#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2013 00:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα όσα θα θέλαμε να μας φέρει το 2013Ο Άγιος Βασίλης έφυγε εδώ και πολλά χρόνια από τη ζωή μας.

Θαύματα δεν περιμένουμε, αυτά μια φορά γίνονται.

Κάποια θεϊκή παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουμε.

Ωστόσο, με την έλευση της νέας χρονιάς όλοι έχουμε κάποια πράγματα να περιμένουμε, να ελπίζουμε, να ευχόμαστε ότι θα μας συμβούν. Και δεν εννοούμε μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά γενικότερα ως κράτος, ως κοινωνία.

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μιας από τις δυσκολότερες της Μεταπολίτευση,  αυτά που θα περιμέναμε το 2013, κυρίως από την κυβέρνηση αλλά και γενικότερα από την ελληνική πολιτεία και δημοκρατία είναι:

1.   Περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Φτάνει πια αυτό το άθλιο σκουλήκι που ρημάζει καθημερινά τους φτωχούς και τους μεσαίους. Για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, θα πρέπει να υπάρξει και φορολογική και δυστυχώς αυτό το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες, ούτε κατ’ ελάχιστο δε φέρνει δικαιοσύνη. Το αντίθετο μάλιστα. Θα περιμέναμε λοιπόν από την κυβέρνηση περισσότερη φαντασία στη λήψη φορολογικών μέτρων, διότι τη νέα χρονιά θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αφού όλο και περισσότεροι δε θα πληρώνουν. Και δε θα είναι το κίνημα «Δεν πληρώνω», αλλά αυτό που λέγεται «Δεν έχω να πληρώσω».

2.    Ανάπτυξη. Μια λέξη που έχουμε βαρεθεί να ακούμε καιρό τώρα. Επιτέλους, ας ληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, θα ανασάνει η οικονομία. Ας αφήσει η κυβέρνηση πίσω της τις παλινωδίες, τις λάθος επιλογές, τις καθυστερήσεις κι ας φτιάξει ένα πλαίσιο αναπτυξιακού χαρακτήρα. Το 2013 μπορούν να μπουν οι βάσεις ώστε να δημιουργηθεί το ελληνικό Σχέδιο Μάρσαλ που δε θα βασίζεται στα δανεικά των άλλων, αλλά στις καλύτερες προτάσεις για να απορροφηθεί το ΕΣΠΑ, στους καλύτερους διαγωνισμούς για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι ΔΕΚΟ και τα ακίνητα, στα καλύτερα κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτών.

3.   Και μιας και μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις, ας φροντίσει η κυβέρνηση να μην ξεπουληθούν τα πάντα. Ας γίνουν όλα με διαφάνεια, χωρίς προμήθειες, μεσάζοντες, λαμογιές και στημένους διαγωνισμούς. Να μπουν όλοι στο παιχνίδι αλλά με κανόνες και πάνω απ’ όλα ας διασφαλιστεί επιτέλους το δημόσιο συμφέρον.

4.   Μέτρα για τους φτωχούς. Το 2012 μας αφήνει με ανεργία πάνω από 30% αλλά και με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους… φτωχούς. Μας αφήνει επίσης με χιλιάδες άστεγους, συσσίτια, ανθρώπους σε απόγνωση. Ας δώσει λοιπόν προτεραιότητα η κυβέρνηση σε όλους αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Διότι τι να το κάνεις το κράτος για να το κυβερνήσεις αν δεν έχεις λαό για να σε στηρίξει; Αν αυτός ο λαός είναι εξαθλιωμένος; Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η αθλιότητα που μέχρι σήμερα δεν έχει τέλος;

5.   Ο κόσμος το 2013 περιμένει επίσης πολιτική σταθερότητα και πολιτική σοβαρότητα. Φτάνει πια ο πολιτικός αχταρμάς και η ανοησία. Φτάνει πια η αμετροέπεια, τα κούφια λόγια, οι ψεύτες και οι υποκριτές. Καθαρό πολιτικό λόγο, αλήθειες στον κόσμο, ειλικρίνεια, όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Κάθε χρόνο αυτά ζητά ο πολίτης, ας του κάνουν το χατίρι φέτος τα πολιτικά κόμματα.

6.  Ζητά επίσης ο κόσμος από την κυβέρνηση να κυβερνά με μοναδικό γνώμονα το καλό της πατρίδας. Ζητά πατριώτες πολιτικούς, όχι «παρτάκηδες». Και σοβαρούς ανθρώπους όχι αρχηγούς και βουλευτές με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας και στη χρεοκοπία της για να κυβερνήσουν πάνω σε καμένη γη. Η κυβέρνηση να παίρνει γενναίες αποφάσεις χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος και η αντιπολίτευση να πάψει να παίζει με το μέλλον της χώρας. Ας σοβαρευτούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ διότι πλέον δεν είναι οι ακτιβιστές του 4%. Διεκδικούν την εξουσία αλλά και ποτέ να μην την αποκτήσουν, οφείλουν να αντιπολιτεύονται με σοβαρότητα. Να ελέγχουν την κυβέρνηση χωρίς κραυγές και να βάζουν πάνω από όλα τα συμφέρον της Ελλάδας. Αν δε μπορούν να το κάνουν σύντομα θα διαλυθούν. Ο κόσμος πλέον έχει πάρει χαμπάρι τους τυχαίους πολιτικάντηδες και τους «επαναστάτες» της π…ής με τα λεφτά του μπαμπά.

