Άμα τελειώσει το Μνημόνιο, θα παίζουν αμπάριζα
17/03/2014 08:00
του Φαήλου Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμα τελειώσει το Μνημόνιο, θα παίζουν αμπάριζα

Η συμπεριφορά του Τσίπρα είναι εχθρική, όχι προς πολιτικό αντίπαλο, αλλά προς την ίδια τη χώρα και το λαό.

Κάθε φορά η αφασιακή αριστερά του Τσίπρα αμφισβητεί αυτό που λίγο μετά παραδέχεται. Πρώτα αμφισβητούσαν το πλεόνασμα. Μετά αποδέχθηκαν την επίτευξη του αλλά αμφισβήτησαν το ύψος του. Τώρα, αφού αποδέχονται πια πως υπάρχει και δεν θα είναι ευκαταφρόνητο, αμφισβητούν την κοινωνική διανομή μέρους του πλεονάσματος, αγκαζέ με τους τροϊκανούς.

Κάθε φορά επιχαίρουν με τις αρνητικές δηλώσεις ή αμφισβητήσεις των δανειστών, λες και πλήττουν άλλη χώρα, όχι την κοινή Πατρίδα όλων μας.

Αμολάει μια τευτονική παρόλα ο Σόϊμπλε και πετάγονται τα ψωραλέα γκεσέμια του Αλέξη λέγοντας «χα, το ‘παν κι οι Γερμανοί».
Ύποπτη τώρα και η μελλοντική έξοδος στις αγορές, κατά τον άνθρωπο, που η μεγαλύτερη περγαμηνή του είναι η κατάληψη του Λυκείου του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan και κάτι ψιλά της «Ρόζας», θέλει διαρκές Μνημόνιο, να ψοφήσει η χώρα, για να σκαρφαλώσουν στην εξουσία πατώντας πάνω στα ερείπια.

Οι δηλώσεις και συνεντεύξεις του Τσίπρα και των παρατρεχάμενων του, δεν είναι πια λαϊκιστική πολιτική α λα Αμέρικα λατίνα. Είναι καραμπινάτο σαμποτάζ σε βάρος της Πατρίδας. Επιχαίρουν με τα δεινά της. Συντάσσονται με τους επικριτές κι υπονομευτές της. Σιγοντάρουν εκ του αποτελέσματος τους κερδοσκόπους.

Που ακούστηκε αντιπολίτευση που να μην θέλει την έξοδο της χώρας της στις αγορές; Που ακούστηκε κόμμα που να θέλει να εξακολουθούμε να δανειζόμαστε παρακαλετά και με δρακόντειους όρους, που συνιστούν παρέμβαση ακόμη και για λεπτομέρειες της εσωτερικής μας πολιτικής;

Τι σόι «προοδευτικοί», «αντικαπιταλιστές» κι «αντιμπεριαλιστές» είναι δαύτοι;

Άμα τελειώσει το Μνημόνιο, ρε σύντροφοι, τι θα κάνετε; Θα το ρίξετε στην αμπάριζα;

Αυτή η συμπεριφορά του Τσίπρα είναι εχθρική, όχι προς πολιτικό αντίπαλο, αλλά προς την ίδια τη χώρα και το λαό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΦΗ avatar
  ΕΦΗ 17/03/2014 08:53:07

  ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΤΗΝΑΞΑΝΕ ΕΣΕΝΑ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/03/2014 09:55:59

  Υπάρχουν πολλά αγαπητέ Φαήλο που έπρεπε.... αλλά....... ΔΕΝ ο Αντωνάκης με αποτέλεσμα οι ΔΕΞΙΟΙ και όχι αυτή η νέα ορολογία περι κεντρο.......να είναι σφόδρα δισαρεστημένοι.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 17/03/2014 11:38:49

