#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2013 06:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...Είμαστε στο χάραμα του 2014. Αισίως έχουμε περάσει τέσσερα χρόνια κρίσης γεμάτα και άλλα δύο όπου άρχισαν να αχνοφαίνονται τα πρώτα σημάδια μιας πρώιμης σαπίλας. Οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής.

Κι ενώ εδώ και δύο χρόνια γράφουμε, ελπίζουμε, αισιοδοξούμε ότι η μεταπολίτευση τέλειωσε, ότι το παλαιό πεθαίνει και βγάζει τους τελευταίους του σπασμούς, αν κάτσει κανείς και σκεφτεί σοβαρά θα διαπιστώσει ότι είμαστε στα ίδια. Κι ακόμη χειρότερα. Εν έτει σχεδόν 2014 ξαναμιλάμε για νταβατζήδες, εθνικούς προμηθευτές, μεγαλοεργολάβους, διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, πολιτικές ίντριγκες. Και το πιο εντυπωσιακό. Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από το «βρόμικο ’89», που υποτίθεται ότι άλλαξε μια σελίδα της ιστορίας και μπήκαν οι βάσεις για κάτι καλύτερο στην πολιτική σκηνή του τόπου, κι εμείς μιλάμε για ακριβώς τα ίδια ονόματα, με ελαφρές παραλλαγές.

Πριν τόσα χρόνια μιλάγαμε για τον Κόκκαλη, για τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Μητσοτάκη, τον Αλαφούζο, τον Λαμπράκη, τον Ψυχάρη. Κι ενώ έχουμε περάσει δεκαετίες συνεχίζουν να μας απασχολούν τα ίδια ονόματα.

Ο Κόκκαλης συνεχίζει να παίζει στοίχημα, να κερδίζει εκατομμύρια, να πουλάει παραγοντιλίκι. Ο Μπόμπολας όπως και τότε, συνεχίζει να παίρνει έργα, να είναι η πέτρα του σκανδάλου στις συμβάσεις. Όπως και τότε που σάρωνε τα δημόσια έργα και έγινε κολοσσός, έτσι και τώρα πάλι για συμβάσεις μιλάμε, για αυτοκινητόδρομους, για διόδια.

Ο Βαρδινογιάννης ακούγεται πάντα να κάνει παρασκηνιακή πολιτική, να στηρίζει συγκεκριμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, να παίζει παιχνίδια με τα κανάλια του. Όπως και τότε.

Ο Αλαφούζος, από τότε που πήρε το συγκρότημά του, κοψοχρονιά από τον Κοσκωτά, παίζει τα δικά του παιχνίδια.

Ο Λαμπράκης πέθανε αλλά άφησε άξιο διάδοχο τον Ψυχάρη. Με μια εκδοτική επιχείρηση χρεοκοπημένη, αλλά με τον ΔΟΛ να κάνει πάντα δόλια σχέδια, να ανεβάζει και να κατεβάζει πολιτικούς, να ιντριγκάρει μέχρι τελικής πτώσεως. Ότι έκανε και πριν από 25-30 χρόνια.

Και φυσικά, όπου κι αν πάμε, όπου κι αν σταθούμε ακούμε για Καραμανλή και Παπανδρέου και εν συνεχεία για "Καραμανλικούς" και "Παπανδρεϊκούς".  Άλλαξε τίποτε από τότε;

Θα μπορούσε να λείψει η Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη; Πέρα από το γεγονός ότι ακόμη και κοντά στα 100 του ο Κ. Μητσοτάκης μιλάει και παρεμβαίνει, έχει και άξιους διαδόχους. Η Ντορούλα, ο Κυριάκος και ακολουθεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Εκτός από τα πρόσωπα, ίδιες και οι καταστάσεις. Βυζαντινισμοί, καμαρίλα, κουβεντούλες σε δείπνα και γεύματα, θάψιμο των αντιπάλων και κυρίως όσων δεν είναι το συστήματος. Βουλευτές κακόμοιροι και άβουλοι να συμπεριφέρονται σαν πολιτικάντηδες του εσχάτου σημείου. Και οι πολίτες να κοιτάνε αποχαυνωμένοι και να μην παίρνουν μια μαγκούρα να τους σπάσουν στο ξύλο.

