#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2012 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Νικολόπουλου

[caption id="attachment_170065" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Νικολόπουλος έχει γίνει ...διάσημος για τις σωστές τοποθετήσεις του στα κάδρα των φωτογραφιών με τον Σαμαρά"][/caption]

(Ανανεωμένο). Λίγη ώρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος παραιτήθηκε, επικαλούμενος τις πιέσεις τις τρόικας για μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό καθεστώς και με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μαζί της.

Στην πραγματικότητα όμως είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή της νέας κυβέρνησης ο κ. Νικολόπουλος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον προϊστάμενο του υπουργό κ. Βρούτση για θέματα αρμοδιοτήτων, αλλά και για το πρόσωπο που θα αναλάβει γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ακούγεται επίσης ότι ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε μια γραμματεία που εμπλέκεται με τα κονδύλια ΕΣΠΑ

Το βράδυ της Κυριακής αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Νικολόπουλος έστειλε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό από τον οποίο ζητούσε να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες για να διαχειριστεί τα εργασιακά θέματα με την Τρόικα. Στην επιστολή του, καλούσε  τον Αντώνη Σαμαρά να επικοινωνήσουν για να συζητήσουν για την ατζέντα που έθετε ο υφυπουργός…

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και νωρίς το πρωί, σε νέα σύσκεψη παρουσία και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επικοινώνησε με τον υφυπουργό. Οργισμένος ο κ. Σαμαράς κατέρριψε μία προς μία τις αιτιάσεις που προέβαλε στην επιστολή του σχετικά με το εύρος των αρμοδιοτήτων που ζητούσε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει νέα επικοινωνία στη συνέχεια.

Παρ’ όλα αυτά, ο υφυπουργός συνέταξε νέα επιστολή και χωρίς να την κοινοποιήσει στο Μέγαρο Μαξίμου -όπως λένε οι πληροφορίες- τη γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας την παραίτησή του. Το παρασκήνιο λέει ότι με τη νέα επιστολή ο κ. Νικολόπουλος ήθελε να φέρει το Μαξίμου προ τετελεσμένων ώστε να εκβιάσει αυτά που ζητούσε προκειμένου να πάρει πίσω την παραίτησή του και να μην προκληθεί κυβερνητική κρίση. Την ... πάτησε όμως επειδή ο κ.Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτησή του και όρισε αμέσως αντικαταστάτη.

Η πρώτη δημόσια αντίδραση από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήρθε λίγα λεπτά μετά την γνωστοποίηση της δεύτερης επιστολής, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκολγου ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη μαζί με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Κώστα Μπούρα και Γιώργο Μουρούτη: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν έχει ξεκινήσει. Μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά, δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας τα προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ του κ. Νικολόπουλου και του πολιτικού προϊσταμένου του Γ. Βρούτση, ήταν τις ημέρες που προηγήθηκαν "ορατά διά γυμνού οφθαλμού".

Για παράδειγμα ο κ. Νικολόπουλος που μάλλον ήθελε για τον ίδιο την θέση του υπουργού βομβάρδιζε το διαδίκτυο με δύο και τρεις συνεντεύξεις την ημέρα, την στιγμή που ο Πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει «λίγα λόγια και πολλές πράξεις».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες καταλογίστηκαν στον κ. Νικολόπουλο τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις «φάουλ». Συγκεκριμένα, του αποδόθηκαν ευθύνες: Πρώτον, επειδή πολύ πριν από  τις προγραμματικές της νέας κυβέρνησης και, φυσικά, την τοποθέτηση του πρωθυπουργού δήλωσε ότι οι αδικίες στις κατώτατες συντάξεις θα επανορθώνονταν μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή από το 2015 και μετά (στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης σε προγενέστερο χρόνο).

Δεύτερον, διότι προκατέλαβε ακόμη και τους τροϊκανούς ανακοινώνοντας ότι η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα γινόταν στις 9 Ιουλίου, δηλαδή χθες, ενώ το ραντεβού αυτό δεν είχε κλειστεί (τελικά έγινε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας).

Η κατάσταση στο υπουργείο Εργασίας «εκτροχιάστηκε» πριν από λίγες ημέρες, όταν άρχισε στους διαδρόμους να κυκλοφορεί ευρέως η είδηση ότι ο κ. Βρούτσης θα έδινε στον κ. Νικολόπουλο μόνο την αρμοδιότητα της Πρόνοιας. Το νέο αυτό δεν άργησε να φτάσει στα αφτιά του πρώην υφυπουργού ο οποίος φέρεται ότι επιθυμούσε να λάβει υπό την εποπτεία του και άλλους τομείς δράσης.Στην επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι' αυτό αγωνίζομαι».

Antinews, με πληροφορίες από τον 'Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. WB avatar
  WB 09/07/2012 14:08:03

  Μικρή απώλεια. Αλλος ένας που δεν έχει το σθένος για δύσκολές αποφάσεις...

  • jkr avatar
   jkr @ WB 09/07/2012 14:10:54

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Τι λες ρε φίλε;;;;

   • http://chomatery.blogspot.com avatar
    http://chomatery.blogspot.com @ jkr 10/07/2012 10:49:56

    Τι είδους Κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή? Όταν ΟΛΟΙ οι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία είναι του ΠΑΣΟΚ!..... Είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ολίγη από ΝΔ και μάλιστα της νεοφιλελεύθερης όσμωσης…. Ουσιαστικά, δηλ, κυβέρνηση Θεοδώρας Μητσοτάκη, χωρίς την ίδια….Πόσο να αντέξει ο Νικολόπουλος?

    • Εύα avatar
     Εύα @ http://chomatery.blogspot.com 10/07/2012 15:40:43

     !!!

  • noldor avatar
   noldor @ WB 09/07/2012 14:20:28

   Ποιος τον επέλεξε αυτόν "που δεν έχει το σθένος για δύσκολές αποφάσεις…"

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ noldor 09/07/2012 15:22:39

    Καλά κι αυτός που τον επέλεξε τί έπρεπε να εξετάσει; Επρεπε να τον βάλει να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο για να τον πάρει υφυπουργό; Να του κάνει ακτινογραφία θώρακος, ψυχολογικές και ψυχιατρικές εξετάσεις, μικροβιολογικές κλπ.κλπ. Απλώς ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει το αρχαίον και σοφόν "αρχή ανδρα δείκνυσι". Ευτυχώς, νωρίς τον πήραμε είδηση.

   • regeneration avatar
    regeneration @ noldor 09/07/2012 19:30:11

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ το επέλεξε. Ο Σ Α Μ Α Ρ Α Σ.
    Θέλετε να το βλέπετε καθαρά νομίζω.
    Και αυτός θα τον αντικαταστήσει.
    Με τη λογική αυτή δε θα έπρεπε να υπάρχουν και οι ανασχηματισμοί (αφού έκανε λάθος ο Πρωθυπουργός με τις επιλογές του!).

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ WB 09/07/2012 14:27:24

   Θα συμφωνήσω.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ WB 09/07/2012 14:29:32

   Και ο Βενιζέλος, τα ίδια έλεγε. Ότι "πήρε δύσκολες αποφάσεις, ξένες προς την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ". Τελικά, για ορισμένους, ακόμα και η έντιμη διαφοροποίηση (που δεν δημιουργεί προβλήματα κοινοβουλευτικής συνοχής) δεν είναι ανεκτή. Αυτό είναι το "επίπεδο" της εσωκομματικής δημοκρατίας στα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Αυριανιστής 09/07/2012 15:19:50

    +1000

   • man8os avatar
    man8os @ Αυριανιστής 09/07/2012 22:05:47

    Αναφερεσαι σε εναν δειλο, τιποτα περισσοτερο

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ WB 09/07/2012 15:00:18

   Ενω ο Σαμαρας την πηρε την δυσκολη αποφαση.Διεκπεπαιωση της δουλειας που ξεκινησε ο ΓΑΠ.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ WB 09/07/2012 23:12:59

   Δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε, αλλά τώρα κατάλαβα γιατί σπανίως του αναθέτανε τίποτα τόσα χρόνια στη ΝΔ παρ'ολο που έβγαινε μονίμως πρώτος στην Πάτρα.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Παρατηρητής 10/07/2012 09:22:32

    ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ . ΤΣΟΥΠ , Η ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. Υ.Γ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΡΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ?

 2. julia avatar
  julia 09/07/2012 14:09:31

  Και το πρόστιμο που εσβησε η ΣΔΟΕ πηγε τσάμπα??

 3. kouvari avatar
  kouvari 09/07/2012 14:10:08

  Αρχισαν τα οργανα...σηκω απο την θεση σου....!!!Αρχες Οκτωβρη παλι εκλογες...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ kouvari 09/07/2012 14:48:03

   ...να προσέξουμε να είναι διπλές, όπως του Μάη!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ kouvari 09/07/2012 15:11:08

   καλά μας έπεισες

   • kouvari avatar
    kouvari @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/07/2012 15:32:36

    Δεν χρειαζεται να σε πεισω εγω....Τα γεγονοτα θα το κανουν...

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ kouvari 10/07/2012 09:13:58

     ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΕΡΩΝΑ . ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

     • noldor avatar
      noldor @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/07/2012 11:44:50

      Ξέρω το Κούγκι, το Μεσολόγγι και το Ζάλογγο, μίλησέ μου εσύ για ένα από τα χιλιάδες γιουσουφάκια των πασάδων, ξέρεις κανένα;

 4. dionisis avatar
  dionisis 09/07/2012 14:10:25

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ??? ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΗΝΗ.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ dionisis 09/07/2012 15:29:33

   Εχασε η Βενετιά βελόνι. Αγαπητέ δεν είμαστε μόνοι μας κυβέρνηση. Συμμετέχουν και οι άλλοι δύο. Την καυτή πατάτα του ΥΠΟΙΚ σε ποιόν να την έδινε ο Σαμαράς; Στον Νικολόπουλο; Και τότε ποία η συνευθύνη των τριών κομμάτων στο κρισιμότατο και επικίνδυνο θέμα της Οικονομίας που αφορά ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες; Πολύ σοφή η τοποθέτηση Στουρνάρα επικεφαλής ΥΠΟΙΚ.

   • Astrahan avatar
    Astrahan @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 09/07/2012 18:21:00

    Δηλαδή το θέμα είναι ποιός θα πάρει τη καυτή πατάτα του ΥΠΟΙΚ ή ποιός θα κάνει τη καλύτερη δουλειά αυτή τη κρίσιμη στιγμή ?

    • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
     ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Astrahan 09/07/2012 20:50:59

     Oλα εντάσσονται μέσα σ΄αυτό που λες. Αλλά, γιατί π.χ. ο Βενιζέλος που σιγοντάριζε τον ΓΑΠ στην αναζήτηση στήριξης στην Τρόϊκα να μην έχει καμμία μα καμμία τουλάχιστον συνευθύνη (όσον αφορά τον ορισμό ΥΠΟΙΚ) και την πλήρη ευθύνη να τη φέρει ο Σαμαράς που εξ αρχής μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση και νέο μίγμα πολιτικής, μακρυά από μνημόνια;

 5. Γιαγκ avatar
  Γιαγκ 09/07/2012 14:10:33

  Κάτι παραπάνω ξέρει ο Αχαιός και την ... κάνει ¨πρωΐ-πρωΐ¨, ώστε να μην τον πάρει η μπάλλα. Τί έχουμε να δούμε ακόμη; Πάντως, ο Κουβέλης θα είναι σταθερός. Ας βάλει αυτόν στη θέση του Νικολόπουλου ή τον Κουτρουμάνη. Ταιριάζουν καλύτερα στον εντεινόμενο εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.

 6. ΔημήτρηςΚ avatar
  ΔημήτρηςΚ 09/07/2012 14:13:30

  Το έγραψα και πρίν.

  Ε Π Α Ν Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Σ Η μέχρι της Αμερικανικές εκλογές
  είναι η μόνη λύση. Δεν θα μπορέσει να σταθεί η κυβέρνηση με την
  λογική του Στουρνάρα. Τα δύσκολα είναι μπροστά.

  • avanti avatar
   avanti @ ΔημήτρηςΚ 09/07/2012 17:46:06

   Τι να σου κάνουν και αυτοί, έχουν άλλες δουλειές τώρα.

 7. zero avatar
  zero 09/07/2012 14:13:33

  το οτι δεν τεθηκαν τα εργασιακα απεναντι στην τροικα οι 2 παραπανω δεν το ειδαν?η κανουν πως δεν το ειδαν?
  οι δυσκολες αποφασεις ποιες ειναι?νεες μειωσεις?αφου ειπαν δεν θα γινουν νεες μειωσεις
  να πεφτουν οι μασκες

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ zero 09/07/2012 15:40:20

   Τις μειώσεις που είχαν αποφασισθεί πριν την συγκρότηση της κυβέρνησης από το Α΄μνημόνιο ακόμη εννοείς; Να μην το ξεχνάμε αυτό.
   Και παρακαλώ γιατί όχι μόνον ξεχάσαμε αυτό, αλλά ξεχάσαμε τελείως και βγάλαμε από το κάδρο των ευθυνών και της αντιπολιτευτικής τακτικής των αλλων κομμάτων τον ΜΕΓΑ και ΦΥΣΙΚΟ αυτουργό όλης αυτής της καταστροφής ,( τα ράκη της οποίας προσπαθεί να συμμαζέψει σήμερα ο Σαμαράς και οι λοιποί εταίροι), Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου;
   Αντί προς αυτήν την κατεύθυνση να ρίξουμε τις ευθύνες τις κύριες και σημαντικές για το σημερινό χάλι, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε στενοκέφαλ α και να γκρινιάζουμε με όποια προσπάθεια γίνεται προς την κατεύθυνση ανασύστασης της χώρας. Δεν λέω ότι δεν θα γίνουν λάθη και παραλείψεις, αλλά το ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας α) πρώτη φορά προσπαθεί να συνεργασθεί για τη σωτηρία της πατρίδας και β) ότι μπροστά στη νέα Διοίκηση υπάρχει γκρεμός και πίσω ρέμα , πράγμα το οποίο απαιτεί σύμπνοια εθνική και χειρουργικούς χειρισμούς, εμείς, το πόπολο, μοιραίοι και άβουλοι όσον αφορά στη χειραγώγηση μας από επιδέξιους πολιτικάντηδες συνεχίζουμε στη μιζέρια και την γκρίνια, πριν δούμε το ελάχιστο αποτέλεσμα.

   • nik nikopol avatar
    nik nikopol @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 10/07/2012 00:20:04

    γι' αυτό όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. χειροκροτούσαν τον Βενιζέλο στην βουλή???!!!...

    • Εύα avatar
     Εύα @ nik nikopol 10/07/2012 15:42:59

     Είναι ο πολιτικός πολιτισμός που λέγαμε..

 8. Jimakos avatar
  Jimakos 09/07/2012 14:17:51

  Μεγάλη ζημιά για Αυτιά, Παπαδάκη.

 9. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2012 14:18:00

  ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει συμπαγής βάση της ΔΗΜΑΡ και αντέχει η φιλελεύθερη παράταξη , από τους αριστερούς της Νέας δημοκρατίας !!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2012 14:59:27

   Μην το λες, μόνο συμπαγής δεν είναι η ΡΗΜΑΔ. Ήδη και από εκεί αποχώρησε (εντελώς μάλιστα) κορυφαίο στέλεχος, ενώ -όπως ακούμε- στα πιο κάτω επίπεδα η... χύτρα ετοιμάζεται να σκάσει από την οργή για τους Μπιστοκουναλάκηδες και τους άλλους "πασόκους με πολιτικά" που πήραν το πάνω στο μόρφωμα των σαλονάτων ψευτοαριστερών.

   Σήμερα το πρωί άκουγα στον Φλας τον εκπρόσωπο Τύπου της ΡΗΜΑΔ να υπερασπίζεται με ταλιμπανική ορμή νεοφώτιστου τους ευρωναζί και τις πολιτικές της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλλουν, και δεν έβλεπα καμία διαφορά από το να άκουγα, για παράδειγμα, τους Μανοτζήμερους.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 09/07/2012 15:00:09

    που πήραν το πάνω χέρι

 10. gio avatar
  gio 09/07/2012 14:18:27

  Nα διαγραφει και απο το κομμα, οταν ο αρχηγος του ζηταει ενωτητα και μαχη δεν μπορει να πεταει ασπιδα την πιο δυσκολη στιγμη

 11. Tassos avatar
  Tassos 09/07/2012 14:23:56

  Ο Σαμαράς εκτός του Αβραμόπουλου, του Στυλιανίδη και του Παναγιωτόπουλου δεν έπρεπε να βάλει ούτε έναν υπουργό του Καραμανλή. Ανθρωποδιώχτες και ανίκανοι ήταν όλοι τους.

  • anetos avatar
   anetos @ Tassos 09/07/2012 15:52:26

   διαλεξες τις προσωπικοτητες ...

   • Γρύνη avatar
    Γρύνη @ anetos 09/07/2012 16:19:37

    μάλλον διάλεξε τους ...ικανους!!!!!!!!!

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ Tassos 09/07/2012 16:38:02

   Tον Χατζηγάκη και τον Μαρκόπουλο ξέχασες......

  • romeo avatar
   romeo @ Tassos 09/07/2012 17:02:56

   Πω, πω, πω….

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ romeo 09/07/2012 20:42:42

    Αμάν!...

  • Εύα avatar
   Εύα @ Tassos 09/07/2012 21:25:53

   Ποιο το πρόβλημα με τον Στυλιανίδη; στο Εθνικής Παιδείας μια χαρά τα πήγαινε..

  • flou avatar
   flou @ Tassos 09/07/2012 21:47:30

   Θα σε παρακαλούσα αν γίνεται να αλλάξεις το ψευδώνυμό σου για να μην μας μπερδεύουν φίλε Φλου.

