#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2010 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όργιο κυβερνητικών απειλών και εκβιασμών οδήγησε στο τέλος της απεργίαςΗ απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έληξε, τα πρατήρια γεμίζουν με βενζίνη, η ομαλότητα στην αγορά επανήλθε, ο Ρέππας πανηγυρίζει.

Είναι όμως όλα τόσο όμορφα και αγγελικά πλασμένα; Διότι μπορεί η πλειοψηφία του κόσμου να οργιζόταν με τους φορτηγατζήδες, επειδή  δεν είχε βενζίνη να πάει διακοπές (λέμε τώρα) ή στη δουλειά του, όμως, η λήξη της απεργίας και το παρασκήνιο που παίχτηκε προοιωνίζονται πολύ άσχημες καταστάσεις για όλους μας.

Κάποια φιλοκυβερνητικά κανάλια κι εφημερίδες «πούλησαν» τη λογική της συντεχνίας που απειλεί το κοινωνικό σύνολο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτές τις συντεχνίες τις δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, τις εξέθρεψαν, πήραν τις ψήφους τους και τώρα τις πετάνε στο όνομα του ΔΝΤ και της απελευθέρωσης.

Η απόφαση για τερματισμό της κινητοποίησης δεν ελήφθη την Κυριακή, είχε ουσιαστικά ληφθεί από την Παρασκευή όταν το μπλοκ της Βορείου Ελλάδας κι άλλα σωματεία είχαν αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο.

Ο λόγος του τερματισμού της απεργίας ήταν ότι η κυβέρνηση έπαιξε το χαρτί του εκβιασμού. Σαν κοινός εκβιαστής συμπεριφέρθηκε απέναντι σε μια ομάδα επαγγελματιών και εργαζομένων, και έτσι θα συμπεριφέρεται στο μέλλον σε όποιον τολμά να κάνει απεργίες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, πίσω από τις κουρτίνες η κυβέρνηση πίεσε εκατοντάδες φορτηγατζήδες που είχαν έστω και μια μικρή τροχαία παράβαση, έστω μια δικαστική εκκρεμότητα. Τους είπε ότι αν δεν δεχθούν να συμμορφωθούν με την επίταξη και έχουν κάποια ανοικτή υπόθεση στο παρελθόν, θα τους αφαιρούνταν άμεσα η άδεια και θα τους έκλειναν στη φυλακή. Πολλοί μεροκαματιάρηδες –κι όχι οι ιδιοκτήτες με 4 και 5 άδειες- φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τις περιουσίες τους και θα τους κλείσουν τα σπίτια, γι’ αυτό και πίεσαν να λυθεί η απεργία έστω κι αν έπρεπε να συμμορφωθούν με τους όρους του ΔΝΤ. Τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν για τα επόμενα τρία χρόνια να μη χάσουν εντελώς τα χρήματά τους, ενώ δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν στα σίδερα της φυλακής.

Οι πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο ετοίμασε μέχρι και λίστα με φορτηγατζήδες που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες και τους έπαιρναν τηλέφωνα απειλώντας τους ότι αν δεν λήξουν την απεργία θα έχουν προβλήματα.

Υπό το βάρος της επίταξης (ένα χαρτί που το έπαιξε καλά ομολογουμένως ο Δ.Ρέππας) οι ιδιοκτήτες φορτηγών πήγαν στη συνέλευση της Κυριακής και με ψήφους 6-3 τα σωματεία ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Για την τιμή των όπλων είπαν ότι μπορεί να επανέλθουν από Σεπτέμβριο, αλλά τότε ίσως είναι χειρότερα τα πράγματα διότι ξεκινά η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης οπότε ο κόσμος θα στραφεί περισσότερο εναντίον τους, βοηθούμενος φυσικά από τους «πράσινους» δημοσιογράφους που θα φωνάζουν δημιουργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό που είναι απαραίτητος σε τέτοιες απεργίες.

Βέβαια, κάποιες φωνές εντός του κλάδου των φορτηγατζήδων κάνουν λόγο για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με μεγαλοπαράγοντες ιδιοκτήτες φορτηγών. Δηλαδή η κυβέρνηση προσέγγισε κάποιους οι οποίοι έχουν στα χέρια τους δεκάδες άδειες και έχουν πλουτίσει, και τους έταξε λαγούς με πετραχήλια αρκεί να συμβάλουν στη λήξη της απεργίας.

Το ζήτημα είναι ότι ακολουθούν κι άλλα επώδυνα μέτρα για σειρά επαγγελματικών ομάδων και η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη ακόμη και για δίκαια αιτήματα που έχουν. Στο όνομα της Τρόικας και με ευαγγέλιο το Μνημόνιο δε θα διστάσει να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή και να διαλύσει οικογένειες. Το θέμα είναι αν θα το καταφέρει χωρίς απώλειες και αντίσταση. Η απεργία των φορτηγατζήδων συνίσταται για την εξαγωγή καλών και κακών συμπερασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 02/08/2010 13:51:12

  Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά. Και τι δε ζητάν οι Τροικανοί για το Νέο Μνημόνιο, όπως το ονόμασαν, ώστε να πάρουμε την τρίτη δόση, απολύσεις σε ΔΕΚΟ, οριστική κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα κτλ. Έβλεπα σε πρωτοσέλιδο (του Ελεύθερου αν δεν κάνω λάθος) ότι θέλουν λέει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντικατασταθούν από εταιρείες.
  Ο νοών νοείτω...

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ Ευαγγελία 02/08/2010 14:05:43

   Και που είσαι ακόμα. Όταν βα θα ζητήσουν δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων και άνοιγμα θυρίδων για να καλυφθεί το έλλειμμα που λένε ότι διαπιστώνουν.

   ΠΕΛΙΑΣ

  • filologos10 avatar
   filologos10 @ Ευαγγελία 02/08/2010 16:48:09

   Ευαγγελία τί σου κάνει εντύπωση; Όλο το θέμα αυτό είναι, να αντικατασταθούν οι επιχειρήσεις από εταιρίες και πολυεθνικές

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ filologos10 02/08/2010 18:52:36

    Τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση, αλλά να, εδώ που φτάσαμε η πραγματικότητα υπερβαίνει την κάθε διεστραμμένη φαντασία. Όταν είχε εκλεγεί ο Γιωργάκης σκέφτηκα αμάν θα μας πουλήσει στους Τούρκους και αυτός εντός ολίγων μηνών μας πούλησε και σε όλους τους άλλους!

 2. PELIAS avatar
  PELIAS 02/08/2010 14:03:00

  Διαχέονται διάφορες πληροφορίες και από αυτές συλλέγω μόνο μία:

  Στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων συμπεριλαμβάνεται εντός ολίγου και το επάγγελμα των επι χρήμασι εκδιδομένων γυναικών ή στην απλή ελληνική γλώσσα το επάγγελμα της πουτάνας.

  Δεν είναι γνωστό, αν αυτό αποτελεί επιθυμία του Γιωργάκη, του Ρέππα, του Λοβέρδου ή και του Παπακωνσταντίνου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, μετά από την εφαρμογή της αποφάσεως αυτής, εδώ θα γίνει της … πουτάνας και άς φωνάζει ο Βενιζέλος.

  Ε. Βενιζέλος: “Η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση”

  Δεν λέω για το ΔΝΤ, γιατί αυτοί δεν ανήκουν ούτε στους αρσενικούς ούτε και στους θηλυκούς. Το σύγχρονο ονομα είναι "gay" αλλά εμείς επιμένουμε ακόμα στο παλιό και περιεκτικό όνομα του πούστη. Διότι, εδώ και 10 μήνες φωνάζουμε ότι η μεθόδευση του ΔΝΤ είχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ σκοπιμότητα: Την ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων που στην ουσία δεν έχουν “εγγυήσεις” με δάνεια τοκογλυφικής μορφής, όπου πλέον ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σε περίπτωση μή αποπληρωμής των δανείων!

