Έλεος... με τους υποτιθέμενους επαναστάτες
27/03/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος... με τους υποτιθέμενους επαναστάτες

Ας σκεφτούν καλά όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν, τι χάος θα προκαλέσουν και τι πολιτική αναταραχή τώρα που η κυβερνητική σταθερότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ

Το αργότερο αύριο κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα και το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει ένα ακόμη «καμίνι» εντός της αίθουσας και στους διαδρόμους της Βουλής.

Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσει το νομοσχέδιο που έχει μέσα και τις ρυθμίσεις για το γάλα, για τα φαρμακεία, για τις τράπεζες κ.λπ. η ανησυχία είναι έκδηλη. Φαίνεται από τις διαρκείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και τις συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς. Το βασικό ζητούμενο των επόμενων ωρών είναι να ενημερωθούν σωστά οι βουλευτές που αντιδρούν για ορισμένες ρυθμίσεις. Διότι αποδεικνύεται ότι πολλοί βουλευτές ενημερώνονται μόνο απ’ όσα διαβάζουν στις εφημερίδες ή ακούνε στην τηλεόραση και που τελικά δεν ισχύουν. Αυτό ακριβώς έγινε με τους ταξιτζήδες και μόλις συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης με τον Θ. Λυμπερόπουλο διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα.

Υπάρχουν, πάντως, και αντιδρώντες βουλευτές οι οποίοι εκφράζονται με λόγια «ιερής οργής» αλλά δεν το κάνουν για το καλό της πατρίδας. Το κάνουν για προσωπικά συμφέροντα. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ένας – δύο τέτοιοι φωνάζουν επειδή φίλοι τους πλήττονται από κάποιες ρυθμίσεις, και επιχειρούν να τις μπλοκάρουν γιατί παίζονται εκατομμύρια.

Εν πάση περιπτώσει τα κρίσιμα ζητήματα αφορούν στο γάλα πρωτίστως και στα φαρμακεία δευτερευόντως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επανεξετάζεται το θέμα του γάλατος και έχουν πέσει στο τραπέζι εναλλακτικά σενάρια. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει ακόμη και αφαίρεση της ρύθμισης για το γάλα από το πολυνομοσχέδιο κι αυτή να κατατεθεί ξεχωριστά.

Αν θέλουμε να πούμε, πάντως, τα πράγματα με το όνομά τους, οι αντιδράσεις από βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι απειλές για καταψήφιση διατάξεων έχουν πιο σκοτεινές αιτίες. Διότι δε μπορεί να έχουν όλοι αυτοί καταπιεί εκατό καμήλες και να πνίγονται σε μια κουταλιά γάλα. Δε μπορεί να γίνονται όλοι αυτοί ξαφνικά αντιμνημονιακοί όταν έχουν ψηφίσει ένα σκασμό μέτρα, πολύ πιο επώδυνα και πολύ πιο οριζόντια. Το έχουμε ξαναγράψει ότι δεν είμαστε ειδικοί για το γάλα, αλλά απ’ ότι ακούμε αυτά για τα περί φρέσκου γάλατος δύο ημερών ή πέντε ημερών είναι παραμύθια. Καθηγητής πανεπιστημίου χθες έλεγε σε ραδιόφωνο ότι φρέσκο είναι το γάλα που το πίνεις μόλις βγει από το βυζί του ζώου. Αν υποστεί επεξεργασία και μπει στο κουτί παραμένει φρέσκο αλλά όχι όπως είναι η πραγματική έννοια του όρου. Κι από την άλλη, μέχρι πότε θα πληρώνει ο ελληνικός λαός το ακριβότερο γάλα της Ευρώπης; Γιατί δηλαδή είναι πιο ευαίσθητοι εδώ στην Ελλάδα για την κτηνοτροφία κι όχι σε άλλες χώρες;

