#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2010 00:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή να μας δανείσουν, ή να πάρουν πίσω τον Μητσοτάκη και τον Ρόκκο οι ΓερμανοίΌλοι ξέρετε ότι η Γερμανία μας χρωστάει γύρω στα 10 δις για πολεμικές αποζημιώσεις.

Επί δεκαετίες έκανε τον κουφό ισχυριζόμενη ότι μετά τον πόλεμο διχοτομήθηκε , άρα έπαψε να υπάρχει το ενιαίο Ράιχ.

Και όχι μόνο έκανε τον κουφό, αλλά μας τα έπαιρνε και κανονικά είτε μέσω των εξαγωγών (στις οποίες πήγαιναν οι επιδοτήσεις της ΕΟΚ για να καταλαβαίνετε ζωντόβολα αγρότες) είτε μέσω των διάφορων  Μιζοφοράκων, Κασκαντέρ και Ρόκκο που μας είχαν στείλει για να εισπράττουν και τα υπόλοιπα.

Για να μιλήσω για τους «Γερμανούς» του ΠΑΣΟΚ από Σημίτη μέχρι Τσοχατζόπουλο

Να φανταστείτε πόσο ήταν το θράσος τους , εκτός των προηγουμένων μας φόρτωσαν και τον Μητσοτάκη αφού η αποκατάστασή του είχε τεθεί ως όρος στην αδέσμευτη πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να στηρίξουν το αίτημά μας για ένταξη στην ΕΟΚ. Αργότερα ο μακαρίτης ο φίλος του ο Γκένσερ τον επέβαλε ως υπουργό Συντονισμού της ΝΔ και άρχισαν έτσι τα δεινά του … Σαμαρά.

Τώρα πληροφορούμαι ότι το Βερολίνο πιέζει την Αθήνα να αγοράσει τα 40 Eurofighter του Πατεράκη και του Ριρή μαζί με τα πυρομαχικά των Leopard (όχι !!! δεν έχουν ακόμα οβίδες) προκειμένου να μας στηρίξει στις Βρυξέλλες για την δημοσιονομική προσαρμογή.

Προτείνω λοιπόν να αφήσουμε όλοι για λίγο στην άκρη τον αντιαμερικανισμό και να βγούμε στον δρόμο απαιτώντας να μας δώσουν εδώ και τώρα τα αποζημιώσεις. Αν δεν συμμορφωθούν υπάρχουν και άλλα μέτρα: Να σταματήσουμε να αγοράζουμε  Mercedes Volkswagen Porsche και πλυντήρια Siemens. Εμπάργκο !!!

Άλλη πρόταση, αν δεν συμμορφωθούν, που την κατέθεσε ο φίλος μου ο Μένιος: Με την τριτεγγύηση του  γερμανικού κράτος να μπορεί η Ελλάδα να δανειστεί από την διεθνή αγορά και από την Γερμανία κεφάλαια με επιτόκιο ίσο με αυτό των γερμανικών κρατικών ομολόγων . Να διασφαλιστεί δηλαδή ο δανεισμός της χώρας με πολύ καλά επιτόκια.

Αλλά γι αυτό χρειάζεται κυβέρνηση, έτσι;

( φωτό: Checkpoint Charlie, το γνωστό σημείο στο Βερολίνο ανταλλαγής κατασκόπων και άλλων προϊόντων επι Ψυχρού Πολέμου)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 11/01/2010 00:23:30

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ Δ΄ΡΑΙΧ.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ EUROTSOPANHS 11/01/2010 11:03:10

   Τί, να πάρουν πίσω το Μητσοτάκη;
   Μπορεί οι Γερμανοί να είναι κρυόκολοι και κονσερβόμυαλοι αλλά δεν πάσχουν και από αυτοκτονικό ιδεασμό.

 2. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 11/01/2010 00:29:10

  Δεν είχαμε παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις επί "Εθνάρχη";

 3. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 11/01/2010 00:42:59

  Λύσε μου μια απορία FACTORX: Γιατί ο Ριρής δεν έπεισε τον Καραμανλή να αγοράσουν τα αεροπλάνα όταν είχε ΔΥΝΑΜΗ?

  Μια πιθανή εξήγηση είναι: Διέλυσαν την Ελλάδα, ανέβηκαν τα spreads, είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας, αγοράζουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αεροπλάνα και ο Ριρής αποκτά και άλλα σπίτια για την συλλογή του. Σατανικό το σχέδιο!

  Τώρα πώς την πάτησε με το Βατοπαίδι, όταν μπορεί να καταστρώσει τέτοιο σχέδιο?
  Αυτή είναι μια δεύτερη απορία!

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΣΚΑΙς 11/01/2010 00:54:34

   Αδυνατω να απαντησω επι Του Ριρή. Αβυσσος η ψυχή του ανθρωπου

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 11/01/2010 00:48:08

  Εδώ checkpoint βορείων προαστείων:
  Αντε volkswagen να σταματήσουμε να αγοράζουμε αλλά και porsche;
  Ε όχι ρε πατριώτες αυτό δεν αντέχεται... και πως θα ζήσουμε χωρίς καγιέν;

  Άντε μην σας βάλω πιπέρι καγιέν στο στόμα...

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 01:00:52

  Δεν είναι ¨10¨ δις δολάρια Φάκτορα , έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου από το 1987 να το λέει και να το γράφει ( 33 χρόνια , όσα τα χρόνια του Χριστού ).

  Είναι 10 δις ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ! , δηλαδή πάνω από 1 0 0 !

  Για εξαναγκαστικά δάνεια που γονάτισαν όλο τον ελληνικό λαό και εξανέμισαν όλες τις περιουσίες. Για το παθητικό που άφησαν στο Γερμανοελληνικό εμπορικό ¨κλήρινγκ¨ , για τις καταστροφές σε όλη την υποδομή της χώρας και τις ληστείες σε κάθε σοβαρό δημόσιο και ιδιωτικό εξοπλισμό , ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ . Πέρα από τις ¨εξαφανίσεις¨ πολιτιστικών αγαθών ( άλλο σκοτεινό κεφάλαιο αυτό ). Δεν έχω όρεξη να σχολιάσω την διαχρονική στάση του ελληνικού πολιτικού ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ από το 1945 μέχρι σήμερα . Είναι βράδυ και δεν έχω όρεξη να κάνω εμετό λίγο πριν τον ύπνο μου , η να πετάγομαι μέσα στον ύπνο μου και να φωνάζω ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ , ΦΤΗΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ! Θα υπενθυμίσω μόνο προς τους κληρονόμους των Οσποδάρων του Φαναρίου , της Realpolitik και του Μακιαβέλι ( ¨πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού¨ , ¨δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια - υπάρχουν μόνο εθνικά συμφέροντα...¨ ) ότι οι λεγόμενες δίκες των δωσίλογων μετά από το 1945 έγιναν με ένα Νόμο που είχε τον τίτλο ¨ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ¨.

  Μπορεί οι δίκες αυτές να μην είχαν κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί οι μισοί από την κρατική διοίκηση και την ¨δικαιοσύνη¨ που ανέλαβαν να δικάσουν ορισμένους ¨για τα μάτια του κόσμου¨ να ήταν επίσης δωσίλογοι , ΟΜΩΣ βρίσκω τον τίτλο του Νόμου σωστό.

  Αυτό που βαραίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι τόσο η προδοσία , αλλά η ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ απέναντι στην κοινωνία , το λαό , το έθνος και την ιστορία.

  Και όμως κυβερνάνε , μερικοί από αυτούς διεκδικούν μάλιστα και τον τίτλο του ΕΘΝΑΡΧΗ , του ¨δημοκράτη¨ και του ¨μεταρρυθμιστή¨ , ρε άει σιχτίρ- ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ- ( ! ) και θα έχω πάλι πρόβλημα με τον ύπνο μου...

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 02:22:20

   ΕΥΣΗΜΑ

  • Shalai avatar
   Shalai @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 07:40:51

   Ρισπέκτ.

  • anetos avatar
   anetos @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 07:52:46

   Ευγε !!!!!

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 08:12:38

   κάτι "εθνάρχες" μήπως ήταν οι κουκουλοφόροι του 43?

  • Σαος avatar
   Σαος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 08:28:59

   +10^10

  • apis avatar
   apis @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 11:57:32

   Πολύ σωστά θέτει το θέμα ο Νταντόν. Τα 10 δις δραχμών του 1938 έχουν πολύ -πολύ μεγαλύτερη αξία σήμερα. Θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επίδραση του πληρθωρισμού.

