Ήρθε η ώρα για μια Νέα Ελλάδα
21/03/2014 07:00
Του Akenaton
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήρθε η ώρα για μια Νέα Ελλάδα

Η Νέα Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει το όραμα, που θα συνενώσει όλους τους Έλληνες σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης – ανάτασης – ανάταξης

Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη ή κάνουν πως δεν το κατάλαβαν, ας το επαναλάβουμε άλλη μια φορά για να το εμπεδώσουν: η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίου. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που οι «σύντροφοι» του Αλέξη, της Ρόζας, και των άλλων συνιστωσών κυκλοφορούν εσχάτως με πλερέζες στις μούρες, μαύρους κύκλους στα μάτια και σταγόνες φαρμάκι στα χείλη. Και τώρα τι θα γενούν όλοι αυτοί οι επαναστάτες της φακής, χωρίς μνημόνιο;

Όσο η κοινωνία «χωνεύει» τα καινούρια δεδομένα της μετά την 18-3-2014 εποχής, οι λάβροι «αντιμνημονιακοί» κάθε χρώματος και αποχρώσεως, απελπισμένοι, ξεπερασμένοι από την πραγματικότητα, ξεγελασμένοι από την λάγνα καταστροφολογία τους, φαρμακωμένοι από το ίδιο τους το εσχατολογικό δηλητήριο, περιφέρονται αφασικοί και απορούντες, θρηνώντας σπαραχτικά για την διάψευση των φρούδων και αποτρόπαιων ελπίδων τους.

Φυσικά, όλοι εκείνοι οι σκεπτόμενοι, λογικοί, πεισματάρηδες, παραγωγικοί, υπομονετικοί και δημοκρατικοί πολίτες, που παρά τα βάσανα, τις θυσίες, τον πόνο και την αγωνία που βίωσαν όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων δεν λύγισαν, δεν προσκύνησαν σβάστικες, μαιάνδρους και «καιάδες» και δεν παρασύρθηκαν από λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις πολιτικών που είχαν ως πρότυπά τους «επαναστάτες» σαν τον Μαδούρο, τον Τσάβες ή τον Μοράλες και χώρες σαν την Βολιβία, την Βενεζουέλα ή την Αργεντινή, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν βρισκόμαστε στο τέλος ενός εύκολου αλλά καταστροφικού κατήφορου, παρά στην αρχή ενός κουραστικού κι ελπιδοφόρου ανήφορου που πρέπει να τον ανεβούμε αν θέλουμε να σωθούμε οριστικά και αμετάκλητα ως χώρα και ως κοινωνία.

Η διαφορά είναι πως πλέον υπάρχει μπροστά μας ορατός και οριοθετημένος, ο δρόμος που θα πρέπει να βαδίσουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και …. αδίστακτοι! Και ο δρόμος αυτός, περνάει μέσα από την συνολική αλλαγή της χώρας, μέσα από την καθολική αναμόρφωση κάθε πτυχής της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής της δομής, μέσα από την πλήρη ανατροπή του παλαιού και αποτυχημένου πολιτικο-οικονομικού μοντέλου, πάνω στο οποίο βάσισε την κυριαρχία της η γενιά της μεταπολίτευσης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε όλοι στην καταστροφή και την απόλυτη χρεοκοπία.

Το τέλος των μνημονίων, η επιστροφή της χώρας στις αγορές και η αντιστροφή του ζοφερού οικονομικού κλίματος, σηματοδοτούν την αρχή μιας καινούριας εποχής για την χώρα, όμως δεν είναι από μόνες τους ικανές συνθήκες για την τελική της σωτηρία. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που έχει επιτύχει απόλυτα τον πρώτο επιτακτικό στόχο για την σταθεροποίηση της οικονομίας και το στήσιμο της χώρας ξανά στα δικά της πόδια, φαίνεται πως έχει πια έτοιμο και το επόμενο κρίσιμο όσο και αναγκαίο πολιτικό (διά)βημα. Η Νέα Ελλάδα, μια ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση για μια κοινωνική, πολιτική και οικονομική επανάσταση, μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει σε μια δραματική αλλαγή της χώρας προς την κατεύθυνση της οριστικής πια αποκόλλησής της από το τέλμα της απραξίας, της αναξιοκρατίας, του παρασιτισμού και της αναξιοπιστίας στο οποίο έχει επί χρόνια βυθιστεί.

