#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2011 17:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή εμείς ή κανείς!Αυτές τις μέρες γίνονται συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικονομική της ομοιογένεια. Το βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης του Γαλλογερμανικού άξονα είναι η εξομοίωση όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών με βάση τη Γερμανική. Αξιώνουν μάλιστα από την Ελλάδα να ενσωματώσει στο σύνταγμά της την πολιτική αυτή!

Την πολιτική που γνωρίσαμε με το μνημόνιο. Την πολιτική της πλήρους καταστροφής της παραγωγικής δυνατότητας της μεσαίας τάξης. Μόνο και μόνο για να δείχνουν καλοί οι ¨δείκτες¨ τους.

Αυτό σημαίνει, Έλληνα πολίτη, πως η πολιτική του μνημονίου γίνεται μόνιμη. Το είπε άλλωστε και ο κ. Παπακωνσταντίνου προ ημερών, η λιτότητα θα συνεχιστεί. Μάλλον επ’ άπειρον. Η δύναμη της ελληνικής οικονομίας αποστραγγίζεται. Οι δυνατότητες για αυτόνομες επενδύσεις εξαλείφονται. Η ελπίδες για την ανάπτυξη εξανεμίζονται. Οι Έλληνες θα πάψουν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις μικρές εκείνες επενδύσεις που θα τους κάνουν αφεντικά στη δουλειά τους. Το μέλλον επιφυλάσσει σε όλους μας το ρόλο του υπάλληλου.

Το ξέρουν αυτό οι ¨δανειστές¨; Σαφώς! Τους ενδιαφέρει η δυναμική της μεσαίας ελληνικής τάξης; Καθόλου!

Το μόνο που πραγματικά τους απασχολεί είναι η δημοσιονομική κατάσταση και η εξασφάλιση των δανεικών. Το έχουμε αντιληφθεί πλήρως τους μήνες του μνημονίου. Τους είναι μάλιστα και θελκτική η προοπτική να έλθουν μετά να επενδύσουν σε μια χώρα που οι κάτοικοί της δεν θα έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων. Για να μπορέσουν να μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά. Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βουλγαρία, ούτε Ρουμανία, να έχουν για υπαλλήλους Έλληνες πτυχιούχους με μισθούς υποπολλαπλάσιους από τους αντίστοιχους των πτυχιούχων στις χώρες τους.

Χιλιοειπωμένα αυτά και τα ξέρουμε πλέον όλοι. Και την απάντηση τη σιγοψιθυρίζουμε επίσης.

Ή εμείς οι Έλληνες θα βγούμε από τη δύσκολη θέση, ή κανείς δεν θα έρθει να μας βγάλει και θα παραμένουμε στη γωνία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τον από μηχανής θεό από τη Δύση να μας σώσει. Δεν θα το κάνει. Μόνοι μας θα πρέπει να δουλέψουμε και να παράγουμε τον απαιτούμενο πλούτο και για να ξεχρεώσουμε αλλά και για να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό κράτος. Όχι σαν αυτό του ΠΑΣΟΚ που στρεβλά το έχτισε και τώρα εξίσου στρεβλά το γκρεμίζει κοιτώντας να διασώσει αν είναι δυνατόν τις αργομισθίες των ημετέρων του και να το κάνει πλήρως πλέον αναποτελεσματικό.

Αν μόνοι μας δεν αρχίσουμε να μπαίνουμε στη διαδικασία της παραγωγής πλούτου ποτέ δεν θα βγούμε από το περιθώριο της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό θέλουμε μια κυβέρνηση σύμμαχό μας στον αγώνα αυτό. Μια κυβέρνηση χωρίς ομφάλιους λώρους με τη μηντιακή ελίτ της χώρας. Μια κυβέρνηση που δεν θα ζητιανεύει τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ πριν εξαντλήσει τα περιθώρια δικών της προσπαθειών και κινήσεων. Μια κυβέρνηση που θα βοηθάει τον Έλληνα να επενδύσει και να παράγει.

Στηρίζουμε, ειδικά τώρα, τις πολιτικές δυνάμεις που σκοπό έχουν να βγάλουν την ελληνική μεσαία τάξη από το περιθώριο και να της δώσουν τη δυνατότητα να γίνει μια πραγματική αστική τάξη η οποία θα παρεμβαίνει και θα μπορεί να δημιουργεί. Τις πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν τα λαϊκά στρώματα δέσμια των όποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών που στηρίζουν στην ουσία το σημερινό καθεστώς επενδύοντας στον ¨κοινωνικό αυτοματισμό¨. Σε μια κυβέρνηση που δεν θα έχει τα πανεπιστήμια της να ασχολούνται με την κατανομή των κρατικών κονδυλίων και να κάνουν μικροπολιτική για να διατηρήσουν την όποια εξουσία προκύπτει από τη στρέβλωση της ¨αυτοδιοίκησης¨των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Σε μια κυβέρνηση που δεν αλλάζει την ιστορία όταν αυτή δεν τη βολεύει.

Είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας θα τα καταφέρουμε. Και ας μην πιστεύουν οι διαχειριστές της εξουσίας ότι εδώ δεν είναι Αίγυπτος και Τυνησία που ο κόσμος βγήκε να διαδηλώσει επειδή πείναγε. Στην Ελλάδα μπορεί να μην πεινάμε, αλλά έχουμε να παλέψουμε για τις ελπίδες μας. Και θα το κάνουμε! Μεταξύ άλλων και με την ψήφο μας στις εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν.

Κάσσανδρος ο Κυανός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dim avatar
  dim 07/02/2011 17:26:12

  Έχει η ΝΔ ξεκάθαρη θέση και προτάσεις για το θέμα;

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ dim 08/02/2011 10:55:58

   Σε παραπέμπω στις προτάσεις που έχει πει επανειλλημένως ο Σαμαράς και βεβαίως στο άρθρο του κ. Πισσαρίδη (Νόμπελ Οικονομίας) στο Βήμα της Κυριακής.

   Θέληση να υπάρχει, κάποιος που έχει "for the time being we need balls, not meatballs" και λαϊκή αποδοχή.

   Το ποιός είναι βρέστο μόνος.....

 2. blue nile avatar
  blue nile 07/02/2011 17:28:45

  Eύγε.

 3. φωτεινη avatar
  φωτεινη 07/02/2011 17:33:35

  μπραβο,πηραμε και μια ανασα.

 4. spiros avatar
  spiros 07/02/2011 17:44:06

  Κάσσανδος: Πολύ καλό άρθρο . Μεχρι σήμερα δεν προσπαθήσαμε ή όσοι προσπάθησαν να παράγουν πλούτο καταστράφηκαν. Το σύστημα δημιούργησε εξαρτημένους "από το όπιο του κρατικού χρήματος". Η απεξάρτηση είναι δύσκολοη διαδικασία και μακροχρόνια. Σήμερα εκτός από τον Σαμαρά και μερικούς περί αυτού εξεραιτικά ολίγοι έχουν το θάρρος να μιλήσουν στον Λαό να τους πιστέψει και να εργαστούν . Εξάλλου δεν παρέχονται τα μέσα να δημιουργήσεις.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ spiros 07/02/2011 18:48:58

   Γι' αυτό χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση που θα βοηθά τον πολίτη να παράγει ο ίδιος και όχι να τον έχει όμηρο με κρατικά χρήματα, "καρότα" για να είναι εξαρτημένος από την κρατική μηχανή.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 19:09:02

    Η κατάσταση στην ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται απο μια άλλη κυβέρνηση η απο τον Σαμαρά οσο καλές προθέσεις και αν έχει.
    Στην ελλάδα πλέον χρειάζονται ρήξεις, ανατροπές, ειρηνική επανάσταση.
    Οι νταβαντζήδες και τά λαμόγια πρέπει να μπούν στο περιθώριο. Οι μεταπράτες το ίδιο. Υπάρχουν τρόποι για να περιορισθει η δραστηριοτητά τους.
    Η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
    Μπορουμε να βγουμε πολυ δυνατοί απο αυτήν την κρίση.
    Χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση και στρατηγική, στα οποία θα συναινει ο ελληνικός λαός και θα εχουν προτεραιοτητα την ανάπτυξη της χώρας και όχι τον πλουτισμό των νταβαντζηδων
    και των λαμογιων και την συντήρηση των κεκτημένων από διάφορες ομάδες ελλήνων.
    Συμφωνουν ομως σε κάτι τέτοιο οι Ελληνες? Πολύ αμφιβάλλω.
    Βολλεμενοι στα κεκτημένα τους και στις λαμογιές τους πιστεύουν πως θα σωθούν. Οταν καταλάβουν οτι δεν υπάρχει σωτηρία θα είναι πολύ αργά πλέον.

    • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
     Κάσσανδρος ο Κυανός @ neos agrotis 07/02/2011 19:22:22

     Η Δημοκρατία είναι ωραίο πολίτευμα αλλά δεν γίνεται από τον καναπέ. Αν οι Έλληνες δεν αποφασίσουν να συμμετέχουν και συνεχίσουν να δίνουν λευκές επιταγές στους εκπροσώπους κάθε 4 χρόνια τότε δεν θα έχουν κανένα περιθώριο επιρροής και δεν θα έχουν και δημοκρατία.
     Αν δεν κινητοποιηθούν οι Έλληνες ούτε οι νταβατζήδες, ούτε τα λαμόγια θα μπουν στο περιθώριο. Και ούτε σχέδιο θα βρεθεί ούτε στρατηγική.
     Είναι σε τελική ανάλυση επιλογή του Έλληνα πολίτη. Αλλά αν αυτά δεν τα δείξει κάποια πολιτική δύναμη, εν προκειμένω η ΝΔ, τότε πως θα ξέρει ο πολίτης ότι έχει αυτή την επιλογή. Τα κανάλια μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα ότι αυτό είναι το πολιτικό σύστημα και ότι έτσι είναι η δημοκρατία. Έχουν δίκιο όμως ή μήπως μας παραμυθιάζουν;

 5. Έρεβος avatar
  Έρεβος 07/02/2011 17:44:24

  Καμμιά αγορά, ποτέ πια, δεν προκειται να δανείσει την Ελλάδα όσο το σημερινό πολιτικο-οικονομικό σύστημα είναι στα πράγματα. Ποτέ, όσο καλά και να πάει η διεθνής οικονομία, όσο οικονομικά κουρέλι και να γίνει ο ελληνικός λαός.

  Οι ξένοι γνωρίζουν με τι κλέφτες έχουν να κάνουν, τους λάδωναν άλλωστε για δεκαετίες. Η παγκόσμια οικονομία λόγω πολυπλοκότητας πλέον θα βρίσκεται σε μια συνεχη ταλάντωση. Μακροπρόθεσμα κανείς δεν πρόκειται να δανείζει διεφθαρμένες οικονομίες. Σε αυτού του είδους τις οικονομίες μόνον βραχυπρόθεσμος τοκογλυφικός δανεισμός θα υπάρχει. Για τον μακροπρόθεσμο θα ασχολείται αποκλειστικά το ΔΝΤ.

  Μόνον εαν αλλάξουμε σελίδα και ανέβει στα πράγματα μια φρέσκια κυβέρνηση που θα έχει ελάχιστη σχέση με το βρωμερό παρελθόν μας θα πείσουμε τους ξένους ότι κάτι άλλαξε στην Ελλάδα. Μόνον τότε θα έχουμε πραγματικά μέλλον σαν χώρα.

  • neotera avatar
   neotera @ Έρεβος 07/02/2011 18:29:54

   Αει Γειά σου ! Εχω ξελαγγυριαστεί να το λέω-γράφω. Με τι μούρη δανειζόμαστε ? Δεν τους ξέρουν τόσα χρόνια που τους δωροδοκούν τους παλιόγυφτους ?

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ Έρεβος 07/02/2011 18:51:50

   Η στροφή της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή μπορεί να αλλάξει σε εύλογο χρόνο την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αλλά είπαμε, χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση. Με τα χαρακτηριστικά που είπαμε. Συμφωνώ.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Κάσσανδρος ο Κυανός 08/02/2011 00:00:50

    Μια άλλη κυβέρνηση που το 80% (και λίγο λέω) των μελών της δεν θα έχει επιδείξει παλαιότερα την ανικανότητά του. Και δεν βλέπω καμία τέτοια. Οι λόγοι ενός ανδρός είναι ελπιδοφόροι αλλά από λόγια.... καλά χορτάσαμε εμείς, έχουν χορτάσει όμως και οι ξένοι. Και νομίζω έχουν καλύτερη αντίληψη από εμάς για το βάθος της διαφθοράς

    • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
     Κάσσανδρος ο Κυανός @ skeptiki 08/02/2011 00:15:28

     Και αυτό. Η ΝΔ για να πληρεί τα κριτήρια θα χρειαστεί να αλλάξει και πρόσωπο και πρόσωπα.
     Έκανε ήδη το μισό δρόμο και απέκτησε ιδεολογία. Τώρα έχει να διανύσει τον άλλο μισό.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2011 17:47:37

  Αργά ή γρήγορα, η ΝΔ πρέπει να καταλάβει ότι ο "Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός" είναι λίγο μάπα.

  Για να το καταλάβει αυτό, πρέπει να δει ποιά είναι η δομή του Ελληνικού κεφαλαίου σήμερα: 1) Αυτοί που έχουν μήντια ή έχουν προσκυνήσει τα μήντια και βασικά είναι Ευρωπουλημένοι κρατικοδίαιτοι. Έχει και "δεξιούς" αλλά Πάσοκοι είναι, μπλε χρώματος. 2) Αυτοί που πατάν στα ποδια τουκαι δεν θέλουν ταραχές. 3) οι εφοπλιστές. Από την μία όλοι αυτοί, από την άλλοι όλος ο κόσμος.

  Εγώ θεωρώ την Ευρώπη μάπα, και το μόνο που θέλει η Ευρώπη είναι να πάρει ότι δίκτυο μπορεί και να υποκαταστήσει το Ελληνικό κεφάλαιο.

  Δείτε την ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι παλιοί θα θυμούνται οτι υπήρχε κύριος Γεράσιμος Βασιλόπουλος στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Σήμερα είναι DelHaize Le Lion. Βέλγοι. Κάποτε υπήρχε κάποιος μικροαστός που αγόραζε πιπέρι χοντρική, το συσκέυαζε, και το πουλούσε στο ΑΒ. Τώρα το πιπέρι είναι DelHaizeLeLion. Τα μπρόκολα είναι από την Ισπανία, το σπανάκι από την Ιταλία, ο κιμάς από την Γαλλία. ΟΚ, του πουλιού το γάλα, αλλά οι μόνοι Ελληνες είναι οι ταμείες και οι καθαρίστριες.

  Η ΑΒ είναι παράδειγμα. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα πάντα. Αυτή η Ευρώπη θα πάει παντού. Ή ξυπνάμε και το βλέπουμε ή δεν ξυπνάμε και καλή τυχη.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ archaeopteryx 07/02/2011 18:06:59

   Τωρα να ξυπνησουμε αρχαιε? Τα φιλέτα όλα εχουν περάσει στον ελεγχο των ξένων. Το τραπεζικό σύστημα ειναι θέμα χρόνου. Τώρα το σχέδιο προβλέπει την διάλυση ολων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να ολοκληρωθεί απόλυτα ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας. Η δε τρόικα με τους κυβερνουντες φροντίζουν για τα συμφέροντα των νέων κυρίαρχων της ελληνικής οικονομίας. Εμείς τι κάνουμε?

  • kiki avatar
   kiki @ archaeopteryx 07/02/2011 18:42:40

   Αρχαιε,
   νομιζω οτι την μητρικη Βασιλοπουλος την αγορασε η ΑΛΝΤΙ, γερμανικη εταιρεια, που εκλεισε τα υποκαταστηματα της στην ελλαδα, που ορισμενα τα αγορασε ο Βασιλοπουλος, αλλα την μητρικη την πηρε η γερμανικη.
   Επισης θαθελα μια μικρη βοηθεια στην διαδοση της ιδεας του μπουκοταζ σε γερμανικα προιοντα.Το εχουμε ξανακανει με ευκαιρια του σκοπιανου στους ολλανδους, και ειχε πιασει και επιασε, μαζευτηκαν.
   Αλλη μια φορα δεν ειναι κακο, ας μην παρουν Μπεμπα, η Ζημενς, η λουκανικα Φρανκφουρτης,εμεις οι καταναλωτες ας αγορασουμε ελληνικα, ειναι και καλα και προσιτα.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ kiki 07/02/2011 18:58:39

    Καλά τα λές, αλλά καιρός να ξανακάνουμε μποϊκοτάζ στο ελληνικό γάλα! ΜΕΒΓΑΛ, ΔΕΛΤΑ, Ολυμπος κ.α. πάλι είναι πάνω από το ένα ευρώ. Στο προηγούμενο μποϊκοτάζ τους καταφέραμε να το μειώσουν, να όμς και πάλι που σήκωσαν κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυστριακό γάλα να είναι το μόνο φθηνότερο του ενός ευρώ.. ξανά! (εξαίρεση το ΑΓΝΟ, έχει 99 λεπτά).

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ kiki 07/02/2011 21:37:48

    με εμπνέει και μποϋκοτάζ στην ΕΕ, αλλά είμαι μειοψηφία (και μου λέει ο ψυχραιμίας ότι αυτά τα λέει ο Καρατζαφύρερ...)

