#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2011 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι εναντίον Σαμαρά
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, εδώ στο Antinews, ότι το Μνημόνιο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα πρόγραμμα σωτηρίας των πιστωτών της χώρας μας, Των τραπεζών,  για να είμαστε περισσότερο ακριβείς. Για αυτό και δεν έλαβε υπόψιν του τις ανάγκες της χώρας, τις δυνατότητες της οικονομίας μας και τις αντοχές των Ελλήνων.

Τώρα πλέον, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται και ομολογούν δημοσίως τόσο την αποτυχία του Μνημονίου, όσο και την ανάγκη αναθεώρησής του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από  την αρχή, όχι μόνο προειδοποίησε για τους κινδύνους του Μνημονίου, αλλά κατέθεσε και μια εναλλακτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, το λεγόμενο “Zάππειο Ι», το οποίο αναθεώρησε με το “Zάππειο ΙΙ”.

Εκείνη η πρόταση λοιδορήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε από το διαπλεκόμενο σύστημα (και τα γνωστά εξαπτέρυγα) που θεωρούσε το Μνημόνιο ως ελπίδα σωτηρίας και για τα δικά του δεινά.

Όταν πλέον έγινε σαφές σε όλους, ότι το Μνημόνιο ήταν μια παταγώδης αποτυχία, προσπάθησαν με κάποιες ήπιες τροποποιήσεις να το εξωραΐσουν  - Η γνωστή μείωση του επιτοκίου και η παράταση του χρόνου εξόφλησης)

Όταν έγινε προφανής και η ανικανότητα της Κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου προσωπικώς να ανταποκριθούν στις αναληφθείσες δεσμεύσεις, άρχισαν να πιέζουν, με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό, τον κ. Σαμαρά να στηρίξει τα νέα μέτρα. Να βάλει, κατά το κοινώς λεγόμενο,  πλάτη.

Μας απειλούσαν μάλιστα ότι, αν δεν στηρίξει τα νέα μέτρα, τότε δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση!

Τους εκβιασμούς αυτούς τους υποδαύλιζε και η κυβέρνηση Παπανδρέου είτε επειδή ανησυχούσε για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είτε επειδή πονηρά σκεφτόμενη, ήθελε να φορτώσει και στη Ν.Δ. μέρος της ευθύνης.

Όταν οι εκβιασμοί αυτοί δεν έπιασαν τόπο, άρχισαν να σερβίρουν το σενάριο της συναίνεσης.

Όμως, και πάλι ο Σαμαράς έθεσε όρους, η αποδοχή των οποίων θα αποτελούσε ομολογία αποτυχίας εκ μέρους του κ. Παπανδρέου.

Η ….φαντασία του συστήματος εξαντλήθηκε και οι ιδέες στέρεψαν. Έτσι, επανήλθαν στις ….γνωστές συνταγές.

1.      Χθες από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε πολιτικά κουτσομπολιά για να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Ν.Δ.

2.      Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για μια ακόμα φορά υπερέβη τα εσκαμμένα και απέδειξε ότι στα δύσκολα στηρίζει την κυβέρνηση.

3.      Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι αρκούσε η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών για να αλλάξει η κατάσταση - δείτε τα πρωτοσέλιδά τους από Παρασκευή και μετά για να καταλάβετε

4.      Οι γνωστοί  διαμορφωτές της κοινής γνώμης, απεργάζονται νέα σενάρια στήριξης της παραπαίουσας κυβέρνησης του παραιτημένου πρωθυπουργού.

5.      Γνωστά εξωχώρια κέντρα επιτίθενται με ανοίκειες εκφράσεις εναντίον της Ν.Δ., χρησιμοποιώντας την κίτρινη δημοσιογραφία του "κάποιος - μου είπε κάτι - να σας πω".

6.     Ετοιμάζονται σενάρια ελέγχου της πολιτική κρίσης και εκτροπής της λαϊκής βούλησης με νέα ψευτοκόμματα.

6.      Γνωστές πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες, άλλες άγιες και άλλες αμαρτωλές, σε μια θεόπνευστη  ασφαλώς ομοφωνία εξισώνουν την στάση του Σαμαρά με την ανευθυνότητα του Παπανδρέου σε μια μάταιη προσπάθεια να δείξουν ότι "όλοι ίδιοι είναι".

Είναι προφανές ότι το σύστημα τα δίνει όλα εναντίον του κ. Σαμαρά.

Τους ανησυχεί σφόδρα ο θετικός αντίκτυπος που είχε το Ζάππειο ΙΙ.

Τους προβληματίζει η δημοσκοπική άνοδος της Νέας Δημοκρατίας.

Τους απογοητεύει κάθε μέρα ο παραιτημένος Πρωθυπουργός.

Θέλουν, πάση θυσία, να περάσει το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο ΙΙ. Και τα δίνουν όλα!

Όμως, αγνοούν  βασικά πράγματα:

Πρώτον, δεν μπορούν  να διορθώσουν  μια αποδεδειγμένα ανίκανη κυβέρνηση.

Δεύτερον, το Μνημόνιο, σε όλες του τις εκφάνσεις, επιδεινώνει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Τρίτον, η ελληνική κοινωνία  εδώ και καιρό αντέχει οριακά, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που δεν αντέχουν άλλο.  Αυτό το ποτάμι της αγανάκτησης δεν ανακόπτεται με τερτίπια.

Τέταρτον, ο Αντώνης Σαμαράς με δικαιωμένη την στρατηγική του δεν έχει κανένα λόγο να ενδώσει υποχωρώντας στις πιέσεις τους!

Το σύστημα προωθεί μια πολιτική που βρίσκει αντίθετη την κοινωνία.  Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει μια πολιτική που λυτρώνει την κοινωνία.

Όλοι ξέρουν ποιος θα κερδίσει στο τέλος!

