#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλο ο πατριωτισμός κι άλλο η ακροδεξιά ατζέντα του κάθε παλαβού

Σαρλ Ντε Γκωλ: Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο.Από την πρώτη στιγμή το antinews έθεσε μετ' επιτάσεως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Από την πρώτη στιγμή γράφαμε ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι κι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε έγκλημα όταν υπέκυψε στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι στην Ελλάδα και να μη μπορεί να επαναπροωθηθεί από εκεί που ήρθε.

Έχουμε πολλές φορές, με εκτενή άρθρα, ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ανοχή που δείχνει πολλές φορές και έχουμε τονίσει ότι η Ελληνική Προεδρία δίνει μια χρυσή ευκαιρία για να βρεθεί μια λύσει με το λαθρομεταναστευτικό.

Άλλο, όμως, να αγωνιζόμαστε επειδή η Ελλάδα έχει καταντήσει «μαύρη τρύπα» στην οποία μπαίνουν χιλιάδες πρόσφυγες από όλα τα μέρη της Γης κι άλλο να πνίγονται κακόμοιροι άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου και να μην αισθανόμαστε έστω και μια ανατριχίλα στην πλάτη ή έναν κόμπο στο στομάχι.

Είδαμε όλοι τη νέα Λαπεντούζα που εξελίχθηκε στο Φαρμακονήσι. Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Είδαμε επίσης τους υπόλοιπους 16 που διασώθηκαν να καταγγέλλουν ότι η στάση των λιμενικών ήταν απαράδεκτη. Είπαν ότι τους έβριζαν, ακόμη κι ότι τους έσπρωχναν να πέσουν στη θάλασσα.

Φυσικά οι λιμενικοί δεν δέχονται σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο και λένε ότι μετατοπίστηκαν οι επιβάτες της μικρής βάρκας η οποία και βούλιαξε. Λένε επίσης ότι τους ρυμουλκούσαν προς το Φαρμακονήσι κι όχι προς τα τουρκικά παράλια, δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια «μαζική απέλαση» που κατέληξε σε τραγωδία.

Προφανώς η όποια έρευνα γίνει θα δείξει ποιος φταίει, αν και στις περιπτώσεις αυτές ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι έγινε. Ούτε είμαστε εμείς που θα πούμε ποιοι πραγματικά φταίνε για την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Αν πρόκειται για δυστύχημα, ο θεός (ο δικός μας ή ο δικός τους) να αναπαύσει την ψυχή τους. Αν πρόκειται για έγκλημα οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Όπως επίσης πρέπει να ερευνηθεί και αν οι καταγγελίες γίνονται από τους μετανάστες ώστε να κερδίσουν μια άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Ούτε ότι υπάρχουν Έλληνες, και κυρίως λιμενικοί που σπρώχνουν ανθρώπους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.Και φυσικά δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων «ευαίσθητων» που δακρύζουν με τόση ευκολία με τέτοιες τραγωδίες και ζητούν «να πέσουν κεφάλια» χωρίς να ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα.

Αυτό που θέλουμε να πούμε, μετά από αυτή την τραγωδία είναι ότι σε καμιά περίπτωση δε θα χάσουμε την ανθρωπιά μας. Άλλο ο πατριωτικός φιλελευθερισμός κι άλλο η ακροδεξιά ατζέντα του κάθε παλαβού που χαίρεται βλέποντας να πνίγονται παιδάκια τριών ετών.

Άλλο η λατρεία της πατρίδας μας, της ιστορίας της και των συμβόλων της και άλλο η μισαλλοδοξία και ο ρεβανισμός προς κάθε νέο, προς την πρόοδο τελικά. Γιατί έτσι θα καταντήσουμε να καίμε βιβλία στο τέλος.

Θα μπούμε ασπίδα στον Έβρο για να σταματήσει η ροή  λαθρομεταναστών αν χρειαστεί, αλλά δεν θα τους πυροβολούμε κιόλας. Δεν θέλουμε να αποτελεί η ομοφυλοφιλία «κυρίαρχη τάση» αλλά δεν θα πετροβολούμε τους gay για να δείξουμε ότι είμαστε άντρες ματσό. Με λίγα λόγια η παρουσία και δράση της Χρυσής Αυγής δεν θα μας κάνει να χάσουμε τον ανθρωπισμό μας. Δεν θα μας κάνει να νοθεύσουμε τον πατριωτισμό μας και να τον απαρχαιώσουμε, να ξεκόψουμε από την πραγματικότητα. Δεν θα κυκλοφορούμε στην Ευρώπη εν έτει 2014 με μια ασπίδα και ένα ακόντιο της Σπάρτης στην πλάτη. Πατριωτισμός σημαίνει και ενσωμάτωση κάθε νέου και προοδευτικού στην ιδεολογία μας.

Αν πράγματι ζούσαμε σε μια σοβαρή χώρα και θέλαμε να λυθείτο μεταναστευτικό, και να σταματήσουν τραγωδίες όπως αυτή στο Φαρμακονήσι, θα βγαίναμε όλοι μαζί στους δρόμους και θα πιέζαμε την κυβέρνηση, τις οργανώσεις, όλη την Ευρώπη να βρει λύση για την Ελλάδα. Γιατί όχι: να δημιουργηθεί ένα νέο «Κίνημα Αγανακτισμένων» αλλά αυτή τη φορά κατά της εκμετάλλευσης των προσφύγων, κατά της Τουρκίας που επιτρέπει να φεύγουν για την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες. Κατά της ΕΕ που επιτρέπει να μετατρέπεται ένα μέλος της σε χοάνη ανθρώπων.

Αρκετά πια με την παθητική στάση όλων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο συσκέψεις επί συσκέψεων για το πώς θα λυθεί το μεταναστευτικό, αλλά να μην λαμβάνονται αποφάσεις. Οι ξένοι να μας κατηγορούν για τους θανάτους των προσφύγων αλλά να κάνουν την πάπια όταν τους ζητάμε κονδύλια για τη φύλαξη των συνόρων και πίεση στην Άγκυρα να σοβαρευτεί.

Εμείς αισθανόμαστε ντροπή για όσα έγιναν στο Φαρμακονήσι ή για όσα άλλα θα γίνουν ξανά. Δεν θα ξεχάσουμε ότι πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Πονάμε για τους Έλληνες που γίνονται θύματα λαθρομεταναστών, αλλά πονάμε και για τις αθώες ψυχές των παιδιών και του πατέρα που τα κλαίει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. helios avatar
  helios 24/01/2014 07:37:42

  διαβάστε παρακαλώ την παρακάτω είδηση που δείχνει ξεκάθαρα τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας:
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=560181

  • cyprusnet avatar
   cyprusnet @ helios 24/01/2014 17:37:49

   Θάλασσα.. Η εμπειρία του Αιγαίου, σας είναι γνωστή;
   Επιτέθηκαν λυσσαλέα γιατί είναι της μόδας άλλωστε, στα παιδιά του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ που Θαλασσοπνίγονται, οι Δημοσιογραφίσκοι του λαϊκισμού, που τρώνε χαρούμενοι για τον επηρεασμό συνειδήσεων, στα highclass εστιατόρια των Αθηνών, με προστασία κιόλας απο τον Δένδια, μήπως και τους ρίξει στα μάτια ο Ξηρός,!
   Αν και ερασιτέχνης Σκίπερ Ιστιοφόρου, έχω από αθλητής Ιστιοπλοΐας χιλιάδες μίλια και τώρα περνώ την ώρα μου τα καλοκαίρια στο Αιγαίο. Όσοι δεν έχουν ζήσει οποιαδήποτε εμπειρία σε άγρια θάλασσα και μεγάλα κύματα, ΔΕΝ μπορούν να αντιληφτούν τι σημαίνει ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΝΑΥΑΓΟΥΣ..
   Όταν υπάρχει κυματισμός στην θάλασσα ο μη έχων την εμπειρία του ναυτικού, πολύ εύκολα χάνει τον προσανατολισμό του και νομίζει ότι τον πάνε σε άλλη κατεύθυνση, πολύ περισσότερο όταν αυτός ο άνθρωπος είναι μέσα στην βάρκα που χτυπιέται από κύματα.
   Για το θέμα των κλωτσιών που ανέφερε ο δυστυχής αυτός άνθρωπος είναι ίσως η μοναδική τακτική για να τους γλυτώσεις για τον εξής λόγω. Το σκάφος διάσωσης προσπαθεί να πλευρίσει και ο καπετάνιος του να συντονιστεί στον κυματισμό και να γίνονται γρήγορες κινήσεις παράλληλα, όταν συντονίζονται Όταν ένα σκάφος πλησιάζει για να διασώσει μία ομάδα ατόμων που είναι στην θάλασσα, οι διασώστες προσπαθούν το σκάφος να πλησιάσει πρώτα εκεί που είναι οι λιγότεροι για να τους σηκώσουν γρήγορα-γρήγορα, ένα-ένα και ταυτόχρονα να τους κατανέμουν ένα δεξιά και ένα αριστερά (και ταυτόχρονα να τους διατάζουν να κάτσουν κάτω) του σκάφους για να υπάρχει η γνωστή ισορροπία και να μην πλησιάζουν από εκεί που είναι οι πολλοί οι οποίοι έχουν την τάση να πιαστούν όλοι μαζί με άμεσο κίνδυνο να ανατραπεί το σκάφος και όταν έχει κυματισμό ακόμη περισσότερο.
   Στον διασωζόμενο ο οποίος δεν είναι εκπαιδευμένος, όσο και να τους ΦΩΝΑΖΕΙΣ να μην κάνουν έλξη όλοι μαζί(να πάνε όλοι μαζί στην μια πλευρά) για να μπουν στο σκάφος δεν το καταλαβαίνουν, πολύ περισσότερο όταν δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Οπότε ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ, όταν τραβάς έναν και ορμά ο δεύτερος ή τρίτος ή τέταρτος ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΑΣ ή ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ για να συνεχίζετε σωστά η διάσωση και να μην δημιουργούνται γέφυρες μεταξύ των 2 σκαφών…
   Για τους ίδιους τους λιμενικούς οι οποίοι εκείνη την ώρα είναι αναγκασμένοι να είναι όρθιοι στην άκρη του σκάφους το οποίο συνεχώς μπαλατζάρει και να προσπαθούν να ανεβάσουν ένα-ένα τους διασωζόμενους από τα κύματα κάνουν αυτή την δουλειά με κίνδυνο της ζωής τους, επειδή οι ίδιοι οι διασωζόμενοι πολλές φορές τους τραβάνε στην θάλασσα από την ένταση του να σωθεί και δεν έχει λογική σκέψη.

   Στον Ναυτικό κόσμο που είναι εκπαιδευμένοι και έχουν ανάγκη μεταφοράς σε άλλο σκάφος σε Φουρτούνα, χωρίζονται σε δύο ομάδες κάνουν ένα μικρό κύκλο και κάνουν έλξη από τις δύο πλευρές και πάλι όχι ταυτόχρονα, όταν το σκάφος γέρνει από την μία πλευρά σηκώνεις τον αντίστοιχο άνθρωπο (ένα μόνο) και όταν γέρνει από την άλλη πλευρά τότε ο άλλος σηκώνει τον άλλο (πάλι ένα μόνο) και η περισυλλογή γίνεται τάχιστα..............

   • Δημήτρης Πολλάτος avatar
    Δημήτρης Πολλάτος @ cyprusnet 24/01/2014 21:24:36

    CYPRUSNET σωστό το σχόλιο σου και έτσι πρέπει να έγινε. Καπετάνιος χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια έχοντας διασχίσει εκατοντάδες φορές τα μήκη και τα πλάτη των ωκεανών την όλη διαδικασία διάσωσης και περισυλλογής την πέρασα σε δευτερόλεπτα στο μυαλό μου. Πως όμως να πείσεις τον μη έχοντα γνώση από θάλασσα καλοπροαίρετο δημοσιογράφο και πολίτη. Άγονη αντιπαράθεση για να καταρρίψεις τις κραυγές των κατευθυνόμενων παραπληροφορητών από τα βραδινά δελτία ειδήσεων που κατά περίσταση άλλοτε γίνονται εμπειρογνώμονες καπεταναίοι άλλοτε πιλότοι άλλοτε πολιτικοί μηχανικοί άλλοτε μηχανοδηγοί και νταλικιέρηδες. Αγώνας για να καταρρίψεις την υποβολιμαία κατακραυγή των πολιτικάντηδων της διαρκώς κρίνουσας τους πάντες, αλλά μη ανεχόμενης κριτική, επιθετικής τακτικής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και πόσο καλόβολη και αγαθών προθέσεων να είναι η υιοθέτηση των καταγγελιών των τρομαγμένων τραγικών μεταναστών τα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκείνα που κατάγονται από νησιά και εκ των πραγμάτων γνωρίζουν για τις συνθήκες πανικού και έλλειψης ψυχραιμίας που επικρατούν σε μία βάρκα από τους δύστυχους ναυαγούς που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα είχαν ξαναζήσει τέτοια περιπέτεια σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, ίσως και κάποιοι από αυτούς να ταξίδεψαν για πρώτη φορά με πλοιάριο. Όμως η σκοπιμότητα για να επιτευχθεί ο ένας και μοναδικός σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή πλήγμα στην κυβέρνηση με κάθε μέσο και τρόπο κάτω από την ζώνη και πισώπλατα παράγει κραυγές για παραίτηση υπουργού, συνηγορεί σε κατηγορίες για δολοφονικές ενέργειες των διασωστών που κινδύνευσαν και την δική τους ζωή για να σώσουν τους εν κινδύνω. Επικίνδυνος αμοραλισμός, ευτελής υστεροβουλία και ευτράπελος άγνοια και κομπορρημοσύνη όλα σε ένα σε μεγάλου μεγέθους φιάλη με τα χρώματα το trademark και το νυν και αεί ανόητο προμοτάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που απομένει είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Δημήτρης Πολλάτος 25/01/2014 12:38:37

     Εχουν δικιο οι προλαλησαντες ναυτικοι! Οι χαρτογιακαδες που βγαινουν στα τηλεπαραθυρα και κατηγορουν τους λιμενικους δεν εχουν ιδεα τι σημαινει θαλασσα 7 μποφωρ.

 2. ΑΛΦΑΔΙ avatar
  ΑΛΦΑΔΙ 24/01/2014 07:43:59

  Δηλαδή πράγματι πιστεύεις ότι "χάρηκε " κανείς με αυτήν τη τραγωδία?? η χ.α έκανε τον κόσμο να χάσει τον ανθρωπισμό του?? άντε να δω τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι το Μάϊο..

  • cummulus avatar
   cummulus @ ΑΛΦΑΔΙ 24/01/2014 08:53:04

   πολλά θ΄ἀκούσεις...

  • θηραία avatar
   θηραία @ ΑΛΦΑΔΙ 24/01/2014 10:45:44

   Οι ψυχρές βιαιοπραγίες και δολοφονίες κατά μεταναστών, των χρυσαύγουλων είναι η περίτρανη απόδειξη παντελούς έλλειψης ανθρωπιάς, που δεν επιδέχεται καμμίας αμφισβήτησης και δικαιολογίας...

   Βέβαια, το κυνικότερο όλων είναι ότι τα χρυσαύγουλα ήταν εκείνα που πατρονάρανε τα εργασιακά μεταναστών...

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ θηραία 24/01/2014 11:08:23

    και η αναισθησία και παθητικότητα των υπολοίπων απέναντι στην απειλή των λαθρομεταναστών είναι η περίτρανη απόδειξη παντελούς έλλειψης πατριωτισμού!

    • Ελευθέριος avatar
     Ελευθέριος @ Ο Λούμπεν 24/01/2014 12:59:32

     Αντε μπράβο.

   • manos avatar
    manos @ θηραία 24/01/2014 19:39:18

    Να δούμε τι θα έλεγες αν είχες τους γονείς σου σε κανένα χωριό της Ηπείρου ή αν μεγάλωνες το παιδάκι σου στον Αγ. Παντελεήμονα, στο Βοτανικό, στα Λιόσια, στις Αχαρναί και σε τόσα άλλα "άβατα". Έλεος πια με τον κάθε βολεμένο που ξέρει τα πάντα από την ...τηλεόραση!

    • θηραία avatar
     θηραία @ manos 24/01/2014 20:01:40

     ...κι εμένα με ζορίζουν διάφοροι,
     αλλά ούτε τους βαράω, ούτε τους σκοτώνω, ούτε τους νοικιάζω στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα!

     • manos avatar
      manos @ θηραία 25/01/2014 00:37:24

      Εσύ μπορείς να κάνεις ότι θέλεις κάποιοι δε θέλουμε να φοβόμαστε για τους γέροντες γονείς μας, για τα παιδιά μας και τις συζύγους μας. Δικό σου δικαίωμα να αδιαφορείς. Φαντάσου μόνο τη γυναίκα που πήγαινε να γενήσει και της σκότωσαν τον άντρα γιαμία κάμερα. Και αν δεν ήταν κάποιας άλλης ο σύζυγος; Και για τη Μυρτώ από την Πάρο. Αν δεν ήταν καποιας άλλης η κόρη; Ίσως τότε να ήταν διαφορετικά...

     • Practical Joke avatar
      Practical Joke @ manos 26/01/2014 00:04:27

      Ρε παλικάρι τα ίδια και τα ίδια. Δεν βαρεθήκατε; 2 περιπτώσεις τις λέτε συνέχεια. ΄Τελικά οι λάθροι αυτά τα 2 έχουν κάνει; Αν είναι έτσι ησύχασα!!!

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/01/2014 07:53:03

  Αρκετά πια με την παθητική στάση όλων.
  Αυτή η φράση τα λέει όλα, και όλα είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης
  η ΑΧΡΗΣΤΙΛΑΣ.

 4. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 08:11:04

  Εγώ πάλι, δεν αισθάνομαι καμία ντροπή για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι. Λύπη και θυμό μόνο αισθάνομαι, γιατί αυτά τα φαινόμενα όσο η μαλθακή, παθητική και αυτοκαταστροφική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων θα συνεχίζεται, θα πληθαίνουν και θα επαναλαμβάνονται. Σεβαστοί και συμπαθείς όλοι οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποι επί της γης, αλλά η Ελλάδα (με την αμέριστη βοήθεια των φίλων, συμμάχων, εταίρων, τοκογλύφων, κατακτητών), αδυνατεί πλέον να θρέψει, να προσφέρει εργασία, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, παιδεία, υγεία, στους ίδιους της τους πολίτες. Συνεπώς ο παραπέρα εκβιασμός μας από τους υποκριτές Ευρωπαίους ώστε να ενοχοποιηθούμε εμείς για τη δική τους απανθρωπιά και βαρβαρότητα, ούτε με αγγίζει ούτε με φορτώνει μ΄ενοχές. Πονάω πρώτα για την πατρίδα μου και για τους Έλληνες. Οι μη Έλληνες, ούτε χωρούν όλοι, ούτε είναι εφικτό να ζητούν καταφύγιο στην ισοπεδωμένη μου χώρα. Όσο και να με στεναχωρεί η εικόνα των αναξιοπαθούντων Σομαλών, Αφγανών, Πακιστανών, μια βόλτα στα βρωμερά σοκάκια της Αθήνας με προσγειώνει και με επαναφέρει στην τραγική πραγματικότητά μου. Ας κάνουμε άμεσα κάτι ενάντια στη δυστυχία που σέρνεται ανεξέλεγκτα γύρω μας, ας σώσουμε τους Έλληνες που κάθε μέρα δυστυχούν και ύστερα, ας μαζευτούμε να σώσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο. Αρκετά πια η ανέξοδη, ψυχόπονη ...φιλανθρωπία των βολεμένων ηλιθίων.

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 10:28:41

   Ναι, ναι, ναι!
   Και μιά αφελής ερώτηση προς τον αρθρογράφο:
   Το 1940 οι Ιταλοί ήρθαν ένοπλοι να μας κατακτήσουν (το βάρος πέφτει στο εμάς, όχι στα εδάφη). Αμυνθήκαμε. Αν είχαν έρθει ξυπόλυτοι, θα τους είχαμε αφήσει να μπουν; Αν έρθει ξυπόλυτη όλη η Κίνα, θα την αφήσουμε να μπει; Και πώς θα εμποδίσουμε καραβανιές ξυπόλυτων να μπουκάρουν μέσα; Με σπρωξίματα; Με αμπωσιές; Μπορεί ποτέ ένα κράτος να λέγεται κράτος αν δεν φυλάει επτασφράγιστα τα σύνορά του; Αν δεν το κάνει αυτό, αν δεν μου παρέχει εθνική ασφάλεια και δημόσια τάξη, τότε τί το θέλω το κράτος; Επειδή έχω κάποιο βίτσιο να πληρώνω φόρους;
   Η πρώτη προτεραιότητα είναι τα κλειστά σύνορα σε κάθε παράνομο εισβολέα, οπλισμένο ή άοπλο. Αν μπορούμε να τους διώξουμε με προσευχές, κανένα πρόβλημα. Αν δεν μπορούμε έτσι, θα το κάνουμε αλλιώς. Αλλά θα το κάνουμε. Το δίχως άλλο. Αυτό είναι το υπέρτατο καθήκον κάθε πατριώτη. Το να έχουμε πατρίδα, την πατρίδα ΜΑΣ, είναι ο ύψιστος ανθρωπισμός. Αν η Ελλάδα γίνει οφσορ του κάθε πικραμένου, αποτύχαμε ως ανθρωπιστές απέναντι στους Έλληνες. Πράγμα στο οποίο, άλλωστε, οι Ελληνικές (;) κυβερνήσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών έχουν δώσει άριστες εξετάσεις: Το τελευταίο που τις ενδιαφέρει, είναι το ευ είναι των Ελλήνων. Οι Έλληνες είναι σκουπίδια, όλοι οι άλλοι και μόνον οι άλλοι είναι άνθρωποι...

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Νέστωρ 24/01/2014 14:10:34

    Απόλυτα σωστός

   • εβαν avatar
    εβαν @ Νέστωρ 24/01/2014 17:05:40

    Eιπε κανεις οτι θελει ολη η Κινα και αλλοι να ερθουν εδω? Μαζοχιστές ειναι? Η μεταναστευση και παράνομη να για μενα ειναι ηθικά νομιμη αφου εχει να κανει με την αναζήτηση καλυτερης ζωης εφοσον κανενας δεν επιλεγει το πουθα γεννηθει. Ειναι κατι που στην ιστορια το εχουν κανει και θα το κανουν εκατομμύρια ανθρωποι και θα το κάνουν. ΔΕΝ αποδεικνύει οτι ο άνθρωπος ειναι κακός ή εγκληματίας.

    Εμενα δεν μου αρεσει η κατάσταση οπως ειναι και θελω να υπαρχει ελεγχος στα συνορα και σωστη μεταναστευτική πολιτικη, διοτι κατι τετοιο συμφέρει και τους μετανάστες, απο το να μπαίνουν καπου, να εγκλωβίζονται και να ταλαιπωρούνται. Εγω που μενω στη χωρα μου και στην ασφάλεια του σπιτιού μου, δεν εχω δικαίωμα να τους κρινω και αντιθέτως τους σεβομαι και τους παραδέχομαι για τις δυσκολίες που τραβάνε. Ασε που στην αναγκη θα αναγκαστω να κανω και εγω το ιδιο και αν η Ελλαδα δεν ηταν στην Ε.Ε. το ιδιο θα κάναμε πολλοι.

    Πρέπει ή λυση να εξυπηρετεί και τις χώρες εισδοχής και αυτούς.

    • εβαν avatar
     εβαν @ εβαν 24/01/2014 18:55:16

     Εντάξει είναι καπως χαλια η σύνταξη στο κείμενο μου και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. αλλα βιαζόμουν πολυ.

