#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται μεγάλες ανατροπές στην πολιτική σκηνή λόγω Χρυσής ΑυγήςΟι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, αλλάζουν άρδην το πολιτικό τοπίο. Οι δημοσκόποι μάλιστα μιλάνε για ανατροπές, σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ημερών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής έχουν φέρει τα πάνω κάτω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εικόνα αυτή μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν.

Ωστόσο η φόρτιση των ημερών από τις αποκαλύψεις για την Χρυσή Αυγή λειτουργούν ευεργετικά για την εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, η δημοφιλία του οποίου ανεβαίνει.

Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων «τρέχουν» ήδη έρευνες και από τα πρώτα στοιχεία διαπιστώνουν μεγάλες ανατροπές στο σκηνικό όπως το ξέραμε έναν μήνα πριν. Η κυβέρνηση δείχνει σαφέστατη ανάκαμψη, ενώ εντυπωσιακή είναι η εκτόξευση του Πρωθυπουργού αλλά και το άνοιγμα της ψαλίδας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Έμπειρο στέλεχος μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων μιλάει για σταδιακή μεταβολή που εξηγείται λόγω ακριβώς των αναπάντεχων εξελίξεων στην υπόθεση για την πορεία εξάρθρωσης της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτή η ιστορία θα αποτελέσει κομβικό παράγοντα στη διαμόρφωση του κλίματος στην κοινή γνώμη αλλά δεν μπορεί να αντέξει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές αν δεν συνδυασθεί με τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην παρούσα φάση είναι η μεταβολή του κλίματος, καθώς λειτουργεί λυτρωτικά για την κυβέρνηση και τη ΝΔ που επλήγη σημαντικά από τις διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή.

Ο ρόλος της οικονομίας

 

Στο Μαξίμου και στη Συγγρού υπάρχει ανακούφιση και αισιοδοξία αλλά δεν θέλουν να ακουστεί ούτε κουβέντα, καθώς εκτιμούν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα που να μπορούν να αξιολογηθούν.

Ωστόσο και μόνο η αναστροφή του κλίματος ηττοπάθειας που κυριαρχούσε σε τμήμα της γαλάζιας Κ.Ο. και της κυβέρνησης θεωρείται σημαντική ανατροπή που δίνει την ευκαιρία να συνεχίσει η ΝΔ να είναι σε τροχιά νίκης.

Στην κυβέρνηση πάντως θεωρούν ότι η μάχη στο επίπεδο της κοινής γνώμης δεν θα κριθεί από επί μέρους επιτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής αλλά από την προσδοκία που θα δημιουργηθεί στους πολίτες για την επόμενη περίοδο σε ό,τι αφορά το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι αυτό που λέει ο Σαμαράς, πρωτογενές πλεόνασμα και διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Αυτό απαραιτήτως συνδέεται με την πορεία της οικονομίας και εκεί θα δώσει τη μάχη της η κυβέρνηση ώστε από τις αρχές του 2014 να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικονομικά αποτελέσματα που θα έχουν αντίκρισμα για τα λαϊκά στρώματα που έχουν δείξει ότι απομακρύνονται από τη ΝΔ.

Το φορολογικό πακέτο σε συνδυασμό με την αισιοδοξία για μείωση της ανεργίας αλλά και η ικανοποίηση έστω κατ’ ελάχιστον για τους χαμηλοσυνταξιούχους, σε πρώτη φάση, μπορεί να λειτουργήσουν ως ατμομηχανή για την ανάκαμψη της κυβέρνησης.

Το εσωτερικό μέτωπο

Όσα συνταρακτικά συμβαίνουν στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής δεν ευνοούν μόνο την αποκατάσταση μιας σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με την κυβέρνηση αλλά κλείνουν και την παρατεταμένη εσωστρέφεια από την οποία δοκιμάστηκε ακόμη και η συνοχή της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

Το κύρος του Πρωθυπουργού δεν αναβαθμίζεται μόνο στην κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς τώρα ουδείς διανοείται να διαφοροποιηθεί ή να αμφισβητήσει κάποια κυβερνητική πρωτοβουλία.

Οι επιτυχίες έναντι της Χρυσής Αυγής, «ήταν ανάσα ζωής και μας έδωσαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό παιχνίδι» εξηγεί το εν λόγω στέλεχος, τονίζοντας μάλιστα ότι«θα πάμε καλύτερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας αν δώσουμε τη μάχη με αισιοδοξία».

«Θα δώσουν λόγο»

Η αναμέτρηση με το ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έχουν συμβεί στο θέμα της τρομοκρατίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να λειτουργήσει χριστιανικά και κάποια στιγμή θα ζητήσει εξηγήσεις για όσα έχει υποστεί τόσα χρόνια.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να θέλουν να ξεχάσουν αργότερα, αλλά εμείς θα τους θυμίσουμε τι έλεγαν σε βάρος μας»λέει κορυφαίος κυβερνητικός παράγων.

