#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται η σειρά της ΓερμανίαςΌποιος διάβασε τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρώπη θα είδε ότι η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ είχε ανάπτυξη μόλις 0,1%. Ισχνή δηλαδή, γεγονός που δείχνει ότι αρχίζει να «σαπίζει» και η χώρα της Μέρκελ.

Μετά τη Γαλλία που είναι σε δεινή θέση και η Γερμανία είναι θέμα χρόνου να τη δούμε να μπαίνει σε κύκλο ύφεσης. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά και ένας… δικός της άνθρωπος, ο Μπαρόζο μιλώντας στην ημερίδα για την Ευρώπη την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR) στο Βερολίνο, ζήτησε από τη Γερμανία… μεταρρυθμίσεις.  «Η Γερμανία δεν πρέπει να χαλαρώνει. Το χρέος είναι πολύ υψηλό. Επιπλέον, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των υπηρεσιών και να αναπροσαρμόσει τους μισθούς, ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.

Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Ότι θα χαλαρώσει η πολιτική σε όλη την Ευρώπη ή ότι το Βερολίνο θα βάλει και τους Γερμανούς σε σκληρή λιτότητα; Αν γίνει το δεύτερο τότε θα δούμε πόσο θα αντέξει η γερμανική κοινωνία η οποία ήδη μαστίζεται από μεγάλες ανισότητες. Ο Μπαρόζο διαπίστωσε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται σε κράτη-μέλη, επανάλαβε όμως ότι «η κοινωνική κατάσταση αποτελεί αιτία μεγάλης ανησυχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ζ.Μπαρόζο αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από τα κράτη-μέλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής διαπίστωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα:

«Έχει σημειωθεί πρόοδος τόσο σε ό,τι αφορά την διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας», δήλωσε.

Τόνισε ωστόσο ότι «δεν δικαιολογείται κανένα αίσθημα ικανοποίησης», όπως έδειξαν και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Κύπρου» και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική, ενώ ειδικά το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Από την πλευρά της πάντως η Μέρκελ ήταν στον… κόσμο της.

«Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά», επανέλαβε. Δήλωσε ακόμη βαθύτατα ανήσυχη για την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη θα έλθει ως αποτέλεσμα λογικών μεταρρυθμίσεων και σταθερών προϋπολογισμών».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «όπως κάποιος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι διατεθειμένος να μετακομίσει στην Βαυαρία, έτσι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι θα καλούνται εκεί όπου υπάρχει εργασία».

Αναφερόμενη πάντως στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε με ποιον ακριβώς τρόπο επιθυμούμε (να βελτιώσουμε) την ανταγωνιστικότητα», ενώ ιδιαίτερα για την περίπτωση της Γαλλίας, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι ηγέτες θα συμφωνήσουν ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης είναι επαρκείς προκειμένου να της δοθεί παράταση για την μείωση του ελλείμματος.

Αμετανόητη δηλαδή, αλλά η κρίση της χτυπάει την πόρτα. Αυτό δε θα μπορέσει να το αποφύγει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 17/05/2013 09:36:17

  Δεν πειράζει, τώρα που σε εμάς τα μνημόνια τέλειωσαν και η ανάπτυξη έρχεται καλπάζοντας, θα τους δανείσουμε για να ξαναπάρουν τα πάνω τους...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αρχιμήδης 17/05/2013 15:56:58

   Ωραίο αστείο, μόνο που θα γίνει επειδή θα προηγηθούν τεράστια γεγονότα παγκόσμιας κλίμακας...

 2. xmkm avatar
  xmkm 17/05/2013 10:59:37

  αν δεν πιασατε το υποννοουμενο, ελλαδα χωρα αποθηκη μεταναστων και προσφύγων που δεν επιθυμιει η γερμανια και χωρα παραγωγος εργατων λευκου κολλάρου που επιθυμει η γερμανια.
  ουστ. εγω λεω να το κανουμε αναποδα.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 17/05/2013 11:02:36

  Η κρίση τελειώνει, άρα, ποιος της χτυπάει την πόρτα; Αυτο-γελοιοποιείται ο Μπαρόζο να δίνει "εντολές" στη Μέρκελ, όταν όλοι στέκονται σούζα μπροστά στους Γερμανούς στα διάφορα Συμβούλια. Προφανώς ο Μπαρόζο και ο κάθε Μπαρόζο εκτελεί τις εντολές αυτών που έφεραν την κρίση - στόχος της οποίας ήταν η υπονόμευση της αξιοπιστίας του ευρώ. Τώρα που είναι φανερό ότι, επί μακροπρόθεσμου τουλάχιστον επιπέδου, οι στόχοι της κρίσης απέτυχαν, το ευρώ αναδεικνύεται ισχυρότερο μέσα από το γνωστό ρητό "ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό".

  Αυτός είναι και ο καημός του Σόρος με τη λιτότητα - ότι το ευρώ γίνεται πιο δυνατό - και όχι βέβαια η ανησυχία του για τους Νοτιοευρωπαίους που βουλιάζουν στην λιτότητα. Ο Μπαρόζο πετάει τις μάσκες, δείχνει με ποιους είναι και αποδεικνύει ότι με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή συνεννόηση. Εκτελούν εντολές.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι η Γερμανία δεν έκανε σοβαρά/εγκληματικά λάθη, ούτε ότι η λιτότητα που επέβαλε στην Ελλάδα - ενώ υπήρχαν ηπιότεροι τρόποι μειώσεως του χρέους - δεν ήταν καταστροφική βραχυπρόθεσμα, τόσο για το ευρώ, όσο και για την ίδια την Ελλάδα. Ας μην συγχέουμε όμως το ένα με το άλλο.

