#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2009 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος τολμήσει τη νέα Μεταπολίτευση θα κυβερνήσει τη χώρα για χρόνια


Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ για το καθεστώς της μεταπολίτευσης που έχει συμπληρώσει προ πολλού τριακονταετία και πρέπει να συνταξιοδοτηθεί.Παρόλα αυτά σε πείσμα αφενός του απαρχαιωμένου ιδεολογικά πολιτικού προσωπικού και αφετέρου της διαπλοκής (που οφείλει σε αυτό τον πλούτο και την ισχύ της) η μεταπολίτευση δεν λέει να πεθάνει

Παράδειγμα η πολιτική επικαιρότητα. Ο Κώστας Καραμανλής, ύστερα από δισταγμούς και παλινδρομήσεις ετών, αποτέλεσμα κυρίως των ανιστόρητων αντιλήψεων περί «Μεσαίου Χώρου» και των ξεπερασμένων «συναινετικών πολιτικών», φαίνεται αποφασισμένος μετά τις ευρωεκλογές (υπο την επήρεια και του αποτελέσματός τους) να συγκρουστεί, έστω και τώρα με κατεστημένες αντιλήψεις και να φύγει μπροστά, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στην εγκληματικότητα, την λαθρομετανάστευση, το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την τρομοκρατία.


Πρόκειται για μέτρα και κατευθύνσεις πολιτικής που προκαλούν ισχυρές αντιδράσεις, και το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να το εκμεταλλευτεί και μιλάει ήδη για επανίδρυση του… «κράτους της δεξιάς». Από την άλλη μεριά, όμως, η κοινωνία που ζει στις λαϊκές γειτονιές και όχι στις προστατευόμενες γειτονιές της Εκάλης και των Βορείων Προαστίων, απαιτεί αυτά τα μέτρα…


Ποιοι άλλοι μιλάνε με απέχθεια για «κράτος της δεξιάς»;  Ποιοι αναπαράγουν με άλλες μορφές τα πράσινα και γαλάζια καφενεία που αποτέλεσαν το βασικό ιδεολογικό κριό του ΠΑΣΟΚ (ελέω Λαλιώτη) σε άλλες εποχές; Μα φυσικά, το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ και μαζί τους όλα εκείνα τα φερέφωνα των εξωθεσμικών κέντρων  της διαπλοκής που ελέγχουν τον Τύπο και αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 80.


Δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναπαράγουν τον ιστορικό διχασμό των Ελλήνων σε δυο λαούς, «δημοκρατικούς» και «αντιδημοκρατικούς», όπως ακριβώς τα προηγούμενα καθεστώτα χώριζαν τους πολίτες σε «εθνικόφρονες» και «κομμουνιστές,  «βενιζελικούς» και «αντιβενιζελικούς», «βασιλικούς» και «αντιβασιλικούς»,


Αυτά τα κέντρα διαπλοκής διαμόρφωσαν τον πλούτο και την ισχύ τους μετά την μεταπολίτευση. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 είχαν αναπτυχθεί τόσο που αυτονομήθηκαν, εξέλεξαν δικό τους Πρωθυπουργό (το 1996) και του άσκησαν ασφυκτικό έλεγχο έκτοτε. Έφτασαν ως το σημείο να του στέλνουν δημόσια «μηνύματα αποδοκιμασίας» το 2002 (θυμηθείτε τις «τρείς προειδοποιητικές επιστολές» προς Σημίτη από εκδότη-διευθυντή μεγάλης και «έγκριτης» εφημερίδας).


Μετά το 2004 ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με τα εξωθεσμικά κέντρα, πράγμα που οδηγεί σε μόνιμη πολιτική αρρυθμία και προϊούσα αδυναμία διακυβέρνησης. Αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποστεί τα δηλητηριώδη βέλη τους για να υποταχθεί.Μοναδική λύση είναι η «φυγή προς τα μπρός». Μια «νέα Μεταπολίτευση», με αλλαγή των συσχετισμών και των θεσμών και των ιδεολογικών προταγμάτων και των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Αυτή η αλλαγή έχει αρχίσει ήδη να ωριμάζει μέσα στην κοινωνία. Σήμερα όλοι μιλάνε για θέματα – όπως η λαθρομετανάστευση - που πριν τις ευρωεκλογές δεν τολμούσε να αγγίξει κανείς

Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης καταρρέει ήδη.

Αν δεν αλλάξει από τα πάνω, θα διαλυθεί από τα κάτω.

Αν δεν παραμεριστεί με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις θα καταρρεύσει μέσα από οδυνηρή κρίση (εσωτερική ή εξωτερική).

Ευθύνη του Πρωθυπουργού, να πάρει τις πρωτοβουλίες και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τον στηρίξει.

Όποιος τολμήσει τη νέα Μεταπολίτευση θα κυβερνήσει τη χώρα για χρόνια. Γιατί σήμερα η χώρα δεν κυβερνάται.

Όποιος διστάσει, ή παίξει μικροκομματικά παιγνίδια, θα χαθεί οριστικά.

Τόσο απλά

Ν.Ζ.

(φωτο: http://www.thefirstpost.co.uk/)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antifa avatar
  antifa 18/07/2009 12:36:29

  Αν το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών σημαίνει ότι όλοι οφείλουμε να μεταπολιτεύσουμε εαυτούς με τρόπο ώστε να θεωρούμε τον πεινασμένο μετανάστη για εχθρό, λυπάμαι αλλά φαίνεται ότι το πολύ μεγάλο κεφάλαιο βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια να καταργηθούν οι διαχωριστικές γραμμές.


  Φυσικά και υπάρχει κράτος της Δεξιάς, ο σκληρός πηρύνας της Δεξιάς (πχ βαρδινογιάννης) ποτέ δεν σταμάτησε τη μαφιόζικη διαπλοκή του. Γιατί άραγε δεν διέρρευσαν οι συνομιλίες Βλαστού όπου λέγεται ότι ο Βαρδινογιάννης είχε δώσει εντολή δολοφονίας; ακόμη κι αν ήταν ψέματα, ποιος διάλεξε ποιο ψέμα θα ακουστεί και ποιο θα αποσιωπηθεί;

  Μόνο επί δεξιάς αποδείχτηκε ότι υπουργοί δίνουν εντολές για απαγωγές, υπουργοί καλύπτουν τις υποκλοπές των αμερικάνων, σύζυγοι υποργών προσπαθούν να κάνουν χατιράκια στον βλαστό, ενώ προθυπουργικοί σύμβουλοι προσπαθούν να αποφυλακίσουν διακεκριμένους πρεζέμπορες.

  Αυτή ήταν πάντα η δεξιά, αυτή θα παραμείνει. Όποιος ονειρεύεται κοινωνικές συνεναίσεις που να εξυπηρετούν μόνο την Εκάλη και τα χοιρόμορφα πληρεξούσια όργανα (είτε αυτά λέγονται μπάτσοι είτε πρετεντέρηδες), θα μείνει με το όνειρο.

  Η νέα μεταπολίτευση είναι κιόλας εδώ και αφορά την διάκριση της ελληνικής κοινωνίας σε ανθρωπιστές και χοιροαστούς.
  Το γεγονός ότι οι δεύτεροι αποτελούν το 90% της ελληνικής χοιροκοινωνίας, αφήνει ως μόνη διέξοδο στους πρώτους τον ανταρτοπόλεμο.

 2. Χι avatar
  Χι 18/07/2009 13:03:10

  Νέα Μεταπολίτευση = Διαφάνεια.

  Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη. Τίποτε άλλο.

 3. Stavros avatar
  Stavros 18/07/2009 13:05:56

  Κατ'αρχην οφείλω να πώ οτι είναι πολύ ωραίο το αρθρο σας κύριε Ν.Ζ και συμφωνώ στα περισσότερα.
  Θα μείνω στη προ -προτελευταια φράση σας: "Ευθύνη του Πρωθυπουργού, να πάρει τις πρωτοβουλίες και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τον στηρίξει."
  Εφόσον ο "κουρασμένος" ανεπάγγελτος πρωθυπουργός και ο επίσης ανεπάγγελτος και ο,τι άλλο εχουν προσάψει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δέσμιοι του "κυκλώματος" που τους ανέθρεψε και τους έφερε στις θέσεις που είναι τωρα, πως θα κάνουνε την ανατροπή;

  Εφόσον εν έτει 2009 οι μισοί Έλληνες είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή/και κρατικοδίαιτοι και ΑΜΕΣΑ εξαρτημένοι απο την εκάστοτε εξουσία και οι άλλοι μισοί στον ιδιωτικό τομέα είναι στη μοίρα τους, ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει το κόστος να φτιάξει επιτέλους ενα ΚΡΑΤΟΣ χωρις πράσινους και μπλέ κόκκους που όλοι θα εμπιστευόμαστε;

  Και πάλι την εκτίμηση μου για το έγκυρο blog σας.

  Σταύρος

 4. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 18/07/2009 13:19:21

  Σωστή η προσέγγιση από τον Ν.Ζ.
  Επειδή όμως, εδώ δεν κάνουμε δίκη προθέσεων, αλλά ζητάμε, να μην πω απαιτούμε, την επαναφορά της πραγματικής πολιτικής, θα ήθελα να σημειώσω ότι η χρονική συγκυρία που βρίσκει τον κ. Καραμνλή στην Πρωθυπουργία, σε συνδυασμό με την μανιασμένη επίθεση που δέχεται οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης του υγιούς σκεπτόμενου τμήματος των πολιτών, θα πρέπει να μετουσιωθεί σε κάτι, πολύ παραπάνω, από αναμονή των εξελίξεων.

  Τα σημάδια πλέον είναι διάσπαρτα και θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός τα βλέπει.
  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία, δεν λύνονται με τα ημίμετρα της Κυβέρνησης, απλά τα μεταθέτουν στο απώτερο μέλλον.

  Αυτό που χρειάζεται η πολιτική, είναι να εμπνεύσει στους πολίτες, τη θέλησή της για μία επαναδιάταξη αρχών, αξιών και κανόνων, είτε αυτό επιτευχθεί με μεταρρύθμιση είτε με αναρρύθμιση είτε με διαρρύθμιση.

  Εάν η κοινωνία αντιληφθεί μία τέτοια προσπάθεια, θα παραμερίσει την καθημερινή της μιζέρια και αυτοτύφλωση, και θα στηρίξει την όποια προσπάθεια για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον.

  Εάν αποκτηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη στην πολιτική, τα καθημερινά προβλήματα θα πάρουν άλλη διάσταση σαφώς μικρότερη από την ισχύουσα.

  Οι κατέχοντες, οι βολεμένοι και οι γκρινιάρηδες, θα το πολεμήσουν σκυλίσια. Η Λερναία Ύδρα, της μηντιακής πραγματικότητας και καθημερινότητας που έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια, χάνει συνεχώς κεφάλια, διότι χτυπιέται από περισσότερες από κάθε άλλη φορά πλευρές.
  Καίτοι ασύγκριτα πιο δυνατή και τεράστια, μέσα στην αλλαζονεία του όγκου της, διαπιστώνει πόσο απροστάτευτα άφησε, όχι τα κεφάλια της αλλά τα πόδια της. Από τα χαμηλά ξεκινάς.

  Δεν γνωρίζω τι θα γράφει η Ιστορία μετά από 40 χρόνια για τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς με το κληρονομικό χάρισμα.
  Εύχομαι όμως να έχει παραπάνω από δύο γραμμές για τον καθένα.

  Χωρίς ή με λίγα υλικά αγαθά, μπορούμε να ζήσουμε για ένα διάστημα.
  Χωρίς όραμα, ελπίδα και προοπτική για το αύριο είμαστε καταδικασμένοι να αφήσουμε αυτόν τον κόσμο στα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα κινητά, τα μετρητά, τα ρούχα, και τα κέντρα διασκέδασης.
  Για την έλλειψη αυτών άλλωστε δεν γίνεται, κυρίως, λόγος σήμερα;

  Οι ευθύνες λοιπόν του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Προέδρου της Αντιπολίτευσης είναι τεράστιες.
  Μένει να δούμε εάν έχουν το ανθρώπινο και πολιτικό ανάστημα που χρειάζεται, για να επαναφέρουν το εκτροχιασμένο τραίνο στις ράγες του.
  Ας μπούνε μπροστάρηδες και να είναι σίγουροι ότι υπάρχουν πολλοί ακάματοι.

  Κύριε Ν.Ζ., πάντα τέτοια άρθρα.

 5. donaE avatar
  donaE 18/07/2009 14:00:42

  Για να τελειωσει η μεταπολιτευση νομιζω οτι πρεπει η 'δεξια' να αποενοχοποιηθει απεναντι στην 'αριστερα' και να σταματησει να προσπαθει να της μοιασει,πραγμα εξ ορισμου αστειο.
  Επισης πρεπει επιτελους η 'αριστερα' να προσδιοριστει ξανα περα του εμφυλιου και να μην προσπαθει να αντικαταστησει την 'δεξια' απλως.Υπογραμμιζω τους ορους γιατι δεν ειναι πια αυτο που ητανε καποτε.
  Οπως γραφει και ο ΝΖ μου φαινεται οτι πρεπει να μην μεταφερθει ο διχασμος σε συγχρονη εκδοση.Και συμφωνω πως υπαρχει μονο φυγη προς τα μπρος.Οποιος καταφερει και συνθεσει αυτα τα ζητηματα θα κυβερνησει.

 6. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 18/07/2009 14:05:08

  Η "μεταπόλιτευση", δηλαδή η υπερεξουσία που κυβερνά τη χώρα με μαφιόζικο τρόπο, είναι λόγω βιλογικών λόγων στα τελευταία της.

  Ο Χ.Λ, Γ.Μ, Σ.Κ, Α.Α, Μ.Κ, Β.Β και οι λοιποί είναι λίγο έως πολλοί με το ένα βήμα στο τάφο.

  Εάν δεν υπάρξουν τολμηρές κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησεις, η "μετά-μεταπολίτευση" θα έρθει εκ των πραγμάτων, αλλά δεν θα είναι αυτή που θα επιθυμούσε η πλειονότητα της κοινωνίας.

  Άρα καλά λέει ο Ν.Ζ που ξέρει τη κατάσταση σχεδόν "από μέσα" λόγω των γνωριμιών του με κεντρικά στελέχη της Ελληνικής εξουσίας.

  Χρειάζετε ρήξη-τώρα. Σχέδιο Σαμψών και εάς πάρει ο χάρος τους Φιλισταίους!

  Ελπιζώ να εκκινηθούν οι απαραιτητες διαδικασίες και εν γένει η τωρινή περίοδος προσφέρεται για κάτι τέτοιο.  Υ.Γ

  Απευθυνόμενος σε τυχών ρομαντικούς.

  Η τρομοκρατία στην Ελλάδα πάντα ήταν "παρακρατική-εξωθεσμική". ΑΠλά τώρα το καταλαβαίνουν όλοι γιατί έχει ωριμάσει και η κοινωνία και έχουν αποκαλυφθεί και αρκετές διασυνδέσεις. Την επόμενη φορά που -χτύπα ξύλο- θα υπάρξει "τρμοκρατικό χτύπημα"...όσοι δεν καταδικάσουν ευθέως και αποφασιστικά τους "τρομοκράτες" θα είναι αυτοδικαίως και οι ίδιοι παρακρατικοί ή ηλίθιοι.

  Δεν ξέρω ποιό από τα δύο είναι χειρότερο.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/07/2009 14:12:43

  έχει φύγει πράγματι πολύ μπροστά, δηλαδή σε τέτοιο βαθμό που προανήγγειλε 80.000 μονιμοποιήσεις στο δημόσιο και στους δήμους

  ελληνική ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία απασχολεί 100 μετανάστες - όχι Έλληνες - για παραγωγή σύγχρονου προϊόντος, στην περιοχή των Μεσογείων, τους έχει απλήρωτους για 2 (δύο) μήνες και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, το υπουργείο συνέδεσε αυτούς με Κάϊρο και τους Έλληνες εργαζόμενους με το ταμείο ανεργίας

  ποιος πλήττει τις λαϊκές τάξεις στις λαϊκές γειτονιές είπατε; οι λαθραία αυτοεισαγόμενοι μετανάστες ή αυτοί που τους εισάγουν;

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/07/2009 14:26:30

  και κάτι ακόμα για το εφετείο και την περιοχή γύρω, που εκκενώθηκε, επαναπληρώθηκε, επανεκκενώθηκε και πάει μακριά η βαλίτσα, τζάμπα δηλαδή τόση ανάλωση αστυνομικών δυνάμεων

  είναι γνωστό ότι πολυεπιχειρηματίας με "σημαίνουσα" πρόσφατη οικονομική και πολιτική "παρέμβαση" αγοράζει συνεχώς στην περιοχή, η οποία "αφέθηκε" να υποβαθμιστεί από τους μετανάστες εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια

  οι μικρομαγαζάτορες εκεί γύρω θα κλαίνε σε λίγο και θα βάζουν λουκέτο ο ένας μετά τον άλλο, αλλά όχι από τους λαθρομετανάστες, που τους περιφέρουν από πλατεία σε πλατεία, αλλά από την ξαφνική εκκαθάριση και την αναβάθμιση της περιοχής που θα γίνει ως δια μαγείας ...

 9. α καλάαα avatar
  α καλάαα 18/07/2009 14:31:05

  Και στην Εκάλη τα απαιτούν αυτά τα μέτρα, ειδικά για τους μετανάστες και την εγκληματικότητα, και γι' αυτό δώσαν στον Καρατζαφέρη 11.20. Οι μήπως τελικά η Εκάλη έχει πολλούς δεξιούς και ακροδεξιούς;;; Ε καλά μου δεξιά καλόπαιδα; Πόσο βγάζει η αριστερά σην Εκαλη και πόσο στον Αγ. Παντελέημονα;; ΕΕΕ;;; Δεν έχουν πρόβλημα με τους αριστερούληδες οι αγανακτισμένοι πολίτες του Αγ. Παντελεήμονα;; ΕΕΕ; Οι δεξιοί ζουν στην Εκάλη. Τελεία και παύλα.