    • Panas avatar
     Panas @ εβαν 27/01/2014 06:23:32

     ....σωστός ..γιατί λοιπόν εσύ δεν μεταναστεύεις στις χώρες προέλευσης των λαθροεισβολέων-εποίκων π.χ. Πακιστάν, Αφγανιστάν κλπ., να θέσεις υποψήφιος πολιτικός και να αγωνιστείς για να καλυτερεύσουν την ζωή τους;;;...απο πού και ως που ζητάς απο εμάς τους υπόλοιπους να επιδεικνύουμε "ανθρωπισμό" -- βλ. συναίνεση στην υποδούλωση μας στους εισβολείς θυσιάζοντας καθημερινά εμάς τους ίδιος, την οικογένεια μας και την Πατρίδα μας, υφιστάμενοι αναρίθμητα εγκλήματα απο τα στίφη αυτά;;;...αλήθεια, εσύ πόσους έχεις αναλάβει οικονομικά στο σπίτι σου, απο αυτόν τον στρατό κατοχής;;;.....

   • Dorian avatar
    Dorian @ Νέστωρ 25/01/2014 01:37:45

    Evge!

   • remali avatar
    remali @ Νέστωρ 25/01/2014 22:14:35

    σωστος. ετσι σκεφτονται οι Ελληνες και οχι οι κομματικοι εγκαθετοι.

 5. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 24/01/2014 08:47:48

  Λες αυτί οι άνθρωποι να έρχονται να ζήσουν στην Ελλάδα ή υπάρχει πιθανότητα να εγκλωβήστηκαν εδώ λόγω Σένγκεν Δουβλίνων κλπ?

  Καμμιά οικονομική κρίση δεν δικαιολογεί πνιγμούς παιδιών...

  • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
   Ήμερος Αγριόλυκος @ δραχμοτρομος 24/01/2014 10:58:42

   ''Εγκλωβίζονται'' δεν ''εγκλωβίζονται'' το ξέρουν πια οτι θα ''εγκλωβιστούν κι έρχονται παρανόμως για να ''εκβιάσουν νομιμοτύπως'', την παραμονή τους. Θα καταλαβαίνετε φαντάζομαι, οτι δεν γίνεται να ...περιθάλψουμε όλης της γης τους κολασμένους, όσο ανθρωπιστές, πονόψυχοι και ...υπεράνω και αν είμαστε όλοι μας(στα λόγια). Όσο σκοπίμως θα έρχονται οι αμέτρητες βάρκες σταθερά εκτελώντας το δρομολόγιο Τουρκιά-Ελλάδα, θα υπάρχουνε θύματα. Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Η οικονομική κρίση μετράει ήδη εκατομμύρια ''θύματα'' γύρω σας και είναι υποκριτικό να ....βλέπετε και να δακρύζετε επιλεκτικά. Στην Ελλάδα προηγούνται τα δικαιώματα των Ελλήνων και από το περίσσευμα και μόνον εάν υπάρχει, προσφέρουμε όσα δυνάμεθα. Και ήδη προσφέρουμε υπεράνω των δυνάμεών μας. Μέχρι το Δουβλίνο 2 να καταργηθεί (αν καταργηθεί), ας προφυλάξουμε την πατρίδα και το λαό μας. Όταν λιποθυμάνε τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία μας, κλάψτε μονάχοι σας για τα λιμοκτονούντα παιδάκια στην Αφρική.

   • George avatar
    George @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 11:14:52

    +1000

    • GLAD avatar
     GLAD @ George 24/01/2014 14:44:05

     !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • ΑΡΗΣ avatar
    ΑΡΗΣ @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 12:17:04

    έρχονται με δική τους επιλογή, ή τους φέρνουν "σιδηροδέσμιους"?
    Σ΄αυτή την περίπτωση πόσο φταίνε?
    "Εις θάνατον"? Μήπως παραείναι βαριά η ποινή?
    Δεν ήταν προτιμώτερο να τους επαναπατρίσουμε έστω, αλλά ζωντανούς? Κι ας μείνουμε 2 μέρες νηστικοί όλοι οι Ελληνες, που θα μας κάνει πολύ καλό και στην υγεία μας?

    • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
     Ήμερος Αγριόλυκος @ ΑΡΗΣ 24/01/2014 13:48:52

     Συμφωνώ απόλυτα με τον άμεσο επαναπατρισμό. Αλλά δεν τον βλέπω..... Δεν ...μαρτυράνε και οι ''εξαναγκασθέντες'' τη χώρα προέλευσης, έχουν...χαθεί και τα χαρτιά τους.....
     Εγώ βλέπω ραγιαδισμό, ανεκτικότητα και το σχλέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας, να προχωρά χωρίς καμιάν αντίσταση.

   • δραχμοτρομος avatar
    δραχμοτρομος @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 13:13:48

    "Όταν λιποθυμάνε τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία μας, κλάψτε μονάχοι σας για τα λιμοκτονούντα παιδάκια στην Αφρική."
    Από σήμερα λοιπόν τα παιδιά στα σχολεία μας πεινάνε λιγότερο.

    Κανείς δε θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι.Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με την εικόνα των πόλεων.

    Τίποτα όμως δε δικαιολογεί τη βάναυση συμπεριφορά και το πνιγμό ανθρώπων.
    Αυτή είναι η άποψή μου.

   • εβαν avatar
    εβαν @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 16:51:32

    Οσον αφορα τα βασικα ανθρωπινα δικαιωματα οπως εχουν ορισθει απο τον ΟΗΕ, ισχυουν ακριβως το ιδιο για ολους και φυσικα ειναι υπερανω συνορων.

   • Δημήτρης Πολλάτος avatar
    Δημήτρης Πολλάτος @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 22:58:01

    Ήμερε αγριόλυκε πες του τα του δραχμοτρόμου. Όλοι τους πλέον σε όλες τις χώρες της Ασίας γνωρίζουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι επισήμως ανεπιθύμητοι και διωκόμενοι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η προσπάθεια τους να έλθουν στην Ελλάδα είναι με την ελπίδα ότι κάποια ΜΚΟ ή η Διεθνής Αμνηστία θα τους βοηθήσει να μείνουν στην χώρα αυτή. Όσο για την προσδοκία προώθησης και ευημερίας τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα εξαρτάται από την ποιότητα τα προσόντα του καθενός τους, κάτι που το γνωρίζουν εξ' αρχής πριν εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Όπως να ρίχνεις ένα νόμισμα και όποια πλευρά κάτσει. Στην Ελλάδα γνωριζόμαστε πλέον καλά μεταξύ μας από τις συμπεριφορές μας στην καθημερινότητα μας. Σε μία Ελλάδα που τα τελευταία 15 χρόνια όποτε επέστρεφα στο έδαφος της πάθαινα πολιτισμικό σοκ, είναι οξύμωρο και ανεπιτυχές να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε αλλήλους με σχόλια λόγους και προθέσεις καλυμμένες από ανθρωπισμό. Το 30% των ελλήνων κάποιο όφελος προσωπικό ή των ανθρώπων του περιβάλλοντος του στηρίζει υποστηρίζοντας την εισβολή λαθρομεταναστών. Ερείπια διαμερίσματα κληρονομιά από τους γονείς και θείες στο αστικό κέντρο που μισθώνονται στο διπλάσιο του αναγραφόμενου στο συμβόλαιο ενοικίου. Εργασία αδήλωτη χωρίς εισφορές και με την εκ παραλλήλου φοροδιαφυγή σε αγρούς, επισκευές, κατασκευές, γιαπιά, εργοτάξια, βιοτεχνίες, καταστήματα. Προώθηση και αφορολόγητη διακίνηση προϊόντων μαϊμού από τους πλανόδιους του παρεμπορίου σε πεζοδρόμια, λαϊκές, πανηγύρια, πανεπιστημιακές σχολές. Προώθηση λαθρεμπορίου και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών ουσιών. Μόνιμοι πελάτες και σταθερή πηγή εσόδων σε νομικά γραφεία. Πόσοι αποτυχημένοι και δυστυχούντες δικηγόροι με την τεράστια ροή των μεταναστών δεν άρχισαν να βλέπουν ημέρες ευημερίας και να ζεσταίνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους όπως και οι επιτυχημένοι συνάδελφοι τους; Μπράβοι σε παράνομο τζόγο. Πορνεία, έμμισθοι ερωτικοί σύντροφοι αρσενικών και θηλυκών μοναχικών. Παραγιοί του κάθε μαστοράκου της γειτονιάς για να μεταφέρει την εργαλειοθήκη και τα υλικά για να μην κουράζεται ο εξοχότατος μάστορας όταν αλλάζει την βρύση ή την πρίζα για μαύρα λεφτά στο σπίτι της γιαγιάς, χωρίς αποδείξεις και ΦΠΑ εννοείται. Οικιακές βοηθοί χωρίς ΙΚΑ και πέρασμα του μισθού τους στις δηλώσεις για δαπάνες του νοικοκυριού. Υπηρέτριες για να φροντίζουν τις και τους εγκαταλελειμμένους στην μοναξιά τους συνταξιούχους ή εισοδηματίες. Αχθοφόροι του κάθε εμπόρου οπωροκηπευτικών στις λαϊκές. Είναι τόσα πολλά που μπορεί να αναφέρει κανείς από την σάπια καθημερινότητα που διάγουμε σε αυτήν την χώρα που θα χρειαστούμε τόμους για την καταχώρηση τους. είναι τόσες πολλές λοιπόν οι αιτίες ωφέλειας για κάποιους συμπολίτες μας από την ύπαρξη των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας λαθρομεταναστών που δικαιολογούν την ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων φωνών που συντάσσονται και υπερασπίζουν την λαθρομετανάστευση. Είναι το υπαρξιακό τους στήριγμα.

    • δραχμοτρομος avatar
     δραχμοτρομος @ Δημήτρης Πολλάτος 26/01/2014 00:46:42

     Δημήτρης Πολλάτος είπε:
     "Ήμερε αγριόλυκε πες του τα του δραχμοτρόμου."
     Να μου πει τι αγαπητέ συνομιλητή;όλα όσα αναφέρετε για το ποιοί ωφελούνται τα ξέρω κι αν δείτε τα περιγράφω σε άλλες αναρτήσεις μου.

   • Dorian avatar
    Dorian @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 01:34:29

    +10000000

 6. helios avatar
  helios 24/01/2014 08:48:35

  αν διαβασει κανεις τα καθημερινα δελτια τυπου απο αστυνομια,λιμενικο
  κλπ… μεχρι και 100 λαθρομεταναστες την ημερα συλλαμβανουν,οποτε η
  εισβολη συνεχιζεται κανονικοτατα.
  προσθεσε σε αυτους και εναν αριθμο που τα καταφερνει να μπουκαρει και μενει ασυλληπτο.
  ουτε μια δεκαετια δεν μας μενει αλλο και φοβαμαι πολυ οτι προκειται για μη αναστρεψιμη κατασταση.

  Όσους δεν μπορείς να τους στείλεις κατευθείαν πίσω στις πατρίδες
  τους, τους πηγαίνεις σιγά σιγά στον φράχτη πάνω στον Έβρο και αφού
  ενσωματώσεις κάποιες πόρτες στον φράχτη τις ανοίγεις και τους στέλνεις
  απέναντι από όπου και εισέβαλαν αρχικά. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι πλέον
  απαραίτητες καθώς όλοι το καταλαβαίνουμε πλέον ότι είμαστε σε πόλεμο.

  Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει τις Βρυξέλλες ώστε να
  συναφθούν συμφωνίες επαναπροώθησης μεταναστών μεταξύ της Ε.Ε. ως σύνολο
  (έτσι θα ασκηθεί πολύ μεγαλύτερη πίεση προς τις χώρες αυτές) και χωρών,
  όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, διάφορες χώρες της Αφρικής κ.λπ. ….

  Δεν καταλαβαίνω γιατί τους αφήνουν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Θα
  μπορούσαν στα διάφορα θαλάσσια περάσματα να τοποθετηθούν ειδικώς
  διαμορφωμένα πλοία στα οποία θα μεταφέρονται οι λαθρομετανάστες όταν θα
  μαζεύονται από τη θάλασσα, να μην πατήσουν δηλαδή έδαφος. Στα πλοία αυτά
  εκτός από τους γιατρούς θα πρέπει να υπάρχουν και αξιωματούχοι της
  Ε.Ε., έτσι η πίεση προς την Τουρκία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αν η
  Τουρκία δεν θα δέχεται την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών θα πρέπει
  να κλείνουν τα σύνορα.
  Και όπως είπα παραπάνω όπως μας τους φορτώνει η
  Τουρκία έτσι και εγώ μέσω επιχειρήσεων – αστραπής θα τους ξεφόρτωνα
  πίσω. Και εάν δεν μπορούσα όλους σίγουρα ένα σημαντικό ποσοστό.

  Εδώ ξεκινάει και πάλι η διαδικασία ένταξης της Τούρκιας στην Ε.Ε. με
  το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου και δεν έθεσαν καν ως όρο την άμεση τήρηση εκ
  μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας επαναπροώθησης μεταναστών(αλλά θα ισχύσει κάποτε στο μέλλον).
  Στο μεταξύ και η Βουλγαρία κατασκευάζει φράχτη στα σύνορα της με την Τουρκία λόγω λαθρομετανάστευσης.

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ helios 24/01/2014 10:02:20

   Εδω ετοιμαζονται να καταργησουν την βιζα για τους τουρκους για εισοδο τους στην Ε.Ε . Δεν θελει πολυ σκεψη σε ποια χωρα θα ερθει πρωτα η φτωχεια της ανατολιας.

  • helios avatar
   helios @ helios 24/01/2014 19:10:44

   ''την άμεση τήρηση εκ μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας επαναπροώθησης μεταναστών(αλλά θα ισχύσει κάποτε στο μέλλον).''

   σήμερα μάθαμε ότι θα ισχύσει μετά από 3 χρόνια η συμφωνία,
   καλά κρασιά

 7. ηλιας παπαδοπουλος avatar
  ηλιας παπαδοπουλος 24/01/2014 08:54:59

  Κανεις δεν χαρηκε για την τραγωδια,αλλα,δυσυχως,κανενας δεν λυπηθηκε! Η κοινωνια εχει αναισθητοποιηθει απο τα συνεχη δραματα των λαθρομεταναστων.
  Αν καποια στιγμη μιλησετε με λιμενικους που περιπολουν το Αιγαιο δεν θα σας συγκινουν ουτε τα "κλαματα"

 8. Γιώργος Χρυσάνθου avatar
  Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 09:11:32

  Απο τα καλύτερα άρθρα που κυκλοφορούν. Ξεκαθαρίζει πολλά, ιδίως για ένα λαό που πήγε δεκαετίες μετανάστης και ορισμένοι το ξέχασαν. Συγχαρητήρια!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 10:41:47

   ". . .πήγε δεκαετίες μετανάστης και ορισμένοι το ξέχασαν."

   Δέν γνωρίζω κανένα ῞Ελληνα μετανάστη νά κιδνύνευσε νά πνιγῆ διασχίζοντας τόν ᾿Ατλαντικό ἤ τό τραῖνο του νά ἐκτροχιάσθηκε πηγαίνοντας Βέλγιο καί Γερμανία μέ νόμιμες διαδικασίες. Πᾶψτε ἐπτέλους αὐτή τήν καραμέλα, ΕΛΕΟΣ!

  • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
   Ήμερος Αγριόλυκος @ Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 11:07:51

   Άλλο ο μετανάστης που τον χρειάζεται η χώρα υποδοχής για να ενσωματωθεί στην παραγωγική της μηχανή και να παράξει πλούτο και τον ελέγχει, τον επιλέγει, τον καλεί, άλλο οι ανεξέλεγκτες ορδές των δυστυχισμένων που κανείς δεν τους χρειάζεται και τίποτε δεν έχει να τους κάνει ή να τους προσφέρει. Αηδία πια καταντήσατε με αυτή την άνοστη τσίχλα περί ....μεταναστών και καλά. Ποιόν κοροϊδεύτε; Ποιόν κανακεύετε; Τον ''σπλαχνικό'' υποκριτή εαυτό σας;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 11:13:14

   Ἕνας λαός πού πῆγε δεκαετίες μετανάστης καί βεβαίως,περίμενε γιά μέρες στό νησί Ἔλλις στή Νέα Υόρκη,γιά νά ἔλθει ἡ σειρά του νά μπεῖ στή χῶρα,καί γιά νά πάει στήν Αὐστραλία ἔπρεπε νά ἔχει ἐπίσημη πρόσκληση...
   Κι αὐτά δέν πρέπει νά ξεχνιοῦνται...

  • βικυ avatar
   βικυ @ Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 12:29:25

   @Γιωργος Χρυσανθου'" Αν δεν φτιαξεις το δοντακι δεν θα παρεις το τραινακι "Προφανως δεν γνωριζετε αυτη την εκφραση,διαδεδομενη πολυ στην ελλαδα του 50 και 60.Στην γερμανια για να εδιναν χαρτια σε ελληνα για να παει επρεπε να μην εχειχαλασμενο δοντι καν....

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 15:14:41

   Εχει καμιά σχέση ο γνωστός σου που τον καλείς εσύ να έρθει σπίτι σου, με τον διαρήκτη, που το βράδυ που κοιμάσαι μπουκάρει μέσα?

   Αλλη τόση σχέση έχει ο νόμιμος μετανάστης με τον λάθρο.

   Η μόνη διαφορά είναι πως στην περίπτωσή μας ,οι "διαρήκτες" απαιτούν να τους παραχωρήσουμε και ένα δωμάτιο απ'το σπίτι μας για να εγκατασταθούν!

  • ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
   ΧΡΗΣΤΟΣ @ Γιώργος Χρυσάνθου 24/01/2014 20:22:19

   'Οταν η γιαγιά μου ήθελε να μεταναστεύσει στην Αμερική την δεκαετία του '50 , τις κάνανε ιατρικές εξετάσεις και επειδή τις βρήκανε ένα μικρό πρόβλημα στην καρδιά , την απορρίψανε ! Αυτή είναι η διαφορά του νόμιμου μετανάστη και του λαθρομετανάστη ! Φυσικά είναι δεκτός ο νόμιμος μετανάστης στην Ελλάδα αλλά ο λαθρομετανάστης δεν είναι , απλά και ξεκάθαρα !

 9. giwrgos georgiou avatar
  giwrgos georgiou 24/01/2014 09:30:29

  Υπαρχει ενας πολιτικος σχηματισμος που καρπωνεται τα πολιτικα οφελη απο τα αποτελεσματα της λαθρομεταναστευσης. Ουσιαστικα στηριζει την υπαρξη του στη λαθρομεταναστευση. Φανταστειτε απλα ποια θα ηταν τα ποσοστα του συγκεκριμενου πολιτικου σχηματισμου αν δεν υπηρχε ουτε ενας λαθρομεταναστης.

  • Geros avatar
   Geros @ giwrgos georgiou 24/01/2014 10:01:40

   Η λογική αγαπητέ λέει ότι η X.A. δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το τεράστιο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
   Από την άλλη νομίζω ότι αν και αυτό μάλλον ήταν το έναυσμα , το φαινόμενο X.A. έχει ξεφύγει από την αφετηρία του και είναι πια ανεξάρτητο από αυτήν.

   Μια βόλτα στο κέντρο θα σας πείσει ότι έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση στο θέμα αυτό.
   Εγώ που είχα καιρό να κατέβω στο κέντρο και κατέβηκα στις γιορτές , δεν μπορούσα να πιστέψω ότι περπάταγα στους ίδιους δρόμους που δεν υπήρχε περίπτωση να περάσεις πριν ενάμισι χρόνο και τώρα το μόνο που έβλεπες ήταν κόσμος που έκανε αμέριμνος τα ψώνια του!
   Έχετε δει να το λέει κανείς?
   Έχετε δει να πέφτουν τα ποσοστά της X.A. από αυτό?

   Η X.A. απελευθέρωσε πολιτικά ένα σημαντικό κομμάτι της δεξιάς , αυτήν την δεξιά που την αποκαλώ "Νεάντερταλ δεξιά". Μπορεί το θέμα των μεταναστών να τους απελευθέρωσε αλλα τώρα είναι ελεύθεροι και δεν θα γυρίσουν στο μαντρί έτσι εύκολα.

   Αφορμή ήταν οι μετανάστες κατά την γνώμη μου , η αιτία ήταν βαθιά ριζωμένες αντιδημοκρατικές πεποιθήσεις , ροπή σε ακατάσχετη συνωμοσιολογία , έλλειψη παιδείας , διάχυτος αντισημιτισμός και σοβινισμός.
   Εγώ με αυτά που ακούω ότι και καλά οι ψηφοφόροι είναι απλοί οργισμένοι δεξιοί και ότι δεν τους χαρίζουμε στην X.A. τα ακούω βερεσέ.
   Εγώ με ένα κόμμα που θα συμπεριλάβει όλους αυτούς τους Νεάντερταλ δεν θέλω να έχω καμία σχέση.

   • κρεωλός avatar
    κρεωλός @ Geros 24/01/2014 10:59:09

    Πολύ εύστοχο το σχόλιο

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Geros 24/01/2014 11:12:04

    ούτε εμείς μαζί σου!

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Geros 24/01/2014 13:59:00

    Aμοιβαία αισθήματα !!!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Geros 24/01/2014 14:49:00

    Δεν είναι το θέμα η ΧΑ, το θέμα είναι ποιος θα ήθελε να ανήκει σε κόμμα που έχει ως μέλος ΕΣΕΝΑ....
    That's YOUR problem, dear!

   • Geros avatar
    Geros @ Geros 24/01/2014 16:25:16

    Αγαπητά χρυσά αβγά που απαντήσατε ότι δεν θα με θέλατε σε ένα κόμμα με εσάς:
    Πριν αρκετά χρόνια κάποιοι σαν εσάς κάποιους σαν εμένα τους έριξαν στους θαλάμους αερίων , δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία λοιπόν ότι δεν θα με ανεχόσασταν στο ίδιο κόμμα.
    Αμφιβάλλω αν με τον ερχομό σας στην εξουσία θα έμενα ζωντανός.
    Αλλά ούτε και αυτό θα με πείραζε , να ζω τόσο κοντά στον βόθρο του μυαλού σας δεν θα το άντεχα, βρωμάει πολύ ....

    • Μαύρος Καβαλάρης avatar
     Μαύρος Καβαλάρης @ Geros 24/01/2014 18:32:49

     Αυτοί που έριχναν ανθρώπους στους θαλάμους πιο πολύ προς εσάς φέρνουν.
     Νόμιζαν και αυτοί ότι κατείχαν την απόλυτη αλήθεια και ότι ήταν ανώτεροι από τους Νεάντερταλ .

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Geros 24/01/2014 21:15:22

    ....και τώρα παίρνω το ρόπαλό μου στον ώμο , και πάω να κυνηγήσω μαμούθ...

    • Geros avatar
     Geros @ ΣΤΕΛΙΟΣ 25/01/2014 09:44:18

     Μπααα , ούτε για αυτό δεν σας έχω ικανούς στην X.A.
     Ήταν ένα δύσκολο κυνήγι που απαιτούσε πολύ ευφυία ....

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Geros 26/01/2014 13:33:02

    "Μια βόλτα στο κέντρο θα σας πείσει ότι έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση στο θέμα αυτό."

    Oι κάτοικοι Αθηνών θεωρούν αυτονόητο ότι Αθήνα = Ελλάδα.

 10. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 09:41:40

  Τα παιδάκια δεν τα έπνιξε κανένας παλαβός.

  Τα παιδάκια τα έπνιξε η ανικανότητα της Ελληνικής Πολιτείας να αντιμετωπίσει άμεσα και αποφασιστικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

  Αυτή η "ανικανότητα" πηγάζει κυρίως απο το γεγονός πως οι κυβερνόντες - νυν και παλαιότεροι βέβαια- δεν μπορεσαν να καταλάβουν πως δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ζήτημα δημόσιας τάξης , αλλα μπροστά σε ένα τεράστιο Εθνικό πρόβλημα , μπροστά σε μια εισβολή, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλειά μας , αλλα και την ίδια μας την υπαρξή.