Ίδια κόμματα, ίδιες πολιτικές, ίδια πρόσωπα, ίδια κοινωνία. Μα καλά, αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά; Δεν εξελίσσεται; Δεν γεννά κάτι καινούργιο; Δεν βγαίνουν στον αφρό νέοι και άφθαρτοι; Που χάνονται όλοι αυτοί; Είναι δυνατόν να μιλάμε με όρους δεκαετίας του ’80 και του ’90; Είναι δυνατόν να ζει η ίδια διαπλοκή, οι ίδιοι διαπλεκόμενοι, τα ίδια βρόμικα κυκλώματα;

Το μόνο που άλλαξε από τότε είναι ότι υπάρχει το… twitter και βγάζουν εκεί όλοι το απωθημένο τους. Α, υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, η ναζιστική οργάνωση που τείνει να μετατραπεί στη νέμεση του πολιτικού συστήματος που δεν αλλάζει.

Δεν ξέρω αν όταν λέμε ότι η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη, είναι έτοιμη να παλέψει γι’ αυτήν. Αν όταν ζητά ανανέωση του πολιτικού προσωπικού δεν συμβάλει και η ίδια στο ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό. Για να αλλάξει η Ελλάδα τελικά χρειάζεται και ο λαός να κουνήσει το χέρι του. Αν δεν το κάνει, τότε και το 2024 θα μιλάμε για την ίδια διαπλοκή, τα ίδια πρόσωπα, τους ίδιους πολιτικούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 10/12/2013 07:02:11

  Οι Έλληνες τσούγκρισαν τ'αυγά , μα δεν τα'σπασαν. Εξακολουθούν να κυριαρχούν στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό τα ίδια πρόσωπα που μας έφεραν εδώ , όπως συνεχίζει να κυβερνά αθέατη από το παρασκήνιο η ίδια τάξη, η αστική, και μάλιστα τα τμήματα αυτής που ευθύνονται κύρια: τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι.

 2. Aether avatar
  Aether 10/12/2013 07:17:47

  Όλοι βλέπουν πλέον τον εθνομηδενιστικό στόχο της κίνησης των 58.
  Πλέον των -σωστών- διαπιστώσεων, τί κάνεις για να δημιουργηθεί μια μη εθνομηδενιστική κίνηση; [ερώτηση προς όλους τους αναγνώστες]
  Θα παρακαλούσα για ουσιαστικές απαντήσεις με σκοπό το γόνιμο διάλογο και να φτάσουμε σε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Aether 10/12/2013 10:38:55

   Απόπειρα απάντησης: καταργείς τη βουλευτική αποζημίωση και αμοίβεις τους εκπροσώπους του έθνους με τον βασικό μισθό. Λειτούργημα δεν είναι?

  • Mariana avatar
   Mariana @ Aether 10/12/2013 12:05:28

   Δεν κάνεις τίποτα. Αν θέλει ο λαός εθνομηδενισμό και ισοπεδωση έχεις εθνομηδενισμό. Αν (πραγματικά) δε θέλει, αναδεικνύονται οι μη εθνομηδενιστές. Τώρα το να μη θέλει εθνομηδενιστές ο λαός και παρόλα αυτά να επιπλέουν και να αναδεικνύονται συνέχεια τέτοιοι, του στυλ: "πουλάω Ελλάδα, παίρνω δάνεια, τρώω δάνεια", ε, τότε πρέπει κάποια στιγμή αυτός ο λαός να πάψει να αυτοσυγχωριέται και να μάθει να βλέπει και λίγο την ουσία πίσω από τις επιφάνειες.

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 10/12/2013 07:48:35

  Αλλάζουν τα πράγματα, οι περισσότεροι θυμόμαστε τη δεκαετία του '80 σα να βλέπουμε ελληνική ταινία. Άλλαξαν τα πράγματα, το ξέρουμε όλοι.

  Η οικογενειοκρατία είναι κάτι που έμεινε, κάτι που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε/θέλησε να εκτοπίσει με αποκλεισμό. Η διαπλοκή μετά, φυσικό και επόμενο είναι να υπάρχει όταν το πολιτικό σύστημα δεν είναι αντιπροσωπευτικό μεταφορικά-κυριολεκτικά.

