19/09/2009 09:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας Κοραντής και ένας Παπανδρέου: Το ΚΚΕ είναι «κόμμα εγκλήματος και προδοσίας» (!!!)«Εις την εκπόνησιν του παρόντος έργου προέβημεν με βασικόν κίνητρον την αποκατάστασιν της ιστορικής αληθείας, και επομένως την απόδειξιν (…) του βασίμου του αφορισμού εκ μέρους του Γεωργίου Παπανδρέου του ΚΚΕ ως «Κόμματος του εγκλήματος και της προδοσίας». Τάδε έφη Α.Ι.Κοραντής, ο πατέρας δηλαδή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ που κατεβαίνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, κ.Ι.Κοραντή, στον πρόλογο του βιβλίου του «Πολιτική και διπλωματική ιστορία της Ελλάδος, 1941-1945», το οποίο εξεδόθη το 1987. Ο κ.Ιωάννης Κοραντής που τοποθετήθηκε το 2004 στην ΕΥΠ ήταν διπλωμάτης. Το ίδιο και ο πατέρας του, ο οποίος, εκτός των άλλων, είναι συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, καθώς και «εκπαιδευτής» ατόμων που θέλουν να εισαχθούν στο διπλωματικό Σώμα.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον ο κ.Ι.Κοραντής συμμερίζεται τις απόψεις του πατρός του. Όπως και να’χει πάντως, αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, ο κ.Ι.Κοραντής, όσο ήταν στο διπλωματικό Σώμα, αλλά και κατόπιν στην ΕΥΠ, θεωρείτο θιασώτης αντικομμουνιστικών απόψεων. Ενδεχομένως λοιπόν, και λόγω των πολιτικών καταβολών της οικογενείας του, να κατέληξε τελικώς στον φυσικό πολιτικό του χώρο. Στο ΛΑΟΣ. Βεβαίως, το να έχει κάποιος αντικομμουνιστικές θέσεις, είναι δικαίωμά του. Η τοποθέτησή του όμως, σε ένα νευραλγικό –και έντονα σημαδεμένο για το αντικομμουνιστικό παρελθόν του- χώρο, όπως η ΕΥΠ, και πολύ περισσότερο, η «αποσκίρτησή» του στο ΛΑΟΣ δεν δείχνουν σοφή επιλογή εκ μέρους της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον, αφού θεωρείται διεθνώς αδιανόητο ένας διοικητής μυστικής υπηρεσίας να περάσει σε αντίπαλο κόμμα από αυτό που τον τοποθέτησε εκεί. Άραγε, τι λέγει το ΚΚΕ για όλα αυτά;Δίχως να υπάρχει καμία πρόθεση να κρίνει το Antinews το συγγραφικό έργο του πατρός του κ.Κοραντή, δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε κάποιες τοποθετήσεις του που προκαλούν το ενδιαφέρον. Ο κ.Α.Κοραντής λοιπόν, ο οποίος δείχνει, όχι μόνον να συμφωνεί με τον «Γέρο της Δημοκρατίας» Γεώργιο Παπανδρέου ότι οι κομμουνιστές ήταν προδότες και εγκληματίες, αλλά να θέλει να το αποδείξει και με ντοκουμέντα (!). Επιχειρεί επίσης στο βιβλίο του να μηδενίσει το ρόλο του ΚΚΕ στην αντίσταση κατά των κατακτητών. Λέγει δε, ότι τελικός στόχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ «αντιστοίχως Πολιτικού και Στρατιωτικού Δουρείου Ίππου του ΚΚΕ», ήταν «η κατάληψις της εξουσίας και ουχί η απελευθέρωσις της χώρας». Ο συγγραφέας επίσης, στο συγκεκριμένο βιβλίο του χρησιμοποιεί κατά κόρον αποσπάσματα από κείμενα του Κρίς Γούντχάουζ. Του Άγγλου απεσταλμένου στην Ελλάδα της κατοχής που κατ’ επανάληψη έγραψε για τα παρασκήνια των σχέσεων των αντιστασιακών οργανώσεων με τους Άγγλους. Το πρόσωπο που, σημαντικότατη μερίδα αντιστασιακών συγγραφέων, χαρακτηρίζει, πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις.

Μεταξύ των άλλων αποσπασμάτων του Κρίς Γουντχάουζ, τον οποίον ο κ.Α.Κοραντής χαρακτηρίζει ως «έγκυρον ιστορικόν της κατοχικής περιόδου», ο συγγραφέας ξεχωρίζει μια αναφορά του στις «ελληνικές» κυβερνήσεις που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. «Δια τους κατοχικούς πρωθυπουργούς ο Γουντχάουζ –γράφει ο συγγραφέας- χρησιμοποιεί τον όρον «συνεργάται» και όχι «κουΐσλιγκς», εξηγών ότι ο δεύτερος ταιριάζει μόνον εις όσους συνωμότησαν μετά του εχθρού πρίν έτι της κατοχής και υπογραμμίζων ότι «ουδείς Ελλην κατέχων υψηλήν θέσιν διέπραξε το έγκλημα του Νορβηγού Βίνκτουν Κουΐσλιγκ».

Είναι γνωστή βέβαια, η πολιτική των Εγγλέζων στην Ελλάδα της κατοχής και κυρίως στα πέτρινα και βαμμένα με αίμα χρόνια του Εμφυλίου. Αλλά το να παίρνει Έλληνας συγγραφέας τις απόψεις του κάθε Άγγλου ιστορικού, και να τις χρησιμοποιεί, προκειμένου να στηρίζει το αντικομμουνισμό του, μόνον επιστημονικότητα δεν δείχνουν.

 Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 19/09/2009 10:38:33

  Αμα θέλει η Ι(ι)στορία να σου κάνει "φάρσα", τι βγαίνει τελικά!!!Χαχαχα

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/09/2009 10:45:05

  Mονο που οι αποψεις αυτες ηταν οι αποψεις ολοκληρου του πολιτικου κοσμου οχι μονο της δεξιας αλλα και του κεντρου - αρχηγος του οποιου ηταν ο Γ.Παπανδρεου μεχρι το 1967.Αλλο αν μετα τη δικτατορια αποφασισαν να το παιξουν αλλιως μεταξυ αλλων γιατι αλλαξε η διεθνης θεση της χωρας.
  Ο υπαρχων Κοραντης παντως αν και αντικομμουνιστης και υποψηφιος του ΛΑΟΣ ως πρεσβευτης της Ελλαδος στην Αγκυρα διερρευσε την εκθεση του με την οποια περιεγραφε τις τουρκικες προθεσεις και θεωρουσε την εξωτερικη πολιτικη του τοτε ΥΠΕΞ ΓΑΠ αναποτελεσματικη στο "Ριζοσπαστη".
  Ετσι ειναι η ελληνικη πολιτικη.
  Ο πατερας Κοραντης επικαλειτο τον παππου του ΓΑΠ για να βγαλει προδοτικο το ΚΚΕ και ο γιος Κοραντης διερρεε στην εφημεριδα του ΚΚΕ οτι ο εγγονος ΓΑΠ ειναι ο μειοδοτης.

 3. ROOMSERVICE avatar
  ROOMSERVICE 19/09/2009 11:15:32

  Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο πυρήνας της δεξιάς στην Ελλάδα: Μια κακοφορμισμένη πληγή που δεκαετίες προσπαθεί να μολύνει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα, αναρριχώνται αθόρυβα και απεργάζονται πολιτειακές περιπέτειες.

  Π.χ. Ο Παπαθεμελής ως ακροδεξιός μεν Πασόκος δε. Και, αργότερα, ως βέρος ακροδεξιός με δικό του κόμμα και αυτόνομο ακροδεξιό "λόγο". Η προοδευτική παράταξη έδοσε ποτέ εξηγήσεις για την πολυετή πολιτική περίθαλψη αυτού του επικίνδυνου ατόμου; Τον έκαμε μάλιστα και Υπουργό Δημόσιας Τάξης σε μια ευαίσθητη περίοδο που άνοιγαν τα αρχεία της Staatssicherheit (Στάζι για τους φίλους).

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ROOMSERVICE 19/09/2009 11:26:17

   Ισως εισαι νεος και δεν γνωριζεις οτι μεχρι το 1996 το ΠΑΣΟΚ ηταν πιο εθνικιστικο απο τη ΝΔ οποτε η παρουσια εκει Παπαθεμελη ηταν απολυτως συμβατη με τις θεσεις του κομματος.
   Αλλωστε και η 17Ν δεν σκοτωσε κανενα δεξιο για "εθνικιστη".Για μειοδοτες τους κατηγορουσε και σκοτωνε και Τουρκους για να προκαλεσει πολεμο Ελλαδος - Τουρκιας.
   Οταν μετα το 1996 και ιδιως το 1999 ο "προοδευτικος χωρος" απο "πατριωτικος" εγινε "αντιεθνικιστικος" αλλαξαν και οι "επαναστατικες οργανωσεις" και απο τη "πατριωτικη" 17Ν φθασαμε στη "αντιεθνικιστικη" Σεχτα.

  • Le canard avatar
   Le canard @ ROOMSERVICE 19/09/2009 11:32:43

   Τα αρχεία της Στάζι άρχισαν να έρχονται ήδη από την αρχή της δεκαετίας 1990. Και μετά συνέχισαν το 93, 94, 95 και πάει λέγοντας. Και επί Βαλυράκη και επί Γείτονα, υπουργών Δημόσιας Τάξης έρχονταν. Αλλο αν τα έθαψαν και ο μόνος που είπε πέντε πράγματα γι αυτά ήταν ο Παπαθεμελής. Θα τον κατηγορήσουμε και για αυτό; Τελικά το 2003 συλλήψεις προσώπων που ήταν στα αρχεία της Στάζι δεν έκανε ο Χρυσοχοΐδης;

  • Tηλέμαχος avatar
   Tηλέμαχος @ ROOMSERVICE 19/09/2009 14:27:55

   Μάλιστα. Το διαβάσαμε κι αυτό. Ο Παπαθεμελής, λέει, είναι ακροδεξιός.

   Ρε άντε πλυθείτε λίγο να βγάλετε τις τσίμπλες από τα μάτια σας γιατί τα βλέπετε όλα ανάποδα.

   Δηλαδή όποιος εκφραστεί πατριωτικότερα από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ είναι ακροδεξιός; θα μας τρελλάνετε;

  • Μisha avatar
   Μisha @ ROOMSERVICE 10/12/2010 18:27:48

   Roomservice

   Ο Παπαθεμελής προέρχεται από την αντικαπιταλιστική και αντιφασιστική Χριστιανική Δημοκρατία , της οποίας ο ιδρυτής Νικος Ψαρουδάκης φυλακιστηκε και εξορίστηκε από τη χούντα.
   Η εφημεριδα Χριστιανική με τίτλο «Έπεσε ο τύραννος να πέσει κι η τυραννία » που εκδοθηκε τις μέρες του Πολυτεχνείου έχει δημιουργήσει θρυλο με το 1 000 000 φύλλα που είχε πουλήσει.

   Ο εθνομηδενισμός είναι το άλτερ εγκο του νεοφιλελευθερισμού, βουτυρο στο ψωμί του κερδοσκοπικού κεφαλαίου που ως γνωστόν δεν έχει πατριδα.

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 19/09/2009 11:28:49

  Το ότι ο μπαμπάς Κοραντής χρησιμοποιεί για αναφορά του τον παπού Παπανδρέου, δεν μου κάνει καμία εντύπωση.Είναι γνωστό ότι τα όντα της ίδιας συνομοταξίας, βασίζονται το ένα στο άλλο για να επιτελέσουν το έργο τους.

 5. ataktos avatar
  ataktos 19/09/2009 11:47:46

  Αφού αυτά ισχυρίζονται η αρχιπράκτορες ...ας τους πάνε στα δικαστήρια και όχι στην ζούλα .Αυτά τα παπατζιληκια στα παιδιά τους και ψηφοφόρους τους ….

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/09/2009 11:57:22

  Είσαι ¨Φάκτορα¨ ένας από τους κληρονόμους ενός μεγάλου ιστορικού και πολιτικού αρχείου της μεταπολιτευτικής περιόδου. Το αρχείο αυτό είναι όλα τα τεύχη των εκδόσεων του περιοδικού ¨ΑΝΤΙ ¨ . Ιδιαίτερα αυτά της περιόδου 1974 – 1981 .

