#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2010 05:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όποιος ασχοληθεί με το fast track, χρειάζεται κυρίως good luck

Οι επενδύσεις επανήλθαν στην επικαιρότητα με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού  στις ΗΠΑ και τις επιθυμίες του Εμίρη του Κατάρ. Για να δούμε σε ποια -πραγματικά- κατάσταση βρισκόμαστε:

Η διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, όπως θεσπίστηκε με το «νόμο Παπαθανασίου» (3275/21.7.2009) αφορά επενδύσεις στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, του τουρισμού και επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η πιο σημαντική καθώς μπορεί να υπαχθεί ένα επιχειρηματικό όταν είναι άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ή άνω των 75 εκατ. και ταυτόχρονα να δημιουργούνται τουλάχιστον 200  νέες θέσεις απασχόλησης, ή ανεξαρτήτως ποσού 1 εκατ ευρώ να επενδύεται ετησίως σε έργα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας Υπάρχει μεγάλος ξένος επενδυτής (πχ ο Εμίρης του Δοσμάν) που επιθυμεί διακαώς να χώσει τα όμορφα φράγκα του στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνει από οικονομικές κρίσεις, μακροοικονομικό περιβάλλον, φορολογικό καθεστώς, το σύνολο των αντικινήτρων για επενδύσεις στη χώρα μας (και για να διαλύουμε τους μύθους το εργατικό κόστος είναι το μικρότερο), έχει έτοιμο το ενεργειακό του πρότζεκτ και το καταθέτει στην Invest in Greece, η οποία λειτουργεί σαν one stop shop

Έστω ότι ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες, για να υλοποιηθεί η επένδυση στο πλαίσιο του νόμου που εισαγάγει το fast track, ή κάποιου που τον αντικαθιστά ή τροποποιεί, είναι πασίγνωστο σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και ξώφαλτσα με επενδυτικούς νόμους, ότι αν δεν βγουν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα κριτήρια αξιολόγησης, τον έλεγχο των επενδύσεων και τα της διυπουργικής (όλο το ζουμί δηλαδή) όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Δηλαδή όποιος ασχοληθεί με το fast track, κυρίως χρειάζεται good luck.

Άντε να κάνουμε και δεύτερη υπόθεση εργασίας: όλα βαίνουν ομαλά και οι επενδύσεις εντάσσονται στον επενδυτικό νόμο και οι επιχειρήσεις περιμένουν λεφτά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Το οποίο όμως πέφτει θύμα της ανάγκης για ταχεία μείωση του ελλείμματος μέσα στο 2010, για τρίτη φορά από την αρχή του χρόνου,.

Το αίτημα για νέα περικοπή προέκυψε από την επίσκεψη των τροϊκανών ελεγκτών, και τη διαπιστωθείσα υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού, που σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ, είναι 1,3-1,4 δισ. Ευρώ. Έτσι οι επικεφαλής των κλιμακίων από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ζήτησαν την επανεξέταση του ύψους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, ο νέος επενδυτικός νόμος που θα αντικαταστήσει τον 3299 θα είναι προσαρμοσμένος στην «εντός μνημονίου» εποχή, προσφέροντας στοχευμένα (ωραία λέξη)  κίνητρα αντί κρατικών επιχορηγήσεων, ενώ θα εξαιρεί τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά. Ποια θα είναι τα στοχευμένα κίνητρα, που θα κάνουν ουρά οι επιχειρήσεις για υπαγωγή σε αυτά, είναι επτασφράγιστο μυστικό.

Μετά τη νέα περικοπή, ο προϋπολογισμός του ΠΔΕ για φέτος συρρικνώνεται κοντά στα 8.200 εκατ.. ευρώ. Το νούμερο προκύπτει ως εξής: από τα 10.300 εκατ. ευρώ που προέβλεπε αρχικά ο κουτσουρεμένος προϋπολογισμός του 2010 έχουν ήδη περικοπεί 600 εκατ. ευρώ (500 ΠΔΕ + 100 από έργα παιδείας) με τα μέτρα του Μαρτίου και άλλα 500 εκατ. ευρώ μετά την οριστικοποίηση του μνημονίου του Μαΐου και αναμένεται νέα περικοπή 500 εκατ. με 1 δισ. τον Οκτώβριο.

Συμπεράσματα: και το θέμα των επενδύσεων, εγχώριων και ξένων, αντιμετωπίζεται επιδερμικά, κυρίως επικοινωνιακά, χωρίς σοβαρό σχέδιο,  με πολλά λόγια και υποσχέσεις αλλά με λίγα χρήματα.

Αν αναλογισθεί κανείς τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων αλλά και το μη μετρήσιμο κομμάτι στο πεδίο των επιμέρους αρνητικών επιχειρηματικών αποφάσεων, η ζημία είναι σοβαρότατη και πολύ μεγαλύτερη των 2.000 εκατ. ευρώ (τάξη μεγέθους) που θα στερηθούν οι επιχειρήσεις σε ρευστότητα το 2010 και το σημαντικότερο υπό μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Την στιγμή που βιώσιμες επιχειρήσεις ελληνικές και πολυεθνικές θα προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού, λόγω μείωσης τζίρου και κερδών, τα κρατικά λεφτά που προορίζονται για ανάταξη της οικονομίας και τόνωση της αγοράς εργασίας μειώνονται για τρίτη φορά εντός του ίδιου προϋπολογισμού.

Η δική μας εκδοχή του fast track είναι να καλύψουμε λογιστικά το έλλειμμα από τις Δημόσιες Επενδύσεις, τις οποίες έχουμε προικίσει με ξεχωριστό Υπουργείο.

Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, το οποίο το βάζουμε στο νέο μας κράνος.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 24/09/2010 06:27:04

  Οποιαδήποτε ξένη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, μέχρι τη στιγμή που κάθε ένας ενδιαφερόμενος επενδυτης θα είναι σίγουρος οτι δεν θα ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (με ο,τι αυτό συνεπάγεται). Γίνεται κατανοητό αυτό απ’όλους ; Εχομε ακόμα πολυ δρόμο μπροστά μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος Θ. 24/09/2010 06:45:41

   Επειδή όμως αυτή είναι αναπόφευκτη (ΟΛΟΙ πια το φωνάζουν), ας γίνει μια ώρα αρχύτερα κι ας μη μας βασανίζουν άλλο με τα μνημόνια. Διαφορετικά, και όσο η διάρκειά τους θα επεκτείνεται, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε επενδύσεις παρά μόνο "καζινοκαπιταλισμού", όπως ευφυώς υπαινίσσεται σήμερα με το πρωτοσέλιδό του ο "Ελεύθερος Τύπος". (Όλα τα λεφτά αυτό το πρωτοσέλιδο!)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/09/2010 06:53:24

    Μα είναι καζινοκαπιταλισμός η επένδυση αυτή.
    Ουσιαστικά είναι επίσημη πρόσκληση-εισροής-έκπλυσης Μαύρου Χρήματος.
    Αντί να πανηγυρίζουν θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτό που προτείνουν να γίνει στο Ελληνικό.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:03:23

    Ποιος να ντραπεί, αλλενάκι; Ο... Παμπούκης;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:12:06

    Όποιος νομίζει ότι είναι υγιής ανάπτυξη το κτίσιμο καζίνο, πολυτελών ξενοδοχείων τα χαρέμια των εμίριδων και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων.

    Η καλύτερη πρόταση που διάβασα για το Ελληνικό είναι του Ψυχραιμία.
    Ανοικοδόμηση κατοικιών σε ένα τμήμα του Ελληνικού, με ταυτόχρονο γκρέμισμα πολυκατοικιών από τις γκετοποιημένες περιοχές του κέντρου όπου θα γίνουν πάρκα, και η μεταστέγαση των κατοίκων στο Ελληνικό.

    Παράλληλα δημιουργία πάρκου και ήπιας Ελληνικής βιοτεχνίας και εμπορικού Down Town Ελληνικού.

    Ή άλλη πρόταση είναι, δημιουργία πίστας για F1 με όλες τις εγκαταστάσεις, αλλά δεν ξέρω αν επαρκεί η έκταση.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:19:52

    Aν νομίζεις ότι με μια αναδιάρθρωση του χρέους θα σταματήσουν να "μας βασανίζουν" μάλλον θα απογοητευθείς.
    Οι επενδύσεις "καζινοκαπιταλισμού" που λες (αναψυχής, τουρισμού κλπ θα έλεγα εγώ)δεν είναι διόλου άσχημες αρκεί να είναι επενδύσεις και όχι αρπαχτές.
    Ενα από τα προβλήματα μας ήταν μη γίνουμε τα "γκαρσόνια" της "Ευρώπης" (άλλη "μεγάλη" συνεισφορά του Αντρέα) λες και είναι έγκλημα να εκμεταλλευθούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας σαν χώρα. Θέλαμε να γίνουμε αυτοκινητοβιομήχανοι. Τελικά καταφέραμε να γίνουμε απλώς "κακά" γκαρσόνια.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:22:10

    Αυτός ο τύπος ανάπτυξης που προπαγανδίζεται με την επένδυση του ΔΟΣΜΑΝ... πολύ φοβάμαι ότι θα αναπαραχθεί ταχύτατα σε όλη την χερσαία παράκτια ζώνη μας και τα νησιά μας, και θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη Καζαμπλάνκα έκπλυσης Μαύρου Χρήματος.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:24:28

    Τη συγκεκριμένη πρόταση για το Ελληνικό, αλλενάκι, την έχει κάνει προ ετών ο... Μάνος, και ο "ψυχραιμία" την τροποποίησε ελαφρώς. Συγκεκριμένα, ο Μάνος είχε προτείνει να τσιμεντοποιηθεί πλήρως το Ελληνικό, και με τα λεφτά να αγοραστούν "μερικά οικοδομικά τετράγωνα" στην Κυψέλη, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τους Αμπελοκήπους, τα Σεπόλια κ.α, και κάθε τέτοιο τετράγωνο να γίνει "χώρος πρασίνου".

    Ας το δούμε όμως ρεαλιστικά. Πόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα προσφέρει ένα μεμονωμένο τετράγωνο πρασίνου σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές; Ούτως ή άλλως, είναι "τελειωμένες" εξαιτίας των λάθρο αλλά και της συνολικότερης υποβάθμισης της αστικής ζωής. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτά τα "τετράγωνα" να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην αναψυχή των πολιτών. Αντίθετα, αν ΟΛΟ το πρώην αεροδρόμιο μετατρεπόταν, όπως μας πουλούσε φούμαρα ο αχαμνός λογιστάκος, σε μητροπολιτικό πάρκο σύμφωνα με τα σχέδια, και κυρίως ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΣΩΣΤΑ, θα μπορούσε να καταστεί ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ώστε αυτός που θα το επισκεφθεί να κερδίσει ουσιαστική αναψυχή. Σκέψου μάλιστα ότι με τραμ, μετρό και λεωφορεία, το πάρκο αυτό θα ήταν και εύκολα προσβάσιμο. Άρα, ουσιαστικός πόλος έλξης.

    Ας μην "τσιμπάμε" λοιπόν τα, κατά τα άλλα, "πονόψυχα" δολώματα για δήθεν "ανακούφιση των υποβαθμισμένων περιοχών" με ένα οικοδομικό τετράγωνο αναιμικού πρασίνου στην καθεμία. Το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ένας πολιτικά ορθός "φερετζές" στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σχέδια, τα οποία δεν είναι άλλα από τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

    Άλλωστε, είπαμε: το πρότεινε πρώτος ο Μάνος. Τυχαίο; Δε νομίζω!

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:27:08

    @ αλλενάκι
    Γι αυτά που λές χρειάζονται χρήματα εκτός του ότι θα πετάξεις το φιλέτο του Ελληνικού "τζάμπα" Γιατί να μην το αξιοποιήσεις και με τα όποια έσοδα από αυτό να κάνεις ό,τι θελήσεις?
    Ο χώρος για πίστα είναι επαρκής αλλά δεν μπορεί να βγάζει τα λεφτά της απ΄ ό,τι διάβασα

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:28:40

    @ αλλενάκι

    Και εμένα μου αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, αλλά νομίζω ότι το πρώην αεροδρόμιο δεν μπορεί να παραδοθεί βορά στις ορέξεις της F1. Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι περιαστικοί χώροι όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί η πίστα αυτή (π.χ. Τανάγρα, Οινόφυτα κ.α), που μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν σχετικά εύκολη πρόσβαση για τους θεατές μέσω του προαστιακού. Ή, κάπου περιαστικά στη Θεσσαλονίκη. (Για μικρότερες πόλεις, αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουν τις υποδομές -αεροδρόμια, ξενοδοχεία κ.λπ- να υποστηρίξουν τη λειτουργία μιας τέτοιας πίστας.)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:33:43

    @ αλλενάκι

    Όσο για τις "παράκτιες ζώνες μας"... είναι τυχαία, νομίζεις, η θεατρινίστικη κατεδάφιση (πριν από λίγους μήνες) του ερειπίου της "Φαντασίας" από τον ΓΑΠ ομού μετά της Μπιρμπίλως; Συνοδεύτηκε από μεγαλόστομες εξαγγελίες για "ΣΥΝΟΛΙΚΗ ανάπλαση" της παράκτιας ζώνης της Αττικής. Τώρα βλέπουμε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τι είδους "ανάπλαση" έχουν στο μυαλό τους. Και πάντως όχι να παραδώσουν τις ακτές ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ στον αθηναϊκό λαό.