  Ας είχαμε μια πραγματική δημοκρατία και ένα δυνατό πολιτικό σύστημα σε μια Βουλή χωρίς κομματικές πειθαρχίες ή άλλες απειλές, και βλέπαμε μια πολύ μεγάλη ποιοτική μεταβολή.

 4. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 10/12/2013 08:52:34

  άντε καλημέρα...άτομα υπάρχουν αλλά είτε φεύγουν κυνηγημένα, είτε προδωμένα, βέβαια υπάρχουν και μερικοί που επιμένουν και πιστεύουν πως κάτι θα αλλάξει, ιδανικοί και ανάξιοι εραστές...ως πότε;

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/12/2013 10:18:18

  Ίδια κόμματα, ίδιες πολιτικές, ίδια πρόσωπα, ίδια κοινωνία. ΝΑΙ
  Μα καλά, αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά;ΟΧΙ
  Δεν εξελίσσεται;ΟΧΙ
  Δεν γεννά κάτι καινούργιο; ΟΧΙ
  Με βενιζέλο και λοιπούς πασοκους ,τι να περιμένεις;
  Κύρια αιτία των δεινών η Α Τ Ι Μ Ω Ρ Η Σ Ι Α

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/12/2013 10:53:29

  Έτσι ακριβώς,
  Πόσο καιρό το λεει ο "Θείος" - και δεν τον πιστεύουν μερικοί;
  "Λίστα Λαγκάρντ", συνάδελφοι: Τι έγινε σ' αυτό το "θεματάκι", τα λέει όλα. Δεν χρειαζόμαστε άλλες μαρτυρίες για να εμπεδώσουμε το αυτονόητο.

 7. NONOS avatar
  NONOS 10/12/2013 11:50:24

  Πεστα χρυσοστωμε.....καμαριλα βρωμα και δυσοδοια σ'ολο της το μεγαλειο...και μεις οι ιθαγενεις γυρω απ τη φωτια να τους κοιταμε σα τη γελαδα που κοιταει το τρενο...αλλα δυστυχώς μεχρι σημερα πολλα τρενα περασαν και μεις η δε τα προλαβαμε η καποιοι τυχεροι (εκ της καμαριλας) ανεβηκαν σα λεθρεπιβατες ...αχ ρε κατακαημενε Ελληνα ποιος σε καταραστηκε.....

 8. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 10/12/2013 12:06:52

  Θα γίνω λαϊκιστής αλλά δεν γίνεται διαφορετικά: είναι και στο χέρι του νοήμονος λαού, πολύ περισσότερο, όταν πια δεν έχει να χάσει κάτι παραπάνω, να κάνει τις επιλογές που θα ανατρέπουν τα κατεστημένα...Αίσιον και ευτυχές το 2014!...

 9. Magganas avatar
  Magganas 10/12/2013 12:33:50

  Η Ντορούλα εάν είχε αφεθεί στην τύχη της με το ΔΗ.ΣΥ, τώρα δεν θα ήταν ούτε καν βουλευτής, τα κανάλια θα την καλούσαν σαν "παλαίμαχη πολιτικό" και "πρώην υπουργό" και θα έσβηνε (είχε αρχίσει να σβήνει ήδη) από το χάρτη. Ο γιος θα εκλιπαρούσε τη Ν.Δ στο όνομα του πατέρα του, να πάρει "χρίσματα" για να μπορέσει να ξεκινήσει πολιτική καριέρα...

  Την Ντορούλα και την παρέα της, την νεκρανάστησε (μακάρι να ζήσει 100 χρόνια η γυναίκα!) πολιτικά, η Ν.Δ πριν τις τελευταίες εκλογές με λίστα...

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/12/2013 14:58:37

  Αὐτή ἡ Λίστα Λαγκάρντ κατάντησε σάν τό snapchat.
  Μόλις ἀνοίξει θά αὐτοκαταστραφεῖ σέ 10 δευτερόλεπτα...

