#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2010 17:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας χρόνος…

Ένας χρόνος…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Αύριο γιορτάζουν οι ελπίδες μας κι έχουν μνημόσυνο τα σχέδια τους. Η Ντόρα ακόμη δεν το ‘χει πιστέψει, ξυπνάει κάθε πρωί τον Ισίδωρο και του λέει «Πες μου πως δεν είναι αλήθεια!». Αλλά εσείς το ξέρετε πως είναι.

Η 29η Νοεμβρίου 2009  θα έχει σαν φυσική κατάληξη της την πρώτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Οι συνθήκες θα είναι δραματικές, θα πρέπει να χτίσει πάνω στα ερείπια, να φυλάξει άγρυπνα τον Λαό, το βιος του, την Ελευθερία του. Έλληνας για Έλληνες. Χωρίς ιδεοληψίες.

Ποτέ η χώρα σε τόσο κρίσιμες στιγμές δεν είχε τόσο ανάξια ηγεσία. Μόνο η χούντα του Ιωαννίδη ήταν πιο άχρηστη από τους σκιντζήδες του νέου ΠΑΣΟΚ-μπαρόκ.Αποδεικνύονται όμως το ίδιο επικίνδυνοι με την αποβιώσασα «αρσακειάδα» για τα εθνικά συμφέροντα.

Η χολερική «εθνικοφροσύνη» του Ιωαννίδη πνίγηκε στο Πέντε Μίλι, έξω απ’ την Κερύνεια. Τούτοι  δω, το κονσόρτσιουμ «Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.», Τριτοκοσμικοί Σοσιαλιστές Παλαιού ΠΑΣΟΚ, και τώρα Ηνωμένοι Ανανεωτικοί Ταβλαδόροι Κολωνακίου και Φίλοι Χαρωπών Ισλαμοφασιστών, κατασπάραξαν τη χώρα.

Από το 1981 παρέλαβαν ένα συμμαζεμένο κράτος με ασήμαντο χρέος και χρόνο με το χρόνο του ήπιαν το μεδούλι. Δανειακός και ρουσφετολογικός σοσιαλισμός αλά γκρεκ. Το χρέος φούσκωνε μαζί με το πελατειακό κράτος.

Κι ύστερα ήρθαν οι ακρίδες του μαρτυριάρη, οι «εκσυγχρονιστές» με τα ξυρισμένα μουστάκια και τα γυαλιστερά κουστουμάκια. Το Χρηματιστήριο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν οι μεγαλύτερες ρεμούλες από καταβολής Ελληνικού Κράτους. Το είπαμε ξανά: ποτέ τόσο λίγοι δεν έκλεψαν τόσα πολλά από τόσους πολλούς σε τόσο λίγο χρόνο. Ούτε οι Γερμανοί στην κατοχή.

Κανονικά θα ‘πρεπε να στηθούν στον τοίχο δεμένοι πισθάγκωνα ανά ζεύγη, ανά ένας υπουργός κι ένας «επιχειρηματίας». Κι ας τους «αθώωνε» ο Άρειος Πάγος ύστερα από 88 χρόνια, όπως τους «έξι», μην πω καμμιά κουβέντα. Νικόλαε Πλαστήρα ν’ αγιάσει το χέρι σου…

Αυτή η πολιτική αλητεία δεν είναι μόνο ότι έκλεψε μέχρι φόδρα τη χώρα, όπου ΜΟΠ, κονδύλια, επιδοτήσεις πήγαν στο πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να βελτιωθεί τίποτα. Στην ουσία οι «κουτόφραγκοι» μας πληρώνανε για να πριονίζουμε τα πόδια μας και μας τα παίρνανε πίσω τοκογλυφικά. Καταστρέψαμε την βιομηχανία μας, την γεωργία μας, την βιοτεχνία μας. Εν ολίγοις γίναμε χώρα αέρα κοπανιστού, υπηρεσιών, και με δανεικά αγοράζαμε επί χρόνια την πραγματική παραγωγή των γερμαναράδων, των γάλλων, αυτών που έχουν πραγματική οικονομία. Ούτε την τροφή μας δεν παράγουμε πια. Φραπόγαλο, πίτσες, σουβλάκια, ΜΚΟ και «Ανεξάρτητες» Αρχές. Οικονομία - «αεροπλανάκι» με δανεικά.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι βγήκε στον αφρό όλο το μισελληνικό «διανοούμενο» σκουπίδι. Πιάσανε καρέκλες και συρτάρια στα ΜΜΕ και την Παιδεία. Επιτίθενται στον πυρήνα της εθνικής συνοχής. Στρώνουν το δρόμο για τους βαρβάρους. Καθολικός μεταστατικός ενδοτισμός.

Ότι συμβαίνει όμως δεν είναι μόνο μεταξύ μας, μας βλέπουν κι οι ισλαμοφασίστες, τ’ αδέρφια μας, που όπως επεσήμανε κι ο σερ Μαρκεζίνης, όλως φιλικώς αγόρασαν εσχάτως υλικά ταχείας ζεύξεως υδατίνων κωλυμάτων, λέγε με Έβρο.

Στην Θράκη οι νεοφιλεύθεροι «αντεξουσιαστές» του ΓΑΠ. τακιμιάσανε με τα τσανάκια του Προξενείου, είχανε κι επισήμως συνάντηση με τον ψευτομουφτή. Έτσι πλακώσανε στις αυτοδιοικητικές με τις ντουζίνες τα λεωφορεία από την γείτονα, για να ψηφίσουν μαζικά ΠΑΣΟΚ, όσοι μουσουλμάνοι δυτικοθρακιώτες δουλεύουν ή σπουδάζουν στην Τουρκία. Δείτε τα αποτελέσματα στα μουσουλμανικά χωριά. Μεγάλες πιένες ο νεοφιλεύθερος «σοσιαλισμός» στην μειονότητα. Πριν και μετά το ναμάζι διαβάζουν Μπιρμπίλη και Νίκο Παπανδρέου, για την «πράσινη ανάπτυξη». Τι συμφωνίες έγιναν με το Προξενείο, το άντρο του τουρκικού φασισμού στη Θράκη; Θα μάθουμε στην πράξη.

Ο Παπανδρέου κι η ομάδα του με εμμονή, πείσμα και λάθρα, χρησιμοποιούν την κατάσταση στην οποία φέρανε την χώρα κωλοβαρώντας επί μήνες και δημιουργώντας πανικό και φυγή κεφαλαίων, για να αποπειραθούν την μεγάλη ανατροπή σε δύο τομείς: στον θεσμικό, όπου και με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θέλουν όχι να εκσυγχρονίσουν τον Καταστατικό Χάρτη αλλά να τον ευνουχίσουν από το εθνικό και θρησκευτικό πλαίσιο του και στον πραγματικό, προχωρώντας σε μεγάλους συμβιβασμούς για το Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο. Συμβιβασμούς που όχι μόνον αντίκεινται στο Εθνικό Συμφέρον αλλά επίσης παραβιάζουν την τυπική αλλά και την εθνική νομιμότητα. Κι όπως έχω ξαναγράψει , ακόμη κι αν όλοι τρελλαθούμε και 9.999.999 Έλληνες αποφασίσουμε να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης, γινόμενοι οσποδάροι της Υψηλής Πύλης και διαφωνεί ένας (1) βοσκός στην Πίνδο, τότε, αυτός, ο βοσκός, ο ένας, είναι ο φορέας και θεματοφύλακας της εθνικής νομιμότητας κι όλοι εμείς επίορκοι και προδότες.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε η παράδοση της Παιδείας στους αποδομητές, ούτε τα αφύλακτα σύνορα, ούτε η διαταγή – δεν το ξέρετε; – να ΜΗΝ γίνετε ανάσχεση των λαθρομεταναστών όταν μπαίνουν. Έρχονται, σταλμένοι με το αζημίωτο από το κράτος-δουλέμπορο του Ερντογάν και πια οι ίδιοι ψάχνουν το Στρατό και την Αστυνομία, γιατί θα τους πάνε στο Κέντρο Υποδοχής, θα φάνε, θα πιούνε κι ύστερα από 3 μέρες (παλιά ήταν 3 μήνες), χωρίς ιατρικές εξετάσεις (παλιά γίνονταν), έρχεται απέξω το ΚΤΕΛ και με 60-70 ευρώπουλα το κεφάλι θα τους αμολήσει στην Αθήνα. Αυτό γίνεται εδώ κι ένα χρόνο. Ρωτήστε φίλους σας αξιωματικούς στην προκάλυψη, αν νομίζετε ότι σας λέω μαλακίες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διευκολύνει την εισροή λαθρομεταναστών. Πώς το λένε αυτό;