Σύντομα πάντως θα αρχίσουν οι πρώτες βολές για όσα άστοχα ελέχθησαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο δεκαήμερο. Οι «αμαρτίες» της Κουμουνδούρου θα συνδεθούν, όπως είναι φυσικό, και με τα όσα κινδυνολογικά έχει πει κατά καιρούς για άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα την πρόβλεψη ότι θα έρθει νέο μνημόνιο και η χώρα θα τεθεί εκτός ευρώ σε συνδυασμό με τις διάφορες κινδυνολογικές προσεγγίσεις.

Οι φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ και τώρα αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από τις καταιγιστικές εξελίξεις που επισκιάζουν τα πάντα.

Τις πρώτες άστοχες δηλώσεις ακολούθησε από ορισμένους, όχι όμως από την ηγεσία, μια πιο υπεύθυνη στάση, αν και στο παρασκήνιο ακόμη και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι αμετανόητοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μη κάνοντας αυτοκριτική, δείχνει να μην πιστεύει αυτό που βλέπει και είναι καθοριστικό το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν πιστεύει ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Χρυσή Αυγή, αλλά λέει ότι όλα αυτά προήλθαν από την δολοφονία.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκαιρη -όπως επιμένουν στην Κουμουνδούρου- ανατροπή του κλίματος με τη... μικρή ανάκαμψη της κυβέρνησης, δεν της αποδίδουν μεγάλη σημασία, καθώς υπολογίζουν ότι θα κρατήσει όσο θα υπάρχει η ένταση των «κινηματογραφικού τύπου» αποκαλύψεων, αλλά όταν καταλαγιάσουν τα πράγματα θα μετρηθεί ξανά η κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της και τότε θα επανέλθει στα πραγματικά της μεγέθη. Αρμόδιος παράγων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι «πράγματι με αυτές τις εξελίξεις αναβαθμίζεται το κύρος του Σαμαρά.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 01/10/2013 08:31:25

  Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα είναι να δει κανείς από που θα προέρχονται τα αυξημένα ποσοστά. Εχω την αίσθηση οτι δεν θα είναι (μόνο) από την Χ.Α.

 2. ΛΟΥΚΑΣ avatar
  ΛΟΥΚΑΣ 01/10/2013 08:44:51

  Το μεταναστευτικό η εγκληματικότητα και η ανεργεια με την πτώχεια είναι οι αιτίες της ανόδου της Χ.Α. αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν, τουλαχιστον για τα δύο πρώτα χρειάζεται μόνο βούληση και αποφασιστηκότητα, (γιατί η ΑΣΟΕΕ να είναι άνδρο παράνομων μεταναστων και αντιεξουσιαστων που τους προστατεύουν?), γιατί να συνεχίζεται αυτή η ανομία? Μην πανηγηρίζεται για την άνοδο των ποσοστών γιατι όσο τα προβλήματα παραμένουν άλητα μια άλλη Χ.Α. πιο προσεκτική, θα συγκεντρώσει την ψήφο διαμαρτυρίας.

  • kritwn avatar
   kritwn @ ΛΟΥΚΑΣ 01/10/2013 11:47:05

   Δεν είναι μόνο αυτά οι αιτίες. Αιτία είναι επίσης η στείρα αντιμνημονιακή πολιτική με τις κορώνες περί προδοσίας που έδωσαν την εικόνα σε μια μερίδα του πληθυσμού ότι υπάρχει διέξοδος αλλά αυτοί που μας κυβερνάνε είναι τσιράκια της Τρόικας και δεν την επιζητούν. Το ότι βέβαια αυτή είναι κυρίως ρητορική των αριστερών ας το ψάξουν μόνοι τους. Πρακτικά φτάσαμε στο σημείο που η ρητορική των Ναζί ήταν εφάμιλλη με αυτή των αριστερών αλλά στο Σύριζα κανείς δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε από αυτό.

  • Μάκης avatar
   Μάκης @ ΛΟΥΚΑΣ 01/10/2013 22:28:37

   Συμφωνώ απόλυτα! Αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μεταναστευτικό και εγκληματικότητα, το φάντασμα της Χ.Α. θα πλανάται συνεχώς απειλητικά πάνω από τη χώρα.

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 01/10/2013 09:12:59

  O Σαμαράς και η ΝΔ είναι κυρίαρχοι έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν δεν προέκυπτε το θέμα με την ΧΑ. Όταν εκλέχτηκε αυτή η κυβέρνηση κανένας δεν πίστευε στην μακροημέρευσή της. Είναι η αποφασίστικότητα και η αποτελέσματικότητα του Σαμαρά που έχουν κρατήσει ανέπαφα τα ποσοστά της ΝΔ μέχρι τώρα, κάτι που θα ήταν τελείως αδύνατο για οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση εν μέσω της χειρότερης κρίσης του ελληνισμου απο την μικρασιατική καταστροφή και μετά. Πολλοί γνωστοί μου που τότε είχαν πάρει τον δρόμο του ντορισμού, προέβλεπαν πτώση της κυβέρνησης κάθε 2 μήνες! Ευτυχώς τώρα πια βαρέθηκαν. Κανένας δεν φανταζόταν την σταθερότητα που θα έφερνε ο Σαμαράς.