    • kiki avatar
     kiki @ archaeopteryx 07/02/2011 21:48:26

     Αυτο που συζηταω σαν σκεψη παντα ειναι ολοι εμεις τα γουρουνακια, να καταφερουμε να συννενοηθουμε , δεν ειναι δυσκολο, γιατι οι αλλοι ειναι πιο ξυπνιοι απο εμας, να κανουμε ολοι μαζι μπουκοταζ, πρωτον στους υπερφυαλους Γερμανους,
     και μετα ειλικρινα δεν εχω αντιρρηση, αν ο Χρυσοχοιδης δεν μπορεσει να ελεγξει τις τιμες και τους δικους μας , τζαμπατζηδες.
     { Αυτο για τον Χρυσοχοιδη , μην το παρεις σοβαρα}

  • JOHN avatar
   JOHN @ archaeopteryx 07/02/2011 23:30:46

   Συμφωνω κι επαυξανω.Ο Ευρωπαικος Προσανατολισμος δεν ειναι λιγο ειναι πολυ μαπα!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ archaeopteryx 08/02/2011 00:04:39

   Ούτε για την πειρατεία δεν είμαστε ικανοί. Μέχρι και το thegreekz εκείνο το φόρουμ που έκλεισαν το είχε Γερμανός. Αυτός τα κονόμησε, 230.000 αποδείξεις βρήκαν, αλλά κάτι φτωχαδάκια μπουζούριασαν.
   Πάντως με τόσα που έχουν κάνει οι Γερμανοί στην Ελλάδα μου σηκώθηκαν τα μαλλιά όταν το άκουσα αλλά δεν εξεπλάγην.

 7. Haris avatar
  Haris 07/02/2011 17:57:41

  Γιατί προσπαθείτε να μας αποπροσανατολίσετε? Γιατί οι Έλληνες θα πρέπει "να κάνουν τις μικρές εκείνες επενδύσεις που θα τους κάνουν αφεντικά στη δουλειά τους" διαφορετικά "Το μέλλον επιφυλάσσει σε όλους μας το ρόλο του υπάλληλου."
  Δεν έχουμε την επιλογή να εργαστούμε , να κάνουμε την μικρή δουλειά μας μεγάλη και να απασχολούμε εμείς Γερμανούς , Γάλλους, Αμερικάνους ως υπαλλήλους?
  Επίσης αν πρόκειται να έχω τις παροχές παιδείας και υγείας που έχει και ένας Γερμανός πολίτης, τότε δέχομαι να ζήσω όπως και οι Γερμανοί.
  Γιατί τώρα πληρώνω τον καθηγητή που το πρωί κοιμάται στο σχολείο, 50 ευρώ την ώρα για να μάθει στο παιδί μου αυτό που θα έπρεπε να του διδάξει το πρωί.
  Δεν είναι υπεράνω όλων το κομματικό συμφέρον. Μη μας υποτιμάτε τόσο.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ Haris 07/02/2011 18:40:43

   @Haris
   "Δεν έχουμε την επιλογή να εργαστούμε , να κάνουμε την μικρή δουλειά μας μεγάλη και να απασχολούμε εμείς Γερμανούς , Γάλλους, Αμερικάνους ως υπαλλήλους?"
   Η διαδικασία της οικονομικής ανάπτυξης ξεκινάει από την αρχή. Από τη θέση που είμαστε πρώτα θα πρέπει να γίνουμε μικροί για να γίνουμε όπως εσύ αλλά και πολλοί από εμάς επιθυμούμε. Σαφώς και δεν υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει να γίνουμε "μεγάλοι" κι εμείς πέρα από την αυτοπαραίτηση. Όσον αφορά τις αιτίες που μας έχουν κάνει να αυτοπαραιτούμαστε από οποιαδήποτε προσπάθεια είναι πολλές και κυρίως αφορά τη νοοτροπία αυτού που αναφέρεις εδώ : "Επίσης αν πρόκειται να έχω τις παροχές παιδείας και υγείας που έχει και ένας Γερμανός πολίτης, τότε δέχομαι να ζήσω όπως και οι Γερμανοί.
   Γιατί τώρα πληρώνω τον καθηγητή που το πρωί κοιμάται στο σχολείο, 50 ευρώ την ώρα για να μάθει στο παιδί μου αυτό που θα έπρεπε να του διδάξει το πρωί.¨
   Δεν είναι οι Ευρωπαίοι εξ΄ορισμού καλύτεροι από εμάς. Όσο ρατσιστικό είναι να λέμε ότι είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, άλλο τόσο είναι να λέμε ότι είμαστε οι χειρότεροι. Ρατσιστικό έναντι του εαυτού μας. Μπορούμε κι εμείς να τα καταφέρουμε το ίδιο με τους Γερμανούς που αναφέρεις. Δεν ζητάμε να καθαγιάσουμε το στρεβλό κράτος που καυτηριάζεις. Ζητούμε αυτό που μας αξίζει και που μπορούμε να έχουμε. Το γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε είναι ένα μεγάλο θέμα και η κουβέντα θα πάει μακριά.
   Εμείς όμως θα πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό. Δεν θα μας βοηθήσουν οι άλλοι.
   Όποιος προσπαθεί μπορεί να πετύχει. Για όποιον δεν προσπαθεί δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.

 8. brankaleon avatar
  brankaleon 07/02/2011 18:10:00

  Το γεγονός ότι οι Γαλλο-Γερμανο-Ολλανδίες κ.λ. παράγουν, Μερσεντές, φρεγάτες, Μιράζ ενώ εμείς μόνον γιούρτια (άντε και κανα επιδόρπιο γιαουρτιού) σημασία δεν έχει καμιά.
  Ακόμα και αυτή την Φέτα, την "μαγαρίσαμε".
  Αν δεν παραχθεί πλούτος δικός μας, καταδικός μας, προκοπή δεν υπάρχει στον ορίζοντα.
  Αλλά για να παραχθεί πλούτος χρειάζεται και μια αστική τάξη διόλου κομπραδόρικη και μεταπρατική.
  Αλλά επειδή και αυτή δεν μπορεί να υπάρξει με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αυτό το εγχείρημα πρέπει να αναληφθεί από άλλους ώμους.
  Τους ώμους της ζωντανής εργασίας, ...
  Οπότε αδίρητα τότε, η "βαλίτσα", πρέπει να πάει πολύ πιο μακρυά, απ' όσο μπορούμε να φαντασθούμε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ brankaleon 07/02/2011 18:25:17

   Για να παραχθεί πλούτος πρέπει να προσφερθούν 2 πράγματα, ασφάλεια και ελεύθερος ανταγωνισμός. Η Ελλάδα δεν προσφέρει ούτε το ένα ούτε το άλλο και ούτε πρόκειται να τα προσφέρει ποτέ διότι είναι αριστερή χώρα. Μόλις σε δει να σηκώνεις λίγο κεφάλι έρχεται η νομενκλατούρα και σε καταστρέφει.

   • JOHN avatar
    JOHN @ anonymous 07/02/2011 23:33:57

    Και για να υπαρχει ανταγωνισμος πρεπει πρεπει να υπαρχει εθνικη οικονομικη πολιτικη και εθνικο νομισμα.

    • anonymous avatar
     anonymous @ JOHN 08/02/2011 00:20:35

     ΕΕ κι εθνική οικονομική πολιτική δε γίνεται. Τώρα για το νόμισμα αν είσαι στη θέση του Βορρά και εξάγεις σε βολεύει το Ευρώ. Αν εισάγεις όχι.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ brankaleon 07/02/2011 18:43:23

   Αν οι Έλληνες μπορέσουν να πάρουν τις τύχες της οικονομίας στα χέρια τους αστική τάξη θα δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων.

 9. thanasis avatar
  thanasis 07/02/2011 18:21:32

  οταν καταστρεφεται ο αιμοδοτης της καταναλωσης η μεσαια
  ταξη ο καπιταλισμος πεθαινει.παντου οπου εγινε αυτο τα
  καθεστωτα επεσαν

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ thanasis 07/02/2011 18:56:52

   Στην περίπτωσή μας η μεσαία τάξη μπορεί να γίνει ο φορέας της ανάπτυξης και αυτή θα πρέπει να δημιουργήσει για να γίνει από μικροαστική πραγματικά αστική.

 10. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 07/02/2011 18:27:07

  Πράγματα χιλιάδες φορές ειπωμένα είναι αυτά.....
  Ευχολόγια κι εκθέσεις για να ανεβεί λίγο το ηθικό μας.....
  Στην πράξη, ας θεωρήσουμε το Σαμαρά πρωθυπουργό εν αναμονή....

  Εχω διαβάσει ήδη τον Ιούλιο το πρόγραμμά της ΝΔ.

  Ομάδες εργασίας έχει οργανώσει ο πρόεδρος; Ομάδες που ανά οικονομική δραστηριότητα, κλάδους, να ρίχνουν και να αναλύουν ιδέες για πιθανές δράσεις μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.
  Οχι του στυλ θα επιδοτήσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση και μπλα μπλα μπλα.
  Συγκεκριμένα πράγματα που θα δώσουν δυναμική στους νέους ανθρώπους.

  Για παράδειγμα, τυχαίο, να κάνει επαφές πχ με την pirelli και να τους πει, με το που θα γίνω κυβέρνηση σας παραχωρώ 1.000 στρέμματα εκεί κι εσείς θα κατασκευάζετε λάστιχα μηχανών. Φόρος 10% για τα πρώτα 10 χρόνια. Συγκεκριμένη ποσόστοση στα ανώτερα στελέχη να είναι Ελληνες και για μεταφορά τεχνογνωσίας.
  Συσκευασίες των προϊόντων θα προμηθεύεστε από άλλη εταιρεία με εργοστάσιο κι αυτή στην Ελλάδα, με αντίστοιχη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες.