  Αν είχε υπάρχει σωστή αντιμετώπιση , και εμείς θα μπορούσαμε να κυκλοφορούμε ασφαλείς στους δρόμους μας ,και τα παιδάκια θα ήταν ζωντανά σήμερα...

  Γιατί σε αυτη την εισβολή, τα γυναικόπαιδα χρησιμοποιούνται σκόπιμα και κυνικά σαν πολιορκητικοί κριοί...

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 12:08:22

   Ναι, ναι, ναι.
   Σαν πρόσχημα ανθρωπισμού, και σαν πυροδότηση των συμπονετικών ανακλαστικών του ανθρώπου. Και η δουλειά γίνεται, τα σύνορα ορθάνοιχτα, η Ελλάδα για τους Έλληνες τέλος. Πατρίδα, τέλος. Και αυτό, κάποιοι το βαφτίζουν "πατριωτισμό".
   Αλλά ο κόσμος έπαψε να μασάει. Κι αν δεν αλλάξουν περπατησιά οι τέτοιοι "πατριώτες", θα εισπράξουν και αυτοί τα οψώνια της πολιτικής αμαρτίας τους. Που θα είναι ο πολιτικός τους θάνατος. Στα ντουλάπια της ιστορίας. Βαθειά, με τις αράχνες, τα ποντίκια, τις νυχτερίδες, και τα άλλα συμπαθή ζωάκια του σκότους.

  • Απογοητευμένος Πολίτης avatar
   Απογοητευμένος Πολίτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 23:27:33

   Εύστοχες οι παρατηρήσεις του Στέλιου.

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/01/2014 09:51:31

  Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη πατρίδα σου.
  Εθνικισμός είναι να μισείς τις πατρίδες των άλλων.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Strange Attractor 24/01/2014 10:52:21

   ᾿Εγώ μισῶ τήν Τουρκία. Εἶμαι ᾿Εθνικιστική;;

   • ff avatar
    ff @ Φωτεινή 24/01/2014 14:10:45

    nai

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ ff 24/01/2014 19:42:41

     Άρα ο Εθνικισμός δεν είναι κάτι κακό!

   • Varavas avatar
    Varavas @ Φωτεινή 24/01/2014 14:32:32

    Όχι βέβαια. Απλά εσύ έχεις πιο ισχυρή μνήμη από τους ''φούφουτους'' που σε χαρακτηρίζουν ...εθνικίστρια.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Strange Attractor 24/01/2014 11:57:38

   Παράξενε, ο κόσμος χάνεται κι'εμεις ασχολούμαστε με τη σημειολογία..

   Εντάξει ,αν οι "άλλοι" μισούν τη δική μου πατρίδα , εγώ σαν πατριώτης, δεν δικαιούμαι , για να μην πώ υποχρεούμαι, να μισώ την δική τους ?

   Αν ο άλλος μισεί (ή και βλάπτει) την πατρίδα σου , αλλα εσύ αδιαφορείς , ή..τον αγαπάς κι'ολας , τι πατριώτης είσαι? Καλος Χριστιανός μπορεί να είσαι , πατριώτης όχι!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 20:39:11

    Στέλιο, διάβασε σωστά αυτό που γράφει ο Strange...

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φελίζα 24/01/2014 21:53:58

     ??

 12. salo avatar
  salo 24/01/2014 11:10:14

  Είμαι σίγουρη πως αυτοί στα αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά πλοία που δεν αφήναν τους μικρασιάτες ν'ανεβούν ή τους έριχναν πίσω στη θάλασσα είχαν αντίστοιχες δικαιολογίες του τύπου "δε μας αφήνουν οι ανώτεροι" ή "δεν μπορούμε να ταΐσουμε όλους τους ξυπόλυτους εμείς", κτλ...
  άραγε, ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;
  όταν πρόκειται για την πάρτη μας οι άλλοι είναι απάνθρωποι, όταν πρόκειται για τους άλλους, να πάνε να πνιγούνε, ήταν "συνωστισμός"...
  Το δεύτερο σκεπτικό ενέχει τον κίνδυνο σιγά σιγά όλοι οι άλλοι να γίνουν "ξένοι", από τον αλλοδαπό, τον αλλόθρησκο, τον διαφορετικό μέχρι το γείτονα, τον άντρα, τη γυναίκα μας και τα παιδιά μας...τέτοια κοινωνία προφανώς ονειρεύονται μερικοί, ξεχνόντας πως με την ίδια λογική, αν πιάσει φωτιά το σπίτι τους δε θα τους δώσει κανείς νερό!

  • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
   Ήμερος Αγριόλυκος @ salo 24/01/2014 16:26:30

   Να διαβάσετε λίγη Ιστορία. Θα σας ωφελήσει, ώστε να μη χρησιμοποιείτε από άγνοια ή και από έντονη διάθεση να καταλήξετε στο ποθητό συμπέρασμα, ανακριβείς...πληροφορίες. Οι ο Θεός να τους κάνει ''συμμάχους'' κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν σκόπιμη εισβολή κυνηγημένων Ελλήνων στις χώρες τους. Στην Ελλάδα ήθελαν να γυρίσουν οι Έλληνες. Το μόνο που είχανε να κάνουνε οι βάρβαροι, ήταν να τους ανεβάσουν στα πλοία τους και να τους μεταφέρουν σ΄εμάς. Ας μην το συνεχίσουμε όμως γιατί και πολύ μακριά πάει και είναι εμφανές οτι για άλλη μια φορά, συγκρίνετε από πρόθεση ανόμοιες καταστάσεις. Αστειότητες τα ''επιχειρήματα'' του είδους....

 13. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 24/01/2014 11:13:49

  Αναίσθητοι; Ναί, αναίσθητοι γιατί αλλιώς δεν εξηγήται η ανοχή στην λαθρομετανάστευση τόσα χρόνια!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Ο Λούμπεν 24/01/2014 14:16:50

   Οταν βασανίζονται απο τους λάθρο με μεσαιωνικά βασανιστήρια γεροντάκια για να πούνε να έχουν κρυμμένες τις οικονομίες τους, οι "ευαίσθητοι" περνάνε την είδηση στα ψιλά ,ουτε τη μεταδίδουν κάν!

   Αν είχαν πνιγεί οι συγγεκριμένοι λάθρο ,τα γεροντάκια θα την είχαν γλυτώσει!

   • εβαν avatar
    εβαν @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 17:45:31

    Απο ποιους λαθρο βασανίζονται? Γενικα και αόριστα? Απο ολους? Η απο συγκεκριμένους? Απέδειξε εσυ οτι αν αυτοι δεν ειχαν πνίγει θα την γλύτωναν οι γεροι. Αυτο λέγετε συκοφαντική δυσφήμηση και ρατσισμός και πανω απο ολα βλακεία.

    • Μαύρος Καβαλάρης avatar
     Μαύρος Καβαλάρης @ εβαν 24/01/2014 18:36:10

     Αυτό λέγεται δυσφήμιση.

     Αν το σχόλιο αυτό το 'χε γράψει κανένας ΧΑ το πρώτο που θα άκουγε είναι ότι είναι αμόρφωτος.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ εβαν 24/01/2014 21:07:25

     Τι να σου απαντήσω τώρα , η επιστήμη σηκώνει τα χέρια! Γύρνα πίσω στο Ιndymedia , πιό καλά δεν είναι εκεί?

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 22:39:23

    Τα παιδιά βασάνιζαν Στέλιο τα γεροντάκια;
    Άν είχαν πνιγεί τα παιδιά, θα είχαν σωθει τα γεροντάκια;
    Το πραγματικό ζήτημα δεν είναι άν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Το ζήτημα είναι άν υπάρχει σήμερα απλή Λογική στη χώρα του Αριστοτέλη...
    Ο αστυνόμος έγινε πιά ταυτόσημος με το μπουζούκι, καθότι όργανο ο ένας όργανο και ο άλλος...

 14. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 11:18:14

  ''Τώρα πόσο αναίσθητοι γίναμε απλά διαβάστε τα σχόλια από πάνω.''
  Η επιλεκτική ''ευαισθησία'' που δεν κοστίζει τίποτε ποτέ στον ...ευαίσθητο (που όλο επικρίνει κι εκ μακρών και...συμπάσχει) ούτε προτείνει ποτέ εφικτή και ρεαλιστική λύση, λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ στην Ελληνική και κυκλοφορεί αφορολόγητη!
  Δώστε κάτι από το ...τεράστιο πλεόνασμά σας να βάλουμε συσσίτια στα Ελληνικά Σχολεία λοιπόν! Ή δεν ακούσατε τίποτε τόσον καιρό; Δεν σας πληροφόρησε ο κυρ Πρετεντέρης για τη δυστυχία που βρίσκεται δίπλα σας; Βγάλτε τα παραμορφωτικά σας γυαλιά, να τη δείτε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 12:16:10

   Oι άθεοι και οι αριστεροί κατά κανόνα είναι αφιλάδελφοι και αφιλάνθρωποι. Είναι μάλιστα κατά της φιλανθρωπίας, εν όψει της επερχόμενης...αταξικής κοινωνίας. Για τους δικούς τους λόγους, αφιλάδελφοι είναι και οι ελευθεριακοί φιλελεύθεροι. Αυτοί πιστεύουν στην αυτορρύθμιση και, για να είσαι φτωχός, το αξίζεις, δεν άδραξες τις ευκαιρίες που σου προσφέρθηκαν....
   Θα δώσω ένα παράδειγμα εύγλωττο:
   Τις τελευταίες 6 δεκαετίες έχει γίνει και γίνεται ένα τεράστιο ιεραποστολικό-κοινωνικό έργο στην Αφρική (και στην Ινδονησία και στην Ινδία), που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο Ορθόδοξους ντόπιους, δεκάδες εκκλησιών, σχολείων, πηγαδιών, ιατρείων, κλινικών, ορφανοτροφείων... Πολλοί άνθρωποι σώθηκαν βιολογικά, μορφώθηκαν και καλυτέρεψαν το βιοτικό τους επίπεδο χάρη στο δίκτυο αυτό. Αυτή τη στιγμή, στην Αφρική η ιεραποστολή δραστηριοποιείται αθόρυβα σε κάπου 20 χώρες. Εννοείται ότι όλη αυτή η υποδομή είναι προσβάσιμη και σε μη Ορθόδοξους, αδιάκριτα. Από πού χρηματοδοτείται όλο αυτό το έργο, άγνωστο στους πολλούς; Όχι από την "επίσημη" Εκκλησία, αλλά από ιεραποστολικούς συλλόγους και ενορίες, δηλ. από εθελοντικές εισφορές απλών ανθρώπων, στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Υπάρχουν τουλάχιστον 6-7 τέτοιοι σύλλογοι και μερικές, όχι πολλές, ευαισθητοποιημένες ενορίες (στην Αθήνα ξέρω 3 μόνο). Πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι; Σϊγουρα είναι πιστοί έλληνες χριστιανοί και όχι άθεοι και, στις περισσότερες περιπτώσεις, ανήκουν στον λεγόμενο "συντηρητικό χώρο". Άρα, αυτοί που δίνουν από το υστέρημά τους για τους "μαύρους" είναι οι ίδιοι που στοχοποιούνται από την απέναντι πλευρά ως ρατσιστές, εθνίκια, αντιδραστικοί, θεούσοι, φασίστες και δεν συμμαζεύεται....

 15. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 24/01/2014 11:18:53

  Φτάσαμε στο σημείο να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο, στο τέλος θα αλληλοσπαραχτούμε και η μία και μοναδική αιτία θα είναι η ΕΕ. Πόσο τυφλοί είμαστε για να μην βλέπουμε ότι το ιερατείο των Βρυξελλών και το Βερολίνο ουδόλως ενδιαφέρονται να λύσουν τα προβλήματα της Ευρώπης αλλά μόνο της τραπεζοκρατίας τους? Ας μην εθελοτυφλούμε λοιπόν, αν ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα το είχαν πράξει, γιατί κονδύλια υπάρχουν αλλά και σύγχρονα μέσα διαθέτει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και να θυμίσω κάτι που δεν είναι ακόμη παλιό, όταν αποφάσισαν να εκθρονίσουν τον Καντάφι, τις αποφάσεις τις πήραν μέσα σε μιά βδομάδα, σωστά? Αυτή είναι τελικά η ΕΕ που κοπτόμεθα, αυτήν την ενωμένη ευρώπη ονειρευόμασταν, της φτώχειας, της λαθρομετανάστευσης, της ανεργίας?

  • Μωρίας εγκώμιον avatar
   Μωρίας εγκώμιον @ Μωρίας εγκώμιον 24/01/2014 12:36:23

   Τελικά είμαστε μέλη & πολίτες μιάς ανήθικης ένωσης, που αντιμετωπίζει όλα τα σοβαρά ζητήματα με ΘΑ, με μισόλογα, με συσκέψεις και με επιτροπές. Κρίμα, γιατί αφιερώσαμε πολύ χρόνο για αυτό το τίποτα που μόνο υπερήφανους ως ευρωπαίους πολίτες δεν μας έκανε.

   • Οι αστεφάνωτοι avatar
    Οι αστεφάνωτοι @ Μωρίας εγκώμιον 24/01/2014 15:12:35

    Και χρόνο, και χρήμα και ανθρώπινες ζωές χάσαμε με αυτό το εξάμβλωμα.

  • Νάρκισσος avatar
   Νάρκισσος @ Μωρίας εγκώμιον 24/01/2014 21:59:48

   Η λαθρομετανάστευση περιέχεται στο σχέδιο "Καλλέργη" για την αλλοίωση του πληθυσμού της γής, να χαθούν Εθνικές μνήμες, ήθη και έθιμα κ.λπ. ώστε ο πληθυσμός της γής να κυβερνάται εύκολα. Σχέδιο είναι, όχι τυχαίο. Γιατί τώρα και όχι παλιώτερα αποφάσισαν όλοι αυτοί οι Αφρικανοί και οι Άραβες να μεταναστεύσουν ; Πού βρίσκουν 5.000 έως 10.000 δολλάρια για να πληρώσουν τους διακινητές, όταν με αυτά τα χρήματα θα ζούσαν στις χώρες τους σαν βασιλιάδες ;

 16. athinaios avatar
  athinaios 24/01/2014 11:43:27

  Πρεπει να φυλάσσονται τα ανατολικά συνόρα και ταυτόχρονα τα δυτικα συνορα να ανοίξουν για να μπορουν αυτοι οι ανθρωποι να απεγκλοβιστουν και να πανε στην ευρωπη

  • Varavas avatar
   Varavas @ athinaios 24/01/2014 14:02:16

   Πες το αυτό στη Μέρκελ, στους Μπαρόζους, στους Ρομπάϊδες και στους λοιπούς Ευρωαπατεώνες, που σε θέλουνε μίζερο και Αποθήκη κακομοιριάς ,για να κοιμούνται εκείνοι ήσυχοι.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ athinaios 24/01/2014 14:24:45

   Ελα ντέ! Εχω βαρεθεί να διαβάζω για "συλληψη δουλεμπόρων"... στην Πάτρα , στην Ηγουμενίτσα...

   Δύσκολο είναι κάνουμε κι'εμεις τα στραβά μάτια, όπως τα έκαναν οι ανατολικοί και βόρειοι γειτονές μας αμα μας έστελναν όλο το σκυλολόι?

   Μιά ζωή μακάκες δηλαδή?

   • Οι αστεφάνωτοι avatar
    Οι αστεφάνωτοι @ ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 17:03:04

    Άμα παριστάνεις στους φαύλους τον ''καλό τον μαθητή'', η επιβράβευσή σου είναι πολλές ξυλιές στον πισινό και περιφρόνηση. Τίποτε άλλο.

 17. ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
  ΑΠΑΙΧΤΟΣ 24/01/2014 11:45:39

  Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, αυτό δε το συζητάμε καν. Από εκεί και πέρα, η Ύπατη Αρμοστεία που μας κάνει και υποδείξεις μπορεί κάλλιστα να ανοίξει βιβλίο και οσοι πονάνε και αισθάνονται αλληλέγυοι, να δηλώσουν να πάρουν καμιά οικογένεια αφγανών σπίτι τους.
  Για να δούμε, θα βρεθεί κανένας εθελοντής ή ο ανθρωπισμός εξαντλείται μόνο στο πληκτρολόγιο;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ ΑΠΑΙΧΤΟΣ 24/01/2014 13:41:55

   Εσύ πόσες οικογένειες Ελλήνων ανέργων ή αστέγων έχεις στο σπίτι σου; Αν δεν έχεις καμμία σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό δεν ενδιαφέρεσαι για την ανεργία και για το ότι δεν έχουν στέγη χιλιάδες άνθρωποι και εξαντλείς τον ανθρωπισμό σου στο πληκτρολόγιο. Άντε εθελοντάρα μου, εδώ σε θέλω

 18. Οι αστεφάνωτοι avatar
  Οι αστεφάνωτοι 24/01/2014 11:57:20

  Το ερώτημα είνα απλό. Όσο και συμπάσχουμε και να στεναχωριόμαστε,
  '' ΠΟΣΟΥΣ ακριβώς εξαθλιωμένους έχουμε το περιθώριο (Εθνικά, οικονομικά και λογικά) να δεχτούμε στη χώρα μας και να τους προσφέρουμε συνθήκες ζωής που αναλογούν σε ανθρώπους; Απάντηση : Ήδη έχουμε δεχτεί με τη βία, εκατομμύρια περισσότερους από όσους αντέχουμε. Εγώ, κρατάω τη λύπη μου λοιπόν, γι αυτή τη διαπίστωση ...

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/01/2014 12:00:21

  Το πρόβλημα ξεκινάει για την Ελλάδα, θα το ξαναγράψω, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει ότι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ. Δηλαδή, να ισχύσει το "άπαξ παράνομος, διά παντός παράνομος".
  Αν αυτό το μεγάλο ζήτημα ξεκαθαρίσει, η οποιαδήποτε πράξη αγάπης και ανθρωπιάς απέναντι σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας (επιβαλλόμενη, ειδικά αν θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί) δεν θα σκιαζόταν από την υποψία "μήπως όμως τον βοηθάω μεθαύριο να γίνει "Έλληνας" και να αποφασίζει αυτός για την τύχη της χώρας μου; Μήπως γίνω μειονότητα στην ίδια μου τη χώρα, όπως έγιναν οι Κόπτες στην Αίγυπτο;". Από Αφγανό είχα πληροφορηθεί ότι επί ΓΑΠ είχαν αρχίσει αιτήσεις Αφγανών προκειμένου να πάρουν ελληνική ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. Το γιατί η Κυβέρνηση δεν το ξεκαθαρίζει το ζήτημα αυτό, είναι μεγάλο ερώτημα.
  Το ξεκαθάρισμα αυτό θα ανέκοπτε, παράλληλα, και το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, το οποίο υποβοηθείται, για γνωστούς λόγους, από την ισλαμιστική Τουρκία. Το μεταναστευτικό ρεύμα καλλιεργείται από την διαδεδομένη διεθνώς πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι χώρα όπου η παρανομία τελικά επιβραβεύεται. Δεκάδες εκατομμυρίων είναι οι Ινδοί χριστιανοί, όμως σε εμάς έρχονται μόνο Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί μουσουλμάνοι, αλλά και Ινδοί μουσουλμάνοι. Γιατί άραγε;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ ΒΙΣ 24/01/2014 14:37:38

   Μιας και θέλετε να λέγεστε Χριστιανός, μπορείτε να μου πείτε στο Κατά Ματθαίον όπου αναφέρει ο Χριστός ότι "ήμουν πεινασμένος και μου δώσατε να φάω, διψασμένος και μου δώσατε να πιώ, ξένος και με φιλοξενήσατε" που βρίσκεται η υποσημείωση που λέει "εκτός και έχω σχέδιο να πάρω την υπηκοότητα και να αποφασίζω για τις τύχες τις χώρας σας οπότε ξεχάστε αυτό που μόλις είπα";

   • Μαύρος Καβαλάρης avatar
    Μαύρος Καβαλάρης @ Βασίλης 24/01/2014 15:52:34

    Ο Χριστός ήταν ένας, οι πεινασμένοι της υφηλίου μερικά δισ. Λέτε ότι πρέπει να τους φέρουμε όλους εδώ και να τους ταΐζουμε για να αποδείξουμε σε εσάς ότι είμαστε Χριστιανοί;

    • Βασίλης avatar
     Βασίλης @ Μαύρος Καβαλάρης 24/01/2014 18:07:51

     Το αν είστε Χριστιανός ή όχι δε θα το αποδείξετε σε μένα αλλά σε κάποιον Άλλον. Αφήνω σε εσάς να εκτιμήσετε το μέγιστο αριθμό ελεημοσυνών στις οποίες μπορείτε να προβείτε μέχρι να μη χρειάζεται να ακολουθείτε πλέον κάποιες διδαχές.

   • ΝΚ avatar
    ΝΚ @ Βασίλης 24/01/2014 16:11:17

    Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, αγαπητέ. Εκτός κι αν κυβερνά η ιερά σύνοδος.

    Επίσης, ας αντιστρέψουμε το ερώτημα. Από το Αφγανιστάν ως εδώ μεσολαβούν μόνο μουσουλμανικές χώρες, πολλές απ΄αυτές πάμπλουτες. Γιατί δεν παίρνουν τους αναξιοπαθούντες ομόθρησκούς τους, αλλά τους κάνουν πάσα;

    Γιατί δεν τους μαζεύει η Αγγλία που τους είχε αιώνες αποικία; Εμείς τι σχέση έχουμε; Τι τους χρωστάμε ακριβώς; Τους εκμεταλλευόμασταν κάτι αιώνες με το κνούτο και ο σημερινός μας πλούτος είναι το χτεσινό αίμα τους;

    Δίνουμε σε όλους βιβλιάριο απορίας άμα τη αφίξει, για δωρεάν νοσοκομείο. Σε μια δεκαετία παρουσίας παίρνουν διαβατήριο ( 70% των αιτήσεων ικανοποιούνται, κι ας λέει το ΣτΕ).

    Έχουμε πλέον κοντά στα 3 εκατ. ξένων στη χώρα. Πόσα είναι αρκετά για σας, αυτό πείτε μου μόνο σας παρακαλώ.

    • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
     Ήμερος Αγριόλυκος @ ΝΚ 25/01/2014 07:36:28

     Ε, τώρα κι εσείς!!! Μην βάζετε τον ...άλεπού ''Ιεροκήρυκα'' να κάνει αριθμητικές πράξεις που ανατρέπουν την ...παραλογική του! Δεν είν σωστό. Οι φαφλατάδες δεν αισθάνονται καμιά υποχρέωση, να βρίσκονται σε αρμονία με την πραγματικότητα. Αναφέρονται πάντα σε παράλληλα σύμπαντα οι άνθρωποι.

   • ελεος avatar
    ελεος @ Βασίλης 24/01/2014 17:09:34

    τι σχεση εχει ο Χριστος με ενα κρατος ? μονο εσυ θα ξερεις , αν ηταν ετσι τοτε γιατι εξεγερθηκαν οι προγονοι μας κατα των τουρκων ? δεν τους ειχαν μαθει το ου φονευσεις ?