  Όσο για το θέμα της ΧΑ, είναι πολύ νωρίς. Συνήθως τα κόμματα δεν καταρρεόυν δημοσκοπικά αν μπει φυλακή ο αρχηγός τους. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε καταδικαστεί και είχε φυλακιστεί αλλά τελικά ανέλαβα την εξουσία. Το κόμμα των ισλαμιστών στην τουρκία επίσης αλλά πήρε τελικά την εκδίκησή του...

  Θέλω να πω ότι οι λόγοι που οδήγησαν ψηφοφόρους στην ΧΑ δεν έχουν εξαφανιστεί και μετά το αρχικό σοκ μπορέι να επανακάμψουν. Η δικαστικη διαδικασία θα είναι αργή και πολλές υπερβολές βλάπτουν, υπερβολες του τύπου: "Κατηγορείται ότι πυροβόλησε στον αερα στην κηδεία Ντερτιλή" ή ότι ¨βρέθηκε το οπλοστάσιο της ΧΑ γεμάτο ..... κοντάρια και σημαιες".

  Ασφαλώς δεν κατηγορείται μόνο για αυτά η ΧΑ, κατηγορείται και για φόνους. Αλλά είναι νομίζω λεπτό ζήτημα η απόδοση ευθύνης για τον φόνο Φύσσα σε όλα τα ηγετικά στελέχη και όχι μόνο σε αυτόν που τον μαχαίρωσε. Στην Πάτρα πριν καιρό είχε δολοφονηθεί ο Τεμπονέρας απο ομάδα θερμών οπαδών της ΝΔ. Ήξερα κάποιον στην αναμέτρηση του 89 που κουβάλαγε τούβλα για να τα ρίχνουν στους πασόκους οι "αγωνιστές". Τα ίδια κάνανε και οι πασόκοι.

  Βέβαια η βία δεν ήταν ποτέ μέρος της επίσημης ιδεολογίας της ΝΔ και του Πασόκ όπως πράγματι είναι της ΧΑ. Αλλά η απαγόρευση κόμματος και η φυλάκιση στελεχών του, είναι αχαρτογράφητα ύδατα για την ελλάδα και πρέπει η κυβέρνηση να προσέξει.

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 01/10/2013 09:23:30

  Ως ανήκων στην ευρύτερη αριστερά εδώ και δεκαετίες-πιστεύω στην αριστερή σοσιαλδημοκρατία, στον Όλαφ Πάλμε και το τεράστιο κοινωνικό κράτος στη Σουηδία στην περίοδο 1965-1986-θα έλεγα πως η προσφορά της σημερινής κυβέρνησης στη δημοκρατία και την κοινωνία λόγω της απαλλαγής της από το φασιστικό μόρφωμα ειναι μεγάλη και δεν μπορεί να αποτιμηθεί στην ολότητά της σήμερα.
  Θα γράψουν γι αυτήν οι ιστορικοί του μέλλοντος

  • airman avatar
   airman @ Γεώργιος 01/10/2013 18:43:56

   Ο τερματισμός της εγκληματικής δράσης της ΧΑ είναι το πρώτο βήμα. Δεν αρκεί μόνο αυτό. Έπονται κι άλλα που πρέπει να γίνουν.

 5. Hawk avatar
  Hawk 01/10/2013 09:35:21

  Ε, τι να κάνουμε τώρα που κανένας δεν πιστεύει ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης το θέμα της ΧΑ και ήταν πιέσεις έξωθεν.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Hawk 01/10/2013 12:39:49

   Ανεξιθρησκεία έχουμε να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει και δόξα τον Πανάγαθο η Δημοκρατία αφήνει και πλέριο το δικαίωμα στη χαζομάρα. Οπότε όλοι καλυμμένοι είναι.

 6. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 01/10/2013 09:43:50

  Συμφωνώ: ο Τσίπρας προορίζεται για υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
  ΕΡΩΤΗΣΗ: ποιός θα τον διαδεχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ;;;
  ΜΑΘΗΜΑ: αν θες το παιδί σου να προκόψει, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, βάλτο να οργανώνει καταλήψεις σε σχολεία...από μικρό...χέσε τις σπουδές...
  ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ: Ακόμη και σήμερα, ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
  Θα ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
  Μην αναρωτηθείτε γιατί τα ποσοστά της ΧΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑΑΥΞΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΜΗΝΕΣ...γκέ-γκέ;

