#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2013 18:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχει δίκιο ο Χρύσανθος, Γραμματείς και Φαρισαίοι…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η ανομία είναι εχθρός του λαού. Οι ταραχές, τα έκτροπα, έχουν σχεδόν πάντα σαν θύματα τους απλούς ανθρώπους, την ζωή, την τιμή, την περιουσία τους. Όποιοι σπέρνουν την ρητορική του μίσους, όπου κι αν ανήκουν, δεν σκέφτονται, ότι αρκούν κάποιοι να τους πάρουν στα σοβαρά, να πιστέψουν τα επαναστατικά φούμαρα, για να χυθεί αίμα. Ο Πάνος Καμμένος προέτρεψε προχθές να λυντσάρουν τον Πάχτα. Τάχα μου «πολιτικά», είπε ο λαγός στο λιοντάρι. Την επομένη, έτσι όπως έτρεχε σαν έντρομο ζαρκάδι, για να ξεφύγει από το μαινόμενο πλήθος, έμαθε, πως πρέπει να βουτάς την γλώσσα σου στη λογική και το εθνικό συμφέρον, πριν μιλήσεις. Ο Πάνος είναι κι αυτός πολίτης και πατέρας κι ευτυχώς δεν έγινε τίποτα μοιραίο.

Προ μηνών είχα γράψει, πως στην δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο κράτος, στα συντεταγμένα όργανα του, στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο αυτό μπορεί να ασκήσει βία, εφαρμόζοντας τους νόμους και το Σύνταγμα, έναντι οποιασδήποτε εσωτερικής ή εξωτερικής απειλής. Στην δημοκρατία, ο πολίτης έχει δικαίωμα να ασκήσει βία, μόνον όταν είναι σε νόμιμη άμυνα. Ορυμαγδός τότε οι ύβρεις της αριστεράς, που θέλει πάντα να ακκίζεται με την «επαναστατική βία». Το ‘πα στο σκύλο μου και δάκρυσε. Σαν να τους χτύπησα με το σφυράκι το γόνατο.

Όμως αδέρφια, αυτό, το ότι το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο δημοκρατικό κράτος, είναι αυτό που αρνείται κι ο υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, όταν τραβάει το μαχαίρι και το καρφώνει στην καρδιά ενός Έλληνα εργαζόμενου, φτωχού όπως, υποθέτω, κι ο ίδιος. Οι κουκουλοφόροι στις Σκουριές ή στα Εξάρχεια, οι εμπρηστές περιουσιών κι ανθρώπων, οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία στο Βελβεντό, οι πιστολάδες της Σέχτας, δεν διαφέρουν σε τίποτα με τον αψύ Χρυσαυγίτη φονιά. Όλους τους έχει πείσει η ρητορική του μίσους, που με τόση ευκολία σπέρνουν οι ηγεσίες των δύο άκρων. Και δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» έγκλημα. Δεν υπάρχει αποδεκτή ανομία, είτε έχει εθνικιστικό, είτε ψευτοπροοδευτικό επίχρισμα.

Κι όποιοι μιλούν για συμψηφισμούς είναι απλά ψεύτες κι υποκριτές. Θέλουν να στραβωθούμε, να μην βλέπουμε κατάματα την αλήθεια. «Δεν ήταν κατάλληλος ο χρόνος» γι’ αυτό που είπε ο Χρύσανθος; Σοβαρά; Για την αλήθεια όλοι οι χρόνοι είναι κατάλληλοι. Η αλήθεια είναι επιβεβλημένη στο διηνεκές. Όποιος καλλιεργεί τη βία κι όποιος την εφαρμόζει, είναι άκρο. Στ’ αλήθεια κι όχι «θεωρητικά». Και για τους μεν και για τους δε, ίδιος ο νόμος κι η φυλακή. Όποιος διαφωνεί με τον Χρύσανθο, κάτι ψευτοπροοδευτικά παρτάλια κυρίως, ενοχλούνται τα μάλα, γιατί τους βγάζει την κουκούλα. Πονάει η αλήθεια.

Όταν με την επίμονη κι οργίλη προπαγάνδα, μαύρη ή κόκκινη, νυχθημερόν από μπαλκόνια, οθόνες, μικρόφωνα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργείς το κλίμα για να θεωρηθούν, οποιοιδήποτε, ως στερηθέντες το δικαίωμα στην ζωή και την τιμή, τότε η κατάληξη είναι μοιραία. Τραμπουκισμοί, λυντσάρισμα, καμμένες περιουσίες, πιστολιές, μαχαιριές. Φέρετρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, υφισταμένων και πιθανών, προέρχονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, έχει κι αυτός διαρροές προς το κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Είναι ψηφοφόροι – τιμωροί. Οργισμένοι, απελπισμένοι. Δεν είναι εθνικοσοσιαλιστές. Δεν πιστεύουν στην φυλετική θεωρία. Η πλειοψηφία τους ούτε μαύρα μπλουζάκια φοράει, ούτε τριάδες κι εν – δυό κάνει, ούτε πατάει το πόδι της στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Η πλειοψηφία τους, όπως ο μέσος νοικοκύρης απεχθάνεται το αίμα και το μπάχαλο. Ψήφισαν ή λένε πως θα ψηφίσουν την ΧΑ για να την «σπάσουν» στο πολιτικό σύστημα. Δεν προσδοκούν λύσεις. Το ξέρουν.

Η ηγεσία όμως της Χρυσής Αυγής, ο σκληρός πυρήνας των ανθρώπων που ίδρυσαν και στελέχωσαν την οργάνωση από την εποχή του μισού τα εκατό, είναι άλλη ιστορία, εκ πεποιθήσεως εθνικοσοσιαλιστές. Μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι απλά εθνικιστές, όπως εγώ και κάποιοι άλλοι. Δεν είναι στα χνάρια και την παράδοση του Δραγούμη, του Συκουτρή, του Παπαναστασίου. Είναι στην γραμμή του Ες. Πιστεύουν στην ολοκληρωτική κι αυταρχική διακυβέρνηση, εκθειάζουν την δικτατορία, τον Μεταξά, τον Παπαδόπουλο αλλά τα νάματα της πολιτικής καταγωγής τους είναι στον Φαιό Οίκο του Μονάχου, στο Braun Haus, την πάλαι ποτέ έδρα του NSDAP. Έλκονται ακαταμάχητα από τον ακτιβισμό του πεζοδρομίου και την πολεμική ρητορική του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, τα σύμβολα του, τα στελέχη και τον αρχηγό του, τον φυλετισμό του κι έχουν αφιερώσει πολύ μελάνι εκθειάζοντας τα. Να λοιπόν, που κάποιος στην Αμφιάλη, τα πήρε σοβαρά όλα αυτά κι έγινε φονιάς, όπως οι οργισμένοι των τρομοκρατικών οργανώσεων κατάπιαν το «ταξικό μίσος» και το έκαναν σφαίρες και βόμβες κατά της κοινωνίας, αν δεν κάνω λάθος, εξίσου φονικά με τα μαχαίρια, έλκοντας την δική τους πολιτική καταγωγή από τον Λένιν, τον Στάλιν και την φονική ΟΠΛΑ.

Άλλοι ονειρεύονται δικτατορία και ξεκαθάρισμα των αριστερών «μιασμάτων» κι άλλοι ζαχαρώνουν Μελιγαλάδες. Κι οι δυο βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα.

Αρέσει δεν αρέσει, το χρέος μας είναι να εφαρμόσουμε άτεγκτα το Νόμο. Με ατσάλινο χέρι, χωρίς δισταγμούς και παλινωδίες. Είτε μαύρα φοράνε, είτε κόκκινα, είτε ροζ, όποιοι παραβιάζουν το νόμο, είτε τελώντας εγκλήματα, είτε προτρέποντας σε αυτά, έχουν μόνο μια θέση: πίσω απ’ τα κάγκελα.

Τυχόν απαγόρευση της Χρυσής Αυγής ως κόμματος, θα οδηγούσε στην γιγάντωση της. Με την αχλύ του μυστηρίου και την αίγλη του καταδιωκόμενου θα γινόταν ελκυστικότερη σε αρκετούς τσαντισμένους κι απελπισμένους πολίτες, ιδίως νέους. Θα άλλαζε όνομα, υποψήφιους και θα ήταν πάλι εδώ. Θυμηθείτε την ιστορία του ισλαμικού κόμματος στην Τουρκία. Θυμηθείτε την ιστορία του ίδιου του ΚΚΕ.

Η λύση είναι μία: άτεγκτη κι αδιάκριτη εφαρμογή του νόμου.

Και σημειώστε κάτι. Η κοπέλα της ΔΙΑΣ που συνέλαβε τον φονιά, έσωσε τη χώρα και δεν αστειεύομαι. Της αξίζει μια ελάχιστη ηθική αμοιβή. Αν ο δράστης έμενε ασύλληπτος, θα είχε καεί η Αθήνα. Οι λύκοι περίμεναν, όπως το 2008.

Καθήκον μας να φυλάξουμε άγρυπνα τα τείχη της νομιμότητας, δίνοντας παράλληλα, επιτέλους,  παράδειγμα ηγεσίας. Καθήκον μας να μην επιτρέψουμε άλλα μέτρα, να μειώσουμε βήμα – βήμα την ανεργία και διαχειριζόμενοι σωστά, όχι μόνο τα λίγα χρήματα που ίσως περισσέψουν σε λίγο, αλλά τα σύμβολα, να σηκώσουμε και πάλι ψηλά την περηφάνεια και την ελπίδα των Ελλήνων.

Αν η Ζώνη δουλέψει πάλι, αν ο Πειραιάς, γίνει – ήμουν νιος και γέρασα – διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, γυρίσουν μαζικά πλοία στην ελληνική σημαία κι η μαζική ανεργία γίνει ανάμνηση κι οι νοικοκύρηδες ξανά νοικοκύρηδες, αν τσακίσουμε την λαθρομετανάστευση, προχωρήσουμε γοργά στην ΑΟΖ και την εκμετάλλευση της, αν αποκαταστήσουμε το κύρος και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, που πλήξαμε ασυγχώρητα, τότε δεν θα υπάρχει χώρος για κανέναν ακραίο, την προπαγάνδα του, τα μαχαίρια ή τα κουμπούρια του. Η Χρυσή Αυγή, όπως και οι παλαβές σέχτες του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία είναι το σύμπτωμα, όχι η αρρώστια. Κι η αρρώστια θεραπεύεται με αυτά που είπα.

Αδέρφια, η Πατρίδα έχει τεράστια προβλήματα. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να την κάψουμε και να αλληλοσκοτωθούμε. Και ξαναλέω: το δικαίωμα στη βία ανήκει μόνο στο δημοκρατικό κράτος. Συντριβή όποιου το αρνείται. Τελεία και παύλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/09/2013 18:31:49

  Απορία ηλίθιου:
  Πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που κάηκε το Κερατσίνι (για όσους δεν το ξέρουν, είναι μία πολύ ήσυχη γειτονιά, χωρίς πλατείες σχεδόν, με σπίτια διώροφα και τριώροφα και λίγες, σχετικά, πολυκατοικίες, άρα το μπάχαλο είναι πολύ αισθητό...), να λένε μερικοί, κατά δήλωσή τους "νεοδημοκράτες", ότι "η θεωρία των δύο άκρων είναι φασίζουσα" ή ότι "ναι μεν, αλλά ήταν άκαιρη η τοποθέτηση του Λαζαρίδη";
  Μία απορία είναι αυτή. Έστω και αν προέρχεται από κάποιον ¨κρυπτοχρυσαυγίτη", όπως με χαρακτήρισαν 2-3 σχολιαστές εδώ πέρα, από τους οποίους ο ένας αυτοσυστήνεται ως "κεντροδεξιός" κιόλας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 19/09/2013 20:23:59

   Eιναι η παραδοση του Καραμανλη Β΄. Δεν ωφελει να κρυβομαστε.Υπαρχει η γραμμη Παυλοπουλου για αμυντικη σταση της αστυνομιας και πανω απ ολα υπαρχει η αρνηση του ιδιου του Καραμανλη να συζητησει στη βουλη για τα επεισοδια και να κατονομασει τους υπευθυνους.Πως θα μπορουσε να το κανει οταν βασισε ολη την πολιτικη του στην συμφιλιωση με την αριστερα που απεδειχθη ουτοπικος στοχος;
   H NΔ ηταν το μονο κομμα μελος του ΕΛΚ στην Ευρωπη που αρνηθηκε να καταδικασει τα εγκληματα του κομμουνισμου στον 20ο αιωνα σε ψηφισμα Σουηδου βουλευτη.Φαινεται οτι στη Σουηδια εγιναν κομμουνιστικα εγκληματα που δεν εγιναν στην Ελλαδα.
   Το να παυσει η ΝΔ να ειναι καρπαζοεισπρακτορας της αριστερας αναστατωνει πολλους στο χωρο.Υπαρχουν πολλοι υποψηφιοι Καμμενοι που θελουν να κανουν πολεμο σε φαντασματα οπως η Νεα Ταξη Πραγματων και ενω τους δερνουν αναρχοαριστεροι βλεπουν πρακτορες των δανειστων.Ισως η τροικα και ο Τομσεν να ειναι πισω απο το indymedia.
   Eδω για το θεμα αυτο του 2008 που ηταν στην ουσια αποπειρα πραξικοπηματος του ΣΥΡΙΖΑ που τελικα ευνοησε την ανοδο του ΓΑΠ εγιναν μαχες επι μαχων.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ψυχραιμια 19/09/2013 22:05:39

    Ο Καμμένος, ενώ τον έδερναν αριστεροί στο Κερατσίνι, έλεγε ότι τον έδερνε το Μνημόνιο, τα ξένα κέντρα και η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης (μπορεί να τον έδειραν και οι Εβραίοι, αλλά δεν τους κατονόμασε...). Πήγα να τον λυπηθώ για το ξύλο που έφαγε, αλλά όταν ακούς τέτοιες γραφικότητες, πώς να λυπηθείς;
    Μυστήριο παραμένει γιατί το Μνημόνιο, τα ξένα κέντρα και η μνημονιακή πολιτική δεν έδειραν και τους βουλευτές του Σύριζα και τον ΓΓ του ΚΚΕ...Μάλλον κατάλαβαν ότι ο μόνος πραγματικός εχθρός τους είναι ο Καμμένος, άλλη εξήγηση δεν βρίσκω...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΒΙΣ 19/09/2013 22:50:11

     Οποιος δεξιος προσπαθει να ξεπερασει την αντιθεση δεξιας - αριστερας για μια επιπλαστη εθνικη ενοτητα ειναι καταδικασμενος να γινει καρπαζοεισπρακτορας της αριστερας και να κανει και το κοροιδο.

     • επι_τέλους avatar
      επι_τέλους @ ψυχραιμια 19/09/2013 23:23:17

      σοφόν το σαφές

      τα είπες όλα φιλέ
      απλά, λιτά, αληθινά

      ΚΟΥΙΖ
      Πόσο ποσοστό της ΝΔ ορίζει πραγματικά ο νυν αρχηγός;

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ ψυχραιμια 19/09/2013 23:26:31

      Ὄχι μόνο ὅταν προσπαθεῖ νά τήν ξεπεράσει,ἀλλά καί νά συνεργαστεῖ μαζί της...

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ ψυχραιμια 19/09/2013 23:33:52

      Όποιος δεξιός παραληρεί ξερογλυφόμενος, αναπολώντας εμφυλιοπολεμικές μνήμες κι απωθημένα, είναι μειοψηφία εντός της ΝΔ και γραφικό απολίθωμα. Η Εθνική ενότητα είναι το κοινό μας ζητούμενο. Να εμβαθύνετε στα σημερινά λόγια του κ. Αντώνη Σαμαρά και να παραδειγματιστείτε. Αν είστε Χρυσαυγίτης όμως, μην παριστάνετε τον Νεοδημοκράτη τόσο άτσαλα.

     • επι_τέλους avatar
      επι_τέλους @ Πέτρος 20/09/2013 00:06:27

      Επειδή το "κοινόν" προϋποθέτει το "έτερον", μπορείτε να διασαφηνίσετε σε ποιο πολιτικό χώρο/κόμμα/ιδεολογία εστιάζετε το "κοινόν μας ζητούμενον" της Εθνικής ενότητας;

      Και μια απάντηση στο κουιζ. Την εκτίμησή σας.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ επι_τέλους 20/09/2013 08:45:50

      Το κοινό καλό του Ελληνικού λαού, είναι η επιλογή της οδού που θα μας οδηγήσει στην άμεση απεμπλοκή από τα νύχια των τοκογλύφων - κατακτητών. Η συναίνεση, η ομοψυχία και η συστράτευση, είναι τα αυτονόητα προαπαιτούμενα και όποιος διχάζει, διαιρεί και προβάλλει δευτερεύουσας σημασίας προσκόμματα, ενεργεί αντίθετα στο Εθνικό συμφέρον.
      Η απάντηση στο...κουϊζ σας, είναι οτι ευτυχώς, δεν υπάρχει μόνο η ΝΔ που εσείς εκπροσωπείτε.

     • jgreek avatar
      jgreek @ Πέτρος 20/09/2013 13:48:58

      Φιλενάδα, το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία.

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ Πέτρος 21/09/2013 22:09:02

      τζιτζιγκρίκο χρυσαύγουλε, άμε στην τρύπα σου. Έρχεται Δενδιοβούρδουλας.
      Σκύψε καί άρπαζε αν προτιμάς.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Πέτρος 20/09/2013 11:04:05

      Εθνική ενότητα με ανθέλληνες γίνεται; Πως; Επί του πρακτέου, τις θεωρίες του Καραμανλή τις είδαμε το 2008 πως απέτυχαν παταγωδώς. Και μυαλό δε βάζουν κάποιοι Αντώναροι που τότε ήταν δίπλα του και τα έκαναν μαντάρα. Που να αποδεχθούν ευθύνη οι υπερφίαλοι όμως;

    • Μara avatar
     Μara @ ΒΙΣ 20/09/2013 00:18:41

     Ο Καμμένος..... Καλά αυτός έχει ξεφύγει εντελώς...
     Το πρωί άλλαξε τροπάρι....
     Εκείνος λέει... πήγε στην συγκέντρωση που συμμετείχαν ειρηνικά λέει... πολίτες από όλες τις παρατάξεις (εδώ γελάμε...) και δεν είχε κανένα πρόβλημα.
     Δηλαδή μας είπε ο ποιητής.... πως δεν τον έδειραν οι συγκεντρωμένοι αλλά κάποιοι που βγήκαν από ένα στενό με στρατιωτικό βάδισμα, κρατώντας καδρόνια και του επιτέθηκαν να τον σκοτώσουν.....
     Δεν υπάρχει... λέμε το άτομο. Δεν υπάρχει......

     • Samurai avatar
      Samurai @ Μara 20/09/2013 01:59:37

      Ο Καμμένος ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι
      ότι ο συριζα έχει τελειώσει με τις συνιστώσες του.
      Θεωρεί ότι μπορεί να επιβιώσει πολιτικά γλύφοντας τον Τσίπρα.

     • Μara avatar
      Μara @ Samurai 20/09/2013 08:43:46

      Αγαπητέ μου Samurai, o κουτοπόνηρος Πάνος ξέρει πολύ καλά πλέον ότι έχει τελειώσει....
      Κάνει οτιδήποτε μήπως και επιβιώσει πολιτικά. Στην προσπάθεια του βέβαια αυτή έχει γίνει "νούμερο...".

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Μara 20/09/2013 11:06:28

      Πιο κάτω δεν γίνεται για κάποιον που το παίζει μάγκας στη Βουλή και από έξω τρέχει και δεν τολμάει να πει αυτό που ξέρουν όλοι. Ότι μπαχαλάκηδες τον χτύπησαν.