   Για να βοηθήσω λίγο στους υπολογισμούς η χρυσή λίρα Αγγλίας τον Αύγουστο του 1940 αντιστοιχούσε σε 1056,3 δραχμές. Σήμερα η χρυσή λίρα αντιστοιχεί σε 216,23 ευρώ (73.680 δρχ). Άρα 10 δις δραχμών του 1938 αντιστοιχούν σε 736,803,725,000,000 σημερινών δραχμών (εάν υποθέσουμε ότι είχαμε ακόμη τη δραχμή ως εθνικό νόμισμα)

 6. Νικόλας avatar
  Νικόλας 11/01/2010 01:01:58

  Μπορεί κάποιος γνώστης να απαντήσει τι έλεγε αυτή η συνθήκη που υπέγραψαν οι 2 τότε Γερμανίες, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η ΕΣΣΔ και το Ηνωμένο Βασίλειο το 91 όταν ενώθηκε και πάλι η Γερμανία σχετικά με αποζημιώσεις κτλ;

 7. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 11/01/2010 01:22:18

  Δυστυχώς μας διαφεύγει ότι η ΕΕ είναι επί της ουσίας η Γερμανία και ότι για όσους μιλάνε για αποζημιώσεις κλπ ότι τελούμε ΚΑΙ σήμερα επί οικονομικής γερμανικής κατοχής.

  Εν ολίγοις οι γερμαναράδες μας κατέλαβαν 2 φορές σε 70 χρόνια και ζητάμε τώρα και τα ρέστα. Να τους λέμε και ευχαριστώ από πάνω που μας πετάνε και κανένα ξεροκόμματο για να ζήσουμε...

  Ηθικό συμπέρασμα:
  Όταν οι βρετανοί μας επιστρέψουν τα μάρμαρα του παρθενώνα τότε και οι γερμανοί μπορεί να μας αποζημιώσουν για το πήδημα που μας κάνουν συνεχώς εδώ και 70 χρόνια.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αγανάκτηση 11/01/2010 13:26:49

   Να ψαχτείς πολύ καλύτερα. Αυτά που λες δεν ισχύουν. Η ΕΕ βολεύει μόνο τους Γερμανούς και τους υπερεξειδικευμένους εργαζόμενους. Κανέναν άλλο. Οι Γερμανοί για κάθε 5 Ευρώ που πληρώνουν στην ΕΕ εισπράττουν 8 πίσω.
   Οι Ελβετοί έχουν αποκτήσει κάποια δικαιώματα με διμερείς συμφωνίες. Επειδή κατάλαβαν ότι τους συμφέρει έκαναν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και ψήφισαν να πληρώσουν στην ΕΕ για να καταλήξει στις κατάλληλες χώρες το ποσό που τους αναλογεί.

   Άλλο πράγμα ΕΕ κι άλλο πολεμικές αποζημιώσεις.

   Τώρα τελευταία 1-2 βδομάδες βλέπω να αναπαράγονται στα σχόλια και από άλλους σχολιαστές οι απόψεις που εκφράζεις και δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί.

 8. peri avatar
  peri 11/01/2010 02:30:11

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.

 9. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 04:54:13

  Η πολιτική και η μοίρα μας καθορίζονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά, απλώς επειδή οι άνθρωποι με ιδανικά δεν αναμιγνύονται στην πολιτική.

  Α. Καμυ
  -------------------------------------------------------------
  ΕΡΩΤΗΣΗ :
  Νικόλας says:
  11/01/2010 at 2:01 am
  Μπορεί κάποιος γνώστης να απαντήσει τι έλεγε αυτή η συνθήκη που υπέγραψαν οι 2 τότε Γερμανίες, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η ΕΣΣΔ και το Ηνωμένο Βασίλειο το 91 όταν ενώθηκε και πάλι η Γερμανία σχετικά με αποζημιώσεις κτλ;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

  ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ...

  Δεν έλεγε τίποτα , ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ PIZZA HUT και τον Σεβερνάντζε ( βλέπε την υπόλοιπη ιστορία του τελευταίου στην Γεωργία...)!

  Η Συνθήκη τυπικά δεν ονομάσθηκε ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ , ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ , αλλά ¨Συμφωνία για το Οριστικό Διακανονισμό των ζητημάτων που αφορούν την Γερμανία ¨.

  Ένα χρόνο αργότερα ( 1991 ) η Συμφωνία αυτή ( των 4 ¨Συμμαχικών¨ Δυνάμεων και των 2 Γερμανιών ) αναγνωρίσθηκε στην ιδρυτική Διάσκεψη του ¨Ο.Α.Σ.Ε.¨ ( συνέχεια του μηχανισμού που είχε ιδρύσει η λεγόμενη ¨Διάσκεψη και Συμφωνία του Ελσίνκι το 1976 ¨ ) σαν ¨Οριστική Πράξη Λήξης του 2ου Π.Π. και των συνεπειών που παρήγαγε¨. ¨Συμφιλίωση - Έναρξη Νέας Εποχής¨.

  Στην συνέχεια αυτής της Διακύρηξης (των Παρισίών ) για τον τερματισμό του 2ου Π.Π. , που δεν έφεραν προς ¨κύρωση" στην Ελληνική Βουλή ( όπως άλλες χώρες ) η Ελλάδα ¨τερμάτισε την κατοχή της Γερμανίας(ναι , σωστά ακούτε !) και μετέτρεψε την ¨Στρατιωτική της Αποστολή ¨στο Δυτικό Βερολίνο σε ¨Γενικό Προξενείο¨!

  Και όμως παρά το γεγονός ότι η λεγόμενη ¨Συνθήκη των 4+ 2 ¨ ρύθμισε ότι ρυθμίζει μία Συνθήκη Ειρήνης , δηλαδή των τερματισμό του ¨Συμμαχικού Ελέγχου στην Γερμανία ¨ και την ¨αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ανατολικής Γερμανίας¨, το 4ο ¨Δημοκρατικό Ράιχ ¨ προσβάλει το Διεθνές Δίκαιο και την Διεθνή Κοινότητα με τον κουτοπόνηρο και βλακώδη ισχυρισμό ¨Δεν υπογράφτηκε Συνθήκη Ειρήνης ¨ακόμα¨ , συνεπώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαπραγματευτούμε ή να πληρώσουμε Επανορθώσεις- Αποζημιώσεις ..."

  Οι ΗΠΑ σαν άμεση κατοχική δύναμη στην Γερμανία είχαν εξαφανίσει όλο τον Χρυσό που βρήκανε , κατάσχεσαν όλες τις ¨ευρεσιτεχνίες¨ στον στρατιωτικό - πυραυλικό και ιατρικό - φαρμακευτικό τομέα ( ! )με τεράστιο οικονομικό όφελος. ¨Λέγεται πως και το ¨Σχέδιο Μάρσαλ¨ για την ¨Ανοικοδόμηση της Ευρώπης¨ στηρίχθηκε και στον χρυσό που βρήκαν οι ΗΠΑ στην Γερμανία και στην Ελβετία , κρυφά από τους άλλους ¨συμμάχους¨. ¨Λέγεται¨ . Πάντως τεράστιο ήταν το οικονομικό όφελος στην ανάπτυξη της αεροναυπηγικής , ατομικής και πυραυλικής τεχνολογίας από τις ευρεσυτεχνίες , πέρα από την ¨αποναζιστικοποίηση¨ και την άντληση επιστημονικών εγκεφάλων.

  Τεράστιο ήταν επίσης το όφελος στην ¨φαρμακευτική- χημική βιομηχανία¨ από τις Γερμανικές ευρεσυτεχνίες...τα πειράματα του Μένγκελε δεν πρέπει να πήγαν χαμένα .

  Οι Γάλλοι και οι Άγγλοι σε όποιες περιοχές μπορούσαν τα ίδια επίσης. Από την περιοχή του Ρουρ οι Γάλλοι έπαιρναν μέχρι το 1952 άνθρακα και με Γερμανικές αποζημιώσεις κατασκεύασαν την μεγάλη γέφυρα στο ποταμό Μοζέλα όπως και άλλα έργα.

  Οι ¨Σοβιετικοί¨ ( Ρώσοι ), εκτός της κατάσχεσης των επιστημονικών ευρεσιτεχνιών , επέβαλαν το ξήλωμα και μεταφορά κάθε σοβαρής βιομηχανικής εγκατάστασης στον τομέα τους και δήμευσαν τις περιουσίες των Γαιοκτημόνων ( Γιούνγκερς ) που είχαν υποστηρίξει ενεργά τον Χίτλερ , όπως επίσης υποχρέωσαν την Ανατολική Γερμανία να προσφέρει επί 10 χρόνια περίπου το 40 % της παραγωγής της στην Ρωσία , τέλος επίσης υποχρέωσαν τα εκατομμύρια Γερμανών στρατιωτών - αιχμαλώτων ( μέχρι το 1955) να προσφέρουν καταναγκαστική εργασία σε παραγωγικές μονάδες της Ρωσίας.

