10/07/2009 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όμηρος και του … κοινού ποινικού δικαίου τώρα η πολιτική ζωήΘυμάστε τι λέγαμε για εκείνους τους ανόητους τους γαλάζιους που αντί να πολεμήσουν  το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», επιχείρησαν να το βάψουν μπλε και να το βάλουν να δουλεύει για λογαριασμό τους; Και στο τέλος θύμιζαν νεοσύλλεκτους που τους έκαναν καψόνια οι παλιοσειρές του ΠΑΣΟΚ;

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις απομαγνητοφωνήσεις των υποκλαπέντων συνομιλιών των κακοποιών που απαρτίζουν την σπείρα που απήγαγε τον Παναγόπουλο. Όλα – όταν λέμε «όλα», εννοούμε εντελώς «όλα» – τα ονόματα των μεγάλων, μικρών και «εθνικών» επιχειρηματιών που παρελαύνουν μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες των απομαγνητοφωνήσεων ανδρώθηκαν και αναπτύχθηκαν επιχειρηματικά επί ΠΑΣΟΚ. Και είναι πασίγνωστες στους δαιμόνιους ρεπόρτερ που εντρυφούν στις απομαγνητοφωνήσεις οι «ιστορικές» σχέσεις τους και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλα κόμματα.

Είδατε να γράφουν πουθενά γι αυτές τις σχέσεις;

Ήρθαν και στα δικά μας χέρια πολλές από τις σελίδες αυτές. Αλλά δεν θα τους ακολουθήσουμε στο δρόμο αυτό. Δεν θα σπεύσουμε να ενοχοποιήσουμε οποιαδήποτε πολιτική παράταξη, βασιζόμενοι μόνο σε όσα λένε μεταξύ τους κακοποιά στοιχεία, πριν καν αρχίσει η δικαστική έρευνα. Επειδή αν γίνει αποδεκτή από όλους αυτή η πρακτική, τότε να τα καταργήσουμε όλα μαζί με την Δικαιοσύνη και όταν βγαίνει ένας κακοποιός και λέει ότι ήξερε τον τάδε πολιτικό, μαζί με αυτόν να κρεμάμε και τον πολιτικό στην πλατεία Συντάγματος.

Γι αυτό στις απομαγνητοφωνήσεις που δημοσιεύουμε ενδεικτικά σβήσαμε τα ονόματα των πολιτικών που αναφέρονται. Στα κείμενα που ακολουθούν, ο Τρομπούκης υπόσχεται διάφορα στον Βλαστό, λέγοντάς του ότι γνωρίζει έναν γενικό γραμματέα υπουργείου επί παλαιότερης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έναν υπουργό παλαιότερης κυβέρνησης της ΝΔ, τους οποίους μπορεί να πλησιάσει μέσω άλλου επιχειρηματία, για να κάνουν αυτά που ζητούσαν.

Τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και τις ψέμα;  Τι από το περιεχόμενο και των εκατοντάδων άλλων σελίδων με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κυκλοφορούν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και δεν είναι απλώς παραμύθια; Να σκεφτείτε ότι αναφέρονται ακόμα και η υπόθεση της Siemens, καθώς προσπαθούν να «μαδήσουν» εμπλεκόμενο στα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας, ενώ έχουν αγωνία για να μην την πατήσουν στο ξέπλυμα όπως οι άλλοι της Siemens.

Θα διαπιστώσουμε την αλήθεια, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και θα έχουμε μπροστά μας όλα τα στοιχεία. Προς το παρόν θα επισημάνουμε ότι κανείς δεν σκέφτεται ότι ο Τρομπούκης μπορεί και να «παραμυθιάζει» τον Βλαστό και να του υπόσχεται διάφορα είτε για να τον «μαδήσει», είτε επειδή φοβόταν για την ζωή του.

Είναι βέβαια κι αυτό ένα ακόμα σύμπτωμα της γενικότερης σήψης και απαξίωσης της πολιτικής ζωής του τόπου. Λόγω των αλλεπάλληλων σκανδάλων και της κυρίως της ατιμωρησίας τους οι πολιτικοί, έντιμοι και ανέντιμοι, έχουν απαξιωθεί πλήρως. Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον. Και αρκεί, όπως στην περίπτωση αυτή, να πει κάποιος εγκληματίας ότι γνωρίζω την γραμματέα του τάδε πολιτικού, για να καεί ο πολιτικός στο πυρ το εξώτερον.