  Θα περιμένουμε από τον Καραμανλή, που δήθεν τον πολεμάνε τα συμφέροντα, όπως και οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι Κοσοβάροι κ.λπ. να σηκώσει το λάβαρο!! Ρε ποιον κοροϊδεύετε; Ο άνθρωπος είναι προιόν της μεταπολίτευσης και της ελληνικής φαυλοκρατίας. Αν ζούσαμε σε σοβαροί χώρα, θα ήταν απλά ένας άγνωστος ανηψιός. Αλλά εδώ τον κάναμε πρωθυπουργό και μάλιστα θεωρείται και το δυνατό χαρτί της δεξιάς! Αν είναι δυνατόν!

 10. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 18/07/2009 15:28:17

  Η "Αριστερά" είναι πολύ δυνατή στη Εκάλη. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, σε μια έρευνα που θάφτηκε το 2007, στις τότε εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν 15% στους νεαρούς ψηφοφόρους στην Εκάλη, Κηφησιά και Ψυχικό, ενώ λιγότερο από 4% στο Αιγάλεω, ΑΓ. Βαρβάρα και Ζεφύρι.

  Δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά και Δεξιά αλλά για βολεμένους και μη.

  Όσο αφορά τον Καραμανλή, θα είχε δίκιο ο προλαλήσαντας, περί "άγνωστου ανηψιού" εάν είχε απεναντί του ο Κ.Κ προσωπικότητες να τον ανταγωνίζονται και όχι πολιτικά μειράκια και μπαρουφολόγους-ουφολόγους ολκής.

  Με απλά λόγια το μη χείρων βέλτιστω.

  Παρόλα αυτά, ο Κ.Κ διαθέτει ακόμα πλεονάσματα αντοχής και έχει το μεγάλο προτέρημα των Καραμανλήδων που είναι η υπομονή και η επιμονή, κάτι που λείπει στους περισσότερους Έλληνες εξάλλου.

  Η "Ντόρα-Τώρα", μέσα στην αλαζονεία της και τη βιασύνη της την πάτησε και πλέον εάν αληθεύει ότι ανακατεύεται με τους μπλόγκερ...μάυρο φίδι που την έφαγε.

  όσο αφορά τον ΓΚΑΠ, μου αρέσει. Δίνει μια ανάλαφρη νότα στην τρέχουσα πολιτική ζωή. Είναι ένας θαυμάσιος απόγονος του σαλονιού, αλλά όχι για σοβαρά πράγματα.

  Θα του υπενθυμίσω μόνο την "υπογραφή δια περιφοράς" σε ότι αφορά τις αποφάσεις ΚΥΣΕΑ '99-2004 σε σχέση με μήζενς, ΑΜΑΝ και λοιπά συστήματα.

  Αυτά για να μην ξαναπεί δημοσίως ότι δεν "συμμετείχα ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ σε συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ". Τα χαρτάκια όμως υπογράφονται "δια της περιφοράς" όταν γυρνούσε από τας Ευρώπας (Scripta manent)

 11. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 18/07/2009 15:38:20

  "Μα φυσικά, το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ και μαζί τους όλα εκείνα τα φερέφωνα των εξωθεσμικών κέντρων της διαπλοκής που ελέγχουν τον Τύπο και αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 80."

  Κοίτα ΝΖ τι γράφει ο πολίτης για τις εφημερίδες και συγκεκριμένα για το ΒΗΜΑ σε πρόσφατο κείμενό του που άλλαζε την κεντρική γραμμή από ημέρα σε μέρα.
  ( http://politis-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html )

 12. Lavazza avatar
  Lavazza 18/07/2009 15:50:08

  Διαβάστε παρακατω για να καταλάβετε από πού πρέπει να ξεκινήσει η Μεταπολίτευση...


  Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μία συμμορία Αλβανών, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ.
  Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα. Η αρχή έγινε όταν η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρεις από τους δράστες, μετά από ληστεία στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου πριν από μερικές μέρες.
  Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τα πέντε μέλη της συμμορίας, ανάμεσά τους και τον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος καταζητείται και από τις αλβανικές Αρχές για φόνο που είχε διαπράξει το 1997 στην Αλβανία.
  Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ, τέσσερις σε τράπεζες και τέσσερις σε σουπερμάρκετ, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία περίπου 92.000 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και μια κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.
  Στο κρησφύγετο και στα σπίτια των δραστών στο Π. Φάληρο και τη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα μαχαίρι, πλαστά έγγραφα, καθώς και καπέλα τύπου τζόκεϊ, μπλουζάκια, αθλητικές φόρμες και γυαλιά ηλίου, που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.
  Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία είχε στο ενεργητικό της αρκετές ληστείες σε τράπεζες. Οι ληστές έμπαιναν στα υποκαταστήματα και με την απειλή όπλων, ενός υποπολυβόλου «σκόρπιον», καλάσνικοφ και ενός μαχαιριού, άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.
  Μάλιστα, δύο από αυτούς τύλιγαν με γάζες τα χέρια τους για να μην αναγνωριστούν από τα τατουάζ τους.

  Όχι 7% αλλά 27% θα πάει ο ΛΑ.Ο.Σ...!

 13. Χι avatar
  Χι 18/07/2009 16:03:04

  Εκτός αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνω, η Ντόρα "ανακατεύεται" εδώ και ΠΟΛΥ καιρό με το θέμα του διαδικτύου - βλέπε μπιστικούς.

 14. t avatar
  t 18/07/2009 17:05:09

  Πρωθυπουργοί

  1945 Γ. Παπανδρέου
  1955 Κ. Καραμανλής
  1965 Γ. Παπανδρέου
  1975 Κ. Καραμανλής
  1985 Α.Γ. Παπανδρέου
  1995 Α.Γ. Παπανδρέου
  2005 Κ. Καραμανλής
  2015 ???

 15. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 18/07/2009 17:10:36

  αναλογικά Α.Κ.Καραμανλής, :Ρ

 16. N.Z. avatar
  N.Z. 18/07/2009 17:42:23

  Συμφωνώ με τους περισσότερους.
  Ο πρώτος όμως, που έγραψε σχόλιο, ο λεγόμενος antifa, είναι περιπτωσση εισαγόμενου παρακρατικού. Ή μάλλον ανθρώπου που σκέπτεται όπως οι σημερινοί παρακράτικοί (μερικοί των οποίων είναι εισαγόμενοι).
  Τι ακριβώς μας λέει το άτομο;
  Ότι το 90% των μελών της ελληνικής κοινωνίας είματε γουρούνια (χοιρόμορφοι) και οι υπόλοιποι οφείλουν να κάνουν... "αντάρτικο πόλεων". Διότι, λέε, δεν δημοσιεύτηκαν όλες οι συνομιλίες Βλαστού, από τις οποίες προκύπτει, λέει, ότι τις εντολές για τις δολοφονίες τις έδιναν οι καπιταλιστές της Δεξιάς, κι ας είναι ψέματα.
  Τι μας λέει ακριβώς;
  Ξεχνάει ότι το σύνολο σχεδόν όσων επωνύμων δολοφονήθηκν από τρομοκράτες στα τελευταία 35 χρόνια ανήκαν στο χώρο της Δεξιάς;
  Ξεχνάει ότι τις υπηρεσίες - μυστιικές και φανερές - τις αναδιοργάνωσαν και τις στελέχωσαν επί ΠΑΣΟΚ και με νόμους του ΠΑΣΟΚ;
  Ξεχνάει ότι όλα τα τρομοκρατικά κυκλώματα είχαν "αντιδεξιά" φρασεολογία και ο Τύπος που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες σαφή αντιδεξιά κατεύθυνση;
  Ξεχνάει ότι όλους αυτούς τους "τρομκοκράτες" τους χαϊδολογούσαν μέχρι δύο χρόνια πριν την Ολυμπιάδα, κι όταν αποφάσισαν να σκληρύνουν το νομοθετικό πλαίσιο τους συνέλαβαν (όσους συνέλαβαν) κι αποδείχθηκα ότι ήταν όλοι ΑΝΤΙδεξιοί και ημιαγράμματοι;
  Ότι μέχρι πριν λίγες εβδομάδες η καθεστωτική λογική απαγόρευε να μιλάμε για "λαθρομετανάστευση" με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο antifa;
  Ότι σήμερα καταγγέλλει τη λαθρομετανάστευση ακόμα και ο Επίτροπος Μπαρό, ο οποίος μιλάει ευθέως για άμεσες προοπτικές "αποσταθεροποίησης" της Ελλάδας;
  Άνθρωποι σαν τον antifa είναι ακριβώς εκείνο το είδος των "μεταλλαγμένων" που βρίσκουν να κάνουν "αντάρτικο πόλεων" εκ του ασφαλούς εκεί που ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει αστυνόμευση.
  Γιατί οταν υπάρξει σοβαρό κράτος, ούτε ένας από δαύτους δεν θα μείνει έξω.
  Και να ξέρει ότι την αληθινή ΟΨΗ της Ελληνικής κοινωνίας δεν την έχει δεί ακόμα. Ούτε την ΚΟΨΗ της.
  (κι αυτό το τελευταίο μπορεί να το εκλάβει ο antifa όπως θέλει. Ακομα κι ως απειλή...)
  Μπορεί να μας αποκαλεί γουρούνια, αλλά μάλλον δεν έχει δεί απέναντί του αγριγούρουνο.
  Καλύτερα να πάει συζητάει στο Indymedia με τους φίλους του.
  Και εκτός Πανεπιστημιακών server, βέβαια.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/07/2009 18:32:31

  Eαν το Δεκεμβριο ή λιγο αργοτερα ο Καραμανλης εδινε εντολη για γενικη επιθεση της αστυνομιας κατα των αναρχικων και μαζικες συλληψεις θα ειχαμε τελος της μεταπολιτευσης.
  Δεν το εκανε και δεν προκειται να το κανει.Αρα θα παιξουμε και παραταση.
  Εκτος αν διευκολυνουν την κατασταση οι ¨εξεγερμενοι¨και ξανακανουν τα ιδια δινοντας ακομη μια ευκαιρια.

 18. Tsertos avatar
  Tsertos 18/07/2009 18:37:31

  Η νέα μεταπολίτευση είναι κιόλας εδώ και αφορά την διάκριση της ελληνικής κοινωνίας σε ανθρωπιστές και χοιροαστούς.
  Το γεγονός ότι οι δεύτεροι αποτελούν το 90% της ελληνικής χοιροκοινωνίας, αφήνει ως μόνη διέξοδο στους πρώτους τον ανταρτοπόλεμο.
  http://www.10percent.gr/

  Kαι οι GAY λενε οτι ειναι το 10% και αυτοι δηλωνουν ανθρωπιστες
  και μαλιστα μεταναστολατρες, με προτιμηση κατω του ισημερινου.
  Τωρα ανταρτοπολεμος με 12ποντη γοβα, καπως δυσκολο ειναι, υπαρχει κινδυνος να σκιστει και κανενα καλσον και αντε να τρεχεις να το
  μανταρεις καλοκαιριατιακα.

 19. Lavazza avatar
  Lavazza 18/07/2009 18:49:10

  Συμφωνώ απολύτως!

  Όσο δρουν ελεύθερα οι συμμορίες της Άκρας Αριστεράς στους δρόμους, στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ, στο καθηγητικό κατεστημένο των δύο τελευταίων, στα ΜΜΕ κτλ. δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε αυτόν τον τόπο!

 20. Lavazza avatar
  Lavazza 18/07/2009 18:51:18

  Ο ανταρτοπόλεμός σας θα έχει ακριβώς το ίδιο τέλος με το '49...

  Βάλτε τις μολοτωφ παραπόδας και κάντε μας τη χάρη...

 21. Anonyouse avatar
  Anonyouse 18/07/2009 19:12:28

  Όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός τόσο πιο σωστή βρίσκω τη στάση της Κυβέρνησης το Δεκέμβρη. Τώρα αργά αλλά σταθερά καταλαβαίνει ο κόσμος πολλά πράγματα για το ρόλο της ''αριστεράς'' που πριν δεν τα καταλάβαινε. Δε θα με εκπλήξει καθόλου αν στις επόμενες εκλογές η ''αριστερά'' εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

  Αν γινόταν αυτό που προτείνεις τότε θα είχαν συσπειρωθεί και θα μιλούσαν για κράτος της δεξιάς και λοιπά κουραφέξαλα.

 22. Αννη avatar
  Αννη 18/07/2009 20:01:13

  Είναι δυνατόν να γράφεις FactorX ότι ο Κ.Κ. βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με τα εξωθεσμικά κέντρα; Αυτός που συνεχίζει και δίνει τα δημόσια έργα σε αυτούς που χαρακτήριζε σαν νταβατζήδες της χώρας; Αυτός που έβριζε τον Σημίτη σαν αρχιερέα της διαπλοκής και το πήρε πίσω πριν λίγες μέρες; (ποιός ξέρει γιατί...)

  Καλά πού τα είδες αυτά που γράφεις; Είναι κρίμα ένα σοβαρό blog (όπως ήταν το δικό σου) να μην μπορεί να δει το κράτος της δεξιάς και όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα..

 23. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 18/07/2009 21:37:12

  donaE says:
  *.......νομιζω οτι πρεπει η ‘δεξια’ να αποενοχοποιηθει απεναντι στην ‘αριστερα’....*

  Για ποιές ενοχές ακριβώς μιλάμε?? Για να το παιδεύσουμε λίγο το θέμα.
  Η αριστερά με την σύμπραξη των άλλων ΄δημοκρατικών΄ δυνάμεων, πέρασε το σύνθημα "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" αλλά δεν εξήγησε ποτέ σε ποιό ακριβώς θέμα η δεξιά μειοδότησε. Ας το ψάξουμε λοιπόν.

  1) Δεξιός ήταν ο Γ. Παπανδρέου, παπούς του Τζέφρυ, που παρουσιάζοντας Ελληνες στρατιώτες στον Αγγλο ταξίαρχο (Βαν Φλιντ????) ανέκραξε ΄Στρατηγέ ιδού οι άνδρες σας΄ ???
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη και τον ονόμασαν Γέρο της Δημοκρατίας.

  2) Δεξιός ήταν ο Γ. Παπανδρέου, παπούς του Τζέφρυ,που επινόησε, άνοιξε και καθιέρωσε την εξορία στα ξερονήσια για τα ¨μιάσματα¨???
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη και τον ονόμασαν Γέρο της Δημοκρατίας.

  3) Δεξιός ήταν ο Ζαχαριάδης που με επιστολή του από την φυλακή προέτρεπε τους Ελληνες στρατιώτες να ΜΗ στρέψουν τα όπλα εναντίον των Γερμανών αφού το αφεντικό του, ο Στάλιν, είχε υπογράψει το περίφημο σύμφωνο μή επιθέσεως με τους Γερμανούς????
  ΟΧΙ. Ανήκε στην κατ΄εξοχήν ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  4) Δεξιά ήταν το ΚΚΕ που υποστήριζε την απόσχιση της Μακεδονίας και την προσάρτησή της στην Γιουγκοσλαυία του Τίτο???
  Η Απάντηση αυτονόητη!!!!!

  5) Δεξιά ήταν ο Α. Παπανδρέου, πατέρας του Τζέφρυ, που υπέγραφε με ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ όρους την παραμονή των Αμερικανικών βάσεων, κραυγάζοντας " Αμερικάνοι φονιάδες των λαών" και " Εξω οι βάσεις του θανάτου"???
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  6)Δεξιά ήταν ο Α. Παπανδρέου, πατέρας του Τζέφρυ,που με τις ενέργειες του (ΑΣΠΙΔΑ, Τρίτος δρόμος, και άλλα λαικίστικα) αποσταθεροποίησε την κυβέρνηση του πατέρα του με όσα δεινά ακολούθησαν??
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  7) Δεξιά ήταν ο Μητσοτάκης που όταν συζητήτο το σχέδιο Αντερσον για το Κυπριακό έστειλε επιστολή στους Τούρκους όπου πρότεινε την καντονιοποίηση της νήσου συνκυριαρχία στο Αγαίο και παραχώρηση τριών Ελληνικών νησιών???
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  8) Δεξια είναι ο Μητσοτάκης που στο θέμα των Σκοπίων είπε ¨Σε 10 χρόνια ποιός θα θυμάται το όνομα??
  ΟΧΙ. Αυτός τότε ανήκε στην MAYO

  9) Δεξιός ήταν ο Παπάγος που σε συζήτηση για το Κυπριακό με τον Αγγλο πρέσβυ, όταν του γύρισε την πλάτη λέγοντας ¨αυτό δεν θα το δεχτεί η βασίλισσα¨ τον πέταξε έξω με τις κλωτσιές για περιφρόνηση του Ελληνικού λαού????
  ΝΑΙ!! Ηταν δεξιός και ΔΕΝ ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  10) Δεξιός ήταν ο Μεταξάς που είπε το μεγάλο ΟΧΙ που απογείωσε την Ελλάδα και την έκανε παράδειγμα στον κόσμο??? (Που το πλήρωσε με την βιολογική του εξόντωση όταν οι Αγγλοι προβλέποντας την εμπλοκή των Γερμανών φοβήθηκαν μεταστροφή του Γερμανοτραφούς Μεταξα).
  ΝΑΙ!! Ηταν δεξιός και ΔΕΝ ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  11) Δεξιά ήταν ο Σιμήτης με τα Ιμια και το ¨Ευχαριστούμε τους Αμερικανους¨?????
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  12) Δεξια ήταν ο Πάγκαλος με το ¨¨ Να κατεβάσουμε την σημαία και να πούμε στον κόσμο ότι την πήρε ο αέρας¨¨?????
  ΟΧΙ. Ανήκε στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  13) Δεξιά είναι ο Τζέφρυ που παραχωρεί μερικά στρέμματα Ελληνικής γής για να κοιμάται ήσυχος??????
  ΟΧΙ. Ανήκει στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  14)Δεξιά είναι ο Τζέφρυ που αναγνωρίζει το δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού σε θρησκευτική μειονότητα, ο Τζέφρυ του ζειμπέκικου, της Καραχασάν, του Βαλλιανάτου, των πράσινων αλόγων?????
  ΟΧΙ. Ανήκει στην λεγόμενη ¨Δημοκρατική¨ παράταξη.