Από την άλλη, τι ζητούν οι φαρμακοποιοί; Η κυβέρνηση υποχώρησε στο θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων να μην πωλούνται σε σούπερ μάρκετ και αυτοί πλέον θα μας… ανέβουν στο κρεβάτι. Απαιτούν συνέχεια να μην πληγούν από τα μέτρα και απειλούν να προκαλέσουν έμφραγμα στην αγορά και στην ομαλή χορήγηση φαρμάκων σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Υπάρχει το δέντρο, υπάρχει και το δάσος. Είναι προτιμότερο να καεί το ένα δέντρο παρά ολόκληρο το δάσος. Μην ξεχνάμε ότι στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για τις τράπεζες ή για το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ας σκεφτούν καλά όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν, τι χάος θα προκαλέσουν και τι πολιτική αναταραχή τώρα που κυβερνητική σταθερότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ας μην κάνουν το λάθος να δώσουν πλεονέκτημα στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είναι στα «κάτω του», ούτε να ενισχύσουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού τώρα που φυλλορροούν. Είναι κρίμα να χυθεί η καρδάρα με το γάλα, το πραγματικό. Δηλαδή οι θυσίες του ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 27/03/2014 08:28:37

  Το βασικό ζητούμενο είναι να μην πατάς σε δυό βάρκες γιατί το μόνο σίγουρο τότε είναι το μπλουμ. Δεν αρκεί η κυβέρνηση να περάσει ένα ακόμα νομοσχέδιο χρειάζεται να γίνει πιο τολμηρή και αποφασιστική. Αλλιώς και συγκρούσεις κάνει και αποτέλεσμα δεν φέρνει. Είναι χρέος του Σαμαρά να βγει και να εξηγήσει ότι το παλιό μοντέλο τέλειωσε και ότι μόνο αν γίνουμε μια κανονική χώρα έχουμε ελπίδα. Προχωράμε μπροστά και αφήνουμε πίσω όσους θέλουν να φιλοσοφήσουν για το πόσες μέρες ένα παστεριωμένο γάλα είναι "φρέσκο". Όπως στα απόβλητα της ιστορίας μείνανε κάτι άλλοι συνάδελφοί τους που τους απασχολούσε ο αριθμός των αγγέλων που μπορούν να καθίσουν πάνω σε μια τρίχα.

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ George N 27/03/2014 11:14:24

   Και θα γίνουμε κανονική χώρα αν καταστραφεί όλη η ελληνική παραγωγή γάλακτος και εισάγουμε μόνο από το εξωτερικό? Θα γίνουμε κανονική χώρα όταν τα φάρμακα θα πωλούνται δίπλα από τα απορρυπαντικά? Ελεος βρε παιδιά σε ποιού απευθύνεσθε τέλος πάντων ή μάλλον ποιόν προσπαθείτε να πείσετε? Μιά και θέτετε έτσι γιατί δεν βγαίνει ο Σαμαράς να υποστηρίξει ότι με το νομοσχέδιο για το γάλα και κλπ. δεν θα θιγούν οι Ελληνες παραγωγοί γάλακτος αλλά αντιθέτως θα ενισχυθούν? Αν το πει αυτό ποιός θα έχει μετά αντίρρηση?

   • Ισόνομος πολίτης avatar
    Ισόνομος πολίτης @ Aegean times 27/03/2014 11:42:58

    Υπάρχουν κάποιοι κοινοτικοί κανονισμοί με τους οποίους πρέπει να εναρμονιζόμαστε σιγά - σιγά. Ανήκουμε στην Ε.Ε και δη…… στο σκληρό της πυρήνα, την Ευρωζώνη. Δεν έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε δικό μας Βιλαέτι, είτε για το γάλα, είτε για τα φάρμακα, τις εργασιακές σχέσεις κλπ Αν δεν μας αρέσει, έχουμε όλη την διακριτική ευχέρεια να αποχωρήσουμε …..και να πάμε κατά….. ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ μεριά.... Καθαρά πράγματα…. Εσείς τι λέτε? Έχετε καμια αντίρρηση?

    • Aegean times avatar
     Aegean times @ Ισόνομος πολίτης 27/03/2014 13:50:44

     Εάν πρόκειται για τον πολύ " σκληρό " πυρήνα πάω πάσο...... Εαν πάλι πιστεύουμε ότι εξαρθώνοντας την όποια παραγωγή έχουμε είτε πρωτογενή είτε την βιομηχανική λόγω των επιταγών του σκληρού πυρήνα, και ότι θα επιβιώσουμε με αέρα κοπανιστό, πάλι πάω πάσο. Το μέλλον θα δείξει. Το δυστύχημα είναι ότι θα είμαστε οι καταδικασμένοι θεατές αυτού του μέλλοντος.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ισόνομος πολίτης 27/03/2014 13:57:32

     Ναι έχω γιατί λες ανακρίβειες χοντρές. Η ημερομηνία λήξης του γάλακτος δεν ανήκει καθόλου στις αρμοδιότητες της ΕΕ (πόσο μάλλον στον «σκληρό πηρύνα»). Εναπόκειται εξ ολοκλήρου στο κάθε κράτος μέλος χωριστά. Πχ στην Αγγλία είναι 5 μέρες. Αν ήταν έτσι όπως λες, θα μας είχαν ήδη πάει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και δεν θα είχαν λυσσάξει να μας το αποσπάσουν με υπογραφές.