  • Αρχιμηδης avatar
   Αρχιμηδης @ Διογένης 17/05/2013 15:05:23

   Δηλαδή αγαπητέ Διογένη αν το Ευρώ φτάσει τα 2 δολλάρια θα ευτυχήσουμε στην Ευρώπη απ' την εκτίναξη των εξαγωγών μας?
   Θα αγοράσουμε κοψοχρονιά τα Αμερικάνικα φιλέτα? Λες νάναι αυτο το "σχέδιο" των Γερμανών?

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Αρχιμηδης 17/05/2013 16:37:42

    Λέω κάπου ο,τιδήποτε για "σχέδιο των Γερμανών"; Το παραμικρό. Τα σχέδια δεν ήταν των Γερμανών, ήταν των Αμερικανών. Η Γερμανία επέλεξε να αντισταθεί στο 10% των σχεδίων - δεν ήταν πολιτικά ισχυρή για περισσότερο, αλλά η αντίσταση αυτή, που τηρήθηκε έως τέλους και βελτιώθηκε, ήταν αρκετή για να μην πετύχει το σχέδιο διάλυσης του ευρώ: Οι Γερμανοί, σε αντίθεση με εμάς, σεβάστηκαν τις κόκκινες γραμμές τους.

    Το μόνο θετικό με την ισχυροποίηση του ευρώ είναι η λήξη της ελληνικής κρίσης και η μη δυνατότητα επανάληψής της από τις δυνάμεις που την προκάλεσαν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο θετικό, αλλά από μόνη της η λήξη της υποτέλειας των Μνημονίων μου φαίνεται καλό πράγμα. Αναγκαία προϋπόθεση για ένα καλύτερο ελληνικό μέλλον.

    • fe avatar
     fe @ Διογένης 17/05/2013 20:32:47

     Διογενη στην πρεσβεια δουλευεις;

 4. νεφέλη avatar
  νεφέλη 17/05/2013 11:09:13

  Δηλαδή, θα πληρώνουν κι οι γερμανοί χαράτσι;

 5. Nik avatar
  Nik 17/05/2013 12:17:42

  Οτι λέμε εδώ στο Αντινιούζ εδώ και καιρό. Είναι αδύνατο να ευημερεί ο μπακάλης σε μια εξαθλιωμένη γειτονιά.

 6. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 17/05/2013 13:55:53

  Πως θα τελειώσει η κρίση; Πού πάμε; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α)

  Ο Μωυσής έγραψε: «Και πλοια από πλευρά της Κιττίμ [το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ], και θα ταλαιπωρήσουν τον Ασσουρ [Ρωσία], και θα ταλαιπωρήσουν τον Εβερ [άλλους εχθρούς, όπως το Ιραν και η Κίνα]». (Αριθμοί 24:24α)

  Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

 7. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 17/05/2013 18:49:58

  Δηλαδή θεωρείς οτι η "αντίσταση¨ των Γερμανών στα Αμερικάνικα σχέδια έστω και στο 10% έφερε το Ευρώ (που είχε ξεκινήσει απο 0,80) στο 1,30 του δολλαρίου?
  Επομένως αν βάλουμε όλοι πλάτη μαζί με τους Γερμανούς σίγουρα θα περάσουμε τα 2 δολλάρια/ευρώ και η "αντίσταση" στα Αμερικάνικα σχέδια μπορεί να φτάσει και το 80%?...
  Τότε γιατί δεν μας το εξήγησαν εξ αρχής οι Γερμανοί για να μην αντιδρούμε?
  Εγώ δεν άκουσα τίποτε να λένε οτι πρέπει να συνενοηθούμε όλοι οι εταίροι απο κοινού για να αντισταθούμε στα Αμερικάνικα σχέδια υποβιβασμού του Ευρώ.
  Κι αν είναι όπως τα λές, η "αντίσταση" αυτή θα πρέπει στο εξής να είναι μόνιμη, άρα και τα μνημόνια...Διότι αν χαλαρώσουμε και ξαναδανειστούμε απο τις αγορές, οι Αμερικάνοι θα ξαναχτυπήσουν. Οι "οίκοι" τους θα μας ξαναυποβαθμίσουν, η Γερμανία θα "αντισταθεί" κατά 10% και τα PIIGS+Κύπρος+Σλοβενία κ.ο.κ θα ξαναμπούμε στα μνημόνια που όπoυ νάναι τελειώνουν δήθεν...Μήπως η υπόθεσή σου για τα Αμερικανικά σχέδια αγαπητέ Διογένη είναι λάθος?
  Μήπως αν δεν τύπωναν τρισεκατομμύρια Ευρώ θα ήταν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση? Μήπως τελικά απ' όλη αυτή την πτώχευση της Ευρώπης οι κερδισμένοι είναι οι 10-20 Παγκόσμιοι Τραπεζίτες και οι Γερμανοί (οι αρχικοί δανειστές μας) που πήραν πίσω τα δανεικά τους και τώρα θα τα πληρώνουμε μια ζωή?
  Αλλοίμονό μας αν η διάλυση του Ευρώ είναι η σωτηρία της Αμερικής. Αν δεν τα καταφέρουν, λόγω της Γερμανικής αντίστασης κατα 10%, απλούστατα οι Αμερικάνοι θα μας βομβαρδίσουν όπως έκανανκαι τους Σέρβους που ποτέ δεν απείλησαν το δολλάριο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.