  Πώς λοιπόν να μην γίνει της πουτάνας στην Ελλάδα . . .

  ‘Ετσι λοιπόν προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο ακόμα ένα άνοιγμα κλειστού επαγγέλματος. Αυτού του Πρωθυπουργού. Μήπως και μετά από την σχετική απόφαση προκύψουν κάποιοι Πρωθυπουργοί λιγότερο βλάκες, λιγότερο υπερατλαντικά ανθρωπάκια-πιόνια, λιγότερο προδότες της εθνικής μας κυριαρχίας και περισσότερο γνώστες της γλώσσας που μιλούν οι Έλληνες από τον ΓΑΠ, ο οποίος μόλις ανέλαβε το σημερινό πόστο, όπως θυμούνται όλοι οι 'Ελληνες, ξεφώνιζε την χώρα μας με ό,τι χειρότερο μπορεί να την χαρακτηρίσει η διεθνής οικονομία.

  Η πρότασή μου αυτή άς είναι η απάντηση στην προχθεσινή είδηση που μας πληροφορεί ότι, μέσα στο ΠΑΣΟΚ γίνεται ήδη της ... πουτάνας. Γιατί πώς αλλιώς θα έβγαινε στην δημοσιότητα η πιο πάνω δήλωση του Βενιζέλου;

  ΠΕΛΙΑΣ

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ PELIAS 02/08/2010 14:27:08

   Εγκρινω και ευπαξανω χρησιμοποιεις τις καταλληλες λεξεις
   δεν χρειαζονται περισσοτερα...απλως καποιοι να θυμουνται πως καθε πραγμα στον καιρο του και ο κολιος τον αυγουστο, αλλα και οτι πισω εχει η αχλαδα την ουρα.
   Μου αρεσουν πολυ οι παροιμιες γι αυτο τις χρησιμοποιω συχνα, αν τις γνωριζε ο ΓΑΠ και οι συν αυτω, θα προσεχαν πριν ανοιξουν το στομα τους και πεταξουν την ρουκετα

 3. αγανακτισμένος avatar
  αγανακτισμένος 02/08/2010 14:25:57

  Θριαμβολογούν τα πράσινα μπλογκςQ

  Η μάχη κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών έληξε χθες με νικήτρια την πρώτη σε μια μάχη από την οποία βγαίνουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Πρώτον είναι σαφές ότι η νίκη της κυβέρνησης είναι στρατηγικής σημασίας γιατί κέρδισε μια από τις πιο σημαντικές μάχες του πολέμου των κλειστών επαγγελμάτων.

  Αφού λύγισε τους φορτηγατζήδες που μπορούσαν να έχουν όμηρο όλη την Ελλάδα και ήταν δύσκολη ακόμη και η εφαρμογη της επίταξης θεωρείται απίθανο να μπορέσουν να αντισταθούν επαγγελματικές τάξεις όπως οι ταξιτζήδες, οι φαρμακοποιοί και οι συμβολαιογράφοι. Ετσι όπως φαίνεται σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί μια μεταρρύθμιση που είναι αλήθεια ότι φοβήθηκε να υλοποιήσει το πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες.

  Ετσι εκτός των άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει αναμφισβήτητα πόντους στην ηγετική του εικόνα άσχετα με το αν η σκληρή γραμμή που ακολούθησε έγινε και υπό την απειλή της τρόικας που βρισκόταν στην Αθήνα και κουνούσε απειλιτικά το χαρτί του μνημονίου στο Μαξίμου.

  Από την άλλη είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με στρατηγική ήττα του συνδικαλισμού όπως τον γνωρίσαμε μετά την μεταπολίτευση. Οι ηγέτες των φορτηγατζήδων με εμφάνιση, επιχειρηματολογία, νοοτροπία και τακτικές που συναντάμε σχεδόν σε όλες τις συντεχνίες και κυριαρχούν επί δεκαετίες στην χώρα δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τα μυνήματα της νέας εποχής που διανύουμε και έτσι αντί να λειτουργήσουν έξυπνα βάζοντας στο τραπέζι την απεργία και να προσπαθήσουν να αποκομίσουν ότι περισσότερο μπορούν αναίμακτα αποφάσισαν να δώσουν γροθιά στο μαχαίρι.
  Μόνο που αυτή την φορά εκτός από το ότι κόπηκαν τελικά οι ίδιοι "έκοψαν" και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο παρακολουθούσε αυτιστικά τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει ελπίζοντας τελικά ότι ο ΓΑΠ θα κάνει πίσω και θα πει ότι και ο πατέρας του για "τα μπάνια του λαού" παγώνοντας το νομοσχέδιο.
  Αντί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και ειδικά εκείνες που στις επόμενες φάσεις θα θιγούν άμεσα από την απελευθέρωση να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους φορτηγατζήδες και να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο και σχέδιο δράσης ώστε να αποκομίσουν από κοινού ότι περισσότερο μπορούν από την κυβέρνηση σε μια μεταρρύθμιση που όπως φαίνεται θα προχωρήσει ότι και να γίνει κάθησαν ο καθένας περιχαρακωμένος στο "μαγαζάκι" του και παρακολούθουσαν τα δελτία των 8.
  Τα ίδια ισχύουν και για το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα που ακινητοποιημένο σε τακτικές και νοοτροπίες της δεκαετίας του 70 δεν καταλαβαίνει ότι η χθεσινή εικόνα του σωματικά, φωνητικά και ψυχικά εξαντλημένου προέδρου των φορτηγατζήδων στο MEGA ο οποίος επι μέρες χτυπιόταν στα κανάλια και ανέβαινε στα κάγκελα του υπουργείου φωνάζοντας "Πόλεμος, πόλεμος" και στο παράθυρο του δελτίου έλεγε χθες με φωνή που ίσα ίσα ακουγόταν "ρε παιδιά να βρούμε μια λύση" δεν είναι μόνο η αρχή του τέλους για το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά πιθανώς και όλων των άλλων μέτρων και αποφάσεων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η τρόικα.

  ΥΓ: Οι μόνοι που φαίνεται να έχυ ακόμη ισχυρή φωνή είναι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οι απειλές των οποίων ήταν οι μόνες που ώθησαν τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω στις απαιτήσεις της τρόικας. Προς το παρόν...


  http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=politics&item_id=1195

  • koutoxorti avatar
   koutoxorti @ αγανακτισμένος 02/08/2010 14:35:49

   Κλαίνε τα γαλάζια μπλογκς. Υπομονή αδέλφια, ετοιμαστήτε για τους φαρμακοποιούς.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ koutoxorti 02/08/2010 14:41:56

    Ποσο κουτοχορτι εισαι!!! ουτε το θαρρος να πουν την αληθεια στο ελληνικο λαο δεν εχουν. Αλλα σχεδια νομου παρουσιαζουν και αλλα στελνουν στη Βουλη!! Αληθεια πως λεγεται αυτο στην πολιτικη;
    Τα ιδια εκαναν και το Μαιο στουσ καθηγητες.
    Για πες μας με τι ασχολισε(καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη, αλλα ετσι απο περιεργια ρωτω)

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ koutoxorti 02/08/2010 15:53:51

    γαλάζια; πράσινα;κόκκινα;