  Νομίζω ότι το να διαβάλουν την Ελλάδα, είναι διαχρονικά η "δουλειά" της κάθε αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα μας. Μόνο η κυβέρνηση ΓΑΠ πρωτοτύπησε και έβριζε την χώρα και τους πολίτες της ακόμη και ως κυβέρνηση!!! Τεμπέληδες μας είπε, διεφθαρμένους μας είπε, μαζί τα φάγαμε μας είπε, ανίκανους μας είπε, τιτανικό μας είπε κι όλα αυτά την χειρότερη δυνατή στιγμή.
  Αυτά βέβαια δεν είναι ελαφρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει το ίδιο κακό βιολί σε μία λιγο πιο ομαλή περίοδο (με τις προσπάθειες του λαού και του Σαμαρά), αλλά εξίσου κρίσιμη.

 4. martios avatar
  martios 17/03/2014 11:41:50

  Στην φωτογραφία παίζουν ''μακριά γαιδούρα''(περίπου) και όχι αμπάριζα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ martios 17/03/2014 16:14:30

   Ο Φάκτορας, που διαλέγει τις φωτογραφίες, είναι μικρός και δεν τα ξέρει αυτά.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 17/03/2014 12:31:54

  Γεια στο στόμα σου Φαήλο! Και επειδή είναι τόσο επικίνδυνα όσα λέει ο Τσίπρας, καλά θα κάνει η Συγγρού να το αναδείξει το θέμα με σκοπό να ξεφτιλιστεί ο σύριζα ως τη μια αντιμνημονιακοί και την άλλη μνημονιακοί αρκεί να πάρουν ψήφους. Ενώ ο Σαμαράς έκανε οτ αντίθετο: έμεινε στο μνημόνιο χάνοντας ψήφους για να μας βγάλει από την κρίση και το μνημόνιο 1 χρόνο γρηγορότερα. Μέρα με νύχτα η στάση τους απέναντι στην πατρίδα και το λαό.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 17/03/2014 16:32:47

  Αντιγράφω συναφές σχόλιό μου σε άλλο άρθρο: Ο Τσίπρας αποδεικνύεται η καλύτερη πολιτική συνέχεια του ΓΑΠ. Δεν κρύβεται άλλωστε και η προτίμηση του ίδιου του ΓΑΠ προς τον Τσίπρα. Όπως ο ΓΑΠ έλεγε "να μην κάνουμε την (περιορισμένη) λιτότητα που προτείνει ο Καραμανλής" και "λεφτά υπάρχουν", για να ακολουθήσει μια στοχευμένα άφρονα πολιτική στη συνέχεια που οδήγησε τη χώρα σε επτά μόλις μήνες στο Μνημόνιο, έτσι και ο Τσίπρας τώρα έχει μια στοχευμένα άφρονα πολιτική, όχι λέει (πια) "εναντίον των Μνημονίων" (αφού αυτά μας τελειώνουν) αλλά "εναντίον της λιτότητας" και είναι, λέει, κακό πράγμα που θα έχουμε πρωτογενές πλέονασμα και κακό πράγμα που θα βγούμε στις αγορές.
  Μα, αγαπητέ Τσίπρα, και "στημένο" να ήταν, όπως λες, θα ήταν και πάλι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Εδώ κάποιοι "κακοί κερδοσκόποι" έρχονται να δώσουν τα ωραία τους λεφτά στη χώρα μας. Εσένα γιατί σε ενοχλεί ως Ελλάδα; Αν αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να σου δανείσουν και να κάνεις ένα τεράστιο βήμα για την απαλλαγή σου από τα Μνημόνια, γιατί να έχεις εσύ πρόβλημα να πάρεις αυτά τα χρήματα και να ξεκινήσεις την απαλλαγή σου από τα Μνημόνια. Στημένο - ξε-στημένο, το θέμα είναι ότι βοηθάει τη χώρα, δεν τη βοηθάει; Όμως εσύ, αγαπητέ Τσίπρα, δεν θέλεις να βοηθηθεί η χώρα. Έχεις συγκεκριμένες διεθνείς δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εντολές. Σκοπός σου είναι να λειτουργήσεις (και ήδη λειτουργείς) ως παράγοντας αποσταθεροποίησης, ακριβώς όπως λειτούργησε και ο ΓΑΠ. Και μία μόνον αμφιβολία αν είχαμε για το αν πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία η κυβέρνηση Σαμαρά, μας την αφαιρεί με τη στάση του ο κύριος Τσίπρας. Μετά από αυτή τη δήλωση, ο Σαμαράς κανονικά πρέπει να λάβει 80% στις επόμενες εκλογές. Δεν θα λάβει όμως, διότι όπως έλεγε κι εκείνος ο Μαρξ, που ασφαλώς τον έχει διαβάσει ο Τσίπρας, η ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ως τραγωδία και την δεύτερη ως φάρσα. Ας ελπίσουμε εμείς, κατ' εξαίρεση, να πάμε κατ' ευθείαν στη φάρσα και να αποφύγουμε μια επανάληψη του 2009 ως (νέα) τραγωδία. Ή, ας ελπίσουμε το 2009 να ήταν η επανάληψη του 1981, οπότε την τραγωδία να την ζήσαμε τότε και τώρα να είναι η σειρά της φάρσας. Δεν αποκλείεται. Αν ο κόσμος δυσπιστεί και εξοργίζεται για το πρωτογενές πλεόνασμα, εντούτοις αναθαρρεί και εκπλήσσεται ευχάριστα από την πτώση των σπρεντς και μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Διότι ο κόσμος θυμάται πολύ καλά τι ακριβώς έγινε το 2010 και πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Εάν ο Σαμαράς βγάλει την Ελλάδα στις αγορές, τότε η ΝΔ θα πρέπει να υπολογίζει (εάν δεν γίνουν τραγικά πολιτικά λάθη) με αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

