13/03/2009 02:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος δεν παίρνει θέση θα καεί στην κόλαση


_________________________________________________________________________________________
Από την μια η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν ανησυχεί πλέον μόνο για τις περιουσίες της, αλλά και για την ίδια την ζωή της, καθώς το κύμα της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Από την άλλη οι γνωστές μειοψηφίες, απηνείς διώκτες κάθε αστυνομικής αυθαιρεσίας, που τρέχουν κάθε φορά αρωγοί σε κάθε παρανομούντα εν ονόματι των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του. Στη μέση οι υπεύθυνοι για τον ιδεολογικό εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Τους είδαμε και τους διαβάσαμε χθες το βράδυ από τα κανάλια και τα άλλα ΜΜΕ. Να προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό τους τον ιδεολογικό μανδύα για την συγκάλυψη της πραγματικότητας. Απαραίτητος ο εξευτελισμός του θύματος, αλλά και του αστυνομικού, προκειμένου να υπάρξει παραδειγματισμός για τους επόμενους εν δυνάμει ήρωες. Η άτυχη κοπέλα είναι  η «κακομοίρα των 700 Ευρώ» που κακώς αντιστάθηκε αφού παίρνει μόνο τόσα. Ο μπάτσος είναι ανεκπαίδευτος (πάντα) και «μάλλον αυτός» πυροβόλησε την κοπέλα, που αν δε κουνιόταν οι κουμπουροφόροι θα έλεγαν «ευχαριστώ» και θα έφευγαν προσφέροντας λουλούδια. Όμως, ο 23χρονος Αλβανός δράστης είναι «θύμα της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης, των δομημένων ομολόγων και της ταξικής αδικίας» !!!.

Μπορεί όμως το κάθε μέσο, διαπλεκόμενο ή μη, να καθορίζει κώδικες συμπεριφοράς όταν δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία και όσα συμβαίνουν δίπλα μας κάθε στιγμή; Αν μπούκαρε, πχ,  κάποιος ένοπλος στον Alter και άρπαζε τον κ. Χατζηνικολάου από το λαιμό, σέρνοντάς τον έξω, τι θα έλεγε; Ο κ. Τράγκας θα επιδείκνυε αυτοθυσία, ανάλογη με την μεγαλοστομία του;

Είναι καιρός λοιπόν να πάρουμε θέση απέναντι σ΄ αυτόν τον κοινωνικό «χαμό» κι αυτό επιχειρούμε να κάνουμε καθημερινά με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Επειδή, για να απαντήσω και στους  επικριτές μας εξ ευωνύμων, ο μεγαλύτερος εχθρός της ελληνικής κοινωνίας, αυτό που μπερδεύει τα πράγματα και προκαλεί αυτή την πρωτοφανή σύγχυση είναι η ιδεοληψία, αυτός ο παρωχημένος ιδεολογικός μανδύας που καλύπτει ασφυκτικά τα πάντα.

Πως ορίζεται αυτή; Αντιγράφω από ένα παλιότερο και καταπληκτικό κείμενο του vapsomalliades.blogspot.com

«Η ιδεοληψία είναι, grosso modo, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, χαρακτηριστικό όλων των πολιτικών χώρων: η Αριστερά (σοσιαλιστική και κομμουνιστική) με την πίστη της στην αγαθή φύση του ανθρώπου και την ισότητα, η συντηρητική Δεξιά με την πατριδοκαπηλία, την προγονοπληξία και τη θρησκοληψία, η φιλελεύθερη Δεξιά με την φετιχιστική αντιμετώπιση της ελευθερίας και την (θρησκευτικού τύπου) εμμονή της στην κυριαρχία και τους αυτοματισμούς της αγοράς κλπ. κλπ.

Οι αριστεροί είναι full «ιδεολόγοι», πιστεύοντας ότι τοιουτοτρόπως, ηθικώς και διανοητικώς, υπερτερούν των υπολοίπων, χωρίς να τους περνά ούτε στιγμή απ' το μυαλό ότι η ιδεολογία υποδηλώνει πνευματική οκνηρία, ετοιματζίδικη σκέψη - ότι αποτελεί «ψευδή συνείδηση». Οι αριστεροί υιοθετούν μια προσέγγιση μανιχαϊστική: πάντα υπάρχουν, ευδιάκριτα, καλοί και κακοί. Οι πρώτοι είναι πάντοτε οι «αριστεροί» και οι δεύτεροι είναι πάντοτε όλοι οι «άλλοι» - διεφθαρμένοι ή πεπλανημένοι. Κατ' αυτή την έννοια, η αριστερή προσέγγιση ομοιάζει εντυπωσιακά με την θρησκευτική...»

Και όπως έχουμε ξαναγράψει:

«Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι' αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»
Δάντης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 02:30:03

  Με την ειληκρίνεια που πραγματώνει αυτή η ανάρτηση, πετιούνται τα καζάνια της κολάσεως στο μανιχαϊκό καναβάτσο μιας διπλοπρόσωπης κοινωνίας, δέσμιας σε μια απύθμενη απάθεια μπροστά στην αποδοχή των εξουσιαστικών συνδρόμων, που κυριαρχούν εντος μας και στο περιβάλλον.
  Γιατί ο παράδεισος είναι η αποκατάσταση ενός απέραντου χώρου, που επενεργεί μια ειληκρινής κατάθεση ψυχής, αμφισβητώντας εδώ και τώρα την ολοκληρωτική κυριαρχία του ψεύδους απάνω στο κοινωνικό ήθος.

 2. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 13/03/2009 03:39:03

  @μποτίλια: συνάγω εκ των ενόντων ότι είσθε υπό την επήρεια αλκοόλ.

  ΥΓ. ειλικρίνεια θαρρώ πως είναι η ειληκρίνεια. Φταίει ο Κρόνος, μα τω Θεώ (με υπογεγραμμένη).

  Η δε αρχική ανάρτηση τελεί υπό πλήρη σύγχιση, πλήρως αποδεικνυόμενη εκ του ιλαρού θαυμασμού στην ημιμάθειαν των συντακτών του περί βαψομαλλιάδων πονήματος- ορθολογιστών της τρύπιας πεντάρας και σώσον ελέησον ημάς.

  Έλεος, Ωπείος λαϊκισμός, Σειναίλθεται!!!

 3. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/03/2009 04:15:50

  Συνεπώς, για να θυμόμαστε ορισμένα πράγματα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα blog που γνωρίζει την πραγματικότητα έχοντας πάρει θέση και θέλει να συζητήσει γύρω από αυτήν με ομοιδεάτες του. Μιλάμε για ένα blog που δεν έχει τοποθετηθεί οριστικά, αλλά μέσα από τον διάλογο και την σύνθεση προσπαθεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα.
  Πράγμα όμως που έρχεται σε αντίθεση σε συγκεκριμένα σημεία της ανάρτησης –αλλά και σχολίων σε προηγούμενες αναρτήσεις επί του θέματος από την συντακτική ομάδα- όπου αποκλείει εκ προοιμίου ως «σοβαρές θέσεις», ορισμένες που ακούγονται από αρκετούς έξω αλλά και εδώ. Είμαι λίγο μπερδεμένος απόψε, ίσως όταν ξημερώσει και με δει ο ήλιος έρθω πάλι στα ίσα μου.

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 04:16:11

  @αγανάκτηση 2
  Με την όποια προσποίηση το βλαχαδερό δεν κρύβεται.

