#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα ήταν προσχεδιασμένα
Επί δεκαετίες, η Ελλάδα ήταν αυτή που όλοι (οι κάπως παλαιότεροι) ξέραμε. Ψωροκώσταινα, και σε γενικές γραμμές ταυτισμένη πατροπαράδοτα με τη στέρηση και τη μιζέρια. Μέχρι πριν 20-25 χρόνια, για να αγοράσεις ένα Φιατάκι, θα έπρεπε να πουλήσεις χωράφι.

Μικρή αστική τάξη, μεγάλος αριθμός μικρογεωργών, και μια μικροσκοπική, στρεβλά αναπτυγμένη μεγαλοαστική τάξη, που η ΕΟ 7Ν πολύ ορθά ονόμασε ΛΜΑΤ (Λούμπεν μεγαλοαστική τάξη). Οι πιο πλούσιοι εξ ημών ήταν χθεσινοί, με την έννοια ότι έγιναν πλούσιοι τα τελευταία 60-80 χρόνια, εκμεταλλευόμενοι κατοχές, χουντοδάνεια, γρηγοράδες, κλπ. Δεν έχουμε ούτε είχαμε ποτέ παραδοσιακή μεγαλοαστική βιομηχανική τάξη, και αυτή που υπήρχε τον 19ο αιώνα, διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη.

Αν στη παραπάνω θλιβερή οικονομική εικόνα, προσθέσουμε και τη πολιτική κατάσταση που επικρατούσε ανέκαθεν στη χώρα μας, δηλαδή τη δεξιά κυριαρχία, και τον διαχωρισμό των πολιτών σε εθνικόφρονες και σε μιάσματα, τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε την μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του `80, που ήρθε υποσχόμενο να τα αλλάξει όλα.

Και πολλά τα άλλαξε. Άλλα προς το καλύτερο, και άλλα προς το χειρότερο. Όσοι ήξεραν, είχαν αντιληφθεί ότι οικονομικά τουλάχιστον, η πολιτική του Ανδρέα θα μας οδηγήσει σε γκρεμό. Οι υπόλοιποι χειροκροτούσαν(με).

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει εκείνο το ΠΑΣΟΚ με το σημερινό; Τι σχέση μπορεί να έχει ο μερακλής, γυναικάς, διανοούμενος, χαρισματικός, έστω λαοπλάνος Ανδρέας με τον γιο του; Ο ένας έπινε ουίσκι και άκουγε Βασίλη Τσιτσάνη κι ο άλλος κυκλοφορεί με ποδηλατικό κολάν, πίνει χυμούς σέλινου, και γνωρίζει από οικονομία όσο γνωρίζω εγώ από νευροχειρουργική.

Τι θέλω να πω; Ότι οι Έλληνες, μέσα στην υπερβολή μας, και μέσα στη πολιτική μας ανωριμότητα, ψηφίσαμε με τα δυο μας χέρια έναν αχαρακτήριστο πρωθυπουργό μόνο και μόνο γιατί ονομάζονταν Παπανδρέου.

Και έτσι μπήκε μπρος το σχέδιο που υπήρχε από καιρό, και που θέλει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, παραχώρηση της Δυτικής Θράκης, και πολύ φοβάμαι, αποσκίρτησης της ευρύτερης Μακεδονίας μας, με τη Θεσσαλονίκη να παίζει το ρόλο ενός πολυπολιτισμικού φυλετικού χωνευτηρίου, που θα αποτελεί τη δίοδο στη θάλασσα της βαλκανικής (υπό γερμανική επιρροή) ενδοχώρας. Κάτι σαν ελεύθερη εμπορική ζώνη της βαλκανικής χερσονήσου.

Όλα αυτά μεθοδεύονται από καιρό, όμως η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με την αναπάντεχη(;) οικονομική κρίση που όλα τα επιτάχυνε. Ποιος θα πίστευε πριν μερικά χρόνια πως μια κυβέρνηση Πασόκ θα περνούσε όλα αυτά τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; Βούτυρο στο ψωμί των παγκοσμιοποιητών, ένας εκ των οποίων σίγουρα είναι και ο πρωθυπουργός μας.

Το βλέπουμε παντού. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ακόμη κι αυτή η ανοχή προς τη λαθρομετανάστευση και στην εγκληματικότητα παίζει το ρόλο της. Το έχουμε δει παλιότερα σε αναπτυγμένες χώρες όπως είναι η Αμερική. Όταν κάποιοι που εκπροσωπούν τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν να αποκτήσουν μια περιοχή, την υποβαθμίζουν τεχνηέντως, και αργότερα την αγοράζουν κοψοχρονιά με σκοπό να την … αναπτύξουν.

Το ίδιο ακριβώς έργο βλέπουμε και στα καθ' ημάς, μόνο που η εν λόγω περιοχή είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Την οποία υποβαθμίζουν συστηματικά, μέσα από την αλλοίωση της ιστορίας της, της  παιδείας της, της εθνικής της ταυτότητας, και μέσα ακόμη  από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, και μετανάστευση.

Δεν μπορώ  να βγάλω από το νου μου, ότι κάθε κίνηση της σημερινής κυβέρνησης εξυπηρετεί ένα ακόμη βήμα σε κάποιο σχέδιο που έχει εξυφανθεί προ πολλού, και που έχει ως σκοπό την εξαφάνιση της Ελλάδας όπως την ξέραμε. Την μετάλλαξή της σε κάποιο άλλο μόρφωμα, πολυπολιτισμικό και σαφώς πιο ακίνδυνο.

Η περιοχή μας είναι γεωστρατηγικά ένα μαγαζί γωνία. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των ηπείρων. Και εν όψει της γεωγραφικής μετατόπισης των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών συσχετισμών, η Ελλάδα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν προσθέσουμε και τα οικονομικά της ατού (πετρέλαιο, μέταλλα, κλπ) τότε η εικόνα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο.

Αλήθεια θυμόσαστε τη πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού μόλις εκλέχτηκε, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Αν θυμάμαι καλά, συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Τη πρώτη μέρα της εκλογής του!!! Αυτό εμένα κάτι μου λέει.

Εν ολίγοις, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά, ως αδύναμος κρίκος,  αποτελεί πεδίο δοκιμής κάποιου παγκόσμιου πειράματος. Καλώς ή κακώς,  οι μεγάλες δυνάμεις από την αρχή μας ήθελαν μέχρι τη Λάρισα, ως ένα συμβολικό κράτος προτεκτοράτο, που θα θυμίζει στον κόσμο το αρχαιοελληνικό κλέος. Δεν είχαν σκοπό ούτε τη Μακεδονία να μας δώσουν, ούτε τη Θράκη, ούτε τα νησιά. Αυτά τα πήραμε λόγω έκτακτων συγκυριών, και λόγω καταστροφικών παγκόσμιων πολέμων. Τώρα που τα διεθνή πράγματα έχουν κάπως ομαλοποιηθεί, το αρχικό σχέδιο ξαναμπαίνει μπροστά. Συρρίκνωση της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Και η επερχόμενη πτώχευση είναι το πασπαρτού των μεγάλων για να μας αποτελειώσουν.

Ποιος από εμάς θα νοιάζεται για το Καστελόριζο ή την Κομοτηνή, όταν δεν θα έχει γάλα για τα παιδιά του;

Ποιος από εμάς θα αρνηθεί υποσχέσεις πετροδολαρίων, με αντάλλαγμα τη Κρήτη,  όταν θα είναι άνεργος και θα ψάχνει στα σκουπίδια;

 

Δυστυχώς, αυτό θα γίνει, και παρά τις αντιδράσεις που σίγουρα θα προκύψουν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις της ελληνικής ιστορίας, ο εχθρός είναι ήδη εντός των τειχών.

Κάποτε τον έλεγαν Εφιάλτη, κάποτε Πήλιο Γούση, και κάποτε κάποιος δικός μας άνοιξε διάπλατα τη κερκόπορτα. Πάντα υπήρχε ένας τέτοιος εχθρός στα παρασκήνια.

Σήμερα, αυτός ο  «εχθρός» δεν χρειάζεται να κρύβεται στις σκιές, ούτε θα μας προδώσει στα κρυφά.