  Τέλος ο Glasnost/ Pizza-Hut για να δεχθεί το 1990 , όπως απαίτησαν οι Γερμανοί , να μην ονομασθεί η Συνθήκη Ειρήνης - Συνθήκη Ειρήνης , αλλά ¨Διακανονισμός με τις 2 Γερμανίες¨ , ζήτησε και πήρε πρόσθετη αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων ( για την μεταφορά και εγκατάσταση των 300.000 χιλιάδων Ρωσικών στρατευμάτων από την Ανατολική Γερμανία στην Ρωσία ! Το Ισραήλ , επειδή δεν είναι η Ελλάδα , έκανε ειδική παρέμβαση στις Διασκέψεις του 1990 και έλαβε την υπόσχεση πως θα αποζημιωθούν πρόσθετα οι Εβραίοι επιζώντες που κατοικούσαν στην Ανατολική Ευρώπη και τις ΗΠΑ , πέρα από τα δεκάδες εκατομμύρια που είχε λάβει το 1952 σε δωρεάν στρατιωτική βοήθεια , και πέρα από τις ατομικές συντάξεις ( μηνιαίος 600 μάρκα ) που είχαν λάβει ( από το Δυτικογερμανικό κράτος ) όσοι Εβραίοι είχαν επιζήσει των στρατοπέδων και ζούσαν στην Δύση. Το 1999/2000 οι ΗΠΑ υποχρέωσαν την Γερμανία , για να γίνει δεκτή η ¨Κοινοπραξία της Crysler με την Mercedes-Benz ¨ , να καταβάλει πρόσθετες αποζημιώσεις σε Εβραίους που είχαν υποχρεωθεί σε καταναγκαστική εργασία στην Ναζιστική βιομηχανία , διαφορετικά απείλησαν ότι όχι μόνο δεν θα προχωρούσε η Κοινοπραξία , αλλά έβγαζαν καταδικαστικές αποφάσεις στα Αμερικανικά δικαστήρια για κάθε Εβραίο που θα προσέφευγε σε αυτά.

  Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία ξένων κρατών για αποζημίωση πολιτών τους ! Το κράτος των ¨αυτοδημιούργητων μεταναστών¨ , οι ΗΠΑ , δεν είναι ¨Σημιτιστάν¨ που διέταξε τον Μιχάλη Σταθόπουλο να απαγορέψει τις κατασχέσεις του Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής , υπέρ της αποζημίωσης των επιζώντων και κληρονόμων της σφαγής του Διστόμου , δεν είναι Σημιτιστάν που έδωσε το 1999 παράταση στην θητεία του κ. Ματθία ( τότε προέδρου του Αρείου Πάγου ¨ ) για να προεδρεύσει σε ¨Ειδικό Δικαστήριο¨ που θα απέρριπτε την Απόφαση της Ολομέλειας του ¨Αρειού Πάγου υπέρ της αποζημίωσης του Διστόμου , προσφέροντας στην Γερμανία το δικαίωμα της ¨Ετεροδικίας¨ ( δεν μπορούσε ΔΗΘΕΝ να δικαστεί η Γερμανία από άλλο κράτος για αναγνωρισμένα από την ¨Δίκη της Νυρεμβέργης¨ ¨εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας¨ που δεν παίρνουν παραγραφή και μπορούν να δικαστούν οπουδήποτε ) και δίνοντας παράλληλα εντολή να σταματήσουν όλες οι προσφυγές και δίκες στα Πρωτοδικεία της Ελλάδος ( πάνω από 100.000 ! ) κατά της Γερμανίας.

  Πέρα από την ¨παρατυπία¨ της παράτασης θητείας του κ. Ματθία πρόκειται για ¨παγκόσμια πρωτοτυπία¨ ένα δικαστής να προεδρεύει ενός Δικαστηρίου ( το λεγόμενο ¨Ειδικό Δικαστήριο ¨) που έχει αναλάβει να απορρίψει την απόφαση του Δικαστηρίου του οποίου ο ίδιος ήταν πρόεδρος ( του Αρείου Πάγου ) !

  Ελλάδα είσαι ατελείωτη ! Που να φτύσεις ;

  Τραγικό επιμύθιο της Εθνικής μας Αναξιότητας :

  Το Δεκέμβρη του 2008 ο Ιταλικός Αρειός Πάγος ( ¨Ανώτατο Δικαστήριο ) πήρε απόφαση να κατασχεθούν τα Γκαίτε της Ιταλίας υπέρ της αποζημίωσης των κατοίκων ενός χωριού που είχε σφαγιασθεί από τους Ναζί ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ( ! ) Και τι έγινε στην συνέχεια ;

  Επειδή ο Μπερλουσκόνι είναι ¨φασίστας - νταβατζής μ.μ.ε και γκομενάκιας¨ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ Η΄ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟΥ¨ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ¨ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ¨ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , επειδή ο Μπερλουσκόνι είναι αυτό που είναι, ΑΛΛΑ δεν είχε την ¨πυγμή¨ και την ¨δημοκρατικότητα¨ ενός ηγέτη όπως ήταν ο Κωνσταντίνος Σημίτης , τέλος επειδή η ¨κατάπτυστη¨ , ¨ρεφορμιστική¨ Ιταλική Αριστερά , δεν είχε έναν ¨ΣΥΝ¨ να ¨κλαίει¨ και να καταδικάζει , όπως ο Μανόλης Γλέζος , ¨για το απάνθρωπο και απολίτιστο γεγονός¨ να ¨κατασχεθούν πνευματικά ιδρύματα μιας χώρας¨ , γεγονός που συνέβη στην Ελλάδα του 2000 όταν εμφανίσθηκαν ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης με τους δικαστικούς κλητήρες στον προθάλαμο του Ινστιτούτου Γκαίτε για ¨καταγραφή- απογραφή¨ ...

  ¨Παρένθεση" :

  Ήταν η συγκλονιστική εκείνη στιγμή που όλες οι ευαίσθητες ψυχές του αστικού κόσμου της Ελλάδας , τα Μ.Μ.Ε της Μπανανίας καιο της ¨πανανθρώπινης Αριστεράς¨ υπέστησαν ένα τεράστιο ψυχολογικό σοκ . ¨Κινδύνευαν οι αξίες της επιείκειας , της κατανόησης , της φιλίας , της αγάπης , της διαβούλευσης , της αμνηστίας και της αμνησίας ¨ !
  -----------------------------------------------------------------
  Τέλος , επειδή η ¨μαφιόζικη Ιταλία¨ δεν διαθέτει δημοσιογράφους όπως τον κ. Γ. Καρτάλη του Βήματος , ο οποίος το 1995 άσκησε ¨δριμύτατη κριτική ¨ στην τελευταία πολιτική πράξη του Ανδρέα Παπανδρέου ( ένα μήνα πριν το θάνατο του ) να δώσει εντολή για ¨διπλωματικό διάβημα¨ προς την Γερμανία με το οποίο ζητούσε την ¨έναρξη διαπραγματεύσεων για την ρύθμιση των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων¨ , ούτε δημοσιογράφους όπως τον κ.Μιχάλη Τσιντσίνη ο οποίος μόλις τώρα ( ! ) , πρωτοχρονιάτικα ( 31/12/2009 ) στα ¨ΝΕΑ¨ ( ¨πρωτοπόρο το ¨συγκρότημα¨ από την περίοδο της Κατοχής ) ¨κατακεραύνωσε¨ όλους τους ¨ξενόφοβους¨ Έλληνες οι οποίοι ζητάνε τώρα ¨Αποζημιώσεις¨ από τον κ. Σόϊμπλε και την Γερμανία , επειδή ¨δήθεν μας φταίνε οι ξένοι¨( η γνωστή καραμέλα των εκσυγχρονιστικών ¨Ταγμάτων¨ ) ενώ μας φταίει αποκλειστικά η ¨κακοδιοίκηση μας...¨.

  Επειδή στην Ιταλία φαίνεται ότι δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί υπότροφοι των ευαγών Γερμανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , και δεν μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε το 2000 ( με αφορμή την απειλεί της κατάσχεσης του Γκαίτε ) στην Ελλάδα , δηλαδή να μαζευτούν 300 υπογραφές φοιτητών και αποφοίτων των Γερμανικών Α.Ε.Ι. που διαμαρτυρόντουσαν για την ¨βαρβαρότητα¨ της κατάσχεσης και "υμνούσαν" την ¨ανιδιοτελή¨ προσφορά των Γερμανικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα...