  15) Τελειώνοντας, η δεξιά προκάλεσε τον εμφύλιο ή οι ¨Δημοκρατικοί¨υπηρέτες του Στάλιν 'τοις κείνου ρήμασι πειθώμενοι"????

  ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ????????

  Υ.Γ Συγνωμη για το σεντόνι αλλά κάποτε έπρεπε να γραφούν.

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ mesaios daktylos 18/07/2009 23:36:43

   ΠΡΟΣΘΗΚΗ

   Μιλάς για την Ν.Δ που κατέβασε για υπερνομάρχη τον Κατριβάνο, (υπέροχος σαν άνθρωπος αλλά μεταγραφή) και τον Τζανετάκο αντίθετα απο την θέληση των οπαδών της????. Και φυσικά θέλω να επισημάνω ότι έγραψα για την δεξιά. Και η Ν.Δ μόνο δεξιά δεν είναι. Σήμερα δεξιά είναι ο Ερτογάν, ο Πούτιν, ο Μπερλουσκονι που δείχνουν οτι τα έχουν ορειχάλκινα. Αντιληπτό?????

  • donaE avatar
   donaE @ mesaios daktylos 19/07/2009 11:31:55

   mesaios daktylos
   Πολυ καλο το σχολιο σου συμφωνω,πρεπει να τελειωνουμε με αυτα.
   Να ορισθουν οι εννοιες σωστα,αν πρεπει.
   Εχω την εντυπωση οτι η Ελλαδα ειναι διχασμενη απο το '21 κιολας και το θελει να ειναι,γιατι ετσι εξυπηρετουνται τα σχεδια της οικογενειοκρατιας που κυβερνα.

  • Θεσσαλός avatar
   Θεσσαλός @ mesaios daktylos 20/07/2009 08:12:31

   Κάνε λίγο κράτει στην "περηφάνια" για τον δεξιό φασίστα δικτάτορα Μεταξά...

  • mak avatar
   mak @ mesaios daktylos 20/07/2009 12:49:23

   η παραποίηση της ιστορίας στο έπακρο. Ο Γ. Παπανδρέου ήταν γνωστός κομμουνιστοφάγος αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Μιλάς για ΑΣΠΙΔΑ, ενώ είναι γνωστό ότι αυτή η υπόθεση αναδείχτηκε (αν δεν οργανώθηκε) από το παλάτι για να πληγεί ο Γ. Παπανδρέου και να να συνεχίσει τη δράση του ο ΙΔΕΑ. Κόπτεσαι για τον Πάγκαλο αλλά για την απραξία της Ντόρας κουβέντα. Και το σχόλιο για τη Mayo ωραιότατο. Αν είναι έτσι και ο Πάγκαλος ανήκε στα κότερα του Κόκκαλη. Και ένα link για πλάκα
   http://www.tvxs.gr/v16673

 24. Factorx avatar
  Factorx 18/07/2009 21:40:52

  Αγαπητή, δεν το έγραψα εγώ, αλλά συμφωνώ με όσαι λέει. Και όταν κάνεις σχόλια να μην απομονώνεις όπως σε βολεύει αυτα που γράφουμε. Ολόκληρη η σχετική φράση είναι η εξής: "Μετά το 2004 ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με τα εξωθεσμικά κέντρα, πράγμα που οδηγεί σε μόνιμη πολιτική αρρυθμία και προϊούσα αδυναμία διακυβέρνησης. Αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποστεί τα δηλητηριώδη βέλη τους για να υποταχθεί".

  Τι λέει για όποιον διαβάζει σωστά; Οτι το ΒΗΜΑ, ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ και όλα τα σχετικά πιέζουν συνεχώς τον Καραμανλή ο οποίος και ενδίδει συνεχώς. Και το ίδιο συμβαίνει και με τον Παπανδρέου τον οποίο ξεχνάς φυσικά να αναφέρεις.

  Οπότε συμπεραίνω οτι ή προτιμάς να διαβάζεις οτι ο τάδε πολιτικός αρχηγός είναι πχ χοντρός για να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει, ή κόβεσαι για αναγνώστης του αντινέα

 25. George Panopoulos avatar
  George Panopoulos 18/07/2009 22:00:55

  Κύριε Ν.Ζ., όλα όσα λέτε τα έχουν πει με τον πιο συστηματικό τρόπο οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, το μοναδικό νέο κόμμα που αποτελεί την λύση εξόδου από το τέλμα. Με ηγεσία ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι "επαγγελματίες" πολιτικούς. Με εξαίρετα πρόσωπα, πραγματικούς ανθρώπους, εργαζόμενους και καταξιωμένους στους κοινωνικούς χώρους. Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ λοιπόν, λένε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους (Ιανουάριο 2009), ότι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, με ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
  www.dimokratikoi.gr
  www.doureios.gr

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/07/2009 22:18:51

  @Μεσαιος δακτυλος
  Τι νοημα εχουν ολα αυτα οταν η Νεα Δημοκρατια ειναι το μονο κομμα μελος του ΕΛΚ που καταψηφισε το μνημονιο του Συμβουλιου της Ευρωπης για τα εγκληματα του κομμουνισμου προκαλωντας τα ειρωνικα σχολια του Σουηδου εισηγητη που ειπε "εμεις στη Σουηδια πληροφορηθηκαμε για κομμουνιστικα εγκληματα αλλα στην Ελλαδα φαινεται οτι δεν πληροφορηθηκαν τιποτα";
  Αυτους να ρωτησεις.

 27. mareli avatar
  mareli 18/07/2009 22:40:24

  N.Z. Είμαι σίγουρος τώρα ότι όταν η 17Ν σκότωνε τον Μπακογιάννη και απειλούσε τον Πέτσο το έκανε για να τους κλείσει το στόμα. Γι' αυτό και ο Πέτσος μετά προσχώρησε στη ΝΔ.
  Ας μας απαντήσουν οι έξυπνάκηδες: Θα σκοτώσει η ΣΕΞτα τον Τσουκάτο;
  Γιατί κάτι γραφικοί με κατσαρόλες απειλούν τον Παπαγγελόπουλο ενώ όταν έβαζαν τη χύτρα στο Χηνοφώτη δεν είχε γίνει η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ; Για ποιά συμφέροντα δουλεύουν; Τι ξέρει ο πασόκος ΑΚ για το πως και το γιατί των γεγονότων του Δεκεμβρίου;
  Πολλά τα ερωτήματα... κάποιος πρέπει να έχει κότσια!!!

 28. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 18/07/2009 23:23:53

  @ ψυχραιμια

  Για ποιά Ν.Δ μιλάς? Του Ρουσσόπουλου ή του Τατούλη και τους συν αυτώ μεταγραφές??? Από τα γενοφάσκια τους καραμπινάτοι δεξιοί. Οπως γνήσιοι σοσια..ληστες είναι ο Τσουκάτος, η Δαμανάκη, ο Κοντογιαννόπουλος, ο Μάνος, ο Ανδρουλάκης, ο.....,ο..., ο...., όλες οι μεταγραφές από τον ίδιο ΄πολιτικό χώρο

 29. thouthou avatar
  thouthou 19/07/2009 00:29:17

  Το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος είναι ότι παράγει "ελίτ" ανάμεσα στην μεταπολιτευτική παρακμή, και την προ-μεταπολιτευτική ιδεολογικο/τζακική αγκύλωση... Κρατήσαμε όλα τα δομικά μειονεκτήματα, και προσθέσαμε και την απαξίωση, την παρακμή...
  Ο Καραμανλής, είναι μια χαρά παλουκάρι. Μακράν καλύτερος του ΓΑΠ. Απλά είναι άσχετος με την κατάσταση, είναι "κολλεγιόπαιδο". Νόμιζε ότι θα κάνει βελούδινη επανάσταση χωρίς να σπάσει αυγά. "Μεσαίος χώρος, ήπια προσαρμογή" κλπ τρίχες... Και έσκασαν όλα στην μούρη του, και κατάλαβε (;;;) ότι δεν γίνεται έτσι η δουλειά.... Απλά η επιλογή του ήταν αντί για την μετά-μεταπολίτευση, η "καλύτερη διαχείριση"... Εκεί φάνηκε ότι ήταν άκαπνος, χωρίς όραμα....
  Ο ΓΑΠ από την άλλη, ως τουρίστας με "κληρονομιά", είχε την τύχη να ηγείται μαγαζιού που έχει μεγάλη ιστορία, και μεγάλα αλάνια, ανάλογα των ιστορικοϊδεολογικών συνθηκών... Μεγάλο σχολείο το ΠΑΣΟΚ...

  Η αλλαγή δεν υπάρχει καν ως όραμα στην κοινωνία. Υπάρχει κοινωνική ελίτ που αδιαφορεί για οτιδήποτε εθνικό-κοινωνικό, υπάρχει η πλέμπα που δεν έχει καν πολιτική σκέψη. Στο ενδιάμεσο κινούμαστε όλοι οι "περίεργοι", από πράκτορες, πατριώτες, τρελλαμένοι, ιδεολογικοποιημένοι, ξέμπαρκοι, ασύνδετοι.... Και η αλλαγή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, γιατί όλοι την θεωρούμε κτήμα μας, και όχι αναφερόμενη σε λαό και πορεία... Κανείς δεν ασχολείται με την χειραφέτηση αυτού του λαού. Ιδεολογικοποίηση και μύθοι. Όλοι οι άλλοι δουλεύουν, και εμείς παίζουμε. Γιαυτό έχουμε δημιουργήσει ιστορικό κενό, και αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι πλακώνονται να το καλύψουν....

 30. pepito avatar
  pepito 19/07/2009 03:06:20

  επαυξάνω αλλά....πάλι το δύπολο θα δουλέψει.

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/07/2009 04:10:37

  Μετά 5,5 χρόνια, η συγκεκριμένη εκδοχή πολιτικής παρέας δεν μπορεί να παραξει τίποτα περισσότερο από το καθεται στην καρέκλα, περιμένοντας τον επόμενο, που αμφίβολο είναι αν θα κάνει τίποτε άλλο εκτός από το μία από τα ίδια.

  Βλέπουμε το ψευτοδίλημμα ΓΑΠ ή ΚΚ από το πρίσμα ενός εξαθλιωμένου οικονομικά συστηματος που ζει απο παροχές και ελεημοσύνες.Για να μην ξεχνιόμαστε, κοιτάξτε την λίστα με τις εισηγμένες εταιρίες, τι κάνουν, σε ποιόν ανήκουν, ποιές είναι καρτέλ και θα γίνει αυτονόητο αυτό που λέω.

  Πιστέυω ότι δεν πάμε σε μετεξέλιξη της μεταπολίτευσης, αλλά σε singularity point... διαίρεση με μηδέν, που ξέρουμε δεν γίνεται και επομένως κάτι διαφορετικό θα είναι η συνέπεια.

 32. aris53m avatar
  aris53m 19/07/2009 04:49:21

  easier said than done θα λέγαμε στα Ελληνικά.

  Για νέα μεταπολίτευση χρειάζεται "πάγκος" στην Βουλή.
  Εμείς ούτε "πάγκο" δεν έχουμε, ποιός θα την κάνει?

  Πρίν την νέα μεταπολίτευση, για την Επανίδρυση του Κράτους, χρειάζεται επανίδρυση των κομμάτων και επανίδρυση του ρόλου του βουλευτή και υπουργού.

  όταν τα 2/3 + της Βουλής επιδίδονται σε ληστρικές πράξεις, no go (αμάν με αυτά τα Ελληνικά πια)

 33. N.Z. avatar
  N.Z. 19/07/2009 06:51:51

  Πολύ κρίσιμες αυτές οι ανωτερω επισημάνσεις. Αλλά στην πολιτική ΠΟΤΕ μη λες ΠΟΤΕ...

  * Πρίν από την κατάρρευση της χούντας, το 1973, όποιος διανοείτο να πεί ότι σε ένα εξάμηνο θα έπεφτε το καθεστώς, θα ερχόταν ο Καραμανλής, θα αποκαθίστατο η δημοκρατία με ελεύθερες εκλογές, θα συλλαμβάνονταν και θα παραπέμπονταν σε δίκη οι χουντικοί και θα νομιμοποιείτο το Κομμουνιστικό Κίνημα, θα τον έλεγαν τρελλό. Κι όμως έγινε...
  * Πρίν από το 1978 αν έλεγε κανείς οτι σε τρία χρόνια θα ερχόταν ο Ανδρέας στην εξουσία με 48% και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι θα διέλυε τα πάντα, θα τον έλεγαν τρελλό.
  * Πρίν από το 1989 αν έλεγε κανείς ότι θα γινόταν Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 48% θα τον έλεγαν τρελλό...
  * Πρίν από το 1992 αν έλεγε κανείς ότι θα επέστρεφε ο βαριά άρρωστος και υπόδικος Ανδρέας στην εξουσία με 48% θα τον έλεγαν τρελλό...
  * Στα μέσα του 1995 αν έλεγε κανείς ότι επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο Κώστας Σημίτης θα τον έλεγαν τρελλό...
  * Έχουμε δεί πολλά, έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε τόσες φορές διαπιστώσει ότι το φαινομενικά "αδιανόητο" γίνεται, είτε διότι ωριμάζει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, είτε διότι οι λιγότερο προφανείς μακροχρόνιες τάσεις κινούνται αντίθετα από τις πιο προφανείς και ορατές, είτε διότι φτάνουμε σε singularity point.
  Συμπέρασμα πρώτο: Στην πολιτική ΠΟΤΕ μη λές ΠΟΤΕ
  Συμπέρασμα δεύτερο: Όταν πλησιάζουμε σε μείζον σημείο καμπής, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξέρουμε τι θέλουμε, να ξέρουμε πού και γιατί πιέζουμε, να είμαστε εμείς συσπειρωμένοι και να διασπάμε τους αντίπαλούς μας.
  Κάπως έτσι τα είπε και ο Σουν Τζου...

 34. perastikos avatar
  perastikos 19/07/2009 08:12:37

  Στην εποχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη, θα έλεγα σε ολόκληρη την Ευρώπη, μια μορφή διαλόγου μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος, ομως, εδω και αρκετά χρόνια στην πολιτική καθημερινότητα της χώρας η συζήτηση αυτή διεξάγεται κατά τρόπο αποσπασματικό και το πλαίσιο του διαλόγου χρησιμοποιείται χωρίς αντικείμενο προς συζήτηση. Ο πολίτης ως κύρια πηγή προβληματισμού δεν λαμβάνεται υπόψη, μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αρκετοί πολιτικοί τόσο με τα λεγόμενα τους όσο και με τις πολιτικές πράξεις τους θεωρούν ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να ακούν τον «καθένα», να αποδέχονται τη διαφορετική άποψη ή την ανεξάρτητη φωνή, θέλουν τον πολίτη απλό θεατή ή εξαρτημένο πελάτη χωρίς, πρότυπα, προσδοκίες και κίνητρα για την ανάληψη δράσης.. Ως άμεση συνέπεια ο πολίτης κουράζεται, κόπωση στην προκειμένη περίπτωση είναι μια ακραία μορφή ηθικής ρύπανσης η οποία επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή ζωή.
  Παράλληλα και η όποια μορφή θετικού προβληματισμού, αν υπάρχει, δεν έχει νόημα επειδή μόνο πάνω σε ουσιαστικές και σαφείς θέσεις, από όλες τις πλευρές, που επιδέχονται κριτική, στηρίζονται σε δεδομένα που προκαλούν δημιουργικές αντιπαραθέσεις, προσφέρονται για συνθέσεις και καταλήγουν σε σαφή συμπεράσματα επιτρέπεται μια σοβαρή συζήτηση.
  Έτσι και, με βάση τις επισημάνσεις που προηγήθηκαν μπορούμε να πούμε ότι, δεν είναι δυνατόν να γίνεται μέχρι σήμερα σοβαρά λόγος για διάλογο, αφού δεν συντρέχουν ούτε οι υποκειμενικές, ούτε οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του, αυτό πραγματικά δείχνει αλαζονεία και περιφρόνηση για τον πολίτη. Το γεγονός όπως είναι φυσικό, όπου και οπότε συμβαίνει διαταράσσει την δημοκρατική ομαλότητα και τροφοδοτεί φαινόμενα κρατικής διαφθοράς και βίας από όλες της πλευρές, κύρια επειδή ο καθένας προσπαθεί να ικανοποιήσει με μη αποδεκτούς τρόπους (νοθεύοντας τον ανταγωνισμό) ανάγκες που δεν ικανοποιηθήκαν μέσα στο πλαίσιο της τάξης. Κατά συνέπεια και στη βάση των όσων αναφέρω παραπάνω, είναι σαφές ότι ο πολιτικός λόγος και η πολιτική πράξη βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις εξελίξεις και τους κοινωνικούς προβληματισμούς. Ταυτόχρονα μια μεγάλη μερίδα πολιτικών δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι νέες ανάγκες που προέκυψαν από την εξέλιξη των παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων διεύρυναν την αντιληπτική ικανότητα και τις δυνατότητες επικοινωνίας του πολίτη. Οι πολλαπλές μεταβολές όπως ήταν φυσικό διαμόρφωσαν νέες κοινωνικές συνθήκες, έτσι αρκετοί πολιτικοί ξεχασμένοι στον κόσμο τους είναι απόντες σε όλους τομείς της κοινωνίας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής, δεν κατανοούν την ουσία του προβλήματος, έχασαν ετσι και την ισχύ της αυθεντίας. Συνεπώς οι νέες συνθήκες προκαλούν την ανάγκη για αλλαγή και πλήρη αναθεώρηση, σε μελλοντικές δραστηριότητες, ενός μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού της χώρας και του χαρακτήρα της πολιτικής

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 08:15:50

  Ολες αυτες οι αναλυσεις λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο.Και ο ξενοδοχος ειναι η αλλαγη του εκλογικου σωματος που επερχεται απο την επομενη κυβερνηση του ΓΑΠ.Ειναι διακηρυγμενη προθεση η αποδοση υπηκοοτητας και αρα και ψηφου σε εκατονταδες χιλιαδες μεταναστες.Θα ειναι η μεγαλυτερη αλλαγη εκλογεων απο το 1922 και απαξ και συμβει δεν υπαρχει περιπτωση να αναιρεθει.
  Με αυτη την εννοια η μεταπολιτευση θα τελειωσει αφου θα ψηφιζουν ανθρωποι που δεν την εζησαν και δεν ενδιαφερονται γιαυτην.Αλλα θα ανοιξει αλλη φαση εντελως διαφορετικη απο οτιδηποτε προηγουμενο.