Σήμερα μας κυβερνά, και οι μισοί Έλληνες τον χειροκροτούμε. (Είναι σαν το αστείο που συνηθίζουμε να λέμε, πως αν δεν θέλεις να σε γράψουν, άφησε το αμάξι σου μπροστά στη τροχαία. Κρύψου στα φανερά).

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. faidra avatar
  faidra 24/04/2011 18:19:56

  Πόσο δίκαιο έχετε!!! Δυστυχώς.....

  • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
   Ρομπέν το Γκαρσόν @ faidra 24/04/2011 19:21:47

   +1000

 2. antimega avatar
  antimega 24/04/2011 18:20:39

  Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.
  Η Κερατέα απέδειξε ότι δεν τους φοβόμαστε.
  Η Κερατέα απέδειξε ότι όταν ο λαός είναι ενωμένος και ακαπέλωτος, είναι ανίκητος.

  • Misha avatar
   Misha @ antimega 25/04/2011 10:41:16

   Η Κερατιά απέδειξε πως όταν νοιώσουμε την απειλή , άμεσα στο πετσί μας , μπορούμε να κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
   Έχει και μια άλλη σημειολογία ο αγώνας των αρβανιτών της Κακιάς Θάλασσας: όταν πήγαν κάποιοι δήθεν αναρχικοί να κατεβάσουν ελληνικές σημαίες που οι κάτοικοι είχαν βάλει στα μπλόκα , έφαγαν ξύλο!!!
   Οι Κερατιώτες, με αλληλεγγύη και αρραγή ενότητα, από τον Δήμαρχο μέχρι τα παιδιά των νηπιαγωγείων, κέρδισαν τον τόπο τους και δείχνουν τον δρόμο στους υπόλοιπους.

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 24/04/2011 18:24:07

  Αχέμ, δεξιά τι? Ο Βενιζέλος, αυτός που έστειλε την αριστερά στην παρανομία και την έννοια της αντιπολίτευσης στα τάρταρα, ήταν δεξιός? Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α', που μας έσυρε στον εμφύλιο αρχικά και μετά από 20 χρόνια στην Χούντα, ήταν δεξιός? Ψευδεπίφαση δεξιάς είχαμε τον 20ο αιώνα, όταν όλα τα μεγάλα βάσανα (Μικρασιατική καταστροφή, δοσιλογισμός στον πόλεμο, Εμφύλιος, Χούντα) αυτού του τόπου επήλθαν από κεντρώα σχήματα και παραφυάδες τους, ενίοτε με την αρωγή αργόστροφων στρατιωτικών ή απάτριδων μελών του παλατιού. Όπως έγραψα και στην ανάρτηση για την επταετία, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η δίωξη ανθρώπων βάσει των πιστεύω τους, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κάποιοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, ότι εν τέλει για να ξορκίσουν τα φαντάσματά τους, θρέψανε και θεριέψανε το πιο αντεθνικό, νεοφιλελεύθερο και αντιαριστερό τέρας. Τίποτα δε δικαιολογεί όσους δώσανε δύναμη σε ένα πολιτικό ανδρείκελο όπως ο Ανδρέας. Σε έναν άνθρωπο που ξεφτίλισε την αριστερή ιδεολογία, διέλυσε την ηθική των Ελλήνων, ξεπούλησε και εκμεταλλεύτηκε την έννοια του Έθνους και καλλιέργησε ότι άσχημο έκρυβε μια ολόκληρη κοινωνία μέσα της. Και τα ζιβάγκο και τη Ρίτα τα ακούω βερεσέ...

 4. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 24/04/2011 18:35:47

  Eτσι ακριβώς είναι απλά είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει το πατιρτί!

 5. neotera avatar
  neotera 24/04/2011 19:00:16

  Νομίζω ότι θα δούμε να μεταστρέφουν τις απόψεις τους πολλοί πασόκοι και οπαδοί της παγκοσμιοποίησης καθώς φουντώνει η οργή του κόσμου. Αυτό ειναι κάτι πολύ ευχάριστο. Welcome dears !

 6. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 24/04/2011 19:04:58

  "Και έτσι μπήκε μπρος το σχέδιο που υπήρχε από καιρό, και που θέλει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, παραχώρηση της Δυτικής Θράκης, και πολύ φοβάμαι, αποσκίρτησης της ευρύτερης Μακεδονίας μας, με τη Θεσσαλονίκη να παίζει το ρόλο ενός πολυπολιτισμικού φυλετικού χωνευτηρίου, που θα αποτελεί τη δίοδο στη θάλασσα της βαλκανικής (υπό γερμανική επιρροή) ενδοχώρας. Κάτι σαν ελεύθερη εμπορική ζώνη της βαλκανικής χερσονήσου".
  ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ? Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ? Η ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ναυσικά... 24/04/2011 19:13:42

   Αν τα τελευταία 20-25 χρόνια διάβαζες between the lines, αν παρακολούθησες τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το σκοπιανό, αν κατάλαβες τι έγινε με το Κόσσοβο, αν αναρωτιέσαι τι γίνεται με τα πετρέλαια μας, τι συμβαίνει με τις συνεχείς υποχωρήσεις στο Αιγαίο, τι παίζει με την ΑΟΖ, ποιες είναι οι δυνάμεις που συγκρούονται για τον έλεγχο των Βαλκανίων, τι ρόλο μπορεί να παίξει η Θεσσαλονίκη, και αν μελετούσες λίγο ελληνική ιστορία από 1821 και μετά, ίσως και συ να κατέληγες στο ότι υπάρχει σχέδιο και σήμερα πάει για εφαρμογή.
   Αλλιώς, αν περιμένεις να στο πεί το ΜΕΓΚΑ ή το Ντάουν Τάουν, μάλλον θα βρεθείς μια μέρα προ απροόπτου.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Strange Attractor 24/04/2011 19:15:13

    Ακριβώς φίλε Ελκυστή, όπως έγραψα παρακάτω, τα σημάδια υπήρχαν εδώ και καιρό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ναυσικά... 24/04/2011 19:14:15

   Ουσιαστικά είναι θέμα απλής λογικής. Οι ψευτο-αλυτρωτικές διαθέσεις γειτόνων, συνοδευόμενες από το "ντάντεμά" τους από διεθνή συμφέροντα, κρατικής και εταιρικής φύσεως, δείχνανε το δρόμο εδώ και καιρό, ειδικά όταν τα παραπάνω τα συνδύαζες με την αυξανόμενη υποστήριξη των ντόπιων εκπροσώπων των προαναφερθέντων συμφερόντων σε ιδεολογίες και σχηματισμούς εξόφθαλμα προδοτικούς και αντεθνικούς το θέμα έζεχνε από χιλιόμετρα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ TopGunZ 24/04/2011 19:24:37