 7. parsifal avatar
  parsifal 01/10/2013 10:36:02

  Αγνοώ εάν ο Hawk παραπάνω ειρωνεύεται η σοβαρολογεί. Ομως η "απόφαση της Κυβέρνησης" οφείλεται εν πολλοίς σε εξωθεν πιέσεις, αρκεί να δούμε τις "δυτικές" και πολιτικώς ορθές αντιδράσεις. Προφανώς υπήρξαν και οι εσωτερικές σκοπιμότητες και βεβαίως ο ανοικτός πλέον δρόμος για ανηλεή καταστολή κάθε διαφωνούντος με την μνημονιακή "ομαλότητα" στην βάση της "πατάξεως της βίας οπόθεν και εάν προέρχεται". Καλά εως εδώ.
  Μετά τι κάνωμε ; Με τους αποδεδειγμένα φαιδρούς "παραστρατιωτικούς", "ανατροπείς" κλπ, με τα "Luger" τους χωρίς ... σκανδάλη, με τα κασμαδόξυλα μετά σημαίας - ιδίας τεχνοτροπίας με του ΠΑΜΕ, με τα "οπλα" airsoft η αεροβόλα CO2- στην φυλακή τι θα πράξει η "ομαλότητα" και η "μαχόμενη δημοκρατία" (ως αλλη Marianne του Delacroix...) για τα κάτωθι ;
  Θωράκιση συνόρων, με εμπλοκή του Στρατού που απέσυραν οι "εκσυγχρονιστές"
  Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Θαλασσίας Επιτηρήσεως στο ΑΙγαίο και την Κρήτη
  Αμεση ανάπτυξη συστήματος ασφαλών επικοινωνιών ΕΛΑΣ - ΛΣ ΕΛΑΚΤ - ΠΥ σε ΟΛΗ την επικράτεια, με αρχή απο τα νησιά του Α. Αιγαίου και τις παραμεθόριες περιοχές
  Μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών και καταγγελία των διαλυτικών συμφωνιών Δουβλίνο ΙΙ
  Πραγματική εξοδο των αστυνομικών στον δρόμο, ανάπτυξη τοπικών σταθμών στην μαστιζόμενη απο την ανομία υπαιθρο, συμβολή του Στρατού οπου αυτό είναι απαραίτητο με περιπόλους και ενέδρες οταν δεν επαρκεί η δύναμη της ΕΛΑΣ (γιατί δηλαδή εγινε αυτό στην διάρκεια της καραγκιοζογιορτής των ΟΑ ;)
  Θέσπιση ιδιωνύμου για την κατοχή πολεμικών οπλων και χειροβομβίδων
  Οταν εκλείψει η τριτοκοσμική μάστιγα, οταν ΠΑΥΣΕΙ να φοβάται ο κόσμος ειδικά στην υπαιθρο και τα "μή - σίκ" προάστεια και γειτονιές, οταν αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες ΤΟΤΕ θα συζητήσωμε σοβαρά για την εξάλειψη φαινομένων οπως η ΧΑ. Πρός το παρόν ο κόσμος μειδιά με τις "επιτυχίες" της ΕΛΑΣ, την παρέλαση των cherokee της ΔΑΕΕΒ, τις "επιχειρήσεις" πυ ξερνούν επι 24ώρου βάσεως τα βοθροκάναλα, τους "κοριούς" και τα "βαλιτσάκια" και οτι αλλο δημιουργεί η φαντασία ημιεγγράμματων ρεπόρτερ και "επικοινωνιακών" αστυνομικών.
  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 8. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 01/10/2013 10:42:54

  Megaλες ανατροπές μετά το ξήλωμα ΧΑ:
  - Κατάσχονται όλες οι καταθέσεις σε ξένες τράπεζες των φοροδιαφευγόντων της λίστας Λαγκάρντ
  - Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας των megaλων καναλιών
  - Αστραπιαίες διαδικασίες στις υποθέσεις Τσουκάτου, Μαντέλη κλπ.
  - Έκτακτοι οικονομικοί έλεγχοι από το ΕλΣυν στα οικονομικά όλων των κομμάτων και επιβολή κυρώσεων
  - Διορίζονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ οι επικεφαλής των μεγάλων δημόσιων οργανισμών
  -Η αστυνομία αφήνεται απερίσπαστ, χωρίς παρεμβάσεις να εκτελεί αυστηρά αστυνομικό έργο
  Και μετά ξύπνησα...

 9. LamprosM avatar
  LamprosM 01/10/2013 10:57:12

  Αν ο Σαμαράς καταφερει να εξαφανισει και το άλλο άκρο, θα ειναι ο πρωθυπουργος που εκανε το πιο αποφασιστικό βημα να ξαναενωσει τους Ελληνες. Αν ομως μεινει στην μεση η κινηση αυτη, τοτε δυστυχως το ακροαριστερο φασισταριο θα "νομιμοποιηθει" στην πραξη, και θα θεριέυσει.

 10. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 01/10/2013 11:01:28

  Για το τσουνάμι των νέων μέτρων δεν άκουσες Μάρκο Αυρήλιε;Δεν υπάρχουν φοβάμαι περιθώρια αισιοδοξίας.........