  Εάν ανατρέξεις σε αυτά ( 1974 – 1977 ) θα βρεις ότι ο πατέρας Κοραντής ήταν στρατευμένος συνεργάτης της στρατιωτικής δικτατορίας , ιδιαίτερα της τρομοκρατίας της. Σαν πρόξενος της Φρανκφούρτης είχε αναλάβει την παρακολούθηση και δίωξη του δημοκρατικού – αντιδικτατορικού – μεταναστευτικού κινήματος της τότε Δ. Γερμανίας. Προφανώς με την συνεργασία του τότε στρατιωτικού ακολούθου ( διάβαζε ΚΥΠ ) της πρεσβείας στη Βόννη , Ρουφογάλη , ο οποίος αργότερα έχασε τη ζωή του σε ένα αυτοκινηστικό ¨δυστύχημα¨ .

  Ο αείμνηστος αφαιρούσε ή ακύρωνε την ισχύ των διαβατηρίων των ¨κομμουνιστών ¨ μεταναστών , γεγονός που αποτελούσε μια τρομοκρατική ενέργεια διότι έχαναν το δικαίωμα να επισκεφτούν την Ελλάδα ( με πολλές οικογενειακές και ψυχολογικές συνέπειες ) και γενικότερα και την άδεια παραμονής τους στην χώρα που δούλευαν η σπούδαζαν . Η άδεια παραμονής δίνεται πάντα σε συνάρτηση με ένα ισχύον διαβατήριο . Περίπου 5000 έλληνες μετανάστες ( της Γερμανίας ) υποχρεώθηκαν στην συνέχεια να ζητούσουν ¨πολιτικό άσυλο¨ στο κέντρο υποδοχής ¨Zindorf ¨ , βάσει των σχετικών συμβάσεων του Ο.Η.Ε. Η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος αυτού ήταν μακρόχρονη και μέχρι τότε έπρεπε οι ¨υποψήφιοι¨ να ζουν με ένα ¨ προσωρινό διαβατήριο ξένου ¨ ( FREMDENPASS ) που χορηγούνταν και σε όλους τους λεγόμενους ¨απάτριδες¨ παράλληλα με μια ¨προσωρινή άδεια εργασίας¨ . Όταν ήθελες να ταξιδέψεις με ένα τέτοιο διαβατήριο έπρεπε να ζητήσεις ¨ειδική βίζα ¨ από κάθε χώρα.

  Η χουντική τρομοκρατική δράση του ¨Γεώργιο- Παπανδρεϊκού ¨ πατέρα Κοραντή καταγγέλθηκε ( κείμενα πρέπει να υπάρχουν και στο ¨ΑΝΤΙ ¨ ) και στα πλαίσια της Καραμανλικής ¨αποχουντοποίησης ¨ ¨τιμωρήθηκε¨ ( όπως και οι δοσίλογοι συνεργάτες των κατακτητών 1941-1945 ) με ¨τρίμηνη παύση¨ από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα ! Γενικά η ιστορία του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας είναι μια αηδιαστική βρώμική ιστορία που βασίζεται στο θεώρημα ότι ¨εμείς απλοί υπάλληλοι του κράτους είμαστε που παίρνουμε και εκτελούμε εντολές… ¨ . , ¨το κράτος έχει συνέχεια …¨ , ¨η επανάσταση δημιουργεί δίκαιο … ¨ κ.λ.π.

  Τα ίδια που έλεγαν και λένε οι ¨εγκληματίες πολέμου¨… ¨εμείς εντολές των ανωτέρων μας και την ιεραρχία υπηρετούσαμε …¨ .

  Όμως υπήρξαν και ελάχιστες εξαιρέσεις ελλήνων διπλωματών που παραιτήθηκαν από το σώμα όταν επήλθε η ξένη κατοχή και όταν εγκαθιδρύθηκε η στρατιωτική δικτατορία . Σε αυτή την στόφα δεν ανήκε ο πατέρας Κοραντής. Προφανώς δεν ανήκε σε αυτούς που διακινδυνεύουν τα ¨συντάξιμα χρόνια τους ¨ .


  Όμως θα είμαστε οπαδοί της φασίζουσας ολοκληρωτικής αντίληψης ¨περί συλλογικής και οικογενειακής ευθύνης ¨ εάν χρησιμοποιούσαμε την πολιτική ιστορία του πατέρα Κοραντή για να δαιμονοποιήσουμε τον υιό . Οι αναφορές στις ¨κληρονομικές καταβολές¨ έχει μόνο νόημα και αξία όταν διαπιστώνουμε ¨πολιτική διαχρονική συνέχεια ¨ στις απόψεις και την δράση των μελών της οικογένειας.

  Κατά την κρίση μου υπάρχουν ¨ομοιότητες¨ στην συμπεριφορά του υιού. Αναφέρομαι στην ¨αδιαφάνεια¨ στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών και των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων , όπως ( προσωπική μου κρίση ) το να θέλεις να υπηρετήσεις σε έναν κατεξοχήν αδιαφανή μηχανισμό ( και κατά προέκταση πέρα από το έλεγχο του Δήμου , δηλαδή μη –δημοκρατικό ) όπως είναι η ΕΥΠ , η οποία δεν ελέγχεται ούτε αναφέρεται με εκθέσεις στην Ελληνική βουλή ( τον ¨ άμβωνα της δημοκρατίας¨ ) .

  Φαντάζομαι δε ότι ο ΛΑΟΣ με την επίσημη ένταξη του κ. Κοραντή στις γραμμές του έχει αυτιά και γνώσεις που προκαλούν σε ορισμένους ¨υπηρέτες¨ του πολιτικού συστήματος ¨ , ¨δεξιούς και αριστερούς¨ , κρύο ιδρώτα¨ . Ας πρόσεχαν .

  Γεγονός είναι πάντως αρχηγός της ΕΥΠ κάποια στιγμή δεν διορίστηκε , ας πούμε , ο γιος του ¨κουμουνιστοσυμμορίτη ¨ Ν. Μπελογιάννη η του Μοσκώφ και του Ζουράρι , αλλά ο γιος του διπλωματικού υπηρέτη της Χούντας . Αυτό έχει την ξεχωριστή του συμβολική σημασία. Από αυτή την άποψη ¨το κράτος , το μεταπρατικό ελληνικό κράτος , έχει όντως αναμφισβήτητη συνέχεια … ¨ .