     • Μara avatar
      Μara @ Γεώργιος Τ. 20/09/2013 14:09:46

      Όχι δεν τολμάει, δεν θέλει...
      Σκορπίζουν οι ΑΝΕΛ και πιστεύει πως οι ψηφοφόροι του μετακομίζουν προς ΧΑ μεριά...
      Εξ ου και τα κουτοπόνηρα κολπάκια...
      Ότι να΄ναι... αρκεί να επιβιώσει πολιτικά.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Μara 20/09/2013 09:03:48

      Λάθος, δεν ήταν χρυσαυγίτες, που επίσης συμμετείχαν στην ειρηνική συγκεντρωση, αυτοί που τον έδειραν. Ήταν ο Μνημόνιος, μαζί με κάτι Τοκογλύφους. Πήγαν όλοι αυτοί στο Κερατσίνι για πρώτη φορά στη ζωή τους, παρείσφρυσαν στη συγκέντρωση, και, παρά την αντίδραση του πλήθους, έδειραν τον Καμμένο. Προηγουμένως τους είχε πάρει στο κινητό η Μέρκελ και ο Τόμσεν....Εσείς νομίζετε ότι αστειεύομαι, και όμως όχι. Τα τεκμήρια υπάρχουν και η σκευωρία (γενικώς, διότι πάντα υπάρχει κάπου μία σκευωρία) θα καταρρεύσει....

     • Μara avatar
      Μara @ ΒΙΣ 21/09/2013 01:10:05

      Xαχα! Καλό...

   • αύρα avatar
    αύρα @ ψυχραιμια 20/09/2013 02:29:37

    ψυχραιμία
    Ο Καραμανλής είχε τους λόγους και τις θέσεις του ΤΟΤΕ κι ακολούθησε την συγκεκριμένη στάση απέναντι στους αριστερούς.
    Σήμερα όμως, που εξηγείς την ξαφνική κατευναστική στάση της Ντόρας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τόσα χρόνια και χρόνια μας είχε συνηθίσει να τους εξομοιώνει με τους τρομοκράτες; Ασπάστηκε τον Καραμανλισμό;

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/09/2013 18:34:47

  Και κάτι άλλο: Φαήλο συμφωνείς ότι πρέπει η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να αναγγείλει στους πολίτες ότι προτίθεται να προβεί (επιτέλους...) στην εφαρμογή των νόμων, και μάλιστα με τρόπο ίσο προς όλους;
  Διότι το κακό στην ελληνική κοινωνία ξεκίνησε από τον εθισμό στην ανομία, εδω και δεκαετίες. Και εθίστηκαν-εθιστήκαμε οι πάντες σε αυτό, διότι όλοι μας κάποια στιγμή βολευτήκαμε από την ανομία: Δεξιοί, αριστεροί, πασόκοι, απολιτίκ...

  • jgreek avatar
   jgreek @ ΒΙΣ 20/09/2013 13:54:27

   Μετά τις αναγγελίες όμως, πρέπει να περάσει και στην εφαρμογή τους.
   Πράγμα που δεν θα γίνει διότι η εφαρμογή των νόμων θα πλήξει πρωτίστως τους πολιτικούς και τους χορηγούς τους.
   Αυτή είναι η διαχρονική αιτία της μη εφαρμογής του Νόμου.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ jgreek 21/09/2013 22:12:43

    Γι αυτό τζιτζιγκρίκο, αφού αυτοί είναι τελειωμένη υπόθεση, ας σπρώξουμε τον παρανοϊκό αρχηγό σου το Μιχαλολιάκο να μας σώσει ε; Αμ δε...

 3. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 19/09/2013 18:37:41

  "Την επομένη, έτσι όπως έτρεχε σαν έντρομο ζαρκάδι, για να ξεφύγει από το μαινόμενο πλήθος, έμαθε, πως πρέπει να βουτάς την γλώσσα σου στη λογική και το εθνικό συμφέρον, πριν μιλήσεις."

  Φαήλο, άσχετο αυτό που γράφω με την ουσία του άρθρου σου, αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετά τα πλεονάζοντα κόμματα σε αυτή την πρόταση καθώς και σε άλλες.

  Κατά τα λοιπά, προσυπογράφω μέχρι κεραίας το άρθρο σου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 19/09/2013 19:31:45

   Είχα ρέστα μερικά κι είπα να το κάνω πιο χλιδάτο το κείμενο.

 4. giorgos avatar
  giorgos 19/09/2013 18:55:50

  Ωστε ετσι Φαηλο δικαιωμα στην βια την εχει το ΚΡΑΤΟΣ για ποια βια μιλας τοτε που εστελναν και στελνουν τα ΜΑΤ και κτυπουν συνταξιουχους τοτε που το κρατος για ενα ελαχιστο ποσο σε στελνει στον κορυδαλο τοτε που το κρατος σου κοβει μισθο και συνταξι καθετα τοτε που ενας τηλεπωλητης βιβλιων μου λεει οτι για να μπει η μητερα μου με 400 ευρω συνταξι στο νοσοκομειο πρεπει να πληρωσει 25 ευρω αυτο το κρατος λες το μορφωμα χ.α το εφτιαξε το πολιτικο συστημα και αυτοι εχουντην ευθυνη και τους βλεπουμε.την στιγμη που ο λαος στεναζει αυτοι απολαμβανουν τα ιδια και περισοτερα προνομια.εμεις τους πολεμησαμε αυτους χρονια πριν με πολλες περγαμηνες η φαμιλια μου αλλα να δουμε το προβλημα σε βαθος.αλλοιως θα δουμε εφιαλτικες μερες στην Ελλαδα.δηλωσεις τυπου χρυσανθου γιγαντωνουν τα κομματα αυτα.ωρα να καταλαβουν ολοι οτι οσο πανε καλα τα νουμερα και δυδτηχα ο λαος τοσο θα βλεπεις την χ.α να ανεβαινει δυστυχως.

 5. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 19/09/2013 19:42:31

  ΕΥΓΕ......ΤΑ ΕΙΠΕΣ 100% ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.

  ΕΥΓΕ ΞΑΝΑ!!!!

  • επι_τέλους avatar
   επι_τέλους @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 19/09/2013 23:26:25

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

 6. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 19/09/2013 19:48:53

  Όταν ζητάμε από τον σύριζα να αποδοκιμάσει το ένα ή το άλλο ακραίο συμβάν κουκουλοφώρων, του ζητάμε να το κάνει χωρίς συμψηφισμούς. Χωρίς δηλαδή να λέει «ναι μεν καταδικάζουμε τις ενέργειες των κουκουλοφόρων αλλά παράλληλα καταδικάζουμε και τις ενέργειες εκείνες που οδήγησαν σε ενέργειες κουκουλοφόρων».
  Η απορία του έτερου ηλιθίου –ο υποφαινόμενος- είναι γιατί δεν κάνουμε ακριβώς το ίδιο με την περίπτωση της χρυσής αυγής. Θα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να διδάξουμε ήθος και πως αντιδρούν τα κόμματα όταν τα άκρα της δικής τους πλευράς υπερβαίνουν τα εσκαμμένα σε βαθμό κακουργήματος.
  Επιπρόσθετα στην περίπτωση του σύριζα δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις σύνδεσης τρομοκρατικών ενεργειών με το κόμμα αυτό. Κατηγορείται (και όχι άδικα) για ρητορική ανοχής απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Στην περίπτωση της χρυσής αυγής, όπως πολύ σωστά το ανέλυσε στην σημερινή του ομιλία ο κύρος Βορίδης, δεν έχουμε απλώς ανοχή. Η εγκληματική αυτή δράση εκπορεύεται από την ίδια τη φύση του κόμματος αυτού.
  Συνεπώς ενώ ο σύριζα για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας έχει πλειστάκις αρνηθεί να καταδικάσει ξεκάθαρα και απερίφραστα ενέργειες ακραίας βίας αλλά και η ίδια του η ρητορική για το μνημόνιο μπορούν να τον χαρακτηρίσουν ακραίο κόμμα ως επιλογή για έναν ψηφοφόρο, η ΕΞΙΣΩΣΗ του με το άκρο της χρυσής αυγής από κυβερνητικά χείλη που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό θολώνει σε κάποιο βαθμό το τοπίο αναφορικά με το φαινόμενο συγκεκριμένα της χρυσής αυγής. Αν πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους γιγαντώνεται η χρυσή αυγή και να πάρει ξανά η συζήτηση τέτοια κατεύθυνση, απλώς επισημαίνω οτι βάσει λογικής θα μπορούσε και η άλλη πλευρά να αναφερθεί στους λόγους που κι εκείνη έδρασε έτσι ώστε να οδηγήσει στην γιγάντωση της χρυσής αυγής και άκρη να μη βγαίνει ποτέ. Τιμιότερο και πιο πρακτικό ως τακτική πιστεύω θα ήταν να καταδικάζουμε αυτό που υπάρχει κάθε φορά μπροστά μας απερίφραστα και βάζοντας τελεία στο κατάλληλο σημείο εκείνο που δεν θα ξεκινά ατέρμονους διαλόγους χάνοντας έτσι την ουσία.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιώργος Καλύτερος 19/09/2013 20:06:23

   Αδυνατώ να καταλάβω την επιχειρηματολογία σου. Δεν καταδίκασε η ΝΔ τη ΧΑ (όχι τώρα, εδώ και καιρό) και τις ενέργειές της;
   Δεν ψάχνεις καλύτερα στο διαδίκτυο να βρεις τις δηλώσεις Σαμαρά, Δένδια, Λαζαρίδη, κ.ά. κατά της ΧΑ; Νομίζω σκληρότερες δηλώσεις κατά πολιτικού σχηματισμού δύσκολα θα βρει κανείς. Ψάξε καλύτερα και μετά χάσε τον χρόνο σου με μακροσκελέστατα κείμενα...
   Επιπλέον, βιάζεσαι, περιέργως πως (...), να δώσεις μόνο ηθικές ευθύνες στον Σύριζα. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για συμμετοχή Συριζαίων σε έκνομες ενέργειες...Ούτε καν τα άρθρα στην Αυγή το 2008 και τα περίφημα κάλαντα...Είναι μία νέα τάση αυτή σε ορισμένους στη ΝΔ, να μην στενοχωρήσουμε τον Σύριζα;
   Σε λίγο θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα από μερικούς "νεοδημοκράτες"...Μήπως έχουν υποστεί τις παρενέργειες από το υπνωτιστικό βλέμμα του μάγου Αντώναρου;
   Αλλά όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Δεν είμαι τόσο ηλίθιος όσο φαίνομαι....
   Αντίθετα, πιστεύω κάτι άλλο και το πιστεύω πολύ σοβαρά: Ότι διάφορα νεοφιλ παπαγαλάκια έχουν ξαμοληθεί στο διαδίκτυο να χτυπήσουν τον Λαζαρίδη (δηλαδή, τον Σαμαρά), για να ετοιμάσουν μία διάδοχη κατάσταση. Με μία Νέα Νεοφίλ ΝουΔου, ροζουλί, μεσαιοχωρίτικη...
   Βεβαίως, προσέχτε, διότι και ο Βενιζέλος ήθελε την διάδοχη κατάσταση στον Πασόκ, αλλά του έμεινε το 4%, του δυστυχούς Αντιπροέδρου.
   Φιλική πρόβλεψη: Η ροζουλί φράξια μπορεί και να το φτάσει το 4% στη Νέα Νεοφιλ Νέα Δημοκρατία που ονειρεύεστε, μόνο όμως άμα προσπαθήσετε πολύ, δουλέψετε υπερωρίες στο διαδίκτυο και πάτε λιγότερες μέρες στην Αράχοβα τον χειμώνα...

   • γελωτοποιος avatar
    γελωτοποιος @ ΒΙΣ 20/09/2013 03:09:07

    ''και πάτε λιγότερες μέρες στην Αράχοβα τον χειμώνα…''
    χαχαχαχα...στην ειρωνια δεν παιζεσαι..

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Γιώργος Καλύτερος 19/09/2013 22:41:00

   Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει από αυτό που λέτε. Η "αριστερή" ιδεολογία, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοια (σωστά είχε πει κάποτε η Παπαρήγα, "εμείς δεν είμαστε αριστεροί, εμείς είμασατε κομμουνιστές"), πυρήνα της έχει τον μαρξισμό, που βασική του διακήρυξη είναι η "επαναστατική" ή όπως αλλιώς την λέει βία. Ακριβώς δηλαδή όπως λέτε για την Χ.Α. "Η εγκληματική αυτή δράση εκπορεύεται από την ίδια τη φύση" των ιδεολογιών αυτών και των πάσης φύσεως κομμάτων που στηρίζουν την ιδεολογία αυτή, περιλαμβανομένου και του πρώιμου και μέσου ΠΑΣΟΚ.

   Αντιθέτως, η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία είναι στην "καθημερινότητά" της λιγότερο βίαιη από την μαρξιστική. Να διαβάσετε Καρλ Σμιτ να δείτε τι πρεσβεύει ο εθνικοσοσιαλισμός, ίσως ο μεγαλύτερος πολιτικός επιστήμονας του 20ου αιώνα. Ο εθνικοσοσιαλισμός πρεσβεύει ότι σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης πρέπει να επικρατήσει το δίκαιο της εκτάκτου ανάγκης και η Γερμανία της δεκαετίας του 1930 έπρεπε να κυβερνηθεί με το δίκαιο της εκτάκτου ανάγκης. Ο εθνικοσοσιαλισμός δηλαδή αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μετεξελιξη του αστικού καθεστώτος και όχι ως ανατροπή του αστικού καθεστώτος, όπως ο μαρξισμός. Βέβαια, και ο εθνικοσοσιαλισμός πρεσβεύει μετά την βία, εκ μέρους του οργανωμένου κράτους, εις βάρος αφενός των εσωτερικών "εχθρών του κράτους" (δηλαδή του καθεστώτος) και αφετέρου εις βάρος των εξωτερικών εχθρών του κράτους, δηλαδή πραγματικών ή κατασκευασμένων εχθρών - ξένων κρατών. Όμως αυτή η βία που πρεσβεύει ο εθνικοσοσιαλισμός είναι οργανωμένη, κρατική, μιλιταριστική, δεν εξατομικεύεται εύκολα, όπως η μαρξιστική βία. Δεν μπορεί δηλαδή το υποκείμενο της εθνικοσοσιαλιστικής δράση να αυτενεργήσει, ενώ το υποκείμενο της μαρξιστικής δράσης μπορεί να δημιουργήσει "επαναστατικούς πυρήνες", κάτι που ποτέ δεν θα έκανε ο εθνικοσοσιαλισμός. Άλλωστε, ο Χίτλερ πήρε με εκλογές την εξουσία (ποτέ δεν συνέβη αυτό σε κανένα μαρξιστικό - κομμουνιστικό κόμμα), οι δε Μουσολίνι και Φράνκο (που δεν ήταν εθνικοσοσιαλιστές, αλλά φασίστες) ναι μεν άσκησαν κάποια βία (ο Μουσολίνι) και χρειάστηκε να κερδίσουν έναν εμφύλιο πόλεμο (ο Φράνκο), αλλά αυτό έγινε μέσα από τον οργανωμένο κρατικό στρατό και όχι με επαναστατικές ομάδες αριστερού τύπου.

   Βλέπει κανείς αυτές τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο κινούντοι οι χρυσαυγίτες, σε φάλαγγα, ομοιόμορφα ντυμενοι, με ομοιόμορφο εξοπλισμό, κανονικά στρατιωτικά σώματα με άκρως μιλιταριστική νοοτροπία ενώ αντίθετα οι αριστεροί είναι μπουλούκι, χωρίς ομοιομορφία, σαν αντάρτες μάλλον παρά σαν στρατός. Αυτό δείχνει την αυτοαντίληψη του καθενός για τη συλλογική - πολιτική του υπόσταση, αλλά και το είδος της σχέσης του καθενός με την πολιτική - συλλογική βία, το πώς δηλαδή την αντιλαμβάνονται.

   Στο πλαίσιο αυτό, η δολοφονία που διαπράχθηκε προχθές πιθανότατα είχε πολιτικά κίνητρα, αλλά έχει διαφορετική υπόσταση από την εθνικοσοσιαλιστική-φασιστική βία, η οποία έχει καθαρά μιλιταριστικά χαρακτηρισικά. Αντιθέτως, η βία που διέπρατταν και διαπράττουν οι διάφορες αριστερές τρομοκρατικές ομάδες έχουν πολύ έντονα αριστερά χαρακτηριστικά. Και είναι απολύτως λογικό οι μαρξιστογενείς οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το κόμμα όχι μόνον να μην καταδικάζουν, αλλά και να αγαλλιάζουν από συγκίνηση κάθε φορά που γίνεται μια πράξη "επαναστατικής" βίας. Πολύ απλά, ενώ το ΚΚΕ μετά το 1974 είναι "φρόνιμο παιδί", οι λοιποί της αριστεράς ασφυκτιούν μέσα στην αστική συμβατικότητα της μεταπολίτευσης και έψαχναν και ψάχνουν διάφορες βαλβίδες εκτόνωσης της πεποίθησής τους για την ανάγκη επαναστατικής δράσης. Η 17Ν και οι υπόλοιπες τρομοκρατικές οργανώσεις ήταν τέτοιες βαλβίδες εκτόνωσης της αριστερής ανάγκης για επαναστατικότητα, το ίδιο και καθε αντίστοιχη δράση, π.χ. το κάψιμο της Αθήνας το 2008.

   Πριν από μερικά χρόνια συνελήφθη ο υιός Βούτσης να "απαλλοτριώνει" τράπεζα και τότε κανένας δεν βγήκε να πει να απαγορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Μα ακριβώς διότι μέχρι σήμερα υπήρχε άκρα ανοχή στο άλλο άκρο αντικαθεστωτικής βίας. Τα παραδείγματα είναι άπειρα, είναι καθημερινά και δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο, παρά τον μιθριδατισμό της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην ακροαριστερή ανατρεπτικότητα: Πολύ απλά, την έχουμε συνηθίσει, αλλά και εξυπηρετεί κιόλας αυτούς που οργανώνουν την διάλυση του εθνικού κράτους, διότι έρχεται σε αντίθεση με την εθνική συλλογικότητα. Αντίθετα, η ακροδεξιά βία στηρίζεται στο εθνικό κράτος και στην ιδεολογία του εθνικού κράτους και, άρα, εξ ορισμού όχι μόνον είναι απόβλητη από τους σχεδιαστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αλλά και χρησιμοποιείται έντεχνα (ορθότερα: προκαλείται έντεχνα) ώστε να συκοφαντείται ο πατριωτισμός και οι εθνικές και συντηρητικές αξίες. Σου λέει, αν θέλεις να είσαι πατριώτης, πρέπει να είσαι νεοναζί, που είναι αυτονόητα κακό πράγμα, άρα, να μην είσαι πατριώτης. Κάπως έτσι στοχοποιείται συνολικά ο πατριωτισμός μέσω της ακροδεξιάς και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με την Χ.Α. και παρόμοιες οργανώσεις ανά την Ευρώπη.

   Αν διαβάσει κανείς κείμενα όπως του παλιού Ιού της Ελευθεροτυπίας βλέπει πολύ έντονα αυτό το τσουβάλιασμα πατριωτισμού και νεοναζισμού. Θυμάμαι τότε, το 2007, με το βιβλίο ιστορίας που προσπαθούσαν να βγάλουν νεοναζί όσους αντιδρούσαμε στο βιβλίο. Και φθάσαμε μόλις έξι χρόνια μετά η Ρεπούση να είναι σχεδόν η απόβλητη, η γραφική και η περιθωριακή του πολιτικού κόσμου. Αν τότε είχε περάσει των Ιών και είχαμε στοχοποιηθεί όλοι όσοι αντιδρούσαμε ως "Χρυσαυγίτες", το βιβλίο ιστορίας ίσως να είχε παραμείνει. Δεν πέρασε, δεν θα περνούσε με τίποτα, λειτούργησαν ευτυχώς τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης του έθνους και το αποβάλαμε.

   Αν όμως τώρα δεν αντιληφθούμε τι παίζεται με την Χρυσή Αυγή, που είναι εθνικά πολύ πιο επικίνδυνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι νομίζεις ότι υπερασπίζεται πατρίδα και έθνος ενώ κατά βάθος τα υπονομεύει, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα. Η παρέμβαση Λαζαρίδη είναι υπέρ-πολύτιμη, διότι δίδει δεξιά και πατριωτική διέξοδο εκτός της Χρυσής Αυγής, στη συμβατική πολιτική, στο κυβερνών συντηρητικό κόμμα, και ματαιώνει το σχέδιο "αν θέλεις να είσαι πατριώτης" ή "αν θέλεις να είσαι δεξιός, πρέπει να είσαι και νεοναζί". Εύγε, κύριε Λαζαρίδη, για μια ακόμη φορά. Σας ευχαριστούμε.