Απλώς το σύστημα δίνει τις  τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής, πρίν από την τελευταία μεγάλη αντιπαράθεση που θα οδηγήσει στην ήττα του…

Αδέξιος Δεξιός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/06/2011 18:40:27

  Για όσους παρακολουθούν αντινιούζ, όλα αυτά είναι γνωστά και ξεκάθαρα.
  Το ζήτημα τώρα είναι να τα μάθει και να τα καταλάβει ο πολύς (και απλός ) λαός που βασίζεται στα καθεστωτικά συμβατικά ΜΜΕ για την ενημέρωσή του.
  Εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο ίδιος ο Σαμαράς, στην ενημέρωση του κόσμου (για τη ΝΔ δεν ξέρω αν μπορεί ή αν θέλει).

 2. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 20/06/2011 18:44:34

  Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες! Ένα κόμμα όλο ιστορικά λάθη πάντα έχει τον τρόπο να αναβαπτίζεται στην κολυμβήθρα των MEDIA. Μπορεί ιστορικά το ΠΑΣΟΚ στις στρατηγικές επιλογές της χώρας να ήταν απέναντι αλλά διόρθωνε πορεία και δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν.
  Νέο σχέδιο, διάθεση αυτοκριτικής και η ζωή συνεχίζεται. Το ίδιο έκανε ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες εμφαντική παραδοχή λάθους συνταγής από την τρόικα, και καθρεφτάκι στους ιθαγενείς λέγε με Βενιζέλο.
  Το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί στα MEDIA ενώ στη ΝΔ τους πούλησαν το παραμύθι πως με διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το MEDIAko σύστημα αναγεννήθηκε στις στάχτες του σκανδάλου Κοσκωτά… Θα πρέπει να ξέρουμε και να μην ξεχνάμε τις χαμένες ευκαιρίες αυτής της χώρας. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε.
  Εδώ θα διαβάσετε τα περισσότερα λάθη και σκάνδαλα ενός κόμματος που το παίζει τιμητής..
  http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_3459.html

 3. tpe avatar
  tpe 20/06/2011 18:48:13

  Πάντως, τον αδερφό μου, που είναι στο πουθενά από ιδεολογία μετά το φιάσκο ΚΚ, ΔΕΝ τον έπεισα πως ο ΑΣ ΔΕΝ έφταιγε για την αποτυχία της κυβέρνησης. Θεωρεί πως έπρεπε να δεχθεί τη μακροχρόνια κυβέρνηση. Όταν του υπενθύμισα το '89, '90 και το πάρτυ που έγινε ακόμα κι από τους ΚΚέδες, δεν απάντησε μεν, αλλά δεν "ζορίστηκε" κιόλας.
  Άρα, η ΝΔ για ακόμα μία φορά, δεν κέρδισε επικοινωνιακά. Δεν έχασε μεν, αλλά και δεν κέρδισε. Και με το συγκεκριμένο θέμα, αυτό ισοδυναμεί με ήττα.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ tpe 20/06/2011 18:52:46

   Πάντως εμένα θα με πείσει αν επιμείνει μεχρι τέλους στις θέσεις του.
   Ο αγώνας πλέον ειναι μεταξύ μασώνων και ελληνων. Ποιος ειναι ελληνας θα φανεί στο τέλος του δρόμου!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/06/2011 18:52:28

  Τι να πετύχει ο Βενιζέλος; Ότι πέτυχε και στους ...Ολυμπιακούς Αγώνες...

  Το Μνημόνιο ήταν οι δήθεν ξένοι π[ου μας λένε τι να κάνουμε με αμοιβή μερικές υποθήκες. Τα επόμενα Μνημόνια είναι μια από τα ίδια. Η ξεφτίλα είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ τους δεν τολμά και δεν μπορεί, και ίσως διακιολογημένα αφού καλούνται οι Πασόκοι να διαλύσουν τους χαχόλους που έφτιαξαν επί 30 χρόνια!

  Και είναι φυσικά χειρότερα τα πράγματα, αφού και οι πιστωτές μας διαφωνούν μεταξύ τους.

  Ο Σαμαράς πρέπει να επιμείνει σε αυτοδιαχείριση της χώρας. Δεν είναι δυνατός οι Λουξεμβουργιανοί και οι Βέλγοι να μας υπαγορεύουν τι να κάνουμε. Και ξέρω ότι δεν μπορεί κανείς πολιτικός να το πει, για αυτό το λέω εγώ: Δις ιζ Πάρτα! Δεν έχω τώρα! Έλα όταν έχω. Και φυσικά zero based budgeting... Αυτή είναι η μόνη τεχνοκρατική λύση. Δυσάρεστη; Εεε τι να κάνουμε... Είμαστε φτωχότεροι σήμερα από ότι το 1980...

 5. βασίλης avatar
  βασίλης 20/06/2011 18:52:40

  Απο χθές θα έπρεπε ο Κ Σαμαράς αφού ξέρει καλύτερα απο ολους μας τι συμβαίνει και τι πόλεμο δέχεται να αρχίσει περιοδεία στον λαό και να πεί την
  αλήθεια χωρίς φόβο και να είναι βέβαιος οτι ο λαός θα καταλάβει.
  Προσοχή όμως στους εσωτερικούς εχθρούς οι οποίοι προσπαθούν να του σκάψουν
  τον λάκο και αυτοί κάνοντας δηλώσεις δεξιά και αριστερά δηλητιριάζουν
  όλες τις προσπάθειες που κάνει.
  Καλό κουράγιο - επιμονή - και η γλώσσα του ψέματος εχει κοντά ποδάρια.

 6. ΕΛΛΗΝΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ 20/06/2011 19:05:53

  Μην κάνετε τη Ν.Δ. μικρό κόμμα. Δεν κινδυνεύει από την επίθεση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. ούτε από τους πουλημένους κονδυλοφόρους και τα Μ.Μ.Ε. Κινδυνεύει από τον κακό εαυτό της και από την εσωστρεφή συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της. Ο Σαμαράς πρέπει να καταρτίσει σχέδιο δράσης διότι πολύ σύντομα θα αναλάβει την εξουσία.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ ΕΛΛΗΝΑΣ 20/06/2011 19:38:34

   +10000

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/06/2011 19:28:18

  Εγχώρια και ξένη διαπλοκή,δυνάστες κυβερνώντες,καθεστωτικά ΜΜΕ,εγχώρια κομματίδια,οι πάντες,εναντίον του Σαμαρά.Τον τελευταίο καιρό όλοι βλέπουν τις απειλές,τους εκβιασμούς,τις λάσπες,τις προσβολές,τις αναλήθειες,και τις παγίδες...όλοι οι παραπάνω σ' εκείνον στοχεύουν,εκείνος είναι ο αντίπαλός τους...αλλά όπως αναφέρει το παραπάνω κείμενο ''Το σύστημα προωθεί μια πολιτική που βρίσκει αντίθετη τη κοινωνία.Ο Σαμαράς προτείνει μια πολιτική που λυτρώνει τη κοινωνία''.....

 8. Θησέας avatar
  Θησέας 20/06/2011 19:35:58

  To ζήταμα είναι να καταλάβουν στην ΝΔ πως πρέπει να ξεφορτώσουν τη σαβούρα από το κάρο.......
  Σαβούρα σαν αυτή που τόλμησε και άνοιξε και το στόμα της σήμερα να κάνει και κριτική.

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ Θησέας 21/06/2011 08:15:31

   Όλη η σαβούρα...έξω!

 9. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 20/06/2011 19:43:36

  Θα προβληματιζόμασταν αν όλο αυτό το σύστημα εξυμνούσε το Σαμαρά. Οι επιθέσεις αυτες μόνο καλό του κάνουν. Ας τις συνεχίσουν. Αυτή ειδικά τη χρονική συγκυρία η Ελλάδα έχει ανάγκη έναν ΗΡΩΑ-ΗΓΕΤΗ.

 10. Orestios avatar
  Orestios 20/06/2011 19:47:08

  Πολιτικά ρέλικ της μεταπολίτευσης εναντίον του,αλλά......
  Όλοι οι Ελληνες μαζί του.
  Πόλεμος στον Σαμαρά είναι πόλεμος εναντίον της Ελλάδας

 11. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 20/06/2011 20:07:45

  Το ΠΑΣΟΚ και τα τσιράκια του έχουν ένα μόνο στόχο να κατέχουν την εξουσία ανεξαρτήτως σε ποια κατάσταση είναι η χώρα. Ας είναι και οι κοτζαμπάσηδες επί τουρκοκρατίας δεν τους νοιάζει καθόλου αρκεί να έχουν αυτοί κάποια εξουσία αυτή είναι η λογική αυτού του κόμματος και όσων των υποστηρίζουν . Ας ξεπουληθεί η Ελλαδα, ας ταπεινωθεί ο λαός, ας χάσουμε και δέκα νησια θα βρουν τρόπο να τα δικαιολογήσουν όλα , αφού ελέγχουν όλα τα μμε στην Ελλάδα, αρκεί φυσικά να έχουν οι πράσινοι νάνοι την εξουσία όποια μορφή και μέγεθος να έχει αυτό μόνο τους νοιάζει. Όσο για το Πρόεδρο μας αντιστέκεται και καλα κάνει γιατί είναι παλικάρι και όχι φτερού στον άνεμο.

 12. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 20/06/2011 20:14:01

  Το θέμα με τα MEDIA μην το υποβαθμίζετε. Εσείς έχετε τη δυνατότητα πολλών πηγών ενημέρωσης και φυσικά τη δυνατότητα αξιολόγησης και εξαγωγής συμπερασμάτων. Ο Σαμαράς κατήγγειλε την κυβέρνηση για συκοφάντηση των θέσεων του στην ΕΕ. Κάθε μέρα αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα MEDIA. Ο φτωχός εργάτης ή γιαγιά στο χωριό που καθημερινά ακούει ότι Σαμαράς θα φταίει αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση, τι να κάνει; Και εγώ λέω ότι καταλαβαίνει και σου λέει μου λένε ψέματα, από που θα ενημερωθεί; Ποιες είναι οι εναλλακτικές που έχει;

 13. EYA avatar
  EYA 20/06/2011 20:56:18

  ΑΝ ΤΟΝ ΄΄ΛΙΒΑΝΙΖΑΝ΄΄ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ 10% ( ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΛΠ) ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

 14. Enzo avatar
  Enzo 20/06/2011 20:56:36

  Να σαι καλα ρε Κώστα που φευγωντας τους πεταξες το πυρηνικό σου όπλο, τον Αντώνη Σαμαρα

 15. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 20/06/2011 20:58:51

  Η μάχη στη βουλή, δεν καταλάγιασε με τις ομιλίες των αρχηγών. Ενώ κάποιοι από μας, τους απλούς πολίτες, αισθανόμαστε περήφανοι με τη στάση του Σαμαρά που αποδόμησε κάθε ισχυρισμό και επιχείρημα του ΓΑΠ , για την ¨περίφημη πιρουέτα –παραιτούμε ξεπαραιτούμε ¨, κάποιοι προσπάθησαν να παραποιήσουν και αυτή ακόμα τη λογική.

  Δεν θα ήταν έκπληξη αν αυτούς τους κάποιους τους αναζητούσαμε στο ΠΑΣΟΚ η στο ΛΑΟΣ ή το κόμμα της Ντόρας.