  • SOTPAP avatar
   SOTPAP @ Tassos 10/07/2012 11:39:52

   εσύ που έχεις δοκιμάσει την ικανότητά σου να τους αποκαλείς όλους ανίκανους; τι έχεις κάνει Τάσο στη ζωή σου;

 12. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 09/07/2012 14:25:19

  Η παραιτηση Νικολοπουλου αποδεικνυει περιτρανα πως οι προεκλογικες εξαγγελειες περι επαναεξετασης των μετρων για τα εργασιακα πανε εκει που πηγαν και αυτες για την επαναφορα των κατωτατων συνταξεων,της μετενεργειας της μη συνεργασιας με το ΠΑΣΟΚ καθως και η εξεταστικη για την οικονομια.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Φιλιππος 09/07/2012 15:12:35

   Με το καλημέρα σπεύδετε να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτό δείχνει ότι δεν έχετε καμία σχέση με το όραμα του Σαμαρά. Καλημέρα σας.

   • llila avatar
    llila @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/07/2012 16:30:58

    Αυτό δεν είναι όραμα , αλλά ...εφιάλτης!!!
    ΒΒΒΒΡΡΡΡΡ!!!!!!

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/07/2012 16:32:06

    Μανώλη Μ. τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Ποιο "καλημέρα" αγαπητέ; Στην δουλειά μου ήδη κυριαρχεί απόλυτος εργασιακός Μεσαίωνας.

    Να το ξαναγράψω, μήπως δεν το ειδες:

    Αφορά όλες τις καινούριες προσλήψεις. Απλά περιμένουμε να αλλάξει ο νόμος περί μείωσης αποζημιώσεων απόλυσης στο 1/10, ώστε να εφαρμόσουν τα ίδια και στους "παλιούς".

    - 27 μέρες εργασία
    - 4 ρεπό τον μήνα
    - τέλος επιδόματα νυχτερινής εργασίας/Κυριακής/αργίας
    - ασφάλιση μέσω Κύπρου
    - μισθός μεικτά 650 ευρώ τον μήνα
    - μισθός καθαρά 580 ευρώ τον μήνα
    - η διαφορά των 70 ευρώ πάει στην υποχρεωτική ασφάλιση
    - αν αρρωστήσεις πρέπει να συνεννοηθεί το νοσοκομείο με την ασφαλιστική στην Κύπρο, ποιος και τι θα πληρώσει
    - τέλος άδειας
    - τέλος επιδομάτων άδειας, Πάσχα, Χριστουγέννων
    - μείωση των εσόδων στο κάτω από το μισό!

    Αυτά δεν είναι από ταινία τρόμου. Ισχύουν ήδη, άνθρωποι ήδη δουλεύουν έτσι και πληρώνονται έτσι. Από τον ετήσιο μισθό των 15.000 ευρώ φτάσαμε αισίως στις 7.000 ευρώ, με τα μισά ρεπό, καθόλου ασφάλιση, καθόλου άδεια.

    Πότε λες να βγάλουμε συμπεράσματα; Όταν πεθάνουμε;

    • Γρύνη avatar
     Γρύνη @ Πεπόνης 09/07/2012 19:43:27

     ο Μανώλης Μ. δουλευει στο κόμμα...

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γρύνη 09/07/2012 22:06:15

      Δεν έχω καμία σχέση με κανένα κόμμα. Είμαι ένας από τους 800.000 που πήγε τις 29/11/2009 και ψήφισε τον Σαμαρά για Πρόεδρο της ΝΔ διαβλέποντας την ελπίδα στο πρόσωπό του. Εσείς, έχετε σχέση με την Κουμμουνδούρου; Ή μήπως με τους ΑΝΕΛλήνιστους ΕΛΛΗΝΕΣ;

     • SER avatar
      SER @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/07/2012 23:13:28

      και εγώ ενας απο τους 800000 ήμουν.....αλλά δεν ξεχνάω τα ''εξαπτερυγα του μνημονιου'' την ''ελλαδα του λεξονατιλ''......το οχι αλλες μειωσεις.......τα 18 μετρα στις 100 μέρες

 13. Geros avatar
  Geros 09/07/2012 14:25:20

  Στο καλο και να μας γραφει

 14. ERASMUS avatar
  ERASMUS 09/07/2012 14:25:57

  Πάει ο πρώτος ( σε μιά προσπάθεια να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από όσους τον έχουν ψηφίσει) ...........
  Ο κόσμος πιά δεν αστειεύεται και δεν έχει άλλο υπομονή......
  Ο επόμενος που θα φύγει θα είναι ο Κουβέλης !!!!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ERASMUS 09/07/2012 15:10:26

   Υπάρχει και άλλο είδος ψηφοφόρων, αυτοί που δεν εκτιμούν εκείνους που εγκαταλείπουν την προσπάθεια, προς άγραν ψήφων ... θα δούμε ποιοί είναι περισσότεροι. Από εμένα, βαθειά περιφρόνηση σε τέτοιες συμπεριφορές, που υπονομεύουν το μέλλον όλων, για προσωπικό όφελος!

 15. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 09/07/2012 14:26:42

  Τελικά δεν θα γίνει η διαπραγμάτευση του μνημονίου; Δεν έχω καταλάβει ακόμα... Αυτό δεν έλεγε ο Σαμαράς; Ή όχι;

 16. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 09/07/2012 14:27:51

  Ντροπή να πετάς την ασπίδα στην αρχή της μάχης.

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ Νίκος Κ. 09/07/2012 14:30:22

   Μιας μαχης που δυστυχως το αποτελεσμα ειναι προσυμφωνημενο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος Κ. 09/07/2012 14:30:56

   Ενώ το να υπογράφεις, ως υπουργός, άλλα από όσα διεκήρυττες ως υποψήφιος βουλευτής δεν είναι ντροπή, ε;

  • Φλου avatar
   Φλου @ Νίκος Κ. 09/07/2012 15:12:19

   @Ντροπή να πετάς την ασπίδα στην αρχή της μάχης.

   Κι αν η και καλά υπέρ βωμών και εστιών μάχη είναι πουλημένη/μούφα και το αντιληφθείς;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φλου 09/07/2012 16:14:09

    Δηλαδή τι πρόλαβε να αντιληφθεί και τόσον καιρό μέσα στο κόμμα και δίπλα στον αρχηγό δε το είχε καταλάβει; Μας δουλεύετε ομαδικώς εσύ κι ο Νικλόπουλος που ήθλε υπουργείο και επειδή δε του βγήκε την έκανε;

 17. anonymous avatar
  anonymous 09/07/2012 14:28:50

  Μετά τις αποκαρδιωτικές προγραμματικές και το Σημιτικό επιτελείο οικονομικών, πολύ καλά έκανε. Η ΝΔ βαδίζει στα βήματα του ΠΑΣΟΚ. Ολοταχώς για το 12%.

  • voter avatar
   voter @ anonymous 09/07/2012 15:13:37

   Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μυαλό μας στα ποσοστά ???

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ anonymous 09/07/2012 15:13:37

   Ποιές αποκαρδιωτικές δηλώσεις μωρέ; Τις διάβασες; Αμφιβάλλω. Πετάμε μια κουβέντα χωρίς επιχειρήματα και κάτι κάναμε

 18. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 09/07/2012 14:30:29

  Πως γίνεται μια κυβέρνηση 2 εβδομάδων να έχει χάσει 3 υπουργούς είτε λόγω άγνοιας νόμου(Βερνίκος) είτε λόγω ασυμφωνίας εφαρμογής του προγράμματος (Ράπανος και Νικολόπουλος).

  • ERASMUS avatar
   ERASMUS @ Ανδρέας 09/07/2012 14:48:17

   Αγαπητέ φίλε είναι ο πρώτος που χάνει..
   Τον Βερνίκο τον επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ (όποτε η βλακεία χρεώνεται σε αυτούς) και ο Ράπανος για λόγους υγείας ( άρα και αυτός δεν μετράει)
   Αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική κομματική διαφοροποίηση .........

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ ERASMUS 09/07/2012 15:58:01

    Δεν αναφέρομαι στην ΝΔ αλλά στην κυβέρνηση και τις αποφάσεις στελέχωσης αυτής.Για τον Ράπανο έχω άλλη άποψη αλλά πλέον δεν έχει σημασία.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Ανδρέας 09/07/2012 15:46:38

   Ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως θέλει. Εσείς βλέπετε το πράγμα από τη δική σας πλευρά γιατί έτσι γουστάρετε και δικαίωμα σας. Αποτελεί όμως απόλυτη στρέβλωση της πραγματικότητας να παρουσιάζετε την παραίτηση Ράπανου ως αποτέλεσμα ασυμφωνίας εφαρμογής ενός προγράμματος. Ακριβώς για το ότι πολλοί ξεσπάθωσαν όταν ανακοινώθηκε το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου ΥΠΟΙΚ με την δικαιολογία ότι είναι Σημητικός - άκρως μνημονιακός...ότι δηλαδή λέχθηκε για τον Στουρνάρα. Οπότε ο ισχυρισμός σας είναι παντελώς ανακριβής. Ειδικά όταν είναι γνωστό της πάση ότι ο συγκεκριμένος έκανε τσαλιμάκια και τελικά οδηγήθηκε στην μη αποδοχή των καθηκόντων του υπουργού με δικαιολογία την υγεία του και πραγματική αιτία το ότι δεν του έδωσαν τους συνεργάτες που ζητούσε. Έτσι και στην περίπτωση Νικολόπουλου, σχεδόν παντού αναφέρεται ότι ο λόγος της παραίτησης του είχε να κάνει με ρουσφετάκι στο ΣΔΟΕ συν του ότι η καρέκλα του υφυπουργού του έπεφτε λίγη. Και πάλι, δικαίωμα σας να γράφετε ότι θέλετε αλλά τουλάχιστον ενημερωθείτε συνολικά πριν βγάλετε συμπέρασμα.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ GreekInLux 09/07/2012 16:28:04

    Δέχομαι ότι ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως θέλει.Να δεχτώ και ότι δεν παρουσιάζω την περίπτωση Ράπανου ώς έχει,δεν διεκδικώ το αλάθητο.Μου λέτε επίσης να ενημερωθώ συνολικά για την αποφυγή γρήγορων συμπερασμάτων,δεκτόν και αυτό.Για αυτό σας ζητώ αν μπορείτε,να με ενημερώσετε αν αληθεύει αυτό που λέτε για το ρουσφέτι για το ΣΔΟΕ και αν ναι δεν πρέπει να βγεί αμέσως ο Πρωθυπουργός ή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να ενημερωθούμε απο τα πλέον επίσημα χείλη ότι αυτό ισχύει;Αν όχι τότε ο καθένας απλά λέει την γνώμη του με όποιες γνώσεις και πληροφορίες που διαθέτει και το οποίο είναι απολύτως θεμιτό.

  • papasmurf avatar
   papasmurf @ Ανδρέας 09/07/2012 21:45:33

   Είναι απλό αγαπητέ ,κυβέρνηση τύπου reality(big brother etc)κάθε εβδομάδα και μια αποχώρηση.

 19. αβανταδόρος avatar
  αβανταδόρος 09/07/2012 14:31:08

  Την ασπίδα πέταξε ο άνθρωπος. Γιατί δόρυ δεν είχε καν.

 20. rasputin avatar
  rasputin 09/07/2012 14:32:28

  Καλά έκανε και παραιτήθηκε . Ο αρχηγός ζητάει ενότητα , αλλά δεν κάνει κάτι για να την διασφαλίσει . Η επαναδιαπραγμάτευση γίνεται όλο και πιο light . Άρχισαν τα "είπα ξείπα" . Να πάρουμε μέτρα πρώτα και μετά επαναδιαπραγμάτευση λέει ο ένας . Ο άλλος (Στουρνάρας) λέει ότι η Λαγκάρντ δεν δέχεται διαπραγμάτευση .
  Κι εμείς τι τους απαντάμε; ΟΚ , όλα καλά; Άλλα μας έλεγε ο Σαμαράς .
  Λοιπόν ή θα ελαφρύνουν άμεσα τα μέτρα σε βάρος του κοσμάκη , ή θα πάνε σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες . Το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να κάνουν αποκρατικοποιήσεις , αλλά και να μειώσουν ΦΠΑ , να αυξήσουν αφορολόγητο κλπ.
  Και μέσα σε όλα τα άλλα , ετοιμάζουν την εξίσωση του φόρου πετρελαίου . Δεν θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο , από πέρυσι τους τα λέμε . Πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία . Εάν γίνει αυτό , οι βουλευτές της Β. Ελλάδας και των ορεινών περιοχών θα περάσουν δύσκολες ώρες . Μετά ας τρέχουν οι βουλευτές Ιωαννίνων , Φλώρινας και Ροδόπης να τους σώσει η Λαγκάρντ και η Μέρκελ.

 21. Βασιλης avatar
  Βασιλης 09/07/2012 14:34:49

  Σημαντικοτατη απωλεια ,που ερχεται με το καλημερα!
  Αρμοδιος για τα εργασιακα στη ΝΔ και με πολυ καλες σχεσεις με την ΔΑΚΕ...με την αποχωρηση του δηλωνει οτι διαφωνει με την πολιτικη που εξαγγελθηκε στη Βουλη, γιατι στα εργασιακα δεν ειναι αυτη που το κομα και ο ιδιος εξηγγηλαν.
  Αιντε βαλτε καναν Μνημονιακο υφυπουργο τωρα...γιατι η επαναδιαπραγματευση ξεχαστηκε , η Λαικη δεξια ειναι αλλου, η ακροδεξια στα πανω εδρανα και η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, μαζι με τους γιαλαντζι αριστερους.
  Ετσι θα ικανοποιηθουν και οι ανωθεν σχολιαστες...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Βασιλης 09/07/2012 14:48:41

   Λόγω φάτσας και γνώσεων, μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σταθεί σε συμβούλιο Υπουργών της ΕΟΚ? Μπορεί να αρπάξει από το λαρύγγι τους Φωτόπουλους? Θυμάστε κάποια συμβολή του σε κάποιο κυβερνητικό έργο?
   Ειλικρινά απορώ που τους βρίσκει ο Σαμαράς αυτούς τους ξεζουμισμένους Μαυρογυαλούρους. Τίγκα από μορφωμένα παιδιά και επιτυχημένους της ζωής είναι η ΝΔ.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Tassos 09/07/2012 15:43:09

    Μήπως δεν ήξερε Αγγλικά και δεν μπορούσε να συννενοηθεί και παραιτήθηκε;

    • kitsos avatar
     kitsos @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 09/07/2012 18:11:45

     Εισαι υπευθνος αν ανοιξουν τα ραματα απ τα γελια. :) :)

    • conpan avatar
     conpan @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 10/07/2012 04:00:47

     yes, indeed

   • anetos avatar
    anetos @ Tassos 09/07/2012 15:54:49

    100000000+

   • nikoss avatar
    nikoss @ Tassos 10/07/2012 12:03:16

    Τίγκα από μορφωμένα παιδιά και επιτυχημένους της ζωής είναι η ΝΔ.

    Οι Ψηφοφόροι της ΝΔ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Βασιλης 09/07/2012 15:12:43

   Η λαϊκίστικη δεξιά είναι όντως αλλού, και τον περιμένει ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ δρόμος 09/07/2012 15:16:55

    Πρόσεξε μόνο, γιατί όταν γιγαντωθεί το κύμα των -να το πω κομψά- υπαναχωρήσεων (μισθοί, μετενέργεια, φορολογία, λαθρομετανάστευση κ.α.), θα δεις μια "λαϊκίστικη" δεξιά -και δεν αναφέρομαι στον Καμμένο- σε τέτοια ποσοστά, που θα τρίβετε τα μάτια σας όλοι οι "μεταρρυθμιστές".

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αυριανιστής 09/07/2012 15:20:06

     θα δούμε ποιός θα επαληθευτεί μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό

     • Λιογκος avatar
      Λιογκος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/07/2012 15:49:00

      Καλά κρασιά... μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό!!! Με έκανες και γέλασα...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Αυριανιστής 09/07/2012 15:21:49

     Εγώ έχω παιδιά και θέλω το καλό τους, μαζί με το καλό του τόπου μου. Όσο τους κανακεύετε τους βολεμένους και τους βολεψάκηδες, τόσο το κάνετε χειρότερο το μέλλον, πρώτος εσύ, Αυριανιστή, όνομα και πράγμα! Τα έχουμε πει πολλές φορές, και δεν περίμενα άλλη αντίδραση από σένα. Αν όμως τυχαίνει να έχεις οικογένεια, πάρε καμμιά φορά τη γνώμη τους, όταν κοιτάς μονάχα τον εαυτό σου...

 22. popolaros avatar
  popolaros 09/07/2012 14:37:28

  Kε Νικολόπουλε θα μπορούσες να παραμείνεις και να πατήσεις πόδι για τα εργασιακά, επαναδιαπραγμάτευση κλπ.

  Για να φεύγεις 1 ημέρα μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης...κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει.
  Οφείλεις να ενημερώσεις τον Ελληνικό λαό ξεκάθαρα για το παρασκήνιο.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ popolaros 09/07/2012 15:52:09

   Σιγά που θα έχανε την ευκαιρία να σχολιάσει η "ανεξάρτητη" πτέρυγα. Τα μασάτε κάτι τέτοια εσείς...στη γωνία περιμένετε πότε θα έρθει η ώρα για ν' αρχίσετε τις καταγγελίες περί δοσιλογισμού και άλλα συναφή πιασάρικα. Πολύ θα γουστάρατε να την έκανε κατά τη δική σας μεριά αλλά μάλλον δεν θα σας κάνει τη χάρη.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ GreekInLux 09/07/2012 16:37:09

    GreekInLux δεν έρχεσαι από δω μεριά να δουλέψεις για 580 ευρώ 27 μέρες τον μήνα ανασφάλιστος αντί να λες διάφορες εξυπνάδες;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Πεπόνης 09/07/2012 17:01:05

     Δλδ ἐσύ εἶσαι στήν μεριά πού παίρνει 580 εὑρώ καί σοῦ μένει χρόνος γιά πολύωρη ἐνασχόληση μέ τό διαδίκτυο;;; :D

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ Φωτεινή 09/07/2012 17:18:12

      Έχω αναρρωτική άδεια λόγω χειρουργείου. Οι μισοί συνάδελφοι μου αμείβονται με 580 ευρώ και σε λίγο θα αφορά κι εμένα άμεσα.

