#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2010 11:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας «σκληροπυρηνικός» του Σαμαρά απαντά στο ΒΗΜΑ«You talkin' to me?»

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 Το καθεστώς ακόμη υπνώττει κι ονειρεύεται. Η μπαταρισμένη ναυαρχίς του συγκροτήματος ανακάλυψε πετρέλαιο στην Σαουδική Αραβία και πάγο στο Βόρειο Πόλο. Άκουσον – άκουσον, ο Αντώνης, έγραψε κάποιος αητός, χθες Κυριακή, έχει στελεχώσει την «ομάδα κρούσης» του κόμματος με ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, με φίλους με τους οποίους συνδέεται από παλιά, βετεράνους συναγωνιστές της Πολιτικής Άνοιξης και σκληροπυρηνικούς του Δικτύου 21 (βλ. ΒΗΜΑ, «Η ΠολΑν κυβερνά τη Ρηγίλλης»  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=317463&dt=28/02/2010)

Αυτό βέβαια είναι μισή αλήθεια, γιατί υπάρχουν και πολλοί άλλοι, αξιόλογοι, που απέκτησαν σημαντικό ρόλο. Η αφεντιά μου, διαπιστώνει ο «γάτος» συντάκτης, αν και είμαι υποστηρικτής του Αντώνη, δεν μετέχω. Σωστό, διότι πρώτον, είμαι απλώς ένας ταπεινός σκιώδης φίλος του Μούργου και, δεύτερον, διότι έχω πολύ βαρύ χέρι.

Ο Αντώνης αρχικά ήθελε να στελεχώσει το κόμμα με μέλη των τάσεων του Συνασπισμού, φανατικούς της ικεμπάνα, απαρηγόρητα βαφτιστήρια της Οικογένειας από τον Βάμο Αποκορώνου, Ταντζίκους οικολόγους και φανατικούς μαθητές του μεγάλου γεωπολιτικού, οικονομολόγου, φιλελεύθερου σημιτικού σοσιαλιστή, ισλαμολόγου και αναχωρητή, Ανδρέα του εκ Πειραιώς...Αλλά δεν ήτο εφικτόν αριθμητικώς και τελικά αναγκάστηκε να βολευτεί με ταπεινούς σκληροπυρηνικούς πατριώτες, οι οποίοι, εκτός από τον ακραιφνή πατριωτισμό έχουν κι άλλο μειονέκτημα: τους εμπιστεύεται!

Η εφημερίς της «κυβερνήσεως», το καθεστώς εν γένει, αγαπάει τους μαλακοπυρηνικούς, τους εύπλαστους και προσαρμόσιμους, τα βολικά κι εξαρτημένα πουλαίν, τζάνκια της δημοσιότητας και θαμώνες των προθαλάμων.

Η κλεπτοκρατία, αδέρφια, το κλονισμένο και μαδημένο καθεστώς των τζαμπατζήδων μαικήνων, των προμηθευτών και μπετατζήδων εκδοτών, καναλαρχών και μπιζιμπόντηδων, δεν το βάζει εύκολα κάτω.

Ακούστε αίσχος: ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αντί να έχει δίπλα του λούληδες, αμπιγιέζ, διαφημιστές απορρυπαντικών κι οδοντόκρεμας, αντί να έχει πίσω από την καρέκλα του μπάστακες συνδέσμους με τους νταβαντζήδες, αντί να ‘χει μέντιουμ να καλεί, π.χ, το πνεύμα του Παπασπύρου, του «παλάντζα», για καθοδήγηση (ο νοών, νοείτω), έχει κοντά του τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Διονύση Καραχάλιο, τον Γιώργο Μουρούτη, τον Θόδωρο Βάρδα, τον Δημήτρη Σταμάτη, τον Άκη Γεροντόπουλο, τον Κώστα Μαρκόπουλο κ.α.

Με αυτούς, λέει η «Πράβντα» του καθεστώτος, η Ν.Δ, γέρνει «δεξιά». Βέβαια, ενώ με τον δεύτερο «αστραχάν» (μετά τον Βαγγέλη), που υποστήριξαν, ματαίως,  θα φοράγαμε ήδη μαύρο μπερέ με κόκκινο αστέρι και θα ‘χαμε βγει στο βουνό. Ε, έστω στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τραγουδώντας κάποιο θούριο της Πέγκυς Ζήνα, που τόσο αρέσει και στο Δανίκα.

Πως οι οπαδοί της κοινωνικής ανθρωποφαγίας και του ραγιαδισμού αυτοπροσδιορίζονται αριστερότερα των πατριωτών με κοινωνική συνείδηση κι ευαισθησία, είναι ένα μέγα πολιτικό μυστήριο που δεν μου το ‘λυσε ούτε ο Richar ο Εξωμερίτης με τις βαριές αναλύσεις του.

Λοιπόν, αδέρφια, εγώ θα σας πω τι τους ενοχλεί: τους καίει και τους τσούζει, όχι μόνο που ο Αντώνης πήρε με το σπαθί του τη νίκη, τους πονάει που ΔΕΝ τον ελέγχουν και που ΔΕΝ ελέγχουν  και κανέναν από τους συνεργάτες του.

Θα θέλανε πολύ μια Νέα Δημοκρατία που θα ήταν μια χαλαρή συνομοσπονδία από ομάδες συμφερόντων γύρω από έναν Πρόεδρο οσποδάρο της διαπλοκής, που θα ‘χε κάνει τα αλισβερίσια του εξ αρχής με τους νταβαντζήδες και τις ποικιλώνυμες πρεσβείες.

Θα θέλανε πολύ Πρόεδρο τροχονόμο των συμφερόντων τους, χωρίς ιδεολογία, μόνο με πλαστικά χαμόγελα και δημοσιοσχεσίτικες ρεβεράντζες. Κάτι που δεν έκαναν ποτέ όσοι στάθηκαν δίπλα στον Αντώνη όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς, κάνοντας δυο και τρεις δουλειές για να ζήσουν, όχι απλώς λόγω φιλίας αλλά λόγω ταυτότητας απόψεων και ιδεών. Ο λόγος τους αποτυπώνεται και εδώ μέσα, έρχεται βαθιά από την Ιστορία και πάει ολόϊσια στο μέλλον. Έχει ραχοκοκκαλιά, νευρικό ιστό, είναι ρωμαλέος, πατριωτικός και αληθινά προοδευτικός. Τι υπάρχει απέναντι; Ποιος είναι ο «άλλος λόγος», η άλλη «ιδεολογία»; Τίποτα. Μηδέν. Τρίχες με ετικέτα τον «νεοφιλελευθερισμό». Μια νερόβραστη εθνομηδενιστική σούπα. Κάτι σαν συνασπισμός της ημιδεξιάς. Μια αποτυχημένη, στην οικονομία, συνταγή εξ εσπερίας μπολιασμένη με ολίγο ραγιάδικο ενδοτισμό. Είναι η διασταύρωση της Θάτσερ με τον Χατζηαβάτη. Άπατρις και δουλόφρων κοινωνικός δαρβινισμός. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Δεν πήραμε.

Καλά τους γράφετε, αυτούς που σας πονάνε. Είναι αυτοί κι άλλοι πολλοί. Και δεν ελέγχετε κανέναν, ρε! Τι να καταλάβετε από φιλία, συντροφικότητα, ταύτιση ιδεών και ανιδιοτελή συστράτευση; Πώς να ξεχωρίσετε τους εθελοντές από τους «μισθοφόρους»; Τα αφεντικά σας είναι πολιτικοί «μπινέδες», το σηκώνουν το σακάκι. Όπως λένε κι οι Σέρβοι: αυτοί δουλεύουν και με ρεύμα και με μπαταρίες. Τους εκνευρίζει η ίσια περπατησιά. Τους τη δίνει όταν κάποιοι δεν είναι σαν τα μούτρα τους.  

Να σας πω και κάτι ακόμη; Οι Σέρβοι, λένε και κάτι άλλο: πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει λεφτά, πλούσιος είναι αυτός που έχει φίλους. Ε, λοιπόν, από αυτή την άποψη ο Αντώνης είναι μεγιστάνας!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 01/03/2010 11:35:54

  Συγαχρητήρια Φαήλο.Υπέροχο κείμενο,λεβέντικες θέσεις.Οσο γιά την εφημερίδα της κυβέρνησης ή άλλως πράβντα,άραγε ακόμα πιστεύει ότι έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι;;;Αν ναί,τότε είναι μακρυά νυχτωμένη.Ο μεταστάς αόρατος αφθέντης της Ελλάδας,όπως κάθε κοινός θνητός, σήπεται αμετάκλητα στά χώματα της πατρίδας μας.Μιάς πατρίδας,πού μόνο του έδωσε,χωρίς τίποτα να πάρει απ'αυτόν.Ο διάδοχός του,μπορεί να συνεχίζει να παίζει πίσω απ'τον μπερντέ,αλλά δυστυχώς οι μαριονέτες από δεξιά,δεν υπάρχουν.Ας συνεχίσει με το 'φίλιον' υλικό,άν βέβαια προκάμει να βρεί χρόνο,γιατί για την ώρα,οι 'κούκλες' είναι καπαρωμένες στα χέρια του Μπαράκ και της Αγγέλας.Οι εποχές της Dolly (γιά να μην ξεχνάμε τις δημοκρατικές ευαισθησίες της φυλλάδας στους θεσμούς)θα μείνουν βαρίδι στην πλάτη του Αγιορείτη,στον αιώνα τον άπαντα και θα τον στιγματίζουν.Οσο γιά τον...Βαγγέλα,καλά αυτός γλύτωσε νωρίς!!!!