  Δυστυχώς η επιχείρηση ίσες αποστάσεις, να θεωρούν πως το ίδιο υπεύθυνοι για το ναυάγιο της¨συγκυβέρνησης¨ είναι και ο ΓΑΠ αλλά και ο Σαμαράς, ήρθε και πάλι από τα γνωστά παιδιά της …ΝΔ.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφωνώντας λόγο γραμμένο από το πάτερα του , άφησε αιχμές τόσο κατά του ΓΑΠ αλλά και του Σαμαρά, το ίδιο και ο Αρούλης, που μίλησε για παλαιοκομματικές συμπεριφοράς κλπ..

  Το να ροκανίζεις το κλαδί που σε στηρίζει είναι δικαίωμα σου, αν όμως στοχεύουν να επηρεάσουν τον κόσμο της ΝΔ , θα τους θυμίσω τη ρήση του Αλ-Σουραγουάρντι

  ¨ ..αν τα λόγια βγαίνουν από την καρδιά, μπορούν να μπουν και στην καρδιά, μα σαν βγαίνουν απ' τη γλώσσα, δε θα πάνε πέρα από τα αυτιά ..¨

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γ Νεοφωτιστος 20/06/2011 23:57:52

   Εμ, αυτά συμβαίνουν όταν η συγκυβέρνηση αναδεικνύεται - τουλάχιστον επικοινωνιακά - σε "στόχο".

 16. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 20/06/2011 21:02:32

  5ον. Δεν έχουν καταλάβει κανένας τους με ποιον έχουν μπλέξει -το Σαμαρά εννοώ-
  6ον. Δεν έχουν υπολογίσει τον έλληνα και ότι καθε φορά που αισθάνεται τον κίνδυνο και το άδικο, μαζεύεται κάτω απο τη σημαία και δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα.
  Και πετάμε και ένα "Μολων Λαβε" ετσι για να έχουν να πορεύονται όσοι έχουν θεματακια μαζι μας.

 17. mesias avatar
  mesias 20/06/2011 21:07:12

  Φιλτατοι σε μια χωρα που μετα απο τριαντα χρονια πασοκ, εμαθε να παραγει μονο χρεη, και τωρα προσπαθει να αρχισει να εξαγει και στην ευρωπη τα χρεη της, πως θα ανακαμψει?
  Κανεις δεν μπορει να μας σωση εαν αντι να συζηταμε κουτοπονηρα ποσες εκατονταδες δις ευρω θα παρουμε ακομα απο την ευρωπη, γιατι δεν την συμφερει, να μας αφηση να χρεωκοπησουμε ,ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
  Α ρε Αντωνη αυτοι σημερα που σε υμνουν αυριο θα σε λοιδωρουν, για μονο σου δεν μπορεις ,με το μαγικο ραβδι να μετατρεψεις ενα λαο δανεικων σε λαο παραγωγο πλουτου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ mesias 20/06/2011 21:34:41

   Έχετε δίκιο αγαπητέ, και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα, πως θα σηκώσουμε ξανά τα μανίκια, πως θα στροφάρουμε ξανά τη φαιά μας ουσία και πως θα αρχίσουμε ξανά να παράγουμε. Πλούτο, πολιτισμό, ήρωες και αρχές.

 18. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/06/2011 21:16:48

  ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΡΤΣΑΡΕ.
  ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
  ΘΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΔΙΧΩΣ ΣΑΛΙΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΗΤΕΣ.

 19. aris. A avatar
  aris. A 20/06/2011 21:31:51

  Και μένα ως απλό παρατηρητή με έχει προβληματίσει η ακραία επίθεση που δέχεται ο Σαμαράς.

  Θα μπορούσα να την δεχτώ αν για παράδειγμα ο Παπανδρέου ήταν:

  Ποιό έξυπνος

  Ποιο καταρτισμένος

  Ποιο ηθικός

  Ποιο ικανός

  Τότε θα είχε νόημα να θέλουν να ισοπεδώσουν τον Σαμαρά για να αφήσουν τον Γιώργο να σώσει την Ελλάδα.

  Επειδή όμως δεν συμβαίνουν τα παραπάνω η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι ο Σαμαράς δεν πιάνεται "γκόμενα" από τα συμφέροντα με ότι αυτό σημαίνει και για αυτό τον κοπανάνε..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ aris. A 21/06/2011 00:01:25

   Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Ο Σαμαράς έχει θέσει γραμμές υποχώρησης, από τις οποίες δεν κάνει πίσω. Δεν λέει "άμεση έξοδος από το Μνημόνιο", αλλά λέει "επαναδιαπραγμάτευση". Ενώ "τεχνικά" η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι σχεδόν τόσο δύσκολη, όσο και η πλήρης έξοδος, πολιτικά θα είναι πιο εύκολη (εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, εγώ πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολη τελικά). Ωστόσο, τίποτα δεν τους ικανοποιεί. Θέλουν πλήρη υποταγή και τίποτε λιγότερο. Κι αυτό γιατί, αν δεν την πάρουν, τότε θα αποδειχθεί η μπλόφα τους.