 5. αγανάκτησις avatar
  αγανάκτησις 13/03/2009 04:19:49

  @μποτίλια 5
  Όχι, όχι! η ανοησία δεν κρύβεται ποτέ στο ad hominem!

 6. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/03/2009 05:19:26

  Να σημειωθεί επίσης, οτι το καζάνι αυτό για εκείνους που αρνούνται να διαλέξουν στάνη, δεν δημιουργείται ως άνωθεν εμπορευόμενη φυσική εντολή. Φτιάχνεται και πυρώνεται με τη φουφού ενσυνείδητα, από εκείνους που θεωρούν οτι έχουν προδοθεί από την στάση του «ανυπότακτου». Συνήθως δηλαδή, από όλα τα στρατόπεδα μαζί.
  Με άλλα λόγια, το καζάνι είναι εκείνοι που σε περιόδους κρίσεων, χωρίζουν τον κόσμο -και χωρίζονται κι οι ίδιοι- σε στρατόπεδα, παίζοντας τις κουμπάρες.
  Ας μου επιτραπεί να ίπταμαι κι αν οι μεν ή οι δε, μου ετοιμάζουν καζάνια, είτε ονομάζονται υπερ-πατριώτες είτε ροζ-αριστεροί, είναι τιμή για μένα να κάνω μπλουμ βαθιά στο καζάνι τους και να χωθώ μέχρι τον πάτο.

 7. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 13/03/2009 07:33:29

  Το συγκεκριμένο απόσπασμα από τον Βαψομαλλιά είναι μακράν από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί σε ελληνικό μπλογκ.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/03/2009 07:44:39

  Οι δήθεν "ιδιεολογίες" που μας σερβίρονται εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια είναι κάτι σαν την θρησκευτική ιδεολογία των ιρανών μουλάδων: Σκοταδισμός και μα_ακία, με σκοπό να είμαστε άβουλα ζώα, παγιδευμένα στο τίποτα. Το "οκνηρία" και "ψευδή συνείδηση" είναι ήπιοι όροι.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2009 07:47:16

  Ριξτε και μια ματια στη γειτονικη Ιταλία και ισως παρετε ιδεες για την αντιμετωπιση παρομοιων προβληματων.Αλλωστε οι διαφοροι ευρωπαιστες δεν μπορουν να κατηγορησουν τις εκει μεθοδους του κρατους ως "ελληναραδικες".
  Εκτος αν ξαφνικα οι ιδιοι ανθρωποιπου μας καλουσαν επι ετη να μιμηθουμε την Ευρωπη ανακαλύψουν οτι η χαοτικη Ελλάδα ειναι καλυτερη απο την Ιταλια του Μπερλουσκονι ή τη Γαλλια του Σαρκοζυ γιατι ειναι "αντιφασιστική" και "αντιρατσιστική".

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/03/2009 08:23:11

  Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι εύκολη για λαθρομετανάστες, γιατί ευκολα λαδώνουν ή απλά αγοράζουν πλαστά έγγραφα, εύκολα βγάζουν ένα μεροκαματάκι χωρίς πολλές διατυπώσεις και γενικά είναι ανεκτοί στην εσκεμμένη ή συμπτωματική χαλαρότητα. Τώρα που είναι μέσα, δύσκολα τους ξεφορτώνεσαι αφού αρκετοί είναι οι δικοί μας που βολεύονται και περισσότεροι αυτοί που βαριούνται.

 11. Περίεργος avatar
  Περίεργος 13/03/2009 08:24:57

  Όμορφα!
  Σοβαρά όμως η αστυνομία μας χρειάζεται επειγόντως σεμινάρια!
  Σε καμία σοβαρή αστυνομία του κόσμου οι αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας δεν δικαιούνται να τραβούν περίστροφο κατά κακοποιών. Εδώ ονομάζεται φιλότιμο! Αλλού το λένε μα….. και μιλάμε για αστυνομίες που πυροβολούν στο ψαχνό …. Όχι για εκφοβισμό …… το κάνουν όμως σύμφωνα με τον «κανονισμό εμπλοκής» που είναι συγκεκριμένος και σαφής…… Μέσα σε μία εβδομάδα 2 φιλότιμοι αστυνομικοί δημιούργησαν 2 νεκρούς. Ο πρώτος σκοτώθηκε ο ίδιος και ο δεύτερος με την παρέμβασή του «δημιούργησε» νεκρό…..
  Αν αυτό δεν είναι έλλειψη εκπαίδευσης ας μου πει κάποιος τι είναι!

 12. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 13/03/2009 08:38:20

  @ 15,
  αυτό μου φαίνεται το γνωρίζουν όλοι και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε τι έγινε μέσα στο κατάστημα.Εννοώ μήπως αντέδρασε κάποιος (εκτός αστυνομικού) και υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να επέμβει,Εκτός από ανεκπαίδευτους αστυνομικούς ξέρεις έχουμε και ανεκπαίδευτους πολίτες.

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/03/2009 08:42:10

  @15 Δυο τρεις Αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες να δεις θα καταλάβεις ότι οι αστυνομικοί οφείλουν να είναι αστυνομικοί όλο το 24ωρο. Δες και μερικά βιντεάκια (μέσα από περιπολικά) της Αμερικανικής αστυνομίας και θα καταλάβεις τι εστί πραγματική αστυνομία. Επειδή ακριβώς οι άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν αυτά που συμβαίνουν τώρα σε εμάς εδώ και 150 χρόνια, για αυτό και έχουν σκληρή και αποτελεσματική αστυνομία. Έχουν και σωστές σκληρές φυλακές. Εμείς ακόμη συγχέουμε το έγκλημα με την πολιτική ελευθερία και την αστυνομία με την χούντα. Έτσι αλωνίζουν οι πάσης φύσης κακοποιοί. Είμαστε έρμαια τόσο των κακοποιών όσο και των συριζάτων.

 14. nemo avatar
  nemo 13/03/2009 08:44:28

  θελει δυναμη ψυχης, να σταθει ασπιδα, για να υπερασπιστει, κανεις τον ΕΛΛΗΝΑ, ο ηρωας των 700 ευρω ,συλληπητηρια ,ντροπη κατι μπατσοι οπως λενε καποιοι να κρατανε ΕΛΛΑΔΑ

 15. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 13/03/2009 08:57:11

  Το πρόβλημα δεν είναι η κρίση!! πρόβλημα είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν μια «μικτή» διεθνής κρίση το 2009 με όρους του περασμένου αιώνα…

  Τι είδους διέξοδο από την κρίση να δούμε όταν ακόμη και σήμερα δρουν στην οικονομία με βάση την η εικόνα που παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια.

 16. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 13/03/2009 09:09:18

  Σε καταστάσεις ομηρίας προέχει η ζωή των αθώων. Όπως και με τον πιλότο στην απόδραση του παλαιοκώστα. Πρώτα προστατεύεις την ζωή και μετά αν μπορείς κάνεις το κάτι παραπάνω που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η σύλληψη του ληστή. Να μην τρελαθούμε κιόλας. Θα μπορούσε μέσα σε ένα τέτοια μαγαζί να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς. η ψυχραιμία είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Ρωτήστε και τους συγγενείς των θυμάτων.

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/03/2009 09:09:47

  Οποιος δεν φοβαται στο μπουρδελο γ@μ@αει και την τσατσα και τον νταβα.