    -Όταν θα δουλεύεις μέχρι τα 70 για να παίρνεις σίγουρα μόνο 360 € και μετά θα βλέπουμε με βάση το προσδόκιμο και τις αναλογιστικές...
    -Όταν θα απολύεσαι και δεν θα έχεις αποζημίωση...
    -Όταν θα μειώνεται το επίδομα ανεργίας...
    -Όταν οι άνεργοι θα είναι πάνω από 1.000.000...
    -Όταν οι μισθοί θα είναι του ...1970 ...ήδη είμαστε στο 1984...
    -Όταν η υπογραφή εκθέσεων από Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλο βαπτίζονται νέα μνημόνια...
    -Όταν οι μισθοί ή οι συντάξεις ή οι αποφάσεις διαιτησίας πρέπει να έχουν την έγκριση των φούφουτων...
    -Όταν οι πολιτικοί σου είναι υπάλληλοι των φούφουτων...και πρέπει να μονογράφουν τα νομοσχέδια οι φούφουτοι γιατί ...ποιοι είναι υπό επιτήρηση από νομική άποψη; οι ...gap;..
    -Όταν τα μνημόνια είναι πάνω από Νόμους και Συντάγματα...
    -Όταν για κάθε δόση θα θέλουν μία τη ΔΕΗ μία τον ΟΣΕ μια την ΕΥΔΑΠ...
    -Όταν μιλάν για περιορισμένη κυριαρχία, αδυναμία κόκκινων γραμμών, προτάσεων συνεκμετάλλευσης με τους Τούρκους...

    τότε μπορεί να κλαις και συ για τα χρώματα... μόνο που δεν θα υπάρχει λόγος, καθώς μερικοί "σοσιαλιστές" έχουν ξεχάσει ότι οι αριθμοί και τα χρώματα δεν είναι πάνω από ανθρώπους, ιδέες, χώρες, αλλά ευδοκιμούν σε έρποντα στα χόρτα.

   • trellakias avatar
    trellakias @ koutoxorti 02/08/2010 17:04:33

    Βρε φίλε .....μάλλον μπέρδεψες το koutoxorti με το άλλο, το καλό! Βάλε αν σου τελείωσε το mega για να πάρεις την δόση σου και άστα τα άλλα, είναι ψιλά γράμματα για .....εξαρτημένους βλάκες!!!!!!!!

 4. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 14:36:57

  Διαβαστε τον αντικειμενικο δημοκρατη Ευα-γελατο!!!

  'Εντονα δυσαρεστημένοι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού
  - Θεωρούν οτι παγίδευσαν τον Γιώργο αυτοί που τον έπεισαν να υπογράψει την επίταξη των φορτηγών που δεν έγινε ποτέ
  - "Επρεπε να ερευνήσουν αν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος και αν υπάρχει υποδομή", υποστηρίζουν
  - Δεν υπολόγισαν οτι ο "δεξιός" νομάρχης θα κωλυσιεργούσε στην επίταξη λόγω εκλογών

  h**p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36577&catid=3


  Ογκολιθος ενημερωσης!!! κουβεντα για τις συνεχεις αναιρεσεις των διαταγων

 5. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 14:45:16

  ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

  Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου από το 2011 – Από 29,46 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου προβλέπεται να πέσει στα 23,13 δισ. ευρώ

  02/08/2010


  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011


  Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου από το 2011 – Από 29,46 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου προβλέπεται να πέσει στα 23,13 δισ. ευρώ
  Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, θα καταργηθεί πλήθος επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Ραγδαία μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο τομέα, μέχρι και το 2014 επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από το 2011, μέσω του οποίου καταργούνται δεκάδες επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα.

  Νέες μειώσεις αποδοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπονται από το μνημόνιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς το συνολικό ύψος των αμοιβών βαίνει μειούμενο κάθε χρόνο, με ρυθμό επιταχυνόμενο από το 2012 και μετά.

  H μείωση των μισθών θα προέλθει από την κατάργηση επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα στο δημόσιο τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κονδύλι των αποδοχών του Δημοσίου, από το επίπεδο των 29,46 δισ. ευρώ το 2009, μειώθηκε σε 26,37 δισ. ευρώ φέτος, λόγω των μέτρων για περικοπές επιδομάτων και δώρων που έχουν ανακοινωθεί ήδη και θα μειωθεί περαιτέρω σε 26,13 δισ. ευρώ το 2011 ή κατά 236 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2012 και μετά ο ρυθμός μείωσης φτάνει στο 1 δισ. ευρώ ετησίως.

  Συγκεκριμένα, το 2012, η δαπάνη για μισθούς στο Δημόσιο μειώνεται κατά 870 εκατ. ευρώ, και διαμορφώνεται σε 25 δισ. ευρώ, το 2013 ακολουθεί νέα μείωση κατά 960 εκατ. ευρώ και περιορίζεται σε 24,04 δισ. ευρώ και, το 2014, μειώνεται κατά 900 εκατ. ευρώ και διαμορφώνεται σε 23,13 δισ. ευρώ.

  Από το 2009, που καταγράφηκε το μέγιστο ύψος της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, που ήταν το ποσό των 29,46 δισ. ευρώ, μέχρι το 2014, το συγκεκριμένο κονδύλι θα μειωθεί κατά 6,3 δισ. ευρώ.

  Πώς επέρχεται η μείωση

  Η μείωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για μισθούς θα προέλθει από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που θα επιφέρει κατάργηση πλήθους επιδομάτων, που λαμβάνουν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες.

  Η λογική του ενιαίου μισθολογίου έχει την έννοια της ενσωμάτωσης σε ένα μισθό των διάσπαρτων επιδομάτων, ώστε να ελέγχονται αμεσότερα οι συνολικές αμοιβές και να υπάρχει καθεστώς διαφάνειας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα που εισπράττει ένας δημόσιους υπάλληλος στο νέο βασικό μισθό του.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συσταθεί επιτροπή, που θα καταγράψει και θα αξιολογήσει τη σκοπιμότητα των επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα, ώστε να περικοπούν ορισμένα εξ αυτών και να προσγειωθούν σε χαμηλότερα οι τελικές αποδοχές, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι σχετικοί πίνακες.

  Το πρώτο βήμα έγινε με την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και τώρα ακολουθεί το στάδιο της επεξεργασίας των αριθμητικών δεδομένων των υπαλλήλων, με τα ποσά των αμοιβών που καταβάλλονται μηνιαίως.

  Ακολουθεί η συγκρότηση της ενιαίας Αρχής Πληρωμών, μέσω της οποίας θα πληρώνονται από τον Οκτώβριο οι υπάλληλοι του Δημοσίου, δημοσίων φορέων και των ΟΤΑ, και μέχρι το Δεκέμβριο οι υπόλοιποι υπάλληλοι δημοσίων φορέων.

  Παράλληλα, όμως, ξεκινούν και οι διαδικασίες συγκρότησης του νέου μισθολογίου, αλλά και η σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα.

  Το «μνημόνιο» προβλέπει ότι, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ξεκινούν οι διαδικασίες «για την απλοποίηση του συστήματος πληρωμών, ώστε να καλύπτει τόσο το βασικό μισθό όσο και όλα τα επιδόματα που αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και την εξασφάλιση ότι το νέο αυτό σύστημα λαμβάνει υπόψη την παραγωγικότητά τους και τα καθήκοντα». Το νέο σύστημα θα λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

  Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, με την ολοκλήρωσή του, θα ενσωματωθούν ορισμένα επιδόματα στο βασικό μισθό, κάποια θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, αλλά και θα εξισωθούν οι αμοιβές μεταξύ των υπαλλήλων όλων των υπουργείων των ίδιων κατηγοριών.