  Εγώ κατανοώ πλήρως και δεν διαμαρτύρομαι . “ C'est la vie “

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΝΤΑΝΤΟΝ 19/09/2009 12:13:13

   είπα να πάω να βρω σήμερα μια φίλη μου να θυμηθούμε τα παλιά, αλλά εσυ με τάπωσες κανονικά. Αντε τώρα να ψαχνω στο υπόγειο

  • andr3as avatar
   andr3as @ ΝΤΑΝΤΟΝ 19/09/2009 12:56:06

   ...Γεγονός είναι πάντως αρχηγός της ΕΥΠ κάποια στιγμή δεν διορίστηκε , ας πούμε , ο γιος του ¨κουμουνιστοσυμμορίτη ¨ Ν. Μπελογιάννη η του Μοσκώφ και του Ζουράρι , αλλά ο γιος του διπλωματικού υπηρέτη της Χούντας...
   Και λέω και εγώ : κι ο γιός του Πέτρου τι έγινε?Και ξαναλέω ο γιός του κόκκινου Πέτρου τι έγινε????Το πρώτο κινητό παναφόν σε ποιόν το έδωσε και γιατί?Με τίνος τα χρήματα έγινε μεγάλος και τρανός ( και σίγουρα ανώτερος απο τον κάθε κακομοίρη διευθυντή της ΕΥΠ)??
   ...μόνο σε αυτο διαφωνώ μαζί σου.

   • Μisha avatar
    Μisha @ andr3as 10/12/2010 18:34:50

    Ο γιος του Πέτρου μόλις έπεσε ο Ερικ Χονεκερ αντιμετωπισε το εξής δίλημμα: ή με εμας και σε κάνουμε μεγιστάνα , σε βάζουμε και στη Γουόλ Στρητ ή...ανοιγουμε τα βιβλία της Στάζι και σε τρώει η μαρμάγκα...

    Κι έτσι ο γιος του εαμίτη χειρουργού Πέτρου έγινε μάστερ του ξυστού και του τζογου, της κινητής τηλεφωνίας και της πληροφορικής, της ραδιοφωνίας και της τηλοψίας, της γαβροσύνης και της οπαδικής αφροσυνης.

    Στη σουίτα στο τηγάνι μαζί με Τσουκάτο , Κακαουνάκη, Πανταγιά και Λοβέρδο...Εικόνες Σταρ Τρεκ ...

 7. vachus avatar
  vachus 19/09/2009 12:10:15

  To ΚΚΕ αντι για αφορισμούς καλό θα ήταν αν θέλει να βουλώσει στόματα ας δώσει τα όλα του τα αρχεία στην δημοσιότητα. Να δει ο κόσμος τα πρακτικά της 5ης ολομέλειας περί Μακεδονίας αλλά να δωθούν και κάποιες εξηγήσεις για αυτό(http://3.bp.blogspot.com/_tsR6lq2kuk0/Rx2rgwxIWbI/AAAAAAAAAOQ/EHRK-W33OOc/s1600-h/Rizospastis19310323.JPG) και να δώσει κάποιες οφειλόμενες εξηγήσεις για τα γραφόμενα επι του θέματος στο Ριζοσπάστη της 13/10/33 τις θέσεις του για την Κύπρο(http://3.bp.blogspot.com/_tsR6lq2kuk0/SgGnhATLFWI/AAAAAAAAArA/-m6iPZQgPw0/s1600-h/Kypros.JPG) το 1920, τις θέσεις του για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολώτοφ μέχρι την επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα, τους λόγους για τους οποίους ο Ριζοσπάστης έχαιρε για την Μικρασιατική καταστροφή.Μήπως γιατί αυτή ήταν η γραμμή της Μόσχας;Αλλά και για πολλά άλλα .
  Το να αφορίζεις είναι το πιο εύκολο. Η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν σε πολλές συγκυρίες υπόπτως προδοτική. Οπλο της ο στοιχειώδης Μαρξισμός που στις εν αγνοία τελούσες μάζες ήταν πραγματικό όπιο που υπνώτισε το πιο αγνό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για να εκτελέσει τη γραμμή της Μόσχας. Όλοι οι χώροι έχουν δώσει κάποιες οφειλόμενες προς την ιστορία εξηγήσεις για πολιτικές που ακολουθήθηκαν, πλην του ΚΚΕ.
  Συν αυτοίς το ΚΚΕ είναι το πλουσιότερο κόμμα της ευρώπης, έχει τρελές τυπογραφικές μπίζνες(μέχρι και η Γιάννα εκεί τύπωνε τον ΕΤ).Και εκτός αυτού είχε τσιμπήσει επί υπαρκτού σοσιαλισμού και κάποια δις δολλάρια από τον Μπρέζνιεφ αν δεν απατώμαι.
  Το ΚΚΕ δεν είναι καμμιά ιερή αγελάδα για να μην υπόκειται σε κριτική. Και όσον αφορα τα οικονομικά, αν όντως ήταν αγνό το κκε θα έδινε το παράδειγμα εαν άφηνε να του κάνουν οικονομικό έλεγχο. Με την στάση του απλά δίνει άλλοθι στους άλλους. Καλά τους λέγαν οι Πασοκοι δεξιούς ψάλτες....

  • Le canard avatar
   Le canard @ vachus 19/09/2009 12:54:25

   Συγγνώμη, το θέμα είναι να ανοιξουμε συζήτηση για τις ιστορικές ευθύνες των μεν και των δε (που άπαντες είχαν, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο) για τον Εμφύλιο, ή ότι ένα πρόσωπο που ενδεχιμένως συμμερίζεται ακραίες αντικομμουνιστικές απόψεις τοποθετήθηκε σε κρίσιμη περίοδο στην ΕΥΠ (υποκλοπές, κ.λ.π.) και πέρασε στο ΛΑΟΣ; Ας αφήσουμε την ιστορική κουβέντα και ας δούμε λίγο την προσωπική εικόνα ορισμένων προσώπων. Το ΚΚΕ αποτελεί κόμμα του δικού μας, δημοκρατικού συστήματος, και αυτό νομιμοποιήθηκε από τη Μεταπολίτευση και πέρα (ουσιαστικά πολύ πιο πρίν η Αριστερά, μέσω ΕΔΑ) και θα ξαναγυρίσουμε στις διχαστικές συζητήσεις εάν κάποιοι είναι Ελληνες ή όχι;