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ Aegean times 27/03/2014 11:53:14

    Μα δεν μπορει να το πει αυτο ο Σαμαρας γιατι ξερει οτι δεν ειναι αληθεια. Ο λογος που επιμενουν να ψηφιστει ο νομος πασει θυσια -ακομα και ρισκαροντας την σταθεροτητα της κυβερνησης- ειναι οτι ειναι απολυτα υποταγμενοι στις ξενες πολυεθνικες. Προκειται για μια ξενοδουλη κυβερνηση που δεν τολμαει να πει οχι στο παραμικρο και που ειναι διατεθειμενη να ξεπουλησει τα παντα προκειμενου να παραμεινει οσο γινεται περισσοτερο στην εξουσια. Οσο για τους βουλευτες, το μονο που τους νοιαζει ειναι να εξακολουθησει να τρεχει για λιγο ακομα ο μισθος, γιατι ξερουν καλα οτι μετα θα βρεθουν στην ανεργια. Ασε που φοβουνται κιολας ορισμενοι, γιατι οταν χαθει η βουλευτικη ασυλια, τοτε μπορει να υπαρξουν και "δυσαρεστες" συνεπειες. Ο μεσος ανθρωπος οταν βρισκεται μπροστα στην εξουσια δισταζει να εκδηλωσει την συσσωρευμενη οργη του και συμπεριφερεται σαν ραγιας, οταν ομως χαθει η εξουσια, τοτε αρχιζει να ισχυει το "δρυος πεσουσης..." ! Ειναι σιγουρο οτι η καταστροφη στην οποια αυτη η πολιτικη συμμορια εχει οδηγησει τον τοπο δεν θα μεινει ατιμωρητη.

    • Barbara avatar
     Barbara @ Δαρβινος 27/03/2014 14:05:48

     Μια χαρά τα καταφέρνει η κυβέρνηση μας! Κουτσά, στραβά, αλλά τα καταφέρνει! Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν τολ΄μηρές αποφάσεις και επώδυνα μέτρα. Αλλίως τώρα θα μασταν στη δραχμή και στον εμφύλιο.

    • George N avatar
     George N @ Δαρβινος 28/03/2014 07:50:21

     Δαρβίνε το όνομά σου παραπέμπει στο adapt or die. Εκεί είναι και το μυστικό κατά την γνώμη μου. Όσο και να βαράμε το κεφάλι στον τοίχο η λύση είναι η έξοδος από την πόρτα κι όχι από τον τοίχο. Πως κάνουμε το Ελληνικό γάλα άξιο μιας premium τιμής είναι το ζητούμενο κι όχι πως αναγκάζουμε τους καταναλωτές να αγοράζουν το Ελληνικό γάλα σε premium τιμή.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 27/03/2014 08:35:35

  "Εκείνοι οι οποίοι καθιστούν μία ειρηνική επανάσταση αδύνατη, καθιστούν τη βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη." ~Τζων Κέννεντυ

  • Αναπλους avatar
   Αναπλους @ η Dimi 27/03/2014 16:38:46

   Δεν ήταν ο Κένεντυ που τό'πε αλλά ο Κίνγκ. Σιγά μην έλεγε ο καρα-αστός καρά-συμφεροντολόγος Κένεντυ τέτοιο πράμα

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Αναπλους 27/03/2014 17:13:38

    Για να το λέτε εσείς, έτσι θα είναι.