    Μέσα στην όλη συνωμοσία τους υπέρ των συμφερόντων, βάλε και το γεγονός ότι με το Καλλικράτειο εξάμβλωμα συγχωνεύουν και τον δήμο Ελληνικού στον (πολύ μεγαλύτερο πληθυσμιακά) δήμο Αργυρούπολης. Ο δήμαρχος Ελληνικού, ως γνωστόν, είναι άκρως "ενοχλητικός" για τα συμφέροντα που λυμαίνονται την παραλιακή ζώνη. Τυχαίο; Δε νομίζω!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:35:18

    Αυριανιστή, Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ πλην αυτης της καζινοκαπιταλιστικής επένδυσης θα ήταν ευπρόσδεκτο.
    Η έκταση του Ελληνικού επιτρέπει και πάρκο επιτρέπει και οικιστική δόμηση.

    Μου είναι αδύνατο όμως να πιστέψω ότι δεν βρίσκονται επενδυτές για να επενδύσουν σε σοβαρες παραγωγικές επενδύσεις.

    Ανακεφαλαιώνω τι έχουμε ακούσει ότι μπορεί "να παίξει" από επενδύσεις:

    Αμερικάνικη επένδυση με 49% κεφάλαια: τεράστια ηλιοφάρμα στη Β. Ελλάδα (παραγωγής τάξεως μεγέθους gigawatts).

    Τουρισμός: τούρκοι, ισραηλινοί και ρώσοι διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

    Συμβατικές και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: η επένδυση του Κατάρ για παραγωγή φυσικού αερίου στον Αστακό, όπου αν χρησιμοποιείται ένα επικίνδυνο LPG υπάρχει σοβαρό περιβαλλοντικό τοξικό θέμα.

    Συζητήσεις με τη Λιβύη για να χρησιμοποιηθεί η Κρήτη ως ενδιάμεσος στάθμός φυσικού αερίου, κατασκευή αγωγού σύνδεσης της Κρήτης με την κεντρική Ελλάδα.

    Οι Κινέζοι θα χρησιμοποιήσουν τα Ελληνικά λιμάνια για εμπορευματικές πύλες προς Ευρώπη;
    Γιατί κάτι κόνξες ακούω ότι τους κάνει η κυβέρνηση.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:36:12

    Πάρκο και μάλιστα το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης στην άκρη της πόλης και πάνω στη θάλασσα είναι πέταμα χρημάτων. Η "τσιμεντοποίηση" της πρότασης Μάνου προέβλεπε 100 τμ (ή 200) ανά στρέμμα και μόνο σε μέρος της έκτασης του πρ αεροδρομίου. Για τα μικρά πάρκα ανά γειτονιά έχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:42:55

    Firiki: είχα διαβάσει παλαιότερα ότι το ζητούσαν για πίστα, απλά το ανέφερα ως πρόταση.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:52:01

    @αλλενάκι.
    Δεν λαμβάνεις υπόψιν σου την ελληνική πραγματικότητα.
    Έχεις ακούσει περί έλλειψης ανταγωνιστικότητας?
    Ποιός θα έρθει να κάνει παραγωγική επένδυση στη χώρα μας όταν μπορεί να επενδύσει σε χώρα όπου οι μισθοί δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ?
    Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να γίνουμε Κινέζοι και Ινδοί εργάτες?
    Κανένας δεν θα το δεχτεί αυτό και σωστά.
    Άρα λοιπόν ένα το κρατούμενο.
    Πάμε παρακάτω...
    Έχουμε επενδύσει σαν χώρα στην έρευνα και την καινοτομία?
    Όχι!
    Τι απομένει?Ο ήλιος και η θάλασσα.
    Τουρισμός η μόνη "βαριά" βιομηχανία.
    Για αυτούς τους λόγους και θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο το Αιγαίο το αμέσως επόμενο διάστημα.
    Απλά είναι τα πράγματα.
    Τι θεωρίες περί καζινο-καπιταλισμού είναι αυτές και πρέπει να ντρέπεται ο Παμπούκης κλπ?
    Οι μεν Ασιάτες θα πουλούν φτηνά εργατικά χέρια, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι υψηλή τεχνολογία και εμείς εδώ τουρισμό.
    Εργάζομαι σε εταιρεία παραγωγής καλωδίων υψηλής τεχνολογίας.Όπου νάναι θα κλείσουμε...
    Ε δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε τους Κινέζους, δεν το καταλαβαίνεις αυτό?

    ΥΓ. Και εγώ θα ήθελα σαν τρελλός επειδή είμαι ψώνιο με τη F1 να γίνει πίστα στο Ελληνικό ή οπουδήποτε αλλού.
    Είναι παραγωγική επένδυση αυτή?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:56:10

    Πόσο θλιβερα κακόγουστο ηχεί το αστείο:

    "ΘΑ γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο.."

    Από την κυβέρνηση που κατσουλώθηκε με σήμα κατατεθέν την κατάργηση των υπουργείων της βαριάς βιομηχανίας που αναφέρεις - τουρισμό+ναυτιλία.


    ΈΛΕΟΣΣΣΣΣΣ! Όχι άλλη κοροϊδία!

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Αυριανιστής 24/09/2010 07:59:11

    Eπειδή έχω "κόλλημα" με το πρ αεροδρόμιο για όποιον ενδιαφέρεται έχω γράψει κάποια πράγματα 3/6"ο τζάμπας πέθανε" 23/8 "το "αυτονόητο" το "νεοφιλελεύθερο" και το ΒΗΜΑ, 13/9 "κάτι ψήνεται" στο http://firiki2010.wordpress.com/

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 08:03:26

    Τιραμόλα, σου εύχομαι εκ βάθους καρδίας να μη χρειααστεί να χάσεις τη δουλειά σου. Δεν θα ήθελα ούτε ο χειρότερος εχθρός μου να έμενε ποτέ άνεργος, πόσο μάλλον όλοι οι άλλοι.

    Όμως, ΜΗΠΩΣ είναι καιρός να δεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι, στο βάλτο της αρνητικής ανάπτυξης στον οποίο μας έριξε ο αρχηγός σου με την υποδούλωση της χώρας στην οικονομικοκοινωνική χούντα του ΔΝΤ, είναι μονοσήμαντη συνεπαγωγή το κλείσιμο παραγωγικών εταιρειών;

    Δηλαδή, είναι θέμα των "ανταγωνιστικών Κινέζων" και όχι θέμα σχεδίου εξόντωσης των Ελλήνων που εκτελεί μεθοδικά ο ΓΑΠ;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/09/2010 08:05:47

    Tiramola: τη γνώμη μου για την καζινοκαπιταλιστική επένδυση την είπα.
    Χαζοί δεν είμαστε.
    Όσοι είναι υπεύθυνοι του fast track ας το ξανασκεφτούν.

    Ο εμίρης στην πατρίδα ΤΟΥ φρόντισε να φτιάξει πίστα.
    Αλλά εδώ θέλει να μεταφέρει χρήσεις -ήτοι ψυχαγωγικές λειτουργίες που δεν επιτρέπεται να έχει ΑΝΟΙΧΤΑ στην πατρίδα του για να μη δίνει λαβές-.

    Εισαι σοβαρος; Τα χρυσοποίκιλτα απόβλητα του εμίρη θα πρέπει να δεχθεί η Ελλάδα;

    Ναι, ο πρωθυπουργός σου μας μετέτρεψε όλους σε Κινέζους και Ινδούς εργάτες των 300 ευρώ.
    Χώρια τους λαθρομετανάστες, που θα προσλάβουν στην επένδυση, αντί Ελλήνων.
    Ή δεν θα γίνει έτσι;

    ΚΑΙ δεν αναφέρθηκα καθόλου στην ΕΘΝΙΚΗ διάσταση του θέματος.
    Θα γίνει μια αραβικο-μουσουλμανική ζώνη σε μια ιστορική Αττική περιοχή, εκτός της περιοχής του τζαμιού που κτίζει ο Παπανδρέου στον Ιερό Χωρο του Αρχαίου Βοτανικού.

    "Για αυτούς τους λόγους και θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο το Αιγαίο το αμέσως επόμενο διάστημα."
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ.

    "Οι μεν Ασιάτες θα πουλούν φτηνά εργατικά χέρια, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι υψηλή τεχνολογία και εμείς εδώ τουρισμό."
    Αν έχεις συμβιβαστεί με αυτό που σου προετοιμάζουν,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΚΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΣΟΥ;

    Την F1 σαν παράδειγμα το ανέφερα.
    ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 24/09/2010 13:12:31

    Διαβάζω για το επαγγελματικό πρόβλημα του Τιραμόλα και σπαράζω...
    Κοίοτα να δεις Τιραμόλα, τωρα που θα έρθει ο εμίρης και θα φτιάξει καζίνα, ΧΧΧ χοτέλια και χαρέμια μάλλον θα χρειαστεί ευνούχους για τη φύλαξη τους κατά τα ειωθότα της Ανατολίας.

    Πώς το είπε ο αρχηγός σου; «Πονάτε αλλά αντέξτε, κάποια στιγμή θα σταματήσετε να πονάτε…»
    Με τα 592 ευρω που σου εξασφαλίζει με τους εμίρηδες, ποιος στη χάρη σου!Μπρος στα κάλλη τι ναι ο πόνος;
    :P

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Αυριανιστής 24/09/2010 17:17:14

    H αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει αφού παραδοθούν στρατηγικοί τομείς της οικονομίας στο πολυεθνικό κεφάλαιο, όπως οδικές μεταφορές, σιδηροδρομικές μεταφορές, ΔΕΗ, ύδρευση, δημόσια περιουσία, ώστε αμέσως μετά να αρχίσει σταδιακά ξανά η διαδικασία υπερχρέωσης της οικονομίας.
    Δεν θα επιτρέψουν ποτέ η ελληνική οικονομία να σταθεί αυτόνομα στα πόδια της.
    Η διαφορά είναι τωρα ότι ο δημόσιος τομέας θα "εξυγιανθεί"( ξεπουλώντας ότι έχει και δεν έχει), ενώ θα υπερχρεωθεί ο ιδιωτικός τομέας .

  • rage avatar
   rage @ Νίκος Θ. 24/09/2010 07:20:14

   μα τι λες Νίκο Θ.
   Αν έρθει κάποιος και καβατζώσει μια τέτοια περιοχή, δε νομίζω να τον απασχολεί ιδιαίτερα το αν θα γίνει πτώχευση ή όχι!
   Λες να τον νοιάζει αν θα παίζουν στο καζίνο οι φτωχομπινέδες που θα πολλαπλασιαστούν μετά από αυτό;
   Εδω μιλάμε για συμφωνίες απόκτησης αποικιών! Τι σχέση έχει η αναδιάρθρωση;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Νίκος Θ. 24/09/2010 09:13:22

   Τα μικρά πάρκα ανά γειτονιά, μεγέθους όχι ενός, αλλά 2-3 οικοδομικών τετραγώνων, δεν είναι καθόλου χαμένη υπόθεση, αντίθετα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της αξίας της περιοχής ως περιοχή κατοικίας.
   Το Ελληνικό, νομίζω όλοι οι σοβαροί πολεοδόμοι που έχω διαβάσει συνεντεύξεις τους το λένε, είναι άχρηστο σαν ενιαίο τεράστιο πάρκο. Ναι, μπορεί να γίνει ένα μεγάλο πάρκο, αλλά μία εκτάσή του μπορεί να δοθεί για πολεοδόμηση, με χαμηλό συντελεστή, και με τα χρήματα αυτά να χρηματοδοτηθεί κατεδάφιση τετραγώνων σε περιοχές της Κάτω Αθήνας.
   Οι περιοχές αυτές δεν είναι καθόλου κακές όταν γίνει μία σχετική ανάπλαση: Οι πολυκατοικίες του '50 και του '60 είναι συχνά πολύ προσεγμένες, ακόμα και αυτές του '70, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του '70. Σε ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές μεγαλουπόλεις, συνοικίες με κτίρια του Μεσοπολέμου ή του '50-60 έχουν αναβαθμιστεί και είναι πλέον γειτονιές με πληθυσμό μεσοαστικό. Εχετε δει πόσα αξιόλογα ή έστω αξιοπρεπή αρχιτεκτονικά κτίρια πολυκατοικιών υπάρχουν σε Κάτω Πατήσια, Μουσείο, Βικτώρια, Πλ. Αμερικής; Οι μαιζονέτες των ΒΠ είναι σκουπίδια μπροστά τους, ακόμα και από άποψη κατασκευαστική (υλικά της πλάκας, σε 20 χρόνια θα είναι για τα μπάζα).
   Αυτό που χρειάζεται η Κάτω Αθήνα είναι ουσιαστική ανάπλαση, με δημιουργία χώρων στάθμευσης και μικρών πάρκων. Και φυσικά, κυνήγι σε όσους νοικιάζουν παράνομα σπίτια σε λαθρομετανάστες, για να τα κάνουν αχούρια. Και απέλαση στους "νοικαρέους" άμεσα, χωρίς πολλά-πολλά. Δεν είναι μετανάστες, το έχω ξαναγράψει εδώ, είναι λαθραίοι, παράνομοι έποικοι.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Νίκος Θ. 24/09/2010 10:00:16

   Αυριανιστή

   Δεν είναι ανάγκη να γίνουν οικοδομικά τετράγωνα πρασίνου σε κάθε γειτονιά.