  Τα επιδόματα

  Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών από τα επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα στους υπαλλήλους του Δημοσίου, το υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος έχουν:

  - Η οικογενειακή παροχή που κοστίζει 240 εκατ. ευρώ

  - Το κίνητρο απόδοσης που κοστίζει 389 εκατ. ευρώ.

  - Τα «ειδικά επιδόματα» (ΔΕΤΕ ΔΙΒΕΤ κ.λπ.), που κοστίζουν 534 εκατ. ευρώ.

  - Το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης (εκπαιδευτικών), που κοστίζει 722 εκατ. ευρώ.

  - Το επίδομα νοσοκομειακό και τροφής (νοσοκομειακοί), που κοστίζει 337 εκατ. ευρώ.

  - Οι αποδοχές των δικαστικών ανέρχονται συνολικά (το 2010) σε 457 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βασικοί μισθοί είναι μόλις 189 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από επιδόματα.

  - Οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κοστίζουν το 2010, 819 εκατ. ευρώ, εκ τω οποίων τα 484 εκατ. ευρώ αφορούν βασικούς μισθούς και το υπόλοιπο ποσό αφορά σε επιδόματα.

  - Οι αποδοχές των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, φτάνουν σε 4,40 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,24 δισ. ευρώ, είναι οι βασικοί μισθοί και τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από επιδόματα.


  Απο την ιστοσελιδα
  h**p://www.alfavita.gr/artro.php?id=6476

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 15:25:10

   Το μακρύ χέρι των τραπεζιτών στις τσέπες μας... Έχουμε πόλεμο αδέλφια!

   • Misha avatar
    Misha @ Ευαγγελία 02/08/2010 23:31:44

    Ευαγγελία

    ΟΟΟΟΟλη η αληθεια σε μια φράση.
    Η κτηνωδία του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού σε πλήρη εξέλιξη.

  • KNWD avatar
   KNWD @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 15:46:00

   από το επίπεδο των 29,46 δισ. ευρώ το 2009, μειώθηκε σε 26,37 δισ. ευρώ φέτος

   Οι δημοσιογράφοι τελικά ότι θέλουν γράφουν. Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό 2010 και πριν υπάρξει οποιοδήποτε μέτρο μείωσης μισθών και συντάξεων, τα ποσά που δόθηκαν για μισθούς, συντάξεις, έκτατες παροχές δικαστικών και λοιπών ειδικών λογαριασμών ήταν: 22,871 (2008), 25,492 (2009) και το 2010 είχε προϋπολογισθεί να δοθούν 26,213

   Έχει πολύ μεγάλη πλάκα να κοιτά κανείς μόνος του τους κρατικούς προϋπολογισμούς, γιατί αποκαλύπτονται όλα τα ψέματα που λένε τόσο οι πολιτικοί όσο και τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι.

   Ένα ψέμα είναι ότι αν κάναμε στάση πληρωμών δεν θα υπήρχαν λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Άλλο ψέμα ότι δεν ξέρανε πόσοι είναι οι ΔΥ. Μπείτε στο Γενικο Λογιστήριο του Κράτους και δείτε μόνοι σας τους κρατικούς προϋπολογισμούς της τελευταίας δεκαετίας. Θα ανακαλύψετε πάρα πολλά ψέματα που μας σερβίρουν καθημερινά

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ KNWD 02/08/2010 15:59:54

    Το πρωι στο ΜΕΓΑ ο ΓΓ Γρμματεας του υπουργειο Μεταφορων και υποδομων ειπε επι λεξει οτι τα επιδοματα πρεπει να ειναι το 10% του μισθου και οχι 50%
    Βεβαια ο Ιοραδανης ποταμος δεν τον ρωτησε τι θα γινει με αυτη την διαφορα...το εκανε γαργαρα ως συνήθως
    Μπραβο σου παντως που μπορεις και διαβαζεις μονος σου τουσ προυπολογισμους του κρατους, θυμισου παντως να μασ δωσεις τα φωτα σου τον Σεμπτεμβριο γι αυτον του 2011 που καταρτιζεται

   • KNWD avatar
    KNWD @ KNWD 02/08/2010 17:46:42

    @ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

    Όλοι μπορούν να το κάνουν φίλε μου, δεν είναι ανάγκη να είναι κανένας οικονομολόγος για να διαβάσει τους προϋπολογισμούς.

    Εδώ που φτάσαμε δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν. Για να εμπιστευτώ πλέον το λόγο κάποιου στο διαδίκτυο τον έχω περάσει από κόσκινο με πολλούς ελέγχους σε όσα λέει. Ενεργός πολίτης πρέπει να είναι κάποιος που έχει σχηματίσει άποψη για ένα θέμα από πρώτο χέρι και με δική του έρευνα. Αυτή η τυφλή εμπιστοσύνη σε όσα μας σέρβιραν τόσα χρόνια πολιτικοί, ΜΜΕ και διάφοροι "ειδικοί" μας έφτασε ως εδώ.

    Κανένας δεν θα μπορούσε να μας εξαπατήσει αν ελέγχαμε τους ισχυρισμούς τους.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ KNWD 02/08/2010 18:06:10

    @KNWD

    σηκωνω τα χερια ψηλα και παρηγορουμαι απο το ευαγγελικο: μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι..

    αλλα πες μου τι γινεται με το διλεπτο της χηρας και το αρνι του φτωχου;
    θα τα ξανααποκτησουν; πότε;ποτέ;

 6. ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-MEGA avatar
  ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-MEGA 02/08/2010 15:10:03

  δεν πειραζει αρνι Ελληνα.

  Εσυ πηγες τωρα τις ολιγοημερες διακοπες σου και ετσι
  λυθηκε το μεγαλυτερο σου προβλημα. Ολα τα αλλα ειναι
  λεπτομερειες μπροστα στις συντομες διακοπες σου.

  Τωρα ας ερθει οτι ειναι να ερθει.
  Εμας οι διακοπες μας μας καιγανε να πανε καλα.
  Ας φαμε ανελεητη πουτσα τωρα..

 7. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 02/08/2010 15:18:07

  Δεν νομίζω ότι υπήρξε νίκη της κυβέρνησης.

  Αν σκεφτεί κανείς ότι μία επαγγελματική κατηγορία που είχε απέναντί της ολόκληρη την οργανωμένη κοινωνία, με τα ΜΜΕ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, κανένα κομματικό φορέα δίπλα της, με συνδικαλιστές ανένταχτους (υπό την έννοια ότι δεν είναι συνδικαλιστές καριέρας), και έδωσε μάχη κατακαλόκαιρο, τότε θα διαπιστώσει ότι δεν ηττήθηκαν ακριβώς οι φορτηγατζήδες.

  Επιπλέον, η κυβέρνηση με την επίταξη ικανοποίησε τους έμμισθους των ΜΜΕ και τους λυσσασμένους μισθωτούς, ιδίως του δημόσιου τομέα που νομίζουν ότι για όλα φταίει η φοροδιαφυγή σε αυτόν τον τόπο, αλλά έκανε χρήση του πιο ισχυρού όπλου μιας κυβέρνησης μέσα σε δύο μόλις μέρες και η απεργία βάστηξε επτά ημέρες. Με τον τρόπο της η κυβέρνηση απαγόρευσε το δικαίωμα στην απεργία. Αυτό δεν είναι ακριβώς νίκη. Μάλιστα δημιούργησε μία τάξη ανθρώπων που πλέον έχουν εσωτερικεύσει τη σύγκρουση ως μίσος, αφού η επίταξη μόνον ως προσπάθεια ταπείνωσης μπορεί να ιδωθεί και βιωθεί.