Έτσι γιγαντώνεται μια νέα απειλή κατά της κοινωνικής και εθνικής συνοχής, ώστε να γίνουμε διαλυμένη κοινωνία, πολτός, πολυπολιτισμική κουρελού.

Κι η πλειοψηφία αυτών, που μπαίνουν με τις εκατοντάδες κάθε μέρα, στο τέλος, αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουν 2-3.000.000. Μουσουλμάνοι με τα όλα τους. Με τα τουρμπάνια και το κουρμπάν μπαϊράμ τους. Δεν θα κάνουν πια δημόσια το ναμάζι τους στα Προπύλαια και την Πλατεία Αττικής. Θα το κάνουν στα Προπύλαια, στην Πλατεία Αττικής, στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Ομόνοια, το Κολωνάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Παντού.

Και μέσα σ’ όλα ο Δρούτσας έφτιαξε μαλλί και μαθαίνουμε από τα χείλη του Νταβούτογλου ότι κάνει μυστικές διαβουλεύσεις. Φύλαξε μας, Θεέ μου, από τους φύλακες.

Λοιπόν, αδέρφια, είσαστε καλά εκεί στην αποχή; Τους παρακολουθείτε οργισμένοι εκ του μακρόθεν; Δεν σας αφορούν όλα αυτά; Θα μετακομίσετε στο σαλέ σας στην Ελβετία; Δεν νομίζω.

Το άγριο μέλλον έρχεται με δρασκελιές. Θα διακυβευτούν όλα όσα κατέκτησε το αίμα των πατέρων μας.

Κάποιος εκεί έξω, ο μόνος, φωνάζει την αλήθεια, υπερασπίζεται το Εθνικό Κράτος, το εθνικό συμφέρον, το δικό σου συμφέρον, το Αιγαίο, την Θράκη, την Κύπρο. Την Ελλάδα. Δεν μιλάει μόνο για την ανάπτυξη, δεν υποδεικνύει με τεκμηρίωση και πάθος μόνο το άλλο μείγμα πολιτικής για να μπούμε στον δρόμο της απελευθέρωσης, να βγούμε από τις δουλείες του Μνημονίου. Μιλάει για την Πατρίδα απ’ άκρου εις άκρον. Η καρδιά του δεν δείχνει διαβατήριο, δεν περνάει τελωνειακό έλεγχο. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Οι άνθρωποι, η γη, η Ιστορία τους. Από την Χειμάρρα ως το σκλαβωμένο κάστρο της Κερύνειας.

Κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στους δημοσκόπους, τους νταβαντζήδες, ένα χρόνο πριν συνέτριψε την οικογενειοκρατία, τους μηχανισμούς. Τους ξέσκισε κι ακόμη δεν κατάλαβαν γιατί. Εκείνος ήταν και είναι με την κοινωνία, μέσα στο Λαό, αυτοί ακόμη στη βρώμικη γυάλα τους, φτιάχνουν κόμματα μιας χρήσεως, μπας και του κόψουν το δρόμο. «Κανείς τους δεν φαντάζεται αυτό που ‘θα ρθει».

Εμείς όμως θα είμαστε εκεί, στα τείχη της Πόλης μας, γιατί είμαστε πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία, κι οι θυμωμένοι που κάθονται τώρα σπίτι τους, θα ‘ρθουν μαζί μας. Κι όσοι είναι αδιάφοροι, θ’ ακούσουν τα ουρλιαχτά των λύκων και θα ‘ρθουν κι αυτοί μαζί μας. Όσοι είναι δύσπιστοι κι αυτοί θα ‘ρθουν μαζί μας. Όποιος πονάει τον τόπο και το Λαό, από την Λαϊκή Δεξιά ως το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την Πατριωτική Αριστερά, όποιος νοιάζεται για τα παιδιά του, τη μάνα, τον πατέρα του, την γυναίκα του, όποιος έχει Τιμή και περηφάνεια, θα ‘ρθει μαζί μας. Έχουμε δουλειά πολύ. Πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά και πολλοί αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν θα περάσουν. Θα μας βρουν όλους στα τείχη. Και τον βοσκό από την Πίνδο…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 28/11/2010 17:37:05

  Παρότι συμφωνώ λέξη προς λέξη με τα γραφόμενα στην παραπάνω ανάρτηση, έχω το εξής ...παράπονο ας το πω:
  Τα περί τούρκων στη θράκη και μουσουλμάνων και μούλτι κούλτι νεοταξίτικων προσανατολισμών τα ακούω βερεσέ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
  Και μέχρι τώρα αγαπητέ Κε Κρανιδιώτη...ΔΕΝ τα έχω ακούσει.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Ηλίας 28/11/2010 19:37:45

   Άνα μπράβο.

   Αν μιλούσε όπως λέει ο Φαήλος, θα ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς...

   • man8os avatar
    man8os @ (A)θανάσης 28/11/2010 19:39:27

    Στη Βουλη κατι ειπε. Αλλα δεν εδωσε ενταση και εκταση.
    (Τουλαχιστον ο χι ακομη)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ηλίας 28/11/2010 21:48:54

   Φίλε Ηλία,
   Δεν θα σου θυμίσω μόνο ότι αναφέρεσαι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος:
   1. Είναι ο ΜΟΝΟΣ που είχε τα cohones να απελάσει κλωτσηδόν τον μεμέτη Πρόξενο από την Κομοτηνή. Όλοι οι οι άλλοι τον έγλυφαν και τον γλύφουν. Επί των ημερών του Αντώνη ως ΥΠΕΞ κάθονταν σούζα τα φασιστόμουτρα του τουρκικού επεκταστισμού.
   2. Είναι ο ΜΟΝΟΣ, που το 1996 αρνήθηκε να βάλει μουσουλμάνους υποψηφίους, διότι οι πραγματικά μη πουτάνες της Άγκυρας φοβόντουσαν και τα τσανάκια του Προξενείου δεν υπήρχε περίπτωση να τα δεχτεί. Το πλήρωσε βρισκόμενος εκτός Βουλής.