Δημοσιογραφία της ευκολίας και του εντυπωσιασμού; Ξεκαθάρισμα διάφορων λογαριασμών; Ενοχοποίηση κάποιων και απεγκλωβισμός κάποιων άλλων;

Κρίνετε μόνοι σας ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 10/07/2009 14:25:57

  Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας, τον αρχιφύλακα των Φυλακών Αλικαρνασσού.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε επίσης τη διενέργεια Πειθαρχικής Προκαταρκτικής Εξέτασης από τον εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης, όπως και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί συνεννοήσεων του αρχιφύλακα με τον κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων, Π. Βλαστό, για τη μεταγωγή του στις φυλακές Αλικαρνασσού.

  Οπως προκύπτει από την απομαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία του Π.Βλαστού με τον Γ.Τρομπούκη -αμφότεροι κύριοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του συνδικάτου εγκλήματος- ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είχε σχέσεις με τον κακοποιό και μεσολαβούσε για τη μεταγωγή του στις φυλακές Αλικαρνασσού.

  Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες, ο εν λόγω αρχιφύλακας έχει παραπεμφθεί επανειλημμένως στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ωστόσο συνέχιζε να υπηρετεί κανονικά παρά τις ποινές που του επιβάλλονταν, ενώ στο παρελθόν φέρεται να είχε αποφυλακίσει με πλαστά έγγραφα βαρυποινίτη.

 2. Factorx avatar
  Factorx 10/07/2009 14:26:29

  Ερωτήσεις για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση του «συνδικάτου» δέχθηκε σήμερα στο pressroom ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. «Οι πολίτες δεν επηρεάζονται ούτε από ψιθύρους, ούτε από αστήρικτους ισχυρισμούς, ή φημολογίες, τις οποίες κάποιοι διακινούν», σημείωσε, ερωτηθείς αν πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης, εξαιτίας της εμπλοκής ονομάτων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

  «Δεν πρόκειται να σχολιάσω, σε καμία περίπτωση, μια υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διερεύνηση από την Δικαιοσύνη. Είναι μια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία, με συστηματική δουλειά, κατάφερε να αποκαλύψει αυτή την υπόθεση, η οποία, όμως, βρίσκεται στο στάδιο της διαλεύκανσης», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να τοποθετηθεί αν συμμερίζεται δήλωση στελέχους της ΝΔ περί «καρτέλ δικηγόρων, που διοχετεύει επιλεκτικά πληροφορίες».

  Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο εμπλέκεται σε διάλογο το όνομα του γραμματέα της κυβέρνησης, καθηγητή Αργύρη Καρρά, ο κ. Αντώναρος είπε: «Και γι αυτή την αναφορά, ισχύει κάθε τι που έχω πει τις τελευταίες μέρες, δηλαδή, ότι δεν μπορούν κάποιοι να διακινούν αστήρικτες φημολογίες, ψιθύρους, για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα».

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 10/07/2009 15:20:06

  Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι συνομιλίες των έγκλειστων κακοποιών και των ελεύθερων απατεώνων, δεν αναφέρονται εξ ορισμού σε πραγματικά γεγονότα. Ενδεχομένως για τα περισσότερα από αυτά που αναφέρονται να μήν ξεκαθαριστεί ποτέ.

  Το φρικιαστικό είναι ότι ενδόμυχα όλοι μας πιστεύουμε ότι λένε αλήθειες.

 4. theo1611 avatar
  theo1611 10/07/2009 15:22:59

  To δε πλέον φρικιαστικό είναι, ότι διαισθανόμαστε, ότι μπορεί αυτό που ενδόμυχα πιστεύουμε να είναι και αληθινό

 5. Naruto avatar
  Naruto 10/07/2009 15:34:12

  Πως μπορεις νομικα να θεωρήσεις την μιση συνομιλια εγκυρη και την αλλη μιση ακυρη?

  Μακαρι να μπορουσα να πω οτι δεν πιστευω οτι γινεται τιποτα απο αυτα αλλα στην χωρα αυτη οπου υπαρχει καπνος αναρωτιεσαι ποσο μεγαλη ειναι η φωτια, οχι αν υπαρχει.

 6. anagnostis avatar
  anagnostis 10/07/2009 17:18:20

  Ο Μάκης (http://www.zougla.gr/news.php?id=51823) βασισμένος σε μια φράση του Τρομπούκη που πουλάει φιγούρα στον Βλαστό έκανε θέμα οτι ο Καλογρι στηρίζει τον Καραμανλή και άλλκα τέτοια φανταστικά.

  Σήμερα όμως το taxaliα (http://taxalia.blogspot.com/2009/07/blog-post_9722.html) και άλλα μπλογκς δημοσιεύουν και άλλες φράσεις απο τις συνομιλίες που δείχνουν οτι και ο Ζούγκλας ήταν σούζα στον Καλογρι.

