#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλο το μπριτζ κι άλλο η διακυβέρνησηΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το ‘χαμε πει και παλιότερα. Που πατάμε το φρένο; Πότε αυτό που φοβόμαστε πως θα πάθουμε, θα το θεωρήσουμε χειρότερο από αυτό που ήδη συμβαίνει; Στους πόσους ανέργους και στις πόσες αυτοκτονίες; Στα πόσα μαγαζιά κλειστά; Όταν θα μας ζητήσουν να στέλνουμε ετήσια πενήντα εφήβους και πενήντα παρθένες στον γερμαναρά Μινώταυρο;

Κάθε λίγους μήνες πάμε και παρακάτω στου κακού την σκάλα. Ναι, θέλουμε ν’ αποφύγουμε την χρεοκοπία και την έξοδο από το Ευρώ, γιατί θα σημάνουν ανυπολόγιστη απώλεια πλούτου κι εισοδήματος, πληθωρισμό της νέας κολοβής δραχμής και λεηλασία της χώρας. Άραγε για να τα αποφύγουμε αυτά πρέπει να ενδώσουμε στα πάντα; Να δώσουμε σιγά σιγά κι απόλεμα αυτά που θα λεηλατηθούν από την «συμμαχία της δραχμής» και τους ξένους σε περίπτωση Πτώσης;

Δώσαμε προεκλογικά δεσμεύσεις κι υποσχέσεις για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, τουλάχιστον για την έναρξη των διαδικασιών. Ακούσατε τίποτε; Σίγουρα ακούσαμε πως περικόψαμε μισό δισεκατομμύριο από την Άμυνα, καταργούμε ολόκληρες μοίρες μαχητικών, τους παλιούς καλούς «κουρσάρους» τα Α-7, που λόγω σκυλίσιας αντοχής κι ακτίνας δράσης ήταν στήριγμα της Κύπρου κι απειλή για την τουρκική ενδοχώρα. Γι’ αντικατάσταση με νέο τύπο, ούτε κουβέντα. Παροπλίζουμε πολεμικά πλοία, ενώ οι Μονάδες γίνανε ζητιάνοι για καύσιμα κι ανταλλακτικά. Και φυσικά η θέση για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, πήγε κι αυτή για παροπλισμό, μην θιγούν τίποτε ευαίσθητα αγόρια.

Με ποια ισχύ λοιπόν θα υπερασπιζόμασταν την ΑΟΖ που δεν ανακηρύσσουμε;

It’s the economy stupid, μου λένε μέσα από τα δόντια τους τα κομματικά κοχίμπα κι οι περισπούδαστοι ντιντήδες, που βλέπουν και τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να ξενιτεύονται. Κι εγώ απαντώ: «Θεέ μου, φύλαξε την  Πατρίδα από τους οικονομολόγους». Τότε γιατί το λέγαμε, ωρέ παλικάρια; Πιστεύουμε πως απλά ο λαός θα ξεχάσει την υπόσχεση μας και θα την κάνει γαργάρα, μαζί με κάτι άλλα έπεα πτερόεντα προς συνταξιούχους;

Μια ορθολογική επένδυση στην ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και η ανακήρυξη της ΑΟΖ, με ταχεία υλοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας με την Κύπρο και το Ισραήλ, σημαίνει και χρήμα στο ταμείο, σημαίνει και αύξηση της οικονομικής μας ισχύος.

Η παρούσα πολιτική, οι συνέπειες των μέτρων που αφορούν την Άμυνα και τις αποδοχές των στελεχών, οδηγούν σε δορυφοροποίηση της Πατρίδας, σε μετατροπή της σε Ηγεμονία της Βλαχίας, όπου η εκάστοτε κυβέρνηση θα είναι απλά ο δοσατζής της Τρόϊκας.

Το τσαλάκωμα των στελεχών δεν γίνεται απλά γιατί τους κόβουμε τους μισθούς. Γίνεται γιατί τους ωθούμε πέρα από τα όρια της αξιοπρέπειας αλλά και τους στερούμε τα υλικά μέσα για την εκτέλεση της αποστολής τους, που διαφέρει τα μάλα από το κοπάνημα σφραγίδων σε κωλόχαρτα, την τήρηση των πρακτικών της Βουλής και άλλες ευγενείς αποστολές, μακράν απέχουσες από το «επικρατέειν ή απόλλυσθαι» των μαχητών του Έθνους.

Θέλει κανείς να γίνουμε οσποδάροι της Υψηλής Πύλης; Εζήλωσε κανείς να γίνουμε βοηθητικοί ζήτουλες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους, που υποδύεται την «αλληλέγγυα» Ευρώπη;

Αυτός, αδέρφια, δεν είναι ο ιστορικός ρόλος της Κεντροδεξιάς, της παράταξης που μεγάλωσε, εκσυγχρόνισε κι εκβιομηχάνισε την Ελλάδα, που νίκησε την κομμουνιστική ανταρσία, συμμάζεψε την χώρα μετά την δικτατορία και την προδοσία σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ίσως κάποιοι νομίζουν πως ανήκουν σε μια υψηλή τάξη, μαζί με τους ομολόγους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τάξη, όπου, όπως άλλοι παίζουν μπριτζ και κυνηγάνε αλεπούδες, αυτή κυβερνά. Πως αν αποτύχουν, θα έρθουν οι «συνάδελφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις κι ευχές και πως θα παριστάνουν τους αντιπολιτευόμενους, πίνοντας καφέ με την συμπολίτευση στο εντευκτήριο της Βουλής.

Λοιπόν, θα σας πω ένα φοβερό μυστικό: δεν είμαστε στο 2007, ούτε καν στο 2008. Το παιχνίδι άλλαξε.