    Σωστός!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/04/2011 19:11:31

  Η σχεση του Ανδρεα με το γιο του ειναι οτι ο πρωτος προετοιμασε το εδαφος για το δευτερο.
  Δεν θα βαρεθω να λεω οτι η δυσφημιση του μεταπολεμικου κρατους δεν εχει σχεση με το τι ρεαλιστικα μπορουσε να γινει.Η Ελλαδα την 30ετια 1950-80 ειχε την ταχυτερη αναπτυξη στον κοσμο μετα την Ιαπωνια.Οι εικονες της μεγαλης φτωχειας και της μεταναστευσης τη δεκαετια του 50 ησαν αναποφευκτες αφου ξεκινουσε απο το σημειο μηδεν.Ομως ηδη απο το 1960 η ανεργια ειχε σχεδον εξαφανισθει ενω απο το 1970 και μετα η Ελλαδα ειχε αρχισει να γινεται καταναλωτικη κοινωνια.Και γινοταν καταναλωτικη κοινωνια χωρις υπερβολικο χρεος.
  Θυμαμαι πολυ καλα το κλιμα το 1981 οταν ανελαβε ο Ανδρεας.Εχοντας κανει προπαγανδα οτι παραλαμβανει ¨καμενη γη" παρα πολλοι ελεγαν οτι ησαν ετοιμοι για θυσιες για να "φτιαξει το κρατος".
  Θυσιες ομως δεν χρειαζονταν σε ενα κρατος που ειχε μονο 25% του ΑΕΠ δημοσιο χρεος.Το μονο που χρειαζοταν ηταν να συνεχισει την ιδια πολιτικη βαζοντας ασφαλως τους δικους του στο Δημοσιο αλλα με μετρο,ευνοωντας σε δουλειες αλλους και ντυνοντας τα ολα αυτα με σοσιαλιστικο λεξιλογιο.Δεν θα εχανε τιποτα-κανεις δεν ειχε την απαιτηση του οργιου προσληψεων και παροχων.
  Αλλωστε αυτο εκαναν τα σοσιαλιστικα κομματα της Ισπανιας και της Πορτογαλιας που προερχονταν απο τις δικτατοριες του Φρανκο και του Σαλαζαρ και εχουν σημερα το μισο χρεος απο το δικο μας.
  Ο Ανδρεας ομως εκανε τα δικα του γιατι ηθελε να δημιουργησει δικο του μηχανισμο εξουσιας - αλλωστε το προτυπο του ηταν κομματα τυπου Μπααθ και οχι τα ευρωπαικα σοσιαλιστικα κομματα.
  Για τις απαισιοδοξες προβλεψεις στο χερι μας ειναι να τις ματαιωσουμε.Ειδικα η Μακεδονια ειναι στα χερια των Μακεδονων.Τα πραγματα ειναι πολυ πιο δυσκολα στο Αιγαιο οπου υπαρχει ισχυρος αντιπαλος αλλα οχι στη Μακεδονια.

 8. stoxastis avatar
  stoxastis 24/04/2011 19:11:52

  σε οσα λές αγαπητέ φίλε και έχεις δίκιο υπάρχει η λύση....
  Η Επανάσταση του κόσμου. του απλού Ελληνα, του νοικοκύρη, χωρίς "οδηγούς" έτσι απλά και αυθύπαρκτα ως αποτέλεσμα της άρνησης στήν υποταγή. Το Γουδή και όποιες άλλες επαναστάσεις ήταν η έκφραση αυτής της αντίληψης.
  " Ο Θεός της Ελλάδας" δεν θα αφήσει για άλλη μια φορά αυτόν τόν τόπο.
  Καλή ΕΠ -ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/04/2011 19:13:46

  Το άρθρο διαπνέεται από ηττοπάθεια.
  Κάθε ένας να μιλάει για τον εαυτό του, όχι εξ ονόματος όλων.

  Από που συνάγεται ότι οι μισοί Ελληνες χειροκροτούΜΕ κιόλας;!;!

  Οι μισοί Έλληνες δεν ψήφισαν καν στις αυτοδιοικητικές.
  Πήρε 8 περιφέρειες με το 20% των ψήφων και στην ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΑ "ΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ".

  Έτσι δόθηκε μεν το δικαίωμα στον ΣτροςΚαν και στο καθεστώς να "εικάζουν συναίνεση" και να κομπάζουν χωρίς αιδώ ότι "ο λαός εγκρίνει τη πολιτική της κυβέρνησης και τα μέτρα", αλλά μεταξύ μας και μεταξύ τους ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια.

  Και αν ξεχνούν ορισμένοι, ο Παύλος Μελάς με 5 ορκισμένους γύρω του, μερικές εκατοντάδες Μακεδόνες και μερικές δεκάδες Κρήτες και Μανιάτες ελευθέρωσε τη Μακεδονία.

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ αλλενάκι 24/04/2011 21:47:37

   Βάλε και τον Καραμανλή που αποδέχτηκε το αποτέλεσμα των (αλλοιωμένων) εκλογών του 2000.

  • αδιαφθαρτος avatar
   αδιαφθαρτος @ αλλενάκι 01/05/2011 12:05:32

   σε ποια ιστορια το γραφει οτι ο Παυλος Μελας απελευθερωσε την Μακεδονια ?
   Μηπως το κομματι της Μακεδονιας που πηρε η Ελλαδα ηταν το λαφυρο του πρωτου και δευτερου Βαλκανικου πολεμου ? Ας μην γραφουμε παραμυθια της Χαλιμας .

 10. kouklos avatar
  kouklos 24/04/2011 19:15:55

  Όταν δεχθούμε τα λάθη των μεν και των δε τότε μπορούμε μόνο να αντιμετωπίσουμε το Τέρας που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Όμως μέχρι σήμερα γι΄ αυτό το σκοπό έχει δημιουργηθεί ένα άλλο τέρας που λέγεται συνεργασία Δεξιών ιδεολογιών με αριστερούς.
  Αυτό εκμεταλλεύεται ο Καρατζαφέρης και μαζεύει, όλους όσους βλέπουν όποτε βγαίνει η ΝΔ να είναι όμηρος του ΚΚΕ, βλέπε εκτός από διορισμούς, εκτός από στροφή από την επανίδρυση, εκτός από στροφή στον άπειρο κρατισμό επί ΝΔ, βλέπε πολιτική στην μετανάστευση. Όλα είναι πολιτικές, ιδεολογίας όχι ενός δεξιού κόμματος αλλά πολιτικές συνεργασίας ΚΚΕ με ΝΔ κάτω από το τραπέζι.

 11. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 24/04/2011 19:21:18

  Μπορεί να είναι ηττοπαθές το άρθρο αλλά λεει αλήθειες δυστυχώς για όλους μας. Τα σημάδια και οι ενδείξεις υπήρχαν προ πολλού. Κάποιοι τις έβλεπαν και τα έλεγαν πχ ο Μιχαλης Χαραλαμπίδης αλλά κάποιοι ακούγανε μόνο τον Πρετεντέρη και την Στάη την ώρα που παίζανε μετοχές.

 12. Nasos avatar
  Nasos 24/04/2011 19:28:19

  η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο πλήρης εκπασοκισμός του συνόλου του πολιτικού συστήματος

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 24/04/2011 19:30:42

  S.A ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2011 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΡΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ ( ΚΑΘ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ)...ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2011 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ, ΤΟΝ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ( ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ..ΟΜΩΣ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΕΥΑ 24/04/2011 19:38:45

   Αν διαβάσεις συνδυαστικά με το δικό μου και το αμέσως προηγούμενο άρθρο του Parsifal, δεν γίνεται να μην ανησυχείς μ` αυτούς τους ενδοτικούς που μπλέξαμε.

 14. Πελοπίδας avatar
  Πελοπίδας 24/04/2011 19:33:31

  Κίνηση που θα μετέχουν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, οι Δημοκρατικοί, το Πατριωτικό Μέτωπο, μπορεί να κάνει ο Σαμαράς; Πρέπει να βάλει Αβραμό και Πάκη για να μη χάσει τι;

  • ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ avatar
   ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ @ Πελοπίδας 25/04/2011 08:13:30

   πακη γιγαντα

 15. Misha avatar
  Misha 24/04/2011 19:39:47

  Aδέρφια, ΚΟΦΤΕ την τηλεόραση, μην αγοράζετε εφημερίδες , σκίστε τις διαφημίσεις τους που βλέπετε κολλημένες σε κολώνες και τοίχους!

  Δια των πρόστυχων μεθόδων νευρομάρκετινγκ παίζουν με τα μυαλά μας , όπως παίζει ένα μικρό παιδί με το ρομποτάκι του.

  Οι διαφημίσεις των δανείων τους, του λάιφ στάιλ τους, του πανηδονισμού τους έχουν μια και μόνη στόχευση: να μας πουλήσουν όλους μας, τη γή και τις ψυχές μας για ένα πινάκιο φακής και μετά να μάς στείλουν στο διάολο.

  Ας κλεισουμε τις χαραμάδες του μυαλού και της καρδιάς μας για να μη περνούν τα τοξικά τους λύματα , ας δεθούμε σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι του πολιτισμού μας, κι ας κάνουμε την αντεπίθεση μας.

  Δε χρειαζόμαστε σωτήρες , ηγέτες θέλουμε κι ακόμα και εάν δεν υπάρχουν σήμερα , θα τους γεννήσουμε ...Αρκεί να μη ξεπουλήσουμε τα τζοβαϊρικά μας , όπως μας πιέζουν να κάνουμε κι ο δικός μας Πούτιν περιμένει την ώρα του....