      Άλλες εξυπνάδες έχεις, ή τελείωσαν; :D

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Πεπόνης 09/07/2012 18:26:49

      Πολύ σοβαρό χειρουργείο ήταν αυτό, γιατί σε διαβάζουμε καιρό τώρα! περαστικά ... αλήθεια, το κοινωνικό κράτος πόση αναρρωτική εξακολουθεί να δικαιολογεί?

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ δρόμος 09/07/2012 18:36:57

      Μα δεν δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο! Μπορώ να διαβάζω και να γράφω αφού σχολάσω.

      Το κοινωνικό κράτος δικαιολογεί 4 εβδομάδες αναρρωτική, αν υπάρξουν επιπλοκές ίσως λίγο παραπάνω. Από χρήματα: Δεν σε πληρώνει ο εργοδότης αφού δεν εργάζεσαι, πληρώνεσαι από το ΙΚΑ το οποίο καθυστερεί, δεν έχω ιδέα πόσο. Δεν έχω δει δεκάρα ακόμη.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Πεπόνης 09/07/2012 18:48:56

      μα εσύ δεν είπες πριν ότι δουλεύεις ανασφάλιστος?

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ δρόμος 09/07/2012 22:17:25

      Θεωρείς σωστό, αντί να προβληματιστείς λίγο από την εργασιακή ΖΟΥΓΚΛΑ που περιέγραψε πιο πάνω ο Πεπόνης (και που φέρνουν τάχιστα για ΟΛΟΥΣ οι ευρωναζί), εσύ να κάνεις τον... ντετέκτιβ;

      Μήπως να του κάνουμε και ορό αληθείας;

     • μαρια avatar
      μαρια @ Αυριανιστής 10/07/2012 00:53:49

      τι ανασφάλιστος? μιλούσε για άλλους συναδέλφους του κ περί ασφάλισης μέσω Κύπρου αν θυμάμαι καλά!

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Αυριανιστής 10/07/2012 09:04:11

      τη ζούγκλα αυτή τη γνωρίζω πολύ καλύτερα από σένα, Αυριανιστή, και από τον Πεπόνη - αυτό λέμε τόσον καιρό, ότι ο ιδιωτικός τομέας ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ σε προβλήματα με τον δημόσιο, κι όμως είναι ο μόνος που παράγει ...

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ Πεπόνης 09/07/2012 19:25:24

     Ούτε με ξέρετε, ούτε σας ξέρω γι αυτό τα περί εξυπνάδας σας τα επιστρέφω όπως ακριβώς μου τα χρεώσατε. Ούτε και ξέρετε τα ρίσκα που παίρνω σαν ελεύθερος επαγγελματίας, που ασχολείται αποκλειστικά με τη διάθεση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, που πληρώνει το 100% της αξίας αυτών προτού καν φορτωθούν για να φορτωθούν, προφανώς διότι κάποιοι που κουβαλάν τα δικά σας μυαλά, έκαναν τις μεταχρονολογημένες 6μηνου και έτους καθεστώς και τώρα το παίζουν ανεξάρτητοι επαναστάτες. Που έχω χάσει πελάτες, αφού άκουσα τον εξάψαλμο για τη χώρα μου, γιατί οι φορτηγατζήδες μου πήγαν πίσω παραδόσεις απεργώντας εβδομάδες γιατί δε γούσταραν να τους πάρει άλλος το μονοπώλιο με το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, που αναγκάστηκα να πετάξω κλοτσηδόν έξω από το μαγαζί μου άγγλο που τόλμησε να με ρωτήσει προχτές αν θέλω να πληρωθώ σε ευρώ ή δραχμές! Και που όταν άρχισα να δουλεύω όντας ακόμα φοιτητής σε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, δούλευα για 100 και κάτι χιλιάρικα 10ωρο χωρίς καμιά ασφάλιση την εποχή που προφανώς εσείς (ως ΔΥ να υποθέσω;) θεωρούσατε ότι τον είχατε πιάσει (τον Πάπα ξέρετε από που) και τον κρατάγατε γερά. Γι αυτό τα περί εξυπνάδας κι ανιδεότητας αλλού, κι όχι σε αυτούς που τολμούν να θίξουν (νομίζετε) τα συμφέροντα σας!

     • popolaros avatar
      popolaros @ GreekInLux 09/07/2012 20:21:46

      Εσύ κούκλε GreekInLux, αντί να λες εξυπνάδες σε σχολιαστές...κοίταξε να τα 'χώνεις' στους πραγματικούς ενόχους, που μας έφεραν εδώ.
      Έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς σε σχόλια αλλά κανένα δικαίωμα να κάνεις προσωπικές επιθέσεις σε σχολιαστές.

      Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι και όχι από την ουρά.

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ popolaros 09/07/2012 21:37:08

      Το σε ποιόν θα τα "χώσω" είναι δικό μου θέμα και δεν θα ζητήσω την άδεια κανενός. Από τη στιγμή που γράφεις έχω δικαίωμα να σου απαντήσω-σχολιάσω και ο μόνος που μπορεί να μου το αναιρέσει είναι ο διαχειριστής, ο οποίος μπορεί και να με μπλοκάρει ανά πάσα στιγμή. Και δεν κατάλαβα, πρός τι η κάψα για το δικαίωμα μου να σχολιάσω το σχόλιο σου;...εκεί στο ολύμπια με το άλλο παρεάκι δεν κάνετε κατά κόρον το ίδιο και την πέφτετε μαζικά σε όποιον εμφανιστεί με αντίθετες απόψεις; Γι αυτό τα μαθήματα περί δεοντολογίας σχολιασμού κράτα τα για τον εαυτό σου ή για όποιον τα δέχεται.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ popolaros 09/07/2012 22:06:57

      Κατά πολλούς το ψάρι βρωμάει πάντα από την ουρά ... των άλλων.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ GreekInLux 09/07/2012 21:00:34

      Δάκρυσα... Πολύ ωραία χώρα το Lux. Ωραία τοπία, ωραία φαγητά, ωραία κρασιά, ωραία σπίτια, ωραία ζωή... Καταπληκτικό είναι το πάρκο στη μέση της πόλης: Σαν να είσαι σε άλλο κόσμο. Στη πλουσιότερη χώρα της γης φυσικά τα προβλήματα σας είναι ο Άγγλος που σας έκανε πλάκα για την δραχμή. Τι άλλα προβλήματα μπορεί να έχει κάποιος στο Lux; Αυτό και αν θα βρει καθαρή και τακτική οικιακή βοηθό, βεβαίως από την Πορτογαλία ή μάστορες για την ανακαίνηση του σπιτιού.

      Έχω ζήσει εκεί. Οι άνθρωποι φυσικά ζουν σε άλλο πλανήτη. Και οι "αλλοδαποί" τους είναι το ίδιο με τους γηγενείς: Αλλού γι' αλλού.

      Έχετε καταλάβει ότι εδώ ΔΕΝ μιλάμε για μεταχρονολογημένες επιταγές και απεργούς φορτηγατζήδες, αλλά ότι πλέον τίθεται θέμα καθημερινής επιβίωσης; Θέμα ζωής και θανάτου; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

      Σαν ελεύθερος επαγγελματίας παίρνετε ρίσκα, αλλά έχετε και κέρδη μεγαλύτερα από του εργάτη, αν όλα πάνε καλά. Αν σας φαίνονται υπερβολικά τα ρίσκα, πηγαίνετε στα McDonald's να δουλέψετε, εντελώς δίχως ρίσκα. Έλεος.

      Πείτε στους Λουξεμβουργιανούς όταν σας παραπονιούνται για την αργοπορία στην παράδοση των ακριβών ελληνικών κρασιών τους, που θα προκαλέσει άσχημη εντύπωση στο βραδινό πάρτυ τραπεζιτών σε σπίτια που δεν θα δει ο μέσος Έλληνας ποτέ στη ζωή του, να πρόσεχαν και να μην είχαν κατακλέψει τον πλανήτη με τις τράπεζες τους. Και να μην λένε εξυπνάδες όταν δεν έχουν Τούρκους για γείτονες, αλλά Γερμανούς και Βέλγους.

      Η νεόπλουτη καρακιτσαρία της Ευρώπης που έβγαλε ολόκληρη το ένα ντοκτορά οικονομικών μετά το άλλο και μάζεψε όλο το χρήμα χωρίς να έχει ιδέα τι γίνεται στον υπόλοιπο πλανήτη και χωρίς να την νοιάζει. Αχ... αφήστε με, το υπέροχο Lux με καταθλίβει βαθειά...

      Όχι, δεν πήγα ποτέ στο δημόσιο να εργαστώ. Από πεποίθηση. Τώρα;

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Πεπόνης 09/07/2012 22:04:02

      Βλέπω ότι η τακτική σας είναι η μόνιμη ειρωνεία και απαξίωση αυτού που μπορεί να έχει αντίθετη άποψη από αυτή που εσείς προσπαθείτε να επιβάλλετε με τον τρόπο που απαντάτε. Σας ζητώ συγγνώμη που έτυχε να βρεθώ στο Λουξεμβούργο, δεν ήξερα όταν ερχόμουν εδώ ότι θα έπρεπε κάποτε να αισθανθώ ενοχικά γιατί λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης της χώρας αυτής θα βρισκόταν κάποιος που θα με κατηγορούσε ότι ζω σε άλλο κόσμο αποκομμένος από τα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μου.

      Βλέπετε δεν μπορέσατε να καταλάβετε ούτε καν το συλλογισμό μου. Σας ανέφερα τα στοιχεία της εργασίας μου για να μπορέσετε να αντιληφθείτε ότι δεν είμαι κάποιος απομονωμένος με την ελληνική πραγματικότητα. Κάθε άλλο. Βρίσκομαι σε απόλυτη επαφή με αυτή και όχι μόνο λόγο του επαγγέλματος μου, αλλά δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση για να σας πείσω. Ουδόλως με ενδιαφέρει αυτό. Σας πληροφορώ δε ότι δεν αισθάνομαι καμία ενοχή για τις επαγγελματικές μου επιλογές. Και αν αναγνωρίζετε ότι σαφώς είναι υπαρκτά τα ρίσκα του ελεύθερου επαγγέλματος που όμως ισοσκελίζονται με το μεγάλο κέρδος αν όλα πάνε κατ' ευχή, σας καλώ τότε να πράξετε το ίδιο.

      Τα προβλήματα που επιλέξατε να υποβαθμίσετε όπως οι μεταχρονολογημένες επιταγές και η αργοπορία στις παραδόσεις λόγω απεργιών σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με το εμπόριο (μεταφορές, τελωνεία κ.λπ) έχουν πολλαπλές αντιδράσεις που πλήττουν πολλούς και άρα επηρεάζουν την επιβίωση, πρόβλημα που υπαινίσσεστε ότι δεν αντιλαμβάνομαι. Γιατί οι μεν επιταγές σκοτώνουν το εμπόριο όταν λογίζονται ως μετρητό από το κράτος και ο επιχειρηματίας φορολογείτε για χρήματα που ακόμα δεν έχει εισπράξει και ταυτόχρονα έχει ν' ανταπεξέλθει και σε ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις που αν συσσωρευτούν θα τον υποχρεώσουν σε λουκέτο και θα πληγεί και ο ίδιος και οι τυχόν υπάλληλοι του και οι οικογένειες τους. Οι δε πελάτες που μπορεί να χαθούν για εξαγωγείς εκτός του ότι συμβάλλουν αρνητικά στην εικόνα απαξίωσης της χώρας μπορούν να έχουν αντίστοιχες συνέπειες. Και όχι κύριε Πεπόνη, οι πελάτες που έχασα δεν είναι πάμπλουτοι τραπεζίτες που εκτέθηκαν στους επίσης πάμπλουτους καλεσμένους του γιατί δεν είχαν να τους γεμίσουν έγκαιρα το ποτήρι με ακριβό κρασί. Ούτε και τα προϊόντα που θα διέθετα είναι είδη πολυτελείας. Οι πελάτες μπορεί να είναι, ξέρετε, και εμπορικά καταστήματα που κάνει τις αγορές του ο μέσος εργαζόμενος Λουξεμβούργιος, Βέλγος ή Γάλλος, που όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, δεν τα σκορπάει κι ας έχει περισσότερες αποδοχές από αυτές του μέσου εργαζόμενου Έλληνα. Ο φόβος υπάρχει παντού και ακόμα και αυτοί τα μετρούν.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ GreekInLux 09/07/2012 22:32:23

      Αν δεν ειρωνεύεστε, απαξιώνετε, υποβαθμίζετε την Ελλάδα και τους Έλληνες, εμένα μου αρκεί.

      Μπορεί ο φορτηγατζής να απεργεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά ο τραπεζίτης τον κλέβει, όπως και όλους μας, δίχως να υποστεί την παραμική συνέπεια.

      Πέντε χρόνια βαθειά ύφεση, εκατομμύρια άνθρωποι χάνονται στο βούρκο, ούτε ένας διαολεμένος τραπεζίτης δεν αυτοκτόνησε. Ούτε ένας.

      Αφήστε με, ξέρω πως είναι τα πράγματα στο Lux. Η συντριπτική πλειοψηφία (καλο)ζει μεταφέρωντας χαρτονομίσματα εδώ κι εκεί.

      Συγνώμη για το ύφος, είμαστε ταραγμένοι όλοι.

      Απλά σκεφτείτε λίγο περισσότερο πριν κατηγορήσετε χωρίς λόγο μεγάλες ομάδες πολιτών.

      Θέατρο από Λουξεμβουργιανούς να πάτε να δείτε, είναι πράγματι καλό (χωρίς ειρωνία).

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Πεπόνης 10/07/2012 01:38:39

      Tι λέτε κύριε Πεπόνη; αυτό βγάλατε από τα γραφόμενά μου; ότι ειρωνεύομαι την Ελλάδα και τους Έλληνες ή ότι τους απαξιώνω και τους υποβαθμίζω; Διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις έχουμε πάνω σε κάποια ζητήματα. Αυτό δεν κάνει ούτε εσάς περισσότερο Έλληνα από εμένα, ούτε εμένα από εσάς. Τιμώ, σέβομαι και αγαπώ τη χώρα μου περισσότερο από κάθε τι. Βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι, έχοντας για την ώρα εδώ τη βάση μου, αλλά η εργασία μου και μου επιτρέπει και μου επιβάλλει το να είμαι συχνά πυκνά και για μεγάλα διαστήματα στην Αθήνα, οπότε και το δικαίωμα έχω και την υποχρέωση να έχω άποψη.

      Να σας πληροφορήσω επίσης ότι τα πράγματα κι εδώ έχουν αλλάξει, ίσως ήσασταν εδώ πριν αρκετά χρόνια και δεν ξέρετε ότι πλέον δεν είναι το Λουξεμβούργο το χρυσό κλουβί που κάποτε ήταν...με λιγότερα, σαφώς, προβλήματα από άλλες χώρες, αλλά καμία σχέση δεν έχει το τώρα με το πως ήταν κάποτε. Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρχει ανταλλακτήριο χρυσού στο Λουξεμβούργο; ε λοιπόν υπάρχει. Έχω σχέσεις με το μέρος αυτό πολλά χρόνια και ξέρω σε τι αναφέρεστε. Και δεν κατηγορώ κανένα. Την άποψη μου λέω όπως όλοι. Τέλος πάντων...ελπίζω να έχουμε πιο δημιουργικούς διαλόγους στο μέλλον έστω κι αν διαφωνούμε...καλό σας βράδυ και να είστε καλά (με πάσα ειλικρίνεια)

 23. IOANNIS avatar
  IOANNIS 09/07/2012 14:44:28

  ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΙ ΛΑΙΛΑΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
  ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΚΑΛΕΝΔΑΣ.ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/07/2012 14:44:38

  Typical Greek.
  Υπερκινητικότητα.
  "Είδα φως και μπήκα, είδα σκιά και βγήκα".
  Τελικά, υπάρχει το βαρύ μποζόνιο του Higgs και το ταχύ μποζόνιο του Nick.

  • Astrahan avatar
   Astrahan @ Ο Θείος 09/07/2012 18:30:04

   Επίσης υπάρχουν και πολλοί 'Μπόζο' και πολλά μπάζα στο πολιτικό συνάφι!

 25. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 09/07/2012 14:45:02

  Ο πρεσβης της ΔΑΚΕ ειδε οτι δεν μπορει να συντηρησει την σαπια νοοτροπια του Ελληνικου δημοσιου και φευγει πριν τον φανε οι συνδικαλιστες!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Θ.Δ. 09/07/2012 14:54:44

   Όταν η υπερφορολόγηση που θα σου ρίχνουν οι "τεχνοκράτες" θα σου παίρνει το σπίτι, θα τους νοσταλγήσεις τους "πρέσβεις της ΔΑΚΕ" (κατά τη γνώμη σου), αλλά θα είναι αργά.