7.   Αλλά ο κόσμος είναι σκληρός και με την κυβέρνηση. Ζητά μεγαλύτερη σοβαρότητα και περισσότερη δουλειά. Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του, είτε είναι από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτή την ιστορική ευκαιρία της συγκυβέρνησης δε μπορεί να τη δυναμιτίσουν προσωπικές στρατηγικές, άχρηστοι ή τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Το 2013 είναι η χρονιά που θα κριθούν και οι πολιτικές και οι πολιτικοί. Όσοι αποδειχθούν ανίκανοι ο κόσμος θα τους πει απλά «σφύριξα κι έληξες».

8.    Τέλος, μιας και μπήκαμε πάλι σε περιβάλλον σκανδάλων, λιστών, διαπλοκής αδιαφάνειας κι όλων των υπολοίπων ελαττωμάτων της Ελλάδας, μόνο να ελπίζουμε μπορούμε ότι η νέα χρονιά θα φέρει περισσότερη διαφάνεια, λιγότερη διαπλοκή. Να ελπίσουμε ότι θα πάνε κάποιοι φυλακή που το αξίζουν, ότι άλλοι θα στιγματιστούν και θα οδηγηθούν σε κοινωνική και πολιτική απαξία κι ότι θα σταματήσει αυτό το αλισβερίσι για τη νομή του εθνικού πλούτου. Μήπως είναι πια καιρός να μπει φρένο στους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους και τον κάθε λογής μεγάλο ή μικρό παράγοντα που σα βαμπίρ πίνει το αίμα του ελληνικού λαού;

Αυτά και άλλα πολλά θα περιμέναμε από το 2013, αλλά όπως είπαμε και στην αρχή θαύματα δε γίνονται και ο θεός της Ελλάδας μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού.

Στους αναγνώστες του Antinews απευθύνουμε ξεχωριστά από καρδιάς τις καλύτερες ευχές μας  για δύναμη, υγεία, ευτυχία.

Απευθύνουμε επίσης ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στους σχολιαστές μας που κάνουν συναρπαστική (με όλη την σημασία της λέξης) την καθημερινότητά μας

Ζήσαμε μαζί μεγάλες στιγμές ανάτασης, αλλά και οδυνηρές περιόδους θλίψης και απώλειας.

Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, αλληλοσπαραχθήκαμε, αγαπηθήκαμε, αλλά πάνω απ΄ όλα συζητήσαμε. Κάναμε δηλαδή όλα αυτά για τα οποία αξίζει κανείς να ζει.

Και όλοι μαζί, μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουμε να φτιάχνουμε έναν ιστότοπο πραγματικής αμφίδρομης επικοινωνίας, να αναζητούμε την πραγματική αλήθεια και να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Όλα εκείνα δηλαδή που δεν μπορούν ποτέ να σκεφθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν να σας προτείνουν μόνο αφόρητη ανία. Αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να έχουν φρικτούς ανοργασμικούς εφιάλτες. Εμείς προτιμάμε τις υπέροχες φαντασιώσεις, όσο κι αν κοστίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ~Mara~ avatar
  ~Mara~ 01/01/2013 00:45:49

  Καλή Χρονιά σε όλους, με ΥΓΕΙΑ πάνω από ΟΛΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε....!!!!
  (...και ΟΧΙ την θεϊκή παρέμβαση φυσικά δεν την ξεχνάμε. Θα έρθει και αυτή στην ώρα... της)

 2. Economist avatar
  Economist 01/01/2013 00:49:22

  Καλή χρονιά με αγάπη και υγεία και ο Θεός να ανεβάσει το 2013 την Ελλάδα πάλι στο θρόνο της.

 3. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 01/01/2013 01:52:43

  Χρόνια πολλά αγαπημένο Antinews, εύχομαι ολόψυχα αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Και πάντα τα καλύτερα!

 4. fantomas avatar
  fantomas 01/01/2013 01:57:56

  Αυτο που θελω για ολους μας ειναι καλή χρονιά με αγάπη και υγεία, για ολα τα αλλα θες καλος, θες κακος θα τα καταφερουμε συντροφοι.
  Εδω αντεξαμε αλλα και αλλα..........
  εξαλου παντοτε θα τα λεμε απο το διαδυκτιο.