 7. χαλκιδικιώτης avatar
  χαλκιδικιώτης 17/03/2014 16:33:19

  ο τΣΥΡΙΖΑ είναι δημιούργημα της κρίσης. Αν δεν υπήρχε μνημόνιο θα συνέχιζε να είναι στο περιθώριο. Οι Έλληνες περιμένουμε από τη Νέα Δημοκρατία να μας βγάλει από την κρίση και είναι η τελευταία μας ελπίδα, όπως επίσης και η τελευταία της ευκαιρία, αν θέλει να το κατορθώσει. Συνηθίζω να λέω πως δύο πράγματα χρειάζεται το κόμμα και η κυβέρνηση περισσότερο από πότε: α) αγάπη για πατρίδα και πίστη στο Θεό β) τσαμπουκάς, μαγκιά και ελληνική λεβεντιά σε ξένα συμφέροντα. Για να δούμε... Σλόγκαν της ΝΔ τον Ιούνιο του 12 ήταν: η Ελλάδα θα τα καταφέρει.... Για να δούμε τι θα δούμε...

  • ο τριτος πόλος avatar
   ο τριτος πόλος @ χαλκιδικιώτης 17/03/2014 17:32:16

   Αυτό το πίστη στο θεό τι το΄θελες. Αστον καλύτερα στις εγνοιες του.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ο τριτος πόλος 18/03/2014 11:15:33

    ᾿Αλέξη;;;

    • Φον avatar
     Φον @ Φωτεινή 19/03/2014 15:08:15

     Σκοτεινή;;;

 8. Naruto avatar
  Naruto 17/03/2014 23:51:29

  Για την φωτογραφία δεν είναι ούτε αμπαριζα ούτε μακρυά γαϊδούρα κάπως αλλιώς το λέγαμε αλλά δεν θυμάμαι πως .Για την συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσομαι απο το άρθρο ,κομμουνιστές είναι Φαηλο τι περίμενες δηλαδή ,το σαμποτάζ στη πατρίδα τους είναι η δουλειά τους .Αυτό έκαναν πάντα και δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα .ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α είναι συμπτώματα της κρίσης και θα περάσουν .

