σπίτι του, ή την επιχείρησή του , να μην έχει να συντηρήσει την οικογένειά του , να μην μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του και άλλα τραγικά.
  Στο άψε - σβήσε γίναμε (ή μας κάνανε) μια κοινωνία ¨παρανόμων¨, που μας κυνηγούν οι εφορίες, τα ταμεία , οι τράπεζες, η ΔΕΗ και άλλα ευγενή ιδρύματα, ενώ εμείς δεν έχουμε τα στοιχειώδη για να ζήσουμε.
  Η ελευθερία του ατόμου πάει περίπατο, γιατί με φτώχεια δεν υπάρχει ελευθερία.
  Το κοινωνικό ον, Έλληνας πολίτης, σήμερα νοσεί και νοσεί βαριά.
  Η απότομη μεταβολή της κοινωνικής σύνθεσης των ατόμων, που εξαφάνισε την μεσαία τάξη και επέφερε 2 κατηγορίες στα κοινωνικά στρώματα, τους πολύ πλούσιους και πολύ λίγους με τα λεφτά στο εξωτερικό και τους πολλούς νεόπτωχους και στα όρια της φτώχιας, έφερε ένα μεγάλο σοκ στην μεγάλη μάζα της κοινωνίας.
  Ξαφνικά, πολλοί άνθρωποι της πρώην μεσαίας τάξης, έπεσαν στην τάξη των φτωχών, με μια θολούρα στην σκέψη, που δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τους συνέβη το ¨κακό¨. Έτσι σήμερα, παρατηρούμε φαινόμενα κατάθλιψης, ψυχικών διαταραχών, παραβατικότητας και εγκληματικότητας, με ανοδική τάση δυστυχώς.
  Η αυξανόμενη πίεση των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, αποτελεί σήμερα το υπ΄αρ. 1, ζήτημα , είναι επιτακτική ανάγκη να εκτονωθεί μέσα από εκλογές και όχι μέσα από ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα τα ¨σαρώσουν¨ όλα.
  Αλλά και στις εκλογές πρέπει να τεθούν στην κρίση του λαού τα σωστά ζητήματα και όχι τα παραπλανητικά συνθήματα.
  Η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας, που πραγματικά υποφέρει σήμερα, θέλουν ¨ορισμένοι¨ να γίνει εργαλείο στα χέρια του συστήματος, που θέλει να διατηρήσει τα προνόμιά του, με την χειραγώγηση. Αυτοί οι ¨ορισμένοι¨ δεν είναι άλλοι από το παρωχημένο πολιτικό σύστημα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
  Έτσι έχουμε σήμερα μια αριστερά, που ο λόγος της ακούγεται εύκολα σ΄αυτά τα στρώματα, που δίνει μια επαναστατική χροιά χωρίς ρεαλιστικό αντίκρισμα και παρασύρει στο¨τίποτα ¨ τον ακροατή της και τον εν δυνάμει ψηφοφόρο της.
  Έχουμε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, που μετά από τα εγκλήματα που έχει κάνει, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, διεκδικεί να ξανακυβερνήσει, με το παραμύθι των ¨συνεργασιών¨, πάντα με την κάλυψη και βοήθεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
  Ο λαός θα δώσει την λύση σ΄αυτήν την εξίσωση.
  Αλλά πρέπει να σκεφτεί νηφάλια, χωρίς εξάρσεις, χωρίς να παρασύρεται απ΄τον εύπεπτο λόγο του ιδίου του συστήματος που τον έφερε ως εδώ,
  πρέπει να ξεχωρίσει την έντιμη φωνή,
  την πατριωτική στάση και
  την πραγματικά ρεαλιστική λύση εξόδου από την κατάπτωση.

 25. andreas avatar
  andreas 02/03/2012 13:25:43

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΤΕ?????

 26. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 02/03/2012 13:35:43

  TON AΠΡΙΛΙΟ.

  • ΜΕΜΑΣ avatar
   ΜΕΜΑΣ @ Απλή σκέψη 02/03/2012 14:19:32

   Και μετά τις εκλογές τι;
   Τιμωρία των ενόχων εδώ και τώρα

 27. Βρούτος avatar
  Βρούτος 02/03/2012 13:44:22

  Να σημειώσουμε, for the record, ότι ο "ριγμένος" κουμπάρος έλκει την καταγωγή από την "Λεβεντομάνα". Για κάποιους από εμάς έχει και αυτό την σημασία του.

 28. KingKenny90 avatar
  KingKenny90 02/03/2012 15:28:25

  Αν ανέβει κανένας ρεπόρτερ και δεί και υπό ποιές συνθήκες ερήμωσαν τα εργοστάσια της Κομοτηνής και της Ξάνθης στα οποία δούλευε κόσμος(Λαναράς,ΣΕΒΑΘ,κτλ),θα έχει ρεπορτάζ για εκπομπή για χρόνο και βάλε.Άλλα ορισμένους δεν τους συμφέρει.Πόσες και πόσες βιομηχανίες άρμεξαν ευρωπαικές επιχορηγήσεις υποτίθεται για ν'ανοίξουν εργοστάσια και τα άνοιγαν σε άλλους νομούς κι άλλες χώρες

 29. mn avatar
  mn 02/03/2012 19:48:15

  Τα φιλοσοφικα καρτελ που εχεται δημιουργηση στην παρουσα φαση δεν μπορουν να λυσουν προβληματα αυτο που ερχεται δεν το εχουμαι συνηδιτοποιηση ακομα και το τραγικοτερο ειναι πως αν το καταλαβουμαι θα ειναι πολυ αργα .
  Ο ανθρωπος ειναι το χειροτερο κτηνος εχει συνηδιση και θυμηση και οταν συνηδιτοποιης και θυμασε γινεσε αγριμη ορνιο και αλιμονο αυτος αυτοι που θα βρεθουν στο δρομο σου
  Για τa πιθανα λαθοι συγνωμη αλλα η κεκτημενη ταχυτητα και τα greeklish symbaloyn gia ayto,

 30. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 02/03/2012 23:18:12

  Σωστή και καίρια η τελική επισήυμανση, και πολύ ωραία ''στάθηκε'' πάνω στην ιστορία του συμπολίτη από την κομοτηνή. Εϊναι πράγματι εποχή με ευκαιρίες εξάλειψης της παρακμής. Το θεμα ειναι πόσοι άνθρωποι στη Συγγρού αντιλαμβάνονται τους ιστορικούς κύκλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.