    • Βασίλης avatar
     Βασίλης @ ελεος 24/01/2014 17:35:05

     Αναφέρθηκα στις προσωπικές απόψεις του παραπάνω κυρίου που δηλώνει μεν Χριστιανός και ως τέτοιος αναγνωρίζει την παροχή βοήθειας σε κάθε αδύναμο αλλά στη συνέχεια βάζει προϋποθέσεις και ρώτησα εάν είναι λογικό με βάση την πίστη του να θέτει τέτοιες. Που δυσκολεύεστε;

     • ελεος avatar
      ελεος @ Βασίλης 24/01/2014 18:09:15

      φυσικα και ειναι λογικο μιας που η λαθρομεταναστευση δεν ειναι υπαρξιακο προβλημα να το λυσει καποια θρησκεια αλλα προβλημα ταξης οικονομιας και ασφαλειας μιας χωρας

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Βασίλης 24/01/2014 20:17:51

      Θέτεις ψευδοδιλήμματα. Το Βυζάντιο, αγαπητέ, ήταν χριστιανικότατο κράτος, αλλά ο αυτοκράτορας, όταν υπήρχε ανάγκη, έδειχνε ότι το κράτος μπορεί να είναι πολύ σκληρό όταν χρειάζεται να αυτοπροστατευθεί. Ποτέ δεν υπήρξε εσωτερική αντίφαση μεταξύ χριστιανισμού και πατριωτισμού, ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Οι χριστιανοί δεν διώχθηκαν από το ρωμαϊκό κράτος επειδή δεν πολεμούσαν, αλλά επειδή απέρριπταν την κρατική λατρεία του αυτοκράτορα. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν χριστιανοί στρατιώτες στον ρωμαϊκό και βυζαντινό στρατό; Οι 40 στρατιώτες της Σεβαστείας, προτού μαρτυρήσουν στην παγωμένη λίμνη, δεν είχαν ενδεχομένως σκοτώσει ή τραυματίσει και μάλιστα με λόγχη; Καταλαβαίνω τα εσωτερικά διλήμματα, αλλά όποιος δεν θέλει να πολεμήσει στο μέτωπο, μπορεί κάλλιστα να γίνει μοναχός αναζητώντας την τελειότητα. Μου κάνει εντύπωση πως οι αντιχριστιανοί και εθνομηδενιστές στρέφονται κατά των μοναδικών ομάδων χριστιανών στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση όπλου, στους κληρικούς και τους μοναχούς. Προφανώς και αυτό λόγω άγνοιας...

     • αραχνούλα avatar
      αραχνούλα @ Βασίλης 24/01/2014 21:30:56

      Αφήστε την εξυπνακίστικη κατήχηση για τις γιάφκες σας.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Βασίλης 24/01/2014 17:21:13

    Που το λέει? Στο σημείο που ρώτησε τον στρατιώτη γιατί τον χαστούκισε και στο σημείο που πήρε το μαστίγιο ενάντια στους καταπατητές εμπόρους στο Ναό.

    • Βασίλης avatar
     Βασίλης @ TopGunZ 24/01/2014 17:28:36

     Θέλετε να πείτε πως η "αγάπη προς τον πλησίον", το να "κάνετε καλό σε αυτούς που σας κάνουν κακό", το "αγάπα τον εχθρό σου" και το "στρέψε και το άλλο μάγουλο" έχουν αστερίσκους; Αυτό λέτε;

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Βασίλης 24/01/2014 19:47:07

      Έντάξει. Δε χρειάζεται να γίνουμε και ...Άγιοι. Μεταξύ κατασπαραγμένου Χριστιανού και Ανθρώπου που σέβεται αλλά και προστατεύει την πατρίδα και τη ζωή του, εμείς προτιμούμε το δεύτερο.

     • Βασίλης avatar
      Βασίλης @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 19:57:40

      Εφόσον δεν δέχεστε να λέγεστε Χριστιανός αλλά κάτι άλλο κάντε ότι θέλετε, εσείς κρίνετε από εκεί και πέρα. Μόνο μη χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προσωνύμιο

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Βασίλης 24/01/2014 20:21:30

      Δεν υπάρχει δυστυχώς για εσάς, κανείς θνητός επί της γής, που να του έχει δοθεί εκ Θεού το....Χριστιανόμετρο, ώστε να...επιτρέπει ή να απαγορεύει σε οποιονδήποτε την πίστη και τον αυτοχαρακτηρισμό μας ως Χριστιαν'ων. Λυπάμαι, χάσατε. ''Για μένα άξιος Κριτής, είναι μονάχα ο ΘΕΟΣ'' που λέει κι η Ρίτα. Εσείς, ότι κι αν πείτε, ο απ΄τους ουρανούς τα πάντα κρίνων, δε θα σας συμβουλευθεί. Λυπάμαι που σας το ...χαλάω, μα ξεπεζέψτε από την έπαρση επί τέλους, γιατί έχετε ήδη ...καταντήσει κι ο ....ακριβοδίκαιος ακόμη εσείς, ν΄ακροβατείτε εκτός ''κανόνων''.....

     • Βασίλης avatar
      Βασίλης @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 21:00:01

      Μας έχει δοθεί "Χριστιανόμετρο" κύριέ μου και μάλιστα τέσσερα. Ευαγγέλια λέγονται και ο Θεάνθρωπος, τα λόγια του οποίου περιέχονται σε αυτά, έχει θέσει κάποιους συγκεκριμένους κανόνες για αυτούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν. Η άνευ όρων αγάπη και φιλανθρωπία είναι οι βασικότερες από αυτές. Το να μην τις εξασκείτε, λυπάμαι που σας το λέω, αλλά είναι αρκετά καθοριστικό όσον αφορά το χαρακτηρισμό σας ως ακόλουθο ή μη Εκείνου που είπε "Αγαπάτε Αλλήλλους". Εάν δεν πιστεύετε σε αυτό και του βάζετε όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και υποσημειώσεις, όσο και να θέλετε σας κάνει κάτι άλλο, όχι Χριστιανό. Την καληνύχτα μου

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 21:28:59

      Κλασικός αριστερός αντίχριστος φαρισαίος ο άνθρωπος, που υποδύεται τον μεγάλο ιεροεξεταστή. Αφήνω που τον Παύλο τον βγάζει "εκτός" χριστιανισμού, προφανώς. Οι ομοϊδεάτες του έστειλαν εκατομμύρια στα γκουλάγκ....

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 07:27:23

      Κυρ Βασίλη μου, τα Ευαγγέλια υπάρχουν, αλλά δεν είσαστε εσείς και ο κάθε σαν εσάς που θα τα ερμηνεύσετε κατά βούληση με το φανατισμό και την ψυχική μυωπία σας ώστε να κρίνετε τη ...Χριστιανικότητα ή την ...παρεκτροπή μας από τους ''κανόνες''. Θα τα πούμε κατ΄ιδίαν με τον άμεσα υπεύθυνο όταν θα έρθει η ώρα. Τους αυτοχριζόμενους ως ...ενδιαμέσους, ...εξουσιοδοτημένους και κάθε είδους παραχαράκτες του λόγου Του, τους ακούμε και γελάμε. Ο Θεός είναι η συνείδησή μας και είναι πανταχού παρών για να μας κρίνει κάθε στιγμή. Εσείς όσο και αν δε θέλετε να το εννοήσετε, περισσεύετε κύριε, εντελώς. Καλή σας ημέρα.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 20:40:53

      Δεν είναι εκεί το θέμα. Εγώ το βλέπω αλλιώς: Από τους λαθρομετανάστες, ελάχιστοι είναι πραγματικά κατατρεγμένοι. Η συντριπτική πλειονότητα έρχεται μέσω κυκλωμάτων και έχουν συγγενείς και φίλους εδώ, που τους έχουν καλέσει, παράνομα φυσικά. Τα ποσά που διακινούνται μέσω ειδικών δικηγορικών γραφείων (αριστερών, εννοείται) είναι τεράστια. Είναι ηλιθιότητα να νομίζουμε ότι όποιος είναι σκουρόχρωμος και μουσουλμάνος στην Ελλάδα είναι κακομοίρης. Οι αριστεροί δεν το πιστεύουν από ηλιθιότητα, το υποστηρίζουν επειδή απλά είναι ανθέλληνες. Προσωπικά προσπαθώ να βοηθώ ανθρώπους με πραγματική ανάγκη, όχι επειδή κάποιος πονηρούλης αριστερός μου υποβάλλει την ιδέα να βοηθήσω (από το υστέρημά μου, εγώ, όχι αυτός...) τον δήθεν αναξιοπαθούντα λάθρο.

   • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
    Ήμερος Αγριόλυκος @ Βασίλης 24/01/2014 19:31:04

    Χαχαχαχα! Ωραίο το αστείο σας. Πουθενά δε λέει όμως, το μυστικό που αυγατίζει τα καρβέλια και το κρασί (Γάμος εν Κανά), που πολλαπλασιάζει τα σπίτια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Ευρώ, κ.λ.π., κ.λ.π., ώστε κι εμείς με την ευγένεια και την ...άνεση ενός Θεού, ν΄ανοίξουμε την αγκαλιά μας, και να διασώσουμε ολόκληρο τον πλανήτη! Άμα μας μαρτυρήσει Κάποιος τη μαγική, κρυμμένη μέθοδο, πολύ ευχαρίστως να την εφαρμόσουμε με απόλυτη συνέπεια κι αυτοθυσία, ξεκινώντας το Ανθρώπινο Θαύμα, από εδώ, απ΄ την αιώνια ...κοίτη του πολιτισμού, την πτωχευμένη Ελλάδα! Περιμένω με μεγάλη αγωνία τη λύση του αινίγματος, αρκετά χρόνια τώρα..... Μόνο σιωπή, ρήτορες Φαρισαίοι και τιμητές Τελώνες.
    Ας προσγειωθούμε τώρα στην πραγματικότητα λοιπόν.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Βασίλης 24/01/2014 20:05:23

    Έχεις άγνοια του χριστιανισμού και χρησιμοποιείς τσιτάτα. Νομίζω ότι εκ των προτέρων δήλωσα ότι αυτός που έχει ανάγκη, οφείλει να λαμβάνει βοήθεια. Πρέπει όμως να σου πω ότι η βοήθεια που προσφέρει ο χριστιανός ακόμα και στον αλλόθρησκο είναι στο όνομα του Χριστού, όχι στο όνομα του αντιρατσισμού.
    Ο απόστολος Παύλος έκανε έρανο στις κατά τόπους Εκκλησίες υπέρ των πτωχών της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Και στην α΄ προς Τιμόθεον (κεφ. 5,8) ο ίδιος λέει ότι "όποιος δεν προνοεί για τους δικούς του και μάλιστα για τους οικείους του, έχει αρνηθεί την πίστη και είναι χειρότερος από άπιστο". Και επειδή δεν έχω μεγαλύτερη αγάπη, ούτε μεγαλύτερη σοφία από τον Παύλο, μεταξύ δύο εξίσου αναξιοπαθούντων, θα προτιμήσω να βοηθήσω τον "δικό μου", δηλαδή τον Ορθόδοξο χριστιανό, ακόμα και αν είναι αλλοεθνής, έναντι ενός αλλόθρησκου. Αυτό επιτάσσει η πίστη μου.
    Και έρχομαι σε ένα άλλο σημείο:
    Οταν ο μέσος Πακιστανός στην Ελλάδα βγάζει 300 καθαρά το μήνα και στον μέσο Έλληνα δεν του φτάνουν να πληρώσει την εφορία και τα χαράτσια, πες μου ποιος έχει πιο πολλή ανάγκη. Αυτό που λέω για τον Πακιστανό (και είπα λίγα, ξέρω και περίπτωση με 600 καθαρά) δεν το λέω τυχαία, το λέω επειδή έχω μιλήσει με Πακιστανούς.
    Θα κρίνω τη βοήθεια που θα δώσω από την πραγματική ανάγκη, και όχι από την ταμπέλα. Για εσάς τους αριστερούς, λόγω εθνομηδενισμού, μόνο οι ξένοι έχουν ανάγκη, ακόμα και όταν δεν έχουν. Και δεν ξέρω κανέναν από εσάς να βοηθάει έστω ξένους....Πιο σκληρούς και ανελεήμονες ανθρώπους από τους αριστερούς δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Είναι οι κατ' εξοχήν ψευδοανθρωπιστές, επειδή ακριβώς είναι υλιστές. Εκτός και αν λέμε "βοήθεια" τους αλήτες χρυσοκάνθαρους πρακτορίσκους των ΜΚΟ....
    Σε ό,τι με αφορά, μπορεί να διαφωνώ με τον εποικισμό της πατρίδας μου από μουσουλμάνους, όταν όμως έκρινα ότι έπρεπε να βοηθήσω, βοήθησα και μουσουλμάνους. Προτιμώ όμως να βοηθώ την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική, το λέω ξεκάθαρα, και έχω τη συνείδησή μου αναπαυμένη.
    Και επανέρχομαι σε θέμα που παρακάμπτεις τεχνηέντως: Είσαι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ;

    • Βασίλης avatar
     Βασίλης @ ΒΙΣ 24/01/2014 20:28:48

     "μεταξύ δύο εξίσου αναξιοπαθούντων, θα προτιμήσω να βοηθήσω τον “δικό μου”, δηλαδή τον Ορθόδοξο χριστιανό, ακόμα και αν είναι αλλοεθνής, έναντι ενός αλλόθρησκου. Αυτό επιτάσσει η πίστη μου." Όχι καλέ μου κύριε, δεν επιτάσσει αυτό η πίστη του Χριστιανισμού, η πίστη ΣΑΣ ίσως. Η πίστη του Χριστιανισμού επιτάσσει να βοηθάτε τους πάντες ανεξαιρέτως, όπως μας διδάσκει η Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αυτό που δηλώνετε. Χαίρομαι που έχετε βοηθήσει όσους λέτε πως έχετε βοηθήσει και προφανώς πιστεύετε πως έχετε φτάσει το πλαφόν στις αγαθοεργίες σας ώστε να μη χρειάζεται να κάνετε άλλες. Είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε αυτό που θέλετε, αλλά όπως παραίνεσα και κάποιον άλλον κύριο παραπάνω πρέπει να βρείτε ένα άλλο προσωνύμιο για εσάς, γιατί Χριστιανός δεν είστε. "Τσιτάτα" τα λόγια του Χριστού; Θα ήθελα πολύ να αναφέρετε αυτό τον χαρακτηρισμό και σε όποιον αποκαλείτε Πνευματικό σας να δούμε τι θα σας απαντήσει. Θα σας αφήσω με ένα ακόμα "τσιτάτο" το οποίο επίσης προφανώς λησμονείτε: Αγάπη κύριέ μου

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Βασίλης 24/01/2014 20:47:05

      Ξέρεις πόσο φαρισαίος είναι όποιος κρατάει χριστιανόμετρο για τους άλλους; Και όταν μάλιστα ο ίδιος μάλλον δεν έχεις ούτε το δαχτυλάκι σου λερώσει.... Πιο πολύ φαρισαίος πεθαίνεις....
      Καταλαβαίνεις τι σου έγραψα πιο πάνω; Λυπούμαι αν δεν ξέρεις ελληνικά και λυπούμαι ακόμα περισσότερο αν είσαι διαστροφέας. Είπα ότι μεταξύ δύο εξίσου αναγκεμένων, θα προτιμήσω να βοηθήσω τον χριστιανό, το λέει ο Παύλος, όχι εγώ. Σου είπα ότι αν συναντούσα μουσουλμάνο που είχε ανάγκη βοήθειας και μπορούσα να του την προσφέρω δεν θα το έκανα; Αφού ήδη το έχω κάνει και όχι μια και δυο φορές. Και σε ρώτησα κάτι για την υπηκοότητα, επίσης , το οποίο αντιπαρήλθες. Περιλαμβάνεις την απόδοση υπηκοότητας στην κατηγορία "χριστιανικό καθήκον";

     • Βασίλης avatar
      Βασίλης @ ΒΙΣ 24/01/2014 21:42:42

      Να με συγχωρείτε εάν θεωρώ τα ζητήματα της πίστης πιο σημαντικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να προβώ σε καμμία ερμηνεία των λόγων της Καινής Διαθήκης. Είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ τα μηνύματά της όπως αυτά παρατίθενται χωρίς να προσπαθώ να τα ερμηνεύσω γιατί το πιθανότερο είναι να υποπέσω σε κάποιο ολέθριο σφάλμα. Έτσι, όταν ο Παύλος μου λέει πως πρέπει να φροντίζω τους οικείους μου, δέχομαι αυτό το πολύ ωραίο μήνυμα ως έχει και δεν το επεκτείνω με το ανθρώπινο μυαλό μου σε ένα δίλημμα που ποτέ δεν αναφέρει ο ίδιος ο Ισαπόστολος όπως κάνατε εσείς. Όταν ο Χριστός μου λέει πως πρέπει να αγαπώ τους πάντες, αγαπώ τους πάντες. Εσείς πως κάνετε αυτές τις προεκτάσεις και είστε σίγουρος πως ο Παύλος εννοεί κάτι πέρα από αυτό που είπε; Λογίζεστε ικανός να τον ερμηνεύσετε πέραν των λόγων του; Τους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα παράνομα τους αγαπάτε; Εάν έχουν ανάγκη θα τους ταϊσετε, θα τους ποτίσετε, θα τους βάλετε σπίτι σας όπως είπε ο Χριστός;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Βασίλης 24/01/2014 23:28:38

      Εγώ απάντησα πιο πάνω για το αν θα βοηθήσω ή όχι. Εσύ δεν έχεις απαντήσεις σε κανένα ερώτημα. Και υποψιάζομαι ότι δεν βοηθάς κανένα, απλά ζητάς από τους άλλους να βοηθήσουν αυτούς που επιλέγεις εσύ, για την ιδεοληψία σου...
      Η λέξη "Ισαπόστολος" γνωρίζεις τι σημαίνει; Μπέρδεψες τους όρους, αγαπητέ, εκτίθεται η ασχετοσύνη σου. Και προπαντός μην κάνεις επίδειξη χριστιανισμού, αφού δεν είσαι αυτό που θες υποκριτικά να παρουσιάζεσαι.
      Για την αγάπη τρέμω να μιλήσω, αλλά θα πω δυο λόγια, όχι για εσένα, αλλά για όσους τυχόν διαβάζουν το διάλογο. Η αγάπη είναι θείο χάρισμα, δίνεται με αγώνα ματωμένο. Δεν είναι νοητικό κατασκεύασμα. Λες στον Χριστό "θέλω να αγαπήσω, δώσε μου αγάπη", όπως και λες "θέλω να συγχωρήσω, δώσε μου συγχωρητικότητα". Όποιος μπορεί να καταλάβει, θα καταλάβει. Εσείς οι ψευδοανθρωπιστές κάνατε τις χριστιανικές αρετές έτοιμο φαγητό σε ράφι σούπερ μάρκετ. Σε μία σειρά σχολίων έχεις κάνει επίδειξη κουφότητας και φαρισαϊσμού. Τρόλαρε όσο θέλεις, αν αυτό σε ικανοποιεί.

     • Βασίλης avatar
      Βασίλης @ ΒΙΣ 25/01/2014 02:36:59

      Θα σας πω κάτι τελευταίο κύριε και αυτό διότι εάν εγώ κωφεύω, εσείς δεν ακούσατε ποτέ αυτά που ευαγγελίζεστε πως κατέχετε: Όταν κοιτάω τον Εσταυρωμένο θαυμάζω το πως μπόρεσε κάποιος να υποφέρει τόσα πολλά και όχι μονο να συγχωρέσει, αλλά να αγαπά αυτούς που προκάλεσαν όλα τα δεινά Του. Εσείς δεν έχετε πάθει ούτε το 1/100000000 και δεν διακατέχεστε ούτε από το 1/1000000000 της ελεημοσύνης. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μας.

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ ΒΙΣ 25/01/2014 07:45:34

      Κυρ Βασίλη μου κι αυτό ακόμη που κάνετε, που αναφέρεστε με τόση ...ανταγωνιστικότητα, αλαζονεία κι έπαρση περιγράφοντας το τι αισθάνεστε ή πράττετε εσείς έναντι κάποιου άλλου, δυστυχώς για εσάς, αποκαλύπτει την υποκρισία σας. Ούτε εσείς λοιπόν Χριστιανός κατά τους τύπους. Απλά κακός ηθοποιός :-).

     • dim avatar
      dim @ Βασίλης 25/01/2014 17:32:43

      Εσένα αν κάποιος σε κλέψει και ξέρεις ποιος είναι, δε θα του κάνεις μήνυση δηλαδή? Δε θα του "κάνεις κακό"? Ασε λοιπόν τις θεωρίες. Πρώτα τηρούνται οι νόμοι, και μετά, σε ένα ευνομούμενο και δίκαιο περιβάλλον, έχει νόημα και η έμπρακτη εφαρμογή των χριστιανικών αξιών... Όλα τα άλλα είναι θεωρίες, και υποκρισία...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΒΙΣ 25/01/2014 18:30:07

      Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί
      τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. Πάντα στέγει, πάντα
      πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε
      εκπίπτει...
      νυνί δε μένει πίστις,
      ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μείζων δε τούτων η αγάπη.
      (Παύλου, προς Κορινθίους Α’)

      ου ζητεί τα εαυτής = δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον
      ου λογίζεται το κακόν = δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της
      κάνουν
      ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία = δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά
      για την επικράτηση της αλήθειας

  • εβαν avatar
   εβαν @ ΒΙΣ 24/01/2014 17:40:26

   Εαν ο ο παρανομος γινει νομιμος με καποια κριτηρια φυσικα, προσφερει στην παραγωγη και πληρωνει φορους. πια ειναι η διαφορα με εναν Ελληνα? Το αποτελεσμα το ιδιο δεν ειναι?

   • Μαύρος Καβαλάρης avatar
    Μαύρος Καβαλάρης @ εβαν 24/01/2014 18:26:19

    Πως γίνεται ένας παράνομος νόμιμος για πείτε μου γιατί έχω και κάτι μίζες στην άκρη.

    • Simon Bolivar V avatar
     Simon Bolivar V @ Μαύρος Καβαλάρης 24/01/2014 20:08:52

     με 200 χιλ ευρώ . Είναι γνωστό αυτό .

   • Varavas avatar
    Varavas @ εβαν 24/01/2014 19:43:16

    Το ....αποτέλεσμα, είναι η συνεχής τροφοδότηση της ανεργίας, η παγίωση του φτηνού μεροκάματου και η άμεση αλλοίωση του πληθυσμού. Δεν τους χρειαζόμαστε κύριε με 2.000.000 ανέργους τους εισαγόμενους, ανειδίκευτους, αλλόθρησκους ανθρώπους. Απλά, αυτό.

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ εβαν 24/01/2014 19:49:19

    "πια ειναι η διαφορα με εναν Ελληνα"

    αυτό τώρα λέγεται σεβασμός στην διαφορετικότητα...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ εβαν 24/01/2014 21:18:00

    Ότι είναι μουσουλμάνος και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την κουλτούρα του εδώ. Και δεν θα εκτιμήσει και πολύ το γεγονός ότι είσαι άθεος (-η) και αριστερός (-ή). Το πολύ πολύ, προς ώρας πάντα, να σε κατατάξει στην κατηγορία του "χρήσιμου ηλίθιου".

 20. kotstak avatar
  kotstak 24/01/2014 12:04:41

  1ον (και τελευταίο). ΔΕΝ υπάρχει πατριώτης βλάξ.-
  Διότι ο βλάξ δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πιο είναι το συμφέρον της πατρίδας.

  Μην το κουράζουμε, δεν είναι πατριώτες οι "ψεκασμένοι", τα “κλούβια αυγά” και οι αριστεροί.
  Μπορεί να θέλουν(;), είναι βέβαιο όμως ότι δεν μπορούν γιατί δεν ξέρουν.