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ Διογένης 20/09/2013 00:15:14

    Συμφωνώ σε αρκετά σημεία της ανάλυσής σας και ενδεχομένως η είσοδος της Χ.Α. στη βουλή να σημάνει την απαρχή ενός πιο καλοζυγισμένου πλαισίου αξιολόγησης των κομμάτων που θα συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω οτι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ακροαριστερής βίας στην μεταπολίτευση κατά γενική ομολογία δεν εξισώνονται ποιοτικά και αισθητικά με εκείνα της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ασφαλώς και υπάρχουν περιστατικά δολοφονικής ακροαριστερής βίας αλλά δεν κάνουν το ίδιο «γκελ» στην κοινή γνώμη και αυτό έχει να κάνει κατά βάση με τους άξονες της κοινωνικής μας αισθητικής που δεν χρειάζεται να τις διαμορφώσει κανένα κατευθυνόμενο μέσο ενημέρωσης, είναι χαραγμένες στο συλλογικό μας πολιτισμικό ασυνείδητο. Άλλο αντίκτυπο π.χ. η οργανωμένη δολοφονία επιχειρηματία ή μεγαλοεκδότη από τρομοκρατική οργάνωση άσχετη με το κοινοβούλιο, κι άλλο τα μαχαιρώματα απευθείας από μέλη και στελέχη κόμματος. Θα ήθελα πάντως να συζητήσω περισσότερο μαζί σας αλλά ο χώρος δεν ενδείκνυται για εκτενή σεντόνια.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 02:30:15

     Το έγκλημα δεν έχει "αισθητική". Είναι απλώς έγκλημα.

     • Γιώργος Καλύτερος avatar
      Γιώργος Καλύτερος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 07:34:12

      Έγκλημα είναι και η κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικά όργανα που μέχρι κι εσύ ο ίδιος όταν έχεις βρεθεί στην αμήχανη θέση να πρέπει να το καταδικάσεις, το κάνεις εξ’ απαλών ονύχων. Δεν σε ψέγω και σε καταλαβαίνω, ειδικά όταν υπάρχουν από την άλλη πλευρά άνθρωποι που κάνουν το ίδιο με την τρομοκρατική βία. Απλά στο επισημαίνω για να σου δείξω πως σαφώς και κάθε ένας από εμάς χωριστά αλλά και ολόκληρα κοινωνικά σύνολα έχουν όντως αισθητικά κριτήρια βάσει των οποίων ζυγίζουν το έγκλημα που καλούνται να καταδικάσουν ή να πάρουν αποστάσεις από αυτό.

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 15:14:02

      Ακροθιγώς

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 22:07:31

      Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τη σημασία της φράσεως: "εξ απαλών ονύχων" , φίλε Γιώργο Καλύτερε ;;;; ;;;;;

     • Thraphsorchis avatar
      Thraphsorchis @ Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 08:31:17

      "εξ’ απαλών ονύχων" ΔΕΝ σημαίνει ακροθιγώς αλλά "από πολύ νωρίς" από τότε δηλαδή που τα νύχια (του μωρού) ήταν μαλακά.

     • Stathis avatar
      Stathis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 09:31:19

      Πολύ σωστά Φαήλο. Ολα τα άλλα περί δύο άκρων είναι μπούρδες ή ανόητες πολιτικές σκοπιμότητες.
      Οι εγκληματίες αχέτως αν είναι Χ.Α.
      Ν.Δ. ή Κ.Κ.Ε κλπ, πρέπει να πηγαίνουν φυλακή έστω κι αν ο δικιγόρος τους επικαλείται πολιτικά κίνητρα για το έγκλημά τους.
      Αλλωστε αν δεν κάνω λάθος, τα πολιτικά κίνητρα δεν αναγνωρίζονται απο κανένα δικαστήριο ως ελαφρυντικό, όπως ο πρότερος έντιμος βίος, γιατί τότε θα το είχαν όλοι οι εγκληματίες αφού όλοι έχουν ενα πολιτικό πιστεύω που μπορούν να επικαλεστούν...

   • tassos.κ avatar
    tassos.κ @ Διογένης 20/09/2013 08:38:29

    Από πότε το "δίκιο " χωρίζεται σε κατηγορίες;;;;;
    Υπάρχει δίκιο εκτάκτου ανάγκης, δίκιο ειρηινικής περιόδου, δίκιο σεισμών, δίκιο καταιγίδας;;;;;;
    Εδώ μέσα κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε κάφρους

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Διογένης 20/09/2013 09:12:20

    Η ανάλυσή σου είναι εξαίρετη και θα ευχόμουν να τη διαβάσουν εκεί στη Ρηγίλλης μερικοί βουλευτές και παράγοντες, που μάλλον διαβάζουν μόνο το σκουπιδαριό του διαδικτύου...

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 11:27:38

   Συγχαρητήρια για τα αυτονόητα που γράφεις .
   Είναι το ίδιο (ή περίπου ίδιο) ο Σύριζα και η Χρυσή Αυγή;
   Η ρητορική ανοχή της αριστεράς σε βίαιες ενέργειες δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Αλλά η βία στην διάρκεια μια απεργίας (π.χ. τη Χαλυβουργίας ή με τους λιμενεργάτες) ισοδυναμεί με την ευθεία εξύψωση της βίας σαν κατεξοχήν καθημερινή πολιτική του να βουλώνω το στόμα κάθε διαφορετικής άποψης;
   Θα φτάσουμε στις ασυναρτησίες του Πάγκαλου ότι ο Σύριζα είναι τρομοκρατική οργάνωση!
   Ας μην χάσουμε την δυνατότητα να μιλάμε σε επιχειρήματα και όχι με συνθήματα.

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 19/09/2013 19:49:48

  Η Κίνηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Κου Δένδια να ζητήσει την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ( 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα) είναι απόλυτα επιτυχημένη. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. πλέον ορίζεται ως εγκληματική οργάνωση, ως παρακρατικός και παραστρατιωτικό μηχανισμός και κατα συνέπεια τα όποια αδικήματα λαμβάνουν κακουργηματικού χαρακτήρα.

  Δεν υπάρχει καλή βία και κακή βία.Οσοι λοιπόν εργάζονται και απεργάζονται σχέδια για ανταπόδοση του χτυπήματος σε βάρος της Χ.Α. ουσιαστικά αποτελούν ηθικοί αυτουργοί του ιδιότυπου αυτού εμφυλίου πολέμου.Αν μη τι άλλο ο αδόκητος θάνατος του νεαρού Συνέλληνα αλλά και η θαρραλέα στάση της νεαρής αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ -σε πλήρη αντιδιαστολή με την γενικότερη ακινησία των υπολοίπων Αστυνομικών αλλά και πολιτών- μας δείχνει πως το φλέρτ με την Χ.Α. είναι πλέον Εθνικά επικίνδυνο, πώς η πολιτικής της χρησιμοποίηση της για διάσπαση της Ν.Δ. ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την Ελληνική Δημοκρατία και πως οι μηχανισμοί ασφάλειας του κράτους πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή.

  Κατά συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική καμπή.Δεν δύναται να συνεχίσει να δίνει πολιτική κάλυψη, στήριξη και υποστήριξη σε παραβατικές συμπεριφορές του Ακροαριστερού χώρου.ΔΈΝ δύναται να χρησιμοποιεί την Χ.Α. ως μηχανισμό διάσπασης της Ν.Δ..Δέν δύναται να κλείνει τα μάτια στην θεωρία των δύο άκρων γιατί και υπαρκτή είναι και έχει δοκιμαστεί ιστορικά στον Ελλαδικό χώρο με απόλυτη επιτυχία κα ισυνειδητά ή μή η Αριστερά πολλές φορές εξυπηρέτησε ξένους σχεδιασμούς

  Με τον συντάξαντα το κείμενο σε παρελθόντα χρόνια συγκρούστηκα σκληρά . Η σύγκρουση ήταν πολιτική , αφορούσε τον τρόπο γραφής του και ειδικότερα την χρήση διχαστικών όρων εμφυλιακού και μετεμφυλιακού χαρακτήρα, την λάιτ προσέγγιση της Χ.Α , την παραποίηση ή την μη συνειδητή παραδοχή ιστορικών γεγονότων.Σύγκρουση σκληρή και φορές θα έλεγα πως υπερέβη τα εσκαμμένα και με δική μου ευθύνη.Ειλικρινά με άφησε άφωνο η ωριμότητα με την οποία σε αυτο το κείμενο του προσέγγισε το εν λόγω ζήτημα, η μεστότητα του και προπαντός η έκφραση του με όρους πολιτικής και κοινωνικής σύνθεσης

  Η δημοκρατία μας έχει πολλά ψεγάδια, τυπικά και ουσιαστικά. Το πολιτικό μας σύστημα όχι απλά δεν είναι αναμάρτητο αλλά βοηθά στην διαιώνιση της καχεκτικότητας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος .Ομως είμαστε αποφασισμένοι στην λογική του Δημοκρατικού πατριωτισμού, της αγάπης δηλαδή για την πατρίδα μας και της ενεργής έκφρασης της,με πίστη στο Σύνταγμα και στους Νόμους του κράτους, την Δημοκρατική Νομιμότητα , με σεβασμό στους θεσμούς όχι απλά να πούμε ένα ΟΧΙ στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος , όχι απλά να εμποδίσουμε την κατάλυση του, αλλά να δώσουμε το πλέον ηχηρό ράπισμα σε όσους εργάζονται και απεργάζονται σχέδια εκτροπής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπου και αν ανήκουν όπως και αν λέγονται, όποιοι και αν είναι

 8. δρόμος avatar
  δρόμος 19/09/2013 19:56:36

  Μπάβο Φαήλο που σηκώνεις το θέμα της αστυνομικού που έκανε τη σύλληψη. Δεν το ακούω σχεδόν από πουθενά, κι όμως είναι το μόνο σημαντικό της ιστορίας: αυτοβούλως, μία (χαμηλόμισθη ...) υπάλληλος του κράτους προτάσσει το καθήκον της έναντι του φόβου, που είναι ανθρώπινο να νιώθουν όσοι κατά καιρούς βρίσκονται σε τέτοια θέση! Εφόσον η εφαρμογή του νόμου είναι το ζητούμενο, ας εκθειάσουμε δεόντως όσους τολμούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους! Χωρίς αυτούς, όλη η κουβέντα παραμένει σε αποκλειστικώς θεωρητικό πλαίσιο ...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ δρόμος 19/09/2013 20:21:20

   Σωστά !

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ δρόμος 20/09/2013 10:38:49

   Και γυναικα!!! παρουσια τοσων ανδρων ενστολων στα περιξ...

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 19/09/2013 20:01:21

  Η θεωρία των άκρων ΙΣΧΥΕΙ. Δεν είναι απλώς θεωρία, είναι πραγματικότητα...

  1. Για κάθε 1% μείωση του ΑΕΠ αυξάνονται 1% τα ακραία κόμματα (υπάρχει σχετική βιβλιογραφία).
  2. Από το 2006 είχα προειδοποιήσει ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ πως οι επόμενες (τότε) εκλογές του 2007 ήταν οι σημαντικότερες ever (τότε ακόμη προλαβαίναμε το έλλειμα) ..."αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της ραγδαίας αύξησης των άκρων. Κυρίως της ακροδεξιάς...".
  Τελικά ο λαός επέλεξε τον Καραμανλή...δεν έβλεπε πως τότε υπήρχαν ΚΑΙ ΑΛΛΑ ενδιαφέροντα πολιτικά κόμματα με νέους ανθρώπους και ιδέες...το Συγκρότημα Λαμπράκη επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο σε αυτούς τους τότε νέους...μέγας αρθρογράφος του Βήματος μάλιστα τους αποκάλεσε "μαλάκες"...το πάρτυ συνεχίστηκε και πτωχεύσαμε...
  3. Τα άκρα ψοφάνε με ανάπτυξη...με δουλειές και μισθούς αξιοπρέπειας.
  4. ΣΒΑΣΤΙΚΑ = ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ...ποτέ ξανά.
  5. Μήπως μέρος της ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΕΛΙΤ στηρίζει τα άκρα;

 10. Δεσποινα avatar
  Δεσποινα 19/09/2013 20:04:24

  Απολυτο δικιο εχεις Φαηλο..αλλα οταν αυτα συμβαινουν σε μια χωρα που τηρουνται απο την εκαστοτε κυβερνηση οσα υποσχονται πριν παρουν την εξουσια....οταν εμενα με ξεγελουν με κωλοτουμπες 180 μοιρων πως θα αντιδρασω στην πολιτικη βια ?πως να αντιδρασω στα αδικα οριζοντια μετρα ? πως να αντιδρασω οταν ο φιλος μας ο σοιμπλε δηλωνει οτι μια πολιτικη και οικονομικη ελιτ εφερε την ελλαδα εδω χωρις να αγγιχτουν καθολου και οχι ο απλος λαος που πληρωνει το μαρμαρο ? πως να αντιδρασω οταν περιμενα την μια και μονη εξεταστικη για να νοιωσω δικαιωμενη αλλα μπροστα στην παραμονη εξουσια τους αθωωσαμε ολους στο πασοκ και τους βαλαμε να μας κυβερνανε κιολας ? καλη η θεωρια των 2 ακρων και σε μεγαλο βαθμο ισχυει αλλα τα πραγματικα προβληματα ειναι αλλου

 11. airman avatar
  airman 19/09/2013 20:11:03

  ''... στην δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο κράτος, στα συντεταγμένα όργανα του, στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.''
  Η διασφάλιση και όταν απαιτείται η επιβολή της τάξης, η προστασία της ζωής και της περιουσίας (δημόσιας και ιδιωτικής), η αποτροπή ταραξιών και η εξουδετέρωση όταν απαιτείται επικίνδυνων κακοποιών/εγκληματιών από τα όργανα της τάξης, ΔΕΝ συνιστά βία. Τυχόν υπερβολικές αντιδράσεις σαφώς και πρέπει να ελέγχονται, αλλά υπό το πρίσμα της μη επιβεβλημένης χρήσης μεθόδων/μέσων.
  Όπως επίσης ΔΕΝ συνιστά βία η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας (το δόγμα των Ελληνικών ΕΔ είναι αποτρεπτικό).
  Όσον αφορά τη νόμιμη άμυνα, σαφώς και ΔΕΝ συνιστά βία η αντίδραση με σκοπό την αποτροπή ή την ανταπόδοση πλήγματος αντίστοιχου με αυτό που ο επιτιθέμενος προτίθεται/δύναται να επιφέρει ή έχει ήδη καταφέρει.
  Κατά την ταπεινή μου άποψη ο όρος βία αφορά πράξεις/ενέργειες που στρέφονται κατά των αγαθών τα οποία προστατεύονται από τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και όχι ενέργειες/μέτρα που επιβάλλονται ώστε τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να φέρουν σε πέρας αποτελεσματικά την αποστολή τους.

 12. NEMESIS avatar
  NEMESIS 19/09/2013 20:27:46

  Οι Ρουπακιάδες είναι δυστυχώς πολλοί, απλοϊκοί και αναλώσιμοι. Μήπως να βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη και να στοχεύσουμε επί τέλους απ΄ευθείας στους υποκινητές των πιονιών, που στέκονται πιό πάνω από τον μίζερο υπαλληλίσκο Μιχαλολιάκο; Εννοώ όλους τους μεγαλοαπατεώνες της ντόπιας και αχρείας ελίτ, αυτούς που βλέπουν ν' απειλούνται τα κεκτημένα τους από τους Γερμανούς κατακτητές και εκβιάζουν πλέον απροκάλυπτα τον κ. Α.Σαμαρά, για να ...ενδώσει στις πιέσεις τους. Ποτέ δεν είχαν όσιο, ούτε ιερό κι οι ανθρώπινες ζωές γι αυτούς, δεν είναι αξία. Όλοι τους ξέρουμε και τους…διαβάζουμε και τους …ακούμε και παρακολουθούμε κάθε βράδι τα φερέφωνά τους να έρπουν κρώζοντας παράφωνα, τις βρωμερές…συμφέρουσες ‘’αλήθειες’’ τους.
  Μήπως έφτασε η ώρα της κρίσεως και η ρομφαία πια πρέπει να πέσει επάνω τους με βία κι αποφασιστικότητα; Αποκαλύψτε τους λοιπόν κ. Αντώνη Σαμαρά κι εξαφανίστε τους, μία για πάντα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ NEMESIS 20/09/2013 09:34:50

   Ενδιφέρουσα παρατήρηση.
   Νομίζω ότι η τόσο η τοποθέτηση του πρωθυπουργού όσο και η παρέμβαση Λαζαρίδη ενείχαν τη δέουσα απάντηση σε τέτοιες επιδιώξεις.

 13. Tommy avatar
  Tommy 19/09/2013 20:33:28

  Φαήλο, αν βγω σε ένα κανάλι και πω είμαι αντικομμουνιστής τι θα πουν οι δημοσιογράφοι? Ότι είμαι φασίστας. Αν βγει ένας και πει ότι είναι αριστερός τι θα πουν οι δημοσιογράφοι? Ότι είναι αγωνιστής αντιφασίστας δημοκράτης. Ε λοιπόν αν επειδή είμαι εθνικόφρων και αντικομμουνιστής με αποκαλεί το κόμμα μου, η δεξιά υποτίθεται, ότι είμαι φασίστας, τότε και ΄γω τρέχω λαχανιάζοντας προς την Χ.Α. . Σιχάθηκα πια την ΝΔ να δίνει διαπιστευτήρια "αριστεροσύνης" και "προοδευτικότητας" στους γελοίους σαλτιμπάγκους του συστήματος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Tommy 19/09/2013 21:09:29

   Ποιος σε αποκαλεσε απο τη ΝΔ φασιστα απλως επειδη εισαι αντικομμουνιστης;Ποτέ δεν εγινε αυτο.Περα ομως απο την κατηγορια του φασιστα που εκτοξευουν διαφοροι ευκολως υπαρχουν και οι πραγματικοι φασιστες και αυτοι ειναι οι χρυσαυγιτες.Δεν ειναι λυση η ΧΑ,ειδικα τωρα που η ΝΔ δεν μασαει τα λογια της για την αριστερα.

 14. Απόδημος avatar
  Απόδημος 19/09/2013 20:33:38

  ".....«Δεν ήταν κατάλληλος ο χρόνος» γι’ αυτό που είπε ο Χρύσανθος; Σοβαρά; Για την αλήθεια όλοι οι χρόνοι είναι κατάλληλοι. Η αλήθεια είναι επιβεβλημένη στο διηνεκές."
  Ετσι, απλά και καθαρά. Η καλύτερη απάντηση σε όλους τους διαχρονικούς γκρινιάρηδες.

