#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα βήμα τη φοράΗ ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη που έγινε έπειτα από πολλά χρόνια. Πολλοί θα διαφωνήσουν, πολλά θα ακουστούν, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει το «ελατήριο» για να γυρίσει το παιχνίδι στην οικονομία. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από την οποία τα λεφτά είναι πολλά. Κινήσεις και διαγωνισμοί γίνονται και με άλλες εταιρείες και ακίνητα του Δημοσίου και φαίνεται ότι επιτέλους, έπειτα από χρόνια κάτι κινείται στην οικονομία. Μένει μόνο να σταλεί και το μήνυμα στους Έλληνες και ξένους επενδυτές ότι υπάρχει περιθώριο να επενδύσουν στην Ελλάδα, να συμβάλουν στην ανάπτυξη και να μειώσουν την ανεργία.

Με αργά βήματα, με λάθη, παλινωδίες και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, αυτή η κυβέρνηση προχωρά. Κλείνει ένα χρόνο χωρίς ουσιαστικά να έχει κινδυνεύσει να πέσει και διαψεύδει τις Πυθίες της Κουμουνδούρου που μιλούσαν για πολιτικές εξελίξεις τον Μάρτιο. Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ «μυρίζονται» ξανά εκλογές, αλλά ποιος τους δίνει σημασία.

Έτσι, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση με τα πολλά λάθη και τις «συστημικές» αποφάσεις, δείχνει να έχει βάλει τη χώρα σε μια σειρά. Υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις, πέραν της υπόθεσης του ΟΠΑΠ.

Για πρώτη φορά, π.χ. γίνεται πολύ συζήτηση επί της ουσίας για αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να σπάσει το ταμπού της μόνιμης θεσούλας στο Δημόσιο. Παρά το όποιο πολιτικό κόστος παίρνει αποφάσεις για απολύσεις σε οργανισμούς που δεν έχουν λόγο να υπάρχουν. Ποιος τα τελευταία 100 χρόνια μίλησε για αξιολόγηση των υπαλλήλων;

Ποιος μίλησε για την ανάγκη να δίνονται οι προαγωγές με βάση τα προσόντα κι όχι τα χρόνια υπηρεσίας;

Ποιος τόλμησε μέχρι σήμερα να διώξει επίορκούς υπαλλήλους ή κοπανατζήδες; Μόλις χθες βγήκε η υπόθεση εκπαιδευτικού που είχε να πάει στη δουλειά του σχεδόν 2,5 χρόνια αλλά του επιβλήθηκε μόλις 6μηνη αργία για να έρθει το ΣτΕ να επιβάλει την τάξη;

Θέλει και αρετή και τόλμη να λες στον κόσμο «κατάμουτρα» ότι δε μπορεί πλέον να διορίζονται δικοί μας ή δικοί τους. Θέλει πολύ τόλμη να τους κόβεις μισθούς και συντάξεις με μόνη υπόσχεση ότι θα πάει καλά μελλοντικά η οικονομία.

Αναμφισβήτητα στην ελληνική κοινωνία συμβαίνουν δραματικές αλλαγές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η προσαρμογή στην πραγματικότητα είναι τόσο βίαιη που δεν προλαβαίνουμε να βλέπουμε τις αλλαγές που γίνονται.

Με τον ένα ή το άλλο τρόπο η κυβέρνηση προχωρά με κάποιο στοιχειώδες σχέδιο, γεγονός που είχαμε χρόνια να δούμε στην Ελλάδα. Κι όπως έχουμε γράψει παλιότερα, η χώρα ποντάρει σε μια ραγδαία μεταβολή των ευρωπαϊκών συνθηκών, αφού πρώτα έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Κερδίζει χρόνο ο Σαμαράς και αυτό δεν είναι καθόλου κακό σε μια Ευρώπη που δεν ξέρουμε αν θα διαλυθεί.

Ήδη βλέπουμε να βγαίνουν όλο και περισσότεροι κοινοτικοί αξιωματούχοι και να αμφισβητούν την πολιτική της Γερμανίας. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να διαλυθεί η Ευρωζώνη των πάνω από 20 εκατ. ανέργων, των χρεοκοπημένων χωρών του νότου, των τρομερών ανισοτήτων με το βορρά. Το βλέπουν πλέον και «φίλοι» της Μέρκελ όπως ο Ρεν ή ο Μπαρόζο ή ακόμη και η Λαγκάρντ. Η λιτότητα σκοτώνει και για τη διάλυση του ευρώ, αν γίνει, δε θα φταίει καμιά Ελλάδα, αλλά αποκλειστικά η Γερμανία.

Μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ρευστότητας, που τα πάντα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού, το να κερδίζεις χρόνο και να ελπίζεις είναι πράγματι καλό. Οι διεθνείς εξελίξεις θα κρίνουν εν πολλοίς και το ελληνικό πρόβλημα. Διότι ας μη γελιόμαστε, με τέτοιο χρέος δεν πάμε πουθενά και μόνο μια γενναία διαγραφή του θα δώσει ανάσες.

Πολλοί, και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν την κυβέρνηση ως τον «καλό μαθητή» της Ευρώπης διότι επιλέγει τη δημοσιονομική προσαρμογή. Άραγε ποια είναι η εναλλακτική λύση; Αυτή που προτείνει ο Τσίπρας; Αν είχαμε μια, ενιαία και σταθερή πρόταση εξόδου από την κρίση να το καταλαβαίνουμε. Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με το χάος, το οποίο αντιλαμβάνονται και οι πολίτες και το δείχνουν στις δημοσκοπήσεις. Σε άλλες εποχές μια τόσο «αντιδημοφιλής» κυβέρνηση θα είχε πέσει πριν γίνει ώριμο φρούτο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε  σαρώσει. Τώρα δε γίνεται αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναλλακτική.

Βεβαίως, δεν πρέπει η κυβέρνηση να πιστεύει ότι με το να μην έχει σοβαρό αντίπαλο την κάνει πανίσχυρη και αλαζονική. Έχει κάνει πολλά λάθη και δεν πρέπει να κάνει άλλα. Ούτε να αφήσει το χρόνο να περάσει με «κολπάκια ζόρικα» που έκαναν σε άλλες εποχές. Μόνο με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ξεκάθαρους στόχους μπορεί να υπάρξει ελπίδα. Αλλιώς χαθήκαμε όλοι μαζί.

Α.Ψ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.Q avatar
  B.Q 02/05/2013 08:45:45

  α)Όλα καλά, αλλά ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και λοιπά ομοειδή ασημικά, εκποιούνται μεν, το όποιο χρήμα πίπτει στην αχόρταγη χοάνη των τοκοχρεολυσίων του αστρονομικού και διαρκώς τοκογλυφικά αυξανόμενου ''χρέους'' μας και ούτε επένδυση φυσικά θεωρούνται, ούτε θέσεις εργασίας δημιουργούν.
  β) Πυθίες, ...Κασσάνδρες και λοιποί μάντεις, κανέναν σοβαρό δεν αφορούν, οι κυβερνήσεις πέφτουν ή δεν πέφτουν, μα η απελπισία, η ανεργία, τα αδιέξοδα, διαιωνίζονται και διόλου δεν νοιαζόμαστε ποιός ακριβώς θα τα ...διαχειρίζεται ανεπιτυχώς. Δεν πανηγυρίζουμε λοιπόν, για κανέναν.
  γ)Όσον αφορά την άρση της μονιμότητας και την αξιολόγηση-πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια, ποιος γίνεται να διαφωνήσει, αλλά η 30% ανεργία που μας δείχνει καθημερινά τα δόντια της, δε μας αφήνει να ...πολυχαρούμε που θα ριχτούν στους καρχαρίες σε τόσο δύσκολες για τον Ιδ.Τομέα στιγμές, κι άλλοι εργαζόμενοι χωρίς ελπίδα.
  δ) ''Θέλει πολύ τόλμη να τους κόβεις μισθούς και συντάξεις με μόνη υπόσχεση ότι θα πάει καλά μελλοντικά η οικονομία.'' Συγνώμη, αλλά μάλλον θέλει πολλή δειλία να υποκύπτεις σε διαταγές και πολύ θράσος για να επιβάλεις τη φτώχεια στο λαό, ενώ οι επιζήμιοι Πατρίκιοι συνεχίζουν να αμοίβονται με 7.000 € μηνιαίως, οι Διοικητές, οι διορισμένοι παρατρεχάμενοι, οι επίλεκτοι κομματοπρίγκιπες και τα λοιπά κρατικά παράσιτα, συνεχίζουν να καλοπερνούν εις βάρος του συνόλου.
  Δυό κόσμοι διαφορετικοί στην ίδια χώρα! Όλα σαν πριν, όλα σαν χθες.....
  ε) Πράγματι με ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ο κ. Αντώνης Σαμαράς κερδίζει χρόνο σε μια Ευρώπη που δεν ξέρουμε αν θα διαλυθεί. Δε χρειάζεται όμως να είμαστε τόσο...πειθήνιοι και καλοί μαθητές στο Μερκελοσχολείο, δεν πειράζει, πάμε πιο χαλαρά και ας τον πάρει άλλος τον ....έπαινο. Δε χρειάζεται να διαλυθούμε σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν δομές εντελώς, πριν διαλυθεί η αισχρή, συμφεροντολόγα τους τους ένωση!! Το πλάνο Β δε, πρέπει ήδη να ετοιμαστεί και καλό θα ήταν να συνεργάζονταν στην εκπόνησή του όλοι οι.....σοφοί διεκδικητές της εξουσίας, γιατί αυτά τα ανώριμα και βολικά αλλά τελείως πλαστά διλήμματα, ΝΔ ή Σύριζα, βοηθούν βεβαίως στη διεξαγωγή των κομματικών διαξιφισμών και παιγνίων, αλλά δεν συγκινούν πια τα πλήθη. Σε αυτό οφείλεται και η παθητική ανοχή των πολιτών. Βαρεθήκαμε τις ανόητες κοκορομαχίες και τις ψευτοαντιπαραθέσεις άνευ ουσίας. Σοβαρό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας (χωρίς αναμονή θαυμάτων, εξωγήϊνων επενδύσεων, ανεδαφικών υποσχέσεων), Κ Α Ν Ε Ι Σ δεν έχει ακόμη εκπονήσει και κανείς ΔΕΝ μας πείθει ότι προτίθεται να το κάνει. Οι εποχές του δικομματισμού και της ''εκδικητικής'' μετακίνησης των αμνών από τη ΝΔ στο Σύριζα και τούμπαλιν, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η τραγικότητα της καθημερινότητας τις έχει καταργήσει. Λείπει το όραμα που θα εμπνεύσει, θα ενώσει και θα μας ξεκολλήσει από το βάλτο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΠΙΣΤΗ. Η ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση εξόδου από το τέλμα.
  Άντε τώρα, καλημέρα και καλή Ανάσταση, σε κάθε επίπεδο.....