 3. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 27/03/2014 09:02:57

  Η χειρότερη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι αυτή που έχει να κάνει με την υγεία και τον ανθρώπινο πόνο κύριοι των….. φαρμακοπωλείων... Επίσης είναι καταχρηστικό και άνανδρο να κάνεις επίθεση χειροδικίας, ενάντια σε κάποιον που μόλις έχει βγει από την εντατική και αναρρώνει. κύριοι βουλευτές της αντίρρησης και του καταψηφίζω. Τι να πω? Άλλο τίποτε δεν έχω παρά ετούτο: Φιλοπατρία και φιλολαϊκή πολιτική στις μέρες μας, είναι η πολιτική σταθερότητα μιας κυβέρνησης που στοχεύει στην αλώβητη διατήρηση της κρατικής οντότητας και την ανάταξη της Χώρας. "Χρώματα", "παρατάξεις" και "δίκαιες διανομές", δεν έχει να υπερασπιστεί κανείς προς ώρας, παρά το: Πρώτα η Ελλάδα! Ας το καλοσκεφτούν λοιπόν όσοι στοχεύουν σε καταψηφίσεις, πολιτικές αναταραχές και περιπέτειες..

 4. Βόρειος avatar
  Βόρειος 27/03/2014 09:18:35

  Δυστυχώς, η περίπτωση του "ατυχήματος", είναι υπαρκτή. Αυτό που ζούμε στις μέρες μας δεν είναι Κοινοβούλιο. Είναι μακράν η χειρότερη σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων από συστάσεώς της. Θα μου πείτε πως αυτή η Βουλή μας αξίζει, αυτή έχουμε. Συμφωνώ.

 5. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 27/03/2014 09:54:21

  Ψάξτε για τις υποσχέσεις (μελλοντικής εκλογικής) χρηματοδότησης των όψιμων "αντιρρησιών συνείδησης". To Ινστιτούτο παίζει το τελευταίο χαρτί του...

 6. Naruto avatar
  Naruto 27/03/2014 11:00:19

  Να ψηφιζονται τα νομοσχέδια απο τους βουλευτές πρίν την κατάθεσή τους να ησηχάσετε ολοι.Για ενημέρωση η πώληση φαρμάκων απο τα μαρκετ δεν αποσύρθηκε.

 7. Aegean times avatar
  Aegean times 27/03/2014 11:22:57

  Ουσιαστικά εκείνο το οποίο μένει αναπάντητο είναι εάν με το νέο μομοσχέδιο για το γάλα οι Ελληνες παραγωγοί προστατεύονται και όχι μόνο, το λογικό θα ήταν να ενισχύονται γιατί έχουμε ανάγκη από αυξημένη παραγωγή, το ζητούμενο είναι να μπορούσε να αυξηθεί η ελληνική παραγωγή και να υπάρχουν και εξαγωγές, το εγγυάται αυτό το νομοσχέδιο? Επίσης κανένας δεν μας έχει διευκρινήσει γιατί οπωσδήποτε ο τομέας του φαρμάκου πρέπει να αναμειχθεί με τους σουπερμαρκετάδες. Ο φερετζές περί μείωσης τιμών δεν πείθει ούτε τους τυφλούς πλέον μιά και στην Ελλάδα τα σουπερμάρκετ λειτουργούν με σύστημα ενισχυμένου καρτέλ. Κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις δεν έχουν ακουστεί πέραν των απειλών του Αδωνι ότι γυρνάμε στην δραχμή.

 8. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 27/03/2014 11:36:48

  Προσοχή όμως ! Εαν περασει ο νεος νομος για το γαλα και δεν πεσει ή ακόμα χειρότερα εάν ανέβει η τιμή του δεν την ξεπλένουν την κυβέρνηση ούτε 10000 ευρω επίδομα σε κάθε εντολο και άπορο.

 9. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 27/03/2014 11:37:09

  Αυτοί που ζουν στο χαος και την οικονομική καταστροφή, ανεργοι, πτωχευμένοι μικροεπαγγελματίες, ολα τα επαγγελματα της οικοδομής κλπ..... ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ? ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ¨Η ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

 10. AnonymouS avatar
  AnonymouS 27/03/2014 11:41:12

  Αραγε οσοι αφενος διαπραγματευτηκαν πλαδαρα με τη τροικα τις αλλαγες στην εμπορια γαλακτος και στο χωρο των φαρμακων,κι αφετερου δεν προυπεθεσαν τις φυγοκεντρες τασεις εντος του "μαντριου",δεν φερουν ευθυνη; Δηλαδη φερνω στο κοινοβουλιο απαιτητικα ο,τι να ναι προς επικυρωση ,κι οποιος δεν το ψηφισει ειναι "υποτιθεμενος επαναστατης";Μηπως τοτε κι οποιος το ψηφισει ειναι αυτοδικαιως,"προσκυνημενος αυλοκολακας"; Πεταμε κι ενα διαχρονικο "βαλτε πλατη μη βουλιαξει η χωρα" και αυτοματως ξεπλυθηκε η ατομικη ευθυνη και συνειδηση.