 5. Hrthe_to_telos avatar
  Hrthe_to_telos 01/01/2013 09:55:20

  Καλη χρονια σε ολους μας.
  Σε αυτη την μπανανια που ζουμε ομως δεν ελπιζουμε σε τιποτα πλεον.
  Διαβαστε και φριξτε αν ειναι αληθεια αυτο.
  h**p://logioshermes.blogspot.com/2012/12/blog-post_9743.html

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 01/01/2013 10:03:35

  Χρόνια πολλά στις Βασιλικές, στον Βασίλη τον συγκεκριμμένο, και σε όλους τους λοιπούς Βασίληδες

 7. Δαναός avatar
  Δαναός 01/01/2013 10:57:28

  Καλή Χρονιά σ'όλους! Χρόνια Πολλά στο Φάκτορα για τη γιορτή του!

 8. sousana avatar
  sousana 01/01/2013 11:01:30

  Καλη χρονια σε ολους. Υγεια,αγαπη και ολα τα καλα να ερθουν αυτη το χρονο.

 9. Kostas G avatar
  Kostas G 01/01/2013 11:26:29

  Αν το επιτελείο του Μαξίμου διάβαζε το Antinews τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Απλές σκέψεις, κοντά στην κοινωνία, αυτονόητες προτάσεις, προβληματισμός και σκληρές αλήθειες. Καλή Χρονιά.

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/01/2013 12:07:17

  Καλή Χρονιά καί αισιοδοξία σέ όλους. Χρόνια Πολλά σέ όσους εορτάζουν καί στόν Φάκτορα γιά τήν ονομαστική του εορτή.

  Αγιός Βασίλης έρχεται, Γενάρης ξημερώνει.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Ιαπετός 01/01/2013 16:51:29

   Καλή Χρονιά Ιαπετέ, για σένα και την οικογένειά σου !!!

 11. γιωργης avatar
  γιωργης 01/01/2013 12:07:25

  Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και δύναμη για να ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες.

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/01/2013 12:10:50

  Καλή Χρονιά σε όλους και ...όλα Δεξιά το 2013!

 13. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/01/2013 12:19:14

  Γιώργος Καρελιάς, εφημερίδα Ελευθεροτυπία

  "Πόσο θα μένει κλειστό το μπουκάλι με το εκρηκτικό κοκτέιλ;"

  "Χριστούγεννα του 1989. Η οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα αγωνιά να βρει χρήματα, για να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Φυσικά, τα βρίσκει. Με χίλιους δυο τρόπους και βεβαίως με «εσωτερικό δανεισμό». Αλίμονο αν μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα. Θα ήταν σαν να είχε καταρρεύσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Θυμάμαι σαν να ήταν χθες την αγωνία του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά -ήταν τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και δίπλα του είχε τους Γ. Σουφλιά της Ν.Δ. και Ι. Δραγασάκη του Συνασπισμού- για την πορεία της οικονομίας. Ο Γεννηματάς δεν ήταν οικονομολόγος, αλλά από τότε ασχολήθηκε πολύ με τα της Οικονομίας. Και τρία χρόνια αργότερα έγινε ξανά υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (1993). «Τώρα είσθε όλοι μαζί. Και είναι ευκαιρία να πάρετε μερικές αποφάσεις που δεν μπορεί να πάρει ένα κόμμα. Και ειδικά εσείς οι σοσιαλιστές και οι άλλοι της Αριστεράς, να πιέσετε για αναδιανομή του εισοδήματος. Να ανασάνουν κάπως οι χαμηλόμισθοι...», είχα πει τότε στον Γεννηματά, σε μια συνάντησή μας. Η αντίδρασή του με εξέπληξε: «Κι εγώ τα ίδια έλεγα κάποτε. Αλλά να ξέρεις ότι δεν μπορούμε να ζούμε εσαεί με μύθους. Για να κάνεις αναδιανομή του εισοδήματος, πρέπει να μεγαλώσει η πίτα. Και κοινωνική πολιτική με καταχρεωμένη τη χώρα δεν γίνεται».

  Αυτά πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια. Ας έρθουμε στο σήμερα. Αυτά που βλέπουμε σήμερα ήταν γνωστά στα δύο κόμματα εξουσίας εδώ και πολλούς μήνες. Σημειώναμε στις στήλες αυτές τον Απρίλιο του 2009: «Το σημερινό ελληνικό πρόβλημα δεν προέκυψε από τη διεθνή κρίση. Προϋπήρχε. Και η κρίση έρχεται να το επιδεινώσει. Το πρόβλημα έχει δύο σκέλη. Το ένα ακούει στο όνομα "χρέος" και είναι διαχρονικό. Τη σοβαρότητά του έχει περιγράψει εδώ και 16 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την παροιμιώδη φράση "ή η χώρα θα εξαφανίσει το χρέος της ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα". Και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η φράση αυτή ελέχθη από έναν πολιτικό που είχε (οι κυβερνήσεις του) σημαντική ευθύνη για τη διόγκωση του χρέους. Το άλλο πρόβλημα είναι, φυσικά, το περίφημο έλλειμμα, εξαιτίας του οποίου ο Αλμούνια μας έχει βάλει τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι."