Αν η Κεντροδεξιά δεν έρθει στα συγκαλά της θα αποτύχει και θα πληρώσει τον λογαριασμό και του τουρίστα από την Μινεσότα. Και μια τέτοια αποτυχία δεν θα αφήσει κολυμπηθρόξυλο. Όποιοι δε οραματίζονται προεδριλίκια ή παλινορθώσεις, επιθυμώντας την αποτυχία, δεν σκαμπάζουν πως κανείς, μα κανείς, από το παλαιό πολιτικό προσωπικό, δεν θα επιζήσει τέτοιας καταστροφής.

Κι οι Συριζαίοι με το μάτι που γυαλίζει, δεν θα παίξουν μπριτζ μαζί τους, ούτε θα σερβίρουν τσάϊ στις πέντε το απόγευμα.

Ο Αλέξης, ο γιαλαντζί μπατίρης Ανδρέας, όσο κι αν μιμείται την τονικότητα του ισοπεδωτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ξέρει πολύ καλά πως όσα υπόσχεται για το ξεπέρασμα της κρίσης, είναι παπατζιλίκια. Φίδια πουλάει στο πόπολο. Κι επειδή δεν θα μπορεί να τα κάνει και θα οδηγήσει την χώρα στην εξαθλίωση και στην πείνα, θα αναζητήσει ένα μίνιμουμ πολιτικής στήριξης από τον σκληρό πυρήνα του και κάτι ανακυκλωμένους πασόκους «εκσυγχρονιστές», υλοποιώντας τα μόνα που θα μπορεί: την αντεθνική μηδενιστική ατζέντα του. Ενώ θα διαχειρίζεται μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, ενώ με το «προοδευτικό εθνικό νόμισμα» του Λαφαζάνη θα θες κανά εκατομμύριο για τυρόπιτα χωρίς τυρί, θ’ αρχίσει τις «ρηξικέλευθες» κουλαμάρες. Θα κατεβάζει εικόνες από σχολεία και δικαστήρια, θα ξεσκίσει ότι απέμεινε από εθνική συνείδηση στην Παιδεία και τον δημόσιο λόγο, θα επιτεθεί στην Εκκλησία με τα γνωστά τσιτάτα και θα λάβει πρωτοβουλίες για το Αιγαίο, που θ’ ανήκει στα ψάρια του και τους «Μακεδόνες» αδερφούς της Αριστεράς. Κολλητάρια από την εποχή του ΣΝΟΦ.

Κι αυτό βέβαια θα προκαλέσει μια δυναμική αντίδραση από τους οργισμένους της άλλης όχθης, στους οποίους θα αθροιστούν κι οι προλεταριοποιημένοι πρώην νοικοκυραίοι, που μετά την τσέπη τους, θα βλέπουν να κουρελιάζεται και το πρόσωπο τους στην Ιστορία. Δεν θα υπάρχει πια μέση κατάσταση, ραχοκοκκαλιά στην κοινωνία. Και τότε θα έρθει η ώρα του αίματος.

Πως θα τα προλάβει όλα αυτά η Κεντροδεξιά κι ο Πρωθυπουργός; Εγκαταλείποντας την απλή διαχείριση, επιλέγοντας άλλα πρόσωπα για την πρώτη γραμμή. Είπαμε, μερικοί για μπριτζ και κανά σουαρέ καλοί είναι. Τώρα όμως μιλάμε γι’ αντρικές δουλειές.

Πίσω λοιπόν, ιδεολογικά πίσω ολοταχώς στον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή στο μέλλον. Γιατί, ναι, αναμφίβολα χρειάζεται ένα νέο κόμμα. Όμως κόμμα πατριωτικό, που θα συγκεντρώσει υγιείς, ριζοσπαστικές δυνάμεις. Ένα μέτωπο αληθινών εκσυγχρονιστών, όχι κολυμβήθρα εξαγνισμού ενοχικών δεξιών και πασόκων με θολωμένο μάτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χρηστοσ avatar
  χρηστοσ 12/11/2012 07:39:14

  Συμφωνω πολυ καλο αρθρο
  Το ζητουμενο ειναι τι γινεται απο εδω και περα
  Δυστηχως δεν υπαρχει κανενα σχεδιο απο την πλευρα μας
  και ειμαστε ερμαιο των Γερμανων
  Αν και πιστευω οτι οι Γερμανοι με την σταση τους ως τωρα ενα πραγμα επιδιωκουν
  Να φυγουν αυτοι απο το Ευρω πρωτοι

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ χρηστοσ 12/11/2012 17:14:45

   Δεν είναι έτσι, δεν είμαστε έρμαιο. Απλά έχει επικρατήσει μια λογική του να μην προκαλούμε αναταράξεις στα νερά;, να μην θιγούμε συμφέροντα εντός κι εκτός. Είναι αυτό που λένε οι ποινικοί "τρώγε το φαΐ σου να βγάλεις την ποινή σου". Δεν συμφωνώ. Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις και ρήξεις.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/11/2012 07:44:05

  Ὅλα θά γίνουν,σιγά σιγά Φαήλο,μόλις πάρουμε τή δόση...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 12/11/2012 17:15:10

   Ασπρίσανε τα γένια μου, αδερφέ...

 3. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 12/11/2012 07:51:41

  Φαήλο! Που το πας αδερφέ?
  Μόλις είπαμε: 'δόξα σοι ο Θεός", πάλι στο 'Παναγία βόηθα' μας πέταξες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αγροφύλακας 12/11/2012 17:16:28

   "Δόξα σοι ο Θεός"; Γιατί;
   Ανασυστήσαμε κι εκσυγχρονίσαμε την παραγωγική μας βάση;
   Βγήκαμε στις αγορές;
   Τιμωρήσαμε;
   Επανελληνίσαμε την Παιδεία και τον δημόσιο λόγο;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/11/2012 17:01:47

    Σωστός! Τα μεγάλα έργα είναι μπροστά και πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ!