  • ΑΡΗΣ avatar
   ΑΡΗΣ @ kotstak 24/01/2014 12:12:13

   Aφού το λες εσύ φίλε kotstak απαγορεύεται να είναι αλλοιώς...
   Οντως μην το κουράζουμε. Μόνο το δικό μας μαγαζί πουλάει πατριωτισμό.
   Μόνο αν ψωνίσετε απο μάς μπορεί να γίνετε Πατριώτες.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ kotstak 24/01/2014 19:52:57

   Ποιό είναι το συμφέρον της πατρίδας σε σχέση με τους λαθρομετανάστες;

   • dim avatar
    dim @ Ο Λούμπεν 24/01/2014 20:38:10

    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το συμφέρον της πατρίδας σε σχέση με τους λαθρομετανάστες είναι να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο, να τους φερθεί ανθρώπινα, και να εφαρμόσει το νόμο, πάνω στη βάση του τρίπτυχου "σύλληψη - κράτηση - απέλαση", και νομίζεις ότι το συμφέρον της πατρίδας σε σχέση με το θέμα αυτό είναι να βάλει ναρκοπέδια ή να τους βυθίζει, ή αν τους πιάνει να τους πετάει στη θάλασσα ή δε ξέρω εγώ που, παραβιάζοντας κανόνες των διεθνών οργανισμών, με συνέπεια να μας την πέσουν (με αφορμή την φασιστική - ολοκληρωτική διακυβέρνηση μας) από πέντε μεριές και να έχουμε εθνικές τραγωδίες....οκ πάω πάσο... Να ξέρεις ότι πάντα οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις, και οι ολοκληρωτικές - απάνθρωπες ωμές πρακτικές, οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα και καταλήγουν σε εθνικές καταστροφές... Διπλωματία, αποφασιστικότητα, σεβασμός αλλά και τήρηση των νόμων και των προβλεπόμενων χρειάζεται πάντα...

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ dim 24/01/2014 22:03:42

     Και εσύ εάν δεν έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται πλέον με πολιτικό ή διπλωματικό τρόπο, διότι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αυτές "τις πέντε μεριές" που θα μας την πέσουν, είναι παράλληλα και αυτοί που δημιουργούν βάσει σχεδίου τα γιγάντια λαθρομεταναστευτικά ρεύματα προς την χώρα μας, τότε πάω και εγώ πάσο.

 21. parsifal avatar
  parsifal 24/01/2014 12:17:18

  Αγαθές οι προθέσεις της αναρτήσεως αλλά ανεπαρκείς για να καλυφθεί η αβελτηρία δεκαετιών στο θέματης λαθρομεταναστεύσεως.
  Εάν οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί δεν είχαν ολιγωρήσει, εάν είχε ορθωθεί το ανάλογο "τοίχος" στο Αιγαίο με το σύστημα επιτηρήσεως που "φτιάχνεται" απο το 1994 δεν θα επεφτε το βάρος της ευθύνης και της ταχείας αποφάσεως στα πληρώματα ταχυπλόων, καρυδότσουφλων εν μέσω ανέμων 6 - 7 και καταστάσεως θαλάσσης 5 - 6. Εάν επιπλέον υπήρχε μια ρητή, ξεκάθαρη και δημοσιοποιημένη πάγια οδηγία αντιμετωπίσεως ανάλογων περιστατικών, αντί να κρύβεται πίσω απο το "ευρωπαικό κεκτημένο" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα" η πολιτική ηγεσία, αφήνοντας επικελευστές και λιμενοφύλακες να λύσουν το πρόβλημα στο πεδίο.
  Τα σκάφη μπορούν να εντοπίζονται πρίν ακόμη απομακρυνθούν απο τις Τουρκικές ακτές. Ομως αφού χάθηκαν εκατομμύρια € απο τα κονδύλια του EUROSUR, για αλλη μια φορά "καταρτίζονται οι ομάδες εργου" για την μελέτη της επιτηρήσεως στο ΑΙαγαίο και στα ΒΔ σύνορα... Τώρα... Ακόμη ! Και μετά θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, προκύρηξη διαγωνισμού, ενστάσεις ... Εκτός εάν στο μεταξύ αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόβλημα λυθεί : Ανοικτά σύνορα, οχι περιττά συστήματα επιτηρήσεως και καταστολής !

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ parsifal 24/01/2014 14:24:46

   Επειδή ασφαλώς γνωρίζεις καλά το θέμα και τις τεχνικές πλευρές του, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Ποιοι ήταν υπουργοί Άμυνας όταν έλαβαν χώρα αυτές οι "αμέλειες" και αβελτηρίες;

   • parsifal avatar
    parsifal @ ΒΙΣ 24/01/2014 18:01:51

    Οχι ειδικά Αμυνας ΒΙΣ. Η εγκατάλειψη του VTMIS Αιγαίου, εγινε επι ΠΑΣΟΚ και συνεχίσθηκε επι ΝΔ. Τους απασχολούσε ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟΝ η Αττική (λόγω του φαραωνικού project των Ο.Α.) και η ολοκλήρωση του τμήματος Ιονίου για το οποίο πίεσαν πολύ οι Ιταλοί και η ΕΕ που το χρηματοδότησε. ΚΑτόπιν ακύρωσαν ΤΡΕΙΣ (3) φορές το ανάλογο project για Κρήτη και στενό Αντικυθήρων (ΝΔ) επι δε ΓΑΠ εγινε το γνωστό οργιο "μπάτε σκύλοι..." και ΟΥΔΕΙΣ ησχολήθη με τέτοιες λεπτομέρειες.
    Η κύρια ευθύνη βαρύνει τους εκάστοτε Υπουργούς Ε.Ν., κάτι πήγε να γίνει με την υπαγωγή του ΛΣ στο ΥΔΤ αλλά οι "θιγόμενοι" εφοπλιστές επέτυχαν την επαναφορά του στο ΥΕΝ... Ο φαιδρός Παπουτσής νοιάσθηκε μόνο για την πομπώδη εξαγγελία δημιουργίας "Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων" ενώ τσακώθηκαν ναύαρχοι και στρατηγοί για την ... διοίκηση ενός "κουφού και τυφλού" Κέντρου χωρίς αισθητήρες στα σύνορα που θα ... ηλεγχε !
    ΑΥτοί είμεθα, διακομματικά, διυπουργικά και πανεθνικά.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ parsifal 24/01/2014 20:07:55

     Περιγράφεις μία κατάσταση τραγική...Τι να πω δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι γι' αυτό το σχέδιο εποικισμού της πατρίδας μας από ορδές μουσουλμάνων Αφροασιατών θα μας κατηγορήσουν μια μέρα τα παιδιά μας, γιατί δεν το εμποδίσαμε.

 22. John D. Carnessiotis avatar
  John D. Carnessiotis 24/01/2014 12:18:19

  Είναι θλιβερό, αλλά στην πλειονότητα των σχολιαστών δεν αναγνωρίζω πια ούτε την Ελλάδα ως ανθρωπιστική, εθνική και πολιτιστική παράδοση, ούτε την Ευρώπη ως συνεκτική ιδέα και ανώτερο πολιτικό πολιτισμό, όπως την οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της ΕΟΚ ήδη εδώ και 60 χρόνια - αλλά ούτε καν την Νέα Δημοκρατία του πρεσβύτερου Κ. Καραμανλή και του Γ. Ράλλη...
  Πόσο κρίμα για όλους τους Έλληνες!.. Αν κατηγορούμε την προηγούμενη 30ετία για εκμαυλισμό της κοινωνία, πόσο περισσότερο πρέπει να κατηγορήσουμε τα τελευταία 2-3 χρόνια της κρίσης και της ιδεολογίας του χειρισμού της
  για την προϊούσα ηθική κατάπτωση και την εξαχρείωση, που διακρίνεται πλέον με γυμνό μάτι...
  Και πάλι κρίμα!

  • Μαύρος Καβαλάρης avatar
   Μαύρος Καβαλάρης @ John D. Carnessiotis 24/01/2014 12:21:45

   Κύριε John D. Carnessiotis, μία ερώτηση, αν μου επιτρέπετε (και αν ανέβει), ζείτε εντός ή εκτός Ελλάδας και αν όχι σε ποια χώρα;

  • Varavas avatar
   Varavas @ John D. Carnessiotis 24/01/2014 13:58:17

   Κι εμείς δεν σας αναγνωρίζουμε ούτε ως ...κριτή μας, ούτε ως αυτόκλητο Εισαγγελέα. Καλά να περνάτε εκεί στην αλλοδαπή όπου ξεχάσατε να γράφετε ακόμη και το όνομά σας στα Ελληνικά κι αφήστε κατά μέρος τις κομπλεξικές ...καταδίκες ενάντια στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

   • John D. Carnessiotis avatar
    John D. Carnessiotis @ Varavas 24/01/2014 14:01:21

    Κύριοι:
    Ζω στην Ελλάδα, από όπου δεν έχω λείψει ποτέ... Δεν παριστάνω ούτε τον Δικαστή ούτε τον Εισαγγελέα. Απλώς κάνω μία διαπίστωση, που εμένα με θλίβει, ενώ εσάς σας εκφράζει.
    Αυτό μόνο!

    • Varavas avatar
     Varavas @ John D. Carnessiotis 24/01/2014 14:22:33

     Κάνατε την πρόχειρη κι επιφανειακή διαπίστωση που σας βολεύει, ώστε να....θλιβείτε μετά αφ΄υψηλού αυτοθαυμαζόμενος, για ...λογαριασμό μας. Δεν ξέρω αν ζείτε πραγματικά εδώ, αλλά βρίσκεστε σίγουρα σε ...άλλον πλανήτη κύριε Τζώνυ. Μην ανησυχείτε όμως, συμβαίνει σε πολλές πολλές χιλιάδες συννθρώπων μας εδώ στην Ελλάδα. Ο καθένας σας στην καρακοσμάρα του!

     • John D. Carnessiotis avatar
      John D. Carnessiotis @ Varavas 24/01/2014 14:57:37

      Eσείς, δηλαδή, πώς ακριβώς αισθάνεσθε με την έκβαση της τραγικής αυτής ιστορίας, με την εικόνα, που προβάλλεται σήμερα για την πατρίδα μας διεθνώς, με την δήλωση του αρμοδίου Υπουργού της Ν.Δ., που περίπου δικαιολογεί την τραγωδία, με την Ευρώπη, που έχει φορτώσει δυσβάστακτο βάρος στην Ελλάδα (και) στον τομέα του χειρισμού της μετανάστευσης;
      Ο αρθρογράφος και το ANTINEWS τοποθετήθηκαν με σαφήνεια, εντιμότητα και φιλοτιμία - και συμφωνώ μαζί τους εν πολλοίς ( πράγμα, που σπάνια μου συμβαίνει μετά την στροφή του κ. Σαμαρά, τον Νοέμβριο του 2011).

     • Varavas avatar
      Varavas @ John D. Carnessiotis 24/01/2014 15:09:11

      Εγώ πάλι όσον αφορά τις κατηγορίες εκ μέρους των Ευρωφαρισαίων απατεώνων, δε δίνω μία. Όσον αφορά τα λεχθέντα από τον αμετροεπή κ. Μίλτο, δε φταίει αυτός, οι ψηφοφόροι κι εκείνος που τον έκανε υπουργό φταίνε... Εφ΄όσον δεν καταφέρνουμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά απέναντι στην οργανωμένη και συνεχή εποίκηση της χώρας με δυστυχείς μουσουλμάνους, οι Τούρκοι θα στέλνουν, τα κύμματα θα πνίγουν, εμείς θα λυπόμαστε, αλλά κυρίως θα αγωνιούμε για την πατρίδα μας και για το αύριο των Ελλήνων. Τα υπόλοιπα είναι για να παίζουνε το δράμα τα τσατσοκάναλα, ώσπου νά αλλάξει το πρόγραμμά τους. Μόλις ...συλλάβουν τον Ξηρό, τον Χλωρό και τον άπιαστο, όλα θα τα ξεχάσουν. Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε. Καλύτερα συγκεντρωμένοι στα τραγικά μας προβλήματα.

    • Μαύρος Καβαλάρης avatar
     Μαύρος Καβαλάρης @ John D. Carnessiotis 24/01/2014 14:28:35

     Πόσο σας έχουν θλίψει οι 6.000 αυτοκτονίες Ελλήνων τα 5 τελευταία χρόνια κύριε John D. Carnessiotis ; Πόσο σας έχουν θλίψει οι άνθρωποι που έχουν καεί οι ίδιοι ή τα σπίτια τους. Πόσο σας έχουν θλίψει τα παιδιά που εγκαταλείπονται από τους γονείς τους στα μαιευτήρια;
     Εμένα πάλι με θλίβει η επιλεκτική και ανθελληνική υποκρισία.

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ John D. Carnessiotis 24/01/2014 15:03:26

   Αστο αγαπητέ John,
   δυστυχώς η "ανωνυμία" του διαδικτύου βγάζει πάντα τον χειρότερο "εαυτό μας". Οποιος δεν θλίβεται από τον "πνιγμό" ενός παιδιού είναι ... - καλύτερα να μην το πω ...
   Το καλό είναι ότι 10, 100, 1000 σχολιαστές ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν εμάς τους Ελληνες - Δεξιούς, Αριστερούς ή Κεντρώους ...
   Μπράβο πάντως στο antinews για το άρθρο

   • Provocateur avatar
    Provocateur @ np_complete_problems 24/01/2014 16:40:58

    Μπορείτε να θλίβεστε ελεύθερα αλλά χωρίς ναρκισσισμό, χωρίς δημόσιο χάϊδεμα της τάχα ...ανωτερότητάς σας (που δεν είναι παρά ασυγκράτητος ανθελληνισμός και άθροισμα κόμπλεξ) αλλά κυρίως μπορείτε να θλίβεστε χωρίς να χαρακτηρίζετε αρνητικά αυτούς που λυπούνται μεν για το θάνατο των ''μικρών παιδιών'', αλλά διαθέτουν τη λογική να παραδέχονται οτι δεν υπάρχει περίπτωση να τα σώσετε όλα ....εσείς οι πολύ ευαίσθητοι, μεταφέροντάς τα στην βομβαρδισμένη μας χώρα. Για την ....ανωτερότητά σας όμως, κερδίζετε μια δωδεκάδα χαρτομάντηλα, ώστε να σκουπίζετε τα κροκοδείλια δάκρυά σας, που τρέχουνε ποτάμι.

    • John D. Carnessiotis avatar
     John D. Carnessiotis @ Provocateur 24/01/2014 20:45:42

     Εν πρώτοις, θα ξεκαθαρίσω ότι ούτε ναρκισσεύομαι ούτε νοιώθω ότι με χαρακτηρίζει κάποιου είδους ανωτερότητα επειδή θλίβομαι για το ότι τόσο στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής όσο και σε πολλά άλλα η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μου έχουν χάσει το ηθικό μεγαλείο, που τις χαρακτήριζε και τις διαφοροποιούσε από τον υπόλοιπο κόσμο. Το ίδιο ή κάτι αντίστοιχο, δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω και για τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας,. Είναι πολύ πιθανό να είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία από εσάς - κι έτσι θυμάμαι μια Νέα Δημοκρατία, που είχε δυνατότητα και τα στελέχη τέτοια, ώστε να εκφέρει άλλο λόγο, ουσιώδη, σοβαρό και πράγματι ηθικά ανώτερο, αντί να σύρεται σε ακραίες θέσεις και παρεξηγήσιμες θέσεις, αντί να συμμαχεί με αμφιβόλου ηθικής πολιτικά Κόμματα και άτομα.
     Θα επισημάνω ακόμη στους μη προσεκτικούς αναγνώστες των σχολίων μου ότι σε κανένα σημείο δεν υιοθέτησα τις κατηγορίες κατά του Λιμενικού Σώματος - το τι ακριβώς συνέβη θα το δείξει η έρευνα. Η έρευνα, που ελπίζω να γίνει, η έρευνα, που πολύ κακώς δεν έχει ήδη διαταχθεί από την πρώτη στιγμή.
     Στηλίτευσα απλώς μιαν απαράδεκτη δήλωση Υπουργού, που, ατυχώς, είναι γόνος ενός εκ των στενοτέρων συνεργατών του πρεσβύτερου Κ. Καραμανλή και ενός εκ των πλέον σοβαρών και μετρημένων ιστορικών στελεχών του χώρου. Δήλωση αυθάδη από ανθρωπιστική πλευρά, που δείχνει μάλιστα μάλλον να δικαιολογεί εκ των προτέρων ενδεχόμενες καταδικαστέες πράξεις των εμπλεκομένων Λιμενικών...
     Αυτά με θλίβουν και με απογοητεύουν.
     Ασφαλώς αρνούμαι ακόμη και να σχολιάσω τον ανερμάτιστο συμψηφισμό της συγκεκριμένης τραγωδίας με άλλες ιστορικές ή τρέχουσες εθνικές τραγωδίες, όπως οι αυτοκτονίες - για τις οποίες, άλλωστε έχει μερίδιο ευθύνης και η Κυβέρνηση και το Κράτος και η Ευρώπη... Σίγουρα, πάντως, όχι οι μετανάστες, νόμιμοι ή μη νόμιμοι!..

 23. naruto avatar
  naruto 24/01/2014 12:21:44

  Προκειται για αοπλη εισβολη.Ιστορικα ειναι κατι που εχει επαναληφθη και το αποτελεσμα ηταν παντα το ιδιο οι εισβολεις σιγα σιγα επικρατουν των αυτοχθονων και δημιουργουν μια νεα κατασταση πραγματων οπου οι γηγεννεις ειτε αφομοιωνονται ειτε εγκαταλειπουν τα πατρια εδαφη.Επειδη αυτο το εχουμε δει σαν λαος στο παρελθον καλα θα κανουμε να ειμαστε πιο προσεκτικοι και ψυχραιμοι και να μη μας πιανουν οι τυψεις.Οταν μετα απο μερικα χρονια αυτοι οι κατατρεγμενοι βολευτουν στη χωρα μας τοτε θα δουμε και το πραγματικο προσωπο τους.Να μη ξεχναμε οτι το ΙΣΛΑΜ ειναι μια θρησκεια επεκτατικη και καθολου ανεκτικη στους αλοθρησκους.Ψυχραιμια και συσπειρωση λοιπον για να μη χρειαστουμε νεο 1821.

 24. Ρηνα avatar
  Ρηνα 24/01/2014 13:00:47

  Οταν διαβαζα για τους Ιταλους που βυθιζαν πλοια στ ανοιχτα και αναποδογυριζαν βαρκες, ελεγα, Θεε μου μη μας φερεις ποτε σ αυτη τη κατασταση γιατι μετα δεν θα μπορουμε να ζητησουμε το ελεος Σου στα δικα μας δεινα....
  Το οτι η πατριδα πρεπει να προφυλαχθει απο τη ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ μεταναστευση το θεωρω επιβεβλημενο, αλλα το να αναποδογυριζονται επιτηδες βαρκες με παιδια το θεωρω καταντια του Ελληνα. Αν αληθευει-παροτι δυσκολευομαι να το πιστεψω- αυτοι που ενηργησαν ετσι δεν θα βρουν ηρεμια στη ζωη τους και ισως και η Θεια νεμεση να τους επισκεφθει σ αυτη τη ζωη.
  Οσο για κατι που γραφτηκε παραπανω οτι δεν μπορει να εισαι και καλος πατριωτης και καλος Χριστιανος, διαφωνω. Μπορεις καλλιστα αμα θυσιαζεις λιγο απο τη καλοπεραση σου και το χρονο σου να προσευχεσαι-ναι αυτο-να μη σε βαζει ο Θεος μπροστα σε θανασιμα διλληματα και να σε φωτιζει να πραττεις το σωστο σε καθε περιπτωση.
  Ο γεροντας Παϊσιος που πολεμησε το 40 και ειχε στο μυαλο του μετα να μονασει παρακαλουσε να μην τον φερει ο Θεος σε θεση να σκοτωσει ανθρωπο! Πηγε ομως στον πολεμο και ολη τη θητεια του την υπηρετησε .......ως ασυρματιστης!!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Ρηνα 24/01/2014 14:08:47

   Αν αναφέρεσαι σε μένα Ρήνα παρανόησες. Αυτο που εννούσα ήταν πως το να αγαπάς τους εχθρούς σου, και να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο για χαστούκι, μπορεί είναι ίδιον του καλού Χριστιαννού , αλλα όχι του πατρώτη ,οταν το "χαστούκι" το τρώει η πατρίδα.

   Για να σε στενοχωρήσω κι'εγώ τώρα (αστειεύομαι), σχετικά με τον γέροντα: Οι ασυρματιστές στον πόλεμο σκοτώνουν περισσότερους απο οποιονδήποτε άλλον ,γιατί αυτοί είναι που κατευθύνουν τα πυρά του πυροβολικού και της αεροπορίας!

   Επίσης ,πως κατέληξες στο συμπέρασμα πως τα παληκάρια του Λιμενικού "αναποδογύρισαν επίτηδες βάρκες με παιδιά"? Αστα αυτά για το indymedia!

   Αλλά ,σε τελευταία ανάλυση , όταν στον πόλεμο ο εισβολέας που επιτίθεται χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, δεν έχεις επιλογή, σφίγγεις τα δόντια και πυροβολείς. Το αν θα έχεις εφιάλτες σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου είναι άλλο θέμα.

   Γιατί εισβολή δεχόμαστε , μην έχουμε αυταπάτες.

  • ff avatar
   ff @ Ρηνα 24/01/2014 14:12:22

   βυσμα ο παστίτσος

   • ΑΡΗΣ avatar
    ΑΡΗΣ @ ff 24/01/2014 14:38:50

    Δεν σκότωνε ο ίδιος αλλά έστελνε με ακρίβεια τους άλλους στο σημείο που θα σκοτώσουν...

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ ΑΡΗΣ 24/01/2014 16:37:34

     Βρε παιδια γι αυτο οι γυναικες δεν πανε πρωτη γραμμη στο στρατο....Δε τη πατανε ευκολα τη ρημαδα τη σκανδαλη εκτος κι αν κινδυνευει αμεσα το παιδι τους. Ο Θεος ετσι επλασε τα φυλα το ενα τραχυ και να σηκωνει βαρη-λεμε τωρα-και το αλλο ευαισθητο και συμπονετικο.
     Οσο για το γεροντα σε μια μικρη μοναδα υπηρετησε χωρις μεγαλη επιτελικη αξια και ναι ειχε μεγαλο βυσμα, πιο μεγαλο δε γινεται!!
     Για τα υπολοιπα οτι δεχομαστε εισβολη συμφωνω απολυτα οσο για το οτι τους αναποδογυρισαν οι λιμενικοι μας, εχθες το βραδυ το ελεγαν οι ιδιοι στις ειδησεις. Σε μεταφραση καποιου που ηξερε τη γλωσσα τους την ωρα που τους βγαλανε και εκλαιγαν μπροστα στις καμερες.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Ρηνα 24/01/2014 21:00:07

      Ε ,τι περίμεναες να πούνε? Οτι τους είπαν οι νταβατζήδες να πούνε λένε ,για να εξασφαλίσουν ευνοική αντιμετώπιση.

     • τοξο avatar
      τοξο @ Ρηνα 25/01/2014 01:00:05

      Και το ενός έτους βρέφος που φώναζε :Βοήθεια μπαμπά ...μαμά.Το ακούσαμε και αυτό από "δημοσιογράφο".

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Ρηνα 25/01/2014 09:50:50

      Εγώ πραγματικά, απορώ πάντως. Αφού είμαστε τόσο ....παλιάνθρωποι, σκληρόκαρδοι και κτήνη εμείς οι βρωμοέλληνες, γιατί μας δείχνουν τόσο επίμονη προτίμηση όοολες ετούτες οι ορδές των δύστυχων αλλοδαπών που στριμώχνονται καθημερινά στις εισόδους μας, προσπαθώντας ν΄αυτοπαραδοθούνε στην ...αγριότητα και την σαδιστική μανία μας, προκαλώντας τον βασανισμό αν όχι τον ...αφανισμό τους!!! Σίγουρα θα τους έχουνε πληροφορήσει για το ...ποιόν μας οι ομοεθνείς τους που κατσικώθηκαν ερήμην μας πιο πριν στην έρμη χώρα. Ανεξήγητος μαζοχισμός πια. Μπορούν να γίνουνε και πιό γελοίοι σίγουρα, οι ευαίσθητοι υπερασπιστές των κάθε είδους ''θυμάτων''.