  Ο ¨Φασίστας Μπερλουσκόνι¨ δεν τόλμησε αυτά που τολμούν οι ¨δημοκράτες¨ και συμφώνησε με την κ. Μέρκελ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ( Δεκέμβρη του 2008 ) και να ζητήσει ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ¨ΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ¨ ( ¨ΑΝΩΤΆΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ) !Για άλλη μια φορά τμήμα της άρχουσας αστικής τάξης της Ιταλίας αναζητά σε ¨Νέο Άξονα¨ την βοήθεια και την συμμαχία της Γερμανίας. Άλλωστε και ο . Μπόσι της ¨Λέγκας του Βορρά¨ νοιώθει πιο κοντά στην ¨Μεσευρώπη¨ και στην Γερμανία παρά με τους ¨φτωχούς και απολίτιστους του Ιταλικού Νότου...¨. Να δούμε τι θα γίνει μια μέρα με τις ¨Περιφέρειες¨ , τις ¨αποσχίσεις¨ , όπως και με το ¨Τίρολο¨. Ο ¨ιστορικός αναθεωρητισμός¨ είναι κυρίαρχη ιδεολογία στην ¨Μεσευρώπη¨.

  Αυτό θα πει θράσος ! Δεν πάει η Ελλάδα ( και η κάθε ενδιαφερόμενη χώρα ) στην ¨Χάγη¨ για να καταγγείλουν την Γερμανία για καταρράκωση και εμπειγμό του ¨Διεθνούς Δικαίου ¨ , ζητώντας να αναγνωριστεί η ¨Συνθήκη των 4 + 2 ¨ σαν η ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ που υποχρεώνει τους νόμιμους κληρονόμους ( σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ) του Γ ΄Ράιχ , δηλαδή την Ενωμένη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας , να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της , ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ , λες και θεωρεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ¨δικό της ¨ .

  Λέτε να είναι και αυτό ;

  ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 11:51:28

   Για να υπάρχει συνοχή στην σκέψη , τον προβληματισμό , όπως και στα παρατηθέμενα στοιχεία , μεταφέρω - τοποθετώ σε αυτό το θρεντ και ορισμένα αποσπάσματα από δύο άλλες σχετικές παρεμβάσεις μου στο ¨antinews¨ :

   Από το :
   http://www.antinews.gr/?p=30276#comments
   -------------------------------------------------

   Ας λάβουμε υπόψη μας επίσης ότι ¨ φρύαξαν ¨ κυριολεκτικά σχεδόν όλα τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. , με ειρωνείες , επιθέσεις και καταγγελίες με την ¨έκπληξη¨ της εκλογής του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία…

   Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο γι΄αυτούς που γνωρίζουν . Ήταν σαν ¨κάτι να έχαναν¨ …

   Επίσης η Γερμανία , σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα της ¨Ναυτεμπορικής¨ , δεν είδε με καλό μάτι ούτε την παράδοση του λιμανιού στον Πειραιά στους Κινέζους ( σε αυτό το ¨παιχνίδι¨ έβαλε και την Ε.Ε. ) , ούτε τις συζητήσεις για ενδεχόμενη στήριξη μας με αγορά ελληνικών ομολόγων από την Κίνα…

   Σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ που διάβασα στην ¨Ελευθεροτυπία¨ υπάρχειμεγάλη ¨κόντρα¨ τελευταία μέσα στην Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία ( κολοσσό ) ¨E.D.A.S¨ ( στην οποία ¨αλληλοσκοτώνονται , εδώ και χρόνια , ¨Γερμανία – Γαλλία¨ για το ποιος θα έχει ¨το πάνω χέρι¨).

   Η απόφαση της κ. Μέρκελ να μειώσει την παραγγελία της Γερμανίας για ¨Eurofigther¨ ( παραγωγός η ¨EADS ) από 180 σκάφη σε 120 προκάλεσε ¨τριγμούς ¨. Η οποία απάντησε με μια ¨εύκολη λύση ¨ : Θα βρει τρόπο ¨να πάρει άλλη χώρα¨ το έλλειμμα !

   Ξέρετε από την εποχή Σημίτη εκκρεμεί η απόφαση να αγοράσει η Ελλάδα 40 -60 Eurofighter σαν …¨ συμβολή στην ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη ¨.

   Δεν μπορεί να είμαστε μόνο ¨εταίρες¨ , πρέπει να είμαστε και ¨εταίροι¨ με συμπόνια και κατανόηση. Στην περίπτωση αυτή όμως τι θα κάνουμε με την ¨πρώτη πατρίδα¨ του Γ. Α. Παπανδρέου ; Τι θα κάνει ο ¨RAPHAL – SARKOZY ¨ .

   Με τόσα διαπιστευτήρια που τους έχουμε δώσει( βλέπε ¨αγωγούς¨ ) , μετά από τις τόσες ¨ελπίδες¨ που έχουμε προκαλέσει θα γίνουμε ξθαφνικά ¨άφιλοι¨ και ¨απάτριδες¨ ; Και εάν νευριάσουν ;;; Θυμάστε και το δημοσίευμα – προειδοποίηση του ¨Βήματος¨ από την εποχή Καραμανλή ; Δεν το πρόσεξε και τώρα τριγυρνάει ολομόναχος ¨στα καμπαρέ και τα καφενεία¨…

   Υπάρχουν εκτιμήσεις οι οποίες λένε ότι από τα περίπου 270 δις ευρώ εξωτερικού-δημόσιου χρέους της Ελλάδας , τα 170 είναι σε γερμανικές τράπεζες και ομίλους ( έκθεση Στουρνάρα ). Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο η Γερμανία είναι εκπρόσωπος – ηγέτης των ξένων ¨ομολογιούχων¨ απέναντι στην Ελλάδα.

   Σίγουρα δεν θα ήθελαν να απεμπλακούμε από την ¨χρηματοπιστωτική μας εξάρτηση¨ και να βάλουμε και άλλες χώρες στο παιχνίδι.
   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ η Γερμανία ήταν ο ¨εκπρόσωπος των ξένων ομολογιούχων ¨στην Ελλάδα. Το 1960 , για να δεχτούν , ¨να εγκρίνουν¨ να πάρουμε δάνεια από ξένες τράπεζες – οίκους και διεθνείς οργανισμούς ( μεταπολεμικά και μέχρι τότε ¨επιζούσαμε¨ μόνο με ¨Μάρσαλ¨ , ΝΑΤΟ και κρατικές πιστώσεις ¨συμμάχων ¨ ) ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ – ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ – να αποδεχτούμε το ¨προπολεμικό μας χρέος¨ , να παραιτηθούμε από το ¨χρεοστάσιο¨ που είχε κηρύξει ο Ι. Μεταξάς ( όπως και ο Χίτλερ ).

   Έκτοτε το ελληνικό κράτος ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώνει τοκοχρεολύσια , μέχρι και σήμερα (!) , για τα περίφημα δάνεια της ¨ανεξαρτησίας¨ ( 1821 ) έως αυτά πριν την έναρξη του 2ου Π.Π.

   Οι ενέργειες αυτές του κ. ¨Αμπς¨ ( αρχιτραπεζίτης της Bundesbank και στο 3ο Ναζιστικό και του 4ο Δημοκρατικό Ράιχ ! ) είχαν προκαλέσει την οργή ακόμα και ενός ¨ψύχραιμου¨ εκπροσώπου του ελληνικού αστικού κράτους , του Ξενοφώντα Ζολώτα , ο οποίος σε μια σύσκεψη ¨διαμαρτυρήθηκε¨ στους Γερμανούς λέγοντας τους ότι ¨πως μπορεί η Γερμανία να μας υποχρεώνει να αναλάβουμε το προπολεμικό μας χρέος , όταν η ίδια μας χρωστά ακόμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα εξαναγκαστικά δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδας προς το Ράιχ.
   Βέβαια η Γερμανία έκτοτε ( και αστικός πολιτικός κόσμος της Ελλάδας ) τον ¨έγραψε¨ τον κ. Ζολώτα , όπως και τον αείμνηστο καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο, που ζητούσε ¨δάνεια¨ και ¨επανορθώσεις¨ , όπως και όλο τον ελληνικό λαό , επί 65 χρόνια ! ( πικρή άμεση προσωπική μου ενημέρωση και από τους δύο καθηγητές ) .