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/11/2012 08:10:51

  Η κήρυξη της ΑΟΖ είναι απαραίτητη. Άντε να δούμε

  • klik avatar
   klik @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/11/2012 11:38:33

   Nαι και εγώ ανησυχώ. Ποιος θα εκμεταλλευτεί τα πετρέλαια μας? Ο Μυτηληναίος? ο αντίστοιχος Τούρκος ή κανένας Ισραηλινός?

   Πλάκα θα έχει να πάμε σε καμια σύρραξη με την Τουρκία για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Να δούμε τότε ποιος έφεδρος θα επιστρατευτεί.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ klik 12/11/2012 13:20:39

    Βιαζόμαστε να τσακωθούμε για τη γούνα της αρκούδας;
    Άς εντοπίσουμε πρώτα την αρκούδα - άν υπάρχει αρκούδα.
    Άς την πυροβολήσουμε...

    • Σταράτα avatar
     Σταράτα @ Ο Θείος 12/11/2012 13:45:45

     Εκτός καί υπάρχει ή αρκούδα καί λόγο τής φιλοζωίας καί προστασίας τού περιβάλοντος κλπ.κλπ τήν αφήσεις νά φύγει καί έρθει ό χειμώνας καί είσαι γυμνός

  • Κλεόστρατος avatar
   Κλεόστρατος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/11/2012 13:48:11

   Με υπουργό εξωτερικών τον Τζίμη τον Αβραμόπουλο δεν βλέπω να ανακηρύσσουμε ΑΟΖ

  • Δεσποτης avatar
   Δεσποτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/11/2012 13:48:37

   Η ΑΟΖ κηρύσσεται μονομερώς από ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΚΥΡΙΑΡΧΟ κράτος, αν κηρύξουμε τώρα την ΑΟΖ στην κατάσταση που είμαστε, αυτη θα φτάνει λίγο έξω από την Αίγινα.

 5. EL CID avatar
  EL CID 12/11/2012 08:14:59

  Πραγματικά! Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε πως δεν είναι όλα οικονομία και δεν πρέπει η οικονομία να στέκεται εμπόδιο στην πραγματοποίηση των εθνικών στόχων. Εάν ιστορικά οι Έλληνες σκέπτονταν με αυστηρά οικονομικούς όρους, ούτε η επανάσταση του 1821 θα είχε γίνει, αλλά ούτε και το έπος του 1940. Το χρήμα είναι εργαλείο και όχι αυτοσκοπός.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ EL CID 12/11/2012 17:18:16

   Φαντάζεσαι τον Μεταξά να έλεγε του Γκράτσι: "Εεεεε, ναι, να το συζητήσουμε πρώτα φρατέλο μίο. Επιμήκυνση μας δίνετε;"...

   • θανασης avatar
    θανασης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/11/2012 18:27:06

    Κι εγώ που νόμιζα οτι ο Γκράτσι στις 3 τα ξημερώματα συζητούσε με τον ελληνικό λαό και όχι με τον φασίστα Μεταξά,έκανα λάθος;Όχι τίποτε άλλο αλλά στο σχολείο έτσι με μάθανε να λέω και να πιστεύω.Θα σε μαλώσω Φαήλο που μου τα χαλάς τόσα χρόνια μετά...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θανασης 12/11/2012 20:13:07

     Συγχώρεσε με!

 6. monomaxos avatar
  monomaxos 12/11/2012 09:05:11

  Αγαπητέ Φαήλο. Επειδή βλέπω είσαι δικό μας παιδί, απλός και ντόμπρος χαρακτήρας, θέλω να σε ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει.

  Ακούμε εδώ και καιρό για την ανάγκη να γίνει ένα νέο κόμμα με αρχηγό τον Σαμαρά που μοιραία θα περιλαμβάνει στελέχη και του ΠΑΣΟΚ.

  Τα χρέη των κομμάτων που θα κλείσουν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και που αριθμούν πει τα 250 εκατ. αθροιστικά, ποιός θα αναλάβει να τα πληρώσει? Το νέο κόμμα ή ο αγαθός λαός μας.

  Γιατί αν δεν αναλάβει να τα πληρώσει το νέο κόμμα, τότε η δημιουργία του, δεν θα εκφράζει την αλλαγή της Ελλάδας αλλά το "στρίβειν δια του αραβώνος"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ monomaxos 12/11/2012 17:21:24

   Τα χρέη τα κόμματα τα χρωστάνε σε τράπεζες, όχι στο κράτος κι έχουν ευθύνη οι αρχηγοί τους. Μην την πιπιλάμε αυτή την ανοησία. Δεν κάνει κανείς νέο κόμμα για να αποφύγει απλά τα χρέη. Άμα θέλει τραβάει μια νομοθετική ρύθμιση και τα ρυθμίζει. Σιγά τα ωά.
   Απλά θεωρώ, όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια, πως τα υπάρχοντα σχήματα έχουν φάει τα ψωμιά τους.

 7. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 12/11/2012 09:14:17

  ''Όμως κόμμα πατριωτικό....''
  ποιός πατριωτισμός ... εδώ υπεράνω όλων το δόγμα
  μή δυσαρεστήσουμε τους φίλους μας τους Γερμανούς
  μη χάσουμε τη δόση μας
  δώστε μας τη δόση μας
  απ΄το Νοεμβριο του 2009 δε έμειναν ούτε τά αποκαίδια...
  Πάντα καλή η ελπίδα αλλά ο κι Δον Κιχώτης είχε περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τους ανεμόμυλους.