   • Vachus avatar
    Vachus @ Le canard 19/09/2009 18:47:34

    Τότε προς τι όλες οι παρελθοντολογικές αναφορές αγαπητέ canard;Ακραίες θέσεις εξέφρασε προσφάτως και το ΚΚΕ που βάπτισε τον αρχισφαγέα Στάλιν (60.000.000 νεκροί) θεό. Είναι αυτό στα δημοκρατικά πλαίσια; Πρέπει επιτέλους να πάψει η υποκρισία και να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Για τα ερωτήματα που έθεσα το ΚΚΕ δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ. Αυτό τουλάχιστον δείχνει οτι είναι αμετανόητο. Όσο για το αν είναι μέρος του δημοκρατικού συστήματος, διάβασε το καταστατικό του και θα πάρεις αρνητική απάντηση ως προς αυτό.Διχαστικό είναι οι αριστεροί να κρίνουν τους πάντες, να φωνάζουν για φαντάσματα της δεξιάς, να χρησημοποιούν την κατηγορία της συλλογικής ευθύνης για όποιον δεν της αρέσει και να το παίζει αδικιμένοι όταν διαφεντεύει τον τόπο. Καλογρίτσας, Λαμπράκης,Μουλόπουλος,Κωστόπουλος, Απόκης,Τσίμας, Πρετεντέρης,Βαρεμένος, Ευαγγελάτος,Αλαβάνος,Καψήδες, Δελατόλες,Κακκαουνάκης,Καμπουράκης, οικονομέας,Λιάκος,Τρεμόπουλος,Σάλας,Ηρακλείδης, Τριμής,Δήμου, Μπόμπολας,Σεφερτζής,Ψαριανός,Κοροβέσης, Κύρκος, Τυποεκδοτική...Τιτάνες του πνεύματος, αδικημένοι και κατατρεγμένοι, πάμφτωχοι και αποκλεισμένοι αριστεροί.Η αριστερά σήμερα είναι το μαντρόσκυλο της δεξιάς και του κεφαλαίου. Όταν απαντηθούν αυτά που ρωτάω παραπάνω τότε θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Τα υπόλοιπα είναι αντικατάσταση της αλήθειας με σκουξίματα και άναρθρες κραυγές. Η ιστορία περιμένει τις απαντήσεις αυτές. Τότε θα σταματήσει ο διχασμός, γιατί τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.
    Να δω πότε θα τους πάρουν με τις πέτρες..

  • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
   ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ vachus 19/09/2009 15:13:38

   +1

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 19/09/2009 12:16:26

  Παρακαλώ, θα ήθελα μια ΕΝΤΙΜΗ απάντηση στην παρακάτω ερώτηση, από κάποιον ψηφοφόρο τού ΚΚΕ:

  Αν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ ήταν κομμουνιστές, οι Έλληνες κομμουνιστές θα έπαιρναν τα όπλα εναντίον τους όταν οι στρατοί τους εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία τού 1940;

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Στέργιος 19/09/2009 12:21:00

   Στέργιε,
   Αν ο παπούς μου και η γιαγιά μου είχαν καρούλια, θα ήταν τρόλεϋ?
   Σε παρακαλώ, μια ΕΝΤΙΜΗ απάντηση.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ εναςάσχετος 19/09/2009 12:59:17

    Η ερώτησή μου ισχύει για όσο καιρό το ΚΚΕ δηλώνει ότι είναι περήφανο για την ιστορία του και για όσο καιρό αρνείται να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των άνομων σχέσεών του με τη Μόσχα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Στέργιος 19/09/2009 14:02:26

   Το ΚΚΕ δήλωνε ουδέτερο στον "ενδοκαπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό" πόλεμο μέχρι που οι Ναζί εισέβαλλαν στην ΕΣΣΔ. Τότε μόνο αποφάσισε να περάσει στην αντίσταση. Αυτά είναι γνωστά. Όπως γνωστό είναι ότι πράγματι έκανε αντίσταση, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στους Γερμανούς, που αναγκάστηκαν να διατηρούν μεραρχίες στην Ελλάδα, ενώ αρχικά ήλπιζαν πως θα τη βγάλουν πέρα με λιγότερο στρατό κατοχής και θα βασίζονταν κυρίως στους Ιταλούς και στους Βούλγαρους.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Στέργιος 19/09/2009 18:38:08

   Η ερώτησή αυτή αποτελεί λογική αντίφαση. Ρωτάει τι θα γινόταν αν το 'α' είχε μια ιδιότητα 'β', η οποία όμως ιδιότητα β είναι ασυμβίβαστη με τη φύση του α. Άρα αν το α είχε την ιδιότητα β τότε δε θα ήταν πια α.
   Ο Χίτλερ για να ψηφιστεί από τους Γερμανούς πρόβαλε τον εαυτό του, ανάμεσα στα άλλα, ως προστάτη τους από τον κομμουνιστικό κίνδυνο τον εκπορευόμενο εκ της ΕΣΣΔ. Στη διάρκεια του πολέμου η ναζιστική Γερμανία ξόδευσε τεράστιους πόρους για να καταστρέψει την ΕΣΣΔ. Το αντικομμουνιστικό μένος ήταν ουσιαστικό κομμάτι του ναζισμού. Όσο για τον Μουσολίνι, αφού ήταν στρατιωτικός σύμμαχος του Χίτλερ πώς θα μπορούσε να είναι κομμουνιστής; Εκτός κι αν αρχίσουμε να φτιάχνουμε εναλλακτικές πραγματικότητες. Από αυτές όμως δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με την πραγματική ιστορία.

   • Vachus avatar
    Vachus @ Δημήτρης 19/09/2009 18:55:36

    την απάντηση την έδωσαν οι Γάλλοι σύντροφοι (pourquoi?)

 9. α.Α. avatar
  α.Α. 19/09/2009 13:04:53

  Γιατι ψέματα λένε; Το ΚΚΕ είναι ότι χειρότερο για τον τόπο. Έχει καταστρέψει την Ελλάδα και προβάλει συνεχώς αιτήματα που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ικανοποιηθούν. Κοινώς λέει "μπούρδες". Το είχε άλλωστε κάποιος: "όσο υπάρχει ΚΚΕ" ό τόπος δεν θα πάει μπροστά. Τώρα θα πείτε ότι με τους άλλους θα πάει; ΌΧΙ.