 14. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 01/01/2013 13:02:07

  Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά σε όλους και στις οικογένειές σας και ειδικά στους εορτάζοντες. Ας υποδεχτούμε το 2013 με αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη. Θερμές ευχές για μια καλύτερη νέα χρονιά! Οι γυναίκες του Antinews μη παραλείψετε να κάνετε βασιλόπιτα σήμερα μέρα που είναι (πίτα όμως όχι κέικ). Έτσι για να μη ξεχνάμε τις παραδόσεις μας..

 15. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/01/2013 13:18:03

  Τα είπες όλα με την τελευταία σου φράση Φάκτορα. Χρόνια πολλά και για την γιορτή σου.

  Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία σε όλους στα ΑΝΤΙνέα.

 16. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 01/01/2013 13:28:32

  Καλή χρονιά με οδηγό την λαμπερή ελπίδα ενός καλλίτερου αύριο.

 17. Φελίζα avatar
  Φελίζα 01/01/2013 13:44:21

  Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους!
  Χρόνια πολλά και καλά στο Φάκτορα και σε όλους τους εορτάζοντες.

 18. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 01/01/2013 13:44:36

  Χρόνια πολλά και καλά σε όλους.Θέλω να κάνω ένα σχόλιο στην ανάρτηση του Ιαπετού. Αν τότε το 89 που πράγματι ψάχναν χρήματα για να πληρώσουν τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα και δεν είχε επικρατήσει ο λαικισμός σήμερα δεν βρισκόμαστε στη δυσάρεστη αυτή θέση.

 19. Ρηνα avatar
  Ρηνα 01/01/2013 13:45:34

  Γι αυτη τη δυσκολη χρονια η ευχη μου ειναι: ΕΙΡΗΝΗ, αυτη που η γενια μου θεωρει δεδομενη, εζησε και ανδρωθηκε μεσα σ αυτη και που τωρα τη βλεπει να κλονιζεται....Μεσα σε κλιμα ειρηνης, αν οριζεις το χωμα που πατας, ολα μπορεις να τα καταφερεις.Ευχομαι λοιπον η αγαπημενη μας Ελλαδα να κυβερναται παντα απο πατριωτες που να βαζουν το συμφερον της πανω απ το δικο τους...., να μεινει αλωβητη απο εξωτερικους κινδυνους και να καταφερει να ξεπερασει με τη βοηθεια του Θεου-το τονιζω αυτο- ολα της τα προβληματα. Καλη Χρονια σε ολους.

 20. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 01/01/2013 14:00:56

  Καλή χρονιά!
  Χρόνια Πολλά σε όλους.
  Ειδικές ευχές στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες...

 21. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 01/01/2013 14:28:23

  Χρόνια πολλά Antinews, χρόνια πολλά Φάκτορα!!
  Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη....
  Πολλές ευχές για υγεία και αισιοδοξία!!

 22. akenaton avatar
  akenaton 01/01/2013 14:52:27

  Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους. Χρόνια Πολλά ιδιαίτερα στους/στις εορτάζοντες/εορτάζουσες. Χρόνια Πολλά Φάκτορα, υγεία, δύναμη και επιτυχίες στο Antinews για τα χρόνια που έρχονται!

 23. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 01/01/2013 15:03:43

  Χρόνια πολλά στο Antinews, σε όλο το επιτελείο - ειδικά σε όσους και όσες γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή.
  Η τελευταία παράγραφος που απευθύνεται στους αναγνώστες, είναι πολύ συγκινητική. Πράγματι τα πράγματα είναι όπως τα γράφετε.
  Για την παράγραφο 4 "Μέτρα για τους φτωχούς", έχω να πώ οτι πράγματι θα πρέπει να ληφθούν κατα απόλυτη προτεραιότητα και να μήν περιμένουν να τα " πάρουν" παραμονές των επόμενων εκλογών (για να τα θυμάται ο ψηφοφόρος). Ο κόσμος που ανήκει σ΄αυτήν την κατηγορία, θα θυμηθεί όταν έρθει η ώρα, όλα όσα αυτή η Κυβέρνηση κάνει, ή δέν κάνει για τον απλό Πολίτη
  . Καλή Χρονιά σε όλους, με Υγεία πρώτα, υπομονή και αισιοδοξία.

 24. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/01/2013 15:24:35

  Καί μιά αλλαγή πού φέρνει τό 2013 καί δέν τής δώσαμε τήν αντίστοιχη βαρύτητα.