  ΠΠ

 18. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/03/2009 09:19:23

  Από τη στιγμή που δεν δικαιούται να πυροβολήσει ο αστυνομικός με το που θα υπάρξει απειλητική στάση του δράστη, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να τηρηθούν οι σημερινοί κανόνες εμπλοκής χωρίς θύματα από τους αστυνομικούς ή τους πολίτες-θύματα. Θέλει τερατώδη εκπαίδευση που και να την κάνουν δεν είναι βέβαιο ότι θα την εκτελέσουν όπως πρέπει. Ποιος άλλωστε είναι τέλειος στη δουλειά του; Στην Αμερική αν σε σταματήσει η τροχαία και δεν μείνεις μέσα με τα χέρια πάνω στο τιμόνι, έχει το δικαίωμα κατευθείαν να πυροβολήσει ο τροχονόμος. Π.χ., αν κάνεις ότι βγαίνεις για να ρωτήσεις "τι τρέχει φιλαράκι". Με βάση τους αμερικανικούς κανόνες εμπλοκής, με το που θα σε δει να ανογεις την πόρτα ή να μην έχεις τα χέρια στο τιμόνι, δικαιούται να πυροβολήσει κατευθείαν. Δεν λέω ότι έτσι είναι το σωστό, αυτό είναι το άλλο άκρο, αλλά στην Ελλάδα αν δεν στρέψει κατά πάνω του αστυνομικού ή άλλου προσώπου ο δράστης, δεν δικαιούσαι να πυροβολήσεις μόνον επειδή βλέπεις πιστόλι σε εν εξελίξει ληστεία! Πάλι καλά που δεν ζητούν οι κανόνες εμπλοκής να πυροβολήσει πρώτος ο δράστης!

 19. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/03/2009 09:42:58

  @ψυχραιμια
  Δεν υπάρχει πιο ατυχές παράδειγμα από την Ιταλία, όπου η μαφία οργώνει. Η πολιτική δεξιά και ακροδεξιά είναι τόσο σύμφυτη μαζί της, που είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος, κατά πόσο η δεξιά είναι τμήμα της μαφίας, ή η μαφία είναι τμήμα της δεξιάς.

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/03/2009 09:51:58

  Στη Χωρα του "-less" - λες??  Η αληθεια στην ΕΛλαδα του 2009 :

  Our communication - Wireless

  ^
  Our telephone - Cordless

  ^
  Our cooking - Fireless

  ^
  Our youth - Jobless

  ^
  Our Ladies - Topless

  ^
  Our food - Fatless

  ^
  Our labour - Effortless

  ^
  Our conduct - Worthless

  ^
  Our relation - Loveless

  ^
  Our attitude - Careless

  ^
  Our feelings - Heartless

  ^
  Our politics - Shameless

  ^
  Our education - Valueless

  ^
  Our follies - Countless

  ^
  Our arguments - Baseless

  ^
  Our boss - Brainless

  ^
  Our Job - Thankless

  ^
  Our Salary - Less and less

  ρε Λες?

  ΠΠ

 21. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 13/03/2009 09:53:56

  «Εδώ ο παράδεισος
  Εδώ και η κόλαση»

 22. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/03/2009 10:00:13

  Περιεργε,εισαι ασχετος,οχι περιεργος.
  Βασει του Αστυνομικου κωδικα,ο αστυνομικος,ειναι αστυνομικος,οπου και να βρισκεται και ασχετως του αν ειναι εν υπηρεσια,η οχι.
  Γι αυτο,και του δινουν το πιστολι και εκτος υπηρεσιας.Αλλοιως,θα επρεπε να το αφηνει φευγοντας απ αυτην.

 23. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/03/2009 10:10:42

  Ρε σεις,ακουτε τις μαλακιες των δημοσιοκαφρων,και αποβλακωνοσαστε.
  Δηλαδη,τι επρεπε να γινει κατα την αποψη σου;Να μην επεμβει καθολου,η να το κανει εξω απο το μαγαζι;
  Γιατι αν σκεφτεις οτι το καταστημα βρισκεται στην κεντρικοτερη περιοχη του Βυρωνα,που περνανε χιλιαδες ανθρωποι,και εξω να εβγαινε ,εκατονταδες ανθρωπους θα πετυχαινε.Αρα η ζημια που εγινε στο μαγαζι,θα μπορουσε ανετα να γινει και εκτος αυτου.
  Συμπερασμα.Η διακινδυνευουμε και επεμβαινουμε,πραγμα που πρεπει να το μαθουν ολοι, και να πεφτουν αμεσως κατω σε τετοιες περιπτωσεις,ή να καουμε το κοροιδο και να μην επεμβαινουμε,με αποτελεσμα βεβαια,να αποθρασυνθουν οι κακοποιοι,και να μη μπορουμε να κραταμε ουτε τα βρακια μας στη θεση τους.
  Θα μας πηδανε εν μεση οδω.
  Αυτο θελετε;
  Και το,
  "του Ελληνος ο τραχηλος,ζυγον δεν υποφερει...";
  Και οι πολεμοι που κανανε οι προγονοι μας,για να ειμαστε σημερα, υποτιθεται, ελευθεροι;
  Δηλαδη,λετε,αφηστε τους να κλεβουνε και κοιτατε τους,αλλα μην ανακατευοσαστε;
  Και τοτε,σε τι διαφερει αυτο,απο την εποχη που ειχαμε τους Τουρκους,που ζηταγαν τον κεφαλικο φορο;Το ιδιο δεν ειναι;

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2009 10:15:18

  @ Μποτιλια
  Ανεξαρτητως του τι ειναι η Ιταλια,η κυβερνηση εχει επιβάλει δρακοντεια μετρα σε όλους τους αλλοδαπους (προκαλωντας και διπλωματικο επεισοδιο με τη Ρουμανια) ενω εχει οργανωσει και περιπολιες πολιτων αλλα και στρατιωτων στις πολεις κατα της εγκληματικοτητος.
  Εάν στην Ιταλια γινοταν εξεγερση και καποιοι αναρχικοι προσπαθουσαν να καψουν τη Ρωμη,υπαρχει περιπτωση οι καραμπινιερι να καθοντουσαν να τους βλέπουν ακολουθωντας "αμυντικη σταση";

 25. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 13/03/2009 10:16:22

  Να μην επέμβει καθόλου ή να επέμβει εκτός του μαγαζιού αυτό έπρεπε να κάνει. Τώρα εσύ που δεν είσαι αποβλακωμένος καλά κάνεις και άσε εμάς να κοιμόμαστε. Όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι αποβλακωμένος γεμίσαμε φωστήρες. Και οι πολίτες στον πόλεμο που αναφέρεις τι θα είναι οι παράπλευρες απώλειες; Άσε ρε φίλε δεν παίζω.