 36. perastikos avatar
  perastikos 19/07/2009 08:26:22

  ψυχραιμια,
  το πασοκ και τα κόμματα της αριστεράς δεν δέχθηκαν τη ρύθμιση του δικαιώματος ψήφου των Αποδήμων με το επιχείρημα ότι "η ψήφος τους δεν ουσιαστική αξία για την λειτουργία της δημοκρατίας μας" και θα δεχτούν να ψηφίζουν οι “Φιλιππινέζοι” κτλ που ζουν στην χώρα !!!

 37. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 08:38:43

  @ perastikos
  Ασφαλως γιατι τους συμφερει.Οι αποδημοι ζωντας κατα μεγαλη πλειοψηφια σε προηγμενες δυτικες χωρες επηρεαζονται απο τις ιδεες που κυκλοφορουν εκει και δεν εχουν καμμια σχεση με τις αριστερες ιδεοληψιες της Ελλαδος ενω οι εδω ξενοι μεταναστες -παρ οτι και αυτοι θεωρουν πολλες ελληνοαριστερες ιδεες παλαβες-δεν εχουν αλλλη επιλογη (εκτος και αν προσχωρησουν σε καποιο νεοφιλελευθερο φιλομεταναστευτικο σχημα που δεν το βρισκω καθολου απιθανο).
  Σε καθε περιπτωση ενω για την ψηφο των αποδημων χρειαζονταν 200 βουλευτες και δεν εγινε, για την αλλαγη του κωδικα ιθεγενειας απο το "δικαιο του αιματος" δηλ. την καταγωγη στο "δικαιο του εδαφους" κατα τα αμερικανικα προτυπα οποου οποιος γεννηθει στην Αμερικη αποκτα αυτοματα υπηκοοτητα νομιζω οτι χρειαζεται απλη πλειοψηφια και ειναι βεβαιο οτι ο ΓΑΠ θα προχωρησει,το εχει εξαγγειλει αλλωστε.
  Ο Καραμανλής ειχε την ευκαιρια του και την εχασε και η νεοελληνικη ιστορια ως μονοεθνικη χωρα τελειωνει με αυτον.

 38. perastikos avatar
  perastikos 19/07/2009 09:00:43

  ψυχραιμια@
  το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να παραχωρηθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε μη Ελληνες. επιτρέπει όμως, σε μη Έλληνες, ακόμα και αν είναι μετανάστες που προέρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις εκλογές για την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ( είναι και οδηγια της ΕΕ)
  Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει έτσι απλά , επειδή με το να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου δεν ενισχύεται η ποιότητα της δημοκρατίας , χρειάζεται να περάσουν από μαθήματα και εξετάσεις γλώσσας, επιτροπές έγκρισης κτλ

 39. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 09:16:20

  @ perastikos
  Μα θα ειναι Ελληνες.Δεν θα ελθει νομοσχεδιο που θα δινει εκλογικα δικαιωματα,αυτο θα ειναι απλως το παρακολουθημα.
  Ο νομος θα αλλαξει τον κωδικα ιθαγενειας και θα γινουν πολιτογραφησεις αρχικα ολων των παιδιων των ξενων που γεννηθηκαν στην Ελλαδα (περιπου 200.000) και οσων γεννηθουν στο μελλον και μετα οσων μεταναστων ζουν π.χ. πανω απο 10 χρονια.Απο τη στιγμη που θα πολιτογραφηθουν Ελληνες υπηκοοι θα αποκτησουν αυτοματα το δικαιωμα ψηφου.

 40. perastikos avatar
  perastikos 19/07/2009 09:32:44

  ψυχραιμια@

  ΔΗΛΑΔΗ;

  με λίγα λόγια, όπως λες, το πασοκ θέλει να αλλάξει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία πολιτογράφησης;
  αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, σε συνδυασμό με το δημογραφικό πρόβλημα ο γηγενής πληθυσμός σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μειονότητα (δημογραφική εκτροπή). ...
  πχ στη Ζάκυνθο έχει 36.οοο ιθαγενείς και 18.οοο περίπου αλλοδαπούς , αν προωθηθεί αυτό το σχέδιο οι αλλοδαποί θα κερδίσουν σίγουρα κάποιους δήμους του νησιού κτλ

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 09:48:25

  @ perastikos
  Ακριβως αυτο λεω και αυτο θα γινει.Δεν ειναι τιποτα μυστικο,εχει εξαγγελθει επισημα.Σιγουρα θα αλλαξει ο κωδικας ιθαγενειας στο λεγομενο jus solis δηλαδη οποιο παιδι γεννηθηκε ή θα γεννηθει στην Ελλαδα αυτοματως θα παιρνει την ελληνικη υπηκοοτητα οπως στην Αμερικη.Σημερα υπαρχουν 200.000 τετοιες περιπτωσεις και στο μελλον θα υπαρξουν και αλλες.Απο εκει και περα θα αλλαξει και ο τροπος αποδοσης ελληνικης ιθαγενειας σε ξενογεννημενους -εκει ο βαθμος ευκολιας παιζει ,θα ειναι αυτοι που εχουν ελθει εδω και 10 χρονια,15 ή παραπανω,δεν ειναι ξεκαθαρο.
  Αυτα τα εφαρμοζει το ΠΑΣΟΚ ηδη στα εσωκομματικα του : Στις εκλογες για προεδρο το 2007 ψηφισαν και οσοι ξενοι επιθυμουσαν να ειναι μελη ή φιλοι.
  Κατα την αποψη μου μαλιστα ενας λογος δυσαρεσκειας διαφορων ισχυρων κυκλων προς τη ΝΔ δεν ειναι κατι που εκανε αλλα κατι που ΔΕΝ εκανε δηλ. η προωθηση παρομοιων μετρων.
  Απο τη νεα πιττα των μεταναστων υπολογιζω οτι το ΠΑΣΟΚ θα παρει τη μεριδα του λεοντος σε Αλβανους και αλλους Βαλκανιους ενω η ΝΔ θα παρει καποιους Πολωνους και αλλους "απομακρυσμενους" που δεν τους πειραζει ο ελληνικος εθνικισμος.Τα κομματα της αριστερας ορεγονται διαφορα αλλα οι Ανατολικοευρωπαιοι ουτε που θελουν να ακουσουν για κομμουνισμο και θα πανε ολοι ΠΑΣΟΚ οποτε θα απευθυνθουν στους αντιαμερικανους Μεσανατολιτες (Αραβες,Πακιστανοι)οπου θα αντιμετωπισουν τη δυσκολια να μετατρεψουν σε μαρξιστες πιστους μωαμεθανους.

 42. Lavazza avatar
  Lavazza 19/07/2009 10:12:17

  Το ΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλάξει τις διαδικασίες πολιτιγράφησης για να καπαρώσει την Εξουσία μέχρι το 2050.

  Στο χέρι μας είναι να μην τους περάσει.

  Όποιος θέλει να πολιτιγραφηθεί Έλληνας και να ψηφίζει εδώ θα πρέπει:

  1) Να έχει γεννηθεί εδώ
  2) Να ζει αδιάκοπα εδώ μέχρι τώρα
  3) Οι γονείς του να είναι ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες εδώ για τουλάχιστον 18
  χρόνια αδιάκοπα
  4) Σε αυτήν την χρονική περίοδο να μην έχουν διωχθεί ούτε αυτός ούτε οι
  γονείς του για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα
  5) Να έχει πάει σχολείο εδώ και να ομιλεί άπταιστα την ελληνική
  6) Να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους

  Αυτό ισχύει στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης!

 43. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 10:14:18

  Ακριβως αυτο λεω και αυτο θα γινει.Δεν ειναι τιποτα μυστικο,εχει εξαγγελθει επισημα.Σιγουρα θα αλλαξει ο κωδικας ιθαγενειας στο λεγομενο jus solis δηλαδη οποιο παιδι γεννηθηκε ή θα γεννηθει στην Ελλαδα αυτοματως θα παιρνει την ελληνικη υπηκοοτητα οπως στην Αμερικη.Σημερα υπαρχουν 200.000 τετοιες περιπτωσεις και στο μελλον θα υπαρξουν και αλλες.Απο εκει και περα θα αλλαξει και ο τροπος αποδοσης ελληνικης ιθαγενειας σε ξενογεννημενους -εκει ο βαθμος ευκολιας παιζει ,θα ειναι αυτοι που εχουν ελθει εδω και 10 χρονια,15 ή παραπανω,δεν ειναι ξεκαθαρο.
  Αυτα τα εφαρμοζει το ΠΑΣΟΚ ηδη στα εσωκομματικα του : Στις εκλογες για προεδρο το 2007 ψηφισαν και οσοι ξενοι επιθυμουσαν να ειναι μελη ή φιλοι.
  Κατα την αποψη μου μαλιστα ενας λογος δυσαρεσκειας διαφορων ισχυρων κυκλων προς τη ΝΔ δεν ειναι κατι που εκανε αλλα κατι που ΔΕΝ εκανε δηλ. η προωθηση παρομοιων μετρων.
  Απο τη νεα πιττα των μεταναστων υπολογιζω οτι το ΠΑΣΟΚ θα παρει τη μεριδα του λεοντος σε Αλβανους και αλλους Βαλκανιους ενω η ΝΔ θα παρει καποιους Πολωνους και αλλους “απομακρυσμενους” που δεν τους πειραζει ο ελληνικος εθνικισμος.Τα κομματα της αριστερας ορεγονται διαφορα αλλα οι Ανατολικοευρωπαιοι ουτε που θελουν να ακουσουν για κομμουνισμο και θα πανε ολοι ΠΑΣΟΚ οποτε θα απευθυνθουν στους αντιαμερικανους Μεσανατολιτες (Αραβες,Πακιστανοι)οπου θα αντιμετωπισουν τη δυσκολια να μετατρεψουν σε μαρξιστες πιστους μωαμεθανους.

 44. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 10:20:54

  @ Lavazza
  Για να παιξει ρολο αυτο στις εκλογες θα πρεπει να γινει ευρυτερα γνωστο.
  Το κομμα που θα μπορουσε να το κανει,το ΛΑΟΣ δηλαδη δεν εχει συμφερον γιατι θα οδηγουσε τους ψηφοφορους του στη ΝΔ.
  Οταν θα παρει ειδηση η πλειοψηφια του λαου τι γινεται,ο ΓΑΠ θα ειναι ηδη πρωθυπουργος.

 45. ahab avatar
  ahab 19/07/2009 11:00:22

  @Ψυχραιμία
  Όλο νέα μας φέρνεις . Την μιά για το Καστελόριζο την άλλη να μου ανοίγεις δήθεν κουβέντα με το παραδίπλα γραφείο του ΓΑΠ με συνισταμένη την κουραδοκάλυψη του σχεδίου Ανάν και τώρα μούρχεσαι με τα νέα για την "αλλαγη του εκλογικου σωματος που επέρχεται απο την επομενη κυβερνηση του ΓΑΠ".
  Σε παρακολουθώ εδώ και κάποιο καιρό όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα και αναρωτιέμαι πού και για ποιόν δουλεύεις ρε φίλε ? πώς ψωμίζεσαι ?
  Μπορείς να μου λύσεις την απορία, έτσι για να μήν σε περνάμε για κάτι άλλο.

 46. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 19/07/2009 12:06:55

  O Ν.Ζ. για μια ακόμη φορά, διατυπώνει μια ιδιαίτερα γόνιμη προβολή σχετικά με την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Τέτοια κείμενα, όπως και αυτά του Θ.Κ., βοηθούν να αναπτύξουμε τον στοχασμό μας σε ζητούμενα που ξεπερνούν τις μεμονωμένες πλευρές που συνθέτουν την πραγματικότητα και σε βάθος κάτω από την επιφάνεια των φαινομένων. Η προσπάθεια δομημένης πρόβλεψης αποτελεί ένα από τα ουσιστικά καθήκοντα, όσων δεν αποσκοπούν σε μια ευκαιριακή αντιμετώπιση της ζωής, που περίοριζεται (κατ' αυτούς προσανατολίζεται) σε μια (ίσως κατά το δυνατόν συμφέρουσα) παθητική προσαρμογή στα εκάστοτε δεδομένα.
  Το μέλλον αποτελεί πάντοτε μια πρόκληση. Και ο στοχασμός πάνω σε αυτό είδος σοφίας. Το βιβλίο που χαρακτηρίζει το είδος των ποιοτήτων στον Ταοϊσμό είναι το I GING και δεν αποκαλείται χωρίς λόγο "Βίβλος των Αλλαγών". Επειδή ακριβώς ο βασικός χαρακτήρας των ποιοτήτων είναι η κίνηση.
  Με την αναφορά στον Σουν Τζου στο σχόλιό του ο Ν.Ζ. υποδεικνύει ότι θα ήταν ευχής έργον η αξιοποίηση της Κινεζικής παραδοσιακής Φιλοσοφίας στις καθ' υμάς προκλήσεις. Εξ άλλου αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στην δική μας φιλοσοφία. Το Ταό και η σκέψη του Ηράκλειτου αναπτύχθηκαν την ίδια εποχή και ακολουθούν παράλληλες οδούς. "Η Τέχνη του Πολέμου" αναταποκρίνεται στην θεώρηση της ζωής με βάση το "Πατήρ πάντων πόλεμος".
  Πολύ ορθό και αρκετά προφανές το κυρίαρχο συμπέρασμα της ανάρτησης, ότι η μεταπολιτευτική περίοδος έφτασε σε σημείο καμπής. Άρα θα προκύψει αλλαγή πορείας με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η νέα ποιότητα μπορεί να προκύψει τόσο από την ποσοτική ένταση της υπάρχουσας πορείας, δηλαδή της παρακμιακής εξέλιξης, η οποία συνίσταται σε εκ βάθρων αλλοίωση και αποδόμηση των δομών και αξιών που κυριάρχησαν, ή είναι ίσως δυνατόν να επιχειρηθεί ένας νέος προσανατολισμός.
  Αντιπαραβάλλοντας αυτές τις δυο δυνατότες, θα πρέπει να εξετάσουμε τα πολιτικά υποκείμενα, που καλλούνται να τις ενεργήσουν. Τόσο ως πολιτικούς σχηματισμούς, όσο και ως κοινωνικές δυνάμεις, που φέρουν αυτούς τους σχηματισμούς.
  Η εμμονή της οδού της διάλυσης και πλήρους αποθράσωσης που επιφέρει ο τρόπος που η παγκοσμιοποίηση βρίσκει εφαρμογή στην Ελλάδα, συνεπάγεται λογικά την ύπαρξη αναφανδόν αυτοκτονκού συνδρόμου στην άρχουσα τάξη. Από ιστορικής πλευράς μπορεί να διαπιστωθεί, ότι η ονείρωξη της υποτιθέμενης συνεχούς προόδου, που έντεχνα καλλιεργήθηκε από το κατεστημένο μεταπολεμικά, συχνά συνοδεύτηκε από ολέθριες πολιτικές επιλογές, όπως αυτές που αφορούσαν το Κυπριακό. Αυτές όμως, πάντοτε άφησαν αλώβητη την άρχουσα τάξη. Το "αναπτυξιακό" μοντέλο που ακολουθήθηκε, στην ουσία αποτέλεσε μια μόνιμη στρέβλωση σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα. Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η ΝΔ. αντιμετώπισε αυτή την κατάσταση με σχετική ειλικρίνεια, όσο αφορά την αποδοχή της ύπαρξης των αναπτυσσόμενων αδιεξόδων, σε αντίθεση με το Πασόκ, το οποίο στην κυριολεξία βομβάρδησε τα δημόσια ώτα με βερμπαλιστικό φανφαρονισμό.
  Η στρέβλωση που χαρακτηρίζει το υπάρχον μοντέλο αναπαραγωγής έχει αναπτυχθεί διεξοδικά στην βιβλιογραφία. Η "Ελληνική Τραγωδία", η εκκίνηση της οποίας περιγράφηκε από τον Νίκο Σβορώνο, οδήγησε στην πορεία ανάπτυξής της σε μια όλο και περισσότερο παρασιτική, όλο και περισσότερο στρεβλή σύνθεση της άρχουσας τάξης, με απόληξη την σημερινή κυριαρχία των λεγόμενων νταβατζήδων στην εσωτερική αγορά. Η πορεία όμως, είχε τέτοιο χαρακτήρα, ούτως ώστε η μετάβαση συντελούτο εξελικτικά, χωρίς να αμφισβητεί άμεσα τις υπάρχουσες δομές κυριαρχίας, παρέχοντας τους πάντοτε την δυνατότητα προσαρμογής. Κατά περίοδους μοιραζόταν και κάποιο παραδάκι - δίπλα στις αιώνειες υποσχέσεις - στο πόπολο, το οποίο όμως - ιδιαίτερα μετά την ένταξη στην ΕΕ. - πτώχαινε μονίμως.
  Η ανωτέρω διαδικασία όμως προσκρούει πλέον σε όρια που δεν μπορούν να παραγνωριστούν:
  Όσο αφορά το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, αυτό έχει απωλέσει πάσα φερεγγυότητα, γογονός που καταγράφηκε στην υπέρμετρη αποχή κατά τις Ευρωεκλογές.
  Όσο αφορά το άρχον συγκρότημα, θα πρέπει να γίνουν κάποοιες διαφοροποιήσεις:
  Υπάρχουν κάποια τμήματα της πλουτοκρατίας και του συρφετού που την ακολουθεί, που είναι πλήρως εξωστρεφή, χωρίς να χρειάζεται να θεωρούν ότι επηρεάζονται άμεσα από τις εσωτερικές εξελίξεις. Αυτά αφορούν το κεφάλαιο που βρίσκεται σε άμεση σύμφυση με τις δομές της παγκοσμιοποίησης, όπως οι εφόπ-ληστές και η γραφειοκρατία (πχ. της ΕΕ.). Κάποια άλλα τμήματα βρίσκονται σε σχέση προσάρτησης, όπως κάποιοι από τους "νταβατζήδες", που δεν εκπροσωπούν άμεσα πολυεθνικές, μυστικές υπηρεσίες και κύκλους υπερεξουσίας. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι να επαναδιαπραγματεύονται μόνιμα το κόκαλο που θα αρπάξουν, έχοντας εγκαθιδρύσει τεράστιους μηχανισμούς διεκδίκησης κοινωνικού πλιάτσικου. Άλλο τμήμα αποτελεί διεμβολισμό ολκής στα οικονομικά δεδομένα, από τα ίδια συμφέροντα αλλοδαπής, με εντολή να το παίζει "άσπιλο", ως μπαστούνι σταθεροποίησης του όλου φέροντος κόνσεπτ.
  Πέραν αυτών, υπάρχει και εκείνο το τμήμα που επενδύει με βάση τους κλασσικούς νόμους της κεφαλαιοκρατίας. Σε σημαντικό μέρος αυτού του τμήματος, που ασχολείται τόσο με την παραγωγή όσο και με το εμπόριο, δόθηκε η δυνατότητα επέκτασης στον γενικότερο βαλκανικό χώρο, ούτως ώστε να περιοριστεί το άμεσα ζωτικό ενδιαφέρον του για την ενδοχώρα.
  Συνεχίζεται...