 15. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 19/09/2013 20:59:31

  Μα και ο σύριζα καταδικάζει, για να "αιτιολογήσει" στην αμέσως επόμενη φράση λέγοντας ουσιαστικά οτι για να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα πρέπει να... μετασχηματιστεί η κοινωνία προς την κατεύθυνση που υποδεικνύουν αυτοί.
  Και πάντως οι δημοσιογράφοι της αυγής δεν είναι βουλευτές ή στελέχη του σύριζα εκτός αν κάνω λάθος. Τα στρατευμένα ΜΜΕ αντιπαραβάλλονται και συγκρίνονται με άλλα στρατευμένα ΜΜΕ, όχι με πολιτικά κόμματα. Τα στοιχεία λοιπόν που έχουμε για απευθείας σύνδεση του σύριζα συγκεκριμένα ως πολιτικού χώρου με δολοφονικά χτυπήματα εναντίον ιδεολογικών αντιπάλων, κατά τη γνώμη μου δεν επαρκούν ώστε να χαρακτηρίζεται κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου. Γιατί, όλως τυχαίως, αν ακολουθηθεί αυτή η συλλογιστική στο τέλος βγάζοντας το ΚΚΕ λόγω καταστατικού κι εκείνο έξω από το συνταγματικό τόξο αλλά και τους Αν.Ελλ. λόγω της προτροπής του προέδρου του σε λιντσάρισμα πολιτικού αξιωματούχου, τότε εντός συνταγματικού τόξου μένουν η Ν.Δ., το ΠαΣοΚ και η Δημ. Αριστερα. Είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να πάρουμε έναν τέτοιο δρόμο; Στο κάτω-κάτω έχω κι εγώ τη γνώμη μου όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Κωνσταντόπουλου και τον ρόλο τους στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά δεν θα έφτανα στο σημείο να συνδέσω την κοινοβουλευτική παρουσία της βουλευτού ως δράση με τις πρακτικές της χρυσής αυγής περίπου ως αντίδραση.
  Γνώμη εκφράζω πάντως. Μια γνώμη που, για να δανειστώ φράση του Λαζαρίδη, ακόμη κι αν είναι λάθος, αυτό το “λάθος” το ενστερνίζονται και πάρα πολλοί άλλοι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιώργος Καλύτερος 19/09/2013 21:57:05

   Ενα θα σου πω: Η ¨Αυγή¨ είναι, ως εφημερίδα, επίσημο όργανο και ιδιοκτησία του Σύριζα. Ή μήπως να μιλήσουμε για τον γιο του Βούτση (αλλά και εδώ θα πεις, ο γιος είναι, όχι ο πατέρας ο ίδιος...).
   Αν η εφημερίδα ΧΑ δημοσίευε άρθρο με το οποίο θα έλεγε ότι πρέπει οι Πακιστανοί να φύγουν με τις κλωτσιές από τη χώρα, θα έλεγες ότι δεν είναι θέση της ΧΑ αυτή; Και αν ο γιος βουλευτή της ΧΑ εμπλεκόταν σε ακροδεξιά οργάνωση που λήστευε, δεν θα χρησιμοποιείτο ως τεκμήριο για το ίδιο το κόμμα; Εδώ στο κατηγορητήριο κατά της ΧΑ από τον Δένδια μπήκαν και τηλεφωνήματα όπου κάποιος άγνωστος δήλωσε "εδώ ΧΑ, να πάρετε τα ξένα παιδιά από το σχολείο, γιατί θα απαγάγουμε τους δασκάλους και θα κόψουμε τα αυτιά"...
   Αλλά αν θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα περιοριστικό μέτρο-ιδιώνυμο για την Ακροδεξιά (και καλώς), τότε αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και για την Ακροαριστερά (πρότεινα σε άλλο σχόλιο να εφαρμοστεί και για τους οπαδικούς συνδέσμους ανάλογο "ιδιώνυμο" και το πιστεύω βαθύτατα αυτό). Αν όχι, δεν θα έχουμε ισονομία και η Αριστερά θα ασκήσει δικτατορική εξουσία πάνω σε όλη την κοινωνία.
   Μου κάνει εντύπωση, πάντως, ο επίμονος τρόπος που υπερασπίζεσαι την αθωότητα του Σύριζα, το ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις, ούτε επαρκείς ενδείξεις"....

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ ΒΙΣ 19/09/2013 22:21:39

    Αγαπητέ ΒΙΣ, το σχολίασα με μία και μόνη λέξη.
    ΛΑΘΟΣ.
    Είναι λάθος του κ. Δένδια.
    Περιμένω ακόμα την δημοσίευση.

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ ΒΙΣ 19/09/2013 22:46:07

    Δεν αθωώνω τον σύριζα. Συμπεριφέρομαι ακριβώς με τον τρόπο που απαιτώ να συμπεριφέρονται κι εκείνοι απέναντι σε φαινόμενα βίας εφαπτομενικά του χώρου στον οποίο πρόσκεινται.
    Η ουσιαστική μας διαφορά στον τρόπο που βλέπουμε το πράγμα είναι κυρίως οτι αυτά για τα οποία καλείται επισήμως να απολογηθεί ο σύριζα δεν τα βρίσκω ισόκυρα με τα κακουργηματικά πεπραγμένα της χρυσής αυγής στα οποία έχει υποπέσει μέσα σε ένα χρόνο μόλις. Ακόμα και μέσα στις φυλακές, εγκληματίας από εγκληματία έχει τεράστια διαφορά. Και το οτι έσπευσε ο Λαζαρίδης με τον τρόπο που το έκανε (μεγάλη γάτα, δεν το αμφισβητούν αυτό ούτε καν οι πολιτικοί του αντίπαλοι) να παρουσιάσει ως ηθικό συναυτουργό τον σύριζα για τον θάνατο του νεαρού, είναι κάτι που προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Θα μπορούσε να γίνει αναφορά και στον σύριζα σε επόμενο χρόνο, με διαφορετικό τρόπο και από άλλο άτομο. Όχι το «επιτελικό χαφ» του πρωθυπουργού για να μιλήσω και με ποδοσφαιρική ορολογία. Υπάρχουν άλλοι για αυτές τις δουλειές, αν θέλεις να στο πω κι έτσι.

  • nikos avatar
   nikos @ Γιώργος Καλύτερος 19/09/2013 22:03:07

   Παίδες μήν ψαρώνετε εώς τή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής έχουμε καιρό ακόμα.

 16. firiki2010 avatar
  firiki2010 19/09/2013 21:05:29

  Κατά την άποψη μου το λάθος του κ Λαζαρίδη ότι μπήκε σε μια συζήτηση για το αν ανήκει ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνταγματικό τόξο τη στιγμή που το "συνταγματικό τόξο" είναι μια εντελώς αφηρημένη έννοια. Να έχουμε κάτι να λέμε !
  Οσο για την "θεωρία των δύο άκρων".... κι εδώ νομίζω πιάσαμε την θεωρητικολογία. Οποιος θέλει να επιβάλλει με την βία και τον τσαμπουκά του αυτό που νομίζει "δίκιο του" είναι φασίστας μαύρος... κόκκινος... εμπριμέ .... ΟΠΟΙΟΣ..... Από κει και πέρα υπάρχουν και διαβαθμίσεις της βίας και διαφορετικά αίτια και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η βασική νοοτροπία είναι η ίδια !!!! Κι αν θέλουμε να την τροποποιήσουμε την "θεωρία των δύο άκρων " θα μπορούσαμε να πούμε πως στο ένα άκρο βρίσκονται οι πολίτες που προτάσσουν τη νομιμότητα και στο άλλο όλοι αυτοί (είπαμε... μαύροι, κόκκινοι, εμπριμέ) που θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο της ζούγκλας (στους τομείς που αισθάνονται λιοντάρια)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ firiki2010 19/09/2013 21:13:22

   Το συνταγματικο τοξο ειναι μια απατη του Βενιζελου και του Κουβελη.
   Προσπαθουν με το ζορι να βαλουν το ΚΚΕ σε καποιο συνταγματικο τοξο τη στιγμη που το ιδιο το ΚΚΕ αρνειται οτι ειναι υπερ του συνταγματος.
   Ειναι η αγωνιωδης προσπαθεια να διατηρηθει η λογικη του αντιδεξιου μονομετωπου που εισηγαγε ο Ανδρεας Παπανδρεου αντι του διμετωπου του Γεωργιου Παπανδρεου.
   Τα ακρα ειναι δυο και επισημα.Στο συνεδριο του το ΚΚΕ δηλωσε ευθεως οτι σκοπευει στη δικτατορια του προλεταριατου και δεν εχει καμμια σχεση με συνταγματικα τοξα και τοξοτες.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ψυχραιμια 19/09/2013 22:20:22

    Με δεδομένο ότι δημοσίως εκπρόσωποι του ΚΚΕ έχουν δηλώσει πως θεωρούν ότι δεν έχουν καμμία υποχρέωση να υπακούουν στο Σύνταγμα έχεις δίκιο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Και γιατί τέλος πάντων να κάνουμε συζήτηση για ένα πράγμα που δεν υπάρχει ; (Το "συνταγματικό τόξο" εννοώ). Πόσοι άγγελοι χωράνε στο κεφάλι μιας καρφίτσας......

 17. Χ avatar
  Χ 19/09/2013 21:10:09

  Η θεωρία των δύο άκρων είναι τουλάχιστον ατυχής, παραπλανά, διαιρεί, διχάζει, αθωώνει εξισώνοντας τους φασίστες της εγκληματικής Χ.Α με την Αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και γενικά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να θολώσει το πολιτικό τοπίο. Άρα, καλό είναι τώρα που χρεοκόπησε και τελειωτικά στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, να εγκαταληφθεί, ως αποτέλεσμα ώριμης και ψύχραιμης επανεξέτασης της χαρασσόμενης στρατηγικής. Η ρητορεία περί ‘’Συνταγματικού τόξου’’, καταλήγει να αφορά τελικά μόνο τη Ν.Δ και το Πασόκ, περιγράφοντας όλους τους άλλους λίγο πολύ ως…ακροβατούντες μεταξύ….νομιμότητας και παρανομίας. Συνεπώς, άχρηστη μας είναι και αυτή, μιας και καταλήγει μία υποκριτική στημένη παρτίδα για…δύο. Γιατί αν αναλογιστούμε τις αντισυνταγματικές παρεκκλίσεις των δύο μεγάλων κομμάτων (νόμος περί ευθύνης υπουργών, παράκαμψη του κοινοβουλίου μέσω συνεχών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, παράλειψη της εφαρμογής του νόμου όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, αθώωση ΓΑΠ, κ.λπ. κ.λπ.), τότε μάλλον όλοι εκτός τόξου βρίσκονται, άλλοι εξ αιτίας της ζωώδους φυσικής βίας που ασκούν επιδεικνύοντας ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια και άλλοι εξ αιτίας της κοστουμαρισμένης νομιμοφανούς βίας που επιβάλλουν ενάντια στον Ελληνικό λαό, μέσω μνημονίων, κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων, μιζέριας, ανεργίας και συστηματικής προεκλογικής παραπλάνησης, που υφαρπάζει τις ψήφους του.
  Όσον αφορά το απεχθές φονικό των δεξιοφασιστών, εκκρεμούν τα εξής σημαντικά ερωτήματα : α)Ποιοι είναι οι άλλοι 30 της τρομοκρατικής Χρυσαυγίτικης παρακρατικής οργάνωσης; β) Η ομάδα Δίας γιατί έμεινε απλός παρατηρητής όταν οι βάρβαροι συμμορίτες περνούσαν από μπροστά της με άγριες διαθέσεις; Μήπως πρέπει να διεξαχθούν ανακρίσεις; (σε συνάρτηση με τα χθεσινά βίντεος της Νίκαιας που σήμερα όλοι είδαμε και όπου οι παρακρατικοί ρίχνουν πέτρες στο πλήθος παρέα με τα ΜΑΤ) γ) Ποιοι είναι οι χρηματοδότες της Χ.Α; δ) Γιατί έπρεπε να γίνει φόνος και να μας εκβιάσουν οι πάντα πρόθυμοι αλλοδαποί με διεθνή διασυρμό για να αποφασίσουμε να διαλύσουμε την τρομοκρατική οργάνωση-συμμορία των εγκληματιών Χρυσαυγιτών;
  Υ.Γ : Στο ήθος, στις δυνατότητες, στην ψυχική και πνευματική καλλιέργεια του κ. Αντώνη Σαμαρά, σίγουρα αξίζουν άλλες, πιο ποιοτικές συμπεριφορές και οπωσδήποτε περισσότερο πολιτισμένοι χειρισμοί. Είναι τραγική η διαφορά ''ύψους'' του Αρχηγού από τους στρατηγούς, τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες του. Κρίμα. ΄Oλοι αυτοί, τον αδικούν.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Χ 19/09/2013 22:28:42

   Η θεωρία των δύο άκρων ούτε παραπλανά , ούτε διχάζει, ούτε εξισώνει, ούτε αθωώνει κανένα. Ο καθένας έχει τις δικές του ευθύνες για αυτά που κάνει και που λέει. Αλλά όποιος επιλέγει τη βία για να επιβάλει το γουσταρλίκι του- ΟΠΟΙΟΣ επαναλαμβάνω- αυτοτοποθετείται στα άκρα.

   • Ακρότητες avatar
    Ακρότητες @ firiki2010 19/09/2013 22:42:51

    Η θεωρία των δύο άκρων καθώς και του τάχα Συνταγματικού τόξου που ;όμως δεν έχει...βέλη, είναι απλοϊκές αστειότητες, χρήσιμες για φτηνή εσωτερική προπαγάνδα. Αν σας αρέσει να παίζετε πεντόβολα με τις κούφιες λέξεις, δικαίωμά σας. Αλλά θα παίξετε μόνοι σας και μεταξύ σας. Δε μπορείτε να μας υποχρεώσετε να μη γελάμε.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Ακρότητες 19/09/2013 23:58:52

     Να γελάτε μπορείτε . Απλώς δεν επιτρέπεται να βαράτε !

  • jgreek avatar
   jgreek @ Χ 20/09/2013 13:55:53

   Δεν είναι θεωρία αγαπητή, είναι η πραγματικότητα.

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/09/2013 21:16:51

  Δεν χρεωκοπησε τιποτα.Στο μυαλο σου χρεωκοπησε και οχι σε οσους θυμουνται τον παλαβο Αλαβανο να προμοταρει τον καψιμο της Αθηνας το 2008.
  Οσο για το "συνταγματικο τοξο" ειναι εφευρεση οχι της ΝΔ αλλά του Βενιζελου που θελει μεσα να βαλει και κομματα παρα τη θεληση τους οπως το ΚΚΕ.
  Κατα τα υπολοιπα ο ΣΥΡΙΖΑ μεχρι και για τους ληστες του Βελβεντου πηρε θεση υπερ των "ανθρωπινων δικαιωματων" τους.

  • Ακρότητες avatar
   Ακρότητες @ ψυχραιμια 19/09/2013 22:48:22

   Καλάαααα τώρα. Τους παρωπιδοφόρους, τους σπλαχνιζόμαστε. Πετάει αγαπητέ. Πετάει.

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ ψυχραιμια 20/09/2013 10:38:18

   Πραγματικά θλίβομαι. Πραγματικά. Πως μπορούμε να στηρίξουμε την δημοκρατία χωρίς να την πιστεύουμε; Άλλο η καταδίκη εγκλήματος (μέσω δίκης!) και άλλο κάποιον εγκληματία να τον σπας στο ξύλο επειδή τι; Έκλεψε τράπεζα; Δεν θα τιμωρηθεί; Αυτή είναι η δεξιά που θέλουμε; Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω ώρες ώρες. Ο αστυνομικός εκτός από καλός στην δουλειά του πρέπει να είναι και σωστός ως προς την συμπεριφορά του. Κάποιος που αποδεδειγμένα χτυπά κρατούμενους τι είναι εκτός από τουλάχιστον κότα; Α και που είσαι αν κάποιος εκφέρει αντίθετη γνώμη είναι σίριζα ε; Δημοκρατικά πάντα!

 19. Γρηγόρης avatar
  Γρηγόρης 19/09/2013 21:17:01

  Και το φίδι, Κύριε!!!!

 20. Αλκιβιαδης avatar
  Αλκιβιαδης 19/09/2013 21:20:48

  Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
  αόρατος θίασος να περνά
  με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
  την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
  που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
  που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
  Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
  ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
  μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
  πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
  κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
  με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
  ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
  τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
  κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

  Κ.Π.Καβαφης "απολειπειν ο θεός Αντωνιον"

 21. stathis avatar
  stathis 19/09/2013 21:22:47

  "Και δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» έγκλημα. Δεν υπάρχει αποδεκτή ανομία, είτε έχει εθνικιστικό, είτε ψευτοπροοδευτικό επίχρισμα."
  Eξαιρεική σοφιστεία απο κάποιον που γνωρίζει νομικά.
  Σαφώς υπάρχει "καλό" και "κακό" έγκλημα αγαπητέ Φαήλο. Τό έγκλημα που κάνεις αμυνόμενος για τη ζωή ή τηα ιερά σου όταν σου επιτίθενται είναι καλό και δικαιώνεται και στα δικαστήρια ιδιαιτέρων αν ο επιτιθέμενος είναι και ισχυρότερος.
  Το κακό έγκλημα είναι πάντα αυτό που κάνει ο επιτιθέμενος και μάλιστα απο θέση ισχύος.
  Αυτές οι έννοιες "έγκλημα εν αμύνη" και επιθετικό έγκλημα δεν αφορούν μόνο δύο συμπλεκόμενους, αλλά και ομάδες ανθρώπων ή και εθνών.
  Το επιθετικό έγκλημα ακόμα και στον πόλεμο είναι καταδικαστέο και δικάζεται (Νυρεμβέργη).
  Το αμυντικό έγλημα αθωώνεται η και ηρωοποιείται. Και οι Σπαρτιάτες έσφαξαν πολύ περισσότερους απο 300 Πέρσες και κανείς δεν τους κατηγόρησε για την μανία και την άριστη τεχνική τους με την οποία τους έσφαζαν.
  Να μην το μακρύνουμε περισσότερο, δεν είναι όλα ασπρο-μαύρο και επιλέγουμε εκάστοτε όποιο μας συμφέρει αγαπητέ Φαήλο...
  Ο Πρωθυπουργός αυτή τη φορά ήταν σαφής ξεκάθαρος και ειλικρινής:
  "Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!"
  Δεν καταλαβαίνω γιατί εσείς βρήκατε ευκαιρία να του πάτε κόντρα επιμένοντας
  πάνω απ' το πτώμα του άτυχου Συριζαίου οτι ναί μεν αλλά και ο Σύριζα είναι άκρο αφου κινδυνεύουμε να μας πάρει την εξουσία...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ stathis 19/09/2013 21:34:27

   Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ούτε Συριζαίος, ούτε Ανταρσύας, ήταν ανένταχτος αριστερός, με εσωτερικές ανησυχίες και "ψαξίματα" του εαυτού του. Αυτό στο λέω επειδή φίλος μου, από τον ίδιο καλλιτεχνικό, αλλά όχι ιδεολογικό χώρο, είχε μιλήσει επανειλημμένα μαζί του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ stathis 20/09/2013 02:36:24

   Η σχέση με τα νομικά είναι της πλάκας αλλά μην το κάνουμε θέμα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 02:36:46

    Η δική σου εννοείται.

    • Stathis avatar
     Stathis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 09:08:37

     Η απάντησή σου με καλύπτει πλήρως. Ηταν αναμενόμενη. Δεν περίμενα να μου πείς οτι έχω δίκιο και όχι βεβαίως απο έλλειψη νομικών γνώσεων, αλλά άλλων γνώσεων και εμπειριών εκ μέρους σου.
     Αλλά είπαμε οτι δεν είσαι ο χειρότερος και είσαι ακόμα πολύ νέος πολιτικά ιδίως...
     Κάποτε όμως θα αναγκαστείς να απαντήσεις και επι της ουσίας, όταν την καταλάβεις...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ stathis 20/09/2013 11:15:37

   Το εγκληματίες πολέμου ξέρεις τι σημαίνει; Όχι πάντως τους αμυνόμενους 300 Σπαρτιάτες και 1000 Θεσπιείς και Θηβαίους απέναντι στους Πέρσες που καθάριζαν περιοχές ολόκληρες από τους κατοίκους μέχρι την Αθήνα που έφτασαν και έκαψαν αφού σκότωσαν τους λίγους γέρους που είχαν μείνει στην Ακρόπολη. Μη συγχέουμε τόσο απλά πράγματα για να δικαιολογούμε αδικαιολόγητα.

 22. καπτεν avatar
  καπτεν 19/09/2013 21:25:45

  Στα 2 τελευταια γκαλοπ ΝΔ και ΧΑ μαζευαν 26 και 14. Στα νεα γκαλοπ το αθροισμα θα ειναι μικροτερο απο 40 με τη διαφορα να πηγαινει στην αριστερη παραταξη. Το επικουρούν τη κυβερνηση πασοκ, εκει που ανεβαινε θα χασει αλλη μια μοναδα υπερ της αριστερης παραταξης. Πιστευω οτι ο χειρισμος των επισοδειων ωφελησαν τον Τσιπρα. Η ΝΔ κατακρεουργει το δεξι κερας ενω ωφελειται η αλλη παραταξη. Επρεπε να περασει οσο πιο ντουκου γινοταν τη δολοφονια και να συνεχισει δραματικα το ιδιο επωφελες τροπαρι που απεδιδε: Τσιπρας=ΧΑ. Ενω ο Δενδιας κανει αισχη. Ακτωτηριαζει τη ΧΑ. Αυτη εδινε οξυγονο στην αντιαριστερη δεξια παραταξη (μαζι με το φιλελευθερο πλεον πασοκ και τους ανελ πανω απο 55%). Τωρα ΧΑ ΝΔ Ανελ παλι στα παλια μειοψηφικα 37% και μαζι με πασοκ 44%. Οχι οτι αθροιζονται αλλα συσσωμη η "αντιαριστερη παραταξη" ειχε εξουθενωσει τον συριζα και υπερειχε χαρις στον ελευθερο τροχασμο της ΧΑ. Εαν ξεφυγει ο συριζα 2% θα υπαρξει αποσυσπειρωση προς τη ΧΑ διοτι εχουν φαει στη μαπα συναινετικους τυπου Δενδια, Μητσοτακη (ραλληδες χωρις αντικρυσμα) ενω το μετωπο ειναι μονο προς τον Συριζα.