Η Νέα Ελλάδα, μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει εκείνο το (ζητούμενο) όραμα, που θα μπορέσει να συνενώσει όλους τους Έλληνες σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης – ανάτασης – ανάταξης. Οι προϋποθέσεις αυτές, περιλαμβάνουν (επιτέλους!) ρήξεις, τομές και συμπαντικές μεταρρυθμίσεις. Είναι η ώρα και η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα. Κύριε Πρωθυπουργέ, το έχετε δει, το έχετε καταλάβει και είναι σίγουρο πως μπορείτε να το καταφέρετε. Μην διστάσετε ούτε λεπτό. Η στιγμές είναι ιστορικές για όλους μας, οι καιροί ου μενετοί και η ευκαιρία μοναδική. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αν δεν το κάνουμε τώρα, που οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του κρατισμού και της εθνικής κλάψας είναι σχεδόν εξουδετερωμένες από την δυναμική των γεγονότων, δεν θα το κάνουμε ποτέ ξανά!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Spatharios avatar
  Spatharios 21/03/2014 10:12:38

  Αγαπητέ αρθρογράφε, πριν 10 λεπτά μου ανακοινώθηκε οτι Σαββατο βράδυ προς Κυριακή θα πρέπει να δουλέψω 3 ώρες, παρότι είχα κανονίσει να λειψω ΣΚ με την οικογένεια, και μάλιστα αντί αμοιβής να λάβω μια 3ωρη άδεια καμια μερα στο μέλλον. Αυτή είναι η Νεα "παραγωγική" Ελλάδα που ορματίζεται η κυβέρνηση; Νέα Ελλάδα κακοπληρωμένων και χωρίς εργασιακα δικαιώματα εργαζομένων;

  • JIM BEAM avatar
   JIM BEAM @ Spatharios 21/03/2014 10:37:12

   Εχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Spatharios 21/03/2014 11:30:03

   Οι επιχειρήσεις λειτουργούν με προσωπικό "ασφαλείας" σήμερα. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σταθμίζουν και....επιλέγουν...

  • ΧΡΗΣΤΟΣ Α. avatar
   ΧΡΗΣΤΟΣ Α. @ Spatharios 21/03/2014 14:22:04

   Εχεις ακόμα εργασία αν και ιθαγενής πολύ κατώτερος απο Ευρωπαίος και ζητάς και τα ρέστα? Αν δεν σου αρέσει παραιτήσου, κι έρχομαι εγώ στη θέση σου...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Spatharios 21/03/2014 15:28:40

   H Νέα Ελλάδα αφορά τον καθένα μας αγαπητέ. Ο Πρωθυπουργός τράβηξε ήδη μπροστά. Όσοι πιστοί θα τον ακολουθήσουμε. Οι υπόλοιποι, που ολοένα ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΈΥΟΥΝ θα μείνουν πίσω να κλαψουρίζουν. Σύντομα θα κληθούμε να διαλέξουμε στρατόπεδο. Οι ευρωαεκλογές μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη έκπληξη για όλους μας.

   • Άργος avatar
    Άργος @ akenaton 21/03/2014 19:49:06

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να εκφράζεις την γνώμη σου και μόνον. Η δήλωση "τύπου" πόσοι σας "ακολουθούν" και πόσοι μένουν πίσω και "κλαψουρίζουν" είναι επίδειξη αλλαζονείας και "αυθεντίας" που απλά αποδεικνύει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεσαι. Εκπλήξεις σίγουρα έρχονται, μένει να δούμε ποιος θα πέσει από τα σύννεφα...