 47. petel avatar
  petel 19/07/2009 12:35:16

  mesaios daktylos

  Το "ιδού ο στρατός σας", τόπε ο Παν. Κανελόπουλος. ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΣ
  Τον Λαμπράκη τον δολοφόνησε το παρακράτος του Καραμανλή. Όπως και τον Τσαρουχά, ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΣ

 48. petel avatar
  petel 19/07/2009 12:48:55

  mesaios daktylos says:

  ΔΕΞΙΟΙ δολοφόνησαν Λαμπράκη, Τσαρουχά, Πόλκ, Παναγούλη και τόσους άλλους.
  ΔΕΞΙΟΙ ήταν οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες-προδότες των γερμανών.
  ΔΕΞΙΟΙ είχαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων επι δεκαετίες κι άλωσαν στρατό αστυνομία.
  ΔΕΞΙΟΙ πανηγύρισαν στο πραξικόπημα και στήριξαν τη χούντα.
  ΔΕΞΙΟΙ έγιναν τζάκια κι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια ξεκοκκαλίζοντας το σχέδιο Μάρσαλ.
  ΔΕΞΙΟΙ έχουν IQ ραδικιού και στάθμευσαν τη χώρα στη δεκαετία της μπανανίας. Κι επειδή πήγες πολύ πίσω σ αναφορές, σε τελική ανάλυση δεδομένων των συνθηκών, ΔΕΞΙΟΙ ήταν κι οι κοτσαμπάσηδες, οι συνεργάτες των τούρκων, κι οι προύχοντες που έστειλαν ακόμη κι ένα Κολοκοτρώνη στη φυλακή.
  ΔΕΞΙΟΙ είναι οι σημερινοί που ξοδεύουν 70000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο με φορολογική δήλωση απόρου κι ύστερα φωνάζουν ακόμη και στην υποψία επιβολής τεκμηρίου.
  ΔΕΞΙΟΙ είναι οι πρώτοι στα στασίδια των εκκλησιών και πρώτοι στη λαμογιά.
  Και δυστυχώς, βρίσκονται παντού. Σ όλα τα κόμματα, ειδικά στα δύο ισχυρά και λεγόμενα εξουσίας.
  Αν έχεις αντίρηση, σημαίνει πως δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ τη ζωή στη χώρα αυτή, ή ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες...

  • occultist avatar
   occultist @ petel 19/07/2009 23:31:37

   Εντάξει, εντάξει, ηρέμησε και κάνει και ζέστη. Κάνε ενα κρύο ντούζ, βάλε και μια παγοκύστη στο κεφάλι σου και θα συνέλθεις. Α, άνοιξε και κανα βιβλίο με εικόνες γιατί θα είναι δύσκολο στην καταστασή σου να καταλάβεις τι διαβάζεις. Περαστικά.

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ petel 21/07/2009 07:54:05

   Φίλε εθελοτυφλείς, και γράφεις και ανακρίβιες. Γιατί σε όλα αυτά τα τρομερά που γράφεις υπάρχει το ΄καψούλι΄ που τα πυροδότησε. Εάν ο Ανδρέας δεν ήθελε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη αποσταθεροποιόντας την Κυβέρνηση του πατέρα του, ΔΕΝ θα είχαμε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, Τσιριμώκο πρωθυπουργό που πανικόβαλε την δύση, και τελικά με αλυσιδωτές αντιδράσεις στην επταετία.
   Ξέχασες να γράψεις ότι δεξιοί Αμερικανοί αποικιοκράτες βασάνιζαν τους μαύρους και ότι στην πατρίδα του υπαρκτού σοσιαλιασμού στην ΕΣΣΔ είχαν καθιερώσει εσωτερικά διαβατήρια ώστε να ΜΗ μπορείς να πας σε άλλη πόλη χωρίς άδεια των αρχών.

   Καταλαβέ το. Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Ο,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΩ, ΑΦΙΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ, ΟΡΔΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΦΤΗΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, ΞΕΡΙΖΩΜΈΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

   • mesaios daktylos avatar
    mesaios daktylos @ mesaios daktylos 21/07/2009 08:08:26

    Προσθήκη
    ""στην ΕΣΣΔ είχαν καθιερώσει εσωτερικά διαβατήρια ώστε να ΜΗ μπορείς να πας σε άλλη πόλη χωρίς άδεια των αρχών""

    Και πάνω ψηλά στην Σιβηρία κάτι ΄¨ υπέροχᨨ θέρετρα, Γκουλάκ νομιζω τα λέγανε για όσους τολμούσαν να έχουν διαφορετική άποψη από τους ΄΄Δημοκρατικούς Σοσιαλιστες¨¨.
    Το οτι όλα τα κράτη που έζησαν στο πετσί τους τον υπαρκτό δημοκρατικό σοσιαλισμό, τον αποτίναξαν με αηδία και ανακούφιση δεν σου λέει τίποτα??????

 49. petel avatar
  petel 19/07/2009 12:54:22

  Παρεπιπτόντως...
  Το "ιδού ο στρατός σας", τόπε ο Παν Κανελλόπουλος.
  Ο Οποίος αν θυμάμαι καλά, στο τέλος της πολιτικής του καριέρας, έκανε προς τιμή του μια πολύ σοβαρή αναθεώρηση για τα πεπραγμένα της παράταξής του. Σαν να λέμε, αναγνώρησε τα λάθη και ζήτηση συγνώμη για τα τόσα που έκαναν τότε...
  Άν θυμάμαι καλά.

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ petel 21/07/2009 09:20:31

   Εγώ επιμένω ότι το είπε ο γέρο Παπαντρέου. Αν και είναι αδιάφορο διότι στην κυβέρνηση του ήταν τότε ο Κανελλόπουλος. Στην θεωρούμενη ¨¨Δημοκρατική"" παραταξη. Και η αναθεώρηση αφορούσε ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την περίοδο την πολιτικής του καριέρας. Την συμπεριφορά των ¨¨δημοκρατικών¨¨ απέναντι στα ¨¨μιάσματᨨ.

 50. Αννη avatar
  Αννη 19/07/2009 13:24:25

  Αγαπητέ, από την στιγμή που το άρθρο έχει το όνομά σου, θεωρώ ότι το έγραψες εσύ.

  Σχετικά με την φράση σου "ο ΚΚ βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με τα εξωθεσμικά κέντρα" που θεωρείς ότι απομόνωσα όπως με βολεύει, κάθε άλλο παρά αλλάζει το νόημα της συνολικής παραγράφου σου. Αν είναι ποτέ δυνατόν να δεχθεί εχέφρων άνθρωπος ότι η μόνιμη πολιτική αρρυθμία της κυβέρνησης δημιουργείται από την κόντρα του ΚΚ με τα εξωθεσμικά κέντρα και όχι από την ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του...! Πού την είδες αυτή την κόντρα; Πότε τον είδες να παίρνει αποφάσεις ενάντια στο κατεστημένο των, ονομαζόμενων από τον ίδιο, νταβατζήδων;

  Σχετικά με την αναφορά σου για δηλητηριώδη βέλη των εξωθεσμικών κέντρων προς τον Παπανδρέου, δεν καταλαβαίνω γιατί τα αναφέρεις στο κομμάτι σου για την αδυναμία διακυβέρνησης. Τι σχέση έχει ο Παπανδρέου με την διακυβέρνηση της χώρας; Εάν γίνει αυτός πρωθυπουργός, τότε βεβαίως και θα τον κριτικάρω έντονα εάν έχει το θράσος να μας πει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο γιατί τον πολεμούν εξωθεσμικά κέντρα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Έχει την ευθύνη απέναντι στον λαό του να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Εάν δεν μπορεί, τότε ας πάει στο καλό και να μην μας γράφει!

  Για το κράτος της δεξιάς δεν λες τίποτα...
  Βλέπω πάντως τεράστια ιδεολογική απόκλιση από το Αntinews που ήξερα και λυπάμαι... Έπαιξε ρόλο η κρατική διαφήμηση;...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αννη 19/07/2009 14:30:39

   @Αννη: Το άρθρο το υπογράφει ο ΝΖ που έχει και την ευθύνη των απόψεών του. Εσύ συνεχίζεις να παραποιείς τι γράφει για να καταλήξεις στο μόνο που θες να πείς: οτι δηλαδή παίρνουμε κρατική διαφήμιση και άρα καλύπτουμε τον Καραμανλή. Τότε γιατι μας δσιαβάζεις; Γιατί αισθάνεσαι την αναγκη να μς βρίσεις; Ενοχλούμε; Χα χα χαααα. Κατά τα άλλα ο κάθε εχεφρων άνθρωπος βλέπει οτι ο Καραμανλής δεν είναι διαπλεκόμενος προσωπικά , όπως και ο Παπανδρέου, αλλά απο την άλλη δεν έχουν και οι δυο τα κότσια να κοντραρούν με την διαπλοκή, Εμεις αυτό λέμε και θα λέμε μέχρι να κάνουν κάτι. Τα άλλα περί ανικανότητας τα αφήνουμε στο πρωτο θέμα την αυριανή και σ΄εσένα. Και φυσικά δεν βλέπω κρατος δεξιάς. Μια παράγκα βλέπω που αρνείται να κάνει πράξη το ΜΟΝΙΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, κατί φυσικά που δεν μπορουν να δουν όσοι απο τον καναπε πανικοβάλλονται απο τους μυθους του Λαλιωτη και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

 51. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/07/2009 13:26:19

  Ξενοδοχείον Το Σύστημα
  Την πολιτική και ιδεολογική μου θέση την είχα εκφράσει κάποτε σε μια μικρή υποσημείωση.
  Ε! υποσημείωση ήταν, δεν προσέχτηκε. Έτσι εξακολουθούν να με ρωτούν πού ανήκω ή τι πιστεύω. (Παρ' όλο που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ανήκω κάπου, οπωσδήποτε).
  Ωστόσο, έχω μια ξεκάθαρη τοποθέτηση και μου είναι πολύ εύκολο να την περιγράψω. Έστω κι αν δεν "ανήκω" πουθενά.
  Έγραφε λοιπόν η υποσημείωση:
  "Είμαι οπαδός εκείνου του συστήματος, που παρέχει στο άτομο το μάξιμουμ των υπηρεσιών με το μίνιμουμ των ενοχλήσεων".
  Όπως βλέπετε, το κριτήριό μου για την υποστήριξη ενός πολιτικο-κοινωνικού-οικονομικού συστήματος είναι εντελώς πρακτικό. Δεν με ενδιαφέρουν οι αρχές του (που συνήθως απέχουν πολύ από την πράξη: όλες οι δικτατορίες, δημοκρατίες λέγονται!). Δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία, ούτε το δόγμα, ούτε το σύστημα διοίκησης ή η διάρθρωση της οικονομίας. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Τι προσφέρει στον πολίτη - σε σχέση με το τι του ζητάει.
  Σ' άλλο μου βιβλίο είχα γράψει, πως "η καλύτερη εξουσία είναι αυτή που επεμβαίνει λιγότερο στη ζωή μου". Αυτή δηλαδή, που με αφήνει να διαλέγω, να εκδηλώνομαι, να ολοκληρώνομαι όπως θέλω. Αυτό είναι το ένα βασικό κριτήριο ενός καλού συστήματος - και είναι, ας πούμε, αρνητικό (το μίνιμουμ της ενόχλησης). Το άλλο είναι θετικό: Τι υπηρεσίες μου προσφέρει το σύστημα (γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: το σύστημα υπάρχει για να υπηρετεί εμάς - και μόνο γι' αυτό). Αν λοιπόν οι υπηρεσίες είναι καλές, και υπάρχει και ελευθερία, τότε αυτό είναι το καλύτερο σύστημα και δεν με νοιάζει ούτε πώς το λένε, ούτε τι πιστεύει. Έχει ελεύθερους, χαρούμενους και ευτυχισμένους πολίτες.
  Παρά λίγο θα έλεγα: ευτυχισμένους πελάτες. Και σωστά - είμαστε οι πελάτες του συστήματος. Κι ο πελάτης είναι ο σκοπός της ύπαρξής του. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Μόνο που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ούτε τη θέση μας, ούτε τη δύναμή μας - και αφήνουμε το σύστημα να μας δυναστεύει χωρίς λόγο.
  Κι έτσι, πολύ απλά, διαλέγω κοινωνικό σύστημα όπως διαλέγω ξενοδοχείο. Πόσο κοστίζει; Τι προσφέρει γι' αυτά τα χρήματα; Το φαγητό είναι καλό; Η θέρμανση αρκετή; Η εξυπηρέτηση γρήγορη;
  Ας υποθέσουμε πως κάποιος έρχεται από άλλον πλανήτη (άνθρωπος, όμως, σαν και μας) και θέλει να διαλέξει τον τόπο που θα μείνει. Φαντάζομαι πως, σαν λογικός και πρακτικός άνθρωπος, θα έκανε ένα ερωτηματολόγιο - και με βάση αυτό θα βαθμολογούσε τα διάφορα συστήματα.
  Έτσι π.χ. θα ρωτούσε: μπορεί κανείς, χωρίς συνέπειες, να κριτικάρει ανοιχτά την κυβέρνηση; Μπορεί κανείς να φιλήσει το κορίτσι του στο δρόμο; Μπορεί να είναι μαύρος, Εβραίος, βουδιστής ή αναρχικός, χωρίς συνέπειες; Μπορεί να φύγει όποτε θέλει στο εξωτερικό; Πόσες ώρες χρειάζεται για να περάσει ένα αυτοκίνητο από τον (εκάστοτε) Χολαργό; Πόσα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη χρειάζονται για να αγοραστεί ένα κοστούμι ή ένα ψυγείο;
  Το ερωτηματολόγιο θα κάλυπτε θέματα κοινωνικής ασφάλισης (παροχές και τρόπους παροχής), εθνικό εισόδημα, κατά κεφαλήν εισόδημα και ψαλίδα ανισότητας, φόρους, ευκαιρίες μόρφωσης και επαγγέλματος, ευκολίες που παρέχονται (δρόμοι, μέσα συγκοινωνίας, αποχέτευση, τηλέφωνα, πάρκινγκ, τηλεόραση) ακόμη και την "ποιότητα" ζωής - που βέβαια δύσκολα αναλύεται σε ερωτήσεις.
  Ίσως, με ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, να μην έβγαινε η καλύτερη χώρα. Οπωσδήποτε όμως θα φαινόντουσαν αμέσως οι χειρότερες, αυτές που αποκλείονται. Από κει και πέρα, ο διαστημάνθρωπός μας μπορεί να κάνει ελεύθερα την επιλογή του ανάμεσα στις επικρατέστερες - κατά το κέφι και το μεράκι του. Μια επίσκεψη επί τόπου, θα του έδινε και κάτι που δε βγαίνει στα ερωτηματολόγια: την "ατμόσφαιρα" μιας χώρας.
  Και για να ξανάρθουμε στο αρχικό μας ερώτημα: Θα θεωρούσα λοιπόν καλύτερο σύστημα, αυτό που ισχύει στις χώρες που θα έπαιρναν τους περισσότερους βαθμούς στο ερωτηματολόγιό μου.
  Θα μου πείτε πώς μπορεί να φτιάξει κανείς το ερωτηματολόγιο έτσι, που να πρωτεύσει το σύστημα της αρεσκείας του. Φυσικά μπορεί. Αλλά τότε δεν του χρειάζεται το ερωτηματολόγιο, αφού ήδη έχει προ-επιλέξει το σύστημά του. Εγώ προτείνω σαν κριτήριο (και άρα σαν αφετηρία για τα ερωτήματα) τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες: Ελευθερία, μόρφωση, εργασία, ασφάλιση, άνεση.
  Ίσως πάλι πει κανείς πως μερικά συστήματα δεν προσφέρουν τώρα ελευθερία και άνεση - για να τις προσφέρουν στις επόμενες γενεές. Λυπάμαι - αυτό το δίσκο τον έχω ακούσει πολλές φορές, με πολλούς τίτλους: "Τραγούδι του Γύψου", "Τραγούδι της Βασιλείας των Ουρανών" κλπ. Δεν βλέπω κανένα λόγο να προτιμώ το ξενοδοχείο που ισχυρίζεται πως ΘΑ προσφέρει σύντομα θέρμανση και νερό - όταν το διπλανό τα έχει ήδη.
  Ζητάω συγνώμη αν η σκέψη μου, φτωχή, χωρίς ιδεολογική έξαρση και ιδεαλιστικές πτήσεις, απογοητεύει. Αλλά στον κυκεώνα των φιλοσοφιών, ιδεολογιών, συστημάτων και μεθόδων - εγώ συνεισφέρω την "ιδεολογία του κοινού νου".
  Σε όσους βρουν την ιδεολογία μου ισχνή - της χαρίζω έναν άλλο τίτλο: "Ιδεολογία του ανθρώπου". Τίποτε άλλο δεν υποστηρίζω, παρά πως το σύστημα πρέπει να κόβεται στα μέτρα του ανθρώπου. Πως πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Κι όχι -όπως καταντήσαμε σήμερα- να μελετάμε θεωρητικά ένα σύστημα και μετά να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε (με το ζόρι) τους ανθρώπους σ' αυτό.
  Ποιες είναι οι ανάγκες του ανθρώπου; Μας τις μαθαίνει και η επιστήμη και η πείρα. Η σωστή θεωρία του μάρκετινγκ, που πρεσβεύει πως τα προϊόντα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, θα μπορούσε να μας χρησιμεύσει σαν θεωρητικό υπόδειγμα. (Είναι δημοκρατικότερο το μάρκετινγκ από όσο νομίζουμε. Ξεκινάει από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ατόμου. Μετά, κάθε αγορά είναι και μια ψήφος). Στο μάρκετιγκ π.χ. ενός ξενοδοχείου, θα μελετούσαμε πρώτα τις ανάγκες του πελάτη και θα φροντίζαμε να τις ικανοποιήσουμε στο μέτρο του δυνατού, έτσι που να πετύχουμε σαν ξενοδοχείο.
  Εύχομαι κάποτε, τα συστήματα να γίνουν πραγματικά στα μέτρα του ανθρώπου. Για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να περάσουν τις σύντομες διακοπές τους στη γη, σε ένα καλό, άνετο και ζεστό ξενοδοχείο...