  Και κάτι τελευταίο. Το νομοσχέδιο δεν έχει ψηφισθεί ακόμη.

  • Misha avatar
   Misha @ Λεωνίδας 02/08/2010 23:33:54

   καλη θεώρηση.Σε επομενη φάση οι φορτηγατζήδες θα είναι διπλα μας στους δρόμους κι αυτό είναι κέρδος από μόνο του.

 8. theag avatar
  theag 02/08/2010 15:19:38

  Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά. Και τι δε ζητάν οι Τροικανοί για το Νέο Μνημόνιο, όπως το ονόμασαν, ώστε να πάρουμε την τρίτη δόση, απολύσεις σε ΔΕΚΟ, οριστική κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα κτλ.

  AMHN!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ theag 02/08/2010 15:29:29

   Η ζωη εν ταφω....

  • Misha avatar
   Misha @ theag 02/08/2010 15:43:35

   Aν αυτές οι απαιτήσεις αληθεύουν , φαίνεται πως αποφάσισαν ότι δεν μπορουν να αρμέξουν άλλο την ισχνη αγελάδα και πανε το πλοίο στα βράχια για να πάρουν και τα παλιοσίδερα.
   Κι η Αργεντινή δεν είχε εχθρούς τριγυρω όταν έπαθε τη ζημια, εμείς έχουμε ολόγυρα ανακατωσούρες.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 02/08/2010 18:59:41

    Μην αμφιβάλλεις ότι, ακόμα και τότε, θα βγουν τα παπαγαλάκια που υποδύονται τον "πνευματικό κόσμο" (Ξανθούλης, Δήμου κ.λπ) και θα γράφουν "εσείς φταίτε που τιμαριοποίησαν τη χώρα Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί, γιατί... ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας"!

 9. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 02/08/2010 15:52:57

  Εάν το άρθρο βασίζεται σε αξιόπιστες πηγές (δεν το αμφισβητώ).
  Εάν παρόμοιοι εκβιασμοί της κυβέρνησης μπορούν να καταστείλουν με τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους μία κινητοποίηση.
  Εάν θέλουμε να καθαρίσει η ήρα από το στάρι.
  Εάν πρέπει επιτέλους να δούμε ποιοι αξίζουν να συμπαραστεκόμαστε, και ποιοι παίζουν μία ζωή παίγνια εις βάρος όλων μας.
  Εάν, πραγματικά, θέλετε δράση και όχι ευχολόγια.
  Προτείνω:

  Την δημιουργία ενός οργανισμού και ενός αλληλέγγυου λογαριασμού, όπου θα προΐσταται πρόσωπο ευρείας και κοινής αποδοχής, αλλά ενεργού πολίτη (αποκλείονται τύποι όπως πρώην πολιτικοί, νυν πρόεδροι ΠΑΕ).
  Την συνεισφορά όποιων θεωρούν ότι τους αφορά, κατά το μέτρο του καθενός, με σκοπό την συγκέντρωση, συμπαράστασης, ανάδειξης, προώθησης και προβολής καθώς και χρημάτων για τις ανάγκες όποιου «καθαρού» απεργιακού αγώνα γίνεται.
  (Το ταμείο αλληλεγγύης της Βουλής του το χαρίζουμε για να προσλάβουν ακόμα μερικά ξαδέλφια).

  Απαραίτητες προϋποθέσεις:
  -Εθελοντισμός.
  -Άψογη διαφάνεια, σε σκοπό, διαχείριση, έρευνα, μετάδοση, χρηματοδότηση.
  -Καθαρή και σώφρωνα σκέψη από όσους θέλουν συμμετάσχουν.
  -Αποφυγή κραυγών και αλαλαγμών κομματικών και μη.
  -Πρόσκληση ειδικών από κάθε κλάδο επαγγελματιών που θίγονται και που δεν μετέχουν σε συνδικαλιστικά όργανα.
  -Πρόσκληση έγκριτων νομικών για νομική υποστήριξη.
  -Πλήρης αποφυγή συνδιαλλαγής με συνδικάτα και οργανώσεις.
  -Δημιουργία ομάδων έρευνας και συγκέντρωσης όλων των επιμέρους στοιχείων όπου μπορεί να χρειαστούν και αντιμετώπισης θεμάτων όπου μπορεί να ανακύψουν.
  -Ώριμα μυαλά, και ώριμες συνειδήσεις.
  -Θέληση για δράση.
  -Ομόνοια.
  -Ανιδιοτέλεια.

  Διευκρινίζω για να είμαι καθαρός.
  Ήμουν κατά της απεργίας, διότι ήμουν σίγουρος για τα μικρο(μεγαλο)συμφέροντα που υπάρχουν, και τα μέσα που χρησιμοποιούν.
  Ήμουν κατά του συνθήματος «είμαστε όλοι φορτηγατζήδες», διότι δεν είμαστε όλοι σαν αυτούς που ακολούθησαν «τακτικές», όπως κάποιοι συνδικαλιστές.
  Το να χρωστάς δεν είναι κακό.
  Το να κρύβεσαι όμως πίσω από τις αδυναμίες σου, είναι ανόητο διότι θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.
  Είμαι κατά της αντίδρασης για την αντίδραση, εάν οδηγεί σε ατελέσφορες καταστάσεις.
  Είμαι κατά της φωνής για την φωνή, εάν δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
  Είμαι κατά του να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, ενώ μπορούμε να βγούμε μπροστά.

  Η πρόταση αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε ένα σωρό άλλους τομείς, που περιλαμβάνουν, είτε φλέγοντα θέματα που δρομολογήθηκαν, είτε φλέγοντα θέματα όπου δρομολογούνται.
  Καλά τα πληκτρολόγια, αλλά είναι ένας ξεκούραστος τρόπος εκτόνωσης.
  Δημιουργικότητα είναι αυτό που λείπει, αλλά θέλει κόπο.
  Ποιος, που, πότε, πως, είναι οι αιώνιες δικαιολογίες αποφυγής ευθύνης.
  Έχουμε και υποχρεώσεις, εκτός από δικαιώματα, εάν θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες.

  Χρόνος που φεύγει είναι χρόνος που χάνεται.

 10. O Θείος avatar
  O Θείος 02/08/2010 16:16:39

  Πού φθάσαμε, που πάμε!
  Όργανα γνώμης που κανονικά εκπροσωπούν απόψεις κεντρικές του συντηρητικού χώρου και που συνηθίσαμε να υποστηρίζουν την ανοιχτή οικονομία της αγοράς (με κοινωνικό - φιλελεύθερο ή άλλο πρόσημο), φθάνουν να υποστηρίζουν τέτοιες συντεχνιακές μάχες "κεκτημένων" και κλειστής οικονομίας.
  Τελευταία ελπίδα τους έγιναν οι διακοπτάκηδες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, του άντρου του "πιό βαθέος πράσινου", πρασινοφρουρίτικου παλαιοΠΑΣΟΚισμού.
  Για πoιόν και γιατί όλη αυτή η οικονομικο-συνδικαλιστική στάση; Για "πολιτικούς" λόγους! Έ, τόσο το χειρότερο, τότε!
  Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.
  Λες και δεν το ξέραμε!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ O Θείος 02/08/2010 18:46:23

   Θείο, "διακοπτάκηδες" τους βάφτισε τώρα τους εργαζομένους η δημοκρατικο"αριστερά" του Κουβέλη;

   Ούτε καν την ψήφο των Κολωνακιωτών δεν βλέπω να βρίσκουν...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 02/08/2010 20:46:54

    Aυριανιστή δε θα πιστεύεις στα μάτια σου σε λίγο από τις νεοταξικές μεταλλάξεις την αμφισβήτηση και την κατασυκοφάντηση των απεργιων που ήδη εκδηλώνεται.