 2. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 01/03/2010 11:42:43

  Προσυπογράφω για μία ακόμη φορά!!
  Ο Αντώνης έχει 400.000 χιλιάδες μουτζαχεντίν.
  Η ολίγον δεξιά με κάργα κεντρώο χώρο τελείωσε κύριοι.
  Το ΠΑΣΟΚ με τά μέτρα που θα πάρει προσδιορίζεταα ακόμη σοσιαλιστικό?
  Γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει "γέρνω δεξιά".
  Ακόμη πουλάνε στερεότυπα ιδεολογήματα της δεκαετίας του ΄80...

 3. Spm avatar
  Spm 01/03/2010 11:49:55

  Ριξτα φίλε, έχουν ξεφυγει όλοι τους.
  Φυσικά τα 2 ΔΕΝ που είναι έχουν προκαλέσει τη συγκεκριμένη αρθογραφία -που λέει ο λόγος αρθογραφία-.
  Και ακόμα καλύτερα θα είναι αν ο Αντώνης, τους αγνοήσει και στραφεί στην επικοινωνίας απ ευθείας με τους 800.000 Ελληνες πολίτες που μετείχαν στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.
  Εκεί να δείς γλέντια...

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 01/03/2010 11:51:32

  Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα...σήμερα...

  http://apolitik.pblogs.gr/2010/03/ayto-ti-einai-sosialismos-h-barbarothta.html

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Χρήστος 01/03/2010 11:58:14

   για να καταλάβετε...
   http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=317470&dt=28/02/2010

 5. AWACS avatar
  AWACS 01/03/2010 11:52:32

  Πες τα ρε Φαήλο, επιτέλους να τελειώνουμε με όλους αυτούς τους μπινέδες και τις λούγκρες που χουν γονατίσει τη χώρα κατ εικόνα και ομοίωση της φύσης τους.
  Να είναι σίγουροι οι βέβηλοι πως αντί τις ηδονιστικής παράλυσης και τον βιασμό της Ελληνικής ψυχής, θα λάβουν ότι αρμόζει σε γνήσια τέκνα του Ντε Σαντ: δάκρυα και αίμα.

  Η ύβρης πληρώνεται κουφάλες! Η ύβρης πληρώνεται πάντοτε και μέχρι της τελευταίας δεκάρας...

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 01/03/2010 11:54:18

  δείτε το τέλος...έχει διασκέδαση σε "πολιτιστικό κέντρο"...το ΠΑΣΟΚ ξανά στα "γούστα"...

 7. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 01/03/2010 11:54:52

  Κύριε Φαήλο, η Ντόρα συμφωνεί με όλα αυτά;
  Ή, μια που τα πάμε καλά με τα Σερβικά (όπως άλλοτε και ο Κόμης),
  θ' ακούσει στο συνέδριο το πολύ αγαπημένο μου, παλιό πανέμορφο Σερβικό ρόκ τραγούδι:
  Ruzica si bila
  sada više nisi
  ..............
  Nisi više moja draga

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 01/03/2010 11:59:10

   Συγγνώμη για το ορθογραφικό λάθος, Ruziča και όχι Ruzica:
   Τριανταφυλλάκι ήσουν,
   τώρα πιά δεν είσαι.
   ..................
   Δεν είσαι πιά δική μου, αγαπημένη.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Sic transit gloria mundi 01/03/2010 12:02:07

   Υπάρχει κι ένα πιο όμορφο παλιό Σέρβικο τραγούδι για την περίπτωση...

   a ja sam negde ruino vino pio
   a ja sam negde s drugom srecan bio...
   a ti...ti si mi cekala...

   ίδωμεν...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 01/03/2010 12:08:24

   Έλα γειά σου, Χρήστο!
   Μια που είμαστε στις συμπληγάδες, οι Γερμανοί το λένε συνήθως Katzenjammer, οι Αμερικάνοι και Άγγλοι hangover.

 8. thespieys avatar
  thespieys 01/03/2010 12:28:17

  Πες τα Χρυσόστομε, να μας έχουν πήξει στη προπαγάνδα!

 9. klausewitz avatar
  klausewitz 01/03/2010 12:29:27

  Για την καθεστωτική 'Πράβντα', σύμφωνοι. Ο νεοφαναριωτισμός του
  αποβιώσαντος υπερεκτιμήθηκε άλλωστε...
  Εσείς, γιατί πιστεύετε οτι εκπροσωπείτε μια καινούργια και
  φρέσκια εκδοχή πατριωτισμού;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ klausewitz 01/03/2010 15:23:52

   Ο πατριωτισμός, φίλτατε, δεν είναι "φρέσκος" ή "μπαγιάτικος". Ή είναι ή δεν είναι.

  • tiramola avatar
   tiramola @ klausewitz 01/03/2010 15:31:25

   Ποιόν πατριωτισμό ρε σύντροφε Κρανιδιώτη?
   Πατριώτες με δανεικά από την οικονομική υπερεθνική ελίτ που παρεπιπτόντως στέλνουν και Αφγανούς μετανάστες για να μας διαλύσουν όπως κατά καιρούς επικαλείσαι?
   Ούτε παρέλαση δεν μπορείς να κάνεις χωρίς δανεικά...
   Ξέρεις πόσο κοστίζει μιά καινούργια φουστανέλα?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ klausewitz 02/03/2010 21:56:43

   O πατριωτισμός σύντροφε λαστιχάνθρωπε είναι ακόμη πιο αναγκαίος όταν έρχονται δύσκολοι καιροί. Κυρίως τότε.
   Και βεβαίως άλλο η φουστανέλα κι άλλο η φούστα. Αλλά αυτό θα το εξηγήσουμε άλλη φορά.

 10. Daemon avatar
  Daemon 01/03/2010 13:52:21

  Αγαπητέ μου Φαήλο,
  ξεκινώ από μια σκηνή του 'Βιολιστή στη στέγη': καθώς ο Τέβιε μοιράζει το γάλα στο χωριό, δυο συγχωριανοί του διαφωνούν πάνω σε ένα θέμα. 'Έχεις δίκιο', λέει ο Τέβιε στον ένα και λίγο μετά 'έχεις δίκιο' λέει και για μια αποστροφή του άλλου. Ένας τρίτος, παρατηρεί: 'Δεν μπορεί και οι δυο, που λεν αντίθετα πράγματα, να έχουν δίκιο'. 'Ξέρεις κάτι;' απαντά ο Τέβιε. 'Κι εσύ, δίκιο έχεις'.

  Στα δικά μας, το Βήμα δεν έχει άδικο όταν λέει ότι παλιά στελέχη της Άνοιξης γέμισαν τη Ρηγίλλης, ούτε κι εσύ έχεις άδικο όταν λες ότι αυτούς εμπιστεύεται ο πρόεδρος κι αυτούς επιλέγει. Το ζήτημα είναι άλλο, το γήπεδο της αντιπαράθεσης είναι άλλο: Μιλάμε για το φυσικό πρόσωπο Σαμαρά, ή για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας; Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κρανιδιώτης, ο Σεϊτανίδης, ο καθένας μας έχει κάθε λόγο να επιλέγει για περιβάλλον του ανθρώπους με τους οποίους έχει κοινούς αγώνες, κοινά πιστεύω και, φυσικά, να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσά τους. Δεν είμαι όμως βέβαιος ότι το ίδιο συμβαίνει με τον εκάστοτε πρόεδρο ενός κόμματος όπως η Νέα Δημοκρατία.

  Θυμήσου, για παράδειγμα, τις σχέσεις Καραμανλή- Μπακογιάννη. Ο τότε πρόεδρος της ΝΔ έκανε -εκτιμώ εκ των υστέρων- ένα deal με τη Ντόρα στην κατεύθυνση του "μη πόλεμος". Θα στοιχημάτιζα ότι όταν έγινε το deal ούτε εκείνος την εμπιστευόταν, ούτε αυτή εκείνον. Αλλά το deal έγινε, και λειτούργησε επί πολλά χρόνια. Άλλες τέτοιου είδους προσπάθειες δεν είχαν την ίδια ευτυχή κατάληξη (Ράλλης- Αβέρωφ, Μητσοτάκης- Έβερτ κλπ) πάντως επιχειρήθηκαν. Καλώς ή κακώς, η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος! Πάντα. Και τώρα.

  Κοντολογίς, ένας πρόεδρος μεγάλου κόμματος υποχρεώνεται, εκ των πραγμάτων, ίσως, να συμβιώνει με καταστάσεις που ως φυσικό πρόσωπο ούτε θα επέλεγε, ούτε θα ανεχόταν.