   Και δεν θέλω να ακούω ¨μπούρδες¨ περί ¨ισότιμες σχέσεις¨ μεταξύ των ¨Χωρών- μελών της Ε.Ε. ¨ , μπούρδες για ¨Δημοκρατίες¨ και ¨Διεθνές Δίκαιο¨.

   Μόνο το δίκαιο του ισχυρού υπάρχει στην πράξη , το δίκαιο του ιμπεριαλισμού , οικονομικού , πολιτικού , στρατιωτικού και πολιτιστικού. Τίποτα άλλο.

   -----------------------------------------------------

   Από το :http://www.antinews.gr/?p=30114&cpage=1#comment-379964

   ---------------------------------------

   Σε λίγα χρόνια θα ακούμε σαν νέο μας ¨εθνικό ύμνο¨ , αφού πρώτα προλάβουμε να κάψουμε ακόμα λίγες παραπάνω ελληνικές σημαίες για να συναντήσουμε την ¨Ευρώπη των Περιφερειών ¨ , τον ¨ Ύμνο της Χαράς¨ του Μπετόβεν :

   ¨ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ¨

   ¨…FREUDE SCHOENER GOETTERFUNKEN TOCHTER AUS “SIEMENS “ -WIR BEGRUESSEN EUCH – WIR BETRETEN -Zypern, Malta, Slovenien, die Slovakei, Tschechien, Ungarn, Estland…¨

   Καλά εντοπίζει παραπάνω ο ¨Archeopteryx¨το θέμα για τον ρόλο του 4ου Ράιχ στα Βαλκάνια και την νέου τύπου κατοχή στην Ελλάδα.

   Λόγω σταθερής διαχρονικής διαπλοκής με τμήμα της ελληνικής άρχουσας τάξης από την κατοχή μέχρι σήμερα και λόγω της βλακείας της Αριστεράς , η οποία έχει ξεχάσει πως ¨ανδρώθηκε¨ μόνο στην περίοδο που πολέμησε τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό .

   Μέχρι το 1970 για την Αριστερά ( ΕΔΑ – ΚΚΕ ) η Δυτική Γερμανία ήταν μια ¨Ρεβανσιστική – Αναθεωρητική – Νεοφασιστική Χώρα ¨ με τους πρώην Χιτλερικούς στον στρατό και τον κρατικό της μηχανισμό ¨.

   Αν διαβάσει κανείς το τι έγραφε η ¨Αυγή¨ μέχρι την 21η Απριλίου 1967 για την Γερμανία ¨θα του πέσουν τα μαλλιά¨.

   Από το 1970 που εγκαινιάσθηκε η ¨Ostpolitik¨ της Σοσιαλδημοκρατίας και αναβίωσε το ¨πνεύμα των Συμφωνιών Ραπάλο , από την στιγμή που η Σοβιετική Ένωση επανεκτίμησε και ίδια το γεωπολιτικό θεώρημα της ¨Ευρω-Ασίας¨ με σκοπό να απομονώσει τις ΗΠΑ και τον ανερχόμενο ¨κίτρινο κίνδυνο¨ της Κίνας ,¨έλαβε το μήνυμα¨ και η δική μας Αριστερά , η Γερμανία , ως εκ μαγείας , μεταλλάχθηκε σε ¨δημοκρατική χώρα¨ που πολεμά για την ¨ανεξαρτησία¨ μιας ¨Ενωμένης Ευρώπης¨.

   Βέβαια η ¨Ostpolitik¨ ( επιστροφή ¨στας Ανατολάς¨ με άλλα μέσα) δεν ήταν μόνο Γερμανικό σχέδιο , αλλά και Αμερικάνικο ( παρά τις δήθεν ¨γκρίνιες τους¨ ) και σαν αποτέλεσμα αυτής , αλλά και της πολιτικής επίθεσης των ¨ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨ , με τις Συμφωνίες του Ελσίνκι , η ¨Σοβιετική¨ Ένωση δεν υπάρχει πια… Υπάρχει όμως ένα δυνατό 4ο Ράιχ και η αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης ( Γιουγκοσλαβία και έπονται … ).

   Και σε λίγα χρόνια θα αποζημιωθούν , ίσως και να επιστρέψουν , τα ¨θύματα του πολέμου – του πολέμου γενικά ¨ , οι Γερμανοί ομογενείς – συνεργάτες των Ναζί που εκδιώχθηκαν από τα ¨πάτρια εδάφη της Ανατολής¨ , όπως και οι δικοί μας ¨Τσάμηδες και Σλαβομακεδόνες¨ που έπεσαν θύματα του ¨συμμαχικού μιλαταρισμού ¨ .

   Δεν είναι μόνο η διαρκής διαχρονική παρέμβαση στο Νομικό μας σύστημα ( με την αλλαγή κατάργηση κάθε προοδευτικού στοιχείου από το ¨ελληνικό εθιμικό και κοινοτικό δίκαιο¨ ) , βλέπε σχετικές εργασίες του αείμνηστου καθηγητή Ν. Πανταζόπουλου , από την εποχή του G.L. von Maurer ( μέλος της Αντιβασιλείας στην περίοδο Γερμανικής- Βαυαροκρατίας -Ξενοκρατίας στην Ελλάδα ) μέχρι σήμερα με τους ¨Συνταγματολόγους¨ , όπως Κ. Τσάτσο κ. α. , αλλά κυρίως η μεταπολεμική – Νέο-αποικιακή πολιτική του ¨Δημοκρατικού 4ου Ράιχ ¨ , με τις ανισοβαρείς ¨οικονομικές συμβάσεις προμηθειών και κατασκευής έργων¨ και την συστηματική πολιτική δημιουργίας ¨μεταναστευτικών και μειονοτικών αποσχιστικών κινημάτων ¨στα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη , με στόχο , εκτός των άλλων , και την αναθεώρηση της ¨Συνθήκης του Πότσδαμ¨ ( μια φορά ¨αναθεωρητές¨ οι Γερμανοί με την Συνθήκη των Βερσαλλιών , πάντα αναθεωρητές ) και των συνόρων στην Ευρώπη.

   Μπροστά σε αυτό το ¨ όραμα ¨ το πρόβλημα Γερμανία παραμένει στο απυρόβλητο , βέβαια και με την βοήθεια της Νέας ελληνικής ¨5ης Φάλαγγας¨ ( στον ¨πνευματικό – επιστημονικό και επιχειρηματικό – εμπορικό τομέα ).

   Κάποτε ακούγαμε στα ονόματα ¨Γκέρτσος¨ – ¨Βουλπιώτης¨ . Τώρα ακούμε στα ονόματα Λαϊνόπουλος , Λάτσης , Χριστοφοράκος και άλλα πολλά.

   Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει την λίστα μελών του Γερμανοελληνικού και Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελετηρίου , όπως και την λίστα επισκεπτών της ετήσιας ¨χοροεσπερίδας¨ του συλλόγου αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών ( που επιχορηγούσε και ο κ. Χριστοφοράκος ) , τον χορό των ¨παιδιών του Κάρλ Ντέρπφελντ ¨ (“Ball der Doerpfeldianer” ) όπως οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται .

   Θα καταλάβει πολλά για το κάτω από πια ¨καυδιανά δίκρανα ¨ περνά ο ηττημένος ελληνικός λαός εδώ και δεκαετίες.

   Υ.Γ.
   -------------------------------------------------------------

   Παρακαλώ Φάκτορα , στο βαθμό που συμφωνείς , μπορείς και έχεις το χρόνο , τοποποθέτησε εισαγωγικά σε αυτό το θρέντ ή στο εισαγωγικό μου κείμενο , αυτή την ¨μεταμοντέρνα¨ αφίσα-φωτογραφία :

   http://www.ppol.gr/cm/album/albums/userpics/ome-ote.jpg

   --------------------------------------------------------------

   Στις απόψεις - απαντήσεις φίλων και αναγνωστών θα απαντήσω το βράδυ.

   • EUROTSOPANHS avatar
    EUROTSOPANHS @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 14:02:21

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΤΑΝΤΟΝ

    ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
    Δυστυχως στην Ελλάδα η Γερμανικη επιρροη απο εποχης Οθωνα εως σημερα ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.
    Ο κρατικος μηχανισμος ειναι στελεχωμενος απο Γερμανοθρεμενους εως Γερμανοτσολιαδες,ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ,γιατι αραγε;;;;;
    Ο μεσος Ελληνας αγνοει και λησμονει ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ,σε αντιθεση με τους ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ που εχοντας δεινοπαθεισει απο τους Γερμανους ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ειναι η αντιπαθεια τους προς την ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    Η δουλοπρεπεια των Ελληνων πολιτικων και ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ μικρης χωρας και αλλα ευτραπελα για το ψωμι που μας εφεραν οι σακατεμενοι ελληνες μεταναστες για μια χουφτα ματωμενα μαρκα ειναι για τους αφελεις.
    Οσον αφορα ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΘΑ ΠΩ ΣΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ.