 25. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 13:45:55

  '' Από σήμερα λοιπόν τα παιδιά στα σχολεία μας πεινάνε λιγότερο.'' Άκρως υποκριτική η παρατήρησή σας, όπως και η ...κατά περίσταση συμπόνοια.....
  ''Τίποτα όμως δε δικαιολογεί τη βάναυση συμπεριφορά και τον πνιγμό ανθρώπων.''
  ''Τη βάναυση συμπεριφορά'' που δεν δικαιολογώ ούτε δικαιολογείτε δεν την είδα, μα ούτε την είδατε. Ας μην την υιοθετείτε λοιπόν αβασάνιστα. Για τον πνιγμό των ανθρώπων τώρα, όσο οι απελπισμένες ορδές των εξαθλιωμένων θα συνεχίζουν να ''σαλπάρουν'' στο πέλαγο χωρίς κανένα φρένο, όσο κι αν λυπηθούμε αρκετά, δεν πρόκειται να τον ξορκίσουμε. Ούτε είναι λύση να τους δεχτούμε όλους φυσικά στην Ελλάδα. Ή μήπως για εσάς είναι σωστό να εκπατρίζονται βιαίως οι Έλληνες από ανέχεια και να εισάγονται όλοι οι δυστυχείς του κόσμου, πολιτογραφούμενοι ως κάτοικοι με νόμιμα διακιώματα συν τω χρόνω; Γίνετε καλύτερα πιό σοβαροί και ρεαλιστές. Μην παριστάνετε άλλο ανέξοδα ούτε τους πάρα πολύ ...φιλόξενους, μα ούτε και τους φανατικούς ...ανθρωπιστές. Όταν επαιτούν τα ρακένδυτα μέλη της οικογένειάς σου, δεν διαμαρτύρεσαι για τα δικαιώματα των υποσιτισμένων Αφρικανών. Λύνεις το πρόβλημά σου. Δεν το μεγενθύνεις από επιπολαιότητα. Αυτή είναι η άποψή μου.

  • Τσαμαδος avatar
   Τσαμαδος @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 09:47:04

   Υπάρχει λύση. Το ελληνικό κράτος να ξεκαθαρίσει τη μεταναστευτική του πολιτική (μαζί και τον οποίο νομό για τη απόκτηση ιθαγένειας για σόου τη δικαιούνται) και παράλληλα να λυθεί το ζήτημα παροχής ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Όσοι προέρχονται απο χώρες με εμπόλεμες συρράξεις, θα πρέπει να τους αναγνωρίζεται αυτόματα το άσυλο, όπως κάνει πχ η Σουηδία και όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες του ΟΗΕ (και ζητάνε όλα τα όργανα της ΕΕ, ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με ανθρώπινα δικαιώματα). Με την παροχή ασύλου οι μετανάστες δικαιούνται τη έκδοση μπλε διαβατηρίου του ΟΗΕ. Αποκτούν έτσι στάτους και δικαίωμα ΝΟΜΙΜΗΣ μετακίνησης εντός της ζώνης Σένγκεν. Ενώ τώρα με τις καθυστέρηση εξέτασης των αιτημάτων τους απο πλευράς ελληνικής δικαιοσύνης, παραμένουν παγιδευμένου εντός Ελλάδας. Τι πιο απλό απο το να εφαρμόσουμε τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους; Θέλει η κυβέρνηση η μήπως οι μετανάστες ειναι ενα χρήσιμο πιόνι σε κάποιο βρωμικο παιχνίδι σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας για τη εξυπηρέτηση αλλοτριων συμφερόντων. Απλά πράγματα. Ας τα λέμε το όνομα τους και τι ισχύει. Όχι τους μονόδρομους στους οποίους μας θέτουν για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

  • Τσαμαδος avatar
   Τσαμαδος @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 09:49:14

   Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε πρώτα απ όλα άνθρωποι.

 26. Νιόβη avatar
  Νιόβη 24/01/2014 13:51:10

  Μου κάνει πάντα εντύπωση ότι οι φιλεύσπλαχνοι επικαλούμενοι τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τη «φιλανθρωπία» και την «ανθρωπιά» είναι λαλίστατοι όταν πρόκειται για την άφιξη των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ή όταν τραγικά πνίγονται άνθρωποι, ενήλικοι και ανήλικοι, στις επιχειρήσεις διάσωσης και/ή επαναπροώθησης. Δεν τελειώνει όμως εκεί η ανθρωπιά, ούτε εκεί τελειώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διότι η χώρα στην οποία επιβάλλεται η υποδοχή αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να τους βοηθήσει ανθρώπινα. Δεν μπορεί να τους βρει εργασίες πιο ανθρώπινες από τις «Μανωλάδες», δεν μπορεί να τους στεγάσει με αξιοπρέπεια, δεν μπορεί να τους θρέψει. Γίνονται επαίτες, πόρνες, κλέφτες, φονιάδες. Τα παιδιά που ζητιανεύουν είναι «ανθρωπιά»; Τα θύματα των ληστειών, βιασμών και φόνων είναι «ανθρωπιά»; Σ᾽ άλλες περιπτώσεις, όπως των γυναικών από την Αφρική, τα πλάσματα αυτά έρχονται εδώ με ήδη αποφασισμένη τη δραστηριότητα και την εκμετάλλευσή τους. Αυτές οι Αφρικανές πόρνες του κέντρου που εκδίδονται παράνομα και δίχως κανέναν έλεγχο και πρόνοια υγείας, αυτές οι τρομοκρατημένες από τα βουντού των νταβατζήδων τους που τις πήραν από τα σπίτια τους και τις κρατάνε με απειλές εναντίον των οικογενειών, είναι «ανθρωπιά»; Πιστεύουν όλοι αυτοί που έχουν εύκολα τα δάκρυα ότι έχει καμιά σχέση με την ανθρωπιά ο εγκλωβισμός ανθρώπων σε μια χώρα που δεν έχει τι να τους κάνει και δεν ξέρει τι να τους κάνει; Ή μήπως ότι η επιβολή των συνεπειών της απελπισίας της δικής τους ή της εξαχρείωσης των εκμεταλλευτών τους έχουν σχέση με «ανθρώπινα δικαιώματα» και «καλύτερη ζωή», είτε για τους λαθρομετανάστες είτε για τους ιθαγενείς;

  Αυτά για τους ιδεαλιστές. Οι ρεαλιστές τα έχουμε ήδη απαντήσει αυτά τα ερωτήματα και μάλιστα στο πλαίσιο που το ζήτημα αυτό ανήκει κυρίως: στην πολιορκία της Ελλάδας από το Ισλάμ, με πνιγμένα γυναικόπαιδα στη θέση του πολιορκητικού κριού όπως είπε κι ένας σχολιαστής παραπάνω, και στην προώθηση εκ μέρους της Τουρκίας της ατζέντας της για την ένταξή της στην ΕΕ και των εκβιασμών της εξωτερικής πολιτικής της στα διμερή θέματά της με την Ελλάδα.

 27. kotstak avatar
  kotstak 24/01/2014 13:56:26

  Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία ως εξής:
  Να δημιουργήσουμε κλειστούς καταυλισμούς (με εγκαταλειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ) πλησίον εργοστασίων και να προωθούμε εκεί τους λαθρομετανάστες.
  Να εργάζονται αμειβόμενοι με το διπλάσιο ποσό από αυτό που παίρνουν στην πατρίδα τους.
  Να τους παρέχεται δωρεάν φαγητό και διαμονή (στα βαγόνια του ΟΣΕ).
  Έτσι θα παράγουμε προϊόντα με χαμηλό κόστος.
  Προϊόντα που εάν τα παράγαμε με μεγαλύτερα ημερομίσθια θα ήταν μη ανταγωνιστικά.
  Με τους λαθρομετανάστες πρέπει να παράγουμε προϊόντα που δεν θα είχαμε την δυνατότητα να τα παράγουμε σε ανταγωνιστικές τιμές πληρώνοντας ημερομίσθια μεγαλύτερα των 10 ευρώ.
  Το ημερομίσθιο στο Μπαγκλαντές είναι 1 ευρώ. Του τεχνίτη 2.

  Τους κάνουμε την εξής πρόταση:
  Κύριοι, ή φεύγετε, ή μένετε και εργάζεστε με τους εξής όρους:
  Μένετε στη βιομηχανική ζώνη, σε αυτές τις συνθήκες, με δωρεάν αυτές τις παροχές (διατροφή κλπ), με ημερομίσθιο 5- 10 ευρώ, με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  Όποτε θέλετε φεύγετε και πάτε στην πατρίδα σας.
  Μετά από χρόνια θα επανεξετάσουμε την κατάσταση (πόσους και ποιους θα εντάξουμε).
  Στα 67 σας, μετά από 40 χρόνια εργασίας, θα σας στέλνουμε την σύνταξή σας στην πατρίδα σας. Θα παίρνετε σύνταξη όση παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος στην πατρίδα σας (max 100 ευρώ) .
  Δικαίωμα τους δίνουμε.
  Win – win είναι η πρότασή μου.

  • Μαύρη πέτρα avatar
   Μαύρη πέτρα @ kotstak 24/01/2014 17:09:58

   Άσε μας βρε Κωστάκη. Όλοι στα σπίτια τους, ΕΧΘΕΣ. Αυτό που τόσο ρόδινα μας περιγράφεις, είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που ορέγονται τα Ευρωφασισταριά να δμιουργήσουν στις χώρες του Νότου, αρχής γενόμενης απ΄το αφελές πειραματόζωο Ελλάς. Άντε πάγαινε αγόρι μου, δεν αγοράζουμε πια φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

  • Κυνας avatar
   Κυνας @ kotstak 24/01/2014 17:25:42

   Δικαιωμα ψηφου και προσημειωμενα ψηφοδελτια λειπουν μονο απο την win – win προταση σου.....

   Μετα λετε για τον τΣυριζα,τους ψεκασμενους τα χρυσαβγουλα κ.ο.κ.

   Βρε το νεο πασοκ ειναι γαλαζιο...

 28. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 14:07:12

  Είστε πραγματικά αυτό που λέει το όνομά σας. Ό,τι να΄ναι διαστροφέας του λόγου των άλλων, ό,τι να΄ναι προπαγανδιστής αυτόκλητων ''συμπερασμάτων'' και ό,τι να΄ναι εμπαθής ετικετοκολλητής ανόητων χαρακτηρισμών. Πολύ ασχολήθηκα λοιπόν με κάποιον που αναμασά ό,τι να΄ναι..... Γειά σας.

 29. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 24/01/2014 14:09:46

  ΟΤΙ ΝΑ 'NAI,

  Βάλε καί τούς γονεῖς μου μέσα σ᾿ αὐτούς πού λήστεψαν οἱ "κακομοίρηδες" μελλοντικοί ψηφοφόροι σας. Τό ἔγκλημα στήν ῾Ελλάδα εἶναι εἰσαγωγῆς ἀπό ὅλες τίς ἀφροασιατικές χῶρες καί ὄχι μόνο!!!

 30. Πατριώτης avatar
  Πατριώτης 24/01/2014 15:08:25

  Σας την έχει πεί ποτέ κάποιος «ταλαίπωρος μετανάστης» που εισήλθε λαθραία στην χώρα;
  Σας έχει σπρώξει και σκουντήσει προκλητικά στον ώμο μαροκινός μουσουλμάνος στην οδό Κηφισίας χωρίς να τον έχετε ενοχλήσει;
  Σας έχουν ληστέψει το σπίτι γείτονες «ταλαίπωροι μετανάστες»;

  Σίγουρα δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι όπως πολύ σωστά τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Σαφώς και δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.
  Υπάρχουν όμως παράνομες πράξεις ανθρώπων.
  Και η παράνομη είσοδος στην χώρα από σημεία που δεν αποτελούν τις νόμιμες πύλες εισόδου στην χώρα είναι μία παράνομη πράξη και απαγορεύεται από τον νόμο.
  Όποιος θέλει να εισέλθει στην χώρα με τα νόμιμα χαρτιά του ως περάσει από τις νόμιμες πύλες εισόδου και εάν έχει τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις να μπεί, αν όχι να μείνει απ' έξω.

  Η παράνομη είσοδος στην χώρα πρέπει να αποτρέπεται με κάθε τρόπο και όχι από τις λιμενικές και αστυνομικές δυνάμεις αλλά από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως απόπειρα εχθρικής εισβολής.
  Γιατί ακριβώς περί αυτού πρόκειται.
  Εχθρική εισβολή.
  Τα παιδιά χρησιμοποιούνται από τους μουσουλμάνους εισβολείς ως ασπίδα.
  Το ίδιο ακριβώς κάνουν και στους πολέμους στην Μέση Ανατολή και στον Καύκασο.
  Θυσιάζουν τα παιδιά γνωρίζοντας ότι ένας στρατιώτης μή μουσουλμάνος δεν θα τα σκότωνε ποτέ και αποκτούν πλεονέκτημα στρατιωτικό στην μάχη.
  Το ίδιο έκαναν και οι βιετκόγκ.

  Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ανθρωπιστικό ούτε συναισθηματικό.
  Είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, είναι πρόβλημα εθνικής επιβίωσης, είναι πρόβλημα επιβίωσης του δικού μας λαού πλέον!
  Και δικός μας λαός είναι οι Έλληνες συμπατριώτες μας, ΟΧΙ οι μετανάστες, λαθραία ή νόμιμα εισελθόντες στην χώρα.

  Σε περιοχές της Ελλάδας οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν.
  Το έχετε καταλάβει αυτό ή όχι;
  Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ή όχι;

  Αφήστε λοιπόν τις υποκρισίες!

  Γνωρίζω ελληνικές οικογένειες που ζούν με 100 και 200 ευρώ τον μήνα!
  Και ξέρετε, αυτά τα λεφτά τα δίνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες, δεν έχουν την δυνατότητα να τα βγάλουν μόνοι τους, ούτε αυτά τα ελάχιστα.

  Σε μια χώρα λοιπόν που πεθαίνουν Έλληνες από την πείνα, που δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, που δεν έχουν φάρμακα, που λιποθυμάνε από την πείνα, που γυρεύουν τροφή στους κάδους απορριμάτων οι ιθαγενείς κάτοικοι - αυτό είμαστε πλέον, δεν είμαστε ιδιοκτήτες της χώρας μας - δεν μας περισσεύει ευαισθησία, λυπάμαι.
  Την έχουμε εξαντλήσει όλη μας την ευαισθησία, τον πόνο μας, ότι από τα χρήματα μας περίσσεψε κάποτε και μας περισσσεύει στο να απαλούνουμε ελάχιστα την πόνο και την πείνα και την δυστυχία των δικών μας ανθρώπων.

  Αν κάποιοι έχουν περίσσεμα ευαισθησίας, χρημάτων και ψυχικών αντοχών ας βγούν παγανιά να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους που αργοπεθαίνουν στην χώρα τους, εκεί που γεννήθηκαν,

  Κάποιοι όμως βολεμένοι συμπατριώτες μας, «προοδευτικοί» νεόπλουτοι της τελευταίας τριακονταετίας οι περισσότεροι, αλλά και αριστεροί με καραδεξιότατες τσέπες, μας πουλάνε ανθρωπισμό χωρίς όμως να μας πούν κάτι συγκεκριμένο.
  Προοδευτισμός χωρίς να μας πούν πως θα ταΐσουν και θα περιθάλψουν τους Έλληνες συμπατριώτες τους.
  Προοδευτισμός από δεξιούς και αριστερούς που γνωρίζουν όλοι τους πως όσοι μπούν στην χώρα η καλύτερη τύχη τους θα είναι να ζούν ανά τριάντα σε παράγκες και να μαζεύουν φράουλες στην Μανωλάδα για ένα πιάτο φαγητό και αν.

  Όποιος λοιπόν έχει ευαισθησίες ας μας απαντήσει:
  που θα μείνουν όσοι μπαίνουν λαθραία στην χώρα;
  πως θα τραφούν;
  πως θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
  πως θα εργαστούν;
  Σε μια χώρα δύο εκατομμυρίων ανέργων, χωρίς δουλειές για τους Έλληνες, χωρίς ψωμί πολλές φορές, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς σπίτι.

  Τζάμπα φιλανθρωπία και τζάμπα ευαισθησίες όλοι πουλάμε.
  Είναι τζάμπα!

  Απάντηση στο πρόβλημα όμως δεν δίνουμε.
  Προφανώς επειδή είμαστε μέρος του σχεδίου εξαφάνισης των Ελλήνων από την Ελλάδα.
  Οι περισσότεροι νέοι Έλληνες έχουν ήδη την τύχη των ταλαίπωρων μεταναστών που έρχονται στην χώρα μας.
  Μετανάστες στην Γερμανία που τους εκμεταλλεύονται οι γερμανοί και οι έλληνες εργοδότες για ένα κομμάτι ψωμί.

  ΟΚ,
  εν κατακλείδι κανένας δεν χαίρεται με τον θάνατο κανενός ανθρώπου, ούτε προφανώς μισεί κανέναν λαό.
  Αυτά είναι φτηνιάρικη προπαγάνδα.
  Όμως, εάν οι επιλογές μου είναι να διαλέξω ανάμεσα στο να δώ να πεθαίνει από την πείνα ένας Έλληνας ή να δώ να πνίγεται ένας που προσπαθεί να μπεί λαθραία στην χώρα για να φάει το ψωμί του Έλληνα συμπατριώτη μου και να τον στείλει μια ωρα αρχύτερα, συγγνώμη, αλλά...
  θα προτιμήσω να ζήσει ο Έλληνας και να λυπηθώ για τον θάνατο του μετανάστη
  παρά να λυπηθώ για τον θάνατο του Έλληνα για να ζήσει ο μετανάστης.
  Και λυπάμαι που έχω μόνον δύο επιλογές.
  Λυπάμαι ειλικρινά.
  Μακάρι να είχα περισσότερες, να έβλεπα δηλαδή τους Έλληνες με εργασία, με σπίτι, με τροφή, με παιδεία, με γιατρούς και φάρμακα και τους μετανάστες να είναι φιλοξενούμενοι και να ζούν μαζί μας αρμονικά και ανθρώπινα.

  ΔΕΝ μου αφήσατε όμως παρά μόνον αυτές τις δύο επιλογές με τις πολιτικές σας τα τελευταία είκοσι χρόνια.
  Και με αναγκάζετε να φανώ σκληρός ενώ κατά βάθος ούτε σκληρός ούτε απάνθρωπος είμαι.
  Απλώς αγαπώ περισσότερο τους συμπατριώτες μου
  χωρίς να μισώ κανέναν άλλον άνθρωπο, μόνον λυπάμαι γι αυτούς.
  Και αυτό είναι ο δικός μου πατριωτισμός.
  ΔΕΝ μισώ κανέναν, αγαπώ όμως περισσότερο τους δικούς μου ανθρώπους από τους άγνωστους και τους ξένους.
  Εντελώς ανθρώπινο.
  Και άκρως πατριωτικό.
  Γιατί αν δεν αγαπάς τους συμπατριώτες σου πρώτα πως μπορείς να αγαπήσεις κάποιον ξένο;
  Υποκρισία είναι αυτό!
  Και η αγάπη προς τον συμπατριώτη πρώτα δεν είναι ούτε ρατσισμός, ούτε ναζισμός, ούτε εθνικισμός, ούτε φασισμός.
  Είναι πατριωτισμός!

  Φασισμός, ρατσισμός, εθνομηδενισμός και φαρισαϊσμός είναι να δείχνεις δήθεν ευαισθησία χωρίς καμμία έμπρακτη και ενεργή συμπαράσταση προς τους ξένους την ώρα που βλέπεις τους συμπατριώτες σου να πεθαίνουν.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Πατριώτης 24/01/2014 15:36:36

   Πέστα Πατριώτη ,ονομα και πράγμα!

   Ποιός μισούσε τους Πακιστανούς όσο κάθονταν στο Πακιστάν? Οταν ήρθαν και βίασαν τη Μυρτώ τους μισήσαμε! Αν αυτό μας κάνει εθνικιστές ,τιμή μας και καμάρι μας!

   (τώρα κάποιος έξυπνος...κεντρο-δεξιο-ιντυμίντιας θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει ,και θα μου πει, "και αν τη Μυρτώ την είχε βιάσει Ελληνας?" )

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Πατριώτης 24/01/2014 15:53:10

   Εκφράζεις την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που καταλαβαίνουν τί γίνεται στην Ελλάδα, ποίοι της το κάνουν, και ποίες μεθόδους εφαρμόζουν για να σπάνε το φρόνημα του κόσμου. Ένα σχόλιο σαν το δικό σου αξίζει όσο χιλιάδες άρθρα σαν αυτό που σχολίασες.

  • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
   Ήμερος Αγριόλυκος @ Πατριώτης 24/01/2014 16:53:17

   +++++++++++++++++ Πλήρες, σαφές και ουσιαστικό.

  • αρης avatar
   αρης @ Πατριώτης 24/01/2014 17:43:27

   Συμφωνω Απολυτως Μπραβο σου Πατριωτη , τα ειπες ολα.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Πατριώτης 24/01/2014 18:23:30

   Σωστός συμΠατριώτη!

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ Πατριώτης 25/01/2014 19:31:09

   +100000000000000000000. Αψωγος!!!

 31. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 24/01/2014 15:22:09

  Εαν πλεονεκτούμε σε κάτι από τα γουρούνια τους γερμανούς είναι οτι δεν πετάμε γυναικόπαιδα στη θάλασσα. (ίσως είναι και οι μνήμες όταν πέταγαν τα δικά μας γυναικόπαιδα οι ευρωπΕοι στις πολύ κοντινές του φαρμακονησίου ακτές )

  Ας μην το χάσουμε μέσα στη δίνη της κρίσης.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Δημοκράτης 24/01/2014 20:16:21

   Η τάση σας να χαρακτηρίζετε άλλους λαούς ως "γουρούνια" προσδίδει βέβαια και την αντίστοιχη αξιοπιστία στα υπόλοιπα "ανθρωπιστικά" τα οποία γράφετε.
   Να παρατηρήσω μόνο ότι το μίσος είναι κάτι απολύτως ανθρώπινο, δηλαδή δεν πρέπει κάποιος να είναι "γουρούνι" για να μισεί. Το αντίθετο θα έλεγα μάλλον...

 32. liberal queer avatar
  liberal queer 24/01/2014 15:43:42

  Το έσχατο σημείο παρακμής για μια χώρα είναι όταν οι ρατσιστές πείθουν ευρύτερα τμήματα της κονωνίας ότι είναι "πατριώτες"!

  • Μαύρος Καβαλάρης avatar
   Μαύρος Καβαλάρης @ liberal queer 24/01/2014 18:08:31

   Το έσχατο σημείο παρακμής για μια χώρα είναι όταν οι προδότες πείθουν ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας ότι είναι “πατριώτες”!

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Μαύρος Καβαλάρης 24/01/2014 20:51:56

    +10000

    Βέβαια δεν πείθουν πιά ουτε μικρό τμήμα της κοινωνίας ,εκτός απ'αυτούς που θέλουν να πεισθούν ,όπως τα λαμόγια που χρειάζονται φτηνά εργατικά χέρια!

 33. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 15:44:35

  Τα όργανα να τηρούν τους νόμους που ψηφίζουν τα άλλα, τα αρμόδια όργανα.
  Διαφορετικά, δεν υπάρχει συντεταγμένη, λειτουργούσα δημοκρατία, αλλά αυτό που έχουμε στο Ελλαδισταν: Αναρχοαυτόνομο κράτος, failed state.
  Για την ξεφτίλα και την απανθρωπιά των αργόμισθων, καλοδιορισμένων και καλοπληρωμένων στο Φαρμακονήσι δεν φταίει ο Χατζηπετρής, αλλά το διαλυμένο κράτος της πελατειακής κομματοκρατίας. Και η ασυνειδησία των αργόμισθων.
  Κάποτε πρέπει τα πράγματα να λέγονται στα ίσια και χωρίς κόμπλεξ ή αναστολές - στο κάτω κάτω, εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν χρωστάμε σε κανέναν. Μας χρωστάνε πολλοί, μύρια.
  Αρκετά με τους υπερπροστατευμένους καρεκλοκένταυρους του βαθέος κράτους.