   Μπορουν να γίνουν δυο- τρία μεγαλύτερα και λειτουργικά, μέσα στην

   τσιμεντούπολη,που όμως θα είναι πιο προσβάσιμα σε περισσότερους.

   Η απόσταση π.χ Κυψέλη-Γλυφάδα δεν προσφέρεται για αναψυχή.

   Αλλιώς υπάρχει και η Disneyland στο ...Παρίσι.

   Ο κάτοικος της τσιμεντούπολης πάσχει στην καθημερινότητά του.

   Θέλει να βγάλει μία ώρα το παιδί του να παίξει και δε βρίσκει τόπο ανοιχτό.

   Δεν ψάχνει...προτάσεις για Σαβατοκύριακο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/09/2010 10:16:27

    Αυτή είναι η άποψή σου, έχεις ένα δίκιο, αλλά στο δικό μου το μυαλό η "πλάστιγγα" γέρνει προς την πλευρά του μεγαλύτερου πάρκου ως αναγκαιότητας. Το να βγάλεις τα παιδιά σου για μισή ώρα σε μια καχεκτική πρασιά ενός τετραγώνου ΔΕΝ προσφέρει τίποτε απολύτως. Είναι σα να τα βγάζεις βόλτα σε μια πλατεία.

    Όσο για την "απόσταση", μήπως έχουμε γίνει λίγο κακομαθημένοι στην Αθήνα; Με συνδυασμένη χρήση ηλεκτρικού και μετρό, ο κάτοικος των Πατησίων θα μπορεί να φτάνει στο Ελληνικό σε λιγότερο από 45 λεπτά. "Μακριά" είναι;

   • Greg avatar
    Greg @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/09/2010 10:40:12

    Πατήσια-Ελληνικό, με χρήση ηλεκτρικού-μετρό-τραμ, 2,5 ώρες, έχεις φτάσει στη Λαμία και έχεις πιει και καφέ..

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/09/2010 10:43:31

    @ Greg

    Ας μη λαϊκίζουμε παίρνοντας ως "παράδειγμα" τη σημερινή κατάσταση (με τον ηλεκτρικό να δουλεύει μετ' εμποδίων και το μετρό να μην έχει φτάσει ακόμα στο Ελληνικό. Όταν τα έργα ολοκληρωθούν -που φυσικά το πάρκο δεν θα έχει καν ξεκινήσει-, δεν θα χρειάζεται πάνω από 45 λεπτά (και πολλά λέω).

   • Greg avatar
    Greg @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/09/2010 11:13:34

    Και τα 45 λεπτά είναι πάρα πολλά για να πάει κάποιος το παιδάκι του στις κούνιες. Είναι για ημερίσια εκδρομή. Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό είναι η απόλυτη παράνοια. Θα είχε νόημα αν η έκταση βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, όπως συμβαίνει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και η Βαραμπόμπη και το Τατόι έχουν ωραίους ελεύθερους χώρους και πράσινο, αλλά είναι ΜΑΚΡΙΑ από τον μεγάλο οικιστικό ιστό της Αθήνας. Το ίδιο και το Ελληνικό. Όσοι έχουν μικρά παιδιά και μένουν σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, το καταλαβαίνουν...

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 24/09/2010 07:19:58

  O Εμίρης και ο ...κακομοίρης.

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 24/09/2010 07:44:23

  Μετά από 15ήμερη απουσία στο εξωτερικό ο ΓΑΠ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ την Ελλάδα ως

  άλλος Γεώργιος Τροπαιοφόρος.

  Προτείνω να οργανωθεί "θρίαμβος" στο αεροδρόμιο.

  Οι παραγωγικές τάξεις πρέπει να είναι παρούσες.

  Μπροστά βεβαίως θα είναι ο ΓΑΠ ενδεδυμένος με χιτώνα πράσινο κατά

  προτίμηση, από τσόχα τύπου LAS VEGAS.

  Θα ακολουθεί ο αναπληρωτής του ο Πάγκαλος όχι ο Ραγκούσης, μάλλον ο

  Πάγκαλος ή έστω και οι δύο.

  Πιο πίσω οι έμποροι με τα λουκέτα στα χέρια και τις αλυσίδες στα πόδια,

  όπως τους πέρσες στο θρίαμβο του Ηρακλείου.

  Παρά πίσω οι οικοδόμοι κρατώντας αγγούρια καλυβιώτικα.

  Να ακολουθούν οι άνεργοι τσουλώντας "κουλοχέρηδες"

  Και τέλος τον θρίαμβο θα κλείνουν οι φορτηγατζήδες, για λόγους ασφαλείας.

 4. redteam avatar
  redteam 24/09/2010 07:52:49

  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

  Δεν του έφτανε του πρωθυπουργού το Μνημόνιο με την Τρόικα, ήθελε και άλλο Μνημόνιο με τους Εμίρηδες του Κατάρ. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός σκέφτεται και λειτουργεί αμερικάνικα.
  Σε μια ιστορική περιοχή μέσα στα όρια του αρχαίου δήμου Αλιμούντος, πατρίδας του Θουκυδίδη, με πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα, σε ένα από τους ελάχιστους χώρους στο λεκανοπέδιο όπου μπορεί να αναγεννηθεί το αττικό τοπίο μέσα σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, μπροστά σε ένα από τα κάποτε πανέμορφα τμήματα του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής ο Γ. Παπανδρέου θέλει να κατασκευάσει μαζί με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ μια διεφθαρμένη Disneyland τζόγου για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος.

  Έχει ξεπέσει πολύ η Ελλάδα.

  Το σχέδιο του πρωθυπουργού αντιστρατεύεται τις προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υλοποιεί το Σχέδιο Νόμου για τα μεγάλα έργα που βρήκε αντίθετο ακόμη και το μισό υπουργικό Συμβούλιο. Εφαρμόζει τις εξευτελιστικές αποφάσεις της τρόικα για δύο δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα μέχρι το 2013 από τα τυχερά παιχνίδια.
  Επαναλαμβάνει ακριβώς τις προτάσεις Μητσοτάκη το 1992 που απορρίφθηκαν από το ΤΕΕ, τους φορείς, τον λαό.
  Υπάρχει ένα ερώτημα: πώς μπορεί να υπάρχει πρόσωπο που εμφανίζεται ως Υπουργός Περιβάλλοντος σε τέτοιες εξευτελιστικές συνθήκες;

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ δηλώνει ότι:
  η Περιφέρεια Αττικής δεν θα υλοποιήσει αυτά τα σχέδια. Θα τα πετάξει στον Σαρωνικό. Αντί για καζίνο, τόπος αναψυχής για όλους τους Αθηναίους. Αντί για υπερκέρδη κλειστού κυκλώματος στο Κατάρ, διασπορά των ωφελημάτων από τις επισκέψεις σε επαγγελματίες σε όλες τις γύρο συνοικίες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ redteam 24/09/2010 09:17:22

   Ο Αλαβάνος να κοιτάξει καλύτερα πως οι ορδές των υποτακτικών του μπαχαλάκηδων και αναρχοαριστεριστών και λαθρομεταναστών κατάντησαν την Αθήνα.
   Δεν είμαστε χρυσόψαρα στο μνημονικό.
   Αν το πρότυπό του είναι να μας κάνει Καμπότζη του Πολ Ποτ, να μας το πει να αρχίσουμε να φτιάχουμε ορυζώνες και κάτεργα.

   • redteam avatar
    redteam @ ΒΙΣ 24/09/2010 09:22:21

    Ότι θυμάσαι χαίρεσαι! Το θέμα είναι εάν συμφωνείες με τη δήλωση. Τα υπόλοιπα είναι η χαρά του Γιωργάκη.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 24/09/2010 09:57:27

    Τα θυμάμαι τα πεπραγμένα του Αλαβάνου και δεν χαίρομαι καθόλου.
    Τον δρόμο για τον Γιωργάκη μια χαρά τον ετοίμασαν οι υποτακτικοί του, αυτοί που τώρα γεμίζουν τους δρόμους με πανάκριβες αφίσες για συμπαράσταση στους λάθρους αφροασιάτες.
    Σήμερα έχουν και συγκέντρωση στην Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω για συμπαράσταση στους "διωκόμενους" πωλητές λαθραίων.
    Δικοί σας είναι και καλά κάνουν την πρακτόρικη δουλειά τους.

   • redteam avatar
    redteam @ ΒΙΣ 24/09/2010 10:42:07

    Εντάξει δεν πρόκειται να σε πείσω. Εσύ αντί να κοιτάς τους τραπεζίτες που σε κλέβουν (75 δισ.από τον προϋπολογισμό, από τα δικά σου λεφτά δηλαδή που πληρώνεις σε φόρους, σε ενάμιση χρόνο για να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους)σου φταίνε οι μετανάστες... Δεν μου είπες με τη δήλωση συμφωνείς ή όχι;

  • l
   l' ami du peuple @ redteam 24/09/2010 11:24:55

   τι λε ρε παλαβανο που "εχει ξεπεσει η ελλαδα" !!!

   ισα -ισα : και ξανα προς τη δοξα τραβα!!!με τις μπαντες!!

   ειναι το καρμα της αυτο....nick the greek και μεγαλεξαντρος!!

   ακου κει "ελευθερη αττικη"! απο ποιον βρε να "ελευθερωθει"; και τη ρωτας αν το θελει;

 5. Enzo avatar
  Enzo 24/09/2010 08:10:18

  απο σημερα πραγματοποιει επισημη επισκεψη στην Ελλαδα ο πρωθυπουργος της χωρας Γεωργιος Παπανδρεου προερχομενος απο την αλλη πατριδα του, τις Ηνωμενες Πολιτειες της Αμερικης.
  Συμφωνα με πληροφοριες, ο πρωθυπουργος κ. Παπανδρεου θα εχει συναντηση με τον πρωθυπουργο Εσωτερικων κ. Ραγκουση και αλλους υπηρεσιακους παραγοντες της χωρας για να αποκτησει μια πιο σφαιρικη εικονα για την Ελλαδα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Enzo 24/09/2010 10:00:18

   Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν έμενε συνέχεια εδώ, αδυνατεί για λόγους απόλυτα αντικειμενικούς να αποκτήσει μία έστω κάπως σφαιρική εικόνα για την Ελλάδα.
   "Δεν νογάει", που έλεγε και ο παππούς μου.
   Θυμάσαι ότι και ο θείος του είχε βαρύτατο πρόβλημα με το ζήτημα αυτό.
   Δεν είναι εύκολο πράγμα η κληρονομικότητα.

 6. tiramola avatar
  tiramola 24/09/2010 08:17:47

  @Αυριανιστής.
  Ποιό σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων ρε Αυριανιστή?
  Η "επιτυχία" Σημίτη με την ένταξη στην ΟΝΕ δεν ήταν τίποτε άλλο από την εξασφάλιση δανειοδότησης με χαμηλά επιτόκια κοντά στο Γερμανικό για κάποια χρόνια.
  Πέρασαν τόσα χρόνια, δεν κάναμε τίποτε για να το εκμεταλευτούμε και αντιθέτως κοροιδεύαμε και εξαπατούσαμε με πλαστά στοιχεία.
  Με δανεικά δεν έχεις πολλά χρόνια ζωής, το καταλαβαίνεις νομίζω.
  Προσφύγαμε αναγκαστικά στον μηχανισμό για χρηματοδότηση γιατί από τις αγορές δεν είχε νόημα πλέον με την ελπίδα ότι όσο διαρκέσει αυτή να δημιουργήσουμε κάποιες προυποθέσεις και υποδομές προκειμένου να μην πεινάσουμε.
  Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις επιτέλους?

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 24/09/2010 08:23:53

   Μα τα δανεικά του ΔΝΤ δεν μπορούμε να τα κάνουμε ότι θέλουμε. Μόνο να "εξυπηρετήσουμε το χρέος". Και στο τέλος το χρέος θα είναι μεγαλύτερο.

   Τώρα δηλαδή δεν ισχυρίζεται το γκαπ ότι θα δημιουργήσει "προϋποθέσεις και υποδομές" για να "βγούμε στις αγορές"?