 8. Σταράτα avatar
  Σταράτα 12/11/2012 09:16:53

  +1000 .Η αοζ είναι ή μεγαλύτερη επένδυση καί ό δρόμος τής απαλλαγής τού χρέους καί τόν μνημονίων,αλλά τό μέγα ερώτημα είναι μέρκελ ή city?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σταράτα 12/11/2012 17:22:30

   ΗΠΑ αλλά ταυτόχρονα γίνεσαι κι ενεργειακά απαραίτητος στην Μέρκελ και στ' άλλα παιδιά...

 9. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 12/11/2012 09:30:24

  " Θέλει κανείς να γίνουμε οσποδάροι της Υψηλής Πύλης; "
  Δυστυχώς, αρκετοί, απ΄ό,τι φαίνεται.
  Πρώτη η "Καθημερινή" και το συνάφι της.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Καλαματιανός 12/11/2012 17:23:18

   Λίγοι είναι, πάντα είναι λίγοι. Και το συνάφι της "Κ" και του ευαίσθητου Γιαννάκη δεν εκπροσωπούν όλη την Ελλάδα.

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/11/2012 10:04:21

  Φαήλο, να σε ρωτήσω κάτι:
  Ο νόμος Ραγκούση γιατί δεν αλλάζει; Είδες ότι προσάγει 100 λάθρο η αστυνομία και μόλις 2-3 (οι πιο χαζοί, ασφαλώς) δεν έχουν χαρτιά.
  Το επόμενο στάδιο ξέρεις ποιο θα είναι;
  Αφού το "υλικό" υπάρχει έτοιμο, θα τους δοθεί υπηκοότητα από την κυβέρνηση του Σύριζα. Και θα τους δοθεί η άδεια να φέρουν γυναίκες (2-3 ο καθένας) + 4-5 μούλικα (θα τους δώσει και η γειτόνισσα το δικό τους...) από το Καρακορούμ, τη Ντάκα, το Τομπουκτού, το Μογκαντίσου. Και πλέον ο ελληνικός λαός θα αντικατασταθεί από μουσουλμάνους Αφροασιάτες. Η "Μεγάλη Αντικατάσταση" όπως το αποκαλούν δεξιοί Γάλλοι για τα δικά τους χάλια. Θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Θα βάλουμε στα κεφάλια μας νταβατζήδες ελληνοποιημένους φανατικούς και υπανάπτυκτους μουσουλμάνους. Που θα βγάζουν υποχρεωτικά Σύριζα στις εκλογές, μέχρι να αποφασίσουν ότι είναι αρκετά ισχυροί, για να φτιάξουν κόμμα του Ισλάμ και να περάσουν από μαχαίρι πρώτα-πρώτα τους πρώην προστάτες τους αριστερούληδες (το τελευταίο δεν με ενοχλεί καθόλου, αλλά ξέρω ότι μετά θα έρθει και η δική μου σειρά...).
  Αυτό το εφιαλτικό σενάριο δεν είναι όνειρο, είναι δυνητικά πραγματικότητα και απόλυτα πραγματοποιήσιμο, δυστυχώς. Με ανθρώπους σαν τον Τσίπρα και τη Δούρου, μόνο τέτοια μπορούμε να περιμένουμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 12/11/2012 17:25:43

   Το Υπ. Εσωτερικών έχει ετοιμάσει ρηξικέλευθες αλαγές στον νόμο, στην εθνική, λογική κατεύθυνση της προστασίας της νομιμότητας και της εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Αντιδρούν η αριστερά του φουά γκρα (ΔΗΜΑΡ) και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς το λένε οι αριθμοί. Άλλη μια παρενέργεια της μη αυτοδυναμίας...

   • Theoalex avatar
    Theoalex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/11/2012 20:21:52

    Εδω κομμάντο παιζεις τα ρέστα σου.Το ν/σ το φερνεις για ψηφιση στη Βουλη και εκβιάζεις την ψηφισή του απο τους Πασοκοδημαραίους.Αν τους βασταει ας καταψηφίσουν,τους καταγγέλεις οτι απεργάζονται σκοτεινα συμφέροντα και προσφευγεις σε εκλογές(εαν το θελεις;;;;;;;;)

 11. Κοσμάς Πανέσιος avatar
  Κοσμάς Πανέσιος 12/11/2012 10:06:04

  Το κλειδί: άλλα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή. Υπουργοί που μπορούν να σκεφτούν στρατηγικά και να ενεργήσουν αποφασιστικά αυτο-συντονισμένα στην κυβερνητική γραμμή. ΑΟΖ και Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν οι κ. Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος τις προδιαγραφές; Τις έχει στη Δικαιοσύνη ο κ. Ρουπακιώτης ή στη Δημόσια Διοίκηση ο κ. Μανιτάκης; Ο κ. Λυκουρέντζος για την Υγεία ή ο κ. Λιβιεράτος για τα ζητήματα της Ενέργειας; Άλλα πρόσωπα λοιπόν με τη δυνατότητα της αυτενέργειας ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ με την κυβερνητική γραμμή. Θα δυσκολευτεί να τα βρει ο κ. Σαμαράς στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και των συνεταίρων της, διότι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως στην κοινωνία. Έχει ο κ. Σαμαράς το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσει ανθρώπους που δεν ελέγχει, που δεν είναι "δικοί" του; Να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους; Αν ναι, θα τα καταφέρει και μαζί του η Ελλάδα. Αν όχι....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κοσμάς Πανέσιος 12/11/2012 17:27:48

   Το βασικότερο είναι μια άλλη ιδεολογική προσέγγιση, μια προσέγιση πατριωτικού ακτιβισμού.
   Δεν χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές. Δυο - τρεις που να "μαστιγώνουν" τ' άλογα κι οι άλλοι θα ακολουθήσουν...