  • sanderson avatar
   sanderson @ O Θείος 02/08/2010 19:10:00

   Αγαπητέ θείε...

   Κατ' αρχήν βασικό σημείο αντίδρασης είναι ο τρόπος χειρισμού της κατάστασης και φυσικά οι μόνιμες κωλοτούμπες της κυβέρνησης. Σημειώνει ο πάκης ενδεικτικά στην ιστοσελίδα του:

   ...στις 14/4/2006, 12 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –ο κ. Ευ. Βενιζέλος και οι κ.κ. Τ. Αντωνίου, Χ. Καστανίδης, Ι. Μαγκριώτης, Θ. Πάγκαλος, Μ. Παπαϊωάννου, Χρ. Παπουτσής, Φ. Πετσάλνικος, Δ. Ρέππας, Κ. Ρόβλιας, Π. Χριστοφιλοπούλου και Μ. Χρυσοχοΐδης- είχαν καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση δυνατότητας πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας»!...

   Μάλιστα. Πριν τέσσερα χρόνια ο Κρέππας είχε καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση δυνατότητας πολιτικής επιστράτευσης.

   Πιο σημαντικό όμως είναι ότι η τοποθέτηση σου είναι λάθος. Η ΝΔ απ' όσο ξέρω, ανήκει στην λαϊκή δεξιά και όχι σε κάποια νεοφιλελεύθερη παράταξη. Αν κάτι τέτοιο ψάχνεις περίμενε μερικούς μήνες.

   Τα κλειστά επαγγέλματα, καλώς ή κακώς είναι προπύργια της μεσαίας τάξης, και συνεπώς έχει πολλούς λόγους να τα υπερασπίζεται. Δεν είναι οι φορτηγατζήδες μόνο, είναι και αρκετά άλλα, τα οποία μετά την "νίκη" θα τα περάσει σκούπα. Και μετά το σχετικό ν/σ το μόνο που θα μπορούν να κάνουν, είναι μάχες οπισθοφυλακών.

   Αν το πρόβλημα είναι η "στρέβλωση της αγοράς" που λένε τα παπαγαλάκια, υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμιση της. Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, όπως δεν έχει γίνει σε τόσες άλλες, "ανοικτές αγορές" που έχουν καρτελοποιηθεί. Αν στόχος είναι "η ωφέλεια του καταναλωτή", δες που θα πάει το κόστος της ΔΕΗ με το άνοιγμα της αγοράς, και θα καταλάβεις.

   Η τρόικα και οι λακέδες τους δεν έχουν τέτοιους στόχους. Είσοδο των ξένων σε μια ελληνική αγορά θέλουν (θα την πουν "επενδύσεις"), περισσότερη αποψίλωση της μεσαίας τάξης, και εύκολα θύματα για εντυπωσιασμό των υπολοίπων καταπιεσμένων.

   • michal avatar
    michal @ sanderson 02/08/2010 21:09:38

    To aggelioshmo mhpws einai kai auto propurgio ths mesaias takshs? Kai den mou les, oi viotexnes, oi emporoi pou den exoun kleisto epaggelma einai mhpws megaloastikh taksh?

 11. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2010 16:58:17

  Πρωτοφανές! Η κυβέρνηση του GAP να εκβιάζει?
  Μα πως σας πέρασε αυτό από το μυαλό?
  Η κυβέρνηση Τσολάκογλου να κάνει τέτοια πράγματα?

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Orestios 02/08/2010 18:15:34

   και ομως εκβιαζει και δυστυχως ωμα!! δεν αναφερομαι στα φορτηγα, αλλα καπου αλλου και ειναι λυπηρο αυτο που κανουν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 18:23:02

    Ειρωνικά το λέω.
    Χειρότεροι από μαφία έχουν γίνει.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 18:32:46

    εχω καταλαβει το πνευμα σου φιλε, μην ανησυχεις

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Orestios 02/08/2010 18:53:38

   Πρόκειται για νταβατζήδες του κοινού ποινικού δικαίου. Με μεθόδους που θα ζήλευαν και οι νυχτονονοί της Σικελίας.

   Η, με κάθε τροπο, απελευθέρωση από αυτή τη λαίλαπα καθίσταται πλέον στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη.

 12. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 17:06:01

  Λεφτα υπαρχουν δις και τρις και τα δωσατε στις τραπεζες!!

  ακου κατι σταρατο..να ανοιξουν τα κλειστα επαγγελαματα συμφωνω.
  Πως ομως πατωντας επι πτωματων;
  Η επαρατη δεξια, η ασχετη και η ξεπουλημενη οπως την αποκαλειτε δεν εκανε αυτα που επρεπε συμφωνα με σενα
  Το δημοκτατικο Πασοκ τι εκανε απο αυτα;...τι κραυγες και οιμωγες αφηνε καθε φορα που η δεξια οπως περοφρονητικα την αποκαλειτε προσπαθουσε να επιβαλλει αλλαγες;
  Οσο γαι την ΓΕΝΟΠ δικο του παιδι ειναι γνησιο τεκνο της αλλαγης
  Οταν κατεβαζαν τον διακοπτη επι Δεξιας ηταν καλα γιατι οι δεξιοι ειναι επαρατοι και πρεπει να μπουν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.
  Το ΠΑΣΟΚ οπως εστρωσε θα κοιμηθει.
  Ενα θελω να δω....τουσ συχρονουσ Γκεμπελισκους να αποκαλουν τον Φωτοπουλο και την ΓΕΝΟΠ συντεχνια.
  Και κατι τελευταιο: αυτο που διεπραξε ο ΓΑΠ οταν διαλαλουσε οτι λεφτα υπαρχουν πως λεγεται;

  και εχουν το θρασος στον τομεα ΜΜΕ του Θασοκ να βγαζουν ανακοινωσεις και να μιλουν περι πατριωτισμου και αλλων πολλων

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 17:08:07

   h**p://www.e-typos.com/
   διαβασε το πρωτοσελιδο

 13. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 02/08/2010 17:48:54

  Κάποτε υπήρχαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ επαγγελματίες.
  Αυτοί που δημιούργησαν τη μεσαία τάξη.
  Τάξη που διεκδίκησε τις Δημοκρατικές αξίες,τα δικαιώματα του Πολίτη,τις ηθικές αξίες και την αισθητική.
  Το έκανε αφού κατέκτησε την οικονομική της και άρα και την πολιτική της ανεξαρτησία.
  Κατέκτησε ελεύθερο χρόνο και χρήμα να μορφωθεί,να ταξιδέψει,να γνωρίσει πως ζουν και δημιουργούν οι προηγμένες χώρες και τις μιμήθηκαν.
  Είναι όμως η ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΤΑΞΗ.
  Δεν πειθαναγκάζεται.
  Δεν υποδουλώνεται.
  Δεν παραμυθιάζεται.
  Μοναδική λύση,η τελική λύση.
  ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ.
  Το λόγο έχουν οι Εταιρίες.
  Δυο ημέρες πριν τις εκλογές ο Αβραμόπουλος υπέγραψε απόφαση που έδινε τη δυνατότητα στο επιχειρηματικό κεφάλαιο να αναπτύξει δομές πρωτοβάθμιας υγείας.Να τελειώσει και τον παιδίατρο της γειτονιάς.
  Ευτυχώς την κατάργησε σε μια εβδομάδα η Ξενογιαννακοπούλου ύστερα από την πίεση όλων των ιατρικών και οδοντιατρικών συλλόγων.
  Και έπεται συνέχεια.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 02/08/2010 18:13:12

   Αλλα δεν ξερεις τι αλλο ψηφισε ο Αβραμοπουλοε και το διατηρει μεχρι κεραιας η Μ.Ξ. με τις ευλογιες μερικων καργα δημοκρατων συνδικαλιστων!!!!Εκτος και το ξερεις. Ειπαμε: ΝΔ =κεφαλαιο!!! Η μεγαλη δημοκρατικη παραταξη (εδω γελανε) με ποιον ειναι;

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 20:35:14

    Γιατί δε μας το λες?