   Θα μου πεις τι το ψάχνω... Ειδικά μ'εσένα, ειδικά για το θέμα των πράσινων τσαρλατάνων...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tiramola 24/09/2010 08:35:35

   Τιραμολα, δες, ακου, συντονισου, και πες οτι ειναι ψεμματα.
   http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=114news&clip=flv_f604493d-313b-4899-b822-b6f3dff8dd3b&autoPlay=false%EF%BB%BF

   ΝΑ δουν ολοι και να γνωριζουν τι εχεουν υπογραψει ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντινου. Ασε που ο δευτερος υπεγραψε τη δανειακη συμβαση με την ΕΕ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑς ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ !!!. 8 Μαιου υπεγραψε, 12 βγηκε το ΦΕΚ !! αιντε αλητες...

   ..και παραχωρει το χρεος μας ( το τιτλοποιει ) ενας δανειστης μας και ερχονται πχ οι Τουρκει και διεκδικουν να κατασχεσουν τα ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

   ΠΠ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 24/09/2010 08:57:51

   Δηλαδή, τιραμόλα, ο αχαμνός λογιστάκος δεν υπήρξε ποτέ αρχηγός του κόμματός σου... δηλαδή δεν ήταν αυτός που σπατάλησε κάθε αναπτυξιακή προοπτική στη μασαμπούκα των τσιμεντάδων για το πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας... δηλαδή δεν ήταν αυτός που, εν τέλει, έδωσε το "δαχτυλίδι" της διαδοχής στον αγαπημένο σου ΓΑΠ.

   Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για όλα αυτά. Ξέρω... πάλι για όλα φταίει ο Καραμανλής, ε;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 24/09/2010 09:08:20

    Ο Καραμανλής δεν έκανε απογραφή και βρήκε ότι ο Σημίτης εξαπατούσε?Ο Παπανδρέου δεν έκανε απογραφή(όπως θες πέστο) και βρήκε ότι ο Καραμανλής συνέχιζε να εξαπατά?
    Έχει καμιά σημασία επί της ουσίας?
    Εγώ μένω στην ουσία όσων έγραψα ανωτέρω.
    Αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος οπαδός θεωρείτε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και ο Παπανδρέου έχει αποστολή να καταστρέψει τη χώρα είναι δημοκρατικό σας δικαίωμα.
    Πιθανόν να λείπατε στο εξωτερικό και να μην είχατε πλήρη γνώση...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Αυριανιστής 24/09/2010 09:17:53

    Μα επειδή υπήρχε πρόβλημα μπορεί και ξεπουλάει. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Αυτό είναι και το έγκλημά του, ότι βρήκε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και αντί να δράσει ως πρωθυπουργός της έδρασε ως τοπικός πρακτοράκος του ΔΝΤ.

    Έλειπες όμως φαντάζομαι και σου διέφυγε?

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 24/09/2010 09:20:26

    Το ωραίο στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι ένας ανθώνας, με όλα τα μπουμπούκια και όλα τα φρούτα μέσα.
    Θες σοσιαλεθνικιστές, θαυμαστές του Μπάαθ; Θα τους βρεις.
    Θες ευρωπαϊστές οικονομιστές στυλ Σημίτη; Θα τους βρεις.
    Θες New Age χαζοβιόληδες ονειροπαρμένους δήθεν κοσμοπολίτες (στην πραγματικότητα, απλά άσχετους) σαν τον τωρινό και το συνάφι του; Και αυτούς θα τους βρεις.
    Οπότε μην τα ψάχνετε...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 24/09/2010 09:26:08

    @ΒΙΣ
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνεισφορά σου στη συζήτηση.Τα επιχειρήματά σου είναι ατράνταχτα...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 10:04:29

    Τιραμόλα, πάρε τον εαυτό σου πρώτα-πρώτα, σε τι οβιδιακές μεταμορφώσεις μάς έχεις συνηθίσει εδώ μέσα. Πότε διαπρύσιος ιεροκήρυκας του ΓΑΠ (προεκλογικά). Πότε δήθεν "μεταμεληθείς κοψοχέρης" (το χειμώνα). Και πότε "εξ ανάγκης απολογητής" (από το μνημόνιο και εντεύθεν).

    Άδικο έχει μετά ο ΒΙΣ;

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/09/2010 09:06:20

  Μηπως γνωριζετε ποσα Τρις Ευρω εχουν οι Καταριανοι και ολα τα αλλα Κρατη Επενδυτες που θα μας ερθουν.... ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ???????????

  Τους ανηκουν στην ουσια και οχι στην πραξη.. να μην εχουν λοιπον 2πλη εξασφαλιση ?? Μια εαν εκπεσουμε των υποχρεωσεων της δανειακης συμβασης. και Μια με επενδυσεις νταβατζιλικι ??

  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ φιλοι μου.

  ΠΠ

 8. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 24/09/2010 09:08:22

  Οτι και να λέμε για άλλες, πραγματικές επεδύσεις και για άλλες φιλικές προς τους έλληνες πολιτικές προσκρούουμε στο ίδιο ερώτημα ? ΠΟΙΟΣ ? Πέρα από τη Μαφία που ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ κοροϊδεύει, όπως το βλέπουμε κάθε μέρα στις εξεταστικές στη Βολή, υπάρχει άλλος φορέας να διεκδικεί την εξουσία ? Το κενό μη κλεπτοκρατικής πρότασης που απο καιρό χαίνει στο μικρόκοσμό μας μεταλλάσεται σε αδιέξοδο ενάσκησης εξουσίας καθώς η ΑΛΗΤ με τους πολιτικούς βανδαλίζοντας έχουν κλέψει μέχρι και τα κουφώματα και τις βρύσες από το σπίτι μας, την πάλαι ποτέ "Ωραία Ελλάς". Τώρα δε συνεχίζεται η λεηλασία με μεγάλες Φαστ Τρακ Δαγκωματιές. Βλέπε τη συνέχεια μετά από 10 χρόνια στα γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν, 2 δις καταβεβλημένα, 90 εκτ μίζες , τώρα θα παραλάβουμε επισκευασμένα, παμε να πάρουμε-κατασκευάσουμε κι άλλα, ελεύθερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, υπό αποστρατεία 1/4 αξ/κούς του Π.Ν.
  Χωρίς Κάθαρση και άλλης ποιότητας κυβέρνηση ΤΕΛΕΙΏΣΑΜΕ !

 9. Panayiotis avatar
  Panayiotis 24/09/2010 09:12:19

  Η πείνα που έρχεται τι βλέπει κανείς εκεί στο κόμμα του Υπάρχουνχρηματα Θασόκ; δυστυχώς όμως και αυτοί το γνωρίζουν καλά ότι η κρίση υπάρχει και στην Ελληνική κοινωνία, που δεν αντιδρά σε τίποτα και συμπεριφέρεται σαν όλα όσα συμβαίνουν διαδραματίζονται σε άλλη χώρα. Αλήθεια τι θίασος δημοσιογράφων είναι αυτός στο πρωϊνό του Mega channel; τους προτείνω την εκπομπή τους να την αναμεταδίδουν από τη Χ.Τρικούπη, έτσι θα παίρνουν και ποιό γρήγορα τη γραμμή του κόμματος για την πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να μας κάνουν.

 10. tiramola avatar
  tiramola 24/09/2010 09:23:37

  Διαβάζω ιστορίες για αγρίους ότι λείπει στο εξωτερικό ο Παπανδρέου και δεν μένει εντός Ελλάδος για να ασχοληθεί με τα προβλήματα.
  Και καλά ο Σαμαράς τα λέει για λόγους αντιπολιτευτικούς...
  Όποιος νομίζει ότι τη σήμερον ημέρα η μπάλα παίζεται μεταξύ Ραφήνας-Καστρί και Μαξίμου όχι απλώς είναι βαθειά νυκτωμένος αλλά και επικίνδυνος λόγω βλακείας.

  • loretta avatar
   loretta @ tiramola 24/09/2010 10:26:41

   αχ βρε ΤΙΡΑΜΟΛΑ....ποσο μα ποσο υπερασπιζεσαι εναν ανυπαρκτο πρωθυπουργο οταν δεν το κανει καν ο ιδιος για τον εαυτο του ουτε καν για το θεσμο που εκπροσωπει με την σταση του..


   μη μου συγχύζεσαι....ολα ΓΑΠΙΚΑ θα πανε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ loretta 24/09/2010 10:34:17

    Μα είναι "εθνική ανάγκη", βρε Λωρέττα... για να "μην πτωχεύσει η χώρα"... "για το μέλλον των παιδιών μας"...

    Όλη αυτή την υπεράσπιση του εθνικού εγκλήματος του ΓΑΠ και της συμμορίας του, για τα παιδιά του "αναγκάζεται" να την κάνει ο τιραμόλα. Μόνο που δεν ξέρει ότι ο ΓΑΠ, στο πίσω μέρος του μυαλού του, έχει σκοπό να στείλει μετανάστες τα παιδιά του τιραμόλα...

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 24/09/2010 10:44:05

   Γειά σου Λορέττα!
   Είναι της μόδας τελευταία η επίκληση των "αυτονόητων".
   Πολλοί τα επικαλούνται, λίγοι τα κατανοούν, περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν...
   Ανάλογα με τη γκόγκα του καθενός και τα συμφέροντα του κόμματος στο οποίο ο καθένας έχει ταχθεί(εφ όρου ζωής...)

 11. Panayiotis avatar
  Panayiotis 24/09/2010 09:38:19

  Δεν λείπει, απλά άρχισε το ξεπούλημα της χώρας, για να σκεφτούμε λίγο όταν ο Καραμανλής και γενικότερα η Ν.Δ. άρχισε να μιλά για πούλημα κρατικών ΔΕΚΟ κλπ. οργανισμών τι θύελλα αντιδράσεων υπήρξε, τώρα μιλάμε μόνο για επενδύσεις και πράσινα άλογα.

 12. enianos avatar
  enianos 24/09/2010 09:40:33

  Το ελληνικό μόνο αερολέσχη μπορεί να γίνει έτσι δεν καταστρέφεις υποδομές και προσελκύεις υψηλό τουρισμό .
  Αυτήν την ριμάδα τσιμεντοποίηση , δεν καταλαβαίνει κάνεις ότι είναι νεκρό κεφάλαιο ?Μη παραγωγικό?

 13. tiramola avatar
  tiramola 24/09/2010 10:12:26

  Άσε Αυριανιστή γιατί μετά την δήλωση Καρατζαφέρη..."«Ο ΛΑΟΣ καλεί τη ΝΔ να καταθέσει σήμερα κιόλας πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα αυτό (εννοεί το μνημόνιο)και ας αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ εάν θα την κάνει δεκτή ή όχι. Το θέμα είναι μείζονος εθνικής και κοινωνικής σημασίας για τον ελληνικό λαό και δεν είναι δυνατόν να παραμένει ως αναπάντητο ερώτημα στον ελληνικό λαό. Καλώ τον κ. Σαμαρά σήμερα κιόλας να καταθέσει στη Βουλή σχετικό αίτημα και δηλώνω ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός το προσυπογράφει άμεσα»..άντε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
  χαχαχαχα

 14. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/09/2010 10:18:29

  Ασ σοβαρευτούμε λίγο διότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
  Έχουμε για πρωθυπουργό έναν "πολύ λίγο", έναν ανεγδιήγητο, , ένα ...... πνίγομαι .... δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα.
  Αυτό τον λίγο τον προβάλουν όλοι οι παπαγάλοι σαν κάποια ηγετική προσωπικότητα, κάποιον με διεθνές κύρος, κάποιον που μπορεί να αναλάβει την ηγεσία της παγκόσμιας διακυβέρνησης .... τι άλλο να πω....

  Σε λίγα χρόνια θα διαβάζουμε τις εκθέσεις των ξένων πρεσβειών, των υπηρεσιών των ξένων κρατών που κάνουν εκτιμήσεις, των ξένων ηγετών για τον ΓΑΠ και θα ψάχνουμε να βρούμε μέρος να κρυφτούμε όταν θα διαβάζουμε αυτά που θα γράφουν για τον "δήθεν πρωθυπουργό" της Ελλάδας. Θα ντρεπόμαστε που επιτρέψαμε σε έναν ......... να καθήσει στο σβέρκο μας και να το παίζει πρωθυπουργός.

  Το αντιλαμβάνεστε;; Ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται δεκαπέντε μέρες στο εξωτερικό και το παίζει μέγας γκουρού της εξωτερικής πολιτικής των διεθνών σχέσεων της οικονομίας του σοσιαλισμού της ανάπτυξης και ....... βάλτε ότι θέλετε ..... και συντονίζει την κυβέρνηση με το κομπιούτερ ......... Πόσα στοιχίζει η εκεί διαμονή του και της ακολουθίας του. Μπορούμε να μάθουμε το ποσό του ΧΕΠ που έχει εκδοθεί;;

  Μη ψάχνεστε με βαρύγδουπες αναλύσεις. Βγάλτε στη φόρα την αμετροέπεια, την ηλιθιότητα, την αθλιότητα και το θλιβερό των κυβερνώντων. Όσο πιο γρήγορα φύγει η λέρα που κάθησε στο σβέρκο μας, τόσο πιο γρήγορα θα απομακρυνθεί η τρόικα και τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχουμε να ανακάμψουμε και να επιβιώσουμε σαν κράτος, σαν έθνος, σαν λαός, σαν κοινωνία.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Αρματιστής 24/09/2010 10:20:39

   Το μεγάλο του προσόν είναι ότι μιλάει τα καλύτερα αγγλικά που μίλησε ποτέ Έλληνας πολιτικός.. Μικρό μειονέκτημα: αγνοεί την λέξη "No" όταν απευθύνεται προς τα αφεντικά του...