  Και πάει λέγοντας.....

  Πόσο δύσκολα είναι να γίνουν αυτά;


  Φυσικά έχουμε να κάνουμε και με κάποιους οικολόγους κι "ευαίσθητους" αριστερούς, αλλά πρέπει να χωνέψει κι ο Ελληνας ότι το δίκιο του εργάτη δεν είναι πάντα δίκαιο.

  Ουσιαστικά μιλάω σε αυτή τη φάση για προσέλκυση επενδύσεων, παραγωγικών όμως, όχι μεταπραττικών.

  Οπως είπε κι ο αρθρογράφος, υψηλής μόρφωσης και κατάρτισης Ελληνες υπάρχουν σε αφθονία, ας χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση σε υψηλά πόστα κι ας είναι σε ξένο αφεντικό. Η τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν θα είναι προς όφελός τους και δικό μας, αρκεί όλα αυτά να γίνουν σωστά.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ σιδεράκιας 07/02/2011 18:59:10

   Για να γίνει αυτό που λες θα πρέπει να αλλάξει η ΝΔ. Αυτό προσπαθεί ο Σαμαράς κι αυτό θέλουμε κι εμείς.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 19:05:31

    Δεν είχα ποτέ πάρε δώσε με κόμματα, ούτε γνωρίζω πως λειτουργούν.
    Πιστεύω όμως ότι ο Σαμαράς είναι αρκετά δυνατός για να τα κάνει λαμπόγυαλο στο κόμμα. Κι έτσι πρέπει να γίνει, όπως γράφεις ουσιαστικά πρέπει να ξεκινήσουμε απο το μηδέν, ας το κάνει κι αυτός!

 11. man8os avatar
  man8os 07/02/2011 18:27:59

  Η Ελλαδα χρειαζετε να επαναβιομηχανοποιηθει. Εχει ενα συγκριτικο πλεονεκτημα. Το τεραστιο δυναμικο αλθρομεταναστων. Πρεπει να το αξιοποιησουμε.
  Και κατι ακομη. Η αναθεωρηση του Συνταγματος δεν μπορει να γινει πριν το 2013. Γιατι μονο μετα απο εκλογες μπορει να αναθεωρηθει το Συνταγμα.
  Αρα ο κυριος Σαμαρας θα κυβερνησει χωρις περιορισμο περα απο οσους απορερεουν απο το μνημονιο που θα αναθεωρησει.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ man8os 07/02/2011 18:39:08

   συμφωνώ όπως βλέπεις στην επαναβιομηχανοποίηση,
   αλλά έχουμε αρκετούς Ελληνες άνεργους....
   αν βέβαια τους πέφτει κάπως να βάλουν τη φόρμα του βιομηχανικού εργάτη.....
   τότε ναι, τους λαθρομετανάστες, και των δικών μας να βρωμίσει το χνώτο τους!!!

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ σιδεράκιας 07/02/2011 18:43:35

    +100000
    Τους λαθρομεταναστες τους χρησιμοποιούμε οπως μας βολεύει.
    Μία ειμαστε εναντίον τους, μία είναι "τεραστιο δυναμικο και
    πρεπει να το αξιοποιησουμε".
    Τι οτι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε δεν ειναι τυχαίο.

    • man8os avatar
     man8os @ neos agrotis 07/02/2011 21:51:04

     Νεε αγροτη,
     Καταρχην να σου ζητησω συγνωμη, γιατι περισυ δεν ειχα καταλαβει το κολπο της κυβερνησης να μας στρεφει ττον εναν εναντιον του αλλου, και ειχαμε πει πικρα λογια.
     Κατα δευτερον, νομιζω οτι οσοι ειναι λαθραιοι, αλλα για αντικειμενικους λογους δεν μπορουν να επαναπατριστουν αμεσα, απο το να τρεχουν περα δωθε στην Ομονοια, θα ηταν καλιτερο να τους βαλουμε σε αδεια στρατοπεδα, με σωστες συνθηκες διατροφης, θερμανση και υγιεινη.
     Εκει να φτιαξουμε εργοταξια, και να ασχοληθουν με εργασιες ανειδικευτου εργατη, ωστε να αποκτουν και δεξιτητες για οταν θα πανε στη χωρα τους.
     Δεν εχω υποψιν μου τι ακριβως μπορουν να παραγουν, αλλα εαν υπαρχει πολιτικη θεληση μια σχετικη μελετη μπορει να γινει.

 12. neotera avatar
  neotera 07/02/2011 18:38:46

  Καθώς δεν διαθέτουμε αστική τάξη, η επανασυγκρότηση κράτους και η ηγεσία μόνον με αριστερή πατριωτική πολιτική ειναι δυνατή αυτή τη φορά κι ας μην λέει το όνομά της σαν τέτοια...
  Δηλαδή ακόμα κι ο Σαμαράς θα μπορούσε να γίνει Τσάβες, για να γλυτώσουμε από συγκρούσεις και βάσανα, αλλά δεν το βλέπω.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ neotera 07/02/2011 19:01:00

   Το ζήτημα είναι να βρούμε την κυβέρνηση που θα δώσει διέξοδο στη δημιουργικότητά μας.

 13. Καράφλας avatar
  Καράφλας 07/02/2011 19:51:44

  ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ !
  Βρέθηκε η λύση στα προβλήματά μας.
  Ευχαριστούμε εγκάρδια τον αρθρογράφο που μας άνοιξε τα μάτια.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ Καράφλας 07/02/2011 20:06:40

   Το ότι για να βγεις από ένα αδιέξοδο θα πρέπει να προσπαθήσεις και πως δεν θα σε βοηθήσει κανένας φαντάζομαι το γνωρίζεις.
   Αν πάλι δεν θες μπορείς να περιμένεις να γίνει το καζίνο του Κατάρ στο ελληνικό και να ψάξεις να βρεις τον φακίρη να σου δώσει την κότα με τα χρυσά αυγά.
   Και να σου δώσει και τη συνταγή για το φάρμακο της φαλάκρας.

   • Καράφλας avatar
    Καράφλας @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 22:58:18

    Ξεκινώντας απ'το τέλος
    Καράφλας κε Κυανέ εχω μείνει από τα κάθε λογής κομματόσκυλα που έχετε ρημάξει τον τόπο προτείνοντας ξαναζεσταμένα φαγητά με μεταμοντέρνη γαρνιτούρα.
    Καράφλας κε Κυανέ έχω μείνει απο το γεγονός οτι ακόμη και το 2011 υπάρχουν ευήκοα ώτα για προπαγανδιστικά αρθράκια του .... σαν το παραπάνω.
    Αλίμονο σ'όλους αυτούς που πιστεύοντας σε Μεσσιανικές μπούρδες του κερατά επιστρέψουν στις κάλπες υιοθετόντας προτάσεις έμμισθων κονδυλοφόρων.

    Όσο για τα Καζίνα ω πεφωτισμένε Γαλάζιε δεν ξέρω ούτε τι χρώμα έχουν κάτι ο΄μως που δεν θα στοιχημάτιζα για του λογου σου.Έτσι ;
    Επέστρεφε τώρα να λάβεις τα τριάκοντα της εμετικής προπαγάνδας σε offshore να μην βρουν τίποτα μεμπτό οι μέθεπόμενοι και σε κατηγορήσουνε ω της αρθρογραφίας αθώε.

    Άϊντε γιατί πολλά μας τα πες.

    • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
     Κάσσανδρος ο Κυανός @ Καράφλας 07/02/2011 23:28:39

     Εγώ κατέθεσα την άποψή μου κι εσύ κατέφυγες κατ' ευθείαν σε ειρωνείες. Σου απάντησα στο ίδιο ύφος και μετά κατέφυγες στις ύβρεις.
     Λυπάμαι, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Αν θες καντήλια υπάρχουν κι άλλα blogs που χρησιμοποιούν τη φρασεολογία σου. Ίσως πιο κοντά στην ιδεολογία σου και την κομματική σου ταυτότητα που κάνουν ίσως προπαγάνδα της αρεσκείας σου.
     Καληνύχτα σας κύριε.

     Υ.Γ Μην κάνεις έτσι, κι εγώ έχω φαλάκρα.

     • Καράφλας avatar
      Καράφλας @ Κάσσανδρος ο Κυανός 08/02/2011 01:05:07

      Χα !
      Ισως μια βαθιάάάά υπόκλιση μαζί μ' ένα Ωσαννά εις τον Σωτήρα κι ένα απέραντο ευχαριστώ απ'όλους τους αναγνώστες θα σας βόλευε περισσότερο κε έμμισθε.

      Λυπάμαι.Μας τελείωσε.