   Για να 'ρθουμε όμως στο ΣΗΜΕΡΑ του ανθρώπου με αυτές τις περγαμηνές. Σε κάθε ευκαιρία, με τον τρόπο και την σοβαρότητα που αρμόζει σ' έναν μεγάλο ηγέτη, Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης ΠΑΝΤΑ θέτει όλα τα ζητήματα και προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προειδοποίησε αυστηρά την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την οικονομική κρίση για παιχνίδια με τα εθνικά θέματα.
   Ρε Ηλία κι άλλοι που είδα ότι έχετε παρόμοια κριτική, ο Σαμαράς καταγγέλει το νέο Σχέδιο Ανάν, μιλάει για αποτροπή, καταγγέλει τον "πολυπολιτισμό" και την αποτυχία του, δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τον άθλιο μεταναστευτικό Νόμο, αντιστέκεται παντού, σε όλα τα μέτωπα κόντρα στις πιέσεις, υπερασπίζεται μόνο αυτός το Εθνικό Κράτος, την ανάγκη για ελληνοκεντρική Παιδεία (ήταν πάλι ο ΜΟΝΟΣ που έγραψε ολοσέλιδο άρθρο στο ΠΑΡΟΝ, όχι μόνο για να αποσυρθεί το βιβλίο αλλά ναφερόμενος στην εθνική ταυτότητα) κι εσύ, αδερφέ, τον εγκαλείς για το πόσο δυνατά τα λέει ή η άλλος φίλος παρακάτω, ο leftayparhoun, τον θεωρεί και "ύποπτο" για τις προθέσεις του;
   Βάλτε πλάτη!
   Όσο περισσότερο και περισσότεροι θα τον στηρίζουμε, τόσο δυνατότερος θα είναι, δυνατότερα θα τα λέει και πιο αποτελεσματικά θα τα κάνει.
   Φιλικά και με πολύ αγάπη

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/11/2010 22:13:54

    Oπως παντα τα αρθρα σου σπανε κοκκαλα .Οταν οι σωστες θεσεις Σαμαρα δεν περνανε στον λαο τοτε κατι φταιει .Θελει αρετη και τολμη η επικοινωνιακη στρατηγικη & τακτικη η οποια ναι μεν δεν λειπει απο τον Σαμαρα αλλα αυτο δεν αρκει .Ακουω αυτα που λεει και γραφει και ειναι το κατι αλλο.Διαβαζω τωρα οτι ο Σαμαρας σηκωνει το θεμα του μεταναστευτικου .Καλλιο αργα παρα ποτε .Κανει {μια στημενη} ερωτηση στην ωρα του πρωθυπουργου ο Καρατζαφυρερ για την μυστικη διπλωματια με την Τουρκια παιρνει μια απαντηση οτι δεν κανουμε μυστικη διπλωματια και τελειωνει {?} το θεμα .Το ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαινει απο βελουδινη πολιτικη αντιπαραθεση θελει σκληρη & απολυτη κοντρα .Το πεδιο υπεροχης του Σαμαρα ειναι τα Εθνικα θεματα {Σκοπια,Θρακη,Κυπρο,Αιγαιο,ΝΑΤΟ } που δεν τα εχει αναδειξει ακομη οπως αυτος ξερει . Ισως κατι περιμενει .Για να δουμε .Γεγονος ειναι οτι τωρα εχει αερα στα πανια του .Ας ωθησει το καραβι κοντρα στον ψευτοανεμο της πασοκικης χουντοκρατιας !

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/11/2010 23:38:55

    Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Ηγέτης που θα δώσει Εθνικό Δόγμα στην Ελλάδα, ο πολιτικός που δημιούργησε μία ολόκληρη γενιά πατριωτών τα έτη 1990-93, όλους όσους νέοι, έφηβοι τότε, ορκίζονταν να υπερασπιστούν το Εθνικό Συμφέρον μέχρι τέλους.
    Ο Σαμαράς πρώτος μίλησε κατά της πολυπολιτισμικότητας και πώς έχει αποτύχει παντού, όταν όλοι οι άλλοι δεν ήξεραν τι να πούν ή αναπαρήγαγαν τις εθνομηδενιστικές ελληνοφοβικές ανοησίες. Συγχαρητήρια για το άρθρο Φαήλο!

  • xenios avatar
   xenios @ Ηλίας 28/11/2010 22:10:56

   Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Ηλία.
   Πρέπει αυτά να ακουστούν από το βήμα της βουλής και γαία πυρί μιχθήτω.

 2. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 28/11/2010 17:43:07

  Εξαιρετικό άρθρο, μπράβο. Όταν η οικονομία υποφέρει, ακολουθούν τα επικινδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι εμφύλιοι πόλεμοι. Οι σοσιαλιστές όπως ο Σρος Καν ξέρουν καλά το παιχνίδι. Αν δεν ενοχλεί, προτείνω το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2236.aspx

 3. Τουφας Γ. avatar
  Τουφας Γ. 28/11/2010 18:04:32

  Εμεις ειμαστε εδω να δωσουμε τη μαχη για την πατριδα μας και δε μας νοιαζει ουτε η ΕΕ ουτε το ΔΝΤ. Τα συνθηματα των προγονων μας ειναι πιο επικαιρα απο ποτε. Ας ακουσουν και οι πατριωτες του ΠΑΣΟΚ οτι ειμαστε ιδιοι ολοι οι Ελληνες.

 4. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 28/11/2010 18:16:33

  Για να μη είναι μόνος κι όταν έρθει στην εξουσία ο Σαμαράς, πρέπει να φτιάξει ΜΜΕ από σήμερα. Κεντρικά και περιφερειακά.

 5. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 28/11/2010 18:29:23

  α. Η Ελλάδα έχει μια διαφορά από τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίση. Από το 1981 το πολιτικοοικονομικό καθεστώς είναι κρατικοδίαιτο. Οι ντόπιες ελίτ, (πολιτική,οικονομική πνευματική )αλλά και μεγάλο μέρος ελλήνων εργαζομένων, σιτίζονται από το δημόσιο χρήμα και επειδή δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη, σιτίζονται από τους πενιχρούς φόρους και κυρίως τα τεράστια εξωτερικά δάνεια. Ακόμα και όσοι δεν σιτίζονται άμεσα από το δημόσιο, ασχολούνται σε κλειστά και προστατευμένα από το ίδιο το κράτος επαγγέλματα, που στην πράξη δημιουργεί μια δημοσιοϋπαλληλική κατάσταση.
  β.Μπορεί κανείς να πει ποίος ήταν ο προϋπολογισμός της Ολυμπιάδας & τελικά πόσο κόστισε;

 6. Dimos avatar
  Dimos 28/11/2010 18:44:28

  Συνυπογράφω κάθε λέξη στο κείμενο σου και ασπάζομαι μέχρι και τη τελευταία σημείωση σου...
  Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω μερικά στοιχεία...
  Το επικοινωνιακό πρόβλημα που ταλανίζει για πάρα πολλά χρόνια τη παράταξη
  και κυρίως ,κατα την άποψη μου ,η μη ολοκλήρωση της οικονομικής πολιτικης του Αντώνη μεσω ενός πέραν του οικονοτεχνικού σχεδίου,
  ή καλύτερα η αποφυγή σύνδεσης τουσχεδίου αυτού με τον πολιτικό/στρατηγικό χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας...
  Και τι εννοώ??Το σχέδιο ανάταξης της οικονομίας θα ήταν πολύ πιο πειστικό και αποτελεσματικό αν, πάντα κατά τη γνώμη μου,αν αλλάζαμετις οικονομικές μας συμμαχίες με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα και ταυτόχρονη επισφράγιση αυτής της σχέσης μέσω των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου και όχι μόνο...Με λιγα λόγια πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία πως η αλλαγή θα έρθει άν απλά απαγκιστρωθούμε απο τον ευρωραγιαδισμό και κυρίως απο το άρμα της αμερικανικής πολιτικής...
  Ας πούμε απλά όχι στα πράσινα άλογα της Μπιρμπίλη και της Μονσάντο και ακόμα ένα όχι στο IMF και την συνδιαχείρισητου ΓΑΠ...Αλλιώς ούτε θα πείσει ούτε θα τα καταφέρει...
  ΥΣ...Η συνάντηση του Ξυνίδη με τον ψευτομουφτή αν δεν καταγγελθεί απο πιο επίσημα στόματα απλά θα παραμείνει ως ντροπή όλου του πολιτικού συστήματος...Η κοινωνία της Θράκης τα ακούει και τα ξέρει όλα ,αλλά αν δεν έχει κάπου να ακουμπήσει και να στηριχθεί δεν μπορεί να αντιδράσει μόνη της...