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 01/10/2013 11:16:26

  Ξεκινάμε με δεδομένο πώς η αυτοδυναμία πρέπει να αποκλειστεί και ως πιθανότητα, το σχήμα συνεργασιών θα αποτελέσει μόνιμη κατάσταση. Απο τις μέχρι τώρα κινήσεις ως καταγράφονται η Ν.Δ. έρχεται πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος και απο εκεί το χάος.ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ σε απόσταση αναπνοής. Κατά συνέπεια το τρίτο πολιτικό κόμμα θα δώσει τον αέρα της "δεδηλωμένης" στην Ν.Δ. Η Δική μου πρόβλεψη είναι πως εαν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσουν σε μια συνεργασία απο κοινού τότε το ΚΚΕ θα καρπωθεί σημαντικό μέρος τόσο των ψηφοφόρων της Χ.Α. ως αντιμνημονική δύναμη. Το πολιτικό μας σύστημα έχει δομηθεί έτσι που να παράγει κρίσεις,οι Ευρωεκλογές και οι Δημοτικές εκλογές είναι μια σοβαρή δοκιμασία για το δικομματικό σχήμα συνεργασίας.

  Η Ηγετική ομάδα της Ν.Δ. με μία κίνηση υψηλού ρίσκου ανέβασε παρά πολύ ψηλά τον πήχη με τρόπο αναπάντεχο για πολλούς , προβλέψιμο για αλλους
  Υποχρεωτικά πρέπει να συνεχίσει έτσι για να διασφαλίσει το Ηθικό της πλεονέκτημα το οποίο και θα εξισορροπήσει τα όσα έχει παραγει η οικονομική δυσπραγία και θα της επιτρέψει να το μετατρέψει σε Ηγεμονία.Δεν έχει την πολυτέλεια να συρθεί εκ νέου με παλινωδίες σε μια νέα πρόκληση κα ινα απαντήσει με καθυστέρηση

 12. Wolf avatar
  Wolf 01/10/2013 12:17:48

  Το κλίμα ηττοπάθειας στη Κ.Ο. της ΝΔ δεν είναι ακριβώς ηττοπάθεια, αλλά αδράνεια, ωχαδελφισμός -λίγοι είναι εκείνοι που ξεφεύγουν απ αυτή την τάση- και έλλειψη γκατς.
  Ενω θα έπρεπε να είναι παντού και να στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Π/θ, αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα. Έχουν μπει στις τρύπες τους και κρύβονται. Εαυτούληδες σε υπερθετικό βαθμό και τίποτα άλλο. Την πολιτική τους επιβίωση και μόνο.

  Όσο για το που θα κριθεί η μάχη, δικαίως σε ενα βαθμό στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι δε θα κριθεί από οτις επι μέρους επιτυχίες της, αλλά από την προσδοκία. Πρωτίστως όμως θα κριθεί από τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση και θα έχουν άμεση ανταπόδοση και αντίκρυσμα στο μέσο έλληνα πολίτη. Με απλά λόγια στην καθημερινότητα του καθενός από εμάς.

 13. alex avatar
  alex 01/10/2013 12:43:35

  η κυβερνηση παλι, πολυ σωστα κανει αστυνομικες επιχειρησεις στην αθηνα
  και γιατι ειναι λογικο οι λαθρεμεταναστες(που δεν ειχαν την προστασια της χα) να ξεθαρρεψουν, αλλα κυριως γιατι στελνει ισχυρο μηνυμα ασφαλειας και επιβολης της νομιμοτητας απο τον συνταγματικα ορισμενο φορεα, στην κοινωνια

  αν αυτο συνδιαστει με μερικες 'επιτυχιες' στο οικονομικο πεδιο και συνεχιστει η αλλαγη κλιματος, τα πραγματα βελτιωθουν (εστω και μεσομακροπροθεσμα) και η κυβερνηση θα πιστωθει και την προσπαθεια αλλα και το κλιμα που εφερε..

  απο την αλλη, κομματα σαν το συριζα και τους αε, θα συρθουν σε πολιτικο ανταρτοπολεμο, γιατι η βασικη τους ιδεολογια ειναι οτι ο δρομος που επιλεχτηκε για εμας χωρις την θεληση μας (πλην του κ.παπανδρεου ισως), δεν εχει φως στο τελος του τουνελ και η μονη λυση ειναι ενα αλμα στο κενο, αρκει αυτο να γινει με αυτους στην εξουσια.. το μεγαλο τους προβλημα ομως ειναι οτι η νικη της δημοκρατιας πανω στην χα δημιουργει στους πολιτες εναν απλο συνειρμο και μια αναμονη, οτι οποιος δρα οργανωμενα για να καταλυσει το συνταγμα, ακομα και αν αυτος ειναι ή εχει πολιτικη καλυψη, δεν ειναι πια στο νομικο απυροβλητο..ετσι ο ανταρτοπολεμος δεν μπορει να γινει με τις συνθηκες που χρησιμοποιουσαν μεχρι προσφατα, επιφεροντας δυσφορια που φαινεται και πισω απο τις 'δημοκρατικες' ανησυχιες πολιτικων, δημοσιογραφων και συνταγματολογων με συγκεκριμενη πολιτικη θεωρηση, που ανησυχουν για μελλοντικη χρηση του ιδιου νομικου οπλοστασιου για παρανομες πραξεις που γινονται ή παροτρυνονται απο αλλους πολιτικους χωρους..