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΩΝ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΑΛΑ,ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΘΡΕΜΕΝΟΥΣ ΣΦΥΡΑΓΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝΕΛΛΑΔΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ,ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ Σ ΑΥΤΟΝ.
    Σημερα μας Εκβιαζουν για ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.
    ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
    ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ...ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/01/2010 17:52:02

    Πραγματικά ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις και την αναλυτικότατη απάντηση που έδωσες...ένα έχω να πω,έχω μείνει αλάλου που λένε!!!

 10. peri avatar
  peri 11/01/2010 05:15:19

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΦΙΛΕ.
  ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ PAST. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΛΕΟΝ.

  • peri avatar
   peri @ peri 11/01/2010 05:22:10

   ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΜΥΚΟΝΟΣ!!!!!!!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ peri 11/01/2010 06:20:36

   Δεν φοβάμαι καθόλου. Μας αγαπάει το Πασόκ. Όσο για τους Γερμανούς βρήκα ένα ωραίο απόσπασμα της εξωτερικής τους πολιτικής από το 1940, θα το μεταφράσω, να δεις τι επίκαιρο που είναι. Τωρα δα, μας αγαπάνε γιατί θέλουν να μας πουλήσοτν κάτι φρεγάτες, και ένα υποβρύχιο -- το έφτιαξαν λέει, δεν γέρνει.

 11. xaroylhs avatar
  xaroylhs 11/01/2010 06:33:47

  ..Ω αγαθοί νεοέλληνες, έχετε την απατηλή εντύπωση ότι άν οι Γερμανοί πλήρωναν 10 ή 20 ή και 30 δισ δολάρια τότε ή όποια δήποτε χρονική στιγμή δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει; Θα τα είχε δώσει ο Μεγάλος ..συντάξεις σε αγέννητα παιδιά που αντιστάθηκαν στο κατακτητή και χαρτζηλίκι σε υμέτερους.
  Πάντως την σημερινή κατάσταση δεν θα την είχαμε αποφύγει σε καμιά περίπτωση!
  Τίποτα δεν μας σώζει ,μόνο αλλαγή νοοτροπίας ως λαός και ως κυβερνώντες..

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 11/01/2010 07:09:53

  "... για να καταλαβαίνετε ζωντόβολα αγρότες..."

  Ολα και ολα, τι σας φταινε οι αγροτες; γιατι τους βριζετε; μηπως πρεπει να εχουν ΜΒΑ οι αγροτες για να δουν προκοπη απο την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΠΟΙΗΣΗ; Δεν φτανει ΛΑΜΟΓΙΑ που τους χρησιμοποιησατε για να κλεψετε επιδοτησεις μιλατε και απο πανω; μην τα ριχνετε στους αγροτες, διχως αυτους ΘΑ ΠΕΙΝΑΓΑΤΕ ωρε! δεν φταινε οι αγροτες αν οι ηγεσιες του ελλαδισταν ειναι κλεφτες και ανικανοι υποτελεις.

  Υπογραφη: Ο γιος αγροτη του οποιου ο παππους στην κατοχη ετρεφε το ανικανο Αθηναϊσταν με το σιταρι και το καλαμποκι του και που ουτε ενα ευχαριστω δεν ακουσε.

 13. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 11/01/2010 08:53:38

  Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.Είναι γνωστό ότι η Γερμανία ξεπλήρωσε (αν όχι το όλον) μέρος των αποζημιώσεων με τις κατάπτυστες συμφωνίες για τους μετανάστες τη δεκαετία του '50.Για όσους δε γνωρίζουν οι κυβερνήσεις ΚΚ του Α' "πούλησαν" ανθρώπους τότε ως αντάλλαγμα για τη μη διεκδίκηση αποζημιώσεων.Το φοβερό είναι -αν θυμάμαι καλά- ότι εμείς πιέσαμε για τη δημιουργία αυτού του ιδιότυπου εξανδραποδισμού αν και οι Γερμανοί προτιμούσαν να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής στη χώρα (λιμάνια,δρόμους κλπ).Βλέπετε δε μας συμπαθούσαν ιδιαίτερα.
  ΥΓ Ο ΚΚ ο Α' βγήκε πρόσφατα ως ο 4ος μεγαλύτερος Έλληνας σε γνωστό κανάλι.Ίσως λόγω των επιδόσεών του στο δουλεμπόριο.

  • ss_sk avatar
   ss_sk @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 11/01/2010 13:57:31

   Ναι, τους κακόμοιρους του Γερμανούς. Φθηνά εργατικά χέρια στα καλά καθούμενα. Και μάλιστα για πραγματική ανάπτυξη - βιομηχανία, όχι παίξε γέλασε. Αναλογικά λοιπόν το συνάλλαγμα που ήρθε στην Ψωροκώσταινα θέλει λίγο ψαλίδισμα (δεν είναι της ίδιας δυναμικής με αυτό που ''δώσαμε'' στην Αλβανία).

   Αν τώρα ''αποζημιώθηκαν'' κάποιοι (λίγοι) παρασκηνιακά μέσω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών, μας νοιάζει? Μπορεί να αποτελέσει, νομικό ή άλλο, επιχείρημα?

   • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
    ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ ss_sk 11/01/2010 16:33:21

    ss_sk,
    δε γνωρίζω αν η οικογένειά σου γνώρισε "ξενιτειά" ,αλλά το τίμημα για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων ήταν πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.Η ξενιτειά γι'αυτούς σήμαινε "ζωντανό θάνατο".Σου προτείνω να δεις μια σειρά της ΕΤ3 "ο δρόμος της φυγής" ή να ακούσεις κάποιο ηπειρώτικο ή από οπουδήποτε αλλού δημοτικό (προς θεού όχι καζαντζίδη).Επαναλαμβάνω:η Ελλάδα πούλησε τα παιδιά της τότε,κυριολεκτικά.

    • ss_sk avatar
     ss_sk @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 11/01/2010 17:00:26

     Έχω δικούς μου στην Αυστραλία - αλλά και στην Αθήνα αυτοί που έμειναν ξενιτεμένοι θεωρούνται. Κάθε φορά που ακούω το ''Μιλώ για τα παιδιά μου'' του Μαρκόπουλου (έχει μεγάλη μουσική γκάμα ο πόνος) με πιάνουν τα ζουμιά...και είμαι νέος ακόμη, χωρίς γονικά ένστικτα.

     Αλλά τώρα δε μιλάμε για αυτό. Σε στυγνές οικονομοτεχνικές διαδικασίες επιλέγεις αναγκαστικά τις παραμέτρους που πρέπει...

 14. μαρικα avatar
  μαρικα 11/01/2010 09:27:09

  Μην τα βαζεται με τους εξω ,βαλτετα καλυτερα με τους μεσα.Την δεκαετια του 50 ειχαμε την εσωτερικη μεταναστευση,μονο και μονο,για να εχουν στην Αθηνα υπηρετριες ;ειχαν αφηση την επαρχια να ριμαξει,ποιοι μας κυβερνουσαν;το ξερεται,Απο εκει αρχισε η μεταναστευση προς τα εξω(ΕΝΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΘΗ ΝΑ ΜΑς ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)αυτα που γραφει ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ ειναι αληθια και αλλα τοσα.Εμεις που φυγαμε εργαστηκαμε πολυ σκληρα και στηλαμε πολυ συναλαγμα στην πατριδα.Σηκωσαμε τον τουρισμο με την διαφημηση που καναμε για την πατριδα και ηρθαν απο τοτε μεχρι τωρα τα δις συναλαγμα στον τοπο,μην ξεχναμε και το ναυτιλιακο συναλαγμα και ολα τα ΚΠΣ που ειναι ολα αυτα τα χρηματα η Ελλαδα επρεπε να τρωει με χρυσα κουταλια αντι αυτου,ψαχνεται τωρα να βρητε ποιος μας χρωσταει,αντεεεεεε αυτα εχουν παρθη και εχουν φαγωθη.Πιστευεται ο Ελληνας να τα εχει χαρηση;μαλον νυχτα εχει γεινει παλι η δουλια

 15. parsifal avatar
  parsifal 11/01/2010 09:33:36

  Να πληρώσουν πάραυτα οι Γερμανοί, να τα φάνε οι αγρότες του ΚΚΕ στα σκυλομάγαζα του κάμπου εις υγείαν του Αρη που πούλησε το κόμμα τους...