 12. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 12/11/2012 11:07:29

  Το θεμα δεν ειναι τι θα κανει ο αλλος, η πως σκεφτεται ο αλλος , αλλα τι μπορεις να κανεις εσυ που κυβερνας .
  ΑΝ η Ν.Δ ηταν αυτοδυναμη , αυτα που λεει ο καθε συριζα θα τα ακουγες απο το ΠΑΣΟΚ .
  ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ η ¨κριση¨ κανει αναδιανομη του πλουτου , πτωχευοντας του περισσοτερους ελληνες , αλλα παραλληλα συσπειρωνει και φταιχνει ¨¨ κουμανταδορους ¨!!

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/11/2012 11:16:22

  Ο Λιβιεράτος, υποτίθεται υπουργός Περιβάλλοντος, από όσο γνωρίζω θεωρείται εξαφανισθείς....

 14. blue nile avatar
  blue nile 12/11/2012 11:29:57

  Φαήλο τη καλημέρα μου.

  Είσαι από τους λίγους που έχουν αντιληφθεί τι θα γίνει σε περιπτωση αποτυχίας της σημερινής κυβέρνησης.

  Μόνο που μάλλον πρέπει να ετοιμαζόμαστε από τώρα για αυτά τα ενδεχόμενα.
  Το πρόγραμμα που πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει.
  Ένα σημείο μόνο.
  Χθες ο Σαμαράς είπε ότι οι απώλειες στο εθνικό εισόδημα θα είναι μόνο εννέα δις.
  Το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι απώλειες θα είναι ύψους 20 δις κάτι που σαφώς αποτελεί μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση.
  Αυτή ακριβώς η επιπλέον διαφορά των 11 δις είναι που θα κάνει το πρόγραμμα να αποτύχει.
  Δεν θα μπορέσουμε να πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
  Οπότε σε λίγους μήνες θα πρέπει να ξαναζητήσουμε νέα δανεικά.
  Τα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο να μας τα δώσουν.

  Όσο για τη συνολική ευρωπαική λύση.
  Για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει οι πλεονασματικοί με μπροστάρη την Γερμανία να χάσουν κατιτίς. Τα γράφεις στο άρθρο σου με τίτλο: Έρχεται το ιππικό;
  Πριν τις εκλογές της η Μέρκελ αποκλείεται να συναινέσει σε οτιδήποτε θα ρίξει τα ποσοστά της παράταξης της.
  Οπότε οποιαδήποτε λύση-πακέτο πάει για μετά

  Για μας όμως το διάστημα μέχρι τις γερμανικές εκλογές είναι πολύ μεγάλο.
  Με τα νέα μέτρα θα καταρεύσει πολύ σύντομα ότι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική κοινωνική οικονομία.

  Όσο για τον λογαριασμό του τουρίστα από την Μινεζότα.
  Αυτός μπορεί να έχει μια μικρή δικαιολογία για τον κόλαφο που μας έβαλε:
  Το ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνέπειες.

  Η σημερινή κυβέρνηση που κάνει ακριβώς τα ίδια τι δικαιολογία θα μπορεί να έχει όταν το πιθανότερο είναι να καταρεύσουν τα πάντα στα χέρια της;

  • Tasos avatar
   Tasos @ blue nile 12/11/2012 12:09:44

   Ακριβώς αυτό το σημείο που αναφέρεις (για τα 9 δις) ήταν κεντρικό σημείο και του Υφ. Ανάπτυξης χτές στον Αντ1. Το σκεπτικό τους είναι ότι του χρόνου θα μπούν περισσότερα λεφτά (15δις) από ότι θα βγούν (9 δις) και προφανώς εκεί στηρίζουν την - φρούδα - ελπίδα ότι η ύφεση δε θα είναι 4+ % (που από μόνο του το νούμερο είναι υπεραισιόδοξο) αλλά μικρότερη και το έλλειμα δε θα είναι μηδενικό αλλά με θετικό πρόσημο.
   Αν όμως δεχτούμε τις εκτιμήσεις που έρχονται απ' έξω τότε οι βασικές παραδοχές του προϋπολογισμού δε θα επαληθευτούν και έτσι θα κλείσει το 13 και με νέο έλλειμα αλλά και με νέα τρύπα που φυσικά θα καλυφθεί με νέα μέτρα όταν διαπιστωθεί το μέγεθος της.
   Το σημείο κλειδί φαίνεται να είναι ότι η Γερμανία και λοιποί αυλικοί της, επιθυμούν τέτοια προσέγγιση που να περνάει από ψήφο κοινοβουλίων.
   Λογικά θα δεχτούν κάποια στιγμή την απαίτηση του ΔΝΤ για επιμήκυνση αλλά θα "στρίψουν δια του αρραβώνος" περιμένοντας την καταψήφιση των κοινοβουλίων (που είναι λογική με τόση προπαγάνδα εναντίον μας) που δε θα θελήσουν να στάξουν μια 20αρα δις που κοστίζει η επιμήκυνση. Για κούρεμα δε ούτε λόγος να γίνεται (για τώρα).
   Το συμπέρασμα είναι ότι έρχεται το 2013 με μάλλον άλυτο το θέμα της βιωσιμότητας, με την τρόικα να χάνει ένα παιχτη (ΔΝΤ) και με εμάς να ευχόμαστε ότι η φοροδοτική ικανότητα δεν έχει πληγωθεί τόσο όσο περιμένουμε.
   Άραγε αντέχει η Ελλάδα να δανειστεί κάμποσα δις ακόμα με έντοκα του 4-5% φορτώνοντας νέα τρύπα μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία?