 15. Aνάπτυξη avatar
  Aνάπτυξη 24/09/2010 10:25:03

  «Δεν είμαστε κατηγορηματικά απέναντι στο Μνημόνιο. Κάποιο μνημόνιο θα υπογράφαμε και εμείς αλλά δεν θα ήταν το ίδιο με του ΠΑΣΟΚ»,

  Δ.Αβραμόπουλος!

  h^^p://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=206214

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aνάπτυξη 24/09/2010 11:31:55

   Πρόκειται για καθαρή αλητεία και ευθεία υπονόμευση του αρχηγού της ΝΔ.

   Εδώ το καταλαβαίνει σιγά σιγά ο κοσμάκης ότι το Μνημόνιο είναι μια μπλόφα για να πάρουν όσο περισσότερο κομμάτι από τον πλούτο της Ελλάδας γίνεται και δεν το καταλαβαίνει ο Αβραμόπουλος;

   Αποκλείεται να μην το καταλαβαίνει!

   Αν είναι αλήθεια λοιπόν το ρεπορτάζ, τότε ο Αβραμόπουλος εντάσσεται, κατ' εμέ, καθαρά στο κλαμπ των "κακών" και μάλιστα ως πολύ χειρότερος από τους περισσότερους Πασόκους, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον το άλλοθι ότι είναι ΠΑΣΟΚ και υπερισχύει σε πολλές περιπτώσεις η κομματική νομιμοφροσύνης έναντι άλλων παραγότων όπως π.χ. η φωνή της λογικής.

   Εδώ τι άλλοθι έχει ο Αβραμόπουλος για να υποστηρίξει αυτή την εξωφρενική θέση ότι δήθεν "κάποιο μνημόνιο θα υπογράφαμε κι εμείς";

   Πάνω που πάει να πάρει πάνω του ο Σαμαράς δέχεται το χτύπημα;

   Του έχει τάξει κάποιο "κέντρο" τη διαδοχή του Σαμαρά και του πριονίζουμε την καρέκλα αλα Ντόρα για να μην κερδίσει ποτέ εκλογές;

   Ας σκεφτεί ο Σαμαράς την πιθανότητα να τον στείλει να κάνει παρέα στη Ντόρα και στο Σκυλακάκη μια ώρα αρχύτερα. Γιατί πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να τον κάνει.

   Φίδι στον κόρφο του!

   • michal. avatar
    michal. @ Επώνυμος 24/09/2010 15:10:03

    Mallon na allakseis komma

 16. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/09/2010 10:27:09

  Και αν επιθυμείτε καλή ενημέρωση για το τι κάνει ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος, στην αλοδαπή, διαβάστε το παρακάτω:
  ****************************************************

  Τη μια πήγε στη «Γουόλ Στριτ»,
  στον «καθεδρικό ναό» του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού,
  στο άντρο, δηλαδή, των πολυεθνικών, των «Γκόλντμαν Σακς», των «γκόλντεν μπόις», των «γιάπηδων», των διαχειριστών της παγκόσμιας φούσκας τύπου «Λίμαν Μπράδερς»,

  και τους συνεχάρη γιατί - όπως έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτηρίων - στα πρόσωπά τους αναγνώρισε εκείνους, οι οποίοι προωθούν τις αρχές για έναν

  πιο «δίκαιο», «ισότιμο» και «προοδευτικό» κόσμο!

  Ολα αυτά, το «δίκαιο», την «ισότητα» και την «προοδευτικότητα», τα εκπροσωπούν

  "κατά τον πρόεδρο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς"

  τα κοράκια, οι γύπες και οι ύαινες της «Γουόλ Στριτ»!

  ***

  Αλλά - φευ - έχει και συνέχεια. Γιατί μετά πήγε και στο «Οικονομικό Κλαμπ» της Νέας Υόρκης. Οπου εκφώνησε... βαρυσήμαντο λόγο.

  Θαυμάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

  *
  «Στόχος μας είναι να εξάγουμε στο εξωτερικό τη μεσογειακή διατροφή, η οποία εξασφαλίζει τη μακροζωία μας, ως Ελλήνων, ανά τον κόσμο (...)

  Πέραν των κλασικών τριών "S" στην αγγλική γλώσσα - "sun, sea and some ruins" - δηλαδή του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιολογικών μνημείων, η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως

  (σ.σ.: Από δω και κάτω κρατηθείτε, γιατί αρχίζει να αραδιάζει τα «καλά» της Ελλάδας)

  καλλιτεχνικά φεστιβάλ, δρόμους του κρασιού, σχολές μαγειρικής, θέρετρα του σκι, ράφτινγκ σε ορεινές περιοχές και κωπηλασία στα νησιά, καταδύσεις για επισκέψεις σε ενάλιες αρχαιότητες, μέχρι την αναρρίχηση στους βράχους των νησιών του Αιγαίου».

  *
  Αν νομίζετε ότι πιάσαμε πάτο, πλανάσθε. Εχει κι άλλο. Ορίστε:
  *

  «Ειρήσθω εν παρόδω, προσφάτως συνειδητοποιήσαμε ότι η λέξη "Αιγαίο", ηχητικά, προσομοιάζει με τη λέξη "αγάπη" στην κινέζικη γλώσσα. Προβλέπουμε λοιπόν ότι η εμπειρία της κινηματογραφικής ταινίας "Mamma mia", στην οποία πραγματοποιείται γαμήλια τελετή σε ένα ελληνικό νησί, θα οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανία. Μάλιστα, γνωρίζω κάποια που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί - να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται εδώ, μαζί μας»...

  ***
  Τα προηγούμενα είναι επίσημη ομιλία.

  Είναι ομιλία πρωθυπουργού.

  Ενός πρωθυπουργού που περιδιαβαίνει τον κόσμο,

  τη μια αναγορεύοντας τη «Γουόλ Στριτ» σε γενικό επιτελείο του «σοσιαλισμού»,

  και την άλλη εκθειάζοντας τη χώρα του είτε για τις... «σχολές μαγειρικής» της, είτε προτείνοντας τη χώρα του ως «βιομηχανικό» πάρκο τέλεσης γαμήλιων τελετών για ζευγάρια... Κινέζων, είτε ευχόμενος (για λογαριασμό της χώρας του;) το «καλώς να ζήσετε» και το «καλούς απογόνους» στον μπαμπά της νύφης...

  Με όλα αυτά θα μπορούσαμε να κάνουμε πλάκα. Και μόνο πλάκα. Αν δεν υπήρχε μια «λεπτομέρεια»: Ο πρωθυπουργός, που κάνει τέτοιες ομιλίες, είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός...
  ***********************************************************

  Από τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" της 24/9/2010 με τίτλο «Ωχ, μανούλα μου»

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αρματιστής 24/09/2010 10:39:55

   Κλασικές αμερικανιές από ένα κλασικό αμερικανάκι. Σα να ακούω "λόγους" υποψηφίου δημάρχου κομητείας των μεσοδυτικών πολιτειών. Σαν τον... Μπος Χογκ ένα πράμα. (Όσοι έβλεπαν τους "Ντιουκς", θα καταλάβουν.)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αρματιστής 24/09/2010 10:51:04

   Είναι τόσο μακριά ο άνθρωπος αυτός από τον Ελληνικό τρόπο.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Αρματιστής 24/09/2010 10:53:05

   ΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

   Το παιδί είναι για γέλια και για κλάματα!

   (Οι άλλοι θα γελάνε κι εμείς θα κλαίμε)

 17. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 10:32:44

  1) μου αρέσει που οι περισσότεροι από εσάς σε θεωρητικό επίπεδο είστε υπέρ των επενδύσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και συνέχεια όταν ανακύπτουν ζητήματα επενδύσεων και αλλαγών, τότε φέρνετε συνέχεια αντιρρήσεις και εναντιώνεστε....αυτό όμως δεν είναι και τόσο καλό για την αξιοπιστία σας.

  2) Είναι προτιμότερο το επενδυτικό σχήμα του Κατάρ να πάει να επενδύσει σε άλλη χώρα τα ωραία χρήματά του?
  Με το καζίνο, την μαρίνα,τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα δεν θα γίνουν τεράστιες επενδύσεις, δεν θα βρουν δουλειά χιλιάδες άνθρωποι?
  Και μην πείτε ξανά ότι θα δουλέψουν εκεί χιλιάδες λαθρομετανάστες....το έργο θα το αναλάβουν κατασκευαστικές εταιρίες (πιθανόν ελληνικές) και αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσουν και αλλοδαπούς εργάτες - που ζουν ήδη στην Ελλάδα - κατά την κατασκευαστική περίοδο...όταν όμως ξεκινήσει η λειτουργία των κτιριακών συγκροτημάτων(π.χ ξενοδοχεία), τότε κυρίως χιλιάδες Έλληνες θα προσληφθούν ως προσωπικό.

  Αλλά δεν σας νοιάζει πραγματικά η αυξανόμενη ανεργία....γιατί αν σας ένοιαζε, θα συζητούσατε την συγκεκριμένη επένδυση, έστω κάτω από συγκεκριμένες αυστηρές προυποθέσεις....

  3) Σκεφτείτε ότι όσοι θα έρχονται με τα σκάφη τους στην νέα μαρίνα θα αφήνουν το συνάλλαγμά τους στην χώρα μας.....και η χώρα μας θα γίνει πόλος έλξης για πλούσια εισοδήματα.....σας πειράζει η ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού να γίνει το "Μόντε Κάρλο" της Ανατολικής Μεσογείου?

  4) Αν επικρατήσει η άποψή σας και δεν γίνει τελικά η επένδυση στο Ελληνικό και γίνει τελικά π.χ στα παράλια της Μικράς Ασίας(Τουρκία) θα είναι καλύτερα για εμάς και τον τουρισμό?

  5) Και το έργο της διπλής ανάπλασης έχει κολλήσει στον Βοτανικό(ας είναι καλά οι κορμοράνοι)....είναι καλύτερα που ο Βοτανικός παραμένει ακόμα και σήμερα μια υποβαθμισμένη περιοχή? Το ίδιο θέλετε να παραμείνει και το Ελληνικό?

  6) Πόσα χρόνια η ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού παραμένει αναξιοποίητη και σε "μαύρο χάλι"?Προτιμάτε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση?
  Δεν είναι προτιμότερο να γίνει η επένδυση, και στην σχετική διαπραγμάτευση να πείσουμε τους Άραβες να φτιάξουν και ένα πολύ μεγάλο πάρκο, στο οποίο να έχει πρόσβαση δωρεάν ο καθένας(να μην είναι δηλαδή ιδιωτικός χώρος)? Ή να τους κάνουμε να δεχτούν συγκεκριμένες αυστηρές προυποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος?

  Αφού είμαστε ανίκανοι (ως κράτος,κοινωνία) να κάνουμε στο Ελληνικό μητροπολιτικό πάρκο.
  Η εξέλιξη των γεγονότων αυτό δείχνει....εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα.

  7) Αυτοί που δεν θέλουν σίγουρα την επένδυση, είναι τα καζίνο γύρω από την Αθήνα, που θα πάθουν μεγάλη οικονομική ζημιά.