  Ρε Ένας Έλληνας Εκεί Επάνω δεν Υπάρχει;

 10. Greco avatar
  Greco 19/09/2009 13:29:47

  σφαλματα εκανε το κκε αναμφισβητητα...τα πληρωσε ομως,και σκληρα αν θελετε

  Ομως κατεμε δεν αποτελει προβλημα του τοπου το κκε,αλλα το κομμα των σαλτιμπαγκων(οπως λεει και ενας φιλος) του πασοκ.

  Το οποιο βυθισε κυριως τη δεκαετια του 80 τη χωρα στο λαικισμο και τη διαφθορα,και τι περιεργο...ενω ερχονταν τα πακετα απτην εοκ,το χρεος εκτιναχθηκε χωρις να γινουν και σοβαρα εργα υποδομης..ολοι οι δρομοι στην ελλαδα,τα σταδια(καραισκακη,σεφ,αλεξανδρειο) γιναν επι καραμανλη ή επι χουντας(δεν ειμαι χουντικος,ουτε δικαιολογω βεβαια τη χουντα)-και χωρις να μπει μεσα το ταμειο της χωρας

  δεν ξερω αν ειπε ο Γερος αυτο για το κκε,αλλα γνωριζω οτι κατ'ιδιαν ειχε πει για τον αντρεα(την περιοδο που οι σχεσεις τους δεν ηταν καλες)
  οτι "αν κυβερνησει ποτε αυτος τη χωρα,θα την καταστρεψει"

  σκληρο πραγμα ν τ λες για το παιδι σου,ομως αληθινο οπως αποδειχθηκε...

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/09/2009 13:58:40

  Ο Γουντχαουζ ήταν ιστορικός, που επιστρατεύτηκε και στάλθηκε στην Ελλάδα επί κατοχής ως αξιωματικός σύνδεσμος των Άγγλων με τις ελληνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Μεταπολεμικά έγραψε (με πηγή κυρίως τις εμπειρίες του διάφορα) ιστορικά βιβλία για την ελληνική αντίσταση. Ασφαλώς και ήταν πράκτορας των Άγγλων και μάλιστα φανερός. Επίσημος. Οπότε τι έννοια έχει να τον χαρακτηρίζουμε αρνητικά ως "πράκτορα";

 12. Underdog avatar
  Underdog 19/09/2009 14:19:12

  Καθίστε καλά! Τι πράγμα είναι αυτό με τη συλλογική ευθύνη. Είναι δυνατόν να εγκαλείται ο υιός Κοραντής για συνπεριφορές, πεποιθήσεις και ιδεολογία του πατέρα του. Μήπως κρύβεται μέσα σας ένα Στάλιν ή ένα Χίτλερ ;
  Ο Κοραντής υιός είναι ένας έξυπνος,φιλόδοξος, χωρίς ενδοιασμούς πολίτης που θέλει να συμμετέχει και γιατί όχι να διαμορφώνει το πολιτικό τοπίο στη χώρα του. Τώρα αν ο καυμός μερικών είναι γιατί πήγε με το ΛΑΟΣ, το ερώτημα είναι αν πήγαινε με το ΠΑΣΟΚ θα ενοχλούσε το ίδιο.
  Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι: ήταν ποτέ ΝΔ;
  Την απάντηση την γνωρίζετε όλοι, υποστηρικτές και τιμητές του κ. Κοραντή.

  • Edo avatar
   Edo @ Underdog 19/09/2009 15:00:57

   Οταν το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για συλλογική ευθύνη

 13. apostolos34s avatar
  apostolos34s 19/09/2009 14:23:14

  Μια απλή, ενδεχομένως και απλοϊκή ερώτηση που δεν βλέπω να απαντά κανείς επι της ουσίας: Το ΚΚΕ δεν είναι «κόμμα εγκλήματος και προδοσίας»;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ apostolos34s 19/09/2009 14:37:07

   Από μία άποψη, σε όλα το κόμματα μπορείς να βρεις εγκλήματα και προδοσία, και αυτό που πιστέυεις έχει τα λιγότερα και σε τάϊσε το περισσότερο του κουνάς σημαιάκια. Άνθρωποι που στήριξαν ή στηρίζουν το ΚΚΕ είναι, ή υπήρξαν, "άλας της γης".

   Ωστόσο το ΚΚΕ εξηγείται πολύ και σαν συνέπεια της Γιάλτας, και η ταύτισή του με την αντίσταση, σε κάποιο επίπεδο έχει σχέση και με την απόφαση του Χίτλερ να εισβάλει στην μαμά Ρωσία. Ωστόσο ήταν με την Αντίσταση και όχι με τους Γερμανούς.

   Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα, από πολύ παλιά εχουμε ταχθεί σε ξένους που κάνει ο καθένας την δικιά του δουλειά, είται είναι ο Άγγλος φιλέλλην, είτε η Ρωσίς φιλοορθόδοξη, και η πρωσοπική μου άποψη ότι το ΚΚΕ δεν είναι απαλλαγμένο από τον υπαινιγμό ότι στο Μεγάλο Παιχνίδι παίζει με την ρώσικη πλευρά. Το φιλορωσικό ΚΚΕ δεν είναι διαφορετικό από τον φιλοάγγλο ή φιλογερμανό (απλά δεν είναι σαφες ποιοί είναι ποιοί... εξελιχθήκαμε)

 14. donaE avatar
  donaE 19/09/2009 17:24:33

  Αν και δεν πιστευω στην οικογενειακη ευθυνη μου αρεσε το αρθρο για το μηνυμα του γενικα.Επιτελους.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 19/09/2009 18:34:11

  Και οπως λενε οι Αγγλοφωνοι, So what!, big fucken deal. Παντως, οταν θελετε ειστε μανες στα μη ζητηματα.
  Επισης διακρινω ολιγον τι σταλινισμο με ολιγον ναζισμο οικογενειακης ευθυνης στη σπουδη σας να κρινετε καποιον για αποψεις του και οχι για πραξεις που τυχον εβλαψαν την Ελλαδα.