  «Να εφαρμόσουν πολύ πιο αυστηρά δημοσιονομικά κριτήρια, καλούνται από σήμερα τα περισσότερα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προβλέπει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

  Το λεγόμενο Δημοσιονομικό Σύμφωνο έχει επικυρωθεί από τις 16 εκ των 25 χωρών-μελών της ΕΕ που το αποδέχθηκαν. Η Βρετανία και η Τσεχία αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν το σύμφωνο, που ούτως ή άλλως είναι νομικά δεσμευτικό για τις χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη.

  Μόνον οι χώρες που έχουν επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το μόνιμο ταμείο 'διάσωσης' της ΕΕ.

  Το Σύμφωνο υπαγορεύει ότι οι χώρες που το έχουν κυρώσει πρέπει να ενσωματώσουν τον λεγόμενο χρυσό κανόνα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στα Συντάγματά τους, ενώ προβλέπει επίσης την δημιουργία αυτόματων διορθωτικών μηχανισμών -περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων - όταν ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται.

  Τα λεγόμενα διαρθρωτικά ελλείμματα, που δεν συνδέονται με τις προσωρινές συνέπειες των οικονομικών υφέσεων, πρέπει να περιορίζονται κάτω από το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) κάθε χώρας. Εξαιρέσεις επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.

  Οι χώρες το δημόσιο χρέος των οποίων υπερβαίνει το όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (60% του ΑΕΠ) καλούνται να το μειώνουν κατά 5% ανά έτος. Αντιστρόφως, οι χώρες που τηρούν το όριο μπορούν να έχουν υψηλότερα διαρθρωτικά ελλείμματα, έως και 1% του ΑΕΠ τους.

  Οι χώρες με ελλείμματα που υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ τους θα αντιμετωπίζουν αυτόματα κυρώσεις, εκτός αν μια πλειοψηφία κρατών-μελών της ευρωζώνης το αποτρέπει.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο»

  Τά επόμενα βήματά μας δέν είναι μνημονιακοί καί αντιμνημονιακοί, αλλά ανάπτυξη μέ Δημοσιονομικό Σύμφωνο ή υπανάπτυξη, έξοδό μας από ευρωζώνη (πολύ πιθανώς καί από ΕΕ) καί πλήρης δορυφοροιοποίησή μας από μεγάλες (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) καί περιφερειακές (Τουρκία) δυνάμεις.

  Οι πολιτικές μας (προσώρας) επιλογές είναι ο ζόρικος δρόμος αποκατάστασης τής στοιχειώδους αξιοπρέπειάς μας μέ οδηγό τόν επαναπροσδιορισμό μας ώς εθνοκρατικής οντότητας καί τό ξανακτίσιμο μιάς σύγχρονης καί βιώσιμης οικονομίας ή οι άναρθρες κραυγές γιά ηρωϊκή έξοδο (Χ.Α., ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) ή η προτεινόμενη (από τήν αξ. αντιπολίτευση) επιβολή τής ανικανότητάς μας (μέ τόν τσαμπουκά τής «παγκοσμίου» εμβέλειας «πολιτικής πρότασης διακυβέρνησης» τού ΣΥΡΙΖΑ) τού «δικαιώματός» μας νά μάς ταΐζουν εσαεί οι «κακοί» ξένοι, γιατί τρέμουν τήν Ελλάδα, χωρίς κάν νά δημιουργήσουμε οτιδήποτε μάς εξασφαλίζει σχετική ανεξαρτησία στόν διεθνή καταμερισμό παραγωγής καί εργασίας.

  Στό καφενείο όλα τά σφάζουμε καί τά μαχαιρώνουμε.
  Όταν ξαναγυρίζουμε στό σπίτι μας, τότε συνειδητοποιούμε τό βάθος τής μίζερης πραγματικότητας.
  Λύσεις μαγικές δέν υπάρχουν.
  Ο καθένας πρέπει νά ξαναρχίσει νά προγραμματίζει από τήν αρχή καί οι πολιτικές δυνάμεις νά δουλέψουν πολύ καί σοβαρά. Πάρα πολύ καί σοβαρά.
  Η Ελλάδα τών τελευταίων δεκαετιών πέθανε.
  Ο θρήνος τής απώλειας πρέπει νά σταματήσει καί νά αντικατασταθεί από τήν προσδοκία πού γεννά η ελπίδα τού νέου.

  Άς τό κάνουμε όπως παλιά.
  Ο Βασιλεύς πέθανε, ζήτω ο νέος Βασιλεύς.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Ιαπετός 01/01/2013 21:08:39

   Ιαπετέ.
   Κάνε και ένα time out.

 25. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 01/01/2013 15:49:26

  Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες

  • Samurai avatar
   Samurai @ Γιάννης Φαίλτωρ 01/01/2013 16:04:30

   Καλή χρονιά σας εύχομαι.
   Φάκτορα χρόνια σου πολλά.

 26. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 01/01/2013 16:01:15

  Καλὴ χρονιὰ μὲ ὑγιεία σὲ ὅλους τοὺς μετέχοντες στὸ think tank!