  8) μάλλον δεν θα ακούσατε την ομιλία του κυρίου Σαμαρά που είπε στην ομιλία του στην ΔΕΘ :
  α) "...Εδώ απαξιώσαμε τον επιχειρηματία και τον διώξαμε. Τον στείλαμε αλλού......" (ΣΧΟΛΙΟ :το ίδιο δεν θέλετε να συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση?)
  β) "...«Πυρήνας» της Οικονομικής πολιτικής κάθε χώρας είναι η Ανάπτυξη: Σε ποιους τομείς θα δώσει έμφαση; Πως θα βοηθήσει να υπάρξουν επενδύσεις και να παραμεριστούν εμπόδια, ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και ο πλούτος με υγιή τρόπο από ανταγωνιστικές δραστηριότητες;
  Γι’ αυτά όλα δεν πολυμιλούσαμε. Η Ανάπτυξη δεν μας απασχολούσε αληθινά. Η ανταγωνιστικότητα ήταν ως πρόσφατα «απαγορευμένη λέξη». Δεν ξέρουμε καν τους τομείς όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα....." (ΣΧΟΛΙΟ : δεν νομίζω σε τελική ανάλυση να σας ενδιαφέρει και τόσο η ανάπτυξη!!!!)
  γ)...Αν αξιοποιήσουμε με ήπιο τρόπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά
  συστηματικά και οργανωμένα, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον Τουρισμό, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 2-3% άμεσα, δηλαδή μέσα στην πενταετία. Και πολύ περισσότερο στη δεκαετία. Χωρίς σημαντικές δημόσιες δαπάνες...." (ΣΧΟΛΙΟ : μήπως φωτογραφίζονται στην παραπάνω παράγραφο επενδύσεις στον τουρισμό, όπως η συγκεκριμένη του Κατάρ?)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 24/09/2010 11:22:12

   Έχεις πάει ποτέ στο Μόντε Κάρλο και το θεωρείς ως "πρότυπο" τουριστικής ανάπτυξης; Το έχεις δει με πλάτη προς τη θάλασσα, για να δεις πόσο κιτς είναι; Ή θαμπώθηκες μόνο από τις Bentley και τις Rolls έξω από το καζίνο του, και ορέγεσαι να δεις τέτοια κι εδώ;

   Όσο για τη συγκεκριμένη επένδυση με... "σκληρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να φτιάξουν κι ένα πολύ μεγάλο πάρκο" ή "να σεβαστούν αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια", ομολογώ ότι είναι πολύ καλό! Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρεις; Από πότε μπορούν να "διαπραγματεύονται" οι ζήτουλες;

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 10:45:47

  και επειδή όσοι διαφωνούν και διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο project στο Ελληνικό, μάλλον -επαναλαμβάνω- δεν άκουσαν ή δεν πρόσεξαν την ομιλία του κυρίου Σαμαρά στην ΔΕΘ, ας διαβάσουν και τα παρακάτω λόγια του :

  α) "...Τρίτη μεταρρύθμιση: το ξεμπλοκάρισμα των Επενδύσεων. Και δεν έχω πρόβλημα να σας πω, ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει ακριβώς αυτό, υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας, είναι σωστή. Άλλωστε υλοποιεί νόμο που πέρασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2009. Αρκεί να μην την ακυρώνουν πριν καλά- καλά την ξεκινήσουν.
  Διότι πρέπει να ισχύει για όλες τις σημαντικές επενδύσεις κι όχι μόνο για τις «πολύ μεγάλες», πάνω από 200 εκατομμύρια. Η ανάκαμψη από μια βαθιά ύφεση συνήθως δεν αρχίζει με λίγες κολοσσιαίες επενδύσεις, αλλά με πολύ περισσότερες μετρίου μεγέθους. Αυτές παραμένουν ακόμα μπλοκαρισμένες στα γρανάζια της αδυσώπητης ελληνικής γραφειοκρατίας...."

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ή ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
  Το αντίθετο μάλιστα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 24/09/2010 10:51:04

   Μίλησε ποτέ ο Σαμαράς για καζινοκαπιταλισμό σε βάρος των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της Αθήνας, και δεν το άκουσα;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 24/09/2010 10:52:11

   Μελανάκι... έπρεπε να είναι το νικ σου, όχι Δαιμονάκι.
   Σουπιά!

  • firiki2010.wordoress.com avatar
   firiki2010.wordoress.com @ δαιμονάκι 24/09/2010 11:57:13

   Kαι κάτι ακόμα. Ο Σαμαράς πρώτος μίλησε για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αν δεν περιελάμβανε το πρ αεροδρόμιο τι περιελάμβανε?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ firiki2010.wordoress.com 24/09/2010 12:47:33

    Πάντως όχι καζινοκαπιταλισμό.

 19. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 24/09/2010 11:21:34

  Ανεξάρτητα από το ποιος το κάνει (αν το κάνει και πως) και ανεξάρτητα ποια ήταν η στάση της παράταξης του όταν αξιοποίηση του πρ αεροδρομίου την πρότειναν άλλοι δεν γίνεται αντιληπτό ότι ως χώρα πρέπει να εκμεταλλευθούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα? Για ορισμένε λειτουργίες το κλίμα, η θέση ,η φυσική διαμόρφωση αποτελούν τεράστια πλεονεκτήματα ( απο άλλη άποψη κάποια από αυτά είναι κατάρες).Ούτε σιτοβολώνας της Ευρώπης μπορούμε να γίνουμε, ούτε αυτοκινητοβιομήχανοι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνουμε "γκαρσόνια" (προσφορά υπηρεσι΄ν) αρκει να το κάνουμε σωστά.

 20. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 11:22:24

  @ Αυριανιστής...1) δεν νομίζω ότι είναι παράνομα τα καζίνο,αντίθετα λειτουργούν νόμιμα και με άδεια στην Ελλάδα - όπως και ένα σωρό άλλες εταιρίες....και στα καζίνο πολλοί άνθρωποι εργάζονται - δεν είναι self service.

  2)γιατί συνεχίζεις να αγνοείς εσκεμμένα και τις άλλες υποδομές(ξενοδοχεία,μαρίνες κτλ) που θα κατασκευαστούν στον συγκεκριμένο χώρο? Και που θα προσφέρουν δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους?

  3) Και με τον συγκεκριμένο ελεύθερο χώρο τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια? Μήπως ΤΙΠΟΤΑ?
  Ή μήπως περιμένεις να γίνει τώρα μητροπολιτικό πάρκο? Μακάρι να γινόταν, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει. Για αυτό έγραψα στην προηγούμενή μου ανάρτηση, ότι ως κράτος και ως κοινωνία είμαστε ανίκανοι.

  4) Ο "καζινοκαπιταλισμός" στον οποίο αναφέρεσαι, δεν νομίζω να ενοχλεί ή να πειράζει τους κατοίκους του Μόντε Κάρλο...το αντίθετα μάλιστα.

  5) Ο κύριος Σαμαράς μίλησε γενικά για επενδύσεις και ανάπτυξη,δεν εξαίρεσε τα καζίνο ή κάποια άλλη δραστηριότητα......

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 24/09/2010 11:38:33

   Γεια σου Γιάννη -κουκιά σπέρνω...

   Άλλο σε ρώτησα, άλλο απαντάς. Να επαναλάβω λοιπόν: έχεις δει ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ το Μόντε Κάρλο που ορέγεσαι; Έχεις δει ότι πρόκειται για ένα απαστράπτον ΚΙΤΣ εξάμβλωμα, με κτίρια εντελώς παράταιρα προς την ομορφιά του καταπράσινου βουνού πάνω από την πόλη;

   Κάπως έτσι θέλεις και το Ελληνικό; Αρκεί μόνο να χαζεύουμε τις παρκαρισμένες Bentley μπροστά στο καζίνο και να ξερογλειφόμαστε ότι γίναμε κι εμείς μπρούκληδες;

   • aphrodirtechild avatar
    aphrodirtechild @ Αυριανιστής 24/09/2010 11:41:38

    αλλά φέρνει ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ και οι κάτοικοι εκεί έχουν από τα υψηλότερα εισιδήματα στην Ευρώπη...μακάρι να ήταν η Ελλάδα ΟΛΗ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ και να ζούσαμε έτσι

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 11:45:00

    @ aphroditeschild

    Ξέρεις καλά πώς έχουν "ένα από τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ευρώπη" οι Μονεγάσκοι. Το... "ωραίο μου πλυντήριο" να είν' καλά. Εγώ πάντως, βλέποντας την πόλη με πλάτη στη θάλασσα, δεν ζήλεψα καθόλου. Πρόκειται για παρά φύσιν ασέλγεια στο φυσικό περιβάλλον.

 21. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 24/09/2010 11:23:39

  Για τον rage: Για σκέψου δυνατά και δες αν έχει σχέση μεγάλη. Εχει πού μεγάλη.

 22. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 11:26:08

  @ αλλενάκι.....καμιά αθλιότητα δεν μπορεί να με σταματήσει να εκφράζω ελεύθερα την γνώμη μου...αντί να μου αποδίδεις λοιπόν μειωτικούς χαρακτηρισμούς, προσπάθησε να αντικρούσεις τα επιχειρήματά μου με επιχειρήματα και όχι με άναρθρες κραυγές....εκτός και αν δεν μπορείς, οπότε δικό σου πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 24/09/2010 11:28:00

   άθλιος είσαι και φαίνεσαι

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 24/09/2010 11:30:18

   και με έλλειψη χιούμορ

   • 11888 avatar
    11888 @ αλλενάκι 24/09/2010 12:01:36

    Τι επιχειρηματα δηλαδη να αντικρουσει καποιος οταν εσυ ο ιδιος δεν κανεις τον κοπο να διαβασεις καν μια διαφορετικη απο την επισημη κομματικη γραμμη ,αποψη.
    Για επιδορπιο τσιμπα λιγο μια δηλωση του ηγετη σου αναλογης γελοιοτητας με "τα λεφτα υπαρχουν".

    «Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση που επικρατεί και στο λεκανοπέδιο, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο, προχώρησε πρόσφατα, με θάρρος και ευθύνη, στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού, σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, με πράσινο και υποδομές που θα υποστηρίξουν το πάρκο, θα είναι περιβαλλοντικά και ενεργειακά φιλικές και, μόνο, όπως είπαμε, για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και όλων των πολιτών του λεκανοπεδίου».

    G.PAPANDREOU

    Στις 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2009.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ αλλενάκι 24/09/2010 12:05:55

    Ξέρεις τι θα πουν οι ξεδιάντροποι;

    "This? Ah... last year!?"

 23. victoria avatar
  victoria 24/09/2010 12:17:05

  Μικρέ Οδυσσέα, μια διευκρίνιση αν μπορείς για το άρθρο.
  Από πού προκύπτει ότι η τρόικα ζήτησε μείωση του ΠΔΕ, σου βρίσκεται πουθενά επίσημα; Σε ρωτώ γιατί είναι τραγικό αν ισχύει. Άντε ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν τους νοιάζει, αλλά ιδιαίτερα η Ε.Ε. υποτίθεται ξέρει ότι χρειαζόμαστε απαραιτήτως εθνικό σκέλος ΠΔΕ για την εισφορά στα συγχρηματοδοτούμενα, αλλιώς έργα γιοκ.
  Εκτός και αν έχουν κάνει διαπραγμάτευση να δοθεί όλη Κοινοτική συνδρομή του ΕΣΠΑ μπροστά που θα ήταν το μόνο σωστό (το βάλαμε κ το είπε κ ο Σαμαράς στο Ζάππειο στην οικονομική του πρόταση) αλλά δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
  Μόνο η Κομισιόν με δική της πρωτοβουλία έδωσε σε όλες τις χώρες αύξηση της προκαταβολής για τα έργα λόγω κρίσης.

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 12:18:21

  @ Αυριανιστής....δηλαδή εσύ διαφωνείς με το συγκεκριμένο project για αισθητικούς λόγους?
  Η Αθήνα είναι ήδη γεμάτη από "εκτρώματα"(για τα οποία πιθανόν δεν διαμαρτύρεσαι), αλλά δεν μπορώ να προκαταλάβω όμως ότι το έργο αυτό -αν τελικά γίνει - θα είναι αντιαισθητικό.
  Και δεν αναφέρθηκα στο Μόντε Κάρλο λόγω όψεως.....αλλά αφού μιλάς για το "αντιαισθητικό Μόντε Κάρλο", μπορείς να μου μιλήσεις για την καθαριότητα
  που υπάρχει γενικά στο κρατίδιο του Μονακό? Συγκρίνεται με την Αθήνα?
  Μπορείς να μου πεις ακόμα πιο είναι το κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων του Μονακό? Μήπως είναι αρκετά μεγαλύτερο από το ελληνικό?
  Και μήπως αυτό το εισόδημα προέρχεται από τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ?
  Ήδη ο κύριος Σαμαράς είπε στην ομιλία του στην ΔΕΘ,ότι μέσω του τουρισμού θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 2-3% άμεσα.....

 25. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 12:20:33

  @ αλλενάκι...ε, βλέπεις ο Θεός έδωσε το χιούμορ απλόχερα μόνο σε άτομα σαν και εσένα.......

 26. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 12:28:51

  @ 11888....αν αναφέρεσαι σε εμένα, να ξαναγράψω (για πολλοστή φορά) ότι αποδείχθηκε ότι είμαστε ανίκανοι (κράτος - κοινωνία) να φτιάξουμε στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού μητροπολιτικού πάρκου.Γιατί υποτίθεται ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις το είχαν εξαγγείλει(αλλά δεν είχαν ή την πρόθεση ή την δύναμη να το κάνουν), γιατί υποτίθεται οι πολίτες ήθελαν το μητροπολιτικό πάρκο(αλλά δεν πίεσαν ποτέ αποτελεσματικά το κράτος - δυναμικές κινητοποιήσεις ξέρουμε να κάνουμε μόνο όταν τίθεται οικονομικό ζήτημα για την τσέπη μας).
  Δεν τρέφω αυταπάτες.
  ΗΘΕΛΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, αλλά το έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα γίνει ποτέ.
  Εκτός αν δοθεί η συγκεκριμένη έκταση για μια τεράστια τουριστική επένδυση (η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην οποία αναφέρεται συχνά ο κύριος Σαμαράς) και μέσα στους όρους της επένδυσης είναι και η δημιουργία μεγάλων χώρων πρασίνου ή η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 24/09/2010 12:35:31

   Δεν αφήνετε τη βρώμικη προπαγάνδα εναντίον του Σαμαρά καλύτερα;

   Ξέρεις πολύ καλά ότι "ο κύριος Σαμαράς" όπως προσφυώς λες, όταν μιλάει για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν εννοεί ξεπούλημα και μάλιστα με τέτοιους όρους. Αν δεν αντισταθούμε σε αυτή τη χυδαία (από κάθε άποψη) "επένδυση", θα έχει εκλείψει ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΕΛΠΙΔΑ μπας κι αυτή η πόλη αποκτήσει ένα πάρκο να μπορούν να ξελαμπικάρουν οι κάτοικοί της.