 11. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 27/03/2014 12:06:50

  Το οικονομικό σύστημα αυτής της χώρας βασίζεται στην εκμετάλλευση του κοινωνικού συνόλου από τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες και συντεχνίες. Με τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο πλέγμα σχέσεων εκμετάλλευσης μεταξύ μας, όπου ο καθένας από μας πληρώνει την προστασία και το νταβατζιλίκι σε φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μηχανικούς, αρτοποιούς, κτηνοτρόφους, αγρότες, βιοτέχνες, συλλόγους, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, δημοσίους υπαλλήλους κλπ μέσω "ρυθμίσεων", "προστασιών", φόρων υπέρ τρίτων κλπ και συγχρόνως μέσω της δικής μας επαγγελματικής ομάδας εκμεταλλευόμαστε ,με τη σειρά μας τους υπόλοιπους. Αυτή η ωραία ιστορία είχε φθάσει σε ένα σημείο "ισορροπίας" όπου (ας πούμε) ότι όλοι ήταν ευχαριστημένοι, μέχρι που χρεοκοπήσαμε και καταλάβαμε (;) ότι η "ισορροπία" ήταν του ακροβάτη πάνω στο σχοινί. Ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν ώστε αυτό το σύστημα να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από ένα άλλο πιο ορθολογικό και απλούστερο και δικαιότερο, είναι αναμφισβήτητο (εκτός κι να είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή αισθάνεσαι βολεμένος με τα ισχύοντα) - το θέμα είναι: υπάρχουν καθαρά μυαλά και ικανοί άνθρωποι για να δημιουργήσουν το νέο σύστημα; Εδώ σε θέλω μάστορα. Τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά.

  • Επιφανιος avatar
   Επιφανιος @ βαγγέλας 27/03/2014 12:40:40

   Το προτυπο μας ειναι οι ΗΠΑ; Γιατι δεν ξεκιναμε απο την απελευθερωση της οπλοφοριας. Ξερετε τι τζιρο θα κανουν τα οπλοπολεια και τι εσοδα θα μαζεψει ο Στουρναρας και ο Θεοχαρης απο φορους ; Εμπρος λοιπον φιλελευθερα παλικαρια μου

  • Γιάννης Τ. avatar
   Γιάννης Τ. @ βαγγέλας 28/03/2014 00:21:43

   Μήπως ξέρεις από πότε η τιμή του γάλακτος με τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος νόμος θα πέσει σε δυτικοευρωπαϊκά επίπεδα έτσι ώστε να απολαύσουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα φτηνό γάλα; Η υπομονή μου για φτηνό γάλα εξαντλείτε ξέρεις.....

   • βαγγέλας avatar
    βαγγέλας @ Γιάννης Τ. 28/03/2014 10:51:15

    Η τάση διεθνώς είναι αυξητική για τις τιμές του γάλακτος. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τα "νέα μέτρα" θα είναι αποτελεσματικά.

 12. gikon avatar
  gikon 27/03/2014 12:09:38

  Γάλα, τελευταία νέα, από τον Τσαυτάρη. Συμμφωνήθηκε να υπάρξουν τρεις κατηγορίες προϊόντος: 1.- Παστερειωμένο ημέρας. 2.- Παστερειωμενο πέντε ημερών. 3.- Υψηλής θερμικής επεξεργασίας (long life). Έχω την εντύπωση ότι με τις ρυθμίσεις αυτές, η ελληνική κτηνοτροφία δεν θα θιγεί αλλά το οικογενειακό κόστος για προμήθεια γάλακτος μάλλον θα αυξηθεί. Άρα μια τρύπα στο νερό, η επιμονή τρόϊκας και Χατζηδάκη και όλη αυτή η ανακατωσούρα.