 16. ataktos avatar
  ataktos 19/09/2009 18:58:23

  Τώρα.... πίστεψα επιτέλους .... ούτε ο Κοραντής ούτε και o ένας Παπανδρέου είναι παπατζήδες χαχαχαχ

 17. Striftompolas avatar
  Striftompolas 19/09/2009 19:05:48

  Ωραίο το άρθρο για τις συμπτώσεις της ιστορίας. Κι αυτή η συζήτηση ωραία πάει. Πριν από είκοσι χρόνια δεν θα είχε και πολλές πιθανότητες.

  Προφανώς ο γιος ενός διπλωμάτη, διπλωμάτης κι αυτός, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνει επικεφαλής της ΚΥΠ από τον γιο ενός τύπου που παραθέριζε στα ξερονήσια. Δεν είναι όμως κανόνας απαράβατος. Κι άλλωστε υπάρχουν κι άλλα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Στην Ελλάδα υπάρχει μια απίστευτη οικογενειοκρατία, στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο (και είναι ακόμα ισχυρός ο θεσμός της οικογένειας-οι οικογενειακοί δεσμοί). Και είναι ευκολότερο να είναι τα παιδιά κάτω από τη μηλιά αλλά και παραδίπλα να πάνε δεν χάνονται. Οικογενειοκρατία λοιπόν, όχι οικογενειακή ευθύνη.

  Τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα "μεγαλώνει" και χρειάζεται περισσότερους δικαστές, διπλωμάτες, στρατηγούς, ρουφιάνους, γιατρούς κλπ. Ο κύκλος αυτός τέλειωσε, ακόμα και πληθυσμιακά φαίνεται ότι σταματήσαμε, δεν περισσεύουν θέσεις εκτός της οικογένειας.

  Κι έρχεται και νέος Καποδίστριας, συνενώσεις ΝΠΔΔ, ταμείων, κλπ.

  [Το άλλο με το ΚΚΕ είναι ιστορικά σοβαρό αλλά δεν χρησιμεύει σε τίποτα:και σήμερα συνεχίζουμε να αποφασίζουμε ανάλογα με πρόσκαιρα συμφέροντα, συμμαχίες και καιροσκοπισμούς, κάθε είδους παρωπίδες, παρότι γνωρίζουμε ότι συνήθως η ιστορία δεν δικαιώνει τέτοιες ηλιθιότητες: λείπουν ας πούμε σήμερα κόμματα που παίρνουν απλώς την αντίθετη θέση με πρόσκαιρο πολιτικό όφελος;]

 18. provato avatar
  provato 19/09/2009 23:21:20

  Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, γεγονός σημαντικό για να εκφέρει κάποιος ολοκληρωμένη άποψη κτλ.
  Πάντως σε κάθε κόμμα υπάρχει (πόσο μάλλον στο τότε ΚΚΕ) αυστηρή ιεραρχία, ισχύοντος του ρητού που φέρει την ΄΄αριστερά να μην γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά΄΄ και κατ'αναλογία η τότε ΄΄κομματική βάση΄΄ να μην γνωρίζει τι ποιεί η αφρόκρεμα της ΄΄φωτισμένης΄΄ ηγεσίας (όχι μόνο τι ποιεί αλλά και τι ΄΄φρονεί΄΄ πραγματικά καθώς ο πόθος του λαού για ελευθερία από τις δυνάμεις του άξονα ήταν φύλλο συκής για τους ΄΄ηγέτες΄΄ αλλά και εμπόδιο αναγνώρισης της όποιας ΄΄αλήθειας΄΄ απο τους απλούς αγωνιστές του ΚΚΕ τουλάχιστον στις αρχές - μετά και όταν πλέον άρχισε να χύνεται αδελφικό αίμα ήταν πλέον αργά για ΄΄λογική΄΄ κτλ. ).
  Επίσης ΄΄η δικτατορία του προλεταριάτου΄΄ κτλ σίγουρα δεν θα έρχονταν ΄΄ α λα καρτ΄΄ αλλά προϋπόθετε και συνομωσίες , προδοσίες εκκαθαρίσεις και παρόμοιες ΄΄πρακτικές΄΄ ενέργειες στο όνομα της όποιας ΄΄ορθοδοξίας΄΄ όπως από την άλλη μεριά η ΄΄άμυνα΄΄ κατά της απειλής (πραγματικής και φανταστικής) του κουμμουνισμού προϋπέθετε και έθεσε σε εφαρμογή αντίστοιχους μηχανισμούς... Αδελφοκτόνοι σπαραγμοί και μαύρες σελίδες της ιστορίας μας...

  ΥΓ: Ας τον ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι τον Κοραντή για την γνώμη του επι του θέματος. Απλό είναι. Την ψήφο των συμπολιτών του ζητάει θα έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί, πρώην διοικητής της ΕΥΠ ήταν.

 19. thouthou avatar
  thouthou 19/09/2009 23:51:43

  Ανοίξαν τα κιτάπια, έστω και με ιδεολογικά προβλήματα... Αναρωτιέμαι, θα υπήρχαν τόσο ωραίες συζητήσεις, αν ο ΛΑΟΣ είχε διαλυθεί το 2004;
  Απλά είναι τρομερά αστείο, μια ιδεολογικοκοινωνική προπαγάνδα που στηρίχθηκε σε μύθους, να χαρακτηρίζει έτσι απλά ως "εθνικιστή" τον γέρο Γ.Παπανδρέου, να ψάχνει τους νεφελίμ για να βρει μια αντικομουνιστική προπαγάνδα, κλπ....
  Κάποιοι, χτίσανε μια μυθική ιδεολογικοκοινωνική Ελλάδα από το '74 και μετά, και τώρα, που απλά απομυθοποιούνται οι μύθοι της, τους ξεπετάνε εύκολα, βασιζόμενοι στα αποτελέσματα της ίδιας της προπαγάνδας... Ο γέρος της δημοκρατίας; Τί κι αν ήταν τοτέμ της προοδευτικής κανονικοποίησης των Ελλήνων; Τώρα που αρχίζουμε να ψαχνόμαστε, απλά είναι ένας εθνικιστής, αντικουμουνιστής του παρελθόντος.... Σε λίγα χρόνια, ποιος Αντρέας; Ποιοι λόγοι του για λαϊκή κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια (προ του '81);;
  Η ιδεολογική αυτοϊκανοποίηση πρέπει να έχει και όρια.... Δεν μπορεί να υποκαθιστά την σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση.... Ο παραλογισμός δεν μπορεί να βιάζει την λογική, την ιστορία... Τα συνθήματα δεν μπορούν να είναι μια ζωή υποκατάστατα της πολιτικής...
  Είμαστε κάτω από την Μποτσουάνα, γιατί δεν αξίζουμε να είμαστε πάνω της.... Απλός ιστορικός νόμος...