   Εκτός κι αν συγκαταλέγεσαι σε όσους έχουν επιλέξει για την "αναψυχή" τους τα Mall και τα Golden Hall, οπότε κατανοώ ότι τουλάχιστον έχεις ξεχάσει τι θα πει αναψυχή.

   • Minnie avatar
    Minnie @ Αυριανιστής 24/09/2010 12:48:03

    Τωρα μεταξυ μας, το Mall ειναι ευλογια για οσους εχουμε παιδια στην εφηβεια. Ψωνιζουν ρουχα με 5-10 ευρω, βλεπουν και καμμια ταινια, τους μαζευουμε και τους μοιραζουμε στα σπιτια τους και ειναι και πανευτυχεις για την φοβερη εξοδο.
    Απο το να τριγυριζουν στους δρομους -της σημερινης Αθηνας-, χιλιες φορες το Mall.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 24/09/2010 12:55:05

    Minnie

    Μας φτάσανε σε τέτοια κατάντια ωστε να θεωρουμε τα Μώλια , δλδ την επιτομή της ασκήμιας και της καταναλωτικής αλογίας σαν δήθεν «ευλογία».

    Κατ αναλογία «ευλογία » μπορεί να χαρακτηριστεί και η ΤΒ που κάνει τα παιδιά γκάνγστερ και πόρνες ή και οι αποθήκες υπερηλίκων που τις είπαμε «οίκους ευγηρίας» για να μη μπερδευονται οι «σκατόγεροι» στα πόδια μας...


    Υπάρχει ένας μύθος για το τρελό νερό , αν τον έχεις ακουστά.

   • Minnie avatar
    Minnie @ Αυριανιστής 24/09/2010 13:08:30

    Misha, ποιος ςου ειπε οτι η αισθητικη/λογικη/κουλτουρα μου αποδεχεται τα Malls?
    Μακαρι το παιδι μου να μπορουσε να χαρει την πολη που ζει οπως εκανα εγω σαραντα χρονια πισω, τοτε που οι αγωνιες των γονεων μας περιοριζονταν στο να "μην εκτεθουμε στην κοινωνια".
    Σημερα οι κινδυνοι ειναι υπαρκτοι και θανατηφοροι. Σαν γονεας, ναι ειμαι ευτυχης που η κορη μου και η παρεα της "καλυπτονται" απο μια βραδια στο Mall... so shoot me!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2010 13:09:06

    Συμφωνώ, Μίσα. Και όπως βλέπεις, αυτή η κατάντια επεκτείνεται και σε πολλούς που θεωρούν "ευλογία" ακόμα και τον καζινοκαπιταλισμό! Μπροστά του μάλιστα, ας πάει και το παλιάμπελο του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της Αθήνας!

  • Misha avatar
   Misha @ δαιμονάκι 24/09/2010 13:20:39

   Minnie

   ........

   Αυριανιστή

   Την Αθηνα θα την σωσουν οι Αλκυονίδες, η Αταλάντη ή οι Τούρκοι...
   Οι κυκλικοι υδρογονάνθρακες που ανασαίνουμε ολημερίς έχουνε κάνει το μυαλό μας κουρκούτι και θεωρούμε την F1 αθλητισμό, την πίστα με άσφαλτο «ανάπτυξη», τα μώλια ασφαλή τόπο για τα παιδιά μας,τα καζίνα «επενδύσεις»..

   Ρε δε πάμε να πνιγούμε όλοι μαζί να απαλλαγεί ο τόπος από την βρωμερή παρουσία μας;Όταν εκλείψουν τα πήχτρα στην ψυχοπαθολογία, βρωμερά μυαλά μας η Φύση θα σπάσει μόνη της τα τσιμέντα της αυτοφυλακής σε μια δεκαετία....

   • Minnie avatar
    Minnie @ Misha 24/09/2010 14:20:07

    Αναρωτιεμαι αν εχεις παιδια, Misha.
    (Το ιδιο και για τον Αυριανιστη.)

    Βεβαιως δεν ειμαι σε θεση να σε εμποδισω αν θελεις να πας να πνιγεις. Θα με συγχωρησεις ελπιζω αλλα δεν προτιθεμαι να σε ακολουθησω... οχι ακομα τουλαχιστον. Εχω ενα παιδι να φροντισω να σταθει στα ποδια της.
    Ας βρει πρωτα τον δρομο της σε περιβαλλον ασφαλειας και στοιχειωδων κανονων ευνομιας και μετα εγω ας βλεπω τα ραδικια αναποδα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Misha 24/09/2010 14:27:48

    Minnie, αν τα θέλρις όλα αυτά, γράψτην τώρα στο ΠΑΣΟΚ, και δίδαξε της τα μυστικά της αφισοκόλλησης. Προλαβαίνεις.

   • Minnie avatar
    Minnie @ Misha 24/09/2010 14:38:13

    Δεν νομιζω, Strange Attractor.
    Πρωτον, δεν γνωριζω τα μυστικα της αφισοκολλησης.
    Δευτερον, μετα απο ολα οσα εχει ακουσει για το ΠΑΣΟΚ στο σπιτι αλλα και εξω απο αυτο, φρονω οτι θα ειχε σοβαρες αντιρρησεις.
    Τριτον, παρ'ολο που εγω προσωπικα θεωρω την Ελλαδα -οπως την ηξερα- τελειωμενη, θα κατσω εδω και θα φαω τα σκ@@@, hoping against hope οτι κατι/καπως/καποτε ισως αλλαξει προς το καλυτερο.
    Το παιδι μου ομως σκεφτομαι να το στειλω στην Αυστρια.

   • l
    l' ami du peuple @ Misha 24/09/2010 16:12:56

    σε μια δεκαετια; η πιστις σου σεσωκε σε!!!

    αχ, misha, να, για κατι τετοια ζηλευω τους νεους ου μην αλλα και θεοσεβουμενους!!!

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 24/09/2010 16:29:50

    Minnie
    Το «περιβαλλον ασφαλειας και στοιχειωδων κανονων ευνομιας» θυμίζει τα κελλιά της 17Ν στα υπόγεια του Κορυδαλλου.
    Καταλαβαίνει πόση ζημιά παθαίνει η ίδια η φύση ενός παιδιού όταν έχει δεί στη ζωή του εκατομμύρια αυτοκίνητα και μόλις μερικές εκατοντάδες δέντρα;Όταν ζει περικυκλωμένο από χιλιάδες τόννους μπετόν και μετάλλου; Κοινωνία Μάντ Μαξ δε θέλεις φαντάζομαι αν κρίνω από την επιλογή σου να στείλεις τη μικρη σου στην πράσινη Αυστρία.

    L ami

    Ζε βου ρεμερσί

   • Minnie avatar
    Minnie @ Misha 24/09/2010 16:41:44

    Do not assume too much, Misha.

 27. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 12:36:33

  και μην ξεχνάμε ότι από τα χιλιάδες στρέμματα του Ελληνικού, μεγάλο μέρος των εκτάσεων αυτών έχουν ήδη δοθεί στο αμαξοστάσιο του τραμ και στο ΚΤΕΟ Ελληνικού....αυτό δεν σας πειράζει,σας ενοχλεί μόνο μια επένδυση που θα προσφέρει δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες και θα καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης για πλούσια εισοδήματα......

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=356374&dt=24/09/2010

 28. η Dimi avatar
  η Dimi 24/09/2010 12:45:00

  “You don't see Piranhas eating themselves, do you?” ~The Nature Channel

  *
  Fast-Track Law = The power to speed-up and/or enter into Agreements
  that are NOT subject to Parliament modifications..

  Fast-Track = a situation, or course of action, that is intensely pressured.

  When intensely pressured, bound to make Big mistakes. Then,

  Fast-Track = Bad Luck and Bad Tempers. Then,

  Fast-Track = Loss of “Stripes”. Then,

  Fast track under intense pressure + losses = Illness, only GOLD! can cure..

  *
  “Making complaints against the Public, is HARDLY the Fast-Track to Ellective Office” ~New Yorker

  Mr Pampoukis, Hello!!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 24/09/2010 13:06:32

   Oδυσσέα, συμφωνώ απολύτως. Το μήνυμα πυκνό-τηλεγραφικό, με στόχο να είναι εύληπτο και κατανοητό από τους καθ'ύλην αρμοδίους.

 29. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 12:45:32

  @ Αυριανιστής....ώστε "χυδαία" επένδυση και ξεπούλημα......και που ξέρεις τους όρους της υποτιθέμενης αυτής συμφωνίας?.....αφού δεν έχει γίνει καμιά επίσημη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ....το μνημόνιο απλώς υποδηλώνει πρόθεση επενδύσεων......

  Είμαι περίεργος τι θα έλεγες,αν ο κύριος Σαμαράς πρότεινε αυτή την επένδυση....
  Μου θυμίζεις την στάση του ΠΑΣΟΚ....που επί κυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή διαφωνούσε και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις κατά της κινεζικής συμμετοχής στο λιμάνι του Πειραιά, και μόλις έγινε κυβέρνηση άλλαξε γραμμή πλεύσης και τα βρήκε με τους Κινέζους....

 30. neotera avatar
  neotera 24/09/2010 12:50:52

  Το δελτίο του Μούγγα πριν απο λίγο ήταν α-νε-πα-να-λη-πτο ! Τίτλος "Τι έπρεπε να πει ο Γκιούλ" Εκφώνηση ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

 31. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/09/2010 12:55:05

  Υπάρχει πρόβλημα μέτρου, εξισορρόπησης στο τί θέλουμε ως πολίτες: Μεταξύ Μόντε Κάρλο και Παραλιακής - γκλαμουρομπαλκάν Πιόγκ Γιάγκ (που είναι τώρα) υπάρχει ολόκληρη νορμάλ Ευρασία. Π.χ. το Μπάντεν Μπάντεν, το αγαπημένο του Ντοστογιέφσκι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 24/09/2010 13:05:33

   Δεν υπάρχει μέτρο στον καζινοκαπιταλισμό, Θείο. Μόντε Κάρλο και "Πιονγιάνγκ" διαφέρουν μόνο στην ιδεολογική πλευρά της αισθητικής. Όχι στο αποτέλεσμά της.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 24/09/2010 13:09:36

    Έ όχι ακριβώς, άν απολύσουν πάλι τον Βαλβέρδε οι παραλιακοί, δεν θα τον στείλουν δα να γίνει βιομηχανικός εργάτης! Αυτό δεν κάνανε στον προπονητή της Εθνικής τους οι "αντικαπιταλιστές" με τους πελώριους ουρανοξύστες;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 24/09/2010 13:17:38

    Πάντως, σοβαρά, ως εναλλακτική λύση προτείνω στύλ Μπάντεν Μπάντεν. Με πολύ πράσινο, τεράστια πάρκα, νερά που τρέχουν, νεοκλασικά και μπαρόκ κτίρια, λάμπες γκαζιού απ' έξω, κρουπιέρηδες με λιβρέες, και εκατοντάδες Ρώσους λεφτάδες να συνωστίζονται, ποιός θα σταθεί πρώτος μπροστά στη ρουλέτα. Θα χαλάει λίγο τους Άραβες λεφτάδες - και πιό πολύ τους ντόπιους, αυτοί θέλουν σούπερ μοντέρνα κτίρια και άμμο Σαχάρας με καμμένες χουρμαδιές, χωρίς πράσινο -είναι κακό χρώμα. Αλλά δεν πειράζει θα τον χωνέψουν τον παραλιακό Μέλανα Δρυμό, θα συνηθήσουν και θα τα ακουμπήσουν πρόθυμα.

  • l
   l' ami du peuple @ Ο Θείος 24/09/2010 16:10:26

   και το μαριενμπαντ, και το καρλσμπαντ...ορεξη ναχεις θειουλη..
   αλλα κατι σε ντισνευλαντ θα φτιαξουν με πολυ γυαλι, αμμο και φοινικιες...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ l' ami du peuple 24/09/2010 20:09:45

    Άχ αυτό ακριβώς φοβάμαι Φίλε!
    Είδες όμως, το ντπυμπάι φούσκα ήταν, ξεφούσκωσε σε χρόνο dt. Και το Λάς Βέγκας το ρήγμαξε η πτώση των ακινήτων. Κάπου -60 %.
    Ενώ τα μαριενμπαντ, καρλσμπαντ κτλ σε μπάντ, σταθερές αξίες. Ακλόνητα.
    Ρεαλιστική βιώσιμη λύση τους προτείνω, αλλά είναι κόπανοι. Τελικά, οι πιό ρεαλιστές είναι οι ρομαντικοί και "οπισθοδρομικοί"; Ή έτσι μου φάνηκε;

 32. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 24/09/2010 14:04:45

  Δηλαδή, τι χρειάζεται για να υπαχθεί μια εταιρεία στο "Fast-Track" ?