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 21:45:19

    @ΣΟΝ ΠΕΝ

    δεν θα σου το πω εγω..ψαξε στον νομο για το ΕΣΥ που ψηφισαν με χερια και ποδια τον Μαρτιο του 2009. εαν εισαι γιατρος θα καταλαβεις αμεσως τι εννοω.Εαν παλυ δεν εισαι και εχεις μεσα σου το κοινο περι δικαιου αισθημα παλι θα καταλαβεις..εκτος και εαν τα βλεπεις απο την μια πλευρα

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 22:57:43

    ΡΗΓΑ

    Εννοείς ασφαλώς το νόμο που κάθε αναίμακτος χειρουργός μπορεί να γίνει Διευθυντής χωρίς κανένα άλλο προσόν από το ότι κάποτε προσλήφθηκε στο ΕΣΥ.
    ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.

 14. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 02/08/2010 17:55:21

  Ισχύει! ! ! Και για του λόγου το αληθές, τα πρώτα χαρτιά επίταξης πήγαν στα προεδρεία των σωματείων και των συνδικάτων! ! ! ! Εκτός αυτών, υπήρξε προφορική εντολή σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ να ελεγθούν όλες οι επιχειρήσεις των συνδικαλιστών όπως ακριβώς έγινε και με τους ναυτεργάτες!

  Άλλά κάθε άλλο παρά νίκη ήταν γιατί:
  -Διήρκησε 250% παραπάνω η επίταξη
  -Έδειξε πόσο ανέτοιμος είναι ο κρατικός μηαχνισμός
  -Έδειξε πόσο ανέντιμοι είναι οι πολιτικοί
  -Έδειξε ότι η κυβερνώντες άρχισαν να φοβούνται
  -Ξύνπισε πολλούς Έλληνες απο τον λοίθαργο!

  Εμπρός, ο καιρός είναι πολύ κοντά (να που ένα σύνθημα που πολλοί κοροιδέυαμε, γίνεται πολύ ακριβές για την περίσταση). Νύχτα να φύγουν!

 15. no more mr. nice guy avatar
  no more mr. nice guy 02/08/2010 18:25:25

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ no more mr. nice guy 02/08/2010 18:27:58

   Καλά, την είδαμε την πυγμή σας όταν ήρθε ο Ερντογάν. Ας κάνει ο ΓΑΠ για αρχή ευτυχισμένη τη γυναίκα του και μετά σώζει και την Ελλάδα.

   • no more mr. nice guy avatar
    no more mr. nice guy @ Bodinus1576 02/08/2010 18:43:39

    το σχολιο σου φιλε ειναι αγενες και αηδιαστικό.απορω πως δε σου το έκοψε ο διαχειριστης

  • Misha avatar
   Misha @ no more mr. nice guy 02/08/2010 18:30:30

   Ωρες ωρες σκέφτομαι πως δε μπορεί να υπάρχουν τοσο βλαμμένοι συμπολίτες μας και μάλλον τα σχόλια τα γράφει ο διαχειριστής για χαβαλέ :Ρ

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Misha 02/08/2010 18:35:05

    πιστευω πως ειναι δυο-τρεις που αλλαζουν ψευδωνυμο γαι να φαινονατι πολλοι και γραφουν διαφορα διασκεδαστικα.

   • Μήτσος avatar
    Μήτσος @ Misha 02/08/2010 18:42:47

    Τίποτα εβραίοι θα είναι μάλλον.

   • no more mr. nice guy avatar
    no more mr. nice guy @ Misha 02/08/2010 18:44:44

    βλαμμενος εισαι....εκτος αν σε εχει διορίσει ο μαγγίνας να καθαριζεις την πισίνα του

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ no more mr. nice guy 02/08/2010 22:28:48

   είναι άραγε πυγμή να κοροιδεύεις έναν κλάδο?
   γιατί δεν ήταν οι μόνοι / το μόνο Σ/Ν που άλλο ήταν προς διαβούλευση και το βράδυ πέρασαν επιπλέον άρθρα!
   Αλλά μπράβο στους φορτηγατζήδες γιατί κατάφεραν και έκοψαν το Σ/Ν που ήταν προς ψήφιση Πέμπτη (βράδυ ωσ συνήθως...)

 16. TASSOS avatar
  TASSOS 02/08/2010 18:57:41

  Υπάρχουν δυστυχώς εκατοντάδες χιλιάδες στην ελληνική κοινωνία που χάρηκαν που "οι κατοχικοί " περιήγαγον νίκην λαμπράν επί των φορτηγατζήδων. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

 17. michal avatar
  michal 02/08/2010 19:45:47

  Kai pou na deis otan 8a arxisei to kshlwma twn kommatoskulwn stis DEKO. Ekei 8a einai panughrikh nikh ths koinwnias.
  An einai na empedw8ei taksh me ton vourdoula, protimw ton vourdoula.

  • Misha avatar
   Misha @ michal 02/08/2010 20:08:28

   Βγάζετε το χουντικό εαυτό σας , μερα με τη μέρα.
   Όταν θα σας πετυχουν οι Παναγούληδες του σήμερα σε καμμιά γωνιά θα τρέχετε σαν τον Κακλαμάνη να χωθείτε σε καποιο βεσε να γλυτωσετε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ michal 02/08/2010 21:10:12

   Οι "Παναγούληδες του σήμερα" ελπίζω να μην είναι τόσο επιεικείς για να αρκεστούν σε απλά κυνηγητά. Και ελπίζω επίσης να είναι πιο αποτελεσματικοί από τον Παναγούλη του τότε.

  • michal avatar
   michal @ michal 02/08/2010 21:10:21

   O Efraim sta leei auta?

  • michal avatar
   michal @ michal 02/08/2010 21:12:19

   Ti egine skuliasate Pasokakia pou sas kovei to Pasok ta pronomia tou katebasmatos tou diakopth? O Pipergias, o Kolas kai ta loipa saprofuta einai parel8on. 8a ma8ete na douleuete me orous idiwtikou tomea kai eleu8erhs agoras. Sosialismo sthn Cuba an 8elete.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ michal 02/08/2010 21:19:37

   Ρέστα δίνουν οι νεογενίτσαροι πληκτρολογητές του Μητσανδρέου. Ομολογώ ότι ο (ανταμειφθείς και με κρατικοδίαιτη θέση) vrypan έχει κάνει καλή δουλειά ως στρατολόγος.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ michal 02/08/2010 21:19:57

   Αυριανιστή εκδηλώθηκαν ήδη οι δούρειοι ίπποι.
   Διαβασε προσεκτικά το ποστ από την αρχή μέχρι τέλους και θα εννοήσεις πολλά.