    • Άλυτη εξίσωση avatar
     Άλυτη εξίσωση @ Άργος 22/03/2014 10:51:13

     Το πόσοι ... ''μας ακολουθούν'', δεν εξετάζει πόσοι έχουνε ακόμη ...πόδια (δουλειά, σπίτι, κουράγιο, αξιοπρέπεια, Ευρώ κ.λπ) ώστε να μας ακολουθήσουν. Καταλάβατε; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Όταν η επιλογή μας είναι η κοινωνία του ενός τρίτου, σκουπίζουμε τα δάκρυά μας για τα θύματα που οι ...αναγκαίες επιλογές μας προκάλεσαν, παραπέμπουμε τη ''σωτηρία'' μεγάλων κοινωνικών ομάδων που ισοπεδώθηκαν κάπου στο μακρινό μέλλον, τους δίνουμε κανα επιδοματάκι-χαρτζηλίκι κι ένα ζευγάρι κυάλια να ψάχνουνε το ...φως στην άκρη του δικού τους τούνελ και οι υπόλοιποι (κομματικοί φαντάροι, βολεμένοι, ευνοημένοι, αφελείς και παρατρεχάμενοι), χαρούμενοι, αισιόδοξοι και πάντα δυνατοί, συνεχίζουμε τη ...θριαμβευτική πορεία στο μέλλον (ΜΑΣ). Σύνθημά μας; ''ΟΣΟΙ ΖΗΣΟΥΝΕ ΚΙ ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΝΟΥΝ''. Πάντα θα υπάρχουνε παράπλευρες απώλειες στους ...πολέμους. Γιατί να μην πανηγυρίσουν αυτοί που γλίτωσαν εις βάρος των αιώνιων θυμάτων; Ας πιουν κι ένα κρασί στην υγειά των κορόϊδων λοιπόν!! Γιατί όχι; Καμία έκπληξη.

 2. ΧΡΗΣΤΟΣ Α. avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ Α. 21/03/2014 10:20:37

  Το σημαντικώτερο αγαπητέ Ακενατών είναι οτι με τη μετατροπή της ΝΔ σε "Νέα Ελλάδα" θα κουρευτούν και τα χρέη της, που είναι αναλογικά μεγαλύτερα απο εκείνα της Ελλάδας και άρα μη βιώσιμα...

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. 21/03/2014 19:54:30

   Είναι σε όλους γνωστή η οικονομική (εκτός των άλλων) χρεοκοπία των κομμάτων της μεταπολίτευσης. Αλλά δεν πρέπει να μένουμε στο έλασσον και να χάνουμε το μείζον. Ας μην βάζουμε τρικλοποδιές στον ίδιο μας τον εαυτό!

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 21/03/2014 10:35:48

  Τώρα είναι η ώρα, μετά τις εκλογές του Μαΐου πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την Νέα ΕΛΛΑΔΑ. Για την ανάπτυξη και απαλλαγή απο τα χρέη και τα μνημόνια. Για μια Νεα ΕΛΛΑΔΑ σε νέες βάσεις υγιούς ανταγωνισμού, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικής παραγωγής.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ JIM BEAM 21/03/2014 14:05:41

   Στό ὄνομα μπλέξαμε ἤ στήν οὐσία;;;;;

 4. Barbara avatar
  Barbara 21/03/2014 10:42:07

  "...Η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίου..." Σε ποιά χώρα αναφέρεστε αγαπητέ αρθργράφε;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Barbara 21/03/2014 11:48:06

   Στην Ελλάδα προφανώς. Δεν τα έμαθες;

  • ΧΡΗΣΤΟΣ. avatar
   ΧΡΗΣΤΟΣ. @ Barbara 21/03/2014 12:36:41

   Ρώτα και την Moody's να δείς αν μας έβγαλε απ' τα "σκουπίδια"...

   • Factorx avatar
    Factorx @ ΧΡΗΣΤΟΣ. 21/03/2014 14:13:05

    να ρωτήσω και τον Τσίπρα;

  • cynthia avatar
   cynthia @ Barbara 21/03/2014 12:52:37

   Ωρες ώρες αγαπητή Barbara , με τέτοιες δηλώσεις , θυμάμαι τα νιάτα μου όταν στα αμφιθέατρα των σχολών, όταν οι Κνίτες κ λοιποί "προοδευτικοί" υποστήριζαν το οικονομικό θαύμα του υπαρκτού σοσιαλισμού προσπαθώντας να μας πείσουν να δούμε το μαύρο άσπρο . Συγνώμη antinews , κι εμεις υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του πρωθυπουργου αλλά όχι κι έτσι .