      Εάν είχατε έστω και την ελάχιστη γνώση της πραγματικότητας που αντιμετωπίζει η μέση ελλ. οικογένεια δεν θα γράφατε το παραπάνω "άρθρο".Ίσως στο Dubai ή στο Qatar να σας αντιμετωπίζαν καλύτερα.Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.

      Κε Μεσσία του "ή εμείς ή κανείς" που θέλετε και σοβαρή αντιμετώπιση.

      Καληνύχτα σε σας αλλά κυρίως καληνύχτα σε όλους τους οπαδούς, που σας ψηφίζουν περιμένοντας τις λύσεις στο πιάτο.Σήμερα θα'ναι μπλε, αύριο πράσινο, κόκκινο πορτοκαλί ή κίτρινο, δεν έχει σημασία και όλο και τίποτα αποφάγια θα μείνουν και για μας.

      ΥΓ: Σε πείραξε το "κομματόσκυλο" ε ; Το γνώθι σ'αυτόν δεν το΄χετε ακουστά εκεί στο νου δου ;Είναι συνώνυμο του επαγγελματίας οπαδός.Πληροφοριακά.

     • radiomedic avatar
      radiomedic @ Καράφλας 08/02/2011 01:29:41

      Από αυτό που διάβασες κατάλαβες ότι γράφει για μεσσιανίκες λύσεις ή ότι μόνοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε να βγούμε από την κρίση;
      Πλάκα μας κάνεις;

     • Καράφλας avatar
      Καράφλας @ radiomedic 08/02/2011 13:23:59

      Eάν αγαπητέ radiomedic δεν υποψιάζεσαι ποιοί είναι αυτοί, που το άρθρο υπονοεί πως ως "εμείς" θα σώσουν τον τόπο στον τίτλο του, δεν φταίω εγώ.
      Κάποτε θα πρέπει να απογαλακτιστούμε από τα φθηνά συνθήματα πιά.

      Μερικά αποσπάσματα.
      i)"Αν μόνοι μας δεν αρχίσουμε να μπαίνουμε στη διαδικασία της παραγωγής πλούτου ποτέ δεν θα βγούμε από το περιθώριο της οικονομικής κρίσης."
      = Θα συνεχιστεί η σκληρή πολιτική λιτότητας που σημαίνει ότι πάλι οι ίδιοι θα πληρώνουν, εσαεί.
      ii)"Μια κυβέρνηση που θα βοηθάει τον Έλληνα να επενδύσει και να παράγει."
      = Θα βολέψουν τους δικούς τους μεγαλοκαρχαρίες να "επενδύσουν" ως συνήθως.Μάντεψε τι σόϊ επένδυση ετοιμάζουν.Λέγεται συνέχιση του ξεπουλήματος της Δημόσιας (δλδ μεταξύ άλλων ΚΑΙ δικάς μου ΚΑΙ δικιάς σου) περιουσίας.
      Ως απόδειξη του παραπάνω :
      iii)"Στηρίζουμε, ειδικά τώρα, τις πολιτικές δυνάμεις που σκοπό έχουν να βγάλουν την ελληνική μεσαία τάξη από το περιθώριο και να της δώσουν τη δυνατότητα να γίνει μια πραγματική αστική τάξη..."
      Aλλά και :
      iv)"Στην Ελλάδα μπορεί να μην πεινάμε, αλλά έχουμε να παλέψουμε για τις ελπίδες μας. Και θα το κάνουμε! Μεταξύ άλλων και με την ψήφο μας στις εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν."

      Δεν πεινάει ο κύριος Κυανός.
      Δεν πεινάνε οι συνταξιούχοι γονείς του.
      Δεν πεινάει ο άνεργος στενός συγγενής του.

      Παρ' όλα αυτά ζητωκραυγάζουμε σε φτηνά συνθήματα του τύπου :

      Ή εμείς ή κανείς.

      Περαστικά μας.

     • radiomedic avatar
      radiomedic @ radiomedic 08/02/2011 13:39:06

      Οι αυτοί είμαστε εμείς. Εγώ, εσύ, αυτός.
      Και αν δεν παράγουμε σαν χώρα, βλέπεις εσύ κάποια διέξοδο; Έχεις εναλλακτική λύση;
      Αν όλοι εμείς οι μικροί δεν μπορέσουμε να δουλέψουμε, να παράγουμε και να έχουμε κέρδος δεν θα βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση.
      Η άλλη εναλλακτική ποιά είναι; Να περιμένουμε το ΔΝΤ να φτιάξει και άλλο μνημόνιο;

     • Καράφλας avatar
      Καράφλας @ radiomedic 08/02/2011 14:35:05

      Διαφωνώ στον προσδιορισμό της έννοιας που δίνει ο mister Κ στο "εμείς".

      Από την στιγμή που ένας (οποιοσδήποτε) αρθρογράφος επιλέγει να προπαγανδίσει την ΝΔ (ή το όποιο κόμμα) χώρις ούτε ένα ξεκάθαρο επιχείρημα απλά αναμασώντας τα ίδια κ τα ίδια και έχωντας σώας τας φρένας δικαιούμαι να συμπεράνω ότι τίποτε δεν άλλαξε.Εκμεταλευόμενος απλά την δυσαρέσκεια ολονών μας βρήκε ευκαιρία να πλασάρει την πραμμάτεια του.
      Δικαίωμά του.Όπως και η κριτική μας.

      Γεγονός (κατ'εμέ) είναι ότι η σημερινή μεσαία-χαμηλή τάξη δεν πρόκειτε να σωθεί υπακούοντας σε κελεύσματα της σημερινής πολιτικής σκηνής παρά μόνο αλλάζοντας πλήρως και εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό.Οι άνθρωποι αυτοί, με σειρά ενεργειών σε βάθος ετών μας ώθησαν στον πάτο του βαρελιού.

      Τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, είναι επιλογή μας, δική μας και μόνο, εάν έχουμε το νου να σπρώξουμε ΟΛΗ την καθεστυκιία τάξη (που συμπεριλαμβάνει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τις παραφυάδες τους εξ αριστερών κ δεξιών στην Βουλή) στον γκρεμό ή να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος με την ψήφο μας στις επόμενες εκλογές που τόσο αισχρά μας καλεί ο mister.

      Άξιοι σίγουρα υπάρχουν.Όχι όμως μεταξύ όσων προσπαθούν με νουθεσίες στα ΜΜΕ κ οπου δη να αρμέξουν για ακόμη μια φορά την ψήφο μας με φτηνές σοφιστείες.
      Μπορεί να μην έχω να σου προτείνω την λύση, αλλά η λογική μου μου επιβάλει απλά να μην τους ξαναπιστέψω, να μην επαναλάβω τα λάθη του παρελθόντος. _

     • radiomedic avatar
      radiomedic @ radiomedic 08/02/2011 14:48:45

      Και ποιόν θα εμπιστευθείς;
      Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συμμετοχή από τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτε νέο στο πολιτικό σκηνικό. Και μη μου πεις τίποτα για Ντόρα, είναι ότι πιο παλαιολιθικό υπάρχει και τα ΜΜΕ απλά εμπορεύονται την κακία της για να αυξήσουν τα νούμερά τους ή να πουλήσουν φύλλα.
      Απ΄ τη στιγμή που κάτι νέο δεν υπάρχει προσπαθείς να αλλάξεις αυτό που ήδη υφίσταται. Αν απέχεις είναι σαν να τους λες κάντε ότι γουστάρετε.
      Αν δεν κινητοποιηθούμε, τίποτε δεν θα αλλάξει. Αν δες βρέξεις ꧧ§, ψάρι δεν τρως.
      Εδώ συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο που λέει ότι για να βγούμε από το μνημόνιο θα πρέπει να παράγουμε και να αντιδράσουμε.
      Κι εγώ σήμερα αντέδρασα και απεργώ. Για να παράγω όμως θα χρειαστώ τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

 14. neos agrotis avatar
  neos agrotis 07/02/2011 20:13:02

  "Αλλά αν αυτά δεν τα δείξει κάποια πολιτική δύναμη, εν προκειμένω η ΝΔ, τότε πως θα ξέρει ο πολίτης ότι έχει αυτή την επιλογή."
  Δεν πιστεύω να σοβαρολογείς οτι ο πολίτης μπορει να εμπιστευθεί την ΝΔ. Είχε και αυτή την ευκαιρία της.
  Αλλωστε δεν προτείνει κατι ξεκάθαρο και συγκεκριμένο.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ neos agrotis 07/02/2011 20:45:57

   Η ΝΔ θα χρειάζεται να αλλάξει για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Γι' αυτό εξελέγη ο Α. Σαμαράς.
   Όσο για το συγκεκριμένο θα πρέπει να συμμετέχουν οι νεοδημοκράτες στην κομματική λειτουργία για να βγει όλο το πρόγραμμα συγκεκριμένα.
   Αν και οι 24 προτάσεις υπάρχουν και ο Σαμαράς έκανε εκτεταμένη ομιλία στα οικονομικά στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα.
   Αν θες κάτι συγκεκριμένο use google για να δεις τις ομιλίες.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 20:54:44

    Ευρώ ή Εθνικό νόμισμα? Τι λέει η ΝΔ και γιατί?
    Αναδιαρθρωση του χρέους ή οχι?
    Κατάργηση του μνημονίου ή τήρηση του?
    Αυτά για αρχή.
    Εσύ πού γνωρίζεις τι λέει η ΝΔ.

   • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
    Κάσσανδρος ο Κυανός @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:16:54

    Τα εντός παρενθέσεως είναι προσωπικές σκέψεις και δεν συνάγονται από τα λεγόμενα της ΝΔ. Τα υπόλοιπα είναι το συμπέρασμα των θέσεων της ΝΔ.

   • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
    Κάσσανδρος ο Κυανός @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:18:00

    Μεγάλη αύξηση του κόστους ζωής, συγνώμη.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:18:20

    Ποια η διαφορά απο το ΠΑΣΟΚ?

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:31:42

    "Έξοδος τώρα από το ευρώ θα σημαίνει μεγάλη αυξηση του κόστους ζωής λόγω υποτίμησης στην πράξη της δραχμής και ουσιαστικά παύση του δανεισμού και στάση πληρωμών (αν τα φέρουμε βόλτα, συζητάμε μετά αν το ευρώ μας συμφέρει)"
    Εχει μελετήσει η ΝΔ ή εσύ τις επιπτώσεις απο την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και υποστηρίζει την παραμονή μας σε αυτή?
    Αν ναι καλό θα ήταν να βγεί και να ανακοινώσει τις επιπτώσεις σέ ολο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας μας οπως αντίστοιχα και στην περίπτωση αποχώρησης απο την ευρωζώνη.
    Αυτά τα γενικά περί αυξησης του κόστους ζωής, και στάσης πληρωμών θεωρώ οτι είναι ελάχιστα μπροστά στα προβληματα που δημιουργει η παραμονή μας στην ευρωζώνη.

   • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
    Κάσσανδρος ο Κυανός @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:31:42

    Τα αναπτυξιακά μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο που υπέγραψε ουσιαστικά θα μειώσουν τους μισθούς και τις αμοιβές των Ελλήνων πολιτών για να προσελκύσει τις επενδύσεις με μισθούς πείνας, ειδικά σε σχέση με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς. Η αύξηση της παραγωγής θα φέρει και αυξήσεις των αμοιβών των παραγωγικών τάξεων και διάχυση του πλούτου. Η οποία είναι σαφώς προτιμότερο να γίνεται με το κέρδος των μεσαίων στρωμάτων παρά με το κέρδος των ξένων επενδυτών οι οποίοι θα εξάγουν τον παραγόμενο στη χώρα πλούτο εκτός αυτής. Η ειδοποιός διαφορά είναι η διατήρηση της αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα.
    Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας (με μεθόδους fast track για όσους λένε ότι αυτά παίρνουν χρόνια) θα δώσει και ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία και πραγματικά έσοδα στο κράτος. (Βέβαια θα ρίξει τις τιμές στην αγορά ακινήτων, πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό). Θα μου πεις ότι είναι φιλόδοξο σχέδιο, αλλά και το μνημόνιο εξίσου φιλόδοξο είναι.
    Σφιχτή πολιτική βέβαια θα υπάρχει, αλλά θα πρέπει να είναι στις μεγάλες σπατάλες του δημοσίου και όχι στους μισθούς. Χιλιοειπωμένο, ναι, αλλά έτσι πρέπει. Και η σφιχτή δημοσιονομική πολιτική π.χ σε αναλώσιμα του δημοσίου είναι αναγκαία.
    Η αγροτική παραγωγή για εμένα είναι η αρχή για την ανάπτυξη γιατί είναι ο τομέας που θα αρχίσει να παράγει γρήγορα. Όποιες και να είναι οι διεθνείς συνθήκες η γη θα βγάλει ότι είναι να βγάλει.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:36:02

    Ποια η διαφορά απο το Πασοκ για τα 3 συγκεκριμμενα θέματα που σε ρώτησα.
    Καμμία!!!!
    Οσο για την αγροτική παραγωγή με λόγια και εγώ φτίαχνω πύργους. Μη το σκαλίζεις το θέμα.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ neos agrotis 07/02/2011 21:46:01

   Η κατάργηση του μνημονίου είναι βασική διαφορά.
   Και η νοοτροπία στους στόχους είναι εξίσου βασική. Τα δύο κόμματα δεν ταυτίζονται σήμερα. Μπορεί παλαιότερα, αλλά όχι σήμερα.
   Το να ζητάς ταύτιση παίρνοντας μονολεκτικές απαντήσεις είναι σοφιστεία.
   Και για την αγροτική παραγωγή, κι εγώ σε αγροτική περιοχή μεγάλωσα κι εκεί θα πάω να ζήσω. Τα ξέρω και ξέρω πως είναι δύσκολο. Όχι όμως ακατόρθωτο.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 22:10:05

    Η ΝΔ απο οτι νωρίζω εχει δηλώσει οτι θα σεβαστεί το μνημόνιο και βάζει εναν αστερίσκο οτι θα το επαναδιαπραγματευθει.
    Σοφιστεια ειναι να λέμε μπουρδες στον ελληνικό λαό προκειμένου να του πάρουμε την ψήφο και να γίνουμε εξουσία.
    Μεγάλωσες σε αγροτική περιοχή και θα πάς να ζήσεις εκεί.
    Δεν μας λες αν θα ασχοληθεις επαγγελματικά και με την αγροτική παραγωγή, που για σένα ειναι η αρχή για την ανάπτυξη.
    Εχω και εγω την ιδια αποψη για το τελευταίο, αλλά η εμπειρία μου 20 χρόνων ενασχολησης με την γεωργία επιχειρηματικά, με εχει διδάξει να μη σέβομαι ανθρώπους που ενω δεν έχουν την παραμικρή γνωση και εμπειρία για το τι συμβαίνει στον αγροτικό τομέα της χώρας μας να σου λένε "ο τομέας που θα αρχίσει να παράγει γρήγορα"και "η γη θα βγάλει ότι είναι να βγάλει".
    Και τώρα παράγει. Το αποτέλεσμα ποιο είναι?
    Η άμα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα αλλάξει μοντέλο παραγωγης ο αγροτικός κλάδος απο την μιά μέρα στην άλλη?
    Αλλωστε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ μας εδίδαξε με την περίφημη " άλλη γεωργία" του ΚΟΝΤΟΥ.

   • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
    Κάσσανδρος ο Κυανός @ Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 22:20:28

    Για την αγροτική οικονομία σε παρέπεμψα στην ομιλία του Σαμαρά στη Λάρισα. Μπορείς να τη διαβάσεις. Όσο για τις επικρίσεις, είναι δικαίωμά σου να μη με σέβεσαι, αλλά σε αυτή την περίπτωση μην μου κάνεις ερωτήσεις.

 15. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 07/02/2011 21:10:00

  Ο Έλληνας χρησιμοποιεί την ευφυϊα του με λάθος τρόπο, και αυτό είναι μιά από τις μεγαλύτερες αιτίες της καταστροφής του,όταν θα μάθει να την διοχετεύει επικοδομητικά τότε μόνο θα πάει μπροστά.Το Ελληνικό δαιμόνιο,σε κανένα άλλος λαό δεν υπάρχει, φαντάζεστε αυτή την μοναδικότητα να την είχαν οι Γερμανοί τί θα είχαν καταφέρει;

 16. Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
  Κάσσανδρος ο Κυανός 07/02/2011 21:12:53

  Το λάθος ήταν πως μπήκαμε απροετοίμαστοι στην ευρωζώνη. Μας έβαλε ο Σημίτης με το έτσι θέλω. Θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε μπει, αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να συζητήσει για έξοδο από το ευρώ, (τουλάχιστον επί της παρούσης λέω εγώ). Έξοδος τώρα από το ευρώ θα σημαίνει μεγάλη μείωση του κόστους ζωής λόγω υποτίμησης στην πράξη της δραχμής και ουσιαστικά παύση του δανεισμού και στάση πληρωμών (αν τα φέρουμε βόλτα, συζητάμε μετά αν το ευρώ μας συμφέρει)
  Αναδιάρθρωση του χρέους θα εξακοντίσει ψηλά το επιτόκιο δανεισμού. Οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας οπότε θα πρέπει να πιάσουμε τους στόχους του μνημονίου χωρίς όμως τα συγκεκριμένα μέτρα που φτωχαίνουν τον Έλληνα μειώνοντας την αγοραστική του δύναμη και στραγγίζοντας την οικονομία από ρευστότητα. Ειδικά με μέτρα που αυξάνουν την παραγωγικότητα. Ψάξε την ομιλία στη Λάρισα, τα λέει αναλυτικά ο Σαμαράς για την αγροτική παραγωγή που είναι η βάση.
  Το μνημόνιο καταργείται στην πράξη μόλις βγούμε στις αγορές και δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια. Έξοδος από το μνημόνιο με τήρηση των στόχων του μέχρι αυτού του σημείου, να μπορούμε να δανειζόμαστε με ευνοϊκούς όρους.
  Σε κάλυψα;

 17. kakofonix avatar
  kakofonix 07/02/2011 21:34:23

  Α, ρε δραχμούλα, που είσαι...