   • Θ.Δ. avatar
    Θ.Δ. @ Αυριανιστής 09/07/2012 15:04:32

    Ειδα τι εκαναν τοσα χρονια για να αποτρεψουν την κατασταση!
    Διοριζαν τα παιδια τους σε κατι θεσαρες του δημοσιου αφου αυτα ειχαν πρωτα αποκτησει προυπηρεσια στην ΔΑΠ διοργανωνοντας αμετρητα παρτυ (με το αζημιωτο φυσικα).

    • Εύα avatar
     Εύα @ Θ.Δ. 09/07/2012 17:17:27

     Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι δεν είναι δίκαιο να τους τσουβαλιάζεις όλους..και προς το παρόν (και ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) μια χαρά συνεργάζεται η ΝΔ με τους αιρετούς του Πασόκ..δεν τους χαλάει χατίρι...

 26. Κβάντα avatar
  Κβάντα 09/07/2012 14:45:41

  Τα βρήκαν, προς το παρόν, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης και διαφώνησε ο Νικολόπουλος. Αυτά δε γίνονται ούτε στα Γκράβαρα. Στελεχάρες της ΝΔ. Πρόεδρε, κοίτα στο παρελθόν, θα βρεις διαμάντια.

  • noldor avatar
   noldor @ Κβάντα 09/07/2012 14:55:38

   Ναι, ναι το κόμμα είναι γεμάτο συνταξιούχους.

 27. adiasistos avatar
  adiasistos 09/07/2012 14:50:44

  Προσοχή στην αριστερή λαίλαπα!!! Πάνε να μας ρίξουν!! Όλοι στις επάλξεις αδέρφια!!! Για τη σημαία και το σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό!!

 28. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 09/07/2012 14:50:57

  Ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε επειδή θεώρησε ότι του δόθηκαν λίγες αρμοδιότητες.
  Με την παραίτησή του δείχνει οτι δεν έπρεπε καν να γίνει υπουργός!

  • noldor avatar
   noldor @ Aδέξιος Δεξιός 09/07/2012 15:46:49

   Επειδή η ζημιά είναι μεγάλη (όπως η πίεση πλέον στην ΔΗΜΑΡ) ότι και να λένε τα παπαγαλάκια, αν είναι έτσι, αντί για διαρροές ας βγει επισήμως να το δηλώσει ο πρωθυπουργός και να τον ξεμπροστιάσει.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Aδέξιος Δεξιός 09/07/2012 17:04:12

   Κάτι ἤξερε καί ὁ ΚΚ πού δέν τόν ὑπουργοποίησε. . .

 29. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 09/07/2012 14:53:36

  Ο Νίκος Νικολόπουλος ,είναι λεβέντης ,δεν είναι κανένα ξόανο που άλλα λέει και άλλα κάνει ,κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήση τους αγώνες για την παραταξή του .ποτέ δεν τον τίμησα με την ψήφο μου ,ποτέ δεν είναι αργά όμως .Πάντως χαίρομε που τον έχω γείτονα και έστω λέμε κάνα δυο κουβέντες όταν τυχαίνει να βρεθούμε .
  Όσον αφορά την παραιτησή του όλοι καταλαβαίνουμε τι μας περιμένη

  • anetos avatar
   anetos @ Αντάμ Παπαντάμ 09/07/2012 16:01:15

   ",είναι λεβέντης ," για πατρινος !....κομματι δυσκολο...

  • popolaros avatar
   popolaros @ Αντάμ Παπαντάμ 09/07/2012 20:27:54

   Όσοι δεν είχαν καταλάβει τι μας περιμένει, πιστεύω να το κατάλαβαν όταν είδαν στη Βουλή τα χειροκροτήματα.
   Οι μπλε βουλευτές λίγο έλειψε να σηκωθούν και όρθιοι στην ομιλία Βενιζέλου.
   Κατά τα άλλα θα γινόταν και εξεταστική.... :)

 30. Τέλος Ανοχής avatar
  Τέλος Ανοχής 09/07/2012 14:55:49

  Δεν πειράζει παιδιά. Θα βρεθεί άλλος να την κάνει τη δουλειά.

  Μάλιστα θα το προχωρούσα και θα έλεγα οτι η χώρα δεν έχει ανάγκη ούτε από κυβέρνηση ούτε από υπουργούς. Αφού το απαρέγκλιτο πρόγραμμά της (για τώρα λέω, μετά θα αναδιαπραγματευθεί) είναι το μνημόνιο, ας αφήσει την τρόϊκα (αυτούς τους δευτεροκλασάτους που έρχονται) σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό (αυτούς τους υπό απόλυση λεχρίτες) να το εφαρμόσουν. Θα γλυτώσουμε και ένα κάρο λεφτά.

  Τι απαιτείται; Μια μικρή ακόμα παραβίαση του Συντάγματος, ώστε να εκχωρήσουμε και επισήμως την διακυβέρνηση της χώρας στην Τρόϊκα.

 31. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 09/07/2012 14:57:50

  Προκειμενου να κυβερνησει ο Σαμαρας ειναι αποφασισμενος να εφαρμοσει ολα τα μετρα που πηρε ο Βενιζελος σαν υπουργος του ΠΑΣΟΚ χωρις την παραμικρη κουβεντα για διαπραγματευση τους.Πχ πετρελαιο θερμανσης,ειδικα μισθολογια,μειωσεις αναδρομικα συνταξεων,αντικειμενικες αξιες κ.α.Ολα στο βωμο της διεκπεραιωσης των υποχρεωσεων του.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Φιλιππος 09/07/2012 15:55:08

   γεια σου και σένα εργολάβε της φιλοπατρίας, αποκλειστικέ εκφραστή του τι σημαίνει να είσαι Έλλην πατριώτης!

   • kitsos avatar
    kitsos @ GreekInLux 09/07/2012 18:20:31

    Επειδη εισαι νεος εδω στο antinews να σου πω οτι απο αρχες 2009 και μεχρι τα μεσα του 2010 εγραφε συχνα-πυκνα υπερασπιζοντας το ΠΑΣΟΚ καποιος tiramola (δεν φανταζομαι οτι τον προλαβες).
    Πιστευω καταλαβες γιατι εξαφανιστηκε απο προσωπου γης.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ kitsos 09/07/2012 19:29:44

     Δεν είμαι και τόσο νέος εδώ, ως σχολιαστής η αλήθεια είναι ότι είμαι νεότερος....σας αναγνώστης σχεδόν από την αρχή...τον εν λόγω τον πρόλαβα, έκανε την εμφάνιση του λίγο πριν τις εκλογές ως υπερασπιστής του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά.

     • Φιλιππος avatar
      Φιλιππος @ GreekInLux 10/07/2012 09:20:27

      Η λογικη ή εμεις ή οι αλλοι εφερε τη χωρα εδω που ειναι.Οι κομματικες και ενιοτε συντεχνιακες (γιατι εχει και η ΝΔ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ) παρωπιδες δεν αφηνουν πολλους εδω μεσα να ξεχωρισουν τον πατριωτισμο απο την ιδιοτελεια και δοξα το θεο ο νυν προεδρος των 800000 ψηφων απεδειξε τι ειναι διατεθειμενος να κανει για την εξουσια.Τους ανεξαρτητους "πατριωτες",τη ΔΗΜ.ΣΥΜ.,καθως και παλαιοτερα την ΠΟΛΑΝ δεν την εφτιαξαν οσοι κανουν κριτικη εδω μεσα.

 32. δρόμος avatar
  δρόμος 09/07/2012 14:59:35

  Μόλις ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, βουλευτή Καβάλας της ΝΔ.

 33. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/07/2012 14:59:57

  Τελικά με τις παραιτήσεις και τις "ασθένειες" , θα καταλήξουμε στην...ολιγομελή κυβέρνηση που λέγαμε κάποτε!

 34. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2012 15:08:25

  Η επόμενη αποχώρηση να γίνει με κλήρωση !
  Κάθε τέταρτη μετα το τζοκερ.
  ΣΤΑ τρία τζακ ποτ , φεύγει ένας από τρεις πρωθυπουργούς.

 35. voter avatar
  voter 09/07/2012 15:08:45

  Τώρα μας έπεισε ο Νικολόπουλος οτι παραιτήθηκε για την πατρίδα !

 36. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 09/07/2012 15:09:04

  Να πεις στον γείτονα σου, ότι εκτός από λόγια πρέπει υπάρχουν και τα έργα. Τα περί δήθεν μη επαναδιαπραγμάτευσης με το καλημέρα είναι απλά προφάσεις. Αν κάποιοι νομίζουν τα προβλήματα λύνονται με κάποιο καλό παληκάρι που με μια κίνση θα τα λύσει όλα τότε απλά αγνοούν πλήρως τί θα πει πολιτική όπως την όρισαν και την δίδαξαν οι πρόγονοι μας. Όποιος έχει κότσια παραμένει και δουλεύει.

  Ο Νικολόπουλος κι ο κάθε Νικολόπουλος γνωρίζει πολύ καλά πς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι της ΝΔ. Δυστυχώς συγκυβερνά και με άλλα 2 κόμματα, κι οι δυσκολίες που έρχονται είναι απείρως μεγαλύτερες από την δήθεν μη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους κι όποιος θέλει να είναι στην κυβέρνηση πρέπει να έχει σθένος!

 37. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/07/2012 15:14:16

  Έχεις στοιχεία;

 38. Ραβινος avatar
  Ραβινος 09/07/2012 15:15:01

  Aς μην λεμε αλλα !Ουτε παλικαρι ηταν ουτε ριψασπις ο Νικολοπουλος απλως ηταν λιγος για το βαρος που του ανεθεσαν να σηκωσει !Καλος για ταξειδια ανα την Ελλαδα επι 2 1/2 χρονια με την παρεα του σε επισλεψεις στα Εργατικα Κεντρα των Νομων με μπροσταρηδες τους Δακιτες αλλα λιγος στην παραγωγη Κυβερνητικου εργου με στρατηγικη ,τακτικη ,μεθοδο ,διαδικασια και ενεργειες !Τοπαιζε κολλητος του Α.Σαμαρα λες και ηταν φιλαρακια {δεστε την φωτογραφια το βραδυ των εκλογων στο Ζαππειο}!Θυμιζω ιδιο σεναριο με τον Κ Καραμανλη οταν δεν τον εκανε Υπουργο Οικονομικων !Δεν ειναι πολιτικος ο ανθρωπος αλλα καριεριστας στην πολιτικη !Κριμα μονο που επελεξε να εκφρασει ως αιτια την διαπραγματευση με την τροικα διδοντας ετσι επιχειρηματα στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ !Κριμα !Ηταν λιγος ..

  • anetos avatar
   anetos @ Ραβινος 09/07/2012 16:03:00

   100000000*

 39. Λιογκος avatar
  Λιογκος 09/07/2012 15:21:19

  Γιατί όσοι τώρα λοιδορούν τον Νικολοπουλο δεν έλεγαν τα ιδία όταν ο Αντώνης Σαμαράς του έδωσε την θέση του υφυπουργού?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Λιογκος 09/07/2012 16:19:25

   Γιατί στα ζόρικα αποδεικνύεται το ποιόν του ανθρώπου. Όχι στην αντιπολίτευση που λες λόγια. Στην κυβέρνηση δείχνει κάποιος ποιος είναι...

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ Γεώργιος Τ. 09/07/2012 16:49:23

    Άρα πρέπει να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για την κυβέρνηση... αφού όπως λες τώρα θα τους δούμε!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Λιογκος 09/07/2012 16:20:39

   "αρχή άνδρα δείκνυσι" - πώς να το ξέρεις από πριν, το ποιός είναι ο καθένας?

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ δρόμος 09/07/2012 16:50:42

    Καλά δεν έβαλε τον Παναγιώτη Λιόγκο για υφυπουργό...τον Νικολόπουλο έβαλε που τον γνωρίζει 20 και χρόνια.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Λιογκος 09/07/2012 18:31:17

     αυτό που σου είπα πριν σημαίνει ότι δεν μπορείς να γνωρίσεις κάποιον πραγματικά, πριν αυτός αποκτήσει εξουσία και υποχρεώσεις ...

 40. voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
  voi8ate kaloi mou an8ropoi 09/07/2012 15:22:07

  Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε από το βήμα του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

  Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τρεις άμεσους στόχους:

  1. Ανάκαμψη-Ανακούφιση

  2. Επαναδιαπραγμάτευση

  3. Δικαιοσύνη και ασφάλεια

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 09/07/2012 19:30:01

   Ωραία λόγια. Μεγάλα και παχιά. Αλλά δυστυχώς έχω χορτάσει από λόγια. Μερικά έργα πεθύμησα.

 41. Φλου avatar
  Φλου 09/07/2012 15:23:59

  Η παραίτηση Νικολόπουλου δεν είναι τόσο πολύ κατά της ΝΔ, όσο κατά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού είναι κίνηση αριστερών αντανακλαστικών.
  Οπότε, ο Νικολό πιο αριστερός από σοσιαληστές και αριστερούς τύπου Κουβελο_ψαριανού; χα, χα, χα!

  Δύσκολα, όχι για επιβίωση της κυβέρνησης ως την παρέλαση του ΟΧΙ, αλλά και για Δεκαπενταύγουστο...

  ΥΓ. Το μόνο σίγουρο; Δεν θα πλήξουμε, καθόλου, και το κανάλι της Βουλής θα έχει και γ@μώ τις τηλεθεάσεις! Φανταστείτε ότι ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί και η κοινοβουλευτική Χρυσαυγάρα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Φλου 09/07/2012 15:49:36

   Αριστερός;
   Mήπως εννοείς αριστεροπόδαρος;
   Μήπως αριστεροπόδαρος που παίζει και τριπλάρει από δεξιά σαν τον Ολλανδό της Μπάγερν Άριεν Ρόμπεν;
   Φαντάσου ν' αρχίσει και τα κόρνερ από την έξω αριστερή γωνία ο Κασιδιάρης!

 42. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/07/2012 15:25:11

  ΤΙ ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η Ν.Δ. ....
  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ?
  ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ? . ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ
  ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΜΑΣ ΣΠΟΡ ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .

 43. Inno avatar
  Inno 09/07/2012 15:28:33

  ο γραφικός Στουρνάρας, με όσα είπε αλλά και με όσα έκανε (πώληση air bus) δεν παραιτήθηκε αλλά "παραμένει στα δύσκολα", ενώ ο Νικολόπουλος, απ τους πιο μαχητικούς βουλευτές, είναι ριψάσπις και κότα. οκ.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Inno 09/07/2012 15:56:56

   τι το κακό έχει η πώληση των συγκεκριμένων αεροσκαφών;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ GreekInLux 09/07/2012 16:20:43

    Θα έχει στοκ από ανταλλακτικά που πληρώναμε για να μην αχρηστευτούν τελείως εδώ και 5 και βάλε χρόνια που έμεναν στο έδαφος...

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Γεώργιος Τ. 09/07/2012 20:50:53

     Όποιος πουλάει είναι προδότης. Δεν έχει σημασία τι πουλάει.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ TARAMAS 09/07/2012 20:54:20

      Διότι κύριέ μου, δε μπορούσαν να απασχοληθούν καμιά δεκαριά άτομα του δημόσιου τομέα με τη φύλαξη των αεροσκαφών; Τώρα που τα πούλησε χάσαμε θέσεις εργασίας. Αυτοί αν έπαιρναν 2000 το μήνα γι αυτό το παραγωγικό έργο, θα πλήρωναν φόρους, θα είχαν έσοδα τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος θα εισέπραττε φόρους από την κατανάλωση.

      (Σοβαρά τώρα, ξέρετε πόσοι είναι αυτοί που τα πιστεύουν αυτά;)

   • johnny avatar
    johnny @ GreekInLux 10/07/2012 14:42:57

    Τι το κακο να εχουν,απλως δεν πωληθησαν με την προσφερομενη τιμη των 90εκατ. αλλα με την συμφερουσα,αραγε για ποιους; τιμη των 40εκατ.Τετοιου ειδους πωλησεις κρατικης περιουσιας θα κανει ο τεχνοκρατης Στουρναρας;

    • Marios St avatar
     Marios St @ johnny 10/07/2012 18:52:24

     Κακό παιδί μην βάζεις δύσκολα ..πιπέρι

 44. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 09/07/2012 15:36:13

  Θα γίνει διαπραγμάτευση, ναι ή ου;

  • llila avatar
   llila @ Γιώργος1 09/07/2012 16:32:16

   Ου!

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Γιώργος1 09/07/2012 16:33:44

   Δεν παίζει ρόλο η διαπραγμάτευση. Το σημαντικό είναι να πουληθεί το νερό.

   • Εύα avatar
    Εύα @ Πεπόνης 09/07/2012 17:08:15

    Σήμερα άκουσα στην τηλεόραση ότι στην Ιταλία πωλείται τέσσερα ευρουλάκια το μπουκάλι..
    ΥΓ: Δεν τολμώ να σκεφτώ ότι το σκέφτονται..και, πολύ περισσότερο, ότι θα το κάνουν..

    • Καλά Κρασιά avatar
     Καλά Κρασιά @ Εύα 09/07/2012 19:15:20

     Στο Παρίσι πάντως ήταν πιο φτηνό ,το μικρό μπουκάλι είχε τρία , έλα που θα γίνουμε και εδώ Ευρωπαίοι με τα ούλα μας όμως ! ;)

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Εύα 09/07/2012 20:44:29

     Τα εμφιαλωμένα ιδιωτικοποιούνται; Αμάν με τα κολλήματα σας...

     • Εύα avatar
      Εύα @ TARAMAS 09/07/2012 20:55:16

      Τρεις σχολιαστές κατάλαβαν ότι μιλάμε για το νερό γενικότερα..το ''εμφιαλωμένο'' το έφερε η κουβέντα..
      Και να σου πω και κάτι..αν το νερό που είναι ΤΟ αγαθό για τη χώρα και για εμάς, αρπαχθεί από ιδιώτες, τότε και στο εμφιαλωμένο θα αυξηθεί η τιμή..ή κάνω λάθος;

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ TARAMAS 09/07/2012 21:07:29

      Αγαπητέ δεν έχεις καταλάβει που έχουμε μπλέξει...