 11. τι λέει avatar
  τι λέει 10/12/2013 15:13:44

  Η μόνιμη απορία μου είναι, γιατί κάποιος που παρατηρεί και γνωρίζει τα παραπάνω δε βγαίνει να τα αποκαλύψει όλα με τ όνομά τους ακόμα και αν αυτό σημάνει την πολιτική του αυτοκτονια;
  Ενας άνθρωπος που να τους κάψει όλους αυτούς φανερώνοντας στον ελληνικό λαό όσα γνωρίζει δεν υπάρχει;
  Η προφανής απάντηση είναι πως όσοι τα γνωρίζουν είναι και μπλεγμένοι λιγότερο ή περισσότερο; Τουλάχιστον τότε να μην γκρινιάζουμε γιατί γινόμαστε υποκριτές.

 12. Νικήτας avatar
  Νικήτας 10/12/2013 22:14:12

  Μπράβο Φάκτορα. Ἐτσι είναι....τα ίδια και τα ίδια..οι ίδιοι και οι ίδιοι ....δεν έχουν αφήσει περιθώρια για το καινούριο...και νέους ανθρώπους...η βρωμερή σαπίλα τους έχει λιμνάσει σχεδόν τα πάντα....ότι καλό γίνεται στα υπόγεια γίνεται...μακρία από φακούς και επιχορηγήσεις...

  Ο κόσμος ιδιωτεύει...και τους καμαρώνει από τηλεοράσεως....μην πάς μακριά κρίνε από την εκδήλωση στο Μουσείο Ακροπόλεως ....φτήνια...και....ξεφτίλα! Και άλλού γίνονται αυτά φυσικά ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

  Μπράβο ξανά για το κείμενο και κάποια άλλα πρόσφατα που κάνουν κριτική.

 13. δημης avatar
  δημης 11/12/2013 00:29:29

  ++++++++++++++++++++++++++
  Καί ...γιά να μην διακοπεί η.. . ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ αρχίζουμε :
  -Να δείχνουμε τον "δημόσιο τομέα " που τυχαία και συμπτωματικά φτιάχτηκε από αυτούς για να τους υπηρετεί...
  -Καταγγέλουμε την Εκπ/ση ΟΧΙ τα προγρ/τα τα βιβλία τους διορισμένους επικεφαλής (εδώ μέχρι και ο GAP-GAP έγινε υπουργός )..
  πιστοποιημένους -αυτοαξιολογημένους κλπ γιατί ίσως είναι ομόνος τρόπος ανέλιξης των Άξιων αλλά τελευταια των ξενιτεμένων ΝΕΩΝ μας..

 14. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 11/12/2013 21:50:11

  Την επαύριον των αποφάσεων σας;
  Η πολιτική, όπως θα πρέπει να είναι η πολιτική του 21ου αιώνα, πρέπει να στηρίζεται στην σύνθεση, την συνεργασία, την λογική, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα του πολιτικού προσωπικού. Νέο ήθος, νέες σκέψεις, νέες προοπτικές.
  Ο πολιτικός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του υπηρέτη της Πατρίδας και του κοινωνικού συνόλου.
  Η απαξία που βιώνουμε σήμερα στο κοινοβούλιο του πολιτικού μας πολιτισμού, η πολιτική πόλωση και το κλίμα , εμφύλιο πολεμικό θα το χαρακτήριζα, που καλλιεργείται, αφαιρεί την δυνατότητα να ασκηθεί μια στοιχειώδεις Εθνική Πολιτική.
  Η κρίση που βιώνει στο πετσί του ο πολίτης είναι σαν χείμαρρος που τον έχει παρασύρει, μαζί με την αξιοπρέπεια του, τους αγώνες του για ένα καλύτερο αύριο, κινδυνεύει να πνίγει, προσπαθεί να κρατηθεί από κάπου να σωθεί και μέσα στην απελπισία του βλέπει να ξεπροβάλλουν μέσα από την ομίχλη , αριστερά και δεξιά της όχθης κάποιους καλοστεκούμενους κύριους. Ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του . Σώθηκα σκέπτεται .Βλέπει τότε, έκπληκτος , τον έναν κύριο να του διαβάζει ένα μανιφέστο που στόχο έχει να τον σώσει !!!! Και μετά τον άλλον και τον άλλον ……… Ακούει αυτούς τους σωτήρες να του μιλάνε για κεντροαριστερά, κίνημα των 58, νέα Ελλάδα , λαϊκή δεξιά, πατριωτική κτλ .
  Κανένας όμως δεν κάνει το αυτονόητο, να σώσει τον πολίτη, να του ρίξει κάτι να κρατηθεί, να βγει από το ποτάμι που πάει να τον καταπιεί .
  Κανένας από αυτούς όμως δεν θέλει να λερωθεί, να πέσει στο ποτάμι, γιατί έχουν βολευτεί και η βόλεψη στην Ελλάδα είναι ιερό πράγμα .
  Αμφιβάλλω, όταν παλέψει μόνος του ο πολίτης και βγει στην όχθη, αν θα έχει φιλική διάθεση για όλους αυτούς ;