  Από τον Νίκο Δήμου

  Υ.Γ) Επίσης ο γνωστός ακατανόμαστος, (και κατασυκοφαντημένος όσο δεν πάει με το 90% όσων του προσάπτονται να οφείλονται σε διαστρεβλώσεις, παρανοήσεις ή πλήρη άγνοια) αυτός άνθρωπος, κάνει μια αναλυτικότερη προσέγγιση εδώ: http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?time_id=84&cat_id=11

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ Ανώνυμος 21/07/2009 08:50:11

   Μη Τσιμπάς ανώνυμε,
   Ο ακατανόμαστος βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο όπου υπάρχει ελευθερία και ανεκτικότητα. Και ίσως αρκετός ωχαδελφισμός. Και τα παρεξήγησε και τα ερμήνευσε σαν ασυδοσία. Και αξιοποιόντας ένα ταλέντο που είχε στο γράψιμο άρχισε, -με κομψό τρόπο είναι η αλήθεια,- να βρίζει τους άλλους ενοίκους, να προβάλει παράλογες απαιτησεις, να σπέρνει ζιζάνια διχασμού μεταξύ των ενοίκων, να υπονομεύει την δομή του ξενοδοχείου προς όφελος άλλων ξενοδόχων -φυσικά με το αζημίωτο- και γενικά να ενοχλεί την κοινωνία του ξενοδοχείου που αγαπούν αυτό το ξενοδοχείο και δεν το θέλουν για προσωρινή διαμονή.

 52. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 19/07/2009 13:27:58

  Ενώ η αναγκαιότητα μιας νέας αντιπολίτευσης τίθεται επιτακτικά, παραμένει το ερώτημα σχετικά με το υποκείμενο που θα ενεργήσει αυτήν την πρόκληση.
  Εξετάζοντας το πολιτικό σκηνικό, υπό το δεδομένο της σημερινής συνολικής του μεσοπρόθεσμης διακύβευσης, τα πολιτικά πρόσωπα που θα μορούσαν να έχουν αντίστοιχες φιλοδοξίες και οραματισμούς είναι εκείνα που αφενός θεωρούν ότι έχουν να επιτελέσουν κάποιο μέλλον στην πολιτική τους πορεία, που θεωρούν ακόμη βασικά ανεκπλήρωτη ή ανολοκλήρωτη, αφ' ετέρου είναι ικανοί για εκφορά τουλάχιστον μη συμβατικού λόγου. Τέτοια δείγματα έχει δείξει πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά πέραν αυτού, μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι λίγοι "πεφυλαγμένοι" μέσα στα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα. Εδώ δυστυχώς τα αναμενόμενα από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική αριστερά μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση λιγότερο από πενιχρά. Η συστημική κρίση είναι πρώτιστα κρίση της αριστεράς, στο σύνολό της.
  Προϊόντος του χρόνου η κριτική της αριστεράς περιοριζόταν όλο και περισσότερο σττην κριτική. Ακόμη και οι προσεγγίσεις του δημιουργικού και σχετικά αδογμάτιστου τμήματος της αριστεράς, ενώ συχνά έδωσε ιδιαίτερα επιτυχημένες περιγραφές και αναλύσεις ων συμπτωμάτων της βαρείας νόσου του κοινωνικού συστήματος, έκαναν όλο και λιογότερο αναφορές στις προοπτικές ενός ξεπεράσματος αυτών των δομών με συγκεκριμένο τρόπο.
  Ακόμη και εκείνο το τμήμα της αριστεράς που παρέμεινε αγωνιστικό, δεν ασχολήθηκε με την επεξεργασία μιας στρατηγικής διεξόδου:
  Ο Γιώργος Καραμπελιάς χαρακτηριστικά στο "Κράτος και κοινωνία στην μεταπολίτευση (1974-1988)", αφού πιστοποιήσει με μεγάλη ευστοχία ήδη από τότε την συντελούμενη κατάρρευση στα θεμέλια του κράτους και της κυρίαρχης ιδεολογίας, όσο αφορά την ικανότητά της να δράσει μεσοπρόθεσμα στην κετεύθυνση ενός λειτουργικού στναινετικού μοντέλου, πιστοποιεί ταυτόχρονα την καλπάζουσα κρίση. Μετά από αυτήν την πιστοποίηση, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια Ελληνική απάντηση, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "Είναι σαφές πως μια οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση θα πρέπει να εντάσσεται τουλάχιστον σε μια Ευρωπαϊκή προοπτική". Χωρίς βάβαια να παραλείπει τη διαπίστωση: "Τι μένει λοιπόν, εκτός από την παρατεταμένη και αδιέξοδη κρίση, που σε κάποια στιγμή θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο την ατομική επιχείρηση και τις πολυεθνικές; Μόνο μια απάντηση της κοινωνίας των πολιτών, μια απάντηση των εργαζόμενων, των κοινωνικών κινημάτων, των ανθρώπων, στο επίπεδο της ηθικής και της κοινωνίας".
  Το υπάρχον πολιτικό σκηνικό εκφράζει λοιπόν μια βασική αδυναμία - τουλάχιστον μέχρι στιγμής - για την διαμόρφωση όχι μόνο κάποιων γενικών αρχών, αλλά και για την διατύπωση συγκεκριμένης τακτικής προς την εκπλήρωσή τους.
  Όσο αφορά τις κοινωνικές δυνάμεις, αναμφίβολα αυτές υπάρχουν στο τμήμα της άρχουσας τάξης που χαρακτηρίζεται από ενδογένεια και μπορεί είναι έτοιμο να αναπτύξει πολιτικές πρωτοβουλίες, με στόχο να διασώσει το πεδίο μέσα στο οποίο επιβιώνει. Αυτό το φαινόμενο είχε εντοπιστεί από τον Νίκο Πουλατζά στην "Κρίση των Δικτατοριών" από τα μέσα της δεκαετίας του '70. Ο απρόσμενος θάνατός του στάθηκε εμπόδιο για μια αποσαφήνιση αυτού του εντοπισμού, που παρέμεινε από τότε μια αιωρούμενη διαπίστωση. Αναμφίβολα όμως το φαινόμενο είναι υπαρκτό, έστω και εάν ο κριτικός λόγος δεν το έχει χειριστεί.
  Με αυτή την έννοια μπορεί να θεωρηθεί σχετικά δεδομένη η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση μιας νέας αντιπολίτευσης. Αυτές οι πρωτοβουλίες μπορεί να έχουν τόσο πραγματικό, όσο και εικονικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα μαγειρία σερβιρίσματος επιφάσεων είναι πάντοτε έτοιμα.
  Οι δυνάμεις όμως που μπορούν να ηγηθούν μιας ανάλογης πρωτοβουλίας είναι στο παρόν στάδιο αδύναμες. Μπορούν όμως να συγκροτήσουν ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μπλοκ, το οποίο οι δραματικές εξελίξεις θα συνδράμουν.
  Ο κύριος άξονας όμως της πολιτικής θα κινηθεί κύρια στην κατεύθυνση της επίβολης αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας, που θα επιτείνουν το χάος.
  Θέτοντας στο I GING το ερώτημα σχετικά με τον χαρακτήρα των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων, έλαβα ως απάντηση το εξάγραμμα 28, που αποκαλείται "Υπερφόρτιση του Μέσου". Πρόκειται για μια δοκό με πολύ βεβερυμένο μέσο και αδύνατα άκρα στα σημεία στήριξης. Αυτό είναι ένα από τα δυο σύμβολα που υποδηλώνουν αστάθεια στο εν λόγω μαντείο.
  Μια σκόπιμη ίσως εξέλιξη, που θα μπορούσε να επιδιωχθεί, είναι η μετάβαση στο σύμβολο "Επιβολή του Αβαρούς". Εκεί όπου ένα ελαφρύ δεδομένο κρατάει αρχικά σε ασταθή ισορροπία το βαρύτερο. Μια πραγματική πρόκληση για τα υποκείμενα, κύρια για τις συνειδητές και συσπειρωμένες λαϊκές δυνάμεις.
  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανατροπή ξεκινάει από τον εγκέφαλο και την καρδιά. Όταν τολμάμε να αμφισβητούμε την υποβολή του μοντέλου που το σύστημα θεωρεί και επιβάλει ως αυτονόητο και λογικά απαράβατο. Αυτό συνίσταται στην "Συγκεκριμένη Ουτοπία", για την οποία καλούνται να μοχθήσουν όσοι θεωρούν, ότι η υποχρεωτική πορεία στο αδιέξοδο καθιστά αναποτελεσματική όχι μόνο την ηγεσία της Τροχαίας.

 53. MBP avatar
  MBP 19/07/2009 13:39:55

  "Ευθύνη του Πρωθυπουργού, να πάρει τις πρωτοβουλίες και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τον στηρίξει."

  Ουτε το πρωτο θα συμβει, οποτε ουτε και το δευτερο. Πρωτοβολιες για να παρεις πρεπει και να μπορεις και να θελεις. Ουτε μπορει, ουτε και θελει.

 54. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 19/07/2009 14:23:19

  Πριν γράψω αυτά που πιστεύω εύχομαι με όλη μου την καρδιά να γίνει έτσι όπως τα λέει το άρθρο και να γλυτώσουμε από τις ύαινες που ξεσκίζουν σήμερα την χώρα μας, εμάς και τα παιδιά μας.

  Όμως...

  Όμως είναι λίγο αργά (ή πιθανόν πάρα πολύ αργά).

  Ξεκαθάρισε μέσα σου Ν.Ζ. κατ΄αρχήν, ότι η φαρσοκωμωδία Καραμανλής έχει τελειώσει οριστικά, και μαζί της φουντάρει και η γερασμένη και ανάξια ηγετική ομάδα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Συνεπώς ανατάξεις, νέα ξεκινήματα, ρήξεις και διάφορα άλλα καλλιτεχνικά ας τα αφήσουμε στούς πολιτικούς γελοιογράφους για πρώτη ύλη.

  Η εκλογική διαδικασία που θα έρθει το αργότερο σε 8 με 9 μήνες δίνει άνετο περιθώριο στην φράξια Καραμανλή να κάνει τουλάχιστον 8 με 9 ΜΑΝ (μαλακίες ανά μήνα), και στον ΓΑΠ να μήν κάνει παραπάνω από 2 έως 3 μέτριες γκάφες. Οι λοιποί παίκτες είτε υπάρχουν είτε όχι, έν και το αυτό. Η Ελλάδα βαδίζει συστηματικά σε μία νέα περίοδο κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με ότι αυτό σημαίνει.

  Που χωράει εδώ το καινούργιο ; Πουθενά.

  Οι μισοί ψηφοφόροι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ακόμη σήμερα πιστεύουν ακράδαντα ότι με ένα δύο μαγικά ο αρχηγός θα πάρει ξανά τις εκλογές (λάθος).
  Ολοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πώς ότι και να γίνει θα έρθουν πρώτο κόμμα και στις κατάλληλες ημερομηνίες θα κάνουν και τις απαραίτητες λιτανίες για να πάρουν και την αυτοδυναμία (ορθόν). Μετά από όλους τούτους, δεν περισσεύει και τίποτε.

  Ποιοί λοιπόν θα βγούν μπροστά να πάρουν μαζί τους και τους υπόλοιπους για να γλυτώσουμε από τις ύαινες ; Η Αγγελοπούλου, ο Βγενόπουλος, η κάποιο άλλο κρυφό ταλέντο που δεν καταφέραμε να το δούμε ακόμη ;

  Μην ψάχνεις δεν θα βρείς τίποτε.

 55. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 19/07/2009 14:24:14

  Ορθότατες οι προσεγγίσεις του Ψυχραιμία και άλλων για τις προθέσεις ΓΚΑΠ.

  Τονίζω για πολλοστή φορά ότι δεν θα περάσουν, ανεξαρτήτως εάν το απευκταίο συμβεί και εκλεγεί Πρωθυπουργός (ναι, παίζεται και τέτοια πιθανότητα από τους μπούκερς, 2/97 περίπου)

  Αφήνω για το άμεσο μέλλον τι θα πάθει όποιος από οποιαδήποτε πολιτική παράταξη τολμήσει να διαλύσει τη δημογραφία του έθνους μέσω αλλαγής του κώδικα ιθαγένειας. Δεν είναι θέμα πολιτικής απόφασης , αλλά εξόχως εθνικής και μακρο-ιστορικής. Είναι ως να αποφασίζει κάποιος να δώσει τμήμα της Ελληνικής επικράτειας.

  Συνεπώς θα αντιμετωπιστέι ως τέτοιος/α.

  Και όλοι ξέρουμε πως καταλήγουν τέτοιες υποθέσεις, ιστορικά.

  Το Γουδί δεν είναι τόσο μακριά και όπως λέει και ο Ν.Ζ, στην πολιτική (και στη ζωή), ΠΟΤΕ μη λες ΠΟΤΕ.

  Εις αύριον τα σπουδαία.

 56. Factorx avatar
  Factorx 19/07/2009 16:02:37

  Αντιγράφω από έναν παλαιότερο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

  -- «Οι πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους». Ο Γ. Παπανδρέου έχει δεσμευτεί ότι δε θα αυξήσει τη φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου που σήμερα είναι στο 25%. Για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται επίδομα «κοινωνικής αλληλεγγύης» που αντιστοιχεί σε 68 λεπτά του ευρώ τη μέρα...
  -- «Οι πολιτικές που καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες στη φτώχεια και την ανεργία». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν καταδικάσει 2,5 εκατομμύρια Ελληνες εργαζόμενους να έχουν εισόδημα μέχρι 704 ευρώ. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας σήμερα το ΠΑΣΟΚ προτείνει την «επιδοτούμενη εργασία» και θέσεις «διά βίου κατάρτισης» και «μερικής απασχόλησης».
  -- «Να κρατάς χιλιάδες νέα παιδιά στην ομηρία του κομματικού "STAGE", χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα». Τα «stage» θεσπίστηκαν με το (νόμο 2639/98) από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει την επέκτασή τους και στον ιδιωτικό τομέα.
  -- «Είναι οι πολιτικές που αφήνουν τα δάση μας να καίγονται». Το ΠΑΣΟΚ με τη συγκατάθεση της ΝΔ προχώρησαν στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Ταυτόχρονα με με το νόμο Δρυ (3208/2003) αποχαρακτήρισε εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιταχύνοντας την επιχείρηση ξεπουλήματος των δημόσιων δασών.
  -- «Είναι οι πολιτικές που παραδίδουν τα νησιά μας, τις παραλίες μας, στο τσιμέντο». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον (ν. 2971/2001) εμπορευματοποίησε μεγάλα τμήματα του αιγιαλού, ενώ με το (ν. 3105/2003) δημιούργησε την Εταιρεία Τουριστικά Ακινήτα, η οποία προχώρησε στην παραχώρηση των πλαζ στους ιδιώτες!
  -- «H ταλαιπωρία του συνταξιούχου στις ουρές του ΙΚΑ». Ο τελευταίος υπουργός υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κ. Στεφανής είχε δηλώσει (14/01/2003): Η ζωή θα ήταν άνοστη αν δεν είχε τις διακυμάνσεις της, όπως η προσμονή σε μια ουρά...
  -- «Η αγωνία του πολίτη όταν δεν βρίσκει κρεβάτι στην Εντατική». Τα τελευταία 15 χρόνια, τόσο επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, είναι μόνιμα κλειστά 120 - 150 κρεβάτια ΜΕΘ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού!
  -- «Τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχασαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με την απάτη των ομολόγων». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999 - 2002 λεηλάτησε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο!
  -- «Είναι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, της δημόσιας γης, με το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου». Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυς και στη συνέχεια ο υφυπουργός Απ. Φωτιάδης έκαναν αποδεκτές αποφάσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, υπέρ της μη κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου επί των τοπικών παραλίμνιων εκτάσεων, εμβαδού 25.000 στρεμμάτων, στη λίμνη Βιστονίδα, ανοίγοντας το δρόμο στη Μονή Βατοπεδίου να διεκδικήσει την έκταση. Το σκάνδαλο ολοκλήρωσε η ΝΔ...
  -- «Είναι τα εκατομμύρια που χάνονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς και μεγαλώνουν το έλλειμμα». Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999 - 2004 με την πολιτική που ακολούθησε προσφέροντας φοροαπαλλαγές και ενισχύοντας το μεγάλο κεφάλαιο αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 73 δισ. ευρώ!
  -- «Είναι οι πολιτικές, που αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν καινούργιους άδικους φόρους». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 - 2004 αύξησαν τους έμμεσους φόρους κατά 23,5%!!
  -- «Θεσμική βαρβαρότητα είναι να κλείνεις νύχτα τη Βουλή, με το έτσι θέλω, για να οδηγηθείς στην παραγραφή». Η αυταρχική πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι η συνέχεια της πολιτικής του κουκουλώματος των σκανδάλων που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι εταίροι του δικομματισμού.
  Οταν λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου θέτει το δίλημμα «σοσιαλισμός η βαρβαρότητα», όσο και αν προσπαθεί να λαθροχειρήσει, δεν μπορεί να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε και υπηρετεί τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος...