  γιατι για μερικους ειναι ευκολο να επικαλουνται και πολυ σωστα οτι στην δημοκρατια ο καθενας μπορει να λεει ελευθερα την γνωμη του, αλλα δυσκολο να 'καταπιουν' οτι η κοινοβουλευτικη πλειοψηφια μπορει να επιβαλλει την δικη της γνωμη, μιας και μονο η δικη της ειναι και θα ειναι παντα η σωστη..

 14. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 01/10/2013 12:52:44

  Αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει με την ίδια σιδηρά πυγμή την ανομία που εκπορεύεται από τους μπαχαλάκηδες συνοδηπόρους του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλλα Αμαλία, μπορεί και να γυρίσει μπούμεραγκ το απαραίτητο ούτως ή άλλως ξεκ...σμα της ΧΑ.

  • Hawk avatar
   Hawk @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/10/2013 16:58:15

   Πολύ σωστά, αυτό πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, σιγά μην ασχοληθεί με τους άνεργους επειδή τα επίσημα (?) στοιχεία τους ανεβάζουν στο 28%!
   Ας πρόσεχαν, τόσα χρόνια που είχαν δουλειά έπρεπε να έχουν κάνει το κουμάντο τους και να έχουν γερό κομπόδεμα.
   Είναι τόσο απλά τα πράγματα, γιατί τα κάνουμε δύσκολα δεν καταλαβαίνω......

 15. kat avatar
  kat 01/10/2013 13:15:05

  Με περικοπές στις συντάξεις απ' τις οποίες ζει όλη η οικογένεια (ανύπαντρα αλλά και παντρεμένα παιδιά άνεργα),με χαράτσια σε κατσάβραχα και τρώγλες , με τους λευκούς να'ναι μειονότητα στην Κυψέλη και με τις περιουσίες των ντόπιων απαξιωμένες στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε λίγο η σύλληψη της ΧΑ θα ' ναι κάτι σαν παλιά ταινία που την έχεις ήδη ξεχάσει....

 16. Hawk avatar
  Hawk 01/10/2013 13:18:35

  Σαφώς και ανεξιθρησκεία και δημοκρατία γι αυτό και τρεις βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν τον Μάρτιο υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη. Δηλαδή ο γεν. γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας. Ελπίζω εν τω μεταξύ να έχουν δει το φως το αληθινό.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Hawk 01/10/2013 14:16:41

   Ας υποθεσουμε οτι πραγματι ολα εγιναν απο πιεσεις εξωθεν.Σε μια τετοια περιπτωση ομως εαν καποιος ειναι αντιφασιστας πρεπει να ευγνωμονει αυτο το εξωθεν.Ποιο ειναι το εξωθεν;Η Κουβα ή το Ιραν;Ολοι ξερουμε οτι δεν ειναι αυτοι.Οι ονομαζομενοι και δανειστες ειναι.
   Mε αλλα λογια η αριστερα ειναι υποχρεωμενη να αποδωσει αντιφασιστικα ευσημα ειτε στον Σαμαρά ειτε στη Δυση (ΗΠΑ,ΕΕ).
   Τι θα κανει δεν ξερω.Το πιθανοτερο το κοροιδο οπως συνηθως και θα πει οτι ο Σαμαρας αναγκασθηκε απο την "παλη του λαου".

   • Hawk avatar
    Hawk @ ψυχραιμια 01/10/2013 14:59:35

    Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να αποδώσει εύσημα και ευχαριστίες για πράγματα που το επίσημο κράτος είναι υποχρεωμένο να κάνει. Απλά ξεκίνησε να κάνει την δουλειά του για την οποία είχε καθυστερήσει υπέρ του δέοντος. Απορώ ακόμη πως ανέχονταν την φασιστική, προσβλητική, ποταπή συμπεριφορά των νεοναζιστών χρυσαυγιτών εντός του κοινοβουλίου και δεν είχαν αντιδράσει. Πραγματικά απορώ, και για την δεξιά και για την αριστερά.

 17. daresome avatar
  daresome 01/10/2013 13:18:39

  Ξύπνησες δυστυχώς και δεν πρόλαβες να δεις και την μείωση της φορολογίας ...... Σε όνειρο εννοώ ....

 18. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 01/10/2013 13:39:55

  Ωραίος...μ' αρέσεις...
  Το Χριστοφοράκο ξέχασες...τη λίστα του...τσίίίίζζζζζ

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Τί να λέμε; 01/10/2013 14:52:48

   @daresome και τι να λέμε: Τι να προλάβω να πρωτοδώ σε ένα όνειρο!...Χα,χα!