   • Factorx avatar
    Factorx @ cynthia 21/03/2014 14:14:16

    Περιμένω να μου πεις που υπερβάλει τον άρθο. Οχι άρες μάρες κουταμ΄ρας παρακαλώ. Προπαγάνδα αλλού. Τιο είπατε και μόνοι σας αλλού: το antinews ανέχεται τις αντίθετες απόψεις, κι αυτό είναι δύναμη. Την προπαγάνδα δεν ανέχεται.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Barbara 21/03/2014 19:52:22

   Στην Ελλάδα! Υπάρχει αντίρρηση; Χωρίς κλάψες και οιμωγές όμως παρακαλώ.

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 21/03/2014 11:41:34

  Φίλε Ακενατων Δυστυχώς υπάρχουν οι Έλληνες που αγωνίζονται, υπομένουν και ελπίζουν και εκείνοι που περιμένουν τη χρεωκοπία να την διαδεχτεί με τη μία η ευμάρεια. Και το δυστύχημα δεν είναι αυτό. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι τους την υπόσχονται.

  • JIM BEAM avatar
   JIM BEAM @ ΣΟΝ ΠΕΝ 21/03/2014 12:58:02

   Το σχέδιο μένει να προβληθεί !!! Το πως θα βγουμε από την κρίση, ποια θα είναι τα πρώτα βήματα. Το Εθνικό Σχέδιο από την Νεα Ελλάδα !!!

 6. Jean-Claude DL avatar
  Jean-Claude DL 21/03/2014 13:10:36

  Θυμηθείτε να το αναρτησετε την επομένη των ευρωεκλογων.
  Το δημοσίευμα έχει την ίδια αξία με προηγούμενα δημοσιεύματα του Akenaton, που έγραφε πως η αγορά ακινητων έχει πέσει κάπως και θα κάνει μία "διόρθωση" σε ένα λογικό ποσοστό της αξίας που είχαν κάποτε. Ενώ η πραγματικότητα είναι αυτό που έγραψε ο Guardian, πως η ιδιοκτησία ακινητου στην ΕΛλάδα είναι "the sickiest joke of our days". Της ίδια αξίας είναι και τα ευφυολογήματα πως "τελείωσαν τα μνημόνια". Ε, δεν πειράζει, η ψήφος των Ευρωεκλογών θα είναι μία "διόρθωση" και αυτη ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Jean-Claude DL 21/03/2014 19:50:18

   Έγραφα τότε πως η κτηματαγορά θα ισορροπήσει στο 50% κατά μέσον όρο της αξίας των ακινήτων στο ζενίθ της φούσκας. Εξακολουθώ να λέω το ίδιο. Τόσα χρόνια χορτάσαμε οιμωγές, κλάψες και θρήνους, κυρίως από τους βολεμένους που ξεβολεύονταν λιγάκι. Όσοι πραγματικά υπέφεραν και υποφέρουν, γνωρίζουν πια ποιος είναι ο δρόμος του μέλλοντος για την χώρα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που αισθάνομαι αισιόδοξος. Οι ευρωεκλογές ίσως αποτελέσουν έκπληξη για πολλούς και για πολλά. Είδομεν ...

   • Δήμος Ευσταθίου avatar
    Δήμος Ευσταθίου @ akenaton 22/03/2014 10:14:10

    Ίδωμεν αγαπητέ. Την σκότωσες την υποτακτική αορίστου δευτέρου.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Δήμος Ευσταθίου 23/03/2014 08:43:46

     Απολογούμαι ... Η βιασύνη της απάντησης των σχολίων ενίοτε σκοτώνει την γλώσσα. Το σωστότερο σε αυτή την περίπτωση ίσως να ήταν το "οψόμεθα" αλλά και το "ίδωμεν" ταιριάζει. Ευχαριστώ για την προσοχή στην λεπτομέρεια.

