#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2011 15:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλη η Ελλάδα μια απέραντη παράγκαΤου Στέφανου Αγιάσογλου

Κάνω μια προσπάθεια να περιγράψω αυτά που βλέπω και ακούω στην αρχή της πιο δύσκολης χρονιάς στην σύγχρονη ιστορία μας.

Ξαφνικά και μέσα στον πανικό τους, ξέχασαν και να συνεννοούνται μεταξύ τους. Και έτσι ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε δηλώσεις για ζήτημα που αφορούσε το υπουργείο οικονομικών, ο Πάγκαλος κάνει δηλώσεις μήπως και προκαλέσει το ενδιαφέρον μας αντί για τον οίκτο μας, ο Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας παραιτείται καταγγέλλοντας τον υφυπουργό και φίλο του ΓΑΠ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός προπονείται για τον διάλογο με την Τουρκία χορεύοντας ζεϊμπέκικα, και το όλο σκηνικό μου θυμίζει τους στίχους του Νιόνιου που λένε ότι η Ελλάδα είναι μια ατέλειωτη Παράγκα.

Αν, περιγράφοντας τη δημόσια εικόνα  προσθέσουμε και ότι, οι «ντιντήδες» όλου του πολιτικού φάσματος παρεξηγήθηκαν, οι Πρετεντέρηδες και οι Λούληδες ξανάπιασαν δουλειά, τότε το μόνο που μας λείπει, αλλά μόνο προς το παρόν, είναι να ενεργοποιηθούν λίγο πιο δραστικά και οι πρόθυμες «Ευανθούλες» που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τα αφεντικά τους, τότε πρέπει να παραδεχθούμε για άλλη μια φορά πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ένας καλός τραγουδοποιός σαν τον Σαββόπουλο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η πραγματική ουσία αυτή την δύσκολη ώρα είναι αλλού. Και βρίσκεται στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι επιτήδειοι των αγορών, οι οποίοι με την βοήθεια που τους δίνει η κυβερνητική ανικανότητα πιέζουν και ελπίζουν στην αποτυχία μας για να χτυπήσουν το Ευρώ και να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους.

Γι’ αυτό στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο είναι οι προτάσεις για μια σοβαρή αλλαγή οικονομικής πολιτικής με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Να ασχοληθούμε επιτέλους με τον πολυαναμενόμενο αναπτυξιακό νόμο, με την προσέλκυση επενδύσεων, με την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την υλοποίηση των δράσεων του ΕΣΠΑ, με την άμεση προώθηση των ΣΔΙΤ, με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος  και τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, την έξυπνη διαχείριση του όποιου ΠΔΕ και την προώθηση της εξωστρέφειας εκμεταλλευόμενοι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μας απέμειναν.

Αυτή είναι η ατζέντα φίλοι μου. Χωρίς καμία άλλη συζήτηση, χωρίς καμία καθυστέρηση. Άμεσα. Τώρα. Γιατί αυτοί που βρίσκονται απέναντι μας σήμερα, επενδύουν στην ανούσια εσωστρέφεια μιας «παράγκας» για να κερδίζουν και να μας ελέγχουν περισσότερο. Και η κυβερνητική παρέα, τα φερέφωνα της και οι ακόλουθοι τους  παίζουν το παιχνίδι τους. Εμείς όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. LATIN AMERICA avatar
  LATIN AMERICA 06/01/2011 17:53:27

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ!

 2. Ιων avatar
  Ιων 06/01/2011 18:28:43

  Aυτο μπορει να γινει μον με αλλη κυβέρνηση..οχι μ'αυτη.