   Ούτε στο κέιμενό μου η αστυνομία έμεινε, όπως πρέπει, απερίσπαστη και γι΄αυτό επανορθώνω..

 19. BittenRedApple avatar
  BittenRedApple 01/10/2013 14:45:48

  Αν δεν αλλάξει η μίζερη καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι να μιλάμε για τεράστια ποσοστά.

 20. Tommy avatar
  Tommy 01/10/2013 14:52:24

  Άλλο ένα ευχολόγιο, που για να επιτευχθοεί το 1/10 των αναφερομένων θα πρέπει γυρίσει η Γη ανάποδα εν μία νυκτί. Η μεγαλύτερη φενάκη είναι ότι τα εξαθλιωμένα (και συνεχώς διογκούμενα) στρώματα θα γυρίσουν στην ΝΔ. Υπό τις νέες συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας, και περίπου στα μισά του δρόμου της εσωτερικής υποτίμησης, οι αιτίες γιγάντωσης της Χ.Α. όχι μόνο δεν εξέλλιπαν αλλά φουντώνουν καθημερινά. Και μη μου πείτε ότι και η επιχείρηση "σοκ και δέος" με μπροστάρηδες πρετεντέρηδες, καμπουράκηδες και μεγκάλα κανάλια είναι ικανά να αντιστρέψουν στο ελάχιστο το ρουν. Ο κόσμος των νοικοκυραίων που ψήφιζε ΝΔ διαχρονικά, πλέον ριζοσπαστικοποιείται διά της εξαθλίωσης που το επιβάλεται ποικιλοτρόπως. Σίγουρα εκλαμβάνουν την δίωξη της ΧΑ ως πολιτική δίωξη και κατά ένατ τρόπο νιώθουν να συμπάσχου, όντες διωκόμενοι και αυτοί από τους στουρνάρες, λουκέτα, ανεργία και μαύρη προοπτική. Ο μόνος τρόπος η ΝΔ να αντλήσει ψήφους είναι από τον μεσαίο χώρο και αριστερά, όπως ακριβώς και αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των στελεχών της. Ο Φαήλος και μερικές άλλες φωτεινές εξαιρέσεις είναι δυστυχώς πολύ μικρή μειοψηφία στη ΝΔ.

 21. Tommy avatar
  Tommy 01/10/2013 14:55:49

  Ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου, όμως πατάει σε μία αδύναμη βάση, τις "δημοσκοπήσεις" του μέγκα, άλφα, αντ1 και άλλων ακραιφνών μνημομιακών καναλιών. Τελείως αναξιόπιστες, επιεικώς.

 22. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 01/10/2013 15:13:47

  Αφού λοιπόν η ΝΔ καλπάζει δημοσκοπικά, ο Α.Σ πιστώνεται προσωπικά το φόνο του δράκου της Χ.Α ως άλλος Αι-Γιώργης, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεται, η ανάπτυξη αχνοφαίνεται, το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται και το success story είναι πια προ των πυλών, γιατί η κυβέρνηση δεν προκηρύσσει εκλογές να τους πάρει τα σώβρακα και σε όλους τους τόνους διακηρύττει ότι θα θα εξαντλήσει την τετραετία;

  • mara M. avatar
   mara M. @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 01/10/2013 21:31:21

   Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 6-8 μονάδες πανελλαδικά. Μόλις το είπε ο Τράγκας στην τηλεόραση και ποτέ όσον αφορά δημοσκοπήσεις δεν λέει μ......ες

 23. DimDem avatar
  DimDem 01/10/2013 16:09:41

  Εμένα 2 πράγματα με τρόμαξαν χθες και μέσα σε αυτά,δεν συγκαταλέγεται η Χρυσή Αυγή,η οποία ποτέ δεν έκρυψε τα ιδεολογικά της πιστεύω.

  Το πρώτο ήταν ότι παρακολουθώντας μια ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αμερική,τον άκουσα να λέει ότι απαγορεύεται να μισείς κάποιον...!
  Δεν ξέρω αν συνειδητοποίησε τι είπε,αλλά το να μισώ είναι δικαίωμα μου.
  Το να σκοτώνω αυτόν που μισώ,δεν είναι δικαίωμα μου.

  Το δεύτερο,είναι το μπλόκο που θα βάλουν για να ανακόψουν το ρεύμα μετανάστευσης,από τον Ευρωπαϊκό Νότο και τα Βαλκάνια.
  Με συγχωρείτε πολύ,αλλά η όποια ιδέα της ΕΕ,στηρίχτηκε στην ελεύθερη διακίνηση προσώπων,κεφαλαίων,εμπορευμάτων.

  Βλέπω με τρόμο να αναβιώνει το όνειρο κομμουνιστικών καθεστώτων κι εγώ δεν έδωσα ποτέ την συγκατάθεση μου,για τέτοιου είδους όνειρο.