 34. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 15:47:17

  Οι ανίκανοι αργόμισθοι μας ξεφτιλίζουν ως χώρα και ως ανθρώπους και απο πάνω δεν μπορεί ν' αγγίσει κανείς τα μισθολογικά τους (βλέπε απόφαση του Συμβουλίου επικρατείας).
  Ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι αναλώσιμοι.
  Αρκετά με το "κράτος δικαίου" του νοτιανατολικού Πακο-Βενιζελιστάν...

  • Μωρίας εγκώμιον avatar
   Μωρίας εγκώμιον @ Uncle Stgm 24/01/2014 17:02:22

   Δεν είσαι σωστός, γιατί για να λειτουργεί η μηχανή σωστά πρέπει ο μηχανικός να δίνει και τις σωστές κατευθύνσεις στους λαδάδες άσε δε που στην γέφυρα γίνεται ο κακός χαμός χρόνια τώρα, άρα μιλάμε ουσιαστικά για ακυβέρνητο σκάφος μέσα στην καταιγίδα ...... Πέραν όμως αυτού, είναι ή δεν είναι τα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ, με γεγονότα όπως αυτά στην Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Αφρικανικές χώρες κλπ., έπρεπε ή δεν έπρεπε να έχουν δώσει την απαιτούμενη σημασία και προτεραιότητα στην φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων? Το Ελλληνικό μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μεταφέρεται άμεσα και στην υπόλοιπη Ευρώπη όπως γίνεται και με το οικονομικό?
   Για τα συμφέροντα κάποιων χωρών .... στην Αφρική έχουν σπεύσει να λάβουν αποφάσεις και να στείλουν Νατοϊκές δυνάμεις! Οξύμορο? Αντιφατικό? Υποκριτικό?

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Μωρίας εγκώμιον 24/01/2014 18:05:25

    Δεν "στέλνουν". Στέλνουμε. Είμαστε χώρα του ΝΑΤΟ, και πολύ καλά κάνουμε.
    Και φυσικά, η Ελλάδα στέλνει επίσης δυνάμεις ως χώρα του ΝΑΤΟ, όπου κρίνει ότι πρέπει.
    Και πολύ καλά κάνει.
    Το θέμα είναι να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής απο τα αρμόδια όργανα. Δεν τηρούνται. Αυτο επισήμανα. Και αυτό ακριβώς δεν γίνεται. Και αυτό έχει όνομα, λέγεται κράτος ανομίας.
    Το ότι σε τέτοια όργανα τάξης υπάρχουν ένα σωρό αργόμισθοι, αλλά ωστόσο υπερπροστατευμένοι, δεν θέλει επιχειρηματολογία. Το οτι δεν κρίνονται, δεν αξιοολογούνται, είναι προφανές. Το ότι δεν πρέπει να καλύπτονται πίσω απο την μονιμότητα οι ακατάλληλοι, επίσης.

 35. ΝΚ avatar
  ΝΚ 24/01/2014 15:56:14

  Τα πράγματα είναι απλά.

  Οι Νιγηριανοί έχουν μια μεγάλη και πλούσια πατρίδα με πετρέλαιο και αριθμούν 200 εκατομμύρια, ζωή να΄χουνε. Οι Πακιστανοί άλλα 200 εκατ. σε μια πατρίδα πυρηνική δύναμη. Δεν κάνουν εμβόλια, αλλά έχουν πυρηνικά όπλα. Άλλα 200 εκατ. κατοικούν στο Μαγκρέμπ.

  Δικαιούνται τα δέκα εκατομμύρια ΄Ελληνες να έχουν κι αυτοί μια δική τους πατρίδα; Αν ναι, σύνορα. Αν όχι, συνεχίστε έτσι. Σύνορα σημαίνει όπλα, στολές συλλήψεις και απέλαση.

  Όσο για το σημερινό φαίνομενο δεν είναι μετανάστευση.

  Μετανάστευση σημαίνει έχω βιομηχανία και θέλω υγιείς εργάτες, που τους ζητάει η Χ εταιρεία και τους πληρώνει τα νόμιμα, και έχουν λάβει βίζα εργασίας πριν έρθουν. Τον 20ο αίώνα αυτά.

  Τον 21ο σημαίνει μόνο εξειδικευμένα άτομα, υψηλής προστιθέμενης αξίας (γιατρούς, μηχανικούς κτλ), ΕΑΝ δεν υπάρχουν ντόπιοι να κάνουν τη δουλειά. Δεν νομίζω κανείς από τα εκατομμύρια ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ να είναι αεροναυπηγός που ήρθε να δουλέψει στις βιομηχανίες αεροσκαφών που ανθούν στην Ελλάδα...

  Astynomia.gr, δολοφονίες 2012: 70% αλλοδαποί δράστες, 15% Έλληνες, 15% ανεξιχνίαστες...

  Το φαινόμενο που ζούμε είναι το σχέδιο του Ιμπραήμ, το ίδιο με του Οζάλ: Δεν χρειάζεται πόλεμος με τους Γκιαούρηδες, θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμανους και τέλος...

  Ήδη το ένα πεζοδρόμιο της Αχαρνών είναι ανδρών, το άλλο γυναικών.

  Αλλά τις Ελληνίδες βεβαίως δεν τις λυπάται κανείς, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν.

  ''Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας''... Αααχ

  Εμπρός λοιπόν για νέα σκλαβιά, νεογκιαούρηδες.

  • Νάρκισσος avatar
   Νάρκισσος @ ΝΚ 24/01/2014 22:38:38

   Μπήκαν λύκοι στο μαντρί ; Αν τολμάς έμπα και διώξ' τους.
   Περικλής Γιαννόπουλος

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ΝΚ 26/01/2014 13:52:36

   200 εκατομμύρια Πακιστανοί, άλλοι τόσοι οι Μπαγκλεντεσιανοί, 200 εκατομμύρια Σομαλοί, Νιγηριανοί και Μαγρέμπ όλοι μαζί γύρω στο ένα δις. Εμείς οι Έλληνες είμαστε φιλεύσπλαχνοι, τους αγαπάμε όλους , δεν είμαστε ρατσιστές, να έλθουν εδώ όλοι, όπως προτείνουν οι αριστεροί.

   Τώρα για τους γηγενείς τους Έλληνες, η αριστερά γενικά τους μισεί, μισεί την ιστορία τους και θέλει να την αλλάξει, μισεί την θρησκεία τους και την συκοφαντεί, μισεί την γλώσσα τους και θέλει να την καταστρέψει, ακόμη και το αλφάβητο οι αθεόφοβοι προτείνουν να το αλλάξουμε και να το κάνουμε λατινικό για να είμαστε σικάτοι πιο κοντά στους Ευρωπαίους.

   Έχω επανειλημμένα αναρωτηθεί ποιοί είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί της Ελλάδας οι Τούρκοι ή οι αριστεροί του Κ@λ@υ και των Βορείων Προαστίων (εξαιρείται το ΚΚΕ γιατί αυτοί φοράνε παντελόνια) ;

 36. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 24/01/2014 16:12:33

  Επιτέλους διαβάστε την ανακοίνωση του λιμενικού και δείτε το ψηφιακό σήμα που φαίνεται η πορεία του σκάφους του Λιμενικού και της βάρκας των λαθρομεταναστών. Διαβάστε και τι καταθέτουν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες .
  Ήταν ένα τραγικότατο δυστύχημα που προκλήθηκε από ανθρώπους εντελώς άσχετους με την θάλασσα (κάτι πολύ λογικό που να την βρουν στα όρη και στα βουνά του Αφγανιστάν) που οι αληθινοί εγκληματίες δουλέμποροι τους έστειλαν να σε ένα ταξίδι γεμάτο κίνδυνους. Σε ένα ταξίδι λοιπόν με μια βάρκα – καρυδότσουφλο μέσα σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και με πολύ δύσκολη επικοινωνία διότι δεν νομίζω ότι τα επίπεδα των Αγγλικών των λαθρομεταναστών επαρκούσαν για να γίνει μια εύκολη και άμεση επικοινωνία με τους λιμενικούς, προκλήθηκε μια πραγματική τραγωδία. Κρίμα για τα παιδάκια που χάθηκαν και ελπίζω να αναπαύονται οι ψυχούλες τους σε ένα καλύτερο μέρος.
  Και κάτι τελευταίο ενώ βυθίσθηκε η βάρκα και συνελήφθηκαν (προσωρινά) οι επιβαίνοντες λαθρομετανάστες δεν διάβασα πουθενά για την σύλληψη κάποιου εκ των δουλεμπόρων. Μήπως στην πορεία ανακαλύψουν οι Αρχές ότι κάποιο/οι από τα θύματα ήταν ο θύτης; Μήπως κάποιος από του άκρως λαλίστατούς λαθρομετανάστες είναι ο σύγχρονος δουλέμπορος και προσπαθεί να καλυφτεί πίσω από μια αληθινή τραγωδία; Δεν θα με εκπλήξει καθόλου κάτι τέτοιο. Ούτε και αν δασκαλεμένος από κάποιους πρόθυμους γραικύλους ωρύεται για να την γλυτώσει.
  Επαναλαμβάνω κρίμα για τα δυστυχισμένα και άτυχα παιδάκια που βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχούλες τους!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΠαναγιώτηςΖΜεσ 24/01/2014 19:34:23

   Συμφωνῶ Παναγιώτη.

 37. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 16:19:08

  :-) Καλά τώρα, φαντάζεστε οτι μπορεί κάποιος λιγάααακι σοβαρός άνθρωπος να απαντήσει στο παραληρηματάκι σας; Πάντως πρέπει να έχετε υποστεί (εξ αυθυποβολής ίσως;) τρελλή καταπίεση κύριε '' Ό,τι να΄ναι'' μου! Διαφορετικά δεν εξηγούνται τόσοι τόνοι απωθημένων. Καλή λευτεριά εύχομαι, από τα ...τελώνια που κατέχουν την ψυχή και τον νου σας.

 38. ελεος avatar
  ελεος 24/01/2014 16:57:13

  ο καθενας το σπιτι του το φυλαει και το κλειδωνει , η Ελλαδα ειναι το μεγαλο μας σπιτι , καποιοι ομως στο ονομα του ανθρωπισμου το θελουν ανοικτο στους παντες .... οποιος το θελει αυτο να ανοιξει και το προσωπικο του σπιτι ωστε οι διαφοροι παρανομοι η μη μεταναστες να μπαινοβγαινουν ελευθερα και σε αυτο , αν βεβαια ειναι πραγματικα ανθρωπιστες

  οσο για το συμβαν ειναι πολυ ευκολο να βρεθει η απαντηση , το στιγμα του ρανταρ καταγραφεται και ετσι φαινεται να πηγαινε προς τουρκια η φαρμακονησι .... το οτι μεσανυχτα με 7 μποφορ θαλασσοταραχη καποιοι λαθρομεταναστες που δεν ειχαν ιδεα απο ναυσιπλοια καταλαβαν αμεσα πως πανε για τουρκια δεν μπορω να το καταλαβω , εκτος και τους το ειπαν μετα καποιοι καλοι ανθρωποι αλληλέγγυοι τους ...

  αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ακομα μια φορα ο ΣΥΡΙΖΑ εδειξε το αντεθνικο ανθελληνικο του προσωπο που τοσο πολυ προσπαθει να κρυψει επι ματαιω , υιοθετησε τις αποψεις παρανομων που θελουν με οποιο τροπο να μεινουν στην χωρα και εκμεταλλευθηκε ενα τραγικο γεγονος για να χτυπησει το Λιμενικο

  και δυστηχως και εδω απο θεωρητικα δεξιους και πατριωτες βλεπω να υπαρχει αν και πλαγιως η ιδια αποψη

 39. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 24/01/2014 16:59:44

  Καλά τώρα, εσείς φαντάζεστε οτι μπορεί κάποιος λιγάααακι σοβαρός άνθρωπος να απαντήσει στο παραληρηματάκι σας; Πάντως πρέπει να έχετε υποστεί (εξ αυθυποβολής ίσως;) τρελλή καταπίεση κύριε ” Ό,τι να΄ναι” μου! Διαφορετικά δεν εξηγούνται τόσοι τόνοι απωθημένων. Καλή λευτεριά εύχομαι, από τα …τελώνια που κατέχουν την ψυχή και τον νου σας.

 40. ελεος avatar
  ελεος 24/01/2014 17:04:14

  οταν συμμετασχεις σε καμια διασωση με 7 μποφωρ και μεσανυχτα με ενα μικρο σκαφος 5-6 νοματαιοι να κανεις οτι μπορεις για να σωσεις ανθρωπους που πανε βαριδι λογω καιρου και λογω αγνοιας κολυμβησης θα εχεις δικαιωμα να μας πεις με τις εμπειριες σου αν ειναι εφικτο η οχι , μεχρι τοτε οντως οτι ναναι στου κασιδι το κεφαλι

  (δυστυχως το εγραψα πριν αλλου διπλα)

 41. ελεος avatar
  ελεος 24/01/2014 17:06:06

  εισαι αρρωστακι και φασιστοειδες και ας παριστανεις το αντιθετο

 42. Ρηνα avatar
  Ρηνα 24/01/2014 17:15:03

  Συγγνωμη προκαταβολικα, δε θελω να θιξω κανενα.Σκεψεις καταθετω.
  Πολλοι μιλανε για τους Ελληνες πρωτα απ ολα και δεν εννοω τη ΧΑ, τους απλους ανθρωπους εννοω που φωναζουν οτι προκειμενου να πειναει ενας Ελληνας καλυτερα να πειναει ο λαθρο, οτι μεσα στη χωρα μας προηγουμαστε και οτι αδικουμε τους συμπατριωτες μας. Δεν αντιλεγω αλλα.....
  -οταν εχουμε υπαλληλους Ελληνες δεν προσπαθουμε ως εργοδοτες να τους ριξουμε; να τους κοροϊδεψουμε, να μην τους πληρωσουμε στην ωρα τους; να τους φαμε το ΙΚΑ τους; και τελικα επειδη στοιχιζουν φθηνοτερα να προσλαβουμε μεταναστες, δεν ειναι εκμεταλλευση Ελληνων αυτο;
  -οταν συμπατριωτης μας Ελληνας πολυτεκνος ζηταει να νοικιασει το σπιτι μας δεν προτιμαμε να το δωσουμε σε ζευγαρι χωρις παιδια και μετα να κλαιγομαστε για την υπογεννητικοτητα;
  -δε βαζουμε βυσμα για να παρουμε προαγωγη και να ριξουμε τον Ελληνα συναδελφο;
  -δε "φροντιζουμε" τα παιδια μας να υπηρετησουν απαλα στο στρατο και την Ελλαδα γνωριζοντας οτι καποιος αλλος θα φαει τη σκουπα; Ελληνας κι αυτος;
  Θα μπορουσα να αραδιαζω αμετρητα παραδειγματα της απονης εκμεταλλευσης του Ελληνα απο Ελληνα και ιδιως απ αυτους που καταφεραν και φτιαχτηκαν στη ζωη και νομιζουν οτι αυτη τους χρωσταει. Ειναι ευκολη η ακοπη αλληλεγγυη στον συμπατριωτη και στη πατριδα αλλα τελικα ερχεται μια στιγμη που θα χρειαστει ολοι να την αποδειξουμε με πολυ συγκεκριμενες πραξεις. Απο τα δειγματα που βλεπω, με φοβιζει πολυ το αποτελεσμα....

 43. Eva avatar
  Eva 24/01/2014 17:30:48

  Ε οχι και τους έσπρωξαν οι λιμενικοί!
  Και κερατας και δαρμένος.
  Αυτά τραβάει ο Έλληνας.

 44. tak avatar
  tak 24/01/2014 17:49:23

  Pax vobis! Η ανθρώπινη ζωή αξίζει κάθε σεβασμού!

 45. ΝΚ avatar
  ΝΚ 24/01/2014 17:54:41

  Δύο μάγουλα μόνο έχει ο άνθρωπος.

  Από ένα σημείο και πέρα και ο Χριστός ο ίδιος πήρε το φραγγέλιο καποια στιγμή. Απλό είναι.

 46. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 17:58:17

  Πρώτα φροντίζεις με συνέπεια για τα του οίκου σου και μετά, άν είσαι εντάξει, τότε μπορείς να παραπονιέσαι ότι "δεν βοηθάει ο κουμπάρος, ο μπατζανάκης και η συμπεθέρα"...
  Αν πράττεις αντίστροφα, θα σου πουν όλοι με το δίκιο τους, ότι είσαι μόμολο, σε διαρκή νηπιακή κατάσταση.

 47. Μαύρος Καβαλάρης avatar
  Μαύρος Καβαλάρης 24/01/2014 18:21:28

  Πως είστε τόσο σίγουρος για το τι έχει συμβεί; Ήσασταν παρών κατά το τραγικό συμβάν; Έχετε κάποιες αποδείξεις πέρα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που δεν είχαν ξαναδεί θάλασσα; Άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για ομαδικούς βιασμούς γυναικών επειδή ερωτεύθηκαν πιστεύετε ότι κλαίνε άμα χάσουν κάνα παιδί;
  Γιατί λαμβάνετε ως δεδομένο ότι λένε ψέματα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αποδέχεστε αυτά που λένε αυτοί που έχουν συμφέρον και είναι δασκαλεμένοι για το τι θα πουν για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης;
  Αν καταλαβαίνω καλά υπερασπίζεστε την άποψη ότι οι λιμενικοί οι οποίοι έχουν προβεί κατ' επανάληψιν σε διασώσεις αυτή την φορά είπαν δεν τους βουτάμε να ησυχάσουμε;
  Το ερώτημα παραμένει έχετε την ίδια ευαισθησία για όλους ή ως παιδιά της παγκοσμιοποίησης έχετε επιλεκτική;

 48. antiprovatos avatar
  antiprovatos 24/01/2014 19:00:34

  ο πατριωτισμός είναι έμφυτος αλλά εγώ είμαι εθνικιστής (Κ. Παλαμάς).Καλώς ήρθατε στους παλαβούς!

 49. Giatros avatar
  Giatros 24/01/2014 19:18:38

  Το οτι κυκλοφορούν και άλλοι πολλοί παράφρονες, επιθετικοί, σαλεμένοι, ανερμάτιστοι, βαθιά φασίστες και ανίατα εμπαθείς που σου μοιάζουν, ούτε σε σώζει, ούτε σε αθωώνει. :-)

 50. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 24/01/2014 20:00:49

  Το εκπληκτικό με εσάς είναι, ότι βάζετε το "άνθρωποι" σε εισαγωγικά για κάτι το οποίο μόνο άνθρωποι μπορούν να κάμουν. Έτσι είναι όταν ηθικολογείς ασύστολα. Σίγουρα τηρήτε αυστηρά και κατά γράμμα καί τις 10 εντολές...

 51. elli avatar
  elli 24/01/2014 20:01:24

  Γιατί οι "πονόψυχοι" Ευρωπαίοι μαστιγώνουν μονίμως την Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες και για την "αλητεία" της Τουρκίας δεν ακούμε κουβέντα?
  Γιατί ενώ οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες ομολογούν τα ποσά που πληρώνουν για να έρθουν, σε λαθροδιακινητές, η Τουρκία δεν έχει καμμία επίπτωση και δεν αναφέρει κανείς τίποτα για αυτήν?
  Σημειώνεται επίσης ότι τα είσιτήρια των λαθρομεταναστών για να έρθουν στον Πειραιά, έκανε ΜΚΟ δωρεάν. Μήπως πρέπει να ερευνηθούν οι δήθεν αθώες ΜΚΟ ,που λυμαίνονται τις κρατικές επιδοτήσεις (από τη φορολογία των Ελλήνων) τι ρόλο παίζουν στη λαθρομετανάστευση?

 52. sender avatar
  sender 24/01/2014 20:06:39

  Καλά,πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες πήραν φόρα όλοι,σαν έτοιμοι από καιρό,για την αναγωγή ενός κοινωνιολογικού φαινομένου,σε υστερική αντιπαράθεση υποτιθεμένων ρατσιστών και αντιρατσιστών.Εκτός ενός 3% [και αυτό λόγω κόμπλεξ]ΔΕΝ υπάρχουν ρατσιστές Ελληνες,κύριοι.Τον μόνο μίσος που ένιωθε και νιώθει ο Ελληνας,είναι για τον συμπατριώτη του.Είναι μια οικογενειακή υπόθεση.Απλώς,λογικά σκεπτόμενοι,καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πιαστήκαμε στα πλοκάμια του διεθνούς δουλεμπορίου,απροετοίμαστοι,με μια κρατική μηχανή που δεν τραβάει,ανοχύρωτοι,πελαγωμένοι στα χρέη.Ηρεμία λοιπόν και αξιοπρέπεια,τουλάχιστον.Και δεν θα ξεχάσω,πριν κάποιες ημέρες,στις ειδήσεις,τον λυγμό του αξιωματικού του λιμενικού που συνόδευε την εξιστόρηση της διάσωσης παιδιών,εκεί στα στενά του διαβόλου αντίκρυ από την Τουρκιά.Δεν γίνεται να ξεχάσω την συντριβή του.Σεβασμός λοιπόν για κάποιους,που δεν κάνουν κριτική από τον καναπέ τους,μην τους απαξιώνουμε και καταρρακώνουμε το ηθικό τους.Τις κυβερνήσεις να δείχνουμε για την από δεκαετίες ''αμέλειά'' τους.

 53. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/01/2014 20:08:40

  Μην ανησυχείς, η μάνα μου θα ψηφίσει δαγκωτό ΝΔ γιατί φοβάται μήπως βγει ο Σύριζα....

 54. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 24/01/2014 20:38:23

  Το πλέον άστοχο είναι η διάκριση ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Είναι σαν να ισχυρίζετε κανείς, ότι είναι θεμιτό να είναι κάποιος καλός άνθρωπος αλλά κάκιστο να είναι ερωτευμένος!

  • remali avatar
   remali @ Ο Λούμπεν 25/01/2014 22:23:53

   ΑΝΤΕ να πεις το γνωστο παραμυθι σε εβραιο οτι αλλο ο αντισημιτισμος και αλλο ο αντισιωνισμος. Απλα θα σε περασει για ανοητο

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ remali 25/01/2014 23:24:00

    Χωρίς να θέλω να εμπλακώ στην κουβέντα σου με τον Λούμπεν (το σχόλιό σου υπαινίσσεται παλιότερες συζητήσεις μεταξύ σας, που δεν τις γνωρίζω), δεν ισχύει αυτό που λες. Ακόμα και εντός της εβραϊκής κοινότητας υπάρχουν πρόσωπα και ομάδες που αντιτίθενται στον Σιωνισμό. Ενδεικτικά, μια μερίδα ισχυρίζεται, με θεολογικά επιχειρήματα, ότι δεν επιτρέπεται η ύπαρξη κράτους του Ισραήλ πρίν από την έλευση του Μεσσία (τον οποίο, ακόμα τον περιμένουν, μη έχοντας αναγνωρίσει αυτόν στο πρόσωπο του Χριστού). Ένας ραβίνος μάλιστα, πολύ συντηρητικός, προερχόμενος από αυτή την μερίδα, είχε διατελέσει σύμβουλος του Αραφάτ.

 55. arkoudanews avatar
  arkoudanews 24/01/2014 20:43:02

  Καλά τα φαρμακονήσια και οι ξηροί, το πραγματικό πρόβλημα όμως παραμένει κοντά στα 330δις. Δώστε μια λύση σε αυτό, διαπραγματευτείτε ώστε να μειωθεί κάτω από τα 200 δις και τότε θα ανακαλύψετε ότι τα υπόλοιπα θα λυθούν ως δια μαγείας.

 56. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 24/01/2014 20:55:25

  Και κερατάδες και δαρμένοι...