  • airman avatar
   airman @ καπτεν 19/09/2013 21:40:22

   Τρικυμία .......!

 23. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 19/09/2013 21:37:06

  Κατ΄ουσίαν έχει δίκαιο ο Λαζαρίδης; Έχει.
  Έκανε δωράκι στη ΧΑ με αυτή τη δήλωση; Έκανε.
  Τόσο απλά.

  Μετά τις εκλογές, θα ψάχνουν στη ΝΔ να βρουν τα αίτια της ήττας. Αν νομίζουν ότι με το να χαϊδεύουν η ΧΑ θα σταματήσουν τις διαρροές προς τα εκεί, είναι γελασμένοι. Όσοι έχουν σκοπό να ψηφίσουν ΧΑ, δε πρόκειται να ψηφίσουν ΝΔ αν δε μαστιγώσει πρώτα ο Σαμαράς τη Μέρκελ στο Σύνταγμα εν μέσω χιλιάδων κρεμασμένων λαθρομεταναστών. Απεναντίας πολλοί "νοικοκυραίοι¨ θα τους φύγουν προς τα αριστερά. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά με τους τραμπούκους, την ανασφάλεια και τις ταραχές.

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ MAYRO XABIARI 19/09/2013 22:19:23

   Οι χρυσαυγίτες για κάποιο διάστημα εξελήφθησαν κακώς ως ανταπάντηση στην ακροαριστερή ρητορική, υπό την έννοια «τέρμα το μονοπώλιο της παλαβομάρας, τώρα υπάρχει και παλαβός αντίλογος». Όμως αυτού του είδους η θεώρηση εκ των πραγμάτων απεδείχθη μέγα σφάλμα. Αντίπαλο δέος των ακροαριστερών θυλάκων εντός του κοινοβουλίου, αποτελούν άνθρωποι με τον λόγο του Φαήλου, του Βορίδη και (γιατί όχι) και του κυρίου Γεωργιάδη. Φτάνουν ως αντίβαρο, δεν χρειαζόταν να περάσουμε στην κρυφο-ανοχή του “λελογισμένου νεοναζισμού” ως παράμετρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Ευχή όλων είναι το λάθος που επισυνέβη, να πάψει να υφίσταται χωρίς πολλά λόγια και περιττές περικοκλάδες. Υπάρχει τρόπος αντιπαράθεσης με τον σύριζα χωρίς να φτάνουμε σε ατυχείς και ακραίες στρατηγικές. Κλείνοντας να προσθέσω οτι ακόμα και οι αλήθειες, όταν λέγονται σε λάθος τόπο, χρόνο και ύφος είναι δηλωτικές συγκεκριμένων προθέσεων. Και πρόθεση φάνηκε από την πρώτη στιγμή οτι ήταν η καταδίκη του τραγικού γεγονότος με τρόπο τέτοιο που θα συμπαρασύρει επικοινωνιακά στο κάδρο και τον σύριζα. Μια σύλληψη που θα φανεί στην πράξη αν τελικώς ήταν σωστή.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ MAYRO XABIARI 19/09/2013 22:36:47

   Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το χαϊδεμα της ΝΔ προς την ΧΑ !!! Και προσωπικά πιστεύω πως μετά τα γεγονότα στον Μελιγαλά και το χθεσινό φονικό η ΧΑ ... τέλειωσε !

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ firiki2010 20/09/2013 13:20:52

    Ε, και οι συγκεκριμένες δηλώσεις Λαζαρίδη, μια μέρα μετά τη δολοφονία (είναι σημαντικό αυτό διότι αποσπά την προσοχή και τη συζήτηση από το ουσιώδες και συγκεκριμένο θέμα!) , χάιδεμα δεν είναι; Η όλη "μαλακή" στάση ως τώρα, που έφτασε η ΧΑ να πηγαίνει σα στρατιωτική ομάδα στο Μελιγαλά και να ματαιώνει δημόσιες εκδηλώσεις προπηλακίζοντας ηλικιωμένους, χάιδεμα δεν είναι; Φανταζόσαστε κάτι τέτοιο να συνέβαινε π.χ. στις ΗΠΑ; Γι αυτό επικροτώ την κίνηση Δένδια, γι αυτό υποστηρίζω συνεχώς ότι η διαρκής διάπραξη βιαιοπραγιών, αντιποίηση αρχής, τσαμπουκάδων και τρομοκράτησης από ομάδες με ονοματεπώνυμο που οι ίδιες συμμετέχουν και στη Βουλή, είναι θέμα για δικαστική διερεύνηση. Ξέρετε πολύ καλά τη θέση μου για την "αριστερή" βία που καλύπτεται συχνά από αριστερές πολιτικές δυνάμεις, έχω εκφράσει με τον εντονότερο τρόπο την επίκρισή μου σε όσους με την στάση τους "αθωώνουν" τρομοκράτες και δολοφόνους εμπρηστές, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να συμψηφίσουμε τα παραπάνω με τη ναζιστική βία. Αλλιώς να ετοιμαζόμαστε και δω να ζήσουμε τη δική μας Kristallnacht.

 24. Ρενα avatar
  Ρενα 19/09/2013 21:38:04

  Evangelos Antonaros ‏@EvangAntonaros 1m
  "Η ΝΔημοκρατια δεν διανοηθηκε ποτε, από την εποχή του Κωνστ. Καραμανλή να χαρακτηρίσει αλλο κόμμα αντισυνταγματικό. Αυτά ειναι αστειότητες"

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ρενα 19/09/2013 22:38:25

   Τελικά, είναι τόσο στόκος όσο δείχνει το βλέμμα του...Δεν αδικείται καθόλου από την εξωτερική του εμφάνιση....

   • Στρούγκα Στρούγκα avatar
    Στρούγκα Στρούγκα @ ΒΙΣ 19/09/2013 23:27:51

    Και ο ...στόκος ακόμη, έχει τις φωτεινές του στιγμές!
    Άλλο αν δε μας συμφέρουν οι απόψεις του.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Στρούγκα Στρούγκα 20/09/2013 11:23:36

     Να τις έλεγε όταν καιγόταν η Αθήνα και είχε ευθύνη ως κοντινός στον πρωθυπουργό. Αλλά τότε κρυβόταν. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει ο καθένας. Όταν έχει ευθύνη είναι το θέμα τι κάνει και λέει. Τώρα; Στου κρεμασμένου το σπίτι...

     • Στρούγκα Στρούγκα avatar
      Στρούγκα Στρούγκα @ Γεώργιος Τ. 20/09/2013 15:47:00

      Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μόνο οι νεκροί και οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν γνώμη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρενα 20/09/2013 02:39:48

   Γίγας. Τιτανοτεράστιος. Τρέμει η γη μόλις αρχίζει και δουλεύει ο εγκέφαλος του....

 25. Alianthos Varkiza avatar
  Alianthos Varkiza 19/09/2013 21:55:56

  Εγκρίνω και επαυξάνω στα όσα γραφής Φαήλο, δυστυχώς όμως αυτά που υποστηρίζεις είναι μονο για 'γράψιμο προς το παρών, είναι δηλαδή όμορφες ιδέες με τις οποιες συμφωνώ παρα πολύ και, που εδώ σταματάει,,, πως εφαρμόζουμε αυτές τις ωραίες ιδέες? μέσο κάποιου κόμματος?
  Η πικρή αλήθεια είναι ότι, όλα τα πολιτικά κόμματα (και αντιπολίτευση μαζί) των τελευταίον 50 χρόνον αποδείχτηκαν ανίκανοι να κυβερνήσουν σωστά.
  Εγώ τους βάζω σε ένα βαρέλι όλους αυτούς και τους κατηγορώ, είτε για ανικανότητα, είτε για διαφθορά, είτε για προδοσία, η για τεραστια αδιαφορία !!!
  Λυπούμαι, θυμώνω και πονάω να βλέπω τους συμπατριώτες μου Έλληνες να υποφέρουν και να δυστυχούν, να ποδοπατείται η δημοκρατία και το σύvταγμα, να ξεπουλούν αδικαιολόγητα την πατρίδα μου και να κάνουν έναν υπερήφανο λαό υπόδουλο τον βαρβαρων και του αισχρού καπιταλιστικού συστήματος...
  Όπως εγώ, έτσι και οι πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουμε να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να τους πάρουμε όλα τα κλεψιμαίικα πίσω, θα ήθελα na μας κυβερνήσουν Έλληνες πατριώτες, για το καλο τις Ελλάδας και του λαου τις, να αποκτήσουμε και πάλι τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια που μας αξίζει να έχουμε...
  Αυτή τι στιγμή δεν γνωρίζω την ύπαρξη κανένα αλλου κόμματος που να με εκφράζει τόσο πολύ όσο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, χωρίς όμως αυτό να με υποχρεώνει να την ακόλουθο τυφλά, δεν είμαι συμπαθών του ναζισμού, του φασισμού, ούτε της βίας και της τρομοκρατίας, είμαι όμως πατριώτης και εθνικιστής (αν και δε ξέρω την διαφορα μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού), που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο???

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Alianthos Varkiza 20/09/2013 11:27:33

   Το να ψηφίζεις κάποιον σημαίνει πως θες να εφαρμοστεί η ιδεολογία-νοοτροπία-συμπεριφορά-ήθος του ως ωφέλιμο για την κοινωνία. Αυτή είναι η ουσία της ψήφου. Επιδοκιμασία και ενίσχυση. Αυτό είναι το πρόβλημα με τη ΧΑ. Δεν έχει τίποτα καλό. Άρα το να την ψηφίζει κάποιος σημαίνει στήριξη σε κάτι εξ ορισμού κακό λόγω και ιδεολογίας και ανθρώπων που την απαρτίζουν. Και ισχύει για όποιο κόμμα πιστεύουμε πως κάνει ζημιά αντί καλού, ή έστω περισσότερη ζημιά από ότι καλό.

 26. Ναυκληρος avatar
  Ναυκληρος 19/09/2013 22:05:16

  εύγε φαύλο για το εξαιρετικό και στοχευμενο άρθρο σου..

  Αν μπορώ θα ήθελα να πω οτι η κατάσταση όπως διαμορφωνεται στην Ελληνική κοινωνία περιγράφεται ως εξής.. η αναμφίβολα μετριοπαθής μεν εθνικά προσανατολισμενη και χαλκέντερη δε κυβέρνηση που υπάρχει σήμερα ομοιάζει σαν έναν φίλια επανδρωμένο ορεινό όγκο υπό πολιορκία όπου στα ριζά του δέχεται απευθείας βλήματα πυροβολικού υψηλής εκρηκτικοτητας (κινήσεις ΧΑ) στα υψώματα carpet bombing με κυτία ναπάλμ (Κινήσεις ΣΥΡ.. εχμ..ξέρετε ποιοι.. ;-) )και σε όλο το ενδιάμεσο έχει να διαχειριστεί πανικοβλητους πολίτες σε υστερία και ανορθόδοξες επιχειρήσεις με στοιχεία demoralisation.

  υ.γ. και μόνο το γεγονός οτι αυτή η κυβέρνηση κρατάει ακόμα είναι έμπρακτη και διαρκής απόδειξη οτι το Γένος των Ρωμιών (που όπως σοφα λέει και η παλιά ελληνική ταινία ΈΧΕΙ φιλότιμο -και οχι σβάστικες και αλφαδοσφυροδρεπανα-) δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη..

 27. Mariana avatar
  Mariana 19/09/2013 22:05:40

  Υπάρχει περίπτωση οι Έλληνες πολίτες να βλέπουν τη χώρα τους να είναι σε μια μέγγενη όπως η Γερμανία μετά τον Α'ΠΠ και γι' αυτό να αντιδρούν όπως οι Γερμανοί της εποχής? Βλέπεις δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η μικροαστική νοοτροπία και η κρατική οργάνωση σε αυτά τα 100 χρόνια. Ένας εθνικιστής (όπως δηλώνεις) θα θεωρούσε ότι πρωταρχικός στόχος της πολιτικής πρέπει να είναι η ανεξαρτησία του κράτους. Και της Δημοκρατίας θα πρόσθετα εγώ. Ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας?

 28. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 19/09/2013 22:09:55

  Ζαλίστηκα βρέ παιδί μου,γιατί δέ τό 'γραφες σέ συνέχειες;...

 29. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 19/09/2013 22:14:28

  Ἀγαπητἐ μου,ὡραία τά περιγράφετε,ἀλλά ἀπ' ὅ,τι καταλαβαίνω ὁ κίνδυνος ἀπό τά πυροβολικά καί τίς ναπάλμ δέν ἔγκειται μόνο στό νά σκοτωθοῦν οἱ ἄνθρωποι,ἀλλά καί νά ξεθεμελιωθεῖ τό βουνό ὁλόκληρο...

 30. QQ avatar
  QQ 19/09/2013 22:22:44

  Το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο κράτος.
  Ακούστε το λαοί που κάποτε ξεσηκωθήκατε ακόμα και σε αυτοί την δύσμοιρη χώρα και νιώστε άσχημα για αυτό που κάνατε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ QQ 20/09/2013 02:42:11

   Ξέχασες τη λέξη "δημοκρατικό" πριν το κράτος, αστροπελέκι μου.

   • QQ avatar
    QQ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 15:24:45

    Επίσης είναι η τελευταία φορά που γράφω τις απόψεις μου στο site σας, θα σας διαβάζω όμως που και που.
    Αν και προφανώς διαφωνώ με την γραμμή και το δείχνω, μπράβο σου που κάθεσαι και ασχολείσαι και απαντάς στον καθένα.
    Οι χαρακτηρισμοί που κάνεις ενίοτε μπορούν να λείπουν.
    Τέλος εύχομαι αν βγεις βουλευτής να δουλέψεις για το καλό όλων και όχι για την τσέπη σου γιατί ο κόσμος έχει ποτίσει με το ότι το 99% των πολιτικών είναι λαμόγια και διεφθαρμένοι.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 16:12:39

    "Οι γνώμες είναι σαν τις κωλ......δες, ο καθένας έχει από μία", Κλίντ Ίστγουντ.
    Όποιος λοιπόν για χ λόγο δεν θεωρεί δημοκρατία αυτό που έχουμε, μπορεί να ασκήσει βία, ε;
    Όχι αγαπητέ. Στην φυλάκα, όποιος το κάνει.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ QQ 20/09/2013 02:55:24

   Το μονοπώλιο της έννομης βίας ανήκει στα αρμόδια όργανα του δημοκρατικά συντεταγμένου και νομιμοποιημένου κράτους. Και ασκείται πάντοτε και μόνον, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.
   Νομικός δεν είμαι, αλλά άς προσπαθησουμε να ακριβολογούμε. Σχολαστικά, γιατί είναι επικίνδυνο και παρεξηγήσιμο θέμα.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ QQ 20/09/2013 13:41:17

   Οκ, να πάω να καθαρίσω το γείτονα στο όνομα του 1821, που δε συμμαζεύει το σκυλί του και με ξυπνάει...

 31. popaia avatar
  popaia 19/09/2013 22:50:44

  @ΜΑΥΡΟ ΧΑΒΙΑΡΙ
  Κι όσοι δεν τα πάνε καλά με τους τραμπούκους, την ανασφάλεια και τις ταραχές στρέφονται αριστερά;;; Ήμαρτον, τί άλλο θ' ακούσω. Μα αριστερά σήμερα για τον απλό κόσμο* σημαίνει ακριβώς τραμπούκοι, ανασφάλεια, έγκλημα και ταραχές. Κι αυτό δεν αλλάζει επειδή ο δράστης του φονικού στο Κερατσίνι είναι χρυσαυγίτης, άλλο αν η Αριστερά το υπερεκμεταλλεύεται.

  *Μιλάω βέβαια για τον φτωχό κόσμο, όχι τους ψηφοφόρους του σύριζα που μάζεψε όλους τους πασοκτζήδες, χώρια τα ΒΠ.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ popaia 20/09/2013 13:46:23

   Αν η ΧΑ αφήνεται να λειτουργεί όλο και περισσότερο με τη λογική και την τακτική των ταγμάτων εφόδου, πιστεύετε ότι είναι αυτό θέλγητρο για μια αρκετά μεγάλη μερίδα του μη αριστερού "απλού κόσμου"; Κι όσοι φύγαν ήδη για ΧΑ, θα ξαναγυρίσουν στη ΝΔ επειδή θα μιλάει ο Λαζαρίδης για τα δύο άκρα; Ξαναδιαβάστε το σχόλιο μου.

 32. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/09/2013 22:53:59

  Και πώς θα τα εφαρμόσει αυτά η ΧΑ; Μήπως η ΧΑ είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχιστεί η ενοχοποίηση του πατριωτισμού και του εθνισμού; (δεν λέω "εθνικισμού" γιατί αυτό δεν με εκφράζει, δεν είμαι εθνικιστής). Μήπως είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος, μάλιστα οι χρησιμότεροι και οι ηλιθιότεροι όλων; Ναι, η ΝΔ του ΚΚ πούλησε τη δεξιά παράταξη, μας έκανε την αρκούδα που της χτυπάει ο ημίτρελος Αλαβάνος το ντέφι και χορεύει, μας γέμισε ισλαμο-λάθρο. Αλλά η ΧΑ δεν θα λύσει τίποτα από τα παραπάνω, ίσα ίσα θα τα κάνει χειρότερα. Η ρητορική δεν αρκεί, αν μάλιστα είναι και κάλπικη, βλάπτει...
  Ο Ρουπακιάς ήταν ένας χρήσιμος ηλίθιος, κομμουνιστής που πήγε με τη ΧΑ για λίγα λεφτά και ψιλοδουλίτσα, και μετά τον πέταξαν από τον "σύνδεσμο¨ σαν τη στιμμένη λεμονόκουπα, αφού ο πανύβλακας μαχαίρωσε και σκότωσε άνθρωπο για ένα πουκάμισο αδειανό...Δεν τον ξέρουν τώρα, και καλά...
  45 χρονών άνθρωπος έφυγε από το σπίτι του μεσάνυχτα μετά από τηλεφωνήματα, να πάει να μπλέξει σε "πέσιμο", λες και ήταν κανένας κάγκουρας 19χρονος...Κατάντημα...
  Και ο Παύλος ο Φύσσας ήταν ένα αξιόλογο παιδί, αλάνι αριστερό, αλλά ψαγμένος άνθρωπος, όχι κολλημένος και με παρωπίδες, παιδί που ψαχνόταν για την αλήθεια μέσα του. Αλλά ακόμα και αν ήταν ο τελευταίος αλήτης, ο τελευταίος γύφτος, ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ...Δεν καταλαβαίνω γιατί τον σκότωσε, αφού δεν είχε προηγηθεί καν επεισόδιο μεταξύ τους (που και πάλι δεν θα το δικαιολογούσα). Αλλά τώρα, απλα αδυνατώ να κατανοήσω. Εκτός και αν του είχαν μπολιάσει το μυαλό και την καρδιά με μίσος. Αν έχεις και κομμουνιστικό παρελθόν, υπάρχει ήδη ένα υπόβαθρο συλλογικού μίσους κατά του ταξικού "εχθρού", απλά εδώ γίνεται μία ελαφρά μετάλλαξη του συλλογικού μίσους, ο εχθρός ορίζεται αλλιώς...
  Έχω αηδιάσει με το όλο σκηνικό, ειλικρινά...Αυτά στα γράφει ένας δηλωμένος δεξιός, από τη Β Πειραιά, που μερικοί φλούφληδες εδώ μέσα χαρακτήρισαν και "κρυπτοχρυσαυγίτη"...Τόσα ξέρουν, τόσα λένε...