      Άσε τα κολλήματα κατά μέρος, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Εύα 11/07/2012 17:56:30

     Στη Γερμανία πάντως τον Ιανουάριο το μικρό μπουκάλι είχει 3.5 ευρώ. Όταν μια μαύρη μπύρα είχε 1.3.

     • Εύα avatar
      Εύα @ Ηλίας 11/07/2012 18:09:09

      Άρα είμαστε τυχεροί στον τομέα αυτό..

  • man8os avatar
   man8os @ Γιώργος1 09/07/2012 22:10:30

   ναι

 45. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 09/07/2012 15:39:02

  Ξέρεις σε ποια οδό είναι τα δικαστήρια, πήγαινε τα στοιχεία που έχεις σε κάποιον εισαγγελέα και θα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Αλλιώς λες μπούρδες.

 46. ontense7 avatar
  ontense7 09/07/2012 15:39:48

  Ε Π Α Ν Α Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Σ Η ΧΑ ΧΑ ΧΑ....ΨΗΦΙΖΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΔ...ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ...ΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΦΟΜΑΙ....Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΧΑΤΖΑΡΙΑ??? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΔΩΣΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ.....ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΚΡΙΜΑ ΑΝΤΩΝΗ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ontense7 09/07/2012 18:33:38

   το ότι έδωσε μάχη για να εκλεγεί δεν σημαίνει ότι είναι και ο καλύτερος για τη θέση όπου τοποθετήθηκε!

 47. Inno avatar
  Inno 09/07/2012 15:41:36

  και να μην ξεχάσω, 128. ή 178.

 48. evan avatar
  evan 09/07/2012 15:45:59

  Συγνώμη, αλλά εάν εφαρμόσεις το μνημόνιο, όπως είπε ο Στουρνάρας, τι θα διαπραγματευτείς; Αφού θα το έχεις εφαρμόσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 49. Aggelos avatar
  Aggelos 09/07/2012 15:54:22

  παιδια
  απο πατρα μιλαω
  ο νικολοπουλος απο την αρχη φαινοταν.
  και το περιμενα με πολλοι οτι δεν θα αντεξει

  ειναι πολυ φουσκας,,ολο λογια αλα οταν ειδε τα ζορικα με την τροικα την εκανε

  με το παρντον ομως,,ψαχνεται δεξιο με θαρρος στην Πατρα?εδω δεξιο λεγεται απλα οτι δεν ειναι πασοκ ή συριζα..

 50. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 09/07/2012 15:55:48

  Δεν είναι κίνηση αριστερών ανακλαστικών όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται, είναι κίνηση ΔΕΞΙΩΝ ανακλαστικών.
  ...απ ότι φαίνεται έχει να διαπραγματευτεί ο Σαμαράς πρώτα και μάλιστα άμεσα με την ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ (κι ας μην αρέσει σε πολλούς ο όρος)

  • Εύα avatar
   Εύα @ Ανδρέας 09/07/2012 17:22:09

   Εύστοχο

 51. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 09/07/2012 16:05:55

  Καλύτερα. Δεν θέλουμε εργατοπατέρες να παριστάνουν τους υπουργούς. Το ότι ο συγκεκριμένος παραιτήθηκε, μόνο ενθαρρυντικό είναι.

 52. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 09/07/2012 16:08:13

  Αν ο Νικολοπουλος ειναι ανεπαρκης ή αναξιος ή οτιδηποτε αλλο η ευθυνη βαρυνει και τον Σαμαρα που τον επελεξε ,κακη κριση και χρηση στελεχων.Αν δεν ειναι τετοιος τυπος ο Νικολοπουλος κι ειναι τιμιος κι εργατικος πολιτικος σημαινει οτι παλι στο Σαμαρα πεφτει το βαρος.Θα ηθελα πολυ να δω κατι γρηγορα απο το προεδρο προς την κατευθυνση των προεκλογικων του δεσμευσεων να δειξει οτι η ελπιδα δε χαθηκε .Παντως οσον αφορα τις επιλογες προσωπων και απο το παρελθον εχει δειξει οτι δεν ειναι το δυνατο του σημειο το ειδαμε και με οσους πηγαν κατα αε μερια.

 53. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/07/2012 16:15:01

  Και ο Μάτα και ο Σίλβα, της δεύτερης αγαπημένης μου Εθνικής (μετά την Εθνική Ελλάδος), είναι αριστεροπόδαροι παίκτες που μπορούν να παίξουν δεξιά.
  Τελικά οι λαικοδεξιοί με τα αριστερά κόλπα τους θα μας κάνουνε τρελούς.

 54. tnt avatar
  tnt 09/07/2012 16:26:39

  ευτυχως εφυγε μονος του...αντε πια με ολους τους τυχαρπασατους λαικιστες που θελουν και αρμοδιοτητες...ας μαθουν αγγλικα πρωτα!

 55. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/07/2012 16:34:31

  Δεν πάει άλλο, δεν αντέχεται το σασπένς.
  Άς ρίχνουν κορώνα γράμματα κάθε πρωί. Κορώνα φεύγουν γράμματα μένουν.
  Κάποιων θα σταθεί όρθιο και θα μας σπάσουν τα νεύρα. Είναι παραπάνω από σίγουρο.

 56. δρόμος avatar
  δρόμος 09/07/2012 16:36:58

  διαβάζω στον Ελεύθερο Τύπο, με αφορμή τις δηλώσεις για την παραίτηση:
  "ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε: «Η κυβέρνηση και ο κ. Κεδίκογλου έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους. Αυτήν την επίθεση την έχουμε ξαναδεί και είναι γνωστή η κατάληξή της. Η κοινωνία «υποκινείται» και αντιδρά από τη μνημονιακή πολιτική».

  Έκανε δε λόγο για «θατσερικού τύπου επίθεση» του κ. Σαμαρά και του κυβερνητικού εκπροσώπου στους εργαζομένους και τα συνδικάτα που «έχει ως μόνο στόχο το "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού», για να συμπληρώσει ότι «η κοινωνία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς».


  Λύστε μου σας παρακαλώ την απορία, γιατί το "ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας" είναι επίθεση αποκλειστικά στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα?

  Μήπως εννοεί ο κ. Σκουρλέτης ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα ξεκουνήσουν από το βόλεμα τους καραπρονομιούχους του δημοσίου τομέα? Μήπως εδώ βρίσκεται η ... ασυνέπεια που φοβήθηκε μήπως του καταμαρτυρηθεί ο κ.Νικολόπουλος ?

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ δρόμος 09/07/2012 16:52:38

   Κάτσε ρε δρόμε... έλεγε ο Σαμαράς προεκλογικά όχι απολύσεις? Ναι ή όχι?

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Λιογκος 09/07/2012 18:39:44

    Πρώτον, δεν μίλησα για απολύσεις, αλλά για προνόμια, και διακρίσεις σε βάρος των πραγματικά άξιων. Δεύτερον, ο Σαμαράς δεν θέλει απολύσεις για να μην επιβαρυνθεί το τεράστιο ποσοστό ανεργίας που ήδη υπάρχει, όχι γενικώς και αορίστως. Υποθέτω ότι αν, σε μετέπειτα χρόνο, εκτεθούν σε κοινή γνώση (μετά από αξιολόγηση) η απόδοση και η αποτελεσματικότητα ορισμένων υπαλλήλων, πρώτος εσύ θα ζητάς να τους απολύσουν - για να μην πω για τα λαμόγια, που έχουν ρουφήξει το αίμα όλων μας ... έλεος πια με τη γενίκευση!

 57. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/07/2012 16:47:59

  Όποιος δεν αντέχει, σπίτι του. Τα ήξεις-αφήξεις και τα δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους Συριζαίους και στα λοιπά τρολάκια που μπαίνυν τελευταία εδώ μέσα πακέτο και στην κωλότσεπη καθώς θα βγαίνουν από την πόρτα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ TopGunZ 09/07/2012 18:58:33

   ". . .στους Συριζαίους και στα λοιπά τρολάκια που μπαίνυν τελευταία εδώ μέσα πακέτο και στην κωλότσεπη καθώς θα βγαίνουν από την πόρτα."

   ῎Ετσι. Βροχή ἀπό ροζούλια σέ κάθε ἀνάρτηση πού ἀσκεῖ ἐποικοδομητικὴ κριτικὴ στον ΑΣ!

 58. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/07/2012 17:03:06

  Όταν σας έγραφα ότι με τους λιμοκοντόρους που διάλεξε να βάλει στην κυβέρνηση θα τα βρούμε σκούρα εσείς λέγατε για τους "κακούς σημιτικούς τεχνοκράτες". Ορίστε λοιπόν. Επέλεξε να βάλει τον άνθρωπο που έβγαλε μόνος του δήμαρχο τον Φούρα στην Πάτρα. Και αυτός του κάρφωσε το μαχαίρι στην πλάτη. Ως γνωστόν αυτοί που πρώτοι φωνάζουν και ορκίζονται πίστη και αφοσίωση είναι οι πρώτοι που προδίδουν.

 59. giorgos avatar
  giorgos 09/07/2012 17:03:41

  Το οτι ο Σαμαρας εβαλε τον Νικολοπουλο υφυπουργο Εργασιας ,ενω ηξερε οτι ολη η ρητορεια της προεκλογικης περιοδου περι επαναδιαπραγματευσης δεν επροκειτο να εφαρμοστει ,ενα σημαινει.Τοποθετουμε στο υπουργειο εναν που ολη την προηγουμενη περιοδο εχει αντιμνημονιακη δραση για αλλοθι και λειτουργει σαν φιλτρο στην αντιδραση του κοσμου και οταν κορεστει το πεταμε.Προλαβε ο ιδιος και εφυγε.

 60. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 09/07/2012 17:07:47

  Τα πράγματα με αυτήν την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα.
  Έχει έναν πρωθυπουργό που έχει άμεση γνώση και γνώμη για το τι δέον γεννέσθαι. Και τα έχει πει δημόσια.
  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την φιλολογία περί τάχα μου αναβολής της αναδιαπραγμάτευσης.
  Τα μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης είναι συγκεκριμένα:
  1. Επαναφορά αφορολόγητου.
  2. Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση κλπ
  3. Απομείωση του χαρατσιού στα ακίνητα.
  4. Εργασιακά: μετενέργεια- κατώτερος μισθός
  και δύο τρία ακόμη. Μαζί και η μεταφορά των υποχρεώσεων δυό χρόνια πίσω (για να μην πάρουμε άλλα εισπρακτικά μέτρα και να προλάβει να δουλέψει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής) και η ένταξη μας σε καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών αλά Ισπανία.

  Διαπραγμάτευση, ξεδιαπραγμάτευση όλοι ( από συριζαίους έως σαμαρικούς) απαιτούμε να γίνουν το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και να αναχαιτισθεί η ύφεση.
  Ή λοιπόν θα γίνουν( και τότε θα δούμε αν οι πολέμιοι της κυβέρνησης θα έχουν το θάρρος να πουν "έκανα λάθος") ή δεν θα γίνουν και όσοι στηρίζουμε τον Σαμαρά θα παραδεχθούμε το λάθος μας.
  Μια φορά το "ματς" θα έχει καθαρό νικητή και ξεκάθαρη εικόνα. Σε λίγους μήνες θα φανεί ποιός θα δικαιωθεί.

  • panas avatar
   panas @ Κώστας ΜΠ 09/07/2012 17:54:29

   "Σε λίγους μήνες θα φανεί ποιός θα δικαιωθεί."

   Εγώ αντέχω μέχρι τότε και εσύ ίσως, για να είσαι χαλαρός... Πολλοί όμως από τους συμπολίτες μας δεν αντέχουν...

 61. Panayiotis Syntagma avatar
  Panayiotis Syntagma 09/07/2012 17:25:38

  Παρακολουθώ καιρό το antinews και διαβάζω μιας και στο γράψιμο δεν είμαι καλός αλλά θέλω σήμερα να ακουστώ και εγώ.Εγώ τον Σαμαρά τον στηρίζω από τότε που έφτιαξε την Πολιτική Άνοιξη.'Εβαλε μέσα ανθρώπους από παντού που αγαπούν την πατρίδα.Έβαλε αριστερούς στο κόμμα όπως τον αξέχαστο Λεντάκη.Έβαλε και άλλους ικανούς από δεξιά.Μετά την Πολ.Αν, ψήφιζα πάντα πρόσωπο για πρωθυπουργό όχι κόμμα.
  Διαβάζω σχόλια που κατηγορούν το ένα και το άλλο κόμμα με λόγια πολύ άσχημα.
  Ένα λύκειο έβγαλα και δούλευα 20 χρόνια σε κτηνοτροφική μονάδα .4 μήνες είμαι απλέρωτος τώρα .Δουλειά μέσα στις κότες και χειρωνακτική.Μας ρίξαν 2 φορές το μινιάτικο στα 750 και μετά στα 680 από 830 που πέρναμε μινιάτικο το 2009.
  Να βγούμε από το ευρώ το ίδα καταστροφή σκέτη.
  Δυο φορές ψήφισα Σαμαρά να μας κρατήσει μέσα αλλά και να κάνει διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη να μη χάσουμε και τα λίγα λεφτά που πέρνουμε όταν μας πλερώνουν κανονικά.Κατάλαβα καλά ;
  Παραιτήται ο Νικολόπουλος και χτες ψηφίζει υπερ της κυβέρνησης.Περίεργα όλα αυτά.Δεν τον κατηγορώ δεν είναι τρελός για να παραιτηθεί.Ισως κάτι ίδε πως δεν τραβά καλα.

  Πάω στο άλλο τώρα.Εμείς είμαστε απέξω από τη πολιτική και εύκολα γράφει ο ένας φταίει αυτός ή ο άλλος.Φίλους συγενείς δεν έχετε που είναι πασοκ νδ κκε συριζα χρυση αυγη ή με καμμένο.Άνθρωποι σαν και εμάς είναι όλοι.Ουτε ναζι ειναι αυτοί που ξέρω από χρυση αυγη ούτε σφαγείς του σταλιν μου μοιάζουν του κκε.Για του σύριζα προδότες της πατρίδας είναι 2 συνάδερφακια.

  Ας ηρεμήσουμε και να περιμένουμε.Είναι νωρίς ακόμη να ιδούμε αν ο Νικολόπουλος κάτι ίδε ή αν ο Σαμαράς θα διαπραγματευτεί για το καλό μας.

  Εγώ άκουσα τους αρχηγούς στην βουλή όλους.Όλοι είπαν σωστά πράγματα.

  Οι μετανάστες είναι σοβαρό πρόβλημα .Να πιάνουν τους κλέφτες και τους φονιάδες.Είνα και καλοί ανθρώποι που ζουν τίμια και νόμιμα και θέλουν να μείνουν τι να τους σκοτώσουμε όλους ; Το αφεντικό χωρίς αυτούς θα έκλεινε τη μονάδα ,βρίσκει έλληνες νομίζετε να δουλέψουν στις κότες ;

  Η Παπαρήγα άκουσα είπε αφορολόγητο 20000 ευρώ.Συμφωνώ γιατί να πλερώνω εγώ και η γυναίκα μου που πλένει σκάλες τόσα χαράτσια ;

  Ο Καμμένος λέει για τις ΑΟΖ ας τον ακούσει η κυβέρνηση.

  Να περιμενούμε και να ιδούμε τι θα γίνει όταν βρεθούν πάλι με την Ευρώπη.
  Η τσέπη μας ίσα ισα ανέχει αυτά τα μέτρα.
  Να διαπραγματευτούν όσο μπορούν γιατί αν δεν τα βγάλουμε πέρα θα γίνουμε χειρότερα από αλβανία.

  • Εύα avatar
   Εύα @ Panayiotis Syntagma 09/07/2012 17:50:36

   Ωραίο σχόλιο Παναγιώτη

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Panayiotis Syntagma 09/07/2012 19:37:16

   Να γράφεις συχνότερα, φίλε!

 62. achaios avatar
  achaios 09/07/2012 17:28:19

  Μην βιάζεσθε να βγάλετε συμπεράσματα.Όταν θα γίνουν γνωστοί οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης του θα τρίβετε τα μάτια σας.¨Ουδέν κακόν αμιγές καλού ¨.Δεν είναι ότι καλύτερο πάντως για μια χώρα να έχει υφυπουργό εργασίας κάποιον που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.Δεν είναι τυχαίο ακόμα που ο Καραμανλής δεν τον έκανε ούτε καθαρίστρια.Ο άνθρωπος που κολλάει πάντα σαν βδέλλα στον εκάστοτε πρόεδρο για να έχει την εύνοιά του και στην πρώτη στροφή τον ¨αδειάζει".Ο Σαμαράς μετο ένα ή τον άλλο τρόπο ξεφορτώθηκε νωρίς ένα πολύ μεγάλο βαρίδι.Ας προσέχει όμως από δω και πέρα.Ο Ελληνικός Λαός δεν θα του συγχωρήσει άλλα λάθη.

 63. llila avatar
  llila 09/07/2012 17:34:12

  Σωστά , πως πας να γίνεις υφυπουργός σε μια Αποικία χωρίς αγγλικά!!
  Τστστστστστστσ!!

  • Ελευθέριος avatar
   Ελευθέριος @ llila 09/07/2012 19:31:42

   +10000000.

 64. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 09/07/2012 17:34:58

  Περίμενε γιατί έχει συνέχεια η υπόθεση!

  • Εύα avatar
   Εύα @ Θ.Δ. 09/07/2012 17:44:19

   Για πες..ξέρεις κάτι για το Παιδείας; (σκέτο, γιατί το Εθνικής κοστίζει..)