 26. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 13/03/2009 10:18:31

  Παρακολουθώ με ενδιαφέρον κάμποσα ποστ στη σειρά που θέτουν το ζήτημα των συνεπειών της λαθρομετανάστευσης. Αυτό που πάνω απ' όλα μου κάνει εντύπωση είναι ο βαθύτατος διχασμός των συμμετεχόντων στη συζήτηση (όχι στην ελληνική κοινωνία - εκεί τα πράγματα είναι λυμένα) σχετικά με τα αυτονόητα.
  Και αυτά είναι: Η χώρα μας έχει υπερβολικά μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, τον οποίο αδυνατεί να εντάξει στις δομές και τις όποιες παραγωγικές της διαδικασίες, αλλά και να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες τους (κατοικία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση των παιδιών τους, ακόμα και ύδρευση). Μεγάλο μέρος εξ αυτών, οδηγημένοι από την πείνα και τη στέρηση, στρέφονται στο έγκλημα (κλοπές, ληστείες μετά ή άνευ φόνου, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων κλπ). Ένα σημαντικό μέρος τους, πάλι, ήταν εγκληματίες και προτού εμφανιστούν στον τόπο μας (π.χ. Αλβανοί που έφυγαν από τις εκει φυλακές). Ένα τρίτο μέρος τους κατάγονται από χώρες με αξίες και ηθικούς κώδικες ασύμβατους προς τους δικούς μας (για παράδειγμα, κάτι Πακιστάνοι στη γειτονιά μου μου έλεγαν ότι οι Ελληνίδες είναι πουτάνες γιατί φοράνε ''κοντά ρούχα'' - άρα, βιάζοντας πού και πού κάποια από αυτές, δεν κάνεις και κανένα μεγάλο έγκλημα).
  Έτσι, στα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας προστέθηκαν και πολλά άλλα, ιδιαίτερα εκρηξιγενή - μεγαλύτερη εγκληματικότητα, διάλυση του κοινωνικού ιστού, συναλλαγματική αιμορραγία, ανάγκη για τη δημιουργία υποδομών κάλυψης των αναγκών τους (σχολικές αίθουσες, ιατρεία, ναούς -τζαμιά, τεμένη, παγόδες, ξεχωριστά νεκροταφεία, σημεία καύσης νεκρών κ.α-, κατοικίες, περισσότερες φυλακές κλπ).
  Να προσθέσουμε στα παραπάνω τη μετατροπή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας σε φτωχογειτονιά του Χαρτούμ, την υποβάθμιση-γκετοποίηση συνοικιων και ολόκληρων πόλεων, τον φόβο που εξαπλώνεται και μουδιάζει του συμπατριώτες μας...
  Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί τα παραπάνω;
  Απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχει. Ίσως όχι πολλοί, αλλά αρκετά ''φωνακλάδες''. Υποβοηθούμενοι από το γεγονός ότι αποτελούν την κυρίαρχη άποψη στα ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος της διανόησής μας, δεν στέκονται στο ούτως ή άλλως υπαρκτό πρόβλημα (οι ίδιοι δεν το αντιμετωπίζουν, έχουν επίσημη κρατική προστασία) και με την ευκολία που διακρίνει τον σύγχρονο εξουσιαστικό λόγο επιτίθενται σε όλους τους υπόλοιπους (και την ίδια την κοινωνία) χαρακτηρίζοντάς τους ρατσιστές, ξενοφοβικούς, μισαλόδοξους, φασίστες κλπ. Η φωνή τους ενισχύεται από αλλοπρόσαλλους διεθνιστές, παγκοσμιολάτρες, αναρχοαυτόνομους, κουκουλοφόρους, ''αριστερούς'' (εντός πολλών εισαγωγικών), που μισούν τη χώρα που τους γέννησε, ΜΚΟ, δίκτυα, αλλά και ''καλά παιδιά'' που συγκινούνται από τα αθώα μάτια των ξένων παιδιών των φαναριών, τους πεινασμένους Αφγανούς κλπ (και ποιος δεν συγκινείται, άλλωστε;) και πιστεύουν ότι το κράτος μας πρέπει να μετατραπεί σε ένα είδος 'UNISEF'' και να περιθάλψει όλη την πείνα και τη δυστυχία της Ασίας και της Αφρικής. ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΟΜΕΝΟ.
  Όλοι οι παραπάνω αποτελούν τους ''χρήσμιους ηλίθιους του συστήματος'' και ασκούν όπου και όπως μπορούν τη δική τους ιδεολογική τρομοκρατία. Κατά πάντων.
  Και τι δεν διαβάζουμε (και ακούμε) κάθε μέρα, ακόμα και από τις σελίδες του Antinews... Φταίει ο ιμπεριαλισμός, φταίει η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνησή) που είναι ανάλγητη, φταίνε οι μπάτσοι που δεν μας προστατεύουν γιατί είναι ανίκανοι, φταίνε οι μπάτσοι που πυροβολούν γιατί έχουν στο αίμα τους το φασισμό, φταίνε οι πωλήτριες που αντιστέκονται και δεν δίνουν τα λεφτά να ξεμπερδεύουμε, φταίει η κακή ώρα, φταίει ο Μεγαλέξανδρος, φταίει Αλέφαντος, φταίει ο Μπάμπης ο Φλού...
  Μόνο η ανεξέλεγκη εισροή ξένων δεν φταίει.
  Εντωμεταξύ, αίμα αθώων συμπατριωτών μας κυλάει στα πεζοδρόμια, κορίτσια βιάζονται, παππούδες και γιαγιάδες κακοποιούνται βάναυσα για 100 ευρώ, φτωχοί άνθρωποι χάνουν τον πενιχρό τους μισθό...
  Η πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα. Πρέπει να την υποχρεώσουμε να το κάνει. Γιατί αν δεν το κάνει θεσμικά εκείνη, θα το κάνει από μόνη της η ίδια η κοινωνία. Με τα συνεπαγόμενα ''απόνερα'' μια τέτοιας αυτοοργάνωσης...

 27. poisonous avatar
  poisonous 13/03/2009 10:20:23

  Κρίμα την κοπέλα, ότι και να έγινε μέσα στο μαγαζί.

  Να δούμε όμως και την ανάποδη: Τι θα λεγόταν σήμερα στην περίπτωση που ο Αστυνομικός δεν αντιδρούσε για οποιοδήποτε λόγο, από το να γιατί έκλασε μέντες έως γιατί αξιολόγησε την κατάσταση και το πλήθος των παραβρισκόμενων μέσα στο κατάστημα, τι θα γράφανε σήμερα και τι θα συζητούσαμε…

  Την ανεπάρκεια της Αστυνομίας και του συγκεκριμένου και το πώς το έγκλημα γίνεται πλέον παρουσία των οργάνων της τάξης, οι οποίοι αδυνατούν η δεν επιθυμούν να εμπλακούν.

  Ο φουκαράς ο Αστυνομικός δε, θα ήταν ήδη σε διαθεσιμότητα, θα διενεργείτο ΕΔΕ και αργά αλλά σταθερά θα έπαιρνε τον δρόμο της αποστρατείας δια του ψυγείου ή και απευθείας.

  Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, φουκαράς είναι σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτός μόνο ξέρει πως κοιμήθηκε χθες το βράδυ όταν μια κοπέλα χάθηκε παρουσία του και τι θα περνάει από το μυαλό του για το αν ευθύνεται πραγματικά όχι υπηρεσιακά για αυτό.

 28. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/03/2009 10:25:23

  Λες να εισαι χαζος;
  Ωστε το συμπερασμα απο ολα αυτα,ειναι η νομιμοποιηση του να με σταματησει το καθε κωλοπαιδο για να μου παρει τις 5 δεκαρες που κουβαλαω,ανεξαρτητα απο το αν εχω καρδια η αλλη αρρωστια και πεσω ξερος;
  Και σε μια τετοια περιπτωση,γιατι δε νομιμοποιουμαι να τον ξαπλωσω κατω μολις τον δω;Πρωτος,πριν προλαβει να μου την κανει;
  Και οπως ξερετε,αλλου,αμα μπει καποιος μεσα στο σπιτι σου,και τον καθαρισεις,δεν περνας καν απο δικη.
  Εδω,σου πινει το αιμα ο καθε αλητηριος δημοσιογραφος,προκειμενου να μην τον γραψουν στη λιστα,η δεν ξερω για ποιο αλλο λογο.
  Και χτες,ο γιγας της δημοσιογραφιας,με το γνωστο βλογ,εριχνε αμφιβολιες στη συμπεριφορα του αστυνομικου,οποτε του εγραψα κατευθειαν και του το επεσημανα.
  Και σημερα,ολοι οι μαλακοβιοι των καναλιων,ΟΛΟΙ,αυτο λεγανε συνεχεια και συνεχεια.Επιτρεποταν η οχι να πυροβολησει ο χωροφυλακας; Τη σκοτωσε η οχι την κοπελα;
  Και δεν περιμεναν πρωτα,να βγει το πορισμα,και μετα να πουν τις σοφιες τους,οι αγραμματοι.
  Και ηταν και η φοβερη Κανελη.Εκει να δεις αναλυση.
  Καρτεσιος.Καντ.Φρουντ.
  Αμα καταλαβε κανεις το τι ελεγε,να μου γραψει,γιατι εγω, δεν καταλαβα τιποτα.
  Μου την εχει δωσει απο το τι ακουγεται και αποβλακωνει τον κοσμο.