   • alpha avatar
    alpha @ Tasos 12/11/2012 12:18:56

    ολα αυτά υπο την προυπόθεση οτι η αντιπολίτευση θα μεταναστεύσει σύσσωμη ώστε να μην ξυπνήσει ο λαός...

   • blue nile avatar
    blue nile @ Tasos 12/11/2012 13:19:46

    Τάσο η ύφεση θα φλερτάρει με το 10% και το ποσοστό χρεους προς ΑΕΠ το 200%
    Σε πέντε-έξη μήνες αν δεν αλλάξει κάτι όλα θα'χουν τελειώσει

    • Tasos avatar
     Tasos @ blue nile 12/11/2012 15:53:57

     Η αίσθηση μου είναι πώς εσκεμμένα οι Γερμανοί προσπαθούν και να μη γίνει χρεοκοπία (μέχρι τις εκλογές τους) αλλά και να μη δωθεί οριστική λύση στη βιωσιμότητα. Οπότε δε τους βλέπω να αφήνουν τέτοιο εκτροχιασμό σαν αυτόν που λες αλλά ούτε και καθαρή λύση να προκρίνουν.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Tasos 12/11/2012 20:01:46

      And the good ol' USA συμφωνεῖ, ἤ θά τραβήξη κανένα αὐτί;;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ blue nile 12/11/2012 17:32:49

   Η χώρα δεν αντέχει να συρθεί άλλο.
   Χρειάζεται να πάρουμε μια καθαρή δημόσια θέση, να υπερθεματίσουμε στην άποψη του ΔΝΤ και της Αμερικής και να προσέξουμε να μην μας δεχτούν το κούρεμα ή/και επιμήκυνση αλλά να μας θέσουν υπό μια τόσο ασφυκτική επιτροπεία, με escrow account κλπ, ελέγχοντας εισροές, εκροές και με μεγαλύτερο στραγγάλισμα μισθωτών και συνταξιούχων, γιατί εκεί είναι τα αληθινά λεφτά, τα σίγουρα. Οι φοροεισπρακτιές προβλέψεις είναι αέρας, όμως ο μισθός του Μήτσου είναι εκεί, αληθινός.
   Φτάνουμε, ήδη φτάσαμε στο μη περαιτέρω...

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/11/2012 11:30:59

  Από τις βασικές αιτίες της σημερινής γενικευμένης σήψης είναι ακριβώς η αυταρέσκεια και ο αυταρχισμός ανίκανων προσώπων που δήθεν δημορατικά έχουν καταλάβει το Κράτος και το Δημόσιο και το διαχειρίζονται ως περιουσιακό τους στοιχείο.
  Κι όμως, η ελληνική κοινωνία διαθέτει ικανές παραγωγικές δυνάμεις με ηθικές αξίες που υπερβαίνουν τα μπακαλίστικα κομματικά μαντριά και τα κενόλογα ιδεολογήματα.
  Οι δυνάμεις αυτές πρέπει να βρουν πολιτική έκφραση και να ηγηθούν της πορείας του Έθνους.
  Να ηγηθούν της Επανάστασης που προανήγγειλε ο Α. Σαμαράς στη χθεσινή του ομιλία.
  Μόνον η Επανάσταση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μπορεί να αναγεννήσει την Ελλάδα.
  Τονίζω: όχι των πολιτικών, αλλά των παραγωγικών δυνάμεων!

  Κύριο όπλο η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
  Κύριο σημείο αναφοράς ο σεβασμός προς τον Ορθό Λόγο ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την αξιολογική και παραγωγική λειτουργία του οιανδήποτε κοινωνικού σχηματισμού.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μανιάτης 12/11/2012 17:35:02

   Η πολιτική τάξη, με ίδια συμφέροντα, συχνά αντίθετα με αυτά του Έθνους, δεν γουστάρει τις υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, διότι απλούστατα είναι ...υγιείς και παραγωγικές, σε αντίθεση με τους λαλάκηδες των οικογενειών και του κομματικού σωλήνα. Μισούν ότι τους θυμίζει ποιοι και τι είναι.

 16. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 12/11/2012 11:38:03

  Φαήλο,
  Το νέο κομμα μας μάρανε? Ειναι αργα αδελφε για τετοια...
  Ασε να πάρουμε την δόση να σταθούμε προσωρινά στα πόδια μας μέχρι να σωριαστούμε πάλι καταχαμα εκλιπαρόντας για την επόμενη! Η πολιτική μας τα 3 τελευταία χρόνια μου θυμίζει τα πρεζόνια στην Πανεπιστημίου και αλλού. Κάθε φορά παρακαλάμε για την δόση μας ελπίζοντας οτι θα ειναι η τελευταία!
  Σου θυμίζω τι σου ελεγα πριν ένα και πλεον χρόνο οτι θέλοντας και μή θα πάμε στην δραχμη κι εσυ ανταπαντούσες οτι ο αρχηγός εχει σχέδιο. Πράγματι τοτε φαινότανε να ειχε. Τωρα τι λές? έχει?
  Φίλε μου οι περισσότεροι κολλητοι ειναι πολύ προβληματισμένοι για να μην πω απογοητευμένοι. Ενα νεο κομμα δεν εξηλεωνει ουτε εξαγνιζει... Για να μην σου πω επισης οτι θα ψαχνει τους προθυμους πατριώτες που λες και δεν θα βρισκει...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Delta Lamda 12/11/2012 17:36:56

   Δεν μιλάω για εξιλέωση ή εξαγνισμό. Καμμία σχέση.
   Χρειάζεται ένα άλλο εργαλείο, ένα άλλο όχημα για το μέλλον, απαλλαγμένο από πρόσωπα και νοοτροπίες παρακμής.