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ akenaton 23/03/2014 07:51:08

    ''Όσοι πραγματικά υπέφεραν και υποφέρουν, γνωρίζουν πια ποιος είναι ο δρόμος του μέλλοντος για την χώρα...'' Για να πηγαίνεις ;omvw προς το ... μέλλον, πρέπει ανυπερθέτως να διαθέτεις ασφαλές και αξιοπρεπές παρόν. Διαφορετικά, κοροϊδεύεσαι. Οι στρουθοκάμηλοι βέβαια, γνωρίζουν εκ φύσεως τη μέθοδο ώστε να υπερνικούν περιστασιακά το στρες του επαπειλούμενου κινδύνου, μα δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι πάντα ο χαμός τους.... Αυτοί που υπέφεραν, υποφέρουν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν, έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν την άποψή τους σε δύο μήνες, όταν οι ΠρετεντεροΤρεμοΜπάμπηδες πλέον, θα έχουνε σκάει. Ας είμαστε ψύχραιμοι, ας μην ...προδικάζουμε και σύντομα θα ξέρουμε τι ακριβώς μας αξίζει. Το πεπρωμένο, φυγείν αδύνατον!

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 21/03/2014 15:47:46

  Φίλε akenaton,όταν λέμε ότι η χώρα από τις 18/3 βρίσκεται εκτός μνημονίου,τί εννοούμε,ότι δέν θα έχουμε από δώ και πέρα καμμία δέσμευση έναντι των δανειστών; Διαβάζουμε ότι ο Ολι Ρέν (ναί,αυτός ο ένθερμος''φίλος'' της Ελλάδας),διαβεβαιώνει ότι για το 2014 και το 2015 η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί καμμία επιπλέον βοήθεια. Αυτό μήπως σημαίνει ότι για τώρα εντάξει αλλά για αργότερα βλέπουμε;...

  • ΧΡΗΣΤΟΣ. avatar
   ΧΡΗΣΤΟΣ. @ Κυθήριος 21/03/2014 17:32:03

   Aυτό που υποψιάζεσαι είναι η αλήθεια φίλε Κυθήριε δυστυχώς. Απλώς επειδή τώρα έχουμε επικίνδυνες εκλογές, θα πάψουμε να το λέμε πλέον μνημόνιο. Το κουφό είναι οτι αν εκλεγεί ο Τσίπρας δεν θα μπορούμε να τον βγάλουμε ψεύτη που δεν θα σκίσει το μνημόνιο, διότι θα το έχει κάνει ο Σαμαράς...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κυθήριος 21/03/2014 17:36:11

   Φίλε Κυθήριε, ο Τσίπρας έλεγε πως θα "έσκιζε" το μνημόνιο. Ο Σαμαράς το έκανε πράξη όμως. Μας έβγαλε από το μνημόνιο. Είναι στο χέρι μας πια να μην ξαναμπούμε σε κανένα μνημόνιο. Αν αποφασίσουμε πως θέλουμε μιαν Νέα Ελλάδα, μιαν Ελλάδα αξιοκρατίας, τιμιότητας και παραγωγικής εργασίας, είμαι σίγουρος πως δεν θα χρειαστούμε καμιά επιπλέον βοήθεια.

 8. akenaton avatar
  akenaton 21/03/2014 20:00:36

  Απροπό, πολύ καλύτερο τώρα το λέη-άουτ της ιστοσελίδας. Αν βελτιωθεί και το ψαχτήρι, θα είναι και πολύ λειτουργική. Συγχαρητήρια!

 9. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 21/03/2014 20:05:41

  Καλώς επανήλθες, αγαπητέ αρχαίε αυτοκράτορα, Akenaton! Χάθηκες.. Θα σε διαβάζουμε συχνότερα, ελπίζω, από δω και πέρα!

 10. Hunter avatar
  Hunter 21/03/2014 20:18:56

  Akenaton, εφόσον η χώρα βγήκε από το μνημόνιο γιατί μας έχει πιάσει πρεμούρα για τα νομοσχέδια με τις απαιτήσεις της τρόικας, το γάλα κτλ. κτλ.;;;

  • ΑΛΕΚΟΣ avatar
   ΑΛΕΚΟΣ @ Hunter 21/03/2014 20:55:22

   Aπ' τις ερωτήσεις και τις αμφιβολίες σας φίλοι συν-σχολιαστές προκύπτει οτι μάλλον δεν πολυ- πιστεύουμε το "αισιόδοξο μήνυμα " που μας έφερε ο Ακενατών. Είναι τόσο μεγάλη η ζημιά που πάθαμε τελικά, ή απλώς πρόκειται για ένα ακόμα πυροτέχνημα τύπου success story? Σε ένα μήνα θα ξέρουμε...