  Για να αλλάξει πορεία η χώρα χρειάζεται :
  Ειλικρίνεια
  Φιλοπατρία
  Σεβασμό στην Δημοκρατία
  Απλή και πρακτική προσέγγιση των οικονομικών και πολιτικών θεμάτων.
  Συνετούς και ρεαλιστές ηγέτες.
  Όταν ξεκινήσατε την προσπάθεια, έναν δύσκολο μακρύ και ανηφορικό δρόμο, κάτω από αντίξοες, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές συνθήκες, απέναντι σας είχατε ένα πολιτικά χρεοκοπημένο σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή. Αυτό το σύστημα συνεχίζει και σήμερα να οδηγεί την χώρα στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στην εθνική ανυποληψία.

  Για να αλλάξει πορεία η χώρα χρειάζονται τομές :
  Στην Δημόσια Διοίκηση, την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Φορολογική Πολιτική , Αγροτική Πολιτική, τον Τουρισμό. Τομές και όχι απλή διαχείριση, ή όπως λέει και ο σοφός λαός, άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς .
  Η αλλαγή της κατάστασης στην Δημόσια Διοίκηση δεν γίνεται με επιμέρους μέτρα ή περιστασιακές ρυθμίσεις. Το σύγχρονο κράτος πρέπει να έχει συνέχεια στην λειτουργία του, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και επιρροές για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
  Ο Δημόσιος τομέας είναι πλούτος για ένα κράτος . Είναι η βιτρίνα του κράτους και βάση των επιδόσεων του διεθνείς οργανισμοί βαθμολογούν την χώρα και εκτός το φορολογικό , και την πολιτική σταθερότητα ,είναι κρίσιμο κριτήριο για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Πρέπει όμως να διαχωρίσουμε το δημόσιο στο “κοινωνικό δημόσιο” παιδεία , υγεία , σώματα ασφαλείας που πρέπει να ενισχυθεί και να οργανωθεί πάνω σε νέα πρότυπα και το “επιχειρηματικό δημόσιο” που πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε , αποκρατικοποιήσεις , μετοχοποιήσεις, και να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα . Ο ρόλος του κράτους είναι να νομοθετεί και να ασκεί τον εποπτικό, ελεγκτικό του ρόλο και να παρεμβαίνει για να διορθώσει τυχόν στρεβλώσεις . Για λόγους εθνικής στρατηγικής επιτρέπεται μεγαλύτερη παρέμβαση η οποία όμως θα ελέγχεται βάση των στόχων της .
  Η σημερινή κατάσταση στον δημόσιο τομέα αντιμετωπίζεται μόνο εάν δημιουργήσουμε παράλληλα με το υπάρχον ένα Νέο Δημόσιο βασισμένο στα ΝΈΑ ΚΕΠ ή Κέντρα Δημόσιας Διοίκησης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δήμου, με χρονοδιάγραμμα για την απορρόφηση της παλιάς δομής. Η στελέχωση, με απόσπαση και με αξιοκρατικά κριτήρια ώστε η νέα δομή να έχει στελεχωθεί από τους καλύτερους, από όλες τις υπηρεσίες με στόχο η επίσκεψη σε ένα ΝΕΟ ΚΕΠ να είναι 1 stop. Δυνατότητα και για δεύτερη βάρδια για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρηματιών. Σε ένα σύνολο 325 καλλικρατικών δήμων και με στόχο την όσο γίνεται υψηλότερη παροχή υπηρεσιών στον πολίτη υποθέτουμε ότι χρειαζόμαστε 3000 ΝΕΑ ΚΕΠ με μέση στελέχωση 50 υπαλλήλων σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 150.000 δημόσιους υπαλλήλους ή εάν λειτουργεί και δεύτερη βάρδια 300.000. Ψηφιοποίηση των αρχείων ώστε ο πολίτης να απαλλαγεί από την γραφειοκρατία.  Αντί να κλείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι στις 3μμ ή και τελείως από έλλειψη πόρων, θα έπρεπε να παραμένουν ανοικτοί 8πμ -11μμ χειμώνα καλοκαίρι, με φύλακες από το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου, σωστά φωτισμένοι και σηματοδοτημένοι. Να ενταχθούν στα τουριστικά "μονοπάτια" και δρομολόγια τόσο των μεμονωμένων όσο και των γκρουπ, με ζωντανές ξεναγήσεις, με ηχητικά, διαδραστικά βοηθήματα που θα δημιουργούν μία ανεπανάληπτη αίσθηση στον επισκέπτη που θα συνδυάζει την γνώση με την παράδοση και την ψυχαγωγία.