 29. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/03/2009 10:30:05

  Με αυτή τη συχνότητα ληστειών και επιθέσεων οι προοπτικές είναι δυσοίωνες. Αυτό ας το έχουμε στο μυαλό μας. Η αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει, διαφορετικά ακυρώνεται, δεν έχει ρόλο. Το πως θα επεμβαίνει είναι το ζήτημα. Χρειάζεται να επανεκπαιδευτεί στις νέες συνθήκες. Μέχρι να βρει τις ισορροπίες της όσον αφορά τουλάχιστον την εγκληματικότητα του δρόμου φοβάμαι ότι θα υπάρξουν και άλλα θύματα, και αστυνομικοί και πολίτες. Οι ληστές δεν αστειεύονται, και είναι λάθος να "παροπλίζεται ψυχολογικά" η αστυνομία με νεφελώδη κριτική.
  Από τη μία πρέπει να περιπολεί στη γειτονιά από την άλλη δεν πρέπει να επεμβαίνει. Ε δεν γίνεται αυτό.

 30. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 13/03/2009 10:33:52

  Από που προκύπτει φίλε από τα λεγόμενα μου αυτή η νομιμοποίηση που αναφέρεις. Το μόνο που γράφω είναι πως η επέμβαση πρέπει να διασφαλίζει τις ζωές αθώων περαστικών. Πρέπει να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση το μικρότερο κακό. Αν στο σπίτι σου όπως αναφέρεις είναι η γυναίκα και το παιδί σου θα προσπαθήσεις να του σπάσεις το κεφάλι όπως λες η θα διασφαλίσεις με κάθε τρόπο την ακεραιότητα τους;

 31. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 13/03/2009 10:49:20

  @43. Θοδωρής.
  Το πρόβλημα αυτό καθαυτό το βλέπεις; Ποιο είναι αυτό κατά την άποψή σου; Εγώ είπα μια γνώμη λίγο πιο πάνω. Η δική σου άποψη ποια είναι;
  Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει - καθόμαστε και συζητάμε πώς θα συμπεριφερθούμε στον όποιο Νταβέλη που μπήκε με το έτσι θέλω στο σπίτι μας(λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου το να βρίσκεται στο σπίτι μας) και όχι το πώς θα τον βγάλουμε έξω...

 32. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 13/03/2009 10:53:36

  Πάλι καλά που δεν ζητούν οι κανόνες εμπλοκής να πυροβολήσει πρώτος ο δράστης!

  Κι ομως αυτο ισχυει στην ελλαδα.

 33. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 13/03/2009 10:58:08

  Το πρόβλημα είναι ότι πέθανε ένας άνθρωπος φίλε μου. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς στο ότι είναι μια εγκληματική ενέργεια το να μπει κάποιος σπίτι σου. Άρα τα αυτονόητα τα λες εσύ εγώ προσπαθώ να δώσω μια ιδέα για την διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων. Εσύ λες πως είναι έγκλημα η ληστεία και πως γεμίσαμε λαθρομετανάστες. Δεν μου λες κάτι καινούριο.

 34. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 13/03/2009 11:06:38

  $44. Θοδωρής,
  αν γεμίσαμε λαθρομετανάστες (με όλα τα εφιαλτικά συνεπαγόμενα αυτής της κατάστασης), μήπως το ζήτημα δεν είναι το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, αλλά το γιατί πρέπει ντε και καλά να τους αντιμετωπίσουμε κάπως, λες και είναι αυτονήτο και φυσιολογικό το να βρίσκονται εδώ;

 35. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 11:34:07

  Μεταναστευτική πολιτική , υπάρχει σε αυτή τη χώρα;
  ..ή, έστω, ασχολείται κάποιος πολιτικός άνδρας/γυνή/φορέας με αυτό το θέμα;

  ...όχι σε επίπεδο συσσιτίου, σε επίπεδο ουσίας εννοώ!

 36. Περίεργος avatar
  Περίεργος 13/03/2009 11:40:17

  @Προβοκατωρ

  Άσχετος μπορεί και να είμαι. Αλλά δεν είναι το θέμα……

  Δεν νομίζω ότι η Ελληνική αστυνομία έχει σαφή «κανονισμό εμπλοκής», το δηλώνουν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας στα παράθυρα. Το τι θα ήθελα είναι μάλλον προφανές……
  Δεν θέλω όμως αστυνομικούς, καουμπόηδες, που τραβούν πιστόλι μέσα σε μαγαζιά και μέσα σε κόσμο, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άσχετοι! (ισχύει για το χθεσινό αλλά και δια κάθε παρόμοια ενέργεια…..)
  Δεν θέλω αστυνομικούς να σκοτώνονται παριστάνοντας τον καουμπόη ….

  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους! Καθόλου! Πιστεύω όμως ότι δεν το βλέπουν επαγγελματικά αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ που είναι και ο λόγος που εμπλέκονται και εκτός υπηρεσίας αλλά και κατά καιρούς κάνουν διάφορα «νταηλίκια»…. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει….

  @Σπατζιώτης
  Το να μη φτάσουμε στην αυτό-οργάνωση είναι το τελικό ζητούμενο. Φοβάμαι όμως ότι η πορεία έχει ξεκινήσει.

 37. Vrennus avatar
  Vrennus 13/03/2009 11:45:25

  Το πιο ενδιαφέρον που προκύπτει από τα σχόλια (κι από την θέση του Φάκτορα, βεβαίως, ευτυχώς που έφυγε ο Παπουτσάκης να μη διβάζει τι γράφονται σε κάτι που θέλει να το πάιζει διιάδοχος του "Αντί") είναι ότι η περιουσία, τα λεφτά, μετράνε περισσότερο από μια ζωή. Όταν θα μείνετε χωρίς δουλειά - που θα μείνετε - και ενδεχομένως χωρίς σπίτι για κανένα χρόνο να σας δω μετά τι θα λέτε και τι θα κάνετε...

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2009 11:50:51

  http://greece-salonika.blogspot.com/2009/03/blog-post_2219.html
  Σε επιθεση "νεαρων" -προφανως αναρχικων-εναντιον τραπεζων στη θεσσαλονικη πεταγαν και φυλλαδια με τα οποια καταφερονταν εναντιον των πολιτων που συνεργαζονται με την αστυνομια κατα των ληστων.
  Η συμμαχια αναρχικων και ληστων ειναι αυξανομενη.
  Αρχισε απο την εποχη Δημητρακη και υιου Βουτση και συνεχιζεται.

 39. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 12:09:07

  Εγραφε το ΠΑΡΟΝ για τα Δεκεμβριανά...