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ B.Q 02/05/2013 15:11:15

   Μεγαλειοτάτη...υποκλίνομαι !
   (Άντε τώρα να μου το έλεγε αυτό κάποιος μετά το '74)

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.Q 02/05/2013 20:20:58

   Oμοίως, καταπέλτης.
   Έτσι ακριβώς είναι.
   Καλή Ανάσταση λοιπόν και το Άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και το πνεύμα μας, μπας και βρούμε επιτέλους αυτή την έξοδο από το τέλμα. γιατί μόνοι μας θα την βρούμε. είναι το μόνο σίγουρο!

 2. blue nile avatar
  blue nile 02/05/2013 10:32:23

  Καταρχήν η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ είναι μια κακή κίνηση. (Όχι όμως και καταστροφική)
  Για πολλούς λόγους. Θα μπορούσε να κρατηθεί μεγάλο μέρος του μονοπωλιακού του χαρακτήρα και να μείνει στο δημόσιο.
  Ποιος θα πουλούσε μια κερδοφόρα επιχείρηση για να πάρει μαζεμένα τα κέρδη της για δέκα χρόνια. Και μετά τα δέκα , τι;
  Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να σταθεροποιήσει τη χώρα η κατάσταση στην Ευρώπη είναι τόσο τρικυμιώδης που δεν αφήνει περιθώρια.
  Το μεγάλο πρόβλημα της ευρωζώνης είναι το ότι όλες οι χώρες βλέπουν καθαρά το που το πάει η Γερμανία αλλά οι ελλειμματικές χώρες, που αντιμετωπίζουν και τα περισσότερα προβλήματα δεν μπορούν να κάνουν πολλά γιατί φοβούνται ότι η οποιαδήποτε παραδοχή θα τις φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο ότι παθαίνει η Ελλάδα . Και τελικά αυτή η απροθυμία να τα σπάσουν με την Γερμανία της επιτρέπει να μπορεί να παραμένει σχετικώς αναποφάσιστη όσον αφορά την διατήρηση ή όχι του κοινού νομίσατος, και να πατάει σε δύο βάρκες.
  Είναι σα να λέει η Γερμανία: Ή μένετε στο ευρώ αλλά με τέτοιο τρόπο που λόγω λιτότητας η διάλυση σας είναι δεδομένη ή μας πάτε κόντρα οπότε εμείς παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε και διαλύεστε με το αναπόφευκτο
  bank ran και τον στασιμοπληθωρισμό που σας περιμένει.
  Το θέμα δεν είναι το αν τελικά η ευρωζώνη θα διαλυθεί μετά την φυγή της Γερμανίας ή ως αναπόφευκτο επακόλουθο μετά από έναν εκδιωγμό της Ελλάδας από τις τάξεις της.
  Εκεί που οι ισχυρότερες χώρες λουφάζουν φαίνεται λογικό το ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά. Όμως εκπροσωπεί μια χώρα που έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση.
  Χωρίς να υπάρχει η πολυτέλεια του να μπορεί να περιμένει τι θα γίνει στην Ευρώπη.
  Η στοχοπροσήλωση έπρεπε να είναι διττή. Συνεχής επαναδιαπραγμάτευση για την βελτίωση της κατάστασης και προετοιμάσία για τη διάλυση της ευρωζώνης.
  Πολύ σημαντική θα ήταν δημιουργία πραγματικού πρωτογενούς πλεονάσματος.
  Αντί γι'αυτά διάλεξε την μονότροπη υπαγωγή στις γερμανικές απαιτήσεις με σκοπό είτε να είναι μέρος μιας συνολικής λύσης για την ευρωζώνης είτε να είναι εντός όταν αυτή διαλυθεί.
  Όμως αυτό που φαντάζει ρεαλιστικό μπορεί να είναι το κατεξοχήν παρακινδυνευμένο...
  Το πολύ κοντινό μέλλον θα δείξει αν η κυβέρνηση είχε δίκιο στις επιλογές της.

 3. B.Q avatar
  B.Q 02/05/2013 10:55:44