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 18/03/2014 00:42:45

  Μα όταν τελειώσει το Μνημόνιο, τελειώνει και ο Σύριζα .. και τότε, θα διαθέτει χρόνο, για να παίζουν όλα τα στελέχη και αμπάριζα και τρίλιζα και πίπιζα,και τέλος πάντων, ας πάνε ομαδικώς για διακοπές στην Ίμπιζα, … αρκεί να αφήσουν τη χώρα ήσυχη, να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, χωρίς τα ανθελληνικά παραληρήματά τους … όπως το πρόσφατο με το πλεόνασμα …

 10. Hugo Chávez avatar
  Hugo Chávez 18/03/2014 09:56:52

  Δηλαδή υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στη χώρα που πιστεύει ότι θα «τελειώσει» το μνημόνιο για τουλάχιστον άλλα δέκα - δεκαπέντε χρόνια; Όποιος το ισχυρίζεται είναι είτε αφελής είτε ψεύδεται. Οπότε ο κ.Κρανιδιώτης ας μην ανησυχεί για το είδος του παιγνίου με το οποίο θα ασχολείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • βαγγέλας avatar
   βαγγέλας @ Hugo Chávez 18/03/2014 13:26:48

   Ε βέβαια, αν "μνημόνιο" βαφτίσουν από δω και πέρα κάθε πολιτική που δεν αυξάνει το χρέος και δεν καταστρέφει την οικονομία... κάτι δηλ. σαν κι αυτό που έκανες στη Βενεζουέλα πριν πεθάνεις και αφήσεις άξιους συνεχιστές...

   • Hugo Chávez avatar
    Hugo Chávez @ βαγγέλας 18/03/2014 21:47:03

    «δεν καταστρέφει την οικονομία....» ενώ αυτό που εφαρμόζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα την έχει ωφελήσει !!! (την οικονομία) Κανείς δε θα βαπτίσει τίποτα απλώς οι δανειστές θα εξακολουθούν έχουν λόγο και για το χρώμα του «βρακιού» που φοράς όπως και σήμερα. Βέβαια αν αυτό εσένα δεν σε ενοχλεί και το θεωρείς αναπόφευκτο λυπάμαι αλλά έχουμε άλλη άποψη περί αυτοσεβασμού. Επειδή με προκάλεσες σχετικά με την Βενεζουέλα κοίτα να διαβάσεις πως ήταν το βιοτικό επίπεδο του λαού προ Chávez και πόσο βελτιώθηκε επί προεδρίας του και μετά να υιοθετείς άκριτα τις θεωρίες περί «κωλόχαρτου» του ανεκδιήγητου Υπουργού Υγείας.

 11. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/03/2014 12:13:50

  Έχεις δικιο αγαπητέ Φαήλε, αλλά αυτό είναι αμφίδρομο. Ο άκρατος κομματισμός και η σύνδεση της κομματικής ζωής με την εθνική ζωή και την επιβίωση του κράτους και της χώρας πρέπει να ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ τελεσίδικα, αλλοιώς θα έχουμε πάντα το ίδιο θέατρο. Πχ. Θα προτιμούσα 1) εκλογή προέδρου απ΄ευθείας από τον λαό, ναι κατα το αμερικάνικο πρότυπο. 2) Απαγόρευση υπουργοποίησης των βο(υ)λευτών. και αρκετά άλλα που θα αποδεσμέυσουν το άθλιο κομματικό παιχνίδι που υποτάσσει τα ΠΑΝΤΑ στο όνομα της κομματικής αντιπαράθεσης. Όλα αυτά απαιτούν ΠΑΙΔΕΙΑ από ΌΛΟΥΣ, αντίληψη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και αποδέσμευσή του από τα κομματικά παίγνια.