 57. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2009 16:03:22

  @ ahab
  Γιατι θα πρεπει να ψωμιζομαι καπου ή να δουλευω για καποιον ή να το παω καπου;
  Οι παρατηρησεις που κανω ειναι πολυ απλο να εξαχθουν απο την παρακολουθηση των γεγονοτων χωρις να ειναι καποιος μελος του πολιτικοδημοσιογραφικου κοσμου που δεν ειμαι.Θα πρεπει να μαθουμε να ξεχωριζουμε αυτο που θελουμε απο την αντικειμενικη πραγματικοτητα.Εχω κατ επαναληψη γραψει εδω οτι γενικα ψηφιζω ΝΔ αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να κλεινω τα ματια στην πραγματικοτητα.
  Η αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας εχει εξαγγελθει επισημα απο τον ΓΑΠ και το κομμα του προηγειται στις δημοσκοπησεις.Στην πρωτη συζητηση μετα τις ευρωεκλογες στο MEGA ο Παγκαλος εψεξε σε οργισμενο υφος την Μπακογιαννη γιατι η ΝΔ δεν πολιτογραφει τα παιδια των μεταναστων που γεννηθηκαν στην Ελλαδα και τους παλιοτερους μεταναστες.Δεν ειναι τιποτα μυστικο,ειναι επισημη υποσχεση.Εφ οσον οι πιθανοτητες να γινει κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ ειναι μεγαλες ανεφερα κατι που ειναι γεγονος και που θα ψηφισθει με ορυμαγδο προπαγανδας κατα τυχον "ρατσιστων" που θα αντιδρασουν.Το οτι εγω δεν θα ψηφισω το ΠΑΣΟΚ δεν αλλαζει την πορεια των γεγονοτων.Μην εκλαμβανουμε τις επιθυμιες μας για πραγματικοτητα.
  Το ιδιο συμβαινει και με το Καστελλορριζο.Μια ματια στο χαρτη δειχνει οτι η στρατηγικη κατασταση εκει μοιαζει περισσοτερο με την Κυπρο παρα με το Αιγαιο.Δεν το παω πουθενα.Περιγραφω τα πραγματα οπως τα βλεπω.

  • ahab avatar
   ahab @ ψυχραιμια 19/07/2009 17:18:30

   @Ψυχραιμία
   Πως μου φαίνεται εμένα οτι σκανάρεις για αντιδράσεις . Για το Καστελόριζο τουλάχιστον ατυχές το παράδειγμα.Ποιά ειναι η σχέση/συσχετισμός με την Κύπρο ?
   Η απόσταση δεν ειναι πρόβλημα με ακτίνα απο Κρήτη. Για τι άλλο θα μπορούσε να ειναι η αναφορά σου, να υποθέσω μία αναβίωση κάποιου σχεδίου για προσφορά βάσεως στην Τουρκία ?
   Τα περι αλλαγής του εκλογικου σωματος σοβαρά πιστεύεις οτι όσο και ηλίθιος να ειναι κανείς οτι θα προχωρήσει ο ΓΑΠ στο διαμελισμό του κράτους, γιατι περι αυτού πρόκειται, και όσο και αν τους απεχθάνομαι πιστεύω οτι υπάρχουν στις τάξεις του πασοκ πατριώτες και υγιή ψυχικά/νοητικά στοιχεία για να το σταματήσουν .
   Ο Πάγκαλος εχει καταντήσει γραφικός και κανείς πλέον δεν το παίρνει στα σοβαρά υποθέτω η Μπακογιάννη να χαμογέλασε ειρωνικά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ahab 19/07/2009 18:08:35

    Eιναι τελειως απομονωμενο γεωγραφικα το νησι αυτο χωρις σημεια στηριξης.Μπορει να ειναι κοντυτερα απο την Κυπρο αλλα τοσο η αεροπορια οσο και το ναυτικο ειναι σε πολυ δυσμενη θεση στην περιοχη αυτη.Δεν ειναι Χιος ή Μυτιληνη.
    Δεν ειχε την εννοια της προσφορας βασεως αλλα οπως εγραψα η αντιδραση ειναι δυσκολο να ειναι στρατιωτικη αν βγαλουν το Χορα στην περιοχη αυτη.
    Τωρα η μετατροπη της Ελλαδος και επισημα σε πολυπολιτισμικη κοινωνια ειναι διακηρυγμενος στοχος του ΠΑΣΟΚ.
    Σε καθε περιπτωση εγω δεν εχω λογους να αμφισβητω αυτα που λενε.

   • occultist avatar
    occultist @ ahab 21/07/2009 07:29:11

    @Ψυχραιμία
    Εκείνοι οι έρημοι S300 στην Κρήτη έχουν σκουριάσει???

 58. nik avatar
  nik 19/07/2009 18:15:31

  Τα περι αλλαγής του εκλογικου σωματος σοβαρά πιστεύεις οτι όσο και ηλίθιος να ειναι κανείς οτι θα προχωρήσει ο ΓΑΠ στο διαμελισμό του κράτους, γιατι περι αυτού πρόκειται, και όσο και αν τους απεχθάνομαι πιστεύω οτι υπάρχουν στις τάξεις του πασοκ πατριώτες και υγιή ψυχικά/νοητικά στοιχεία για να το σταματήσουν.

  Το διεκτραγωδείς αλλά δεν θα φανεί τόσο τραγικό αν και όταν γίνει.
  Η πολιτογράφηση των παιδιών των μεταναστών είναι από τα "συμφωνημένα αυτονόητα" της οργανικής διανόησης του συστήματος όπως αυτή εκφράζεται στις μεγάλες εφημερίδες Νέα, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή κλπ.
  Ποιοι θα τους σταματήσουν ;

 59. N.Z. avatar
  N.Z. 19/07/2009 19:55:36

  Τις παραμονές τις Συνόδου στο Βουκουρέστι καποιοι φίλοι, όπως καλή ώρα εδώ, έθεταν το ρητορικό ερώτημα:
  -- Μα πιστεύετε σοβαρά ότι ο Καραμανλής θα τολμήσει να κάνει βέτο στο ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων; Αυτός το πάει ντουργού για συμβιβασμό...
  Δεν ξέρω που το πάει ή που δεν το πάει. Ξέρω, όμως, ότι έβαλε βέτο (κάτι που το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ή του Γιωργάκη δεν έκανε ποτέ, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έκανε, με λάθος τρόπο σε άλλα θέματα).
  Όπως επίσης ξέρω ότι στο Σχέδιο Ανάν το ΠΑΣΟΚ (του Γιωργάκη και του Σημίτη) λύσαξε να περάσει, ενώ ο Καρααμανλής κράτησε τότε θέση έμμεσης στήριξης του Τάσσου Παπαδόπουλου κι όπως αοδείχθηκε συσπείρωσε την μεγάλη πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων. Και το Σχέδιο Ανάν ΔΕΝ πέρασε...
  Πιστεύω στην εντιμότητα και του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρεου. Είμαι βέβαιο ότι και οι δύο δεν γουστάρουν καθόλου το καθεστώς της διαπλοκής (αν και ο Γιώργος επιχείρησε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά το πλήρωσε ακριβά).
  Πιστεύω ότι ο Κώστας γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά μέχρι στιγμής του έλειψε το θάρρος συνολικά - αν και σε επί μέρους θέματα έδειξε θάρρος (όπως στο Βουκουρέστι και στο Σχέδιο Ανάν)
  Απο την άλλη πλευρά πιστεύω ότι ο Γιώργος διαθέτει ίσως θάρρος, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτε απ' ό,τι συμβαίνει κι ηγείται ενός κινήματος που διεθνώς χάνει έδαφος παντού (Σοσιαλδημοκρατία).
  Πιστεύω ακόμα ότι αν το εκλογικό σώμα αντιληφθεί εγκαίρως πως σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ θα κυβνερνάνε σύμβουλοι σαν τον Βαλιανάτο θα αποστρέψει το πρόσωπό του από τον ΓΑΠ.
  Στις ευρωεκλογές δεν ετίθετο θέμα διακυβέρνησης και παρ' όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ΈΧΑΣΕ ψηφοφόρους και σε σχέση με το 2004 (ευρωεκλογές) και σε σχέση με το 2007 (εθνικές εκλογές). Κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει (να χάνει ψήφους η Αντιπολίτευση όταν καταρρέει η Κυβερνηση).
  Σκεφτείτε να τεθεί στους ψηφοφόρους ευθέως η προοπτική διακυβέρνησης από τον ΓΑΠ (και τους Βαλιανάτους του).
  Πάντως η λυτρωτική λύση είναι να βρεί το κουράγιο ο Καραμανλής να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Κι όσο θα τον χτυπάνε τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ότι "ανασυντάσσει το κράτος της Δεξιάς", τόσο θα αναβαίνουν κατακόρυφα τα ποσοστά του. Και τόσο θα αναγκαστεί τελικά να τον στηρίξει και ο ΓΑΠ.
  Έτσι κι αλλιώς, ο Καραμανλής δεν μπορεί πια να κάνει τίποτε διαφορετικό Και νομίζω ξέρει πια το σωστό και έχει χρονικά περιθώρια να το κάνει, ώστε να αλλάξει το κλίμα.
  Αυτά...
  Και στο βάθος δεν με πολυενδιαφέρει ούτε ο Κώστας ούτε η Γιώργος ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Με ενδιαφέρει όμως η Ελλάδα που δεν θέλω να την κυβερνούν οι Βαλιανάτοι.
  Γιατί οτι να λέμε για τις ανεπάρκειες του Πάκη - τις ολοφάνερες - ΝΑΙ υπάρχουν και χειρότερα.

 60. οκτώ avatar
  οκτώ 19/07/2009 22:04:30

  Το καθεστώς της μεταπολίτευσης μπορεί να καταρρέει αλλά για οικονομικούς και όχι για ιδεολογικούς λόγους. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν νομίζω να υπήρχαν ιδεολογικές αντιπαραθέσεις γιατί τι μόνο που κοιτάζαμε είναι πως θα ξεκοκαλίσουμε τα πακέτα Ντελόρ. Τα έχουμε ξαναπεί, ο αγών για τη σιαγών.
  Απλώς τώρα που το βερεσέ κόπηκε, ήρθε ο λογαριασμός για τα γλέντια και δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε. Μπορεί κάποιοι να υπολόγιζαν ότι το μπουγιουρντί θα ερχόταν αφού αυτοί θα είχαν φύγει, αλλά η οικονομική κρίση είχε από ότι φαίνεται άλλα σχέδια.
  Οπότε δεν ωφελεί να ψάχνουμε σε ντουλάπες να ανακαλύψουμε σκελετούς του εμφυλίου γιατί το πρόβλημα δεν ιδεολογικό αλλά οικονομικό.
  Το θέμα δεν είναι να συνταξιοδοτηθούν οι μεταπολιτευτικοί κυβερνώντες εάν δεν αλλάξει ήθη και έθιμα η κρατικοδίαιτη πλέμπα που διαμορφώνει τα εκλογικά αποτελέσματα. Εάν δεν αλλάξει μυαλά ο Νεοέλληνας όποιος και να κυβερνήσει θα είναι καθ’ εικόνα και ομοίωσή του για μία ακόμη φορά.
  Αλλά πιστεύω ότι τώρα είναι πια αργά για δάκρυα.

 61. ahab avatar
  ahab 19/07/2009 22:05:10

  Δεν διεκτραγωδώ τίποτα. σκεψου σε εθνικές εκλογές μπροστά σου εναν μαύρο και πίσω σου μια με μπούργκα. για την μασονοδιανόηση του συστήματος θα έρθει και η ώρα τους.

  • ahab avatar
   ahab @ ahab 20/07/2009 10:09:42

   Tserto

   Αν δεν σου κολλάει η εικόνα να σου φτιάξω άλλη.
   Πίσω σου ενα άραβα με κελεμπία και στις παρακάτω σειρές των γυναικών να βλέπεις ομάδες με μπούργκες - πάνε κοπαδιαστά αυτές

  • nik avatar
   nik @ ahab 20/07/2009 14:45:18

   Δεν χρειάζεται να το σκεφτώ, το έχω δει στις εσωκομματικές εκλογές του Πασόκ ("φίλοι").

 62. Tsertos avatar
  Tsertos 19/07/2009 22:38:58

  Αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε στην Ελλαδα,
  οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα γιατι τα εκλογικα
  τμηματα, ειναι ξεχωριστα των ανδρων, απο των γυναικων,
  αλλιως εκτος απο τον μαυρο και αυτη με την μπουργκα,
  θα εβλεπες και κανενα γιαπωνεζο πανω στο παραβαν,
  να τραβαει φωτογραφιες.

 63. Greco avatar
  Greco 19/07/2009 23:17:50

  ρε φιλε αντι-δεξιε που πηγες και στο 1821,ελεος!
  ρε τι τραβαμε...ολοι τα ιδια σκ@@@ ειμαστε μην τη ψαχνετε

  απλα οι κεντρωες και οι δεξιες κυβερνησεις εχουν αποδειχθει εως τωρα πιο αποτελεσματικες(φυσικα δε λογαριαζω το παοκ για κεντρο,ουτε τη χουντα στο δεξιο χωρο-η περιπτωση μεταξα επισης δεν μπορει να θεωρηθει ακραια,καθως η εποχη "σηκωνε"τετοιου ειδους δικτατοριες και τις οποιες ειχαν επιχειρησει και αλλοι οπως ο μεγαλος Βενιζελος που θαυμαζε το Μουσολινι)

  τωρα εις το θεμα...ωραια λογια αλλα πρακτικα τι εννοει ο συγγραφεας?νεα μεταπολιτευση...αυτο φυσικα αλλιως το αντιλαμβανεται ο καθενας..ο ακροδεξιος μαλλον ως πραξικοπημα το βλεπει,ενω ο αριστερος μαλλον ως λαικη επανασταση

  καλο θα ταν να κατατιθενται πρακτικες προτασεις...αν εννοεις νεα συντακτικη βουλη γιατι δεν το αναφερεις ξεκαθαρα?μαζι σου...αλλα ετσι ο καθενας φανταζεται ο,τι θελει

  • occultist avatar
   occultist @ Greco 21/07/2009 07:21:37

   Greco says:
   ""καθως η εποχη “σηκωνε”τετοιου ειδους δικτατοριες και τις οποιες ειχαν επιχειρησει και αλλοι οπως ο μεγαλος Βενιζελος που θαυμαζε το Μουσολινι"

   Τον οποίο θαύμαζε επείσης και ο παπούς Πάγκαλος που με παρακλησή του (του Μουσολίνι) εξαίρεσε τους Τσάμηδες στην ανταλλαγή πλυθυσμών με αποτέλεσμα την ολέθρια για την Ελλάδα δράση τους τον Β' Π.Π και, μετά την αυτοεξορία τους, τις σημερινές διεκδικήσεις τους.

 64. α καλάαα avatar
  α καλάαα 20/07/2009 11:43:56

  Ναι ο Καραμανλής δεν είναι διαπλεκόμενος, Είναι όμως το πρώην δεξί του χέρι ο Ρουσόπουλος. Ή μήπως δεν πειράζει αυτό; Τι το παίζετε το παραμύθι ότι ο ίδιος δεν είναι; Οι μισοί και στο κόμμα τα παίρνουν. Περιμένουμε από τον ράθυμο να αλλάξει την Ελλάδα ενώ ούτε το κόμμα του δεν μπορεί να αλλάξει. Να διώξει τα δεινά της μεταπολίτευσης ενώ η γυναίκα του πήρε το πτυχίο της και το διδακτορικό με τον τρόπο που το πήρε!!! Σα να λέμε βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

  Α και πόσες μονάδες έπεσε η ελλάδα σύμφωνα με διεθνείς δείκτες στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς; από 70 πήγε 60? Σοβαρά; Πότε ρε παιδιά; Μήπως από 2004-2009? Άντε; Επί Καραμανλή ε; Τι μου λές. Αλλά ξέχασα, φταίει το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά.