  α) Όλα καλά, αλλά ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και λοιπά ομοειδή ασημικά, εκποιούνται μεν, το όποιο χρήμα πίπτει στην αχόρταγη χοάνη των τοκοχρεολυσίων του αστρονομικού και διαρκώς τοκογλυφικά αυξανόμενου ''χρέους'' μας και ούτε επένδυση φυσικά θεωρούνται, ούτε θέσεις εργασίας δημιουργούν.
  β) Πυθίες, ...Κασσάνδρες και λοιποί μάντεις, κανέναν σοβαρό δεν αφορούν, οι κυβερνήσεις πέφτουν ή δεν πέφτουν, μα η απελπισία, η ανεργία, τα αδιέξοδα, διαιωνίζονται και διόλου δεν νοιαζόμαστε ποιός ακριβώς θα τα ...διαχειρίζεται ανεπιτυχώς. Δεν πανηγυρίζουμε λοιπόν, για κανέναν.
  γ)Όσον αφορά την άρση της μονιμότητας και την αξιολόγηση-πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια, ποιος γίνεται να διαφωνήσει, αλλά η 30% ανεργία που μας δείχνει καθημερινά τα δόντια της, δε μας αφήνει να ...πολυχαρούμε που θα ριχτούν στους καρχαρίες σε τόσο δύσκολες για τον Ιδ.Τομέα στιγμές, κι άλλοι εργαζόμενοι χωρίς ελπίδα.
  δ) ''Θέλει πολύ τόλμη να τους κόβεις μισθούς και συντάξεις με μόνη υπόσχεση ότι θα πάει καλά μελλοντικά η οικονομία.'' Συγνώμη, αλλά μάλλον θέλει πολλή δειλία να υποκύπτεις σε διαταγές και πολύ θράσος για να επιβάλεις τη φτώχεια στο λαό, ενώ οι επιζήμιοι Πατρίκιοι συνεχίζουν να αμοίβονται με 7.000 € μηνιαίως, οι Διοικητές, οι διορισμένοι παρατρεχάμενοι, οι επίλεκτοι κομματοπρίγκιπες και τα λοιπά κρατικά παράσιτα, συνεχίζουν να καλοπερνούν εις βάρος του συνόλου.
  Δυό κόσμοι διαφορετικοί στην ίδια χώρα! Όλα σαν πριν, όλα σαν χθες.....
  ε) Πράγματι με ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ο κ. Αντώνης Σαμαράς κερδίζει χρόνο σε μια Ευρώπη που δεν ξέρουμε αν θα διαλυθεί. Δε χρειάζεται όμως να είμαστε τόσο...πειθήνιοι και καλοί μαθητές στο Μερκελοσχολείο, δεν πειράζει, πάμε πιο χαλαρά και ας τον πάρει άλλος τον ....έπαινο. Δε χρειάζεται να διαλυθούμε σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν δομές εντελώς, πριν διαλυθεί η αισχρή, συμφεροντολόγα τους τους ένωση!! Το πλάνο Β δε, πρέπει ήδη να ετοιμαστεί και καλό θα ήταν να συνεργάζονταν στην εκπόνησή του όλοι οι.....σοφοί διεκδικητές της εξουσίας, γιατί αυτά τα ανώριμα και βολικά αλλά τελείως πλαστά διλήμματα, ΝΔ ή Σύριζα, βοηθούν βεβαίως στη διεξαγωγή των κομματικών διαξιφισμών και παιγνίων, αλλά δεν συγκινούν πια τα πλήθη. Σε αυτό οφείλεται και η παθητική ανοχή των πολιτών. Βαρεθήκαμε τις ανόητες κοκορομαχίες και τις ψευτοαντιπαραθέσεις άνευ ουσίας. Σοβαρό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας (χωρίς αναμονή θαυμάτων, εξωγήϊνων επενδύσεων, ανεδαφικών υποσχέσεων), Κ Α Ν Ε Ι Σ δεν έχει ακόμη εκπονήσει και κανείς ΔΕΝ μας πείθει ότι προτίθεται να το κάνει. Οι εποχές του δικομματισμού και της ''εκδικητικής'' μετακίνησης των αμνών από τη ΝΔ στο Σύριζα και τούμπαλιν, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η τραγικότητα της καθημερινότητας τις έχει καταργήσει. Λείπει το όραμα που θα εμπνεύσει, θα ενώσει και θα μας ξεκολλήσει από το βάλτο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΠΙΣΤΗ. Η ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση εξόδου από το τέλμα.
  Άντε τώρα, καλημέρα και καλή Ανάσταση, σε κάθε επίπεδο.....