 27. ΚΜ avatar
  ΚΜ 01/01/2013 16:26:10

  Χρόνια πολλά στον Φάκτορα, που φιλοξενεί τα σχόλιά μας, καθώς και στους λοιπούς εορτάζοντες, και καλή χρονιά σε όλους.

 28. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 01/01/2013 16:30:36

  Χρόνια πολλά και δημιουργικά σε όλους τους Έλληνες και σε όλο τον κόσμο. Με προκοπή και ευδαιμονία. Φάκτορα νά ΄σαι γερός και δυνατός.

  Καλή χρονιά Αντινέα!

 29. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 01/01/2013 16:43:30

  Καλή χρονιά μέ ὓγεία σωματική καί πνευματική.
  Χρόνια πολλά στό Φάκτορα,τόν εὐχαριστοῦμε γιά τήν φιλοξενία στό antinews.
  Εὔχομαι τό νέο ἔτος ὅλοι νά βροῦμε τούς ἑαυτούς μας.

 30. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 01/01/2013 16:50:38

  Καλή Χρονιά στο Antinews !! Να μπορούμε και αυτό το χρόνο να δίνουμε διέξοδο στις ...φαντασιώσεις μας που όσο και να κοστίζουν, αυτές μας κρατάνε ! Χρόνια Πολλά Φάκτορα , ότι επιθυμείς η νέα χρονιά να στο φέρει !! Στους σχολιαστές, που κάθε μέρα όλο και κάτι λέμε και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον , εύχομαι στον καθέναν ξεχωριστά , το 2013 να του φέρει αυτό που ζητάει !!

 31. Μοιραία Τρίλιζα avatar
  Μοιραία Τρίλιζα 01/01/2013 17:04:58

  Χρόνια Πολλά σε όλους. Αφιερωμένο ΣΕ ΟΛΟΥΣ :

  Χρήστος Γιανναράς - Οδός προσωπικής αντιστάσεως

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_30/12/2012_476408

 32. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 01/01/2013 17:10:54

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ, σε όλους

 33. vangelis ... avatar
  vangelis ... 01/01/2013 17:54:45

  Χρόνια πολλά σε ολους τους δημιουργούς και συντελεστές του εκπληκτικού αυτού ιστοχώρου, ο οποίος μας ενημερώνει έγκυρα και άμεσα ολα αυτά τα χρόνια.

  Τις θερμές ευχές μου σε όλους του Ελληνες, για υγεία και οικογενειακή-προσωπική ανάταση μεσα στην νεα χρονιά.

 34. kotstak avatar
  kotstak 01/01/2013 18:00:31

  Καλά “μυαλά”, ώστε να αντιληφθούμε, πως, μόνον εάν προσπαθήσουμε όλοι μαζί θα κάνουμε καλή τη χρονιά.

  Στο χέρι μας είναι.

 35. tak avatar
  tak 01/01/2013 18:10:35

  Φάκτορα, υγεία πάνω από όλα και ευχές για τη γιορτή σου...
  Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες και ο Θεός είναι μεγάλος... Δε θα μας αφήσει έτσι...
  Έχω μια ελπίδα...

 36. Γιώργος Π. avatar
  Γιώργος Π. 01/01/2013 18:35:34

  Καλή χρονιά στα φιλαράκια όλα του Antinews και φυσικά στον Φάκτορα.

  Υ.Γ Διαβάζω μεταξύ άλλων και γιατί από ανθρώπους όπως ο θείος, ο Akenaton κ.λπ..., μαθαίνω και σπουδαία πράγματα και πολύ ενδιαφέροντα, κάτι σαν e-βιβλίο!

  Δημιουργικό 2013 για όλους, μα πάνω από όλα με ΥΓΕΙΑ!

 37. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/01/2013 18:51:37

  Χρονια πολλα και Καλη Χρονια σε ολα τα παιδια του Antinews, με ενα 2013 Πατριωτικο & Ελληνικο.

 38. Mοιραία Τρίλιζα avatar
  Mοιραία Τρίλιζα 01/01/2013 20:00:53

  AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ 2013 : ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ - Tου Χρηστου Γιανναρα

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_30/12/2012_476408

 39. firiki2010 avatar
  firiki2010 01/01/2013 20:09:54

  Καλή Χρονιά για όλους ! Θα τα καταφέρουμε !

 40. Μαύρη Βασίλισσα avatar
  Μαύρη Βασίλισσα 01/01/2013 20:47:13

  Κουράγιο, δύναμη, πίστη, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία για όλους μας.
  Με αγάπη :
  http://www.youtube.com/watch?v=jLr3q-3EgiM
  ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ - Παύλος Σιδηρόπουλος

  Στον ύπνο μου απόψε είδα πάλι ,
  πως ήμουνα λέει σοφός!!
  Οι άνθρωποι γύρω χορτάτοι
  κοιτούσαν και βλέπανε πως...
  κυλούσε γλυκά η ζωή τους...
  Αφέντες κακό πουθενά...
  χιλιάδες παιδιά στα ποτάμια
  ψαρεύανε φώς στα νερά!!!
  χιλιάδες παιδιά στα ποτάμια
  ψαρεύανε φώς στα νερά!!!