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 28/11/2010 19:00:36

  Εχει κι ένα θετικό όλη αυτή η ιστορία: είναι πλέον ολοφάνερο ποιους πρέπει να εξουδετερώσουμε, από ποιους δηλαδή πρέπει να απαλλαγούμε και από τι να ξεμακρύνουμε. Ωστε να μπορούμε να ελπίζουμε.

  Είναι πια όλα τόσο φανερά.
  Είναι όλοι τους τόσο φανεροί.

  Τα πρόσωπα και οι σχέσεις μεταξύ τους. Οι οργανώσεις τους. Οι μεθοδεύσεις τους.

  Δύο πράγματα λείπουν ακόμη

  1) η πολιτική βούληση και
  2) το αδέκαστο δικαστήριο που θα τους δικάσει

  Αλλά όπως το πάνε...

  Θραξ Αναρμόδιος

  • neotera avatar
   neotera @ Θραξ Αναρμόδιος 28/11/2010 19:45:48

   Ενα δικαστηριο σαν εκείνο του Ράσελ για τα εγκλήματα στο Βιετναμ. Να τι θα μπορούσε να κάνει ο Μικυς ως πραγματικά "ανεξάρτητος" .

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ neotera 28/11/2010 21:51:19

    Θα προτιμούσα ένα ωραίο Στρατοδικείο, σαν εκείνο του 1922...

 8. vardarskian avatar
  vardarskian 28/11/2010 19:01:25

  "Λοιπόν, αδέρφια, είσαστε καλά εκεί στην αποχή;"!

  (τι σχόλιο να κάνεις μετά...;)

 9. st.takis avatar
  st.takis 28/11/2010 19:06:54

  ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 1.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/11/2010 19:16:16

  Μουσική στα αυτιά μου:

  "Στην ουσία οι «κουτόφραγκοι» μας πληρώνανε για να πριονίζουμε τα πόδια μας και μας τα παίρνανε πίσω τοκογλυφικά. Καταστρέψαμε την βιομηχανία μας, την γεωργία μας, την βιοτεχνία μας. Εν ολίγοις γίναμε χώρα αέρα κοπανιστού, υπηρεσιών, και με δανεικά αγοράζαμε επί χρόνια την πραγματική παραγωγή των γερμαναράδων, των γάλλων, αυτών που έχουν πραγματική οικονομία. Ούτε την τροφή μας δεν παράγουμε πια. Φραπόγαλο, πίτσες, σουβλάκια, ΜΚΟ"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ archaeopteryx 28/11/2010 21:52:10

   Αρχαίε, το 'χεις πει κι εσύ το "τραγούδι" αυτό με άλλα λόγια αλλά ίδιο νόημα.

 11. bromoskylo avatar
  bromoskylo 28/11/2010 19:16:54

  πράγματι

 12. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/11/2010 19:26:48

  Μπράβο Φαήλο. Να τα έλεγε και (κεντρικά) η ΝΔ όμως;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/11/2010 21:53:41

   Τα λέει, όχι με το δικό μου ύφος και τρόπο αλλά τα λέει. Διάβασε, άκου τις ομιλίες του Αντώνη. Μόνο αυτός απ΄ όλη την ηγεσία. Γι' αυτό διπλό και δεκαπλό το χρέος μας να τον στηρίξουμε πάση δυνάμει.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/11/2010 23:44:08

    Έτσι είναι. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που τα λέει. Μια λεπτομέρεια: Ο Σαμαράς αντιτίθεται ανοιχτά στην αποεθνικοποίηση της Παιδείας αλλά δεν τον έχω ακούσει να μιλάει για την πολεμική εναντίον της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και παράδοσης και την αθεϊστική προσέγγιση του υπουργείου πρώην Εθνικής Παιδείας. Θα ήθελα να τον ακούσω να αναφέρεται και σ' αυτά. Η "ελληνικότητα" για την οποία μιλάει, προφανώς εμπεριέχει τη συνιστώσα της ορθόδοξης πίστης, αλλά χρειάζεται να το λέμε κιόλας διότι αλλιώς στρώνουμε το χαλί για "πολυπολιτισμική" αναθεώρηση της παραγράφου 2 του αρ.2 του ελληνικού Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο: "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ε θ ν ι κ ή ς και θ ρ η σ κ ε υ τ ι κ ή ς συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

 13. Λασκ avatar
  Λασκ 28/11/2010 19:39:44

  Εξαιρετικό το άρθρο σας και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη σε όλα, αλλά θα συμφωνήσω με τον Ηλία. Περιμένουμε δυναμικότερη στάση από την μείζονα αντιπολίτευση. Να τολμήσει να αποκαλύψει όσα παίζονται πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού και μάλιστα ερευνώντας για αποδείξεις. Και οπωσδήποτε περιμένουμε προτάσεις για αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις προτού είναι πολύ αργά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λασκ 28/11/2010 21:54:36

   Το κάνει, όχι μ,ε κρασυγές αλλά αυτό κάνει, επίμονα, σταθερά, με συνέπεια και καθαρά κίνητρα.

 14. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 28/11/2010 19:53:19

  Φαήλο γεια σου

  Όπως πάντα, είσαι απόλυτος, κρυστάλλινος, ρεαλιστής και βάζεις το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

  Αναφέρεις ως κυρίαρχα τα εξής δύο θέματα που και εγώ όπως και πολλοί άλλοι, θεωρούμε κρισιμότερα και από την οικονομική κρίση που βιώνουμε:

  1) Τα όσα συζητούνται με τη Τουρκία πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, αναφορικά με το Αιγαίο και τα λοιπά μείζονα εθνικά ζητήματα, καθώς και οι κυοφορούμενες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στην κυριαρχία μας.

  2) Τα αφύλακτα σύνορα και η χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, παράνομη είσοδος μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών στη χώρα.

  Η οικονομική κρίση κάποια στιγμή θα αντιμετωπιστεί, άλλωστε το έθνος στο παρελθόν αντιμετώπισε και χειρότερα και βγήκε νικητής. Η υποχώρηση όμως από αυτά που μας αναγνωρίζουν οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, ή η απώλεια κυριαρχίας και μάλιστα χωρίς να πέσει έστω και μια πιστολιά, είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. Ομοίως η βίαιη και ριζική αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας και μάλιστα από λαούς μιας άλλης κουλτούρας που ελέγχονται από το πολιτικό Ισλάμ, είναι κάτι που είναι αδύνατο να αλλάξει. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι σε πολύ λίγο χρόνο θα δούμε να εκτυλίσσονται στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, σκηνές απείρου κάλους .

  Αυτό όμως που με απογοητεύει είναι ότι οι αντίδραση της ΝΔ και στα δύο ως άνω ζητήματα, είναι μάλλον χλιαρή και υποτονική. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς και ο βομβαρδισμός της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο από ερωτήσεις και επερωτήσεις, είναι και αυτή ανύπαρκτη.

  Κάνω λάθος;

 15. thanos avatar
  thanos 28/11/2010 19:59:52

  Το χειρότερο όμως ήταν ότι βγήκε στον αφρό όλο το μισελληνικό «διανοούμενο» σκουπίδι. Πιάσανε καρέκλες και συρτάρια στα ΜΜΕ και την Παιδεία. Επιτίθενται στον πυρήνα της εθνικής συνοχής. Στρώνουν το δρόμο για τους βαρβάρους. Καθολικός μεταστατικός ενδοτισμός.


  εξαιρετικό!