 20. βασίλης avatar
  βασίλης 20/06/2011 21:39:20

  Κ Σαμαρά πάρτε την κατάσταση στα χέρια γιατί βλέπω καταιγίδα να έρχεται
  απο κινήσεις αποστασεροποίησης της Ν.Δ. και αυτό γιατί.
  1ο ΘΕΜΑ
  Οι απανταχόθεν πιέσεις απο το εσωτερικό και απο το εξωτερικό για συναίνεση
  2ο ΘΕΜΑ
  Η ανταπόκριση της διμοσιγράφους απο την Γαλλία με τις ψεύτικες ειδήσεις
  30 ΘΕΜΑ
  Τα λόγια του Αρχηγού του ΛΑΟΣ μέσα στην βουλή
  40 ΘΕΜΑ
  Η δήθεν αποχώρηση του Γ.Α.Π και η καταγγελία οτι υπήρξε διαρροή απο την
  πλευρά της Ν.Δ
  50 ΘΕΜΑ
  Οι βολές απο τους βουλευτές της Ν.Δ του Κ.Μητσοτάκη-του Κ.Χατζηδάκη
  Κ.ΑλλΩΝ που εκθέτουν την εννοιέα γραμμή του κόμματος.
  60 ΘΕΜΑ
  Η δήλωση του βουλευτή της Δ.Σ οτι ζητά τα πρακτικά απο την συνεδρίαση
  των αρχηγών απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  70 ΘΕΜΑ
  Η στήριξη στον Γ.Α.Π απο πρόεδρο της Δημοκρατίας
  80 ΘΕΜΑ
  Ο επιφανειακώς ανασχηματισμός και σήμερα ο Γ.Α.Π πήρε μαζί του τον
  Κ Παπαδήμα ο οποίος δεν δέχτηκε τάχα μου την θέση του Υπ.Οικονομικών.
  90 ΘΕΜΑ
  Η αποστολή των 100 περίπου ατόμων του παρακράτους για διάλυση του
  λαού στο σύνταγμα.
  10ο ΘΕΜΑ
  οι ομοί εκβιαζμοί την πέρνουμε δεν την πέρνουμε ην 5η δόση για υπερφίψηση
  του μεσοπρόσεσμου.
  11ο ΘΕΜΑ
  Οι δηλώσεις του Βενιζέλου για αλλγή οικον. πολιτικής , 180 βουλευτές για
  το μεσοπρόθεσμο και άλλα θα τηρηθούν η θα βάλη την ουρά στα σκέλια.
  12ο ΘΕΜΑ
  Οι σημερινές κόντρες του Κ Μητσοτάκη με την ΓΕΝΟΠΟ ΔΕΗ
  13ο ΘΕΜΑ
  Οι δηλώσεις του Κ Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ περί του λαού που έχει κατέβει
  στο σύνταγμα οτι και 200.000 να μαζευσθούν η κηβέρνηση δεν πέφτει
  τι ηθελε να δηλώση άραγε.
  Μήπως έχει γίνει γλίτσα στον Γ.Α.Π για να δείρει τον αρχηγό της Ν.Δ.
  Και άλλα θα μπορούσα να πω ακόμη αλλά πιστεύω οτι θα λάβεται άμεσα
  τα μέτρα σας ετσι ωστε να αρχίσουν τα παπαγαλάκια να σωπαίνουν
  και αντί για να μαχαιρωνουν εσάς να σφάζονται οι ιδιοι.

  • aris. A avatar
   aris. A @ βασίλης 20/06/2011 21:45:54

   βασίλη.

   Ο Κυριάκος, με τον Αρη, και τον Κωστή με τα συγχωρήσεως ούτε αέρα στα π@π@ρια του Σαμαρά δεν μπορούν να κάνουν όσο και αν προσπαθήσουν όχι να τον αποσταθεροποιήσουν.

   Μετά ποσοστά που παίρνει η Ντόρα φοβούνται και τον ίσκιο τους αυτό που κάνουνε από καιρό σε καιρό είναι να αμολάνε καμιά από τις γνωστές κλανιές τους για να τις μυρίζουν και να νομίζουν ότι κάνουν τίποτα σπουδαίο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ aris. A 21/06/2011 00:06:44

    Προσωπικά νομίζω οτι απλώς εκτελούν εντολές...

 21. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/06/2011 21:58:36

  Παπαχελάς με έναν δήθεν Ελβετό τώρα. Απορεί ο Ελβετός και άγχεται που δεν υπάρχει συναίνεση.

  Στον Παπαχελά λέω ότι είναι ένα πουλημένο παπαγαλάκι.

  Στον Ελβετό λέω ότι από τον Οκτώβριο του 2009 έχουμε μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που αρνείται να κυβερνήσει, και δεν της φταίει τίποτα άλλο παρά η ανικανότητα και ο φόβος της.

  Η "συναίνεση" είναι μέγιστη απάτη και ο Παπαχελάς με τον Ελβετό μπορούνε να την βάλουν εκεί που ξέρουν.

  • aris. A avatar
   aris. A @ archaeopteryx 20/06/2011 22:02:55

   Εμείς στην δουλειά τους Αλβανούς που έρχονται με τα μαύρα στους τενεκέδες για ψωνίσουν τους λέμε Ελβετούς για ξεκάρφωμα.

   Κανένας τέτοιος θα είναι.

 22. Romios avatar
  Romios 20/06/2011 22:02:27

  Έχω τόση εμπιστοσύνη στον σημερινό Σαμαρά που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κάνει!!!!!!!!!!
  Το ότι έχει γύρω του κάποια λαμόγια και αυτό το ξέρει πολύ καλύτερα από όλους
  Είναι αποφασισμένος και αυτό έχει σημασία.

 23. wolf avatar
  wolf 20/06/2011 22:39:11

  Ε μ π ι σ τ ε υ θ ε ί τ ε τ ο ν!!!
  Να τελειώνουμε μ αυτό και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και ίδια!!!
  Όποιος θέλει να τον εμπιστευθεί... ας το κάνει!
  Εγώ το εμπιστεύομαι απόλυτα. Τελεία και παύλα.-

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ wolf 21/06/2011 08:59:54

   ++++++++++++++

 24. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 20/06/2011 23:31:14

  αν η νδ θεσει θεμα 180 για την ψηφιση του μεσοπροθεσμου θ αβγει διπλα κερδισμενη. πρωτον θα ξεσκεπασει τον βενιζελο που μιλησε πρωτος για 180,πριν φυσικα παρει το οικνομιας,για να δουμε τωρα τι θα κανει ο βενιζελος,και δευτερον θα ξεσκεπασει και μερικα σαπακια προθυμα απο τη νεα δημοκρατια, προθυμα να στηριξουν το μεσοπροθεμο. να ξεκαθαρισει το κομμα μια και καλη για να ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε οταν θα ερθει η ωρα τησ κρισεως δηλ.του σταυρου.