  • abebab avatar
   abebab @ parsifal 11/01/2010 12:36:54

   Α μπράβο, το βρήκες! Οι κομμουνιστές φταίνε –δεν το συζητώ δηλαδή…

   Εσύ πάντως δεν θέλεις να πληρώσουν οι Γερμανοί για τους παραπάνω λόγους…

   • chien andalu avatar
    chien andalu @ abebab 11/01/2010 12:45:38

    Δε θέλει να πληρώσουν γιατί είχε παππού στα Ταγματα Ασφαλείας και φοβάται για την περιουσία του...

    • gretel avatar
     gretel @ chien andalu 11/01/2010 12:48:55

     Λυπάμαι, αλλά το θέμα, μπονουελικέ σκύλε, δε σηκώνει ούτε χιουμοράκι ούτε εξυπναδίτσες.

     • chien andalu avatar
      chien andalu @ gretel 11/01/2010 12:54:34

      Το χιουμορ μου αφορούσε τη απαξίωση της Αριστεράς και των κομμουνιστών από τον παραπάνω.

      Δεν έθιξα το άρθρο, το οποίο παρεπιπτόντως με βρίσκει σύμφωνο.

     • gretel avatar
      gretel @ chien andalu 11/01/2010 13:17:16

      Δεν το κατάλαβα… Ευχαριστώ για την (πάντως αναγκαία) διευκρίνιση…

  • gretel avatar
   gretel @ parsifal 11/01/2010 12:46:03

   Με συγχωρείτε αγαπητέ parsifal αλλά εγώ, ως gretel, φρίττω με τα λόγια σας….
   Με τέτοια «ελληνικά» επιχειρήματα, τύφλα να έχουν τα γερμανικά….
   Και μη μου πείτε ότι κάνετε «χιούμορ», σας παρακαλώ!

   • abebab avatar
    abebab @ gretel 11/01/2010 13:23:42

    Κι εμένα ν α μου συγχωρέσετε την ίσως απρεπή περέμβαση, αγαπητή…

    Αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη κακώς, κάκιστα επιχειρείτε «διάλογο» όταν έχετε απέναντί σας τέτοιες «απόψεις»!

   • abebab avatar
    abebab @ gretel 11/01/2010 13:28:57

    Αυτό αφορά κι εμένα βέβαια –προσπάθησα να ακυρώσω το σχόλιό μου αλλά είχε ήδη καταγραφεί….

    Εκ των υστέρων λυπάμαι.

    Και πάλι με συγχωρείτε.

    • abebab avatar
     abebab @ abebab 11/01/2010 13:32:39

     Εννοώ …να ακυρώσω το σχόλιό μου στον parsiafal , πιο πάνω, προφανώς!

 16. ηο avatar
  ηο 11/01/2010 09:51:47

  Οι αγροτες οι συνηδειτοποιμενοι ξερουν καλα τι σημαινειΕΕ.Αν προσεξετε φωναζουν κοστολογιο και ενα λογικο κερδος.Και ξερουν και καλα κατι ΠΑΣΕΓΕΣ ΣΥΔΑΣΕ κλπ πως παιρνουν αποφασεις και με τι απολαβες.Τωρα ενα JOHN DEERE 105 HP4WD το1981 προ ΕΕ στοιχιζε 2.5 εκ.δραχμες (δλδ 55 στρ βαμβακι με 400 κιλα επι 120 δρχ.Σημερα ενα αντιστοιχο τρακτερ στοιχιζει περιπου 80.000€ δλδ σχεδον 300 στρ βαμβακι με εμπορικη τιμη και ολες τις επιδοτησεις) το οποιο κατασκευαζεται στη Γερμανια.Χώρια τους περιορισμους και τις ποσοστοσεις.Τα συμπερασματα δικα σας.

 17. donaE avatar
  donaE 11/01/2010 10:11:53

  Οι Γερμανοι,θελουν βεβαια αποδυναμωμενους και γκαρσονια στην περιοχη τους,για να πουλανε μονο τα δικα τους προιοντα στον κοσμο,αλλα δεν θελουν να τα ταιζουν τα θυματα τους.Πως θα γινει...

 18. Γιαννης avatar
  Γιαννης 11/01/2010 11:30:18

  Ποιος ειναι ο ΡΟΚΚΟΣ?

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ Γιαννης 11/01/2010 12:11:41

   Έλα τώρα, δεν ξέρεις τον εθνικό μας προμηθευτή στις τηλεπικοινωνίες και άρχοντα της ελληνικής κλωτσοπατινάδας;
   Πλάκα με κάνεις; . . .

   • parsifal avatar
    parsifal @ άστεγος 11/01/2010 16:57:15

    Γνωστός και ως KROKUS ...

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Γιαννης 11/01/2010 12:12:06

   Δεν έχεις δει τα έργα ¨ Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του ¨ ή το ¨Κατάσκοπος που ήρθε από το κρύο ¨ ;

   Χάνεις ( ! ) , δύο φιλμ από την περίοδο του ¨ Ψυχρού Πολέμου ¨ που από το 1990 πέρασε στην ¨Εποχή των Θερμών Πολέμων¨.

 19. Kostas avatar
  Kostas 11/01/2010 11:58:29

  Είναι λυπηρό αυτό που θα πω, αλλά όποιος καταλαβαίνει στοιχειωδώς από οικονομικά, ένα σημαντικό τμήμα της ευημερίας και της ανάπτυξης της Ελλάδας (όποια και αν είναι αυτή) τα τελευταία 25 χρόνια βασίστηκε κατά ένα σημαντικό μέρος στα χρήματα του Γερμανού Φορολογούμενου.
  Αντί λοιπόν να συζητάμε για τις αποζημιώσεις του Β' Π.Π. ας πιούμε άλλη μια φορά στην υγειά του κορόϊδου (δηλαδή του γερμανού φορολογούμενου για όσους δεν κατάλαβαν) και ας ελπίσουμε ότι δεν θα σταματήσουν να μας στηρίζουνε πολύ γρηγόρα (αν και από ότι φαίνεται μας έχουν πάρει χαμπάρι για τα καλά).

  • l
   l' ami du peuple @ Kostas 11/01/2010 12:51:52

   το να σου δινει λεφτα ο γερμανος φορολογουμενος για να εκσυγρονισεις τη χωρα σου και να του τα επιστρεφεις μεσω ζημενς, χοχτιφ, λεοπαρντ και αλλων, εχει νοημα καθως καταληγει να χρηματοδοτει αδρα τους μεσαζοντες, δηλαδη το ελληνικο πολιτικο προσωπικο και τους προτιμωμενους επιτηδειους παρατρεχαμενους.
   (κι ολο και κατι πεφτει απ'το τραπεζι για το ποπολο, δεν εχεις αδικο με εκεινο το "οποια")
   προσωπικα παροτι δικαιουμαι αποζημιωσεις απο τους γερμανους για δυο καμμενα σπιτια και εναν δολοφονημενο αμαχο, καθως και για το ό,τι τραβηξε καταδιωκομενη η οικογενεια μου το 42-43, δεν προκειται να τα διεκδικησω.
   η ελληνικης κοπης συνεχεια της κατοχης απο τους "εθνικως αναξιους" και το αισχος που αντικρυζω γυρο μου βαρυνουν στη συνειδηση μου περισσοτερο...
   (για να μη μιλησω για μακρονησια και αλλα θλιβερα "που οι "δικαιουχοι πολεμικων αποζημιωσεων" γραικολανδιοι παρηγαγαν σε βαρος εκεινων που πολεμησαν).

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Kostas 11/01/2010 13:34:25

   @Kostas το τί έχει φέρει ευημερία, και το τι έχουν φέρει τα τελευταία 25 χρόνια, είναι προς συζήτηση. Θα έλεγα ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει ανέβει από το στατικό σημείο του 1949 μέχρι σήμερα, για αλλους λόγους άπό το 49 έως το 65, αλλιώς από το 67 μέχρι το 81 και αλλιώτικα από το 96 μέχρι σήμερα.

   Τα τελευταία 25 χρόνια, έγιναν τα εξής:

   1. Άνοιξε λίγο η κεφαλαιαγορά και διθνεοποιήθηκε λίγο το ελληνικό κεφάλαιο επί Μητσοτάκη

   2. Απελευθερώθηκε το συνάλλαγμα και μπήκαμε στο ευρώ επί Σημίτη

   3. Είμαστε στάσιμοι από το 2004 και μετά.