 11. George N avatar
  George N 21/03/2014 20:47:04

  Το μνημόνιο μπορεί να είναι πρόβλημα για τις κυβερνήσεις, ευκαιρία για τις αντιπολιτεύσεις αλλά δεν αφορά τους πολίτες. Η κρίση είναι το πρόβλημα κι όχι το μνημόνιο. Αν η έξοδος από το μνημόνιο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κρίσης, μένει ακόμα να μετρήσουμε και τον υπόλοιπο δρόμο. Μια και η ζωή είναι απελπιστικά μικρή, καλό είναι να αλλάξουμε περπατησιά. Τρία βήματα μπρος, δύο πίσω κάνει μονάχα για χορό.

 12. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 21/03/2014 23:15:49

  Είσαι αισιόδοξος, αγαπητέ Ακενατών, Λυπάμαι όμως που δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία σου. Εκλαμβάνω την λήξη των μνημονίων, ως ανάκτηση της δυνατότητας αυτόβουλης και κυρίαρχης άσκησης της πολιτικής στη χώρα από τους μηχανισμούς της και όχι υπαγορευόμενη από εξωχώριους θεσμούς. Νομίζω απέχουμε ακόμη πολύ από αυτό το σημείο. Θα δείξει πόσο έχει τελειώσει το μνημόνιο από τον Μάιο, όταν είναι να πληρωθούν καμιά 10αριά δις ομόλογα, καθώς και από τις εισπράξεις στο φόρο εισοδήματος. Ειδικά αν τον Απρίλιο η Eurostat κάνει "νερά" ως προς το ύψος του κατά συνθήκην, πλεονάσματος (διότι φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι πως το πλεόνασμα, από οικονομικής άποψης, είναι μια "τεχνική" εικόνα). Εύχομαι να διαψευστώ και να αποδειχθείς σε όλα σωστός. Το πολύ πολύ να μου κάνεις καζούρα. Αν όμως επιβεβαιωθώ..., θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πολύ δύσκολα... Χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω. Ιεροφάντης

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ιεροφάντης 22/03/2014 10:32:15

   Πιστεύω πως οι ευρωεκλογές είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν την είσοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης. Αν έχω δίκιο, είναι στο χέρι μας και στην ψήφο μας ευτή η τροχιά να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρεία. Κι εγώ χαίρομαι που έχω την χαρά και την τιμή να σχολιάζουμε και πάλι μαζί τις απόψεις και τις ιδέες μας μεσα από το φιλόξενο αντινιούζ ...

 13. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/03/2014 09:58:09

  Αγαπητέ Ακένατων, και βέβαια χρειάζεται πίστη κι αισιοδοξία για το μέλλον. Όμως, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν για να ορθοποδήσουμε χωρίς το Μνημόνιο. Πρέπει να σπάσουμε όλες τις αιτίες που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Θεσμούς, νοοτροπίες αλλά και πρόσωπα που σαν μέγγενη στραγγάλισαν το Έθνος. Η πολιτική, όπως κι οιανδήποτε ατομική και συλλογική δημιουργική πράξη, προϋποθέτει ρεαλισμό και έμπνευση μέσω του ηγετικά έντιμου Λόγου της Αλήθειας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Μανιάτης 22/03/2014 10:29:38

   Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο φίλε Μανιάτη. Όμως, το γεγονός πως κάναμε ένα μεγάλο (το μεγαλύτεορ ίσως) βήμα προς την κατεύθυνση της συλλογικής μας αυτογνωσίας (η ΧΑ βυθίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί, ψεκασμένοι και άλλοι μουρλοί "επαναστάτες" πνέουν τα λοίσθια και όλα αυτά σε ευρωεκλογές!) είναι για μένα ένα θετικότατο επίτευγμα. Μένει ακόμη να αποδεχτούμε ως κοινωνία πως το μόνο που θα μας βγάλει από τα στενά, είναι η σωστή συλλογική μας προσπάθεια προς το αυτονόητο.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ akenaton 22/03/2014 10:56:16

    Απολύτως έτσι ειναι!