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ ΒΙΣ 19/09/2013 23:58:11

   Μια χαρά φαίνεται να τα λες. Αλλά ο συνδυασμός όσων λες αποσπασματικά με το γεγονός οτι σε άλλη ανάρτηση υποστήριξες πως όσα συμβαίνουν στη Ρωσία του Πούτιν αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους και όσα είναι αποτυπωμένα μέχρι και σε βίντεο μετά από κεντρική κατευθυντήρια γραμμή του Προέδρου της Ρωσίας οτι εντάσσονται πράγματι στο πλαίσιο «καταπολέμησης της παιδεραστίας» και της «ομοφυλόφιλης προπαγάνδας σε ανηλίκους» όπως ευφημιστικά το πέρασε στη νομοθεσία, νομίζω πως εμπεριείχε τα στοιχεία πρόκλησης από μέρους σου που συνδυαστικά μου έδωσαν το δικαίωμα να σε θεωρήσω -λανθασμένα από ότι φαίνεται- φιλο-χρυσαυγίτη (όχι κρυφο-χρυσαυγίτη, υπήρχε μια λεπτή αλλά ουσιαστική διαφορά). Το αποσύρω.

   • Γκοτζιλα avatar
    Γκοτζιλα @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 00:26:40

    Δηλαδη οποιος ειναι εναντιον του γαμου ζευγαριων ατομων του ιδιου φυλου και της υιοθεσιας παιδιων απο αυτα, ειναι υποπτος για "χρυσαυγιτισμο";

    • Γιώργος Καλύτερος avatar
     Γιώργος Καλύτερος @ Γκοτζιλα 20/09/2013 00:36:23

     Να διαβάσεις ξανά το σχόλιο προσεκτικά

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Γκοτζιλα 20/09/2013 00:48:15

     Κατάλαβες τώρα τι λουλούδια έχει μαζέψει ΚΑΙ η ΝΔ; Καταλαβαίνω ότι ένα μεγάλο κόμμα είναι πολυσυλλεκτικό, αλλά η συνύπαρξη ελευθεριακών-φιλελεύθερων και δημοκρατικών συντηρητικών σε ένα κόμμα πλέον είναι εκτός τόπου και χρόνου....
     Ως δεξιός συντηρητικός, πολύ περισσότερα κοινά σημεία έχω με τον αριστερό πατριώτη Καραμπελιά από ό,τι με τη Ντόρα ή τον Αρούλη, για παράδειγμα...

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ ΒΙΣ 20/09/2013 15:36:58

      ΒΙΣ κι εγώ ως συντηρητική αριστερή έχω πιο πολλά κοινά σημεία με σένα παρά με τον Τσίπρα και τον Κουτσούμπα.
      Ζούμε τον ύστατο ξεπεσμό. Η φτωχολογιά να ξεκοιλιάζεται μεταξύ της και οι γόνοι των κοτζαμπάσηδων και των δοσίλογων να τα κάνουν μασούρια στις οφσόρ και να τρίβουν τις κοιλιές τους αγναντεύοντας την πείνα μας, τον κατασπαραγμό μας... πένητες πνευματικά και ανίκανοι να την αντιμετωπίσουμε κι αυτήν κι αυτούς, στρέφουμε τα νύχια μας ο ένας στον άλλον. Τετέλεσται. Χωρίς Αγωγή και Παιδεία είμαστε ήδη νεκροί...

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Β.Κ.Σιάπκα 21/09/2013 17:11:29

      Το σχόλιό σας με συγκλόνισε. Είναι ακριβώς όπως τα λέτε τα πράγματα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 00:44:49

    Aν υποστηρίζεις τη νομιμότητα της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας σε ανηλίκους (αυτό απαγορεύει ο ρωσικός νόμος), τα πράγματα είναι απλά: Γουστάρεις αγοράκια ή κοριτσάκια, άρα είσαι ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ και επικίνδυνος για τα παιδιά μου και τα παιδιά των άλλων. Η θέλεις να γίνεις παιδεραστής, άρα είσαι εν δυνάμει το ίδιο επικίνδυνος. Αυτή είναι η γνώμη μου και τέλος....Και σε πληροφορώ ότι αν μπεις σε κανένα τσατ για να ψαρέψεις ανήλικα, μπορεί να σε ψαρέψει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.. Σε πληροφορώ just in case...
    Το σχόλιο το προηγούμενο δεν το έγραψα για να πάρω εύσημα από εσένα. Η γνώμη σου, ειλικρινά, μου είναι παντελώς αδιάφορη. Εύσημα από lili (libéraux-libértins, ελευθεριακούς φιλελεύθερους) δεν χρειάζομαι, ούτε θέλω. Σε μερικά πράγματα είμαι αδιάλλακτος...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΒΙΣ 20/09/2013 10:44:25

     Να μην ασχολείσαι με εμένα και δεν σε ευχαριστώ για την τιμή, δεν στο ζήτησα. Αλλά σε τρώει...
     Για το τί συμβαίνει στην αχανή Ρωσία, εσύ μπορείς να έχεις καλύτερη ενημέρωση από τα βιντεάκια στο youtube και τα ξένα χαλκεία-πρακτορεία, που από την αρχή τα έβαλαν με τον νόμο περί παιδεραστίας. Εξακολούθησε να ενημερώνεσαι έτσι και βγες και στο gaypride του Καμίνη να διαμαρτυρηθείς γυμνόστηθος. Εμένα ο νόμος μου αρέσει. Period! Δεν θα μου το απαγορεύσει αυτό κανείς αστυνόμος σκέψης και κανείς ροζουλί μουτζαχεντίν.
     Υ.Γ. Αν εσύ είσαι ο Γιώργος Καλύτερος, σκέψου τον Γιώργο Χειρότερο....

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ ΒΙΣ 21/09/2013 17:19:53

      ΒΙΣ, εσύ προφανώς σε άλλες εποχές θα έβγαινες από τα ρούχα σου με παρακμιακούς νόμους που έλεγαν ότι οι μαύροι είναι ίσοι με τους άσπρους, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκλάβοι, ότι οι γυναίκες μπορούν να ψηφίζουν και ότι επιτρέπεται ο πολιτικός γάμος. 'Ολοι αυτοί οι νόμοι πλήττουν την οικογένεια και το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν σε ένα σπίτι με μια μαμά που δεν θα μαλώνει για πολιτικά με τον μπαμπά και μια μαύρη νταντά να τα κοιμίζει. Δεν υπάρχει "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα". Αν κάποιος είναι ετεροφυλόφιλος ΔΕΝ γίνεται ομοφυλόφιλος. Ακόμη κι αν δοκιμάσει το ομοφυλοφιλικό σεξ ΔΕΝ θα του αρέσει. Κατάλαβες γιατί όσοι υποστηρίζουν τέτοιους νόμους (μαζί κι ο Πούτιν) είναι πολύ πιθανό να είναι "κρυφές"; Γιατί ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος να μην εκδηλώσουν ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους είναι να τη δαιμονοποιήσουν. Γιατί σε μια κοινωνία όπου οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να είναι ορατοί σαν κανονικοί άνθρωποι και όχι σαν καρικατούρες, η "κρυφή" θα φτάσει σε απόγνωση, αφού θα διαπιστώσει ότι τζάμπα στερήθηκε τόσα χρόνια.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ ΒΙΣ 20/09/2013 00:55:55

   Προφανώς οι φλούφληδες θα επηρεάστηκαν από το σχόλιο ΣΟΥ πως δεν θα στεναχοριόσουν με μια δραματική συρρίκνωση της ΝΔ...

   03/07/2013: " Όμως ένα σοβαρό και στιβαρό εθνικιστικό κόμμα στο στυλ του γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Le Pen, χωρίς τα βαρίδια του ναζισμού και του αντισημιτισμού, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος για τη ΝΔ. Θα την συρρίκνωνε δραματικά, όχι βέβαια ότι θα στενοχωριόμουν…."

  • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ @ ΒΙΣ 20/09/2013 01:04:16

   Αυτό!! Αυτό ακριβώς... Μεγάλος μου φόβος εμένα, είναι ότι για άλλα 40 χρόνια δεν θα τολμά κανείς ούτε να διανοηθεί να εκστομίσει τις λέξεις πατρίδα, έθνος, θρησκεία, υπό τον φόβο του χαρακτηρισμού "Χρυσαυγίτη" και ακραίου.... Αναρωτιέμαι πόσοι βλέπουν αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο και κατά πόσο ανησυχούν για αυτό...

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 20/09/2013 01:40:01

    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά την ίδια την πολιτισμική υπόσταση του έθνους μας και την ιστορική του αφήγηση. Που με την ύπαρξη της τεχνολογίας σήμερα αποτυπώνεται μόνιμα και ευκρινέστατα στην διεθνή εικόνα της χώρας. Παρεκτροπές του ακροαριστερού χώρου μπορούν να αποδοθούν σε συγκυριακές εκρήξεις θυμού λαϊκών στρωμάτων και στο θερμόαιμο της νεολαίας. Όταν υπάρχει οργανωμένη εγκληματική δράση με τον τρόπο που το κάνει διαχρονικά η ακροδεξιά σε κάθε έθνος, με σύσταση παραστρατιωτικών ορφνώσεων, καπηλεία συμβόλων, επίκληση στην εθνική διαδρομή, στρατολογία των σωμάτων ασφαλείας και έμμεση υποστήριξη από μερίδα του σκληρού πυρήνα των κρατικών αξιωματούχων και λειτουργών, η κηλίδα είναι σαν από σινική μελάνη. Καταλήγει να απολογείται διεθνώς ολόκληρο το έθνος, γενιές, για δεκαετίες.

    • jgreek avatar
     jgreek @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 15:44:45

     Άλλα αντί άλλων.
     Σχόλιο σε κ. Καλύτερο(!).

   • jgreek avatar
    jgreek @ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 20/09/2013 15:42:44

    Πολλοί τον βλέπουμε και εννοείται ότι ανησυχούμε.

    • jgreek avatar
     jgreek @ jgreek 20/09/2013 15:43:19

     Σχόλιο σε Αγραφιώτη.

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/09/2013 22:54:50

  Η δολοφονια δεν μπορουσε να περασει στο ντουκου γιατι θα γινοταν και άλλη.Ειναι η ιδεολογια και η δομη της ΧΑ που οδηγει σε δολοφονιες.
  Καλυτερα να εξαφανισθει παρα να θεωρειται δυναμη της δεξιας.

  • επι_τέλους avatar
   επι_τέλους @ ψυχραιμια 20/09/2013 00:45:31

   νομίζω πως ήταν τυχαίο, εκτός "προγράμματος" περιστατικό και με οπαδική αφετηρία. Αλλά τα αριστερά έχουν ντοκτορά στις αγκιτάτσιες

 34. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/09/2013 22:58:45

  Εναντιον ποιου εξεγερθηκαν οι λαοι που λες;Εναντιον της δημοκρατιας;
  Φυσικα και σε ενα ευνομουμενο κρατος το μονοπωλιο της βιας ανηκει σε αυτο.Το θεμα ειναι να προκυπτει η κυβερνηση που το ασκει δημοκρατικα και να στηριζει τις ελευθεριες ολων των πολιτων.

 35. Πάλι ντόρτια ίφερα... avatar
  Πάλι ντόρτια ίφερα... 19/09/2013 23:07:17

  ''Μα αριστερά σήμερα για τον απλό κόσμο* σημαίνει ακριβώς τραμπούκοι, ανασφάλεια, έγκλημα και ταραχές.''
  Για τον χαζό τον κόσμο ισχύουν αυτά. Δεν έχετε τη σωστή ενημέρωση.

  • Πάλι ντόρτια ίφερα... avatar
   Πάλι ντόρτια ίφερα... @ Πάλι ντόρτια ίφερα... 19/09/2013 23:08:49

   Αν όμως είσαστε Χρυσαυγουλίτισα; Τότε, δικαιολογείστε.

   • jgreek avatar
    jgreek @ Πάλι ντόρτια ίφερα... 20/09/2013 15:46:43

    Όλους τους κατηγορείς ως Χαυγίτες;
    Μου θυμίζεις το ΚΚέδικο "αντιδραστικοί".

    • Νικηφόρος avatar
     Νικηφόρος @ jgreek 21/09/2013 22:17:19

     Δε φταίνε αυτοί κοπέλα μου που σας διακρίνουν μέσα στο πλήθος. Φταίτε εσείς που δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Καρφώνεστε. Θέλει η ...να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Πάλι ντόρτια ίφερα... 19/09/2013 23:26:12

   Αυτο ισχυει;
   Αν θυτης-θυμα ηταν αντιθετα δεν θα γινονταν σε ολη τη χωρα,με τις κομματικες ευλογιες σας,πορειες αλληλεγγυης για τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ κρατουμενο;!!!

 36. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 19/09/2013 23:08:52

  Καλησπέρα Φαήλε,

  Συνήθως γράφω κατεβατά. Σήμερα θα περιοριστώ σε μερικές βασικές παρατηρήσεις.

  Ξεκινώντας από το τελευταίο, ορθώς διέγνωσες τη θεραπεία για την αρρώστια. Λέγεται αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ζητούμενο αυτό ακόμη. Θα δούμε αν υλοποιηθεί ποτέ.

  Η Ν.Δ εμφανίζει εικόνα διαλυμένης παράταξης - σκορποχώρι μπροστά στην απειλή της Χ.Α. Έχουν βγει και μιλούν πολλοί, πολύ. Και ο Πρωθυπουργός δεν προστατεύεται. Αντιθέτως εκτίθεται με ένα διάγγελμα που επί της ουσίας εκπέμπει αδυναμία ελέγχου της κατάστασης. Να το προσέξετε αυτό.

  Ο κύριος Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, νομικός και ο ίδιος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα αντιμετωπιστεί η Χ.Α. με νομικά εργαλεία. Μέλη της που διαπράττουν αδικήματα και εγκλήματα ίσως αντιμετωπιστούν. Αλλά όχι ο πολιτικός φορέας. Σε άλλη ανάρτηση υπάρχει ο πίνακας του Υπουργείου προς τον Άρειο Πάγο. Νομικός είσαι και εσύ. Μη μου πεις ότι δεν σε έπιασαν τα γέλια από την στοιχειοθεσία της εγκληματικής οργάνωσης...

  Προέχει η εθνική συνεννόηση. Όσοι εν πάσει περιπτώσει μπορούν να συνεννοηθούν. Τα έχω πει, τα έχω γράψει, τα λέω και στα προφορικά, σε φίλους. Δεν θέλω να κουράσω από εδώ άλλο.

  Πες στο Μαξίμου να διαβάσουν. Ιστορία, Γερμανική Ιστορία του Μεσοπολέμου. Στο κεφάλαιο για την Οικονομία στη Γερμανία, μετά τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και πριν την άνοδο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην εξουσία. Θα βρουν ανατριχιαστικές ομοιότητες με την Ελλάδα του 2013. Μετά να πιάσουν την πολιτική ιστορία της Γερμανίας την ίδια περίοδο. Εκεί να δεις ομοιότητες.

  Εύχομαι να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γιατί υπάρχουν απείρως χειρότερα...

  • Anonymouse avatar
   Anonymouse @ Ιεροφάντης 20/09/2013 05:31:21

   Μια ενσταση μονο

   Τελευταια φορα που κοιταξα πριν την συνθηκη των Βερσαλλιων προηγηθηκε ενας παγκοσμιος πολεμος τον οποιο οι ιδιοι (οι Γερμανοι) ξεκινησαν.

   Εμεις εδω δεν θυμαμαι να ξεκινησαμε κανενα πολεμο απο το 1919 και μετα , οικονομικο ή αλλο, και εχουμε καταντησει οι καρπαζοεισπρακτορες της περιοχης ακριβως επειδη "ανηκωμεν εις την Δυσιν" & "οτι πει ο κος Τομσεν" σε τετοιο σημειο που τιθεται πλεον ζητημα αν οντως ειμαστε αποικια ή κρατος.

   Αρα ειναι αδικο να εξισωνεις την Ελλαδα του 2013 με την Γερμανια του Μεσοπολεμου γιατι εμεις ειμαστε τουλαχιστον 2 σκαλια πιο κατω απο αυτους.....και δαρμενοι & κεραταδες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Anonymouse 20/09/2013 08:36:17

    Πολεμο δεν ξεκινησαμε αλλα επι πασοκρατιας δανεισθηκαμε και τα φαγαμε ολοι μαζι.

    • Anonymouse avatar
     Anonymouse @ ψυχραιμια 20/09/2013 11:19:41

     Κατα Θεοδωρον ευα...γελιον.

  • Stathis avatar
   Stathis @ Ιεροφάντης 20/09/2013 09:15:46

   Προέχει η εθνική συνεννόηση.
   Ακριβώς και πρωτίστως με την αξιωματική αντιπολίτευση.
   Γι αυτό ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ o Πρωθυπουργός δεν την αποκάλεσε το αντίθετο άκρο της Χ.Α.(που είναι οι επίγονοι των Νεοναζί) όπως επιμένουν κάποιοι που πίστεψαν οτι αποκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό άκρο (ενώ λογικά αυτό ανέκαθεν είναι το ΚΚΕ) οι ψηφοφόροι ως πρόβατα, θα το χάψουν και θα φοβηθούν να τον ψηφίσουν...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιεροφάντης 20/09/2013 11:41:33

   Μου αρέσει που μιλάς για εθνική συνεννόηση μετά τα γεγονότα του 2008 και αποτυχία της ίδιας λογικής από τον Καραμανλή που το προσπαθησε. Εδώ δε μπορούν να τα βρουν ΚΚΕ και Σύριζα και τα ίδια γράφει ο Μίκης που μίλησε με ηγετικά στελέχη του σύριζα με σκοπό να συντονιστούν οι αριστεροί χωρίς αποτέλεσμα. Αυτοί δε μπορούν να τα βρουν με ξαδέλφια, θα τα βρουν με αγνώστους (ιδεολογικής υφής συγγένεια εννοώ προφανώς); Μην ελπίζετε σε ουτοπικές σκέψεις λοιπόν. Ένα θαύμα εξ ουρανού είναι απέιρως πιθανότερο να μας γλυτώσει από τα χειρότερα. Άρα καλύτερα να προσευχηθούν όσοι πιστεύουν παρά να ελπίζουν σε εθνικές ενότητες και άλλα παραμύθια για μικρά παιδιά. Οι φανατικού ποτέ δε συμβιβάζονται. Μπορεί απλά να υποκρίνονται μέχρι να πάρουν εξουσία. Έτσι και η ΧΑ. Τώρα δείχνει παντού το αληθινό της πρόσωπο. Αυτό που όσοι ήξεραν απεχθάνονταν και απορούσαν με όσους την ψήφισαν.

 37. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 19/09/2013 23:16:05

  Καί ἐκτός νόμου νά τεθοῦν Φαήλο, καί ἡ Χρυσαυγή καί τό ΚΚΕ καί οἱ συνιστῶσες καί ὁ Λεβέντης,καί νά διαλυθοῦν τελείως,τό κακό ἔχει γίνει,ἡ σπορά ἔγινε καί ἀπέδωσε καρπούς.
  Ὅπως εἶπες,εἶναι πολλοί πού τούς πιστεύουν καί ἐφαρμόζουν κατά γράμμα τά ἰδεώδη τους καί τυφλωμένοι φτάνουν μέχρι τό φόνο.
  Μοιάζουν μέ τούς ὀπαδούς αἰρετικῶν ὀμάδων πού σάν πρόβατα θέλγονται ἀπό τούς θεότρελους ἀρχηγούς τους πού τάζουν παραδείσους καί γιά νά πᾶνε μιά ὥρα ἀρχίτερα αὐτοκτονοῦν ὀμαδικά..
  Καί μιά καί μίλησες γιά ἁρρώστιες καί συμπτώματα,αὐτοί εἶναι ἀπό τά συμπτώματα ἐκείνα,πού καί ἡ ἁρρώστια νά φύγει,ἐκείνα θά συνεχίσουν νά ὑπάρχουν.
  Γι' αὐτό λοιπόν,σκληρή ἐφαρμογή τῶν νόμων,ἀπό ὅλους καί γιά ὅλους!
  Καί λίγο νά ἀνασάνουμε ἀπό τούς φόρους καί τά χαράτσια,γιατί ἡ πείνα ὀπλίζει τά χέρια ὄχι γιά νά γεμίσει τά στομάχια,ἀλλά τά μυαλά,μέ μπόλικη ἁρρώστια...