  Τα λέω αυτά γιατί το ζήτημα δεν είναι ποιους επέλεξε ο Σαμαράς (όλοι έχουν- έχετε δίκιο, όπως η σκηνή του Βιολιστή). Το πραγματικό ζήτημα είναι να καταγραφεί η πολιτική αποτελεσματικότητα αυτής της ομάδας που δημιουργεί ο Σαμαράς. Το πραγματικό ζήτημα είναι να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία ισχυρό κόμμα και -για πρώτη φορά- αληθινό κόμμα εξουσίας, όχι όπως ήταν ως τώρα, που όταν έπαιρνε την εξουσία δεν ήξερε τι να την κάνει με αποτέλεσμα να την χάνει εν μέσω παταγώδους αποτυχίας (1993, 2009).

  Φυσικά ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάθε καλοπροαίρετο να καταγράψει την πολιτική αποτελεσματικότητα της ομάδας που ανέλαβε να οδηγήσει τη ΝΔ στο μέλλον. Κι επειδή πολλοί φοβούνται ότι -όταν θα μπορούμε να κάνουμε αυτή την καταγραφή- ίσως είναι αργά, γι αυτό αναπτύσσονται τέτοιοι προβληματισμοί. Δεν εξομοιώνω Το Βήμα με τις δικές σου απόψεις, αλλά γνωρίζεις, πιστεύω, ότι τις χθεσινές απόψεις της εφημερίδας μπορεί κανείς να ακούσει σε ουκ ολίγους νεοδημοκρατικούς κύκλους.

  Το τελικό δίλημμα στο θέμα αυτό πιστεύω ότι είναι το εξής: Μετά από όλα αυτά, η ηγετική ομάδα θα τιμαριοποιήσει τη ΝΔ σε εκλεκτούς και μη, ή θα αγκαλιάσει την 'όλη παράταξη';

  Πρέπει να συμφωνήσουμε στην απάντηση, Φαήλο, γιατί αλλιώς από το τιμάριο που θα κυβερνά θα προέλθουν, με δραματικό για την παράταξη τρόπο, οι εξελίξεις κατά "τας ειδούς του Μαρτίου".

  Στην πολιτική, μερικά πράγματα έχουν ανακαλυφθεί ήδη, δεν περιμένουν εμάς!

  Με εκτίμηση
  Διαμαντής Α. Σεϊτανίδης

  • Daemon avatar
   Daemon @ Daemon 01/03/2010 14:24:21

   Απάνω τους φίλε μου με τα AWACS- κι ας είναι ανεμόμυλοι. Τον Σάντσο Πάντσα πού τον έκρυψες;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Daemon 01/03/2010 15:25:23

   Διαμαντή, ΔΕν μίλησα για "τιμάρια" και δεν υπάρχουν "τιμάρια" κι αν κάποιοι πάνε να φτιάξουν θα είμαστε όλοι απέναντι, με πρώτο τον Αντώνη.

  • Daemon avatar
   Daemon @ Daemon 01/03/2010 15:29:34

   Το προλαμβάνειν, κάλλιον του έναντι ίστασθαι...

 11. AWACS avatar
  AWACS 01/03/2010 14:07:58

  Eίπες:

  "Κοντολογίς, ένας πρόεδρος μεγάλου κόμματος υποχρεώνεται, εκ των πραγμάτων, ίσως, να συμβιώνει με καταστάσεις που ως φυσικό πρόσωπο ούτε θα επέλεγε, ούτε θα ανεχόταν."

  Αυτήν η υποκρισία μας έφαγε, φτάνει πια!
  Κανείς δεν σε υποχρεώνει να συμβιώσεις με πράγματα καταστάσεις και πρόσωπα που ως άτομο και πολίτης αποστρέφεσαι. Φτάνει βρε με την πολιτική υποκρισία, την ατολμία και τον φόβο. Η καραμέλα που πιπιλίζεις έλιωσε κι έχει χρεωκοπήσει, δεν το έχεις πάρει χαμπάρι;

 12. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 01/03/2010 14:11:16

  Κύριε Φαήλο Κρανιδιώτη, εγώ δεν είμαι «σκληροπυρηνικός» του Αντώνη Σαμαρά! Πιστεύω, όμως, ότι είναι η τελευταία ελπίδα για τον τόπο. Ετσι απλά. Επίσης, ψηφίζω, ανελλιπώς, Ν.Δ. από το 1977 και περίμενα όρθιος τρείς ώρες στις 29 Νοεμβρίου για να τον ψηφίσω για αρχηγό.
  Διαφωνώ, όμως, έντονα με την αντιπολιτευτική του τακτική, όπως επίσης και με κάποιες επιλογές του σε επίπεδο προσώπων, (μερικά από τα οποία φωτογραφίζει το ΒΗΜΑ) γιατί, ως παλιός, γνωρίζω και θυμάμαι.
  Χωράω στη Ν.Δ που δημιουργείτε εσείς «οι σκληροπυρηνικοί φίλοι του Αντώνη;»
  Εννοείται, επίσης, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Προέδρου να επιλέξει όποιους συνεργάτες επιθυμεί. Απολύτως σεβαστό. Αλλωστε αυτό δεν κάνουμε όλοι μας; Οσον αφορά στη ναυαρχίδα του ΔΟΛ, δε δίνω δεκάρα τι γράφει για τη Ν.Δ. Φωνή κοράκου…
  Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τα αυτονόητα, θέλω να σας πώ ότι αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό τους σκληροπυρηνικούς των εκάστοτε αρχηγών!
  Και τούτo γιατί τις περισσότερες φορές τους εγκλωβίζουν ….στο σκληρό πυρήνα και τους αποκόπτουν από την πραγματικότητα. (Η ιστορία μας προσφέρει πολλά παραδείγματα…)
  Χώρια που δεν επιτρέπουν και σε κανένα άλλον, μη σκληροπυρηνικό, να πλησιάσει, από το φόβο μη χάσουν τα …πρωτεία.
  Η Ν.Δ. κύριε Φαήλο είναι κόμμα εξουσίας! Όχι διαμαρτυρίας!
  Ως κόμμα εξουσίας πρέπει να είναι ανοιχτό.
  Δεν είναι κόμμα των σκληροπυρηνικών κανενός αρχηγού.
  Αν η Ν.Δ. ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, ήταν γιατί έκαναν κουμάντο οι «σκληροπυρηνικοί» του Μητσοτάκη, οι επόμενοι «σκληροπυρηνικοί» του Εβερτ, και οι τελευταίοι «σκληροπυρηνικοί» του Καραμανλή.
  Οι σκληροπυρηνικοί της ….αυτοκράτειρας, ευτυχώς, δεν πρόλαβαν.
  Επενέβη η βάση της Νέας Δημοκρατίας.
  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ανάγκη από σκληροπυρηνικούς, πραιτωριανούς, αυλικούς, κολλητούς κ.λ.π.
  ΄Επεισε 800 000 νεοδημοκράτες (και όχι μόνο) να περιμένουν ώρες για να ψηφίσουν.
  Ολοι αυτοί, το μόνο που θέλουν είναι ένας περήφανος πατριωτικός λόγος, μια συγκροτημένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, φρέσκα, έντιμα και ικανά στελέχη και ελπίδα για τον τόπο.
  Αν στη λογική του Σαμαρά, επικρατήσουν οι σκληροπυρηνικοί, όλοι αυτοί, με την ίδια ευκολία που ψήφισαν, θα παραμείνουν στο σπίτι τους.
  Τέλος, να γίνει και κάτι άλλο σαφές: Ο Σαμαράς είναι αρχηγός της όλης Ν.Δ. και όχι μέρους της. Και κάτι τελευταίο: Αν ο Σαμαράς δεν άκουγε κάποιους σκληροπυρηνικούς το 1993, θα ήταν Πρωθυπουργός από το 2000 και η μοίρα της χώρας μας διαφορετική…

  • Αρμαγεδδών avatar
   Αρμαγεδδών @ Κώστας Ροδινός 01/03/2010 14:25:50

   Κε. Κώστα Ροδινέ

   Λίγο πριν εκραγώ να σας δώσω τα συγχαρητήριά μου.
   Αυτό ίσως κάποιος πρέπει να το βάλει στο τσεπάκι του Αντώνη Σαμαρά.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Κώστας Ροδινός 01/03/2010 14:37:23

   Και τι να κάνει τώρα ο Σαμαράς δηλαδή να πάρει το τουφέκι του και να ανέβει στο βουνό;

   Ο ΓΑΠ έταξε λαγούς με πετραχίλια και πήρε την εξουσία. Ας την λουστεί τώρα μόνος του ή ας την λουστεί παρέα με τον Τσίπρα και εσχάτως με τον ...Καρατζαφέρη.