 20. Lavazza avatar
  Lavazza 20/09/2009 06:33:16

  Και λίγα είπαν για το ΚΚΕ...

  Αυτοί που έφεραν Βούλγαρους Κομιτατζήδες για να σκοτώσουν Έλληνες και να επιβάλλουν τον Σταλινοφασισμό δεν δικαιούται τίποτε παραπάνω από το να μπουν στο χρονοντούλαπο (όπως και μπαίνουν σιγά-σιγά) ως κακός μπαμπούλας που εξανδραποδίστηκε...

  Όποιος υποστηρίζει καθεστώτα που μόλις πας να βγεις από τη χώρα σου σε πυροβολούνε στα σύνορα και σε σκοτώνουν για να μη δεις τι γίνεται στον έξω κόσμο είναι κακός μπαμπούλας...

  Όποιος υποστηρίζει καθεστώτα όπου καταργείται κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία με τη λογική του "ο λαός 3,60 και στο κόμμα να τρώμε με χρυσά κουτάλια" είναι κακός μπαμπούλας...

  Όποιος υποστηρίζει καθεστώτα όπου οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν πότε ρεύεσαι και αφοδεύεις στο σπίτι σου (Σταζι, Σιγκουριμι κτλ.) είναι φασίστας και συνεπώς κακός μπαμπούλας...

  Όποιος υποστηρίζει καθεστώτα τα οποία γεννούν γκαγκστερ και πόρνες (είδαμε μετά την κατάρευση του παραπετάσματος τι βγήκε από εκεί πέρα μέσα) είναι κακός μπαμπούλας...

  Όποιος προσπαθεί να μας πείσει οτι όλοι αυτοί οι "πρωτόγονοι" (δεν φταίνε αυτοί οι φουκαράδες) που είδαμε στην Ευρώπη μετά το 1991 στις χώρες τους ζούσαν τον παράδεισο επί της γης είναι κακός μπαμπούλας...

  Δεν μιλάμε βέβαια για τους εγχώριους πρωτόγονους που υποστηρίζουν πρακτικές "παιδομαζώματος" και γενικότερα επαίσχυντες και φασιστικές πράξεις, πρακτικές αλλά και εγκλήματα που διέπραξε το ΚΚΕ διαχρονικά...

  Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από Φασισμό και Φασίστες (μαύρο ή κόκκινο, μαύρους ή κόκκινους) για αυτό τους κατατρόπωσε και τους έστειλε από εκεί που ήρθαν...

 21. kiki avatar
  kiki 21/09/2009 20:48:51

  Ο Γιωργακης δεν ειναι αντικομμουνιστης γιατι απλωσ δενεχει καταλαβει περι τινος προκειται.Θλιβερος στο ντιμπειτ.Ο υπαρχηγοςΠαγκαλος που τον καθυβριζε παλαιοτερα ως αμερικανο ειναι ο κατ εξοχην αντικομμουνιστης του ΠΑσοκ απο τοτε που τον διαγραψανε οχι αδικωςΠαραμενει φαιδρος και χοντρος

 22. George Poulos avatar
  George Poulos 22/09/2009 15:47:52

  Συμμαχία ΝΔ-ΚΚΕ ,αντίπαλοι είναι ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

 23. Liebknecht avatar
  Liebknecht 25/01/2010 21:49:33

  Εύγε! Πλήρες και ουσιαστικό άρθρο, με θέση και άποψη.

 24. thersitis avatar
  thersitis 10/12/2010 18:04:32

  Παρακαλώ, θα ήθελα μια ΕΝΤΙΜΗ απάντηση στην παρακάτω ερώτηση, από κάποιον ψηφοφόρο τού ΚΚΕ:

  Αν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ ήταν κομμουνιστές, οι Έλληνες κομμουνιστές θα έπαιρναν τα όπλα εναντίον τους όταν οι στρατοί τους εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία τού 1940;

  ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΦΥΣΙΚΑ. ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΒΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.

  Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΘΑ ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.

  ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΞΟΝΤΟΝΩΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ Η ΗΡΩΙΚΗ ΜΕΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ, ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΦΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΝΕΚΥΡΡΗΣΣΕΤΟ ΛΑΙΚΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙΚΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΘΑ ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 25. thersitis avatar
  thersitis 10/12/2010 18:10:48

  Μια απλή, ενδεχομένως και απλοϊκή ερώτηση που δεν βλέπω να απαντά κανείς επι της ουσίας: Το ΚΚΕ δεν είναι «κόμμα εγκλήματος και προδοσίας»;

  ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 26. Κάποιος avatar
  Κάποιος 10/12/2010 18:57:58

  Εγκληματίες, προδότες και ανθέλληνες ήταν οι φιλοβασιλικοί που φιλούσαν τις κατουρημένες ποδιές ξένων βασιλέων που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ο πλουτισμός και η υστεροφημία τους σε βάρος του ελληνικού λαού, οι οποίοι έγιναν η αιτία να χαθεί η Μικρά Ασία και να εκτοπιστούν οι έλληνες κάτοικοι της,
  κάθως και οι φιλοχουντικοί που καταδίωκαν και βασάνιζαν άλλους Ελληνες, οι οποίοι έγιναν η αιτία συν τοις άλλοις να χαθεί το 37% της Κύπρου.

 27. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/12/2010 19:07:29

  Ναί,ναι ναί..Το ΚΚΕ και η Αριστερά έν γένει είναι προδοτικοί κομματικοί οργανισμοί..

  Θά τό γράψουμε 3000 φορές.
  Μάλιστα οι Αριστεροί έχουν λαχανί μαλλιά και τέσσερα μάτια πού μόλις τά εστιάσουν σέ ''νομιμόφρονα'' τού μειώνουν κατά 90% τήν libido..
  Mπουμπούκος uber alles...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.