  Και άπρακτα τυπάκια εδώ μέσα παρακαλάνε και προσεύχονται να κάνει κάτι ο Καραμανλής, ο ηγέτης! Εσείς μην μου κουραστείτε! Μια φορά στα τέσσερα χρόνια, καλά είναι! Έτσι νομίζετε θα γίνει η αλλαγή; Κουνηθείτε ρε!! Θα πρέπει να συγκρουστείτε με την ελληνική φαυλοκρατία πρώτα απ'όλα. Αφού καταφέρετε να πείσετε την μισή Ελλάδα να αλλάξει μυαλά, τότε θα μιλάμε για νέα μεταπολίτευση. Περιμένουμε απτον ηγέτη. Αν είναι δυνατόν!

 65. Δωδωναίος avatar
  Δωδωναίος 21/07/2009 07:52:45

  Νέα Μεταπολίτευση: Μαγική φράση
  Η προηγούμενη μεταπολίτευση υπαγορεύτηκε από την προδοσία και τον διαμελισμό της Κύπρου. Την μεγαλύτερη εθνική συμφορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
  Οι πρωταίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής ήτανε «καλοπαίδια» της τότε δεξιάς και του Βασιλέα Κωνσταντίνου. Οπωσδήποτε όμως «ουχί έκ της Αριστεράς ορμώμενοι»
  Δεν ήτανε οι πρωταίτιοι της χούντας και ο Ιωαννίδης μετέπειτα, τέκνα ή πρωτοσυγγενείς της Αριστεράς
  Δεν ήτανε ο Νίκος Σαμψων και "οι συν αυτώ", ποτέ αριστερής προέλευσης
  Ότι κακό, στραβό και ανάποδο έγινε τα τελευταία 80 χρόνια σε αυτή την Χώρα ήτανε πάντοτε "δια χειρός δεξιάς"
  Πως ποτέ θα μπορούσε να γίνει και μία «Νέα Μεταπολίτευση «με πολιτικούς» όπως ο Πέτρος Δούκας, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Αριστείδης Παυλίδης, ο Ευάγγ. Μπασιάκο «και τάλλα παιδιά» που το ονοματάκι τους με τον «Α» ή «Β» τρόπο έγινε πρωτοσέλιδο (ουχί βεβαίως.... δια σπουδαίας υπέρ Πατρίδος υπηρεσίας)????
  Εεεεε…. εσείς που ψηφίζετε και ψηφίσατε την «νεοδεξιά παρέα του Κ. Καραμανλή», πως αισθάνεστε τώρα για όσα έγιναν και….. ακούστηκαν ότι έγιναν?

  • Δωδωναίος avatar
   Δωδωναίος @ Δωδωναίος 21/07/2009 08:10:20

   Διόρθωση υπολογιστικού λάθους:
   Τα τελευταία 90 και όχι 80 χρόνια

 66. ataktos avatar
  ataktos 21/07/2009 08:26:01

  mesaie daktyle- αυτοί τουλάχιστον μπόρεσαν και αποτίναξαν τον σατανά τους ,εμείς εδώ με ευλάβεια και αθωότητα τους προσκυνάμε και δοξάζουμε .Μετά από αυτό μας φταίνε πάντα οι ξένες δύναμης και όχι εμείς … ας είναι έτσι αφού το αγαπάμε …

 67. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2009 08:57:48

  Ότι κακό, στραβό και ανάποδο έγινε τα τελευταία 80 χρόνια σε αυτή την Χώρα ήτανε πάντοτε “δια χειρός δεξιάς

  Οχι ακριβως.Τον εμφυλιο πολεμο τον προκαλεσε το ΚΚΕ και την υπερχρωση της χωρας μαζι με τη δημογραφικη καταρρευση το ΠΑΣΟΚ.

  • Δωδωναίος avatar
   Δωδωναίος @ ψυχραιμια 21/07/2009 09:54:44

   Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, αλλά δεν χάλασε δα και ο κόσμος αν το ξαναεπαναλάβω.
   H Ιστορία του Εμφυλίου γράφτηκε και καθαρογράφτηκε πλέον και είναι στη διάθεση του καθένα, με πλείστες όσες πηγές και αναφορές από αντικειμενικούς, εγνωσμένης αξίας Έλληνες και ξένους λόγιους και ιστοριογράφους.
   Ήταν ένας αδελφοκτόνος πόλεμος που στην ουσία, τον ξεκίνησε η δεξιά μαζί με τον ξένο παράγοντα (Άγγλοι) ιδιαίτερα μετά τους προβοκατόρικους τυφλούς πυροβολισμός και τα αθώα θύματα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 4 του Δεκέμβρη του 44.
   Στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση οι ατιμώρητοι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες που σκότωναν, βίαζαν, εξευτέλιζαν εκ του ασφαλούς (ιδιαίτερα εκείνους που παρέδωσαν τα όπλα στη Βάρκιζα) για δύο σχεδόν χρόνια ( στην ύπαιθρο κυρίως)
   Η Αριστερά προκλήθηκε και προκαλούνταν τότε συνεχώς και επανειλημμένα από όλο τον δεξιό «εσμό», για να αντιδράσει. Και αντέδρασε (για μένα κακώς ) με το επεισόδιο της κατάληψης του σταθμού Χωροφυλακής του Λιτόχωρου Πιερίας
   Ευθύνες έχουν όπως ανάφερα όλοι, αλλά τις περισσότερες η δεξιά με τις παραφυάδες της και τον ξένο παράγοντα.
   Κάποιες λίγες, και οι μονολιθικοί τότε αριστεροί, κυρίως από λάθος εκτίμηση αλλά και έλλειψη γεωπολιτικής πληροφόρησης.
   Όσο για την υπερχρέωση της Χώρας, αλλού να πάτε να ζητήσετε τις ευθύνες και τα ρέστα. Τώρα που μιλάμε, είμαστε σιμά- κοντά στα 300 δις €. Και η ετήσια αύξηση από το 2004 και μετά, κοντεύει να είναι σχεδόν διπλάσια!!!!!!!!
   Αλλά μην τα λέτε αυτά στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά.
   Κρύβουμε λόγια που δεν μας συμφέρουν, αγαπητέ (η) ψυχραιμια!!!!!!!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Δωδωναίος 21/07/2009 10:07:05

    Δωδωναίε ο Ψυχραιμίας θέλει να ξαναγράψει την ιστορία τώρα που κυριαρχεί ο "πολιτισμός της αγοράς"...
    Για την γελοιότητα περί εμφυλίου που προκάλεσε το ΚΚΕ δεν θα μιλήσω καθόλου , δεν αξίζει τον κόπο...
    Δεν θα μιλήσω ούτε για τα τάγματα ανεπιθυμήτων στο Στρατό μέχρι και το 1980...
    Για τα περί ΠΑΣΟΚ όμως και υπερχρέωσης θα του πω...
    Πόσα σχολεία , νοσοκομεία παιδικές χαρές δρόμοι και γέφυρες έγιναν επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 80
    Πόσα εκατομμύρια Έλληνες απέκτησαν δικό τους σπίτι την ίδια περίοδο?
    Τα έχεις πρόχειρα κύριε ψυχραιμία ή θέλεις να βάλω τα νούμερα για να χάσεις την ψυχραιμία σου?

 68. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2009 10:03:42

  @ Δωδωναιος
  Εαν θελεις να αρχισουμε απο το 1915 δεν θα βγαλουμε ακρη.
  Ο καθενας εχει την αποψη του.Το τι λενε οι ιστορικοι της μεταπολιτευσης μου ειναι αδιαφορο.Μου αρκει τα οσα εγραψε ο νομιμος πρωθυπουργος της χωρας δηλαδη ο Γεωργιος Παπανδρεου για τα γεγονοτα αυτα και ο οποιος διεταξε τις δυναμεις ασφαλειας να απαντησουν στην αποπειρα καταληψης της εξουσιας το 1944.
  Αν τον ξεκινησε αυτος τον εμφυλιο τοτε τον ξεκινησαν οι κεντρωοι.
  Οσο για την υπερχρεωση της χωρας οταν το χρεος φθασει το 100% του ΑΕΠ υποχρεωνεσαι να δανειζεσαι για να πληρωνεις τους τοκους.Και απο το 30% του ΑΕΠ εφθασε το 100% τη δεκαετια του 80.
  Και η αυξηση απο το 2004 ειναι οσο η αυξηση του ΑΕΠ.Δε διαφερει απο καποιον που εχει πιστωτικη καρτα-τα πρωτα χρεη ειναι τα ευκολα,μετα πηγαινουν αυτοματα.

  • Δωδωναίος avatar
   Δωδωναίος @ ψυχραιμια 21/07/2009 10:20:38

   Αγαπητέ(η) ψυχραιμια.
   Προσωπικά είμαι ένας αριστερός (ανένταχτος για τα παραδοσιακά κόμματα της Αριστεράς), και ψηφίζω ΠΑΣΟΚ επειδή πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνω τώρα και υπό τις παρούσες συνθήκες για την Πατρίδα μου.
   Το λέω αυτό για να αποφύγω έστω και κατ ελάχιστον, την κατάταξη μου σε "κενρώο".
   Δεν υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ. Εκτός φυσικά αν μιλάτε για εκείνη του Αλογοσκούφη με την "πορνό παραοικονομία" και "τα συναφή".
   Δεν υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ, υπάρχει μόνο αυστηρή επιτήρηση και υπομιδιώσα χλεύη των οργάνων της Ε.Ε για τα οικονομικά εδώ τεκτενώμενα!!!!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Δωδωναίος 21/07/2009 10:34:12

    Εχεις ομως αποδεχθει την ιστορικη οπτικη που βολευει το ΠΑΣΟΚ.Το σχημα ΠΑΣΟΚ + αριστερα (αλλες δημοκρατικες δυναμεις) εναντιον Δεξιας ειναι μεταγενεστερο και επειδη βολευει τωρα επιχερειται να επεκταθει στο παρελθον.
    Ο εμφυλιος στην Ελλαδα ηταν ΚΚΕ εναντιον των αλλων και οι αλλοι ησαν τοσο η Δεξια οσο και το Κεντρο και μαλιστα σε κρισιμες φασεις η ηγεσια ηταν κεντρωα.
    Απο το 2004 μεχρι το 2008 που αρχισε η παγκοσμια κριση η αυξηση του ΑΕΠ ηταν 4-5% κατ ετος.Η αναθεωρηση εγινε για να μειωσει το χρεος ως πσοσοστο απο 105% σε 95%.Ακομη και να δεν τη δεχθεις το χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ δεν μεγαλωσε μεχρι το 2008.Το 2009 φυσικα θα μεγαλωσει καθως ειμαστε σχεδον σε υφεση-αλλα αυτη τη χρονια θα μεγαλωσει εκθετικα σε πανισχυρες χωρες που θα εχουν μειωση ΑΕΠ 4 και 5%.

 69. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2009 10:16:12

  @ tiramola
  Εαν δεν δεχθεις οτι τον εμφυλιο τον αρχισε το ΚΚΕ θα πρεπει να δεχθεις οτι τον αρχισε ο γεναρχης της παπανδρεικης δυναστειας.Οι χωροφυλακες και οι ανταρτες δεν ησαν αναρχικοι για να κανουν του κεφαλιου τους.Ακολουθουσαν διαταγες.
  Οσο για τα εργα του ΠΑΣΟΚ και οι προηγουμενες κυβερνησεις εκαναν εργα χωρις να δανειζονται ασυστολως.

  • Δωδωναίος avatar
   Δωδωναίος @ ψυχραιμια 21/07/2009 11:03:39

   Οι ευημερούντες αριθμοί μπορεί να λένε πολλά σε σένα και στους ενδοπαραταξιακούς σου φίλους.
   Δεν λένε όμως τίποτε, στο οριακά ευρισκόμενο μικροσυνταξιούχο που αν πληρώνει και ενοίκιο, μέχρι την 8η του επόμενου μήνα, έχει δαπανήσει και το τελευταίο του κέρμα.
   Ούτε στην φτωχή κυρία που κρύβεται μην και τυχόν την δούνε στη λαϊκή, να μαζεύει πατάτες, ντομάτες και κανένα φρούτο από το ξεσκαρτάρισμα των μανάβηδων προς το τέλος της μέρας.
   Αφήστε τα αυτά. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα στην Χώρα. Η "νεοδεξιά παρέα Καραμανλή" έβλαψε και βλάπτει συνεχώς την Χώρα με την ανικανότητα της και την σκανδαλώδη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων.
   Όσο για μένα σας το ξεκαθάρισα, είμαι Α-ρ-ι-σ-τ-ε-ρ-ο-ς, όπως είναι το 22% περίπου της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ.
   Τα πριν και μετά το 74, λίγη σημασία έχουν πλέον.
   Σε αυτό το 22% στρέφεται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ, γιατί το θεωρούν "φίλιο" πολιτικό τους τμήμα...

 70. Δωδωναίος avatar
  Δωδωναίος 21/07/2009 10:34:47

  Δεν υπάρχει αμφιβολία φίλε μου Τiramola, ότι συμφωνούμε με τον τρόπο που αιτιολογείς ένα χρέος που έκανε το ΠΑΣΟΚ για Κοινωνικές επενδύσεις που χρήστες τους, θα είναι και οι μέλλουσες γενιές.
  Και σαν χρήστες βέβαια aς πληρώσουν.
  Όμως το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε για επενδύσεις και ανάπτυξη και όχι, για.... να καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις όπως συμβαίνει σήμερα.

 71. tiramola avatar
  tiramola 21/07/2009 10:44:18

  Έχουν το θράσος κάποιοι να μιλούν για πασοκική υπερχρέωση και κάποιοι άλλοι να ασχολούνται με κανώ και ποδήλατα....
  Από τα 2,3 δις ευρώ που χρώσταγε το κράτος στα ασφαλιστικά ταμεία το 2003 , σήμερα που μιλάμε το ποσό έχεις φτάσει στα 12,5 δις...
  Αληθεύουν οι φόβοι ότι δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις κατά τον Οκτώμβριο?
  Φάκτορα είναι σημαντική αυτή η είδηση προς συζήτηση ή θα το γυρίσουμε στον αθλητισμό με έμφαση στα θαλάσσια σπόρ?

 72. Greco avatar
  Greco 21/07/2009 15:33:41

  ρε θα τρελαθουμε...

  Δωδωναίος says:
  21/07/2009 at 12:34 pm

  Δεν υπάρχει αμφιβολία φίλε μου Τiramola, ότι συμφωνούμε με τον τρόπο που αιτιολογείς ένα χρέος που έκανε το ΠΑΣΟΚ για Κοινωνικές επενδύσεις που χρήστες τους, θα είναι και οι μέλλουσες γενιές.
  Και σαν χρήστες βέβαια aς πληρώσουν.
  Όμως το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε για επενδύσεις και ανάπτυξη και όχι, για…. να καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις όπως συμβαίνει σήμερα.


  η αληθεια ειναι οτι οπαππους σου εσκασε στο φαι για να ψηφιζει πασοκ και οι σημερινοι νεοι δεν εχουν να φαν γιατι πληρωνουν ακομα του παππου σου(εκλαικευμενα το λεω μπας κ το καταλαβουν καποιοι)πολυ ωραια λογικη...

  μετα,αναπτυξη...αλλο λαθος,τη δεκ του 80 ηρθαν ενα σκασμο λεφτα απο ενωση και τα δανεια του αντρεα......αν ανατρεξεις στους αντιστοιχους δεικτες θα δεις οτι η αναπτυξη ηταν χαμηλοτερη καθολη τη δεκαετια αποτι ηταν επι καραμανλη....γιατι?γιατι απλα μοιραστηκαν για να γινουν βιλες και μερσεντες...παραγωγη νεοπλουτων με λιγα λογια

  • Δωδωναίος avatar
   Δωδωναίος @ Greco 22/07/2009 06:15:08

   Παραμύθια.
   Μέχρι το ΄81 στο κακοτράχαλο χωριό μου, "η κυρά πάει στη βρύση τη βαρέλα να γιομίσει" και το 1985, όλα τα σπίτια απόκτησαν ύδρευση, πλακόστρωτα δρομάκια, φώτα στα κεντρικά σημεία, καινούργιο σχολείο, ανακαινισμένη εκκλησία, μικρό πάρκο με προτομή κάποιου σημαίνοντα και πάει λέγοντας. Το απόμερο χωριουδάκι μας άλλαξε πρόσωπο και έγινε «άνθος της πέτρας» που λέει και ο στίχος του Σεφέρη.
   Ποια ανάπτυξη παρέλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου?
   Τι είναι αυτά που λέτε?
   Στο στόμα μούρχονται τα «κακά τα λόγια» και με κόπο τα συγκρατώ.
   Τις Τράπεζες σχεδόν χρεοκοπημένες παρέλαβε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μια σωρεία από «κουφάρια» επιχειρήσεων με τους εργαζόμενους απλήρωτους και με τα πλακάτ στους δρόμους.
   Τις ξεχάσατε λοιπόν τις «προβληματικές» ε..ε..ε..ε?
   Ξεχάσατε ότι τα θαλασσοδάνεια από το τραπεζικό σύστημα για την βιομηχανική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα (υποτίθεται), γινότανε «παγκάρι» των ιδιοκτητών τους εις τας Ελβετίας ……..και μη τον είδατε?
   Τι να πρωτοκρύψετε και σεις για «τότε», αλλά (το χειρότερο) και για τώρα?
   Σας καταλαβαίνω. Ειλικρινά καταλαβαίνω την θέση σας.
   Αλλά τουλάχιστον……… «κρείττον σιγάν», όπως έλεγαν οι πρόγονοι μας και δεν είχαν άδικο!
   Είναι μερικοί από σας που είναι τόσο «μονοκόμματοι», που…όπως λέει και ο Λαός:
   «Τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.