  • Brankaleon avatar
   Brankaleon @ Misha 25/04/2011 13:29:54

   +++++++++++++++++++++++++++++

 16. juliet avatar
  juliet 24/04/2011 19:48:11

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται ,η θεωρία του διαίρει και βασίλευε ,μέσω των πολιτικών ιδεών ήτανε ο μοναδικός τρόπος να παθιάσουνε για να χωρίσουνε τους Ελληνες σε δεξιούς-αριστερούς.49 οι δεξιοί ερχόντουσαν απο τις νεοιδρυθέντες σοσιολιστικές χώρες π.χ Ρουμανία και οι αριστεροί διωγμένοι απο τη κυριαρχούσα κυβέρνηση της Ελλάδας να φεύγουν προς τις σοσιαλοκομμουνιστικές νέες χώρες.Αυτή ήτανε η Ελλάδα,φτωχιά μετά απο έναν πόλεμο και διχασμένη.Πονάω όταν σκέφτομαι την πριγκήπισσα να χάνει το θρόνο που της ανήκει και το λαό της έρμαιο των παθών του,λέω πριγκήπισσα γιατί στα παραμύθια ήτανε η ωραιότερη ,η καλύτερη,η ζηλευτή!
  Γιατί τώρα θα πρέπει να είμαστε πάλι χωρισμένοι ;τώρα κινδυνεύει η εδαφική μας κυριαρχία.
  ''Να θυμάσαι ότι η ευημερία είναι μόνο για τους ελεύθερους και πως η ελευθερία είναι προνόμιο μόνο όσων μπορούν να την υπερασπισθούν''.
  Δεν μπόρεσε ποτέ τούτος ο λαός να καταλάβει οτι ενωμένος θα κατακτούσε όλη την οικουμένη.Σεβασμός αμοιβαίος σημαίνει πολιτισμός.
  Δεν υπάρχει εγωΐσμός ,εντάξει κάνατε λάθος πιστέψατε τον ΓΑΠ ,αλλά το να εξακολουθείται να δικαιολογείται το λάθος είναι ανόητο.Τα λάθη ήτανε απανωτά απ΄όλους ,τώρα είναι καιρός να κάνουμε την δική μας επιλογή ,να διώξουμε τους Εφιάλτες ,τους δοσίλογους,τους λαγούς , τους εθνοσωτήρες.Ισως για πρώτη φορά,γιατί υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει άλλη φορά,να μονιάσουμε να διωξουμε τους κατοίκους της νέας τάξης που θέλουνε να δηλητηριάσουν τη γή μας και τις ψυχές μας.
  Είθε ο Θεός της Ελλάδος να μας δώσει μια ευκαιρεία.....

 17. straydog avatar
  straydog 24/04/2011 19:53:16

  Υπάρχει ένα παλιό,φτηνό και πολύ καλό φάρμακο,ονόματι ALOPERIDIN,
  για όσους παρουσιάζουν παραλήρημα καταδιώξεως.Νομίζω οτι αρκετοί το
  χρειάζονται επειγόντως...Χρόνια Πολλά και περαστικά(άκου μεγάλος ηγέτης
  ο...Ανδρέας Παπανδρέου!!Ελεος πιά)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ straydog 24/04/2011 20:01:29

   Οι παρενέργειες της αλοπεριδόλης περιλαμβάνουν νωθρότητα, αλλοιωμένο λόγο, υπερδιεγερσιμότητα, ανησυχία, σπασμούς, πυρετό, κλπ.
   Οπότε άστο.
   Τώρα, πές μας που είδες να αναφέρεται ότι ο Ανδρέαςηταν μεγάλος ηγέτης;
   Μήπως το παίρνεις εσύ το φάρμακο;
   Χρόνια πολλά.

   • BTS avatar
    BTS @ Strange Attractor 25/04/2011 09:56:53

    Όσοι τον είχαν ψηφίσει, σίγουρα τον θεώρησαν κάποτε μεγάλο ηγέτη.
    Αυτό ακριβώς διάβασε between the lines στο κείμενό σου ο straydog!
    Μή κρύβεσαι λοιπόν στα φανερά!

    Όσο για το aloperidin, ένα είναι σίγουρο.
    Αυτοί που το λαμβάνουν
    -μετά ή άνευ ιατρικής συνταγής-
    γνωρίζουν με λεπτομέρεια τις παρενέργειές του....

    • Αρκουδιάρης avatar
     Αρκουδιάρης @ BTS 25/04/2011 10:39:04

     Πολλές φορές βλέπωκάποιους που χανουν το φεγγαρι και κοιτανε τοδάχτυλο στις αναρτησεις του σαιτ. Τι σχεση εχει ο Αντρέας Παπανδρεόυ και οσοι τον ψηφισανε με το νοημα του αρθρου; Τι σχέση εχουν τα φαρμακα; Συνέλθετε μερικοί. Τα πράγματα είνια σοβαρά. Καντε αλλού τα παιχνίδια σας. Στη Ντόρα για παραδειγμα. Όχι εδώ.

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/04/2011 20:04:42

  'Δεν είχαν σκοπό ούτε τη Μακεδονία να μας δώσουν, ούτε τη Θράκη, ούτε τα νησιά. Αυτά τα πήραμε λόγω έκτακτων συγκυριών, και λόγω καταστροφικών παγκόσμιων πολέμων.'

  Aυτά τα πήραμε κυρίως επειδή οι Έλληνες που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές εξεγείρονταν κάθε λίγο για να απελευθερωθούν. Οι Μεγάλες δυνάμεις έκριναν τελικά ότι τις συνέφερε να δεχτούν την πολιτική ελευθερία τους, γνωρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις του διευρυμένου ελληνικού κράτους δε θα πήγαιναν κόντρα στα συμφέροντά τους. Φυσικά έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι συγκυρίες αλλά το βασικό αίτιο ήταν η βούληση των Ελλήνων για ελευθερία, που πήγαζε από τη συναίσθηση της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους.

  'Ποιος από εμάς θα νοιάζεται για το Καστελόριζο ή την Κομοτηνή, όταν δεν θα έχει γάλα για τα παιδιά του;
  Ποιος από εμάς θα αρνηθεί υποσχέσεις πετροδολαρίων, με αντάλλαγμα τη Κρήτη, όταν θα είναι άνεργος και θα ψάχνει στα σκουπίδια;'

  Αν είχαμε μυαλό θα καταλαβαίναμε ότι αυτά είναι αλληλένδετα. Εδαφική συρρίκνωση και πολιτικός ετεροκαθορισμός μαζί με οικονομική ανάπτυξη δεν έχουν υπάρξει ιστορικά και ούτε είναι λογικά δυνατό να υπάρξουν. Η μείωση της γεωπολιτικής ισχύος αναπόφευκτα θα φέρει περαιτέρω οικονομική αποδυνάμωση. Το ότι δε νοιαζόμαστε για το Καστελόριζο, τη Θράκη,κ.λ.π. είναι επειδή γίναμε ιδιοτελείς και βλάκες κι όχι επειδή φτωχύναμε. Η ιστορία μας δείχνει ότι η συνοχή και η αλληλεγγύη μας δεν είχε σχέση με το αν ήμασταν φτωχοί, άλλωστε συνήθως το ελληνικό έθνος κρατούσε την ενότητα και την ταυτότητά του (αυτά πάνε μαζί) σε καιρούς μεγάλων στερήσεων και πολέμων. Απλά τώρα έχουμε αφήσει να διαλυθεί ό,τι μας ένωνε μεταξύ μας και ο καθένας νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Γίναμε ακοινώνητοι και, συνεπώς, α-πολιτικοί. Και περιμένουμε να μας σώσει ένα πολιτικό σύστημα που αποδεδειγμένα μας βλέπει ως υποδεέστερα όντα, δε μας αποδέχεται ως Έλληνες και θέλει μονίμως να μας απομυζά.

  Κατά τα άλλα ενδιαφέρον και καλογραμμένο άρθρο. Και ναι, είναι προσχεδιασμένα τα πράγματα, αυτό το καταλαβαίνει όποιος δεν ασχολείται αποκλειστικά με τον οικονομικό παράγοντα.