  Στον ύπνο μου απόψε είδα πάλι
  πως ήμουνα λέει σωστός...
  πως δεν τραγουδούσα μονάχος
  και ο φόβος φευγάτος και αυτός!!

  Δεν είχαν αξία τα λόγια ,
  δεν είχε ο Ιούδας φιλιά...
  και το πιο περίεργο από όλα :
  Φωλιά η βουλή για πουλιά!!
  και το πιο περίεργο από όλα :
  Φωλιά η βουλή για πουλιά!!

  • JE NE REGRETTE RIEN avatar
   JE NE REGRETTE RIEN @ Μαύρη Βασίλισσα 02/01/2013 18:17:47

   Kαλή Χρονιά Ελλάδα μας !Είθε να αναγεννηθείς σαν τον φοίνικα !
   Καλή Χρονιά στους Ελληνες και ειδικώτερα στους φίλους του ΑΝΤΙΝEWS, πού δημιουργούν μία καθημερινή συναρπαστική παρέα!
   Είθε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε οτι "Η ισχύς εν τη ενώσει" και να παραμερίσουμε -επιτέλους!-τις κομματικές διαφορές γιά το συμφέρον της αγαπημένης μας πατρίδας.
   Aγαπημένη BLACKQUEEN σήμερα ελληνοποίησες το όνομα;
   Πάντα μας συγκινείς με τις αναρτήσεις σου,σε ευχαριστώ γιά τις ωραίες στιγμές πού μου χαρίζεις διαβάζοντάς σε...(ΚΑΙ με χιούμορ...)
   Οπως και πολλούς άλλους φίλους εδώ, δεν τους αναφέρω γιά να μην ξεχάσω κανέναν...
   Να είσαστε όλοι ΚΑΛΑ, το σπουδαιότερο, και μία ευχή από το μεγάλο μας ποιητή Δ.Σολωμό :
   " ΚΛΕΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ "
   Οπως και πολλούς άλλους φίλου

   • JE NE REGRETTE RIEN avatar
    JE NE REGRETTE RIEN @ JE NE REGRETTE RIEN 02/01/2013 21:39:15

    ...ηλεκτρονικό λάθος η τελευταία ημιτελής φράση και όχι δικό μου !

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ JE NE REGRETTE RIEN 03/01/2013 17:54:18

     Kαλή χρονιά αγαπητέ JE NE REGRETTE RIEN. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και συγνώμη που απάντησα αργά, τώρα είδα το μήνυμά σας.

     • JE NE REGRETTE RIEN avatar
      JE NE REGRETTE RIEN @ BLACKQUEEN 03/01/2013 19:10:19

      ΑγαπητΗΗΗ είμαι ...Μαύρη Βασίλισσα !
      Τι πάθατε όλοι και με θεωρείτε άνδρα ;
      Αλλως τε και το ομώνυμο τραγούδι η PIAF το έλεγε!
      Εχω και άλλες απορίες Βασίλισσά μου: γιατί πότε είσαι IN STORM (παλιότερα) πότε αγγλικά πότε ελληνικά ; είναι ανάλογα τα κέφια σου; ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντηση...

 41. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 01/01/2013 20:49:16

  Χρονιά πολλά σε όλους. Είθε το 2013 να είναι δημιουργικό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
  Ιδιαίτερες ευχές και επιτυχίες στο φιλόξενο.
  Καλή χρονιά Ελλάδα μας

 42. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 01/01/2013 20:51:07

  Χρονιά πολλά σε όλους. Είθε το 2013 να είναι δημιουργικό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
  Ιδιαίτερες ευχές και επιτυχίες στο φιλόξενο Antinews.
  Καλή χρονιά Ελλάδα μας

 43. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 01/01/2013 21:00:29

  Καλή χρονιά σε όλη τη συντακτική ομάδα του antinews και κυρίως στους ακούραστους σχολιαστές που προσθέτουν στην ιστοσελίδα αυτό το "κάτι" που την κάνει μονίμως ενδιαφέρουσα και ποτέ μα ποτέ βαρετή!
  Υγεία και καλή Δύναμη σε όλους γιατί η χρονιά θα είναι δύσκολη...

 44. Νίκος Καπλάνης avatar
  Νίκος Καπλάνης 01/01/2013 21:12:11

  Χρόνια Πολλά και Καλά.Υγεία ,Ευτυχία,Αγάπη,Καλοσύνη!!!!!!!