  • βαγγέλας avatar
   βαγγέλας @ gikon 27/03/2014 12:21:39

   Δεν μπορεί να είναι σωστό αυτό που γράφεις, δεν κάνει νόημα. Το γάλα ημέρας καθιερώνεται για την πριμοδότηση του Έλληνα κτηνοτρόφου, διότι μόνο αυτός θα μπορεί να το προσφέρει. Αν όμως το χαμηλής παστερίωσης συνεχίζεται να περιορίζεται νομοθετικά στις 5 μέρες, δεν έχει νόημα η καθιέρωση του γάλα ημέρας, παστεριωμένο 5 ημερών πάλι μόνο ο Έλληνας κτηνοτρόφος μπορεί να παρέχει. Κάτι δεν κατάλαβες.

   • gikon avatar
    gikon @ βαγγέλας 27/03/2014 12:26:32

    Στο συμπέρασμά μου αναφέρω αυτά που λες. Περίμενε να τα ακούσεις και επίσημα.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ gikon 27/03/2014 13:58:37

     Μακάρι να είναι έτσι.

    • βαγγέλας avatar
     βαγγέλας @ gikon 27/03/2014 14:09:57

     Τελικά μάλλον το "παστεριωμένο γάλα" θα έχει διάρκεια όχι 5 ημερών, αλλά ανάλογα με την μέθοδο παστερίωσης - συσκευασίας - δηλ. με ευθύνη της γαλακτοβιομηχανίας. Λογικό είναι, με όλα τα τρόφιμα αυτό συμβαίνει, δεν κατοχυρώνεται νομοθετικά η διάρκεια ζωής. Καλή ιδέα είναι να αναγράφεται επάνω και μια ένδειξη "5 (ή 6, 7, 10 κλπ) ημερών". Μένει να δούμε αν κι ο Τσαύταρης αυτό κατάλαβε, διότι άκουσα ότι λέει είναι σε σύσκεψη για να αποφασίσουν για ...την διάρκεια του γάλακτος.

  • gikon avatar
   gikon @ gikon 27/03/2014 12:34:44

   Υ.Γ: Παστεριωμένο VS παστερειωμένο (συγγνώμη).

 13. cielo avatar
  cielo 27/03/2014 12:40:59

  Οσον αφορα τα φαρμακεια... ενταξει, να μην πωλουνται τα ΜηΣυΦα αλλου... αλλα και τα φαρμακεια να παψουν παραυτα να ειναι ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ οπως ειναι σημερα που πωλουν καθε ειδους καλλυντικο, βερνικια νυχιων, παντοφλες, ακομα και κοσμηματα! Επισης να μην μας ζαλιζουν με τον ισχυρισμο οτι ο σοφος φαρμακοποιος θα μας καθοδηγησει σωστα οσον αφορα την χρηση του κοινου παυσιπονου και του αντιεμετικου οταν ο ιδιος σοφος φαρμακοποιος μας πωλει OTC ισχυρα αντιβιοτικα χωρις ποτε να ασχοληθει πως ακριβως και για ποιον λογο σκοπευει να τα χρησιμοποιησει ο πελατης. Οσον αφορα το γαλα... επειδη ειμαι μιας καποιας ηλικιας, μεγαλωσα με το γνωστο σακχαρουχο που κυκλοφορουσε την δεκαετια του '60. Αραια και που, οι μητερες αγοραζαν χυμα φρεσκο με το ζυγι, το εβραζαν και μας εκαναν κεφαλοκλειδωμα για να το πιουμε. Δεν ειμαι σιγουρη ποιο απο τα δυο σιχαινομουνα περισσοτερο... παντως εμεις οι παλαιοτεροι μεγαλωσαμε χαιροντες ακρας υγειας. Ας κανουν ο,τι καταλαβαινουν με το γαλα, η ουσια ειναι οτι οποιου η τσεπη αντεχει θα αγορασει το πανακριβο και οποιου οχι θα αγορασει εβαπορε. Στον παραγωγο και στον επιχειρηματια εγκειται το που θα εστιασουν ωστε να καλυψουν τις αναγκες του Ελληνα σε ενα περιβαλλον διαρκως αυξανομενης ενδειας.