  Ποιός ο λόγος σε κάθε Νοσοκομείο και διοικητής, διοικητικό συμβούλιο;
  Γιατί να υπάρχουν τόσα ταμεία με αντίστοιχες διοικήσεις;.
  Κεντρική διοίκηση, στο πρότυπο οργάνωσης πολυεθνικών. Νέο εθνικό σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
  Ακόμα πλήρη μηχανογράφηση, on line με την Κεντρική Φαρμακαποθήκη ώστε να υπάρχει έλεγχος και η Κεντρική Φαρμακαποθήκη να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα αποθέματα κάθε μονάδας και να έχει την δυνατότητα αντιστοίχιση με τις εισαγωγές ασθενών μέσω Αμκα.

  Πρόσφατα έλαβα ένα e-mail από φίλο γιατρό που πραγματικά αποδεικνύει ότι το πάρτυ στην προμήθεια υλικών συνεχίζεται . Απίστευτο το θράσος τους αλλά και η που εισάγουν αφού για να λεηλατήσουν τις προμήθειες τα χαρακτηρίζουν όλα . Διαβάστε ένα τμήμα από το e-mail για να καταλάβετε .
  <>.
  Αν κάθε Νοσοκομείο επεξεργαζόταν το 30% του ιατρικού εξοπλισμού που χαρακτηρίζεται ως "μιας χρήσης "το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης θα εξοικονομούσε περισσότερα από 300εκ.€ ετησίως . Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για τον εξοπλισμό και εξυγίανση των νοσοκομείων. Ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια σε τέτοια απάτη όταν δίπλα μας συνάνθρωποι μας πού πάσχουν από σοβαρές ασθένειες δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους .
  Ο κυριότερος πυλώνας άσκησης κοινωνικής πολιτικής ενός κράτους είναι η υγεία . Το υφιστάμενο σύστημα υγείας στην Ελλάδα είναι προ πολλού ξεπερασμένο με απαρχαιωμένες δομές , υποδομές και οργάνωση.