 38. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 19/09/2013 23:20:52

  Η Πατριδα εχει τεραστια προβληματα.....Ποιος θα πληρωσει για αυτα τα προβληματα που δημιουργησε εδω και δεκαετιες το πολιτικο συστημα με τους πελατες του??? Η απαντηση ειναι απλη κυριε Κρανιδιωτη....ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΚΟΡΟΙΔΟ, ο απλος πολιτης, ο εργαζομενος, ο εμπορακος, ο μικρομεσαιος, ο βιοτεχνης(υπαρχει ακομη?), ο ανεργος του ιδιωτικου τομεα που το συστημα καταβροχθησε. Μηπως τα σχεδια.....απο τη αιγυπτο, τη συρια, το λιβανο, τη κυπρο φτασουν σιγα-σιγα και στην Ελλαδα?? Θεωριες συνομωσιας θα μου απαντησετε.....Αλλα οπου το πολιτικο συστημα με τα κενα κουστουμια(τι ωραια φραση) ετρωγε τοσα χρονια χωρις να δινει και λογιαριασμο σε κανενα....φοβαμαι μη τα δουμε και στη χωρα μας. Και κατι τελευταιο κυριε Κρανιδιωτη, εχει δικαιωμα το κρατος στη βια παρεα.........με τους παρακρατικους.

 39. καπτεν avatar
  καπτεν 19/09/2013 23:22:53

  Μεχρι τωρα οι χρυσαυγιτες ερριχναν καταιγισμο πυρων προς την αριστερα-συριζα κι αμυνομενος αυτος δε προλαβαινε να πυροβολει 24/24 τη ΝΔ. Τωρα λυσσασμενοι οι ΧΤες θα κυνηγουν αποκλειστικα τον Σαμαρα που τους επληξε (ενω δεξιοι δε θα γυρισουν στη ΝΔ) και ανενοχλητος ο Συριζα θα λιωσει τη ΝΔ. Μεχρι σημερα οι 'βολες" απο τη ΧΑ προς τη ΝΔ θεωρουνταν ως μη γενομενες, διοτι πυροβολουσαν οι εθνικιστες, καλη δεξαμενη για τη τελευται στιγμη.

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ καπτεν 19/09/2013 23:34:00

   Τέτοιου είδους μακιαβελικές αναλύσεις όπως οι δικές σου καλό είναι να γίνονται σε κλειστά φόρουμ ή πίνοντας ποτό έξω με αμοραλιστές κολλητούς μας. Και κάτι άλλο: τους δεξιούς που μέχρι και μετά από αυτό θα απαρνηθούν εκνευρισμένοι τον Σαμαρά, είσαι σίγουρος οτι τους ήθελες στην Νεα Δημοκρατία; Εννοώ δηλαδή, το σύνθημα "δεν περισεύει κανείς" περιλαμβάνει και τέτοιους; Για να ψαχνόμαστε λίγο σιγά-σιγά γιατί εδώ και κάμποσο καιρό έχουμε μπλέξει τους προσαγωγούς μας.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Καλύτερος 20/09/2013 11:21:41

    Άψογος! Κάποιοι είναι έτσι κι αλλιώς χαμένοι, άλλοι θα βάλουν μυαλό μετά από τα γεγονότα των ημερών και ας μην πάνε να ψηφίσουν καν. Αρκεί να μη στηρίζουν ναζιστές.

 40. Tonia G. avatar
  Tonia G. 20/09/2013 00:13:50

  Φαήλο δεν θα πρόσθετα ούτε μια τελεία στο κείμενο σου. Καιρός είναι όμως γρήγορα και άμεσα να εφαρμοσθεί μία προς μία οι αράδες του κειμένου σου αυτού. Που σημαίνει πρακτικά:
  1. Εφαρμογή των Ζαππείων τα οποία στηρίξαμε με όλη μας τη ψυχή
  2. Ρήξη στη συγκυβέρνηση με τους κλεφταράδες των ζωών και των υπολήψεων μας.
  3. Ρήξη ακόμη και με τους "εταίρους" μας στας Ευρώπας εάν είναι να διακυβευθεί η ειρήνη και η εθνική ασφάλεια λόγω των εξοντωτικών μέτρων. Η Δραχμή είναι καλύτερη απο το να γυρίσουμε στο 1950. Εξάλλου και το 1950 το δολλάριο ήταν σαν το Ευρώ σήμερα... ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ!
  4. Ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας υπέρ της επιχειρηματικότητας.
  5. Ελάφρυνση της φορολογίας και πλήρη απαλλαγή κάθε επιχειρησης που ιδρύει παραιτηθείς δημόσιος υπάλληλος για 10 χρόνια.
  6. Πλήρης φοροαπαλλαγή κάθε πολυτέκνου (4 τεκνα και άνω)
  7. Άτοκος δανεισμός για επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε τρίτεκνου και άνω
  8. Βάναυση κα εξοντωτική φορολόγηση κάθε ΑΤΕΚΝΟΥ και ΑΤΕΚΝΗΣ άνω των 30.
  9. Ισοπεδωτική φορολόγηση κάθε ανύπαντρου άνω των 40
  10. Δημιουργία Ταμείου νεανικής επιχειρηματικότητας που θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από περικοπές των συντάξεων ΜΟΝΟ των συνταξιούχων από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
  11. Φύλαξη συνόρων από ΣΤΡΑΤΟ και ΝΑΥΤΙΚΟ. Όταν ξανάρθει η κατάσταση στα ίσα της νομιμότητας το ξαναβλέπουμε για Αστυνομία και Λιμενικό.
  12 Αμεση μεταφορά λαθρομεταναστών με πλοία (3.000 έκαστο) στις πατρίδες τους. Σε 3 μήνες με 10 πλοία θα έχουν μεταφερθεί 120.000. Πιστέψτε με αμέσως θα σταματήσουν οι εισερχόμενες ροές και θα φύγουν εθελοντικώς και οι υπόλοιποι. Θα προτιμάνε άλλους δρόμους... Αλλα με αυτούς που σχεδίασαν τις σχετικές πολιτικές του κομματος χαιρετίσματα...(ξέρεις π.χ. γραμματεία κτλ)
  13. Που είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση του Α. Σαμαρά; Π.χ. Βουλευτές γίνονται ακόμη Υπουργοί; Γιατί;
  14. ΣΔΟΕ, ΕΥΠ και Οικονομική Αστυνομία και Αρχή νομιμοποίησης μαυρου χρήματος ΤΩΡΑ στα κόμματα... Ας βγουν οι σκελετοί δεν πειράζει, σε λίγο δεν θα έχει καμιά σημασία. Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι...
  15. Φυλάκιση κάθε πολιτικής παρανομίας στον ίδιο βαθμό και είδος. Για μας Απολυταρχία δεν είναι μόνο ο Ναζισμός αλλά και ο Κουμμουνισμός. Οποιος ΔΗΛΩΝΕΙ ως πολιτικό στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του πολιτεύματος θα πρέπει να έχει την ίδια ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Αλλιώς ξέρεις τι θα γίνει...
  Είμαι αισιόδοξη ότι τα παραπάνω θα γίνουν; Σκέψου μόνος σου.
  Πάντως μόνο αν γίνουν τα παραπάνω θα ξεφουσκώσει η Χ.Α και θα πετύχει ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Επιτυχία δε ΣΑΜΑΡΑ με ΒΕΝΙΖΕΛΟ δίπλα του δεν θα ΥΠΑΡΞΕΙ ποτέ. Γι΄αυτό τα παραπάνω πρέπει να υλοποιηθούν ΣΩΡΡΕΥΤΙΚΑ.
  Στη διάθεση σου.

  • Νικηφόρος avatar
   Νικηφόρος @ Tonia G. 21/09/2013 22:22:21

   ''Βάναυση και εξοντωτική φορολόγηση κάθε ΑΤΕΚΝΟΥ και ΑΤΕΚΝΗΣ άνω των 30.'' Γι αυτού του είδους το φασισμό, φτιάξε βαλίτσες για Κορέα. Εδώ είσαι χαμένη. Γενικά τα μισά από αυτά που λες είναι για το...γιατρό.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Νικηφόρος 21/09/2013 23:49:46

    Τη βόρεια ή τη Νότια για να καταλάβω ποιας μεριάς άτεκνος είσαι...
    Καλά ήταν τα σκυλάδικα και τα κλαμπ (πάντα lifestyle περιοδικού Πετρου) όπου συνοστίζονταν 30χρονα, 40 χρονα άτεκνα χαμένα κορμιά που αμοιβονταν από το δημόσιο με 2 και 3 χιλιάδες... Ή κάτι κυρίες που έκαναν 1 παιδί και μετά το φόρτωναν στις Φιλιπιννός... Ολα αυτά πληρώνουμε κύριε σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμα. Οσο για το γιατρό σε λίγα χρόνια θα ζητάς σύνταξη με πορείες στο μπλοκ του Σύριζα μόνο που οι Πακιστανοί που θα ναι πλειοψηφία δεν θα στη δίνουν... γιατί θα σαι ενα τίποτα... Κατί σαν τους αυτοχθονες Χαβανέζους στη Χαβάη σήμερα... διάβασε λίγο την ιστορία τους να καταλάβεις.

 41. απορια avatar
  απορια 20/09/2013 01:52:44

  Σε "επαναστατική"βία καλούν τα τραγούδια του άτυχου Killah P (δολοφόνου του παρελθόντος)

  "...Σήκωσε την αντένα γαμώ τον φασισμό σου πουτάνας γέννα
  ναι καλά κατάλαβες αυτό εδώ είναι για σένα
  Διάλεξε θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα
  γαμιέται κάθε είδους φασίστας μαλάκα και πάμε γι' άλλα
  Γάμα τους, πάτα τους, γάμα τους, κατούρα τους τα μούτρα και γάμα τους τη φάρα τους..."

  http://www.youtube.com/watch?v=YZyRKRo5o8I

  Λυπόμαστε για τον άνθρωπο αλλά μην μας τον παρουσιάζουν σαν φιλειρηνικό και παιδί των λουλουδιών που. Όταν σπέρνεις ανέμους μιλώντας για κρεμάλες θερίζεις θύελλες.

  Aκόμη ένα για την Μέρκελ
  http://www.youtube.com/watch?v=fHGuvefMloQ

  Στιχουργικά ό,τι πιο διεστραμμένο, απαίσιο, μισογυνικό και μισανθρωπικό έχω ακούσει.

 42. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/09/2013 02:50:26

  Η λύση είναι όντως άτεγκτη κι αδιάκριτη εφαρμογή του νόμου. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.
  Αλλά μην το ξεχνάμε: Γενικά, σε ότι εμπίπτει στο νόμο. Και στα οικονομικά θέματα. Ειδικά στις συνθήκες που ζούμε
  Θα βρουν ποτέ πόσοι είναι μεγαλοφοροφυγάδες και πόσοι όχι, απο τους περιεχόμενους στη "λίστα Λαγκάρντ" και στις άλλες "λίστες";
  Και το κυριότερο, θα ανακτηθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ η φοροδιαφυγή τους, και πότε;
  Θ' ακουστεί ΣΥΝΤΟΜΑ ο ήχος του χρήματος να πέφτει στο Δημόσιο Ταμείο;
  Ή θα πάμε με τους συνήθεις παρελκυσμούς για τα συνήθη 10 -12 χρονια μέχρι την τελεσιδικία, δηλαδη θα περιμένουμε τη γιορτή του Αγίου.....άντε μη το γράψω;
  Μεγάλη και σωστότατη κουβέντα η άτεγκτη κι αδιάκριτη εφαρμογή του νόμου. Συνειδητοποιούμε όμως τι συνεπάγεται;

 43. Ακρότητες avatar
  Ακρότητες 20/09/2013 06:37:59

  Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι ευτυχώς, δεν σας μοιάζουμε.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ακρότητες 20/09/2013 11:33:31

   Aν πράγματι δεν σου αρέσει να βαράς και να επιβάλεις με την βία αυτό που θεωρείς "δίκιο σου" , κι επειδή και για μένα ισχύει το ίδιο δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο αντιπαράθεσης. Είμαστε επί της ουσίας από την ίδια πλευρά.

 44. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 20/09/2013 06:56:56

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=530879
  1655 νέοι πελάτες της ΧΑ...

 45. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/09/2013 06:59:48

  Oχι,κανει ψιλοαντιπολιτευση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 20/09/2013 11:05:06

   Τι άλλο να κάνει; Μια ζωή τα ίδια το σόι της...

  • αύρα avatar
   αύρα @ ψυχραιμια 20/09/2013 13:23:46

   Ψιλοαντιπολίτευση σε ποιόν ; Στον Λαζαρίδη; Γιατί από αριστερούς δεν είχε διορίσει και λίγους στον 9,84 κλπκλπ....

 46. GO avatar
  GO 20/09/2013 07:33:31

  http://www.antinews.gr/2013/09/19/227657/#comments

 47. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20/09/2013 07:37:38

  Γραμματείς και Φαρισαίοι…

  Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, εξέδωσαν καμιά ανακοίνωση καταδίκης κατά των μελών του ΠΑΜΕ που ξυλοκόπησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας και τον έστειλαν στο νοσοκομείο ;;;
  Για να κάνουν ντου στο μέγαρο του Περισσού, δεν συζητάω καν !

  • Stathis avatar
   Stathis @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20/09/2013 09:21:46

   Εσύ Αλέξανδρε έχεις μείνει πίσω... Το ΚΚΕ δεν είναι πλέον άκρο αφού δεν κινδυνεύουμε να μας πάρει την κουτάλα όσα κεφάλια κι αν ανοίξει.
   Είναι κάτι σαν κεντροαριστερά...Τώρα (μας συμφέρει) να λέμε οτι άκρα αριστερά είναι ο ΣΥΡΖΑ που κοντεύει να γίνει κυβέρνηση.
   Αλλωστε ποιος θα αποδείξει και πως, οτι κάθε κουκουλοφόρος δεν είναι και μέλος του Σύριζα?

 48. GO avatar
  GO 20/09/2013 07:39:08

  Δες πάλι τη χρήση του "εξ απαλών ονύχων".

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ GO 20/09/2013 07:59:45

   Έχεις δίκιο.

 49. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 20/09/2013 07:48:50

  Εγώ πάντως τους μόνους που βλέπω να "επαναστατούν" είναι οι νέοι κάτω των 35 ετών που πρωτίστως οδεύουν προς ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως προς τη Χρυσή Αυγή .
  Στα άκρα επίσης κινούνται κάποιοι άνεργοι μεσήλικες που συνήθως κομματίζονται στη Χρυσή Αυγή.
  Η κυβέρνηση οφείλει να στοχοποιήσει το πρόβλημα σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες που έχει αφήσει ακάλυπτες.
  Η λογική " των κουκιών " που προωθούν κάποιοι κύκλοι είναι ανεπίτρεπτη.
  Η Ελλάς ξοδεύει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της για καταβολή συντάξεων(αναλογικά ίσως το μεγαλύτερο στην υφήλιο) , τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μαύρες τρύπες.
  Πολλάκις οι αυτοαπασχολούμενοι(ήρωες για εμένα) και οι επιστήμονες(δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί) καταβάλλουν το 1/4 των ετήσιων αμοιβών τους σε ασφαλιστικές εισφορές.
  Στην Ελλάδα ακόμη και ο συνταξιούχος που δεν πλήρωσε ποτέ εισφορές λαμβάνει σύνταξη γήρατος ίση με το σημερινό κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα.
  Μην περιμένετε ποτέ να καμφούν οι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι Ναζί της Χρυσής Αυγής, όσο κάποιοι κύκλοι στην κυβέρνηση προωθούν τη λογική των συνταξιούχων-πελατών, που αυτή την εβδομάδα άλλωστε είναι και οι μόνοι που δεν διαδηλώνουν.
  Αγαπάω την Ελλάδα και βλέπω το κακό που έρχεται!
  Όχι άλλες ανέξοδες εμφυλιοπολεμικές ρητορείες!
  Δράση και δουλειά για να σωθεί ότι σώζεται!
  Απαιτούνται δραστικές περικοπές στις συντάξεις και ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας, της αυτοαπασχόλησης και της παιδείας.
  Διαφορετικά ετοιμαστείτε το Μάιο του 2014 να παραδώσετε τη χώρα στους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής...

 50. George avatar
  George 20/09/2013 08:07:52

  Το ότι μοιάζει τόσο συγκλονιστικό μια αστυνομικός που έκανε απλά την δουλειά της , κάτι λέει. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την πράξη της και το τσαγανό της, η ιστορία αυτή αλλά και η καταστροφή στο Κερατσίνι που ακολούθησε, δείχνει ότι η αστυνομία παραμένει ευνουχισμένη και ότι ακόμα υπάρχουν ενοχικά σύνδρομα . Εντός τόπου αλλά τελείως εκτός χρόνου, όταν η δημόσια ασφάλεια είναι στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων μας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ George 20/09/2013 09:55:05

   Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα, ότι ξεπέρασε πρωτοβουλιακά τον ευνουχισμό και "έπραξε κατά συνείδησιν" έτσι όπως ακριβώς θα ΕΠΡΕΠΕ να της έχουνε πει οι ανώτεροί της να πράττει σε κάθε περίσταση.

 51. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 20/09/2013 08:34:14

  Φαήλο ο εθνικισμός σε κάποια λεξικά που έχω ανοίξει ορίζεται με αρνητική έννοια (αγάπη στην πατρίδα που όμως οδηγεί σε εχθρότητα και επιθετικότητα προς τους άλλους λαούς κλπ). Μήπως είναι προτιμότερος ο όρος "εθνισμός"?

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 20/09/2013 12:35:55

   O εθνικισμός δεν μπορεί να είναι "αγάπη στην πατρίδα", διότι τότε τι σημαίνει πατριωτισμός; Δεν ξέρω τι λεξικά πήγες κι άνοιξες.

   • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
    ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ Επισκέπτης 24/09/2013 08:51:58

    Αυτό που παρατήρησα ήταν πως σε ορισμένα λεξικά (δημητράκος, μπαμπινιώτης) ο εθνικισμός πέρα από την αγάπη στο έθνος και την πατρίδα έχει και μια αρνητική χροιά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 20/09/2013 14:12:21

   Εθνικισμός είναι η ενεργητική στράτευση κάθε ικμάδα της δύναμης σου για να κάνεις το Έθνος σου καλύτερο και να το διατηρήσεις ελεύθερο.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 18:37:59

    Ακριβώς.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 23:21:26

    Έτσι ειναι,
    μονο που αν καποιος ΄τολμούσε' να σηκώσει Ελληνική σημαία στην κηδεία του Π. Φύσσα
    θα είχαμε και άλλη κηδεία -

    Αυτό το κατάφεραν αυτοί που χρηματοδοτησαν το στησιμο της Χ.Α.
    αντε να το μαζέψουμε τωρα ...

 52. Κάποιος avatar
  Κάποιος 20/09/2013 09:39:28

  "Και σημειώστε κάτι. Η κοπέλα της ΔΙΑΣ που συνέλαβε τον φονιά, έσωσε τη χώρα και δεν αστειεύομαι. Της αξίζει μια ελάχιστη ηθική αμοιβή. Αν ο δράστης έμενε ασύλληπτος, θα είχε καεί η Αθήνα. Οι λύκοι περίμεναν, όπως το 2008."
  Ηρωίδα - συμφωνώ. Τέτοιες πράξεις θα σώσουν την χώρα. Πρέπει να πάρει βραβείο Ανδρείας!!! σε αντίθεση με τους υπόλοιπους...