 14. POTAMI avatar
  POTAMI 22/03/2014 11:05:55

  Το μνημόνιο σε ορισμένες πτυχές του ακόμα και εάν δεν υπήρχε έπρεπε να το εφεύρουμε. Το ζήτημα είναι ότι εάν οι κυβερνήσεις ήταν πιο τολμηρές θα έκαναν ουσιαστικές αλλαγές και όχι μόνο για τους τραπεζίτες -μεγαλοεργολάβους. Άλλωστε αυτοί είναι η ουσιαστική Τρόικα και όχι οι ξένοι. Και κάτι περί ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Ποιος εμπόδισε τη χώρα να έχει σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο όταν από το 2004 υπάρχει σε ΦΕΚ; Ποιος εμπόδισε τη χώρα να έχει περιγράμματα θέσεων και στοχοθεσία στο Δημόσιο; Μήπως αυτοί οι βουλευτές οι οποίοι νομοθετούν ΑΣΕΠ και κριτήρια για επί συμβάσει εργαζόμενους αλλά για προέδρους ΕΛΠΕ και λοιπών οργανισμών αποκαθιστούμε τους φίλους κομματικούς; Η "Χούντα" της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ POTAMI 22/03/2014 12:22:01

   Ποιός ἐμπόδισε μεταρρυθμίσεις, ρωτᾶς. Νά τό πάρη τό "ποτάμι";; ῎Εχεις ἀκούσει γιά κάποιους ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΡΑΔΕΣ "τῆς ἀριστερᾶς καί τῆς προὸδου";;;

   • POTAMI avatar
    POTAMI @ Φωτεινή 22/03/2014 14:12:20

    Προφανώς και είναι έτσι. Εσύ πιστεύεις όμως ότι οι "δεξιοί" (αν και οι όροι είναι σχετικοί πλέον) συνδικαλισταράδες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι ήταν υπέρ των "μεταρρυθμίσεων";Και η απάντηση είναι απλή- υπάρχει λόγος να διορίσεις τον Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ; Μη στεναχωρηθεί ο μπούλης που τρώει τα κοψίδια δεξιά και αριστερά και κοιμότανε σεμνά και ταπεινά; Ωραία μεταρρύθμιση!

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ POTAMI 22/03/2014 21:40:05

     ᾿Εγώ ξέρω Φωτόπουλους, πρώην προέδρους σωματείων καί νῦν βουλευτές πασοκ καί συριζα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ κλπ, κλπ. ῎Αν αὐτοί ἦταν κρυφοδεξιοί, ἐγώ ποῦ νά τό ξέρω;;; :)

 15. Lichnee avatar
  Lichnee 22/03/2014 11:32:38

  Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω "Μαύρε Φαραώ". Ελπίζω η αισιοδοξία σου να μην είναι αντίστοιχη με την είσοδο του Ατενισμού στην αρχαία Αίγυπτο (και τη μετέπειτα καταστροφή). Ίδωμεν...

 16. Μεγάλες στιγμές. avatar
  Μεγάλες στιγμές. 23/03/2014 00:51:18

  Δεν ειμαι υπερ των αλλαγων,γενικοτερα ως τροπος ζωης.Μου αρεσει ο προγραμματισμος,η ''ρουτινα'' το να τα κρατησω τα πραγματα οπως μου τα παρεδωσαν... Πραγματικα ομως παρουσιαζεται μια ιστορικη ευκαιρια για τη Δεξια.Την Δεξια την περηφανη,την ξεκαθαρη ,την στεγανη Πρεπει να γινει τωρα,πρεπει να γινει με τον Σαμαρα

  • λογιστης avatar
   λογιστης @ Μεγάλες στιγμές. 23/03/2014 03:35:37

   Δε θα προλαβει.Δυστυχώς φτάνει ο Μάιος.Πασοκ κατω απο 3% Ν.δ κάτω απο 13%.Θα τους πάρει όλους το ποτάμι.Ευτυχώς ο λαός έχει ξυπνήσει.Το Μαίο έρχεται το βατερλώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.