 19. decodex avatar
  decodex 24/04/2011 20:06:35

  Από την μία είναι η λογική αμφισβήτηση της άποψης ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν για πάντα τα ίδια (έτσι νομίζουν οι τελευταίες μη βιώσαντες πολέμους γενιές) και από την άλλη τα συμφέροντα των μεσαζόντων των στρατιωτικών εξοπλισμών...
  Οταν μυρίζονται μείωση των $ που αφορούν σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς αρχίζουν να εμφανίζονται διάφοροι "πατριώτες" στα νταβατζοκάναλα.
  Δεν θέλω να θίξω τον γράφοντα που καλώς "τσιγκλάει" για να μην θεωρούμε ότι όλα είναι δεδομένα αλλά πρέπει να κρατάμε και μια κριτική στάση γιατί η πολεμική βιομηχανία παράγει και πρέπει κάποιοι να καταναλώνουν για να δουλεύει και ένα μέρος της σύγχρονης οικονομίας.
  Τώρα, το πως καταναλώνουν και με τι κριτήρια για το κατά πόσο θωράκιζαν την αμυντική ικανότητα της χώρας είναι θέμα μεγάλης ανάλυσης.

 20. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 24/04/2011 20:44:26

  S.A ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΑΝΗΣΥΧΩ...ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΛΠ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΩ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ BLOGG ΣΑΣ..ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ( ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..). ΕΧΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΔΩΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ...ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΤΕ ''ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ'' ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ!!!

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/04/2011 20:51:39

  Χριστος Ανεστη.-
  Η Ελλαδα κινδυνευειε εκ των εσω. Το ΠΑΣΟΚ και οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν εχουν ιχνος πατριωτισμου. ΚΑΝΕΝΑΣ. ο καθε ΠΑΣΟΚΟΣ απ το μετεριζι του ακολουθει την συνταγη Μικρη Ελλαδα, Πολιπολιτισμικη, Πολυγλωσση, ΣΟΥΠΑ.
  Δεν εχουν καταλαβει οτι η ΣΟΥΠΑ καιει......
  Οταν θα φυσανε το γιαουρτι θα καταλαβουν.
  Η πιο επικινδυνοι ολων ειναι η Αννουλα και το ΓΑΠ/Δρουτσας ( 2 σε ενα )...
  Μην ξεχναμε οτι οπου μπηκε το ΔΝΤ επεσε το προσδοκιμο κατα 10 χρονια !!!
  Βαλτε στην εξισωση, Καρτες Πολιτη, Λιγοτερα Σχολεια, Τουρκικα στα ΚΕΠ και στις εξετασεις οδηγησης, τα λιγοτερα στρατοπεδα!!! και τα ΜΜΕ απο κοντα να σιγονταρουν το "νοικυρεμα" και βγαλτε το συμπερασμα.

  Δεν ενησυχω διοτι ο Ελληνας πεινασμενος διεπρεψε στα αλωνια και στα σαλονια!!! Φοβαμαι τον Ελληνα του Χρηματιστηριου... τον εκσυγχρονισμενο!

  ΠΠ

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/04/2011 22:05:50

   Οι ΠΑΣΟΚοι ενδιαφέρονται μόνο να είναι στην εξουσία και να δουλεύουν τα κορόιδα (δήθεν φοροκλέφτες, κακοί βιομήχανοι κλπ) να τους ταΐζουν.

   Μόνο που τώρα τελευταία τα κορόιδα ξυπνάνε και δεν τους δίνουν λεφτά.

 22. juliet avatar
  juliet 24/04/2011 21:13:03

  @ΠΠ
  Ν' ανησυχείς και για τον πεινασμένο Ελληνα που μπήκε στα σαλόνια και τ΄αλώνια -μη σου διαφεύγει και η Αννούλα του βοριά σ΄αυτή τη κατηγορία ανήκει-,θα κάνει τα πάντα για να μείνει στα σαλόνια, γίνεται επικίνδυνος .
  Η θειά μου ήτανε στα Βριλήσσια απο το-50 ,είχανε έλθει απ΄άλλη χώρα και είχανε μάθει να ζουν εκτος πόλης,(γεννήθηκα αρκετά αργότερα)το τι μαζεύτηκε απο το-85 και μετά άστο.Νεόπλουτοι ,στατιστικά τα καταστήματα(super markets) είχανε περισσότερες κλοπές απο υποβαθμισμένες περιοχές,σου λέει κάτι αυτό.Γιατί αυτός ο Ελληνας είναι και του χρηματιστηρίου!

 23. Nemesis avatar
  Nemesis 24/04/2011 21:25:00

  Κι ομως η Ελλαδα ειχε και καποιες σοβαρες αναλαμπες και καποια αξιολογη αναπτυξη και βιομηχανια, σε σχεση με το μεγεθος και την ιστορια της παντα.
  Επισης κατι που δε μπορω να καταλαβω ειναι το εξης,
  Αφου το μεγαλυτερο γεωπολιτικο θεμα της συγχρονης ιστοριας ειναι η κοντρα της Ρωσογερμανιας με τα νησια (ΝΑΤΟ), πως ειναι δυνατον τα Βαλκανια να προγραμματιζονται για γερμανικη επιρροη? Εδω ειναι πλεον καργα αμερικανικα, μετα απο βομβαρδισμους, δημιουργια νεων κρατων και μεγαλη πολιτικη πιεση. Θα μας τρελλανεις Ατρακτορα? Θα χαρισουν οι Αμερικανοι ολοκληρα τα Βαλκανια στους Γερμανους και μαλιστα σε περιοδο νομισματικου πολεμου. Ο αντιγερμανισμος σου σε ψιλοτυφλωνει μου φαινεται...

 24. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/04/2011 21:38:08

  Ζω εδω... πολλα χρονια (γεννηθηκα εκει που λες ! ) και τα εχω δει με τα ματια μου !!

  ΠΠ

  • juliet avatar
   juliet @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/04/2011 08:29:11

   @Π.Π
   Ο Πολιτιστικός ιμπεριαλισμός άρχισε περίπου το-82,το πρόσωπο του Ανδρέα ήτανε το ιδανικότερο για την πραγμάτωση του στόχου( Αμερική =Μarketing).Ο σπόρος θερίζεται τώρα απο τον Γενίτσαρο Αμερικάνο γιό του ,με τη μορφή του υλικού ιμπεριαλισμού πιά.
   Το καλοκαίρι οι συκιές μας είναι γεμάτες.Καλήμερα....

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/04/2011 21:43:11

  Οταν νε τη Δανειακη και το Μνημονιο εκχωρουμε την Εθνικη Κυριαρχια !!!!!
  και δεν κουνιεται φυλλο, εκτος 3-4 Νομικων και ημων εδω μεσα, τι να πουμε?
  Οταν ερθει η ωρα θα γινει Επενασταση. Οταν μαθει ο Ελληνικος Λαος τι εχουμε υπογραψει και ΠΩΣ... ουτε δια περιφορας πρακτικα ΔΣ να ηταν...
  Υπαρχει Διεθνης Συμβαση... σε καποιο Δικαιο η οποια να εκχωρεις Εθνικη Κυριαρχια?? ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !! και ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.-

  Φωναζαν για το Σχεδιο ΑΝΑΝ!!! ( σαν σημερα το μεγαλο ΟΧΙ ! ) και δεν ασχοληθηκαν με τα δικα μας τα οποια ειναι χειροτερα του Σχεδιου ΑΝΑΝ..
  ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ! η διαφορα?? τη δικη μας Συμβαση την εσπρωξε η ΕΕ-Γερμανια και το ΔΝΤ και το Σχεδιο ΑΝΑΝ η Διεθνης Κοινοτητα!! χαχαχαχααααα βλεπετε ??.....