   Ή να αρχίσει να αραδιάζει καμμιά δεκαριά "αερο-προτάσεις" την ημέρα επί παντός επιστητού όπως το ΛΑΟΣ; Μην ξεχνάμε όμως ότι την παρούσα στιγμή ο Καρατζαφέρης "σπρώχνεται" από το κατεστημένο, που σημαίνει ότι ο Σαμαράς είναι στον σωστό δρόμο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας Ροδινός 01/03/2010 15:20:51

   Μίλησα για αυλικούς ή πραιτωριανούς; Αυτά ας τα φυλάξουμε για τους αποϊδεολογικοποιημένους "πελάτες" της παλαιοκομματικής καμαρίλας. Η συναγωνιστικότητα, η συντροφικότητα, η κοινή ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ είναι αυτό που ενώνει το τεράστιο πλήθος των ανθρώπων που ψήφισαν τον Αντώνη και αυτούς που επιλέγει να τον συνδράμουν άμεσα. Αν δεν το αντελήφθης χλευάζω τις τρίχες περί "σκληροπυρηνικών". Σε αυτή την παράταξη, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παράταξη όποιος είναι πατριώτης είναι "σκληροπυρηνικός"; Από πότε το αυτονόητο, η προϋπόθεση των ΠΑΝΤΩΝ, έγινε αρνητική "ετικέτα"; Σιγά μην τους απολογηθούμε γιατί αγαπάμε τον τόπο μας, τον λαό μας, την Ιστορία του κι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του. Η βλακεία, ο ενδοτισμός, ο χαζοχαρούμενος κοσμοπολιτισμός ΔΕΝ είναι ιδεολογία, είναι απλώς ΤΙΠΟΤΑ.
   ΔΕν διαφωνώ με τα περοισσότερα από αυτά που λες και ακριβώς αυτός ο σαφής, ξεκάθαρος κι ιδεολογικός λόγος είναι που θα κινητοποιήσει κι ενώσει τον κόσμο και θα φέρει την νέα Ν.Δ. στην εξουσία.
   Κατανοώ ότι με τις κακές εμπειρίες του παρελθόντος μπορεί κάποιοι να μπερδεύουν τις εποχές και τα πρόσωπα. Τώρα είναι άλλοι καιροί...

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Κώστας Ροδινός 02/03/2010 12:36:13

   Κύριε Ροδινέ, δύσκλολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με τα λεγόμενα σας. Επιτρέψτε μου δύο παρατηρήσεις
   Δηλώνω "σκληροπυρηνικός" του Σαμαρά και δεν έχω καμία σχεέση με τον ίδιο, τους συνεργάτες του ή και το ίδιο το κόμμα αν θέλετε (πάρα μόνο ότι ψήφισα στις 29/11). Άρα ανήκω στους ανθρώπους που ιδεολογικά συγκροτούν ένα σκληρό πυρήνα, καθώς οι απόψεις του νυν αρχηγού με εκφράζουν πολύ περισσότερο από τις αντίστοιχες των προηγούμενων.
   Η αναφορά σας στο 1993 είναι υποθετική και συνεπως αυθαίρετη. Αν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Σαμαράς άκουσε τους σκληροπυρηνικούς το 1993 μετά χαράς θα τα ακούσω. Τώρα τι θα είχε γίνει αν εν είχε φύγει μποροέμε να γράψουμε πολλά. Να τον είχε διαγράψει ο Μητσοτάκης, να είχε βγει πρωθυπουργός ο Έβερτ κ.ο.κ.
   Έχω την αίσθηση ότι θέλει να γίνει αρχηγός μιας μεγάλης παράταξης, πολύ μεγαλύτερης και πολύ καλύτερης από τη ΝΔ που ξέρουμε.
   Με εκτίμηση

 13. Factorx avatar
  Factorx 01/03/2010 14:23:52

  @Sic transit gloria mundi: Τέτοιες *&^%$# δεν θα γρεαφεις εδώ μεσα. Αλλα τι περιμένεις απο ενα τετοιο ψευδώνυμο; Θα ήθελες ε;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Factorx 01/03/2010 14:26:33

   Sorry, και γι αυτό ο Κόμης φταίει! Παρασύρει ακόμη και άγγελο στην αμαρτία. Δεν θα τον ξαναπιάσω στο στόμα μου, ούτε οποιοδήποτε λεχθέν του, υπόσχομαι!

 14. tiramola avatar
  tiramola 01/03/2010 14:37:21

  Διαβάζωντας το ποστ του Κρανιδιώτη , αλλά και πολλά άλλα του ιδίου που έχει τύχει να διαβάσω , επικαλούμαι την αντικειμενική σας κρίση και ερωτώ...
  Ποιός είναι μεγαλύτερο ψώνιο?
  Εγώ με τον Παπανδρέου ή ο Κρανιδιώτης με τον Σαμαρά ?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ tiramola 01/03/2010 14:40:28

   χα χα χα Τιραμόλα μπράβο πάντως που το παραδέχεσαι και δεν χάνεις το χιούμορ σου!!

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ tiramola 01/03/2010 14:41:50

   Δεν έχεις ψώνιο με τον ΓΑΠ, απλά έσυ έχεις ψώνιο με τα συμφέροντά σου όπως όλοι οι συμπατριώτες μας που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

   Και η Άντζελα Δημητρίου να ήταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζατε...

  • nasos avatar
   nasos @ tiramola 01/03/2010 14:46:38

   Τα χειρότερα ψώνια θα τα βρεις στο ΒΗΜΑ,που είναι γεμάτο με άρθρα κάτι δημιοσιοσχεσιτών γυμνοσάλιαγκων που επαγγέλονται τους καθυηγητές Πανεπιστημίου και μέσα στην αγραμματοσύνη και την αλλαζονεία τους προσπαθούν να πείσουν το πόπολο για το ορθόν των ανιστόρητων και εξ'Εσπεριας και ΜΚΟ εισαγόμενων ιδεών τους.
   Και ευτυχώς που υπάρχει και το Ιντερνετ στις μέρες μας,γιατί πρώτα εκτός από αγράμματοι δημοσιοσχεσίτες-αυλικοί του Συγκροτήματος,ήταν και τεμπέληδες αφού απλώς αντέγραφαν άρθρα από τον Ξένο Τύπο και τα σερβίριζαν στους Βαλκάνιους Ιθαγενείς.

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 01/03/2010 14:58:34

   Αγανάκτηση με γνωρίζεις και βγάζεις τέτοια συμπεράσματα?
   Και γιατί είναι χαρακτηριστικό μόνο των πασόκων αυτό?
   Οι νεοδημοκράτες είναι του υγιούς και αμόλυντου καπιταλισμού?
   :)
   Σε κάθε περίπτωση προτιμώ την Άντζελα από την Παπακώστα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tiramola 01/03/2010 15:10:11

   Να διαβάζεις μόνο ΒΗΜΑ για να μην μπερδεύεσαι.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ tiramola 01/03/2010 15:11:33

   "με γνωρίζεις και βγάζεις τέτοια συμπεράσματα?"
   Όχι, διαβάζω όμως αυτά που γράφεις από καιρού εις καιρόν.

 15. nasos avatar
  nasos 01/03/2010 14:38:45

  Κάθε φορά που ένας Νεοδημοκράτης αγοράζει μια Πασοκοφυλλάδα όπως το ΒΗΜΑ,μοιάζει με Εβραίο που πληρώνει φόρους για να μπορεί η Βέρμαχτ να έχει περισσότερα Πάντζερ.

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ nasos 01/03/2010 14:41:50

   Εδώ οι Νεοδημοκράτες αγοράζουν το "Πρώτο Ψέμμα" και τα "Νέα"..
   Αντιθέτως, αμα βρεθεί πασόκος να κοιτάζει Ε.Τ. στα περίπτερα, αμέσως κυρήσσεται έκπτωτος της κλαδικής και όλων των προνομίων του...

  • man8os avatar
   man8os @ nasos 01/03/2010 14:44:18

   Κακο ειναι να αγοραζεις απο ολα τα φρουτα?

  • nasos avatar
   nasos @ nasos 01/03/2010 14:47:28

   Άμα είναι σάπια,ναι.

 16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ 01/03/2010 14:44:50

  Να μην πω τίποτα τετριμμένο (μπράβο-συγχαρητήρια και τα ρέστα)γιατί και μόνο που γράφεις αυτά τα πράγματα και μόνο που αγκαλιάζουν την καρδιά μας τα λόγια σου,έχεις τα πιό καλά λόγια συναισθηματικής φόρτησης που θα μπορούσα να πω γιά το κείμενό σου Γαρύφαλλε.Ο πατριωτισμός η ψυχή όταν ευραίνεται,όταν νιώθεις ότι βρήσκεις"ίχνη"περπατησιάς"που ένοιωθες ότι έλειπε από τον πολιτικό μας κόσμο,αυτό το συναίσθημα σε πάει στον ουρανό,αυτό σε υποκινεί να θές να πείς με όλη τη δύναμη της καρδιάς σου:"επιτέλους!,να κάνεις κάτι,να κάνεις πολλά,με άλλους συνανθρώπους σου που η στάση τους η τιμή τους η ευγένειά τους σε ξεσικώνει να θές να συμμετάσχεις!...αυτό κάνεις και εσύ σε μένα!Κια να ξέρεις,ευχαρίστως να ξέρεις,ευχαρίστως να βοηθήσω απ΄΄οπου μπορώ,πραγματικά νοιώθω ότι άξίζει!Έτσι είχα και την αίσθηση ότι η μεγαλύτερη χαρά στις εσωκαμματικές εκλογές ,ήταν να δώσω την ψήφο επιλογής στον Αντώνη Σαμαρά!.....στο κάτω κάτω της γραφής τα γονίδια μεταφέρονται και μιλούν.....έχει κάτι μέσα από την ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ και έντονο!....ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και μενα αυτό μου φτάνει....ιδιαίτερα στις μέρες μας,όπως ξέρω ότι και εσύ είσαι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.Τιμή μου να έχω να κάνω με πατριώτες!!!!