 3. ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ avatar
  ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ 06/01/2011 22:29:16

  Λίγα χρόνια πριν ονομάζαμε παράγκα την δύσκολη πραγματικότητα του ποδοσσφαίρου στην χώρα μας, σήμερα το επεκτείναμε στο σύνολο της και αύριο (Ερζερούμ) ετοιμαζόμαστε να μετασχηματίσουμε σε παράγκα του προσφιλούς Καραγκιόζη (κι αυτόν τούρκο υπήκοο τον κάναμε) το σύνολο του ελληνισμού.
  Οι προοπτικές μιας χώρας χαράσσονται από τους κυβερνώντες και εφαρμόζονται από τους πολίτες εδώ, στην Ελλάδα του ΓΑΠ, έχουμε το προνόμιο να δίνουν την πολιτική κατεύθυνση έμμισθοι, κακής ποιότητας, σύμβουλοι ξένων συμφερόντων και να την υλοποιούν "κοπρίτες απόγονοι αγράμματων". Ζούμε σε μια πραγματικότητα όπου "δεν δικαιούμαστε να διαικδικούμε τα εθνικά μας συμφέροντα γιατί είμαστε οικονομικά ασθενείς". Δεν ξέρω αν πρε΄πει να ασχοληθούμε μόνο με την αναπτθξιακή πολιτική η αν τελικά αυτό που πράπει να αλλάξουμε, στέλνοντας στο σπίτι τους (στις ακτές της Φλόριντα) Παγκάλους και λοιπούς ιδεολογικά συγγενείς, είναι η πολιτική κατεύθυνση αυτής της χώρας και η ιδεολογική επαιτεία στην οποία μας εξανάγκασαν να ζούμε από το 1981 ως σήμερα.

 4. occultist avatar
  occultist 06/01/2011 23:02:40

  Πριν λίγο καιρό οι Τούρκοι διεκδίκησαν και κέρδισαν την πατρότητα του Καραγκιόζη. Και καλά έκαναν. Εμείς έχουμε δύο. Εναν αδύνατο αμερικανόφερτο με μουστάκι και ιδεολήψία για την σωματική άσκηση και έναν υπερβαρο, (προς κήτος φέρνει), απόγονο στρατηγού-διδάκτορα με ιδεοληψία στις μακριές φούστες.

 5. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 06/01/2011 23:06:45

  Δεν είμαι οικονομολόγος, με σύρματα και γεωμετρίες ασχολούμαι, αλλά θέλω να προτείνω δυό τρία πράγματα κι ας τα βάλουν οι ειδικοί σε τάξη. Δεν είναι δικές μου ιδέες ουρανοκατέβατες, απλά προέκυψαν από διάβασμα και κοινή λογική.
  Το πιό βασικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η φοροδιαφυγή, επηρρεάζει τη ζωή όλων αυτών που δε φοροδιαφεύγουν. Το ίδιο το κράτος μας είναι αναξιόπιστος συνομιλητής κι εταίρος. Προσκαλεί σε φοροδιαφυγή αυτούς που μπορούν να την κάνουν. Δεν είναι τίποτε άλλο από πρόσκληση το μέτρο της περαίωσης, οι υψηλοί συντελεστές φόρου, το υψηλό ΦΠΑ. Ο φοροδιαφεύγων γνωρίζει ότι έχει τη δυνατότητα της συναλλαγής με τους κρατικούς λειτουργούς. Ολα αυτά δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους κι αίσθημα αδικίας σε αυτούς που πληρώνουν τους φόρους, δεν εξετάζω αν το κάνουν από ιδεολογία ή επειδή δε μπορούν να κάνουν αλλιώς.