  ΠΠ

 26. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 24/04/2011 21:49:58

  φιλοι το αρθρο λεει ολη την αληθεια.ετσι θα γινουν τα πραγματα,αν εμεις δεν παρουμε τις τυχες στα χερια μας.δεν φτανει να κανουμε κριτικη και σκεψη μεσα απο το διαδικτυο.ειναι η ωρα να αφησουμε τα πληκτρολογια και τον καναπε και να βγουμε στον δρομο.η προδοσια πρεπει να παρει τελος.μην περιμενουμε απο αλλους να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια.εμεις θα τα βγαλουμε,εμεις θα καουμε,οτι και να σημαινει αυτο...αν θελουμε την ανατροπη,χρειαζεται αγωνας και συμμετοχη,και οχι εναντια ο ενας στον αλλο,οπως θελουν να μας φερουν,ποτε με τους αγροτες,ποτε με τους λιμενεργατες,ποτε με τους φορτηγατζηδες,ποτε με το κινημα δεν πληρωνω,τωρα με την δεη και ποιος ξερει αυριο με ποιον αλλο.
  ολοι μαζι ενωμενοι εναντια στους προδοτες νεοταξιτες που ολοι τους ξερουμε.

 27. Δήμος avatar
  Δήμος 24/04/2011 21:54:51

  «Ποιος από εμάς θα αρνηθεί υποσχέσεις πετροδολαρίων, με αντάλλαγμα τη Κρήτη, όταν θα είναι άνεργος και θα ψάχνει στα σκουπίδια;»

  Οι Κρητικοί.

  Εκτός από αυτούς, όσοι θυμόνται τι έκανε η Κρητική Χωροφυλακή για την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Απλές προεκτάσεις αυτού του αξιώματος, μπορούν να γίνουν και γι' άλλα μέρη.

  Ξέρεις, σε αρκετό κόσμο που βράζει σιωπηλά, δεν χρειάζεται πολύ για να γίνει το μπαμ, αν αρχίσει να καίει το σίδερο.

 28. aggelosview avatar
  aggelosview 24/04/2011 22:59:29

  Ανατριχιαστικό, αλλά ρεαλιστικό. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της περιοχής. Με τον κοινωνικό ιστό σε αποσύνθεση, το κράτος να μην μπορεί να εφαρμόσει καμιά στοιχειώδη πολιτική, το μέλλον έρχεται ζοφερό! Η Ελλάδα είναι ο "Μεγάλος Ασθενής" της περιοχής! Έχουμε πάρει τη θέση της Τουρκίας του περασμένου αιώνα. Το κυριότερο πρόβλημα είναι το δημογραφικό μας. Κανείς δεν παίρνει σοβαρά μια χώρα που αργοπεθαίνει.

 29. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 24/04/2011 23:07:56

  S.A. Χριστός Ανέστη!

  Η Ελλάς έχει αποδείξει ότι διαθέτει φοβερή ανθεκτικότητα. Η, έστω και δεχόμενη ισχυρά πλήγματα, ομοιογένειά της δεν επιτρέπει εύκολα στρατιωτικές επιβουλές..Η ιστορία διδάσκει και τους εχθρούς μας..Οπότε δεν είναι στόχος τους ο φυσικός διαμελισμός της χωρας που είναι δύσκολος (η Ελλάς δεν ειναι τεχνητό μόρφωμα όπως ας πουμε η πρωην Γιουγκοσλαβία ή η Τουρκία) αλλά η πνευματική της άλωση..Και αυτή έχει δυστυχώς πραγματοποιηθεί ήδη...με τον πιο πρόστυχο τρόπο...θεωρώντας κάθετι τι εθνικό και πατριωτικό ώς αναχρονιστικό, ρατσιστικο κλπ..

  Ευτυχώς το antinews δείχνει πως υπάρχει ελπίδα να γίνει επανακατάληψη των αξιών του έθνους μας..σε αυτό το επίπεδο πρέπει να διεξαχθεί η "μάχη"

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Φακ Κωστας 25/04/2011 20:38:40

   Δεν έχεις άδικο.

 30. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 25/04/2011 00:24:06

  Αγαπητέ Strange Attractor
  Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Μόλις προχτές ζητούσα μια απάντηση σχετικά με την πληροφορία οτι στην ιστοσελίδα υπουργείου το Καστελόριζο εξαφανίστηκε από το χάρτη! Αυτό λοιπόν που μ' ανησυχεί δεν είναι το τι θέλουν οι από γύρω, αλλά τι ρόλο παίζουν οι από μέσα. Όπως επίσης ξέρω ότι ποτέ κάποιος δεν ανοίγει συζητήσεις με δεδομένο κάτι που θίγει τα συμφέροντά του. Δεν δέχομαι μια κουβέντα στη βάση του τι επιθυμούν οι άλλοι, θα 'κανα ευχαρίστως όμως μια κουβέντα σχετικά με το τι θέλω εγώ ή αν προτιμάς εμείς. Όσο για το τι συμβαίνει στη γειτονιά μας και τι στάση ( μην πω τίποτα) κρατήσαμε, άστο καλύτερα, γιατί μια τέτοια συζήτηση θα πονέσει.

 31. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 25/04/2011 00:32:47

  Σε συνέχεια...
  “Απίστευτη γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού που …παραχώρησε το Καστελόριζο στην Τουρκία. Το Καστελόριζο, το νησί από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ, στο Υπουργείο Πολιτισμού το… παραχώρησαν στους Τούρκους. Στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα ανήρτησε τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο”.
  Αν θες το ψάχνεις και απαντησέ μου.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ναυσικά... 25/04/2011 07:45:59

   Μια εξήγηση γι αυτό θα μπορούσε να είναι κάποια που έχει σχέση με περίεργους συμβολισμούς, συνωμοσιολογίες, κλπ.
   Γιατί ανακοινώθηκε απ το Καστελόριζο η υποδούλωση της Ελλάδας στο ΔΝΤ και όχι π.χ. μια εθνική διακήρυξη που θα τόνιζε τη ελληνικότητα του Αιγαίου;

  • :-/ avatar
   :-/ @ Ναυσικά... 26/04/2011 02:21:59   και αυτό σχετικά με Καστελόριζο/Μεγίστη

 32. spiros avatar
  spiros 25/04/2011 05:25:26

  SA Όπου και αν έλεγα κάποια από όσα αναφέρεις ειδικά την περίοδο 80-2000 με αποκαλούσαν βλάκα. Όλοι όσοι μπόρεσαν και έβαλαν μια δραχμούλα παραπάνω στην τσέπη . Το άνοιγμα "παιδείας" συνόρων κλπ τα έβλεπαν ως εξίσωση με την μεγαλοαστική τάξη. Άρα από την κοινωνική απομόνωση που αισθάνονταν μεταπήδησαν στου έχοντες και κατέχοντες στο κάθε τι. Αυτοί ακόμη και σήμερα μιλούν ως ειδήμονες και δεν δέχονται καμμία άποψη περί σχεδιασμού και υλοποίησης.

 33. Ευμένης avatar
  Ευμένης 25/04/2011 08:22:23

  Πιστεύω ότι ασχέτως το που καταλήγει το άρθρο, έχει σοβαρά προβλήματα στην εισαγωγή.
  Παρουσιάζει μια Ελλάδα που το 1981 όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Α.Παπανδρέου ήταν περίπου στην κατάσταση Ουγκάντας. Διαφωνώ με αυτό. Χωρίς να είμαστε και Ελβετία, η οικονομία μας ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και το σημαντικότερο δεν είχαμε ακόμη διαβρωθεί ηθικά . Ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Ισπανία που σήμερα έχει φύγει πολύ μπροστά για να δώσω ένα μέτρο σύγκρισης.
  Υπάρχουν πολύ λόγοι που οι Έλληνες ψήφισαν Παπανδρέου. Πχ. απληστία , εύκολο βόλεμα ναι, "θλιβερή οικονομική εικόνα" όχι.
  Μετά το 1981 με την παροχή σοβαρής βοήθειας από την ΕΟΚ θα μπορούσαμε αν δεν είχαμε το (κυρίως) ΠΑΣΟΚ στην εξουσία να ανέβουμε ακόμη περισσότερο.
  Δυστυχώς σπαταλήσαμε αυτήν την ευκαιρία σε ένα μεγάλο φαγοπότι (και δεν φάγαμε όλοι όπως λέει ο Αντιπρόεδρος, οι φίλοι του ναι) με πολύ λίγα έργα υποδομής. Αυτό το πληρώνουμε σήμερα.