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑΣ 02/03/2010 04:46:25

   Βρε παιδια λεξεις που ειχαμε ξεχασει--ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. Σας ευχαριστω απο καρδιας! Ειναι σπουδαιο και βαλσαμο ψυχης για μενα που μενω χρονια μακρια απο τα πατρια εδαφη! Μια καλημερα ειναι αυτη.

 17. Orestios avatar
  Orestios 01/03/2010 15:12:02

  Φαήλε, εύγε!. Δεν χρειαζεται να χαρίζεται κανείς σε τέτοια υποκείμενα. Ούτε να τηρεί τον πολιτικά ορθό λόγο. Οι πατσαβούρες πάντα πατσαβούρες θα είναι και ο χώρος τους είναι το πλυσταριό. Για τόσα είναι ικανές και ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζεις είναι άξιος του επιπέδου τους. Έτσι μόνο καταλαβαίνουν.

 18. περαστικός avatar
  περαστικός 01/03/2010 15:54:23

  Δεν είμαι "σκληροπυρηνικός", αλλά θα ήθελα να απαντήσω στον κ. Ροδινό.

  Νομίζω ότι κακώς εγκλωβίστηκε η κουβέντα πίσω από έναν όρο: τον "σκληροπυρηνικό".

  Όταν λέτε ότι ο κάθε αρχηγός είχε τους δικούς του, και πιο πάνω λέτε ότι είναι δικαίωμα του αρχηγού να επιλέγει τους συνεργάτες του, λέτε ακριβώς το ίδιο πράγμα δύο φορές, τη μία αρνητικά και την άλλη θετικά. Σκεφθείτε ότι λέτε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

  Το δάσος το έπιασε ο κ. Κρανιδιώτης με την εξής φράση "Λοιπόν, αδέρφια, εγώ θα σας πω τι τους ενοχλεί: τους καίει και τους τσούζει, όχι μόνο που ο Αντώνης πήρε με το σπαθί του τη νίκη, τους πονάει που ΔΕΝ τον ελέγχουν και που ΔΕΝ ελέγχουν και κανέναν από τους συνεργάτες του."

  Αυτό είναι το θέμα. Το ότι οι συνεργάτες του Σαμαρά προέρχονται σε έναν βαθμό από την Πολιτική Άνοιξη αυτό δεν τους κάνει, επί της αρχής, ούτε κακούς, ούτε σκληροπυρηνικούς, ούτε τίποτα άλλο. Τους κάνει μόνο ένα πράγμα: έχοντες την εμπιστοσύνη του εδώ και 15-20 χρόνια. Όλα μα όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού ακριβώς επειδή όλοι αυτοί "δεν ελέγχονται", όπως έγραψε ο Φαήλος.

  Δηλαδή ποιον έπρεπε να διαλέξει για στενό συνεργάτη; κάποιον που τον βρήκε στη Ρηγίλλης, για τον οποίον δεν έχει ιδέα πώς και γιατί ασχολείται με το κόμμα, ποιον ξέρει και ποιον δεν ξέρει, ποιες αρχές έχει στη ζωή του, ποιες πολιτικές θυσίες μπορεί να κάνει; κάποιον που δεν γνωρίζει πόσο θα τον εμπιστευτεί;

  Ε όχι δα.

 19. Kώστας avatar
  Kώστας 01/03/2010 17:40:36

  Bασικό χαρακτηριστικό της προπαγανδιστικής τακτικής της εφημερίδας Βήμα είναι τα γκεμπελίστικα και αναπόδεικτα τσιτάτα.
  Παράδειγμα, γράφει ο κ.Ραβανος μεταξύ άλλων:" ...είναι ότι εκφράζουν σκληρές θέσεις σε κοινωνικά και εθνικά ζητήματα."
  Ποιές είναι αυτές οι "σκληρές"(υπονοώντας ακραίες) θέσεις δεν διευκρινίζει. Διότι αν αποτολμήσει να διευκρινίσει θα αρχίσουν "τα όργανα". Δηλαδή τότε ο εν λόγω συντάκτης θα διαπιστώσει πως οι τάχα μου σκληρές θέσεις, είναι απλά ρεαλιστική αποτίμηση της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής κατάστασης, τις οποίες και συμμερίζεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ασχέτως τοποθέτησης.
  Αυτό όμως, που φωτογραφίζει την ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση του αρθρογράφου του Βήματος είναι η υφέρπουσα περιφρόνηση που εκφράζει προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Μήπως το έγκυρο Βήμα(λέμε και καμιά σαχλαμάρα που και που...) πληροφορήθηκε τη ζέση με την οποία υποδέχθηκε τον Α.Σαμαρά η χήρα Παπαδόπουλου και ο ακούραστος Β.Λυσσαρίδης και γι΄αυτό μουτρώσανε και χύνουν χολή; Το παραμύθι των τάχα μου ακραίων θέσεων, να το κόψουν γιατί η γελοιοποίηση των εφημερίδων του Συγκροτήματος δεν βγάζει γέλιο πλέον.

  ΥΓ1: ο κ.Ραβανος καλό θα ήταν να ερωτηθεί αν θεωρεί "σκληρή" θέση την εξής τοποθέτηση του παλαιού διευθυντή εφημερίδας του Συγκροτήματος, του άξιου Ι.Καψή:
  "Ο Πάγκαλος είπε την ημέρα των Ιμίων στον Λυμπέρη να βγάλουμε την Ελληνική σημαία και να πούμε ότι την πήρε ο αέρας. Ο Πάγκαλος έπρεπε να πάει σε ειδικό δικαστήριο"

  ΥΓ2:αναμένουμε από τον ίδιο συντάκτη να συνεχίσει τη λαμπρή πορεία της εφημερίδας του σε δημοσιογραφικές επιτυχίες, όπως λχ το λεπτομερέστατο ρεπορτάζ της συνάντησης Καραμανλή-Ερντογαν το καλοκαίρι του 2009. Τί; Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ και το ρεπορτάζ ήταν μαιμού με το οποίο γέλασε το πανελλήνιο; Λεπτομέρειες...

 20. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 01/03/2010 17:55:22

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕΣ;;;;
  Δεν φημίζονται τόσο πολυ για την εξυπνάδα τους και την λεβεντιά τους απ οτι είδαμε τα τελευταία χρόνια.Εκτος αν είσαι φαν των Σερβων κακοποιων που εχουν ξαμολυθει ανα την Ευρωπη και εχουν ρημαξει τράπεζες και κοσμηματοπωλεία.
  Το μόνο που μας έλειπε σ αυτη τη χωρα είναι η σέρβικη κουλτούρα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ EUROTSOPANHS 01/03/2010 18:09:40

   ενώ εμείς από λεβεντιά σκίζουμε τα τελευταία χρόνια... (τα καλσόν μας)

   Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί:
   http://www.music-bazaar.com/main.php?page=album&id=653

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ EUROTSOPANHS 02/03/2010 09:50:36

   Δεν ξέρω άν σου αρέσει το σαξόφωνο και η πρωτοποριακή τζάζ με προσμίξεις έθνικ. Άν ναι συνιστώ ανεπιφύλακτα Μπόρις Κόβατς, από τους παγκοσμίως καλύτερους.
   Από (νεότερους) συγγραφείς, Μίλοραντ Πάβιτς (Το Λεξικό των Χαζάρων κλπ), Βίντοσαβ Στεφάνοβιτς (Χιόνι στην Αθήνα κλπ), Μπράνιμιρ Στσεπάνοβιτς (Στόμα γεμάτο χώμα), Μίλο Ντόρ, Ντράγκαν Βέλικιτς, και βέβαια τον μεγάλο νεότερο της Σερβικής γλώσσας Ντάνιλο Κίς, Σερβο-ουγγρο-εβραίο και από την μητέρα του Μαυροβούνιο.
   Κάνεις μεγάλο λάθος για την ποιότητα της σύγχρονης Σερβικής κουλτούρας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ EUROTSOPANHS 02/03/2010 22:06:04

   Ευρωβοσκέ, όλα αυτά τα κορυφαία συμπεράσματα για το τι θαυμάζω τα έβγαλες από τις δυο σέρβικες παροιμίες που χρησιμοποίησα;
   Τις Σέρβες τις θαυμάζω σίγουρα! Τον Κρίστο Δάγκοβιτς (Στρατηγός Χατζηχρήστος), τον Βάσο Μαυροβουνιώτη και τον Νίκολα Πάσιτς, τον φίλο του Βανιζέλου, ναι τους θαυμάζω. Θαυμάζω τον Έλληνα στην ψυχή Ντούσαν Μπατάκοβιτς, φίλο μου, ιστορικό και τώρα πρέσβη της Σερβίας στο Παρίσι. Θαυμάζω τον ΜΕΓΑΛΟ ιππέα και προπονητή Ράϊκο Ντόκιτς. Και υπάρχουν και πολλά που σιχαίνομαι και θυμίζουν δικά μας καλαμπαλίκια και γενιτσάρους.