  Πάει θα τρελλαθούμε όλοι μας

  • vrouves avatar
   vrouves @ anagnostis 10/07/2009 20:01:21

   ε όχι οτι θα τρελαθούμε κι όλας... σιγά τα ωα δηλαδή...εσύ είχες τα γκάλοπ της gpo έγκυρα? τους νταβάδες μεγαλοεργολάβους "εγγλέζους" στην ευγένεια?
   τα όργανα της τάξης νομιμόφρωνα? τις φυλακές σωφρονιστικά ιδρύματα?

   γιατί νομίζεις δεν κουνιέται ποτέ τίποτα? κανείς δεν πληρώνει? παρανυχίδες ακούμε...

 7. theo1611 avatar
  theo1611 10/07/2009 17:24:42

  Οι διάλογοι που δημοσιεύονται, γενικώς από όλα τα μέσα, είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και αποκάλυψης ή ανεπίσημο δελτίο τύπου?

 8. Factorx avatar
  Factorx 10/07/2009 17:28:04

  διαρρέουν

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Factorx 10/07/2009 17:28:55

   Σοφόν το σαφές

 9. τιραμολα avatar
  τιραμολα 10/07/2009 17:44:27

  Δυστηχώς Φάκτορα μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης δεν μπόρεσαν οι σεμνοταπεινοί δεξιοί να καταπολεμήσουν το "σύστημα ΠΑΣΟΚ"...
  Χέστα , διαλυμένο μαγαζί θα αναλάβει ο Αντώνης...

  • occultist avatar
   occultist @ τιραμολα 10/07/2009 18:05:56

   ""Χέστα , διαλυμένο μαγαζί θα αναλάβει ο Αντώνης…""

   Ο ΑΝΤΩΝΗΣ????? Δηλαδή πάλι στα τσικό ο Γιωργάκης?????Πως σου ξεφεύγουν βρε τιραμολα!!!!!

   • τιραμολα avatar
    τιραμολα @ occultist 10/07/2009 18:32:27

    Διορθώνω γιατί βλέπω τα ερωτηματικά περισσεύουν...
    Διαλυμένο ΝΔημοκρατικό μαγαζί.
    occultist να ετοιμάζεσαι σιγα-σιγά....
    Αναλαμβάνουν από κοινού δράση ο Παπανδρέου και ο πασοκτζής Ζορμπάς ο οποίος όσο γερνάει θα γίνεται χειρότερος....

 10. anagnostis avatar
  anagnostis 10/07/2009 18:32:41

  Βρε Τιραμόλα σε διαβάζω τόσον καιρό εδώ πέρα και πέρα απο πράσινες μπαγιάτικες κοτσάνες δεν βλέπω να μας λες και τίποτα άλλο. Ούτε μεροκαματο να έπαιρνες δεν θα έγραφες τόσο και τέτοια. Τι σχέση έχουν οι

 11. Στελιος avatar
  Στελιος 10/07/2009 19:25:54

  Ασε ρε γαιδαρε που δεν αναφερονται σε πραγματικα γεγονοτα. Ολα μπορει οχι, αλλα μπορει και ναι.
  Η γυναικα του Σαλμα δηλαδη τον Τρομπουκη που τον ειχε στο ψηφοδελτιο της δεν γνωριξε με τι ασχολειται (προστασιες, νυχτα κλπ)?

  Ενα παρεακι ειναι ολοι.

  • γάιδαρος avatar
   γάιδαρος @ Στελιος 10/07/2009 20:25:27

   "δεν αναφέρονται εξ ορισμού σε πραγματικά γεγονότα", δηλαδή επειδή τα είπαν δηλαδή τα όρισαν, δηλαδή εξ ορισμού κ.τ.λ., κ.τ.λ.....

   • Στελιος avatar
    Στελιος @ γάιδαρος 10/07/2009 20:40:15

    Εγω σου λεω τα μισα απο οσα ορισαν ειναι ψεμματα. Αν τα αλλα μισα ειναι αληθεια, καταλαβαινουμε γιατι μιλαμε.

    Ας αναρτηθουν οι συνομιλιες Βλαστου με τη δικηγορο του, χωρις ονοματα. Απλα και μονο να φανει ποσοι εμπλεκονται και τι ξεπλυμα πεφτει καθε μερα.