   • Κ Π avatar
    Κ Π @ Εύα 10/07/2012 01:50:31

    καποιο πουλακι το σαββατοκυριακο μου ανεφερε οτι μερικοι αρχισυνδικαλιστες θελουν να περασουν τα δικα τους παιδια στις αποσπασεις. υπουργε μη μασας κανε το σωστο . οσο για τα ονοματα τους για οσους ξερουν ας κοιταξουν τα αρχικα

    • Εύα avatar
     Εύα @ Κ Π 10/07/2012 15:50:15

     Θα περιμένουμε να δούμε για το ποια ονόματα θα περάσουν..

   • Κ Π avatar
    Κ Π @ Εύα 12/07/2012 01:43:04

    H υποκρισία περισσεύει το Κ Π παραπέμπει στα επίθετα των αιρετών ,ξέρεις εσυ,και προφανώς οι άξιοι και ικανοί όπως εσύ θα καταλήξετε σε γραφεία , η αξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο

    • Εύα avatar
     Εύα @ Κ Π 12/07/2012 17:21:24

     Φυσικά και κατάλαβα σε ποιους αναφέρεσαι..η αξιοκρατία φίλε δεν έχει να κάνει με το είδος των αποσπάσεων που λες..20 πασοκτσήδες αποσπάστηκαν πέρυσι..κι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ήμουν στην 5άδα με τα περισσότερα μόρια..όπως και φέτος...γι' αυτό σου λέω..πάρε κανένα νεράκι..θα σου χρειαστεί εσένα τον αξιοκρατικό...Σε όποια ''δουλειά'' κι αν κάνεις...ξέρεις εσύ..

 65. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/07/2012 17:39:57

  Δεν είμαι και fan του κ Νικολοπουλου (λαϊκίζων πολιτευτής παλιάς - πολύ παλιάς- κοπής μου φαίνεται), αλλά όταν παραιτείται ένας υφυπουργός με το που παίρνει η κυβέρνηση του ψήφο εμπιστοσύνης είναι ένα θέμα.
  Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:
  1 Αφού ο κ Νικολόπουλος είχε διαφορετική άποψη επί της διαπραγματευτικής τακτικής, όταν του πρότειναν την θέση γιατί δεν είπε "Εντάξει κ Πρόεδρε αλλά μόνο εάν εντός 10ημερών και πριν απ΄ οτιδήποτε άλλο "θέσουμε εμφατικά" στην τρόϊκα εργασιακά, συνταξιοδοτικά κλπ Αλλιώς ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω" ;;;;;;
  2 Οταν επιλέχθηκαν οι υπουργοί της συγκεκριμένης κυβέρνησης δεν λήφθηκε υπ΄ όψη ως δεύτερο κριτήριο (το πρώτο η ικανότητα) ότι θα πρέπει να είναι "Ταλιμπάν" και σε απόλυτη συμφωνία με την τακτική που έχει επιλεγεί από το κόμμα ;;;;;
  3 Τα "εδώ στα δύσκολα" και τα "συνεχίζω να στηρίζω" δεν ηχούν σαν ηλιθιότητες;;;;;

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ !!!

 66. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 09/07/2012 17:47:35

  Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι είναι σκληρό απαιτεί ικανότητες θάρρος και πολιτική ευφυία.
  Αυτοί έχουν μάθει μόνο να κλαψουρίζουν και να κάνουν αντιπολίτευση.
  Περιμένω από τον Σαμαρά να καταλάβει εγκαίρως ποιοι είναι ιωτάδες και να τους στείλει πριν τον στείλουν αυτοί.

 67. avanti avatar
  avanti 09/07/2012 17:53:09

  Θα υπάρξει μεγάλη παρέλαση, υπουργών, υφυπουργών, γραμματέων για να μην πούμε και πρωθυπουργών και κομμάτων..... έχει πολύ ψωμί για όλους αυτή η κρίση που δεν θα τελειώσει ούτε εύκολα ούτε γρήγορα.
  Και ο σώζων εαυτό σωθήτω.

 68. panos avatar
  panos 09/07/2012 17:55:42

  Εαν παραιτηθηκε γιατι καταλαβε οτι σε λιγο καιρο θα θιγουν τα συμφεροντα των εργατοπατερων της ΔΑΚΕ(και των αλλωνπασοκων και αριστερων λαμογιων εργατοπατερων της χωρας) τοτε αντε στο καλο και να μας γραφει ο κυριος εκ πατρας. Οσο για την επαναδιαπραγματευση το λεμε συνεχεια οτι θα γινει οταν γινουν μερικα πραγματακια που λεει το μνημονιο και ειναι καλα για τη χωρα και επρεπε να γινουν απο εμας χωρις καμια τροικα, αλλα ας οψονται τα πασοκοαριστερολαμογια που νομιζανε οτι ο πλουτος της χωρας ειναι για τη παρτη τους. Μακαρι ο Σαμαρας να πολεμησει τους βολεμενους του δημοσιου στερωντας τους κεκτημενα ετων,επισης η ΔΑΚΕ πρεπει να πρατει για το συμφερον της χωρας και οχι για ιδιο οφελος. Αληθεια ο ΡΙΖΟΣ της Δακε Δεη ειναι ακομη στη Ν.Δ. γιατι με το Φωτοπουλο δεν ειχαν ιδεολογικες διαφορες...........και απο οσο ξερω υπαρχει ενας τεραστιος φακελος στην εισαγγελεια για διασπαθηση δημοσιου χρηματος. Ευχομαι στον ΑΝΤΩΝΗ να μην υποκυψει σε κανενα βολεμενο του παλαιου συστηματος.

 69. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 09/07/2012 18:12:34

  Ετοιμάστηκε και αυτός για άλλα του προέκυψαν διαφορετικά.(πως να διαπραγματευτεί με την τρόϊκα αν έχει διαπραγματευτεί μόνο με εργατικά κέντρα;).Θα έχουμε πολλά θύματα σ΄αυτήν την κρίση¨. Αρκετοί θα λυγίζουν από το βάρος των ευθυνών και της πολυπλοκότητας της σημερινής κατάστασης. Μακάρι να προφυλάξουν τον εαυτό τους και να αποχωρούν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα.Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι την αδυναμία .Προσωπικά το θεωρώ μεγάλο προσόν!

 70. Karenin avatar
  Karenin 09/07/2012 18:22:37

  Αν εμετρήθη και βγήκε λειψός. συμφωνείτε ότι δεν τοποθετήθηκε απο ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.
  Αν η ΔΑΚΕ μέσω της παραίτησης αδειάζει την πολιτική Σαμαρά, μπαίνει το ερώτημα, ποιοι θα είναι οι κοινωνικοί σύμμαχοι που θα στηρίξουν τις πολιτικές του. Πάντως κάθε στροφή του Σαμαρά και κάποιος πετάγεται έξω.

 71. Νικος avatar
  Νικος 09/07/2012 18:42:25

  Σιγα την προσωπικοτητα. Τον ειχα καθηγητη στο πολυτεχνειο . Ανυπαρκτος

 72. WX avatar
  WX 09/07/2012 18:43:19

  Αποχαιρέτα τον τον Νικολόπουλο που χάνεις...

 73. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 09/07/2012 19:09:54

  @δρόμος: Αν μπορείς διάβαζε και κατανόησε τα σχόλια καλύτερα και άσε την φτηνή προπαγάνδα. Ποτέ δεν είπα ότι εγώ δουλεύω ανασφάλιστος, αλλά ότι οι μισοί μου συνάδελφοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και σύντομα έρχεται και η σειρά των υπόλοιπων.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Πεπόνης 09/07/2012 22:03:12

   κι εσύ τι κάνεις, το δικηγόρο του διαβόλου?

   Είμαι σαφώς κατά των περικοπών στον ιδιωτικό τομέα, που δεν προκύπτουν από καμμία ανάγκη του προϋπολογισμού- αλλά δεν βγαίνω συνεχώς στο κλαρί γκρινιάζοντας για τα πάντα, με (ψευδείς?) ιαχές ...

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ δρόμος 09/07/2012 22:41:39

    Κάνω τον δικηγόρο του εαυτού μου, αν δεν πειράζει. Όταν θα σε πετύχει εσένα ο μισθός 480 ευρώ με τι συνθήκες που περιέγραψα πιο πάνω, μην γκρινιάξεις, τι με νοιάζει εμένα; Θεωρείς ότι λέω παραμύθια; Αν είναι δυνατόν! Αν παρ' όλα αυτά αρνείσαι να πιστέψεις, περίμενε να δεις.

    "μα εσύ δεν είπες πριν ότι δουλεύεις ανασφάλιστος?"

    Αυτό ρώτησες, γνωρίζοντας τι είπα πραγματικά, δεν ξέρω κι εγώ τι εννοούσες και με ποια διάθεση το είπες...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Πεπόνης 10/07/2012 09:24:00

     Αγαπητέ Πεπόνη, το θέμα είναι να βλέπουμε και λίγο μακρύτερα από τη μύτη μας. Το πρόβλημα στην κατάσταση που περιέγραψες είναι η κακή εργοδοσία, που συντηρεί ανασφάλιστους και ανικανοποίητους εργαζομένους, άρα και μη παραγωγικούς - απόδειξη ότι ασχολείσαι επί ώρες γκρινιάζοντας εδώ, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα φυσικά, ούτε για τον εαυτό σου ούτε για τους σε χειρότερη μοίρα από σένα ευρισκόμενους συναδέλφους σου, αντί να διεκδικήσεις με σωστό τρόπο τα δικαιώματά σας.

 74. Εύα avatar
  Εύα 09/07/2012 19:20:50

  Μετά θα το ''ρίξουμε'' στο κρασί..πιο φθηνά θα μας έρχεται!

 75. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 09/07/2012 19:21:37

  Ναι, αλλά στο Παρίσι υπάρχει και αυτο: http://www.le-wilson.com

 76. il vecchio avatar
  il vecchio 09/07/2012 20:19:03

  Ρε παιδιά εκατον τοσα σχολια για το Νικολοπουλο,"Θου Κυριε..."

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ il vecchio 09/07/2012 22:06:57

   δεν είναι για τον Νικολόπουλο, σιγά τα ωά! Είναι που κάποτε πρέπει να ξεκινήσει να δουλεύει η ομάδα, και όπως πάνε μερικοί ούτε τον Αύγουστο δεν θα πάρει εμπρός το τραίνο ... είναι να μη σκέπτεται κανείς πως είναι βαλτά όλα αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα, τέτοια στιγμή?

 77. TARAMAS avatar
  TARAMAS 09/07/2012 21:05:57

  Πρόεδρε, εσύ τον έκανες υφυπουργό. Τόσο πολύ πελοποννησιακή αλληλεγγύη πια; Κι αν δεν τον ήξερες, δε ρώταγες;

 78. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/07/2012 21:22:40

  Άλλος ένας δικηγόρος πολιτικής καρριέρας, που δεν του "έκατσε" το φράκο. Όλοι αυτοί, εκ περγαμηνών ΑΣΧΕΤΟΙ περί το διοικείν (πλην χαρισματικών εξαιρέσεων, που αριθμητικά δεν θίγουν τον κανόνα) πιστεύουν ότι, με επιχείρημα-πασπαρτού την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ (την προσωπική τους, βέβαια...) μπορούν να δρέψουν δάφνες κυβερνητικής παρουσίας (και ενδεχόμενα παράπλευρα κέρδη). Μη έχοντας γνώση ή επίγνωση της πραγματικότητας, βρίσκουν εύκολο το να συμπορεύονται με τους "στρατηγούς" των καφενείων σε δρόμους ανέφικτους μεν, απλοϊκούς δε. Τουλάχιστον, μη χάσουν τις ψηφους...
  Είχε έρθει προ καιρού στην πόλη μας, για να μας μιλήσει για εργασιακή πολιτική. Άκουσε, τα σχόλι(αν)ά μας, δεν απάντησε σε τίποτα, μας έψεξε (κατ' άλλους μας έβρισε...) γιατί δεν κρατάμε ψηλά το ηθικό της παρατάξεως, αντιπαρερχόμενοι τα σκοτεινά και υμνούντες τους κομματικούς μάγιστρους για τις ανεπάρκειές τους, και έφυγε!
  Δεν του "έδωσαν", λέει, μια, συγκεκριμένη και "ζουμερή" Γραμματεία: Λογικό αίτιο για την παράλογη συμπεριφορά του. Πιπίλισε την μόνιμη, από εδώ και πέρα και όπως θα δείτε, δικαιολογία εξόδου (ότι δεν σκίσαμε την τροϊκανή γάτα επαρκώς, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργεύων της τριμερούς κυβερνήσεως -δεν το προσμετρά αυτό) και πήδησε από το τραίνο.
  Το ερώτημα είναι, γιατί να έχει θέση σ'αυτό, εξαρχής;;;

  • Dragan Ciric avatar
   Dragan Ciric @ ΠΗΛΕΑΣ 10/07/2012 16:39:33

   όχι ότι είναι το μείζον στο σχόλιό σου αλλά απλά μου κανε εντύπωση.. "δικηγόρος πολιτικής καριέρας" ; απ'όσο τουλάχιστον γνωρίζω δεν έχει καμια τέτοια επαγγελματική ιδιότητα.

 79. δρόμος avatar
  δρόμος 09/07/2012 22:12:39

  Δεν έθεσε, είπε ο εν λόγω κύριος, η κυβέρνηση εγκαίρως και επαρκώς εντόνως την επαναδιαπραγμάτευση των εργασιακών θεμάτων. Συγνώμη, ο υφυπουργός Εργασίας δεν ΕΙΝΑΙ η κυβέρνηση? Ποιός τον εμπόδισε να θέσει τα ζητήματα που επιθυμούσε στους τροϊκανούς, όταν συναντηθήκανε? Με σθένος και ορμή?

 80. NONOS avatar
  NONOS 09/07/2012 22:51:05

  ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ .....Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΕΙΝΑΙ ΛΑΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΩ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥΝΑΙ ΝΩΡΙΣ..ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΕ ΑΣΧΗΜΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ...ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΙΣΟΓΥΡΙΣΜΑΤΑ....ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΞΑΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΔΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΣΟΕ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΟΥΒΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ .......

 81. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 09/07/2012 23:24:51

  Οι αντίρροπες πολιτικές δυνάμεις απάντησαν στο χαστούκι που δέχτηκαν με την ομιλία Σαμαρά. Όμως αφού τόσο γρήγορα βγάζουν τον άσσο από το μανίκι είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ξεμείνουν από όπλα. Τα έχουν χαμένα... Νικολόπουλε είσαι σπιούνος. Σαμαρά έχεις κι' άλλα φίδια στον κόρφο σου. Προχώρα.

  • SER avatar
   SER @ Δεξιόχειρας 10/07/2012 00:19:22

   φιλε δεξιοχειρα η κοινωνια καιγεται και εσύ το νικολοπουλο......για σύνελθε λιγο......για κοιτα τί συμβαίνει στον κόσμο.......ο νικολοπουλος ενήργησε σαν εκπρόσωπος του κόσμου.....δε δεχτηκε σαν τον στουρναρη να δώσει άίμα για να εξαγνισει την τροικα......τωρα ακούμε για βάθος τετραετιας επαναδιαπραγματευση.....με το φτωχό μου το μυαλό το καμία μειωση μισθών σημαίνει άμεσα......ας προσέξουμε λίγο....σε λίγο όλοι οι σαμαροφύλακες θα αταντήσετε πιο γραφικοί από τους υποστηρικτές του γαπ.......εγώ θυμάμαι να λένε προεκλογικά καμία περικοπή....αν ο σαμαρας δεν το καταφέρει αυτο τότε λύπάμαι θαπρέπει να παραιτηθεί......

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ SER 10/07/2012 13:29:49

    "o νικολόπουλος ενήργησε σαν εκπρόσωπος του κόσμου¨
    Ευθυμήσαμε πάλι σήμερα......

 82. patrinos75 avatar
  patrinos75 10/07/2012 00:04:21

  Ενας άνθρωπος πάμπλουτος κυριολεκτικά που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του κλήθηκε να αναλάβει τον τομέα της εργασίας σε αυτούς τους καιρούς. Ενας άεργος στο υπουργείο εργασίας. τραγικό ε? Και για την ιστορία δεν παραιτήθηκε, τον παραιτήσανε, γιαυτά που πρόλαβε να κάνει σε δέκα μέρες και για τα χαρτοφυλάκια που
  ΔΕΝ του αναθέσανε ενώ τα περίμενε πως και πως για να κάνει τις δουλειές του.

  Α ρε κοντέ, γάτα είσαι, ήρωας δεν είσαι όμως οπότε σταμάτα να το παίζεις

 83. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 10/07/2012 00:21:18

  παραιτήθηκε γιατί φαίνεται να έχει φιλότιμο και δεν είναι εξούσιο-λιγούρης... Δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο αφού τα πράγματα είναι μάλλον απλά με την συγκυβέρνηση των πιστωτών...

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Evro-skeptikos 10/07/2012 13:32:17

   Μου αρέσει που βλέπεις τα πράγματα σε βάθος....