 34. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 25/04/2011 09:50:05

  Γιατί ο κόσμος δεν βλέπει καθαρά, γιατί ανέχεται τους δοσίλογους, γιατί δεν αντιδρά μαζικά και όχι με απλά γιαουρτώματα? Μήπως βρε παιδιά μας έβαλαν καμιά αποχαυνωτική ουσία στο εμβόλιο που κάναμε πρόπερσυ, για την δήθεν γρίππη των χοίρων?

 35. ΑΡΧΑΙΟΣ avatar
  ΑΡΧΑΙΟΣ 25/04/2011 10:23:47

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ. Η ΚΕΡΑΤΕΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ "ΠΡΟΒΑ" ΤΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΤΕ ;

 36. ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ 25/04/2011 11:07:43

  πολυ καλο.

 37. Brankaleon avatar
  Brankaleon 25/04/2011 13:33:52

  Επανελλήνηση και εθνική Παλλιγενεσία, συνέχει αυτής που δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.
  Αυτή την φορά, τα "πράγματα" είναι πιο δύσκολα.
  Έχουμε να τα βάλουμε με τους 300 τυράνους.
  Έχουμε να τα βάλουμε με τους κοινοβολευτικούς ολιγάρχες.

 38. Thrax avatar
  Thrax 25/04/2011 16:20:20

  Ωραία τα λέμε,
  αλλά με το κλάμα δεν γίνεται τίποτα..

  Το θέμα είναι να αντιδράσουμε...
  όλο και κάποιος θα βρεθεί την κρίσιμη στιγμή..

 39. Π.ΓΑΛΑΝΗΣ avatar
  Π.ΓΑΛΑΝΗΣ 25/04/2011 19:52:54

  ΟΜΟΨΥΧΙΑ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ..ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ..ΟΙ ΑΘΩΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ..ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ...ΔΗΛ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ..ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ...ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ..ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ..ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ...ΤΑ "ΠΑΝΤΑ" ΜΑΣ

 40. Θετταλός avatar
  Θετταλός 25/04/2011 21:25:14

  Φυσικά και όλα ήταν είναι και θα είναι προσχεδιασμένα.
  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη δήλωσή του έλεγε πως "χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε τώρα", άρα είναι μέσα στη λέσχη των παγκοσμιοποιητών σε εφαρμογή ενός προκαθορισμένου σχεδίου δράσης για κάθε χώρα.
  Τώρα όσον αφορά για την ΛΜΑΤ (Λούμπεν μεγαλοαστική τάξη) που αναφέρει το άρθρο θα υπενθυμίσω πως το 1949-1951 η χώρα μας πήρε οικονομική βοήθεια από το σχέδειο Marshall 365 εκ. δολλάρια. Για κάθε οικογένεια προβλέπονταν οικονομική βοήθεια 150 δολλάρια όταν το μεροκάματο ήταν μόλις 1 δολλάριο. Ρωτήστε τους παππούδες σαςνα σας πουν αν ποτέ πήραν αυτή τη βοήθεια.
  Με αυτές τις συνθήκες γίνομαι και εγώ μεγαλοαστός, σιγά το δύσκολο πράγμα....."με την αξία μου" όπως έλεγε ο Στέφανος Λιναίος στην κωμωδία "η κόμισσα της φάμπρικας"

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θετταλός 29/04/2011 08:39:49

   +10000

 41. Aris avatar
  Aris 25/04/2011 23:19:10

  Νομίζω ότι το άρθρο εμπεριέχει κάποιες υπερβολές και μπορεί να χαρακτηριστεί ηττοπαθές. Προσωπικά όταν δεν θα έχω γάλα για να ταΐσω τα παιδιά μου και αφού θα μου έχουν στερήσει την οικογενειακή μου ευτυχία και την αξιοπρέπειά μου, πλέον δεν θα έχω να χάσω τίποτα. Οπότε όχι μόνο θα νοιαστώ για την Κομοτηνή και το Καστελόριζο, αλλά θα τους πάρει ο διάολος τον πατέρα... Θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους όσοι τολμήσουν να παίξουν με την εδαφική μας κυριαρχία. Τα δολάρια και τα ευρώ ας τα πάρει ο ΓΑΠ και ο Παπαγιωργάκης (του Οικονομικών) και ας τα στείλουν στα φιλαράκια τους που προσκυνάνε το χρήμα. Η αξιοπρέπεια δεν αγοράζεται, ούτε εξαγοράζεται. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν γνωρίσει και φτώχεια και προσφυγιά και πολέμους και ΠΑΝΤΑ ανταποκρίνονται στις κρίσιμες στιγμές. Δηλαδή φίλε που υπογράφεις το άρθρο, νομίζεις ότι όλοι οι Έλληνες θα ξεπουλήσουν την Κρήτη ή οποιοδήποτε άλλο (μικρό ή μεγάλο) κομμάτι της χώρας για να συνεχίσουν να έχουν NOVA ή για να μην λείψουν τα McDonalds από τα παιδιά τους; Σκεφτείτε με πόσα λιγότερα μεγάλωσαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας και θα καταλάβετε πόσο λάθος κάνετε. Με πόσα λίγα έκαναν οικογένειες, μεγάλωσαν παιδιά και εγγόνια. Προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων (Σμύρνη) και γνωρίζω. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να πάνε πίσω την οικονομία μας, να μειώσουν τα εισοδήματά μας, όμως αυτά που διαθέτει η Ελλάδα σε επίπεδο πολιτισμού και ιστορίας δεν πρόκειται να τα μειώσουν ΠΟΤΕ! Γι αυτό μην καταφεύγετε σε λιπόψυχα άρθρα. Ο κίνδυνος υπάρχει, ναι. Πολλά είναι προσχεδιασμένα, ναι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλα όσα προσχεδιάζονται από κάποιους, βρίσκουν πλήρη εφαρμογή και εκπληρώνονται 100%. Κάποτε υπήρξαν γενιές που κλήθηκαν να γράψουν ιστορία. Ίσως μετά από μερικές δεκαετίες... ξεκούρασης να είναι η δική μας η γενιά εκείνη που θα κληθεί να γράψει την δική της ιστορία. Και σε αυτό το κάλεσμα θα πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι και όλες. Και εσείς που έχετε αυτό το βήμα, ορθώς γράφετε και επισημαίνετε τους κινδύνους για τη πατρίδα, όμως ήταν το λιγότερο ατυχές, να συγκρίνεται την (προσχεδιασμένη) οικονομική κρίση και την αυξανόμενη φτώχεια, με το φρόνημα των Ελλήνων.

  • Brankaleon avatar
   Brankaleon @ Aris 27/04/2011 15:51:14

   Μπράβο σου για τις αλήθειες που καταθέτεις.
   Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό.
   Το πρόβλημα είναι πολιτικό και κοινωνικό.
   Οι "έξω" και οι "μέσα" κάνουν αυτά που κάνουν.
   Το πρόβλημα που αφορά εμάς, είναι τι κάνουμε εμείς γι' αυτό.
   Επανελλήνηση και Εθνική Παλλιγενεσία ή Μιθριδατισμός και Λωτοφαγεία;

   Κάποτε, μπρος στον ένα κίνδυνο αντέτασσαν το:
   ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΝ ΣΑΡΙΚΙΟΝ ΠΑΡΑ Η ΠΑΠΙΚΗ ΤΙΑΡΑ.
   Σε ανάλογα ερωτήματα πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις παρωπίδες, να πάψουμε να κοιτάζουμε το δάκτυλο και να δούμε που δείχνει ...

   Τις αλήθειες, δεν θα μας τις χαρίσουν.
   Εμείς θα τις βρούμε μόνοι.

 42. peter k. avatar
  peter k. 29/04/2011 09:49:24

  Τοοοοοοοοοοοοοοο Αρθρο.Ευγε.

  • Kolios avatar
   Kolios @ peter k. 29/04/2011 19:01:17

   Συμφωνώ και επαυξάνω.

 43. XARALAMPOPOULOS ATHANASIOS avatar
  XARALAMPOPOULOS ATHANASIOS 30/04/2011 05:17:24

  ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ? ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΑΞΙΟΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ.