  Γιατί δε βρίσκεται επιτέλους ένας Ελληνας ηγέτης να πει στους "πονόψυχους" ξένους που μας κατηγορούν: Αφού νοιάζεστε τόσο για τους καημένους τους λαθρομετανάστες ,αν θέλετε , ξεκινάω απόψε αερογέφυρα με C-130 ,και σας φέρνω πεσκέσι μερικές χιλιάδες!

 57. αραχνούλα avatar
  αραχνούλα 24/01/2014 21:23:59

  Περνάει από το μυαλό σου η περίπτωση, οι ενήλικες να εκτόπισαν τα παιδάκια προκειμένου να πηδήξουν στη βάρκα του λιμενικού;

 58. αραχνούλα avatar
  αραχνούλα 24/01/2014 21:31:58

  Παραληρηματική η γραφή σου. Πρόσεξε το, αν με "πιάνεις".

 59. Economist avatar
  Economist 24/01/2014 21:50:55

  Παίνεψε το σπίτι σου μη πέσει και σε πλακώσει. Όταν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί και πολίτες που κατηγορούν την Ελληνική Λιμενοφυλακή το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η ολική κατάρρευση της χώρας.

 60. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 22:08:15

  Καταλάβατε τώρα τι σάπιο υπάρχει στη "Δανιμαρκία";
  Και γιατί χρεωκόπησε, οικονομικά, κοιωνικά, πολιτικά και κυρίως ηθικά;
  Ωστόσο, υπάρχουν ευτυχώς και κάποιοι "Δανιμαρκέζοι" που δεν θέλουν να γίνουν θύτες, ούτε θύματα, ούτε και αμήχανοι "Άμλετ".
  Άν τελικά πεταχτεί στην άβυσσο το αλαζονικό, υπεροπτικό και μισάνθρωπο "δαχτυλίδι της καταστροφής", κι έτσι σωθεί η χώρα, αυτό θα το χρωστάμε στη δύναμη των μικρών, των αδύναμων, των ανυστερόβουλων, των κακοπαθημένων και καλόψυχων. ¨Οπως στον "Άρχοντα του Δαχτυλιδιού".
  Άν περιμένουμε από τους μεγαλόσχημους, δήθεν δυνατούς, ιδιοτελείς και μισάνθρωπους, η χώρα θα συνεχίσει να καταστρέφεται, μαζί και οι πολιτες, μέχρι τον πάτο.
  Γιατί ο ηθικός, κοινωνικός και πολιτικός κατήφορος είναι ένα και το αυτό.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 25/01/2014 06:31:25

   Ο κύρ-δικαστής μοίρασε κιόλας τις καταδίκες! Ήταν εκεί στη μέση του πελάγους προφανώς και τα είδε όλα. Και μιλάει και για σαπίλα από πάνω!
   Ο κατήφορός του όμως είναι και ηθικός και κοινωνικός και πολιτικός. Και σχολιαστικός. Και δεν έχει πάτο. Αλλά πέτα εκεί έναν Άμλετ, παντού κολλάει. Και αύριο μη φάτε, έχει Μπρεχτ.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΚΜ 25/01/2014 12:46:33

    Ὁ Φρόντο ἀρκεῖ γιά μιά βδομάδα..

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 25/01/2014 14:52:20

    Λίγη περισυλλογή και αναστοχασμός ποτέ δεν βλάπτει, πουθενά δεν γράφει η Ιστορία ότι έχουμε πάντα "εμείς" δίκιο.

 61. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 22:12:06

  Εξαιρετική ανάρτηση, συγχαρητήρια factorx.
  Με αναρτήσεις όπως η παρούσα, αισθάνομαι πραγματικά, ότι σχολιάζοντας μερικά χρόνια εδώ στο antinews, δεν κάνω "πράγματα που πάνε στα χαμένα".

 62. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 22:16:12

  ...τέτοιες εποχές, χρειαζόμαστε πολύ "πράγματα που δεν πάνε στα χαμένα".
  ...Love lost, such a cost,
  Give me things that don't get lost...
  http://www.youtube.com/watch?v=An2a1_Do_fc

  Άν χάσουμε πίστη, ελπίδα και προπάντων "το μείζον", την αγάπη, τότε θα έχουν χαθεί όλα.

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ Uncle Stgm 25/01/2014 01:00:41

   Προσπάθησε μ’ όση καρδιά σ’ απομένει, χάραξε τούτες τις δυο γραμμές σταυρωτά
   Ύστερα γέλασε πάλι, δοκίμασε τη νιότη σου ακόμα μιαν Άνοιξη· δεν είναι μάταιο

 63. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/01/2014 04:28:02

  Για εξηγείστε μου λιγάκι οι συντάκτες, πού κολλάει το ευφυολόγημα του Ντεγκώλ; Δηλαδή, όποιος δεν θέλει λαθρομετανάστες σημαίνει ότι τους μισούσε ΠΡΙΝ ξεκινήσουν; Ότι οι πατριώτες πρεπει να τους θέλουν; Ότι οι εθνικιστές (τέρατα με κέρατα) είναι οι μόνοι που δηλώνουν αφιλόξενοι; Ότι ο Παλαμάς, ο Δραγούμης, ο Καζαντζάκης, ο Γιαννόπουλος (που δήλωναν εθνικιστές) μισούσαν τους άλλους λαούς;
  Πολιτικός ήταν ο Ντεγκώλ. Έλεγε και καμμιά μα.....ία για να περνάει η ώρα. Πόσο μάλλον οι δημοσιογράφοι....

 64. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 25/01/2014 05:58:14

  Σχεδόν παντα τα κειμενα του antinews είναι πολύ ευστοχα και εχουν μια ρεαλιστικη προσεγγυση των καταστάσεων.
  Αλλα αυτό είναι μαλλον εκτος πραγματικότητας, λες και το εχει γραψει ο ....Νοτης Μαριάς (στη καλυτερη περιπτωση), ή ο Στρατουλης (στη χειροτερη). Πραγματι, ειλικρινα ηταν μια δυσαρεστη εκπληξη.

  Για να μην το κουρασω πολύ. Ας παω κατευθειαν στο τελος. Διαβαζω ότι η σωστη κινηση για να λυσουμε το πρόβλημα της Λαθρο-μεταναστευσης, είναι να .....βγουμε στους δρομους και να πιεσουμε της Κυβερνηση και τις ....οργανώσεις (τις ποιες ?) και την Ε.Ε (εδώ γελανε) να βρουν λυσεις....!!! Ενταξει παιδια, να κλαιμε ή να γελαμε??

  Καμια συγκεντρωση για τους χιλιαδες Ελληνες και Ελληνιδες που εχουν δολοφονηθεί τοσα χρονια απ τους Λαθρομετανάστες θα κανουμε?? Για τους δεκάδες χιλιαδες που εχουν πεσει θυμα ληστείας και κακοποίησης, βιασμου απ τους Λαθρο, θα κανει καποιος ...φορεας καμια συγκεντρωση ?? Μπαααα ας το αφήσουμε καλυτερα γιατι θα μας πουν ρατσιστες.

  Επισης αυτό το : ''θα μπουμε ασπιδα στον Εβρο....'' δεν το καταλαβα. Στον Εβρο ειμαστε ΟΚ, στα θαλασσα εχουμε πρόβλημα.
  Τεσπα, ηταν το πιο αστοχο κειμενο που εχω διαβασει τα λιγα χρονια που διαβαζω τα αρθρα σε αυτό το εξαιρετικο σαιτ, και ελπιζω ότι ηταν μια κακη παρενθεση...

 65. Dimos avatar
  Dimos 25/01/2014 09:54:33

  Κατά τη γνώμη μου υπάρχει και μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αν μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον περιορισμένο τρόπο που μας έχουν κάνει να αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα. Πρέπει λοιπόν, να υπερασπίζουμε το δικαίωμα όλων αυτών των ανθρώπων, όχι να έρχονται μετανάστες οι λαθρομετανάστες ή παράνομοι κλπ-όπως θέλετε πείτε τους-και διάφοροι στις χώρες υποδοχής να παριστάνουν τους φιλάνθρωπους και τους πολύ αριστερούς ζώντας στις μεζονέτες των 300 τμ. Πρέπει να υπερασπίζουμε έμπρακτα το δικαίωμά τους να μπορούν να ζουν καλά στις πατρίδες τους. Και αντί η αριστερά να υπερασπίζεται αυτό το δικαίωμα και μάλιστα να προτρέπει αυτούς τους ανθρώπους να αγωνιστούν για την απελευθέρωση και ανάπτυξη των πατρίδων τους, έχει καταντήσει μηχανισμός (ρεσεψιόν) υποδοχής ανθρώπων που εκμεταλλεύεται τελικά το παγκόσμιο κεφάλαιο, το οποίο η ίδια καταγγέλει. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι (οι μετανάστες) είναι σχιζοφρενείς και δεν θα ήθελαν να έχουν μια πατρίδα που να μπορεί να τους θρέφει και να τους εξασφαλίζει τα απαραίτητα για τη ζωή; Έχουν όρεξη να έρχονται από τα πέρατα του κόσμου στην Ομόνοια για να τρώνε τις φάπες τους; Αλλά τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης έχουν διαλύσει τις χώρες τους (για γεωπολιτικούς, για οικονομικούς , για πολιτικούς λόγους), έχουν επιβάλει το χάος (αυτή η ιστορία εξελίσσεται διαρκώς μπροστά στα μάτια μας) και χρησιμοποιούν τα θύματα αυτής της κτηνωδίας για εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό ώστε από το ελάχιστο κόστος εργασίας τους να κερδίζουν δις. Από την άλλη, τους χρησιμοποιούν και για να ρίχνουν τις απαιτήσεις των εργαζόμενων (όσων πλέον εργάζονται) με τον γνωστό εκβιασμό, "δεν θέλεις μείωση μισθού; κοίτα πόσοι περιμένουν απέξω για να δουλέψουν". Αυτά τα ξέχασαν οι διάφοροι κύριοι της προοδευτικής κοινωνίας, τα οποία ήταν διαβάσματα των φοιτητικών τους χρόνων; Αλλά βέβαια, τώρα έχουμε καταθέσεις σε τράπεζες, εξοχικά, πολλοί είμαστε και στα ειδικά μισθολόγια (με άλλα λόγια στα μισθολόγια των ελίτ πχ πανεπιστημιακοί). Με λίγα λόγια, καλό είναι κάποιοι οι οποίοι αυτοαποκαλούνται αριστεροί, να πάψουν να είναι οι θυρωροί της παγκοσμιοποίησης ή η ρεσεψιόν των ανθρώπινων ψυχών και ας πουν την αλήθεια για το ποιός τα προκαλεί όλα αυτά και με ποιούς σκοπούς. Κανείς μετανάστης δεν θέλει να γίνει μετανάστης και όλοι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν στην πατρίδα τους. Αλλά για για να μπορούν κάποιοι στη Δύση να ζουν με εξοχικά και 3 αυτοκίνητα ακόμη και εν μέσω κρίσης (δε συζητάμε βέβαια για τους ολιγάρχες και τα πλούτη τους), κάποιες χώρες στην Ασία, στην Αφρική κλπ πρέπει να παράγουν εξαθλιωμένους. Ας αφήσουν τα μισόλογα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για μειονότητες κλπ και να αποκαλύψουν την εστία του προβλήματος η οποία βέβαια ούτε η ΧΑ είναι ούτε ο κάθε κακομοίρης που ψάχνει να βρεί μπροστά του κάποιον πιο αδύναμο από αυτόν για να βγάλει τα απωθημένα της δικής του μιζέριας. Αλλά βέβαια όταν είμαστε σε ερευνητικά προγράμματα εκατομμυρίων που δίνουν η ΕΕ και άλλα ευαγή ιδρύματα του παφκόσμιου χωριού, που να ξεστομίσουμε τέτοια πράγματα. Θα χάσουμε τα έξτρα 2-3 χιλιαρικάκια και τέτοιες σαχλαμάρες;
  Ας θυμηθούν όμως αυτό που έχουν πει διάφοροι τα τελευταία χρόνια: όποτε η αριστερά συνδύασε το κοινωνικό με το πατριωτικό στοιχείο, πάντα μεγαλούργησε. Τώρα που αυτά τα έχει ξεχάσει (το μεγαλύτερο μέρος της)-με το αζημίωτο φυσικά-δεν απέχει και πολύ από το τέλος, ακόμα κι αν συγκυριακά όλα δείχνουν το αντίθετο σε εκλογικό επίπεδο...

  • δραχμοτρομος avatar
   δραχμοτρομος @ Dimos 26/01/2014 01:03:56

   Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις...

   Η απώλεια της ζωής εκατοντάδων μεταναστών στις θάλασσες της Νότιας Ευρώπης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Μετά το δράμα στη Λαμπεντούζα, εννέα παιδιά και τρεις μητέρες έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους, μόλις πριν από λίγες μέρες και στο Βόρειο Αιγαίο.

   Ως σήμερα, οι πρωτοβουλίες που υπήρξαν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στις χώρες προέλευσης δεν είχαν μετρήσιμα αποτελέσματα. Τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν για την υλοποίηση της Διακήρυξης της Βαρκελώνης στην πράξη εγκαταλείφθηκαν, χωρίς να έχουν επιτύχει κανέναν από τους στόχους τους. Σίγουρα δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της βοήθειας στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και τμήματος της Μέσης Ανατολής για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους και να μειώσουν την ανεργία. Στόχος ο οποίος θα μείωνε τον αριθμό των πολιτών τους που καταφεύγουν στην μετανάστευση προς την ΕΕ με κάθε νόμιμο ή παράνομο τρόπο.
   Επιπλέον, οι πόλεμοι που είναι μία ακόμη από τις κύριες αίτιες των μεταναστευτικών ροών, εντάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου και της Μέσης Ανατολής και αύξησαν αυτές τις ροές, πολλαπλασιάζοντας τις ανθρώπινες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.

   Σας θυμίζω ότι από το 1998 ως το 2013 τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια τους να μεταναστεύσουν στην ΕΕ. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν 214 εκατομμύρια μετανάστες. Δηλαδή, σχεδόν το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Κατά συνέπεια, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι θα σταματήσουμε το μεταναστευτικό ρεύμα, εκείνους δηλαδή που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στις χώρες της ΕΕ, κτίζοντας όλο και πιο ψηλούς τοίχους.

   Καμία δύναμη Frontex και κανένας φράκτης δεν μπορεί να σταματήσει ένα φαινόμενο το οποίο είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα της κρίσης που επικρατεί στις χώρες απ’ όπου αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν. Ούτε θα το καταφέρουμε αυτό υιοθετώντας στο Νότο, κάτω από την πίεση των κυβερνήσεων χωρών του Βορρά της ΕΕ, όλο και πιο καταπιεστικές πολιτικές απέναντι στους μετανάστες.

   Είναι ανάγκη, στο πλαίσιο αυτό, να υπάρξει άμεση επανεξέταση ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ για την μετανάστευση και το άσυλο, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό έδαφος.

   Είναι απολύτως αναγκαίο να σχεδιαστούν αμέσως αποτελεσματικά μέτρα για την διάσωση των μεταναστών στις ανοιχτές θάλασσες, για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σημεία εισόδου και την υιοθέτηση μιας νομικής διαδικασίας και ενός νέου νομικού πλαισίου, το όποιο θα ρυθμίζει αποτελεσματικά και δίκαια την πρόσβαση των μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ με δίκαιο και αναλογικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη, στο μέτρο του δυνατού, και τις δικές τους επιθυμίες.

   Είναι υποκριτικό και ανήθικο να γίνονται μεγαλόστομες δηλώσεις από ηγέτες των επί μέρους θεσμικών οργάνων της ΕΕ, κάθε φορά που έχουμε τραγικά συμβάντα, δηλώσεις, οι οποίες ξεχνιούνται αμέσως μετά την αποχώρηση των τηλεοπτικών συνεργείων από τους χώρους της τραγωδίας που επισκέπτονται αυτοί οι ηγέτες.

   Οι φιλόδοξες διακηρύξεις, όταν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες πράξεις και δεν μετασχηματίζονται σε πολιτικές, οι οποίες έχουν την αναγκαία χρηματοδότηση, γίνονται τροχοπέδη στην προσπάθεια των χωρών του Νότου της ΕΕ να αντιμετωπίσουν αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα.

   Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει ιστορικό καθήκον να διαμορφώσει άμεσα μια συνολική πολιτική για το μεταναστευτικό, η όποια θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα υπηρετεί τις ευρωπαϊκές άξιες.

   Κύριε Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,

   Ύστερα από τα επαναλαμβανόμενα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι, σας ζητώ να αναλάβετε αμέσως την πρωτοβουλία, κατά το άρθρο 15, παρά 3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό, με αντικείμενο την αναθεώρηση του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 (Δουβλίνο ΙΙ), σύμφωνα και με το άρθρο 80 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή «των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, μεταξύ άλλων και στο οικονομικό επίπεδο» στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

   Επίσης, σας ζητώ η πρωτοβουλία σας να περιλάβει και την πρόβλεψη για επείγουσα διάθεση κονδυλίων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος που επιδεινώνεται διαρκώς, στο πλαίσιο της ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

 66. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 25/01/2014 11:13:58

  Πάλι μας την έφερε ο κουτοπόνηρος Ανατολίτης Τούρκος.
  Όχι μόνο μας φόρτωσε με ένα τσούρμο ανειδίκευτους μουσουλμάνους που πρέπει να τους ταίζουμε, γιατρεύουμε, αλλά μας δημιούργησε και πρόβλημα συνείδησης ότι δεν είμαστε ανθρωπιστές.
  Το λιμενικό ΔΕΝ έπρεπε να συμμετέχει στην είσοδο λαθρομεταναστών στην χώρα κάτω απο οποιοδήποτε πρόσχημα (το πολύ έπρεπε να κάνει άμεση προώθηση) και το ναυτικό με τον στρατό έπρεπε να φυλάνε τα σύνορα του κράτους.
  Κανένας παράνομος να μην πέρνει ποτέ υπηκοότητα (για την ιθαγένεια δεν γίνεται να την πάρει ούτε αλλάζοντας το αίμα του). Τα κόλπα των ηλιθίων ΕΕ δεν είναι ανεκτά εδώ ας τους δώσουν Γερμανική, Γαλλική (ή νέα της ΕΕ) υπηκοότητα και να τους στείλουμε εκεί. Αν δεν γίνεται να επαναπροωθούμε άμεσα τους παράνομους εισβολείς (λαθρομετανάστες)
  Εκτός και αν δεν έχουμε κράτος
  Να πάρει θέση η ΝΔ σαν κόμμα

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ελλην Πολίτης 25/01/2014 11:41:30

   Ἔτσι,πολύ σωστός!

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Κυθήριος 25/01/2014 16:47:23

    ΟΚ, πολύ σωστος, συμφωνω κι εγω. Αλλά τιποτα απ όλα αυτά ΔΕΝ προκειται να γινει.

    Φαινεται ότι εχει αποφασιστεί ...κεντρικα, να γεμισει η νοτια Ευρωπη με Ασιατες και Αφρικανούς Λαθρο.

    Μετα, αν καποιους απ αυτους τους χρειαζονται για φτηνα εργατικα χερια στη Βορεια Ευρωπη, αυτοι θα προωθούνται αμεσα, με πρόσχημα το καταμερισμο των βαρων.

    Όλα πανε μια χαρα, ας χαλαρώσουμε κι ας δουμε το εργο!

  • ελεος avatar
   ελεος @ Ελλην Πολίτης 25/01/2014 12:53:14

   Καμίνης: "Η ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμα, είναι μία από τις πράξεις της κρατικής εξουσίας που διατηρούν τον απόηχο της κρατικής κυριαρχίας"

 67. Zugzwang avatar
  Zugzwang 25/01/2014 12:46:29

  Επισημαινω στον συντακτη του αρθρου οτι στη Νεα Ταξη Πραγματων μονο οι Αμερικανοι και οι Αγγλοι εχουν το δικαιωμα να ειναι πατριωτες...
  Ολοι οι αλλοι λαοι εχουν μονο εθνικιστες..,

 68. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/01/2014 15:56:56

  Για κατάργηση της συνθήκης ''Δουβλίνο 2'' θα πούμε τίποτα;

 69. sakis avatar
  sakis 25/01/2014 19:50:25

  Βρε ψευτοπροοδευτικοι που μασατε την καθε ειδους προπαγανδα των ΜΚΟ που δασκαλευουν τους λαθρομεταναστες τι να πουν για να παρουν πιο ευκολα την πρασινη καρτα.
  -- Αν οι Λιμενικοι ηθελαν να πεθανουν οι λαθρομεταναστες ειτε δεν θα τους πλησιαζαν καν και θα τους αφηναν να πνιγουν η θα τους πετουσαν ολους στη θαλασσα αφηνοντας τους να πεθανουν αβοηθητοι στη και δεν θα αφηναν και μαρτυρες εκτος απο τα ...ψαρια βεβαια.
  Θα εβγαζαν και μια ανακοινωση του τυπου ''ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ΒΥΘΙΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ'' και θα τελειωνε εκει η υποθεση οπως και άλλες χιλιαδες τετοιες παρομοιες περιπτωσεις.
  ΥΓ:Λετε οι ανδρες του Λιμενικου να προσπαθησαν να πνιξουν τους λαθρομεταναστες και να αφηναν και 16 επιζωντες ως αυτοπτες μαρτυρες για να τους καρφωσουν στο τελος.Αυτα ουτε σε ταινια του MR BEAN δεν γινονται;
  Βαλτε λιγο το μυαλο σας να λειτουργησει μην αφηνετε την αριστεριστικη ιδεοληψια σας να σας καθοδηγει;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ sakis 25/01/2014 21:44:13

   Έχεις απόλυτο δίκιο στις επισημάνσεις σου. Επιλεκτικά απενεργοποιούν τμήματα του εγκεφάλου τους, όλα αυτά τα ξυπνοπούλια του ψευτοανθρωπισμού, ούτως ώστε να βγάλουνε το συμπέρασμα που εξαρχής τους βόλευε, και να'χουνε να λένε με στόμφο, και να κουνάν το δάχτυλο. Πάει περίπατο το ξυράφι του Όκκαμ και πιάνει δουλειά η ... σπάτουλα του Μπρεχτ!

 70. remali avatar
  remali 25/01/2014 22:21:16

  δεν ερχονται για σενα. σε μισουν ετσι κι αλλοιως. για τα εδαφη σου ερχονται. να μεινουν σ αυτα. ο Παπα Φλεσσας ηταν παπας αλλα πολεμησε με ΝΤΟΥΦΕΚΙ.

 71. Practical Joke avatar
  Practical Joke 26/01/2014 00:13:12

  Έχει περάσει σε κανενός το μυαλό ότι μπορεί και να έχουν και δίκιο; Ότι μπορεί οι λιμενικοί όντως να τους παράτησαν στην θάλασσα και να πνίγηκαν όσοι δεν ξέρουν κολύμπι; Ένας πατέρας με 3 παιδιά πως θα τα έσωζε; Ποιο από όλα; Το πρόβλημα δεν είναι τι έκαναν οι Λιμενικοί. Γιαυτό υπάρχει κράτος και θα το ανακαλύψει. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ζώα που χαίρονται όταν πεθαίνουν παιδιά!!!!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Practical Joke 26/01/2014 01:53:34

   Βεβαίως και υπάρχουν: είναι τα κοράκια του ντεμέκ ανθρωπισταριού, των ΜΚΟ και της Ανοιχτής Κοινωνίας™. Λαχείο τους έκατσε! Γι'αυτά μιλάς; Ή μήπως είσαι ένα από αυτά; Γιατί άλλον κανέναν, δεν είδα να χαίρεται.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Practical Joke 26/01/2014 06:15:48

   "Έχει περάσει σε κανενός το μυαλό ότι μπορεί και να έχουν και δίκιο;"

   Για τους ανθρωπιστές των ΜΚΟ και γενικά τους μισέλληνες, αυτό αποτέλεσε εξαρχής βεβαιότητα...

   κατά τα άλλα, ζώο είσαι και φαίνεσαι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.