 16. Orestios avatar
  Orestios 28/11/2010 20:16:47

  Μόνο όσοι έρθουν μαζί μας, μόνο με επικεφαλής τον Σαμαρά μπορούμε να διώξουμε όσους μας τρομοκρατούν και όσους επιθυμούσαν να μας βρίζουν αποκομίζοντας κέρδη από την θλίψη που προκαλούσαν.
  Στηρίζουμε Σαμαρά, γεμίζουμε με ελπίδα και αγάπηγια την Ελλάδα.

 17. Κώστας avatar
  Κώστας 28/11/2010 20:40:37

  To καλύτερο των τελευταίων μηνών.

  Μια σκέψη,πρόταση:
  συνήθης τακτική της εκάστοτε αντιπολίτευσης είναι η στοχοποιήση του εκάστοτε Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό πως αυτός φέρει την τελική πολτική ευθύνη. Θεωρώ όμως πως στην παρούσα πολιτική συγκυρία και πριν φτάσουμε στην τελειωτική αποδόμηση του πρωθυπουργεύοντος ΓΑΠ, πρέπει να αποδομηθούν οι φουσκωτοί του. Η ευκαιρία είχε δωθεί με τον λασπολόγο θρασύτατο Παπακωνσταντίνου. Αλλά δεν πήγαν τα πράγματα, μέχρι τέλους(πρόταση μομφής εναντίον του). Ο άλλος που πρέπει πριν να καταπέσει θορυβωδώς είναι ο πολιτικός Θόδωρος Πάγκαλος. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το τελευταίο του κατόρθωμα, η γκεμπελίστικη επίθεση( θα άξιζε ξεχωριστό post) κατά του ηρωικού Γιατρού του Κυπριακού Ελληνισμού, του Β.Λυσσαρίδη. Βέβαια ο γιατρός δεν κρατήθηκε και τον "έλουσε" κανονικά, τον Αντιπρόεδρο. Η ΝΔ δεν πρέπει να χαρίζεται σε υποκείμενα τύπου Παπακωνσταντίνου-Πάγκαλου. Είναι τα αναχώματα. Αυτά πρέπει πρώτα να κατεδαφιστούν...

  "Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Απαντώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, ο κ. Λυσσαρίδης, εξέφρασε απορία γιατί ένας άνθρωπος με ένα υπέρτατο αξίωμα στην ελληνική πολιτεία καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον κ. Πάγκαλο σε αυτή την εντελώς μη πραγματική δήλωση. Αν ανατρέξει κανείς στα γεγονότα τη εποχής επεσήμανε, θα διαπιστώσει ότι η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει κριτική στον Πρόεδρο Βασιλείου γιατί δεν έσπευσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη. Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να ειπωθεί σήμερα στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ"...

 18. leftayparxoyn avatar
  leftayparxoyn 28/11/2010 20:42:57

  Φαήλο θα σου απαντήσω με το σχόλιο που έκανα σε προηγούμενη ανάρτηση:
  Ωραία ,εγώ προσωπικά χάρηκα που ένας πολίτικος, ακουστός για τα πατριωτικά του αισθήματα και εκτός συστήματος -μίζας τα τελευταία χρόνια, ανέλαβε το τιμόνι της ΝΔ.
  Από και πέρα και μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει κιχ για την αθρόα λαθρομετανάστευση που απειλεί την χώρα ,όπως επισης και για τα εθνικά μας θέματα που οι προδότες-ανθέλληνες ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα πάντα!
  Εάν ο Σαμαράς θέλει να δεί κυβέρνηση και όχι ένα απλό πέρασμα θα πρέπει εκτός από τον αντιμνημονιακό λόγο να σηκώσει τους τόνους για τα εθνικά μας θέματα και το μεταναστευτικό.
  Αλλιώς εμένα προσωπικά, αυτή η σιωπή μου φαίνεται ύποπτη και με κάνει να πιστεύω πως και αυτός είναι δεμένος στο άρμα των αμερικανοσιωνιστών, απλά με αλλό περιτύλιγμα.-
  Λοιπόν ο κόσμος περιμένει των μπροστάρη για να ακολουθήσει..

 19. Κάποιος avatar
  Κάποιος 28/11/2010 21:06:30

  Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Σύμβασης, το Ελληνικό Κράτος παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων» από κάθε ασυλία που απολαύουν το ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία σε όλες τις νομικές διαδικασίες σε σχέση με τη Σύμβαση, στις οποίες (διαδικασίες) περιλαμβάνονται χωρίς περιορισμούς: η άσκηση αγωγής, κάθε δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, η κατάσχεση, η αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης, η προσωρινή διαταγή και η αναγκαστική εκτέλεση σε περιουσιακά στοιχεία στην έκταση που δεν απαγορεύεται από «αναγκαστικό νόμο». Στην εξίσου δεσμευτική για το Δανειολήπτη επεξήγηση του όρου αυτού στη Νομική Γνωμοδότηση των δύο Νομικών Συμβούλων του Κράτους διευκρινίζεται ότι: «Ούτε ο Δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία «έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο», χωρίς, όμως, να αναφέρεται η εξαίρεση του «αναγκαστικού νόμου».

  Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα αναφέρει ρητώς στο Άρθρο 28 ότι:
  2.Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

  Στην περίπτωση του Μνημονίου δεν τηρήθηκαν οι οριζόμενες από το Σύνταγμα προυποθέσεις και οι όροι της δανειακής σύμβασης άρχιζαν να εφαρμόζονται από την επομένη μέρα των υπογραφών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

  Θα επιμείνει ο κ.Σαμαράς στις θέσεις του περί συνέχειας του ελληνικού κράτους και στην δέσμευση τήρησης των υπογραφέντων συμφωνιών σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ;
  Αν ναι,σε ποια ουσιαστική βάση στηρίζεται η αντιμνημονιακή του επιχειρηματολογία ;

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 28/11/2010 21:11:49

   Συνυπογράφω το ερώτημα σου.
   Χρειαζόμαστε καθαρες κουβέντες , χωρίς μου σου ξου και περικοκλάδες.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Misha 28/11/2010 23:23:55

    μην περιμενεις καθαρες κουβεντες για το τι ακριβως θα κανει -οσο και αν ακουγεται 'καπως' αυτο που γραφω, το παιχνιδι που θα καθησει να παιξει (αν τον αφησουν..) ειναι 'ποκερ' - παντα ετσι ειναι (τελευταια μαλιστα το χοντρυναν και οι μαρκες μας λιγοστεψαν).
    Τωρα θες καποιον να καθησει στο τραπεζι να παιξει το φυλο σου πριν τελειωσει τις λιγες μαρκες που μειναν ο Γιωργακης - και ο 'καποιος' πρεπει και να ξερει να παιξει και να εχει τον ιδιο Θεο με σενα.
    Αλλα δε μπορει να σου πει πως θα παιξει πρεπει να τον εμπιστευτεις η οχι με το ενστικτο.

  • neotera avatar
   neotera @ Κάποιος 28/11/2010 21:51:30

   Αυτή η εντελώς ορθη κατά τη γνώμη μου επιχειρηματολογία δεν απορρίφθηκε απο το ΣτΕ πρόσφατα ?

   • anonymos avatar
    anonymos @ neotera 28/11/2010 22:47:10

    Πώς το είπες ? ΣτΕ?

 20. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 28/11/2010 22:03:28

  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αλλά χρειάζεται χρόνο για να φθάσει στη θάλασσα...

  • man8os avatar
   man8os @ Μικρός Οδυσσέας 28/11/2010 22:51:50

   Η αληθεια ειναι οτι ανυπομονω να φτασει. Γιατι πολυ περιμεναμε με τον ανικανο ΓΑΠ.