 84. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 10/07/2012 00:38:28

  Ας το καταλάβουμε το όλοι όσοι χάνουμε το χρόνο μας με σχόλια για τέτοια θέματα ότι όποιος θέλει να βρεί δικαιολογίες, βρίσκει όπως έκανε ο Νικολόπουλος.
  Κάθε ένας κοιτάζει το συμφέρον του. Ο Νικολόπουλος φαίνεται ήθελε κάποια πράγματα, δεν του τα έδωσαν, φοβήθηκε ότι θα φάει όλη την καυτή πατάτα και έφυγε ρίχνοντας μπηχτές και επικαλούμενος δικαιολογίες.
  Δυστυχώς οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι τζάμπα, η εφαρμογή πολιτικής όμως έχει κόστος. Και το κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι εάν κάποιος δεν πάρει μέτρα μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει οξυγόνο από την Τρόικα και να πτωχεύσει ενώ εάν κάποιος πάρει μέτρα τότε μπορεί αυτός να καεί πολιτικά.
  Ο Ελληνικός λαός δυστυχώς δεν είναι ώριμος. Γιατι εάν ήταν ώριμος δεν θα πίστευε τα παραμύθια τνω "Τσιπρο-Καμμένων" και όλα τα κόμματα (της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης) θα μπορούσαν να του πούν την γυμνη αλήθεια που για εμάς τους Ελληνες δυστυχώς δεν είναι και δεν μπορεί να είναι γλυκειά με τις παρούσες συγκυρίες.
  Οταν ένας πολιτικός τύπου Νικολόπουλου επικαλείται προεκλογικές εξαγγελίες (τις οποίες ο ίδιος γνωρίζει εκ των έσω ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει μετεκλογικά) τότε ουσιαστικά προσπαθεί να "καρφώσει" το ίδιο το κόμμα του και να κάνει αντιπολίτευση εκ των έξω και εκ του ασφαλούς. Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει τέτοιους πολιτικούς άμεσα στο σπίτι τους.

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ GreekinEurope 10/07/2012 02:00:45

   Τι εννοείς με το "οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι τζάμπα, η εφαρμογή πολιτικής όμως έχει κόστος";
   ότι δηλαδή μας παραμύθιασαν για άλλη μια φορά;
   ότι ο Σαμαράς έλεγε ψέματα προεκλογικά;
   ότι τα 18 σημεία η επαναδιαπραγμάτευση ήταν φούμαρα;
   ότι ο Σαμαράς θα κάνει ότι και ΓΑΠ; (άλλα θα υπόσχεται άλλα θα λέει άλλα θα κάνει);

   • GreekinEurope avatar
    GreekinEurope @ Γιαννης Ν. 10/07/2012 13:33:57

    Ο Σαμαράς εξήγγειλε κάποια καλά μέτρα τα οποία όμως πρέπει να έρθουν τη σωστή στιγμή και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Και να θέλει ο Σαμαράς (ακόμη και ο Τσίπρας και ο Κουβέλης κλπ...) αν η Τρόικα ανάψει κόκκινο δεν μπορεί να υλοποιήσει κάτι τουλάχιστον τώρα γιατί αργότερα που η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει κάποιες υποχρεώσεις μπορεί να πάει για επαναδιαπραγμάτευση στην Ευρώπη. Παρτε το όλοι είδηση και ας μην αυταπατώμεθα. ¨Η η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια και τον προϋπολογισμός θα τον καθορίζει η Τρόικα (οι πολιτικοί μας μπορούν μόνο να κατανέμουν τους πόρους σε διαφιορετικές προταραιότητες) ή θα διώξουμε την Τρόικα (θα πούμε οριστικά ΟΧΙ στο μνημόνιο) και η Ελλάδα θα σταματήσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια και ας τα βγάλει πέρα μόνη της (αν μπορεί και εάν μας συμφέρει αυτό ακόμα και εα΄ν κυρήξουμε πλήρη στάση πληρωμών προς κάθε δανειστή). Βέβαια το πώς κάθε κυβέρνηση κατανέμει τους πόρους για να πιάσει τους στόχους που τίθενται και πώς μπορεί να διαπραγματευτεί κάποια (μικρή όμως) αλλαγή των στόχων κάθε κυβέρνηση αυτό είναιένα ζητούμενο. Ο ΓΑΠ δεν διαπραγατευόταν τίποτα με τους ξένους και στην Ελλάδα φοβόταν τις ιδιωτικοποιήσεις΄λόγω βαθέως ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις (έστω και με δυσμενείς όρους) και επίσης άμεσα να αναδιαρθρώσει όλο το Δημόσιο καταργώντας άχρηστες υπηρεσίες, γραφειοκρατία, διαφθορά. Τους πλεονάζοντες υπαλλήλους να τους βάλει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπ.Οικονομικών και του ΙΚΑ, όπως επίσης με μετατάξεις να εξασφαλίσει νοσηλετικό και βοηθητικό προσωπικό για τα νοσοκομεία.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ GreekinEurope 10/07/2012 08:04:08

   Αν είναι έτσι, και ο κ. Νικολόπουλος ήξερε-ξέρει μιαν αλήθεια που την ήξερε-ξέρει και ο κ. Σαμαράς αλλά δεν μας την είπε, λέτε τον κ. Σαμαρά κοινό ψεύτη. Κοινό φθηνό πολιτικάντη, που παραπλάνησε υστερόβουλα το αφελές ποίμνιο προεκλογικά, και τώρα επιβάλλει ερήμην του άφρονος κοπαδιού, το κατά τη γνώμη του σωστό και επιβεβλημένο. Και ψεύτης και ...δικτατορίσκος της συμφοράς δηλαδή και μάλιστα αισχίστου είδους.Ή δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέτε, ή αυτό εμμέσως επιθυμείτε να κατανοήσουμε.... Σαν απόλυτη συνθηκολόγηση με το ψέμα, τη φθήνια και την ασυνειδησία εισπράττω τη σκέψη σας. Παλαιολιθικές πρακτικές, νοοτροπίες και χρεοκοπημένες τακτικές περιγράφετε, ως μία ''νέα-φθαρμένη'' πραγματικότητα που μας ...επεβλήθη !!! Όποιος επιλέγει όμως πλέον αυτό τον αδιέξοδο δρόμο, δεν πηγαίνει πολύ μακριά. Αυτό φωτογραφίζετε; Γιατί αυτό εμφανίζεται...

 85. achaios avatar
  achaios 10/07/2012 01:13:49

  Ρωτήστε τους τσιγγάνους στην Κάτω Αχαγιά. Αυτοί ξέρουν αν έγινε ή όχι επαναδιαπραγμάτευση.

 86. takis400 avatar
  takis400 10/07/2012 01:20:30

  φιλε euro,συγνωμη αλλα παραιτειται αυτοι, ηκυβερνηση και ο αρχηγος, που ειναι ανακολουθοι των προεκλογικων εξαγγελιων,αυτο ειναι το σωστο και τιμιο,μην καθαγιαζετε τον Σαμαρα.
  ΥΓ.τον υφυπουργο ουτε που τον ξερω και μου ειναι αδιαφορο τι ρολο βαραει,αλλα ο αρχηγος,αν βλεπει εμποδια,να βγει να τα πει δημοσια και να παρει 60 τοις εκατο,αλλιως ειναι και αυτος στο κολπο της κωλοτουμπας,ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστω ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ,χτες ομως

 87. achaios avatar
  achaios 10/07/2012 01:22:16

  Όταν ο Φαήλος μίλαγε για φλούφληδες κανείς δεν τον άκουγε.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ achaios 10/07/2012 13:36:56

   Και αυτοί τη λαϊκή δεξιά επικαλούνται.

 88. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/07/2012 02:44:38

  Η παραίτηση Νικολόπουλου απασχολεί όχι ως δραματικό πολιτικό γεγονός, αλλά ως άλλη μια ασταθής ψηφίδα σε ένα δυσμενώς εξελισσόμενο κυβερνητικό παζλ.

  Η σημειολογία είναι η μισή -και πάνω- πολιτική.

  Με το "Καλημέρα" τυφλώνεται ο Πρωθυπουργός.

  Ταυτόχρονα ασθενεί ή "ασθενεί" ο αρχισημιτάνθρωπος Ράπανος - ενώ έχει ήδη διαρρεύσει τη δυσαρέσκειά του επειδή ΔΕΝ μετέχει στο οικονομικό επιτελείο ο Στουρνάρας, ο οποίος, ω του θαύματος!, όλως τυχαίως, γίνεται ο αντικαταστάτης του όταν ο Ραπ. τελικά παραιτείται με ασαφή αιτία.

  Κατόπιν, ο εξωχώριος Βερνίκος.

  Μετά έρχεται η απερίγραπτη ομιλία Σταρένιου εεε ..Στουρνάρα.
  Η οποία σηματοδοτεί την αμετάκλητα Σημιτική, απεχθή, "εκσυγχρονιστική", επιθετικά νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, υποτακτική πορεία της φρέσκιας πολιτικοκυβερνητικής τρόϊκας, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες του νυν πρωθυπουργού.

  Και ακολουθεί χθες ο Πατρινός.

  Μέσα σε πόσες λέει; Σε 18 ημέρες;

  Δηλαδή μέχρι την Παρέλαση θα υπάρχει υπουργός;

  Ο Νικολ. μπορεί να επεδίωκε κάτι παραπάνω σε κυβερνητικά καθήκοντα. Θα τον κατηγορήσει ο κ. Σαμαράς, που επέβαλε εκλογές μόνο για να γίνει πρωθυπουργός;

  Αλλά ταυτόχρονα ο Νικολόπουλος αντιλαμβανόταν και το κόστος που θα είχε από την εφαρμογή των μέτρων της Τρόικας.
  Έβλεπε ό,τι λέει η παροιμία : χωρίς κέρδος, κέρατα.

  Επιπλέον, παρά τις έμμεσες κατηγορίες Σίμου για ωφελιμισμό, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στον Νικολόπουλο ότι, έστω σε ένα μικρό ποσοστό, ισχύει η επίκληση τήρησης προσωπικών πολιτικών αρχών.

  Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι απλά, αλλά τα συσκοτίζουν κάτι πονηροί :
  Απλώς και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση.
  Και κάθε μνημονιακή θα βρίσκεται.

  Η φίλη μας «αλλενάκι» έχει διατυπώσει ένα δόγμα :
  Τα μνημόνια είναι σαν τα κουνάβια – όποιος τα αγγίζει βρωμίζει ανεπανόρθωτα.

  Μην ψάχνουμε λοιπόν άλλες εξηγήσεις. Η σημερινή αναντιστοιχία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πολιτικής δεν απαντάται ούτε σε δικτατορία.
  Κι αυτό γεννά και θα γεννά τριβές.

  Το ότι η κυβέρνηση προέκυψε κατόπιν εκλογών μου θυμίζει Σοβιετικές εκλογές. Και δημοψηφίσματα του Παπαδοπουλου.
  Η εξουσία έκανε ό,τι ήθελε, δήθεν με λαϊκή εντολή.

  Μόνο που στα αντιπροσωπευτικά πολιτεύματα η εξουσία, ακόμα, εξαρτάται λιιιίγο από τους εκπροσώπους, δηλαδή εν τέλει από τους αντιπροσωπευόμενους.

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ Προφήτης 10/07/2012 03:51:38

   Προφήτη, σε αδικεί το αντισαμαρικό σου μένος. Και γενικολογείς ως συνιστώσα. Το να συνδέεις το - ανθρώπινο - πρόβλημα στο μάτι του πρωθυπουργού με την χαρακτηριστική περίπτωση Μαυρογιαλούρου πολιτικού του Νικολόπουλου είναι λαϊκισμός που ούτε ο Τσίπρας δεν διέπραξε. Και που η λαϊκή βούληση βρίσκεται σε αντιστοιχία; Στον χρηματοδοτούμενο από την κ. Γιάννα και υποστηριζόμενο από τους Αμερικανούς, ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως στην Χρυσή Αυγή και στους Κατακαημένους;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Κάτων 10/07/2012 11:01:01

    @Κάτων
    Είσαι εκτός γραμμής antinews : h++p://www.antinews.gr/2012/07/09/169985/#comment-1010461

    Αδίκησα, μαζί με πολλούς άλλους, τον εαυτό μου το διάστημα που πίστεψα ότι οι συγκάτοικοι είναι διαφορετικοί.

    • Κάτων avatar
     Κάτων @ Προφήτης 10/07/2012 11:17:28

     Έχεις δίκαιο. Καλύτερη η απέραντη μοναξιά της μεγαλειότητός σου που δεν την καταλαβαίνουν οι μάζες

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ Κάτων 10/07/2012 11:34:11

      Μοναξιά; χαχαχαχα
      Είμαι με το 95%. Βγες στον κόσμο και ρώτησε τι πιστεύουν.

      Το 29% ήταν τελευταία ευκαιρία, από φόβο. Με αυτά που κάνουν θα εξαερωθεί πιο σύντομα απ' ό,τι πιστεύουν ακόμα και οι Τσιπραίοι (που δεν θέλουν εξουσία με τίποτα, πριν 2-3 χρόνια).
      Είσαι στον κύκλο του Κολλεγίου;

     • Κάτων avatar
      Κάτων @ Προφήτης 10/07/2012 11:39:57

      Ναι και ο Δελαπατρίδης με το 95% του κόσμου ήταν. Πρόσεχε όμως το καλάμι με τις ζέστες... γλυστράει

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Προφήτης 10/07/2012 07:41:05

   1) ''Με το “Καλημέρα” τυφλώνεται ο Πρωθυπουργός.''
   Aυτό όσο και να θέλει να το προσπεράσει ασχολίαστο κανείς, δεν του το επιτρέπει η χυδαία εμπάθεια του συγγραφέα.... Αδικείτε τον εαυτό σας κύριε, γιατί το μένος σας εδώ υπερισχύει της ευγένειας στην έκφραση. Απαράδεκτο.
   2)Το οτι η κυβέρνηση προέκυψε κατόπιν εκλογών μου θυμίζει Σοβιετικές εκλογές. Και δημοψηφίσματα του Παπαδόπουλου.''
   Σωπάτε τώρα.... Οι εκλογές έγιναν κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα ήταν δεδομένο, όποιος προηγείτο θα.... εισέπραττε και το πριμ των αρπαγμένων εδρών. Τέλος. Έτυχε παρά κάτι λίγο να μην είναι αυτός ο κ. Τσίπρας, αλλά να μη διαστρέφουμε και την πραγματικότητα επειδή δεν μάς ...βγήκαν οι αριθμοί... Δε γίνεται να επαναλαμβάνονται αενάως οι εκλογές μέχρι να προκύψει το...δημοκρατικότερο αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό της αρεσκείας σας!!! Το ψυχικό και διανοητικό, επίπεδο του μέσου ψηφοφόρου είναι δεδομένο (δεν είναι άλλος από αυτόν που στήριξε το λεφτά υπάρχουν, είναι ο ίδιος ακριβώς, απλά άγρια ζορισμένος, δεν είναι άλλος από τον μαϊμού τυφλό, κουτσό κ.λ.π., δεν είναι άλλος από τον χρηματιζόμενο κρατικό λειτουργό ή τον χρηματίζοντα εξυπηρετούμενο), καθώς επίσης είναι δεδομένη και η δυνατότητα καθαρής κρίσης του, αλλά και η αντίσταση στις κάθε είδους ψυχολογικές πιέσεις που ενίοτε του ασκούνται. Ούτε και το εκλογικό σώμα όμως μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ...άλλο σοφότερο που θα επιλέγει το ''σωστό σας''...
   3) ''Τα μνημόνια είναι σαν τα κουνάβια – όποιος τα αγγίζει βρωμίζει ανεπανόρθωτα.'' Πολύ σωστά, έτσι ακριβώς είναι.
   4) ''Μετά έρχεται η απερίγραπτη ομιλία Σταρένιου εεε ..Στουρνάρα.
   Η οποία σηματοδοτεί την αμετάκλητα Σημιτική, απεχθή, “εκσυγχρονιστική”, επιθετικά νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, υποτακτική πορεία της φρέσκιας πολιτικοκυβερνητικής τρόϊκας...'' Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά θα περιμένω 2-3 μήνες ώστε να δω στην πράξη, την προσπάθεια ...εναρμόνισης των.... διαθέσεων του κ. Στουρνάρα σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του κ. Α.Σαμαρά και να είστε σίγουρος, οτι αν η ζυγαριά τελικά γύρει προς την πλευρά της αυτοκρατορίας των αριθμών, των συμβιβασμών και της συνθηκολόγησης , εις βάρος του υποβαθμισμένου ήδη επιπέδου ζωής των Ελλήνων πολιτών, η συγκυβέρνηση συνευθύνης δεν πρόκειται να πάει πολύ μακριά ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ, είναι μονάχα γιατί αρνείται να το δει.....

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ BLACKQUEEN 10/07/2012 11:23:42

    @BLACKQUEEN
    1. Να μην διαβάζεις βιαστικά. Έγραψα για πανίσχυρη σημειολογία. Για την απήχηση που είχε ΠΟΛΙΤΙΚΑ η ασθένεια του Πρωθυπουργού, δείχνοντας μια χώρα "τυφλή", και όχι για την ανθρώπινη διάστασή της. Αν δεν είχε σημειολογικά ΤΟΣΗ σημασία, ο κ. Σαμαράς δεν θα διακινδύνευε το μάτι του για να διατηρήσει προεκλογικά εμπιστευτικό το ότι ήταν ευάλωτος σε ένα λεπτό σημείο.
    Και ξεχνάς την πλήρη αρνητικών μηνυμάτων εξασθενημένη παρουσία της χώρας στην κρισιμότατη εθνικά Ευρωζώνη της 28/06/2012, λόγω της απουσίας του Πρωθυπουργού.

    2. Το έλλειμμα εκπροσώπησης είναι πανευρωπαϊκό και έχει εκφυλίσει την αστική, αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ό,τι και να ψηφίζουν οι πολίτες, γίνεται αυτό που θέλουν ολιγάριθμοι, αφανείς κύκλοι εξουσίας. Συνεπώς η Σοβιετία ζει και βασιλεύει.