 21. συστημικός αριστερός avatar
  συστημικός αριστερός 01/03/2010 18:00:23

  Ένα ακόμα υπερβολικό και βαριά ρητορικά φορτισμένο κείμενο του Φαήλου. Το χιούμορ σώζει. Όχι όμως πάντα. Η υπερβολή σκοτώνει τις ιδέες. Ακόμα και τις καλές ιδέες. Για παράδειγμα: οι "σκληροπυρηνικοί" και οι άλλοι, οι κακές και οι καλές προθέσεις στην πολιτική (έστω και αν ο Ρεμπώ νομίζω πως είπε "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις"...).

  Αφού ο Φαήλος επιμένει στην υπερβολή (μαζί και πολλοί άλλοι) ας διαβάσει λίγο και τον Κώστα Ροδινό...

  Και αφού επιμένει "αγκιτατόρικα" (μιας και ο Φαήλος με "βάφτισε" 'αλλοτε "συστημικό αριστερό" κάτι που δεν ξέρω τη σημαίνει ακριβώς, αλλά δεν έχει σημασία) ας του χαρίσω ένα στίχο προς σχολιασμό ενός κακού κειμένου του. Τον έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ για κάποιες αντίστοιχες καταστάσεις:

  "Τις δυσκολίες των βουνών τις ξεπεράσαμε τώρα πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των πεδιάδων"....

  Συμπέρασμα: Τα κείμενα ορειβατικής πολεμικής είναι δύσκολο να σταδιοδρομήσουν στις πςδιάδες... Και το χειρότερο μπορεί να κάνουν κακό σε εκείνους που θεωρητικά υποστηρίζουν...

  Ένας ...συστημικός αριστερός!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ συστημικός αριστερός 02/03/2010 22:07:03

   Ακόμη πονάς ρε Διαμαντή;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 11:27:47

   Εύγε κύριε Κρανιδιώτη!
   Καλά του κάνατε αυτού του ουτιδανού του Διαμαντή που τόλμησε να συμφωνήσει μαζί μου!
   Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να τον πονέστε ακόμα περισσότερο, καθότι, κατά δήλωσή σας, έχετε "βαρύ χέρι"!
   Για να μη με βρεί και μένα κανένα κακό, που με το απύθμενο θράσος μου, διαφώνησα με την εξ αποκαλύψεως αλήθεια που πρεσβεύεται, δηλώνω προκαταβολικά ότι από εδώ και στο εξής θα μετατραπώ σε φανατικό χειροκροτητή των απόψεων σας.
   Ειλικρινά τώρα,με τέτοιες δηλώσεις προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον "φίλο σας τον Αντώνη:"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 13:23:01

   Κύριε Ροδινέ, πολύ φόρα πήρες.
   Νομίζω ότι ο κασλός μου φίλος Διαμαντής δεν χρειάζεται "δικηγόρο".
   Το "πονάς" πήγαινε στο ότι εμφανέστατα τον ενόχλησε το "συστημικός αριστερός" αλλά προφανώς βλέπεις στις λέξεις αυτό που θέλεις να δεις. Με τον Διαμαντή τα λέμε και κάτι πρωϊνά που με παίρνει από τις 7:30 και σκοτωνόμαστε, συμφωνούμε και κυρίως γελάμε.
   Χαλάρωσε λοιπόν και μην βλέπεις πσντού το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη. Έτσι κι αλλιώς δεν δέρνω καθημερινές. Μόνο Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 14:21:28

   Κύριε Κρανιδιώτη,
   Αυτό το ΄"πολύ φόρα πήρες", ως τι να το εκλάβω; Ως απειλή, ως προειδοποίηση, ως υπόδειξη;
   Αν πάντως κάποιος ...πονάει γελώντας,τι να πώ! Καλά να πάθει!
   Ευχαριστώ για την προειδοποίηση για τις μέρες που ..δέρνεις!
   Να ξέρω πότε να ...κυκλοφορώ. Ενημέρωσέ με επίσης ποιές περιοχές ν' αποφεύγω, μην έχουμε κανένα...ατύχημα.
   Εκείνο το "τρίκυκλο", που το θυμήθηκες;
   Αν πάλι όλα αυτά είναι χιούμορ και εξυπνάδες,λυπούμαι,αλλά δε θα πάρω!Κρύο όπως η άβυσσος!
   Οι συζητήσεις σου με τον κύριο Διαμαντή δε με αφορούν.
   "Το ακόμα πονάς ρε Διαμαντή", το θεωρώ επαίσχυντο ως φράση σε δημόσιο διάλογο.
   Δεν απάντησε,όμως, στο ερώτημα: Νομίζεις ότι με τον τρόπο προσφέρεις καλές υπηρεσίες "στο φίλο σου τον Αντώνη;"
   Τι ρωτάω τώρα ο άθλιος...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 14:54:23

   Τελικά έχεις φοβίες που δεν ξέρω που οφείλονται, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω και σίγουρα έχεις "καταπιεί καδρόνι" για να παίρνεις τόσο σοβαρά ακόμη και την ειρωνεία, τους ευφημισμούς ή την κοινή πλάκα.
   Λέω την άποψη μου, δεν "προσφέρω υπηρεσίες", όπως έχουν μάθει άλλοι.
   Κατά τα λοιπά γούστο σου καπέλο σου, όπως και του Διαμαντή, να μην σου αρέσει ότι γράφω. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τα διαβάζεις.
   Κυκλοφοράω παντού, οπότε αν συναντηθούμε πες μου ποιός κακός σ' έχει τρομάξει και βλέπεις παντού απειλές.
   Κατά τα λοιπά, όπως πας, ευθεία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 15:00:39

   Την έκφραση "σε πόνεσε η αλήθεια", την ξέρεις προφανώς κ. Ροδινέ. Φαντάζομαι και στο δικό σου χωριό, όπως και στο δικό μου, είναι κατανοητή και σημαίνει αυτό που σημαίνει και δεν είναι απειλή.
   Τίποτε πιο "επαίσχυντο" από την κακοβουλία και την διαστρέβλωση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 15:37:55

   Κύριε Κρανιδιώτη,

   Σεβόμενος αυτά που έμαθα στο χωριό μου, αδυνατώ να συνεχίσω ένα διάλογο αυτού του επιπέδου, με "τρίχες" "καδρόνια", "βαρύ χέρι" κ.λ.π. κ.λ.π

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ συστημικός αριστερός 03/03/2010 19:19:18

   Σωστά.

 22. Spm avatar
  Spm 01/03/2010 18:35:33

  Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

  Να σας πω, έχω βαρεθεί με αυτή την καραμέλα που όλοι έχουν ξαφνικά βρει και πιπιλίζουν:
  οι άνθρωποι της Πολιτικής Άνοιξης, οι σκληροπυρηνικοί του Σαμαρά και άλλα τέτοια!!!
  Ο Αντώνης και η ομάδα που έχει γύρω του θα κριθούν με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.
  Θα κριθούν από τους 800.000 νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν.
  Και φυσικά στο τέλος της μέρας την όποια ευθύνη θα την φέρει ο ίδιος, για ότι καλό ή κακό προκύψει.

  Τέτοιου τύπου άρθρα υπήρξαν και θα υπάρχουν ανά διαστήματα, για τον Πρόεδρο της ΝΔ και τους συνεργάτες του και θα υπάρχουν στην προσπάθεια -της υποτιθέμενης ενημέρωσης, από κονδυλοφόρους του συρμού και λέω συρμού γιατί τουλάχιστον δεν κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή μια στοιχειώδη έρευνα, να δουν ότι ένα από τα σημεία στα οποία αναφέρονται, ισχύει, ώστε να μπορούν να στηρίξουν τα γραφόμενα τους- να σπιλώσουν ή να ακυρώσουν τη δυναμική που έχει ο Σαμαράς και αυτοί ΔΕΝ μπορούν να ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
  Όλο το παιχνίδι κρύβεται εκεί –όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος νωρίτερα.
  ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ το Σαμαρά και τρέμουν στην ιδέα, για το τι μπορεί να τους ξημερώσει. Τρέμουν στην ιδέα, ότι δεν θα κινούν αυτοί «τα πιόνια στη σκακιέρα», έχουν ήδη ζαλιστεί μόνο και μόνο με τη σκέψη αυτή και η ζαλάδα τους οδηγεί σε περίεργα μονοπάτια.

  Και να ρωτήσω και κάτι άλλο?
  Ξέρετε κανέναν στην πολιτική, στις επιχειρήσεις ή όπου αλλού θέλετε, που να αναλαμβάνει επικεφαλής σε ένα σχήμα -ότι είναι αυτό- και να μην επιλέγει τους συνεργάτες που θεωρεί ότι πρέπει να έχει δίπλα του, για να το οδηγήσει εκεί που θέλει και έχει βάλει στόχο?

  Γιατί σ αυτόν τον τόπο έχουμε πάθει παράκρουση ομαδική.
  Οι τιμητές των πάντων, έχουν αποφασίσει ότι θα μας τρελάνουν, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!!!
  Αγαπητοί φίλοι, μερικοί από εσάς και όχι συλλήβδην, πρέπει να αντιληφθείτε επιτέλους, ότι:
  ούτε το Σαμαρά μπορείτε να ελέγχετε, ούτε εμάς που σας διαβάζουμε να κατευθύνετε σε δρόμους που επιθυμείτε.