  • oxoxo avatar
   oxoxo @ Μικρός Οδυσσέας 29/11/2010 00:36:09

   Κι είναι αλήθεια ότι το ποτάμι φουσκώνει όλο και περισσότερο...κι αν αγριέψει ή θολώσει λίγο παραπάνω τότε θα συμπαρασύρει πολύ πράγμα.

 21. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 28/11/2010 22:08:47

  Φαήλε,μπράβο.Η παράταξη χρειάζεται ηθικό και ιδεολογικά επιχειρήματα.
  Ο "Αρματιστής"εύστοχα επισημαίνει το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση-ευσθητοποίηση της κοινής γνώμης. Απαιτείται επιθετική αντιμετώπιση στην επικοινωνιακή πολιτική.Δεν υπάρχει το "δεν μπορώ,δεν γίνεται".Υπάρχει μόνο το "θέλω" του ΑΝΣΚ. Οσοι δεν ανταποκρίνονται να φύγουν πάραυτα.Υπάρχει δεξαμενή 800.000 και το διαδίκτυο που δίνει καθημερινά μάχη για την εθνική επιβίωση.Εκεί είναι και οι αναπληρώσεις και οι εφεδρείες(αυτό να πείς αύριο στον Αντώνη, μαζί με τα Χρόνια Πολλά της 29ης Νοε)
  "Δεν θα περάσουν. Θα μας βρουν όλους στα τείχη. Και τον βοσκό από την Πίνδο…"
  «Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι»

 22. ENG avatar
  ENG 28/11/2010 22:33:59

  Αψογο το αρθρο και εκφραζει απολυτα αυτο που βλεπει και αισθανεται πολυς κοσμος!!!!! Δυστυχως τα ΜΜΕ απο το 2004 και μετα υπνοτισαν πολυ το κοσμο
  και δημιοθργησαν τον καναπεδοελληνα , που βλεπει μονο τηλεοραση και παιρνει εφημεριδεσ μονο για να παιρνει DVD και CD με τραγουδια .
  Ευτυχως την ωρα που ψηφιζουν καποιοι αφυπωιζωνται .
  Ο Αντωνης θα ερθει και εινα η μονη καθαρη αποψη αυτη τη στιγμη!!! Πρεπει να γυρισει η ελπιδα στον απλο κοσμο . Το κεφαλαιο θα κανομαει και παντα θα κονομαει , δεν εινα αυτο κακο αρκει να περνουμε και εμεισ το μεροκαματο μας !!
  Να εχουμε τη δουλεια μας να επιμορφωνομαστε και παρεα να δημιουργουμε τον πλουτο τησ χωρας για παντα!!! Να κονομαει το κεφαλαιο αλλα να επενδυει στη χωρα του και να δημιουργει θεσεις και για τα παιδια μας .
  Αυτο ελπιζε ο κοσμοσ και τον ψηφισε το Κ.Καραμανλη !!! Δυστυχως δεν το πετυχε!!! ΤΕΛΟΣ . Τωρα τισ ιδεσ ελπιδες εχουμε και για το ΑΝΤΩΝΗ πιστευομαι οτι θα το πετυχει και για αυτο ολοι πρεπει να ξυπνησουμε τουσ γυρω μασ για να βαλουμε πλατη!!!!

  Αραγε γιατι τοσοσ πολεμοσ μετα τησ εκλογεσ στον ΑΝΤΩΝΗ , ΓΙΑΤΙ .|

 23. Ακυρος! avatar
  Ακυρος! 28/11/2010 22:42:05

  Σημερα τυχαία, με αφορμη το άρθρο του Φαήλου, είδα στην μέρα της εκλογής του Αντώνη τον αριθμό 11
  29 11 2009--> 2+9-11-2+9--->11-11-11
  ΕΝΤΕΚΑ-Ο αριθμος της δυναμης ,του αγωνα και του μαρτυριου.

  Ο Αριθμός 11
  Αυτός είναι ένας ηγέτης αριθμός. Ο μυστικισμός και το πνευματικό αίνιγμα είναι το πεπρωμένο του ένδεκα. Αν το ένδεκα εμφανίζεται στους αριθμούς σας, κρίνεστε από υλιστές και ακολουθείστε από ερευνητές. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το μεγαλύτερο γνώρισμα του χαρακτήρα σας, αυτός ο αριθμός προσθέτει ένα χαρισματικό στοιχείο. Μπορείτε να παρακινείτε άλλους σε εμπνεύσεις.
  Ο αριθμός ένδεκα υπονοεί ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τις βαθύτερες ανάγκες σας αφιλοκερδώς ,μέσα από ορισμένα είδη εξυπηρετήσεων, στην ανθρωπότητα.
  21-11-2010
  Τι σας θυμίζει η παραπάνω ημερομηνία;;;
  Το γεννέθλιο του κόμματος της πολιτικής Παρθένου!
  η κυρά διάλεξε το 3-11-3

 24. Ιέραξ avatar
  Ιέραξ 28/11/2010 22:51:04

  Μπράβο για το κείμενο.
  Αν δεν αντισταθούμε τώρα, νομίζω πως δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία με τη ρεμούλα που έχει πιάσει τούτους. Δουλεύουν με σύστημα και είναι επικίνδυνοι για τον τόπο. Απλώς θυμίζω ένα προφητικό άρθρο του Κ. Γεωργουσόπουλου στα Νεα του 1999, περί έθνους και πως αυτά που τότε αναφέρει κατηγορώντας τους εθνομηδενιστές (βλέπε Φραγκουδάκη και λοιπούς) έχουν σήμερα επιτευχθεί. (ΤΑ ΝΕΑ, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999, http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4056333) "Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων...". Δεν είναι εντυπωσιακό. Επειδή ο Ζοσπέν επέμενε να επικαλείται την ιδέα της πατρίδας και να προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ακμαίες παραδόσεις του έθνους τους. Εμείς;

 25. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 28/11/2010 23:17:44

  Γειά σου ΦΑΗΛΟ ,ευτυχώς υπάρχεις και εσύ και μας εμψυχώνεις ,μας δίνεις όμως μεγάλες ελπίδες ,από το στόμα σου και στού Θεού το αυτί.
  Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή την στιγμή τον Πατριωτισμό του ΣΑΜΑΡΑ ,το θέμα είναι αν τον αφήσουν .
  Αυτά τα περί του λαού που θα ανατρέψει την σημερινή κατάσταση με συνχωρείς για την έκφραση τα ακούω βερεσέ ,φροντίζουν για αυτό τα δελτία παραπληροφόρησης των οκτώ .

 26. Κιρκενιδης Γεωργιος avatar
  Κιρκενιδης Γεωργιος 28/11/2010 23:45:44

  Προσφατα μπηκα στο δελτα του ποταμου Εβρου με πουλμαν με γρουπ δηλαδη η ξεναγος μας ειπε οτι παλια για να μπει καποιος στο δελτα επρεπε να εχει ειδικη αδεια απο τον στρατο. Τωρα μπαινει οποιος γουσταρει η κατασταση ειναι χυμα αυτα δεν τα λεει η ξεναγος τα ειδαμε ολοι μας. οι σκοπιες υπηρχανε αλλα χωρις στρατιωτες μεσα στο δελτα πολλοι κυνηγοι εκτος και αν εχουν αναλαβει αυτοι την προστασια της χωρας?! Εγω παντως στρατιωτη δεν ειδα και λεω ρε μαγκες αν μας την πεσουν τα μεμετια με οποιεσδηποτε καιρικες συνθηκες σε μια μερα θα φτασουν στην Καβαλα την δευτερη δεν ξερω! μεχρι τοτε ο θεος ας βαλει το χερι του και οι κορμορανοι και ερωδιοι τα....φτερα τους.