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Προφήτης 16/07/2012 10:42:41

     :-)) Αντιλαμβάνομαι πλήρως το...πνεύμα των γραφομένων αλλά και τη διάθεση του γράφοντος, πολλές φορές ακόμα κι όταν είναι πολύ προσεκτικά καμουφλαρισμένα από....σημειολογικά τσαντόρ και μπούργκες. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ όμως... Η ζωή συνεχίζεται και μετά την 28/06/2012 και όποιος έχει ειλικρινή διάθεση να αντισταθεί, να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει, θα έχει και τον χρόνο να το κάνει. Ο κ. Α.Σαμαράς με την επιλογή του, έβαλε σε τεράστιο κίνδυνο μονάχα τον εαυτό του και όσο κι αν προσπαθείτε να τονίσετε τις...αρνητικές συνέπειές της επί των σοβαρών ζητημάτων της χώρας, εξακολουθεί η προσέγγισή σας, να μην είναι καθόλου πειστική.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Προφήτης 10/07/2012 13:40:28

   Μιά μικρή διόρθωση.Οι ασβοί βρωμάνε πολύ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Προφήτης 10/07/2012 14:02:06

   Αγαπητέ Προφήτη καλημέρα,
   θα μου επιτρέψεις να πώ ότι χωρίς να έχεις την πρόθεση, ανακαλύπτεις την Αμερική πλέοντας ανατολικά.
   1. Γνωστόν, είναι χαλαρό το πάζλ, με πλήθος ασταθείς ψηφίδες. Πρώτη φορά μετά τον Πλαστήρα έχουμε "πάζλ" άλλωστε. Να το αξιολογήσεις όμως το καινοφανές γεγονός, καλό ή κακό; Του λόγου μου δεν κρύβομαι, παρόλα αυτά, καλό λέω. Ανεπιφύλακτα. Ζούμε ακόμη, επιτέλους πέθαναν οι "παντοδύναμες" κομματικές "αυτοδυναμίες". Δηλαδή οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις ακραίας κοινωνικής αδυναμίας.
   Προσωπικά, πάντα μου άρεζε ότι θα μπορούσε να υπόσχεται το Ιταλικό πολιτικό σύστημα μέχρι τους Μπερλινγκουέρ και Μόρο. Και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του Γερμανικού: Ποτέ καμμιά αυτοδυναμία, όλοι να μπορούν να συνεργάζονται με όλους, από "μεγάλο συνασπισμό" και κλασικό "Πρασινοκόκκινο" μέχρι "Τζαμάïκα" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ και όχι σκληρά ιδεολογικά.
   2. Έχουμε όντως κυβέρνηση Σαμαρά με "εκσυχρονιστές" - "Σημιτάνθρωπους" σε καίριες θέσεις. Άκουσον, άκουσον! Και με "σκληρούς ρεβιζιονιστές" αριστερούς στην Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση. Καλό ή κακό; Καλό, ανεπιφύλακτα. Επιτέλους, τα στεγανά και τα στερεότυπα κατέρρευσαν. Ο μεταπολεμικός και μεταπολιτευτικός "Τιτανικός" της πολιτικής ορθότητας επιτέλους είναι στον πάτο. Δύο τα κρατούμενα!
   3. "Μνημονιακοί" και πρώην "αντιμνημονιακοί" σφιχτά ή χαλαρά αγκαλιασμένοι! Πάνε τα σχηματικά στερεότυπα και οι εύκολες ρητορικές χειρονομίες. Πέθαναν. Επιτέλους μια κάποια επιστροφή στην πραγματικότητα, όπου ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και όχι στα περιγράμματα.
   4. Ναι, τα μνημόνια είναι σαν τα κουνάβια – όποιος τα αγγίζει βρωμίζει. Αλλά άν δεν τα αγγίξεις με τα χέρια σου δεν θα τα απομακρύνεις ποτέ. Οι από μηχανής Θεοί που κάνουν τη βρώμικη δουλειά τέλειωσαν. Οι "αγοραίοι" τέλειωσαν το 2008. Οι ψυχροπολεμικοί -διπολικοί είχαν τελειώσει από το 1989, αλλά αυτό μας διέφυγε.
   5. "Δικτατορία, αναντιστοιχία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πολιτικής, Σοβιετικές εκλογές, δήθεν λαϊκή εντολή";
   Όχι αγαπητέ, "Σοβιετικές εκλογές" ήταν του 2009. Και του 2007. Και του 2004. Και όλες οι άλλες, μέχρι πίσω στον Πλαστήρα. Αυτές που βγάζανε τις "περήφανες" αυτοδυ-μανίες (!!!). Που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Επιτέλους τέλος. Νέμεσις.
   Επιτέλους, τα Μνημόνια και ο διογκωμένος ...ΣΥΡΙΖΑ έκαναν και κάτι καλό: Αρχίζουν να απομακρύνουν τα μπάζα 50 χρόνων. Το φορτίο που πλακώνει τη χώρα.
   Προφανώς διαφωνούμε βαθύτατα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 10/07/2012 14:24:46

    Ξέρεις ότι οι εκτιμήσεις μου αυτές, δεν με καθιστούν "Σαμαρικό". Ούτε οπαδό κανενός από τα 3 κόμματα που στηρίζουν το πρώτο μετά από 60 χρόνια βέβηλο, αλλά έξω από το μικροκομματικό-πελατειακό σπιράλ του θανάτου "πείραμα".
    Και το βέβηλο "πείραμα" μπορεί ν' αποτύχει. Πιό πιθανό ν' αποτύχει, παρά να πετύχει.
    Μόνον που όσα ξέραμε έχουν ήδη αποτύχει. Εντελώς. Εδώ και καιρό, άν και δεν το ξέρανε οι πολλοί.
    Τι αντιπροτείνεις λοιπόν; Γρήγορη αποτυχία της βέβηλης συνύπαρξης "Σαμαρικών" με “εκσυχρονιστές” – “Σημιτάνθρωπους” και με “σκληρούς ρεβιζιονιστές” ; Αυτό που εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Μήπως το όνειρο μιας αυτοδυναμίας (!) του ΣΥΡΙΖΑ; Άπιαστο ή εφικτό, ζούμε σε παράξενους καιρούς.
    Ίσως και νά 'ρθει, δεν αποκλείω τίποτε. Ίσως νά 'ναι αυτό το βάρβαρο "μια κάποια λύσις" (ο Αλεξανδρινός πάλι).
    Αλλά τουλάχιστον, άς ξέρουμε που οδηγούν λογικά, σε ποιές συνέπειες, όσα υποστηρίζει ο καθένας.
    Ο περήφανος μεταπολεμικός "Τιτανικός" που ήξερες, με το διπλό σκαρί σαν καταμαράν, είναι στον πάτο. Κανείς δεν θα τον ανελκύσει. Άς τα βγάλουμε πέρα με τα μικρά ταχύπλοα.

 89. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 10/07/2012 07:27:14

  Με την κρίση, πολλοί "πολιτικοί" θα εξαφανιστούν.
  Παλιές γνωστές "πολιτικές" οικογένειες που βρίσκονταν μέσα στα πράγματα για δεκαετίες ολόκληρες θα αποχωρήσουν από το προσκήνιο.
  Κάποια κόμματα θα εξαφανιστούν επίσης. Ίσως και κάποιες επιχειρηματικές οικογένειες...γνωστές, γνωστότατες...
  Όπως έγινε στην Τουρκία μετά το 2000, με την έλευση του ΔΝΤ...(έτσι ακριβώς προέκυψε οΕρντογάν...)
  Με την θα γνωριστούμε όλοι καλύτερα.
  Το πάρτυ τέλειωσε.
  Όποιος το κατάλαβε, και προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα, θα επιβιώσει (οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, οικογενειακά)...
  Οι υπόλοιποι...έπαιξαν κι έχασαν...ας πρόσεχαν...

 90. Thanasis avatar
  Thanasis 10/07/2012 09:29:13

  Μάλιστα!! Ανακάλυψε σε 10 ημέρες ότι είναι λάθος η τακτική απέναντι στους εταίρους μας. Αν μη τι άλλο διαθέτει εκπληκτική ταχύτητα αντίληψης ο κ. Νικολόπουλος (την οποία δεν την έχει δείξει πουθενά αλλού βέβαια...).
  Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση (ή επαναδιαπραγμάτευση, πείτε το όπως θέλετε) είναι μία διαδικασία συνήθως μακροχρόνια, ειδικά στις περιπτώσεις που εμπλέκονται πολλοί και αφορά πολλά ζητήματα. Επιπλέον, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης εξαρτάται πάντοτε και αποκλειστικά από την διαπραγματευτική δύναμη του κάθε μέρους. Ως εκ τούτου, ειδικά το πλέον αδύναμο μέρος της διαπραγμάτευσης, οφείλει να επιλέξει προσεκτικά το χρόνο αυτής, και να φροντίσει πρώτα να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.
  Αυτό ακριβώς κάνει και ο Σαμαράς, καθώς αντιλαμβάνεται ότι τη στιγμή αυτή η Ελλάδα μοιάζει με το παιδάκι που μόνο ζητά, χωρίς να πράττει. Είναι προφανές ότι θέλει πρώτα να κάνει κάτι (έστω συμβολικό....) και μετά να ζητήσει ανταπόδοση. Μόνο έτσι άλλωστε μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
  Όλα αυτά όμως είναι από ότι φαίνεται έξω από την πολιτική λογική του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος προφανώς πιστεύει ότι η Ελλάδα (και οι πολιτικοί της βεβαίως, βεβαίως) αποτελεί το κέντρο του κόσμου, όλοι ασχολούνται με αυτή και όλοι (Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, κλπ.) οφείλουν να σκέφτονται και να πράττουν με βάση το συμφέρον και την διευκόλυνση την Ελλάδας (και των πολιτικών της βέβαια...).
  Μακρυά που είναι νυχτωμένος....

 91. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜ avatar
  ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜ 10/07/2012 10:06:23

  ΣΩΣΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ,ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ ,ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ,ΤΟΝ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ . ΑΠΟ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ .ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ . ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ .ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ....

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜ 10/07/2012 22:59:29

   Να μην μπει καθόλου στην κυβέρνηση. Σήμερα μπαίνω αύριο βγαίνω; Τι το πέρασε , αστικό λεωφορείο που λέει και η διαφήμιση;
   Αφού έχει τα στάνταρ του ας τα θέσει από την αρχή και με κατηγορηματικό τρόπο , πριν τον κάνουν υφυπουργό.

 92. Χρήστος Ρουγκάλας avatar
  Χρήστος Ρουγκάλας 10/07/2012 12:44:00

  δεν έχει ηθικούς φραγμούς ο ΝΙΚ.ΝΙΚ ή κοντός ,όπως χρόνια τον αποκαλούμε στην Πάτρα....σας παραθέτω ανοιχτή επιστολή που του έστειλα τον παρελθόντα Οκτώβριο , η οποία απ όσον είμαι σε θέση να γνωρίζω έχει φτάσει απο πολύ καιρό στα κεντρικά της ΝΔ....διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας...μαζί μεγαλώσαμε στην Πάτρα....μαζί οργανωθήκαμε στην ΟΝΝΕΔ το 1974.....

  προς κ.Νίκο Νικολόπουλο ,Βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ
  από Χρήστος Ρουγκάλας, Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 στις 2:55 π.μ. ·

  Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Νίκο,  ένα χρόνο μετα την τελευταία επικοινωνία μας κι αφού δεν βρήκες ποτέ,σ όλο αυτό το χρονικό διάστημα την ευκαιρία να επικοινωνήσεις μαζί μου,πλήν των εόρτιων ευχών ,τη μέρα της γιορτής μου,είδα με πολλή χαρά πως την προσεχή Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ε.ε., διοργανώνεις διαδικτυακή συζήτηση ,εφ όλης της ύλης.  Επειδή δεν έχω εισέτι εξοικειωθεί πάρα πολύ,στη χρήση των σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας ,θα μου επιτρέψεις να σου απευθύνω αυτή την επιστολή κι άν θέλεις απαντάς,μ όποιον τρόπο εσύ θεωρείς προσφορότερο,άλλωστε δημόσια θα ναι κι η μεθαυριανή συζήτηση ,που θα χεις στην ηλεκτρονική σου σελίδα.  Θυμάσαι,πέρσι τέτοιες ημέρες ήσουν στην Τυνησία,όπως καλή ώρα φέτος στο Παλέρμο της Ιταλίας.

  Σου είχα στείλει ένα μήνυμα,στο κινητό σου τηλέφωνο,με ευχές για την εθνική μας γιορτή και έκανα και μιά παραίνεση ,

  σαν παλιός φίλος και πατέρας.

  Ηταν μια μέρα μετά τη σύλληψη -προσαγωγή με συνοδεία Αστυνομικών ,στον κ. Εισαγγελέα του προσωπικού φίλου και κουμπάρου σου Θεόδωρου Γιοβάνη,δικηγόρου και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαϊας της ΝΔ ,που είχε κατηγορηθεί για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη.

  Θυμάσαι Νίκο ,τι μου είχες απαντήσει;Δεν θα σπάσω βέβαια εγώ το απόρρητο της επικοινωνίας μας!  Ποιά είναι αλήθεια η απόψή σου για τα θέματα παιδεραστίας - παιδοφιλίας και των αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος ανήλικων παιδιών ;

  Φαντάζομαι δεν θα διαφέρει από αυτήν που έχει το σύνολο ,σχεδόν,των υγιώς σκεπτομένων ανθρώπων στην κοινωνία μας ,αφου είσαι πατέρας και δή πολύτεκνος ,πολλώ δε μάλλον που ως βουλευτής στο κοινοβούλιο της πατρίδας μας κι όχι άλλης χώρας , όπου ζητούν να νομιμοποιηθούν οι σεξουαλικές σχέσεις ενηλίκων με ανήλικους .  Τι πιστεύεις λοιπόν φίλε μου,πως θα πρεπε να γίνει ,γιά τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας μας στο θέμα αυτό;Γνωρίζεις μήπως πως σε αρκετές ευρωπαικές χώρες έχει ψηφιστεί ο νόμος περί χημικού ευνουχισμού ,των τελεσίδικα καταδικασθέντων ,για παρόμοια αδικήματα;  Και μιά τελευταία ερώτηση,για να προλάβουν κι άλλοι φίλοι σου να συνομιλήσουν μαζί σου.

  Ποιά η άποψή σου για τα πολιτικά πρόσωπα,που καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων γιά αδικήματα τέτοιας ηθικοκοινωνικής απαξίας;  Αυτά και αναμένω τις απαντήσεις σου  Χρήστος Ρουγκάλας

  Υ.Γ.(δεν βάζω τον βαθμό μου ,να μην αλαφιάσει πάλι ο κουμπάρος σου !!!)

 93. monomaxos avatar
  monomaxos 10/07/2012 16:23:28

  Όταν ο Νικολόπουλος υπερασπιζόταν, μόνος αυτός χωρίς κάποιον άλλο από τη Ν.Δ., τον Κ. Καραμανλή απέναντι στον Κουτρουμάνη για τα "δομημένα ομόλογα" που υπέγραψε υπερ τους και Κουτρουμάνης ως μέλος του ΤΕΑΠΟΚΑ και που αποδειξε ότι τους απόφεραν τρελλά κέρδη, ήταν καλός.

  Τώρα που αντιδρά στις επιλογές Σαμαρά είναι κακός.

  Ή μήπως ήταν και τότε "κακός" γιατί κάποιοι σαν τον Νικολόπουλο "στοιχειώνουν" τη πολιτική του Σαμαρά όταν θυμίζουν σε εμάς τους παλιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. τι μάχες έδωσε ο Καραμανλής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει τη χώρα και πως το πλήρωσε πικρά, για να έρθει ο σημερινός αρχηγός να δώσει άφεση αμαρτιων στους Πράσινους εφιάλτες του Μνημονίου.

 94. BlueSky avatar
  BlueSky 11/07/2012 13:08:45

  Ρε παίδες, δε διάβασα κάτι σχετικά με την ταμπακιέρα. Το πασόκ κατέκλεψε τον Έλληνα,΄συνεχίζουμε, η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατεβάζει το βιοτικό μας επίπεδο, εξαθλιώνοντας τους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων;;
  Τα μπιλετάκια έρχονται οσονούπω, δεν θα τα καταργήσουν;;;; Το υποσχέθηκαν!!

 95. θανος avatar
  θανος 12/07/2012 12:44:21

  Καλά ρε παιδιά θα μας παρουσιάσετε τον Νικολόπουλο για αγωνιστή?Επειδή τυχαίνει να είμαι απο Πάτρα και να έχω καλύτερη άποψη για το ποιόν του σας πληροφορώ οτι μόνο ο Ανατολακης μπορεί να τον συναγωνιστεί δεν ξέρω αν μπορεί να γράψει το όνομά του ο άνθρωπος.Αν δεν υπήρχε το τοπικό παππαδαριό να τον βάλει στα πράγματα ακόμα κλητήρας σε τράπεζα θα ήταν που και εκεί με μέσο μπήκε.Αλλά τόσο άσχετοι με την πολιτική και με το να κρίνουμε ορθά τους ανθρώπους είμαστε που βάζουμε στη βουλή όλα τα κατακάθια, απο τελειωμένους αθλητές και καλλιτέχνες μέχρι τηλεμαιντανούς , γλείφτες και προσφάτως φονιάδες. Ο Ελληνας έχει μπερδέψει την πολιτική με την μπουρδολογία του καφενείου και της εξέδρας. ΘΛΙΨΗ

 96. ΘΥΜΙΟΣ avatar
  ΘΥΜΙΟΣ 12/07/2012 18:13:26

  Είναι πραγματικά αστείο οι Συριζικοί και οι αριστεροί που κυνηγούσαν τον Νικολόπουλο στην Πάτρα σε εκδηλώσεις να μας το παρουσιάζουν ως επαναστάτη για να δικαιολογήσουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο.Ο τραπεζικός κλητήρας που αποκύρηξε τον καλαμπόκα όταν τα βρήκε σκούρα διαπιστωμένα έχει μειωμένες ικανότητες.Από εκεί και πέρα παίζει μπάλλα με την ηλιθιότητα του Έλληνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.