  Και κάτι τελευταίο, που πλέον πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ΄ όψιν σας:
  δεν μπορείτε πια να μας παραμυθιάζετε!
  Πλέον μπορούμε να εκφράζουμε άποψη –όλοι εμείς οι απλοί πολίτες-.
  Έχουμε βήμα και μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας και να την υποστηρίζουμε.
  Έχουμε τη δυνατότητα μεγαλύτερης και καλύτερης ενημέρωσης.

  Κύριοι,
  κατασκευαστές ειδήσεων και «υποτιθέμενοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης», καλώς ήρθατε στην κοινωνία του διαδικτύου!!!
  Καλώς ήρθατε στην αληθινή, τη ζωή, που σας απομυθοποιεί!!!

 23. Factorx avatar
  Factorx 01/03/2010 19:33:55

  τιραμολα, μηπως κουράστηκες να γραφεις, να σε ξεκουράσω λίγο; Ο Αντωνης και ο Φαήλος δεν ειναι σίγουρα ψώνια. Ούτε ο ΓΑΠ απο όσα γνωρίζω. Για σένα δεν ξερω

 24. Δ.ΔΗΜΗΤΣΑΣ avatar
  Δ.ΔΗΜΗΤΣΑΣ 01/03/2010 19:53:43

  Σας παρακολουθώ!Σας χαίρομαι!Η δυναμική των γραπτών σας βάζει ξανά θεμέλια!
  Μαζί σας!

 25. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 01/03/2010 20:11:24

  ΦΑΗΛΟ εξαιρετικό το άρθρο σου νομίζω ότι είναι αναμφισβήτητο ,η γραφή σου τσακίζει κόκκαλα ,προβληματίζει άγγίζει χορδές που νομίζαμε ότι χάθηκαν οριστικά .
  Μήπως λέω ήρθε ο καιρός η Ν.Δ να οριοθετήσει το χώρο της για να ξέρουμε και εμείς τι πρεσβεύει ,η οριοθέτηση δεν είναι απαραίτητο να είναι στενά προσδιορισμένη αρκεί όμως να έχει ιδέες με όραμα ,πήξαμε στις αποτυχημένες εξηχρονισχτικές ιδέες που περισσότερο προήγαγαν την διαφθορά και την ατομικότητα παρά την πρόοδο που σε προδιάθετε η ερμηνεία της.
  Όραμα και ελπίδα χρειαζόμαστε ΦΑΗΛΟ και όλα τα υπόλοιπα να είσαι σίγουρος θα έρθουν μόνα τους .
  Από τους πολιτικούς αυτή την στιγμή μόνο ο ΣΑΜΑΡΑΣ μπορεί να εμπενεύσει τους ΕΛΛΗΝΕς να βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση που μας οδήγησε ο ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΣ μας, ποιό επίκαιρο νεολογισμό δεν μπορώ να βρώ που να αποδίδει πιστά αυτό που πάθαμε τα τελευταία χρόνια ,νομίζαμε ότι επειδή αποκτήσαμε κάποια περιουσία με δανεικά χρήματα μπορούσαμε να φερόμαστε αλλόγιστα και σπάταλα όπως η μαντάμ ΣΟΥΣΟΥ στο ομώνυμο σήριαλ
  Για αυτό ΦΑΗΛΟ άσε την πράβδα να γράφει ότι θέλει άν εσείς που είστε δίπλα στον Πρόεδρο δουλέψετε σωστά να είστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες της θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση.
  ΦΑΗΛΟ και μην το ξεχάσω η λέξη ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ δεν είναι ντροπή δουλέψτε λίγο παραπάνω σε αυτό το θέμα ,αποφεύγοντας φυσικά να γίνετε εθνικιστές, που ξέρεις μπορεί να δώσετε όραμα και σε ανθρώπους που πάντα είσασταν πολιτικά αντίπαλοι .

 26. αλφα2012 avatar
  αλφα2012 01/03/2010 21:02:37

  ΥΒΡΙΣ ΑΤΙ ΝΕΜΕΣΙΣ και αναφέρομαι στους κόπρους του Αυγεία ναι αυτούς τους έμμισθους λασπολόγους χαλκευτές και υμνητές της πολιτικής σαβούρας, τα τσανάκια των βιαστών του έθνους μας, ξέρουμε τον ρόλο του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου ανοχής και των συγκεκριμένων δημοσιογράφων της "α-λήθειας" ή αλητείας..., Φαήλο δυνατά και μη μασάς, είμαστε η βουβή πλειοψηφία που σιγά σιγά ξυπνά από τον μακάβριο ύπνο της, η επόμενη μέρα θα έρθει σύντομα, αυτή η μέρα που το "ποτάμι" θα καθαρίσει, ας το πάρουν χαμπάρι δεν εξαγοράζονται όλοι και ας μη μας κρίνουν όπως κρίνουν τα μούτρα τους

 27. panagiotis avatar
  panagiotis 01/03/2010 22:58:01

  Να σας πω και κάτι ακόμη; Οι Σέρβοι, λένε και κάτι άλλο: πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει λεφτά, πλούσιος είναι αυτός που έχει φίλους. Ε, λοιπόν, από αυτή την άποψη ο Αντώνης είναι μεγιστάνας!
  ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ !!!

 28. Aris M. avatar
  Aris M. 01/03/2010 23:44:52

  Εγώ πιστεύω ότι στρώνουν το έδαφος και την επιχειρηματολογία τους για τη ρήξη. Τώρα το μόνο που τους κρατάει είναι ότι ελπίζουν σε κάποια μορφή εξουσίας έστω και μέσω του Κυριάκου η οποιυδήποτε αλλου. Μετά το συνέδριο που η προοπτική εξουσίας γι'αυτούς θα ελαχιστοποιηθεί, θα έρθει η ρήξη. Και την επιχειρηματολογία τους τη βλέπετε σε αυτό το άρθρο του Βήματος....."εμέις φεύγουμε απο την ΠΟΛ.ΑΝ, οχι τη ΝΔ".
  Κατά κάποιο τρόπο είναι μια απειλεί προς το Σαμαρά να βάλει κι αυτούς στο παιχνίδι...

 29. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 01/03/2010 23:48:12

  Πολύ σωστή τοποθέτηση. Η κινηματική κίνηση υπέρ Σαμαρά είχε ένα από τα βασικά της χαρακτηριστικά την απαγκίστρωση από δημοσιοσχετίστικες, μιντικρατικές λογικές που πλήγωσαν την παράταξη. Αν επιθυμούν ένα ιδιότυπο κυβερνείο με συμμετοχή 60-40%, μάλλον ατύχησαν. Ο αρχηγός επβάλλεται να έχει στο στενό του περιβάλλον ανθρώπους που εμπιστεύεται. Αυτό που θα κρίνει τους πάντες είναι η συνολική προσφορά τους και η αποδοτικότητα τους. Όταν έρθει η ώρα του απολογισμούχ πολύ ευχαρίστως να ακούσουμε όλες τις απόψεις. Προς το παρόν όμως συνιστώ σε μερικούς απλά ψυχραιμία. Το παιχνίδι παίζεται πλέον με άλλους όρους!!

 30. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 02/03/2010 00:48:30

  ...Όπως λένε κι οι Σέρβοι: αυτοί δουλεύουν και με ρεύμα και με μπαταρίες...

  Περίεργο λοιπόν, το ίδιο λένε και οι Γάλλοι με διαφορετικό τρόπο. Marcher a la voile et a la vapeur. Δουλεύουν με πανί και με ατμό. Και το μπινές είναι παραφθορά της τουρκικής ιμπνέ που είναι συνώνυμο του πουστ που έχει περάσει στην γλώσσα μας με ελληνικά κατάληξη.

  Όσο για τα αποδέλοιπα Φαήλο μ`λάδι ακούω εδώ και καιρό, τηγανίτα θα δω όμως; Αυτό επειδή βλέπω ότι το χάσαμε το κορμί πατριώτη...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κοντη Λιζα 02/03/2010 22:19:40

   Θα σου κάνουμε και πιταστέ!

 31. danaos avatar
  danaos 02/03/2010 11:28:20

  ΦΑΗΛΟ,
  Ο ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΟΒΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ? ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΡΗΓΙΛΛΑΡΙΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ
  Η ΜΠΕΤΟΥΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΙΝΑ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ,ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ
  ΤΙΠΟΤΑ,ΟΙ ΤΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ?
  ΦΑΗΛΟ,
  ΣΥΝΕΧΙΣΕ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ danaos 03/03/2010 19:21:08

   Ακάθεκτος. Θα τα πούμε στις 11/3 το μεσημέρι.

 32. andr3as avatar
  andr3as 02/03/2010 11:31:47

  Ο Σαμαράς είναι άτυχος,δεν θα προλάβει να κάνει και πολλά .
  Ήδη έκανε αρκετά όμως με την εκλογή του απο τους απλούς νεοδημοκράτες δείχνοντας τον δρόμο αλλά και τον τρόπο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας σε κάθε περίπτωση.
  Το τσουνάμι της οργής που προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο απο το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας.Ισώς έτσι επιτέλους να απελευθερωθεί η Ελλάς απο την οθωμανική αυτοκρατορία μιας και το 1821 δεν έφερε την ελευθερία.
  Παρατηρήστε τα σημάδια τριγύρω σας..έχουν αγνακτήσει μέχρι και οι ποινικοί φυλακισμένοι (Παλαιοκώστας,Στεφανάκος) και ακόμα και αυτοι αρθρώνουν πατριώτικό λόγο εναντιων των λαμόγιων πολιτικών.
  Τέλος εποχής κυρίες και κύριοι,καταλάβετέ το.Δείτε πέρα απο το δάσος...