 27. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 29/11/2010 00:13:48

  2/2 σήμερα. Απήλαυσα ένα άρθρο του κ. Γιανναρά ( αν και κάπως ετεροχρονισμένα, εχθές το ανήρτησε ) και τώρα το έπος σου!

  Πρέπει κάποια πράματα να γίνουν πράξεις λίαν συντόμως. Μόνο με τα γραπτά σας, δεν κάνουμε δουλειά αν και είναι γνωστό τοις πάσι.

  Πάμε γερά!

 28. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 29/11/2010 00:41:06

  Αυτό με τη Τουρκία και τη σχετική προμήθειά της, κάπου διάβασα μια ψιλό-ανάλυση και ψιλό-συμφώνησα στο ότι πρόκειται για το παιχνίδι εντυπωσιασμού της -άλλωστε ο στρατιωτικός μηχανισμος της δεν είναι στα φόρτε του. Φυσικά επ΄ουδενί δε θα μπορούσα να ισχυριστώ κάτι ακράδαντα. Δεν μπορώ να γνωρίζω.

  Αυτό περί βοσκού απ΄τη Πίνδο, απλά, κορυφαίο.

  Στο περιβάλλον που τριγυρνώ, νιώθω πως είμαι ο μοναδικός Έλληνας που ενδιαφέρεται. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Πολλοί έχουν παρασυρθεί απ΄αυτούς που πιάσαν γραφεία, καρέκλες και πένες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις και άλλοι είναι απλά αδιάφοροι. Παίζει και να σε χλευάσουν αν ακούσουν πέρι Ελλάδας. Τόσο πολύ έχουν επηρρεαστεί.

  Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και αναθαρρώ από τα άρθρα 3-4 ανθρώπων τους οποίους ούτε καν τους γνωρίζω. Αλλά αυτό είναι κατάντια.

  Άντε να δούμε που θα οδηγηθούμε, διότι, δεν έχουμε χρόνο ατελείωτο. Το gap κάτι μου λέει ότι όχι μόνο θα τον διασώσουν απ΄τον ορυμαγδό της θύελλας που διανύουμε αλλά θα ανακυρηχθεί και ήρωας. Δεν παίζω με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το φοβάμαι και τους έχω ικανούς για τα πάντα.

 29. Mυρσινη avatar
  Mυρσινη 29/11/2010 00:45:27

  Οι διαπιστωσεις σας για τα πεπραγμενα του Πασοκ ειναι σωστες. Το μεγαλυτερο ομως κακο ,πιστευω, που εκανε ο Αν. Παπανδρεου ειναι οτι διεφθειρε τον Ελληνα. Δυστυχως το υποδειγμα της ησσονος προσπαθειας για επιτυχια εγινε κανων. Το παραδειγμα του ευκολου πλουτισμου ακολουθηθηκε απο πολλα λαμογια ΟΛΩΝ των κομματων. Για αυτο και αυτοι που αντιδρουν και μιλουν ειναι λιγοι. Εχουν φαει ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ. Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ξερω ικανο αριθμο τετοιων Επιστημονων επαγγελματιων. Αν ειναι να κονομησουμε ας παει και το παλιαμπελο.Τι και ποιος μπορει να περισωσει κατι σημερα . Μονο ευρυτερες συμμαχιες μεμονομενων σκεπτομενων,εντιμων ανθρωπων. Τα λαμογια υπαρχουν παντου και καραδοκουν. Για αυτο και η αποχη. Για αυτο μονο η οργη και καμμιια αντιδραση. Τι θα γινει με τα κλεμμενα .Αν δεν υπαρξει καθαρση ερχονται τα χειροτερα γιατι κανεις δεν προκειται να αντιδρασει οταν βλεπει οτι αυτος ουσιαστικα τιμωρειται γιατι δεν εκλεψε.

 30. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/11/2010 00:49:32

  Τα σέβη μου κ. Κρανιδιώτη.
  Εκφράζεται μεγάλο μέρος πολιτών που αγαπάνε την Πατρίδα τους, την οικογένειά τους. Αλήθεια ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει πως μπορεί να τα βγάλει πέρα σε αυτό το τραγικό σκηνικό; Μερικές φορές αισθάνομαι πως ίσως και να
  μη θέλει να το ακουμπήσει...
  Ποιο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει πατριώτης που να βλέπει τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και να μην άλλαξε κόμμα; ...ΟΧΙ!!!
  Τέλος πάντων...ακόμη και για βασιλιά μιλάει ο κόσμος!!!
  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ!!!

  Αλήθεια η ΝΔ δεν ζήτησε αλλαγή συντάγματος σε αυτή την χρονική στιγμή;
  Είναι προδοτική κίνηση ή όχι; Τελικά είναι όλα στημένα;
  Απλή ερώτηση!

  Πάντως ελπίζω!!!

 31. Capo d^Istria avatar
  Capo d^Istria 29/11/2010 01:51:09

  Δεν υπάρχει λόγος να τα πει. Δεν υπάρχει λόγος να ξυπνήσει τους εχθρούς.
  Ως κυβέρνηση οφείλει να πράξει αυτά που είπε πέρσυ. Να αποδείξει ότι τα εννοεί. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι μόνος του. Ούτε εμείς είμαστε σε Σαλέ. Στρατηγική ήττα με οριακή διαφορά. Ίσα ίσα για να προχωρήσουν στα μοιραία λάθη. Θα πέσουν με ένα φύσημα. Αλλά μετά θα εξαϋλωθούν από τυφώνα. Οι 'Ελληνες πρέπει να καταλάβουμε κάτι, πρέπει να αλλάξουμε το εθνικό συλλογικό συνειδητό των ομηρικών επών. Δεν μπορούμε ως Έθνος να προχωρήσουμε άλλο με ήρωες, τον Αχιλλέα, τον Λεωνίδα και τους τριακόσιους. Να ψάχνουμε τον Οδυσσέα να βγάλει το φίδι από τη τρύπα, τον Κολοκοτρώνη, τον Καποδίστρια. Μας έζωσαν τα φίδια. Έιναι απάνθρωπο να ψάχνουμε για ήρωες, όταν μπορούμε όλοι μαζί να τα σαρώσουμε όλα, όμορφα και απλά. Ερχόμαστε...

 32. Capo d^Istria avatar
  Capo d^Istria 29/11/2010 01:58:41

  διόρθωση : να φωνάξει.

 33. aurora3363 avatar
  aurora3363 29/11/2010 01:58:54

  κ Κρανιδιώτη για άλλη μια φορά μας δώσατε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πένα σας ! Για μένα , θα συμφωνήσω μαζί σας, οτι ο Α. Σαμαράς κάνει αυτό που
  πρέπει αυτή την στιγμή,ούτε λιγότερα αλλά ούτε και παραπανίσια.Δωρικός όπως πρέπει.Για αυτούς που εχουν παρακολουθήσει την πορεία του δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια των πιστεύων του.Οι καιροί είναι άκρως "πονηροί".΄Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα και στην ΕΕ και παγκόσμια.
  Μέσα σε μια κατάσταση όπου η μια χώρα της περιφέρειας μετά την άλλη ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η "διεφθαρμένη" Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο να χαράξεις συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα....ποιός άραγε γνωρίζει τι ακριβώς ετοιμάζουν οι νεοταξίτες και τα τσιράκια τους. Ο μόνος οδηγός στο σκοτεινό μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά μας είναι η προσήλωσή μας στα ιδεώδη του έθνους μας. Νομίζω ότι ο Σαμαράς δεν θα μας διαψεύσει. Λίγοι Έλληνες έχουν καταλάβει πού πραγματικά βρισκόμαστε, όπως αναφέρατε και εσείς ,χωρίς δλδ καμιά παραγωγική δύναμη στα χέρια μας παράγοντας μόνο "υπηρεσίες" της τρύπιας κάλτσας.. Εύχομαι να σταματήσουμε για λίγο την "ενασχόλησή" μας και να συλλογιστούμε

 34. fwteinh avatar
  fwteinh 29/11/2010 02:17:09

  1)03.10.2010.Το βραβείο «Quadriga 2010» απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας. Ο κ. Παπανδρέου πήρε το βραβείο στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν

  2)27.11.2010. Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ, για τα στοιχεία που έδωσε στην Ε.Ε. σχετικά με το έλλειμμα.