 44. agglos ypoikoos avatar
  agglos ypoikoos 30/04/2011 15:26:02

  Ωραία όλα αυτά που γράφετε... όμως δε θα'πρεπε να είχαμε επαναστατήσει έως τώρα? Η πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει να πίνει τον καφέ της ανενόχλητη και να'ναι στα "χαλαρά". Πώς θα γίνει η ανατροπή? Ποιός έχει τα κότσια να ηγηθεί ενός κινήματος που να ανατρέψει τα κατεστημένα που στήθηκαν άνομα και παράνομα χωρίς να συμφωνεί ο Ελληνικός λαός? Μέσα σε μία νύχτα καταστράφηκαν αγώνες εργαζομένων που είχαν θεσπιστεί με αίμα επί σειρά ετών, και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε... Δεν υπάρχουν ηγέτες που να μπορούν να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση και είμαστε άξιοι της τύχης μας!!

 45. Απο Πλατεια Βαθης avatar
  Απο Πλατεια Βαθης 30/04/2011 19:43:25

  .. στις καφετεριες ειναι τα μωρα μας ... που ειναι ανιδεα και καλως ή ΚΑΚΩΣ τα κακομαθαμε !!
  Εμεις..!! οι 40ρηδες + θα καθαρισουμε. Εμεις -υποτιθεται- τα "λερωσαμε", αρα και το εργο της καθαρσης μας ανοικει.
  Ωραιο του Βρανκαλεον..
  <blockquote cite="Επανελλήνηση και Εθνική Παλλιγενεσία ή Μιθριδατισμός και Λωτοφαγεία"... ευγε.
  @βελγο ... φιλε μου, ανεφερε μου ΜΙΑ ομοιοτητα Ελλαδας και Βελγιου !! Απο που κραταει η "σκουφια" των βελγων αραγε ?
  Δες το video του Nigel Farage (αγγλου ευρωβουλευτη) τι εσουρε στον βελγο Προεδρο της Ευρωβουλης Herman van Rompuy http://www.youtube.com/watch?v=bypLwI5AQvY&feature=fvsr
  Η 1η Μαη ειναι μπροστα μας. Εξω τα κομματα και οι συνδικαλιστες...
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ , φωτια τσεκουρι και πολλες θυλιες !!

  • agglos ypoikoos avatar
   agglos ypoikoos @ Απο Πλατεια Βαθης 02/05/2011 19:06:08

   Για τους 40+ ομιλώ κι εγώ! Δεν περιμένω να επαναστατήσουν τα 15-χρονα!!! Για αυτούς τους 40άρηδες και 50άρηδες που έχασαν τις δουλειές τους επειδή τους απέλυσαν, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους επειδή δεν πατούσε μύγα, που κάτι άλλο να κάνουν δεν βρίσκουν, για αυτούς που δε μπορούν να πληρώσουν ενοίκια, λογαριασμούς, πάγια και για όλους όσους μιζεριάζουν και κατηγορούν. Εύκολο είναι να κατηγορεί κανείς τον έναν και τον άλλο, το δύσκολο είναι να γίνει η κίνηση... Ποιός έχει τα κότσια να ανατρέψει το κατεστημένο και αυτό που μας σερβίρουν σαν καραμελίτσα, ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε"? Στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι πολιτικοί που κακομεταχειρίζονται τα λεφτά του λαού μπαίνουν φυλακή, τους κατάσχεται η περιουσία, τους ζητάνε να πληρώσουν και στο τέλος αφανίζονται. Εδώ... συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!! Και τί έγινε που προσπάθησαν να ξυλοφορτώσουν το Λοβέρδο?? Μήπως φοβήθηκε να ξαναβγεί από το σπίτι του ή να πάει σε κάποιο εστιατόριο για φαγητό?? Και τί έγινε που δείρανε τον Χατζηδάκη?? Μήπως τα αυγά και τα γιαούρτια που έριξαν στον Πάγκαλο είχαν κάποιο αποτέλεσμα?? Αυτά είναι τα όπλα μας για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας, τον πόνο μας, το πόσο υποφέρουμε οικονομικά να αναθρέψουμε παιδιά ή να βιώσουμε πολιτισμένα?? Σιγά τα λάχανα...

 46. Απο Πλατεια Βαθης avatar
  Απο Πλατεια Βαθης 30/04/2011 20:43:02

  ...ψηφίσαμε με τα δυο μας χέρια έναν αχαρακτήριστο πρωθυπουργό μόνο και μόνο γιατί ονομάζονταν Παπανδρέου....
  1) Για το "Παπανδρεου" αραγε τον ψηφισαμε ή διοτι ηταν ο ΜΟΝΟΣ υποψηφιος προεδρος του ΠΑΣΟΚ επι των σχετικων εσωτερικων εκλογων του κομματος (?).
  2) Για να δουμε κατι :
  Απογραφη 2001 (σημ.1) : Ελληνες συνολικα = 10.172.284
  Αλλοδαποι συνολικα = 761.813
  Μετα 10 χρονια... ποσους Ελληνες και αλλοδαπους εκτιματε? Κατοπιν,
  Δύναμη Εκλογικού σώματος 2009 (Σημ 2 )
  (τρέχουσα αναθεώρηση - ΒΓ' 2009) = 9.835.007 + 119.032 = 9.954.039
  (των αναθεωρησεων ουκ εστι τελος, τι ειναι το ΒΓ' ? 23η ?? .. οτιδηποτε)

  Αν το προσδοκιμο ζωης ειναι 75 χρονια, οι κατω των 18 χρονων ειναι -περιπου- το 24% του συνολου = 2,5 εκατ. Ητοι, οι Ελληνες ψηφοφοροι -εξ απογραφης- ειναι περιπου 7.770.000 !
  Η διαφορα μεχρι τους 9.954.039 ειναι περιπου 2.200.000. (και αυτα βασει απογραφης 2001 !! προ "ιθαγενοποιησης" )
  Ερωτω... ποσους ψηφους πηρε το ΠΑΣΟΚ?
  .....................................................................................
  Σημ 1 : http://www.e-demography.gr/censuses/cens_2001_resid_for_pertot.cfm?RequestTimeOut=600
  Σημ 2 : http://www.kalpes.gr/info/katal.asp
  Σημ 3 : στον Αγιο Παντελεημονα (Αθηνα) τις νυκτες των Δημ. Εκλογων οι αλλοδαποι "κολυμπαγανε" στην μπυρα. Ερωτηθεντες σχετικα απαντησαν "μας δωσανε 100 ευρω για να ψηφισουμε !!
  Ποιων "κυβερνηση ΓΑΠ" ενοουμε ??
  Σημ 4 : Η "πιπιλα" των πεθαμενων, που δεν διαγραφηκαν ακομα απο τους Εκλογικους καταλογους, τωρα πια εγινε ΥΠΟΠΤΗ εως ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ !!

 47. sapiens avatar
  sapiens 20/09/2011 08:56:50

  Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα ο ΓΑΠ με το τι θα γίνει η Ελλάδα. Αυτός ποτέ του δεν ένοιωσε Έλληνας. Κάποια στιγμή, μόνο, μας είπε ότι είναι Έλληνας της διασποράς. Δεν ξέρω πόσο της διασποράς μπορεί να είναι κάποιος που έλειψε απ' τη χώρα του, μόνο, επτά χρόνια. Κάποιοι λείπουν πολύ περισσότερα (για σπουδές, δουλειά και χίλιους δυο λόγους) αλλά ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι είναι Έλληνες της διασποράς. Ο ΓΑΠ δεν έμαθε να μιλάει Ελληνικά γιατί δεν ήθελε να μιλάει Ελληνικά!! Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες! Γι αυτό και ξεπούλησε την χώρα μας έτσι άπονα και σε μυστική προσυνεννόηση με το ΔΝΤ. Για να εισπράξει αυτός κι αδερφός του ο Αντρίκος τα κέρδη από τα ασφάλιστρα των ομολόγων. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει να κάθεται εδώ και δεν σηκώνεται να πάει στην πατρίδα του να γλεντήσει τα κέρδη του!

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ sapiens 20/09/2011 09:17:31

   παρα πολυ καλο και επικαιρο αρθρο. που το βρηκες ρε θηριο;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ sapiens 26/09/2011 19:53:02

   +1000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.