 25. Y. avatar
  Y. 20/06/2011 23:34:58

  Να σας πω τι πιάνω. Υπάρχει μια σύγκρουση εσωτερική στο κόσμο. Από τη μια καταλαβαίνει ότι τα πράματα είναι ζόρικα, από την άλλη είναι αιωρούμενος από τη μια στη μέχρι σήμερα βολή και ευδαιμονία, κι από την άλλη δε θα ήθελε και να χαθεί το όποιο “κονέ” που μέχρι σήμερα του παρείχε άμεσα ή έμεσα το σύστημα. Τη θέλει την αλλαγή από το παλιό καθεστώς που χαρακτηρίζει το σημερινό του υπάρχειν (από όπου πηγάζει το “ζόρικα”), από την άλλη τη φοβάται την αλλαγή. Ξέρει αυτό που υπήρχε, διερωτάται όμως για αυτό που δε ξέρει πως θα έρθει. Συνεπώς, το στοιχείο που θα τον ξεδιαλύνει, να πειστεί ότι αυτό που δε ξέρει πως θα έρθει, είναι κάτι προτιμότερο από το παλιό καθεστώς του υπάρχειν του οποίου θέλει την αλλαγή
  Δε ξέρω, πιθανώς τα πιο πάνω να θεωρηθούν παιχνίδια μυαλού, παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι παίζετε στο γήπεδο της ενημέρωσης. Τη ξέρουμε τη διαπλοκή των καθεστωτικών ΜΜΕ (ως πλειοψηφικό μέσο ενημέρωσης), όμως ο μαχητικός άνθρωπος δε μπορεί να δεχτεί τη συνθήκη αυτη ως γενικότητα “νομοτέλειας”, και αγωνίζεται να δημιουργήσει τα δικά του αντίμετρα σ’ αυτή τη συνθήκη
  Στη ΝΔ. Δουλέψτε το πως, που, πότε, με ποιόν στην ενημέρωση

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 20/06/2011 23:54:00

   ...και καιρός είναι να βγει κι ο Καραμανλής πιο μπροστά
   Κώστα βγες επιτέλους κάποια στιγμή και μίλησε. Το χρωστάς στη παράταξη, ένα προς ένα σ’ όλους αυτούς (εμάς) που το’04 σε βγάλαν πρώτο, το χρωστάς στην Ελλάδα
   Τα χρέη πρέπει να ξεπληρώνονται!

 26. aggelosview avatar
  aggelosview 20/06/2011 23:42:32

  Ο Σαμαράς την πάτησε ήδη μία φορά. Στήριξε το 1995 το Στεφανόπουλο για πρόεδρο στα πλαίσια συναίνεσης για να μην γίνουν εκλογές κι εκτροχιαστεί η οικονομία και από 12% πήγε στο 2,9%. Τον εκμεταλλεύτηκαν ήδη μία φορά. Κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει τη συναίνεση. Αυτά είναι βλακείες. Τέλος!

 27. Fere Phone productions presents avatar
  Fere Phone productions presents 21/06/2011 00:42:45

  Όλοι μαζί αγανακτισμένοι, αποσβολωμένοι, αποκαρδιωμένοι και αποφασισμένοι στα κανάλια ειρηνικά να τους πούμε τον πόνο μας από κοντά.
  Άνθρωποι είναι κι αυτοί, δεν θα λυγίσουν και να τα κλείσουν επιτέλους?
  (έστω τα στόματα).

 28. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 21/06/2011 06:08:13

  Ολοι οι διαπλεκόμενοι, υπεύθυνοι αποκλειστικά των δεινών της Ελλάδος, δίνουν τον τελευταίο αγώνα μάχης πριν την εξαφάνισή τους. Στο εκτελεστικό απόσπασμα όλοι οι προδότες των ονείρων μας. Αντώνη Σαμαρά, σε σένα έλαχε ο κλήρος να τους συντρίψεις.

 29. pg avatar
  pg 21/06/2011 06:37:23

  ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΟΣΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ... ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΕΡΤΙΓΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΝΟΔΕ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΝΟΔΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ, ΙΣΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

 30. Tassos avatar
  Tassos 21/06/2011 08:21:41

  Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Α'Θεσσαλονίκης Βαρτζόπουλος είπε χθες ότι το πολιτικό μας σύστημα υπολείπεται της Ευρώπης. Δεν ξέρω τί εννοούσε και αν απαξίωνε τον Σαμαρά. Πάντως στον Flash της Θεσσαλονίκης τα 2 πράσινα παπαγαλάκια Τελίδης (ανταποκριτής του Εθνους στην Θεσσαλονίκη, ο άνθρωπος που επαίρεται ότι "αποκάλυψε" το "σκάνδαλο " Βατοπαιδίου) και η Γεωργία Σαδανά , ανταποκρίτρια του Κύρτσου εδώ, το πιάσαν σκοινί κορδόνι και ειρωνεύονται την ΝΔ και τον Φαήλο τον οποίο στολίζουν συνέχεια. Ο Βαρτζόπουλος που το παίζει και φίλος του Σαμαρά δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να διαψεύσει στον Flash ότι θεωρεί τον Σαμαρά κάτι σαν φτωχοπρόδρομ της Ευρώπης? Να μην μας φταίνε μόνο οι Μητσοτάκηδες...