  όλοι συνασπίζονται (εντός και εκτός Γερμανίας) για να στηρίξουν τη μαριονέτα ΓΑΠ. Βραβείο Δύναμης και αλήθειας στον λεφτά υπάρχουν? Και απάτη σε αυτόν που μας ελεγε την αλήθεια, οτι ερχονται δυσκολες μέρες? Σε 50 χρόνια θα μαθαίνουν στα παιδιά μας για τον ηρωικο πρωθυπουργο ΓΑΠ που έφερε το σωτήριο ΔΝΤ (μπορεί να το γιορτάζουμε κιόλας ως επέτειο) και τον απατεώνα πρωθυπουργό Καραμανλή που χρέωσε τη χώρα και έφυγε. Διαβάλλουν τον Καραμανλή για να καλύψουν την ανεπάρκεια, την ακαταλληλότητα και την προδοτική στάση του ΓΑΠ.

  και 2 άρθρα
  Dr Mark Weisbrot: Καλωσήρθατε στην κόλαση του ΔΝΤ! (.."Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας». Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ..")

  Του Δημήτρη Καζάκη: Μας έχουν για βλάκες (.."Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο..")

 35. man8os avatar
  man8os 29/11/2010 08:48:04

  Xρονια πολλα προεδριας στον Αντωνη! Σημερα συμπληρωνετε 1 χρονος απο την ιστορικη ημερα Κυριακη 29 Νοεμβριου 2009. Και γιατι οχι στις 29 Νοεμβριου 2011 να ειναι προθυπουργος.

 36. alfa2012 avatar
  alfa2012 29/11/2010 13:40:43

  Σύντροφε Γιώργο Κιρκινίδη, σωστή η τοποθέτησή σου όσο αναφορά στο Δέλτα του Έβρου....για το Δέλτα (Καϊμκτσαλάν-Μπίνοβο-Τζένα) τι έχεις να πεις?

 37. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/11/2010 13:48:53

  To ότι υπάρχει εντολή στο στράτευμα να μην κάνει ανάσχεση των λαθρομεταναστών εισβολέων στον Έβρο το έχω πληροφορηθεί και από αλλού.
  Μήπως πρέπει η ΝΔ να το θέσει το θέμα αυτό στη Βουλή και να ενημερώσει τον κόσμο;
  Διότι αν είναι έτσι, η κυβέρνηση αυτή - ό, τι αρμοδιότητες τέλος πάντων της έχει αφήσει η Τρόικα - είναι κυβέρνηση που απεργάζεται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την καταστροφή της Ελλάδας.
  Και αν αυτός ο πρωθυπουργός που έχουμε κάνει κάτι τέτοιο συνειδητά, θα πρέπει να τον σταματήσουμε με οποιοδήποτε μέσο.

  • Δαντης avatar
   Δαντης @ ΒΙΣ 05/12/2010 01:33:59

   Αγαπητε Βις επειδη ειμαι απολυτως αρμοδειος σε θεματα αλλοδαπων, αποφασισα διαβαζοντας αυτο το ωραιο που γραφεις "δεν κανει το στρατευμα ανασχεση των λαθρα εισερχομενων αλλοδαπων"να σε πληροφορησω τα εξης. Οχι δεν τιθεται θεμα ανασχεσης αλλα η μεταφορα απο τον Εβρο προς τα δω γινεται και με Σταγιερ στρατιωτικα. Αμα συνελθεις ακου και παρακατω. Ενα απο αυτα τρακαρε καπου μετα την Κατερινη και επειδη οι σαρδελες ηταν ορθια στιβαγμενες μεσα, δυο τρεις αφησαν ετουτον τον ματαιο κοσμο. Οι αρχες παρ ολους τους θανατους το θαψαν. Εφοσον λοιπον η διαφθορα εχει φτασει σε τοσο υψηλο σημειο καταλαβαινεις οτι αν αποφασιζαν να σου απαντησουν με ειλικρινεια οι κρατουντες θα σου λεγανε οτι "ειναι πολλα τα λεφτα γιε μου". Σταματαω εδω...

 38. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 29/11/2010 13:52:39

  Φαήλο εξαιρετικό.
  Μία μόνο ερώτηση (η μάλλον δύο)
  Με ποιό κόμμα?
  Με ποιό πολιτικό προσωπικό?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δημητρης μαλαμουλης 29/11/2010 15:07:13

   Το φτιάχνει. Σκέψου πως ήταν τα πράγματα στις 29/11/09 και πως είναι τώρα,

 39. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 29/11/2010 13:56:00

  με τον αντιπρόεδρο?
  η με τους κουμπάρους που έστειλε στην επαρχία?

 40. Έρεβος avatar
  Έρεβος 29/11/2010 14:09:20

  "Λοιπόν, αδέρφια, είσαστε καλά εκεί στην αποχή; Τους παρακολουθείτε οργισμένοι εκ του μακρόθεν; Δεν σας αφορούν όλα αυτά; Θα μετακομίσετε στο σαλέ σας στην Ελβετία; Δεν νομίζω."

  Κύττα Φαήλο, προσωπικώς πήγα και ψήφισα αλλά δικαιολογώ και αυτούς που δεν πήγαν διότι μπορεί να θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ψηφίσουν κανέναν.

  Ας μην ξεχνάμε την οκνηρία και αδυναμία στο να κυβερνήσει του ΚΚ, τα ευχαριστούμε τους (λαθρο)μετανάστες που μας προτίμησαν του Παυλόπουλου, τους ρουσόπουλους, τις διδακτόρισες νατάσες, τα dvd, τους λούληδες και πάει λέγοντας.

  Ο κόσμος βαρέθηκε τα λόγια. Θέλει έργα. Εσύ και οι οργανωμένοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Σαμαράς μπορεί να κάνει έργο αλλά ο πολύς κόσμος βλέπει πολλά ίδια πρόσωπα και αηδιάζει.

  Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Ας γίνουν τα σωστά βήματα από τον Αντώνη και θα δεις που θάρθει να ψηφίσει και ο κόσμος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Έρεβος 29/11/2010 15:08:03

   Αυτό κάνει κι αρχίζουν να ωριμάζουν οι καρποί.

 41. Tassos Hercules avatar
  Tassos Hercules 29/11/2010 16:42:31

  Επιτελους, πλησιαζει ο καιρος που θα κληθει ο καθενας μας να διαλεξει στρατοπεδο. Καλο θα μας κανει, θα δουμε ποιοι και ποσοι ημαστε. Και τοτε θα ξεχειλησει η οργη και θα παρει μορφη πραγματικης αντιστασης. ΟΧΙ, δε θελω να ειμαι ΕΓΩ αυτος που θα αγχωνεται και θα τρεμει καθε φορα που διαβαζω νεα στο διαδικτυο... οι ΑΛΛΟΙ θελω να τρεμουν! και να φοβουνται, οπως εσπειραν το φοβο σε οσους συμπατριωτες μου βρεθηκαν στο δρομο τους. Και να σας πω γιατι πλεον ΔΕ φοβαμαι? Γιατι ειμαι με την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ.

  ευχαριστω Φαηλο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.