 18. ierofantis avatar
  ierofantis 07/02/2011 21:43:19

  Καλησπέρα,

  Πριν την οποιαδήποτε συζήτηση για συνταγματική πρόβλεψη μειωμένου χρέους, θα απαιτούσα να συσταθεί στην χώρα μου, ελληνική, ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων, με αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο του κρατικού χρέους και τις πηγές προέλευσής του. Με άλλα λόγια, παράνομο ή καταχρηστικό χρέος δεν θα δεχτούμε. Μετά, μπορούμε να κουβεντιάσουμε με τους Γερμανούς ότι θέλουν για συντάγματα και παρα-συντάγματα...

  Ως προς την μεσαία τάξη, στη χώρα μας δυστυχώς, κατά το εν τρίτο είναι κρατικοδίαιτη και μισθωτή (δηλαδή εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα), που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν, κατά το εν τριτο είναι αγροτική, είτε με στρεβλή αντίληψη της έννοιας της αγροτικής εργασίας και οικονομίας (το γνωστό φαινόμενο του "περιμένω τις επιδοτήσεις, δεν καλλιεργώ και τα τρώω στα τσίπουρα, στις BMW και στις Ρουμάνες στα κωλόμπαρα), είτε με πραγματική αδυναμία να αντισταθεί στις ορέξεις των μεσαζόντων και των μετατρατών εμπόρων, μπρος στον κίνδυνο να μην απορροφηθεί η παραγωγή τους και, κατά το λοιπό εν τρίτο, μικρές και κυρίως πολύ μικρές επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ιδιαίτερη δυναμική, με τις χρόνιες αγκυλώσεις λόγω οικογενειακών δομών και χωρίς το απαραίτητο βάθος, προκειμένου να είναι ελκυστικές στο να συγκεντρώσουν αναπτυξιακά κεφάλαια εγχώρια ή ξένα. Αν σε αυτά βάλετε και την παράμετρο της αδυναμίας ή ανικανότητας των Ελλήνων να συνεργαστούν με όρους ειλικρινείς και διακριτούς, στο πλαίσιο της επιδίωξης ενός κοινού στόχου, αντιλαμβάνεστε γιατί η μεσαιά τάξη στη χώρα πνέει τα λοίσθια...

  Εναβιομηχάνιση μπορεί κατά την ταπεινή μου γνώμη να γίνει α) με δραστική μείωση ή ακόμη και απαλλαγή φορολογίας για επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, β) με γενναία κρατική μέριμνα, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για να χρηματοδοτηθεί η έρευνα στη χώρα, σε συνδυασμό με προσωρινή ή οριστική επιστροφή ακμαίου ελληνικού επιστημονικού κεφαλαίου, που σήμερα εκμεταλλεύονται οι ξένοι, γ) δημιουργία κατάλληλου και φιλικού προς τους επιχιερηματίες νομικού περιβάλλοντος, με μείωση εισφορών προς ταμεία, με αντισταθμιστικά ωφέλη για τις επενδύσεις που εκτελούνται, με τη μορφή οικομικών ή φοροαπαλλακτικών επιβραβεύσεων, με μόνες ασφαλιστικές δικλείδες, την προστασία του περιβάλλοντος, την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την εργοδοσία και την εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης, δ) με αποτελεσματική οικονομική διπλωματία στην γειτονιά μας αλλά και αλλού, προκειμένου να ανοιχθούν νέοι οδοί διοχέτευσης των προϊόντων και υπηρεσιών του "επάρατου" μεγάλου κεφαλαίου (εφοπλιστές - βιομήχανοι - εργολάβοι) σε νέες αγορές, με αντάλλαγμα ισότιμες και ισόποσες αντίστοιχες επενδύσεις αυτού του κεφαλαίου στην εγχώρια αγορά, και ε) παιδεία ισχυρή, βασισμένη στις προαιώνιες αρχές και αξίες του έθνους, με προβολή της ιστορικής μας συνέχειας, αλλά και σύγχρονη, συνδεδεμένη με την εργασία, τις ανάγκες της, τις νέες τεχνολογίες και τις τάσεις της εποχής, καθώς και με καλλιέργεια του πνεύματος της άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι αντί του στείρου και μονόχνωτου ανταγωνισμού του "ο πρώτος είναι όλα και ο δεύτερος είναι τίποτα"...

 19. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 07/02/2011 22:02:00

  Το ότι βγήκε ο Σαμαράς πρόεδρος της ΝΔ είναι ένα Θαύμα κατά τη γνώμη μου!
  Α) Προτιμούσατε την Ντόρα μήπως γιά αντιπολίτευση?
  Β) Δεν ψήφισε το μνημόνιο, προτείνει μέτρα ανάπτυξης, μιλάει γιά πατρίδα και γιά ελπίδα, είπε να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, μου φαίνεται ενημερωμένος, τίμιος, προτείνει σωστά πράγματα και δεν υπεκφεύγει όπως κάνουν οι περισσότεροι πολιτικοί όταν κάτι δεν τους βολεύει να το απαντήσουν! Λέω ότι είναι ο πιό αξιοπρεπής πολιτικός που έχω δει τα τελευταία χρόνια.
  Πιστεύω ότι πρέπει να του δώσουμε μιά ευκαιρία!
  Εχουμε άλλη εναλλακτική λύση?
  Ομαδικό χαρακίρι μήπως?
  Αν στις επόμενες εκλογές οι Ελληνες δεν τον ψηφίσουνε θα είναι απίστευτα
  βλαμμένοι.
  Και λέω να μην κρίνουμε τη ΝΔ σαν κάτι στάνταρ με βάση αυτά που δεν έκανε ο Καραμανλής αλλά να ακούμε αυτά που υποστηρίζονται σήμερα από τον Σαμαρά.
  Α! και κάτι άλλο! Να τον βοηθήσουμε!
  Να σκέφτεστε και να κατεβάζετε ιδέες και να τις γράφετε ή εδώ ή στη σελίδα της ΝΔ αν γίνεται.
  Να βοηθήσουμε κι εμείς να γίνη λαικό κόμμα η ΝΔ του Σαμαρά.
  Γειά σας.

 20. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 07/02/2011 22:34:33

  Το μποικοταζ ναι, να μην το ξεχνάμε!
  Εγώ προσπαθώ να αγοράζω μόνο τα ελληνικά προιόντα που έχουν στην αρχή του κωδικού τους το νούμερο 520.
  Μου παν γιά κάτι γιαούρτια που γράφουν επάνω "από 100% γερμανικό γάλα"

 21. karenin avatar
  karenin 07/02/2011 23:15:54

  Φαντάζουμε κ.κασανδρε αν είχες βάλει τα χρηματά σου σε μια επιχείρηση και διευθυντης σου την είχε χρεοκοπήσει, όταν λοιπόν σε καλούσε να σου εξηγήσει ότι εντάξει έγινε ότι έγινε αλλά τώρα έχω ένα ωραίο σχέδιο και μπλα-μπλα, το πρώτο πράγμα που θα κάνατε ήταν να του λέγατε, αντε παιδάκι μου εσύ στο σπίτι σου και θα δω εγώ τι θα κάνω. Αυτή θα ήταν μια καλή πρώτη συμβουλή, μακριά από όλους αυτους που μας έφθασαν ως εδω.
  Την Ελληνική αστική τάξη άστη καλύτερα, όσο το κράτος είναι ικανό να δανείζεται είναι πατριώτες, στα δύσκολα μαζί με τα κεφαλαια τους τραβάνε για ελβετίες, όπως στην κατοχή στην Αίγυπτο.
  Να παλαίψει ο καθένας μόνος του, άστοχη συνταγή δεν βγάζει πουθενά, μόνο στην απόγνωση.

  • Κάσσανδρος ο Κυανός avatar
   Κάσσανδρος ο Κυανός @ karenin 07/02/2011 23:31:53

   Αν ο διευθυντής της υποτιθέμενης επιχείρησής μου την έριχνε έξω, θα τον έδιωχνα. Θα έπαιρνα όμως πάλι κάποιον σχετικό με το χώρο, κάποιον που να ήξερε από επιχειρήσεις.
   Λύση λοιπόν αποδεκτή για εμένα μπορεί να υπάρξει μόνο από τον πολιτικό χώρο. Αλλιώς μπαίνουμε σε άλλες ατραπούς.

 22. azxc avatar
  azxc 07/02/2011 23:44:18

  Παναγιωτόπουλος τώρα στο Μέγκα: "...και αν πρέπει η χώρα να πάει καλύτερα με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, που έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, να πάει..."
  Μπράβο...μπράβο...έτσι...σε μια στημένη συζήτηση για μια στημένη δημοσκόπηση...απλώς για να μην κοιμούνται και οι τελευταίοι...οι άλλοι έχουν ξυπνήσει

  • man8os avatar
   man8os @ azxc 07/02/2011 23:53:04

   Κατι παει ασχημα με τον Πναγιωτοπουλο σημερα...