  Μιλάμε για επιστροφή των νέων στην πρωτογενή παραγωγή αλλά τους αφήνουμε έρμαιο στις διαθέσεις των εμπόρων. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων τους και έχουν αδυναμία διαμόρφωσης ικανοποιητικών τιμών. Η ίδρυση του δημοπρατηρίου θα οργανώσει τις πωλήσεις τους, και θα ανεβάσει τις ποιοτικές προδιαγραφές των προϊόντων τους.
  Χρειάζεται όμως και πολιτική βούληση για απαγόρευση πώλησης αγροτικών προϊόντων από το χωράφι και διάθεση μέσω Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων.
  Η λειτουργία του δημοπρατηρίου( περίληψη) είναι απλή: τα μέλη του –αγρότες, δηλώνουν κάθε χρόνο τις ποσότητες των προϊόντων που θα παράγουν και τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν . Σύμφωνα με τις παραπάνω δηλώσεις το δημοπρατήριο προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την διάθεση τους.
  Οι έμποροι για να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της δημοπράτησης θα προμηθεύονται από το δημοπρατήριο μια ηλεκτρονική κάρτα (σαν πιστωτική), η οποία είναι συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό του εμπόρου. Εφόσον ο έμπορος διαθέτει τη συγκεκριμένη κάρτα, βάζοντας την σε ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα μπορεί να έχει πρόσβαση στην αίθουσα του δημοπρατηρίου. Η τιμή εκκίνησης είναι υψηλή και καθώς περνάει η ώρα πέφτει ηλεκτρονικά μέχρι να γίνει συμφέρουσα για τους εμπόρους. Οι έμποροι θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην προλάβουν να κατοχυρώσουν τις ποσότητες των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν εάν περιμένουν να πέσει η τιμή, γι’ αυτό συνήθως αγοράζουν σε υψηλή τιμή προς όφελος του παραγωγού. Όταν ο έμπορος κατοχυρώσει μια ποσότητα ενός προϊόντος αυτόματα το αντίστοιχο ποσό φεύγει από τον τραπεζικό του λογαριασμό και πιστώνεται στο λογαριασμό του δημοπρατηρίου. Την ίδια στιγμή, εκτυπώνεται ηλεκτρονικά το τιμολόγιο με τα στοιχεία του εμπόρου και με τις ποσότητες των προϊόντων που κατοχύρωσε στη δημοπρασία, ενώ παράλληλα δίνεται εντολή στους φορτοεκφορτωτές να μεταφερθεί η ζητούμενη ποσότητα στο σημείο φόρτωσης από το οποίο θα παραδοθεί στο μεταφορικό μέσο του εμπόρου.
  Μέχρι τώρα τα τιμολόγια δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές των προϊόντων αλλά διαμορφώνονταν ανάλογα με τα συμφέροντα των εμπορικών κυκλωμάτων της παραοικονομίας, και η “μαύρη” διακίνηση είναι γνωστή, ακόμη πάνω σε αυτό αν προστεθούν υπερτιμολογήσεις ή υποτιμολογήσεις στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Δημοπρατηρίων Αγροτικών Προϊόντων.
  Σύνδεση της αγοράς με την Ανώτατη εκπαίδευση, την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και της καινοτόμου δράσης. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται στην Χώρα της επιχειρηματικότητας. Φορείς όπως, Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία, να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.
  Η ανάπτυξη δεν είναι ουτοπία αρκεί να απελευθερωθεί η αγορά από δύο δυνάστες, την υπέρ-φορολόγηση, την γραφειοκρατία και να την απελευθερώσει από τις μονοπωλιακές πρακτικές και τα ολιγοπώλια του ιδιωτικού τομέα, από τους ιδιωτικούς κολοσσούς, που συνήθως διαπλέκονται με το κράτος και το υποτάσσουν στις θελήσεις τους δημιουργώντας «εμπόδια εισόδου» για τις νέες επιχειρήσεις. Τότε η μεσαία τάξη θα δείξει τον επιχειρηματικό της δυναμισμό.
  Η ανάπτυξη δεν είναι ουτοπία αρκεί:
  Νέος, μόνιμος για τα επόμενα 10 χρόνια, φορολογικός νόμος πολύ λίγων σελίδων με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανταγωνιστικό των γειτόνων μας (Κύπρου, Βουλγαρίας, Τουρκίας). Στήν ιστορία του ανθρώπου ο λογικός φόρος είναι το 10% των εισοδημάτων (η δεκάτη). Η υιοθέτηση αρχών σαφήνειας, απλούστευσης, διαφάνειας και διαχρονικότητας στο φορολογικό σύστημα αποτελούν τις προϋποθέσεις της αποτελεσματικότητάς του.
  Πληροφορική σε όλη τη δημόσια διοίκηση, για διαγραφή «με μία κίνηση» της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.
  Δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή.
  Το κράτος:
  Aναδιανέμει κυρίως ευκαιρίες επιχειρηματικότητας δεν διευρύνει τον παραγωγικό του ρόλο, αλλά ενισχύει τον ρυθμιστικό ρόλο του σε βάρος των μονοπωλιακών καταστάσεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτός είναι ένας «παρεμβατισμός» απολύτως σύμφωνος με τις φιλελεύθερες αρχές, διότι εξουδετερώνει τις στρεβλώσεις της αγοράς και απελευθερώνει τη δημιουργικότητά της δεν υποκαθιστά την αγορά και δεν δημιουργεί νέες στρεβλώσεις.
  Λειτουργεί υπέρ των μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη λιγότερης φορολογικής επιβάρυνσης και λιγότερης γραφειοκρατίας για να γίνουν ανταγωνιστικές δεν έχουν ανάγκη την «προστασία» του κράτους ούτε την επιδότηση των δραστηριοτήτων τους.
  Διαχωρίζει την ρύθμιση που είναι χρήσιμη (γιατί καταργεί στρεβλώσεις), από την υπερβολική ρύθμιση (που είναι επιζήμια γιατί δημιουργεί στρεβλώσεις και επιχειρηματική ασφυξία).
  Στο επίκεντρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, και της πολιτικής σας, θα πρέπει να είναι η παραγωγική αφύπνιση των μεσαίων στρωμάτων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεσαίων επιχειρήσεων. Αυτών, δηλαδή, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, και το μοχλό της αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης.
  Ασφαλώς ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν «διώκει» το μεγάλο κεφάλαιο το εμποδίζει, όμως, να δημιουργήσει «κλοιό ασφυξίας» για την επιχειρηματική δραστηριότητα της υπόλοιπης οικονομίας, των μικρότερων (και πολύ πιο διασπαρμένων) οικονομικών μονάδων. Επίσης ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δημιουργεί ένα «προστατευτικό δίκτυο» κοινωνικής αλληλεγγύης. Αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος και με τις ελάχιστες στρεβλώσεις.
  Στην δικαιοσύνη η διαδικασία απονομής είναι χρονοβόρα και διασύρει την χώρα στην Ευρώπη. Κόλαφος η απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 21/10/2010 που κατέταξε την Ελλάδα στις χώρες με συστημική βραδύτητα απονομής δικαιοσύνης. Δεν διδασκόμαστε από το παρελθόν και δεν προχωράμε στην θεσμική θωράκιση του Κράτους, όπως μεταξύ άλλων νέο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και του συνόλου των μετακλητών υπαλλήλων του δημοσίου. Ένα νόμο που να καταλογίζει ευθύνες και όχι διαδικασίες παραγραφών.