 17. klik avatar
  klik 12/11/2012 11:46:46

  Δεν φταις εσύ, αλλά τι σχέση έχεις με τον Ντιντή που κάνει διακοπές με έξοδα της Βουλής όπως ακούσαμε χθες?

  Δεν ανηκουν στο κόμμα τέτοιοι τύποι, και αυτό να το αναλογιστούν αυτοί που τους ψηφίζουν. Αν δεν μπορείτε εσείς της λαϊκής δεξιάς να καθαρίσετε τη ΝΔ τι περιμένετε για να ιδρύσετε νέο κόμμα?

  Μόνο εγώ βλέπω το κενό στον πολιτικό χάρτη?
  Αντί για στρατιώτης ενός φαύλου (νομίζω δεν αμφιβάλει κανίς πλέον) "στρατηγού", δεν είναι καιρός να κοιτάξεις πιο ψηλά?

 18. Kanaris avatar
  Kanaris 12/11/2012 13:10:14

  Φαήλο την καλημέρα μου,

  Τέτοια καθάρια τοποθέτηση περίμενα να δω από την πένα σου όταν έκανα την παρέμβαση μου τις προάλλες, σε εκείνο το άρθρο που «ψάρευε στα θολά νερά» (http://www.antinews.gr/2012/11/06/188054). Και φυσικά ο Φαίλτωρας πολύ σωστά έβαλε τη θεωρητική διάσταση του θέματος, όταν τον «τσίγκλισα λιγάκι». Η πικρή όμως αλήθεια αδέλφια είναι μπροστά μας: αν εμείς όλοι δεν κάνουμε την δική μας ειρηνική «επανάσταση», κόβοντας τις ρίζες με το φαύλο παρελθόν και κτίζοντας πάνω στις διακηρυγμένες αρχές και αξίες μας, τότε οι άλλοι θα οδηγήσουν την χώρα στην δική τους «επανάσταση», και δεν θα είναι καθόλου λαϊκή. Συμμετείχα στην συγκέντρωση για τα μέτρα την Τετάρτη 07/11 και για πρώτη φορά άκουγα συνθήματα που αντί να ενώνουν το λαό ενάντια στην οικονομική αδικία, έσπερναν την διχόνοια και αναβίωναν τραγικές και αδελφοκτόνες μνήμες (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς, Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη του άνεργου του απεργού και του ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ).

  Ας ελπίσουμε ότι οι κρατούντες αφουγκράζονται την απέραντη ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ στη οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο η κοινωνία, κι αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτε καλύτερο στο οικονομικό πεδίο, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον στο πολιτικό και το κοινωνικό. Στρατηγικές ενέργειες που να επαναφέρουν την πίστη του λαού στην αξία των θεσμών και των νόμων, αφοπλίζουν το ιδεολογικό οπλοστάσιο των οπαδών του χάους, είτε μαύροι είναι αυτοί είτε ροζ. Το να πεινάει κανείς είναι από μόνο του ένα τραγικό συναίσθημα, όμως το να πεινάει γνωρίζοντας ότι όλες οι θυσίες του γίνονται για να συνεχίζουν οι ίδιοι πάντα πατρώνες το ξεπούλημα του κάνοντας «business as usual», θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εκτός ελέγχου καταστάσεις, όπως αυτές του Δεκέμβρη του 2008.

 19. Νίκος avatar
  Νίκος 12/11/2012 13:38:10

  Παιδιά δεν αντέχει ο Ελληνας περισσότερο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην τηλεόραση, κάντε κάτι....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 12/11/2012 17:37:53

   Ζάπινγκ...

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/11/2012 14:54:15

  Αγαπητέ, διάβασα "μπρίτζ" αλλά θυμήθηκα πάλι την "μπάνκα" και τις λίστες. Άς όψονται τα γεγονότα που τρέχουν:
  Χαμός σήμερα στην Γερμανία, με άλλο "αγορασμένο" CD, αυτή τη φορά της τράπεζας UBS: Το Υπουργείο Οικονομικών της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας εξαπόλυσε εισαγγελείς και φοροκυνηγούς σε όλη την Γερμανία, ακόμη και έξω απο τα όρια του δικού του Ομόσπονδου κρατιδίου. Η Ελβετική τράπεζα UBS κατηγορείται επίσημα απο την Εισαγγελία για υποβοήθηση φοροδιαφυγής και πολλές εκατοντάδες Γερμανοί πελάτες της ερευνώνται, σύμφωνα με τον ανώτερο εισαγγελέα του κρατιδίου.
  Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας, από το 2010 μέχρι σήμερα έχει αγοράσει 6 CD με καταθέτες, "υποκλαπέντα" από Ελβετικές τράπεζες και "προβαίνει στα δέοντα", σε σύγκρουση με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Σόιμπλε.
  Είναι η πρώτη είδηση στον σημερινό διαδικτυακό Spiegel. Ακούει κανείς;
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/steuerfahnder-starten-bundesweit-razzien-gegen-ubs-kunden-a-866711.html

 21. victoria (true) avatar
  victoria (true) 12/11/2012 14:57:12

  Αχ..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ victoria (true) 12/11/2012 17:38:33

   Να βάλω ένα διπλό;

 22. maria avatar
  maria 12/11/2012 15:32:50

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ
  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ,ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ "POLITICALY CORRECT"
  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ.ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ
  ΘΟΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ...Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ
  ΘΗΡΙΑ,ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ,ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ,ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ,
  ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΗΣΑΝ....ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ....

 23. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 12/11/2012 15:43:52

  Ένα μέτωπο αληθινών εκσυγχρονιστών, όχι κολυμβήθρα εξαγνισμού ενοχικών δεξιών και πασόκων με θολωμένο μάτι.

  Μπράβο Φαηλο1

 24. ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ avatar
  ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 12/11/2012 16:17:51

  ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ.......ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ?.............Η ΑΣΤΙΚΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ?....

  ΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ.......ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?......

  ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ......ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.......

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ........ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ.......

  Ε ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ.....

 25. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 12/11/2012 17:08:11

  Είναι πολύ πιθανό που παρουσιάζει ο Φαήλος. Δε θα ήθελα με τίποτε να ζήσω την ανάληψη της εξουσίας από τον Τσίπρα, τη Δούρου.
  Εύχομαι να τα καταφέρει ο Σαμαράς είναι η τελευταία ελπίδα του αστικού πολιτικού συστήματος.

 26. roadrunner avatar
  roadrunner 12/11/2012 18:06:34

  "...όχι κολυμβήθρα εξαγνισμού ενοχικών δεξιών και πασόκων με θολωμένο μάτι."
  Δεδομένης της πολιτικής βούλησης του ηγέτη για ένα πατριωτικό κεντροδεξιό κόμμα, το καθοριστικότατο είναι η επιλογή των προσώπων. Όπως έγραψες Φαήλο, δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται "ενοχικοί" (αλλά ούτε και "ένοχοι").
  Πως θα πετύχει κάτι τέτοιο ;
  Αν μπορείς να βρεις ένα μηχανισμό, τέτοιο, ώστε η ενασχόληση και δράση, μέσα σε ένα πατριωτικό πολιτικό σχηματισμό, να μην αποτελεί πόλο έλξης αριβιστών και ατομικιστών, επαγγελματιών που συμμετέχουν κυρίως για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων. Η θέση του πολιτικού να μην είναι θέση εξουσίας, αλλά προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο..
  Ο κόσμος έχει βαρεθεί τους πολιτικούς καριέρας. Και για αυτό δεν τους πιστεύει. Άλλωστε όπως κάποτε παλιότερα, εσύ ο ίδιος είχες σχολιάσει: "τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους !".
  Γιατί είναι δύσκολο αυτό ;

 27. dim avatar
  dim 12/11/2012 19:47:05

  Φαήλο, περιέγραψες πολύ καθαρά το πώς θα οδηγηθεί η πατρίδα μας στην εξαθλίωση και τον εμφύλιο αν πέσει η κυβέρνηση αυτή, και έρθουν από τη μία στην εξουσία οι εθνομηδενιστές του Σύριζα, και στην αξιωματική αντιπολίτευση οι υπερεθνικιστές της Χρυσής Αυγής.... Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό είναι η διατήρηση της κυβέρνησης αυτής εώς ότου αρχίσουν να αποδίδουν τα αποτελέσματα της στρατηγικής που έχει επιλεγεί, και έτσι να αρχίσει να καλυτερεύει το κλίμα στην κοινωνία....

  Η στρατηγική είναι πλέον γνωστή σε όλους, και πρέπει όλοι να την φωνάζουμε δυνατά και να την στηρίζουμε.... Εμείς κάναμε ως Ελλάδα ό,τι ήταν δυνατόν να κάνουμε σε δημοσιονομικό επίπεδο, και θα κάνουμε πλέον μόνο διαρθρωτικές αλλαγές, άλλα μέτρα δεν πρόκειται να παρθούν, τελεία και παύλα... Το μπαλάκι είναι τώρα στην Ευρώπη, αν θέλουν να δώσουνε τη συνολική λύση (επιμήκυνση, βιωσιμότητα χρέους και πακέτα ανάπτυξης), ώστε να φύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να περάσουμε πια στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, απαλλαγμένοι από τις παθογένειες του παρελθόντος, έχει καλώς…. Εμείς (η κοινωνία δηλαδή) μπορούμε να τους περιμένουμε για λίγο μόνο ακόμα, μέχρι να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, δεν υπάρχουν πλέον πολλές ακόμα αντοχές….

  Αν οι αποφάσεις τους είναι για συνολική λύση, τότε η στρατηγική μας θα έχει επιτύχει (μας κράτησε ο Σαμαράς εντός, όχι γιατί έγινε ξαφνικά μνημονιακός, αλλά για να μείνουμε ζωντανοί έως ότου η Ευρώπη αλλάξει), η ανάπτυξη θα αρχίσει να έρχεται και η τρικομματική θα είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού….

  Αν η στρατηγική μας όμως δεν επιτύχει, και οι Ευρωπαίοι δεν θελήσουν να δώσουν συνολική λύση με βιωσιμότητα χρέους και αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα, τότε το πράγμα αλλάζει, και μάλλον η περιγραφή σου περί εξαθλίωσης και εμφυλίου θα είναι πιο κοντά από ποτε….

 28. Neos kosmos avatar
  Neos kosmos 12/11/2012 20:49:44

  Φίλε Φαήλο, εξαιρετικό το άρθρο αλλα νομίζω ότι πια έχουμε περάσει στην επόμενη φάση ... Εάν δεν κατανοήσουμε ότι φταίμε και εμείς για το πολιτικό μας προσωπικό, αλλα και για τον τροπο που πολιτευτικαμε όλοι μας όλα αυτα τα χρόνια δεν υπάρχει ελπίδα!!!!! Αλλωστε κατα το λαό και οι ηγέτες του, όπως λέει η Γραφή!!!!!

 29. Ιππίας avatar
  Ιππίας 13/11/2012 02:44:24

  Μπράβο,Μαρία !
  Ας σχολιάσει τη φράση αυτή ο κ.Κρανιδιώτης...  ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ,ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ,ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ,
  ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΗΣΑΝ….ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ….

 30. Kostas K avatar
  Kostas K 13/11/2012 04:31:08

  Συγχαρητήρια Φαήλο, μ' αρέσει η αισιοδοξία σου, έχεις ακόμα ελπίδες για τον Σαμαρά. Μπράβο αγόρι μου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.