  "Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις συλλήψεις που έγιναν, διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί! Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 156 ξένοι! Και ο αριθμός αυτός κάθε ημέρα και μεγαλώνει."

  Ε, όταν δεν τα σπάνε στο Κολωνάκι (όπως πριν από λίγο), όλοι τούτοι κάτι άλλο θα βρούνε να κάνουν.

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΤΟΥΣ βρέθηκε τελικά;

 40. binikou maria avatar
  binikou maria 13/03/2009 12:12:56

  Σπατζιωτη[36]
  ωραία τα λές αλλά ποιός αγαπά αυτή την δόλια πατρίδα

 41. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 12:16:07

  @ 53 binikou maria

  Οχι, φιλολογικές ερωτήσεις σε περιόδους κρίσης!

  ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

  ΑΠΟΔΕΙΞΗ!....;

  Τα όνειρα για δόλωμα, δεν μετράνε!

 42. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/03/2009 12:21:38

  Προφανώς αναρχικών...

  χαχαχαχαχα

  α ρε ψυχραιμία ! βουρ για το τμήμα δίωξης αναρχισμού !

 43. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/03/2009 12:32:50

  Τελικά ρε παιδιά ποιος φταίει για την λαθρομετανάστευση ? οι λαθρομετανάστες ή η ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική των κομμάτων ?

  (και μονολογεί φεύγοντας : μα πόσοι μαλάκες υπάρχουν τελικά σ αυτήν την έρμη τη χώρα)

 44. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 12:41:32

  ..αλήθεια, ποτέ δεν ακούσαμε ΣΕ ΠΟΙΟΝ πληρώνουν τα "κόμιστρα" οι λαθρομετανάστες...

  ..ότι πληρώνουν, το έχουνε παραδεχτεί πολλάκις on camera!

 45. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2009 12:55:49

  @ greekpoliticalreview
  Τι να κανουμε πολιτικες εκτιμησεις ειναι αυτες.Εσυ σε ποιο χωρο λες να ανηκαν αυτοι που εσπασαν μαγαζια ,αυτοκινητα,τραπεζες κλπ σημερα;
  Λες να ηταν βασιλοφρονες ή σοσιαλδημοκρατες;
  Για να μη παρεξηγουμεθα ας τους ονομασουμε σπαζοτζαμακηδες.

 46. Σαος avatar
  Σαος 13/03/2009 12:57:02

  @greekpoliticalreview

  Τελικά ρε παιδιά ποιος φταίει για την λαθρομετανάστευση ? οι λαθρομετανάστες ή η ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική των κομμάτων ?

  Προφανώς εννοείς «ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική του κράτους» γιατί το κάθε κόμμα σε αυτό το τομέα έχει διαφορετική ενώ το κράτος μάλλον δεν έχει καθόλου...

 47. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/03/2009 13:00:23

  Ε ναι ρε φίλε , γιατί έχει παραγίνει το κακό με τους ορισμούς .

  Αφού τα έχουμε ξαναπεί , υπάρχει ένας ευρύς χώρος ο λεγόμενος "αντιεξουσιαστικός" μέσα στον οποίο κινούνται (ή για να κρυφτούν ή προβοκατόρικα ή για ίδιον κέρδος) και δρουν άτομα πάσης φύσεως καταγωγής και μαλακίας . Αν αναφέρεσαι λοιπόν σε αυτούς σταμάτα να τους αποκαλείς αναρχικούς , απλά .

 48. Σαος avatar
  Σαος 13/03/2009 13:04:01

  @Vrennus

  Πάλι άλματα λογικής! Δηλαδή είναι φυσιολογική συμπεριφορά να σου βάζει κάποιος το πιστόλι στο κρόταφο για λεφτά, αλλά είναι αφύσικο να θέλεις να σταματήσει ο γενικότερος κατήφορος που αφήνει κάθε είδους φασιστάκο πιστολέρο ληστή να προφασίζεται ιδεολογήματα αλλά να έχει ως τελικό στόχο το εύκολο χρήμα. Μάλλον ο εγκληματίας-ληστής-δολοφόνος βάζει την ανθρώπινη ζωή κάτω από τα χρήματα. Έχεις μια τάση να βλέπεις πίσω από κάθε εγκληματία έναν αθώο ιδεολόγο ή μου φαίνεται;

 49. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/03/2009 13:04:17

  @ Σάος , πάσο και μαζί σου απλά ως "κράτος" προσωπικά έχω στο μυαλό μου τα δυο κόμματα που το δημιούργησαν και ως παρακράτος τους δυο αυτούς κομματικούς μηχανισμούς . Οι υπόλοιποι (κόμματα) που ακόμα κι αν παίζουν το δικό τους ρόλο για ίδιον και αυτοί όφελος δεν ασκούν πολιτική .

  Εμένα λοιπόν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της άσκησης πρακτικής πολιτικής που μόνο δυο κόμματα έχουν την ευκαιρία να πράξουν .

 50. ωιμέ avatar
  ωιμέ 13/03/2009 13:11:36

  Συνταξιούχος απείλησε με όπλο!!!

  Δεν πάμε καλά.......

 51. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2009 13:43:32

  Εν πασει περιπτωσει αυτοι που τα εσπασαν σημερα έχουν ταμπουρωθει στη Νομική συμφωνα με τα καναλια.
  Η αστυνομια πρεπει να αδιαφορησει για ασυλα και παρομοιες μπουρδες και να μπει μεσα στη Νομικη για να συλλαβει τους σπαζοτζαμακηδες βανδαλους.
  Το ΠΑΣΟΚ που ρωτα που ειναι η αστυνομια να ζητησει επισημα την εισοδο της αστυνομιας στη Νομικη εδω και τωρα.

 52. Σαος avatar
  Σαος 13/03/2009 13:48:17

  @greekpoliticalreview

  Τα μικρότερα κόμματα υπάρχουν για να μαζεύουν το «υπόλοιπον». Αυτούς δηλαδή που δεν χωρούν ιδεολογικά στα άλλα κόμματα. Κάτι δηλαδή σαν "κουβάδες" που μαντρώνουν τις ιδεολογικές υπερχειλίσεις από τα μεγάλα κόμματα. Και μετά κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε Δημοκρατικούς (Democrats) και ... Δημοκρατικούς (Republicans)!!!

 53. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 13/03/2009 13:53:11

  Α! τα κανάλια μόλις μετέδωσαν ότι η κοπέλα δολοφονήθηκε από το όπλο του ληστή γιατί έτσι είπε ο ιατροδικαστής.Φυσικά δεν αναφέρουν ότι αρμόδια για το θέμα είναι η βαλλιστική εξέταση και μόνο και όχι η όποια θεωρία του όποιου ιατροδικαστή.Δεν εξετάζω το ποιος φταίει στο συγκεκριμένο επεισόδιο,αλλά την καφρίλα των καναλιών τα οποία αφού ανακάλυψαν στις 6 Δεκεμβρίου ότι έχουν τη δύναμη να κάψουν την Αθήνα κατεβάζοντας κόσμο στους δρόμους,θέλουν να δουν αν μπορούν να εξαπολύσουν ομοίως πογκρόμ εναντίων μεταναστών ή αστυνομικών κατά βούληση.Το δε mega έχει ξεφύγει σε ύποπτο βαθμό (δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι).

 54. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 13/03/2009 13:54:19

  @55 Φίλε Kanis,
  Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να αποδείξει πρακτικά την αγάπη του προς την Ελλάδα σήμερα. Με ενδιαφέρουν πολύ (και όχι μόνο εμένα) οι προτάσεις σου, που μπορεί να αποτελέσουν και θέμα ευρύτερης συζήτησης.