  Υπό την έννοια αυτή,ναι,το άνθος του κακού συνεχίζει να ποτίζεται.

 24. ανδρεας avatar
  ανδρεας 01/10/2013 16:28:43

  απλα ομορφα και ωραια.....προκυρησεις εκλογες περνεις αυτοδυναμια και πας για μια τετραετια που θα φτιαξεις τα πραγματα......απλα πραγματα........αλλα δυστυχως η δημοσκοπησεις μαλλον δεν λενε αυτα που παρουσιαζονται με αποτελεσμα.....νεα μετρα και κατω το κεφαλι........ολα ειναι τοσο απλα........

 25. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/10/2013 19:46:14

  Καταπληκτικος Φ. Κρανιδιωτης πριν λιγο στον Σκαι. Πολλα + για τη Ν.Δ η καθε του εμφανιση στα ΜΜΕ. Εδωσε πολλες απαντησεις για το πως πρεπει η ΝΔ να απευθυνθει στον απλο πολιτη που ψηφισε Χ.Α , ή και άλλα ακραια κομματα, οπως το ΣΥΡΙΖΑ κτλ. Αφου οντως η πραγματικη εκλογικη βαση αυτων των 2 κομματων ειναι 1% και 4% αντιστοιχα...

  • mara M. avatar
   mara M. @ Μικρασιάτης 01/10/2013 21:33:52

   Πλάκα μου κάνεις ο Κρανιδιώτης και κάτι άλλοι διώχνουν όλο το κέντρο απο την ΝΔ.

   • nikolaos avatar
    nikolaos @ mara M. 01/10/2013 23:10:48

    mporei apo ta aristera ola ta blog kai ola ta site na vrizoun lazaridi kai kranidiwth alla o polus aplos kosmos ektos ap thn dikaio tou adunatou pistevei vathia sthn swthria ths patridos panw ap otidhpote allo,h rizospastikopoihmenh deksia einai hdh gegonos kai tha fainetai ta epomena xronia opws uparxei kai mia patriwtikh aristera pou den kouvalaei ethnomhdenistika varidia kai upoxrewtikous marxismous ,ta peri kentrou kentoaristeras fileledwn aforoun megaloastika kai mesoastika strwmata pou pavoun pia na uparxoun.oute o samaras einai afto pou thelei o polus aftos kosmos oute kanena allo komma,h fash einai metavatikh,oi taftiseis einai se istorika xamhla kai meta thn akraia aposunthesh tha perasoume se fash newn sunthesewn,as voithisoume sth dhmiourgia tou neou pou erxete.

 26. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/10/2013 21:29:31

  Στο ερώτημα γιατι "απασφάλισαν" ειδικά τώρα το οπλοστάσιο της Δικαιοσύνης, άς σκεφθούμε τι έγινε στο διάστημα λίγο πρίν, σχεδόν ταυτόχρονα.
  1. Συνηγορίες στα ΜΜΕ για πολιτικές συμμαχίες της ΝΔ με την "σοβαρή" εκδοχή της ΧΑ. Και ψιθυριστά και με άλλους τρόπους.
  2. "Πλάταιμα και βάθαιμα" της προπαγάνδας της ΧΑ προς τις "μάζες", με ποικίλους τρόπους, ακόμη και με life style εμφανίσεις, προκειμένου να πλησιάσει νέες κατηγορίες κοινού.
  3. Διασπορά ανεξέλεγκτων πληροφοριών για "ισχυρούς χρηματοδότες", που λειτουργούν αμφίθυμα ("τα παίρνουν μεν, έχουν γερές αξιόπιστες πλάτες δέ").
  4. Αναβάθμιση της παρουσίας παντού, ιδιαίτερα στις φτωχές συνοικίες, αμέσως μόλις τέλειωσαν τα "μπάνια του λαού" και επέστερψε ο κόσμος στην πόλη.
  5. Επιχειρησιακή αναβάθμιση και αναβάθμιση του επιπέδου της βίας αρκετά ¨κλίκ", στις περιοχές με ανέργους και φτωχό κόσμο - δυνητική πηγή οπαδών. Πρώτα η οργανωμένη επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ναυτικοεπισκευαστική ζώνη, μετά το μαχαίρωμα του Φύσσα ύστερα από οργανωμένη κινητοποίηση.
  Ο Πουλαντζας στο βιβλίο "Φασιασμός και δικτατορία" γράφει για το "σημείο μή επιστροφής" στη διαδικασία εκφασισμού, πολύ πρίν απο την προσπέλαση στην εξουσία.
  "Χτύπησε καμπανάκι" ότι το σημείο μη επιστροφής φάνηκε στον ορίζοντα; Και τότε ο στενός πολιτικός πυρήνας στην εξουσία έκανε την επιλογή που έκανε και "απασφάλισε" τον προετοιμασμένο απο καιρό δια πάν ενδεχόμενο κατασταλτικό και δικαστικό μηχανισμό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.