 23. skeptiki avatar
  skeptiki 08/02/2011 00:08:09

  Μια χαρά τα έχουν καταφέρει καλή μου, μιά χαρά, εμείς χαιρόμαστε το δαιμόνιο τρομάρα μας.....

 24. anonymous avatar
  anonymous 08/02/2011 00:17:20

  Εσύ μου θυμίζεις τις γκόμενες. Τα κάνουν τσουρέκια στο δικό τους και μόλις τις παρατήσει για καμιά ανατολική παραπονιούνται επειδή τις παράτησε και λένε ότι είναι καλύτερες από την ανατολική.

  Όπως είπε κι ο Ωνάσης το πλοίο έχει προπέλα και φεύγει. Και κανείς επιχειρηματίας δε θα έρθει εδώ να σας έχει με το χέρι απλωμένο. Θα μου πεις ο ξένος γιατί έρχεται; Διότι θα πάρει ένα τηλ. η πρεσβεία του στα γιουσουφάκια και θα βαράνε προσοχές.

 25. βαγόνι avatar
  βαγόνι 08/02/2011 07:23:53

  'Αλλη μια κρίσιμη συγκυρία στη πορεία του έθνους, κοντά στις τόσες άλλες....!
  Απο το 1204 η Δύση κουνάει το δάχτυλο, πρώτα με τους καθολικούς,στους
  αιώνες που ακολούθησαν με την προτεσταντική ηθική, ως πιό επιχειρησιακή:
  "Εάν δεν σας αρέσει και εμμένετε στην "ανατολικορθόδοξη" επιλογή, μπορείτε
  να βολευτείτε υπό την οθωμανική σκέπη!.....Μόνοι σας με επιλεκτική τακτική,
  ήγουν,ολίγον ανατολικοί, ολίγον καπιταλιστές με τοπάρχες-τέως κοτζαμπάσηδες-σε γεωγραφική και κοινωνική διάταξη,εντός και εκτός
  Ελλάδος...no good. Ακόμη και το Κομμουνιστικό σας κίνημα εκφραζόταν
  περισσότερο με τον παπά- Ανυπόμονο παρά με τον Μάρξ κλπ,κλπ...Σας
  δίνουμε λοιπόν την τελευταία ευκαιρία "εξορθολογισμού",το Μνημόνιο,
  take it or leave it....θ'αρχίσετε,βέβαια,απ'την αρχή, φτωχότεροι, get the
  money back".....
  Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια, η σημαντικότερη ευκαιρία
  συνομιλίας της παραδόσεως με τον διαφωτισμό απεμπολήθηκε....'Ετσι,
  όταν οι ηγεσίες κακοποιούν την αλήθεια, ο ' Ελλην απαντά δια των
  ελαττωμάτων του και ουχί δια των προτερημάτων και της ηθικής του
  εξάρσεως....λ.χ. κορπορατίζει,διαλύει ή στέλνει 600 δις ευρώ σε
  ελβετικές τράπεζες, λεφτά ευπόρων αλλά και οικονομίες μικρομεσαίων...!
  Στο μεταξύ, οι εφοπλιστές "μας" κυριαρχούν στους ωκεανούς, επ'ωφελεία
  του έθνους βεβαίως!
  Εδώ σε θέλω μάστορη...πώς λύνεις το Γόρδιο Δεσμό;

 26. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 08/02/2011 07:54:05

  Έφα Κάσσανδρος: "Στην Ελλάδα μπορεί να μην πεινάμε".

  Κλαίω... Για κάνε καμμιά βόλτα στον κόσμο να ρωτήσεις...

 27. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 08/02/2011 12:19:09

  Καταπληκτικο και εμψυχωτικο αρθρο.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον αρθρογραφο.Τετοια αρθρα χρειαζομαστε ΟΛΟΙ για να παρουμε μπροστα.

 28. v-karditsa avatar
  v-karditsa 08/02/2011 12:42:35

  Κάσσανδρε χαίρομαι για τη σκέψη και την αισοδοξία σου. Ελπίζεις και θέλεις να πολεμήσεις, γεγονός που έχει τη δική του αξία. θεωρητικά συμφωνώ μαζί σου, όμως, δυστυχώς αυτή την χώρα δεν την έβλαψαν οι ιδέες αλλά τα πρόσωπα που ήταν κάθε φορά "διαχειριστές" της εξουσίας. Πρόσωπα συχνά κάτω του μετρίου, προϊόντα μιας εποχής με χαμηλού επιπέδου Παιδεία και πλεονάζων ατομισμό. Αυτά τα πρόσωπα, συσχετιζόμενα με "συμφέροντα" και στηριζόμενα τόσο από αυτά όσο και από "υψηλούς" εγχώριους ή και και ξένους οικονομικοπολιτικούς παράγοντες εξακολουθούν να ζώνουν σαν τη Λερναία Ύδρα και το σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ. Πρόσωπα μίζερα που δεν ενδιαφέρθηκαν μέχρι σήμερα για τίποτε περισσότερο και τίποτε πιο υψηλό από τη δική τους επιβίωση στο σύστημα εξουσίας, ένα σύστημα νοσηρό εξαιτίας αυτών των φαινομένων. Πρόσωπα αναποτελεσματικά και ακατάλληλα για πολιτικούς ρόλους, που τελικώς έβλαψαν την παράταξη και δυστυχώς συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο, παραδειγματίζοντας κι άλλους από την ευρύτερη κοινωνία να ακολουθήσουν τον τρόπο και να υιοθετήσουν τα "μέσα" με τα οποία αναρριχήθηκαν στην εξουσία. Αυτά τα πρόσωπα εξακολουθούν να στοιχειώνουν τη ΝΔ. Να γιατί η ΝΔ δεν εισπράττει πολιτικά οφέλη από την απαξίωση και την πτώση του ΠΑΣΟΚ. Τι να τις κάνεις λοιπόν τις ιδέες και τα προγράμματα; Το κλειδί είναι αυτοί που θα κληθούν να δώσουν σθεναρά μάχες για να τα υλοποιήσουν. Ο Σαμαράς είναι ένας, δεν φτάνει. Δεν φτάνουν ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις. Βλέπεις καμία προσπάθεια συνολικής ανανέωσης αυτού του κόμματος σε επίπεδο προσώπων και άρα αξιών, δυνατοτήτων, δεξιοτήτων και αρχών; Μέχρι τώρα αυτό που φαίνεται είναι συντήρησης μιας κατάστασης με βάση το δόγμα "όλοι μέσα" από φόβο μην ξεστρατήσει κανείς για το "άλλο" κόμμα. Η αντιμετώπιση αυτή είναι φοβική και δεν πείθει την κοινωνία γιατί αλπούστατα δεν δίνει στην πράξη καμία ελπίδα για το καλύτερο.

 29. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 08/02/2011 13:43:02

  Μετά τη Μεταπολίτευση επικράτησε μία λογική που συνδύαζε την έφεση του Έλληνα στην περιφρόνηση του νόμου (όταν ο νόμος δεν μας βολεύει) με την τζάμπα μαγκιά και την οκνηρία (αφού το κράτος και η μαμάκα μας δίνουν τα πάντα). Ολα αυτά με την επικάλυψη μιας αριστερίστικης ιδεολογίας.
  Η ιδεολογία του αριστερισμού δικαιολογεί ακόμα και την καταστροφή σε θέατρο από οπαδοκάφρους μιας ομάδας στο όνομα της "πάλης" ενάντια στον αστικό ελιτισμό. Δείτε και σχετικά σχόλια στο gazetta.gr με αφορμή τις καταστροφές που έκαναν χουλιγκάνοι του Ολυμπιακού στο Θέατρο Τέχνης.
  Οταν σε μία χώρα υπάρχει τέτοια εκτεταμένη ανομία, που ξεκινά από τα σχολεία, με τις εθιμικές καταλήψεις που αρχικά διοργάνωνε το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ΚΚΕ και Σύριζα, και καλλιεργείται από κει και πέρα παντού, μην περιμένετε τίποτα. Η Ελλάδα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της ΜΟΝΟ αν ηττηθεί ο αριστερίστικος μηδενισμός ηττηθεί ιδεολογικά και τα κόμματα που τον αντιπροσωπεύουν τεθούν υπό τον αυστηρό έλεγχο του νόμου. Γιατί αυτή τη στιγμή, εντός του ελληνικού κράτους έχουμε το κράτος της Αλέκας, το κράτος του Τσίπρα, το κράτος του Κωνσταντίνου, και ακολουθεί το κράτος του κάθε Μήτσου, του κάθε Κίτσου και της κάθε Κίτσας, που νομίζει ότι θα κάνει ό,τι του/της γουστάρει επειδή νομίζει ότι κάτι είναι.

 30. babis avatar
  babis 09/02/2011 16:22:22

  Επειδή σαν λαός είμαστε και πολύ περήφανος βεβαίως βεβαίως, πιστέυω οι τούρκοι να μπούνε μέσα, στα τέτοια μας, αλλά αν μας πειράξουν το εφάπαξ την γ.....σανε!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.