 45. FALCON avatar
  FALCON 01/01/2013 21:31:21

  ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 46. FALCON avatar
  FALCON 01/01/2013 21:32:47

  Να συνεχίζει να κυβερνά ο Αντώνης Σαμαράς είναι η μόνη ελπίδα του έθνους

 47. Σπορέας avatar
  Σπορέας 01/01/2013 21:36:26

  ...σ'αυτό το σπίτι πού ήρθαμε πέτρα να μη ραγίσει
  κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει...

 48. roadrunner avatar
  roadrunner 01/01/2013 21:51:12

  Χρόνια πολλά, σε όλους τους φίλους του Αntinews !
  Εύχομαι το 2013 να φωτίσει με χαμόγελα αισιοδοξίας και χαράς τα πρόσωπα όλων !

 49. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 01/01/2013 22:09:15

  Ευχές για Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά στο antinews , στον Φάκτορα , καθώς και σε όλες κι' όλους τους σχολιαστές της ιστοσελίδας .

 50. η Dimi avatar
  η Dimi 01/01/2013 22:31:22

  «Σπάστε το Ρόδι» http://bit.ly/UGvHgl (photo credit: The Nutrition Post)
  (Περί Διατροφής 11/2009 - απόσπασμα)

  Ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα που έχει μάλιστα συνδυαστεί με την καλοτυχία και την ευημερία είναι το ρόδι. Στην Αρχαία Ελλάδα σε γιορτές αφιερωμένες στην θεά Δήμητρα, οι γυναίκες έτρωγαν ρόδι για να είναι γόνιμες. Η παρουσία καροτενίων, σελινίου και βιταμίνης C σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες δρουν προστατευτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες οι οποίες ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Υπάρχουν ενδείξεις μάλιστα ότι τα ρόδια μπορεί να έχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το πράσινο τσάϊ.

  Σημαντική είναι επίσης η δράση του ροδιού στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η καθημερινή κατανάλωση ροδιού μειώνει την διαστολική πίεση έως και 36% ενώ την συστολική μέχρι και 5% και σε συνδυασμό με την χαμηλή περιεκτικότητα του ροδιού σε νάτριο και υψηλή σε κάλλιο είναι ιδιαίτερα ευεργετικές σε υπερτασικούς ασθενείς που λαμβάνουν διουρητικά φάρμακα και έτσι έχουν αυξημένες απώλειες καλίου. Ωστόσο σε άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, το ρόδι θα πρέπει να αποφεύγεται.

  Ακόμη, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο χυμός ροδιού επιβραδύνει την επιδείνωση του όγκου του προστάτη και συμβάλλει στην επιδιόρθωση της βλάβης στο DNA που μπορεί να προκαλέσει τον όγκο αυτό. Τέλος έρευνα έδειξε πως ο χυμός του μπορεί να θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία. Επίσης ή φλούδα του είναι στυπτική και καταπολεμά τη διάρροια ενώ στυπτικά είναι και τα φύλλα της ροδιάς τα οποία χρησιμοποιούνται και σαν φάρμακο για τον πονόλαιμο και τις πυώδεις αμυγδαλές.

  Όπως βλέπουμε το ρόδι είναι πραγματικά ένα από τα πλέον ωφέλιμα φρούτα που αξίζει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας. Οπότε καλό είναι να σπάμε ρόδι όχι μόνο μια φορά το χρόνο για καλοτυχία αλλά όσο μπορούμε πιο συχνά. Το γεγονός ότι για να το καταναλώσουμε χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια μιας και βγάζουμε τους σπόρους έναν ένα δεν σημαίνει πως δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε αν σκεφτούμε πως οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι τόσες όσοι και οι σπόροι αυτοί.

 51. aarslonga avatar
  aarslonga 01/01/2013 23:43:44

  Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, συνειδητή και δημιουργική. Με υγεία.

 52. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 01/01/2013 23:52:11

  Εύχομαι σ' όλους τους εμπνευστές του Antinews και στους εξαιρέτους σχολιαστές,υγεία και προσωπική ευτυχία.Και να υπάρχει αυτή η ποιοτική,δημοκρατική ιστοσελίδα για πάρα πολλές Πρωτοχρονιές!

 53. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 02/01/2013 01:51:53

  Χρόνια πολλά και καλά στο πάντα φιλόξενο και ποιοτικό antinews και στους εκλεκτούς σχολιαστές του που δικαιούνται για μένα να χαρακτηρίζονται πραγματικοί Πολίτες αυτής της χώρας!

  Μακάρι οι ευχές του factorx να βγουν αληθινές και τον νέο χρόνο να βρει η πατρίδα μας τον πραγματικό ευατό της!

 54. victoria (true) avatar
  victoria (true) 02/01/2013 02:58:04

  Καλή χρονιά στους αναγνώστες, σχολιαστές και συγγραφείς του Antinews και χρόνια πολλά φάκτωρ!
  Ευχές για ευημερία για όλους μας και τη χώρα μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.