 14. Aegean times avatar
  Aegean times 27/03/2014 13:14:47

  Και ενώ η κυβέρνηση μόνη ψάχνει να μαζέψει τα απολωλότα πρόβατα για να ψηφίσουν για το γάλα οι Τούρκοι εν τω μεταξύ θα κάνουν απόβαση στον Πειραιά... και για να έχουμε καλό ερώτημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών τι άλλο κάνει εκτός από το να προσπαθεί να μαζέψει ελιές? Οταν επί τόσες ώρες τουρκική κορβέτα περιδιαβαίνει τα νησιά μας εμείς τι κάνουμε αλήθεια? Δεν είναι στραβός ο γυαλός, εμείς αρμενίζουμε στραβά και άντε να δούμε πότε θα γίνει το μεγάλο μπαμ και θα εξαφανιστούμε στην κοιλιά του κήτους.

  • Barbara avatar
   Barbara @ Aegean times 27/03/2014 13:48:59

   Έιναι απασχολημένος στ να δώσει τα φωτα του στην Ουκρανία! Δεν μπορεί να ασχοληθεί με δύο μέτωπα ταυτόχρονα... Μην είμαστε και αχάριστοι, 3 χρόνια μας σώζει.

 15. Hunter avatar
  Hunter 27/03/2014 15:02:16

  Όποιο φαρμακείο δεν συμμορφώνεται, κλείσιμο και αφαίρεση η άδεια λειτουργίας! Όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα! Άκου να πωλούνται οι άδειες φαρμακείων 400.000 Ευρώ ή να πηγαίνουν "κληρονομικά" στα τέκνα! Γίνανε ΚΑΡΤΕΛ και οι φαρμακοτρίφτες... Καρτέλ το γάλα, καρτέλ η λαχαναγορά του Ρέντη, καρτέλ τα καύσιμα, καρτέλ τα σούπερ μάρκετ, καρτέλ οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι, καρτέλ εδώ, καρτέλ εκεί κι από πάνω 5-6 βαρόνοι (εργολάβοι, καναλάρχες)... Τι διάολο, ούτε στην Κολομβία να ήμασταν...

  • Barbara avatar
   Barbara @ Hunter 27/03/2014 15:16:00

   Και οι πολιτικοί μας καρτέλ είναι σε μεγάλο ποσοστό!

 16. Hunter avatar
  Hunter 27/03/2014 17:02:58

  Επιπλέον όσον αφορά τις "άδειες" πρέπει να ειπωθεί και το εξής: Το κράτος δεν πούλαγε άδειες φαρμακείου προς 400 χιλιάρικα, άδεις φορτηγών προς 100 χιλιάρικα, άδειες ταξί προς 200 χιλιάρικα και ου το κάθε εξής. Μόνοι τους οι επαγγελματίες σε σιωπηλές συμφωνίες κυρίων έφτασαν τις τιμές εκεί που τις έφτασαν. Τώρα πάνε και ζητάνε τα ρέστα από το κράτος επειδή οι ίδιοι έφτασαν τις τιμές εκεί!!! Να "αποζημιώσει" το κράτος τους επαγγελματίες επειδή σε συμφωνίες κυρίων οι επαγγελματίες αγόραζαν/πωλούσαν μεταξύ τους τις άδειες για 200 χιλιάρικα!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία! Αυτά πρέπει να τελειώσουν με το Σαμαρά! Να πηγαίνεις στο επιμελητήριο ή στο υπουργείο, να δείχνεις το πτυχίο σου (π.χ. φαρμακοποιού), να πληρώνεις 150 Ευρώ παράβολα και να παίρνεις άδεια να ανοίξεις φαρμακείο. Να πηγαίνεις στο υπουργείο μεταφορών, να δείχνεις το επαγγελματικό σου δίπλωμα, να πληρώνεις 150 Ευρώ παράβολα και να παίρνεις άδεια φορτηγού ή ταξί. Να πηγαίνεις στο υπουργείο δικαιοσύνης, να δείχνεις τα πτυχία σου, να πληρώνεις 150 Ευρώ παράβολα και να παίρνεις άδεια να ανοίξεις συμβολαιογραφείο. Και ου το κάθε εξής. Τέρμα και τελείωσε, ή θα γίνουμε όπως όλες οι πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες ή θα μείνουμε στις πρακτικές Αλβανίας, Ρουμανίας, Κοσσόβου, Μολδαβίας κτλ.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Hunter 27/03/2014 18:33:16