 4. akenaton avatar
  akenaton 02/05/2013 12:44:11

  Αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη, συγχαρητήρια για το λογικό, ισορροπημένο και αντικειμενικό αυτό άρθρο! Ελπίζω να διαβαστεί περισσότερο από όσο θα σχολιαστεί. Καλό Πάσχα σας εύχομαι.

 5. tpe avatar
  tpe 02/05/2013 13:21:10

  Αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη:
  Διορίζοντας παιδιά του κομματικού σωλήνα, δουλειά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  Προσωπικά, δεν ελπίζω σε κάτι καλύτερο για το μέλλον με αυτά τα μυαλά. Ο Βρούτσης, έπρεπε να πάει σπίτι του, όπως κι ο Κικίλιας. Κι οι 2 γιατί το μόνο που του ένοιαζε ήταν το "βόλεμα". Αλλά στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, δεν βάζεις τον άνθρωπο που έχει αποδείξει πως τον ενδιαφέρει μόνο η ΜΑΣΑ.

  Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά το μόνο που βλέπω να θέλει να κάνει ο Σαμαράς, είναι να κερδίσει χρόνο και με ένα μαγικό τρόπο να χαλαρώσει το ζωνάρι για να μπορέσει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Όχι να κάνει τις απαραίτητες ΤΟΜΕΣ.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 02/05/2013 15:43:07

  «Αν ο αντίπαλός σου προτείνει ισοπαλία, προσπάθησε να καταλάβεις για ποιό λόγο θεωρεί τον εαυτό του ότι βρίσκεται σε πιό μειονεκτική θέση από σένα».
  ~Νάϊτζελ Ντεϊβιντ Σορτ (1965 -), Βρετανός από τους κορυφαίους μαγίστρους-σκακιστές του 20ου αιώνα.

 7. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 02/05/2013 15:56:37

  ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΑΣΕ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.........ΠΑΡΑΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΞΙΣΙΑ............