 33. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 02/03/2010 11:49:43

  Φαήλο, είσαι αληθινό παληκάρι. Όλοι αυτοί στο Συγκρότημα έχουν κυριολεκτικά ζαλιστεί, αφού δεν έχουν καμιά δυνατότητα να επηρεάσουν το νέο Αρχηγό. Η συκοφαντία, με στήριξη απ' όλα τα μέτωπα και το Μητσοτακέικο, δεν είναι ικανή να αμαυρώσουν το διαμάντι της Ελληνικής πολιτικής, όπως είχε πεί κάποτε ο αξέχαστος Ανδρέας Λεντάκης. Το μέλλον της χώρας μας είναι διασφαλισμένο με τον Αντώνη Σαμαρά.

 34. oxoxo avatar
  oxoxo 02/03/2010 13:09:32

  Είναι δικαίωμα του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να έχει συνεργάτες αυτούς που αυτός κρίνει κατάλληλους.
  Καθώς τα παραμάγαζα δεν έχουν επιρροή ρίχνουν χολή. Ξύδι, λέει ο ελληνικός λαός.

  ΥΓ: Καλά τα γράφεις Φαήλο, αλλά σε ότι αφορά τους Σέρβους ας κρατάς μικρό καλάθι. Διότι αυτοί φίλο δεν έχουν.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ oxoxo 02/03/2010 15:16:11

   Έ πιά, τι σας έπιασε με τους Σέρβους! Τι μας φταίξανε, τί κακό μας κάνανε; Κι αυτοί αμαρτίες "μεγάλων" ηγετών τους πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμα.
   Σκεφτείτε, με τόσους πολέμους, με βομβαρδισμούς από USA, δεν βγάλανε ούτε έναν τρομοκράτη ή βομβιστή εκτός των συνόρων της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το αντίθετο, είχαν ισχυρή εσωτερική δημοκρατική αντίσταση, είχαν λιποτάκτες, ανυπότακτη νεολαία. Βασανισμένος λαός, από δικούς τους εγκληματίες - κλέφτες - τρελούς και ανελέητους ξένους.
   Αλλά σύντομα θα είναι μαζί μας στην ΕΕ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ oxoxo 02/03/2010 22:11:00

   Την άλλη φορά θα χρησιμοποιήσω παροιμίες από την Ουροκοτάγγκα, που 'λεγε κι ο Ζαμπέτας, για να μην έχει κανείς πρόβλημα.

 35. Dikocho avatar
  Dikocho 02/03/2010 14:29:15

  To VIMA einai gnwstos pasokikos oxetos. To thema einai oti to dhmosieuma mallon prepei na xtyphse "raw nerve" gia na episyrei apanthsh apo ton k.Kranidiwth. Se kathe periptwsh to oti h POLAN kanei koumanto sthn Rhgillhs einai ontws toulaxiston h "mish alhtheia" opws eutharsws grafei o k.Kranidiwths. To ean afto einai swsth strathgikh tha to deixei h nekropsia. Kalws h kakws oi hgetes krinontai se ethnikou epipedou ekloges. O k.Samaras tha prepei na peisei tous psifoforous en genei kai eidikwtera osous apo tous neodhmokrates aisthanontai apostrofh pros auton logw ths symperiforas tou to 93. Ean katalhxei na einai hgeths enos kommatos tou opoiou h vash, para tis opoies dikes tou prospatheies, tha einai sklhrh dexia k mono (mixaloliakos-style) me ta kefalia twn kentrwwn neodhmokratwn na kosmoun tous toixous ths Rhgillhs tote tha exei apotyxei. Tha exei paralavei komma/parataxh me ideologiko orizonta exousias kai tha exei paradwsei ena ypologisimo men diamartyrias de komma. Idwmen....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Dikocho 02/03/2010 22:18:09

   Μπα, κανένα "νεύρο" δεν χτυπήθηκε. Σιγά μην σκίσουν κανά καλσόν. Απλώς μερικές φορές βαριέμαι τις καθεστωτικές "τρίχες" και τις χλευάζω.
   Και το κέντρο, αγαπητέ, είναι ο ιστορικός φορέας του ελληνικού εθνισμού, ο πραγματικός ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ της χώρας σε όλη την Ιστορία της, η εστία της αντίστασης στον ολοκληρωτισμό, ο πιο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ χώρος. Αυτό είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ πολιτικό Κέντρο, η αληθινή Κεντροδεξιά, την οποία εκφράζει ο Αντώνης, κι όχι το "Κέντρο" - βιοχλαπάτσα, ο ταλαντευόμενος πολτός στον οποίο πιστεύουν οι λούληδες αμπιγιέζ του ανούσιου λόγου και τα σόγια - συμμορίες.
   Γι' αυτό ο Αντώνης είναι ο μόνος, ο οποίος θα κάνει την παράταξη πάλι εξουσία κι όχι άχρωμο όργανο της παρακμής, του ενδοτισμού και της απολιτικής κλεπτοκρατίας.

 36. loretta avatar
  loretta 02/03/2010 21:42:46

  Φαηλο με μια λεξη

  ΠΡΟΣΚΥΝΩ!!

 37. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 02/03/2010 22:06:25

  Εξαίρετος, όπως πάντοτε ο κ. Κρανιδιώτης. Η αλήθεια χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και ανώφελες ωραιοποιήσεις.

 38. HRISOS avatar
  HRISOS 02/03/2010 22:13:01

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η Ν.Δ.

 39. tomcat00 avatar
  tomcat00 20/03/2010 18:15:12

  Αναλυση επιπεδου....ΙΙΕΚ

  ετοιμος για το RAND εισαι.....καντηλαναφτη της Δεξιας

 40. Cetnik avatar
  Cetnik 17/05/2010 08:12:53

  Φοβερό,
  είπε ο άνθρωπος την απαγορευμένη λέξη, και του την έπεσαν στο φτερό.
  Χάθηκαν τα ρητά από τις αγγλογαλογερμανοολλανδοσουηδίες άνθρωπέ μου, για να μπορέσουν να σε ακούσουν και οι ρωμύλοι ευρωανώτεροι wanne-be μεγα-νεο-έλληνες?
  Γράψε το σέρβικο ρητό εσύ, και πες οτι το είπε ένας π.χ. ωραίος και καλός Γερμανός... βάλε και ένα όνομα γερμανοφανές, κανείς δεν θα το ψάξει!
  Οι βυζαντινοί ρωμιοποιημένοι ελληνόφωνες δύσκολα θα δεχτούν μαθήματα από τους πρώην δυνάστες τους, άλλο αν οι ίδιοι τους είχαν αρχικά στην μισθοδοσία τους, ως φαντάρους, μάστορες και μηχανικούς... Το βυζάντιο επένδυε πιο πολύ στην πολιτική και λιγότερο στην τεχνολογία, την οποία άφηνε στους "κατώτερους" σλάβους.
  Στην συνέχεια οι "κατώτεροι" μας υποδούλωσαν, στην αρχή αυτοί, μετά οι άλλοι οι κατώτεροι οι τούρκοι, και τώρα βασικά είμαστε οι κατεξοχήν κατώτεροι των βαλκανίων.

 41. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 05/11/2010 08:57:15

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! (ποιος το 'πε, ποιος ο 'πε;)

  Οσο και να σφίγγονται την θέση του Ντελαρουα την καπάρωσε άλλος! Κάποιος που δεν μπορούσε να κοιμηθει το βράδυ, γιατί είχε φάει πολύ στο στο σπίτι του MASTER CHEF,

  Ο Σαμαράς εχεί επιλέξει χρόνια τώρα, πριν ακόμη κι από τον Ορμπαν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

  Πολλοί από τους συμπολίτες μας, που λόγο του φόβου ισως κάνουν πίσω (δεν είναι όλοι ΛΟΚατζιδες όπως εμείς), όταν την Δευτέρα ξυπνήσουν και δούν ότι υπάρχουν κι άλλοι στην διπλανή πόρτα που δεν φοβούνται, θα σταματήσουν να φοβούνται κι αυτοί, αυτή η δύναμη της κοινωνίας, οι δυνατοί να δίνουν θάρρος στους αδυνάτους και να γίνονται ένα.

  Αυτό φοβούνται πιο πολύ την Δευτέρα. Ουτε την οικονομία, ούτε τις Δημοτικές.

  Μας θέλουν φοβισμένους γιατι έρχονται το Αιγαίο, το Μακεδονικό και τα νέα άγνωστα μέτρα του Μνηνμονίου.

  Νομίζω οτι η "μπλόφα" των εθνικών εκλογών, αποφασίστηκε στην ΔΕΘ όταν ο Σαμαράς απέρριεψε το Βαρτασκα που έχουν συμφωνήσει για τον Δεκέμβριο, περιμένω άρθρο σου επ'αυτού. . .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.