   Παράλληλα, αυξήθηκε το προσωπικό και το κρατικό χρέος. Έγινε αποεπένδυση στον αμειγώς ιδιωτικό τομέα και υποκαταστάθηκε απο κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα (επιδοτήσεις, αναποτελεσματικότητα, διαφθορά). Παρατηρήθηκε σαφής στροφή σε "γερμανικά" συμφέροντα, όχι πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των Ελλήνων. Ο "Ελ. Βενιζέλος", όπως έγινε, εξυπηρετεί την στρατηγική της Lufthansa. Η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασής του επί Λαλιώτη, εξυπηρετεί την Χοκτηφ, η "πώληση" των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην HDW εξυπηρέτησε την HDW. Να μην αναφερθώ στην υψηλή τεχνολογία σαβούρας της Ζήμενς, τα ψηφιακά που ήρθαν εδώ με 20 χρόνια καθυστέρηση, τις ανεμογεννήτριες της Vestas και της Veolia (και της Ζήμενς), τους Γάλλους κλπ. κλπ.

   Αν αισθάνεσαι πλουσιότερος τα τελευταία 25 χρόνια, είναι επειδή μπήκε πίσω στην χώρα όσο λαθραίο συναλλαγμα είχε βγεί έξω, και επειδή κατανάλωσες πολλά και ευχάριστα, με δανεικά λεφτά. Οι επιδοτήσεις των Γερμανών φορολογουμένων είναι για να βγάλουν υπερκέρδη οι Γερμανοί φορολογούμενοι, και μην έχεις καμιά αμφιβολία, ούτε είμαι κανένας σκληροπυρηνικός μαρξιστής και λέω επαναστατικά πράγματα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kostas 11/01/2010 13:37:59

   Είναι λυπηρό αυτό που θα πω αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις στοιχειωδώς οικονομικά. Πέραν της απάντησης l' ami du peuple δες και την απάντηση στο σχόλιο του Αγανάκτηση.

 20. Kostas avatar
  Kostas 11/01/2010 15:41:03

  - Έχετε καταλάβει ότι τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια αναπτυσσόμασταν με 4% το έτος (Και δεν αναφέρομε απλά και μόνο στις καθαρές κοινοτικές εισροές)?
  - Έχετε καταλάβει ότι το γεγονός ότι είμαστε στο ευρώ μας επέτρεψε να δανειζόμαστε ωε κράτος εδώ και μια δεκαετία με 3-4% (και δεν είμασταν ικανοί να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα λεφτά παραγωγικά για να μας αποδώσουν έστω ένα 3-4% - Αλλά προτιμούσαμε να προσλαμβάνουμε αγροφύλακες)?
  - Έχετε καταλάβει ότι αν δεν είμασταν στο ευρώ αυτήν τη στιγμή (από το 2008 δηλαδή) θα είχαμε πτωχεύσει, και η δραχμή θα είχε υποτιμηθεί κατά μερικές δεκάδες μονάδες (οι τιμές των περισσοτέρων αγαθών (εισαγόμενων) θα είχαν εκτοξευθεί (αφού δεν παράγουμε και τίποτα), η αξία φυσικά όλων των περιουσιακών μας στοιχείων θα είχε υποτιμηθεί και φυσικά το βιοτικό μας επίπεδο θα γνώριζε μία τεράστια και ταχύτατη συρρίκνωση)?
  - Έχετε καταλάβει ότι το ΔΝΤ θα ήταν ήδη στην Ελλάδα μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 20% - 30% και στραγγαλίζοντας ακόμη περισσότερο του μικρούς και μικρομεσαίους και την αγορά?
  - Έχετε καταλάβει ότι όλα αυτά τα οφείλουμε στον καλό γερμανό φορολογούμενο που μέσω της ορθολογικής δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας του και του ενιαίου νομίσματος μας έδωσε την δυνατότητα να δανειζόμαστε φθηνά, να μην πτωχεύουμε, να έχουμε τεράστιες κοινοτικές καθαρές εισροές από τα ΚΠΣ και με άλλα λόγια να έχουμε μεγαλώσει πολλή περισσότερο την πίτα από την οποία τρώμε?

  Αν δεν τα καταλαβαίνεται όλα αυτά, τότε καληνύχτα.

  Υ.Σ. Και φυσικά όλα αυτά ο γερμανός φορολογούμενος δεν τα κάνει για την ψυχή της μάνας του, αλλά τα κάνει για να εξασφαλίσει αγορές για τα προϊόντα που παράγει, εισόδημα, δουλειές, κτλ. Αλλά δεν μας φταίει αυτός αν εμείς είμαστε άχρηστοι να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και τη σταθερότητα που μας παρείχε και μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Αντί λοιπόν τώρα που φτωχείναμε να ψάχνουμε τα παλιά μας τα κιτάπια (για αποζημιώσεις Β' Π.Π.) καλύτερα να σκεφτούμε πως εμείς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και όσο περισσότερο μπορούμε πιο αυτάρκεις και ανταγωνιστικοί (ως χώρα).

  • EUROTSOPANHS avatar
   EUROTSOPANHS @ Kostas 11/01/2010 17:35:30

   ΑΝ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΠΙΝΑΝ Moet & Chandon ΤΟΥ 1950 AKOMH.
   ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΜΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ....ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ.

 21. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 11/01/2010 17:41:54

  Γράφει το euobserver.com ότι η Γερμανία αντιτίθεται στην πρόταση της ισπανικής προεδρίας για επιβολή κυρώσεων στα κράτη- μέλη της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. Ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Rainer Bruderle δήλωσε για το ζήτημα «Δεν νομίζω ότι είναι λογική η ιδέα επιβολής κυρώσεων στα κράτη μέλη για τη μη εκπλήρωση των στόχων που καθορίζονται , η στρατηγική της Λισαβόνας βασίζεται σε μια εταιρική σχέση χωρίς κυρώσεις και οφείλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση»
  το euobserver.com αναφέρει επίσης ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΕ κ. Van Rompuy υποστηρίζει αυστηρότερους ελέγχους.

  Υ.Γ. μάλλον οι Γερμανοί διαβάζουν antinews!!

 22. Jasmin avatar
  Jasmin 11/01/2010 17:53:21

  Αν είχαν καταλάβει, Κώστα, δεν θα ψήφιζαν όπως ψηφίζουν.
  Δεν είδες πόσο προσβλήθηκαν οι παν-έντιμοι, παν-αδιάφθοροι κυβερνητικοί
  με τον καθ'όλα τυπικό έλεγχο των ευρω-κοινοτικών;
  Έκαναν λες και τους έκαψαν τη σημαία, ουπς! λάθος παράδειγμα-
  όταν τους καίνε την σημαία
  οι πολιτικοί όχι μόνο δεν προσβάλλονται-
  αλλά δίνουν εντολές στην αστυνομία να μην κάνει συλλήψεις

 23. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 11/01/2010 18:03:20

  OI ΙΤΑΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΝΗΓΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ Acqui ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.
  ΑΠΟ CORRIERE DELLA SERA ΣΗΜΕΡΑ

  La procura militare di Roma apre un fascicolo contro due ex soldati
  della Wermacht nazista. Entrambi hanno 86 anni
  Cefalonia, due nuovi indagati
  per la strage degli italiani
  http://www.repubblica.it/cronaca/2010/01/11/news/cefalonia_indagati-1906858/

  • EUROTSOPANHS avatar
   EUROTSOPANHS @ EUROTSOPANHS 11/01/2010 18:11:02

   ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LA REPUBBLICA

 24. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 27/01/2010 12:08:26

  1)Παιδιά προσέχτε με τον ροκκο ή κροκους ή όπως αλλοιώς, γιατί θα ξεσηκωθούν οι φανατικοι γαύροι και καήκαμε.
  2)Είμαστε σίγουροι ότι η ΕΕ δεν είναι εν δυνάμει το 4ο Ραιχ?
  3)«Πονοκέφαλος» οι προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία
  Το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας θα ανέλθει μέσα στο 2010 στο 78% του ΑΕΠ.
  Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση Μέρκελ οι προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία το 2010.

  Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας το 2010 θα είναι διπλάσιο απ΄ αυτό που επιτρέπει το Σύμφωνο σταθερότητας και θα φτάσει στα 145 δισεκατομμύρια ευρώ, το 6% του γερμανικού ΑΕΠ.

  Το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας θα ανέλθει μέσα στο 2010 στο 78% του ΑΕΠ ενώ για τις χώρες της ευρωζώνης δεν πρέπει να ξεπερνά το 60%.

  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δεσμεύθηκε ότι το Βερολίνο θα συμμορφωθεί με τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας έως το 2013

  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.