 12. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/03/2014 16:54:14

  Φαήλο, Σε θέλουμε για ευρωβουλευτή!

 13. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 18/03/2014 18:34:54

  Φαηλο μπραβο. Λογια σταρατα. Το θεμα ειναι ποσοι ειναι αυτοι που σκεπτονται για το μελλον και οχι εκδικητικα για το παρελθον. Η αριστερα (περιεργο πως) εχει καταφερει διαχρονικα να το παιζει σαν προοδευτικη και η κεντροδεξια σαν συντηρηση. Αυτη η προοδευτικη λοιπον αριστερα ηταν ανεκαθεν υπερ καποιας αλλης δυναμης μη δημοκρατικης. Υπερ της Σοβιετικης ενωσης, υπερ της Κουβας , σημερα υπερ της Βενεζουελας και ισως υπερ της Β. Κορεας. Ποτε δεν ηταν υπερ της Ελλαδας. Απο νικητες στον πολεμο αντι να γινουμε Ελβετια , αντι να επενδυσουμε στην αναπτυξη ειχαμε εμφυλιο και καταστροφη. Ειχαμε ενα ορθοδοξο ΚΚΕ και ολοι οι απολυθεντες και μη συνταξιοδοτηθεντες απο αυτο εγιναν γυρολογοι με τον μανδυα της προοδευτικοτητας. Ετσι ειδαμε ΕΔΑ, ΚΚΕ εσ., Συνασπισμους, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Και ολα αυτα τα χρονια τα περισσοτερα στελεχη βαθεια μεσα στο συστημα δεν δουλευαν αλλα εισεπραταν μισθους , αργομισθιες λογω συνδικαλισμου, απιθανα εφαπαξ . Ας μην αναφερθω στην τοπικη αυτοδιοικηση και στα αργοσχολα στελεχη της αριστερας. Απο οσον θυμαμαι το εαυτον μου τα στελεχη στο Πανεπιστημιο δια της τρομοκρατιας επαιρναν πτυχια χωρις να το αξιζουν. Γρηγορα μεσα στο συστημα αρχιζαν να διοριζονται σε τραπεζες στο δημοσιο και στην τ. αυτοδιοικηση. Ελαχιστοι εκαναν καριερα , ελαχιστοι ασχοληθηκαν με την παραγωγη . Το χειροτερο ομως ολων ειναι οτι εμποδιζουν καθε αναπτυξη. Οτι απειλουν καθε επενδυση. Οτι εκβιαζουν σε ολες τις καταστασεις . Οτι καταδικαζουν τα παιδια μας να ζησουν μια ζωη χωρις οραμα και χωρις δημιουργια.

 14. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 18/03/2014 22:54:26

  Εάν τελειώσει το μνημόνιο αδερφέ Φαήλο,θα συνεχίσουν να αναζητούν εναγωνίως και αιδημόνως απάντηση στο από ετών τεθέν δίλημμα : Σοκολάτα ή κανέλα στο καπουτσίνο; Καλή επιτυχία και είπαμε .Κάνε προσκλητήριο αγώνα.

 15. ΛΟΥΚΑΣ avatar
  ΛΟΥΚΑΣ 19/03/2014 09:41:58

  Για την φωτογραφια, εμεις στα Βάγια το λεγαμε γαιδοροπούμπουζα.

 16. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 19/03/2014 17:13:43

  Αγαπητε ΦΑΗΛΟ ποτε στο παρελθον οι αριστερες δυναμεις της ΕΛΛΑΔΟΣ δεν επραξαν κατι το δημιουργικο για την Χωρα μας ,εισαν και εξακολουθουν να ειναι εναντιον της.Το μονο που ζητουσαν ολοι τους ηταν πως θα συνδηκαλιστουν,και πως θα κανουν απεργιες,εστω και μη σωστες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.