  Χρειάζονται όμως τομές και στην Ευρώπη :
  Με φορολόγηση των κερδών πολυεθνικών εταιρειών στην χώρα που πραγματοποιούνται.
  Έλεγχος της ΕΚΤ από τις κυβερνήσεις των χωρών τις ευρωζώνης και όχι από τις κεντρικές τράπεζες.
  Θέσπιση κανόνων στην χρηματοπιστωτική αγορά .

  Η ανάπτυξη δεν είναι ουτοπία. Για να αλλάξει πορεία η χώρα, όμως, και να επανακαθορίσει την θέση της στην Ε.Ε, χρειάζονται τομές

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/12/2013 09:45:21

  Αυτή η κατάσταση, το καθεστώς της οικογενειοκρατίας είναι που μαστίζει τη χώρα.
  Πρόκειται για συγχρονη μορφή Φεουδαρχίας. Η Κοινωνία σε εξάρτηση και υποταγή και οι πολίτες ως δουλοπάρικοι. Φανατισμένοι, ηθικά εξαθλιωμένοι, με φαντασιακές προκαταλήσεις σαν τις ανθρώπινες μάζες του Μεσαίωνα.
  Το καθεστώς αυτό των ντόπιων κατοχικών δυνάμεων φροντίζει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις δήθεν ιδεολογικές συγκρούσεις των μαζών, ώστε να καλύπτει τη μαφιόζικη δράση του. Είναι η μετατροπή της ελεύθερης έκρασης σε ελεύθερο χουλιγκανισμό. Κι αφού καταφέρνουν να κρατούν τις "μάζες" (πόσο λατρεύουν αυτή την υποτιμητική για τους Πολίτες έκφραση!), θα δίνουν μάχη κατά του ορθολογισμού της ελληνικής κοινωνίας, ακριβώς όπως το ιερατείο του Μεσαίωνα. Αν η Τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ κτλ. τους εξυπηρετεί καλώς. Αν όχι, αν υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τον έλεγχο της χώρας, θα αυτοανακηρυχθούν στους υπερμάχους του Ένθους! Έτσι που η χώρα να ζει στο ψέμα νυν και αείν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.