 12. περίεργος avatar
  περίεργος 10/07/2009 20:52:03

  Το λέτε και το επαναλαμβάνετε συνεχώς, πως ό,τι και αν έγινε σε αυτήν την 2οετία έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Οι επιχειρηματίες ανδρώθηκαν απί ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και διάφορα λαμόγια. Εν πάσει περιπτώσει τόσα χρόνια κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ άρα όλο και κάτι γινόταν, είτε καλό που συνήθως το α[ποσιωπούμε είτε άσχημο που το υπερτονίζουμε. Αν πούμε ότι και ο Καραμανλής ανέλαβε τη Νέα Δημοκρατία επί διακυβερνήσεως πράσινων λαμογίων το ΠΑΣΟΚ προφανώς ευθύνεταιγια την κατάντια αυτού του κόμματος. Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσει...

 13. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 11/07/2009 09:17:40

  ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 16 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
  Το έχετε σκεφθεί καλά;
  ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;
  Άς υποθέσουμε ότι όλη αυτή η συμμορία των 16 είναι νεοδημοκράτες.
  ΔΗΛΑΔΗ, Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
  Αυτό τι σημαίνει για τον Καραμανλή;
  ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004.
  ΔΗΛΑΔΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.
  Αυτό ονομάζεται ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, αυτό είπε και αυτό κάνει ο Καραμανλής.
  Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
  Ο Καραμανλής αυτά που λέει τα εννοεί και τα εφαρμόζει.
  ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;
  Παρόλο που το μεγαλο-στέλεχος του πασόκ, ο Τσουκάτος, παραδέχθηκε ότι έφερνε λεφτά της Ζίμενς στο πασόκ, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ.
  Τον έδιωξε από το κόμμα, και λοιπόν;
  Χέστηκε μια φοράδα στα αλώνι.
  Έτσι και αλλιώς ο Τσουκάτος ήταν πολιτικά τελειωμένος, άρα διώχνοντάς τον δεν έχασαε τίποτε το πασόκ.
  Τζάμπα μαγκιές δηλαδή.
  Αφού ο Τσουκάτος λέει τα λεφτά τα έδωσα στο πασόκ, γιατί ο Γιωργάκης δεν του κάνει μήνυση ότι συκοφαντεί το κόμμα;
  Όλοι ξέρουμε γιατί, ο Τσουκάτος λέει αλήθεια και ο Γιωργάκης ψέματα.
  Μου αρέσει που λέει ότι θα φέρει τη διαφάνεια στην Ελλάδα, κατουρήθηκα από τα γέλια όταν το άκουσα.
  ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
  Ο Καραμανλής πιάνει και χώνει μέσα όλους τους παράνομους ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ενώ ο Γιωργάκης δεν κυνηγάει τους δικούς του, όταν παρανομούν, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ.
  Ποιος λοιπόν εννοεί αυτά που λέει και λέει αυτά που εννοεί;
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΛΩΧΤΟΣ;
  Τα πράγματα είναι απλά.
  Ο Καραμανλής θα είναι πάντα Καραμανλής και ο Γιωργάκης πάντα Γιωργάκης.
  Ο ένας έχει Ελληνικό φιλότιμο και ο άλλος είναι πονηρό αμερικανάκι!
  Τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου.

 14. Geist avatar
  Geist 11/07/2009 10:02:57

  Καλά τώρα ελεύθερε τι να σου πω...
  Αλήθεια σε ποιον κόσμο βρίσκεσαι??

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ Geist 11/07/2009 13:01:56

   *Καλά τώρα ελεύθερε τι να σου πω…*

   Να σε βοηθήσω. Πες του ¨Εχεις απόλυτο δικαιο ελεύθερε, και τα επιχειρηματά σου είναι ακαταμάχητα¨

 15. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 11/07/2009 17:09:28

  mesaios daktylos (αλήθεια το σκέφτηκες πολύ το όνομα;) επί του σχολίου έχεις τίποτε να πείς ή έρχεσαι απλά για να λοιδωρήσεις την άποψη των άλλων;
  Περιμένω, επί της ουσίας.
  Να σου διευκρινίσω επίσης ότι μπορώ να γίνω εξαιρετικά καυστικός (εάν ξαναπροκληθώ προσωπικά).

  • τιραμολα avatar
   τιραμολα @ ελεύθερος 11/07/2009 17:17:51

   Δεν χρειάζεται να νευριάζεις...
   Εξάλου τα επιχειρήματά σου ειναι ακλόνητα...

   • ελεύθερος avatar
    ελεύθερος @ τιραμολα 11/07/2009 19:50:28

    Χαίρομαι που συμφωνείς.

 16. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 11/07/2009 17:11:28

  Λάθος κύριος αποδέκτης.
  Απευθύνομαι στον geist.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.