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ χελιδόνι 24/09/2010 14:06:32

   Άκρες....

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ ΒΡΑΧΟΣ 24/09/2010 14:10:32

    θεσμικά;

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ ΒΡΑΧΟΣ 24/09/2010 14:22:23

    ...γιατί αμα κουνήσεις "μαρουλόφυλλα" οι "άκρες" τρέχουν..

 33. michal. avatar
  michal. 24/09/2010 15:21:18

  Κάποιοι νομίζουν πως με αέρα γεμίζουν στομάχια. Ανόητοι η κάποιοι με συμφέροντα σκίζονται να μην γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι εργολάβοι δεν θέλουν πυρηνικά, τα rooms το let δεν θέλουν marines, οι φορτηγατζήδες δεν ήθελαν σιδηρόδρομο, οι ταρίφες mazika mesa metaforas

 34. η Dimi avatar
  η Dimi 24/09/2010 16:32:22

  Capitus Diminutio MAXIMA

  Ιδιωτική Πρωτοβουλία είναι το Οικονομικό μας Σύστημα (Καπιταλισμός) ή, ο τρόπος παραγωγής μας. Ιδιωτικώς ελεγχόμενη γιά προσωπικό όφελος.

  Η Ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να φορολογηθεί νόμιμα εκτός αν, προθυμοποιηθεί.

  Ο λόγος που ο φόρος εισοδήματος μοιάζει αναπόφευκτος είναι διότι, σχεδόν, κάθε δουλειά στον κόσμο, απαιτεί να υπογράψετε σειρά εγγράφων με «πιασάρικες» λέξεις, οι οποίες περιγράφουν ότι συμφωνείτε να είστε εκπρόσωπος μιάς Εταιρείας ή, Οργανισμού.

  Ολ’αυτά, απλά, σημαίνουν ότι όταν υπογράφετε τα έντυπα πρόσληψης, τα οποία απαιτεί ο κάθε εργοδότης, αποχαιρετάτε τα δικαιώματά σας ως φυσικό πρόσωπο που προσταεύεται από το Σύνταγμα και συμφωνείτε να εκπροσωπείτε ένα νομικό πρόσωπο το οποίο δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα.

  Είναι δύσκολο να το αποφύγετε, επειδή, αν δεν υπογράψετε το έγγραφο που αποποιεί τα δικαιώματά σας, δεν θα πάρετε την δουλειά. Επειδή, ο κάθε εργοδότης προθυμοποιείται να πληρώνει φόρους που οδηγούν στην υποχρεωτική συμπλήρωση αυτών των εγγράφων. Eπειδή, αν δεν το κάνουν, η επιχείρηση χάνει κάθε κρατικό και τραπεζικό όφελος που χορηγείται σε ιδιωτικές ή εμπορικές επιχειρήσεις.

  Επιπλέον, δέχονται το ψέμα ότι ο Φόρος Εισοδήματος απαιτείται από κάποιο Νόμο, χωρίς να το ψάχνουν. Οταν το όνομά σας σε ένα έγγραφο αναγράφεται με το πρώτο γράμμα του μικρού σας ονόματος και του επιθέτου σας με ένα Κεφαλαία, αυτό, αναπαριστά, το «Capitus Diminutio MAXIMA», το οποίο συμβαίνει μόνον όταν η οικογενειακή κατάσταση κάποιου αλλάζει. Αυτή είναι η μικρότερη απώλεια δικαιωμάτων.

  Οταν το επίθετό σας είναι όλο σε Κεφαλαία, αναπαριστά «Capitus Diminutio MAXIMA», που συμβαίνει όταν κάποιος χάνει το πολιτικό του δικαίωμα, αλλά, όχι το δικαίωμα ελευθερίας. Αυτό, σημαίνει ότι μπορείτε να πληρώσετε πρόστιμο και να τιμωρηθείτε, αλλά όχι να φυλακισθείτε ή, να υποδουλωθείτε.

  Οταν όμως ολόκληρο το όνομά σας είναι σε Κεφαλαία, σε οποιδήποτε έγγραφο, αναπαριστά το «Capitus Diminutio MAXIMA», που δηλώνει ότι η κατάσταση κάποιου έχει αλλάξει από ελεύθερος σε δέσμιος. Κάθε πολιτικό και οικογενειακό δικαίωμα εγκαταλείπεται. Αυτό, σημαίνει ότι μπορείτε να πληρώσετε πρόστιμο, να φυλακισθείτε και να υποδουλωθείτε, με οποιοδήποτε ποσό, γιά οποιαδήποτε διάρκεια, σύμφωνα με τη βούληση του κράτους.

  Ομως, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε πως αν δεν δεσμεύετε νόμιμα τον εαυτό σας με αυτά τα έγγραφα που λένε ότι χαιρετάτε τα δικαιώματά σας και πως εκπροσωπείτε έναν οργανισμό, δεν θα χρειαστεί να δικαστείτε.

  Υπάρχουν δύο είδη Νόμων στον κόσμο:

  O ένας είναι το Αστικό Δίκαιο που είναι ο νόμος γιά τη Γη.
  Κι ο άλλος είναι το Ναυτικό Δίκαιο που είναι ένας νόμος γιά τη Θάλασσα.

  Το Ναυτικό Δίκαιο είναι ένας Τραπεζικός Νόμος...

  Κατά συνέπεια, ο οργανισμός ή, η κυβέρνηση, αυτοί που θέλουν να σε ελέγχουν, δημιουργούν έναν δεύτερο εαυτό σου, κι αυτός ο δεύτερος εαυτός σου που αυτοί ελέγχουν και δημιούργησαν, είναι όλα σε Κεφαλαία γράμματα.

  Ελέγξτε, κάθε φορά που παίρνετε ένα λογαριασμό, ένα δικαστικό έγγραφο, ένα πρόστιμο, μία κλήση, το λογαριασμό του ρεύματος και του νερού. Κοιτάξτε το. Στην άδεια οδήγησης, στη κάρτα κοινωνικής ασφάλισης. Στη κάρτα υγεία σας. Σε ό,τιδήποτε έχει να κάνει με επιχειρήσεις.

  Το όνομά σας θα είναι πάντα με Κεφαλαία γράμματα.
  Επειδή οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις μόνο Κεφαλαία μπορούν να χειριστούν.

  Πρέπει να ξυπνήσετε και να καταλάβετε πως δουλεύει αυτό το σύστημα.

  Επειδή μόλις το καταλάβετε, δεν θα χρειάζεται να υποβάλλετε τον εαυτό σας ως Αμερικανός σε μιά Βρετανική Εμπορική Επιχείρηση. Με το όνομα «δικαστήριο» είσθε Αμερικανός. Δεν χρειάζεται να πάτε σε «δικαστήριο». Πηγαίνετε στο δικαστήριο μόνο επειδή εσείς συμφωνείτε να πάτε στο δικαστήριο.

  Οταν σάς στέλνουν μιά κλήτευση ή ένα Δικαστικό Θέσπισμα, όταν σάς στέλνουν κάτι, το κοιτάτε και λέτε «ΤΖΑΚ, εγώ δεν είμαι αυτός». «Αυτό είναι όλο με Κεφαλαία γράμματα, και όλο Κεφαλαία σημαίνει εταιρεία».

  Αυτοί που κατηγορούνται από τα δικαστήρια Ναυτικού Δικαίου, συνήθως, δεν καταλαβαίνουν ότι προθυμοποιούνται να υποστούν κυρώσεις και φυλάκιση.

  Οταν ο δικαστής φωνάζει τ’όνομά σας και ρωτάει αν εσείς είσθε αυτό το όνομα, όσοι από σάς λέτε «ναί» συμφωνείτε φραστικά να εκπροσωπήσετε το νομικό πρόσωπο που αυτό το όνομα εκπροσωπεί. Κάνοντάς το, προθυμοποιείσθε να παραιτηθείτε των δικαιωμάτων σας που σάς δίνει το Σύνταγμα.

  Τα απόλυτα δικαιώματα, ως φυσικό πρόσωπο, είναι το Δικαίωμα στη Ζωή!

  Το Δικαίωμα στην Ασφάλεια κα την Ιδιοκτησία.

  Και όλα τους, είναι πολύ σημαντικά.

  Θυμηθείτε! Πως ποτέ δεν μπορούν να σάς στερήσουν τα απλά δικαιώματα.
  Εκτός, αν, παραιτηθείτε από αυτά με τη θέλησή σας.

  Ομως, πρέπει να καταλάβετε τα δικαιώματά σας, αν θέλετε να σάς προστατέψουν.

  Οταν η βιώσιμη ανάπτυξη εισβάλει να πάρει το δικαίωμα ιδιοκτησίας, πρέπει να καταλάβετε το Κληρονομικό σας Δικαιωμα για Ιδιοκτησια, το οποίο εκτείνεται από την επιφάνεια μέχρι το κέντρο της γης.

  Ομως παρακαλώ σημειώστε πως αυτά τα βήματα είναι απλά η αρχή. Απλώς αντιμετωπίζουν τα Συμπτώματα, αντί να επιτεθούν στη ρίζα τους. Γιά να κατανοήσετε πλήρως πως πρέπει να προστατέψετε τον εαυτό σας, πρέπει να κατανοήσετε τη καταγωγή σας.

  **

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ η Dimi 24/09/2010 22:37:01

   εξαιρετικό, ανυπέρβλητο, εντυπωσιακό

 35. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 24/09/2010 18:23:15

  Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι Fast Track authority ήταν η εξουσιοδότηση που έδωσε το κονγκρέσσο στον Πρόεδρο Μπους ώστε να διαπραγματεύεται Free Trade Agreements με χώρες της Λ. Αμερικής, Καναδά και Μεξικό χωρίς να χρειάζεται την εκγριση του κονγκρέσου δηλ. του λαου. Αυτό έγινε βέβαια όταν στο κονγρέσσο την πλειοψηφία είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι. (Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν ότι όλα τα εργοστάσια έκλεισαν στις ΗΠΑ, απέλυσαν όλους τους εργάτες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό). Θα ήθελα να σχολιάσω επίσης ότι ολες αυτές οι επικεφαλίδες, "Fast track", "no child left behind, "student first", "hope", "green", είναι κλεμμένες απο προγράμματα της Αμερικανικής κυβέρνησης και προεκλογικές εκστρατείες των δύο μεγάλων κομμάτων των ΗΠΑ. Χαιρεται, από το Σηάτλ.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Ανώνυμος 24/09/2010 19:27:47

   Καλά κάνεις και τα θυμίζεις. Δεν υπάρχει τίποτα στοιχειωδώς αυθεντικό. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η άνεση τους να τα χρησιμοποιούν ως πρωτότυπα λες και βρισκόμαστε στο 1910, να θέλουν 1 μήνα να έλθουν τα νέα από τις ΗΠΑ

 36. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 24/09/2010 19:30:04

  @Minnie: αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου και ας μην έχω παιδί στην εφηβεία. Αν πάει Αυστρία για μόνιμα όμως το τάνγκο θα μαραζώσει στην Ελλάδα...

 37. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 24/09/2010 20:27:24

  Πολλά και διάφορα ακούγονται εδώ μέσα γιατί να μην πω και εγώ τον πόνο μου.
  Χθες είδα τον ΓΑΠ στην TV να καλεί τους αποδήμους (δηλ. τους ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού) να προσφέρουν οικονομική βοήθεια προς την ‘μαμά Ελλάδα’ αγοράζοντας ομόλογα και κάνοντας επενδύσεις στην Ελλάδα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αυτιάς σε άλλο κανάλι διάβαζε την λίστα με τα εκατομμύρια δολάρια που το Υπουργείο Εξωτερικών (με υπογραφή του ΓΑΠ) ξόδεψε πέρσι για την υποστήριξη αφρικανικών χωρών (αλλά και της Τουρκίας, της ‘Μακεδονίας’ της Αλβανίας κτλ). Πριν λίγους μήνες η Ελλάδα με απόφαση του 50% της βουλής έδωσε υπηκοότητα σε κάθε καρυδιάς καρύδι. Πριν 1-2 χρόνια όμως έπρεπε να ψηφίσουν τα 2/3 της βουλής για το πώς θα μπορούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους (το οποίο είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό τους δικαίωμα εδώ και 30 χρόνια). Μαντέψατε σωστά; το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. Και τώρα έχει το θράσος ο πρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης να ζητά την βοήθεια αυτών που για 30 χρόνια το κόμμα του τους έχει γραμμένους. Αν ήταν στο χέρι μου, ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ. Γιαούρτια, κλούβια αυγά, και ντομάτες μετά χαράς! Δώστε μας την ψήφο μας λαμογια, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Enough is enough b.st.rds!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.