   Οι επαγγελματικοί σύλλογοι δεν είναι καρτέλ πρέπει να υπάρχουν για την προστασία των κοινών συμφερόντων και δεν βλάπτουν την κοινωνία υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία .Για την πώληση των αδειών αφ´ ενός μεν είναι υπερβολικά τα ποσά που αναφέρεις αφ´ ετέρου ο φόρος υπεραξίας τα ισοσκελιζει.Επισεις δεν πωλείται η άδεια ,αυτή την παίρνεις με ένα παράβολο ,πωλείται ένα σημείο ένα στέκι όπου όλοι γνωρίζουν και δεν περιμένεις δέκα χρόνια να σε μάθει η πελατεία σου.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Naruto 27/03/2014 18:58:11

    Φίλε Naruto, ήμουν παρών σε κλείσιμο συμφωνίας (χειραψία, λεγόμενη και παντρειά) για ταξί στα Γιάννενα στην τιμή 300.000 Ευρώ πριν περίπου 4-5 χρόνια. Αυτή ήταν η τιμή στα Γιάννενα για την άδεια. Ούτε "πιάτσα" πουλήθηκε, ούτε "πελατολόγιο". 300.000 Ευρώ για να μεταβιβαστεί η άδεια και το αυτοκίνητο αξίας 12.000 Ευρώ (Avensis). Μάλιστα επειδή μετρητά υπήρχαν μόνο 160 χιλιάρικα, μεταβιβάστηκε και ημιτελής μεζονέτα (στα μπετά) στα Καρδαμήτσια (από τις καλύτερες περιοχές στα Γιάννενα) για να κλείσει η συμφωνία. Τώρα, ο άλλος που έδωσε 160 χιλιάρικα μετρητά και μία ημιτελής μεζονέτα με το οικόπεδο, δεν γνωρίζω πώς τα "ισοσκέλισε" με την υπεραξία... Άλλο ο "αέρας" που πωλούνταν με τα καταστήματα κι άλλο το "σου πουλώ την άδεια φαρμακείου προς 400 χιλιάρικα" ανεξαρτήτως καταστήματος ή όχι.

    • Naruto avatar
     Naruto @ Hunter 27/03/2014 19:29:37

     300000 για μια άδεια ταξί !!! πότε θα κάνει απόσβεση αυτός;Γενικά πάντως πιστεύω ότι αυτού του είδους οι μεταβιβάσεις κυμαίνονται σε πολύ μικρότερα ποσά χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι εξαιρέσεις όπως αυτή που ανέφερες.Για φαρμακείο πάντως συγγενής μου που αγόρασε παλιό το ´10 προς 70 χιλιάδες ακόμη χρωστάει .

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Hunter 27/03/2014 18:54:30

   Σωστά. Πολύ σωστά. Συντεχνίες εδώ συντεχνίες εκεί συντεχνίες παρα πέρα Όλες αυτές οι "μικρές δικτατορίες" καθότανε χρόνια τώρα στο σβέρκο του απλού αδύναμου πολίτη και τώρα που βάλλονται αντιδρούν... Ήρθε όμως η ώρα τους και δεν πρόκειται να τις σώσει κανένας "Τσίπρας" και καμια νεόκοπη αριστερά της αρπαχτής..

   • Naruto avatar
    Naruto @ Ισόνομος πολίτης 27/03/2014 19:46:15

    Φιλε ισόνομε πολίτη όλοι ανήκουμε σε κάποια συντεχνία και εσύ φαντάζομαι κάπου θα ανήκεις δεν υποστηρίζεις την δουλειά σου τον κόπο σου ;Αν σου μειώσουν βίαια το εισοδημά σου δεν θα διαμαρτυρηθεις; Τι θα κάνεις θα πας μόνος στο Σύνταγμα και θα φωνάζεις; ενώ αν μαζευτούν 500 η1000 συνάδελφοι κάτι μπορεί να γίνει .Δεν αμφισβητώ ότι κάποιες συντεχνίες με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη ιδίως του δημοσίου είχαν αποκτήσει εξουσία εκεί ναι συμφωνώ μαζί σου

 17. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 28/03/2014 01:21:14

  Αγαπητοί μου μην αγχώνεστε...όλα θα ψηφιστούν κανονικά και με το νόμο...και ας φωνάζουν μερικοί.Φυλλαράκι δεν θα κουνηθεί πάλι....όλα τα προβατάκια στο μαντρί...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.