 55. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/03/2009 13:56:10

  Μα σου λέω δε με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα κόμματα , με νοιάζει μόνο η άσκηση πολιτικής . Αν το Πασόκ ή η ΝΔ είχαν πράξει μεταναστευτική πολιτική τώρα οι Συριζαίοι ή δε ξέρω γω ποιοι άλλοι δεν θα είχαν την πολυτέλεια να κριτικάρουν . Τα κόμματα που άσκησαν πολιτική έδωσαν το δικαίωμα να βγαίνει ο κάθε μαλάκας και να κριτικάρει αφ' υψηλού (κι εμείς μέσα σε αυτούς) .

  Μην μεταθέτουμε την ευθύνη αλλού .

 56. Ένας παλιός... avatar
  Ένας παλιός... 13/03/2009 14:04:07

  Αυτό που πρέπει να παραδεχτούμε σχετικά μ’ αυτό το μπλοκ είναι, ότι ο πολυποίκιλος σχολιασμός (αν έχει βέβαια κάποιος γερό στομάχι για να χωνέψει και τις διάφορες …κοτρόνες που πετιούνται από ορισμένους) μπορεί να δώσει σε κάποιον ένα αρκετά καλό δείγμα «κοινής γνώμης».
  Αναφορικά τώρα με το θέμα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας καθώς και για την λεγόμενη έλλειψη ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος από κρατικής πλευράς, θα ήθελα μόνο να τονίσω, ότι στεκόμαστε για μια ακόμα φορά με απορία μπροστά στο δέντρο χωρίς να βλέπουν το δάσος.
  Όταν χώροι που η εργασίες τους πρέπει να αποτελούν κοινωνικό λειτούργημα, όπως είναι τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, η εκκλησία κ.α. έχουν φτάσει να είναι «στέκια συμμοριών» που περιμένουν με το …ντουφέκι τον ανήμπορο, για να του ποιούν το αίμα, πως είναι δυνατόν να μιλάμε εδώ για κρατική «κωλυσιεργία», «ξέφραγο αμπέλι» κ.λ.π.;
  Δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί πως οι λαθρομετανάστες έχουν γίνει πηγή πλουτισμού για ορισμένους; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι ζούμε σε μια χώρα όπου επικρατεί το πλιάτσικο και το: «ο θάνατός σου η ζωή μου»;
  Δεν είδατε τι έγινε τα τελευταία χρόνια όταν ακρίβυνε το κατσικάκι και το αρνάκι στην χώρα μας; Οι έμποροι έκαναν λαθραία εισαγωγή από Σκόπια και Βουλγαρία… Το ίδιο κάνουν και σε ότι αφορά τα ανθρώπινο εργατικό δυναμικό. Τώρα σε ότι αφορά τα κακοποιά στοιχεία, και αυτοί αποτελούν πηγή πλουτισμού, διότι τους αφήνουν φαινομενικά ανεξέλεγκτους και όταν έχουν διαπράξει κάποια σοβαρά αδικήματα, τους γραπώνουν, και είτε τους …μπουζουριάζουν στον Κορυδαλλό μοιράζοντας μεταξύ τους τα κλοπιμαία ή όποια άλλα …«λάφυρα», ή τους θέτουν υπό διατεταγμένη υπηρεσία.
  Ας μην είμαστε λοιπόν υπερβολικά ρομαντικοί και ας δεχτούμε την πραγματικότητα η οποία είναι δυστυχώς ζοφερή:
  Όσα συμβαίνουν γύρω μας, είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λεηλασίας από μέρους των διαφόρων «καπάτσων», που έχουν μοιράσει τη χώρα σε καπετανάτα!!!

 57. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/03/2009 14:10:08

  Ναι θα εισαι οι παραπλευρες απωλειες.Ειτε σου αρεσει,ειτε οχι.
  Και μαλιστα αμα δε μιλας οταν πρεπει,τοτε η πιθανοτητες να τα λουστεις,ειναι πολυ μεγαλυτερες.
  Αμα γεμισαμε ληστες,ειτε πρεπει να τους πουμε,περαστε παιδια,και παρτε ο,τι γουσταρετε κι απο οπου μπορειτε,και τραβηξτε και καναν κρυο,στο παιδι που θελει να κοιμηθει,ετσι μπας και του ξυπνησουν τα αιματα.Και αμα σας τελειωσουν,μη φοβαστε,εδω ειμαστε εμεις,ελατε να παρετε κι αλλα.
  Κι αμα γουσταρετε και καναν αλλο,αντρα,γυναικα,δε θα τσακωθουμε,εδω ειμαστε,τι διαολο,χαλαμε χατηρια εμεις;

 58. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/03/2009 14:11:03

  Ειτε βεβαια,να παρουμε απο ενα οπλο,και να τους το βαλουμε στον κωλο.Χωρις αστεια.

 59. Σαος avatar
  Σαος 13/03/2009 14:13:20

  @greekpoliticalreview

  Ηρέμισε φίλε μου, δεν είπα κάτι αντίθετο. Απλώς ήθελα να δείξω πως και αυτά έχουν βολευτεί στον (μικρό) ρόλο τους και όλα πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Είδες και την σύγκριση που έκανα με το δικομματικό μοντέλο της Αμερικής που "πουλάει" ακριβώς το ίδιο "προϊόν" (λέγε με ελπίδα) με διαφορετικό κομματο-ιδεολογικό περιτύλιγμα. Έτσι και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν στην πραγματικότητα κοινή πολιτική! Μοιράζουν θέσεις δημοσίου σε ανάξιους, υπεξαιρούν χρήματα, κλέβουν ταμεία, έχουν αφήσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στην τύχη της (με ότι συνέπειες και να έχει αυτό για την ίδια την ύπαρξη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και της μη ύπαρξης μεταναστευτικής πολιτικής) και βέβαια εξυπηρετούν τους μεγαλο____ (στις παύλες βάλε ότι θες, εκδότες, κατασκευαστές, προμηθευτές και λοιπούς) και τους ίδιους. Στο τέλος θα σκάσει το "μπαλόνι" που λέγεται ελληνική κοινωνία από την μεγάλη πίεση και τότε σώσον εαυτόν σωθήτω...

 60. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/03/2009 14:18:43

  Καλα λεω εγω,οτι πολλους απο δω,σας ειχα μαθητες και πρεπει να σας ειχα βαλει και κατω απο τη βαση.Μυαλο,κουκουτσι.
  Μα αγαπητε,ο μεν αλητης αυτος,που δυστυχως ζει ακομα,εριχνε με Τοκαρεφ,δηλαδη με βληματα των 9mm,ενω ο χωροφυλακας,με βληματα των 32,ή των 38,δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα αυτο.Αλλα καμια σχεση το ενα με το αλλο.
  Ουτε καν βαλιστικη δε χρειαζεται.Φαινεται και με γυμνο ματι.

 61. Σαος avatar
  Σαος 13/03/2009 14:19:02

  @Ένας παλιός...

  Δίκιο έχεις. Η όλη κατάσταση συμφέρει κάποιους ισχυρούς για να την αφήνουν ως έχει.

 62. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/03/2009 14:23:32

  Παλιέ , καπετανάτα έχουν μοιράσει πιο παλιά κι από παλιά συγκεκριμένα από το 1830 . Το ζητούμενο είναι πόσοι από όλους μας σ αυτήν τη χώρα τρώνε από αυτά και τα συντηρούν διότι δεν γίνεται να μην τρώει κανείς και να ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους από προ Χριστού .