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 02/05/2013 20:30:08

  Η Αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ αν εξελιχθεί ως διαφαίνεται συνιστά για την Ελλάδα κίνηση υψηλής στρατηγικής.Σε συνδυασμό:
  -με την Ευρωπαϊκή ΑΟΖ -στα πλαίσια της οποίας η Ελληνική ΑΟΖ καθίσταται κομβικής σημασίας- σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα σε Ευρώπη και Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Ισραήλ και Κύπρο) ,
  - με την επιτακτική ανάγκη του Ισραήλ να αποκτήσει στρατηγικό βάθος προς τα Βαλκάνια και την Ε.Ε. κάτι που εξ ορισμού περιορίζει τον ζωτικό χώρο της Τουρκίας ,
  -με την Γερμανική πολιτική να "αδιαφορεί" για τις εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Νότο (πλην Ελλάδας) και να στοχεύει στο να αποκτήσει γεωστρατηγικό βάθος προς την Βαλτική και να δημιουργήσει έναν νέο ευρωπαϊκό “πυρήνα”, και με τις έξι πρώην σοβιετικές χώρες της “Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης”(Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία, Λευκορωσία, Μολδαβία και Ουκρανία)
  -με την Ρωσία η οποία και κάθε μέρα εκτοπίζεται ολοένα και περισσότερο απο τον Γερμανικό ηγεμονισμό

  Φέρει την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων και αυτό παρά την γκρίνια, παρά την αναγκαιότητα επίτευξης άμεσων αποτελεσμάτων,παρά τα οξυμένα προβλήματα, δημιουργεί το υπόβαθρο για τον υπερκερασμό της κρίσης αν υπάρξει συνέχεια και συνέπεια, συστηματική δράση μεθοδική σκέψη.

  Η Κρίση ως έχει εξελιχθεί αποτέλεσε προ ιόν μακροπρόθεσμης διαδικασίας δεν δύναται να ξεπερασθεί σε μερικά χρόνια και παράλληλα το μνημόνιο ανέδειξε τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας στον απόλυτο βαθμό τους, δεν τα δημιούργησε.Το να επικεντρώνεται η σκέψη μας στις συνέπειες και μόνο συνιστά ολίσθημα και παράγει πλάνη.Κάποιοι την κρίση της Ελληνικής Κοινωνίας την ανακάλυψαν σήμερα, κάποιοι άλλοι γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν με αυτή μεγαλύτερο σεβασμό λοιπόν, περισσότερη αυτοκριτική και περίσκεψη, περισσότερη αγωνία για το μέλλον του τόπου μας.

  Τι έχουμε να πούμε για το μέλλον του Έθνους μας; Σε αυτό καλούμαστε να συνεισφέρουμε .Πρέπει να ανεβάσουμε το Εθνος μας. Πρέπει για κάθε Συνέλληνα που είναι αποκλεισμένος οι όποιοι στεκόμαστε ακόμα να τους αντικαταστήσουμε επάξια, να τους αντιπροσωπεύσουμε,να γίνουμε και Εκείνοι, η κριτική μας σκέψη, η κριτική μας συνείδηση να οδηγηθεί στον δρόμο της Ηθικής και του Καλού και μέσα απο αυτή να παραχθεί η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού

  Ο Αγώνας είναι για την Εθνική μας επιβίωση μακριά από μεμψιμοιρίες ,απο κοντόθωρες λογικές,απο διχαστικά διλήμματα,απο παρωχημένα σχήματα και ιδεοληψίες,απο ιδεασμούς ,από πολιτικούς μυωπισμούς ας ξανακούσουμε το κάλεσμα του Σικελιανού μέσα από το Πνευματικό του Εμβατήριο
  ""Ομπρός, οι δημιουργοί... Την αχθοφόρα ορμή Σας,στυλώστε με κεφάλια και με πόδια, μη βουλιάξει ο ήλιος!,Βοηθάτε με και μένανε αδερφοί, να μη βουλιάξω αντάμα!"

  Συμπαθάτε με για την σκληρότητα μου μα με πνίγει που δεκαετίες τώρα όσοι γνώριζαν την αλήθεια σώπασαν και έγιναν συνένοχοι στο σημερινό άδικο.Οσοι παρήγαγαν τις λογικές αυτές όσοι τις ακολουθούν είναι και Εχθροί του Έθνους.Οσοι σπείρουν δαιμόνια στην Ελληνική Κοινωνία, όσοι απεργάζονται την πολυδιάσπαση της, με όποιο τρόπο όπου καιν ανήκουν, όπως κι αν λέγονται, στο όνομα της όποιας λογικής κι αν δρουν είναι Εχθροί και απέναντι στους εχθρούς η "αντάρτικη" λογική επιβάλλει το να συντριβούν ανελέητα με κάθε τρόπο με κάθε μέσο.

  Ας γίνουμε η φωτισμένη, διάφανη, καθάρια συνείδηση του Έθνους μας και του Λαού μας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.