Όποιος υποψήφιος παραιτηθεί από βουλευτής θα σαρώσει στις εκλογές
16/02/2014 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος υποψήφιος παραιτηθεί από βουλευτής θα σαρώσει στις εκλογές

Πριν μερικές ημέρες ρωτήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης αν θα παραιτηθεί από βουλευτής για να διεκδικήσει τη δημαρχία και είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει, ότι το έχει ξανακάνει κι εν πάση περιπτώσει δεν θα κάνει τη χάρη κανενός διότι δεν υπάρχει λόγος. Σεβαστή η άποψή του, όμως, υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι όταν κάποιος βάζει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να έχει και την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας.

Για το θέμα αυτό δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Πάντως, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι ο υποψήφιος που θα παραιτηθεί για χάρη της Αυτοδιοίκησης θα «σαρώσει» στις εκλογές. Διότι ο κόσμος θα εκτιμήσει ότι δίνεται ψυχή και σώματι σε ένα σκοπό και δεν κοιτάζει τη βολή του. Γι’ αυτό μην εκπλαγεί κανείς αν τις επόμενες ημέρες υπάρχουν εκπλήξεις από βουλευτές όπως ο Άρης ή ο Καλαφάτης. Κάποιοι, μάλιστα, προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι τέτοιο. Διαβάστε τις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη και του Κ. Μητσοτάκη που εμμέσως τάσσονται υπέρ της παραίτησης των υποψηφίων από τις βουλευτικές καρέκλες και θα καταλάβετε.

Ίσως είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει η πρώτη μεγάλη ανατροπή, ή μάλλον η δεύτερη μεγάλη θεσμική αλλαγή μετά την ψήφο με σταυρό στις ευρωεκλογές. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός υποψηφίου, όμως, φαίνεται ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος θέλει ξεκάθαρους ανθρώπους που θα τον υπηρετήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη και αν δεν εκλεγούν. Άλλωστε ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι σημαντικός και στους δήμους.

Να λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία για τις αλλαγές που απαιτούν οι καιροί. Κι όποιος κάνει την κίνηση πρώτος να μας το θυμηθείτε. Θα τον στηρίξει ο λαός με κάθε τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 16/02/2014 09:37:12

  O κ Μιχελάκης και ο κ Μητσοτάκης από την στιγμή που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουν δικαίωμα να υποδυκνύουν στους άλλους τι θα κάνουν. Όλοι κρίνονται ακόμη και οι Μιχελάκης, Μητσοτάκης

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/02/2014 13:25:19

  Είπε πως το έχει ξανακάνει να παραιτηθεί από βουλευτής. Όμως στο άρθρο του ο Κ. Ζούλας στην "Καθημερινή" που αναδημοσιεύει το Αντινιούς με τίτλο: " Σκρίπτα Μάνεντ" σημειώνει πως ούτε στην πρώτη εκλογή του δεν το έκανε. Αντιθέτως, ενώ προκάλεσε τον Κ. Σκανδαλίδη να παραιτηθεί, πράγμα που το έκανε ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ο ίδιος ο Ν. Κακλαμάνης δεν παραιτήθηκε παρά μόνο τον νέο χρόνο στις 7 Ιανουαρίου όταν η θητεία του Δημάρχου είχε τυπικά αρχίσει την 1η Ιανουαρίου. Κάνει μάλιστα ο Κ. Ζούλας το πικρό σχόλιο ότι δεν ήθελε να χάσει ούτε μηνιάτικο από το μισθό του βουλευτή.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 16/02/2014 23:31:24

  Αυτό προϋποθέτει ψύχραιμη και λογική συμπεριφορά ψηφοφόρου,κάτι που δεν υπάρχει σε όλη την επικράτεια σήμερα. Δεν νομίζω οτι θα βγει κερδισμενος όποιος το κάνει.Είναι πάντως το σωστό και το πρέπον

 4. Κόρη καραβοκύρη avatar
  Κόρη καραβοκύρη 17/02/2014 12:29:27

  Δύσκολα τα πράγματα, είτε παραιτηθούν είτε δεν παραιτηθούν το ίδιο και το αυτό είναι, ο κόσμος με το ζόρι θα συρθεί στις κάλπες, νικητής θα είναι η αποχή. Είναι αυτό που λένε μας τα ξανάπανε .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.