  -Μιλάνε για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Γιατί; τι εμποδίζει να γίνει με τη μία η μείωση; Επενδύσεις δε θέλουμε;
  -Δε μπορεί να υπάρξει ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ, στο 10-11 % ; θεωρώ ότι θα είναι πολύ πιό εύκολο για τον οποιοδήποτε να αποδώσει το ΦΠΑ αν το ποσοστό είναι μικρότερο, θα αυξηθεί σε απόλυτα νούμερα ο αποδοθείς φόρος.
  -Σημαντικό στοιχείο είναι ο έλεγχος επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων.
  Το ιδεατό θα ήταν να ελεγχόμαστε όλοι κάθε χρόνο. Προφανώς αυτό δεν είναι εφικτό, ξεκινάμε από εκεί που υπάρχει εμφανής πλούτος που πρέπει να συνάδει με τα δηλωμένα εισοδήματα. Κατά την πρακτική της αμερικανικής εφορίας.
  Υποθέτω ότι σήμερα είναι πολύ εύκολη η διασταύρωση, μας το έχει πει κι ο κ. Καπελέρης. Ας γίνει λοιπόν εντατικά, σε όλους τους μεγαλο...κάτι.
  Δεν έχει νόημα να αναλώνονται οι ελεγκτές σε "μικρούς" όπου και το προσδοκόμενο όφελος θα είναι αντίστοιχα μικρό. Δε λέω να μην ελέγχονται όλοι, αλλά πρέπει να μπουν προτεραιότητες στη δύσκολη συγκυρία.
  -Σημαντικότερο κι από τον έλεγχο είναι η αξιοπιστία κι η ακεραιότητα των ελεγκτών. Πιστεύω ότι τα κλιμάκια ελεγκτών πρέπει να είναι πολυμελή και κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα συνεννόησης και συναλλαγής με τους ελεγχόμενους.
  -Τα εξοντωτικά πρόστιμα σε παραβάτες δεν νομίζω ότι εχουν νόημα, πρέπει να μπορούν να πληρώνονται. Σε καραμπινάτες περιπτώσεις φυσικά πρέπει να είναι κι αντίστοιχες οι επιπτώσεις.

 6. periklis avatar
  periklis 07/01/2011 10:48:20

  Πολύ εύστοχες οι παρομοιώσεις στο άρθρο! Όσον αφορά τώρα την ατζέντα, αυτά που πρέπει να γίνουν, πρέπει να γίνουν όσο πιο άμεσα γίνεται. Χθες! Ας σηκωθούν να φύγουν η κυβερνητική παρέα, τα φερέφωνα της και οι ακόλουθοι τους να ξεβρομίσει ο τόπος.

 7. Orgismenos avatar
  Orgismenos 07/01/2011 13:41:15

  Poli Sosta ta leei to arthro.

 8. ο Κεφαλονίτης avatar
  ο Κεφαλονίτης 07/01/2011 14:19:10

  Πολύ εύστοχα τα σχόλια και οι προτάσεις. Μου μυρίζονται εκλογές λίαν συντόμως. Απλά να τακτοποιηθούν και οι εθνικές μας "εκκρεμότητες" (Σκοπιανό, Αιγαίο) που απότι φαίνεται και από την σημερινή ειδησεογραφία, έχουν δρομολογηθεί στο "σωστό" για τους ανθέλληνες δρόμο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα επιβεβαιωθούν όλοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο ΓΑΠ ήταν σε ενταταλμένη υπηρεσία από τα μεγάλα επενδυτικά funds και φυσικά από τους "κοσμοκράτορες". Ο ρόλος του τελειώνει και ήδη τον δρομολογούν για άλλα officia, ανώτερα φυσικά από τον πρωθυπουργικό θώκο της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ξένοι ηγέτες άρχισαν να τον εξυμνούν και να τον αναδεικνύουν σε σημαντικό "ηγέτη" "παγκόσμιων" προδιαγραφών. Πάντως πιστεύω ακράνδατα ότι η ανάπτυξη της χώρας περνάει ασυζητητί από την αλλάγή της Κυβέρνησης. Γιατί προυπόθεση για ανάπτυξη είναι η αλλαγή της ψυχολογίας. Πρώτα αλλάζει η ψυχολογία του κόσμου και μετά δημιουργούνται οι προυποθέσεις και η δυναμική για έξοδο από την κρίση.
  Συγχαρητήρια στον κ. Αγιάσογλου. Πάντα εύστοχος και προπαντός επίκαιρος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα επαληθευτεί στις προβλέψεις του οπότε θα του προσαφθεί στα προσόντα του και το "προφητικός".

 9. Els avatar
  Els 09/01/2011 00:10:15

  Μεστο και ευστοχο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.