 31. wolf avatar
  wolf 21/06/2011 09:06:08

  Η δικαίωση των επιλογών μας, ήρθε από τους αγανακτισμένους.

  http://www.real.gr/files/DHM%20DIM/トムラメトミネノトム/DHM%2013.JPG

 32. Αννίτα avatar
  Αννίτα 21/06/2011 09:47:50

  Ο Σαμαράς βάλλεται από όλους επειδή προσπαθεί να ανατρέψει την Νέα τάξη πραγμάτων την οποία προσπαθούν να μας επιβάλλουν εδω και πολύ καιρό χρησιμοποιώντας μεθοδικά διάφορες τεχνικές και τεχνοτροπίες. Οτι μένει σταθερός στις θέσεις τις οποίες πρεσβεύει αυτό τους φοβίζει και τους εξωθεί να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες όμως εξοργίζουν αφάνταστα τον ταλαίπωρο λαό. Εχουν αρχίσει δε λειτουργούν τάχα εξ ονόματος του Ελληνικού λαού μη συνειδητοποιώντας οτι οι πολίτες αυτής της χώρας πλέον δεν τους θέλουν.
  Κάποτε κατηγορούσαν τον Σαμαρά ως λαϊκιστή, τώρα έχουν αναγάγει τον λαϊκισμό ως μέθοδο για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας και να περάσουν στο σχέδιο της ολικής μας κατάρρευσης ως κράτος.
  Ο πραγματικός λαϊκιστής δεν τάζει, αγωνίζεται.
  Δεν αγνοεί τις αντοχές του λαού του, προσπαθεί να τους δώσει ελπίδα και ΑΝΑΣΑ ζωής.
  Δεν αγνοεί τις αξίες και τους θεσμούς της χώρας του, τους στηρίζει.
  Η πολιτική του Γαπ και οι συμφωνίες του με την ΕΕ κ το ΔΝΤ για τον εκμηδενισμό του Ελληνικού Εθνους είναι ακάλυπτες επιταγές. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό για το οποίο έχουν προγραμματίσει κάποιοι να γίνει.
  Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει!

 33. Αννίτα avatar
  Αννίτα 21/06/2011 10:02:41

  Τάσσο μου ο φτωχοπρόδρομος της Ευρώπης όπως τον αποκαλούν οι μηδενιστές Τελλίδης και Σαδανά να θυμάσαι οτι θα δικαιωθεί πανηγυρικά ακόμα και στα μάτια ΌΣΩΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
  Αυτοί που τώρα θεωρούν εαυτούς προοδευτικούς και απαξιώνουν κάθε τι Ελληνικό, κάθε αξία κ θεσμό που τους γέννησε και τους έδωσε την υπόσταση που έχουν αυτή την στιγμή θα αναθεωρήσουν, όμως ποιός θα τους πιστεύει;
  Και οι φτωχοπρόδρομοι της εκκλησίας μας βάλλονταν από διάφορες αιρέσεις και συμφέροντα αρχόντων της εκκλησίας και των αρχόντων κάθε τόπου, όμως στο τέλος πάντα ερχόταν η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

 34. Αννίτα avatar
  Αννίτα 21/06/2011 10:24:31

  Eπίσης έχω να πω o PG έχει δίκιο ο ζω καθημερινά με την επαφή μου με τον κοσμο εκτός διαδικτύου, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την δυνατότητα να ενημερώνωνται με αυτό τον τρόπο, οπότε πολλοί μα πάρα πολλοί άνθρωποι παραπληροφορούνται. Δράση στον τομέα αυτόν εδώ και τώρα προτείνω στον Αρχηγό κ. Σαμαρά. Πριν να είναι αργά.

 35. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/06/2011 13:19:02

  Ἔγραψε ὁ (μισητός, ἐχθρὸς τοῦ Σαμαρᾶ, περίπου Ντορικός, ἐθνομηδενιστής, νεοθωμανός, πληρωμένος ἀπὸ τὸν Ἀλαφοῦζο καὶ ἄλλα καλαμπούρια γιὰ τρελλοὺς κοιλιακοὺς) Γιανναρᾶς τὴν Κυριακή: (τὸ σχόλιο στὴν παρένθεση εἶναι δικό του, παρὰ τὶς ἄνωθεν κάτωθεν παραπομπὲς τῆς ἐπιφυλλίδας σὲ ἄλλα κείμενα):

  "Ωστόσο, η τιμιότητα απαιτεί να αναγνωρίσουμε ότι η Συγγρού, παρά τον εγκλωβισμό στη μετριότητα, αντιστέκεται στις εξωφρενικές πιέσεις, διεθνείς και εντόπιες, να συνυπογράψει άνευ όρων το δεύτερο Μνημόνιο της χειροπόδαρης υποτέλειας. Είναι τόσο θρασείες και εκβιαστικές οι πιέσεις, που θυμίζουν το μανιασμένο πείσμα, ηγεμόνων και πρακτόρων, να υποχρεώσουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο να συνυπογράψει το “ναι” στο κυπριακό δημοψήφισμα για την Πλεκτάνη Ανάν. Ο Τάσσος τότε, απροσκύνητος, έφερε για πρώτη φορά τον Ελληνισμό να κατατροπώνει –ρουά ματ– στο Κυπριακό τους δολοπλόκους. "

  Σύγκριση τῆς ἀντίστασης τοῦ Σαμαρᾶ μὲ τὸν μέγα ἥρωα τοῦ ἑλληνισμοῦ Τάσσο Παπαδόπουλο λοιπόν. Τραβηγμένο, ἀκόμα καὶ γιὰ μένα. Ἢ (καλύτερα) πρόωρο.