  Αλλιώς να συμφωνήσουμε όλοι ότι αυτούς έχουμε , από αυτούς πρέπει να επιλέξουμε και να πάμε όλοι σπίτια μας να κλαίμε τη μοίρα μας .

  Σάος , εγώ ήρεμα τα γράφω αν βγαίνουν στην οθόνη λίγο άγρια ζητώ συγνώμη .

 63. Σαος avatar
  Σαος 13/03/2009 14:27:36

  @greekpoliticalreview

  Μάλλον το διάβασα βιαστικά :)

 64. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 16:16:56

  @72 Σπατζιώτης

  Για αρχή, βγάλτε τις κουκούλες από τους προδότες!

 65. kanis avatar
  kanis 13/03/2009 16:17:47

  τι θα πει "Σπατζιώτης" ;;;;

 66. spyros avatar
  spyros 13/03/2009 17:23:06

  @83 greekpoliticalreview
  Κι εδώ τελειώνει όλη αυτή η ωραία κουβεντούλα! Διότι το ερώτημά σου είναι απόλυτα σωστό. Όταν όμως έρχεται η ώρα να ειπωθεί η πικρή αλήθεια της απύθμενης εθνικής μας βλακείας, όλοι οι φωνασκούντες ψευτοϊδεολόγοι λουφάζουν στις κρυφές ενοχές τους. Ααα, ξέχασα! Ποτέ οι συνομιλητές μας δεν είναι κομματικά ανθρωπάρια που τρέφονται –πολύ ή λίγο- από την παρούσα κατάσταση. Ε τότε, ούτε εγώ είμαι και για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι!

 67. Robin Hood avatar
  Robin Hood 13/03/2009 19:14:54

  Όλα αυτά τα προβλήματα που συζητάτε εδώ είναι λυμένα. Ένα ταξίδι στο Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο Μαδρίτη ή Πράγα θα σας πείσει.
  Το ερώτημα είναι μόνον, άν θέλετε(ουμε) να γίνετε (ουμε) πραγματική Ευρωπαική χώρα.
  Άν ναι, λίγη μίμηση δεν κάνει κακό. Γλυτώνει και από πολύ χάσιμο χρόνου.
  Άν όχι, δεν σώζεστε με τίποτα.
  Κι ένας Λονδρέζος ή Μαδριλένος λόγου χάρη, θα ρωτούσε: "Τί θα πεί αλλοδαπός";
  "Το ένα τρίτο μαύροι είμαστε".
  Όταν όμως οι Μαδριλένοι (και οι Λονδρέζοι), μετά το μακελειό, πήραν (απολύτως λογικά) αντιτρομοκρατικά μέτρα, αυτό δεν σας άρεσε καθόλου. Και ακόμα λιγότερο σας άρεσε, που έδιωξαν τον μακακοτρίφτη τον Αθνάρ κι έφεραν τον Θαπατέρο. Ίσως, επειδή πολλοί εδώ μέσα προτιμάτε τον δικό σας μακακοτρίφτη από τον Παπαντρέα (και τον εδώ "Θαπατέρο" - στα Ισπανικά = Παπουτσής!).
  Το θέμα της ασφάλειας το χρησιμοποιείτε μόνον σαν πρόσχημα. Δεν σας ενδιαφέρει. Το Νεοσυντηρητισμό θέλετε να βοηθήσετε μόνον. Τώρα που τον έφτυσαν και στην Αμερική, εσείς τον θέλετε εδώ, παλαιοημερολογίτες;

 68. Κρεατέμπορος avatar
  Κρεατέμπορος 13/03/2009 19:25:33

  @ Ένας παλιός... 75
  Η Βουλγαρία είναι από καιρό Κοινοτική χώρα. Που ζείτε; Δεν υπάρχουν περιορισμοί στις εισαγωγές. Τίποτα λαθραίο, η σφραγίδα είναι ίδια και ίδιου χρώματος και γράφει "Προιόν της ΕΕ".
  Άλλωστε, τα κοπάδια προβάτων της Ροδόπης βόσκουν το πρωί σε βοσκότοπο της Βουλγαρία και το απόγεμα της Ελλάδας. Οι εκατέρωθεν βοσκοί (πολλές φορές Σαρακατσάνοι ή Πομάκοι) παίρνουν και χαρτιά από τις πρεσβείες για να τα μπάζουν και τα βγάζουν όσες φορές θέλουν. Τα μπάζουν και τα βγάζουν 7 φορές τη μέρα.
  Ανάλογες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων, άν δεν απατώμαι, υπάρχουν και με τα Σκόπια, ως χώρα που έχει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Δεν το γνωρίζω όμως ακριβώς, επειδή εγώ συνεργάζομαι με Βούλγαρους προβατοτρόφους.

 69. Κανείς avatar
  Κανείς 13/03/2009 21:23:56

  Ευγε Φακτορες, επι τελους κειμενα καλα και αληθινα.

  Ελπιζω μονο να μη σας αφορισουν οι ιερεις της νεοταξικης θρησκειας, που ελεγε παλιος φιλος.

 70. automatik three parity check logic avatar
  automatik three parity check logic 13/03/2009 21:28:31

  αν πραγματι ειπωθηκαν οτι θυμα και αστυνομικος ειναι κατακριτεοι και οτι ο δραστης ειναι ταξικο θυμα κλπ κλπ.τοτε αυτη η χωρα ειναι για το ψυχιατρειο.αναρωτιεμαι αν καποιος ελεγε τετοιες ασυναρτησιες[η υπερασπιζοταν το 'δικαιωμα' να γινεται γιαφκα πχ το ..harvard -ας πατε στο τελευταιο κολλεγιο να κανετε μαγκιες και θα σας ταυτοποιησουν απο τα δοντια..] στο fox news στο msnbc κλπ.στις ηπα και οπου αλλου στον πρωτο κοσμο τουλαχιστον αν θα τον εστελναν για αποτοξινωση η για συνεδρια θεραπειας.εδω τους ακουν με προσοχη,τους θεωρουν και κατι σαν διανοιες!!!.γιατι μαλλον η ηλιθιοτητα και το μικροσυμφερον πχ να αρπαξουμε ενα χοντρο νοικι απο τους στοιβαγμενους σε ενα δωμα η να κερδοσκοπησουμε φτιαχνοντας με τον luben ενα δρομο μια εργολαβια με μισο κοστος -διπλο περιθωριο κερδους,ειναι η αρχη και το τελος μας.για σου ελλαντα με τα βλαχομπαροκ σου

 71. ianos avatar
  ianos 13/03/2009 21:38:32

  Σπατζιώτης,άλλη μια φορά διάβασα ένα θαυμάσιο σχόλιο απο σένα.Η πρόταση για λύση μου φάνηκε γενικολογη,καιαόριστη.Μηπως θα πρέπει να την σγκεκριμενοποιήσεις;

 72. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/03/2009 09:28:07

  Μα ολοι οι σταθμοι,με τον τροπο που εδιναν την ειδηση της δολοφονιας της κοπελας,εβλεπες οτι σημειολογικα,περναγαν το μηνυμα οτι ο αστυνομικος εφταιγε.
  Και ολα βεβαια, κοπαναγαν,οτι ο ληστης,ο καυμενος,πεινουσε,και,τι να κανει,εβγαλε κουμπουρι και ξαμολυθηκε για να κονομησει,χτυπωντας οποιον βρει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.