  • Samurai avatar
   Samurai @ Κάποιος 20/09/2013 14:22:23

   Έχουμε μια τάση να ηρωοποιούμε τους πάντες και τα πάντα.
   Ίσως επειδή χρειαζόμαστε ήρωες για να δείχνουν το καλό παράδειγμα και να κάνουν και οι υπόλοιποι τα αυτονόητα.
   Άκουσα (στο contra νομίζω) μία τηλεφωνική συνομιλία που είχε η δημοσιογράφος της εκπομπής με τη μητέρα του άτυχου Φύσσα.
   Έλεγε λοιπόν η κυρία, ότι η φίλη του γιου της είχε καλέσει προς βοήθεια αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ (12 άτομα,με 6 μοτοσυκλέτες). οι οποίοι της είπαν: Δεν μπορούμε να τα βάλουμε εμείς με τα γομάρια ! !
   Η αστυνομία ήταν λοιπόν εκεί.
   Τα συμπεράσματα δικά σας.
   Η αστυνομικός συνέλαβε το ανεγκέφαλο τομάρι, αλλά το κακό είχε γίνει.
   Οι συνάδελφοί της δεν τόλμησαν, δεν ήθελαν, υποτίμησαν την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως θέλετε πείτε το.
   Δε γίνεται φίλοι μου να βασιζόμαστε πλέον στο φιλότιμο των αστυνομικών
   διότι αυτό έχει εκλείψει από όλη την κοινωνία κι όχι μόνο από αυτούς.
   Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται την προστασία της αστυνομίας, κι όχι ένστολους με αυτοκίνητα και μηχανές που κάνουν τσάρκες φορώντας γυαλιά ηλίου.
   Και μη μου πει κανείς ότι δεν αμείβονται καλά, ότι ρισκάρουν τη ζωή τους
   και άλλα τέτοια γραφικά, διότι αυτά λένε κι οι δάσκαλοι και οι γιατροί και έεεεεεενα σωρό άλλοι.
   Ένα δεν τολμούν να πουν όλοι αυτοί οι παρτάκηδες.
   Ότι κι όταν έπαιρναν τα διπλά τα ίδια έκαναν.
   Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του άτυχου φίλου.

 53. MCA avatar
  MCA 20/09/2013 09:54:10

  …΄΄Τυχόν απαγόρευση της Χρυσής Αυγής ως κόμματος, θα οδηγούσε στην γιγάντωση της΄΄….
  Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση και δικαιολογημένα, δεν θα θέλει να πάρει μόνη της το βάρος μιας τέτοιας απόφασης, ενώ τα αριστερά κόμματα θα βρουν κάποια δικαιολογία για να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια π.χ. δηλώσεις Λαζαρίδη.

 54. MCA avatar
  MCA 20/09/2013 10:15:34

  .…΄΄Η κοπέλα της ΔΙΑΣ που συνέλαβε τον φονιά, έσωσε τη χώρα και δεν αστειεύομαι΄΄…..Πολύ σωστή η επισήμανση σας. Έχουμε φτάσει στο σημείο όλα να κρέμονται από μια κλωστή. Συγχαρητήρια στην κοπέλα. Ορίστε πρότυπα, αλλά εμείς ασχολούμαστε με κλωτσοσκούφηδες και μοντέλα….

 55. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 20/09/2013 10:20:31

  Υπάρχει μία σκόπιμη διαστρέβλωση.

  Το ότι η μόνη νόμιμη χρήση βίας είναι από κρατικά όργανα δεν σημαίνει πως η βία των κρατικών οργάνων είναι πάντα νόμιμη.

  Ίσως δεν είναι τυχαίο πως ο δράστης συνελήφθει από κοπέλα αστυνομικό. Ξέρουμε τι ψηφίζουν κατά πλειοψηφία τα αγοράκια της ΕΛΑΣ.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Thraphsorchis 20/09/2013 13:50:49

   Η νομιμότητα κρίνεται φυσικά από τη δικαιοσύνη κι όχι από τις υποκειμενικές πολιτικές απόψεις του εκάστοτε ομιλούντα.

 56. Παντσο avatar
  Παντσο 20/09/2013 11:19:29

  Πάλι τα ίδια, "οι κουκουλοφόροι στις σκουριές δεν διαφέρουν σε τίποτα με τον φασίστα δολοφόνο? Με τον τσεκουροφόρο συνάδελφό σου διαφέρει?? Το μονοπώλιο της βίας ανήκει στο δημοκρατικό κράτος αλλά ασκείται από ματάδες ΧΑυγήτες ε? Θα ήσουν αστείος αν δεν ήσουν επικίνδυνος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παντσο 20/09/2013 14:09:51

   Ναι, δεν είμαι χιουμορίστας σαν εσένα που προσπαθείς να μας πεις ότι υπάρχει "καλή" εγκληματική δράση.
   Βγάλε την κουκούλα, άνοιξε το προοδευτικό κωθώνι σου και βάλτο μέσα: το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο δημοκρατικό κράτος κι όποιος παραβιάζει αυτό το μονοπώλιο πρέπει να τσακίζεται από το Νόμο και τα εντεταλμένα όργανα του.

   • Παντσο avatar
    Παντσο @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2013 16:40:21

    Δεν υπάρχει δημοκρατικό καθεστώς στην Ευρώπη που έχει παραδώσει τα κλειδιά της αστυνομίας του σε νεοναζί και μαζί και το μονοπώλιο της βίας όπως λες. Ούτε ηγεσία της ΝΔ έχει υπάρξει με τόσο ακροδεξία δράση και ρητορική τα τελευταία 35 χρόνια. Και όσο και να επιμένεις δεν μπορείς να εξισώνεις τον δολοφόνο φασίστα με αυτόν που αντιδρά έστω και λανθασμένα στο ξεπούλημα περιοχών της Χαλκιδικής.

 57. jgreek avatar
  jgreek 20/09/2013 13:56:44

  Σχόλιο που απευθύνεται στην κα Χ.

 58. MS avatar
  MS 20/09/2013 14:25:04

  Μερικές παρατηρήσεις για το κείμενο.
  Η κοινωνική πραγματικότητα ποια είναι;
  Από την μια πλευρά η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην πράξη, επηρεάζουν και αλλοιώνουν την κρίση μερίδας πολιτών ειδικά αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
  Είναι άδολη ψυχολογική αντίδραση, όχι ηθελημένη, τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν τελείως διαφορετικές αντιλήψεις για το τι είναι το σημαντικό και τι όχι. Εκφράζονται είτε από άκρα αριστερά είτε από άκρα δεξιά. Αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να μπουν σε καλούπια και να χωριστούν. Είναι πολίτες διασκορπισμένοι χωρίς κατεύθυνση, χειραγωγούνται εύκολα.

  Το να γίνεται όμως η προσέγγιση οτι υπάρχουν τα δύο άκρα δεν διευκολύνει επί της ουσίας, την κυβέρνηση, γιατί θέτει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε συσπείρωση ακόμα και της συντριπτικής πλειοψηφίας που απορρίπτουν ακραίες συμπεριφορές.
  Είναι λάθος να εξετάζονται επίσης με πολιτικά χαρακτηριστικά οι ψηφοφόροι, πολλούς από τους όρους που αναφέρονται δεν μπορούν να τους κατανοήσουν.
  Γιατί όμως τέτοια βιασύνη να αναδειχτούν άκρα από αριστερά;
  Σε ένα τέτοιο όμως ζήτημα που αφορά στη ζωή ενός ανθρώπου είναι σκόπιμο να αναζητούνται άμεσα πολιτικά οφέλη;
  Είναι υπεύθυνο να ερμηνευθεί από μεγάλο μέρος των πολιτών οτι η δήλωση έγινε σκόπιμα για να κερδίσει μερικές ψήφους ο Σαμαράς;
  Πολλοί θα το θεωρήσουν απρεπές να επιδιώκεται προσεταιρισμός με κάποιους ψηφοφόρους που έφυγαν από τη ΝΔ τη στιγμή ακραίας πράξης βίας.
  Θέλω να πω οτι η κοινωνία η ίδια θα ορίσει τι είναι ακραίο αλλά χωρίς να δίνεται η κατεύθυνση-υπόδειξη από τον κάθε Χ Λαζαρίδη, η στάση Σαμαρά, η θεσμική ενασχόληση με το ζήτημα, ψυχρά και σταθερά, όχι οι αξιολογικές κρίσεις θα καλύψουν τους πολίτες.
  Ο πρωθυπουργός δεν βγαίνει στο πεζοδρόμιο να πάρει θέση για να πει ποιοι είναι οι ακραίοι, αλλά λαμβάνει θέσεις ευθύνης μιλάει ψύχραιμα – καθησυχάζει. Έχει έναν διευρυμένο θεσμικό ρόλο, είναι ο ισχυρός, αυτός εγγυάται την αντικειμενικότητα της συντεταγμένης πολιτείας, το κράτος δικαίου.
  Ο Σαμαράς είναι αυτός που πρέπει να καθοδηγεί, να δίνει το στίγμα όχι ο γραμματέας της ΧΑ.
  Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης που απεχθάνονται την βία και κυρίως την βία που ασκείται με τα λόγια. Κουράζονται, δυσανασχετούν θέλουν όμως ν ακούσουν κάτι απλό σε παρόμοια ζητήματα, δηλαδή εγγυήσεις της πολιτείας οτι δεν αντιμετωπίζει κανέναν εκ των προτέρων με προκατάληψη και ειδικά η αστυνομία.
  Η ΧΑ δρα ως οργάνωση με επιθετικό προσανατολισμό, αποδέχεται την βία, ο διαχωρισμός που πρέπει να γίνει αφορά τους χιλιάδες που την ψήφισαν. Αυτοί οι πολίτες είναι εξαπατημένοι γιατί πείστηκαν οτι η ΧΑ μάχεται κατά του συστήματος έχοντας ως σημαία την αποτυχία ΝΔ ΠΑΣΟΚ, τη διαφθορά.
  Κρίνοντας την με πολιτικά κριτήρια από αποτυχημένα κόμματα κατά τη γνώμη των ψηφοφόρων της οι ψηφοφόροι της δένονται συναισθηματικά με την ηγεσία και γίνονται πιο επιθετικοί.
  Η πολιτική απομόνωση της ΧΑ θα γίνει όσο περισσότερο τα μέλη της εκτίθενται στα μέσα. Με δεδομένη όμως τη στάση όλων των κομμάτων να την απορρίπτουν εκ των προτέρων στα μάτια των ψηφοφόρων της δημιουργείται η αίσθηση της προκατάληψης, και ταυτόχρονα η ηγετική ομάδα γίνεται πρότυπο.
  Αποτέλεσμα η ΧΑ δεν ελέγχεται στην καθημερινότητα σε τίποτα με την ηγετική ομάδα να φτιάχνει συνεχώς δική της ατζέντα.
  Η ΧΑ και οι ακραίες πρακτικές της απαιτούν αστυνομική έρευνα, με συνέπεια και σύστημα. Η δράση, η διοικητική οργάνωση, παραπέμπουν σε ηγετική ομάδα με εγχειρίδιο δράσης- συγκεκριμένες πρακτικές αλλά και ενδείξεις μέρους της ηγετικής ομάδας με τάσεις αυτονόμησης.
  Η ακραία πράξη βίας πιστοποιεί οτι ο γραμματέας της ΧΑ δεν μπορεί να ελέγξει τα μέλη του, διαφορετικά κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε. Προφανώς “έγινε του χεριού τους” από αρχηγός μετατράπηκε σε αχυράνθρωπο.  ΥΓ: Η κίνηση Λαζαρίδη μπορεί μόνο να ερμηνευτεί ως προσπάθεια να προκαταλάβει ενέργειες αντιποίνων από θερμόαιμους του άλλου χώρου αναγκάζοντας το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων να δράσουν προληπτικά και να αυτο-προστατευτούν. Έτσι του βγάζω το καπέλο, ποιος θα το θυμάται σε λίγο καιρό; Ενέχει όμως κινδύνους η κίνηση και το γεγονός ότι το συνεχίζει.

  MS

 59. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 20/09/2013 18:31:15

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  νά 'στε πάντα καλά γιὰ νὰ γράφετε αὐτὰ τὰ αὐτονόητα ποὺ τὰ ἔχουμε τόσο πολὺ ἀνάγκη.

  Ὁ Θεὸς νὰ σᾶς δίνει δύναμη, ἐπειδὴ ἄνθρωποι σὰν κι ἐσᾶς, ἐννοῶ μὲ τὸν νοῦ, τὸ θάρρος καὶ τὴν καρδιά ποὺ σᾶς διακρίνει, σπανίζουν σὲ ὅλες τὶς κοινωνίες καὶ σὲ ὅλες τὶς ἐποχές.

 60. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 20/09/2013 20:56:36

  Προτείνετε: 8) Βάναυση κα εξοντωτική φορολόγηση κάθε ΑΤΕΚΝΟΥ και ΑΤΕΚΝΗΣ άνω των 30 9) Ισοπεδωτική φορολόγηση κάθε ανύπαντρου άνω των 40

  Το 9 είναι απλώς αστείο: 8α τιμωρείται φορολογικά κάποια/ος επειδή είναι διαζευγμένοι, χωρίς προίκα (για όπου ακόμη απαιτείται), ομοφυλόφιλοι, ιερωμένοι, πολυγαμικοί, με λειτουργικά προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος, μειωμένης εξωτερικής εμφάνισης, μειωμένων πνευματικών ικανοτήτων ή απλώς επειδή επέλεξαν τον μοναχισμό; Ένας τέτοιος νόμος εκτός ότι θα ακυρωθεί στα δικαστήρια την επόμενη χρονιά, σε τι ακριβώς ωφελεί; Αν κάποτε εφαρμόζετο, οι λιγοστοί μέχρι τούδε λευκοί γάμοι μεταξύ πτωχών κορασίδων εξ ανατολικής ευρώπης και καλοβαλμένων υπέργηρων γηγενών θα εκτοξεύοντο σε δεκάδες χιλιάδες. Οι δε πτωχοί και άνεργοι νέοι και νέες του διαδικτύου (χωρίς ίχνος ελπίδας για δική των ζωή και γάμο επί του παρόντος και χωρίς τα απαραίτητα χρήματα οι άρρενες ώστε να νυμφευθούν τις παραπάνω κυρίες) θα οργάνωναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μαζικές υπογραφές και υποβολές στις αρχές σύμφωνων συμβίωσης (που έχει νομικώς την ίδια αντιμετώπιση με τους γάμους που φαντασιώνεσθε) κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα μεταξύ των (δηλαδή με αγνώστους που επίσης πλήττονται από τον ίδιο νόμο), υπογράφοντας ταυτόχρονα και κρατώντας στο άλλο χέρι τη σχετική δήλωση λύσης συμφώνου συμβίωσης (για παν ενδεχόμενο). Όλα όμορφα και γρήγορα, με τυποποιημένες διαδικασίες σχεδόν βιομηχανοποιημένα. Θυμάσθε το μαύρο εμπόριο βεβαιώσεων απόσυρσης οχημάτων; Θα έχουμε και παρόμοιο εμπόριο συμφώνων συμβίωσης. Αν πάλι οι διαζευγμένοι εξαιρούνται δια βίου από την παραπάνω πρόβλεψη, θα έχουμε κατακλυσμό εικονικών γάμων και διαζυγίων.

  Για το 8 καταλαβαίνω πού στοχεύει, αλλά θα ανοίξει μια καινούργια βιομηανία στην Ελλάδα: εισαγωγή προς υιοθεσία δεκαεπτάχρονων από το εξωτερικό (π.χ. Βουλγαρία/Ρουμανία -χώρες με τεχνογνωσία στην εμπορία βρεφών-, Αλβανία, Αίγυπτο και κεντρική Αφρική, η επιλογή θα είναι ευρεία), οι οποίοι έναντι αμοιβής θα παριστάνουν για 1-2 έτη τα τέκνα των πολιτών στόχο του προτεινόμενου μέτρου και μετά θα επιστρέφουν στη χώρα των, αν έχουμε γυρίσει σε δραχμές ή θα μένουν στην Ε.Ε. ως ευρωπαίοι πλέον (και με τη βούλα) πολίτες. Τη φράση "γαμπρός με το στανιό" θα συμπληρώσει το "γονεύς με το στανιό".

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Αντίθεσις 20/09/2013 23:12:27

   Ένα προς ένα είναι υλοποιήσιμα από μια εθνική διακυβέρνηση, πίστεψε με. Και όλα στοχεύουν στα αληθινά προβλήματα της χώρας και του έθνους μας.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Tonia G. 21/09/2013 17:23:00

    Εσύ πόσα παιδιά έχεις;
    Και γιατί δεν έχεις περισσότερα;

 61. kapar13 avatar
  kapar13 20/09/2013 22:33:40

  Φαήλο, δεν έχει δίκιο. Άδικο έχει.
  Η θεωρία των 2 άκρων είναι επικίνδυνη και οδηγεί σε εκτροπές. Προσέξτε!
  Δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε αυτοσκοπό τη διατήρηση του Σαμαρά στην εξουσία no matter what. Επιτέλους ποια είναι η "κόκκινη γραμμή" σας; Είστε σε θέση να πείτε σήμερα ότι εάν αύριο γίνει το Χ θα είναι λάθος και αίρουμε την εμπιστοσύνη μας; Όλα άρχισαν με την στροφή-κωλοτούμπα υπέρ του μνημονίου άνευ όρων. Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν όροι και όρια πείτε τα, γράψτε τα, δηλώστε τα δημοσίως.
  Που πάει το πράγμα; Να πείτε αύριο-μεθαύριο "τι να κάνουμε, προκειμένου να χάσουμε την εξουσία (και να την πάρει ο Τσίπρας) θα συνεργαστούμε και με την Χ.Α. για το καλό της πατρίδας και το μη χείρον βέλτιστο";
  Έχετε αντιληφθεί ότι τη Ν.Δ. (όπως και το ΠΑΣΟΚ) πλέον την υποστηρίζουν μόνο επαγγελματίες-ψηφοφόροι και συνταξιούχοι; Γιατί έγινε αυτό; Που είναι η απόδοση ευθυνών, οι κατασχέσεις των κλεμμένων, η απόδοση δικαιοσύνης; Και μη μου πείτε ότι δεν προκάναμε και όλα θα γίνουν και ήταν άλλες οι προτεραιότητες. Αφού δεν έγιναν πριν ή έστω παράλληλα με τα οριζόντια μέτρα, χαιτετίσματα...
  Οι ίδιοι αποτυχημένοι ανακυκλώνονται σε έναν ατελή βρόγχο που μας πνίγει.
  Δεν ξέρω εάν η λύση είναι ο Τσίπρας (μάλλον δεν είναι ιδιαιτέρως μετά την αποδοχή του μισού βαθέως ΠΑΣΟΚ), αλλά σίγουρα δεν είναι ο Κυριάκος, ο Χατζηδάκης, ο Barbie Jr, η Κεφαλογιάννη και ων ουκ έστιν αριθμός.

 62. Harry the Great avatar
  Harry the Great 21/09/2013 02:42:20

  Ο εγκληματικός συρφετός των νεοναζί πρέπει να τσακιστεί πάραυτα από το Νόμο και το Κράτος, δυστυχώς όμως, η απέναντι πλευρά έχει μάθει να εγκληματεί και να δικαιώνεται, κύριε Κρανιδιώτη. Οι ηττημένοι του - κατ' ευφημισμόν - "εμφυλίου", παγκοσμίως πρωτοτύπως, έγραψαν την ιστορία, στήνοντας ηρώα στα εγκλήματά τους και θυματοποιούμενοι από την αντίδραση του Συντεταγμένου Κράτους και Έθνους, (από την Δεξιά μέχρι την Κεντροαριστερά), που προστάτευσε την Ελλάδα και τους Έλληνες από τη συμμοριτική ανταρσία.

  Επιθυμώ το σχόλιό σας, για το αν η συλλογιστική αναγωγή, την οποία πραγματοποιώ, έχει ψήγματα δικαίου...

  Υ.Γ1: Μπορεί τους νεοέλληνες να ξενίζει η ορθη χρήση των σημείων στίξης, αλλά οι κανόνες ορίζουν χρήση του κόμματος, όπως ακριβώς την ακολουθείτε...

  Υ.Γ2: Γράφω το παραπάνω σχόλιο χωρίς να βρίσκομαι στην δεξιά πτέτυγα της Κεντροδεξιάς Παράταξης, αλλά - σίγουρα - αρκετά... "προς τα μέσα". Ωστόσο, νισάφι με τον "εμφύλιο", διότι μεγάλωσε ιδίας νοοτροπίας - "ex officio" δικαιολογημένους να εγκληματούν - επιγόνους ...

  Υ.Γ3: Με απίστευτο ενδιαφέρον, σε κάποια άλλη - πιο εύθετη - χρονική στιγμή, θα μελετούσα δικό σας γραπτό, κύριε Κρανιδιώτη, για την περίοδο εκείνη, διότι αρκετά με την "αλήθεια" εκείνων, οι οποίοι "ήρξαντο χειρών αδίκων"...

 63. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2013 23:35:20

  Έχεις απλά δίκιο, όχι μόνο ψήγματα δικαίου.
  Θα δεις κείμενο μου για την περίοδο που αναφέρεις εν ευθέτω χρόνο, καίτοι έχω κάνει πολλές αναφορές σε άρθρα μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.