 36. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/06/2011 15:43:42

  Σήμερα το πράμα παραέγινε γκροτέσκο :
  h**p://www.sueddeutsche.de/politik/griechenlands-oppositionsfuehrer-samaras-profiteur-des-untergangs-1.1110743

  Untergang = καταστροφή.
  Εξ ού και το διάσημον σατιρικόν δράμα του Karl Kraus "Η καταστροφή του κόσμου με μαύρη μαγεία".
  h**p://www.amazon.com/Untergang-durch-schwarze-Magie-Schriften/dp/3518378147

 37. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 25/06/2011 10:16:21

  ειναι αδικη αυτη η ανουσια υποτιμηση του σαμαρα..λες και δεν θελουμε να αλλαξουν τα πραγματα λες και θελουμε απλως να γκρινιαζουμε για την κατασταση και να λεμε ε και τι να κανω εγω ως απλος πολιτης...δεν ειναι ετσι αν γειωνουμε και ικανους ε τοτε ισως να μην τους αξιζουμε ως χωρα...και σε απαντηση στους δημοσιογραφους που ηδη τον ρωτανε τι θα κανετε αν δεν δεχτουν τους ορους του ο σαμαρας ως αντιπολιτευση αρχισε ηδη την αναδιαπραγματευση...η μερκελ ειπε τι θελεται για να συνεναισεται εαν αυτο δεν ειναι διαπραγματευση τοτε τι ειναι?ακομα οι θεσεις σαμαρα περνουν ακομα μεγαλητερη ισχυει αφου ο τυπος αλλων χωρων παραδεχονται κ τονιζουν οτι η φορολογια δεν μπορει να γινει διοτι ειναι δυσβαστακτη...ο σαμαρας φροντιζει για την ελλαδα αλλα και για την ευρωπη παραλληλα...και αυτα περι λαικισμου του σαμαρα που ειπε η μερκελ ειναι ουτοπικα αφου αυτη με τις βλεψεις της στις εκλογες της χωρας της θελει να επανεκλεγει..αυτο δεν ειναι λαικισμος?αντε τωρα γιατι εχει ξεκινησει τον διαπραγματευτικο του αγωνα πραγμα που η κυβερνηση δεν ξεκινησε ποτε

 38. Tertios avatar
  Tertios 29/06/2011 07:55:19

  Ανοικτή Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά από ένα αμόναχο μοναχό του Μονάχου


  Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλε Αντώνη,

  έρχονται στιγμές που στην ζωή σου έρχεται στιγμή να πείς το μεγάλο ΟΧΙ, σαν τον Μεταξά κάποτε, που έξέφρασε την ψυχή του ελληνικού λαού. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. ΄Οπως και ο αείμνηστος και αγνός πατριώτης Τάσσος Παπαδόπουλος, καλείσαι πιστός στο ήθος, την παράδοση σου, τις αρχές σου να πείς ΟΧΙ και να μην δώσεις γη και ύδωρ στους "μηδίζοντες" ευρωλιγούρηδες.

  Οι ευθύνες της παράταξής σου πολλές, αυτά άλλωστε σου κτυπάνε και οι ομογάλακτοι ευρωπαίοι των λαϊκών - δήθεν - ευρωπσΐκών κομμάτων, αφού και αυτοί στην ουσία τώρα μόνο για την μείωση των δικών τους χρεών νοιάζονται. Μην παρασύρεσαι απο τις ευρωσειρήνες των δήθεν "συμμάχων". Δεν υπάρχουν "σύμμαχοι" στον αγώνα του ελληνικού λαού. Παντα μόνοι είμασταν, ανάδελφοι, ταξιδιώτες στην απέραντη μοναξιά της Ιστορίας. Αλλά οι μόνοι γράφουν Ιστορία, οι πολλοί απλά καρπώνονται την θυσία των ολίγων. Αποφάσισε λοιπόν να "θυσιαστείς" σάν Αρχηγός, σαν Παράταξη, και να μη θυσιάσεις το λαό μας. Μη φοβηθείς αυτόν που εστήριξε , στην πίστη επάνω την ελπίδα....τον είδα στη ζωή να μάχεται, μα πάντα ανίκητο τον είδα.

  Είναι αλήθεια, πως και εσύ δεν έχεις έτοιμη λύση. Αυτή μπορεί να βρεθεί μόνο με ομόνοια, όχι όμως εν μέσω σιωπής των αμνών και σκυψίματος του τράχηλου, αλλά αφού πρώτα ανορθώσεις το ανάστημα της περηφάνειας, της στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Ηδη οι ευρωταγοί, τρέμοντας την οργή του λαού, άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις . Δεν έχουν άλλη επιλογή και άν επιθμούν να συζητούν μαζί μας με εκβιασμό, η απάντηση θα πρέπει να είναι παρόμοια με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν: ΟΧΙ στο άλλοθι της ντροπης και του διασυρμού.

  Ξέρω, οι ώρες σου είναι δύσκολες. Αλλά πιό δύσκολες είναι οι ώρες που βιώνει ο λαός μας. Οτι περίλυπος εστί η ψυχή σου......το ξέρω. Αλλά δεν είσαι μόνος. Ενας λαός περήφανος, προδωμένος, στέκεται πίσω σου και περιμένει την στιγμή να σε κατακρημνίσει στον Καιάδα των πολιτικών απορριμάτων ή να σταθεί πλάΙ σου - άσχετα με το άν συμφωνούσε πάντα μαζί σου ή όχι - σύμψυχος, τό έν φρονών. Είναι ίσως η τελευταία σου ευκαιρία , να σώσεις εσύ όχι την Ελλάδα, αυτή θα την σώσει το φιλότιμο, το πείσμα του περήφανου λαού μας. Αλλά μπορείς να σώσεις τις τελευταίες ρανίδες εμπιστοσύνης που θα χρειαστεί η πατρίδα μας την επόμενη ημέρα , την ημέρα της ανατολής ενός νέου πνευματικού και πολιτικού περιβάλλοντος.

  Μη ζητάς λοιπόν να παρέλθει απο εσου το Ποτήριον τούτο. Το οφείλεις στους προγόνους μας. Σε κοιτούν. Ελπίζουν ότι είσαι εκεί για να τους τιμήσεις. "Στήθι εδραιος", λοιπόν, όπως τονίζει και ο μάρτυρας Αγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, "ως άκμων τυπτόμενος. Μεγάλου γαρ αθλητού ίδιον, το δέρεσθαι και νικάν".

  Με αγάπη συμπάσχων
  Tertios ο εξ αποδήμων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.