  • michal avatar
   michal @ michal 02/08/2010 21:23:22

   Kauterh Pipergia, diakoptakia. Terma oi ekviasmoi sthn koinwnia. Eipame 8a ma8ete na douleuete me orous eleu8erhs agoras. Apodideis amoibesai, den apodideis apoluesai. To prasino parakratos twn DEKO exei hmeromhnia lhksews, ta parapona sthn PASKE ths geitonias. Exei plaka pou to PASOK 8a kshlwsei to prakaratos pou esthse.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 02/08/2010 21:58:12

   @michal

   Αχ..θεε μου να ηδονιζεσαι με την δυστυχια του αλλου.
   Μηδενι συμφορα ονειδισεις. Κοινη γαρ η τυχη και το μεελον αορατον

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 02/08/2010 22:03:32

   michal

   τοτε που εστηναν το πρασινο παρακρατος που ησουν;

  • evro avatar
   evro @ michal 02/08/2010 22:16:57

   εριχνε μπετα

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ michal 02/08/2010 22:30:14

   όσο για τον βουρδουλα, μην ανησυχείς, η κυβέρνηση έχει φυλάξει για όλους μας. . .

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ michal 02/08/2010 22:36:37

   @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

   Είναι ανώφελο να αντιμετωπίζεις με ορθολογικά επιχειρήματα ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις (αγγλιστί, psycho). Προφανώς πρόκειται για τη διαταραχή Homo Pasokus Fasisticus.

 18. stelakis avatar
  stelakis 02/08/2010 20:10:40

  Πανικός στο Aninews! Η πρόταση της ημέρας: παιδιά κάντε κύκλο!

  • ataktos avatar
   ataktos @ stelakis 02/08/2010 22:21:04

   λες..εε

 19. mitsosms avatar
  mitsosms 02/08/2010 21:02:11

  http://mitsosms.blogspot.com/2010/08/deutsche-welle-greek.html

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ mitsosms 02/08/2010 21:51:59

   ποτε θα τον ευγνωμονουμε; στην αλλη ζωη;

 20. s54elas avatar
  s54elas 03/08/2010 00:23:10

  .. αυτο που μου την δινει .. ειναι αυτο που εχω στο μυαλο .. οτι ολα αυτα τα λετε .. γιατι ειστε ..εξω απο το χορο .. οτι θα πειτε οτι στο διαλο σας ερθει στο μυαλο .. με γνωμονα το τι θα βλαψει τον Παπανδρεου και την κυβερνηση του .. και το τι θα ωφελησει τον Σαμαρα .. και την ΝΔ. .. στα τετοια σας .. το τι συμφερει την ελλαδα .. και τους ελληνες πολιτες ..

  .. αυτο μου την δινει ..απεριοριστα

  • koutoxorti avatar
   koutoxorti @ s54elas 03/08/2010 07:13:52

   Πες τα μου να μην στα πώ! Αυτό και αν είναι θράσος!!!

 21. michal avatar
  michal 03/08/2010 05:59:41

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 23 μέτρα-ανάσες για την τόνωση της Οικονομίας

  * Κατάργηση των εμποδίων-στρεβλώσεων στη λειτουργία του ανταγωνισμού στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών (κυρίως σε μεταφορές και ενέργεια, καθώς και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων).

  http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=58709&Itemid=92

  • prasini anaptixi avatar
   prasini anaptixi @ michal 03/08/2010 08:34:55

   Εσείς να μην κλέβετε ξένα προγράμματα.Να εφαρμόσετε αυτά που λέγατε προεκλογικά.

   « Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που εξαγγέλλει πάγωμα μισθών και συντάξεων, βασίζεται στην πάταξη της πελατειακής σπατάλης και διαφθοράς, στην αναδιοργάνωση του εθνικού εισοδήματος, ώστε από εκεί να προκύψουν οι πόροι για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και την αναθέρμανση της αγοράς. Αυτή τη διαφορά αντίληψης στη διακυβέρνηση της χώρας, οφείλουμε να την αποσαφηνίσουμε στο λαό, για να την αξιολογήσει και να μας εμπιστευθεί την ψήφο του.»

   http://remember6may.blogspot.com/2010/08/blog-post_3529.html

 22. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 03/08/2010 09:35:07

  ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Δ.Χ.Φ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ.
  ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΡΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ- ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ.
  ΕΝ ΤΑΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε. :
  "Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ"...
  ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ:

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 2010;

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1950-60-70-90.
  ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.

  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΗΜΕΡΑ;

  ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β! Π.Π. ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ Δ.Χ.ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ, ΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ, ΤΑ ΤΑΞΙ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΛΠ
  ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ;
  ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ.
  1. ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ).
  2. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΟΜΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. ΗΤΑΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΕ ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΑΡΟΧΗΣ.

  ΣΕ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΕΣΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ - ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ 3-6-10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.
  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΑΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΔΗΛ. ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΗΛΑΔΗ.
  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΘΕΛΕΙ ΚΕΡΔΗ Ή ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΘΕΣ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΗ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ. Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ.

  ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ : "ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ".

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 03/08/2010 13:31:46

   για ψάξε το καλύτερα...
   στα ανώτερα όργανα του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ αν θυμαμαι καλα...) συμετέχουν 2 φορτηγατζήδες ΔΧ...
   και δεν πιστεύω οτι είναι πράκτορες του καπιταλισμού....
   Ξεκόλλα!

   • ataktos avatar
    ataktos @ Ανδρέας 03/08/2010 13:35:59

    Ανδρέα---Υπάρχει ..απαγορευτικό ..και είναι μονό για ΠΑΣΟΚο σκύλα ΗΡΕΜΗΣΕ …

 23. sovokai avatar
  sovokai 03/08/2010 11:27:37

  Αυτη η τρόικα οργανό των απανταχού καπιταλιστων δεν είναι. Απλά απόφασισαν καποια λαμόγια που ξεφυγαν από την κοινη γραμμη να τα κρατήσουν λιγο. Ε δεν κάνουμε λέει και λίγο χαζι με τους φτωχος εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που νόμιζαν πως είμαστε και σοσιαλιστές και ζητούσαν συνέχεια. Χαλαρώστε το τελος θα φέρει νεα αρχη. Με τον Αντωνη φυσικά τον εξαδάκτυλο

 24. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 03/08/2010 13:30:41

  ΦΙΛΕ sovokai,
  ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ ;
  ΤΟ ΙΔΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΑΣ.
  ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η Ν.Δ. ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.
  ΘΑ ΗΡΩΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
  ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
  Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η Ν.Δ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
  ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 25. k.k. avatar
  k.k. 03/08/2010 18:14:00

  δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση εάν έπεσαν πιέσεις και εκβιασμοί. Εξ άλλου χωριό που φαίνεται κολαούζο δέν θέλει. Η απεργία φάνηκε ξεκάθαρα οτι πουλήθηκε και οι παραιτήσεις κάτι επιτροπών και προεδρείων στη βόρεια ελλάδα ήταν το πρώτο δείγμα. θα το βρούν μπροστά τους σύντομα. το θέμα δέν έχει τελειώσει. Ωστόσο η ζημιά που έπαθε το προφίλ της μεγαλύτερης συντεχνίας που λέγεται ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΊΚΑ ειναι πολύ μεγάλη. Ξεφτίλα, ο στρατός να μοιρά΄ζει βε΄νζίνη και το περιπολικό να συνοδεύει βυτιοφόρα. Μόνο τα τάνης λείπανε....

 26. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 03/08/2010 18:26:52

  ΤΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ, ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

  ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΡΑΚΟΣ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ;

  ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΕΣΤΡΕΨΕ ΠΡΥΜΝΑ ΕΝ ΤΑΧΥ ΩΣ ΑΜΝΟΣ ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ;

  ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;

  ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ: " ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ".
  ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ.

  ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ: " ΠΑΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ".
  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ.

  ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

  ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΪ.
  ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ Ή ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ Ή ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΨΟΥΝ Τ΄ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.

  ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

  Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΩΣ ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. Η ΛΕΞΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑ. ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ. ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.